Tefal Actifry test – Find de bedste Tefal Actifryers

0

Ønsker man et alternativ til en traditionel frituregryde, som tilbereder maden i store mængder af olie, kan man vælge det sundere alternativ – en Tefal Actifryer, der hovedsageligt bruger varmluft som tilberedningskilde og kun meget lidt olie.

Denne artikel ser nærmere på tests og anmeldelser af Tefal Actifryers. Ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests og brugernes erfaringer gennemgår vi Tefal Actifryers en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt model til et godt køb. Vi har set nærmere på tests fra blandt andet det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt testsiderne trustedreviews.com og dinside.no og forbrugeranmeldelser.

Fællesbetegnelsen for de sunde alternativer til frituregryderne kaldes ”airfryers”. For at danne et godt overblik over udvalget medtager vi også et par andre testvindende airfryers fra andre mærker. På den måde er det muligt at finde gode alternativer til Tefal Actifry, hvis man ønsker det.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Tefal Actifry test indeholder:

🔸 Overblik over de bedste Tefal Actifryers
🔸 Gennemgang af alternative airfryers
🔸 Information om hvad Actifry er
🔸 Inspiration til spændende opskrifter til Actifryers
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Tefal Actifry 1 kg

  Anbefalet af den britiske avis Daily Mail
  Anbefalet af det britiske testsite goodhousekeeping.co.uk
✅ Topscorer hos det svenske testsite smartson.se
✅ 4,2 ud af 5 stjerner hos forbrugerne på amazon.co.uk

Tefal Actifry 1 kg

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
790,00 Kr. 0,00 Kr. 790,00 Kr. Læs mere

 

Tefal Actifry 1 kg er at finde i Tefals ”Nutricious & Delicious” produktfamilie, og den hører dermed til blandt de produkter fra Tefal, der ønsker at bidrage til at reducere det daglige fedtindtag. Fælles for serien er, at den har til formål at producere fedtfattig og sund mad, der stadig er lækker og velsmagende.

Tefal Actifry 1 kg er blevet testet af både den britiske avis Daily Mail, det svenske testsite smartson.se og britiske goodhousekeeping.co.uk, og eksperterne er alle enige i, at modellen er en rigtig god airfryer. Også forbrugerne deler eksperternes vurderinger.

Velsmagende og fedtfattig

Den helt store forskel på de traditionelle, oliebaserede frituregryder og de nye airfryers er mængden af fedt. Tefal Actifry 1 kg hører til den sunde og fedtfattige gruppe, og eksperterne vurderer, at denne model holder, hvad den lover med en minimal fedttilførsel og en bred vifte af variationsmuligheder.

Der testes for evner inden for tilberedning af hjemmelavede pommes frites, og i Tefal Actifry 1 kg bliver pommes frites både sprøde og får knasende brunede spidser. Og fremgangsmetoden er let: Skær kartoflerne i tynde stave, put dem i gryden, hæld en spiseske olie over, luk låget og sæt tiden på baggrund af mængde af kartofler, og hvor store stavene er.

Alsidig model

Tefal Actifry 1 kg’s medfølgende manual er både informerende og forklarende, så er man i tvivl om noget i processen, så er der bestemt hjælp at hente her. Der er masser af ideer til nye retter, og lige så snart man er blevet komfortabel med at bruge Tefal Actifry 1 kg, så er der opskrifter på både forretter, hovedretter og desserter.

Faktisk er Tefal Actifry 1 kg utrolig alsidig, og eksperterne tilføjer, at modellen kan tilberede alt fra pølser, kylling, fisk, grøntsager, karryretter og supper. Tilberedningen kan ske både med friske og frosne retter. Fælles er, at alle retter er tilberedt med fokus på sundhed og lethed, der kombineres med velsmag og også brugervenlighed.

Nok til fire-fem personer

En anden af Tefal Actifry 1 kg’s fordele er brugervenligheden, for lader man det intuitive instinkt råde, så er det let at gå i gang, og modellen er meget nem at bruge – også første gang. Har man spørgsmål, vil der være svar på det meste i manualen.

Maksimum-kapaciteten er på 1.000 gram, hvilket er nok til fire-fem personer. Har man en større husstand, findes der også en større variant, der kan rumme 1.500 gram. Tefal Actifry 1 kg er desuden udstyret med Tefals vanlige Tefal-non-stick belægning, som sørger for, at hverken mad, olie eller madrester brænder sig fast.

Udvalgte fordele ved Tefal Actifry 1 kg:
🔵 
Producerer sund mad med lille olieforbrug
🔵 Pommes frites bliver knasende sprøde
🔵 Praktisk manual med opskriftsbog
🔵 Alsidig model, hvor man kan lave både forretter, hovedretter og desserter
🔵 Non-stick-belægning sørger for, at mad og olie ikke brænder fast i bunden.


Tefal Actifry 2in1

  Populær blandt brugerne

Tefal Actifry 2in1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.392,00 Kr. 0,00 Kr. 1.392,00 Kr. Læs mere
1.468,00 Kr. 0,00 Kr. 1.468,00 Kr. Læs mere
1.468,00 Kr. 0,00 Kr. 1.468,00 Kr. Læs mere
1.568,00 Kr. 0,00 Kr. 1.568,00 Kr. Læs mere

 

Efter succesen med Tefal Actifry 1 kg tog Tefal teknologien videre og skabte Tefal Actifry 2in1, som kan tilberede to retter samtidig til et komplet måltid. Tefal Actifry 2in1 har ikke været medtaget i tests, men vi har alligevel valgt at tage den med i vores artikel, da forbrugerne er utrolig glade for modellen. På hjemmesiden skousen.dk har Tefal Actifry 2in1 fået 4,9 ud af 5 stjerner, og især modellens multifunktionalitet, den velsmagende mad og det lave fedtindhold fremhæves af forbrugerne.

To i en

Som navnet antyder, er Tefal Actifry 2in1 en multifunktionel aifryer, som kan klare et helt måltid på én gang, og der er tale om langt mere end blot pommes frites, som modellen er god til. Tefal Actifry 2in1 hedder netop ”2in1”, fordi den kan tilberede to retter samtidig, hvis man ikke ønsker en gryderet, hvor kød, kartofler, grøntsager og sauce tilberedes sammen. På Tefal Actifry 2in1 medfølger nemlig yderligere en bakke, som er specialfremstillet til at stege bøffer, fisk eller fjerkræ.

Udover kødet er det oplagt at tilberede netop pommes frites som den anden del af måltidet, da Tefal Actifry 2in1 er rigtig god til formålet. Rå og hårde kartofler bliver hurtigt omdannet til knasende pommes frites med en velsmagende blødhed indeni. Som en stor bonus har pommes fritesene et meget lavt fedtindhold på under tre procent, da der kun skal bruges en enkelt skefuld olie. Tefal Actifry 2in1 har yderligere en stor kapacitet, og den kan rumme 1.500 gram pommes frites.

Forretter, hovedretter og desserter

Der findes 4 forskellige madlavningsprogrammer på Tefal Actifry 2in1, som hver især passer til bestemte retter. Netop denne alsidighed er noget af det, som forbrugerne også selv nævner som en stor fordel, og udover aftensmåltidet kan man bruge Tefal Actifry 2in1 til mange andre formål – lige fra bagning af frost-rundstykker til supper og desserter.

Der har også været et stort fokus på sikkerheden fra producentens side, for til trods for at indholdet i Tefal Actifry 2in1 bliver tilberedt ved en temperatur på op til 170 grader, så er maskinen lukket under processen, og den brænder ikke på. En god varmefordeling sikrer et jævnt resultat.

Let at bruge

Brugerne roser Tefal Actifry 2in1 for at være særdeles let at anvende, til trods for at det kan lyde besværligt at kokkerere flere retter på en gang. Det er netop også Tefals vision, at det skal være let at bruge deres produkter, og at alle skal kunne bruge dem.

Det meste af arbejdet med Tefal Actifry 2in1 skrider frem ad sig selv, og den intelligente maskine hjælper også selv til, for eksempel med ”smart timer”, der selv sørger for at stoppe automatisk, når retten er færdig. Sammen med non-stick belægningen betyder dette også, at hverken olie, madrester og snavs sætter sig let fast. Rengøringen fungerer også let, og flere af maskinens delstykker kan komme i opvaskemaskinen.

Udvalgte fordele ved Tefal Actifry 2in1:
🔵 
Der kan tilberedes to retter på én gang
🔵 Pommes frites får fedtindhold på under tre procent
🔵 Stor alsidighed
🔵 Let at bruge
🔵 Passer for det meste sig selv


Andre testvindere:

Ovenstående har vi gennemgået de to Tefal Actifry, som enten har fået gode testomtaler eller fået ros af forbrugerne.

Udover Tefal Actifry findes der mange andre gode airfryers på markedet, og herunder vil vi gennemgå 3 airfryers fra henholdsvis Philips og Delonghi, som også er blevet kåret til testvindere i tests hos det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön samt anbefalet hos norske dinside.no og trustedreviews.com.


Philips HD9240/90 Airfryer

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Philips HD9240-90 Airfryer

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.093,00 Kr. 0,00 Kr. 1.093,00 Kr. Læs mere
1.390,00 Kr. 0,00 Kr. 1.390,00 Kr. Læs mere
1.390,00 Kr. 0,00 Kr. 1.390,00 Kr. Læs mere
1.391,00 Kr. 0,00 Kr. 1.391,00 Kr. Læs mere
1.391,00 Kr. 0,00 Kr. 1.391,00 Kr. Læs mere
1.398,00 Kr. 0,00 Kr. 1.398,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere

 

Med Philips HD9240/90 Airfryer er det muligt at få både velsmagende og sund mad, da fedtforbruget er langt lavere end på en traditionel frituregryde. Modellen bruger så lidt olie, at det kun er nødvendigt med få skefulde til en hel portion, som kan veje helt op til 1.000 gram, der også er kurvens makskapacitet.

Hvor pommes frites i en airfryer kun får et fedtindhold på et par procent, så er fedtindholdet i pommes frites, der er friteret i en traditionel frituregryde omkring fire til fem gange så højt. For at få det mest optimale resultat på Philips HD9240/90 Airfryer anbefales det at fritere omkring 750 gram ad gangen, men denne mængde vil stadig være nok til omkring 3 personer. Smagen bliver til trods for den mindre mængde olie rigtig god, og faktisk sørger den mindre mængde olie for, at pommes fritesene bliver mere sprøde og mindre gennemvædede af fedt, og de bliver ikke slatne.

Hurtig friteringstid

aaben Philips HD9240-90 AirfryerTraditionelle frituregryder er ofte hurtigere end airfryers, men Philips HD9240/90 Airfryer er i stand til at levere et godt og hurtigt resultat både når man tilbereder 750 gram, men også når man anvender makskapaciteten på 1.000 gram.

Den velfungerende sensoriske bedømmelse af pommes fritesene på Philips HD9240/90 Airfryer hjælper med til at fortælle, hvornår de er færdigtilberedt, så for det meste passer maskinen sig selv. En anden fordel ved Philips HD9240/90 Airfryer er, at modellen er miljøvenlig, og energiforbruget ligger mod den lavere ende.

Robust og sikker

Philips HD9240/90 Airfryer er ikke nogen letvægter, og med sine 7 kilo hører modellen til i den høje ende af vægtskalaen, men den høje vægt skaber også styrke og robusthed. Airfryers kan blive meget varme, men med Philips HD9240/90 Airfryer er der fokus på sikkerheden, således at den høje varme ikke kommer til at skade forbrugeren.

Generelt set er helhedsoplevelsen med Philips HD9240/90 Airfryer rigtig god, og som forbruger er det let at komme i gang med den sunde mad. Brugervenligheden er nemlig i top, og både instruktionerne og rengøringsprocessen fungerer godt. For en lettere og hurtigere brug kan både pande og kurv vaskes i opvaskemaskinen, og selv den manuelle rengøring er også let at udføre uden dele, hvor det er svært at komme til. Med en ledning på knap en meter er det desuden let at finde plads til maskinen i køkkenet.

Philips HD9240/90 Airfryer måler 30 cm (B), 30 cm (D), 41 cm (L) og vejer 7.020 gram.

Udvalgte fordele ved Philips HD9240/90 Airfryer:
🔵 Pommes frites bliver gode og velsmagende
🔵 Pommes frites bliver ikke slatne og gennemvædet af fedt
🔵 Hurtig friteringstid
🔵 Miljøvenlig model
🔵 Let at rengøre og brugervenlig


Philips ACTIFRY HD9220/20

 Anbefalet af norske dinside.no
✅ Kåret til bedste air-fryer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Philips ACTIFRY HD9220-20

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
982,00 Kr. 0,00 Kr. 982,00 Kr. Læs mere
982,00 Kr. 0,00 Kr. 982,00 Kr. Læs mere
1.082,00 Kr. 0,00 Kr. 1.082,00 Kr. Læs mere
1.093,00 Kr. 0,00 Kr. 1.093,00 Kr. Læs mere
1.148,00 Kr. 0,00 Kr. 1.148,00 Kr. Læs mere
1.176,00 Kr. 0,00 Kr. 1.176,00 Kr. Læs mere

 

En airfryer fungerer ved, at varmluft, grillelementer og en smule olie tilbereder maden i gryden, så olieniveauet er på forhånd meget lavt. Når det er sagt, så minder processen i en airfryer mere om stegning end fritering netop på grund af det lave olieforbrug.

Philips ACTIFRY HD9220/20 er i stand til at lave både lækre og velsmagende, men hvis man ønsker pommes frites, der er mere “fedtede”, så vil en traditionel frituregryde være et bedre match.

Forventningsafstemning vigtigt

Det er netop forbrugerens forventninger, der afgør, om man foretrækker en traditionel frituregryde eller en airfryer. Philips ACTIFRY HD9220/20 er et rigtig godt valg, hvis man ønsker sundere mad, hvor pommes fritesene ikke er smurt ind i fedt, og smagen er også virkelig god.

Den mindre mængde olie gør også, at alting ikke bliver fedtet unødvendigt ind. Philips ACTIFRY HD9220/20 er en form for mellemting mellem en frituregryde og en ovn – dog stadig med et lavere fedtindhold end pommes frites, som er tilberedt i ovnen.

Det er ikke svært at få øje på fordelene ved Philips ACTIFRY HD9220/20, for blandt andet tager stegningen markant mindre tid end i en ovn (men længere end de traditionelle frituregryder), og varmluftsystemet gør, at luften får lov til at cirkulere frit rundt i gryden, således at varmen bliver jævn, og alle kanter på pommes fritesene blive sprøde.

Let at anvende

Brugervenligheden er også et af de parametre, som Philips ACTIFRY HD9220/20 roses for, og selve arbejdet med maskinen fungerer også let. Indstillingerne fungerer fint og nemt, og indikatorerne er lette at forså. I løbet af et par minutter er modellen varmet op og klar til brug, men den bliver aldrig så varm udenpå, så det kan skabe store problemer.

Den medfølgende manual har et godt og informativt indhold med anvendelige tips, så er man i tvivl om, hvordan man bruger Philips ACTIFRY HD9220/20, så sørger manualen for, at alle kan være med. Der er desuden opskrifter i manualen med anbefalede stegetider og temperaturer, som er godt at have som referencepunkt de første par gange, man anvender maskinen.

Philips ACTIFRY HD9220/20 måler 27 cm (B), 37 cm (D), 31 cm (L) og vejer 5.500 gram.

Udvalgte fordele ved Philips ACTIFRY HD9220/20:
🔵 Tilbereder sprøde og velsmagende pommes frites
🔵 Man undgår at maden drypper af fedt
🔵 Ekstra sprøde kanter på pommes frites skabes med varmluft
🔵 Brugervenlig model
🔵 Velskrevet manual medfølger


Delonghi Multifry FH1396

  Anbefalet hos testsitet trustedreviews.com

Delonghi Multifry FH1396

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.968,00 Kr. 0,00 Kr. 1.968,00 Kr. Læs mere
1.968,00 Kr. 0,00 Kr. 1.968,00 Kr. Læs mere
2.068,00 Kr. 0,00 Kr. 2.068,00 Kr. Læs mere
2.220,00 Kr. 0,00 Kr. 2.220,00 Kr. Læs mere
2.220,00 Kr. 0,00 Kr. 2.220,00 Kr. Læs mere

 

Trustedreviews.com er et testsite, hvor eksperter tester og vurderer diverse forbrugerprodukter. Her er det airfryeren Delonghi Multifry FH1396, som er blevet testet. Modellen har mange alsidige funktioner, så derfor er både bage-, pizza- og pommes frites-evnerne blevet sat på prøve, men også brugervenlighed og rengøring. Eksperterne vurderer, at Delonghi Multifry FH1396 er en rigtig god og imponerede airfryer, og især multifunktionaliteten er værd at fremhæve.

Model med alsidigt brug

Delonghi Multifry FH1396 er en meget alsidig model, og når man skal investere i en airfryer, er det en god ide at sikre sig, at maskinen kan imødese flere forskellige opgaver. Netop den store fordel ved Delonghi Multifry FH1396 er, at den har en evne til at tilberede mange forskellige typer af retter, og alle disse er med et lavt forbrug af fedtstof.

Ydermere er det muligt at kokkerere mad til mange personer ad gangen, for der kan være hele 1.700 gram friske kartofler i gryden, når man skal lave pommes frites. Det er snildt nok til seks personer, og selvom vægten af kartofler er høj, skal der stadig ikke bruges mere end en spsk. olie. De testede pommes frites blev veltilberedte, men især Delonghi Multifry FH1396s evner inden for kagebagning imponerer. En yoghurt/æble-kage blev bagt i gryden, og resultatet var en perfekt bagt kage, der var både blød og fugtig.

Avanceret og anderledes

Delonghi Multifry FH1396 er udstyret med både øvre og nedre varmeelementer samt en vifte, der er med til at øge cirkulationen af luft i gryden, så den fungerer en smule anderledes end andre airfryers. Denne udformning er medvirkende til, at man kan tilberede mange slags retter i gryden, og har man brug for ny inspiration, findes der en medfølgende opskriftsbogs-app, der indeholder mere end 250 opskrifter.

Udefra ser Delonghi Multifry FH1396 dog ikke anderledes ud end andre airfryers, men der er kræset for frontens kontrolpanel. Det er let at vælge imellem friteringstider og temperaturer via knapper, og man kan også vælge præ-programmerede indstillinger for kartofler, pizza, kage og stuvning.

Simpel og moderne samtidig

Delonghi Multifry FH1396 har et moderne og avanceret udseende med mange funktioner, men alligevel er den overraskende let at bruge: Det eneste, man skal gøre, er at vælge en funktion, dernæst indstille eventuel temperatur og tid og til sidst blot trykke start – så enkelt er det, og så passer maden stort set sig selv.

Kapaciteten er som nævnt rigtig stor, så det er muligt at lave mad til en stor familie, og Delonghi Multifry FH1396 kan også bruges, når der kommer gæster. Maskinen kan skilles ad, og alle de fjernede dele kan komme i opvaskemaskinen, hvilket øger brugervenligheden markant for forbrugeren – især hvis man bruger sin airfryer ofte.

Delonghi Multifry FH1396 måler 39,5 cm (B), 32,5 cm (D), 29 cm (L) og vejer 5.400 gram.

Udvalgte fordele ved Delonghi Multifry FH1396:
🔵 Alsidig model
🔵 Specialprogrammer til kartofler, pizza, kage og stuvning
🔵 Rigtig god til at bage kage
🔵 250 opskrifter kan findes i en app-baseret opskriftbog
🔵 Model med mange funktioner


Hvad er Actifry?

Actifry blev skabt af Tefal tilbage i 2007 og ses som en sand revolution i køkkenet. Over 8 millioner familier har anskaffet sig en af modellerne fra Tefal, og Tefal giver dem alle en både sund og velbalanceret kost med actifryerne.

Især pommes frites på en actifryer er blevet populært, da fedtindholdet her er på under 3 procent. Til sammenligning indeholder samme ret tilberedt i en almindelig ovn 9 procent fedt, i en mikroovn 13 procent fedt og i en frituregryde 14 procent fedt, så forskellen er til at få øje på.

Det unikke ved actifryers kontra traditioneller frituregryder er det lille forbrug af olie, som giver en mere fedtfattig kost, da actifryeren i stedet har et varmluftsystem, der sørger for konstant at fordele varmen jævnt og præcist.

Tefal Actifry er dog mere end blot en pommes frites-maskine, for det er muligt at tilberede alle former for madretter, som alle bliver sprøde, sunde og hjemmelavede. Tefal skriver, at man kan tilberede alt fra forretter og hovedretter til desserter i actifryeren, og alle retter med kun lidt eller ingen olie. Man kan med fordel krydre retten i actifryeren efter eget valg af krydderier og urter, og man kan også selv bestemme valg af olie, hvis man stiler efter en bestemt smag (Tefal anbefaler selv olivenolie, solsikkeolie, rapsolie og hasselnøddeolie).

Det er også en mere sikker madlavningsmetode, for når der ikke bruges meget olie, så kan det heller ikke sprøjte. Og som de fleste sikkert ved, så er varm olie brændende varm og kan let brænde sår på huden.

Det er heller ikke nødvendigt at hverken forvarme maskinen eller røre undervejs, for den indbyggede røre-funktion klarer opgaven selv. Det sikrer en ensartet sammenblanding uden brug af manuel indgriben.

Tefal Actifry er skabt til det formål, at alle skal kunne bruge dem. Proceduren er også ligetil: tilsæt alle ingredienserne, tilføj en spsk. olie og start det valgte program. Som bonus slipper man for friturelugt, for her siver ingen skrappe lugte ud. Ydermere er actifryeren let at rengøre, og de aftagelige dele kan komme i opvaskemaskinen.


Tefal Actifry kan lave langt mere end blot pommes frites

De fleste vil nok umiddelbart forbinde en actifryer med pommes frites, men det er kun en meget lille del af, hvad man rent faktisk kan tilberede i actifryeren. For at vise hvordan du kan bruge din Tefal Actifry til mere end blot pommes frites, så Tefal samlet flere gode opskrifter på både forretter, hovedretter og desserter. Nedenfor viser vi to af dem, men du kan finde det fulde udvalg på Tefals egen hjemmeside, hvor der er noget til en hver sværhedsgrad og anledning.

Porretærte
Ingredienser (6 personer):Porretaerte-i-tefal-actifry
800g porre
50g smør
50g brødkrummer
100g revet Gruyère ost
3 æg
Salt & peber
Muskatnød

Sådan gør du:
– Vask porrerne, fjern de yderste blade og skær toppen af
– Skær porrerne i mindre stykker og damp dem i 25 minutter
– Læg herefter porrerne på et serviet, så overskydende væske bliver suget op
– Bland porrer, brødkrummer, smelted smør, revet ost, piskede æg, salt, peber og mustkanød
– Put blandingen i en smurt form, dæk den til med vitawrap og damp det hele i 40 minutter

Svampet chokoladekage
Ingredienser (4 personer):
125g chokolade
125g smør
4 æg
100g sukker
100g mel

Sådan gør du:
– Dæk actifryerens risskål med vitawrap
– Del æggene
– Pisk smørret, så det bliver let og luftigt
– Smelt chokoladen over et vandbad, tilsæt smør og æggeblommer
– Tilsæt forsigtigt sukker, mel og piskede æggehvider
– Hæld hele blandingen i risskålen
– Overdæk skålen med vitawrap og put det hele i dampskålen
– Damp i 35 minutter
– Lad kagen køle en smule af og server

Tefal har også lavet flere videoer hvor du kan blive inspireret til, hvordan man kan bruge sin Actifry. Du kan finde det fulde udvalg af videoer her.


Tefal Actifry test – Disse kilder har vi anvendt:

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰testkilder
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 12 frituregryder i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Eksperterne har især fokuseret på friteringsevner, friteringstid, brugervenlighed og rengøring.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 19 frituregryder er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellernes friteringsevner, friteringstid, brugervenlighed og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Daily Mail 🇬🇧
Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896, som udkommer hver dag, og den er Storbritanniens næstmest solgte. Der skrives både om nyheder, sport og underholdning, men også forbrugerstof har en plads. Her testes en airfryer fra Tefal. Læs mere her.

Dinside.no 🇳🇴
Norsk forbrugersite, der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger sitet sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har sitet testet en airfryer fra Philips. Læs mere her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Dette britiske site både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af frituregryder, men sitet har løbende testet et udvalg af diverse produkter til køkkenet. Her er tale om en test af Tefal Actifry 1 kg. Læs mere her.

Smartson.se 🇸🇪
Svensk testsite hvor forskellige forbrugerprodukter bliver testet. Forbrugerne kan også selv være med til at teste produkter og anmelde dem. Her er der tale om en test af Tefal Actifry 1 kg. Læs mere her.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Sitet bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er en enkelt airfryer fra mærket Delonghi blevet gennemtestet, og herefter er en udførlig anmeldelse blevet skrevet. Læs mere her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på skousen.dk og amazon.co.uk. Vi har set nærmere på et par airfryers og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne.

Andre relevante tests

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en mere generel frituregryde test. I denne artikel har vi samlet en lang række forskellige frituregryder af den mere traditionelle art. Men til sidst i testen gennemgår vi også en række såkaldte Airfryers, altså de modeller der markedsføres som et sundere alternativ, da de bruger mindre olie.

I vores frituregryde test finder du de modeller, som eksperterne har givet de bedste bedømmelser. Du finder også prissammenligning af de forskellige produkter, så du nemt kan få et komplet overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.