Slow cooker test – Find de bedste slow cookere

1

En slow cooker er en form for avanceret simregryde, hvor man både kan tilberede kød, grøntsager og sauce samtidig. Man lægger de ønskede fødevarer i slow cookeren, og så kokkererer slow cookeren maden selv over en længere tidsperiode (gerne flere timer). Imens har man tid til andre gøremål, da slow cookeren passer sig selv.
Desuden er slow cookeren billig i brug, for man behøver ikke ret mange ingredienser for at lave et godt og velsmagende måltid.

Denne artikel handler om tests af slow cookere fra forskellige mærker. Vi gennemgår eksperternes vurderinger af slow cookere gennem forskellige tests, hvorved vi finder frem til, hvilke kvaliteter hver maskine har.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den slow cooker, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra forskellige anerkendte aviser, nemlig britiske Independent og svenske Icakuriren og Aftonbladet.

I denne artikel får du:
– Overblik over de bedste slow cookere
– Nemme opskrifter til en slow cooker
– Gode råd til brug af en slow cooker
– Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Morphy Richards Sear and Stew

Anbefalet hos engelske independent.co.uk

 Morphy Richards Sear and Stew slow coooker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
629,00 Kr. 0,00 Kr. 629,00 Kr. Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere

 

Den britiske avis Independent.co.uk har undersøgt en række slow cookere og fundet frem til de 8 bedste slow cookere på markedet. De har gennemgået forskellige mærker i meget forskellige prisklasser (fra omkring 20 engelske pund til 200 pund), hvor de har set både på størrelse, funktioner, serveringsmuligheder og brugervenlighed, og Morphy Richards Sear and Stew er at finde i denne top 8.

Mør og smagsfuld
En god slow cookers vigtigste job er at producere hjemmelavede måltider ”som vor mor lavede dem”. Simremad har traditionelt et ry for at være ”mormormad”, men netop denne type mad, hvor der kræses for processen, har på det seneste været meget populær.

Morphy Richards Sear and Stew gør, hvad en slow cooker skal, for den producerer Independent-testens mest smagfulde sauce og det møreste kød. Også grøntsager bliver møre og lækre, uden at de mister biddet.

God pris
Ofte er en høj pris ikke lig med den bedste kvalitet, og det bemærker Independent også i deres gennemgang og test af slow cookere. De dyrere modeller kan ofte have mange funktioner, som de fleste ikke engang har brug for, når de laver mad. Morphy Richards Sear and Stew beviser, at dyrt ikke altid er bedst, for med et prisleje i mellemklassen har den alle de funktioner, man har brug for.

Anderledes udseende og let at anvende
Morphy Richards Sear and Stew er unik i designet, da den ikke ligner de øvrige slow cookere. Den er meget rummelig og kan let kokkerere et måltid til 6-7 personer, hvilket er rigtig godt, hvis man har en stor familie eller har gæster. Morphy Richards Sear and Stew har en høj brugervenlighed, og den er simpel og let at bruge, uden at man bliver forvirret over, hvordan den skal bruges. Kvaliteten er høj, og det bemærkes, at den virkelig føles langtidsholdbar. Morphy Richards Sear and Stew er også let at gøre ren og vaske af, hvilket gør hele processen omkring madlavning i denne slow cooker meget let. Dog skal man huske at slukke for maskinen manuelt.

Udvalgte fordele ved Morphy Richards Sear and Stew
🔵 Producerer møre og smagfulde retter
🔵 God til både kød og grøntsager
🔵 Prisvenlig model
🔵 Høj brugervenlighed
🔵 Laver mad til 6-7 personer

Du kan her se en lille præsentationsvideo her af produktet:


Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker

Testvinder hos Icakuriren
Testvinder hos Aftonbladet.se

 Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere
655,00 Kr. 0,00 Kr. 655,00 Kr. Læs mere
655,00 Kr. 0,00 Kr. 655,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere

 

De svenske aviser Icakuriren og Aftonbladet har begge testet Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker sammen med andre modeller. Der er bred enighed om, at Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker er en rigtig god slow cooker, og den bliver en flot testvinder hos begge aviser. Især fremhæves det, at denne model har gode funktioner og producerer møre måltider.

Rigtig god til kød
Det lyder næsten for godt til at være sandt, at man kan lægge udvalgte ingredienser i en maskine, hvorefter den passer helt sig selv, og efter nogle timer er maden klar til servering. Men en god slow cooker kan faktisk leve op til forventningerne.

Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker er et rigtig godt eksempel på dette. Den udmærker sig specielt ved at være rigtig god til at kokkerere forskellige typer af kød, for efter timer i slow cookeren kan der serveres rigtig mørt kød, der let går fra hinanden samtidig med, at kødet ikke har tabt saftigheden eller er blevet tørt og kedeligt. Desuden har kødet en rigtig flot farve, som også gør måltidet rigtig indbydende for øjnene.

Funktioner gør arbejdet overskueligt
En af de store fordele ved Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker er modellens nyttige funktioner, blandt andet et vågeblus, der gør, at maden holdes varm efter den er færdigtilberedt. Modellen er så intelligent, at den selv slår vågeblusset til, når maden er færdig. Desuden har Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker også en velfungerende nedtællingstimer, som man selv kan justere efter behov. Denne timer styrker særligt overblikket, så man ikke behøver huske kogetider.

Medfølgende opskrifter
For mange vil en investering i en slow cooker være en førstegangsoplevelse, og derfor kan det være svært lige med det første at vide, hvordan man præcist anvender den med hensyn til retter og kogetider. Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker har et medfølgende hæfte med opskrifter til forskellige retter, så den nye bruger kan komme godt i gang. Desuden er brugsanvisningen også meget udførlig, og der er gode tips og beskrivelser af, hvordan bestemte fødevarer tilberedes i slow cookeren.

Maskinen er meget smidig med et lækkert digitalt display og let at håndtere. Den kan også komme i opvaskemaskinen. Prisen er ikke i den dyre ende af prisskalaen for slow cookere, så du får rigtig meget for pengene med Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker. Dog er de 4,7 liter ikke så meget, og det må påregnes, at en slow cooker af denne størrelse kun kan kokkerere mad til omkring 4 personer.

Udvalgte fordele ved Crock Pot 4,7. L Digital Slow Cooker:
🔵 Producerer mørt og saftigt kød
🔵 Vågeblus gør, at retten holdes varm
🔵 Nedtællingstimer øger overblikket
🔵 Udførlig brugsanvisning
🔵 Hæfte med opskrifter medfølger

Du kan her se en præsentationsvideo fra producenten:


Electrolux ESC7400

Topscorer hos Icakuriren
Topscorer hos Aftonbladet.se

Electrolux ESC7400 slow cooker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
609,00 Kr. 0,00 Kr. 609,00 Kr. Læs mere
649,00 Kr. 0,00 Kr. 649,00 Kr. Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere
1.001,00 Kr. 0,00 Kr. 1.001,00 Kr. Læs mere

Electrolux ESC7400 er også blevet testet hos både Icakuriren og Aftonbladet, og begge aviser er enige om, at modellen er en af topscorerne. Der er testet på både madens kvalitet og maskinens størrelse, håndterbarhed og funktioner, og Electrolux ESC7400 scorer gode bedømmelser på næsten alle fronter.

Fast og smagfuldt kød
Det ligger i navnet, at tilberedningen af mad i en slow cooker tager lang tid – nogle retter kan tilberedes i op til 16 timer for bedst mulige resultater. Normalt tager madlavning i en slow cooker dog imellem 4 og 8 timer afhængig af retten og valg af temperatur. Den generelle tilberedningstemperatur er i en slow cooker lavere end normalt, hvorved flere vitaminer, mineraler og næringsstoffer i maden bevares. Dermed får man en sundere kost.

Electrolux ESC7400 er en kraftig model, som giver dig et godt måltid. Ved tilberedning i omkring 4 timer producerer Electrolux ESC7400 smagfuldt kød i den fastere ende, og grøntsagerne bliver al dente. Ønsker du hårde fødevarer som rodfrugter i retten, så læg dem gerne nederst i gryden, hvorved de får mest varme. Udseende og materiale hos Electrolux ESC7400 er standard med en gryde af keramik og med glaslåg. Keramikken holder på varmen, mens glaslåget gør det lettere at følge med i processen.

Mange funktioner
Der hvor Electrolux ESC7400 især skiller sig ud, er på udbuddet af valgmuligheder. Electrolux ESC7400 har nemlig tre varmeindstillinger i stedet for de normale to, og så har den tillige en specialfunktion for suppe. Modellen er også udstyret med flere vågeblus-funktioner, så maden efter endt tilberedningstid holder sig varm indtil servering. Som et stort plus er Electrolux ESC7400 meget rummelig med hele 6,8 liter, hvilket let kan mætte 6 eller flere personer. Det gør modellen ideel til tilberedning af mad til gæster.

Let at bruge
De mange funktioner gør Electrolux ESC7400 let og overskuelig at bruge. Displayet er også enkelt og tydeligt, så hos denne model er der taget højde for brugervenligheden. Dog er en slow cooker med en kapacitet på knap 7 liter meget stor, hvilket også giver en tungere vægt. Electrolux ESC7400 vejer 3,7 kilo, hvilket kan gøre den svær at håndtere. Man behøver dog ikke vaske gryden af i hånden, for den tåler maskinopvask.

Udvalgte fordele ved Electrolux ESC7400:
🔵 Kød og grøntsager bliver faste og smagfulde
🔵 Tre varmeindstillinger i stedet for de normale to
🔵 Yderligere special-funktion til suppe
🔵 Meget rummelig med 6,8 liter
🔵 Enkelt og godt display

Du kan her se en præsentationsvideo af modellen. – Vi beklager at videoen er på portugisisk:


Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker

Testvinder hos Aftonbladet.se

Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
925,00 Kr. 0,00 Kr. 925,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
1.001,00 Kr. 0,00 Kr. 1.001,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere

Aftonbladet har testet og sammenlignet 5 forskellige slow cookere, og alle de testede modeller klarer sig godt. En af testvinderne er Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker, som er storebror til Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker. Det fremhæves, at både mad og anvendelse er i top ved denne model.

Mørt og saftigt kød
Tidligere blev simremad forbundet med bedsteforældre og tunge retter, men ny-moderne retter som boeuf bourguignon er blevet en stigende trend i mange køkkener, efter der er kommet øget fokus på sund og nærende madlavning. En ret som pulled pork er også blevet meget populær, og nu kan man selv lave det. En slow cooker kan nemlig tilberede kød, så det bliver ekstra mørt og let går fra benet, da den lange tilberedningstid giver kødet tid til at modne – en opgave en slow cooker klarer bedre end normale gryder og pander. En god slow cooker skal således kunne producere mørt, saftigt og smagfuldt kød, og det kan Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker i høj grad. Kødet bliver særdeles mørt, og grøntsager forbliver faste uden at blive overtilberedte og smuldre.

Stor kapacitet
Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker er en af de større slow cookere, og størrelsen betyder, at man kan lave mad til flere portioner eller gæster. En tommelfingerregel lyder, at kapacitet på mellem 1,5 og 3 liter kan tilberede mad til 1-2 personer, en kapacitet på mellem 3 og 5 liter kan tilberede mad til 3-4 personer, og en slow cooker med en kapacitet på 5-6,5 liter er nok til 5 eller flere personer. Med Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker med en størrelse på 5,7 liter er der dermed nok til omkring 5 personer, og det er en god størrelse til de fleste husstande.

God variation
Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker giver brugeren en god og let oplevelse med en slow cooker, for modellen har både timer-funktion på op til 20 timer og forprogrammerede tidsindstillinger, som man selv kan ændre på efter behov. Der er desuden to varmeindstillinger med vågeblus samt en smart aftagelig ledning, som gør opbevaringen lettere. Det medfølgende hæfte med opskrifter giver fordelagtige muligheder for at komme godt i gang med at bruge slow cookeren – især hvis man er nybegynder.

Udvalgte fordele ved Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker:
🔵 Producerer meget mørt og saftigt kød
🔵 Stor størrelse på 5,7 liter
🔵 Med forprogrammerede indstillinger
🔵 Aftagelig ledning
🔵 Medfølgende hæfte med opskrifter

Du kan her se en lille præsentationsvideo fra producenten:


Espressions EP4000

Slow cooker og sous vide

 Espressions EP4000

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere

Espressions EP4000 har ikke været medtaget i tests, men denne model har en smart kombi-funktion, da den udover slow cooker-funktionen også har indbygget sous vide. Med en pris i mellemklassen får man derfor rigtig meget for pengene, da man netop kan kokkerere mad på to forskellige måder med Espressions EP4000.

Sous vide
Sous vide er efterhånden ved at blive en mere populær måde at tilberede kød på. Det kan lyde noget besværligt, men mange gourmet-elskere sværger til metoden. Sous vide går ud på, at man først krydrer og marinerer det ønskede kød, så vakuumpakker man det, og derefter sænkes vakuumpakken ned i et vandbad. Her langtidstilberedes kødet så ved svag varme og minder således lidt om slow cooking-metoden. Sous vide er særlig god til bøffer.

Mørt kød i vand
Meningen med sous vide-metoden er ligesom hos slow cookeren, at når man langtidssteger ved en lavere temperatur, så beholder kødet flere vitaminer og næringsstoffer. Når man vakuumpakker kødet, forbliver endnu flere af de gode stoffer i kødet, og den lange tids tilberedning gør kødet ekstra mørt. Efter ilægningen af kødet i vandbadet skal man blot indstille temperatur og timer, og så passer kødet sig selv, mens man selv har tid til andre opgaver. En slow cooker/sous vide-maskine sikrer dermed, at der ikke opstår stress i køkkenet.

Multifunktionel
Med Espressions EP4000 får man således to maskiner for éns pris. Hvor sous vide ofte fremhæves for egenskaberne inden for tilberedningen af kød, er det meget fordelagtigt at bruge slow cookeren til både grøntsager og kød. Læg gerne en bund af grøntsager først og derefter kødet herover. Hæld den ønskede sauce/væde over og lad både kød, grønt, kartofler og sauce tilberede sig sammen.

Espressions EP4000 har en stor kapacitet med 5,5 liter, så modellen kan snildt bruges ved gæstebesøg også.

Udvalgte fordele ved Espressions EP4000
🔵 To funktioner i en: både sous vide og slow cooker
🔵 God til både kød og grønt
🔵 Producerer mørt og sundere kød med flere næringsstoffer
🔵 Stor kapacitet på 5,5 liter
🔵 Meget for pengene


Kom godt i gang med lette opskrifter

Ét er at investere i en slow cooker. Det næste er at komme i gang med at bruge den. Det kan godt virke uoverkommeligt til at begynde med, men her har vi samlet nogle gode og alsidige videoer med retter, som ikke er for svære at starte ud med.

1: 4 lette retter gennemgås her. Der er taget højde for alle smagsløg, for den første ret er en gryderet med oksekød, kartofler og grøntsager. Ret nummer to er kylling med dejtop og grøntsager. Den tredje ret er til vegetarerne og består af fyldte peberfrugter med ris, salsa og ost. Den sidste ret i denne video er en stærk ret bestående af majsbrød med svinekød og chili.


2: Denne video giver en opskrift på en hverdagsret, de fleste vil kunne lide: Kylling med pasta og parmesan-ost.


3: Her er tale om endnu en hverdagsret, der er overkommelig at lave: Kylling med honning og hvidløg.


9 gode råd til at bruge en slow cooker

På baggrund af en artikel fra det britiske BBCs madunivers bringer vi her 9 gode råd til at lære sin slow cooker og dens funktionalitet og fordele bedre at kende:

Lille forberedelsestid: Nogle opskrifter foreskriver en del forberedelsestid. Det er unødvendigt. Kom bare alle de samlede ingredienser i uforarbejdet. Løg kan dog være en undtagelse, da det tager toppen af den skarpe smag, hvis man svitser dem på panden først. Men det er en smagssag.

Spar tid: Har du ikke meget tid om dagen, så hak grøntsagerne aftenen inden. Spar plads og hæld dem i gryden med det samme og opbevar den i køleskabet natten over. Ideelt set skal ingredienserne tilberedes i slow cookeren, når de har stuetemperatur, så tag dem gerne ud af køleskabet omkring 20 minutter inden, du begynder madlavningen.

Spar penge: Man kan lave et godt og sundt måltid mad for forholdsvis få penge med en slow cooker, for selv få ingredienser giver en god ret. Skru gerne op for grøntsagerne – især hvis der er børn, der ikke normalt er så vilde med det grønne – for efter tilberedningen i en slow cooker er retten blevet kogt sammen, og grøntsagerne står mindre ud.

Mindre fedt: Det er ikke nødvendigt med olie eller stegemargarine i slow cookeren, så længe der er nok væde i retten. Normalt når man steger kød, forsvinder fedtkanten, men det sker ikke i en slow cooker. Skær derfor fedtet af inden, for ellers kan man risikere olie-agtige fedtringe i væden/saucen.

Brug mindre væde: Da slow cookeren har et fastsat låg, koger væden ikke væk under tilberedningen. Derfor skal der mindre væde i retten – gerne omkring en tredjedel mindre – da det ellers kan begynde at lække ud under låget. Som tommelfingerregel behøver væden kun akkurat at dække kød, kartofler og grøntsager. Husk at på den anden side så tykner væden heller ikke, så man kan ikke koge tynd væde om til en fastere sauce.

Langsomt er godt: Der er normalt et par forskellige indstillinger for varmeintensitet på en slow cooker, men brug gerne den lave. De fleste retter nyder godt af en så lav temperatur som muligt, da smagsnuancerne så for alvor bringes frem.

Passer sig selv: En slow cooker er designet til at kunne passe sig selv, så man behøver ikke tjekke den hele tiden og åbne låget for at kigge ned til maden. Det er bedst slet ikke at løfte på låget, da der slipper varme ud, hver gang låget fjernes. Jo flere gange låget fjernes, jo længere tid tager det retten at blive færdig.

Tilsæt ingredienser på én gang: Gå efter retter hvor man kan tilsætte alle ingredienserne på én gang i stedet for lidt af gangen. Det er både lettere for arbejdsgangen, og så bliver låget heller ikke fjernet. Dog er det nødvendigt med for eksempel pasta og ris at tilsætte disse ingredienser hen mod slutningen af tilberedningen.

Hvor lang tid tager det?: Det ligger i navnet, at det tager sin tid at lave mad i en slow cooker. Retter, som normalt tager 15-30 minutter at kokkerere, tager som tommelfingerregel 1-2 timer på den høje varmefunktion og 4-6 timer på den lave varmefunktion.

Retter, som normalt tager 30 minutter-1 time, tager 2-3 timer på den høje varmefunktion og 5-7 på den lave varmefunktion.

Retter, som normalt tager 1-2 timer, tager 3-4 timer på den høje varmefunktion og 6-8 på den lave varmefunktion.

Retter, som normalt tager 2-4 timer, tager 4-6 timer på den høje varmefunktion og 8-12 på den lave varmefunktion.

Meget faste ingredienser såsom rodfrugter kan tage længere tid at få møre end kød og kartofler, så læg dem gerne nederst i gryden.


Slow cooker test – disse kilder har vi brugt:

Den britiske avis Independent:
Avisen er en af de største og mest omfangsrige, britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland m.m., men forbrugerstof og mad har også en plads i avisen. I denne test har avisen fundet de 8 bedste slow cookere. Læs mere her.


Den svenske avis Icakuriren:
Denne svenske ugeavis er en af de mest læste i Sverige og stammer oprindeligt fra supermarked-kæden ICA. Avisen skriver specielt om mad og opskrifter, og i den forbindelse har avisen testet 5 forskellige slow cookere. Læs mere her.


Den svenske avis Aftonbladet:
Den svenske tabloidavis Aftonbladet er også en af de mest læste aviser i Sverige og beskæftiger sig både med nyhedsstof og underholdning hver dag. Avisen bringer også en del forbrugerstof, og her har avisen testet 5 slow cookere, hvor de har fokuseret både på kvalitet af den tilberedte mad, funktionalitet, brugervenlighed, størrelse og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver abonnement.