Røremaskine test – Find de bedste røremaskiner her

1

I denne artikel gennemgås en række uafhængige røremaskine tests fra førende skandinaviske testmagasiner og aviser. Artiklen har samlet de maskiner, der får de bedste anbefalinger med på vejen. Efter gennemgangen af de enkelte modeller, kommer vi med et par korte råd til valg af røremaskine. Sidst i artiklen finder du desuden en oversigt over de test kilder vi har anvendt, så du eventuelt selv kan søge yderligere information.

Vi håber vores røremaskine test vil give dig et nemt og overskueligt overblik, over hvilke røremaskiner der er de bedste på markedet.

Denne røremaskine test indeholder: 

🔸 Gennemgang af en række testvindende røremaskiner
🔸 Prissammenligning af de forskellige modeller
🔸 Gennemgang af de forskellige testkilder vi har undersøgt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Ankarsrum AKM 6220

Testvinder hos Politiken
✅ Testvinder hos Expressen.se
✅ Testvinder hos Smartson
✅ Testvinder hos Wiseguide i 2014 og 2016
✅ 5 ud af 6 stjerner hos Gastromand

Ankarsrum Assistent AKM 6220

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere

 

Ifølge Politiken, så ælter røremaskinen fra Ankarsrum ”som en drøm” og generelt, så imponerer maskinen i tests og har gjort det i en årrække. Ankarsrum fik sin første ”bedst i test” titel i 1999 og har vundet adskillige flere siden for sin gode kvalitet og funktionalitet.

Unikt røresystem

Røremaskinen fungerer med et helt anderledes røresystem end andre modeller på markedet – hvilket dog kun er til røremaskinens fordel, da systemet roses gentagne gange. Maskinen benytter en særlig kombination af æltekrog og dejskraber, hvor æltekrogen sørger for at ælte dejen godt igennem, mens dejskraberen hele tiden sørger for, at der ikke sidder ingredienser op ad siderne på skålen.

Det, som gør systemet markant anderledes er dog ikke æltekrog og dejskraber, men det faktum, at det er skålen som roterer og ikke æltekrogen. Flere påpeger, at systemet kræver lidt tilvænning, men når først dette er sket, så fungerer det upåklageligt. Røremaskinens indbyggede dejskraber betyder også, at den efterfølgende rengøring af skålen er minimal.

Motoren er på hele 800 Watt og skålen har en kapacitet på 7 liter og dermed en dejkapacitet på 5 kilo, hvilket er rigtigt stort for en røremaskine. Flere tests påpeger, at Ankarsrum ikke ligefrem er stillegående, dog støjer maskinen heller ikke så meget, at det er et problem. Til trods for, at røremaskinen larmer lidt under brug, så er den faktisk en af markedets mest støjsvage. Maskinen er derudover utrolig robust og står helt stille under brug, selv ved tunge ælteopgaver.

Ualmindelig god til at ælte

Når du skal ælte dej med røremaskinen, så kan du enten vælge mellem at bruge en dejkrog eller en dejrulle. Om du vælger den ene eller den anden type afhænger først og fremmest af mængden af dej. Til større portioner skal du vælge krogen, mens mindre portioner klares bedst med rullen. Flere bemærker i deres test af Ankarsrum at maskinen er ualmindeligt god til at ælte dej. Dejen bliver god og flot ensartet og der er intet mel tilbage i bunden af skålen.

Maskinen er hel enkel i sin betjening. Den har to betjeningsknapper: en on/off knap, som også har et indbygget minutur, og en knap kun til at styre hastigheden, som derved giver en nem og trinløs hastighedsregulering. Ankarsrum er også udstyret med en overbelastningssikring, som udløses ved for stor en belastning.

Der medfølger adskillige dele til røremaskinen og endnu flere kan tilkøbes. I standardpakken får du en dejrulle, dejkrog, kantskraber, dejspartel, et låg til skålen og et dobbelt piskeris. Alle tilbehørsdele, på nær dem som er udformet i aluminium, kan vaskes i opvaskemaskinen.

Flot retro design

Røremaskinen har et fint retro look og den vil nemt kunne stå fremme i det fleste køkkener uden problemer. Alle modeller af røremaskinen kommer med samme røreskål i rustfrit stål, men det er muligt at vælge mellem flere forskellige farver til selve underdelen af maskinen. Vægten af Ankarsrum er på 8,6 kilo, så det kan godt betale sig at finde et sted til maskinen, hvor man ikke skal flytte for meget rundt med den, hvilke det flotte design også hjælper på.

Røremaskinen fra Ankarsrum udmærker sig helt enkelt ved at være lavet i exceptionel god kvalitet. Den første røremaskine fra producenten kom på markedet i 1940 i Sverige og siden da er maskinen løbende blevet udviklet og forbedret, men med bevaring af det originale design, hvilket siger en hel del om røremaskinens kvalitet og popularitet. Maskinen har fem års garanti, hvilket også vidner om kvaliteten.

Derfor anbefales Ankarsrum AKM 6220:
🔵 
Stor røreskål på 7 liter
🔵 Unikt røresystem
🔵 Rigtig god ælteevne
🔵 Ekstra kraftfuld motor
🔵 Trinsløs hastighedsregulering
🔵 Flot retro design


Kenwood KMM020

Guldmedalje-vinder hos det norske Forbrukerrådet

Kenwood KMM020

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Kenwood KMM020 blev af det norske Forbrugerråd, testet op imod seks andre røremaskiner, og det var ikke i tvivl om, at denne model var en klar vinder. Modellen klarede sig rigtig godt i alle de testede discipliner, ikke mindst takket være den meget kraftige motor på 1500 Watt. Med en stor skål på hele 6,7 liter er der bestemt også plads til store portioner, hvis behovet opstår.
Trinløs elektronisk hastighedskontrol og pulse-funktion er også med til at højne oplevelsen.

Ud af det klassiske tilbehør som dejkrog og piskeris medfølger desuden spatel, K-spartel og en særlig cream-spartel, hvis en kagedej skal vendes særlig forsigtigt. Derudover medfølger der glas-blender og en stænkskærm til skålen, der kan bruges ved piskning.

Kenwood KMM020 vinder også på holdbarhed

Kenwood er en britisk virksomhed, der siden 1947 har produceret køkkenredskaber. Mærket er især blevet kendt for robuste og langtidsholdbare maskiner. Kenwood KMM020 vejer over 13 kilo, og det vidner om en robust konstruktion, der desuden står meget sikkert under arbejdet.

Det betyder i praksis, at maskinen kommer til at stå permanent fremme mange steder, og derfor er den forsynet med en smart ledningsopbevaring, så køkkenet kan se ryddeligt ud. Selve maskinenen er produceret i metal, og skål og tilbehør er i rustfrit stål, som tåler opvaskemaskine og hårdhændet behandling.

Derfor anbefales Kenwood KMM020:
🔵 Kraftig motor og ekstra stor skål
🔵 Trinløs hastighed og pulse-funktion
🔵 Meget ekstra tilbehør, inklusiv glasblender
🔵 Smart ledningsopbevaring
🔵 Robust metalkonstruktion og tilbehør i rustfrit stål


Varimixer Teddy W5A

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Varimixer-Teddy-W5A

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere
7.525,00 Kr. 0,00 Kr. 7.525,00 Kr. Læs mere
7.699,00 Kr. 0,00 Kr. 7.699,00 Kr. Læs mere

 

Med en vægt på hele 16 kilo er Varimixer Teddy fra det danske firma Bjørn, formentlig den tungeste røremaskine til privat køkkenbrug på markedet. Firmaet laver da også normalt kun industrimaskiner, men denne model er tiltænkt private forbrugere. Prisen er ganske vist lidt højere end for gennemsnitlige røremaskiner, men industrikvaliteten fornægter sig ikke.

Det overordnede kvalitetsindtryk på maskinen er særdeles godt og den har en meget lydsvag drift, selv ved høj hastighed. Vægten sikrer, at maskinen står meget sikkert og stabilt på køkkenbordet, men omvendt er det ikke en maskine, man normalt vil flytte så meget rundt på. Det gør den især velegnet til husholdninger, hvor man bruger røremaskinen ofte.

Dedikeret røremaskine uden unødvendigt tilbehør

Varimixer Teddy W5A er skræddersyet til at røre, ælte og piske, og der fås ikke ekstraudstyr til de mere sekundære brugsopgaver. Til gengæld klarer den de primære opgaver rigtig godt og maskinen er specielt god til æltningen af tungere brøddej.

Lidt overraskende er det måske, at motoren er strømbesparende med et forbrug på blot 500 W, uden at det går ud over kræfterne. Tilbehøret er i rustfrit stål, så alle dele kan problemfrit gå i opvaskemaskinen. Maskinen har også en utrolig høj brugervenlighed og den kan blandt andet betjenes fra to sider, den er forsynet med aftagelig ledning og så fås der et låg til røreskålen, så det er muligt at opbevare fødevarer direkte i skålen.

Derfor anbefales Varimixer Teddy W5A:
🔵 Dansk industrikvalitet
🔵 Tung og stabil konstruktion
🔵 Alle dele kan gå i opvaskemaskinen
🔵 Meget lydsvag drift
🔵 Kraftig, men strømbesparende motor


KitchenAid Artisan 150EAC

4,8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway
Anbefalet af den engelske avis telegraph.co.uk

KitchenAid Artisan 150EAC

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.197,00 Kr. 0,00 Kr. 3.197,00 Kr. Læs mere
3.894,00 Kr. 0,00 Kr. 3.894,00 Kr. Læs mere
4.489,00 Kr. 0,00 Kr. 4.718,00 Kr. Læs mere
7.896,00 Kr. 0,00 Kr. 7.896,00 Kr. Læs mere

 

Hvis man læser anmeldelser fra nogle af de netbutikker, der sælger KitchenAid Artisan 150EAC, er man ikke i tvivl om, at denne røremaskine er særdeles populær hos forbrugerne. Et eksempel er danske Whiteaway.com, hvor maskinen får 4,8 ud af 5 mulige stjerner, baseret på et gennemsnit af omkring 100 anmeldelser.

Modellen får da også topkarakterer fra den store engelske avis The Telegraph, der i efteråret 2015 testede 10 køkkenmaskiner. Her får modellen blandt andet rosende ord for den robuste udførelse i metal, samt det flotte retro-look.

God røremaskine med mange tilbehørsmuligheder

KitchenAid Artisan 150EAC hører til de få røremaskiner, der både mestrer sine primære opgaver, men som også kan en masse andre ting. Der kan blandt andet tilkøbes kødhakker, råkostjern, ismaskine, pastavalse og juicepresser.

Med en vægt på godt 11 kilo, står maskinen solidt og stabilt på køkkenbordet. Dejkapaciteten ligger omkring et kilo, og i betragtning af maskinens meget lave strømforbrug på blot 300 Watt, er det lidt af en bedrift. KitchenAid Artisan 150EAC kan køre med hele 10 forskellige hastigheder, men selv ved de lave hastigheder yder motoren fuld kraft på grund af en særlig transmissionsteknik.

Derfor anbefales ved KitchenAid Artisan 150EAC:
🔵 Lækkert retro-design
🔵 Fås i mange farver
🔵 10 hastigheder med fuld ydelse
🔵 Stort tilbehørsprogram
🔵 Solid og stabil konstruktion
🔵 Meget lavt strømforbrug
🔵 Har mange gode ekstra funktioner


Kenwood KMM770

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

Kenwood KMM770

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.849,00 Kr. 0,00 Kr. 2.849,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.095,00 Kr. 0,00 Kr. 3.095,00 Kr. Læs mere
3.299,00 Kr. 0,00 Kr. 3.299,00 Kr. Læs mere

 

Kenwood er især kendt for sine meget robuste og driftssikre maskiner og denne model er ingen undtagelse. Modellen har en kraftig motor på 1200 Watt, som kan klare op til 2,4 kilo brøddej uden problemer. Derudover er det nærmest kun fantasien der sætter grænser for maskinens anvendelse, da den nemt klarer opgaver såsom piskning af æggevider og mayonnaise

God blenderfunktion

Der medfølger også en blender til Kenwood KMM770, som med fordel kan anvendes til fremstilling babymos, supper og smoothies. Har man problemer med at komme i gang med at bruge maskinen eller holde styr på de mange funktioner, så medfølger der er en brugervenlig og detaljeret brugermanualen.

Selve røremaskinen vejer kun 8 kilo, og det gør den let at flytte rundt på. Det er især vigtigt, hvis maskinen ikke skal stå permanent fremme.

Derfor anbefales Kenwood KMM770:
🔵 Meget kvalitet for pengene
🔵 Kenwood er et anerkendt mærkevare gennem generationer
🔵 Høj ydelse og dejkapacitet
🔵 God medfølgende blender
🔵 Solid og stabil konstruktion


Kenwood Major Titanium KMM060

Testvinder hos TV2.no

Kenwood Major Titanium KMM060

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.499,00 Kr. 0,00 Kr. 6.499,00 Kr. Læs mere

 

Den norske TV kanal, TV2 satte sig for at teste, om det kan betale sig at investere lidt ekstra i en mærkevare røremaskine, når der er så mange billige modeller på markedet. Derfor blev Kenwood Major Titanium KMM060 (en af topmodellerne fra Kenwood) testet op mod fire relativt billige modeller, og ikke overraskende blev denne en klar testvinder. Den slog de billige alternativer i alle testparametre.

Modellen var væsentligt hurtigere til at klare opgaverne end de øvrige modeller i kraft af sin ekstra stærke 500 Watt motor, og udmærker sig også ved at have langt højere kapacitet, herunder røreskål på hele 5 liter og en dejkapacitet på 1,3 kg brøddej eller 2,7 kg kagedej.

Kenwood Major Titanium KMM060 er meget holdbar

Kenwood er netop kendt for robusthed og holdbarhed, og det er tit set, at maskiner af dette mærke ligefrem går i arv, da produkternes levetid er meget lang.

Et eksempel på faktorer, der får maskinen til at holde længere end billigere modeller, er den glidende overgang mellem de 6 hastighedstrin. Det giver øget komfort, fordi der ikke opstår voldsomme ryk i apparatet, men det er samtidig med til at forlænge mekanikkens levetid.

Derfor anbefales Kenwood Major Titanium KMM060:

🔵 Hurtig og kraftig ydelse
🔵 Stor røreskål og dejkapacitet
🔵 Robust og langtidsholdbar
🔵 Glidende overgang mellem hastighedstrin


OBH Nordica Hercules

Sølvmedalje-vinder hos det norske Forbrukerrådet

obh-hero-koekkenmaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.801,00 Kr. 0,00 Kr. 1.801,00 Kr. Læs mere
2.399,00 Kr. 0,00 Kr. 2.399,00 Kr. Læs mere
2.399,00 Kr. 0,00 Kr. 2.399,00 Kr. Læs mere
2.399,00 Kr. 0,00 Kr. 2.399,00 Kr. Læs mere
4.699,00 Kr. 0,00 Kr. 4.699,00 Kr. Læs mere

 

Bemærk: Da OBH Nordica Hercules er udgået af produktion, har vi erstattet pristabellen med OBH Hero, som er en ny og forbedret model.

Da det norske Forbrukerrådet testede syv populære røremaskiner, blev OBH Nordica Hercules tildelt en flot sølvmedalje, til trods for en pris, som kun lå på omkring halvdelen af, hvad flere af de øvrige maskiner i testen kostede.

Røremaskinerne blev testet med forskellige opgaver indenfor piskning og dejhåndtering, og OBH Nordica Hercules klarede sig godt på alle områder, ikke mindst takket være den kraftfulde motor på 1200 Watt og den store kapacitet med røreskål på hele 5,5 liter.

OBH Nordica Hercules er renlig og brugervenlig

Forbrukerrådets testpanel testede også maskinernes brugervenlighed og renlighed, og også her klarede OBH Nordica Hercules sig også udmærket. Hastighedsreguleringen er for eksempel helt trinløs, og det er både brugervenligt og samtidig skånsomt for maskinens mekanik. En avanceret regulering sikrer, at motoren opretholder den valgte hastighed, uanset hvor meget, der kommer i skålen.

Der medfølger desuden et effektivt stænklåg, som sikrer, at det ikke sprøjter – en særlig vigtig feature ved piskning. Vægten er på samlede 10 kilo, hvilket er nok til, at maskinen står solidt og sikkert på køkkenbordet.

Derfor anbefales OBH Nordica Hercules:

🔵 Attraktivt prisniveau
🔵 Stor motorkraft og skålkapacitet
🔵 Trinløs hastighedsjustering og elektronisk styring
🔵 Effektivt stænklåg
🔵 Solid stabil konstruktion


Electrolux EKM4000

Testvinder hos den store finske TV kanal YLE

Electrolux EKM4000

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.595,00 Kr. 0,00 Kr. 1.595,00 Kr. Læs mere
1.595,00 Kr. 0,00 Kr. 1.595,00 Kr. Læs mere
1.595,00 Kr. 0,00 Kr. 1.595,00 Kr. Læs mere
1.595,00 Kr. 0,00 Kr. 1.595,00 Kr. Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere
1.829,00 Kr. 0,00 Kr. 1.829,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere

 

På den finske tv-station YLEs hjemmeside yle.fi, kunne man i efteråret 2015 læse en test af en række forskellige røremaskiner af god kvalitet. Her blev vinderen Electrolux EKM4000, som dog måtte dele førstepladsen med Kenwood Classic Chef KM336 (sidstnævnte model ser vi nærmere på senere i artiklen).

En af de ting, som særligt imponerede dommerpanelet ved Electrolux EKM4000 var den flotte røde farve og den specielle formgivning, som vurderes at være særdeles velegnet til at stå fremme i køkkenet – også når den ikke er i brug.

Udseendet blev dog i den praktiske test fulgt op af god ydelse på alle de testede områder. Specielt den meget lydsvage drift imponerede dommerpanelet. De var også meget glade for den indbyggede LED-belysning, der oplyser den rustfrie stål-røreskål, og gør det let at holde øje med indholdet.

Brugervenlige detaljer ved Electrolux EKM4000

Som noget ret enestående følger der en ekstra røreskål med til Electrolux EKM4000, og dette fremhæves også som et stort plus, idet man så ikke hele tiden behøver at rengøre skålen, hvis der er flere processer i gang.

Selve hastighedsvælgeren er også internt oplyst, så det er let at se, hvilke af de 10 hastigheder der valgt for den 1000 Watt kraftige motor. Testpanelet var også begejstrede for muligheden for at hæve og sænke piskeriset i forhold til skålens bund.

Derfor anbefales Electrolux EKM4000:

🔵 Gennemarbejdet design
🔵 Lydsvag drift
🔵 Kraftig motor med 10 hastigheder
🔵 Der medfølger 2 røreskåle i rustfrit stål
🔵 Integreret LED-belysning til både skål og hastighedsvælger
🔵 Mulighed for højdejustering af piskeris


Kenwood Classic Chef KM336

Testvinder hos den store finske TV kanal YLE

KitchenMachine-KM335ClassicChef

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.465,00 Kr. 0,00 Kr. 2.465,00 Kr. Læs mere

 

Som tidligere nævnt, blev der fundet to jævnbyrdige vindere, da finske nationalfjernsyn YLE testede en række røremaskiner. Kenwood Classic Chef KM336 blev testvinder sammen med tidligere omtalte Electrolux EKM4000.

Kenwood er generelt kendt for sine store kraftige maskiner, og i den sammenhæng hører Kenwood Classic Chef KM336 til de lidt mindre modeller med sine blot 6,5 kilo.

Den lave vægt gør det nemt at flytte rundt på modellen, hvis man for eksempel ønsker at stille den væk, når den ikke er i brug. Trods størrelsen er modellen udstyret med en kraftig 800 Watt motor, og testpanelet var generelt imponerede over maskinens evne til at ælte selv store og tunge/hårde deje.

Kenwood Classic Chef KM336 er meget fleksibel

Sammen med Kenwood Classic Chef KM336 leveres naturligvis K-spade, dejkrog og piskeris, og der medfølger også en udmærket blender. Denne model giver dog også et væld af alternative anvendelsesmåder, for der kan tilkøbes rigtig meget ekstraudstyr, så du både kan hakke, rive, snitte, skrælle, presse og kværne.

Der fås også tilbehør til pastafremstilling, og det er endda muligt at få en ismaskine til fremstilling af flødeis. Med denne model får du altså ikke kun en røremaskine, men en decideret køkkenmaskine, der stort set kan samle alle køkkenfunktionerne i et enkelt apparat.

Derfor anbefales Kenwood Classic Chef KM336:

🔵 Let og håndterbar
🔵 Kraftig motor og stor ydelse
🔵 Blender medfølger
🔵 Stort udvalg af ekstraudstyr
🔵 Mulighed for at samle alle køkkenmaskiner i en


Gode råd ved køb af røremaskine

Der er ganske store forskelle på priserne på røremaskiner. De mange test viser dog også, at du som udgangspunkt bør undgå de helt billige modeller, især hvis maskinen skal kunne håndtere større mængder dej mv.

Dette bør du være opmærksom på:

Mange lader sig tiltrække af motoreffekten, (Watt-tallet på motoren). Men det er ikke et parameter, der er udtryk for kvalitet. – For testene viser meget overraskende, at der stort set ikke er nogen sammenhæng mellem motoreffekten og røremaskinens kræfter i praksis. En motor på 500 Watt kan måske klare en større dejportion end en motor på 1500 Watt. Her kan du med fordel støtte dig til de gennemgåede tests.

Overvej også, hvor meget støjen betyder for dig i det daglige. Der er nemlig meget stor forskel på, hvor meget de forskellige modeller støjer, og dette behøver ikke have relation til maskinens kræfter. Et godt eksempel er den meget kraftige Varimixer Teddy W5A, der har kræfter som en industrimaskine, men samtidig hører til blandt de mest støjsvage modeller, vi har set testet rundt om på nettet.

Ekstra udstyr:

Der er også stor forskel på, hvor meget ekstraudstyr der følger med – og hvor meget der eventuelt senere kan tilkøbes. Det er klart, at du betaler en pris for ekstraudstyret, og hvis det alligevel ikke bliver brugt, får du måske reelt mere røremaskine for pengene ved at vælge en model, der har fokus på ”kernekompetencerne”. Ønsker du på den anden side, at kunne samle alle dine køkkenmaskiner i et enkelt redskab, kan du med fordel gå efter de maskiner, hvor ekstraudstyret enten følger med eller kan tilkøbes senere.

Maskines vægt:

En vigtig med lidt overset parameter er desuden maskinens vægt. Der er faktisk mange fordele ved en tung maskine, for den står mere sikkert og solidt på bordet, når der for alvor skal arbejdes med eksempelvis æltning af en tung stor dej. En meget let maskine kan have tendens til at hoppe og rykke sig hen over bordet. Har du brug for at stille maskinen væk i et skab efter brug, er det dog på den anden side en fordel, at den ikke er alt for tung.


Røremaskine test – Disse kilder har vi gennemgået:

I gennemgangen af de forskellige røremaskiner har vi taget udgangspunkt i omtaler og bedømmelser fra forskellige uvildige kilder som alle har foretaget uvildige tests. Du kan se en liste over dem nedenfor, hvor der også er direkte links til de enkelte røremaskine test.

TV2.no 🇳🇴
På onlineplatformen for det norske TV2 bragte man i oktober 2015 en lidt anderledes test, hvor det skulle afprøves, om det kan betale sig at købe en lidt dyrere model, når der skal ny røremaskine i køkkenet. Konklusionen blev, at den dyreste (Kenwood Major Titanium KMM060) også var den bedste. Du kan se artiklen online her.

Yle.fi 🇫🇮
Yle.fi er det finske nationalfjernsyns hjemmeside, og det forklarer det lidt specielle navn. Her udgav de i oktober 2015 en lille test med fire røremaskiner i mellemklassen. Der er fri adgang til artiklen via dette link på den svenske del af hjemmesiden.

The Telegraph 🇬🇧
Den kendte engelske avis The Telegraph udgav i november 2015 en test af 10 røremaskiner, udformet som en top-10 liste med forslag til de kommende julegaver. Du kan se artiklen ved at følge dette link.

Tænk 🇩🇰
Det danske Forbrugermagasinet Tænk er nok en af de mest objektive danske kilder, når det handler om test af varer og tjenesteydelser på forbrugernes vegne. Troværdigheden hænger uden tvivl også sammen med magasinets tætte forbindelser til Forbrugerstyrelsen. Derfor er det heller ikke unormalt, at butikker og producenter ofte skilter med det, hvis et givent produkt har opnået gode anmeldelser i en af Tænks anmeldelser. Tænk citeres i øvrigt ofte i både udenlandske og danske medier og mange forbrugere abonnerer på det trykte blad.

Tænk har foretaget en test med 13 forskellige røremaskiner, og testen ligger online i et interaktivt skema, hvor du kan sortere og sammenligne produkterne. Du kan se hele testen her. Bemærk dog at fuld adgang kræver abonnement. Alternativt er det muligt at købe specifik adgang til denne ene artikel.

Forbrukerrådet 🇳🇴
Tilbage i december 2012 udgav det norske Forbrukerrådet en test med syv røremaskiner. Testen er således af lidt ældre dato, men testvinderne fra dengang er fortsat populære på markedet, og det understreger jo blot lødigheden af testen – og kvaliteten af de røremaskiner, der indgik i den. Testen blev i øvrigt foretaget i samarbejde med det meget anerkendte Testfakta.no, som er et uafhængigt testlaboratorium med en meget professionel tilgang til undersøgelserne. Du kan læse Forbrukerrådets artikel her. Det er helt gratis.

Gastromand 🇩🇰
Gastromand.dk er Danmarks største online community om gastronomi og køkkengrej for mænd. Hos Gastromand hersker en stor interesse og passion for gastronomi og deres mission er at være Danmarks største og bedste community om mad og drikke – af og for mænd. Engang imellem foretager Gastromand.dk også tests, hvilket var tilfældet da de testede Ankarsrum AKM røremaskine. Du kan læse hele testen her.

Expressen.se 🇸🇪
Expressen er en svensk avis, som udkommer hver aften. Den har over 1 million læsere og dækker både nyheder, sport, underholdning og livsstil. I Livsstil sektionen har avisen foretaget en test af 8 forskellige røremaskiner, hvor der især var fokus på de forskellige modellers kvalitet, kapacitet, betjening, brugervenlighed og slutresultat. Du kan læse hele testen her.

Politiken 🇩🇰
Politiken har i samarbejde med levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken foretaget en test 8 forskellige røremaskiner. Røremaskinerne blev testet på deres evne til at ælte både rugbrødsdej og sandkagedej og for at få så repræsentativt et resultat som muligt, så blev der brugt færdigblandinger fra supermarkedet. Du kan finde hele testen her.

Smartson 🇸🇪
Smartson har foretaget en test af 8 forskellige røremaskiner. De forskellige modeller er blevet testet på deres betjening og brugervenlighed, maskinens motor og kvalitet samt design. Du kan læse hele testen her.

Wiseguide 🇬🇧
Svenske Wiseguide har testet seks forskellige røremaskiner. Deres kapacitet, kvalitet, brugervenlighed og slutresultat er blevet vurderet ved at ælte en hvededej og ved at piske flødeskum. Du kan læse hele testen fra 2016 her.  

Øvrige relevante tests

Når man kigger nærmere på køkkenmaskiner, så er Kenwood et af de mærker som får mest rosende omtale af eksperterne. Derfor har vi udarbejdet en Kenwood køkkenmaskine test som har fokus på maskinerne fra Kenwood. Her har vi samlet de modeller der bliver bedømt bedst i forskellige tests.

Hvis du er på udkig efter andre køkkenredskaber der gør livet nemmere i køkkenet, så kan du med fordel læse vores stavblender test. Her finder du en oversigt over de bedste stavblendere på markedet. Du kan se hvilke produkter der får de bedste bedømmelser af eksperterne, og hvilke forhandlere der er de billigste i Danmark.