Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Læs mere

Find den bedste Oral B el-tandbørste – her er eksperternes favoritter

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Tænderne er mundens visitkort, og med den rigtige pleje forbliver de sunde og flotte. En tandbørste er alfa omega, og en el-tandbørste er den opgradering, du bør overveje at investere i.

En elektrisk tandbørste er langt mere effektiv end en almindelig version, og derfor kan den gøre underværker for din mundhygiejne. 

Er du i tvivl om hvilken én, du skal vælge, skal du endelig læse videre. Vi har researchet markedet og udvalgt seks af eksperternes og brugernes favoritter. Du får det forkromede overblik, så du lettere kan finde frem til den Oral B el-tandbørste, der passer bedst til dine præferencer. 

Nederst i artiklen finder du også små apparater til personlig pleje, herunder skægtrimmere og barbermaskiner.

Det bør du overveje, før du køber din Oral B el-tandbørste: 

 • Bevægelser: Foretrækker du oscillerende bevægelser, roterende eller bare vibrationer? Eksperterne anbefaler de oscillerende eller roterende.
 • Timer: Er der en indbygget timer, der fortæller dig, når de anbefalede to minutter er gået?
 • Tryksensor: Er der en indbygget tryksensor, der lader dig vide, når du trykker for hårdt?
 • Programmer: Hvor mange børsteprogrammer har du brug for?
 • Kunstig intelligens: Kommer modellen med ”AI” – kunstig intelligens – der kan give dig en personlig feedback og børstning?
 • App: Er der en tilhørende app til brug på telefonen?
 • Design: Kan du lide, hvordan den ser ud?
 • Tilbehør: Hvor meget tilbehør medfølger?
 • Batteri: Hvor længe holder batteriet? Og hvor lang tid tager det at lade batteriet op igen?
 • Pris: Prisen hænger gerne sammen med teknologi, funktioner, design og pris, så du får ofte, hvad du betaler for. Du kan også overveje at købe to varianter samtidig med en Oral B eltandbørste Duo-pakke. Det kan blive en besparelse i længden.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne og brugerne har skrevet. Du kan finde links til alle undersøgelser og anmeldelser nederst i artiklen.

Vores test-artikel indeholder:

green-elmOverblik over de seks bedste Oral B El-tandbørster på markedet, ifølge eksperter og brugere
green-elmGennemgang af hvad eksperterne og brugerne mener
green-elmInformation om hvad produkterne kan
green-elmGuide til at vælge den rette el tandbørste
green-elmViden om, hvorvidt el-børsten er bedre end den manuelle
green-elmHistorien om Oral B
green-elmGennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
green-elmEn guide til øvrige relevante tests og artikler

 

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.


Oral-B Pro 2 2000N CrossAction – effektivt crossaction tandbørstehoved

Vores anbefaling

 • Testvinder hos sammenligningssiden Pricerunner.dk
 • Topscorer hos avisen Telegraph.co.uk
 • 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Pricerunner.dk

 

oral-b-pro-2-2000-eltandboerste

.
Oral-B Pro 2 2000N CrossAction kan være den bedste Oral-B el-tandbørste til dig, der gerne vil have de essentielle funktioner til en overkommelig pris.

Oral Bs eltandbørste her er populær blandt eksperter såvel som blandt brugere. I en Oral B eltandbørste test hos sammenligningssiden Pricerunner.dk og avisen Telegraph.co.uk bliver den kåret til henholdsvis testvinder og topscorer. Hos brugerne fra Pricerunner.dk modtager den en gennemsnitlig score på 4,5 ud af 5 stjerner.

Pricerunner.dk tildeler den placeringen som bedste Oral B eltandbørste, da den er en ”effektiv eltandbørste med de mest nødvendige funktioner til en god pris”. De forklarer, at den langt fra er den mest teknologiske el tandbørste på markedet, men den er en fantastisk basis-variant, der kan, hvad den skal. Eksperterne noterer sig især, at motoren er den samme som hos storebrødrene, og derfor får du samme kvalitet – bare til en lavere pris. Du må undvære alle de fancy funktioner, men den er utrolig effektiv, når det kommer til det, den er skabt til – at børste tænder rene og sunde.

Også avisen Telegraph.co.uk er imponerede. De giver produktet en flot andenplads i deres Oral B eltandbørste test og beskriver den med ordene: ”Affordable and no-nonsense”. Altså at den er prisvenlig og uden for meget pjat. De forklarer, at apparatet børster flot og rent, og det eneste, du kommer til at gå på kompromis med, er alle de tekniske moderniteter og tilbehøret.

Enkel model med samme teknologi som storebrødrene

Oral-B Pro 2 2000N CrossAction hører til de mere prisvenlige modeller i Oral B’s sortiment, og derfor har den hjemme i basis-afdelingen. Men kan du nøjes med kun få funktioner og ingen kunstig intelligens eller app, vil du få en god hjælper i dagligdagen med Oral B’s elektriske tandbørste her. Vil du gerne være forberedt på den næste tid, kan du også overveje at investere i Oral B eltandbørste Duo-pakke med to produkter.

Selv om den ikke kommer med den helt topmoderne teknologi, har den samme motor og indmad som de mere avancerede familiemedlemmer. Det betyder, at den er skabt af de samme dele som varianterne fra for eksempel 4000-serien, 7000-serien eller 10000-serien. Den leverer 8.800 oscillerende bevægelser i minuttet, og selv om det er lidt mindre end de allerstærkeste, så er det stadig meget, når du tager prisen og den øvrige konkurrence på markedet i betragtning.

Designet er meget standard for en el-tandbørste, men den er ikke så smuk og stilfuld at se på som nogle af de andre familiemedlemmer. Men kan du gå på kompromis med udtrykket på badeværelseshylden, så får du i Oral-B Pro 2 2000N CrossAction et godt valg.

2 børsteprogrammer og de essentielle funktioner

Enheden er som nævnt ikke så avanceret som andre i klassen her, men prisen er lav og overkommelig. Du får dog de mest basale og essentielle funktioner for at skabe et tilfredsstillende resultat. Det inkluderer for eksempel to forskellige børsteprogrammer – den normale plus Gum Care, som giver gummerne en omgang massage med pulserende bevægelser.

Ligeledes får du en timer, der kan fortælle dig, når du har børstet nok. Efter hver 30 sekunder giver den besked om, at det er tid til at skifte område i munden, og efter to minutter lader den dig vide, at du er færdig med at børste tænder for nu.

Endnu en moderne funktion er trykkontrollen. Den bliver udgjort af en tryksensor, der kan mærke, om du har børstet for hårdt i en længerevarende periode. Så advarer den dig, så du kan skåne tandkødet. Modellen kan reducere mængden af plak med op til 100 procent, og mens den rengør, lysner den blidt dine tænder, så de ikke bliver misfarvede. Den har en køretid på op til 66 minutter. Det er ikke så lang tid som de stærkeste af konkurrenterne, men det er stadig en del.

Alt i alt den bedste Oral B eltandbørste til dig, der ønsker tilfredsstillende resultater uden kunstig intelligens og mange funktioner.

Fordele 

 • Med timer
 • Prisvenlig
 • Glas-holder
Ulemper 

 • Få børste-funktioner
 • Ingen app-support

Specifikationer ved Oral-B Pro 2 2000N Cross Action
Producent: Oral-B
Type: Oral B eltandbørste
Hoved: Oscillerende bevægelser
Antal børsteprogrammer: 2
Trykkontrol: Ja
Timer: Ja
Kunstig intelligens: Nej
Medfølgende app: Nej
Køretid: 66 minutter

 


Oral-B Genius 10000N elektrisk tandbørste – bedst i test hos Tænk og Råd & Rön

Bedst til prisen

 • Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
 • Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
 • 4,5 ud af 5 stjerner hos sammenligningssiden Pricerunner.dk
 • 4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

 

Oral-B Genius 10000N

.
Oral-B Genius 10000N vil være den bedste Oral-B el-tandbørste til dig, der ikke har noget imod at betale mere for høj kvalitet og moderne teknologi. Den er vores anbefaling til dig.

Modellen er en favorit hos eksperter såvel som brugere, og i hver deres Oral B eltandbørste test scorer produktet høje karakterer hos både det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og sammenligningssiden Pricerunner.dk. Brugernes viser deres entusiasme ved at tildele den 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos forhandleren Amazon.

Tænk og Råd & Rön er begge betalingskilder, og det betyder, at du skal betale for at kunne se alle detaljerne fra testene. Dog afslører de danske og svenske eksperter, at variantens evner udmunder i to flotte placeringer som testvinder. Vil du vide mere om testene, kan du finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Sammenligningssiden Pricerunner.dk tildeler apparatet en fjerdeplads i deres Oral B eltandbørste test, og de mener, at her er tale om en fantastisk god elektrisk tandbørste til at børste tænder. Eksperterne forklarer, at prisen er noget høj, men til gengæld får du også masser af kvalitet for pengene. De kalder den for en ”investering i sin egen mundhygiejne” og fremhæver den enkelte og effektive rengøring af tænderne. De roser tillige den store medfølgende tilbehørspakke, og så finder du masser af moderne teknologi. De opsummerer oplevelsen med ordene: ”Smart og praktisk model som lever op til sit navn og leverer genialt effektiv tandbørstning”.

Stærk, flot og enkel

Braun Multiquick 7 MQ 7000X er et velskabt og velfungerende valg til den brede palet af forbrugere. Den kommer med flere fordele, som blandt andet inkluderer en høj effekt på 1000 watt. 1000 watt er højt i sammenligning med konkurrenterne, og det fortæller noget om variantens hestekræfter.

Det betyder, at den vil være særdeles fordelagtig til de lidt tungere opgaver, hvor meget saft og kraft er en nødvendighed. Det kan være, når du blender hårde grøntsager og lignende.

Designet er et andet plus, for modellen er virkelig nydelig at se på. Stilen er moderne, enkel og strømlinet, og der er tænkt over hvert et element. Skaftet er mørkt og minimalistisk og sidder oven på selve blender-elementet, der er skabt af stål. Det giver en høj byggekvalitet og længere levetid.

Prisen ligger i den overkommelige ende, uden at her er tale om en decideret billig stavblender.

Justerbar hastighed

Braun Multiquick 7 MQ 7000X er skabt til at kunne varetage en række blender-opgaver i hjemmet. De mange kræfter gør den ideel til de tungere opgaver, men du kan sagtens også for eksempel blende cremede smoothies og milkshakes, frisklavet juice og saft, hjemmelavet pesto og klumpfri suppe. Den er især velegnet til at lave pure.

Du finder en let styring på redskabet, for du skal blot trykke på knappen. Knappen kan du anvende til at justere hastigheden efter behov, og det giver dig den bedst mulige kontrol. Grebet er designet til at være ergonomisk for din komforts skyld, og den forholdsvist lave vægt på under et kilo øger letheden.

Du vil opleve, at den ikke larmer helt så meget som konkurrerende enheder, og det vil især være en velsignelse i hjemmet om morgenen, så hele huset ikke bliver vækket. På trods af alle plusserne er der også nogle minusser. Den største ulempe er nok, at der kun medfølger et bæger på 600 milliliter. Det vil sige, at du ikke får et stavblender sæt med hverken piskeris eller minihakker.

Alt i alt den bedste Braun stavblender til dig, der vægter eksperternes vurdering højt og gerne vil have et enkelt og solidt produkt.

Så genial som navnet antyder

Oral-B Genius 10000N er skabt til at være genial – deraf navnet. Det betyder, at prisen ikke er til den lave side, og derfor vil du skulle have et højere budget for at få pengene til at række. Modellen vil være en særdeles god langtidsinvestering for din munds sundhed.

Produktet kommer med alt det, som du kan tænke dig. Den opererer via 10.500 oscillerende bevægelser i minuttet, hvilket giver dig de bedste resultater med et frem-og-tilbage bevægelsesmønster. Bevægelserne løsner lettere plak, madrester og snavs i forhold til normale vibrerende bevægelser.

Designet er klassisk med et moderne twist, men du kan bestemt finde mere stilfulde varianter på markedet, hvis du går meget op i æstetik.

Indvendigt er der dog markedets mest moderne teknologi, som hjælper til at gøre din mundhygiejne bedre og sundere. Det inkluderer for eksempel en timer, der lader dig vide, når du har børstet de to anbefalede minutter. Der er også en tryk-sensor, som selv kan registrere, om du trykker for hårdt. Så lyser den rødt. Tryk-sensoren sænker som modsvar hastigheden, så trykket bliver mindre. Et for hårdt vedvarende tryk kan være med til at ødelægge emalje og tandkød, så det skal du helst undgå.

Moderne teknologi

Oral-B Genius 10000N er som nævnt skabt til at være på grænsen til det geniale. Ud over timer og tryksensor finder du derfor en endnu mere avanceret tandkødsbeskyttelse samt Position Detection. Position Detection holder øje og kan registrere, hvor i munden du har børstet. Så overser du aldrig nogen af områderne i munden og får en mere komplet tandbørstning.

Som en bonus får du en brugervenlig model, der godt nok er moderne, men ikke helt i samme kategori som nogle af konkurrenterne. Du får hele 6 børsteprogrammer at vælge imellem – for eksempel Pro Clean, der giver en ekstra ren følelse. Du kan også vælge imellem forskellige børstehoveder, som passer til forskellige opgaver.

Batterilevetiden er høj sammenlignet med konkurrenterne, og det kan holde i helt op til 14 dage. Ladetiden er på kun to timer, hvilket er meget lidt. Investerer du i Oral B’s elektriske tandbørste, får du også adgang til en tilhørende app samt meget tilbehør at vælge imellem – for eksempel et praktisk rejse-etui, som dog fylder en del. Supersmart hvis du kun vil handle ét sted.

Alt i alt den bedste Oral B eltandbørste til dig, der gerne vil have moderne bekvemmelighed til at gøre din mundhygiejne bedre.

Fordele 

 • Smart-tilbehør
 • Let at bruge
 • Pro Clean-program
Ulemper 

 • Rejse-etuiet fylder en del
 • Pro Clean-program dræner batteriet hurtigt og larmer en smule

Specifikationer ved Oral-B Genius 10000N – nøgleoplysninger
Producent: Oral-B
Type: Oral B eltandbørste
Hoved: Oscillerende bevægelser
Antal børsteprogrammer: 6
Trykkontrol: Ja
Timer: Ja
Kunstig intelligens: Ja
Medfølgende app: Ja
Køretid: 14 dage
Ladetid: 120 minutter

 


Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 – 6 forskellige børsteprogrammer

Premiumvalg

 • Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
 • God anmeldelse hos herremagasinet GQ-Magazine.co.uk
 • Testvinder hos modemagasinet Vogue.co.uk
 • Medium bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

 

 

.
Oral-B Genius X Luxe Edition 20000
er den måske bedste Oral-B el-tandbørste til den forbruger, som leder efter en ekspertfavorit med indbyggede højteknologiske funktioner. Den er vores premiumvalg til dig.

Oral-B’s eltandbørste her hører til en af eksperternes klare favoritter. Eksperterne fra både det danske forbrugerråd Tænk, herremagasinet GQ-Magazine.co.uk, modemagasinet Vogue.co.uk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön tildeler den alle flotte anmeldelser.

Tænk har testet den sammen med 52 andre el tandbørster, og de er så imponerede, at de kårer den til testvinder. Læg mærke til at Tænk er en betalingskilde, så hvis du vil vide de mere specifikke detaljer, skal du betale for det. Det gælder også for Råd & Röns Oral-B eltandbørste test. Du kan finde links til begge undersøgelser nederst i artiklen.

GQ-Magazine.co.uk giver produktet en god anmeldelse og skriver, at den er en super elektrisk tandbørste til den forbruger, der normalt ikke går så meget op i at børste tænder. Den klarer ærterne for dig og sikrer en højere grundighed, end du er vant til. Via intelligent teknologi kan den selv registrere, hvor du har børstet, så du ikke glemmer nogen af områderne, forklarer eksperterne. De opsummerer oplevelsen med ordene: ”A thorough clean is guaranteed”.

Modemagasinet Vogue.co.uk udnævner den ligesom Tænk til bedste Oral-B eltandbørste på markedet, og placeringen skyldes især, at den er så intelligent, at den kan lade dig helt præcist vide, hvordan du skal børste tænder. Den kunstige intelligens er uovertruffen, konkluderer eksperterne, og via personlig feedback giver apparatet dig noter omkring din børstning.

Luksus-version i lækkert design

Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 vil tiltale den æstetisk-orienterede forbruger, der kan lide, at tingene ser flotte ud. Oral B’s el-tandbørste kommer i et stilfuldt og minimalistisk udtryk, der vil se godt ud på badeværelseshylden. Du får fire medfølgende hoveder, som alle er i samme stil, og det gælder også for rejse-etuiet. Stilen er maskulin, mørk og dragende.

Prisen ligger i den høje ende sammenlignet med konkurrenterne, men til gengæld får du meget for pengene. Enheden er klart at finde i luksusafdelingen af el tandbørster.  Vil du gerne spare lidt på investeringen, kan du i stedet vælge en Oral B eltandbørste Duo-pakke, hvor du får to modeller med i prisen.

For pengene får du blandt andet seks forskellige børsteprogrammer, og det inkluderer for eksempel et whitening program, et sensitiv program og Pro Clean ekstraprogram. Ligegyldigt hvad dit behov er, så kan du få det opfyldt med Oral-B Genius X Luxe Edition 20000.

En anden særdeles nævneværdig fordel er batterilevetiden. Den ligger på 336 timer, og når du tænker på, at du kun skal børste tænder to gange to minutter hver dag, så kan den holde rigtig længe. Du får et smart rejse-etui til ferien. Du får også et børstehoved med roterende bevægelser, og det betyder, at hovedet drejer hele vejen rundt. Sammen med de oscillerede bevægelser er det typen her, som eksperterne anbefaler.

Masser af kunstig intelligens

Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 hører til den slags elektrisk tandbørste, der kommer med kunstig intelligens. Det betyder for dig, at den kan måle og vurdere din daglige børstning og give dig personlig feedback, hvis du børster forkert i forhold til, hvad eksperterne anbefaler. Du får den mest moderne teknologi, som derfor også giver dig adgang til en app og en Bluetooth kommunikation.

Produktets kunstige intelligens kombineret med Gum Guard Technology og tryksensoren sørger for, at du giver dine tænder den mest skånsomme behandling, for børster du for hårdt, bliver du advaret og tempoet sat ned.

Som en ekstra bonus er der tillige en integreret timer, så du ikke kommer til at børste hverken for kort eller lang tid. Du får besked, når du skal skifte side, hvilket øger chancen for, at du kommer ud i alle kroge.

Alt i alt den bedste Oral B eltandbørste til dig, der ønsker en luksus-variant med masser af kunstig intelligens.

Fordele 

 • Kunstig intelligens
 • Pro Clean program
 • 6 børste-programmer
Ulemper 

 • Høj pris

Specifikationer ved Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 – nøgleoplysninger
Producent: Oral-B
Type: Oral B eltandbørste
Hoved: Roterende bevægelser
Antal børsteprogrammer: 6
Trykkontrol: Ja
Timer: Ja
Kunstig intelligens: Ja
Medfølgende app: Ja
Køretid: 336 timer

 


Oral-B Pro 2 2000 – skaber sundere tandkød

 • Høj score hos det tyske testmagasin Testberichte.de
 • 4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

 

Oral-B Pro 2 2000

.
Oral-B Pro 2 2000 vil være den måske bedste Oral-B el-tandbørste til dig, der vægter pris og børsteegenskaber højt.

Oral B’s el-tandbørste her er et populært valg blandt eksperterne såvel som blandt brugerne. I en Oral B eltandbørste test hos det tyske testmagasin Testberichte.de får den en høj score, mens den hos Amazon bliver tildelt i gennemsnit 4,8 ud af 5 stjerner af køberne. Det er rigtig meget.

Hos Testberichte.de får den en flot fjerdeplads i en Oral B eltandbørste test, hvor i alt ni produkter er inkluderet. Eksperterne er generelt glade for den høje præstation, som de kort sammenfatter til ”Godt”. De nævner, at der er flere praktiske funktioner som oscillerende børste, fint batteri, tryk-regulering, timer og interval.

Brugerne er måske endda mere begejstrede end eksperterne. I flere anmeldelser går det igen, at den er super-funktionel og børster helt rent, og så kommer den med moderne funktioner og teknologi. En bruger forklarer: ”Jeg er meget tilfreds med kvaliteten og især batteriets levetid. Jeg behøvede ikke at lade det op igen før efter to uger”. En anden skriver: ”Fantastisk elektrisk tandbørste. Den børster rent og hurtigt, og der er smarte funktioner. Helt tilfreds”.

God pris med alt det, du behøver

Oral-B Pro 2 2000 er ikke den mest avancerede Oral B eltandbørste på markedet, og det kan du blandt andet se på prisen og de medfødte funktioner.

Prisen ligger klart i den lave ende – du kan spare endnu mere ved at købe Oral B eltandbørste Duo-sæt – og du vil kun opleve de mest essentielle funktioner. Leder du derfor efter ”bling bling” og masser af kunstig intelligens, bør du i stedet se nærmere på nogle af artiklens øvrige produkter.

Apparatet kommer i 2000-serien, og det kan vi kalde for basis-serien fra Oral B. Der er op til serie 20000, så de 2000 er uden tvivl mod den mere basale ende. Men det påvirker ikke børsteevnerne, så hvis det primært er dem, du går efter, bør du ikke vige uden om Oral-B Pro 2 2000.

Den kommer med samme teknologi som de avancerede storebrødre, der er designet til at fjerne op til 100 procent mere plak end en manuel version. De oscillerende bevægelser er ligeledes de samme, og de fungerer ved hastigt at bevæge sig fra side til side og løsne plak, madrester og andet snavs. Du får bare ikke helt så mange bevægelser i minuttet som de skarpere og dyrere familiemedlemmer – dog stadig op til 8.000.

Timer og trykkontrol

Selv om den ikke er frygtelig avanceret, kommer Oral B eltandbørsten her med de essentielle funktioner, der øger ydeevnen af din børstning. Det inkluderer en timer og en trykkontrol. Eksperterne anbefaler, at du skal børste tænder to gange om dagen ad to minutter, og Oral-B Pro 2 2000 giver dig besked efter hver 30 sekunder. Så skal du skifte side eller gå fra overmund til undermund, og så er du sikker på, at du får børstet nok hvert sted.

Du vil ligeledes opleve en trykkontrol. Via intelligente sensorer kan enheden selv vurdere, når du børster for hårdt, og så vil den advare dig. Så kan du slække på grebet og skåne tænder og tandkød.

Du får en fin batterilevetid på op til 14 dage, hvilket er pænt, og to børsteprogrammer giver dig en smule valgfrihed i din børstning. Programmerne er henholdsvis et normal-program samt et Gum Care program, der masserer gummerne. Som en bonus er den kompatibel med mange typer af børstehoveder.

Alt i alt den bedste Oral B eltandbørste til dig, der gerne vil have det mest nødvendige til en god pris.

Fordele 

 • Trykkontrol
 • Velegnet til flere forskellige børstehoveder
Ulemper 

 • Har svært ved at gennemblende fiberholdige ingredienser som grønkål

Specifikationer ved Oral-B Pro 2 2000 – nøgleoplysninger

Producent: Oral-B
Type: Oral B eltandbørste
Hoved: Oscillerende bevægelser
Antal børsteprogrammer: 2
Trykkontrol: Ja
Timer: Ja
Køretid: 14 dage

 


Oral-B Pro 600 – god el-tandbørste til prisen

 • 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
 • 9,5 ud af 10 stjerner i brugeranmeldelser hos hollandske Besteproduct.nl

 

Oral-B Pro 600

.
Oral-B Pro 600
er den bedste Oral-B el-tandbørste til den forbruger, som gerne vil have et gedigent budgetvalg.

Modellen er populær blandt både eksperter og brugere. I en Oral B eltandbørste test udført af sammenligningssiden Pricerunner.dk bliver den tildelt en flot tredjeplads i en større undersøgelse, og hos Google får den i gennemsnit 4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser.

Pricerunner.dk kalder den for ”bedste lavpris eltandbørste” og mener, at den hurtigt kan blive en solid følgesvend hjemme på badeværelset. De forklarer, at den er ideel til den forbruger, der ønsker en effektiv tandbørstning, men som ikke er så interesseret i ekstrafunktioner. Som en bonus er den let at betjene, men motoren er ikke så effektiv som på de mere avancerede storebrødre.

Brugernes entusiasme går især på, at den er let, enkel og nem. Det er specielt de brugere, der ønsker en mere simpel variant, der har fået deres behov opfyldt, og flere bemærker, at den er simpel men effektiv. En bruger forklarer: ”Børster godt og rent. Jeg har ikke brug for mere”. En anden skriver: ”God til prisen. Jeg fortryder ikke mit køb”.

Budgetvalget

Hvis du er på et stramt budget, men gerne vil have en Oral B eltandbørste, så vil Oral-B Pro 600 være et godt valg. Vi skal understrege, at den ikke har helt de samme motorkræfter som de stærkere og dyrere familiemedlemmer, men til gengæld er prisen næsten ti gange mindre end de mest avancerede. Derfor vil alle kunne være med.

Designet er måske heller ikke det allermest stilfulde, men kan du leve med mindre æstetik på badeværelseshylden, så vil den være et fint valg.

Selv om prisen er lav, er kvaliteten stadig udmærket. Som nævnt har den ikke den stærkeste motor, men den opererer stadig med op til 8.800 oscillerende bevægelser i minuttet, hvilket er meget. Bevægelserne går fra side til side og fjerner plak, madrester og andet snavs skånsomt og effektivt.

Du får flere plusser, som blandt andet tæller, at det er meget let og hygiejnisk at skifte børstehoved, så alle i familien kan benytte den uanset erfaring, og så ligger den rart og bekvemt i hånden. Grebet er solidt og fast, så både store og små kan lægge den i trygge hænder. Som endnu en bonus er den stillegående og larmer ikke særlig meget.

Let betjening med én indstilling

Eftersom Oral-B Pro 600 er en basis-model, så er der kun én indstilling. Du får kun et enkelt program, så du må undvære for eksempel whitening-, Pro Clean- eller gentle-programmer. Til gengæld er der heller ikke noget at blive forvirret over.

En anden fordel er kompatibiliteten, for den kan fungere med børstehovedet fra en række af de øvrige Oral B eltandbørster. Der medfølger kun ét børstehoved samt en lader. Batteriet kan ikke holde helt så lang tid som flere af konkurrenterne, men børster du de anbefalede to minutter morgen og aften, kan den holde op til en uges tid. Til trods for at du må undvære de mest avancerede funktioner, så får du stadig en timer og en tryksensor. Timeren giver dig besked, når du har børstet de to anbefalede minutter, mens tryksensoren kan registrere, hvis du børster for hårdt. Så giver den ligeledes besked, så du kan skåne tandemaljen og tandkødet.

Ønsker du i højere grad kunstig intelligens, en høj gadget-faktor og moderne teknologi, så bør du i stedet se nærmere på nogle af de øvrige modeller her fra artiklen. Er du derimod til simpel brug og et minimum af funktioner samt en effektiv tandbørstning, så er du kommet til den rette enhed.

Alt i alt den bedste Oral B eltandbørste til dig, der er på et stramt budget.

Fordele 

 • Let at skifte børstehoved
 • Høj komfort
 • Stillegående
 • Prisvenlig
Ulemper 

 • Er ikke helt så effektiv som flere af konkurrenterne
 • Kort batterilevetid
 • Lang opladningstid

Specifikationer ved Oral-B Pro 600 – nøgleoplysninger
Producent: Oral-B
Type: Oral B eltandbørste
Hoved: Oscillerende bevægelser
Antal børsteprogrammer: 1
Trykkontrol: Ja
Timer: Ja
Medfølgende app: Ja
Køretid: Op til syv dage

 


Købeguide: Sådan vælger du den rette Oral B eltandbørste

Har du besluttet dig for at anskaffe en Oral B eltandbørste, så vil næste spørgsmål være: ”Hvilken en?”. Det forsøger vi at hjælpe dig med at finde frem til her, når vi guider til de elementer og aspekter, du skal være opmærksom på.

Størrelse

Alle tandbørster kommer i forskellige størrelser, og det er vigtigt, at du vælger en model, der passer til din mund. Pas på med de større størrelser, da de kan forringe børsteresultatet. Overvej også størrelsen på håndtaget, for du skal kunne få et godt greb.

Hårdhed

Børstens hår kommer i forskellige hårdheder, og du kan ofte vælge imellem ekstra blød, blød, medium og hård. Gå gerne efter en af de blødere produkter, for et hårdt børstehoved kan være med til at fjerne tændernes beskyttende emalje og irritere tandkødet.

Bevægelser

Vælg gerne et apparat, der bevæger sig med ”oscillerende bevægelser”. Det betyder, at den opererer med vibrationer, der går frem og tilbage i stedet for kun vibrationer. Det gør det lettere for plak, snavs og madrester at blive løsnet og fjernet. Eksperterne skriver, at de roterende hoveder er lige så effektive. 

Timer

En timer er en rigtig god funktion på din Oral B eltandbørste, for den fortæller dig, når du har børstet længe nok. Eksperterne anbefaler, at du bør børste tænder i to minutter to gange dagligt, og det kan være svært at vurdere tiden, hvis du ikke måler den. De fleste er døsige eller trætte, når de børster tænder, så derfor kan det være ekstrasvært at bedømme, om der er gået et minut eller to.

Tryksensor

En tryksensor kan registrere, hvis du børster for hårdt med din el-tandbørste. En for hård børstning kan irritere og beskadige både tænder, gummer og tandkød, så det bør du undgå. Men det kan være svært selv at vurdere, om du trykker for hårdt. Det kan en tryksensor registrere.

Børsteprogrammer 

Det kan også være brugbart, hvis din eltandbørste kommer med flere programmer for typen af børstning. Det kan være whitening, gentle, extra eller normal. Så kan du selv bestemme, hvordan du vil have dine tænder børstet.

Kunstig intelligens

De helt moderne Oral-B tandbørster kommer med det såkaldte ”AI”. Det betyder ”Kunstig intelligens” og er til for at give dig et personligt og mere effektivt resultat. Den kunstige intelligens kan for eksempel selv registrere hvor i munden, du har børstet, og den kan give dig feedback om din teknik.

App

I dag kan du stort set få en tilhørende app til alle tænkelige produkter – det gør sig også gældende for en elektrisk tandbørste. I app’en vil du kunne få mere information omkring din børstning, og den vil fungere i samspil med den kunstige intelligens.

Batteri

Den eldrevne variant kører på batteri, og du skal lade den op, før den virker. Nogle modeller har en kort arbejdstid og andre en lang. Og nogle har en kort opladningstid, hvor andre har en lang. Det kan være en fordel med en kort ladetid og lang køretid – især hvis du ofte har travlt, eller I er flere, der bruger den samme.

Tilbehør

Når du finder din bedste Oral B eltandbørste, kan du være heldig, at der følger tilbehør med. Det kan for eksempel være et rejseetui, ekstra hoveder og ekstra udstyr.

Pris

En elektrisk tandbørste er ikke en helt billig investering, og den er langt dyrere end den manuelle pendant. Til gengæld kan du også få en mere effektiv børstning og få meget mere viden om din arbejdsproces med kunstig intelligens. Se derfor enheden som en investering i din munds sundhed. I nogle tilfælde vil du kunne købe en Oral B eltandbørste Duo-pakke, hvor du får to modeller med. Det kan være et økonomisk og besparende valg på lang sigt.

Du kan læse mere om, hvad du skal være opmærksom på hos Oralb.dk og Self.com.


Er elektriske tandbørster bedre end de manuelle?

Er du nysgerrig efter at finde ud af, om en eltandbørste virkelig er bedre for dine tænder og tandkød end den manuelle version, så kan du læse med her.

Fordele ved din el tandbørste

Eksperterne forklarer, at både de elektriske og manuelle modeller er gode til at fjerne plak, bakterier og madrester, som potentielt kan skade tænderne. 

Med den manuelle sørger du selv for at levere børstebevægelserne, og hvis du ikke koncentrerer dig, kan bevægelserne være utilstrækkelige. Den eldrevne har den fordel, at den selv bevæger hovedet, og derfor kan du ikke rigtig gøre det forkert. Med de oscillerende bevægelser frem og tilbage dækker den elektriske et stort område, og de hastige bevægelser med efterfølgende vibrationer er mere effektive, når det kommer til at løsne og fjerne plak og skidt. Eksperterne noterer, at ifølge flere studier er din bedste Oral B el-tandbørste mere effektiv på den lange bane – efter tre måneder var mængden af plak reduceret med 21 procent i forhold til den manuelle version.

Eksperterne nævner ligeledes en anden skarp fordel ved eltandbørsten – nemlig at den er lettere at anvende for personer med nedsat fysisk funktionsevne, for eksempel gigt.

Som en ekstra bonus kommer langt de fleste elektriske tandbørster med en timer, som angiver, når du er færdig med at børste tænder. Derfor slækker du ikke på børstetiden, og det gør det mere sandsynligt, at du når hele munden rundt. De helt nymodens og avancerede modeller anvender kunstig intelligens, som rent faktisk kan registrere hvor i munden, du har børstet. Derefter giver de dig personlig feedback, som kan forbedre din børstning.

Endelig bemærker eksperterne, at en el-tandbørste ofte er sjovere for børn at bruge, hvilket øger sandsynligheden for, at tænderne bliver bedre børstet, og så rengør den mere effektivt for personer med bøjle. Som en sidste fordel bliver det fremhævet, at en korrekt børstning med den eldrevne skåner gummer og tandkød og gør dem stærkere og sundere.

Ulemper ved din eltandbørste

Det måske største minus er prisen. En manuel er langt billigere end en elektrisk, og prisen kan let være op til omkring 100 gange lavere. De manuelle koster gerne langt under de 50 kroner, hvor el-versionerne sagtens kan komme op på et par tusinde kroner. Så prisen er klart en faktor – især hvis du er på budget. Dog kan du se dit bedste Oral B eltandbørste valg som en investering – både for din munds helbred og som en langtidsinvestering for din økonomi.

Et andet minus kan være, at børstehoveder ikke er helt billige, og du kan ikke få dem i hvert et supermarked. Derfor bør du have nye på lager, hvis det gamle går på pension. Det er heller ikke alle hoveder, der er kompatible med alle børster. Alternativt kan du investere i en Oral B eltandbørste Duo-pakke, hvor der er to modeller med i prisen.

En eltandbørste er ikke selvsagt lig med en bedre tandbørstning, bemærker eksperterne. Har du lige tænder uden bøjle eller andet, og benytter du den manuelle korrekt, kan fjernelsen af plak og madrester være lige så effektiv som med den eldrevne. Så en el-tandbørste er ikke nødvendigvis for alle.

Læg også mærke til at hvis du ønsker at tage den med på ferie, så vil der være lande, hvor stikket ikke passer i den udenlandske stikkontakt. Så kan du ikke lade den op.

Fordele ved den manuelle

Som før nævnt viser nogle af eksperternes studier, at en manuel sagtens kan være lige så effektiv som det elektriske modstykke. Så det er ikke i alle tilfælde, at du vil få en bedre børstning.

En stor fordel ved den manuelle er, at den er billig og let at erstatte. Du kan købe en ny stort set overalt, og du behøver ikke være nær så påpasselig med den. Går den i stykker, kan du bare købe en ny, når du vil børste tænder. Prisen er meget lav.

Du slipper også for at skulle lade den op.

Ulemper ved den manuelle

Som nævnt viser mange af eksperternes studier, at den eldrevne for de flestes vedkommende er mere effektiv end den manuelle. Så hvis du vil forbedre din tandbørstning, vil du givetvis få en bedre fjernelse af plak, bakterier og madrester med en el-model.

En anden ulempe er, at uden en timer til at hjælpe kan du ikke være sikker på, at du børster længe nok, og det er heller ikke sikkert, at du børster korrekt og over det hele.

Med en manuel vil du tillige have større risiko for at genere tandkød og gummer, for hårene har ofte grovere struktur og bevægelsesmønstre. Der er heller ingen tryk-kontrol at finde, som indikerer, når du trykker for hårdt.

Konklusionen: Eksperternes vurdering

Eksperternes konklusion er enslydende, men den skal ikke nødvendigvis påvirke dit valg.

Ifølge eksperterne er den eldrevne for de flestes vedkommende et mere effektivt valg, men ikke i alle tilfælde. Det afhænger af din egen indsats, når du børster dine tænder.

En korrekt børstning med en manuel version kan være lige så effektiv som den eldrevne, men den vil ikke give dig lige så mange vibrationer og bevægelser, der løsner plak og fjerner madrester, som en elektrisk. I en ren sammenligning vil den elektriske derfor være mere effektiv, men en sund mund vil i mange tilfælde kunne klare sig fint med en manuel, så længe børstningen er korrekt.

En eldreven har dog mange fordele, konkluderer eksperterne, og det inkluderer ikke mindst den kunstige intelligens, der kan give dig en personlig feedback, som kan forbedre børstningen.

Sådan børster du bedst dine tænder

Uanset om du har en elektrisk eller manuel børste, er der nogle generelle retningslinjer for en god tandbørstning. Her er de i hovedtræk:

 • To gange om dagen: Børst dine tænder to gange om dagen – morgen og aften.
 • Størrelse: Vælg din tandbørste i den størrelse, der passer til din mund. Skift gerne hovedet hver tredje til fjerde måned, så den forbliver effektiv.
 • Skånsomhed: Pas på med at vælge en for grov variant, der kan irritere tandkød og gummer. Gå gerne efter de blødere hår.
 • Tandpasta: Vælg tandpasta med flour.
 • Vinkel: Hold børsten i en 45 graders vinkel i forhold til tænder og gummer.
 • To minutter: Børst tænderne i to minutter. Husk både undermund og overmund plus tyggeflader, forsiden og bagsiden. Bevæg børsten ved at gå fra tand til tand. Stop ved hver tand og lad børsten arbejde – du skal ikke selv skure. Vær meget opmærksom på tandkødsranden, hvor der ofte samler sig en del plak. Her skal du være ekstra omhyggelig.
 • Husk tungen: Tungen er en sand legeplads for bakterier og lignende, så børst endelig også den. Det øger din mundhygiejne og mindsker chancen for dårlig ånde.
 • Skyl børsten: Skyl tandbørsten efter brug og opbevar den i lodret position. 
 • Tandtråd: Supplér med tandtråd én gang om dagen – enten før eller efter du skal børste tænder.
 • Mundskyl: Supplér eventuelt med mundskyl hvis nødvendigt. Mundskyl skal dog aldrig erstatte børstningen.

Du kan læse mere om forskellene på en el-tandbørste og den manuelle version hos Healthline.com og Dentalhealth.org.


Historien om Oral B

Oral B er et af markedets førende mærker i produktionen af elektriske tandbørster. Brandet fabrikerer også andre produkter inden for mundhygiejne som tandpasta, mundskyl og manuelle tandbørster.

Mærket blev grundlagt i USA i 1950 og har derfor mere end 70 år på bagen. Historien startede, da tandlægen Robert Hutson designede og patenterede sin egen version af tandbørsten i 1950. Hans vision var at skabe en tandbørste, der var mere skånsom mod tænder og tandkød, hvilket kunne føre til en sundere mund. 

Hutson kaldte sin virksomhed for Oral B, og B’et står for ”Brush”. Oral betyder ”Mund”. Hans første markedsførte produkt navngav han Oral-B 60, da den havde 60 børstehår, der var sat sammen i et unikt mønster for at fremme mundhygiejnen. Ud over 60’eren begyndte han at producere børster med flere hår for at variere sortimentet.

Hutson solgte sin virksomhed i 1960’erne til en San Francisco-baseret tandlæge. I 1984 blev Oral B en del af den større Gillette-koncern, der er mest kendt for produktionen af barberudstyr. Her tog de elektriske tandbørster fart, og de tog markedet med storm. Siden 2006 har Oral B været en del af Procter & Gamble koncernen, da de opkøbte Gillette. Procter & Gamble har en lang række af kendte brands i deres stald – ud over Oral B og Gillette inkluderer det Pantene, Pampers, Pringles, Duracell og Head & Shoulders.

Du kan læse mere om Oral B’s historie hos Electricteeth.com.


Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af Oral-B Genius 10000N blev fundet: Juli 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Oral-B iO 9 Black blev fundet: Juli 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Oral-B Pro 2 2000 blev fundet: Juli 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er det danske forbrugerråd, der opererer som danskernes vagthund og hjælper i forbrugerverdenen. Tænk arbejder blandt andet for et mere bæredygtigt og socialt ansvarligt forbrugerliv, og de foretager en lang række tests af forskellige forbrugerprodukter. Her gælder det en Oral B eltandbørste test, hvor modellerne Oral-B Genius 10000N og Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 indgår. I alt er 53 produkter blevet testet.

Læg mærke til at Tænk er en betalingskilde. Du kan købe dig adgang til testene enkeltvis eller købe et abonnement. 

Testen blev udført: Maj 2020
Du kan se testen her

Google.com

Google.com er en af verdens mest anerkendte og benyttede søgemaskiner, der nu også har en række andre tilbud, services og produkter til brugerne. Google har et stort brugerunivers, hvor brugerne kan finde anmeldelser af både produkter såvel som kulturtilbud, restauranter og øvrige services. Her gælder det brugeranmeldelser af Oral-B Pro 600.

Anmeldelserne af blev fundet: Juli 2021
Du kan læse anmeldelserne her

GQ-Magazine.co.uk

GQ-Magazine.co.uk er den britiske version af det amerikanske herremagasin med mere end 60 år på bagen. Magasinet fokuserer på stil, mode, grooming, livsstil, sundhed og træning og udkommer en gang om måneden. I forbindelse med livsstil har magasinet her foretaget en Oral B eltandbørste test, hvor modellen Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 indgår. Baseret på kriterier som børsteevner, design, teknologi, pris og batteri giver de en god anmeldelse.

Testen blev udført: Marts 2021
Du kan se testen her

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er den danske version af Pricerunner, hvor du kan finde priser samt brugeranmeldelser af en given vare hos forskellige forhandlere. På den måde kan du lettere få et overblik over, hvor du kan finde den billigste pris. Pricerunner.dk foretager også egne tests af forskellige forbrugerprodukter, og i den forbindelse gælder det her en Oral B eltandbørste test. Modellerne Oral-B Genius 10000N, Oral-B Pro 2 2000N CrossAction og Oral-B Pro 600 er inkluderet i testen. Eksperterne har set nærmere på især børsteevner, funktioner, teknologi, pris og batteri, og i alt 15 produkter er blevet afprøvet, vurderet og anmeldt.

Testen blev udført: April 2019

Vi har også benyttet os af brugeranmeldelser af Oral-B Pro 2 2000N CrossAction hos Pricerunner.dk.

Anmeldelserne blev fundet: Juli 2021

Råd & Rön

Råd & Rön er en uafhængig svensk forbrugerorganisation, der primært foretager laboratorie-undersøgelser af forskellige forbrugerprodukter. Her kan forbrugerne altid være sikre på et objektivt svar, så de ved, om et givet produkt er noget værd. Her drejer det sig om en Oral B eltandbørste test, hvor modellerne Oral-B Genius 10000N og Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 indgår. Eksperterne har bedømt ud fra kriterier såsom børsteevner, funktioner, teknologi, pris og batteri, og i alt 23 elektriske tandbørster indgår i den svenske test.

Læg mærke til at Råd & Rön er en betalingskilde. Du kan købe dig adgang til testene enkeltvis eller købe et abonnement. 

Testen blev udført: Januar 2021
Du kan se testen her

Telegraph.co.uk

The Telegraph er en britisk avis grundlagt i 1855. Avisen bringer dagligt nyheder fra ind- og udland, plus har et stort fokus på politik, business, erhverv, sport, underholdning og kultur. Avisen beskæftiger sig også med forbrugerliv, og i den forbindelse har de her foretaget en Oral B eltandbørste test. Modellen Oral-B Pro 2 2000N CrossAction er inkluderet og klarer sig godt i testen, der blandt andet er baseret på kriterier som børsteevner, pris, teknologi, funktioner og batteri.

Testen blev udført: Februar 2021
Du kan se testen her

Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der samler forskellige tests fra tyske eksperter. Her gælder det forskellige Oral B eltandbørste tests, hvor modellerne Oral-B iO 9 Black og Oral-B Pro 2 2000 er inkluderet. Begge klarer sig virkelig godt i testene, der er baseret på parametre som ydeevner, batteri, funktioner og teknologi.

Testen med Oral-B iO 9 Black inkluderet blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her

Testen med Oral-B Pro 2 2000 inkluderet blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her

Vogue.co.uk

Vogue.co.uk er den britiske version af det traditionsrige modeblad Vogue. Magasinet skriver om mode, livsstil, trends, skønhed, sundhed med mere, og af og til foretager de også tests af forskellige produkter. Her gælder det en Oral B eltandbørste test, hvor Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 er inkluderet. Modellen bliver kåret til testvinder i testen, der er baseret på blandt andet børstevner, teknologi, funktioner, design og batteri.

Testen blev udført: Februar 2021
Du kan se testen her


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores Oral B eltandbørste test-artikel set nærmere på seks af de bedste på markedet, ifølge enten eksperterne eller brugere.

Det betyder, at vi her udelukkende har undersøgt varianter fra mærket Oral B. Hvis du gerne vil se en bredere repræsentation af flere mærker, kan du tage et kig på vores mere generelle bedste el-tandbørste test-artikel. Den er bygget op på samme måde som Oral B-artiklen – bare med modeller fra flere brands.

Er du på udkig efter flere af de små apparater til personlig pleje, så har vi skrevet flere test-artikler, som måske vil tiltale dig. Det drejer sig om vores Philips Barbermaskine test-artikel og Braun Barbermaskine test-artikel, der giver dig markedets bedste barbermaskiner fra de kendte mærker Philips og Braun.

Er du mere til trimning af dit skæg i stedet for en hel glat barbering, kan du finde inspiration i vores skægtrimmer test-artikel. Her bliver du introduceret til eksperternes favoritter, så du lettere kan finde den enhed, der passer til dine behov.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Oral-B iO 9 Black – revolutionerede magnet-teknologi

 • God anmeldelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
 • 4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

 

Oral-B iO 9 Black

.
Oral-B iO 9 Black kan være den bedste Oral-B el-tandbørste til forbrugeren, der leder efter noget af det skarpeste på markedet.

Modellen hører til både eksperternes og brugernes favoritter. I en Oral B eltandbørste test hos det tyske testmagasin Testberichte.de modtager den en flot anmeldelse, mens den i gennemsnit får 4,7 ud af 5 stjerner blandt kunderne hos Amazon.

Hos Testberichte.de bliver det forklaret, at den får 4 ud af 5 stjerner, og det er især på grund af evnen til at fremme den sunde mundhygiejne. De skriver tillige, at børstehovedet er stort og praktisk, og at kunstig intelligens giver forbrugeren informerende feedback om børstningen. Et ekstra plus er tryk-reguleringen, der hjælper med at passe på tænder og tandkød, og det eneste egentlige minus er 3D-sporingen, der ikke altid viser rigtigt.

Brugerne fra Amazon deler eksperternes entusiasme, og i flere anmeldelser går det igen, at den er effektiv og kommer med smart moderne teknologi. En bruger beskriver oplevelsen sådan: ”Udover at være æstetisk tiltalende, må jeg indrømme, at jeg blev glædeligt overrasket over kvaliteten af den rengøring, den tilbyder. Alt sammen uden at få tandkødet til at bløde. Super. Anbefales”.

Det bedste inden for elektrisk tandbørstning

Uanset om du er vant til en elektrisk tandbørste, eller du stadig bruger den manuelle, så vil du få en oplevelse ud over det sædvanlige med Oral-B iO 9 Black. Det er det, Oral B har stræbt efter med modellen her.

Den adskiller sig fra de øvrige familiemedlemmer ved at komme med helt nymodens magnetisk teknologi. Den magnetiske teknologi har mange fordele, for den påvirker både ydeevne, bevægelse og støj. Du vil derfor opleve en stillegående variant, som er mere intelligent end nogensinde før. Det magnetiske element finder du ligeledes i opladningen, som foregår magnetisk. Det fremmer en hurtig opladning, for den tager kun tre timer.

Du får også alt det topmoderne inden for kunstig intelligens, så hvis du virkelig vil have en nærmest science fiction-agtig oplevelse, så skal du overveje at investere i Oral B eltandbørsten her. Stilen er flot og æstetikken i højsædet, så den vil ligefrem pynte på badeværelseshylden.

Du får ikke mindre end syv børsteprogrammer, som du kan vælge imellem på det integrerede display. Læg mærke til at bestemt ikke alle el-tandbørster kommer med display, så det er ganske særligt. Displayet viser den valgte indstilling på den interaktive farveskærm, og ikoner ledsaget af tekst forklarer dig hvilket program, du bruger.

Kunstig intelligens skræddersyr din børstning

Oral-B iO 9 Black er født med kunstig intelligens for at forbedre resultaterne af din børstning. Det inkluderer blandt andet en tandovervågning i 3D, som kan vurdere din børstning omkring hele tanden. Når du børster, får du personlig feedback på dine anstrengelser, hvor du kan se, om du gør noget forkert.

En meget hyppig fejl, når vi skal børste tænder, er, at vi trykker for hårdt. Produktet kommer også med en tryksensor, der kan registrere, hvis du trykker for hårdt. Et for hårdt tryk kan føre til nedbrydning af emaljen eller beskadigelse af tandkød og gummer, så det skal du helst undgå. Opfatter den, at du børster for voldsomt, signalerer den med en rød farve, så du kan løsne grebet.

Du får også en timer, som efterhånden er standard hos hver en el-tandbørste, og så kan du kommunikere med den tilhørende app. Her kan du blive klogere på din tandbørstning og få mange lærerige råd. Du oplever tillige den integrerede Bluetooth kommunikation.

Alt i alt den bedste Oral B eltandbørste til dig, der elsker gadgets og kunstig intelligens.

Fordele 

 • Magnet-teknologi
 • Timer
 • Pressure kontrol
 • Feedback på børstning
 • Bluetooth
 • 3D tand-analyse
 • Stillegående
 • Kort opladningstid
Ulemper 

 • App’ens 3D tracker viser ikke altid rigtigt

Specifikationer ved Oral-B iO 9 Black – nøgleoplysninger
 Producent: Oral-B
Type: Oral B eltandbørste
Hoved: Oscillerende bevægelser
Antal børsteprogrammer: 7
Trykkontrol: Ja
Timer: Ja
Kunstig intelligens: Ja
Medfølgende app: Ja
Køretid: 14 dage
Ladetid: 3 timer

 


FAQ

Hvilken Oral B eltandbørste skal jeg vælge?

Der er mange gode varianter på markedet, og i vores Oral B eltandbørste test artikel har vi gennemgået seks af de bedste. De hører alle til blandt enten eksperternes eller brugernes favoritter, men i særdeleshed udmærker Oral-B Genius 10000N, Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 og Oral-B Pro 2 2000N CrossAction sig hos eksperterne.

Hvilket børstehoved skal jeg vælge?

Gå gerne efter en elektrisk tandbørste med oscillerende bevægelser i hovedet. De arbejder frem og tilbage og løsner mere plak og madrester end det vibrerende hoved. Et roterende børstehoved drejer hele vejen rundt og er også meget effektivt.

Hvordan børster jeg bedst mine tænder med en elektrisk tandbørste?

Når du skal børste tænder, skal du lade børsten klare arbejdet og kun føre den roligt hen over tænder og tandkød. Husk både tændernes forsider, bagsider og tyggeflader. Hovedets bevægelser løsner plak, madrester og snavs. Børst i to minutter, brug tandpasta med flour og lad dig eventuelt guide af børstens kunstige intelligens. Supplér gerne med tandtråd og skift hovedet hver tredje til fjerde måned

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme