Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

VR-briller test-oversigt: De bedste VR-briller ifølge eksperter og anmeldelser

Oculus Quest 2 VR er udvalgt som vr-briller bedst i test hos tom's guide.

I vores artikel finder du en stor oversigt over de mest populære VR briller på markedet. Vi har samlet en lang række ekspertanmeldelser fra forskellige store teknikmagasiner, aviser og computerspil sider.

I artiklen bliver du klogere på fordele og ulemper ved de forskellige modeller, og hvad du bør tænke over, når du skal købe et sæt VR briller. I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige produkter.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste vr briller i test-guiden 2024:

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

  1. award

    HP Reverb G2 » 13.025 Kr. hos Lomax lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    VR briller til pc med høj kompatabilitet

    HP Reverb G2
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    star4 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Hvis du er på jagt efter VR-briller, der lover en transformerende oplevelse, er HP Reverb G2 en stærk kandidat. Med sine flotte bedømmelser i testpaneler og positive brugerfeedback er det tydeligt, at headsettet er populært i VR-verdenen.

    Reverb G2 er udviklet i samarbejde med branchens sværvægtere Valve og Microsoft og imponerer med realistiske billeder, fordybende lyd og et ergonomisk design til både headset og controllere. Det, vi sætter mest pris på, er den optimerede kompatibilitet, som sikrer hurtig og problemfri adgang til et stort udvalg af VR-indhold. Mens nogle mindre ulemper omfatter et lidt tungt og ufleksibelt kabel og hovedtelefonjusteringer, der måske ikke passer til alle hovedstørrelser, er den samlede pakke unægtelig overbevisende og tilbyder en stærk blanding af billedkvalitet, lydkvalitet og design, der tager VR til nye højder.

    Fordele

    • pros 2 controllere medfølger 
    • pros Fantastisk billedkvalitet
    • pros Meget fordybende
    • pros Let at sætte op
    • pros 1 års begrænset garanti

    Ulemper

    • cons Justering af hovedtelefoner kunne være bedre designet
    • cons Har irriterende kabel 

    Specifikationer

    • Displaytype: LCD
    • Opløsning: 2160 x 2169
    • Opdateringsfrekvens: 90 hz
    • Synsfelt: 114°
    • Vægt: 550 g
    • Opbevaring: 8 GB
    • Forbindelser: Bluetooth, USB Type-C
    • Processor: Intel Core i5

    Hvis du er på jagt efter en VR-brille, der har alle de fedeste features, og som kan tage dig til en hel anden verden, er HR Reverb G2 en god kandidat.

    Hos Techradar.com får den en positiv anmeldelse på 4,5 ud af 5 stjerner, og en kommentar med på vejen om, at HP Reverb G2 udtrykker en stor udvikling inden for VR-briller. På Amazon.de får virtual reality brillerne, baseret på brugeranmeldelser, 3 ud af 5 stjerner og en kunde kommenterer, at de er som en drøm og roser især den geniale billedkvalitet.


    Mere om HP Reverb G2

    VR-brillerne er udviklet i samarbejde med nogle af verdens mest anerkendte brands – Valve og Microsoft. Det har, som anmeldelserne antyder, resulteret i en positiv udvikling, hvad angår VR-briller.

    Brillerne giver dig realistiske, visuelle elementer, realistisk lyd og et ergonomisk designet headset samt controllere. Det skaber tilsammen en utrolig stærk kombination af billedkvalitet, lydkvalitet og design.

    HP Reverb G2 vs. markedet
    Sættet er en stor spiller, sammenlignet med lignende produkter på markedet. Det har særligt én unik feature, hvilket er den optimerede kompatibilitet. Det giver dig nemlig adgang til alt VR-indhold med hurtig og problemfri opsætning, hvilket er helt genialt til dig, der ikke vil begrænses af dine VR-briller.

    Gå til den billigste forhandler
  2. award

    HTC Vive Pro 2 » 3.999 Kr. hos Proshop.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    VR briller med høj billedopløsning

    HTC Vive Pro 2
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    review4.1 /5

    Forbrugsguidens vurdering

    HTC Vive Pro 2 er et stort skridt fremad inden for virtual reality-headsets. Dets fremtrædende træk er uden tvivl den exceptionelle billedopløsning, som sætter en ny standard på markedet. Eksperternes positive anmeldelse afspejler vores følelser og fremhæver især den imponerende visuelle klarhed.

    Forbedringerne i skærmopløsningen, skiftet til LCD-paneler og den forbedrede lydisolering er funktioner, vi virkelig sætter pris på. Skiftet til LCD-paneler bidrager ikke kun til de skarpere billeder, men sikrer også, at billederne forbliver krystalklare. Den tætsiddende pasform og de ekstra komfortelementer, herunder ekstra polstring, vidner om gennemtænkte designovervejelser, der gør headsettet behageligt at bruge i længere tid.

    Ikke desto mindre er det værd at bemærke, at der er plads til forbedringer. Mikrofonkvaliteten kunne f.eks. være bedre, hvilket påvirker kommunikationsoplevelsen under VR-aktiviteter. Derudover er den indledende opsætningsproces lidt mere kompliceret, end nogle brugere måske foretrækker. Vi mener dog, at ulemperne overskygges af de mange styrker ved HTC Vive Pro 2, og vi anbefaler det som et godt valg til dig, der søger en opgraderet og fordybende VR-oplevelse.

    Fordele

    • pros Høj billedopløsning
    • pros Stort synsfelt
    • pros 120 graders synsfelt
    • pros Indbyggede, aftagelige høretelefoner
    • pros Høj refresh rate

    Ulemper

    • cons Kan være vanskelig at sætte op
    • cons Mikrofonlyden kunne være bedre

    Specifikationer

    • Opbevaring: 8 GB
    • Forbindelser: Bluetooth, USB type-C
    • Displaytype: LCD
    • Opløsning: 2448 x 2448
    • Opdateringsfrekvens: 120 hz
    • Processor: Intel Core i5
    • Synsfelt: 120.0 °
    • Vægt: 850 g

    VR-brillerne HTC Vive Pro 2 er efterfølgeren til headsettet Vive Pro. Med modellen har der været fokus på et par opgraderinger for at forbedre hele oplevelsen med virtual reality.

    HTC Vive Pro 2 får gode anmeldelser hos PC Magazine, der roser dem for at have én af de bedste billedopløsninger på markedet. De nævner, at den ligger i den høje ende prismæssigt, men til gengæld får du smooth motion tracking og kompatibilitet med Valve Index controllere.

    Digital Trends giver også VR-brillerne en god anmeldelse, hvor de fokuserer på den høje billedopløsning og refresh rate. Derudover har den fået et større synsfelt. De anbefaler brillerne til dig, der skal købe dit første sæt VR-briller, eller som kommer fra et andet mærke og gerne vil have en opgradering.


    Mere om HTC Vive Pro 2

    Skærmopløsning og lyd
    En af de største forskelle mellem Vive Pro og Vive Pro 2 er, at skærmopløsningen er forbedret en del. Vive Pro har nu en skærmopløsning på 2448 x2448 per øje i forhold til forgængerens 2880 x 1600. Det sørger for et mere detaljeret, skarpt og klart skærmbillede, da det er én af markedets højeste opløsninger. I den forbedrede udgave har HTC også valgt at bruge LCD paneler i stedet for OLED.

    Derudover har VR-brillerne en 90 Hz opdateringshastighed samt et 120 graders synsfelt, hvilket er en opdatering i forhold til Vive Pros 110 grader.

    HTC Vive Pro 2 har sørget for at ændre på selve lyden, hvilket de har gjort ved at spænde headsettet fast til hovedet på en måde, så de sidder helt tæt ind til ørerne og derved lukker al anden lyd ude. Det skulle forbedre lydoplevelsen markant, så du ikke bliver forstyrret af andre lyde, når du har VR-brillerne på.

    Design og komfort
    HTC Vive Pro 2 er designet i en sort farve. Foran er der placeret to kameraer, der blandt andet kan registrere ens bevægelser.

    Derudover er virtual reality brillerne udstyret med en Deluxe Audiostrap, så de skulle sidde endnu bedre og mere behageligt end forgængeren. Der er nemlig også tilføjet ekstra puder i toppen og i nakken, hvilket er endnu en fordel, når det kommer til komforten.

    Virtual reality brillerne kommer med indbyggede høretelefoner, hvilket er en fordel, da du så blot kan gå i gang med at spille med det samme. De indbyggede høretelefoner har en volumeknap, som gør det nemt og hurtigt at justere på selve lydstyrken.

    Gå til den billigste forhandler
  3. award

    Oculus Quest 2 VR » 3.999 Kr. hos INphone.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    Testvindende VR headset med 128GB

    Oculus Quest 2 VR
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    review4.3 /5

    close
    reviewAnmeldt 4.5 ud af 5 hos Tech Radar
    reviewAnmeldt 4.5 ud af 5 hos PCMag
    reviewAnmeldt 4 ud af 5 hos Tom's Guide

    star4.7 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Efter vores vurdering er Oculus Quest 2 VR et af de bedste valg på det globale marked for VR-headset, Oculus Quest 2 VR er nemlig kåret som bedst i test hos Tom’s Guide .

    Oculus Quest 2 VR giver dig en fængslende VR-oplevelse lige ved hånden, uanset om du spiller derhjemme eller sammen med vennerne. Det stilfulde design og den funktionsrige opbygning udmærker sig både visuelt og auditivt og sikrer en altid fordybende oplevelse. De levende farver og livagtige billeder med høj detaljegrad og farvemætning øger spændingen ved VR-gaming. Komfort er en prioritet med hudvenligt skum og 3D “positionslyd” i højttalerne, der efterligner surround sound, hvilket giver mulighed for længere tids brug uden ubehag.

    Selv om Oculus Quest 2 VR kræver en Facebook-konto og et link-kabel til pc-spil, opvejer dens alsidighed og altomfattende natur de mindre ulemper. De følsomme touch-controllere oversætter præcist dine bevægelser til VR-verdenen og leverer et enestående og fordybende VR-eventyr. I sidste ende tilbyder Oculus Quest 2 VR en bemærkelsesværdig VR-rejse, hvilket gør den til et overbevisende valg på markedet.

    Fordele

    • pros Anmelderrost produkt af førende testmagasiner
    • pros Simpel og enkel opsætning
    • pros 128GB intern lagring
    • pros Imponerende billed- og lydkvalitet
    • pros 2 controllere medfølger

    Ulemper

    • cons Kræver sammenkædning med Facebook-konto
    • cons Link-kabel påkrævet til pc-spil

    Specifikationer

    • Opbevaring: 256 GB
    • Forbindelser: Bluetooth, USB type-C
    • Displaytype: LCD
    • Opløsning: 1832 x 1920
    • Opdateringsfrekvens: 90 hz
    • Processor: Snapdragon XR2
    • Synsfelt: 89°
    • Vægt: 503 g

    Når det kommer til at anmelde ét af de bedste og mest anmelderroste VR headset på det internationale marked, er Oculus Quest 2 VR i top 3. Det er testvinderen hos Cnet.com og beskrives som det mest epokegørende Virtual Reality produkt af Bbc.co.uk.

    I kunde- og brugeranmeldelser modtager headsettet 4,5/5 stjerner hos Pcmag.com (hvor det også fremhæves som ”editors choise”) og Techradar.com. Oculus Quest 2 VR får hele 5/5 stjerner af både Pocket-line.com og Expertreview.co.uk.

    Derudover modtager Oculus Quest 2 VR  90/100 point i produktanmeldelsen hos Pcgamer.com.


    Mere om Oculus Quest 2 VR

    Oculus Quest 2 VR er som skabt til dig, der vil have de vildeste VR-oplevelser derhjemme eller på besøg hos vennerne. Det stilfulde og veludstyrede headset er det helt perfekte valg, når du holder af at game i Virtual Reality format.

    Det er både i forhold til design og egenskaber, at Oculus Quest skiller sig positivt ud. Headsettet er udstyret med alle de funktioner, som du har brug for i forhold til oplevelse (såvel auditivt som visuelt), brugervenlighed, fleksibilitet og vedligehold.

    VR-brillen er lavet med den nyeste teknologi på området, så du får billede- og lydoplevelse i særklasse. Med de levende farver i brillen er der garanti for, at du kommer til at blive begejstret for dine VR-spil. Du får en meget bedre og mere tilfredsstillende oplevelse, når dine VR-briller gengiver livagtige billeder med høj detaljeringsgrad og farvemætning.

    Høj komfort og stor brugervenlighed  

    Du kan uden problemer bære dine VR-briller i lang tid ad gangen, da Oculus Quest 2 VR er lavet til at give dig masser af komfort. Brillen er udstyret med hudvenligt skum på fronten, så den slutter sig behageligt til på dit ansigt. Der er 3D ”positionel lyd” i begge højtalere, der giver samme effekt som surroundsound.

    Det er både nemt og enkelt at komme godt i gang med at opleve verden på ny igennem Oculus Quest 2 VR. Du behøver hverken konsol eller computer til konfigurering.

    Det eneste, du skal gøre, er at downloade Oculus-appen, hvorefter du guides godt i gang.

    Der medfølger USB-kabel, som kan tilsluttes din PC, så du kan spille dine yndlingsspil i VR-udgave. Uanset om du før har brugt en VR-brille, eller om det er første gang, du skal til at opleve verden på ny, kommer den lave vægt på Oculus Quest 2 VR dig til gode. Du kommer ikke til at døje med ømhed i nakken som følge af at bruge kræfter på at holde brillen på plads.

    Fleksible funktioner

    Den store fordel ved at vælge Oculus Quest 2 VR er dets fleksible design og en intern lagring på hele 128GB (de fleste andre velfungerende og moderne VR-headset har lagring på 8GB, 16GB eller 64GB).

    Lagringen gør, at du kan have alle dine favoritapps koblet til headsettet. Det kommer dig til gode, når du vil have dit VR-udstyr med dig over til vennerne, så I sammen kan opleve effekterne af brillen.

    Der medfølger alt tilbehør til Oculus Quest 2 VR (herunder oplader, batterier og ikke mindst de uundværlige touch-controllere).

    Oculus Quest 2 VR vs. markedet

    Når du vælger Oculus Quest 2 VR, får du en komplet løsning. Du skal ikke til at købe supplerende tilbehør for at få de bedste VR-oplevelser. VR-brillen er lavet i et komfortabel design og af letvægtsmaterialer, der fremmer komforten og din fleksibilitet.

    Det er de følsomme touch-controllere, der gør den store forskel for din oplevelse. Sensorerne på indersiden af begge controllere er følsomme, og de vil effektivt omsætte enhver bevægelse til din digitale verden i brillen.

    Læs mere om Oculus Quest 2 VR

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte 3 bedste vr briller

HP Reverb G2
HTC Vive Pro 2
Oculus Quest 2 VR

Kundeanmeldelser

Testvinder

Opløsning

Opbevaring

Displaytype

Opdateringsfrekvens

Synsfelt

Processor

Forbindelser

Vægt

Hvad du skal overveje, før du køber vr-briller

Opløsning

Led efter VR-briller med høj opløsning, så du bedre kan se billeder, kanter, tekst og andre visuelle elementer. Opløsningen kan gå fra et fornuftigt niveau på 1440×1700 pixels til 2448×2448, hvilket efter vores opfattelse vil være tilfredsstillende for de fleste brugere. 4K-opløsning (3840×2160) eller højere er derimod at foretrække, hvis du vil have en virkelig fordybende virtual reality oplevelse, og for at komme til det punkt, hvor du slet ikke kan se pixels, skal du gå efter en 8K-opløsning(7680×4320).

Synsfelt

En anden ting du skal overveje er synsfeltet, som bestemmer, hvor meget af det virtuelle miljø du kan se på et givent tidspunkt. De fleste VR-briller af god kvalitet har et synsfelt på mellem 100° og 110°, mens et større synsfelt giver mulighed for optimale niveauer af fordybelse.

Opdateringshastighed

Opdateringshastigheden siger noget om, hvor hurtigt VR-brillerne viser billeder. Jo hurtigere opdateringshastighed, jo mere jævn bliver VR-oplevelsen. En lav opdateringshastighed kan forårsage bevægelsessyge og forsinkelse mellem billederne, hvilket vil gøre hele VR-oplevelsen mindre flydende. Gode VR-briller har en opdateringshastighed på over 90 og de mest avancerede VR-briller har en opdateringshastighed på mellem 120 og 144 billeder i sekundet. Vi anbefaler at lede efter en opdateringshastighed over 120, selvom mindre også kan gøre det.

Pris

Prisen er selvfølgelig vigtig at have for øje, når du skal købe VR-briller. De dyreste modeller kommer med ekstra spil og tilbehør, bevægelsessensorer og tilpassede skærme og koster omkring 8000 kr. Produkter i den prisklasse kræver typisk, at du har en meget kraftfuld computer, for at du får det optimale ud af dem. Et billigere alternativ koster omkring 1.000 kr. og har måske ikke så mange funktioner, men de tilbyder stadig 360-graders panoramavideoer og fotos uden behov for avancerede computere. Tænk over dine egentlige behov, og hvad du vil have ud af din VR-oplevelse, før du beslutter dig for, hvor mange penge, du vil bruge på en VR-brille.

Forbruger- og ekspertanmeldelser

At læse, hvad andre har sagt om den model, du overvejer, kan hjælpe dig med at finde ud af, om den givne model er noget for dig. Ekspertanmeldelser kan derudover fortælle dig mere om VR-brillernes funktioner, og om de er dine penge værd sammenlignet med andre modeller med lignende funktioner.

Hvad er virtual reality briller?

Virtual reality briller er en enhed, der simulerer en immersiv virtuel oplevelse ved at blokere den virkelige verden og vise et kunstigt billede og lyd.

Dette bør du overveje, inden du køber VR briller

Virtual Reality bliver mere og mere populært, hvorfor mange er på udkig efter et par virtual reality briller. Man kan købe alle slags VR-briller lige nu til forskellige priser, hvoraf de fleste er fra eksempelvis Google, Sony, Samsung, HTC, Oculus, Lenovo og mange flere.

Dog har mange af disse VR-briller både forskellige fordele og ulemper, hvorfor man skal huske at overveje disse, hvis man er på udkig efter et par VR-briller. Derfor har vi sørget for at samle alle de vigtigste ting, som man skal være opmærksom på, før man investerer i et par virtual reality briller.

Hvad er dit budget?

Med VR-briller i mange forskellige prisklasser, er det sandsynligvis godt at starte med at overveje sit budget. Vil man gerne bruge en masse penge på et par VR-briller, eller vil man gerne være mere sparsommelig?

Der kan både findes et par VR-briller til en budgetvenlig og overkommelig pris, men der kan også findes VR-briller på markedet, der koster mange tusinde kroner. Det er derfor op til en selv at finde ud af, hvad man vil betale for et par VR-briller og så holde sig indenfor dette budget, når man går i gang med at lede efter de helt rette briller.

Hvad ejer man allerede?

Svaret på hvilket par VR-briller, der passer til en selv, kan være lige så enkelt som nogle af de produkter, som man allerede ejer. Hvis man eksempelvis ejer en Samsung-telefon, så er Samsung Gear VR en mulighed, fordi disse VR-briller kun er kompatible med Samsung-telefoner. Det kan derfor være en mulighed, da man på denne måde hurtigt og nemt kan komme i gang.

Hvis man for eksempel ikke ejer en Samsung-telefon, men vil købe Samsung Gear VR, så skal man først og fremmest investere i en Samsung-telefon. Det kan derfor hurtigt blive dyrt.

Et andet eksempel er, at Sony PlayStation VR eksempelvis kræver, at man ejr en PS4-konsol. Dette gælder selvfølgelig ikke kun lige for disse to specifikke VR-briller, da der også er andre, hvor nogle enheder er kompatible, mens andre ikke er kompatible. Det kan derfor være en fordel, hvis man sørger for at tjekke, hvad man allerede har derhjemme og hvad man eventuelt mangler, før man investerer i et par VR-briller.

Nybegynder eller hardcore gamer?

Valget af VR-briller kan også have meget at gøre med ens niveau. Er man helt nybegynder, eller har man spillet i mange år og er derfor en hardcore gamer? Dette bør man helt klart overveje, inden man begynder at investere i et par VR-briller, da man herved kan have vidt forskellige behov.

Har man brug for et mobilt og trådløst headset, eller vil man gerne have noget helt andet?

Vil man gerne have et headset med en trådløs eller indbygget controller?

Hvis man er en hardcore gamer, så kender man sikkert allerede svaret på disse spørgsmål, hvorfor det som nybegynder kan være en idé at læse op på de forskellige VR-brillers specifikationer for at finde ud af, hvad man gerne vil have, og hvad man ikke vil have.

Hvilket tilbehør?

Det er altid en god idé at tjekke, hvad for noget tilbehør, der medfølger i pakken med VR-brillerne og hvad for noget tilbehør, der ikke medfølger i pakken.

Ved køb af nogle VR-briller medfølger der næsten ingenting, hvorfor man så skal investere i dette separat. Det kan derfor hurtigt blive en noget dyrere fornøjelse, hvis man ikke havde medregnet dette i ens budget.

Dog findes der også pakker med VR-briller, hvor der medfølger alt det tilbehør, som man har brug for at komme i gang med at opleve virtual reality-verdenen. Der kan derfor være stor forskel, hvorfor man altid skal huske at tjekke dette.

Derfor er det også værd at overveje, hvad for noget tilbehør man har brug for, og hvad for noget tilbehør, som man ikke har brug for.

Der er nemlig en masse tilbehør på markedet, og det er slet ikke sikkert, at man har brug for det hele. Det er derfor vigtigt at finde ud af sine specifikke behov og præferencer, når det kommer til virtual reality-tilbehør, inden man investerer i et par nye VR-briller.

Man kan blive dårlig af virtual reality

Med virtual reality er der faktisk en stor sandsynlighed for, at man bliver dårlig. Det er derfor noget, som man skal tage med i sine overvejelser, da det selvfølgelig ikke er en god oplevelse, hvis man ikke bliver andet end dårlig hele tiden. Dette kan sagtens ske for nybegyndere, men det kan også sagtens ske for erfarne brugere af virtual reality.

VR-guide: Her er de bedste VR spil & apps

Virtual reality er blevet mere og mere populært de sidste par år eller deromkring. En række producenter har eksempelvis også lanceret deres egne VR-briller, hvilket gør det lettere at få den bedste oplevelse ud af virtual reality. Men hvor kan man finde det bedste indhold til sine VR-briller?

Det er her, hvor tingene bliver lidt vanskelige. Mens man måske finder noget gratis og godt downloadbart indhold fra selve brillernes producent, skal man betale for det meste gode indhold, når det kommer til virtual reality-indhold.

Vi har fundet nogle af de bedste VR-spil og applikationer, som du enten kan finde gratis, eller som du skal betale for.

Derudover har vi også inkluderet et par VR-oplevelser, som man også skal prøve, hvis man har muligheden for det.

  • YouTubes officielle VR-kanal
    Google anses for at være et af de bedste steder at finde virtual reality-indhold. Googles dedikerede VR-platform på YouTube giver nemlig adgang til et utal af onlinevideoer. Da der tilføjes nyt indhold næsten hver dag, skal brugerne ikke bekymre sig om, hvorvidt indholdet bliver forældet eller kedeligt efter et par dage.

Samlet set er YouTubes VR-kanal et af de bedste steder, hvor man kan finde det virtual reality-indhold, som man ønsker, og det bedste ved det hele er, at det er helt gratis.

Man skal muligvis kigge gennem en masse indhold, inden man finder det bedste til ens behov, men det er fordelen ved denne platform. Man kan finde alt lige fra dyreliv og naturvideoer til filmindhold, der ikke kan ses eller findes andre steder. Sørg for at tjekke YouTubes officielle VR-kanal ud, hvis man ønsker at finde en masse godt VR-indhold.

  •  Facebook 360
    Endnu en populær kilde til VR-indhold er Facebook 360, der er et godt sted, hvor man kan finde brugeroprettet VR-indhold.

Selvom Facebook har investeret tungt i Oculus, er denne platform beregnet til, at alle kan bruge den. Der vil derfor være en masse indhold at finde, hvorfor man ikke vil mangle noget. Det betyder, at man kan kigge gennem tusindvis af videoer i lang tid, hvilket er hver VR-elskers drøm.

Det er dybest set en Facebook-side, så layoutet vil være ret kendt for brugere af det sociale netværk.

Udover at finde videoer på webstedet kan man også se 360-graders billeder, der er blevet optaget af verdensberømte kunstnere og faste brugere fra hele verdenen. Så hvis man leder efter en anstændig samling af VR-indhold og har fundet andre steder med mangler, kan Facebook 360 være et godt valg.

  • Netflix VR
    Netflix VR-app giver mulighed for at se Netflix i den virtuelle verden, hvilket næsten helt sikkert er en opgradering i forhold til ens nuværende Netflix-situation.

Med nogle VR-briller kan man klikke sig ind i “Void Theatre”-tilstanden, hvor man kan justere skærmen til større end sit synsfelt. VR-filmvisningskataloget er kun begrænset af selve Netflix’ film- og seriebibliotek.

  • Ghost in a Shell VR
    Denne rejseoplevelsesrejse følger majoren i den berømte scene fra Ghost in a Shell. Udgivet som en efterfølger til filmen, er VR-oplevelsen et virkeligt fantastisk kig på, hvordan det er at være major.

Ghost in a Shell har længe været en af de mest fantastiske og fuldt udviklede sci-fi-verdener derude, og nu kan man se nærmere på denne verden, end man nogensinde har kunnet før, med et par VR-briller.

  • BBC Home: En VR Spacewalk
    Inspireret af real-life NASA-træningssimuleringer og lavet af BBC Home: En VR Spacewalk, giver brugerne mulighed for at opleve en rumtur, da de flyver langt over Jorden.

Går tingene galt i rummet? Ikke helt, men man skal stadig beskæftige sig med en nødsituation eller to, der dukker op, hvilket gør det til en højspændingsoplevelse, der vil sørge for en præcis mulighed for at føle sig som en vaskeægte astronaut.

  • Lone Echo
    Endnu en rumvandring kan man opleve med Lone Echo. Man spiller som A.I. med en syntetisk krop og bruger futuristiske værktøjer til at løse problemer på en rumstation nær Saturn. Det er både sjovt og opfindsomt. Man kan også finde en lignende oplevelse i multiplayer-formatet via Echo Arena
  • Superhot
    Superhot er både sjovt og fascinerende, da man bruger tid på at skyde og kæmpe sin vej gennem fjenderne. Ved hjælp fra VR-briller vil hele oplevelsen forbedres markant, da det bliver både virkelighedstro og autentisk.

I dette spil bevæger tid sig kun, når man selv bevæger sig. Dette kombineret med en stilfuld enkelhed er dette et af de sjoveste og mest underholdende VR-spil på markedet.

  • Star Trek Bridge Crew
    Denne VR-oplevelse giver op til fire spillere mulighed for at træde ind i en federationsfartøjsbro, hvor man kan styre selve skibet. Spillere tager plads som selveste kaptajn, våbenekspert, styringsnavigator eller ingeniør.

Selvom alle handlinger finder sted, mens man blot sidder på en enkelt plads, leverer spillet en god oplevelse. Et must try for enhver, der har lyst til at prøve et VR-spil på et skib med masser af muligheder.

  • Wilson’s Heart
    Denne sort-hvide psykologiske thriller styrer en gennem et mareridt, der appellerer til fans af old-school horror. Mysteriet i sig selv er ret spændende, da det er sat i et hospital i 1940’erne, der gik gennem en hjemsøgelsesoplevelse med spøgelser og en masse andet. Der er noget unikt, når det kommer til at opleve alt i sort og hvid.
  •  Resident Evil 7 VR
    Dem der ejer et par PlayStation VR-briller har mulighed for at opleve den allerede meget gode og meget skræmmende Resident Evil 7 i VR. Den eneste ulempe er, at man stadig skal spille med en controller, så alt hvad man får er den fordybende visuelle oplevelse. Når man kommer over denne lille ulemp, kan man engagere sig med en virkelig fantastisk oplevelse, som klart er værd at bruge tid på. Hvis man er fan af filmene Resident Evil, så vil dette være et godt valg, når det kommer til VR-spil.
  • Horizons VR
    En af de mere spændende og bizarre applikationer af VR er Horizons VR. Horizons spillere skal bruge en Google Daydream controller til at bevæge sig gennem en surrealistisk og farverig verden. Musikken skifter afhængig af gameplayer-oplevelsen, hvad enten man dykker under vand eller vandrer gennem bjerge.
  •  Minecraft VR
    Minecraft tiltrækker allerede spillere på tværs af platforme med sin fantastiske grafik og sit alarmerende komplekse gameplay, men at opleve dette spil i VR tager spillet op på et helt nyt niveau. Minecraft er et must-have for fans af det almindelige spil, der også har et par VR-briller.
  • Rick og Morty: Virtual Rick-ality
    Det eneste, der er bedre end flere Rick og Morty episoder, er dette VR-spil, der sørger for et rigtig sjovt og underholdende eventyr. Hvis man er en fan af selve showet og har adgang til VR, bør man købe dette spil straks og aldrig se tilbage, fordi det er fyldt med tegn og oplevelser fra showet – alle med de samme stemmer – og fyldt med påskeæg.
  • Form

Forestil en rumstation, der finder sted indeni en drøm, og man kan få en følelse af, hvordan spillet Form føles. Man bruger sine hænder til alt omkring sig samt til at løse gåder for at udløse den næste blændende forvandling af landskabet. Gameplayet kan være en smule svimlende, men hvis man har maven til et lidt overvældende spil med mange oplevelser, så kan det være den bedste tid, som man bruger sammen med sine VR-briller.

  • To The Top
    En VR-klatresimulator lyder temmelig cool, men To The Top går videre ved at give spilleren ’stretchy’ hænder. I denne underholdende og hurtige parkouroplevelse kan man svinge sig rundt som SpiderMan mellem objekter for at klatre og nå målet. Den spændende oplevelse er ikke for svagsindede, men når man lige får lært det og prøvet det et par gange, så vil man nå toppen på ingen tid.
  • Farpoint
    Farpoint er en af de bedste førsteperson skydespil i VR lige nu. Sammen med en fantastisk sci-fi-indstilling gør integrationen med PS4 Aim Controller denne VR-oplevelse mere livlig end andre spil, der kræver brug af en traditionel controller. Det har følelsen af ​​et klassisk arkadeskydespil, men med helt fantastisk VR-grafik krydret med en spændende historie.
  •  Raw Data
    Raw Data er blandet sammen med en spændende og kompleks kamp med en enklere historie, der kulminerer i en oplevelse, som bestemt er værd alle VR-elskeres tid. Skydespillet giver et varieret sæt stilfulde våben til brug i en cool sci-fi-indstilling. Den subtile integration af en manuel reload mekaniker gør oplevelsen meget mere livlig, hvilket er en fantastisk og unik tilføjelse til spil i lige præcis denne genre.
  •  Zero Latency VR’s “The Arena”
    Zero Latencys multi-player og virtual reality spilleoplevelse kan findes flere steder i Las Vegas, Pocono Mountains og meget mere. Hvad man får, er en utrolig fusion af laser tag og VR-shooters, der bliver komplet med en kraftig pistol og et stort åbent rum, som man kan bevæge sig rundt i.

Deres Zombie Survival-oplevelse udfolder sig ikke i modsætning til et Call of Duty-zombiespil, mens deres nyere “Singularity”-format giver en bedre sci-fi skyde-oplevelse, der foregår i en rumstation. Selvom grafikken har lidt mangler, så er det stadig noget, som der er værd at afprøve, hvis man er helt vild med virtual reality.

  • The Void
    The Void udforsker et væld af fantastiske oplevelser udover, at man blot får et par VR-briller rundt om ens ansigt. Hvad hvis miljøet øgede oplevelsen for at stimulere ens andre sanser?

Steder som Disney Land og Disney World tilbyder i øjeblikket en Star Wars: Secrets of the Empire oplevelse med andre spillesteder, der byder på forskellige fantastiske VR-oplevelser såsom en tur i Ghostbusters-universet. Hvem ønsker ikke at gå på mission sammen med alle dem fra Rogue One?

  • IMAX VR
    Af de mange mere fysisk efterdybende VR-oplevelser repræsenterer IMAX nogle af de mest spændende oplevelse – især til fans af franchiser såsom John Wick og Star Wars.

Der er endda en ørnflyvesimulator og et spil baseret på paranormal aktivitet, så fans af enhver genre og aldersgruppe kan normalt finde en oplevelse, der er til deres smag.
IMAX VR-oplevelser omfatter ikke kun et par VR-briller, men også 360-graders lyd og rumsporing, så man kan manøvrere rundt om et lille område for at nå sine mål.

  • Littlestar
    Hvis man ikke søger generisk videoindhold og billeder, er Littlestar et godt valg med VR-indhold. Littlestar samarbejder med en håndfuld udviklere og forlag, og er derfor et hjemsted for en stor strøm af indhold med nogle spil inkluderet. Med populære titler som 50 Shades Darker – The Masquerade Ball, My Brothers Keeper og flere, har Littlestar de mest omfattende gratis VR-titler som indhold.

Man kan også vælge at opleve alt lige fra sine favorit MMA-kampe, boksning til en håndfuld af andre sportsgrene. Der er også noget i det for børnene, så man vil hurtigt opdage, at hele familien kan nyde den brede vifte af indhold, der tilbydes her.

Takket være partnerskaber med større tv-selskaber som PBS tilbyder Littlestar eksklusive serier og tv-shows i VR, hvilket sørger for en samlet oplevelse.

Hvis man ikke er specielt på udkig efter dette, vil man måske finde trøst i de naturvideoer, der skam også er tilgængelige på denne platform.

FAQ

Hvilke er de billigste VR-briller?

Du tror det måske ikke, men du kan finde flere forskellige slags VR-briller på markedet. Nogle af de billigste VR briller på markedet er med sikkerhed Oculus Quest. De har en lav pris samtidig med, at de smarte VR-briller er testvindere hos Forbrugsguiden.

Hvor meget koster VR-briller?

Prisen på VR-briller varierer rigtigt meget fra brille til brille. Du kan finde rigtigt billigere VR-briller, som har en lav pris på omkring 500 kroner, men du kan også finde dyrere briller, der har priser på helt op til 10.000 kroner. Prisen varierer meget grundet forskellen på funktioner.

Er VR virkelig dårligt for dine øjne?

VR har været enormt populært de seneste år, og med god grund. Det er nemlig en enormt smart opfindelse, som kan være med til give dig et sug i maven. Nogle kan holde til at have brillerne på i lang tid, mens andre får ondt i øjnene. Prøv dig frem.

Hvor længe skal du blive i VR?

Du bør som udgangspunkt ikke bruge Virtual Reality headsets i længere tid ad gangen. Grunden til det er, at det kan have en negativ påvirkning på evnen til at se og måle balance og distance. Har du børn, der bruger det, skal du især være skarp og opmærksom.

Test og anmeldelser af vr briller anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Techradar

På Techradar.com er der en grundig anmeldelse af VR-brillerne HP Reverb G2, hvor de i en kort opsummering vurderes på fordele og ulemper. Efterfølgende bliver fordele og ulemper uddybet i en lang beskrivelse af produktet. Det får blandt andet ros for, at det er nemt at sætte op og for prisen.

Anmeldelsen er udført den: 21. december 2020
Du kan se anmeldelsen her

BestBuy.com 

Hos den amerikanske side BestBuy.com kan man købe et væld af forskellige produkter til hjemmet. Man har også mulighed for at anmelde de forskellige produkter, hvilket forbrugerne især har gjort, når det kommer til VR-brillen Zeiss VR One Plus. Her har forbrugerne anmeldt VR-brillen 496 gange, hvor de fleste anmeldelser har været overvejende positive. Du kan læse, hvad brugerne mener om denne VR-brille her.

DigitalTrends.com 

Det store amerikanske teknikmagasin DigitalTrends.com er en side, hvor læsere kan finde et væld af nyheder inden teknologi og gadgets. Derudover kan du også finde en lang ræke tests og anmeldelser fra eksperterne på siden.

De tester og anmelder alt lige fra Bluetooth-højtalere til fitnessure og VR-briller. DigitalTrends.com har blandt andet testet og anmeldt VR-brillerne Lenovo Mirage Solo, Oculus Go og Google Daydream. Du kan læse anmeldelserne her, her og her.

Expertreviews.co.uk 

Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk er kendt for at udføre uafhængige tests af en lang række af forskellige produkter til hjemmet.

De har blandt andet testet og anmeldt alt lige fra computere til mobiltelefoner, kameraer og VR-briller. Hos Expertreviews.co.uk har de testet VR-brillerne Oculus Rift, Sony PlayStation VR og Samsung Gear VR. Du kan læse anmeldelserne her, her og her.

IGN.com 

IGN.com er en side, der skriver om alt, hvad der omhandler videospil og elektroniske produkter. Dog skriver de ikke kun nyheder, guides med mere.

De skriver nemlig også anmeldelser af et væld af forskellige produkter såsom mobiltelefoner og videospil. De har blandt andet anmeldt VR-briller Oculus Rift, Sony PlayStation VR og Oculus Go. Du kan læse anmeldelserne her, her og her.

PCmag.com 

Den britiske side PCmag.com skriver artikler og nyheder indenfor alt, hvad der har med teknologi, computere og diverse IT at gøre. De sørger for, at det er nemmere for forbrugere at finde ud af, hvad de skal vide, når det kommer til disse emner.

Derudover skriver PCmag.com også forskellige tests og anmeldelser, hvor de blandt andet anmelder produkter såsom computere, Bluetooth-produkter og VR-briller. De har blandt andet anmeldt og testet VR-brillen Oculus Rift. Du kan læse anmeldelsen her.

Techadvisor.co.uk 

Den britiske side Techadvisor.co.uk leverer nyheder indenfor hardware, software samt meget andet, der har med teknologi at gøre.

Derudover skriver de også en masse anmeldelser om forskellige produkter. De har blandt andet anmeldt og testet VR-brillen Oculus Rift. Du kan læse anmeldelsen her.

Techradar.com 

Den amerikanske teknologiside Techradar.com har fokus på forbrugerprodukter, der omhandler teknologi.

Eksperterne skriver om nyheder og artikler, der handler om alt indenfor teknologiens verden.

Derudover anmelder og tester de også en masse forskellige produkter. De har blandt andet testet et væld af forskellige VR-briller såsom Sony PlayStation VR, Lenovo Mirage Solo, Oculus Go, HTC Vive Pro, Samsung Gear VR og Google Daydream. Du kan læse anmeldelserne her, her, her, her, her og her.

TomsGuide.com 

Siden TomsGuide.com sørger for at levere upartiske anmeldelser, guides samt meget mere. De anmelder et væld af forskellige produkter, så forbrugerne nemmere kan finde ud af, om de har brug for det specifikke produkt eller ej.

De har blandt andet anmeldt forskellige VR-briller såsom HTC Vive Pro, Samsung Gear VR og Google Daydream. Du kan læse anmeldelserne her, her og her.

Trustedreviews.com 

Den britiske side Trustedreviews.com leverer dagligt et væld af anmeldelser og vurderinger af diverse forbrugerprodukter. De anmelder og tester alt lige fra løbeure til blendere, støvsugere og VR-briller.

Trustedreviews.com har blandt andet testet og anmeldt et væld af forskellige VR-briller såsom Oculus Rift, Sony PlayStation VR, Lenovo Mirage Solo, Oculus Go, HTC Vive Pro og Zeiss VR One Plus. Du kan læse anmeldelserne her, her, her, her, her og her.

Warable.com 

Det amerikanske onlinemagasin Wareable.com leverer et væld af nyheder, guides og artikler hver eneste dag.

Derudover skriver de også anmeldelser af et væld af forskellige produkter indenfor teknikkens verden. De har blandt andet testet VR-brillen Samsung Gear VR. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte

Testberichte.de er en tysk side, der er særligt stærk inden for produkttests, anmeldelser og vurderinger. Flere produkter på siden har også brugeranmeldelser og tekniske data. Der er vurderet over 500.000 produkter og 850.000 testresultater.

Blandt de mange vurderede produkter er VR-brillerne Oculus Rift S. Produktet får ros får prisen og får at der ikke kræves eksterne sensorer. Den får på siden en samlet vurdering på 4 ud af 5 stjerner.

Anmeldelsen er udført den: 13. maj 2019
Du kan se anmeldelsen her 

Andre relevante tests

Når vi snakker VR briller, så har især Oculus Rift fået meget omtale. I vores artikel om Oculus Rift brillerne, har vi analyseret en lang række testresultater af netop disse VR briller. Du kan blandt andet læse eksperternes bedømmelser fra store tech-magasiner som Gamespot.com, Techradar.com, PCmag.com, Techadvisor.co.uk og Theverge.com.

Hvis du spiller Playstation og overvejer at investere i et par VR briller dertil, så bør du læse vores VR Playstation briller test, hvor vi specifikt går i dybden omkring VR brillerne til Playstation. I denne artikel ser vi nærmere på de bedømmelser brillerne har fået, i en lang række internationale tests. Vi gennemgår blandt andet tests fra Techradar.com, Wired Magazine, M3, Computerbild, Chip.de og mange flere. Du finder også prissammenligning i testen, så du kan se hvilke forhandlere der er billigst på markedet.

Hvis du endnu ikke har anskaffet dig en Playstation, men overvejer hvilken model der passer bedst til dine behov, så anbefaler vi at du læse vores test af PS4 Slim, hvor vi har samlet en lang række testresultater, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over hvordan eksperterne bedømmer de to forskellige modeller.

Hvis du mangler udstyr til dine Playstation, så kan du se nærmere på vores PS4 spil test og vores Playstation controller test. I disse to artikler har vi samlet de spil og controllere der får de bedste vurderinger i forskellige test, så du hurtigt kan få et overblik over hvad der er værd at investere i.

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme