Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Santoku kniv test-oversigt: En gennemgang af de bedste Santoku knive baseret på anmeldelser og research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Santoku kniv test-oversigt: En gennemgang af de bedste Santoku knive baseret på anmeldelser og research

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de santokuknive, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig her de bedst bedømte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandler der har den bedste pris.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 9 bedste santoku kniv i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Japansk Santoku kniv (Original Series) - 67 lag carbon stål smedet efter damaskus-metoden

Blandt de bedste Santoku knive

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Japansk Santoku kniv (Original Series) :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

  • 67 lag carbon 
  • 62 HRC på Rockwell skalaen 
  • Leveres i elegant gaveæske 
  • Intet logo på knivblad
  • Stilrent design  
  • Skaft i pakkatræ

Er du på udkig efter en professionel kniv, som skal være nem at håndtere, uanset om du skærer i grønsager eller i kød? Denne Japanske Santoku kniv er det perfekte valg for dig, der går op i madlavning, og som stiller høje krav til dit køkkenudstyr. Den er skabt til at indgå i det kvalitetsbevidste hjem, hvor der lægges vægt på både elegante designs og høj kvalitet.
Du får et godt greb om din kokkekniv. Skæftet er fremstillet af pakkatræ, der er en hård træsort, som giver en optimal tyngde til køkkenudstyret. Dette er grund til, at det er muligt at afkorte skaftet, uden du kommer til at miste oplevelse af sikkerhed og kontrol.

Produktanalyse af Santoku kniv (Original Series)

Designet til at opretholde sin kvalitet år efter år
Når du vil have mest kvalitet og værdi for pengene med din køkkenkniv, skal du forholde dig til ”HRC”-betegnelser og de tal, som står angivet sammen med denne forkortelse. HRC står for ”Hardness Rockwell”, der bruges som måleenhed omkring stål på Rockwell skalaen.

Des højere tallet for HRC er, des mere rustik og slidstærk er din køkkenkniv. Det enestående ved den japanske Santoku kniv fra Original Series er, at den klassificeres med 62 HRC. Til sammenligning befinder de fleste almindelige køkkenknive sig på mellem 50-55 HRC.

Det er ikke for ingenting, at den japanske og professionelle kokkekniv fra Original Series klassificeres med 62 på Rockwell skalaen.

Den er fremstillet med i alt 67 lags carbonstål, der er blevet smedet efter den såkaldte ”Damascus” metode.

Professionel kniv, der er smedet på den traditionelle metode
Metoden stammer fra det land, hvor den blev udviklet – Damascus (beliggende i Syrien). Dette sted er blandt andet kendt for at lægge jord til en af de største stålindustrier i verden. Knivfremstillingsmetoden har været brugt igennem flere generationer, og den er fortsat udbredt og respekteret i dag på grund af den høje slidstyrke og den store modstandskraft, som teknikken fører med sig.

Det er svært at slide din japanske Santoku kniv op. Den er enkel at slibe, så klingen altid fremstår skarp, og du kan skabe imponerende retter og serveringer.

Den stilrene og elegante kokkekniv er lavet uden logo. Den kan med fordel opbevares i den æske, som følger med udstyret, når du bestiller det.

Derfor anbefaler vi Japansk Santoko kniv
Qknives udmærker sig især på deres gode kundeanmeldelser. På Trustpilot har de en score på hele 4,9 stjerner ud 5, hvilket tyder på en stor tilfredshed.

Det halvkorte skaft gør det lettere for dig at få en god kontrol over dit køkkenredskab, når det er i anvendelse. Derudover har kniven er særlig skarphed og hårdhed, som giver gode resultater i køkkenet. Derfor er denne kniv for dig, der ønsker at føre professionalisme ind i hverdagen.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Gastrotools Santoku kokkekniv - ekstra skarp og hård Santoku kniv

Glimrende alsidigt valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Gastrotools Santoku kokkekniv:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • VG10 kerne af stål omringet af 66 lag rustfrit stål
  • Ergonomisk godt greb i sort G10-komposit
  • Meget hård på 60-61 HRC

Forbrugsguidens vurdering

Gastrotools Santoku kokkekniv anbefaler vi hos redaktionen, hvis du skal bruge en japansk kokkekniv af høj kvalitet. Den er fremstillet i 66 lag rustfrit stål omkring en kerne af VG10-stål. Den egner sig til alle former for brug, om du skal skære krydderier eller kød, hvor den giver en unik skæreoplevelse.

Det er en dyrere Santoku kniv, men hårdheden og skarpheden er i top, og den anbefales af flere professionelle kokke.

Fordele

  • Fremragende skarphed
  • Holdbar og solid
  • Komfortabel i brug
  • Anbefalet af flere professionelle kokke

Ulemper

  • Højere prisleje

Gastrotools Santoku kokkekniv er en professionel kokkekniv, der er lavet med en unik metode for ekstra skarphed og hårdhed. Kernen er i VG10-stål, der er omgivet af 66 lag rustfri stål for en hårdhed på 60-61 HRC.

Grebet er ergonomisk, så du har god kontrol med det skarpe blad på 18 cm.

Det skal du vide, før du køber Gastrotools Santoku kokkekniv

Solide materialer for optimal hårdhed
Bladlængden er 18 cm, der egner sig godt til mange forskellige opgaver. Knivens blad er skabt, så du får så lidt friktion, om du hakker, skærer eller snitter med Gastrotools Santoku kokkekniv.

Du kan skære kød, grøntsager og andet med Santoku kniven, der er et godt allround-valg, der er holdbar og solid.

Bladet har en hårdhed på 60-61 HRC, der er i den høje ende. Det skyldes den solide konstruktion, hvor kernen er fremstillet i VG10-stål. Derefter er kernen smedet ind i 66 lag af rustfrit stål, så kniven holder sig skarp længe, uden du behøver slibe den.

Ergonomisk og let i brug
For ekstra kontrol har Gastrotools Santoku kokkekniv et unikt ergonomisk skæfte i sort G10-komposit. Det sorte skæfte står flot til det elegante blad, der har karakteristiske mærker i stålet langs bladets kant.

Det ergonomiske greb er med til at beskytte dig, når du arbejder og eksempelvis har fugtige fingre. Dine hænder vil også blive aflastet, hvis du har en stor skæreopgave foran dig.

Med både den høje hårdhed, skarpe blad og alsidige brug anbefales Santoku kokkekniven af flere kokke og professionelle, der garanterer kvaliteten.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Qknives japansk Santokukniv (Bright series):

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Sammenlignet med resten af knivene i testen ligger den japanske santokukniv fra Bright Series i den dyre ende af skalaen. Til prisen får du dog en kvalitetskniv med en lang levetid. Knivens 67 lag carbon stål sørger for en holdbar kniv, som du kan bruge til at skære fisk, kød eller grøntsager. Dette er også noget forbrugerne er glade for. Faktisk er Qknives et kæmpe hit blandt forbrugerne, som giver dem 4,9 ud af 5 stjerner inde på Trustpilot.

Du får også en elegant kniv, som kan pynte i køkkenet, når du ikke bruger den. Damaskusmetoden efterlader et elegant mønster på knivens klinge, som klæder et hvert køkken. Knivens skæfte af sycamoretræ giver også kniven et mere råt og unikt udtryk.

Fordele

  • 67 lags carbon stål smedet efter damascus metoden
  • 62 HrC ifølge Rockwell-skalaen
  • Håndformet skæfte i Ahorn

Ulemper

  • Småt skæfte kræver tilvænning

Den japanske santoku kniv fra Qknives Bright Series passer til dig, der søger en elegant kniv i en holdbar kvalitet. Santoku kniven er udformet i et elegant design, som er med til at pynte i køkkenet. Kniven er også lavet i en god kvalitet, så du kan skære kød og grøntsager meget præcist.

Det håndformede skæfte og den lige klinge sørger for, at du kan præsentere smukt anrettet mad for familie og venner.

Produktanalyse af Qknives japansk Santokukniv

67 lag carbon stål
Den japanske Santoku kniv fra Qknives er lavet i carbon stål i høj kvalitet. Carbon stålet sørger for, at kniven holder skarpheden i længere tid. Kvalitetsmaterialet er med til at give kniven en høj HRC på 62 ifølge Rockwell-skalaen. Skalaen måler hårdheden af stålet på kniven. En høj HRC giver udtryk for en holdbar kniv, hvor kvaliteten er i top. Normale køkkenknive har som oftest en HRC på 55, og Santoku kniven er derfor meget holdbar.

Klingen er smedet efter damaskusmetoden, som giver et elegant og stilet udtryk til kniven. Damaskusmetoden sørger for at smede kniven med 67 lag af carbon stål. Det giver en helt unik struktur på klingen, og det gør stålet meget hård. Du får derfor en holdbar kniv, som kan holde i mange år.

Håndformet skæfte i sycamoretræ
Skæftet på Santoku kniven fra Qknives er håndformet i ahorn. Det håndformede skæfte sørger for, at kniven ligger godt i hånden, når du skærer friske råvarer. Du slipper for at være bange for, at kniven glider ud af hånden. Skæftet giver dig kontrol over kniven, så du både kan skære kød, fisk og grøntsager. Det håndformede skæfte sikrer dig præcision og effektivitet i køkkenet.

Kniven er også lavet af sycamoretræ, som giver et flot udtryk til skæftet. Træsorten varierer meget i udseendet, så hvert enkelt skaft på santoku kniven er unikt. Træets struktur og knivbladets mønstrede klinge er med til at pynte flot i køkkenet. Du får derfor ikke bare en kniv af god kvalitet, santokukniven udstråler også elegance og stilsikkerhed.

Dagens bedste priser og tilbud på Japansk Santoku kniv (Black Series):

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Sammenlignet med andre udgaver af de populære og eftertragtede Santoku knive befinder denne model sig i den højere ende af prisskalaen. Dette skyldes dels den imponerende kvalitet og dels det enestående design af såvel skaft som knivblad.

Du kan se frem til at få en kniv, som vil bringe dig glæde og kontrol i køkkenet i mange år frem. Når det kommer til knive og kvalitet, får du som udgangspunkt, hvad du betaler for.

Kniven fra Black Series er skabt til at opretholde sin unikke form år efter år. Den er enkel at slibe, så du kan udfordre dig selv i køkkenet med nye, gastronomiske oplevelser.

Fordele

  • 67 lag carbon stål
  • Højt carbonindhold (der giver kniven høj slidstyrke og lang levetid)
  • Intet logo på hverken skaft eller knivblad
  • Tidløst og elegant design
  • Længde på 30cm (hvoraf knivbladet målet 18cm)
  • Totalvægt på 247g

Går du op i køkkenudstyr- og redskaber, ved du, at der er brug for forskellige typer og udgaver af knive, når det kommer til at skære kød, grønsager og fisk. Denne japanske Santoku kniv fra Black Series er det rette valg for dig, der vil snitte, hakke og skære grønsager med perfekte cuts.
Sætter du en ære i dekoration og anretning af mad, er der brug for at kunne skære gulerødder, rodfrugter, forårsløg eller andet på kreativ vis. Til dette formål skal du anvende en professionel kniv, der både har et langt knivblad og et ergonomisk skaft.

Produktanalyse af Japansk Santoku kniv (Black Series)

Designet til at give dig maksimum kontrol i køkkenet
Black Series kniven egner sig perfekt til at snitte og skære grønsager med. Når du vil have maksimum kontrol i køkkenet, skal du bruge knive, der er designet af højeste kvalitet. Det unikke ved kniven fra Black Series er både det specialdesignede skaft og det ekstra lange knivblad.

Skaftet er udført med praktiske ’kanter’, der får redskabet til at ligge sikkert og stabilt i hånden. Rodfrugter er mangeartede, og deres former kan variere fra grønsag til grønsag. Vil du udvikle dine kokkemæssige evner, eller laver du ofte mad til flere mennesker, kan det være ønsket at kunne snitte med høj effekt. Des bedre din kniv ligger i hånden, des større sikkerhed får du i forbindelse med din madlavning.

Fremstillet af 67 lag carbon
Vil du sikre dig at købe en kniv af fineste kvalitet, skal du vælge et produkt, der klassificeres med over 60 på Rockwell skalaen. Helt præcist ligger den professionelle kokkekniv fra Black Series på 62 på skalaen. Den er lavet af 67 lag carbon stål, der giver Santoku kniven høj slidstyrke og stor modstandskraft.

Du kan have din elegante og funktionelle kniv hængende på en moderne knivmagnet, så stilen gennemføres, og du får let adgang til at gribe fat i dit nye køkkenredskab.

Kniven er skabt i henhold til ”Damascus metoden”, der er den bedste måde at udnytte egenskaberne fra stål på, så det holder til utallige cut i fremtiden.

Dagens bedste priser og tilbud på Wüsthof Classic 4183:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

  • Meget præcis
  • Ergonomisk skaft
  • Praktisk grantonskær
  • Precision Edge Technology
  • Kan bruges til flere skæreopgaver

Wüsthof Classic 4183 er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Homeverge.com og Knifeguides.com. Begge ekspertkilder er begejstrede for santokukniven, som de har kåret som topscorer samt givet en anbefaling.

Dette har de blandt andet gjort på grund af knivens høje kvalitet og skarphed. De forklarer også, at kniven forbliver skarp i meget lang tid. Til gengæld nævner eksperterne, at Wüsthof Classic 4183 er forholdsvis almindelig, når det kommer til designet, hvilket de ser som en ulempe.

Produktanalyse af Wüsthof Classic 4183

Et must-have i ethvert køkken, ifølge eksperterne
Ifølge eksperterne er Wüsthof Classic 4183 en god kokkekniv, der skærer meget præcist samt er meget skarp.

Eksperterne fra Homeverge.com skriver eksempelvis, at kniven er ”20 % skarpere og holder sin skarphed i 20 % længere tid”.

Samtidigt hæfter de sig ved, at maden ikke sætter sig fast på kniven, ”hvilket giver mulighed for at tilberede råvarerne hurtigere”. De skriver dog, at ”knivens design minder meget mere om en almindelig kniv i forhold til en traditionel santokukniv”.

Knifeguides.com fremhæver, at dette er ”den slags køkkenkniv, der vil gøre livet lettere, hvis man elsker at lave mad”. Derfor mener de, at ”kniven er et must-have i ethvert køkken”, hvorfor de ”stærkt anbefaler”, at man køber den.

Velegnet til præcisionsarbejde
Wüsthof Classic 4183Med Wüsthof Classic 4183 får man en santokukniv, der er optimal til præcisionsarbejde. Kniven er lavet i rustfrit stål af høj kvalitet, og så er den forsynet med et ergonomisk skaft. Dette gør håndteringen af kniven nemmere. Håndtaget er desuden lavet af et yderst holdbart materiale, så det ikke mister sin farve.

Derudover kommer Wüsthof Classic 4183 med et praktisk grantonskær, der sikrer, at man nemmere kan klare de forskellige skæreopgaver i køkkenet. Alle råvarer vil nemlig slippe bladet, hvorfor man ikke hele tiden skal fjerne mad fra knivbladet.

Kan bruges til mange skæreopgaver
Wüsthof Classic 4183 kan bruges til alt lige fra at hakke til at skære og snitte. Selve knivbladet er på 17 centimeter, hvorfor kniven er velegnet til de fleste typer af råvarer uanset, om man skal skære brød, grøntsager, frugt eller kød.

Når man er færdig med at bruge kniven, skal den håndvaskes under vandhanen. Det anbefales ikke, at man putter den i opvaskemaskinen, da dette påvirker knivens levetid. Samtidigt gør det også, at den ikke forbliver skarp i lige så lang tid.

Sidst men ikke mindst er Wüsthof Classic 4183 lavet med Precision Edge Technology. Det giver et knivblad, der er 20 % skarpere end andre knive. Kniven har en hårdhed på 58.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på MAC Superior SK-65:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Det kulinariske onlinemagasin Epicurious.com har testet og anmeldt MAC Superior SK-65, som de har kåret som værende den santokukniv, hvor man får mest for pengene.

De er især begejstrede for, at kniven er ekstremt skarp samt kan købes til en god pris. Eksperterne nævner ikke nogen ulemper ved kniven.

Produktanalyse af MAC Superior SK-65

God kniv til førstegangskøbere, ifølge eksperterne
Ifølge eksperterne er MAC Superior SK-65 en ”ekstrem skarp” kniv, der er ”prissat godt”. De forklarer ydermere, at kniven er meget håndterbar, let samt har et tyndt knivblad, hvorfor den er en fornøjelse at skære råvarer med.

Derudover fremhæver Epicurious.com, at MAC Superior SK-65 ”skærer hårde kartofler og hakker krydderurter uden problemer”. Derfor mener de, at kniven ”er fantastisk til personer, der ønsker at købe deres første santokukniv”.

Brugervenlig santokukniv
MAC Superior SK-65Med MAC Superior SK-65 får man en brugervenlig santokukniv med et behageligt skaft lavet af pakkatræ. Det sikrer, at kniven ligger godt i hånden under brug.

Samtidigt kommer MAC Superior SK-65 med en bladlængde på 17 centimeter. Den nederste del af knivbladet er glasblæst. Det vil sige, at der her er en lettere ru overflade, som sørger for, at de forskellige råvarer ikke klæber sig fast til bladet, når man bruger kniven.

Håndslebet kniv af høj kvalitet
MAC Superior SK-65 er en håndslebet kniv, der er kvalitetskontrolleret. Kniven er forsynet med et højt kulindhold, der holder på dens skarphed. Desuden er kniven fremstillet af rustfrit stål. Den har en hårdhed på 60.

Ved køb af MAC Superior SK-65 skal man huske at være opmærksom på, at kniven ikke tåler maskinopvask. Den skal i stedet vaskes i hånden under vandhanen, så den forbliver skarp og ikke bliver beskadiget.

Dagens bedste priser og tilbud på Kai Shun Premier Santoku:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

  • Tsuchime-overflade
  • Meget præcis
  • Både til højre- og venstrehåndede
  • Ergonomisk skæfte
  • 32 lag damaskusstål

Kai Shun Premier Santoku er blevet testet og anmeldt af tre ekspertkilder, hvilket inkluderer Homeverge.com, Foodandwine.com og Allaboutkitchenknives.com. Alle eksperter er begejstrede for kniven, som de henholdsvis har kåret som topscorer samt givet en anbefaling.

Dette har de blandt andet gjort på grund af knivens høje kvalitet og modstandsdygtighed. Til gengæld er de mindre vilde med, at Kai Shun Premier Santoku er forholdsvis dyr.

Produktanalyse af Kai Shun Premier Santoku

En kniv, du vil elske, ifølge eksperterne
Ifølge eksperterne er Kai Shun Premier Santoku en kniv, som alle må eje i deres køkken. Derfor giver chefkokken på Harvest at the Ranch, Kyle St. John også kniven en anbefaling.

Eksperterne fra Allaboutkitchenknives.com roser også kniven. De skriver, at Kai Shun Premier Santoku er deres favoritkniv, da ”den ikke blot er smuk”, men også ”fungerer ekstra godt”. De fremhæver ydermere, at de elsker kniven samt, at hvis andre køber den, ”så vil de også elske at bruge den i køkkenet”.

Dette er eksperterne fra Homeverge.com enige i og hæfter sig ved, at Kai Shun Premier Santoku er ”fremragende udformet” både, når det kommer til ”holdbarhed og funktion”.

Derfor mener de, at ”amatørkokke eller professionelle kokke, der ønsker at eje et brugbart kunstværk ikke længere behøver at lede”.

De skal blot vælge Kai Shun Premier Santoku. Dog nævner eksperterne også, at kniven kræver ekstra pleje, når det kommer til vedligeholdelsen, hvilket kan ses som en ulempe for nogle.

Santokukniv lavet i høj kvalitet
Kai Shun Premier SantokuMed Kai Shun Premier Santoku får man en kniv, der både kan bruges af amatørkokke og professionelle kokke. Den kan nemlig bruges til at snitte og hakke diverse råvarer meget præcist i et køkken.

Kniven er lavet i høj kvalitet af holdbare materialer. Selve knivbladets kerne består af ekstremt hårdt VG-Max stål og omkranses af 32 lag damaskusstål. Dette gør ikke blot bladet hårdt, men også fleksibelt. Herved får man et mere præcist og rent snit ved brug af kniven.

Endvidere har kniven en tsuchime-overflade, hvilket giver kniven en banket overflade efter smedning med en faldhammer.

Ergonomisk skæft
Kai Shun Premier Santoku er forsynet med et skæfte, som er fremstillet af amerikansk valnøddetræ.

Da skæftet er udarbejdet på en ergonomisk måde, vil kniven ligge godt i hånden, så man kan arbejde med den i en længere periode uden at blive træt i armen. Samtidigt kan kniven bruges af både højre- og venstrehåndede brugere.

En flot detalje på kniven er logoet for Tim Mälzer på enden af håndtaget, som giver knivens design noget ekstra. Kai Shun Premier Santoku kan købes med et knivblad med en længde på enten 14 eller 18 centimeter. Kniven har en hårdhed på 61.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Zwilling Pro Santoku - anbefalet santokukniv med razor edge skær

Dagens bedste priser og tilbud på Zwilling Pro Santoku:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

  • Poleret skær med Razor Edge slibning
  • Slidstærk og holdbar
  • Skarpt knivblad
  • Kan anvendes til både bløde og faste råvarer
  • Luftskær

Den britiske avis The Telegraph har testet og anmeldt Zwilling Pro Santoku, som de har givet en anbefaling. De britiske eksperter er begejstrede for denne kniv, da den skærer meget præcist og er behagelig at holde på. Til gengæld nævner eksperterne også, at kniven er forholdsvis tung at arbejde med.

 

Produktanalyse af Zwilling Pro Santoku

God kniv, ifølge eksperterne
Ifølge eksperterne er Zwilling Pro Santoku en ”god kniv”, der er en blanding af ægte japansk stil og tysk håndværk. Eksempelvis skriver eksperterne, at ”bladets form er meget japansk, mens håndtaget ser vestligt ud”.

Derudover forklarer eksperterne, at kniven er ”temmelig effektiv” samt, at ”bladet er meget fint og skarpt”. Man kan derfor nemt skære meget præcise og tynde skiver. Dog er kniven en del tungere end andre knive, hvilket de ser som en ulempe. Til gengæld er Zwilling Pro Santoku ”betydeligt billigere”, hvilket altid er et plus.

Bredt og skarpt knivblad
Zwilling Pro Santoku på bordMed Zwilling Pro Santoku får man en santokukniv med et bredt og ekstra skarpt knivblad. Derfor er kniven velegnet til at skære meget tynde skiver.

Bladet har desuden en buet ryg, så den glider roligt gennem både bløde og faste råvarer. Samtidigt forhindrer knivens luftskær, at mad klæber sig fast til knivbladet.

Endvidere har Zwilling Pro Santoku et poleret skær med Zwillings Razor Edge slibning. Dette bidrager til knivbladets skarphed. Selve skaftet er ergonomisk, hvilket sikrer, at det ligger godt i hånden under brug.

Holdbar kniv
Zwilling Pro Santoku er en slidstærk og holdbar kniv med et knivblad, som er fremstillet af Zwillings specielle stålformel, hvorefter den er blevet ishærdet. Det gør, at kniven er meget skarp og modstandsdygtig, så den kan holde i mange år frem i tiden.

Santokukniven kan købes med en bladlængde på både 14 og 18 centimeter. Selve knivens hårdhed er på mellem 55-58.

Dagens bedste priser og tilbud på Global Santoku:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

  • Nem håndtering
  • Groft slebet
  • Ergonomisk skaft
  • Afrundet kant
  • Små fordybninger

Global Santoku er blevet testet og anmeldt af det amerikanske onlinemagasin Kitchennin.com og Foodandwine.com. I de to anmeldelser er kniven blevet kåret som testvinder samt fået en anbefaling.

Begge eksperter er begejstrede for kniven, da den er nem at anvende og fremstillet af holdbare kvalitetsmaterialer. Til gengæld nævner eksperterne også, at Global Santoku kræver regelmæssig slibning for at holde på dens skarphed.

Veldesignet kniv lavet af materialer af høj kvalitet, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Global Santoku en letvægtskniv, der er meget nem at bruge i et køkken. Eksperterne fra Kitchennin.com skriver eksempelvis, at dette er en ”veldesignet kniv lavet af materialer af høj kvalitet”.

De forklarer, at santokukniven sikrer en ”god skæreoplevelse og kan købes til en overkommelig pris”. Dette er også en af grundene til, at kniven har fået en anbefaling af chefkokken på Harvest at the Ranch, Kyle St. John.

Eksperterne fra Kitchennin.com fremhæver ydermere, at Global Santoku er en ”fantastisk behagelig kniv”, som er ”fremragende til diverse skæreopgaver”. Dog nævner de også, at ”kniven ikke er velegnet til de mere tunge skæreopgaver”.

Multifunktionel kniv

Med Global Santoku får man en multifunktionel santokukniv, der kan klare mange forskellige hakke- og snitteopgaver i et køkken. Kniven er fremstillet af rustfrit stål og kommer med en overgang fra grebet til knivbladet, som er uden samlinger. Dette er mere hygiejnisk, da bakterier herved ikke kan sætte sig fast i samlingerne.

Derudover kommer Global Santoku med et ergonomisk skaft, en afrundet kant samt Globals specielle mønster af små fordybninger. Det gør, at man er sikret et behageligt greb om kniven, så den ligger godt i hånden.

Nem at håndtere

Global Santoku er en kniv, som er nem at håndtere uanset, om man skal skære kød, frugt eller grøntsager. Kniven er groft slebet, så det man skærer nemt slipper bladet.

Når man er færdig med at bruge kniven, skal man huske at rense den. Dog er det værd at bemærke, at kniven ikke tåler maskinopvask. I stedet skal den håndvaskes, da dette sikrer, at den holder i længere tid og forbliver skarp.

Ved køb af Global Santoku er det muligt at få kniven med knivblade i forskellige længder som eksempelvis 18 og 13 centimeter. Knivens hårdhed er på mellem 56-58.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

5 ting du skal overveje, før du køber santoku knive

  • Vægt

    Inden du beslutter dig, så bør du tænke på knivens vægt, samt hvilket formål du skal bruge den til. Mange synes at en tungere santoku-kniv er mere effektiv og hurtig og kan være bedre til at skære kød eller hårde grøntsager, mens en lettere model er bedre til at hakke og er nemmere at styre – især hvis du ikke er vant til at bruge kokkeknive. Med det sagt, så er det i sidste ende op til dig at afgøre, hvad der føles bedst for dig.

  • Materiale

    Et populært og super godt valg til santoku-knive af høj kvalitet er kulstofstål. Kulstofstål er hårdere og skarpere end rustfrit stål, men det er også mere skørt og stift. Det er også mere udsat for korrosion og rust, hvilket betyder, at det kræver mere vedligeholdelse.

    De fleste kokkeknive er fremstillet af rustfrit stål, som er modstandsdygtigt over for rust og korrosion. De kan dog være sværere at holde skarpe, selvom det er muligt. Damaskusstål er et mønstersvejst stål, der er usædvanligt skarpt og æstetisk flot. Det bliver ofte brugt til at lave dyre japanske knive, selvom det kan være svært at slibe. Keramiske knive er lettere og utrolig skarpe. Ulempen er, at de også er sarte og ikke kan slibes derhjemme.

  • Skaftet

    Skaftet (eller håndtaget) på kokkeknive er gerne fremstillet i metal, plast, træ og kompositmaterialer. Skaftet er ofte beskrevet som knivens “akkileshæl”. Vi anbefaler derfor, at du gør dig umage med at vedligeholde skaftet og altid vasker din kokkekniv i hånden.

    Med tiden kan opvaskemaskinens varme få træskafter til at blive svækket og knække. De fleste moderne knive med træhåndtag har dog et tyndt gennemsigtigt plastlag, for at beskytte det mod skader. De fleste kokkeknive er lavet til både højre- og venstrehåndede, med en dobbel skråkant, som gør begge sider skarpe. Vær opmærksom på, at nogle knive blot har én skarp skråkant, hvilket indikerer at bladet kun er skarpt på højre side.

  • Pris

    De dyrere santoku-modeller starter på 1.500 kr og kan koste helt op til 4.000 kr. De fleste kokkeknive i høj kvalitet er fremstillet i kulstofstål, som er virkelig skarpt og slidstærkt. Ønsker du at finde en santoku-kniv, der er knap så dyr, så kan man sagtens finde modeller til 400-500 kr. De er ofte keramiske eller lavet i rustfrit stål. Det er vigtigt at overveje, hvad du vil bruge en din kokkekniv til. Vi mener, at en kokkekniv til 400-500 kr. tilstrækkelig, hvis du blot laver mad derhjemme. Men går du op i mere avanceret madlavning eller er professionel kok, så anbefaler vi, at du køber en dyrere santoku-kniv i høj kvalitet.

  • Forbruger- og ekspertanmeldelser

    Forbrugeranmeldelser kan være nyttige, når det kommer til santoku-knive. Du kan lære en masse om kniven, ved at læse om, hvad andre brugere synes om den. Når du søger oplysninger om de santoku-knive, du overvejer at købe, kan ekspertanmeldelser også være meget nyttige. Eksperter har ofte erfaring med en række forskellige producenter og kan give råd om, hvilke knive der er de bedste til et givent formål.

arrow-more

Test og anmeldelser af santoku kniv anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Epicurious.com

Epicurious.com er et amerikansk onlinemagasin, der beskæftiger sig med alt lige fra opskrifter til restauranter, drikkevarer og ernæring. Her har Epicurious.com testet og anmeldt Victorinox Fibrox Pro og MAC Superior SK-65. Du kan læse hele anmeldelsen af de to knive her.

Allaboutkitchenknives.com

Allaboutkitchenknives.com er et onlinemagasin, der skriver om alt inden for knivens verden. De laver artikler med guides, gode råd samt tester og anmelder diverse knive. Her har de testet Kai Shun Premier Santoku, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Foodandwine.com

Foodandwine.com er et online univers, der leverer et hav af opskrifter og informationer om køkkenudstyr. De tester og anmelder også diverse produkter heriblandt santokuknive. Her har de testet Kai Shun Premier Santoku og Global Santoku, der begge har fået en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

 

Homeverge.com

Homeverge.com er et amerikansk testmagasin, der tester og anmelder et hav af forskellige forbrugerprodukter til hjemmet. Her har de lavet en stor test af de bedste santokuknive på markedet, hvor Wüsthof Classic 4183 er iblandt. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

 

Kitchennin.com

Det amerikanske onlinemagasin Kitchennin.com skriver om alt, hvad der har med mad at gøre. De laver blogartikler, guides og anmeldelser af diverse køkkenudstyr. I denne omgang har de testet de bedste santokuknive på markedet, hvor Global Santoku er iblandt. Du kan læse hele anmeldelsen her.

 

Knifeguides.com

Knifeguides.com er et onlinemagasin, hvor man kan lære alt, hvad der er værd at vide om knive. De tester og anmelder derfor også forskellige knive. I denne omgang har de testet og anmeldt Wüsthof Classic 4183, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

 

Seriouseats.com

Seriouseats.com er et kulinarisk onlinemagasin, der beskæftiger sig med alt, hvad der har med mad at gøre. De laver både opskrifter og guides samt tester og anmelder køkkengrej og køkkenprodukter. Her har de lavet en stor test af de bedste santokuknive, hvor MAC Professionel Series MSK-65 er iblandt. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Testberichte.de

Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder forbrugerprodukter. De vurderer produkterne på baggrund af diverse kilders anmeldelser og tests. Herefter videreformidler de resultaterne til forbrugerne. Her har de testet Kai Shun Classic Santoku, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Læs hele testen her.

 

Thespruceeats.com

Thespruceeats.com er et amerikansk onlinemagasin, der hjælper forbrugerne med at lave god mad. Derudover tester og anmelder de forskellige produkter såsom santokuknive. Her har de blandt andet testet og anmeldt Victorinox Fibrox Pro. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

 

The Telegraph

Den britiske avis The Telegraph udkommer både i en fysisk version samt i en online version. Avisen leverer artikler hver dag, hvor de skriver om både nyheder i ind- og udland, sport, underholdning, livsstil, forbrug, kultur og økonomi.

De tester og anmelder også forbrugerprodukter såsom kokkeknive. I denne omgang har de testet syv af de bedste knive på markedet, hvor Kai Shun Classic Santoku og Zwilling Pro Santoku er iblandt. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Andre relevante tests og artikler

Har du endnu ikke besluttet dig for, om en santoku kniv er det rette valg for dig, kan du passende læse vores dybdegående test af japanske knive. I denne test finder du en gennemgang af de bedste japanske kokkeknive på markedet, samt en masse nyttig viden om brug, vedligeholdelse og den japanske knivkunsts historie.

I forlængelse af disse tests, vil vi gerne fremhæve nogle af vores andre artikler med testvindende produkter.

Er du til udendørs madlavning i en fusion af ny og gammel viden, kan du her læse vores Everdure gasgrill test. Everdure grill serien er kommet til verden i et samarbejde mellem den australske grill-fabrikant Shriro og den 3-stjernede Michelin kok, Heston Blumenthal. Dette har resulteret i en yders innovativ og anmelderrost grill serie. Læs også vores test af de populære Broil King Grill modeller.

Er du derimod til den mere gammeldags grilltype, kan du her læse vores store kulgrill og Kamado grill tests. I disse tests finder du en gennemgang af de bedst bedømte modeller på området, samt nyttig viden og gode opskrifter.

Vil du være sikker på altid at sætte tænderne i et perfekt tilberedt stykke kød, når du griller, findes der et smart restaurant-trick, du nemt kan bruge derhjemme. Tricket er, at inden kødet smides på grillen, tilberedes det først til perfektion i en sous vide, så grillen kun skal tilføre smag og farve. Her kan du læse vores generelle sous vide test og vores specifikke Anova sous vide og Steba SV50 tests.

Inden du lægger dine råvarer i sous vide vandbadet, skal de vakuumpakkes. Til at finde den bedste maskine til opgaven, finder du her vores vakuumpakker test, der indeholder en oversigt over markedets bedst bedømte modeller.

En anden fremragende udendørs madlavningsform er røgning. Her finder du vores rygeovn test, der giver dig et overblik over de bedst bedømte rygeovne på markedet netop nu.

Slutteligt vil vi fremhæve vores populære pizzaovn test. Fordelen ved at tilberede sin pizza i en dertil dedikeret ovn er, at disse ovne er lavet til at blive utroligt varme, da pizzaer bages optimalt ved en temperatur på omkring 450 grader.

FAQ

Hvilken størrelse har den bedste Santoku kniv?
Den bedste størrelse til en Santoku kniv bliver anset som værende standardstørrelsen på 14 cm. Størrelsen anses for at være den ideelle størrelse i Japan, hvorfra Santoku knivene kommer fra. Dermed er det oplagt at købe en kniv i den størrelse, hvis du skal købe din første Santoku kniv.
Hvordan vælger jeg en Santoku kniv?
Når du skal vælge en Santoku kniv, så er det specielt bladets længde og vinkel, som du skal være opmærksom på. Generelt anbefales det, at Santoku knives blad bør være 14 cm, imens den bør have en vinkel på mellem 15 – 20 grader, da det er optimalt til udskæring.
Hvor meget koster en Santoku kniv?
Prisen på en Santoku kniv varierer lidt, alt efter hvilket brand du køber fra. Det er muligt at finde Santoku knive til omkring 500 kr., men prisen kan også gå helt op til over 1000 kr. Dermed kan du vælge en Santoku kniv i den prisklasse, som matcher dit budget.
Kan jeg slibe en Santoku kniv?
Ja, du kan godt slibe en Santoku kniv, da knivene ligesom alle andre knive også bliver sløv med tiden. Når du skal slibe din Santoku kniv, så er det bedst at bruge en vådsten, da du kan opnå en langt skarpere kniv ved at bruge den.

Hvad er en santokukniv?

En santokukniv er den mest populære knivtype i Japan. Hvis navnet oversættes direkte, betyder det ”tre dyder”. Selve navnet henviser til knivens alsidige brug.

Santokuknive er som regel lettere og har et skarpere og tyndere knivblad end almindelige kokkeknive. Det betyder, at kniven er optimal til præcisionsarbejde uanset, om man skal skære kød, fisk eller grøntsager. Kniven anses derfor som værende en form for allround-kniv.

Samtidigt er santokuknive kendt for at være manøvredygtige og nemme at håndtere. Da kniven heller ikke vejer særlig meget, er der mulighed for at arbejde hurtigere, da hånden ikke bliver træt lige så hurtig.

Disse typer af knive kommer i flere forskellige udformninger samt med forskellige bladlængder, så du kan vælge den kniv, der bedst passer til dine behov i et køkken.

Er du interesseret i at vide mere om santokuknive, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Misen.co, denne artikel fra Cooksillustrated.com eller denne artikel fra Schmidtbrothers.com.

Hvad er forskellen på en santokukniv og en kokkekniv?

I dag findes der to typer af knive, der tjener som multifunktionelle allround-knive i et køkken: den klassiske vestlige kokkekniv og den japanske santokukniv. Mens begge knive er ens på flere måder, er de rent faktisk også ret forskellige.

Så hvordan finder du ud af, om du skal investere i den ene eller den anden type kniv? Det kan du læse mere om her baseret på en artikel fra Thekitchn.com.

Hvad er en kokkekniv?

Oprindelse: Tyskland eller Frankrig.
Materiale: En kokkekniv kan være lavet af en række materialer, herunder kulstofstål, men rustfrit stål er den mest almindelige.
Størrelse: 20 centimeter (mest brugt af hjemmekokke) eller 25 centimeter (populær hos professionelle kokke) er de mest almindelige længder, men det kan variere fra 15 til 35 centimeter.
Vinkel: 20 til 22 grader.

Hvad er en santokukniv?

Oprindelse: Japan
Materiale: Normalt rustfrit stål, men en santokukniv kan også være lavet af andre materialer som blandt andet kulstofstål.
Størrelse: Knivbladet er tyndt og let og har typisk en længde på mellem 13 og 18 centimeter.
Vinkel: 12 til 15 grader.
Særlige træk: Santokuknive har ofte et luftskær, der sikrer, at råvarerne ikke klæber sig fast til knivbladet.

Hvad er forskellen?

VægtSom du kan se, er der masser af detaljer, der adskiller en kokkekniv fra en santokukniv og omvendt. Der er nemlig forskel på alt lige fra størrelsen til vinklen m.m. Men disse to knive har også en masse til fælles, nemlig deres alsidighed.

Den væsentligste forskel, som du vil bemærke, er den måde, kniven håndteres på. De rammer nemlig ikke et skærebræt på samme måde. Med en kokkekniv vil du få en frem-og-tilbage vuggende bevægelse, mens en santokukniv vil have en mere hakkende fornemmelse.

Vil du læse mere om de to knive, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Knivesandtools.com.

Købsguide: Dette skal du se efter, når du vælger en santokukniv

Når du er på udkig efter en santokukniv, er der nogle faktorer, du bør være ekstra opmærksom på. Samtidigt skal du tage hensyn til dine personlige behov. Hvis du kigger nedenstående parametre igennem, vil det hjælpe dig med at finde en kniv, der passer perfekt til dig i et køkken.

Tag et kig på materialerne

Kai Shun Classic SantokuEn af de vigtigste faktorer, du skal tage et kig på, er materialerne. Et hårdt knivblad af høj kvalitet sikrer, at kniven er i stand til at holde sig skarp i længere tid uden, at den bliver sløv. Santokuknive er kendte for at være ekstra skarpe og produceret af materialer af høj kvalitet.

Men derfor er det stadig vigtigt, at du kigger nærmere på dette for at sikre dig, at du ender med en kniv, der ikke bliver sløv lige med det samme.

Samtidigt skal du tjekke, hvad skaftet er lavet af. Det er nemlig lige så vigtigt. Håndtaget skal helst være stærkt, skridsikkert og vandafvisende.

Håndværket

Ikke alle knive produceres på præcis den samme måde. Det samme gælder for santokuknive. Her handler det ikke kun om materialerne, men også hvordan de er sat sammen. Nogle knive har ikke flere lag, mens andre har snesevis af lag. De bedste japanske santokuknive har helt op til 67 lag rustfrit stål, hvilket giver en ultrahård klinge.

Har kniven et luftskær?

Du har måske bemærket, at mange, hvis ikke de fleste, santokuknive har et luftskær langs kanterne. Hvis du ikke er bekendt med denne type kniv, er det værd at vide, at det er vigtigt med dette luftskær på en santokukniv.

Luftskæret i disse knive forhindrer nemlig mad i at sætte sig fast på knivbladet. Og hvorfor er det så vigtigt for en santokukniv? Meget af den mad, du vil arbejde med, når du bruger en santokukniv, vil være saftig eller klæbrig.

Selvom det ikke virker som noget særligt, så kan det spare dig for en masse tid. Du kan naturligvis altid bare fjerne maden fra kniven med fingrene. Men mange vælger netop en santokukniv, fordi det tager mindre tid at fuldføre diverse skæreopgaver, da du ikke behøver at stoppe hele tiden for at fjerne mad fra kniven.

Hvem har produceret kniven?

Et mærke betyder ikke alt, selv når det kommer til knive. Men nogle mærker har et godt ry for at lave knive af høj kvalitet, hvilket altid er en fordel. Det betyder nemlig, at du kan føle dig forholdsvis sikker på, at producenten laver holdbare og skarpe knive, som du kan have i dit køkken i mange år frem. Derfor er det en fordel at tjekke, hvem knivens producent er.

Hvor meget koster kniven?

Pris og kvalitet hænger mange gange sammen – og det gælder også for santokuknive. Bedre materialer og bedre produktionsprocesser koster nemlig flere penge, når kniven skal produceres.

En billig santokukniv vil slet ikke være af samme høje kvalitet, som de dyrere modeller på markedet. Du bør derfor altid lave et budget, så du ved, hvad du har at gøre godt med. Her anbefales det, at du sparer op og køber en af de dyrere modeller, da de typisk vil være en del bedre samt holde meget længere end de billige.

Ønsker du at finde flere gode råd til, hvordan du vælger den bedste santokukniv, kan du læse denne artikel fra Worksharptools.com.

Hvad betyder Rockwell-hårdheden?

Hvis du før har købt en kniv, har du uden tvivl set noget i retning af “HRC 56-58” i specifikationerne. Du ved måske, at det repræsenterer et knivblads hårdhed eller endda, at det er målt på Rockwell-skalaen.

Men hvis du ikke ved, hvad det betyder for din kniv, er du ikke alene. Dog er det værd at bruge tid på at finde ud af, hvad det rent faktisk betyder. Her får du et overblik over, hvad Rockwell-hårdheden er for en størrelse baseret på en artikel fra Knifeart.com.

Hvad er Rockwell-skalaen?
Et knivblads hårdhed måles på Rockwell-skalaen. Rockwell-skalaen blev skabt af Hugh og Stanley Rockwell i begyndelsen af 1900-tallet for at teste hårdheden af forskellige materialer. Der er flere forskellige skalaer, som et materiales hårdhed måles på. Et knivblad måles dog på C-skalaen. HRC betyder derfor hårdhed på Rockwell-skala C.

For at finde hårdheden bliver der foretaget en indtrykning af en hærdet diamantkegle eller stålkegle i det specifikke materiale. Herefter bestemmes skalaværdien. Hele processen kan udføres med specielle redskaber.

Hvad er HRC?
HRC fortæller dig stålets hårdhed. Et lavt HRC-tal betyder, at stålet er blødere og et højere tal betyder, at det er hårdere.

Det er nemt at antage, at et højere tal er bedre, fordi det er stærkere, men det er ikke altid tilfældet. Stål med en ekstrem høj hårdhed er mere tilbøjeligt til at gå i stykker. Men stål med en lav hårdhed kan også resultere i beskadigede kanter.

Hvert stål har derfor sit helt eget optimale hårdhedsniveau. Det er derfor værd at finde ud af, hvad der vil være bedst for den specifikke kniv, du er i gang med at kigge på.

Hvad er en god Rockwell-hårdhed for en kniv?
Hårdheden af en kniv er meget vigtig, når det kommer til dens ydeevne og holdbarhed. For eksempel vil hårdere stål med en RC på 58-62 være bedre for knivens kant end blødere stål. Men samtidigt er hårdere stål også mere tilbøjeligt til at gå i stykker.

Nogle køkkenknive med en høj hårdhed kræver, at du skærer med ekstrem omhu, så du ikke beskadiger den tynde kant. Det blødere stål er mere holdbart, men vil ikke være lige så godt for selve kanten som hårdere stål.

Global SantokuNår det kommer til køkkenknive, vil alt under en hårdhed på 52 være for blød. En hårdhed på 52-54 er blød, men vil typisk være kendetegnet for en billigere køkkenkniv.

Hvis du ønsker en bedre kniv, skal du kigge efter køkkenknive med en hårdhed på 55 og derover. De fleste knive lavet af førsteklassesstål har desuden en hårdhed på mellem 59-64.

En hårdhed over dette tal vil i bund og grund være en upålidelig kniv, fordi du nemt vil kunne knække knivbladet, når du bruger kniven.

Vil du vide mere om Rockwell-hårdheden, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Knifeart.com.

Sådan vedligeholder du din kniv

En japansk køkkenkniv garanterer en fremragende skæreoplevelse i køkkenet. Japan har produceret knive af høj kvalitet i mange år, hvorfor du er sikret en kniv, som du vil kunne bruge i lang tid uden problemer.

Men selvom disse knive er holdbare og hårdføre, skal du stadig vedligeholde dem. Og dette skal gøres på den helt rigtige måde ifølge en artikel fra Knivesandtools.com og en artikel fra Thedevonshire.com.au.

Sådan bruger du kniven korrekt

Først og fremmest er det vigtigt, at du bruger din kniv korrekt. Gør du ikke dette, kan det rent faktisk gøre mere skade end gavn.

Du skal derfor kun bruge kniven til det, den er lavet til. Det vil sige, at hvis kniven kun er lavet til at skære grøntsager, skal du ikke bruge den til at skære kød. Dog kan du med en santokukniv skære nærmest lige det, du har lyst til – andet end frosne madvarer m.m.

Derudover skal du undgå alle bevægelser med kniven andet end en op-og-ned bevægelse. Bruger du kniven på andre måder, vil det beskadige kanten.

Samtidigt skal du være opmærksom på, at hvis du skal gøre brug af en masse kræfter, når du anvender kniven, er der noget galt. En japansk køkkenkniv bør gå glat og nemt igennem den råvare, du forsøger at skære.

Sådan vasker du kniven

Når du har brugt kniven, skal du vaske og tørre knivbladet med det samme.

Hvis kniven er lavet af kulstolstål, er den tilbøjelig til at ruste. Du bør derfor ikke vente med at vaske kniven til efter, at du er færdig med at spise, men i stedet vaske den straks efter brug.

Det er ydermere vigtigt, at du altid vasker din kniv i hånden. Du skal ikke putte den i opvaskemaskinen.

De fleste japanske køkkenknive kan nemlig ikke tåle maskinopvask. Selvom der står, at kniven kan, anbefales det, at du stadig vasker den i hånden, da du på denne måde er sikret, at kniven ikke bliver beskadiget.

Sådan opbevarer du kniven

Når din kniv ligger i en skuffe, kan den blive beskadiget, hvis den kommer i kontakt med andre stålgenstande. Dette vil påvirke knivbladets skarphed. Brug derfor altid noget, der beskytter kniven, når den ligger i en skuffe. Du kan også vælge at hænge kniven op på en magnetblok eller placere den i en knivblok.

Vedligeholdelse af kniven

Nu ved du, hvordan du skal bruge, vaske og opbevare din kniv korrekt. Når du har styr på dette, er det værd at vide, hvordan du ellers skal vedligeholde den.

Slib din kniv

Ligegyldigt hvor forsigtigt du skærer, er der et tidspunkt, hvor din kniv ikke længere er lige så skarp som tidligere. Med et sløvt knivblad trykker du automatisk hårdere ved brug af kniven, hvilket øger risikoen for ulykker. Det er derfor klogt at holde din kniv skarp ved at slibe den, når du føler, at den ikke skærer lige så godt som før. Det gør også skærearbejdet meget lettere.

Vedligeholdelse af håndtaget

Et træhåndtag behandles ofte med voks eller olie. Efter et par måneders brug anbefales det, at du behandler håndtaget med lidt ekstra olie. Hvis kniven er lavet af et andet materiale, skal du naturligvis tilpasse din vedligeholdelse alt efter dette. Er håndtaget eksempelvis lavet af stål eller plastik, er det nok, at du blot renser det regelmæssigt under håndvasken.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme