Santoku kniv test-guide: De bedste Santoku knive ifølge anmeldelser og research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Santoku kniv test-guide– forbrugernes og vores favoritter 

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de santokuknive, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig her de bedst bedømte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandler der har den bedste pris.


Japansk Santoku kniv (Original Series) – 67 lag carbon stål smedet efter damaskus-metoden

Blandt de bedste Santoku knive 

✅ Blant de bedste japanske kokkeknive til prisen ifølge vores research
Top-seller fra den bedste anmeldte knivbutik på Trustpilot (4,9 ud af 5) 
✅ Tilfredshedsgaranti eller pengene retur

.
Er du på udkig efter en professionel kniv, som skal være nem at håndtere, uanset om du skærer i grønsager eller i kød? Denne Japanske Santoku kniv er det perfekte valg for dig, der går op i madlavning, og som stiller høje krav til dit køkkenudstyr. Den er skabt til at indgå i det kvalitetsbevidste hjem, hvor der lægges vægt på både elegante designs og høj kvalitet. 

Du får et godt greb om din kokkekniv. Skæftet er fremstillet af pakkatræ, der er en hård træsort, som giver en optimal tyngde til køkkenudstyret. Dette er grund til, at det er muligt at afkorte skaftet, uden du kommer til at miste oplevelse af sikkerhed og kontrol. 

Designet til at opretholde sin kvalitet år efter år
Når du vil have mest kvalitet og værdi for pengene med din køkkenkniv, skal du forholde dig til ”HRC”-betegnelser og de tal, som står angivet sammen med denne forkortelse. HRC står for ”Hardness Rockwell”, der bruges som måleenhed omkring stål på Rockwell skalaen. 

Des højere tallet for HRC er, des mere rustik og slidstærk er din køkkenkniv. Det enestående ved den japanske Santoku kniv fra Original Series er, at den klassificeres med 62 HRC. Til sammenligning befinder de fleste almindelige køkkenknive sig på mellem 50-55 HRC. 

Det er ikke for ingenting, at den japanske og professionelle kokkekniv fra Original Series klassificeres med 62 på Rockwell skalaen. 

Den er fremstillet med i alt 67 lags carbonstål, der er blevet smedet efter den såkaldte ”Damascus” metode. 

Professionel kniv, der er smedet på den traditionelle metode
Metoden stammer fra det land, hvor den blev udviklet – Damascus (beliggende i Syrien). Dette sted er blandt andet kendt for at lægge jord til en af de største stålindustrier i verden. Knivfremstillingsmetoden har været brugt igennem flere generationer, og den er fortsat udbredt og respekteret i dag på grund af den høje slidstyrke og den store modstandskraft, som teknikken fører med sig. 

Det er svært at slide din japanske Santoku kniv op. Den er enkel at slibe, så klingen altid fremstår skarp, og du kan skabe imponerende retter og serveringer. 

Den stilrene og elegante kokkekniv er lavet uden logo. Den kan med fordel opbevares i den æske, som følger med udstyret, når du bestiller det. 

Derfor anbefaler vi Japansk Santoko kniv 
Qknives udmærker sig især på deres gode kundeanmeldelser. På Trustpilot har de en score på hele 4,9 stjerner ud 5, hvilket tyder på en stor tilfredshed.

Det halvkorte skaft gør det lettere for dig at få en god kontrol over dit køkkenredskab, når det er i anvendelse.  Derudover har kniven er særlig skarphed og hårdhed, som giver gode resultater i køkkenet. Derfor er denne kniv for dig, der ønsker at føre professionalisme ind i hverdagen.

Udvalgte fordele ved den japanske Santoku kniv fra Original Series
67 lag carbon 
62 HRC på Rockwell skalaen 
Leveres i elegant gaveæske 
Intet logo på knivblad
Stilrent design  
Skaft i pakkatræ


Gastrotools Santoku kokkekniv – ekstra skarp og hård Santoku kniv

Glimrende valg til alsidige valg

Gastrotools Santoku kokkekniv

Gastrotools Santoku kokkekniv er en professionel kokkekniv, der er lavet med en unik metode for ekstra skarphed og hårdhed. Kernen er i VG10-stål, der er omgivet af 66 lag rustfri stål for en hårdhed på 60-61 HRC.

Grebet er ergonomisk, så du har god kontrol med det skarpe blad på 18 cm.

 • VG10 kerne af stål omringet af 66 lag rustfrit stål
 • Ergonomisk godt greb i sort G10-komposit
 • Meget hård på 60-61 HRC

Det skal du vide, før du køber Gastrotools Santoku kokkekniv

Solide materialer for optimal hårdhed
Bladlængden er 18 cm, der egner sig godt til mange forskellige opgaver. Knivens blad er skabt, så du får så lidt friktion, om du hakker, skærer eller snitter med Gastrotools Santoku kokkekniv.

Du kan skære kød, grøntsager og andet med Santoku kniven, der er et godt allround-valg, der er holdbar og solid.

Bladet har en hårdhed på 60-61 HRC, der er i den høje ende. Det skyldes den solide konstruktion, hvor kernen er fremstillet i VG10-stål. Derefter er kernen smedet ind i 66 lag af rustfrit stål, så kniven holder sig skarp længe, uden du behøver slibe den.

Ergonomisk og let i brug
For ekstra kontrol har Gastrotools Santoku kokkekniv et unikt ergonomisk skæfte i sort G10-komposit. Det sorte skæfte står flot til det elegante blad, der har karakteristiske mærker i stålet langs bladets kant.

Det ergonomiske greb er med til at beskytte dig, når du arbejder og eksempelvis har fugtige fingre. Dine hænder vil også blive aflastet, hvis du har en stor skæreopgave foran dig.

Med både den høje hårdhed, skarpe blad og alsidige brug anbefales Santoku kokkekniven af flere kokke og professionelle, der garanterer kvaliteten.

Fordele
 • Fremragende skarphed
 • Holdbar og solid
 • Komfortabel i brug
 • Anbefalet af flere professionelle kokke
Ulemper
 • Højere prisleje

Redaktionens vurdering

Gastrotools Santoku kokkekniv anbefaler vi hos redaktionen, hvis du skal bruge en japansk kokkekniv af høj kvalitet. Den er fremstillet i 66 lag rustfrit stål omkring en kerne af VG10-stål. Den egner sig til alle former for brug, om du skal skære krydderier eller kød, hvor den giver en unik skæreoplevelse.

Det er en dyrere Santoku kniv, men hårdheden og skarpheden er i top, og den anbefales af flere professionelle kokke.

Specifikationer:

 • Bladlængde: 18 cm
 • Vægt: 241 g
 • Materiale: Rustfri stål og VG10 kernestål
 • Hårdhed: 60-61 HRC

Cuisine Lab Legacy Santoku kokkekniv – 180 mm. – praktisk og elegant design i ét

Bedste valg med ergonomisk håndtag

✅ 4,5/5 stjerner på Trustpilot
✅ 67 lag damaskus stål og 62 på hårdhedsskalaen
Gratis levering og retur
✅ 101 dages tilfredhedsgaranti og 24 timers support

Legacy Santoku kokkekniv - 180 mm

.
Denne Santoku kokkekniv er designet med en VG10-stålkerne, der giver en bedre vægtfordeling og et skarpere blad. Dette gør den til det perfekte valg til præcis skæring og skæring af grøntsager i tern. Vi har kigget nærmere på denne model for at se, om det er et godt køb.

 • 67 lag damaskvæstet stål
 • 62 HRC
 • VG10-stålkerne for bedre vægtfordeling

Det skal du vide, før du køber Legacy Santoku kokkekniv – 180 mm.

Forskellige muligheder for at skære grøntsager
Santoku-knive er kendt for deres alsidighed, og Santoku kokkekniv fra Legacy er ingen undtagelse. Den er perfekt til at snitte, skære i tern og hakke alle slags ingredienser. Selv om de egentlig bruges mere til grøntsager, kan denne kniv også give store og skarpe snit af fisk og andet kød. Den er også utrolig nem at rengøre på grund af sit enkle design. Du kan tørre den af med et rent viskestykke efter brug, og den vil være så god som ny.

Høj præcision kombineret med et holdbart design
Kniven er af høj kvalitet, som gør madlavning til en leg. Det er fremstillet af 67 lag damaskvæstet stål med en hårdhed på 62 HRC på Rockwell-skalaen. De fleste kokkeknive måler omkring 50 på hårdhedsskalaen, hvilket gør denne model hårdere og mere holdbar end de fleste af dem. Dette resulterer i en utrolig skarp knivkant, der stadig er præcis og let at kontrollere. En Santoku-kniv er ikke en af de knive, der skal være fleksibel. En velkonstrueret kniv har et stærkt og robust blad. Håndtaget i mørkt ibenholt træ bidrager kun til det æstetiske overordnede design. Med hensyn til værdi er Legacy Santoku kokkekniven god værdi for pengene og kan sammenlignes med andre Santoku-knive på markedet.

Fordele
 • Skarp knivkant
 • Let at rengøre
 • Præcis skæring af alle typer kød
 • Komfortabelt håndtag
Ulemper
 • Knivens kant er tilbøjelig til at flække, hvis den kommer i opvaskemaskinen

Forbrugsguidens vurdering

Kniven har et slankt design med unikt mønster, skarpe og præcise snit og et utroligt behageligt håndtag. Selvom knivsiden er tilbøjelig til at rive, hvis den kommer i opvaskemaskinen, kan den nemt rengøres i hånden. Alt i alt ville denne Santoku-kniv være et godt valg for dem, der ønsker elegance og funktion kombineret i deres køkkenknive.

Specifikationer
Bladlængde: 18 cm
Stålhårdhed: 62 HRC
Materiale: Damaskus stål
Håndtag materiale: Ibenholt træ


SANTOKU KOKKEKNIV – SANTOKU kniv fremstillet i kvalitet

Ideel til tilberedning af sushi

Santoku kokkekniv

SANTOKU KOKKEKNIV fra Nourmet er en kokkekniv i rustfrit damaskusstål. Damaskusstål er virkelig skarpt og holdbart, hvilket gør det oplagt til kokkeknive i høj kvalitet. Vi har set nærmere på denne model, og sammenlignet den med andre lignende kokkeknive på markedet.

 • 59-61 HRC (hårdhed)
 • Håndlavet
 • Fremstillet af damaskusstål i høj kvalitet

Anmeldelse og analyse af SANTOKU KOKKENIV

SANTOKU KOKKENIV fra Nourmet er en smuk, håndlavet kniv, der pryder ethvert køkken. Kniven er fremstillet af rustfrit damaskusstål, som har en hårdhed på 59-61 HRC, hvilket gør den meget robust og holdbar. Kniven har et blad i Santoku-stil, hvilket gør at kniven er god til at finhakke og skære præcist. Santoku-knive, også kendt som “santoku bocho-knive,” er fantastiske til præcist og fint skærearbejde. Disse modeller har en tilspidset form, som gør, at de egner sig godt til netop denne type opgaver. For at forhindre, at maden klæber sig til knivens blad, har de ofte fordybninger langs bladet. Knivens brede design gør, at den er super god til at holde madvarer samlet, hvilket er brugbart hvis du laver f.eks. sushiruller. Leder man efter en håndlavet kniv i god kvalitet, så er det her en oplagt mulighed.

Fordele
 • 5 års garanti
 • Gratis levering og returnering
 • Ideel til at skære frugt og grøntsager
 • Ligger godt i hånden
Ulemper
 • Ikke den bedste løsning til at skære brød

Redaktionens vurdering

SANTOKU KOKKEKNIV fra Nourmet er en virkelig god kniv til at snitte frugt og grønt samt fisk, da den er velafbalanceret og ligger godt i hånden. Vi er meget imponeret over den, selvom kniven ikke egner sig til at skære brød. Det er dog værd at nævne, at det ikke er knivens egentlige formål. Med knivens fem års garanti og gratis levering, så mener vi, alt taget i betragtning, at dette er et rigtig fin kniv til en fair pris.

Specifikationer
Længde på bladet: 16,5 cm
Stålhårdhed: 59-61 HRC
Knivbladets materiale: Rustfrit damaskusstål


Onyx Santoku – bedste grøntsagskniv til prisen

✅ Value for money: Glimrende valg til prisen 
✅ 5 års fuld garanti
✅ Hybrid keramisk stål

Onyx Santoku

Santoku grøntsagskniv er til dig, der leder efter en grøntsagskniv i god kvalitet til en skarp pris. Du behøver ikke at bruge en formue på at finde en kniv, der kan holde til de forskellige opgaver i køkkenet. 

Grøntsagskniven fra Onyx er designet med et ergonomisk skaft, så kniven ligger godt i hånden, når du snitter grøntsager. Alt fra ægget til klingen og skaftet er designet til at give dig den bedst mulige oplevelse i køkkenet. Santoku hjælper dig med at snitte grøntsagerne flot, så du kan lave flotte anretninger til venner og familie. 

Hybrid keramisk stål sikrer en skarp og holdbar kniv
Onyx har patent på deres hybrid keramiske stål. Under produktionen bliver 5 mm af det keramiske stål svejset direkte på stålkernen. Det er med til at sørge for, at knivsægget bliver holdbar og derfor holder skarpheden i længere tid. Smedningsprocessen af det patenterede stål giver kniven en hårdhed på 64 HRC på Rockwell-skalaen. 

Rockwell-skalaen måler hårdheden af stålet på de knive, som er med i testen. Hvis kniven får en høj score på skalaen, betyder det også, at kniven er lavet i en god og holdbar kvalitet. 

Når kniven er smedet, bliver æggen slebet. Det er med til at sikre dig en skarp kniv, som du kan bruge igen og igen.   

Klingen på kniven er lavet af stål i en høj kvalitet, som bliver forstærket under en legeringsproces med titanium. Når stål og titanium smelter sammen, får du en kniv med en hård og slidstærk overflade. Det giver en længere holdbarhed, og så kan kniven nemt skære igennem grøntsagerne. 

Ergonomisk skaft af glasfiber 
Santoku fra Onyx er også designet med et ergonomisk skaft, der er lavet af fiberglas. Materialet ligger godt i hånden, og du får en god vægtfordeling. Det giver dig de mest optimale betingelser for at skære grøntsagerne præcist ud, så du kan anrette det pænt til maden.   

Fiberglasset er også vand- og pletafvisende, og kniven er derfor praktisk at bruge i køkkenet. Kniven kan hurtigt komme i kontakt med vand eller madolie, som sprøjter fra den varme pande. Vand og pletter preller nemt af kniven, så den ikke bliver grim og snavset. 

Derfor anbefaler vi Onyx Santoku 
Onyx er blevet populær blandt forbrugerne, og det ses tydeligt på deres gode anmeldelser på Trustpilot. Kunderne er nemlig meget tilfredse.

Sammenlignet med de andre Santoku knive i testen, vurderer vi, at grøntsagskniven fra Onyx er den bedste kniv til prisen. Grøntsagskniven er sat ned til en overkommelig pris, så du ikke skal bruge hele opsparingen på at købe en god kniv. Til prisen får du en grøntsagskniv, der er designet til at være holdbar og skarp i lang tid. Det unikke og innovative keramiske stål har været med til at sikre kniven en score på 64 HRC på Rockwell-skalaen. Samtidig får du 5 års garanti på denne kniv.

Udvalgte fordele ved produktnavn
Hybrid keramisk stål for ekstra skarphed og holdbarhed
64 HRC
Stålkerne med titaniumsbelægning
Ergonomisk antislip med glasfiberhåndtag
Knivblad: 18 cm. 


Cuisine Lab Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm. – til præcise skæreopgaver

Bedste kniv med høj præcision

✅ 4,5/5 stjerner på Trustpilot
✅ 67 lag damaskus stål og 62 på hårdhedsskalaen
Gratis levering og retur
✅ 101 dages tilfredhedsgaranti og 24 timers support

Classic Santoku kokkekniv - 180 Mm

.
Den japanske betegnelse santoku betyder “tre dyder”. Denne type kniv kan både skære, snitte og hakke, så den er nyttig i en række kulinariske situationer. For at afgøre, om denne type er værd at købe, har vi undersøgt den nærmere.

 • Alsidig i brug
 • Robust håndtag af Pakka-træ
 • Holdbar stålkerne

Det skal du vide før dit køb af Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm.

Traditionelt japansk design
Den japanske betegnelse santoku henviser til en køkkenkniv med et tyndere blad end en almindelig kokkekniv og giver mulighed for mere præcis skæring. Skæftet er 13,6 cm langt og er fremstillet af robust sort paktræ. Santoku-kokkekniven er et alsidigt redskab, der kan bruges til at snitte, skære i tern og hakke. Den er ekstremt holdbar, så du kan bruge den uden at den bliver sløv med årene eller får fugtskader. Knivens smukke udseende og slanke design er forstærket med indviklede mønstre på bladets sider, der øger dens appel samt gør den rust- og spånresistent. 

Jævn vægtfordeling
Santoku-kokkekniven er den perfekte tilføjelse til ethvert køkken. Den er en fremragende gave til enhver kok eller madlavningsentusiast i dit liv. Denne kniv skærer effektivt, på grund af den afbalanceret vægtfordeling, som gør at din hånd ikke bliver træt. Med det skarpe og tynde blad behøver du ikke at lægge meget pres på, mens du tilbereder måltidet. Det gør det muligt for dig at anvende en række forskellige skæremetoder. Kniven kan skære delikat fisk, grøntsager og frugt fint i tern uden at de bliver klemt. Den har en mellem prisleje og er en god værdi i forhold til knivens kvalitet. 

Fordele
 • Godt afbalanceret og behagelig i hånden
 • Høj skærepræcision
 • Let at slibe eller stryge
Ulemper
 • Tager lidt tid at vænne sig til
 • Damaskus stål kan være svært at slibe

Forbrugsguiden vurdering

Kniven har en imponerende skærepræcision, samtidig med at den er velafbalanceret og behagelig at bruge. Sammenligner man den med en traditionel kokkekniv, tager det lidt tid at vænne sig til, men overordnet set mener vi, at den vil være et godt redskab til folk, der skal hakke eller snitte delikate ingredienser. 

Specifikationer:
Bladlængde: 18 cm
Håndtagslængde: 13,6 cm
Stålhårdhed: 56 HRC
Materiale: Damaskus stål
Håndtag materiale: Sort olieret Pakka træ


Qknives japansk Santokukniv (Bright series) – unikt skaft i sycamoretræ 

 • Dag til dag levering
 • Tilfredshedsgaranti eller pengene retur

Den japanske santoku kniv fra Qknives Bright Series passer til dig, der søger en elegant kniv i en holdbar kvalitet. Santoku kniven er udformet i et elegant design, som er med til at pynte i køkkenet. Kniven er også lavet i en god kvalitet, så du kan skære kød og grøntsager meget præcist. 

Det håndformede skæfte og den lige klinge sørger for, at du kan præsentere smukt anrettet mad for familie og venner. 

67 lag carbon stål
Den japanske Santoku kniv fra Qknives er lavet i carbon stål i høj kvalitet. Carbon stålet sørger for, at kniven holder skarpheden i længere tid. Kvalitetsmaterialet er med til at give kniven en høj HRC på 62 ifølge Rockwell-skalaen. Skalaen måler hårdheden af stålet på kniven. En høj HRC giver udtryk for en holdbar kniv, hvor kvaliteten er i top. Normale køkkenknive har som oftest en HRC på 55, og Santoku kniven er derfor meget holdbar.   

Klingen er smedet efter damaskusmetoden, som giver et elegant og stilet udtryk til kniven. Damaskusmetoden sørger for at smede kniven med 67 lag af carbon stål. Det giver en helt unik struktur på klingen, og det gør stålet meget hård.  Du får derfor en holdbar kniv, som kan holde i mange år. 

Håndformet skæfte i sycamoretræ 
Skæftet på Santoku kniven fra Qknives er håndformet i ahorn. Det håndformede skæfte sørger for, at kniven ligger godt i hånden, når du skærer friske råvarer. Du slipper for at være bange for, at kniven glider ud af hånden. Skæftet giver dig kontrol over kniven, så du både kan skære kød, fisk og grøntsager. Det håndformede skæfte sikrer dig præcision og effektivitet i køkkenet.

Kniven er også lavet af sycamoretræ, som giver et flot udtryk til skæftet. Træsorten varierer meget i udseendet, så hvert enkelt skaft på santoku kniven er unikt. Træets struktur og knivbladets mønstrede klinge er med til at pynte flot i køkkenet. Du får derfor ikke bare en kniv af god kvalitet, santokukniven udstråler også elegance og stilsikkerhed.     

Fordele
 • 67 lags carbon stål smedet efter damascus metoden

 • 62 HrC ifølge Rockwell-skalaen

 • Håndformet skæfte i Ahorn

Ulemper
 • Småt skæfte kræver tilvænning

Derfor anbefaler vi Qknives japansk Santoku kniv (Bright series) 

Sammenlignet med resten af knivene i testen ligger den japanske santokukniv fra Bright Series i den dyre ende af skalaen. Til prisen får du dog en kvalitetskniv med en lang levetid. Knivens 67 lag carbon stål sørger for en holdbar kniv, som du kan bruge til at skære fisk, kød eller grøntsager. Dette er også noget forbrugerne er glade for. Faktisk er Qknives et kæmpe hit blandt forbrugerne, som giver dem 4,9 ud af 5 stjerner inde på Trustpilot.

Du får også en elegant kniv, som kan pynte i køkkenet, når du ikke bruger den. Damaskusmetoden efterlader et elegant mønster på knivens klinge, som klæder et hvert køkken. Knivens skæfte af sycamoretræ giver også kniven et mere råt og unikt udtryk. 

Specifikationer
Længde: 32,3 cm
Bladet udgør 18 cm.
Vægt: 208 g.


Japansk Santoku kniv (Black Series)

✅ Bedste japanske kokkekniv til at hakke grønsager
Tilfredshedsgaranti eller pengene retur
✅ Dag til dag levering

.
Går du op i køkkenudstyr- og redskaber, ved du, at der er brug for forskellige typer og udgaver af knive, når det kommer til at skære kød, grønsager og fisk. Denne japanske Santoku kniv fra Black Series er det rette valg for dig, der vil snitte, hakke og skære grønsager med perfekte cuts. 

Sætter du en ære i dekoration og anretning af mad, er der brug for at kunne skære gulerødder, rodfrugter, forårsløg eller andet på kreativ vis. Til dette formål skal du anvende en professionel kniv, der både har et langt knivblad og et ergonomisk skaft. 

Designet til at give dig maksimum kontrol i køkkenet 
Black Series kniven egner sig perfekt til at snitte og skære grønsager med. Når du vil have maksimum kontrol i køkkenet, skal du bruge knive, der er designet af højeste kvalitet. Det unikke ved kniven fra Black Series er både det specialdesignede skaft og det ekstra lange knivblad. 

Skaftet er udført med praktiske ’kanter’, der får redskabet til at ligge sikkert og stabilt i hånden. Rodfrugter er mangeartede, og deres former kan variere fra grønsag til grønsag. Vil du udvikle dine kokkemæssige evner, eller laver du ofte mad til flere mennesker, kan det være ønsket at kunne snitte med høj effekt. Des bedre din kniv ligger i hånden, des større sikkerhed får du i forbindelse med din madlavning. 

Fremstillet af 67 lag carbon
Vil du sikre dig at købe en kniv af fineste kvalitet, skal du vælge et produkt, der klassificeres med over 60 på Rockwell skalaen. Helt præcist ligger den professionelle kokkekniv fra Black Series på 62 på skalaen. Den er lavet af 67 lag carbon stål, der giver Santoku kniven høj slidstyrke og stor modstandskraft. 

Du kan have din elegante og funktionelle kniv hængende på en moderne knivmagnet, så stilen gennemføres, og du får let adgang til at gribe fat i dit nye køkkenredskab. 

Kniven er skabt i henhold til ”Damascus metoden”, der er den bedste måde at udnytte egenskaberne fra stål på, så det holder til utallige cut i fremtiden. 

Derfor skal du vælge Japansk Santoku kniv 

Sammenlignet med andre udgaver af de populære og eftertragtede Santoku knive befinder denne model sig i den højere ende af prisskalaen. Dette skyldes dels den imponerende kvalitet og dels det enestående design af såvel skaft som knivblad. 

Du kan se frem til at få en kniv, som vil bringe dig glæde og kontrol i køkkenet i mange år frem. Når det kommer til knive og kvalitet, får du som udgangspunkt, hvad du betaler for. 

Kniven fra Black Series er skabt til at opretholde sin unikke form år efter år. Den er enkel at slibe, så du kan udfordre dig selv i køkkenet med nye, gastronomiske oplevelser.  

Udvalgte fordele ved den japanske kniv fra Black Series
67 lag carbon stål
Højt carbonindhold (der giver kniven høj slidstyrke og lang levetid)
Intet logo på hverken skaft eller knivblad 
Tidløst og elegant design 
Længde på 30cm (hvoraf knivbladet målet 18cm)
Totalvægt på 247g


MAC Professional Series MSK-65 – Testvinder

✅ Testvinder hos det kulinariske onlinemagasin Seriouseats.com
✅ Forbrugsguiden anbefaler 

MAC Professional Series MSK-65

.
MAC Professional Series MSK-65 er blevet testet og anmeldt af onlinemagasinet Seriouseats.com, der har kåret kniven som testvinder i deres test af flere santokuknive.

Dette har de gjort, da de er begejstrede for knivens skarphed og nemme håndtering. Dog nævner eksperterne, at det er svært at vide, hvor meget luftskæret på kniven rent faktisk hjælper.

Absolut fornøjelse at bruge, ifølge eksperterne
Ifølge eksperterne fra Seriouseats.com er MAC Professional Series MSK-65 ”en absolut fornøjelse at bruge uanset opgaven”. De forklarer, at kniven både er ”let, velafbalanceret, skarp samt behagelig at holde på”.

I deres test af kniven klarede den alt lige fra at skære gulerødder til brød, kylling og fisk uden problemer.

Til sidst i anmeldelsen hæfter de sig ved, at ”det er svært vide, hvor meget luftskæret langs kanten virkelig hjælper”. Til gengæld mener de at ”i betragtning af, hvor ubesværet denne kniv var at bruge”, er den et godt køb til ethvert køkken.

Fleksibel kniv med mange formål
MAC Professional Series MSK-65 på bordMed MAC Professional Series MSK-65 får man en fleksibel santokukniv med mange formål. Den er lavet til at kunne klare de fleste skæreopgaver i et køkken uanset, om man ønsker at skære grøntsager, kød, brød eller andet.

Derudover kommer modellen med et luftskær på selve knivbladet. Luftskæret er lavet for at undgå, at de råvarer, man skærer, sætter sig fast på selve kniven. Det gør ikke blot skærearbejdet nemmere, men også hurtigere.

Lavet af stål i høj kvalitet
MAC Professional Series MSK-65 er en håndslebet og kvalitetskontrolleret kniv med et højt kulindhold, der sørger for, at den forbliver skarp i længere tid. 

Samtidigt er kniven rustfri, og så er den lavet af stål i høj kvalitet. Det sikrer, at kniven er ekstra slidstærk.

Selve bladlængden er på 17 centimeter, mens håndtaget er lavet af træ. Træet er pakkatræ, som er yderst holdbart. Kniven er fremstillet med en optimal og afbalanceret vægtfordeling, hvilket sikrer en nemmere håndtering af kniven. Desuden har MAC Professional Series MSK-65 en Rockwell-hårdhed på 61. 

Udvalgte fordele ved MAC Professional Series MSK-65: 
Lavet af højkvalitetsstål
Alsidig kniv
Luftskær på knivbladet
Ekstra skarp og slidstærk
Håndtag lavet af træ

Her kan du se en kort video, der demonstrerer hvor skarp MAC Professional Series MSK-65 er. Videoen er produceret af YouTube kanalen Tim Melander:


Kai Shun Classic Santoku

✅ Topscorer hos den britiske avis The Telegraph 
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de
✅ Forbrugsguiden anbefaler

Kai Shun Classic Santoku

.
Både den britiske avis The Telegraph og det tyske testmagasin Testberichte.de har testet og anmeldt Kai Shun Classic Santoku.

Begge ekspertkilder er begejstrede for kniven, som de henholdsvis har kåret som topscorer samt givet 4,5 ud af 5 stjerner. 

Mens Testberichte.de er glade for knivens skarphed og nemme håndtering, er The Telegraph imponerede over modellens design og fine skæring. Selvom eksperterne generelt er vilde med Kai Shun Classic Santoku, nævner de den høje pris som værende en ulempe.

Bemærkelsesværdig nem at skære med, ifølge eksperterne
Ifølge de to eksperter er Kai Shun Classic Santoku en japansk kokkekniv, der er velegnet til alle amatørkokke, som ønsker en god kniv i hjemmet.

Eksempelvis skriver Testberichte.de, at ”kniven ligger meget godt i hånden”. De fremhæver ydermere, at ”takket være skarpheden, skærer kniven nemt de fleste råvarer”. Dog er de mindre vilde med, at håndtaget er asymmetrisk, hvorfor kniven kun er velegnet til højrehåndede brugere.

Eksperterne fra The Telegraph har også testet Kai Shun Classic Santoku. De hæfter sig især ved knivens unikke og flotte design.

The Telegraph skriver ligeledes, at kniven er ”bemærkelsesværdig nem at skære med”, da den både kan håndtere hårde og bløde råvarer. Til sidst nævner de dog, at kniven er temmelig dyr, hvilket man skal være opmærksom på.

Alsidig japansk kokkekniv
Kai Shun Classic Santoku skaftMed Kai Shun Classic Santoku får man en alsidig japansk kokkekniv, der kan klare de fleste skæreopgaver i køkkenet uanset, om man skal skære grøntsager, kød, fisk eller andet.

Kniven har et klassisk D-formet skæfte. Det vil sige, at skæftet buer ud mod hånden, hvorfor man er sikret et mere behageligt greb. Dog er det værd at bemærke, at kniven kun passer til personer, som er højrehåndede.

Knivbladet er ydermere udstyret med luftskær. Disse luftskær sikrer, at de råvarer, man skærer med kniven, ikke klæber sig fast til bladet.

Skarp kniv af rustfrit stål
Kai Shun Classic Santoku er en skarp kniv, som er lavet af 65 lag rustfrit damaskusstål med en hård VG-MAX stålkerne. Man er herved sikret en hårdfør kniv, der holder sig skarp i en lang periode. Kniven har desuden en hårdhed på 61 Rockwell samt en bladlængde på 18 centimeter.

Sidst men ikke mindst har Kai Shun Classic Santoku et skaft, som er lavet af pakkatræ. Håndtaget er vandafvisende og mister hverken sin form eller farve. Det sørger for, at kniven holder sig pæn i lang tid.

Udvalgte fordele ved Kai Shun Classic Santoku:
Håndtag af pakkatræ
65 lag damaskusstål
Knivblad med luftskær
Alsidig kniv til mange formål
D-formet skæfte

Her kan du se en kort demonstrationsvideo af Kai Shun Classic Santoku. Videoen er produceret af YouTube kanalen House of Knives:


Wüsthof Classic 4183

✅ Topscorer hos det amerikanske testmagasin Homeverge.com
✅ Anbefalet af onlinemagasinet Knifeguides.com

Wüsthof Classic 4183

.
Wüsthof Classic 4183 er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Homeverge.com og Knifeguides.com. Begge ekspertkilder er begejstrede for santokukniven, som de har kåret som topscorer samt givet en anbefaling.

Dette har de blandt andet gjort på grund af knivens høje kvalitet og skarphed. De forklarer også, at kniven forbliver skarp i meget lang tid. Til gengæld nævner eksperterne, at Wüsthof Classic 4183 er forholdsvis almindelig, når det kommer til designet, hvilket de ser som en ulempe.

Et must-have i ethvert køkken, ifølge eksperterne
Ifølge eksperterne er Wüsthof Classic 4183 en god kokkekniv, der skærer meget præcist samt er meget skarp.

Eksperterne fra Homeverge.com skriver eksempelvis, at kniven er ”20 % skarpere og holder sin skarphed i 20 % længere tid”.

Samtidigt hæfter de sig ved, at maden ikke sætter sig fast på kniven, ”hvilket giver mulighed for at tilberede råvarerne hurtigere”. De skriver dog, at ”knivens design minder meget mere om en almindelig kniv i forhold til en traditionel santokukniv”.

Knifeguides.com fremhæver, at dette er ”den slags køkkenkniv, der vil gøre livet lettere, hvis man elsker at lave mad”. Derfor mener de, at ”kniven er et must-have i ethvert køkken”, hvorfor de ”stærkt anbefaler”, at man køber den.

Velegnet til præcisionsarbejde
Wüsthof Classic 4183Med Wüsthof Classic 4183 får man en santokukniv, der er optimal til præcisionsarbejde. Kniven er lavet i rustfrit stål af høj kvalitet, og så er den forsynet med et ergonomisk skaft. Dette gør håndteringen af kniven nemmere. Håndtaget er desuden lavet af et yderst holdbart materiale, så det ikke mister sin farve.

Derudover kommer Wüsthof Classic 4183 med et praktisk grantonskær, der sikrer, at man nemmere kan klare de forskellige skæreopgaver i køkkenet. Alle råvarer vil nemlig slippe bladet, hvorfor man ikke hele tiden skal fjerne mad fra knivbladet.

Kan bruges til mange skæreopgaver
Wüsthof Classic 4183 kan bruges til alt lige fra at hakke til at skære og snitte. Selve knivbladet er på 17 centimeter, hvorfor kniven er velegnet til de fleste typer af råvarer uanset, om man skal skære brød, grøntsager, frugt eller kød.

Når man er færdig med at bruge kniven, skal den håndvaskes under vandhanen. Det anbefales ikke, at man putter den i opvaskemaskinen, da dette påvirker knivens levetid. Samtidigt gør det også, at den ikke forbliver skarp i lige så lang tid. 

Sidst men ikke mindst er Wüsthof Classic 4183 lavet med Precision Edge Technology. Det giver et knivblad, der er 20 % skarpere end andre knive. Kniven har en hårdhed på 58.

Udvalgte fordele ved Wüsthof Classic 4183:
Meget præcis
Ergonomisk skaft
Praktisk grantonskær
Precision Edge Technology
Kan bruges til flere skæreopgaver

Her kan du se en video om Wüsthof Classic 4183. Videoen er produceret af YouTube kanalen Sur La Table:


MAC Superior SK-65

✅ Mest for pengene ifølge det kulinariske onlinemagasin Epicurious.com

MAC Superior SK-65

.
Det kulinariske onlinemagasin Epicurious.com har testet og anmeldt MAC Superior SK-65, som de har kåret som værende den santokukniv, hvor man får mest for pengene.

De er især begejstrede for, at kniven er ekstremt skarp samt kan købes til en god pris. Eksperterne nævner ikke nogen ulemper ved kniven.

God kniv til førstegangskøbere, ifølge eksperterne
Ifølge eksperterne er MAC Superior SK-65 en ”ekstrem skarp” kniv, der er ”prissat godt”. De forklarer ydermere, at kniven er meget håndterbar, let samt har et tyndt knivblad, hvorfor den er en fornøjelse at skære råvarer med.

Derudover fremhæver Epicurious.com, at MAC Superior SK-65 ”skærer hårde kartofler og hakker krydderurter uden problemer”. Derfor mener de, at kniven ”er fantastisk til personer, der ønsker at købe deres første santokukniv”.

Brugervenlig santokukniv
MAC Superior SK-65Med MAC Superior SK-65 får man en brugervenlig santokukniv med et behageligt skaft lavet af pakkatræ. Det sikrer, at kniven ligger godt i hånden under brug.

Samtidigt kommer MAC Superior SK-65 med en bladlængde på 17 centimeter. Den nederste del af knivbladet er glasblæst. Det vil sige, at der her er en lettere ru overflade, som sørger for, at de forskellige råvarer ikke klæber sig fast til bladet, når man bruger kniven.

Håndslebet kniv af høj kvalitet
MAC Superior SK-65 er en håndslebet kniv, der er kvalitetskontrolleret. Kniven er forsynet med et højt kulindhold, der holder på dens skarphed. Desuden er kniven fremstillet af rustfrit stål. Den har en hårdhed på 60.

Ved køb af MAC Superior SK-65 skal man huske at være opmærksom på, at kniven ikke tåler maskinopvask. Den skal i stedet vaskes i hånden under vandhanen, så den forbliver skarp og ikke bliver beskadiget.

Udvalgte fordele ved MAC Superior SK-65:
Brugervenlig kniv
Skaft lavet af pakkatræ
Fremstillet af rustfrit stål
Glasblæst
Håndslebet


Kai Shun Premier Santoku

✅ Topscorer hos det amerikanske testmagasin Homeverge.com 
✅ Anbefalet af chefkokken på Harvest at The Ranch, Kyle St. John 
✅ Anbefalet af onlinemagasinet Allaboutkitchenknives.com

Kai Shun Premier Santoku

.
Kai Shun Premier Santoku er blevet testet og anmeldt af tre ekspertkilder, hvilket inkluderer Homeverge.com, Foodandwine.com og Allaboutkitchenknives.com. Alle eksperter er begejstrede for kniven, som de henholdsvis har kåret som topscorer samt givet en anbefaling. 

Dette har de blandt andet gjort på grund af knivens høje kvalitet og modstandsdygtighed. Til gengæld er de mindre vilde med, at Kai Shun Premier Santoku er forholdsvis dyr. 

En kniv, du vil elske, ifølge eksperterne
Ifølge eksperterne er Kai Shun Premier Santoku en kniv, som alle må eje i deres køkken. Derfor giver chefkokken på Harvest at the Ranch, Kyle St. John også kniven en anbefaling.

Eksperterne fra Allaboutkitchenknives.com roser også kniven. De skriver, at Kai Shun Premier Santoku er deres favoritkniv, da ”den ikke blot er smuk”, men også ”fungerer ekstra godt”. De fremhæver ydermere, at de elsker kniven samt, at hvis andre køber den, ”så vil de også elske at bruge den i køkkenet”.

Dette er eksperterne fra Homeverge.com enige i og hæfter sig ved, at Kai Shun Premier Santoku er ”fremragende udformet” både, når det kommer til ”holdbarhed og funktion”.

Derfor mener de, at ”amatørkokke eller professionelle kokke, der ønsker at eje et brugbart kunstværk ikke længere behøver at lede”.

De skal blot vælge Kai Shun Premier Santoku. Dog nævner eksperterne også, at kniven kræver ekstra pleje, når det kommer til vedligeholdelsen, hvilket kan ses som en ulempe for nogle.

Santokukniv lavet i høj kvalitet
Kai Shun Premier SantokuMed Kai Shun Premier Santoku får man en kniv, der både kan bruges af amatørkokke og professionelle kokke. Den kan nemlig bruges til at snitte og hakke diverse råvarer meget præcist i et køkken.

Kniven er lavet i høj kvalitet af holdbare materialer. Selve knivbladets kerne består af ekstremt hårdt VG-Max stål og omkranses af 32 lag damaskusstål. Dette gør ikke blot bladet hårdt, men også fleksibelt. Herved får man et mere præcist og rent snit ved brug af kniven.

Endvidere har kniven en tsuchime-overflade, hvilket giver kniven en banket overflade efter smedning med en faldhammer. 

Ergonomisk skæft
Kai Shun Premier Santoku er forsynet med et skæfte, som er fremstillet af amerikansk valnøddetræ.

Da skæftet er udarbejdet på en ergonomisk måde, vil kniven ligge godt i hånden, så man kan arbejde med den i en længere periode uden at blive træt i armen. Samtidigt kan kniven bruges af både højre- og venstrehåndede brugere.

En flot detalje på kniven er logoet for Tim Mälzer på enden af håndtaget, som giver knivens design noget ekstra. Kai Shun Premier Santoku kan købes med et knivblad med en længde på enten 14 eller 18 centimeter. Kniven har en hårdhed på 61.

Udvalgte fordele ved Kai Shun Premier Santoku: 
Tsuchime-overflade
Meget præcis
Både til højre- og venstrehåndede
Ergonomisk skæfte
32 lag damaskusstål

Her kan du se en kort demonstrationsvideo af Kai Shun Premier Santoku. Videoen er produceret af YouTube kanalen House of Knives:


Zwilling Pro Santoku

✅ Anbefalet af den britiske avis The Telegraph

Zwilling Pro Santoku

.
Den britiske avis The Telegraph har testet og anmeldt Zwilling Pro Santoku, som de har givet en anbefaling. De britiske eksperter er begejstrede for denne kniv, da den skærer meget præcist og er behagelig at holde på. Til gengæld nævner eksperterne også, at kniven er forholdsvis tung at arbejde med.

God kniv, ifølge eksperterne
Ifølge eksperterne er Zwilling Pro Santoku en ”god kniv”, der er en blanding af ægte japansk stil og tysk håndværk. Eksempelvis skriver eksperterne, at ”bladets form er meget japansk, mens håndtaget ser vestligt ud”. 

Derudover forklarer eksperterne, at kniven er ”temmelig effektiv” samt, at ”bladet er meget fint og skarpt”. Man kan derfor nemt skære meget præcise og tynde skiver. Dog er kniven en del tungere end andre knive, hvilket de ser som en ulempe. Til gengæld er Zwilling Pro Santoku ”betydeligt billigere”, hvilket altid er et plus.

Bredt og skarpt knivblad
Zwilling Pro Santoku på bordMed Zwilling Pro Santoku får man en santokukniv med et bredt og ekstra skarpt knivblad. Derfor er kniven velegnet til at skære meget tynde skiver.

Bladet har desuden en buet ryg, så den glider roligt gennem både bløde og faste råvarer. Samtidigt forhindrer knivens luftskær, at mad klæber sig fast til knivbladet.

Endvidere har Zwilling Pro Santoku et poleret skær med Zwillings Razor Edge slibning. Dette bidrager til knivbladets skarphed. Selve skaftet er ergonomisk, hvilket sikrer, at det ligger godt i hånden under brug.

Holdbar kniv
Zwilling Pro Santoku er en slidstærk og holdbar kniv med et knivblad, som er fremstillet af Zwillings specielle stålformel, hvorefter den er blevet ishærdet. Det gør, at kniven er meget skarp og modstandsdygtig, så den kan holde i mange år frem i tiden.

Santokukniven kan købes med en bladlængde på både 14 og 18 centimeter. Selve knivens hårdhed er på mellem 55-58. 

Udvalgte fordele ved Zwilling Pro Santoku:
Poleret skær med Razor Edge slibning
Slidstærk og holdbar
Skarpt knivblad 
Kan anvendes til både bløde og faste råvarer
Luftskær


Global Santoku

✅ Testvinder hos det amerikanske onlinemagasin Kitchennin.com 
✅ Anbefalet af chefkokken på Harvest at The Ranch, Kyle St. John

Global Santoku

.
Global Santoku er blevet testet og anmeldt af det amerikanske onlinemagasin Kitchennin.com og Foodandwine.com. I de to anmeldelser er kniven blevet kåret som testvinder samt fået en anbefaling.

Begge eksperter er begejstrede for kniven, da den er nem at anvende og fremstillet af holdbare kvalitetsmaterialer. Til gengæld nævner eksperterne også, at Global Santoku kræver regelmæssig slibning for at holde på dens skarphed.

Veldesignet kniv lavet af materialer af høj kvalitet, ifølge eksperterne
Ifølge eksperterne er Global Santoku en letvægtskniv, der er meget nem at bruge i et køkken. Eksperterne fra Kitchennin.com skriver eksempelvis, at dette er en ”veldesignet kniv lavet af materialer af høj kvalitet”.

De forklarer, at santokukniven sikrer en ”god skæreoplevelse og kan købes til en overkommelig pris”. Dette er også en af grundene til, at kniven har fået en anbefaling af chefkokken på Harvest at the Ranch, Kyle St. John.

Eksperterne fra Kitchennin.com fremhæver ydermere, at Global Santoku er en ”fantastisk behagelig kniv”, som er ”fremragende til diverse skæreopgaver”. Dog nævner de også, at ”kniven ikke er velegnet til de mere tunge skæreopgaver”.

Multifunktionel kniv
Global SantokuMed Global Santoku får man en multifunktionel santokukniv, der kan klare mange forskellige hakke- og snitteopgaver i et køkken. Kniven er fremstillet af rustfrit stål og kommer med en overgang fra grebet til knivbladet, som er uden samlinger. Dette er mere hygiejnisk, da bakterier herved ikke kan sætte sig fast i samlingerne.

Derudover kommer Global Santoku med et ergonomisk skaft, en afrundet kant samt Globals specielle mønster af små fordybninger. Det gør, at man er sikret et behageligt greb om kniven, så den ligger godt i hånden.

Nem at håndtere

Global Santoku er en kniv, som er nem at håndtere uanset, om man skal skære kød, frugt eller grøntsager. Kniven er groft slebet, så det man skærer nemt slipper bladet.

Når man er færdig med at bruge kniven, skal man huske at rense den. Dog er det værd at bemærke, at kniven ikke tåler maskinopvask. I stedet skal den håndvaskes, da dette sikrer, at den holder i længere tid og forbliver skarp.

Ved køb af Global Santoku er det muligt at få kniven med knivblade i forskellige længder som eksempelvis 18 og 13 centimeter. Knivens hårdhed er på mellem 56-58.

Udvalgte fordele ved Global Santoku:
Nem håndtering
Groft slebet
Ergonomisk skaft
Afrundet kant
Små fordybninger

Her kan du se en video om, hvordan Global knivene fremstilles. Videoen er produceret af Global: 


Hvad er en santokukniv?

Santoku kniv

En santokukniv er den mest populære knivtype i Japan. Hvis navnet oversættes direkte, betyder det ”tre dyder”. Selve navnet henviser til knivens alsidige brug.

Santokuknive er som regel lettere og har et skarpere og tyndere knivblad end almindelige kokkeknive. Det betyder, at kniven er optimal til præcisionsarbejde uanset, om man skal skære kød, fisk eller grøntsager. Kniven anses derfor som værende en form for allround-kniv.

Samtidigt er santokuknive kendt for at være manøvredygtige og nemme at håndtere. Da kniven heller ikke vejer særlig meget, er der mulighed for at arbejde hurtigere, da hånden ikke bliver træt lige så hurtig.

Disse typer af knive kommer i flere forskellige udformninger samt med forskellige bladlængder, så du kan vælge den kniv, der bedst passer til dine behov i et køkken.

Er du interesseret i at vide mere om santokuknive, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Misen.co, denne artikel fra Cooksillustrated.com eller denne artikel fra Schmidtbrothers.com.


Hvad er forskellen på en santokukniv og en kokkekniv? 🔪

Hvad er forskellen på en santokukniv og en kokkekniv?

I dag findes der to typer af knive, der tjener som multifunktionelle allround-knive i et køkken: den klassiske vestlige kokkekniv og den japanske santokukniv. Mens begge knive er ens på flere måder, er de rent faktisk også ret forskellige. 

Så hvordan finder du ud af, om du skal investere i den ene eller den anden type kniv? Det kan du læse mere om her baseret på en artikel fra Thekitchn.com.

Hvad er en kokkekniv?

🔹 Oprindelse: Tyskland eller Frankrig. 
🔹 Materiale: En kokkekniv kan være lavet af en række materialer, herunder kulstofstål, men rustfrit stål er den mest almindelige. 
🔹 Størrelse: 20 centimeter (mest brugt af hjemmekokke) eller 25 centimeter (populær hos professionelle kokke) er de mest almindelige længder, men det kan variere fra 15 til 35 centimeter. 
🔹 Vinkel: 20 til 22 grader.

Hvad er en santokukniv?

🔸 Oprindelse: Japan 
🔸 Materiale: Normalt rustfrit stål, men en santokukniv kan også være lavet af andre materialer som blandt andet kulstofstål. 
🔸 Størrelse: Knivbladet er tyndt og let og har typisk en længde på mellem 13 og 18 centimeter. 
🔸 Vinkel: 12 til 15 grader. 
🔸 Særlige træk: Santokuknive har ofte et luftskær, der sikrer, at råvarerne ikke klæber sig fast til knivbladet.

Hvad er forskellen?

VægtSom du kan se, er der masser af detaljer, der adskiller en kokkekniv fra en santokukniv og omvendt. Der er nemlig forskel på alt lige fra størrelsen til vinklen m.m. Men disse to knive har også en masse til fælles, nemlig deres alsidighed.

Den væsentligste forskel, som du vil bemærke, er den måde, kniven håndteres på. De rammer nemlig ikke et skærebræt på samme måde. Med en kokkekniv vil du få en frem-og-tilbage vuggende bevægelse, mens en santokukniv vil have en mere hakkende fornemmelse.

Vil du læse mere om de to knive, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Knivesandtools.com.


Købsguide: Dette skal du se efter, når du vælger en santokukniv

santokukniv købsguide

Når du er på udkig efter en santokukniv, er der nogle faktorer, du bør være ekstra opmærksom på. Samtidigt skal du tage hensyn til dine personlige behov. Hvis du kigger nedenstående parametre igennem, vil det hjælpe dig med at finde en kniv, der passer perfekt til dig i et køkken.

Tag et kig på materialerne

Kai Shun Classic SantokuEn af de vigtigste faktorer, du skal tage et kig på, er materialerne.  Et hårdt knivblad af høj kvalitet sikrer, at kniven er i stand til at holde sig skarp i længere tid uden, at den bliver sløv. Santokuknive er kendte for at være ekstra skarpe og produceret af materialer af høj kvalitet.

Men derfor er det stadig vigtigt, at du kigger nærmere på dette for at sikre dig, at du ender med en kniv, der ikke bliver sløv lige med det samme.

Samtidigt skal du tjekke, hvad skaftet er lavet af. Det er nemlig lige så vigtigt. Håndtaget skal helst være stærkt, skridsikkert og vandafvisende.

Håndværket

Ikke alle knive produceres på præcis den samme måde. Det samme gælder for santokuknive. Her handler det ikke kun om materialerne, men også hvordan de er sat sammen. Nogle knive har ikke flere lag, mens andre har snesevis af lag. De bedste japanske santokuknive har helt op til 67 lag rustfrit stål, hvilket giver en ultrahård klinge. 

Har kniven et luftskær?

luftskærDu har måske bemærket, at mange, hvis ikke de fleste, santokuknive har et luftskær langs kanterne. Hvis du ikke er bekendt med denne type kniv, er det værd at vide, at det er vigtigt med dette luftskær på en santokukniv.

Luftskæret i disse knive forhindrer nemlig mad i at sætte sig fast på knivbladet. Og hvorfor er det så vigtigt for en santokukniv? Meget af den mad, du vil arbejde med, når du bruger en santokukniv, vil være saftig eller klæbrig.

Selvom det ikke virker som noget særligt, så kan det spare dig for en masse tid. Du kan naturligvis altid bare fjerne maden fra kniven med fingrene. Men mange vælger netop en santokukniv, fordi det tager mindre tid at fuldføre diverse skæreopgaver, da du ikke behøver at stoppe hele tiden for at fjerne mad fra kniven.

Hvem har produceret kniven?

Et mærke betyder ikke alt, selv når det kommer til knive. Men nogle mærker har et godt ry for at lave knive af høj kvalitet, hvilket altid er en fordel. Det betyder nemlig, at du kan føle dig forholdsvis sikker på, at producenten laver holdbare og skarpe knive, som du kan have i dit køkken i mange år frem. Derfor er det en fordel at tjekke, hvem knivens producent er.

Hvor meget koster kniven?

prisPris og kvalitet hænger mange gange sammen – og det gælder også for santokuknive. Bedre materialer og bedre produktionsprocesser koster nemlig flere penge, når kniven skal produceres.

En billig santokukniv vil slet ikke være af samme høje kvalitet, som de dyrere modeller på markedet. Du bør derfor altid lave et budget, så du ved, hvad du har at gøre godt med. Her anbefales det, at du sparer op og køber en af de dyrere modeller, da de typisk vil være en del bedre samt holde meget længere end de billige.

Ønsker du at finde flere gode råd til, hvordan du vælger den bedste santokukniv, kan du læse denne artikel fra Worksharptools.com.


Hvad betyder Rockwell-hårdheden?

Rockwell-hårdheden

Hvis du før har købt en kniv, har du uden tvivl set noget i retning af “HRC 56-58” i specifikationerne. Du ved måske, at det repræsenterer et knivblads hårdhed eller endda, at det er målt på Rockwell-skalaen.

Men hvis du ikke ved, hvad det betyder for din kniv, er du ikke alene. Dog er det værd at bruge tid på at finde ud af, hvad det rent faktisk betyder. Her får du et overblik over, hvad Rockwell-hårdheden er for en størrelse baseret på en artikel fra Knifeart.com.

Hvad er Rockwell-skalaen?

Et knivblads hårdhed måles på Rockwell-skalaen. Rockwell-skalaen blev skabt af Hugh og Stanley Rockwell i begyndelsen af 1900-tallet for at teste hårdheden af forskellige materialer. Der er flere forskellige skalaer, som et materiales hårdhed måles på. Et knivblad måles dog på C-skalaen. HRC betyder derfor hårdhed på Rockwell-skala C.

For at finde hårdheden bliver der foretaget en indtrykning af en hærdet diamantkegle eller stålkegle i det specifikke materiale. Herefter bestemmes skalaværdien. Hele processen kan udføres med specielle redskaber.

Hvad er HRC?

HRC fortæller dig stålets hårdhed. Et lavt HRC-tal betyder, at stålet er blødere og et højere tal betyder, at det er hårdere.

Det er nemt at antage, at et højere tal er bedre, fordi det er stærkere, men det er ikke altid tilfældet. Stål med en ekstrem høj hårdhed er mere tilbøjeligt til at gå i stykker. Men stål med en lav hårdhed kan også resultere i beskadigede kanter.

Hvert stål har derfor sit helt eget optimale hårdhedsniveau. Det er derfor værd at finde ud af, hvad der vil være bedst for den specifikke kniv, du er i gang med at kigge på.

Hvad er en god Rockwell-hårdhed for en kniv?

Hårdheden af en kniv er meget vigtig, når det kommer til dens ydeevne og holdbarhed. For eksempel vil hårdere stål med en RC på 58-62 være bedre for knivens kant end blødere stål. Men samtidigt er hårdere stål også mere tilbøjeligt til at gå i stykker.

Nogle køkkenknive med en høj hårdhed kræver, at du skærer med ekstrem omhu, så du ikke beskadiger den tynde kant. Det blødere stål er mere holdbart, men vil ikke være lige så godt for selve kanten som hårdere stål.

Global SantokuNår det kommer til køkkenknive, vil alt under en hårdhed på 52 være for blød. En hårdhed på 52-54 er blød, men vil typisk være kendetegnet for en billigere køkkenkniv.

Hvis du ønsker en bedre kniv, skal du kigge efter køkkenknive med en hårdhed på 55 og derover. De fleste knive lavet af førsteklassesstål har desuden en hårdhed på mellem 59-64.

En hårdhed over dette tal vil i bund og grund være en upålidelig kniv, fordi du nemt vil kunne knække knivbladet, når du bruger kniven.

Vil du vide mere om Rockwell-hårdheden, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Knifeart.com.


Sådan vedligeholder du din kniv

vedligehold dine knive

En japansk køkkenkniv garanterer en fremragende skæreoplevelse i køkkenet. Japan har produceret knive af høj kvalitet i mange år, hvorfor du er sikret en kniv, som du vil kunne bruge i lang tid uden problemer.

Men selvom disse knive er holdbare og hårdføre, skal du stadig vedligeholde dem. Og dette skal gøres på den helt rigtige måde ifølge en artikel fra Knivesandtools.com og en artikel fra Thedevonshire.com.au.

Sådan bruger du kniven korrekt

Først og fremmest er det vigtigt, at du bruger din kniv korrekt. Gør du ikke dette, kan det rent faktisk gøre mere skade end gavn.

Du skal derfor kun bruge kniven til det, den er lavet til. Det vil sige, at hvis kniven kun er lavet til at skære grøntsager, skal du ikke bruge den til at skære kød. Dog kan du med en santokukniv skære nærmest lige det, du har lyst til – andet end frosne madvarer m.m.

Derudover skal du undgå alle bevægelser med kniven andet end en op-og-ned bevægelse. Bruger du kniven på andre måder, vil det beskadige kanten.

Samtidigt skal du være opmærksom på, at hvis du skal gøre brug af en masse kræfter, når du anvender kniven, er der noget galt. En japansk køkkenkniv bør gå glat og nemt igennem den råvare, du forsøger at skære.

Sådan vasker du kniven

rengør knivNår du har brugt kniven, skal du vaske og tørre knivbladet med det samme.

 

Hvis kniven er lavet af kulstolstål, er den tilbøjelig til at ruste. Du bør derfor ikke vente med at vaske kniven til efter, at du er færdig med at spise, men i stedet vaske den straks efter brug.

Det er ydermere vigtigt, at du altid vasker din kniv i hånden. Du skal ikke putte den i opvaskemaskinen.

De fleste japanske køkkenknive kan nemlig ikke tåle maskinopvask. Selvom der står, at kniven kan, anbefales det, at du stadig vasker den i hånden, da du på denne måde er sikret, at kniven ikke bliver beskadiget.

Sådan opbevarer du kniven

Når din kniv ligger i en skuffe, kan den blive beskadiget, hvis den kommer i kontakt med andre stålgenstande. Dette vil påvirke knivbladets skarphed. Brug derfor altid noget, der beskytter kniven, når den ligger i en skuffe. Du kan også vælge at hænge kniven op på en magnetblok eller placere den i en knivblok. 

Vedligeholdelse af kniven

Nu ved du, hvordan du skal bruge, vaske og opbevare din kniv korrekt. Når du har styr på dette, er det værd at vide, hvordan du ellers skal vedligeholde den.

Slib din kniv

Ligegyldigt hvor forsigtigt du skærer, er der et tidspunkt, hvor din kniv ikke længere er lige så skarp som tidligere. Med et sløvt knivblad trykker du automatisk hårdere ved brug af kniven, hvilket øger risikoen for ulykker. Det er derfor klogt at holde din kniv skarp ved at slibe den, når du føler, at den ikke skærer lige så godt som før. Det gør også skærearbejdet meget lettere.

Vedligeholdelse af håndtaget

Et træhåndtag behandles ofte med voks eller olie. Efter et par måneders brug anbefales det, at du behandler håndtaget med lidt ekstra olie. Hvis kniven er lavet af et andet materiale, skal du naturligvis tilpasse din vedligeholdelse alt efter dette. Er håndtaget eksempelvis lavet af stål eller plastik, er det nok, at du blot renser det regelmæssigt under håndvasken.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Victorinox Fibrox Pro

✅ Kåret som bedste budgetvalg hos det amerikanske onlinemagasin Epicurious.com 
✅ Kåret som bedste budgetvalg hos det amerikanske onlinemagasin Thespruceeats.com

Victorinox Fibrox Pro

Victorinox Fibrox Pro er blevet testet og anmeldt af de to amerikanske ekspertkilder Epicurious.com og Thespruceeats.com. Eksperterne er begejstrede for denne santokukniv, som de begge har kåret som det bedste budgetvalg.

Dette har de blandt andet gjort på grund af knivens skarphed og komfortable håndtering. Dog nævner eksperterne også, at Victorinox Fibrox Pro ikke er lige så luksuriøs som andre santokuknive på markedet.

En god santokukniv til en budgetvenlig pris, ifølge eksperterne

Ifølge de to ekspertkilder er Victorinox Fibrox Pro en ”god kniv” takket være dens skarphed og nemme håndtering. Eksempelvis skriver eksperterne fra Thespruceeats.com, at dette er en ”god santokukniv til en budgetvenlig pris”.

Dette er eksperterne fra Epicurious.com enige i og forklarer, at kniven er langt fra luksuriøs, men til gengæld er ”det den bedste santokukniv, som man kan få for dette beløb”. De er ydermere glade for, at den er yderst skarp ”lige, når den kommer ud af kassen”, hvorfor man kan gå i gang med at bruge kniven med det samme.

Begge eksperter hæfter sig også ved, at Victorinox Fibrox Pro er nem at rense, da den kan vaskes i opvaskemaskinen.

Kan bruges til mange råvarer

Victorinox Fibrox Pro liggendeMed Victorinox Fibrox Pro får man en japansk santokukniv, der kan bruges til mange forskellige råvarer. Den er nemlig velegnet til alt lige fra at hakke grøntsager til at skære kød eller fisk.

Bladlængden er på 17 centimeter, hvilket også gør det nemmere at bruge kniven til flere madvarer.

Selve knivskæftet er lavet af fibrox. Dette er et slagfast plastmateriale med en ru belægning. Det sikrer, at kniven ligger godt i hånden samt, at den ikke glider under brug. Håndtaget har desuden en ergonomisk udformning.

Skarpt knivblad af rustfrit stål

Victorinox Fibrox Pro er forsynet med et skarpt knivblad, der er lavet af stål i høj kvalitet. Det er rustfrit stål, hvilket sikrer, at kniven er slidstærk og holdbar. Kniven har en hårdhed på 55.

Når man skal vaske Victorinox Fibrox Pro, kan man gøre dette i opvaskemaskinen. Dog anbefales det, at man vasker den i hånden, da kniven herved forbliver skarp i længere tid.

Sidst men ikke mindst kommer knivbladet med luftskær. Det gør, at råvarerne ikke klæber sig fast til bladet, når man skærer dem.

Udvalgte fordele ved Victorinox Fibrox Pro:
Knivblad med luftskær
Lavet af rustfrit stål
Ergonomisk håndtag 
Skæfte fremstillet af fibrox
Alsidig kniv velegnet til de fleste ingredienser

Her kan du se en kort video om Victorinox Fibrox Pro. Videoen er produceret af Victorinox:


FAQ

Hvilken størrelse har den bedste Santoku kniv?
Den bedste størrelse til en Santoku kniv bliver anset som værende standardstørrelsen på 14 cm. Størrelsen anses for at være den ideelle størrelse i Japan, hvorfra Santoku knivene kommer fra. Dermed er det oplagt at købe en kniv i den størrelse, hvis du skal købe din første Santoku kniv.
Hvordan vælger jeg en Santoku kniv?
Når du skal vælge en Santoku kniv, så er det specielt bladets længde og vinkel, som du skal være opmærksom på. Generelt anbefales det, at Santoku knives blad bør være 14 cm, imens den bør have en vinkel på mellem 15 – 20 grader, da det er optimalt til udskæring.
Hvor meget koster en Santoku kniv?
Prisen på en Santoku kniv varierer lidt, alt efter hvilket brand du køber fra. Det er muligt at finde Santoku knive til omkring 500 kr., men prisen kan også gå helt op til over 1000 kr. Dermed kan du vælge en Santoku kniv i den prisklasse, som matcher dit budget.
Kan jeg slibe en Santoku kniv?
Ja, du kan godt slibe en Santoku kniv, da knivene ligesom alle andre knive også bliver sløv med tiden. Når du skal slibe din Santoku kniv, så er det bedst at bruge en vådsten, da du kan opnå en langt skarpere kniv ved at bruge den.


Gennemgang af testkilder

Epicurious.com 🇺🇸
Epicurious.com er et amerikansk onlinemagasin, der beskæftiger sig med alt lige fra opskrifter til restauranter, drikkevarer og ernæring. Her har Epicurious.com testet og anmeldt Victorinox Fibrox Pro og MAC Superior SK-65. Du kan læse hele anmeldelsen af de to knive her.

Allaboutkitchenknives.com 🇺🇸
Allaboutkitchenknives.com er et onlinemagasin, der skriver om alt inden for knivens verden. De laver artikler med guides, gode råd samt tester og anmelder diverse knive. Her har de testet Kai Shun Premier Santoku, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Foodandwine.com 🇺🇸
Foodandwine.com er et online univers, der leverer et hav af opskrifter og informationer om køkkenudstyr. De tester og anmelder også diverse produkter heriblandt santokuknive. Her har de testet Kai Shun Premier Santoku og Global Santoku, der begge har fået en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Homeverge.com 🇺🇸
Homeverge.com er et amerikansk testmagasin, der tester og anmelder et hav af forskellige forbrugerprodukter til hjemmet. Her har de lavet en stor test af de bedste santokuknive på markedet, hvor Wüsthof Classic 4183 er iblandt. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Kitchennin.com 🇺🇸
Det amerikanske onlinemagasin Kitchennin.com skriver om alt, hvad der har med mad at gøre. De laver blogartikler, guides og anmeldelser af diverse køkkenudstyr. I denne omgang har de testet de bedste santokuknive på markedet, hvor Global Santoku er iblandt. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Knifeguides.com 🇺🇸
Knifeguides.com er et onlinemagasin, hvor man kan lære alt, hvad der er værd at vide om knive. De tester og anmelder derfor også forskellige knive. I denne omgang har de testet og anmeldt Wüsthof Classic 4183, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Seriouseats.com 🇺🇸
Seriouseats.com er et kulinarisk onlinemagasin, der beskæftiger sig med alt, hvad der har med mad at gøre. De laver både opskrifter og guides samt tester og anmelder køkkengrej og køkkenprodukter. Her har de lavet en stor test af de bedste santokuknive, hvor MAC Professionel Series MSK-65 er iblandt. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder forbrugerprodukter. De vurderer produkterne på baggrund af diverse kilders anmeldelser og tests. Herefter videreformidler de resultaterne til forbrugerne. Her har de testet Kai Shun Classic Santoku, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Læs hele testen her.

Thespruceeats.com 🇺🇸
Thespruceeats.com er et amerikansk onlinemagasin, der hjælper forbrugerne med at lave god mad. Derudover tester og anmelder de forskellige produkter såsom santokuknive. Her har de blandt andet testet og anmeldt Victorinox Fibrox Pro. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

The Telegraph 🇬🇧
Den britiske avis The Telegraph udkommer både i en fysisk version samt i en online version. Avisen leverer artikler hver dag, hvor de skriver om både nyheder i ind- og udland, sport, underholdning, livsstil, forbrug, kultur og økonomi.

De tester og anmelder også forbrugerprodukter såsom kokkeknive. I denne omgang har de testet syv af de bedste knive på markedet, hvor Kai Shun Classic Santoku og Zwilling Pro Santoku er iblandt. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Andre relevante tests og artikler

Har du endnu ikke besluttet dig for, om en santoku kniv er det rette valg for dig, kan du passende læse vores dybdegående test af japanske knive. I denne test finder du en gennemgang af de bedste japanske kokkeknive på markedet, samt en masse nyttig viden om brug, vedligeholdelse og den japanske knivkunsts historie. 

I forlængelse af disse tests, vil vi gerne fremhæve nogle af vores andre artikler med testvindende produkter.

Er du til udendørs madlavning i en fusion af ny og gammel viden, kan du her læse vores Everdure gasgrill test. Everdure grill serien er kommet til verden i et samarbejde mellem den australske grill-fabrikant Shriro og den 3-stjernede Michelin kok, Heston Blumenthal. Dette har resulteret i en yders innovativ og anmelderrost grill serie. Læs også vores test af de populære Broil King Grill modeller.

Er du derimod til den mere gammeldags grilltype, kan du her læse vores store kulgrill og Kamado grill tests. I disse tests finder du en gennemgang af de bedst bedømte modeller på området, samt nyttig viden og gode opskrifter.

Vil du være sikker på altid at sætte tænderne i et perfekt tilberedt stykke kød, når du griller, findes der et smart restaurant-trick, du nemt kan bruge derhjemme. Tricket er, at inden kødet smides på grillen, tilberedes det først til perfektion i en sous vide, så grillen kun skal tilføre smag og farve. Her kan du læse vores generelle sous vide test og vores specifikke Anova sous vide og Steba SV50 tests.

Inden du lægger dine råvarer i sous vide vandbadet, skal de vakuumpakkes. Til at finde den bedste maskine til opgaven, finder du her vores vakuumpakker test, der indeholder en oversigt over markedets bedst bedømte modeller.

En anden fremragende udendørs madlavningsform er røgning. Her finder du vores rygeovn test, der giver dig et overblik over de bedst bedømte rygeovne på markedet netop nu.

Slutteligt vil vi fremhæve vores populære pizzaovn test. Fordelen ved at tilberede sin pizza i en dertil dedikeret ovn er, at disse ovne er lavet til at blive utroligt varme, da pizzaer bages optimalt ved en temperatur på omkring 450 grader.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme