Bedste pizzaovn – De 8 bedste pizzaovne ifølge eksperter og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: april 15, 2024.
ANNONCER
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Bedste pizzaovn – De 8 bedste pizzaovne ifølge eksperter og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Skal du have den autentiske smag af italiensk pizza hjem til dig selv, er en god pizzaovn et must — og så er du havnet det helt rigtige sted.

I vores oversigt får du nemlig et overblik over nogle af de bedste pizzaovne på markedet ifølge eksperterne. Vi har gennemgået en lang række tests fra bl.a. The Independent, Expertreviews, Business Insider, Wired, Ideal Home, The Sun og T3 for at få et så nuanceret billede som muligt, så du let og overskueligt kan se, hvad markedet tilbyder.

Så læs med herunder, se vores 8 konkrete anbefalinger og forkæl dig selv med sprød skorpe og fantastisk pizza lige her.

Bemærk venligst at vi ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests.

Seneste ændring:

Vi har opdateret vores artikel for at inkludere Clementi Family Wood Fired Pizza Oven, som nu er medtaget på grund af dens omfattende tilbehør, der forbedrer den udendørs madlavning oplevelse.

Tidligere ændringer:

11. juli 2023

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af pizzaovne , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

6. juli 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste pizzaovne i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte pizzaovne

Panetti Pizzetta Primo - Roterende pizzasten

Velegnet til både indendørs og udendørs brug

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Panetti Pizzetta Primo:

  • Lynhurtig tilberedning
  • Energieffektiv teknologi
  • Alsidigt og holdbart design

Forbrugsguidens vurdering

Vi anerkender Pizzetta Primos hurtige opvarmning, der når 500 °C på mindre end 20 minutter og tilbereder pizzaer på under 120 sekunder. Vi beundrer den roterende sten og de to infrarøde varmeelementer, som giver en jævn tilberedning og energieffektivitet. Vi bemærker dog den høje vægt på 12 kg, som måske ikke passer til alles køkkenindretning.

Vi sætter pris på, at der er 5 års garanti og IPX4-vandtæthed til både indendørs og udendørs brug. Men vi savner et mere kompakt design, der kunne gøre opbevaring og håndtering lettere for brugere med begrænset plads.

Fordele

  • Jævn varmefordeling
  • Brugervenligt design
  • Alsidig brug

Ulemper

  • Overvejelser om vægt

I den travle verden af gourmetmadlavning derhjemme er hurtig og effektiv tilberedning af måltider nøglen. At opnå en perfekt tilberedt pizza på under 120 sekunder er ikke kun godt for dem med en hektisk livsstil, men imponerer også gæsterne med en smag af kulinarisk ekspertise på rekordtid.

Det skal du vide, før du købe Panetti Pizzetta Primo

Specifikationer

  • Dimensioner: 42 x 38 x 32 cm
  • Vægt: 12 kg
  • Brændstoftype: Elektricitet
  • Kogeoverflade: ?

Lynhurtig tilberedning: Opnå autentiske sprøde pizzaer hurtigt

Panetti Pizzetta Primo skiller sig ud ved sin evne til at levere autentiske, sprøde pizzaer på under 120 sekunder, takket være dens høje temperatur, der kan nå op på 500 °C. Vi sætter pris på denne funktion, da den både imødekommer det hurtige miljø i kommercielle omgivelser og hjemmebrugernes behov for bekvemmelighed. Den hurtige tilberedningstid går ikke på kompromis med pizzaens kvalitet og sikrer en perfekt bund og veltilberedt topping hver gang. Dette er en game-changer for pizzaentusiaster, som ikke længere behøver at vente i længere tid på det perfekte stykke.

Energieffektiv teknologi: Jævn varmefordeling og omkostningsbesparelser

Vi er imponerede over Panetti Pizzetta Primos brug af dobbelte infrarøde varmeelementer, som ikke kun giver en jævn varmefordeling og dermed en perfekt tilberedning, men som også giver betydelige energibesparelser. Denne energieffektive teknologi kan potentielt reducere energiforbruget med op til 60 %, hvilket gør det til et økonomisk smart og miljømæssigt ansvarligt valg. Det er en funktion, som både miljøbevidste forbrugere og dem, der ønsker at skære ned på elregningen uden at gå på kompromis med ydeevnen, kan lide.

Alsidigt og holdbart design: Elegance møder lang levetid

Panetti Pizzetta Primos alsidighed og holdbarhed er eksemplarisk, og den er designet med omtanke til både indendørs og udendørs brug. Vi synes, at det stilfulde italienske design tilføjer et strejf af elegance til ethvert miljø, mens den robuste skandinaviske teknik lover lang levetid. Desuden giver de 5 års garanti en betydelig kvalitetssikring, som understreger producentens tillid til deres produkt. Forbrugere, der søger en pålidelig pizzaovn, vil finde denne kombination af æstetik og modstandsdygtighed særdeles tiltalende, hvilket sikrer, at deres investering forbliver sund i mange års brug.

Mere om Panetti Pizzetta Primo

Specifikationer

  • Dimensioner: 42 x 38 x 32 cm
  • Vægt: 12 kg
  • Brændstoftype: Elektricitet
  • Kogeoverflade: ?

Witt Etna Rotante - banebrydende pizzaovn med roterende sten

God værdi for pengene

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Witt Etna Rotante:

  • Boosterbrænder så pizzaovnen holder samme temperatur hele tiden
  • Unik roterende sten som du ikke finder andre steder
  • Kan bage pizzaer på 40,5 cm i diameter

Forbrugsguidens vurdering

Hvis du vælger Witt Etna Rotante, får du en pizzaovn, der er et stort skridt foran sine konkurrenter. Pizzaovnen har en unik roterende sten, som gør det utroligt nemt at bage pizza.

Desuden har stenen altid den helt rette temperatur under hele processen på grund af den indbyggede ‘boosterbrænder’. Det eneste negative, vi kan finde, er, at låget ikke er inkluderet i købet, hvilket alt taget i betragtning ville have været rart.

Det til side, så er pizzaovnen et high-end produkt med en pris, der matcher det, der bliver tilbudt, og da den har en dobbeltbrænder og en holdbar konstruktion i rustfrit stål, anbefaler vi den til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvalitet.

Fordele

  • Roterende pizzasten
  • Fra 0 til 500 grader på under 15 minutter
  • Pizzaer færdig på under 1 minut
  • Foldbare aluminiumsben med gummibunde
  • U-formet hovedbrænder for jævn varmefordeling
  • Let at sætte op

Ulemper

  • Cover ikke inkluderet

Witt Etna er en rummelig pizzaovn med masser af plads, hvilket betyder, at hele familien lynhurtigt kan få pizza. Og med en diameter på 40,5 cm kan den klare selv de største pizzaer.

Analyse: En detaljeret analyse af Witt Etna Rotante

Specifikationer

  • Brændstoftype: Gas
  • Dimensioner: 63x45 cm
  • Kogeoverflade: 40,5 cm
  • Materiale: Aluminium, stål
  • Vægt: 29,8 kg

Hurtig opvarmning
Witt Etna Rotante kan varmes op til 500 °C på mindre end 15 minutter, så du behøver ikke sætte gang i forberedelserne flere timer i forvejen, når du skal have pizza. Pizzaovnen har nemlig innovative U-formede brændere, i modsætning til traditionelle L-formede brændere, samt isolering, som muliggør hurtig forvarmning og jævn varmefordeling.

Sådan ser fremtiden for pizzaovne ud
Witt Etna adskiller sig dertil fra konkurrenterne ved sin roterende sten, som ganske enkelt er ret banebrydende for pizzaovne. Det betyder nemlig, at du ikke længere skal tage pizzaen ud og vende den. Ved blot ét enkelt tryk på en knap, sætter du rotationen i gang og får efter 60 sekunder en pizza, der er bagt jævnt hele vejen rundt.

Pizzaovnen leveres desuden med foldbare aluminiumsben med gummi i bunden, hvilket gør den nem at sætte op og tage ned. Benene kan også foldes sammen, så du let kan transportere den, hvis du skal holde pizzaaften hos naboen.

Booster-brænder
Som en bonus er Witt Rotante udstyret med en boosterbrænder, som er placeret under pizzastenen. Boosterbrænderen sikrer, at varmefordelingen på stenen er jævn, og at der ikke er kolde områder. Boosterbrænderen holder også stenen varm, så du let og hurtigt kan bage flere pizzaer lige efter hinanden.

Mere om Witt Etna Rotante

Specifikationer

  • Brændstoftype: Gas
  • Dimensioner: 63x45 cm
  • Kogeoverflade: 40,5 cm
  • Materiale: Aluminium, stål
  • Vægt: 29,8 kg
Læs mere om Witt Etna Rotante

Ooni Koda 16 - kompakt udendørs gaspizzaovn

Bedst til udendørs brug

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Ooni Koda 16:

  • L-formet brænder til hurtig opvarmning
  • Pizza færdig på 90 sekunder
  • God ovnplads til familiepizzaer

Forbrugsguidens vurdering

Ooni Koda skiller sig ud som en brugervenlig og bærbar løsning til hurtigt at lave lækre pizzaer. Med sin L-formede brænder og hurtige opvarmning kan den tilberede en pizza på kun 90 sekunder, og på grund af ovnens kompakte og holdbare design, som er fremstillet af pulverlakeret, koldvalset kulstofstål, er levetiden lang og vedligeholdelsen nem. Selvom den kun kan bruges udendørs og mangler et indbygget termometer, kan den tages med overalt, og du kan nemt bruge ekstern temperaturovervågning, hvis du vil. Derudover har ovnen fået positiv feedback fra eksperter, som roser dens lette vægt og hurtige tilberedningstid.

Alt i alt vurderer vi, at Ooni Koda er en pålidelig og effektiv løsning for pizzaentusiaster, der sætter pris på hurtighed, holdbarhed og bekvemmelighed til deres udendørs madlavning.

Fordele

  • Kan også bruges til at stege bøffer, fisk og kylling
  • Sammenklappelige ben til nem transport
  • Klar til brug på kun 20 minutter
  • Har et flot design
  • Justerbar varmekontrol

Ulemper

  • Kan kun bruges udendørs
  • Uden indbygget termometer

Den britiske avis, The Independent, har testet og anmeldt Ooni Koda, som de kårer til ”Best Buy”.  Pizzaonvne beskrives bl.a. som værende brugervenlig og hurtig til at lave god, sprød pizza – og så har de faktisk ikke rigtig nogle mærkbare ulemper at nævne.

Anmeldelse: Produktanalyse af Ooni Koda 16

Specifikationer

  • Brændstoftype: Natural gas
  • Dimensioner: 39 x 29 x 62 cm
  • Kogeoverflade: 30 cm
  • Materiale: Carbon steel
  • Vægt: 9,25 kg

Brugervenlig pizzaovn med hurtig opvarmningstid
Ooni Koda er en brugervenlig gaspizzaovn fremstillet i et elegant design. Når du modtager ovnen, ligger den klar i kassen. Det betyder, at du blot skal slå de foldbare ben ud og herefter placere pizzastenen i ovnen. Takket være ovnens kompakte og transportable design, er der endda mulighed for at tage den med rundt. Du kan derfor selv vælge, om den skal bruges på terrassen, på en picnictur eller lignende.

Derudover er opvarmningstiden (til 500 grader) på blot 15 minutter – hvilket er virkelig hurtigt. Samtidigt tilbereder ovnen en pizza på blot 60 sekunder, så du hurtigt kan servere hjemmelavede pizzaer til både venner og familie.

Holdbar gaspizzaovn med nem vedligeholdelse
Da gaspizzaovnen er fremstillet af pulverlakeret, koldvalset karbonstål er den både holdbar og stabil, så den kan holde i mange år frem i tiden. Desuden er ovnen nem at vedligeholde og rengøre, så du ikke skal bruge alt for meget tid på det efter brug.

Sidst men ikke mindst kommer Ooni Koda med en indbygget sikkerhedsanordning mod flammer, der automatisk afbryder gassen, hvis flammen slukker, når forsyningen er tændt.

Hvad siger eksperterne om Ooni Koda 16?

De britiske eksperter fra The Independent skriver, at Ooni Koda er en flot gasovn, der er utrolig let. Ifølge eksperterne betyder det, at ”du ikke vil være begrænset til din baghave, hvis du vil have en god pizza”. Derfor mener de, at modellen kan revolutionere din næste campingtur.

Eksperterne er dertil begejstrede for, at det ikke tog mere end 90 sekunder at producere en pizza med en sprød bund. Samtidigt hæfter de sig ved, at du ikke behøver bekymre dig om brændte fingre, da ovnen forbliver kølig på ydersiden, selv når den er brandvarm.

Mere om Ooni Koda 16

Specifikationer

  • Brændstoftype: Natural gas
  • Dimensioner: 39 x 29 x 62 cm
  • Kogeoverflade: 30 cm
  • Materiale: Carbon steel
  • Vægt: 9,25 kg
Læs mere om Ooni Koda 16

Morsø Forno - bedste pizzaovn med prisvindende design

God udendørs pizzaovn i støbejern

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Morsø Forno:

  • Ægte italiensk stenovnstilberedning og smag
  • Kan også bruges til røgning, stegning og bagning
  • Unikt moderne afrundet design

Forbrugsguidens vurdering

Morsø Forno pizzaovnen er kåret som bedst i test ifølge det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk. Morsø Forno er en alsidig og stilfuld ovn, der kan mere end bare bage pizza. Med sine kombinerede pizza- og grillfunktioner kan den nemlig bruges til en række kulinariske formål, herunder grillning af kød og bagning af brød. Det indvendige design, der ligner en traditionel stenovn, sikrer optimal varmefordeling for ideelle resultater. Ved at købe ekstra tilbehør, som f.eks. en grillrist eller GrillCocotte, udvides ovnens tilberedningsmuligheder endda endnu mere. Selv om ovnens størrelse og vægt kan begrænse dens mobilitet, gør det til gengæld, at holdbarheden og varmefordelingen er helt i top.

Vi vurderer derfor, at Morsø Forno er en alsidig pizzaovn af høj kvalitet, som tilbyder exceptionel madlavning og tilføjer et strejf af elegance til din madlavning.

Fordele

  • Prisvindende design
  • Er nem at vedligeholde
  • Optimal varmefordeling
  • Alsidig brug
  • Let at sætte op

Ulemper

  • Til den tunge side
  • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Morsø Forno er blevet testet og anmeldt af de to britiske eksperter Expertreviews.co.uk og Ideal Home. Begge eksperter er begejstrede for pizzaovnen, som de har kåret som henholdsvis den bedste luksuspizzaovn og den bedste pizzaovn.

Det har de blandt andet gjort på grund af pizzaovnens simple brug, samt at den er fremstillet i et stilfuldt design. Selvom eksperterne generelt er vilde med modellen, nævner de også, at den er forholdsvis tung, hvilket man skal være opmærksom på.

Anmeldelse: Produktanalyse af Morsø Forno

Specifikationer

  • Brændstoftype: Wood/Coal
  • Dimensioner: 70 x 60 cm
  • Kogeoverflade: 70 cm
  • Materiale: Cast iron
  • Vægt: 94 kg

Alsidig pizzaovn
Med Morsø Forno får du en kombineret pizza- og grillovn, der kan bruges til andet end pizzabagning. Ovnen kan nemlig bruges til alt lige fra at grille kød til at bage brød.

Den indvendige del er opbygget som en traditionel stenovn, hvor der er sørget for, at det lave loft og det brede brændkammer sikrer en optimal varmefordeling uanset, hvad du tilbereder. Ved køb af Morsø Forno er der desuden mulighed for at tilkøbe ekstratilbehør, så du kan lave alt muligt forskelligt. Du kan eksempelvis købe en grillrist eller en GrillCocotte.

Brugervenlig pizzaovn i støbejern
Morsø Forno er produceret i sort støbejern, mens bunden er af keramisk sten, hvilket sikrer en optimal varmeafgivning. Kul eller træ placeres i ovnens sider, og når det bliver til gløder, er ovnen klar til brug.

Den keramiske sten er nem at fjerne, så du let kan rense ovnen, når du er færdig med at lave mad.

Forno måler 58,5 x 55 x 42,9 centimeter.

Hvad siger brugere og eksperterne om Morsø Forno?

De to britiske eksperter mener begge, at denne pizzaovn er en af de bedste på markedet. Eksempelvis kårer eksperterne fra Expertreviews.co.uk, Morsø Forno til bedst i test pizzaovn. De skriver videre at Morsø Forno er en ”smart pizzaovn, som er overordentlig stilfuld og forfriskende” i forhold til, at det er en ”high-end model”.

De forklarer også, at det er en ovn, der er nem at opsætte, samt at den er lige noget for pizzaentusiaster, der ”regelmæssigt vil bruge ovnen”. Eksperterne fra Ideal Home er enige og fremhæver ydermere, at Morsø Forno er ”stor nok til at kunne bruges som en varmekilde om aftenen”. Den eneste ulempe, som eksperterne nævner, er dens vægt, da den er svær at flytte rundt på.

Mere om Morsø Forno

Specifikationer

  • Brændstoftype: Wood/Coal
  • Dimensioner: 70 x 60 cm
  • Kogeoverflade: 70 cm
  • Materiale: Cast iron
  • Vægt: 94 kg
Læs mere om Morsø Forno

Ooni Karu 12 - pizzaovn med gas og trækul

Forbrugsguiden anbefaler

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Ooni Karu 12:

  • Mulighed for madlavning med flere brændsler
  • Ekstra praktisk, når du er på farten
  • Minimal varmeoverførsel med stålbund

Forbrugsguidens vurdering

Ooni Karu 12 er et godt valg for dig, som elsker pizza, og er på udkig efter at få solide resultater – også når du skal på farten. Pizzaovnen får stor ros fra eksperter for at lave fremragende pizzaer, og er ideel til pizza på farten med sine nemt sammenfoldelige ben og skorsten. Ooni Karu leverer hurtig og effektiv med en opvarmningstid på kun 10 til 15 minutter og kan bage pizzaer på blot 60 sekunder.

Ovnens alsidighed ses i dens evne til at bruge træ, kul eller gas med en ekstra brænder. Selvom opvarmningstiden kan være lidt længere end andre modeller, gør dens kvalitetspizza, kompakte størrelse og lette design den ideel til udendørs brug. Med optimal luftgennemstrømning og minimal varmeoverførsel er Ooni Karu 12 et fremragende valg for dem, der søger god pizza, der opfylder selv de mest krævende pizzaelskeres forventninger

Fordele

  • Velisoleret
  • Aftagelig askeopsamler til nem rengøring
  • Kan nemt pakkes sammen til transport
  • Kan nemt konverteres til et multi-fuel system
  • Velegnet til mindre rum

Ulemper

  • Den varmeresistente sten er længe om at varme op

Ooni Karu er blevet testet og anmeldt af testmagasinet T3.com, som har kåret ovnen som værende en fremragende pizzaovn.  Dette har eksperterne blandt andet gjort, da de mener, at modellen producerer fremragende pizzaer, samt at den er nem at gemme væk, når den ikke er i brug. Dog er eksperterne mindre vilde med, at ovnens udvendige del bliver forholdsvis varm, hvilket de forklarer, at man skal være opmærksom på ved brug.

Anmeldelse: Produktanalyse af Ooni Karu 12

Specifikationer

  • Brændstoftype: Wood, charcoal, and gas
  • Dimensioner: 80 x 40 x 77 cm
  • Kogeoverflade: 33 x 33 cm
  • Materiale: Stainless steel
  • Vægt: 12 kg
  • Termometer: No

Transportabel pizzaovn med hurtig opvarmning
Med Ooni Karu får du en transportabel pizzaovn, der kan tages med rundt, hvis du gerne vil lave hjemmelavede pizzaer på en picnic eller lignende. Pizzaovnen opvarmes på mellem 10 til 15 minutter til 500 grader og bager herefter en pizza på omkring 60 sekunder.

Ooni Karu kommer også med en specialdesignet brændstofbakke, der maksimerer luftstrømmen. På den måde bliver flammerne mere kraftfulde, så pizzaen bages helt perfekt.

Kan bruges med både træ, trækul og gas
Der er mulighed for at bruge både ægte træ og trækul til denne pizzaovn. Ønsker man i stedet at tilslutte ovnen til gas, er det også muligt. Dog skal man tilkøbe en gasbrænder.

Sidst men ikke mindst er pizzastenen placeret på pigge, så der er luft mellem stenen og stålbunden i ovnen. Således kommer der minimalt med varme i underlaget, hvorfor den kan placeres de fleste steder uden problemer.

Ooni Karu måler 77 x 40 x 80 centimeter.

Hvad siger eksperterne om Ooni Karu 12?

Ifølge eksperterne fra T3.com er der mange gode grunde til, hvorfor Ooni Karu er værd at investere i. De mener ikke mindst, at det er en fordel, at man kan bruge enten trækul, træ eller gas, men de er også vilde med, at den er nem at pakke væk, når den ikke er i brug.

En anden ting, som eksperterne fremhæver, er, at Ooni Karu ”producerer en fremragende pizza”. I deres Margherita-test endte pizzaen med at blive helt perfekt både, da de brugte gas og trækul. Dog lagde de mærke til, at man skal være forsigtig, så skorpen ikke brænder på. Eksperterne hæfter sig ydermere ved, at Ooni Karu er forholdsvis kompakt og ikke vejer meget. Derfor skriver de, at den er velegnet til at tage med på en picnic eller på en tur væk fra hjemmet.

Mere om Ooni Karu 12

Specifikationer

  • Brændstoftype: Wood, charcoal, and gas
  • Dimensioner: 80 x 40 x 77 cm
  • Kogeoverflade: 33 x 33 cm
  • Materiale: Stainless steel
  • Vægt: 12 kg
  • Termometer: No
Læs mere om Ooni Karu 12

Sage SPZ820 - elektrisk pizzaovn i professionel kvalitet

Bedste professionelle indendørs pizzaovn

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Sage SPZ820:

  • Intelligente sensorer og automatisk temperaturkontrol
  • Kan nå en temperatur på op til 400 grader
  • Professionelt bygget kvalitet med restaurantlignende pizza

Forbrugsguidens vurdering

Sage SPZ820 er en bemærkelsesværdig pizzaovn, der tilbyder professionel ydeevne og mulighed for at lave autentiske italienske pizzaer i dit eget hjem. Med sine hurtige og effektive varmefunktioner leverer denne ovn hurtigt sprøde og lækre pizzabunde takket være dens alsidige opvarmningsmuligheder. Desuden er vi imponerede over de intelligente sensorer og den automatiske temperaturkontrol, der forhindrer, at pizzaerne brænder på, hvilket giver brugerne ro i sindet.

Selvom SPZ820 imponerer med sine enestående funktioner, ligger den i en højere prisklasse end andre pizzaovne på markedet. Derudover synes nogle måske, at åbningen kunne være større for at få plads til større pizzaer. Men ovnens professionelle ydeevne, intelligente design og hurtige tilberedningstid gør den efter vores mening til en god investering for pizzaentusiaster, der ønsker resultater i topkvalitet.

Fordele

  • Er ekstremt nem at bruge
  • Meget hurtig opvarmning
  • Kan bruges udendørs i godt vejr
  • Har flere forskellige pizza-indstillinger
  • Leveres med pizzaspade og pande

Ulemper

  • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
  • Åbningen er til den mindre side

Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo beskrives som en pizzaovn i professionel standard. Du behøver altså ikke længere besøge dit yndlingspizzasted for at få en pizza, da du med den ovn kan lave helt fantastiske italienske pizzaer helt selv.

Pizzaovnen er utrolig populær hos op til flere eksperter. Den vurderes først og fremmest som noget særligt ud fra sit design. Når du ser pizzaovnen, kan den ved første øjekast ligne en mikroovn, men den kan meget mere, end hvad øjet lige ser.

Anmeldelse: Produktanalyse af Sage SPZ820

Specifikationer

  • Materiale: Rustfrit stål
  • Vægt: 17 kg
  • Brændstoftype: Elektricitet
  • Dimensioner: 47,5 x 57 x 46,5 cm
  • Kogeoverflade: 30 cm

Hurtig og effektiv varme
Hvis du er en rigtig pizzaentusiast, så ved du også, at der intet findes som en pizza lavet i en stenovn. Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo er lavet som en pizzaovn, der forsøger at efterligne de funktioner en stenovn har uden at være en stenovn. Og det lykkedes ret godt. Det betyder, at du får en pizza i samme kvalitet som en stenovnspizza uden at have en rigtig stenovn.

Ovnen kan opvarmes på 3 forskellige måder. Den kan opnå en temperatur på helt op til 400 grader, hvilket giver dig en sprød og lækker pizzabund på kort tid. Du kan også bruge den med overvarme, som sikrer dig en lækker smeltet ost sammen med en skøn sprød skorpe. Du kan også bruge varmestrømning, som sørger for, at smagen i alle ingredienserne og krydderierne opretholdes selv efter høj varme.

Udviklet med Element iQ-system
Sage SPZ820 er designet med Element iQ-system, som er et system producenten Sage selv har udviklet. Det er et yderst intelligent system, som navnet også antyder. Den er lavet med et algortimesystem, der undersøger, hvor pizzaen mangler varme, hvorefter den fører varmen derhen, så du får den helt perfekte pizza hver gang. Den sørger desuden for energieffektivitet på samme tid, så den ikke bruger mere energi eller varme end nødvendigt.

Desuden tilpasser ovnen sig den pizzatype, du bager. Det vil sige, at temperatur og varmefordeling reguleres ud fra, om du laver en klassisk pizza, en deep pan pizza eller en frysepizza. Det sker ved hjælp af de innovative sensorer og den automatiske temperaturregulering, der er i ovnen. Det betyder også, at du ikke behøver holde øje med din pizza hele tiden. Ovnen sørger nemlig for at pizzaen ikke brænder på.

Sage SPZ820 måler: 27,3 x 47,2 x 46,5

Hvad siger eksperterne om Sage SPZ820?

Først og fremmest har Sage SPZ820 scoret hele 8 ud af 10 stjerner hos Wired.com. De roser ovnen for at have tre separate varmelementer og to sensorer, der sørger for, at hele pizzaen eller andet bagværk bages helt perfekt. Derudover roser de den for at være nem at rengøre – en funktion som alle sætter pris på! Alt i alt synes de altså, at det er en fantastisk pizzaovn.

Tomsguide.com har også afprøvet ovnen Sage SPZ820. De er enige i, at den laver helt fantastisk italienske pizzaer. De nævner derudover, at det er helt fantastisk, hvor hurtigt pizzaen er klar. Den er faktisk klar på intet mindre end 2 minutter!

Andre eksperter har også afprøvet ovnen. Eksempelvis Wirecutter fra New York Times. De roser den for dens evne til at lave alle typer pizzaer. Den laver en helt fantastisk pizza uanset om det er en deep pan, en frysepizza eller en klassisk italiensk pizza.

Mere om Sage SPZ820

Specifikationer

  • Materiale: Rustfrit stål
  • Vægt: 17 kg
  • Brændstoftype: Elektricitet
  • Dimensioner: 47,5 x 57 x 46,5 cm
  • Kogeoverflade: 30 cm
Læs mere om Sage SPZ820

Ooni Fyra 12 - transportabel pizzaovn

Bedste pizzaovn til transport

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Ooni Fyra 12:

  • Temperatur på op til 500 grader på kun 15 minutter
  • Bærbar og let konstruktion på 10 kg
  • Kan klare pizzaer på op til 30,5 cm

Forbrugsguidens vurdering

Den transportable pizzaovnhar et attraktivt design, er nem at transportere og opvarmes hurtigt, hvilket gør den til en praktisk og effektiv løsning til pizzaer på op til 30,5 cm. Med en vægt på kun 10 kg er den let og nem at samle og skille ad, hvilket er ideelt til udendørs eventyr som campingture eller strandture.

Desuden giver ovnens hurtige opvarmningstid på kun 15 minutter og evnen til at nå temperaturer på op til 500 grader mulighed for hurtige og sprøde pizzabunde på så lidt som 60 sekunder. Selvom ovnen hurtigt mister varme, opvejes det af det faktum, at den hurtigt laver pizzaerne, hvorefter den alligevel ikke skal bruges. Alt i alt mener vi, at Ooni Fyra er et godt valg, hvis du er på udkig efter en brugervenlig, effektiv og billig pizzaovn, som du kan tage med på farten.

Fordele

  • Designet til udendørs ture
  • Bruger trækul/kul
  • Nem at samle
  • Laver næsten ikke rod eller spild
  • Den keramiske plade kan fjernes og rengøres

Ulemper

  • Er lidt besværlig at antænde
  • Mister hurtigt varme

Ooni Fyra er en praktisk og brugervenlig pizzaovn, som roses af eksperter for netop at være brugervenlig. Den er nem at bruge, at rengøre og at samle lige fra første brug. Pizzaovnen får generelt mange rosende ord fra eksperterne og har et flot design. Dertil kan den nemt transporteres, så du kan tage den med på eksempelvis camping eller en tur på stranden.

Anmeldelse: Produktanalyse af Ooni Fyra 12

Specifikationer

  • Brændstoftype: Wood pellets
  • Dimensioner: 39,4 x 74 x 72 cm
  • Kogeoverflade: 30,5 cm
  • Materiale: Steel
  • Vægt: 10 kg

Unikt design
Ooni Fyra vinder mange point på sit design. Den er nemlig både flot og nem at transportere. Den er designet i flot pulverlakeret kulstofstål i farven stål og sort, som giver et flot, minimalistisk og skandinavisk look. Den vejer kun 10 kg. Derudover er den nem både at samle, men også at skille ad igen. Den kan nemt bruges i det fri – den er derfor designet med udgangspunkt i, at den skal transporteres med på tur. Det kan eksempelvis være på campingtur, en tur på stranden eller endda på bilferie, så du kan få en lækker pizza uanset, hvor du er.

Hurtig opvarmning og høj temperatur
Ovnen opvarmes hurtigt og effektivt. Den opvarmes med træpiller, hvilket også er med til at give pizzaen en karismatisk smag og gøre pizzaen utrolig lækker. Den er klar til brug på intet mindre end 15 minutter og kan have din pizza klar på kun 60 sekunder med sine op til 500 grader. Så du kan lynhurtigt have pizza klar til hele familien. Pizzaovnen kan bage pizzaer på op til 30,5 centimeter (en standardpizza er normalvis omkring 30 cm).

Hvis du har brug for at lave flere pizzaer, kan du også hurtigt have flere klar, da det jo netop kun tager 60 sekunder. Den høje varme på de op til 500 grader giver lækre og sprøde pizzabunde, som du kender det fra stenovnspizzaer.

Hvad siger eksperterne om Ooni Fyra 12?

Flere eksperter er vilde med Ooni Fyra. Eksperterne på TheSpruceEats.com skriver: ”The Ooni baking stone retains heat for a perfect crust everytime”. Noget af det absolut vigtigste på en pizza er jo netop en sprød bund og skorpe, og netop dette er eksperterne begejstrede for ved denne pizzaovn.

Eksperterne på Goodfood.com er også begejstrede for pizzaen – de nævner desuden fordele som, at den er nem at transportere og nem at rengøre. Wired.com giver tilmed de andre eksperter ret. De beskriver Ooni Fyra som en ideel pizzaovn til dig, der søger en billig, men effektiv pizzaovn. De skriver: ”Right now this is my favorit outdoor pizza oven”.

Derudover roser Forbes også pizzaovnens brugervenlighed og prisvenlighed og giver samtidig Wired ret i, at det er den perfekte pizzaovn til dig, der skal købe en på budget.

Mere om Ooni Fyra 12

Specifikationer

  • Brændstoftype: Wood pellets
  • Dimensioner: 39,4 x 74 x 72 cm
  • Kogeoverflade: 30,5 cm
  • Materiale: Steel
  • Vægt: 10 kg
Læs mere om Ooni Fyra 12

Clementi Family Wood Fired - udstyret med omfattende tilbehør

God alsidig pizzaovn

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Clementi Family Wood Fired:

  • Hurtig opvarmningstid
  • Multi-cooking tilbehør
  • Patenteret Air Plus System

Forbrugsguidens vurdering

Clementi Family Wood Fired Pizza Oven er et ideelt valg til dig, der elsker at lave mad udenfor og holde diverse sammenkomster. Pizzaovnen er designet til at kunne integrere sig i ethvert udendørs køkken og samtidig tilføje et strejf af elegance. Du kan lave helt op til fire pizzaer ad gangen, hvilket er ideelt til både familiemiddage og andre sociale arrangementer. Ovnen varmer endda op til hele 400°C på bare 20-25 minutter, mens designet sikrer, at varmen holdes inde, så du opnår det bedste resultat – uanset om du laver pizza eller noget helt andet. Så er du vild med Italien og autentisk mad, så er en pizzaovn næsten et must – især, når det er en lækker italiensk en af slagsen.

Selvom nogle ser det som en ulempe, at Clementi Family kræver udendørs plads, ser vi det i stedet som en oplagt mulighed for at tilbringe mere tid i det fri. Og bare rolig – har du hverken have eller terrasse, kan du med fordel benytte en bærbar ovn på en altan eller en udendørs ovn i et fælles område. På den måde er der rig mulighed for, at også du kan få glæde af den lækre pizzaovn. Det er nemlig vores overbevisning, at du med pizzaovnen opnår en unik kombination af kvalitet, alsidighed og effektivitet, der er meget svær at overgå. Derfor er ovnen også et oplagt valg til dig, der vægter madlavning over åben ild højt.

Fordele

  • Kan nemt integreres i enhver udendørs køkken- eller haveopsætning
  • Kan tilberede op til fire pizzaer på én gang
  • Når op til 400°C på blot 20 til 25 minutter
  • Opretholder varmen i længere perioder

Ulemper

  • Det kan måske ikke være egnet til dem uden have eller terrasse

Hvis du leder efter en måde at gøre dine familiemiddage nemmere, så kan Clementi Family Wood Fired Pizza Oven med Multi-Cooking Accessory hjælpe dig med at tilberede alt fra pizza og grøntsager til bøffer – og så endda på én gang. Uanset om du er vild med pizza eller elsker grøntsager, så er Clementi en perfekt løsning, hvis du ønsker at tilberede flere forskellige retter på samme tid.

Anmeldelse: Produktanalyse af Clementi Family Wood Fired

Specifikationer

  • Brændstoftype: Træ
  • Dimensioner: 80×60 cm (for det specifikke nævnte model)
  • Kogeoverflade: ?
  • Materiale: Rustfrit stål 430 kuppel og reflektorisk base til madbrug
  • Vægt: 112 kg

Udendørs alsidighed og hurtig opvarmning

Clementi Family Wood omdefinerer måden at lave mad udenfor med sine alsidige placeringsmuligheder. Pizzaovnen er designet til udendørs brug og kan nemt integreres med enhvert udendørs køkken- eller haveopsætning. Med sin overflade på 80×60 cm, kan pizzaovnen nemt rumme op til fire pizzaer ad gangen – hvilket gør den ideel til større sammenkomster eller fester. Du kan også få modellen på 100×80 cm, der kan rumme op til 5 pizzaer og vejer 230 kg. Til sammenligning vejer den mindre model kun 112 kg, hvilket gør pizzaovnen lettere at installere og mere fleksibel – især hvis du har begrænset plads.

Selvom den større model imødekommer større sammenkomster med sin øgede kapacitet, synes vi stadig den mindre mode rammer et ideelt kompromis mellem størrelse og funktionalitet.

Derudover kan du opnå en temperatur på hele 400°C på kun 20 til 25 minutter, hvilket vi synes resulterer en hurtig og effektiv madlavning, som i øvrigt sikrer, at du bruger mindre tid på at vente og mere tid på at nyde tiden med dine gæster.

Avanceret luftsystem og holdbart tilbehør

Med et patenteret Air Plus system skiller Clementi sig faktisk meget ud, når det kommer til teknologi og madlavning, ved at sørge for en jævn bruning og fordeling af varmen i pizzaovnen, da det bruger forbrændingsluft fra ovnens bund. Ovnen har derudover en isolering i høj kvalitet, der med scamotek sikrer, at varmen bliver i ovnen i længere tid – en funktion, der minimerer behovet for konstant at fylde træ i, selv med ovndøren åben. Ift. tilbehør inkluderer Clementi Family en skorsten i rustfrit stål, et termometer, en frontmonteret hylde i rustfrit stål, en lukkedør i stål, samt en indsamlingsbrænder. Alt sammen ting, der ikke bare forbedrer pizzaovnen, men også gør den endnu mere brugervenlig.

Så med Clementi Family Wood Fired Pizza Ovnen og dens præstationer samt tilbehør i topkvalitet, er du garanteret en effektiv ovn med alt, hvad du har brug for. Det ultimative valg til dig, der sætter pris på madlavning, og som går op i god kvalitet – Præcist hvad du har brug for, og mere til, til dit nye udendørs eventyr.

Mere om Clementi Family Wood Fired

Specifikationer

  • Brændstoftype: Træ
  • Dimensioner: 80×60 cm (for det specifikke nævnte model)
  • Kogeoverflade: ?
  • Materiale: Rustfrit stål 430 kuppel og reflektorisk base til madbrug
  • Vægt: 112 kg

5 ting du skal overveje, før du køber pizzaovn

  • Størrelse

    Ovnstørrelsen er relevant, ikke fordi der er variation i, hvad de reelt set gør ved pizzaen, men fordi det har betydning for, hvor mange du kan bage på samme tid.

    De mindste pizzaovne har typisk en bageflade på 15-20 cm, hvilket er godt til at eksperimentere med flere mindre pizzaer, hvor mellemstore pizzaovne er de mest almindelige, og deres diameter kan variere fra ca. 30 til 60 cm. Større brændefyrede ovne kan have en diameter på op til 150 cm, hvilket er oplagt, hvis du vil lave mad til 6-7 personer på én gang.

    En mindre diameter behøver dog ikke at være en deal breaker, da du med de fleste gas- eller træfyrede pizzaovne kan lave en pizza på 1-2 minutter.

  • Materiale

    De fleste pizzaovne er fremstillet af rustfrit stål, fordi det effektivt leder og holder på varmen og kræver mindre vedligeholdelse. Støbejern er også et godt ledende materiale, i og med det overfører varmen mere effektivt end f.eks. keramiske materialer, hvilket resulterer i en sprødere pizza. På grund af kulstofindholdet kan det dog ruste, hvorfor det kræver mere vedligeholdelse.

    Keramik er et godt varmebestandigt materiale, så det er godt grundet de høje temperaturer i ovnen. Det er til gengæld modtageligt for revner som følge af termisk chok, da det er et noget skrøbeligt materiale. Vær derfor forsigtig, når du håndterer det. Cordierite er et materiale, der er mindre tilbøjeligt til at revne, men har også en mindre god varmefordelingen.

  • Varmekilde

    Man skelner typisk mellem brænd, gas, hybrid og elektriske pizzaovne. En ovn med brænde er den mest traditionelle, men den er også lidt sværere at bruge sammenlignet med el- og gas modeller, hvor temperaturen styres ganske let (rengøringen er også nemmere i el og gas modeller). Med hybridmodeller får du det bedste fra begge verdener. For at vælge den type pizzaovn, der passer bedst til dine behov, er det vigtigt først at identificere de tilslutninger, der allerede findes i dit køkken, og overveje, hvad ovnen skal bruges til.

  • Pris

    De dyreste pizzaovne koster omkring 8000 kr. og er som regel træfyrede og lavet af holdbart rustfrit stål eller endda sten. Mere kompakte, som regel elektriske pizzaovne, koster derimod mellem 500 og 1000 kr. Baseret på dine madlavningsbehov kan du altid vælge modeller i mellemprisklassen, som ikke er så dyre, men stadig har en konstruktion i rustfrit stål og flere brændselsmuligheder, så du kan vælge præcis, hvordan du vil lave din pizza.

  • Bruger- og ekspertanmeldelser

    Det kan varmt anbefales at læse anmeldelser, når du skal købe en ovn, da de giver værdifuld indsigt fra brugere, der har førstehåndserfaring med produktet. Brugeranmeldelser giver f.eks. information om ovnens brugervenlighed, tilberedningsevne og potentielle problemer, man skal være opmærksom på. Ekspertanmeldelser giver derimod giver detaljerede beskrivelser af resultater og tekniske specifikationer, hvilket er godt til sammenligninger. Vores artikel indeholder både bruger- og ekspertanmeldelser, så du lettere kan træffe en informeret købsbeslutning.

arrow-more

Test og anmeldelser af pizzaovne anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Business Insider

Den amerikanske side Business Insider blev lanceret tilbage i 2009. Denne side beskæftiger sig med nyheder fra både ind- og udland. Derudover laver de tests og anmeldelser af forskellige produkter heriblandt pizzaovne. Her har Business Insider testet og anmeldt Ooni 3, som de har kåret som topscorer i deres test af flere pizzaovne. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk

Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk beskæftiger sig med uafhængige tests af et hav af forskellige produkter til hjemmet. I denne omgang har de lavet en stor test af de bedste pizzaovne på markedet heriblandt Pizzacraft Pizzeria Pronto, Ooni 3 og Morsø Forno. Ønsker du at læse hele anmeldelsen af de forskellige pizzaovne, kan du klikke ind her på deres hjemmeside.

Ideal Home

Det britiske livsstilsmagasin Ideal Home leverer inspiration, gode råd og tips og tricks til indretning af ens hjem. Derudover tester og anmelder de også forskellige forbrugerprodukter som for eksempel pizzaovne. Her har de testet pizzaovnen Morsø Forno, som de har kåret som den bedste pizzaovn i deres test af flere modeller. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Se anmeldelsen af Ooni Fyra 12 her.

The Independent

Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien. Avisen leverer nyheder fra både ind- og udland og skriver desuden artikler om alt lige fra sport til underholdning, livsstil m.m. De tester og anmelder også produkter, hvor de i denne omgang har anmeldt nogle af de bedste pizzaovne på markedet såsom Ooni Koda gaspizzaovn og BioLite Pizzaovn. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

The Sun

Den britiske avis The Sun leverer de seneste nyheder fra både ind- og udland. De skriver om alt lige fra sport til kendte, underholdning, økonomi, livsstil og politik. Desuden anmelder og tester de også et væld af forskellige forbrugerprodukter såsom pizzaovne. Her har de testet pizzaovnen Ooni Pro, som de har kåret som testvinder. Du kan læse hele anmeldelsen her.

T3.com

Det amerikanske testmagasin T3.com leverer artikler, gode råd og guides om kategorier inden for teknologiens verden såsom gadgets. De tester også forskellige produkter, hvor de her har lavet en test af de bedste pizzaovne på markedet heriblandt Ooni Karu. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Wired.com

Det amerikanske magasin Wired.com leverer artikler inden for mange emner som for eksempel IT, tele, kommunikation, data og teknik. De anmelder desuden også forbrugerprodukter, hvor de i denne omgang har testet pizzaovnen Ooni Pro, som de har givet 8 ud af 10 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

BBCgoodfood

BBC Good Food er en populær hjemmeside, der tilbyder en bred vifte af opskrifter, madlavningstips og madrelateret indhold. De tilbyder omfattende anmeldelser af forskellige køkkenapparater, herunder pizzaovne. Når BBC Good Food anmelder pizzaovne, vurderer de faktorer som ydeevne, brugervenlighed, opvarmningsevne og generel kvalitet. De giver dybdegående indsigt, fremhæver styrker og svagheder ved hver ovn og giver anbefalinger baseret på deres eksperttest. Deres anmeldelser har til formål at hjælpe læserne med at træffe informerede beslutninger, når de vælger en pizzaovn, der passer bedst til deres behov og præferencer.

Du kan se hele anmeldelsen af Ooni Koda 16 gaspizzaovn her.

Se Sage SPZ820-anmeldelsen her.

Se anmeldelsen af Ooni Fyra 12 her.

Tom's Guide

Tom’s Guide er et velrenommeret teknologi-website, der leverer omfattende anmeldelser, købsvejledninger og branchenyheder for at hjælpe forbrugerne med at træffe informerede købsbeslutninger. Selvom de primært fokuserer på teknologiprodukter, anmelder de også andre forbrugsvarer, herunder pizzaovne. Tom’s Guide bruger en systematisk tilgang til at anmelde pizzaovne, hvor de tager hensyn til faktorer som ydeevne, brugervenlighed, design og værdi for pengene. Deres anmeldelser giver indsigt i fordele og ulemper ved forskellige modeller, fremhæver nøglefunktioner og giver anbefalinger baseret på deres ekspertanalyse. Med deres ekspertise og dedikation til at levere pålidelig information er Tom’s Guide en pålidelig kilde for personer, der søger vejledning om køb af pizzaovne.

Du kan se hele anmeldelsen af Ooni Koda 16 gaspizzaovn her.

TechGearLab

Tech Gear Lab er en hjemmeside, der giver dybdegående anmeldelser og sammenligninger af forskellige tekniske gadgets og udstyr. De har en dedikeret sektion til at anmelde pizzaovne, hvor de evaluerer forskellige modeller baseret på faktorer som ydeevne, funktioner, design og brugeroplevelse. Deres omfattende og objektive anmeldelser giver detaljeret indsigt i hver pizzaovns fordele og ulemper. Det giver læserne mulighed for at træffe informerede beslutninger, når de skal vælge en pizzaovn, der opfylder deres specifikke krav.

Se hele anmeldelsen af Ooni Karu 12 her.

 

Gardenincetc

Gardeningetc er en hjemmeside dedikeret til at give haveentusiaster inspiration, tips og råd til at skabe smukke uderum. De dækker forskellige emner, herunder udendørs madlavning og pizzaovne. Hjemmesiden indeholder omfattende anmeldelser af pizzaovne, hvor de vurderer faktorer som ydeevne, design, holdbarhed og brugervenlighed. Disse anmeldelser har til formål at vejlede læserne i at vælge den rigtige pizzaovn til udendørs madlavning, så de kan nyde lækre hjemmelavede pizzaer i deres have eller på terrassen.

Se hele anmeldelsen af Ooni Karu 12 her.

Pizza Oven Reviews

Webstedet Pizza Oven Reviews er en dedikeret platform, der fokuserer på at anmelde og give information om pizzaovne. De tilbyder detaljerede evalueringer og indsigt i forskellige pizzaovnsmodeller og hjælper forbrugerne med at træffe informerede beslutninger. Hjemmesiden dækker forskellige typer pizzaovne, herunder gas-, brændefyrede og elektriske modeller, og giver en dybdegående analyse af deres funktioner, ydeevne og holdbarhed. Deres anmeldelser overvejer faktorer som varmehastighed, temperaturkontrol, madlavningseffektivitet, byggekvalitet og brugervenlighed for at give omfattende vurderinger af pizzaovne, der er tilgængelige på markedet.

Se hele anmeldelsen af Ooni Karu 12 her.

Testberichte.de

Testberichte.de er en tysk hjemmeside, der specialiserer sig i produkttest og -anmeldelser. De evaluerer forskellige produkter, herunder pizzaovne, baseret på objektive kriterier og præstationsmålinger. Deres testproces omfatter vurdering af faktorer som varmefordeling, tilberedningstid, brugervenlighed og holdbarhed. De giver detaljerede anmeldelser og vurderinger, så forbrugerne kan træffe informerede beslutninger, når de vælger en pizzaovn. Hjemmesiden er værdifuld for personer, der søger pålidelig information og upartiske vurderinger af forskellige pizzaovnsmodeller.

Se hele testen af Sage SPZ820 her.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en populær online markedsplads, der tilbyder en bred vifte af produkter på tværs af forskellige kategorier. De har et brugerbedømmelsessystem, hvor kunderne kan give anmeldelser og bedømmelser af de produkter, de har købt. Dette system giver potentielle købere mulighed for at få indsigt i andre brugeres erfaringer, hvilket hjælper dem med at træffe informerede beslutninger om, hvilket produkt der passer bedst til deres behov.

Se Ooni Koda 16 gaspizzaovn brugerbedømmelser her.

Se Ooni Karu 12 brugerbedømmelser her.

Se Sage SPZ820 brugerbedømmelser her.

Se Ooni Fyra 12 brugerbedømmelser her.

FAQ

Hvilke pizzaovne egner sig godt til at blive brugt i hjemmet?
Er du en ekspert i hjemmelavede pizzaer, så kan det være, at du leder efter nogle af de bedste pizzaovne til hjemmebrug. I så fald bør du tage et nærmere kig på Sage SPZ820, Ooni Koda og Morsø Forno, som alle har super gode egenskaber.
Hvordan vælger jeg en pizzaovn?
Når du skal vælge en pizzaovn, så bør du blandt andet overveje, hvilken størrelse pizzaovnen skal have. Er I en større familie, så kan det være rart med plads til mere end én pizza ad gangen. Dertil bør du også vurdere prisen og designet.
Er det pengene værd at købe en pizzaovn?
Hvis du sætter pris på lækker pizza med sprød bund, så kan det bestemt være pengene værd at købe en pizzaovn. En pizzaovn bliver meget varmere end en almindelig ovn, hvilket gør, at du kan få autentisk pizza.
Hvor bliver Ooni pizzaovne fremstillet?
Ooni pizzaovnene bliver designet i Skotland - nærmere bestemt i Edinburgh. Selve ovnene bliver dog produceret i Kina.

Købsguide: Sådan vælger du den bedste pizzaovn

Pizzaovne er hurtigt blevet populære, da det er en sjov tilføjelse til udendørskøkkener og på terrasser. Dette er ikke overraskende i betragtning af, at det er svært at finde en person, der ikke kan lide pizza!

Men med de mange forskellige valgmuligheder og modeller på markedet, hvordan finder du så den bedste pizzaovn til dine behov? Her finder du gode råd til, hvad du skal overveje og være opmærksom på, inden du investerer i en pizza ovn.

1. Hvad vil du primært bruge din pizzaovn til?
Pizza eller noget andet? På trods af navnet kan pizzaovne bruges til at tilberede et stort udvalg af fødevarer. Udover pizzabagning kan sådan en ovn som regel bruges til både at grille og stege kød og fisk, bage brød, grille grøntsager og meget mere.

Det er en fordel, hvis du tænker over, hvad du primært vil tilberede i pizza ovnen. Gå herefter til det næste punkt i vores købsguide, når du har fundet ud af, hvad du hovedsageligt vil bruge ovnen til.

2. Ildfast stenovn eller letvægtsovn af rustfrit stål?
Ildfaste stenovne holder rigtig godt på varmen i lang tid, selv når ilden er væk. Til gengæld har sådan en type ovn ofte brug for mere end to timer for at varme ordentlig op og komme op på de helt rigtige temperaturer.

En ovn lavet af rustfrit stål holder ikke lige så godt på varmen som en stenovn. Dog er den rigtig hurtig til at nå op på de rigtige temperaturer på under en halv time – og sommetider blot på omkring 10 til 15 minutter. Så hvilken type ovn er bedst?

I betragtning af at de to ovne har et ildfast gulv, som er et must for en ægte pizzaovn, er de begge gode til at tilberede forskellige typer af mad heriblandt pizzaer.

Evnen til at holde på varmen i lang tid, er imidlertid vigtig, hvis du helt specifikt ønsker at bage en masse brød og kager eller tilberede mad, der har brug for at stege i lang tid på medium varme uden ild.

Ovne lavet af rustfrit stål med et ildfast gulv er derfor et perfekt valg for alle, der søger en ovn, som er hurtig til at varme op, mens stenovne er et oplagt valg for brødentusiaster samt folk, der elsker langtidsstegning m.m.

3. Brændstoftype
Der er flere typer af brændstof, der anvendes til at opvarme pizzaovne af traditionel stil. Nogle bruger gas, mens andre bruger træ. Uanset om du ønsker at bage en pizza med træ eller gas, vil det i sidste ende være stort set de samme resultater, du opnår.

Gas er hurtigt og praktisk, men mangler træets autenticitet. Og med gas vil du gå glip af levende ild, hvilket for mange også lige kan give det ekstra, når de bager en pizza derhjemme.

Der findes også fleksible pizzaovne, når det kommer til typen af brændstof. Disse ovne kan både bruges med gas eller træ. De tilbyder den bedste fleksibilitet, da du herved kan bruge begge typer brændstof afhængigt af, hvad du lige har derhjemme, eller hvad du er i humør til.

Det kan derfor være en god idé, at du så vidt muligt vælger en model, der giver dig flere muligheder, så du kan skifte mellem de forskellige typer brændstof alt efter ønske og behov.

4. Skal jeg vælge en pizzaovn med eller uden en skorsten?
I de fleste tilfælde er det en fordel at vælge en pizzaovn, som er forsynet med en skorsten. Men i sidste ende er det naturligvis op til dig at finde ud af, hvad der er den bedste mulighed for dig. Hvis ovnen skal placeres indenfor, er det dog vigtigt, at den har en skorsten.

En skorsten sørger nemlig for, at røgen bliver ledt væk fra dig, når du gør brug af den. Og hvis I er flere personer, der sidder tæt på ovnen og hygger, vil I ikke få røg direkte i hovedet.

Dog skal du være opmærksom på, at en skorsten gør, at der kommer et mere kraftigt sug i selve ovnen, når du gør brug af den – helt ligesom, hvis du gør brug af en almindelig brændeovn.

Det betyder, at forbrændingen vil være mere effektiv i sådan en model frem for i en model uden en skorsten. Selvom det ikke virker som det vigtigste, er det klart værd at overveje, om din pizzaovn skal være med eller uden en skorsten.

5. Ovnstørrelsen
Selvom det er meget almindeligt for folk at tro, at ovnen skal kunne rumme så mange pizzaer som muligt på én gang, er det langt fra virkeligheden. I og med at mange pizzaovne i dag kan bage pizzaer på blot et par minutter, vil der ikke være nogen grund til at investere i en meget stor ovn, så der kan laves mange pizzaer på samme tid.

Medmindre I er en meget stor familie, eller hvis I ofte skal have mange gæster på besøg til en fest med pizza i haven, er det ikke nødvendigt med en stor pizzaovn. I vil nemlig slet ikke kunne nå at spise pizzaerne så hurtigt, som de bliver færdige. Og det vil være ærgerligt at skulle nøjes med en kold og kedelig pizza, når der i stedet er mulighed for at spise en varm, hjemmelavet og lækker pizza.

Derfor bør størrelsen af ovnen ikke bestemmes af antallet af pizzaer, der kan placeres i ovnen på samme tid. Ovnstørrelsen skal snarere besluttes i forhold til størrelsen på den største gryde, pande eller rist, som du gerne vil placere i ovnen ved tilberedning af diverse madretter.

En mindre pizzaovn kan derfor sagtens være nok for en familie. Det vigtigste er, at der er nok plads til at tilberede en stor steg, en kalkun eller lignende, hvis du også ønsker at bruge ovnen til dette.

6. Isolering og design
Isolering er meget vigtigt for at opnå den helt korrekte ydeevne, uanset hvilken type ovn det er. Sørg for, at pizzaovnen har en optimal isolering, da det sikrer, at ovnen ikke mindst holder godt på varmen, men også yder en jævn varmefordeling.

Det er ligeledes vigtigt, at du tager et kig på ovnens design og proportioner. Eksempelvis er det en fordel, hvis ovnens skorstensudtag er placeret lige over døren frem for, hvis den sidder på toppen af kuplen eller på bagsiden.

7. Indendørs eller udendørs?
Udendørsovne er meget sjove om sommeren, men ikke så sjove i de kolde perioder, hvis du er nødt til at vove dig ud i dårligt vejr for at lave mad. At have en indendørsovn giver dig mulighed for at bruge ovnen når som helst 365 dage om året, hvilket kan være rigtig lokkende for nogle. Du skal derfor finde ud af, hvad du gerne vil have, når det kommer til en pizzaovn.

I dag kan du finde mange modeller, som sagtens kan tåle at være udenfor hele året rundt uden at blive beskadiget. Det giver dig herved mulighed for at lave hjemmelavede pizzaer og andre madretter ved brug af ovnen uden problemer. Selvfølgelig bliver du nødt til at gå udenfor, men hvis du placerer ovnen det helt rigtige sted, kan det i de fleste tilfælde lade sig gøre uden problemer. Du skal derfor finde ud af, hvad der vil fungere bedst for dig.

8. Kvalitet og pris
Ved køb af en pizzaovn skal du sørge for, at du altid vælger en kvalitetsovn, der klarer sig godt og holder i lang tid. Derfor er det vigtigt, at du undersøger selve producenten, finder ud af, hvordan og hvor en specifik ovn er lavet, samt hvilke materialer der er blevet brugt til at lave pizzaovnen.

Hvis du har mulighed for det, er det også altid en god idé at tage et kig på forskellige eksperters anmeldelser af den pågældende pizzaovn. Det giver dig et indblik i, hvorvidt ovnen er værd at investere i, og om den er noget for dig eller ej.

Derudover skal du overveje, hvad dit budget er, når det kommer til at købe en pizzaovn. Som regel er det ikke fordelagtigt at købe de helt billige modeller, da de ikke er nær så godt som de dyrere. Lavprisovne har ofte en del mangler, som du ikke finder på de dyrere ovne.

Find den helt rigtige pizzaovn til dine behov

Hvis du sørger for at overveje ovenstående faktorer, er du godt på vej til at finde en pizzaovn, som kan opfylde alle dine behov. Der er ingen grund til blot at gå ud og købe den første og den bedste model, du finder.

Sæt i stedet god tid af til at overveje, hvad du helt præcist har brug for og undersøg markedet grundigt, så du er helt klar over, hvad du har af valgmuligheder.

Er du interesseret i at læse mere om, hvordan du vælger den bedste pizzaovn, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra T3.com eller denne artikel fra FSRmagazine.com.

Hvad kan man lave i en pizzaovn?

Er du klar over, at du kan lave mange andre madretter i en pizzaovn end blot pizza? Der er mange ting, som en pizza ovn kan tage til det næste niveau. Du kan nemlig tilberede en række forskellige madvarer ved at regulere ovnens temperatur.

Her får du først og fremmest en guide til de helt rette temperaturer til madlavning i en pizzaovn. Derefter kan du finde tre gode opskrifter til din pizzaovn, som du kan give dig i kast med at afprøve.

Guide til madlavningstemperaturer

Her finder du en guide til ovntemperaturer og tilberedningsmetoder. Hvis du ønsker at prøve en af dine yndlingsopskrifter i en pizza ovn, kan du tage et kig her, så du gør brug af de helt rigtige temperaturer.

  • Bagning: Pizza, hvidløgsbrød eller naanbrød: 400 grader eller mere.
  • Grill: Bøffer, sardiner, rejer: 280 til 320 grader.
  • Stegning: Kalkun, kartofler, fisk: 230 til 280 grader.
  • Bagning af brød: Surdej, pizzasnegle eller foccacia: 200 til 230 grader.
  • Tilberedning af desserter: Gulerodskage, kanelsnegle m.m.: 160 til 200 grader.
  • Langtidsstegning: Pulled pork, spareribs, en stor steg: 100 til 120 grader.

Opskrifter

Dessertpizza med mascarpone

Ingredienser:

Pizzadej:
– 500 gram pizzamel
– 300 gram vand
– 1 spsk. olivenolie
– 1 tsk. salt
– 50 gram gær
– 1 citronskorpe

Tilbehør:
– Mascarpone
– Pinjekerner
– Olivenolie
– Flormelis
– Creme fraiche
– Frisk frugt

Sådan gør du

  • Put alle ingredienser i en skål og rør dejen sammen. Sørg for at dejen bliver æltet grundigt og lad den hæve i minimum et par timer. Når dejen er færdig med at hæve, skal du forme den i fire dejbolde.
  • Form hver bold, så de er helt runde og faste. Hold dem tykke, så det er nemmere at arbejde med dejen. Fold dejen ud og stræk den omhyggeligt, så skorpen ikke bliver alt for tyk (medmindre du ønsker dette).
  • Når dejen har den runde pizzaform, skal du dække pizzaen med olivenolie. Herefter skal du toppe den med mascarpone og slutte af med at putte pinjekerner på toppen.
  • Pizzaen puttes ind i din pizzaovn, når ovnens temperatur er på mellem 400 og 500 grader. Du skal holde godt øje med pizzaen, så den ikke bliver brændt. Mange pizzaovne er nemlig i dag rigtig hurtige til at tilberede en pizza.
  • Når pizzaen er færdig, skal den fjernes fra ovnen. Du kan nu skære pizzaen i kvarte eller halve stykker. Til sidst kan du putte creme fraiche og flormelis på toppen. Tilføj frisk frugt efter eget valg.

Surdejsbrød

Ingredienser:

Til surdejs-starter:
– 50 gram vand
– 25 gram hvedemel
– 25 gram rugmel

Til fodringer af surdejen:
– 50 gram surdej
– 75 gram vand
– 25 gram hvedemel
– 25 gram rugmel

Sådan gør du – Surdejs-opstart

  • Det første, du skal gøre, er at lave surdejs-starteren.
  • Kom vand og mel i en skål, rør det grundigt sammen og placer dejen i et glas.
  • Put et låg eller et viskestykke over glasset. Sørg for, at der altid er luft til surdejen.
  • Placer glasset med surdejs-opstarten et sted, hvor der er en smule køligt (ikke i køleskabet).
  • Lad surdejen trække i omkring et døgns tid og lad den vokse til omkring dobbelt størrelse. Når den er vokset og har luftbobler ned langs siden, skal den fodres.

Sådan gør du – Surdejs-fodring

  • Nu skal du fodre din surdej og kassere det surdej, der ikke kan bruges. Denne proces skal gentages, og herefter skal du igen placere surdejen et køligt sted. Fodringen skal gentages hvert døgn i cirka tre dage.
  • Når du har fodret surdejen alle tre dage, kan du gå i gang med at lave selve surdejen, som du kan bage med

Sådan gør du – Bag med surdejen

  • Nu skal du fodre surdejen (som beskrevet ovenover) og sætte en streg på glasset, så du ved, hvor meget surdej der er.
  • Når surdejen er vokset til dobbelt størrelse, har den mange mælkesyrebakterier. Det betyder, at du nu kan bage med dejen.

Bag dit surdejsbrød i pizzaovnen

  • Nu kan du starte din pizza ovn og lade ovnen komme op på omkring 200 grader. Put en smule vand i ovnen, så der bliver skabt lidt damp.
  • Når der er lidt damp i ovnen, kan du placere dit brød direkte i pizzaovnen. Brødet skal bages i omkring 30 til 40 minutter, eller indtil brødet er gyldenbrunt.
  • Når brødet er færdigbagt, skal det køle af i omkring 15 til 20 minutter.
  • Når brødet er kølet af, kan du skære det ud. Det er nu klar til servering.

Kartoffelgratin

Ingredienser:
– 1 kilo kartofler
– 1 løg
– 100 gram smør
– 200 gram fløde
– Revet parmesan
– Salt
– Peber

Sådan gør du

  • Skyl kartoflerne og skær dem derefter i tynde skiver. Når du har skåret kartoflerne, skal du også skære løget i tynde skiver.
  • Placer en tredjedel af dine kartofler og løg i en bageplade eller i et fad. Put en smule smør ovenpå og derefter salt og peber.
  • Fortsæt med at lave de forskellige lag, indtil du har brugt alle kartoflerne.
  • Hæld fløde i fadet og brug det sidste af smørret. Put osten på toppen og dæk bagepladen eller fadet med enten et låg eller et lag af folie.
  • Tænd pizzaovnen og vent indtil, at den er nået op på omkring 250 grader. Lad derefter temperaturen falde til cirka 230 grader.
  • Placer fadet eller bagepladen med kartoflerne i ovnen i omkring en time. Fjern dækslet i de sidste 10 minutter.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme