Ovn Test 2021 – Find de bedste ovne her – Testvinder guide

Senest opdateret den 0

I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på forskellige tests af ovne, hvor eksperter har gennemgået et antal ovne for at kunne vurdere, hvilke modeller, der er de bedste og hvorfor.

Modellerne i denne artikel er alle almindelige indbygningsovne, som er skabt til at være en integreret og indbygget del af køkkenet. Herudover har vi medtaget en enkelt dampovn, som dog også er en indbygningsovn.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt det svenske testsite Testfakta.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste ovne
🔸 Råd til den bedst mulige rengøring af ovnen
🔸 Guide til at vælge den mest energibesparende ovn
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Ovn Test 2021 – Her er de bedste ovne ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de ovne på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Her beskriver vi ovnenes egenskaber, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvilken ovn der passer bedst til dine behov.

Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.


Voss IEL600HV

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Voss IEL600HV

i samarbejde med PriceRunner

Modellen Voss IEL600HV er blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk, der anmelder produkter og videregiver resultaterne til forbrugerne.

Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af ovnen Voss IEL600HV, der klarer sig så godt, at denne model er blevet kåret som testvinder sammenlignet med andre ovne i deres tests.

Hvis man leder efter en simpel indbygningsovn til sit køkken, så anbefaler eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk denne model. Fordelen ved Voss IEL600HV er blandt andet, at det er en forholdsvis prisvenlig ovn, der har fået positive anmeldelser.

Der er derfor mulighed for at investere i en indbygningsovn uden, at man skal bruge alt for mange penge. Da modellen er en indbygningsovn, skal man være opmærksom på ovnens størrelse og finde ud af, om målene og selve ovnen passer ind i ens køkken.

Energivenlig model med Hot Air-system 

Voss IEL600HV har et stort ovnrum på 71 liter. Der er derfor plads til at lave mad til et par ekstra gæster eller en stor middag.

Denne model er energivenlig, da den er i energiklassen A, hvilket sørger for, at ovnen har et forholdsvist lavt energiniveau.

Ovnen er udstyret med et Hot Air-system, der sørger for, at cirkulere varmt luft jævnt og præcist rundt i hele ovnrummet. Dette system kan reducere ovnens temperatur med 20 %, hvorfor man både kan spare energi og tid.

Modellen er produceret i et stilrent og moderne design med glas og rustfrit stål, hvorfor ovnen vil passe ind i de fleste køkkener.

Multifunktionsovn med SurroundCook og XL-bageplade 

Voss IEL600HV er en multifunktionsovn med 9 forskellige programmer. Der er derfor rig mulighed for at tilberede forskellige retter i ovnen.

Selvom man gør brug af flere plader på én gang, så vil der være en jævn og ensartet temperatur i hele ovnen. Denne model har både over- og undervarme, lavtemperaturstegning, intervalgrill og en grillfunktion.

Ovnen er udstyret med en blæserteknologi kaldet SurroundCook. Det vil sige, at man ikke behøver at vende ingredienserne, samt at der er mulighed for at have flere retter i ovnen på samme tid. Ligegyldigt hvad man vælger, kan man forvente ensartede resultater med en jævn og stabil varme.

Modellen kommer med en XL-bageplade, der er 20 % større end bageplader med en standardstørrelse. På denne måde er der mulighed for at bage, stege eller grille endnu mere mad i ovnen på samme tid.

Denne model har et timerdisplay, der sørger for at give et overblik over madens aktuelle status. Skærmen giver mulighed for at sætte en alarm, justere timeren samt tjekke, hvor lang tid der er tilbage.

Ovnen er især rost af eksperterne for dens brugervenlighed, da ribbernes udformning er lavet på en sådan måde, så det er nemt og hurtigt at tage bageplader ind og ud.

Rengøringsvenlig model med godt lys og børnesikring 

Voss IEL600HV er udstyret med FloodLight. Belysningen består af to halogenlamper: en 40 W halogenlampe placeret omkring toppen, og en 25 W halogenlampe placeret i siden. Ovnens lys er kraftigt uden at blænde, hvorfor der er mulighed for at se alle plader med forskellige ingredienser på en gang.

Denne model er både sikker og børnevenlig. Med ovnens IsoFront Top vil ovnens låg maksimalt have en temperatur på 20 grader, hvorfor man ikke vil brænde sig på selve ovnens overflade.

Derudover er der mulighed for at låse ovnlåget, hvis man slår børnesikringen til. Når ovnlåget skal åbnes igen, slår man blot børnesikringen fra.

Ovnens låg kan nemt og hurtigt skilles ad uden at gøre brug af diverse værktøj. Dette er en fordel, når man skal rengøre ovnen, da man både kan rengøre lågen og komme til inde i selve ovnrummet. Glassene kan også fjernes enkeltvis, hvilket også bidrager til en nemmere rengøring.

Specifikationer ved Voss IEL600HV – mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600HV – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600HV:
🔵 Stilren indbygningsovn med kapacitet på 71 liter
🔵 9 forskellige programmer til forskellige opgaver
🔵 Sikker ovn med børnesikring
🔵 Med Hot Air-system og SurroundCook
🔵 XL-bageplade


Voss IEL600RF 

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Voss IEL600RF 

i samarbejde med PriceRunner

Modellen Voss IEL600RF er en prisvenlig indbygningsovn, der har fået positive anmeldelser fra eksperterne. Det danske Forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt denne ovn, hvor de er blevet imponerede over denne model. Ovnen klarede sig så godt, at de kårede Voss IEL600RF som testvinder.

Denne model har et lavt energiforbrug og larmer ikke særlig meget. Det er derfor en ovn, der ikke mindst er behagelig i brug, men som der også er sparsommelige, hvilket man vil kunne se på energiregningen. Modellen er nemlig i energiklassen A.

Ovnrummet er på 71 liter, og modellen kommer med en XL-bageplade, så der er mulighed for at lave mad til en større forsamling. Da Voss IEL600RF er en indbygningsovn, skal man dog være opmærksom på, om der er plads i ens køkken til denne model.

Ovn med flere funktioner og 9 programmer 

Voss IEL600RF er en multifunktionsovn med et væld af funktioner. Ovnen er udstyret med 9 forskellige programmer, hvor man kan gøre brug af alt lige fra en optøningsfunktion til en pizzafunktion, varmluft og grill med mere. Med Hot Air-systemet er der mulighed for en effektiv tilberedning, da varmen jævnt fordeler sig i hele ovnrummet.

Derudover er Voss IEL600RF produceret med et ekstra varmelegeme, der sikrer, at alle retter bliver tilberedt på præcis samme måde lige meget, om der er en enkelt eller flere bageplader i ovnen på samme tid.

Udover Hot Air-systemet så har denne model også en SurroundCook-blæserteknologi. Det betyder, at varmen vil være præcis og jævn samt udføre de samme resultater lige meget, om man har en chokoladekage eller en steg i ovnen.

Maden skal heller ikke vendes, da varmen sørger for at fordele sig rundt i ovnen på en måde, så ingredienserne bliver effektivt tilberedt.

Praktisk og rengøringsvenlig ovn med AntiFingerPrint 

Voss IEL600RF er en rengøringsvenlig ovn, hvor man nemt og hurtigt kan få ovnen skinnende ren igen. Ovnlåget kan tages af uden brug af værktøj, hvor alle glas kan fjernes. Der er mulighed for at fjerne ovnlåget helt, så det bliver nemmere at få adgang til selve ovnrummet.

Modellen er udstyret med AntiFingerPrint, hvilket betyder, at der ikke længere vil være synlige fedtede fingre på ovnens rustfrie stål. Dette betyder også, at overfladen er rengøringsvenlig, da det vil gøre det nemt og hurtigt at tørre overfladen af.

Denne model er praktisk, da den kommer med en timer, hvor der blandt andet er mulighed for at følge med i tilberedningen.

Derudover findes der også en oversigt på indersiden af ovnens låg, hvor man kan se den bedste placering af de forskellige bageplader i forhold til, hvad der er det mest optimale, når det kommer til tilberedningen af forskellige retter.

Sikkerhedsfunktioner og ovnbelysning 

Med Voss IEL600RF er der forskellige sikkerhedsfunktioner, der sørger for, at både børn og voksne ikke brænder sig eller får fingrene i klemme, når de laver mad med ovnen. Denne ovn er både udstyret med et kølesystem, en børnesikring og en IsoFront Plus ovnlåge.

Det aktive kølesystem sørger for, at ovnen ikke bliver alt for varm at røre ved. Alle elektroniske funktioner bliver holdt kølige, og funktionen starter pr. automatik, når der bliver tændt for ovnen.

Ovnen kan også låses ved hjælp fra børnesikringen, så der ikke er mulighed for at tænde den eller ændre på den specifikke ovnfunktion. Sidst men ikke mindst er ovnen udstyret med en IsoFront Plus kølig ovnlåge, der sørger for, at ovnens yderside ikke bliver opvarmet til mere end 20 grader.

Voss IEL600RF er udstyret med en god ovnbelysning i form af 2 halogenlamper, der sidder i toppen og i siden. Ovnen har et kraftigt lys, hvorfor der altid er mulighed for at holde øje med tilberedningen af ens madretter.

Specifikationer ved Voss IEL600RF – mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo 

Specifikationer ved Voss IEL600RF – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600RF:
🔵 Stor kapacitet på 71 liter
🔵 9 forskellige programmer til forskellige opgaver
🔵 Masser af sikkerhedsfunktioner
🔵 Med Hot Air-system og SurroundCook
🔵 XL-bageplade, halogenlamper og AntiFingerPrint


Miele H2265-1B

✅ Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele H2265-1B

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.759,00 3.759,00 Læs mere
4.553,00 4.553,00 Læs mere

.
Miele H2265-1B er blevet testet og anmeldt af Englands største testmagasin Which.co.uk og det danske forbrugerråd Tænk. Både de danske og britiske eksperter er begejstrede for denne ovn, som de begge har givet en god anmeldelse.

I deres anmeldelser skriver de, at ovnen er god til at tilberede forskellige madvarer og samtidigt er sikker i brug. Selvom de generelt er glade for ovnen, nævner de energiforbruget som værende et minus.

Vælger man at købe Miele H2265-1B, skal man huske at tage et kig på målene, da det er en indbygningsovn.

Praktisk ovn

Miele H2265-1B er en praktisk ovn, der passer ind i en husstand med en større familie takket være ovnrummet på 76 liter. Desuden er ovnen placeret i energiklasse A+, så den ikke forbruger meget energi på et år. 

Endvidere har Miele H2265-1B tidsfunktioner, hvor der er mulighed for at programmere både start- og sluttider samt selve tilberedningstiden. Herved bliver maden tilberedt på den mest optimale måde. 

Vælg mellem flere ovnprogrammer

Med Miele H2265-1B får man mulighed for at vælge mellem otte ovnfunktioner. Disse ovnfunktioner er alt lige fra traditionel grill til grill med ventilation, over- og undervarme, undervarme, varmluft plus, optøning, ECO-varmluft samt intensiv bagning.

Når man tilbereder maden, vil ovnen hurtigt varme op til omkring 200 grader. Dette sker på blot seks minutter, så man undgår at bruge for meget el. Ovnen betjenes med hjælp fra drejeknapper og en elektronisk touch-brugerflade, hvor man finder de forskellige funktioner og temperaturer.

Maden kan desuden placeres på en af de medfølgende PerfectClean-bageplader med en non-stick-belægning, der gør rengøringen en del nemmere.

Nem madlavning

Ved køb af Miele H2265-1B er man sikret en ovn med en funktion, der gør madlavningen nemmere. Med automatikprogrammerne kan man vælge mellem flere madretter afhængig af, hvad man vil tilberede. Når man har valgt et program, bliver maden automatisk tilberedt, hvorfor man ikke skal holde øje med den hele tiden.

Sidst men ikke mindst kommer Miele H2265-1B med en katalytisk rengøring. Det betyder, at ovnen indvendigt er dækket af en katalytisk emalje. Rengøringen bliver herved meget lettere, da ovnen kan rense sig selv ved en temperatur på cirka 250 grader.

Specifikationer ved Miele H2265-1B – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 39 kilo

Specifikationer ved Miele H2265-1B – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,05
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Miele H2265-1B:
🔵 Varmer hurtigt op til 200 grader
🔵 Flere ovnprogrammer
🔵 Bageplader med non-stick-belægning
🔵 Automatikprogrammer
🔵 Selvrensende ovn


Gorenje BOP799S51X

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Gorenje BOP799S51X

i samarbejde med PriceRunner

Gorenje BOP799S51X er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, der har kåret ovnen som en af topscorerne i deres store test. Denne bedømmelse er givet ud fra ovnens nemme betjening og effektive tilberedning af forskellige madretter.

Dog er eksperterne mindre begejstrede for modellens energiforbrug og langsommere opvarmning. Vælger man at investere i Gorenje BOP799S51X, skal man huske at tjekke målene, da det er en indbygningsovn.

Funktionel indbygningsovn

Med Gorenje BOP799S51X får man en funktionel indbygningsovn med et stilrent design. Ovnen kommer blandt andet med en pyrolysefunktion samt en nem betjening, hvilket gør både madlavningen og rengøringen nemmere.

Mens pyrolysefunktionen sørger for, at man blot skal fjerne den resterende aske, når programmet er færdigt med at brænde madrester, stænk og fedt væk, sikrer teleskopudtrækket, at håndteringen af bageplader og bradepander bliver nemmere, når maden skal puttes ind og tages ud af ovnen.

Derudover kommer Gorenje BOP799S51X med flere ovnfunktioner i form af blandt andet over- og undervarme, varmluft, infragrill, optøning m.m. Maden tilberedes ydermere i et ovnrum med en kapacitet på 71 liter, så der er mulighed for at tilberede store portioner på én gang.

Effektiv tilberedning af mad

Ved køb af Gorenje BOP799S51X får man en ovn, der effektivt tilbereder maden takket være funktioner såsom MultiFlow 360 og en HomeMade-form. Det giver nemlig mulighed for, at man kan tilberede mad på fem bageplader samtidigt.

MultiFlow 360 sikrer, at varme og damp cirkuleres jævnt rundt i ovnen, mens HomeMade-formen sørger for, at varmen omslutter maden på den bedst mulige måde.

Samtidigt sikrer PerfectGrill-funktionen, at maden bliver tilberedt optimalt, da det større og mindre varmelegeme arbejder sammen på en måde, så maden forbliver saftig indeni og sprød udenpå. 

Fuldautomatisk tilberedningsprogram

Gorenje BOP799S51X er forsynet med et fuldautomatisk tilberedningsprogram, der har over 80 forskellige opskrifter. Med disse programmer bliver temperatur, tilberedningstid m.m. indstillet automatisk, så man blot skal vente på, at maden er færdig.

Sidst men ikke mindst er Gorenje BOP799S51X en lydsvag og energieffektiv ovn med energimærkningen A+. Selve lydniveauet er på blot 47 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Specifikationer ved Gorenje BOP799S51X – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 546 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 44,6 kilo

Specifikationer ved Gorenje BOP799S51X – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,94
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,91
🔴 Antal programmer: 15+
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Gorenje BOP799S51X:
🔵 Lavt lydniveau
🔵 Fuldautomatisk tilberedningsprogram
🔵 MultiFlow 360
🔵 HomeMade-form
🔵 PerfectGrill


Miele H22651BP

✅ Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H22651BP

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.999,00 4.999,00 Læs mere
6.073,00 6.073,00 Læs mere

.
Miele H22651BP er blevet testet og anmeldt af Which.co.uk, som har kåret ovnen til et ”Best Buy” i deres test. De britiske eksperter er nemlig begejstrede for ovnen på grund af dens store kapacitet og nemme rengøring. De nævner dog prisen som værende en ulempe.

Vælger man at investere i Miele H22651BP, skal man huske at finde ud af, om ovnens mål passer ind i køkkenet, da det er en indbygningsmodel.

Velegnet til en husstand med en større familie

Miele H22651BP er en stor ovn, der har et ovnrum med en kapacitet på 76 liter. Det er derfor en ovn, som er god til en husstand med en større familie, da man ikke behøver at være bekymret for ovnrummets størrelse. Samtidigt er ovnen energieffektiv med energimærkningen A+.

Det er ydermere muligt at gøre brug af ovnens tidsfunktioner. Med tidsfunktionerne får man mulighed for at programmere start- og sluttider eller kun selve tilberedningstiden. Det gør det nemmere at tilberede en specifik madret på den bedst mulige måde.

Nemt at rense ovnen efter brug

Med Miele H22651BP får man en ovn, der er nem at rense efter brug takket være pyrolysefunktionen. Pyrolysefunktionen brænder fedt, stænk og madrester væk, så man bagefter blot skal tørre aske væk med en klud.

Ikke nok med at ovnen er nem at rengøre indvendigt, er det også forholdsvist let udvendigt. Ovnen er nemlig forsynet med en CleanSteel-overflade, der hurtigt kan aftørres. På denne overflade er det heller ikke muligt at finde synlige fingeraftryk.

Syv ovnprogrammer

Ved køb af Miele H22651BP får man en ovn, hvor man kan vælge mellem syv forskellige ovnprogrammer. Man kan vælge mellem traditionel grill, ECO-varmluft, intensiv bagning, over- og undervarme, undervarme, grill med ventilation og varmluft plus.

Når man tænder for ovnen, varmer den op på blot seks minutter på 200 grader, så man ikke skal vente længe. Samtidigt sikrer det, at ovnen ikke forbruger alt for meget el.

Miele H22651BP er desuden også en sikker model, da den kommer med sikkerhedsfunktioner såsom en sikkerhedsafbryder og en kølig front. Man vil derfor ikke brænde sig på ovnen udvendigt, selv når den er tændt.

Specifikationer ved Miele H22651BP – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 46 kilo

Specifikationer ved Miele H22651BP – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,10
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 7
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Miele H22651BP:
🔵 Sikker model
🔵 Syv ovnprogrammer
🔵 Nem rengøring indvendigt og udvendigt
🔵 Hurtig opvarmning
🔵 Rummelig model


Miele H2760BP

✅ Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H2760BP

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

.
Testmagasinet Which.co.uk har testet og anmeldt Miele H2760BP, som er blevet kåret til et ”Best Buy”. I deres anmeldelse skriver de, at ovnen har meget stabile temperaturer, og tilbereder maden på en optimal måde. De er dog mindre vilde med ovnens pris.

Vælger man at købe Miele H2760BP, skal man huske at tjekke målene, da det er en indbygningsmodel.

Rengøringsvenlig ovn

Ved køb af Miele H2760BP får man en rummelig ovn, der har en kapacitet på 76 liter. Den passer derfor godt ind i et hjem med en større familie. Ovnen er desuden placeret i energiklasse A+, så den ikke forbruger meget el på et år. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Udover at være energivenlig er Miele H2760BP også rengøringsvenlig. Ovnen kommer nemlig med et pyrolyseprogram, der brænder fedt, aske og madrester væk, så man blot skal fjerne den resterende aske med en klud efterfølgende. Takket være CleanSteel-overfladen er det ligeledes nemt at rense modellen udvendigt.

Vælg mellem flere ovnprogrammer

Med Miele H2760BP er der mulighed for at vælge mellem syv ovnprogrammer, hvilket inkluderer
bruning med tilberedning, grill stor, varmluft plus, intensiv bagning, over- og undervarme, undervarme samt grill med recirkulation. Man kan herved vælge det program, der passer bedst til den specifikke madret.

Miele H2760BP er ydermere en sikker ovn med en børnesikring og en kølig front. På den måde kan børn ikke åbne ovnen, når den er i brug, mens det heller ikke er muligt at brænde sig på den udvendigt.

Fleksibel indbygningsovn

Miele H2760BP er en fleksibel indbygningsovn, der er udstyret med åbningsmekanismen SoftOpen. Denne mekanisme sikrer en praktisk og sikker håndtering af varme fade og bageplader, da døren åbner stille og roligt og ikke smækker i.

Sidst men ikke mindst har Miele H2760BP tidsfunktioner. Med disse tidsfunktioner er det muligt at programmere start- og sluttider eller kun selve tilberedningstiden. På den måde bliver madretten tilberedt mest optimalt.

Specifikationer ved Miele H2760BP – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 568 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 43 kilo

Specifikationer ved Miele H2760BP – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,10
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 7
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Miele H2760BP:
🔵 Nem rengøring
🔵 Sikker model
🔵 SoftOpen-åbningsmekanisme
🔵 Syv ovnprogrammer
🔵 Tidsfunktioner


Asko OCS8664S

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Asko OCS8664S

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
15.499,00 15.499,00 Læs mere

.
Asko OCS8664S er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön. Både de danske og svenske eksperter er glade for denne ovn, som har fået en god bedømmelse i begge tests.

Ovnen har fået gode anmeldelser på grund af dens stabile temperaturer og effektive tilberedning af forskellige madvarer. Dog skriver eksperterne, at de ikke er så glade for ovnens rengøringsprogram.

Da Asko OCS8664S er en indbygningsovn, skal man desuden huske at være opmærksom på dens mål.

Vælg mellem flere ovnprogrammer med og uden damp

Med Asko OCS8664S får man en ovn, der er forsynet med en dampfunktion. Det gør, at man kan tilberede maden både med eller uden damp.

Man kan vælge mellem flere forskellige programmer, hvilket består af blandt andet bund- og overvarme, lille grill, stor grill, hurtig forvarmning, auto stegning, stærk damp, medium damp m.m.

Maden bliver tilberedt i et stort ovnrum, der har en kapacitet på 73 liter. Herved passer ovnen ind i en husstand med omkring fire til fem medlemmer eller mere.

Nem at rengøre

Asko OCS8664S er en indbygningsovn, der er nem at rengøre takket være dens damprengøringsprogram. Med dette program skal man blot putte en bradepande med vand ind i ovnen, hvorefter programmet sørger for at løsne skidt, madrester m.m. Til sidst kan man nemt fjerne resterne med en klud.

Ikke nok med at Asko OCS8664S er rengøringsvenlig, er den også energibesparende. Ovnen er nemlig placeret i energiklasse A+, hvilket er i den gode ende af skalaen. Man skal derfor ikke bekymre sig om ovnens forbrug af energi.

Nem madlavning

Ved køb af Asko OCS8664S får man en ovn, der kommer med flere funktioner, som gør madlavningen nemmere. Ovnen kommer blandt andet med et sousvide-madlavningsprogram, der sørger for en jævn strøm af damp ved en nøjagtig temperatur i en længere periode. Det giver et optimalt madlavningsresultat.

Derudover er Asko OCS8664S udstyret med et programmerbart termometer, der kan bruges til alt lige fra brød til fisk og kød. Når den ønskede temperatur er nået, vil ovnen slukke automatisk, hvorfor man ikke hele tiden skal holde øje med tilberedningen.

Takket være den ergonomiske funktion Dual Soft Close er det desuden nemt og sikkert at håndtere varme bageplader og bradepander. Sidst men ikke mindst har ovnen udtrækkelige teleskopskinner på niveau 1, hvilket også sørger for en nemmere og mere sikker håndtering.

Specifikationer ved Asko OCS8664S – mål:
🌀 Højde: 59,7 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 597 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 44 kilo

Specifikationer ved Asko OCS8664S – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 73 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,701
🔴 Antal programmer: 15+
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Asko OCS8664S:
🔵 Nem rengøring
🔵 Dampfunktion
🔵 Sousvide-madlavningsprogram
🔵 Programmerbart termometer
🔵 Energibesparende


Bauknecht BAK3 NN8F IN1

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bauknecht BAK3 NN8F IN1

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.399,00 4.399,00 Læs mere
Lavprishvidevarer.dk 4.799,00 4.799,00 Læs mere

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Bauknecht BAK3 NN8F IN1. Både de danske og svenske eksperter er begejstrede for ovnen, som de begge har givet en god bedømmelse.

I deres anmeldelser skriver de, at ovnen har en hurtig opvarmning, samt at den er effektiv til at tilberede diverse madretter. De er dog mindre glade for ovnens svingende temperaturer. Vælger man at investere i Bauknecht BAK3 NN8F IN1, skal man desuden være opmærksom på målene, da det er en indbygningsmodel.

Energibesparende indbygningsovn

Ved køb af Bauknecht BAK3 NN8F IN1 får man en energibesparende indbygningsovn med energimærkningen A+, hvilket er i den gode ende af skalaen. Det vil nemlig sige, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år.

Samtidigt er Bauknecht BAK3 NN8F IN1 en stor ovn med et ovnrum, der har en kapacitet på 71 liter. Det gør, at ovnen er velegnet til en større familie, som gerne vil have mulighed for at lave store portioner på samme tid.

Simpel og stilren ovn med flere ovnprogrammer

Med Bauknecht BAK3 NN8F IN1 får man en stilren ovn i et klassisk og tidløst design, der passer ind i de fleste hjem. Ovnen er fremstillet i rustfrit stål i sølv og sort, så designet er forholdsvist enkelt.

Ovnen er ydermere forsynet med flere ovnprogrammer. Disse programmer inkluderer blandt andet grill, optøning, varmluft og turbogrill. Det er herved muligt at vælge et program ud fra den madret, man skal tilberede.

Brugervenlig ovn

Bauknecht BAK3 NN8F IN1 er en brugervenlig ovn, der er nem at betjene takket være dens to store drejeknapper på fronten. På drejeknapperne kan man se de forskellige temperaturer og programmer.

Man kan derfor hurtigt komme i gang med at bruge ovnen og indstille den alt efter, hvad man skal tilberede.

Specifikationer ved Bauknecht BAK3 NN8F IN1 – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 55,1 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 570 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 570 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 557 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 560 millimeter
🌀 Vægt: 27,1 kilo

Specifikationer ved Bauknecht BAK3 NN8F IN1 – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,81
🔴 Antal programmer: 5
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bauknecht BAK3 NN8F IN1:
🔵 Stor ovn
🔵 Brugervenlig
🔵 Flere ovnprogrammer
🔵 Hurtig til at varme op
🔵 Klassisk design


Gorenje BCS747S34X

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Gorenje BCS747S34X

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.499,00 7.499,00 Læs mere
7.648,00 7.648,00 Læs mere
Lavprishvidevarer.dk 8.048,00 8.048,00 Læs mere

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Gorenje BCS747S34X, som de begge har givet en god bedømmelse.

I deres anmeldelser skriver de, at ovnen er effektiv til at tilberede diverse madretter med dens forskellige ovnfunktioner. Selvom eksperterne generelt er vilde med modellen, er de ikke så glade for rengøringsprogrammet.

Vælger man at investere i Gorenje BCS747S34X, skal man huske at tjekke ovnens mål, da det er en indbygningsmodel.

Med mange praktiske funktioner

Ved køb af Gorenje BCS747S34X får man en ovn med mange praktiske funktioner heriblandt MultiFlow 360°. MultiFlow 360° sørger for, at maden tilberedes på den mest optimale måde takket være en ultimativ varme- og dampcirkulation. Samtidigt varmer ovnen hurtigt op til 200 grader på blot seks minutter.

Det er ydermere muligt at vælge mellem flere ovnprogrammer i form af blandt andet over- og undervarme, varmluft, infra grill, optøning, stærk damp, Eco og PureSteam. Maden bliver tilberedt i et stort ovnrum med en kapacitet på 73 liter, så den er velegnet i en husstand med omkring fem personer eller mere.

Derudover kommer Gorenje BCS747S34X med en dampfunktion, så man kan tilberede mad kun med damp eller med damp som et supplement til en varmluftopvarmning eller konventionel opvarmning.

Optimal madlavning

Med Gorenje BCS747S34X er man sikret en nemmere madlavning og rengøring med funktioner såsom AquaClean og sousvide.

AquaClean sørger for, at ovnen løsner madrester, stænk og fedt, hvis man putter en bradepande med vand ind i ovnen. Herefter kan man fjerne resterne med en klud. Ydermere tilbereder sousvide-programmet maden på en måde, så næringsstoffer ikke går tabt. Maden forbliver desuden saftig indeni og sprød udenpå.

Energieffektiv indbygningsovn

Gorenje BCS747S34X er en energieffektiv indbygningsovn med energimærkningen A+. Det vil sige, at ovnen ikke forbruger meget el på et år, hvilket ikke blot er en fordel for ens pengepung, men også for miljøet.

Sidst men ikke mindst har Gorenje BCS747S34X et DynamiCooling-system, som sørger for, at ovnens yderside effektivt afkøles. Man kan derfor ikke brænde sig på ovnen, selv når den er tændt.

Specifikationer ved Gorenje BCS747S34X – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 42,3 kilo

Specifikationer ved Gorenje BCS747S34X – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 73 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,96
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,7
🔴 Antal programmer: 10
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Gorenje BCS747S34X:
🔵 DynamiCooling-system
🔵 Dampfunktion
🔵 Sousvide-madlavningsprogram
🔵 MultiFlow 360°
🔵 AquaClean


AEG BEB230010M 

✅ ”Godt køb” hos Forbrugerrådet Tænk

AEG BEB230010M

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.877,00 2.877,00 Læs mere
0,00 3.795,00 Læs mere
Lavprishvidevarer.dk 0,00 5.699,00 Læs mere

.
AEG BEB230010M er en brugervenlig og simpel multifunkionsovn med et lavt energiforbrug. Ovnen er nemlig i energiklassen A. Den har et ekstra stort ovnrum med en kapacitet på 71 liter, så der er plads til at tilberede mad til store middage og gæster.

Det danske Forbrugerråd Tænk har vurderet og testet denne model, hvor de beskriver ovnen som værende et ”godt køb”. AEG BEB230010M er en indbygningsovn, hvorfor man skal være opmærksom på, om størrelsen passer ind i ens køkken.

Denne model er brugervenlig, da den er udstyret med drejeknapper. Her er der mulighed for at indstille de forskellige funktioner, så det passer til ens ingredienser.

Ovnen har et lys, der ikke blænder, hvorfor det er nemt at overskue det store ovnrum – også selvom man har flere bageplader i ovnen på samme tid.

Model med ekstra stor bageplade og PerfectEntry ovnribber 

AEG BEB230010M har PerfectEntry ovnribber. Det vil sige, at ovnribberne er udformet på en måde, hvor det er nemt at placere bagepladerne inde i ovnen. Ribberne er placeret forskudt af hinanden, hvor der er mulighed for, at lade bagepladen hvile på selve ribben.

Derudover er AEG BEB230010M udstyret med en XL-bageplade, der gør det muligt at tilberede store portioner på en gang. Denne bageplade er 20 % større end andre bageplader med en standardstørrelse.

Indbygningsovn med mange funktioner 

AEG BEB230010M er en indbygningsovn med mange funktioner. Der er mulighed for at gøre brug af både over- og undervarme, lavtemperaturstegning, grill, varmluft og meget mere.

Hvad enten man skal bruge ovnen til at bage en kage, tilberede en steg eller grille en bøf, så er der mulighed for at finde den rette funktion med denne ovn.

Denne model har et SurroundCook-system, der sørger for, at varmen er præcis og jævn, hvilket sørger for ensartede resultater uanset opskrift og ingredienser.

Blæserteknologien kan tilberede flere retter på samme tid, hvorfor man ikke behøver at vende ingredienserne, da varmen er så præcis, at den når rundt til alle retter og ingredienser.

Nem at gøre rent og flere sikkerhedsfunktioner 

AEG BEB230010M vil for det meste fremstå ren, da ovnens overflade er belagt med en form for metaloverflade. Derudover er ovnen udstyret med AntiFingerPrint, hvorfor overfladen ikke vil bære spor af fedtede fingre og skidt.

Ovnen være nem at gøre rent, da skidt og snavs hurtigt vil kunne tørres væk fra den glatte overflade.

Ovnlågen kan tages af uden værktøj, hvorfor også denne kan gøres ren hurtigt. Dette giver også bedre mulighed for at få adgang til ovnrummet, hvis det trænger til en rengøring. Ovnrummet er lavet af EasyClean-emalje, der gør det nemt at rense.

Med et aktivt kølesystem, børnesikring og IsoFront Plus er der flere sikkerhedsfunktioner. Modellen AEG BEB230010M er en ovn, der sagtens kan bruges i hjem med børn, da den er udstyret med en børnesikring.

Ovnen kan låses, så der ikke er mulighed for at få adgang til ovnen og vil samtidig holdes kold udenpå med kølesystemet – også selvom ovnen er tændt.

Derudover vil IsoFront Plus sørge for, at ovnen aldrig bliver opvarmet til mere end 20 grader udenpå.

Specifikationer ved AEG BEB230010M– mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 33,5 kilo 

Specifikationer ved AEG BEB230010M– nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved AEG BEB230010M:
🔵 Stor kapacitet på 71 liter
🔵 Multifunktionsovn med mange funktioner
🔵 Masser af sikkerhedsfunktioner
🔵 Med SurroundCook og kølesystem
🔵 XL-bageplade, AntiFingerPrint og EasyClean-emalje


Electrolux EOB100X

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100X

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.499,00 2.499,00 Læs mere

.
Electrolux EOB100X er blevet testet af både det danske og svenske forbrugerråd sammen med en række andre ovne, og Electrolux EOB100X klarer sig så godt i test, at begge forbrugerråd placerer modellen i toppen af testene. Electrolux EOB100X er en indbygningsovn i et flot design i rustfrit stål, som vil være et godt valg til den store husholdning, som også er bevidste om økonomien.

Prisvenlig og stor model

Electrolux EOB100X hører til i den prisvenlige ende af skalaen, men det betyder ikke, at ovnen ikke har masser af kvalitet og funktioner. En af de bemærkelsesværdige aspekter ved Electrolux EOB100X er ovnens størrelse med en kapacitet på hele 72 liter, hvilket betyder, at ovnen med fordel kan bruges i store familier, eller hvor man ofte får gæster. Modellen er som nævnt en indbygningsovn, som skal integreres med resten af køkkenet, men selv om ovnrummet er stort, så fylder Electrolux EOB100X ikke mere fysisk end andre indbygningsovne.

Mange anvendelsesmuligheder

Electrolux EOB100X har mange funktioner, når det kommer til bage-/stege-muligheder. Modellen er blandt andet udstyret med over-/under-varme, varmluft, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grill. Varmluft sikrer en ensartet temperatur, mens lavtemperaturstegning er fordelagtig til at tilberede stege, og grill sikrer sprøde flæskesvær. Modellen kommer med brugervenlige drejeknapper, og med Anti FingerPrint er man sikret mod synlige fedtefingre på ovnens overflader.

Skabt med omtanke for forbrugeren

For at gøre brugen af Electrolux EOB100X endnu lettere er modellen udstyret med et flytbart varmelegeme, således at man kan flytte varmelegemet i toppen, når der skal gøres rent. Dertil kommer, at ovnlågen kan skilles ad uden værktøj, og glassene kan fjernes enkeltvis. Hvis man ønsker, kan man tage ovnlågen helt af, hvilket vil gøre rengøringen lettere. Der er også tænkt på sikkerheden med Electrolux EOB100X, for så snart ovnen tændes, så startes det aktive kølesystem også, som både sikrer, at ovnen ikke bliver for varm at røre ved, og at de elektroniske komponenter holdes kolde. Endvidere forefindes der en børnesikring af ovnlågen, så man roligt kan tage børnene med i køkkenet.

Da Electrolux EOB100X er en indbygningsovn, er det vigtigt at lægge mærke til målene. Electrolux EOB100X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100X:
🔵 
Prisvenlig model
🔵 Kapacitet på 72 liter
🔵 Mulighed for blandt andet varmluft, over-/under-varme og grill
🔵 Anti FingerPrint værner imod fedtefingre
🔵 Aktivt kølesystem holder ovnens overflader kolde

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Electrolux EOB100X:


Siemens HB672GBS1S

 Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.555,00 4.555,00 Læs mere
4.844,00 4.844,00 Læs mere
4.844,00 4.844,00 Læs mere
Lavprishvidevarer.dk 5.244,00 5.244,00 Læs mere

.
Det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har begge kåret modellen Siemens HB672GBS1S som testvinder. Denne model er især gavnlig for forbrugeren, der har brug for en moderne og brugervenlig ovn, der har et væld af forskellige ovnfunktioner.

Siemens HB672GBS1S har et ovnrum på hele 71 liter, hvilket er en ideel størrelse for en stor familie, der har brug for at lave en masse mad på en gang. Dog skal man være opmærksom på, om denne indbygningsovn passer til ens køkken, da ovnen skal integreres til et køkkenelement.

Energivenlig indbygningsovn med pyrolyse

Ovnen er placeret i energiklassen A+, hvilket er ideelt for forbrugeren, der ønsker at lave mad med en ovn, der både skåner miljøet og ens pengepung. Med et design i rustfrit stål vil denne ovn passe perfekt ind i de fleste danske hjem, da den har et klassisk men samtidigt moderne udseende. Derudover er ovnen nem at rengøre, da den er med selvrens – også kaldt for pyrolyse. Dette pyrolyseprogram sørger for, at ovnen er nem og hurtig at gøre ren, da man ikke skal gøre andet end at sætte dette program i gang. Herefter vil ovnen selv brænde madrester, snavs og andet til en form for aske, da programmet bruger enormt høje temperaturer. Når dette pyrolyseprogram er færdigt, skal man blot tørre resterne væk med en klud.

8 forskellige ovnfunktioner

Siemens HB672GBS1S har hele 8 forskellige ovnfunktioner, som man kan få glæde af. Den har blandt andet både over- og undervarme, 4D-varmluft, en pizzafunktion samt en grillfunktion. Det er simpelt at vælge mellem disse forskellige funktioner, da man blot kan gøre dette på ovnens ’touch-control’. Udover at have disse smarte funktioner så har ovnen også en ’Softclose-funktion’, som er utrolig fordelagtigt. På denne måde slipper man for at komme til at smække ovnen hårdt i, da dette sikrer, at ovnen altid bliver lukket i på en stille og rolig måde.

ECO-funktion og lynopvarmning

Denne model er ekstrem miljøvenlig, da Siemens har sørget for at inkorporere nogle utrolig miljøvenlige programmer og funktioner. Ovnen har blandt andet en ECO-funktion for de familier, der ønsker at bruge varmluftsfunktionen uden at bruge for meget energi på samme tid. Med denne funktion er dette muligt, da modellen bruger omkring 30 % mindre i energiforbrug, end andre ovne på markedet gør ved varmluft.

Selvom energiforbruget er lavere, skal man ikke være i tvivl om, at ovnen fungerer optimalt. Maden vil nemlig stadigvæk komme ud helt perfekt. Siemens HB672GBS1S har også en lynopvarmningsfunktion. Det vil sige, at ovnen kan komme helt op på 175 grader på omkring 5 minutter. Hvis man har travlt og hurtigt skal lave mad, så er denne funktion helt ideel.

Udvalgte fordele ved Siemens HB672GBS1S:
🔵 Stort ovnrum med kapacitet på 71 liter
🔵 8 forskellige ovnfunktioner
🔵 Pyrolyseprogram der sikrer hurtig og nem rengøring
🔵 Lynopvarmning
🔵 Miljøvenlig ovn med ECO-funktion


Bosch HBG672BS1 

 Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.654,00 4.654,00 Læs mere
Lavprishvidevarer.dk 5.299,00 5.299,00 Læs mere

.
Bosch HBG672B1 er en indbygningsovn med et stort ovnrum på 71 liter. Denne model er derfor velegnet til familier med flere børn, da der er plads til den helt store madlavning. Ovnrummets kapacitet er vigtigt for familier, der har brug for en stor ovn med masser af plads, hvorfor man altid skal tjekke dette.

Derudover skal man også være på udkig efter en ovn, der er plads til i ens køkken, hvis man er på udkig efter en indbygningsovn. Der er nemlig forskel på ovnes størrelser samt ens køkkenelement, hvorfor det vil være ærgerligt at købe en ovn, der slet ikke vil være plads til i køkkenet.

Energivenlig indbygningsovn i et lækkert design

Denne ovn er designet i rustfrit stål, hvilket passer perfekt ind i de fleste hjem. Designet er ikke blot lækkert, da selve ovnens udseende afspejler kvalitet, komfort og nemhed, hvilket er de tre nøgleord, når det kommer til denne indbygningsovn fra Bosch. Derudover har ovnen energimærket A+, hvorfor den er god til familien, der ønsker at spare på energiforbruget.

Ved madlavning er der mulighed for at vælge mellem i alt 8 forskellige funktioner, hvorfor man har mulighed for virkelig at udfolde sig i sit køkken med denne ovn. Hvad enten der er brug for varmluft, en optøningsfunktion eller en pizzafunktion, så er dette at finde blandt ovnens smarte funktioner.

Hurtig og nem rengøring

Bosch HBG672B1 er en ovn, hvor det ikke tager lang tid at holde den både ren og fin. Den kommer nemlig med et indbygget pyrolyseprogram, der er en selvrensende funktion. Dette betyder, at ovnen selv sørger for rengøringen, hvorfor det ikke kræver meget arbejde af forbrugeren. Når ovnen er færdig med at køre programmet, skal man blot tørre resterne væk med en klud og ovnen vil være som ny. Med dens Softclose-funktion er det heller ikke muligt at smække ovnen lidt for hårdt ved et uheld, da denne funktion sikrer, at ovnen altid bliver lukket langsomt og roligt.

Nem madlavning med AutoPilot-funktion

Med Bosch HBG672B1 kan det ikke blive meget nemmere at lave mad. Den har nemlig en AutoPilot-funktion, der hjælper en med madlavningen, når der er brug for det. Med denne funktion er der ingen mulighed for, at maden ikke kommer perfekt tilberedt ud af ovnen. Det eneste man skal gøre er, at man skal sætte sin mad ind i ovnen, skrive vægten ind og tilvælge en af de mange programmer. Når dette er gjort, så venter man blot på ovnen er færdig med tilberedningen og tager til sidst maden ud.

Udvalgte fordele ved Bosch HBG672B1:
🔵 Stort ovnrum med kapacitet på 71 liter
🔵 8 forskellige ovnfunktioner
🔵 Pyrolyseprogram der sikrer hurtig og nem rengøring
🔵 Energimærket A+
🔵 AutoPilot-funktion
🔵 Softclose-funktion


AEG BPB331021M

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG BPB331021M

i samarbejde med PriceRunner

Med AEG BPB331021M får man en ovn, der er energimærket A+. Man skal derfor ikke være bekymret for hverken miljøet eller pengepungen, da denne ovn er god for begge. Denne model har et stort ovnrum med kapacitet på hele 72 liter, hvilket gør at den er tilpas stor til en større familie. I denne ovn er der nemlig plads til at lave en masse mad på samme tid, så der er nok til alle.

Når man er færdig med madlavningen, så er det altid irriterende at man også skal tænke på rengøring af ovnen. Dette skal man dog ikke tænke på med AEG BPB331021M, da den har hele to forskellige pyrolyseprogrammer. Pyrolyse er selvrensende og sørger for at brænde ovnens fedt og snavs til aske, hvorfor man blot skal tørre efter med en klud, når programmet er afsluttet.

Smarte tilberedningsfunktioner

Denne model har et væld af smarte tilberedningsfunktioner, hvorfor madlavningen ikke kan blive meget nemmere. Den giver nemlig en et hurtigt overblik over madlavningens status. Det vil sige, at man på displayet kan se, hvad tilberedningens status er: hvor meget tid er der tilbage for eksempel. Man kan også selv indstille en alarm eller justere tiden, hvis man mener, at maden skal have lidt mindre eller lidt mere. Derudover har AEG BPB331021M også et ekstra varmelegeme. Dette betyder, at alle madretter i ovnen bliver tilberedt helt perfekt og på helt samme måde, lige meget om der er mere end en enkelt bageplade inde i ovnen på samme tid.

Børnevenlig og sikker ovn

AEG BPB331021M er en børnevenlig ovn med stor fokus på sikkerhed. Der er eksempelvis børnesikring af selve panelet og displayet, hvorfor børn ikke kan gå hen og indstille på ovnen, hvis man sætter sikringen til. Hvis man sætter børnesikringen til, vil ovnen også blive låst, så der ikke er mulighed for at tænde den. Derudover kan der heller ikke ændres i selve den tilberedningsfunktion, der er i gang, hvis ovnen er tændt. Ovnen kommer også med en IsoFront Top-ovnlåge, der altid forbliver kold. Man skal derfor ikke være bekymret for, at man selv eller ens barn brænder sig. Sikkerheden er derfor helt optimal, når det kommer til denne model.

En moderne multifunktionsovn

Denne model er utrolig moderne med et tidløst design, som man ikke går galt i byen med, hvis man vælger ovnen til ens køkken. Det er en multifunktionsovn og varmluftsovn med mange forskellige funktioner. Ovnen har et system, der bliver kaldt for Hot Air, hvilket betyder, at ovnens varmluft bliver ført rundt i hele ovnen, hvorfor al maden bliver tilberedt optimalt. Det vil også sige, at ovnens temperatur kan mindskes med hele 20 %, hvilket heller ikke er dårligt for hverken miljøet eller pengepungen.

Udvalgte fordele ved AEG BPB331021M:
🔵 Moderne multifunktionsovn
🔵 Sikker og børnevenlig
🔵 To pyrolyseprogrammer
🔵 Hot Air system
🔵 Ovnrum med kapacitet på 72 liter
🔵 Energimærket A+


Dampovn – Til dig der efterspørger en gourmentovn

Udover de ovenstående indbygningsovne har vi også medtaget en dampovn, som adskiller sig fra de øvrige modeller ved at have en damp-funktion, der har til formål at forebygge tør og kedelig mad.


Bosch HBA174BR0S

Mest populære hos Elgiganten
Bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk

Bosch HBA174BR0S

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
6.999,00 6.999,00 Læs mere

 

Derfor anbefaler vi Bosch HBA174BR0S

BOSCH kommer fra Tyskland og har et omdømme som et firma, der leverer høj kvalitet og smarte apparater til hverdag såvel som erhverv. Bosch HBA174BR0S ligger nummer ét hos Elgiganten, og også hos Forbrugerrådet Tænk har denne fine ovn scoret høje karakterer. Dette produkt er altså ingen undtagelse for de høje krav, Bosch sætter for sig selv, og mange af deres produkter er både gode for din økonomi såvel som vores alles fælles miljø.

Forbrugerrådet Tænk giver den næsten 75% i samlet karakter, en ganske flot og udmærket samlet bedømmelse, og de roser ovnen for sin funktion med god forvarmningstid og evne til at ramme den ønskede temperatur. Derudover har ovnen scoret højt i sin test om temperaturstabilitet og madlavningstest.

Når du skal lave mad, kan du lige så godt sikre dig den højeste kvalitet af din ovn. Selvom man somme tider glemmer det, så har det faktisk meget at gøre med kvaliteten af det, man laver i det. Hvad end det er aftensmad, bagværk eller desserter, så kan det rigtige ovn gøre meget for dig.

Ovnen har mange forskellige funktioner, men den er især god til de helt almindelige hverdagskokke. Med børnesikring og et udmærket udvalg af indstillinger og funktioner, der ikke bliver for overvældende, er det en ideel ovn til et hjem med familiemedlemmer i alle aldre.

Mere om Bosch HBA174BR0S

Bosch HBA174BR0S er en selvrensende ovn, så du får en minimal rengøringsopgave, når ovnen endelig skal gøres i tiptop stand! Ovnen har ikke en soft close låge, men har tul gengæld en grill med blæser. Der er undervarme, men uden blæser. Der er ikke nogen optønings-, forvarme- eller holde-varm-funktion i ovnen, ej heller er der en dampfunktion.

Ovnen har 5 niveauer til bagepladerne, så du for eksempel kan bage masser af småkager til juletid på én gang. Der medfølger dog kun én bageplade og én dyb bageplade, to i alt. Andet udstyr, så som pizzasten eller stegetermometer, medfølger ikke.

Ovnen er selvfølgelig af rustfrit stål, og de glatte overflader gør den nemmere at gøre ren, så længe man vedligeholder den. Den automatiske rengøring kan evt. benyttes, når ovnen virkelig skal skinne, og mild vedligeholdelse kan ske løbende, når særligt spruttende retter (for eksempel lasagne) har været inde og griset ovnen til. Det kan være skrappere rengøring med ovnrens, eller noget så simpelt som at tørre ovnen af med en våd klud efter maden.

Idet Bosch HBA174BR0S er en selvrensende ovn, er det bedst at læse manualen igennem og opnår så stor forståelse for dens forskellige funktioner som muligt. En selvrensende ovn kan spare dig meget tid, men det er vigtigt at forstå, hvordan den skal fungere, så du kan opfange det, hvis noget er galt med den. Bosch HBA174BR0S har naturligvis en børnesikring, så familiens yngste ikke kommer galt ad sted.

For lovligt at få installeret en ovn i Danmark, skal den monteres af en fagmand, hos hvem ledning eller stik også skal tilkøbes.

Bosch HBA174BR0S vs. markedet

Det eneste, der trækker karakteren ned hos Forbrugerrådet Tænkt, er energiforbruget, der får middelkarakter. I forhold til andre modeller er brugervenligheden god, og sikkerheden, både den elektriske, mekaniske og varmesikkerheden, bliver rost til skyerne. Tilmed roses brugermanualen og indstillingen af funktion og temperaturer.

Specifikationer ved Bosch HBA174BR0S – mål
🌀 Udvendig højde: 58,8 cm
🌀 Udvendig bredde: 59,3 cm
🌀 Udvendig dybde med åben låge: 103,4 cm
🌀 Udvendig dybde med lukket låge: 57
🌀 Indbygnings højde: 57 cm
🌀 Indbygningsbredde: 55 cm
🌀 Indbygningsdybde: 55,5 cm

Specifikationer ved Bosch HBA174BR0S – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug: 0,99 kWh
🔴 Antal programmer: 5
🔴 Watt: 3600

Fordele ved Bosch HBA174BR0S
🔵 Bedst i test
🔵 Stor volumen
🔵 AutoPilot 10-funktion
🔵 Meget brugervenlig
🔵 Høj sikkerhed
🔵 God brugermanual


Samsung NV70M3372BS

Bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk
4,2/5 stjerner hos Elgiganten

Samsung NV70M3372BS

i samarbejde med PriceRunner

Derfor anbefaler vi Samsung NV70M3372BS

Samsung NV70M3372BS er en flot ovn til familiehjemmet, der scorer flotte 74% hos Forbrugerrådet Tænk, hvor den også er blevet kåret som Bedst i Test. For at opnå 100% hos Forbrugerrådet Tænk skal en vare bedømmes som ”Meget God” i alle kategorier, hvorved Samsung NV70M3372BS bedømmes som ”God” i hver eneste overkategori.

Dette er en selvrensende ovn, der bruger pyrolyserengøring. Det betyder, at ovnen bliver varmet op til et sted mellem 400 og 500 grader. På den måde bliver snavs og eventuelle madrester brændt til aske, så det ikke sætter sig fast igen og nemt kan tørres op med en fugtig klud. Det er dog godt at du sætter dig ind i, hvordan det fungerer.

Rengøring er en funktion på ovnen – du kan se nærmere i brugsanvisningen, der også altid bør læses, inden sådan et apparat som en ovn tages i brug. Inden du går i gang, skal du huske at tage plader og hyldestøtter ud af ovnen, samt fjerne så meget snavs som muligt. Det kan godt virke selvmodsigende, at du skal gøre ovnen rent før den rengør sig selv, men det er for at få bedst mulige resultat.

Du kan indstille ovnens rengøring alt efter, hvor beskidt den er. Ovnlågen vil være låst, mens der gøres rent, og den kan først åbnes, når den er kølet ned og er sikker igen. Så det er bedst at sætte den i gang i god tid inden der skal laves mad. Damp fra pyrolyserengøring kan være usund, og det er vigtigt at holde børn og husdyr væk fra ovnen, når den renser sig selv – delvist på grund af de høje temperaturer, men også fordi dyr kan være ekstra følsomme. Man kan evt. gå en tur, mens ovnen renser sig selv.

Ovnen har dog også damprengøring, der er et sundere alternativ for alle husets beboere.

Mere om Samsung NV70M3372BS

Denne selvrensende ovn har 5 niveauer til bagepladerne, så du har masser af plads at arbejde med, uanset hvor mange plader, du skal bruge. Der er hverken soft close eller opening låger, men til gengæld gør ovnen sig selv ren.

Der medfølger to bageplader til ovnen, en normal og en dyb. Der medfølger ikke tilbehør til damprensning, men da det er både nemt og billigt at få fat på, udgør det ikke noget problem. Med ovnen medfølger desuden et stegetermometer, så du altid får de bedst mulige madlavningsresultater!

Med Samsung NV70M3372BS er du klar til at lave lækker mad, og oprydningen bliver en leg! Det er altid en god idé at læse manualen fra start til slut, og hvis det er første gang, du ejer en selvrensende ovn, bør du sætte dig ind i de forskellige rengøringsmetoder, din ovn er indstillet til. Så undgår du fejl og kan hurtigt opdage det, hvis uheldet er ude og din ovn er defekt eller i stykker.

Samsung NV70M3372BS vs. markedet

Ovnen roses dog for sin forvarmningstid og temperaturstabilitet, og ved brugervenligheden bliver bedømmelsen trukket noget op. Lys, akustik, indstilling af funktion og temperatur, samt åbning og lukning af lågen og madudtagning scorer over gennemsnittet, og det er faktisk kun ved energiforbruget, at Samsung NV70M3372BS får middelkarakter. Her er det ved energiforbruget under madlavningstesten og selvrensningen, hvorimod energiforbruget ved standby er ganske god.

Samsung NV70M3372BS er altså en oven, der ligger et godt stykke over middel.

Specifikationer ved Samsung NV70M3372BS – mål
🌀 Udvendig højde: 58,4 cm
🌀 Udvendig bredde: 59,5 cm
🌀 Udvendig dybe med lågen åben: 101,5 cm
🌀 Udvendig dybde med lågen lukket: 57 cm

Specifikationer ved Samsung NV70M3372BS – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 68 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug: 0,79 – 0,99 kWh
🔴 Watt: 1700

Fordele ved Samsung NV70M3372BS
🔵 Bedst i test
🔵 Stor volumen
🔵 Meget brugervenlig
🔵 Lavt energiforbrug ved standby


Aeg BSE792320B

På 1.-pladsen i sin kategori hos whiteaway.com
På 1.-pladsen i sin kategori hos skousen.dk
På 2.-pladsen i sin kategori hos lavprishvidevarer.dk

Aeg BSE792320B

i samarbejde med PriceRunner

Derfor anbefaler vi Aeg BSE792320B

Med sine flotte førstepladser og 4,2 ud af 5 stjerner, taget fra anmeldelser hos whiteaway.com er der ingen tvivl om, at den stilrene Aeg indbygningsovn m/sous vide er blevet godt modtaget.

Med 130 år bag sig har det tyske firma masser af erfaring at trække på, og AEG søger altid nye måder at møde fremtiden med åbne arme på. Med innovation og høj kvalitet leverer de produkter, man kan glæde sig over!

Damprensningen i ovnen er ikke 100% selvrensende. Funktionen kræver, at du blot fylder en bradepande op med vand og indstiller ovnen. Med de store mængder vand løsnes fedt og snavs, så du let kan tørre det af. Så slipper du for at stå inde i ovnen og ase og mase med at løsne det, der nu har sat sig fast.

En sous vide fungerer ved hjælp af vakuumposer, vand og høj varme, så du får så lidt rengøring som muligt, når du tilbereder mad på denne måde. Det tager dog længere tid, og det er en god idé at finde opskrifter, der i forvejen er beregnet til sous viden, selvom man tilbereder mad, man er bekendt med. Hvis man gør sit forarbejde godt nok, giver en sous vide dog ingen problemer overhovedet: Kun god mad og nem rengøring.

Mere om Aeg BSE792320B

Den elegante ovn har, som navnet antyder, en indbygget sous vide med 100% damp, samt kombidamp og varmluft. Dertil er ovnen selvrensende med damprengøring, hvilket er bedre for mennesker såvel som dyr, for ikke at tale om miljøet. Det udfører ikke 100% af arbejdet, men gør det nemt for dig at tørre ovnen efter. Ovnen har en vandtank, der kan holde op til 0,95 liter.

En sous vide er en madtilberedningsstil, der giver dig det lækreste og møreste kød, du kunne ønske sig. Der er mange forskellige former for sous vide, men med én indbygget i ovnen kan du holde dit køkkenbord rent og ryddeligt, så du kan arbejde med f.eks. salat eller andet tilbehør. Det tager en smule længere tid at tilberede mad med en sous vide, men det er med garanti det hele værd! Uanset om du vil imponere dine gæster eller forkæle dine smagsløg, så er en sous vide en videnskab, der er nem at mestre, og nok skal gøre dig til en endnu bedre kok!

Der er ikke noget afkalkningsprogram i ovnen, og det kan være en god idé at holde øje med den, hvis man bor i for eksempel et byområde, hvor der er meget kalk i vandet. Hvis vandtanken eller selve ovnen bliver for tilkalket, kan det gå ud over maden, der tilberedes.

Ovnen har et digitalur, så man kan holde øje med tiden, mens man laver mad, uden at tænde mobilen.

Aeg BSE792320B vs. Markedet

Den flotte, selvrensende ovn fra AEG er lavet med mad i mente. Uanset hvad man vil tilberede, sørger ovnen for, at man får det bedst mulige resultat. Selv en sølle kok kan blive god med den indbyggede sous vide, og med en smule forarbejde og læsning kan du lære at lave alt fra kød, der ligger skæres igennem som var det blødt smør, til de lækreste grøntsager, du nogensinde har smagt!

Specifikationer ved Aeg BSE792320B – mål
🌀 Højde: 594 mm
🌀 Bredde: 595 mm
🌀 Dybde: 567 mm
🌀 Indbygningshøjde: 590 mm
🌀 Indbygningsbredde: 560 mm
🌀 Indbygningsdybde: 550 mm

Specifikationer ved Aeg BSE792320B – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 70 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Volt: 230

Fordele ved Aeg BSE792320B
🔵 Populær hos forhandlerne
🔵 Stor volumen
🔵 Indbygget sous vide


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.Outlet section for .dk


Siemens CD634GBS1/01

✅ Bedste dampovn hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Siemens CD634GBS1/01

.
Siemens CD634GBS1/01 har været testet af både det danske og svenske forbrugerråd, og begge forbrugerråd placerer Siemens CD634GBS1/01 blandt de bedste ovne overhovedet.

Siemens CD634GBS1/01 er af typen dampovn, som er en smule anderledes end de øvrige ovne i denne test. Siemens CD634GBS1/01 har nemlig en dampfunktion men er stadig også en indbygningsovn.

Damp giver bedre mad

Hele ideen med en dampovn er, at dampfunktionen skal sørge for, at maden ikke bliver kedelig. Siemens CD634GBS1/01 er netop en dampovn, og ovnens kombination af varme og tilført damp tilbereder maden således, at maden ikke bliver udtørret, og som en bonus bibeholdes langt flere næringsstoffer i maden, som ellers normalt koges eller steges ud. En fleksibel madlavningshjælp hjælper med både bage- og madlavningsprogrammer.

Mindre ovn med vandtank

Siemens CD634GBS1/01s force ligger ikke inden for størrelse med en kapacitet på 38 liter, som næsten kun er halvdelen af de store modeller. Dog vil denne størrelse stadig være nok til omkring 2-3 personer. Forcen ligger derimod i dampfunktionen, og for at opretholde en god mængde damp medfølger en vandtank på 1,3 liter, som jævnligt skal fyldes op. Som en ekstra service fortæller Siemens CD634GBS1/01 dog selv brugeren, hvornår det er tid til at påfylde nyt vand.

Stor variationsbredde

Man kan tilberede de samme fødevarer i en dampovn såsom Siemens CD634GBS1/01 som i en almindelig ovn. Siemens CD634GBS1/01 er også udstyret med fire opvarmningsmetoder – damp, genopvarmning, kogning og optøning – og temperaturintervallet ligger mellem 30 og 100 grader. Et 2,8 tommer farvedisplay med touch control informerer om brugen, og intelligent teknologi sørger for temperaturforslag, opvarmningskontrol samt CookControl. For en blid åbning og lukning er modellen ydermere udstyret med SoftClose-teknologi i lågen. Der medfølger 2 dampbeholdere (én med huller og én uden huller) i størrelse L.

Siemens CD634GBS1/01 er også en indbygningsovn, så derfor er målene vigtige. Siemens CD634GBS1/01 måler 45 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Siemens CD634GBS1/01:
🔵 Dampfunktion giver mindre tør mad
🔵 Flere bage- og madlavningsprogrammer
🔵 Fire opvarmningsmetoder
🔵 Farvedisplay med touch control
🔵 SoftClose-teknologi sørger for en blid lukning af lågen

Outlet section for .dk


Sådan gør du din ovn ren

rengør ovn

Mange bruger ovnen næsten hver dag, og det flittige brug kan ikke undgå at svine ovnen til. Her ender rester og mad-os fra både brød, stegefedt og pizza med mere, og som tiden går, vil ovnen kun blive mere og mere beskidt. Derfor anbefales det at rengøre ovnen omkring en gang hver anden måned.

Pas på den effektive kemi

Forskellige typer af ovne og de forskellige komponenter kræver hver sin rengøring, og nogle vælger at ty til skrappe midler, når ovnen skal gøres ren. Det norske magasin Dn.no fortæller, at det ofte indebærer specialfabrikeret ovnrens, der har en pH-værdi, som ligger et stykke fra normalen på 7. Der er kemi at finde i ovnrensen, men resultatmæssigt virker den godt – også på en meget snavset ovn. Der skal heller ikke bruges varme, da midlet er skrapt i sig selv. Ulempen er dog, at det er påkrævet med beskyttelsesudstyr og god udluftning, hvis man benytter sig af kemien. Det vil sige handsker og beskyttelsesbriller samt også gerne beskyttelse for munden samt udluftning med et godt gennemtræk, mens man gør ovnen ren.

Gør ovnen ren på den naturlige måde

Der er dog alternativer til den skrappe kemi. Herunder har vi samlet alt, hvad du skal vide for at kunne gøre din ovn ren på en naturlig måde baseret på råd fra både den danske boligside bolius.dk og forbrugerrådet Tænk.

Ovne med almindelig emalje

Hvis du har en ovn med en helt almindelig emalje, så start med forsigtigt at skrabe oveskydende fedt af ovnruden med et barberblad og tag ristene ud. Smør herefter ovnens sider med fast brun sæbe og husk handsker, da sæben har en høj pH-værdi. Brug en gammel opvaskebørste til at komme helt rundt i alle ovnens hjørner. Fyld herefter lidt vand i en bradepande, som sættes ind i ovnen. Lad det stå natten over. Dagen efter kan du så skrubbe ovnen med en skuresvamp, og så forsvinder alt skidtet. Husk at vaske efter med varmt vand og tør herefter grundigt med en tør klud.

Glasruden

Pas endelig godt på glasruden, som hverken må få slag eller blive udsat for slibende rengøringsmidler. Start i stedet med at skrabe det værste snavs af med et barberblad, og afmontér gerne ruden hvis det er muligt. Læg herefter en klud med almindeligt håndopvaskemiddel på glasset i 30 minutter, mens skidtet opløses. Efter den halve time skal du blot tørre glasset med en fugtig klud.

Ristene

Ovn ristDen norske public service-udbyder Nrk.no skriver, at man som oftest kan nøjes med at lægge ristene i blød i en opvaskebalje med sæbevand eller komme dem en tur i opvaskemaskinen. Har man en ovn, hvor ristene ikke kan tages ud, kan man vaske dem med en svamp med sæbevand og eventuelt stryge dem med ståluld.

Har man udtagelige riste, og er sæbevandet ikke nok, så skriver Politiken.dk, at man som alternativ kan komme det stride snavs til livs ved at lægge ristene i blød natten over i en blanding af vand, rengøringsmiddel og en smule salmiakspiritus. Men husk at når man bruger kradse sager som salmiakspiritus, så skal der luftes godt ud.

Ventilator i varmluftsovne

Har man en varmluftsovn, findes der en ventilator i toppen af ovnen. Den skal også rengøres, følg brugsanvisningens guide til hvordan man afmonterer den. Husk at slukke for hovedafbryderen, før du fjerner ventilatoren. Herefter skal du blot gøre ventilatoren ren med almindeligt håndopvaskemiddel. 

Ovne med ru emalje – selvrensende ovne

Modsat de almindelige ovne med glat emalje har nogle ovne en ru emalje. Ovne med ru emalje vil ofte være selvrensende ved høje temperaturer og tåler derfor ikke ovnrens eller brun sæbe. Start derfor med at fjerne det overskydende snavs med en træspatel. Herefter skal du smøre ovnens sider med en kraftig blanding af vand og opvaskemiddel og lade det sidde en times tid. Efter en time skal du skure ovnens sider med en opvaskebørste og vaske efter med varmt vand. Start herefter ovnens selv-rengøringsprogram, som fjerner resten af skidtet. 

Pyrolyse

En af de mest udbredte selv-rengøringsprogrammer kaldes pyrolyse. Pyrolysen klarer rengøringsarbejdet for dig ved, at du blot indstiller ovnens pyrolyse-program og herefter lader ovnen klare sig selv. Pyrolyseprogrammet gør ovnen meget varm – op til 500 grader – og der kan også komme ubehagelige lugte, mens programmet kører, så luft gerne ud imens. Nogle ovne har i stedet det selv-rengøringsprogram, der kaldes katalyse. Selve princippet er nogenlunde det samme, men temperaturen bliver ikke nær så høj, så der vil være mere manuelt arbejde også.

I det næste afsnit har vi lavet en mere dybdegående gennemgang af pyrolyseprogrammer samt deres fordele og ulemper.


Hvad er pyrolyse?

Pyrolyse

Pyrolyse er en termisk proces og er et form for selvrensende program, hvilket man i dag kan finde mange ovne med. Pyrolyse er som oftest kendt fra den kemiske industri, men findes også i dag i indbygningsovne, som man kan få derhjemme i køkkenet. En pyrolyseovn er for alle, der ikke selv ønsker at bruge tid på rengøring af ovnen, da den klarer det helt selv med dette program. At gøre en ovn rent kan være utroligt krævende, hvorfor en ovn med pyrolyse er den perfekte hjælp.

Hvor lang tid tager et pyrolyseprogram?

Et pyrolyseprogram tager forskellig tid, da det kommer an på, hvilken ovn man har derhjemme. Med nogle ovne tager det kun lidt over en time, mens det med andre ovne tager hele tre timer. Jo længere tid det tager, jo mere effektiv er pyrolyseprogrammet som regel også, hvorfor det kun er nemmere for en selv, når man skal tørre asken fra fedtet og snavset væk til sidst.

Sådan fungerer et pyrolyseprogram

Et pyrolyseprogram fungerer på den måde, at ovnen sørger for en meget høj temperatur inde i selve ovnrummet. Det kan blive helt op til 500 grader, hvorfor man ikke skal åbne ovnen, når den er i gang med dette program. Nogle ovne har endda en sikkerhed, der gør, at det ikke er muligt at åbne den, mens den er i gang med pyrolyseprogrammet. Ovnen bliver nødt til at arbejde med disse høje temperaturer, da det ellers ikke vil være muligt at brænde alt snavset og fedtet væk. Dette snavs og fedt bliver til en aske, som man nemt og hurtigt kan tørre væk med en klud, når programmet er færdigt. Efter denne proces vil ovnen være fin og ren igen.

Dette skal man være opmærksom på

Hvis man er fast tilhænger af pyrolyseprogrammet, skal man være opmærksom på, at det ofte vil vise sig på ens energiregning. Dette program kræver nemlig rigtig meget energi, end hvis man vælger, ikke at bruge pyrolyseprogrammet. Det danske forbrugerråd Tænk har lavet en udregning, der viser, at det koster omkring 8-14 kroner hver eneste gang, man gør brug af pyrolyse. Dette har de regnet ud, fordi forbruget af energi vil ligge på omkring 4-7 kWh. Udover det større energiforbrug, skal man også være opmærksom på, at man ikke skal starte pyrolyseprogrammet og herefter forlade hjemmet. Dette er på grund af ovnens meget høje temperaturer, hvorfor det vil være sikrest at blive hjemme, når programmet er i gang.

Der kan også komme forskellige lugte og røg fra ovnen, mens programmet kører, hvis det ikke er en ovn i høj kvalitet. Man skal derfor sørge for, at man helst ikke befinder sig i det samme rum som ovnen samt at lufte ud i hjemmet, hvis man gør brug af pyrolyseprogrammet. Det kan nemlig også afgive formaldehyd og andre partikler, hvilket kan være sundhedsskadeligt. Derudover skal man heller ikke lade børn og dyr komme for tæt på ovnen. Bageplader og riste samt andet inventar fra ovnen skal også fjernes, inden man starter programmet, hvis disse ikke har godt af pyrolysen.


Vælg den mest energibesparende ovn

Mange bruger ovnen hver eller hver anden dag i køkkenet, og med det flittige brug kan man hurtigt komme til at få et rigtig højt energiforbrug. Derfor guider vi herunder til, hvad man bør se efter, når man skal købe ny ovn, men også hvad man kan gøre i køkkenet for at spare energi.

Vælg en grøn model

EnergimaerketNår man skal ud og købe en ny ovn, er det en rigtig god ide at holde øje med ovnenes energimærke. Energimærkningsordningen er obligatorisk og gælder alle former for hvidevarer, elpærer, tv og klimaanlæg.

Sparenergi.dk skriver, at energimærket fortæller, hvor miljøvenlig modellen er, og hvor højt eller lavt et energiforbrug, ovnen har. Det gælder både, hvis man skal investere i en gasovn eller en el-ovn.

På mærket er der oplyst, hvor meget strøm ovnen bruger om året, og det kommer til udtryk som en klassificering på en skala, der går fra A+++ i toppen til D i bunden. For en overskueligheds skyld er de bedste klasser i grønne farver (de mørkegrønne er de bedste), de mellemste gule og de dårligste røde.

Stor forskel for brugerens pengepung

Det anbefales at gå efter en ovn, der minimum er i energiklasse A eller meget gerne bedre. Der er nemlig også penge at spare for forbrugeren. Som eksempel vil en ovn på 65 liter i energiklasse B forbruge 1,09 kWh/brug, mens en ovn i samme størrelse i energiklasse A++ vil forbruge 0,51 kWh/brug. Rundt regnet forbruger ovnen i B-klassen over dobbelt så mange kWh/brug som ovnen i A++-klassen.

I kroner vil en ovn i energiklassen B for eksempel koste 2,2 kroner pr. brugsgang, mens en ovn i energiklasse A+ kun koster 1,3 kroner pr. brug.

Brug ovnens varme bedre hjemme i køkkenet

Sparenergi.dk skriver, at der er mange ting, man selv kan gøre med ovnen i køkkenet for at udnytte energien bedre og dermed spare penge. For eksempel kan man så vidt muligt udnytte ovnens kapacitet maksimalt ved at bage og stege flere retter samtidig. Det vil spare omkring 60 procent af energiforbruget. Denne metode vil især være anvendelig, hvis man har en ovn med varmluft, da varmluften vil sørge for, at alle hjørner og ender af ovnen vil have samme temperatur.

Udnyt også gerne for- og eftervarmen. Sæt retten ind i en kold ovn og lad maden varme op sammen med ovnen, og sluk ovnen når den anbefalede tid er gået. Lad herefter maden stå 5-10 minutter længere i ovnen og blive tilberedt færdigt via eftervarmen, som ikke slipper ud, hvis du holder lågen lukket. Det vil spare omkring 10-25 procent af energiforbruget.

Varmluftsfunktionen kan også i sig selv spare penge, for udover at man kan tilberede flere retter samtidig, så skal temperaturen sænkes med omkring 20 procent i forhold til konventionel varme.


Lækre ovnretter

Med en ovn er der mulighed for at være kreativ med madlavningen, da man kan lave et væld af forskellige retter. Vi har derfor valgt at samle nogle af de bedste og mest lækre ovnretter, som man kan glæde hele familien med.

Hjemmelavet bagt pasta
bagt pasta
Portion: 2 personer
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 45 minutter

Ingredienser:
– 200 gram pasta
– 2 spsk. olivenolie
– 1 mellemstort løg, hakket
– 1 spsk. hakket hvidløg
– 1 peberfrugt
– ½ pakke champignon
– 200 gram spinat
– 1 mellemstor aubergine
– ½ glas oliven
– 1-2 grønne chili, hakket
– 1 dåse tomatpuré
– 500 gram reven ost
– 200 gram fløde
– Brødkrummer
– 150 gram smør

Sådan gør du:
1. Kog pastaen i saltet vand i ca. 9 til 11 minutter.
2. Tag vandet fra og put pastaen i et fad.
3. Opvarm lidt olivenolie i en pande.
4. Tilsæt løg, hvidløg, chili og sautér i 2 minutter.
5. Tilsæt peberfrugt og aubergine og sautér i 2 minutter. Tilsæt herefter svampe, oliven og spinat.
6. Lad dette stege i 5 minutter. Hæld derefter tomatpuré og fløde i blandingen.
7. Smag til med krydderier. Tag panden af ​​komfuret og bland det sammen med pastaen.
8. Bland det med halvdelen af ​​osten. Hæld blandingen i en smurt bageplade.
9. Put resten af ​​osten og brødkrummerne på blandingen.
10. Tilsæt smør ovenpå og lad det bage i ovnen i 20 minutter ved 160-180 grader.

Bagt Paneer Samosa
Bagt Paneer SamosaForberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter

Ingredienser:
– 6-7 stk. fillodej (dej til samosa)
– 250 g paneer
– 200-250 gram ærter
– 100 gram løg
– 1 tsk. ingefær og hvidløgspasta
– 1/2 tsk. Chilipulver
– Salt

Sådan gør du:
1. Bland knust paneer sammen med hakkede løg, ærter, ingefær og hvidløgspasta, rødt chilipulver og salt.
2. Bland det hele godt sammen. Ælt blandingen, så det hele binder sammen.
3. Lav kegler ud af fillodejen og fyld dem med blandingen.
4. Smør bagepladen og læg samosaerne på den.
5. Bag dem i en halv time ved en temperatur på 250-300 C.
6. Fortsæt med at holde øje med samosaerne og vend dem eventuelt.

Ovnbagt kyllingebryst
Ovnbagt kyllingebrystForberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 18 minutter
Portion: 4 personer

Ingredienser:
– 4 stk. kyllingebryst
– 2 tsk. olivenolie
– 1 ½ tsk. brunt sukker
– 1 tsk. paprika
– 1 tsk. tørret oregano eller timian
– ¼ tsk. hvidløgspulver
– ½ tsk. salt og peber

Valgfrit:
– Finhakket persille

Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Brug en kødhammer eller andet til at banke kyllingen, så den ikke er tykkere end omkring 1,5 cm.
3. Bland krydderierne sammen.
4. Put bagepapir på en bradepande og anbring kyllingen på bradepanden herefter. Drys kyllingen med ca. 1 tsk. olie. Gnid olien ind med fingrene og strø krydderierne over kyllingen.
5. Vend kyllingen. Drys 1 tsk. olie på denne side af kyllingen og gnid med fingrene. Drys med krydderier igen.
6. Bag i ovnen i 18 minutter, eller indtil overfladen er gylden.
7. Fjern kyllingen fra ovnen og put kyllingen over på serveringsplader.
8. Vent 3-5 minutter med serveringen.
9. Tilsæt eventuelt friskhakket persille.

Laks i ovn
Laks i ovnIngredienser:
– 400-1300 gram laks (alt afhængig af antal af personer)
– Olivenolie
– Salt
– Peber
– Citronskiver
– Dild

Sådan gør du:
1. Forvarm oven til 220 grader med en bageplade eller rist med bagepapir i midten
2. Tør laksen og læg den på bagepladen eller risten
3. Gnid laksen med olie, dild, salt og peber. Drys lidt olie på hver laks, så det dækker hele overfladen. Drys laksen med salt og peber efter smag.
4. Laksen skal placeres med skindsiden nedad.
5. Put laksen i ovnen.
6. Steg i 4 til 6 minutter: Stegningstiden afhænger af laksens tykkelse, som bliver bestemt af den tykkeste del af laksefileten.
6. Laksen er færdig, når den let ”går i stykker”: Du kan tjekke laksen med en gaffel. Når laksen let ”går i stykker” med en gaffel, er den klar til servering.
7. Laksen serveres med det samme.

Cookies med chokoladestykker og mandler
Cookies med chokoladestykker og mandlerPortion: 4 personer
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser:
– 2 æg
– 200-250 gram brunt sukker
– 250 g smør
– 400 gram hvedemel
– 2 spsk. kanelpulver
– 150 gram chokoladestykker
– 1 spsk. bagepulver
– 50 gram mandler

Sådan gør du:
1. Bland smør og sukker til blandingen er let og luftig.
2. Tilsæt æg og rør igen godt i blandingen.
3. Tilsæt bagepulver og mel og bland indtil dejen er den rette konsistens.
4. Tilsæt derefter chokoladestykker, mandler, kanelpulver og en knivspids salt.
5. Afkøles i 10-15 minutter.
6. Lav små bolde af dejen.
7. Varm cookiesne i ovnen i 12-14 minutter ved 170 grader.

Creme Brulee
Creme BruleePortion: 4 personer

Ingredienser:
– 4 æggeblommer
– 1 dl. eller 85 gram sukker
– ½ vaniljestang – brug kornene
– ¼ liter piskefløde
– 1 dl. sødmælk
– 1 spsk. sukker

Sådan gør du:
1. Bland æggeblommer, kornene fra vaniljestangen og sukker sammen stille og roligt.
2. Tilsæt herefter fløde og sødmælk i blandingen.
3. Blandingen skal herefter sigtes og fordeles ligeligt i 4 skåle til ovnen.
4. Placér skålene på en rist eller bageplade og put dem i ovnen.
5. Creme bruleen skal have omkring 50 minutter i almindelig ovn ved 125 grader.
6. Put skålene i køleskabet i omkring tre timer, når de er færdige i ovnen.
7. Inden servering kan desserten drysses med lidt sukker ovenpå, som du kan brænde med en gasbrænder.
8. Serveres og nydes som en god dessert.

Chokoladekage
ChokoladekagePortion: Omkring 20 stykker chokoladekage

Ingredienser:
– 350 gram eller 4 dl. sukker
– 175 gram eller 3. dl. hvedemel
– 4 spsk. kakao
– 3 tsk. vaniljesukker
– 3 tsk. bagepulver
– 250 gram smeltet smør
– 3 æg
– 2 dl. kogende vand

Ingredienser til glasur:
– 200 gram eller 4 dl. flormelis
– Ca. 3 spsk. vand

Eventuelt:
– Krymmel
– Eller andet pynt til at komme ovenpå kagen

Sådan gør du:
1. Bland sukker, mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver godt sammen.
2. Tilsæt smør og æg i blandingen og rør godt.
3. Herefter skal det kogende vand tilsættes blandingen. Rør det godt sammen.
4. Tilsæt dejen i en bradepande med bagepapir.
5. Put kagen i en forvarmet almindelig ovn på 175 grader.
6. Kagen skal have 35 minutter i ovnen.
7. Tag kagen ud og vent til den er afkølet.
6. Put glasur og eventuelt anden pynt på chokoladekagen.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke ovne er bedst i test?

Voss IEL600HV, Voss IEL600RF, Electrolux EOB100X, Siemens HB672GBS1S, Bosch HBG672BS1 og Siemens CD634GBS1/01

🤓 Hvordan testes ovnene?

Ovnene vurderes ud fra hvor hurtigt de bliver varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort et energiforbrug de har. Derudover ses der også på brugervenlighed og støjniveau samt den elektriske og mekaniske sikkerhed.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for ovne går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en model med A+ som minimum.


Ovn test – Disse kilder har vi brugt:testkilder

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om to tests af henholdsvis indbygningsovne og dampovne. Forbrugerrådet har testet henholdsvis 17 indbygningsovne og 10 dampovne.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget tre forskellige ovntests, som omfatter en test af 7 dampovne, 7 indbygningsovne og 10 pyrolyseovne.

Du kan læse mere om testene her, her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Testfakta.se 🇸🇪
Svensk testsite der specialiserer sig i laboratorietests og vurderingen af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 7 forskellige varmluftsovne, hvor der har været fokuseret på både bage-/stege-evner, selv-rengøring, energiforbrug og helhedsindtryk. Læs mere her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er det største testmagasin i England, som løbende tester og anmelder en bred vifte af forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Miele H2265-1B, Miele H22651BP og Miele H2760BP.

Læs hele anmeldelsen af Miele H2265-1B her.

Læs hele anmeldelsen af Miele H22651BP her.

Læs hele anmeldelsen af Miele H2760BP her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.


Andre relevante tests hos Forbrugsguiden.dk

Hvis du ikke allerede besluttet dig for hvilken ovn du ønsker, så har vi hos Forbrugsguiden også udarbejdet en række andre tests, som måske kan være relevante for dig.

Vi har udarbejdet en række tests af de mest populære ovn producenter, hvor vi har analyseret en lang række eksperttests og samlet alle eksperternes favoritter i artiklerne, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de bedste modeller. I artiklerne finder du naturligvis også prissammenligning, så du kan få et overblik over de billigste forhandlere på markedet.

Du kan eksempelvis læse vores Siemens ovn test, vores Bosch ovn test, vores Electrolux ovn test og vores Voss ovn test.

Hvis du allerede ved at du leder efter en indbygningsovn, så kan du i vores artikel få en oversigt over alle de bedste modeller ifølge eksperterne. Vi har også udarbejdet en artikel med specielt fokus på Voss indbygningsovne.

Hvis du ønsker at rengøringen af ovnen skal gå så nemt som muligt, så bør du også overveje at læse vores selvrensende ovn test, samt vores pyrolyse ovn test. Her får du en oversigt over ovne, hvor rengøringen klarer sig selv.

Til sidst bør vores varmluftovn test nævnes, selvom de fleste ovne indeholder varmeluft, så har vi alligevel valgt at udarbejde en test kun med fokus på varmluftovne, så de læsere som har det som et højt kriterie kan blive meget klogere på hvad varmluft er, samt hvilke modeller der er de bedste ifølge eksperterne.

Hvis du har nogle kommentarer eller forslag til denne ovn test, så hører vi meget gerne fra dig. Vi sætter altid stor pris på at få tilbagemeldinger fra vores læsere, og vi modtager gerne både ris og ros fra jer.