Støvsuger test-oversigt: De bedste støvsugere i test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Testvinder guide: Vi har gennemgået de mange test, der findes af støvsugere på nettet. I denne artikel gennemgår vi de støvsugere, der har vundet flest test og har fået de bedste anmeldelser. Så kan du nemt finde ud af hvilken af de bedste støvsugere på markedet, der passer til netop dit behov, samt hvor du kan købe hver enkelt støvsuger billigst netop nu.

Artiklen indeholder en gennemgang af forskellige støvsugere, der har fået gode anmeldelser hos en række forskellige skandinaviske testsider.

Endvidere har vi medtaget støvsugertests, der har været bragt i programmer på dansk og svensk tv. Hvilke test vi helt præcist har gennemgået, kan du læse mere om sidst i artiklen.

Hvilke parametre du bør være særligt opmærksom på, når du skal vælge ny støvsuger, ser vi også nærmere på senere i artiklen. Her giver vi dig nemlig vores helt egen indkøbsguide til støvsugere.

Her følger en gennemgang af de bedste støvsugere på markedet, ifølge forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Efter at have læst denne test, vil du kunne danne dig et overblik over, hvilken støvsuger der passer bedst til dine behov.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline – bedste allergivenlige støvsuger

✅ 4,7/5 stjerner på baggrund af 2.130+ anmeldelser på Google Shopping

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Se priser og tilbud på Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline her:

.
Miele er kendt for at lave produkter i høj kvalitet, der kan holde i mange år frem i tiden.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er en støvsuger med en rengøringsevne i klasse A, når det kommer til hårdt gulv. Støvsugeren er klassificeret med en rengøringsevne i klasse D, når det kommer til gulvtæpper. Hvis du hovedsageligt skal støvsuge på hårde gulve, så er denne model et oplagt valg.

Modellen er placeret i energiklassen C, som er en af de bedste energiklasser, når det drejer sig om støvsugere.

Power Efficiency-motor og AirClean+ Filter 

Støvsugerens 550 Watt motor sørger for en effektiv sugeevne, der kan suge selv en lille smule støv op. Denne model er udstyret med en Power Efficiency-motor, der sørger for en forbedret virkningsgrad samt en strømbesparende støvsugning.

Derudover har Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline et universalt gulvmundstykke, hvilket betyder, at modellen kan bruges til masser af forskellige overflader. Støvsugeren leveres nemlig også med et møbelmundstykke, et fugemundstykke og en afstøvningsbørste. Alle mundstykker er støvfrit integreret eller anbragt på selve VarioClip.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er også udstyret med et AirClean+ Filter, der suger selv den mindste partikel op, hvorfor overfladerne hurtigt vil se rene ud samt være fri for støv, skidt og snavs. Støvsugerens lydniveau ligger på 76 dB, hvorfor dette er i den høje ende af skalaen sammenlignet med andre modeller på markedet. En normal samtale har nemlig et lydniveau på omkring 60 dB.

Denne model er god til de lidt større arealer, da arbejdsradiussen er på op til 12 meter. Der er derfor mulighed for at nå langt med denne model, før man behøver at finde en ny stikkontakt. Der medfølger et comfort-ledningsoprul med vippefunktion, hvor man blot skal trykke på en knap med foden, hvorfor man undgår at bukke sig ned. Støvsugerposen kan rumme 4.5 liter på en gang.

Med støvsugerens comfort-teleskoprør kan man indstille teleskoprøret uanset behov. Man justerer røret til den ønskede betjeningshøjde, og herefter låser man røret. Ved teleskoprørets øverste ende er der anvendt en gummibelægning, hvorfor røret kan lænes op mod væggen uden at falde ned.

Praktisk model med låsesystem og metaltråd

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er udstyret med et praktisk låsesystem, hvor man nemt og hurtigt kan både låse og åbne støvsugeren. Når selve mundstykket, teleskoprøret og håndtaget bliver samlet kommer der et lille klik. Herefter kan den integrerede tilbehørskasse nemt åbnes blot ved at trykke på knappen.

Denne model har en lille metaltråd integreret i selve håndtaget. Dette har alle støvsugere fra Miele, hvorfor denne ikke er nogen undtagelse. Denne lille metaltråd har til formål at virke som en lynafleder. På denne måde forhindres en form for statisk afladning mellem brugeren og støvsugeren, hvorfor det er en god sikkerhed, når det kommer til støvsugere.

Derudover skåner denne støvsuger eksempelvis også elnettet med dens langsomme motorstart. Modellens valgte effekt går i gang langsomt, hvorfor ens elnet ikke bliver overbelastet.

Model med møbelbeskyttelse og temperaturbegrænser 

Modellen Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er forsynet med en møbelbeskyttelsesliste. Det vil sige, at alle møbler og produkter roligt kan stå fremme, mens man støvsuger, da disse ikke vil blive beskadiget, selvom man kommer til at bumpe ind i dem med støvsugeren. På selve støvsugeren er der placeret noget blødt kunststof hele vejen rundt, hvorfor den vil være blød og sikker at have i nærheden af ens møbler derhjemme.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er også forsynet med en temperaturbegrænser. Denne funktion sikrer, at man undgår overhedning. Hvis støvsugerens luftveje eksempelvis bliver tilstoppede af store dele, der er kommet ind i røret, vil støvsugerens motor pr. automatik slukke. Når fejlen er udbedret og støvsugeren er blevet nedkølet, kan man starte den igen.

Specifikationer ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline– mål
🌀 Højde: 23 centimeter
🌀 Bredde: 28 centimeter
🌀 Længde: 51,5 centimeter
🌀 Vægt: 7 kg

Specifikationer ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline– nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: C
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: D
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 20,3
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Lydniveau: 76 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 4,5 liter

Fordele

 • Tilbehør kan opbevares under støvsugerens låg
 • Låget lukker ikke uden en pose
 • AirClean Plus filter
 • Børste til flere overflader
Ulemper

 • Meget støjende
 • Parketbørste er ikke inkluderet
 • Relativt tung

Electrolux ESP72DB Silent Performer

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ 8.55 ud af 10 point hos britiske Toptenreviews.com

ELECTROLUX ESP72DB

Se priser og tilbud på Electrolux ESP72DB Silent Performer her:

.
Modellen Electrolux ESP72DP Silent Performer er blevet testet og vurderet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det britiske Toptenreviews.com. Begge instanser er begejstrede for denne model, der har fået en god anmeldelse af dem alle sammen.

Modellen er blandt andet kåret som topscorer hos Råd & Röd og har Derudover fået 8.55 ud af 10 point fra Toptenreviews.com.

Electrolux ESP72DP Silent Performer er placeret i den højeste klasse, når det kommer til støvsugning af hårde gulve. Her er støvsugeren nemlig placeret i klasse A. Dog er modellen også placeret i en høj klasse ved støvsugning af tæpper, da den her er placeret i klasse B.

Med støvsugerens DustMagnet Silent kombimundstykke er der mulighed for at anvende støvsugeren til forskellige overflader efter eget ønske.

Selvom denne model ikke har den mest kraftfulde motor på markedet, så bliver den stadig betegnet som forholdsvis effektiv af eksperterne. Motoreffekten er på 650 Watt. Dog har støvsugeren et lidt højere lydniveau end andre modeller, da denne model har et lydniveau på 70 dB.

Eksperterne fra Toptenreviews.com er glade for denne model, som de mener vil passe ind i de fleste husstande. De er især begejstrede for modellens gode arbejdsradius, da det ifølge dem betyder, at støvsugningen kan klares hurtigere. Derudover er de imponerede over den relativt stærke sugning.

Toptenreviews.com finder ikke mange ulemper ved denne model. Det eneste, som de ser som en ulempe er, at andre afprøvede modeller var hurtigere til at suge skidt og snavs op end denne.

12 meters arbejdsradius og 3.5 liter støvsugerpose

Med Electrolux ESP72DP Silent Performer får man en støvsuger, der både har en god arbejdsradius samt en støvsugerpose med en god kapacitet. Støvsugerens arbejdsradius er på op til 12 meter, hvorfor man kan støvsuge større arealer på en gang uden at finde en ny stikkontakt. Derudover er modellen forsynet med et automatisk ledningsoprul. Det betyder, at man ikke skal døje med at få ledningen på plads, da man blot skal trykke på en enkelt knap, og så vil ledningen selv finde tilbage på sin plads igen.

Electrolux ESP72DP Silent Performer er også forsynet med en støvsugerpose, der har en kapacitet på i alt 3.5 liter, før den skal udskiftes eller tømmes. Med denne pose medfølger der en hygiejnisk lukning.

Denne model er udstyret med et display, hvor man kan finde en indikator. På denne indikator er der mulighed for at tjekke, om støvsugerposen trænger til at blive tømt eller ej. Det betyder, at man ikke skal tage støvsugerposen ud, førend det er tid til at tømme den.

Derudover er modellen placeret i energiklassen D, hvorfor den har et lavt energiforbrug.

360 graders Motion-teknologi og ErgoShock-stødbande 

Electrolux ESP72DP Silent Performer er fremstillet med fokus på komfort og bekvemmelighed. Det betyder, at modellen nemt kan støvsuge alle små partikler, støv og skidt op fra selve kroge og hjørner, der er svære at komme ind til. Det kan denne model sagtens, da den er forsynet med en 360 graders Motion-teknologi.

Denne teknologi sørger for, at støvsugerens hjul kan dreje hele vejen rundt – 360 grader – hvorfor man ikke behøver at kæmpe med at komme ind under sofaen, rundt om potteplanterne eller rundt om sofabordet.

Man skal heller ikke være bekymret for at skade eller lave bump i sine møbler, da Electrolux ESP72DP Silent Performer er forsynet med funktionen ErgoShock-stødbande. Denne stødbande sørger for at skabe en form for stødpude mellem støvsugeren og ens møbler. På denne måde er det ikke muligt at beskadige alle sine møbler eller andre ting, da støvsugeren vil være blød i enden. Hvis man eksempelvis bumper ind i sin sofa, vil man ikke kunne se det bagefter.

Model med mulighed for regulering af sugeevne

At regulere sugeevnen kan være en fordel, da man hermed kan justere dette alt efter overfladen, eller hvor beskidt selve overfladen er. Med modellen Electrolux ESP72DP Silent Performer er der mulighed for selv at regulere sugeevnen. Dette kan man gøre ved at trykke på en knap, hvor man kan regulere evnen til enten at være lavere eller højere.

Electrolux ESP72DP Silent Performer er også forsynet med et hygiejnefilter. Filteret sikrer, at luften bliver renset og forbliver ren. Derudover bliver alle støvpartikler fjernet, hvorfor det er en fordel for forbrugere, der lider af enten astma eller allergi.

Med støvsugerens teleskoprør er der mulighed for at justere røret alt efter kropshøjde og ønske. Det vil sige, at selve røret kan indstilles alt efter, hvad der føles mest behageligt og komfortabelt ved støvsugning. Modellen er udstyret med et klik-system, hvorfor man vil høre et klik, når man indstiller støvsugerens teleskoprør.

Specifikationer ved Electrolux ESP72DP Silent Performer– mål
🌀 Højde: 23,8 centimeter
🌀 Bredde: 29,3 centimeter
🌀 Længde: 44,1 centimeter
🌀 Vægt: 4,47 kilo 

Specifikationer ved Electrolux ESP72DP Silent Performer– nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: D
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 21,4
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Lydniveau: 70 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordele

 • Ekstra stor arbejdsbredde
 • HEPA filtreringssystem
Ulemper

 • Langsommere end andre modeller på markedet

Nilfisk Elite WCL14P08A1

Nilfisk Elite WCL14P08A1

Se priser og tilbud på Nilfisk Elite WCL14P08A1 her:

Nilfisk er kendt for at lave kvalitetsstøvsugere, der både er gode, når det kommer til ydeevne, brugervenlighed og design.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er en støvsuger med en god rengøringsevne på alle overflader. Denne model er nemlig placeret i klasse A, når det kommer til hårdt gulv samt gulvtæpper. Hvis man er på udkig efter en støvsuger, der skal bruges til alle former for overflader, så er denne model fra Nilfisk et godt valg, hvis man gerne vil have en støvsuger med gode klassificeringer.

Modellen er placeret i energiklassen C, som er en af de bedste energiklasser, når det handler om støvsugere. Med denne model sparer man op til 50 % mere energi sammenlignet med andre modeller på markedet.

Effektivt støvoptag med Ultra+ Filtration og justering af sugeevne

Med Nilfisk Elite WCL14P08A1 får man en støvsuger, der er kendt for sit effektive støvoptag. Denne model har nemlig en kraftfuld motor med en motoreffekt på 650 Watt. Det er ikke den mest kraftfulde motoreffekt på markedet, når det kommer til støvsugere, men på grund af modellens funktioner, så sørger den for effektivt at fjerne støv og skidt.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er udstyret med Ultra+ Filtration, da den har en mikrofiber støvpose, en lufttæt konstruktion samt et HEPA 14 filter. Dette sørger for at beskytte hjemmet mod både husstøvmider, dyrehår og anden støv, hvorfor denne model især er god for forbrugere, der lider af enten allergi eller astma.

Med støvsugerens fjernbetjening er der mulighed for at slukke og tænde støvsugeren uden at bukke sig ned for at trykke på en knap. Derudover kan man også justere sugeevnen manuelt via modellens håndtag, hvorfor man nemt og hurtigt kan regulere sugeevnen efter hvor kraftig eller lav, man ønsker den skal være.

Denne model er ikke den mest lydsvage på markedet, da den har et lydniveau på 73 dB.

Model med god arbejdsradius og støvsugerpose 

Modellen Nilfisk Elite WCL14P08A1 er forsynet med en arbejdsradius på op til 11,2 meter, hvorfor den sagtens kan anvendes til de lidt større arealer uden problemer. Med en god arbejdsradius behøver man ikke hele tiden at lede efter en ny stikkontakt, da støvsugeren kan følge med ret langt rundt i rummet.

Støvsugeren er også forsynet med et automatisk ledningsoprul, hvor der blot skal trykkes på en knap stille og roligt. Når dette er gjort, så vil ledningen automatisk finde tilbage til sin plads ved støvsugeren igen.

Støvsugerposen kan rumme 3,2 liter på en gang, hvorfor denne pose har en god kapacitet, der betyder, at man ikke skal udskifte posen hele tiden. Der er en støvsugerindikator, der viser, når støvsugerposen skal udskiftes.

Ergonomisk, brugervenligt og blødt håndtag 

Med modellen Nilfisk Elite WCL14P08A1 får man en støvsuger med et ergonomisk, blødt og brugervenligt håndtag. Håndtaget er vigtigt på en støvsuger, da det er denne, som man skal holde, styre og kontrollere støvsugeren med.  

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er forsynet med et blødt håndtag, der vil ligge godt i hånden. Derudover er enden bøjet på en sådan måde, så håndtaget ligger helt rigtigt i hånden, hvorfor den er fremstillet ergonomisk.

Der er mulighed for at klikke enden, hvilket betyder, at man kan justere den alt efter behov. Det betyder, at den kan indstilles alt efter, hvad der føles mest behageligt og komfortabelt. Man ved, at den er indstillet og justeret korrekt, hvis man hører en klik-lyd.

Med Nilfisk Elite WCL14P08A1 får man også en støvsuger med et brugervenligt poseophæng. Det vil sige, at man er sikret et hurtigt samt ergonomisk poseskift, hvorfor man ikke behøver at bruge en masse tid på dette.

Specifikationer ved Nilfisk Elite WCL14P08A1– mål
🌀 Højde: 31 centimeter
🌀 Bredde: 33 centimeter
🌀 Længde: 45 centimeter
🌀 Vægt: 7,2 kilo 

Specifikationer ved Nilfisk Elite WCL14P08A1– nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: C
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: A
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 22
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Lydniveau: 73 dB
🔴 Arbejdsradius: 11.2 meter
🔴 Posestørrelse: 3.2 liter

Fordele

 • Ergonomisk håndtag med fjernbetjening
 • HEPA filter
 • Effektiv støvsugning
Ulemper

 • En smule tung

Philips FC9331/09

Anbefalet hos expertreviews.co.uk
4,5 stjerner ud af 5 hos amazon.de

Philips FC9331_09 stovsuger

Se priser og tilbud på Philips FC9331/09 her:

Modellen Philips FC9331/09 har været afprøvet af både eksperter fra sitet expertreviews.co.uk samt forbrugerne på amazon.de. Og det viser sig, at både eksperter og hverdagsforbrugerne er enige i, at Philips FC9331/09 er en rigtig god støvsuger, som både er god på hårde gulve og tæpper.

PowerCyclone-teknologi

Philips FC9331/09 er udstyret med den nyeste opsugnings-teknologi, som sikrer et støvfrit hjem. Der er tale om PowerCyclone 5-teknologien, som adskiller støvet fra luften, lige så snart støvet er suget op. Det foregår ved, at luften hurtigt suges ind via luftindtagets design, og herefter gør den buede luftpassage, at luften hurtigt føres til det cykloniske kammer, hvor adskillelsesprocessen mellem luft og støv finder sted.Philips FC9331_09 stovsuger test

Da Philips FC9331/09 er en poseløs støvsuger med en støvbeholder i stedet for udskiftelige poser, ledes støvet herefter ned i beholderen via effektive udluftningslameller. Modellen har endvidere et integreret allergifilter, som sikrer, at alle allergener fra støv og skidt ikke kommer tilbage ud i hjemmet.

God til gennemsnitshjemmet

Denne model vil være et godt valg for den gængse forbruger. I de fleste hjem vil der nemlig både findes hårde gulve som parket- eller klinkegulve samt områder, der er dækket med gulvtæpper, og derfor er der brug for en støvsuger, der kan klare alle underlag.

Philips FC9331/09 får karakteren A, når det kommer til rengøring på hårde gulve – det er topkarakter, og når det gælder tæpper får modellen også en fin score på C. Det kan lyde som om, at modellen så ikke er velegnet til tæpper, men læg i den forbindelse mærke til, at det er sværere for alle støvsugere at suge støv og skidt op fra et tæppe end et hårdt gulv, hvor støvet er mere tilgængeligt.

Karakteren for støvemission er også i den absolut bedste ende med karakteren A.

Flere mundstykker medfølger

Philips FC9331/09 er en effektiv støvsuger, og en af grundene til dette er de specialudformede mundstykker, som hver især passer til et bestemt underlag. Der medfølger derfor et parketmundstykke samt et møbelmundstykke og fugemundstykke.

Brug med fordel modellens fugemundstykke til revner og sprækker samt reoler og sværttilgængelige steder. Hvor mange moderne støvsugere ligner noget fra en science fiction-film, så ligner Philips FC9331/09 den gode gammeldags type støvsuger med tyk krop og rør og ledning.

Modellen har et teleskoprør, som kan justeres efter højden på forbrugeren, hvilket er med til at forhindre ryg-gener. Et andet godt aspekt ved denne model angående komforten er længden på ledningen, som er på ni meter – dermed er man sikret en god arbejdsradius, så man ikke skal skifte stik hele tiden.

Philips FC9331/09 vejer 6,1 kilo.

Fordele

 • Ekstremt god sugeevne på hårde gulve
 • Meget energieffektiv
 • Støvbeholderen er nem at rengøre
Ulemper

 • Løse tæpper bliver suget ind
 • En smule larmende særligt på glatte gulve
 • Har tendens til at tippe over

Her kan du se en lille introduktionsvideo til støvsugeren: Videoen er produceret af Philips:


Electrolux PureD9 – PD91-Green

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux PureD9 – PD91-Green

Se priser og tilbud på Electrolux PureD9 – PD91-Green her:

Electrolux PureD9 – PD91-Green er en støvsuger med en rengøringsevne i klasse A i kategorien hårde gulve samt en rengøringsevne i klasse C i kategorien gulvtæpper. Denne model er derfor oplagt til et hjem med hårde gulve.

Modellen ligger i energiklasse A, hvorfor støvsugeren er energibesparende. Med støvsugerens PureFlow-system bliver energieffektiviteten også øget med 30 % i sammenligning med andre modeller.

Denne støvsuger er forsynet med en motoreffekt på 350 Watt, hvilket ikke er den højeste styrke. Dog er det stadig en styrke, der kan klare det meste.

Brugervenlig støvsuger med stor arbejdsradius

Med Electrolux PureD9 – PD91-Green kan man nemt komme omkring, da modellen er udstyret med to baghjul samt et lille næsehjul, der kan dreje 360 grader. Støvsugeren vil derfor følge brugerens bevægelser, hvorfor det bliver nemmere at gå fra sted til sted uden, at man behøver at trække i støvsugeren.

Støvsugerens ledning er også med til at gøre støvsugningen nemmere, da man ikke behøver at skifte stikkontakt hele tiden. Electrolux PureD9 – PD91-Green kommer nemlig med en arbejdsradius på 12 meter.

Hvis der er brug for at ændre på sugestyrken ved støvsugning, så kan man justere denne på selve støvsugeren.

Lydsvag støvsuger med S-bag pose og PureAdvantage-filter

Ved brug af Electrolux PureD9 – PD91-Green har den et lydniveau på 67 dB. Dette er forholdsvist lydsvagt i forhold til, at en normal samtale har et lydniveau på 60 dB.

Derudover kommer Electrolux PureD9 – PD91-Green med en S-bag pose samt et PureAdvantage-filter. Disse funktioner i kombination med motoren sørger for, at al støv bliver opsamlet samt, at udblæsningsluften er lige så ren som i naturen.

Støvsugeren er yderligere forsynet med en ny poseholder, der sikrer, at poseskift sker nemt og hygiejnisk. Mens S-bag forsegler støvet, så det bliver i posen, så sørger CleanLift-håndtaget for, at posen kan klikkes af med en hurtig håndbevægelse.

Støvsuger med 3i1-mundstykke

Electrolux PureD9 – PD91-Green er en mere miljøvenlig støvsuger end andre modeller i artiklen, da 70 % af støvsugeren er produceret af genbrugsplast. Derudover er emballagen fremstillet af 100 % genanvendt materiale.

Endvidere kommer Electrolux PureD9 – PD91-Green med et 3i1-mundstykke, der kan håndtere alle overflader. Mundstykket bliver opbevaret i selve støvsugeren, så man altid har mulighed for at få fat i det. Der medfølger også et blidt Parketto Pro-mundstykke til hårde gulve.

Støvsugerposen har en kapacitet på 5 liter. Der er desuden mulighed for at se, hvornår posen skal tømmes på indikatoren.

Specifikationer ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – mål:
🌀 Højde: 24 centimeter
🌀 Bredde: 30,5 centimeter
🌀 Længde: 51 centimeter
🌀 Vægt: 7,09 kilo

Specifikationer ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – nøgleoplysninger:
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: C
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 9,9
🔴 Motoreffekt: 350 watt
🔴 Lydniveau: 67 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 5 liter

Fordele

 • Meget kraftfuld
 • Vaskbart HEPA 13 filter
 • Ligger meget pænt på energiforbrugsskalaen (A+++)
 • Det store håndtag gør den let at bære
Ulemper

 • Tuben er større end på lignende produkter på markedet
 • Så ikke alt tredjeparts tilbehør passer

Miele Complete C3 Ecoline SGSP3

Miele Complete C3 Ecoline SGSP3

Se priser og tilbud på Miele Complete C3 Ecoline SGSP3 her:

.
Modellen Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 er placeret i energiklasse C, hvorfor støvsugeren har et lavt strømforbrug.

Derudover har modellen også en god rengøringsevne på både tæpper og hårde gulve. Mens støvsugeren scorer A i støvsugning af hårde gulve, scorer den B i støvsugning af gulvtæpper. Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 er derfor ideelt til forbrugeren, der ønsker en støvsuger, der kan anvendes på de fleste overflader.

Ergonomisk støvsuger med Power Efficiency motor

Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 kommer med en motoreffekt på 550 Watt. Selvom det ikke er den kraftigste støvsuger på markedet, så kommer modellen med flere funktioner, der sikrer en grundig rengøring.

Eksempelvis kommer Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 med en Power Efficiency motor. Denne motor sikrer en forbedret virkningsgrad. Sammen med EcoTeQ Plus-dysten og AirClean+ Filteret, så støvsuger modellen desuden alle de små støvpartikler op fra overfladen. Det vil sige, at luften forbliver frisk og ren med en grundig filtrering.

Endvidere er støvsugeren udstyret med en fodtaster, hvor man har mulighed for at justere sugestyrken. Man behøver derfor ikke bukke sig ned, hvis man ønsker at ændre på styrken. Desuden har modellen et teleskoprør, der kan indstilles alt efter ens foretrukne arbejdshøjde, hvorfor man kan indstille røret til den mest ergonomiske stilling.

Model med stor rækkevidde

Med Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 behøver man ikke skifte stikkontakt hele tiden, da støvsugeren kommer med en stor rækkevidde. Rækkevidden er på 12 meter, hvorfor man har mulighed for at rengøre større arealer, før man skal finde en ny stikkontakt.

Desuden kommer støvsugeren med tre gummihjul, hvorfor man ikke skal bruge kræfter på at trække støvsugeren efter sig. De tre gummihjul kan dreje 360 grader rundt.

Udover at have en stor rækkevidde, så har Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 også funktionen ledningsoprul. Det vil sige, at man blot skal trykke på fodtasten med sin fod, og herefter vil ledningen selv finde tilbage på plads igen.

Lydniveauet er på 74 dB, hvorfor det ikke er den mest støjsvage støvsuger på markedet.

Flere mundstykker og støvsugerpose med god kapacitet

Ved køb af Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 medfølger der en del tilbehør. Man får eksempelvis tre forskellige mundstykker såsom et møbelmundstykke, et fugemundstykke samt en afstøvningsbørste. Man kan derfor vælge det mundstykke, der passer bedst til den overflade, som man skal støvsuge.

Derudover er Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 forsynet med en temperaturbegrænser samt en møbelbeskyttelsesliste. Temperaturbegrænseren sørger for, at modellen ikke bliver overophedet, mens møbelbeskyttelseslisten sikrer, at ingen møbler bliver beskadiget under støvsugning.

Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 har en støvsugerpose med en kapacitet på 4,5 liter. Det betyder, at posen ikke skal tømmes hele tiden.

Specifikationer ved Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 – mål:
🌀 Højde: 22,7 centimeter
🌀 Bredde: 49,6 centimeter
🌀 Længde: 49,6 centimeter
🌀 Vægt: 7,41 kilo 

Specifikationer ved Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 – nøgleoplysninger:
🔴 Energiklasse: C
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 20,10
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Lydniveau: 74 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 4,5 liter

Fordele

 • Med parkeringssystem til pauserne
 • Lavt energiforbrug
 • Sugeevne kan reguleres med fodpedal
 • Lavt lydniveau
Ulemper

 • Små hjul
 • Luftgitter sidder ovenpå

Her kan du se en officiel video af Miele Complete C3 Excellence Ecoline:


Nilfisk Elite RCL14E08A2 – støjsvag støvsuger

Nilfisk Elite RCL14E08A2

Se priser og tilbud på Nilfisk Elite RCL14E08A2 her:

.
Modellen er placeret i energiklasse B, hvorfor det er en energivenlig støvsuger, der både er en fordel for pengepungen og miljøet.

Derudover har støvsugeren fået karakteren A for støvsugning på hårde gulve samt karakteren B for støvsugning på gulvtæpper.

Lang model med god rækkevidde

Ved køb af Nilfisk Elite RCL14E08A2 får man en støvsuger, der er forsynet med en 3,2 meter lang slange og rør. Det betyder, at støvsugningen bliver en del nemmere, da den herved ikke vil følge direkte i hælene på forbrugeren. Man har derfor mulighed for at bevæge sig længere væk, førend støvsugeren begynder at følge efter.

Nilfisk Elite RCL14E08A2 er også forsynet med en forholdsvis lang ledning på i alt 8 meter. Rækkevidden er derfor på 11,2 meter, hvilket betyder, at brugeren ikke hele tiden skal skifte stikkontakt.

Brugervenlig støvsuger med justering af sugestyrken

Betjeningen af Nilfisk Elite RCL14E08A2 foregår med hjælp fra selve håndtaget. Det betyder, at lige meget hvad man skal, så skal det som regel ske via håndtaget. Dette sikrer, at man ikke hele tiden skal bukke sig ned, hvorfor støvsugeren ikke mindst er praktisk, men også fleksibel. Desuden er håndtaget også ergonomisk.

Via håndtaget er der blandt andet mulighed for at tænde og slukke støvsugeren. Man kan ligeledes justere på sugestyrken, hvis der er brug for dette. At man kan justere sugestyrken ved hjælp fra håndtaget betyder, at man sparer både tid og kræfter, da man hverken skal gå hen til støvsugeren eller bukke sig ned.

Allergivenlig og støjsvag model

Nilfisk Elite RCL14E08A2 er forsynet med et Ultra+ Filtration-system med en lufttæt konstruktion, et HEPA 14-filter samt en mikrofiber støvpose. Disse funktioner sikrer, at selv de mindste støvpartikler bliver fjernet. Det er derfor en allergivenlig model, der er oplagt for forbrugere, der lider af enten astma eller allergi.

Støvsugeren kommer med en motor, der har en motoreffekt på 450 Watt. Endvidere er lydniveauet på 68 dB, hvilket er forholdsvis støjsvagt i forhold til, at en normal samtale har et lydniveau på 60 dB.

Støvsugerposen har en kapacitet på 3,2 liter. Det vil sige, at man sagtens kan støvsuge en del overflader, førend posen skal tømmes. Støvsugerposen er lavet, så den er nem og hurtig at udskifte.

Specifikationer ved Nilfisk Elite RCL14E08A2 – mål: 
🌀 Højde: 31 centimeter
🌀 Bredde: 33 centimeter
🌀 Længde: 45 centimeter
🌀 Vægt: 7,2 kilo

Specifikationer ved Nilfisk Elite RCL14E08A2 – nøgleoplysninger:
🔴 Energiklasse: B
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): B
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 15,8
🔴 Motoreffekt: 450 watt
🔴 Lydniveau: 68 dB
🔴 Arbejdsradius: 11,2 meter
🔴 Posestørrelse: 3,2 liter

Fordele

 • Med ekstra god sugeevne til hårde gulve
 • Har et automatisk opsamlingssystem
 • Relativt lydsvag
Ulemper

 • En smule tungere end gennemsnittet

Her kan du se en videopræsentation af Nilfisk Elite RCL14E08A2 fra WhiteAway.com:

 


Støvsuger Guide – Det skal du overveje før du køber ny støvsuger

stovsuger guideDer er mange ting, du skal være opmærksom på, når du er i markedet efter en ny støvsuger. Men kan du forholdsvis enkelt sammenligne de forskellige støvsugere og finde frem til den støvsuger, der egner sig bedst til netop dit behov, hvis du bruger de anvisninger, vi kommer med i denne guide til indkøb af støvsugere.

Hvad er en god støvsuger?

En god støvsuger er en, der er effektiv til at fjerne støv, skidt og snavs fra gulve og tæpper, samtidig med at den er nem at manøvrere, har god sugekraft, og har et godt filtreringssystem.

Prisen:

Når du skal finde den støvsuger, der passer bedst til netop din husstand, kan du måske være fristet til udelukkende at få efter prisen Dette kan i mange tilfælde være en dårlig strategi, da der ofte er stor sammenhæng mellem pris og kvalitet, når du køber ny støvsuger. Det gælder dog kun op til en pris på omkring 2.000 kroner. Herefter bliver det vanskeligere at påvise en bedre rengøringsevne i forhold til en højere, fordi det oftest vil være andre og mere subjektive faktorer som særligt ekstraudstyr, mere specialiserede anvendelser eller et design udført af en kendt designer, der begrunder den højere pris.

Der findes også et stort udvalg af støvsugere til under 1.000 kroner, men erfaringerne fra de mange test vi har gennemgået på nettet, viser med alt tydelighed, at jo længere ned under 1.000 kroner støvsugeren kommer i pris, jo dårligere er den til at gøre rent.

Kommer du op i området mellem 1.000 og 1.500 kroner, får du rigtig mange gode bud på støvsugere, der har en fornuftig rengøringsevne og endda oftest også er udstyret med et filter på udblæsningsluften, der gør det tåleligt at støvsuge som allergiker eller astmatiker.

Lægger du yderligere omkring 500 kroner til, får du også de mere lydsvage modeller og en endnu bedre rengøringsevne.

Hvilke gulvflader har du mest af – hårdt gulv eller tæpper?

Når det kommer til rengøringsevne, skal du især være opmærksom på, hvilke gulvflader du har flest af: Hårdt gulv af træ med fliser eller linoleum – eller tæppebelagte gulve? Opgør begge arealtyper i kvadratmeter!

Falder opgørelsen ud til hårdt gulv, har du et større og oftest også billigere udvalg at vælge imellem. For langt de fleste støvsugere i dag har nemlig en rigtig fornuftig rengøringsevne på hårdt gulv. I prisklassen 1.000 til 1.500 kroner finder du således mange støvsugere med rengøringsklasse A for hårdt gulv – ja, selv lige under de 1.000 kroner er det muligt at finde en fornuftig støvsuger i den høje rengøringsklasse. Har du mest hårdt gulv, bør du ikke vælge en støvsuger med en rengøringsklasse for hårdt gulv på under B.

For mange er en støvsuger der klarer rengøringen af tæpper til en C-klassificering dog mere end rigeligt, men har du små børn, allergikere eller astmatikere i huset – og har du kæledyr med pels, der tit fælder – bør du som minimum prøve om du kan finde en støvsuger, der ligger i klasse B for rengøring af tæpper og helst klasse A. Til gengæld kan du godt være lidt mere overbærende med rengøringsklassen for hårdt gulv. Så her er Nilfisk Elite Energy Classic et godt bud. Den ligger i klasse B for både hårdt gulv og gulv med tæpper.

Støjniveau

De færreste tænker ikke så meget på støvsugerens støjniveau, med mindre de enten selv er eller der er andre personer i husstanden, som er støjoverfølsomme. Det kan også være, at du har brug for at støvsuge, mens andre opholder sig i lokalerne, eller har små børn der sover, mens støvsugningen klares.
Er støj en vigtig parameter for dig, skal du gå efter støvsugere med et støjniveau på under 70 dB(A). Jo tættere du kan komme de 60 dB(A) jo bedre. 60 dB(A) svarer til det samme lydniveau som almindelig tale, mens 70 dB(A) opleves dobbelt så højt og svarer til lydniveauet, når en personbil kører forbi på 10 meters afstand eller du taler meget højlydt.

Især Miele er rigtig gode til at levere støjsvage støvsugere. Det gælder både de tre, der er med i testen her og flere af deres andre modeller. Hvis du vil have mere information om specifikke modeller fra Miele eller gerne vil se resultater af tests af disse produkter, kan du læse mere her

El-forbrug

Ligesom støjniveauet er det de færreste, der tager hensyn til energiforbruget. For selv om energiforbruget er højt, er den tid, støvsugeren er tændt jo begrænset. Så det samlede energiforbrug målt over tid er rimeligt lavt. Derfor var det faktisk i mange år sådan, at jo flere watt motoren i støvsugerne var på, jo bedre var den til at gøre rent.

Det gjorde EU-kommissionen dog op med tilbage i 2014, hvor de udsendte det regelsæt, der bl.a. har givet os klassificeringerne for rengøringsevne, støjeniveau, støvemission og energiforbrug på støvsugere. Her indførte de samtidig en maksimum-effekt for støvsugermotorer på 1.600 watt. Alt hvad der brugte mere end det, var det ikke længere lovligt at sælge inden for EU.

Samtidig varslede de en yderligere sænkelse af maksimumeffekten for strømforbruget, således at der kun må sælges støvsugere i EU med en maksimumeffekt på 900 watt fra og med september 2017. Det er derfor, der pludselige er kommet så mange støvsugere med effekter på 700 og 800 watt på markedet.

Det har stillet nye krav til støvsugerproducenternes udviklingsafdelinger, der pludselig har skullet klemme den samme suge- og rengøringsevne ud af mindre effektfulde motorer. At dømme efter de mange test, vi har gennemgået på nettet, er de lykkes ganske glimrende med det.

Vi kan derfor konkludere, at de støvsugere du kan købe i dag, leverer nøjagtig den samme rengøringsevne som tidligere tiders energiforslugende maskiner. Så der er absolut ingen grund til at afskrive støvsugeren, bare fordi den kun bruger 700 watt!

Det betyder samtidig at driftsudgiften til støvsugningen er halveret. Med en motor på 900 watt eller derunder koster det dig cirka 2 kroner for hver time støvsugeren kører. Så målt på årsplan vil du i mange tilfælde opdage, at den årlige udgift til støvsugerposer er højere end prisen på den strøm, du bruger til at støvsuge med.

Hvad koster poserne?

Derfor er prisen på støvsugerposer en anden og tit overset parameter, du bør tage med, når du anskaffer dig en ny støvsuger. Her gælder det lige som for blækpatroner til printere og barberblade til barbermaskiner, at det er billigere – men oftest lige så godt – at købe uoriginale poser. Så undersøg både prisen på originale og – hvis du kan få dem – uoriginale poser til den støvsuger, du påtænker at købe.

Vil du have en støvsuger, der er mere økonomisk med poserne, bør du vælge en model, der anvender store poser. Så skal du ikke skifte pose nær så tit. Ulempen er bare, at disse poser oftest er dyrere i indkøb, så i praksis vil det være minimalt, hvad du sparer på poser på årsbasis ved at vælge en støvsuger med større poser.

Du kan selvfølgelig også vælge en poseløs støvsuger, men selv om de larmer og suger mere, gør de nødvendigvis ikke mere rent. Oftest er de heller ikke gode for eventuelle allergikere og astmatikere i husstanden, fordi det poseløse system fordrer en meget stor luftgennemstrømning. Derfor er der sjældent et ordentlig HEPA-filter på udblæsningsluften.

Bor der allergikere eller astmatikere i husstanden?

Er du selv eller har du allergikere eller astmatikere i husstanden, bør du tage højde for dette, når du vælger støvsuger – især hvis de også skal kunne betjene den.

Her skal du gå efter støvsugere, der har så højt et tal stående efter HEPA-navnet på støvsugerens udblæsningsfilter som muligt. HEPA-14 hedder det bedste af filtrene, der sørger for at fjerne minimum 99,995 % af de skadelige mikropartikler og allergener i udblæsningsluften. Selv om det lidt dårligere HEPA-13 filter ”kun” bortfiltrerer 99,95 %, er det dog oftest godt nok til, at allergikere og astmatikere ikke får ubehag af støvsugerarbejdet.

Så som minimum skal støvsugeren have et HEPA-13 og helst et HEPA-14 filter indbygget.

Du kan også vælge andre løsninger, som f.eks. en robotstøvsuger. Den kan sættes til at støvsuge automatisk på tidspunkter, hvor der ikke er nogen hjemme. Så kan de skadelige støvpartikler nå at lægge sig igen, før astmatikeren eller allergikeren kommer hjem igen.

Denne løsning er dog ikke optimal – især ikke for støv- eller husmideallergikere. For robotstøvsugerne har en væsentlig dårligere rengøringsevne end traditionelle støvsugere og oftest vil der være en del områder i huset, hvor den ikke kan komme til. Så nogen erstatning for den traditionelle støvsuger er robotstøvsugeren ikke – allerhøjest et supplement, der kan holde støvniveauet nede mellem støvsugningerne.

Hvad koster filtre og andre forbrugsstoffer?

Når vi nu er ved allergikerne og filtre, skal du også danne dig et overblik over, hvad nye filtre koster. For på de fleste støvsugere skal de skiftes med jævne mellemrum, hvis de skal fungere optimalt.

Du kan ganske vist få støvsugere med vaskbare allergivenlige filtre – hvoraf et par modeller i vores gennemgang anvender denne slags filtre. Men de er sjældent nær så effektive til at filtrere skadelige partikler væk fra udblæsningsluften som HEPA-13 eller -14 filtre.

Udover støvsugerposer og filtre kan der også være andre forbrugsstoffer, der jævnligt skal skiftes. Dem bør du også orientere dig om prisniveauet på, ligesom det kan betale sig at kende det omtrentlige prisniveau på reservedele og ekstraudstyr til det pågældende mærke. For de lidt dyrere støvsugere kan det oftest betale sig at få repareret frem for at købe en ny.

Hvor meget plads har du til opbevaring?

Den sidste detalje du bør have med i overvejelserne, er, hvor meget plads støvsugeren kræver, når den skal opbevares. Her der det en fordel at vælge en støvsuger i samme størrelse, som den du har. Så kan du nøjes med at skifte den gamle støvsuger ud med den nye uden at skulle foretage yderligere tilpasninger af opbevaringsstedet.

Det kan også være, at dine praktiske erfaringer med din gamle støvsuger får dig til at vægte nye egenskaber ved den nye støvsuger højere end du gjorde tidligere. Det gælder f.eks. opbevaring af ekstra mundstykker m.v., som f.eks. Electrolux og Nilfisk har indbygget i deres maskiner. Det betyder dog, at støvsugeren oftest vokser i omfang og derfor kræver mere opbevaringsplads end den støvsuger, du har i dag.

Du kan også vælge at skrifte til f.eks. en stangstøvsuger. Her er både støvsuger, mundstykke og betjeningshåndtag samlet i en og samme enhed. Det betyder, at de er væsentlig mindre end traditionelle støvsugere og derfor kræver mindre plads til opbevaring. Flere af modellerne kan ligefrem stå selv, så de ikke tager mere plads op end en kost.

Disse støvsugere har dog oftest en dårligere rengøringsevne, ligesom de oftest er batteridrevne. Det byder på nye og andre udfordringer, som det vil gå for vidt at komme nærmere ind på i denne artikel.

Hvilken støvsuger skal jeg vælge?

Din tjekliste til ny støvsuger:

1) Fokusér på støvsugere i prisklassen 1.000 til 1.500 kroner. Der får du mest støvsuger for pengene!

2) Du kan roligt vælge en støvsuger på 7-800 watt. De gør lige så rent som de gamle strømslugende modeller på 2.000 watt.

3) Vælg en støvsuger med højst mulig rengøringsklasse for den gulvtype, du har mest af i boligen.

4) Vælg en støvsuger med lavt støjniveau (<70 dB(A)) for at sikre det mest optimale arbejdsmiljø under støvsugningen.

5) Vælg en støvsuger med HEPA-13 eller HEPA-14 filter, hvis du har allergikere eller astmatikere i husstanden. Har du ikke, kan du godt klare dig med en lavere eller ingen HEPA-klasse på filtret.

6) Få overblik over prisniveauet på støvsugerposer, filtre og andre forbrugsstoffer.

7) Sørg for at få en støvsuger i samme størrelse som den gamle. Så kan du genbruge opbevaringspladsen.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


VORWERK Kobold VK200

Nomineret til “Bedste premium støvsuger til alle overflader” af T3.com
4,5/5 stjerner hos trustedreviews.com
9,4/10 stjerner hos Goodhousekeeping.com

VORWERK Kobold VK200 – en effektiv støvsuger, der også kan bruges af børn

Hvis du har børn, så ved du, at i hvert fald de mindre af dem elsker at være med til det, de voksne laver. Det kan være en kilde til forundring, at de kedelige pligter pludselig er en leg. Nu kan du trygt overlade støvsugningen til dem, for denne støvsuger kommer med et justerbart håndtag, så dine børn kan bruge ned til 6 år. Det er bestemt en god ting at få børn til at bidrage til hjemmets rengøring, da det både klæder dem på til voksenlivet og giver en øget følelse af selvværd. At den er ledningsfri, gør den kun endnu lettere at manøvrere for et mindre barn. Det lette design er også godt til voksne. Samtidig er Vorwerk kendt for sine gode støvsugere med kraftig sugeevne, hvilket denne lever op til.

Hos T3.com har de testet støvsugeren – og eksperterne er meget imponerende. De siger blandt andet sådan her: “If you’re not just serious about cleaning but very serious indeed about it, the VK200 is something you should consider investing in”.

Allergivenlig med kraftig sugeevne

Denne ledningsfri støvsuger filtrerer op til 99 procent af alle partikler i udblæsningsluften, og den fungerer derfor også som en slags luftrenser. Det er godt for allergikere, og du kan derfor vide dig sikker i, at de skadelige og allergifremkaldende partikler i luften som tungmetaller, støvmider og svampesporer kommer helt væk og bliver inde i støvsugeren. Den kommer med poser, som du skal skifte, men på den måde får du en højere kapacitet, og du slipper for at få snavsede hænder. Den kraftige sugeevne gør, at den kan støvsuge selv det værste skidt op uanset overfladen.

Indstiller selv alt efter overflade

Den kommer med et intelligent støvsugerhoved, der selv ændrer indstilling alt efter overfladen. Så du behøves ikke overveje, hvilken indstilling der er bedst til hvilken overflade. Den indstiller desuden til den korrekte ydeevne, og dermed kan du måske også spare en del på strømmen, da du ikke har den på max hele tiden eksempelvis. Derudover har den et stort udvalg af ekstra tilbehør, så du kan støvsuge alt i hjemmet. Der er både en Duo-Clean, der kan rense med vand, en særlig tæpperenser og madrasrenser foruden en del andet tilbehør. Det er bestemt smart, hvis du også kan klare både at støve af og vaske gulv med den automatiske støvsuger, så rengøringen bliver så let som muligt. Den bliver desuden fremhævet for sine gode sugeevne i forhold til hår, og den er ekstra god til tæpper, som jo kan være et mareridt uden det rette udstyr. Så kan støv og snavs bare komme an. 

VORWERK Kobold VK200 vs. markedet

Den her støvsuger er meget alsidig og brugervenlig. Børn er tænkt ind i designet, og den har desuden et intelligent støvsugerhoved, som indstiller blandt andet sugeevne alt efter overflade. Det interessante design med den futuristiske tone gør, at den skiller sig ud på den gode måde. De mange forskellige typer af ekstra udstyr gør støvsugningen og rengøringen af hjemmet let, selvom det måske for nogle kan være en smule overvældende og fylde lidt i kosteskabet.

Støvsugeren udmærker sig ved særdeles kraftig sugeevne, og den klarer de fleste overflader uden problemer. Den har fået gode anmeldelser, og de fleste er glade for ydeevnen.

Specifikationer
🔴 Type: Ledningsfri støvsuger
🔴 Mærke: Vorwerk
🔴 Batteritype: C-14 batteri, udskifteligt
🔴 Lydniveau: 78 dB
🔴 Uden ledning: Ja
🔴 Poseløs: Nej
🔴 Beholder kapacitet: 2,2 L
🔴 Vægt: 3,3 kg
🔴 Længde: 76/98 cm
🔴 Bredde: 21 cm
🔴 Dybde: 15 cm

Fordele

 • Automatisk justering af sugeevne
 • Kan rengøre både hårde gulve og gulvtæpper
 • Støvbeholder med stor volumen
 • Gennemført design
Ulemper

 • Meget tilbehør, men er dyrt

Miele Complete C3 PowerLine

Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine er blevet testet af 5 hold eksperter, der inkluderer testmagasinet Good Housekeeping Institute, Trustedreviews.com, det danske den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, og britiske Which.co.uk. Modellen klarer sig rigtig godt over hele linjen, hvilket resulterer i særdeles flotte  bedømmelser fra eksperterne.

Velegnet til dyrehår

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine er en traditionel støvsuger med pose, der forbindes til strøm via en ledning. Ledningen har en længde på 12 meter, hvilket giver en god arbejdsradius, og modellen vil derfor passe godt til det større hjem eller til kontoret.

Herudover er støvsugeren meget kraftfuld med en motoreffekt på 890 watt og en stærk sugeevne, der kan indstilles i 6 niveauer. Dette gør den især velegnet til at opsuge svært tilgængeligt skidt og snavs eller dyrehår, hvis man har hund eller kat.

Der medfølger flere praktiske mundstykker – blandt andet et universal-mundstykke til tæpper og hårde gulve samt et turbomundstykke.

Desuden kommer modellen med et smart teleskoprør med ergonomisk greb, hvor man selv kan justere længden for at opnå den bedst mulige komfort under arbejdet. Der findes desuden en indikator for overophedning, som sørger for, at motoren ikke brænder sammen, men i stedet slukker og køler af.

God til allergikeren

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine er en allergivenlig model, idet den er udstyret med en HyClean-pose til opsamling af støv. Posen kommer med det såkaldte HyClose-lukkesystem, som sørger for, at støvet ikke hvirvles ud i rummet igen. Kapaciteten ligger på 4,5 liter, og en lampe indikerer, når det er tid til at udskifte posen.

Støvsugeren kommer desuden med filteret Active AirClean SF-AA50, som renser luften for ubehagelige lugte, hvilket især kan være ideelt, hvis man har husdyr i hjemmet. Herudover arbejder modellen ved et lydniveau på 76 decibel, hvilket betyder, at den er relativt støjsvag.

Præsterer godt på alle underlag, ifølge eksperterne

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine er blevet testet af Trustedreviews.com, som giver modellen en høj score. De roser den især for den kraftige sugeevne, som de mener fungerer særligt godt mod dyrehår. De bemærker, at modellen præsterer godt på hårde gulve og samtidig larmer meget lidt.

Eksperterne er dog ikke imponerede over turbomundstykket, da det er for stort til at anvende på trapper, og så mener de, at ledningen kunne have været længere.

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine er ligeledes blevet testet af Good Housekeeping Institute, som er meget begejstrede.

Eksperterne er glade for den gode bygningskvalitet, sugeevnen samt de selvlukkende støvposer.

Dog mener de, at poserne kan være besværlige at skifte, og så er manualen svær at forstå. Which.co.uk tilføjer, at modellen arbejder godt på alle typer af underlag, og at allergi-filteret er velfungerende. Deres eneste minus går på, at den har svært ved at opsuge større klumper af støv. 

Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline – mål 
🌀 Højde: 22,7 centimeter
🌀 Bredde: 49,6 centimeter
🌀 Længde: 49,6 centimeter
🌀 Vægt: 8,2 kilo

Specifikationer  Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 890 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse C
🔴 Støjniveau: 76 dB
🔴 Energiklasse: F
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapacitet på 4,5 liter
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Vægt: 8,2 kilo 

Fordele

 • Stor arbejdsradius
 • ”Power Motor”
 • Display til visning af ydeevne
Ulemper

 • Tung
 • Gulvdyser af plastik

Her kan du se en præsentationsvideo af Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline. Videoen er produceret af Miele:


Nedis Poseløs Støvsuger

Den poseløse støvsuger fra Nedis er populær blandt forbrugerne, der bedømmer den til 4,3 stjerner på avXpertens hjemmeside. Foruden prisen nævner flere anmeldere, at støvsugeren har en god sugeevne og at den er dejligt nem at flytte rundt, fordi den er så let. En enkelt forbruger nævner, at slangen kunne være længere, men at det er dejligt at kunne tømme støvbeholderen efter hver brug.

Poseløs og kompakt støvsuger
Nedis-støvsugeren er god til dig med et lidt mindre hjem. Den er meget kompakt i designet, så den fylder ikke meget, når den skal opbevares. Det betyder også, at den er let i vægt, så det er nemt at flytte den rundt via bærehåndtaget, når du skal have den ud af opbevaring eller flytte den fra rum til rum under støvsugningen.

Når støvsugeren sidder i stikkontakt har du en arbejdsradius på 7 meter – ledningen er 5 meter, men du kan strække selve støvsugerarmen op til 2 meter ekstra.

Den helt store fordel ved støvsugeren er dog, at den er poseløs. Den har en støvbeholder på 1,5 liter, som passer godt til en runde med støvsugeren inden den skal tømmes. Så slipper du for at købe poser, hvilket både er rart i forhold til at slippe for omkostningen.

På rørslangen sidder der en kombibørste, der nemt kører på både tæpper og hårde gulve. Der medfølger også et 2-i-1 mundstykke, så du kan nå ind i alle små hjørner og kroge. Det kan også bruges til at støvsuge møbelbetræk på sofaen for eksempel.

Selvom den poseløse støvsuger er så kompakt, har den en kraftig sugeevne. Den har en motorkraft på 700 watt, hvilket er indenfor standarden for markedet. Støvsugeren er placeret på energimærket A (på den gamle skala) og har et årligt energiforbrug på 26,2 kWh. Den har et lidt højere lydniveau end andre støvsugere her på listen, så det er ikke den mest støjsvage støvsuger på listen.

Endelig har støvsugeren en frisk, rød farve, der markerer sig på en fed måde i forhold til andre støvsugere.

Fordele

 • Poseløs
 • Let i vægt
 • God pris
Ulemper

 • Larmer lidt

Specifikationer:
🔴 Energiklasse: A
🔴 Motoreffekt: 700 watt
🔴 Lydniveau: 78 dB
🔴 Arbejdsradius: 7 meter
🔴 Tankkapacitet: 1,5 liter
🔴 Vægt: 3,2 kg


Dyson V11 Absolute Extra

Dyson V11 Absolute Extra er en ledningsfri støvsuger, der både yder godt på tæpper og hårde gulve. Den har en LCD-skærm med enkel navigation, hvor du kan følge effektiviteten og se en video af enheden under rengøring. Samtidig har du mulighed for hurtigt at skifte mellem rengøringstilstande, hvilket gør støvsugeren ideel til dem, der leder efter en universal rengøringsmaskine, der kan bruges i alle kroge og hjørner i hjemmet.

 • LCD-skærm, der er nem at navigere på
 • Rengøringshoved med højt drejningsmoment
 • 3 rengøringstilstande: ECO, Auto og Boost

Anmeldelse: Produktanalyse af Dyson V11 Absolute Extra

Tre rengøringstilstande
V11 Absolute Extra er en trådløs støvsuger, der hurtigt har vundet popularitet på markedet. Den har tre rengøringstilstande: ECO, auto og boost, hvor auto tilpasser sig til forskellige gulvtyper, ECO-tilstanden giver op til 60 minutters brug på én opladning og boost fjerner dyrehår og snavs med høj intensitet.

Forskellige tilbehørsdele
V11 har flere tilbehørsdele, som gør den til en alsidig maskine. Eksempelvis har den et torque mundstykke til gulve og en blød ministøvkost, der kan bruges til møbler eller svært tilgængelige steder. Dertil har den en forlængerledning, et parkethoved, et mundstykke til sprækker og meget andet.

Kraftigt sug
Selv om torque hovedet er designet til alle slags overflader, klarer det sig bedst på gulvtæpper på grund af den stærke børstevalse, som kan snurre op til 60 gange i sekundet. Selv om støvsugeren ligner Dyson V10 i udseende og bruger den samme “point and shoot”-metode til at tømme støvbeholderen, har V11 en længere støvbeholder for at forbedre luftstrømmen og sugekraften.

Hvad siger brugere og eksperterne om Dyson V11 Absolute Extra

Eksperter og brugere har testet Dyson V11 Absolute Extra, og den har fået høje karakterer og positive vurderinger. Techradar.com gav den 5/5 og sagde, at det er en effektiv ledningsfri støvsuger, der både kan klare hårde gulve og tæpper med lethed. Smart-home-fox.co.uk gav den også 5/5 og fremhævede, at den har den bedste rengøringsydelse på markedet samt high-end funktioner. Den har også modtaget en Platinum-pris fra t3.com, der beskrev den som “branchens førende model”. Googles brugere har tilmed givet den 4,7/5 stjerner og rost den for at have støjsvag drift og lang batteritid.

Fordele

 • Kan rense høje eller svært tilgængelige steder
 • Alsidig anvendelse
 • Støjsvag drift
 • Hurtig opladning
 • Enkel rengøring og vedligeholdelse
Ulemper

 • Strømknappen kan ikke låses
 • Lidt tung at holde i hånden

Forbrugsguiden’s vurdering

Selvom modellen også har ulemper, såsom den manglende låsbare tænd/sluk-knap og den relativt høje vægt, opvejes de af fordelene. Den oplades hurtigt, er nem at rengøre og vedligeholde og fungerer godt på flere forskellige overflader. På grund af det slanke design, de brugbare funktioner og multifunktionaliteten har vi derfor givet den vores pris for bedste premium valg og anbefaler den til folk, der ikke har noget imod at betale en lidt højere pris for topkvalitet.

Specifikationer:
🔴 Strømkilde: Batteri
🔴 Opsamlingskapacitet: 0,7 L
🔴 Batteritid: 60 min
🔴 Opladningstid: 270 min
🔴 Vægt: 3 kg
🔴 Bredde: 25 cm
🔴 Dybde: 26,1 cm
🔴 Højde: 128,6 cm


Electrolux EUO9GREEN UltraOne

Electrolux EUO9GREEN 

Modellen Electrolux EUO9GREEN UltraOne er blevet testet og anmeldt af og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der begge løbende tester de nyeste støvsugere på markedet. Støvsugeren er kåret som testvinder af begge instanser, i deres støvsuger test, da de begge er meget imponerede over modellens ydeevne, brugervenlighed og funktioner.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne er placeret i klasse A, når det kommer til rengøringsevnen for både hårde gulve og gulvtæpper. Hvis man både støvsuger overflader med hårdt gulv samt tæpper, så kan denne model være et muligt valg.

Denne models ydeevne er klassificeret som værende en af de bedste. Dog betyder det ikke, at der er gået på kompromis med modellens energiforbrug. Energiforbruget er nemlig stadig lavt, hvorfor støvsugeren er placeret i energiklasse A. Derudover bruger modellen også 65 % mindre energi sammenlignet med støvsugere i samme gruppe.

Fleksibel og praktisk model med Silent Air-teknologi

Med Electrolux EUO9GREEN UltraOnes effektive motor på 850 Watt har denne model en optimal sugestyrke- og evne. Derudover er modellen udstyret med en indbygget Silent Air-teknologi, der ikke mindst sørger for en forbedret slange, men også en lydsvag slange. Det betyder, at lydniveauet er i den lavere ende.

En normal samtale har et lydniveau på 60 dB, hvorimod Electrolux EUO9GREEN UltraOne har et lydniveau på 65 dB.

Støvsugeren er både praktisk og fleksibel med sin lange ledning, der gør, at arbejdsradiussen er på op til 12 meter. Derudover kommer modellen med et indbygget ledningsoprul, hvorfor man blot skal trykke på en enkelt knap for, at ledningen finder tilbage ind i støvsugeren igen.

Derudover kan man justere støvsugerens højde med teleskoprøret. Selve røret er et letvægtsrør, hvorfor det ikke vejer særlig meget.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne er forsynet med en støvsugerpose på 5 liter, der siges at holde i 80 % længere tid end andre modeller.

Derudover er støvsugerposen forsynet med en hygiejnisk lukning og en optimal filtrering, hvorfor luften forbliver ren. Hvorvidt det er tid til at tømme støvsugerposen eller ej, kan ses på displayet.

To mundstykker med forskellige funktioner og Allergy Plus-filter

Med modellen Electrolux EUO9GREEN UltraOne medfølger der to forskellige mundstykker, der har hver sin funktion. Den kommer med en AeroPro Parketto Pro parketmundstykke samt et FlowMotion kombimundstykke. Sidstnævnte er især kendt for sin lydsvaghed samt en høj støvoptagning.

Udover de to forskellige mundstykker så kommer denne model også med en fuge-, børste- samt møbelmundstykke, hvorfor man kan anvende det mundstykke, der er optimalt i forhold til den overflade, som man skal støvsuge.

Støvsugeren er egnet til både allergikere og astmatikere, da det er en allergivenlig model. Den er udstyret med et vaskbart Allergy Plus-filter, der sørger for at stoppe mere end 99 % af forskellige støvpartikler. Dette sikrer en ren og frisk luft, hvilket især er til gavn for allergikere og astmatikere.

Model der skåner gulvet med et ergonomisk håndtag

Electrolux EUO9GREEN UltraOne er forsynet med 360-graders bløde gummihjul, der ikke mindst er meget lydsvage, men også produceret til at beskytte alle former for overflader.

Gummihjulene vil følge ens bevægelser, mens man støvsuger, hvorfor man ikke behøver at hive særlig meget i den for at komme rundt i alle hjørner og afkroge.

Støvsugerens håndtag er ergonomisk, da det sørger for en korrekt og bekvem håndtering med en god kontrol over styringen. Der er både placeret et bærehåndtag foran selve støvsugeren samt i toppen.

Specifikationer ved Electrolux EUO9GREEN – mål
🌀 Højde: 25,5 centimeter
🌀 Bredde: 30,7 centimeter
🌀 Længde: 50,2 centimeter
🌀 Vægt: 5,8 kilo 

Specifikationer ved Electrolux EUO9GREEN – nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: D
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: A
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 26,8
🔴 Motoreffekt: 850 watt
🔴 Lydniveau: 65 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 5 liter

Fordele

 • Lydsvag
 • Lavt energiforbrug
 • Mere miljøvenlig end andre modeller
Ulemper

 • Tung
 • Kompliceret at støvsuge trapper med

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal

Bosch BGS5335 Zoo'o ProAnimal

Støvsugeren Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er blevet testet af Råd & Rön. Der hersker bred enighed blandt eksperterne om, at Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er en rigtig god støvsuger, og derfor får modellen en flot topplacering i testen.

Som navnet antyder, er modellen særdeles velegnet til hjem med kæledyr med pels samt til hjem, der har allergikere.

God til dyrehår

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er skabt til at glide let henover hver en overflade og underlag i hjemmet.

Modellen har det specialfremstillede mundstykke ProAnimal Turbobørste til dyrehår, som let kan sætte sig fast overalt i tæpper, sofaer, puder og sprækker. Denne børste er meget kraftig, og kombineret med den unikke udformning bliver langt de fleste dyrehår fjernet. Det gavner især miljøet for allergikere, men alle har glæde af et rent miljø.

Passer på gulvene

Udover dyrehår har Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal også en specialforce inden for fliser og parketgulve med sprækker, huller eller revner med en specialbørste til hårdt gulv. Børsten er effektiv men samtidig skånsom, og der bliver taget hensyn til de glatte gulves overflade, så de ikke beskadiges.

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er også en brugervenlig støvsuger, som er let i brug. Modellen er udstyret med en teleskopstang med udskiftelige mundstykker for enden, og den kan indstilles efter brugerens højde. Man regulerer sugestyrken via en drejeknap.

Støvsugeren har endvidere gummihjul under kroppen, som sørger for en let bevægelse henover gulvet, mens man støvsuger.

Model med HEPA-filter

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er udstyret med det unikke HEPA-filter, som sikrer især allergikere et bedre miljø. Filteret bortfiltrerer alle de partikler, som suges ind, og dermed bliver luften helt renset. Bosch BGS5335 stoevbeholder

Rengøringen foregår også let på Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal, idet modellen er poseløs og dermed opsamler støv og skidt i en specialdesignet beholder, som let kan tages af og tømmes efter behov. Beholderen kan rumme 3 liter, og så sparer man også indkøb af nye poser.

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal har en ledning på 11 meter og en vægt på 6,7 kilo.

Fordele

 • Speciel dyse med roterende børster
 • Meget stor støvbeholder
Ulemper

 • Meget stor
 • Sugeevnen kan ikke reguleres på håndtaget

Du kan her se en lille video der demonstrer støvsugeren. Videoen er produceret af Bosch:


Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer er placeret i energiklassen C, hvorfor denne støvsuger har et lavt energiforbrug. Det er derfor en model, der både er god for pengepungen og miljøet på samme tid. Støvsugerens motoreffekt er på 600 Watt.

Model med forbedret og lydsvag slange og parkeringsfunktion

Med denne model er der lagt fokus på en komfortabel støvsuger. Den er derfor udstyret med Silent Air-teknologien, hvorfor der er mulighed for at støvsuge uden at larme for meget.

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer er forsynet med en forbedret og lydsvag slange samt et AeroPro Silent mundstykke. Modellen har et lydniveau på 61 dB, hvilket er forholdsvis lydsvagt i forhold til mange andre modeller.

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer er også udstyret med en parkeringsfunktion, der både er horisontal og vertikal. Dette betyder, at der er mulighed for at parkere både slange og rør uanset støvsugerens position.

Der er mulighed for nemt at komme rundt med støvsugeren på grund af dens 360 graders næsehjul. Derudover er hjulene lavet af blødt gummi, hvorfor de nemt kan komme rundt om diverse møbler uden at skade dem. Der bliver heller ikke lavet ridser i gulvet uanset overfladen.

Nem at styre med god arbejdsradius 

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer er udstyret med et Motion Control System, der sørger for en nem og blød manøvredygtighed. Det betyder, at man uden problemer kan komme vidt omkring med støvsugeren. Der vil hverken være nogen problemer, når man går fra rum til rum, eller hvis man skal vende sig med støvsugeren i hånden.

Med denne model er arbejdsradiussen god, da denne er på op til 12 meter. Det vil sige, at man nemt og hurtigt kan støvsuge store arealer uden at skifte stikkontakt hele tiden. Der medfølger også et automatisk ledningsoprul, hvorfor man blot skal trykke på en enkelt knap. Herefter vil ledningen pr. automatik finde tilbage på sin plads igen, uden at man skal gøre mere.

Støvsugerposen har en kapacitet på 3.5 liter. Denne støvsugerpose medfølger fra start og kommer med en hygiejnisk lukning. På selve støvsugeren kan man finde en støvsugerposeindikator, der viser hvorvidt posen skal tømmes endnu. Det vil sige, at man ikke behøver at fumle med posen, førend man er sikker på, at det er tid til at udskifte den.

Model med manuel regulering af sugeevne og HEPA-filter 

Med modellen Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer er der mulighed for selv at regulere sugeevnen. Man kan herved både gøre sugeevnen højere og lavere alt efter, hvad der er behov for. Dette kommer som regel an på mængden af snavs og skidt og selve overfladen.

Derudover kommer denne model med et HEPA-filter. Dette er et vaskbart hygiejnefilter, der sørger for at rense luften, så den altid forbliver ren og frisk. Dette er især en fordel for forbrugere, der lider af enten astma eller allergi. Der medfølger også et fugemundstykke, et møbelmundstykke samt et børstemundstykke ved køb af denne støvsuger.

Specifikationer ved Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer– mål
🌀 Højde: 26,6 centimeter
🌀 Bredde: 30,8 centimeter
🌀 Længde: 40,2 centimeter
🌀 Vægt: 5,98 kilo 

Specifikationer ved Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer– nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: C
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 21,3
🔴 Motoreffekt: 600 watt
🔴 Lydniveau: 61 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordele ved Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer:
God til både hårde gulve og gulvtæpper
Arbejdsradius på 12 meter samt støvsugerpose på 3.5 liter
Motion Control-system
HEPA-filter
Selvregulering af sugeevne
Forbedret og lydsvag slange


Miele Complete C3 Silence Ecoline

miele-stoevsuger-complete-c3-silence-ecoline

Se priser og tilbud på Miele Complete C3 Silence Ecoline her:


Ligesom Electrolux og danske Nilfisk er Miele kendt for støvsugere i høj kvalitet. Det gælder også deres Complete C3 Silence Ecoline, der ifølge den gennemgåede test udmærker sig ved at være god til dyrehår på gulvtæpper og generelt god til hårde gulve, ligesom maskinen har meget manøvredygtige hjul, der kan drejes om på tværs, så støvsugeren er i stand til at køre sidelæns.

Denne Miele-maskine har også en forholdsvis stor pose på 3,2 liter. Så lige som Philips FC8721/09 kan denne støvsuger bruges længe, før der er brug for at skifte pose.

Når det kommer til energiforbrug ligger Miele Complete C3 Silence Ecoline i energiklasse D med en motoreffekt på 800 watt. Det gør den også, når det kommer til rengøringsevne på hårdt gulv, mens den er helt nede i klasse C for gulvtæpper. Det betyder, at denne støvsuger klarer sig gennemsnitlig med hensyn til støvsugning af tæpper.

Støvemissionen – mængden af støv i udblæsningsluften – ligger i klasse A og i stedet for et HEPA-filter er denne støvsuger ligesom Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO udstyret med et Allergy Plus-filter, der nogenlunde svarer til et HEPA-12 filter. Så støvsugeren burde kunne bruges af de fleste allergikere og astmatikere uden at de bør få problemer med luftvejene.

Lydniveauet er målt af Rön til at ligge på 73 dB(A), hvilket placerer støvsugeren fra Miele lige lidt over det gennemsnitlige lydniveau for støvsugere.

Standardmundstykket har to knapper, så du kan skifte mellem børster eller ikke-børster, alt efter om du støvsuger gulvtæpper eller hårde gulve. Til støvsugeren medfølger endvidere tre mundstykker – et møbelmundstykke, et fugemundstykke og en afstøvningsbørste – der er placeret i et integreret rum i støvsugeren, så du altid har dem lige ved hånden, når de skal bruges.

Støvsugeren vurderes generelt til at være god til den almindelige husholdning med et eller et par husdyr med pels og roses for sit robuste men også meget simple design. Størrelsesmæssigt fylder støvsugeren en del på grund af opbevaringsrummet til de ekstra mundstykker og børster.

Fordele

 • God sugeevne på både hårde gulve og tæpper
 • Takket være special filter er den meget lydsvag (64 dBA)
 • Godt valg til støvallergikere
Ulemper

 • Ikke god til pels fra kæledyrs
 • Meget tung og ikke let at bære op ad trapper
 • Svær at bruge i hjørnerne

Du kan se en video om støvsugeren her:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=16GoTrerydY


Dyson V8 Absolute 

 

Dyson V8 Absolute

Dyson har lanceret en ny og mere kraftfuld serie af støvsugere kaldet V8-serien, og modellen Dyson V8 Absolute er en del af denne nye serie.

Denne støvsuger har været testet af en række eksperter fra ind- og udland, og der hersker bred enighed blandt eksperterne om, at Dyson V8 Absolute er en virkelig god støvsuger, og derfor får modellen absolutte topkarakterer.

”Evolution blandt støvsugere”

Dyson V8 Absolute er skabt til at gøre livet meget lettere for forbrugeren. Med en utrolig styrke som gør støvsugningen lettere, bliver Dyson V8 Absolute ligefrem kaldt for en ”evolution” blandt støvsugere af eksperterne – og det er ikke mindst, fordi denne model både er poseløs og ledningsløs. På den måde slipper forbrugerne både for problemer med støvsugerposer, som forringer effektiviteten, når de er fyldte samt bøvlet med ledninger – Dyson V8 Absolute kører nemlig på batteri i stedet.

Støvsugeren suger støv og skidt op ved, at man selv skal holde aftrækkeren nede, når der skal suges – denne metode forlænger batterilevetiden, idet støvsugeren så kun skal bruge kræfter, når der foretages opsugning.

Eksperterne bemærker også særligt, at batterilevetiden på Dyson V8 Absolute er markant forbedret i forhold til andre gode modeller, da Dyson V8 Absolute kan støvsuge i 40 minutter på én opladning (hvis man bruger den almindelige sugestyrke og ikke Max-sugestyrken).

Fokus på lethed

Under udformningen af Dyson V8 Absolute er det tydeligt, at der fra producentens side har været fokus på brugervenlighed. Modellen vejer nemlig kun 2,61 kilo, hvilket gør Dyson V8 Absolute til en meget let model. Dermed er det intet problem at håndtere modellen og for eksempel løfte den op og fjerne støv fra øvre overflader – også lofter.

Fleksibilitet er et af denne models karakteristika, for takket være leddene ved mundstykkerne kan støvsugeren komme rundt over det hele og også nå ind under sofaen, i hjørner og mod kanter og vægge.

Som nævnt er Dyson V8 Absolute endvidere en poseløs støvsuger, hvilket også fremmer brugervenligheden.

I stedet så opsamles støvet i en beholder, der kan rumme 0,54 liter støv, og med ny teknologi er det meget lettere at få tømt beholderen – det er noget eksperterne især noterer sig på den positive side, da andre poseløse modeller ofte har problemer her.

Kan konverteres til håndstøvsuger

For at sikre en så effektiv støvsugning som muligt kombineres stærk sugekraft med specialudformede mundstykker på Dyson V8 Absolute.Dyson V8 Absolute haandstovsuger

Denne model kommer nemlig med mange forskellige mundstykker, som hver især er specialfremstillet til et specifikt formål – det gælder Soft Roller til hårde gulve, Direct Drive til tæpper, Mini Motorised-mundstykke til trapper og møbler og Combination Tool-mundstykket til finstøv.

Som en ekstra smart anvendelsesmulighed er Dyson V8 Absolute en to-i-en-støvsuger, og det betyder, at den traditionelle støvsuger kan konverteres til en håndstøvsuger – det er en fordel, når der for eksempel skal gøres rent på et mindre område eller fjernes krummer efter morgenbordet.

På den miljømæssige side er denne støvsuger også at finde i toppen – modellen er nemlig udstyret med både HEPA-filter og et vaskbart forfilter, som også værner mod allergier.

Udvalgte fordele ved Dyson V8 Absolute:
Poseløs og ledningsløs
Fleksibel model med bevægelig led og lav vægt på kun 2,61 kilo
Flere mundstykker inklusiv Soft Roller-mundstykke til hårde gulve og Direct Drive-mundstykke til tæpper
Kan konverteres til håndstøvsuger
Med både HEPA-filter og vaskbart forfilter


iROBOT ROOMBA 965 robotstøvsuger

 

iROBOT ROOMBA 960 robotstøvsuger – mere effektiv end støvsugere med ledning

 

Kan styres via en smartphone app

Den her smarte robotstøvsuger kan blive din nye bedste ven. Via en app på din smartphone kan du programmere den til at støvsuge på bestemte tidspunkter af dagen, og du behøves derfor ikke skænke støvsugningen endnu en tanke. Du kan sætte den til, når du er på arbejde, og så kan du vende hjem til et rent og pænt hjem. Derudover kan du indstille den til kun at tage særlige områder som eksempelvis under spisebordet efter spisning. Hvis du kommer hjem og gerne vil have den stoppet, kan du sende den tilbage til sin ladestation med et enkelt tryk på en knap. Men med sin støjsvage 58 dB vil den ikke genere at have kørende, selvom du er hjemme. Den har derudover en funktion, der aflæser dine rengøringsvaner og kommer med skræddersyede forslag til dig. Den vil hurtigt blive en praktisk lille hjælper.

Effektiv rengøring med kraftig sugeevne

Den kan klare alle overflader, om det så er på tæpper, under sengen eller på vinylgulv. Den har modsat andre robotstøvsugere end kraftig sugeevne, så du kan begynde at vænne dig til rene gulve uden at have løftet en finger. At den både kan klare tæpper og vinylgulv er en klar fordel, da de fleste robotstøvsugere må give op over for disse udfordringer. Selv de små tæpper i gangen klarer den uden problemer. Den er ifølge visse brugeranmeldelser end del bedre end selv almindelige støvsugere, hvilket ellers har været den største ulempe ved robotstøvsugere. Den kan derudover støvsuge i 75 minutter, før den skal lades op igen. Og den kører selvfølgelig selv hen til sin ladestation.

Tømmer sig selv

Den er ikke poseløs. Derimod har den et særligt vaskbart filter til en beholder kaldet Aero-vac. Den nye type beholder er væsentligt bedre til katte- og hundehår, og så er den mere skånsom overfor børsterne, da alt langt mere effektivt bliver suget ind i beholderen. Derudover kan den her støvsuger noget helt særligt, som der ikke er set før. Den kan selv tømme sig i ladestationen, så der bliver en væsentligt højere kapacitet. Filtrene er desuden vaskbare, så derfor behøves du ikke bruge tid og kræfter på at finde den rette i butikken. Du sparer miljøet og dig selv ved at kunne proppe den i vaskemaskinen.  

iROBOT ROOMBA 965 robotstøvsuger vs. markedet

Hvis støvsugning er en sur pligt for dig og noget, du savner tid til i hverdagen, så er der kommet en model, der kan konkurrere med helt almindelige støvsugeres effektivitet. Den minder dig om, hvornår du plejer at gøre rent og kommer med forslag til dig. Du kan sætte den til at støvsuge på bestemte ekstra beskidte områder. Den er støjsvag, så du kan have den kørende, mens du er der.

Du skal have lys tilsluttet lys eller en klar måne for at den kan støvsuge. Men udover det klarer den de fleste udfordringer, om det så er løse tæpper eller glatte gulve. Men det er også til en pris, der er lidt højere end almindeligt.

Specifikationer
🔴 Type: robotstøvsuger
🔴 Mærke: Roomba
🔴 Driftstid: 75 minutter
🔴 Opladningstid: 3 timer
🔴 Trappesensor: Ja
🔴 Smartphone app: Ja
🔴 Lydniveau: 58 dB
🔴 Inkluderer vaskbart filter med Aero-vac beholder
🔴 Beholder kapacitet: 0,5 L
🔴 Vægt: 3,9 kg
🔴 Højde: 9,1 cm
🔴 Bredde: 3,9 cm

Derfor anbefaler vi den her model:
Gode anmeldelser hos PriceRunner
Gode anmeldelser hos Nymag.com
Høj effektivitet sammenlignet med andre robotstøvsugere og almindelige støvsugere
Kan styres via smartphone app
Intelligent og kommer med forslag via app’en

Fordele

 • Kan kontrolleres via en app
 • Følsomme sensorer registrerer nemt forhindringer
 • Flad og kan derfor komme ind under de fleste møbler
Ulemper

 • Har ikke en turbo tilstand
 • Iden dyre ende

Roidmi S1E

 

Roidmi S1E – let, effektiv og allergivenlig

Ergonomisk i næsten vægtløst design

Den her støvsuger har et så smukt design, at den kan stå fremme hele tiden. Den magnetiske væghængte oplader gør det utrolig nemt at oplade den, og den vil ikke fylde meget på sin faste plads i hjemmet. På den måde er den lige ved hånden, når der skal støvsuges for krummer under spisebordet. Den er hvid og elegant, og batteriet fylder lidt.
Det er netop nogle af de ting, der bliver rost af techeksperterne hos Techradar.com. Her roser de støvsugeren for at være en rigtig god letvægts støvsuger, som har et elegant design og er meget lydsvag. 

Den er designet med lethed for øje, og med en vægt på 2,4 kg., kan du komme nemt omkring alle hjørner i huset. Der følger et madrasmundstykke med, så du også kan støvsuge sofaen og sengen. Desuden følger der en multifunktionsbørste, som du også kan bruge til eksempelvis at støve af. Det ekstra Anti-Tangle mundstykke samt en speciel kulfiberrulle gør støvsugningen af tæpper til en leg, da eksempelvis hunde- og kattehår har mindre tendens til at filtre sammen og stoppe for sugeevnen.

God til allergikere

Den her støvsuger er velegnet til allergikere, da udblæsningsluften filtreres gennem et HEPA filter, som renser luften for partikler. Det gør, at luften, der blæses ud, er renere end luften, der suges ind. Der er en kraftig sugeevne, som fjerner støv og partikler fra dit hjem, så der er mindre risiko for allergi. Der er rigtig meget støv i vores hjem fra huden, møbler, tøj og vores elektriske apparater. Allergener som støvmider og eksempelvis tungmetaller fra elektriske apparaters udblæsningsluft gør støvsugning til højeste prioritet i hjemmet, og derfor bør det også være let at gå til. Sammen med det lette design, der gør støvsugningen mere hyppig, og filtreringen af luften er det her den optimale støvsuger til enhver allergiker. Som forebyggende indsats vil en støvsuger med HEPA filter også være overvejelsen værd.

Lang batterilevetid

Der er en lang batterilevetid på hele 40 minutter, så du kan klare støvsugningen af et mindre hjem på en opladning. Hvis du skruer op på maximal ydeevne holder den dog kun i 10 minutter. Men bare det at du kan indstille ydeevnen, gør den velegnet til de mange forskellige flader, der skal støvsuges. Det kraftige Lithium-ion batteri gør, at batteriet kan fylde og veje mindre samtidig med en længere levetid og en større kapacitet. En opladning tager cirka 2,5 time, og derefter kan du fortsætte, hvis der er behov for det. 

Roidmi S1E Ledningsfri støvsuger vs. markedet

Roidmi S1E Ledningsfri støvsuger udmærker sig især ved sin høje effektivitet, og det er blandt andet derfor, den har vundet priser. Kombineret med en høj effektivitet har den en lang batterilevetid og et let samt ergonomisk design, der gør den særdeles attraktiv. Den gør ikke væsen af sig, og den vil fint kunne stå fremme i en stue eller gang. Der er tænkt på alt og med ekstra tilbehør kan du gå til angreb på selv genstridige tæpper, som ellers altid er en udfordring at få helt rene. 

Den har dog en lille kapacitet på sin beholder, hvilket gør at du ofte skal tømme den. Heldigvis er den poseløs, så du kan tømme den ud i din skraldespand og spare miljøet for den ekstra emballage til støvsugerposer.

Specifikationer
🔴 Type: Ledningsfri støvsuger
🔴 Mærke: Roidmi
🔴 Driftstid: 10 til 40 minutter
🔴 Opladningstid: 2,5 timer
🔴 Batteritype: Lithium-ion (2200 mAh)
🔴 Lydniveau: 83 dB
🔴 Uden ledning: Ja
🔴 Poseløs: Ja
🔴 Beholder kapacitet: 0,4 L
🔴 Vægt: 2,4 kg
🔴 Længde: 119 cm
🔴 Bredde: 25,9 cm
🔴 Dybde: 15,8 cm

Fordele

 • Meget let i vægt
 • Elegant design
 • Smart magnetisk beslag
Ulemper

 • Lille volumen på støvbeholder
 • Beskidt og støvet at tømme støvbeholderen

Philips FC8721/09

 

Philips FC8721/09

Philips Performer Expert-serie har overrasket positivt hos svenske Råd & Rön, hvor den kåres som topscorer. I testen roses støvsugeren for sin ekstra store pose og den meget enkle betjening på oversiden af støvsugeren.

Her er tale om en støvsuger til lidt under 1.200 kroner med en pose på hele 3,5 liter. Det betyder, at der går længe mellem poseskiftene og deraf følger et lavere forbrug af støvsugerposer. Hvad der er endnu mere overraskende, er, at selv om støvsugeren bruger større poser end gennemsnittet, skal posen være stor set fyldt, før du kan mærke, at sugeevnen bliver forringet.

Betjeningen af støvsugeren er meget enkelt. Der består af to knapper og en skydeknap på oversiden af maskinen: En knap til at tænde og slukke med og en anden knap til at rulle ledningen op med. Midt på støvsugeren finder du en skydeknap, der kan bruges til at regulere sugestyrken med.

Med hensyn til rengøringsevne på hårdt gulv og gulvtæpper, rækker støvsugeren til rengøringsklasse B – næstbedst for hårdt gulv – og rengøringsklasse C for gulvtæpper, hvilket placerer den i samme rengøringsklasse for gulvtæpper som gennemsnittet af støvsugere.

Når det kommer til støjniveauet, larmer denne støvsuger lige omkring dobbelt så meget som Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO. Philips opgiver selv et lydniveau på 78 dB(A). Det svarer til lydniveauet fra en forbikørende lastbil på 10 meters afstand, hvilket er en kende over det gennemsnitlige lydniveau for støvsugere generelt, der ligger på omkring 70 dB(A).

Når det kommer til støvemission klarer modellen sig til en klasse A-bedømmelse og da støvsugeren samtidig er udstyret med et HEPA-13 filter, giver den ikke allergikere og astmatikere mange gener. Så her kan du som allergiker eller astmatiker få en prisbillig støvsuger i forhold til, hvad støvsugere med HEPA-13 og -14 filtre ellers normalt koster.

Støvsugeren udmærker sig også ved at have hele 11 meter ledning. Det gør det muligt at støvsuge selv større stuer, uden at skulle flytte stikkontakt. Udover et universalt 3-i-1 mundstykke til både hårdt gulv og tæpper, medfølger der et møbel- og et fugemundstykke til revner, hjørner og kanter.

Fordele

 • Relativt nem at manøvre og let i vægt
 • TriActiveMax 3 i 1 børste maksimerer opsamling af støv
 • Rækkevidde på 11 m
 • HEPA AirSeal med HEPA13
Ulemper

 • Det kan være svært at finde erstatninger til tilbehøret
 • Hvis det går stykker
 • En smule larmende

Du kan se en video om støvsugeren her:

 


Electrolux SP1Classic

 

Electrolux SP1Classic

Støvsugeren er designet med fokus på maskinens støjniveau, uden at gå på kompromis med ydeevnen. Det lave lydniveau leveres via en kombination af en støjoptimerende motor, selve kabinettets konstruktion og et specialdesignet mundstykke. Der medfølger også et ekstra 3-i-1 mundstykke der kan indstilles til fuge, børste og møbelmundstykke.

Selvom støvsugeren er designet med fokus på at minimere modellens støjniveau, så er man bestemt ikke gået på kompromis med støvsugerens ydeevne. Støvsugeren er udstyret med et specielt HEPA-filter, som stopper mere end 99% af alle støvpartikler. HEPA-filtret kan nemt vaskes når det er fyldt. Det betyder, at den luft som blæses ud af støvsugeren er ren og fri for skadelige partikler. Støvsugeren er derfor også mærket med støvemission A. Er nogen i husstanden særligt følsomme over for støv, så bør du gå efter en støvsuger med støvemission A.

Teleskoprøret på støvsugeren kan justeres til din højde, så du nemt kan støvsuge i oprejst stilling. I det hele taget er der ikke sparet på detaljer som skal gøre rengøringen nemmere og støvsugeren har således en ekstra lang ledning på 12 meter. Derved kan du komme længere omkring og skal skifte stikkontakt færre gange. Modellen har også en 360° Motion Technology, hvilket betyder, at hjulene kan dreje 360° og derfor er særdeles nem at manøvrere.

Selvom støvsugeren hurtigt bevæger sig om hjørner, så skal du ikke være nervøs for skrammer på møblerne. En Ergoshock™-stødbande på selve støvsugeren skaber nemlig en stødpude mellem selve maskinen og møblerne, så de ikke bliver beskadiget ved et eventuelt sammenstød.

Støvsugeren har et bærehåndtag, så den er nem at flytte rundt. Derudover har den både en vertikal og horisontal parkeringsfunktion, hvilket betyder, at røret og slangen kan parkeres på støvsugeren, uanset om den ligger ned eller står op. Derved kan du nemt opbevare støvsugeren både liggende og stående.

Støvsugeren befinder sig energiklasse D, hvilket er den bedste klasse en støvsuger kan opnå, og det årlige energiforbrug er anslået til at være 26,4 kWh. Støvsugerposen har en kapacitet på 3,5 liter og en ekstra hygiejnisk lukning, som yderligere sikrer en spredning af støvpartikler. Selvom støvsugeren befinder sig i den lavere prisende, så får du med denne model en testvindende støvsuger i absolut topklasse og kvalitet.

 


Bosch BSGL5333/02 Zoo’o ProAnimal

Bosch BSGL5333_02 Zoo'o ProAnimal

Via sit AirTurbo system og sin kraftfulde ProAnimal turbo børste, er ekstra effektiv til at fjerne dyrehår. ProAnimal mundstykket har særlige sorte børster som sørger for støvopsamling og røde børster der opsamler hår. Med til støvsugeren medfølger også et ProAnimal møbelmundstykke, som er ekstra stort og med 4 aftagelige puder og drejehoved, og specielt tilpasset til at fjerne dyrehår fra møbler.

Støvsugeren er udstyret med et HEPA-filter, som stopper mere end 99% af alle støvpartikler. Det betyder, at den luft som blæses ud af støvsugeren er ren og fri for skadelige partikler. HEPA-filtret kan nemt vaskes når det er fyldt. Støvsugeren er derfor mærket med støvemission A og er nogen i husstanden særligt følsomme over for støv, så bør du gå efter en støvsuger med støvemission A. Støvsugeren har også et Bionic filter, som giver en naturlig lugt reduktion.

Betjeningen af støvsugeren er også i top. Teleskoprøret på støvsugeren kan eksempelvis justeres til din højde, så du nemt kan støvsuge i oprejst stilling. Modellen har en ekstra lang ledning og du har derfor en arbejdsradius på intet mindre end 15 meter. En gennemsigtig beskyttelsesbande sørger ligeledes for, at dine vægge og møbler ikke får sorte ridser, hvis du skulle ramme dem med støvsugeren.

Støvsugerposen har en ekstra stor kapacitet på 4,5 liter, hvilket betyder, at den kun sjældent skal skiftes. Når tiden er inde til at skifte posen, så har støvsugeren en lille indikator, som nemt gør dig opmærksom på dette.

Fordele

 • HEPA hygiejnefilter
 • Med ekstra brugbart tilbehør
 • Enorm sugeevne
 • Larmer ikke for meget
 • Bionisk filter efterlader en behagelig duft
 • Støvbeholderen har høj kapacitet

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen

Electrolux EUS8GREEN

Modellen Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er testet og anmeldt af det svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Denne model er langt nede på lydniveauskalaen, da den er udstyret med Silent Zen-systemet, der sørger for, at slangen er støjsvag. Modellen har derfor et lydniveau på kun 58 dB. I forhold til at en normal samtale har et lydniveau på 60 dB, vil denne model ikke larme meget ved brug.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er placeret godt, når det kommer til både støvsugning af hårde gulve og støvsugning af tæpper. Når det kommer til hårde gulve, har modellen fået topkarakter, da den er placeret i klasse A. Modellen er placeret i klasse B, når det kommer til støvsugning af tæpper.

Ved køb af denne støvsuger medfølger der et 3-i-1 mundstykke. Det vil sige, at modellen kan anvendes til mange forskellige overflader.

Model med god arbejdsradius og lavt energiforbrug

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er en praktisk støvsuger, der har en arbejdsradius på op til 12 meter. Det betyder, at der er mulighed for at støvsuge større arealer uden udskiftning af stikkontakt hele tiden. Støvsugerposen har en kapacitet på 3.5 liter, hvorfor posen heller ikke skal udskiftes konstant.

Støvsugeren er placeret i energiklassen D, hvor man sparer op til 50 % mere energi sammenlignet med andre modeller på markedet, hvorfor modellen er god for både miljøet og pengepungen.

Modellen er produceret af 55 % genbrugsplast, hvilket betyder, at Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen ikke mindst er god for pengepungen på grund af det lave energiforbrug, men også miljøet. Hvis man udskifter denne støvsuger med en anden, så er det muligt at genanvende 92 % af de anvendte materialer.

Fleksibel støvsuger med bløde gummihjul og ergonomisk teleskoprør 

Electrolux EUS8GREENDenne model er forsynet med et Motion Control System, hvilket sørger for, at ens manøvredygtighed er simpel og nem. Støvsugeren følger nemlig alle bevægelser, hvorfor man ikke skal hive hårdt frem og tilbage i støvsugeren under brug.

Derudover er modellen også udstyret med et ergonomisk teleskoprør, som man nemt og hurtigt kan indstille efter behov og kropshøjde. Det betyder, at man hverken skal bukke sig ned eller døje med at få ondt i ryggen, mens man er i gang med at støvsuge.

Med Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen bløde gummihjul, vil overflader hverken blive slidt eller beskadiget. Hjulene er 360 graders hjul, der kan dreje hele vejen rundt, hvorfor hjulene blot vil justere sig efter den vej, som man går og kører støvsugeren hen.

Brugervenlig model med hygiejnisk filter og automatisk ledningsoprul

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er forsynet med en motoreffekt på 750 Watt. Motoren har både en god ydeevne og sugestyrke, selvom det ikke er den stærkeste motor med den højeste effekt på markedet.

Hos Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er der anvendt et aftageligt hygiejnisk filter. Dette filter kan vaskes i vaskemaskinen eller under vandhanen efter brug. Det er vigtigt, at rense og vaske filteret en gang imellem for at opnå den maksimale ydeevne.

Med støvsugerens automatiske ledningsoprul er det en brugervenlig model, der sørger for, at man ikke engang skal bukke sig ned for at få ledningen tilbage på plads. Det er muligt at trykke på en knap med foden, der får ledningen direkte på plads.

Derudover kan man også tjekke støvsugerens kapacitet via displayet, hvor man kan se, om den er ved at være fyldt, eller om man kan bruge den lidt endnu, inden man tømmer posen. Posestørrelsen er på i alt 3.5 liter.

Specifikationer ved Electrolux EUS8GREEN– mål
🌀 Højde: 26,6 centimeter
🌀 Bredde: 30,8 centimeter
🌀 Længde: 40,2 centimeter
🌀 Vægt: 5,9 kilo 

Specifikationer ved Electrolux EUS8GREEN– nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: D
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 24,4
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Lydniveau: 58 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordele ved Electrolux EUS8GREEN:
God til hårde gulve
Kan bruges på større arealer med arbejdsradius på 12 meter
360 graders hjul
Lydsvag model på 58 dB
Støvsugerposeindikator og ledningsoprul
Ergonomisk håndtag


FAQ

Hvilken støvsuger er den bedste på markedet?
Der er utroligt mange gode støvsugere på markedet, hvormed det kan være svært at udpege én model som den allerbedste. Dog er et bud på en rigtig god støvsuger Miele Complete C3 Powerline, som blandt andet er rigtig god til at suge dyrehår og lignende op.
Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en støvsuger?
Når du skal købe dig en ny støvsuger, så er der flere ting, som der er vigtige, at du er opmærksom på. For eksempel bør du gå efter en kraftigere støvsuger, hvis du har dyr som fælder derhjemme. Dertil bør du ligeledes overveje, hvor tung støvsugeren skal være.
Hvor lang er den gennemsnitlige levetid for en støvsuger?
Hvor lang tid en støvsuger holder afhænger i stor grad af, hvordan du bruger og vedligeholder den. Dog bliver de fleste støvsugere i dag bygget til, at de kan holde til at blive brugt i 8 år. Der er dog lidt variation, alt efter hvilken kvalitet støvsuger du køber.
Hvad bør jeg ikke støvsuge?
Der er en række ting, som du bør undgå at støvsuge. Listen af ting inkluderer blandt andet store stykker af glas, da disse kan skade støvsugeren indvendigt. Dertil bør du ikke støvsuge fugtige ting op, aske, grus, mønter og andre små genstande. Disse ting er ikke optimale at støvsuge.


Beskrivelse af kilder og tests 

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Expertreviews.com 🇬🇧
Det anerkendte, britiske testmagasin Expertreviews.co.uk leverer uafhængige tests af produkter til hjemmet. De har haft Dyson V8 til test, og kalder den for den bedste ledningsløse støvsuger, man kan købe i dag.

Dyson V8 støvsugeren får især ros for sin stærke motor og kraftige sugeevne. Rengøringsevnen er meget høj, og man kommer hurtigt igennem støvsugningen, når man allierer sig med Dyson V8 skriver testpanelet.

Du kan læse en hele anmeldelsen på deres hjemmeside ved at klikke her.

Du har også mulighed for at læse en anmeldelse af Dyson V6 på deres hjemmeside. Denne test er tilgængelig her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Den britiske ekspertside Trustedreviews.com har også testet Dyson V8, og giver ligeledes støvsugeren topkarakter. Testpanelet skriver blandt andet at den generelt er langt bedre, end mange af de andre støvsugere de ellers har testet. De er især glade for sugeevnen og fleksibiliteten.

Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt støvsugeren Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline. Du kan læse de testen her.

DR.dk 🇩🇰
Danmarks Radio (DR) har flere forskellige forbrugermagasiner. I august 2014 bragte DR’s daværende forbrugermagasin ”Forbrugertesten” en test af støvsugere. Testen var produceret i samarbejde med Forbrugerstyrelsen og Tænk.
Testens overraskende konklusion var, at støvsugermærker som Dyson, Miele og Nilfisk havde store problemer med at holde det opsugede støv i maskinen. I stedet blæste støv og andre urenheder ud gennem samlingerne i støvsugerne. På trods af et HEPA-filter på udblæsningsluften, gav disse støvsugere alligevel problemer for allergikere og astmatikere. Du kan læse mere om DR-testen her.

Sveriges Television 🇸🇪
Også Sveriges Television (SVT) har haft et forbrugermagasin, der har testet støvsugere i en udsendelse tilbage i september 2015. Her gennemgik de fire støvsugermodeller fra Nilfisk, Electrolux, Philips og Miele og konkluderede, at Electrolux Zusgreen+ Ultrasilencer – der også er omtalt i denne artikel – er det bedste valg. Du kan læse mere om testen her.

Klikk.no 🇳🇴
Klikk.no er et norsk online-magasin, der ejes af danske Egmont. Magasinet dækker alt inden for privatsfæren og er kendt for deres mange test at alt mellem himmel og jord, samt deres teknologi-sektion med gadgets og computerudstyr der tit citeres i danske medier.

Støvsugertesten hører til en af deres mindre test. Den omfatter kun syv forskellige støvsugere fra hver sit mærke. Testen er også lidt anerledes end andre støvsugertest, da den udelukkende ser på hvordan støvsugeren betjenes og bruges i hverdagen. Den forholder sig ikke til f.eks. energiforbrug, rengøringsevne, lydniveau og støjemission, der ellers er vigtige parametre i enhver anden støvsugertest på nettet. Du kan læse deres test her. Det er helt gratis.

Klikk.no har også haft Dyson V8 til test. Testpanelet skriver at støvsugeren er udstyret med roterende børster, som let fjerner støvet fra gulvet, og de mange forskellige mundstykker som medfølger gør, at det er nemt at rengøre alle tænkelige overflader.

Hos Klikk.no bemærker man dog at der mangler et sted at opbevare alle mundstykkerne. Du kan læse hele deres anmeldelse her.

The Independent 🇬🇧
Avisen The Independent har samlet de ti bedste støvsugere på markedet netop nu, og her indtog Dysons Cinetic Big Ball førstepladsen. Testen er baseret på en blanding af udsagn fra både eksperter og privatforbrugere. Du kan læse hele anmeldelsen af Dyson Cinetic Big Ball her.

Tech-Test 🇩🇪
Tech-Test er et online magasin der tester og anmelder alt indenfor forbrugerelektronik, IT, gadgets og andre produkter, der er baseret på nye teknologier. Redaktionen har kigget nærmere på Dysons Cinetic Big Ball og lavet en grundig gennemgang af støvsugeren og alle dens funktioner. Du kan læse hele testen her.

TechRadar 🇺🇸
TechRadar er endnu et online forbrugermagasin, som tester stort set alt inden for elektronik. Redaktionen har lavet en grundig gennemgang af Dysons Cinetic Big Ball, hvor de giver støvsugeren 4,5 stjerner ud af fem mulige og kalder den for et vidunderligt stykke ingeniørarbejde. Du kan læse hele testen her.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er den svenske pendant til Forbrugermagasinet Tænk i Danmark. Det er samtidig det største svenske forbrugermagasin, der har lige så høj anseelse i hjemlandet, som Tænk har herhjemme.

I testen for Råd & Rön blev der testet 37 forskellige støvsugere. Du kan læse hele testen ved at klikke her. For at læse testen skal du dog være betalende bruger. Det kræver, at du først skal oprette en bruger og derefter betaler for at få adgang til testen.

T3.com 🇺🇸
Den amerikanske Gadget-side T3.com betegner Dyson V8 Absolute som ”den ultimative ledningsløse støvsuger”, og modellen får store roser af testpanelet. Den scorer generelt høje karakterer på alle parametre. Det nævnes i testen at modellen er forholdsvis dyr, hvilket testpanelet mener vi gøre at mange ikke vil investere i den. Du kan læse hele deres anmeldelse her.

Theguardian.com 🇬🇧
Den britiske avis The Guardian har i deres test af Dyson V8 Absolute stort set kun positivt at sige. De roser den ledningsløse facon, som både gør støvsugeren lettere at manøvrere rundt, hurtigere at komme i gang med og giver langt færre pauser, da man kan støvsuge hele huset, uden at skulle flytte rundt på ledningen og finde nye stikkontakter.

Læs hele testen fra The Guardian på deres hjemmeside her.

Du kan også læse en anmeldelse af Dyson V6 på The Guardians hjemmeside. Denne test er tilgængelig her.

Tek.no 🇳🇴
Norske Tek.no har foretaget en test, hvor de tester en lang række støvsugere. Her er Dyson V8 blandt de testede produkter. Den får ros for at være effektiv og alsidig i brug. Også den kraftige motor og sugeevne får rosende ord med på vejen.

Kritikken falder især på prisen, som testpanelet mener er dyr. Læs hele deres test her.

Dyson V6 er medtaget i samme test, så ønsker du at vide mere om eksperternes vurdering af denne model, så finder du alt den information du behøver i samme artikel.

Digitaltrends.com 🇺🇸
Den amerikanske teknologiside Digitaltrends har haft Dyson V8 til test, og har udgivet en detaljeret beskrivelse af deres oplevelse med støvsugeren.

Den får ros for at være meget effektiv både på hårde gulve og tæpper, og eksperterne er også meget imponeret for den kraftige motor, som gør at sugeevnen er helt i top.

Desuden får modellen ros for at være meget fleksibel, hvilket både øger sugeevnen og brugervenligheden, og letvægtsfølelsen er uvurderlig, når der skal støvsuges længe.

Hos Digitaltrends er det især prisen der trækker ned, da eksperterne mener at den er meget dyr.

Du kan læse hele deres vurdering af støvsugeren her.

Digitaltrends har ligeledes haft Dyson V6 modellen til test. Denne anmeldelse kan du læse her.

Which.co.uk 🇬🇧
En af verdens største forbruger og testmagasiner ligger i London og hedder Which.co.uk.

De har også haft Dyson V8 Absolute til test, og her kårer de Dyson V8 som ”bedste køb”.

Du kan læse hele testen her. Bemærk at det kræver abonnement, hvis du vil læse den fulde test.

Gizmodo.co.uk 🇬🇧
Den britiske design-, teknologi og videnskabssiden Gizmodo.co.uk har foretaget en test af Dyson V8 Absolute.

Det vurderes at Dyson V8 Absolute er det ypperste, man kan finde af støvsugere på markedet – dermed kommer også en meget høj pris, som er det eneste store minus ved modellen ifølge eksperterne.

Især sugeevne, design og motorkraft får stor ros af eksperterne. Læs hele anmeldelsen hos Gizmodo her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Den store engelske forbrugerside Goodhousekeeping.co.uk har ligeledes testet Dyson V8 Absolute.

Generelt er eksperterne meget imponeret, og det vurderes at brugervenligheden er høj, og at modellen føles let og nem at manøvrere rundt med. Dog nævner eksperterne at den kan være lidt tung i det, og at man kan få ondt i fingrene af hele tiden at holde suge-knappen nede.

Både design, sugeevne, motor og rengøringseffektiviteten får desuden stor ros i denne test. Læs hele testen her.

Mirror.co.uk 🇬🇧
Den store britiske avis The Mirror giver Dyson V8 Absolute 5 ud af 5 stjerner. Testpanelet kalder Dyson V8 Absolute for ”den bedste ledningsløse støvsuger”, og de vurderer at denne støvsuger mest er tilegnet til den målgruppe der vil have det absolut bedste. De skriver dog samtidig at de mener at prisen er meget høj.

Støvsugeren får blandt andet stor ros for dens unikke 2 Tier Radial Cyclone teknologi, som sikrer en effektiv rengøring. Også den forbedret batteritid, sammenlignet med V6 er eksperterne meget begejstret for.

Læs hele testen hos The Mirror her.

Dinside.no 🇳🇴
Den store norske forbrugerside, har haft Dyson V6 støvsugeren til test. Læs hele deres vurdering af Dysons håndfrie støvsuger her.


Andre relevante tests

Hos Forbrugsguiden.dk finder du også en lang række andre artikler med fokus på støvsugere. Hvis du søger den nemme løsning, så kan du læse vores robotstøvsuger test-oversigt. I denne artiklen finder du en oversigt over de robotstøvsugere, der har fået gode anmeldelser af eksperter i en række forskellige tests.

Vi har også udgivet en artikel hvor vi sætte specielt fokus på iRobot robotstøvugere, hvor vi har samlet de iRobot modeller der har fået den bedste kritik af anmelderne.

Hvis du er på udkig efter en støvsuger hvor du slipper for at skifte poser, så kan du læse vores artikel om poseløs støvsuger, hvor vi har samlet de poseløse modeller der har fået de bedste anmeldelser af eksperterne. I artiklen finder du naturligvis også prissammenligning af de forskellige støvsugere.

Hvis du i stedet er på udkig efter en støvsuger, som er nem at tage med rundt omkring og som ikke har ledning vedhæftet, så kan du læse vores artikel om håndstøvsuger. – I denne artikel finder du en liste over markedets bedste håndstøvsugere, samt prissammenligning af de forskellige modeller.

Hvis du allerde har bestemt dig for hvilket mærke du ønsker, så kan det være at en af vores brand-specifikke artikler kan hjælpe dig.

Vi har udarbejdet artikler af Miele støvsugere, Electrolux støvsugere, Dyson støvsugere og Nilfisk støvsugere. I disse artikler finder du ligeledes oversigt over eksperternes vurderinger, samt prissammenligning af de forskellige modeller.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme