Saunatæppe test-guide - Her er vores bud på de 5 bedste infrarøde saunatæpper

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: april 19, 2024.
ANNONCER
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Saunatæppe test-guide - Her er vores bud på de 5 bedste infrarøde saunatæpper

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Infrarøde tæpper er efterhånden ret udbredte i Danmark, og de bruges ganske flittigt. Mange oplever lindring af f.eks. muskelspændinger og uro – og så endda alt sammen fra din egen sofa eller seng. Infrarøde tæpper adskiller sig fra traditionelle saunaer ved at bruge keramiske varmeelementer til at udsende infrarød varme direkte til kroppen, så du får en intens, terapeutisk oplevelse.

Formålet med artiklen her er at hjælpe dig med at navigere i de mange modeller af infrarøde tæpper, så du kan finde lige præcis den, der passer dig allerbedst.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af infrarød saunatæpper, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

27. juli 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 5 bedste infrarød saunatæpper i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

I vores research har vi fundet ud af, at selvom kvalitet naturligvis ikke er ens blandt de mange senge på det danske marked, så er der ofte en større forskel i pris, end vi ser i materiale, konstruktion og kvalitet af sengene, da mange funktioner og egenskaber ofte er ens på tværs af modeller og prisklasser, og producenten af sengene ofte er de samme på tværs af brands. Som følge heraf kan der være rigtig gode - og dyre - senge, som ikke er inkluderet her. En stor del af vores analyse er altså vægtet meget op på værdi for pengene.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte infrarød saunatæpper

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har derfor primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, som efterfølgende er blevet sammenlignet med produktdata og pris.

NordicHigh PRO - stort infrarødt saunatæppe med justerbar termostat

Bedste rummelige infrarøde tæppe

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på NordicHigh PRO:

 • Vegansk læder
 • Tykt materiale for maksimal effektivitet
 • Vandtæt og brandsikkert

Forbrugsguidens vurdering

NordicHigh Pro saunatæppet er en stor model, og næsten alle kan få gavn af dets sundhedsmæssige fordele. Ligesom på Standard-modellen kan lynlåsen ikke lukkes indefra, og modellen har kun 1 varmezone mod 2 på Standard-versionen, hvilket betyder, at varmen fordeles ligeligt på hele kroppen, hvorimod 2 zoner giver mere målrettet varme.

Standardversionen er dog konstrueret af ABS, mens PRO-modellen er i vegansk læder af høj kvalitet, hvilket fører til en lidt højere pris. Ikke desto mindre gør alle de andre egenskaber ved modellen, at den ligger højt på vores liste og er en af de modeller, som vi mener, du bør have med i dine overvejelser.

Fordele

 • Let at bruge
 • Reducerer muskel- og ledsmerter effektivt
 • Tykt og behageligt
 • Risikofri prøveperiode på 30 dage

Ulemper

 • Lynlåsen kan ikke lukkes indefra
 • Har kun 1 varmezone sammenlignet med 2 på Standard-versionen

En af fordelene ved det infrarøde tæppe NordicHigh PRO er det veganske læder materiale, der gør det til et godt valg for dig, der af den ene eller anden grund gerne vil undgå almindeligt læder.

Ifølge NordicHighs hjemmeside kan saunatæppet hjælpe med at forbedre din huds sundhed ved at rense dine porer og øge kollagenproduktionen, samtidig med at det forbrænder op til 600 kcal pr. session.

Anmeldelse: Produktanalyse af NordicHigh Pro Infrarødt Infrarødt Tæppe

Specifikationer

 • Dimensioner: 180 x 190
 • Materiale: Vegansk læder
 • Effekt: 400-600 W
 • Vægt: 8,5 kg
 • Temperatur interval: 30-80 °C
 • Antal varmezoner: 3

Rummeligt design
Sammenlignet med Standard-versionen er Pro-modellen større og måler 180*190 cm, hvilket gør den endnu mere behagelig at ligge under. Da tæppet er fremstillet af vegansk læder, er det desuden helt vandtæt og nemt at rengøre. Tæppet har også en justerbar timer fra 30-60 minutters afslapning, så du fuldt ud kan nyde fordelene ved den infrarøde varme. Hvis du er ny indenfor infrarød terapi, er det baseret på vores oplevelser bedst, at starte med en 15-minutters session en gang om ugen og derefter gradvist øge tiden, efterhånden som du vænner dig til det. Tæppet vejer 8,5 kg, hvilket hverken er for let eller for tungt, men tykt nok til at opnå maksimal effektivitet. Et tungere tæppe kan tage lidt tid at vænne sig til, men det holder bedre på varmen og giver mulighed for flere infrarøde varmeafgivende elementer, hvilket betyder, at du vil føle dig varmere og holde varmen i længere tid.

 

Justerbar temperatur
Som med de fleste infrarøde tæpper, kan du rulle det ud på et hvilket som helst behageligt underlag, herunder din seng, en madras, eller sofaen. Når du har fundet en behagelig position, giver modellen dig mulighed for at indstille temperaturen mellem 30-80 °C, så du får en personligt tilpasset oplevelse. Ifølge vores undersøgelser ligger den ideelle temperatur mellem 40 °C og 65 °C, men du kan gå højere op, hvis du ønsker en mere intens sved-session. Det er vores oplevelse at brugerne værdsætter den nemme betjening og muligheden for at nyde saunaoplevelsen hjemmefra uden behov for kompleks forberedelse eller opbevaring. Mange kunder beretter også om, at de med Nordic High Pro har mærket en forbedring i deres smerter samt øget smidighed efter brug af saunatæppet, hvilket bidrager til et bedre dagligt velbefindende.

 

Risikofri prøveperiode
Med modellen får du en risikofri prøveperiode på 30 dage, så du kan afprøve tæppet og se fordelene ved selvsyn uden risiko. Derudover kan du købe en bæretaske til en ekstra pris eller være så heldig at få den med gratis, da siden ofte har et særligt tilbud – det gør det nemt at tage dit tæppe med på farten.

Mere om NordicHigh PRO

Specifikationer

 • Dimensioner: 180 x 190
 • Materiale: Vegansk læder
 • Effekt: 400-600 W
 • Vægt: 8,5 kg
 • Temperatur interval: 30-80 °C
 • Antal varmezoner: 3

Comforth Luksus Saunatæppe - infrarødt tæppe af 7 komfortable lag

Bedste hypoallergent infrarødt tæppe

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Comforth Luksus Saunatæppe:

 • Består af 7 avancerede lag
 • 45 dages fuld tilfredshedsgaranti
 • Fremstillet af hypoallergent, vandtæt syntetisk læder

Forbrugsguidens vurdering

Vi har testet Comforth Luksus’ infrarøde saunatæppe, og mener at den har forskellige bemærkelsesværdige funktioner, der kendetegner modeller af høj kvalitet, såsom allergivenligt materiale, FIR-teknologi samt en timer og forskellige temperaturindstillinger. Man skal dog være opmærksom på, at den er lidt tungere end andre modeller på markedet og den fylder en del når den er pakket sammen.

Til gengæld er tæppet hurtigt til at opnå den ønskede temperatur. Afhængigt af temperaturindstillingen tager det 5-10 minutter for tæppet at nå sin maksimale temperatur, men du kan begynde at mærke varmen allerede efter 2 minutter. Med sin høje materialekvalitet, gode funktioner og brugervenlige design vil modellen helt sikkert opfylde de fleste brugeres behov.

Fordele

 • Varmer hurtigt op og køler hurtigt ned
 • Leveres med en flot stofpose
 • Let at tørre af efter brug

Ulemper

 • Lidt tungere sammenlignet med andre modeller

Et af de vigtigste kendetegn ved Comforth Luksus’ infrarøde tæpper er, at det er fremstillet af hypoallergenisk, vandtæt syntetisk læder. Materialet er designet til at være skånsomt mod huden og modstandsdygtigt over for allergener, skimmel og mug, hvilket gør det ideelt for dig med følsom hud eller allergier. Og derudover er det holdbart nok til at modstå den varme, der genereres af den infrarøde teknologi, hvilket sikrer et produkt med lang levetid.

Anmeldelse: Produktanalyse af Comforth Luksus Infrarødt Tæppe

Specifikationer

 • Materiale: Vegansk læder
 • Effekt: 600 W
 • Temperatur interval: 30-80 °C
 • Dimensioner: 180 x 90 cm
 • Vægt: 10 kg
 • Antal varmezoner: 1

Særlig infrarød stråling
Tæppet producerer en særlig form for infrarødt lys, kendt som FIR (Far Infrared Radiation), som er den samme form for infrarød stråling, som vi får fra solen. Tæppets brug af FIR-teknologi giver mulighed for en dybere indtrængning af varme i kroppen, hvilket giver en mere effektiv terapeutisk oplevelse.

Det kan også øge kroppens kernetemperatur, hvilket er med til at fremskynde afgiftningsprocessen, som kan føre til en klarere hud, bedre søvn og et lavere stressniveau. Dens temperatur kan indstilles til op til 80 grader, så du kan tilpasse din oplevelse med den ønskede varme. Det anbefales at starte med 50-60 grader og derefter gradvist øge den, indtil du når det ønskede niveau. Tæppet har også en timerindstilling mellem 45 og 60 minutter, så man kan indstille varigheden af en session. Uanset om du ønsker en afslappende eller intensiv session, kan det infrarøde saunatæppe altså skræddersys til at opfylde lige præcis dine behov.

Fremstillet af vegansk læder
Tæppets inderside og yderside er fremstillet af vegansk læder af høj kvalitet, hvilket gør det til et holdbart valg til wellness og afslapning. Det måler 180 cm x 90 cm, så modellen er også velegnet til større personer. Størrelsen giver en behagelig oplevelse for hele kroppen, hvilket sikrer, at du kan slappe helt af og nyde fordelene ved tæppet uden at føle det for trangt eller indespærrende.

Består af 7 avancerede lag
Tæppet er konstrueret af syv lag, hvoraf nogle er brandsikre, allergivenlige, varmebegrænsende og vandtætte, hvilket sikrer dig en behagelig og sikker oplevelse. Ikke alene vil det hjælpe dig med at slappe af, men som det fremgår af Comforths hjemmeside, kan tæppet også afhjælpe problemer som inflammation, søvnmangel, dårlig blodcirkulation, stress og angst. Desuden leveres det med en stofpose, der giver en sikker og tryg opbevaringsmulighed for tæppet, der beskytter det mod skader og holder det rent.

Mere om Comforth Luksus Saunatæppe

Specifikationer

 • Materiale: Vegansk læder
 • Effekt: 600 W
 • Temperatur interval: 30-80 °C
 • Dimensioner: 180 x 90 cm
 • Vægt: 10 kg
 • Antal varmezoner: 1

NordicHigh Standard - infrarødt saunatæppe med to varmezoner

Bedste infrarødt tæppe til pengene

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på NordicHigh Standard:

 • 2 varmezoner
 • Vandtæt inderlag
 • Konstrueret af ABS-materiale

Forbrugsguidens vurdering

Hvis du leder efter det bedste infrarøde tæppe til prisen, så er NordicHigh Standard værd at overveje. Tæppet bruger infrarød varme til at hæve kropstemperaturen, er nemt at holde rent og leveres til dig på 1-3 dage ifølge hjemmesiden. Det er dog værd at bemærke, at lynlåsen kun kan lynlåses udefra, hvilket kan være lidt besværligt, hvis du bruger det infrarøde tæppe alene.

Temperaturkontrolboksen er større end hos de fleste modeller, men på den måde kan ældre også bruge modellen og tydeligt se, i hvilken temperatur og i hvor mange minutter de nyder godt af den infrarøde varme. Alt i alt besluttede vi at have modellen med på vores liste, da den tilbyder mange fordele, kommer fra et velkendt mærke, der er specialiseret i infrarøde tæpper og tilbyder meget til prisen.

Fordele

 • Let at holde rent
 • Gratis og hurtig levering
 • God kvalitet til prisen
 • Reducerer muskelømhed

Ulemper

 • Temperaturkontrolboksen er større end gennemsnittet
 • Lynlåsen kan kun lynes fra ydersiden

Det infrarøde tæppe fra NordicHigh Standard er fremstillet af ABS-materiale af høj kvalitet, der er kendt for sin gode balance mellem effekt, varme og slidstyrke, og det vil derfor være en god tilføjelse til de flestes wellness-rutine. Uanset om du gerne vil forbedre din søvnkvalitet, opleve smertelindring, reducere stress eller blot slappe af, er der mange fordele ved et infrarødt tæppe.

Anmeldelse: Produktanalyse af NordicHigh Standard Infrarødt Tæppe

Specifikationer

 • Materiale: ABS
 • Effekt: 400 - 600 W
 • Vægt: 6,7 kg
 • Temperatur interval: 25 - 75 °C
 • Dimensioner: 179 x 80,5 cm
 • Antal varmezoner: 2

Målrettet temperatur og nem rengøring
Mulighed for regulering af temperaturen i et infrarødt tæppe er afgørende for at sikre en behagelig og sikker varmeoplevelse. Temperaturområdet for modellen fra NordicHigh er mellem 25-75 °C og kan nemt reguleres med den medfølgende kontrolboks.  Selv om temperaturspændet er lidt mindre sammenlignet med PRO-versionen (30-80°C), tilbyder standardmodellen til gengæld 2 zoner i stedet for 1, som du får med PRO.

Med to varmezoner kan du målrette to forskellige områder af kroppen på samme tid, hvilket er godt for dig, der gerne vil forbedre din sundhed eller skal i gang med postpartum genopretning eller rehabilitering. Tæppet måler 179 x 80,5 cm, hvilket er til den mindre side, når det kommer til bredden, men det vil stadig føles stort nok til de fleste. Desuden har det et vandtæt inderste lag, der sikrer nem rengøring og reducerede svedpletter efter brug.

30 til 60 minutters brug
Tæppet er designet til at blive brugt i 30 til 60 minutter ad gangen, men den gennemsnitlige og anbefalede brugstid er typisk mellem 45 og 50 minutter. Det skyldes, at kroppen på det tidspunkt har renset de fleste skadelige giftstoffer ud, hvilket gør sauna-sessionen mest effektiv. Det skal dog bemærkes, at det altid anbefales at konsultere din læge, før du bruger sauna eller varmeterapi, især hvis du har helbredsmæssige lidelser eller tager medicin.

Certificeret produkt med en risikofri prøveperiode
Som det fremgår af producentens hjemmeside har det infrarøde tæppe også CE- og ROHS-certificeringer. CE-certificeringen sikrer, at produktet opfylder de krav til sikkerhed, sundhed og miljøbeskyttelse, som EU har fastsat, mens ROHS-certificeringen sikrer, at det er fri for visse farlige stoffer. Derudover leveres det infrarøde tæppe med 30 dages tilfredshedsgaranti. Det betyder, at hvis du af en eller anden grund ikke er tilfreds med produktet, kan du returnere det inden for 30 dage og få alle pengene tilbage.

Hvad siger brugere om NordicHigh Standard Infrarødt Tæppe?

Producenten NordicHigh har en 4,6/5 score på Trustpilot, der repræsenterer den samlede brugertilfredshed med mærket, herunder kvaliteten af produkterne, kundeservice samt leveringstiden.

For standard-versionen af deres infrarødetæpper udtalte en bruger, at den “lever op til titlen” og er meget nem at bruge, mens andre nævnte, at den hjalp dem med gigt og andre kropsgener, som de oplevede.

Mere om NordicHigh Standard

Specifikationer

 • Materiale: ABS
 • Effekt: 400 - 600 W
 • Vægt: 6,7 kg
 • Temperatur interval: 25 - 75 °C
 • Dimensioner: 179 x 80,5 cm
 • Antal varmezoner: 2

Degree Infrarød Saunatæppe - fremstillet af højkvalitets vegansk læder

Håndsyet infrarødt saunatæppe

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Degree Infrarød Saunatæppe:

 • Uden EMF
 • Vegansk læder + PVC af medicinsk kvalitet
 • Rummeligt design

Forbrugsguidens vurdering

Degrees infrarøde saunatæppe siges at kunne øge fedtforbrændingen, forbedre dit immunforsvar, reducere menstruationssmerter og hjælpe dit generelle velvære. Tæppet er nemt at bruge og kan indarbejdes i enhver rutine. Dog skal du være opmærksom på, at velcrolukningen kan svækkes med tiden, sammenlignet med den sædvanlige lynlåslukning, som findes på andre infrarøde saunatæpper.

Alligevel er tæppets tætsiddende design og velcrolukningen med til at skabe en følelse af tryghed og komfort, der svarer til følelsen af at blive krammet eller svøbt. Alt i alt mener vi, at nul EMF, det rummelige design og den veganske konstruktion af høj kvalitet gør modellen til en mulighed, der helt sikkert er værd at overveje.

Fordele

 • Justerbar temperatur for forskellige sundhedseffekter
 • Øger fedtforbrændingen
 • Føles behagelig omkring kroppen
 • Let at bruge

Ulemper

 • Velcrolukningen kan blive svagere med tiden

Degree hævder at være blandt de eneste på markedet uden EMF (Elektromagnetisk Felt), hvilket er en særlig god egenskab ved modellen. Da tæppet ligger tæt ovenpå din krop, med varmepanelerne placeret næsten direkte mod din hud, er det vigtigt at kigge efter lave eller ingen EMF for at reducere din eksponering og minimere potentielle skader.

Derfor mener vi, at modellen er en god mulighed for dig, der har overfølsomhed overfor EMF eller “elektromagnetisk overfølsomhed”, hvis symptomer normalt omfatter rødme, prikkende og brændende fornemmelser eller neurastheniske og vegetative symptomer.

Anmeldelse: Produktanalyse af Degree Infrarødt Saunatæppe

Specifikationer

 • Dimensioner: 190 x 190 cm
 • Materiale: PU-læder, PVC af medicinsk kvalitet
 • Effekt: 500 W
 • Vægt: 8,5 kg
 • Temperatur interval: 25 - 80 °C
 • Antal varmezoner: 1

Talrige sundhedsmæssige fordele
Muligheden for nemt at regulere tæppets temperatur er en vigtig funktion, der gør det muligt for dig at skræddersy din oplevelse for at få mest muligt ud af den. Det infrarøde saunatæppe kan give dig smertelindring, afslapning eller forbedret forbrænding, afhængigt af dine behov. Det har et temperaturområde på 30 til 80 grader og en timer, der kan indstilles fra 5 til 60 minutter, hvilket gør det velegnet til en række forskellige anvendelser.

Lavere temperaturer på 30 til 45 grader er gavnlige for muskelafspænding, mens højere temperaturer giver mere smertelindring og lindring af spændingshovedpine. Tæppet har også velcrolukninger, som sikrer, at det slutter tæt omkring dig og bidrager til helhedsindtrykket, når det bruges.

Fremstillet af vegansk læder af høj kvalitet
Degree infrarødt saunatæppe består af blødt, højkvalitets vegansk læder og indeholder PVC, der er medicinsk certificeret. Som følge heraf er materialerne glatte og behagelige at ligge på, og alle detaljerne er undersøgt og sikre, så du kan slappe ordentligt af.

Tæppet bør kun bruges i en time hver dag, men hvis du foretrækker en mere ligeligt fordelt terapi, kan timen deles op i to halvtimes sessioner. Det er desuden en af de største modeller på listen med hensyn til dimensioner (190×190), så folk af alle former og størrelser kan nyde godt af tæppets terapeutiske fordele.

Mere om Degree Infrarød Saunatæppe

Specifikationer

 • Dimensioner: 190 x 190 cm
 • Materiale: PU-læder, PVC af medicinsk kvalitet
 • Effekt: 500 W
 • Vægt: 8,5 kg
 • Temperatur interval: 25 - 80 °C
 • Antal varmezoner: 1

Radiant Health Basic - infrarødt tæppe med terapeutiske sten

Letvægts infrarødt tæppe

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Radiant Health Basic:

 • Fremstillet med terapeutiske sten af jade og turmalin
 • Mange muligheder for tidsinstilling - fra 5 til 60 min
 • Vejer kun 4,6 kg

Forbrugsguidens vurdering

Radiant Health Basic er det bedste infrarøde tæppe i letvægtsdesign. Det infrarøde saunatæppe er en model i høj kvalitet, der kan foldes sammen og opbevares nemt, og med én varmezone giver den intense varme mulighed for at trænge jævnt ind i huden for at opnå de bedste resultater.

Selv om den høje prisklasse kan være uoverkommelig for nogle kunder, mener vi, at funktioner som terapeutiske sten, letvægtsdesign og den fleksible tidsindstilling fra 5 til 60 minutter gør det til en god og langvarig investering.

Fordele

 • Let at vedligeholde
 • Sammenklappelig og nem at gemme væk
 • Letvægts
 • Beroligende virkning på nervesystemet

Ulemper

 • I den dyre ende

Radiant Health Basic Infrarødt Saunatæppe er fremstillet med terapeutiske sten af jade og turmalin som giver en beroligende og balancerende effekt på kroppen, samtidig med at det forbedrer varmesledningsevnen for at opnå optimale resultater. Tæppet er designet til dig, der har brug for dybdegående opvarmning af kroppen og ønsker en rensende effekt gennem sved.

Anmeldelse: Produktanalyse af Radiant Health Infrarødt Saunatæppe

Specifikationer

 • Dimensioner: 180 x 180 cm
 • Materiale: Nylon
 • Effekt: 480 W
 • Vægt: 5 kg
 • Temperatur interval: 25 - 80 °C
 • Antal varmezoner: 1

Hurtig opvarmningstid
Radiant Health Basic kan varmereguleres til op til 80 grader og varmer hurtigt op på kun 5-10 minutter, som gør det muligt for brugeren at starte saunasessionen hurtigt uden at skulle vente. Med justerbar varme kan du sikre en ensartet temperatur i hele tæppet for den mest behagelige oplevelse. Timeren kan indstilles til mellem så lidt som 5 og op til 60 minutter, hvilket giver dig fuld kontrol over din sauna-session.

Letvægtsdesign
Modellen er designet til at være let og bærbar, hvilket gør den nem at bruge og opbevare. Med en vægt på kun 4,6 kg kan den nemt bæres og opbevares i et skab eller under sengen, når den ikke er i brug. Det lette design gør det også nemt at tage den med på rejsen og nyde saunaterapien på farten. Størrelsen 180 cm x 180 cm giver en behagelig pasform for de fleste. Tæppet leveres også med en lille fjernbetjening, så du nemt kan justere temperatur og tid.

Mere om Radiant Health Basic

Specifikationer

 • Dimensioner: 180 x 180 cm
 • Materiale: Nylon
 • Effekt: 480 W
 • Vægt: 5 kg
 • Temperatur interval: 25 - 80 °C
 • Antal varmezoner: 1

5 ting du skal overveje, før du køber infrarød saunatæppe

 • Størrelse og bærbarhed

  Infrarøde saunatæpper findes i forskellige størrelser, fra tæpper der dækker hele kroppen til mindre, målrettede puder. Overvej, hvilke dele af din krop du ønsker at rette varmen mod, og vælg en størrelse og form, der passer bedst til til dem. De fleste vil gerne have effekten på hele kroppen og derfor er det mest populære valg de store tæpper.

  De er typisk 180 cm lange (og 165 cm i omkreds) og passer komfortabelt til de fleste. Hvis du er højere, skal du dog være opmærksom på, at tæppet måske ikke dækker dine skuldre fuldt ud. Derfor bør du dobbelttjekke dimensionerne før du køber for at garantere, at du opnår den ønskede komfort med de rigtige mål. I de fleste tilfælde leveres infrarøde saunatæpper med en opbevaringspose og kan nemt gemmes væk efter brug. Det eneste, det kræver, er, at du har plads nok, mens tæppet er foldet ud, så sørg for, at du har en behagelig hvilestilling, når du bruger det på en seng eller på gulvet.

 • Temperaturindstillinger

  De fleste infrarøde saunatæpper har justerbar temperatur (normalt op til 80 grader). Det sikrer, at du får den mest behagelige og effektive session, baseret på dine behov. Generelt stimulerer lavere temperaturer afgiftning, og højere temperaturer mere svedproduktion og smertelindring. Du kan også kigge efter modeller med håndholdte temperaturregulatorer, da de kan være nemmere at arbejde med, når du ligger under tæppet, sammenlignet med større reguleringsbokse, som nogle modeller leveres med.

 • Materiale

  Kig efter et saunatæppe, der er fremstillet af materialer af høj kvalitet, som er holdbare, brandsikre og vandtætte og kan tåle regelmæssig brug, samtidig med at de er lette at rengøre og vedligeholde efter hver session. Vi anbefaler, at du kigger efter materialer, der er konstrueret med mange lag for at give dyb afslapning og spa-følelse. Mange af de bedste modeller er lavet af vegansk læder og vandtæt PVC på indersiden, hvilket sikrer nem rengøring efter brug og samtidig er et hygiejnisk og slidstærkt valg.

 • Pris

  Modeller i den højere prisklasser starter ved omkring 3000 kr, men kan gå op til 4500 kr, hvis modellen har et særligt godt design, er i høj kvalitet, og har særlige funktioner, f.eks. et programmerbart temperaturområde eller andet, der adskiller den fra andre modeller.

  Budgetvenlige valg ligger på omkring 1500 kr eller lidt mere. Selvom de ofte har færre funktioner eller kommer uden en kompakt fjernbetjening, kan de opfylde behovene hos de fleste brugere og er især fine for dig, der foretrækker en blidere oplevelse. Hardcore saunaentusiaster vil måske foretrække de mere kraftfulde tæpper, der også er dyrere. I sidste ende afhænger valget af dine præferencer og ønsker, samt hvor mange penge du er villig til at bruge på et saunatæppe.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Brugeranmeldelser kan give dig information om, hvor nemt det er at bruge og rengøre tæppet, samt hvor bærbart det er. Omvendt kan ekspertanmeldelser hjælpe dig med at forstå, hvordan tæppet er sammenlignet med andre modeller på markedet med hensyn til egenskaber som temperaturområde, timer og materialer. Vi har valgt at inddrage begge dele i vores artikel for at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om det bedste infrarøde saunatæppe for dig.

arrow-more

FAQ

Hvordan vælger jeg et infrarødt saunatæppe?
Når du vælger et infrarødt tæppe, skal du overveje størrelse og form, temperaturkontrol, materialekvalitet og komfort samt yderligere funktioner som f.eks. timere og fjernbetjening. Tænk også på tæppets bærbarhed og rengøringsvenlighed for at sikre at det er nemt at have med at gøre og giver en fuldt ud behagelig terapeutisk oplevelse.
Hvad er det bedste infrarøde tæppe?
Ifølge vores resultater er nogle af de bedste modeller på markedet lige nu fra Nordic High, som sælger både Standard- og PRO-versionen af deres infrarøde tæppe. Der findes dog også andre modeller på markedet, som har gode funktioner, og vores købsguide kan hjælpe dig med at vurdere dem og træffe en informeret beslutning om det bedste tæppe til dine behov.
Ja, de generelle oplysninger, vi har indsamlet, viser, at infrarøde tæpper kan være gavnlige for dit generelle helbred og velvære, da de kan fremme afslapning, smertelindring, forbedret fleksibilitet, cirkulation, vægttab, afgiftning, stress- og angstlindring og forbedret hudpleje. Men som med ethvert wellness-værktøj er det vigtigt at konsultere en læge, før man bruger et infrarødt tæppe og at følge producentens anvisninger for sikker brug.
Hjælper infrarøde tæpper mod kroniske smerter?
Ja, infrarøde tæpper kan hjælpe mod kroniske smerter, da varmen fra tæppet kan øge blodgennemstrømningen og reducere inflammation i kroppen. Det kan være gavnligt ved lidelser som gigt, fibromyalgi og muskelsmerter, men det er vigtigt at konsultere din læge, før du beslutter dig for denne type hjemmebehandling.

Hvad er et infrarødt saunatæppe?

Et infrarødt tæppe er et wellness-redskab, der bruger infrarød varme til at fremme afslapning og afgiftning i kroppen. I modsætning til traditionelle saunaer, der bruger varm luft og damp til at opvarme kroppen, bruger infrarøde tæpper ofte keramiske varmeelementer til at udsende infrarød varme direkte til kroppen. Denne type varme menes at trænge dybere ind i kroppen og giver en mere intens og terapeutisk oplevelse. Infrarøde tæpper findes i forskellige størrelser og former, lige fra store tæpper til hele kroppen til mindre, målrettede puder.

De er også nemme at bruge, da du blot skal lægge dig på tæppet, pakke dig ind i det og tænde for strømmen.

Et infrarødt saunatæppe giver dig også mulighed for at nyde fordelene ved en sauna i komforten af dit eget hjem. Hjemmetræning er blevet mere populært, og dette tæppe er en fantastisk tilføjelse til din hjemmetræningsrutine. Ud over at fremme afslapning og velvære kan det infrarøde saunatæppe hjælpe med at øge din stofskifte og forbrænde kalorier.

En massagestol og massagepistol kan også være en glimrende følgesvend til dit infrarøde saunatæppe. Massagestole tilbyder en bred vifte af massagefunktioner og teknikker, der kan hjælpe med at reducere muskelspændinger, lindre smerte og forbedre din generelle velvære. Ved at kombinere brugen af et infrarødt saunatæppe med en massagestol kan du skabe en omfattende og luksuriøs spa-lignende oplevelse i dit eget hjem. Se også vores artikler om koldvandskar & isbade.

Hvad er fordelene ved et infrarødt tæppe?

Infrarøde tæpper er et populært wellness-redskab, der giver en lang række fordele for krop og sind. Her er nogle få af dem:

 • Smertelindring: Infrarød varme er kendt for at give smertelindring ved at øge blodgennemstrømningen og reducere inflammation i kroppen. Det kan være nyttigt ved lidelser som gigt, fibromyalgi og muskelømhed og generelle smerter.
 • Øget fleksibilitet: Varmen fra et infrarødt tæppe kan bidrage til at øge fleksibiliteten og bevægelsesfriheden ved at opvarme muskler og led. Det kan især være en fordel for atleter eller personer, der er ved at komme sig efter skader.
 • Forbedret cirkulation: Infrarød varme kan øge blodgennemstrømningen og iltningen til kroppens væv, hvilket kan bidrage til at forbedre cirkulationen og den generelle kardiovaskulære sundhed.
 • Vægttab og afgiftning: Varmen fra et infrarødt tæppe kan få kroppen til at svede, hvilket kan være med til at skylle giftstoffer ud og hjælpe med vægttab.
 • Afslappende: At sidde i et infrarødt tæppe kan være en yderst afslappende og terapeutisk oplevelse. Varmen kan skabe et beroligende og meditativt miljø, som kan øge velværet.
 • Forbedret hudsundhed: Infrarød varme kan bidrage til at forbedre hudens udseende ved at øge kollagenproduktionen og reducere fine linjer og rynker. Det kan også bidrage til at forbedre hudens generelle sundhed og udseende ved at åbne porerne og fjerne urenheder.

Hver af disse fordele kan opnås ved at bruge et infrarødt tæppe regelmæssigt, men det er vigtigt at bemærke, at resultaterne kan variere fra person til person, og du bør altid kontakte en læge, før du begynder på en ny sundheds- eller wellnesskur. Hvis du vil gå niveauet videre, så kan du også få en dampsauna, hvilket særligt er populært for tiden.

Bemærk: Vær særlig forsigtig, når du bruger et infrarødt tæppe, hvis du har visse medicinske tilstande som diabetes, forhøjet blodtryk eller hjerteproblemer, da varmen kan forværre disse tilstande.

Hvordan bruger man et infrarødt tæppe?

Til at begynde med skal du lægge tæppet på en flad overflade, f.eks. en seng, gulvet eller et massagebord. Placer dig selv på tæppet, så du er helt dækket fra top til tå. Tænd for strømknappen, og indstil timeren til den ønskede varighed (15-30-45 minutter). Når perioden er udløbet, slukker du for strømmen og går forsigtigt ud af tæppet. Giv dig selv et par minutter til at køle af, inden du tager brusebad eller tager tøj på. For at genoprette det vand, der er tabt ved sved, skal du drikke rigeligt efter brug af et infrarødt tæppe.

Hvis du er gravid, har sygdomme eller tager medicin, skal du kontakte din læge, før du bruger et infrarødt tæppe. Tal også med din læge, hvis du har metalimplantater, f.eks. en pacemaker, en metaludskiftning af leddet eller stifter, skruer eller plader af metal, fordi varme kan interagere med metallet.

Før du bruger et infrarødt tæppe, skal du også tage alle smykker af.

Hvilket sauna tæppe skal jeg vælge?

NordicHigh PRO

 • Fordele:
  • Vegansk læder og tykt materiale sikrer maksimal effektivitet og holdbarhed.
  • Vandtæt og brandsikkert, hvilket gør det nemt at rengøre og sikkert at bruge.
  • Stort og rummeligt design, der passer til de fleste brugere.
 • Ulemper:
  • Kun én varmezone, hvilket betyder mindre målrettet varmebehandling.
  • Lynlåsen kan ikke lukkes indefra, hvilket kan være besværligt.
 • Passer bedst til:
  • Folk, der ønsker en fuldkrops infrarød terapioplevelse og værdsætter kvalitetsmaterialer og nem rengøring.

Comforth Luksus Saunatæppe

 • Fordele:
  • Hurtig opvarmning og nedkøling, plus let at tørre af efter brug.
  • Består af 7 lag for maksimal komfort og effektivitet.
  • Fremstillet af hypoallergent materiale, velegnet for allergikere.
 • Ulemper:
  • Tungere end andre modeller, hvilket kan påvirke bærbarheden.
 • Passer bedst til:
  • Dem, der søger en luksus infrarød saunaoplevelse med høj komfort og er allergivenlig.

NordicHigh Standard

 • Fordele:
  • Har to varmezoner for mere målrettet behandling.
  • Let at holde rent og kommer med hurtig levering.
  • God kvalitet til prisen.
 • Ulemper:
  • Større temperaturkontrolboks, der kan være uhåndterlig for nogle.
  • Lynlåsen kan kun lynes fra ydersiden.
 • Passer bedst til:
  • Budgetbevidste forbrugere, der ønsker en effektiv og nem-til-brug infrarød saunaoplevelse.

Degree Infrarød Saunatæppe

 • Fordele:
  • Vegansk læder og PVC af medicinsk kvalitet for sikker og behagelig brug.
  • Nul EMF og justerbar temperatur for en sund og tilpasset oplevelse.
 • Ulemper:
  • Velcrolukningen kan svækkes over tid.
 • Passer bedst til:
  • Miljø- og sundhedsbevidste brugere, der ønsker et produkt fri for elektromagnetiske felter og med høj kvalitet.

Radiant Health Basic

 • Fordele:
  • Indeholder terapeutiske sten for forbedret effektivitet og balance.
  • Letvægts og nemt at opbevare, ideelt til små rum eller rejser.
 • Ulemper:
  • Højere pris sammenlignet med andre modeller.
 • Passer bedst til:
  • Folk, der søger terapeutiske fordele fra jade og turmalin sten og ønsker et letvægts og transportabelt saunatæppe.

Hvordan rengøres et infrarødt saunatæppe?

Rengøring af et infrarødt tæppe er vigtigt for at sikre, at det forbliver i god stand og fortsat giver en sikker og effektiv terapi-oplevelse. Her er nogle tips til rengøring af dit tæppe:

 • Træk stikket ud: Træk altid stikket ud af stikkontakten, før du rengør tæppet for din sikkerheds skyld.
 • Fjern eventuelt snavs: Børst forsigtigt alt snavs eller støv af tæppet.
 • Tør overfladen af: Brug en ren, fugtig klud til at tørre tæppets overflade af, så du fjerner snavs og sved. Undgå at bruge skrappe kemikalier eller slibemidler, da de kan beskadige tæppet.
 • Tør grundigt: Efter rengøring skal du sørge for at tørre tæppet grundigt, inden du bruger det igen.
 • Rengør betrækket: Hvis dit tæppe leveres med et aftageligt betræk, skal du fjerne det og vaske det i henhold til producentens anvisninger.
 • Tjek manualen: Tjek altid producentens vejledning for specifikke rengøringsanbefalinger, da tæpperne kan være i forskellige materialer og derfor have forskellige måder, de skal rengøres på.

Hvis du rengør dit infrarøde tæppe regelmæssigt, hjælper du ikke kun med at bevare dets udseende, men også dets effektivitet, og det vil bidrage til at forlænge dets levetid.

Hvor mange zoner skal et Saunatæppe have?

Antallet af zoner i et saunatæppe afhænger af modellen og formålet. Mange saunatæpper har 2 til 3 varmezoner, som ofte kan styres uafhængigt for at tilpasse varmebehandlingen til forskellige kropsområder, som hoved, midte og fødder. Dette giver brugeren mulighed for at tilpasse oplevelsen baseret på personlige præferencer og specifikke behov for smertelindring eller afslapning.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme