Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Trekvartseng Guide: De bedste 3/4 senge til børne- eller gæsteværelset

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Har du et lille soveværelse og leder efter en seng, der ikke fylder for meget?

En trekvartseng er den perfekte løsning. Trekvartsengen er mindre i størrelsen end en almindelig dobbeltseng og større end end enkeltseng, men de giver stadig masser af soveplads.

Hvis du hvis du leder efter en trekvartseng er du landet det rigtige sted! Her hjælper vi dig med at finde den helt rigtige trekvartseng til dine behov. Vi har samlet de bedste trekvartsenge på markedet, så du kan vælge den rigtige til dit hjem.

Læs videre og bliv klogere på de bedste trekvart senge, og hvordan du finder den perfekte til dit behov.

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en trekvartseng?

Størrelse: Når du køber en trekvartseng, er det vigtigt at tænke på, hvor meget plads du har til rådighed. 3/4 senge findes i forskellige størrelser, så du skal vælge den, som passer til dit rum. En 3/4 seng er stor nok til, at to personer kan sove komfortabelt i den, men da den ligger mellem enkelt- og dobbeltsenge i størrelse, er den mere velegnet til enkeltpersoner, der ønsker mere plads i deres seng. Størrelsen 120×200 trekvartseng er mere velegnet til én person, mens en 140×200 seng komfortabelt kan rumme to personer. Hjørnestolper, hovedgærder, fodgærder, håndtag og ekstra polstring kan alle være med til, at gøre trekvartsengens fysiske størrelse større end målene på sengen. Så hvis du har begrænset plads at gøre med, bør du altid dobbelttjekke de faktiske mål på sengen inkl ekstra elementer, før du køber den.

Komfort: Når du skal vælge en trekvartseng, er det vigtigste at overveje, hvilken seng, der er mest behagelig for dig, og vælge den perfekte madras til, for at få en god nats søvn. De fleste mennesker sover på siden, men hvis du vil have mere plads, skal du sørge for, at sengen er bred nok til, at du komfortabelt kan ligge i den på ryggen. En behagelig seng kan gøre forskellen mellem at vågne op og føle sig træt og frustreret eller hoppe ud af sengen med ny energi. Den type madras, du vælger, kan også gøre en stor forskel i forhold til, hvor behagelig den er. Memory skum-, hybrid- og latexmadrasser er alle populære valg, og de har alle deres egne fordele. Memory skum madrasser er berømte for deres trykaflastende egenskaber, mens hybrider giver en afbalanceret følelse med spiraler og skum. Latexmadrasser er gode i sommertiden, fordi de har en tendens til at være køligere om natten.

Kvalitet: Kvaliteten på din nye seng afgøres især af de materialer, der er. Dette omfatter faktorer som de materialer, der er anvendt i konstruktionen af rammen og madrassen, samt certificeringer som Øko-Tex Standard 100 – dette sikrer, at alle materialer er fri for skadelige giftstoffer. Det er vigtigt at overveje ting som, hvor stærk rammen er, samt hvor godt den vil støtte din madras. Du skal også tænke på, hvilken type materiale sengerammen er lavet af, og om den har særlige funktioner som f.eks. opbevaringsskuffer. Kig efter en sengeramme, der er fremstillet af materialer af høj kvalitet, f.eks. metaller (smedejern) eller massivt hårdttræ (eg, valnød, ahorn), for at sikre god holdbarhed.

Pris: Du skal overveje, hvor mange penge du ønsker at bruge på din nye trekvartseng. De billigste muligheder på markedet koster omkring 5000 kr., hvor de dyrere koster op imod 20.000 kr. Du skal tænke på, hvad der er vigtigt for dig, når du vælger en seng. Hvis du f.eks. ønsker en seng, der er lavet af massivt træ, vil den være dyrere end en seng lavet af konstruerede materialer. 

Du skal også tænke på prisen, af den topmadras du tilvælger. Billigere springmadrasser har generelt en kortere levetid end hybridmadrasser eller madrasser med memory foam. Yderligere, så har senge, der opfylder sundhedsmæssige behov som f.eks. mindskelse af ryg- og ledsmerter eller senge, der er specielt designet til personer med osteoporose, vil være dyrere.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Snefrid Fjäll 140×200 – trekvartseng med eksklusivt møbelstof

Vores anbefaling

Med sine syv komfortzoner i springmadrassen, sikrer Snefrid Fjäll en god nattesøvn for enhver. Vi har kigget nærmere på Snefrid Fjäll i forhold til lignende muligheder på markedet. Uden at afsløre for meget, kan vi sige, den er vores anbefalede trekvartseng.

 • 7 komfortzoner i springmadrassen
 • Antibakteriel og allergivenlig springmadras
 • 25 års garanti

Det skal du vide, før du køber Snefrid Fjäll

Ekstremt holdbar
Snefrid Fjäll trekvartsengen er en seng af høj kvalitet, der har mange funktioner og fordele, som du ikke finder i lignende senge på markedet til den pris. Derudover har Snefrid Fjäll en størrelse af 140×200 centimeter, som giver dig masser af plads at boltre dig på og sove behageligt. Trekvartsengen er fremstillet af robuste materialer, der er designet til at holde, og den leveres med 25 års garanti på fjedre og rammebrud.

Madras af høj kvalitet 
Madrassen på denne trekvart seng er også et særligt kendetegn. Med 3 forskellige fastheder at vælge imellem kan du nemt finde det perfekte niveau af støtte og komfort til dine behov. Sengen er betrukket med eksklusivt møbelstof, der ikke kun er af høj kvalitet og holdbart, men også antibakterielt og allergivenligt. Det gør den til det perfekte valg for dig med allagier eller for dig, der bare ønsker at skabe et sundt sovemiljø. Madrassen er også betrukket med 25 mm Airflow-skum, som er med til at holde dig kølig og behagelig om natten, mens lommefjedrene giver fremragende støtte og komfort. Endelig kommer Snefrid Fjäll 3/4 sengen til en konkurrencedygtig pris, så her er virkelig en seng, hvor du får værdi for pengene.

Fordele

 • Skridsikker madras
 • Fri udskiftning af madrassens fasthed
 • Produceret af danske specialister
 • 3 forskellige fastheder af springmadrassen
 • Betrukket med eksklusivt møbelstof
Ulemper

 • Hovedgærde skal tilkøbes ekstr

Redaktionens vurdering

Snefrid Fjäll er produceret af danske fagfolk udelukkende i naturlige materialer. Trekvartsengen er bygget til at holde i mange år og har en række store fordele, herunder en skridsikker madras, fri udskiftning af madrassens fasthed og et vaskbart madrasbetræk, som du ikke finder i mange lignende senge i dette prisleje. Det skal dog bemærkes, at hovedgærdet skal købes separat. På trods af denne mindre ulempe mener vi, at Snefrid Fjäll-sengen er et fremragende valg for alle, der leder efter en komfortabel og holdbar trekvartseng, hvor du virkelig får værdi for pengene.

Specifikationer:

Mål: 140 x 200 cm
Længde: 200 cm
Bredde: 140 cm
Højde: 67 cm


Signature Box 120×200 – trekvart seng med solid træramme

Bedste budget valg

3 /4 sengen Signature Box leveres med en 7 cm høj topmadras af enten latex eller memory skum. Det giver dig mulighed for at få en god nats søvn uden at skulle bruge en formue på en ny madras. Sammenligner vi den med lignende senge på markedet, i samme prisleje, er den det bedste budget valg på vores liste.

 • Fås i alle størrelser
 • 7 cm topmadras i latex eller memoryskum
 • To lag fjedre

Det skal du vide, før du køber Signature Box

Pladsbesparende design
Signature Box trekvartsengen fås i alle størrelser for at sikre, at den passer perfekt til dit værelse. Sengen er til dig, der har brug for lidt ekstra soveplads, men som ikke har plads til en fuld størrelse dobbeltseng. Højden på 3/4 sengen er 49 cm, hvilket er lidt lavere end den gennemsnitlige trekvartseng på markedet.

Bæredygtige materialer af høj kvalitet
Signature Box har et enkelt dansk design og er fremstillet af to lag fjedre for ekstra komfort og støtte, mens den trykaflastende topmadras sikrer en optimal nattesøvn. Det vaskbare betræk på topmadrassen gør det nemt at holde din seng ny og frisk. 

Standard 100 by OEKO-Tex-certificeringen garanterer, at de anvendte materialer er fri for skadelige kemikalier og allergener. Med 5 forskellige komfortzoner hjælper sengen med at stabilisere kroppen på steder, hvor man ellers ville synke langt ned i madrassen – især ved skulder og hofte.

Robust konstruktion
Signature Box er fremstillet med en solid træramme, som sikrer, at den er robust og langtidsholdbar. Trekvartsengen er enkel at samle – det eneste, du skal gøre, er at fastgøre benene til rammen, og så er du klar til en dejlig nattesøvn. Signature Box trekvartsengen leveres med 15 års garanti, hvilket sikrer, at du kan nyde din nye seng i mange år fremover.

Fordele

 • 5 komfortzoner
 • Meget enkel at samle
 • 15 års garanti
 • Topmadras i vaskbart betræk
 • Fremstillet med en solid træramme
Ulemper

 • Fås kun i 3 farver

Redaktionens vurdering

Signature Box 3/4-sengen er en af vores favoritter, og er ideel til dig, der bare har brug for en grundlæggende, robust seng. Memory skummet tilpasser sig din krop, så du er komfortabel natten lang, mens madrassen holder på varmen. Det skal dog bemærkes, at denne trekvartseng kun fås i tre farver. Generelt synes vi dog, at trekvartsengen er et perfekt valg, hvis du leder efter en ny seng på et stramt budget.

Specifikationer:

Mål:120 x 200 cm
Længde: 200 cm
Bredde: 120 cm
Højde: 49 cm


Freja Nordlys 120×200 – 3/4 med dobbeltlags lommefjedre

Premium valg

Freja Nordlys har 7 komfortzoner, som sikrer, at du kan finde en behagelig stilling uanset hvad. Vi har lavet en dybere sammenligning af Freja Nordlys med lignende senge på markedet for at finde ud af, hvorfor du bør købe den, samt dens vigtigste funktioner.

 • 7 komfortzoner
 • Dobbeltlags lommefjedre i højeste kvalitet
 • Trykaflastende topmadras af naturlatex

Det skal du vide, før du køber Freja Nordlys

Blød dobbeltlagret madras
Freja Nordlys er en trekvartseng af høj kvalitet med dobbeltlagede pocketfjedre og naturlatex for den højeste komfort og støtte. De to lag fjedre arbejder sammen for at forme sig efter din krop og rette din rygsøjle ud, hvilket giver en mere afslappende nattesøvn, mens den trykaflastende madras i naturlatex giver optimal støtte til din krop. De danskproducerede og ergonomiske lommefjedre giver dig den perfekte balance mellem blødhed og støtte.

OEKO-TEX topmadras
Topmadrassen fås i naturlatex eller memory skum, som begge er åndbare og ventilerende. Den er også allergivenlig, hvilket gør den til et godt valg for dig, der lider af allergi eller astma. Den er også OEKO-TEX-certificeret, hvilket betyder, at den ikke indeholder skadelige kemikalier eller stoffer.

Langtids garanti
Du kan afprøve denne premium-trekvartseng i 100 dage uden risiko, og hvis du ikke er tilfreds med den, kan du returnere den og få pengene tilbage. Freja Nordlys leveres med 25 års garanti på fjedre og ramme, så du er sikker på, at den holder i mange år fremover.

Fordele

 • Indbygget skridsikker madras
 • 25 år på brud på fjeder og ramme
 • Møbelstof af høj kvalitet
 • 100 dages risikofri prøveperiode
 • Blødt og vaskbart betræk
Ulemper

 • Hovedgærde skal tilkøbes ekstra

Redaktionens vurdering

Den indbyggede skridsikre funktion er praktisk og gør os trygge ved, at madrassen ikke glider rundt på lamellerne. Desuden giver møbelstoffet soveværelset et ekstra strejf af luksus. Den eneste ulempe er, at hovedgærdet skal købes separat, men hvis du er på udkig efter en luksuriøs 3/4-seng, vil Freja Nordlys være et perfekt valg.

Specifikationer:

Mål:120 x 200 cm
Længde: 200 cm
Bredde: 120 cm
Højde: 57 cm


Dreamline Delux Kontinental 140×200 cm – trekvartseng med topmadras i hyperfoam

Bedste skumdesign

Dreamline Delux Kontinental har 4 komfortlag i stedet for de 3, som er standard for de fleste trekvartsenge. Det gør den til en mere komfortabel trekvartseng for dig, som ønsker en opgradering fra din nuværende seng. Vi har kigget nærmere på Dreamline Delux Kontinental og sammenlignet den med lignende senge på markedet for at hjælpe dig med at komme frem til, hvorfor denne 3/4 seng er perfekt for dig.

 • 8 cm trenset topmadras i hyperfoam
 • 4 komfortlag
 • 25 års garanti på ramme og fjedrebrud

Det skal du vide, før du køber Dreamline Delux Kontinental

Ekstraordinær komfort
Dreamline Delux Kontinental trekvartsengen er en stilfuld og robust seng, der vil holde i mange år. Den er lavet med en bridge topmadras i hyperfoam, som giver dig 8 cm komfortabel og luksuriøs soveplads. Hyperfoam er kendt for sine trykaflastende egenskaber, hvilket betyder, at du får en god nats søvn, hver gang du kravler i seng. Udover at give god støtte er det også ventilerende og åndbart, hvilket hjælper dig med at komme af med varmen om natten. Den skridsikre funktion forhindrer sengen i at bevæge sig rundt, hvilket forhindrer ulykker og øger sikkerheden.

Nem samling
Dreamline Delux Kontinental kan samles hurtigt og nemt uden værktøj – du skal blot samle den ved hjælp af den medfølgende vejledning. Hvis du nogensinde får brug for at flytte den, kan sengen skilles ad og flyttes med lethed. Rammen og fjedrene er dækket af 25 års garanti mod brud, hvilket sikrer, at du vil have glæde af denne seng i mange år fremover.

5 stilfulde farver at vælge imellem
Både boxmadras og madras er polstret med latex, hvilket giver en blødere og mere kropsvenlig soveflade. Desuden fås trekvartsengen i fem forskellige farver, så den passer til enhver rumindretning. Sengens udtryk er elegant og moderne, men alligevel tidløst – den passer perfekt ind i enhver skandinavisk inspireret indretning.

Fordele

 • Unikt flerlagsfjedersystem
 • 11 komfortzoner
 • Fås i 5 stilfulde farver
 • Meget enkel at samle
 • Skridsikker
Ulemper

 • Runde ben skal tilkøbes ekstra

Redaktionens vurdering

Det er en attraktiv trekvartseng, der ikke kun ser godt ud, men også har nogle gode funktioner, som f.eks. flerlagsfjedersystemet og de 11 komfortzoner. De runde ben skal købes separat, men de er det værd, fordi de tilføjer et elegant strejf til en allerede fantastisk seng. Denne trekvartseng er perfekt for dig, der ønsker en perfekt kombination af det funktionelle og æstetiske.

Specifikationer:

Mål:140 x 200 cm
Længde: 200 cm
Bredde: 140 cm
Højde: 70 cm


Saga Älv 140×200 – Trekvartseng til to personer

Bedste latex design

Saga Älv er fremstillet af svensk fyrretræ af højeste kvalitet, hvilket gør den både robust og langtidsholdbar. Vi har undersøgt Saga Älv og holdt den op imod lignende senge på markedet for at se, hvad den kan, som de andre ikke kan. Vi håber derfor at du finder ud af, hvorfor denne trekvartseng er den perfekte for dig.

 • Indbygget i massivt svensk fyrretræ
 • God støtte til skuldre, ryg og hofter
 • 100 dages risikofri prøveperiode

Det skal du vide, før du køber Saga Älv

Høj komfort
Saga Älv giver god støtte til dine skuldre, ryg og hofter. De 5 komfortzoner er med til at sikre, at du får den mest behagelige søvn, mens de ergonomiske lommefjedre giver støtte, hvor du har mest brug for det. Derudover er topmadrassen på 6 cm polstret med et vaskbart betræk, som er med til at øge den samlede komfort på denne madras. 

Miljøvenlige materialer
Topmadrassen i Saga Älv er helt fri for skadelige stoffer, hvilket gør den til et super valg for dig, der søger en sikker og sund soveflade. Den er fremstillet af naturlige materialer, og er certificeret af OEKO-TEX Standard 100. Det betyder, at den opfylder de højeste sikkerheds- og miljøstandarder. Yderligere har den er temperaturregulerende betræk, så du aldrig bliver overophedet eller føler dig for kold, mens du sover.

100 dages risikofri prøveperiode
Saga Älv leveres med en 100 dages risikofri prøveperiode, så du nemt kan afprøve den i dit eget hjem og se, om den passer til dig. Hvis du ikke er helt tilfreds med madrassen, kan du returnere den og få den fuldt refunderet. Det er en god måde at få ro i sindet på, når du køber en ny trekvartseng

Fordele

 • Topmadras fremstillet af naturlatex
 • 5 komfortzoner
 • Madrassen er helt fri for skadelige stoffer
 • Betrækket er temperaturregulerende og allergivenligt
 • Dansk kvalitet og design
Ulemper

 • Fås kun i én farve

Redaktionens vurdering

Trekvartsengen er lavet af naturlatex og har et enkelt, rent design, perfekt til alle, der leder efter en klassisk seng til en formidabel pris. Topmadrassen er bygget af naturlatex – hvilket gør den super behagelig. Den fås kun i én farve, men vi synes ikke, at denne mindre detalje forringer sengens ellers mange fordele. Vi anbefaler Saga Älv til dig, der ønsker en komfortabel og stilfuld trekvartseng.

Specifikationer:

Mål:140 x 200 cm
Længde: 200 cm
Bredde: 140 cm
Højde: 55 cm


Signature Luxury Elevation 120×200 – Bedste 3/4 seng med elevation

Bedste justerbare valg

Signature Luxury Elevation kommer med en OKIMAT-motor af høj kvalitet med 5-års fuld garanti. Trekvartsengens forhøjede design giver dig mulighed for at sove i en optimal position, hvilket er med til at forbedre dit helbred og velvære. Vi har lavet en mere dybdegående sammenligning af Signature Luxury Elevation med lignende senge i samme kategori, så du kan finde ud af, hvorfor det er den perfekte 3/4 seng for dig.

 • OKIMAT-motor med 5 års fuld garanti
 • 28 lameller
 • Valgfrie ben i eksklusivt egetræ

Det skal du vide, før du køber Signature Luxury Elevation

Velbygget ramme
Signature Luxury Elevation er en 3/4 seng med elevation, der giver et justerbart og fleksibelt sovemiljø. Rammen er ekstremt stabil og brudsikker, hvilket sikrer, at du er sikker i løbet af natten. Sengen er lavet med 28 lameller, hvoraf de midterste er justerbare, hvilket gør det muligt at tilpasse sengen til dine individuelle behov. De giver også et godt ventilationsniveau, som giver en jævn luftcirkulation til din madras. Trekvartsengen leveres med 15 års garanti på ramme- og fjederbrud. Hvis du ønsker at give sengen et strejf af luksus og gøre den endnu mere robust, kan du tilvælge eksklusive runde egetræsben.

Nem justering
Med den trådløse fjernbetjening kan du nemt justere sengens position uden at skulle nærme dig sengen. Dette er især praktiskt, hvis du har brug for at justere sengen til et bestemt formål, f.eks. for at læse eller se fjernsyn i sengen.

Valgfri topmadras i latex eller memory foam
Topmadrassen kan fås i latex eller memory foam, så du får den perfekte søvnoplevelse for netop dig. Latexmadrassen har en fjedrende fornemmelse, der hjælper med at holde din rygsøjle på linje, mens madrassen i memory skum tilpasser sig din krop for ultimativ komfort. Topmadrassen er betrukket med et tekstil i bambus, som beskytter skummaterialet.

Fordele

 • Trådløs fjernbetjening
 • Let at samle
 • Ekstremt stabilt stel
 • Støjsvag motor
 • 5 komfortzoner
Ulemper

 • Kan ikke styres af app

Redaktionens vurdering

Signature Luxury Elevation er perfekte til dig, der ønsker en fleksibel seng af høj kvalitet. Den støjsvage motor og de 5 komfortzoner gør den til et fremragende valg for dig, der søger en god nats søvn. Selvom Signature Luxury Elevation ikke kan styres via app, er det stadig vores yndlings 3/4 seng med elevation.

Specifikationer:

Mål:120 x 200 cm
Længde: 200 cm
Bredde: 120 cm
Højde: 59 cm


Signature Continental 120×200 cm – Trekvartseng med brugerdefineret komfort

Bedst til brugerdefineret komfort

Signature Continental har fjedre, der er inddelt i 5 komfortzoner. Det sikrer, at du får den bedst mulige søvn, da din krop bliver støttet på de rigtige steder. Vi har undersøgt trekvartsengen mere detaljeret og sammenlignet den med lignende senge på markedet. Læs videre for at se, hvorfor Signature Continental er det perfekte valg for dig.

 • 3 komfortlag
 • Nordisk kvalitet
 • 5 komfortzoner

Det skal du vide, før du køber Signature Continental

Optimal støtte og komfort
Signature Continental trekvartsengen er utrolig komfortabel takket være de eksklusive materialer og konstruktionen. De tre komfortlag giver den helt rigtige støtte og polstring, mens de 19 cm lange ben giver sengen en højde på 64 cm, så den er let at komme ind og ud af. Sengen er polstret i eksklusivt Norhland møbelstof, som giver et luksuriøst udseende og følelse. Stoffet er fremstillet af materialer af høj kvalitet, så sengen holder i mange år.

Let at samle
Signature Continental er utrolig nem at samle takket være sin enkle konstruktion. Det eneste, du skal gøre, er at sætte benene fast, og så er du klar til en god nats søvn. Med 15 års garanti på rammen og fjederbrud kan du være sikker på, at denne seng vil give dig mange års komfort og afslapning.

Høj grad af komfort
Topmadrassen på Signature Continental 3/4-sengen kan fås i latex eller memory foam, og den giver den perfekte komfort og støtte. Latexmadrassen er mere fast og støttende, mens madrassen i memory skum er blødere og mere dæmpende. Begge muligheder er fremragende valg, så du skal vælge den, der passer bedst til dine behov.

Fordele

 • Meget stabil
 • 15 års garanti
 • Dansk design
 • Standard 100 by OEKO-TEX
Ulemper

 • Fås kun i 3 farver

Redaktionens vurdering

Trekvartsengen er meget stabil og er fremstillet af materialer i høj kvalitet, der opfylder OEKO-TEX-standarderne. Den eneste ulempe er, at den kun fås i 3 farver, men vi synes, at det slanke design opvejer det. Vi anbefaler denne seng til dig, der ønsker en 3/4-seng i kontinental stil, der opfylder strenge kvalitetskrav.

Specifikationer:

Mål:120 x 200 cm
Længde: 200 cm
Bredde: 120 cm
Højde: 64 cm


Prestige Luxury Box 120×200 cm – Luksus trekvartseng

Bedste luksus valg

Prestige Luxury Box har 11 komfortzoner, hvilket betyder, at du kan finde den perfekte position til din krop, uanset hvordan du sover. Vi har kigget nærmere på Prestige Luxury Box og sammenlignet den med lignende senge i prisklassen for at hjælpe dig med at forstå, hvorfor det ville være godt at eje denne trekvartseng.

 • Op til 11 komfortzoner
 • Luksus topmadras med lækkert naturligt bambusbetræk
 • 25 års garanti

Det skal du vide, før du køber Prestige Luxury Box

Elegant design
Prestige Luxury Box har et elegant design, der vil se godt ud i ethvert soveværelse. Trekvartsengen kommer med en topmadras, der har et lækkert naturligt bambusbetræk. Dette betræk ser ikke kun godt ud, men det er også med til at holde dig kølig og tilpas om natten. Det elegante design vil helt sikkert passe til enhver indretning, og 100 by OEKO-TEX-standarden sikrer, at den er sikker for dig og din familie.

3 forskellige hårdhedsgrader
Fjedrene i sengen består af to lag for at sikre ekstra komfort og støtte, mens Cooltex-polstringen hjælper med at holde dig kølig på de varme sommernætter. 

Prestige Luxury Box fås i tre forskellige hårdhedsgrader (medium, fast eller ekstra), så du kan finde den perfekte pasform til dine behov. Hvis du vejer mere end 75 kg, skal hårdheden være fast, og hvis du vejer mindre, skal den være medium. Ekstra fast hårdhed anbefales til personer over 95 kg.

25 års garanti
Den nemme montering gør trekvartsengen nem at opstille i ethvert hjem. Den har også 25 års garanti, hvilket gør den til en fornuftig investering, som holder mange år fremover.

Fordele

 • Vaskbar topmadras
 • Fås i 5 forskellige farver
 • Standard 100 af OEKO-TEX
 • Elegant design
 • Meget komfortabel
Ulemper

 • Ingen skridsikring

Redaktionens vurdering

Det er en behagelig og luksuriøs trekvartseng, som fås i 5 forskellige farver. Den eneste ulempe er, at der ikke er nogen skridsikring itopmadrassen, så vær forsigtig, hvis du har kæledyr eller børn. Alt i alt synes vi, at Prestige Luxury Boxer perfekt for dig, der leder efter en elegant 3/4-seng.

Specifikationer:

Mål:120 x 200 cm
Længde: 200 cm
Bredde: 120 cm
Højde: 65 cm


Hvor stor er en trekvartseng?

En trekvart seng er en type seng, der er lidt mindre end en standard dobbeltseng, men større end end enkeltseng. Trekvartsenge måler typisk 200 cm i længden og 140 cm i bredden, hvilket gør dem ideelle til sovende, der leder efter noget lidt mindre eller mere kompakt, der passer ind i deres soveværelse. Trekvartsenge kan bruges af både voksne og børn og bliver mere og mere populære i hjem over hele landet på grund af deres komfort, prisvenlighed og alsidighed. 

Hvis du leder efter en seng, der er lige stor nok til dig og din partner, eller hvis du har brug for noget mindre, der passer ind i et mindre soveværelse, kan en trekvartseng være den perfekte løsning for dig. Trekvartsenge bruges også ofte i gæsteværelser eller som børnesenge, da de giver en behagelig soveflade uden at fylde for meget.

Hvad er fordelene og ulemperne ved en trekvartseng?

Trekvartsenge giver en komfortabel soveflade, der er smallere end en standard seng, hvilket gør den ideel til mindre soveværelser eller til personer, der foretrækker et mere hyggeligt sovemiljø. Trekvartsenge er også gode til gæsteværelser, da de fylder mindre end en seng i fuld størrelse. Derudover er trekvartsenge ofte billigere at købe og sende end fuld størrelse senge. 

Trekvartsenge kan dog være for små for nogle mennesker, især hvis de er højere end gennemsnittet. Trekvartsenge er måske heller ikke lange nok til at være behagelige for to personer, så par bør måske overveje en fuld størrelse seng i stedet. Endelig kan trekvartsenge være sværere at finde end fuldstørrelse senge, da de er mindre almindelige. Det kan gøre det mere udfordrende at købe sengetøj og andet tilbehør. 

Selv om trekvartsenge har nogle ulemper, har de mange fordele for dem, der søger en mere kompakt soveløsning. Uanset om du har brug for en pladsbesparende gæsteseng eller blot ønsker et hyggeligere sovemiljø, kan en trekvart seng være det perfekte valg til dit hjem.

Strategier til at hjælpe dig med at sove godt

Vi har talt med søvnekspert Mikael Rasmussen om, hvordan man kan bekæmpe søvnløshed. Hans råd er som følger:

 1. Hold dig til en rutine. Ifølge Mikael Rasmussen er det vigtigste råd til at falde hurtigt i søvn, at du holder din søvnrutine regelmæssig. Hvis du står op på samme tid hver dag, vil din krop vænne sig til at være træt om aftenen, hvilket gør det lettere at falde i søvn, når hovedet rammer puden.
 2. Opbevar din telefon i et andet rum. Du bør undlade at bruge din telefon, lige før du går i seng. Fjern din telefon eller tablet en time før sengetid. Brug også et filter til blåt lys, som de fleste mobiler og tablets har. Det er mere skånsomt for øjnene og hjælper dig med at falde i søvn ved at begrænse det blå lys, der stimulerer din krop til at holde sig vågen.
 3. Tillad hjernen at slappe af. Det er sværere at falde i søvn, hvis du ser fjernsyn, læser en god bog eller udfører en anden aktivitet, der holder hjernen aktiv. Sådanne øvelser holder hjernen beskæftiget, hvilket gør det sværere at falde i søvn. Derfor bør du bruge en time i et mørkt rum på at udføre noget, der sænker din hjerneaktivitet, f.eks. gennemgå dagens begivenheder med din ægtefælle, meditere eller gøre noget andet, der hjælper dig med at slappe af.
 4. Hold soveværelset mørkt og køligt. Når du går i seng, skal dit soveværelse være helt mørkt, så der ikke er nogen forstyrrende belysning. Desuden bør temperaturen i soveværelset være lavere end i de andre rum. Når du bliver træt, falder din kropstemperatur; hvis du går ind i et køligt rum, sender du derfor signaler til din krop om, at den skal være træt.

Læs også vores artikler om senge med opbevaring, skabssenge og Queen-size senge

FAQ

Hvad er målene på en trekvart seng?
En trekvart seng er en seng, der er lidt mindre end en standard dobbeltseng. Trekvartsenge har typisk dimensioner på 200 cm i længden og 140 cm i bredden. Trekvartsenge bruges ofte i mindre soveværelser eller gæsteværelser, hvor pladsen er begrænset. De er også en populær løsning til børneværelset.
Hvad er forskellen på en trekvartseng og en dobbeltseng?
En trekvart seng er lidt mindre end en dobbeltseng. Det gør den ideel til personer, der ønsker den ekstra plads, som en dobbeltseng giver, men som ikke har plads til en dobbeltseng. Trekvartsenge er også et godt valg for børn, der er ved at vokse ud af deres enkeltsenge.
Kan man sove to personer i en trekvartseng?
Trekvartsenge er bedst egnet til én person, men to personer kan sove i sengen, hvis det er nødvendigt. Hvis det er to mindre personer, kan det godt lade sig gøre uden ubehag. Hvis du ønsker dette skal du købe en trekvartseng i 140×200.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme