Find den bedste støbejernsgryde til din simremad – her er eksperternes favoritter

Senest opdateret den 0

Du tænker måske, at du allerede har ti gryder, så hvad skal du med endnu én?

Svaret er enkelt – en støbejernsgryde er perfekt til simremaden, gryderetterne og den generelle stegning på grund af den særdeles gode varmefordeling. Meget bedre end den lette stegepande eller hverdags-gryden. Har du ikke den store viden inden for området, hjælper vi dig godt i gang. Vi har på forhånd fundet frem til otte af de mest populære varianter på markedet, som bliver rost af enten eksperter eller brugere.

Vi giver en beskrivelse af hvert produkt, så du bliver helt skarp på både fordele, ulemper, kvaliteter og design. I det sidste afsnit kan du finde inspiration til at finde andre køkkenapparater eller -redskaber, herunder stegegryde induktion, stegepander og forskellige typer af knive.

Det skal du overveje inden køb af en støbejernsgryde:

🔸 Størrelse: Hvor høj en kapacitet har du brug for – er tre liter nok, eller skal du op på seks? Læg mærke til diameter og vægt. Støbejernsgryder vejer generelt meget. 
🔸 Varmekilder: Er dit valg en støbejernsgryde induktion, og kan du bruge den til gas, grill, åben ild og ovn?
🔸 Anvendelse: Hvad skal den bruges til? Kun til simremad og gryderetter eller også til grill og brød?
🔸 Design: Skal den være rund og oval eller med en anden form? Er du glad for detaljer?
🔸 Rengøring: En støbejernsgryde skal du vaske op i hånden. Du kan få en lettere rengøring ved at vælge én, der kommer med en non-stick belægning.
🔸 Brugervenlighed: Er der håndtag og hvordan er de placeret?
🔸 Mærke: Foretrækker du et bestemt mærke? For eksempel en populær Le Creuset-støbejernsgryde eller én fra Fiskars.  I artiklen her bliver du præsenteret for et bredt udvalg af mærker.

Flere af ovenstående faktorer er svære at finde svar på, på egen hånd. I stedet kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne mener. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Vores test-artikel indeholder:
🔸 Overblik over de otte bedste modeller, ifølge eksperter og brugere
🔸 Gennemgang af hvad eksperterne og/eller brugerne mener
🔸 Information om hvad enhederne kan
🔸 Købsguide hvor du kan blive klogere, før du handler
🔸 Fordele ved din stegegryde
🔸 Gode råd til vedligeholdelse og rengøring
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
🔸 En guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester varianterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende apparater på markedet.


Lodge Dobbelt Støbejernsgryde – Eksperternes favorit

4,5 ud af 5 stjerner hos gastronomi-magasinet Thespruceeats.com
4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon

Lodge Dobbelt Stobejernsgryde

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
894,00 894,00 Læs mere

 

Lodge Dobbelt Støbejernsgryde vil være den bedste støbejernsgryde til dig, der gerne vil have en let to-i-en løsning til en god pris – du får gryde plus pande med for pengene.

Modellen hører til eksperternes favoritter såvel som til brugernes. I en støbejernsgryde test hos gastronomi-magasinet Thespruceeats.com er eksperterne meget imponerede over varianten og tildeler den en topscore på 4,5 ud af 5 stjerner. Brugerne er ligeledes begejstrede og giver den i gennemsnit 4,8 ud af 5 stjerner.

Thespruceeats.com er glade for produktet, som de især fremhæver for at være særdeles prisvenligt og alsidigt, da du kan anvende det til både komfur, ovn og grill. En ekstra smart funktion er ifølge eksperterne, at du kan bruge låget som stegepande, og så er det en bonus, at den allerede er forbehandlet. Det betyder, at du kan tage den i brug med det samme. Eksperterne konkluderer: ”This is a super-affordable piece of cookware that’s amazingly versatile and virtually nonstick after sufficient seasoning”.

Brugerne på Amazon er ligeledes positive, og de lægger først og fremmest vægt på, at gryden er fænomenalt god til at bage brød. De roser også holdbarheden, den flotte konstruktion og alsidigheden. En bruger beskriver oplevelsen med ordene: ”I use this primarily to bake bread, and I love it! It has a great construction, and I love the fact that the lid is also a skillet”. En anden bruger skriver: “This is my favourite cooking pot … Highly recommended, will last a lifetime, and gets better with time”.

To-i-et produkt

Lodge Dobbelt Støbejernsgryde kommer med rigtig mange fordele, og er du mest interesseret i prisen, så vil du straks lægge mærke til, at den ligger i den lavere ende. Her er ikke tale om en decideret billig støbejernsgryde, men omkostningerne er klart mere overkommelige end hos flere af konkurrenterne.

Som nævnt er der flere plusser, men det måske mest unikke ved Lodges stegegryde er, at du faktisk får to køkkenapparater med i prisen – en støbejernsgryde såvel som en stegepande.

Det kommer til udtryk ved, at det medfølgende låg faktisk er stegepanden, som bare har flere funktioner. Du kan for eksempel anvende stegepanden til først at brune stegen eller kødet, før du lægger det til at simre i gryden. Og så vender du simpelthen panden om og sætter den fast som låget. En supersmart, effektiv og pladsbesparende funktion, du ikke finder ret mange andre steder.

At du får to produkter i et gør også, at prisen er endnu mere favorabel, for du får virkelig meget for dine investeringspenge. Der er dog et par minusser, du skal tage stilling til. For det første skal du passe på med ikke at brænde dig, for håndtagene kan blive meget varme under brug, og for det andet så sidder stegepande-låget ikke altid helt solidt fast. 

Robust kvalitet og let rengøring

Lodge Dobbelt Støbejernsgryde er ideel til nybegynderen såvel som den erfarne hjemmekok. En støbejernsgryde skal gerne blive forbehandlet inden brug, men det behøver du ikke selv gøre her. Enheden er blevet ”brændt ind”, og derfor er den klar til brug med det samme.

Der er mange anvendelsesmuligheder, når du skal tilberede din gryderet, simremad eller steg. Den er kompatibel med flere varmekilder, så det drejer sig om en stegegryde til induktion, normalt komfur, ovn og endda åben ild. Det er muligt, da støbejern er ubeskriveligt holdbart – passer du ordentligt på modellen, kan den leve lige så længe som dig selv.

Læg mærke til at Lodge Dobbelt Støbejernsgryde er en emaljeret støbejernsgryde – det betyder, at der er en belægning på indersiden af gryden. Her er der tale om en non-stick belægning, der gør rengøringen lettere. Non-stick gør, at maden ikke så let hverken brænder på eller sætter sig fast. Og det er lig med en nemmere rengøring. Diameteren er på 26 centimeter og kapaciteten på 4,73 liter. Det er pænt uden at være prangende. Læg mærke til at vægten på 2,3 kilo er meget lav for en støbejernsgryde.

Alt i alt den bedste støbejernsgryde til dig, der leder efter en to-i-en model til en fin pris med en nem rengøring og høj robusthed.

Fordele 

 • Præ-forberedt, så du kan anvende den med det samme
 • Låget fungerer som en stegepande
 • Høj værdi for pengene
 • Utrolig lang holdbarhed, hvis du behandler den ordentligt
Ulemper 

 • Håndtag bliver varme under madlavningen
 • Låget sidder ikke helt fast på nogle modeller

Specifikationer ved Lodge Dobbelt Støbejernsgryde – nøgleoplysninger
Producent: Lodge
Type: Støbejernsgryde / Stegegryde / Støbejernsgryde induktion
Materiale: Støbejern
Kapacitet: 4,73 liter
Diameter: 26 centimeter
Vægt: 2,3 kilo


Staub Rund Gryde – Èn af de bedste på markedet

Testvinder hos teknologimagasinet Cnet.com
4,3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon

Staub Rund Gryde

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1,00 1,00 Læs mere
1.200,00 1.200,00 Læs mere
1.299,00 1.299,00 Læs mere

 

Staub Rund Gryde er den måske bedste støbejernsgryde til den forbruger, som vægter æstetik og smag højest.

Modellen er populær hos eksperter såvel som forbrugere. Det kommer til udtryk ved, at den henholdsvis bliver kåret til testvinder i en støbejernsgryde test hos teknologimagasinet Cnet.com og bliver tildelt 4,3 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos brugerne på Amazon.

Cnet.com har testet 11 støbejernsgryder, og de kårer varianten her til deres absolutte favorit. De begrunder det med, at den har en smuk finish, og så yder den en fremragende præstation, når det kommer til både bagning, stegning, bruning og braisering. Også holdbarheden, brugervenligheden og den lette rengøring imponerer eksperterne. De opsummerer: ”Enameled cast-iron cookware is also extremely easy to clean and this luxury piece is no exception. Braises and roasts lift off the coated surface with the greatest of ease”.

Brugerne på Amazon har rigtig meget godt at sige om produktet, som de mener er enormt holdbart og kommer til en rigtig fin pris. De nævner også, at gryden bliver bedre, jo flere gange du anvender den. En bruger udtrykker sin begejstring: ”Overall happy with the purchase. Would recommend to anybody interested in such an item. Good price, quick shipping, high quality”. En anden bruger skriver: “It is very easy to clean, kind of non-stick without the non-stick coating. Staub pans are amazing”.

Fantastisk design i professionel kvalitet

Staub Rund Gryde passer godt til den moderne forbruger, der også går op i æstetik. Produktet er usædvanligt flot og minder ikke om det, du vil forbinde med en traditionel stegegryde. Varianten er skabt med design in mente, og den emmer af luksus og klasse. Den er ikke nubret eller ru på overfladerne, men glat og skinnende. Perfekt, når den pryder på køkkenbordet.

Her drejer det sig om 24 centimeter-versionen, men du kan få Staub i mange flere størrelser, hvis du ønsker. Det samme gælder for farver, hvor du kan vælge imellem både neutrale og mere fokus-stjælende. De 24 centimeter i diameter passer rigtig fint til den gængse brug, og det vil være passende for den mellemstore husholdning. De 24 centimeter svarer til 3,8 liter, så her er ikke tale om den højeste kapacitet.

Staubs stegegryde er skabt til brug i hjemmekøkkenet såvel som til professionelt brug, og derfor er der kun anvendt det stærkeste støbejern.

En anden høj faktor er prisen. Investerings-omkostningerne ligger ikke til den lave side, så det drejer sig ikke om en billig støbejernsgryde. Til gengæld får du et bragende flot design, en god størrelse, et professionelt stykke værktøj og fokus på en forbedret madlavning.

Mere smag, saft og kraft

Fokusset på den forbedrede madlavning finder du i konstruktionen. Indersiden af låget kommer med en belægning af små knopper. Knopperne har den funktion, at når maden koger, så stiger dampen op og bliver hængende over fødevarerne. Den proces gør, at flere smagsnuancer bliver bevaret, og derfor vil du få et mere velsmagende måltid.

Du vil opleve, at materialerne er meget robuste og stærkt varmeledende, så de kan holde på varmen i virkelig lang tid. Materialerne er så holdbare, at du kan bruge alle varmekilder til din støbejernsgryde. Induktion, ovn eller traditionel kogeplade. Du bestemmer selv.

Læg mærke til at du får en emaljeret støbejernsgryde, og det betyder, at du skal passe lidt på med metalredskaber og maskinopvask. Brug helst plastik- eller træredskaber og vask den op i hånden. På grund af emaljen med non-stick vil du få en lettere rengøring, så du behøver ikke bekymre dig om fastgroede madrester. Emaljen har flere fordele, som blandt andet tæller en forbedret braisering og karamellisering i forhold til gryder uden emalje. 

Alt i alt den bedste støbejernsgryde til dig, der vægter æstetik højt og ikke har noget imod at betale lidt mere for moderne damp-teknologi.

Fordele

 • Låg med knopper
 • Utrolig let at rengøre
 • Velfungerende til hjemmet eller til professionelt brug
 • Tilgængelig i flere farver
Ulemper 

 • Ikke så velfungerende til helt høje temperaturer
 • Har brug for ekstra opmærksomhed ved tilberedning på gas

Specifikationer ved Staub Rund Gryde – nøgleoplysninger
Producent: Staub
Type: Støbejernsgryde / Stegegryde / Stegegryde induktion
Materiale: Støbejern
Kapacitet: 3,8 liter
Diameter: 24 centimeter
Vægt: 5,4 kilo


Le Creuset Rund Gryde – Premiumvalget fra berømte Le Creuset

God anmeldelse hos business-magasinet Businessinsider.com
4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon

Le Creuset Rund Gryde

i samarbejde med PriceRunner

 

Le Creuset Støbejernsgryde vil være den bedste støbejernsgryde til dig, der går efter den absolutte premium-kvalitet og ikke skeler så meget til prisen.

Modellen scorer højt blandt både eksperter og brugere. I en støbejernsgryde test udført af det amerikanske business-magasin Businessinsider.com får den en positiv anmeldelse, mens brugerne fra Amazon tildeler den i gennemsnit hele 4,8 ud af 5 stjerner.

Businessinsider.com har testet syv forskellige produkter fra det anerkendte mærke Le Creuset. De er meget imponerede over gryden her, som de beskriver med ordene: ”It’s the cornerstone of the kitchen; It offers a lot of versatility, a durable design, and crucially, even heat distribution”. De er især glade for alsidigheden, og de påpeger, at den præsterer rigtig godt, uanset om du tilbereder kød, grøntsager, gryderetter eller saucer.

Brugerne på Amazon er ligeledes meget imponerede, og de nævner, at den er suveræn i enhver henseende. De er især glade for varmefordelingen, designet og holdbarheden. En bruger skriver: ”I bought this piece for cooking – on a stove and in the oven. I like the fact that it can be used for both and that it has an amazing heat distribution, is durable and beautiful”. En anden bruger mener: “I find that the heat distribution is excellent, for consistent and even cooking. I’d highly recommend that anyone buys one of these as it’ll probably last decades”.

Høj-kvalitet fra Le Creuset

Er du bare lidt en gastronomi-kender, så har du utvivlsomt hørt om Le Creuset – det franske mærke, der producerer køkkenudstyr af allerhøjeste kvalitet. Det bliver selvfølgelig afspejlet i prisen på Le Creuset støbejernsgryde, som ligger noget over gennemsnittet på markedet. Det er ikke til at komme udenom, og varianten er derfor bestemt ikke en billig støbejernsgryde.

Til gengæld får du markedets måske allerbedste kvalitet.

Du vil opleve masser af fordele, der blandt andet inkluderer et forrygende flot design, som kan blive genkendt på lang afstand. Kommer som en bonus i flere farver. Du kan for eksempel vælge den klassiske røde, eller måske den sorte, hvis du gerne vil have en mere neutral en. Udtrykket er særdeles æstetisk flot og vil pynte i ethvert køkken.

Du finder en høj alsidighed, for Le Creuset støbejernsgryde er kompatibelt med flere typer af varmekilder. Der er tale om en stegegryde induktion plus til ovn, traditionelt komfur og gas. Materialerne er utrolig robuste, og derfor kan du udsætte modellen for så meget, som du kan. Det solide materiale giver din Le Creuset Gryde en fantastisk lang levetid – faktisk en livslang levetid, hvis du passer ordentligt på den.

Perfekt til langtidsstegning

Le Creuset støbejernsgryde er skabt til at give dig møre og velsmagende retter med masser af saft og smagsnuancer. Den er ideel til langtidstegning af gryderetter, og den er udstyret med lidt højere kanter, der giver en bedre tilpasning til simremaden. Den er faktisk også særdesignet til at kunne lave gryde-brød. Alsidigheden er derfor meget høj her.

Du får 5 liter i kapaciteten og 24 centimeter i diameteren, og det er en del sammenlignet med konkurrenterne. Det passer fint til hverdagsbrug, men tillige til fest, hvor der er gæster.

Støbejernet, det er anvendt hos Le Creuset Gryde, er af højeste kvalitet – derfor er prisen det også. Det forbedrede støbejern er mere varmeledende end normalt, og det giver dig flere fordele. Blandt andet at varmefordelingen er mere effektiv, og at gryden holder længere på varmen.

Du får en emaljeret støbejernsgryde med en både rengørings-lettende og fødevare-forbedrende funktion. Opvask bør foregå i hånden på grund af emaljen. Brug kun redskaber af plast eller træ.

Alt i alt er Le Creuset støbejernsgryde den bedste støbejernsgryde til dig, der ønsker den højeste kvalitet. 

Fordele 

 • Robust design
 • Tilbyder bred alsidighed
 • Fantastisk varmefordeling
 • Den højeste kvalitet
Ulemper 

 • Dyr
 • Tung, især når du håndterer den som kasserolle

Specifikationer ved Le Creuset Gryde Rund – nøgleoplysninger
Producent: Le Creuset
Type: Støbejernsgryde / Stegegryde / Støbejernsgryde induktion
Materiale: Støbejern
Kapacitet: 5 liter
Diameter: 24 centimeter
Vægt: 4,77 kilo


Petromax Dutch Oven – oplagt til friluftsmennesket og campingturen

God anmeldelse hos det tyske grill-magasin Bbqpit.de
4,9 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon

Petromax Dutch Oven

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
440,00 440,00 Læs mere

 

Petromax Dutch Oven vil være den måske bedste støbejernsgryde til dig, som leder efter et særdeles solidt produkt til at tage med ud under åben himmel.

Modellen er ombejlet blandt både eksperter og forbrugere. Det kommer til udtryk ved, at brugerne giver den hele 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit, mens den i grillmagasinet Bbqpit.de får en god anmeldelse i deres støbejernsgryde test.

Bbqpit.de har givet en udførlig anmeldelse af produktet, som de er yderst imponerede over. Eksperterne har anvendt gryden i en periode på mere end et år, og deres entusiasme er kun vokset med tiden. De roser især håndværket, som er udført i meget høj kvalitet, og så mener de, at de medfølgende nylon-opbevaringstasker sætter helt nye standarder. De opsummerer deres oplevelse med ordene: ”Ønsker du at købe en Dutch Oven? Så går du ikke galt i byen med Petromax Dutch Oven” (oversat fra tysk).

Også brugerne på Amazon roser enheden i høje vendinger. Flere kalder gryden ”perfekt”, og deres ros går især på, at holdbarheden er uforlignelig, og at den lever op til alle forventninger. En bruger mener: ”Seriously, easy to use, easy to clean, so sturdy I hope my children, grandchildren and great grandchildren will use this. It’s a ‘for life’ item”. En anden bruger opsummerer: “A well designed practical bit of kit. Worth every penny”.

Skabt til campingturen

Petromax Dutch Oven er en særdeles robust og solid støbejernsgryde, der virkelig kan holde til lidt af hvert. Den er lavet til at blive brugt, og det gør ikke noget, hvis du er lidt hårdhændet. Det er muligt, da den er fremstillet til campingturen og udendørslivet, hvor du laver mad udenfor.

Du kan godt anvende den indendørs, men den er sær-designet til at blive brugt over åben ild. Det betyder også, at den sagtens kan tåle at blive udsat for direkte flammer. Det er ikke alle gryder, der kan prale af det.

Den har en præ-behandlet overflade, der øger brugervenligheden, for du kan anvende den med det samme, du får den pakket ud. Støbejernsgryder skal ofte blive brændt til, men det hele er klaret på forhånd med Petromaxs stegegryde.

Enheden er måske ikke så alsidig som konkurrenterne på markedet, men er udendørslivet dit fokus, vil den være den nok bedste støbejernsgryde på markedet.

Prisvenlig og høj kapacitet

På trods af den mindre alsidighed kommer Petromax Dutch Oven med flere plusser, der gør den attraktiv for en større forbrugerskare. Prisen er en klar fordel, for her slår den langt de fleste konkurrenter i klassen, da det drejer sig om en billig støbejernsgryde.

Det samme gælder for kapacitet, for du får plads til hele 6,1 liter i gryden. Det er utrolig meget og vil være nok til alle gæsterne omkring bålet. Den øgede kapacitet medfører også en større diameter på 36 centimeter, og det betyder unægteligt, at den fylder en del. Det betyder tillige, at vægten gør den meget tung at have med at gøre. Men det er de minusser, du må tage med, hvis du vil have en høj kapacitet.

Der er tale om en konstruktion i støbejern, og materialerne her giver dig en ekstra effektiv varmefordeling. Det giver i sidste ende et bedre måltid. Der medfølger låg, som kan være en smule ustabilt. Designet er noget til den rustikke side, men det har bestemt også sin charme.

Er du til bål under åben himmel på lidt gammeldags facon, er Petromax Dutch Oven ikke til at komme udenom.

Fordele 

 • Prisvenlig
 • Perfekt til camping
 • Meget solid
 • Præ-behandlet overflade
 • Jævn varmefordeling
Ulemper

 • Noget tung
 • Låget er lidt ustabilt

Specifikationer ved Petromax Dutch Oven – nøgleoplysninger
Producent: Petromax
Type: Støbejernsgryde / Stegegryde / Støbejernsgryde induktion
Materiale: Støbejern
Kapacitet: 6,1 liter
Diameter: 36 centimeter
Vægt: 9,1 kilo


Fiskars Norden Gryde Støbejern – markedets flotteste med integreret bordskåner

4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon

Fiskars Norden Gryde Stobejern

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

Fiskars Norden Gryde Støbejern kan være den bedste støbejernsgryde til den forbruger, der leder efter æstetisk kvalitet og innovative konstruktioner.

Modellen er ikke blevet vurderet i en støbejernsgryde test, men vi har alligevel taget produktet med, da den er en klar favorit blandt brugerne. Hos Amazon får den i gennemsnit 4,5 ud af 5 stjerner.

De positive anmeldelser går især på det flotte design, og at produktet leverer et perfekt resultat, når det kommer til at bage brød. En bruger kommenterer: ”Can’t recommend this highly enough! It’s the perfect addition to my kitchen”. En anden bruger skriver: “This is absolutely the most beautiful cast iron pan I’ve ever seen … 5 stars for a magnificent skillet I’m proud to have in my kitchen”.

Unikt design

Går du efter udseendet, bør du klart overveje at vælge Fiskars Norden Gryde Støbejern. Apparatet er noget for sig, hvad angår det ydre og æstetiske. Ved første øjekast kan du se, at den er strømlinet og minimalistisk, som den moderne forbruger gerne foretrækker, men den har stadig bibeholdt kendetegnene fra den traditionelle støbejernsgryde.

Du kan få den i flere størrelser. Her er der tale om versionen, der kan rumme 6 liter. Det er rigtig meget. Uanset størrelse får du samme flotte design.

Designet kan mere end bare se fantastisk ud. I låget er der indbygget en integreret bordskåner, du kan tage af og på, så der er virkelig tænkt på alting fra finske Fiskars. Bordskåneren kommer i finsk birketræ, som udgør en flot brunlig kontrast til den mørkegrå stegegryde.

Det er den nordiske natur, der har været inspirationskilden for udtrykket, og modellen har modtaget flere priser for udtryk og stil. Derfor er den perfekt til det stilistiske hjem.

Thermium mineralbelægning

Fiskars Norden Gryde Støbejern er mere end blot et pænt ansigt. Produktet er gennemarbejdet udenpå som indeni, og du vil straks bemærke, hvor glat og fin ydersiden er. Også indersiden har samme udtryk, og det er på grund af belægningen.

Du får en emaljeret støbejerngryde med den unikke Thermium mineralbelægning, som giver den en non-stick følelse. Det betyder, at madrester ikke så let sætter sig fast, og for dig er det lig med en lettere opvask. Producenten anbefaler, at du vasker den op i hånden, men det bliver en simpel opgave på grund af non-stick’en. Belægningen har tillige den fordel, at din stegegryde ikke behøver at blive smurt med olie så tit, og den ruster ikke.

Læg mærke til at her ikke er tale om en billig støbejernsgryde i sammenligning med konkurrenterne, men du får meget kvalitet for pengene. På grund af de stærke materialer får du en langtidsinvestering, du kan bruge i mange år. Den er præ-behandlet, så den er lige til at bruge med det samme. Supersmart og brugervenligt.

Alt i alt den bedste støbejernsgryde til dig, der går op i moderne æstetik og ønsker et kvalitetsprodukt.

Fordele 

 • Smukt design
 • Aftagelig bordskåner
 • Unik præ-behandling
 • Glat overflade
Ulemper

 • Mangler information om vedligeholdelse
 • I den dyre ende sammenlignet med konkurrenterne

Specifikationer ved Fiskars Norden Gryde Støbejern – nøgleoplysninger
Producent: Fiskars
Type: Støbejernsgryde / Stegegryde / Stegegryde induktion
Materiale: Støbejern
Kapacitet: 6 liter
Diameter: 34 centimeter
Vægt: 4,5 kilo


Iittala Sarpaneva – kvalitetsstegegryde fra internationalt anerkendt kunstner

4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Iittala Sarpaneva

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.456,00 1.456,00 Læs mere
1.456,00 1.456,00 Læs mere

 

Iittala Sarpaneva kan være den bedste støbejernsgryde til dig, som vægter design og kvalitet højest. 

Modellen er ikke blevet testet i en støbejernsgryde test af eksperter, men vi har alligevel taget den med, da den hører til blandt favoritterne hos brugerne på Google. I gennemsnit giver de den 4,4 ud af 5 stjerner.

Brugerne sætter især fokus på den lette rengøring, den smukke udformning og de gode tilberedningsresultater. En bruger skriver: ”Denne gryde fra Iittala ser meget flot ud. Kvaliteten er bare fantastisk”, mens en anden kommenterer: ”Gennem støbejernet tilbereder den alt vidunderligt jævnt og er også let at rengøre i emaljen. Den ser også meget elegant ud med det aftagelige træhåndtag. Top!”.

Det oplagte valg til æstetikeren

Iittala Sarpaneva er en flot støbejernsgryde. Det vil være det første, du lægger mærke til. Væk er det gammeldags look dog ikke – det er blot blevet opdateret, så det har fået et flot moderne touch. Du kan stadig se de traditionelle stegegryde-kendetegn, men indpakningen er blot blevet smukkere.

Produktet er designet af den kendte billedhugger, Timo Sarpaneva, der ligesom mærket Iittala er fra Finland. Iittala er oprindeligt et glasværk, men de har bredt sig ud over andre områder også. Timo Sarpaneva var ligeledes en innovativ glaskunstner, og samarbejdet har ført til Iittala Sarpaneva støbejernsgryde.

Du får en stegegryde med en kapacitet på 3 liter. Det passer til den mediumstore familie, men i sammenligning med konkurrenterne i klassen her ligger den i den lave ende rent kapacitetsmæssigt.

Varianten kommer med indbygget låg, som er specialdesignet til at være ekstra godt forseglet. Med en ekstra forsegling holder gryden på dampen, hvilket givet et mere smagfuldt resultat.

Emaljeret støbejernsgryde

Iittala Sarpaneva ligner udvendigt som nævnt en moderne version af den traditionelle stegegryde, men indvendigt er den helt nymodens. Det kan du se, da den har en emalje-belægning, som har flere fordele for dig.

Blandt andet gør den rengøringen lettere, da belægningen har en non-stick funktion, hvor madrester ikke så let sætter sig fast. Maden brænder heller ikke så nemt på, så du vil have lettere ved at foretage den manuelle rengøring. Læg mærke til at producenten anbefaler manuel rengøring og ikke maskinopvask af hensyn til emaljen.

En anden fordel ved belægningen er, at du slipper for den lidt jernagtige smag, som traditionelt støbejern kan afgive i maden. Så oplever du en bedre smagsoplevelse. Støbejernet er et utrolig robust materiale, som giver dig mange års levetid og ikke mindst en fantastisk varmeledning og -fordeling. Prisen ligger i den højere ende af skalaen sammenlignet med konkurrenterne, men du vil få meget kvalitet for dine investeringspenge.

Alt i alt den bedste støbejernsgryde til dig, der går op i design og gerne vil have et solidt produkt, hvor der er tænkt over alle detaljer.

Fordele 

 • Attraktivt design
 • God forsegling
 • Let at gøre ren
 • God varmefordeling
Ulemper 

 • Har brug for ekstra vedligeholdelse for at undgå rust
 • Belægningen er ikke jævn

Specifikationer ved Iittala Sarpaneva – nøgleoplysninger
Producent: Iittala
Type: Støbejernsgryde / Stegegryde / Støbejernsgryde induktion
Materiale: Støbejern
Kapacitet: 3 liter
Vægt: 5 kilo


Broil King Støbejernsgryde – unik, alsidig og skabt til grill

4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon

Broil King Stobejernsgryde

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
736,00 736,00 Læs mere
777,00 777,00 Læs mere

 

Broil King Støbejernsgryde er den måske bedste støbejernsgryde til den forbruger, der leder efter en enhed, han eller hun kan bruge på grillen.

Modellen har ikke været inkluderet i en ekspert støbejernsgryde test, men til gengæld er den et hit blandt forbrugerne. Køberne på Amazon er så begejstrede, at de i gennemsnit tildeler den 4,7 ud ad 5 stjerner.

Brugerne kalder den både prisvenlig, solid og let at bruge. De er især imponerede over evnen til at bage surdejsbrød til perfektion. En bruger opsummerer sin oplevelse med ordene: ”I absolutely love it, especially because I can use the lid as a pan as well! It’s great quality and I look forward to making a lot of bread with it!”. En anden kommenterer: “It is exactly what I wanted at an amazing price! Distributes heat perfectly and really gets an excellent crust on the bread”.

Til grillen

Broil King Støbejernsgryde er et lidt anderledes produkt end de øvrige støbejernsgryder. Her er tale om en variant, der først og fremmest kommer i et atypisk design. Stegegryder er normalt runde eller ovale, men Broil Kings stegegryde er aflang og firkantet – lidt ligesom en kraftig bageform.

Den måler knap en halv meter i længden, så du får en ordentlig krabat, der virkelig batter, når du skal kokkerere. Den anden væsentlige forskel er, at modellen er specialdesignet til at blive anvendt på en grill. Det er ikke så underligt, for producenten Broil King er en kendt fabrikant inden for grille. 

Derfor er den heller ikke en stegegryde induktion, ligesom den ikke er skabt til at blive anvendt i ovn eller på traditionelle kogeplader. Den er specialdesignet til grillbrug, og det gør den til et nicheprodukt i forhold til konkurrenterne.

Her er ikke tale om en decideret billig støbejernsgryde, men den er klart til at overkomme på det økonomiske plan.

Skabt til revelsben og brød

Der, hvor Broil King Støbejernsgryde ligner konkurrenterne, er på materialevalg. Broil Kings aflange stegegryde er fremstillet af det særdeles holdbare støbejern, som faktisk kan holde en livstid, hvis du passer godt på det.

I stedet for at være designet til simreretter eller gryderetter, er den skabt til revelsben. Når du tager låget af, ser du en gitter-række, som du skal placere fødevarerne på. Så lægger du låget på og sætter gryden på grillen. Efter den angivne tilberedningsperiode får du lækre og møre ribs, der emmer af saft og kraft.

Ønsker du mere smag, kan du tilsætte grønt og urter efter egne præferencer. Du får en emaljeret støbejernsgryde, der giver en lettere rengøring og bedre beskyttelse, og du kan i alt tilberede mellem en og fire ribben ad gangen. Du kan også anvende gryden til at bage brød. Så får brødet en fantastisk let grillet smag med masser af aroma og nuancer. Læg mærke til at produktet ikke kommer med håndtag.

Alt i alt den bedste støbejernsgryde til dig, der elsker at grille.

Fordele 

 • God til brød
 • Perfekt til revelsben 
 • Høj værdi
 • Solid
Ulemper 

 • Ru udtryk
 • Ingen håndtag

Specifikationer ved Broil King Støbejernsgryde – nøgleoplysninger
Producent: Broil King
Type: Støbejernsgryde til gril
Materiale: Støbejern
Højde: 14 centimeter
Bredde: 19 centimeter
Længde: 49 centimeter


Satake Støbejernsgryde – det budgetvenlige valg med to låg og sødt design

4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Satake Stobejernsgryde

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
305,00 305,00 Læs mere
305,00 305,00 Læs mere

 

Satake Støbejernsgryde vil være den bedste støbejernsgryde til dig, der vægter prisen højest.

Modellen har ikke været afprøvet i en støbejernsgryde test udført af eksperter, men til gengæld er den en klar brugerfavorit. Brugerne på Google tildeler den hele 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit, hvilket er rigtig højt.

Brugerne baserer først og fremmest deres flotte anmeldelser på, at designet er meget smukt, og at gryden generelt fungerer upåklageligt. En bruger udtrykker det med ordene: ”Flot design, gryden bliver meget hurtigt varm og giver gode resultater. Jeg købte to størrelser og vil bestemt købe flere. Kan varmt anbefales!” (oversat fra tysk). En anden bruger skriver: ”Meget tilfreds med denne! Funktionel og stilfuld at servere i” (oversat fra svensk).

Sødt design

Satake Støbejernsgryde kommer med mange plusser, men det søde design må især blive fremhævet. Ved første øjekast ligner den en traditionel picnic-kurv fra et eventyr, så den vil pynte overalt. Har du en rustik indretning, kan du sagtens sætte den på bordet og lade den blive en del af indretningen.

Brugsmæssigt har den også flere fordele. Den kommer med en fin mindre kapacitet på 2,7 liter, der ligger i den lave ende sammenlignet med konkurrenterne. Men det er stadig nok til at kokkerere en fin steg eller velduftende gryderet til den nære familie eller venner. Diameteren er på 24 centimeter, så den fylder heller ikke alverden, når du skal opbevare den.

Brugs-alsidigheden er høj, for mange varmekilder er kompatible med din støbejernsgryde – induktion, ovn, gas og traditionelle kogeplader fungerer fint.

Som en ekstra bonus så er den en billig støbejernsgryde. Den vil være det klare budgetvalg, hvis finanserne er stramme. 

Med to låg og ideel til camping

Satake Støbejernsgryde er skabt af det japanske mærke Satake, der er kendt for at producere knive med kræs for detaljen. Det har de overført til deres stegegryde, og derfor finder du tillige to praktiske låg. Det ene er af træ, som giver det eventyrlige picnic-look, og det andet er et mere praktisk glaslåg med håndtag i midten. Brug trælåget til servering og glaslåget til tilberedning.

Der er ikke traditionelle håndtag på siden, men i stedet et hængende greb – ligesom på en kurv. Det gør også Satake Støbejernsgryde ideel til campingen, hvor du kan hænge den over bålet. Materialet er selvsagt støbejern, der er en fantastisk og solid varmeleder, som holder på varmen virkelig længe. Perfekt til en aften under åben himmel.

Læg mærke til at her ikke er tale om en emaljeret gryde med belægning, men det har også sine fordele. Så er den mere hårdfør, da du ikke skal tage hensyn til emaljen, der kan gå i stykker. Og du får en mere traditionel støbejernsgryde-smag i din mad. Producenten anbefaler opvask i hånden.

Alt i alt den bedste støbejernsgryde til dig på budget, der ønsker en simpel model med et alsidigt design.

Fordele 

 • Velskabt til camping
 • Let at rengøring
 • Solid
 • Simpel
Ulemper 

 • Kan være svær at håndtere

Specifikationer ved Satake Støbejernsgryde – nøgleoplysninger
Producent: Satake
Type: Støbejernsgryde / Stegegryde / Støbejernsgryde induktion 
Materiale: Støbejern
Kapacitet: 2,7 liter
Diameter: 24 centimeter


Købsguide: Det skal du se efter, når du vælger en støbejernsgryde

En støbejernsgryde giver dig rigtig mange fordele i køkkenet, når det kommer til simremad, gryderetter, stege og endda grill og brød. Derfor er det vigtigt for dig at få fingrene i den bedste støbejernsgryde til dine individuelle behov.

Størrelse/kapacitet
Stegegryder kommer i forskellige størrelser og vægtklasser. Du bør først og fremmest vælge efter, hvad du har brug for. Generelt kan den moderne model rumme rigtig meget mad, så du behøver ikke nødvendigvis skynde dig ud at investere i den største, du kan finde.

De mindre i klassen kan rumme omkring tre liter eller derunder. De største har en kapacitet på over seks liter. De tre liter er rigeligt til den mellemstore familie, mens de seks liter er bedst til de helt store familier, eller hvor der tit bliver inviteret gæster.

Læg mærke til at jo større kapacitet, et produkt har, jo større vil diameteren også være. Har du kun lidt skabsplads, kan det være en fordel at købe en af de mindre varianter.

Vægt er også en vigtig faktor. Generelt set vejer støbejern godt til, og du vil opleve, at din nyerhvervelse vejer en del mere end den almindelige gryde til kartoffel-kogning. Det er sjældent at finde en enhed på under de omkring tre kilo, men langt fra usædvanligt med syv, otte eller ni kilo.

Vil du gerne bruge den til for eksempel campingturen, kan det være en god ide med et valg til den lette side.

Materiale
Det giver sig selv, at en støbejernsgryde er fremstillet af støbejern. Støbejern er et gammelt materiale, der er en legering af jern, silicium og kulstof. Kendetegnet ved materialet er den høje vægt og styrke, som gør det velegnet som byggemateriale også.

I forbindelse med madlavning har materialet den fordel, at det er varmeledende og holder godt på varmen. Du får gerne din gryde i 100 procent støbejern men med tilbehør af andre materialer. Det er ofte glas, træ eller metal. For eksempel låg, håndtag eller hængsler. Planlægger du at kokkerere ved meget høje temperaturer, så vær sikker på at de øvrige materialer kan tåle den stærke varme.

Varmekilder
Fordi støbejern er så robust og kraftigt, så kan det holde til utrolig høje temperaturer. Det betyder tillige, at langt de fleste varmekilder vil være kompatible med din støbejernsgryde. Induktion, traditionelle kogeplader, ovn, gas, grill og åben ild vil være varmekilder, de fleste produkter kan blive anvendt sammen med.

Læg dog mærke til at det ikke er alle, der især er kompatible med induktion, gas og åben ild.

Anvendelse
Overvej hvad du vil bruge din enhed til. Simremad, stegemad og gryderetter er traditionelt set de typer af retter, som specielt vil nyde godt af tilberedningen i støbejernsgryden.

Det er også de formål, som de fleste anvender den til. Nogle varianter er dog specialdesignet til andre formål. Det gælder for eksempel brødbagning eller grill. Så er du bage- eller grillentusiast, så vil du bestemt også kunne få glæde af en stegegryde.

Emalje
De fleste modeller i dag kommer med en emaljebelægning på indersiden. Det er blevet normalen af flere grunde. For det første mindsker det den traditionelle bismag af let jern, når du spiser et måltid, der er tilberedt i en støbejernsgryde.

For det andet gør det nogle typer af retter lettere at lave, og det øger smage og aromaer.

Endelig fungerer belægningen som en slags non-stick, som betyder, at maden ikke så let hverken brænder på eller sætter sig fast. Det er lig med en lettere rengøring.

Ulemper ved en emaljeret støbejernsgryde er, at belægningen kan være en smule skrøbelig. Det betyder for dig, at du ikke bør anvende redskaber af metal, da metallet kan skrabe mod emaljen og ødelægge den. Du bør derfor kun anvende redskaber af enten træ eller plastik.

Er du ikke sikker på, om dit køb er med emalje eller ej, så kan du føle på den. Er den ru, er den højst sandsynligt ikke emaljeret. Er den glat, er den.

Rengøring
Apropos rengøring så vil du stort set altid skulle gøre din stegegryde ren manuelt. Det vil sige ingen opvaskemaskine. Eksperterne er meget enige på punktet her, for maskinopvask kan ødelægge emalje og den konstruktion, der gør støbejernet særligt.

Vil du gerne have en nem rengøring, kan du vælge en version med en non-stick belægning eller en model uden for mange kroge og hjørner.

Brugervenlighed
Se gerne efter, hvor der sidder håndtag, og hvor lette de er at komme til. Når en støbejernsgryde er så tung, som den er, er det meget vigtigt, at du kan få ordentlig fat.

Undersøg også gerne om håndtagene bliver varme under brug.

Mærke
Det er individuelt, om mærket betyder noget for dig. Køkken-nørden vil måske foretrække en Le Creuset støbejernsgryde, den praktiske en Fiskars og den æstetiske en Iittala. Men det er helt individuelt, hvad du foretrækker.

Eksperterne har vurderet produkter fra både dyre og billigere mærker såvel som kendte og mindre kendte, og de understreger, at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem mærke og kvalitet. Læs gerne her eksperternes kommentarer for mere viden – du kan finde links til alle undersøgelser nederst i artiklen.

Pris
Prisen varierer en del fra gryde til gryde. Du kan sagtens få en rimelig billig støbejernsgryde til et par hundrede kroner, og du kan også få en til flere tusinde. Det er ofte mærke, design, størrelse og konstruktion, der er tungen på vægtskålen angående prisen.

Ligesom med mærke så hænger pris og kvalitet heller ikke nødvendigvis sammen. Læs også her med fordel eksperternes kommentarer. Links finder du nederst i artiklen.

Hvis du vil lære mere om, hvordan du får fingre i den bedste støbejernsgryde til dine behov, så kan du se mere hos Foodal.com.


Fordele ved støbejernsgryder

En støbejernsgryde er ikke bare endnu et køkkenredskab til samlingen. Den er helt speciel og har meget specifikke anvendelsesmuligheder. Her forklarer vi grundene til, at det vil være en god ide at investere i en af slagsen.

 • Holdbarhed og robusthed: Støbejern er en legering mellem jern, silicium og kulstof, og derfor er det utrolig hårdført. Du kan udsætte det for næsten hvad som helt, uden at det tager skade. Materialet er meget tungt, og du vil opleve en klar vægtforskel i forhold til de traditionelle gryder. I sammenligning med de øvrige gryde-typer får du en stegegryde, der kan holde hele livet. Passer du godt på den, kan den endda gå i arv.
 • Rengøring: Indersiden af støbejernsgryden skal blive brændt til eller oliebehandlet for, at du kan få de bedste resultater. Typisk er det ikke noget, du selv skal gøre, for de fleste modeller er præ-behandlet, så du bare kan gå i gang med kokkereringen. Materialet har fra naturens side en ”indbygget” non-stick effekt, som gør, at maden ikke så let sætter sig fast eller brænder på. Med en emaljeret støbejernsgryde vil du opleve en endnu bedre non-stick.
 • Varmefordeling: En af produktets helt store forcer er varmefordelingen. Det kan tage lidt tid, før støbejernet bliver varmt, men når det først bliver det, så leder det varmen helt fantastisk godt. Det betyder for dig, at du får en jævn, solid og konstant varme i gryden, hvor alt indholdet får samme temperatur. Som endnu en bonus forbliver støbejernet varmt i utrolig lang tid, efter du har taget det fra varmekilden. Så du slipper for kold mad efter et kvarter ved spisebordet.
 • Excellent til simremad: Simremad, gryderetter og stege er nogle af de retter, som varianten nærmest er skabt til. Ved at lade maden simre længe i gryden, kommer de naturlige aromaer bedre frem, og den langsomme tilberedning bevarer flere næringsstoffer og nuancer i maden. Støbejern kan godt afgive en smule jern til maden, som nogle ser som en fordel – andre som en ulempe. Med en emaljeret støbejernsgryde slipper du for tilførslen af jern.

Du kan læse mere om fordelene hos Canr.msu.edu og Lilynicholsrdn.com.


Gode råd til vedligeholdelse og rengøring af stegegryde

Du har måske hørt skrækhistorier om, at vedligeholdelse og rengøring af din støbejernsgyde er meget besværlig. Men det er den faktisk ikke. Her guider vi til, hvordan du lettest gør.

 • Første brug: Når du lige har investeret i enheden, så skal du starte med at give den en håndvask med meget varmt vand og lidt sæbe. Det fjerner eventuelle kemikalier fra produktionen. Er den ikke præ-behandlet fra producentens side, bør du smøre den med et lag olie for at gøre den stærkere og forhindre rust. Tænd for blusset og lad olien ”brænde af”.
 • Håndopvask: Når du skal rense modellen efter brug, skal du aldrig putte den i opvaskemaskinen. Det kan den ikke tåle. I stedet skal du gøre det manuelt. Men eftersom madrester har svært ved at sætte sig fast på støbejern, så vil opvasken ikke være så besværlig. Brug meget varmt vand tilsat en smule sæbe. Skrub med en børste eller en svamp alt afhængig af, hvor tilsmudset gryden er. Læg mærke til at støbejern generelt ikke har godt af for meget sæbe. Især hvis der er tale om den type uden emalje. Sæbe kan fjerne den præ-behandling, der er foretaget for at beskytte gryden.
 • Vask med det samme: Sørg for at vaske den op med det samme efter brug. Sætter du den for længe i blød, kan der opstå rust.
 • Smøring: Efter vasken bør du tørre den grundigt af og derefter smøre produktet med lidt rapsolie, som både forlænger levetiden, beskytter mod rust og giver bedre tilberednings-resultater. Opbevar den altid et tørt sted.
 • Grundig rengøring: Af og til bør du foretage en mere grundig rengøring. Efter brug kan du hælde lidt groft salt i bunden og varme det op i et par minutter. Tør derefter saltet grundigt af og smør den med rapsolie. Olielaget skal være tyndt. Varm herefter gryden op igen, så olien bliver brændt af. Så er den klar til brug igen uden mere rengøring.
 • Ingen metalredskaber: Du bør aldrig anvende metalredskaber til madlavningen. Metallet kan beskadige indersiderne. Benyt derfor i stedet spatler og skeer med videre af enten plastik eller træ. Det gælder især, hvis du har en emaljeret støbejernsgryde.
 • Langsom start: Støbejerns-varianten er en langsom starter, så du skal væbne dig med tålmodighed, når du skal til at påbegynde madlavningen. Start med at sætte den på middel varme og vent gerne omkring ti minutter på, at den varmer op. Skru aldrig helt op for blusset for at det skal gå hurtigere. Det kan medføre, at støbejernet slår sig, får revner eller bliver skævt.

Du kan læse mere om rengøring og vedligeholdelse af støbejernsgryden hos Lodgecastiron.com og Thekitchn.com. Læg mærke til at eksperterne ikke er helt enige i deres råd angående rengøring. Nogle fraråder sæbe, og andre gør ikke. Vil du være helt sikker på en optimal beskyttelse, så kan du droppe sæben.


FAQ

🤩 Hvilken støbejernsgryde er bedst?

Der er flere gode modeller på markedet, og i vores støbejernsgryde test artikel har vi præsenteret dig for otte af de bedste. Alle hører de enten til blandt eksperternes eller brugernes favoritter. Hos eksperterne udmærker Lodge Dobbelt Støbejernsgryde, Staub Rund Gryde, Petromax Dutch Oven og Le Creuset Støbejernsgryde sig.

🤔 Hvordan vælger jeg en støbejernsgryde?

Før du vælger din stegegryde, bør du undersøge et par specifikke forhold. Først og fremmest skal du overveje størrelse og kapacitet. Du bør også tjekke hvilke varmekilder, der er kompatible og finde ud af, hvad du primært vil anvende din støbejernsgryde til. Se tillige efter emalje, design, brugervenlighed, rengøring og pris. Måske du også har en præference inden for mærke. For eksempel en Le Creuset gryde, en Fiskars, Staub eller Iittala? Nogle af ovenstående faktorer kan være svære selv at finde frem til. Her kan du med fordel læse eksperternes kommentarer. Links til undersøgelserne er fremført nederst i artiklen.

🧐 Hvordan vedligeholder jeg min støbejernsgryde?

Med den rette behandling får din bedste støbejernsgryde en lang levetid. Vask den af umiddelbart efter brug, tør den godt, og smør den med olie. Opbevar den et tørt sted. Pas på med for meget sæbe under rengøringen.


Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og teststestkilder

Amazon
Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af Lodge Dobbelt Støbejernsgryde blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Staub Rund Gryde blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Petromax Dutch Oven blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Le Creuset Støbejernsgryde blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Fiskars Norden Gryde Støbejern blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Broil King Støbejernsgryde blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Bbqpit.de
Bbqpit.de er et tysk grill-magasin, hvor læserne kan hente viden og inspiration. Eksperterne giver både tips til madlavning og til at anvende grillen bedst, og herimellem tester de også de forskellige nye madlavnings-apparater. Her er turen kommet til Petromax Dutch Oven, som får en rigtig flot bedømmelse. Bbqpit.de har baseret vurderingen på parametre som tilberednings-resultater, alsidighed, brugervenlighed, rengøring og håndtering.

Testen blev udført: Oktober 2014

Du kan se testen her

Businessinsider.com
Businessinsider.com er amerikansk nyhedsmagasin med fokus på forretningsliv, teknologi, finans, medier, markeder og strategier. Magasinet foretager af og til tests af produkter, der falder inden for kategorierne, og her gælder det en støbejernsgryde test af modellen Le Creuset Støbejernsgryde. Le Creuset gryde klarer sig så godt, at den bliver tildelt en positiv anmeldelse. Bedømmelsesgrundlaget er parametrene som tilberedningsevner, design, brugervenlighed, rengøring, håndtering og kvalitet.

Testen blev udført: Januar 2020

Du kan se testen her

Cnet.com
Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin, der bringer nyheder, artikler, blogs, videoer, guides, tips, anmeldelser og tests til læserne for at guide dem gennem den teknologiske jungle. Her har eksperterne udført en støbejernsgryde test af flere modeller inklusive Staub Rund Gryde. Bedømmelseskriterierne er blandt andet generel kvalitet, tilberedningsresultater, håndtering, design, pris, brugervenlighed og rengøring. Eksperterne er så imponerede over Staub Rund Gryde, at de kårer den til bedste støbejernsgryde og testvinder.

Testen blev udført: April 2021

Du kan se testen her

Google.com
Google.com er en af verdens mest anerkendte og benyttede søgemaskiner, der nu også har en række andre tilbud, services og produkter til brugerne. Google har et stort brugerunivers, hvor brugerne kan give anmeldelser til både produkter såvel som kulturtilbud, restauranter og øvrige services. Her gælder det brugeranmeldelser af to forskellige støbejernsgryder.

Anmeldelserne af Iittala Sarpaneva blev fundet: Juni 2020

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Satake Støbejernsgryde blev fundet: Juni 2020

Du kan se anmeldelserne her

Thespruceeats.com
Thespruceeats.com er et gastronomi-magasin, der har som formål at hjælpe læserne til at kunne tilberede de bedste måltider. Eksperterne leverer primært opskrifter til hverdag og fest, men de bringer også mere informerende artikler. Det gælder for eksempel tests af diverse køkkenapparater, og her er turen kommet til Lodge Dobbelt Støbejernsgryde. Thespruceeats.com bedømmer ud fra parametre som tilberednings-resultater, alsidighed, varmefordeling, rengøring og brugervenlighed, og de er meget imponerede over modellen.

Testen blev udført: Oktober 2019

Du kan se testen her


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores støbejernsgryde test artikel set nærmere på de otte af markedets bedste modeller – ifølge enten eksperter, brugere eller begge.

Hvis du overvejer at investere i en stegegryde, vil du givetvis have en interesse i madlavning på et eller andet plan. En støbejernsgryde vil hæve din madlavnings niveau, så du vil opleve en forskel i kvalitet, oplevelse og smagsnuancer.

Hvis du er interesseret i at få gastronomien et hak opad, så er ordentligt udstyr alfa og omega. Hos Forbrugsguiden har vi et stort fokus på køkkenapparater og -redskaber, og i vores test-artikler kan du finde inspiration til at vælge markedets bedste produkter.

Bliver vi i grydernes verden, kan du for eksempel læse vores bedste gryder til induktion test-artikel, hvor du kan se markedets stærkeste valg.

Ud over en gryde vil en velfungerende stegepande være et must i køkkenet. Læs vores bedste stegepande test-artikel, hvor du bliver præsenteret for testvindere og i alt kan møde 16 friske varianter, der på den ene eller anden måde udmærker sig.

Et andet uundværligt redskab er kniven. Og en kniv er ikke bare en kniv. Der er rigtig mange typer at vælge imellem. Vi guider dig i vores tre knive-artikler, der har fokus på henholdsvis kokkeknive, japanske knive og Santoku knive. I alle tre artikler bliver du introduceret for nogle af markedets mest velfungerende modeller, og du kan tillige hente viden, inspiration og information om køkkenredskaberne.

 

Denne side er anmeldt af: Mia M. Svendsen Rating 5/5