Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

VR briller test-oversigt: De bedste VR briller ifølge eksperter og anmeldelser

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel finder du en stor oversigt over de mest populære VR briller på markedet. Vi har samlet en lang række ekspertanmeldelser fra forskellige store teknikmagasiner, aviser og computerspil sider.

I artiklen bliver du klogere på fordele og ulemper ved de forskellige modeller, da vi har samlet en lang række anmeldelser til hvert produkt, så du får flere ekspertanmeldser om hvert produkt. I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige produkter.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af de førende VR briller på markedet
🔸 Prissammenligning
🔸 Guide: Hvad bør du overveje, før du køber et par VR briller
🔸 De bedste spil og apps til VR
🔸 Gennemgang af alle de testkilder vi har anvendt i artiklen

VR briller test – Her er de 5 bedste modeller ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de VR briller, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige modeller er blevet bedømt i.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst. I den første del af artiklen finder du en oversigt over VR briller som bruges til spilkonsoller, og dernæst finder du en oversigt over VR briller der kan tilkobles din smartphone.


HP Reverb G2 – kompatibel med det meste VR-indhold

HP Reverb G2

Hvis du er på jagt efter en VR-brille, der har alle de fedeste features, og som kan tage dig til en hel anden verden, er HR Reverb G2 en god kandidat. 

Hos Techradar.com får den en positiv anmeldelse på 4,5 ud af 5 stjerner, og en kommentar med på vejen om, at HP Reverb G2 udtrykker en stor udvikling inden for VR-briller. På Amazon.de får VR-brillerne, baseret på brugeranmeldelser, 3 ud af 5 stjerner og en kunde kommenterer, at de er som en drøm og roser især den geniale billedkvalitet.  

Derfor anbefaler vi dette produkt 
🔹Kan justeres og designes perfekt til dig 
🔹God sporing med 4 kameraer og intet behov for eksterne sensorer 
🔹Udviklet i samarbejde med Valve og Microsoft 

Om 
VR-brillerne er udviklet i samarbejde med nogle af verdens mest anerkendte brands; Valve og Microsoft. Det har, som anmeldelserne antyder, resulteret i en positiv udvikling, hvad angår VR-briller. 

Brillerne giver dig realistiske, visuelle elementer, realistisk lyd og et ergonomisk designet headset samt controllere. Det skaber tilsammen en utrolig stærk kombination af billedkvalitet, lydkvalitet og design. 

HP Reverb G2 vs. markedet 
Sættet er en god spiller, sammenlignet med lignende produkter på markedet. Det har særligt én unik feature, hvilket er den optimerede kompatibilitet. Det giver dig adgang til alt VR-indhold med hurtig og problemfri opsætning, hvilket er helt genialt til dig, der ikke vil begrænses af dine VR-briller.  

Fordele

 • Fantastisk billedkvalitet
 • Meget fordybende
 • Let at opsætte
 • Komfortabel 
Ulemper

 • Bevægelsesdetektering kunne være mere præcis
 • Har noget irriterende kabel 

Udvalgte specifikationer 
🔴Mindste produktmål: 7,4 x 18,6 x 8,4 cm 
🔴Lav vægt 
🔴Nem at opsætte og kompatibel 
🔴2 controllere medfølger 
🔴Flere adaptere 
🔴Ergonomisk design 
🔴1 års begrænset garanti


HTC Vive Pro 2 – høj billedopløsning

Forbrugsguidens anbefaling

✅ 4 ud af 5 stjerner hos PC Magazine
✅ God anmeldelse af Digital Trends

HTC Vive Pro

VR-brillerne HTC Vive Pro 2 er efterfølgeren til headsettet Vive Pro. Med denne model har der været fokus på et par opgraderinger for at forbedre hele oplevelsen med virtual reality.

HTC Vive Pro 2 får gode anmeldelser hos PC Magazine, der roser dem for at have én af de bedste billedopløsninger på markedet. De nævner, at den ligger i den høje ende prismæssigt, men til gengæld får du glat motion tracking og kompatibilitet med Valve Index controllere.

Digital Trends giver også VR-brillerne en god anmeldelse, hvor de fokuserer på den høje billedopløsning og refresh rate. Derudover har den fået et større synsfelt. De anbefaler brillerne til dig, der skal købe dit første sæt VR-briller eller som kommer fra et andet mærke og gerne vil have en opgradering.

Skærmopløsning og lyd
En af de største forskelle mellem Vive Pro og Vive Pro 2 er, at skærmopløsningen er forbedret en del. Vive Pro har nu en skærmopløsning på 2448 x2448 per øje i forhold til forgængerens 2880 x 1600. Dette sørger for et mere detaljeret, skarpt og klart skærmbillede, da det er én af markedets højeste opløsninger. I denne forbedrede udgave har HTC også valgt at bruge LCD paneler i stedet for OLED.

Derudover har VR-brillerne en 90 Hz opdateringshastighed samt et 120 graders synsfelt, hvilket er en opdatering i forhold til Vive Pros 110 grader.

HTC Vive Pro 2 har sørget for at ændre på selve lyden, hvilket de har gjort ved at spænde headsettet fast til hovedet på en måde, så de sidder helt tæt ind til ørerne og derved lukker al anden lyd ude. Dette skulle forbedre lydoplevelsen markant, så man ikke bliver forstyrret af andre lyde, når man har disse VR-briller på.

Design og komfort
HTC Vive Pro inden iHTC Vive Pro 2 er designet i en sort farve. Foran er der placeret to kameraer, der blandt andet kan registrere ens bevægelser.

Derudover er VR-brillerne udstyret med en Deluxe Audiostrap, hvorfor de skulle sidde endnu bedre og endnu mere behageligt end forgængeren. Der er nemlig også tilføjet ekstra puder i toppen og i nakken, hvilket er endnu en fordel, når det kommer til komforten.

Disse VR-briller kommer med indbyggede høretelefoner, hvilket er en fordel, da man derfor blot kan gå i gang med at spille eller andet lige med det samme. De indbyggede høretelefoner har en volumeknap, hvorfor det er nemt og hurtigt at justere på selve lydstyrken.

Fordele

 • Høj billedopløsning
 • Høj refresh rate
 • Stort synsfelt
Ulemper

 • Høj prisklasse

HTC Vive Pro 2 specifikationer:
Indbyggede, aftagelige høretelefoner
2 mikrofoner
High resolution LCD skærm (2448 x 2448 pixels)
Deluxe Audiostrap
120 graders synsfelt
Modellen kan fungere som trådløs


Sony Playstation VR Headset – Bedste headset til PS

Sony Playstation VR Headset

 

Hører du til den store gruppe af gamere, der bruger flere timer om ugen på PlayStation? Og vil du have maksimal glæde ved dine PS-4 spils egenskaber og funktioner?

Med Sony PlayStation VR Headset er der oplevelsesgaranti for både den etablerede gamer og dig, der vil i gang med at spille.

Headsettet er specialdesignet til at være kompatibelt med netop PS-konsollen. Det er designet til at understøtte PS4-spil (både de klassiske og dem i VR-format).

Det smarte og elegante headset får de mest imponerende anmeldelser af kunder og forbrugere. Det modtager 4,5/5 stjerner hos Techradar.com, hvor det også fremhæves som det bedste headset til konsol. Hos Trustedreviews.com, Expertsreviews.co.uk og hos Alphr.com får Sony Playstation VR Headset alle steder 5/5 stjerner.

Derfor anbefaler vi dette produkt
🔹 Bedste valg til konsol
🔹 Udstyret med nyeste teknologi
🔹 God pris

Om

Når det er i forbindelse med spil på PlayStation, du ønsker at opleve Virtual Reality, skal du vælge en brille, der er designet til netop dette formål.

VR headsettet fra Sony er specialdesignet til at understøtte din PlayStation 4 og de spil, der hører hertil.

Det er ikke kun dig selv, der får glæde af 360 graders billederne i brillen. Du kan koble brillen til dit fjernsyn og aktivere Mirror Mode funktionen. Herved vises billederne og videoerne både i din brille og på TV’et, så vennerne eller familien kan følge med i dine oplevelser.

Der er dømt kvalitetstid både komfortmæssigt og oplevelsesmæssigt, når du anvender Sony Playstation VR Headset. Det er skabt til at kunne tilpasses unikt til dit ansigt og omkring dit hoved. Letvægtsmaterialet sørger for, at du kan bære headsettet igennem længere tid uden fysiske gener.

Billede- og lydkvalitet

Der er brugt den nyeste teknologi på området til fremstilling af VR-headsettet fra Sony. Der vises 120 billeder i sekundet, og du får lyd i 3D format (der minder om lydeffekterne i biografen). Lyden er klar både i afspilning og i mikrofonen. Det særlige ved Sony headsettet er, at der sidder mikrofon i brillen, så du kan kommunikere med vennerne, selvom I er på afstand af hinanden. Denne funktion støtter op om det sociale aspekt, der er ved at game og spille PlayStation.

På trods af det moderne design og de velfungerende egenskaber sælges Sony Playstation VR Headset til en skarp pris. Det kan være den perfekte gave til ham eller hende, der i forvejen er glad for PlayStation eller vedkommende, som ønsker at tage de digitale oplevelser til et nye niveau.

Til gaming og streaming

PlayStation tilbyder mere end 200 spil til deres 4’er konsol. Med andre ord betyder dette, at du er sikret underholdning i verdensklasse både nu og i lang tid frem. Du kan blive ved at gå op opdagelse efter nye spil, som kan give dig nye oplevelser og udfordringer.

Det er ikke kun til gaming og spil, at headsettet fra Sony kan komme til sin ret. Du kan også bruge det i forbindelse med film og serier fra nogle af verdens førende streamingtjenester.

Sony Playstation VR Headset vs. markedet

Det smarte og komfortable headset fra Sony skiller sig markant ud, når det kommer til funktionerne, som har til formål at fremme fællesskab. Med Mirror Mode og indbygget mikrofon kan du invitere familien med ind i din elskede gaming-verden, og du kan via mikrofonen snakke med andre spillere, som du møder undervejs i din PS4-spil.  Du kan også gøre brug af programmet ”The Playroom VR”, hvor du kan spille med dine venner, som også har headset fra Sony.

Fremover behøver det ikke at være en ensom oplevelse at bruge VR-headset.

Udvalgte specifikationer
 360 graders videoer og billeder
 Billede kan overføres til TV (via Mirror Mode)
Letvægtsmaterialer
 Omfattende justeringsmuligheder
 3D lyd
 Indbygget mikrofon


Oculus Quest 2 VR – Testvindende VR headset med 128GB

Når det kommer til at anmelde ét af de bedste og mest anmelderroste VR headset på det internationale marked, er Oculus Quest 2 VR i top3. Det er testvinderen hos Cnet.com og beskrives som det mest epokegørende Virtual Reality produkt af Bbc.co.uk.

I kunde- og brugeranmeldelser modtager headsettet 4,5/5 stjerner hos Pcmag.com (hvor det også fremhæves som ”editors choise”) og Techradar.com. Oculus Quest 2 VR får hele 5/5 stjerner af både Pocket-line.com og Expertreview.co.uk.

Derudover modtager Oculus Quest 2 VR  90/100 point i produktanmeldelsen hos Pcgamer.com.

Derfor anbefaler vi dette produkt
🔹 Anmelderrost produkt af førende testmagasiner
🔹 Simpel og enkel opsætning
🔹 128GB intern lagring

Om 

Oculus Quest 2 VR er som skabt til dig, der vil have de vildeste VR-oplevelser derhjemme eller på besøg hos vennerne. Det stilfulde og veludstyrede headset er det helt perfekte valg, når du holder af at game i Virtual Reality format.

Det er både i forhold til design og egenskaber, at Oculus Quest skiller sig positivt ud. Headsettet er udstyret med alle de funktioner, som du har brug for i forhold til oplevelse (såvel auditivt som visuelt), brugervenlighed, fleksibilitet og vedligehold.

VR-brillen er lavet med den nyeste teknologi på området, så du får billede- og lydoplevelse i særklasse. Med de levende farver i brillen er der garanti for, at du kommer til at blive begejstret for dine VR-spil. Du får en meget bedre og mere tilfredsstillende oplevelse, når dine VR-briller gengiver livagtige billeder med høj detaljeringsgrad og farvemætning.

Høj komfort og stor brugervenlighed  

Du kan uden problemer bære dine VR-briller i lang tid ad gangen, da Oculus Quest 2 VR er lavet til at give dig masser af komfort. Brillen er udstyret med hudvenligt skum på fronten, så den slutter sig behageligt til på dit ansigt. Der er 3D ”positionel lyd” i begge højtalere, der giver samme effekt som surroundsound.

Det er både nemt og enkelt at komme godt i gang med at opleve verden på ny igennem Oculus Quest 2 VR. Du behøver hverken konsol eller computer til konfigurering.

Det eneste, du skal gøre, er at downloade Oculus-appen, hvorefter du guides godt i gang.

Der medfølger USB-kabel, som kan tilsluttes din PC, så du kan spille dine yndlingsspil i VR-udgave. Uanset om du før har brugt en VR-brille, eller om det er første gang, du skal til at opleve verden på ny, kommer den lave vægt på Oculus Quest 2 VR dig til gode. Du kommer ikke til at døje med ømhed i nakken som følge af at bruge muskler på at holde brillen på plads.

Fleksible funktioner

Den store fordel ved at vælge Oculus Quest 2 VR er på grund af dets fleksible design og en intern lagring på hele 128GB (de fleste andre velfungerende og moderne VR-headset har lagring på 8GB, 16GB eller 64GB).

Lagringen gør, at du kan have alle dine favoritapps koblet til headsettet. Dette kommer dig til gode, når du vil have dit VR-udstyr med dig over til vennerne, så I sammen kan opleve effekterne af brillen.

Der medfølger alt tilbehør til Oculus Quest 2 VR (herunder oplader, batterier og ikke mindst de uundværlige touch-controllere).

Oculus Quest 2 VR vs. markedet

Når du vælger Oculus Quest 2 VR, får du en komplet løsning. Du skal ikke til at købe supplerende tilbehør for at få de bedste VR-oplevelser. VR-brillen er lavet i et komfortabel design og af letvægtsmaterialer, der fremmer komforten og din fleksibilitet.

Det er de følsomme touch-controllere, der gør den store forskel for din oplevelse. Sensorerne på indersiden af begge controllere er følsomme, og de vil effektivt omsætte enhver bevægelse til din digitale verden i brillen.

Udvalgte specifikationer
  Imponerende billed- og lydkvalitet
 3D positionel lyd
 2 controllere medfølger
 Simpel tilslutning til PC via kabel
 Fungerer med Oculus appen
 Lav vægt


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Oculus Rift S – 5 interne kameraer giver god sporing

Oculus Rift S

 

Hvis du ikke er helt sikker på, om det skal være Oculus Rift S, bør du kigge nærmere på de gode anmeldelser, Oculus Rift S VR-brillerne har fået. Det kan måske give dig et bedre indtryk af, hvorfor de er så populære. 

Testberichte.de har i en positiv anmeldelse af VR-brillerne uddelt 4 ud af 5 stjerner og roser især produktet for at give brugerne en præcis sporing og et godt display.

Brugeranmeldelser på Amazon.de giver også et positivt indtryk af sættet, da det på baggrund af over 450 anmeldelser får en samlet bedømmelse på 4,2 ud af 5 mulige stjerner. Èn af kunderne beskriver nærmere, hvordan familien er meget tilfredse med produktet, og at sønnen elsker brillerne. 

Derfor anbefaler vi dette produkt
🔹3D-duelig 
🔹Inside-out tracking med 5 interne kameraer 
🔹Ergonomisk headset 

Om 
Oculus Rift S har et stilrent og tidløst design med gennemtænkte ergonomiske løsninger, der giver dig den optimale komfort, når du spiller. 

Oculus Rift S brillerne har 80 hz fast switch LCD samt 5 interne kameraer, som giver dig en optimal oplevelse og fuld tracking af både hoved og controller. Hvis du allerede kender til Oculus kvaliteten, giver prisen helt sikkert også mening for dig. Prisen er overkommelig i forhold til kvaliteten. 

Oculus Rift S vs. markedet 
Oculus Rift S er endnu ét af Oculus’ lækre VR-briller, som bringer dig til en anden verden gennem høj kvalitet. Noget særligt for Rift S er de 5 interne kameraer, som giver dig virkelig god sporing, og derfor er eksterne sensorer ikke nødvendigt med VR-sættet. 

Fordele

 • Eksterne sensorer er unødvendige
 • Let at håndtere
 • Overkommelig pris 
Ulemper

 • Højttalerne er ikke tilfredsstillende
 • Ingen IPD slider 

Udvalgte specifikationer 
🔴2 touch-controllere medfølger 
🔴Fungerer med Oculus appen 
🔴5 meter headset kabel 
🔴Inside-out tracking 
🔴Godt ergonomisk design med pandebånd 
🔴Lav vægt

Oculus Rift VR Headset – Bedste og mest eksklusive VR-headset

Oculus Rift VR Headset

 

Vil du have det absolut bedste og mest veludstyrede VR-headset til dig selv eller som den værdifulde gave til gamere, er det Oculus Rift, du skal vælge.

Det er det dyreste headset på det internationale marked. Prisen fortæller om de funktioner, som det stilfulde og eksklusive headset er designet med.

Oculus Rift er anmeldt hos flere respekterede testmagasiner i hele Europa. Det modtager 4/5 stjerner hos både Pcmag.com, Wearable.com, Tomsguide.com og Expertreviews.co.uk. Derudover modtager headsettet 8/10 stjerner hos Wired.com og 82/100 point hos Pcgamer.com.

De omfattende og rosende anmeldelser vidner om, hvilken kvalitet Oculus Rift er skabt med og hvilke egenskaber, du kan se frem til, når du vælger dette produkt.

Derfor anbefaler vi dette produkt
🔹 Nyeste VR-headset på markedet
🔹 Designet til at give dig størst bevægelsesfrihed
🔹 5 interne-tracking kameraer

Om

Oculus Rift er skabt til at give dig de bedste og mest fuldendte oplevelser med Virtual Reality. Som noget unikt er der installeret hele 5 kameraer i brillen, så du får billedgengivelse i særklasse. ”Rift” er en videreudvikling af Oculus Quest. Rift vil være det rette valg for dig, der allerede er erfaren med at bruge og anvende VR-brille som en fast del af din gaming.

Du vil opleve markant forskel med Oculus Rift sammenholdt med én af de ældste modeller af VR-briller.

Der er tænkt på din brugervenlighed og krav til bevægelsesfrihed i designet og udviklingen af Rift-modellen. Der skal kun bruges ét kabel til første gang at skabe forbindelse mellem headsettet og din PC. Dette er med til at fremme friheden, da du ikke bliver generet af irriterende ledninger, der risikerer at være i vejen, når du bevæger dig med brillen på.

Hovedstroppen kan justeres i længde og omkreds, så det er muligt for søskende eller venner at deles om headsettet. Med den faste skumpude langs hele kanten af brillen får du en behagelig oplevelse med at bære headsettet og ikke mindst bevæge dig med det. Når du gamer alene, kan du bruge den indbyggede mikrofon, når du vil have kontakt til dine medspillere.

Touch-controllere der fuldender oplevelsen

Når du køber Oculus Rift, følger der 2 touch-controllere med, der begge er udstyret med de mest følsomme sensorer og giver intuitiv håndtering. Alle knapper er placeret, så de giver mest mening for dig, når du skal åbne en dør eller affyre et våben i dit spil (og udfører bevægelsen til handlingen med en controller i hånden).

Din bevægelse bliver med det samme overført til handling i dit spil. Hver controller bruger 1 styk AAA-batteri. Der kommer markering på controlleren, når det er tid til at udskifte batteriet.

Du kan gemme dine favoritapps i Rift, der er programmeret med 8GB intern lagring. Dette skaber fleksibilitet med headsettet, så du kan have det med på besøg hos vennerne, når I skal spille sammen. Om du installerer spil eller apps, er helt op til dig.

Oculus Rift vs. markedet

Det er opløsning af billeder og videoer, der især får Oculus Rift til at skille sig positivt ud fra mange af de andre kvalitetsheadset i VR-format på markedet. Der er 1280×1440 opløsning (for hvert øje), hvilket er unikt for VR-briller.

Dette sikrer dig, at du kan komme til at se hver en lille detalje og opleve hver en nuanceforskel. Des højere opløsning, des større farverepræsentation kan du se frem til.

I kombination med den kraftfulde surroundsound lyd kan du være i bevægelse eller læne dig tilbage i sofaen med Oculus Rift på og nyde spil og gaming, som du aldrig har prøvet det før.

Udvalgte specifikationer
100% kabelfri
2 touch controllere medfølger
Avanceret LCD display
1280×1440 opløsning
Touch controllere medfølger
Effektiv responstid mellem billede og handling
8GB intern lagring
Indbygget mikrofon

 

Lenovo Mirage Solo

✅ 4 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos DigitalTrends.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Techradar.com

Lenovo Mirage Solo

Lenovo Mirage Solo leverer virtual reality-oplevelser uden en masse kabler og ledninger. Man skal bare tage headsettet på, og så er man klar til at opleve en helt anden verden.

Der er ikke nogen former for ledninger, ekstra sensorer, ekstra omkostninger eller lignende med disse VR-briller. Dog kræver det en internetforbindelse, hvis man skal have adgang til online applikationer.

Headsettet er drevet af en avanceret Qualcomm Snapdragon 835 VR-platform og 4 GB RAM.

Eksperterne er vilde med de kabelfrie VR-briller, hvor Trustedreviews.com blandt andet siger, at ”det er sådan et par VR-briller, alle har ønsket”, hvilet Techradar.com er enige i, da de forklarer, at det er en model ”som du kan have med overalt”.

Google WorldSense-teknologi og adgang til applikationer 

Lenovo Mirage Solo VR er udstyret med WorldSense-teknologi, der er en nyere teknologi fra Google.

Lenovo Mirage Solo fra sidenDenne teknologi tillader 6 grader af frihed (6 DoF), der forstår ens bevægelse i rummet uden at skulle installere eksterne sensorer, hvilket især eksperterne fra DigitalTrends.com er imponerede over.

Lenovo Mirage Solo leverer derfor nye evner til at bevæge sig, når det kommer til virtual reality. Disse VR-briller giver mulighed til at udforske nye verdener med naturlige bevægelser gennem PC-kvalitet sporingstracking, to indvendige sporingskameraer og indbyggede nærhedssensorer, der kan registrere placeringen af nærliggende objekter.

Med Mirage Solo får man adgang til mere end 250 Daydream apps. Derudover har man også mulighed for at gøre brug af applikationer, der drives af WorldSense-sporing.

Både DigitalTrends.com, Techradar.com og Trustedreviews.com mener dog, at indholdet er begrænset, hvorfor de ville ønske, at der var flere muligheder for spil og andet indhold med denne model.

Ergonomisk designet og synsfelt på 110 grader 

Mirage Solo er ergonomisk designet, så man kan gøre brug af VR-brillerne i lange perioder.

Derudover har denne model en batterilevetid på cirka 2,5 time. DigitalTrends.com er imponerede over batterilevetiden, som de mener er ”solid og imponerende”.

Modellen er let og justerbar, og er designet, så den eliminerer friktion og belastning mod næsen. Headsettet er også justerbart, så man kan finde den perfekte pasform.

Selvom denne model er designet med henblik på komfort, så mener Trustedreviews.com dog, at disse VR-briller kun er behagelige at have på i kortere tid ad gangen.

Mirage Solo har et 110 graders synsfelt. Derudover er headsettet udstyret med et ultrahøjopløsningsdisplay, som indeholder Lenovos avancerede displayteknologi og et VR-optimeret LCD-display, der giver klarhed, hvilket er designet udelukkende til Daydream.

Der er mulighed for at kombinere Lenovo Mirage Solo med Mirage Camera med Daydream (sælges separat), og man kan opleve og oprette sit eget virtual reality-indhold.

Mirage Camera gør det nemt at uploade sine kreationer trådløst til Google Fotos og YouTube og dele med venner og familie.

Lenovo Mirage Solo specifikationer:
110 graders synsfelt
Batterilevetid på 2,5 time
6 DoF
4 GB RAM
VR-briller uden kabler eller ledninger

Her kan du se Lenovos egen reklame for Lenovo Mirage Solo: 

https://www.youtube.com/watch?v=63nS04e7Ot8


Oculus Go

✅ 4 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com
✅ 9.5 ud af 10 stjerner hos ING.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos DigitalTrends.com
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos Techradar.com

Oculus Go

.Med Oculus Go er der mulighed for at træde ind i virtual reality-verdenen helt uden en computer eller ledninger. Oculus Go er et par trådløse VR-briller, der er udviklet til at passe perfekt til det enkelte menneske.

Denne model er designet med åndbare materialer, justerbare stropper samt med nogle helt andre linser, end hvad de andre modeller fra Oculus er udstyret med.

Eksperterne fra Techradar.com er især begejstrede for, at denne model er ’nem i brug og nem at komme i gang med’, hvorfor man hurtigt kan begynde at leve sig ind i virtual reality-verdenen.

Lyd og skærm

Oculus Go bag fraDisse VR-briller er udstyret med drivere til rumlig lydgengivelse, der har mulighed for at levere lyd med mange detaljer.

Derudover er der ikke behov for at gøre brug af hovedtelefoner med en masse ledninger. Med Oculus Go får man et 3,5 mm lydstik, hvorfor man altid selv kan bestemme, hvornår man vil have lyd på.

Når det kommer til skærmen, så har Oculus Go sørget for nogle helt andre linser end normalen. 3D-grafikken er optimeret, hvorfor oplevelserne bliver gjort mere livlige, autentiske og virkelighedstro.

Disse linser er derfor ifølge eksperterne ”meget bedre og giver meget mere klare billeder, når det drejer sig om et par selvstændige og trådløse VR-briller”.

Denne model tillader i alt 3 grader af frihed (3 DoF). Dette er Techradar.com ikke så tilfredse med, men de ser dog dette som værende en af de eneste ulemper, som de kan finde ved Oculus Go.

Design og controller 

Oculus Go er designet med fokus på komfort, da der er blevet brugt både en sprøjtestøbning samt åndbare materialer, der skal sikre, at de er behagelige for alle at have på. Der er derfor rig mulighed for at gøre brug af denne model i en længere periode uden at føle ubehag.

Dette er eksperterne fra både DigitalTrends.com og ING.com enige i, da de forklarer, at headsettet er ’meget behageligt at have på’.

Derudover er headsettet udstyret med et par justerbare stopper, der holder det på plads på hovedet, hvorfor man selv har mulighed for at justere dem, så de sidder præcis, som de skal.

Med controlleren til Oculus Go bliver alle ens naturlige bevægelser gennem sensorer overført til VR. Der er derfor mulighed for at opleve sine egne bevægelser på en meget nøjagtig og præcis måde ved hjælp fra disse sensorer. Eksperterne fra Trustedreviews.com er imponerede over trackingsystemet, som de mener er ’meget nøjagtigt’.

Når man køber VR-brillerne Oculus Go, så vil der følge et VR-headset, en controller, AA-batterier og et brilleafstandsstykke med. Alle fire eksperter er især tilfredse med, at der medfølger en controller, når man køber denne model.

Eksperterne fra både Trustedreviews.com og ING.com er rigtig glade for modellen generelt, men mener, at der mangler en smule mere indhold til disse VR-briller samt nogle flere spændende applikationer, der kan gøre disse VR-briller endnu mere underholdende i brug.

Oculus Go specifikationer:
Behagelige
Åndbare materialer og sprøjtestøbning
Rumlig lydgengivelse
3,5 mm. lydstik
Ledningsfrie VR-briller

Her kan du se en præsentationsvideo af Oculus Go. Videoen er produceret af Oculus: 

 


Google Daydream

✅ 4 ud af 5 stjener hos Techradar.com
✅ 9 ud af 10 stjener hos TomsGuide.com
✅ 4 ud af 5 stjener hos DigitalTrends.com

Google DaydreamGoogle Daydream VR-briller er unikt designet i forhold til andre modeller på markedet. I stedet for plastik er brillerne nemlig belagt med stof. Brillerne har en enkelt strop ligesom eksempelvis en skibrille. Denne strop er aftagelig, hvorfor man selv kan justere den, så den passer til ens hoved.

Google Daydream vejer ikke mere end omkring 220 gram, hvilket er mindre end andre VR-briller på markedet til brug med smartphones.

Hvis man investerer i Google Daydream skal man blot klikke sig ind i Daydream-applikationen, hvor man kan finde virtual reality-oplevelser. Man skal blot tilslutte sin telefon til headsettet, og så kan man komme i gang med det samme.

Alt hvad man har brug for er indbygget i disse VR-briller, hvorfor man nemt og hurtigt kan komme i gang med virtual reality-oplevelser.

Alle tre eksperter er vilde med Google Daydream, hvor DigitalTrends.com beskriver brillen som ’det bedste mobile VR-headset på markedet’.

Både Techradar.com og TomsGuide.com er vilde med, at denne model er så prisvenlig, hvorfor de mener, at det er et godt køb.

Ekstern controller 

I Google Daydream VR-brillen er der ikke en indbygget controller i selve brillen. Der er i stedet en medfølgende ekstern controller, som man kan gøre brug af. På denne måde behøver man ikke sidde med hånden oppe ved headsettet.

Dog er der mulighed for at spænde controlleren fast til brillen, hvorfor man nemt kan transportere den med rundt. Både eksperterne fra Techradar.com og TomsGuide.com er enige i, at den eksterne controller er en ’god feature’.

TomsGuide.com beskriver controlleren som værende ’akkurat og intuitiv’, hvilket de mener er imponerende. Det er en meget enkel og brugervenlig controller, som man hurtigt vil lære ved brug af den.

Der er et touchpad øverst samt 2 knapper under dette. Den ene knap er en menuknap, mens den anden knap er en valgknap.

Controlleren fungerer således, at man kan pege på et punkt ved hjælp fra controlleren og herefter trykke på valgknappen for at vælge dette.

Touchpaden på controlleren kan eksempelvis bruges til forskellige VR-spil.

Design og WorldSense-teknologi

Med Google Daydream er der mulighed for at opleve mobil virtual reality, lige meget hvor man er henne. Uanset om man er hjemme eller på farten kan man gøre brug af højkvalitets VR alle steder med Google Daydream.

Google Daydream er fremstillet af lette og slidstærke materialer med åndbart stof, der sørger for, at headsettet er både komfortabelt og behageligt.

Derudover passer disse VR-briller over de fleste former for briller. Med en håndvaskbar klud er der mulighed for at holde headsettet friskt og rent nemt og hurtigt.

Eksperterne fra DigitalTrends.com fremhæver især denne models komfortable design, som de mener har en ‘perfekt pasform’. Der er derfor, ifølge DigitalTrends.com, mulighed for at have disse briller på i lang tid.

Google Daydream VR-briller er udstyret med den nyere og avancerede WorldSense-teknologi fra Google. Det vil sige, at man kan rykke sig rundt i rummet, hvor denne teknologi vil spore og tracke alle ens bevægelser uden, at der er brug for eksterne sensorer.

Derudover er der også mulighed for at få virtual reality-oplevelsen på tv’et med Chromecast, så man kan opleve det med enten venner eller familie.

Eksperterne har ikke mange negative ting at sige om denne model. Dog gør Techradar.com og DigitalTrends.com forbrugerne opmærksomme på, at indholdet i forhold til spil med mere ikke er det bedste, men de regner med, at det bliver bedre i fremtiden.

Derudover oplevede eksperterne fra Techradar.com, at ens telefon blev meget varm ved brug af VR-brillerne samt begyndte at arbejde meget langsommere.

Google Daydream specifikationer:
Aftagelig strop
Ekstern controller
WorldSense-teknologi
VR-briller med åndbare, slidstærke og lette materialer
220 gram

Her kan du se en præsentationsvideo af Google Daydream. Videoen er produceret af Google: 

https://www.youtube.com/watch?v=PNBL2DpB1YE


Samsung Gear VR

✅ 4 ud af 5 stjerner hos Techradar.com
✅ 9 ud af 10 stjerner hos TomsGuide.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Wareable.com

Samsung Gear VR

Med Samsung Gear VR er der mulighed for at udforske forskellige verdener, underholdende spil og masser af forskellige scenerier. Der er blandt andet mulighed for at spille 3D VR-spil, se 360 graders videoer, tage et på kig realistiske og autentiske simulationer samt udforske interaktive apps med disse VR-briller.

Denne model gør brug af USB type-C og mikro USB-stik, der er kompatibelt med Samsung-smartphones. Disse VR-briller er designet med fokus på en komfortabel og behagelig pasform med blødt skum omkring visiret.

Derudover er brillerne gjort lette og håndterbare, så de ikke generer, når man laver forskellige bevægelser med hovedet.

Alle fire eksperter er vilde med designet, hvor Expertreviews.co.uk beskriver det som værende ”meget mere behageligt end konkurrenternes, hvorfor man kan spille i en længere periode uden problemer’.

Disse VR-briller kommer med et indbygget accelerometer, gyroskop og nærhedssensor, der alle er med til at højne VR-oplevelsen. Dette sørger for, at alle komponenter ikke bliver forsinkede, når man kigger rundt, hvorfor oplevelsen vil føles mere autentisk.

Der medfølger ikke sensorer til denne model, hvorfor de klart anvendes bedst til siddende oplevelser. Der er mulighed for at gøre brug af en controller som eksempelvis en Xbox-controller.

Kompabilitet og fjernbetjeningscontroller 

Samsung Gear VR inden iSom nævnt ovenover er Samsung Gear VR kompatibel med smartphones fra Samsung. VR-brillen er kompatibel med følgende smartphones: Samsung Galaxy Note 8, S8, S8+, S7, S7 Edge, S6, S6 Edge og S6 Edge+.

Samsung Gear VR skal derfor bruges med en af disse smartphones, da det ikke er VR-briller med en indbygget skærm. Det er i stedet en VR-brille, som man mere kalder for en ’VR-viewer’, der skal bruges med en smartphone for at fungere.

Disse VR-briller er udstyret med en håndholdt Bluetooth fjernbetjeningscontroller, der sørger for en nem og hurtig navigation og bevægelse.

Derudover er denne model udstyret med en indbygget bevægelsessensor, et touchpad med en triggerknap samt ”Home”- og ”Tilbage”-knapper. Der er også mulighed for at justere lyden op og ned på volumeknappen. Controlleren har brug for to AAA-batterier.

Batterilevetiden er på omkring 30 dage, hvis man bruger VR-brillerne omkring 2 timer hver dag. TomsGuide.com og Techradar.com er begge vilde med controlleren, som de mener fungerer ’perfekt og upåklageligt’. Dog er Techrader.com utilfredse med, at controllerbatterierne ikke er genopladelige.

Derudover har denne model en fokusjustering, der tillader korrektioner, hvad enten man er kort- eller langsynet. Der er mulighed for at have almindelige briller på indenunder, men det anbefales, at man gør brug af fokusjusteringen i stedet.

Selve headsettet er på størrelse med et par store skibriller, men er bløde på grund af skummet, der er sat fast på indersiden af brillerne.

Forbind trådløst tilbehør og masser af applikationer 

Med Samsung Gear VR er der mulighed for at forbinde en ekstern strømforsyning eller andet tilbehør via VR-brillernes eksterne USB-port. Der er også mulighed for at forbinde trådløst tilbehør ved hjælp fra funktionen Bluetooth.

Samsung Gear VR gør det muligt at downloade et væld af forskellige applikationer, spil, videoer og film via Oculus Store. Der er derfor mulighed for at finde lige præcis de spil eller de applikationer, som man gerne vil opleve og udforske med Samsung Gear VR.

De fleste eksperter mener dog, at det er en ulempe, at Samsung Gear VR kun er kompatibel med Galaxy-smartphones, hvilket eksperterne fra Wareable.com især nævner et par gange. Derudover er der også enighed om, at disse VR-briller er ”en smule pricey”, som Wareable.com beskriver det.

Samsung Gear VR specifikationer:
Fokusjustering
Indbygget fjernbetjeningscontroller
USB-port og Bluetooth
Accelerometer, gyroskop og nærhedssensor
Indbygget skum i headset

Her kan du se en demonstrationsvideo af Samsung Gear VR. Videoen er produceret af Samsung US:


Hvad er Virtual Reality?

virtual-reality

Virtual reality (VR) betyder at opleve ting, der ikke rigtigt eksisterer, gennem en enhed såsom et par VR-briller. Fra denne enkle definition lyder ideen dog ikke som noget helt nyt.

Man kan derfor beskrive virtual reality således: En troværdig, interaktiv 3D-computer-skabt verden, som man kan udforske, så man føler, at man virkelig er der både mentalt og fysisk.

Virtual reality betyder derfor, at skabe indbydende, computergenererede miljøer og verdener, som er så overbevisende, at brugerne vil reagere på samme måde, som de ville i det virkelige liv. Tanken er at blokere den sensoriske indgang udefra og bruge det visuelle til at gøre den virtuelle verden til virkelighed endnu mere virkelig.

Selv om konceptet er simpelt, har det faktisk vist sig, at være ganske vanskeligt at opbygge disse virtuelle virkelighedssystemer, indtil for nylig.

Man kan derfor sige, at det væsentlige for, at det er virtual reality er:

1. Troværdighed: Man skal virkelig føle, at man er i den specifikke virtuelle verden (i rummet, på stranden, i det vilde vesten, i ørkenen eller hvor som helst).

2. Interaktiv: Når man bevæger sig rundt, skal VR-verdenen flytte med en. Man kan eksempelvis se en 3D-film og blive transporteret til rummet eller ned til havbunden, men det er ikke interaktivt, hvilket virtual reality skal være.

3. Computergenereret: Hvorfor er det vigtigt? Fordi kun maskiner med realistiske 3D-computergrafik er hurtige nok til at skabe troværdige, interaktive og alternative verdener, der ændrer sig i realtid, når vi bevæger os omkring dem. Det vil sige, at den virtuelle verden skal kunne opleves i realtid og bevæge sig rundt sammen med en selv.

4. Oplevelse: En VR-verden skal være stor og detaljeret nok til, at man har muligheden for at udforske den i længere tid ad gangen.

5. Fordybende: For at være både troværdig og interaktiv, skal virtual reality engagere både ens krop og sind; man skal kunne fordybe sig i det. Det er muligt at fordybe sig i eksempelvis et maleri, men det er ikke muligt at opleve lugtene, lydene med mere fra lige præcis dette maleri. Dette skal det næsten kunne være og føles som om, hvis man er i gang med virtual reality. Det skal være så realistisk som muligt, at man komplet fordyber sig i det – og nærmest tror, at det er virkeligheden.


Dette bør du overveje, inden du køber VR briller

VR overvejelserVirtual Reality bliver mere og mere populært, hvorfor mange er på udkig efter et par VR-briller. Man kan købe alle slags VR-briller lige nu til forskellige priser, hvoraf de fleste er fra eksempelvis Google, Sony, Samsung, HTC, Oculus, Lenovo og mange flere.

Dog har mange af disse VR-briller både forskellige fordele og ulemper, hvorfor man skal huske at overveje disse, hvis man er på udkig efter et par VR-briller. Derfor har vi sørget for at samle alle de vigtigste ting, som man skal være opmærksom på, før man investerer i et par VR-briller.

Hvad er dit budget? 

Med VR-briller i mange forskellige prisklasser, er det sandsynligvis godt at starte med at overveje sit budget. Vil man gerne bruge en masse penge på et par VR-briller, eller vil man gerne være mere sparsommelig?

Der kan både findes et par VR-briller til en budgetvenlig og overkommelig pris, men der kan også findes VR-briller på markedet, der koster mange tusinde kroner. Det er derfor op til en selv at finde ud af, hvad man vil betale for et par VR-briller og så holde sig indenfor dette budget, når man går i gang med at lede efter de helt rette briller.

Hvad ejer man allerede? 

Svaret på hvilket par VR-briller, der passer til en selv, kan være lige så enkelt som nogle af de produkter, som man allerede ejer. Hvis man eksempelvis ejer en Samsung-telefon, så er Samsung Gear VR en mulighed, fordi disse VR-briller kun er kompatible med Samsung-telefoner. Det kan derfor være en mulighed, da man på denne måde hurtigt og nemt kan komme i gang.

Hvis man for eksempel ikke ejer en Samsung-telefon, men vil købe Samsung Gear VR, så skal man først og fremmest investere i en Samsung-telefon. Det kan derfor hurtigt blive dyrt.

Et andet eksempel er, at Sony PlayStation VR eksempelvis kræver, at man ejr en PS4-konsol. Dette gælder selvfølgelig ikke kun lige for disse to specifikke VR-briller, da der også er andre, hvor nogle enheder er kompatible, mens andre ikke er kompatible. Det kan derfor være en fordel, hvis man sørger for at tjekke, hvad man allerede har derhjemme og hvad man eventuelt mangler, før man investerer i et par VR-briller.

Nybegynder eller hardcore gamer? 

VRValget af VR-briller kan også have meget at gøre med ens niveau. Er man helt nybegynder, eller har man spillet i mange år og er derfor en hardcore gamer? Dette bør man helt klart overveje, inden man begynder at investere i et par VR-briller, da man herved kan have vidt forskellige behov.

Har man brug for et mobilt og trådløst headset, eller vil man gerne have noget helt andet?

Vil man gerne have et headset med en trådløs eller indbygget controller?

Hvis man er en hardcore gamer, så kender man sikkert allerede svaret på disse spørgsmål, hvorfor det som nybegynder kan være en idé at læse op på de forskellige VR-brillers specifikationer for at finde ud af, hvad man gerne vil have, og hvad man ikke vil have.

Hvilket tilbehør? 

VR tilbehørDet er altid en god idé at tjekke, hvad for noget tilbehør, der medfølger i pakken med VR-brillerne og hvad for noget tilbehør, der ikke medfølger i pakken.

Ved køb af nogle VR-briller medfølger der næsten ingenting, hvorfor man så skal investere i dette separat. Det kan derfor hurtigt blive en noget dyrere fornøjelse, hvis man ikke havde medregnet dette i ens budget.

Dog findes der også pakker med VR-briller, hvor der medfølger alt det tilbehør, som man har brug for at komme i gang med at opleve virtual reality-verdenen. Der kan derfor være stor forskel, hvorfor man altid skal huske at tjekke dette.

ps-vr-brillerDerfor er det også værd at overveje, hvad for noget tilbehør man har brug for, og hvad for noget tilbehør, som man ikke har brug for.

Der er nemlig en masse tilbehør på markedet, og det er slet ikke sikkert, at man har brug for det hele. Det er derfor vigtigt at finde ud af sine specifikke behov og præferencer, når det kommer til virtual reality-tilbehør, inden man investerer i et par nye VR-briller.

Man kan blive dårlig af virtual reality 

Med virtual reality er der faktisk en stor sandsynlighed for, at man bliver dårlig. Det er derfor noget, som man skal tage med i sine overvejelser, da det selvfølgelig ikke er en god oplevelse, hvis man ikke bliver andet end dårlig hele tiden. Dette kan sagtens ske for nybegyndere, men det kan også sagtens ske for erfarne brugere af virtual reality. 


VR-guide: Her er de bedste VR spil & apps

vr spil

Virtual reality er blevet mere og mere populært de sidste par år eller deromkring. En række producenter har eksempelvis også lanceret deres egne VR-briller, hvilket gør det lettere at få den bedste oplevelse ud af virtual reality. Men hvor kan man finde det bedste indhold til sine VR-briller?

Det er her, hvor tingene bliver lidt vanskelige. Mens man måske finder noget gratis og godt downloadbart indhold fra selve brillernes producent, skal man betale for det meste gode indhold, når det kommer til virtual reality-indhold.

Vi har fundet nogle af de bedste VR-spil og applikationer, som du enten kan finde gratis, eller som du skal betale for.

Derudover har vi også inkluderet et par VR-oplevelser, som man også skal prøve, hvis man har muligheden for det.

1. YouTubes officielle VR-kanal
Google anses for at være et af de bedste steder at finde virtual reality-indhold. Googles dedikerede VR-platform på YouTube giver nemlig adgang til et utal af onlinevideoer. Da der tilføjes nyt indhold næsten hver dag, skal brugerne ikke bekymre sig om, hvorvidt indholdet bliver forældet eller kedeligt efter et par dage.

YouTube VRSamlet set er YouTubes VR-kanal et af de bedste steder, hvor man kan finde det virtual reality-indhold, som man ønsker, og det bedste ved det hele er, at det er helt gratis.

Man skal muligvis kigge gennem en masse indhold, inden man finder det bedste til ens behov, men det er fordelen ved denne platform. Man kan finde alt lige fra dyreliv og naturvideoer til filmindhold, der ikke kan ses eller findes andre steder. Sørg for at tjekke YouTubes officielle VR-kanal ud, hvis man ønsker at finde en masse godt VR-indhold.

2. Facebook 360
Endnu en populær kilde til VR-indhold er Facebook 360, der er et godt sted, hvor man kan finde brugeroprettet VR-indhold.

facebook 360Selvom Facebook har investeret tungt i Oculus, er denne platform beregnet til, at alle kan bruge den. Der vil derfor være en masse indhold at finde, hvorfor man ikke vil mangle noget. Det betyder, at man kan kigge gennem tusindvis af videoer i lang tid, hvilket er hver VR-elskers drøm.

Det er dybest set en Facebook-side, så layoutet vil være ret kendt for brugere af det sociale netværk.

Udover at finde videoer på webstedet kan man også se 360-graders billeder, der er blevet optaget af verdensberømte kunstnere og faste brugere fra hele verdenen. Så hvis man leder efter en anstændig samling af VR-indhold og har fundet andre steder med mangler, kan Facebook 360 være et godt valg.

3. Netflix VR
Netflix VR-app giver mulighed for at se Netflix i den virtuelle verden, hvilket næsten helt sikkert er en opgradering i forhold til ens nuværende Netflix-situation.

Med nogle VR-briller kan man klikke sig ind i “Void Theatre”-tilstanden, hvor man kan justere skærmen til større end sit synsfelt. VR-filmvisningskataloget er kun begrænset af selve Netflix’ film- og seriebibliotek.

4. Ghost in a Shell VR
Denne rejseoplevelsesrejse følger majoren i den berømte scene fra Ghost in a Shell. Udgivet som en efterfølger til filmen, er VR-oplevelsen et virkeligt fantastisk kig på, hvordan det er at være major.

Ghost in a Shell har længe været en af de mest fantastiske og fuldt udviklede sci-fi-verdener derude, og nu kan man se nærmere på denne verden, end man nogensinde har kunnet før, med et par VR-briller.

5. BBC Home: En VR Spacewalk
VR BBCInspireret af real-life NASA-træningssimuleringer og lavet af BBC Home: En VR Spacewalk, giver brugerne mulighed for at opleve en rumtur, da de flyver langt over Jorden.

Går tingene galt i rummet? Ikke helt, men man skal stadig beskæftige sig med en nødsituation eller to, der dukker op, hvilket gør det til en højspændingsoplevelse, der vil sørge for en præcis mulighed for at føle sig som en vaskeægte astronaut.

6. Lone Echo
Endnu en rumvandring kan man opleve med Lone Echo. Man spiller som A.I. med en syntetisk krop og bruger futuristiske værktøjer til at løse problemer på en rumstation nær Saturn. Det er både sjovt og opfindsomt. Man kan også finde en lignende oplevelse i multiplayer-formatet via Echo Arena.

7. Superhot
Superhot er både sjovt og fascinerende, da man bruger tid på at skyde og kæmpe sin vej gennem fjenderne. Ved hjælp fra VR-briller vil hele oplevelsen forbedres markant, da det bliver både virkelighedstro og autentisk.

I dette spil bevæger tid sig kun, når man selv bevæger sig. Dette kombineret med en stilfuld enkelhed er dette et af de sjoveste og mest underholdende VR-spil på markedet.

8. Star Trek Bridge Crew
VR star trekDenne VR-oplevelse giver op til fire spillere mulighed for at træde ind i en federationsfartøjsbro, hvor man kan styre selve skibet. Spillere tager plads som selveste kaptajn, våbenekspert, styringsnavigator eller ingeniør.

Selvom alle handlinger finder sted, mens man blot sidder på en enkelt plads, leverer spillet en god oplevelse. Et must try for enhver, der har lyst til at prøve et VR-spil på et skib med masser af muligheder.

9. Wilson’s Heart
Denne sort-hvide psykologiske thriller styrer en gennem et mareridt, der appellerer til fans af old-school horror. Mysteriet i sig selv er ret spændende, da det er sat i et hospital i 1940’erne, der gik gennem en hjemsøgelsesoplevelse med spøgelser og en masse andet. Der er noget unikt, når det kommer til at opleve alt i sort og hvid.

10. Resident Evil 7 VR
Dem der ejer et par PlayStation VR-briller har mulighed for at opleve den allerede meget gode og meget skræmmende Resident Evil 7 i VR. Den eneste ulempe er, at man stadig skal spille med en controller, så alt hvad man får er den fordybende visuelle oplevelse. Når man kommer over denne lille ulemp, kan man engagere sig med en virkelig fantastisk oplevelse, som klart er værd at bruge tid på. Hvis man er fan af filmene Resident Evil, så vil dette være et godt valg, når det kommer til VR-spil.

11. Horizons VR
Horizons VREn af de mere spændende og bizarre applikationer af VR er Horizons VR. Horizons spillere skal bruge en Google Daydream controller til at bevæge sig gennem en surrealistisk og farverig verden. Musikken skifter afhængig af gameplayer-oplevelsen, hvad enten man dykker under vand eller vandrer gennem bjerge.

12. Minecraft VR
Minecraft tiltrækker allerede spillere på tværs af platforme med sin fantastiske grafik og sit alarmerende komplekse gameplay, men at opleve dette spil i VR tager spillet op på et helt nyt niveau. Minecraft er et must-have for fans af det almindelige spil, der også har et par VR-briller.

13. Rick og Morty: Virtual Rick-ality
Det eneste, der er bedre end flere Rick og Morty episoder, er dette VR-spil, der sørger for et rigtig sjovt og underholdende eventyr. Hvis man er en fan af selve showet og har adgang til VR, bør man købe dette spil straks og aldrig se tilbage, fordi det er fyldt med tegn og oplevelser fra showet – alle med de samme stemmer – og fyldt med påskeæg.

14. Form
Forestil en rumstation, der finder sted indeni en drøm, og man kan få en følelse af, hvordan spillet Form føles. Man bruger sine hænder til alt omkring sig samt til at løse gåder for at udløse den næste blændende forvandling af landskabet. Gameplayet kan være en smule svimlende, men hvis man har maven til et lidt overvældende spil med mange oplevelser, så kan det være den bedste tid, som man bruger sammen med sine VR-briller.

15. To The Top
VR To The TopEn VR-klatresimulator lyder temmelig cool, men To The Top går videre ved at give spilleren ’stretchy’ hænder. I denne underholdende og hurtige parkouroplevelse kan man svinge sig rundt som SpiderMan mellem objekter for at klatre og nå målet. Den spændende oplevelse er ikke for svagsindede, men når man lige får lært det og prøvet det et par gange, så vil man nå toppen på ingen tid.

16. Farpoint
Farpoint er en af de bedste førsteperson skydespil i VR lige nu. Sammen med en fantastisk sci-fi-indstilling gør integrationen med PS4 Aim Controller denne VR-oplevelse mere livlig end andre spil, der kræver brug af en traditionel controller. Det har følelsen af ​​et klassisk arkadeskydespil, men med helt fantastisk VR-grafik krydret med en spændende historie.

17. Raw Data
Raw Data er blandet sammen med en spændende og kompleks kamp med en enklere historie, der kulminerer i en oplevelse, som bestemt er værd alle VR-elskeres tid. Skydespillet giver et varieret sæt stilfulde våben til brug i en cool sci-fi-indstilling. Den subtile integration af en manuel reload mekaniker gør oplevelsen meget mere livlig, hvilket er en fantastisk og unik tilføjelse til spil i lige præcis denne genre.

18. Zero Latency VR’s “The Arena”
VR Zero Latency VR's The ArenaZero Latencys multi-player og virtual reality spilleoplevelse kan findes flere steder i Las Vegas, Pocono Mountains og meget mere. Hvad man får, er en utrolig fusion af laser tag og VR-shooters, der bliver komplet med en kraftig pistol og et stort åbent rum, som man kan bevæge sig rundt i.

Deres Zombie Survival-oplevelse udfolder sig ikke i modsætning til et Call of Duty-zombiespil, mens deres nyere “Singularity”-format giver en bedre sci-fi skyde-oplevelse, der foregår i en rumstation. Selvom grafikken har lidt mangler, så er det stadig noget, som der er værd at afprøve, hvis man er helt vild med virtual reality.

19. The Void
The Void udforsker et væld af fantastiske oplevelser udover, at man blot får et par VR-briller rundt om ens ansigt. Hvad hvis miljøet øgede oplevelsen for at stimulere ens andre sanser?

Steder som Disney Land og Disney World tilbyder i øjeblikket en Star Wars: Secrets of the Empire oplevelse med andre spillesteder, der byder på forskellige fantastiske VR-oplevelser såsom en tur i Ghostbusters-universet. Hvem ønsker ikke at gå på mission sammen med alle dem fra Rogue One?

20. IMAX VR
Af de mange mere fysisk efterdybende VR-oplevelser repræsenterer IMAX nogle af de mest spændende oplevelse – især til fans af franchiser såsom John Wick og Star Wars.

Der er endda en ørnflyvesimulator og et spil baseret på paranormal aktivitet, så fans af enhver genre og aldersgruppe kan normalt finde en oplevelse, der er til deres smag.
IMAX VR-oplevelser omfatter ikke kun et par VR-briller, men også 360-graders lyd og rumsporing, så man kan manøvrere rundt om et lille område for at nå sine mål.

21. Littlestar
VR LittlestarHvis man ikke søger generisk videoindhold og billeder, er Littlestar et godt valg med VR-indhold. Littlestar samarbejder med en håndfuld udviklere og forlag, og er derfor et hjemsted for en stor strøm af indhold med nogle spil inkluderet. Med populære titler som 50 Shades Darker – The Masquerade Ball, My Brothers Keeper og flere, har Littlestar de mest omfattende gratis VR-titler som indhold.

Man kan også vælge at opleve alt lige fra sine favorit MMA-kampe, boksning til en håndfuld af andre sportsgrene. Der er også noget i det for børnene, så man vil hurtigt opdage, at hele familien kan nyde den brede vifte af indhold, der tilbydes her.

Takket være partnerskaber med større tv-selskaber som PBS tilbyder Littlestar eksklusive serier og tv-shows i VR, hvilket sørger for en samlet oplevelse.

Hvis man ikke er specielt på udkig efter dette, vil man måske finde trøst i de naturvideoer, der skam også er tilgængelige på denne platform.


FAQ

Hvilke er de billigste VR-briller?
Du tror det måske ikke, men du kan finde flere forskellige slags VR-briller på markedet. Nogle af de billigste VR briller på markedet er med sikkerhed Oculus Quest 2. De har en lav pris samtidig med, at de smarte VR-briller er testvindere hos Forbrugsguiden.
Hvor meget koster VR-briller?
Prisen på VR-briller varierer rigtigt meget fra brille til brille. Du kan finde rigtigt billigere VR-briller, som har en lav pris på omkring 500 kroner, men du kan også finde dyrere briller, der har priser på helt op til 10.000 kroner. Prisen varierer meget grundet forskellen på funktioner.
Er VR virkelig dårligt for dine øjne?
VR har været enormt populært de seneste mange år, og med god grund. Det er nemlig en enormt smart opfindelse, som kan være med til give dig et sus i maven. Nogle kan holde til at have brillerne på i lang tid, mens andre får ondt i øjnene. Prøv selv.
Hvor længe skal du blive i VR?
Du bør som udgangspunkt ikke bruge Virtual Reality headsets i længere tid ad gangen. Grunden til det er, at det kan have en negativ påvirkning på evnen til at se og måle balance og distance. Har du børn, der bruger det, skal du især være skarp og opmærksom.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Techradar

På Techradar.com er der en grundig anmeldelse af VR-brillerne HP Reverb G2, hvor de i en kort opsummering vurderes på fordele og ulemper. Efterfølgende bliver fordele og ulemper uddybet i en lang beskrivelse af produktet. Det får blandt andet ros for, at det er nemt at sætte op og for prisen. 

Anmeldelsen er udført den: 21. december 2020
Du kan se anmeldelsen her

BestBuy.com 🇺🇸

Hos den amerikanske side BestBuy.com kan man købe et væld af forskellige produkter til hjemmet. Man har også mulighed for at anmelde de forskellige produkter, hvilket forbrugerne især har gjort, når det kommer til VR-brillen Zeiss VR One Plus. Her har forbrugerne anmeldt VR-brillen 496 gange, hvor de fleste anmeldelser har været overvejende positive. Du kan læse, hvad brugerne mener om denne VR-brille her.

DigitalTrends.com 🇺🇸

Det store amerikanske teknikmagasin DigitalTrends.com er en side, hvor læsere kan finde et væld af nyheder inden teknologi og gadgets. Derudover kan du også finde en lang ræke tests og anmeldelser fra eksperterne på siden.

De tester og anmelder alt lige fra Bluetooth-højtalere til fitnessure og VR-briller. DigitalTrends.com har blandt andet testet og anmeldt VR-brillerne Lenovo Mirage Solo, Oculus Go og Google Daydream. Du kan læse anmeldelserne her, her og her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk er kendt for at udføre uafhængige tests af en lang række af forskellige produkter til hjemmet.

De har blandt andet testet og anmeldt alt lige fra computere til mobiltelefoner, kameraer og VR-briller. Hos Expertreviews.co.uk har de testet VR-brillerne Oculus Rift, Sony PlayStation VR og Samsung Gear VR. Du kan læse anmeldelserne her, her og her.

IGN.com 🇺🇸

IGN.com er en side, der skriver om alt, hvad der omhandler videospil og elektroniske produkter. Dog skriver de ikke kun nyheder, guides med mere.

De skriver nemlig også anmeldelser af et væld af forskellige produkter såsom mobiltelefoner og videospil. De har blandt andet anmeldt VR-briller Oculus Rift, Sony PlayStation VR og Oculus Go. Du kan læse anmeldelserne her, her og her.

PCmag.com 🇬🇧

Den britiske side PCmag.com skriver artikler og nyheder indenfor alt, hvad der har med teknologi, computere og diverse IT at gøre. De sørger for, at det er nemmere for forbrugere at finde ud af, hvad de skal vide, når det kommer til disse emner.

Derudover skriver PCmag.com også forskellige tests og anmeldelser, hvor de blandt andet anmelder produkter såsom computere, Bluetooth-produkter og VR-briller. De har blandt andet anmeldt og testet VR-brillen Oculus Rift. Du kan læse anmeldelsen her.

Techadvisor.co.uk 🇬🇧

Den britiske side Techadvisor.co.uk leverer nyheder indenfor hardware, software samt meget andet, der har med teknologi at gøre.

Derudover skriver de også en masse anmeldelser om forskellige produkter. De har blandt andet anmeldt og testet VR-brillen Oculus Rift. Du kan læse anmeldelsen her.

Techradar.com 🇺🇸

Den amerikanske teknologiside Techradar.com har fokus på forbrugerprodukter, der omhandler teknologi.

Eksperterne skriver om nyheder og artikler, der handler om alt indenfor teknologiens verden.

Derudover anmelder og tester de også en masse forskellige produkter. De har blandt andet testet et væld af forskellige VR-briller såsom Sony PlayStation VR, Lenovo Mirage Solo, Oculus Go, HTC Vive Pro, Samsung Gear VR og Google Daydream. Du kan læse anmeldelserne her, her, her, her, her og her.

TomsGuide.com 🇺🇸

Siden TomsGuide.com sørger for at levere upartiske anmeldelser, guides samt meget mere. De anmelder et væld af forskellige produkter, så forbrugerne nemmere kan finde ud af, om de har brug for det specifikke produkt eller ej.

De har blandt andet anmeldt forskellige VR-briller såsom HTC Vive Pro, Samsung Gear VR og Google Daydream. Du kan læse anmeldelserne her, her og her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Den britiske side Trustedreviews.com leverer dagligt et væld af anmeldelser og vurderinger af diverse forbrugerprodukter. De anmelder og tester alt lige fra løbeure til blendere, støvsugere og VR-briller.

Trustedreviews.com har blandt andet testet og anmeldt et væld af forskellige VR-briller såsom Oculus Rift, Sony PlayStation VR, Lenovo Mirage Solo, Oculus Go, HTC Vive Pro og Zeiss VR One Plus. Du kan læse anmeldelserne her, her, her, her, her og her.

Warable.com 🇺🇸

Det amerikanske onlinemagasin Wareable.com leverer et væld af nyheder, guides og artikler hver eneste dag.

Derudover skriver de også anmeldelser af et væld af forskellige produkter indenfor teknikkens verden. De har blandt andet testet VR-brillen Samsung Gear VR. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Amazon

Amazon.de er et af de nationale domæner, som udspringer fra Amazon, der er blandt verdens største inden for internethandel. Siden blev stiftet i 1995 som en online boghandel, men er nu vokset langt mere end det og sælger produkter i mange kategorier. 

Amazons størrelse på markedet betyder, at de har mange kunder. Kunderne er på siden årsag til valide anmeldelser af forskellige produkter. Blandt dem er HP Reverb G2 og Oculus Rift S. De anmeldelsen med henholdsvis 3 ud af 5 stjerner på baggrund af 26 anmeldelser og 4.2 ud af 5 stjerner baseret på 471 anmeldelser. 

Du kan se anmeldelserne her og her 

Testberichte

Testberichte.de er en tysk side, der er særligt stærk inden for produkttests, anmeldelser og vurderinger. Flere produkter på siden har også brugeranmeldelser og tekniske data. Der er vurderet over 500.000 produkter og 850.000 testresultater.

Blandt de mange vurderede produkter er VR-brillerne Oculus Rift S. Produktet får ros får prisen og får at der ikke kræves eksterne sensorer. Den får på siden en samlet vurdering på 4 ud af 5 stjerner. 

Anmeldelsen er udført den: 13. maj 2019
Du kan se anmeldelsen her 


Andre relevante tests

Når vi snakker VR briller, så har især Oculus Rift fået meget omtale. I vores artikel om Oculus Rift brillerne, har vi analyseret en lang række testresultater af netop disse VR briller. Du kan blandt andet læse eksperternes bedømmelser fra store tech-magasiner som Gamespot.com, Techradar.com, PCmag.com, Techadvisor.co.uk og Theverge.com.

Hvis du spiller Playstation og overvejer at investere i et par VR briller dertil, så bør du læse vores VR Playstation briller test, hvor vi specifikt går i dybden omkring VR brillerne til Playstation. I denne artikel ser vi nærmere på de bedømmelser brillerne har fået, i en lang række internationale tests. Vi gennemgår blandt andet tests fra Techradar.com, Wired Magazine, M3, Computerbild, Chip.de og mange flere. Du finder også prissammenligning i testen, så du kan se hvilke forhandlere der er billigst på markedet.

Hvis du endnu ikke har anskaffet dig en Playstation, men overvejer hvilken model der passer bedst til dine behov, så anbefaler vi at du læse vores test af PS4 Slim og PS4 Pro, hvor vi har samlet en lang række testresultater, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over hvordan eksperterne bedømmer de to forskellige modeller.

Hvis du mangler udstyr til dine Playstation, så kan du se nærmere på vores PS4 spil test og vores Playstation controller test. I disse to artikler har vi samlet de spil og controllere der får de bedste vurderinger i forskellige test, så du hurtigt kan få et overblik over hvad der er værd at investere i.

Denne side er anmeldt af: Lucas S. Friis Rating 5/5

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme