Bedste pizzaovn i test – De bedste pizzaovne ifølge eksperter og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne pizzaovn test får du et overblik over nogle af de bedste pizzaovne på markedet ifølge eksperterne.

Vi har gennemgået en lang række tests fra blandt andet The Independent, Expertreviews.co.uk, Business Insider, Wired.com, Ideal Home, The Sun og T3.com for at lære mere om de forskellige pizzaovnes fordele og ulemper.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

De 6 bedste pizzaovne i test-guiden 2022:

 • Forbrugsguidens Anbefaling – Witt Etna Rotante
 • Bedste pizzaovn i test – Ooni Koda 16
 • Bedste pizzaovn i luksus klassen – Morsø Forno
 • Bedste pizzaovn til prisen – Ooni Karu 12
 • Bedste pizzaovn indendørs – Sage SPZ820

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Witt Etna Rotante Pizzaovn – Banebrydende pizzaovn med roterende sten

Forbrugsguidens Anbefaling

✅ Unik pizzaovn med roterende pizzasten
✅ 0 til 500 grader på 15 minutter
✅ Boosterbrænder som giver jævn varme til pizzastenen

Witt Etna Rotante pizzaovnen er rummelig og har masser af plads til tilberedning, hvilket betyder at du ikke kommer til at mangle plads, når der skal bages pizzaer. Med en diameter på 40,5 cm kan den klare selv de største pizzaer. 

 • Boosterbrænder så pizzaovnen holder samme temperatur hele tiden
 • Unik roterende sten som du ikke finder andre steder
 • Kan bage pizzaer på 40,5 cm i diameter

Analyse: En detaljeret analyse af Witt Etna Rotante

Hurtig opvarmning
Witt Etna Rotante-pizzaovnen kan varmes op til 500 °C på mindre end 15 minutter, så du behøver ikke sætte gang i forberedelserne flere timer i forvejen, når du skal have pizza. Denne pizzaovn har nemlig innovative U-formede brændere, i modsætning til traditionelle L-formede brændere, samt isolering, som muliggør hurtig forvarmning og jævn varmefordeling. 

Sådan ser fremtiden for pizzaovne ud
Witt Etna Rotante adskiller sig fra konkurrenterne, eftersom pizzaovnen er den første på markedet med en fabriksbygget roterende sten. Denne egenskab er banebrydende for pizzaovne, da du ikke længere skal tage pizzaen ud og vende den. Ved blot et enkelt tryk på en knap, sætter du rotationen i gang og får efter 60 sekunder en pizza, der er bagt jævnt hele vejen rundt.

Pizzaovnen leveres med foldbare aluminiumsben med gummi i bunden, hvilket gør den nem at sætte op og tage ned. Benene kan foldes sammen, så du let kan transportere den, hvis du skal holde pizza-aften hos naboen eller familien.

Booster-brænder
Som en bonus er Witt Rotante udstyret med en boosterbrænder, som er placeret under pizzastenen. Denne boosterbrænder sikrer, at varmefordelingen på stenen er jævn, og at der ikke er kolde områder. Boosterbrænderen holder også stenen varm, så du let og hurtigt at bage flere pizzaer lige efter hinanden.

Fordele

 • Roterende pizzasten
 • Fra 0 til 500 grader på under 15 minutter
 • Pizzaer færdig på under 1 minut
 • Foldbare aluminiumsben med gummibunde
 • U-formet hovedbrænder for jævn varmefordeling
 • Let at sætte op
Ulemper

 • Dæksel ikke inkluderet

Forbrugerguidens vurdering

Hvis du vælger at købe Witt Etna Rotante, får du en pizzaovn, der er et stort skridt foran konkurrenterne. Pizzaovnen kommer med en banebrydende og unik roterende sten, der gør bagningen af pizzaen utrolig nem. Dertil er stenen altid den rette temperatur under hele bagningen på grund af den indbyggede boosterbrænder. Det eneste negative vi kan nævne om Witt Etna Rotante er, at dækslet ikke er inkluderet i købet.
På trods af denne mindre ulempe er pizzaovnen et high-end produkt med en pris, der matcher kvaliteten. Den leveres med en dobbeltbrænder og en konstruktion i rustfrit stål, hvilket gør den til et produkt vi klart anbefaler.

Specifikationer:
Brændstoftype: Gas
Dimensioner: 63 x 45 cm
Kogeflade: 40,5 cm
Materiale: Stål, aluminium
Vægt: 29,8 kg


Ooni Koda 16 gaspizzaovn – kompakt udendørs pizzaovn

Bedste pizzaovn i test

✅ Kåret til ”Best Buy” hos den britiske avis The Independent
Ooni Koda

i samarbejde med PriceRunner

Den britiske avis The Independent har testet og anmeldt Ooni Koda gaspizzaovnen, som de har kåret som værende et ”Best Buy”. 

Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at denne pizzaovn er brugervenlig og hurtig til at lave en pizza. Eksperterne finder ikke deciderede ulemper ved modellen.

Pizzaovn, der kan revolutionere din næste campingtur, ifølge eksperterne

De britiske eksperter fra The Independent skriver, at Ooni Koda gaspizzaovnen er en flot gasovn, der er utrolig let.

Ifølge eksperterne betyder det, at ”du ikke vil være begrænset til din baghave, hvis du vil have en god pizza”. Derfor mener de, at denne model kan revolutionere din næste campingtur.

Eksperterne er ydermere begejstrede for, at det ikke tog mere end 90 sekunder at producere en pizza med en sprød base. Samtidigt hæfter de sig ved, at du ikke behøver bekymre dig om brændte fingre, da ovnen forbliver kølig på ydersiden, selv når den er brandvarm.

Brugervenlig pizzaovn med hurtig opvarmningstid

Ooni Koda er en brugervenlig gaspizzaovn fremstillet i et elegant design. Når man modtager ovnen, ligger den klar i kassen. Det betyder, at man blot skal slå de foldbare ben ud og herefter placere pizzastenen i ovnen.

Takket være ovnens kompakte og transportable design, er der mulighed for at tage den med rundt. Man kan derfor selv vælge, om den skal bruges på terrassen, på en picnictur eller lignende.

Derudover sørger den øjeblikkelige gasantænding og isolerede stålskal for en hurtig opvarmningstid til 500 grader på 15 minutter. Samtidigt tilbereder ovnen en pizza på blot 60 sekunder, så man hurtigt kan servere hjemmelavede pizzaer til venner og familie.

Holdbar gaspizzaovn med nem vedligeholdelse

Da gaspizzaovnen er lavet af en pulverlakeret, koldvalset karbonstålskal er den både holdbar og stabil, så den kan holde i mange år frem i tiden. Desuden er ovnen nem at vedligeholde og rengøre, så man ikke skal bruge meget tid på dette efter brug.

Sidst men ikke mindst kommer Ooni Koda gaspizzaovnen med en indbygget flammesikkerhedsanordning, der automatisk afbryder gasforsyningen, hvis flammen slukker, når forsyningen er tændt.

Ooni Koda gaspizzaovnen måler 62 x 40 x 18 centimeter.

Fordele

 • Kompakt
 • Nem at bruge
 • Varmer relativt hurtigt op
 • Har et flot design
Ulemper

 • Kan ikke opbevares udendørs i længere perioder
 • Åbningen er til den mindre side

Her kan du se en præsentationsvideo om Ooni Koda. Videoen er produceret af Ooni:


Morsø Forno – Bedste pizzaovn med prisvindende design

Bedste pizzaovn i premium klassen

✅ Bedste luksuspizzaovn hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
✅ Bedste pizzaovn hos det britiske livsstilsmagasin Ideal Home
Morsø Forno

i samarbejde med PriceRunner

Morsø Forno er blevet testet og anmeldt af de to britiske eksperter Expertreviews.co.uk og Ideal Home. Begge eksperter er begejstrede for pizzaovnen, som de har kåret som henholdsvis den bedste luksuspizzaovn og den bedste pizzaovn.

Dette har de blandt andet gjort på grund af, at pizzaovnen er simpel i brug, samt at den er fremstillet i et stilfuldt design. Selvom eksperterne generelt er vilde med denne model, nævner de, at den er forholdsvis tung, hvilket man skal være opmærksom på.

Smart og stilfuld pizzaovn til pizzaentusiaster, ifølge eksperterne

De to britiske eksperter mener begge, at denne pizzaovn er en af de bedste på markedet. Eksempelvis skriver eksperterne fra Expertreviews.co.uk, at Morsø Forno er en ”smart pizzaovn, som er overordentlig stilfuld og forfriskende” i forhold til, at det er en ”high-end model”.

De forklarer, at det er en ovn, der er nem at opsætte, samt at den er lige noget for pizzaentusiaster, der ”regelmæssigt vil bruge ovnen”.

Eksperterne fra Ideal Home er enige i disse betragtninger og fremhæver ydermere, at Morsø Forno er ”stor nok til at kunne bruges som en varmekilde om aftenen”. Den eneste ulempe, som eksperterne nævner, er dens vægt, da den herved er svær at flytte rundt på.

Alsidig pizzaovn

Med Morsø Forno får man en kombineret pizza- og grillovn, der kan bruges til andet end pizzabagning. Ovnen kan bruges til alt lige fra at grille kød til at bage brød.

Den indvendige del er nemlig opbygget som en traditionel stenovn, hvor der er sørget for, at det lave loft og det brede brændkammer sikrer en optimal varmefordeling uanset, hvilke ingredienser man tilbereder.

Ved køb af Morsø Forno er der mulighed for at tilkøbe ekstratilbehør, så man kan lave diverse madretter. Man kan eksempelvis købe en grillrist eller en GrillCocotte.

Brugervenlig pizzaovn i støbejern

Morsø Forno er produceret i sort støbejern, mens bunden er lavet af keramisk sten. Dette sikrer en optimal varmeafgivning, hvor kul eller træ bliver placeret i ovnens sider. Når kullet eller træet bliver til gløder, er ovnen klar til brug.

Den keramiske sten er nem at fjerne, så man let kan rense ovnen, når man er færdig med at lave mad. Man skal herved ikke bruge en masse tid på at gøre modellen ren, så den er klar til næste pizzabagning eller anden form for madlavning.

Morsø Forno måler 58,5 x 55 x 42,9 centimeter.

Fordele

 • Prisvindende design
 • Er utrolig nem at vedligeholde
 • Kan blive brugt til rygning, stegning og bagning.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Her kan du se, hvordan den kendte kok Gorm laver en lækker pizza i Morsø Forno. Videoen er produceret af Morsø Jernstøberi:


Ooni Karu 12 – pizzaovn med gas og trækul

Bedste pizzaovn til prisen

✅ Fremragende pizzaovn hos testmagasinet T3.com
Ooni Karu

i samarbejde med PriceRunner

Ooni Karu er blevet testet og anmeldt af testmagasinet T3.com, som har kåret ovnen som værende en fremragende pizzaovn. 

Dette har eksperterne blandt andet gjort, da de mener, at modellen producerer fremragende pizzaer, samt at den er nem at gemme væk, når den ikke er i brug.

Dog er eksperterne mindre vilde med, at ovnens udvendige del bliver forholdsvis varm, hvilket de forklarer, at man skal være opmærksom på ved brug.

Pizzaovn, der producerer fremragende pizzaer, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra T3.com er der mange gode grunde til, hvorfor Ooni Karu er værd at investere i. De mener ikke mindst, at det er en fordel, at man kan bruge enten trækul, træ eller gas, men de er også vilde med, at den er nem at pakke væk, når den ikke er i brug.

En anden ting, som eksperterne fremhæver, er, at Ooni Karu ”producerer en fremragende pizza”. I deres Margherita-test endte pizzaen med at blive helt perfekt både, da de brugte gas og trækul. Dog lagde de mærke til, at man skal være forsigtig, så skorpen ikke brænder på.

Eksperterne hæfter sig ydermere ved, at Ooni Karu er forholdsvis kompakt og ikke vejer meget. Derfor skriver de, at den er velegnet til at tage med på en picnic eller på en tur væk fra hjemmet.

Transportabel pizzaovn med hurtig opvarmning

Med Ooni Karu får man en transportabel pizzaovn, der kan tages med rundt, hvis man gerne vil lave hjemmelavede pizzaer på en picnic eller lignende. Pizzaovnen opvarmes på mellem 10 til 15 minutter til 500 grader og bager herefter en pizza på omkring 60 sekunder.

Ooni Karu kommer med en specialdesignet brændstofbakke, der maksimerer luftstrømmen. Det sørger for, at flammerne bliver mere kraftfulde og herved bager pizzaen på den mest optimale måde.

Kan bruges med både træ, trækul og gas

Der er mulighed for at bruge både ægte træ og trækul til denne pizzaovn. Ønsker man i stedet at tilslutte ovnen til gas, er dette også muligt. Dog skal man tilkøbe en gasbrænder.

Sidst men ikke mindst er pizzastenen placeret på pigge, så der er luft mellem stenen og stålbunden i ovnen. Således kommer der minimalt med varme i underlaget, hvorfor den kan placeres de fleste steder uden problemer.

Ooni Karu måler 77 x 40 x 80 centimeter.

Fordele

 • Velisoleret
 • Kan nemt pakkes sammen til transport
 • Kan nemt konverteres til et multi-fuel system
Ulemper

 • Den varmeresistente sten er længe om at varme op

Her kan du se en præsentationsvideo om Ooni Karu. Videoen er produceret af Ooni:


Sage SPZ820 – elektrisk pizzaovn i professionel standard

Bedste pizzaovn indendørs

✅ 8/10 stjerner hos magasinet Wired.com
✅ 4/5 stjerner hos magasinet Tomsguide.com
✅ ”Bedste indendørs pizzaovn” hos det amerikanske magasin Thespruceeats.com
✅ Anbefalet af det amerikanske magasin Wirecutter
✅ Anbefalet af det amerikanske magasin Seriouseats.com
✅ Anbefalet af det amerikanske magasin Businessinsider
Sage-SPZ820

Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo beskrives som en pizzaovn i professionel standard. Du behøver altså ikke længere besøge dit yndlingspizzasted for at få en pizza, da du med den ovn kan lave helt fantastiske italienske pizzaer helt selv. Pizzaovnen er utrolig populær hos op til flere eksperter. Den vurderes først og fremmest som noget særligt ud fra sit design. Når du ser pizzaovnen, kan den ved første øjekast ligne en mikroovn. Vi vil introducere dig meget mere for den skønne og funktionsdygtige pizzaovn forklædt som mikroovn. 

 Laver helt fantastiske sprøde pizzaer ifølge eksperterne
Først og fremmest har Sage SPZ820 scoret hele 8 ud af 10 stjerner hos Wired.com. De roser ovnen for at have tre separate varmelementer og to sensorer, der sørger for, at hele pizzaen eller andet bagværk bages helt perfekt. Derudover roser de den for at være nem at rengøre – en funktion som alle sætter pris på! Alt i alt synes de altså, at det er en fantastisk pizzaovn. 

Tomsguide.com har også afprøvet ovnen Sage SPZ820. De er enige i, at den laver helt fantastisk italienske pizzaer. De nævner derudover, at det er helt fantastisk, hvor hurtigt pizzaen er klar. Den er faktisk klar på intet mindre end 2 minutter! 

Andre eksperter har også afprøvet ovnen. Eksempelvis Wirecutter fra New York Times. De roser den for dens evne til at lave alle typer pizzaer. Den laver en helt fantastisk pizza uanset om det er en deep pan, en frysepizza eller en klassisk italiensk pizza. 

Sidst men ikke mindst har Business Insider også afprøvet pizzaovnen. De er også utroligt begejstret for pizzaovnen. De skriver: ”One of the best pizzas of my life in 120 seconds flat”.  

Hurtig og effektiv varme
Hvis du er en rigtig pizzaentusiast, så ved du også, at der intet findes som en pizza lavet i en stenovn. Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo er lavet som en pizzaovn, der forsøger at efterligne de funktioner en stenovn har uden at være en stenovn. Og det lykkedes ret godt. Det betyder, at du får en pizza i samme kvalitet som en stenovnspizza uden at have en rigtig stenovn. 

Ovnen kan opvarmes på 3 forskellige måder. Den kan opnå en temperatur på helt op til 400 grader, hvilket giver dig en sprød og lækker pizzabund på kort tid. Du kan også bruge den med overvarme, som sikrer dig en lækker smeltet ost sammen med en skøn sprød skorpe. Du kan også bruge varmestrømning, som sørger for, at smagen i alle ingredienserne og krydderierne opretholdes selv efter høj varme. 

Udviklet med Element iQ-system
Sage SPZ820 er designet med Element iQ-system, som er et system producenten Sage selv har udviklet. Det er et yderst intelligent system, som navnet også antyder. Den er lavet med et algortimesystem, der undersøger, hvor pizzaen mangler varme, hvorefter den fører varmen derhen, så du får den helt perfekte pizza hver gang. Den sørger desuden for energieffektivitet på samme tid, så den ikke bruger mere energi eller varme end nødvendigt. 

Desuden tilpasser ovnen sig den pizzatype, du bager. Det vil sige, at temperatur og varmefordeling reguleres ud fra, om du laver en klassisk pizza, en deep pan pizza eller en frysepizza. Det sker ved hjælp af de innovative sensorer og den automatiske temperaturregulering, der er i ovnen. Det betyder også, at du ikke behøver holde øje med din pizza hele tiden. Ovnen sørger nemlig for at pizzaen ikke brænder på. 

Sage SPZ820 måler: 27,3 x 47,2 x 46,5 

Sage SPZ820 The Smart oven Pizzaiolo vs. markedet

Denne pizzaovn er helt fantastisk. Det er en af de aboslut hurtigste pizzaovne, du finder på markedet. Derudover er det ikke mange pizzaovne, der har et lige så intelligent system, som du finder i denne pizzaovn. 

Pizzaovnen er dog væsentligt dyrere end andre pizzaovne på markedet. 

Fordele

 • Er ekstremt nem at bruge
 • Er meget konsekvent
 • Kan blive brugt udendørs i godt vejr
 • Laver næsten perfekte pizzaer
 • Har flere forskellige pizza-indstillinger
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Åbningen er til den mindre side

Ooni Fyra 12 – transportabel pizzaovn

Bedste pizzaovn til transport

✅ 4,2/5 stjerner hos det britiske mad magasin BBCgoodfood.com
✅ Anbefalet af det amerikanske magasin Forbes.com
✅ Anbefalet af det amerikanske magasin Wired.com
✅ Anbefalet af det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
✅ God anmeldelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Ooni Fyra

i samarbejde med PriceRunner

 

Ooni Fyra Transportabel er en praktisk pizzaovn, som er meget brugervenlig, som roses af eksperter for netop at være brugervenlig. Den er nem at bruge, at rengøre og at samle lige fra første brug. Pizzaovnen får generelt mange rosende ord fra eksperterne. Den har et yderst flot design og kan nemt transporteres, så du kan tage den med på eksempelvis camping eller en tur på stranden. 

Brugervenlig og nem at transportere ifølge eksperterne
Flere eksperter er helt vilde med Ooni Fyra Transportabel. Eksperterne på TheSpruceEats.com skriver: ”The Ooni baking stone retains heat for a perfect crust everytime”. Noget af det absolut vigtigste på en pizza er jo netop en sprød bund og skorpe, og netop dette er eksperterne begejstrede for ved denne pizzaovn. 

Eksperterne på Goodfood.com er også utroligt begejstrede for pizzaen lavet af Ooni Fyra Transportabel. De nævner desuden fordele som, at den er nem at transportere og nem at rengøre. Wired.com giver tilmed de andre eksperter ret. De beskriver Ooni Fyra Transportabel som en ideel pizzaovn til dig, der søger en billig, men effektiv pizzaovn. De skriver: ”Right now this is my favorit outdoor pizza oven”. 

Derudover skriver Forbes.com også om pizzaovnen. De roser ovnens brugervenlighed og prisvenlighed. De giver altså wired.com ret i, at det er den perfekte pizzaovn til dig, der skal købe en pizzaovn på budget. 

Unikt design
Ooni Fyra Transportabel vinder mange point på sit design. Den er nemlig både flot og nem at transportere. Den er designet i flot pulverlakeret kulstofstål i farven stål og sort, som giver et flot, minimalistisk og skandinavisk look. Den vejer kun 10 kg. Derudover er den nem både at samle, men også at skille ad igen. Den kan nemt bruges i det fri – den er derfor designet med udgangspunkt i, at den skal transporteres med på tur. Det kan eksempelvis være på campingtur, en tur på stranden eller endda på bilferie, så du kan få en lækker pizza uanset, hvor du er. 

Hurtig opvarmning og høj temperatur
Ovnen opvarmes hurtigt og effektivt. Den opvarmes med træpiller, hvilket også er med til at give pizzaen en karismatisk smag og gøre pizzaen utrolig lækker. Den er klar til brug på intet mindre end 15 minutter og kan have din pizza klar på kun 60 sekunder med sine op til 500 grader. Så du kan lynhurtigt have pizza klar til hele familien. Pizzaovnen kan bage pizzaer på op til 35,5 centimeter. En standardpizza er normalvis omkring 30 cm. Hvis du har brug for at lave flere pizzaer, kan du også hurtigt have flere klar, da det jo netop kun tager 60 sekunder at få flere pizzaer klar. Ovnen er også designet til energieffektivitet, så den holder på varmen, også når ovnen åbnes for at tage pizzaen ud. Den høje varme på de op til 500 grader giver lækre og sprøde pizzabunde, som du kender det fra stenovnspizzaer. 

Ooni Fyra Transportabel måler: 73 x 84 x 39 cm. 

Ooni Fyra Transportabel vs. markedet

Ooni Fyra Transportabel skiller sig væsentligt ud fra andre pizzaovne ud fra sit design. Den er som nævnt designet specifikt til at kunne transporteres og tages med på tur. Det betyder, at du kan skille den ad flere gange uden, at den tager skade. Derudover adskiller den sig fra mange andre ved at have pizzaen klar på kun 60 sekunder. I denne oversigt finder du også Ooni Koda gaspizzaovn, der bliver klar på 60 sekunder. Men andre pizzaovne bruger ofte længere tid. 

Sidst men ikke mindst er Ooni Fyra Transportabel yderst prisvenlig. Den er derfor perfekt til dig, der er på udkig efter en skøn pizzaovn til en budgetvenlig pris. 

Fordele

 • Transporterbar og let
 • Nem at samle
 • Laver næsten ikke rod eller spild
 • Den keramiske plade kan fjernes og rengøres
Ulemper

 • Er lidt besværlig at antænde
 • Mister hurtigt varme

Købsguide: Sådan vælger du den bedste pizzaovn

Købsguide pizzaovn

Pizzaovne er hurtigt blevet populære, da det er en sjov tilføjelse til udendørskøkkener og på terrasser. Dette er ikke overraskende i betragtning af, at det er svært at finde en person, der ikke kan lide pizza!

Men med de mange forskellige valgmuligheder og modeller på markedet, hvordan finder du så den bedste pizzaovn til dine behov? Her finder du gode råd til, hvad du skal overveje og være opmærksom på, inden du investerer i en pizzaovn.

1. Hvad vil du primært bruge din pizzaovn til?
Pizza eller noget andet? På trods af navnet kan pizzaovne bruges til at tilberede et stort udvalg af fødevarer. Udover pizzabagning kan sådan en ovn som regel bruges til både at grille og stege kød og fisk, bage brød, grille grøntsager og meget mere.

Det er en fordel, hvis du tænker over, hvad du primært vil tilberede i pizzaovnen. Gå herefter til det næste punkt i vores købsguide, når du har fundet ud af, hvad du hovedsageligt vil bruge ovnen til.

2. Ildfast stenovn eller letvægtsovn af rustfrit stål?
Ildfaste stenovne holder rigtig godt på varmen i lang tid, selv når ilden er væk. Til gengæld har sådan en type ovn ofte brug for mere end to timer for at varme ordentlig op og komme op på de helt rigtige temperaturer.

Ooni 3En ovn lavet af rustfrit stål holder ikke lige så godt på varmen som en stenovn. Dog er den rigtig hurtig til at nå op på de rigtige temperaturer på under en halv time – og sommetider blot på omkring 10 til 15 minutter. Så hvilken type ovn er bedst?

I betragtning af at de to ovne har et ildfast gulv, som er et must for en ægte pizzaovn, er de begge gode til at tilberede forskellige typer af mad heriblandt pizzaer.

Evnen til at holde på varmen i lang tid, er imidlertid vigtig, hvis du helt specifikt ønsker at bage en masse brød og kager eller tilberede mad, der har brug for at stege i lang tid på medium varme uden ild.

Ovne lavet af rustfrit stål med et ildfast gulv er derfor et perfekt valg for alle, der søger en ovn, som er hurtig til at varme op, mens stenovne er et oplagt valg for brødentusiaster samt folk, der elsker langtidsstegning m.m.

3. Brændstoftype
Der er flere typer af brændstof, der anvendes til at opvarme pizzaovne af traditionel stil. Nogle bruger gas, mens andre bruger træ. Uanset om du ønsker at bage en pizza med træ eller gas, vil det i sidste ende være stort set de samme resultater, du opnår.

Gas er hurtigt og praktisk, men mangler træets autenticitet. Og med gas vil du gå glip af levende ild, hvilket for mange også lige kan give det ekstra, når de bager en pizza derhjemme.

Der findes også fleksible pizzaovne, når det kommer til typen af brændstof. Disse ovne kan både bruges med gas eller træ. De tilbyder den bedste fleksibilitet, da du herved kan bruge begge typer brændstof afhængigt af, hvad du lige har derhjemme, eller hvad du er i humør til.

Det kan derfor være en god idé, at du så vidt muligt vælger en model, der giver dig flere muligheder, så du kan skifte mellem de forskellige typer brændstof alt efter ønske og behov.

4. Skal jeg vælge en pizzaovn med eller uden en skorsten?
I de fleste tilfælde er det en fordel at vælge en pizzaovn, som er forsynet med en skorsten. Men i sidste ende er det naturligvis op til dig at finde ud af, hvad der er den bedste mulighed for dig. Hvis ovnen skal placeres indenfor, er det dog vigtigt, at den har en skorsten.

Ooni ProEn skorsten sørger nemlig for, at røgen bliver ledt væk fra dig, når du gør brug af den. Og hvis I er flere personer, der sidder tæt på ovnen og hygger, vil I ikke få røg direkte i hovedet.

Dog skal du være opmærksom på, at en skorsten gør, at der kommer et mere kraftigt sug i selve ovnen, når du gør brug af den – helt ligesom, hvis du gør brug af en almindelig brændeovn.

Det betyder, at forbrændingen vil være mere effektiv i sådan en model frem for i en model uden en skorsten. Selvom det ikke virker som det vigtigste, er det klart værd at overveje, om din pizzaovn skal være med eller uden en skorsten.

5. Ovnstørrelsen
Selvom det er meget almindeligt for folk at tro, at ovnen skal kunne rumme så mange pizzaer som muligt på én gang, er det langt fra virkeligheden. I og med at mange pizzaovne i dag kan bage pizzaer på blot et par minutter, vil der ikke være nogen grund til at investere i en meget stor ovn, så der kan laves mange pizzaer på samme tid.

Medmindre I er en meget stor familie, eller hvis I ofte skal have mange gæster på besøg til en fest med pizza i haven, er det ikke nødvendigt med en stor pizzaovn. I vil nemlig slet ikke kunne nå at spise pizzaerne så hurtigt, som de bliver færdige. Og det vil være ærgerligt at skulle nøjes med en kold og kedelig pizza, når der i stedet er mulighed for at spise en varm, hjemmelavet og lækker pizza.

Derfor bør størrelsen af ovnen ikke bestemmes af antallet af pizzaer, der kan placeres i ovnen på samme tid. Ovnstørrelsen skal snarere besluttes i forhold til størrelsen på den største gryde, pande eller rist, som du gerne vil placere i ovnen ved tilberedning af diverse madretter.

En mindre pizzaovn kan derfor sagtens være nok for en familie. Det vigtigste er, at der er nok plads til at tilberede en stor steg, en kalkun eller lignende, hvis du også ønsker at bruge ovnen til dette.

6. Isolering og design
Morsø FornoIsolering er meget vigtigt for at opnå den helt korrekte ydeevne, uanset hvilken type ovn det er. Sørg for, at pizzaovnen har en optimal isolering, da det sikrer, at ovnen ikke mindst holder godt på varmen, men også yder en jævn varmefordeling.

Det er ligeledes vigtigt, at du tager et kig på ovnens design og proportioner. Eksempelvis er det en fordel, hvis ovnens skorstensudtag er placeret lige over døren frem for, hvis den sidder på toppen af kuplen eller på bagsiden.

7. Indendørs eller udendørs?
Udendørsovne er meget sjove om sommeren, men ikke så sjove i de kolde perioder, hvis du er nødt til at vove dig ud i dårligt vejr for at lave mad. At have en indendørsovn giver dig mulighed for at bruge ovnen når som helst 365 dage om året, hvilket kan være rigtig lokkende for nogle. Du skal derfor finde ud af, hvad du gerne vil have, når det kommer til en pizzaovn.

I dag kan du finde mange modeller, som sagtens kan tåle at være udenfor hele året rundt uden at blive beskadiget. Det giver dig herved mulighed for at lave hjemmelavede pizzaer og andre madretter ved brug af ovnen uden problemer. Selvfølgelig bliver du nødt til at gå udenfor, men hvis du placerer ovnen det helt rigtige sted, kan det i de fleste tilfælde lade sig gøre uden problemer. Du skal derfor finde ud af, hvad der vil fungere bedst for dig.

8. Kvalitet og pris
prisVed køb af en pizzaovn skal du sørge for, at du altid vælger en kvalitetsovn, der klarer sig godt og holder i lang tid. Derfor er det vigtigt, at du undersøger selve producenten, finder ud af, hvordan og hvor en specifik ovn er lavet, samt hvilke materialer der er blevet brugt til at lave pizzaovnen.

Hvis du har mulighed for det, er det også altid en god idé at tage et kig på forskellige eksperters anmeldelser af den pågældende pizzaovn. Det giver dig et indblik i, hvorvidt ovnen er værd at investere i, og om den er noget for dig eller ej.

Derudover skal du overveje, hvad dit budget er, når det kommer til at købe en pizzaovn. Som regel er det ikke fordelagtigt at købe de helt billige modeller, da de ikke er nær så godt som de dyrere. Lavprisovne har ofte en del mangler, som du ikke finder på de dyrere ovne.

Find den helt rigtige pizzaovn til dine behov

Hvis du sørger for at overveje ovenstående faktorer, er du godt på vej til at finde en pizzaovn, som kan opfylde alle dine behov. Der er ingen grund til blot at gå ud og købe den første og den bedste model, du finder.

Sæt i stedet god tid af til at overveje, hvad du helt præcist har brug for og undersøg markedet grundigt, så du er helt klar over, hvad du har af valgmuligheder.

Er du interesseret i at læse mere om, hvordan du vælger den bedste pizzaovn, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra T3.com eller denne artikel fra FSRmagazine.com.


Hvad kan man lave i en pizzaovn?

Er du klar over, at du kan lave mange andre madretter i en pizzaovn end blot pizza? Der er mange ting, som en pizzaovn kan tage til det næste niveau. Du kan nemlig tilberede en række forskellige madvarer ved at regulere ovnens temperatur.

Her får du først og fremmest en guide til de helt rette temperaturer til madlavning i en pizzaovn. Derefter kan du finde tre gode opskrifter til din pizzaovn, som du kan give dig i kast med at afprøve.

Guide til madlavningstemperaturer

Her finder du en guide til ovntemperaturer og tilberedningsmetoder. Hvis du ønsker at prøve en af dine yndlingsopskrifter i en pizzaovn, kan du tage et kig her, så du gør brug af de helt rigtige temperaturer.

🔹 Bagning: Pizza, hvidløgsbrød eller naanbrød: 400 grader eller mere.

🔹 Grill: Bøffer, sardiner, rejer: 280 til 320 grader.

🔹 Stegning: Kalkun, kartofler, fisk: 230 til 280 grader.

🔹 Bagning af brød: Surdej, pizzasnegle eller foccacia: 200 til 230 grader.

🔹 Tilberedning af desserter: Gulerodskage, kanelsnegle m.m.: 160 til 200 grader.

🔹 Langtidsstegning: Pulled pork, spareribs, en stor steg: 100 til 120 grader.


Dessertpizza med mascarpone

Dessertpizza med mascarponeIngredienser:

Pizzadej
500 gram pizzamel
300 gram vand
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
50 gram gær
1 citronskorpe

Tilbehør
Mascarpone
Pinjekerner
Olivenolie
Flormelis
Creme fraiche
Frisk frugt

Sådan gør du
1.
Put alle ingredienser i en skål og rør dejen sammen. Sørg for at dejen bliver æltet grundigt og lad den hæve i minimum et par timer. Når dejen er færdig med at hæve, skal du forme den i fire dejbolde.

2. Form hver bold, så de er helt runde og faste. Hold dem tykke, så det er nemmere at arbejde med dejen. Fold dejen ud og stræk den omhyggeligt, så skorpen ikke bliver alt for tyk (medmindre du ønsker dette).

3. Når dejen har den runde pizzaform, skal du dække pizzaen med olivenolie. Herefter skal du toppe den med mascarpone og slutte af med at putte pinjekerner på toppen.

4. Pizzaen puttes ind i din pizzaovn, når ovnens temperatur er på mellem 400 og 500 grader. Du skal holde godt øje med pizzaen, så den ikke bliver brændt. Mange pizzaovne er nemlig i dag rigtig hurtige til at tilberede en pizza.

5. Når pizzaen er færdig, skal den fjernes fra ovnen. Du kan nu skære pizzaen i kvarte eller halve stykker. Til sidst kan du putte creme fraiche og flormelis på toppen. Tilføj frisk frugt efter eget valg.


Surdejsbrød

surdejsbrødIngredienser:

Til surdejs-starter:
50 gram vand
25 gram hvedemel
25 gram rugmel

Til fodringer af surdejen:
50 gram surdej
75 gram vand
25 gram hvedemel
25 gram rugmel

Sådan gør du – Surdejs-opstart
1.
Det første, du skal gøre, er at lave surdejs-starteren.

2. Kom vand og mel i en skål, rør det grundigt sammen og placer dejen i et glas.

3. Put et låg eller et viskestykke over glasset. Sørg for, at der altid er luft til surdejen.

4. Placer glasset med surdejs-opstarten et sted, hvor der er en smule køligt (ikke i køleskabet).

5. Lad surdejen trække i omkring et døgns tid og lad den vokse til omkring dobbelt størrelse. Når den er vokset og har luftbobler ned langs siden, skal den fodres.

Sådan gør du – Surdejs-fodring
1.
Nu skal du fodre din surdej og kassere det surdej, der ikke kan bruges. Denne proces skal gentages, og herefter skal du igen placere surdejen et køligt sted. Fodringen skal gentages hvert døgn i cirka tre dage.

2. Når du har fodret surdejen alle tre dage, kan du gå i gang med at lave selve surdejen, som du kan bage med.

Sådan gør du – Bag med surdejen
1. Nu skal du fodre surdejen (som beskrevet ovenover) og sætte en streg på glasset, så du ved, hvor meget surdej der er.

2. Når surdejen er vokset til dobbelt størrelse, har den mange mælkesyrebakterier. Det betyder, at du nu kan bage med dejen.

Bag dit surdejsbrød i pizzaovnen
1.
Nu kan du starte din pizzaovn og lade ovnen komme op på omkring 200 grader. Put en smule vand i ovnen, så der bliver skabt lidt damp.

2. Når der er lidt damp i ovnen, kan du placere dit brød direkte i pizzaovnen. Brødet skal bages i omkring 30 til 40 minutter, eller indtil brødet er gyldenbrunt.

3. Når brødet er færdigbagt, skal det køle af i omkring 15 til 20 minutter.

4. Når brødet er kølet af, kan du skære det ud. Det er nu klar til servering.


Kartoffelgratin

KartoffelgratinIngredienser:
1 kilo kartofler
1 løg
100 gram smør
200 gram fløde
Revet parmesan
Salt
Peber

Sådan gør du
1.
Skyl kartoflerne og skær dem derefter i tynde skiver. Når du har skåret kartoflerne, skal du også skære løget i tynde skiver.

2. Placer en tredjedel af dine kartofler og løg i en bageplade eller i et fad. Put en smule smør ovenpå og derefter salt og peber.

3. Fortsæt med at lave de forskellige lag, indtil du har brugt alle kartoflerne.

4. Hæld fløde i fadet og brug det sidste af smørret. Put osten på toppen og dæk bagepladen eller fadet med enten et låg eller et lag af folie.

5. Tænd pizzaovnen og vent indtil, at den er nået op på omkring 250 grader. Lad derefter temperaturen falde til cirka 230 grader.

6. Placer fadet eller bagepladen med kartoflerne i ovnen i omkring en time. Fjern dækslet i de sidste 10 minutter.


Vil du se en opskrift på, hvordan du laver en pizza i en pizzaovn, kan du se denne video fra Kitchen & Craft:


Er du interesseret i at lære, hvordan du bager en pizza i en pizzaovn, kan du klikke ind her og se denne video fra Jamie Oliver:


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Ooni Pro

 

Ooni Pro


Den britiske avis The Sun og det amerikanske magasin Wired.com har testet og anmeldt Ooni Pro. Begge eksperter er glade for denne pizzaovn, som de henholdsvis har kåret som testvinder samt givet 8 ud af 10 stjerner. 

Mens eksperterne fra The Sun er begejstrede for, at modellen er transportabel og hurtig, er Wired.com vilde med ovnens nemme opsætning og brugervenlighed.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Ooni Pro. De nævner dog, at det er ærgerligt, at ovnen skal forvarme i en længere periode.

En af de hurtigste pizzaovne på markedet, ifølge eksperterne

Både de britiske og amerikanske eksperter er vilde med Ooni Pro, som ikke blot er nem at bruge, men også laver gode pizzaer.

Eksempelvis skriver eksperterne fra The Sun, at Ooni Pro er nem at tage med rundt, samt at det er ”en af de hurtigste pizzaovne på markedet”, så man på ingen tid kan bage hjemmelavede pizzaer til både hverdag og fest.

Dette er eksperterne fra Wired.com enige i og hæfter sig ydermere ved, at Ooni Pro når op på en ekstremt høj varme, og at der er mulighed for at købe masser af kompatibelt tilbehør. De nævner til gengæld også, at selvom ovnen er hurtig til at bage en pizza, så var de ”nødt til at forvarme ovnen i en time for at undgå en klæbrig pizzabund”.

Nem tilberedning af hjemmelavede pizzaer

Med Ooni Pro får man en pizzaovn, der når op på 500 grader på under 30 minutter. Derudover tager det 60 sekunder at lave en pizza, så man hurtigt kan få gang i pizzabagningen.

Samtidigt er pizzaovnen alsidig. Da ovnen er en multi-fuel model betyder det, at den kan anvendes med både træpiller, træ, kul eller gas, så man kan vælge det brændstof, man ønsker.

Ikke nok med at Ooni Pro er fleksibel i forhold til valg af brændstof, er den også fleksibel, når det kommer til madlavningen. Man kan eksempelvis både bruge ovnen til at tilberede alt lige fra kød til fisk, grøntsager og brød.

Indbygget termometer

Ooni Pro er udstyret med et indbygget termometer på døren, så man har mulighed for hele tiden at holde øje med temperaturen under tilberedningen. Pizzaovnen kommer desuden med en pizzasten lavet af 15 millimeter cordierit-sten. Pizzastenen holder herved godt på varmen i en længere periode.

Sidst men ikke mindst er Ooni Pro fremstillet af rustfrit stål samt med en åbning, hvor man nemt og hurtigt kan tage en pizza ind og ud. Denne åbning er aftagelig, så det også er lettere at tage større stykker kød eller lignende ind og ud af ovnen.

Ooni Pro måler 74 x 49 x 79 centimeter.

Udvalgte fordele ved Ooni Pro:
Indbygget termometer
Praktisk åbning
Fleksibel pizzaovn
Nem tilberedning
Kan bruges til mange forskellige madvarer

Her kan du se en introduktionsvideo til Ooni Pro. Videoen er produceret af Ooni:


Ooni 3

 

Ooni 3

 

Både det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk og amerikanske Business Insider har testet og anmeldt Ooni 3, som de henholdsvis har kåret som ”Bedste værdi for pengene” samt som topscorer i deres store test af flere pizzaovne.

Begge eksperter er begejstrede for pizzaovnen på grund af dens hurtige opvarmning samt lækre pizzaer. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Ooni 3 kan være en smule svær at bruge for begyndere.

Kvalitetspizzaovn til en overkommelig pris, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Ooni 3 en ”pizzaovn i høj kvalitet, der er værd at tilføje til sin samling”.

Eksperterne fra Expertreviews.co.uk mener nemlig, at modellen ”rammer det søde sted mellem kvalitet og en overkommelig pris”. Dette er eksperterne fra Business Insider enige i, da de hæfter sig ved, at ovnen giver ”en fremragende værdi”, mens den på samme tid ”producerer lækre pizzaer”.

Noget af det, som Expertreviews.co.uk, bedst kan lide ved ovnen, er, at den er lavet i et transportabelt design. Da den ikke vejer meget, fremhæver de, at den ”nemt kan løftes og bæres af et par hænder”. Dog skriver Business Insider, at man skal være opmærksom på træpillerne hele tiden, hvilket kan være en smule generende.

Hurtig tilberedning af pizzaer

Med Ooni 3 er der mulighed for at tilberede en hjemmelavet pizza på 60 sekunder. Pizzaovnen kan desuden nå op på 500 grader på 10 minutter. Ovnen kører på træpiller, hvilket man skal være opmærksom på ved køb.

Derudover kan man vælge at bruge Ooni 3 til andet end blot pizza. Den er nemlig også velegnet til tilberedning af alt lige fra kød til fisk, grøntsager og fladbrød, så man kan lave andre madretter ved brug af ovnen.

Holdbar pizzaovn med optimal isolering

Ooni 3 er fremstillet af rustfrit stål, hvorfor ovnen er holdbar og kan stå ude året rundt. Den vil derfor ikke bare holde sig pæn, men pizzaovnen kan også bruges i mange år frem i tiden.

Selve isoleringen er optimal, da den holder på varmen og herved sikrer en konstant temperatur indeni pizzaovnen. Det sørger for, at pizzaerne bliver tilberedt på den bedst mulige måde. Samtidigt gør designet, at det er let at justere temperaturen alt efter ønske og behov.

Ooni 3 måler 77 x 36 x 67,5 centimeter.

Udvalgte fordele ved Ooni 3:
Holdbar ovn i rustfrit stål
Optimal isolering for bedre varme
Kan bruges til andet end pizzaer
Hurtig tilberedning
Hurtig opvarmning

Her kan du se en præsentationsvideo om Ooni 3. Videoen er produceret af Ooni:


Dangrill Pizzaovn

 

Dangrill Pizzaovn

 


Dangrill Pizzaovn er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en praktisk og hurtig pizzaovn. Derfor har vi valgt at tage denne model med i vores artikel, så man får et større overblik over de forskellige pizzaovne på markedet. 

Pizzaovn, der tilbereder hjemmelavede stenovnspizzaer

Med Dangrill Pizzaovn får man en model, der giver en mulighed for at tilberede en hjemmelavet stenovnspizza. Ovnen varmes op til 300 grader på omkring 20 minutter, hvorefter den er klar til at bage en pizza.

Når pizzaen først er kommet ind i ovnen, bliver den bagt på omkring 2 til 3 minutter alt efter temperaturen. Man kan herved nemt lave hjemmelavede pizzaer til aftensmad eller til ens gæster.

Masser af tilbehør

Ved køb af Dangrill Pizzaovn medfølger der en del forskelligt tilbehør, så man med det samme kan komme i gang med pizzaovnen.

Der medfølger både et termometer, en skorsten, en træholder, en afskærmning, en låge med udluftningshuller, ekstra fliser til gulvet i ovnen, et ildfast fad samt en pizzaspade.

Man er derfor godt klædt på, når man skal i gang med pizzabagningen. Med hjælp fra termometeret kan man desuden holde godt øje med ovnens temperatur, så pizzaerne bliver tilberedt ved den mest optimale varme.

Stilren pizzaovn

Dangrill Pizzaovn er lavet i et stilrent og elegant design, så den kan stå fremme ude i haven eller på terrassen både før og efter brug.

Takket være dens sorte overflade, træhåndtag og sten ser den flot og elegant ud uanset, hvor man stiller pizzaovnen henne. Mens ydersiden er lavet af aluminium, er indersiden fremstillet af rustfrit stål med en keramisk overflade. Det gør, at ovnen holder bedre på varmen.

Vær opmærksom på at træforbruget er på omkring 3 kilo pr. time.

Dangrill Pizzaovn måler 65 x 70 x 70 centimeter.

Udvalgte fordele ved Dangrill Pizzaovn:
Stilrent design
Meget tilbehør medfølger
Forholdsvis hurtig tilberedning
Med termometer
Keramisk overflade indeni ovnen


BioLite pizzaovn

 

BioLite pizzaovn

 

BioLite pizzaovnen er blevet testet og anmeldt af den britiske avis The Independent, som har givet pizzaovnen en anbefaling. Anbefalingen er baseret på ovnens effektive keramiske sten, der tilbereder en pizza nøjagtig, som den skal være.

Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for pizzaovnens integrerede termometer, som ikke viste den opnåede temperatur lige med det samme.

Genial pizzaovn med effektiv keramisk sten, ifølge eksperterne

Ifølge de britiske eksperter får man med BioLite pizzaovnen ”en genial model, der sagtens kan tages med på tur i skoven” eller andre steder. De er derfor vilde med, at den er så nem at komme i gang med, at man ikke behøver at nøjes med at lave hjemmelavede pizzaer derhjemme i haven eller på terrassen.

Endvidere fremhæver eksperterne, at pizzaovnen tilbereder en stor pizza med en sprød base på grund af den effektive keramiske sten.

Dog bemærker de, at ”det tog et stykke tid for det indbyggede termometer at fortælle, at ovnen var nået op på den rette temperatur”. Til gengæld endte pizzaen med at blive helt perfekt under deres test.

Pizzaovn med praktiske funktioner

BioLite pizzaovnen kan anvendes til tilberedning af flere forskellige ting udover pizzaer. Ovnen kan nemlig også bruges til alt lige fra fladbrød til andre madretter takket være det tredelte system, der udelukkende kan benyttes til et BaseCamp-komfur.

Det modulopbyggede system sørger for, at man kan anvende kuplen som et låg for at opnå en mere koncentreret varme samt en hurtigere tilberedningstid. Samtidigt kommer pizzaovnen med et integreret termometer, der konstant overvåger temperaturen i ovnen.

Hurtig tilberedning af hjemmelavede pizzaer

Med BioLite pizzaovnen er der mulighed for nemt og hurtigt at tilberede hjemmelavede pizzaer derhjemme eller på farten. Takket være dens kompakte design kan man tage ovnen med sig rundt, hvis der er brug for det.

Selve tilberedningstiden er på omkring 5 til 10 minutter pr. pizza, hvilket varierer alt efter temperaturen, mens opvarmningstiden er på cirka 10 til 15 minutter.

Pizzaovnen er fremstillet af rustfrit stål, så den er holdbar og kan tåle det meste. Håndtaget er lavet af silikone, så det forbliver køligt, selv når ovnen er varm.

BioLite pizzaovnen måler 37 x 37 x 14 centimeter.

Udvalgte fordele ved BioLite pizzaovn:
Tredelt system
Integreret termometer
Kompakt design
Lavet af rustfrit stål
Håndtag i silikone

Her kan du se en introduktionsvideo til BioLite pizzaovnen. Videoen er produceret af BioLite:


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke pizzaovne egner sig godt til at blive brugt i hjemmet?

Er du en ekspert i hjemmelavede pizzaer, så kan det være, at du leder efter nogle af de bedste pizzaovne til hjemmebrug. I så fald bør du tage et nærmere kig på modellerne Sage SPZ820, Ooni Koda gaspizzaovn og Morsø Forno, som alle har nogle super gode egenskaber.

🧐 Hvordan vælger jeg en pizzaovn?

Når du skal vælge en pizzaovn, så bør du blandt andet overveje, hvilken størrelse pizzaovnen skal have. Er I en større familie, så kan det være rart med plads til mere end én pizza ad gangen. Dertil bør du også vurdere, hvordan du ønsker, at designet på pizzaovnen skal være.

👍 Er det pengene værd at købe en pizzaovn?

Hvis du sætter pris på en lækker pizza med sprød bund, så kan det bestemt være pengene værd at købe en pizzaovn. En pizzaovn har evnen til at blive meget varmere end en almindelig ovn, hvormed du nemmere kan opnå en sprød og lækker bund på pizzaen.

🤔 Hvor bliver Ooni pizzaovne lavet?

Ooni pizzaovnene bliver designet i Skotland – nærmere bestemt i byen Edinburgh. Selve ovnene bliver dog produceret i Kina. Firmaet blev skabt tilbage i 2012, hvormed de efterhånden har mange års erfaring i at skabe gode pizzaovne, som er i stand til at lave lækre og sprøde pizzaer.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Business Insider 🇺🇸

Den amerikanske side Business Insider blev lanceret tilbage i 2009. Denne side beskæftiger sig med nyheder fra både ind- og udland. Derudover laver de tests og anmeldelser af forskellige produkter heriblandt pizzaovne. Her har Business Insider testet og anmeldt Ooni 3, som de har kåret som topscorer i deres test af flere pizzaovne. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk beskæftiger sig med uafhængige tests af et hav af forskellige produkter til hjemmet. I denne omgang har de lavet en stor test af de bedste pizzaovne på markedet heriblandt Pizzacraft Pizzeria Pronto, Ooni 3 og Morsø Forno. Ønsker du at læse hele anmeldelsen af de forskellige pizzaovne, kan du klikke ind her på deres hjemmeside.

Ideal Home 🇬🇧

Det britiske livsstilsmagasin Ideal Home leverer inspiration, gode råd og tips og tricks til indretning af ens hjem. Derudover tester og anmelder de også forskellige forbrugerprodukter som for eksempel pizzaovne. Her har de testet pizzaovnen Morsø Forno, som de har kåret som den bedste pizzaovn i deres test af flere modeller. Du kan læse hele anmeldelsen her.

The Independent 🇬🇧

Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien. Avisen leverer nyheder fra både ind- og udland og skriver desuden artikler om alt lige fra sport til underholdning, livsstil m.m. De tester og anmelder også produkter, hvor de i denne omgang har anmeldt nogle af de bedste pizzaovne på markedet såsom Ooni Koda gaspizzaovn og BioLite Pizzaovn. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

The Sun 🇬🇧

Den britiske avis The Sun leverer de seneste nyheder fra både ind- og udland. De skriver om alt lige fra sport til kendte, underholdning, økonomi, livsstil og politik. Desuden anmelder og tester de også et væld af forskellige forbrugerprodukter såsom pizzaovne. Her har de testet pizzaovnen Ooni Pro, som de har kåret som testvinder. Du kan læse hele anmeldelsen her.

T3.com 🇺🇸

Det amerikanske testmagasin T3.com leverer artikler, gode råd og guides om kategorier inden for teknologiens verden såsom gadgets. De tester også forskellige produkter, hvor de her har lavet en test af de bedste pizzaovne på markedet heriblandt Ooni Karu. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Wired.com 🇺🇸

Det amerikanske magasin Wired.com leverer artikler inden for mange emner som for eksempel IT, tele, kommunikation, data og teknik. De anmelder desuden også forbrugerprodukter, hvor de i denne omgang har testet pizzaovnen Ooni Pro, som de har givet 8 ud af 10 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.


Alternative tests og artikler

I forlængelse af denne artikel, finder du her en række forslag til, hvilke andre artikler, du måske vil finde interessante.

Ønsker du at slippe for det hårde arbejde med at røre din pizzadej sammen, vil en røremaskine, også kaldet en køkkenmaskine, være den perfekte køkken-kompagnon.

Her kan du læse vores mange producent-specifikke tests, der alle indeholder ekspertvurderede testvindere og topscorere. Se blandt andet vores Electrolux røremaskine test, vores Teddy Bjørn røremaskine test, vores Bosch køkkenmaskine test og vores Ankarsrum Assistent test.

Når man taler røremaskiner, er der særligt én bestemt producent, der altid får rosende ord med på vejen. Nemlig det britiske kvalitetsmærke, Kenwood. Derfor finder du her vores Kenwood køkkenmaskine test og vores Kenwood røremaskine test.

Er der en bestemt Kenwood model, du er særligt interesseret i, kan du her læse linjespecifikke Kenwood tests. Her kan du blandt andet læse vores Kenwood Chef test, vores Kenwood Chef XL test, vores Kenwood Major test og vores Kenwood kMix test, der alle indeholder testvindende modeller.

Vi håber, du får stor glæde af din nye pizzaovn.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme