Ovn Test 2019 – Find de bedste ovne her – Testvinder guide

0

I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på forskellige tests af ovne, hvor eksperter har gennemgået et antal ovne for at kunne vurdere, hvilke modeller, der er de bedste og hvorfor.

Modellerne i denne artikel er alle almindelige indbygningsovne, som er skabt til at være en integreret og indbygget del af køkkenet. Herudover har vi medtaget en enkelt dampovn, som dog også er en indbygningsovn.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt det svenske testsite Testfakta.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste ovne
🔸 Råd til den bedst mulige rengøring af ovnen
🔸 Guide til at vælge den mest energibesparende ovn
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Ovn Test 2019 – Her er de bedste ovne ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de ovne på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Her beskriver vi ovnenes egenskaber, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvilken ovn der passer bedst til dine behov.

Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.


Voss IEL600HV

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Voss IEL600HV

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.181,00 Kr. 0,00 Kr. 3.181,00 Kr. Læs mere
3.181,00 Kr. 0,00 Kr. 3.181,00 Kr. Læs mere
3.181,00 Kr. 0,00 Kr. 3.181,00 Kr. Læs mere
3.281,00 Kr. 0,00 Kr. 3.281,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Voss IEL600HV er blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk, der anmelder produkter og videregiver resultaterne til forbrugerne.

Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af ovnen Voss IEL600HV, der klarer sig så godt, at denne model er blevet kåret som testvinder sammenlignet med andre ovne i deres tests.

Hvis man leder efter en simpel indbygningsovn til sit køkken, så anbefaler eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk denne model. Fordelen ved Voss IEL600HV er blandt andet, at det er en forholdsvis prisvenlig ovn, der har fået positive anmeldelser.

Der er derfor mulighed for at investere i en indbygningsovn uden, at man skal bruge alt for mange penge. Da modellen er en indbygningsovn, skal man være opmærksom på ovnens størrelse og finde ud af, om målene og selve ovnen passer ind i ens køkken.

Energivenlig model med Hot Air-system 

Voss IEL600HV har et stort ovnrum på 71 liter. Der er derfor plads til at lave mad til et par ekstra gæster eller en stor middag.

Denne model er energivenlig, da den er i energiklassen A, hvilket sørger for, at ovnen har et forholdsvist lavt energiniveau.

Ovnen er udstyret med et Hot Air-system, der sørger for, at cirkulere varmt luft jævnt og præcist rundt i hele ovnrummet. Dette system kan reducere ovnens temperatur med 20 %, hvorfor man både kan spare energi og tid.

Modellen er produceret i et stilrent og moderne design med glas og rustfrit stål, hvorfor ovnen vil passe ind i de fleste køkkener.

Multifunktionsovn med SurroundCook og XL-bageplade 

Voss IEL600HV er en multifunktionsovn med 9 forskellige programmer. Der er derfor rig mulighed for at tilberede forskellige retter i ovnen.

Selvom man gør brug af flere plader på én gang, så vil der være en jævn og ensartet temperatur i hele ovnen. Denne model har både over- og undervarme, lavtemperaturstegning, intervalgrill og en grillfunktion.

Ovnen er udstyret med en blæserteknologi kaldet SurroundCook. Det vil sige, at man ikke behøver at vende ingredienserne, samt at der er mulighed for at have flere retter i ovnen på samme tid. Ligegyldigt hvad man vælger, kan man forvente ensartede resultater med en jævn og stabil varme.

Modellen kommer med en XL-bageplade, der er 20 % større end bageplader med en standardstørrelse. På denne måde er der mulighed for at bage, stege eller grille endnu mere mad i ovnen på samme tid.

Denne model har et timerdisplay, der sørger for at give et overblik over madens aktuelle status. Skærmen giver mulighed for at sætte en alarm, justere timeren samt tjekke, hvor lang tid der er tilbage.

Ovnen er især rost af eksperterne for dens brugervenlighed, da ribbernes udformning er lavet på en sådan måde, så det er nemt og hurtigt at tage bageplader ind og ud.

Rengøringsvenlig model med godt lys og børnesikring 

Voss IEL600HV er udstyret med FloodLight. Belysningen består af to halogenlamper: en 40 W halogenlampe placeret omkring toppen, og en 25 W halogenlampe placeret i siden. Ovnens lys er kraftigt uden at blænde, hvorfor der er mulighed for at se alle plader med forskellige ingredienser på en gang.

Denne model er både sikker og børnevenlig. Med ovnens IsoFront Top vil ovnens låg maksimalt have en temperatur på 20 grader, hvorfor man ikke vil brænde sig på selve ovnens overflade.

Derudover er der mulighed for at låse ovnlåget, hvis man slår børnesikringen til. Når ovnlåget skal åbnes igen, slår man blot børnesikringen fra.

Ovnens låg kan nemt og hurtigt skilles ad uden at gøre brug af diverse værktøj. Dette er en fordel, når man skal rengøre ovnen, da man både kan rengøre lågen og komme til inde i selve ovnrummet. Glassene kan også fjernes enkeltvis, hvilket også bidrager til en nemmere rengøring.

Specifikationer ved Voss IEL600HV – mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600HV – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600HV:
🔵 Stilren indbygningsovn med kapacitet på 71 liter
🔵 9 forskellige programmer til forskellige opgaver
🔵 Sikker ovn med børnesikring
🔵 Med Hot Air-system og SurroundCook
🔵 XL-bageplade


Voss IEL600RF 

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Voss IEL600RF 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.126,00 Kr. 0,00 Kr. 3.126,00 Kr. Læs mere
3.126,00 Kr. 0,00 Kr. 3.126,00 Kr. Læs mere
3.126,00 Kr. 0,00 Kr. 3.126,00 Kr. Læs mere
3.226,00 Kr. 0,00 Kr. 3.226,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Voss IEL600RF er en prisvenlig indbygningsovn, der har fået positive anmeldelser fra eksperterne. Det danske Forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt denne ovn, hvor de er blevet imponerede over denne model. Ovnen klarede sig så godt, at de kårede Voss IEL600RF som testvinder.

Denne model har et lavt energiforbrug og larmer ikke særlig meget. Det er derfor en ovn, der ikke mindst er behagelig i brug, men som der også er sparsommelige, hvilket man vil kunne se på energiregningen. Modellen er nemlig i energiklassen A.

Ovnrummet er på 71 liter, og modellen kommer med en XL-bageplade, så der er mulighed for at lave mad til en større forsamling. Da Voss IEL600RF er en indbygningsovn, skal man dog være opmærksom på, om der er plads i ens køkken til denne model.

Ovn med flere funktioner og 9 programmer 

Voss IEL600RF er en multifunktionsovn med et væld af funktioner. Ovnen er udstyret med 9 forskellige programmer, hvor man kan gøre brug af alt lige fra en optøningsfunktion til en pizzafunktion, varmluft og grill med mere. Med Hot Air-systemet er der mulighed for en effektiv tilberedning, da varmen jævnt fordeler sig i hele ovnrummet.

Derudover er Voss IEL600RF produceret med et ekstra varmelegeme, der sikrer, at alle retter bliver tilberedt på præcis samme måde lige meget, om der er en enkelt eller flere bageplader i ovnen på samme tid.

Udover Hot Air-systemet så har denne model også en SurroundCook-blæserteknologi. Det betyder, at varmen vil være præcis og jævn samt udføre de samme resultater lige meget, om man har en chokoladekage eller en steg i ovnen.

Maden skal heller ikke vendes, da varmen sørger for at fordele sig rundt i ovnen på en måde, så ingredienserne bliver effektivt tilberedt.

Praktisk og rengøringsvenlig ovn med AntiFingerPrint 

Voss IEL600RF er en rengøringsvenlig ovn, hvor man nemt og hurtigt kan få ovnen skinnende ren igen. Ovnlåget kan tages af uden brug af værktøj, hvor alle glas kan fjernes. Der er mulighed for at fjerne ovnlåget helt, så det bliver nemmere at få adgang til selve ovnrummet.

Modellen er udstyret med AntiFingerPrint, hvilket betyder, at der ikke længere vil være synlige fedtede fingre på ovnens rustfrie stål. Dette betyder også, at overfladen er rengøringsvenlig, da det vil gøre det nemt og hurtigt at tørre overfladen af.

Denne model er praktisk, da den kommer med en timer, hvor der blandt andet er mulighed for at følge med i tilberedningen.

Derudover findes der også en oversigt på indersiden af ovnens låg, hvor man kan se den bedste placering af de forskellige bageplader i forhold til, hvad der er det mest optimale, når det kommer til tilberedningen af forskellige retter.

Sikkerhedsfunktioner og ovnbelysning 

Med Voss IEL600RF er der forskellige sikkerhedsfunktioner, der sørger for, at både børn og voksne ikke brænder sig eller får fingrene i klemme, når de laver mad med ovnen. Denne ovn er både udstyret med et kølesystem, en børnesikring og en IsoFront Plus ovnlåge.

Det aktive kølesystem sørger for, at ovnen ikke bliver alt for varm at røre ved. Alle elektroniske funktioner bliver holdt kølige, og funktionen starter pr. automatik, når der bliver tændt for ovnen.

Ovnen kan også låses ved hjælp fra børnesikringen, så der ikke er mulighed for at tænde den eller ændre på den specifikke ovnfunktion. Sidst men ikke mindst er ovnen udstyret med en IsoFront Plus kølig ovnlåge, der sørger for, at ovnens yderside ikke bliver opvarmet til mere end 20 grader.

Voss IEL600RF er udstyret med en god ovnbelysning i form af 2 halogenlamper, der sidder i toppen og i siden. Ovnen har et kraftigt lys, hvorfor der altid er mulighed for at holde øje med tilberedningen af ens madretter.

Specifikationer ved Voss IEL600RF – mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo 

Specifikationer ved Voss IEL600RF – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600RF:
🔵 Stor kapacitet på 71 liter
🔵 9 forskellige programmer til forskellige opgaver
🔵 Masser af sikkerhedsfunktioner
🔵 Med Hot Air-system og SurroundCook
🔵 XL-bageplade, halogenlamper og AntiFingerPrint


AEG BEB230010M 

✅ ”Godt køb” hos Forbrugerrådet Tænk

AEG BEB230010M

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.813,00 Kr. 0,00 Kr. 3.813,00 Kr. Læs mere
3.813,00 Kr. 0,00 Kr. 3.813,00 Kr. Læs mere
3.813,00 Kr. 0,00 Kr. 3.813,00 Kr. Læs mere
3.913,00 Kr. 0,00 Kr. 3.913,00 Kr. Læs mere

 

AEG BEB230010M er en brugervenlig og simpel multifunkionsovn med et lavt energiforbrug. Ovnen er nemlig i energiklassen A. Den har et ekstra stort ovnrum med en kapacitet på 71 liter, så der er plads til at tilberede mad til store middage og gæster.

Det danske Forbrugerråd Tænk har vurderet og testet denne model, hvor de beskriver ovnen som værende et ”godt køb”. AEG BEB230010M er en indbygningsovn, hvorfor man skal være opmærksom på, om størrelsen passer ind i ens køkken.

Denne model er brugervenlig, da den er udstyret med drejeknapper. Her er der mulighed for at indstille de forskellige funktioner, så det passer til ens ingredienser.

Ovnen har et lys, der ikke blænder, hvorfor det er nemt at overskue det store ovnrum – også selvom man har flere bageplader i ovnen på samme tid.

Model med ekstra stor bageplade og PerfectEntry ovnribber 

AEG BEB230010M har PerfectEntry ovnribber. Det vil sige, at ovnribberne er udformet på en måde, hvor det er nemt at placere bagepladerne inde i ovnen. Ribberne er placeret forskudt af hinanden, hvor der er mulighed for, at lade bagepladen hvile på selve ribben.

Derudover er AEG BEB230010M udstyret med en XL-bageplade, der gør det muligt at tilberede store portioner på en gang. Denne bageplade er 20 % større end andre bageplader med en standardstørrelse.

Indbygningsovn med mange funktioner 

AEG BEB230010M er en indbygningsovn med mange funktioner. Der er mulighed for at gøre brug af både over- og undervarme, lavtemperaturstegning, grill, varmluft og meget mere.

Hvad enten man skal bruge ovnen til at bage en kage, tilberede en steg eller grille en bøf, så er der mulighed for at finde den rette funktion med denne ovn.

Denne model har et SurroundCook-system, der sørger for, at varmen er præcis og jævn, hvilket sørger for ensartede resultater uanset opskrift og ingredienser.

Blæserteknologien kan tilberede flere retter på samme tid, hvorfor man ikke behøver at vende ingredienserne, da varmen er så præcis, at den når rundt til alle retter og ingredienser.

Nem at gøre rent og flere sikkerhedsfunktioner 

AEG BEB230010M vil for det meste fremstå ren, da ovnens overflade er belagt med en form for metaloverflade. Derudover er ovnen udstyret med AntiFingerPrint, hvorfor overfladen ikke vil bære spor af fedtede fingre og skidt.

Ovnen være nem at gøre rent, da skidt og snavs hurtigt vil kunne tørres væk fra den glatte overflade.

Ovnlågen kan tages af uden værktøj, hvorfor også denne kan gøres ren hurtigt. Dette giver også bedre mulighed for at få adgang til ovnrummet, hvis det trænger til en rengøring. Ovnrummet er lavet af EasyClean-emalje, der gør det nemt at rense.

Med et aktivt kølesystem, børnesikring og IsoFront Plus er der flere sikkerhedsfunktioner. Modellen AEG BEB230010M er en ovn, der sagtens kan bruges i hjem med børn, da den er udstyret med en børnesikring.

Ovnen kan låses, så der ikke er mulighed for at få adgang til ovnen og vil samtidig holdes kold udenpå med kølesystemet – også selvom ovnen er tændt.

Derudover vil IsoFront Plus sørge for, at ovnen aldrig bliver opvarmet til mere end 20 grader udenpå.

Specifikationer ved AEG BEB230010M– mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 33,5 kilo 

Specifikationer ved AEG BEB230010M– nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved AEG BEB230010M:
🔵 Stor kapacitet på 71 liter
🔵 Multifunktionsovn med mange funktioner
🔵 Masser af sikkerhedsfunktioner
🔵 Med SurroundCook og kølesystem
🔵 XL-bageplade, AntiFingerPrint og EasyClean-emalje


Electrolux EOC700K 

✅ ”Godt køb” hos Forbrugerrådet Tænk

Electrolux EOC700K 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.799,00 Kr. 0,00 Kr. 6.799,00 Kr. Læs mere
6.799,00 Kr. 0,00 Kr. 6.799,00 Kr. Læs mere
6.799,00 Kr. 0,00 Kr. 6.799,00 Kr. Læs mere

 

Det danske Forbrugerråd Tænk har vurderet og testet Electrolux EOC700K, hvor de beskriver ovnen som værende et ”godt køb”. Electrolux EOC700K er en indbygningsovn, hvorfor man skal være opmærksom på, om denne model vil passe ind i køkkenet.

Ovnen fra Electrolux er en avanceret ovn, hvilket også er afspejlet af prisen. Det er nemlig en dyrere model i forhold til andre ovne. Til gengæld får man også flere funktioner, der kan være til gavn under madlavning samt en energivenlig ovn i energiklasse A.

Det er en multifunktionsovn, hvor der er mulighed for at tilberede mad på flere forskellige måder. Ovnen har flere funktioner, så hvad enten man skal gøre brug af over- og undervarme, lavtemperaturstegning, grill eller varmluft er der mulighed for dette.

Lige meget om man placerer en bageplade nederst eller øverst med mad, vil ovnens UltraFanPlus-system fordele varmen effektivt, så tilberedningen bliver ens og jævn.

Ovnen er en brugervenlig model, da den er nem at komme i gang med. Derudover er rengøringen også klaret nemt og hurtigt, da ovnen er udstyret med katalytiske vægge.

Hvis man har brug for en ovn med et stort ovnrum, så er ovnen fra Electrolux et muligt valg, da den er udstyret med et ovnrum på hele 71 liter.

Model med katalytisk belægning og indbygget madlavningstermometer 

Electrolux EOC700K er udstyret med en katalytisk belægning på alle sider (undtagen bunden), der gør rengøringen nem og hurtig.

Modellen har en selvrensende emalje, der brænder fedtpartikler væk ved opvarmning over 200 grader. Dette er en delvis selvrensende ovn, hvorfor man ikke skal bruge meget tid eller mange kræfter på at gøre ovnen skinnende ren igen.

Ovnen har et indbygget madlavningstermometer, der kan bruges til alt lige fra stege til kager og brød. Det sørger for, at man kan tilberede retten til perfektion og eksempelvis ikke giver en steg alt for længe i ovnen. Når den indstillede temperatur er nået, vil ovnen automatisk slukke, så man undgår overtilberedning.

Ovnen kommer også med automatiske temperaturforslag, der fortæller, hvilken temperatur, der vil være mest oplagt at bruge i forhold til det valgte program.

Ovnens lys tænder pr. automatik, når man åbner for ovnlågen, hvorfor man nemt og hurtigt kan tjekke temperaturen. Derudover er der også et SpotLight med dobbelt halogenbelysning.

Brugervenlig ovn med VelvetClosing og blæserautomatik 

Electrolux EOC700K er en brugervenlig ovn, der er nem at betjene. Den er udstyret med pop-ud knapper, der kan trykkes ind under madlavning, så knapperne ikke bliver beskidte eller fedtede.

Derudover har modellen et LED-display, der giver adgang til 8 forskellige varmefunktioner, timerfunktioner, en boosterfunktion og ovnbelysning. Der er derfor mulighed for at styre alle de vigtigste indstillinger på selve LED-displayet.

Denne model kan lukke ovnlågen stille og roligt, da den har VelvetClosing. Det betyder, at lågen ikke vil smække i, hvilket både skåner selve ovnen og lågen. Hvis man blot giver lågen et lille skub, så vil den lukke stille i uden at larme eller smække.

Electrolux-ovnen har også en blæserautomatik, der stopper, når ovnlåget bliver åbnet. Denne funktion er tilgængelig, når man gør brug af varmluft. 

Intelligent ovn

Electrolux EOC700K er en intelligent ovn med mange funktioner. Ikke mindst er det en sikker ovn med børnesikring og kølesystem, det er også en ovn med en hurtig opvarmningsfunktion og restvarmeindikator.

Hvis man har brug for, at madlavningen skal gå hurtig, så kan man indstille boosterfunktionen, der varmer ovnen op hurtigt.

Når man er færdig med at lave mad, så har man mulighed for at se, hvor varm ovnen er med restvarmeindikatoren. Dette giver mulighed for, at gøre brug af restvarmen som en form for ”holde varm-funktion”, hvilket er en energisparer.

Denne model kommer med en XL-bageplade, der er 20 % større end standardbageplader, hvorfor der er mulighed for at lave ekstra store portioner på samme tid. 

Specifikationer ved Electrolux EOC700K– mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 38 kilo 

Specifikationer ved Electrolux EOC700K– nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Electrolux EOC700K:
🔵 Stor kapacitet på 71 liter
🔵 Multifunktionsovn med 8 varmeprogrammer
🔵 Indbygget madlavningstermometer
🔵 Katalytisk belægning og delvis selvrensende ovn
🔵 Boosterfunktion, restvarmeindikator og VelvetClosing


Electrolux EOB100X

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.327,00 Kr. 0,00 Kr. 3.327,00 Kr. Læs mere
3.327,00 Kr. 0,00 Kr. 3.327,00 Kr. Læs mere
3.327,00 Kr. 0,00 Kr. 3.327,00 Kr. Læs mere
3.427,00 Kr. 0,00 Kr. 3.427,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EOB100X er blevet testet af både det danske og svenske forbrugerråd sammen med en række andre ovne, og Electrolux EOB100X klarer sig så godt i test, at begge forbrugerråd placerer modellen i toppen af testene. Electrolux EOB100X er en indbygningsovn i et flot design i rustfrit stål, som vil være et godt valg til den store husholdning, som også er bevidste om økonomien.

Prisvenlig og stor model

Electrolux EOB100X hører til i den prisvenlige ende af skalaen, men det betyder ikke, at ovnen ikke har masser af kvalitet og funktioner. En af de bemærkelsesværdige aspekter ved Electrolux EOB100X er ovnens størrelse med en kapacitet på hele 72 liter, hvilket betyder, at ovnen med fordel kan bruges i store familier, eller hvor man ofte får gæster. Modellen er som nævnt en indbygningsovn, som skal integreres med resten af køkkenet, men selv om ovnrummet er stort, så fylder Electrolux EOB100X ikke mere fysisk end andre indbygningsovne.

Mange anvendelsesmuligheder

Electrolux EOB100X har mange funktioner, når det kommer til bage-/stege-muligheder. Modellen er blandt andet udstyret med over-/under-varme, varmluft, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grill. Varmluft sikrer en ensartet temperatur, mens lavtemperaturstegning er fordelagtig til at tilberede stege, og grill sikrer sprøde flæskesvær. Modellen kommer med brugervenlige drejeknapper, og med Anti FingerPrint er man sikret mod synlige fedtefingre på ovnens overflader.

Skabt med omtanke for forbrugeren

For at gøre brugen af Electrolux EOB100X endnu lettere er modellen udstyret med et flytbart varmelegeme, således at man kan flytte varmelegemet i toppen, når der skal gøres rent. Dertil kommer, at ovnlågen kan skilles ad uden værktøj, og glassene kan fjernes enkeltvis. Hvis man ønsker, kan man tage ovnlågen helt af, hvilket vil gøre rengøringen lettere. Der er også tænkt på sikkerheden med Electrolux EOB100X, for så snart ovnen tændes, så startes det aktive kølesystem også, som både sikrer, at ovnen ikke bliver for varm at røre ved, og at de elektroniske komponenter holdes kolde. Endvidere forefindes der en børnesikring af ovnlågen, så man roligt kan tage børnene med i køkkenet.

Da Electrolux EOB100X er en indbygningsovn, er det vigtigt at lægge mærke til målene. Electrolux EOB100X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100X:
🔵 
Prisvenlig model
🔵 Kapacitet på 72 liter
🔵 Mulighed for blandt andet varmluft, over-/under-varme og grill
🔵 Anti FingerPrint værner imod fedtefingre
🔵 Aktivt kølesystem holder ovnens overflader kolde

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Electrolux EOB100X:

https://www.youtube.com/watch?v=1sGDWK1xP_U

Electrolux EOB100W

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100W indbygningsovn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.249,00 Kr. 0,00 Kr. 2.249,00 Kr. Læs mere
2.249,00 Kr. 0,00 Kr. 2.249,00 Kr. Læs mere
2.349,00 Kr. 0,00 Kr. 2.349,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EOB100W er søstermodel til Electrolux EOB100X, men kommer i hvid i stedet for rustfrit stål. Modellen har ligeledes været testet af det danske forbrugerråd Tænk, som placerer modellen blandt topscorerne i testen ligesom ”søsteren” Electrolux EOB100X. Electrolux EOB100W er en indbygningsovn i hvid, som vil passe ind i lyse køkkener.

Kapacitet på 72 liter

Electrolux EOB100W hører til blandt de almindelige ovne, der har de absolut største ovnrum. Kapaciteten hos Electrolux EOB100W er på 72 liter, hvilket betyder, at man både kan tilberede enkelte store stege eller flere plader ad gangen. Electrolux EOB100W er dermed et godt valg for store familier på 5+ medlemmer. Trods sin størrelse ligger Electrolux EOB100W mod den lavere ende af prisskalaen som en ekstra bonus.

God kvalitet

Electrolux EOB100W er en kvalitetsovn, som kan klare mange forskellige opgaver. Med mulighed for både over-/under-varme, varmluft, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grill er der en funktion, der passer til hver type ret, og især varmluften er veludviklet med det unikke UltraFanPlus-varmluftsystem, som sørger for at fordele varmen helt jævnt ud. Varmluft er især god, hvis man for eksempel bager mindre kager i flere lag. Det er desuden let at styre og indstille Electrolux EOB100W, og det foregår via velfungerende og enkle drejeknapper.

Let at gøre ren

Et stort ovnrum tiltrækker også meget snavs. Electrolux EOB100W er ikke udstyret med en selv-rengøringsfunktion, men til gengæld er den let at gøre ren manuelt. Det skyldes ikke mindst det flytbare varmelegeme i toppen af ovnen og den aftagelige dør, som kan afmonteres helt uden værktøj. Det aktive kølesystem sørger desuden for at holde en lav temperatur uden på ovnen, når den er tændt, således at hverken børn eller dyr kan brænde sig. For en yderligere børnesikring er modellen udstyret med en børnesikring af ovnlågen, som kan åbnes igen ved at trykke sikringen ind med den ene hånd, mens man åbner lågen med den anden.

Som nævnt er Electrolux EOB100W en indbygningsovn, så der skal lægges mærke til målene. Electrolux EOB100W måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100W:
🔵 
Kapacitet på 72 liter
🔵 Med flere funktioner, herunder varmluft
🔵 UltraFanPlus-varmluftsystem sørger for jævn temperatur
🔵 Let at rengøre da man kan afmontere lågen
🔵 Med aktivt kølesystem som holder overfladen kølig


Siemens HB63AB512S

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Siemens HB63AB512S pyrolyse

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.966,00 Kr. 0,00 Kr. 6.966,00 Kr. Læs mere
7.066,00 Kr. 0,00 Kr. 7.066,00 Kr. Læs mere
7.342,00 Kr. 0,00 Kr. 7.342,00 Kr. Læs mere

 

Det svenske forbrugerråd har inkluderet Siemens HB63AB512S i en test af indbygningsovne, og eksperterne var så glade for modellen, at de har kåret den til testvinder. Siemens HB63AB512S er en god og solid ovn, som både vil kunne nydes af den eksperimenterende og traditionelle hjemmekok med blandt andet et stort antal tilberedelses-funktioner.

Seks tilberedelses-funktioner

Siemens HB63AB512S hører til de ovne, der kan rigtig mange ting. Det vil både være en fordel, hvis man allerede er glad for at forsøge sig med nytænkning, eller hvis man er ved at lære det. Siemens HB63AB512S har nemlig seks forskellige tilberedelses-funktioner, som tæller over-/under-varme, undervarme, varmluft, øko-varmluft, VARIO-grill og varmluft/impulsgrill. De fleste bruger over-/under-varme og varmluft, men brug også med fordel undervarme til kager eller tærter, så man undgår, at retten bliver branket ovenpå eller grill til eftergratinering for sprød top eller til bøffer.

Flot model

Siemens HB63AB512S vil pynte i ethvert køkken med sit udseende i rustfrit stål samt en fin detalje med rød displayfarve, som står i fin kontrast til det grå. Modellen kommer med en stor temperatur-spændevidde fra 50-300 grader, men udenpå bliver den aldrig varm – også takket være køleblæseren. Har man brug for det, så har Siemens HB63AB512S også en lynopvarmningsfunktion, så ovnen hurtigt bliver varmet op til den ønskede temperatur. For en lettere brug er modellen udstyret med en mulighed for teleskopudtræk, som vil gøre det lettere at sætte tunge fade ind og tage dem ud uden at brænde sig eller tabe dem.

Pyrolyse klarer rengøringen

Siemens HB63AB512S har en indbygget pyrolyse-funktion, som selv klarer rengøringen ved at brænde snavs og skidt væk ved meget høje temperaturer. Det eneste, man selv skal gøre, er at køre programmet og tørre efter med en klud bagefter.

Siemens HB63AB512S er en indbygningsovn, så derfor er det vigtigt at være nøjagtig med målene. Siemens HB63AB512S måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Bemærk venligst, at den præcise testvinder Siemens HB63AB512S er udgået fra produktion og fra producentens side erstattet med Siemens HB63AB522S, som er en ny og forbedret udgave af samme model. Vi har derfor opdateret vores prissammenligning, så den viser priser for Siemens HB63AB522S.

Udvalgte fordele ved Siemens HB63AB512S:
🔵 
Seks tilberedelses-funktioner
🔵 Køleblæser holder modellen kølig og sikker
🔵 Med lynopvarmningsfunktion
🔵 Mulighed for teleskopudtræk
🔵 Pyrolyse-funktion klarer rengøringen

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Siemens HB63AB512S:

https://www.youtube.com/watch?v=9toQWysQwh4

Electrolux EOP601X

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOP601X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.599,00 Kr. 0,00 Kr. 3.599,00 Kr. Læs mere

 

I en familie med mere end 5 personer vil indbygningsovnen fra Electrolux være det perfekte valg. Electrolux EOP601X har nemlig et ovnrum på 72 liter, hvilket giver plads til at lave en stor mængde af mad på en gang.

Derudover har ovnen et væld af funktioner, når det kommer til tilberedning af maden, hvorfor det er perfekt for den travle familie, men også for familien, der er vild med at stå i køkkenet.

En brugervenlig ovn med mange tilberedningsmuligheder 

Electrolux EOP601X er en utrolig brugervenlig indbygningsovn. Det kan sommetider være svært at finde ud af en ovns forskellige funktioner og indstillinger, men denne model er utrolig simpel i brug. Derudover er den også lydsvag, hvorfor man ikke skal døje med en ovn, der laver en masse larm hver eneste gang, man skal i gang med madlavningen.

Ovnens mange funktioner og tilberedningsmuligheder er noget af det mest spændende ved denne model. Hvad enten man har brug for varmluft, grill, pizzafunktion, overvarme, undervarme eller noget helt sjette, så kan ovnen fra Electrolux sagtens klare det. Ovnen har også en optøningsfunktion, som man kan bruge, hvis man skal tø noget af sin mad op nemt og hurtigt.

Stegetermometer og autosluk 

Electrolux EOP601X har et stegetermometer med i pakken, hvorfor man nemt kan lave den helt perfekte steg eller andet mad. Dette stegetermometer er dog ikke blot et almindeligt stegetermometer, da det har en autosluk-funktion. Det vil sige, at når madens kernetemperatur er lige præcis det, som det skal være, vil ovnen pr. automatik slukke. På denne måde sparer man en masse energi og tid, da man ikke altid lige er ved ovnen, eller holder øje med om maden har noget den helt perfekte kernetemperatur. Sommetider kan man også komme til at glemme at slukke for ovnen efter brug, hvorfor man har mulighed for at indstille en tid, så den også her slukker pr. automatik.

Simpel rengøring med pyrolyse 

Denne model sørger selv for rengøringen, hvorfor man ikke selv skal ned på knæ og skure ovnen hver gang, den er blevet brugt. Dog er der ikke kun et pyrolyseprogram, men hele to forskellige pyrolyseprogrammer, hvorfor det ikke kan blive mere luksus.

Der er mulighed for at vælge mellem et langt program og et intensivt program alt afhængig, hvad ovnen har brug for. Hvis man ikke helt har styr på, om man skal rengøre ovnen efter hver eneste madlavning, eller om det er nok med et par gange om måneden, så skal man blot gøre brug af ovnens ’Påmindelsesfunktion’. Denne funktion sørger nemlig for at påminde en om, hvornår ovnen skal rengøres. Hvis ovnen har sagt til, så er det bare med at komme i gang med en af de to forskellige pyrolyseprogrammer.

Electrolux EOP601X er en indbygningsovn, så husk derfor at lægge godt mærke til målene. Electrolux EOP601X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOP601X:
🔵 
Kapacitet på 72 liter
🔵 Ni tilberedelses-funktioner, herunder specialfunktion til pizza, kød og holde-varm
🔵 Intelligent model der selv foreslår temperatur
🔵 Inklusive stegetermometer med autosluk
🔵 To pyrolyse-funktioner til rengøring

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Electrolux EOP601X:

https://www.youtube.com/watch?v=DXlmdE1MlS8

Siemens HB672GBS1S

 Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.444,00 Kr. 0,00 Kr. 4.444,00 Kr. Læs mere
4.444,00 Kr. 0,00 Kr. 4.444,00 Kr. Læs mere
4.816,00 Kr. 0,00 Kr. 4.816,00 Kr. Læs mere
5.299,00 Kr. 0,00 Kr. 5.299,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har begge kåret modellen Siemens HB672GBS1S som testvinder. Denne model er især gavnlig for forbrugeren, der har brug for en moderne og brugervenlig ovn, der har et væld af forskellige ovnfunktioner.

Siemens HB672GBS1S har et ovnrum på hele 71 liter, hvilket er en ideel størrelse for en stor familie, der har brug for at lave en masse mad på en gang. Dog skal man være opmærksom på, om denne indbygningsovn passer til ens køkken, da ovnen skal integreres til et køkkenelement.

Energivenlig indbygningsovn med pyrolyse

Ovnen er placeret i energiklassen A+, hvilket er ideelt for forbrugeren, der ønsker at lave mad med en ovn, der både skåner miljøet og ens pengepung. Med et design i rustfrit stål vil denne ovn passe perfekt ind i de fleste danske hjem, da den har et klassisk men samtidigt moderne udseende. Derudover er ovnen nem at rengøre, da den er med selvrens – også kaldt for pyrolyse. Dette pyrolyseprogram sørger for, at ovnen er nem og hurtig at gøre ren, da man ikke skal gøre andet end at sætte dette program i gang. Herefter vil ovnen selv brænde madrester, snavs og andet til en form for aske, da programmet bruger enormt høje temperaturer. Når dette pyrolyseprogram er færdigt, skal man blot tørre resterne væk med en klud.

8 forskellige ovnfunktioner

Siemens HB672GBS1S har hele 8 forskellige ovnfunktioner, som man kan få glæde af. Den har blandt andet både over- og undervarme, 4D-varmluft, en pizzafunktion samt en grillfunktion. Det er simpelt at vælge mellem disse forskellige funktioner, da man blot kan gøre dette på ovnens ’touch-control’. Udover at have disse smarte funktioner så har ovnen også en ’Softclose-funktion’, som er utrolig fordelagtigt. På denne måde slipper man for at komme til at smække ovnen hårdt i, da dette sikrer, at ovnen altid bliver lukket i på en stille og rolig måde.

ECO-funktion og lynopvarmning

Denne model er ekstrem miljøvenlig, da Siemens har sørget for at inkorporere nogle utrolig miljøvenlige programmer og funktioner. Ovnen har blandt andet en ECO-funktion for de familier, der ønsker at bruge varmluftsfunktionen uden at bruge for meget energi på samme tid. Med denne funktion er dette muligt, da modellen bruger omkring 30 % mindre i energiforbrug, end andre ovne på markedet gør ved varmluft.

Selvom energiforbruget er lavere, skal man ikke være i tvivl om, at ovnen fungerer optimalt. Maden vil nemlig stadigvæk komme ud helt perfekt. Siemens HB672GBS1S har også en lynopvarmningsfunktion. Det vil sige, at ovnen kan komme helt op på 175 grader på omkring 5 minutter. Hvis man har travlt og hurtigt skal lave mad, så er denne funktion helt ideel.

Udvalgte fordele ved Siemens HB672GBS1S:
🔵 Stort ovnrum med kapacitet på 71 liter
🔵 8 forskellige ovnfunktioner
🔵 Pyrolyseprogram der sikrer hurtig og nem rengøring
🔵 Lynopvarmning
🔵 Miljøvenlig ovn med ECO-funktion


Bosch HBG672BS1 

 Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.444,00 Kr. 0,00 Kr. 4.444,00 Kr. Læs mere
4.444,00 Kr. 0,00 Kr. 4.444,00 Kr. Læs mere
5.299,00 Kr. 0,00 Kr. 5.299,00 Kr. Læs mere

 

Bosch HBG672B1 er en indbygningsovn med et stort ovnrum på 71 liter. Denne model er derfor velegnet til familier med flere børn, da der er plads til den helt store madlavning. Ovnrummets kapacitet er vigtigt for familier, der har brug for en stor ovn med masser af plads, hvorfor man altid skal tjekke dette.

Derudover skal man også være på udkig efter en ovn, der er plads til i ens køkken, hvis man er på udkig efter en indbygningsovn. Der er nemlig forskel på ovnes størrelser samt ens køkkenelement, hvorfor det vil være ærgerligt at købe en ovn, der slet ikke vil være plads til i køkkenet.

Energivenlig indbygningsovn i et lækkert design

Denne ovn er designet i rustfrit stål, hvilket passer perfekt ind i de fleste hjem. Designet er ikke blot lækkert, da selve ovnens udseende afspejler kvalitet, komfort og nemhed, hvilket er de tre nøgleord, når det kommer til denne indbygningsovn fra Bosch. Derudover har ovnen energimærket A+, hvorfor den er god til familien, der ønsker at spare på energiforbruget.

Ved madlavning er der mulighed for at vælge mellem i alt 8 forskellige funktioner, hvorfor man har mulighed for virkelig at udfolde sig i sit køkken med denne ovn. Hvad enten der er brug for varmluft, en optøningsfunktion eller en pizzafunktion, så er dette at finde blandt ovnens smarte funktioner.

Hurtig og nem rengøring

Bosch HBG672B1 er en ovn, hvor det ikke tager lang tid at holde den både ren og fin. Den kommer nemlig med et indbygget pyrolyseprogram, der er en selvrensende funktion. Dette betyder, at ovnen selv sørger for rengøringen, hvorfor det ikke kræver meget arbejde af forbrugeren. Når ovnen er færdig med at køre programmet, skal man blot tørre resterne væk med en klud og ovnen vil være som ny. Med dens Softclose-funktion er det heller ikke muligt at smække ovnen lidt for hårdt ved et uheld, da denne funktion sikrer, at ovnen altid bliver lukket langsomt og roligt.

Nem madlavning med AutoPilot-funktion

Med Bosch HBG672B1 kan det ikke blive meget nemmere at lave mad. Den har nemlig en AutoPilot-funktion, der hjælper en med madlavningen, når der er brug for det. Med denne funktion er der ingen mulighed for, at maden ikke kommer perfekt tilberedt ud af ovnen. Det eneste man skal gøre er, at man skal sætte sin mad ind i ovnen, skrive vægten ind og tilvælge en af de mange programmer. Når dette er gjort, så venter man blot på ovnen er færdig med tilberedningen og tager til sidst maden ud.

Udvalgte fordele ved Bosch HBG672B1:
🔵 Stort ovnrum med kapacitet på 71 liter
🔵 8 forskellige ovnfunktioner
🔵 Pyrolyseprogram der sikrer hurtig og nem rengøring
🔵 Energimærket A+
🔵 AutoPilot-funktion
🔵 Softclose-funktion


AEG BPB331021M

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG BPB331021M

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.812,00 Kr. 0,00 Kr. 5.812,00 Kr. Læs mere
5.812,00 Kr. 0,00 Kr. 5.812,00 Kr. Læs mere
5.812,00 Kr. 0,00 Kr. 5.812,00 Kr. Læs mere
5.912,00 Kr. 0,00 Kr. 5.912,00 Kr. Læs mere

 

Med AEG BPB331021M får man en ovn, der er energimærket A+. Man skal derfor ikke være bekymret for hverken miljøet eller pengepungen, da denne ovn er god for begge. Denne model har et stort ovnrum med kapacitet på hele 72 liter, hvilket gør at den er tilpas stor til en større familie. I denne ovn er der nemlig plads til at lave en masse mad på samme tid, så der er nok til alle.

Når man er færdig med madlavningen, så er det altid irriterende at man også skal tænke på rengøring af ovnen. Dette skal man dog ikke tænke på med AEG BPB331021M, da den har hele to forskellige pyrolyseprogrammer. Pyrolyse er selvrensende og sørger for at brænde ovnens fedt og snavs til aske, hvorfor man blot skal tørre efter med en klud, når programmet er afsluttet.

Smarte tilberedningsfunktioner

Denne model har et væld af smarte tilberedningsfunktioner, hvorfor madlavningen ikke kan blive meget nemmere. Den giver nemlig en et hurtigt overblik over madlavningens status. Det vil sige, at man på displayet kan se, hvad tilberedningens status er: hvor meget tid er der tilbage for eksempel. Man kan også selv indstille en alarm eller justere tiden, hvis man mener, at maden skal have lidt mindre eller lidt mere. Derudover har AEG BPB331021M også et ekstra varmelegeme. Dette betyder, at alle madretter i ovnen bliver tilberedt helt perfekt og på helt samme måde, lige meget om der er mere end en enkelt bageplade inde i ovnen på samme tid.

Børnevenlig og sikker ovn

AEG BPB331021M er en børnevenlig ovn med stor fokus på sikkerhed. Der er eksempelvis børnesikring af selve panelet og displayet, hvorfor børn ikke kan gå hen og indstille på ovnen, hvis man sætter sikringen til. Hvis man sætter børnesikringen til, vil ovnen også blive låst, så der ikke er mulighed for at tænde den. Derudover kan der heller ikke ændres i selve den tilberedningsfunktion, der er i gang, hvis ovnen er tændt. Ovnen kommer også med en IsoFront Top-ovnlåge, der altid forbliver kold. Man skal derfor ikke være bekymret for, at man selv eller ens barn brænder sig. Sikkerheden er derfor helt optimal, når det kommer til denne model.

En moderne multifunktionsovn

Denne model er utrolig moderne med et tidløst design, som man ikke går galt i byen med, hvis man vælger ovnen til ens køkken. Det er en multifunktionsovn og varmluftsovn med mange forskellige funktioner. Ovnen har et system, der bliver kaldt for Hot Air, hvilket betyder, at ovnens varmluft bliver ført rundt i hele ovnen, hvorfor al maden bliver tilberedt optimalt. Det vil også sige, at ovnens temperatur kan mindskes med hele 20 %, hvilket heller ikke er dårligt for hverken miljøet eller pengepungen.

Udvalgte fordele ved AEG BPB331021M:
🔵 Moderne multifunktionsovn
🔵 Sikker og børnevenlig
🔵 To pyrolyseprogrammer
🔵 Hot Air system
🔵 Ovnrum med kapacitet på 72 liter
🔵 Energimærket A+


Dampovn – Til dig der efterspørger en gourmentovn

Udover de ovenstående indbygningsovne har vi også medtaget en dampovn, som adskiller sig fra de øvrige modeller ved at have en damp-funktion, der har til formål at forebygge tør og kedelig mad.


Siemens CD634GBS1/01

✅ Bedste dampovn hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Siemens CD634GBS1/01

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.219,00 Kr. 0,00 Kr. 6.219,00 Kr. Læs mere
6.219,00 Kr. 0,00 Kr. 6.219,00 Kr. Læs mere

 

Siemens CD634GBS1/01 har været testet af både det danske og svenske forbrugerråd, og begge forbrugerråd placerer Siemens CD634GBS1/01 blandt de bedste ovne overhovedet.

Siemens CD634GBS1/01 er af typen dampovn, som er en smule anderledes end de øvrige ovne i denne test. Siemens CD634GBS1/01 har nemlig en dampfunktion men er stadig også en indbygningsovn.

Damp giver bedre mad

Hele ideen med en dampovn er, at dampfunktionen skal sørge for, at maden ikke bliver kedelig. Siemens CD634GBS1/01 er netop en dampovn, og ovnens kombination af varme og tilført damp tilbereder maden således, at maden ikke bliver udtørret, og som en bonus bibeholdes langt flere næringsstoffer i maden, som ellers normalt koges eller steges ud. En fleksibel madlavningshjælp hjælper med både bage- og madlavningsprogrammer.

Mindre ovn med vandtank

Siemens CD634GBS1/01s force ligger ikke inden for størrelse med en kapacitet på 38 liter, som næsten kun er halvdelen af de store modeller. Dog vil denne størrelse stadig være nok til omkring 2-3 personer. Forcen ligger derimod i dampfunktionen, og for at opretholde en god mængde damp medfølger en vandtank på 1,3 liter, som jævnligt skal fyldes op. Som en ekstra service fortæller Siemens CD634GBS1/01 dog selv brugeren, hvornår det er tid til at påfylde nyt vand.

Stor variationsbredde

Man kan tilberede de samme fødevarer i en dampovn såsom Siemens CD634GBS1/01 som i en almindelig ovn. Siemens CD634GBS1/01 er også udstyret med fire opvarmningsmetoder – damp, genopvarmning, kogning og optøning – og temperaturintervallet ligger mellem 30 og 100 grader. Et 2,8 tommer farvedisplay med touch control informerer om brugen, og intelligent teknologi sørger for temperaturforslag, opvarmningskontrol samt CookControl. For en blid åbning og lukning er modellen ydermere udstyret med SoftClose-teknologi i lågen. Der medfølger 2 dampbeholdere (én med huller og én uden huller) i størrelse L.

Siemens CD634GBS1/01 er også en indbygningsovn, så derfor er målene vigtige. Siemens CD634GBS1/01 måler 45 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Siemens CD634GBS1/01:
🔵 Dampfunktion giver mindre tør mad
🔵 Flere bage- og madlavningsprogrammer
🔵 Fire opvarmningsmetoder
🔵 Farvedisplay med touch control
🔵 SoftClose-teknologi sørger for en blid lukning af lågen


Sådan gør du din ovn ren

rengør ovn

Mange bruger ovnen næsten hver dag, og det flittige brug kan ikke undgå at svine ovnen til. Her ender rester og mad-os fra både brød, stegefedt og pizza med mere, og som tiden går, vil ovnen kun blive mere og mere beskidt. Derfor anbefales det at rengøre ovnen omkring en gang hver anden måned.

Pas på den effektive kemi

Forskellige typer af ovne og de forskellige komponenter kræver hver sin rengøring, og nogle vælger at ty til skrappe midler, når ovnen skal gøres ren. Det norske magasin Dn.no fortæller, at det ofte indebærer specialfabrikeret ovnrens, der har en pH-værdi, som ligger et stykke fra normalen på 7. Der er kemi at finde i ovnrensen, men resultatmæssigt virker den godt – også på en meget snavset ovn. Der skal heller ikke bruges varme, da midlet er skrapt i sig selv. Ulempen er dog, at det er påkrævet med beskyttelsesudstyr og god udluftning, hvis man benytter sig af kemien. Det vil sige handsker og beskyttelsesbriller samt også gerne beskyttelse for munden samt udluftning med et godt gennemtræk, mens man gør ovnen ren.

Gør ovnen ren på den naturlige måde

Der er dog alternativer til den skrappe kemi. Herunder har vi samlet alt, hvad du skal vide for at kunne gøre din ovn ren på en naturlig måde baseret på råd fra både den danske boligside bolius.dk og forbrugerrådet Tænk.

Ovne med almindelig emalje

Hvis du har en ovn med en helt almindelig emalje, så start med forsigtigt at skrabe oveskydende fedt af ovnruden med et barberblad og tag ristene ud. Smør herefter ovnens sider med fast brun sæbe og husk handsker, da sæben har en høj pH-værdi. Brug en gammel opvaskebørste til at komme helt rundt i alle ovnens hjørner. Fyld herefter lidt vand i en bradepande, som sættes ind i ovnen. Lad det stå natten over. Dagen efter kan du så skrubbe ovnen med en skuresvamp, og så forsvinder alt skidtet. Husk at vaske efter med varmt vand og tør herefter grundigt med en tør klud.

Glasruden

Pas endelig godt på glasruden, som hverken må få slag eller blive udsat for slibende rengøringsmidler. Start i stedet med at skrabe det værste snavs af med et barberblad, og afmontér gerne ruden hvis det er muligt. Læg herefter en klud med almindeligt håndopvaskemiddel på glasset i 30 minutter, mens skidtet opløses. Efter den halve time skal du blot tørre glasset med en fugtig klud.

Ristene

Ovn ristDen norske public service-udbyder Nrk.no skriver, at man som oftest kan nøjes med at lægge ristene i blød i en opvaskebalje med sæbevand eller komme dem en tur i opvaskemaskinen. Har man en ovn, hvor ristene ikke kan tages ud, kan man vaske dem med en svamp med sæbevand og eventuelt stryge dem med ståluld.

Har man udtagelige riste, og er sæbevandet ikke nok, så skriver Politiken.dk, at man som alternativ kan komme det stride snavs til livs ved at lægge ristene i blød natten over i en blanding af vand, rengøringsmiddel og en smule salmiakspiritus. Men husk at når man bruger kradse sager som salmiakspiritus, så skal der luftes godt ud.

Ventilator i varmluftsovne

Har man en varmluftsovn, findes der en ventilator i toppen af ovnen. Den skal også rengøres, følg brugsanvisningens guide til hvordan man afmonterer den. Husk at slukke for hovedafbryderen, før du fjerner ventilatoren. Herefter skal du blot gøre ventilatoren ren med almindeligt håndopvaskemiddel. 

Ovne med ru emalje – selvrensende ovne

Modsat de almindelige ovne med glat emalje har nogle ovne en ru emalje. Ovne med ru emalje vil ofte være selvrensende ved høje temperaturer og tåler derfor ikke ovnrens eller brun sæbe. Start derfor med at fjerne det overskydende snavs med en træspatel. Herefter skal du smøre ovnens sider med en kraftig blanding af vand og opvaskemiddel og lade det sidde en times tid. Efter en time skal du skure ovnens sider med en opvaskebørste og vaske efter med varmt vand. Start herefter ovnens selv-rengøringsprogram, som fjerner resten af skidtet. 

Pyrolyse

En af de mest udbredte selv-rengøringsprogrammer kaldes pyrolyse. Pyrolysen klarer rengøringsarbejdet for dig ved, at du blot indstiller ovnens pyrolyse-program og herefter lader ovnen klare sig selv. Pyrolyseprogrammet gør ovnen meget varm – op til 500 grader – og der kan også komme ubehagelige lugte, mens programmet kører, så luft gerne ud imens. Nogle ovne har i stedet det selv-rengøringsprogram, der kaldes katalyse. Selve princippet er nogenlunde det samme, men temperaturen bliver ikke nær så høj, så der vil være mere manuelt arbejde også.

I det næste afsnit har vi lavet en mere dybdegående gennemgang af pyrolyseprogrammer samt deres fordele og ulemper.


Hvad er pyrolyse?

Pyrolyse

Pyrolyse er en termisk proces og er et form for selvrensende program, hvilket man i dag kan finde mange ovne med. Pyrolyse er som oftest kendt fra den kemiske industri, men findes også i dag i indbygningsovne, som man kan få derhjemme i køkkenet. En pyrolyseovn er for alle, der ikke selv ønsker at bruge tid på rengøring af ovnen, da den klarer det helt selv med dette program. At gøre en ovn rent kan være utroligt krævende, hvorfor en ovn med pyrolyse er den perfekte hjælp.

Hvor lang tid tager et pyrolyseprogram?

Et pyrolyseprogram tager forskellig tid, da det kommer an på, hvilken ovn man har derhjemme. Med nogle ovne tager det kun lidt over en time, mens det med andre ovne tager hele tre timer. Jo længere tid det tager, jo mere effektiv er pyrolyseprogrammet som regel også, hvorfor det kun er nemmere for en selv, når man skal tørre asken fra fedtet og snavset væk til sidst.

Sådan fungerer et pyrolyseprogram

Et pyrolyseprogram fungerer på den måde, at ovnen sørger for en meget høj temperatur inde i selve ovnrummet. Det kan blive helt op til 500 grader, hvorfor man ikke skal åbne ovnen, når den er i gang med dette program. Nogle ovne har endda en sikkerhed, der gør, at det ikke er muligt at åbne den, mens den er i gang med pyrolyseprogrammet. Ovnen bliver nødt til at arbejde med disse høje temperaturer, da det ellers ikke vil være muligt at brænde alt snavset og fedtet væk. Dette snavs og fedt bliver til en aske, som man nemt og hurtigt kan tørre væk med en klud, når programmet er færdigt. Efter denne proces vil ovnen være fin og ren igen.

Dette skal man være opmærksom på

Hvis man er fast tilhænger af pyrolyseprogrammet, skal man være opmærksom på, at det ofte vil vise sig på ens energiregning. Dette program kræver nemlig rigtig meget energi, end hvis man vælger, ikke at bruge pyrolyseprogrammet. Det danske forbrugerråd Tænk har lavet en udregning, der viser, at det koster omkring 8-14 kroner hver eneste gang, man gør brug af pyrolyse. Dette har de regnet ud, fordi forbruget af energi vil ligge på omkring 4-7 kWh. Udover det større energiforbrug, skal man også være opmærksom på, at man ikke skal starte pyrolyseprogrammet og herefter forlade hjemmet. Dette er på grund af ovnens meget høje temperaturer, hvorfor det vil være sikrest at blive hjemme, når programmet er i gang.

Der kan også komme forskellige lugte og røg fra ovnen, mens programmet kører, hvis det ikke er en ovn i høj kvalitet. Man skal derfor sørge for, at man helst ikke befinder sig i det samme rum som ovnen samt at lufte ud i hjemmet, hvis man gør brug af pyrolyseprogrammet. Det kan nemlig også afgive formaldehyd og andre partikler, hvilket kan være sundhedsskadeligt. Derudover skal man heller ikke lade børn og dyr komme for tæt på ovnen. Bageplader og riste samt andet inventar fra ovnen skal også fjernes, inden man starter programmet, hvis disse ikke har godt af pyrolysen.


Vælg den mest energibesparende ovn

Mange bruger ovnen hver eller hver anden dag i køkkenet, og med det flittige brug kan man hurtigt komme til at få et rigtig højt energiforbrug. Derfor guider vi herunder til, hvad man bør se efter, når man skal købe ny ovn, men også hvad man kan gøre i køkkenet for at spare energi.

Vælg en grøn model

EnergimaerketNår man skal ud og købe en ny ovn, er det en rigtig god ide at holde øje med ovnenes energimærke. Energimærkningsordningen er obligatorisk og gælder alle former for hvidevarer, elpærer, tv og klimaanlæg.

Sparenergi.dk skriver, at energimærket fortæller, hvor miljøvenlig modellen er, og hvor højt eller lavt et energiforbrug, ovnen har. Det gælder både, hvis man skal investere i en gasovn eller en el-ovn.

På mærket er der oplyst, hvor meget strøm ovnen bruger om året, og det kommer til udtryk som en klassificering på en skala, der går fra A+++ i toppen til D i bunden. For en overskueligheds skyld er de bedste klasser i grønne farver (de mørkegrønne er de bedste), de mellemste gule og de dårligste røde.

Stor forskel for brugerens pengepung

Det anbefales at gå efter en ovn, der minimum er i energiklasse A eller meget gerne bedre. Der er nemlig også penge at spare for forbrugeren. Som eksempel vil en ovn på 65 liter i energiklasse B forbruge 1,09 kWh/brug, mens en ovn i samme størrelse i energiklasse A++ vil forbruge 0,51 kWh/brug. Rundt regnet forbruger ovnen i B-klassen over dobbelt så mange kWh/brug som ovnen i A++-klassen.

I kroner vil en ovn i energiklassen B for eksempel koste 2,2 kroner pr. brugsgang, mens en ovn i energiklasse A+ kun koster 1,3 kroner pr. brug.

Brug ovnens varme bedre hjemme i køkkenet

Sparenergi.dk skriver, at der er mange ting, man selv kan gøre med ovnen i køkkenet for at udnytte energien bedre og dermed spare penge. For eksempel kan man så vidt muligt udnytte ovnens kapacitet maksimalt ved at bage og stege flere retter samtidig. Det vil spare omkring 60 procent af energiforbruget. Denne metode vil især være anvendelig, hvis man har en ovn med varmluft, da varmluften vil sørge for, at alle hjørner og ender af ovnen vil have samme temperatur.

Udnyt også gerne for- og eftervarmen. Sæt retten ind i en kold ovn og lad maden varme op sammen med ovnen, og sluk ovnen når den anbefalede tid er gået. Lad herefter maden stå 5-10 minutter længere i ovnen og blive tilberedt færdigt via eftervarmen, som ikke slipper ud, hvis du holder lågen lukket. Det vil spare omkring 10-25 procent af energiforbruget.

Varmluftsfunktionen kan også i sig selv spare penge, for udover at man kan tilberede flere retter samtidig, så skal temperaturen sænkes med omkring 20 procent i forhold til konventionel varme.


Lækre ovnretter

Med en ovn er der mulighed for at være kreativ med madlavningen, da man kan lave et væld af forskellige retter. Vi har derfor valgt at samle nogle af de bedste og mest lækre ovnretter, som man kan glæde hele familien med.

Hjemmelavet bagt pasta
bagt pasta
Portion: 2 personer
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 45 minutter

Ingredienser:
– 200 gram pasta
– 2 spsk. olivenolie
– 1 mellemstort løg, hakket
– 1 spsk. hakket hvidløg
– 1 peberfrugt
– ½ pakke champignon
– 200 gram spinat
– 1 mellemstor aubergine
– ½ glas oliven
– 1-2 grønne chili, hakket
– 1 dåse tomatpuré
– 500 gram reven ost
– 200 gram fløde
– Brødkrummer
– 150 gram smør

Sådan gør du:
1. Kog pastaen i saltet vand i ca. 9 til 11 minutter.
2. Tag vandet fra og put pastaen i et fad.
3. Opvarm lidt olivenolie i en pande.
4. Tilsæt løg, hvidløg, chili og sautér i 2 minutter.
5. Tilsæt peberfrugt og aubergine og sautér i 2 minutter. Tilsæt herefter svampe, oliven og spinat.
6. Lad dette stege i 5 minutter. Hæld derefter tomatpuré og fløde i blandingen.
7. Smag til med krydderier. Tag panden af ​​komfuret og bland det sammen med pastaen.
8. Bland det med halvdelen af ​​osten. Hæld blandingen i en smurt bageplade.
9. Put resten af ​​osten og brødkrummerne på blandingen.
10. Tilsæt smør ovenpå og lad det bage i ovnen i 20 minutter ved 160-180 grader.

 

Bagt Paneer Samosa
Bagt Paneer SamosaForberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter

Ingredienser:
– 6-7 stk. fillodej (dej til samosa)
– 250 g paneer
– 200-250 gram ærter
– 100 gram løg
– 1 tsk. ingefær og hvidløgspasta
– 1/2 tsk. Chilipulver
– Salt

Sådan gør du:
1. Bland knust paneer sammen med hakkede løg, ærter, ingefær og hvidløgspasta, rødt chilipulver og salt.
2. Bland det hele godt sammen. Ælt blandingen, så det hele binder sammen.
3. Lav kegler ud af fillodejen og fyld dem med blandingen.
4. Smør bagepladen og læg samosaerne på den.
5. Bag dem i en halv time ved en temperatur på 250-300 C.
6. Fortsæt med at holde øje med samosaerne og vend dem eventuelt.

 

Ovnbagt kyllingebryst
Ovnbagt kyllingebrystForberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 18 minutter
Portion: 4 personer

Ingredienser:
– 4 stk. kyllingebryst
– 2 tsk. olivenolie
– 1 ½ tsk. brunt sukker
– 1 tsk. paprika
– 1 tsk. tørret oregano eller timian
– ¼ tsk. hvidløgspulver
– ½ tsk. salt og peber

Valgfrit:
– Finhakket persille

Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Brug en kødhammer eller andet til at banke kyllingen, så den ikke er tykkere end omkring 1,5 cm.
3. Bland krydderierne sammen.
4. Put bagepapir på en bradepande og anbring kyllingen på bradepanden herefter. Drys kyllingen med ca. 1 tsk. olie. Gnid olien ind med fingrene og strø krydderierne over kyllingen.
5. Vend kyllingen. Drys 1 tsk. olie på denne side af kyllingen og gnid med fingrene. Drys med krydderier igen.
6. Bag i ovnen i 18 minutter, eller indtil overfladen er gylden.
7. Fjern kyllingen fra ovnen og put kyllingen over på serveringsplader.
8. Vent 3-5 minutter med serveringen.
9. Tilsæt eventuelt friskhakket persille.

 

Laks i ovn
Laks i ovnIngredienser:
– 400-1300 gram laks (alt afhængig af antal af personer)
– Olivenolie
– Salt
– Peber
– Citronskiver
– Dild

Sådan gør du:
1. Forvarm oven til 220 grader med en bageplade eller rist med bagepapir i midten
2. Tør laksen og læg den på bagepladen eller risten
3. Gnid laksen med olie, dild, salt og peber. Drys lidt olie på hver laks, så det dækker hele overfladen. Drys laksen med salt og peber efter smag.
4. Laksen skal placeres med skindsiden nedad.
5. Put laksen i ovnen.
6. Steg i 4 til 6 minutter: Stegningstiden afhænger af laksens tykkelse, som bliver bestemt af den tykkeste del af laksefileten.
6. Laksen er færdig, når den let ”går i stykker”: Du kan tjekke laksen med en gaffel. Når laksen let ”går i stykker” med en gaffel, er den klar til servering.
7. Laksen serveres med det samme.

 

Cookies med chokoladestykker og mandler
Cookies med chokoladestykker og mandlerPortion: 4 personer
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser:
– 2 æg
– 200-250 gram brunt sukker
– 250 g smør
– 400 gram hvedemel
– 2 spsk. kanelpulver
– 150 gram chokoladestykker
– 1 spsk. bagepulver
– 50 gram mandler

Sådan gør du:
1. Bland smør og sukker til blandingen er let og luftig.
2. Tilsæt æg og rør igen godt i blandingen.
3. Tilsæt bagepulver og mel og bland indtil dejen er den rette konsistens.
4. Tilsæt derefter chokoladestykker, mandler, kanelpulver og en knivspids salt.
5. Afkøles i 10-15 minutter.
6. Lav små bolde af dejen.
7. Varm cookiesne i ovnen i 12-14 minutter ved 170 grader.

 

Creme Brulee
Creme BruleePortion: 4 personer

Ingredienser:
– 4 æggeblommer
– 1 dl. eller 85 gram sukker
– ½ vaniljestang – brug kornene
– ¼ liter piskefløde
– 1 dl. sødmælk
– 1 spsk. sukker

Sådan gør du:
1. Bland æggeblommer, kornene fra vaniljestangen og sukker sammen stille og roligt.
2. Tilsæt herefter fløde og sødmælk i blandingen.
3. Blandingen skal herefter sigtes og fordeles ligeligt i 4 skåle til ovnen.
4. Placér skålene på en rist eller bageplade og put dem i ovnen.
5. Creme bruleen skal have omkring 50 minutter i almindelig ovn ved 125 grader.
6. Put skålene i køleskabet i omkring tre timer, når de er færdige i ovnen.
7. Inden servering kan desserten drysses med lidt sukker ovenpå, som du kan brænde med en gasbrænder.
8. Serveres og nydes som en god dessert.

 

Chokoladekage
ChokoladekagePortion: Omkring 20 stykker chokoladekage

Ingredienser:
– 350 gram eller 4 dl. sukker
– 175 gram eller 3. dl. hvedemel
– 4 spsk. kakao
– 3 tsk. vaniljesukker
– 3 tsk. bagepulver
– 250 gram smeltet smør
– 3 æg
– 2 dl. kogende vand

Ingredienser til glasur:
– 200 gram eller 4 dl. flormelis
– Ca. 3 spsk. vand

Eventuelt:
– Krymmel
– Eller andet pynt til at komme ovenpå kagen

Sådan gør du:
1. Bland sukker, mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver godt sammen.
2. Tilsæt smør og æg i blandingen og rør godt.
3. Herefter skal det kogende vand tilsættes blandingen. Rør det godt sammen.
4. Tilsæt dejen i en bradepande med bagepapir.
5. Put kagen i en forvarmet almindelig ovn på 175 grader.
6. Kagen skal have 35 minutter i ovnen.
7. Tag kagen ud og vent til den er afkølet.
6. Put glasur og eventuelt anden pynt på chokoladekagen.


Ovn test – Disse kilder har vi brugt:testkilder

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om to tests af henholdsvis indbygningsovne og dampovne. Forbrugerrådet har testet henholdsvis 17 indbygningsovne og 10 dampovne.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget tre forskellige ovntests, som omfatter en test af 7 dampovne, 7 indbygningsovne og 10 pyrolyseovne.

Du kan læse mere om testene her, her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Testfakta.se 🇸🇪
Svensk testsite der specialiserer sig i laboratorietests og vurderingen af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 7 forskellige varmluftsovne, hvor der har været fokuseret på både bage-/stege-evner, selv-rengøring, energiforbrug og helhedsindtryk. Læs mere her.


Andre relevante tests hos Forbrugsguiden.dk

Hvis du ikke allerede besluttet dig for hvilken ovn du ønsker, så har vi hos Forbrugsguiden også udarbejdet en række andre tests, som måske kan være relevante for dig.

Vi har udarbejdet en række tests af de mest populære ovn producenter, hvor vi har analyseret en lang række eksperttests og samlet alle eksperternes favoritter i artiklerne, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de bedste modeller. I artiklerne finder du naturligvis også prissammenligning, så du kan få et overblik over de billigste forhandlere på markedet.

Du kan eksempelvis læse vores Siemens ovn test, vores Bosch ovn test, vores Electrolux ovn test og vores Voss ovn test.

Hvis du allerede ved at du leder efter en indbygningsovn, så kan du i vores artikel få en oversigt over alle de bedste modeller ifølge eksperterne. Vi har også udarbejdet en artikel med specielt fokus på Voss indbygningsovne.

Hvis du ønsker at rengøringen af ovnen skal gå så nemt som muligt, så bør du også overveje at læse vores selvrensende ovn test, samt vores pyrolyse ovn test. Her får du en oversigt over ovne, hvor rengøringen klarer sig selv.

Til sidst bør vores varmluftovn test nævnes, selvom de fleste ovne indeholder varmeluft, så har vi alligevel valgt at udarbejde en test kun med fokus på varmluftovne, så de læsere som har det som et højt kriterie kan blive meget klogere på hvad varmluft er, samt hvilke modeller der er de bedste ifølge eksperterne.

Hvis du har nogle kommentarer eller forslag til denne ovn test, så hører vi meget gerne fra dig. Vi sætter altid stor pris på at få tilbagemeldinger fra vores læsere, og vi modtager gerne både ris og ros fra jer.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse