Indbygningsovn test 2020 – De bedste indbygningsovne ifølge eksperterne

1

Denne artikel handler om tests af indbygningsovne. Artiklen er baseret på en række eksterne test af indbygningsovne. Vi kigger i denne artikel nærmere på hvilke modeller der er blevet kåret til testvindere og gennemgår indbygningsovnene en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt ovn til et godt køb.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på indbygningsovn tests fra anerkendte testmagasiner og forbrugerråd. Desuden ser vi også på brugeranmeldelser af produkterne, for at undersøge hvad forbrugerne selv siger om de forskellige ovne.

Denne indbygningsovn test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste indbygningsovne
🔸 Information om pyrolyse-funktion
🔸 Tips til hvad man skal være opmærksom på, når man køber ny ovn
🔸 Guide til hvordan man gør ovnen ren manuelt
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Indbygningsovn test 2020 – Her er de 10 bedste modeller ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de indbygningsovne på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se, hvilke tests de forskellige indbygningsovne er blevet bedømt i.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst. Du finder også prissammenligning af de forskellige indbygningsovne, så du nemt og hurtigt kan se, hvilken forhandlere der er billigst.


Siemens HB672GBS1S

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk  
Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere
4.998,00 Kr. 0,00 Kr. 4.998,00 Kr. Læs mere
4.998,00 Kr. 0,00 Kr. 4.998,00 Kr. Læs mere
5.398,00 Kr. 0,00 Kr. 5.398,00 Kr. Læs mere

.
Siemens HB672GBS1S er en indbygningsovn, der er blevet testet og anmeldt af både danske og svenske ekspertkilder. Ovnen fra Siemens er kåret som en af testvinderne hos både Forbrugerrådet Tænk og forbrugerorganisationen Råd & Rön. Begge eksperter lagde stor vægt på ovnens sikkerhedsfunktioner og temperaturstabilitet, som de var mest imponerede over.

Siemens HB672GBS1S er en energivenlig ovn, der ligger i den pænere ende af energiskalaen med en energimærkning A+. Desuden får man en indbygningsovn i et tidløst og moderne design med en front i rustfrit stål samt TFT-display, der kan læses uanset vinkel.

Ovnrummet har en kapacitet på 71 liter, hvorfor der er nok plads til at lave og tilberede mad til hele familien samt et par ekstra gæster.

Man skal dog være opmærksom på selve indbygningsovnens mål, da den skal integreres til et køkkenelement.

Selvrensende ovn med 8 ovnfunktioner 

Med Siemens HB672GBS1S behøver man ikke bruge lang tid på rengøringen, da ovnen er udstyret med et pyrolyseprogram. Med et pyrolyseprogram vil madrester og fedt blive brændt til aske på grund af de høje temperaturer, hvorefter man nemt kan tørre det væk med en klud.

Ovnen Siemens HB672GBS1S kommer desuden med 8 forskellige ovnfunktioner, hvorfor man kan vælge lige netop den funktion, som man har brug for. Den er blandt andet udstyret med under- og overvarme, 4D-varmluft, pizzafunktion, VARIO-grill og coolStart. Det er nemt at vælge mellem de forskellige programmer, da ovnen har et farvedisplay med touch control. Det er også her, at man kan indstille temperaturen, der går fra 30 grader til og med 300 grader.

Udover de mange ovnfunktioner, så har Siemens HB672GBS1S også en SoftClose-funktion. Med denne funktion vil ovnlågen altid lukke stille og roligt lige meget, om man lukker den blidt eller hårdt. Desuden vil ovnens front aldrig blive højere end 30 grader, hvorfor man ikke kan risikere at brænde sig på den.

Miljøvenlig ovn med lynopvarmning 

Siemens HB672GBS1S er en brugervenlig ovn, men det er også en miljøvenlig ovn. Denne ovn har nemlig en ECO-funktion, der kan bruges af de husstande, der ønsker at anvende en varmluftsfunktion uden at bruge for meget el og strøm på samme tid. Det er muligt at reducere strømforbruget med denne funktion, da der bliver brugt omkring 30 % mindre i energi i forhold til varmluftsfunktioner hos andre ovne. Selvom energiforbruget reduceres, vil ovnens tilberedningsevne stadig fungere optimalt.

Endvidere har Siemens HB672GBS1S også en lynopvarmningsfunktion. Ovnen kan derfor komme helt op på 175 grader på cirka 5 minutter. Hvis man har ekstra travlt eller blot ønsker en hurtig tilberedning af maden, så er lynopvarmningsfunktion ideel.

Siemens HB672GBS1S er desuden forsynet med en børnesikring, hvorfor man ikke behøver at være bekymret for, om børnene kommer i nærheden af ovnen.

Temperaturforslag, 4D-varmluft og coolStart 

Udover lynopvarmningsfunktionen, så er Siemens HB672GBS1S også forsynet med andre praktiske ovnfunktioner såsom 4D-varmluft og coolStart.

Med 4D-varmluft er det muligt at lave mad på flere niveauer, hvor man stadig er sikker på at få et optimalt tilberedningsresultat. Ovnens ventilator sørger nemlig for, at varmen bliver fordelt jævnt i hele ovnrummet.

CoolStart-funktionen bruges til at tilberede frossent mad, da funktionen gør det muligt hurtigt at tilberede frosne madvarer i ovnen. Dette kan man gøre uden at forvarme ovnen først. Funktionen er ideel til travle husstande, eller hvis man har glemt at tage aftensmaden ud af fryseren.

Sidst men ikke mindst er Siemens HB672GBS1S forsynet med en temperaturforslag-funktion, der kommer med forslag til den ideelle temperatur afhængig af madvarerne.

Specifikationer ved Siemens HB672GBS1S – mål 
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 585 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Indbygningsdybde
🌀 Vægt: 38,72 kilo

Specifikationer ved Siemens HB672GBS1S – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Siemens HB672GBS1S:
🔵 Ovnrum med kapacitet på 71 liter
🔵 8 forskellige ovnfunktioner
🔵 Pyrolyseprogram
🔵 Lynopvarmning, coolStart og 4D-varmluft
🔵 Energivenlig og miljøvenlig ovn med ECO-funktion
🔵 SoftClose-funktion


Bosch HBG672BS1

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
4.899,00 Kr. 0,00 Kr. 4.899,00 Kr. Læs mere
4.899,00 Kr. 0,00 Kr. 4.899,00 Kr. Læs mere
5.299,00 Kr. 0,00 Kr. 5.299,00 Kr. Læs mere

.
Bosch HBG672BS1 er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk og forbrugerorganisationen Råd & Rön. Indbygningsovnen er populær hos både de danske og svenske ekspertkilder, der begge har kåret Bosch HBG672BS1 som værende en af deres testvindere.

Begge eksperter nævner i deres tests, at de især er imponerede over modellens temperaturstabilitet og sikkerhedsfunktioner.

Ovnen har en kapacitet på 71 liter, hvilket betyder, at den er stor nok til en familie samt et par ekstra gæster, der kommer til middag. Der er derfor også masser af tilberedningsplads, hvis man skal bruge ovnen til at lave en middag til et større selskab.

Yderligere er Bosch HBG672BS1 en energivenlig ovn, da den er placeret i energiklassen A+. Dette er en fornuftig energimærkning, når det kommer til ovne, hvilket vil kunne ses på elregningen.

Dog skal man være opmærksom på, at dette er en indbygningsovn, hvorfor man skal sørge for, at målene passer, da ovnen skal integreres til et køkkenelement.

Ovn med pyrolyse og flere ovnfunktioner 

Modellen Bosch HBG672BS1 er forsynet med flere forskellige ovnfunktioner. Den er i alt forsynet med 8 forskellige ovnfunktioner, der blandt andet består af over- og undervarme, pizzafunktion, 4D-varmluft, impulsgrill, en optøningsfunktion m.m. Der er derfor rig mulighed for at vælge den funktion, der passer til den mad, man skal tilberede.

Endvidere er Bosch HBG672BS1 forsynet med pyrolyse, hvilket betyder, at rengøringen kan klares nemt og hurtigt. At have en ovn med pyrolyse vil sige, at ovnen er selvrensende, hvorfor man ikke selv skal ind og skrubbe ovnrummet. Pyrolysefunktionen vil brænde diverse madrester og fedt væk, hvorefter man blot skal tørre den resterende aske væk.

Desuden kommer ovnen med en lynopvarmningsfunktion, hvor man har mulighed for hurtigt at opvarme ovnen, hvis der er brug for det. Dette er ideelt for husstande, der har brug for at tilberede maden på ingen tid.

Praktisk ovn, der er nem i brug 

Med Bosch HBG672BS1 får man en praktisk indbygningsovn, der er nem i brug. Den er nemlig nem at betjene, da den kommer med et TFT-display, der er forsynet med en touch control samt tekst. Her har man mulighed for at justere og indstille ovnens funktioner alt efter, hvad man ønsker, den skal gå i gang med.

Bosch HBG672BS1 er også udstyret med en SoftClose-funktion, hvilket betyder, at ovnlågen altid vil lukke blidt, selvom man prøver at smække den. Dette er en praktisk funktion, da man herved nemt kan lukke lågen, selvom man har noget i hænderne. Det er desuden heller ikke muligt at få fingrene i klemme.

Restvarmeindikator og sikkerhedsfunktioner 

Ved køb af Bosch HBG672BS1 får man en ovn, der kommer med flere forskellige sikkerhedsfunktioner, hvilket eksperterne er vilde med. Det er derfor muligt for både børn og voksne at være tæt på ovnen uden, at man behøver at bekymre sig. Ovnen er forsynet med en sikkerhedsafbryder, en børnesikring samt et kølesystem.

Hvor børnesikringen sikrer, at man har mulighed for at låse ovnlågen, så sikrer kølesystemet, at ovnen altid holdes kølig udenpå, så man ikke kan brænde sig.

Med ovnens restvarmeindikator bliver der vist, hvor varm selve ovnen er. Denne funktion er kendt for at være energibesparende, da man herved har mulighed for at anvende den resterende varme som en form for varmefunktion.

Specifikationer ved Bosch HBG672BS1 – mål 
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 585 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 585 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 36,43 kilo 

Specifikationer ved Bosch HBG672BS1 – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bosch HBG672BS1:
🔵 Ovnrum med kapacitet på 71 liter
🔵 8 forskellige ovnfunktioner
🔵 Pyrolysefunktion
🔵 SoftClose-funktion
🔵 Restvarmeindikator
🔵 Aktivt kølesystem og børnesikring


AEG BPB331021M

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

AEG BPB331021M

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.699,00 Kr. 0,00 Kr. 3.699,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
5.399,00 Kr. 0,00 Kr. 5.399,00 Kr. Læs mere

.
AEG BPB331021M er en indbygningsovn, der er blevet testet og anmeldt af både danske og svenske ekspertkilder. Ovnen er blevet anmeldt af både Forbrugerrådet Tænk og forbrugerorganisationen Råd & Rön, der begge er vilde med denne model.

Mens Forbrugerrådet Tænk roser ovnen for især dens temperaturstabilitet, lydniveau og sikkerhed, så er Råd & Rön ligeledes imponerede over ovnens lydniveau og sikkerhed, men også modellens præcision, når det kommer til tilberedning af madvarer. Derfor ender begge eksperter med at kåre modellen som en af deres topscorere.

Ved køb af AEG BPB331021M får man en energivenlig og strømbesparende ovn, der er placeret i energiklasse A+. Desuden har ovnen en kapacitet på 72 liter, hvilket er en ideel størrelse for en større familie eller for en husstand, der vil have mulighed for at tilberede mad til et større selskab på en gang.

Da en indbygningsovn skal indbygges ind i ens køkkenelement, så skal man være opmærksom på ovnens mål, inden man køber den.

Ovn med pyrolysefunktion og praktiske tilberedningsfunktioner 

Med AEG BPB331021M får man en ovn, der kommer med flere praktiske tilberedningsfunktioner. Ovnen giver nemlig et overblik over madens status på displayet som for eksempel hvor lang tid, der er tilbage af tilberedningen. Man har også mulighed for selv at indstille en alarm eller justere tiden, hvis maden enten skal tilberedes mere eller mindre.

Endvidere kommer AEG BPB331021M med et ekstra varmelegeme, hvilket betyder, at alle former for madvarer bliver tilberedt ensartet og optimalt. Dette er uanset, om der er en eller flere bageplader i ovnen på samme tid.

Modellen er desuden forsynet med to pyrolyseprogrammer, der kan vælges alt efter tilslutningsgraden af ovnen. Det vil sige, at AEG BPB331021M er en selvrensende ovn, hvor man ikke selv behøver at bruge meget tid på rengøringen. Ved hjælp fra denne funktion bliver fedt og madrester brændt til aske, hvorefter man blot kan tørre dette væk med en klud. De to pyrolyseprogrammer kaldes for henholdsvis intensiv- og langt-program.

Ovnen er yderligere forsynet med AntiFingerPrint, hvor det vil være muligt at tørre fedtede fingre på ovnens overflade væk hurtigt og nemt.

Model med flere sikkerhedsfunktioner 

AEG BPB331021M er en ovn, der er udstyret med flere sikkerhedsfunktioner. Der kan blandt andet findes en børnesikring, der låser ovnens panel og display, så det ikke er muligt at ændre på disse, når først ovnen er i brug. Desuden vil ovnlågen blive låst, så det ikke er muligt at åbne den.

Ovnen er desuden også udstyret med en IsoFront Top-ovnlåge, der aldrig bliver brændende varm. Man behøver derfor ikke bekymre sig om, hvorvidt det er muligt at brænde sig på ovnen eller ej.

Ved køb af AEG BPB331021M følger der en XL bageplade med, der er 20 % større end andre bageplader med en standardstørrelse. Med denne bageplade er det muligt at bage endnu større portioner på en gang.

Moderne multifunktionsovn 

AEG BPB331021M er en moderne og stilren model, der er produceret i et tidløst design, hvorfor den passer ind i de fleste hjem. Desuden er det en multifunktionsovn med ægte varmluft samt flere forskellige ovnfunktioner såsom over- og undervarme, lavtemperaturstegning, intervalgrill, grillfunktion m.m.

Ovnen er blandt andet forsynet med et Hot Air-system. Dette system sørger for, at ovnens varme bliver ført jævnt rundt i hele ovnrummet, hvorfor maden bliver tilberedt ensartet og optimalt. Ovnens temperatur bliver yderligere mindsket med op til 20 %, hvilket er strømbesparende.

Det er tilmed muligt at finde funktionen SurroundCook, der sikrer et ensartet resultat på grund af den præcise varme. Dette er muligt på grund af funktionens blæserteknologi, hvor man heller ikke behøver at vende ingredienserne for at opnå et optimalt resultat.

Specifikationer ved AEG BPB331021M – mål 
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 56,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 31,40 kilo 

Specifikationer ved AEG BPB331021M – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,93
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved AEG BPB331021M:
🔵 Multifunktionsovn med flere ovnfunktioner
🔵 Flere sikkerhedsfunktioner
🔵 Pyrolysefunktion
🔵 Ovnrum med kapacitet på 72 liter
🔵 Hot Air-system
🔵 SurroundCook-funktion


Voss IEL600RF

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

Voss IEL600RF 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
4.399,00 Kr. 0,00 Kr. 4.399,00 Kr. Læs mere

.
Indbygningsovnen Voss IEL600RF er en budgetvenlig ovn, der passer ind i de fleste hjem på grund af dens moderne design. Modellen er blevet testet og anmeldt af det danske Forbrugerråd Tænk, der er vilde med denne ovn. De har kåret ovnen som en af deres topscorere af deres forskellige tests. Forbrugerrådet Tænk er især vilde med ovnens lave energiforbrug samt sikkerhedsfunktioner.

Ovnen har en kapacitet på 71 liter, hvorfor det er muligt at lave mad til familien samt et større selskab på samme tid. Desuden medfølger der en ekstra stor bageplade – en XL bageplade – der giver plads til op til 20 % mere end standardbageplader.

Modellen er desuden en energivenlig ovn, der er placeret i energiklasse A. Den forbruger derfor ikke meget el samlet på et år, hvilket er en fordel for både miljøet og pengepungen.

Man skal være opmærksom på ovnens mål, da denne ovn er en indbygningsovn. Det betyder nemlig, at ovnen skal integreres i et køkkenelement.

Multifunktionsovn med mange ovnfunktioner 

Voss IEL600RF er en multifunktionsovn, der har et væld af ovnfunktioner. Udover de almindelige ovnfunktioner såsom almindelig ovn og varmluft, så kan den også klare andre funktioner såsom over- og undervarme, en grillfunktion, en optøningsfunktion, en pizzafunktion m.m.

Ovnen kommer med i alt 9 forskellige programmer, hvorfor der er rig mulighed for at finde et program, der passer til den ret, man skal tilberede.

Med ovnens AntiFingerPrint vil ovnen altid se pæn og ren ud, da det ikke vil være muligt at se fedtede fingre på ovnens overflade. Det betyder desuden, at overfladen er ekstra rengøringsvenlig, da man hurtigt kan tørre den af med en klud.

Flere varmesystemer og halogenbelysning 

Endvidere er Voss IEL600RF forsynet med teknologien SurroundCook og Hot Air-systemet. Blæserteknologien SurroundCook sikrer, at ovnen tilbereder alle madretter med en ensartet og jævn varme, hvorfor man ikke behøver at vende ingredienserne.

Hot Air-systemet sørger derimod for, at ovnens varme fordeler sig i hele ovnrummet. Da Voss IEL600RF ligeledes er forsynet med et ekstra varmelegeme, vil alle ingredienser i ovnen bliver tilberedt ensartet og optimalt lige meget, om der er en eller flere bageplader i ovnen.

Med ovnens halogenbelysning er der mulighed for at se alt inde i ovnrummet og derfor tage bagepladerne ind og ud nemt og hurtigt. Halogenbelysningen er placeret i toppen og i siden.

Praktisk model med sikkerhedsfunktioner og nem rengøring 

Det er ikke besværligt at gøre Voss IEL600RF ren, da man har mulighed for at skille ovnens forskellige dele af uden brug af værktøj. Det vil sige, at ovnens låg og dens glas blot kan tages af nemt og hurtigt. Det gør det derfor en del nemmere at rengøre selve ovnrummet og delene.

Desuden har Voss IEL600RF flere sikkerhedsfunktioner som eksempelvis en børnesikring og flere kølesystemer. Med børnesikringen bliver ovnlågen låst, så den ikke er muligt at åbne, når ovnen er varm. Kølesystemerne sikrer, at ovnlågen ikke overstiger 20 grader, hvorfor det ikke er muligt at brænde sig på overfladen.

Voss IEL600RF kommer med en timer, hvorfor man ikke behøver at holde øje med maden hele tiden. Ved brug af timeren er det nemlig muligt at indstille den ligesom et minutur, der bipper, når maden er klar. Man har desuden mulighed for at tjekke, hvor lang tid der er tilbage, samt ændre på tiden, hvis der er behov for dette.

Specifikationer ved Voss IEL600RF – mål 
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600RF – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600RF:
🔵 Ovnrum med kapacitet på 71 liter
🔵 9 forskellige ovnfunktioner
🔵 Flere sikkerhedsfunktioner
🔵 Blæserteknologien SurroundCook og Hot Air-system
🔵 Energivenlig ovn
🔵 Halogenbelysning i toppen og siden


Miele H2265-1B

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk
God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele H2265-1B

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
4.099,00 Kr. 0,00 Kr. 4.099,00 Kr. Læs mere
4.099,00 Kr. 0,00 Kr. 4.099,00 Kr. Læs mere

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og britiske Which.co.uk har testet og anmeldt Miele H2265-1B. Begge ekspertkilder er begejstrede for denne indbygningsovn, og har derfor givet den en god anmeldelse.

I deres anmeldelser skriver de, at de ser ovnens sikkerhedsfunktioner og effektive tilberedning af madvarerne som et plus. Selvom de generelt er glade for ovnen, er de mindre imponerede over energiforbruget.

Da Miele H2265-1B er en indbygningsovn, skal man huske at være opmærksom på målene.

Rummelig ovn med tidsfunktioner

Miele H2265-1B har et ovnrum med en kapacitet på 76 liter, så den er velegnet til en større familie. Samtidigt er ovnen placeret i energiklasse A+, så den ikke forbruger meget energi på et år.

Endvidere er Miele H2265-1B forsynet med tidsfunktioner. Med disse tidsfunktioner er der mulighed for at indstille den specifikke tilberedningstid samt start- og sluttider, så maden tilberedes på den mest optimale måde.

Hurtig opvarmning

Med Miele H2265-1B får man en ovn, der hurtigt varmer op. Den kan nå op på en temperatur på 200 grader på blot seks minutter, hvilket gør, at man ikke bruger unødigt med energi.

Derudover kommer Miele H2265-1B med otte ovnprogrammer, hvilket inkluderer: traditionel grill, grill med ventilation, over- og undervarme, undervarme, varmluft plus, optøning, ECO-varmluft samt intensiv bagning. Man kan derfor vælge det program, der passer bedst til den specifikke mad.

Der medfølger desuden PerfectClean-bageplader, som er forsynet med en non-stick-belægning. Denne belægning gør, at bagepladerne er nemme at rengøre efter brug.

Ovn med katalytisk emalje

Ved køb af Miele H2265-1B får man en selvrensende ovn, der er nem at holde pæn og ren. Takket være den katalytiske emalje på overfladen renser ovnen sig selv, når temperaturen når op på omkring 250 grader. Herefter skal man kun tørre det resterende skidt og madresterne væk.

Udover at være rengøringsvenlig er Miele H2265-1B en sikker ovn med en børnesikring samt en 3-lags glaslåge, så den forbliver kølig. Ovnen kommer ydermere med automatikprogrammer, hvor der kan vælges et bestemt program, så maden tilberedes pr. automatik.

Specifikationer ved Miele H2265-1B – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 39 kilo

Specifikationer ved Miele H2265-1B – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,05
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Miele H2265-1B:
🔵 Børnesikring og 3-lags glaslåge
🔵 Opvarmning til 200 grader på seks minutter
🔵 PerfectClean-bageplader
🔵 Otte ovnprogrammer
🔵 Katalytisk emalje
🔵 Rummelig ovn


Gorenje BOP799S51X

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Gorenje BOP799S51X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.489,00 Kr. 0,00 Kr. 9.489,00 Kr. Læs mere
9.489,00 Kr. 0,00 Kr. 9.489,00 Kr. Læs mere
9.489,00 Kr. 0,00 Kr. 9.489,00 Kr. Læs mere
9.889,00 Kr. 0,00 Kr. 9.889,00 Kr. Læs mere

.
Det danske forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt Gorenje BOP799S51X, som har kåret ovnen som en af topscorerne i deres store test.

De har givet ovnen en god bedømmelse, da de er vilde med dens brugervenlighed og konstante temperaturer. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at ovnen ikke varmer lige så hurtigt op som andre modeller.

Vælger man at købe Gorenje BOP799S51X, skal man være opmærksom på målene, da det er en indbygningsovn.

Funktionel ovn med pyrolysefunktion

Med Gorenje BOP799S51X får man en praktisk ovn med en pyrolysefunktion. Det vil sige, at ovnen er selvrensende, da programmet fjerner madrester, fedt og stænk, så man kun selv skal tørre den resterende aske væk med en klud.

Derudover kommer Gorenje BOP799S51X med flere ovnprogrammer, hvilket inkluderer over- og undervarme, varmluft, infragrill, optøning m.m. Ovnen har desuden en kapacitet på 71 liter, så den er velegnet til en større familie.

Det er ydermere nemt at håndtere madvarerne, når de skal ind og ud af ovnen takket være teleskopudtrækket. Samtidigt giver det indbyggede stegetermometer et overblik over madens temperatur og selve tilberedningen.

Lydsvag ovn med et fuldautomatisk tilberedningsprogram

Gorenje BOP799S51X er en energieffektiv og lydsvag ovn med et lydniveau på 47 dB. Det gør, at den ikke støjer meget, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB. Energimærkningen er A+.

Når man placerer maden i ovnen eller fjerner den igen, skal man ikke bekymre sig for, om døren smækker i. Funktionen GentleClose sikrer nemlig, at døren altid lukkes på en stille og rolig måde.

Gorenje BOP799S51X kommer ydermere med et fuldautomatisk tilberedningsprogram, der har over 80 opskrifter. Hvis man vælger et af disse programmer, vil temperaturen, tiden m.m. blive indstillet pr. automatik, så man blot skal vente på, at maden er færdig.

Flere praktiske egenskaber

Gorenje BOP799S51X er forsynet med flere praktiske egenskaber i form af MultiFlow 360 og en HomeMade-form. Disse funktioner gør nemlig, at man kan tilberede mad på op til fem bageplader samtidigt.

MultiFlow 360 sørger for, at varmen og dampen bliver jævnt cirkuleret i ovnen, mens HomeMade-formen sikrer, at varmen strømmer frit rundt om maden, så varmen omslutter maden på den mest optimale måde.

Sidst men ikke mindst kommer Gorenje BOP799S51X med en PerfectGrill-funktion, der tilbereder maden med en ultimativ varmefordeling på grund af både det store og det lille varmelegeme. Det betyder, at maden bliver sprød udenpå og saftig indeni.

Specifikationer ved Gorenje BOP799S51X – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 546 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 44,6 kilo

Specifikationer ved Gorenje BOP799S51X – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,94
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,91
🔴 Antal programmer: 15+
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Gorenje BOP799S51X:
🔵 Støjsvag ovn
🔵 Tilberedning af mad på flere niveauer på samme tid
🔵 GentleClose
🔵 HomeMade-form
🔵 PerfectGrill-funktion
🔵 Pyrolysefunktion


Miele H22651BP

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H22651BP

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
8.685,00 Kr. 0,00 Kr. 8.685,00 Kr. Læs mere
8.685,00 Kr. 0,00 Kr. 8.685,00 Kr. Læs mere

.
Miele H22651BP er blevet testet og anmeldt af det største testmagasin i England Which.co.uk, som har kåret ovnen til et ”Best Buy” i deres test. Dette har de gjort, da de ser ovnens rummelighed og selvrensende funktion som et plus. De er dog ikke så vilde med ovnens pris.

Ved køb af Miele H22651BP skal man huske at være opmærksom på målene, da det er en indbygningsovn.

Energivenlig og rummelig ovn

Miele H22651BP er en energibesparende og rummelig ovn, der har en kapacitet på 76 liter. Herved er ovnen oplagt til en stor familie, der gerne vil have god plads til at tilberede store portioner. Samtidigt er ovnen placeret i energiklasse A+, så den ikke forbruger meget el på et år.

Endvidere er Miele H22651BP forsynet med tidsfunktioner, hvor man har mulighed for at vælge tilberedningstiden samt start- og sluttiden. Det gør, at maden tilberedes automatisk ud fra den valgte tid.

Rengøringsvenlig indbygningsovn

Med Miele H22651BP får man en rengøringsvenlig ovn, som kommer med en pyrolysefunktion. Pyrolysefunktionen sikrer, at ovnen renser sig selv og brænder fedt, stænk og madrester væk, så asken til sidst blot skal tørres væk med en fugtig klud.

Skal ovnen rengøres udvendigt, er dette også nemt på grund af CleanSteel-overfladen. På denne overflade vil det ikke være muligt at se fedtede fingre m.m., så det er hurtigt at tørre den af med en klud, når der er brug for det.

Hurtig ovn med flere ovnprogrammer

Miele H22651BP er en hurtig ovn, der varmer op til cirka 200 grader på seks minutter. Det sikrer ikke blot en hurtigere tilberedning, men også en reducering af elforbruget.

Derudover kommer Miele H22651BP med syv ovnprogrammer, hvilket inkluderer traditionel grill, ECO-varmluft, intensiv bagning, over- og undervarme, undervarme, grill med ventilation og varmluft plus.

Når ovnen tilbereder maden, skal man desuden ikke bekymre sig om at brænde sig på den udvendigt takket være den kølige front.

Specifikationer ved Miele H22651BP – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 46 kilo

Specifikationer ved Miele H22651BP – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,10
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 7
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Miele H22651BP:
🔵 Syv ovnprogrammer
🔵 Hurtig til at varme op
🔵 Pyrolysefunktion
🔵 CleanSteel-overflade
🔵 Rummelig model
🔵 Tidsfunktioner


Bauknecht BAK3 NN8F IN1

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bauknecht BAK3 NN8F IN1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.699,00 Kr. 0,00 Kr. 4.699,00 Kr. Læs mere
4.699,00 Kr. 0,00 Kr. 4.699,00 Kr. Læs mere
5.099,00 Kr. 0,00 Kr. 5.099,00 Kr. Læs mere

.
Bauknecht BAK3 NN8F IN1 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det danske forbrugerråd Tænk. Begge ekspertkilder er begejstrede for ovnen, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for, at ovnen er hurtig til at varme op. Til gengæld er de mindre vilde med, at modellen har en meget svingende temperatur. Ved køb af Bauknecht BAK3 NN8F IN1 skal man huske at være opmærksom på målene, da det er en indbygningsovn.

Energieffektiv og rummelig indbygningsovn

Med Bauknecht BAK3 NN8F IN1 får man en energieffektiv ovn, som er placeret i energiklasse A. Det betyder, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket ikke blot er en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Derudover er Bauknecht BAK3 NN8F IN1 en forholdsvis rummelig ovn med en kapacitet på 71 liter. Herved kan man lave store portioner på én gang, så den er velegnet til en større familie.

Med flere ovnprogrammer

Ved køb af Bauknecht BAK3 NN8F IN1 får man en forholdsvis simpel indbygningsovn, der er forsynet med flere ovnprogrammer. Disse programmer inkluderer blandt andet grill, optøning, varmluft og turbogrill. Man kan derfor vælge det program, der bedst passer til den mad, man skal tilberede.

Samtidigt er Bauknecht BAK3 NN8F IN1 fremstillet i et enkelt og stilrent design, så ovnen passer ind i de fleste køkkener. Ovnen er lavet af rustfrit stål i sort og sølv, hvorfor designet er både klassisk og tidløst.

Nem betjening

Bauknecht BAK3 NN8F IN1 er en brugervenlig ovn, der er nem at betjene. Ved betjening af ovnen skal man gøre brug af de to drejeknapper, der siden øverst på fronten. Her finder man de forskellige programmer, temperaturer m.m.

Alle de forskellige programmer og temperaturer er vist på selve drejeknapperne, så man hurtigt kan finde ud af, hvad man skal vælge, når man skal i gang med at tilberede mad i ovnen.

Specifikationer ved Bauknecht BAK3 NN8F IN1 – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 55,1 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 570 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 570 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 557 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 560 millimeter
🌀 Vægt: 27,1 kilo

Specifikationer ved Bauknecht BAK3 NN8F IN1 – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,81
🔴 Antal programmer: 5
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bauknecht BAK3 NN8F IN1:
🔵 Rummelig ovn
🔵 Nem betjening
🔵 Energivenlig
🔵 Stilrent design
🔵 Flere ovnprogrammer
🔵 Hurtig opvarmning

Her kan du se en gennemgang af Bauknecht BAK3 NN8F IN1. Videoen er produceret af WhiteAway.com: 

https://www.youtube.com/watch?v=4CXmAcvoY2E

Miele H2760BP

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H2760BP

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.499,00 Kr. 0,00 Kr. 8.499,00 Kr. Læs mere
9.995,00 Kr. 0,00 Kr. 9.995,00 Kr. Læs mere

.
Miele H2760BP er blevet testet og anmeldt af Englands største testmagasin Which.co.uk, som har kåret ovnen til et ”Best Buy”. Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for ovnens stabile temperaturer og gode funktioner. Til gengæld er de mindre vilde med ovnens høje pris.

Ved køb af Miele H2760BP skal man desuden være opmærksom på målene, da det er en indbygningsovn.

Stor ovn med pyrolyseprogram

Med Miele H2760BP får man en stor ovn med en kapacitet på 76 liter. Ovnen er derfor velegnet til en større familie, der har brug for at lave store portioner på samme tid. Samtidigt er ovnen placeret i energiklasse A+, hvilket er i den bedre ende af skalaen. Den forbruger herved ikke meget energi på et år.

Derudover kommer Miele H2760BP med et pyrolyseprogram, der gør, at ovnen er nem at rengøre. Dette program brænder madrester, fedt og stænk til aske, så man blot skal fjerne asken med en fugtig klud, når programmet er færdigt. Det er også nemt at rense ovnen udvendigt takket være CleanSteel-overfladen, hvor fingeraftryk næsten er usynlige.

Sikker ovn med flere ovnprogrammer

Miele H2760BP er forsynet med syv ovnprogrammer, så man kan vælge det program, der passer bedst til den specifikke mad. Disse programmer inkluderer bruning med tilberedning, grill stor, varmluft plus, intensiv bagning, over- og undervarme, undervarme samt grill med recirkulation.

Endvidere har Miele H2760BP flere sikkerhedsfunktioner i form af en børnesikring og en kølig front. Mens børnesikringen sørger for, at små børn ikke kan åbne ovnen, når den er i brug, sikrer den kølige front, at ovnen aldrig bliver alt for varm udvendigt.

Ovn med tidsfunktioner

Miele H2760BP kommer med tidsfunktioner, hvilket betyder, at der er mulighed for at programmere start- og sluttider eller blot selve tilberedningstiden. Det sørger for, at ens madretter bliver tilberedt på den mest optimale måde.

Sidst men ikke mindst er Miele H2760BP udstyret med SoftOpen, hvilket er en åbningsmekanisme, der åbner døren stille og roligt til 90 grader, hvorefter den stopper i slutpositionen. Det gør, at døren ikke smækker i.

Specifikationer ved Miele H2760BP – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 568 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 43 kilo

Specifikationer ved Miele H2760BP – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,10
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 7
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Miele H2760BP:
🔵 Tidsfunktioner
🔵 Pyrolysefunktion
🔵 CleanSteel-overflade
🔵 Flere ovnprogrammer
🔵 Flere sikkerhedsfunktioner
🔵 SoftOpen-funktion


Asko OCS8664S

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Asko OCS8664S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
16.995,00 Kr. 0,00 Kr. 16.995,00 Kr. Læs mere
16.995,00 Kr. 0,00 Kr. 16.995,00 Kr. Læs mere

.
Asko OCS8664S er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Både de danske og svenske eksperter har givet indbygningsovnen en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er vilde med ovnens temperaturstabilitet og generelle madtilberedning. De er dog mindre glade for modellens rengøringsprogram.

Ved køb af Asko OCS8664S skal man huske at være opmærksom på målene, da det er en indbygningsovn.

Indbygningsovn med dampfunktion

Med Asko OCS8664S får man en indbygningsovn, der er forsynet med en dampfunktion. Det gør, at man har mulighed for at tilberede maden med damp og/eller varm luft.

Det er desuden muligt at vælge mellem flere ovnprogrammer, hvilket blandt andet inkluderer bund- og overvarme, lille grill, stor grill, hurtig forvarmning, auto stegning, stærk damp, medium damp m.m.

Maden bliver tilberedt i en stor ovn med en kapacitet på 73 liter. Den er derfor velegnet til en større familie, der ønsker en ovn med et rummeligt ovnrum.

Ovn med damprengøringsprogram

Asko OCS8664S er forsynet med et praktisk damprengøringsprogram. Når man placerer en bradepande fyldt med vand i ovnen og tænder for programmet, vil fedt, madrester og anden form for skidt løsne sig, så man herefter kan fjerne det med en fugtig klud.

Desuden er Asko OCS8664S placeret i energiklasse A+, hvilket er i den gode ende af energiskalaen. Det sikrer, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år.

Med flere praktiske funktioner

Ved køb af Asko OCS8664S får man en ovn med flere praktiske funktioner heriblandt et programmerbart termometer og Dual Soft Close.

Mens det programmerbare termometer sørger for, at man kan tilberede både brød, fisk og kød i ovnen ved en allerede valgt temperatur, sikrer den ergonomiske funktion Dual Soft Close, at det er nemt at håndtere varme bageplader m.m. Desuden har Asko OCS8664S udtrækkelige teleskopskinner, hvilket også bidrager til en nemmere håndtering.

Sidst men ikke mindst kommer Asko OCS8664S med madlavningsprogrammet sousvide. Dette madlavningsprogram har en jævn dampstrøm, og tilbereder maden ved en præcis temperatur i en længere periode.

Specifikationer ved Asko OCS8664S – mål:
🌀 Højde: 59,7 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 597 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 44 kilo

Specifikationer ved Asko OCS8664S – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 73 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,701
🔴 Antal programmer: 15+
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Asko OCS8664S:
🔵 Damprengøringsprogram
🔵 Dampfunktion
🔵 Sousvide-madlavningsprogram
🔵 Dual Soft Close
🔵 Programmerbart termometer
🔵 Energimærkning A+


Hvad er pyrolyse?

hvad er pyrolyse

Kort sagt er en pyrolyse-ovn en ovn, der kan rense sig selv. Har man derfor en ovn med pyrolyse-funktion, så slipper man for det tidskrævende og hårde manuelle arbejde selv at skulle gøre ovnen ren.

De fleste ovne i denne test har en pyrolysefunktion.

Det varierer fra ovn til ovn, hvor lang tid en pyrolyse-rengøring tager, men det vil typisk være et sted mellem halvanden og 3 timer. Det er lang tid, men for at få renset så grundigt som muligt er det nødvendigt med det tidskrævende program.

Temperaturen bliver utrolig høj inde i ovnen under pyrolysen – faktisk bliver der op mod 500 grader varmt. Den høje temperatur er også grunden til, at ovnene automatisk bliver låst under rengøringen, således at lågen ikke kan åbnes.

Det er nødvendigt med meget høje temperaturer for at omdanne alt snavs og skidt inde i ovnrummet til aske. Egentlig bruges pyrolyse-processer oftest på blandt andet olieraffinaderier og i kemisk industri, da pyrolyse teknisk set er en termisk proces, som indebærer spaltning af sammensatte stoffer til enklere forbindelser ved brug af varme.

Når man bruger pyrolysen i ovnen, så er den manuelle rengøring minimal – det eneste, man skal gøre, når varmen har forvandlet snavset til aske, er at fjerne asken med en klud, og herefter efterlades ovnrummet fint og rent.

Der er dog alligevel nogle bivirkninger ved at bruge pyrolyse til at rengøre sin ovn: røg og lugt.

Det er nemlig umuligt at undgå, at de høje temperaturer og ”brændingsprocessen” under pyrolysen afgiver lugtgener, og de mindre gode ovne kan både udsende røg og kraftig lugt. Nogle af disse stoffer – som blandt andet formaldehyd – kan være sundhedsskadelige, så derfor er det vigtigt at lufte grundigt ud under og efter pyrolysen. Er det muligt, kan man lukke døren ud til køkkenet og opholde sig i et andet rum, imens programmet kører.

Fjern for en sikkerheds skyld inventar fra oven, inden pyrolyse-programmet køres. Det er nemlig ikke sikkert, at inventaret kan tåle pyrolysen. Her er både tale om pander og gryder men også ovnens medfølgende riste, bageplader og bradepander.

Husk dog at være opmærksom på, at meget høje temperaturer og lange programmer også kræver mere energi, og det kan ses på elregningen, hvis man bruger pyrolyse-funktionen ofte. Forbrugerrådet Tænk har regnet ud, at energiforbruget vil være på mellem 4 og 7 kWh, og det svarer til et sted mellem 8 og 14 kroner pr. gang.

Du kan her se en video fra Electrolux, hvor de kort gennemgår pyrolyse funktionen:

https://www.youtube.com/watch?v=ZPLzJFx2VwM

Pyrolyse, katalyse og damprengøring

Udover pyrolyse findes der også andre selvrenseprogrammer til ovnen. Forhandleren Whiteaway forklarer, at der også er to andre muligheder: katalyse og damprengøring.

Med katalyseovne er det ikke nødvendigt med helt så høje temperaturer som ved pyrolyse. Faktisk er 200 grader nok. Katalyse-ovne er nemlig beklædt med specielle fedtafvisende paneler indvendigt, som af sig selv brænder fedt og snavs væk ved en temperatur på 200 grader i minimum en time. Bagefter kræves der en smule manuelt arbejde: nemlig en fugtig klud til at tørre ovnen af  – ligesom med pyrolyse-ovnen.

Desværre er hele katalyse-processen ikke helt automatisk, for der kan samle sig fedtrester bag panelerne, samt på ovnviften, og disse skal vaskes manuelt.

Ofte vil det også være nødvendigt at rengøre riste og bageplader i hånden med vand og sæbe.

Derudover så er hele ovnrummet ofte ikke katalytisk belagt, for på nogle modeller gælder det kun bagvæggen og ikke siderne.

Så set over hele linjen er katalyse en god rengøringsmetode, men man slipper ikke helt for det manuelle arbejde som ved den mere effektive pyrolyse.

Den tredje rengøringsform kaldes for damprengøring. Damprengøring er ikke så effektiv som hverken pyrolyse eller katalyse, og metoden er ikke som sådan en automatisk rensningsfunktion, men dog kan den gøre det manuelle arbejde væsentligt lettere: Den simple fremgangsmetode lyder, at man blot fylder vand i en brandepande og tænder for damprengørings-funktionen. Så varmer ovnen vandet så meget op, at det fordamper, og den varme damp løsner fedt og snavs, så man lettere kan fjerne det med en klud.

Hele processen tager kun en halv time, men man slipper desværre ikke for at gøre en del af arbejdet selv. Metoden er dog langt mere energibesparende end både pyrolyse og katalyse, og man undgår også de skrappe lugte og røg.


Dette skal du være opmærksom på, når du køber ny ovn

Avisen Berlingske skriver, at man kan spare rigtig mange penge ved at kende sine egne behov som forbruger, når man skal ud og købe en ny ovn. Mange af ovnene på markedet er udstyret med alverdens funktioner, men kender man sig selv godt nok til at vide, at man ikke kommer til at bruge dem, så er det bedst for pengepungen kun at investere i det, man reelt har brug for.

Er man almindelig hverdagskok, vil det ofte være nok, at ovnen bare kan stege og bage, og specifikke funktioner som for eksempel damp-funktion og rotisseri til spydstegning vil oftest forblive urørte. Gå dog gerne efter en ovn, der både har over/undervarme, varmluft og grill, for så er man godt dækket ind.

En funktion, der er ved at blive mere udbredt, er pyrolyse-selvrengøringen. Her gør ovnen sig selv ren, uden man behøver manuelt arbejde. Det er bestemt en funktion, der letter arbejdet i køkkenet, men husk at man kommer til at betale en del mere for sådanne funktioner. Så har man ikke noget imod at gøre ovnen ren selv, så behøver man ikke pyrolysen.

En anden faktor, man skal være opmærksom på, er energimærket. Avisen Berlingske skriver, at Energistyrelsen anbefaler, at man køber en ovn med energimærket A eller højere. Det er bedre for miljøet og bedre for økonomien. Faktisk så er forskellene til at få øje på, for en ovn i energiklasse B bruger tre gange så mange kWh som en ovn i energiklasse A+++.

Husk også at kigge efter brugervenligheden, når den nye ovn skal købes, for nogle ovne er væsentligt sværere at bruge end andre.

Prismæssigt er der virkelig stor forskel på ovne, og fra de billigste til de dyreste er der en prisforskel på mange, mange tusinde kroner. Husk derfor at være helt på det rene med, hvad du har brug for, når du skal købe din næste ovn.


Sådan gør du din ovn ren manuelt

Har du ikke en ovn med en selv-rengøringsfunktion, så må du op med ærmerne og i gang med håndkraften. Det rengore ovneneste, du skal bruge, er brun sæbe, vand og opvaskemiddel, så processen er i hvert fald ikke dyr.

Baseret på artikler fra Tænk og Bolius giver vi her nogle gode råd til den manuelle rengøring af ovnen:

🔵 Ovne med glat emalje: Fastbrændt fedt fjernes lettest med brun sæbe, hvis ovnen har almindelig, glat emalje. Smør et godt lag af den type brune sæbe, der er fast og salve-agtig, på emalje-overfladerne og sæt ovnen på 100 grader – husk også at nå helt ud i hjørnerne. Når sæben begynder at boble, sluk da for ovnen og vask overfladerne med vand, når de er kølet ned og tør efter med en klud.

🔵 Ovnglas: Læg en klud med almindeligt håndopvaskemiddel på lågens glasrude i 30 minutter, og efter de 30 minutter er snavset så opløst, at glasset blot kan tørres af med en fugtig klud. Ovnruder kan på mange ovne tages af. Det vil også gøre rengøringsarbejdet lettere. Er glasset meget beskidt, kan man eventuelt først skrabe det værste snavs af med et barberblad.

🔵 Bageristen: Ofte kan bageristen komme i opvaskemaskinen, men er der særlige genstridige og fastbrændte madrester på risten, læg den da i blød i opvaskevand – gerne natten over.

Man kan også smøre risten ind i brun sæbe og pakke den ind i husholdningsfilm i 30 minutter. Det løsner snavset, og herefter kan man bruge en stålsvamp eller skuresvamp til at fjerne resterne. Tjek dog at risten er lavet af rustfrit stål, inden du bruger stålsvampen eller den brune sæbe.

🔵 Ventilatoren: Varmluftsovne har ofte en aftagelig ventilator, som kan rengøres i håndopvaskemiddel. Det kan være lidt svært at fjerne ventilatoren, men se i brugsanvisningen, hvordan det skal gøres. Husk også at slukke for hovedafbryderen til ovnen inden.

🔵 Ru emalje: Indersiden af ovnen kan være beklædt med en ru emalje, som ikke tåler brun sæbe eller ovnrensemiddel. Brug i stedet en blanding af varmt vand og håndopvaskemiddel, som skal sidde en times tid. Vask herefter blandingen af med en opvaskebørste. Særlig kraftigt snavs kan skrabes væk med en træspatel.

Du kan her se en video fra Bolius.dk, hvor deres rengøringsekspert “Fru. Grøn” giver sine bedste råd omkring rengøring af ovn:

https://www.youtube.com/watch?v=xoaj0Upd45M

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke indbygningsovne er bedst i test?

Siemens HB672GBS1S og Bosch HBG672BS1

🤓 Hvordan testes indbygningsovnene?

Indbygningsovnene vurderes ud fra hvor hurtigt de bliver varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort et energiforbrug de har. Derudover ses der også på brugervenlighed og støjniveau samt den elektriske og mekaniske sikkerhed.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for ovne går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en model med A+ som minimum.


Disse kilder har vi anvendt i indbygningsovn testen:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰testkilder
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 17 ovne i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Der kigges først på ovnenes evner inden for stegning og bagning af kød og bagværk, og herefter ses også på temperaturpræcision og –stabilitet, sikkerhed og funktioner.

Du kan læse mere om deres indbygningsovn test her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test fra Råd & Rön, hvor rådet har testet 7 indbygningsovne med fokus på tilberedning af mad og bagværk, energiforbrug og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Testfakta 🇸🇪
Svenske Testfakta udfører uafhængige tests og forskning, og de har specialiseret sig i sammenlignende laboratorietest af forbrugerprodukter. Den test, som Testfakta her bringer, er en laboratoriums-test af 7 forskellige varmluftsovne, hvor der testes på forskellige parametre som bagning, temperaturpræcision, opvarmningshastighed og rengøring.


Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin, som har en vision om at være en hjælp for forbrugerne i dagligdagen. Derfor tester og anmelder de en lang række forbrugerprodukter, hvor de her har testet og anmeldt Miele H2265-1B, Miele H22651BP og Miele H2760BP.

Læs hele anmeldelsen af Miele H2265-1B her.

Læs hele anmeldelsen af Miele H22651BP her.

Læs hele anmeldelsen af Miele H2760BP her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.


Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på Whiteaway. Vi har set på de omtalte ovne og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om produkterne. Det giver et godt supplement til eksperternes vurderinger.


Øvrige relevante tests

Ud over denne indbygningsovn test, så har vi også udarbejdet en række andre nyttige artikler, som der er værd at læse inden du køber ny ovn.

Det er vigtigt at overveje grundigt hvilken type ovn der passer bedst til dit behov. Ud over at en ovn er en indbygningsovn, så findes der indbygningsovne med forskellige nyttige funktioner.

En af de mere populære funktioner blandt danskerne er pyrolyse rens funktionen, som gør at ovnen kan rense sig selv i ovnrummet. Dette gør den ved at opvarme ovnrummet til et sådant niveau, hvor snavs og fedt bliver til aske. Man kan derefter nemt tørre ovnen af med en klud, uden brug af kemikalier. Du kan med fordel læse vores pyrolyseovn test, hvor vi har undersøgt hvilke modeller der er får bedst bedømmelser af eksperterne.

Vi har også udarbejdet en selvrensende ovn test, hvor du kan finde alle de bedste selvrensende ovne på markedet ifølge eksperterne. Vi har også i artiklen udarbejdet en stor guide, som forklarer hvilken typer selvrensende ovne der findes. Du finder også en sektion, hvor du vil kunne læse om de bedste tips og tricks til at holde din ovn ren.

En anden nyttig funktion er varmeluft. Denne funktion indeholder de fleste moderne ovne, men ikke alle. Derfor har vi ligeledes udarbejdet en varmluftovn test, hvor du kan få et nemt og overskueligt overblik over hvilke modeller eksperterne anbefaler, samt hvilke forhandlere der sælger ovnene billigst i Danmark.

En tredje funktion som bliver stadig mere populær er ovne med dampfunktion. De såkaldte dampovne har tidligere mest været brugt af professionelle kokke, men flere producenter er nu begyndt at lave ovne med indbygget dampfunktion, som også kan købes til fornuftige priser. I vores dampovn test viser vi dig de modeller som eksperterne har kåret som de bedste på markedet, samt vi også her gennemgår priserne på de forskellige modeller, så du nemt kan finde den billigste forhandler.

Vi har også udarbejdet en række tests, hvor vi har fokus på specifikke producenter. Electrolux, Bosch, Siemens og Voss er fire af de producenter som oftest bliver kåret som bedst i test, når eksperterne tester ovne.

Du kan læse vores Siemens ovn test her, hvor vi har samlet alle eksperternes favorit ovne fra Siemens. Du kan også læse vores Bosch ovn test, hvor alle de bedste Bosch ovne er listet.

Samme opbygning finder du i vores Electrolux ovn test og vores Voss ovn test, hvor du både finder prissammenligning og en lang række gode råd, som du bør overveje før du køber ny ovn.

Hvis du er interesseret i en ovn fra Voss, så bør du læse vores Voss indbygningsovn test også, hvor vi specifikt har samlet en liste over alle de Voss indbygningsovne der klarer sig bedst i test.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse