Airfryer test 2020 – Find de bedste airfryers – Testvinder guide

0

Denne artikel handler om airfryers. Airfryers er et sundere alternativ til de traditionelle frituregryder, som bruger en stor portion olie til tilberedningen. Airfryers tilbereder i stedet fødevarerne med varmluft og meget mindre olie end i de traditionelle modeller.

Læg mærke til at der er forkel på ”airfryer” og ”actifry”. Airfryer er fællesbetegnelsen for de frituregryder, som bruger varmluft og mindre olie, mens Actifry er en teknologi, der er skabt af Tefal. I denne artikel har vi både medtaget nogle af Tefals Actifry-modeller men også airfryers fra andre mærker som Philips.

I denne Airfryer test vil vi ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests og brugernes egne erfaringer gennemgå airfryers en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt model til et godt køb. Vi har set nærmere på tests fra blandt andet det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt testsiderne trustedreviews.com og dinside.no og aviserne The Independent og Daily Mail.

Formålet med denne artikel er at give dig et overblik, over de airfryer modeller som eksperterne vurderer som de bedste. Vi samler altså testresultater i denne artikel, og viser dig samtidig hvilke forhandlere der sælger modellerne billigst.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne airfryer test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste airfryers
🔸 Information om hvad en airfryer er
🔸 Gode råd til når du skal investere i en airfryer
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Airfryer test 2020 – Her er de bedste Airfryere 

Hos Forbrugsguiden har vi analyseret en lang række anderkendte ekspert tests, og giver dig her et overblik over de bedst anmeldte modeller. I de grønne bokse under produktnavnene kan du se, hvem der har anmeldt produktet og hvordan det har klaret sig i testene.

Du finder også en prissammenligning under hvert produkt, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvor du får din nye Airfryer til den bedste pris.


Philips HD9240 Airfryer XL

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

philips-hd-9240-90-airfryer-xl

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.279,00 Kr. 0,00 Kr. 2.279,00 Kr. Læs mere

Det danske forbrugerråd Tænk har testet 12 frituregryder, inklusiv både de traditionelle frituregryder og de sundere airfryers. Det inkluderer også airfryeren Philips HD9240 Airfryer XL, som er blevet testet inden for flere aspekter og parametre. Tænk vurderer, at Philips HD9240 Airfryer er så god en model, at den kåres til testvinder.

Fedtfattige, velsmagende pommes frites

Philips HD9240 Airfryer XL giver en sundere fritering af ingredienser – særligt pommes frites – med sin unikke Rapid Air-teknologi, som med cirkulering af varmluft kombineret med et grill-element giver både velsmagende og sprøde retter.

Der bruges således hovedsagelig varmluft til tilberedningen kun tilsat en enkelt skefuld olie – det er omkring 80 procent mindre end på normale frituregryder.

Kurven har en makskapacitet på 1.200 gram, og her er den ene skefuld olie nok. Fedtprocenten bliver således kun på et par procent, men smagen bliver fremhævet, da især pommes fritesene bliver mindre gennemvædede af fedt og bliver sprøde i stedet for slatne.

Intelligent sensor

For at skabe det bedst mulige resultat på Philips HD9240 Airfryer XL er modellens teknologi udstyret med sensorer, som selv vurderer, om retten er færdig.

Modellen har også en timer-funktion på den digitale touch-skærm, hvor man både kan styre tid og vælge temperatur.

Når man har indstillet maskinen, klarer den stort set sig selv, og den digitale skærm gør det let for forbrugerne at holde øje med, hvor i processen man er nået til.

For en yderligere komfort udsender Philips HD9240 Airfryer XL selv et klarsignal, når den er klar til brug, og auto-sluk-funktionen sørger både for sikkerheden og for, at maden ikke får for meget.

Robust og skridsikker

Philips HD9240 Airfryer XL er ikke nogen letvægter, og med sine syv kilo hører modellen til i den høje ende af vægtskalaen, men den høje vægt skaber også styrke og robusthed.

Dertil er Philips HD9240 Airfryer XL udstyret med skridsikre fødder med anti-slip, således at den står helt fast på køkkenbordet.

For at sikre et høj hygiejnisk resultat er Philips HD9240 Airfryer XL udstyret med et godt luftfilter, således at stegeos ikke komme til at fylde hele køkkenet.

Kurven kan komme i opvaskemaskinen, og delene er udstyret med non-stick belægning, så madrester og olie ikke sætter sig fast.

Udover kurven til pommes frites medfølger en Philips grillpande, som med fordel kan bruges til at tilberede kød, men også en opskriftsbog som giver inspiration, tips og tricks.

Philips HD9240 Airfryer XL måler 30 cm (H), 32 cm (B), 43 cm (D) og vejer syv kilo.

Udvalgte fordele ved Philips HD9240 Airfryer XL:
🔵 Med Rapid Air-teknologi
🔵 Bruger 80 procent mindre fedt i forhold til normale frituregryder
🔵 Sensorisk bedømmelse af fødevarer
🔵 Med anti-slip fødder, der er skridsikre
🔵 Non-stick belægning

Her kan du se en gennemgang af Philips Airfryeren. Videoen er udarbejdet af Kitchenone:

https://www.youtube.com/watch?v=pmccE8ovxuE

Caso AF 200

Topkarakter hos tyske testberichte.de

Caso AF 200

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.339,00 Kr. 0,00 Kr. 1.339,00 Kr. Læs mere
1.339,00 Kr. 0,00 Kr. 1.339,00 Kr. Læs mere

Det tyske testsite testberichte.de har testet et udvalg af airfryers inklusiv modellen Caso AF 200. Mærket er måske mindre kendt herhjemme, men det slækker ikke på kvaliteten, for modellen placeres i den klare top i testen af de tyske eksperter.

Meget rummelig model

Noget af det mest bemærkelsesværdige ved Caso AF 200 er modellens størrelse. Kapaciteten er på hele 2,5 kilo, hvilket betyder, at man kan lave rigtig store portioner med Caso AF 200. Angående pommes frites vil det betyde over ti portioner ad gangen.

Caso AF 200 vil derfor være oplagt i store husstande og til gæster, hvor især børn vil elske de hjemmelavede pommes frites. Caso AF 200 bruger varmluft til at fritere ingredienserne og kun tilsat meget lidt olie, så man behøver ikke frygte, at pommes fritesene er usunde.

For det bedst mulige resultat er Caso AF 200 udstyret med højhastigheds-varmlufts-cirkulationsteknologi.

Sæt timer og temperatur

For en så alsidig brug som muligt kan man frit indstille timer og temperatur på Caso AF 200. Man kan vælge mellem temperaturer i fem graders intervaller fra 60-200 grader, hvilket er en meget bred spændevidde. Timeren kan ligeledes sættes fra 1-60 minutter.

Ydermere har Caso AF 200 seks forskellige automatiske programmer til specifikke fødevarer. Alle disse indstillinger betyder, at valgmulighederne på Caso AF 200 er meget store, og som en ekstra sikkerhed er modellen udstyret med auto-sluk.

Touch-betjening på LCD-display

Caso AF 200 ligner lidt en stor, rund kugle, hvor kurven er placeret nederst og panelet øverst. Øverst i midten er displayet placeret, og knapperne nedenunder bruges til at betjene maskinen.

Displayet er et LCD-display, der viser tid og temperatur, og knapperne har High End Sensor Touch-betjening. Her er det endvidere muligt at låse maskinen, så man ikke kommer til at trykke eller ændre på processen undervejs. Desuden sikrer sikkerhedslåsen også, at børn ikke kommet til skade.

Modellen har ydermere et termoisoleret og varmeresistent kabinet, således at varmen bliver jævn og stabil indvendig, og ydersiden holdes kølig. Interiøret er i rustfrit stål og skabt til let at kunne blive rengjort.

Udvalgte fordele ved Caso AF 200:
🔵 Stor kapacitet på 2,5 kilo
🔵 Udstyret med højhastigheds-varmlufts-cirkulation
🔵 Muligt at indstille temperatur mellem 60 og 200 grader
🔵 Seks automatiske programmer
🔵 LCD-display og High End Sensor Touch-betjening

Du kan her se en lille introduktionsvideo til Caso AF 200:

https://www.youtube.com/watch?v=2gPDc82PbeE

Hvad er en airfryer?

Hewise.com skriver, at en airfryer grundlæggende er en køkkenmaskine, som tilbereder ingredienser ved at cirkulere varmluft rundt via en mekanisk vifte med høj fart. Dette både tilbereder maden med præcis og jævn varme og sikrer en sprød skorpe. Hertil tilføres en smule olie – ofte kun en enkelt skefuld. Maden tilberedes i en kurv over en drypbakke, og man kan selv sætte timer og temperatur efter type af madvare.

Der findes mange typer olier i supermarkedet, og egentlig kan man bruge alle typer – men olivenolie, rapsolie og solsikkeolie fremhæves ofte som de bedste typer til airfrying. Det er også muligt at benytte olie med smag, hvis man stiler efter en bestemt smagsvariant.

De forskellige modeller har forskellige mål for kapacitet, men det er meget normalt efterhånden med en kapacitet på et kilo eller derover – derved kan man let kokkerere et helt måltid til en hel familie i airfryeren. Nogle modeller kan dog rumme helt op til over to kilo.

Nogle modeller klarer selv alt arbejdet, hvor man på andre modeller af og til skal ryste kurven for at sikre, at olien dækker ingredienserne. I de fleste tilfælde er det heller ikke nødvendigt at forvarme maskinen, og mange af de moderne modeller har aftagelige dele, som kan tåle opvaskemaskine.

De fleste modeller har også et internt nedkølingssystem, som efter brug med det samme sørger for at køle airfryeren ned, idet den kan blive ekstremt varm (omkring 200 grader) under brug.

Som en ekstra bonus sviner brugen af en airfryer heller ikke, for der er intet oliesprøjt, og selve luften i køkkenet holdes fri for stegeos.

airfryer

Sundt og sikkert alternativ

Metoden i en airfryer står i en sundere kontrast til de traditionelle frituregryder, hvor maden bliver tilberedt med store mængder af olie – man kan let spare omkring 80 procent fedt ved brug af en airfryer.

Især pommes frites på en airfryer er blevet populært, da fedtindholdet her er på under 3 procent. Til sammenligning indeholder samme ret tilberedt i en almindelig ovn 9 procent fedt, i en mikroovn 13 procent fedt og i en frituregryde 14 procent fedt, så forskellen er til at få øje på.

airfryer-mad

Udover pommes frites er det muligt at tilberede mange andre typer madvarer på de fleste airfryers. Det tæller blandt andet kylling, kød, fisk, grøntsager, bagværk og supper. Man kan også med fordel krydre retten i airfryeren efter eget valg af krydderier og urter.

At bruge en airfryer er også en sikker madlavningsmetode, for når der ikke bruges meget olie, så kan det heller ikke sprøjte. Olie kan nemlig hurtigt brænde forbrugeren og give hudskader. Desuden er de fleste airfryers lukkede under tilberedningen, og de er forholdsvis kølige udenpå, så man kommer ikke til at brænde sig ved et uheld.


Actifry eller airfryer?

Det kan være svært at skelne mellem begreberne ”actifry” og ”airfryer”.

Airfryer er fællesbetegnelsen for alle de modeller, der bruger varmluft og en smule olie, mens actifry er en teknologi skabt af Tefal i 2007 (over otte millioner familier har på verdensplan en model fra Tefal Actifry) – derfor kaldes mange airfryers fra Tefal ”Tefal Actifry”.

Andre mærker – for eksempel Philips – har også deres egne teknologier. Philips har Rapid Air-teknologien, som sikrer den bedst mulige kombination af cirkulation af varmluft, en skefuld olie og varmeelementet.

Hvis du ønsker at læse en hel artikel om Tefal Actifry, så kan du med fordel læse vores Tefal Actifry test, hvor vi går i dybden med denne model.


Hvad skal du lægge mærke til, når du skal købe en airfryer?

Baseret på en artikel fra det britiske forbrugersite which.co.uk bringer vi her nogle råd til, hvad man bør lægge mærke til og vide, før man køber en airfryer:

📏 Størrelse/kapacitet:
Hvor mange personer skal airfryeren lave mad til? De mindste har en kapacitet på omkring 800 gram (omkring fire portioner pommes frites), men de største kan rumme helt op til over 1.700 gram (svarer til omkring otte portioner pommes frites). Jo højere kapaciteten er, jo mere plads vil airfryeren også kræve fysisk.

💰 Pris:
Der er stor forskel på prisen på airfryers. Man kan få modeller for et par hundrede kroner eller modeller for et par tusinde kroner og fra kendte og ukendte mærker. Læg mærke til at de billige modeller ofte også har en mindre kapacitet, og flere af dem vil også give maden en ringere kvalitet. Men de dyre modeller kan også skuffe. Læs derfor gerne tests af modellerne inden køb.

⏱ Timer:
De fleste airfryers har en digital timer, men nogle har en manuel. Det er individuelt, hvad man foretrækker, men en digital timer giver ofte bedre overblik.

🌡 Temperatur:
Man kan indstille temperaturen alt efter, hvilken type mad man kokkererer. Nogle modeller kan sættes helt ned til omkring 30 grader, men normalen er en spændevidde fra omkring 80-200 grader. Læg også mærke til intervallerne – mange modeller kommer med fem graders intervaller.

🍟 Airfryer eller frituregryde:
Man bør også overveje, om man vil have mest glæde af en airfryer eller en traditionel frituregryde. Fordelene ved en airfryer er, at man sparer meget fedt samt slipper for fedtindhyllede pommes frites og en stærk os. Men ønsker man pommes frites, der smager mere som dem på burgerbaren, så kan den traditionelle version leve bedre op til forventningerne.

Du kan her se en lille video, der viser hvordan du nemt laver sunde pommes frites på din airfryer:

https://www.youtube.com/watch?v=dk32tPHPnTQ

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke airfryere er bedst i test?

Philips HD9240 Airfryer XL

🔍 Hvordan testes airfryerne?

Maskinerne bliver vurderet på, hvor hurtigt de bliver klar til brug og hvor ensartet fødevarerne bliver tilberedt. Desuden bedømmes de også på brugervenlighed, i form af brug og rengøring, samt energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rette model?

Når du skal vælge en airfryer, kan det være en god idé at lægge mærke til maskinens kapacitet, om den kommer med en indbygget timer og hvor stor spændvidden er i temperaturindstillingerne.


Airfryer test – Disse kilder har vi brugt:

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰

Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 12 frituregryder i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 19 frituregryder er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne inden for forskellige parametre.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Daily Mail 🇬🇧

Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896, som udkommer hver dag, og den er Storbritanniens næstmest solgte. Der skrives både om nyheder, sport og underholdning, men også forbrugerstof har en plads. Her testes en airfryer fra Tefal. Læs mere her.


Dinside.no 🇳🇴

Norsk forbrugersite, der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger sitet sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har sitet testet en airfryer fra Philips. Læs mere her.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Dette britiske site både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af frituregryder men sitet har løbende testet et udvalg af diverse produkter til køkkenet. Her er tale om en test af en airfryer fra Tefal. Læs mere her.


Smartson.se 🇸🇪

Svensk testsite hvor forskellige forbrugerprodukter bliver testet. Forbrugerne kan også selv være med til at teste produkter og anmelde dem. Her er der tale om en test af en airfryer fra Tefal. Læs mere her.


Testberichte.de 🇩🇪

Dette tyske site samler forskellige test og forbrugeranmeldelser og analyserer dem. Herefter dannes sitets egen faglige mening, og en samlet score gives. Her er tale om tests af både airfryers fra Phillips og Caso. Læs mere her.


The Independent 🇬🇧

Avisen er en af de største og mest omfangsrige, britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland mm, men forbrugerstof har også en plads i avisen. I denne test har avisen testet ni airfryers. Læs mere her.


Trustedreviews.com 🇺🇸

Sitet bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er en enkelt airfryer fra Philips blevet gennemtestet, og herefter er en udførlig anmeldelse blevet skrevet. Læs mere her.


Which.co.uk 🇬🇧

Englands største forbrugermagasin med knap 700.000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrugerne, og målet er at gøre en forskel for forbrugerene. Which? tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om en test af en airfryer fra Tefal. Læs mere her, men fuld adgang til testene kræver dog abonnement.


Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på amazon.co.uk. Vi har set nærmere på et par airfryers og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne. Læs mere her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse