Slow cooker test 2019 – Se de bedste slow cookere ifølge eksperterne

1

En slow cooker er en form for avanceret simregryde, hvor man både kan tilberede kød, grøntsager og sauce samtidig. Man lægger de ønskede fødevarer i slow cookeren, og så kokkererer slow cookeren maden selv over en længere tidsperiode (gerne flere timer). Imens har man tid til andre gøremål, da slow cookeren passer sig selv.
Desuden er slow cookeren billig i brug, for man behøver ikke ret mange ingredienser for at lave et godt og velsmagende måltid.

Denne artikel handler om tests af slow cookere fra forskellige mærker. Vi gennemgår eksperternes vurderinger af slow cookere gennem forskellige tests, hvorved vi finder frem til, hvilke kvaliteter hver maskine har.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den slow cooker, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra forskellige anerkendte aviser, nemlig britiske Independent og svenske Icakuriren og Aftonbladet.

I denne Slow cooker test får du:

🔸 Overblik over de bedste slow cookere
🔸 Nemme opskrifter til en slow cooker
🔸 Gode råd til brug af en slow cooker
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker

Testvinder hos Icakuriren
Testvinder hos Aftonbladet.se

 Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere
764,00 Kr. 0,00 Kr. 764,00 Kr. Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
898,00 Kr. 0,00 Kr. 898,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere

 

De svenske aviser Icakuriren og Aftonbladet har begge testet Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker sammen med andre modeller. Der er bred enighed om, at Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker er en rigtig god slow cooker, og den bliver en flot testvinder hos begge aviser. Især fremhæves det, at denne model har gode funktioner og producerer møre måltider.

Rigtig god til kød
Det lyder næsten for godt til at være sandt, at man kan lægge udvalgte ingredienser i en maskine, hvorefter den passer helt sig selv, og efter nogle timer er maden klar til servering. Men en god slow cooker kan faktisk leve op til forventningerne.

Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker er et rigtig godt eksempel på dette. Den udmærker sig specielt ved at være rigtig god til at kokkerere forskellige typer af kød, for efter timer i slow cookeren kan der serveres rigtig mørt kød, der let går fra hinanden samtidig med, at kødet ikke har tabt saftigheden eller er blevet tørt og kedeligt. Desuden har kødet en rigtig flot farve, som også gør måltidet rigtig indbydende for øjnene.

Funktioner gør arbejdet overskueligt
En af de store fordele ved Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker er modellens nyttige funktioner, blandt andet et vågeblus, der gør, at maden holdes varm efter den er færdigtilberedt. Modellen er så intelligent, at den selv slår vågeblusset til, når maden er færdig. Desuden har Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker også en velfungerende nedtællingstimer, som man selv kan justere efter behov. Denne timer styrker særligt overblikket, så man ikke behøver huske kogetider.

Medfølgende opskrifter
For mange vil en investering i en slow cooker være en førstegangsoplevelse, og derfor kan det være svært lige med det første at vide, hvordan man præcist anvender den med hensyn til retter og kogetider. Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker har et medfølgende hæfte med opskrifter til forskellige retter, så den nye bruger kan komme godt i gang. Desuden er brugsanvisningen også meget udførlig, og der er gode tips og beskrivelser af, hvordan bestemte fødevarer tilberedes i slow cookeren.

Maskinen er meget smidig med et lækkert digitalt display og let at håndtere. Den kan også komme i opvaskemaskinen. Prisen er ikke i den dyre ende af prisskalaen for slow cookere, så du får rigtig meget for pengene med Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker. Dog er de 4,7 liter ikke så meget, og det må påregnes, at en slow cooker af denne størrelse kun kan kokkerere mad til omkring 4 personer.

Udvalgte fordele ved Crock Pot 4,7. L Digital Slow Cooker:
🔵 Producerer mørt og saftigt kød
🔵 Vågeblus gør, at retten holdes varm
🔵 Nedtællingstimer øger overblikket
🔵 Udførlig brugsanvisning
🔵 Hæfte med opskrifter medfølger

Du kan her se en præsentationsvideo fra producenten:

https://www.youtube.com/watch?v=T-3X_niUcQE

Electrolux ESC7400

Topscorer hos Icakuriren
Topscorer hos Aftonbladet.se

Electrolux ESC7400 slow cooker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
399,00 Kr. 0,00 Kr. 399,00 Kr. Læs mere
529,00 Kr. 0,00 Kr. 529,00 Kr. Læs mere
539,00 Kr. 0,00 Kr. 539,00 Kr. Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere
714,00 Kr. 0,00 Kr. 714,00 Kr. Læs mere
785,00 Kr. 0,00 Kr. 785,00 Kr. Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere

Electrolux ESC7400 er også blevet testet hos både Icakuriren og Aftonbladet, og begge aviser er enige om, at modellen er en af topscorerne. Der er testet på både madens kvalitet og maskinens størrelse, håndterbarhed og funktioner, og Electrolux ESC7400 scorer gode bedømmelser på næsten alle fronter.

Fast og smagfuldt kød
Det ligger i navnet, at tilberedningen af mad i en slow cooker tager lang tid – nogle retter kan tilberedes i op til 16 timer for bedst mulige resultater. Normalt tager madlavning i en slow cooker dog imellem 4 og 8 timer afhængig af retten og valg af temperatur. Den generelle tilberedningstemperatur er i en slow cooker lavere end normalt, hvorved flere vitaminer, mineraler og næringsstoffer i maden bevares. Dermed får man en sundere kost.

Electrolux ESC7400 er en kraftig model, som giver dig et godt måltid. Ved tilberedning i omkring 4 timer producerer Electrolux ESC7400 smagfuldt kød i den fastere ende, og grøntsagerne bliver al dente. Ønsker du hårde fødevarer som rodfrugter i retten, så læg dem gerne nederst i gryden, hvorved de får mest varme. Udseende og materiale hos Electrolux ESC7400 er standard med en gryde af keramik og med glaslåg. Keramikken holder på varmen, mens glaslåget gør det lettere at følge med i processen.

Mange funktioner
Der hvor Electrolux ESC7400 især skiller sig ud, er på udbuddet af valgmuligheder. Electrolux ESC7400 har nemlig tre varmeindstillinger i stedet for de normale to, og så har den tillige en specialfunktion for suppe. Modellen er også udstyret med flere vågeblus-funktioner, så maden efter endt tilberedningstid holder sig varm indtil servering. Som et stort plus er Electrolux ESC7400 meget rummelig med hele 6,8 liter, hvilket let kan mætte 6 eller flere personer. Det gør modellen ideel til tilberedning af mad til gæster.

Let at bruge
De mange funktioner gør Electrolux ESC7400 let og overskuelig at bruge. Displayet er også enkelt og tydeligt, så hos denne model er der taget højde for brugervenligheden. Dog er en slow cooker med en kapacitet på knap 7 liter meget stor, hvilket også giver en tungere vægt. Electrolux ESC7400 vejer 3,7 kilo, hvilket kan gøre den svær at håndtere. Man behøver dog ikke vaske gryden af i hånden, for den tåler maskinopvask.

Udvalgte fordele ved Electrolux ESC7400:
🔵 Kød og grøntsager bliver faste og smagfulde
🔵 Tre varmeindstillinger i stedet for de normale to
🔵 Yderligere special-funktion til suppe
🔵 Meget rummelig med 6,8 liter
🔵 Enkelt og godt display

Du kan her se en præsentationsvideo af modellen. – Vi beklager at videoen er på portugisisk:

https://www.youtube.com/watch?v=iElc85NAoGs

Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker

Testvinder hos Aftonbladet.se

Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
714,00 Kr. 0,00 Kr. 714,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere

Aftonbladet har testet og sammenlignet 5 forskellige slow cookere, og alle de testede modeller klarer sig godt. En af testvinderne er Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker, som er storebror til Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker. Det fremhæves, at både mad og anvendelse er i top ved denne model.

Mørt og saftigt kød
Tidligere blev simremad forbundet med bedsteforældre og tunge retter, men ny-moderne retter som boeuf bourguignon er blevet en stigende trend i mange køkkener, efter der er kommet øget fokus på sund og nærende madlavning. En ret som pulled pork er også blevet meget populær, og nu kan man selv lave det. En slow cooker kan nemlig tilberede kød, så det bliver ekstra mørt og let går fra benet, da den lange tilberedningstid giver kødet tid til at modne – en opgave en slow cooker klarer bedre end normale gryder og pander. En god slow cooker skal således kunne producere mørt, saftigt og smagfuldt kød, og det kan Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker i høj grad. Kødet bliver særdeles mørt, og grøntsager forbliver faste uden at blive overtilberedte og smuldre.

Stor kapacitet
Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker er en af de større slow cookere, og størrelsen betyder, at man kan lave mad til flere portioner eller gæster. En tommelfingerregel lyder, at kapacitet på mellem 1,5 og 3 liter kan tilberede mad til 1-2 personer, en kapacitet på mellem 3 og 5 liter kan tilberede mad til 3-4 personer, og en slow cooker med en kapacitet på 5-6,5 liter er nok til 5 eller flere personer. Med Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker med en størrelse på 5,7 liter er der dermed nok til omkring 5 personer, og det er en god størrelse til de fleste husstande.

God variation
Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker giver brugeren en god og let oplevelse med en slow cooker, for modellen har både timer-funktion på op til 20 timer og forprogrammerede tidsindstillinger, som man selv kan ændre på efter behov. Der er desuden to varmeindstillinger med vågeblus samt en smart aftagelig ledning, som gør opbevaringen lettere. Det medfølgende hæfte med opskrifter giver fordelagtige muligheder for at komme godt i gang med at bruge slow cookeren – især hvis man er nybegynder.

Udvalgte fordele ved Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker:
🔵 Producerer meget mørt og saftigt kød
🔵 Stor størrelse på 5,7 liter
🔵 Med forprogrammerede indstillinger
🔵 Aftagelig ledning
🔵 Medfølgende hæfte med opskrifter

Du kan her se en lille præsentationsvideo fra producenten:

https://www.youtube.com/watch?v=q4ZlMNxHMFw

Sage The Risotto Plus 

4,5 stjerner ud af 5 hos Trustedreviews.com 
4 ud af 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk 
76 point ud af 100 hos britiske Good Housekeeping Institute

Sage The Risotto Plus

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.099,00 Kr. 0,00 Kr. 1.099,00 Kr. Læs mere

 

Sage The Risotto Plus er blevet testet af 3 forskellige ekspertpaneler fra udlandet, som alle er anerkendte kilder, nemlig testsiderne Trustedreviews.com og Expertreviews.co.uk samt det britiske husholdnings-institut Good Housekeeping Institute. Sage The Risotto Plus vækker stor begejstring hos eksperterne, og da modellen klarer sig rigtig godt igennem alle testene, får den rigtig gode karakterer over hele linjen.

Slow cooker og riskoger i én
Sage The Risotto Plus er mere end blot en slow cooker. Her er nemlig også tale om et apparat, som er skabt til at koge ris til perfektion samt tilberede fejlfri risotto, så her får man et helt multi-produkt. Sage The Risotto Plus er måske ikke den mest rummelige slow cooker på markedet, men kan stadig rumme 3,7 liter. Det vil passe godt til den lidt mindre familie på omkring 3-4 personer. Eftersom Sage The Risotto Plus er designet med risotto som hovedfokus, så er det her muligt at lave en cremet risotto uden overhovedet at røre i gryden.

5 indstillinger
Sage The Risotto Plus kommer med 5 forskellige indstillinger, således at den kan mere end blot lave risotto. Ud over risotto kan modellen nemlig også tilberede sauté og dampning af ris, og den har desuden 2 muligheder for slow cooking – på høj og lav varme. Det betyder for eksempel, at hvis man ønsker en gryderet med sauterede grøntsager, så kan man svitse dem via sautér-funktionen først. De 2 slow cooker-funktioner gør, at man har flere muligheder, når det kommer til simremaden. Herudover har modellen også en smart holde-varm funktion, så maden ikke bliver kold efter færdig tilberedning.

Alsidig model, ifølge eksperterne
Eksperterne er generelt begejstrede over Sage The Risotto Plus, som får mange roser. Det nævnes blandt andet, at her er tale om en meget alsidig slow cooker til en overkommelig pris (når det gælder en model, der har så mange funktioner), og når det kommer til madlavningen, så leverer modellen et ganske godt resultat, hvor de fleste retter blev vellykkede. Der var dog nogle svipsere af og til, hvor ikke alle fødevarerne blev tilberedt lige godt. Holde varm-funktionen fungerede ikke helt optimalt, men til gengæld er det et stort plus, at gryden kan komme i opvaskemaskinen, ifølge eksperterne. Eksperterne vurderer til sidst, at Sage The Risotto Plus generelt klarer sig godt.

Fordele ved Sage The Risotto Plus
🔵 Risotto som fokus
🔵 Alsidig model, som også fungerer som slow cooker
🔵 5 indstillinger
🔵 Let rengøring i opvaskemaskinen
🔵 God pris taget de mange funktioner i betragtning


The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker

84 point ud af 100 hos britiske Good Housekeeping Institute 
3,5 stjerner ud af 5 hos Trustedreviews.com

The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
261,75 Kr. 0,00 Kr. 261,75 Kr. Læs mere
262,00 Kr. 0,00 Kr. 262,00 Kr. Læs mere
399,00 Kr. 0,00 Kr. 399,00 Kr. Læs mere

 

Både den internationale testside Trustedreviews.com samt det britiske husholdnings-institut Good Housekeeping Institute har afprøvet og vurderet The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker ud fra forskellige test-parametre, og efter endt test konkluderer eksperterne, at her er tale om en rigtig god og velfungerende slow cooker.

Flot og sort slow cooker
The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker kommer i en flot cylinder-form og har en rigtig flot, sort farve. Designet er neutralt og enkelt og vil passe ind i de fleste køkkener. For ekstra overskuelighed er låget gennemsigtigt, således at man lettere kan følge med i tilberednings-processen. Så behøver man ikke at løfte på låget, hvorved varmen slipper ud. Her er desuden tale om en medium-stor slow cooker med en kapacitet på 3,5 liter, hvilket passer til en familie på omkring 3-4 personer.

3 varmetrin
The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker er en manuel slow cooker, som ikke har et digitalt display. Modellen er udstyret med en kraftig drejeknap på fronten, som tydeligt indikerer de mulige varmetrin. Dermed er denne model meget let i brug og særdeles brugervenlig. The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker har 2 varmeindstillinger for slow cooking samt en holde-varm funktion, som gør, at maden ikke bliver kold efter endt tilberedning. Man kan også tage gryden ud, hvilket er praktisk, da den er ovnfast og derfor kan tåle at komme i ovnen. Det er også praktisk, da rengøringen så foregår lettere. Låg og gryde kan som en bonus komme i opvaskemaskinen.

Unik slow cooker, ifølge eksperterne
Eksperterne lægger først mærke til, at her er tale om en lidt anderledes slow cooker. The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker har nemlig en sjov kridt-funktion, hvor man kan skrive uden på gryden – for eksempel en besked til familien om, hvad de skal have til aftensmad. Når det kommer til madlavningen, så præsterer The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker ganske godt ifølge eksperterne, og især kylling blev god og saftig. Også brugervenligheden får roser med på vejen. På minussiden opstod der dog nogle uheldige vandophobninger ved kanten, og så føltes låget heller ikke helt stabilt, når der kokkereredes. Prisen er dog også et plus for The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker, for denne model er billigere end mange af konkurrenterne.

Fordele ved The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker
🔵 Model på 3,5 liter – passer til familie på 3-4 personer
🔵 Flot sort model med gennemsigtigt låg
🔵 2 varmeindstillinger samt holde-varm funktion
🔵 Brugervenlig model
🔵 God pris


Russell Hobbs 22750 

84 point ud af 100 hos britiske Good Housekeeping Institute

 Russell Hobbs 22750

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
344,00 Kr. 0,00 Kr. 344,00 Kr. Læs mere
344,25 Kr. 0,00 Kr. 344,25 Kr. Læs mere
449,00 Kr. 0,00 Kr. 449,00 Kr. Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere

 

Det britiske husholdnings-institut Good Housekeeping Institute tester løbende forskellige forbrugerprodukter beregnet til brug i hjemmet. Denne gang er her tale om en test af slow cookeren Russell Hobbs 22750, som er blevet testet på parametre som brugervenlighed, design, instruktioner og madlavnings-evner. Eftersom Russell Hobbs 22750 klarer sig godt igennem alle prøvelserne, så belønnes modellen med en rigtig flot karakter.

Stor slow cooker
Russell Hobbs 22750 er velegnet til den store familie eller i husstande, hvor der ofte laves mad til gæster eller store portioner ad gangen. Russell Hobbs 22750 kan nemlig rumme 6 liter, hvilket passer til mellem 6 og 7 personer. Her er tale om en af de moderne slow cookere, som selv assisterer ved madlavningen – Russell Hobbs 22750 har nemlig en smart timer, således at overblikket i køkkenet højnes. Modellen er stadig manuel, og derfor skal man selv indstille modellen efter behov.

2 varmeindstillinger
Russell Hobbs 22750 er skabt til at lave simremad, og modellen kommer med 2 forskellige varmeindstillinger, således at man kan lave mange forskellige simreretter på modellen. Herudover findes der også en holde-varm-funktion, som kan holde maden varm i lang tid efter endt tilberedning – det er både smart, hvis man skal vente på en anden ret, eller ønsker at lave maden inden gæsterne kommer. For lethedens skyld er her tale om en non-stick gryde, hvor maden ikke så let hverken sætter sig fast eller brænder på. Låget er gennemsigtigt og gør, at man lettere kan holde overblikket uden at lette på låget, hvilket kan resultere i, at saftigheden mindskes.

Et godt valg, ifølge eksperterne
De britiske eksperter fra Good Housekeeping Institute vurderer, at man som forbruger vil få meget glæde af Russell Hobbs 22750. De forklarer nemlig, at her er tale om en meget rummelig model, som især har en rigtig god holde-varm funktion. Denne funktion kan faktisk holde maden varm i op til 10 timer, efter tilberedningen er slut, hvilket er imponerende. På madlavningsområdet vurderer eksperterne, at Russell Hobbs 22750 leverer et godt resultat – især med kylling, som blev både saftig og mør. På minussiden blev oksekødet ikke helt så mørt, og modellen er ikke altid helt intuitiv i brug. På trods af de små minusser mener eksperterne, at man ikke går galt i byen med denne model.

Fordele ved Russell Hobbs 22750
🔵 Stor model på 6 liter – nok til op til 7 personer
🔵 Udstyret med timer
🔵 2 varme-indstillinger
🔵 Holde varm-funktion kan holde maden varm i op til 10 timer
🔵 Især god til kylling


Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker 

Kåret til ”Best Buy” hos britiske Bbcgoodfood.co.uk

 Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
316,00 Kr. 0,00 Kr. 316,00 Kr. Læs mere
345,00 Kr. 0,00 Kr. 345,00 Kr. Læs mere
345,00 Kr. 0,00 Kr. 345,00 Kr. Læs mere
445,00 Kr. 0,00 Kr. 445,00 Kr. Læs mere

 

Den britiske public-service udbyder BBC har et meget stort fokusspænd i deres virke – det inkluderer også forbrugerliv og madlavning. Her har BBC’s madunivers Bbcgoodfood.co.uk testet en række slow cookere, og deriblandt findes Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker. Denne model begejstrer eksperterne, og derfor får den mærkatet ”Best Buy”, som vidner om, at her er tale om en rigtig velfungerende slow cooker.

Mindre og simpel model
Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker hører ikke til blandt de meget store slow cookere. Modellen har en kapacitet på 3,5 liter, hvilket dog vil passe fint til den medium-store husstand på op til 4 personer. Dermed er Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker et godt valg til hverdagsbrug. Her er også tale om en traditionel og simpel slow cooker, som mest af alt ligner en stor gryde. Modellen er grå og fremstillet af stål og enkel i designet, og på fronten sidder kontrolpanelet. Dette kontrolpanel udgøres af en enkelt drejeknap, hvor man vælger varmeindstillinger.

Høj og lav varme
Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker kommer med mulighed for at slow cooke maden ved både høj og lav varme. De fleste simreretter har godt af den lave varme i længere tid, men den høje varmeindstilling er et godt alternativ. Herudover findes der en holde varm-funktion, som gør, at man med fordel kan lave maden tidligere, hvis man får gæster og dermed travlt eller har andre presserende gøremål. Med Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker er her tale om en manuel model uden timer og display, så man skal selv holde øje med tiden. Modellen kommer med et smart glaslåg, som netop bidrager til at gøre overskueligheden større, da det giver muligheden for at holde øje med retten.

Simpel men god, ifølge eksperterne
BBC har testet Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker sammen med en række andre slow cookere, og de vurderer, at Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker især vil være fordelagtig, hvis man ønsker en model, der generelt klarer sig godt. Eksperterne lægger mærke til, at Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker er en simpel model, men til gengæld fungerer den godt – og som en bonus er prisen god. Den er ikke avanceret men har de indstillinger, som man har brug for.

Fordele ved Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker
🔵 Model på 3,5 liter – passende til 3-4 personer
🔵 Manuel model med drejeknap
🔵 2 varmeindstillinger plus holde-varm funktion
🔵 Enkel men velfungerende
🔵 Lav pris


Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker

Kåret til ”Best Buy” hos britiske Bbcgoodfood.co.uk

Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.129,00 Kr. 0,00 Kr. 1.129,00 Kr. Læs mere
1.129,00 Kr. 0,00 Kr. 1.129,00 Kr. Læs mere
1.129,00 Kr. 0,00 Kr. 1.129,00 Kr. Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere
1.590,00 Kr. 0,00 Kr. 1.590,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere

 

BBC’s online madunivers Bbcgoodfood.co.uk tester løbende forskellige køkken-relaterede produkter. Her har de britiske eksperter skrevet en artikel om netop slow cookere, hvor der også indgår en test af forskellige slow cookere. Modellen Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker er medtaget i denne test, og eksperterne synes generelt rigtig godt om den. Derfor kåres Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker til ”Best Buy”.

Stor og avanceret model
Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker er skabt af mærket Crock Pot, hvis stifter var noget nær en pioner inden for slow cooking, længe før betegnelsen blev kendt i folkemunde. Her er tale om en stor model, der har en kapacitet på 5,6 liter. Det svarer til en familie på 6-7 personer, så hvis man har en stor husstand eller ofte får gæster, så vil Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker være et godt valg. Herudover er Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker ideel for den forbruger, som ønsker en multifunktionel slow cooker, som hører til de mere avancerede. Denne model kan nemlig mere end bare slow cooke maden.

Mange funktioner
Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker har 2 varmeindstillinger for slow cooking, hvilket er standard. Modellen har ikke en holde-varm funktion, som mange andre slow cookere har, men til gengæld har Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker flere muligheder for tilberedning af fødevarer – den kan nemlig både koge, stege, sautere, bage, riste og dampe. Her er også tale om en digital model med timer og display, som kan holde styr på madlavningen for dig. Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker er decideret designet til at kunne passe sig selv, mens man er på arbejde eller ellers bare er ude af huset.

Bedste avancerede model, ifølge eksperterne
I deres test af forskellige slow cookere kalder BBC Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker for den bedste ”high end” model. Eksperterne er begejstrede over alle de mange funktioner, som modellen har, og hvis man ønsker en topmoderne slow cooker, så vil Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker være et godt valg. Som en bonus føles denne slow cooker faktisk ikke klodset at arbejde med, selv om her også er tale om en stor model. Man skal dog være opmærksom på, at med alle de mange funktioner, så er her tale om en lidt dyrere model.

Fordele ved Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker
🔵 Stor model, som kan rumme 5,6 liter – nok til op til 7 personer
🔵 2 varmeindstillinger
🔵 Mange muligheder for tilberedning – både koge, stege, bage, riste og dampe
🔵 Digital timer og display
🔵 På trods af størrelsen er den let at håndtere


Fordele og ulemper ved at anskaffe en slow cooker

Kom lidt olie i bunden af slow cookeren og tilføj kød, sauce, løg og bouillon – lad det stå i 5 timer, og derefter er der aftensmad – så bliver aftensmaden ikke lettere med en slow cooker.

Norske Viivilla.no beskæftiger sig netop med dette i en artikel, hvor de diskuterer både plusser og minusser ved slow cookere. Mange har hørt om fænomenet, men det er langt fra alle, der er overbeviste om disse apparaters kunnen, for kan simremad ikke bare tilberedes i en gryde?

Kendt fra tv

Viivilla.no forklarer, at efter skandinaverne er blevet fortrolige med nye køkkenredskaber og -maskiner, som de har stiftet bekendtskab med i diverse madlavningsprogrammer som MasterChef, så har programmerne også introduceret slow cookeren til befolkningerne. Og mange har allerede lært fordelene ved sådan en ”langtids-koger”, som både skulle kunne lave gourmetmåltider, suppe, dessert og gryderetter – og endda også drikkevarer.

Fordele ved en slow cooker

Der findes mange fordele ved en slow cooker, og her listes de væsentligste ifølge de norske eksperter:

Passer sig selv: Ideelt set bør man kunne blande alle ingredienserne sammen om morgenen, tage på arbejde og komme hjem til veltilberedt aftensmad – det kan man ikke med en gryde på komfuret.

Mere tid: Slow cookeren sparer familien dyrebar tid i en hektisk hverdag, da den ikke kræver opmærksomhed, og så man kan lave et helt måltid i den.

Sparer penge: Selv billigere fødevarer får god saft og kraft i en slow cooker – derfor behøver man ikke investere i de bedste udskæringer for at få god smag.

Med timer: Man kan få slow cookere med og uden timer – en model med timer gør, at man ikke behøver at se til maden hele tiden.

Kan få billig model: Man behøver ikke investere i en slow cooker til 2000 kroner. Man kan sagtens få en langt billigere, hvis man ikke har noget imod en mere simpel model.

Ulemper ved en slow cooker

Viivilla.no lister her de få ulemper, som de mener, der findes ved at anvende en slow cooker:

Vitaminer forsvinder: Når man langtidstilbereder maden, så kan man ikke undgå, at nogle vitaminer og mineraler forsvinder.

Er den effektiv?: Især i starten skal man være opmærksom på, hvordan slow cookeren behandler kødet. Man kan komme ud for, at kødet bliver ødelagt.

Kan ende i skabet: Der findes mange forskellige køkken-gadgets efterhånden, og hvis man ikke er meget glad for slow cookeren, så kan den måske ende i køkkenskabet, hvor den ikke bliver brugt. Og så er det spild af penge og ressourcer.


Slow cooker eller sous vide – hvad er forskellen?

Hvis man ikke er køkken-entusiast, så er det ikke sikkert, at man er fortrolig med de mange nye køkken-apparater, som er blevet populære, efter især de mange madlavningsprogrammer er kommet til.

Power.dk forklarer, at 2 af de relativt nye mad-mode-fænomener er slow cookeren og sous vide. Begge metoder kan give rigtig velsmagende fødevarer og handler om langtidstilberedning, men hvad er det lige, der er forskelligt ved dem?

Sous vide anvender vandbad og vakuumindpakning

Power.dk forklarer, at sous vide egentlig betyder ”under vakuum”, og når man anvender sous vide som tilberedningsmetode, så går det ud på, at man vakuumpakker sine fødevarer, hvorefter de lægges i et opvarmet vandbad i mange timer.

Man har brug for en decideret vakuumpakke-maskine for at anvende sous vide, men når man vakuumpakker fødevaren, så slipper næring, vitaminer og saft ikke ud. Til sammenligning så steger man ofte en del af både næring og saftighed ud af en bøf på panden eller i gryden, og det samme sker under kogning af for eksempel grøntsager.

Man har også brug for et special-designet vandbad eller en gryde med cirkulator, hvor temperaturen kan holdes konstant og jævn. Efter vakuumpakningen lægges maden ned i vandet, hvor den valgte vandtemperatur tilbereder den over nogle timer. Kød har godt af mange timer – gerne 10-12 timer – mens grønt kun behøver kortere tid, måske et par timer.

Man kan tilberede mange forskellige typer af fødevarer med sous vide – både alle typer af kød (oksekød, lammekød, svinekød, kylling, fisk med videre) men også grøntsager.

Sous vide vil især være en god tilberedningsform for den forbruger, som går meget op i især kød og gerne vil have den helt rigtige temperatur.

Slow cooker anvender gryde

Slow cookeren kræver ikke så mange værktøjer som sous vide – man skal blot investere i en slow cooker, hvor der findes gryde og selve varmeapparatet, som gryden sættes ned i.

Langtidstilberedningen er også i fokus hos slow cookeren, og her kan man blot tilsætte de ønskede ingredienser og lade det simre for sig selv over nogle timer. Der findes ofte forskellige varmeindstillinger på slow cookeren, og nogle modeller er mere avancerede end andre.

De simple slow cookere kan ”bare” slow cooke maden, hvor de meget moderne modeller også kan svitse, sautere, bage, stege og koge.

Slow cookeren vil være et godt valg for den forbruger, som ønsker en let måde at få et mørt måltid, som også bibeholder mange næringsstoffer, da låget skal være påsat under tilberedningen.


Sådan får du mest ud af din slow cooker

Slow cookeren kan for nogle være blot endnu en køkken-gadget, som bare skal afprøves og derefter op i skabet til de andre apparater.

For at undgå dette forklarer det store britiske testmagasin Which.co.uk her, hvordan man får mest muligt ud af slow cookeren.

Vælg den rigtig varmeindstilling

Slow cookere kommer ofte med 2 eller 3 varmeindstillinger, og hver indstilling passer til forskellige typer af fødevarer. For det bedste resultat anbefaler Which.co.uk følgende:

Høj varme: Bedst til lyst kød som kylling. Det tilbereder maden hurtigt, da temperaturen er højere. Fødevarer skal have omkring 3-6 timer ved høj varme.

Medium varme: Har modellen en medium varme, så anvend denne til udskæringer af rødt kød. Tilberedningen går rimelig hurtigt på medium varme, og denne indstilling er brugbar, idet man stadig får alle fordelene ved slow cooking, men ikke går på kompromis med det færdige resultat.

Lav varme: For at få de bedste resultater ud af slow cooking-metoden vil lav varme ofte være at foretrække. Fødevarerne skal have længere tid (omkring 10 timer), men man vil ofte også få møre og saftige fødevarer. Lav varme er især godt til, når man anvender lidt billigere kød, da langtidstilberedningen nedbryder væv og gør sejt kød mere mørt.

Herudover har mange slow cookere også en holde-varm funktion, som sørger for, at maden ikke bliver kold samtidig med, at maden heller ikke tørrer ud.

Alt kød kan bruges

Som nævnt bliver vævet i lidt billigere kød nedbrudt i slow cookeren, og dermed kan kød, der ellers ville være sejt, når det bliver serveret, i stedet blive mørt og velsmagende. Dette er en stor fordel, for det gør det billigere at få bedre og mere velsmagende mad.

Oksekød af høj kvalitet er ofte dyrt, men med en slow cooker kan man godt gå lidt ned i kvalitet, uden at det påvirker resultatet. Which.co.uk forklarer også, at man sagtens kan anvende billigere udskæringer som for eksempel kæber, nakke eller skank af både svinekød, lam, får og som nævnt oksekød.

Vegetaren kan også få glæde af slow cookeren

Selv om det ofte fremhæves, at kød bliver rigtig godt tilberedt i slow cookeren, så kan man også få glæde af apparatet, hvis man er vegetar. Grøntsager får nemlig også en god saftighed og konsistens efter at være blevet tilberedt i en slow cooker, og Which.co.uk anbefaler især også tilberedning af retter med tørrede bønner og ærter.

Også til desserter

Which.co.uk forklarer, at man desuden kan anvende slow cookeren til at tilberede desserter. Man kan blandt andet lave en meget hurtig og let budding men også syltetøj. Når man laver syltetøj, så skal frugten blødgøres uden at tørres ud, og det er slow cookeren god til.

Mere avancerede slow cookere kan også klare bage-opgaver.

Tager det ikke lang tid?

Man kan ikke komme udenom, at fødevarerne skal have lang tilberedelsestid i slow cookeren, og dette kan være en barriere, som mange synes virker uoverkommelig.

Men med lidt planlægning så kommer aftensmaden faktisk til at tage kortere tid. Man skal bare forberede ingredienserne aftenen forinden, og så skal man faktisk bare lægge dem ned i slow cookeren om morgenen, og så behøver man ikke foretage sig noget, før maden er færdig-tilberedt.


4 tips til hvad du også kan bruge din slow cooker til

Reader’s Digest (Rd.com) forklarer, at man faktisk også kan anvende en slow cooker til andre opgaver end madlavning.

Så hvis man har investeret i en slow cooker men ikke får brugt den nok, så kan man måske finde andre brugsmetoder til den. Det kan dog være en god ide ikke at anvende slow cookeren til mad igen, efter man har brugt den til andre formål.

Hjælp til ømme led

Hvis man lider af ømme led efter en skitur eller arbejde i haven, så vil et varmt håndklæde kunne udbedre skaderne. Rul et håndklæde sammen og læg det i slow cookeren. Hæld et par deciliter vand over og lad håndklædet blive gennemvædet. Tilsæt et par dråber af velduftende olier og lad det ”simre” i slow cookeren i et par timer. Tag herefter håndklædet ud og vikl det omkring de ømme led.

Fjernelse af maling

Hvis man har fået maling på for eksempel dørhåndtag eller andre redskaber, så drop de giftige kemikalier. Fyld i stedet slow cookeren med vand og lidt vaskepulver og læg redskabet ned i gryden. Lad det stå natten over, og så vil malingen være blødgjort.

Duftfrisker

Et velduftende hjem er rart at opholde sig i, og det kan man let få med hjælp fra slow cookeren. Fyld slow cookeren med vand, citronskiver og velduftende olier og tænd for den.

Lav din egen læbepomade

Sprukne læber kan være smertefuldt, og mange ønsker naturlige ingredienser, når her er tale om noget, der skal smøres i ansigtet. Derfor kan det være en fordel at lave sin egen læbepomade, hvor man ved, hvad der er puttet i.

Dette kan gøres med slow cookeren: Tilsæt 3 spiseskefulde bivoks, 3 spiseskefulde kokosolie og 1 spiseskefuld vitamin E-olie til slow cookeren og tænd på lav varme. Når ingredienserne er blandet sammen, så skal de køle kort ned, hvorefter man kan tilsætte 9 dråber af sin foretrukne olie (det kan for eksempel være pebermynte, grape eller eukalyptus). Fyld 12 små tuber med ingredienserne og lad dem stå oprejst, indtil de er faste.

Denne opskrift er nok til 12 små læbepomader.


Kom godt i gang med lette opskrifter

Ét er at investere i en slow cooker. Det næste er at komme i gang med at bruge den. Det kan godt virke uoverkommeligt til at begynde med, men her har vi samlet nogle gode og alsidige videoer med retter, som ikke er for svære at starte ud med.

1: 4 lette retter gennemgås her. Der er taget højde for alle smagsløg, for den første ret er en gryderet med oksekød, kartofler og grøntsager. Ret nummer to er kylling med dejtop og grøntsager. Den tredje ret er til vegetarerne og består af fyldte peberfrugter med ris, salsa og ost. Den sidste ret i denne video er en stærk ret bestående af majsbrød med svinekød og chili.

https://www.youtube.com/watch?v=TfrsMVzFc3Q

2: Denne video giver en opskrift på en hverdagsret, de fleste vil kunne lide: Kylling med pasta og parmesan-ost.

https://www.youtube.com/watch?v=eY7fuIfCI1E

3: Her er tale om endnu en hverdagsret, der er overkommelig at lave: Kylling med honning og hvidløg.

https://www.youtube.com/watch?v=rsBeiP0BAHc

9 gode råd til at bruge en slow cooker

På baggrund af en artikel fra det britiske BBCs madunivers bringer vi her 9 gode råd til at lære sin slow cooker og dens funktionalitet og fordele bedre at kende:

Lille forberedelsestid: Nogle opskrifter foreskriver en del forberedelsestid. Det er unødvendigt. Kom bare alle de samlede ingredienser i uforarbejdet. Løg kan dog være en undtagelse, da det tager toppen af den skarpe smag, hvis man svitser dem på panden først. Men det er en smagssag.

Spar tid: Har du ikke meget tid om dagen, så hak grøntsagerne aftenen inden. Spar plads og hæld dem i gryden med det samme og opbevar den i køleskabet natten over. Ideelt set skal ingredienserne tilberedes i slow cookeren, når de har stuetemperatur, så tag dem gerne ud af køleskabet omkring 20 minutter inden, du begynder madlavningen.

Spar penge: Man kan lave et godt og sundt måltid mad for forholdsvis få penge med en slow cooker, for selv få ingredienser giver en god ret. Skru gerne op for grøntsagerne – især hvis der er børn, der ikke normalt er så vilde med det grønne – for efter tilberedningen i en slow cooker er retten blevet kogt sammen, og grøntsagerne står mindre ud.

Mindre fedt: Det er ikke nødvendigt med olie eller stegemargarine i slow cookeren, så længe der er nok væde i retten. Normalt når man steger kød, forsvinder fedtkanten, men det sker ikke i en slow cooker. Skær derfor fedtet af inden, for ellers kan man risikere olie-agtige fedtringe i væden/saucen.

Brug mindre væde: Da slow cookeren har et fastsat låg, koger væden ikke væk under tilberedningen. Derfor skal der mindre væde i retten – gerne omkring en tredjedel mindre – da det ellers kan begynde at lække ud under låget. Som tommelfingerregel behøver væden kun akkurat at dække kød, kartofler og grøntsager. Husk at på den anden side så tykner væden heller ikke, så man kan ikke koge tynd væde om til en fastere sauce.

Langsomt er godt: Der er normalt et par forskellige indstillinger for varmeintensitet på en slow cooker, men brug gerne den lave. De fleste retter nyder godt af en så lav temperatur som muligt, da smagsnuancerne så for alvor bringes frem.

Passer sig selv: En slow cooker er designet til at kunne passe sig selv, så man behøver ikke tjekke den hele tiden og åbne låget for at kigge ned til maden. Det er bedst slet ikke at løfte på låget, da der slipper varme ud, hver gang låget fjernes. Jo flere gange låget fjernes, jo længere tid tager det retten at blive færdig.

Tilsæt ingredienser på én gang: Gå efter retter hvor man kan tilsætte alle ingredienserne på én gang i stedet for lidt af gangen. Det er både lettere for arbejdsgangen, og så bliver låget heller ikke fjernet. Dog er det nødvendigt med for eksempel pasta og ris at tilsætte disse ingredienser hen mod slutningen af tilberedningen.

Hvor lang tid tager det?: Det ligger i navnet, at det tager sin tid at lave mad i en slow cooker. Retter, som normalt tager 15-30 minutter at kokkerere, tager som tommelfingerregel 1-2 timer på den høje varmefunktion og 4-6 timer på den lave varmefunktion.

Retter, som normalt tager 30 minutter-1 time, tager 2-3 timer på den høje varmefunktion og 5-7 på den lave varmefunktion.

Retter, som normalt tager 1-2 timer, tager 3-4 timer på den høje varmefunktion og 6-8 på den lave varmefunktion.

Retter, som normalt tager 2-4 timer, tager 4-6 timer på den høje varmefunktion og 8-12 på den lave varmefunktion.

Meget faste ingredienser såsom rodfrugter kan tage længere tid at få møre end kød og kartofler, så læg dem gerne nederst i gryden.


Slow cooker test – disse kilder har vi brugt:

Den britiske avis Independent 🇬🇧
Avisen er en af de største og mest omfangsrige, britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland m.m., men forbrugerstof og mad har også en plads i avisen. I denne test har avisen fundet de 8 bedste slow cookere. Læs mere her.


Den svenske avis Icakuriren 🇸🇪
Denne svenske ugeavis er en af de mest læste i Sverige og stammer oprindeligt fra supermarked-kæden ICA. Avisen skriver specielt om mad og opskrifter, og i den forbindelse har avisen testet 5 forskellige slow cookere. Læs mere her.


Den svenske avis Aftonbladet 🇸🇪
Den svenske tabloidavis Aftonbladet er også en af de mest læste aviser i Sverige og beskæftiger sig både med nyhedsstof og underholdning hver dag. Avisen bringer også en del forbrugerstof, og her har avisen testet 5 slow cookere, hvor de har fokuseret både på kvalitet af den tilberedte mad, funktionalitet, brugervenlighed, størrelse og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver abonnement.


BBC 🇬🇧
BBC er Storbritanniens public service udbyder, som både har flere radio- og nationale tv-kanaler samt også internationale kanaler. Som public service-udbyder fungerer BBC lidt som danske DR og har dermed fokus på blandt andet både nyheder, politik, sport, underholdning og læring. BBC har tillige et stort online-univers, og de beskæftiger sig også med husholdning, gastronomi og forbrugerliv. I den forbindelse har de britiske eksperter her testet en række forskellige slow cookere samt lavet en guide til, hvordan man bedst anvender en slow cooker. Modellerne Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker og Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker har været med i denne artikel. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.


Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk er en britisk testside, som hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Der er hovedfokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner og dertil også køkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet modellen Sage The Risotto Plus. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Det britiske Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.co.uk foretager nye tests lidt ad gangen og vurderer produkterne ud fra blandt andet funktionalitet, brugervenlighed, anvendelighed og pris. Her har eksperterne testet 3 forskellige slow cookere. Ønsker du at læse mere om testen af Sage The Risotto Plus, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af Russell Hobbs 22750, kan du klikke her.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem.

Her har Trustedreviews.com testet forskellige slow cookere. Ønsker du at læse mere om testen af Sage The Risotto Plus, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker, kan du klikke på dette link.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse