Ovn test-oversigt: De bedste ovne ifølge eksperter og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på forskellige tests af ovne, hvor eksperter har gennemgået et antal ovne for at kunne vurdere, hvilke modeller, der er de bedste og hvorfor.

Modellerne i denne artikel er alle almindelige indbygningsovne, som er skabt til at være en integreret og indbygget del af køkkenet. Herudover har vi medtaget en enkelt dampovn, som dog også er en indbygningsovn.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Her følger en gennemgang af de ovne på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Her beskriver vi ovnenes egenskaber, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvilken ovn der passer bedst til dine behov.

Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Voss IEL600HV – Bedst til prisen

✅ Blandt vinderne i en større, uvildig test

Voss IEL600HV

 Fordelen ved Voss IEL600HV er blandt andet, at det er en forholdsvis prisvenlig ovn, der har fået positive anmeldelser.

Der er derfor mulighed for at investere i en indbygningsovn uden, at man skal bruge alt for mange penge. Da modellen er en indbygningsovn, skal man være opmærksom på ovnens størrelse og finde ud af, om målene og selve ovnen passer ind i ens køkken.

Energivenlig model med Hot Air-system 

Voss IEL600HV har et stort ovnrum på 71 liter. Der er derfor plads til at lave mad til et par ekstra gæster eller en stor middag.

Denne model er energivenlig, da den er i energiklassen D, hvilket sørger for, at ovnen har et forholdsvist lavt energiniveau.

Ovnen er udstyret med et Hot Air-system, der sørger for, at cirkulere varmt luft jævnt og præcist rundt i hele ovnrummet. Dette system kan reducere ovnens temperatur med 20 %, hvorfor man både kan spare energi og tid.

Modellen er produceret i et stilrent og moderne design med glas og rustfrit stål, hvorfor ovnen vil passe ind i de fleste køkkener.

Multifunktionsovn med SurroundCook og XL-bageplade 

Voss IEL600HV er en multifunktionsovn med 9 forskellige programmer. Der er derfor rig mulighed for at tilberede forskellige retter i ovnen.

Selvom man gør brug af flere plader på én gang, så vil der være en jævn og ensartet temperatur i hele ovnen. Denne model har både over- og undervarme, lavtemperaturstegning, intervalgrill og en grillfunktion.

Ovnen er udstyret med en blæserteknologi kaldet SurroundCook. Det vil sige, at man ikke behøver at vende ingredienserne, samt at der er mulighed for at have flere retter i ovnen på samme tid. Ligegyldigt hvad man vælger, kan man forvente ensartede resultater med en jævn og stabil varme.

Modellen kommer med en XL-bageplade, der er 20 % større end bageplader med en standardstørrelse. På denne måde er der mulighed for at bage, stege eller grille endnu mere mad i ovnen på samme tid.

Denne model har et timerdisplay, der sørger for at give et overblik over madens aktuelle status. Skærmen giver mulighed for at sætte en alarm, justere timeren samt tjekke, hvor lang tid der er tilbage.

Ovnen er især rost af eksperterne for dens brugervenlighed, da ribbernes udformning er lavet på en sådan måde, så det er nemt og hurtigt at tage bageplader ind og ud.

Rengøringsvenlig model med godt lys og børnesikring 

Voss IEL600HV er udstyret med FloodLight. Belysningen består af to halogenlamper: en 40 W halogenlampe placeret omkring toppen, og en 25 W halogenlampe placeret i siden. Ovnens lys er kraftigt uden at blænde, hvorfor der er mulighed for at se alle plader med forskellige ingredienser på en gang.

Denne model er både sikker og børnevenlig. Med ovnens IsoFront Top vil ovnens låg maksimalt have en temperatur på 20 grader, hvorfor man ikke vil brænde sig på selve ovnens overflade.

Derudover er der mulighed for at låse ovnlåget, hvis man slår børnesikringen til. Når ovnlåget skal åbnes igen, slår man blot børnesikringen fra.

Ovnens låg kan nemt og hurtigt skilles ad uden at gøre brug af diverse værktøj. Dette er en fordel, når man skal rengøre ovnen, da man både kan rengøre lågen og komme til inde i selve ovnrummet. Glassene kan også fjernes enkeltvis, hvilket også bidrager til en nemmere rengøring.

Fordele

 • Stilren indbygningsovn med kapacitet på 71 liter
 • 9 forskellige programmer til forskellige opgaver
 • Sikker ovn med børnesikring
 • Med Hot Air-system og SurroundCook
 • XL-bageplade
Ulemper

 • Har ingen rengøringsfunktion

Specifikationer ved Voss IEL600HV – mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600HV – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

 


Miele H2265-1B

✅ Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H2265-1B

Både de danske og britiske eksperter er begejstrede for denne ovn, som de begge har givet en god anmeldelse.

I deres anmeldelser skriver de, at ovnen er god til at tilberede forskellige madvarer og samtidigt er sikker i brug. Selvom de generelt er glade for ovnen, nævner de energiforbruget som værende et minus.

Vælger man at købe Miele H2265-1B, skal man huske at tage et kig på målene, da det er en indbygningsovn.

Praktisk ovn

Miele H2265-1B er en praktisk ovn, der passer ind i en husstand med en større familie takket være ovnrummet på 76 liter. Desuden er ovnen placeret i energiklasse C, så den ikke forbruger meget energi på et år. 

Endvidere har Miele H2265-1B tidsfunktioner, hvor der er mulighed for at programmere både start- og sluttider samt selve tilberedningstiden. Herved bliver maden tilberedt på den mest optimale måde. 

Vælg mellem flere ovnprogrammer

Med Miele H2265-1B får man mulighed for at vælge mellem otte ovnfunktioner. Disse ovnfunktioner er alt lige fra traditionel grill til grill med ventilation, over- og undervarme, undervarme, varmluft plus, optøning, ECO-varmluft samt intensiv bagning.

Når man tilbereder maden, vil ovnen hurtigt varme op til omkring 200 grader. Dette sker på blot seks minutter, så man undgår at bruge for meget el. Ovnen betjenes med hjælp fra drejeknapper og en elektronisk touch-brugerflade, hvor man finder de forskellige funktioner og temperaturer.

Maden kan desuden placeres på en af de medfølgende PerfectClean-bageplader med en non-stick-belægning, der gør rengøringen en del nemmere.

Nem madlavning

Ved køb af Miele H2265-1B er man sikret en ovn med en funktion, der gør madlavningen nemmere. Med automatikprogrammerne kan man vælge mellem flere madretter afhængig af, hvad man vil tilberede. Når man har valgt et program, bliver maden automatisk tilberedt, hvorfor man ikke skal holde øje med den hele tiden.

Sidst men ikke mindst kommer Miele H2265-1B med en katalytisk rengøring. Det betyder, at ovnen indvendigt er dækket af en katalytisk emalje. Rengøringen bliver herved meget lettere, da ovnen kan rense sig selv ved en temperatur på cirka 250 grader.

Fordele

 • En meget præcis ovn
 • Er hurtig til at varme op
 • Fordeler varmen jævnt
 • God grillfunktion
 • Nem at bruge
 • Nem at rengøre
Ulemper

 • Forbruger lidt mere energi end gennemsnittet

Specifikationer ved Miele H2265-1B – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 39 kilo

Specifikationer ved Miele H2265-1B – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,05
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt


Miele H22651BP

✅ Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H22651BP

 

Miele H22651BP er blevet testet og anmeldt af Which.co.uk, som har kåret ovnen til et ”Best Buy” i deres test. De britiske eksperter er nemlig begejstrede for ovnen på grund af dens store kapacitet og nemme rengøring. De nævner dog prisen som værende en ulempe.

Vælger man at investere i Miele H22651BP, skal man huske at finde ud af, om ovnens mål passer ind i køkkenet, da det er en indbygningsmodel.

Velegnet til en husstand med en større familie

Miele H22651BP er en stor ovn, der har et ovnrum med en kapacitet på 76 liter. Det er derfor en ovn, som er god til en husstand med en større familie, da man ikke behøver at være bekymret for ovnrummets størrelse. Samtidigt er ovnen energieffektiv med energimærkningen C.

Det er ydermere muligt at gøre brug af ovnens tidsfunktioner. Med tidsfunktionerne får man mulighed for at programmere start- og sluttider eller kun selve tilberedningstiden. Det gør det nemmere at tilberede en specifik madret på den bedst mulige måde.

Nemt at rense ovnen efter brug

Med Miele H22651BP får man en ovn, der er nem at rense efter brug takket være pyrolysefunktionen. Pyrolysefunktionen brænder fedt, stænk og madrester væk, så man bagefter blot skal tørre aske væk med en klud.

Ikke nok med at ovnen er nem at rengøre indvendigt, er det også forholdsvist let udvendigt. Ovnen er nemlig forsynet med en CleanSteel-overflade, der hurtigt kan aftørres. På denne overflade er det heller ikke muligt at finde synlige fingeraftryk.

Syv ovnprogrammer

Ved køb af Miele H22651BP får man en ovn, hvor man kan vælge mellem syv forskellige ovnprogrammer. Man kan vælge mellem traditionel grill, ECO-varmluft, intensiv bagning, over- og undervarme, undervarme, grill med ventilation og varmluft plus.

Når man tænder for ovnen, varmer den op på blot seks minutter på 200 grader, så man ikke skal vente længe. Samtidigt sikrer det, at ovnen ikke forbruger alt for meget el.

Miele H22651BP er desuden også en sikker model, da den kommer med sikkerhedsfunktioner såsom en sikkerhedsafbryder og en kølig front. Man vil derfor ikke brænde sig på ovnen udvendigt, selv når den er tændt.

Fordele

 • Fordeler varmen rigtig godt
 • Varmer relativt hurtigt op
 • Er præcis
 • Nem at bruge og rengøre
 • Har en god grillfunktion
Ulemper

 • Forbruger en smule mere energi end gennemsnittet

Specifikationer ved Miele H22651BP – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 46 kilo

Specifikationer ved Miele H22651BP – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,10
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 7
🔴 Spænding (V): 220-240 volt


Miele H2760BP

✅ Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H2760BP

 

Testmagasinet Which.co.uk har testet og anmeldt Miele H2760BP, som er blevet kåret til et ”Best Buy”. I deres anmeldelse skriver de, at ovnen har meget stabile temperaturer, og tilbereder maden på en optimal måde. De er dog mindre vilde med ovnens pris.

Vælger man at købe Miele H2760BP, skal man huske at tjekke målene, da det er en indbygningsmodel.

Rengøringsvenlig ovn

Ved køb af Miele H2760BP får man en rummelig ovn, der har en kapacitet på 76 liter. Den passer derfor godt ind i et hjem med en større familie. Ovnen er desuden placeret i energiklasse C, så den ikke forbruger meget el på et år. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Udover at være energivenlig er Miele H2760BP også rengøringsvenlig. Ovnen kommer nemlig med et pyrolyseprogram, der brænder fedt, aske og madrester væk, så man blot skal fjerne den resterende aske med en klud efterfølgende. Takket være CleanSteel-overfladen er det ligeledes nemt at rense modellen udvendigt.

Vælg mellem flere ovnprogrammer

Med Miele H2760BP er der mulighed for at vælge mellem syv ovnprogrammer, hvilket inkluderer
bruning med tilberedning, grill stor, varmluft plus, intensiv bagning, over- og undervarme, undervarme samt grill med recirkulation. Man kan herved vælge det program, der passer bedst til den specifikke madret.

Miele H2760BP er ydermere en sikker ovn med en børnesikring og en kølig front. På den måde kan børn ikke åbne ovnen, når den er i brug, mens det heller ikke er muligt at brænde sig på den udvendigt.

Fleksibel indbygningsovn

Miele H2760BP er en fleksibel indbygningsovn, der er udstyret med åbningsmekanismen SoftOpen. Denne mekanisme sikrer en praktisk og sikker håndtering af varme fade og bageplader, da døren åbner stille og roligt og ikke smækker i.

Sidst men ikke mindst har Miele H2760BP tidsfunktioner. Med disse tidsfunktioner er det muligt at programmere start- og sluttider eller kun selve tilberedningstiden. På den måde bliver madretten tilberedt mest optimalt.

Fordele

 • Er ekstremt hurtig til at varme op
 • Er rigtig god til at holde den indstillede temperatur konstant
 • Fordeler varmen jævnt
 • Har en god grillfunktion
 • Laver en god sandkage
Ulemper

 • Forbruger en smule mere energi end gennemsnittet
 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen

Specifikationer ved Miele H2760BP – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 568 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 43 kilo

Specifikationer ved Miele H2760BP – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,10
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 7
🔴 Spænding (V): 220-240 volt


AEG BEB230010M 

✅ Blandt testvinderne hos anerkendte testpaneler

AEG BEB230010M

.
AEG BEB230010M er en brugervenlig og simpel multifunkionsovn med et lavt energiforbrug. Ovnen er nemlig i energiklassen D. Den har et ekstra stort ovnrum med en kapacitet på 71 liter, så der er plads til at tilberede mad til store middage og gæster.

Denne model er brugervenlig, da den er udstyret med drejeknapper. Her er der mulighed for at indstille de forskellige funktioner, så det passer til ens ingredienser.

Ovnen har et lys, der ikke blænder, hvorfor det er nemt at overskue det store ovnrum – også selvom man har flere bageplader i ovnen på samme tid.

Model med ekstra stor bageplade og PerfectEntry ovnribber 

AEG BEB230010M har PerfectEntry ovnribber. Det vil sige, at ovnribberne er udformet på en måde, hvor det er nemt at placere bagepladerne inde i ovnen. Ribberne er placeret forskudt af hinanden, hvor der er mulighed for, at lade bagepladen hvile på selve ribben.

Derudover er AEG BEB230010M udstyret med en XL-bageplade, der gør det muligt at tilberede store portioner på en gang. Denne bageplade er 20 % større end andre bageplader med en standardstørrelse.

Indbygningsovn med mange funktioner 

AEG BEB230010M er en indbygningsovn med mange funktioner. Der er mulighed for at gøre brug af både over- og undervarme, lavtemperaturstegning, grill, varmluft og meget mere.

Hvad enten man skal bruge ovnen til at bage en kage, tilberede en steg eller grille en bøf, så er der mulighed for at finde den rette funktion med denne ovn.

Denne model har et SurroundCook-system, der sørger for, at varmen er præcis og jævn, hvilket sørger for ensartede resultater uanset opskrift og ingredienser.

Blæserteknologien kan tilberede flere retter på samme tid, hvorfor man ikke behøver at vende ingredienserne, da varmen er så præcis, at den når rundt til alle retter og ingredienser.

Nem at gøre rent og flere sikkerhedsfunktioner 

AEG BEB230010M vil for det meste fremstå ren, da ovnens overflade er belagt med en form for metaloverflade. Derudover er ovnen udstyret med AntiFingerPrint, hvorfor overfladen ikke vil bære spor af fedtede fingre og skidt.

Ovnen være nem at gøre rent, da skidt og snavs hurtigt vil kunne tørres væk fra den glatte overflade.

Ovnlågen kan tages af uden værktøj, hvorfor også denne kan gøres ren hurtigt. Dette giver også bedre mulighed for at få adgang til ovnrummet, hvis det trænger til en rengøring. Ovnrummet er lavet af EasyClean-emalje, der gør det nemt at rense.

Med et aktivt kølesystem, børnesikring og IsoFront Plus er der flere sikkerhedsfunktioner. Modellen AEG BEB230010M er en ovn, der sagtens kan bruges i hjem med børn, da den er udstyret med en børnesikring.

Ovnen kan låses, så der ikke er mulighed for at få adgang til ovnen og vil samtidig holdes kold udenpå med kølesystemet – også selvom ovnen er tændt.

Derudover vil IsoFront Plus sørge for, at ovnen aldrig bliver opvarmet til mere end 20 grader udenpå.

Fordele

 • Er brugervenlig
 • Har et lavt energiforbrug
 • Enkelt design
Ulemper

 • Rammer ikke den indstillede temperatur helt præcist

Specifikationer ved AEG BEB230010M– mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 33,5 kilo 

Specifikationer ved AEG BEB230010M– nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt


Bauknecht BAK3 NN8F IN1

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bauknecht BAK3 NN8F IN1

.
I deres anmeldelser skriver de, at ovnen har en hurtig opvarmning, samt at den er effektiv til at tilberede diverse madretter. De er dog mindre glade for ovnens svingende temperaturer. Vælger man at investere i Bauknecht BAK3 NN8F IN1, skal man desuden være opmærksom på målene, da det er en indbygningsmodel.

Energibesparende indbygningsovn

Ved køb af Bauknecht BAK3 NN8F IN1 får man en energibesparende indbygningsovn med energimærkningen C, hvilket er i den gode ende af skalaen. Det vil nemlig sige, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år.

Samtidigt er Bauknecht BAK3 NN8F IN1 en stor ovn med et ovnrum, der har en kapacitet på 71 liter. Det gør, at ovnen er velegnet til en større familie, som gerne vil have mulighed for at lave store portioner på samme tid.

Simpel og stilren ovn med flere ovnprogrammer

Med Bauknecht BAK3 NN8F IN1 får man en stilren ovn i et klassisk og tidløst design, der passer ind i de fleste hjem. Ovnen er fremstillet i rustfrit stål i sølv og sort, så designet er forholdsvist enkelt.

Ovnen er ydermere forsynet med flere ovnprogrammer. Disse programmer inkluderer blandt andet grill, optøning, varmluft og turbogrill. Det er herved muligt at vælge et program ud fra den madret, man skal tilberede.

Brugervenlig ovn

Bauknecht BAK3 NN8F IN1 er en brugervenlig ovn, der er nem at betjene takket være dens to store drejeknapper på fronten. På drejeknapperne kan man se de forskellige temperaturer og programmer.

Man kan derfor hurtigt komme i gang med at bruge ovnen og indstille den alt efter, hvad man skal tilberede.

Fordele

 • Rummelig
 • Har et lavt energiforbrug
 • Kan tilberede på forskellige niveauer
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Specifikationer ved Bauknecht BAK3 NN8F IN1 – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 55,1 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 570 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 570 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 557 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 560 millimeter
🌀 Vægt: 27,1 kilo

Specifikationer ved Bauknecht BAK3 NN8F IN1 – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,81
🔴 Antal programmer: 5
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

 


Samsung NV70M3372BS

4,2/5 stjerner hos Elgiganten

Samsung NV70M3372BS

 

Derfor anbefaler vi Samsung NV70M3372BS

Dette er en selvrensende ovn, der bruger pyrolyserengøring. Det betyder, at ovnen bliver varmet op til et sted mellem 400 og 500 grader. På den måde bliver snavs og eventuelle madrester brændt til aske, så det ikke sætter sig fast igen og nemt kan tørres op med en fugtig klud. Det er dog godt at du sætter dig ind i, hvordan det fungerer.

Rengøring er en funktion på ovnen – du kan se nærmere i brugsanvisningen, der også altid bør læses, inden sådan et apparat som en ovn tages i brug. Inden du går i gang, skal du huske at tage plader og hyldestøtter ud af ovnen, samt fjerne så meget snavs som muligt. Det kan godt virke selvmodsigende, at du skal gøre ovnen rent før den rengør sig selv, men det er for at få bedst mulige resultat.

Du kan indstille ovnens rengøring alt efter, hvor beskidt den er. Ovnlågen vil være låst, mens der gøres rent, og den kan først åbnes, når den er kølet ned og er sikker igen. Så det er bedst at sætte den i gang i god tid inden der skal laves mad. Damp fra pyrolyserengøring kan være usund, og det er vigtigt at holde børn og husdyr væk fra ovnen, når den renser sig selv – delvist på grund af de høje temperaturer, men også fordi dyr kan være ekstra følsomme. Man kan evt. gå en tur, mens ovnen renser sig selv.

Ovnen har dog også damprengøring, der er et sundere alternativ for alle husets beboere.

Mere om Samsung NV70M3372BS

Denne selvrensende ovn har 5 niveauer til bagepladerne, så du har masser af plads at arbejde med, uanset hvor mange plader, du skal bruge. Der er hverken soft close eller opening låger, men til gengæld gør ovnen sig selv ren.

Der medfølger to bageplader til ovnen, en normal og en dyb. Der medfølger ikke tilbehør til damprensning, men da det er både nemt og billigt at få fat på, udgør det ikke noget problem. Med ovnen medfølger desuden et stegetermometer, så du altid får de bedst mulige madlavningsresultater!

Med Samsung NV70M3372BS er du klar til at lave lækker mad, og oprydningen bliver en leg! Det er altid en god idé at læse manualen fra start til slut, og hvis det er første gang, du ejer en selvrensende ovn, bør du sætte dig ind i de forskellige rengøringsmetoder, din ovn er indstillet til. Så undgår du fejl og kan hurtigt opdage det, hvis uheldet er ude og din ovn er defekt eller i stykker.

Samsung NV70M3372BS vs. markedet

Ovnen roses dog for sin forvarmningstid og temperaturstabilitet, og ved brugervenligheden bliver bedømmelsen trukket noget op. Lys, akustik, indstilling af funktion og temperatur, samt åbning og lukning af lågen og madudtagning scorer over gennemsnittet, og det er faktisk kun ved energiforbruget, at Samsung NV70M3372BS får middelkarakter. Her er det ved energiforbruget under madlavningstesten og selvrensningen, hvorimod energiforbruget ved standby er ganske god.

Samsung NV70M3372BS er altså en oven, der ligger et godt stykke over middel.

Specifikationer ved Samsung NV70M3372BS – mål
🌀 Udvendig højde: 58,4 cm
🌀 Udvendig bredde: 59,5 cm
🌀 Udvendig dybe med lågen åben: 101,5 cm
🌀 Udvendig dybde med lågen lukket: 57 cm

Specifikationer ved Samsung NV70M3372BS – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 68 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug: 0,79 – 0,99 kWh
🔴 Watt: 1700

Fordele ved Samsung NV70M3372BS
Bedst i test
Stor volumen
Meget brugervenlig
Lavt energiforbrug ved standby

 


Asko OCS8664S

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Asko OCS8664S

 

 

Ovnen har fået gode anmeldelser på grund af dens stabile temperaturer og effektive tilberedning af forskellige madvarer. Dog skriver eksperterne, at de ikke er så glade for ovnens rengøringsprogram.

Da Asko OCS8664S er en indbygningsovn, skal man desuden huske at være opmærksom på dens mål.

Vælg mellem flere ovnprogrammer med og uden damp

Med Asko OCS8664S får man en ovn, der er forsynet med en dampfunktion. Det gør, at man kan tilberede maden både med eller uden damp.

Man kan vælge mellem flere forskellige programmer, hvilket består af blandt andet bund- og overvarme, lille grill, stor grill, hurtig forvarmning, auto stegning, stærk damp, medium damp m.m.

Maden bliver tilberedt i et stort ovnrum, der har en kapacitet på 73 liter. Herved passer ovnen ind i en husstand med omkring fire til fem medlemmer eller mere.

Nem at rengøre

Asko OCS8664S er en indbygningsovn, der er nem at rengøre takket være dens damprengøringsprogram. Med dette program skal man blot putte en bradepande med vand ind i ovnen, hvorefter programmet sørger for at løsne skidt, madrester m.m. Til sidst kan man nemt fjerne resterne med en klud.

Ikke nok med at Asko OCS8664S er rengøringsvenlig, er den også energibesparende. Ovnen er nemlig placeret i energiklasse C, hvilket er i den gode ende af skalaen. Man skal derfor ikke bekymre sig om ovnens forbrug af energi.

Nem madlavning

Ved køb af Asko OCS8664S får man en ovn, der kommer med flere funktioner, som gør madlavningen nemmere. Ovnen kommer blandt andet med et sousvide-madlavningsprogram, der sørger for en jævn strøm af damp ved en nøjagtig temperatur i en længere periode. Det giver et optimalt madlavningsresultat.

Derudover er Asko OCS8664S udstyret med et programmerbart termometer, der kan bruges til alt lige fra brød til fisk og kød. Når den ønskede temperatur er nået, vil ovnen slukke automatisk, hvorfor man ikke hele tiden skal holde øje med tilberedningen.

Takket være den ergonomiske funktion Dual Soft Close er det desuden nemt og sikkert at håndtere varme bageplader og bradepander. Sidst men ikke mindst har ovnen udtrækkelige teleskopskinner på niveau 1, hvilket også sørger for en nemmere og mere sikker håndtering.

Specifikationer ved Asko OCS8664S – mål:
🌀 Højde: 59,7 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 597 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 44 kilo

Specifikationer ved Asko OCS8664S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 73 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,701
🔴 Antal programmer: 15+
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Asko OCS8664S:
 Nem rengøring
Dampfunktion
Sousvide-madlavningsprogram
Programmerbart termometer
Energibesparende

 


Dampovn – Til dig der efterspørger en gourmentovn

Udover de ovenstående indbygningsovne har vi også medtaget en dampovn, som adskiller sig fra de øvrige modeller ved at have en damp-funktion, der har til formål at forebygge tør og kedelig mad.


Bosch HBA174BR0S

Mest populære hos Elgiganten

Bosch HBA174BR0S

 

Derfor anbefaler vi Bosch HBA174BR0S

BOSCH kommer fra Tyskland og har et omdømme som et firma, der leverer høj kvalitet og smarte apparater til hverdag såvel som erhverv. Dette produkt er altså ingen undtagelse for de høje krav, Bosch sætter for sig selv, og mange af deres produkter er både gode for din økonomi såvel som vores alles fælles miljø.

Når du skal lave mad, kan du lige så godt sikre dig den højeste kvalitet af din ovn. Selvom man somme tider glemmer det, så har det faktisk meget at gøre med kvaliteten af det, man laver i det. Hvad end det er aftensmad, bagværk eller desserter, så kan det rigtige ovn gøre meget for dig.

Ovnen har mange forskellige funktioner, men den er især god til de helt almindelige hverdagskokke. Med børnesikring og et udmærket udvalg af indstillinger og funktioner, der ikke bliver for overvældende, er det en ideel ovn til et hjem med familiemedlemmer i alle aldre.

Mere om Bosch HBA174BR0S

Bosch HBA174BR0S er en selvrensende ovn, så du får en minimal rengøringsopgave, når ovnen endelig skal gøres i tiptop stand! Ovnen har ikke en soft close låge, men har tul gengæld en grill med blæser. Der er undervarme, men uden blæser. Der er ikke nogen optønings-, forvarme- eller holde-varm-funktion i ovnen, ej heller er der en dampfunktion.

Ovnen har 5 niveauer til bagepladerne, så du for eksempel kan bage masser af småkager til juletid på én gang. Der medfølger dog kun én bageplade og én dyb bageplade, to i alt. Andet udstyr, så som pizzasten eller stegetermometer, medfølger ikke.

Ovnen er selvfølgelig af rustfrit stål, og de glatte overflader gør den nemmere at gøre ren, så længe man vedligeholder den. Den automatiske rengøring kan evt. benyttes, når ovnen virkelig skal skinne, og mild vedligeholdelse kan ske løbende, når særligt spruttende retter (for eksempel lasagne) har været inde og griset ovnen til. Det kan være skrappere rengøring med ovnrens, eller noget så simpelt som at tørre ovnen af med en våd klud efter maden.

Idet Bosch HBA174BR0S er en selvrensende ovn, er det bedst at læse manualen igennem og opnår så stor forståelse for dens forskellige funktioner som muligt. En selvrensende ovn kan spare dig meget tid, men det er vigtigt at forstå, hvordan den skal fungere, så du kan opfange det, hvis noget er galt med den. Bosch HBA174BR0S har naturligvis en børnesikring, så familiens yngste ikke kommer galt ad sted.

For lovligt at få installeret en ovn i Danmark, skal den monteres af en fagmand, hos hvem ledning eller stik også skal tilkøbes.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Er god til at ramme den indstillede temperatur
 • Har en stor kapacitet
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Displayet er svært at se
 • Har et relativt stort energiforbrug

Specifikationer ved Bosch HBA174BR0S – mål
🌀 Udvendig højde: 58,8 cm
🌀 Udvendig bredde: 59,3 cm
🌀 Udvendig dybde med åben låge: 103,4 cm
🌀 Udvendig dybde med lukket låge: 57
🌀 Indbygnings højde: 57 cm
🌀 Indbygningsbredde: 55 cm
🌀 Indbygningsdybde: 55,5 cm

Specifikationer ved Bosch HBA174BR0S – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug: 0,99 kWh
🔴 Antal programmer: 5
🔴 Watt: 3600


Siemens HB672GBS1S

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

Siemens HB672GBS1S har et ovnrum på hele 71 liter, hvilket er en ideel størrelse for en stor familie, der har brug for at lave en masse mad på en gang. Dog skal man være opmærksom på, om denne indbygningsovn passer til ens køkken, da ovnen skal integreres til et køkkenelement.

Energivenlig indbygningsovn med pyrolyse

Ovnen er placeret i energiklassen C, hvilket er ideelt for forbrugeren, der ønsker at lave mad med en ovn, der både skåner miljøet og ens pengepung. Med et design i rustfrit stål vil denne ovn passe perfekt ind i de fleste danske hjem, da den har et klassisk men samtidigt moderne udseende. Derudover er ovnen nem at rengøre, da den er med selvrens – også kaldt for pyrolyse. Dette pyrolyseprogram sørger for, at ovnen er nem og hurtig at gøre ren, da man ikke skal gøre andet end at sætte dette program i gang. Herefter vil ovnen selv brænde madrester, snavs og andet til en form for aske, da programmet bruger enormt høje temperaturer. Når dette pyrolyseprogram er færdigt, skal man blot tørre resterne væk med en klud.

8 forskellige ovnfunktioner

Siemens HB672GBS1S har hele 8 forskellige ovnfunktioner, som man kan få glæde af. Den har blandt andet både over- og undervarme, 4D-varmluft, en pizzafunktion samt en grillfunktion. Det er simpelt at vælge mellem disse forskellige funktioner, da man blot kan gøre dette på ovnens ’touch-control’. Udover at have disse smarte funktioner så har ovnen også en ’Softclose-funktion’, som er utrolig fordelagtigt. På denne måde slipper man for at komme til at smække ovnen hårdt i, da dette sikrer, at ovnen altid bliver lukket i på en stille og rolig måde.

ECO-funktion og lynopvarmning

Denne model er ekstrem miljøvenlig, da Siemens har sørget for at inkorporere nogle utrolig miljøvenlige programmer og funktioner. Ovnen har blandt andet en ECO-funktion for de familier, der ønsker at bruge varmluftsfunktionen uden at bruge for meget energi på samme tid. Med denne funktion er dette muligt, da modellen bruger omkring 30 % mindre i energiforbrug, end andre ovne på markedet gør ved varmluft.

Selvom energiforbruget er lavere, skal man ikke være i tvivl om, at ovnen fungerer optimalt. Maden vil nemlig stadigvæk komme ud helt perfekt. Siemens HB672GBS1S har også en lynopvarmningsfunktion. Det vil sige, at ovnen kan komme helt op på 175 grader på omkring 5 minutter. Hvis man har travlt og hurtigt skal lave mad, så er denne funktion helt ideel.

Fordele

 • Brugervenlig
 • Har praktiske funktioner
 • Støjsvag
 • Er hurtig til at varme op
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen
 • Har ingen temperaturdisplay

Bosch HBG672BS1 

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

.
Bosch HBG672B1 er en indbygningsovn med et stort ovnrum på 71 liter. Denne model er derfor velegnet til familier med flere børn, da der er plads til den helt store madlavning. Ovnrummets kapacitet er vigtigt for familier, der har brug for en stor ovn med masser af plads, hvorfor man altid skal tjekke dette.

Derudover skal man også være på udkig efter en ovn, der er plads til i ens køkken, hvis man er på udkig efter en indbygningsovn. Der er nemlig forskel på ovnes størrelser samt ens køkkenelement, hvorfor det vil være ærgerligt at købe en ovn, der slet ikke vil være plads til i køkkenet.

Energivenlig indbygningsovn i et lækkert design

Denne ovn er designet i rustfrit stål, hvilket passer perfekt ind i de fleste hjem. Designet er ikke blot lækkert, da selve ovnens udseende afspejler kvalitet, komfort og nemhed, hvilket er de tre nøgleord, når det kommer til denne indbygningsovn fra Bosch. Derudover har ovnen energimærket C, hvorfor den er god til familien, der ønsker at spare på energiforbruget.

Ved madlavning er der mulighed for at vælge mellem i alt 8 forskellige funktioner, hvorfor man har mulighed for virkelig at udfolde sig i sit køkken med denne ovn. Hvad enten der er brug for varmluft, en optøningsfunktion eller en pizzafunktion, så er dette at finde blandt ovnens smarte funktioner.

Hurtig og nem rengøring

Bosch HBG672B1 er en ovn, hvor det ikke tager lang tid at holde den både ren og fin. Den kommer nemlig med et indbygget pyrolyseprogram, der er en selvrensende funktion. Dette betyder, at ovnen selv sørger for rengøringen, hvorfor det ikke kræver meget arbejde af forbrugeren. Når ovnen er færdig med at køre programmet, skal man blot tørre resterne væk med en klud og ovnen vil være som ny. Med dens Softclose-funktion er det heller ikke muligt at smække ovnen lidt for hårdt ved et uheld, da denne funktion sikrer, at ovnen altid bliver lukket langsomt og roligt.

Nem madlavning med AutoPilot-funktion

Med Bosch HBG672B1 kan det ikke blive meget nemmere at lave mad. Den har nemlig en AutoPilot-funktion, der hjælper en med madlavningen, når der er brug for det. Med denne funktion er der ingen mulighed for, at maden ikke kommer perfekt tilberedt ud af ovnen. Det eneste man skal gøre er, at man skal sætte sin mad ind i ovnen, skrive vægten ind og tilvælge en af de mange programmer. Når dette er gjort, så venter man blot på ovnen er færdig med tilberedningen og tager til sidst maden ud.

Fordele

 • Ligger i energiklasse A+
 • Kapacitet på 71 liter,
 • Har selvrensende pyrolyseprogram
 • Har 10 forudindstillede automatiske programmer
Ulemper

 • Kan ikke tilkobles WiFi

Udvalgte fordele ved Bosch HBG672B1:
Stort ovnrum med kapacitet på 71 liter
8 forskellige ovnfunktioner
Pyrolyseprogram der sikrer hurtig og nem rengøring
Energimærket C
AutoPilot-funktion
 Softclose-funktion

 

Siemens HB674GBS1

✅ Testvinder hos Testberichte
✅ 4,8 ud af 5 stjerner hos Amazon
Siemens HB674GBS1

 

Stærke kvaliteter og flere gode funktioner er det, som Siemens HB674GBS1 ovnen vil give til ethvert hjem. Det er anmeldelserne fra Amazon.de et godt eksempel på. Her har over 1.000 forbrugeranmeldelser resulteret i en samlet bedømmelse på 4,8 ud af 5 stjerner. Der er tale om anmeldelser fra helt almindelige forbrugere, der har brugt ovnen i et hverdagsliv. Endnu et kvalitetsstempel til Siemens-ovnen er, at ud af de mere end 1.000 anmeldelser er over 80% af dem 5-stjernede.

Et andet anerkendt kvalitetsstempel er, at ovnen hos Testberichte er kåret til testvinder. I en test med 12 andre ovne udsættes Siemens HB674GBS1 for en lang række test, hvor ovnen for alvor testes i almindelige funktioner og ekstreme situationer. Men det klarer HB674GBS1 modellen så godt, at den kåres til testvinder. Den roses især for at holde den indstillede temperatur og et effektivt pyrolyseprogram. 

Funktioner skabt til en travl hverdag 

I en travl hverdag kan der hurtigt opstå stressede situationer og smækken med dørene, det gælder dog ikke Siemens HB674GBS1 ovnen, der har SoftClose. Funktionen sikrer dig mod at ødelægge ovnlågen ved at smække den i, og det gør det nemmere for dig at passe flere ting i køkkenet og hjemmet imens.  

En anden funktion, der gør, at Siemens ovnen HB674GBS1 er det oplagte valg til dig, der nogle dage har ekstra travlt er CoolStart. Funktion gør, at du kan tilberede mad fra frossen tilstand i en ovn, der ikke er forvarmet. Det giver dig muligheden for på en travl dag at gribe mad direkte fra fryseren og tø det hurtigt op på en nem og velfungerende måde, der sikrer dig maksimal udnyttelse af ovnens funktioner og mad i en fart. 

Sikkerhed i køkkenet med Siemens HB674GBS1

Sikkerhed er vigtigt – også i køkkenet. Det er der også tænkt over fra Siemens side i skabelsen af Siemens HB674GBS1 ovnen. Da den har en effektiv og velfungerende børnesikring. Du kan derfor uden bekymringer have mad i ovnen samtidig med, at der i hjemmet er børn med små nysgerrige fingre.
Det kan være en tryghed i hverdagen, hvor det ikke altid er muligt at have øjnene på de små. Det er uden tvivl en væsentlig funktion til alle hjem med børn, der gør det nemmere at have børnene med i køkkenet uden at skulle frygte for, at den lille kommer til skade. 

ActiveClean®: effektiv og nem rengøring 

Når det kommer til rengøring, mener vi og formentlig også de fleste andre, at det gerne må foregå nemt og hurtigt. Det gør det med ovnen her. Faktisk så nemt, at du ikke skal røre en finger under selve rengøringen, da Siemens HB674GBS1 ovnen har ActiveClean®, der er et effektivt pyrolyseprogram. 

Ovnens pyrolyserengøring foregår ved at ovnen varmes op til så høje grader, at alt snavs og fastbrændte madrester og fedt brænder af og lægger sig som aske i bunden af ovnen. Det eneste, som du skal gøre, er derfor at starte programmet og efterfølgende fjerne asken. 

Siemens HB674GBS1 vs. markedet

Det er også ActiveClean® rengøringsprogrammet der gør, at den adskiller sig fra lignende produkter på markedet. Ligeledes også en af årsagerne til, at den kåres til testvinder hos Testberichte. Kombinationen af så effektivt et rengøringsprogram, ovnens andre gode funktioner og den prismæssige placering i bunden af prisskalaen gør, at det er en virkelig god og alsidig ovn til prisen. 

Fordele 

 • Jævn bagning på alle niveauer 
 • Effektiv børnesikring 
 • Hurtig opvarmning
 • Effektivt pyrolyse rengøringsprogram 
Ulemper  

 • Rustfrit stål overflader, modtagelige for fingeraftryk 
 • Ovnens timer opleves som lidt kompliceret 

Specifikationer ved Siemens HB674GBS1 – mål 
🌀 Højde: 60 cm
🌀 Bredde: 59 cm
🌀 Dybde: 55 cm 
🌀 Konstruktion: Indbygning 

Specifikationer ved Siemens HB674GBS1 – nøgleoplysninger 
🔴 ActiveClean® pyrolyserengøring 
🔴 Energimærke: C 
🔴 Børnesikring 
🔴 Tilbehør: bageplade, universalpande og ovnrist 
🔴 SoftClose
🔴 Kapacitet: 71 liter


Sådan gør du din ovn ren

rengør ovn

Mange bruger ovnen næsten hver dag, og det flittige brug kan ikke undgå at svine ovnen til. Her ender rester og mad-os fra både brød, stegefedt og pizza med mere, og som tiden går, vil ovnen kun blive mere og mere beskidt. Derfor anbefales det at rengøre ovnen omkring en gang hver anden måned.

Pas på den effektive kemi

Forskellige typer af ovne og de forskellige komponenter kræver hver sin rengøring, og nogle vælger at ty til skrappe midler, når ovnen skal gøres ren. Det norske magasin Dn.no fortæller, at det ofte indebærer specialfabrikeret ovnrens, der har en pH-værdi, som ligger et stykke fra normalen på 7. Der er kemi at finde i ovnrensen, men resultatmæssigt virker den godt – også på en meget snavset ovn. Der skal heller ikke bruges varme, da midlet er skrapt i sig selv. Ulempen er dog, at det er påkrævet med beskyttelsesudstyr og god udluftning, hvis man benytter sig af kemien. Det vil sige handsker og beskyttelsesbriller samt også gerne beskyttelse for munden samt udluftning med et godt gennemtræk, mens man gør ovnen ren.

Ovne med almindelig emalje

Hvis du har en ovn med en helt almindelig emalje, så start med forsigtigt at skrabe oveskydende fedt af ovnruden med et barberblad og tag ristene ud. Smør herefter ovnens sider med fast brun sæbe og husk handsker, da sæben har en høj pH-værdi. Brug en gammel opvaskebørste til at komme helt rundt i alle ovnens hjørner. Fyld herefter lidt vand i en bradepande, som sættes ind i ovnen. Lad det stå natten over. Dagen efter kan du så skrubbe ovnen med en skuresvamp, og så forsvinder alt skidtet. Husk at vaske efter med varmt vand og tør herefter grundigt med en tør klud.

Glasruden

Pas endelig godt på glasruden, som hverken må få slag eller blive udsat for slibende rengøringsmidler. Start i stedet med at skrabe det værste snavs af med et barberblad, og afmontér gerne ruden hvis det er muligt. Læg herefter en klud med almindeligt håndopvaskemiddel på glasset i 30 minutter, mens skidtet opløses. Efter den halve time skal du blot tørre glasset med en fugtig klud.

Ristene

Ovn ristDen norske public service-udbyder Nrk.no skriver, at man som oftest kan nøjes med at lægge ristene i blød i en opvaskebalje med sæbevand eller komme dem en tur i opvaskemaskinen. Har man en ovn, hvor ristene ikke kan tages ud, kan man vaske dem med en svamp med sæbevand og eventuelt stryge dem med ståluld.

Har man udtagelige riste, og er sæbevandet ikke nok, så skriver Politiken.dk, at man som alternativ kan komme det stride snavs til livs ved at lægge ristene i blød natten over i en blanding af vand, rengøringsmiddel og en smule salmiakspiritus. Men husk at når man bruger kradse sager som salmiakspiritus, så skal der luftes godt ud.

Ventilator i varmluftsovne

Har man en varmluftsovn, findes der en ventilator i toppen af ovnen. Den skal også rengøres, følg brugsanvisningens guide til hvordan man afmonterer den. Husk at slukke for hovedafbryderen, før du fjerner ventilatoren. Herefter skal du blot gøre ventilatoren ren med almindeligt håndopvaskemiddel. 

Ovne med ru emalje – selvrensende ovne

Modsat de almindelige ovne med glat emalje har nogle ovne en ru emalje. Ovne med ru emalje vil ofte være selvrensende ved høje temperaturer og tåler derfor ikke ovnrens eller brun sæbe. Start derfor med at fjerne det overskydende snavs med en træspatel. Herefter skal du smøre ovnens sider med en kraftig blanding af vand og opvaskemiddel og lade det sidde en times tid. Efter en time skal du skure ovnens sider med en opvaskebørste og vaske efter med varmt vand. Start herefter ovnens selv-rengøringsprogram, som fjerner resten af skidtet. 

Pyrolyse

En af de mest udbredte selv-rengøringsprogrammer kaldes pyrolyse. Pyrolysen klarer rengøringsarbejdet for dig ved, at du blot indstiller ovnens pyrolyse-program og herefter lader ovnen klare sig selv. Pyrolyseprogrammet gør ovnen meget varm – op til 500 grader – og der kan også komme ubehagelige lugte, mens programmet kører, så luft gerne ud imens. Nogle ovne har i stedet det selv-rengøringsprogram, der kaldes katalyse. Selve princippet er nogenlunde det samme, men temperaturen bliver ikke nær så høj, så der vil være mere manuelt arbejde også.

I det næste afsnit har vi lavet en mere dybdegående gennemgang af pyrolyseprogrammer samt deres fordele og ulemper.


Hvad er pyrolyse?

Pyrolyse

Pyrolyse er en termisk proces og er et form for selvrensende program, hvilket man i dag kan finde mange ovne med. Pyrolyse er som oftest kendt fra den kemiske industri, men findes også i dag i indbygningsovne, som man kan få derhjemme i køkkenet. En pyrolyseovn er for alle, der ikke selv ønsker at bruge tid på rengøring af ovnen, da den klarer det helt selv med dette program. At gøre en ovn rent kan være utroligt krævende, hvorfor en ovn med pyrolyse er den perfekte hjælp.

Hvor lang tid tager et pyrolyseprogram?

Et pyrolyseprogram tager forskellig tid, da det kommer an på, hvilken ovn man har derhjemme. Med nogle ovne tager det kun lidt over en time, mens det med andre ovne tager hele tre timer. Jo længere tid det tager, jo mere effektiv er pyrolyseprogrammet som regel også, hvorfor det kun er nemmere for en selv, når man skal tørre asken fra fedtet og snavset væk til sidst.

Sådan fungerer et pyrolyseprogram

Et pyrolyseprogram fungerer på den måde, at ovnen sørger for en meget høj temperatur inde i selve ovnrummet. Det kan blive helt op til 500 grader, hvorfor man ikke skal åbne ovnen, når den er i gang med dette program. Nogle ovne har endda en sikkerhed, der gør, at det ikke er muligt at åbne den, mens den er i gang med pyrolyseprogrammet. Ovnen bliver nødt til at arbejde med disse høje temperaturer, da det ellers ikke vil være muligt at brænde alt snavset og fedtet væk. Dette snavs og fedt bliver til en aske, som man nemt og hurtigt kan tørre væk med en klud, når programmet er færdigt. Efter denne proces vil ovnen være fin og ren igen.


Energimærker: Vælg den mest energibesparende ovn

Hvad er et energimærke?
Energimærket viser, hvor energieffektivt et produkt egentligt er. Det findes på produkter som hvidevarer og elektriske apparater. Hvis du lægger mærke til energimærkerne, når du skal investere i hårde hvidevarer eller elektronik, kan du spare penge og samtidig gøre miljøet en tjeneste

EU’s obligatoriske ordning for energimærkning har for nyligt skiftet karakter. Det nye mærke ligner det gamle meget, men det har fået et nyt format, så det bliver nemmere for dig at afkode. Vi giver dig al nyttig information om den nye energimærkning, så du ved, hvad du skal kigge efter, når du skal investere i nye produkter.

Den nye energimærkelov
Den nye energimærkelov gælder i hele EU og omfatter alle hårde hvidevarer. Med den nye opdatering bliver produkterne vurderet på en skala fra A til G.

Opdateringen betyder, at produkter, der tidligere lå øverst på skalaen med mærket A med ét eller flere plusser, bliver til mærke B, C eller D. Ændringen er lavet, så du som forbruger har nemmere ved at vurdere energiforbruget og sammenligne produkterne. 

I første omgang vil den nye mærkning fremgå på udvalgte produkter, men på sigt vil alle hvidevarer og elektronik få samme mærkning. Derfor vil der være en overgangsperiode, hvor du kan opleve, at nogle produkter har den gamle mærkning og andre den nye. 

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energivenlige produkter har A-mærket og de mindst energivenlige har G-mærket.
 • Skalaen er ens for alle produkter, så du ikke skal sætte dig ind i nye informationer alt efter hvilket produkt, du skal købe.
 • Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, der giver dig ekstra information om produktet. 

Hvorfor er energimærkningen ændret?

 • Den gamle skala afhænger af, hvilket type produkt mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre kan have en mærkning på helt op til A+++. Det kan være forvirrende som forbruger, så derfor er mærkningen nu blevet mere ensartet.
 • Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektiv er produktet. Så undgår du forvirring i overgangsperioden.

Disse informationer kan du finde på energimærket
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan du finde information om eksempelvis vandforbrug og tørreevne på en vaskemaskine, mens det på en støvsuger er mere relevant at kende fx støjniveauet.

Det betyder symbolerne på energimærket:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?
Hvis du vil skåne miljøet eller spare på strømmen, er det godt at kigge efter et energimærke, der ligger højt på skalaen. Hvis du vælger energibesparende produkter, kan du nedsætte din energiregning og det hjælper også miljøet.

Det er værd at tage med, at du ikke bør udskifte dine hvidevarer, før de trænger. Det kan føles logisk at skifte køleskabet ud med en mere energibesparende udgave, men det er hårdt for miljøet at producere produkterne, så derfor bør du først skifte ud, når de gamle står af. Alternativt kan du finde et nyt hjem til det gamle køleskab, så det belaster miljøet mindst muligt at sænke dit energiforbrug.

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

Lækre ovnretter

Med en ovn er der mulighed for at være kreativ med madlavningen, da man kan lave et væld af forskellige retter. Vi har derfor valgt at samle nogle af de bedste og mest lækre ovnretter, som man kan glæde hele familien med.

Hjemmelavet bagt pasta
bagt pasta
Portion: 2 personer
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 45 minutter

Ingredienser:
– 200 gram pasta
– 2 spsk. olivenolie
– 1 mellemstort løg, hakket
– 1 spsk. hakket hvidløg
– 1 peberfrugt
– ½ pakke champignon
– 200 gram spinat
– 1 mellemstor aubergine
– ½ glas oliven
– 1-2 grønne chili, hakket
– 1 dåse tomatpuré
– 500 gram reven ost
– 200 gram fløde
– Brødkrummer
– 150 gram smør

Sådan gør du:
1. Kog pastaen i saltet vand i ca. 9 til 11 minutter.
2. Tag vandet fra og put pastaen i et fad.
3. Opvarm lidt olivenolie i en pande.
4. Tilsæt løg, hvidløg, chili og sautér i 2 minutter.
5. Tilsæt peberfrugt og aubergine og sautér i 2 minutter. Tilsæt herefter svampe, oliven og spinat.
6. Lad dette stege i 5 minutter. Hæld derefter tomatpuré og fløde i blandingen.
7. Smag til med krydderier. Tag panden af ​​komfuret og bland det sammen med pastaen.
8. Bland det med halvdelen af ​​osten. Hæld blandingen i en smurt bageplade.
9. Put resten af ​​osten og brødkrummerne på blandingen.
10. Tilsæt smør ovenpå og lad det bage i ovnen i 20 minutter ved 160-180 grader.

Bagt Paneer Samosa
Bagt Paneer SamosaForberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter

Ingredienser:
– 6-7 stk. fillodej (dej til samosa)
– 250 g paneer
– 200-250 gram ærter
– 100 gram løg
– 1 tsk. ingefær og hvidløgspasta
– 1/2 tsk. Chilipulver
– Salt

Sådan gør du:
1. Bland knust paneer sammen med hakkede løg, ærter, ingefær og hvidløgspasta, rødt chilipulver og salt.
2. Bland det hele godt sammen. Ælt blandingen, så det hele binder sammen.
3. Lav kegler ud af fillodejen og fyld dem med blandingen.
4. Smør bagepladen og læg samosaerne på den.
5. Bag dem i en halv time ved en temperatur på 250-300 C.
6. Fortsæt med at holde øje med samosaerne og vend dem eventuelt.

Ovnbagt kyllingebryst
Ovnbagt kyllingebrystForberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 18 minutter
Portion: 4 personer

Ingredienser:
– 4 stk. kyllingebryst
– 2 tsk. olivenolie
– 1 ½ tsk. brunt sukker
– 1 tsk. paprika
– 1 tsk. tørret oregano eller timian
– ¼ tsk. hvidløgspulver
– ½ tsk. salt og peber

Valgfrit:
– Finhakket persille

Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Brug en kødhammer eller andet til at banke kyllingen, så den ikke er tykkere end omkring 1,5 cm.
3. Bland krydderierne sammen.
4. Put bagepapir på en bradepande og anbring kyllingen på bradepanden herefter. Drys kyllingen med ca. 1 tsk. olie. Gnid olien ind med fingrene og strø krydderierne over kyllingen.
5. Vend kyllingen. Drys 1 tsk. olie på denne side af kyllingen og gnid med fingrene. Drys med krydderier igen.
6. Bag i ovnen i 18 minutter, eller indtil overfladen er gylden.
7. Fjern kyllingen fra ovnen og put kyllingen over på serveringsplader.
8. Vent 3-5 minutter med serveringen.
9. Tilsæt eventuelt friskhakket persille.

Laks i ovn
Laks i ovnIngredienser:
– 400-1300 gram laks (alt afhængig af antal af personer)
– Olivenolie
– Salt
– Peber
– Citronskiver
– Dild

Sådan gør du:
1. Forvarm oven til 220 grader med en bageplade eller rist med bagepapir i midten
2. Tør laksen og læg den på bagepladen eller risten
3. Gnid laksen med olie, dild, salt og peber. Drys lidt olie på hver laks, så det dækker hele overfladen. Drys laksen med salt og peber efter smag.
4. Laksen skal placeres med skindsiden nedad.
5. Put laksen i ovnen.
6. Steg i 4 til 6 minutter: Stegningstiden afhænger af laksens tykkelse, som bliver bestemt af den tykkeste del af laksefileten.
6. Laksen er færdig, når den let ”går i stykker”: Du kan tjekke laksen med en gaffel. Når laksen let ”går i stykker” med en gaffel, er den klar til servering.
7. Laksen serveres med det samme.

Cookies med chokoladestykker og mandler
Cookies med chokoladestykker og mandlerPortion: 4 personer
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser:
– 2 æg
– 200-250 gram brunt sukker
– 250 g smør
– 400 gram hvedemel
– 2 spsk. kanelpulver
– 150 gram chokoladestykker
– 1 spsk. bagepulver
– 50 gram mandler

Sådan gør du:
1. Bland smør og sukker til blandingen er let og luftig.
2. Tilsæt æg og rør igen godt i blandingen.
3. Tilsæt bagepulver og mel og bland indtil dejen er den rette konsistens.
4. Tilsæt derefter chokoladestykker, mandler, kanelpulver og en knivspids salt.
5. Afkøles i 10-15 minutter.
6. Lav små bolde af dejen.
7. Varm cookiesne i ovnen i 12-14 minutter ved 170 grader.

Creme Brulee
Creme BruleePortion: 4 personer

Ingredienser:
– 4 æggeblommer
– 1 dl. eller 85 gram sukker
– ½ vaniljestang – brug kornene
– ¼ liter piskefløde
– 1 dl. sødmælk
– 1 spsk. sukker

Sådan gør du:
1. Bland æggeblommer, kornene fra vaniljestangen og sukker sammen stille og roligt.
2. Tilsæt herefter fløde og sødmælk i blandingen.
3. Blandingen skal herefter sigtes og fordeles ligeligt i 4 skåle til ovnen.
4. Placér skålene på en rist eller bageplade og put dem i ovnen.
5. Creme bruleen skal have omkring 50 minutter i almindelig ovn ved 125 grader.
6. Put skålene i køleskabet i omkring tre timer, når de er færdige i ovnen.
7. Inden servering kan desserten drysses med lidt sukker ovenpå, som du kan brænde med en gasbrænder.
8. Serveres og nydes som en god dessert.

Chokoladekage
ChokoladekagePortion: Omkring 20 stykker chokoladekage

Ingredienser:
– 350 gram eller 4 dl. sukker
– 175 gram eller 3. dl. hvedemel
– 4 spsk. kakao
– 3 tsk. vaniljesukker
– 3 tsk. bagepulver
– 250 gram smeltet smør
– 3 æg
– 2 dl. kogende vand

Ingredienser til glasur:
– 200 gram eller 4 dl. flormelis
– Ca. 3 spsk. vand

Eventuelt:
– Krymmel
– Eller andet pynt til at komme ovenpå kagen

Sådan gør du:
1. Bland sukker, mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver godt sammen.
2. Tilsæt smør og æg i blandingen og rør godt.
3. Herefter skal det kogende vand tilsættes blandingen. Rør det godt sammen.
4. Tilsæt dejen i en bradepande med bagepapir.
5. Put kagen i en forvarmet almindelig ovn på 175 grader.
6. Kagen skal have 35 minutter i ovnen.
7. Tag kagen ud og vent til den er afkølet.
6. Put glasur og eventuelt anden pynt på chokoladekagen.


testkilder

Beskrivelse af kilder og tests 

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget tre forskellige ovntests, som omfatter en test af 7 dampovne, 7 indbygningsovne og 10 pyrolyseovne.

Du kan læse mere om testene her, her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

På siden er der i en omfattende test af indbygningsovne med 33 forskellige ovne også ovnen BOSCH HSG856XC7. Alle ovne vurderes ud fra blandt andet sikkerhed, energiforbrug, brugervenlighed og støjniveau. På baggrund af sådanne tests får BOSCH ovnen en 2. plads og 75 point. 

Testen er udgivet den: 6. marts 2019 

Du kan se testen her 

Testfakta.se 🇸🇪

Svensk testsite der specialiserer sig i laboratorietests og vurderingen af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 7 forskellige varmluftsovne, hvor der har været fokuseret på både bage-/stege-evner, selv-rengøring, energiforbrug og helhedsindtryk. Læs mere her.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er det største testmagasin i England, som løbende tester og anmelder en bred vifte af forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Miele H2265-1B, Miele H22651BP og Miele H2760BP.

Læs hele anmeldelsen af Miele H2265-1B her.

Læs hele anmeldelsen af Miele H22651BP her.

Læs hele anmeldelsen af Miele H2760BP her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

På siden anmeldes også indbygningsovnen Samsung NV75N5671RS-EG ud fra flere forskellige funktioner og tests.

Anmeldelsen er udført: september 2018

Du kan se anmeldelserne her

Det samme gælder for BOSCH HRG6769S6, der i anmeldelsen af Which.co.uk kåres til bedste køb.

Anmeldelsen er udført: oktober 2016

Du kan se anmeldelserne her

Testberichte 

Testberichte.de er en tysk online side, der er anerkendt for at bringe artikler med produkttests, anmeldelser og vurderinger. Der er på siden mere end 850.000 testresultater og anmeldelser af mere end 500.000 produkter, baseret på både tests, brugeranmeldelser og teknisk data. 

På siden er der blandt andet testet indbygningsovne. Der testes 13 ovne i forskellige funktioner, blandt andet hvor godt de holder den indstillede temperatur, effektiviteten af rengøringsprogrammer og andre funktioner som f.eks. børnesikring. Blandt de testede ovne er Siemens HB674GBS1, der kåres til testvinder.

Testen er udført: august 2019
Du kan se testen her 

Amazon

Amazon.de er det tyske domæne, fra en af internettets største sider for internethandel; Amazon. Siden blev stiftet tilbage i 1995 med det formål at skabe en online boghandel, men forhandler nu efterhånden en lang række produkter. 

På den tyske domæneside Amazon.de sælges de to indbygningsovne Siemens HB674GBS1 og Samsung NV75N5671RS-EG. De får henholdsvis 4,8 og 4,5 stjerner ud af 5 mulige. Det er samlede anmeldelser baseret på flere forbrugeranmeldelser. 

Du kan se anmeldelserne for Siemens HB674GBS1 her

Du kan se anmeldelserne for Samsung NV75N5671RS-EG her 

Testmagazin

Testmagazin.de er et tysk online magasin, der er anerkendt for at teste forskellige produkter i forskellige kategorier. Blandt andet produkter i kategorierne husholdning, fritid og teknologi. På siden er det også muligt at finde gode råd, tests og nyheder. 

På siden er der testet indbygningsovne og blandt de testede ovne er Samsung NV75N5671RS-EG, der testes sammen med 8 lignende produkter. På baggrund af resultaterne fra testen er ovnen beskrevet i en anmeldelse, hvor den især får ros for sine moderne features og bliver topscorer med 93,4 % ud af 100.

Anmeldelsen er udgivet: november 2018 

Du kan se anmeldelsen her 

Google 

Verdenskendte Google.com er en af de største og mest anerkendte internetsider. Især som søgemaskine, men også internethandler og de siger selv, at missionen med google er at organisere hele verdens information og gøre det universelt tilgængeligt og nyttigt. 

Ud over søgemaskine og informationssamler har siden også salg af produkter. Et af de produkter, der kan købes på siden, er indbygningsovnen BOSCH HSG856XC7. Baseret på næsten 1.500 forbrugere får ovnen særligt meget ros for gode funktioner og en samlet vurdering på 4,8 ud af 5 stjerner 

Du kan se anmeldelsen her


Andre relevante tests hos Forbrugsguiden.dk

Hvis du ikke allerede besluttet dig for hvilken ovn du ønsker, så har vi hos Forbrugsguiden også udarbejdet en række andre tests, som måske kan være relevante for dig.

Vi har udarbejdet en række tests af de mest populære ovn producenter, hvor vi har analyseret en lang række eksperttests og samlet alle eksperternes favoritter i artiklerne, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de bedste modeller. I artiklerne finder du naturligvis også prissammenligning, så du kan få et overblik over de billigste forhandlere på markedet.

Du kan eksempelvis læse vores Siemens ovn test, vores Bosch ovn test, vores Electrolux ovn test og vores Voss ovn test.

Hvis du allerede ved at du leder efter en indbygningsovn, så kan du i vores artikel få en oversigt over alle de bedste modeller ifølge eksperterne. Vi har også udarbejdet en artikel med specielt fokus på Voss indbygningsovne.

Hvis du ønsker at rengøringen af ovnen skal gå så nemt som muligt, så bør du også overveje at læse vores selvrensende ovn test, samt vores pyrolyse ovn test. Her får du en oversigt over ovne, hvor rengøringen klarer sig selv.

Til sidst bør vores varmluftovn test nævnes, selvom de fleste ovne indeholder varmeluft, så har vi alligevel valgt at udarbejde en test kun med fokus på varmluftovne, så de læsere som har det som et højt kriterie kan blive meget klogere på hvad varmluft er, samt hvilke modeller der er de bedste ifølge eksperterne.

Hvis du har nogle kommentarer eller forslag til denne ovn test, så hører vi meget gerne fra dig. Vi sætter altid stor pris på at få tilbagemeldinger fra vores læsere, og vi modtager gerne både ris og ros fra jer.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Gorenje BOP799S51X

✅ Kåret som ‘Bedst i test’ hos uafhængige testpaneler

Gorenje BOP799S51X

Dog er eksperterne mindre begejstrede for modellens energiforbrug og langsommere opvarmning. Vælger man at investere i Gorenje BOP799S51X, skal man huske at tjekke målene, da det er en indbygningsovn.

Funktionel indbygningsovn

Med Gorenje BOP799S51X får man en funktionel indbygningsovn med et stilrent design. Ovnen kommer blandt andet med en pyrolysefunktion samt en nem betjening, hvilket gør både madlavningen og rengøringen nemmere.

Mens pyrolysefunktionen sørger for, at man blot skal fjerne den resterende aske, når programmet er færdigt med at brænde madrester, stænk og fedt væk, sikrer teleskopudtrækket, at håndteringen af bageplader og bradepander bliver nemmere, når maden skal puttes ind og tages ud af ovnen.

Derudover kommer Gorenje BOP799S51X med flere ovnfunktioner i form af blandt andet over- og undervarme, varmluft, infragrill, optøning m.m. Maden tilberedes ydermere i et ovnrum med en kapacitet på 71 liter, så der er mulighed for at tilberede store portioner på én gang.

Effektiv tilberedning af mad

Ved køb af Gorenje BOP799S51X får man en ovn, der effektivt tilbereder maden takket være funktioner såsom MultiFlow 360 og en HomeMade-form. Det giver nemlig mulighed for, at man kan tilberede mad på fem bageplader samtidigt.

MultiFlow 360 sikrer, at varme og damp cirkuleres jævnt rundt i ovnen, mens HomeMade-formen sørger for, at varmen omslutter maden på den bedst mulige måde.

Samtidigt sikrer PerfectGrill-funktionen, at maden bliver tilberedt optimalt, da det større og mindre varmelegeme arbejder sammen på en måde, så maden forbliver saftig indeni og sprød udenpå. 

Fuldautomatisk tilberedningsprogram

Gorenje BOP799S51X er forsynet med et fuldautomatisk tilberedningsprogram, der har over 80 forskellige opskrifter. Med disse programmer bliver temperatur, tilberedningstid m.m. indstillet automatisk, så man blot skal vente på, at maden er færdig.

Sidst men ikke mindst er Gorenje BOP799S51X en lydsvag og energieffektiv ovn med energimærkningen C. Selve lydniveauet er på blot 47 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Fordele

 • Meget brugervenlig
 • God tilberedningsevner
 • Holder temperaturen konstant
Ulemper

 • Har et højt energiforbrug
 • Er langsom til at varme op

Specifikationer ved Gorenje BOP799S51X – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 546 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 44,6 kilo

Specifikationer ved Gorenje BOP799S51X – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,94
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,91
🔴 Antal programmer: 15+
🔴 Spænding (V): 220-240 volt


AEG BPB331021M

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG BPB331021M

Med AEG BPB331021M får man en ovn, der er energimærket C. Man skal derfor ikke være bekymret for hverken miljøet eller pengepungen, da denne ovn er god for begge. Denne model har et stort ovnrum med kapacitet på hele 72 liter, hvilket gør at den er tilpas stor til en større familie. I denne ovn er der nemlig plads til at lave en masse mad på samme tid, så der er nok til alle.

Når man er færdig med madlavningen, så er det altid irriterende at man også skal tænke på rengøring af ovnen. Dette skal man dog ikke tænke på med AEG BPB331021M, da den har hele to forskellige pyrolyseprogrammer. Pyrolyse er selvrensende og sørger for at brænde ovnens fedt og snavs til aske, hvorfor man blot skal tørre efter med en klud, når programmet er afsluttet.

Smarte tilberedningsfunktioner

Denne model har et væld af smarte tilberedningsfunktioner, hvorfor madlavningen ikke kan blive meget nemmere. Den giver nemlig en et hurtigt overblik over madlavningens status. Det vil sige, at man på displayet kan se, hvad tilberedningens status er: hvor meget tid er der tilbage for eksempel. Man kan også selv indstille en alarm eller justere tiden, hvis man mener, at maden skal have lidt mindre eller lidt mere. Derudover har AEG BPB331021M også et ekstra varmelegeme. Dette betyder, at alle madretter i ovnen bliver tilberedt helt perfekt og på helt samme måde, lige meget om der er mere end en enkelt bageplade inde i ovnen på samme tid.

Børnevenlig og sikker ovn

AEG BPB331021M er en børnevenlig ovn med stor fokus på sikkerhed. Der er eksempelvis børnesikring af selve panelet og displayet, hvorfor børn ikke kan gå hen og indstille på ovnen, hvis man sætter sikringen til. Hvis man sætter børnesikringen til, vil ovnen også blive låst, så der ikke er mulighed for at tænde den. Derudover kan der heller ikke ændres i selve den tilberedningsfunktion, der er i gang, hvis ovnen er tændt. Ovnen kommer også med en IsoFront Top-ovnlåge, der altid forbliver kold. Man skal derfor ikke være bekymret for, at man selv eller ens barn brænder sig. Sikkerheden er derfor helt optimal, når det kommer til denne model.

En moderne multifunktionsovn

Denne model er utrolig moderne med et tidløst design, som man ikke går galt i byen med, hvis man vælger ovnen til ens køkken. Det er en multifunktionsovn og varmluftsovn med mange forskellige funktioner. Ovnen har et system, der bliver kaldt for Hot Air, hvilket betyder, at ovnens varmluft bliver ført rundt i hele ovnen, hvorfor al maden bliver tilberedt optimalt. Det vil også sige, at ovnens temperatur kan mindskes med hele 20 %, hvilket heller ikke er dårligt for hverken miljøet eller pengepungen.

Fordele

 • Har pyrolyserengøring
 • Er god til at ramme den indstillede temperatur præcist
 • Har et lavt energiforbrug.
Ulemper

 • Har lidt store svingninger i termostaten

Udvalgte fordele ved AEG BPB331021M:
 Moderne multifunktionsovn
Sikker og børnevenlig
To pyrolyseprogrammer
Hot Air system
Ovnrum med kapacitet på 72 liter
Energimærket C


Aeg BSE792320B

På 1.-pladsen i sin kategori hos whiteaway.com
På 1.-pladsen i sin kategori hos skousen.dk
På 2.-pladsen i sin kategori hos lavprishvidevarer.dk

Aeg BSE792320B

 

Derfor anbefaler vi Aeg BSE792320B
Med sine flotte førstepladser og 4,2 ud af 5 stjerner, taget fra anmeldelser hos whiteaway.com er der ingen tvivl om, at den stilrene Aeg indbygningsovn m/sous vide er blevet godt modtaget.

Med 130 år bag sig har det tyske firma masser af erfaring at trække på, og AEG søger altid nye måder at møde fremtiden med åbne arme på. Med innovation og høj kvalitet leverer de produkter, man kan glæde sig over!

Damprensningen i ovnen er ikke 100% selvrensende. Funktionen kræver, at du blot fylder en bradepande op med vand og indstiller ovnen. Med de store mængder vand løsnes fedt og snavs, så du let kan tørre det af. Så slipper du for at stå inde i ovnen og ase og mase med at løsne det, der nu har sat sig fast.

En sous vide fungerer ved hjælp af vakuumposer, vand og høj varme, så du får så lidt rengøring som muligt, når du tilbereder mad på denne måde. Det tager dog længere tid, og det er en god idé at finde opskrifter, der i forvejen er beregnet til sous viden, selvom man tilbereder mad, man er bekendt med. Hvis man gør sit forarbejde godt nok, giver en sous vide dog ingen problemer overhovedet: Kun god mad og nem rengøring.

Mere om Aeg BSE792320B

Den elegante ovn har, som navnet antyder, en indbygget sous vide med 100% damp, samt kombidamp og varmluft. Dertil er ovnen selvrensende med damprengøring, hvilket er bedre for mennesker såvel som dyr, for ikke at tale om miljøet. Det udfører ikke 100% af arbejdet, men gør det nemt for dig at tørre ovnen efter. Ovnen har en vandtank, der kan holde op til 0,95 liter.

En sous vide er en madtilberedningsstil, der giver dig det lækreste og møreste kød, du kunne ønske sig. Der er mange forskellige former for sous vide, men med én indbygget i ovnen kan du holde dit køkkenbord rent og ryddeligt, så du kan arbejde med f.eks. salat eller andet tilbehør. Det tager en smule længere tid at tilberede mad med en sous vide, men det er med garanti det hele værd! Uanset om du vil imponere dine gæster eller forkæle dine smagsløg, så er en sous vide en videnskab, der er nem at mestre, og nok skal gøre dig til en endnu bedre kok!

Der er ikke noget afkalkningsprogram i ovnen, og det kan være en god idé at holde øje med den, hvis man bor i for eksempel et byområde, hvor der er meget kalk i vandet. Hvis vandtanken eller selve ovnen bliver for tilkalket, kan det gå ud over maden, der tilberedes.

Ovnen har et digitalur, så man kan holde øje med tiden, mens man laver mad, uden at tænde mobilen.

Aeg BSE792320B vs. Markedet

Den flotte, selvrensende ovn fra AEG er lavet med mad i mente. Uanset hvad man vil tilberede, sørger ovnen for, at man får det bedst mulige resultat. Selv en sølle kok kan blive god med den indbyggede sous vide, og med en smule forarbejde og læsning kan du lære at lave alt fra kød, der ligger skæres igennem som var det blødt smør, til de lækreste grøntsager, du nogensinde har smagt!

Specifikationer ved Aeg BSE792320B – mål
🌀 Højde: 594 mm
🌀 Bredde: 595 mm
🌀 Dybde: 567 mm
🌀 Indbygningshøjde: 590 mm
🌀 Indbygningsbredde: 560 mm
🌀 Indbygningsdybde: 550 mm

Specifikationer ved Aeg BSE792320B – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 70 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Volt: 230

Fordele ved Aeg BSE792320B
Populær hos forhandlerne
Stor volumen
Indbygget sous vide


Voss IEL600RF 

Voss IEL600RF 

 

Denne model har et lavt energiforbrug og larmer ikke særlig meget. Det er derfor en ovn, der ikke mindst er behagelig i brug, men som der også er sparsommelige, hvilket man vil kunne se på energiregningen. Modellen er nemlig i energiklassen D.

Ovnrummet er på 71 liter, og modellen kommer med en XL-bageplade, så der er mulighed for at lave mad til en større forsamling. Da Voss IEL600RF er en indbygningsovn, skal man dog være opmærksom på, om der er plads i ens køkken til denne model.

Ovn med flere funktioner og 9 programmer 

Voss IEL600RF er en multifunktionsovn med et væld af funktioner. Ovnen er udstyret med 9 forskellige programmer, hvor man kan gøre brug af alt lige fra en optøningsfunktion til en pizzafunktion, varmluft og grill med mere. Med Hot Air-systemet er der mulighed for en effektiv tilberedning, da varmen jævnt fordeler sig i hele ovnrummet.

Derudover er Voss IEL600RF produceret med et ekstra varmelegeme, der sikrer, at alle retter bliver tilberedt på præcis samme måde lige meget, om der er en enkelt eller flere bageplader i ovnen på samme tid.

Udover Hot Air-systemet så har denne model også en SurroundCook-blæserteknologi. Det betyder, at varmen vil være præcis og jævn samt udføre de samme resultater lige meget, om man har en chokoladekage eller en steg i ovnen.

Maden skal heller ikke vendes, da varmen sørger for at fordele sig rundt i ovnen på en måde, så ingredienserne bliver effektivt tilberedt.

Praktisk og rengøringsvenlig ovn med AntiFingerPrint 

Voss IEL600RF er en rengøringsvenlig ovn, hvor man nemt og hurtigt kan få ovnen skinnende ren igen. Ovnlåget kan tages af uden brug af værktøj, hvor alle glas kan fjernes. Der er mulighed for at fjerne ovnlåget helt, så det bliver nemmere at få adgang til selve ovnrummet.

Modellen er udstyret med AntiFingerPrint, hvilket betyder, at der ikke længere vil være synlige fedtede fingre på ovnens rustfrie stål. Dette betyder også, at overfladen er rengøringsvenlig, da det vil gøre det nemt og hurtigt at tørre overfladen af.

Denne model er praktisk, da den kommer med en timer, hvor der blandt andet er mulighed for at følge med i tilberedningen.

Derudover findes der også en oversigt på indersiden af ovnens låg, hvor man kan se den bedste placering af de forskellige bageplader i forhold til, hvad der er det mest optimale, når det kommer til tilberedningen af forskellige retter.

Sikkerhedsfunktioner og ovnbelysning 

Med Voss IEL600RF er der forskellige sikkerhedsfunktioner, der sørger for, at både børn og voksne ikke brænder sig eller får fingrene i klemme, når de laver mad med ovnen. Denne ovn er både udstyret med et kølesystem, en børnesikring og en IsoFront Plus ovnlåge.

Det aktive kølesystem sørger for, at ovnen ikke bliver alt for varm at røre ved. Alle elektroniske funktioner bliver holdt kølige, og funktionen starter pr. automatik, når der bliver tændt for ovnen.

Ovnen kan også låses ved hjælp fra børnesikringen, så der ikke er mulighed for at tænde den eller ændre på den specifikke ovnfunktion. Sidst men ikke mindst er ovnen udstyret med en IsoFront Plus kølig ovnlåge, der sørger for, at ovnens yderside ikke bliver opvarmet til mere end 20 grader.

Voss IEL600RF er udstyret med en god ovnbelysning i form af 2 halogenlamper, der sidder i toppen og i siden. Ovnen har et kraftigt lys, hvorfor der altid er mulighed for at holde øje med tilberedningen af ens madretter.

Fordele

 • Er energibesparende
 • Støjsvag
 • Fås til en overkommelig pris.
Ulemper

 • Har svært ved at ramme den indstillede temperatur

Specifikationer ved Voss IEL600RF – mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo 

Specifikationer ved Voss IEL600RF – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt


Gorenje BCS747S34X

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Gorenje BCS747S34X

 

I deres anmeldelser skriver de, at ovnen er effektiv til at tilberede diverse madretter med dens forskellige ovnfunktioner. Selvom eksperterne generelt er vilde med modellen, er de ikke så glade for rengøringsprogrammet.

Vælger man at investere i Gorenje BCS747S34X, skal man huske at tjekke ovnens mål, da det er en indbygningsmodel.

Med mange praktiske funktioner

Ved køb af Gorenje BCS747S34X får man en ovn med mange praktiske funktioner heriblandt MultiFlow 360°. MultiFlow 360° sørger for, at maden tilberedes på den mest optimale måde takket være en ultimativ varme- og dampcirkulation. Samtidigt varmer ovnen hurtigt op til 200 grader på blot seks minutter.

Det er ydermere muligt at vælge mellem flere ovnprogrammer i form af blandt andet over- og undervarme, varmluft, infra grill, optøning, stærk damp, Eco og PureSteam. Maden bliver tilberedt i et stort ovnrum med en kapacitet på 73 liter, så den er velegnet i en husstand med omkring fem personer eller mere.

Derudover kommer Gorenje BCS747S34X med en dampfunktion, så man kan tilberede mad kun med damp eller med damp som et supplement til en varmluftopvarmning eller konventionel opvarmning.

Optimal madlavning

Med Gorenje BCS747S34X er man sikret en nemmere madlavning og rengøring med funktioner såsom AquaClean og sousvide.

AquaClean sørger for, at ovnen løsner madrester, stænk og fedt, hvis man putter en bradepande med vand ind i ovnen. Herefter kan man fjerne resterne med en klud. Ydermere tilbereder sousvide-programmet maden på en måde, så næringsstoffer ikke går tabt. Maden forbliver desuden saftig indeni og sprød udenpå.

Energieffektiv indbygningsovn

Gorenje BCS747S34X er en energieffektiv indbygningsovn med energimærkningen C. Det vil sige, at ovnen ikke forbruger meget el på et år, hvilket ikke blot er en fordel for ens pengepung, men også for miljøet.

Sidst men ikke mindst har Gorenje BCS747S34X et DynamiCooling-system, som sørger for, at ovnens yderside effektivt afkøles. Man kan derfor ikke brænde sig på ovnen, selv når den er tændt.

Fordele

 • Har mange funktioner
 • Fordeler varmen jævnt i ovnen
 • Har AquaClean selvrensende program
 • Har LCD display og styres ved hjælp af touch
 • Har børnelås og tre lag beskyttende glas i ovndøren, som sikre at børn ikke kan brænde sig.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Specifikationer ved Gorenje BCS747S34X – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 42,3 kilo

Specifikationer ved Gorenje BCS747S34X – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 73 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,96
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,7
🔴 Antal programmer: 10
🔴 Spænding (V): 220-240 voltHB672GBS1S


BOSCH HRG6769S6 – indbygningsovn i god kvalitet med WiFi-styring

✅ Kåret til bedste køb hos Which
✅ 4,8 ud af 5 stjerner hos Google.com baseret på forbrugeranmeldelser 

Bosch HRG6769S6

Skal din næste ovn være af topkvalitet og med flere funktioner, der gør dit madlavnings-liv lettere? Hvis det er tilfældet, vil BOSCH HRG6769S6 måske være svaret på dine drømme. Ovnen er propfyldt med smarte features og funktioner, der gør madlavning lettere og succesraten større. 

Kvaliteten kan du allerede få en ide om, når du ser de anmeldelser og testresultater, der følger med BOSCH ovnen. BOSCH der er fabrikanten bag ovnen, har siden 1886 produceret hvidevarer og husholdningsprodukter. Den erfaring er tydelig i ovnen her. På Which.co.uk får den særligt meget ros for kvalitet. Den roses for at varme hurtigt op og for at den er nem at rengøre, både det effektive pyrolyseprogram, men også ved manuel rengøring. 

Hos Which.co.uk er anmeldelsen baseret på omfattende test, hvilket naturligvis er sigende om ovnens kvalitet, men hvad der måske er endnu mere sigende, er anmeldelser fra almindelige forbrugere. Det finder du hos Google.com, hvor den samlede score, baseret på næsten 1.500 forbrugeranmeldelser, er 4,8 ud af 5 stjerner. Den får blandt andet rosende ord for at hjælpe til at skabe magi i køkkenet. 

Nemmere og bedre madlavning med smarte funktioner 

BOSCH har meget erfaring på området og det bliver tydeligt i de gennemtænkte funktioner, der er i BOSCH HRG6769S6. Den har HomeConnect, der gør det muligt for dig at tænde, slukke og navigere i forskellige forprogrammerede indstillinger i din ovn. Også når du ikke er hjemme.
Derudover har BOSCH modellen HRG6769S6 også PerfectBake sensor og PerfectRoast sensor. Det er din hjælp til at forbedre din madlavning i det sensorerne er skabt med det formål at sikre den perfekte afbagning og stegeskorpe. Især i forhold til bagning eller tilberedning af fisk er det væsentligt at nævne, at ovnen har dampskud. 

Rengøring af BOSCH HRG6769S6

I forhold til rengøring af ovnen er du også hjulpet godt på vej til en nemmere hverdag. For HRG6769S6 ovnen har pyrolyse rengøringsprogram, der med opvarmning til høje temperaturer brænder madrester og snavs til aske, der lægger sig i ovnens bund, hvor du let kan fjerne det. Det gør derfor rengøring af BOSCH HRG6769S6 til en nem og hurtigt klaret del af hverdagen. 

BOSCH HRG6769S6 vs. markedet 

I forhold til lignende produkter på markedet og det prisspænd, der er på de ovne, som vi har med i vores oversigt, så ligger BOSCH HRG6769S6 i den dyre ende, men ligesom den anden nævnte BOSCH model, er der er tydelig sammenhæng mellem pris og kvalitet i de to BOSCH-modeller.
Det er især funktionen HomeConnect der gør, at den adskiller sig, fordi du kan styre ovnen uden at skulle være hjemme. Det giver mange muligheder og friheder i forhold til madlavning. 

Fordele

 • Er meget hurtig til at varme op
 • Nem at bruge
 • Pyrolyse-rengøringsprogrammet fungerer godt
 • Fordeler varmen jævnt.
Ulemper  

 • Rammer den indstillede temperatur nogenlunde, men rammer ikke fuldstændig præcist
 • Mangler en brugermanual/opskriftsbog, som instruerer i, hvordan man bruger ovnens funktioner.

Specifikationer ved BOSCH HRG6769S6 – mål 
🌀 Højde: 60 cm
🌀 Bredde: 59 cm
🌀 Dybde: 55 cm
🌀 Konstruktion: Indbygning 

Specifikationer ved BOSCH HRG6769S6 – nøgleoplysninger
🔴 Kapacitet: 71 liter 
🔴 WiFi-styring: Ja 
🔴 Fabrikant: BOSCH
🔴 SoftClose 
🔴 Tilbehør: Bageplade, ovnrist og universalpande
🔴 Energimærke: D


BOSCH HSG856XC7 – high-end model med WiFi-styring 

✅ Topscorer og 2. plads på forbrugerrådet Råd og Rön

Bosch HSG856XC7

 

BOSCH HSG856XC7 modellen er den ultimative indbygningsovn til en madentusiast, der vil have perfekte resultater og god fleksibilitet og adgang til sin ovn. Her er det især muligheden for WiFi-styringen vi tænker på, men som helhed har ovnen også stærke kvaliteter, der gør, at den er pengene værd. 

Smarte funktioner: HomeConnect, PerfectBake og PerfektRoast 

Hvis du er på jagt efter en ovn, der kan hjælpe dig og dine evner i køkkenet til et helt nyt niveau, bør du se nærmere på BOSCH HSG856XC7. Den har særligt tre funktioner, der er værd at fremhæve.
Den første er HomeConnect, der giver dig muligheden for at styre din ovn via en app på din telefon, også når du ikke er hjemme. I appen ligger der blandt andet også forudprogrammerede indstillinger tilpassede opskrifter, som du også finder i appen. Det giver dig mulighed for at time tænd og sluk af ovnen. Så kan ovnen være varm om morgenen og klar til dit hjemmebag, eller du kan time, hvornår ovnen skal tænde og slukke så din steg bliver helt perfekt. 

Til bagning og tilberedning af for eksempel en steg er de to næste funktioner geniale. PerfectBake og PerfektRoast er indbyggede sensorer, der gør det nemmere at opnå perfekt bagværk eller stegning. Så hvis du er glad for at være i køkkenet og glad for gode resultater kan funktionerne her sende din madlavning til næste niveau. 

Katalyserengøring og andre praktiske funktioner 

Når der er tale om en high end og premium model, er det klart, at det medfører høje forventninger. Men det kan ovnen her indfri, også når det kommer til rengøring. Her har den EcoClean, der er særlig type rengøringsprogram med et meget lavt energiforbrug i forhold til andre renseprogrammer.
Katalyse rengør ovnen ved lavere grader end for eksempel pyrolyse, da belægningen i ovnen er lavet til det. Det efterlader lidt mere arbejde til dig, da det ikke er alle ovnens dele, der har den type belægning. Men til gengæld så er elregningen en anden snak, og det er bedre for miljøet. 

Ud over den gode og praktiske rengøringsmulighed, så har ovnen også teleskopudtræk på tre niveauer, som du uden tvivl bliver afhængig af, når du først har prøvet det. Den har også SoftClose. 

BOSCH HSG856XC7 vs. markedet 

I forhold til de øvrige ovne i denne oversigt, så ligger BOSCH HSG856XC7 ovnen uden tvivl i den høje ende af prisskalaen. Men den har også funktioner og kvaliteten derefter. Det der gør, at den yderligere adskiller sig fra markedets lignende produkter er, at den har WiFi-styring, men også overordnet set en særlig stærk premium kvalitet.
Selvom det er en væsentligt dyrere ovn, så er den også i en anden liga kvalitetsmæssigt og i forhold til funktioner. Den vil helt sikkert gøre enhver madentusiast endnu bedre og det samme med afbagning og stegeskorpen. 

Fordele 

 • Nem at anvende, brugervenlig 
 • Meget støjsvag 
 • Lavt energiforbrug til rengøring 
 • Meget præcis madlavningstemperatur 
Ulemper

 • I en høj prisklasse 
 • Anvendelse af drejehjulet kræver tilvænning 

Specifikationer ved BOSCH HSG856XC7 – mål 
🌀 Højde: 59 cm
🌀 Bredde: 56 cm
🌀 Dybde: 55 cm
🌀 Konstruktion: Indbygning 

Specifikationer ved BOSCH HSG856XC7 – nøgleoplysninger 
🔴 Fabrikant: BOSCH 
🔴 SoftClose
🔴 Kapacitet: 71 liter 
🔴 Rengøringsfunktion: EcoClean (katalyse)
🔴 Tilbehør: Bageplade, grillrist, universalpande og 2 dampbeholdere
🔴 WiFi-styring: Ja 

 


Samsung NV75N5671RS-EG – indbygningsovn med mulighed for opdeling i to mindre ovne

✅ 4,5 stjerner ud af 5 mulige hos Amazon
✅ Kåret til bedste køb hos Which
✅ Topscorer med 93,4% hos Testmagazin

Samsung NV75N5671RS-EG

 

 

Samsung har med Samsung NV75N5671RS-EG ovnen skabt en mulighed, som vi ikke er bange for at kalde en genialitet. For det er genialt, at du med NV75N5671RS-EG modellen har to sektioner i ovnen, hvor du kan tilberede på forskellige temperaturer og tider. Men det er ikke det eneste gode ved ovnen, det er ovnen som helhed, der sikrer den så gode anmeldelser og testresultater på forskellige medier.

På Testmagazin.de får den mest ros for en række moderne funktioner og for, at pyrolyseprogrammet i ovnen er meget effektivt. Det sikrer NV75N5671RS-EG ovnen fra Samsung en samlet vurdering på 93,4% ud af 100 mulige og en titel som topscorer. Hos Amazon.de er den samlede vurderingen 4,5 ud af 5 stjerner baseret på forbrugeranmeldelser fra næsten 100 almindelige forbrugere.

På anerkendte Which.co.uk kåres Samsung NV75N5671RS-EG til bedste køb, blandt andet baseret på ovnens rummelighed, at den bager jævnt og godt, men især funktionen med opdelingen i ovnen til to mindre ovne. Da det giver muligheden for at lave en perfekt tilberedning på to forskellige elementer, men i samme ovn, så de begge er varme til serveringen.

To ovne i én 

Det er helt sikkert en funktion, du ikke vidste, at du manglede. Det hedder Dual Cook Flex™ og kombineret med ovnens rummelighed og en kapacitet på 76 liter gør den til det perfekte match til madentusiasten, der ville ønske, at han eller hun havde to ovne.

Problematikken opstår tit, når en ret kræver, at flere elementer skal varmes i ovnen, men ved vidt forskellige grader. Skal du for eksempel tilberede kartofler i ovnen til hovedretten, men vil gerne servere nylavede marengs til desserten? Så opstår der et problem omkring hvad ovnens grader skal stå op. Det slipper du for med Dual Cook Flex™ funktionen. Det giver dig muligheden for med en ovn at tilberede forskellige ting ved forskellige grader. Genialt, synes vi.

Sikkerhed og rengøring 

To ovne giver dobbelt så meget rengøring. Ikke her. For det første fordi det stadig kun er en ovn, men med mulighed for opdeling i to zoner, men også på grund af ovnens pyrolyseprogram slipper du næsten helt for at røre en finger i forhold til rengøring.
Du skal blot starte programmet og derefter vil ovnen varmes op på grader der er så høje, at alt skidt og snavs i ovnen brændes af og lægger sig som aske nederst i ovnen, hvor du let kan tørre det væk.
I forhold til sikkerhed, så har ovnen børnesikring, så du trygt kan lade ovnen køre – både i en eller to sektioner, uden at skulle frygte for, at hjemmets små børn kan komme til skade omkring ovnen.

Samsung NV75N5671RS-EG vs. markedet 

Måske du allerede har opdaget, hvad det er, der gør, at ovnen her adskiller sig fra lignende produkter på markedet. For ja, det er Dual Cook Flex™ funktionen. Den fortjener at blive fremhævet mere end en gang. Især i forhold til at ovnen her stadig ligger i den lave ende af prisskalaen og i princippet kan være erstatning for at skulle have to ovne.

Fordele 

 • Bager godt
 • Rummelig indbygningsovn
 • Kan opdeles i to mindre ovne
 • Meget nøjagtig termostat
Ulemper 

 • Ikke helt så energieffektiv som andre lignende ovne
 • Lidt små ikoner på displayet

Specifikationer ved Samsung NV75N5671RS-EG – mål 
🌀 Højde: 60 cm,
🌀 Bredde: 60 cm,
🌀 Dybde: 57 cm
🌀 Konstruktion: Indbygning

Specifikationer ved Samsung NV75N5671RS-EG – nøgleoplysninger 
🔴 Volumen: 76 liter
🔴 Funktioner: automatikprogrammer, ur, timer, børnesikring, Dual Cook Flex™
🔴 Fabrikant: Samsung
🔴 Tilbehør: Bageplade og 2 ovnriste
🔴 Farve: Stål
🔴 Energiklasse: C


Electrolux EOB100X

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Electrolux EOB100X

 

Electrolux EOB100X er blevet testet af både det danske og svenske forbrugerråd sammen med en række andre ovne, og Electrolux EOB100X klarer sig så godt i test, at begge forbrugerråd placerer modellen i toppen af testene. Electrolux EOB100X er en indbygningsovn i et flot design i rustfrit stål, som vil være et godt valg til den store husholdning, som også er bevidste om økonomien.

Prisvenlig og stor model

Electrolux EOB100X hører til i den prisvenlige ende af skalaen, men det betyder ikke, at ovnen ikke har masser af kvalitet og funktioner. En af de bemærkelsesværdige aspekter ved Electrolux EOB100X er ovnens størrelse med en kapacitet på hele 72 liter, hvilket betyder, at ovnen med fordel kan bruges i store familier, eller hvor man ofte får gæster. Modellen er som nævnt en indbygningsovn, som skal integreres med resten af køkkenet, men selv om ovnrummet er stort, så fylder Electrolux EOB100X ikke mere fysisk end andre indbygningsovne.

Mange anvendelsesmuligheder

Electrolux EOB100X har mange funktioner, når det kommer til bage-/stege-muligheder. Modellen er blandt andet udstyret med over-/under-varme, varmluft, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grill. Varmluft sikrer en ensartet temperatur, mens lavtemperaturstegning er fordelagtig til at tilberede stege, og grill sikrer sprøde flæskesvær. Modellen kommer med brugervenlige drejeknapper, og med Anti FingerPrint er man sikret mod synlige fedtefingre på ovnens overflader.

Skabt med omtanke for forbrugeren

For at gøre brugen af Electrolux EOB100X endnu lettere er modellen udstyret med et flytbart varmelegeme, således at man kan flytte varmelegemet i toppen, når der skal gøres rent. Dertil kommer, at ovnlågen kan skilles ad uden værktøj, og glassene kan fjernes enkeltvis. Hvis man ønsker, kan man tage ovnlågen helt af, hvilket vil gøre rengøringen lettere. Der er også tænkt på sikkerheden med Electrolux EOB100X, for så snart ovnen tændes, så startes det aktive kølesystem også, som både sikrer, at ovnen ikke bliver for varm at røre ved, og at de elektroniske komponenter holdes kolde. Endvidere forefindes der en børnesikring af ovnlågen, så man roligt kan tage børnene med i køkkenet.

Da Electrolux EOB100X er en indbygningsovn, er det vigtigt at lægge mærke til målene. Electrolux EOB100X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100X:
 
Prisvenlig model
Kapacitet på 72 liter
Mulighed for blandt andet varmluft, over-/under-varme og grill
Anti FingerPrint værner imod fedtefingre
Aktivt kølesystem holder ovnens overflader kolde

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Electrolux EOB100X:


Siemens CD634GBS1/01

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Siemens CD634GBS1/01

.
Siemens CD634GBS1/01 har været testet af både det danske og svenske forbrugerråd, og begge forbrugerråd placerer Siemens CD634GBS1/01 blandt de bedste ovne overhovedet.

Siemens CD634GBS1/01 er af typen dampovn, som er en smule anderledes end de øvrige ovne i denne test. Siemens CD634GBS1/01 har nemlig en dampfunktion men er stadig også en indbygningsovn.

Damp giver bedre mad

Hele ideen med en dampovn er, at dampfunktionen skal sørge for, at maden ikke bliver kedelig. Siemens CD634GBS1/01 er netop en dampovn, og ovnens kombination af varme og tilført damp tilbereder maden således, at maden ikke bliver udtørret, og som en bonus bibeholdes langt flere næringsstoffer i maden, som ellers normalt koges eller steges ud. En fleksibel madlavningshjælp hjælper med både bage- og madlavningsprogrammer.

Mindre ovn med vandtank

Siemens CD634GBS1/01s force ligger ikke inden for størrelse med en kapacitet på 38 liter, som næsten kun er halvdelen af de store modeller. Dog vil denne størrelse stadig være nok til omkring 2-3 personer. Forcen ligger derimod i dampfunktionen, og for at opretholde en god mængde damp medfølger en vandtank på 1,3 liter, som jævnligt skal fyldes op. Som en ekstra service fortæller Siemens CD634GBS1/01 dog selv brugeren, hvornår det er tid til at påfylde nyt vand.

Stor variationsbredde

Man kan tilberede de samme fødevarer i en dampovn såsom Siemens CD634GBS1/01 som i en almindelig ovn. Siemens CD634GBS1/01 er også udstyret med fire opvarmningsmetoder – damp, genopvarmning, kogning og optøning – og temperaturintervallet ligger mellem 30 og 100 grader. Et 2,8 tommer farvedisplay med touch control informerer om brugen, og intelligent teknologi sørger for temperaturforslag, opvarmningskontrol samt CookControl. For en blid åbning og lukning er modellen ydermere udstyret med SoftClose-teknologi i lågen. Der medfølger 2 dampbeholdere (én med huller og én uden huller) i størrelse L.

Siemens CD634GBS1/01 er også en indbygningsovn, så derfor er målene vigtige. Siemens CD634GBS1/01 måler 45 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Siemens CD634GBS1/01:
Dampfunktion giver mindre tør mad
Flere bage- og madlavningsprogrammer
Fire opvarmningsmetoder
Farvedisplay med touch control
SoftClose-teknologi sørger for en blid lukning af lågen


FAQ

Hvilken ovne er den bedste at købe?
En af de bedste ovne, som er på markedet lige nu, er blandt andre modellen Simens HB674GBS1, som er blevet kåret som testvinder af forbrugsguidens test af ovne. Ovnen bliver rost for den praktiske funktioner, som er skabt med henblik på at gøre den travle hverdag lidt nemmere.
Hvordan vælger jeg en ovn?
Når du skal vælge en ovn, så skal du overveje, hvilke indstillingsmuligheder du vil foretrække, at ovnen har. I dag fås mange moderne ovne for eksempel med pyrolyse rengøringsprogrammer, hvilket gør det meget lettere at rengøre din ovn. Derfor kan det være oplagt at gå efter en ovn med pyrolyseprogram.
Skal jeg udskifte min ovn?
En tommelfingerregel er, at medmindre din ovn er over 15 år gammel, så kan det ofte bedre betale sig at reparere din ovn fremfor at udskifte den. Hvis du dog ofte har problemer med, at din ovn går i stykker, så kan det være en god ide at udskifte den.
Er ovne sikre at bruge?
Ja, ovne er sikre at bruge. Dog er der altid en risiko for brandskader på personer og materialer, når du bruger din ovn, hvormed du altid bør bruge ovnen med forsigtighed. Dertil er det en god ide at sætte dig ind, hvordan ovnen virker, før du bruger den første gang.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme