Tefal Actifry test-oversigt: De bedste airfryer ifølge eksperter og forbrugere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

Ønsker man et alternativ til en traditionel frituregryde, som tilbereder maden i store mængder af olie, kan man vælge det sundere alternativ – en Tefal Actifryer, der hovedsageligt bruger varmluft som tilberedningskilde og kun meget lidt olie.

Denne artikel ser nærmere på tests og anmeldelser af Tefal Actifryers. Ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests og brugernes erfaringer gennemgår vi Tefal Actifryers en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt model til et godt køb. Vi har set nærmere på tests fra blandt andet den svenske Råd & Rön samt testsiderne trustedreviews.com og dinside.no og forbrugeranmeldelser.

Fællesbetegnelsen for de sunde alternativer til frituregryderne kaldes ”airfryers”. For at danne et godt overblik over udvalget medtager vi også et par andre testvindende airfryers fra andre mærker. På den måde er det muligt at finde gode alternativer til Tefal Actifry, hvis man ønsker det.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Tefal Actifry test-oversigt indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Tefal Actifryers
🔸 Gennemgang af alternative airfryers
🔸 Information om hvad Actifry er
🔸 Inspiration til spændende opskrifter til Actifryers
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Tefal ActiFry Genius XL YV9708

 Bedste køb hos det britiske magasin which.co.uk
 3.5/5 hos det britiske magasin techradar.com
 4.5/5 hos det amerikanske magasin bbcgoodfood.com
 4/5 hos det britiske magasin expertreviews.co.uk
 4/5 hos det amerikanske magasin trustedreviews.com
 4/5 hos det amerikanske magasin t3.com

Tefal ActiFry Genius XL YV9708

.
ActiFry Genius XL YV9708 fra Tefal klarer sig generelt godt i tests, og den får også gode anmeldelser af brugerne. Det britiske magasin which.co.uk har testet denne airfryer. De giver den en samlet score på 76% og titlen som ”bedste køb”. I testen fremhæver de, at denne airfryer er nem at bruge, når der skal laves smagfulde pomfritter og saftig kylling. De giver den derfor topkarakter i brugervenlighed og smagen på pomfritterne.   

Denne airfryer er altså nem at bruge, når der skal laves sprøde og smagfulde pomfritter.  

To i én actifryer 

Airfryeren fra Tefal har to separate områder, hvor du kan tilberede to forskellige typer af madvarer. Pomfritterne kan for eksempel tilberedes i det nederste lag af fryeren, mens bøffen tilberedes i det øverste lag. Det er altså nemt at få et sprødt og saftigt måltid med denne airfryer. 

Airfryeren er desuden lavet med en bestemt teknologi, som gør det muligt at lave sprøde pomfritter, uden at du behøver at ryste skålen. Den varme luft cirkulerer rundt i airfryeren, og det sørger for at give en jævn varme til maden. På den måde risikerer du ikke, at noget mad får mere varme end andet. 

Denne airfryer har også en stor kapacitet, og den kan altså rumme op til 1.7 kg. mad. Den kan derfor bruges til at lave mad til den store familie på 6 personer. 

Programmer til et sundere måltid

Airfryeren fra Tefal har 9 intelligente programmer, som kan bruges til at tilberede maden på den bedst mulige måde. I menuen kan du vælge hvilken type madvare, der skal tilberedes. Du kan vælge mellem pomfritter, nuggets og snacks, doughnuts, forårsruller og samosaer, kød og fisk, kylling, wok, verdenskøkkenet og desserter. Menuen viser den mest optimale temperatur og tilberedningstid til det valgte program.

Desuden er denne airfryer et sundere valg, da der kun skal en spiseskefuld olie til at tilberede bøffer og pomfritter. Det vil altså sige, at der er 99% mindre tilsat fedt, end hvis maden blev tilberedt i frituregryde. 

Derfor anbefaler vi den
 Gode anmeldelser i tests
 Varmen bliver ligeligt fordelt over maden
 99% mindre fedt

Tefal ActiFry Genius XL YV9708 vs. Markedet

Actifry Genius XL YV9708 er en af de dyreste i denne oversigt. Det britiske magasin techradar.com skriver i deres anmeldelse, at prisen trækker karakteren ned, men det bliver til gengæld opvejet af airfryerens fantastiske evne til at tilberede god mad. De fremhæver desuden at de 9 programmer og indstillingsmulighederne er nemme at bruge.  

Anmeldelserne er altså ikke i tvivl om, at denne airfryer kan lave veltilberedt mad til hele familien. 

Udvalgte fordele ved Tefal ActiFry Genius XL YV9708
 Fjernbare dele er nem at rengøre i opvaskemaskinen
 Kapacitet på op til 1.7 kg.
 9 programmer giver forslag til tilberedning
 To-delt-system med plads til to forskellige typer madvarer


Andre testvindere:

Ovenstående har vi gennemgået de to Tefal Actifry, som enten har fået gode testomtaler eller fået ros af forbrugerne.

Udover Tefal Actifry findes der mange andre gode airfryers på markedet, og herunder vil vi gennemgå 3 airfryers fra henholdsvis Philips og Delonghi, som også er blevet kåret til testvindere i tests hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön samt anbefalet hos norske dinside.no og trustedreviews.com.


Philips airfryer HD9650/90

 4.5/5 hos det amerikanske magasin bbcgoodfood.com
 6.2/10 hos det amerikanske magasin cnet.com
 4/5 hos det amerikanske magasin t3.com
 Gode anmeldelser fra det britiske magasin which.co.uk
 4.4/5 hos det danske coop.dk
 4.7/5 hos det danske skousen.dk
 4.7/5 hos det danske whiteaway.com
 #1 i kategori hos pricerunner.dk

Philips airfryer HD9650/90

.
Brugerne er generelt meget tilfredse med Philips airfryer HD9650/90. På skousen.dk har 62 brugere samlet set givet denne airfryer 4.7 ud af 5 stjerner. Airfryeren scorer topkarakter i kvalitet og funktionalitet, mens den scorer 4.7 stjerner på brugervenligheden. En tilfreds kunde skriver blandt andet ”vi har også fået lavet de absolut SPRØDESTE rodfrugts-fritter og bønnefritter nogensinde. Her kan vores ovn altså slet ikke følge med!”.  

Airfryeren passer altså til dig, der savner sunde og sprøde fritter uden brug af frituregryden. Den er desuden nem at betjene, så du hurtigt kan få et veltilberedt måltid, der slår ovnen af banen.  

Fedtfattig madlavning

Philips airfryer HD9650/90 bruger op til 90% mindre fedt end en normal oliebaseret frituregryde. Maskinen bruger varmluft og lidt olie til at trylle sprøde pomfritter frem. Du kan altså nyde en sundere omgang pomfritter, fordi airfryeren ikke har brug for meget olie. Den kan også stege fiskefileter og kylling med et sprødt, saftigt og ikke mindst fedtfattigt resultat.

Desuden har airfryeren også andre funktioner. Det er også muligt at bruge den til både at stege, grille og bage madvarer. Der er altså mange muligheder for at tilberede et lækkert måltid i maskinen.  

Nem at betjene

Denne airfryer fra Philips er med det enkle design meget brugervenlig. Skærmen på airfryeren er digital, og du kan nemt og enkelt indstille tiden og temperaturen på skærmen. Fryeren kan altså indstilles, så den passer til lige netop den ret, som du skal tilberede. På den måde kan du få de sprødeste pomfritter eller den mest saftige grillkylling. 

Du kan også vælge mellem 5 forskellige forudindstillede programmer. Du kan altså vælge at bruge en af de forudindstillede programmer for at få en veltilberedt ret. Programmerne gør, at du hurtigt og enkelt kan tilberede retter til familien. 

Fryeren har også en stor kapacitet på 1,4 kg. Den kan derfor rumme en hel grillkylling, som nemt bliver tilberedt i fryeren. Den store kapacitet gør også, at airfryeren fra Philips er særligt velegnet til en stor familie. 

Derfor anbefaler vi den
 90% mere fedtfattig end en normalfrituregryde
 Gode brugeranmeldelser
 Brugervenlig
 God kvalitet

Philips airfryer HD9650/90 vs. Markedet

Airfryeren fra Philips er i den dyre ende af fryere i denne oversigt. Den får dog gode anmeldelser fra brugerne, som er meget begejstrede for fryeren. Hos whiteaway.com får airfryeren topkarakter af brugerne på alle parametrene. De mener både at fryeren lever op til kvalitet, brugervenlighed og funktionalitet. 

Du får altså en airfryer af god kvalitet, som kan tilberede de sprødeste pomfritter. Desuden er den nem at betjene, og du får mange gode funktioner, som kan konkurrere med den traditionelle ovn. 

Udvalgte fordele ved Philips airfryer HD9650/90
 Kapacitet på 1,4 kg.
 Indeholder sikkerhed mod overophedning
 5 forudindstillede programmer


Fritel My SnackTastic 4202

 Populær hos pricerunner.dk

Fritel My SnackTastic 4202

.
Hvis du bor alene, eller hvis du bor småt, vil denne lille og lette fryer passe godt til dig. Denne fylder ikke meget, men den kan hurtigt lave små og sprøde måltider. 

En sundere snack

Der findes næsten ikke noget værre end bløde pomfritter. Heldigvis kan denne airfryer fra Fritel lave sprøde pomfritter, kyllingelår, forårsruller og meget andet. Desuden sørger airfryerens teknologi for at varme maden med et begrænset brug af fedt. Maskinen bruger altså 80% mindre fedt end en frituregryde. Du kan derfor nyde de sprøde pomfritter med god samvittighed. 

Aifryeren har forskellige indstillinger, så du kan både stege, grille og bage mad i maskinen. Det giver mulighed for at varme mange forskellige slags snacks. Airfryeren er desuden også nem at indstille. Den har en justerbar timer, som kan indstilles fra 0-60 minutter. Det er også muligt at justere temperaturen mellem 80ᵒ og 200ᵒC, så retten får den helt rigtige temperatur. Du kan altså både indstille tid og temperatur, så retten får den mest optimale tilberedning. 

Airfryer til det lille måltid 

Denne airfryer fra Fritel er lille og let. Den passer derfor godt til personer, som ikke har meget plads i køkkenet. Det kunne være den studerende, der bor på kollegie, eller personen i etværelseslejligheden. Da airfryeren er lille, egner den sig bedst til at tilberede små portioner af mad. Den er derfor særligt god til folk, der bor alene. 

Desuden er kurven til snacks aftagelig. Dette er en fordel, da det gør den nem at vaske af. Den tåler også opvaskemaskine, så den hurtigt kan rengøres. Det gør det nemt og overskueligt at lave snacks i fryeren, da den hurtigt kan vaskes af, så den er klar til en ny omgang snacks.  

Derfor anbefaler vi den
 Gøres nemt rent i opvaskemaskinen
 God til folk, der bor alene

Fritel My SnackTastic 4202 vs. Markedet

Denne airfryer fra Fritel er den absolut billigste i denne oversigt. Sammenlignet med de andre airfryere i oversigten, er My SnackTastic 4202 dog også meget mindre i størrelsen. Dette kan dog være en fordel, hvis du ikke har meget plads i køkkenet, men stadig ønsker sprøde fritter. Mange af de andre fryere i oversigten kan hurtigt komme til at fylde store dele af det lille køkken.

Hvis du søger en prisbillig airfryer, der kan lave mad til 1-2 personer, er My SnackTastic 4202 altså en anbefalelsesværdig model.  

Udvalgte fordele ved Fritel My SnackTastic 4202
 Indstil nemt tiden og temperaturen
 Aftagelig kurv
 80% mindre brug af fedt


Delonghi Multifry FH1396

  Anbefalet hos testsitet trustedreviews.com

Delonghi Multifry FH1396

Trustedreviews.com er et testsite, hvor eksperter tester og vurderer diverse forbrugerprodukter. Her er det airfryeren Delonghi Multifry FH1396, som er blevet testet. Modellen har mange alsidige funktioner, så derfor er både bage-, pizza- og pommes frites-evnerne blevet sat på prøve, men også brugervenlighed og rengøring. Eksperterne vurderer, at Delonghi Multifry FH1396 er en rigtig god og imponerede airfryer, og især multifunktionaliteten er værd at fremhæve.

Model med alsidigt brug

Delonghi Multifry FH1396 er en meget alsidig model, og når man skal investere i en airfryer, er det en god ide at sikre sig, at maskinen kan imødese flere forskellige opgaver. Netop den store fordel ved Delonghi Multifry FH1396 er, at den har en evne til at tilberede mange forskellige typer af retter, og alle disse er med et lavt forbrug af fedtstof.

Ydermere er det muligt at kokkerere mad til mange personer ad gangen, for der kan være hele 1.700 gram friske kartofler i gryden, når man skal lave pommes frites. Det er snildt nok til seks personer, og selvom vægten af kartofler er høj, skal der stadig ikke bruges mere end en spsk. olie. De testede pommes frites blev veltilberedte, men især Delonghi Multifry FH1396s evner inden for kagebagning imponerer. En yoghurt/æble-kage blev bagt i gryden, og resultatet var en perfekt bagt kage, der var både blød og fugtig.

Avanceret og anderledes

Delonghi Multifry FH1396 er udstyret med både øvre og nedre varmeelementer samt en vifte, der er med til at øge cirkulationen af luft i gryden, så den fungerer en smule anderledes end andre airfryers. Denne udformning er medvirkende til, at man kan tilberede mange slags retter i gryden, og har man brug for ny inspiration, findes der en medfølgende opskriftsbogs-app, der indeholder mere end 250 opskrifter.

Udefra ser Delonghi Multifry FH1396 dog ikke anderledes ud end andre airfryers, men der er kræset for frontens kontrolpanel. Det er let at vælge imellem friteringstider og temperaturer via knapper, og man kan også vælge præ-programmerede indstillinger for kartofler, pizza, kage og stuvning.

Simpel og moderne samtidig

Delonghi Multifry FH1396 har et moderne og avanceret udseende med mange funktioner, men alligevel er den overraskende let at bruge: Det eneste, man skal gøre, er at vælge en funktion, dernæst indstille eventuel temperatur og tid og til sidst blot trykke start – så enkelt er det, og så passer maden stort set sig selv.

Kapaciteten er som nævnt rigtig stor, så det er muligt at lave mad til en stor familie, og Delonghi Multifry FH1396 kan også bruges, når der kommer gæster. Maskinen kan skilles ad, og alle de fjernede dele kan komme i opvaskemaskinen, hvilket øger brugervenligheden markant for forbrugeren – især hvis man bruger sin airfryer ofte.

Delonghi Multifry FH1396 måler 39,5 cm (B), 32,5 cm (D), 29 cm (L) og vejer 5.400 gram.

Udvalgte fordele ved Delonghi Multifry FH1396:
 Alsidig model
 Specialprogrammer til kartofler, pizza, kage og stuvning
 Rigtig god til at bage kage
 250 opskrifter kan findes i en app-baseret opskriftbog
 Model med mange funktioner


Hvad er Actifry?

Actifry blev skabt af Tefal tilbage i 2007 og ses som en sand revolution i køkkenet. Over 8 millioner familier har anskaffet sig en af modellerne fra Tefal, og Tefal giver dem alle en både sund og velbalanceret kost med actifryerne.

Især pommes frites på en actifryer er blevet populært, da fedtindholdet her er på under 3 procent. Til sammenligning indeholder samme ret tilberedt i en almindelig ovn 9 procent fedt, i en mikroovn 13 procent fedt og i en frituregryde 14 procent fedt, så forskellen er til at få øje på.

Det unikke ved actifryers kontra traditioneller frituregryder er det lille forbrug af olie, som giver en mere fedtfattig kost, da actifryeren i stedet har et varmluftsystem, der sørger for konstant at fordele varmen jævnt og præcist.

Tefal Actifry er dog mere end blot en pommes frites-maskine, for det er muligt at tilberede alle former for madretter, som alle bliver sprøde, sunde og hjemmelavede. Tefal skriver, at man kan tilberede alt fra forretter og hovedretter til desserter i actifryeren, og alle retter med kun lidt eller ingen olie. Man kan med fordel krydre retten i actifryeren efter eget valg af krydderier og urter, og man kan også selv bestemme valg af olie, hvis man stiler efter en bestemt smag (Tefal anbefaler selv olivenolie, solsikkeolie, rapsolie og hasselnøddeolie).

Det er også en mere sikker madlavningsmetode, for når der ikke bruges meget olie, så kan det heller ikke sprøjte. Og som de fleste sikkert ved, så er varm olie brændende varm og kan let brænde sår på huden.

Det er heller ikke nødvendigt at hverken forvarme maskinen eller røre undervejs, for den indbyggede røre-funktion klarer opgaven selv. Det sikrer en ensartet sammenblanding uden brug af manuel indgriben.

Tefal Actifry er skabt til det formål, at alle skal kunne bruge dem. Proceduren er også ligetil: tilsæt alle ingredienserne, tilføj en spsk. olie og start det valgte program. Som bonus slipper man for friturelugt, for her siver ingen skrappe lugte ud. Ydermere er actifryeren let at rengøre, og de aftagelige dele kan komme i opvaskemaskinen.


Guide: Sådan finder du den bedste air fryer

En air fryer er en sundere måde at få tilberedt sine fødevarer på, og hvis man netop ønsker et sundere alternativ til den traditionelle frituregryde, så vil en air fryer være et godt valg.

Der findes dog mange forskellige air fryers på markedet, så det kan være svært at finde ud af, hvilken model der passer bedst til ens behov. Baseret på ekspertviden fra test- og forbrugermagasinet Which.co.uk og teknologisiden Cnet.com guider vi her til, hvordan du finder den model, der passer bedst til netop dig:

Air fryer eller traditionel frituregryde

Selv om ordene frituregryde og air fryer minder lidt om hinanden, så er der stor forskel på de 2 typer. Hvor en traditionel frituregryde anvender masser af olie og fedt under tilberedningen af fødevarerne, så anvender air fryers mindre fedt og i højere grad varm luft til tilberedningen. Det gør air fryers til et sundere alternativ. Det giver naturligvis også et lidt forskelligt resultat – for eksempel bliver pommes frites i en air fryer mere, som om de var bagt i ovnen, mens pommes frites i frituregryden bliver mere fedtdryppende og sprøde.

Valget mellem den ene eller den anden type afhænger af smag og behag, og om man ønsker et sundere valg.

Pris   

PrisAir fryers ligger generelt ikke i den billige ende af prisskalaen, men de kan fås ned til nogle hundrede kroner – men her er der også tale om modeller, der ikke er så avancerede. Hvis man ønsker en air fryer med ekstra funktioner, så vil prisen let stige til det dobbelte.

De billigste modeller vil også ofte kun have en lille kapacitet sammenlignet med de dyrere modeller. Which.co.uk forklarer, at man dog ikke kan skære alle billige air fryers over én kam og sige, at de billigste modeller nødvendigvis er de dårligste. Selv om eksperterne skriver, at flere af de meget prisvenlige modeller præsterede ringe, så var det også tilfældet for flere af de dyrere modeller. Derfor er det en god ide at læse eksperternes tests af de forskellige air fryers inden køb – nederst i denne artikel findes links til de undersøgelser, som vi henviste til tidligere.

Størrelse

Man bør også overveje hvilken størrelse air fryer, man ønsker sig, og de spørgsmål, man bør stille sig selv, er, hvor mange mennesker man generelt skal tilberede mad til, og hvor meget fysisk plads man har i køkkenet.

De mindste modeller kan indeholde omkring 800 gram – det svarer til cirka 4 portioner pommes frites. De store modeller kan derimod indeholde op til 1500 gram, men læg også mærke til at de fylder rigtig meget rent fysisk.

Eksperterne forklarer desuden, at man skal passe på med at overfylde sin air fryer, hvis man har en mindre model. En air fryer fungerer nemlig ligesom en lille ovn, og det bedste resultat fås, hvis der er luft i kurven. Modellens maksimum kapacitet vil fremgå af brugsanvisningen, og overskrid ikke denne.

Funktioner: Medfølgende åre

Air fryers kommer med forskellige funktioner og tilbehør, og eksperterne vurderer, at man bør se efter forskellige aspekter her:

Det gælder blandt andet, om modellen kommer med en åre, der automatisk rører rundt i ingredienserne, mens de tilberedes. Det sikrer, at maden tilberedes jævnt, og så behøver man ikke selv manuelt klare opgaven med en grydeske.

Hvis man vælger en model med en åre, så bør man sikre sig, at den også kan fjernes, således at man kan tilberede mere porøse ingredienser, som måske ikke kan tåle at blive rørt rundt i.

Eksperterne nævner desuden, at ikke alle testede modeller med en åre er lige gode – nogle modeller med åre fungerer nemlig ikke optimalt. Dette vil man ikke kunne se på produktet, men her kan man med fordel læse hele eksperternes anmeldelser.

Funktioner: Timer

TimerNogle air fryers kommer med en manuel timer og andre med en digital. Her man kan indstille, hvor lang tid fødevarerne skal tilberedes, og løbende kan man se, hvor lang tid der er tilbage af tilberedningen. Modeller med manuel timer betyder, at man selv skal styre tiden, hvor modeller med en digital timer gør overblikket større.

Funktioner: Temperaturkontrol

En række air fryers kommer med en temperaturkontrol, hvor man selv kan bestemme temperaturen – ofte findes der mange forskellige intervaller mellem 80 og 200 grader. Hvis man vælger en model med en sådan temperaturkontrol, så får man muligheden for at påvirke tilberedningen mere.

Eksperterne nævner dog, at temperaturkontrol ikke nødvendigvis betyder, at maden bliver bedre tilberedt.

Funktioner: Smart-modeller

Den moderne teknologi, hvor man kan styre sit apparat via telefonen, er også kommet til air fryers. Det betyder, at nogle modeller styres i en app, hvor man på telefonen vælger hvilken opskrift, man foretrækker. Derefter sendes denne information til selve air fryeren, som så får besked om, hvor længe og ved hvilken temperatur fødevarerne skal tilberedes.

Med en smart-air fryer kan man også holde øje med tilberedelsestiden i app’en.

Funktioner: Grill

Hvis man gerne vil bruge sin air fryer til andet end at tilberede pommes frites – for eksempel til tilberedning af kød og fisk – så kan det være en fordel at vælge en model, der har en grill-funktion. Det giver fødevarerne en sprødere overflade. I stedet for at anvende varm luft, så grilles maden i stedet.

Funktioner: 2 i 1

Nogle air fryers kommer med muligheden for at kunne tilberede 2 typer af mad samtidig. Det kan for eksempel være, at modellen både kan tilberede bøffer og pommes frites separat uden at blande dem sammen. På nogle modeller tillades dette ved at have flere niveauer og på andre via en ekstra kurv.

Selv om mange anskaffer en air fryer for primært at tilberede pommes frites, så kan en air fryer faktisk bruges til flere formål – især hvis det er muligt at tilberede 2 typer mad samtidig. Mange retter, som normalt tilberedes i en rigtig ovn, vil faktisk kunne tilberedes i en air fryer også, og det gælder både kød, fisk og grøntsager. Ofte skal temperaturen bare sænkes lidt, og det samme skal tilberedelsestiden.

Rengøring     

RengoeringMan bør gøre sin air fryer ren efter hvert brug, og hvis man ønsker at anvende den tit, så kan det være en ide at anskaffe en model, hvor delene kan tåle opvaskemaskine. Se efter om det er muligt både at sætte kurv/skål, låg og åre i opvaskemaskinen, hvilket vil være det mest optimale. Læg dog mærke til at ikke alle air fryers kan tåle opvaskemaskine – disse skal i stedet vaskes op i hånden.

Anskaf en kartoffel-hakker

De fleste, der investerer i en air fryer, gør det på grund af pommes frites. Eksperterne forklarer, at man får det bedste resultat, hvis alle kartoffelstykkerne har helt samme størrelse. Det kan være besværligt og svært at gøre i hånden, så derfor anbefaler eksperterne, at du også anskaffer et apparat, der kan gøre dette for dig. Dette vil også være et tidsbesparende aspekt, for eksperterne forklarer, at det kun tager et par minutter at få hakket kartoflerne i en maskine.

Angående tilberedningen af kartoflerne inden de lægges i air fryeren, så findes der forskellige anbefalinger om, hvordan de skal præpareres. Eksperterne fra Cnet.com skriver her, at nogle opskrifter forklarer, at man skal skrælle kartoflerne først, mens andre skriver, at man skal lægge kartoflerne i blød et par timer forinden. Cnet.com mener selv, at dette er overflødigt, og at en god air fryer skal kunne tilberede perfekte pommes frites, når de blot er skåret ud og vædet i en lillebitte smule olie.


Tefal Actifry kan lave langt mere end blot pommes frites

De fleste vil nok umiddelbart forbinde en actifryer med pommes frites, men det er kun en meget lille del af, hvad man rent faktisk kan tilberede i actifryeren. For at vise hvordan du kan bruge din Tefal Actifry til mere end blot pommes frites, så Tefal samlet flere gode opskrifter på både forretter, hovedretter og desserter. Nedenfor viser vi to af dem, men du kan finde det fulde udvalg på Tefals egen hjemmeside, hvor der er noget til en hver sværhedsgrad og anledning.

Porretærte
Ingredienser (6 personer):Porretaerte-i-tefal-actifry
800g porre
50g smør
50g brødkrummer
100g revet Gruyère ost
3 æg
Salt & peber
Muskatnød

Sådan gør du:
– Vask porrerne, fjern de yderste blade og skær toppen af
– Skær porrerne i mindre stykker og damp dem i 25 minutter
– Læg herefter porrerne på et serviet, så overskydende væske bliver suget op
– Bland porrer, brødkrummer, smelted smør, revet ost, piskede æg, salt, peber og mustkanød
– Put blandingen i en smurt form, dæk den til med vitawrap og damp det hele i 40 minutter

Svampet chokoladekage
Ingredienser (4 personer):
125g chokolade
125g smør
4 æg
100g sukker
100g mel

Sådan gør du:
– Dæk actifryerens risskål med vitawrap
– Del æggene
– Pisk smørret, så det bliver let og luftigt
– Smelt chokoladen over et vandbad, tilsæt smør og æggeblommer
– Tilsæt forsigtigt sukker, mel og piskede æggehvider
– Hæld hele blandingen i risskålen
– Overdæk skålen med vitawrap og put det hele i dampskålen
– Damp i 35 minutter
– Lad kagen køle en smule af og server

Tefal har også lavet flere videoer hvor du kan blive inspireret til, hvordan man kan bruge sin Actifry. Du kan finde det fulde udvalg af videoer her.

 


Tefal Actifry test – Disse kilder har vi anvendt:


testkilder

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 19 frituregryder er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellernes friteringsevner, friteringstid, brugervenlighed og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Daily Mail 🇬🇧
Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896, som udkommer hver dag, og den er Storbritanniens næstmest solgte. Der skrives både om nyheder, sport og underholdning, men også forbrugerstof har en plads. Her testes en airfryer fra Tefal. Læs mere her.

Dinside.no 🇳🇴
Norsk forbrugersite, der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger sitet sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har sitet testet en airfryer fra Philips. Læs mere her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Dette britiske site både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af frituregryder, men sitet har løbende testet et udvalg af diverse produkter til køkkenet. Her er tale om en test af Tefal Actifry 1 kg. Læs mere her.

Smartson.se 🇸🇪
Svensk testsite hvor forskellige forbrugerprodukter bliver testet. Forbrugerne kan også selv være med til at teste produkter og anmelde dem. Her er der tale om en test af Tefal Actifry 1 kg. Læs mere her.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Sitet bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er en enkelt airfryer fra mærket Delonghi blevet gennemtestet, og herefter er en udførlig anmeldelse blevet skrevet. Læs mere her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på skousen.dk og amazon.co.uk. Vi har set nærmere på et par airfryers og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne.

Andre relevante tests

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en mere generel frituregryde test. I denne artikel har vi samlet en lang række forskellige frituregryder af den mere traditionelle art. Men til sidst i testen gennemgår vi også en række såkaldte Airfryers, altså de modeller der markedsføres som et sundere alternativ, da de bruger mindre olie.

I vores frituregryde test finder du de modeller, som eksperterne har givet de bedste bedømmelser. Du finder også prissammenligning af de forskellige produkter, så du nemt kan få et komplet overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Tefal Actifry FZ 7100

  Anbefalet af den britiske avis Daily Mail
  Anbefalet af det britiske testsite goodhousekeeping.co.uk
✅ Topscorer hos det svenske testsite smartson.se
✅ 4,2 ud af 5 stjerner hos forbrugerne på amazon.co.uk

Tefal Actifry FZ 7100

Tefal Actifry FZ 7100 er at finde i Tefals ”Nutricious & Delicious” produktfamilie, og den hører dermed til blandt de produkter fra Tefal, der ønsker at bidrage til at reducere det daglige fedtindtag. Fælles for serien er, at den har til formål at producere fedtfattig og sund mad, der stadig er lækker og velsmagende.

Actifryeren er blevet testet af både den britiske avis Daily Mail, det svenske testsite smartson.se og britiske goodhousekeeping.co.uk, og eksperterne er alle enige i, at modellen er en rigtig god airfryer. Også forbrugerne deler eksperternes vurderinger.

Velsmagende og fedtfattig

Den helt store forskel på de traditionelle, oliebaserede frituregryder og de nye airfryers er mængden af fedt. Tefal Actifry FZ 7100 hører til den sunde og fedtfattige gruppe, og eksperterne vurderer, at denne model holder, hvad den lover med en minimal fedttilførsel og en bred vifte af variationsmuligheder.

Der testes for evner inden for tilberedning af hjemmelavede pommes frites, og i Tefal Actifry FZ 7100 bliver pommes frites både sprøde og får knasende brunede spidser. Og fremgangsmetoden er let: Skær kartoflerne i tynde stave, put dem i gryden, hæld en spiseske olie over, luk låget og sæt tiden på baggrund af mængde af kartofler, og hvor store stavene er.

Alsidig model

Den medfølgende manual er både informerende og forklarende, så er man i tvivl om noget i processen, så er der bestemt hjælp at hente her. Der er masser af ideer til nye retter, og lige så snart man er blevet komfortabel med at bruge Actifryeren, er der opskrifter på både forretter, hovedretter og desserter.

Faktisk er Tefal Actifry FZ 7100 utrolig alsidig, og eksperterne tilføjer, at modellen kan tilberede alt fra pølser, kylling, fisk, grøntsager, karryretter og supper. Tilberedningen kan ske både med friske og frosne retter. Fælles er, at alle retter er tilberedt med fokus på sundhed og lethed, der kombineres med velsmag og også brugervenlighed.

Nok til fire-fem personer

En anden af maskinens fordele er brugervenligheden, for lader man det intuitive instinkt råde, så er det let at gå i gang, og modellen er meget nem at bruge – også første gang. Har man spørgsmål, vil der være svar på det meste i manualen.

Maksimum-kapaciteten er på 1.000 gram, hvilket er nok til fire-fem personer. Har man en større husstand, findes der også en større variant, der kan rumme 1.500 gram. Tefal Actifry FZ 7100 er desuden udstyret med Tefals vanlige Tefal-non-stick belægning, som sørger for, at hverken mad, olie eller madrester brænder sig fast.

Udvalgte fordele ved Tefal Actifry FZ 7100:
 
Producerer sund mad med lille olieforbrug
 Pommes frites bliver knasende sprøde
 Praktisk manual med opskriftsbog
 Alsidig model, hvor man kan lave både forretter, hovedretter og desserter
 Non-stick-belægning sørger for, at mad og olie ikke brænder fast i bunden.


Philips HD9240/90 Airfryer

Philips HD9240-90 Airfryer

Med Philips HD9240/90 Airfryer er det muligt at få både velsmagende og sund mad, da fedtforbruget er langt lavere end på en traditionel frituregryde. Modellen bruger så lidt olie, at det kun er nødvendigt med få skefulde til en hel portion, som kan veje helt op til 1.000 gram, der også er kurvens makskapacitet.

Hvor pommes frites i en airfryer kun får et fedtindhold på et par procent, så er fedtindholdet i pommes frites, der er friteret i en traditionel frituregryde omkring fire til fem gange så højt. For at få det mest optimale resultat på Philips HD9240/90 Airfryer anbefales det at fritere omkring 750 gram ad gangen, men denne mængde vil stadig være nok til omkring 3 personer. Smagen bliver til trods for den mindre mængde olie rigtig god, og faktisk sørger den mindre mængde olie for, at pommes fritesene bliver mere sprøde og mindre gennemvædede af fedt, og de bliver ikke slatne.

Hurtig friteringstid

aaben Philips HD9240-90 AirfryerTraditionelle frituregryder er ofte hurtigere end airfryers, men Philips HD9240/90 Airfryer er i stand til at levere et godt og hurtigt resultat både når man tilbereder 750 gram, men også når man anvender makskapaciteten på 1.000 gram.

Den velfungerende sensoriske bedømmelse af pommes fritesene på Philips HD9240/90 Airfryer hjælper med til at fortælle, hvornår de er færdigtilberedt, så for det meste passer maskinen sig selv. En anden fordel ved Philips HD9240/90 Airfryer er, at modellen er miljøvenlig, og energiforbruget ligger mod den lavere ende.

Robust og sikker

Philips HD9240/90 Airfryer er ikke nogen letvægter, og med sine 7 kilo hører modellen til i den høje ende af vægtskalaen, men den høje vægt skaber også styrke og robusthed. Airfryers kan blive meget varme, men med Philips HD9240/90 Airfryer er der fokus på sikkerheden, således at den høje varme ikke kommer til at skade forbrugeren.

Generelt set er helhedsoplevelsen med Philips HD9240/90 Airfryer rigtig god, og som forbruger er det let at komme i gang med den sunde mad. Brugervenligheden er nemlig i top, og både instruktionerne og rengøringsprocessen fungerer godt. For en lettere og hurtigere brug kan både pande og kurv vaskes i opvaskemaskinen, og selv den manuelle rengøring er også let at udføre uden dele, hvor det er svært at komme til. Med en ledning på knap en meter er det desuden let at finde plads til maskinen i køkkenet.

Philips HD9240/90 Airfryer måler 30 cm (B), 30 cm (D), 41 cm (L) og vejer 7.020 gram.

Udvalgte fordele ved Philips HD9240/90 Airfryer:
 Pommes frites bliver gode og velsmagende
 Pommes frites bliver ikke slatne og gennemvædet af fedt
 Hurtig friteringstid
 Miljøvenlig model
 Let at rengøre og brugervenlig


FAQ

Hvilken er den bedste Tefal Actifry?
En af de bedste Tefal Actifryers på markedet er Tefal Actifry FZ 7100. Modellen har en billig pris, som alle kan være med på, samtidig med at den leverer velsmagende og fedtfattig mad. Du kan også vælge den smarte populære Tefal ActiFry Genius XL YV9708.
Hvordan vælger jeg en Tefal Actifry?
Skal du vælge en af de mange Tefal Actrifrys på markedet, skal især have fokus på pris og funktionalitet. Har du en bestemt prisklasse, eller et budget, som du skal holde dig indenfor, er det vigtigt, at du har det i baghovedet. Fokuser også på, hvad den skal bruges til.
Hvor lang tid holder en Tefal ActiFry?
Det er meget forskelligt fra Tefal Actifry til Tefal Actifry, hvor lang tid den enkelte maskine vil kunne holde. Sørger du for at behandle din Tefal Actifry ordentligt, kan den sagtens holde i flere år ad gangen. Sørg eksempelvis for regelmæssig rengøring og andet.
Er Tefal Actifry pengene værd?
Det er som udgangspunkt op til dig selv at bestemme og vurdere, om Tefal Actifry frituregryden er pengene værd. At dømme ud fra testresultater og generelle anmeldelser fra både eksperter og forbrugere, er Tefal Actifryeren med sikkerhed alle pengene værd.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme