Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Kulgrill test-oversigt: Find den rette kulgrill baseret på omfattende tests og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Kulgrill test-oversigt: Find den rette kulgrill baseret på omfattende tests og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Kulgrill er en udbredt metode til madlavning, især i sommerperioden, men at finde den rette model kan være en udfordring. For at udarbejde denne artikel har vi gransket modeller fra forskellige producenter, der er blevet rost af både eksperter og forbrugere.

Vi dykker ned i de finere detaljer af hver grill, fremhæver deres funktioner, fordele og ulemper. Med fokus på vurderinger fra anerkendte kilder tilbyder vi et indblik i vores bud på de 9 bedste kulgriller på markedet – lige fra de mest økonomiske til de mest luksuriøse modeller.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 9 bedste kulgriller i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Big Green Egg Kulgrill:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Integreret termometer i låget
 • Optimal varmefordeling
 • Nem åbning og lukning
 • Mulighed for valg af forskellige størrelser
 • Rustfri grillrist

Big Green Egg Kulgrill er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Reviewed.com, Seriouseats.com og The Independent.

I disse anmeldelser har kulgrillen fået henholdsvis to anbefalinger samt en kåring som ”den ultimative grill”. Alle eksperter er nemlig begejstrede for grillens fleksibilitet, da den kan tilberede et hav af råvarer.

Dog nævner eksperterne også, at Big Green Egg Kulgrill vejer en del, så den kan være svær at flytte fra et sted til et andet.

Anemldelse : Analyse af Big Green Egg Kulgrill

Det ultimative kokkelegetøj, ifølge eksperterne

Ifølge de tre ekspertkilder er Big Green Egg Kulgrill en alsidig kulgrill, der kan anvendes til tilberedning af mange forskellige råvarer. Man kan derfor lave netop det måltid, man godt kunne tænke sig.

Eksperterne fra Reviewed.com skriver blandt andet, at Big Green Egg Kulgrill er ”utrolig praktisk”, da ”man kan bruge modellen både som ovn og som grill” alt efter, hvad man ønsker at tilberede. Dette er eksperterne fra Seriouseats.com enige i og kalder grillen for ”fremragende”. De mener dog, at grillen koster forholdsvis mange penge.

The Independent har også taget et kig på denne model, hvor de forklarer, at Big Green Egg Kulgrill er ”det ultimative udendørs kokkelegetøj”. Selvom den er svær at flytte rundt med, skriver de stadig, at det er en god model.

Funktionel kulgrill med nem åbning

Big Green Egg Kulgrill er en serie af modeller i forskellige størrelser, der går fra mini til XXL. Man kan herved vælge den grill, der passer bedst til ens ønske og behov. Eksempelvis har den mindste grill et grillareal med en diameter på 25 centimeter, mens den største har et grillareal med en diameter på 73 centimeter.

Grillen er designet i en æggeform, der gør, at den er både elegant og funktionel på samme tid. Takket være æggeformen bliver varmen fordelt jævnt og ensartet, hvilket optimerer råvarernes tilberedning. Samtidigt er der mulighed for at åbne og lukke grillen med en enkelt hånd, når man tager fat i træhåndtaget.

Integreret termometer og luftspær i rustfrit stål

Big Green Egg Kulgrill er forsynet med et integreret termometer, der er placeret i låget. Termometret sørger for, at man altid kan kontrollere grillens temperatur, så man kan holde øje med, om varmen skal være højere eller lavere.

Derudover har Big Green Egg Kulgrill et luftspær lavet af rustfrit stål i bunden, som man nemt og hurtigt kan glide fra side til side, hvis der er brug for det. Sidst men ikke mindst medfølger der en rustfri grillrist ved køb af denne model.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Weber Go-Anywhere brikette/kulgrill:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Varmeskjold i bunden
 • Både indirekte og direkte varme
 • Kan tages med på farten
 • Foldbare ben
 • Porcelænsemaljeret bund og låg

Weber Go-Anywhere brikette/kulgrill er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær model hos forbrugerne.

Kulgrillen har nemlig fået 4,6 ud af 5 stjerner hos Amazon.com. Her skriver brugerne, at de generelt er glade for denne model, da den er både praktisk og kompakt. Til gengæld er de mindre vilde med grillens dybde.

Anmeldelse : Analyse af Weber Go-Anywhere

Oplagt valg til folk i byen, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos Amazon.com er Weber Go-Anywhere brikette/kulgrill en god grill for alle dem, som har brug for en kompakt kulgrill, der kan tages med rundt. Derfor mener de fleste brugere også, at denne model er ”et oplagt valg til folk, der bor i byen” eller til folk, der ”gerne vil have grillen med på tur”.

Brugerne fremhæver yderligere, at Weber Go-Anywhere brikette/kulgrill er ”velegnet til tilberedning med både indirekte såvel som direkte varme”, hvorfor den sagtens ”kan grille et hav af forskellige ingredienser”. Desuden skriver en bruger, at hvis man ”har brug for en funktionel og alsidig grill”, så er Weber Go-Anywhere brikette/kulgrill ”det foretrukne valg”.

Selvom forbrugerne generelt er begejstrede for denne model, nævner de, at grillens dybde ikke er helt optimal, da kullet kommer meget tæt på selve grillristen.

Nem at have med på farten

Weber Go-Anywhere brikette/kulgrill er en klassisk model, der er lavet til at blive taget med på farten. Grillens kompakte størrelse og grillarealet på 42 x 26 centimeter gør, at man sagtens kan tage den med under armen eller have den stående på sin lejlighedsaltan.

Der er desuden mulighed for at sætte låget fast under en eventuel transport. Bøjlerne, som holder låget på plads, kan ydermere foldes ned og bruges som ben, når man griller. Herved kan man nemt og sikkert transportere grillen rundt på cyklen eller i en bil.

Holdbar kulgrill

Med Weber Go-Anywhere brikette/kulgrill får man en holdbar kulgrill, der er fremstillet med en porcelænsemaljeret bund og et porcelænsemaljeret låg. Takket være varmeskjoldet i bunden er det muligt at placere grillen på enten en græsplæne eller et bord uden, at man skal bekymre sig om, hvorvidt den efterlader mærker på underlaget.

Sidst men ikke mindst er modellen lavet til at grille ved både indirekte og direkte varme, så man kan tilberede alt lige fra fisk til kylling, en steg eller lignende. Tager man grillen med på farten, er der mulighed for at opbevare redskaber og briketter under låget.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Everdure Kulgrill Cube:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Integrerede opbevaringsløsninger
 • Sikker håndtering
 • Designet til at have med sig rundt
 • Aftagelig kulbakke
 • Kan købes i fire farver

Det britiske testmagasin Honestjohn.co.uk har testet og anmeldt Everdure Kulgrill Cube, som de har givet 4 ud af 5 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da eksperterne er begejstrede for grillens opsætning, nemme rengøring og gode grillresultater. Eksperterne er dog mindre vilde med, at grillen ikke kommer med en varmekontrol.

Anmeldelse : Analyse af Everdure Kulgrill Cube

Alsidig kulgrill med gode grillresultater, ifølge eksperterne

Ifølge de britiske eksperter fra Honestjohn.co.uk udmærker Everdure Kulgrill Cube sig på baggrund af flere egenskaber.

Eksempelvis skriver eksperterne, at grillen er nem at sætte op og rengøre, mens den samtidigt leverer ”gode grillresultater”. Her fremhæver eksperterne, at grillen ”er alsidig og kommer med en signaturrøgning, så råvarerne smager endnu bedre”.

En anden ting, som eksperterne hæfter sig ved, er designet. De mener nemlig, at grillen er ”fremstillet i et fint og elegant design”, der på samme tid er ”enkelt og stilrent”. Selvom eksperterne generelt er vilde med Everdure Kulgrill Cube, nævner de, at modellen er forholdsvis tung i forhold til, hvis man ønsker at tage den med sig rundt.

Praktisk og sikker kulgrill med integreret opbevaring

Med Everdure Kulgrill Cube får man en praktisk kulgrill, der er designet til, at man har den med på farten.

Grillen er fremstillet i varmeresistent letvægtsstål, så man kan placere den på alle overflader. Skal grillen rykkes, kan man bruge de varmeresistente håndtag, så man ikke brænder sig.

Endvidere kommer Everdure Kulgrill Cube med integrerede opbevaringsløsninger i form af et fødevaregodkendt opbevaringsrum, et rum til kul samt et bambusskærebræt, der medfølger ved køb.

Mellemstort grillareal

Everdure Kulgrill Cube er forsynet med et mellemstort grillareal, der måler 26,5 x 26,5 centimeter. Grillen er nem at vedligeholde og rengøre, og den kommer med en aftagelig kulbakke, så man hurtigt kan fjerne denne, når der er brug for det.

Der er mulighed for at købe grillen i fire forskellige farver, så man kan vælge sin favorit. Disse farver er sort, grøn, blå og orange.

Dagens bedste priser og tilbud på Weber Master-Touch® kulgrill:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Stort grillareal
 • Store gummihjul
 • Termometer i låget
 • GBS-grillrist
 • Luftregulering i toppen og i bunden

Weber Master-Touch® kulgrill er blevet testet og anmeldt af testmagasinet Trustedreviews.com, som har givet kulgrillen 3,5 ud af 5 stjerner.

I deres anmeldelse af grillen skriver de, at de især er vilde med modellen på grund af dens store kapacitet og gode luftventiler. Selvom eksperterne generelt er glade for denne kulgrill, nævner de, at den kan være forholdsvis svær at tænde.

Anmeldelse : Analyse af Weber Master-Touch® kulgrill

Anstændig kulgrill, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Trustedreviews.com er Weber Master-Touch® kulgrill en ”anstændig kulgrill”, der er et godt valg for mange grillelskere. Eksempelvis skriver eksperterne, at den er forsynet med en stor kapacitet samt gode luftventiler, hvilket altid er et plus, når det kommer til en kulgrill.

Dog nævner eksperterne, at andre billigere modeller præsterede bedre end denne. Desuden havde de svært ved at tænde grillen, hvilket de så som et minus. Til gengæld fremhæver de, at tilberedningen af maden var både ”stabil og jævn”.

Klassisk kulgrill med GBS-grillrist

Med Weber Master-Touch® kulgrill får man en klassisk kulgrill, der er forsynet med en GBS-grillrist. Dette er et system med en rist i midten, som man kan tage op samt nemt og hurtigt udskifte med en støbejernsrist, en pande, en wok m.m. Herved kan man tilberede en del forskellige råvarer.

Kulgrillen har en luftregulering i både toppen og i bunden, så man har mulighed for at justere på grillens varme. I låget er der placeret et termometer, så man altid kan holde øje med grilltemperaturen.

Stort grillareal

Ved køb af Weber Master-Touch® kulgrill kan man lave en masse mad til familien samt til sine gæster. Takket være det store grillareal på 57 centimeter i diameter kan man tilberede en forholdsvis stor portion på én gang.

Derudover kommer Weber Master-Touch® kulgrill med flere praktiske funktioner såsom en udtagelig askeskuffe, en indstilling til rygning, en trådhylde samt et glasforstærket nylonhåndtag med redskabskroge. Alle disse egenskaber er med til at forbedre grilloplevelsen.

Sidst men ikke mindst er det nemt at flytte grillen fra et sted til et andet, da den er udstyret med robuste og vejrbestandige 20 centimeter gummihjul.

Dagens bedste priser og tilbud på Weber Performer Deluxe kulgrill:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Gourmet BBQ System
 • Indbygget termometer
 • Stort grillareal
 • Praktisk sidebord, trådhylde og redskabskroge
 • Håndtag med varmeskjold

Weber Performer Deluxe kulgrill er ikke medtaget i nogle officielle eksperttest, men er til gengæld en favorit hos forbrugerne.

Kulgrillen har nemlig fået 4,7 ud af 5 stjerner af forbrugerne hos Amazon.com. Her skriver brugerne, at de er begejstrede for modellen på grund af dens høje kvalitet og flotte design. De er dog mindre vilde med, at der er to bolte/møtrikker inde i grillen, så det kan være svært at indsætte og fjerne risten før og efter brug.

Anmeldelse : Analyse af Weber Performer Deluxe kulgrill

Et must-have for enhver grillentusiast, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos Amazon.com er Weber Performer Deluxe kulgrill en grill, der er lavet ”i en fantastisk kvalitet, og som ser fantastisk ud”.

De hæfter sig ydermere ved, at grillen er ganske simpel at opsætte og komme i gang med. Derfor mener flere brugere, at modellen er ”et must-have for enhver grillentusiast, der er på udkig efter en ny grill”.

En anden fordel, som brugerne fremhæver, er, at grillen er forsynet med et stort grillareal, så der er masser af plads til at tilberede et hav af forskellige råvarer. Til gengæld er nogle af brugerne mindre begejstrede for, at grillen ikke kommer med en krog på indersiden af låget.

Betjeningsvenlig kulgrill med Gourmet BBQ System

Med Weber Performer Deluxe kulgrill får man en kulgrill, der er nem at betjene. Ved et tryk på en enkelt knap gløder kullene, hvorefter maden kan blive tilberedt. Der er masser af plads til at grille mad til omkring fire til seks personer på samme tid takket være grillarealet på 57 centimeter i diameter.

Derudover kommer Weber Performer Deluxe kulgrill med et Gourmet BBQ System, så man har mulighed for at bruge grillen nærmest, som man ønsker. Her kan man tilkøbe forskellige GBS-indsatser såsom en wok, bagesten m.m., så man kan tilberede maden på endnu flere måder.

Indbygget termometer og praktisk sidebord

Weber Performer Deluxe kulgrill er udstyret med et indbygget termometer samt et aftageligt digitalt minutur, så man nemmere kan holde styr på grillmaden.

Endvidere kommer grillen med et praktisk sidebord i lakeret metal, der er oplagt til forberedelse af maden. Grillen har ydermere flere redskabskroge samt en trådhylde til opbevaring. Lågets håndtag har et varmeskjold, så man ikke brænder sig på det.

Uanset om man placerer Weber Performer Deluxe kulgrill på sin terrasse eller i haven, er det nemt at flytte rundt på den takket være de to store og robuste hjul samt to drejehjul med lås.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Everdure HBCE1BS Fusion kulgrill:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Flot og stilrent design
 • Indbygget rotisseri
 • Fast Flame Ignition System
 • Porcelænsemaljeret fyrkasse
 • Stort grillareal

Britiske BBC har testet og anmeldt Everdure HBCE1BS Fusion kulgrill, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Dette har de blandt andet gjort på grund af grillens flotte design, hurtige opvarmning samt gode tilberedning.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for kulgrillen, nævner de også, at den ikke har nogen hjul, hvilket kan gøre det en smule svært at flytte rundt på grillen.

Anmeldelse : Analyse af Everdure HBCE1BS

Klassisk grill med Fast Flame Ignition System

Med Everdure HBCE1BS Fusion kulgrill får man en klassisk grill, der er designet af den verdenskendte kok Heston Blumenthal. Grillen er lavet i et stilrent og elegant design, så den kan stå og pynte på terrassen eller i haven.

Derudover kommer grillen med et Fast Flame Ignition System, der sørger for en meget hurtig opstart. Man kan derfor starte med at grille, når der er gået omkring 10 minutter.

Everdure HBCE1BS Fusion kulgrill er en forholdsvis alsidig grill, da den ydermere har et integreret rotisseri, hvor man kan tilberede op til 15 kilo kød. Dette er oplagt, hvis man gerne vil grille en stor kalkun eller en hel kylling.

God plads til at grille på

Everdure HBCE1BS Fusion kulgrill er udstyret med et grillareal med en diameter på 48 centimeter, så der er plads nok til at grille mad til fire eller flere personer på én gang.

Udover at være en alsidig og stor grill er modellen også designet til at være nem at rense. Grillen kommer nemlig med en porcelænsemaljeret fyrkasse, der gør den ekstra let at rengøre, når man er færdig med at grille.

Flot grill med fantastiske tilberedningsresultater, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra BBC er Everdure HBCE1BS Fusion kulgrill en god kulgrill, som vil se flot ud i enhver have eller på enhver terrasse. Eksperterne skriver, at de er vilde med, at grillen er så betjeningsvenlig, da man ”bare skal hælde kul på og herefter trykke på tænd-knappen”.

Desuden hæfter eksperterne sig ved, at grillen kun er forsynet med en enkelt varmeindstilling. De mener dog ikke, at dette er et problem, da man har mulighed for at arrangere kullet på en måde, så man kan tilberede og holde maden varm på samme tid.

Selvom eksperterne skriver, at der er forholdsvis meget manuelt arbejde ved denne grill, er det en fordel, hvis man godt kan lide dette. De mener nemlig, at det er det hele værd, hvis man ønsker en grill, der leverer ”fantastiske tilberedningsresultater”. Til gengæld er de en smule ærgerlige over, at grillen kun kommer med et enkelt niveau.

Boretti Barilo kulgrill - robust kulgrill med tre kulbakker og termometer

Dagens bedste priser og tilbud på Boretti Barilo kulgrill:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Varmeresistente håndtag
 • Tre kulbakker
 • Stort grillareal
 • Integreret termometer
 • Optimal varmecirkulation

Boretti Barilo kulgrill er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Vi har alligevel taget denne grill med i vores artikel, da den er forsynet med flere praktiske funktioner. Desuden giver det et mere nuanceret overblik over de tilgængelige valgmuligheder på markedet.

Anmeldelse : Analyse af Boretti Barilo kulgrill

Grill med stort grillareal og integreret termometer

Boretti Barilo kulgrill er forsynet med et stort grillareal på 84 x 41 centimeter, så der er masser af plads til at grille mad til både familien og til et par ekstra gæster på samme tid.

Grillens låg er tæt og solidt og kommer med et integreret termometer. Det integrerede termometer sikrer, at man kan følge med i grillens temperatur og herefter justere varmen, hvis der er brug for det. På grillen er der ydermere varmeresistente håndtag, så man kan røre ved dem uden at brænde sig.

Tre kulbakker

Med Boretti Barilo kulgrill får man en kulgrill, der er udstyret med tre kulbakker. Disse kulbakker kan man nemt flytte op og ned, så det er muligt at tilpasse afstanden mellem madvarerne og selve kullet.

Dette sørger for et mere optimalt resultat og en jævn temperatur, så man kan grille alt lige fra en forret til en dessert eller hovedret. Ved køb af grillen medfølger der desuden to grillriste i støbejern samt en bageplade i støbejern.

Optimal varmecirkulation

Takket være Boretti Barilo kulgrillens tykke stålplader på 1,5 millimeter er man sikret en optimal varmecirkulation, så maden bliver tilberedt på en mere jævn og ensartet måde.

Samtidigt giver grillens stålvægge og de varmeresistente håndtag et elegant og industrielt look, så modellen vil pynte både i haven eller på terrassen.

Dagens bedste priser og tilbud på Weber Summit® Charcoal Kulgrill:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • One-Touch rengøringssystem
 • Rapidfire-lågspjæld
 • Gourmet BBQ System-grillrist
 • Stort grillareal med en diameter på 61 centimeter
 • Integreret termometer

Weber Summit® Charcoal Kulgrill er blevet testet og anmeldt af det amerikanske testmagasin Wired.com, som har givet modellen 8 ud af 10 stjerner.

Eksperterne er især begejstrede for, at grillen er fyldt med praktiske funktioner samt er lavet i høj kvalitet og med gode grillegenskaber. Dog er de mindre vilde med modellens pris, som de mener er forholdsvis høj.

Anemldelse : Analyse af Weber Summit® Charcoal Kulgrill

Fyldt med praktiske funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Wired.com er Weber Summit® Charcoal Kulgrill udstyret med mange praktiske funktioner.

Derfor mener eksperterne, at ”grillen er lavet til enhver grillentusiast, hvis man er villig til at betale den høje pris”. De skriver eksempelvis, at grillen er ”alle pengene værd, hvis man bruger den regelmæssigt”.

Samtidigt fremhæver Wired.com, at Weber Summit® Charcoal Kulgrill har et stort grillareal, så ”der er plads nok til at grille mad til en større familie på samme tid”.

Brugervenlig kulgrill med Gourmet BBQ System

Med Weber Summit® Charcoal Kulgrill får man en alsidig og brugervenlig kulgrill, der er forsynet med et Snap Jet-gastændingssystem. Her kan man tænde kullene ved tryk på blot en enkelt knap, så man hurtigt kan komme i gang med at grille.

Derudover er grillen designet på en måde, så man også kan bruge den som en røgovn. Herved kan man langtidsgrille ved en lav temperatur ved brug af Rapidfire-lågspjældet.

Yderligere kommer Weber Summit® Charcoal Kulgrill med en Gourmet BBQ System-grillrist, så man kan udvide sit grilltilbehør og bruge grillen til endnu mere. I låget er der placeret et integreret termometer, så man altid kan holde øje med grilltemperaturen. Vil man flytte grillen, er der mulighed for det, da den har flere hjul og drejehjul.

Stort grillareal og One-Touch rengøringssystem

Weber Summit® Charcoal Kulgrill er forsynet med et stort grillareal med en diameter på 61 centimeter. Der er derfor plads nok til at grille mad til omkring fire til seks personer på samme tid.

Grillen har ydermere et hængslet låg, der er nemt at åbne. Låget holder sig selv åbent, så man kan bruge begge hænder, hvis der er brug for det. Endvidere kommer grillen med redskabskroge samt en trådhylde, så man kan have al tilbehøret lige ved hånden.

Sidst men ikke mindst er Weber Summit® Charcoal Kulgrill udstyret med et One-Touch rengøringssystem, så man kan feje asken ned i den lukkede askeopsamler med blot en enkelt hånd. Askeopsamleren er aftagelig og kan herefter tømmes.

Kamado Sumo Midi kulgrill - praktisk kulgrill med integreret termometer og sideborde

Dagens bedste priser og tilbud på Kamado Sumo Midi kulgrill:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Sideborde
 • Integreret termometer
 • Kan bruges året rundt
 • Højdejusterbare gitre
 • Optimal varmefordeling

Selvom Kamado Sumo Midi kulgrill ikke er medtaget i nogle officielle eksperttest, er den stadig med i vores artikel, da det er en praktisk og alsidig kulgrill. På den måde får forbrugeren også et bedre overblik over de tilgængelige valgmuligheder på markedet.

Anmeldelse : Analyse af Selvom Kamado Sumo Midi

Kan bruges hele året rundt Selvom Kamado Sumo Midi

Med Kamado Sumo Midi kulgrill får man en kulgrill, der kan bruges hele året rundt. Grillen er forsynet med en keramisk isolering, så den er sikker at anvende i al slags vind og vejr. Den keramiske isolering sørger desuden for, at temperaturen og varmen holdes jævn under tilberedningen.

Kamado Sumo Midi kulgrill er velegnet til brugere, der ønsker en forholdsvis stor grill. Grillarealet er nemlig på 47 centimeter i diameter, så man kan lave mad til op til 10 personer på samme tid. Den er derfor ideel til en stor familie eller til ekstra gæster.

Optimal varmefordeling

Kamado Sumo Midi kulgrill er designet i en rund form, så man opnår en optimal varmefordeling i midten af grillen, hvor risten er placeret.

Der er mulighed for at regulere på grilltemperaturen med hjælp fra luftspjældet, hvor man kan vælge mellem 0, 1, 2, 3 eller 4. Mens 0 betyder, at spjældet er helt lukket, betyder 4, at spjældet er helt åbent.

Endvidere kommer grillen med højdejusterbare keramiske gitre, som kan indstilles og reguleres alt efter varmeintensiteten. Man opnår herved en større fleksibilitet, når det kommer til at tilberede forskellige råvarer.

Indbygget termometer

Kamado Sumo Midi kulgrill er udstyret med et indbygget termometer i låget, så man altid kan holde øje med temperaturen i grillen. Herefter kan man justere på temperaturen alt efter, om den skal være højere eller lavere.

Samtidigt kommer modellen med praktiske sideborde, så det er muligt at tilberede madvarerne ved siden af grillen eller have grilludstyret klar lige ved hånden.

Test og anmeldelser af kulgriller anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

BBC

Britiske BBC leverer nyheder fra ind- og udland og skriver artikler om alt lige fra politik til sport, underholdning m.m. Derudover anmelder de forskellige forbrugerprodukter, hvor de her har lavet en test af Everdure HBCE1BS Fusion kulgrill, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Gastromand.dk

Gastromand.dk er et dansk magasin, der fokuserer på gastronomi. De skriver artikler om både madtrends, restauranter m.m. og laver også anmeldelser af køkkengrej og køkkenmaskiner. Her har de testet og anmeldt Rösle F60 AIR kulgrill, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse testen af Rösle F60 AIR kulgrill, kan du klikke ind her på dette link.

Honestjohn.co.uk

Det britiske testmagasin Honestjohn.co.uk laver detaljerede anmeldelser af et hav af forskellige produkter for at give forbrugerne et indblik i produkternes fordele og ulemper. De tester både autostole, høretelefoner, græsslåmaskiner og alt derimellem. Her har de testet og anmeldt kulgrillen Everdure Kulgrill Cube, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan klikke ind her for at læse hele anmeldelsen på deres hjemmeside. 

Reviewed.com

Reviewed.com er et amerikansk testmagasin, der tester og anmelder forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet Big Green Egg Kulgrill, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Seriouseats.com

Seriouseats.com er et online magasin, der beskæftiger sig med alt, hvad der har med mad at gøre. De skriver både opskrifter, guides og vejledninger og tester og anmelder desuden også både køkkengrej og køkkenprodukter. Her har de lavet en stor test af forskellige grillmodeller, hvor Big Green Egg Kulgrill er iblandt. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her. 

The Independent

Den britiske avis The Independent leverer nyheder hver dag fra både ind- og udland. De skriver artikler, der omhandler både politik, sport, underholdning og meget mere. Derudover laver de artikler om forbrugerprodukter, hvor de blandt andet tester og anmelder diverse produkter. Her har The Independent vurderet flere grillmodeller heriblandt Big Green Egg Kulgrill, som de har kåret som den ”Ultimative grill”. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Trustedreviews.com

Testmagasinet Trustedreviews.com tester og anmelder elektroniske forbrugerprodukter, hvorefter de videregiver deres vurderinger til forbrugerne. I denne omgang har de testet Weber Master-Touch® kulgrill, som de har givet 3,5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her. 

Wired.com

Det amerikanske testmagasin Wired.com beskæftiger sig med alt lige fra IT til tele, kommunikation, data og teknik. Derudover anmelder og tester de forbrugerprodukter, hvor de her har testet kulgrillen Weber Summit® Charcoal Kulgrill, som de har givet 8 ud af 10 stjerner. Du kan klikke ind her for at læse hele anmeldelsen.

Kundeanmeldelser

Forbrugeranmeldelser

Denne Kulgrill test er baseret på anmeldelser fra både eksperter og forbrugere. Vi har gjort brug af brugeranmeldelser for at se, hvilke der er forbrugernes favoritter, samt hvad de finder af fordele og ulemper ved nogle af kulgrillene.

Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne af de forskellige modeller, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, der er taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Weber Go-Anywhere brikette/kulgrill hos Amazon.com.

Læs brugeranmeldelser af Weber Performer Deluxe kulgrill hos Amazon.com.

4 gode opskrifter til kulgrillen

Pizza Margherita

Ingredienser

 • Fire pizzabunde (færdiglavet eller hjemmelavet)
 • 500 gr. mozzarellaost
 • 300 gr. tomatsauce
 • Frisk basilikum
 • Salt
 • Peber
 • Eventuelt andet fyld

Udstyr

-Kulgrill
-Pizzasten

Sådan gør du:

 1. Find pizzabundene frem og fordel tomatsaucen udover dem.
 2.  Put mozzarella ovenpå pizzaen.
 3. Smag til med en smule salt og peber.
 4. Klargør kulgrillen til indirekte varme ved cirka 260 grader. Put pizzastenen i risten og lad den varme op i omkring 10 minutter.
 5. Placer den ene pizza på pizzastenen og bag den i omkring seks minutter, eller indtil bunden er færdigbagt og sprød.
 6. Tag pizzaen væk fra grillen og drys en smule frisk basilikum på toppen.
 7.  Gentag processen med de andre tre pizzaer.

Hjemmelavet kyllingesatay med tortillas og jordnøddesauce

Ingredienser

Til kyllingesatay

 • Kyllingebryst (4 stk.)
 • 3 dl. kokosmælk
 • Saften fra 1 lime
 • 3 spsk. rød eller grøn karry
 • 2 fed hvidløg
 • Olivenolie til stegning
 • Tortillas (4 stk.)

Til jordnøddesauce

 • 2 dl. jordnøddesmør (helst den grove slags)
 • 1 dl. kokosmælk
 • En smule spidskommen
 • 2 tsk. sukker
 • 1 tsk. fiskesauce

Tilbehør

 • Chili
 • Salat
 • Agurk
 • Tomater
 • Gulerødder
 • Radiser
 • Andre grøntsager efter eget valg

Udstyr
-Spyd

Sådan gør du:

 1. Bland kokosmælk sammen med rød eller grøn karry og saften fra en enkelt lime. Hak hvidløget i fine små stykker og rør det i blandingen.
 2. Put kyllingestykkerne i marinaden, og lad kyllingen trække i omkring 30 til 40 minutter.
 3. I mellemtiden kan du gå i gang med jordnøddesaucen. Start med at røre alle ingredienser sammen undtagen fiskesaucen. Smag til med fiskesauce til sidst.
 4. Placer kyllingestykkerne på spyddene og gør al tilbehøret klar.
 5. Klargør grillen og få den op på medium varme (direkte varme).
 6. Smør grillristen med olivenolie og placer spyddene på risten.
 7.  Kyllingekødet skal grilles i omkring seks til otte minutter på begge sider.
 8. Når de er ved at være færdige, kan du varme tortillaerne i en forvarmet ovn på 200 grader i et par minutter.
 9. Put tilbehør efter eget valg ind i tortillaen og top herefter med kyllingekød og til sidst jordnøddesauce.

Vaniljeis med grillet banan

Ingredienser

 • Bananer (4 stk.)
 • En smule olie (efter eget valg)
 • 60 gram hasselnødder
 • Friske hindbær
 • Vaniljeis

Udstyr
-Bagesten med en bageplade

Sådan gør du:

 1. Start med at hakke hasselnødderne fint.
 2.  Skyl de friske hindbær.
 3.  Klargør grillen til middel eller svag varme (indirekte varme).
 4. Placer bananerne på midten af grillristen og lad dem grille, indtil bananskrællen er blevet ret sort. Bananen skal også være blød.
 5.  Imens bananerne er på grillen, kan du riste hasselnødderne i en smule olie på panden.
 6.  Når bananerne er færdige, skal de fjernes fra grillen. Herefter skal du skære et snit i bananerne.
 7. Nu er bananerne klar til at blive serveret med vaniljeis og friske bær samt ristede nødder ovenpå.

Kartofler fyldt med spinat og ost

Ingredienser

 • Fire store bagekartofler (skal renses under vandhanen)
 • 4 spsk. smør (saltet eller usaltet)
 • Et bundt porrer
 • 400 gr. spinat (må gerne være frisk spinat)
 • 3 dl. revet ost (må gerne være cheddar)
 • Groft salt
 • Friskkværnet peber
 • 1 dl. friske brødkrummer
 • En smule olivenolie
 • Finthakket purløg

Udstyr
-Gryde
-Sølvpapir

Sådan gør du:

 1.  Læg kartoflerne på siden og skær den øverste tredjedel af. Herefter skal du udhule de fire kartofler med en ske, så skallen er omkring 1-2 centimeter tyk.
 2.  Put kartoffelmassen i en skål og bland det sammen med 1 spsk. smør.
 3. Skær porrerne i tynde skiver og skyl dem grundigt under vandhanen. Smelt det resterende smør i en gryde ved middel varme.
 4.  Når smørret er smeltet, skal du tilsætte porrerne og stege dem i omkring otte til 10 minutter, indtil de er gyldenbrune. Sørg for, at du jævnligt rører rundt i porrerne, så de ikke brænder på.
 5.  Tilsæt spinat og lad det stege i cirka tre til fire minutter, så der ikke længere er væde i gryden. Fjern blandingen fra varmen, når al væden er væk.
 6. Put blandingen med porrer og spinat i kartoffelmassen og tilsæt herefter osten. Rør rundt, indtil alt er blandet grundigt sammen. Smag til med salt og peber.
 7. Put kartoffelmassen i kartoffelskallerne (så meget, som der overhovedet er plads til i hver kartoffel).
 8.  Put brødkrummerne i en lille skål og bland dem med olie. Fordel herefter brødkrummerne på alle kartofler.
 9.  Prik alle kartofler et par gange med en gaffel og pak dem ind i sølvpapir.
 10.  Placer kartoflerne på din kulgrill ved indirekte varme i omkring 1 time. De skal vendes en enkelt gang, når cirka halvdelen af tiden er gået.
 11. Når kartoflerne er færdige, skal de fjernes fra grillen og køle af i et stykke tid.
 12. . Herefter skal du gøre grillen klar til en direkte og middel varme. Grill kartoflerne under et låg i omkring et kvarters tid, indtil både toppen og bunden er sprøde.
 13.  Fjern kartoflerne fra grillen og drys eventuelt med purløg. De kan serveres lige med det samme.

Tips og tricks til din kulgrill

Hvis du vil have perfekt grillet kød, fisk eller grøntsager, er det en fordel, at du lærer det grundlæggende, når det kommer til at grille med en kulgrill. Her finder du tips og tricks, som du kan gøre brug af, når du skal i gang med at grille.

1. Forbered grillen
Ligesom du bruger tid på at forberede dine råvarer med marinader m.m., skal du også bruge tid på at gøre grillen klar. Hvis dine grillriste er snavsede fra det sidste måltid, er det mindre sandsynligt, at du ender med et godt grillresultat.

Du skal derfor altid huske at forberede din grill ved at rense den både før og efter brug. Det kan være en fordel at gøre det, når ristene er varme, så alle madrester er nemmere at fjerne.

2. Sådan får du gang i kullet
Du kan bruge tændvæske til at hjælpe med at få gang i kullet, hvis du ønsker det eller en grillstarter, der ikke kræver tændvæske. En grillstarter er en nem og hurtig måde at få gang i din grill på, da det ikke kræver, at du har specielle grillfærdigheder. Du skal blot putte krøllet avis i bunden af grillstarteren og placere kul på toppen.

Herefter skal du fjerne den øverste rist fra grillen og placere grillstarteren på den nederste rist. Tænd papiret med en tændstik eller en lighter, og lad grillstarteren klare arbejdet for dig. Når der er gået omkring 10 til 15 minutter, vil kullet være varmt og dækket med grå aske. Put kullet ind i grillen, spred det ud og luk grillens låg, indtil temperaturen er varm nok til det, du ønsker at grille.

3. Grill ved den rigtige temperatur
Det tager omkring 20 til 30 minutter for en kulgrill at varme op. Men uden de smarte knapper på en gasgrill, hvordan vil du så finde ud af, hvilken temperatur du arbejder med? Her kan du holde din hånd over risten.

Hvis du kan holde din hånd over risten i omkring seks til syv sekunder, er det medium varme, mens fire til fem sekunder er medium-høj varme. Og hvis du kun kan holde din hånd over risten i et til to sekunder, er du nået op på en høj varme.

4. Sådan bruger du indirekte vs. direkte varme
Du kan oprette forskellige ”madlavningszoner” på en kulgrill, hvilket er en fantastisk tilberedningsmetode, samt når du blot ønsker at holde maden varm. Når kullet er tændt, skal hele grillen ikke dækkes med briketter. Lav i stedet en ”varm zone” eller direkte varme i den ene side af grillen ved at placere kul under halvdelen af grillen.

Derefter kan du flytte dine madvarer til den ”koldere zone” eller indirekte varme med færre eller ingen briketter. Dette vil tilberede maden mere jævnt. Hvis du lader maden blive tilberedt over direkte varme i for lang tid, ender du nemlig ofte med tørre og brændte madvarer.

5. Sådan bruges luftventiler
En kulgrill kommer ofte med en luftventil på toppen af låget og i bunden af grillen. Og disse ventiler er ikke kun til dekoration.

Rent faktisk er grillens luftventiler praktiske, da de kontrollerer, hvor meget ilt, der kommer ind til kullet. Herved kan du regulere, hvor varm grilltemperaturen skal være. Ved for lidt ilt (lukkede luftventiler), vil dine flammer muligvis dø ud.

Og bruger du for meget ilt (luftventilerne er helt åbne), kan du få problemer med store flammer og lignende. Det er derfor vigtigt, at du justerer luftventilerne, så du opnår den perfekte balance mellem varmen og ilten.

6. Sådan kan du forhindre en pludselig opblussen
Selvom en pludselig opblussen af flammer kan være ganske imponerende, er det ikke særligt godt for din mad. Det betyder nemlig i de fleste tilfælde, at ydersiden af din mad vil blive helt brændt, mens du ender med, at det er råt indvendigt.

Hvis der pludseligt opstår mange flammer, er det en fordel at flytte din mad til et køligere sted på grillen (indirekte varme). Du kan også prøve at lukke låget og luftventilerne, så flammerne bliver kvalt.

Er du interesseret i at lære mere om, hvordan du på den bedst mulige måde gør brug af din kulgrill, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Foodandwine.com eller denne artikel fra Thespruceeats.com.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme