Bedste sauterpande i test: De 8 bedste sauterpander ifølge forbrugerne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Hvis du oplever problemer med at ingredienserne på panden falder af, så er det en sauterpande du skal have fat i. En sautergryde er en form for pande med høj kant – perfekt til lynstegning med den gode varmefordeling, og så sørger den for, at ingredienserne ikke falder ud under kokkereringen.

Men hvilken sauterpande er den bedste på markedet, og hvad skal du være opmærksom på før du køber? Det har vi undersøgt ved at finde de modeller som forbrugerne og eksperterne anbefaler. Vi fremhæver både fordelene og ulemperne ved produkterne, så du nemmest kan vælge den sautergryde som passer bedst til dine behov.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Det bør du tænke over, før du køber en ny sauterpande: 

Størrelse: Hvor mange mennesker skal du kokkerere til, og hvor meget plads har du til opbevaring?
Materiale: Hvad er den fremstillet af? Rustfrit stål? Aluminium? Eller har din sauterpande kobber, titanium eller diamant-belægning?
Mærke: Sværger du til et bestemt mærke? Skal det være noget så professionelt som en Eva Trio sauterpande, eller spiller mærket ingen rolle?
Slip let: Kommer modellen med slip let/non stick-belægning, og er den let at rengøre?
Kemikalier – Hvis du vælger en slip let pande, så vær særligt opmærksom på, om panden indeholder fluorstoffer, som kan være til skade for din sundhed og miljøet. Selvom flere af de skadelige fluorstoffer er ulovlige i Danmark, som PFOA og PFOS, er det ikke alle. Non-stick belægninger (som PTFE, teflon og tefal) på pander og gryder indeholder nemlig ofte PFAS grundet dets vand- og fedtafvisende egenskaber. Vil du gerne undgå disse, så kig efter produkter med anprisninger som: PFC fri, PFAS-fri, uden fluorstoffer og Fluorcarbonfri, og vær særligt opmærksom på, at PFOA-fri og PFOS-fri IKKE er en garanti for, at du undgår alle miljøbelastende fluorstoffer, men kun de, som allerede er ulovlige i Danmark, og derfor er helt standard. Disse pander kan godt indeholde PFAS.
Design: Passer æstetikken til dine personlige præferencer?
Temperatur: Hvor høje varmegrader kan produktet tåle?
Varmekilder: Er enheden kompatibel med induktion og ovn?
Vægt: Hvor meget vejer panden – er den let nok til hyppig og nem håndtering?
Pris: Prisen hænger gerne sammen med størrelse, mærke, design og særlige forhold, så du får ofte, hvad du betaler for.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne har skrevet. Så er du sikker på at få en ekspert-blåstempling. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

arrow-more


Onyx Hybrid Non Stick 26 centimeter Sauterpande – flot design og virker på alle slags komfurer

Bedste non stick sauterpande

 • PTFE eller keramisk non-stick belægning
 • Er kompatibel med alle slags komfurer
 • 100 dages returret

Onyx Hybrid Non Stick 26 centimeter Sauterpande er den bedste sauterpande til dig, der ønsker høj kvalitet, god alsidighed og en model, som er kompatibel med alle slags varmekilder. Produktet har ikke været inkluderet i en ekspert test, men vi har taget den med alligevel, da den har rigtig mange fordele.

Lækkert design og uovertruffen teknologi

Hvis du gerne vil have cremen af cremen, når det kommer til sauterpander, bør du klart kaste et blik på Onyx Hybrid Non Stick 26 centimeter Sauterpande. Her er tale om et helt fantastisk stykke køkkenredskab, der kan blive en revolution i dit køkken. Det første, du vil lægge mærke til, er designet. Det er til den meget smukke og æstetiske side, og udtrykket emmer af luksus og elegance. Perfekt, hvis du går op i stil.

Men varianten kan mere end blot at se godt ud. Den er skabt med den patenterede Tri-Ply-teknologi, som er en konstruktion i tre lag. Først er der et lag af magnetisk rustfrit stål, der giver dig den fordel, at den vil være kompatibel med alle typer af komfurer – det almindelige såvel som gas og induktion. Du kan endda sætte den i ovnen, hvis du vil, men vær sikker på at følge forhandlerens instrukser. Den mulighed får du bestemt ikke alle steder.

Tri-Ply’ens andet lag består af aluminium, der er et velfungerende materiale til at få en hel jævn og lige varmefordeling. Det tredje lag er endnu et lag rustfrit stål, der giver den utrolige hårdhed. Ud over de tre lag vil du kunne se et særpræget hexagon-mønster, som er laserindgraveret i overfladen. Rører du ved det, kan du mærke, at der skiftevis er toppe og dale, som tjener hvert deres formål. I dalene er der en non stick-belægning, som giver dig en let rengøring, mens toppene er udstyret med det rustfrie stål, der øger holdbarheden og robustheden.

Denne belægning gør, at du kan bruge et hvilket som helst redskab på enheden – selv metalredskaber eller dit traditionelle piskeris. Det kan du gøre helt uden at være nervøs for at beskadige belægningen.

Fokus på perfekt tilberedning

Onyx Hybrid Non Stick 26 centimeter Sauterpande kommer med flere fordele endnu, og en af dem er, at modellen er skabt til at forbedre madlavningen og give dig et bedre resultat. Du kan stege hvad som helst i panden, men den er især skabt til tilberedning af kød og bøffer. På grund af de mange toppe og dale vil saften kunne løbe lidt fra, og så slipper du for, at bøffen bliver stegt i sit eget fedt. I stedet vil du kunne opnå den eftertragtede sprøde stegeskorpe.

Størrelsen ligger på 26 centimeter i diameter, og vægten er på knap to kilo. Læg mærke til at det er en del, så du skal helst være udstyret med en god portion muskelmasse for at kunne håndtere den. Prisen ligger ikke til den lave side, men når vi tager al kvaliteten med i betragtning, så er prisen både fair og fordelagtig.

Enheden kan som en bonus tåle opvaskemaskine.

Alt i alt den bedste sauterpande til dig, der ønsker sig noget af det bedste, du kan købe for penge.

Fordele

 • God kapacitet
 • Tåler metalredskaber uden belægningen går i stykker
 • Kan tåle opvaskemaskine
 • Gratis levering
Ulemper

 • PTFE belægning kan frigive kemikalier, såsom PFAS, hvis beskadiget
 • Håndtaget kan godt blive lidt varm under stegning

Specifikationer
Producent: Onyx
Type: Sauterpande
Diameter: 26 centimeter
Fungerer med induktion: Ja
Fungerer med gas: Ja
Med non stick: Ja
Vægt: 1,9 kilo


Eva Solo Sauterpande – flot design, godt greb og let i vægt

Bedste sauterpande til prisen

 • 4,9 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Kitchenone.dk
 •  5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser for forhandleren Amazon.co.uk
Eva Solo Sauterpande


Eva Solo Sauterpande vil være den bedste sauterpande til dig, der vægter design, vægt og kvalitet højt, samt til dig, der sværger til mærket Eva Solo. Måske du har en Eva Trio sauterpande og ønsker at føje en pande mere til staben.

Modellen hører til brugernes helt klare favoritter, og den modtager hele 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit af brugene hos den danske køkkenredskabs-forhandler Kitchenone.dk samt 5 ud af 5 stjerner hos den internationale forhandler Amazon.co.uk.

Brugerne nævner flere aspekter ved produktet, som de finder lige så skarpe som en Eva Trio sauterpande. For eksempel hæfter flere sig ved, at varianten kommer i et stilfuldt og flot design, der pynter i køkkenet. Flere kommenterer også, at tilberedningsevnen er superb, og at du virkelig får høj kvalitet. Én bruger forklarer: ”Virkelig god pande. Intet hænger fast og meget let at rengøre samt rigtig god varmefordeling”.

Stilfuldt design og nem at rengøre

Eva Solo Sauterpande er skabt af det kendte danske brand Eva Solo, der er etableret i 1949 og designer produkter til køkkenet og tilbehør til boligen. Mærket har et velklingende og robust omdømme, så du kan være sikker på at gøre en solid handel her.

Eva Solo er blandt andet kendt for deres eksklusive og meget moderne design. Der er rene linjer og høj minimalisme, og det får du også med den smukke sauterpande. Som en bonus er den skabt til at gøre køkkentjansen både sjovere og lettere, og derfor er den udstyret med en slip let-belægning. Det betyder, at maden ikke så let brænder på, og at madrester vil være lette at fjerne. Det giver dig en lettere rengøring samt en højere kvalitet af måltidet uden brændte madrester.

Prisen er ikke i den lave ende, men dog overkommelig. Ønsker du mere professionel kvalitet og eksklusivitet, kan du i stedet overveje en Eva Trio sauterpande. Eva Trio er storebror til Eva Solo.

Lav vægt og nem håndtering

Eva Solo sautergryde kommer med flere fordele. Det inkluderer for eksempel den lave vægt på 1,6 kilo. Det er en del mindre end flere af konkurrenterne, og det øger håndterbarheden markant hjemme i køkkenet. Du vil meget nemmere kunne sautere dine ingredienser med et let håndelag, mens den lave vægt giver en bedre balance og greb.

Selve grebet er skabt med forbrugerens komfort in mente, og du kommer til at holde sikkert og godt fast. Enheden er skabt i en blanding af de mest holdbare og hensigtsmæssigt materialer, der tæller en blanding af solidt støbejern, let aluminium og rustfrit stål, og så er den en sauterpande kobber. Det giver dig en længere levetid såvel som bedre resultater i køkkenet. Varmefordelen bliver forbedret på grund af materialerne, og hele pandens areal vil få samme temperatur. Det giver et mere ensartet slutresultat.

Modellen kan blive anvendt på alle typer af varmekilder, og derfor ligger den også i kategorien ”pander til induktion”. Den kan holde til hele 400 grader, så du kan tillige anvende den i ovnen, hvis du ønsker. Den er 24 centimeter i diameter, hvilket er en smule til den lille side sammenlignet med konkurrenterne i klassen her.

Alt i alt er Eva Solo Sauterpande det stilfulde valg, hvor du både får eksklusivitet, hverdagsbrug, let rengøring og en god varmefordeling for en fornuftig pris.

Fordele

 • Nem at rengøre pga. slip let belægningen
 • Virker på alle varmekilder
 • Holder op til 400 grader
 • Gode anmeldelser hos Amazon 4,9/5 stjerner
 • Vejer kun 1,6 kilo, så nem at håndtere
Ulemper

 • Håndtaget kan godt blive varm under madlavning
 • Tåler ikke at komme i opvaskemaskinen

Specifikationer 
 Producent: Eva Solo
Type: Sauterpande / sauterpande kobber
 Materialer: Støbejern, aluminium, kobber og rustfrit stål
 Kan blive anvendt på alle varmekilder: Ja
 Slip let-belægning: Ja
 Størrelse: 24 centimeter i diameter
 Vægt: 1,6 kilo


Iittala Tools – sauterpande med låg i høj kvalitet

Bedste sauterpande i premium klassen

 • 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Kitchenone.dk
Iittala Tools Sauterpande

Iittala Tools Sautérpande er den måske bedste sauterpande til den forbruger, der ikke har noget imod at betale lidt ekstra for høj kvalitet og en prisvindende designer.

Modellen hører til brugernes helt store favoritter, og hos den danske køkkenredskabs-forhandler Kitchenone.dk modtager den hele 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos forbrugerne.

Køberne fremhæver flere aspekter som højdepunkter, men især går det igen flere steder, at den er brugervenlig og meget let at gøre ren, så hygiejne-niveauet er højt. De kommenterer tillige, at den er superflot at se på, og at den derfor vil pynte på køkkenhylden. Også det generelle brug får høj ros. Én bruger opsummerer oplevelsen med ordene: ”Fremragende sauterpande til alt det grønne. Meget nem at rengøre”.

Designet af prisvindende svensker

Iittala Tools Sautépande kommer med flere elementer, der er værd at fremhæve. Først og fremmest vil de fleste nok lægge mærke til prisen, der ikke ligger i den lave ende. Til gengæld får du masser af høj kvalitet og et eksklusivt valg for dine investeringspenge.

Designet er et af de fremtrædende elementer, for det er klassisk nordisk og minimalistisk. Der er kun få detaljer, og derfor emmer den af blank elegance. Det er heller ikke så underligt, for produktet er designet af den kendte svenske designer Björn Dahlström. Dahlström har vundet priser for sine designs.

Ud over selve designet kan du fornemme den høje faglighed på flere områder. Det inkluderer ikke mindst samarbejdet i tilblivelsesprocessen med flere professionelle kokke, som sammen har bidraget til den høje kvalitet. Du få en diameter på 26 centimeter, hvilket er en rigtig fin størrelse, der ligger nogenlunde i midten af skalaen for klassen her.

Oven i den gode størrelse får du her ekstra høje sider, der er ideelle, når du skal sautere – så slipper du for, at ingredienserne hopper ud. De høje sider har også den fordel, at det gør din Iittala pande bedre velegnet til mere væde-fyldte retter som risotto eller kødsauce.

Rustfrit stål og aluminium

Iittala Tools Sautépande er en pande, der er skabt af en blanding af rustfrit stål og aluminium. Det er gjort for at give forbrugeren en blanding af lang levetid, robusthed og lethed. Stålet giver en høj holdbarhed, og samtidig er aluminium velegnet til at lede varmen, så du får en meget jævn og ensartet varmefordeling. Og det giver dig i sidste ende de bedste gastronomiske oplevelser.

Aluminium-materialet betyder også, at vægten bliver holdt nede, da her er tale om et letvægts-materiale. Vægten ligger på 2,3 kilo, hvilket er pænt uden at være i den helt lave ende sammenlignet med konkurrenterne.

For en let rengøring har varianten en slip let-overflade, og det betyder, at maden ikke så let hverken sætter sig fast eller brænder på. Det giver dig en nemmere opvask såvel som en bedre smag i maden.

Enheden hører til pander til induktion, og du kan anvende den på alle varmekilder. Supersmart, hvis den har brug for en tur i ovnen.

Alt i alt er Iittala Tools Sautépande den nok bedste sauterpande til dig, der leder efter høj kvalitet, højere sider, stærke materialer og et prisvindende design.

Fordele

 • Høj kvalitet, da den er produceret i rustfrit stål og aluminium
 • Slip let-overflade som gør maden ikke sætter sig fast, samt at rengøringen er nem
 • Virker på alle varmekilder – også i ovnen
Ulemper

 • Lidt tungere sautepande end konkurrenternes

Specifikationer ved Iittala Tools Sautépande – nøgleoplysninger
 Producent: Iittala
Type: sautergryde
 Materialer: Aluminium og rustfrit stål
 Kan blive anvendt på alle varmekilder: Ja
 Slip let-belægning: Ja
 Størrelse: 26 centimeter i diameter
 Vægt: 2,3 kilo


Tescoma Sauterpande 32 cm – med non-stick og 2 håndtag

Bedste sauterpande med to håndtag

Tescoma Sauterpande 30 cm

Tescoma Sauterpande 32 cm. giver dig masser af bevægelsesfrihed, når du laver mad. Det er nemlig en let sauterpande lavet i aluminium, der er udstyret med to mindre håndtag. Håndtagene giver panden en god balance og gør den nem at manøvrere rundt for dig.

 • Udstyret med to mindre håndtag fremfor ét langt
 • Lavet af aluminium
 • Giver en god balance pga. de to håndtag

Det skal du vide, før du køber Tescoma Sauterpande 32 cm

Udstyret med to håndtag
Tescoma sauterpanden  adskiller sig fra andre sauterpander, da den er udstyret med to mindre håndtag, fremfor ét langt håndtag, som er det man typisk ser. Det er en fordel, da det giver panden en god balance, hvis du f.eks. vil løfte den for at vende maden i den eller du har brug for at flytte på panden.
Samtidig gør de to mindre håndtag at sauterpande ikke fylder nær så meget i køkkenskabet eller i ovnen som en almindelig pande med et langt håndtag, der stikker ud.

God størrelse og belægning
Tescoma Sauterpanden har med sine 32 cm en rigtig god størrelse, der gør den velegnet til mange forskellige retter. Samtidig hjælper den smarte non-stick belægning dig til ikke at brænde din mad på.
Sauterpanden giver dig altså utallige muligheder i køkkenet og gør madlavningen til en leg. Uanset om det er hverdagsretter eller en større festlig middag, du skal kokkerere, vil Tescoma Sauterpanden 2 håndtag og non-stick belægning fungere rigtig godt.

Fordele

 • Non-stick belægning
 • Komfortabel og med lav vægt
 • 100 dages returret
 • Fylder ikke så meget i ovnen
Ulemper

 • Kan ikke vaskes i opvaskemaskine

Redaktionens vurdering

Denne sauterpande er genial til dig, der godt kan lide at være kreative i køkkenet og udforske forskellige retter og opskrifter. Den har nemlig en fantastisk form og god højde, der gør den velegnet til både wokretter, simreretter og meget andet.

Desuden kan du nemt tage fat i de to håndtag og flytte sauterpanden ind i ovnen, hvis retten skal færdiggøres eller holdes varm. Den eneste ulempe er, at sauterpanden ikke kan maskinvaskes. 

Specifikationer
2 års garanti
Non-stick belægning
Komfortabel og med lav vægt
Fylder ikke så meget i ovnen


ScanPan CTX sauterpande med låg–  godt greb og fremstillet i kraftigt stål og titanium

Bedste sauterpande med låg

 • God anmeldelse hos det amerikanske testmagasin Kitchencookwarereviews.com
 • 4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser for forhandleren Amazon.co.uk

ScanPan CTX Sauterpande

ScanPan CTX Sauterpande vil være den bedste sauterpande til dig, som ønsker høj kvalitet, et unikt design og alt det, du kan ønske dig af en nærmest professionel pande.

Modellen hører til eksperternes favoritter såvel som til brugernes. I en sauterpande test hos det amerikanske køkkenredskabs-testmagasin Kitchencookwarereviews.com får den en god anmeldelse, og hos brugene på Amazon.co.uk modtager den i gennemsnit 4 ud af 5 stjerner.

I deres sauterpande test forklarer Kitchencookwarereviews.com, at produktet er fremragende til at fordele varmen jævnt, og du får den luksus, at du kan tilberede fødevarer ved meget høje temperaturer uden problemer. Eksperterne uddeler også ros til kompatibiliteten med induktion, og at den er let at anvende med en høj brugervenlighed. Det er en fordel, at den tåler opvaskemaskine såvel som ovn, og så er den resistent over for skrammer og ridser. Den eneste reelle ulempe ifølge eksperterne er, at den er noget tung i brug.

Skabt af kraftigt stål og med titaniumbelægning

ScanPan CTX Sauterpande er en virkelig flot variant, der har den fordel, at den kommer med et låg. Det giver en komplet pakke, hvor du lettere kan få vædefyldte retter til at simre og grøntsagerne til at blive tilberedt.

Produktet har et rigtig flot design, der udmærker sig ved at være helt stilrent og dog med kant. Du får her en buet form, som du ikke kan finde hos mange af konkurrenterne, og de buede sider betyder, at du lettere kan komme til.

Enheden er fremstillet af en blanding af flere solide materialer. Det inkluderer en bund i rustfrit stål, som sørger for en lang holdbarhed og høj robusthed samt en krop i aluminium, der har den effekt, at det giver en mere ensartet varmefordeling

Endelig finder du det særdeles robuste materiale titanium på overfladen, og det har en ganske speciel fordel – at det hærder belægningen, så du kan anvende alle typer af redskaber. Nogle pander kan tage skade af, at du for eksempel behandler dem hårdhændet med stål-redskaber, men det sker ikke her.

Blandt pander til induktion

Prisen ligger hverken i den helt høje eller lave ende sammenlignet med konkurrenterne, men læg mærke til, at du kan få ScanPan pande i flere størrelser. Varianten her er på 26 centimeter, men du kan også få den med en diameter på 28 eller 32 centimeter. Pris og vægt vil stige, men til gengæld vil du kunne sautere mere mad ad gangen.

ScanPan CTX Sauterpande er et meget alsidigt produkt, du kan anvende, hvor du vil. Du kan for eksempel bruge den på et almindeligt komfur, men den er tillige kompatibel med induktion. Det vil også være muligt at sætte den i ovnen, så længe varmen ikke er knaldhård. Modellen tåler maksimalt 260 grader i ovnen.

Den kommer med flere gode fordele, du som forbruger kan drage nytte af. Det gælder for eksempel det ergonomiske håndtag, der er skabt til at ligge perfekt i hånden. Det er afkølende, så du ikke brænder dig, og som en bonus har panden et ekstra greb, så gør det lettere at flytte den, når den er varm.

Vægten ligger på 2,2 kilo, hvilket er fint. Slip let-belægning er en anden af fordelene, og den assisterer dig ved ikke at brænde maden så let på.

Alt i alt er ScanPan CTX Sauterpande en fantastisk sauterpande i et særligt design, der kommer med hårdført titanium, kraftigt stål, smart slip-let og en høj alsidighed, hvad angår varmekilder.

Fordele

 • Kraftigt stål
 • Velegnet til alle varmekilder
 • Non-stick
 • Ergonomisk håndtag
Ulemper

 • Kan virke lidt tung

Specifikationer ved ScanPan CTX Sauterpande – nøgleoplysninger
 Producent: ScanPan
Type: Sauterpande 
 Materialer: Aluminium, titanium og rustfrit stål
 Kan blive anvendt på alle varmekilder: Ja
 Slip let-belægning: Ja
 Størrelse: 26 centimeter i diameter (kommer også som 28- og 32-centimers varianter)
 Vægt: 2,2 kilo


Woll Cookware Diamond Sauterpande 28 cm – højresistent 5-lags belægning og forstærkede kanter

Bedste sauterpande med forstærkede kanter

 • 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser for forhandleren Amazon.com
 • God video-anmeldelse på YouTube.com

Woll Cookware Diamond Sauterpande

 

Woll Cookware Diamond Sauterpande er den måske bedste sauterpande til den forbruger, der leder efter pander, der har høje sider og en høj standhaftighed, samt er prisvenlige og robuste.

Modellen hører til forbrugernes favoritter, og det giver udslag i en gennemsnitlig score på 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.com. I alt giver 83 procent af køberne den 5 stjerner, hvilket er meget højt. Brugerne uddeler ros til flere aspekter, men rigtig mange er godt tilfredse eller endda imponerede over robustheden, og hvordan slip let-belægningen fungerer. Nogle noterer sig dog, at belægningen ikke er så langtidsholdbar, som de havde troet. Èn bruger opsummerer oplevelsen sådan: ”I work in the food industry, so I know quality cookware. I could tell this pan is exceptional quality”.

Produktet har tillige fået en god video-anmeldelse på YouTube.com af køkkeneksperten Brad Harvey. I korte træk forklarer han, at han især er begejstret for den høje varmetolerance på op til 450 grader, det aftagelige håndtag, at låget er skabt af sikkerhedsglas og også tåler ovn, samt at belægningen gør den resistent over for ridser. Via linket i bundet af artiklen kan du med egne øjne se den visuelle anmeldelse.

Større og forstærket

Woll Cookware Diamond Sauterpande kommer i en god stor størrelse, du vil få meget glæde af, hvis du gerne vil kokkerere lidt større portioner. Diameteren ligger på 28 centimeter, hvilket er lidt større end mange af konkurrenterne i klassen her, og siderne er ekstra høje. Det betyder, at du med fordel vil kunne sautere større mængder samt tilberede retter med mere væde – du slipper for, at det spilder ud over kanterne.

Den er skabt i aluminium, der er et stærkt materiale ofte anvendt i sauterpander. Aluminium er et let materiale, men det bliver ikke helt afspejlet i modellen her, for den vejer 2,7 kilo. Det er noget mere end de absolutte letvægtsvarianter. Aluminium er ligeledes fremragende til at give en mere jævn og ensartet varmefordeling, hvilket i sidste ende giver dig et mere velsmagende måltid.

Ud over aluminiums-konstruktionen får du en pande med en unik belægning, der gør den ekstra stærk. Belægningen sørger for at gøre den resistent over for ridser og skrammer, som for eksempel opstår, når du bruger metalredskaber. Belægningen er en fem-lags belægning, og et af lagene består af ekstra hård diamant. Det er derfor, at modellen er så resistent.

Kanterne er også forstærkede, så du får et særdeles robust produkt her.

Til alle varmekilder – også induktion

Woll Cookware Diamond Sauterpande kommer som endnu en fordel til en forholdsvis lav pris i sammenligning med konkurrenterne, og designet er meget enkelt og ligetil. Det er måske ikke så elegant og minimalistisk, men mere ovre i den industrimæssige ende af udtryks-feltet.

Grebet er godt og solidt, og håndtaget er langt og sikkert, så du ikke brænder dig. Håndtaget er aftageligt, så du kan fjerne det, når du ikke har brug for det – for eksempel hvis du har trang skabsplads og mangler en højere kompakthed.

Du kan som en stor bonus indlemme enheden mellem dine pander til induktion, for den tåler alle varmekilder. Den tåler endda også en tur i ovnen, men dog maksimalt på 200 grader.

Når det kommer til rengøring, behøver du ikke gøre meget selv. Der er en indbygget slip let-overflade, som gør, at maden ikke så let brænder på og sætter sig fast, og derfor slipper du for at skulle bruge manuelt knofedt. Når du er færdig med den overfladiske rengøring, kan du sætte den i opvaskemaskinen.

Alt i alt får du med Woll Cookware Diamond Sauterpande den bedste sauterpande til dig, der leder efter en god pris, høj robusthed med ekstra belægning, en stor diameter og en ensartet varmetilførsel.

Fordele

 • Resistent over for skrammer og ridser
 • Ensartet varmetilførsel
 • Forstærkede kanter
Ulemper

 • Tungere end konkurrenter

Specifikationer ved Woll Cookware Diamond Sauterpande – nøgleoplysninger
 Producent: Woll Cookware
Type: Sauterpande
 Materialer: Aluminium
 Kan blive anvendt på alle varmekilder: Ja
 Slip let-belægning: Ja
 Størrelse: 28 centimeter i diameter
 Vægt: 2,7 kilo


Tefal Jamie Oliver Everyday SS Sauterpande – med ThermoSpot for nemmere varmeindikation

 • 4,2 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser for forhandleren Amazon.co.uk
 • 4,9 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Kitchenone.dk

 

Tefal Jamie Oliver Everyday SS Sauterpande er den måske bedste sauterpande til den forbruger, der vil kanalisere sin indre Jamie Oliver med Tefals mest moderne teknologi.

Modellen er særdeles populær blandt forbrugerne, og det gælder både de danske og de internationale. Hos den internationale forhandler Amazon.co.uk får den i gennemsnit 4,2 ud af 5 stjerner af brugerne, mens den får hele 4,9 ud af 5 stjerner hos den danske køkkenredskabs-forhandler Kitchenone.dk.

Hos Kitchenone.dk giver 28 ud af 29 brugere den 5 ud af 5 stjerner uden forklarende kommentarer. Kun en enkelt bruger har oplevet problemer, der går på, at ”efter almindelig brug og opvask i hånden i blot et par måneder er belægningen indvendigt begyndte at boble op og skalle af omkring håndtaget”. Hos Amazon.co.uk giver 73 procent af køberne den 5 stjerner, og kun få har oplevet problemer. Problemerne her lyder også på små-slitage efter korts tid brug.

Fordelagtig pris og bund i tre lag

Tefal Jamie Oliver Everyday SS Sauterpande kommer med utrolig mange fordele, og den måske mest markante er, hvor meget du får for pengene. Prisen ligger klart mod den meget lave ende sammenlignet med konkurrenterne, men du får stadig alle de moderne teknologier, som du finder hos de dyrere pander.

Du får for eksempel et holdbart design og konstruktion, der også er flot og enkelt at se på. Stilen er neutral og klassisk Tefal, der kombinerer det praktiske med det hverdagspæne. Du vil derfor ikke få et arkitektonisk vidunder, men hvis mindre kan gøre det, vil apparatet her klart være værd at overveje. Du får som en bonus et håndtag med silikoneindlæg. Det øger ergonomien og forbedrer komfort og greb – perfekt, hvis du tit har med tungere ingredienser at gøre.

Enheden er fremstillet i rustfrit stål, som giver den høje robusthed og lange levetid, og der er hele tre lag, der udgør bunden. De tre lag arbejder sammen om at give den bedste varmefordeling, der bliver jævn og ensartet – det resulterer i et bedre måltid, hvor alle ingredienserne er blevet tilberedt ens.

ThermoSpot og titaniumbelægning

Tefal Jamie Oliver Everyday SS Sauterpande har en indvendig belægning af titanium, og titaniums kendetegn er, at det er utroligt stærkt. Det betyder for dig i hverdagen, at du ikke skal bekymre dig om ridser og skrammer fra dine røre-redskaber. Derfor er modellen den måske bedste sauterpande til dig, der godt kan være lidt hårdhændet.

Belægningen er med slip let, så du vil opleve, at maden ikke så let brænder på eller sætter sig fast. Det letter den rengøringsmæssige byrde i køkkenet, for du bliver fri for at skrubbe og skure. Læg mærke til at Tefals pande ikke tåler maskinopvask., og hvis belægningen er beskadiget er det tid til en ny pande, da det kan medføre frigivelse af skadelige kemikalier, såsom PFAS. 

Produktet kommer med det velkendte Tefal ThermoSpot, som indikerer, når panden er tilstrækkelig opvarmet til brug. Det resulterer i, at du både bevarer flere vitaminer og mineraler, når du skal sautere, men ingredienserne bliver også lettere at have med at gøre.

Varianten er kompatibel med almindelige komfurer såvel som induktion, og diameteren ligger på 25 centimeter. Der er lidt mod den lave ende sammenlignet med konkurrenterne i klassen, men så fylder den heller ikke så meget.

Alt i alt er Tefal Jamie Oliver Everyday SS Sauterpande et prisvenligt valg, der både kommer med en tre-lags bund, ThermoSpot og belægning af titanium.

Fordele ved Tefal Jamie Oliver Everyday SS Sauterpande
🔴 God kapacitet
🔴 ThermoSpot
🔴 Håndtag i rustfrit stål med silikoneindlæg

Specifikationer ved Tefal Jamie Oliver Everyday SS Sauterpande – nøgleoplysninger
Producent: Tefal
Type: Sauterpande / pander til induktion
Materialer: Rustfrit stål og titanium
Kan blive anvendt på alle varmekilder: Ja
Slip let-belægning: Ja
Størrelse: 25 centimeter i diameter
Vægt: 2,0 kilo


GreenPan Cambridge Sauterpande 28 cm – let i vægt og med varmeisolerende håndtag

 • 3,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.co.uk
 • 4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Kitchenone.dk

GreenPan Cambridge Sauterpande

GreenPan Cambridge Sauterpande kan blive den bedste sauterpande for den forbruger, der foretrækker et mørkt design, lav vægt og et øget fokus på, at maden ikke brænder på.

Modellen er en klar brugerfavorit hos de danske forbrugere såvel som de internationale. Det resulterer i en gennemsnitlig bruger-score på 3,8 ud af 5 stjerner hos den internationale forhandler Amazon.co.uk samt en særdeles høj gennemsnitlig score på 4,8 ud af 5 stjerner hos brugerne på den danske køkkenredskabsforhandler Kitchenone.dk.

Brugerne er meget imponerede generelt, og de fremhæver flere elementer. For eksempel går ros til tilberedningsevner og rengøring igen flere steder, og det smarte låg og mørke design er tillige populært. Én bruger opsummerer: ”Let at rengøre. Perfekt at stege på”.

Varmeisolerende håndtag

GreenPan Cambridge Sauterpande kommer i et flot og spændende mørkt design, som skiller sig noget ud fra konkurrenterne på grund af de mørkere nuancer. Men hvis du foretrækker det mere dunkle, og det passer ind i din stil, vil din opmærksomhed med det samme blive tiltrukket. 

Stilen er glansfuld og enkel men dog markant på grund af farven, og du kan få en hel serie af køkkenredskaber, hvis du ønsker flere pander til at sautere, stege eller andet.

Noget af det unikke ved designet er håndtagene. Der er to af slagsen – det lange, du kender, samt et mindre et på den anden side af panden, som du kan bruge som støtte. Så får du en bedre balance, når du håndterer de tungere retter eller måske retter med mere væde i. Begge håndtag har den særlige fordel, at de er varmeisolerende, og det betyder, at du ikke kommer til at brænde dig. De ligger godt i hånden og sikrer, at varmen fra din pande ikke trænger igennem.

Selv når du håndterer de tungere retter, vil du ikke blive overbebyrdet rent vægtmæssigt fra varianten selv, for den vejer kun 1,8 kilo. Det er meget lidt i forhold til de fleste af konkurrenterne, og det giver dig en langt nemmere håndtering.

Let at rengøre med Thermolon Infinity-belægning

GreenPan Cambridge Sauterpande har en diameter på 28 centimeter, hvilket er en del. Så kan du med største lethed sautere større portioner, når du får gæster.

Selv når du bakser med mange ingredienser, behøver du ikke frygte, at de sætter sig fast. Modellen er fremstillet med et øget fokus på sin slip let-belægning, og her er tale om den såkaldte Thermolon Infinity Non Stick-belægning. Den giver dig en lettere rengøring og bedre madlavnings-resultat, da maden ikke brænder på eller sætter sig fast.

Belægningen er tillige forstærket med diamant, der er et meget hårdt materiale, og det giver en større robusthed over for ridser og skrammer samt en hurtigere opvarmning.

Du får et praktisk låg med i købet, der generelt ligger til den lavere side rent prismæssigt sammenlignet med konkurrenterne i klassen her. Låget passer i stilen og gør det hurtigere for dig at optimere din kokkerering. Produktet ligger i kategorien ”pander til induktion”, og derfor vil den være den bedste sauterpande både til dig, der har almindelige kogeplader og dig, der har induktion. Du kan endda sætte den i ovnen – dog maksimalt på 180 grader. Den tåler også maskinopvask.

Alt i alt er GreenPan Cambridge Sauterpande en flot pande i et mørkt design, der har varmeisolerende håndtag, en lav vægt og smart slip-let.

Fordele

 • Effektiv non stick-belægning
 • Unik magnetisk belægning
 • Ergonomiske varmeisolerende håndtag
Ulemper

 • Tåler kun op til 180 grader i ovn

Specifikationer ved GreenPan Cambridge Sauterpande – nøgleoplysninger
Producent: GreenPan
Type: Sauterpande
Materialer: Aluminium og diamant
Kan blive anvendt på alle varmekilder: Ja
Slip let-belægning: Ja
Størrelse: 28 centimeter i diameter
Vægt: 1,8 kilo


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Mauviel M’Urban 3 Sauterpande 28 cm – multi-ply i rustfrit stål 

 •  4,3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser for forhandleren Amazon.com
 •  God video-anmeldelse på YouTube.com

Mauviel M’Urban 3 Sauterpande

Mauviel M’Urban 3 Sauterpande vil være den bedste sauterpande til dig, der ikke har noget imod at betale ekstra for høj kvalitet. Du får blandt andet en fem-lags belægning for at sikre en bedre varmefordeling.

Modellen hører til blandt brugernes mest populære sauterpander. Den får i gennemsnit 4,3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser på Amazon.com, hvor der flere steder er blevet fremhævet, at den tilbereder maden utrolig godt. Designet er også et parameter, hvor brugerne er meget imponerede. Flere synes, at den er decideret smuk.

Produktet har tillige opnået høj ros i en YouTube.com sauterpande test. Den er udført af French Cooking Academy, som blandt andet fremhæver den overkommelige pris, den udførlige brugsanvisning og den generelt høje kvalitet. Du kan se anmeldelsen med egne øjne via linket nederst i artiklen.

Smuk og multi-ply

Det første, du lægger mærke til ved Mauviel M’Urban 3 Sauterpande, er designet. Det er fransk og afspejler også den overdådige franske stil, hvor der ikke er sparet på eksklusivitet og detaljer. Den er håndlavet efter traditionelle metoder, og derfor fremstår den ufattelig smuk og indbydende.

Den stråler i en flot sølv-farve med en høj enkelthed, og du er ikke i tvivl om, at du står med en kvalitets-variant foran dig. Der er kræset for detaljen, som ikke mindst inkluderer det både praktiske og æstetiske håndtag, der er slankt, ekstra langt og ergonomisk.

Dog kommer den franske eksklusivitet ikke uden en pris, og den er bogstavelig – købet ligger klart i den høje ende, så du kommer til at se dybt i pengepungen. Til gengæld får du virkelig meget for dine investeringspenge.

Ud over det smukke design inkluderer det også den såkaldte multi-ply teknologi. Multi-ply består af fem lag i konstruktionen blandt andet med aluminium og rustfrit stål. Multi-ply bliver ofte anvendt i den professionelle pandekonstruktion, så du kan være sikker på høj kvalitet med en god robusthed.

Jævn varmefordeling og ideel til alle varmekilder

Blandingen af aluminium og rustfrit stål giver dig en langtidsholdbar pande til at sautere, der kombinerer robusthed og optimal varmefordeling. Aluminium i de midterste lag i multi-ply-teknologien sikrer, at panden bliver lige varm over det hele, hvilket giver dig bedre gastronomiske resultater.

Du får en stor diameter på 28 centimeter, hvilket ligger i den høje ende for typen her, og enheden er ideel til at sautere grønt såvel som til at tilberede retter med lidt mere væde. De højere kanter holder væden indenbords. Kanterne er forstærkede med drypfri konstruktioner for en lettere rengøring, og slip let giver dig en nemmere rengøring, da maden ikke sætter sig fast.

Du kan anvende modellen til induktion eller et almindeligt komfur, og den kan endda tåle en tur i ovnen. Når du er færdig med madlavning, kan du såmænd putte den i opvaskemaskinen, hvis du ikke bryder dig om manuel opvask.

Alt i alt er Mauviel M’Urban 3 Sauterpande en eksklusiv, flot og dyr sauterpande med multi-ply-teknologi, et langt håndtag, let rengøring og en drypfri kant.

Fordele

 • Multi-ply-teknologi i rustfrit stål
 • Håndlavet i Frankrig
Ulemper

 • Lidt høj vægt

Specifikationer ved Mauviel M’Urban 3 Sauterpande – nøgleoplysninger
Producent: Mauviel
Type: Sauterpande
Materialer: Aluminium og rustfrit stål
Kan blive anvendt på alle varmekilder: Ja
Slip let-belægning: Ja
Størrelse: 28 centimeter i diameter
Vægt: 2,3 kilo


Købsguide: Hvilken pande skal jeg vælge?

Hvis du nogensinde har stået i et professionelt køkken, kan du ikke have undgået at lægge mærke til, at kokkene har en lang række af forskellige pander stående. Men hvorfor? Det er fordi, at nogle pander er bedst til det ene og andre til det andet.

Her forklarer vi, hvilke pander du bør kende og have i dit køkken.

Stegepanden

Den klassiske stegepande kan du finde i alle køkkener, for den er 100 procent uundværlig. Du kan bruge den til at fikse en hurtig omelet sammen, stege bøfferne eller tilberede frikadellerne. Den har lave sider, der ikke gør den anvendelig til meget væde fyldte retter, men de lave sider har den fordel, at det gør det let at vende maden og tage den op med en spatel. Stegepanden er en robust pande, men lad være med at udsætte den for temperaturer højere end omkring 250 grader.

Stor stegepande

I tillæg til den normale stegepande bør du også have en større variant. Den er smart, hvis du får gæster eller har en stor familie. Fordelen er, at du så ikke behøver at stege ad to omgange på den almindelige pande, hvorved du risikerer, at første omgang bliver kold inden servering. Nogle ingredienser har bedst af ikke at blive hakket i mindre stykker, så her er den store pande også en fordel.

Sauterpanden

En sauterpande skal du anvende til at ”sautere” og er karakteriseret ved at have højere kanter end stegepanden. At sautere betyder, at du lynsteger eller let bruner fødevarer. Typen her bliver oftest anvendt til tilberedning af grøntsager og sikrer, at du ikke spilder fødevarerne, når du sauterer dem. Mange fødevarer på én pande kan let ”falde ud”, når du rører rundt i dem, hvis du bruger for eksempel en stegepande. En sauterpande er ligeledes smart til mindre simreretter med en smule væde, og så er de især ideelle til at sikre en jævn varmefordeling. 

Den bedste sauterpande behøver dog ikke være en dyr Eva Trio sauterpande eller lignende. Du kan sagtens får en velfungerende model, der er billigere. Læs med fordel her eksperternes og brugernes kommentarer, før du vælger. Du kan finde links til alle nederst i artiklen.

Grillpanden

Når grillsæsonen slutter, kan du anvende din grillpande, hvis du fortsat vil have følelsen af sommer-grillaftenen ind på det indendørs spisebord. Grillpanden er rillet og giver den samme rillede ristning og smag, som en grill gør. Den er perfekt til bøffer og kød generelt. De fleste varianter er af støbejern, som er tungt, men det holder fantastisk på varmen og giver en jævn varmefordeling.

Støbejernspanden

Som navnet antyder, er her tale om en pande af støbejern. Støbejern er tungt, tager noget tid at blive varm, men holder helt utrolig godt på varmen samt giver en helt optimal varmefordeling. Den kan klare utrolig høj varme, tåler derfor ovn, og er stort set ikke til at slide op. Er du seriøs omkring din madlavning, kan du ikke undvære en støbejernspande. Den er især ideel til simreretter og bruning af steg.

Du kan læse mere om de forskellige typer af pander hos Imerco.dk og Thekitchn.com.


Hvad er en sauterpande?

En sauterpande, er en flad pande med lodrette sider, der almindeligvis bruges til at sautere mad. Sautépander er fremstillet af enten rustfrit stål eller aluminium, og de er typisk lette i vægt og har en flad bund for at gøre det lettere at flytte panden under sauteringen. Mange har også skrå sider, så fugten let kan løbe af under tilberedningen.

Sauterpander er et vigtigt stykke køkkengrej for enhver kok eller hjemmekok, der nyder at lave alsidige retter som f.eks. wokretter, sauteringer og opskrifter på stegepander. De kan bruges både på komfuret og i ovnen, hvilket gør dem ideelle til at stege kød, sautering af grøntsager eller bruning af kød og fjerkræ.


Hvilke materialer bliver brugt til fremstillingen af sauterpander?

Sauterpander er skabt til at give en jævn varmefordeling og holde til høje temperaturer. Derfor er der tænkt ekstra godt over materialevalget. Her forklarer vi, hvilke materialer der typisk bliver anvendt.

 • Rustfrit stål: Det rustfrit stål er en klassiker inden for fremstilling af pander. Det har mange fordele – det er holdbart, robust og sikrer derfor en lang levetid, plus så kan det ikke så let ruste. Stålet er varmeledende og holder godt på varmen, og det tager ikke alverdens tid at varme op. Rustfrit stål bliver ofte anvendt sammen med andre materialer i fremstillingen af en sauterpande.
 • Aluminium: Aluminium bliver også ofte anvendt til køkkenredskaber som en pande eller en gryde. Materialet er et letvægts-materiale, og derfor kan det holde vægten nede. Smart, hvis du har med en sauterpande at gøre, som du skal holde i én hånd og håndtere på flere måder. Aluminium er ligeledes varmeledende og giver en bedre fordeling af varmen til hele panden. Aluminium bliver ofte anvendt sammen med andre materialer i fremstillingen af en sauterpande.
 • Støbejern: Nogle varianter har også støbejern i konstruktionen. Det giver en tungere følelse, men støbejern har den fordel, at det er utrolig holdbart, nærmest umuligt at slide op og holder fænomenalt på varmen. Støbejern bliver ofte anvendt sammen med andre materialer i fremstillingen.
 • Kobber: Har din sauterpande kobber i konstruktionen vil den ofte være meget varmeledende og hurtig til at varme op. Kobber bliver ofte anvendt sammen med andre materialer.
 • Titanium: Titanium er ultrastærkt og bliver gerne anvendt som belægning for at gøre din sauterpande resistent over for ridser og skrammer.
 • Diamant: Ligesom titanium er diamant en utrolig stærk belægning, der øger tolerancen over for ridser og skrammer.
 • Slip let: De fleste sauterpander kommer i dag med en slip let – eller non stick – belægning. Det betyder, at maden ikke så let brænder på eller sætter sig fast. Det gør rengøringen lettere samt giver måltidet en bedre smag og kvalitet. Vær dog opmærksom på denne belægning oftest indeholder fluorstoffer som PFAS, som kan have skadelige effekter på sundhed og miljø. 

Du kan læse mere hos Videnom.com.


Sådan vedligeholder du dine pander

Har du investeret i en dyr sauterpande med slip let eller non stick, bør du også vedligeholde den ordentligt. Så er du sikker på, at belægningen ikke bliver ødelagt, og at produktet bare generelt er velfungerende i længere tid.

 • Pas på med temperaturen: Hos de fleste sauterpander vil det fremgå, hvor meget varme de kan tåle. Det kan svinge fra alt mellem 180 grader til over 400 grader. Hvis du udsætter modellen for højere varmegrader, end den kan tåle, kan det brænde non stick’en af, og så har du ikke længere en slip let-pande. Når det sker, kan du endda risikere, at afbrændingen frigiver sundhedsskadelige stoffer. Når det gælder pander til induktion, bør du huske, at opvarmningen går rigtig hurtigt. Sørg derfor altid for at have fedtstof på, så du kan holde øje med temperaturstigningen.
 • Pas på med køkkenredskaberne: Nogle enheder kommer med en særlig belægning, der gør dem resistente over for ridser og skrammer. Det gælder for eksempel diamant eller titanium. Hvis ikke, så kan metalredskaber skade overfladerne og belægningen, så non stick’en bliver ødelagt. Anvend med fordel gafler, spatler og skeer af træ eller kunststof, der kan holde til varmen.
 • Pas på med rester: Efterlad ikke madrester i bunden af panden, for de kan afgive skadelig syre, der ødelægger belægningen.
 • Pas på med rengøringen: Nogle modeller kan tåle opvaskemaskine og andre kan ikke. Vil du være helt sikker på, at rengøringen ikke påvirker din pande negativt, så vask den op i hånden. Brug opvaskemiddel og en blød børste eller svamp.
 • Pas på med løs belægning: Er du alligevel uheldig og kan se, at belægningen er ved at gå af, så bør du kassere panden og investere i en ny. Når belægningen løsner sig, så kan der blive frigivet skadelige stoffer.

Du kan læse mere om vedligeholdelse af pander hos Whiteaway.com.


Hvad bruger man en sauterpande til?: Gode opskrifter til sauterpanden

Har du fået foretaget din investering i sauterpanden, skal du naturligvis også bruge den. Derfor har vi samlet et par opskrifter her, som er ideelle, når du har en sauterpande.

Squash penne carbonara
Ingredienser
🔸 6 mediumstore squash
🔸 500 gram penne
🔸 4 store æg
🔸 100 milliliter fløde
🔸 1 håndfuld parmesanost
🔸 Olivenolie
🔸 6 skiver bacon
🔸 Et halvt bundt frisk timian

Sådan gør du:

 1. Kog saltet vand i en gryde.
 2. Skær squash i samme form og størrelse som pasta penne. 
 3. Kog penne efter anvisningen på pakken.
 4. Hæld æggeblommerne i en skål. Tilsæt fløden og halvdelen af osten og bland sammen med en gaffel. Krydr let med salt og peber.
 5. Opvarm en stor sauterpande med olivenolie og steg bacon.
 6. Tilsæt squash og to store kværn peber for at give smag. Hak og tilsæt timian og rør godt rundt, så alle squash-stykkerne er dækket med baconfedtet. Steg indtil squash-stykkerne bliver bløde og får farve.
 7. Når pastaen er kogt, skal du dryppe den af og gemme lidt af kogevandet. Smid pastaen over til squash-blandingen, tag panden af varmen og tilsæt kogevandet og oste-blandingen.
 8. Servér med det samme.

Læs mere om opskriften hos Jamieoliver.com.

Chicken Fajitas
Ingredienser
🔸 1,5 deciliter jomfru-olivenolie
🔸 0,75 deciliter limesaft
🔸 2 teskefulde kommen
🔸 En halv teskefuld knust skal fra rød peber
🔸 450 gram kyllingefileter uden skind og ben
🔸 Salt
🔸 Friskkværnet peber
🔸 2 styks peberfrugt, skiveskårne
🔸 1 stort løg, skiveskåret
🔸 Tortillas til servering

Sådan gør du

 1. Pisk olie, limesaft, kommen og den knuste skal fra rød peber sammen i en skål. Krydr kyllingen med salt og peber og tilsæt det til skålens indhold. Sæt skålen i køleskab mindst 30 minutter for at marinere.
 2. Efter marineringstiden, hæld olie i en sauterpande på medium varme. Tilsæt den marinerede kylling og steg den, indtil den er gennemstegt og gylden. Lad den hvile 10 minutter og skær den derefter i strimler.
 3. Hæld løg og peberfrugt i sauterpanden og steg dem i omkring 5 minutter, indtil de er bløde. Tilsæt kyllingestrimlerne og bland sammen. Servér straks med tortillas.

Læs mere om opskriften hos Delish.com.

Fettuccine Alfredo
Ingredienser
🔸 Salt
🔸 450 gram fettuccine
🔸 1,5 deciliter fløde
🔸 1,5 deciliter smør, fast
🔸 1,5 deciliter friskrevet parmesanost 
🔸 Friskkværnet sort peber
🔸 2 spiseskefulde persille

Sådan gør du

 1. Kog pastaen som anvist på pakken.
 2. Tag en sauterpande og opvarm fløde og smør på medium varme, indtil fløden bobler. Pisk osten i og tilsæt salt og peber. Lad saucen simre et par minutter.
 3. Hæld den kogte pasta i saucen og rør rundt til al pastaen er dækket af sauce. Hæld op på en tallerken og pynt med frisk persille. Servér med det samme.

Læs mere om opskriften hos Delish.com.


FAQ

Hvilken sauterpande er bedst i test?
Du kan finde flere gode varianter på markedet, og i vores sauterpande test artikel har vi gennemgået 7 af de bedste. De hører alle til blandt brugernes favoritter, men hos eksperterne udmærker ScanPan CTX Sauterpande sig.
Hvordan vælger jeg den rigtige sauterpande?
Inden du investerer i en pande til at sautere, bør du undersøge nogle specifikke aspekter. Det drejer sig om størrelse, materiale, greb, design, pris, håndterbarhed, rengøring, og om her er tale om pander til induktion eller øvrige varmekilder. Nogle af parametrene kan være svære at finde ud af på egen hånd, så her kan du med fordel læse eksperternes eller brugernes kommentarer. Du kan finde links til undersøgelserne og anmeldelserne samt viden om kilderne nederst i artiklen.
Hvor længe holder en sauterpande generelt?
Det er svært at afgøre helt, hvor længe den bedste sauterpande kan holde, for det afhænger af, hvor ofte du bruger den, hvordan du anvender den, og hvordan du behandler den. Men generelt vil en velbehandlet pande til at sautere kunne holde 7 år eller længere.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af Eva Solo Sauterpande er fundet: April 2021
Du kan læse anmeldelserne her: Amazon.co.uk

Anmeldelserne af ScanPan CTX Sauterpande er fundet: April 2021
Du kan læse anmeldelserne her: Amazon.co.uk

Anmeldelserne af Woll Cookware Diamond Sauterpande er fundet: April 2021
Du kan læse anmeldelserne her: Amazon.com

Anmeldelserne af Mauviel M’Urban 3 Sauterpande er fundet: April 2021
Du kan læse anmeldelserne her: Amazon.com

Anmeldelserne af Tefal Jamie Oliver Everyday SS Sauterpande er fundet: April 2021
Du kan læse anmeldelserne her: Amazon.co.uk

Anmeldelserne af GreenPan Cambridge Sauterpande er fundet: April 2021
Du kan læse anmeldelserne her: Amazon.co.uk

Kitchencookwarereviews.com

Kitchencookwarereviews.com er et Amazon Affiliate program-magasin, der leverer anmeldelser og købetips angående køkkenapparater. Her gælder det en sauterpande test af modellen ScanPan CTX Sauterpande. ScanPan CTX Sauterpande er blevet undersøgt på parametre såsom tilberedningsaspekter, håndterbarhed, design, pris og brugervenlighed, og eksperterne er meget begejstrede.

Testen blev udført: Marts 2021
Du kan se testen her: Kitchencookwarereviews.com

Kitchenone.dk

Kitchenone.dk er en dansk forhandler af køkkenudstyr. Når køberne har foretaget et køb, kan de skrive anmeldelser af produkterne, som kan komme andre potentielle købere til gode. Her drejer det sig om flere forskellige sauterpander.

Anmeldelserne af Eva Solo Sauterpande er fundet: April 2021
Du kan læse anmeldelserne her: Kitchenone.dk

Anmeldelserne af Iittala Tools Sautépande er fundet: April 2021
Du kan læse anmeldelserne her: Kitchenone.dk

Anmeldelserne af Tefal Jamie Oliver Everyday SS Sauterpande er fundet: April 2021
Du kan læse anmeldelserne her: Kitchenone.dk

Anmeldelserne af GreenPan Cambridge Sauterpande er fundet: April 2021
Du kan læse anmeldelserne her: Kitchenone.dk

YouTube.com

YouTube.com er en online-platform, hvor alle med en konto kan lægge visuelt indhold ud. Mange store brands, virksomheder, magasiner og personligheder har deres egen konto, og der er ligeledes mange tests at finde her. Her drejer det sig om to sauterpande tests.

Testen af Woll Cookware Diamond Sauterpande blev udført: Juli 2015
Du kan se testen her: YouTube.com

Testen af Mauviel M’Urban 3 Sauterpande blev udført: August 2020
Du kan se testen her: YouTube.com


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores sauterpande test artikel set nærmere på 7 af de bedste modeller på markedet, ifølge eksperter og brugere.

Er du køkken entusiast og elsker at finde din indre Jamie Oliver frem, så vil du have brug for de bedste køkkenapparater. Vi har skrevet en række andre test-artikler og guides om diverse redskaber til køkkenet, som du kan finde inspiration i.

Det gælder for eksempel vores bedste stegepande test-artikel. Den minder meget om sauterpande test artiklen, du lige har læst her – bare med fokus på stegepander i stedet.

Enhver kokke-aspirant har især brug for gode knive. Vi har både skrevet en artikel om japanske knive, santoku kniv (japansk kniv med højt firkantet blad) og kokkeknive. Her kan du se markedets bedste udvalg af de forskellige typer af knive, ifølge eksperterne, og få tips til hvilke der passer bedst til dine individuelle behov.

Har du en dyr og fin kniv, skal du selvfølgelig passe godt på den og holde den skarp – både for at forlænge levetiden og få de mest fordelagtige resultater i køkkenet. Du kan derfor med fordel tage et kig på vores elektrisk knivsliber test-artikel, hvor vi præsenterer dig for eksperternes favoritter.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme