Om os

Kort om Forbrugsguiden

Forbrugsguiden er et annoncefinansieret online forbrugermagasin, der har til formål at hjælpe vores læsere med at finde det rette produkt til den rette pris via inspiration og vejledning i værdiskabende, sponsorerede artikler inden for Køkken, Hjem og have, Teknologi, Madlavning og bagning, Maskiner til køkkenet

Vi er annoncefinansierede, da vi linker via annoncelinks, når vi henviser til hvor man kan købe de produkter, vi undersøger og skriver om. Det sker enten via affiliate links (reklamelinks hvor vi kompenseres per henvist betalende kunde) eller ved prissammenligningstabeller med vores samarbejde med Prisjakt og Pricerunner (hvor vi får betaling af dem for hvert klik på pristabellen).

Vi ønsker at være transparente om vores forretningsmodel, da den er grundlaget for, at vi fortsat kan levere gratis indhold til vores læsere. Vores annoncepartnerskaber kan give en annoncør mulighed for en sponsorerede artikel om fx et produkt. Partnerskabet kan også have indflydelse på rækkefølgen - altså hvor i en artikel et produkt bliver vist. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke har redaktionel indflydelse på, hvordan vores research-team vurderer eller rangerer produktet.

Hvem står bag Forbrugsguiden?

Forbrugsguiden er i dag en del af det digitale mediehus, Obsidian Media. Vi er en dansk virksomhed med hovedkontor i Aarhus.

Obsidian Media ApS
Bødker Balles Gård 15B
8000 Aarhus
CVR: 40483667
kontakt@obsidianmedia.dk

Vi vil være din foretrukne portal, når du som forbruger skal indsamle viden om produkter.

Vores mission er at publicere og formidle indhold, der skaber værdi og nytte for vores læsere gennem grundig research. Vi vil altså hjælpe forbrugeren med at få inspiration til at finde det rette produkt, der matcher netop deres individuelle behov.

Vi har som virksomhed fra starten lavet et aktivt fravalg på bestemte områder som gambling eller kviklån. Vores fokus er på værdiskabende information om forbrugsgoder.

Redaktionelle retningslinjer, samarbejdspartnere og annoncer

Hvordan finder vi de bedste produkter?

Vi tester sjældent produkterne selv. Vores metode er baseret på dataindsamling og research samler eksterne tests, kundeanmeldelser, produktspecifikationer og priser ét sted, så du som læser får et bedre grundlag for at træffe den rette købsbeslutning.

Udvælgelsen af produkter er afgrænset til webshops, der findes i vores annoncenetværk, men fordi vi samarbejder med bl.a. Pricerunner, som har annonceaftaler med langt de fleste netbutikker i Skandinavien (+9.000 butikker), begrænses vi stort set ikke i vores produktudvælgelse.

Vores Content & Research-team udvælger de produkter, vi anmelder på vores sites. For at finde de produkter, vi mener er blandt de bedste på markedet, gør vores team brug af følgende parametre:

  • Kunders anmeldelser af produktet (fx via data fra Google eller Amazon)
  • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner
  • Sammenligning af produkters specifikationer og features
  • Forhandlerens tilbud, omdømme og service og omdømme (fx Trustpilot anmeldelser)
  • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet (fx klikrater)
  • Pris: Ovenstående vurderes op imod pris og eventuelle tilbud

Vores Content & Research-team, som sidder i Banja Luka i Bosnien, følger nøje planlagte processer og er udlært i at anvende både skandinaviske og internationale test- og anmeldelsesportaler. De bruger avancerede oversættelsesværktøjer, mens processen køres i tæt samarbejde med vores danske team.

Vi forsøger at holde udvælgelsen af produkter objektivt og datadrevet, men ofte vil der være en grad af subjektivitet. Særligt kommer det til udtryk i produktkategorier som mode eller møbler, hvor det æstetiske/emotionelle udtryk spiller en rolle.

Slutteligt skal det nævnes, at vi som udgangspunkt ikke tager produkter ind for webshops med en Trustpilot score under 3. Vi gennemgår løbende vores partneres Trustpilot og fjerner dem, hvis scoren bliver for lav. Forhandlere med lav Truspilot kan dog forekomme inde i pristabeller hentet fra Pricerunner på vores sites.

Kort sagt, vi samler information og sammenligner produkter på forskellige specifikationer og egenskaber, så du som læser kan træffe en mere grundig købsbeslutning.

Hvordan anvender vi tests?

Når vi vurderer, hvilke produkter, der skal med i artiklen, og hvilke, der skal fremhæves, samler vi vurderinger fra andre tests og eksperter på området:

  • Officielle testpaneler såsom Råd & Rön, norske ForbrukerRådet, britiske Which, amerikanske ConsumerReports samt flere andre.
  • Officielle tests fra større medier som Politiken, Jyllands-Posten, NY Times, BBC, m.fl.
  • Ekspertråd fra danske og udenlandske medier inden for produktets nicher som fx Flatpanels, KitchenArena, TechGearLab, OutdoorGearLab, GoodHouseKeeping, PCGamer, Runrepeat m.m.
  • YouTube’ere der tester og anmelder produkter inden for det aktuelle emne.

Det skal nævnes, at vi skelner mellem vurderinger eksempelvis fra større, uvildige test fra uafhængige institutioner, der for os vægter mere end fx en YouTube-anmelder. Stort set alle vores artikler har beskrivelse af og referencer til de kilder og tests, vi har brugt i vores analyse.

Vi ønsker at gøre opmærksom på, at der kan opstå et selektive bias, fordi vores research-team leder efter testvindende produkter, som ofte medfører, at der i højere grad er fokus på, hvilke tests produktet har vundet og mindre fokus på de tests, hvor produktet har klaret sig mindre godt.

Hvordan anvender vi kundeanmeldelser?

Kundeanmeldelser spiller ligeledes en afgørende rolle i vores udvælgelse af produkter. Kundens test i den virkelige verden siger efter vores vurdering meget om produktets kvalitet, hvilket er essentielt for vores analyse.

Vores research team analyserer kundeanmeldelser på tværs af platforme og webshops.

For at minimere risikoen for falske anmeldelser, vil anmeldelserne primært komme fra e-handelsplatforme (fx Google, Pricerunner og Amazon) samt større etablerede webshops (fx Coop, Elgiganten, Power, Whiteaway, m.m). Vi skal derfor gøre opmærksom på, at såfremt der laves falske anmeldelser hos de nævnte tredjeparter på et givent produkt, vil vores analyser påvirkes.

Vi fremhæver ikke enkelte anmeldelser, men arbejder typisk med gennemsnitlige ratings på anmeldelser på skala fra 1-5. Vi inkluderer altid alle kundeanmeldelser i vores research, hvad enten de er positive eller negative.

Vi bruger også produktanmeldelser i vores analyse af “fordele” og “ulemper”, hvor vores research-team gennemgår negative anmeldelser for at identificere eventuelle ulemper ved et givent produkt.

Hvordan anvender og sammenligner vi produktdata og specifikationer?

En anden vigtig del i vurderingen af produktudvælgelsen er selvfølgelig produktets egenskaber og specifikationer. I vores analyse af hvor meget vi mener, man som forbruger får for pengene, og hvem produktet passer til, medregner vi naturligvis produktets specifikationer.

I forbindelse med vores research-proces laver vi en teknisk indsamling, hvor vi indsætter alle relevante specifikationer i en database. Vores research-team følger en avanceret proces til at finde og identificere anmelderroste produkter og et avanceret system til at sammenligne produktdata på tværs af produkter i kategorien. Overblikket giver en visuel sammenligning af produkternes egenskaber, specifikationer, resultater på tests og anmeldelser op imod pris.

Slutteligt spiller vores egen data også en vigtig rolle i hvilke produkter, vi anbefaler. Vi har data på hvilke produkter, der bliver klikket mest på samt hvad raten for køb er, hvilket siger noget om produktets popularitet og kundernes præferencer.

Hvem laver udvælgelse og research af produkter?

Vi har et dedikeret Content & Product Research team, der på nuværende tidspunkter tæller syv ansatte, som er baseret i vores kontor i Banja Luka i Bosnien.

Vores Product Research specialister har ansvaret for selve research-arbejdet, der indebærer at indtaste produktdata i vores database og på baggrund af det analysere produkterne med sparring fra ledelsen i Danmark, som står for at sætte de overordnede rammer for research, analyse, udvælgelse samt kvalitetssikring.

Sasa Bojanic
Content & Optimization Lead Sasa Bojanic
Jovana Aleksic
Content & Research Analyst Jovana Aleksic
Isidora Jankovic
Content & Research Analyst Isidora Jankovic
Milana Cvijanovic-Kajkut
Content & Research Analyst Milana Cvijanovic-Kajkut
Aleksandar Kalaba
Content & Research Analyst Aleksandar Kalaba
Dragan Miskovic
Content Specialist Dragan Miskovic
Nikolina Vasic
Content & Research Analyst Nikolina Vasic
Sandra Dobras
Content & Research Analyst Sandra Dobras
Ranka Marceta-Krstajic
Content & Research Analyst Ranka Marceta-Krstajic
Sladjana Kaurin
Content & Research Analyst Sladjana Kaurin

Content & Product Research teamet udarbejder selve produktanmeldelserne på baggrund af deres research og sender det videre til vores Content & Translation team i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Forbehold

Vi Forbrugsguiden.dk og Obsidian Media tager forbehold for tastefejl og forkerte angivne oplysninger relateret til de produkter og services, vi belyser på vores sites. Selvom vi bruger enormt meget tid på research og kvalitetssikring, kan der opstå fejl i vores artikler, og vi anbefaler altid, at du som læser/kunde tjekker produktinformationer hos forhandleren eller leverandøren af produktet.

Om Forbrugsguiden

Forbrugsguiden er et online forbrugermagasin med det formål at hjælpe vores læsere til at finde de rette produkter til den rette pris, når det kommer til forbrugsgoder inden for en række kategorier såsom elektronik, hus, have, fritid, sport, velvære og børn. Du kan læse mere om de enkelte kategorier nedenfor.

Forbrugsguiden – samler al information på ét sted

Via inspiration, vejledning og gennemarbejdet indhold finder du her råd og tips til, hvordan du kan bruge dine penge klogest, når du skal købe produkter til hverdagslivet. Vi ønsker at være din online guide, når du bevæger dig ud i junglen af forbrugsgoder.

De fleste af os foretager en research, inden vi køber et dyrt forbrugsgode. Måske spørger vi venner, familie eller netværk, inden vi tager den endelige købsbeslutning. Forbrugsguiden er din online sparringspartner. Vi har foretaget researchen for dig ved at sammenholde officielle tests fra forbrugerråd, danske og udenlandske medier og sammenlignet disse med forbrugernes egne anmeldelser af produkter på tværs af webshops. Denne kombination mener vi, giver det mest retvisende billede af hvilke produkter, der klarer sig bedst. Vores fremgangsmåde er ganske unik, og vi er stolte af at klæde de danske forbrugere på til at foretage køb, der giver mest value-for-money.

På Forbrugsguiden.dk finder du et væld af guides, tests og artikler, som har fokus på, hvordan du som forbruger finder det produkt, der bedst opfylder dine behov. Vi mener ikke, at man skal købe det bedste og dyreste produkt på markedet med en hel masse funktioner, som du i virkeligheden ikke har behov for. Du skal købe det produkt, som passer præcis til dit behov. Derfor har vores artikler fokus på at identificere de forskellige forbrugerbehov og matche dem med de bedste produkter på markedet inden for den enkeltes behov.

Husholdning

Husholdningskategorien dækker over køkkenudstyr, elektriske køkkenmaskiner, rengøring, og hårde hvidevarer. Her finder du alle de elektriske produkter til huset, der får hverdagen til at glide. Husarbejdet har aldrig været nemmere end det er i dag med alle de elektriske hjælpemidler, der findes på markedet. Til gengæld bruger vi også mere tid på vores arbejde en før, og det stiller krav til at opgaverne i hjemmet kan løses rimeligt nemt og effektivt, så vi kan bruge tid på familien.

Soveværelset

Vi er ikke meget værd uden den gode søvn, som tanker os op med ny energi, tankekraft og restitution af kroppens muskler. Derfor har vi i kategorien Soveværelse fokus på de bedste senge, elevationssenge, børnesenge og babysenge, så hele familien kan sove trygt og godt. Her i kategorien anbefaler vi også en række guides til den bedste boksmadras, topmadras og springmadras. Vi tager os også kærligt af din søvn med en stor guide til valg af den dundyne eller kugledyne, der bedst passer til dit behov.

Haven & Fritid

Vores tid er dyrebar, især vores fritid. Derfor finder du i denne kategori en række tests, prissammenligninger og guides til havemaskiner som robotplæneklippere, græsslåmaskiner og græstrimmere. Når havearbejdet er klaret (eller mens det klares af en robotplæneklipper), er der tid til at pleje dine sportsinteresser og træning. Mangler du inspiration til valg af pulsure, træningsredskaber eller trampolin kan du finde råd og vejledning i vores guides.

Wi-Fi & Elektronik

Elektronik er nok et af de områder, som er mest omfangsrigt at sætte sig ind i som forbruger. Teknologien rykker hurtigt og udviklingen bliver hele tiden skubbet fremad, så selv de nyeste og smarteste produkter bliver overhalet indenom af ny teknologi. Hold dig opdateret i vores guides med Foto, IT & Computere, Lyd og TV. Du finder test af Smart Life produkter som smartwatches, smart-TV, klimaanlæg og overvågningskameraer, som du kan styre med din smartphone. Se også vejledningerne til valg af digitalt kamera, GoPro kamera, drone, tablets, trådløs router, højtaler, høretelefoner og meget mere.

Diverse

Under diverse har vi samlet kategorierne Børn, Personlig pleje & Velvære og Vin. Under kategorien børn kan du finde eksperternes favoritter inden for en række produkter til børn, som kan gøre livet som børnefamilie mere sikkert, mere trygt og en hel del mere bekvemt. Du finder ekspertanbefalinger til de bedste autostole, bedste klapvogne, den bedste cykelanhænger og de mest komfortable og ergonomiske bæreseler. Personlig pleje og Velvære har fokus på dig, dit ydre og dit indre. Se for eksempel tests af træningsudstyr, massagepistoler, barbermaskiner, hårtørrer, lysterapilamper og meget mere. Vin-kategorien rummer en stor guide til det bedste vinkøleskab og tips til alt, der har med nydelse af vin at gøre.