Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Stegepande test-guide: Vores bud på de bedste non-stick pander i test

Scanpan CTX er udvalgt som stegepande bedst i test ifølge pricerunner, det svenske kockhuset og test.se.

Det kan hurtigt blive en udfordring at finde det helt rigtige køkkengrej. Stegepanden er essentiel, men med et efterhånden næsten uoverskueligt stort udvalg, er det altså ikke altid ligetil at vælge.

For at gøre dit valg lettere har vi sammensat en oversigt over 13 af de bedste modeller på markedet. Med vores guide bliver du ikke kun klogere på funktionalitet og materialevalg, men også hvad både eksperter og kunder mener om dem, så du lettere kan finde netop den stegepande, der passer bedst til dine behov.

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

award

ONYX Cookware Hybrid non-stick 26 cm

stegepande med patenteret hybrid non-stick belægning

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Efter selv at have testet ONYX Cookware-stegepanden kan vi konstatere, at det er et pålideligt valg for dig, der søger en non-stick-pande af høj kvalitet til en overkommelig pris. Panden skiller sig ud med sin Tri-Ply-teknologi og fås i størrelser, der passer til ethvert madlavningsbehov, fra måltider til én til fester for hele familien. Vi sætter især pris på den patenterede non-stick-belægning, fordi den er nem at rengøre og kompatibel med metalredskaber, hvilket øger både bekvemmelighed og anvendelighed.

Selvom den er lidt tungere og ikke er designet til meget høje temperaturer, er det i vores øjne nogle små ulemper sammenlignet med dens mange fordele. Dens kompatibilitet med alle varmekilder og det at den kan komme i opvaskemaskinen gør den til et godt valg til ethvert køkken. Det understøttes af brugerfeedback, som konsekvent roser panden for dens holdbarhed, gennemtænkte design og gode værdi for pengene. Hvis du er på udkig efter en non-stick stegepande, der balancerer ydeevne med praktisk anvendelighed, anbefaler vi derfor, at du overvejer ONYX Cookware stegepanden.

Fordele

 • pros PTFE belægning med tilføjet diamant støv for bedre holdbarhed
 • pros Håndtag ligger godt i hånden
 • pros Kan gøres ren med ståluld
 • pros Kan vaskes i opvaskemaskinen

Ulemper

 • cons Ikke brugbar ved høje temperaturer  (>200 grader)
 • cons Tung stegepande

Specifikationer

 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Rustfrit stål, aluminium
 • Vægt: 0,9 kg
 • Belægning: PTFE eller keramik

Non-stick panden fra ONYX Cookware er let at rengøre og gør samtidig, at maden ikke klæber fast til panden, når du tilbereder den. Efter egen test af panden kan vi konkludere, at ONYX stegepanden her er til dig, der vil have en kvalitets stegepande til en konkurrencedygtig pris.


En detaljeret gennemgang af ONYX Stegepande

Høj kapacitet og Tri-Ply-teknologi
ONYX Cookware stegepanden fås i 4 mål: 24, 26, 28 og 30 cm. Du kan altså vælge lige præcis, hvad du mener, er den bedste størrelse til dig – alt fra den mindre husstand til den større families brug. Stegepanden har et stilfuldt design, og non-stick belægningen gør rengøring til en leg. Derudover kan du bruge metalredskaber på selve panden, selvom du dog skal passe på med at lægge for mange kræfter i.

På redaktionen er vi glade for stegepandens patenterede non-stick belægning, som gør det super nemt at gøre panden ren – og skulle der være lidt genstridige madrester, kan du nemt fjerne dem med ståluld, hvilket er ret unikt for en non-stick stegepande. Den patenterede hybrid teknologi indebærer, at stegepanden er konstrueret af 3 lag: et lag magnetisk rustfrit stål, et lag rent aluminium og et lag af den føromtalte non stick-belægning. Til sammen kaldes det Tri-Ply-teknologi med laser-gravering, som giver små toppe og dale i designet, så du får den absolut bedst tænkelige tilberedning samt non-stick funktionalitet.

Dét at panden kan tåle metalredskaber gør også, at du ikke skal tænke over, hvilket redskab du vælger i skuffen. Kniv, ske, spatel, piskeris – den kan klare det hele, så du ikke behøver bekymre dig.

I vores egen test af panden fandt vi også ud af, at vi kunne nøjes med at skrue komfuret op på 2/3 af hvad vi normalt gør med en stegepande fra andre mærker, og stadig få samme resultat. Vær derfor opmærksom, så det ikke ender med, at panden bliver alt for varm og brænder maden på.

Vi har testet stegepanden over en længere periode, og er imponerede over, hvor god non-stick belægningen er når man laver mad. Vi lavede for eksempel pandekager – uden smør på panden – og her brændte ikke en eneste på.

Modellen passer til alle varmekilder, inklusiv både induktion og gas. For en endnu lettere rengøring kan den desuden gøres ren i opvaskemaskinen, så du helt slipper for selv at gøre noget.

Læs mere om ONYX Cookware Hybrid non-stick 26 cm
award

AMT Gastroguss Stegepande

Prisvindende innovativt

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Vores holdning til AMT Gastroguss-stegepanden drejer sig om dens bemærkelsesværdige varmefordeling, alsidighed og rengøringsvenlighed. Vi sætter pris på, at det 0,9 mm håndstøbte aluminium sikrer 9 gange bedre varmefordeling end pander i rustfrit stål, og vi er imponerede over den professionelle anbefaling, den har fået.

Vi værdsætter det aftagelige håndtag for dets innovation, der gør opbevaring og brug af ovnen til en leg. Non-stick-overfladen skiller sig også ud for os; den er utrolig nem at rengøre og vedligeholde.

Det, vi savner, er et større udvalg af størrelser til forskellige madlavningsbehov for at gøre den endnu mere alsidig.

Fordele

 • pros Alsidig brug
 • pros Holdbart design
 • pros Holdbart design:

Ulemper

 • cons Kræver omhyggelig håndtering

Specifikationer

 • Materiale: Rustfrit stål, aluminium
 • Belægning: keramiske titanium non-stick
 • Diameter: 28 cm
 • Vægt: ?

Det skal du vide, før du køber AMT Gastroguss Stegepande

Prisvindende aftageligt håndtag: Revolutioner din madlavningsoplevelse

AMT Gastroguss-panden har et prisbelønnet aftageligt håndtag, som vandt den tyske innovationspris i 2020. Vi værdsætter denne funktion for dens enestående bekvemmelighed – den giver dig mulighed for problemfri overgang fra madlavning til opbevaring og forenkler rengøringen. Muligheden for at tage håndtaget af gør panden alsidig, da den kan gå fra komfur til ovn uden problemer. Desuden kan den nemme opbevaring med et aftageligt håndtag ikke overvurderes, især for dem med begrænset køkkenplads.

Den professionelles valg: Godkendt af kulinariske eksperter

Et bemærkelsesværdigt aspekt ved AMT Gastroguss-stegepanden er den anbefaling, den har fået fra VKD, Tysklands største kokkeforening. Denne anerkendelse taler sit tydelige sprog om dens professionelle kvalitet og ydeevne i krævende køkkenmiljøer. Vi synes, at denne godkendelse er et overbevisende bevis på pandens pålidelighed og fremragende madlavning. Det tyder på, at denne pande er i stand til at opfylde høje standarder for selv de mest kræsne kokke.

Overlegen varmefordeling: Konstrueret til optimal tilberedningseffektivitet

Når det gælder varmefordeling, skiller AMT Gastroguss-pander sig ud med deres håndstøbte 9 mm aluminiumskonstruktion. Vi er imponerede over, hvordan dette design giver ni gange bedre varmefordeling sammenlignet med traditionelle pander i rustfrit stål. Den overlegne varmeledning betyder hurtigere tilberedningstider – op til 40 % hurtigere – samt bedre bevarelse af næringsstofferne i maden. For os er det en betydelig fordel, fordi det ikke kun sparer tid, men også forbedrer den kulinariske oplevelse ved at bevare ingrediensernes integritet under tilberedningen.

Læs mere om AMT Gastroguss Stegepande
award

Greenpan Barcelona

non-stick stegepande med keramisk belægning 

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

star4.8 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores vurdering tilbyder Greenpan Barcelona stegepanden en overbevisende kombination af funktioner til dig, der prioriterer nemhed og kvalitet i dine madlavningsrutiner. Vi sætter især pris på den diamantforstærkede, keramiske non-stick-belægning, som ikke kun sikrer dig en jævn madlavningsoplevelse, men også giver mulighed for sundere måltider med mindre fedt. Dens kompatibilitet med alle varmekilder og det faktum, at den kan bruges med forskellige redskaber, også metal, bidrager yderligere til dens alsidighed og holdbarhed.

At panden hurtigt bliver brun i bunden, er en mindre ulempe, når man sammenligner med dens hurtige opvarmning og rengøringsvenlighed. Selv om den kan risikere at blive brun, forringer det ikke dens ydeevne eller kvaliteten af den mad, der tilberedes på den. Med sit praktiske design og overlegne non-stick-funktionalitet mener vi derfor, at Greenpan Barcelona er et godt valg, hvis du leder efter en pålidelig stegepande til daglig brug, som er nem at vedligeholde.

Fordele

 • pros Føles kraftig og med en kvalitetsfinish
 • pros Kan bruges med metal, træ og plastik redskaber
 • pros Panden udskiller ikke kemikalier
 • pros Kan modstå høj varme (220 °C) på alle varmekilder
 • pros Forstærket keramisk non-stick belægning
 • pros Belægningen sikrer hurtig opvarmning og ekstra lang holdbarhed

Ulemper

 • cons Bunden af panden bliver hurtig brun

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: aluminium
 • Vægt: 1 kg
 • Belægning: Keramik

Greenpan Barcelona er ideel til dig, der vil have en problemfri stegeoplevelse – hver gang. Kvaliteten er nemlig i top, og med den diamantforstærkede, keramiske non-stick er rengøring en leg.


En detaljeret gennemgang af Greenpan Barcelona

Sundere madlavning uden kemi
Greenpan Barcelona er en flot og stilfuld pande med en diameter på 28 centimeter. Det giver en høj kapacitet og dermed muligheden for at lave meget mad på én gang. Den er fremstillet af aluminium og har som bonus den unikke keramiske Infinity non stick-belægning.

Denne gør, at madrester ikke så let sætter sig fast eller brænder på. Infinity non stick-belægningen gør yderligere, at man ikke behøver nær så meget fedtstof til stegningen, hvilket resulterer i sundere madlavning.

Tåler at komme i opvaskemaskinen
Den er skabt til at kunne tåle meget høje temperatur og er derfor ovnfast. Den er desuden kompatibel med alle varmekilder, altså både el-, og gaskomfurer samt induktion, men den tåler ikke maskinopvask. Non stick-belægningen gør dog rengøringen væsentlig lettere.

Læs mere om Greenpan Barcelona
award

Fusion non-stick stegepande Ø28 CM

et let og holdbart valg

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Efter et grundigt kig på stegepanden er vi overbevist om, at Fusion non-stick stegepande er en stegepande, som er lidt udover det sædvanlige. Stegepandens holdbare konstruktion, unikke Fusion-bagside og lette design gør den ikke bare alsidig, men også til et pålideligt køkkenredskab. Vi var især imponerede over stegepandens virkelig gode varmefordeling, som sikrer dig en jævn tilberedning af maden.

Dog kan der være nogle madrester efter tilberedningen, men en lille ulempe som denne kan let undskyldes takket være pandens robuste non-stick-belægning, som tåler selv de groveste redskaber. Selv hvis du bruger en stålsvamp til at fjerne de helt stædige madrester, så forbliver non-stick overfladen uskadt. Vi kan altså derfor kun konkludere, at Fusion non-stick ikke kun skiller sig ud på grund af sin funktionalitet og bekvemmelighed, men i høj grad også for at være modstandsdygtig og nem at vedligeholde. Med de egenskaber bliver du efterladt med en behagelig oplevelse i køkkenet – derfor kan vi også kun trygt anbefale stegepanden.

Fordele

 • pros Tåler opvaskemaskine
 • pros Let at håndtere
 • pros Fungerer på alle komfurtyper (også induktion)
 • pros God varmefordeling

Ulemper

 • cons Der kan være madrester efter tilberedningen

Specifikationer

 • Materiale: Aluminium og rustfrit stål
 • Diameter: 28 cm
 • Vægt: 1,1 kg
 • Belægning: Non-stick
 • Tykkelse: 2,5 mm

Det unikke ved stegepanden her ligger i den patenterede Fusion-bagside, der sikrer en meget jævn varmefordeling for en mere ensartet tilberedning, uanset hvad du tilbereder. Vi ved alle, hvor trættende det kan være med stædige, brændte rester på en pandens bund, som endda kan påvirke dens effektivitet. Men med en Fusion Non-Stick får du en overflade, som ikke bare er modstandsdygtig over for forbrændinger, men også let at gøre rent. På den måde har du muligheden for at opretholde din pandes optimale ydeevne med en minimal indsats – en hurtig børste eller en aftørring med en svamp skulle gerne gøre tricket.


Anmeldelse: Produktanalyse af Fusion non-stick stegepande Ø28 CM

Robust konstruktion til hverdagsbrug
Fusion non-stick er lavet med formålet til at modstå daglig madlavning og rengøring. Som et bevis på kvaliteten kan stegepanden her klare metalredskaber og rengøringssvampe, uden den tager skade, hvilket faktisk er ret usædvanligt for de fleste non-stick-stegepander. Derudover tåler den opvaskemaskine, så du nemt kan vedligeholde den og spare en masse tid. Hvis den dog skal fungere helt optimalt, skal panden dog først “krydres”. Her skal du opvarme panden med 2-3 spiseskefulde madolie i omkring 5 minutter, lad den køle af, og rengør den derefter igen, før du så begynder på madlavningen.

Letvægtsdesign, universel kompatibilitet
Med en vægt på kun 1,1 kg er Fusion nærmest en drøm at arbejde med. Det lette design giver dig en nem håndtering, uden du behøver at gå på kompromis med stegepandens robusthed. Den er kompatibel med alle slags komfurtyper – det gælder også induktion og gas.

God størrelse til varierede retter
Med en god diameter på 28 cm kan panden rumme det meste. Uanset om du vil lave en stor omelet med 4-6 æg, måske tilberede en lækker wokret med 3 kopper ris, eller bare stege 2-3 kyllingebryster eller fiskefileter – ligegyldigt hvad så kan du lave det meste med Fusion stegepande. Størrelsen giver, som tidligere nævnt, en jævn varmefordeling og sikrer, at din mad bliver tilberedt, som den skal, hver gang.

Læs mere om Fusion non-stick stegepande Ø28 CM
award

Fiskars All Steel » 459 Kr. hos KitchenOne.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

god non-stick pande til begynderen i køkkenet

Fiskars All Steel
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

star4.7 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Fiskars stegepande uden PFAS i stål er et godt produkt med mange fordele. Stegepanden er modstandsdygtig over for ridser, den er let at holde og flytte, panden fordeler varmen jævnt for perfekt stegning, den kan vaskes i opvaskemaskinen og kan tåle at blive brugt i ovnen ved op til 240 grader.

Den eneste ulempe er, at håndtaget sidder lidt dårligt, så nogle mennesker kan have sværere ved at vænne sig til det. Men alt i alt har Fiskars lavet en god stegepande, der vil være en god tilføjelse til ethvert køkken.

Fordele

 • pros Den lige fordeling af varmen garanterer en perfekt stegning
 • pros Kan vaskes i opvaskemaskinen
 • pros Kan holde til at blive brugt i ovnen op til 240 grader
 • pros Modstandsdygtig over for ridser
 • pros Den lave vægt gør den nem at holde og flytte
 • pros PFAS-fri

Ulemper

 • cons Håndtaget er en smule dårligt tilpasset

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: stainless steel
 • Tykkelse: 6 mm
 • Vægt: 1.6 kg
 • Kapacitet: 2,5 l
 • Belægning: Keramik

Slip-let panden, Fiskars All Steel, er meget nem at arbejde med, og så er den designet i holdbart rustfrit stål. Belægningen, som er PFAS-fri, giver dig en perfekt stegning og en stegeskorpe, der gør, at maden bare smager det ekstra bedre.


En detaljeret gennemgang af Fiskars all steel

Nem at vedligeholde
Fiskars All Steel er perfekt som indflyttergave eller til dem, der godt kan lide god mad, men ikke går nok op i det til at investere i dyre brands. Prisen er meget fornuftig, og stegepanden er nem at arbejde med. Desuden tåler den opvaskemaskine og er nem at vedligeholde – så for den altid udmattede studerende er den værdifuld til køkkenet.

Appellerende design
Pandens 3-lags-bund fordeler varmen jævnt og godt, og Fiskars All Steel kan tåle at komme i ovnen op til 240 grader. Selv om All Steel kan tåle ekstremt høje temperaturer, bliver håndtaget aldrig varmt, hvilket gør det nemt at lave lækre måltider i køkkenet. Det rustfrie stål giver dertil panden et stilfuldt, moderne udseende, som mange finder tiltalende.

Derudover gør belægningen, som er uden PFAS, at rengøring bagefter er super nemt – brug blot en svamp med mild sæbe, hvorefter alle madrester bør fjernes.

Læs mere om Fiskars All Steel
award

Scanpan CTX

danskproduceret non-stick stegepande

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

review5.0 /5

close
reviewAnmeldt 5 ud af 5 hos Pricerunner

star4.7 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Scanpan CTX stegepande anerkendes som bedst i test ifølge Pricerunner, det svenske Kockhuset og Test.se. Panden har non-stick, men kan alligevel vaskes i opvaskemaskinen. Samtidig kan der bruges metalredskaber på den, uden den ridses eller slides. Den varmer også jævnt op, hvilket gør madlavningen nemmere og hurtigere. Stegepanden er dog en smule tung.

Fordele

 • pros Håndtaget ligger godt i hånden
 • pros Kan bruges med metal redskaber
 • pros Bliver ikke ridset eller slidt
 • pros Opvarmes jævnt

Ulemper

 • cons Hullet til ophængning af gryden er ret lille
 • cons Opvarmningsevnen kunne være hurtigere

Specifikationer

 • Kapacitet: 3,6 l
 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Vægt: 1,39 kg
 • Belægning: Stratanium
 • Belægning: Stratanium

Scanpan CTX er til folk, der ønsker at nyde fordelene ved en god stegeskorpe uden at skulle bekymre sig om deres pande. Non-stick-overfladen gør nemlig panden nem at rengøre, og den kan uden problemer komme i opvaskemaskinen.


En detaljeret gennemgang af Scanpan CTX

Kan modstå høje temperaturer
Det simple design tillader stegepanden at passe ind i ethvert hjem, og det kraftfulde materiale giver dig en effektiv pande. CTX er ovnfast helt op til 260 grader, og den giver dermed en dejlig alsidighed når det kommer til madlavningen.

Scanpan CTX er en stegepande med hele 5 forskellige lag med individuelle funktioner, der er beregnet til at give den bedst mulige madlavningsoplevelse. Kernen er af aluminium, som er en god varmefordeler og -leder.

Kvalitet siden 1956
Scanpan CTX er produceret på Djursland – her har Scanpan haft højt fokus på innovation og kvalitet helt fra 1956. Scanpan CTX er en serie kendt for slidstærk non-stick belægning, og så er produkterne beregnet til at kunne tåle stål- og metalredskaber uden at tage skade.

CTX er den perfekte pande til ethvert køkken, og takket være dens alsidighed kan den være en dejlig hjælp til større selskaber eller til at lære børn at lave mad. Maden har nemlig svært ved at brænde fast, og her er der ikke noget, der hedder ”forkerte redskaber”.

Læs mere om Scanpan CTX
award

ONYX Sauterpande

højteknologisk og højkantet non-stick pande

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Gennem vores test af ONYX Sauter Pan vurderer vi, at det er en alsidig og effektiv køkkenkammerat til en række forskellige kulinariske metoder fra sautering af grøntsager til stegning af kød. De høje kanter og kapaciteten på 3,7 liter giver ikke kun mulighed for at tilberede større måltider, men også en række andre tilberedningsmetoder end blot stegning. Pandens Tri-Ply-teknologi giver imponerende non-stick-egenskaber, hvilket reducerer behovet for fedtstof betydeligt og gør oprydningen til en leg.

Mens manglen på en varmeindikator og nødvendigheden af at skulle udskifte panden, hvis belægningen er beskadiget, er ulemper, gør dens højteknologiske funktioner og alsidige brug på tværs af alle komfurtyper den til et godt valg for dig, der ønsker at forbedre din madlavningsoplevelse med en enkel sauterpande.

Fordele

 • pros Kan bruges på alle typer af komfurer
 • pros Langt praktisk håndtag
 • pros Tåler ovn op til 260 grader
 • pros Kan gøres rent med ståluld
 • pros Tåler metalredskaber
 • pros Kan vaskes i opvaskemaskinen

Ulemper

 • cons Ingen varmeindikator
 • cons Hvis non-stick belægningen er beskadiget, skal panden udskiftes

Specifikationer

 • Kapacitet: 3,7 l
 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Tri-ply
 • Vægt: 1,9 kg
 • Belægning: PTFE eller keramik

Et af de vigtigste argumenter for ONYX COOKWAREs sauterpande er, at den er fremstillet af et hybrid non-stick-materiale, der gør det muligt at modstå metalredskaber. Materialet gør ONYX stegepanden ideel til dig, der er på udkig efter en pande af høj kvalitet, som holder i mange år.


En detaljeret gennemgang af ONYX Sauterpande

Alsidig og med den patenterede Tri-Ply-teknologi
Sauterpanden fra ONYX COOKWARE er et godt valg for dig, der ønsker en sauterpande i stedet for en almindelig stegepande. Sauter-varianten har nemlig højere kanter, der gør den anvendelig til både normal stegning og sautering af for eksempel grøntsager. Med 26 cm i diameter har stegepanden en høj kapacitet, så du let får plads til alt, der skal tilberedes.

Panden kan bruges på alle varmekilder, inklusiv el, induktion og gas, og den er meget robust i et enkelt, men stilfuldt design. I vores test af panden fandt vi ud af, at vi kun skulle skrue komfuret op på 2/3 af hvad vi normalt gør med andre pander, for at få samme resultat. Vær derfor opmærksom på ikke at skrue for højt op, da det kan resultere i, at din mad brænder på.

Modellen skal især fremhæves for den patenterede Tri-Ply-teknologi, der består af en laser-gravering og 3-lags konstruktion: Her er tale om et ydre lag af magnetisk rustfrit stål, som gør det muligt at anvende den på alle typer af komfurer, et lag rent aluminium, som sikrer en jævn varmefordeling samt et lag med non stick-belægning, så maden ikke sidder fast eller brænder på. Graveringen kommer til udtryk ved små forhøjninger i designet, som spiller sammen om at give den bedste tilberedning samt en effektiv non-stick.

I vores test af panden erfarede vi, at non-stick belægningen var imponerende – både til madlavning og rengøring. Belægningen gør, at du ikke behøver bruge nær så meget fedtstof som på andre stegepander, og under test med pandekager kunne vi faktisk helt undvære smør, uden at noget brændte på.

Derudover tåler den metalredskaber, hvilket betyder, at du ikke behøver tænke over, hvilke redskaber du bruger på den. Når du er færdig med at lave mad, gør belægningen bl.a., at du bare kan bruge ståluld til at gøre den ren med, hvilket nemt får madraster af panden.

Læs mere om ONYX Sauterpande
award

Tescoma 26 cm » 699 Kr. hos Gourmetshoppen lige nu (samarbejde med Pricerunner)

højkvalitets non-stick pande

Tescoma 26 cm
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Stegepanden fra Tescoma er et godt produkt, der har mange fordele. Den er varmebestandig, så den kan bruges på alle varmeflader uden problemer. Derudover kan stegepanden vaskes i opvaskemaskinen, hvilket gør den meget nem at rengøre.

Stegepanden kommer også i en flot gaveæske, hvilket gør den til en perfekte gave til en særlig person du holder af. Stegepandens ulempe er dog, at den ikke er lige så god til simreretter som nogle af de andre produkter, der findes på markedet. På trods af denne ulempe mener vi stadig, at Tescoma Stegepanden er en af de bedste pander, der findes på markedet i øjeblikket.

Fordele

 • pros Det er muligt at bruge metalredskaber på stegepanden uden at skade belægningen
 • pros Varmeresistent
 • pros Stegepanden kan benyttes på alle varmekilder
 • pros Kan maskinvaskes
 • pros Leveres i flot gaveæske

Ulemper

 • cons Knap så god til simreretter

Specifikationer

 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Aluminium
 • Vægt: 1,08 kg
 • Belægning: Sten

Når du alligevel skal have fat i en ny stegepande, så find en god én fra start. Tescomas stegepande med 3D-belægning er et unikt køkkenredskab udviklet af producenten selv, så du får noget nyt og hidtil uset.


En detaljeret gennemgang af Tescoma stegepande

Unik 3D-Belægning
Den unikke 3D-belægning, som kendetegner denne Tescoma stegepande, er designet af producenten selv og gør både panden holdbar og robust. Det betyder, at du kan vaske den i maskine, men også at metalredskaber ikke skader den. Du behøver altså ikke bekymre dig ret meget over forsigtighed.

Stegepande i forskellige størrelser
Et godt udvalg af stegepander er altid rart, og Tescomas stegepande med 3D-belægning kan fås i 4 forskellige størrelser. På den måde kan du samle stegepander, du er fortrolig med, og som alle kan komme i opvaskemaskinen, men som også kan bruges til forskellige formål. Størrelserne spænder fra 20-28 centimeter, så du altid kan finde én, der passer din opskrift.

Typer af komfur
Tescomas stegepande på 26 cm kan bruges på alle varmekilder, så du skal ikke bekymre dig om, om du har gas- eller induktionskomfur. Det sagt skal du stadig være opmærksom på, at høje temperaturer kan forme selv de mest robuste stegepander, og at ikke alle stegepander håndterer et skift mellem forskellige komfurtyper særlig godt.

Læs mere om Tescoma 26 cm
award

ONYX Wokpande

med samme hybrid non-stick belægning

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Hvis du er på udkig efter en pålidelig, alsidig wokpande, der nemt kan håndtere store måltider, er ONYX Wok værd at overveje. Dens kapacitet på 5 liter er praktisk til en bred vifte af retter, fra stir-fries til deep-fries, hvilket gør den til et godt valg til familiemåltider eller større selskaber. Desuden forenkler den keramiske metaloverflade både madlavning og rengøring, hvilket er en funktion, vi virkelig sætter pris på.

Den er lidt tungere end nogle af konkurrenterne, og ja, hvis non-stick-belægningen bliver beskadiget, skal den udskiftes, men i betragtning af dens overordnede ydeevne og alsidighed på tværs af forskellige varmekilder, synes vi, at ONYX Wok er en god investering til dit køkken.

Fordele

 • pros Virker på alle varmekilder
 • pros Kan tåle metalredskaber
 • pros Kan fås med 2 typer non-stick belægning
 • pros Nem at rengøre
 • pros Tåler opvaskemaskine
 • pros Holder varmen jævnt

Ulemper

 • cons Det kan virke lidt tungt
 • cons Hvis non-stick belægningen beskadiges, skal den udskiftes

Specifikationer

 • Kapacitet: 5 l
 • Diameter: 30 cm
 • Materiale: Tri-ply
 • Vægt: 1,4 kg
 • Belægning: PTFE eller keramik

Den største fordel ved ONYX Wok er, at den fordeler varmen jævnt og forhindrer, at maden klistrer fast til wokken. Wokpanden er et godt valg for dig, der ønsker en hybrid non-stick wok, der holder i mange år.


En detaljeret gennemgang af ONYX Wok 

Robust konstruktion
Wokpanden fra ONYX COOKWARE er et godt valg for dig, der går op i kvalitet og vil lave større portioner mad på én gang. Modellen er nemlig designet til at være robust og holdbar – også under madlavningen.

Du kan vælge mellem PTFE belægning med tilført diamant støv for ekstra holdbarhed eller en keramisk belægning – begge tilbyder hybrid non-stick egenskaber. Derudover er belægningerne holdbare nok til, at du kan bruge metalredskaber på panden, så længe du ikke presser for hårdt ned.

Passer til alle varmekilder
Herudover er produktet kompatibelt med alle varmekilder, også induktion. Panden har en god og bred størrelse på 30 centimeter, som gør den ideel til at lave selv store portioner. Derudover er det let at gøre den ren – for udover at madrester ikke sætter sig så let fast, så tåler den også opvaskemaskine.

Læs mere om ONYX Wokpande
award

Scanpan Classic » 449 Kr. hos Butik24 lige nu (samarbejde med Pricerunner)

non-stick stegepande med livstidsgaranti

Scanpan Classic
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

star4.7 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Scanpan Classic stegepanden gør det muligt at lave mad med mindre eller slet ingen fedtstof. Den kommer med god garanti, så du er sikker på, at dit køb holder. Der er dog en negativ faktor – den kan ikke bruges på induktionskomfurer. Hvis du har en anden type komfur, kan panden nemt bruges på daglig basis.

Fordele

 • pros Enkelt letvægtsdesign
 • pros Tåler alle typer redskaber
 • pros Let at vedligeholde, tåler opvaskemaskine
 • pros Tåler ovn
 • pros Maksimal holdbarhed

Ulemper

 • cons Håndtaget har begrænset holdbarhed
 • cons Ikke brugbar på induktionskomfurer

Specifikationer

 • Diameter: 24 cm
 • Materiale: Aluminium
 • Tykkelse: 38,1 mm
 • Vægt: 0,75 kg
 • Belægning: Titanium

Scanpan Classic stegepanden er til folk, der ønsker perfekt varmefordeling på deres pander. Den patenterede keramiske non stick belægning sikrer, at din mad aldrig klæber fast til panden, og den jævne varmefordeling betyder, at din mad tilberedes jævnt hver gang.


En detaljeret gennemgang af Scanpan Classic Stegepande

Fin kapacitet
Scanpan Classic Stegepande har en lidt mindre kapacitet end flere af konkurrenterne, men kommer alligevel med en diameter på 28 centimeter. Stegepanden tilbyder et holdbart design, hvor håndtaget er påsat med et patenteret låsningssystem, som ikke bruger skruer eller nitter. Dette sikrer, at håndtaget ikke bliver løst med tiden.

Keramisk titanium-belægning
Den titanium-keramiske belægning tilbyder fedtfri stegning. Stegepanden er kompatibel med elektrisk og gas komfur, men virker ikke med alle varmekilder (induktion). Hav også in mente, at, hvis belægningen bliver beskadiget, så kan det medføre udslip af uønskede kemikalier. Så undgå høje temperaturer (>200 grader ), hurtig opvarmning og nedkøling. Dette vil også være med til at forlænge levetiden af panden.

Læs mere om Scanpan Classic
award

Eva Trio Ceramic Coating » 369 Kr. hos Alstrøm lige nu (samarbejde med Pricerunner)

dansk designet non stick stegepande

Eva Trio Ceramic Coating
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

star4.7 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Eva Trio stegepanden er et produkt af god kvalitet, som har flere fordele, f.eks. den rustbestandige keramiske belægning og det faktum, at den kan bruges i ovnen. Panden varmes også hurtigt op og er nem at rengøre. Det eneste minus er, at stegepanden er lidt følsom over for ridser. Selv med den lille ulempe i mente, ville denne dansk designet stegepande være en fin tilføjelse til ethvert køkken.

Fordele

 • pros Keramisk belægning som kan holde til op til 400 grader
 • pros Modstandsdygtig overfor rust
 • pros Kan blive brugt på alle former for komfurer inklusiv induktion
 • pros Varmer hurtigt op
 • pros Nem at rengøre

Ulemper

 • cons Ikke så modstandsdygtig mod skrammer

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Tykkelse: 6,2 mm
 • Vægt: 1,5 kg
 • Belægning: Keramik

Det vigtigste argument for stegepanden her er, at håndtaget er fremstillet af et ikke varmeledende metal. Panden er derfor perfekt til dem, der ønsker at tilberede kød med en perfekt skorpe, da du kan stege ved høje temperaturer uden at skulle bekymre dig om at blive brændt.


Mere om Eva Trio Ceramic Coating

Eva Trio Ceramic Coating er ikke bare dansk design, det er også godt design. Med sin non-stick belægning er panden nem at have med at gøre, og takket være den keramiske belægning kan panden klare temperaturer helt op til næsten 400 grader. Det gør den ideel til for eksempel at stege kød – de høje temperaturer tillader nemlig, at stegeskorpen bliver så god som mulig.

Eva Trio Ceramic Coating er udført i højglanspoleret 18/10 rustfrit stål, et materiale af den højeste kvalitet, der sikrer modstandsdygtighed mod rust. Desuden bidrager det til en slidstærk overflade af imponerende kvalitet, og panden bliver meget nemmere at rengøre.

Eva Trio Ceramic Coating er en stegepande, der kan vaskes i opvaskemaskinen og er også sikker at bruge på alle varmekilder, herunder induktion. Med sit design vil den passe fint ind i ethvert moderne køkken.

Læs mere om Eva Trio Ceramic Coating
award

WMF PermaDur Premium » 943 Kr. hos Nordic Nest lige nu (samarbejde med Pricerunner)

god varmefordeling og nem rengøring

WMF PermaDur Premium
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

star4.7 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

WMF PermaDur Premium stegepanden er en glimrende tilføjelse til ethvert køkken. Panden er nem at rengøre, og varmefordelingen er fremragende, hvilket resulterer i gode stegeresultater. Stegepanden kan dog kun bruges i ovnen op til en bestemt temperatur, så husk det, hvis du leder efter en stegepande til alle formål.

Fordele

 • pros Ideel til at tilberede store mængder af gode
 • pros God varme distribution
 • pros Langtidsholdbar, unik Triple Layer non-stick-belægning
 • pros Gode stegeresultater
 • pros Kan bruges på alle typer kogeplader, også induktion

Ulemper

 • cons Begrænset brug i ovnen

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Aluminium
 • Kapacitet: 1,5 l
 • Vægt: 1,8 kg
 • Belægning: Sten

WMF PermaDur Premium stegepanden er til folk, der ønsker en tysk produceret pande af høj kvalitet. Diameteren på 28 centimeter er perfekt til at lave måltider til hele familien. Non-stick belægningen gør det dertil nemt at lave mad uden at du skal bekymre dig om, at maden klistrer fast til panden. Det varmebestandige håndtag betyder, at du sikkert kan flytte panden fra komfuret til ovnen.


En detaljeret gennemgang af WMF PermaDur Premium

Triple Layer non stick og kan anvendes til alle typer af komfurer
WMF PermaDur Premium er skabt af det verdenskendte WMF, der fremstiller køkkenprodukter af høj kvalitet. Denne variant kommer i en god størrelse med en diameter på 28 centimeter, og dermed kan man tilberede store portioner ad gangen. Fremstillet i Tyskland med aluminium, som effektivt spreder varmen.

Lav mad med mindre fedt
Panden er flot og enkel i et simpelt design og bør især fremhæves for at være kompatibel med alle typer af komfurer – det gælder både induktion, el og gas. Herudover er den udstyret med den unikke Triple Layer PermaDur-belægning, som tjener flere formål: Blandt andet er der behov for mindre fedtstof, og mad og madrester brænder ikke så let på, mens rengøringen bliver lettere. Modellen tåler derudover tilberedning i ovn op til 70 grader, men den tåler ikke opvask i maskine.

Læs mere om WMF PermaDur Premium
award

Tefal Intuition

stegepande med varmeindikator

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

star4.7 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Tefal Intuition stegepanden er et godt valg for alle, der leder efter en billig og holdbar løsning. Panden er udstyret med robuste materialer, jævn varmefordeling og kan bruges på alle komfurtyper.

Den eneste ulempe er, at håndtaget bliver varmt, så vær forsigtig, når du bruger den. Alt i alt er Tefal Intuition stegepanden et ideelt valg for dem, der ønsker et prisvenligt og pålideligt produkt.

Fordele

 • pros Korresions-resistent
 • pros Mærke og varme resistent
 • pros Lige varmefordeling
 • pros Kan bruges på alle komfurtyper inklusiv induktion
 • pros Thermospot teknologi som lyser rødt

Ulemper

 • cons Håndtaget bliver varmt

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Kapacitet: 1,5 l
 • Vægt: 1,2 kg
 • Belægning: Titanium
 • Tykkelse: 8,6 mm

Tefal Intuition er både stilfuld og brugervenlig, og det er en uvurderlig partner i køkkenet. Det er ikke helt nyt at have en pande med en temperatursensor, men det er i den grad en hjælp. Du kan se, hvornår panden er helt varmet op – men du kan sagtens komme maden på inden da.


En detaljeret gennemgang af Tefal Intuition

Premium rustfrit stål
Ligesom Eva Trio Ceramic Coating er panden fra Tefal lavet af 18/10 premium rustfrit stål. Det forlænger levetiden og gør den stærk. Indvendigt har Tefal Intuition en holdbar, non-stick titaniumbelægning.

Panden er billig i forhold til andre pander af samme kvalitet, og det er et godt køb som indflyttergave. Den kan holde længe og er perfekt til dem, der ikke har behovet for noget prangende. Af design er Tefal Intuition nemlig simpel og diskret, men de smarte funktioner gør op for det med den ekstra hjælp, der kommer ved madlavningen.

Tåler at komme i ovnen
De resterende komponenter i gryden er fremstillet af rustfrit stål, som er utroligt stærkt og forlænger stegepandens levetid. Stegepandens materialer gør, at den kan tåle en tur i ovnen, men kun op til 260 grader. Den er også holdbar nok til at tåle brug i opvaskemaskinen.

Læs mere om Tefal Intuition

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte 13 bedste stegepander

ONYX Cookware Hybrid non-stick 26 cm
AMT Gastroguss Stegepande
Greenpan Barcelona
Fusion non-stick stegepande Ø28 CM
Fiskars All Steel
Scanpan CTX
ONYX Sauterpande
Tescoma 26 cm
ONYX Wokpande
Scanpan Classic
Eva Trio Ceramic Coating
WMF PermaDur Premium
Tefal Intuition

Kundeanmeldelser

Testvinder

Materiale

Belægning

Diameter

Vægt

question-specif

Hvad du skal overveje, før du køber stegepande

Størrelse

Når du skal vælge størrelse, er det vigtigt at overveje den type mad, du ofte tilbereder, og antallet af personer, du oftest tilbereder til. Mindre stegepander på 20-24 cm opnår hurtigere højere temperaturer og egner sig godt til tilberedning af f.eks. morgenmad eller tilbehør. Du kan eksempelvis lave en omelet på en 20 cm pande, mens en 24 cm pande kan rumme op til 3 æg, en pakke frosne grøntsager og en laksefilet af gennemsnitlig størrelse.

Går du lidt op i størrelse (26-28 cm), kan du på en mellemstor pande tilberede flere madvarer samtidig uden at blande dem. Mellemstore pander fungerer også godt til tilberedning af grøntsager og pastasaucer, netop fordi der faktisk er plads nok til, at emnerne kan være der uden at ryge ud over siden.

Endelig bruges store pander på ca. 30 cm til at tilberede større mængder mad. Du kan f.eks. tilberede 3-4 æg samt større udskæringer af kød.

Materialer

Der findes mange forskellige materialer og belægninger til stegepander. Med en non-stick pande behøver du ikke at bruge olie, hvilket gør dem nemmere at rengøre. Stegepander med en naturlig overflade er dog bedre egnet til højere temperaturer og er derfor fremragende til at stege kød. Pander fås også i f.eks. rustfrit stål, som fungerer med alle varmekilder og ikke ruster, der dog mangler lidt på varmeoverførslen. Der findes også aluminium, som har god varmeledning, men som ikke kan bruges med induktion.

Overvej hvad der er vigtigst for dig, så du på den måde kan fravælge visse materialer.

Kemikalier

Selvom flere skadelige fluorstoffer er ulovlige i Danmark, som PFOA og PFOS, gælder det ikke for alle. Non-stick belægninger (som PTFE, teflon og tefal) på pander og gryder indeholder nemlig ofte PFAS grundet dets vand- og fedtafvisende egenskaber.

Vil du gerne undgå disse, så kig efter produkter med følgende anmærkninger: PFC fri, PFAS-fri, uden fluorstoffer og Fluorcarbonfri, og vær særligt opmærksom på, at PFOA-fri og PFOS-fri IKKE er en garanti for, at du undgår alle fluorstoffer, men kun de, som allerede er ulovlige i Danmark, og derfor er helt standard. Disse pander kan stadig godt indeholde PFAS.

Tykkelse

Typisk er stegepanders tykkelse målt i millimeter. Tykkere pander tager lidt længere tid at opvarme til den rette temperatur, men til gengæld holder de også bedre på varmen. En tykkere stegepande er generelt at foretrække, fordi den er mindre tilbøjelig til at bule, og så holder den længere.

Pris

Dyrere stegepander koster omkring 1.500 kr. (og opefter) og er typisk af bedre kvalitet rent konstruktionsmæssigt. Budgetvenlige muligheder koster derimod mellem 100-300 kr. og er oftest sammensat af presset aluminium. Det er i den forbindelse vigtigt at huske på, at den dyreste pande ikke nødvendigvis er den bedste, blot fordi den koster mest. Dog er de som tommelfingerregel lettere at vedligeholde og holder dertil også længere. Vi anbefaler, at valget bestemmes ud fra dit budget, dine behov og hvor ofte, du rent faktisk skal bruge panden.

Bruger -og ekspertanmeldelser

Før du træffer et valg, er det en god idé at læse anmeldelser fra flere kilder. Det hjælper dig nemlig med at træffe en beslutning og give dig en bedre idé om, hvad du skal kigge efter i en stegepande. Ekspertanmeldelser kan give dig en mere grundig forklaring på, hvordan panden klarede sig i deres test, mens brugeranmeldelser siger noget om stegepandens brug i praksis i hverdagen.

Hvordan tilbereder man rib eye steak?

Rib eye er et populært stykke oksekød, der specielt er kendetegnet ved sin mør- og saftighed. Kødet kan tilberedes på flere forskellige måder, men i artiklen her gennemgår vi, hvordan det skal gøres med en ovnsikker pande og indbygningsovn.

Valg af den rigtige udskæring

Inden du går i gang med at tilberede din rib eye, er det vigtigt først at vælge den rigtige helt rigtige udskæring. Gå gerne efter en 2,5-3,5 cm tyk bøf med god marmorering (de hvide fedtpletter, som er med til at holde kødet saftigt) og en bastant fedtkappe.

Tilberedningen af bøffen

Efter din bøf er valgt, er det en god idé at smide i køleskabet indtil ca. 30-60 min før, den skal tilberedes. Det er nemlig bedst, hvis den kan få lov at stå i stuetemperatur inden forberedelse og tilberedning, da det giver en mere jævnt tilberedt bøf.

Krydring

I vores optik skal en rib eye blot krydres med salt og peber, fordi det får bøffens naturlige smag til at skinne igennem. Krydr bøffen rigeligt med salt og peber på begge sider og sørg for at gnide det ind i kødet.

Tilberedning

Til denne tilberedningsmetode skal du bruge en ovnfast pande, fordi bøffen afslutningsvis skal i ovnen. Derudover er ovnfaste pander også gode valg, da de holder godt på varmen og fordeler den jævnt, så du får en fin skorpe på bøffen. Følg trinene herunder for en perfekt tilberedning:

 • Forvarm din ovn til 200 °C.
 • Varm en ovnsikker pande op ved høj varme på komfuret og tilsæt 2 spiseskefulde vegetabilsk olie. Olien skal være helt varm, inden du lægger bøffen på.
 • Når panden er varm, og olien skinner, skal du forsigtigt lægge bøffen i den. Den skal gerne bruse højt, når den rører olien. Brug en tang til forsigtigt at lægge bøffen i panden, så du ikke rammes af sprøjtende varm olie.
 • Steg bøffen i 2-3 minutter på hver side, indtil den får en flot, brun skorpe. Ryk ikke rundt på bøffen i panden, mens den steger, da der ellers ikke dannes skorpe. Det er også her, du kan vælge at tilsætte forskellige krydderier, f.eks. presset hvidløg eller timian. Vi anbefaler også, at du smider en klat smør på panden for at give ekstra smag. Brug evt. en ske til at hælde det smeltede smør ned over bøffen.
 • Når begge sider er godt gennemstegt, sættes panden i den forvarmede ovn. Steg bøffen i ovnen i 6-8 minutter, afhængigt af den ønskede tilberedning. Brug gerne et kødtermometer til at kontrollere bøffens temperatur i midten – den skal være 50 °C for medium rare, 55 °C for medium og 60 °C for gennemstegt.
 • Når bøffen har nået den ønskede temperatur, tages den ud af ovnen. Lad den herefter hvile i 5-10 minutter, så saften fordeles og forbliver inde i kødet.

Servering

Når bøffen har hvilet, er det tid til at skære den og servere den. Brug altid en helt skarp kniv, og skær derefter vinkelret i samme retning som muskelfibrene – på den måde bliver det lettere at tygge.

Rib eye passer godt sammen med en masse forskelligt tilbehør, f.eks. stegte grøntsager, kartoffelmos eller en simpel salat. Du kan også toppe bøffen med en klat smør, et drys friske krydderurter eller lidt balsamico for ekstra smag.

Tips til tilberedningen

Det kræver øvelse at tilberede en perfekt rib eye, men med følgende tips er du godt på vej til en lækker og saftig bøf:

 • Lad bøffen få stuetemperatur for at sikre en jævn tilberedning.
 • Krydr bøffen rigeligt med salt og peber på begge sider.
 • Brug olie og høj varme til at stege bøffen.
 • Flyt ikke bøffen rundt på panden, mens den steger, da det forhindrer dannelsen af skorpe.
 • Brug et kødtermometer til at kontrollere bøffens temperatur i midten.
 • Lad bøffen hvile i 5-10 minutter, inden den skæres i skiver, så saften kan fordele sig.
 • For at give bøffen ekstra smag kan du toppe den med en klat smør, et drys friske urter eller lidt balsamico.

Tilberedningen af rib eye handler altså i store træk om at vælge den rigtige udskæring, tilberede den korrekt og bruge den rigtige tilberedningsteknik. Selvom det ikke nødvendigvis er nemt, er du ved at følge vores trin godt på vej til en saftig og smagfuld rib eye steak hver gang, der med garanti imponerer både familien og vennerne.

Er det nemt at rengøre en stegepande?

Ja, det kan være nemt at rengøre en stegepande, afhængigt af hvad du har tilberedt i den og typen af stegepande.

Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at rengøre din stegepande:

 • Først og fremmest skal du bruge varmt vand til at rengøre stegepanden – det hjælper med at løsne madrester og fedt.
 • Brug en blød svamp eller børste til at rengøre stegepanden. Brug ikke en ståluldssvamp eller lignende, da det kan ridse panden.
 • Brug en mild sæbe, når du rengør stegepanden. Undgå at bruge sæbe med stærke kemikalier, da det kan beskadige panden.
 • Hvis der er genstridige madrester på stegepanden, kan du prøve at gnide en citron på panden og derefter vaske den i varmt vand.
 • Du kan også prøve at lave en pasta af natron og vand og gnide den på panden for at fjerne genstridige madrester.
 • Tør stegepanden helt af, når du er færdig med at rengøre den. Sørg for, at der ikke er noget vand tilbage på panden, da det kan føre til rust.

Husk at læse producentens instruktioner til rengøring af din specifikke stegepande, da nogle kræver særlig behandling.

FAQ

Hvilken stegepande er bedst?

Der findes mange forskellige stegepander, og fordi vi hver især har forskellige behov, er det umuligt at sige, at én specifik pande er den bedste. Dog kan vi sige, at stegepander, der bestemt er værd at tage et nærmere kig på, blandt andet er stegepanden og wok panden fra ONYX, Greenpan Barcelona og ONYX sauterpanden.

Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en stegepande?

Når du skal købe en stegepande, er der selvfølgelig nogle ting, du skal være opmærksom på. Blandt andet bør du overveje, om panden skal være med non-stick. Derudover skal du tænke over, om du vil have høje eller lave kanter. Dertil kan vægten på stegepanden også være en vigtig faktor.

Hvad er forskellen på en stegepande og en almindelig pande?

Der er ingen forskel på stegepander og almindelige pander – det er præcis den samme ting. Nogle gange bruges ordet ’pande’ til at referere til pander af støbejern, men det er langt fra altid. Der er altså ingen forskel på produkter, som beskrives som henholdsvis stegepande og pande.

Hvilken stegepande bruger Gordon Ramsay?

Gordan Ramsay bruger ScanPan pander - specifikt dem i ”MasterClass” serien. Panderne er i høj kvalitet, produceret med fokus på at kunne holde til det meste og har dertil non-stick belægning.

Hvordan måler man en stegepande

For at finde størrelsen på en stegepande, skal du oppefra måle diameteren af den flade bund, hvor maden placeres i. Det giver dig den nøjagtige størrelse på panden, som normalt er angivet i centimeter.

Test og anmeldelser af stegepander anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin, der hovedsagelig tester elektroniske forbrugerprodukter, som den almindelige forbruger har brug for i hverdagen. I denne omgang har Expertreviews.co.uk foretaget en test for at finde frem til den bedste stegepande på markedet, og modellen Tefal Extra Junior indgår i denne test. Du kan læse testen i fuld længde hos Expertreviews.co.uk.

T3.com

T3.com er et britisk teknologimagasin, der skriver artikler om nyheder og trends inden for den teknologiske verden. Det inkluderer også tests af forskellige elektroniske produkter, og her gælder det en test af stegepander af de bedste non stick-varianter på markedet. Modellen Scanpan Classic Stegepande er inkluderet i denne test. Du kan læse mere om testen hos T3.com.

PriceRunner

PriceRunner er en side, der siden sin start i 1999 har sammenlignet priser på mange forskellige produkter, så du kan få det bedst mulige. De tjener penge ved at sætte annoncer på siden, men de er altid markeret tydeligt, så du ikke er i tvivl. Med over 153 medarbejdere bliver alting dobbelttjekket, så du virkelig kan regne med, at du finder den bedst mulige pris.

Vi har henvist til PriceRunner af flere omgange, men hver gang har der været refereret til den samme artikel – en test af 11 stegepander. Bemærk at PriceRunners liste opdateres med jævne mellemrum.

Testen er opdateret den: 24. februar 2021
Du kan se testen her 

The Telegraph

The Telegraph er et prisvindende multimediemagasin, der har eksisteret siden 1855. Det er det sidste britiske dagblad i traditionel broadsheet-format, og de udgiver artikler om mange forskellige ting. Du kan holde dig opdateret på de seneste nyheder, finans, teknologi, rejser eller kultur – eller du kan læse om de bedste stegepander på markedet.

Herunder kan du finde den artikel, vi i løbet af listen har henvist til. Her bliver de bedste stegepander testet og anmeldt; fra smedejern til non-stick og rustfrit stål. Artiklen gennemgår 8 forskellige stegepander, men indeholder også mange nyttige informationer om de forskellige typer.

Anmeldelsen er opdatere den: 12. februar 2021
Du kan se anmeldelsen her 

Warenvergleich.de

Warenvergleich har at gøre med alt indenfor isenkræmmer, elektronik og hjemmet. Det tyske firma linker til onlinebutikker og partnere for at tjene deres penge, men anmeldelser og bedømmelser er ikke påvirket udefra.

På listen herunder har de testet de 16 bedste stegepander i 2021. Bemærk at siden er på tysk, men kan oversættes ved hjælp af Google Translate oppe i URL-feltet. 

Anmeldelsen er opdateret den: 9. april 2021
Du kan se anmeldelsen her 

Kockhuset.se

Kockhuset kalder på sin hjemmeside sig selv for ”en vidensportal for kokke”. Med en bred vifte af guides, tips, tests og rådgivning er det sidens formål at dele ud af erfaring og viden, så alle kan blive bedre til at lave mad og får det bedste udstyr.

De har testet og anmeldt de 5 bedste stegepander i 2021 og rangeret dem, så det er nemt at forstå. Hjemmesiden er på svensk, men den kan oversættes via Google Translate oppe i URL-feltet.

Du kan se testen her

Kockhuset.se har lavet indtil flere lister, hvor du kan læse om de bedste gryder og stegepander. Løbende er alle produkterne fint rangeret med tydelige overskrifter. De kårer både Bedst i test, og et udsnit af selve anmeldelsen.

Se deres test af de bedste sauterpander her
Se deres test af de bedste gryder her
Se deres test af de bedste stegepander her

Test.se

Test.se er en svensk side, der har sat sig for at finde de bedste stegepander i 2021. Siden bryster sig af at levere de svar, du har brug for, helt gratis, og tjener deres penge via annonceringlinks. Det vil altså sige, at anmeldelser og bedømmelser er helt upåvirkede af udefrakommende, og siden tjener penge, når du klikker videres via diverse links.

Testen er opdateret den: 3. marts 2021
Du kan se testen her 

Test.se har lavet en række artikler om stegepander og gryder, der skal hjælpe dig med at træffe det bedst mulige valg. De er alle opstillede på samme måde, så du nemt og overskueligt kan finde rundt på siden og læse om det produkt, du er mest interesseret i.

Testen er opdateret den: 3. marts 2021
Se deres test af stegepander her

Testen er opdateret den: 3. marts 2021
Se deres test af de bedste sauterpander her

Testen er opdateret den: 22. september 2020
Se alle deres testvindere her

Listen er udgivet den: 16. maj 2019
Se deres liste over de bedste studentergaver her

Koekkenunivers.dk

Koekkenunivers.dk har fokus på alt det, der gør køkkenet bedre og sjovere at arbejde i. De laver nyheder om spændende ingredienser, opskrifter og udstyr, og de laver også anmeldelser af produkter.

Du kan hos Koekkenunivers.dk finde en test af de 7 bedste stegepander i 2021, rangeret og sat op så de er så nemme at overskue som muligt. De er bedømt på flere kriterier som funktionalitet, design og holdbarhed.

Testen er fra den: 4, marts 2021
Du kan se testen her 

ProduktExperter

Svenske ProduktExperter gør sig i lidt af hvert, men de fokuserer i særdeleshed på hjemmet og dets goder. På deres hjemmeside kan du læse en artikel om de 5 bedste stegepander – men artikel indeholder så meget mere. Du kan nemlig lære mere om, hvordan du bedst muligt passer på dine redskaber, og hvad du skal huske ved de enkelte materialer.

Anmeldelsen er opdateret den: 8. marts 2021
Du kan se anmeldelsen her 

Mandens.dk

Mandens.dk er en hobbyside, der dækker alt fra bolig til biler til grooming. Siden bliver løbende opdateret med nyheder og er gratis at bruge.

Deres anmeldelse af de 7 bedste stegepander er en reklamefinansieret tekst – det betyder, at siden tjener penge på klik pr. link. Selve anmeldelserne er altså uafhængige, og du er sikret en objektiv bedømmelse.

Du kan se anmeldelsen her 

Which.co.uk

Which.co.uk er forbrugermesteren i Storbritannien – siden arbejder nemlig ikke med et fokus på at skabe profit, men på at researche og lave godt kvalitetsarbejde, der kan hjælpe forbrugeren. Deres anmeldelser og artikler er udelukkende skrevet af fuldtidsansatte professionelle, og firmaets primære indtægt kommer gennem medlemskaber – så er du nemlig sikret objektive artikler hver gang.

Which.co.uk har anmeldt de bedste non stick stegepander, og hver pande er nem og overskuelig at læse om. Der er blevet anmeldt flere produkter og firmaer, så du kan få et bredere overblik.

Anmeldelsen er udført den: 12. april 2021
Du kan se anmeldelsen her

Which.co.uk har testet de bedste non stick stegepander med kendte mærker som Tefal og Le Creuset inkluderet. Anmeldelserne er overskuelige og lette sat op, så du kan læse det mest nødvendige om hver enkelte stegepande – det kræver nemlig abonnement at lære mere.

Anmeldelsen er udført: Den 30. juni 2021
Du kan se anmeldelsen her

Goodhousekeeping.com

Goodhousekeeping.com er et engelsk magasin med alt fra rejser og livsstil til konkurrencer og opskrifter. Du kan finde lidt af hvert og endda blive medlem af siden, der er målrettet den moderne husejer – og især har fokus på kvinder.

Deres anmeldelse af Tefal Intuition stegepanden er simpel, og dog omfattende. Du får alle de informationer, du har brug for, og kan lære mere om selve stegepanden på en nem og overskuelig måde.

Anmeldelsen er udført den: 22. maj 2018
Du kan se anmeldelsen her 

Testat.nu

Endnu en svensk anmelderside: testat.nu har siden 2017 være en uafhængig service, der bestræber sig på at oplyse forbrugerne og finde frem til de bedste produkter, så du kan træffe det bedste valg fra starten. Med kilder, tests og anmeldelser dækker de så mange baser som muligt, og takket være deres uafhængighed lader Testat.nu sig ikke veje af producenter.

Testat.nu har kigget på stegepander bedst i test, men i artiklen kan du læse om meget mere. Du kan lære om pandernes materialer, og selve anmeldelserne er korte og overskuelige. Hvis du vil lære mere om dem, kan du læse hele artiklen – men du kan også fokusere på anmeldelserne.

Bemærk at Testat.nu er en svensk hjemmeside. Hvis du ikke kan læse svensk, kan du oversætte den via Google Translate oppe i URL-feltet.

Du kan se anmeldelsen her 

Testat.nu har lavet en række artikler om gryder og pander. De starter alle med en ganske nem indholdsfortegnelse efter introduktionen, så du let kan finde info om et specifikt produkt eller læse det hele fra starten.

Se deres test af de bedste sauterpander her
Se deres test af de bedste gryder og pander her
Se deres test af de bedste stegepander her

Bedst-i-test.nu

Best i Test sammensætter testvindere fra hundredvis af andre websider, både danske og internationale, så du kan få den bedste samlede bedømmelse af de forskellige produkter. Produkterne bedømmes i forskellige kategorier, så du kan finde den bedste til prisen, den generelt bedste eller noget helt andet, alt efter hvad dit behov er.

Bedst i Test dækker alle sine baser – lige fra starten informerer de om, hvordan de bedømmer stegepanderne, og du skal ikke være i tvivl om noget som helst, mens du læser igennem. De har desuden sørget for en nem og overskuelig indholdsfortegnelse, så du ikke skal bruge mere tid på siden end du har lyst til. Sidst linker de desuden, ligesom vi, til de kilder, de har brugt. Du kan også læse meget mere om holdbarhed, madlavning og andre nyttige ting, når du læser deres artikel.

Du kan se anmeldelsen her 

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er verdens største webshop, hvor du kan købe alt hvad hjertet begærer – uanset hvor mærkværdigt det så er. Siden tillader kunder fra hele verden at handle de samme produkter og anmelde dem, og ofte kan du finde anmeldelser op i tusindtallet. På den måde kan du få det bedste overblik over, hvad den almene forbruger faktisk synes om produktet.

Vi har henvist til Amazon i forbindelse med Jamie Oliver Everyday SS. Forbrugerne kan give både en bedømmelse og stjerner ud af 5, og mange forbrugere bruger denne funktion aktivt. Derfor vil anmeldelserne også løbende blive opdateret.

Du kan se anmeldelserne her

Du kan se Scanpan CTX brugerbedømmelser her.

Se Scanpan Classic-brugerbedømmelser her

Se brugerbedømmelser af Tefal intuition her.

Google Shopping

Google Shopping er en tjeneste fra Google, der giver brugerne mulighed for at sammenligne produktpriser fra forskellige onlineforhandlere. Brugerbedømmelser, der indikerer produkternes kvalitet og tilfredshed, er en afgørende funktion på denne platform. Disse vurderinger giver indsigt i produktkvalitet, sælgerens troværdighed og tidligere kunders erfaringer og informerer dermed potentielle købere. Derfor hjælper de i høj grad brugerne med at træffe informerede og selvsikre købsbeslutninger.

Se Fiskars All Steel Stegepande 28cm brugerbedømmelser her.

Se Greenpan Barcelonas brugerbedømmelser her.

Se Scanpan CTX brugerbedømmelser her.

Se Scanpan Classic-brugerbedømmelser her.

Se Eva Trio Keramiks brugerbedømmelser her.

Se WMF PermaDur Premium brugerbedømmelser her.

Se brugerbedømmelser af Tefal intuition her.

ONYX

Læs mere om brugernes erfaringer med ONYX Wok Pande hos Onyxcookware.dk.
Læs mere om brugernes erfaringer med ONYX Stegepande hos Onyxcookware.dk
Læs mere om brugernes erfaringer med ONYX Sauterpande hos Onyxcookware.dk

Imerco

Imerco er med 160 butikker både Danmark og Skandinaviens største isenkramkæde, på trods af at de kun opererer i Danmark. Imerco startede tilbage i 1928, og er kun vokset derfra.

Imerco gør det muligt for deres kunder at anmelde produkter på en nem og overskuelig måde. Vi har brugt deres anmeldelse af Eva Trio stegepanden i vores oversigt. Vær opmærksom på, at der hele tiden kommer nye anmeldelser til, som forbrugerne køber og anmelder produkterne.

Du kan se anmeldelserne her

Glamourmagazine.co.uk

Glamourmagazine.co.uk lyder måske ikke som et sted, hvor man finder anmeldelser af stegepander. Magasinet bestræber sig på at give tips til, hvordan du lever dit mest glamourøse og stilfulde liv.

Men et stilfuldt liv kommer også med god mad og lækre redskaber. Derfor har magasinet anmeldt de 11 bedste non stick stegepander, så du kan få den bedste hjælp i køkkenet til at lave stilfuld og lækker mad. Læs deres anmeldelser, der er sat op med kun de mest nødvendige informationer, så du kun få det, du har brug for, herunder.

Anmeldelsen er udført den: 3. februar 2021
Du kan se anmeldelsen her

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme