Støvsuger Test: Find de bedste støvsugere her – Testvinder guide

8

Vi har gennemgået de mange test, der findes af støvsugere på nettet. I denne artikel gennemgår vi de støvsugere, der har vundet flest test og har fået de bedste anmeldelser. Så kan du nemt finde ud af hvilken af de bedste støvsugere på markedet, der passer til netop dit behov, samt hvor du kan købe hver enkelt støvsuger billigst netop nu.

Artiklen indeholder en gennemgang af forskellige støvsugere, der har fået gode anmeldelser hos en række forskellige skandinaviske testsider som f.eks. det danske Tænk, svenske Råd & Rön og norske Klikk.no.

Endvidere har vi medtaget støvsugertests, der har været bragt i programmer på dansk og svensk tv. Hvilke test vi helt præcist har gennemgået, kan du læse mere om sidst i artiklen.

Hvilke parametre du bør være særligt opmærksom på, når du skal vælge ny støvsuger, ser vi også nærmere på senere i artiklen. Her giver vi dig nemlig vores helt egen indkøbsguide til støvsugere.

Denne støvsuger test indeholder følgende:

🔸 Overblik over testvindende støvsugere
🔸
 Gode råd til overvejelser, så du kan vælge den rette støvsuger
🔸 Gennemgang af de tests vi anvendt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Philips FC8721/09

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk.dk
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön

Philips FC8721/09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.277,00 Kr. 0,00 Kr. 1.277,00 Kr. Læs mere
1.277,00 Kr. 0,00 Kr. 1.277,00 Kr. Læs mere
1.277,00 Kr. 0,00 Kr. 1.277,00 Kr. Læs mere
1.277,00 Kr. 0,00 Kr. 1.277,00 Kr. Læs mere
1.502,00 Kr. 0,00 Kr. 1.502,00 Kr. Læs mere
1.584,00 Kr. 0,00 Kr. 1.584,00 Kr. Læs mere
1.599,95 Kr. 0,00 Kr. 1.599,95 Kr. Læs mere
1.995,00 Kr. 0,00 Kr. 1.995,00 Kr. Læs mere

 

Philips Performer Expert-serie har overrasket positivt hos både danske Tænk og svenske Råd & Rön, hvor den kåres som henholdsvis testvinder og topscorer. I disse test roses støvsugeren for sin ekstra store pose og den meget enkle betjening på oversiden af støvsugeren.

Her er tale om en støvsuger til lidt under 1.200 kroner med en pose på hele 3,5 liter. Det betyder, at der går længe mellem poseskiftene og deraf følger et lavere forbrug af støvsugerposer. Hvad der er endnu mere overraskende, er, at selv om støvsugeren bruger større poser end gennemsnittet, skal posen være stor set fyldt, før du kan mærke, at sugeevnen bliver forringet.

Betjeningen af støvsugeren er meget enkelt. Der består af to knapper og en skydeknap på oversiden af maskinen: En knap til at tænde og slukke med og en anden knap til at rulle ledningen op med. Midt på støvsugeren finder du en skydeknap, der kan bruges til at regulere sugestyrken med.

Med hensyn til rengøringsevne på hårdt gulv og gulvtæpper, rækker støvsugeren til rengøringsklasse B – næstbedst for hårdt gulv – og rengøringsklasse C for gulvtæpper, hvilket placerer den i samme rengøringsklasse for gulvtæpper som gennemsnittet af støvsugere. Dog nævner Tænk, at støvsugeren har problemer med at fjerne hår fra gulvtæpper. Så det er nok ikke dit førstevalg, hvis du har husdyr i hjemmet.

Når det kommer til støjniveauet, larmer denne støvsuger lige omkring dobbelt så meget som Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO. Philips opgiver selv et lydniveau på 78 dB(A), men Tænk har målt det til 74 dB(A). Det svarer til lydniveauet fra en forbikørende lastbil på 10 meters afstand, hvilket er en kende over det gennemsnitlige lydniveau for støvsugere generelt, der ligger på omkring 70 dB(A).

Når det kommer til støvemission klarer modellen sig til en klasse A-bedømmelse og da støvsugeren samtidig er udstyret med et HEPA-13 filter, giver den ikke allergikere og astmatikere mange gener. Så her kan du som allergiker eller astmatiker få en prisbillig støvsuger i forhold til, hvad støvsugere med HEPA-13 og -14 filtre ellers normalt koster.

Støvsugeren udmærker sig også ved at have hele 11 meter ledning. Det gør det muligt at støvsuge selv større stuer, uden at skulle flytte stikkontakt. Udover et universalt 3-i-1 mundstykke til både hårdt gulv og tæpper, medfølger der et møbel- og et fugemundstykke til revner, hjørner og kanter.

Du kan se en video om støvsugeren her:


Miele støvsuger – Complete C3 Silence Ecoline

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk.dk

miele-stoevsuger-complete-c3-silence-ecoline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere
2.995,00 Kr. 0,00 Kr. 2.995,00 Kr. Læs mere

 

Ligesom Electrolux og danske Nilfisk er Miele kendt for støvsugere i høj kvalitet. Det gælder også deres Complete C3 Silence Ecoline, der ifølge den gennemgåede test udmærker sig ved at være god til dyrehår på gulvtæpper og generelt god til hårde gulve, ligesom maskinen har meget manøvredygtige hjul, der kan drejes om på tværs, så støvsugeren er i stand til at køre sidelæns.

Støvsugeren har vundet Bedst i test-betegnelsen hos det danske forbrugermagasin Tænk.

Denne Miele-maskine har også en forholdsvis stor pose på 3,2 liter. Så lige som Philips FC8721/09 kan denne støvsuger bruges længe, før der er brug for at skifte pose.

Når det kommer til energiforbrug ligger Miele Complete C3 Silence Ecoline i energiklasse A med en motoreffekt på 800 watt. Det gør den også, når det kommer til rengøringsevne på hårdt gulv, mens den er helt nede i klasse C for gulvtæpper. Det betyder, at denne støvsuger klarer sig gennemsnitlig med hensyn til støvsugning af tæpper.

Støvemissionen – mængden af støv i udblæsningsluften – ligger i klasse A og i stedet for et HEPA-filter er denne støvsuger ligesom Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO udstyret med et Allergy Plus-filter, der nogenlunde svarer til et HEPA-12 filter. Så støvsugeren burde kunne bruges af de fleste allergikere og astmatikere uden at de bør få problemer med luftvejene.

Lydniveauet er målt af Ret og Rön til at ligge på 73 dB(A) og af Tænk til at være 74 dB(A), hvilket placerer støvsugeren fra Miele lige lidt over det gennemsnitlige lydniveau for støvsugere.

Standardmundstykket har to knapper, så du kan skifte mellem børster eller ikke-børster, alt efter om du støvsuger gulvtæpper eller hårde gulve. Til støvsugeren medfølger endvidere tre mundstykker – et møbelmundstykke, et fugemundstykke og en afstøvningsbørste – der er placeret i et integreret rum i støvsugeren, så du altid har dem lige ved hånden, når de skal bruges.

Støvsugeren vurderes generelt til at være god til den almindelige husholdning med et eller et par husdyr med pels og roses for sit robuste men også meget simple design. Størrelsesmæssigt fylder støvsugeren en del på grund af opbevaringsrummet til de ekstra mundstykker og børster.

Du kan se en video om støvsugeren her:


Siemens VSQ4G332

✅ “Godt Køb” hos Tænk.dk 
✅ Testvinder hos DR.dk

Siemens VSQ4G332

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.349,00 Kr. 0,00 Kr. 1.349,00 Kr. Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere

 

Denne støvsuger fra Siemens har bl.a. vundet forbrugertesten hos DR og er blevet udnævnt til ”Godt køb” hos danske Tænk. Ifølge de forskellige test vi har gennemgået og brugeranmeldelserne på nettet, udmærker den sig især for et lavt støjniveau.

Grunden til at denne model opnår ”Godt køb”-stemplet hos Tænk, skyldes den billige pris kombineret med både et HEPA-13 filter og et meget lavt støjniveau. Derudover fremhæver Tænk, at denne model har hjul, der kan rotere hele vejen rundt. Det gør den ekstra nemt at komme rundt med. En vægt på under 5 kilo er også med til at gøre modellen meget manøvredygtig end gennemsnittet og let at trække med rundt efter sig.

Endvidere kan nævnes automatisk ledningsoprulning og tydelig indikator for, hvor fyldt støvsugerposen er.

Når det kommer til energiklasse lander denne model med sine 650 watt i ren klasse A. Det samme gælder rengøringsevnen på hårdt gulv, men rengøringsevnen for tæpper ligger helt nede i klasse C – hvilket er på samme niveau som den Miele Complete C3 Celebration EcoLine Plus, vi netop har omtalt ovenover.

Når vi kommer til støvemission placerer denne støvsuger sig også i klasse A og i modsætning til Miele Complete C3, anvender denne model et rigtigt HEPA-13 filter, der filtrerer helt op til 99,95 % af alle allergener og mikropartikler væk fra udblæsningsluften.

Lydniveauet er med 69 dB(A) mindre støjende end gennemsnittet af støvsugere, uden at bringe denne støvsuger ned i klassen af ekstremt lydsvage støvsugere. Her har Bosch den mest lydsvage støvsuger på markedet med en model, der ikke larmer med mere end 59 dB(A) – altså mindre end almindelig samtale. Dernæst følger stort set alle Electrolux-modeller.

Støvsugeren kommer med et klassisk mundstykke med omskifter mellem børster eller ej, samt et fuge- og et møbelmundstykke. Arbejdsradius er 10 meter, hvilket gør det muligt at støvsuge de fleste rum i boligen, uden at behøve at skifte stikkontakt.


Electrolux ZUOORIGWR+

✅ Testvinder hos Tænk.dk
✅ Testvinder hos SVT.se

Electrolux ZUOORIGWR+

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux ZUOORIGWR+ er efterfølgeren til den meget anmelderroste Electrolux ZUOORIGINR UltraOne – der blandt andet blev kåret til ”Bedst i test” af danske Tænk tilbage i 2015. Denne model har endnu ikke været på Tænks testbænk, men har fået meget positive brugeranmeldelser på både danske WhiteAway og tyske Amazon.de. Den har endvidere fået en Red Dot Award for sit innovative design.

 Motoren er på 850 Watt og i forhold til de første modeller af UltraOne, der havde en motoreffekt på 2.000 Watt, er der tale om mere end en halvering af motoreffekten, uden at det er gået ud over rengøringsevnen på hårdt gulv. Her ligger maskinen fortsat i klasse A. Men når det kommer til rengøring på tæpper, må ZUOORIGWR+ tage til takke med en B-klassificering.

Støvemissionen ligger også i klasse A og da denne støvsuger er udstyret med et HEPA-13 filter. Det vil sige, at de fleste allergikere og astmatikere kan støvsuge med den, uden at de får problemer. Når vi er ved støvet, så er posestørrelsen på denne maskine på det nærmeste gigantisk: Hele 5 liter rummer den, når den er fuld og lige som andre Electrolux-støvsugere, taber maskinen ikke nævneværdig sugeevne, selv om posen er ved at være fuld.

Støjniveauet på Electrolux ZUOORIGWR+ er målt til 66 dB(A), hvilket svarer til en smule mere end en almindelig, rolig samtale. Det gør støvsugeren mere lydsvag end gennemsnittet.

Til støvsugeren medfølger et traditionelt støvsugermundstykke med børster, samt et kombineret 3-i-1 mundstykke, der kan fungere som både møbel-, børste- og fugemundstykke og kan opbevares i støvsugeren, så du altid har det med dig.

Rækkevidden på ledningen er hele 12 meter, hvilket gør det muligt at støvsuge selv store lokaler, uden at skulle lede efter mere end en enkelt stikkontakt.

Du kan se en video om støvsugeren her:


Nilfisk Elite Energy Classic

✅ Topscorer hos Klikk.no

Nilfisk Elite Energy Classic

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere

 

Danske Nilfisk hører til en af verdens ældste støvsugerfabrikanter og er kendt for i gamle dage at producere støvsugere, der gik i arv fra generation til generation.

Støvsugeren har klaret sig til en andenplads hos Klikk.no, mens den kun klarer sig langt dårligere hos danske Tænk og svenske Råd og Rön. Den udmærker sig bl.a. ved sin elektroniske styring af sugestyrken på håndtaget og at den er så let at manøvrere på trods af sin forholdsvis høje vægt på 7,2 kilo.

Støvsugeren har mange gode egenskaber som f.eks. lavt energiforbrug på 700 watt, hvilket rækker til en energiklassificering i A-klassen og et forholdsvist lavt lydniveau på 68 dB(A) og et HEPA-14 støvfilter, der er det mest allergivenlige, der findes. Bemærk: Der findes en lidt ældre Nilfisk-model med nøjagtigt samme navn i en noget mere energisulten og støjende version. Den ældre model har efterhånden nogle år på bagen og kan kendes på sin klassiske blå Nilfisk-farve, hvor de nye, væsentlig mere energivenlige modeller her en frisk rød farve i stedet.

Rengøringsevnen på denne model ligger i klasse B, både når det kommer til hårde gulve og tæpper. Klasse B på hårde gulve ses normalt kun ses hos støvsugere i det billige segment. Til gengæld ligger rengøringsevnen på tæpper så over gennemsnittet.

Maskinen kommer med en rundbørste, møbelmundstykke og et fugemundstykke, der alle kan opbevares i et rum i støvsugerens låg. Arbejdsradius er 11,2 meter, hvilket gør det nemt at støvsuge de fleste rum, uden at skulle skifte mellem flere stikkontakter.

Du kan se en video om støvsugeren her:


Dyson Cinetic Big Ball

 Anbefalet af The Independent 
 Anbefalet af TechRadar
 Anbefalet af Tech-Test

 

dyson-cinetic-big-ball

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.743,00 Kr. 0,00 Kr. 2.743,00 Kr. Læs mere
4.490,00 Kr. 0,00 Kr. 4.490,00 Kr. Læs mere

 

Denne støvsuger fra Dyson løb med titlen ”Bedste køb” under avisen The Independents gennemgang af støvsugere, hvor den blev beskrevet som ”fremragende” og ”en drøm at bruge”. På grund af dens sugeevne, fleksibilitet og evne til at opfange mikroskopiske støvpartikler, så er støvsugeren især velegnet til husholdninger med dyr og allergikere. Det er Dysons patenterede cyklon-teknologi, som skulle give en højere centrifugalkraft end normalt, og derved opsamle flere mikroskopiske støvpartikler end andre støvsugere. Ifølge det danske online magasin Tech-Test, så lever Dyson i høj grad op til deres løfte om dette.

Støvsugeren bruger ikke støvsugerposer, men samler i stedet støvet i en aftagelig beholder, som du blot tømmer i skraldespanden, når den er fuld. Beholderen er udstyret med en lille knap og med et tryk på denne, så åbner bunden af beholderen sig, så du ikke kommer i berøring med det støv og snavs, som støvsugeren har suget op. Beholderen har en kapacitet på 1.6 liter og overflødiggør helt støvsugerposer og filtre og eliminerer derfor også udgifter til disse.

Støvsugeren tilpasser sig automatisk gulvtæpper, løse tæpper og hårde gulve og motoren har en kraft på 1200W, hvilket giver en god sugestyrke. Den har rengøringsevne A på hårdt gulv og rengøringsevne D på gulvtæpper. Lydniveauet er målt til 86 dB, hvilket placerer støvsugeren i den høje ende hvad angår støj.

Støvsugeren leveres med en hel del forskellige mundstykker, så der er noget til et hvert formål. Støvsugerrøret kan trækkes ud til 1.250mm, hvilket betyder, at man ikke skal gå og bukke sig hele tiden og selve støvsugeren har en arbejdsradius på 10.75 meter.

Tech-Test kalder støvsugeren for et teknisk vidunder på grund af dens mange specifikationer og især dens evne til selv at rejse sig op, hvis den vælter. I det hele taget er brugervenligheden hos støvsugeren høj, da den nemt kører rundt om både forhindringer og hjørner, mens stangens håndtag, der kan drejes i tre retninger, giver 360° fuld fleksibilitet og god kontrol under rengøringen.

Et andet online magasin, Tech Radar, er også meget begejstrede for denne støvsuger. Efter deres gennemgang af maskinen giver de den 4,5 stjerner ud af fem mulige og kalder den for en af de bedste støvsugere på markedet. De eneste negative punkter der afholdte dem fra at give fem stjerner var, at de fandt støvsugeren lidt tung og svær at opbevare og så trak det også ned, at den ikke var lednings-løs.

Nedenfor kan du se en lille demonstrationsvideo af støvsugeren.


Bosch BSGL5333/02 Zoo’o ProAnimal

  Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk.dk

Bosch BSGL5333_02 Zoo'o ProAnimal

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
2.090,00 Kr. 0,00 Kr. 2.090,00 Kr. Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere

 

Denne støvsuger fra Bosch udmærker sig i Tænks test på at have en særdeles god støvsugerevne på alle typer overflader, både tæpper og hårde gulve, og igen på kvalitet og robusthed.  Derudover, så er støvsugeren særligt velegnet til hjem med kæledyr og allergikere, da den er særligt udviklet til

Via sit AirTurbo system og sin kraftfulde ProAnimal turbo børste, er ekstra effektiv til at fjerne dyrehår. ProAnimal mundstykket har særlige sorte børster som sørger for støvopsamling og røde børster der opsamler hår. Med til støvsugeren medfølger også et ProAnimal møbelmundstykke, som er ekstra stort og med 4 aftagelige puder og drejehoved, og specielt tilpasset til at fjerne dyrehår fra møbler.

Støvsugeren er udstyret med et HEPA-filter, som stopper mere end 99% af alle støvpartikler. Det betyder, at den luft som blæses ud af støvsugeren er ren og fri for skadelige partikler. HEPA-filtret kan nemt vaskes når det er fyldt. Støvsugeren er derfor mærket med støvemission A og er nogen i husstanden særligt følsomme over for støv, så bør du gå efter en støvsuger med støvemission A. Støvsugeren har også et Bionic filter, som giver en naturlig lugt reduktion.

Betjeningen af støvsugeren er også i top. Teleskoprøret på støvsugeren kan eksempelvis justeres til din højde, så du nemt kan støvsuge i oprejst stilling. Modellen har en ekstra lang ledning og du har derfor en arbejdsradius på intet mindre end 15 meter. En gennemsigtig beskyttelsesbande sørger ligeledes for, at dine vægge og møbler ikke får sorte ridser, hvis du skulle ramme dem med støvsugeren.

Støvsugerposen har en ekstra stor kapacitet på 4,5 liter, hvilket betyder, at den kun sjældent skal skiftes. Når tiden er inde til at skifte posen, så har støvsugeren en lille indikator, som nemt gør dig opmærksom på dette.


Electrolux SP1Classic

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk.dk

Electrolux SP1Classic

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
889,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
1.032,00 Kr. 0,00 Kr. 1.032,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra Electrolux er blevet kåret som ”Bedst i test” hos Forbrugerrådet Tænk, hvor den især udmærker sig på sin evne til at støvsuge tæpper og hårde gulve, ligesom også brugervenligheden og betjeningen får topkarakterer.

Støvsugeren er designet med fokus på maskinens støjniveau, uden at gå på kompromis med ydeevnen. I Tænks gennemgang af støvsugeren blev lydniveauet målt til at være på 72 dB og til sammenligning, så ligger en normal samtale mellem to personer på 60 dB. Det lave lydniveau leveres via en kombination af en støjoptimerende motor, selve kabinettets konstruktion og et specialdesignet mundstykke. Der medfølger også et ekstra 3-i-1 mundstykke der kan indstilles til fuge, børste og møbelmundstykke.

Selvom støvsugeren er designet med fokus på at minimere modellens støjniveau, så er man bestemt ikke gået på kompromis med støvsugerens ydeevne. Støvsugeren er udstyret med et specielt HEPA-filter, som stopper mere end 99% af alle støvpartikler. HEPA-filtret kan nemt vaskes når det er fyldt. Det betyder, at den luft som blæses ud af støvsugeren er ren og fri for skadelige partikler. Støvsugeren er derfor også mærket med støvemission A. Er nogen i husstanden særligt følsomme over for støv, så bør du gå efter en støvsuger med støvemission A.

Teleskoprøret på støvsugeren kan justeres til din højde, så du nemt kan støvsuge i oprejst stilling. I det hele taget er der ikke sparet på detaljer som skal gøre rengøringen nemmere og støvsugeren har således en ekstra lang ledning på 12 meter. Derved kan du komme længere omkring og skal skifte stikkontakt færre gange. Modellen har også en 360° Motion Technology, hvilket betyder, at hjulene kan dreje 360° og derfor er særdeles nem at manøvrere.

Selvom støvsugeren hurtigt bevæger sig om hjørner, så skal du ikke være nervøs for skrammer på møblerne. En Ergoshock™-stødbande på selve støvsugeren skaber nemlig en stødpude mellem selve maskinen og møblerne, så de ikke bliver beskadiget ved et eventuelt sammenstød.

Støvsugeren har et bærehåndtag, så den er nem at flytte rundt. Derudover har den både en vertikal og horisontal parkeringsfunktion, hvilket betyder, at røret og slangen kan parkeres på støvsugeren, uanset om den ligger ned eller står op. Derved kan du nemt opbevare støvsugeren både liggende og stående.

Støvsugeren befinder sig energiklasse A, hvilket er den bedste klasse en støvsuger kan opnå, og det årlige energiforbrug er anslået til at være 26,4 kWh. Støvsugerposen har en kapacitet på 3,5 liter og en ekstra hygiejnisk lukning, som yderligere sikrer en spredning af støvpartikler. Selvom støvsugeren befinder sig i den lavere prisende, så får du med denne model en testvindende støvsuger i absolut topklasse og kvalitet.


Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch BGS5335 Zoo'o ProAnimal

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.189,00 Kr. 0,00 Kr. 2.189,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.735,00 Kr. 0,00 Kr. 2.735,00 Kr. Læs mere
2.735,00 Kr. 0,00 Kr. 2.735,00 Kr. Læs mere
2.985,00 Kr. 0,00 Kr. 2.985,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
4.099,00 Kr. 0,00 Kr. 4.099,00 Kr. Læs mere

 

Støvsugeren Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er blevet testet af flere kilder. Det tæller både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Der hersker bred enighed blandt eksperterne om, at Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er en rigtig god støvsuger, og derfor får modellen en flot topplacering i begge tests.

Som navnet antyder, er modellen særdeles velegnet til hjem med kæledyr med pels samt til hjem, der har allergikere.

God til dyrehår

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er skabt til at glide let henover hver en overflade og underlag i hjemmet. Modellen har sin store force på hårde gulve med støvoptagelsesklassen A, mens klassen hedder C for tæpper.

Dog har modellen det specialfremstillede mundstykke ProAnimal Turbobørste til dyrehår, som let kan sætte sig fast overalt i tæpper, sofaer, puder og sprækker. Denne børste er meget kraftig, og kombineret med den unikke udformning bliver langt de fleste dyrehår fjernet. Det gavner især miljøet for allergikere, men alle har glæde af et rent miljø.

Passer på gulvene

Udover dyrehår har Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal også en specialforce inden for fliser og parketgulve med sprækker, huller eller revner med en specialbørste til hårdt gulv. Børsten er effektiv men samtidig skånsom, og der bliver taget hensyn til de glatte gulves overflade, så de ikke beskadiges.

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er også en brugervenlig støvsuger, som er let i brug. Modellen er udstyret med en teleskopstang med udskiftelige mundstykker for enden, og den kan indstilles efter brugerens højde. Man regulerer sugestyrken via en drejeknap.

Støvsugeren har endvidere gummihjul under kroppen, som sørger for en let bevægelse henover gulvet, mens man støvsuger.

Model med HEPA-filter

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er udstyret med det unikke HEPA-filter, som sikrer især allergikere et bedre miljø. Filteret bortfiltrerer alle de partikler, som suges ind, og dermed bliver luften helt renset. Det sker sammen med modellens høje støvemission, som ligger i klasse A samt AirTurbo Systemet, som giver en høj luftgennemstrømning.Bosch BGS5335 stoevbeholder

Rengøringen foregår også let på Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal, idet modellen er poseløs og dermed opsamler støv og skidt i en specialdesignet beholder, som let kan tages af og tømmes efter behov. Beholderen kan rumme 3 liter, og så sparer man også indkøb af nye poser.

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal har en ledning på 11 meter og en vægt på 6,7 kilo.

Udvalgte fordele ved Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:
🔵 ProAnimal Turbobørste til dyrehår
🔵 Specialbørste til hårde gulve
🔵 Højdejusterbar teleskopstang
🔵 Med HEPA-filter
🔵 Poseløs støvsuger

Du kan her se en lille video der demonstrer støvsugeren. Videoen er produceret af Bosch:


Philips FC9331/09

Anbefalet hos expertreviews.co.uk
4,5 stjerner ud af 5 hos amazon.de

Philips FC9331_09 stovsuger

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
739,00 Kr. 0,00 Kr. 739,00 Kr. Læs mere
739,00 Kr. 0,00 Kr. 739,00 Kr. Læs mere
739,00 Kr. 0,00 Kr. 739,00 Kr. Læs mere
739,00 Kr. 0,00 Kr. 739,00 Kr. Læs mere
768,00 Kr. 0,00 Kr. 768,00 Kr. Læs mere
999,95 Kr. 0,00 Kr. 999,95 Kr. Læs mere
2.735,00 Kr. 0,00 Kr. 2.735,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Philips FC9331/09 har været afprøvet af både eksperter fra sitet expertreviews.co.uk samt forbrugerne på amazon.de. Og det viser sig, at både eksperter og hverdagsforbrugerne er enige i, at Philips FC9331/09 er en rigtig god støvsuger, som både er god på hårde gulve og tæpper.

PowerCyclone-teknologi

Philips FC9331/09 er udstyret med den nyeste opsugnings-teknologi, som sikrer et støvfrit hjem. Der er tale om PowerCyclone 5-teknologien, som adskiller støvet fra luften, lige så snart støvet er suget op. Det foregår ved, at luften hurtigt suges ind via luftindtagets design, og herefter gør den buede luftpassage, at luften hurtigt føres til det cykloniske kammer, hvor adskillelsesprocessen mellem luft og støv finder sted.Philips FC9331_09 stovsuger test

Da Philips FC9331/09 er en poseløs støvsuger med en støvbeholder i stedet for udskiftelige poser, ledes støvet herefter ned i beholderen via effektive udluftningslameller. Modellen har endvidere et integreret allergifilter, som sikrer, at alle allergener fra støv og skidt ikke kommer tilbage ud i hjemmet.

God til gennemsnitshjemmet

Denne model vil være et godt valg for den gængse forbruger. I de fleste hjem vil der nemlig både findes hårde gulve som parket- eller klinkegulve samt områder, der er dækket med gulvtæpper, og derfor er der brug for en støvsuger, der kan klare alle underlag.

Philips FC9331/09 får karakteren A, når det kommer til rengøring på hårde gulve – det er topkarakter, og når det gælder tæpper får modellen også en fin score på C. Det kan lyde som om, at modellen så ikke er velegnet til tæpper, men læg i den forbindelse mærke til, at det er sværere for alle støvsugere at suge støv og skidt op fra et tæppe end et hårdt gulv, hvor støvet er mere tilgængeligt.

Karakteren for støvemission er også i den absolut bedste ende med karakteren A.

Flere mundstykker medfølger

Philips FC9331/09 er en effektiv støvsuger, og en af grundene til dette er de specialudformede mundstykker, som hver især passer til et bestemt underlag. Der medfølger derfor et parketmundstykke samt et møbelmundstykke og fugemundstykke.

Brug med fordel modellens fugemundstykke til revner og sprækker samt reoler og sværttilgængelige steder. Hvor mange moderne støvsugere ligner noget fra en science fiction-film, så ligner Philips FC9331/09 den gode gammeldags type støvsuger med tyk krop og rør og ledning.

Modellen har et teleskoprør, som kan justeres efter højden på forbrugeren, hvilket er med til at forhindre ryg-gener. Et andet godt aspekt ved denne model angående komforten er længden på ledningen, som er på ni meter – dermed er man sikret en god arbejdsradius, så man ikke skal skifte stik hele tiden.

Philips FC9331/09 vejer 6,1 kilo.

Udvalgte fordele ved Philips FC9331/09:
🔵 Med PowerCyclone 5-teknologi
🔵 Poseløs model
🔵 Med allergifilter
🔵 Karakter A på hårde gulve og støvemission
🔵 Mundstykker medfølger til både gulve og møbler samt et fugemundstykke

Her kan du se en lille introduktionsvideo til støvsugeren: Videoen er produceret af Philips:


Dyson DC33c Pro

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Dyson DC33c Pro stovsugeren

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Dyson DC33c Pro er både blevet testet af danske og svenske eksperter fra henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Eksperterne når til den samme konklusion angående Dyson DC33c Pro, og eftersom vurderingen af modellen er positiv, får Dyson DC33c Pro to flotte topplaceringer i begge tests.

Denne støvsuger fra Dyson er god til både hårde underlag og tæpper, men knap så velegnet til husstande med kæledyr med pels.

Dyson Ball-teknologi

Dyson DC33c Pro er udstyret med den unikke Dyson Ball-teknologi, som både sørger for øget fleksibilitet, stabilitet og et lavt tyngdepunkt. Det betyder, at modellen dermed let kan dreje rundt alle steder og ubesværet følge med, hvor end forbrugeren bevæger sig med den smarte kugle-teknologi.

For en effektiv opsugning af støv og skidt er Dyson DC33c Pro udstyret med Radial Root Cyclone-teknologien, der via sine forbedrede indre luftkanaler gør, at mere støv kan optages.

Flere partikler opfanges af de indre cykloner med en bedre gennemstrømningseffektivitet, som også reducerer turbulens og bevarer lufttrykket.

God til både gulve og tæpper

Denne model har en stærk motor på 750 watt, som sikrer en høj sugeevne, og kombineret med modellens medfølgende mundstykker bliver rengøringen optimal. Her er nemlig både tale om medfølgende mundstykker til gulv, tæppe og møbler.

Dyson DC33c Pro har derfor en rigtig god sugeevne på alle underlag, og underlaget bliver rent, ligegyldigt om modellen støvsuger hårde gulve eller tæpper. Eftersom der medfølger et særskilt møbelmundstykke, kan man også bruge denne model oppe i møblerne.

For at sikre en høj grad af komfort hos brugeren er modellen udstyret med teleskoprør, som gør manøvreringen lettere.

Støvsug uden poser

Med Dyson DC33c Pro behøver man ikke bekymre sig om fyldte støvsugerposer, som forringer støvsugerens kvalitet, efterhånden som de fyldes. Dette er nemlig en poseløs model, der i stedet er udstyret med en støvbeholder med en kapacitet på to liter til støvet. Med et eDyson DC33c Pro stoevbeholdernkelt tryk på en knap kan beholderen let tømmes. Beholderen er gennemsigtig, og derfor kan man selv følge med i, hvornår beholderen er fuld.

Denne model er desuden at finde i energiklasse A, som sikrer et lavt energiforbrug, og der er også taget hensyn til miljøet indenfor i huset med gode filtre, som sikrer husstandens beboere mod allergi.

Dyson DC33c Pro vejer 7,5 kilo.

Udvalgte fordele ved Dyson DC33c Pro:
🔵 Dyson Ball-teknologi sørger for stabilitet og fleksibilitet
🔵 Radial Root Cyclone-teknologi sørger for optimal sugeevne
🔵 Flere specialmundstykker medfølger, blandt andet til møbler
🔵 Velegnet til alle underlag
🔵 Poseløs støvsuger

Du kan se mere om Dysons teknologi i denne video:


Dyson DC37C Parquet

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Dyson DC37C Parquet

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.689,00 Kr. 0,00 Kr. 2.689,00 Kr. Læs mere
5.054,00 Kr. 0,00 Kr. 5.054,00 Kr. Læs mere

 

Dyson DC37C Parquet er endnu en støvsuger fra mærket Dyson med innovation teknologi. Modellen lever op til Dysons gode ry, og efter at være blevet testet af eksperterne fra det danske forbrugerråd Tænk, konkluderes det, at Dyson DC37C Parquet er en rigtig god støvsuger.

Modellen får derfor en flot topplacering i testen. Støvsugeren er særligt velegnet til den forbruger, der går op i miljø og allergi, og som har mange hårde gulve i hjemmet.

Stærk, lille robot

Dyson DC37C Parquet ligner lidt en lille fremtidsrobot, og det er den sådan set også. Udseendet er selvfølgelig en smagssag, men modellens kraft kan ikke fornægtes med en stærk motor på 840 watt, som sikrer en rigtig høj sugestyrke. For at kunne fungere optimalt på alle underlag medfølger der flere mundstykker med Dyson DC37C Parquet – her er tale om både parketmundstykke, møbelmundstykke og et fugemundstykke.

Parketmundstykket er en af modellens store styrker og gør modellen meget effektiv på hårde gulve, hvor stort set alt støv og snavs opfanges. Mundstykket er leddelt, hvilket sørger for en større fleksibilitet, som sikrer et bedre optag af støv og snavs. Modellen er også udmærket på gulvtæpper, men de hårde gulve er Dyson DC37C Parquets spidskompetence.

Poseløs støvsuger

Dyson DC37C Parquet er en poseløs støvsuger. Det betyder, at støvet og snavset i stedet opsamles i en aftagelig beholder, der kan rumme to liter. En poseløs støvsuger er smart af flere grunde: for det første sikrer beholderen en større effektivitet, når man støvsuger, idet en fyldt pose med tiden vil slække på sugeevnerne, og for det andet behøver man ikke investere i nye poser regelmæssigt.Dyson DC37C Parquet ball teknologi

Dyson DC37C Parquet er også en brugervenlig støvsuger med fokus på forbrugerens komfort – der medfølger nemlig et teleskoprør, som gør, at man kan justere længden, og derved slipper man for rygproblemer.

Støvsugeren er herudover udstyret med et HEPA-filter, som er vaskbart. Det sikrer et bedre indeklima også, idet HEPA-filteret er i klassen H13, som er en af de bedste klasser. Filteret filtrerer de opsugede partikler og sikrer herefter, at luften, der sendes ud, er renere end den, der tages ind. Alle eventuelle allergener opfanges af filteret.

God for miljøet

En poseløs støvsuger er allerede et skridt mod en miljøvenlig støvsugning, men Dyson DC37C Parquet er grøn på flere områder og vil dermed være et godt valg for den miljøbevidste forbruger.

Modellen er nemlig at finde i energiklasse A, hvor der er skruet så meget ned for energiniveauet som muligt.

Energiklasse A er også den bedste energiklasse inden for støvsugere. Det betyder, at der både spares på miljøet og elregningen. Modellen kører derfor på almindelig strøm fra stikkontakten og er dermed ikke ledningsløs, men ledningen er så lang, at arbejdsradiussen er på ti meter.

Dyson DC37C Parquet vejer 7,5 kilo.

Udvalgte fordele ved Dyson DC37C Parquet:
🔵 Spidskompetence på hårde gulve
🔵 Mange medfølgende specialmundstykker
🔵 Poseløs støvsuger
🔵 Teleskoprør for bedre komfort
🔵 I energiklasse A og med HEPA H13-filter


Dyson V8 Absolute

✅ 5 stjerner ud af 5 amerikanske T3.com
✅ 5 stjerner ud af 5 hos amerikanske Trustedreviews.com
✅ 5 stjerner ud af 5 hos britiske Theguardian.com
✅ 5 stjerner ud af 5 hos britiske Expertreviews.co.uk
✅ 5 stjerner ud af 6 hos norske Klikk.no
✅ Norske Tek.no kårer Dyson V8 Absolute til topscorer
✅ Britiske Which.co.uk benævner Dyson V8 Absolute ”bedste køb”
✅ Kåret som ”støvsugernes Rolls Royce” hos britiske Gizmodo
✅ 4,7 stjerner ud af 5 hos amerikanske Johnlewis.com
✅ 96 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping
✅ 5 stjerner ud af 5 hos britiske Mirror.co.uk
✅ 5 stjerner ud af 5 hos amerikanske Techgearlab.com

Dyson V8 Absolute

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.995,00 Kr. 0,00 Kr. 2.995,00 Kr. Læs mere
2.995,00 Kr. 0,00 Kr. 2.995,00 Kr. Læs mere
2.995,00 Kr. 0,00 Kr. 2.995,00 Kr. Læs mere
3.195,00 Kr. 0,00 Kr. 3.195,00 Kr. Læs mere
3.455,00 Kr. 0,00 Kr. 3.455,00 Kr. Læs mere
3.584,00 Kr. 0,00 Kr. 3.584,00 Kr. Læs mere
6.895,00 Kr. 0,00 Kr. 6.895,00 Kr. Læs mere

 

Dyson har lanceret en ny og mere kraftfuld serie af støvsugere kaldet V8-serien, og modellen Dyson V8 Absolute er en del af denne nye serie.

Denne støvsuger har været testet af en række eksperter fra ind- og udland, og der hersker bred enighed blandt eksperterne om, at Dyson V8 Absolute er en virkelig god støvsuger, og derfor får modellen absolutte topkarakterer.

”Evolution blandt støvsugere”

Dyson V8 Absolute er skabt til at gøre livet meget lettere for forbrugeren. Med en utrolig styrke som gør støvsugningen lettere, bliver Dyson V8 Absolute ligefrem kaldt for en ”evolution” blandt støvsugere af eksperterne – og det er ikke mindst, fordi denne model både er poseløs og ledningsløs. På den måde slipper forbrugerne både for problemer med støvsugerposer, som forringer effektiviteten, når de er fyldte samt bøvlet med ledninger – Dyson V8 Absolute kører nemlig på batteri i stedet.

Støvsugeren suger støv og skidt op ved, at man selv skal holde aftrækkeren nede, når der skal suges – denne metode forlænger batterilevetiden, idet støvsugeren så kun skal bruge kræfter, når der foretages opsugning.

Eksperterne bemærker også særligt, at batterilevetiden på Dyson V8 Absolute er markant forbedret i forhold til andre gode modeller, da Dyson V8 Absolute kan støvsuge i 40 minutter på én opladning (hvis man bruger den almindelige sugestyrke og ikke Max-sugestyrken).

Fokus på lethed

Under udformningen af Dyson V8 Absolute er det tydeligt, at der fra producentens side har været fokus på brugervenlighed. Modellen vejer nemlig kun 2,61 kilo, hvilket gør Dyson V8 Absolute til en meget let model. Dermed er det intet problem at håndtere modellen og for eksempel løfte den op og fjerne støv fra øvre overflader – også lofter.

Fleksibilitet er et af denne models karakteristika, for takket være leddene ved mundstykkerne kan støvsugeren komme rundt over det hele og også nå ind under sofaen, i hjørner og mod kanter og vægge.

Som nævnt er Dyson V8 Absolute endvidere en poseløs støvsuger, hvilket også fremmer brugervenligheden.

I stedet så opsamles støvet i en beholder, der kan rumme 0,54 liter støv, og med ny teknologi er det meget lettere at få tømt beholderen – det er noget eksperterne især noterer sig på den positive side, da andre poseløse modeller ofte har problemer her.

Kan konverteres til håndstøvsuger

For at sikre en så effektiv støvsugning som muligt kombineres stærk sugekraft med specialudformede mundstykker på Dyson V8 Absolute.Dyson V8 Absolute haandstovsuger

Denne model kommer nemlig med mange forskellige mundstykker, som hver især er specialfremstillet til et specifikt formål – det gælder Soft Roller til hårde gulve, Direct Drive til tæpper, Mini Motorised-mundstykke til trapper og møbler og Combination Tool-mundstykket til finstøv.

Som en ekstra smart anvendelsesmulighed er Dyson V8 Absolute en to-i-en-støvsuger, og det betyder, at den traditionelle støvsuger kan konverteres til en håndstøvsuger – det er en fordel, når der for eksempel skal gøres rent på et mindre område eller fjernes krummer efter morgenbordet.

På den miljømæssige side er denne støvsuger også at finde i toppen – modellen er nemlig udstyret med både HEPA-filter og et vaskbart forfilter, som også værner mod allergier.

Udvalgte fordele ved Dyson V8 Absolute:
🔵 Poseløs og ledningsløs
🔵 Fleksibel model med bevægelig led og lav vægt på kun 2,61 kilo
🔵 Flere mundstykker inklusiv Soft Roller-mundstykke til hårde gulve og Direct Drive-mundstykke til tæpper
🔵 Kan konverteres til håndstøvsuger
🔵 Med både HEPA-filter og vaskbart forfilter

Her kan du se en officiel video fra Dyson, hvor de præsenterer deres V8 model:


Dyson V6 AnimalPro

✅ Bedste køb hos britiske which.co.uk
✅ 4,6 stjerner ud af 5 hos johnlewis.com – baseret på 2323 anmeldelser
✅ 98 ud af 100 point hos goodhousekeeping.co.uk
✅ 4 stjerner ud af 5 hos digitaltrends.com
✅ 10 stjerner ud af 10 hos norske dinside.no
✅ Topscorer hos tyske testberichte.de
✅ 5 stjerner ud af 5 hos britiske expertreviews.co.uk

Dyson V6 Animal Pro

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.474,00 Kr. 0,00 Kr. 2.474,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.490,00 Kr. 0,00 Kr. 3.490,00 Kr. Læs mere
4.749,00 Kr. 0,00 Kr. 4.749,00 Kr. Læs mere

 

En lang række eksperter fra flere forskellige lande har testet modellen Dyson V6 AnimalPro, som er en model i Dysons V6-serie, som er lillebror-serien til Dyson V8-serien med meget store lighedspunkter.

Der er blandt eksperterne meget bred enighed om, at Dyson V6 AnimalPro er en virkelig god støvsuger, som både har en høj effektivitet, gode medfølgende mundstykker og let håndterbar.

Denne models karakteristika er, at den er fordelagtig til husstande med kæledyr med pels.

2 Tier Radial Cyclones

Dyson V6 AnimalPro er udstyret med et meget unikt suge-system, der gør, at modellen er meget mere effektiv, hvad angår optagning af støv og snavs. Systemet hedder 2 Tier Radial Cyclones og fungerer ved at være bygget op via en speciel teknologi, der sørger for at øge luftcirkulationen via 15 forskellige cykloner, der er placeret i to lag og arbejder parallelt med hinanden.

På Dyson V6 AnimalPro er der ikke brug for stikkontakt og ledning, for modellen er ydermere ledningsløs. I stedet drives motoren af Dysons effektive digitalt-kontrollerede V6-motor, og modellen kører derfor på batteri.

Dette batteri kan holde omkring tyve minutter på én opladning (hver opladning tager 3,5 timer) – denne batterilevetid er en af de essentielle forskelle på Dyson V6-serien og Dyson V8-serien, da modellerne i V8-serien har en markant forbedret batterilevetid.

Specialfremstillet til dyrehår

Dyson V6 AnimalPro har fået sit navn af en grund – modellen er nemlig ideel til husholdninger med kæledyr med pels. For at kunne fjerne flest mulige dyrehår – også fra sværttilgængelige steder – medfølger der også et særligt mundstykke, som er specialdesignet til at håndtere dyrehår.

Udover dette mundstykke kommer Dyson V6 AnimalPro også med et antal mundstykker mere, som hver især passer til specifikke formål. Her er tale om et fugemundstykke, som er designet til at fjerne støv og skidt i sprækker og hjørner samt et bredt motoriseret mundstykke, som skal anvendes til at kunne fjerne støv og skidt fra gulvtæpper og hårde gulve.

Udover den almindelige støvsugning kan denne model også konverteres og anvendes som håndstøvsuger, og derfor er Dyson V6 AnimalPro en såkaldt ”to-i-en”-støvsuger.

Let i brug

Selve rengøringen/sugningen på Dyson V6 AnimalPro fungerer ved, at man trykker ned på aftrækkeren, når der skal suges. Herefter suger den på normal-niveauet, men har man brug for ekstra sugestyrke, kan man vælge Max, som suger med al motorens kraft – og det svarer til en tredobling af den normale sugestyrke (herved forkortes batterilevetiden dog noget).Dyson V6 AnimalPro haandstoevsuger

Denne model er ydermere en fleksibel støvsuger, der er let at håndtere. Det er ikke mindst takket være den lave vægt på kun 2,1 kilo. Dermed er modellen også let at løfte op, hvis man for eksempel ønsker at gøre rent på øvre overflader og lofter.

Man er sikret det bedst mulige greb i hånden med Easy-grip håndtaget med et ergonomisk design, og ydermere er modellen poseløs, hvilket betyder, at støvet opsamles i en beholder på 0,4 liter i stedet – så slipper man for besværet med en fyldt pose, der både forringer sugestyrken, og som skal skiftes.

Udvalgte fordele ved Dyson V6 AnimalPro:
🔵 2 Tier Radial Cyclones-teknologi med 15 cykloner
🔵 Ledningsløs støvsuger, som kører på batteri
🔵 Specialfremstillet til dyrehår men flere mundstykker medfølger
🔵 Kan konverteres til håndstøvsuger
🔵 To forskellige sugestyrker inklusiv den meget kraftfulde Maxspot

Se videopræsentationen af Dyson V6 her. Videoen er produceret af Dyson selv:


Støvsuger Guide – Det skal du overveje

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du er i markedet efter en ny støvsuger. Men kan du forholdsvis enkelt sammenligne de forskellige støvsugere og finde frem til den støvsuger, der egner sig bedst til netop dit behov, hvis du bruger de anvisninger, vi kommer med i denne guide til indkøb af støvsugere.

Prisen:

Når du skal finde den støvsuger, der passer bedst til netop din husstand, kan du måske være fristet til udelukkende at få efter prisen Dette kan i mange tilfælde være en dårlig strategi, da der ofte er stor sammenhæng mellem pris og kvalitet, når du køber ny støvsuger. Det gælder dog kun op til en pris på omkring 2.000 kroner. Herefter bliver det vanskeligere at påvise en bedre rengøringsevne i forhold til en højere, fordi det oftest vil være andre og mere subjektive faktorer som særligt ekstraudstyr, mere specialiserede anvendelser eller et design udført af en kendt designer, der begrunder den højere pris.

Der findes også et stort udvalg af støvsugere til under 1.000 kroner, men erfaringerne fra de mange test vi har gennemgået på nettet, viser med alt tydelighed, at jo længere ned under 1.000 kroner støvsugeren kommer i pris, jo dårligere er den til at gøre rent.

Kommer du op i området mellem 1.000 og 1.500 kroner, får du rigtig mange gode bud på støvsugere, der har en fornuftig rengøringsevne og endda oftest også er udstyret med et filter på udblæsningsluften, der gør det tåleligt at støvsuge som allergiker eller astmatiker.

Lægger du yderligere omkring 500 kroner til, får du også de mere lydsvage modeller og en endnu bedre rengøringsevne.

Hvilke gulvflader har du mest af – hårdt gulv eller tæpper?

Når det kommer til rengøringsevne, skal du især være opmærksom på, hvilke gulvflader du har flest af: Hårdt gulv af træ med fliser eller linoleum – eller tæppebelagte gulve? Opgør begge arealtyper i kvadratmeter!

Falder opgørelsen ud til hårdt gulv, har du et større og oftest også billigere udvalg at vælge imellem. For langt de fleste støvsugere i dag har nemlig en rigtig fornuftig rengøringsevne på hårdt gulv. I prisklassen 1.000 til 1.500 kroner finder du således mange støvsugere med rengøringsklasse A for hårdt gulv – ja, selv lige under de 1.000 kroner er det muligt at finde en fornuftig støvsuger i den høje rengøringsklasse. Har du mest hårdt gulv, bør du ikke vælge en støvsuger med en rengøringsklasse for hårdt gulv på under B.

For mange er en støvsuger der klarer rengøringen af tæpper til en C-klassificering dog mere end rigeligt, men har du små børn, allergikere eller astmatikere i huset – og har du kæledyr med pels, der tit fælder – bør du som minimum prøve om du kan finde en støvsuger, der ligger i klasse B for rengøring af tæpper og helst klasse A. Til gengæld kan du godt være lidt mere overbærende med rengøringsklassen for hårdt gulv. Så her er Nilfisk Elite Energy Classic et godt bud. Den ligger i klasse B for både hårdt gulv og gulv med tæpper.

Støjniveau

De færreste tænker ikke så meget på støvsugerens støjniveau, med mindre de enten selv er eller der er andre personer i husstanden, som er støjoverfølsomme. Det kan også være, at du har brug for at støvsuge, mens andre opholder sig i lokalerne, eller har små børn der sover, mens støvsugningen klares.

Er støj en vigtig parameter for dig, skal du gå efter støvsugere med et støjniveau på under 70 dB(A). Jo tættere du kan komme de 60 dB(A) jo bedre. 60 dB(A) svarer til det samme lydniveau som almindelig tale, mens 70 dB(A) opleves dobbelt så højt og svarer til lydniveauet, når en personbil kører forbi på 10 meters afstand eller du taler meget højlydt.

Især Electrolux er rigtig gode til at levere støjsvage støvsugere. Det gælder både de tre, der er med i testen her og flere af deres andre modeller.

El-forbrug

Ligesom støjniveauet er det de færreste, der tager hensyn til energiforbruget. For selv om energiforbruget er højt, er den tid, støvsugeren er tændt jo begrænset. Så det samlede energiforbrug målt over tid er rimeligt lavt. Derfor var det faktisk i mange år sådan, at jo flere watt motoren i støvsugerne var på, jo bedre var den til at gøre rent.

Det gjorde EU-kommissionen dog op med tilbage i 2014, hvor de udsendte det regelsæt, der bl.a. har givet os klassificeringerne for rengøringsevne, støjeniveau, støvemission og energiforbrug på støvsugere. Her indførte de samtidig en maksimum-effekt for støvsugermotorer på 1.600 watt. Alt hvad der brugte mere end det, var det ikke længere lovligt at sælge inden for EU.

Samtidig varslede de en yderligere sænkelse af maksimumeffekten for strømforbruget, således at der kun må sælges støvsugere i EU med en maksimumeffekt på 900 watt fra og med september 2017. Det er derfor, der pludselige er kommet så mange støvsugere med effekter på 700 og 800 watt på markedet.

Det har stillet nye krav til støvsugerproducenternes udviklingsafdelinger, der pludselig har skullet klemme den samme suge- og rengøringsevne ud af mindre effektfulde motorer. At dømme efter de mange test, vi har gennemgået på nettet, er de lykkes ganske glimrende med det.

Vi kan derfor konkludere, at de støvsugere du kan købe i dag, leverer nøjagtig den samme rengøringsevne som tidligere tiders energiforslugende maskiner. Så der er absolut ingen grund til at afskrive støvsugeren, bare fordi den kun bruger 700 watt!

Det betyder samtidig at driftsudgiften til støvsugningen er halveret. Med en motor på 900 watt eller derunder koster det dig cirka 2 kroner for hver time støvsugeren kører. Så målt på årsplan vil du i mange tilfælde opdage, at den årlige udgift til støvsugerposer er højere end prisen på den strøm, du bruger til at støvsuge med.

Hvad koster poserne?

Derfor er prisen på støvsugerposer en anden og tit overset parameter, du bør tage med, når du anskaffer dig en ny støvsuger. Her gælder det lige som for blækpatroner til printere og barberblade til barbermaskiner, at det er billigere – men oftest lige så godt – at købe uoriginale poser. Så undersøg både prisen på originale og – hvis du kan få dem – uoriginale poser til den støvsuger, du påtænker at købe.

Vil du have en støvsuger, der er mere økonomisk med poserne, bør du vælge en model, der anvender store poser. Så skal du ikke skifte pose nær så tit. Ulempen er bare, at disse poser oftest er dyrere i indkøb, så i praksis vil det være minimalt, hvad du sparer på poser på årsbasis ved at vælge en støvsuger med større poser.

Du kan selvfølgelig også vælge en poseløs støvsuger, men selv om de larmer og suger mere, gør de nødvendigvis ikke mere rent. Oftest er de heller ikke gode for eventuelle allergikere og astmatikere i husstanden, fordi det poseløse system fordrer en meget stor luftgennemstrømning. Derfor er der sjældent et ordentlig HEPA-filter på udblæsningsluften.

Bor der allergikere eller astmatikere i husstanden?

Er du selv eller har du allergikere eller astmatikere i husstanden, bør du tage højde for dette, når du vælger støvsuger – især hvis de også skal kunne betjene den.

Her skal du gå efter støvsugere, der har så højt et tal stående efter HEPA-navnet på støvsugerens udblæsningsfilter som muligt. HEPA-14 hedder det bedste af filtrene, der sørger for at fjerne minimum 99,995 % af de skadelige mikropartikler og allergener i udblæsningsluften. Selv om det lidt dårligere HEPA-13 filter ”kun” bortfiltrerer 99,95 %, er det dog oftest godt nok til, at allergikere og astmatikere ikke får ubehag af støvsugerarbejdet.

Så som minimum skal støvsugeren have et HEPA-13 og helst et HEPA-14 filter indbygget.

Du kan også vælge andre løsninger, som f.eks. en robotstøvsuger. Den kan sættes til at støvsuge automatisk på tidspunkter, hvor der ikke er nogen hjemme. Så kan de skadelige støvpartikler nå at lægge sig igen, før astmatikeren eller allergikeren kommer hjem igen.

Denne løsning er dog ikke optimal – især ikke for støv- eller husmideallergikere. For robotstøvsugerne har en væsentlig dårligere rengøringsevne end traditionelle støvsugere og oftest vil der være en del områder i huset, hvor den ikke kan komme til. Så nogen erstatning for den traditionelle støvsuger er robotstøvsugeren ikke – allerhøjest et supplement, der kan holde støvniveauet nede mellem støvsugningerne.

Hvad koster filtre og andre forbrugsstoffer?

Når vi nu er ved allergikerne og filtre, skal du også danne dig et overblik over, hvad nye filtre koster. For på de fleste støvsugere skal de skiftes med jævne mellemrum, hvis de skal fungere optimalt.

Du kan ganske vist få støvsugere med vaskbare allergivenlige filtre – hvoraf et par modeller i vores gennemgang anvender denne slags filtre. Men de er sjældent nær så effektive til at filtrere skadelige partikler væk fra udblæsningsluften som HEPA-13 eller -14 filtre.

Udover støvsugerposer og filtre kan der også være andre forbrugsstoffer, der jævnligt skal skiftes. Dem bør du også orientere dig om prisniveauet på, ligesom det kan betale sig at kende det omtrentlige prisniveau på reservedele og ekstraudstyr til det pågældende mærke. For de lidt dyrere støvsugere kan det oftest betale sig at få repareret frem for at købe en ny.

Hvor meget plads har du til opbevaring

Den sidste detalje du bør have med i overvejelserne, er, hvor meget plads støvsugeren kræver, når den skal opbevares. Her der det en fordel at vælge en støvsuger i samme størrelse, som den du har. Så kan du nøjes med at skifte den gamle støvsuger ud med den nye uden at skulle foretage yderligere tilpasninger af opbevaringsstedet.

Det kan også være, at dine praktiske erfaringer med din gamle støvsuger får dig til at vægte nye egenskaber ved den nye støvsuger højere end du gjorde tidligere. Det gælder f.eks. opbevaring af ekstra mundstykker m.v., som f.eks. Electrolux og Nilfisk har indbygget i deres maskiner. Det betyder dog, at støvsugeren oftest vokser i omfang og derfor kræver mere opbevaringsplads end den støvsuger, du har i dag.

Du kan også vælge at skrifte til f.eks. en stangstøvsuger. Her er både støvsuger, mundstykke og betjeningshåndtag samlet i en og samme enhed. Det betyder, at de er væsentlig mindre end traditionelle støvsugere og derfor kræver mindre plads til opbevaring. Flere af modellerne kan ligefrem stå selv, så de ikke tager mere plads op end en kost.

Disse støvsugere har dog oftest en dårligere rengøringsevne, ligesom de oftest er batteridrevne. Det byder på nye og andre udfordringer, som det vil gå for vidt at komme nærmere ind på i denne artikel.

Din tjekliste til ny støvsuger

1) Fokusér på støvsugere i prisklassen 1.000 til 1.500 kroner. Der får du mest støvsuger for pengene!

2) Du kan roligt vælge en støvsuger på 7-800 watt. De gør lige så rent som de gamle strømslugende modeller på 2.000 watt.

3) Vælg en støvsuger med højst mulig rengøringsklasse for den gulvtype, du har mest af i boligen.

4) Vælg en støvsuger med lavt støjniveau (<70 dB(A)) for at sikre det mest optimale arbejdsmiljø under støvsugningen.

5) Vælg en støvsuger med HEPA-13 eller HEPA-14 filter, hvis du har allergikere eller astmatikere i husstanden. Har du ikke, kan du godt klare dig med en lavere eller ingen HEPA-klasse på filtret.

6) Få overblik over prisniveauet på støvsugerposer, filtre og andre forbrugsstoffer.

7) Sørg for at få en støvsuger i samme størrelse som den gamle. Så kan du genbruge opbevaringspladsen.


Støvsuger Test: Disse test har vi gennemgået

I forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel har vi gennemgået en lang række test på forskellige sider på nettet. Vi har anvendt test fra nedenstående danske, svenske og norske online-magasiner, ligesom vi har undersøgt brugervurderinger og -kommentarer til støvsugerne på de førende danske, skandinaviske og tyske webshops.testkilder

Her får du en kort oversigt over de test vi har brugt:

DR.dk 🇩🇰
Danmarks Radio (DR) har flere forskellige forbrugermagasiner. I august 2014 bragte DR’s daværende forbrugermagasin ”Forbrugertesten” en test af støvsugere. Testen var produceret i samarbejde med Forbrugerstyrelsen og Tænk.
Testens overraskende konklusion var, at støvsugermærker som Dyson, Miele og Nilfisk havde store problemer med at holde det opsugede støv i maskinen. I stedet blæste støv og andre urenheder ud gennem samlingerne i støvsugerne. Så selv om der var et HEPA-filter på udblæsningsluften, gav disse støvsugere alligevel problemer for allergikere og astmatikere. Du kan læse mere om DR-testen her.

Sveriges Television 🇸🇪
Også Sveriges Television (SVT) har haft et forbrugermagasin, der har testet støvsugere i en udsendelse tilbage i september 2015. Her gennemgik de fire støvsugermodeller fra Nilfisk, Electrolux, Philips og Miele og konkluderede, at Electrolux Zusgreen+ Ultrasilencer – der også er omtalt i denne artikel – er det bedste valg. Du kan læse mere om testen her.

Klikk.no 🇳🇴
Klikk.no er et norsk online-magasin, der ejes af danske Egmont. Magasinet dækker alt inden for privatsfæren og er kendt for deres mange test at alt mellem himmel og jord, samt deres teknologi-sektion med gadgets og computerudstyr der tit citeres i danske medier.

Støvsugertesten hører til en af deres mindre test. Den omfatter kun syv forskellige støvsugere fra hver sit mærke. Testen er også lidt anerledes end andre støvsugertest, da den udelukkende ser på hvordan støvsugeren betjenes og bruges i hverdagen. Den forholder sig ikke til f.eks. energiforbrug, rengøringsevne, lydniveau og støjemission, der ellers er vigtige parametre i enhver anden støvsugertest på nettet. Du kan læse deres test her. Det er helt gratis.

Klikk.no har også haft Dyson V8 til test. Testpanelet skriver at støvsugeren er udstyret med roterende børster, som let fjerner støvet fra gulvet, og de mange forskellige mundstykker som medfølger gør, at det er nemt at rengøre alle tænkelige overflader.

Hos Klikk.no bemærker man dog at der mangler et sted at opbevare alle mundstykkerne. Du kan læse hele deres anmeldelse her.

The Independent 🇬🇧
Avisen The Independent har samlet de ti bedste støvsugere på markedet netop nu, og her indtog Dysons Cinetic Big Ball førstepladsen. Testen er baseret på en blanding af udsagn fra både eksperter og privatforbrugere. Du kan læse hele anmeldelsen af Dyson Cinetic Big Ball her.

Tech-Test 🇩🇪
Tech-Test er et online magasin der tester og anmelder alt indenfor forbrugerelektronik, IT, gadgets og andre produkter, der er baseret på nye teknologier. Redaktionen har kigget nærmere på Dysons Cinetic Big Ball og lavet en grundig gennemgang af støvsugeren og alle dens funktioner. Du kan læse hele testen her.

TechRadar 🇺🇸
TechRadar er endnu et online forbrugermagasin, som tester stort set alt inden for elektronik. Redaktionen har lavet en grundig gennemgang af Dysons Cinetic Big Ball, hvor de giver støvsugeren 4,5 stjerner ud af fem mulige og kalder den for et vidunderligt stykke ingeniørarbejde. Du kan læse hele testen her.

Tænk.dk 🇩🇰
Forbrugerstyrelsens magasin Tænk tester løbende nye støvsugere på markedet og udgiver hvert år en opdateret liste med testresultater, hvor de udpeger en testvinder og giver en række købsanbefalinger.

På grund af sit tætte tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen er Tænk det mest ansete og mest citerede testmedie herhjemme. Du finder støvsugertesten her, men er nødt til at købe adgang til siden, for at kunne læse den.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er den svenske pendant til Forbrugermagasinet Tænk i Danmark. Det er samtidig det største svenske forbrugermagasin, der har lige så høj anseelse i hjemlandet, som Tænk har herhjemme.

I testen for Råd & Rön blev der testet 37 forskellige støvsugere. Du kan læse hele testen ved at klikke her. For at læse testen skal du dog være betalende bruger. Det kræver, at du først skal oprette en bruger og derefter betaler for at få adgang til testen.

T3.com 🇺🇸

Den amerikanske Gadget-side T3.com betegner Dyson V8 Absolute som ”den ultimative ledningsløse støvsuger”, og modellen får store roser af testpanelet. Den scorer generelt høje karakterer på alle parametre. Det nævnes i testen at modellen er forholdsvis dyr, hvilket testpanelet mener vi gøre at mange ikke vil investere i den. Du kan læse hele deres anmeldelse her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Den britiske ekspertside Trustedreviews.com har også testet Dyson V8, og giver ligeledes støvsugeren topkarakter. Testpanelet skriver blandt andet at den generelt er langt bedre, end mange af de andre støvsugere de ellers har testet. De er især glade for sugeevnen og fleksibiliteten.

Du kan læse hele testen her.

Theguardian.com 🇬🇧

Den britiske avis The Guardian har i deres test af Dyson V8 Absolute stort set kun positivt at sige. De roser den ledningsløse facon, som både gør støvsugeren lettere at manøvrere rundt, hurtigere at komme i gang med og giver langt færre pauser, da man kan støvsuge hele huset, uden at skulle flytte rundt på ledningen og finde nye stikkontakter.

Læs hele testen fra The Guardian på deres hjemmeside her.

Du kan også læse en anmeldelse af Dyson V6 på The Guardians hjemmeside. Denne test er tilgængelig her.

Expertreviews.com 🇬🇧

Den anerkendte britiske testside Expertreviews.co.uk har haft Dyson V8 til test, og kalder den for den bedste ledningsløse støvsuger, man kan købe i dag.

Dyson V8 støvsugeren får især ros for sin stærke motor og kraftige sugeevne. Rengøringsevnen er meget høj, og man kommer hurtigt igennem støvsugningen, når man allierer sig med Dyson V8 skriver testpanelet.

Du kan læse en hele anmeldelsen på deres hjemmeside ved at klikke her.

Du har også mulighed for at læse en anmeldelse af Dyson V6 på deres hjemmeside. Denne test er tilgængelig her.

Tek.no 🇳🇴

Norske Tek.no har foretaget en test, hvor de tester en lang række støvsugere. Her er Dyson V8 blandt de testede produkter. Den får ros for at være effektiv og alsidig i brug. Også den kraftige motor og sugeevne får rosende ord med på vejen.

Kritikken falder især på prisen, som testpanelet mener er dyr. Læs hele deres test her.

Dyson V6 er medtaget i samme test, så ønsker du at vide mere om eksperternes vurdering af denne model, så finder du alt den information du behøver i samme artikel.

Digitaltrends.com 🇺🇸

Den amerikanske teknologiside Digitaltrends har haft Dyson V8 til test, og har udgivet en detaljeret beskrivelse af deres oplevelse med støvsugeren.

Den får ros for at være meget effektiv både på hårde gulve og tæpper, og eksperterne er også meget imponeret for den kraftige motor, som gør at sugeevnen er helt i top.

Desuden får modellen ros for at være meget fleksibel, hvilket både øger sugeevnen og brugervenligheden, og letvægtsfølelsen er uvurderlig, når der skal støvsuges længe.

Hos Digitaltrends er det især prisen der trækker ned, da eksperterne mener at den er meget dyr.

Du kan læse hele deres vurdering af støvsugeren her.

Digitaltrends har ligeledes haft Dyson V6 modellen til test. Denne anmeldelse kan du læse her.

Which.co.uk 🇬🇧

En af verdens største forbruger og testmagasiner ligger i London og hedder Which.co.uk.

De har også haft Dyson V8 Absolute til test, og her kårer de Dyson V8 som ”bedste køb”.

Du kan læse hele testen her. Bemærk at det kræver abonnement, hvis du vil læse den fulde test.

Gizmodo.co.uk 🇬🇧

Den britiske design-, teknologi og videnskabssiden Gizmodo.co.uk har foretaget en test af Dyson V8 Absolute.

Det vurderes at Dyson V8 Absolute er det ypperste, man kan finde af støvsugere på markedet – dermed kommer også en meget høj pris, som er det eneste store minus ved modellen ifølge eksperterne.

Især sugeevne, design og motorkraft får stor ros af eksperterne. Læs hele anmeldelsen hos Gizmodo her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Den store engelske forbrugerside Goodhousekeeping.co.uk har ligeledes testet Dyson V8 Absolute.

Generelt er eksperterne meget imponeret, og det vurderes at brugervenligheden er høj, og at modellen føles let og nem at manøvrere rundt med. Dog nævner eksperterne at den kan være lidt tung i det, og at man kan få ondt i fingrene af hele tiden at holde suge-knappen nede.

Både design, sugeevne, motor og rengøringseffektiviteten får desuden stor ros i denne test. Læs hele testen her.

Mirror.co.uk 🇬🇧

Den store britiske avis The Mirror giver Dyson V8 Absolute 5 ud af 5 stjerner. Testpanelet kalder Dyson V8 Absolute for ”den bedste ledningsløse støvsuger”, og de vurderer at denne støvsuger mest er tilegnet til den målgruppe der vil have det absolut bedste. De skriver dog samtidig at de mener at prisen er meget høj.

Støvsugeren får blandt andet stor ros for dens unikke 2 Tier Radial Cyclone teknologi, som sikrer en effektiv rengøring. Også den forbedret batteritid, sammenlignet med V6 er eksperterne meget begejstret for.

Læs hele testen hos The Mirror her.

Dinside.no 🇳🇴

Den store norske forbrugerside, har haft Dyson V6 støvsugeren til test. Læs hele deres vurdering af Dysons håndfrie støvsuger her.


Andre relevante tests

Hos Forbrugsguiden.dk finder du også en lang række andre artikler med fokus på støvsugere. Hvis du søger den nemme løsning, så kan du læse vores robotstøvsuger test. I denne artiklen finder du en oversigt over de robotstøvsugere, der har fået gode anmeldelser af eksperter i en række forskellige tests.

Vi har også udgivet en artikel hvor vi sætte specielt fokus på iRobot robotstøvugere, hvor vi har samlet de iRobot modeller der har fået den bedste kritik af anmelderne.

Hvis du er på udkig efter en støvsuger hvor du slipper for at skifte poser, så kan du læse vores poseløs støvsuger test, hvor vi har samlet de poseløse modeller der har fået de bedste anmeldelser af eksperterne. I artiklen finder du naturligvis også prissammenligning af de forskellige støvsugere.

Hvis du i stedet er på udkig efter en støvsuger, som er nem at tage med rundt omkring og som ikke har ledning vedhæftet, så kan du læse vores håndstøvsuger test. – I denne test finder du en liste over markedets bedste håndstøvsugere, samt prissammenligning af de forskellige modeller.

Hvis du allerde har bestemt dig for hvilket mærke du ønsker, så kan det være at en af vores brand-specifikke artikler kan hjælpe dig.

Vi har udarbejdet tests af Miele støvsugere, Electrolux støvsugere, Dyson støvsugere og Nilfisk støvsugere. I disse tests finder du ligeledes oversigt over eksperternes vurderinger, samt prissammenligning af de forskellige modeller.