Airfryer test 2021 – Find de bedste airfryers – Testvinder guide

Senest opdateret den 0

Denne artikel handler om airfryers. Airfryers er et sundere alternativ til de traditionelle frituregryder, som bruger en stor portion olie til tilberedningen. Airfryers tilbereder i stedet fødevarerne med varmluft og meget mindre olie end i de traditionelle modeller.

Læg mærke til at der er forkel på ”airfryer” og ”actifry”. Airfryer er fællesbetegnelsen for de frituregryder, som bruger varmluft og mindre olie, mens Actifry er en teknologi, der er skabt af Tefal. I denne artikel har vi både medtaget nogle af Tefals Actifry-modeller men også airfryers fra andre mærker som Philips.

I denne Airfryer test vil vi ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests og brugernes egne erfaringer gennemgå airfryers en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt model til et godt køb. Vi har set nærmere på tests fra blandt andet det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt testsiderne trustedreviews.com og dinside.no og aviserne The Independent og Daily Mail.

Formålet med denne artikel er at give dig et overblik, over de airfryer modeller som eksperterne vurderer som de bedste. Vi samler altså testresultater i denne artikel, og viser dig samtidig hvilke forhandlere der sælger modellerne billigst.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne airfryer test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste airfryers
🔸 Information om hvad en airfryer er
🔸 Gode råd til når du skal investere i en airfryer
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Airfryer test 2021 – Her er de bedste Airfryere 

Hos Forbrugsguiden har vi analyseret en lang række anderkendte ekspert tests, og giver dig her et overblik over de bedst anmeldte modeller. I de grønne bokse under produktnavnene kan du se, hvem der har anmeldt produktet og hvordan det har klaret sig i testene.

Du finder også en prissammenligning under hvert produkt, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvor du får din nye Airfryer til den bedste pris.


Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
4.5 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske tech-magasin T3.com
3 ud af 5 stjerner hos det amerikanske tech-magasin Cnet.com
9.4 ud af 10 stjerner hos det amerikanske magasin Healthfryers.com
65 ud af 100 point hos Englands største testmagasin Which.co.uk
Philips HD9650:90 Airfryer XXL Avance

Se priser og tilbud på Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.999,00 1.999,00 Læs mere
2.222,00 2.222,00 Læs mere

.
Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance er blevet testet og anmeldt af seks ekspertkilder, hvilket inkluderer Forbrugerrådet Tænk, Testberichte.de, T3.com, Cnet.com, Healthfryers.com og Which.co.uk.

Alle eksperter er begejstrede for denne airfryer på grund af dens effektive tilberedning og store størrelse. Til gengæld er de mindre vilde med, at Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance støjer mere end andre modeller.

Problemfri tilberedning, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance en god airfryer, der sørger for en simpel tilberedning af diverse madvarer. Rent faktisk mener eksperterne fra T3.com, at man opnår ”en problemfri tilberedning”, da den er både ”hurtig og effektiv”.

Disse betragtninger er eksperterne fra Testberichte.de og Cnet.com enige i og roser især modellen for dens store størrelse, der har plads til at tilberede selv større portioner. Dog noterer de, at Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance er så stor, at det kan være svært at få plads til den samt, at den er temmelig dyr.

Healthfryers.com fremhæver ligeledes, at Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance er lavet i et ”utrolig stilfuldt design”. Et andet plus er, at den er nem at rengøre. De er til gengæld mindre vilde med lydniveauet, da den er en smule støjende.

Sund friturestegning

Med Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance får man mulighed for at friturestege mad på en sund måde. Denne airfryer gør brug af varmluft til at stege maden med enten lidt eller ingen olie.

Modellens Twin TurboStar-teknologi sikrer nemlig, at den varme luft hvirvler rundt inde i airfryeren, hvilket sørger for, at maden er sprød udenpå og saftig indeni.

På det digitale display finder man fem forudindstillede programmer. Her kan man med et enkelt tryk tilberede pommes frites, kød, fisk og kylling. Med QuickControl-drejeknappen indstiller man både tilberedningstiden og temperaturen, hvis man selv ønsker at gøre det.

Multifunktionel airfryer

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance er en multifunktionel airfryer, der kan bruges til andet end stegning. Den kan nemlig også anvendes til at grille, bage og riste mad. I appen er der desuden mulighed for at finde opskrifter og gode råd.

Derudover kommer Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance med en holde varm-funktion. Den giver mulighed for at vente med at servere maden, da den holder den varm i op til 30 minutter.

Selve kurvens kapacitet er på 1,4 kilo, så der er plads til at lave store portioner. QuickClean-kurven er forsynet med et slip-let-trådnet, der kan vaskes i en opvaskemaskine. Alle andre aftagelige dele tåler også maskinvask.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance måler 31,5 cm (H), 32,1 cm (B), 43,3 cm (D) og vejer 7,99 kilo.

Udvalgte fordele ved Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance:
Twin TurboStar-teknologi
Holde varm-funktion
QuickClean-kurv
Multifunktionel model
Fem forudindstillede programmer

Her kan du se en præsentationsvideo af Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance. Videoen er produceret af Philips: 


Fritel SnackTastic 4202

Kåret til “Godt Køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

Fritel SnackTastic 4202

Se priser og tilbud på Fritel SnackTastic 4202 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
499,00 499,00 Læs mere
499,00 499,00 Læs mere

.
Det danske forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt Fritel SnackTastic 4202, som de har kåret som et ”Godt Køb”. Dette har de gjort efter at have testet modellen og fundet frem til, at den scorer højt på de forskellige parametre. Disse parametre er alt lige fra brugervenlighed til kvalitet, ydeevne, design m.m.

Velegnet til små portioner

Fritel SnackTastic 4202 er en airfryer, der er velegnet til de mindre portioner med dens kapacitet på 2 liter. Den er derfor ideel til tilberedning af mad til en enkelt eller to personer. Med denne airfryer er der mulighed for at opnå en sundere tilberedning uanset, om man steger, bager eller griller.

Denne airfryer har nemlig et begrænset brug af fedt, da den bruger op til 80 % mindre fedt sammenlignet med eksempelvis en frituregryde. Det er ikke blot sundere, men sikrer også, at der ikke kommer nogen ubehagelig lugt i køkkenet.

Kompakt airfryer

Med Fritel SnackTastic 4202 får man en kompakt airfryer, der er nem at få plads til i køkkenet. Den kan derfor sagtens blive stående fremme på køkkenbordet, hvis man ønsker det. Vil man gerne pakke modellen væk efter brug, vil det også være muligt at finde plads til den i et køkkenskab.

Derudover kommer Fritel SnackTastic 4202 med en skuffe og en kurv i én, hvilket sikrer en optimal pladsudnyttelse. Efter brug kan airfryeren rengøres nemt og hurtigt. Det er nemlig muligt at putte kurven i opvaskemaskinen.

Airfryer med timer-funktion

Fritel SnackTastic 4202 er udstyret med en praktisk timer-funktion. Det gør det muligt at justere tiden mellem 0 og 60 minutter alt efter, hvad man ønsker at tilberede.

Udover tiden kan man også selv indstille temperaturen. Temperaturen kan justeres fra 80 grader og helt op til 200 grader. Det sørger for, at man kan tilberede de pågældende madvarer præcis, som man vil.

Fritel SnackTastic 4202 måler 32 cm (H), 21 cm (B), 26 cm (D) og vejer 3 kilo.

Udvalgte fordele ved Fritel SnackTastic 4202:
Justerbar tid
Justerbar temperatur
Kompakt model
Nem at rengøre
Bruger op til 80 % mindre fedt


Philips HD9741/10 Airfryer Avance

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den norske tv-kanal TV2.no
3 ud af 5 stjerner hos det amerikanske tech-magasin Cnet.com
72 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

Philips HD9741:10 Airfryer Avance

Se priser og tilbud på Philips HD9741/10 Airfryer Avance her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

.
Philips HD9741/10 Airfryer Avance er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Forbrugerrådet Tænk, TV2.no, Cnet.com og Good Housekeeping Institute. Alle eksperter er begejstrede for denne airfryer, som de giver mange rosende ord med på vejen. Dog finder de også et par ulemper ved modellen.

Nem i brug, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Philips HD9741/10 Airfryer Avance en airfryer, der er god til at tilberede frosne og friske madvarer. Eksperterne fra TV2.no skriver eksempelvis, at denne model er forsynet med flere indbyggede programmer, hvilket gør, at den er nem at bruge. Dog mener de, at den kan være en smule forvirrende til at starte med.

Dette er eksperterne i Cnet.com enige i og forklarer ydermere, at Philips HD9741/10 Airfryer Avance er brugervenlig, så man nemt og hurtigt kan tilberede forskellige madvarer. De fremhæver, at den især er god til at ”opvarme frosne madvarer såsom pizzaruller og mozzarellasticks”. Eksperterne er til gengæld ikke vilde med den dyre pris.

Eksperterne fra Good Housekeeping Institute har også testet Philips HD9741/10 Airfryer Avance. De hæfter sig ved, at modellen kommer med flere praktiske funktioner såsom en timer. De nævner også, at den ikke er så god til tilberedning af rejer.

Innovative teknologier

Med Philips HD9741/10 Airfryer Avance får man en airfryer, der gør det sundere at friturestege mad. Takket være innovative teknologier såsom Twin TurboStar-teknik reduceres mængden af mættet fedt. Der anvendes nemlig varm luft til at tilberede maden med kun lidt eller ingen olie. Udover friturestegning er det også muligt at stege, bage, grille og genopvarme.

Derudover er Philips HD9741/10 Airfryer Avance en forholdsvis kompakt model med en kapacitet på 0,8 kilo. Den er derfor velegnet til at lave portioner til op til tre personer på samme tid. Det gør det samtidigt nemmere at have den placeret på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Philips HD9741/10 Airfryer Avance er ligeledes forsynet med en Rapid Air-teknologi. Denne teknologi skaber en luftstrøm, der er 7 gange hurtigere, hvilket giver et sprødt resultat. Airfryeren er desuden 1,5 gange hurtigere end en normal ovn.

Flere forudindstillede programmer

Philips HD9741/10 Airfryer Avance er udstyret med et digitalt display, hvor der kan findes fire forudindstillede programmer. Her kan man med et enkelt tryk tilberede enten pommes frites, kød, fisk eller kylling.

Ønsker man manuelt at indstille modellen, kan dette gøres via QuickControl-drejeknappen. Temperaturen kan indstilles mellem 80 og 200 grader.

Når man er færdig med Philips HD9741/10 Airfryer Avance, er det muligt at putte alle de aftagelige dele i opvaskemaskinen. QuickClean-kurven har ydermere en slip-let-belægning. Sidst men ikke mindst har denne airfryer et stænksikkert låg.

Philips HD9741/10 Airfryer Avance måler 28 cm (H), 26,6 cm (B), 36,5 cm (D) og vejer 5,3 kilo.

Udvalgte fordele ved Philips HD9741/10 Airfryer Avance:
Rapid Air-teknologi
Twin TurboStar-teknologi
Nem rengøring
QuickClean-kurv med slip-let-belægning
Stænksikkert låg

Her kan du se en kort video om, hvordan man kan bruge en Philips Airfryer. Videoen er produceret af Philips: 


PHILIPS HD9867/90 Frituregryde

Godt bedømt af Forbrugerrådet Tænk

PHILIPS HD9867/90 Frituregryde – Godt bedømt af Forbrugerrådet Tænk

 

Se priser og tilbud på PHILIPS HD9867/90 Frituregryde her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.888,00 1.888,00 Læs mere
.
Denne airfryer fra PHILIPS er et supergodt bud, hvis man gerne vil have et køkkenredskab som både har gode funktioner, stor ydeevne men som samtidig ser lidt smart ud på køkkenbordet. PHILIPS har nemlig virkelig tænkt over designet i denne airfryer, så den næsten endda gør noget smukt ud af madlavningen. Hos
Forbrugerrådet Tænk er den topscorer blandt de testede airfryers, hvilket også gør den til et solidt bud på smart og sund fritering af madvarer. I testen bliver den særligt rost ro sin høje sikkerhed og endnu højere byggekvalitet.

Unik og smart madlavning

Denne airfryer er virkelig noget for sig selv. Glem alt om over- eller undertilberedt mad og slatne pomfritter. PHILIPS HD9867/90 airfryer har den nye og unikke Smart Sensing-teknologi, der automatisk kan justere både temperaturen og tiden, som dine madvarer skal tilberedes ved, så du får perfekt tilberedt mad – hver gang. Med denne Smart Sensing-teknologi slipper du for at skulle teste, om maden nu er færdigtilberedt ved for eksempel at smage eller teste med en gaffel. Du vælger bare Smart Sensing-programmet, sætter maskinen i gang med at tilberede og venter i spænding på din mad.

Bedre resultat på madlavningen

PHILIPS HD9867/90 forbedrer din madlavning blandt andet gennem sin smarte Rapid Air-teknologi, der gør, at luftstrømmen igennem maskinen er op mod 7 gange hurtigere, end den er i andre maskiner. Derudover er maskinen søstjerneformet, hvilket også bidrager til en mere ensartet tilberedning og sprødere slutresultat.

Med maskinens fedtfjernende teknologi kan man også nyde ens mad med god samvittighed, da denne teknologi gør, at overskydende fedt bliver sorteret fra, så man ikke indtager fedt som ikke var meningen. Denne teknologi hjælper virkelig en til at spise sundere og indtage mindre fedt i madvarer, der normalt indeholder rigtig meget fedt. Dette er smart, hvis man forsøger at tabe sig eller man bare gerne vil forsøge generelt at leve sundere. Dette gør PHILIPS HD9867/90 til et godt våben i kampen om at leve sundere i hverdagen.

PHILIPS HD9867/90 vs. markedet

Det, der i høj grad adskiller PHILIPS HD9867/90 fra andre airfryers på markedet er både at den er noget større end de fleste andre airfryes, hvilket både kan mærkes på mængden af mad, den kan tilberede på en gang, men i også til dels kan mærkes lidt på prisen. En af de andre ting, der adskiller den fra andre på markedet er den unikke Smart Sensing-teknologi, som blev beskrevet længere oppe. Denne nye og unikke teknologi gør, at du slipper for en masse besvær med at tjekke madlavningen undervejs, da den selv justerer tid og temperatur.

En anden smart funktion, som adskiller denne airfryer fra andre er funktionen, der gør, at man kan indstille en knap til at kunne tilberede sin livret med ét tryk. Dette gør det supernemt at tilberede ens yndlingsmad på en nem og hurtig måde uden besvær.

Udvalgte specifikationer

Smart Sensing-teknologi
5 smarte forudindstillede programmer
Effekt på 2225 watt
Rapid Air-teknologi
Nem at rengøre
Eksklusivt design


OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-frituregryde

✅ Godt bedømt af det svenske forbrugermagasin Råd & Rön

OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-frituregryde – super effektiv damprenser til lavpris

Se priser og tilbud på OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-frituregryde her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.575,00 1.575,00 Læs mere
.
Denne airfryer er en af de helt klassiske, som ofte ses på køkkenbordene rundt omkring i Danmark. Det er et solidt valg, og den lever også op til sit gode ry i de små hjem. Denne Actifry Genius fra OBH er en helt klassisk airfryer, som er blevet rost af
Råd og Rön’s test af airfryers særligt for dens håndterbarhed. Dette betyder, at Actifryeren er nem at navigere og håndtere undervejs i madlavningen, så man ikke skal bruge unødvendig tid på at indstille den til at muligt mærkeligt. Disse fordele kommer til en yderst fordelagtig pris, da den er noget billigere end nogle af de andre modeller på markedet.

Supersimpel madlavning

En af de ting, som Actifry Genius er blevet rost for hos techradar.com er dens brugervenlighed. De skriver at den er nem at bruge og styre. Der er ingen mærkelige og mystiske knapper, der viser i alle mulige forskellige retninger, så man næsten kan give helt op, inden man overhovedet er gået i gang med madlavningen. Man sætter bare maden i skålen, vælger program og trykker start. Så simpelt er det!

Råd og Rön roser også OBH Actifry Genius for dens gode kvalitetsindtryk, hvilket betyder, at de materialer, som den er lavet af, giver indtrykket af at være en rigtig høj kvalitet. Dette forsikrer én som forbruger for, at den ikke har tænkt sig at gå i stykker lige med det samme, så man kan bruge den i lang tid. Derudover roser de den også for sit høje sikkerhedsniveau. Dette er meget betryggende så man ikke står med en dårlig situation på grund af at man ville lave pomfritter for eksempel.

Stor i størrelsen

Med sine 26x33x48 cm er det en rimelig stor spiller i forhold til andre på markedet, og dette kan også mærkes på mængden af mad, der kan tilberedes i maskinen på én gang. Der kan være op til 1,7 kg mad i den, hvilket svarer til omkring 8 portioner. Dette gør, at man kan være sikker på at hele familien kan blive mætte på én gang, så man slipper for at tilberede maden over flere omgange.

Når man bruger airfryer-teknologi kan man tilberede mad, der normalt ville være fuldt af fedt, på en mere fedtfattig måde, så man undgår at indtage for meget fedt gennem aftensmåltidet.

OBH Actifry Genius vs. markedet

Denne airfryer adskiller sig fra andre airfryers på markedet ved at være en af klassikerne inden for luftfritering. Det er klassisk design, som man ved virker, så man ikke behøver at vælge noget, som man ikke er helt sikker på, er det rigtige til at løse ens situation. Denne airfryer adskiller sig derudover også ved at være supersimpel at bruge og billigere end nogle af de andre modeller.

Så ønsker du en klassiker til en billig pris, så vælg OBH Actifry Genius.

Udvalgte specifikationer

Stor kapacitet: 1,7 kg
9 smarte tilberedningsprogrammer
Skål kan vaskes i opvaskemaskinen
Nem at håndtere
Digital display


Tefal Easy Fry Deluxe EY401D

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
66 ud af 100 point hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D

Se priser og tilbud på Tefal Easy Fry Deluxe EY401D her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
759,00 759,00 Læs mere
759,00 759,00 Læs mere
1.071,00 1.071,00 Læs mere
1.071,00 1.071,00 Læs mere
1.555,00 1.178,00 Læs mere
1.444,00 1.444,00 Læs mere
1.526,00 1.526,00 Læs mere

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, tyske Testberichte.de og britiske Which.co.uk. De tre eksperter er begejstrede for denne airfryer, som de har givet henholdsvis en god bedømmelse og 66 ud af 100 point.

Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens nemme betjening og lette rengøring. Til gengæld er de mindre vilde med, at Tefal Easy Fry Deluxe EY401D fylder en del på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Brugervenlig airfryer, der er nem at rengøre, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Testberichte.de er Tefal Easy Fry Deluxe EY401D en god airfryer, der kan opfylde de flestes behov. Eksperterne skriver eksempelvis, at denne model ”tillader en fedtfri eller fedtfattig tilberedning af en bred vifte af retter”, hvilket er et stort plus.

Testberichte.de fremhæver ydermere, at Tefal Easy Fry Deluxe EY401D er brugervenlig og nem at rengøre. Dette er to fordele, som de er yderst glade for, da det gør den mere behagelig at anvende i en travl hverdag.

Selvom eksperterne generelt er glade for Tefal Easy Fry Deluxe EY401D, nævner de også, at modellen er ret stor. Man skal derfor være sikker på, at man har plads til at opbevare den, da det for nogle kan være nok med en mindre airfryer.

Nyd mad med ingen eller kun lidt olie

Med Tefal Easy Fry Deluxe EY401D får man en airfryer, der tilbereder mad med kun lidt eller ingen olie. Den har en kapacitet på op til 4,2 liter, hvorfor dette er en af de store modeller. Udover friturestegning er det ligeledes muligt at stege, grille og bage med airfryeren.

Air Pulse-teknologien giver en varm luftstrøm, der sikrer, at maden bliver sprød udenpå og blød indeni. Derudover kommer Tefal Easy Fry Deluxe EY401D med hele otte forudindstillede programmer.

Disse programmer er til pommes frites, kød, rejer, kage, pizza, fisk, grill og stege, så der er rig mulighed for at tilberede forskellige former for mad. Temperaturen kan desuden indstilles fra 80 grader og op til 200 grader.

Rengøringsvenlig airfryer med timer-funktion

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D er forsynet med en timer-funktion på 60 minutter. Det sikrer, at modellen automatisk slukker, når der er gået 1 time.

Sidst men ikke mindst kommer Tefal Easy Fry Deluxe EY401D med en aftagelig kurv med en non-stick-belægning. Det vil sige, at kurven er nem at rense efter brug. Alle de aftagelige dele tåler desuden at komme i opvaskemaskinen.

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D måler 27,8 cm (H), 33,3 cm (B), 32,85 cm (D) og vejer 4,5 kilo.

Udvalgte fordele ved Tefal Easy Fry Deluxe EY401D:
Aftagelige dele tåler maskinopvask
Timer-funktion
Flere forudindstillede programmer
Kan bruges til andet end friturestegning
Air Pulse-teknologi

Her kan du se en præsentationsvideo af Tefal Easy Fry Deluxe EY401D. Videoen er produceret af Tefal: 


Philips HD9240 Airfryer XL

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

philips-hd-9240-90-airfryer-xl

Bemærk: Da Philips HD9240 Airfryer XL er udgået af produktion, har vi erstattet pristabellen nedenfor med en lignende model, Philips Airfryer XXL HD 9867. Produkt teksten omhandler stadig Philips HD9240 Airfryer XL.

Se priser og tilbud på Philips HD9240 Airfryer XL her:

i samarbejde med PriceRunner

Det danske forbrugerråd Tænk har testet 12 frituregryder, inklusiv både de traditionelle frituregryder og de sundere airfryers. Det inkluderer også airfryeren Philips HD9240 Airfryer XL, som er blevet testet inden for flere aspekter og parametre. Tænk vurderer, at Philips HD9240 Airfryer er så god en model, at den kåres til testvinder.

Fedtfattige, velsmagende pommes frites

Philips HD9240 Airfryer XL giver en sundere fritering af ingredienser – særligt pommes frites – med sin unikke Rapid Air-teknologi, som med cirkulering af varmluft kombineret med et grill-element giver både velsmagende og sprøde retter.

Der bruges således hovedsagelig varmluft til tilberedningen kun tilsat en enkelt skefuld olie – det er omkring 80 procent mindre end på normale frituregryder.

Kurven har en makskapacitet på 1.200 gram, og her er den ene skefuld olie nok. Fedtprocenten bliver således kun på et par procent, men smagen bliver fremhævet, da især pommes fritesene bliver mindre gennemvædede af fedt og bliver sprøde i stedet for slatne.

Intelligent sensor

For at skabe det bedst mulige resultat på Philips HD9240 Airfryer XL er modellens teknologi udstyret med sensorer, som selv vurderer, om retten er færdig.

Modellen har også en timer-funktion på den digitale touch-skærm, hvor man både kan styre tid og vælge temperatur.

Når man har indstillet maskinen, klarer den stort set sig selv, og den digitale skærm gør det let for forbrugerne at holde øje med, hvor i processen man er nået til.

For en yderligere komfort udsender Philips HD9240 Airfryer XL selv et klarsignal, når den er klar til brug, og auto-sluk-funktionen sørger både for sikkerheden og for, at maden ikke får for meget.

Robust og skridsikker

Philips HD9240 Airfryer XL er ikke nogen letvægter, og med sine syv kilo hører modellen til i den høje ende af vægtskalaen, men den høje vægt skaber også styrke og robusthed.

Dertil er Philips HD9240 Airfryer XL udstyret med skridsikre fødder med anti-slip, således at den står helt fast på køkkenbordet.

For at sikre et høj hygiejnisk resultat er Philips HD9240 Airfryer XL udstyret med et godt luftfilter, således at stegeos ikke komme til at fylde hele køkkenet.

Kurven kan komme i opvaskemaskinen, og delene er udstyret med non-stick belægning, så madrester og olie ikke sætter sig fast.

Udover kurven til pommes frites medfølger en Philips grillpande, som med fordel kan bruges til at tilberede kød, men også en opskriftsbog som giver inspiration, tips og tricks.

Philips HD9240 Airfryer XL måler 30 cm (H), 32 cm (B), 43 cm (D) og vejer syv kilo.

Udvalgte fordele ved Philips HD9240 Airfryer XL:
Med Rapid Air-teknologi
Bruger 80 procent mindre fedt i forhold til normale frituregryder
Sensorisk bedømmelse af fødevarer
Med anti-slip fødder, der er skridsikre
Non-stick belægning

Her kan du se en gennemgang af Philips Airfryeren. Videoen er udarbejdet af Kitchenone:


Caso AF 200

Topkarakter hos tyske testberichte.de

Caso AF 200

Se priser og tilbud på Caso AF 200 her:

i samarbejde med PriceRunner

Det tyske testsite testberichte.de har testet et udvalg af airfryers inklusiv modellen Caso AF 200. Mærket er måske mindre kendt herhjemme, men det slækker ikke på kvaliteten, for modellen placeres i den klare top i testen af de tyske eksperter.

Meget rummelig model

Noget af det mest bemærkelsesværdige ved Caso AF 200 er modellens størrelse. Kapaciteten er på hele 2,5 kilo, hvilket betyder, at man kan lave rigtig store portioner med Caso AF 200. Angående pommes frites vil det betyde over ti portioner ad gangen.

Caso AF 200 vil derfor være oplagt i store husstande og til gæster, hvor især børn vil elske de hjemmelavede pommes frites. Caso AF 200 bruger varmluft til at fritere ingredienserne og kun tilsat meget lidt olie, så man behøver ikke frygte, at pommes fritesene er usunde.

For det bedst mulige resultat er Caso AF 200 udstyret med højhastigheds-varmlufts-cirkulationsteknologi.

Sæt timer og temperatur

For en så alsidig brug som muligt kan man frit indstille timer og temperatur på Caso AF 200. Man kan vælge mellem temperaturer i fem graders intervaller fra 60-200 grader, hvilket er en meget bred spændevidde. Timeren kan ligeledes sættes fra 1-60 minutter.

Ydermere har Caso AF 200 seks forskellige automatiske programmer til specifikke fødevarer. Alle disse indstillinger betyder, at valgmulighederne på Caso AF 200 er meget store, og som en ekstra sikkerhed er modellen udstyret med auto-sluk.

Touch-betjening på LCD-display

Caso AF 200 ligner lidt en stor, rund kugle, hvor kurven er placeret nederst og panelet øverst. Øverst i midten er displayet placeret, og knapperne nedenunder bruges til at betjene maskinen.

Displayet er et LCD-display, der viser tid og temperatur, og knapperne har High End Sensor Touch-betjening. Her er det endvidere muligt at låse maskinen, så man ikke kommer til at trykke eller ændre på processen undervejs. Desuden sikrer sikkerhedslåsen også, at børn ikke kommet til skade.

Modellen har ydermere et termoisoleret og varmeresistent kabinet, således at varmen bliver jævn og stabil indvendig, og ydersiden holdes kølig. Interiøret er i rustfrit stål og skabt til let at kunne blive rengjort.

Udvalgte fordele ved Caso AF 200:
Stor kapacitet på 2,5 kilo
Udstyret med højhastigheds-varmlufts-cirkulation
Muligt at indstille temperatur mellem 60 og 200 grader
Seks automatiske programmer
LCD-display og High End Sensor Touch-betjening

Du kan her se en lille introduktionsvideo til Caso AF 200:


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


OBH Nordica Ultimate Fry Black

Bedst i Test hos Råd Og Rön

OBH Nordica Ultimate Fry Black

 

Det er ikke helt uden grund, at denne luftfrituregryde hedder Ultimate Fry. Den er nemlig både et godt middel til at gøre madlavningen lettere for dig, men den gør det også på en sundere måde. Den har nemlig en smart teknologi, som gør, at du kan tilberede mad uden eller næsten uden at skulle bruge stegeolie. Det svenske magasin Råd & Rön har kåret denne til ’Bedst i Test’ henover deres test af 25 forskellige frituregryder, hvilket også bidrager til, hvorfor dette er et rigtig godt valg, hvis du gerne vil have flere muligheder under madlavningen.

Roses for dens høje kvalitetsindtryk

Denne frituregryde er blevet kåret som Bedst i Test af Råd & Rön. De roser den blandt andet for dens generelt høje kvalitetsindtryk. Det høje kvalitetsindtryk, som de fik, da de testede Ultimate Fry indebærer, at delene, som gryden er lavet af, er af høj kvalitet. Denne høje kvalitet sikrer, at det føles som høj kvalitet, når man arbejder med den. For eksempel har delene, som Ultimate Fry består af, en vægt, der føles rigtig og plastikken er ikke bare en, der går i stykker lige med det samme.

Denne fryer har et smart LED-touchpanel, hvor man kan indstille fryeren til lige det, man vil have den til at gøre. De forskellige ikoner bliver vist ved siden af hinanden, men når man først lige har fundet ud af, hvor man skal trykke, er det egentlig meget nemt at navigere rundt i programmerne. Med dens overskuelige og stilrene design er OBH Nordica Ultimate Fry helt sikkert et godt valg, hvis man gerne vil have flere muligheder under stegningen.

Mere information

OBH Nordica har med sine kompakte mål på 30x27x39cm egentlig ikke en bestemt stor størrelse sammenlignet med andre fryers af samme slags. Denne fryer har dog en kapacitet på 1,2 kg, hvilket svarer til omkring 6 portioner. Du kan derfor tilberede mad til mange mennesker på én gang, så du slipper for at skulle tilberede over flere omgang eller skulle ombytte maden undervejs. Med den smarte timerfunktion kan du også indstille Ultimate Fry til selv at starte, så maden er færdig på samme tid som fryeren.

OBH Nordica Ultimate Fry er supernem at rengøre, da den både har anti-klæbebelægning og at nogle af delene kan gå i opvaskemaskinen. Dette gør rengøringen til en leg for dig, så du kan fokusere på at spise din lækre mad sammen med dine gæster, frem for at skulle stå med skurebørsten og forsøge at få madrester af gryden.

OBH Nordica Ultimate Fry Black vs. markedet

Denne frituregryde adskiller sig fra andre gryder på markedet ved at have en forholdsvist lille størrelse, men samtidig være en kraftfuld stegemaskine, som scorer højt i tests. Dens flotte og stilrene design er også en speciel ting ved OBH Nordica Ultimate Fry.

Udvalgte specifikationer

Max temperatur: 200 °C
8 smarte forudindstillede programmer
Timerfunktion på 60 minutter
Overskueligt LED-touchpanel
Kapacitet: 1,2 kg (6 portioner)


Hvad er en airfryer?

Hewise.com skriver, at en airfryer grundlæggende er en køkkenmaskine, som tilbereder ingredienser ved at cirkulere varmluft rundt via en mekanisk vifte med høj fart. Dette både tilbereder maden med præcis og jævn varme og sikrer en sprød skorpe. Hertil tilføres en smule olie – ofte kun en enkelt skefuld. Maden tilberedes i en kurv over en drypbakke, og man kan selv sætte timer og temperatur efter type af madvare.

Der findes mange typer olier i supermarkedet, og egentlig kan man bruge alle typer – men olivenolie, rapsolie og solsikkeolie fremhæves ofte som de bedste typer til airfrying. Det er også muligt at benytte olie med smag, hvis man stiler efter en bestemt smagsvariant.

De forskellige modeller har forskellige mål for kapacitet, men det er meget normalt efterhånden med en kapacitet på et kilo eller derover – derved kan man let kokkerere et helt måltid til en hel familie i airfryeren. Nogle modeller kan dog rumme helt op til over to kilo.

Nogle modeller klarer selv alt arbejdet, hvor man på andre modeller af og til skal ryste kurven for at sikre, at olien dækker ingredienserne. I de fleste tilfælde er det heller ikke nødvendigt at forvarme maskinen, og mange af de moderne modeller har aftagelige dele, som kan tåle opvaskemaskine.

De fleste modeller har også et internt nedkølingssystem, som efter brug med det samme sørger for at køle airfryeren ned, idet den kan blive ekstremt varm (omkring 200 grader) under brug.

Som en ekstra bonus sviner brugen af en airfryer heller ikke, for der er intet oliesprøjt, og selve luften i køkkenet holdes fri for stegeos.

airfryer

Sundt og sikkert alternativ

Metoden i en airfryer står i en sundere kontrast til de traditionelle frituregryder, hvor maden bliver tilberedt med store mængder af olie – man kan let spare omkring 80 procent fedt ved brug af en airfryer.

Især pommes frites på en airfryer er blevet populært, da fedtindholdet her er på under 3 procent. Til sammenligning indeholder samme ret tilberedt i en almindelig ovn 9 procent fedt, i en mikroovn 13 procent fedt og i en frituregryde 14 procent fedt, så forskellen er til at få øje på.

airfryer-mad

Udover pommes frites er det muligt at tilberede mange andre typer madvarer på de fleste airfryers. Det tæller blandt andet kylling, kød, fisk, grøntsager, bagværk og supper. Man kan også med fordel krydre retten i airfryeren efter eget valg af krydderier og urter.

At bruge en airfryer er også en sikker madlavningsmetode, for når der ikke bruges meget olie, så kan det heller ikke sprøjte. Olie kan nemlig hurtigt brænde forbrugeren og give hudskader. Desuden er de fleste airfryers lukkede under tilberedningen, og de er forholdsvis kølige udenpå, så man kommer ikke til at brænde sig ved et uheld.


Actifry eller airfryer?

Det kan være svært at skelne mellem begreberne ”actifry” og ”airfryer”.

Airfryer er fællesbetegnelsen for alle de modeller, der bruger varmluft og en smule olie, mens actifry er en teknologi skabt af Tefal i 2007 (over otte millioner familier har på verdensplan en model fra Tefal Actifry) – derfor kaldes mange airfryers fra Tefal ”Tefal Actifry”.

Andre mærker – for eksempel Philips – har også deres egne teknologier. Philips har Rapid Air-teknologien, som sikrer den bedst mulige kombination af cirkulation af varmluft, en skefuld olie og varmeelementet.

Hvis du ønsker at læse en hel artikel om Tefal Actifry, så kan du med fordel læse vores Tefal Actifry test, hvor vi går i dybden med denne model.


Hvad skal du lægge mærke til, når du skal købe en airfryer?

Baseret på en artikel fra det britiske forbrugersite which.co.uk bringer vi her nogle råd til, hvad man bør lægge mærke til og vide, før man køber en airfryer:

📏 Størrelse/kapacitet:
Hvor mange personer skal airfryeren lave mad til? De mindste har en kapacitet på omkring 800 gram (omkring fire portioner pommes frites), men de største kan rumme helt op til over 1.700 gram (svarer til omkring otte portioner pommes frites). Jo højere kapaciteten er, jo mere plads vil airfryeren også kræve fysisk.

💰 Pris:
Der er stor forskel på prisen på airfryers. Man kan få modeller for et par hundrede kroner eller modeller for et par tusinde kroner og fra kendte og ukendte mærker. Læg mærke til at de billige modeller ofte også har en mindre kapacitet, og flere af dem vil også give maden en ringere kvalitet. Men de dyre modeller kan også skuffe. Læs derfor gerne tests af modellerne inden køb.

⏱ Timer:
De fleste airfryers har en digital timer, men nogle har en manuel. Det er individuelt, hvad man foretrækker, men en digital timer giver ofte bedre overblik.

🌡 Temperatur:
Man kan indstille temperaturen alt efter, hvilken type mad man kokkererer. Nogle modeller kan sættes helt ned til omkring 30 grader, men normalen er en spændevidde fra omkring 80-200 grader. Læg også mærke til intervallerne – mange modeller kommer med fem graders intervaller.

🍟 Airfryer eller frituregryde:
Man bør også overveje, om man vil have mest glæde af en airfryer eller en traditionel frituregryde. Fordelene ved en airfryer er, at man sparer meget fedt samt slipper for fedtindhyllede pommes frites og en stærk os. Men ønsker man pommes frites, der smager mere som dem på burgerbaren, så kan den traditionelle version leve bedre op til forventningerne.

Du kan her se en lille video, der viser hvordan du nemt laver sunde pommes frites på din airfryer:


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke airfryers er de bedste?

Nogle af de bedste airfryers, som er på markedet lige nu, er blandt andet modellerne Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance, Fritel SnackTastic 4202 og Philips HD9741/10 Airfryer Avance. De tre modeller har scoret nogle flotte resultater i en række tests, da de indeholder nogle praktiske og lækre egenskaber.

🧐 Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en airfryer?

Når du skal købe en airfryer, så er der flere ting, som du bør være opmærksom på. F.eks. bør du tænke over størrelsen på maskinen, så den ikke bliver for stor til dit køkken eller for lille til dine behov. Dertil bør du også tage et kig på maskinens indstillinger.

👍 Er det pengene værd at have en airfryer?

Det kan bestemt være pengene værd at købe en airfryer – specielt hvis du prøver at leve en sundere livsstil. Med en airfryer kan du stadig gøre dine pomfritter og lignende dejligt sprøde, men uden at du skal friturestege dem i en masse olie, som ikke er sundt i længden.

🤔 Hvad kan jeg tilberede i en airfryer?

Generelt kan du tilberede alle de samme fødevarer i en airfryer, som du kan tilberede inde i en almindelig ovn. Det inkluderer blandt andet stykker af kylling og andre typer kød såsom bøffer, steak, lam osv. Dertil kan du også tilberede forskellige grøntsager, pomfritter og endda brød i airfryeren.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰

Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 12 frituregryder i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 19 frituregryder er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne inden for forskellige parametre.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Daily Mail 🇬🇧

Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896, som udkommer hver dag, og den er Storbritanniens næstmest solgte. Der skrives både om nyheder, sport og underholdning, men også forbrugerstof har en plads. Her testes en airfryer fra Tefal. Læs mere her.

Dinside.no 🇳🇴

Norsk forbrugersite, der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger sitet sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har sitet testet en airfryer fra Philips. Læs mere her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Dette britiske site både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af frituregryder men sitet har løbende testet et udvalg af diverse produkter til køkkenet. Her er tale om en test af en airfryer fra Tefal. Læs mere her.

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet og anmeldt Philips HD9741/10 Airfryer Avance, som de har givet 72 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Smartson.se 🇸🇪

Svensk testsite hvor forskellige forbrugerprodukter bliver testet. Forbrugerne kan også selv være med til at teste produkter og anmelde dem. Her er der tale om en test af en airfryer fra Tefal. Læs mere her.

Testberichte.de 🇩🇪

Dette tyske site samler forskellige test og forbrugeranmeldelser og analyserer dem. Herefter dannes sitets egen faglige mening, og en samlet score gives. Her er tale om tests af både airfryers fra Phillips og Caso. Læs mere her.

Testberichte.de har ligeledes testet og anmeldt Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance og Tefal Easy Fry Deluxe EY401D.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Tefal Easy Fry Deluxe EY401D, kan du klikke ind her.

The Independent 🇬🇧

Avisen er en af de største og mest omfangsrige, britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland mm, men forbrugerstof har også en plads i avisen. I denne test har avisen testet ni airfryers. Læs mere her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Sitet bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er en enkelt airfryer fra Philips blevet gennemtestet, og herefter er en udførlig anmeldelse blevet skrevet. Læs mere her.

Which.co.uk 🇬🇧

Englands største forbrugermagasin med knap 700.000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrugerne, og målet er at gøre en forskel for forbrugerene. Which? tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om en test af en airfryer fra Tefal. Læs mere her, men fuld adgang til testene kræver dog abonnement.

Which.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance og Tefal Easy Fry Deluxe EY401D.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Tefal Easy Fry Deluxe EY401D, kan du klikke ind her.

Cnet.com 🇺🇸

Det amerikanske tech-magasin Cnet.com leverer hovedsageligt nyheder, guides og artikler inden for de to emner elektronik og teknologi. Udover dette tester og anmelder Cnet.com også forskellige forbrugerprodukter. Her har Cnet.com testet Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance og Philips HD9741/10 Airfryer Avance, der begge har fået 3 ud af 5 stjerner.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Philips HD9741/10 Airfryer Avance, kan du klikke ind her.

Healthfryers.com 🇺🇸

Det amerikanske magasin Healthfryers.com beskæftiger sig med købeguides og anmeldelser af airfryers. Her har de testet og anmeldt Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance, som de har givet 9,4 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

TV2.no 🇳🇴

Den norske Tv-kanal TV2.no kan findes i en online udgave, der fokuserer på nyheder, sport, underholdning m.m. Derudover tester og anmelder de forbrugerprodukter heriblandt airfryers. Her har de lavet en test af forskellige modeller såsom Philips HD9741/10 Airfryer Avance, som de har kåret som topscorer. Du kan læse hele anmeldelsen her.

T3.com 🇺🇸

Det amerikanske tech-magasin T3.com beskæftiger sig med emner inden for teknologiens verden. De leverer alt lige fra brugbare artikler til gode råd og guides. Desuden tester T3.com også forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på amazon.co.uk. Vi har set nærmere på et par airfryers og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne. Læs mere her.

Denne side er anmeldt af: Marcus A. Nilsson Rating 5/5