Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Støbejernsgryde test-guide: Eksperternes favoritter og kundernes anbefalinger

Staub Rund Gryde er udvalgt som støbejernsgryde bedst i test hos teknologimagasinet cnet.com.

Hvad nu hvis vi fortalte dig, at en støbejernsgryde kan ændre måden, du laver mad på? Med deres uovertrufne varmefordeling er den ideel til simremad og gryderetter – og så holder de hele livet, hvis du vedligeholder dem korrekt.

I denne artikel vil vi guide dig gennem processen med at finde den perfekte støbejernsgryde til dit køkken. Vi har nøje udvalgt vores bud på de 5 bedste modeller, rost af både eksperter og brugere. Læs videre for at blive klogere på deres fordele, ulemper, kvaliteter og design.

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

award

Le Creuset Signature » 1.536 Kr. hos happii.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

smart støbejernsgryde til bagning

Le Creuset Signature
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

star4.9 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Le Creuset Cast Iron Skillet skiller sig ud på vores liste med sin høje kvalitet og kompatibilitet med forskellige varmekilder, herunder induktion, ovn, komfur og gas. Det førsteklasses støbejern, der bruges i gryden, har en enestående varmeledningsevne, der sikrer effektiv varmefordeling og langvarig varmebevarelse. Desuden fungerer den emaljerede overflade både som en rengøringsvenlig funktion og som en forstærker af madens smag.

Det er dog værd at bemærke, at støbejernsgryden er til den tungere side, især når den bruges som kasserolle, og at den ligger i en højere prisklasse. Men hvis du prioriterer førsteklasses kvalitet i dit køkkenudstyr og ikke har noget imod at investere lidt mere, er Le Creuset Signature en livstidsinvestering, hvis den plejes ordentligt.

Fordele

 • pros Emalje, der er nem at rengøre
 • pros Tilbyder bred alsidighed
 • pros Fantastisk varmefordeling
 • pros Den højeste kvalitet

Ulemper

 • cons Høj pris
 • cons Tung, især når du håndterer den som kasserolle

Specifikationer

 • Kapacitet: 4.2 l
 • Materiale: Støbejern
 • Diameter: 24 cm
 • Vægt: 4,3 kg

Le Creuset Signature er den bedste støbejernsgryde til dig, der går efter absolut premium-kvalitet og ikke bekymrer dig så meget om prisen.

Modellen scorer højt blandt både eksperter og brugere. I en støbejernsgryde test udført af det amerikanske business-magasin Businessinsider.com får den en positiv anmeldelse, mens brugerne fra Amazon i gennemsnit tildeler den hele 4,8 ud af 5 stjerner.

Businessinsider.com har testet syv forskellige produkter fra det anerkendte mærke Le Creuset. De er meget imponerede over gryden her, som de beskriver med ordene: ”It’s the cornerstone of the kitchen; It offers a lot of versatility, a durable design, and crucially, even heat distribution”. De er især glade for dens alsidighed, og de påpeger, at den præsterer rigtig godt, uanset om du tilbereder kød, grøntsager, gryderetter eller saucer.

Brugerne på Amazon er ligeledes meget imponerede, og de nævner, at den er suveræn i enhver henseende. De er især glade for varmefordelingen, designet og holdbarheden. En bruger skriver: ”I bought this piece for cooking – on a stove and in the oven. I like the fact that it can be used for both and that it has an amazing heat distribution, is durable and beautiful”. En anden bruger mener: “I find that the heat distribution is excellent, for consistent and even cooking. I’d highly recommend that anyone buys one of these as it’ll probably last decades”.


Anmeldelse: Produktanalyse af Le Creuset støbejernsgryde

Høj-kvalitet fra Le Creuset

Er du bare lidt en gastronomi-kender, så har du utvivlsomt hørt om Le Creuset – det franske mærke, der producerer køkkenudstyr af allerhøjeste kvalitet. Det bliver selvfølgelig afspejlet i prisen på Le Creuset støbejernsgryde, som ligger noget over gennemsnittet på markedet. Det er ikke til at komme udenom, og varianten er bestemt ikke en billig støbejernsgryde.

Til gengæld får du markedets måske allerbedste kvalitet.

Du vil opleve masser af fordele, der blandt andet inkluderer et forrygende design, som kan genkendes på lang afstand. Som en bonus kommer gryden desuden i mange forskellige farver – du kan for eksempel vælge den klassiske røde, eller måske den sorte, hvis du gerne vil have en mere neutral en. Udtrykket er særdeles æstetisk flot og vil pynte i ethvert køkken.

Derudover vil du i gryden finde en høj alsidighed, for Le Creuset støbejernsgryde er kompatibelt med flere typer af varmekilder. Der er tale om en gryde, der både kan bruges til induktion, ovn, traditionelt komfur og gas. Materialerne er utrolig robuste, og derfor kan du udsætte modellen for lidt af hvert. Det solide materiale giver din Le Creuset Gryde en fantastisk lang levetid – faktisk en livslang levetid, hvis du passer ordentligt på den.

Perfekt til langtidsstegning

Le Creuset støbejernsgryde er skabt til at give dig møre og velsmagende retter med masser af saft og smagsnuancer. Den er ideel til langtidstegning af gryderetter, og den er udstyret med lidt højere kanter, der giver en bedre tilpasning til simremaden. Den er faktisk også særdesignet til at kunne lave gryde-brød. Alsidigheden er derfor meget høj her.

Du får 5 liter i kapaciteten og 24 centimeter i diameteren, og det er en del sammenlignet med konkurrenterne. Den passer derfor fint til hverdagsbrug, men kan også bruges når du har gæster.

Støbejernet, det er anvendt i gryden, er af højeste kvalitet. Det forbedrede støbejern er nemlig mere varmeledende end normalt, og det giver dig flere fordele. Blandt andet at varmefordelingen er mere effektiv, og at gryden holder længere på varmen.

Du får en emaljeret støbejernsgryde med en både rengørings-lettende og fødevare-forbedrende funktion. Opvask bør foregå i hånden på grund af emaljen. Brug kun redskaber af plast eller træ.

Alt i alt er støbejernsgryden fra Le Creuset den bedste støbejernsgryde til dig, der ønsker den højeste kvalitet på markedet.

Gå til den billigste forhandler
award

Petromax Dutch Oven FT6 » 639 Kr. hos Friliv.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

billig støbejernsgryde til friluftsmennesket

Petromax Dutch Oven FT6
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

star4.8 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Petromax Dutch Oven viser sig at være et godt valg for udendørsentusiaster, der søger en robust og pålidelig støbejernsgryde, hvilket både påpeges af eksperter og brugere, der beundrer dens førsteklasses håndværk og inkludering af nylonopbevaringsposer. Selvom den måske ikke er lige så alsidig som nogle af konkurrenterne, er Petromax Dutch Oven specialbygget til udendørs madlavning og kan derfor modstå direkte flammer.

Den forbehandlede overflade gør det muligt at bruge den med det samme, så der ikke er behov for at forberede den først. Et problem, som brugerne har påpeget, er, at låget er lidt ustabilt, men når man ser på den samlede ydelse og værdi, mener vi, at Petromax Dutch Oven stadig er et fristende valg, hvis du sætter pris på madlavning i det fri.

Fordele

 • pros Prisvenlig
 • pros Perfekt til camping
 • pros Meget solid
 • pros Præ-behandlet overflade
 • pros Jævn varmefordeling

Ulemper

 • cons Tung
 • cons Låget er lidt ustabilt

Specifikationer

 • Kapacitet: 6,1 l
 • Materiale: Støbejern
 • Diameter: ?
 • Vægt: 10,4 kg

Petromax Dutch Oven er den bedste støbejernsgryde til dig, som leder efter et særdeles solidt produkt til at tage med ud under åben himmel.

Modellen er elsket blandt både eksperter og forbrugere. Det kommer til udtryk ved, at brugerne giver den hele 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit, mens den i grillmagasinet Bbqpit.de får en god anmeldelse i deres støbejernsgryde test.

Bbqpit.de har foretaget en udførlig test af produktet, som de er yderst imponerede over. Eksperterne har anvendt gryden i en periode på mere end et år, og deres entusiasme er kun vokset med tiden. De roser især håndværket, som er af meget høj kvalitet, og så mener de, at de medfølgende nylon-opbevaringstasker sætter helt nye standarder. De opsummerer deres oplevelse med ordene: ”Ønsker du at købe en Dutch Oven? Så går du ikke galt i byen med Petromax Dutch Oven” (oversat fra tysk).

Også brugerne på Amazon roser modellen – flere kalder gryden ”perfekt”, og deres ros går især på, at holdbarheden er uforlignelig, og at den lever op til alle ens forventninger. En bruger mener: ”Seriously, easy to use, easy to clean, so sturdy I hope my children, grandchildren and great grandchildren will use this. It’s a ‘for life’ item”. En anden bruger opsummerer: “A well designed practical bit of kit. Worth every penny”.


Anmeldelse: Produktanalyse af Petromax Dutch Oven

Skabt til campingturen

Petromax Dutch Oven er en særdeles robust og solid støbejernsgryde, der kan holde til lidt af hvert. Den er lavet til at blive brugt, og det gør ikke noget, hvis du er lidt hårdhændet. Den er nemlig fremstillet specifikt til teltturen og ture, hvor du laver mad i det fri.

Du kan godt anvende den indendørs, men den er særligt designet til at blive brugt over åben ild. Det betyder også, at den sagtens kan tåle at blive udsat for direkte flammer. Det er ikke alle gryder, der kan prale af det.

Den har en præ-behandlet overflade, der øger brugervenligheden, for du kan anvende den med det samme, du har pakket den ud. Støbejernsgryder skal ofte brændes lidt til – men det skal du ikke tænke på med Petromax, hvor det hele er klaret på forhånd.

Enheden er muligvis ikke lige så alsidig som dens konkurrenter, men er udendørslivet dit primære fokus, vil den nok være den bedste støbejernsgryde for dig på markedet.

Prisvenlig og høj kapacitet

På trods af den mindre alsidighed kommer støbejernsgryden fra Petromax med flere fordele, der gør den attraktiv for en større forbrugerskare. Især prisen er en klar fordel, for her slår den langt de fleste konkurrenter i klassen, da det drejer sig om en billig støbejernsgryde.

Det samme gælder for kapacitet, for du får plads til hele 6,1 liter i gryden. Det er en del og vil sandsynligvis være nok til alle gæsterne omkring bålet. Den øgede kapacitet medfører også en større diameter på 36 centimeter, og det betyder unægteligt, at den fylder en del. Derudover før det også, at vægten er til den tunge side. Men det er de minusser, du må tage med, hvis du vil have en høj kapacitet.

Der er tale om en konstruktion i støbejern, og materialerne her giver dig derfor en ekstra effektiv varmefordeling. Det giver i sidste ende et bedre måltid. Der medfølger desuden et låg, som dog kan være en smule ustabilt. Designet er noget til den rustikke side, men det har bestemt også sin charme.

Er du til bål under åben himmel på lidt gammeldags facon, er Petromax Dutch Oven ikke til at komme udenom.

Gå til den billigste forhandler
award

Fiskars Norden » 1.157 Kr. hos Homeshop.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

flot stegegryde til induktion

Fiskars Norden
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

star4.5 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Fiskars Norden støbejernsgryde imponerede os med sin slående kombination af moderne minimalistisk æstetik og traditionel støbejernsappeal. Den fås i forskellige størrelser, og 6-litersversionen tilbyder både stil og funktionalitet, med en integreret bordskåner lavet af finsk birketræ, der gør den endnu mere tiltrækkende. Gryden er inspireret af den nordiske natur og har fået ros for sit unikke design, hvilket gør den til et godt valg, hvis du prioriterer æstetik. Men det handler ikke kun om udseendet – støbejernsgryden fra er velkonstrueret både indvendigt og udvendigt.

Thermium-mineralbelægningen sikrer en non-stick overflade, der gør rengøringen til en leg og reducerer behovet for hyppig oliering eller bekymring for rust. Selvom prisen er til den høje side, og der mangler detaljerede vedligeholdelsesinstruktioner, tilbyder den langsigtet kvalitet og umiddelbar brugbarhed, hvilket gør den til et godt valg for dig, der sætter pris på moderne æstetik og kvalitet.

Fordele

 • pros Smukt design
 • pros Forskellige størrelser
 • pros Unik præ-behandling
 • pros Glat overflade

Ulemper

 • cons Mangler information om vedligeholdelse
 • cons I den dyre ende

Specifikationer

 • Kapacitet: 6 l
 • Materiale: Støbejern
 • Diameter: 30 cm
 • Vægt: 8 kg

Fiskars Norden er en af de bedste støbejernsgryder på markedet for dig, der leder efter æstetisk kvalitet og innovative konstruktioner.

Modellen er ikke blevet vurderet i en støbejernsgryde test, men vi har alligevel taget produktet med, da den er en klar favorit blandt brugerne. Hos Amazon får den i gennemsnit 4,5 ud af 5 stjerner.

De positive anmeldelser går især på det flotte design, og at produktet leverer et perfekt resultat, når det kommer til at bage brød. En bruger kommenterer: ”Can’t recommend this highly enough! It’s the perfect addition to my kitchen”. En anden bruger skriver: “This is absolutely the most beautiful cast iron pan I’ve ever seen … 5 stars for a magnificent skillet I’m proud to have in my kitchen”.


Anmeldelse: Produktanalyse af Fiskars Norden Gryde Støbejern

Unikt design

Går du især op i udseendet, bør du klart overveje at vælge Fiskars Norden. Støbejernsgryden er nemlig noget for sig, hvad angår det ydre og æstetiske. Ved første øjekast kan du se, at den er strømlinet og minimalistisk, som den moderne forbruger gerne foretrækker, men den har stadig bibeholdt kendetegnene fra den traditionelle støbejernsgryde.

Du kan få den i flere størrelser. Her er der tale om versionen, der kan rumme 6 liter – det er ret meget. Uanset hvilken størrelse du vælger, får du altid det samme flotte design.

Designet kan mere end bare at se godt ud. I låget er der indbygget en integreret bordskåner, du kan tage af og på – så der er virkelig tænkt på alting fra finske Fiskars. Bordskåneren kommer i finsk birketræ, som udgør en flot brunlig kontrast til den mørkegrå stegegryde.

Det er den nordiske natur, der har været inspirationskilden for udtrykket, og modellen har modtaget flere priser for sit flotte udtryk og stil. Derfor er den perfekt til det stilistiske hjem.

Thermium mineralbelægning

Fiskars Norden er dog mere end blot et pænt ansigt. Produktet er gennemarbejdet udenpå som indeni, og du vil straks bemærke, hvor glat og fin ydersiden er. Også indersiden har samme udtryk – og det er bl.a. på grund af belægningen.

Du får nemlig en emaljeret støbejerngryde med den unikke Thermium mineralbelægning, som giver den en non-stick følelse. Det betyder, at madrester ikke så let sætter sig fast, og for dig er det lig med en lettere opvask. Producenten anbefaler, at du vasker den op i hånden, men det er en let opgave på grund af dens non-stick. Belægningen har tillige den fordel, at din stegegryde ikke behøver at blive smurt med olie så tit, og så ruster den heller ikke.

Læg mærke til at her ikke er tale om en billig støbejernsgryde i sammenligning med konkurrenterne, men du får meget kvalitet for pengene. På grund af de stærke materialer får du en langtidsinvestering, du kan bruge i mange år. Den er præ-behandlet, så den er lige til at bruge med det samme. Supersmart og brugervenligt.

Alt i alt den bedste støbejernsgryde til dig, der går op i moderne æstetik og ønsker et kvalitetsprodukt.

Gå til den billigste forhandler
award

Staub Rund Gryde » 1.319 Kr. hos KitchenOne.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

bedste støbejernsgryde i test hos CNET

Staub Rund Gryde
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores mening skiller Staub Round Pot sig ud som et overlegent valg for dem, der prioriterer både form og funktion i deres køkkengrej. Denne gryde, der blev kåret som testvinder i en omfattende evaluering af støbejernsgryder, og som brugerne har vurderet højt, udmærker sig med sit æstetisk tiltalende design og fremragende ydeevne på tværs af en række madlavningsopgaver. Grydens emaljerede støbejernskonstruktion øger ikke kun holdbarheden, men gør også rengøringen nemmere – en fordel, der ofte fremhæves af både eksperter og brugere.

Staub Round Pot er fremragende til bagning, stegning, bruning og braisering, men det er vigtigt at erkende, at den måske ikke fungerer så godt ved højere temperaturer og kræver omhyggelig håndtering, når den bruges på gaskogeplader. Disse bekymringer mindskes dog betydeligt af dens evne til at holde på varmen og lågets innovative design, som fremmer fugtcirkulationen og smagsforstærkningen under tilberedningen.

Fordele

 • pros Låg med knopper
 • pros Utrolig let at rengøre
 • pros Velfungerende til hjemmet eller til professionelt brug
 • pros Tilgængelig i flere farver

Ulemper

 • cons Ikke så velfungerende til helt høje temperaturer
 • cons Har brug for ekstra opmærksomhed ved tilberedning på gas

Specifikationer

 • Kapacitet: 3,8 / 5,25 l
 • Materiale: Støbejern
 • Diameter: 24 / 26 cm
 • Vægt: ?

Staub Rund Gryde er den måske bedste støbejernsgryde til den forbruger, som vægter æstetik og smag højest.

Modellen er populær hos eksperter såvel som forbrugere. Det kommer til udtryk ved, at den henholdsvis bliver kåret til testvinder i en støbejernsgryde test hos teknologimagasinet Cnet.com og bliver tildelt 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos brugerne på Amazon.

Cnet.com har testet 11 støbejernsgryder, og de kårer varianten her til deres absolutte favorit. De begrunder det med, at den har en smuk finish, og så yder den en fremragende præstation, når det kommer til både bagning, stegning, bruning og braisering. Også holdbarheden, brugervenligheden og den lette rengøring imponerer eksperterne. De opsummerer: ”Enameled cast-iron cookware is also extremely easy to clean and this luxury piece is no exception. Braises and roasts lift off the coated surface with the greatest of ease”.

Brugerne på Amazon har rigtig meget godt at sige om produktet, som de mener er enormt holdbart og kommer til en rigtig fin pris. De nævner også, at gryden bliver bedre, jo flere gange du anvender den. En bruger udtrykker sin begejstring: ”Overall happy with the purchase. Would recommend to anybody interested in such an item. Good price, quick shipping, high quality”. En anden bruger skriver: “It is very easy to clean, kind of non-stick without the non-stick coating. Staub pans are amazing”.


Anmeldelse: Produktanalyse af Staub Rund Gryde

Fantastisk design i professionel kvalitet

Staub Rund Gryde passer godt til den moderne forbruger, der også går op i æstetik. Produktet er usædvanligt flot og minder ikke om det, du vil forbinde med en traditionel stegegryde. Varianten er skabt med design in mente, og den emmer af luksus og klasse. Den er ikke nubret eller ru på overfladerne, men glat og skinnende. Perfekt, når den pryder på køkkenbordet.

Her drejer det sig om 24 centimeter-versionen, men du kan få Staub i mange flere størrelser, hvis du ønsker. Det samme gælder for farver, hvor du kan vælge imellem både neutrale og mere fokus-stjælende. De 24 centimeter i diameter passer rigtig fint til den gængse brug, og det vil være passende for den mellemstore husholdning. De 24 centimeter svarer til 3,8 liter, så her er ikke tale om den højeste kapacitet.

Staubs stegegryde er skabt til brug i hjemmekøkkenet såvel som til professionelt brug, og derfor er der kun anvendt det stærkeste støbejern.

En anden høj faktor er prisen. Investerings-omkostningerne ligger ikke til den lave side, så det drejer sig ikke om en billig støbejernsgryde. Til gengæld får du et bragende flot design, en god størrelse, et professionelt stykke værktøj og fokus på en forbedret madlavning.

Mere smag, saft og kraft

Fokusset på den forbedrede madlavning finder du i konstruktionen. Indersiden af låget kommer med en belægning af små knopper. Knopperne har den funktion, at når maden koger, så stiger dampen op og bliver hængende over fødevarerne. Den proces gør, at flere smagsnuancer bliver bevaret, og derfor vil du få et mere velsmagende måltid.

Du vil opleve, at materialerne er meget robuste og stærkt varmeledende, så de kan holde på varmen i virkelig lang tid. Materialerne er så holdbare, at du kan bruge alle varmekilder til din støbejernsgryde. Induktion, ovn eller traditionel kogeplade. Du bestemmer selv.

Læg mærke til at du får en emaljeret støbejernsgryde, og det betyder, at du skal passe lidt på med metalredskaber og maskinopvask. Brug helst plastik- eller træredskaber og vask den op i hånden. På grund af emaljen med non-stick vil du få en lettere rengøring, så du behøver ikke bekymre dig om fastgroede madrester. Emaljen har flere fordele, som blandt andet tæller en forbedret braisering og karamellisering i forhold til gryder uden emalje.

Alt i alt den bedste støbejernsgryde til dig, der vægter æstetik højt og ikke har noget imod at betale lidt mere for moderne damp-teknologi.

Gå til den billigste forhandler

Satake Støbejernsgryde » 329 Kr. hos KitchenOne.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

det budgetvenlige valg med to låg og pænt design

Satake Støbejernsgryde
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Satake Cast Iron Pot skiller sig ud som en god gryde, hvis du prioriterer det praktiske til en god pris. Selv om den ikke har gennemgået eksperttest, har den fået entusiastisk støtte fra brugerne med en imponerende gennemsnitlig vurdering på 4,8 ud af 5 stjerner. Dens charme ligger i dens unikke design med hængende håndtag, hvilket gør den ideel til camping og udendørs madlavning, men ud over æstetik tilbyder den praktisk anvendelighed med en kapacitet på 2,7 liter og en diameter på 24 cm, der er velegnet til stege og gryderetter til tætte sammenkomster. Dens kompatibilitet med forskellige varmekilder, herunder induktion, ovn, gas og traditionelle komfurer, forbedrer dens alsidighed.

Selvom den mangler traditionelle sidehåndtag, har den både et trælåg og et praktisk glaslåg til servering og madlavning. Alt i alt er Satake Cast Iron Pot den bedste budgetvenlige støbejernspande på vores liste med et alsidigt design, der fjerner bekymringer om håndteringsvanskeligheder.

Fordele

 • pros Velskabt til camping
 • pros Let at rengøring
 • pros Solid
 • pros Simpel

Ulemper

 • cons Kan være svær at håndtere

Specifikationer

 • Kapacitet: 2,7 l
 • Materiale: Støbejern
 • Diameter: 24 cm
 • Vægt: ?

Satake Støbejernsgryde vil være den bedste støbejernsgryde til dig, der vægter prisen højest.

Modellen har ikke været afprøvet i en støbejernsgryde test udført af eksperter, men til gengæld er den en klar brugerfavorit. Brugerne på Google tildeler den hele 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit, hvilket er rigtig højt.

Brugerne baserer først og fremmest deres flotte anmeldelser på, at designet er meget smukt, og at gryden generelt fungerer upåklageligt. En bruger udtrykker det med ordene: ”Flot design, gryden bliver meget hurtigt varm og giver gode resultater. Jeg købte to størrelser og vil bestemt købe flere. Kan varmt anbefales!” (oversat fra tysk). En anden bruger skriver: ”Meget tilfreds med denne! Funktionel og stilfuld at servere i” (oversat fra svensk).


Anmeldelse: Produktanalyse af Satake Støbejernsgryde

Sødt design

Satake Støbejernsgryde kommer med mange plusser, men det søde design må især blive fremhævet. Ved første øjekast ligner den en traditionel picnic-kurv fra et eventyr, så den vil pynte overalt. Har du en rustik indretning, kan du sagtens sætte den på bordet og lade den blive en del af indretningen.

Brugsmæssigt har den også flere fordele. Den kommer med en fin mindre kapacitet på 2,7 liter, der ligger i den lave ende sammenlignet med konkurrenterne. Men det er stadig nok til at kokkerere en fin steg eller velduftende gryderet til den nære familie eller venner. Diameteren er på 24 centimeter, så den fylder heller ikke alverden, når du skal opbevare den.

Brugs-alsidigheden er høj, for mange varmekilder er kompatible med din støbejernsgryde – induktion, ovn, gas og traditionelle kogeplader fungerer fint.

Som en ekstra bonus så er den en billig støbejernsgryde. Den vil være det klare budgetvalg, hvis finanserne er stramme.

Med to låg og ideel til camping

Satake Støbejernsgryde er skabt af det japanske mærke Satake, der er kendt for at producere knive med kræs for detaljen. Det har de overført til deres stegegryde, og derfor finder du tillige to praktiske låg. Det ene er af træ, som giver det eventyrlige picnic-look, og det andet er et mere praktisk glaslåg med håndtag i midten. Brug trælåget til servering og glaslåget til tilberedning.

Der er ikke traditionelle håndtag på siden, men i stedet et hængende greb – ligesom på en kurv. Det gør også Satake Støbejernsgryde ideel til campingen, hvor du kan hænge den over bålet. Materialet er selvsagt støbejern, der er en fantastisk og solid varmeleder, som holder på varmen virkelig længe. Perfekt til en aften under åben himmel.

Læg mærke til at her ikke er tale om en emaljeret gryde med belægning, men det har også sine fordele. Så er den mere hårdfør, da du ikke skal tage hensyn til emaljen, der kan gå i stykker. Og du får en mere traditionel støbejernsgryde-smag i din mad. Producenten anbefaler opvask i hånden.

Alt i alt den bedste støbejernsgryde til dig på budget, der ønsker en simpel model med et alsidigt design.

Gå til den billigste forhandler

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte 5 bedste støbejernsgryder

Le Creuset Signature
Petromax Dutch Oven FT6
Fiskars Norden
Staub Rund Gryde
Satake Støbejernsgryde

Kundeanmeldelser

Kapacitet

Materiale

Diameter

question-specif

Vægt

question-specif
question-specif

Hvad du skal overveje, før du køber støbejernsgryde

Størrelse

Støbejernsgryder fås i en række forskellige størrelser, så en af de første ting, du skal overveje, er, hvilken størrelse der er den rigtige for dig. Suppegryder fås eksempelvis i størrelser fra 5,5 l til 19 l. En 7,5-11 liters suppegryde er en god løsning til en alsidig gryde, da den både kan bruges til at lave mad til dig selv eller til flere personer. En anden mulighed er kasserollen, som f.eks. kan bruges til at tilberede forskellige saucer.

Materiale

Du kan få gryder i mange forskellige typer materiale, som hver har forskellige fordele og ulemper. Non-stick er blevet populært, fordi det betyder, at fedtstof ikke er nødvendigt, hvilket typisk også gør rengøringen nemmere. Gryder uden non-stick er dog mere velegnede til brug ved højere temperaturer, f.eks. hvis du skal stege kød.

Aluminium leder effektivt varme, men kan ikke bruges med induktion, rustfrit stål er holdbart og nemt at rengøre, og kobber er ligesom aluminium en god varmeleder med lang levetid. Dog kan kobber misfarves eller maden få afsmag, hvis panden ikke er belagt med andet materiale, som f.eks. tin elle rustfrit stål.

Tykkelse

Tykkelsen på gryder varierer typisk mellem 3,5 mm og 5 mm, og det bør være det, du skal bruge gryden til, der bør bestemme tykkelsen. En gryde med tyk bund er f.eks. brugbar, hvis du bruger et elektrisk eller keramisk komfur, så den ikke bøjer.

En tyk bund på gryden er samtidig også nyttig, hvis du ofte laver langsomt tilberedt mad, da varmen spredes mere jævnt. En tykkere gryde kan dog tage længere tid om at varme op, men når først temperaturen er nået, er den til gengæld også nemmere at holde.

Pris

Priserne på gryder varierer betydeligt afhængigt af, hvad du leder efter. Gryder i højere prisklasser koster typisk omkring 2.000 kr. eller mere, men er til gengæld også oftest fremstillet af rustfrit stål, har non-stick belægning og kan samtidig tåle varme på op til 220 grader.

Billigere gryder har derimod typisk en keramisk non-stick-belægning og koster omkring 200 kr. Selvom de måske ikke er lige så holdbare som de dyrere løsninger, kan de stadig være ganske fornuftige. Overvej derfor dit budget og de egenskaber, der er vigtigst for dig, når du skal vælge en gryde.

Bruger- og ekspertanmeldelser

Når du skal købe en gryde, kan det være nyttigt at læse anmeldelser fra både eksperter og brugere. Ekspertanmeldelser kan give dig en idé om kvaliteten, hvordan en specifik model klarer sig sammenlignet med lignende produkter, og hvad eksperterne mener om funktionerne.

Omvendt kan brugeranmeldelser give en indsigt i, hvordan gryden klarer sig til dagligt, hvad folk kan lide og ikke kan lide ved den, og om der eventuelt er gængse problemer.

Købsguide: Det skal du se efter, når du vælger en støbejernsgryde

En støbejernsgryde giver dig rigtig mange fordele i køkkenet, når det kommer til simremad, gryderetter, stege og endda grill og brød. Derfor er det vigtigt for dig at få fingrene i den bedste støbejernsgryde til dine individuelle behov.

Størrelse/kapacitet

Stegegryder kommer i forskellige størrelser og vægtklasser. Du bør først og fremmest vælge efter, hvad du har brug for. Generelt kan den moderne model rumme rigtig meget mad, så du behøver ikke nødvendigvis skynde dig ud at investere i den største, du kan finde.

De mindre i klassen kan rumme omkring tre liter eller derunder. De største har en kapacitet på over seks liter. De tre liter er rigeligt til den mellemstore familie, mens de seks liter er bedst til de helt store familier, eller hvor der tit bliver inviteret gæster.

Læg mærke til at jo større kapacitet, et produkt har, jo større vil diameteren også være. Har du kun lidt skabsplads, kan det være en fordel at købe en af de mindre varianter.

Vægt er også en vigtig faktor. Generelt set vejer støbejern godt til, og du vil opleve, at din nyerhvervelse vejer en del mere end den almindelige gryde til kartoffel-kogning. Det er sjældent at finde en enhed på under de omkring tre kilo, men langt fra usædvanligt med syv, otte eller ni kilo.

Vil du gerne bruge den til for eksempel campingturen, kan det være en god ide med et valg til den lette side.

Materiale

Det giver sig selv, at en støbejernsgryde er fremstillet af støbejern. Støbejern er et gammelt materiale, der er en legering af jern, silicium og kulstof. Kendetegnet ved materialet er den høje vægt og styrke, som gør det velegnet som byggemateriale også.

I forbindelse med madlavning har materialet den fordel, at det er varmeledende og holder godt på varmen. Du får gerne din gryde i 100 procent støbejern men med tilbehør af andre materialer. Det er ofte glas, træ eller metal. For eksempel låg, håndtag eller hængsler. Planlægger du at kokkerere ved meget høje temperaturer, så vær sikker på at de øvrige materialer kan tåle den stærke varme.

Varmekilder

Fordi støbejern er så robust og kraftigt, så kan det holde til utrolig høje temperaturer. Det betyder tillige, at langt de fleste varmekilder vil være kompatible med din støbejernsgryde. Induktion, traditionelle kogeplader, ovn, gas, grill og åben ild vil være varmekilder, de fleste produkter kan blive anvendt sammen med.

Læg dog mærke til at det ikke er alle, der især er kompatible med induktion, gas og åben ild.

Anvendelse

Overvej hvad du vil bruge din enhed til. Simremad, stegemad og gryderetter er traditionelt set de typer af retter, som specielt vil nyde godt af tilberedningen i støbejernsgryden.

Det er også de formål, som de fleste anvender den til. Nogle varianter er dog specialdesignet til andre formål. Det gælder for eksempel brødbagning eller grill. Så er du bage- eller grillentusiast, så vil du bestemt også kunne få glæde af en stegegryde.

Emalje

De fleste modeller i dag kommer med en emaljebelægning på indersiden. Det er blevet normalen af flere grunde. For det første mindsker det den traditionelle bismag af let jern, når du spiser et måltid, der er tilberedt i en støbejernsgryde.

For det andet gør det nogle typer af retter lettere at lave, og det øger smage og aromaer.

Endelig fungerer belægningen som en slags non-stick, som betyder, at maden ikke så let hverken brænder på eller sætter sig fast. Det er lig med en lettere rengøring.

Ulemper ved en emaljeret støbejernsgryde er, at belægningen kan være en smule skrøbelig. Det betyder for dig, at du ikke bør anvende redskaber af metal, da metallet kan skrabe mod emaljen og ødelægge den. Du bør derfor kun anvende redskaber af enten træ eller plastik.

Er du ikke sikker på, om dit køb er med emalje eller ej, så kan du føle på den. Er den ru, er den højst sandsynligt ikke emaljeret. Er den glat, er den.

Rengøring

Apropos rengøring så vil du stort set altid skulle gøre din stegegryde ren manuelt. Det vil sige ingen opvaskemaskine. Eksperterne er meget enige på punktet her, for maskinopvask kan ødelægge emalje og den konstruktion, der gør støbejernet særligt.

Vil du gerne have en nem rengøring, kan du vælge en version med en non-stick belægning eller en model uden for mange kroge og hjørner.

Brugervenlighed

Se gerne efter, hvor der sidder håndtag, og hvor lette de er at komme til. Når en støbejernsgryde er så tung, som den er, er det meget vigtigt, at du kan få ordentlig fat.

Undersøg også gerne om håndtagene bliver varme under brug.

Mærke

Det er individuelt, om mærket betyder noget for dig. Køkken-nørden vil måske foretrække en Le Creuset støbejernsgryde, den praktiske en Fiskars og den æstetiske en Iittala. Men det er helt individuelt, hvad du foretrækker.

Eksperterne har vurderet produkter fra både dyre og billigere mærker såvel som kendte og mindre kendte, og de understreger, at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem mærke og kvalitet. Læs gerne her eksperternes kommentarer for mere viden – du kan finde links til alle undersøgelser nederst i artiklen.

Pris

Prisen varierer en del fra gryde til gryde. Du kan sagtens få en rimelig billig støbejernsgryde til et par hundrede kroner, og du kan også få en til flere tusinde. Det er ofte mærke, design, størrelse og konstruktion, der er tungen på vægtskålen angående prisen.

Fordele ved støbejernsgryder

En støbejernsgryde er ikke bare endnu et køkkenredskab til samlingen. Den er helt speciel og har meget specifikke anvendelsesmuligheder. Her forklarer vi grundene til, at det vil være en god ide at investere i en af slagsen.

 • Holdbarhed og robusthed: Støbejern er en legering mellem jern, silicium og kulstof, og derfor er det utrolig hårdført. Du kan udsætte det for næsten hvad som helt, uden at det tager skade. Materialet er meget tungt, og du vil opleve en klar vægtforskel i forhold til de traditionelle gryder. I sammenligning med de øvrige gryde-typer får du en stegegryde, der kan holde hele livet. Passer du godt på den, kan den endda gå i arv.
 • Rengøring: Indersiden af støbejernsgryden skal blive brændt til eller oliebehandlet for, at du kan få de bedste resultater. Typisk er det ikke noget, du selv skal gøre, for de fleste modeller er præ-behandlet, så du bare kan gå i gang med kokkereringen. Materialet har fra naturens side en ”indbygget” non-stick effekt, som gør, at maden ikke så let sætter sig fast eller brænder på. Med en emaljeret støbejernsgryde vil du opleve en endnu bedre non-stick.
 • Varmefordeling: En af produktets helt store forcer er varmefordelingen. Det kan tage lidt tid, før støbejernet bliver varmt, men når det først bliver det, så leder det varmen helt fantastisk godt. Det betyder for dig, at du får en jævn, solid og konstant varme i gryden, hvor alt indholdet får samme temperatur. Som endnu en bonus forbliver støbejernet varmt i utrolig lang tid, efter du har taget det fra varmekilden. Så du slipper for kold mad efter et kvarter ved spisebordet.
 • Excellent til simremad: Simremad, gryderetter og stege er nogle af de retter, som varianten nærmest er skabt til. Ved at lade maden simre længe i gryden, kommer de naturlige aromaer bedre frem, og den langsomme tilberedning bevarer flere næringsstoffer og nuancer i maden. Støbejern kan godt afgive en smule jern til maden, som nogle ser som en fordel – andre som en ulempe. Med en emaljeret støbejernsgryde slipper du for tilførslen af jern.

Du kan læse mere om fordelene hos Canr.msu.edu og Lilynicholsrdn.com.

Gode råd til vedligeholdelse og rengøring af stegegryde

Du har måske hørt skrækhistorier om, at vedligeholdelse og rengøring af din støbejernsgyde er meget besværlig. Men det er den faktisk ikke. Her guider vi til, hvordan du lettest gør.

 • Første brug: Når du lige har investeret i enheden, så skal du starte med at give den en håndvask med meget varmt vand og lidt sæbe. Det fjerner eventuelle kemikalier fra produktionen. Er den ikke præ-behandlet fra producentens side, bør du smøre den med et lag olie for at gøre den stærkere og forhindre rust. Tænd for blusset og lad olien ”brænde af”.
 • Håndopvask: Når du skal rense modellen efter brug, skal du aldrig putte den i opvaskemaskinen. Det kan den ikke tåle. I stedet skal du gøre det manuelt. Men eftersom madrester har svært ved at sætte sig fast på støbejern, så vil opvasken ikke være så besværlig. Brug meget varmt vand tilsat en smule sæbe. Skrub med en børste eller en svamp alt afhængig af, hvor tilsmudset gryden er. Læg mærke til at støbejern generelt ikke har godt af for meget sæbe. Især hvis der er tale om den type uden emalje. Sæbe kan fjerne den præ-behandling, der er foretaget for at beskytte gryden.
 • Vask med det samme: Sørg for at vaske den op med det samme efter brug. Sætter du den for længe i blød, kan der opstå rust.
  Smøring: Efter vasken bør du tørre den grundigt af og derefter smøre produktet med lidt rapsolie, som både forlænger levetiden, beskytter mod rust og giver bedre tilberednings-resultater. Opbevar den altid et tørt sted.
 • Grundig rengøring: Af og til bør du foretage en mere grundig rengøring. Efter brug kan du hælde lidt groft salt i bunden og varme det op i et par minutter. Tør derefter saltet grundigt af og smør den med rapsolie. Olielaget skal være tyndt. Varm herefter gryden op igen, så olien bliver brændt af. Så er den klar til brug igen uden mere rengøring.
 • Ingen metalredskaber: Du bør aldrig anvende metalredskaber til madlavningen. Metallet kan beskadige indersiderne. Benyt derfor i stedet spatler og skeer med videre af enten plastik eller træ. Det gælder især, hvis du har en emaljeret støbejernsgryde.
 • Langsom start: Støbejerns-varianten er en langsom starter, så du skal væbne dig med tålmodighed, når du skal til at påbegynde madlavningen. Start med at sætte den på middel varme og vent gerne omkring ti minutter på, at den varmer op. Skru aldrig helt op for blusset for at det skal gå hurtigere. Det kan medføre, at støbejernet slår sig, får revner eller bliver skævt.

Du kan læse mere om rengøring og vedligeholdelse af støbejernsgryden hos Lodgecastiron.com og Thekitchn.com. Læg mærke til at eksperterne ikke er helt enige i deres råd angående rengøring. Nogle fraråder sæbe, og andre gør ikke. Vil du være helt sikker på en optimal beskyttelse, så kan du droppe sæben.

FAQ

Hvilken støbejernsgryde er bedst?

Der er flere gode modeller på markedet, og i vores støbejernsgryde artikel har vi præsenteret dig for 5 af de bedste. Alle hører de enten til blandt eksperternes eller brugernes favoritter. Hos eksperterne udmærker især Staub Rund Gryde, Petromax Dutch Oven og Le Creuset Støbejernsgryde sig.

Hvordan vælger jeg en støbejernsgryde?

Før du vælger din stegegryde, bør du undersøge et par specifikke forhold. Først og fremmest skal du overveje størrelse og kapacitet. Du bør også tjekke hvilke varmekilder, der er kompatible og finde ud af, hvad du primært vil anvende din støbejernsgryde til. Se desuden efter emalje, design, brugervenlighed, rengøring og pris. Måske du også har en præference inden for mærke. For eksempel en Le Creuset gryde, en Fiskars, Staub eller Iittala? Nogle af ovenstående faktorer kan være svære selv at finde frem til. Her kan du med fordel læse eksperternes kommentarer. Links til undersøgelserne finder du nederst i artiklen.

Hvordan vedligeholder jeg min støbejernsgryde?

Med den rette behandling får din bedste støbejernsgryde en lang levetid. Vask den af umiddelbart efter brug, tør den godt, og smør den med olie. Opbevar den et tørt sted. Pas på med for meget sæbe under rengøringen.

Test og anmeldelser af støbejernsgryder anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Bbqpit.de

Bbqpit.de er et tysk grill-magasin, hvor læserne kan hente viden og inspiration. Eksperterne giver både tips til madlavning og til at anvende grillen bedst, og herimellem tester de også de forskellige nye madlavnings-apparater. Her er turen kommet til Petromax Dutch Oven, som får en rigtig flot bedømmelse. Bbqpit.de har baseret vurderingen på parametre som tilberednings-resultater, alsidighed, brugervenlighed, rengøring og håndtering.

Testen blev udført: Oktober 2014

Du kan se testen her.

Businessinsider.com

Businessinsider.com er amerikansk nyhedsmagasin med fokus på forretningsliv, teknologi, finans, medier, markeder og strategier. Magasinet foretager af og til tests af produkter, der falder inden for kategorierne, og her gælder det en støbejernsgryde test af modellen Le Creuset Støbejernsgryde. Le Creuset gryde klarer sig så godt, at den bliver tildelt en positiv anmeldelse. Bedømmelsesgrundlaget er parametrene som tilberedningsevner, design, brugervenlighed, rengøring, håndtering og kvalitet.

Testen blev udført: Januar 2020

Du kan se testen her

Cnet.com

Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin, der bringer nyheder, artikler, blogs, videoer, guides, tips, anmeldelser og tests til læserne for at guide dem gennem den teknologiske jungle. Her har eksperterne udført en støbejernsgryde test af flere modeller inklusive Staub Rund Gryde. Bedømmelseskriterierne er blandt andet generel kvalitet, tilberedningsresultater, håndtering, design, pris, brugervenlighed og rengøring. Eksperterne er så imponerede over Staub Rund Gryde, at de kårer den til bedste støbejernsgryde og testvinder.

Testen blev udført: April 2021

Du kan se testen her

Thespruceeats.com

Thespruceeats.com er et gastronomi-magasin, der har som formål at hjælpe læserne til at kunne tilberede de bedste måltider. Eksperterne leverer primært opskrifter til hverdag og fest, men de bringer også mere informerende artikler. Det gælder for eksempel tests af diverse køkkenapparater, og her er turen kommet til Lodge Dobbelt Støbejernsgryde. Thespruceeats.com bedømmer ud fra parametre som tilberednings-resultater, alsidighed, varmefordeling, rengøring og brugervenlighed, og de er meget imponerede over modellen.

Testen blev udført: Oktober 2019

Du kan se testen her

Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores støbejernsgryde test artikel set nærmere på de otte af markedets bedste modeller – ifølge enten eksperter, brugere eller begge.

Hvis du overvejer at investere i en stegegryde, vil du givetvis have en interesse i madlavning på et eller andet plan. En støbejernsgryde vil hæve din madlavnings niveau, så du vil opleve en forskel i kvalitet, oplevelse og smagsnuancer.

Hvis du er interesseret i at få gastronomien et hak opad, så er ordentligt udstyr alfa og omega. Hos Forbrugsguiden har vi et stort fokus på køkkenapparater og -redskaber, og i vores test-artikler kan du finde inspiration til at vælge markedets bedste produkter.

Bliver vi i grydernes verden, kan du for eksempel læse vores bedste gryder til induktion test-artikel, hvor du kan se markedets stærkeste valg.

Ud over en gryde vil en velfungerende stegepande være et must i køkkenet. Læs vores bedste stegepande test-artikel, hvor du bliver præsenteret for testvindere og i alt kan møde 16 friske varianter, der på den ene eller anden måde udmærker sig.

Et andet uundværligt redskab er kniven. Og en kniv er ikke bare en kniv. Der er rigtig mange typer at vælge imellem. Vi guider dig i vores tre knive-artikler, der har fokus på henholdsvis kokkeknive, japanske knive og Santoku knive. I alle tre artikler bliver du introduceret for nogle af markedets mest velfungerende modeller, og du kan tillige hente viden, inspiration og information om køkkenredskaberne.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af Lodge Dobbelt Støbejernsgryde blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Staub Rund Gryde blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Petromax Dutch Oven blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Le Creuset Støbejernsgryde blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Fiskars Norden Gryde Støbejern blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Broil King Støbejernsgryde blev fundet: Juni 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Google.com

Google.com er en af verdens mest anerkendte og benyttede søgemaskiner, der nu også har en række andre tilbud, services og produkter til brugerne. Google har et stort brugerunivers, hvor brugerne kan give anmeldelser til både produkter såvel som kulturtilbud, restauranter og øvrige services. Her gælder det brugeranmeldelser af to forskellige støbejernsgryder.

Anmeldelserne af Iittala Sarpaneva blev fundet: Juni 2020

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Satake Støbejernsgryde blev fundet: Juni 2020

Du kan se anmeldelserne her

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme