Trådløs router test-oversigt: Bedste trådløse routere ifølge eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel får du et overblik over de bedste trådløse routere på markedet, og artiklen er udformet således, at vi har inddraget en række eksperttests, som har set nærmere på de 15 bedste trådløse routere.

Vi har inddraget og analyseret de forskellige eksperttests under hvert produkt og forklarer i artiklen, hvad eksperterne fremhæver af fordele og ulemper ved hver model.

Til denne test af trådløse routere er her således tale om et bredt udvalg af ekspertkilder, som hver især beskæftiger sig med enten forbrugertests, teknologi, teknik eller computer som fokuspunkt.

Vi har nemlig anvendt teknologimagasinerne/teknologisiderne Cnet.com, Techradar.com, Techadvisor.co.uk, Digitalcitizen.life og Digitaltrends.com, testsiderne Trustedreviews.com, Expertreviews.com og Tomsguide.com samt computersiderne Pcmag.com og Pcworld.com.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Google Nest WiFi

Bedste all-round valg

Testvinder hos det amerikanske teknologimagasin Cnet.com 
Testvinder hos det amerikanske teknologimagasin Techradar.com 
Testvinder hos det amerikanske teknologimagasin Tomsguide.com 
8 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Theverge.com 
4 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Pcmag.com 
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Digitaltrends.com

.
Google-Nest-WiFi

.
Google Nest WiFi er blevet testet af 6 forskellige ekspertkilder, der tæller teknologimagasinerne Cnet.com, Techradar.com, Tomsguide.com, Theverge.com og Pcmag.com samt Digitaltrends.com.

Eksperterne herfra har set nærmere på forskellige parametre såsom ydeevner, hastighed, brugervenlighed, stabilitet og dækkeevne, hvorefter en endelig vurdering er givet. Bedømmelsen lyder, at der her er tale om en moderne og smart trådløs router, som virkelig imponerer.

Flot og god dækkeevne til hele hjemmet

Google Nest WiFi vil være et godt bud for den forbruger, som ønsker en moderne og stabil mesh-router, der samtidig er meget stilfuld og æstetisk i designet.

Apparatet er kraftfuldt nok til at levere forbindelse til alle i husstanden, og derfor kan der både surfes, streames, arbejdes og spilles på samme tid. Dertil er brugervenligheden høj, og installationen er skabt til at være let.

Denne model er som nævnt et såkaldt mesh-system. Det betyder, at der opereres ved at have én hoved-router med direkte forbindelse til hjemmets modem samt en række af mindre satellit-moduler, der er placeret rundt omkring i huset (disse kaldes ”points”).

Dette system giver den bedst mulige dækning af hele huset. Mesh-systemer har dertil den fordel, at de generelt leverer stærkt internet uden nedetid.

Google Nest WiFi er designet til at give en stabil og konstant internet-forbindelse – derfor er der en trådløs hastighed på 1901-2300 Mbps.

Modellen fungerer trådløst (kan dog også anvendes med kabler) og tilbyder Dual-Band med både 5 og 2,4 GHz.

Produktet er som nævnt topmoderne, og derfor kan den tillige kommunikere med Google Assistant, som er Googles digitale hjælper.

Via en kunstig intelligens kan Assistant yde forskellige services – for eksempel svare på stort set alle spørgsmål, fortælle vejrudsigten eller hjælpe med musikvalg og ruteplanlægning.

Yderligere er sikkerheden høj med WPA3 i tilslutningen, og der findes en tilhørende app til telefonen, Google Home App.

Imponerende router, ifølge eksperterne

Google Nest WiFiGoogle Nest WiFi er blevet testet af 6 hold eksperter, som alle er meget imponerede. Blandt andet forklarer Cnet.com, at her er tale om en fantastisk opgradering af forgængeren, der dog allerede imponerede med en nem installation og en hurtig forbindelse.

Den nye version giver nemlig en endnu hurtigere hastighed, en god stabilitet, en høj brugervenlighed, et flot design og muligheden for at anvende Google Assistant.

Techradar.com har også testet produktet og fremhæver især det stilfulde design, den meget høje brugervenlighed og den lette anvendelse.

Brugerfladen og styringen føles simpel i brug, og så leveres der en generelt høj ydeevne, kommenteres det.

Techradar.com er dog måske mest imponerede over den trådløse routers evne til at passe ind i det moderne smarte hjem, og her nævnes især Googles virtuelle hjælper, Google Assistant, der højner niveauet markant.

Det påpeges dog, at hvis man allerede har forgængeren, så vil det ikke være nødvendigt at opgradere for alle.

Tomsguide.com har ligeledes testet Google Nest WiFi og kårer den til testvinder i deres router-test. Dette begrundes med, at her er tale om det nok bedste mesh-system overhovedet på markedet. Ydevenen fremhæves som fantastisk, og det samme gælder for rækkevidden.

Hertil er brugervenligheden høj, og der findes muligheden for at anvende Google Assistant, hvilket er en stor bonus, kommenteres det. Er man dog meget teknisk anlagt, vil man måske opleve, at modellen kan føles lidt for simpel.

Fremragende mesh-variant, ifølge eksperterne

Google Nest WiFi er tillige blevet testet af Theverge.com, som kalder denne trådløse router for den ”smarteste mesh-router”.

Eksperterne er især imponerede over den høje hastighed og de mange funktioner, og så er det et stort plus, at den er så let at sætte op og anvende.

Også Theverge.com nævner Google Assistant som en stor bonus, hvilket gør dette produkt til mere end blot en almindelig router.

Dog påpeges der nogle minusser – det går især på, at det er den primære router, som leverer den klart hurtigste internet-hastighed. Når man benytter sig af de øvrige ”points”, så vil hastigheden være en del lavere.

Pcmag.com er også begejstrede for Google Nest WiFi og skriver, at den yder en rigtig god forbindelse til alle hjørner i huset, og dertil er den meget solid, stabil og brugervenlig. Designet får roser med på vejen, og det samme gør muligheden for at anvende Google Assistant.

Eksperterne finder det dog irriterende, at det er nødvendigt med en separat app til de avancerede indstillinger, og så savnes der USB-porte. 

Digitaltrends.com er ligeledes imponerede og kalder denne trådløse router for ”et mesh-system uden problemer”, da den præsterer godt på alle parametre.

Af de største plusser fremhæves, at designet er flot, og at den er god til at dække døde zoner.

Dertil er den let at sætte op, har en lang rækkevidde og en høj stabilitet. Der savnes dog flere Ethernet-porte, og det kommenteres, at prisen er noget høj.

Fordele

 • Stilfuldt design
 • Indbygget Google Assistant-stemmeteknologi
 • God ydeevne
 • Enkle kontrollere
Ulemper

 • Ingen større præstationsevner
 • Ikke værd at udskifte eksisterende mesh
 • Noget dybere kontrol går tabt

Google Nest WiFi – specifikationer:
🔴 Type: WiFi-router/mesh-system
🔴 Producent: Google
🔴 Trådløs hastighed: 1901-2300 Mbps
🔴 Generation: 5. generation / 802.11 AC
🔴 Tilslutning: Ethernet / LAN
🔴 LAN-porte: 1-3
🔴 Antal antenner: 4
🔴 Kan anvendes trådløst: Ja
🔴 Understøtter Dual-Band: Ja
🔴 Tilhørende app: Ja
🔴 Understøtter Google Assistant: Ja
🔴 Sikkerhed: WPA3
🔴 Vægt: 380 gram
🔴 Højde: 9,04 centimeter
🔴 Bredde: 11,0 centimeter
🔴 Dybde: 11,0 centimeter 

Google Nest WiFi – udvalgte fordele:
Mesh-router
Høj brugervenlighed
Dækker hele huset
Understøtter 802.11 AC og Dual Band
Har Google Assistant

Her kan du se en præsentationsvideo af Google Nest WiFi. Videoen er produceret af Google Nest:


Asus ZenWiFi XT8 AX6600 

Bedst i den højere prisklasse

Testvinder hos det britiske magsin PCmag.com 
Kåret som “Editors’ Choice” af det amerikanske magasin Cnet.com 
Anbefalet af det amerikanske magasin Forbes.com 
4,5 stjerner ud af 5 hos det britiske magasin Trustedreviews.com 

ASUS ZenWiFi XT8 AX6600

PCmag.com kalder denne router fra ASUS for modellen med flest funktioner. Hos Cnet.com rammer routeren fra ASUS “the sweet spot”; det er et af de stærkeste systemer, de har testet, og det er billigere end mange lignende modeller indenfor WiFi 6. Den får mange roser med på vejen, hvor denne router brillerer med en stærk ydeevne selv på større afstande, så du kan få hurtigt internet i hele hjemmet.

Trustedreviews.com kalder denne model fra ASUS et kraftfuldt WiFi 6 mesh-system. Den lave pris og de mange funktioner inklusiv forældrekontrol gør denne udgave til et oplagt valg, hvis du vil opgradere til den nyeste teknologi.

God hastighed til prisen

Forbes.com har lavet en udførlig test af routeren fra ASUS. Her sammenlignes den med Netgear Orbi RBK852 Homeplug, der indtil da har været favoritten i deres tests.

Denne model fra ASUS får meget ros med på vejen, hvor den er kompatibel med WiFi 6 og superlet at sætte op. Derudover leverer den en god forbindelse til hele hjemmet, hvis du har brug for hurtigt internet i husstanden. Den kan nå utroligt store afstande, så internettet ikke falder ud i særlige dele af dit hjem.
Modellen fra ASUS tilbyder en WAN-port såvel som fuld support for WiFi 6, der er den sidste nye WiFi-udgave. Du kan derfor have mange enheder tilsluttet p én gang.

Med et særligt netværk til backhaulet slipper du for forsinkelser, så dit internet altid kører glat og effektivt.

Denne model har derfor mange funktioner lig Netgear Orbi RBK852 Homeplug, men kommer til en mere fornuftig pris for den gængse forbruger.

Nem opsætning og app til styring

ASUS ZenWiFi XT8 AX6600 back

ASUS ZenWiFi XT8 AX6600 er enkelt designet med en meget diskret hvid eller sort farve og indbyggede antenner. Du kan derfor let og enkelt placere denne router, hvor du har behov, uden at den generer i din indretning.

Hver del til ZenWiFi er udstyret med en Wan-port, 3 Ethernet-porte og en USB 3,1 port på bagsiden.

På under 15 minutter kan du hurtigt og enkelt sætte denne router op i dit eget hjem. Med to identiske dele får du henholdsvis en router og en satellit til forbedring af internetforbindelsens radius.

Den hjælpsomme ASUS-app er værd at installere, så du blot kan følge dens vejleding til opsætningen. Her kan du ligeledes kontrollere internettet og sætte forældrekontrol til. Med forældrekontrollen kan du bestemme, hvornår bestemte enheder skal kunne tilgå internettet og blokere bestemte hjemmesider.

ASUS ZenWiFi XT8 AX6600 vs. markedet

Hos Cnet.com kommer denne router lidt til kort, da den begrænser hastigheden på 2.4GHz netværket. Dog anbefales den stadig som ”Editors’ Choice” grundet den hurtige hastighed og fornuftige pris. Den overgås kun af Netgear Orbi RBK852 Homeplug i hastighed, men prisen er langt mere overkommelig, hvis du er på et budget.

Dette understreger Forbes.com ligeledes, hvor modellen anbefales som en billigere pendant til eksempelvis den dyrere udgave fra Netgear. Du skal derfor gå med denne model, hvis du vil være helt opdateret på den nyeste teknologi og være klar på både WiFi 6 og fremtidens internet.

Fordele

 • Fremragende ydeevne
 • Beskytter mod malware
 • God forældrekontrol
Ulemper

 • Kan tage lang tid at genoprette forbindelse til satellit
 • Kort rækkevidde

ASUS ZenWiFi XT8 AX6600 – specifikationer:
🔴 Type: WiFi-router/mesh-system
🔴 Producent: ASUS
🔴 Generation: 6. generation / 802.11 AX
🔴 Tilslutning: Ethernet / WAN
🔴 WAN-porte: 3 pr. satellit
🔴 Ethernet-porte: 3
🔴 Antal antenner: 4
🔴 Kan anvendes trådløst: Ja
🔴 Understøtter Dual-Band: Ja
🔴 Tilhørende app: Ja
🔴 Sikkerhed: WPA3
🔴 Vægt: 716 gram
🔴 Højde: 16,15 centimeter
🔴 Bredde: 16,5 centimeter
🔴 Dybde: 16 centimeter

ASUS ZenWiFi XT8 AX6600 – udvalgte fordele:
God kvalitet til prisen
Mange smarte funktioner inklusiv app og forældrekontrol
Hurtig at sætte op


Netgear Orbi RBK852 Homeplug – Hurtigste internet til op til 100 enheder

Bedste brugervenlige valg

Anbefalet af det amerikanske magasin Forbes.com 
8,2 ud af 10 stjerner hos det amerikanske magasin Cnet.com 
4 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com 
4 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Techradar.com 
3,5 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin PCmag.com 
Netgear Orbi RBK852 Homeplug

Med Netgear Orbi RBK852 Homeplug er du sat op til WiFi 6 og alle de tidligere udgaver, og det gør en forskel for din oplevelse af internethastigheden.

I deres test af Netgear Orbi RBK852 Homeplug beskriver Forbes.com denne router som den bedste mesh-router, du kan få for penge. Dette underbygger både Cnet.com, Trustedreviews.com og Techradar.com, der ligeledes udpeger modellen som den hurtigste og mest fremtidssynede router på markedet.

WiFi 6 for hurtigere forbindelse med alle enheder

I mange hjem er der flere enheder pr. person, der helst uden problemer skal kunne tilgå internettet uden for meget ventetid. Dette sikrer opsætningen til WiFi 6, hvor du med denne router kan have op til 100 enheder kørende samtidigt.

Cnet.com roser routeren fra Netgear for at levere en uovertruffen hastighed i tests. Den vinder som den hurtigste mesh-router i tests i virkeligheden, som magasinet har foretaget.

Stabil forbindelse i hele hjemmet

Netgear Orbi RBK852 Homeplug back

Udover den særlige WiFi 6 så tilbyder Netgear Orbi RBK852 Homeplug også en dedikeret 5GHz, 1.7Gb/s bånd til at dele data mellem forskellige enheder. Dette betyder, at data ikke skal kæmpe om pladsen på WiFi-netværket.

Dette giver ikke kun en ekstra hastighedsforøgelse, men også en mere stabil forbindelse mellem enhederne, der giver bedre dækning i hele dit hjem.

Orbi 6 routeren har 2.5Gb/s WAN og 4 porte til Ethernet, så du ikke skal ud at investere i en ny router før langt ude i fremtiden med denne model.

Derudover kommer modellen med en opgraderet Quad-Core 2.2GHz processor, 512MB NAND Flash og 1 GB RAM, hvilket er ekstremt for en router.

Brugervenlig og let at opsætte

Hos Forbes.com fremhæves denne router som meget brugervenlig og let at sætte op. Alt du skal gøre for at sætte den op er at sætte routeren i stikket, vælge et navn til netværket og en kode. Det tager kun 10 minutter alt i alt. Dette fremhæver Cnet.com ligeledes, hvor den simple opsætning og app gør det nemt og enkelt at komme i gang.

Du kan tilgå og styre din router direkte fra din Android eller iOS-app eller via din IP-adresse. Forbes.com påpeger, at der ingen forældrekontrol er i app’en, så du skal selv aktivt pause enheders adgang til netværket. 

Netgear Orbi RBK852 Homeplug vs. markedet

Hvis du er ude efter den bedste router på markedet, så leverer denne model fra Netgear en stabil og hurtig forbindelse i topklassen. Du får, hvad du betaler for, og denne model er ikke i den billige ende. Det er derfor ikke en router for alle, men det er ifølge Forbes.com og Cnet.com det bedste mesh-system på markedet.

Dog skal du ikke ud og skifte router, når fremtiden byder på nye og bedre internetmuligheder. Denne router er nemlig lavet til fremtiden med mange enheder i hjemmet og mulighed for at komme på 5G.

Fordele

 • Fuldt overblik i Orbi-appen,
 • Solid dækning i hele hjemmet
 • Hurtig hastighed
 • Kan tilslutte op til 100 enheder samtidigt
 • 6 Gbps tri-band WiFi-AX-signal
Ulemper

 • Store og lidt omfangsrige enheder
 • Få ekstra funktioner
 • Begrænset med indstillingsmuligheder
 • Høj pris

Netgear Orbi RBK852 Homeplug – specifikationer:
🔴 Type: WiFi-router/mesh-system
🔴 Producent: Netgear
🔴 Generation: 5. generation / 802.11 AX
🔴 Tilslutning: Ethernet / WAN
🔴 Wan-porte: 1
🔴 WiFi-systemdækning: 465 kvm
🔴 Kan anvendes trådløst: Ja
🔴Frekvensbånd: 2,4 GHz (1 bånd)/5 GHz (2 bånd)/5 GHz (3 bånd)
🔴 Tilhørende app: Ja
🔴 Understøtter Google Assistant: Ja
🔴 Vægt: 1,3 kg
🔴 Højde: 25,4 centimeter
🔴 Bredde: 19,0 centimeter
🔴 Dybde: 7,11 centimeter

Netgear Orbi RBK852 Homeplug – udvalgte fordele:
Mest stabile og effektive router for hurtigt internet
Klar til fremtidens WiFi på 5G
Smart tilhørende app for let opsætning og kontrol


TP-LINK TL-MR6400 Trådløs Router – med SIM-kort og høj sikkerhed

Bedste 3G/4G router

4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på 726 brugeranmeldelser hos Google

TP-LINK TL-MR6400 Trådløs Router er det oplagte valg til dig, der leder efter en af markedets bedste 3G/4G routere.

Op til 32 forskellige enheder kan forbindes til routeren, og du kan anvende den med SIM-kort.

En anden stor fordel er den høje sikkerhed, der kan give dig ro i sindet online. Her får du nemlig dobbelte firewalls.

 • Kan forbinde op til 32 enheder trådløst
 • SIM-kort-anvendelse
 • Dobbelte firewalls for ekstra sikkerhed

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden har vi kåret TP-LINK TL-MR6400 Trådløs Router til ”Bedste 3G/4G router”, da du får en nem SIM-kort anvendelse, som for eksempel kan bruges til mobilt bredbånd.

Enheden får vores anbefaling, da du får glæde af det hurtige 300 MBPS Wi-Fi, som er perfekt til husstande med op til fire beboere. 

Vi vil også fremhæve de eksterne antenner, der kan forbedre modtagelsen. Vi er også begejstrede for den særdeles høje sikkerhed med de krypteringsstyrkende WPA og WPA2.

Læg mærke til, at apparatet har en kortere rækkevidde end premium-konkurrenterne.

Fordele

 • 300 MBPS-Wi-Fi
 • Eksterne antenner for bedre modtagelse
 • WPA og WPA2-kryptering for bedre sikkerhed
Ulemper

 • Kortere rækkevidde end premium-konkurrenterne

Det skal du vide, før du køber TP-LINK TL-MR6400 Trådløs Router

Moderne Wi-Fi standarder med 2,4 GHz

Varianten er født med Wi-Fi standarderne 802.11 b, g og n, hvilket er rigtig fint. N er den hurtigste standard efterfulgt af G og B. Læg mærke til, at frekvensen er på 2,4 GHz og ikke 5 GHz. Fordelen ved det er, at 2,4 GHz har en større rækkevidde, men ulempen er, at den kan være langsommere.

Styrket rækkevidde med eksterne antenner

Produktet kommer med et sæt eksterne antenner, som bidrager til at give længere rækkevidde. Det betyder for dig, at routeren kan anvendes i flere dele af huset.

Hvad siger forbrugere og eksperter om TP-LINK TL-MR6400 Trådløs Router

Modellen modtager 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser i gennemsnit hos Google, og køberne er generelt meget positive. Flere skriver, at den er meget nem at sætte op og brugervenlig, og derfor er den perfekt til dig, der ikke er så glad for teknologi. Aspekter som en problemfri anvendelse samt prisen bliver også fremhævet.

Specifikationer

Type: Trådløs router
Mærke: TP-LINK
Standarder: 802.11 b, g og n
Frekvens: 2,4 GHz
Maksimal hastighed: 300 MBPS
Sikkerhed: WEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK
LAN-porte: 3
 WAN-porte: 1


Asus RT-AX86U – Ikke kun til gameren

Kåret som “Editors’ Choice” med 5 ud af 5 stjerner af det britiske magasin Techradar.com 
4 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin PCmag.com 
9 ud af 10 stjerner hos det amerikanske magasin Gdgtme.com
91 ud af 100 point hos det amerikanske magasin Tweaktown.com 
ASUS RT-AX86U

Oplagt til gameren er denne ASUS RT-AX86U router, men ikke kun forbeholdt denne skare. Hos Techradar.com anbefales denne model som en imponerende allround-opgradering til WiFi 6. Særligt udviklet til gameren, men også meget anvendelig for andre kan modellen præstere en særlig god forbindelse, når du spiller online.

PCmag.com understøtter denne test ved ligeledes at anbefale routeren for dens gode egenskaber til gamere. Derudover fremhæver de ligeledes, at routeren er let at sætte op, og den giver stor kontrol til forældre og virusbeskyttelse.

ASUS RT-AX86U har mange anvendelsesmuligheder til både gamere og andre forbrugere, der ønsker en god forbindelse med kraftigt internetsignal i hele hjemmet og gode sikkerhedsfunktioner såsom forældrekontrol.

Strømlinet og kompakt design med 3 antenner

Denne model fra ASUS er mere kompakt, og designet er futuristisk strømlinet, så den ikke fylder som andre lignende udgaver fra ASUS. Routeren har dog 3 antenner, så den stikker 32 cm op i luften. Derfor kræver routeren lidt plads til højden, hvis den skal virke optimalt.

Med indbygget OFDMA (orthogonal frequency division multiple access) får du en mere stabil forbindelse, når du sender data til flere enheder på én gang. Dine enheder bør dog være kompatible med WiFi 6, hvis du skal opleve det fulde udbytte af denne router, ifølge Techradar.com.

Hurtigere prioriteret internetforbindelse

ASUS RT-AX86U back

Hvis du vil være helt med på WiFi 6, så anbefaler Gdgtme.com routeren fra ASUS. Den kan nemlig levere til den nye og mere effektive netværkstype, der tilbyder hurtigere forbindelse, selv når der er flere enheder på internettet i hjemmet.

Med to WAN-porte får du både en standard Gigabit Ethernet-port og en hurtigere 2.5 Gigabit port, der sikrer hurtigere internet end de fleste kan drømme om. Derudover får du 4 ekstra Gigabit Ethernet-porte og 2 USB 3,2-porte til at forbinde USB-lagringsenheder.

Tag kontrollen med app’en

Denne router et let at sætte op, og du forbinder den enkelt til dit modem og eventuelt din stationære computer med LAN-porten.

Med den smarte ASUS-app kan du prioritere forskellige opgaver såsom gaming eller streaming af videoindhold. Med den direkte Ethernet-port kan du ligeledes automatisk prioritere enheder, der sidder forbundet med ledning.

Til forældrene kan du let med app’en bestemme, hvilke enheder der skal have adgang til hvilket internet, og hvilke hjemmesider der kan besøges.

ASUS RT-AX86U vs. markedet

Denne model er ikke i den billige ende, hvilket fremhæves af Techradar.com såvel som PCmag.com. Den klarer dog let meget krævende opgaver, hvis du gamer eller har brug for en kraftig forbindelse til en mere overkommelig pris end andre modeller på markedet.

Techradar anbefaler denne model, hvis du gamer, har mange enheder i hjemmet til streaming eller har børn, der skal beskyttes med forældrekontrol.

Denne router fra ASUS er derfor særligt fordelagtig til dig, der gerne vil have en sikker og stabil forbindelse, når du bruger internettet enten med mange enheder eller under gaming.

Fordele

 • Wi-Fi 6 med høj ydeevne og rækkevidde
 • 2,5 Gbit / s port og spilport
 • Stort udvalg af funktioner
Ulemper

 • En smule dyr

ASUS RT-AX86U – specifikationer:
🔴 Type: WiFi-router/mesh-system
🔴 Producent: ASUS
🔴 Trådløs hastighed: 861-4804 Mbps
🔴Generation: 802.11 AX
🔴 Tilslutning: Ethernet / LAN / WAN
🔴 WAN-porte: 2
🔴 Antal antenner: 3
🔴 Kan anvendes trådløst: Ja
🔴 Understøtter Dual-Band: Ja
🔴 Tilhørende app: Ja
🔴 Sikkerhed: WPA3
🔴 Vægt: 814,5 gram
🔴 Højde: 16,4 centimeter og 32,5 med antenner
🔴 Bredde: 24,2,0 centimeter
🔴 Dybde: 10,0 centimeter

ASUS RT-AX86U – udvalgte fordele:
Hurtig WiFi 6 funktioner
God forældrekontrol med mange muligheder
Oplagt til gameren og andre der ønsker en kraftig og stabil forbindelse


Strong ATRIA Wi-Fi Mesh Home Kit 1200 (2 pack) Trådløs Router – fantastisk dækkeevne

Bedst til prisen

 

Strong ATRIA Wi-Fi Mesh Home Kit 1200 (2 pack) Trådløs Router er det oplagte valg til dig, der ønsker et prisvenligt og stærkt mesh-netværk.

Enheden er født med en tilhørende app, du kan bruge til den nemme opsætning, og mesh-systemet leverer en dækkeevne på op til 600 m2.

Hastigheden ligger på op til 1200 Mbit per sekund, og derfor vil du opleve en særdeles stærk hastighed – perfekt til den husstand, hvor der er knald på.

 • ATRIA Mesh App til Wi-Fi Mesh-netværk
 • 6 enheder, som dækker op til 600 m2 på flere etager
 • Hastigheder op til 1200 Mbit per sekund

Forbrugsguiden vurdering

Hos Forbrugsguiden har vi kåret Strong ATRIA Wi-Fi Mesh Home Kit 1200 (2 pack) Trådløs Router til ”Bedst til prisen”, da du får en fremragende rækkevidde og hastighed til en overkommelig pris.

Vi rekommanderer apparatet, fordi det understøtter Wi-Fi 5, hvilket er den nye og forbedrede generation med en stærkere standard, og så er det smart, at du kan tilføje op til fire ekstra enheder.

Det er et plus i vores bog, at der er tre Gigabit Ethernet-porte, som gør dig godt udrustet, og så er det en fordel, at den er kompatibel med alle routere og modemmer.

En ulempe er, at varianten er udstyret med færre software-features – som VPN og forældrekontrol – end de dyrere konkurrenter.

Fordele

 • Wi-Fi 5-understøttelse
 • Muligt at tilføje op til fire ekstra enheder
 • Tre Gigabit Ethernet-porte
 • Virker med alle routere og modemmer
Ulemper

 • Færre software-features end andre modeller

Det skal du vide, før du køber Strong ATRIA Wi-Fi Mesh Home Kit 1200 (2 pack) Trådløs Router

Hastighed på 1200 MBPS og 5 GHz

Produktet kommer med en særdeles hurtig hastighed på op til 1200 MBPS, hvilket gør det muligt for hele familien at være på samtidig. Med muligheden for både 2,4 og 5 GHz forbedres forbindelsen yderligere.

Høj rækkevidde med 600 m2

Modellen er født med flere fordele, men rækkevidden er klart en af de skarpeste. Med sine 600 m2 rækkevidde er den helt sublim, og den kan endda fungere på flere etager.

Fremragende præstation med høj hastighed og sikkerhed

Enheden leverer også en præstation i særklasse, som sikrer dig en stabil drift, og med den høje sikkerhed får du hele pakken med dette prisvenlige mesh-system. Der er både WPA, WPA2 og WPA-PSK, hvilket gør, at du roligt kan surfe derudad, og standarderne på 802.11 a, b og g er pæne, dog uden at være prangende.

Specifikationer

Type: Trådløs router
Mærke: Strong ATRIA
Frekvens: 2,4 og 5 GHz
Trådløs maksimal hastighed: 1200 MBPS
Trådløs sikkerhed: WPA, WPA2, WPA-PSK
Standarder: 802.11 a, b og g
Antal porte: 3


Asus RT-AC86U

4.5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Cnet.com 
5 ud af 5 stjerner hos det britiske teknikmagasin Techradar.com 
4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske testside Tomsguide.com 
4 ud af 5 stjerner hos det britiske teknikmagasin Pcmag.com

Asus RT-AC86U

Både Cnet.com, Techradar.com, Tomsguide.com og Pcmag.com har testet og afprøvet Asus RT–AC86U, som de har givet en høj score. I deres tests har de bedømt routeren ud fra forskellige parametre såsom ydeevne, hastighed, brugervenlighed m.m.

En af de ting, som eksperterne især er vilde med ved Asus RT–AC86U, er, at routeren har en god performance samt kommer med flere praktiske funktioner. De er dog mindre vilde med, at modellen kommer i et design, som de ikke mener, er noget for alle.

God hjemmerouter, der er nem at komme i gang med, ifølge eksperterne

Eksperterne kalder Asus RT–AC86U for en ’god hjemmerouter’, da de mener, at den kan benyttes af de fleste forbrugere til mange forskellige formål. Dette forklares af eksperterne fra Cnet.com ved, at Asus RT–AC86U er ’en af de bedste allround-routere med de nyeste funktioner’.

Udover at være en god hjemmerouter hæfter flere af eksperterne sig også ved, at den kommer med en god sikkerhed i forhold til ens hjemmenetværk.

De mener desuden, at routeren er ’solid, stabil samt kommer med en hurtig forbindelse’, hvilket Techradar.com skriver flere gange.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Asus RT–AC86U. Dog nævner flere af ekspertkilderne, at routeren kan have problemer, når det kommer til overførselshastigheden af filer.

En router oplagt til spil på internettet

Asus RT–AC86U betegnes som værende en router, der er oplagt til spil på internettet. Dette er den, da den kommer med en Wi-Fi-hastighed på op til 2917 Mbps samt MU-MIMO-teknologi.

Routeren er ligeledes udstyret med teknologien NitroQAM, der er med til at sikre den hurtige hastighed. Man er herved sikret et stabilt netværk, samt muligheden for at spille via internettet uden afbrydelser eller ventetid.

Teknologien MU-MIMO sikrer ydermere, at alle kompatible enheder har sin egen Wi-Fi-tilkobling med en effektiv hastighed. Det vil sige, at flere enheder kan være tilkoblet til nettet samtidigt, uden at man går på kompromis med hastigheden.

Kan styres via en app

Asus RT-AC86U (bagside)Med Asus RT–AC86U er der mulighed for at styre routeren via en app. Dette kan gøres med hjælp fra ASUS Router App, hvor man får en fuld kontrol over selve netværket. Man behøver derfor ikke anvende sin computer til dette.

Derudover kommer Asus RT–AC86U med teknologien Range Boost samt AiMesh. Range Boost-teknologien sørger for, at den trådløse rækkevidde øges ligeså vel som stabiliteten af signalet.

Når det kommer til AiMesh er man i stand til at kombinere flere routere fra Asus, hvilket giver et samlet Mesh-netværk. Det vil sige, at hvis man har flere kompatible routere med AiMesh, så kan de samarbejde som værende en enkel enhed.

Fordele

 • Oplagt til spil online
 • Kan skabe et samlet Mesh-netværk
 • Kan håndteres med hjælp fra en mobilapp
 • MU-MIMO-teknologi
 • Range Boost-teknologi
Ulemper

 • Middelmådig gennemløb tæt på klienter
 • Behov for at oprette router med tilsluttet browser
 • Lidt dyr

Fordele ved Asus RT – AC86U:
Oplagt til spil online
Kan skabe et samlet Mesh-netværk
Kan håndteres med hjælp fra en mobilapp
MU-MIMO-teknologi
Range Boost-teknologi

Her kan du se en videoanmeldelse af Asus RT – AC86U routeren. Videoen er produceret af Cnet.com:


Google WiFi 

5 stjerner ud af 5 hos testsiden Expertreviews.co.uk
4 stjerner ud af 5 hos teknologimagasinet Cnet.com
5 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Techradar.com
8 point ud af 10 hos teknologi-testsiden Tomsguide.com
5 stjerner ud af 5 hos computermagasinet Pcworld.com

Google WiFi 

 

.
En lang række internationalt anerkendte ekspertpaneler har testet modellen Google WiFi, og alle er de meget enige om vurderingen af modellen – de fremhæver nemlig, at her er tale om en meget velfungerende router, der har rigtig mange plusser og på mange måder er meget mere end en almindelig router.

Ekspertkilderne inkluderer teknologisiderne Cnet.com og Techradar.com, testsiderne Expertreviews.co.uk og Tomsguide.com samt computersiden Pcworld.com, så her er tale om meget forskellige typer af eksperter.

Et helt netværk

Google WiFi er som nævnt ikke en helt almindelig router, men derimod snarere et helt netværk, der kan erstatte den gamle router. Google WiFi fungerer nemlig sammen med hjemmets eksisterende modem og i samspil med den eksisterende internetudbyder.

Man kan få Google WiFi i forskellige pakker med enten 1 eller 3 mesh-pakker (som man skal vælge, alt efter hvor stort ens hjem er), og begge tilbyder de Dual-Band WiFi og en øget sikkerhed.

Mesh er nøgleordet her, for et Mesh-system er en smule anderledes end en almindlig router: Mesh er nemlig et trådløst system, som består af flere små routere med signaler fra satellitter, der arbejder sammen om at sikre bedre stabilitet og en bredere dækning.

Google WiFi er dermed også skabt til at give dækning i alle rum i hjemmet. Google WiFi har desuden et anderledes udseende end de traditionelle routere, idet her er tale om små, runde objekter i stedet for en kasse.

God dækning i hele huset, ifølge eksperterne

Alle de medier der har anmeldt Google WiFi, giver modellen topkarakter. Hos Cnet.com begrundes dette blandt andet med, at Google WiFi giver en rigtig god dækning i hele hjemmet, for WiFi-dækningen på denne model er nemlig utrolig stærk.

Hastigheden er ifølge eksperterne også rigtig høj, og det samme er brugervenligheden. Eksperterne forklarer nemlig, at Google WiFi er meget let at anvende, og så fungerer det overraskende let at sætte modellen op. Også prisen er et plus, for det nævnes, at Google WiFi er en del billigere end andre Mesh-systemer.

Let og simpel, ifølge eksperterne

Google WiFi (bagside)Netop Google WiFi’s enkle facon fanger flere af eksperternes opmærksomhed, og for eksempel Techradar.com forklarer, at Google WiFi er det simpleste og mest lettilgængelige Mesh-system på markedet. Deres roser går videre til brugervenligheden, for de synes tillige, at Google WiFi er det mest brugervenlige Mesh-system overhovedet, og det – samt at modellen er meget stabil – vejer tungere, end at Google WiFi måske ikke er det mest kraftfulde eller præcise system.

Også designet får positive kommentarer med på vejen, for hvor normale routere ikke er særlig kønne, så pynter Google WiFi nærmest.

Eksperterne har dog også nogle minusser til modellen, og i den forbindelse nævnes blandt andet, at det er påkrævet, at man har en Google Konto, plus at man har en smartphone eller tablet til at få sat modellen op. Herudover nævnes det, at Google WiFi ikke er den mest avancerede router på markedet, og der mangler også USB-porte på modellen. Endelig forklarer eksperterne, at man ikke kan foretage mange indstillinger på Google WiFi, og så kan signalet være en smule kort.

Fordele

 • Nemmeste og mest praktiske router
Ulemper

 • Begrænset hardware kontrol
 • Lavere AC bedømmelse

Fordele ved Google WiFi:
Helt netværk i stedet for kun en router
Kommer i forskellige pakker alt afhængig af størrelse af hjemmet
Mesh-system
Enkel og brugervenlig model
Meget let i brug og stabil, ifølge eksperterne

Her kan du se en præsentationsvideo af Google Wifi. Videoen er produceret af Google: 


Netgear Orbi Pro SRK60

4.5 ud af 5 stjerner hos den britiske teknikside Techradar.com
God anmeldelse hos den tyske testside Testberichte.de
God anmeldelse hos den tyske testside Testsieger.de

Netgear Orbi Pro SRK60

 

.
Netgear Orbi Pro SRK60 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Techradar.com, Testberichte.de og Testsieger.de. I deres tests har eksperterne givet routeren en god bedømmelse, da de mener, at den er nem at komme i gang med samt leverer en god performance.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Netgear Orbi Pro SRK60l, er de ikke imponerede over prisen, da de mener, at routeren er forholdsvis dyr.

Eksperterne: Router med god performance

Ifølge de tre ekspertkilder er Netgear Orbi Pro SRK60 en router, der ’leverer en god performance’. Dette bliver nævnt i alle anmeldelserne, og eksperterne mener, at det er noget af det bedste ved modellen.

Derudover skriver eksperterne fra Techradar.com, at Netgear Orbi Pro SRK60 er ’bedre end flere trådløse kilder eller Wi-Fi-forstærkere’, samt at routeren ’lever en hastighed samt forbindelse, der passer til et mellemstort kontor’.

Det er eksperterne fra Testberichte.de enige i og skriver ydermere, at Netgear Orbi Pro SRK60 er ’nem at sætte op’.

Eksperterne nævner ikke mange minusser ved Netgear Orbi Pro SRK60. Testsieger.de skriver kort, at det dog er skuffende, at ’routeren ikke virker med den originale Orbi’.

Velegnet til et kontor med mange brugere på et mellemstort område

Med Netgear Orbi Pro SRK60 får man en router samt en satellitenhed, der leverer hurtigt og stabilt Wi-Fi. Man har mulighed for at være op til 40 brugere tilsluttet på nettet på samme tid i et område på op til 450 kvadratmeter, hvorfor routeren er velegnet til et kontor med kunder og medarbejdere.

Ved opsætning af Netgear Orbi Pro SRK60 behøver man ikke anvende kabler. Når man tænder satellitten, vil den automatisk koble sig på routeren, hvorfor man slipper for ledninger.

Netgear Orbi Pro SRK60 leveres ydermere med tre forudindstillede netværk med trafiksikkerhed for administratoren af netværket. Dette inkluderer desuden en justerbar gæsteportal.

Fleksibel model med nem opsætning

Netgear Orbi Pro SRK60 er en fleksibel router, da den er udstyret med et industrielt design, der gør, at man både kan placere den ved væggen, på skrivebordet eller i loftet. På den måde behøver man ikke bruge tid på at finde ud af, hvordan den skal placeres. Routeren kommer også med et blåt lys i toppen.

Ved opsætning af Netgear Orbi Pro SRK60 kan dette klares nemt ved brug af Orbi mobilappen.

Appen kan både anvendes af Android og iPhone, hvor man kan justere og håndtere netværket uden at tænde for computeren.

Der er desuden mulighed for at forbinde op til tre satellitenheder til routeren for en udvidet dækning. Dette er velegnet til især store kontorer, der har brug for en bedre og mere stabil forbindelse.

Fordele

 • Kan anvendes af op til 40 brugere
 • Velegnet til et mellemstort kontor
 • Med justerbar gæsteportal
 • Fleksibel placering
 • Kan styres og opsættes via Orbi-mobilappen
Ulemper

 • Ikke en erstatning for ledninger
 • Fungerer ikke med original Orbi
 • Nærmest ikke billigt

Fordele ved Netgear Orbi Pro SRK60:
Kan anvendes af op til 40 brugere
Velegnet til et mellemstort kontor
Med justerbar gæsteportal
Fleksibel placering
Kan styres og opsættes via Orbi-mobilappen


Linksys EA7500

4 stjerner ud af 5 hos testsiden Trustedreviews.com
4 stjerner ud af 5 hos computermagasinet Pcmag.com
4 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Digitaltrends.com

Linksys EA7500

 

Denne trådløse router er også blevet testet af en række af de store internationale testmagasiner. Testkilderne inkluderer Trustedreviews.com, Pcmag.com og Digitaltrends.com, og alle er begejstrede for modellen. Det belønnes med karakterer, der er i den rigtig gode ende af skalaen.

Model med topmoderne teknologi

Hvis man hører til de forbrugere, som ønsker at kunne anvende sin router til at udnytte de topmoderne WiFi-systemer, så vil Linksys EA7500 være et godt valg. Linksys EA7500 er nemlig en stærk router, således at man let kan streame 4K på flere enheder samtidig uden hak eller forsinkelser.

Det betyder, at man med Linksys EA7500 for eksempel både kan se film, serier, spille og videochatte på forskellige enheder samtidig. Modellen har 3 antenner og 4 Ethernet-porte, plus den kan anvendes til 2,4 til 5 Ghz. Man kan desuden slutte hele 12 enheder til Linksys EA7500.

Model med høj hastighed, ifølge eksperterne

Linksys EA7500 (bagside)Linksys EA7500 får gode karakterer af eksperterne, og det begrundes blandt andet af Pcmag.com med, at her er tale om en router, der har en høj hastighed og dermed giver hurtigt internet.

Hurtigheden er måske modellens største plus, ifølge eksperterne, og så fremhæves det også, at der findes mange muligheder for tilkobling på Linksys EA7500 samt mange muligheder for at indstille modellen.

Svaret på dårlig WiFi-forbindelse, ifølge eksperterne

Digitaltrends.com er også imponerede over Linksys EA7500, og de mener direkte, at hvis man er træt af en dårlig WiFi-forbindelse, så kan Linksys EA7500 være svaret. Herudover kan Linksys EA7500 sende signalet direkte til enhederne, hvilket gør forbindelsen hurtigere, og det modtager modellen ligeledes ros for.

Softwaren kommenteres også, idet eksperterne vurderer, at den er avanceret men dog intuitiv. Generelt så mener Digitaltrends.com, at Linksys EA7500 klarer sig godt på 3 af de vigtigste parametre – kraftfuldhed, brugervenlighed og udseende.

Der findes dog også minusser ved Linksys EA7500, og her nævnes blandt andet prisen, og så er her ikke tale om den absolut mest stærke router på markedet. Herudover var der i eksperternes test lidt problemer med filoverførslerne, og den første opsættelse kan være krævende.

Fordele

 • Kan anvendes til 4G og med både 2,4 og 5 GHz
 • Kan anvendes på mange enheder samtidig
 • Mulighed for at tilslutte 12 enheder til modellen
 • Model med 3 antenner og 4 Ethernet-porte
 • Rigtig god router med hurtig forbindelse, ifølge eksperterne
Cons

 • Kun en USB 3.0-port, skubber dig mod Smart Wi-Fi-service
 • Ikke så hurtigt som de hurtigste AC1900-routere

Fordele ved Linksys EA7500:
 Kan anvendes til 4G og med både 2,4 og 5 GHz
Kan anvendes på mange enheder samtidig
Mulighed for at tilslutte 12 enheder til modellen
Model med 3 antenner og 4 Ethernet-porte
Rigtig god router med hurtig forbindelse, ifølge eksperterne

Her kan du se en dybtegående anmeldelse af Linksys EA7500 routeren: 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Asus RT–AC68U 

4,5 stjerner ud af 5 hos testsiden Trustedreviews.com
4,5 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Techradar.com
5 stjerner ud af 5 hos teknologimagasinet Cnet.com
9 point ud af 10 hos teknologi-testsiden Tomsguide.com
5 stjerner ud af 5 hos testsiden Expertreviews.co.uk

Asus RT – AC68U 

 

.
Hele 5 forskellige testpaneler med enten teknologi eller forbrugertests som fokuspunkt har testet modellen Asus RT–AC68U, og alle eksperterne er meget begejstrede for modellen. Her er tale om eksperter fra testsiderne Trustedreviews.com, Tomsguide.com og Expertreviews.co.uk samt teknologisiderne Techradar.com og Cnet.com.

Til den erfarne forbruger

Asus RT–AC68U er en router, som vil passe bedst til den krævende og erfarne bruger, som har høje forventninger til sin router. Modellen er trådløs og inkorporerer Broadcoms nye chipset, som sikrer en høj hastighed.

Dertil er modellen også udstyret med TurboQAM, som øger hastigheden endnu mere, idet det højner hastigheden på hver af routerens 3 data-streams. Udseendemæssigt er Asus RT–AC68U designet til at stå lige op og har en lige og slank profil med et karbonfiber-udtryk. Sammen med de 3 antenner får modellen et råt udseende.

Stærk router, der kan det hele, ifølge eksperterne

Asus RT – AC68U (bagside)Eksperterne fra Techradar.com forklarer, at Asus RT–AC68U er en meget stærk router, og modellen er nok i den høje ende af prisskalaen, men ifølge eksperterne er prisen dog retfærdig, idet modellens ydeevne, rækkevidde og alsidighed er helt i topklasse.

Hastigheden er nemlig også virkelig hurtig på denne model, og så er det forholdsvist enkelt at sætte modellen op. Eksperterne er generelt enige i Techradar.coms plusser angående Asus RT–AC68U, og Cnet.com kommenterer hertil, at de synes, at Asus RT–AC68U er en topmoderne router, der simpelthen har det hele, da den præsterer godt på alle testede parametre.

Også designet får ros med fra især Tomsguide.com, som synes, at her er tale om et meget velgennemtænkt design.

Dyr router med mange funktioner, ifølge eksperterne

Der findes også minusser ved Asus RT–AC68U, og her er eksperterne enige i, at man ikke kan komme udenom, at Asus RT–AC68U er en noget dyr model, og så har den måske lidt for mange funktioner i forhold til, hvad gennemsnitsforbrugeren vil få brug for.

Det fremhæves også, at det kan irritere, at man ikke kan hænge modellen op på væggen, og eftersom modellen har den allernyeste teknologi, så er det ikke alle brugere, der vil få det maksimale ud af modellen.

Fordele

 • Model målrettet den erfarne bruger
 • Med det nyeste chipset fra Broadcom
 • Høj hastighed
 • Råt design med 3 antenner
 • En stærk router, der kan det hele, ifølge eksperterne
Ulemper

 • Dyr
 • Funktionsoverkill for de fleste

Fordele ved Asus RT–AC68U:
Model målrettet den erfarne bruger
Med det nyeste chipset fra Broadcom
Høj hastighed
Råt design med 3 antenner
En stærk router, der kan det hele, ifølge eksperterne

Her kan du se en komplet gennemgang af Asus RT – AC68U routeren. Videoen er produceret af Asus’ nordamerikanske afdeling:  


Netgear Orbi RBK23

Netgear Orbi RBK23

Netgear Orbi RBK23 er blevet testet og anmeldt af flere eksperter, hvilket inkluderer Techradar.com, Tomsguide.com, Dinside.no og Aftonbladet.se.

I deres tests har eksperterne givet routeren en god bedømmelse, da de mener, at den er stabil samt fremstillet i et enkelt og elegant design.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for Netgear Orbi RBK23 bemærker de, at routerens app ikke kommer med så mange funktioner sammenlignet med andre modeller på markedet.

En router, der er velegnet til mindre boliger, ifølge eksperterne

Ifølge de fire ekspertkilder er Netgear Orbi RBK23 en god router, der er forsynet med de funktioner, som de fleste forbrugere har brug for.

De skriver, at ’routeren især er for forbrugere, der kan lide forgængeren Netgear Orbi, men ikke købte den på grund af dens høje pris’.

Her forklarer Techradar.com ydermere, at Netgear Orbi RBK23 er ’velegnet til mindre boliger’, hvilket flere af eksperterne er enige i.

Tomsguide.com bemærker nemlig også dette og skriver, at modellen er både ’kraftfuld og hurtig’, da ’det er den hurtigste router, de har afprøvet og testet’.

Netgear Orbi RBK23 bliver også betegnet som værende en router, der kommer med en ’enkel app’ samt har ’en god rækkevidde’.

Flere af eksperterne gør dog forbrugerne opmærksomme på, at Netgear Orbi RBK23 koster mere end mange andre routere, samt kan være en smule svær at opsætte.

Router med Tri-band-internet og god rækkevidde

Netgear Orbi RBK23 er forsynet med to enheder. Der medfølger nemlig både selve routeren samt to satellitter.

De to satellitter udvider netværkets rækkevidde, hvis man placerer disse væk fra routeren.

På grund af de to satellitter får man Tri-band-internet, hvilket sikrer en større rækkevidde. Rækkevidden bliver på op til 370 kvadratmeter, hvorfor den er velegnet til de mindre boliger. Den kan dog også bruges i de mellemstore husstande.

Netgear Orbi RBK23 er desuden forsynet med et opsætningsmanual, så den kan sættes i gang via ens mobile enhed.

Hele familien kan bruge netværket på samme tid

D-Link COVR-C1203 (bagside)Med Netgear Orbi RBK23 er der mulighed for, at hele familien kan anvende netværket på samme tid. Det betyder, at man kan koble alle sine mobile enheder, fjernsyn m.m. til internettet, hvorefter signalet stadig vil være stabilt.

Routeren gør nemlig, som tidligere nævnt, brug af den stabile og hurtige Tri-band Mesh-teknologi, hvilket sørger for et tredje bånd.

Dette er med til at sikre en mere stabil og effektiv hastighed mellem de forskellige Orbi-enheder lige meget, om hele familien eller blot et enkelt medlem er på internettet.

Fordele

 • Forholdsvis stor rækkevidde
 • Der medfølger to satellitter
 • Kommer med Tri-band Mesh-teknologi
 • Kan opsættes med hjælp fra en mobil enhed
 • Kraftig og hurtig router ifølge eksperterne
Ulemper

 • Lidt forvirring under installationen
 • Få netværksporte
 • Forholdsvis dyr

Fordele ved Netgear Orbi RBK23:
Forholdsvis stor rækkevidde
Der medfølger to satellitter
Kommer med Tri-band Mesh-teknologi
Kan opsættes med hjælp fra en mobil enhed
Kraftig og hurtig router ifølge eksperterne

Her kan du se en præsentationsvideo af Netgear Orbi serien. Videoen er produceret af Netgear:

TP-Link Archer C9 

TP-Link Archer C9

 

.
Modellen TP-Link Archer C9 er blevet vurderet og anmeldt af 3 forskellige hold meget forskellige eksperter, for her er nemlig tale om den store britiske testside Trustedreviews.com, verdens største computermagasin Pcworld.com samt teknologisiden Digitalcitizen.life.

Alle 3 hold eksperter er begejstrede for modellen, og det resulterer i absolutte topkarakterer.

Hurtig router

TP-Link Archer C9 har et lidt anderledes udseende end de gængse routere, da den er hvid, skal stå på højkant og er mere poleret i udtrykket. Der er 3 antenner fastspændt bag på modellen, som er gode til at fordele signalet ud i hjemmet.

P-Link Archer C9 kommer med Dual-Band med både 2,4 og 5 GHz, 802.11ac netværk og højhastigheds-overførsel, og den hurtige overførsel vil gøre modellen fordelagtig til at streame i HD-kvalitet, at spille online eller foretage hurtige filoverførsler.

TP-Link Archer C9 er desuden designet til at være let at sætte op, og den er også designet til at være velfungerende, når mange enheder er tilkoblet samtidig.

TP-Link Archer C9 (bagside)God til husstande med mange enheder, ifølge eksperterne

Eksperterne fra Pcworld.com forklarer, at TP-Link Archer C9 giver god valuta for pengene, for her er både tale om en god pris og en velfungerende router. De forklarer endvidere, at TP-Link Archer C9 leverer virkelig høj ydeevne, når det kommer til at overføre meget data, og så klarer denne model opgaven med at servicere mange enheder rigtig godt.

Eksperterne har flere roser til overs for TP-Link Archer C9, som blandt andet går på, at modellen er let at sætte op og anvende, og så er den meget stabil.

God og simpel

De øvrige eksperter er generelt enige i Pcworld.coms plusser vedrørende TP-Link Archer C9, og Digitalcitizen.life tilføjer, at denne model måske ikke er så avanceret, men til gengæld fungerer den bare upåklageligt – især når man anvender 5 GHz og 802.11ac-standarden.

TP-Link Archer C9 har dog også minussider, og her nævner eksperterne, at modellen har svært ved at overføre de mindre filer, og så fungerer forældre-indstillingerne ikke så godt. Hvis man er en erfaren bruger, vil man måske opleve TP-Link Archer C9 som værende en smule for simpel.

Fordele

 • Elegant model med 3 antenner
 • Dual-Band router
 • Hurtig overførsel
 • God til mange enheder samtidig
 • God valuta for pengene, ifølge eksperterne
Ulemper

 • Kan ikke konkurrere med hurtigste routere på korte afstande
 • Kun en USB 3.0 -port
 • Kan ikke vægmonteres eller lægges fladt

Fordele ved TP-Link Archer C9:
 Elegant model med 3 antenner
Dual-Band router
Hurtig overførsel
God til mange enheder samtidig
God valuta for pengene, ifølge eksperterne

Her kan du se en præsentationsvideo af TP-Link Archer C9 routeren. Videoen er produceret af TP-Link:


Asus RT–AC87U

4 stjerner ud af 5 hos testsiden Trustedreviews.com
4 stjerner ud af 5 hos teknologimagasinet Cnet.com
4,5 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Techradar.com

Asus RT – AC87U

.

Denne trådløse router fra Asus er også blevet testet af en række af de største teknologi testmagasiner i verden. Den belønnes med lutter topkarakterer til denne router hos eksperterne. Eksperterne, der har testet Asus RT–AC87U, har teknologi eller forbrugertests som omdrejningspunkt, og kilderne inkluderer både Cnet.com og Techradar.com samt Trustedreviews.com.

Model med høj hastighed

Asus RT–AC87U er en traditionel router med klassisk udseende, og er kasseformet og trådløs med 4 antenner bagpå. Her er også tale om en stærk model, der sørger for hurtigt internet, for Asus RT–AC87U kommer med en meget høj overførselshastighed med 2234 Mbps, hvilket er en af de højeste på markedet.

Asus RT–AC87U har også Dual-Band samt 802.11ac system. Der findes også et særligt Protection-system til denne router, som beskytter computeren eller andre enheder mod angreb.

Stærk router med høj sikkerhed, ifølge eksperterne

Asus RT – AC87U (bagside)De 3 ekspertpaneler giver alle Asus RT–AC87U rigtig gode karakterer, og blandt andet Cnet.com begrunder dette med, at her er tale om en router med en meget stærk ydeevne. Der lægges nemlig mærke til modellens utrolig hurtige WiFi-hastighed, og hertil kommer en meget stor rækkevidde, som gør, at en stor del af hjemmet er dækket med denne router.

Også Asus RT–AC87Us sikkerhedssystem fremhæves af Cnet.com, og det sørger for, at både virus og malware holdes ude af hjemmenetværket. Derfor vil denne model være et godt valg for den forbruger, der går meget op i sikkerhed.

God hjemmerouter, ifølge eksperterne

Asus RT–AC87Us høje hastighed bemærkes også af de øvrige eksperter som noget af det første, og så forklarer de – ligesom Cnet.com – at denne model vil være et rigtig godt valg til hjemme-router, da her er tale om en af de mest komplette routere på markedet overhovedet. Alt, hvad man behøver i en router, findes nemlig i Asus RT–AC87U, og modellen får mange pluspoint for både ydeevne, software, sikkerhed, stabilitet og rækkevidde.

Af minusser nævnes det dog, at Asus RT–AC87U er en noget dyr router, og så er det nødvendigt med kompatible WiFi-enheder for at kunne få glæde af den stærke hastighed.

Fordele ved Asus RT–AC87U:
 Trådløs router i klassisk design
Model med 4 antenner
Høj hastighed med 2234 Mbps
Protection-system for høj sikkerhed
Komplet router, ifølge eksperterne

Her kan du se en video om den amerikanske testside Cnet.com’s førsthåndsindtryk af Asus RT – AC87U routeren: 


D-Link COVR-C1203

4 ud af 5 stjerner hos den britiske teknikside Techadvisor.co.uk
4 ud af 5 stjerner hos det britiske teknikmagasin Techradar.com
3 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
3.5 ud af 5 stjerner hos det
britiske teknikmagasin Pcmag.com

D-Link COVR-C1203

 

.
De fire eksperter Techadvisor.co.uk, Techradar.com, Expertreviews.co.uk og Pcmag.com har testet og afprøvet D-Link COVR-C1203, som de beskriver som værende en brugervenlig router til en god pris. Derfor har de alle valgt at give modellen en høj score.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for D-Link COVR-C1203, nævner de stadig, at dens app ikke er den bedste på markedet.

Den er nemlig ikke altid så brugervenlig samt kommer ikke med alle de funktioner, som eksperterne mener, at man har brug for.

Simpel router med god ydeevne, ifølge eksperterne

D-Link COVR-C1203 er blevet vurderet af de fire eksperter, der alle har haft fokus på at teste routeren på forskellige parametre.

Her er de enige om, at routeren får en høj karakter, når det kommer til dens brugervenlighed.

Eksperterne fra Tomsguide.com skriver nemlig, at routeren både er ’nem at opsætte samt anvende bagefter lige meget, om man er vant til at opsætte en router eller ej’.

Derudover forklarer eksperterne fra Techadvisor.co.uk, at appen desværre ikke er den bedste, men at routeren i stedet er forsynet med en ’god ydeevne’, hvilket de mener, er noget af det vigtigste. De hæfter sig også ved routerens rækkevidde, som de mener ’er optimal’.

Routerens design bliver også nævnt som en fordel af de to ekspertkilder Expertreviews.co.uk og Pcmag.com. De skriver, at designet er ’kompakt og stilrent’, hvorfor den ikke vil forstyrre indretningen i hjemmet.

Til gengæld finder de også et par ulemper, da de mener, at ydeevnen ved 2,4GHz ikke er optimal, samt at den ’mangler flere opsigtsvækkende funktioner’.

Hurtig router med hastigheder på op til 1,2 Gbps

D-Link COVR-C1203 er en router, der dækker hele hjemmet med en rækkevidde på op til 465 kvadratmeter.

Man får desuden en stærk forbindelse på grund af routerens Mesh-teknologi, der sørger for, at de forskellige enheder hele tiden er i kontakt med hinanden. Dette sikrer et samlet netværk i hjemmet, hvorfor man ikke vil opleve forskel på forbindelsen eller hastigheden i de forskellige rum.

Routeren kommer ydermere med hastigheder på op til 1,2Gbps. Det vil sige, at man kan lave de fleste ting via internettet uden ventetid eller afbrydelser. Det kan være alt lige fra at se en film til at downloade filer eller spille online.

Router med Smart Steering- og MU-MIMO-teknologi

D-Link COVR-C1203 (bagside)D-Link COVR-C1203 er klar ved køb af routeren, hvorfor den kan sættes op med det samme lige efter, man har taget den ud af kassen. Den kan sættes i gang med hjælp fra D-Link Wi-Fi-mobilappen.

Derudover kommer D-Link COVR-C1203 med en Smart Steering-teknologi, der sikrer en hurtig båndbredde, hvilket automatisk bliver leveret til forbrugeren. Det gør, at hjemmesider på internettet bliver indlæst hurtigt.

Routeren anvender også MU-MIMO-teknologi, hvilket håndterer trafik fra flere enheder effektivt.

Sidst men ikke mindst giver D-Link COVR-C1203 mulighed for forældrekontrol, da man her kan have kontrol med alle, der er på ens netværk. Dette kontrolleres og håndteres via mobilappen.

Fordele

 • MU-MIMO-teknologi og Smart Steering-teknologi
 • Kan styres og håndteres via mobilappen
 • Hastigheder på op til 1,2 Gbps
 • Dækker op til 465 kvadratmeter
 • Nem at komme i gang med
Ulemper

 • Begrænset forældrekontrol
 • Avancerede indstillinger kræver webkonsol
 • Mangler beskyttelse mod malware

Fordele ved D-Link COVR-C1203:
 MU-MIMO-teknologi og Smart Steering-teknologi
Kan styres og håndteres via mobilappen
Hastigheder på op til 1,2 Gbps
Dækker op til 465 kvadratmeter
Nem at komme i gang med

Her kan du se en video om, hvordan man sætter D-Link COVR-C1203 op til brug. Videoen er produceret af D-Link:


Linksys EA6900

5 stjerner ud af 5 hos testsiden Trustedreviews.com
4 stjerner ud af 5 hos computermagasinet Pcmag.com
4 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Techradar.com

Linksys EA6900

 

.
Modellen Linksys EA6900 er blevet testet af en række ekspertkilder, som alle er meget begejstrede for modellen og giver den enten 4 eller 5 stjerner ud af 5 mulige. Vi har ikke kunne finde nogle negative anmeldelser af denne model.

Her er tale om meget forskellige typer af eksperter, nemlig fra både testsiden Trustedreviews.com, computermagasinet Pcmag.com samt teknologisiden Techradar.com.

4,3 gange hurtigere internet

Linksys EA6900 kommer i et lidt mere strømlinet design, end routere normalt gør, samt med 3 mere diskrete antenner bagpå. Linksys EA6900 er også designet til at give rigtig hurtigt internet, og faktisk helt op til over 4 gange så hurtigt som normalt.

Linksys EA6900 er trådløs og anvender 802.11ac, hvilket gør den så moderne og hurtig som muligt, og så passer denne model godt til et lidt større hus med mange brugere. Antennerne fordeler nemlig signalet jævnt ud, så alle familiemedlemmerne kan streame, downloade, surfe eller spille samtidig. Linksys EA6900 kommer også med et sikkerhedssystem samt muligheden for at styre netværket med mobilen.

Den hurtigste router på markedet, ifølge eksperterne

Linksys EA6900 (bagsiden)Linksys EA6900 er designet til at give hurtigt internet, og ifølge eksperterne fra Pcmag.com er det også tilfældet.

Ifølge Pcmag.com leverer Linksys EA6900 nemlig det hurtigste internet overhovedet, og så fungerer det rigtig godt at kunne fjernstyre routeren med telefonen.

Eksperterne forklarer også, at hvis man er ivrig internet-bruger med mange enheder i hjemmet, så vil Linksys EA6900 være et godt match.

Brugervenlig model, ifølge eksperterne

Eksperterne fra Techradar.com er i vid udstrækning enige med Pcmag.com, og alle ekspertkilderne kommenterer også routerens brugervenlighed. Her vurderer de, at Linksys EA6900 er meget let i brug, og så er brugerfladen meget responsiv, og der findes smarte genveje til software-funktionerne.

Der findes dog også minusser ved Linksys EA6900, og her forklarer eksperterne, at modellen er noget dyr, og så bliver den noget varm under brug. Under testen opstod der også lidt småproblemer med modellens 2,4 GHz tilkobling.

Fordele

 • Med 3 antenner
 • Der fordeler signalet jævnt ud
 • Model med ac-teknologi
 • Kan styres med telefonen
 • Højt sikkerhedsniveau
 • Den hurtigste router på markedet, ifølge eksperterne
Ulemper

 • Stort fodaftryk
 • Kan ikke stå lodret
 • Stor kraftklods
 • Højt strømforbrug
 • Ingen brotilstand
 • 2,4 GHz radio fejler over tid

Fordele ved Linksys EA6900:
 Med 3 antenner, der fordeler signalet jævnt ud
Model med ac-teknologi
Kan styres med telefonen
Højt sikkerhedsniveau
Den hurtigste router på markedet, ifølge eksperterne

Her kan du se en video om den amerikanske testside Cnet.com’s førsthåndsindtryk af Linksys EA6900 routeren: 


Ubiquiti AmpliFi HD Mesh

4 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Techradar.com
8 point ud af 10 hos teknologi-testsiden Tomsguide.com
4 stjerner ud af 5 hos computermagasinet Pcmag.com

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh

 

.
En række forskellige eksperttests har inddraget, testet og vurderet modellen Ubiquiti AmpliFi HD Mesh, og i alle tests klarer Ubiquiti AmpliFi HD Mesh sig rigtig godt – det belønnes med en absolut topscore af alle hold eksperter. Testpanelerne inkluderer eksperter, der både beskæftiger sig med teknologi, forbrugertests og computer, nemlig en af verdens største tech-magasiner Techradar.com og Tomsguide.com, samt det store internationale PC magasin Pcmag.com.

Anderledes Mesh-router

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh ligner ikke en traditionel router, men det er modellen heller ikke. Her er nemlig tale om et Mesh-system med et unikt design med touch-panel. Eftersom modellen er et helt Mesh-system, så er modellens indre bygget op omkring flere små routere med satellit-signaler, som er designet til at give en bedre dækning.

Man kan anvende modellen alene eller sammen med andre routere for at øge rækkevidden. Har man et mindre hjem, vil modellen alene være nok til at give en god forbindelse, så man både kan streame eller spille uden hak eller forsinkelser. Ubiquiti AmpliFi HD Mesh understøtter Dual-Band og er et 802.11ac trådløst system.

Router med både skønhed og hjerne, ifølge eksperterne

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh (bagside)Alle 3 eksperter giver Ubiquiti AmpliFi HD Mesh gode karakterer, og ifølge Techradar.com sker dette, da modellen er en rigtig velfungerende router. De forklarer, at Ubiquiti AmpliFi HD Mesh er virkelig flot og stilfuld at se på i et moderne og rent design, og så er den en værdig konkurrent til Google WiFi.

Modellens Mesh-system er velfungerende, og der er nok rækkevidde i modellen til at kunne dække hele hjemmet. Techradar.com roser også Ubiquiti AmpliFi HD Mesh for at være utrolig let at sætte op og anvende, og så er den tilhørende app også god og let at bruge.

Høj stabilitet, ifølge eksperterne

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh er ifølge eksperterne fra Tomsguide.com også en meget stabil router, hvilket gør, at der ikke findes mange udfald i signalet.

Tomsguide.com samt også Pcmag.com er enige i Techradar.coms begejstring for både design, brugervenlighed og ydeevne, og så finder Tomsguide.com også farve-touch-displayet godt og anvendeligt. Pcmag.com fremhæver desuden, at det er meget brugbart med 4 LAN-porte.

Eksperterne har dog også nogle minusser ved modellen, og her nævnes prisen som et væsentligt parameter. Det nævnes også, at Mesh-systemet nok er godt, men ikke det allerbedste. Eksperterne savner desuden også muligheden for at kunne foretage flere indstillinger.

Fordele

 • Router med Mesh-system
 • Rigtig flot og stilfuld model
 • Kan anvendes alene eller sammen med andre routere
 • Med Dual-Band og touch-display
 • Stabil router med høj dækkeevne, ifølge eksperterne
Ulemper

 • Ingen Ethernet -porte på Mesh Points
 • Ingen kablede backhaul -muligheder
 • USB -port gør ikke noget

Fordele ved Ubiquiti AmpliFi HD Mesh:
 Router med Mesh-system
Rigtig flot og stilfuld model
Kan anvendes alene eller sammen med andre routere
Med Dual-Band og touch-display
Stabil router med høj dækkeevne, ifølge eksperterne

Her kan du se Ubiquiti’s egen præsentation af Ubiquiti AmpliFi HD Mesh routeren: 


Guide: Sådan vælger du den rigtige trådløse router

routerDet kan være svært at vælge den rigtige router, for der findes rigtig mange at vælge imellem – også på det trådløse plan, da de trådløse WiFi-forbindelser anvendes af rigtig mange i dag.

Baseret på råd og tips fra Windowscentral.com, Makeuseof.com og Lifewire.com samt 2 artikler fra Cnet.com, der begge handler om, hvad man bør overveje, når man køber ny router her og her, guider vi herunder til, hvad man bør overveje, inden man anskaffer sig en ny router:

Routerens pris:
Routere kommer i mange prisklasser lige fra et par hundrede kroner til flere tusinde. Man bør have in mente, at både ens budget og behov spiller ind, når det kommer til, hvilken router man rent prismæssigt bør vælge.

Er man blot en normal gennemsnitsforbruger, så anbefaler eksperterne, at man ikke nødvendigvis behøver at købe en meget dyr router, som kommer med mange funktioner og indstillinger. Det er både på grund af, at teknologien hele tiden udvikler sig, hvilket betyder, at routere hurtigt bliver forældede, og så kan man ikke få glæde af en superhurtig router, hvis ens internetudbyder ikke kan matche hastigheden.

Desuden er det kun de færreste gennemsnitsforbrugere, der har behov for at ændre og indstille meget. 

Routerens udseende og design:
De fleste routere vil blive placeret et sted i hjemmet, hvor de er synlige. Hvis man går meget op i design og stil, så kan det være en god ide at tage routerens udseende med i overvejelserne.

Routere kommer også i forskellige størrelser og forme. Man bør dog ikke vægte design-kriteriet alt for højt, idet eksperterne mener, at det er det indvendige, der tæller, når det kommer til en god router. 

Routerens hastighed:
router fartRoutere arbejder hastighedsmæssigt ud fra Mbps, som står for Megabits per second, og det er det tal, man vil kunne læse i routernes produktbeskrivelse i butikken. Moderne og hurtige routere anvender over 1000 Mbps og flere over 2000 også.

En meget høj Mbps er dog ikke en garanti for hurtigt internet, for det kan ikke højne forbindelsen fra udbyderen, hvis den ikke er højere. Læg også mærke til, at der ofte findes et tal ved siden af Mbps, og det dækker over, at WiFi er en global standard, der kendes som tallet 802.11. Dette tal er ofte efterfulgt af enten bogstaverne a, b, g, n eller ac, og den nyeste standard er ac.

Derfor anbefaler eksperterne, at man anskaffer sig en 802.11 ac-router, som også er en smart fremtidssikring. 

Routerens rækkevidde:
Routerne vil altid have en maksimum-rækkevidde, og hvis man har et hjem på mange kvadratmeter, har man derfor brug for en router med en større rækkevidde, end hvis man for eksempel bor i en etværelses lejlighed. Man skal være opmærksom på, at der godt kan være ”døde” områder i hjemmet, hvor forbindelsen er dårlig.

Rækkevidde og pris hænger ofte sammen, hvilket betyder, at en dyr router ofte har en længere rækkevidde end en billig. Man kan også anskaffe to billigere routere og koble dem sammen for at opnå en bedre rækkevidde.

Placering af routeren er også vigtigt, og man bør placere den et centralt sted i hjemmet og et stykke væk fra andre gadgets eller enheder, der kan forstyrre modellen. Det bedste signal fås ved at hænge routeren op eller sætte den højt oppe på en hylde. 

Single-Band eller Dual-Band:
router wifiTrådløse routere arbejder på 2 forskellige frekvenser – nemlig på 2,4 GHz og 5 GHz. 2,4 GHz er en form for standard og anvendes af mange forskellige enheder, mens 5 GHz er nyere, stærkere og mere moderne og giver en hurtigere forbindelse.

En router med Dual-Band tilbyder både 2,4 og 5 GHz og anvender ofte dem begge samtidig, hvor en router med Single-Band kun har 2,4 GHz.

Valget mellem Single-Band og Dual-Band er ifølge eksperterne et let valg – hvis man har brug for hurtigt internet og bor i et tætbefolket område, så vil Dual-Band være det bedste valg. Hvis man kan nøjes med langsommere internet og bor et sted, hvor der ikke bor mange andre mennesker, så kan Single-Band være nok. 

Routerens USB-porte:
På en del fronter er USB-porte også ved at være lidt overflødige, og det gælder også for routere. Ikke alle forbrugere vil nemlig have brug for en router med USB-porte, for USB-porte i routere anvendes ofte kun til at kunne dele en printer eller data via netværket, der fysisk bliver klikket ind i routeren via USB.

Eksperterne forklarer, at hvis man ikke har behov for dette, så behøver man ikke en router med USB. 

Routere med MU MIMO:
Hvis mange i husstanden benytter sig af netværket, så det belastes meget, kan det godt resultere i, at ikke alle familiemedlemmer får en lige god internetforbindelse. Hvis man investerer i en router med det såkaldte MU MIMO, så kan man i stedet optimere trafikken i forhold til de forskellige behov og tjenester, så alle forbindelserne bliver så fejlfri som muligt.

Opgaver kan også prioriteres, så streaming af film for eksempel prioriteres over download af filer. 

Routerens sikkerhed:
router sikkerhedRouteren er selve indgangen til netværket i hjemmet, og derfor er det også det første led i forsvaret mod trusler udefra og til at holde netværket beskyttet. De fleste routere har både brugernavn og kodeord til at logge ind, så man kun kan koble sig til netværket, hvis man kender begge.

Hvis netværket ikke er sikkert, så kan udefrakommende se med og stjæle både kodeord og private oplysninger som private dokumenter og kreditkortoplysninger.

Eksperterne anbefaler, at hvis det er muligt, så bør man anvende 5 GHz, da det er mere sikkert. Nogle routere kommer desuden med integrerede sikkerhedssystemer for en øget sikkerhed. 

Router eller Mesh:
Hvis en almindelig router ikke er hurtig nok eller kan dække nok af hjemmet med signal, så kan man investere i et helt WiFi Mesh system, som er mere effektivt på mange punkter og kan dække hvert et hjørne af hjemmet. 

Mesh systemerne er bygget op ved at have en hoved-router og en række mindre routere i form af satellit-moduler, som placeres rundt om i huset. Mesh systemerne har ofte også en tilhørende app til telefonen med guides, råd og muligheder for indstillinger.


Sådan får du det bedste ud af din internetforbindelse

wifi hastighedI dag er superhurtigt internet en integreret del af mange folks hverdag, og internetforbindelsen skal i dag kunne klare rigtig meget uden hak, forsinkelser eller langsom forbindelse. Hjemmenetværket bliver ofte brugt til både at streame, surfe, downloade, videochatte og spille spil online samtidig, og det kan være en stor belastning for netværket.

Baseret på tips og guides fra Pcmag.com samt 2 artikler fra Cnet.com om henholdsvis routerens signal og en generel guide om hjemmenetværk fra det store amerikanske magasin Cnet.com,så guider vi her til, hvordan man får det bedste ud af sin internetforbindelse i hjemmet:

Placering af router:
Eksperterne forklarer, at routerens placering ofte har en stor betydning for, hvor godt signalet bliver. Den skal helst stå frit, så signalet har bedre vilkår – også selv om en router sjældent er køn og pynter. Det betyder, at mange ofte forsøger at gemme routeren væk i skuffer eller lignende, men det er ifølge eksperterne en dårlig ide.

For det første kan det forringe signalet, hvis antennerne ikke har fri plads, og for det andet så kan en skjult router udgøre en fare for sig selv og andre: Der findes nemlig små ventiler på siden af routeren, som gør, at varm luft kan slippe ud, og at kølig luft kan komme ind og køle maskineriet ned. Disse ventiler forhindrer således, at routeren overopheder.

Gemmer man routeren nede i en skuffe, i en udhulet bog eller i en kurv, så kan luften ikke passere frit, og man risikerer netop overophedning. Hvis man virkelig ikke kan holde synet af sin router ud, så foreslår eksperterne, at man kan forsøge at gemme den bag et billede eller sætte den ind på en reol – det dækker for synet, men der vil stadig være fri plads rundt om routeren.

Routerens rækkevidde:
Hvis man oplever en dårlig internetforbindelse i hjemmet, så er der en god chance for, at problemet er distance.
En router har nemlig kun en bestemt rækkevidde, og ens computer, tablet eller telefon vil ikke kunne opfange signalet fra routeren, hvis man opholder sig uden for den, og det medfører, at internetforbindelsen ikke virker. Hvis man opholder sig ude i udkanten af routerens rækkevidde, så vil man opleve et dårligt signal, og det betyder, at computer, tablet eller telefon vil arbejde meget langsomt og have svært ved at vise indhold.

router dækningHusk at de eksterne antenner er placeret på routeren af en grund, så hvis man har en router med eksterne antenner, så ret dem så vertikalt som muligt. Man kan desuden hente programmer og apps, der kan hjælpe til at fortælle en, hvor de svage punkter i hjemmet findes.

Hvis ens router ikke kan producere et stærkt nok signal, så kan man enten købe en router mere og ”slå dem sammen”, eller man kan købe en rækkevidde-forlænger (kaldet en Range Extender), som forstærker signalet, så det kan nå længere ud. Det er især fordelagtigt, hvis man bor i et stort hus.

Interferens fra udefrakommende:
Hvis man bor i et befolkningstæt område, så kan interferens også blive et problem, hvor signaler fra andre trådløse netværk kan have en negativ påvirkning på internetforbindelsen. 

For mange enheder tilknyttet routeren:
En internetforbindelse kan ikke servicere et uendeligt antal computere, tablets og telefonener, så hvis man er mange i familien, der er tilkoblet samme netværk, så kan forbindelsen også blive sløv.

router tilslutningHusk at her også kan være tale om ubudne gæster, hvis man ikke har et kodeord til sit trådløse netværk, eller hvis sikkerheden ikke er i orden, så de uvelkomne digitale indbrudstyve udefra alligevel har fundet en vej ind.

Eksperterne anbefaler, at man vælger et stærkt kodeord med mange forskellige kombinationer af bogstaver og tal, så det ikke er let at gætte.
Eksperterne anbefaler også, at man vælger WPA 2 i tilslutningen i stedet for den ældre WPA, som ikke er lige så stærk.

Opdateret firmware:
Teknologien bevæger sig hurtigt, og der kommer hele tiden ny teknologi på markedet. Hvis man har en gammel router, så kan modellens firmware også være problemet. Der er dog en meget simpel løsning på dette problem, for den skal blot opdateres. Mange modeller har bare en opdater-knap, som man blot skal trykke på.

Eksperterne anbefaler desuden, at man løbende holder sin router opdateret, hvilket både sikrer en højere effektivitet, bedre forbindelse og højere sikkerhed. På et tidspunkt efter nogle år vil man dog opleve, at routeren kan blive forældet, og det betyder, at man bør købe en ny – det sikrer, at man både får den nyeste sikkerhed og den hurtigste forbindelse.

Frekvens: 2,4 GHz eller 5 GHz:
Se efter på routeren om den er konfigureret til at yde maksimalt. Hvis man har en Dual-Band router, så bør man vælge 5 GHz i stedet for 2,4 GHz, da det giver en bedre forbindelse. 5 GHz har også den fordel, at det sikrer mindre interferens med andre trådløse netværk.

Kontrol over internetforbindelse:
router kontrolHvis man er flere, der bruger internettet samtidig i hjemmet, og den ene for eksempel er ved at hente en meget stor fil, og man selv vil streame en film, så kan man godt opleve, at forbindelsen bliver dårlig og giver en hakkende film i dårlig kvalitet.

De forskellige enheders brug af internetforbindelsen påvirker nemlig hinanden, så man kan opleve, at download af filen kan ”stjæle” al internetforbindelsen.

Moderne routere kommer med muligheden for at prioritere, hvilke opgaver der skal have førsteprioritet og hvilke, som godt kan vente. Selvfølgelig vil det så tage længere tid at hente filen, men så bliver kvaliteten af streamingen til gengæld også bedre.

Den nyeste router giver bedst forbindelse:
Man kan ikke forvente at kunne få den allerbedste internetforbindelse, hvis man simpelthen har en gammel og forældet router.

Eksperterne forklarer, at ofte tænker mange, at hvis det ikke er i stykker, hvorfor så fikse det, men med moderne teknologi forholder det sig andeledes, forklarer de videre: Hvis ens router er flere år gammel, så er frekvenserne og hastighederne ofte for langsomme til, hvad der er muligt i dag. En ny router er desuden som tidligere nævnt også lig med en mere sikker router.

Routerens antenner:
Mange routere har eksterne antenner, som sidder fast bag på routeren. Routerne kommer med et forskelligt antal antenner, og hvis man kun har 3, så kan det være en god ide at anskaffe sig en mere, da 3 kan være lidt i underkanten. Hvis de eksisterende antenner er ved at blive gamle, kan det også være en ide at købe en antenne mere, eller måske udskifte dem alle.

Test selv din internetforbindelse:
Hvis man døjer med en langsom internetforbindelse og ikke umiddelbart kan få den til at blive hurtigere ved at følge ovenstående råd, så kan det være en god ide at tjekke forbindelsen.

wifi speedtestDet kan man selv gøre let ved at gå ind på en af de mange online udbydere af tests af internetforbindelse og trykke start på testen. Så måles forbindelsen på flere punkter – blandt andet hastighed for download og upload – og så kan man se, om man har den hastighed, som man betaler for. Husk at lukke alle programmer inden testen og frakoble alle andre enheder, hvilket vil give det mest præcise resultat. Problemer med langsomt internet kan nemlig både ligge hos en selv eller hos udbyderen.

Hvis du bruger en trådløs router derhjemme, hvad sker der så, når du er på farten eller rejser uden for hjemmet? Det er her et mobilabonnement kommer ind i billedet.

Et mobilabonnement giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af din mobiltelefonoperatørs netværk, når du er væk fra din trådløse router. Dette er især nyttigt, når du rejser, og der ikke er nogen tilgængelige Wi-Fi-forbindelser.

Når du vælger et mobilabonnement til at bruge med din trådløse router, er det vigtigt at overveje dine behov. Hvor meget data har du brug for hver måned? Har du brug for ubegrænset opkald og sms’er? Hvilken operatør tilbyder den bedste dækning i dit område?

Ved at vælge det rigtige mobilabonnement kan du sikre en stabil og pålidelig internetforbindelse, uanset hvor du befinder dig. Så selv når du er væk fra din trådløse router, kan du stadig være online og forbundet til resten af verden.


Sådan tester eksperterne routere

router hastighedLigesom med andre forbrugerprodukter, så anvender eksperterne specifikke nedslagspunkter og parametre, som de bruger som målestok til at vurdere routerne og deres minusser og plusser.
Det fungerer altså på samme måde som med test af for eksempel vaskemaskiner, selv om der med routere er tale om en anderledes form for forbrugerprodukt.

Eksperterne fra Pcmag.com og Cnet.com forklarer her, hvordan de tester netop routere:

For at få et så ”rent” og sterilt miljøet som muligt, så der ikke opstår interferens, så starter eksperterne med at frakoble alle andre routere i nærheden. Herefter foretager eksperterne eventuelle opdatereringer af routernes firmware til de nyeste versioner, hvis der findes nogen, hvorefter routerne installeres efter producentens instruktioner. Testen foregår desuden i et laboratorium, som er skabt til at simulere et rigtigt hjem, hvilket øger resultatets præcision i forhold til, hvad forbrugerne kommer til at opleve i eget hjem.

For desuden at få et bredere perspektiv så anvender eksperterne ofte også forskellige typer enheder – for eksempel traditionelle computere, Mac-computere og andre WiFi-enheder såsom smartphones og tablets.

Stabilitet

Eksperterne har især 2 kerneområder, som er særdeles udslagsgivende for vurderingen af routerne, og det ene er stabilitet. På stabilitet-parameteret måles WiFi-signalet uafbrudt i 48 timer for at se, om det forbliver tilsluttet og stabilt – klarer det 48-timers testen, så får routeren et ”excellent signal” stempel. 

Rækkevidde

Rækkevidde er det andet vigtige parameter i eksperternes tests, og det måles ved at starte med at måle signalet helt tæt på, hvor routeren og enheden, der skal måle forbindelsen, står tæt på hinanden med kun et par meters afstand. Her testes i et par minutter for at måle hastigheden, og testen foretages også et par gange for at kunne vurdere stabilitet også og få den mest korrekte måling.

Herefter fjernes enheden længere væk fra routeren, så afstanden bliver over 10 meter fra hinanden, og samme målinger foretages. Dual-Band routere testes både på 2,4 GHz og 5 GHz. Er her ikke tale om en trådløs forbindelse, så kobles enheden til routeren med et kabel, hvorefter der måles.

Hvis en router har en Range Extender, så testes denne også, og det gøres ved at teste på samme måde med forskellige afstande – her er tale om først 10 meter, så 15 meter og 25 meter og helt op til 30 meter.

Øvrige parametre

Ud over stabilitet og rækkevidde så tester eksperterne også routerne inden for både brugervenlighed, design, pris og opsætning samt mulighederne for, at forbrugerne selv kan foretage indstillinger og programmeringer.


Andre relevante tests på Forbrugsguiden.dk

Du kan også læse vores traditionelle router test. Her gennemgår vi både trådløse routere og routere der er forbundet med ledning.

Du kan med fordel også læse vores Wifi forstærker test, hvis du har problemer med netværksstyrken. I denne artikel finder du en lang række testvindende Wifi forstærkere, samt du finder en række gode råd til at gøre dit netværks signal stærkere.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke trådløse routere er de bedste til hjemmet?

Det er selvfølgelig vigtigt, at internettet i dit hjem er i top. Hvis du derfor søger nogle af de bedste trådløse routere til hjemmet, så bør du tage et kig på modellerne Google Nest WiFi, Asus ZenWiFi XT8 AX6600 og Netgear Orbi RBK852 Homeplug, som alle har nogle gode egenskaber.

🧐 Hvordan vælger jeg en trådløs router?

Når du skal vælge en trådløs router, så er der en række ting, som du bør overveje. Blandt andet bør du bestemme dig for, hvor mange penge du vil bruge på routeren. Dertil bør du være sikker på, at routeren understøtter den internethastighed, som du betaler for.

🤓 Kan jeg bare købe en router og så have internet?

Nej, du får ikke internet ved udelukkende at købe en router. Selvom routeren er det redskab, som transmitterer WiFi ud i dit hjem, så skal du også have en internetudbyder, som netop kan sende internettet til din router. Derfor er det vigtigt, at du også betaler for en internetudbyder.

🤔 Hvordan ved jeg, om min trådløse router fungerer korrekt?

Når din router fungerer korrekt, så bør transferlyset blinke med intervaller eller konstant være oplyst. Hvis den ikke er det, men du stadig er i stand til at tilkoble dine enheder til internettet, så kan det være en indikation på, at routeren er ved at gå i stykker.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Cnet.com 🇺🇸 

Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin, som beskæftiger sig med en bred vifte af aspekter inden for den teknologiske verden. Her er både tale om nyheder, guides, artikler, tests, forums og videoer. Her har Cnet.com testet forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen af Asus RT–AC68U, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google WiFi, kan du besøge artiklen her.

Ønsker du at læse mere om testen af Apple AirPort Extreme, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Asus RT–AC87U, kan du læse mere her.

Cnet.com har også testet Asus RT-AC86U, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Læs hele testen her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google Nest WiFi, kan du klikke på dette link.

Google 🇺🇸

Google er en af verdens største søgemaskiner med et tilknyttet omfattende brugerunivers. En af tjenesterne er adgangen til en række brugeranmeldelser fra verden rundt. Her gælder det TP-LINK TL-MR6400 Router

Anmeldelserne blev fundet: April 2022

Du kan læse anmeldelserne her

Digitalcitizen.life 🇺🇸 

Digitalcitizen.life er en online webside, som handler om borgernes digitale liv. Her findes artikler og information omkring forskellige emner, der har med digitalisering at gøre, og Digitalcitizen.life foretager også tests og laver anmeldelser af digitale produkter. Her har Digitalcitizen.life testet routeren TP-Link Archer C9. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Digitaltrends.com 🇺🇸 

Digitaltrends.com er en amerikansk teknologi-side, hvis hovedformål er at guide og navigere forbrugerne gennem den digitale verden. Digitaltrends.com skriver både om nyheder, guides, artikler og laver videoer til formålet, plus de tester forskellige elektroniske forbrugerprodukter som fjernsyn, computere, telefoner med mere. Her har Digitaltrends.com testet routeren Linksys EA7500. Ønsker du at læse mere om testen, kan du besøge deres artikel her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google Nest WiFi, kan du klikke på dette link.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧 

Expertreviews.co.uk er en britisk testside, som hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Der er hovedfokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner og dertil også køkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet 2 forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen af Asus RT–AC68U, kan du læse hele testen her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google WiFi, kan du klikke på dette link.

Expertreviews.co.uk har også testet D-Link COVR-C1203, som de har givet 3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her.

Pcmag.com 🇬🇧 

Pcmag.com er et computermagasin, som skriver om alt, hvad der rører sig inden for computer-verdenen. Det gælder både nyheder, konsoller og spil, og hertil udføres blandt andet guides og tests af forskellige produkter. Her har Pcmag.com testet forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen af Linksys EA7500, kan du læse mere her.

Ønsker du at læse mere om testen af Apple AirPort Extreme, finder du hele testen her.

Ønsker du at læse mere om testen af Ubiquiti AmpliFi HD Mesh, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af Linksys EA6900, kan du klikke på dette link.

Pcmag.com har ligeledes testet og anmeldt Asus RT-AC86U og D-Link COVR-C1203. Ønsker du at læse anmeldelserne, kan du klikke ind her på deres hjemmeside via dette link eller dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Google Nest WiFi, kan du klikke på dette link.

Pcworld.com 🇦🇺 

Pcworld.com er et internationalt computermagasin, som beskæftiger sig med alt inden for computer- og teknologiverdenen. Det inkluderer blandt andet artikler, nyheder, information, tests og guides. Her har Pcworld.com testet 2 forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen af Google WiFi, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af TP-Link Archer C9, kan du klikke på dette link.

Techadvisor.co.uk 🇬🇧 

Techadvisor.co.uk er en britisk teknologiside, der skriver om emner vedrørende teknologi og teknik. Techadvisor.co.uk har blandt andet fokus på at guide, råde og vejlede forbrugerne, og i denne sammenhæng har de britiske eksperter således testet routeren Apple AirPort Extreme. Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse mere i deres artikel her.

Techadvisor.co.uk har ligeledes testet D-Link COVR-C1203, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele testen her.

Techradar.com 🇺🇸 

Techradar.com er en international teknologi-webside, som drejer sig om udviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen af Asus RT–AC68U, kan du læse mere i artiklen her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google WiFi, kan du se hele testen i sin helhed her.

Ønsker du at læse mere om testen af Ubiquiti AmpliFi HD Mesh, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Asus RT–AC87U, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af Linksys EA6900, kan du klikke på dette link.

Techradar.com har også testet de fire routere ASUS RT-AC86U, Netgear Orbi RBK23, D-Link COVR-C1203 og Netgear Orbi Pro SRK60. Du kan læse anmeldelserne her, her, her og her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google Nest WiFi, kan du klikke på dette link.

Theverge.com 🇺🇸

Theverge.com er en nyhedswebside med fokus på teknologi. Theverge.com dækker emner inden for teknologi, videnskab, kunst og kultur. Her skrives nyheder, artikler, guides og anmeldelser, og i denne omgang gælder det en test af routeren Google Nest WiFi. Læs anmeldelsen i sin helhed hos Theverge.com.

Tomsguide.com 🇺🇸 

Tomsguide.com er en international webside, som guider forbrugerne til at foretage de bedste valg inden for teknologiens område. Derfor foretager Tomsguide.com en række tests af forskellige elektroniske forbrugerprodukter, hvorefter der skrives en anmeldelse og vurdering af produkterne. Her har Tomsguide.com testet forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen af Asus RT–AC68U, kan du besøge artiklen her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google WiFi, kan du se mere her.

Ønsker du at læse mere om testen af Ubiquiti AmpliFi HD Mesh, kan du klikke her.

Tomsguide.com har ligeledes testet de to routere Asus RT-AC86U og Netgear Orbi RBK23. Du kan læse anmeldelserne på hjemmesiden her og her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google Nest WiFi, kan du klikke her.

Trustedreviews.com 🇺🇸 

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen af Asus RT–AC68U, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af Linksys EA7500, kan du læse hele teksten her.

Ønsker du at læse mere om testen af Asus RT–AC87U kan du blive klogere her.

Ønsker du at læse mere om testen af Linksys EA6900, kan du besøge artiklen her.

Ønsker du at læse mere om testen af TP-Link Archer C9, kan du klikke på dette link.

Aftonbladet.se 🇸🇪

Den svenske avis Aftonbladet skriver artikler om både nyheder og underholdning. Udover at levere artikler anmelder og tester avisen også et hav af produkter heriblandt routere. Her har de testet Netgear Orbi RBK23. Du kan læse hele testen på deres hjemmeside ved at klikke ind her på dette link.

Dinside.no 🇳🇴

Dinside.no er en norsk avis, der løbende tester forbrugerprodukter samt skriver artikler om emner som for eksempel bolig, økonomi, teknologi og motor. I denne omgang har de testet og anmeldt Netgear Orbi RBK23. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på deres hjemmeside.

Testberichte.de 🇩🇪

Den tyske testside Testberichte.de specialiserer sig i anmeldelser og tests af forskellige produkter. På baggrund af både resultater og brugeranmeldelser fra forskellige kilder anmelder de produkterne, hvorefter forbrugerne kan læse resultaterne. I denne omgang har de testet routeren Netgear Orbi Pro SRK60, som de har givet en god anmeldelse. Læs testen her.

Testsieger.de 🇩🇪

Den tyske testside Testsieger.de leverer anmeldelser fra forskellige kilder og forbrugere. På siden er der derfor mulighed for at finde ud af, hvad andre brugere og kilder mener om et hav af produkter. Her har Testsieger.de testet Netgear Orbi Pro SRK60, som de har givet en god anmeldelse. Læs hele testen her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme