Whirlpool vaskemaskine test 2019 – Her er eksperternes og forbrugernes favoritter

0

Denne artikel handler om vaskemaskiner fra mærket Whirlpool.

Normalt ville vi udvælge modeller, der har været inkluderet i diverse eksperttests og fået klare udmærkelser, men der findes ikke ret mange Whirlpool vaskemaskiner, der både har været med i tests og samtidig forhandles i Danmark.

Derfor har vi i stedet udvalgt modeller, der har fået gode anmeldelser af brugerne i forskellige brugeranmeldelser fra danske forhandlere samt en model, der både har været med i test og kan købes i Danmark. Denne testkilde er det danske forbrugerråd Tænk, der har foretaget en generel test af flere forskellige vaskemaskiner.

Læg mærke til at nogle af de udvalgte modeller er frontbetjente, mens andre er topbetjente. Dette vil fremgå tydeligt ved hver beskrivelse.

Ud over vaskemaskinerne fra Whirlpool har vi også medtaget en tørretumbler fra mærket, hvis man skulle have lyst til at komplementere sin Whirlpool vaskemaskine med en tørretumbler.

Hvis du ønsker at læse mere om testen og testkilden, så findes der til sidst i denne artikel et link til den undersøgelse, som vi henviser til.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over forskellige Whirlpool vaskemaskiner samt en tørretumbler
🔸 Information omkring mærket Whirlpool
🔸 Guide til hvad man skal være opmærksom på, når man køber en vaskemaskine
🔸 Tips til vasken
🔸 Gennemgang af den test, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Whirlpool vaskemaskine test 2019 – Her er bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de bedste Whirepool vaskemaskiner på markedet, baseret på ekspert og brugeranmeldelser. Under hvert produkt finder du en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.


Whirlpool FSCR80620

✅ Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Whirlpool FSCR80620

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere

 

Whirlpool FSCR80620 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Eksperterne er glade for denne model, som de har givet en middel bedømmelse i deres store test af vaskemaskiner.

Eksperterne fra Råd & Rön er især begejstrede for vaskemaskinens mange egenskaber og funktioner, men mener samtidigt, at den kan være en smule kompliceret i starten, indtil man har lært den at kende.

Whirlpool FSCR80620 er en rummelig vaskemaskine, da den kommer med en kapacitet på 8 kilo. Det vil sige, at modellen er velegnet til en familie på omkring 4 til 5 personer.

Energivenlig vaskemaskine med 6th-Sense-teknologi 

Whirlpool FSCR80620 er en energivenlig vaskemaskine, da den er placeret i energiklasse A+++. Man kan derfor trygt stole på, at vaskemaskinen ikke forbruger meget energi på et år.

Efter endt vask er restfugtigheden i tøjet på cirka 44 %. En lav restfugtighed betyder, at tøjet vil tørre hurtigere både på en tørresnor eller i en tørretumbler.

Whirlpool FSCR80620 kommer endvidere med teknologien 6th-Sense. Denne teknologi sørger for, at cyklustiden pr. automatik bliver optimeret i forhold til både energi- og vandforbrug. Dette sker ved hver vask uanset tøj og tekstiler. Med 6th-Sense kan man spare op til 70 % energi sammenlignet med andre standardmodeller på markedet uden 6th-Sense.

Støjsvag vaskemaskine med kulfri motor og Zen-teknologi

Med Whirlpool FSCR80620 får man en vaskemaskine, der er udstyret med en kulfri Zen-motor. Den kulfrie Zen-motor er koblet direkte på tromlen, hvilket sørger for at give færre vibrationer. Motoren er derfor med til at mindske støj, men øge effektiviteten på samme tid.

Derfor har vaskemaskinen også et lydniveau på blot 49 dB ved vask samt 72 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Vaskemaskinen kommer desuden med et digitalt display med touch-kontrol, hvor man kan finde de forskellige programmer og indstillinger.

Maskine med flere egenskaber 

Whirlpool FSCR80620 er en vaskemaskine, der er forsynet med flere praktiske egenskaber. Vaskemaskinen kommer blandt andet med funktionerne SupremeCare og FreshCare.

Mens SupremeCare anvender skræddersyede tromlebevægelser, der tilpasses alt efter vasketøjets vægt og materiale, sørger FreshCare for, at vasketøjet bliver centrifugeret i op til 6 timer efter programmet er slut for at forhindre mug. Dette er en fordel, hvis man ikke har tid til at hænge vasketøjet til tørre lige med det samme.

Whirlpool FSCR80620 kommer yderligere med programmet Colour15, der vasker farvet tøj ved 15 grader med samme effektivitet, som hvis tøjet blev vasket ved en højere temperatur. Dette er muligt takket være systemet SoftMove, der tilpasser tromlens bevægelser og fordeler tøjet jævnt, så vaskemidlet bliver optimeret på den mest effektive måde. På den måde sørger vaskemaskinen for, at tøjet bibeholder sin farve og form.

Udvalgte fordele ved Whirlpool FSCR80620:
🔵 Energivenlig model
🔵 Med Zen-teknologi
🔵 Med SupremeCare og FreshCare
🔵 Vasker farvet tøj skånsomt
🔵 Støjsvag model

Whirlpool FSCR80620 – mål:
🔴 Højde: 85 centimeter
🔴 Bredde: 59,5 centimeter
🔴 Dybde: 61 centimeter
🔴 Nettovægt: 80 kilo
🔴 Bruttovægt: 81 kilo

Whirlpool FSCR80620 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Vaskemaskine, Frontbetjent
🌀 Kapacitet: 8 kilo
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Årligt energiforbrug: 196 kWh/år
🌀 Årligt vandforbrug: 9.900 liter/år
🌀 Centrifugering: 1600 omdrejninger pr. minut
🌀 Centrifugeringsevne: A
🌀 Restfugtighed: 44 %
🌀 Støjniveau, vask: 49 dB
🌀 Støjniveau, centrifugering: 72 dB


Whirlpool FWG71484W

✅ Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Whirlpool FWG71484W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.450,00 Kr. 0,00 Kr. 2.450,00 Kr. Læs mere
2.450,00 Kr. 0,00 Kr. 2.450,00 Kr. Læs mere
2.550,00 Kr. 0,00 Kr. 2.550,00 Kr. Læs mere

 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt vaskemaskinen Whirlpool FWG71484W, som de har givet en middel bedømmelse.

De har givet vaskemaskinen en middel bedømmelse, da de er begejstrede for dens mange praktiske funktioner. De mener dog, at vaskemaskinen kan støje en smule, når den er på sit højeste i forhold til centrifugeringen, hvilket man skal være opmærksom på.

Whirlpool FWG71484W har plads til i alt 7 kilo vasketøj, hvilket er passende til en familie på omkring 3 til 4 personer. Efter endt vask er tøjets restfugtighed på cirka 53 %. På grund af den lave restfugtighed tørrer tøjet hurtigere på både en tørresnor samt i en tørretumbler.

Vaskemaskine med kulfri motor, 6th-Sense og timer-funktion 

Med Whirlpool FWG71484W får man en vaskemaskine med en kulfri motor. Dette sikrer en høj effektivitet, god holdbarhed samt et lavere lydniveau. Maskinens lydniveau er derfor på 51 dB ved vask, mens det er på 83 dB ved centrifugering.

Derudover kommer Whirlpool FWG71484W med teknologien 6th-Sense, der automatisk tilpasser vand- og energiforbruget afhængig af tekstilerne samt hvor meget vasketøj, der er i maskinen. Dette sørger for, at tøjet bliver vasket på en effektiv, men på samme tid også mere skånsom måde.

Man har yderligere mulighed for at gøre brug af vaskemaskinens timer-funktion. Her kan man programmere maskinen til at starte på det tidspunkt, der passer ind i ens dag. Desuden har Whirlpool FWG71484W en dampfunktion, der trænger ind i tøjets fibre og fjerner alt skidt.

Energibesparende model med SoftMove og FreshCare 

Whirlpool FWG71484W er en vaskemaskine, der er placeret i den bedste energiklasse på markedet for vaskemaskiner. Den tilhører nemlig energiklasse A+++, hvorfor man er sikret en model, der hverken forbruger meget energi eller vand på et år.

Endvidere kommer Whirlpool FWG71484W med de to funktioner SoftMove og FreshCare. Mens SoftMove sørger for at tilpasse tromlens bevægelser og hastighed efter det pågældende materiale i vaskemaskinen, så det bliver vasket på den mest optimale og skånsomme måde, sørger FreshCare for, at tøjet bliver holdt i bevægelse i op til 6 timer efter programmet er slut. Dette er en fordel, hvis man ikke har tid til at hænge tøjet til tørre lige med det samme, da det nyvaskede tøj herved forbliver friskt og duftende.

Med flere praktiske programmer 

Whirlpool FWG71484W er udstyret med flere praktiske programmer, man kan gøre brug af, når man skal vaske sit tøj. En af disse programmer er Colour15, der sørger for at bibeholde tøjets farve og form. Ved brug af Colour15 bliver tøjet vasket på 15 grader. Man opnår dog stadig det samme vaskeresultat som med et program på 40 grader. Dette er muligt takket været SoftMove-systemet.

Vaskemaskinen kommer desuden med et hurtigprogram, der varer i 30 minutter. Dette er et program, der er velegnet, hvis man har travlt.

Sidst men ikke mindst er Whirlpool FWG71484W forsynet med funktionen Clean+. Denne funktion gør det nemt at tilpasse vasken efter ens behov. Man kan nemlig vælge mellem både Intensiv-, Daglig- og Hurtigprogrammet alt efter, hvor meget tøjet trænger til en vask.

Udvalgte fordele ved Whirlpool FWG71484W:
🔵 Placeret i energiklasse A+++
🔵 Med Clean+-funktion
🔵 Med SoftMove og FreshCare
🔵 Timer-funktion
🔵 Med 6th-Sense-teknologi

Whirlpool FWG71484W – mål:
🔴 Højde: 84,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,5 centimeter
🔴 Dybde: 57,5 centimeter
🔴 Nettovægt: 67 kilo
🔴 Bruttovægt: 68 kilo

Whirlpool FWG71484W – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Vaskemaskine, Frontbetjent
🌀 Kapacitet: 7 kilo
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Årligt energiforbrug: 157 kWh/år
🌀 Årligt vandforbrug: 10.840 liter/år
🌀 Centrifugering: 1400 omdrejninger pr. minut
🌀 Centrifugeringsevne: B
🌀 Restfugtighed: 53 %
🌀 Støjniveau, vask: 51 dB
🌀 Støjniveau, centrifugering: 83 dB

Her kan du se en videopræsentation af Whirlpool FWG71484W lavet af Whirlpool:

https://www.youtube.com/watch?v=kFyku1QTGm4

Whirlpool TDLR 60230

✅ Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Whirlpool TDLR 60230

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.319,00 Kr. 0,00 Kr. 3.319,00 Kr. Læs mere
3.419,00 Kr. 0,00 Kr. 3.419,00 Kr. Læs mere
4.495,00 Kr. 0,00 Kr. 4.495,00 Kr. Læs mere

 

Den topbetjente vaskemaskine Whirlpool TDLR 60230 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I anmeldelsen skriver Råd & Rön, at de især er vilde med modellens vaskeevne, betjening samt mange funktioner. Derfor har de valgt at give modellen en middel bedømmelse. De er dog mindre vilde med vaskemaskinens design.

Med Whirlpool TDLR 60230 får man en vaskemaskine med en kapacitet på 6 kilo. Dette er velegnet til en familie på omkring 3 personer. Derudover tilhører Whirlpool TDLR 60230 energiklassen A+++, hvilket er den bedste energiklasse for vaskemaskiner på markedet. Man vil derfor opleve, at vaskemaskinen er både energi- og vandbesparende.

Model med mange programmer, høj centrifugeringsevne og timer-funktion 

Whirlpool TDLR 60230 er udstyret med i alt 13 forskellige programmer, hvorfor man kan finde et program, der egner sig optimalt til ens vasketøj. Man kan naturligvis finde de mest almindelige programmer, men udover disse, så kan man også finde et hurtigprogram på 30 minutter, Øko, Sport og Jeans.

Vaskemaskinen er forsynet med centrifugeringsevnen A, hvilket er den bedste. Det vil sige, at modellen hurtigt og skånsomt sørger for, at tøjet bliver slynget rundt inde i tromlen, så der ikke er efterladt meget vand tilbage i tøjet, når programmet er slut. Derfor er restfugtigheden også på blot 44 %.

Man har endvidere mulighed for at anvende vaskemaskinens timer-funktion. Her kan man programmere vasken til at starte på det tidspunkt, der passer bedst ind i ens dag.

Vaskemaskine med 6th-Sense-Colours-teknologi og Zen-motor

Whirlpool TDLR 60230 kommer med et specialprogram, der er velegnet til farvet vasketøj. Denne teknologi hedder 6th-Sense-Colours og sørger for, at tøjet bliver vasket på den mest optimale måde, mens energiforbruget bliver reduceret på samme tid. Derudover sikrer teknologien, at tøjets farve og form bliver bibeholdt.

Vaskemaskinen er yderligere forsynet med en Zen-motor, der er kulfri. Disse motorer er kendt for at være både støjsvage og effektive på samme tid. Motoren sørger nemlig for, at vaskemaskinens lydniveau bliver reduceret uden at gå på kompromis med effektiviteten.

Whirlpool TDLR 60230 har derfor et lydniveau på blot 51 dB ved vask samt på 72 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke vil støje meget under brug.

Maskine med nem betjening og skumkontrol 

Ved køb af Whirlpool TDLR 60230 får man en brugervenlig vaskemaskine, der er nem og enkel at betjene. Da det er en topbetjent vaskemaskine skal tøjet blot puttes ind i maskinen fra oven.

Derudover vil man også kunne finde alle knapper og indstillinger på toppen af maskinen, hvorfor man ikke behøver at lede andre steder. Alle de vigtigste funktioner og indstillinger er nemlig placeret på toppen.

Vaskemaskinen er yderligere forsynet med en skumkontrol, der sørger for, at al overskydende skum bliver skyllet ud af vasketøjet. Det betyder, at alle sæberester vil blive skyllet ud af tøjet, inden programmet er færdigt.

Udvalgte fordele ved Whirlpool TDLR 60230:
🔵 Placeret i energiklasse A+++
🔵 Med Zen-motor
🔵 Med 6th-Sense-Colours-teknologi
🔵 Forsynet med skumkontrol
🔵 Med timer-funktion

Specifikationer ved Whirlpool TDLR 60230 – mål:
🔴 Højde: 90 cm
🔴 Bredde: 40 cm
🔴 Dybde: 60 cm
🔴 Nettovægt: 56 kilo
🔴 Bruttovægt: 57 kilo

Specifikationer ved Whirlpool TDLR 60230 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Vaskemaskine, Topbetjent
🌀 Kapacitet: 6 kilo
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Årligt energiforbrug: 122 kWh/år
🌀 Årligt vandforbrug: 8.500 liter/år
🌀 Centrifugering: 1200 omdrejninger pr. minut
🌀 Centrifugeringsevne: A
🌀 Restfugtighed: 44 %
🌀 Støjniveau, vask: 51 dB
🌀 Støjniveau, centrifugering: 72 dB

Her kan du se en videopræsentation af Whirlpool TDLR 60230 lavet af WhiteAway.com:

https://www.youtube.com/watch?v=d7rWqBVwoao

Whirlpool FWG91484WS EU

✅ Gode brugeranmeldelser

Whirlpool FWG91484WS EU

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.540,00 Kr. 0,00 Kr. 2.540,00 Kr. Læs mere
2.540,00 Kr. 0,00 Kr. 2.540,00 Kr. Læs mere
2.540,00 Kr. 0,00 Kr. 2.540,00 Kr. Læs mere

 

Whirlpool FWG91484WS EU er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Vaskemaskinen har nemlig fået en del gode brugeranmeldelser hos diverse forhandlere.

Mens en bruger skriver, at vaskemaskinen er effektiv og kan alt det, man har brug for, forklarer en anden bruger, at modellen er forholdsvis støjsvag under brug. En bruger skriver dog, at brugervejledningen ikke er den bedste, hvilket man skal være opmærksom på.

Whirlpool FWG91484WS EU er en fritstående og rummelig vaskemaskine med en kapacitet på 9 kilo. Det betyder, at maskinen er velegnet til en familie på 5 eller flere personer.

Energivenlig model med 6th-Sense-teknologi og timer-funktion 

Med Whirlpool FWG91484WS EU får man en vaskemaskine, der er placeret i energiklasse A+++. Man kan derfor trygt stole på, at modellen hverken forbruger meget energi eller vand på et år.

Derudover kommer vaskemaskinen med en 6th-Sense-teknologi. Denne teknologi sørger for, at cyklussen automatisk bliver tilpasset alt efter mængde og tekstiler. Dette sikrer, at tøjet bliver vasket på en mere effektiv og skånsom måde. På samme tid sørger teknologien også for, at man sparer energi.

Whirlpool FWG91484WS EU kommer yderligere med en timer-funktion, så man kan indstille vaskemaskinen til at starte, når man har brug for det. På den måde kan man programmere maskinen til at begynde med at vaske, så den er færdig, når man kommer hjem fra arbejde.

Model med flere praktiske egenskaber 

Ved køb af Whirlpool FWG91484WS EU er man sikret en vaskemaskine, der er udstyret med flere praktiske egenskaber. Nogle af disse egenskaber er blandt andet SoftMove-systemet og FreshCare.

Mens SoftMove sørger for, at tromlens hastighed og bevægelser bliver tilpasset efter det specifikke materiale, så tøjet bliver vasket skånsomt og effektivt, sikrer FreshCare, at tøjet forbliver friskt og duftende, selvom man ikke har tid til at hænge det til tørre lige med det samme. Dette er muligt, da funktionen holder tøjet i bevægelse i op til 6 timer efter endt program.

Derudover sørger modellen for, at tøjet tørrer hurtigere efter endt vask, da tøjets restfugtighed er på 53 %.

Vaskemaskine med kulfri motor og specialprogrammer 

Whirlpool FWG91484WS EU kommer med en kulfri motor. Det betyder, at maskinen er mere støjsvag og holdbar. Derfor er maskinens lydniveau også på blot 52 dB ved vask og 79 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Vaskemaskinen kommer desuden med programmet Colour15. Dette program sørger for, at farven og formen bibeholdes på farvet vasketøj, da det bliver vasket på blot 15 grader. Selvom det bliver vasket på 15 grader, er det stadig en lige så effektiv vask som 40-graders-programmet.

Sidst men ikke mindst er Whirlpool FWG91484WS EU forsynet med funktionen Clean+. Clean+-funktionen gør det nemt at tilpasse vasken efter ens behov. Man kan nemlig vælge mellem Intensiv-, Daglig- og Hurtigprogrammet afhængig af, hvor beskidt ens vasketøj er.

Udvalgte fordele ved Whirlpool FWG91484WS EU:
🔵 Med kulfri motor
🔵 Forsynet med Clean+ og Colour15
🔵 Med SoftMove og FreshCare
🔵 Med 6th-Sense-teknologi
🔵 Placeret i energiklasse A+++

Specifikationer ved Whirlpool FWG91484WS EU – mål:
🔴 Højde: 84,5 cm
🔴 Bredde: 59,5 cm
🔴 Dybde: 63 cm
🔴 Nettovægt: 71 kilo
🔴 Bruttovægt: 72 kilo

Specifikationer ved Whirlpool FWG91484WS EU – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Vaskemaskine, Frontbetjent
🌀 Kapacitet: 9 kilo
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Årligt energiforbrug: 196 kWh/år
🌀 Årligt vandforbrug: 11.690 liter/år
🌀 Centrifugering: 1400 omdrejninger pr. minut
🌀 Centrifugeringsevne: B
🌀 Restfugtighed: 53 %
🌀 Støjniveau, vask: 52 dB
🌀 Støjniveau, centrifugering: 79 dB


Whirlpool TDLR 60220

Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Whirlpool TDLR60220

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.799,00 Kr. 0,00 Kr. 2.799,00 Kr. Læs mere
2.799,00 Kr. 0,00 Kr. 2.799,00 Kr. Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en større test af flere forskellige vaskemaskiner, hvor modellen Whirlpool TDLR 60220 også indgår. Alle vaskemaskinerne er blevet testet, vurderet og anmeldt ud fra specifikke parametre såsom vaskeevner, funktioner, miljø, brugervenlighed og design, hvorefter der er blevet givet en endelig score.

Whirlpool TDLR 60220 klarer sig fint i denne test, og derfor modtager modellen en middel bedømmelse af de danske eksperter.

Topbetjent model med god kapacitet

Whirlpool TDLR 60220 hører til de topbetjente modeller, hvor man lægger tøjet i fra oven. Dermed er denne model smallere end de fleste ”almindelige” frontbetjente modeller men til gengæld også højere. En topbetjent model vil derfor være fordelagtig, hvis man ikke har så meget plads i sit badeværelse eller bryggers.

Whirlpool TDLR 60220 kommer desuden med en fin kapacitet på 6 kilo tøj, som er en del for en topbetjent model.

Whirlpool TDLR 60220 er også et miljøvenlig valg, for modellen kommer i den absolut bedste energiklasse på markedet – nemlig klassen A+++.

Denne vaskemaskine kommer desuden med en kulfri motor, som betyder, at den både larmer mindre, levere længere samt kræver mindre energi.

Hurtig tørring af tøjet

Ud over at vaske tøjet rent sørger Whirlpool TDLR 60220 også for at få tøjet mest muligt tørt, når vaskeprogrammet er færdigt. Dette sker blandt andet ved den gode centrifugering, og den maksimale centrifugeringshastighed ligger på 1200 omdrejninger i minuttet, hvilket er rigtig fint.

Dermed sikres det, at tøjets restfugtighed ved endt vask ligger på 53 procent, som er lavt. Det betyder også, at det vil tage kortere tid at tørre tøjet helt – både på tørresnoren eller i tørretumbleren. Bruger man tørretumbleren, betyder det også, at denne vil skulle bruge mindre energi.

Whirlpool TDLR 60220 er desuden også udstyret med en smart timer, der gør, at man kan planlægge vasken efter ens eget skema.

Tøjet holdes frisk længe

Whirlpool TDLR 60220 kommer med flere forskellige funktioner og teknologier. Det inkluderer blandt andet Fresh Care, som sikrer, at tøjet føles og dufter frisk længe efter vask. Dette sker ved, at tromlen stadig bevæger sig efter vasken, plus der sprøjtes damp ind, som bibeholder friskheden i tøjet.

Whirlpool TDLR 60220 kommer også med den såkaldte 6th Sense-teknologi, som tilpasser hver vask efter typen af tøj, og hvor mange kilo tøj der lægges i maskinen.

Dermed får tøjet den mest skånsomme vask, mens sensorerne sørger for, at man både sparer tid, energi og vand. Der findes også specialprogrammer til de mere delikate tekstiler og til at holde på farverne.

Udvalgte fordele ved Whirlpool TDLR 60220:
🔵 Topbetjent model
🔵 Markedets bedste energiklasse: A+++
🔵 Kulfri motor
🔵 Lav restfugtighed
🔵 Fresh Care forlænger tøjets friskhed

Whirlpool TDLR 60220 – mål:
🔴 Højde: 90 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 60 centimeter
🔴 Nettovægt: 56 kilo
🔴 Bruttovægt: 57 kilo

Whirlpool TDLR 60220 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Vaskemaskine, topbetjent
🌀 Vaskekapacitet: 6 kilo
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Årligt energiforbrug: 137 kWh/år
🌀 Årligt vandforbrug: 8.500 liter
🌀 Centrifugeringshastighed: 1200 omdrejninger per minut
🌀 Støjniveau, vask: 54 dB
🌀 Støjniveau, centrifugering: 76 dB


Whirlpool TDLR 60210

Gode brugeranmeldelser

Whirlpool TDLR60210 topbetjent vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.539,00 Kr. 0,00 Kr. 2.539,00 Kr. Læs mere
2.639,00 Kr. 0,00 Kr. 2.639,00 Kr. Læs mere
2.639,00 Kr. 0,00 Kr. 2.639,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Whirlpool TDLR 60210 hører til de Whirlpool vaskemaskiner, der ikke har været med i nogen officielle tests. Til gengæld er denne vaskemaskine en populær model blandt brugerne, og derfor har vi i stedet set nærmere på brugeranmeldelser hos både Skousen.dk og Whiteaway.com, hvor brugerne udtaler sig meget positivt om modellen.

Efter gennemgangen af hvad denne model kan, giver vi eksempler på, hvad brugerne har gjort sig af erfaringer med maskinen.

Miljøvenligt valg

Whirlpool TDLR 60210 vil være et godt valg for den forbruger, der køber hvidevarer i overensstemmelse med omtanke for miljøet. Denne vaskemaskine er nemlig at finde i markedets allerbedste energiklasse, A+++, som både sparer miljøet og forbrugerens egen pengepung.

Modellen har dermed et lavt årligt energiforbrug på 153 kWh/år, og den kulfri motor bidrager yderligere til besparelserne.

Maskinen er også udstyret med den såkaldte 6th Sense-teknologi, der via sensorer måler og vurderer mængden af vasketøj i forhold til typen af tekstiler. Hermed skræddersyes den enkelte vask, så der spares på både tid, energi og vandforbrug.

Topbetjent og effektiv model

Whirlpool TDLR 60210 hører desuden til de topbetjente modeller, som generelt er smallere men højere end de frontbetjente varianter. Det gør denne model velegnet til hjem, hvor der ikke er ret meget plads, da den smalle bredde giver bedre muligheder for placering.

Whirlpool TDLR 60210 kan desuden rumme 6 kilo tøj, hvilket er en fin størrelse til den mellemstore familie, og så er den effektiv i brug: Denne maskine sørger nemlig både for at holde vasketøjet frisk og rent med Fresh Care-teknologien, og så holdes restfugtigheden lav efter end vask – den ligger nemlig på omkring 53 procent.

Modellen kan tørre tøjet ved 1200 omdrejninger i centrifugeringen, og dermed kan tøjet hurtigt blive klar til brug.

Fantastisk model, der er god til prisen, ifølge brugerne

Whirlpool TDLR 60210 er som nævnt en brugerfavorit, idet vi har undersøgt, hvad brugerne på Skousen.dk og Whiteaway.com mener om modellen, og feedbacken er meget positiv. Brugerne fremhæver mange forskellige positive aspekter af maskinen, og flere skriver, at denne model er ”super” og ”fantastisk”. Det nævnes også flere steder, at prisen er rigtig god, og en bruger opsummerer dette ved at skrive ”kvalitet for alle pengene”.

Flere brugere fremhæver desuden, at Whirlpool TDLR 60210 kommer med mange gode funktioner, og også størrelsen og håndterbarheden får ros, idet modellen ”passer ind på et lille badeværelse, og så er den supernem at bruge”.

Udvalgte fordele ved Whirlpool TDLR 60210:
🔵 Særdeles energivenlig model
🔵 Energiklasse A+++
🔵 Topbetjent model
🔵 Med 6th Sense-teknologi
🔵 Fresh Care holder tøjet frisk og rent

Whirlpool TDLR 60210 – mål:
🔴 Højde: 90 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 60 centimeter
🔴 Nettovægt: 62 kilo
🔴 Bruttovægt: 64 kilo

Whirlpool TDLR 60210 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Vaskemaskine, topbetjent
🌀 Vaskekapacitet: 6 kilo
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Årligt energiforbrug: 153 kWh/år
🌀 Årligt vandforbrug: 8.500 liter
🌀 Centrifugeringshastighed: 1200 omdrejninger per minut
🌀 Støjniveau, vask: 59 dB
🌀 Støjniveau, centrifugering: 76 dB


Whirlpool AWE 6100

Gode brugeranmeldelser

Whirlpool AWE6100

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.879,00 Kr. 0,00 Kr. 1.879,00 Kr. Læs mere
1.979,00 Kr. 0,00 Kr. 1.979,00 Kr. Læs mere
2.089,00 Kr. 0,00 Kr. 2.089,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Whirlpool AWE 6100 har ikke været testet af eksperter eller indgået i tests, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her er tale om en klar brugerfavorit.

Vi har nemlig i stedet undersøgt, hvad forbrugerne selv mener om modellen, og på forskellige forhandler-websider udtrykker brugerne sig meget positivt om Whirlpool AWE 6100.

Efter gennemgangen af hvad denne model kan, giver vi eksempler på, hvad brugerne har gjort sig af erfaringer med maskinen.

Topbetjent model med plads til 6 kilo tøj

Whirlpool AWE 6100 hører til de topbetjente vaskemaskiner, som har den fordel, at de fylder mindre i bredden end en traditionel vaskemaskine – helt op til omkring 20 centimeter smallere er de topbetjente modeller.

Whirlpool AWE 6100 har nemlig en bredde på kun 40 centimeter – til gengæld er den en smule højere end de frontbetjente.

Her er desuden tale om en ganske rummelig maskine, der har en kapacitet på 6 kilo – det vil passe fint til en mellemstor familie.

Whirlpool AWE 6100 er også designet til ikke at larme ret meget, og støjniveauet ligger også kun på 59 dB under vasken, hvilket ikke er så meget.

Miljøvenlig model

Whirlpool AWE 6100 vil være et godt valg for den forbruger, der både foretrækker en smal vaskemaskine og en miljøvenlig model. Denne vaskemaskine er nemlig skabt med omtanke for miljøet, idet den kommer i markedets bedste energiklasse – nemlig A+++. Det betyder, at modellen ikke tærer meget på hverken den personlige økonomi eller miljøet.

Whirlpool AWE 6100 har et årligt energiforbrug på 173 kWh/år samt et tilsvarende lavt vandforbrug på 8.500 liter om året.

Denne vaskemaskine er også udstyret med en smart timer-funktion, således at man kan planlægge vasken i forhold til eget skema, og så har den en centrifugeringshastighed på 1000 omdrejninger i minuttet, hvilket er en del, men måske ikke så meget som andre modeller.

De fleste tekstiler burde dog kunne nå en tilfredsstillende restfugtighed med de 1000 omdrejninger.

God og pladsbesparende model, ifølge brugerne

Modellen Whirlpool AWE 6100 har ikke været medtaget i en officiel eksperttest, men til gengæld er her tale om en brugerfavorit.

Vi har set på forskellige brugeranmeldelser, og brugerne er meget begejstrede for denne smalle model. Netop det pladsbesparende aspekt fremhæves flere steder, hvor brugerne blandt andet skriver ”Super når man ikke har mere plads” og ”Fantastisk maskine for sin lille størrelse”.

Flere af forbrugerne skriver også, at de synes, at denne model er god i brug, let at anvende og med gode funktioner. Nogle af kommentarerne lyder: ”Er meget fornøjet. God maskine med mange funktioner”, ”Den redder min hverdag, får mere tid tilovers til andet” og ”Helt perfekt maskine til mindre familie og lidt plads”.

Udvalgte fordele ved Whirlpool AWE 6100:
🔵 Smal, topbetjent model
🔵 Kapacitet på 6 kilo
🔵 Kommer i energiklasse A+++ som er markedets bedste
🔵 Støjsvag model
🔵 Med timer

Whirlpool AWE 6100 – mål:
🔴 Højde: 90 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 60 centimeter
🔴 Nettovægt: 56 kilo
🔴 Bruttovægt: 57 kilo

Whirlpool AWE 6100 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Vaskemaskine, Topbetjent
🌀 Vaskekapacitet: 6 kilo
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Årligt energiforbrug: 173 kWh/år
🌀 Årligt vandforbrug: 8.500 liter
🌀 Centrifugeringshastighed: 1000 omdrejninger per minut
🌀 Støjniveau, vask: 59 dB
🌀 Støjniveau, centrifugering: 76 dB

Her kan du se en videopræsentation af Whirlpool AWE 6100 fra WhiteAway.com:

https://www.youtube.com/watch?v=QdCdfu0JLSE

Whirlpool HDLX 70310 (Tørretumbler)

Gode brugeranmeldelser

Whirlpool HDLX 70310

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.799,00 Kr. 0,00 Kr. 4.799,00 Kr. Læs mere
4.799,00 Kr. 0,00 Kr. 4.799,00 Kr. Læs mere
4.799,00 Kr. 0,00 Kr. 4.799,00 Kr. Læs mere

 

Som nævnt findes der ikke mange Whirlpool maskiner, der både har været testet af eksperter og samtidig forhandles i Danmark. Derfor har vi valgt at tage modeller med, der i stedet er populære blandt brugerne. Det gælder for eksempel også modellen Whirlpool HDLX 70310, som er en klar brugerfavorit.

Vi har set nærmere på, hvad brugerne skriver om modellen, og efter gennemgangen af modellens specifikationer og funktioner giver vi eksempler på, hvad brugerne har gjort sig af erfaringer med maskinen.

Læg mærke til at her er tale om en tørretumbler og ikke en vaskemaskine.

Rummelig model med sensorteknologi

Whirlpool HDLX 70310 hører til de mere rummelige tørretumblere på markedet, som passer til en mellemstor familie på 3-5 medlemmer. Denne maskine har nemlig en god kapacitet på 7 kilo. Derfor vil den passe godt sammen med en vaskemaskine af samme størrelse.

Whirlpool HDLX 70310 er desuden en intelligent tørretumbler med sensorteknologien 6th Sense-teknologi, og det gør, at modellen via sensorerne kan måle tøjets restfugtighed, og derefter udregner modellen selv den nødvendige tørretid. Det betyder, at det nyvaskede tøj hverken efterlades fugtigt eller overtørret.

Denne model er også udstyret med en smart timer-funktion, som gør, at man kan planlægge tørringen efter ens eget skema.

Skånsom behandling af tøjet

Whirlpool HDLX 70310 er også skabt til at være blid mod tøjet, således at der slides mindst muligt på det. Derfor har modellen det såkaldte Soft Move-system, som tilpasser tromlebevægelserne, så behandlingen af tøjet bliver blidere.

Tromlen har derfor et bestemt bevægelsesmønster som skåner tøjet, og som bonus bliver det også mere jævnt tørret og med færre krøller.

Whirlpool HDLX 70310 er desuden også en forholdsvis miljøvenlig tørretumbler, idet modellen kommer i energiklasse A+, og denne klasse ligger nemlig i den gode ende af skalaen.

Der findes 2 typer af tørretumblere – kondenstørretumblere og aftrækstørretumblere. Læg mærke til at her er tale om en kondenstørretumbler og ikke en aftrækstørretumbler. Det betyder, at den overskydende fugt og varme sendes gennem et kondenseringssystem, hvor varmen køles ned, og fugten opsamles i en beholder – nu som kondensvand.

Man kan dog også eftermontere en afløbsslange på Whirlpool HDLX 70310, så kondensvand kan ledes ud i afløbet i stedet.

Til sammenligning fungerer en aftrækstørretumbler ved at lede fugt og varme direkte ud i det fri via aftrækket.

Let og effektiv, ifølge brugerne

Whirlpool HDLX 70310 hører til de klare brugerfavoritter, og vi har set nærmere på, hvad brugerne selv skriver om denne model i deres anmeldelser på forhandler-siderne Skousen.dk og Whiteaway.com.

Brugerne er meget begejstrede for modellen og kommer ind på mange gode aspekter ved maskinen, blandt andet at den er velfungerende og nem at anvende.

Brugerne skriver blandt andet: ”Vi er godt tilfredse med maskinen. Den er effektiv og har mange gode programmer”, ”Lydsvag og effektiv” og ”Let anvendelse”. Ifølge brugerne er her dermed tale om en model, der er velfungerende på mange områder, og flere anmeldelses-overskrifter hedder ”Super godt køb” og ”Super og prisvenlig”.

Udvalgte fordele ved Whirlpool HDLX 70310:
🔵 Kondenstørretumbler der opsamler fugten i en beholder
🔵 God kapacitet på 7 kilo
🔵 Sensorteknologien 6th Sense-teknologi
🔵 Soft Move-system for skånsom behandling af tøjet
🔵 Fin energiklasse

Whirlpool HDLX 70310 – mål:
🔴 Højde: 85,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,6 centimeter
🔴 Dybde: 65,9 centimeter
🔴 Nettovægt: 48 kilo
🔴 Bruttovægt: 49 kilo

Whirlpool HDLX 70310 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Tørretumbler, frontbetjent
🌀 Type af tørretumbler: Kondenstørretumbler
🌀 Tørrekapacitet: 7 kilo
🌀 Energiklasse: A+
🌀 Årligt energiforbrug: 257 kWh/år
🌀 Støjniveau: 69 dB

Her kan du sen en videopræsentation af Whirlpool HDLX 70310 lavet af WhiteAway.com:

https://www.youtube.com/watch?v=50xuqHjfIDo

Om Whirlpool

Om WhirlpoolWhirlpool er verdensførende inden for produktionen af hvidevarer til hjemmet med en årlig omsætning på mere end 21 milliarder dollars. Whirlpool har dertil knap 100.000 ansatte samt 65 udviklingscentre på verdensplan.

Whirlpool ejer også flere andre mærker, hvoraf Bauknecht og KitchenAid er de mest kendte.

Vaskemaskinen blev starten

Amerikanske Whirlpool fik sin start i 1911 under navnet Upton Machine Company, hvor det blev grundlagt af Louis Upton og hans onkel Emory Upton. I starten blev det til flere fejlslagne forretninger, inden Louis Upton tog patent på en manuel tøjvasknings-maskine. Sammen med Emory udviklede Louis en elektrisk motor, der kunne føjes til maskinen for at gøre den elektronisk. Herefter begyndte produktionen af disse maskiner.

Upton Machine Company fusionerede i 1929 med virksomheden Nineteen Hundred Washer Company, og sammen fik de navnet Ninteen Hundred Company. Virksomheden udvidede produktionen til nye typer af vaskemaskiner, og i 1950 blev virksomhedens navn ændret til The Whirlpool Company.

Mere end 70 millioner solgte produkter om året

I dag sørger Whirlpool også for at vokse hele tiden, og derfor indgås hele tiden nye samarbejder, som kan gøre virksomhedens produkter mere innovative og teknologiske samt servicen bedre. I dag sælger Whirlpool derfor mere end 70 millioner produkter om året.

På Whirlpools mange udviklingscentre fokuseres især på at skabe innovation med et formål, således at forbrugernes liv bliver lettere. Dette inkluderer også social bevidsthed, og nogle af Whirlpools kerneværdier er respekt, integritet, forskellighed og inklusion.

Hvis du ønsker at vide mere om Whirlpool og deres produkter, kan du læse mere på virksomhedes hjemmeside.


Guide: Det skal du overveje, før du køber vaskemaskine

Der findes rigtig mange forskellige vaskemaskiner på markedet, og derfor kan det være svært at finde den model, der passer bedst til ens egne, individuelle behov. Baseret på en tidligere artikel om vaskemaskiner fra Forbrugsguiden.dk guider vi her til forskellige faktorer, man bør skrive sig bag øret, når man skal købe en vaskemaskine:

Størrelse, fysisk   

Hvilken opvaskemaskine passer til digForskellige vaskemaskiner kommer i forskellige størrelser, og det afhænger ofte af, hvor stor en kapacitet de har. De traditionelle, frontbetjente modeller fylder ofte en del i både bredde og dybde, mens de topbetjente er noget smallere – til gengæld er de ofte højere. Også dybden bør der lægges mærke til, for det kan være meget irriterende med en maskine, der stikker for meget ud.

Man bør derfor først måle op dér, hvor vaskemaskinen skal stå, så man har de præcise mål. Derefter skal man huske at se på modellernes mål – og der må meget gerne være lidt plads til overs (gerne et par centimeter ved hver væg). Under centrifugeringen kan maskinen nemlig let komme til at bevæge sig en del, og det skal der være plads til.

Størrelse, kapacitet

De fleste almindelige vaskemaskiner kan rumme omkring 7 kilo tøj, men der findes også små modeller med en mindre kapacitet og større modeller med en kapacitet på 10 kilo eller derover. Som hovedregel bør man vælge den størrelse, der passer til størrelsen på ens hussstand, og 7 kilo tøj passer til en mellemstor familie på omkring 3-5 personer.

Vælger man en for stor maskine, så vil man ofte vaske med en halvtom tromle, hvilket både belaster miljøet og er uøkonomisk, og med en for lille model vil man skulle vaske meget ofte. Som hovedregel svarer for eksempel en kapacitet på 7 kilo tøj til 7 sæt tøj, en kapacitet på 8 kilo tøj til 8 sæt tøj og så videre.

Man bør aldrig komme for meget tøj i tromlen, og som tommelfingerregel bør man kunne holde en hånd ind over tøjet uden at ramme toppen af tromlen.

Påfyldning af tøj: Front- eller topbetjent

Alt afhængig af typen af vaskemaskine lægger man enten tøjet i fra fronten eller oppefra.

De mest almindelige typer er de frontbetjente maskiner, hvor man lægger tøjet ind via lågen på fronten. Disse typer findes der flest af, og de har typisk også flest funktioner.

Hvis man dog ikke har særlig meget plads i hjemmet, kan en topbetjent model være et bedre valg, for som nævnt fylder de langt mindre i bredden – gerne op til omkring 20 centimeter mindre. På disse maskiner fyldes tøjet på oppefra. Ofte har de topbetjente modeller dog ikke så mange funktioner som de frontbetjente.

Funktioner og programmer  

Funktioner og programmerNogle vaskemaskiner kommer med en overflod af programmer og funktioner, mens andre kun kommer med de mest basale. Mange af programmerne kan være smarte, men man bør overveje her, om man har brug for dem – maskiner med mange programmer og funktioner koster nemlig ofte også en del mere end de simplere maskiner.

De fleste vaskemaskiner kommer med standardprogrammer til blandt andet bomuld, syntetisk, delikat, uld, mix og hurtigvask samt mulighed for at indstille vasken efter temperatur og farver. Dette giver allerede en del muligheder.

De mere avancerede modeller vil her ofte også komme med specialprogrammer til for eksempel skjorter, sport, baby, badetøj, jeans, pletter og dyner, og her er det helt individuelt, om man føler, at man har brug for disse.

Mange moderne vaskemaskine er også udstyret med moderne teknologi, så man blandt andet kan styre maskinen via en telefon. Disse maskiner har derfor indbygget WiFi, men dette gør dem ofte også noget dyrere.

Mange moderne modeller har i dag desuden den funktion, der hedder Near Field Communication, som gør, at man løbende kan hente nye programmer ned til maskinen.

Mange modeller kommer også med en timer-funktion med udskudt start, og denne kan være rigtig smart – så kan man nemlig selv planlægge sin vask, efter hvornår det bedst passer en.

Centrifugering

Når vaskemaskinen har vasket tøjet rent, så slynges overskydende vand ud via de hurtige centrifugeringsbevægelser. Jo mere effektiv centrifugeringen er, jo mere tørt bliver tøjet, og jo hurtigere vil man kunne få det klar til brug igen.

Det er forskelligt, hvor mange centrifugerings-omdrejninger i minuttet, modellerne har. Nogle maskiner har kun 1000 omdrejninger i minuttet, mens andre har helt op til 1600 omdrejninger i minuttet. Jo hurtigere centrifugering, jo mere tørt bliver tøjet, men man skal være opmærksom på, at en høj centrifugering også slider meget på tøjet. Især skrøbelige tekstiler bør kun centrifugeres på lav hastighed, og nogle tåler slet ikke centrifugering.

Som hovedregel vil det være nok for de flestes vedkommende med en model, der har omkring 1200-1400 omdrejninger per minut.

Energiforbrug 

EnergimärkningLigesom alle andre elektroniske apparater så er vaskemaskiner udstyret med en energimærkning. Dette mærke angiver, hvor miljøvenlig modellen er, og dette klassificeres ud fra bogstaver og farver.

Skalaen for vaskemaskiner går fra A+++ i toppen til D i bunden, og A+++ er markeret med en mørkegrøn farve, som går mere over i det lysegrønne, gule, orange og røde, jo længere ned man kommer. D er derfor markeret med en hel rød farve.

Der findes i alt 7 klasser for vaskemaskiner, og de er: A+++, A++, A+, A, B, C og D.

Eksperterne anbefaler, at man anskaffer sig en model, der som minimum har klassen A+.

Modellens levetid

Man kan ikke se på en vaskemaskine, hvor lang dens levetid er, men en god vaskemaskine skal kunne holde minimum 10 år.

Hvis man ønsker en langtidsholdbar maskine, så kan man med fordel gå efter en model, der har en kulfri motor, for denne type motor er designet til at kunne forlænge levetiden.

På den anden side kan det også være, at man hører til den type forbruger, der godt kan lide at have det nyeste inden for teknologiens udvikling. Derfor bør man også overveje, at nutidens helt topmoderne vaskemaskiner nok vil være umoderne om et par år.


Tips til vasken

En god vaskemaskine er et godt skridt mod en let vask, som giver tøjet de bedste vilkår, men håndteringen af maskinen og vasketøjet er også en vigtig faktor. Baseret på råd fra eksperterne hos Goodhousekeeping.com guider vi her til gode tips til vasken:

Inddel vasketøjet efter temperatur   

Inddel vasketoejet efter temperaturAfhængig af tekstil og type skal tøj vaskes ved forskellige temperaturer, da ikke alle tekstiler kan tåle den høje varme. Som tommelfingerregel bør man gøre følgende:

Håndklæder, viskestykker, sengetøj og undertøj (ikke bh’er) skal vaskes på minimum 60 grader (90 grader hvis der har været sygdom).

Bukser og bluser skal vaskes på 30-40 grader.

Ikke-beskidte bluser eller T-shirts kan vaskes på ned til 15 grader, men dette bør kun gøres, hvis de bare lige skal friskes op.

Hvis man vælger at vaske tøjet på en lav temperatur (20 grader eller derunder), så skal man være opmærksom på, at man skal anvende special-vaskemiddel, som er beregnet til lave temperaturer – ellers så bliver tøjet ikke ordentligt rent. Enzymerne i det ”normale” vaskemiddel virker nemlig ikke ved de lavere temperaturer.

Der findes flere fordele ved at vaske på de lavere temperaturer – for det første tærer det ikke så meget på miljøet, og for det andet slider det ikke lige så meget på tøjets form, tekstur og farve. Nogle tekstiler (såsom håndklæder, sengetøj og undertøj) bør dog aldrig vaskes på lave temperaturer, da der her findes bakterier, som først dræbes ved 60 grader eller derover.

Sortér efter materiale

Bomuld, syntetiske materialer, uld og silke bør desuden også vaskes hver for sig, da de ikke tåler samme temperatur. Ofte findes der specialprogrammer til både uld og silke.

Sortér efter farve   

Sortér efter farveMørkt og lyst tøj bør ikke vaskes sammen, da mørke tekstiler ofte indeholder overskudsfarve, der meget let kan smitte af på de lysere tekstiler – og dette kan være næsten umuligt at få væk igen.

Der findes også vaskemiddel specifikt til farvet tøj og specifikt til hvidt tøj. Man bør købe en af hver type, da midlet til farvet tøj er skabt til at holde på farverne, mens vaskemidlet til hvidt tøj er designet til at blege tekstilerne en smule under vask. Vaskemiddel til hvidt tøj, som anvendes til farvet tøj, kan derfor blege tøjet og gøre farverne mere matte.

Vend vrangen ud på farvet tøj

Man kan også skåne de farvede tekstiler ved at vende vrangen ud på dem, når de skal vaskes. Så slides der mest på indersiden, som ikke ses alligevel. Sørg også for at lyne alle lynlåse, så lynlåsen ikke kommer til at rive i tøjet og ødelægge det.

Sortér efter hvor beskidt tøjet er

Er tøjet meget beskidt og med tydelige pletter, så bør det vaskes separat – mange modeller har specialprogrammer til meget snavset tøj.

Brug vaskeposer

Hvis man vasker mere skrøbeligt tøj sammen med almindeligt tøj, så bør man vaske disse i en vaskepose. Det gælder for eksempel bh’er eller tynde strømpebukser.

Gør brug af programmerne

Nogle maskiner har mange programmer og nogle har få. Hvis ens vaskemaskine har specialprogrammer til bestemte typer af tøj, så bør man anvende dem, hvis man ønsker at passe bedst muligt på sit tøj.

Rigtig håndtering af pletter  

Rigtig haandtering af pletterEn synlig plet på tøjet kan ødelægge hele udtrykket, men med den korrekte behandling kan man mindske synligheden af pletten.

Man bør aldrig bare gnide og skrubbe på pletten med de stærke armkræfter, da det kan gøre, at pletten blot spreder sig. I stedet bør man enten komme lidt pletrens eller vaskemiddel direkte på pletten og derefter vaske tøjstykket i vaskemaskinen.

Tiden er også en væsentlig faktor, når det kommer til pletfjerning – jo friskere pletten er, jo lettere vil den være at få bugt med.

Hårdt eller blødt vand

Vandets hårdhed er forskelligt rundt omkring i landet, og i områder med hårdt vand kan vasketøjet blive påvirket negativt. Hårdt vand betyder, at det indeholder meget kalk og magnesium, og det kan skabe problemer for både maskine og tøj. Det kan nemlig hurtigt kalke selve vaskemaskinen til, og det kan sætte sig i tøjet som misfarvninger. Endelig kan kalk også gøre, at vaskemidlet bliver mindre effektivt, så tøjet bliver mindre rent, får mere matte farver og føles mere stift.

Dosér derfor altid vaskemidlet i overensstemmelse med, hvor hårdt vandet er i dit område. Doserings-anbefalinger findes ofte på vaskemidlets pakke.

Dosering af vaskemiddel

Mængden af vaskemiddel er generelt også vigtigt for at opnå det bedste vaskeresultat – anvender man for lidt, så bliver tøjet ikke ordentligt rent, og anvender man for meget, så kan man opleve, at rester af vaskemidlet sidder tilbage i tøjet efter vasken.

Læs vaskemærket korrekt  

Laes vaskemaerket korrektNår man skal vaske sit tøj, bør man altid konsultere det unikke vaskemærke, der sidder på tøjet – ofte i kraven på bluser eller bagi på bukserne.

Her vil der først og fremmest stå et tal, som er det antal grader, som tøjstykket maksimalt må vaskes ved. Er der i stedet billede af en skål med en hånd, så tåler tøjet ikke maskinvask men skal vaskes i hånden. Findes der en skål med en streg under, så er tøjet så delikat, at det skal vaskes meget skånsomt.

Også tøjets tørrings-anbefalinger findes på vaskemærket. Disse ses via en lukket firkant:

Findes der en firkant med en cirkel og en prik, så tåler tøjet tørretumbling – dog ved lav temperatur.

Findes der en firkant med en cirkel og 2 prikker, så tåler tøjet tørretumbling ved en normal temperatur.

Findes der en firkant med en cirkel og et kryds over, så tåler tøjet ikke tørretumbling – det skal i stedet lufttørres.

Pas på maskinen

Det kan lyde selvmodsigende, men når vaskemaskinen vasker tøj rent, så bliver den ikke også ren samtidig – faktisk bliver den mere tilsnavset. Det kan føre til lugt og bakterievækst, men det kan let afhjælpes: Man bør blot køre en tom vask cirka en gang om måneden på den højest mulige temperatur. Så dræbes eventuelle bakterier og dårlig lugt.

Pas også på efter vasken

Når tøjet er vasket i overensstemmelse med tekstil og type, så skal det tørres. Eksperterne anbefaler, at man tørrer sit tøj på en tørresnor eller tørrestativ, så vidt det er muligt. Men det kan være svært, hvis det for eksempel er vinter, eller hvis man bor i lejlighed. Så kan det være nødvendigt at anvende en tørretumbler, men det slider både på tøjet og miljøet.

Hvis man tørrer sit tøj udendørs, så pas på hvis solen skinner. Solen kan nemlig blege farvede tekstiler, men til gengæld bleger den også hvide tekstiler, der dermed kan genvinde lidt af den tabte skarphed, hvis de er af ældre dato.

Man skal også være opmærksom på, hvordan man tørrer de mest delikate tekstiler såsom uld – hænger man dem bare lodret til tørre, så kan tyngden hive ned i fibrene og give tøjstykket en forkert form. Derfor bør man tørre disse typer liggende på for eksempel et tørrestativ.


Anvendte kilder samt links til denne Whirlpool vaskemaskine test

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd, som fungerer som danskernes vagthund i samfundet. Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med alle tænkelige aspekter af det danske forbrugerliv, og det inkluderer grundige tests af forskellige forbrugerprodukter fra en bred vifte. I denne omgang er der tale om en test af vaskemaskiner.

Du kan læse mere om testen her og se den i dens fulde længde.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testenes specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en omfattende test af vaskemaskiner på markedet fra forskellige producenter samt prisklasser.

I testen har eksperterne testet vaskemaskinerne ud fra deres vaskeevne, brugervenlighed, lydniveau, energiforbrug samt meget mere. I testen kan man blandt andet finde en anmeldelse af de tre vaskemaskiner Whirlpool FSCR 80620, Whirlpool FWG71484W og Whirlpool TDLR 60230.

Du kan læse hele testen på Råd & Rön’s hjemmeside her.Bemærk at det kræver et betalt abonnement at læse hele testen.


Forhandlere
Vi har også set nærmere på en række forbrugeranmeldelser fra både Skousen.dk og Whiteaway.com for at se, hvad den almindelige hverdagsforbruger mener om vaskemaskinerne. Dette har vi gjort, idet der ikke findes så mange modeller fra Whirlpool, der har været inkluderet i tests.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse