Indbygningsovne Test-oversigt: De bedste indbygningsovne ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om tests af indbygningsovne. Artiklen er baseret på en række eksterne test af indbygningsovne. Vi kigger i denne artikel nærmere på hvilke modeller der er blevet kåret til testvindere og gennemgår indbygningsovnene en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt ovn til et godt køb.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på indbygningsovn tests fra anerkendte testmagasiner og forbrugerråd. Desuden ser vi også på brugeranmeldelser af produkterne, for at undersøge hvad forbrugerne selv siger om de forskellige ovne.

Denne indbygningsovn test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste indbygningsovne
🔸 Information om pyrolyse-funktion
🔸 Tips til hvad man skal være opmærksom på, når man køber ny ovn
🔸 Guide til hvordan man gør ovnen ren manuelt
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Indbygningsovn test 2023 – Her er de 11 bedste modeller ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de indbygningsovne på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se, hvilke tests de forskellige indbygningsovne er blevet bedømt i.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst. Du finder også prissammenligning af de forskellige indbygningsovne, så du nemt og hurtigt kan se, hvilken forhandlere der er billigst.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

 


AEG Ovn BEB230010M (rustfri) – Bedste indbygningsovn til prisen

Bedst til prisen

✅ 5 ud af 5 stjerner hos Elgiganten
AEG_Ovn_BEB230010M

Funktioner og elementer på AEG BEB230010 ovnen

AEG BEB230010 ovnen er en indbygningsovn, og der er rigeligt med plads her. Det store ovnrum med mulighed for at indsætte 5 plader af gangen giver dig rig mulighed for at tilberede store måltider til perfektion – på én gang. 

I ovnen er der et ekstra varmelegeme, som kan sikre, at maden tilberedes stabilt og ensartet, selvom du har alle bageplader i ovnen på samme tid. Der er XL bageplader, som er 20 % større end en almindelig standard bageplade. Her kan du altså give den gas med lidt større portioner, hvis du har behov.

Da det er en indbygningsovn, skal den monteres ind i dit køkken. Det giver et lækkert, minimalistisk look til dit køkken, men kræver naturligvis også, at du samtidig er bekendt med, hvor meget plads du har brug for for at bygge ovnen ind i dit køkken.

Ovnen har varmluft samt under- og overvarme, ligesom der er mulighed for lavtemperaturstegning, intervalgrill og almindelig grillfunktion. Den betjenes med drejeknapper og naturligvis også en børnesikring af ovnlågen, så du ikke skal vær bekymret, hvis børnene opholder sig i køkkenet under madlavningen. 

Endelig er der nogle virkeligt lækre ekstra funktioner, såsom et automatisk kølesystem, der sørger for, at ovnen ikke bliver varm at røre ved og ligeledes holder de forskellige elektroniske komponenter kolde. Ligeledes er ovnbelysning monteret skråt, så det kun fokuserer på maden – og ikke blænder dig.

Rengøring af ovnen
Ovnen er desuden supernem at rengøre. Det skyldes blandt andet, at ovnlågen kan skilles ad, uden at du behøver at bruge værktøj. Således kan du både fjerne glassene, ligesom du også kan tage hele lågen af. Dermed er det også nemmere at gøre rent inde i selve ovnrummet. 

Der er desuden et AntiFingerPrint system, som sikrer, at der ikke er synlige fedtede fingre på den rustfrie stål, ligesom overfladerne er ekstra rengøringsvenlige.

AEG BEB230010M vs. øvrige ovne på markedet
Denne ovn fra AEG har et utroligt lavt energiforbrug, og så er den enormt nem at betjene – og det er dermed også slut med dårlige undskyldninger for at bestille mad udefra. Derudover ligger prisen også i den lave ende sammenlignet med andre ovne i samme kaliber. 

Denne ovn er desuden større end den almindelige standardstørrelse ovn, idet ovnrummet er 71 liter. Det betyder også, at du får en bageplade, der er 20 % større end den almindelige størrelse – og der er dermed bedre mulighed for at tilberede god mad i lidt større mængder.

Den får desuden 5 ud af 5 stjerner på Elgigantens hjemmeside.

Fordele

 • Brugervenlig
 • Lavt energiforbrug
 • Enkelt design.
Ulemper

 • Har svært ved at ramme den valgte temperatur helt præcist.

Specifikationer
 Mærke: AEG
 Ovnrum: 71 liter
 Tilbehør: 1 bradepande, 1 rist, 2 bageplader
Energimærke A
 Varmluft samt over- og undervarme
AntiFingerPrint og EasyClean emalje
 Aktivt kølesystem
 Børnesikret ovnlåge
Skal monteres af en fagperson


Asko OCS8664A ovn – Bedste premiumvalg

Premium valg

5 ud af 5 stjerner hos Skousen.dk

 

Asko OCS8664A

 

Derfor anbefaler vi denne ovn
Én af de vigtigste parametre at have for øje, når du skal købe ny ovn er, om den rammer den temperatur, du indstiller ovnen til, og om den kan holde denne temperatur stabilt. Og her brillerer Asko OCS8664A i høj grad. Ovnen har en helt eminent evne til at holde temperaturen og til at ramme netop den temperatur, du beder om.

Det sikrer godt bagværk og stegning, og det gælder uanset, om du vælger konventionel opvarmning, varmluft eller damp.

Funktioner
Ovnrummet rummer hele 73 liters plads, hvilket gør den ekstra anvendelig, hvis du har brug for lidt mere plads at tilberede på, end en almindelig standardovn kan tilbyde dig. Derudover er der tale om en regulær dampovn, og du kan dermed bruge ovnen både med damp som den eneste form for opvarmning og med damp som et ekstra supplement til din opvarmning med varmluft eller helt almindelig konventionel opvarmning. Ved brug af damp i forbindelse med tilberedning af mad sikrer du et lækkert resultat, der ikke udtørrer maden, og som bevarer næringsstofferne.

Derudover rengøres ovnen også ved brug af et damprengøringsprogram. Vanddampen er med til at løsne madrester i ovnen, uden at du skal bruge kræfter og tid på det.

Der er desuden et programmerbart stegetermometer med ovnen, hvor du kan forudindstille temperaturen. Det betyder, at ovnen automatisk slukkes, når kødet har opnået den ønskede temperatur.Ovnen har ergonomiske knapper og et lille display, hvorfra du kan styre de forskellige funktioner. Ligeledes er der en række smarte programmer, som gør din madlavning nemmere og enklere. Du kan for eksempel indstille ovnen til et sous vide program, til optøning, til opvarmning af tallerken eller til dampbagning. Endelig er der adskillige opvarmningsmuligheder, herunder varmluft, under- og overvarme, grill og damp, ligesom der er utallige muligheder for at indstille ovnen til netop det, du har brug for.

Konstruktion
Ovnen har Easy Clean interiør og er designet med en helt plan overflade. Det betyder, at både den varme luft og dampen fordeles helt jævnt i ovnen, ligesom rengøringen bliver markant nemmere. Det giver desuden et meget minimalistisk og æstetisk look i dit køkken.

Ovnen er udført med en meget stærk og modstandsdygtig emalje og et dobbelt varmelegeme for optimal varmefordeling.

Fordele

 • God til at ramme den indstillede temperatur helt præcist
 • God til tilberedning
 • Holdbar.
Ulemper

 • Relativt dårligt energiforbrug
 • Rengøringsprogrammet kunne være bedre.

Specifikationer
Mærke: Asko
Ovnrum: 73 liter
Tilbehør: stegetermometer, vandbeholder (1.3 liter), udtræksskinner, bagerist
 Energimærke C
 Varmluft, damp, grill samt over- og undervarme
Adskillige programmer til madlavning
Belægning, der forhindrer fingeraftryk
 Køleventilator
 Rengøres ved damp


Bosch HBG672BS1 – Indbygningsovn der er bedst i test

Testvinder

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

.
Bosch HBG672BS1 er blevet testet og anmeldt af forbrugerorganisationen Råd & Rön. Indbygningsovnen er populær hos svenske ekspertkilder, der har kåret Bosch HBG672BS1 som værende en af deres testvindere.Eksperterne nævner i deres tests, at de især er imponerede over modellens temperaturstabilitet og sikkerhedsfunktioner.

Ovnen har en kapacitet på 71 liter, hvilket betyder, at den er stor nok til en familie samt et par ekstra gæster, der kommer til middag. Der er derfor også masser af tilberedningsplads, hvis man skal bruge ovnen til at lave en middag til et større selskab.

Yderligere er Bosch HBG672BS1 en energivenlig ovn, da den er placeret i energiklassen A+. Dette er en fornuftig energimærkning, når det kommer til ovne, hvilket vil kunne ses på elregningen. Dog skal man være opmærksom på, at dette er en indbygningsovn, hvorfor man skal sørge for, at målene passer, da ovnen skal integreres til et køkkenelement.

Ovn med pyrolyse og flere ovnfunktioner
Modellen Bosch HBG672BS1 er forsynet med flere forskellige ovnfunktioner. Den er i alt forsynet med 8 forskellige ovnfunktioner, der blandt andet består af over- og undervarme, pizzafunktion, 4D-varmluft, impulsgrill, en optøningsfunktion m.m. Der er derfor rig mulighed for at vælge den funktion, der passer til den mad, man skal tilberede.

Endvidere er Bosch HBG672BS1 forsynet med pyrolyse, hvilket betyder, at rengøringen kan klares nemt og hurtigt. At have en ovn med pyrolyse vil sige, at ovnen er selvrensende, hvorfor man ikke selv skal ind og skrubbe ovnrummet. Pyrolysefunktionen vil brænde diverse madrester og fedt væk, hvorefter man blot skal tørre den resterende aske væk.

Desuden kommer ovnen med en lynopvarmningsfunktion, hvor man har mulighed for hurtigt at opvarme ovnen, hvis der er brug for det. Dette er ideelt for husstande, der har brug for at tilberede maden på ingen tid.

Praktisk ovn, der er nem i brug
Med Bosch HBG672BS1 får man en praktisk indbygningsovn, der er nem i brug. Den er nemlig nem at betjene, da den kommer med et TFT-display, der er forsynet med en touch control samt tekst. Her har man mulighed for at justere og indstille ovnens funktioner alt efter, hvad man ønsker, den skal gå i gang med.

Bosch HBG672BS1 er også udstyret med en SoftClose-funktion, hvilket betyder, at ovnlågen altid vil lukke blidt, selvom man prøver at smække den. Dette er en praktisk funktion, da man herved nemt kan lukke lågen, selvom man har noget i hænderne. Det er desuden heller ikke muligt at få fingrene i klemme.

Restvarmeindikator og sikkerhedsfunktioner
Ved køb af Bosch HBG672BS1 får man en ovn, der kommer med flere forskellige sikkerhedsfunktioner, hvilket eksperterne er vilde med. Det er derfor muligt for både børn og voksne at være tæt på ovnen uden, at man behøver at bekymre sig. Ovnen er forsynet med en sikkerhedsafbryder, en børnesikring samt et kølesystem.

Hvor børnesikringen sikrer, at man har mulighed for at låse ovnlågen, så sikrer kølesystemet, at ovnen altid holdes kølig udenpå, så man ikke kan brænde sig.

Med ovnens restvarmeindikator bliver der vist, hvor varm selve ovnen er. Denne funktion er kendt for at være energibesparende, da man herved har mulighed for at anvende den resterende varme som en form for varmefunktion.

Fordele

 • Automatiske bageprogrammer
 • Forælder-styring
 • Nem at rengøre med pyrolyse
Ulemper

 • Pyrolyse-rengøringen kan blive lidt dyrt i længden.

Specifikationer ved Bosch HBG672BS1 – mål 
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 585 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 585 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 36,43 kilo 

Specifikationer ved Bosch HBG672BS1 – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt


Miele H2265-1B – rummelig indbygningsovn

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H2265-1B

.
Det britiske Which.co.uk har testet og anmeldt Miele H2265-1B. De er begejstrede for denne indbygningsovn, og har derfor givet den en god anmeldelse. I deres anmeldelser skriver de, at de ser ovnens sikkerhedsfunktioner og effektive tilberedning af madvarerne som et plus. Selvom de generelt er glade for ovnen, er de mindre imponerede over energiforbruget. Da Miele H2265-1B er en indbygningsovn, skal man huske at være opmærksom på målene.

Rummelig ovn med tidsfunktioner
Miele H2265-1B har et ovnrum med en kapacitet på 76 liter, så den er velegnet til en større familie. Samtidigt er ovnen placeret i energiklasse C, så den ikke forbruger meget energi på et år.

Endvidere er Miele H2265-1B forsynet med tidsfunktioner. Med disse tidsfunktioner er der mulighed for at indstille den specifikke tilberedningstid samt start- og sluttider, så maden tilberedes på den mest optimale måde.

Hurtig opvarmning
Med Miele H2265-1B får man en ovn, der hurtigt varmer op. Den kan nå op på en temperatur på 200 grader på blot seks minutter, hvilket gør, at man ikke bruger unødigt med energi.

Derudover kommer Miele H2265-1B med otte ovnprogrammer, hvilket inkluderer: traditionel grill, grill med ventilation, over- og undervarme, undervarme, varmluft plus, optøning, ECO-varmluft samt intensiv bagning. Man kan derfor vælge det program, der passer bedst til den specifikke mad. Der medfølger desuden PerfectClean-bageplader, som er forsynet med en non-stick-belægning. Denne belægning gør, at bagepladerne er nemme at rengøre efter brug.

Ovn med katalytisk emalje
Ved køb af Miele H2265-1B får man en selvrensende ovn, der er nem at holde pæn og ren. Takket være den katalytiske emalje på overfladen renser ovnen sig selv, når temperaturen når op på omkring 250 grader. Herefter skal man kun tørre det resterende skidt og madresterne væk.

Udover at være rengøringsvenlig er Miele H2265-1B en sikker ovn med en børnesikring samt en 3-lags glaslåge, så den forbliver kølig. Ovnen kommer ydermere med automatikprogrammer, hvor der kan vælges et bestemt program, så maden tilberedes pr. automatik.

Fordele

 • Meget præcis temperatur
 • Hurtig til at varme op
 • Fordeler varmen jævnt
 • God grill-funktion
 • Nem at benytte
 • Nem at rengøre.
Ulemper

 • Har et lidt højere energiforbrug end gennemsnittet.

Specifikationer ved Miele H2265-1B – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 39 kilo

Specifikationer ved Miele H2265-1B – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,05
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt


Miele H22651BP – selvrensende indbygningsovn 

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H22651BP

.
Miele H22651BP er blevet testet og anmeldt af det største testmagasin i England Which.co.uk, som har kåret ovnen til et ”Best Buy” i deres test. Dette har de gjort, da de ser ovnens rummelighed og selvrensende funktion som et plus. De er dog ikke så vilde med ovnens pris.

Ved køb af Miele H22651BP skal man huske at være opmærksom på målene, da det er en indbygningsovn.

Energivenlig og rummelig ovn
Miele H22651BP er en energibesparende og rummelig ovn, der har en kapacitet på 76 liter. Herved er ovnen oplagt til en stor familie, der gerne vil have god plads til at tilberede store portioner. Samtidigt er ovnen placeret i energiklasse C, så den ikke forbruger meget el på et år.

Endvidere er Miele H22651BP forsynet med tidsfunktioner, hvor man har mulighed for at vælge tilberedningstiden samt start- og sluttiden. Det gør, at maden tilberedes automatisk ud fra den valgte tid.

Rengøringsvenlig indbygningsovn
Med Miele H22651BP får man en rengøringsvenlig ovn, som kommer med en pyrolysefunktion. Pyrolysefunktionen sikrer, at ovnen renser sig selv og brænder fedt, stænk og madrester væk, så asken til sidst blot skal tørres væk med en fugtig klud.

Skal ovnen rengøres udvendigt, er dette også nemt på grund af CleanSteel-overfladen. På denne overflade vil det ikke være muligt at se fedtede fingre m.m., så det er hurtigt at tørre den af med en klud, når der er brug for det.

Hurtig ovn med flere ovnprogrammer
Miele H22651BP er en hurtig ovn, der varmer op til cirka 200 grader på seks minutter. Det sikrer ikke blot en hurtigere tilberedning, men også en reducering af elforbruget. Derudover kommer Miele H22651BP med syv ovnprogrammer, hvilket inkluderer traditionel grill, ECO-varmluft, intensiv bagning, over- og undervarme, undervarme, grill med ventilation og varmluft plus. Når ovnen tilbereder maden, skal man desuden ikke bekymre sig om at brænde sig på den udvendigt takket være den kølige front.

Fordele

 • Rigtig god til at fordele varmen jævnt
 • Nogenlunde hurtig opvarmning
 • Er præcis
 • Nem at bruge og rengøre
 • Har en god grill-funktion.
Ulemper

 • Har en smule højere energiforbrug end gennemsnittet.

Specifikationer ved Miele H22651BP – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 46 kilo

Specifikationer ved Miele H22651BP – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,10
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 7
🔴 Spænding (V): 220-240 volt


Bauknecht BAK3 NN8F IN1 – energieffektiv indbygningsovn

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bauknecht BAK3 NN8F IN1

.
Bauknecht BAK3 NN8F IN1 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De er begejstrede for ovnen, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for, at ovnen er hurtig til at varme op. Til gengæld er de mindre vilde med, at modellen har en meget svingende temperatur. Ved køb af Bauknecht BAK3 NN8F IN1 skal man huske at være opmærksom på målene, da det er en indbygningsovn.

Energieffektiv og rummelig indbygningsovn
Med Bauknecht BAK3 NN8F IN1 får man en energieffektiv ovn, som er placeret i energiklasse D. Det betyder, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket ikke blot er en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Derudover er Bauknecht BAK3 NN8F IN1 en forholdsvis rummelig ovn med en kapacitet på 71 liter. Herved kan man lave store portioner på én gang, så den er velegnet til en større familie.

Med flere ovnprogrammer
Ved køb af Bauknecht BAK3 NN8F IN1 får man en forholdsvis simpel indbygningsovn, der er forsynet med flere ovnprogrammer. Disse programmer inkluderer blandt andet grill, optøning, varmluft og turbogrill. Man kan derfor vælge det program, der bedst passer til den mad, man skal tilberede.

Samtidigt er Bauknecht BAK3 NN8F IN1 fremstillet i et enkelt og stilrent design, så ovnen passer ind i de fleste køkkener. Ovnen er lavet af rustfrit stål i sort og sølv, hvorfor designet er både klassisk og tidløst.

Nem betjening
Bauknecht BAK3 NN8F IN1 er en brugervenlig ovn, der er nem at betjene. Ved betjening af ovnen skal man gøre brug af de to drejeknapper, der siden øverst på fronten. Her finder man de forskellige programmer, temperaturer m.m.

Alle de forskellige programmer og temperaturer er vist på selve drejeknapperne, så man hurtigt kan finde ud af, hvad man skal vælge, når man skal i gang med at tilberede mad i ovnen.

Fordele

 • Stor og rummelig ovn
 • Lavt energiforbrug
 • Mulighed for at tilberede maden på forskellige niveauer.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen.

Her kan du se en gennemgang af Bauknecht BAK3 NN8F IN1. Videoen er produceret af WhiteAway.com: 

Specifikationer ved Bauknecht BAK3 NN8F IN1 – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 55,1 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 570 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 570 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 557 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 560 millimeter
🌀 Vægt: 27,1 kilo

Specifikationer ved Bauknecht BAK3 NN8F IN1 – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,81
🔴 Antal programmer: 5
🔴 Spænding (V): 220-240 volt


Miele H2760BP – indbygningsovn med pyrolyse

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H2760BP

Miele H2760BP er blevet testet og anmeldt af Englands største testmagasin Which.co.uk, som har kåret ovnen til et ”Best Buy”. Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for ovnens stabile temperaturer og gode funktioner. Til gengæld er de mindre vilde med ovnens høje pris.

Ved køb af Miele H2760BP skal man desuden være opmærksom på målene, da det er en indbygningsovn.

Stor ovn med pyrolyseprogram
Med Miele H2760BP får man en stor ovn med en kapacitet på 76 liter. Ovnen er derfor velegnet til en større familie, der har brug for at lave store portioner på samme tid. Samtidigt er ovnen placeret i energiklasse C, hvilket er i den bedre ende af skalaen. Den forbruger herved ikke meget energi på et år.

Derudover kommer Miele H2760BP med et pyrolyseprogram, der gør, at ovnen er nem at rengøre. Dette program brænder madrester, fedt og stænk til aske, så man blot skal fjerne asken med en fugtig klud, når programmet er færdigt. Det er også nemt at rense ovnen udvendigt takket være CleanSteel-overfladen, hvor fingeraftryk næsten er usynlige.

Sikker ovn med flere ovnprogrammer
Miele H2760BP er forsynet med syv ovnprogrammer, så man kan vælge det program, der passer bedst til den specifikke mad. Disse programmer inkluderer bruning med tilberedning, grill stor, varmluft plus, intensiv bagning, over- og undervarme, undervarme samt grill med recirkulation.

Endvidere har Miele H2760BP flere sikkerhedsfunktioner i form af en børnesikring og en kølig front. Mens børnesikringen sørger for, at små børn ikke kan åbne ovnen, når den er i brug, sikrer den kølige front, at ovnen aldrig bliver alt for varm udvendigt.

Ovn med tidsfunktioner
Miele H2760BP kommer med tidsfunktioner, hvilket betyder, at der er mulighed for at programmere start- og sluttider eller blot selve tilberedningstiden. Det sørger for, at ens madretter bliver tilberedt på den mest optimale måde.

Sidst men ikke mindst er Miele H2760BP udstyret med SoftOpen, hvilket er en åbningsmekanisme, der åbner døren stille og roligt til 90 grader, hvorefter den stopper i slutpositionen. Det gør, at døren ikke smækker i.

Fordele

 • Ovnen er ekstremt hurtig til at varme op
 • Enormt god til at fastholde den ønskede temperatur
 • Fordeler varmen jævnt
 • God grill-funktion
 • God til at bage kager i.
Ulemper

 • Har et lidt højere energiforbrug end gennemsnittet
 • Ligger i den helt dyre ende af prisskalaen.

Specifikationer ved Miele H2760BP – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 568 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 43 kilo

Specifikationer ved Miele H2760BP – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,10
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 7
🔴 Spænding (V): 220-240 volt


Siemens HB672GBS1S

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

 

 

Siemens HB672GBS1S er en indbygningsovn, der er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisationen Råd & Rön. Der blev lagt stor vægt på ovnens sikkerhedsfunktioner og temperaturstabilitet, som de var mest imponerede over.

Siemens HB672GBS1S er en energivenlig ovn, der ligger i den pænere ende af energiskalaen med en energimærkning A+. Desuden får man en indbygningsovn i et tidløst og moderne design med en front i rustfrit stål samt TFT-display, der kan læses uanset vinkel. Ovnrummet har en kapacitet på 71 liter, hvorfor der er nok plads til at lave og tilberede mad til hele familien samt et par ekstra gæster. Man skal dog være opmærksom på selve indbygningsovnens mål, da den skal integreres til et køkkenelement.

Selvrensende ovn med 8 ovnfunktioner
Med Siemens HB672GBS1S behøver man ikke bruge lang tid på rengøringen, da ovnen er udstyret med et pyrolyseprogram. Med et pyrolyseprogram vil madrester og fedt blive brændt til aske på grund af de høje temperaturer, hvorefter man nemt kan tørre det væk med en klud.

Ovnen Siemens HB672GBS1S kommer desuden med 8 forskellige ovnfunktioner, hvorfor man kan vælge lige netop den funktion, som man har brug for. Den er blandt andet udstyret med under- og overvarme, 4D-varmluft, pizzafunktion, VARIO-grill og coolStart. Det er nemt at vælge mellem de forskellige programmer, da ovnen har et farvedisplay med touch control. Det er også her, at man kan indstille temperaturen, der går fra 30 grader til og med 300 grader.

Udover de mange ovnfunktioner, så har Siemens HB672GBS1S også en SoftClose-funktion. Med denne funktion vil ovnlågen altid lukke stille og roligt lige meget, om man lukker den blidt eller hårdt. Desuden vil ovnens front aldrig blive højere end 30 grader, hvorfor man ikke kan risikere at brænde sig på den.

Miljøvenlig ovn med lynopvarmning
Siemens HB672GBS1S er en brugervenlig ovn, men det er også en miljøvenlig ovn. Denne ovn har nemlig en ECO-funktion, der kan bruges af de husstande, der ønsker at anvende en varmluftsfunktion uden at bruge for meget el og strøm på samme tid. Det er muligt at reducere strømforbruget med denne funktion, da der bliver brugt omkring 30 % mindre i energi i forhold til varmluftsfunktioner hos andre ovne. Selvom energiforbruget reduceres, vil ovnens tilberedningsevne stadig fungere optimalt.

Endvidere har Siemens HB672GBS1S også en lynopvarmningsfunktion. Ovnen kan derfor komme helt op på 175 grader på cirka 5 minutter. Hvis man har ekstra travlt eller blot ønsker en hurtig tilberedning af maden, så er lynopvarmningsfunktion ideel. Siemens HB672GBS1S er desuden forsynet med en børnesikring, hvorfor man ikke behøver at være bekymret for, om børnene kommer i nærheden af ovnen.

Temperaturforslag, 4D-varmluft og coolStart
Udover lynopvarmningsfunktionen, så er Siemens HB672GBS1S også forsynet med andre praktiske ovnfunktioner såsom 4D-varmluft og coolStart. Med 4D-varmluft er det muligt at lave mad på flere niveauer, hvor man stadig er sikker på at få et optimalt tilberedningsresultat. Ovnens ventilator sørger nemlig for, at varmen bliver fordelt jævnt i hele ovnrummet.

CoolStart-funktionen bruges til at tilberede frossent mad, da funktionen gør det muligt hurtigt at tilberede frosne madvarer i ovnen. Dette kan man gøre uden at forvarme ovnen først. Funktionen er ideel til travle husstande, eller hvis man har glemt at tage aftensmaden ud af fryseren.

Sidst men ikke mindst er Siemens HB672GBS1S forsynet med en temperaturforslag-funktion, der kommer med forslag til den ideelle temperatur afhængig af madvarerne.

Fordele

 • Brugervenlig
 • Gode indstillinger og programmer
 • Lavt støjniveau
 • Hurtig opvarmning.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen
 • Har ikke et display som viser temperaturen.

Specifikationer ved Siemens HB672GBS1S – mål 
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 585 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Indbygningsdybde
🌀 Vægt: 38,72 kilo

Specifikationer ved Siemens HB672GBS1S – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt


AEG BPB331021M – indbygningsovn med pyrolyse

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG BPB331021M

Råd & Rön er imponerede over ovnens lydniveau og sikkerhed, men også modellens præcision, når det kommer til tilberedning af madvarer. Derfor ender de med at kåre modellen som en af deres topscorere.

Ved køb af AEG BPB331021M får man en energivenlig og strømbesparende ovn, der er placeret i energiklasse A+. Desuden har ovnen en kapacitet på 72 liter, hvilket er en ideel størrelse for en større familie eller for en husstand, der vil have mulighed for at tilberede mad til et større selskab på en gang.

Da en indbygningsovn skal indbygges ind i ens køkkenelement, så skal man være opmærksom på ovnens mål, inden man køber den.

Ovn med pyrolysefunktion og praktiske tilberedningsfunktioner
Med AEG BPB331021M får man en ovn, der kommer med flere praktiske tilberedningsfunktioner. Ovnen giver nemlig et overblik over madens status på displayet som for eksempel hvor lang tid, der er tilbage af tilberedningen. Man har også mulighed for selv at indstille en alarm eller justere tiden, hvis maden enten skal tilberedes mere eller mindre.

Endvidere kommer AEG BPB331021M med et ekstra varmelegeme, hvilket betyder, at alle former for madvarer bliver tilberedt ensartet og optimalt. Dette er uanset, om der er en eller flere bageplader i ovnen på samme tid.

Modellen er desuden forsynet med to pyrolyseprogrammer, der kan vælges alt efter tilslutningsgraden af ovnen. Det vil sige, at AEG BPB331021M er en selvrensende ovn, hvor man ikke selv behøver at bruge meget tid på rengøringen. Ved hjælp fra denne funktion bliver fedt og madrester brændt til aske, hvorefter man blot kan tørre dette væk med en klud. De to pyrolyseprogrammer kaldes for henholdsvis intensiv- og langt-program.

Ovnen er yderligere forsynet med AntiFingerPrint, hvor det vil være muligt at tørre fedtede fingre på ovnens overflade væk hurtigt og nemt.

Model med flere sikkerhedsfunktioner
AEG BPB331021M er en ovn, der er udstyret med flere sikkerhedsfunktioner. Der kan blandt andet findes en børnesikring, der låser ovnens panel og display, så det ikke er muligt at ændre på disse, når først ovnen er i brug. Desuden vil ovnlågen blive låst, så det ikke er muligt at åbne den.

Ovnen er desuden også udstyret med en IsoFront Top-ovnlåge, der aldrig bliver brændende varm. Man behøver derfor ikke bekymre sig om, hvorvidt det er muligt at brænde sig på ovnen eller ej.

Ved køb af AEG BPB331021M følger der en XL bageplade med, der er 20 % større end andre bageplader med en standardstørrelse. Med denne bageplade er det muligt at bage endnu større portioner på en gang.

Moderne multifunktionsovn
AEG BPB331021M er en moderne og stilren model, der er produceret i et tidløst design, hvorfor den passer ind i de fleste hjem. Desuden er det en multifunktionsovn med ægte varmluft samt flere forskellige ovnfunktioner såsom over- og undervarme, lavtemperaturstegning, intervalgrill, grillfunktion m.m.

Ovnen er blandt andet forsynet med et Hot Air-system. Dette system sørger for, at ovnens varme bliver ført jævnt rundt i hele ovnrummet, hvorfor maden bliver tilberedt ensartet og optimalt. Ovnens temperatur bliver yderligere mindsket med op til 20 %, hvilket er strømbesparende.

Det er tilmed muligt at finde funktionen SurroundCook, der sikrer et ensartet resultat på grund af den præcise varme. Dette er muligt på grund af funktionens blæserteknologi, hvor man heller ikke behøver at vende ingredienserne for at opnå et optimalt resultat.

Fordele

 • Indeholder pyrolyse rengøringsprogrammer
 • God til at ramme den ønskede temperatur præcist
 • Har et lavt energiforbrug.
Ulemper

 • Har lidt større udsving i temperaturen end gennemsnittet.

Specifikationer ved AEG BPB331021M – mål 
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 56,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 31,40 kilo 

Specifikationer ved AEG BPB331021M – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,93
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt


Siemens HB674GBS1 – Redaktionens valg

✅ Testvinder hos Testberichte.de 
4,8 ud af 4 stjerner fra kunder hos Amazon.de

Siemens HB674GBS1

 

Derfor anbefaler vi denne ovn
Ovnen her er produceret af en af markedets stærkeste producenter på området: Siemens. Allerede det, at der er så stærk en producent bag, er et stærkt kvalitetsstempel. Et andet godt kvalitetsstempel af Siemens HB674GBS1 ovnen er de anmeldelser, som den har fået. 

Hos tyske Testberichte.de kåres ovnen til testvinder i en test af 13 ovne, hvor den blandt andet roses for at grille godt. Den holder den ønskede temperatur, og pyrolyse-programmet i ovnen er effektivt. 

Den flotte anmeldelse på Testberichte.de bakkes op af en lige så positiv anmeldelse på Amazon.de. Her baseres en samlet anmeldelse med 4,8 ud af 5 stjerner på over 1.000 brugeres anmeldelser, hvor 83% af anmeldelserne er 5-stjernede. En Amazon-kunde skriver blandt andet at displayet er nemt at læse og anvende, og at det alt i alt er en fantastisk enhed. 

Funktioner og sikkerhed
Hvis du er på jagt efter en alsidig ovn, vil Siemens HB674GBS1 ovnen være et rigtig godt valg. Den er ideel til en travl hverdag, til børnefamilien og til de dage, hvor der skal tilberedes meget mad til gæster. 

Ovnen fra Siemens har en række funktioner, som gør den alsidig og nem at have med at gøre – også når det skal gå hurtigt, eller når børnene er med i køkkenet. Den har blandt andet en låge med SoftClose, så du ikke skal passe på med at smække lågen, hvis kartoflerne koger over eller dit barn kalder. Ovnen har også børnesikring, hvilket i alle familie-hjem er en fordel med de små nysgerrige fingre. 

Ovnen har en helt særlig funktion, der gør den ideel til dig, der en har travlt, når mad fra fryseren skal tøs op i en fart. Funktionen hedder CoolStart og betyder, at du kan tilberede frossen mad i ovnen på en nem og hurtig måde uden at vente på, at ovnen har varmet op.

Rengøring af ovnen
En anden funktion ved Siemens HB674GBS1ovnen gør den ideel til en travl børnefamilie eller til dig, der virkelig gerne vil undgå at bruge tid på at rengøre ovn. HB674GBS1 ovnen har ActiveClean® automatisk pyrolytisk selvrens, der som navnet antyder er pyrolyserengøring.

Det er en type ovnrengøring, der får ovnens temperaturer op på så høje grader, at alle madrester og snavs brændes til aske og lægger sig i bunden af ovnen. Du kan let kan fjerne det med en klud eller papir. Det eneste du skal gøre, udover at fjerne asken, at starte programmet fra ovnens display, derefter sørger ovnen selv for resten. 

Siemens HB674GBS1 vs. markedet
Det som Siemens HB674GBS1 ovnen i særdeleshed får ros for, men også det, der gør, at den adskiller sig fra markedets lignende produkter, er det effektive pyrolyseprogram ActiveClean®. Programmet er særdeles effektivt og leverer gode resultater både i tests og hos forbrugere.

Ovnens CoolStart-funktion er også en ny teknologi, som er særligt for Siemens HB674GBS1 ovnen. Du kan tø mad op og tilberede den direkte fra fryseren uden ventetid.

Fordele 

 • Jævn bagning på alle niveauer
 • Effektiv børnesikring 
 • Opvarmer hurtigt
 • Pyrolyse-rengøring med gode resultater
Ulemper 

 • Overflader af rustfrit stål, der er modtagelige for fingeraftryk 
 • Timer opleves som lidt kompliceret

Specifikationer
 Mærke: Siemens 
 Ovnrum: 71 liter 
 Energimærke: C 
Pyrolyseprogram ActiveClean®
 Børnesikring 
 Tilbehør: bageplade, universalpande og ovnrist 
 SoftClose
 Mål: H: 60 cm, B: 59 cm, D: 55 cm 


Bosch HBA174BR1S – Testvinder

Scorer 4.1 stjerner ud af 5 hos Elgiganten
Bosch HBA174BR0S

 

Funktioner
Bosch ovnen kommer med et hav af gode funktioner, så du kan tilberede din mad, præcis som du ønsker. Først og fremmest er ovnrummet på 71 liter, hvilket levner rigeligt med plads til madlavning til middagsselskaberne. Du kan ligeledes nemt tilberede flere retter på én gang og dermed spare tid på madlavningen.

Der er 7 forskellige varmefunktioner, hvor du blandt andet kan vælge at varme ved konventionel varme, under- og overvarme, varmluftsgrill og en særlig pizzaindstilling, som giver dig virkeligt lækre pizzaer.

Desuden har ovnen en særlig 3D Hot Air funktion, hvor du kan tilberede mad på tre plader i ovnen – det skyldes i særdeleshed, at ovnen har en utroligt jævn fordeling af varmen.

Hvis du er usikker på, hvordan ovnen skal indstilles, kan du blot benytte dig af de 10 forskellige AutoPilot programmer, der automatisk indstilles til den ret, du skal tilberede. Her skal du blot vælge i i de forudinstallerede programmer, og så sørger ovnen selv for lækker mad.

Ovnen betjenes via en LED skærm, hvor det samtidig også er nemt at holde øje med hele madlavningsprocessen.

Rengøring og sikkerhed
Ovnen har pyrolyserengøring, og det gør det ekstra nemt for dig at sørge for, at din ovn altid er ren. Her kan du nemlig lade ovnen opvarme sig til 400 grader, hvorved den brænder madlavningsrester og fedt til aske. Herefter kan du let tørre ovnen efter med en fugtig klud.

Desuden slukker ovnen helt automatisk med en auto sluk-funktion – du behøver derfor ikke bekymret dig om uheld eller ulykker i køkkenet.

Ovnen er ligeledes udstyret med en børnesikring, som gør at børnene ikke kan åbne ovnen. Du kan derfor sagtens have dine børn med i køkkenet uden bekymringer.

Bosch HBA 174BR0S vs. øvrige ovne på markedet
Prisen lægger sig lige i midten, og den er derfor hverken dyr eller billig – til gengæld holder den alt hvad den lover og mere til. Du får således en virkelig god ovn til en pris, hvor de fleste kan være med. Kunderne er tilfredse – ovnen får nemlig 4.1 ud af 5 stjerner hos Elgigantens købere, der særligt roser den for sin brugervenlighed.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Formår at ramme den indstillede temperatur præcist
 • Er rummelig med en stor volumen.
Ulemper

 • Ligger i den højere prisklasse
 • Det kan være svært at aflæse displayet
 • Har et temmelig højt energiforbrug.

Specifikationer
 Mærke: Bosch
 Ovnrum: 71 liter
Tilbehør: stegetermometer, vandbeholder (1.3 liter), udtræksskinner, bagerist
 Energimærke A
 7 varmefunktioner, herunder varmluft, grill, pizzaindstilling, over- og undervarme og 3D Hot Air
 Adskillige programmer til madlavning
 Belægning, der forhindrer fingeraftryk
 Auto sluk-funktion
Pyrolyserengøring


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke indbygningsovne er de bedste på markedet?

Der er flere rigtig gode indbygningsovne på markedet i dag, hvormed det kan være svært at finde frem til den allerbedste ovn for dig. Derfor er nogle bud på nogle rigtig gode indbygningsovne blandt andet AEG ovn BEB230010M, Asko OCS8664A ovnen og Bosch HBA174BR0S.

🧐 Hvordan vælger jeg den rette indbygningsovn?

Når du skal vælge dig den rette indbygningsovn, så er der en række ting, som er gode at overveje. Blandt andet bør du tænke over ovnens dimensioner; den skal kunne passe ind i dit køkken, men samtidig skal den også være stor nok til, at den passer til dine behov.

🤔 Hvad er standardstørrelsen på en indbygningsovn?

En indbygningsovn, som har en standardstørrelse, har en bredde på 59,7 cm og en dybde på 56 cm. Det har de på tværs af producenterne, sådan at du nemmere kan finde en indbygningsovn, som kan passe ind i dit køkken. Dog er det muligt at finde indbygningsovne med andre mål.

🤓 Hvad er forskellen på en indbygningsovn og en ovn i gulvhøjde?

Den helt store forskel mellem en indbygningsovn og en ovn i gulvhøjde er deres placering. En indbygningsovn er kendetegnet ved, at den er placeret i øjenhøjde, hvorimod den anden ovn er placeret i gulvhøjde. Dermed skal du bukke dig mindre ned, når du har en indbygningsovn.


Hvad er pyrolyse?

hvad er pyrolyse

Kort sagt er en pyrolyse-ovn en ovn, der kan rense sig selv. Har man derfor en ovn med pyrolyse-funktion, så slipper man for det tidskrævende og hårde manuelle arbejde selv at skulle gøre ovnen ren.

De fleste ovne i denne test har en pyrolysefunktion.

Det varierer fra ovn til ovn, hvor lang tid en pyrolyse-rengøring tager, men det vil typisk være et sted mellem halvanden og 3 timer. Det er lang tid, men for at få renset så grundigt som muligt er det nødvendigt med det tidskrævende program.

Temperaturen bliver utrolig høj inde i ovnen under pyrolysen – faktisk bliver der op mod 500 grader varmt. Den høje temperatur er også grunden til, at ovnene automatisk bliver låst under rengøringen, således at lågen ikke kan åbnes.

Det er nødvendigt med meget høje temperaturer for at omdanne alt snavs og skidt inde i ovnrummet til aske. Egentlig bruges pyrolyse-processer oftest på blandt andet olieraffinaderier og i kemisk industri, da pyrolyse teknisk set er en termisk proces, som indebærer spaltning af sammensatte stoffer til enklere forbindelser ved brug af varme.

Når man bruger pyrolysen i ovnen, så er den manuelle rengøring minimal – det eneste, man skal gøre, når varmen har forvandlet snavset til aske, er at fjerne asken med en klud, og herefter efterlades ovnrummet fint og rent.

Der er dog alligevel nogle bivirkninger ved at bruge pyrolyse til at rengøre sin ovn: røg og lugt.

Det er nemlig umuligt at undgå, at de høje temperaturer og ”brændingsprocessen” under pyrolysen afgiver lugtgener, og de mindre gode ovne kan både udsende røg og kraftig lugt. Nogle af disse stoffer – som blandt andet formaldehyd – kan være sundhedsskadelige, så derfor er det vigtigt at lufte grundigt ud under og efter pyrolysen. Er det muligt, kan man lukke døren ud til køkkenet og opholde sig i et andet rum, imens programmet kører.

Fjern for en sikkerheds skyld inventar fra oven, inden pyrolyse-programmet køres. Det er nemlig ikke sikkert, at inventaret kan tåle pyrolysen. Her er både tale om pander og gryder men også ovnens medfølgende riste, bageplader og bradepander.

Husk dog at være opmærksom på, at meget høje temperaturer og lange programmer også kræver mere energi, og det kan ses på elregningen, hvis man bruger pyrolyse-funktionen ofte. Forbrugerrådet Tænk har regnet ud, at energiforbruget vil være på mellem 4 og 7 kWh, og det svarer til et sted mellem 8 og 14 kroner pr. gang.

Du kan her se en video fra Electrolux, hvor de kort gennemgår pyrolyse funktionen:

https://www.youtube.com/watch?v=ZPLzJFx2VwM


Pyrolyse, katalyse og damprengøring

Udover pyrolyse findes der også andre selvrenseprogrammer til ovnen. Forhandleren Whiteaway forklarer, at der også er to andre muligheder: katalyse og damprengøring.

Med katalyseovne er det ikke nødvendigt med helt så høje temperaturer som ved pyrolyse. Faktisk er 200 grader nok. Katalyse-ovne er nemlig beklædt med specielle fedtafvisende paneler indvendigt, som af sig selv brænder fedt og snavs væk ved en temperatur på 200 grader i minimum en time. Bagefter kræves der en smule manuelt arbejde: nemlig en fugtig klud til at tørre ovnen af  – ligesom med pyrolyse-ovnen.

Desværre er hele katalyse-processen ikke helt automatisk, for der kan samle sig fedtrester bag panelerne, samt på ovnviften, og disse skal vaskes manuelt.

Ofte vil det også være nødvendigt at rengøre riste og bageplader i hånden med vand og sæbe.

Derudover så er hele ovnrummet ofte ikke katalytisk belagt, for på nogle modeller gælder det kun bagvæggen og ikke siderne.

Så set over hele linjen er katalyse en god rengøringsmetode, men man slipper ikke helt for det manuelle arbejde som ved den mere effektive pyrolyse.

Den tredje rengøringsform kaldes for damprengøring. Damprengøring er ikke så effektiv som hverken pyrolyse eller katalyse, og metoden er ikke som sådan en automatisk rensningsfunktion, men dog kan den gøre det manuelle arbejde væsentligt lettere: Den simple fremgangsmetode lyder, at man blot fylder vand i en brandepande og tænder for damprengørings-funktionen. Så varmer ovnen vandet så meget op, at det fordamper, og den varme damp løsner fedt og snavs, så man lettere kan fjerne det med en klud.

Hele processen tager kun en halv time, men man slipper desværre ikke for at gøre en del af arbejdet selv. Metoden er dog langt mere energibesparende end både pyrolyse og katalyse, og man undgår også de skrappe lugte og røg.


Dette skal du være opmærksom på, når du køber ny ovn

Avisen Berlingske skriver, at man kan spare rigtig mange penge ved at kende sine egne behov som forbruger, når man skal ud og købe en ny ovn. Mange af ovnene på markedet er udstyret med alverdens funktioner, men kender man sig selv godt nok til at vide, at man ikke kommer til at bruge dem, så er det bedst for pengepungen kun at investere i det, man reelt har brug for.

Er man almindelig hverdagskok, vil det ofte være nok, at ovnen bare kan stege og bage, og specifikke funktioner som for eksempel damp-funktion og rotisseri til spydstegning vil oftest forblive urørte. Gå dog gerne efter en ovn, der både har over/undervarme, varmluft og grill, for så er man godt dækket ind.

En funktion, der er ved at blive mere udbredt, er pyrolyse-selvrengøringen. Her gør ovnen sig selv ren, uden man behøver manuelt arbejde. Det er bestemt en funktion, der letter arbejdet i køkkenet, men husk at man kommer til at betale en del mere for sådanne funktioner. Så har man ikke noget imod at gøre ovnen ren selv, så behøver man ikke pyrolysen.

En anden faktor, man skal være opmærksom på, er energimærket. Avisen Berlingske skriver, at Energistyrelsen anbefaler, at man køber en ovn med energimærket A eller højere. Det er bedre for miljøet og bedre for økonomien. Faktisk så er forskellene til at få øje på, for en ovn i energiklasse B bruger tre gange så mange kWh som en ovn i energiklasse A+++.

Husk også at kigge efter brugervenligheden, når den nye ovn skal købes, for nogle ovne er væsentligt sværere at bruge end andre.

Prismæssigt er der virkelig stor forskel på ovne, og fra de billigste til de dyreste er der en prisforskel på mange, mange tusinde kroner. Husk derfor at være helt på det rene med, hvad du har brug for, når du skal købe din næste ovn.


Sådan gør du din ovn ren manuelt

Har du ikke en ovn med en selv-rengøringsfunktion, så må du op med ærmerne og i gang med håndkraften. Det rengore ovneneste, du skal bruge, er brun sæbe, vand og opvaskemiddel, så processen er i hvert fald ikke dyr.

Baseret på artikler fra Tænk og Bolius giver vi her nogle gode råd til den manuelle rengøring af ovnen:

Ovne med glat emalje: Fastbrændt fedt fjernes lettest med brun sæbe, hvis ovnen har almindelig, glat emalje. Smør et godt lag af den type brune sæbe, der er fast og salve-agtig, på emalje-overfladerne og sæt ovnen på 100 grader – husk også at nå helt ud i hjørnerne. Når sæben begynder at boble, sluk da for ovnen og vask overfladerne med vand, når de er kølet ned og tør efter med en klud.

Ovnglas: Læg en klud med almindeligt håndopvaskemiddel på lågens glasrude i 30 minutter, og efter de 30 minutter er snavset så opløst, at glasset blot kan tørres af med en fugtig klud. Ovnruder kan på mange ovne tages af. Det vil også gøre rengøringsarbejdet lettere. Er glasset meget beskidt, kan man eventuelt først skrabe det værste snavs af med et barberblad.

Bageristen: Ofte kan bageristen komme i opvaskemaskinen, men er der særlige genstridige og fastbrændte madrester på risten, læg den da i blød i opvaskevand – gerne natten over.

Man kan også smøre risten ind i brun sæbe og pakke den ind i husholdningsfilm i 30 minutter. Det løsner snavset, og herefter kan man bruge en stålsvamp eller skuresvamp til at fjerne resterne. Tjek dog at risten er lavet af rustfrit stål, inden du bruger stålsvampen eller den brune sæbe.

Ventilatoren: Varmluftsovne har ofte en aftagelig ventilator, som kan rengøres i håndopvaskemiddel. Det kan være lidt svært at fjerne ventilatoren, men se i brugsanvisningen, hvordan det skal gøres. Husk også at slukke for hovedafbryderen til ovnen inden.

Ru emalje: Indersiden af ovnen kan være beklædt med en ru emalje, som ikke tåler brun sæbe eller ovnrensemiddel. Brug i stedet en blanding af varmt vand og håndopvaskemiddel, som skal sidde en times tid. Vask herefter blandingen af med en opvaskebørste. Særlig kraftigt snavs kan skrabes væk med en træspatel.

Du kan her se en video fra Bolius.dk, hvor deres rengøringsekspert “Fru. Grøn” giver sine bedste råd omkring rengøring af ovn:


Beskrivelse af kilder og tests 

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test fra Råd & Rön, hvor rådet har testet 7 indbygningsovne med fokus på tilberedning af mad og bagværk, energiforbrug og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

I en test af 33 indbygningsovne nævnes BOSCH HSG856XC7, og ovnen får en fornem 2. plads. I testen vurderes ovnene på samme parametre, blandt andet sikkerhed, støjniveau, energiforbrug og brugervenlighed. Ud fra de forskellige vurderinger i tests får BOSCH ovnen 75 point. 

Testen er udført den: 6. marts 2019 

Du kan se testen her 


Testfakta 🇸🇪
Svenske Testfakta udfører uafhængige tests og forskning, og de har specialiseret sig i sammenlignende laboratorietest af forbrugerprodukter. Den test, som Testfakta her bringer, er en laboratoriums-test af 7 forskellige varmluftsovne, hvor der testes på forskellige parametre som bagning, temperaturpræcision, opvarmningshastighed og rengøring.


Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin, som har en vision om at være en hjælp for forbrugerne i dagligdagen. Derfor tester og anmelder de en lang række forbrugerprodukter, hvor de her har testet og anmeldt Miele H2265-1B, Miele H22651BP og Miele H2760BP.

Læs hele anmeldelsen af Miele H2265-1B her.

Læs hele anmeldelsen af Miele H22651BP her.

Læs hele anmeldelsen af Miele H2760BP her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

Samsung NV75N5671RS-EG anmeldes i en længere, fyldestgørende anmeldelse på Which.co.uk ud fra forskellige parametre og tests. Det samme gælder for BOSCH HRG6769S6.

Testen af Samsung NV75N5671RS-EG er udført: september 2018

Du kan se anmeldelsen her

Testen af BOSCH HRG6769S6 er udført: oktober 2016

Du kan se anmeldelsen her 


Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på Whiteaway. Vi har set på de omtalte ovne og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om produkterne. Det giver et godt supplement til eksperternes vurderinger.


Testberichte 
Den tyske side Testberichte.de er en anerkendt online side, der er gode til produkttests, vurderinger og anmeldelser. På siden er der anmeldt mere end 500.000 produkter. De anmeldes blandt andet i forhold til brugeranmeldelser og teknisk data, ligesom at der på siden findes mere end 850.000 testresultater. 

I en test af indbygningsovne nævnes Siemens HB674GBS1 blandt testens 13 testede ovne. De testes i forskellige funktioner og specifikationer, blandt andet rengøringsprogrammer, hvor godt ovnen holder den temperatur, som den indstilles på og andre funktioner som børnesikring og grill.

Testen er udført: august 2019
Du kan se testen her 


Amazon
Amazon er blandt internettets mastodonter i forhold til internethandel. På trods af, at Amazon tilbage i 1995 blev stiftet som en online boghandel. Nu handles der på siden med en lang række forskellige produkter i forskellige produktkategorier. Ud over Amazon.com har de også andre domæner, blandt andet tyske Amazon.de. 

To af de produkter, der sælges på Amazons tyske domæneside, er de to indbygningsovne Siemens HB674GBS1 og Samsung NV75N5671RS-EG, der begge får en høj anmeldelse med henholdsvis 4,8 og 4,5 ud af 5 stjerner, baseret på kunders anmeldelser af produktet. 

Du kan se anmeldelserne af Siemens HB674GBS1 her

Du kan se anmeldelserne af Samsung NV75N5671RS-EG her 


Testmagazin
Den tyske side Testmagazin.de er et online magasin, der som navnet antyder er anerkendt for at teste produkter. På siden bliver der blandt andet testet husholdningsprodukter, teknologi og fritidsprodukter. Der er også råd, tests og nyheder. 

Et af de produkter, der af siden Testmagazin.de er blevet testet er indbygningsovnen Samsung NV75N5671RS-EG. Den er testet sammen med 8 lignende produkter og bliver på baggrund beskrevet i en anmeldelse, hvor den er topscorer med 93,4 % og får især ros for sine mange moderne features.

Testen er udført: november 2018 

Du kan se anmeldelsen her 


Google 
Google.com er blandt verdens største og mest anerkendte internetsider, både som søgemaskine, men også i forhold til internethandel. Google’s mission er at organisere verdens information og gøre det universelt tilgængeligt og brugbart. 

På Google.com er det også muligt at købe indbygningsovnen BOSCH HSG856XC7. Baseret på anmeldelser fra over 1.400 forbrugere får ovnen 4,8 ud af 5 mulige stjerner. Den får især ros for gode funktioner, men anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne her 


Øvrige relevante tests

Ud over denne indbygningsovn test, så har vi også udarbejdet en række andre nyttige artikler, som der er værd at læse inden du køber ny ovn.

Det er vigtigt at overveje grundigt hvilken type ovn der passer bedst til dit behov. Ud over at en ovn er en indbygningsovn, så findes der indbygningsovne med forskellige nyttige funktioner.

En af de mere populære funktioner blandt danskerne er pyrolyse rens funktionen, som gør at ovnen kan rense sig selv i ovnrummet. Dette gør den ved at opvarme ovnrummet til et sådant niveau, hvor snavs og fedt bliver til aske. Man kan derefter nemt tørre ovnen af med en klud, uden brug af kemikalier. Du kan med fordel læse vores pyrolyseovn test, hvor vi har undersøgt hvilke modeller der er får bedst bedømmelser af eksperterne.

Vi har også udarbejdet en selvrensende ovn test, hvor du kan finde alle de bedste selvrensende ovne på markedet ifølge eksperterne. Vi har også i artiklen udarbejdet en stor guide, som forklarer hvilken typer selvrensende ovne der findes. Du finder også en sektion, hvor du vil kunne læse om de bedste tips og tricks til at holde din ovn ren.

En anden nyttig funktion er varmeluft. Denne funktion indeholder de fleste moderne ovne, men ikke alle. Derfor har vi ligeledes udarbejdet en varmluftovn test, hvor du kan få et nemt og overskueligt overblik over hvilke modeller eksperterne anbefaler, samt hvilke forhandlere der sælger ovnene billigst i Danmark.

En tredje funktion som bliver stadig mere populær er ovne med dampfunktion. De såkaldte dampovne har tidligere mest været brugt af professionelle kokke, men flere producenter er nu begyndt at lave ovne med indbygget dampfunktion, som også kan købes til fornuftige priser. I vores dampovn test viser vi dig de modeller som eksperterne har kåret som de bedste på markedet, samt vi også her gennemgår priserne på de forskellige modeller, så du nemt kan finde den billigste forhandler.

Vi har også udarbejdet en række tests, hvor vi har fokus på specifikke producenter. Electrolux, Bosch, Siemens og Voss er fire af de producenter som oftest bliver kåret som bedst i test, når eksperterne tester ovne.

Du kan læse vores Siemens ovn test her, hvor vi har samlet alle eksperternes favorit ovne fra Siemens. Du kan også læse vores Bosch ovn test, hvor alle de bedste Bosch ovne er listet.

Samme opbygning finder du i vores Electrolux ovn test og vores Voss ovn test, hvor du både finder prissammenligning og en lang række gode råd, som du bør overveje før du køber ny ovn.

Hvis du er interesseret i en ovn fra Voss, så bør du læse vores Voss indbygningsovn test også, hvor vi specifikt har samlet en liste over alle de Voss indbygningsovne der klarer sig bedst i test.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Gorenje BOP799S51X

Gorenje BOP799S51X

Funktionel ovn med pyrolysefunktion

Med Gorenje BOP799S51X får man en praktisk ovn med en pyrolysefunktion. Det vil sige, at ovnen er selvrensende, da programmet fjerner madrester, fedt og stænk, så man kun selv skal tørre den resterende aske væk med en klud.

Derudover kommer Gorenje BOP799S51X med flere ovnprogrammer, hvilket inkluderer over- og undervarme, varmluft, infragrill, optøning m.m. Ovnen har desuden en kapacitet på 71 liter, så den er velegnet til en større familie.

Det er ydermere nemt at håndtere madvarerne, når de skal ind og ud af ovnen takket være teleskopudtrækket. Samtidigt giver det indbyggede stegetermometer et overblik over madens temperatur og selve tilberedningen.

Lydsvag ovn med et fuldautomatisk tilberedningsprogram

Gorenje BOP799S51X er en energieffektiv og lydsvag ovn med et lydniveau på 47 dB. Det gør, at den ikke støjer meget, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB. Energimærkningen er C.

Når man placerer maden i ovnen eller fjerner den igen, skal man ikke bekymre sig for, om døren smækker i. Funktionen GentleClose sikrer nemlig, at døren altid lukkes på en stille og rolig måde.

Gorenje BOP799S51X kommer ydermere med et fuldautomatisk tilberedningsprogram, der har over 80 opskrifter. Hvis man vælger et af disse programmer, vil temperaturen, tiden m.m. blive indstillet pr. automatik, så man blot skal vente på, at maden er færdig.

Flere praktiske egenskaber

Gorenje BOP799S51X er forsynet med flere praktiske egenskaber i form af MultiFlow 360 og en HomeMade-form. Disse funktioner gør nemlig, at man kan tilberede mad på op til fem bageplader samtidigt.

MultiFlow 360 sørger for, at varmen og dampen bliver jævnt cirkuleret i ovnen, mens HomeMade-formen sikrer, at varmen strømmer frit rundt om maden, så varmen omslutter maden på den mest optimale måde.

Sidst men ikke mindst kommer Gorenje BOP799S51X med en PerfectGrill-funktion, der tilbereder maden med en ultimativ varmefordeling på grund af både det store og det lille varmelegeme. Det betyder, at maden bliver sprød udenpå og saftig indeni.

Specifikationer ved Gorenje BOP799S51X – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 546 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 44,6 kilo

Specifikationer ved Gorenje BOP799S51X – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,94
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,91
🔴 Antal programmer: 15+
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele

 • Meget brugervenlig
 • God til madlavning
 • God til at holde en konstant temperatur.
Ulemper

 • Har et højt energiforbrug
 • Lidt langsom til at varme op.

Voss IEL600RF

Voss IEL600RF 

 

Indbygningsovnen Voss IEL600RF er en budgetvenlig ovn, der passer ind i de fleste hjem på grund af dens moderne design.

Ovnen har en kapacitet på 71 liter, hvorfor det er muligt at lave mad til familien samt et større selskab på samme tid. Desuden medfølger der en ekstra stor bageplade – en XL bageplade – der giver plads til op til 20 % mere end standardbageplader.

Modellen er desuden en energivenlig ovn, der er placeret i energiklasse A. Den forbruger derfor ikke meget el samlet på et år, hvilket er en fordel for både miljøet og pengepungen.

Man skal være opmærksom på ovnens mål, da denne ovn er en indbygningsovn. Det betyder nemlig, at ovnen skal integreres i et køkkenelement.

Multifunktionsovn med mange ovnfunktioner 

Voss IEL600RF er en multifunktionsovn, der har et væld af ovnfunktioner. Udover de almindelige ovnfunktioner såsom almindelig ovn og varmluft, så kan den også klare andre funktioner såsom over- og undervarme, en grillfunktion, en optøningsfunktion, en pizzafunktion m.m.

Ovnen kommer med i alt 9 forskellige programmer, hvorfor der er rig mulighed for at finde et program, der passer til den ret, man skal tilberede.

Med ovnens AntiFingerPrint vil ovnen altid se pæn og ren ud, da det ikke vil være muligt at se fedtede fingre på ovnens overflade. Det betyder desuden, at overfladen er ekstra rengøringsvenlig, da man hurtigt kan tørre den af med en klud.

Flere varmesystemer og halogenbelysning 

Endvidere er Voss IEL600RF forsynet med teknologien SurroundCook og Hot Air-systemet. Blæserteknologien SurroundCook sikrer, at ovnen tilbereder alle madretter med en ensartet og jævn varme, hvorfor man ikke behøver at vende ingredienserne.

Hot Air-systemet sørger derimod for, at ovnens varme fordeler sig i hele ovnrummet. Da Voss IEL600RF ligeledes er forsynet med et ekstra varmelegeme, vil alle ingredienser i ovnen bliver tilberedt ensartet og optimalt lige meget, om der er en eller flere bageplader i ovnen.

Med ovnens halogenbelysning er der mulighed for at se alt inde i ovnrummet og derfor tage bagepladerne ind og ud nemt og hurtigt. Halogenbelysningen er placeret i toppen og i siden.

Praktisk model med sikkerhedsfunktioner og nem rengøring 

Det er ikke besværligt at gøre Voss IEL600RF ren, da man har mulighed for at skille ovnens forskellige dele af uden brug af værktøj. Det vil sige, at ovnens låg og dens glas blot kan tages af nemt og hurtigt. Det gør det derfor en del nemmere at rengøre selve ovnrummet og delene.

Desuden har Voss IEL600RF flere sikkerhedsfunktioner som eksempelvis en børnesikring og flere kølesystemer. Med børnesikringen bliver ovnlågen låst, så den ikke er muligt at åbne, når ovnen er varm. Kølesystemerne sikrer, at ovnlågen ikke overstiger 20 grader, hvorfor det ikke er muligt at brænde sig på overfladen.

Voss IEL600RF kommer med en timer, hvorfor man ikke behøver at holde øje med maden hele tiden. Ved brug af timeren er det nemlig muligt at indstille den ligesom et minutur, der bipper, når maden er klar. Man har desuden mulighed for at tjekke, hvor lang tid der er tilbage, samt ændre på tiden, hvis der er behov for dette.

Specifikationer ved Voss IEL600RF – mål 
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600RF – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele

 • Energibesparende
 • Lavt støjniveau
 • Fås til en overkommelig pris.
Ulemper

 • Har svært ved at ramme den ønskede temperatur præcist.

Asko OCS8664S

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Asko OCS8664S

 

 

Asko OCS8664S er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Både de danske og svenske eksperter har givet indbygningsovnen en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er vilde med ovnens temperaturstabilitet og generelle madtilberedning. De er dog mindre glade for modellens rengøringsprogram.

Ved køb af Asko OCS8664S skal man huske at være opmærksom på målene, da det er en indbygningsovn.

Indbygningsovn med dampfunktion

Med Asko OCS8664S får man en indbygningsovn, der er forsynet med en dampfunktion. Det gør, at man har mulighed for at tilberede maden med damp og/eller varm luft.

Det er desuden muligt at vælge mellem flere ovnprogrammer, hvilket blandt andet inkluderer bund- og overvarme, lille grill, stor grill, hurtig forvarmning, auto stegning, stærk damp, medium damp m.m.

Maden bliver tilberedt i en stor ovn med en kapacitet på 73 liter. Den er derfor velegnet til en større familie, der ønsker en ovn med et rummeligt ovnrum.

Ovn med damprengøringsprogram

Asko OCS8664S er forsynet med et praktisk damprengøringsprogram. Når man placerer en bradepande fyldt med vand i ovnen og tænder for programmet, vil fedt, madrester og anden form for skidt løsne sig, så man herefter kan fjerne det med en fugtig klud.

Desuden er Asko OCS8664S placeret i energiklasse C, hvilket er i den gode ende af energiskalaen. Det sikrer, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år.

Med flere praktiske funktioner

Ved køb af Asko OCS8664S får man en ovn med flere praktiske funktioner heriblandt et programmerbart termometer og Dual Soft Close.

Mens det programmerbare termometer sørger for, at man kan tilberede både brød, fisk og kød i ovnen ved en allerede valgt temperatur, sikrer den ergonomiske funktion Dual Soft Close, at det er nemt at håndtere varme bageplader m.m. Desuden har Asko OCS8664S udtrækkelige teleskopskinner, hvilket også bidrager til en nemmere håndtering.

Sidst men ikke mindst kommer Asko OCS8664S med madlavningsprogrammet sousvide. Dette madlavningsprogram har en jævn dampstrøm, og tilbereder maden ved en præcis temperatur i en længere periode.

Specifikationer ved Asko OCS8664S – mål:
🌀 Højde: 59,7 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 597 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 44 kilo

Specifikationer ved Asko OCS8664S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 73 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,701
🔴 Antal programmer: 15+
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele

 • Har et stort ovnrum
 • Nem at rengøre
 • Indeholder teknologi til dampning.
Ulemper

 • Fås til en relativ høj pris.

BOSCH HSG856XC7

✅ Topscorer og 2. plads på Radron.se 

Bosch HSG856XC7

Derfor anbefaler vi denne ovn

Skal du have en kvalitetsovn, hvor du gerne vil betale for at få en masse geniale funktioner, der kan sende din madlavning til næste niveau? Så tag lige et kig på premium-ovnen fra Bosch HSG856XC7. Hvis du vil have den perfekte kombination af alsidig indbygningsovn og high end, kan den meget vel være det bedste valg for dig.

Vi anbefaler den især for de mange funktioner, som ovnen har. Det er også baseret på de positive testresultater og anmeldelser, som ovnen får i forskellige medier.

På den svenske forbrugerrådsside Råd & Rön får BOSCH HSG856XC7 i en kæmpe test af indbygningsovne en flot 2. plads ud af 33 andre lignende produkter. Ovnen får en samlet score på 75.

Funktioner – er den pengene værd? 

Med så flotte testresultater på anerkendte sider er det formentligt allerede tydeligt for dig, at der er en fin balance mellem pris og kvalitet for BOSCH HSG856XC7 ovnen. Den er uden tvivl i den dyre ende af skalaen, men den har også mange ekstra funktioner.

For det første, så har ovnen her fra BOSCH en række praktiske funktioner. Den har blandt andet børnesikring og teleskopudtræk. Det gør ovnen ideel til børnefamilier og til køkkenentusiaster, der er vilde med praktiske detaljer.

For det andet, er der i ovnen en lang række funktioner, som i høj grad er med til at give den sin status som high end og premium. Den har blandt andet PerfectBake sensor og PerfectRoast sensor, der bliver din bedste hjælp i køkkenet.

Den har dampfunktion og en varmefunktion, der er perfekt, når ændringer i planen kræver, at maden skal holdes varm. Det smarte er dog, at den har HomeConnect. Denne funktion tillader dig at starte eller stoppe programmer og finde en masse opskrifter i en app. Du kan styre ovnens indstillinger, også selvom du ikke er hjemme.

Rengøring af ovnen

Når ovnen skal rengøres, kan den også næsten klare arbejdet selv. Den har EcoClean funktion, der er katalyse. Det er et program, som ikke kræver så meget varme som f.eks. pyrolyse, da ovnens belægning er egnet til at rengøres ved lavere grader. Det betyder dog, at der er dele i ovnen, som du selv skal rengøre.

BOSCH HSG856XC7 vs. markedet

Det er uden tvivl den smarte feature med HomeConnect-appen, der gør, at ovnen her adskiller sig fra markedets lignende produkter. Den giver dig muligheden for at starte eller stoppe ovnen, selvom du ikke er hjemme. Fra app’en kan du også igangsætte forud-programmerede indstillinger, der er tilpasset særlige opskrifter i app’en.

Overordnet set er der en sammenhæng mellem prisen og kvaliteten på ovnen. Det er et premium valg, som kan hjælpe dig til at tage madlavning til et nyt niveau.

Specifikationer:
🌀Fabrikant: BOSCH
🌀Mål: H: 59 cm, B: 56 cm, D: 55 cm
🌀Softclose
🌀Rengøringsfunktion: EcoClean (katalyse)
🌀WiFi-styring: Ja
🌀Tilbehør: Bageplade, 2 dampbeholdere. grillrist og universalpande
🌀Kapacitet: 71 liter

Fordele 

 • Nem at anvende
 • Meget stille
 • Lavt energiforbrug til rengøring
 • Præcis temperatur
Ulemper 

 • I den høje ende af prisskalaen
 • Brug af drejehjulet kræver tilvænning

Samsung NV75N5671RS-EG

✅ Topscorer hos Testmagazin.de
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Amazon.de
✅ Kåret til bedste køb hos Which.co.uk 

 

Samsung NV75N5671RS-EG

Derfor anbefaler vi denne ovn

I jagten på en ny ovn er der mange ting, der spiller ind. Prisen, mærket, funktioner eller noget helt fjerde. Det kan være svært at finde den ovn, som kan leve op til alle dine behov, men i den sammenhæng bør du se nærmere på Samsung NV75N5671RS-EG ovnen. Den har flere smarte funktioner, men også en lang række flotte anmeldelser og testresultater bag sig.

På Testmagazin.de er den topscorer med en samlet vurdering på 93,4 % ud af 100. Den får i særdeleshed ros for at have moderne funktioner og et effektivt rengøringsprogram. Det samme gør sig gældende i anmeldelserne hos Amazon.de, hvor ovnen på baggrund af næsten 100 forbrugeres anmeldelser får 4,5 ud af 5 stjerner.

På Which.co.uk kåres den til bedste køb, hvor den ud over den positive kåring også får en testscore på 75% ud af 100. Samsung ovnen NV75N5671RS-EG får meget ros for, at den bager godt og jævnt. Den er rummelig og har funktioner, der gør, at den kan opdeles i to mindre ovne. Det sikrer perfekt tilberedning, selvom du har to forskellige retter eller ingredienser i ovnen med forskellige behov på samme tid.

Funktioner der gør madlavning bedre og smartere 

Det kan være svært at finde en ovn, hvor du får en kombination af flere smarte funktioner, der kan tage din madlavning til nye højder på en nem måde. Det kan Samsung NV75N5671RS-EG. Den geniale funktion hedder Dual Cook Flex™. Den gør det muligt at tilberede mad i to forskellige zoner i ovnen, men med forskellig temperatur og forskellige tidsindstillinger.

Det giver mulighed for at dele ovnen op i to mindre ovne. Kombineret med en særdeles nøjagtig termostat og ovnens rummelighed er den genial til dig, der ofte har logistikproblemer, når du skal tilberede forskellige ting. Det er slut, hvis du vælger NV75N5671RS-EG ovnen fra Samsung.

Derudover så har ovnen børnesikring, hvilket er en skøn sikkerhed i et hektisk hjem med børn. Ovnen har også flere automatikprogrammer, timer og ur, så du får de bedste forudsætninger for at servere perfekt tilberedt mad – også selvom kød, kartofler eller grøntsager til retten skal have forskellige temperaturer.

Rengøring af ovnen

Når det kommer til rengøring, er det også gjort let med Samsung NV75N5671RS-EG. Ovnen har rengøringsfunktionen pyrolyse, hvor den med meget høje temperaturer sørger for at snavs og skidt brændes af. Det ender i bunden af ovnen, hvor du nemt kan fjerne det.

Når det kombineres med ovnens andre funktioner, er det tydeligt, at du med en Samsung NV75N5671RS-EG indbygningsovn får en særdeles alsidig ovn. Den egner sig både madentusiasten og den travle børnefamilie. Her er det i begge tilfælde særligt fordelagtigt, at der i ovnens indstillinger er 80 forprogrammerede opskrifter på lækre retter.

Når du også kan dele ovnen i to mindre ovne under tilberedningen, er du hjulpet godt på vej til at servere god mad med perfekt tilberedning.

Samsung NV75N5671RS-EG vs. på markedet

Har vi understreget nok, hvor vilde vi er med Dual Cook Flex™ funktionen? Ellers får du den lige igen. For det er også det, der gør, at ovnen her adskiller sig fra markedets lignende indbygningsovne. Her ligger NV75N5671RS-EG ovnen fra Siemens stadig i den lave ende af prisskalaen. Funktionen, der gør det muligt at dele ovnen i mindre ovne, gør, at ovnen udmærker sig og adskiller sig.

Det er en god alsidig indbygningsovn, der vil fungere glimrende i ethvert hjem. Hos forskellige testsider høster ovnen positive anmeldelser, og den er godkendt at forbrugere, som har testet ovnen i et almindeligt hverdagsliv.

Specifikationer:
🌀 Funktioner: automatikprogrammer, ur, timer, børnesikring, Dual Cook Flex™
🌀 Fabrikant: Samsung
🌀 Farve: Stål
🌀 Energiklasse: C
🌀 Rengøringsfunktion: Pyrolyse
🌀 Volumen: 76 liter
🌀 Mål: H: 60 cm, B: 60 cm, D: 57 cm
🌀 Tilbehør: Bageplade og 2 ovnriste

Fordele 

 • Bager godt
 • Rummelig
 • Kan opdeles i to mindre ovne
 • Nøjagtig termostat
Ulemper 

 • Ikke så energieffektiv som andre
 • Lidt små ikoner

Bosch HRG6769S6 – brugervenlig indbygningsovn i topkvalitet

Kåret til bedste køb hos Which.co.uk
4,8 ud af 5 stjerner baseret på forbrugeranmeldelser hos Google.com 

Bosch HRG6769S6

Derfor anbefaler vi denne ovn

Ovnen HRG6769S6 fra Bosch har en perfekt kombination af topkvalitet og smarte funktioner.

Den ligger i midten af vores testoversigts øvrige indbygningsovne rent prismæssigt. Den er derfor oplagt til dig, der er vild med god kvalitet, men som ønsker en ovn til en medium pris – hvor du stadig får en række smarte funktioner for pengene. 

Ovnen er anerkendt for sin kvalitet på Which.co.uk. Her får den særligt meget ros for at være nem at bruge, og at den varmer hurtigt op. Den får også ros for en velfungerende pyrolyserengøring, men også at den er nem at rengøre manuelt. Samlet får den en testscore på 74% og kåres til bedste køb. 

På Google.com er den også godkendt af forbrugere. Baseret på næsten 1.500 forbrugeranmeldelser får BOSCH ovnen 4,8 ud af 5 stjerner. Der er blandt andet en kunde, der skriver, at den er et ”must” og at den har hjulpet hende til at skabe magi i køkkenet. 

Smarte funktioner til nemmere og bedre madlavning 

BOSCH ovnen HRG6769S6 har en lang række smarte funktioner, som gør den anvendelig i de fleste køkkener – både til den travle børnefamilie, men også til madentusiasten. Ovnen har PerfectBake sensor og PerfectRoast sensor, der sikrer dig et bedre resultat med din madlavning. 

Udover det, så har ovnen også lynopvarmning og HomeConnect. HomeConnect er en funktion, der giver dig mulighed for at styre ovnens indstillinger. Du kan starte eller stoppe ovnen, starte opvarmning, så den er varm, når du skal bruge den, direkte fra din telefon. Det gør uden tvivl livet lidt nemmere i forhold til madlavning. 

Rengøring af ovnen

I forhold til rengøring, er ovnen udstyret med en funktion, der gør det nemmere for dig. Faktisk gør den arbejdet for dig. BOSCH HRG6769S6 ovnen har rengøringsfunktionen pyrolyse, der med meget høje grader brænder alt det snavs af, som måtte have sat sig fast i ovnen. Efterfølgende samler det sig som aske i bunden af ovnen, hvor du let kan tørre det af. 

BOSCH HRG6769S6 vs. markedet

Hvis der skal fremhæves én ting ved HRG6769S6 modellen fra BOSCH, så er det helt sikkert HomeConnect-featuren. Det gør, at den adskiller sig fra markedets lignende produkter – bortset fra den dyrere model BOSCH HSG856XC7. 

I ovnen her får du en alsidig hjælp i køkkenet med praktiske og meget anvendelige features og funktioner. Det kommer i en middel prisklasse, hvor den uden tvivl er pengene værd; også hvis du spørger test- og forbrugeranmeldelser. 

Fordele

 • Meget hurtig til at varme op 
 • Let at bruge 
 • Pyrolytisk rengøringsfunktion fungerer godt 
 • Fantastisk jævn varmefordeling 
Ulemper

 • God men ikke stor temperaturnøjagtighed
 • Manglende brugervejledning/opskriftsbog til, hvordan man bedst udnytter alle funktionerne

Specifikationer
🌀 Fabrikant: BOSCH
🌀 Softclose 
🌀 Kapacitet: 71 liter 
🌀 Tilbehør: Bageplade, ovnrist og universalpande 
🌀 WiFi-styring: Ja 
🌀 Energimærke: A
🌀 Mål: H: 60 cm, B: 59 cm, D: 55 cm

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme