Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere
Slow Cooker test-guide: Vores bud på 6 af de bedste slow cookere
En slowcooker er en form for avanceret simregryde, hvor du kan tilberede både kød, grøntsager og sauce samtidig. Du lægger blot de ønskede ingredienser i slow cookeren, og så sørger slowcookeren selv for maden over en længere tidsperiode (gerne flere timer). Imens har du tid til andre gøremål, da slowcookeren passer sig selv.
Vores artikel giver et overblik over slowcookere fra forskellige mærker. Vi gennemgår eksperternes vurderinger af de forskellige modeller, og hvad deres unikke fordele og ulemper er. Derudover kommer vi med tips til hvilke faktorer, du bør overveje, når du skal købe en slowcooker.
En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.
De 6 bedste slow cookere i test-guiden 2025:
Vores fremgangsmåde
Sådan vurderer og udvælger vi produkter
Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.
Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:
- Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
- Kundeanmeldelser af produktet
- Produktets egenskaber og specifikationer
- Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
- Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.
Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.
Læs om vores tilgangAnmeldelser
-
Sage The Risotto Plus » 958 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)
multifunktionel slow cooker med risotto-fokus
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.Lagerstatus ukendt958 kr.Lagerstatus ukendt1.099 kr.På lager1.120 kr.På lager1.198 kr.2 Rabatkoder fundetVi har fundet 2 Rabatkoder. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out
Indløs rabat, installér Savier 🔓På lager1.199 kr.4.5 /5
Forbrugsguidens vurdering
Vi synes, at Sage Risotto Plus er et bemærkelsesværdigt multifunktionelt apparat, der kombinerer rollerne som slow cooker og riskoger. Dens kapacitet på 3,7 liter gør den til et velegnet valg til mindre familier på 3-4 personer. Fokus på at perfektionere risotto er en unik funktion, der gør det muligt at tilberede cremet risotto uden konstant omrøring.
Med sine fem forskellige indstillinger, herunder sauté, damp og to langsomme tilberedningsmuligheder (høj og lav varme), tilbyder den alsidighed i tilberedningen af måltider. For eksempel kan du først sautere grøntsager og derefter skifte til langsom tilberedning for at få en smagfuld gryderet. Varmholdningsfunktionen er en gennemtænkt tilføjelse, der sikrer, at maden forbliver varm efter tilberedningen. Den manglende timer kan ses som en ulempe, men det kan nemt afhjælpes i den digitale tidsalder med en simpel smartphone-timer eller et væld af onlineværktøjer og apps.
Fordele
- Risotto som fokus
- Alsidig model, som også fungerer som slow cooker
- 5 indstillinger
- Let rengøring i opvaskemaskinen
Ulemper
- Har ingen timerforsinkelse
Specifikationer
- Effekt: 760 W
- Kapacitet: 3,7 L
- Dimensioner: 26 x 23 x 25 cm
- Vægt: 3,01 kg
- Non stick: Yes
- Hold varm-funktion: Yes
Sage The Risotto Plus er blevet testet af 3 forskellige ekspertpaneler fra udlandet, som alle er anerkendte kilder, nemlig testsiderne Trustedreviews.com og Expertreviews.co.uk samt det britiske husholdnings-institut Good Housekeeping Institute. Sage The Risotto Plus vækker stor begejstring hos eksperterne, og da modellen klarer sig rigtig godt igennem alle testene, får den rigtig gode karakterer over hele linjen.
Anmeldelse: Produktanalyse af Sage The Risotto Plus
Slow cooker og riskoger i én
Sage The Risotto Plus er mere end blot en slow cooker. Her er nemlig også tale om et apparat, som er skabt til at koge ris til perfektion samt tilberede fejlfri risotto, så her får man et helt multi-produkt. Sage The Risotto Plus er måske ikke den mest rummelige slow cooker på markedet, men kan stadig rumme 3,7 liter. Det vil passe godt til den lidt mindre familie på omkring 3-4 personer. Eftersom Sage The Risotto Plus er designet med risotto som hovedfokus, så er det her muligt at lave en cremet risotto uden overhovedet at røre i gryden.
5 indstillinger
Sage The Risotto Plus kommer med 5 forskellige indstillinger, således at den kan mere end blot lave risotto. Ud over risotto kan modellen nemlig også tilberede sauté og dampning af ris, og den har desuden 2 muligheder for slow cooking – på høj og lav varme. Det betyder for eksempel, at hvis man ønsker en gryderet med sauterede grøntsager, så kan man svitse dem via sautér-funktionen først. De 2 slow cooker-funktioner gør, at man har flere muligheder, når det kommer til simremaden. Herudover har modellen også en smart holde-varm funktion, så maden ikke bliver kold efter færdig tilberedning.
Alsidig model, ifølge eksperterne
Eksperterne er generelt begejstrede over Sage The Risotto Plus, som får mange roser. Det nævnes blandt andet, at her er tale om en meget alsidig slow cooker til en overkommelig pris (når det gælder en model, der har så mange funktioner), og når det kommer til madlavningen, så leverer modellen et ganske godt resultat, hvor de fleste retter blev vellykkede. Der var dog nogle svipsere af og til, hvor ikke alle fødevarerne blev tilberedt lige godt. Holde varm-funktionen fungerede ikke helt optimalt, men til gengæld er det et stort plus, at gryden kan komme i opvaskemaskinen, ifølge eksperterne. Eksperterne vurderer til sidst, at Sage The Risotto Plus generelt klarer sig godt.
-
Crock-Pot Express Mulitcooker » 1.150 Kr. hos Homeshop.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)
multicooker med høj kapacitet og 4 tilberedningsmetoder
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.4.6 /5
Forbrugsguidens vurdering
Crock-Pot Express Multicookers imponerende volumen på 7 liter gør den perfekt til at være vært for familie og venner og giver rigelig plads til at skabe en række lækre retter. Crock-pottens alsidighed forstærkes yderligere af dens fire tilberedningsmetoder: dampkogning, slow cooking, dampning og bruning/stegning. Det store udvalg giver mulighed for perfekt tilberedning – uanset om det er dampning af grøntsager eller bruning af et saftigt stykke kød.
En af de største fordele ved multicookeren er dens hastighed, idet den tilbereder måltider op til 70% hurtigere end traditionelle metoder, hvilket er en fordel for dig med en travl hverdag. En lille ulempe er dog det begrænsede antal opskrifter, der er inkluderet. Men det er næppe en deal-breaker i internettets tidsalder, hvor en overflod af opskrifter kun er en Google-søgning væk.
Fordele
- Indeholder 8 forudindstillede funktioner
- Kan blandt andet tilberede risotto, gryderetter, supper og meget andet
- Laver mad 70% hurtigere sammenlignet med traditionel madlavning
Ulemper
- Der medfølger kun få opskrifter
Den fine og effektive Crock-pot Express multicooker gør det meget lettere for dig at lave lækker og velsmagende mad til din familie og venner. En Crock-pot er især god at bruge, hvis du har travlt eller er ekstra sulten, da den kan lave mad meget hurtigere end ved traditionel madlavning.
Hos den velkendte og danske forhandler whiteaway.com får slowcookeren fra Crock-pot enormt meget ros. En meget tilfreds kunde og forbruger skriver for eksempel: ”Kan faktisk mere end forventet, sådan noget som dampet fisk, – hvilket ikke behøver at være i vand, men fx hvidvin er lækkert. Overordnet set er den utrolig tidsbesparende og tiden kan kortes endnu mere ved at hælde kogende vand i, – så spares opvarmningen af vandet. De anviste retter på gryden er omend endnu nemmere at gå til”. Der er altså ingen tvivl om, at slowcookeren er populær. Hos whiteaway.com får den også 5/5 stjerner.
Mere om Crock-Pot Express Mulitcooker
Med Crock-Pot Express Multicooker får du et velsmagende og lækkert måltid på meget kort tid. Faktisk kan du med Crock-pot multicooker lave mad 70 procent hurtigere, end hvis du ville lave det på normal vis. Det betyder, at hvis du for eksempel har en travl aften eller morgen, kan du nemt lave en hurtig, men stadig velsmagende ret, som både du og din familie vil elske.
-
The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker » 253 Kr. hos CompuMail lige nu (samarbejde med Pricerunner)
velfungerende slow cooker med kridtfunktion
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.4.7 /5
Forbrugsguidens vurdering
Vi mener, at Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker tilbyder en unik blanding af stil og funktionalitet. Dens slanke sorte design og cylindriske form gør den til en visuelt tiltalende tilføjelse til ethvert køkken, mens det gennemsigtige låg gør det nemt at overvåge tilberedningsprocessen uden varmetab. Med en kapacitet på 3,5 liter er den velegnet til en familie på 3-4 personer.
Den enkle manuelle betjening med drejeknap og tydelige indikationer af varmeniveauet gør den ekstremt brugervenlig. Dens to varmeindstillinger til langsom tilberedning og en holde-varm-funktion gør den endnu mere praktisk. Den ovnfaste, aftagelige gryde er endnu en bekvemmelighed, der gør det nemt at rengøre og bruge ovnen. Derudover er låget og gryden, der tåler opvaskemaskine, meget tidsbesparende. En lille ulempe er den korte ledning, som kan begrænse placeringsmulighederne i køkkenet. Det kan dog nemt løses med en forlængerledning eller ved at flytte rundt på køkkenmaskinerne. Den unikke kridtfunktion, som gør det muligt at skrive beskeder på komfurets yderside, tilføjer et sjovt, personligt touch.
Fordele
- Model på 3,5 liter – passer til familie på 3-4 personer
- Flot sort model med gennemsigtigt låg
- 2 varmeindstillinger samt holde-varm funktion
- Brugervenlig model
Ulemper
- Ledningen er for kort
Både den internationale testside Trustedreviews.com samt det britiske husholdnings-institut Good Housekeeping Institute har afprøvet og vurderet The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker ud fra forskellige test-parametre, og efter endt test konkluderer eksperterne, at her er tale om en rigtig god og velfungerende slow cooker.
Anmeldelse: Produktanalyse af The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker
Flot og sort slow cooker
The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker kommer i en flot cylinder-form og har en rigtig flot, sort farve. Designet er neutralt og enkelt og vil passe ind i de fleste køkkener. For ekstra overskuelighed er låget gennemsigtigt, således at man lettere kan følge med i tilberednings-processen. Så behøver man ikke at løfte på låget, hvorved varmen slipper ud. Her er desuden tale om en medium-stor slow cooker med en kapacitet på 3,5 liter, hvilket passer til en familie på omkring 3-4 personer.
3 varmetrin
The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker er en manuel slow cooker, som ikke har et digitalt display. Modellen er udstyret med en kraftig drejeknap på fronten, som tydeligt indikerer de mulige varmetrin. Dermed er denne model meget let i brug og særdeles brugervenlig. The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker har 2 varmeindstillinger for slow cooking samt en holde-varm funktion, som gør, at maden ikke bliver kold efter endt tilberedning. Man kan også tage gryden ud, hvilket er praktisk, da den er ovnfast og derfor kan tåle at komme i ovnen. Det er også praktisk, da rengøringen så foregår lettere. Låg og gryde kan som en bonus komme i opvaskemaskinen.
Unik slow cooker, ifølge eksperterne
Eksperterne lægger først mærke til, at her er tale om en lidt anderledes slow cooker. The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker har nemlig en sjov kridt-funktion, hvor man kan skrive uden på gryden – for eksempel en besked til familien om, hvad de skal have til aftensmad. Når det kommer til madlavningen, så præsterer The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker ganske godt ifølge eksperterne, og især kylling blev god og saftig. Også brugervenligheden får roser med på vejen. På minussiden opstod der dog nogle uheldige vandophobninger ved kanten, og så føltes låget heller ikke helt stabilt, når der kokkereredes. Prisen er dog også et plus for The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker, for denne model er billigere end mange af konkurrenterne.
-
Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker » 406 Kr. hos BoligCenter lige nu (samarbejde med Pricerunner)
bedste slow cooker ifølge bbc good food
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.4.5 /5
Forbrugsguidens vurdering
Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker har med sin kapacitet på 3,5 liter en perfekt størrelse til mellemstore husholdninger på op til 4 personer, hvilket gør den til et fremragende valg til daglig brug. Det enkle design med en enkelt drejeknap gør den nem at betjene, og den har indstillinger for høj og lav varme, så den passer til forskellige retter.
Der er ingen timer, men det giver en mere engagerende madlavningsoplevelse med mulighed for manuel overvågning, som gøres lettere med det smarte glaslåg. Varmholdningsfunktionen er især nyttig til at tilberede måltider på forhånd.
Fordele
- Model på 3,5 liter – passende til 3-4 personer
- Manuel model med drejeknap
- 2 varmeindstillinger plus holde-varm funktion
- Enkel men velfungerende
Ulemper
- Har ingen timer
Den britiske public-service udbyder BBC har et meget stort fokusspænd i deres virke – det inkluderer også forbrugerliv og madlavning. Her har BBC’s madunivers Bbcgoodfood.co.uk testet en række slow cookere, og deriblandt findes Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker. Denne model begejstrer eksperterne, og derfor får den mærkatet ”Best Buy”, som vidner om, at her er tale om en rigtig velfungerende slow cooker.
Anmeldelse: Produktanalyse af Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker
Mindre og simpel model
Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker hører ikke til blandt de meget store slow cookere. Modellen har en kapacitet på 3,5 liter, hvilket dog vil passe fint til den medium-store husstand på op til 4 personer. Dermed er Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker et godt valg til hverdagsbrug. Her er også tale om en traditionel og simpel slow cooker, som mest af alt ligner en stor gryde. Modellen er grå og fremstillet af stål og enkel i designet, og på fronten sidder kontrolpanelet. Dette kontrolpanel udgøres af en enkelt drejeknap, hvor man vælger varmeindstillinger.
Høj og lav varme
Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker kommer med mulighed for at slow cooke maden ved både høj og lav varme. De fleste simreretter har godt af den lave varme i længere tid, men den høje varmeindstilling er et godt alternativ. Herudover findes der en holde varm-funktion, som gør, at man med fordel kan lave maden tidligere, hvis man får gæster og dermed travlt eller har andre presserende gøremål. Med Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker er her tale om en manuel model uden timer og display, så man skal selv holde øje med tiden. Modellen kommer med et smart glaslåg, som netop bidrager til at gøre overskueligheden større, da det giver muligheden for at holde øje med retten.
Simpel men god, ifølge eksperterne
BBC har testet Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker sammen med en række andre slow cookere, og de vurderer, at Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker især vil være fordelagtig, hvis man ønsker en model, der generelt klarer sig godt. Eksperterne lægger mærke til, at Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker er en simpel model, men til gengæld fungerer den godt – og som en bonus er prisen god. Den er ikke avanceret men har de indstillinger, som man har brug for.
-
Russell Hobbs 22750 » 473 Kr. hos Proshop lige nu (samarbejde med Pricerunner)
bedste slow cooker ifølge good housekeeping institute
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.4.7 /5
Forbrugsguidens vurdering
Russell Hobbs 22750 er en enestående slow cooker, perfekt til dem med store familier, eller som ofte har gæster. Den store kapacitet på 6 liter rækker uden problemer til 6-7 personer, hvilket gør den ideel til at tilberede mange måltider. Nøglefunktioner som den smarte timer forbedrer madlavningen betydeligt, mens de to varmeindstillinger og en holde-varm-funktion giver stor fleksibilitet i kulinariske kreationer.
Komfurets non-stick gryde og klare låg er praktiske tilføjelser, der forenkler madlavning og overvågning. Selvom den større størrelse kan ses som en ulempe, er det et rimeligt kompromis for den store kapacitet og multifunktionalitet, hvilket gør den til et værdifuldt valg for dem, der har brug for en mere omfattende madlavningsløsning.
Fordele
- Stor model på 6 liter – nok til op til 7 personer
- Udstyret med timer
- 2 varme-indstillinger
- Holde varm-funktion kan holde maden varm i op til 10 timer
Ulemper
- Optager meget plads
Det britiske husholdnings-institut Good Housekeeping Institute tester løbende forskellige forbrugerprodukter beregnet til brug i hjemmet. Denne gang er her tale om en test af slow cookeren Russell Hobbs 22750, som er blevet testet på parametre som brugervenlighed, design, instruktioner og madlavnings-evner. Eftersom Russell Hobbs 22750 klarer sig godt igennem alle prøvelserne, så belønnes modellen med en rigtig flot karakter.
Anmeldelse: Produktanalyse af Russell Hobbs 22750
Stor slow cooker
Russell Hobbs 22750 er velegnet til den store familie eller i husstande, hvor der ofte laves mad til gæster eller store portioner ad gangen. Russell Hobbs 22750 kan nemlig rumme 6 liter, hvilket passer til mellem 6 og 7 personer. Her er tale om en af de moderne slow cookere, som selv assisterer ved madlavningen – Russell Hobbs 22750 har nemlig en smart timer, således at overblikket i køkkenet højnes. Modellen er stadig manuel, og derfor skal man selv indstille modellen efter behov.
2 varmeindstillinger
Russell Hobbs 22750 er skabt til at lave simremad, og modellen kommer med 2 forskellige varmeindstillinger, således at man kan lave mange forskellige simreretter på modellen. Herudover findes der også en holde-varm-funktion, som kan holde maden varm i lang tid efter endt tilberedning – det er både smart, hvis man skal vente på en anden ret, eller ønsker at lave maden inden gæsterne kommer. For lethedens skyld er her tale om en non-stick gryde, hvor maden ikke så let hverken sætter sig fast eller brænder på. Låget er gennemsigtigt og gør, at man lettere kan holde overblikket uden at lette på låget, hvilket kan resultere i, at saftigheden mindskes.
Et godt valg, ifølge eksperterne
De britiske eksperter fra Good Housekeeping Institute vurderer, at man som forbruger vil få meget glæde af Russell Hobbs 22750. De forklarer nemlig, at her er tale om en meget rummelig model, som især har en rigtig god holde-varm funktion. Denne funktion kan faktisk holde maden varm i op til 10 timer, efter tilberedningen er slut, hvilket er imponerende. På madlavningsområdet vurderer eksperterne, at Russell Hobbs 22750 leverer et godt resultat – især med kylling, som blev både saftig og mør. På minussiden blev oksekødet ikke helt så mørt, og modellen er ikke altid helt intuitiv i brug. På trods af de små minusser mener eksperterne, at man ikke går galt i byen med denne model.
-
Sage The Fast Slow Pro
multifunktionel slow cooker med stor kapacitet og lcd-display
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.4.6 /5
Forbrugsguidens vurdering
Sage The Fast Slow Pro er et fremragende valg for kulinariske entusiaster, der søger en alsidig og effektiv slow cooker. Den har en stor kapacitet på 6 liter og er velegnet til at tilberede store måltider, ideelt til familier eller gæster. Komfuret har et bemærkelsesværdigt udvalg af funktioner, herunder både tryk- og langsom tilberedning samt dampning og sautering, hvilket gør det til et alsidigt køkkenapparat.
Selvom Sage The Fast Slow Pro ligger i den høje ende af prisskalaen, giver dens avancerede funktioner og robuste byggekvalitet god værdi for pengene. De dobbelte sensorer giver præcis kontrol over temperatur og tryk, hvilket sikrer ensartede madlavningsresultater. Det brugervenlige LCD-display gør det nemt at justere og overvåge, mens komfuret automatisk justerer indstillingerne for optimal ydeevne. Det slanke design i rustfrit stål er ikke kun æstetisk tiltalende, men også holdbart, og bekvemmeligheden ved et låg, der kan vaskes i maskine, er en betænksom tilføjelse.
Fordele
- Kapacitet på 6 liter
- Kan trykkoge, slow cooke, dampe og sautere
- Med LCD-display
- Justerer automatisk tid, temperatur og tryk
- Stilren model i rustfrit stål
Ulemper
- Til den dyre side
Sage The Fast Slow Pro er blevet testet og anmeldt af hele fem forskellige ekspertkilder. Alle eksperter er enige i, at slow cookeren er praktisk og effektiv, hvorfor den har fået gode anmeldelser i alle tests.
Eksempelvis giver Trustedreviews.com modellen 5 ud af 5 stjerner, mens Businessinsider.com kårer den som værende den bedste ”high end” slow cooker på markedet.
Et par af eksperterne nævner desuden, at modellen er forholdsvis svær at opbevare på grund af størrelsen, samt at den ikke er helt billig sammenlignet med andre slow cookere.
Anmeldelse: Produktanalyse af Sage The Fast Slow Pro
Simpel men effektiv slow cooker, ifølge eksperterne
Ifølge de fem ekspertkilder er Sage The Fast Slow Pro en model, der vil passe ind i de fleste køkkener. Eksempelvis skriver Evening Standard, at det er en simpel, men ’meget effektiv slow cooker’. De forklarer ydermere, at de ’elsker dens digitale skærm’, der giver mulighed for, at man kan vælge, hvilken ret man vil lave, hvor indstillingerne bliver tilpasset herefter.
Dette er eksperterne fra Trustedreviews.com enige i, men bemærker også, at den kommer med en hold-varm funktion, der er ’fremragende’, hvis man ikke er klar til at servere maden.
Derudover nævner Bbcgoodfood.com, at man med Sage The Fast Slow Pro både har mulighed for langsomt at tilberede maden, men hvis man har travlt, kan man også vælge at halvere tiden med trykkoger-funktionen. Sidst men ikke mindst hæfter Businessinsider.com sig ved modellens design, som de mener er ’smukt’.
Slow cooker med flere muligheder
Med Sage The Fast Slow Pro får man mulighed for at tilberede sin mad på flere forskellige måder. Man kan både vælge at trykkoge eller slow cooke ens madretter afhængig af, hvor hurtigt man ønsker, at det skal gå.
Slow cookeren kan også dampe eller sautere diverse ingredienser. Man kan derfor få hjælp til mange af de forskellige arbejdsopgaver i køkkenet med Sage The Fast Slow Pro. Den har ydermere en kapacitet på 6 liter, hvorfor man kan lave store portioner på én gang.
Derudover kommer Sage The Fast Slow Pro med Dual Sensors både øverst og nederst, hvilket sikrer en mere præcis og jævn temperatur samt trykkontrol.
Med variabel temperatur og LCD-display
Sage The Fast Slow Pro er en kraftfuld og effektiv slow cooker, der kommer med en effekt på 1100 Watt. Dette er meget gennemsnitligt for slow cookere, men sikrer, at maden bliver tilberedt på den mest optimale måde uafhængig af den valgte funktion.
Der er mulighed for at ændre på de forskellige funktioner på modellens LDC-display, der findes på fronten af maskinen. Maskinen justerer dog tid, temperatur og tryk automatisk.
Den kommer ydermere med en variabel temperatur samt et design i rustfrit stål, hvorfor den sagtens kan blive stående fremme på køkkenbordet, hvis man ikke ønsker at pakke den væk i køkkenskabet. Det aftagelige låg tåler desuden maskinvask.
Fordele og ulemper ved at anskaffe sig en slowcooker
Kom lidt olie i bunden af slow cookeren og tilføj kød, sauce, løg og bouillon – lad det stå i 5 timer, og derefter er der aftensmad – så bliver aftensmaden ikke lettere med en slow cooker.
Norske Viivilla.no beskæftiger sig netop med dette i en artikel, hvor de diskuterer både plusser og minusser ved slow cookere. Mange har hørt om fænomenet, men det er langt fra alle, der er overbeviste om disse apparaters kunnen, for kan simremad ikke bare tilberedes i en gryde?
Kendt fra tv
Viivilla.no forklarer, at efter skandinaverne er blevet fortrolige med nye køkkenredskaber og -maskiner, som de har stiftet bekendtskab med i diverse madlavningsprogrammer som MasterChef, så har programmerne også introduceret slow cookeren til befolkningerne. Og mange har allerede lært fordelene ved sådan en ”langtids-koger”, som både skulle kunne lave gourmetmåltider, suppe, dessert og gryderetter – og endda også drikkevarer.
Fordele ved en slow cooker
Der findes mange fordele ved en slow cooker, og her listes de væsentligste ifølge de norske eksperter:
- Passer sig selv:
Ideelt set bør man kunne blande alle ingredienserne sammen om morgenen, tage på arbejde og komme hjem til veltilberedt aftensmad – det kan man ikke med en gryde på komfuret.
- Mere tid:
Slow cookeren sparer familien dyrebar tid i en hektisk hverdag, da den ikke kræver opmærksomhed, og så man kan lave et helt måltid i den.
- Sparer penge:
Selv billigere fødevarer får god saft og kraft i en slow cooker – derfor behøver man ikke investere i de bedste udskæringer for at få god smag.
Med timer:
Man kan få slow cookere med og uden timer – en model med timer gør, at man ikke behøver at se til maden hele tiden.
- Kan få billig model:
Man behøver ikke investere i en slow cooker til 2000 kroner. Man kan sagtens få en langt billigere, hvis man ikke har noget imod en mere simpel model.
Ulemper ved en slow cooker
Viivilla.no lister her de få ulemper, som de mener, der findes ved at anvende en slow cooker:
- Vitaminer forsvinder:
Når man langtidstilbereder maden, så kan man ikke undgå, at nogle vitaminer og mineraler forsvinder.
- Er den effektiv?:
Især i starten skal man være opmærksom på, hvordan slow cookeren behandler kødet. Man kan komme ud for, at kødet bliver ødelagt.
- Kan ende i skabet:
Der findes mange forskellige køkken-gadgets efterhånden, og hvis man ikke er meget glad for slow cookeren, så kan den måske ende i køkkenskabet, hvor den ikke bliver brugt. Og så er det spild af penge og ressourcer.
Slow cooker eller sous vide – hvad er forskellen?
Hvis man ikke er køkken-entusiast, så er det ikke sikkert, at man er fortrolig med de mange nye køkken-apparater, som er blevet populære, efter især de mange madlavningsprogrammer er kommet til.
Power.dk forklarer, at 2 af de relativt nye mad-mode-fænomener er slow cookeren og sous vide. Begge metoder kan give rigtig velsmagende fødevarer og handler om langtidstilberedning, men hvad er det lige, der er forskelligt ved dem?
Sous vide anvender vandbad og vakuumindpakning
Power.dk forklarer, at sous vide egentlig betyder ”under vakuum”, og når man anvender sous vide som tilberedningsmetode, så går det ud på, at man vakuumpakker sine fødevarer, hvorefter de lægges i et opvarmet vandbad i mange timer.
Man har brug for en decideret vakuumpakke-maskine for at anvende sous vide, men når man vakuumpakker fødevaren, så slipper næring, vitaminer og saft ikke ud. Til sammenligning så steger man ofte en del af både næring og saftighed ud af en bøf på panden eller i gryden, og det samme sker under kogning af for eksempel grøntsager.
Man har også brug for et special-designet vandbad eller en gryde med cirkulator, hvor temperaturen kan holdes konstant og jævn. Efter vakuumpakningen lægges maden ned i vandet, hvor den valgte vandtemperatur tilbereder den over nogle timer. Kød har godt af mange timer – gerne 10-12 timer – mens grønt kun behøver kortere tid, måske et par timer.
Man kan tilberede mange forskellige typer af fødevarer med sous vide – både alle typer af kød (oksekød, lammekød, svinekød, kylling, fisk med videre) men også grøntsager.
Sous vide vil især være en god tilberedningsform for den forbruger, som går meget op i især kød og gerne vil have den helt rigtige temperatur.
Slow cooker anvender gryde
Slow cookeren kræver ikke så mange værktøjer som sous vide – man skal blot investere i en slow cooker, hvor der findes gryde og selve varmeapparatet, som gryden sættes ned i.
Langtidstilberedningen er også i fokus hos slow cookeren, og her kan man blot tilsætte de ønskede ingredienser og lade det simre for sig selv over nogle timer. Der findes ofte forskellige varmeindstillinger på slow cookeren, og nogle modeller er mere avancerede end andre.
De simple slow cookere kan ”bare” slow cooke maden, hvor de meget moderne modeller også kan svitse, sautere, bage, stege og koge.
Slow cookeren vil være et godt valg for den forbruger, som ønsker en let måde at få et mørt måltid, som også bibeholder mange næringsstoffer, da låget skal være påsat under tilberedningen.
Sådan får du mest ud af din slow cooker
Slow cookeren kan for nogle være blot endnu en køkken-gadget, som bare skal afprøves og derefter op i skabet til de andre apparater.
For at undgå dette forklarer det store britiske testmagasin Which.co.uk her, hvordan man får mest muligt ud af slow cookeren.
Vælg den rigtig varmeindstilling
Slow cookere kommer ofte med 2 eller 3 varmeindstillinger, og hver indstilling passer til forskellige typer af fødevarer. For det bedste resultat anbefaler Which.co.uk følgende:
- Høj varme:
Bedst til lyst kød som kylling. Det tilbereder maden hurtigt, da temperaturen er højere. Fødevarer skal have omkring 3-6 timer ved høj varme.
- Medium varme:
Har modellen en medium varme, så anvend denne til udskæringer af rødt kød. Tilberedningen går rimelig hurtigt på medium varme, og denne indstilling er brugbar, idet man stadig får alle fordelene ved slow cooking, men ikke går på kompromis med det færdige resultat.
- Lav varme:
For at få de bedste resultater ud af slow cooking-metoden vil lav varme ofte være at foretrække. Fødevarerne skal have længere tid (omkring 10 timer), men man vil ofte også få møre og saftige fødevarer. Lav varme er især godt til, når man anvender lidt billigere kød, da langtidstilberedningen nedbryder væv og gør sejt kød mere mørt.
Herudover har mange slow cookere også en holde-varm funktion, som sørger for, at maden ikke bliver kold samtidig med, at maden heller ikke tørrer ud.
Alt kød kan bruges
Som nævnt bliver vævet i lidt billigere kød nedbrudt i slow cookeren, og dermed kan kød, der ellers ville være sejt, når det bliver serveret, i stedet blive mørt og velsmagende. Dette er en stor fordel, for det gør det billigere at få bedre og mere velsmagende mad.
Oksekød af høj kvalitet er ofte dyrt, men med en slow cooker kan man godt gå lidt ned i kvalitet, uden at det påvirker resultatet. Which.co.uk forklarer også, at man sagtens kan anvende billigere udskæringer som for eksempel kæber, nakke eller skank af både svinekød, lam, får og som nævnt oksekød.
Vegetaren kan også få glæde af slow cookeren
Selv om det ofte fremhæves, at kød bliver rigtig godt tilberedt i slow cookeren, så kan man også få glæde af apparatet, hvis man er vegetar. Grøntsager får nemlig også en god saftighed og konsistens efter at være blevet tilberedt i en slow cooker, og Which.co.uk anbefaler især også tilberedning af retter med tørrede bønner og ærter.
Også til desserter
Which.co.uk forklarer, at man desuden kan anvende slow cookeren til at tilberede desserter. Man kan blandt andet lave en meget hurtig og let budding men også syltetøj. Når man laver syltetøj, så skal frugten blødgøres uden at tørres ud, og det er slow cookeren god til.
Mere avancerede slow cookere kan også klare bage-opgaver.
Tager det ikke lang tid?
Man kan ikke komme udenom, at fødevarerne skal have lang tilberedelsestid i slow cookeren, og dette kan være en barriere, som mange synes virker uoverkommelig.
Men med lidt planlægning så kommer aftensmaden faktisk til at tage kortere tid. Man skal bare forberede ingredienserne aftenen forinden, og så skal man faktisk bare lægge dem ned i slow cookeren om morgenen, og så behøver man ikke foretage sig noget, før maden er færdig-tilberedt.
4 tips til hvad du også kan bruge din slow cooker til
Reader’s Digest (Rd.com) forklarer, at man faktisk også kan anvende en slow cooker til andre opgaver end madlavning.
Så hvis man har investeret i en slow cooker men ikke får brugt den nok, så kan man måske finde andre brugsmetoder til den. Det kan dog være en god ide ikke at anvende slow cookeren til mad igen, efter man har brugt den til andre formål.
Hjælp til ømme led
Hvis man lider af ømme led efter en skitur eller arbejde i haven, så vil et varmt håndklæde kunne udbedre skaderne. Rul et håndklæde sammen og læg det i slow cookeren. Hæld et par deciliter vand over og lad håndklædet blive gennemvædet. Tilsæt et par dråber af velduftende olier og lad det ”simre” i slow cookeren i et par timer. Tag herefter håndklædet ud og vikl det omkring de ømme led.
Fjernelse af maling
Hvis man har fået maling på for eksempel dørhåndtag eller andre redskaber, så drop de giftige kemikalier. Fyld i stedet slow cookeren med vand og lidt vaskepulver og læg redskabet ned i gryden. Lad det stå natten over, og så vil malingen være blødgjort.
Duftfrisker
Et velduftende hjem er rart at opholde sig i, og det kan man let få med hjælp fra slow cookeren. Fyld slow cookeren med vand, citronskiver og velduftende olier og tænd for den.
Lav din egen læbepomade
Sprukne læber kan være smertefuldt, og mange ønsker naturlige ingredienser, når her er tale om noget, der skal smøres i ansigtet. Derfor kan det være en fordel at lave sin egen læbepomade, hvor man ved, hvad der er puttet i.
Dette kan gøres med slow cookeren:
Tilsæt 3 spiseskefulde bivoks, 3 spiseskefulde kokosolie og 1 spiseskefuld vitamin E-olie til slow cookeren og tænd på lav varme. Når ingredienserne er blandet sammen, så skal de køle kort ned, hvorefter man kan tilsætte 9 dråber af sin foretrukne olie (det kan for eksempel være pebermynte, grape eller eukalyptus). Fyld 12 små tuber med ingredienserne og lad dem stå oprejst, indtil de er faste.
Denne opskrift er nok til 12 små læbepomader.
Kom godt i gang med lette opskrifter
Ét er at investere i en slow cooker. Det næste er at komme i gang med at bruge den. Det kan godt virke uoverkommeligt til at begynde med, men her har vi samlet nogle gode og alsidige videoer med retter, som ikke er for svære at starte ud med.
- En nem ret gennemgås her. Retten er en gryderet med oksekød, kartofler og grøntsager, og der er noget for alle smagsløg.
9 gode råd til at bruge en slow cooker
På baggrund af en artikel fra det britiske BBCs madunivers bringer vi her 9 gode råd til at lære sin slow cooker og dens funktionalitet og fordele bedre at kende:
- Lille forberedelsestid:
Nogle opskrifter foreskriver en del forberedelsestid. Det er unødvendigt. Kom bare alle de samlede ingredienser i uforarbejdet. Løg kan dog være en undtagelse, da det tager toppen af den skarpe smag, hvis man svitser dem på panden først. Men det er en smagssag.
- Spar tid:
Har du ikke meget tid om dagen, så hak grøntsagerne aftenen inden. Spar plads og hæld dem i gryden med det samme og opbevar den i køleskabet natten over. Ideelt set skal ingredienserne tilberedes i slow cookeren, når de har stuetemperatur, så tag dem gerne ud af køleskabet omkring 20 minutter inden, du begynder madlavningen.
- Spar penge:
Man kan lave et godt og sundt måltid mad for forholdsvis få penge med en slow cooker, for selv få ingredienser giver en god ret. Skru gerne op for grøntsagerne – især hvis der er børn, der ikke normalt er så vilde med det grønne – for efter tilberedningen i en slow cooker er retten blevet kogt sammen, og grøntsagerne står mindre ud.
- Mindre fedt:
Det er ikke nødvendigt med olie eller stegemargarine i slow cookeren, så længe der er nok væde i retten. Normalt når man steger kød, forsvinder fedtkanten, men det sker ikke i en slow cooker. Skær derfor fedtet af inden, for ellers kan man risikere olie-agtige fedtringe i væden/saucen.
- Brug mindre væde:
Da slow cookeren har et fastsat låg, koger væden ikke væk under tilberedningen. Derfor skal der mindre væde i retten – gerne omkring en tredjedel mindre – da det ellers kan begynde at lække ud under låget. Som tommelfingerregel behøver væden kun akkurat at dække kød, kartofler og grøntsager. Husk at på den anden side så tykner væden heller ikke, så man kan ikke koge tynd væde om til en fastere sauce.
- Langsomt er godt:
Der er normalt et par forskellige indstillinger for varmeintensitet på en slow cooker, men brug gerne den lave. De fleste retter nyder godt af en så lav temperatur som muligt, da smagsnuancerne så for alvor bringes frem.
- Passer sig selv:
En slow cooker er designet til at kunne passe sig selv, så man behøver ikke tjekke den hele tiden og åbne låget for at kigge ned til maden. Det er bedst slet ikke at løfte på låget, da der slipper varme ud, hver gang låget fjernes. Jo flere gange låget fjernes, jo længere tid tager det retten at blive færdig.
- Tilsæt ingredienser på én gang:
Gå efter retter hvor man kan tilsætte alle ingredienserne på én gang i stedet for lidt af gangen. Det er både lettere for arbejdsgangen, og så bliver låget heller ikke fjernet. Dog er det nødvendigt med for eksempel pasta og ris at tilsætte disse ingredienser hen mod slutningen af tilberedningen.
- Hvor lang tid tager det?:
Det ligger i navnet, at det tager sin tid at lave mad i en slow cooker. Retter, som normalt tager 15-30 minutter at kokkerere, tager som tommelfingerregel 1-2 timer på den høje varmefunktion og 4-6 timer på den lave varmefunktion.
– Retter, som normalt tager 30 minutter-1 time, tager 2-3 timer på den høje varmefunktion og 5-7 på den lave varmefunktion.
– Retter, som normalt tager 1-2 timer, tager 3-4 timer på den høje varmefunktion og 6-8 på den lave varmefunktion.
– Retter, som normalt tager 2-4 timer, tager 4-6 timer på den høje varmefunktion og 8-12 på den lave varmefunktion.
– Meget faste ingredienser såsom rodfrugter kan tage længere tid at få møre end kød og kartofler, så læg dem gerne nederst i gryden.
FAQ
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en slow cooker?
Kan jeg tilberede mad i min slow cooker over natten?
Hvad kan jeg bruge en slow cooker til?
Test og anmeldelser af slow cookere anvendt i artiklen
OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).
Beskrivelse af kilder og tests
Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Ekspert- og testkilder
Den britiske avis Independent
Avisen er en af de største og mest omfangsrige, britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland m.m., men forbrugerstof og mad har også en plads i avisen. I denne test har avisen fundet de 8 bedste slow cookere. Læs mere her.
Den svenske avis Icakuriren
Denne svenske ugeavis er en af de mest læste i Sverige og stammer oprindeligt fra supermarked-kæden ICA. Avisen skriver specielt om mad og opskrifter, og i den forbindelse har avisen testet 5 forskellige slow cookere. Læs mere her.
Den svenske avis Aftonbladet
Den svenske tabloidavis Aftonbladet er også en af de mest læste aviser i Sverige og beskæftiger sig både med nyhedsstof og underholdning hver dag. Avisen bringer også en del forbrugerstof, og her har avisen testet 5 slow cookere, hvor de har fokuseret både på kvalitet af den tilberedte mad, funktionalitet, brugervenlighed, størrelse og håndterbarhed.
Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver abonnement.
Aftonbladet.se har ligeledes testet og anmeldt Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L, som de har kåret som testvinder. Du kan læse hele anmeldelsen her.
BBC
BBC er Storbritanniens public service udbyder, som både har flere radio- og nationale tv-kanaler samt også internationale kanaler. Som public service-udbyder fungerer BBC lidt som danske DR og har dermed fokus på blandt andet både nyheder, politik, sport, underholdning og læring. BBC har tillige et stort online-univers, og de beskæftiger sig også med husholdning, gastronomi og forbrugerliv. I den forbindelse har de britiske eksperter her testet en række forskellige slow cookere samt lavet en guide til, hvordan man bedst anvender en slow cooker. Modellerne Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker og Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker har været med i denne artikel. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.
De britiske eksperter fra BBC har også testet og anmeldt Sage The Fast Slow Pro, som de har givet en god anmeldelse. Læs hele anmeldelsen her.
Expertreviews.co.uk
Expertreviews.co.uk er en britisk testside, som hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Der er hovedfokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner og dertil også køkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet modellen Sage The Risotto Plus. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.
Goodhousekeeping.co.uk
Det britiske Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.co.uk foretager nye tests lidt ad gangen og vurderer produkterne ud fra blandt andet funktionalitet, brugervenlighed, anvendelighed og pris. Her har eksperterne testet 3 forskellige slow cookere. Ønsker du at læse mere om testen af Sage The Risotto Plus, kan du klikke her.
Ønsker du at læse mere om testen af The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker, kan du klikke her.
Ønsker du at læse mere om testen af Russell Hobbs 22750, kan du klikke her.
Businessinsider.com
Businessinsider.com er en amerikansk finans- og nyhedsside, der blev lanceret i 2009. Hos Businessinsider.com leverer de nyheder samt internationale artikler. Udover artikler laver de også tests og anmeldelser om forskellige produkter heriblandt slow cookere. Businessinsider.com har lavet en stor test med de bedste slow cookere på markedet heriblandt Sage The Fast Slow Pro. Vil du læse mere, kan du klikke ind her.
Evening Standard
Den britiske avis Evening Standard leverer nyheder om London. De skriver om alt lige fra forretning til sport, underholdning samt meget mere. Derudover laver de også tests og anmeldelser af diverse produkter heriblandt slow cookere. De har blandt andet testet og anmeldt Sage The Fast Slow Pro, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.
Inews.co.uk
Inews.co.uk er en britisk side, hvor der er mulighed for at læse de seneste nyheder fra ind- og udland samt artikler om politik, sport, livsstil, underholdning samt meget mere. De tester og anmelder også forbrugerprodukter som for eksempel slow cookere. Her har de testet Crock Pot Two Person Slow Cooker 2.4L, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.
Which.co.uk
Which.co.uk er Storbritanniens største testmagasin, der tester et hav af forskellige produkter, man kan have i hjemmet. De tester alt lige fra støvsugere til kameraer, kaffemaskiner og slow cookere. Her har de testet Crock Pot Two Person Slow Cooker 2.4L, som de har givet en middel bedømmelse. Du kan læse hele testen her. Bemærk at det kræver et abonnement, hvis du vil læse den fulde test.
Har du spørgsmål?
Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk