Varmluftsovn test-guide: De bedste i test ifølge eksperter og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: april 12, 2024.
ANNONCER
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Varmluftsovn test-guide: De bedste i test ifølge eksperter og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Der findes forskellige typer af ovne, og mange er i dag udstyret med varmluft. Denne artikel handler om tests af varmluftsovne. Ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår vi varmluftsovnene en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt ovn til et godt køb.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Ikke alle ovnene har indgået i tests, så derfor ser vi også nærmere på diverse brugeranmeldelser for at undersøge, hvad forbrugerne selv siger om ovnene og deres funktionalitet. Markedet for varmluftsovne er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder dog ikke, at de ovne, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne varmluftovn test indeholder:

  •  Overblik over de bedste varmluftsovne
  •  Guide til at lære din ovns funktioner at kende
  •  Information om hvordan man billigst og bedst bruger sin ovn
  •  Tabel over forskellen på konventionel varme og varmluft
  •  Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Varmluftsovn test 2024 – Her er de 3 bedste varmluftsovne

Hos Forbrugsguiden har vi analyseret en række ekspert tests fra ind og udland, og samlet de bedste modeller i denne artikel. Vi har også medtaget relevante brugeranmeldelser, da vi ved, forbrugerne upartisk deler ud af hverdagens positive og negative oplevelser med produktet. Under hvert produkt finde du en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.

Vi håber, at du efter at have læst denne artikel, vil være rustet til at finde den varmluftsovn, der dækker netop dine behov.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste varmluftsovne i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har derfor primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, som efterfølgende er blevet sammenlignet med produktdata og pris.

Dagens bedste priser og tilbud på Voss IEL600HV:

Fordele

  • Kapacitet på 71 liter
  • 9 forskellige ovnprogrammer
  • Børne- og rengøringsvenlig ovn
  • XL-bageplade medfølger
  • Udstyret med SurroundCook og Hot Air-system

Voss IEL600HV kommer med et ovnrum, der har en kapacitet på 71 liter. Dette betyder, at ovnen passer til en husstand med omkring 4 til 5 personer.

Derudover er Voss IEL600HV en energibesparende ovn, da den er placeret i energiklasse D. Dette er en forholdsvis god energiklasse for ovne, hvilket ikke mindst er en fordel for ens pengepung, men også for miljøet.

Voss IEL600HV er yderligere forsynet med systemet Hot Air, der sørger for, at varm luft cirkulerer jævnt rundt i hele ovnrummet. Systemet er med til at reducere temperaturen i ovnen med omkring 20 procent, hvilket både sparer tid og energi.

Anmeldelse : Analyse af Voss IEL600HV

Multifunktionsovn med flere praktiske egenskaber

Med Voss IEL600HV får man en multifunktionsovn, der er udstyret med 9 programmer. Man har derfor mulighed for at vælge forskellige former for tilberedningsmuligheder.

Ovnen kommer med både under- og overvarme, grillfunktion, intervalgrill, varmluft samt en lavtemperaturstegning.

Endvidere er Voss IEL600HV forsynet med blæserteknologien SurroundCook. Denne teknologi gør, at man ikke behøver vende ingredienserne i ovnen, da de bliver tilberedt optimalt uanset hvad. Derudover kan man have flere madretter i ovnen på samme tid, da varmen fordeles jævnt og stabilt i hele ovnen.

Ved køb af Voss IEL600HV medfølger der en XL-bageplade, der er 20 % større sammenlignet med almindelige bageplader. Det gør, at man har mulighed for at lave større portioner på en gang.

Børne- og rengøringsvenlig ovn med timerdisplay

Voss IEL600HV kan betegnes som værende en børne- og rengøringsvenlig ovn, da den er forsynet med IsoFront Top samt en børnesikring. På den måde bliver ovnens front aldrig varmere end 20 grader, og man har samtidig mulighed for at låse ovnen, så børn ikke kan åbne den.

Man har ydermere mulighed for at skille ovnens låg ad uden brug af værktøj. Dette gør det både nemmere at rengøre ovnrummet, samt at rengøre ovnens låg, hvis der er brug for det.

Derudover kommer Voss IEL600HV med et timerdisplay, der giver et overblik over ingrediensernes status. På skærmen kan man justere timeren, sætte en alarm samt se hvor lang tid, der er tilbage af tilberedningen.

Dagens bedste priser og tilbud på Miele H2265-1B:

Fordele

  • Katalytisk emalje på alle indvendige overflader
  • Flere sikkerhedsfunktioner
  • Automatikprogrammer
  • Hurtig opvarmning
  • Tidsfunktioner

Selvom eksperterne generelt er vilde med Miele H2265-1B, nævner de kort, at de ikke er glade for ovnens energiforbrug sammenlignet med andre modeller.

Hvis man vælger at investere i Miele H2265-1B, skal man huske, at det er en indbygningsovn, hvorfor målene skal passe til ens køkken.

Anmeldelse : Analyse af Miele H2265-1B

Velegnet til den større familie

Miele H2265-1B er en rummelig ovn, der er velegnet til den større familie, som ønsker plads til at kunne tilberede store portioner på én gang. Dette er muligt takket være det store ovnrum, som har en kapacitet på 76 liter.

Derudover er Miele H2265-1B en energieffektiv ovn med energimærkningen C, så den ikke forbruger meget el på et år.

Man kan desuden anvende ovnens praktiske tidsfunktioner, hvor man har mulighed for at programmere ovnens tilberedningstid eller start- og sluttid. Herved er man sikret, at maden tilberedes på netop den mest optimale måde.

Vælg mellem flere ovnprogrammer

Miele H2265-1B kommer med otte programmer, som man kan vælge mellem. Disse programmer inkluderer traditionel grill til grill med ventilation, over- og undervarme, undervarme, varmluft plus, optøning, ECO-varmluft samt intensiv bagning.

Skal man vælge et program, kan dette gøres på ovnens elektroniske touch-brugerflade eller selve drejeknapperne. Der medfølger desuden et par PerfectClean-bageplader ved køb af Miele H2265-1B, der er nemme at rengøre på grund af non-stick-belægningen.

Man kan ydermere gøre brug af ovnens automatikprogrammer. Her kan man vælge mellem flere madretter, som man ønsker at tilberede. Når man har valgt retten, bliver alt automatisk kontrolleret og styret, så man ikke behøver at holde øje med maden. Man skal i stedet blot vente på, at den er færdig.

Rengøringsvenlig ovn

Med Miele H2265-1B får man en rengøringsvenlig ovn med en selvrensende funktion. Den er nemlig udstyret med en katalytisk emalje på alle overflader indeni selve ovnrummet. Herved kan ovnen rense sig selv, når temperaturen kommer op på cirka 250 grader.

Udover at være rengøringsvenlig er Miele H2265-1B også sikker. Takket være den 3-lags glaslåge og dørforsegling forbliver ovnens yderside konstant køling, så man ikke brænder sig på den. Samtidigt kommer ovnen ligeledes med en børnesikring.

Ovnen er ydermere forsynet med en hurtig opvarmning, hvor den når op på omkring 200 grader på blot seks minutter. Det sikrer ikke kun en hurtigere tilberedning, men også et mindre forbrug af el.

Dagens bedste priser og tilbud på AEG BEB230010M:

Fordele

  • Forsynet med flere funktioner
  • Ovnrum på 71 liter
  • Udstyret med SurroundCook
  • XL-bageplade medfølger
  • Nem at rengøre

Med AEG BEB230010M får man en ovn med flere praktiske funktioner samt ovnprogrammer. Den kommer blandt andet med varmluft, grillfunktion, over- og undervarme samt lavtemperaturstegning.

Man har derfor mulighed for at finde lige præcis den funktion, man skal bruge for at tilberede sine madvarer.

Derudover kommer AEG BEB230010M med blæserteknologien SurroundCook. Denne teknologi sørger for, at varmen er både jævn og præcis, hvorfor resultaterne bliver mere ensartede uanset, hvad man ønsker at tilberede i ovnen. Med SurroundCook kan man tilberede flere retter i ovnen på samme tid, og man behøver ikke at vende maden, da varmen når rundt til alle ingredienser.

Ovnen er desuden forsynet med et kraftigt lys, der giver et godt overblik over madvarerne. Lyset er designet på en måde, så det er kraftigt uden, at det blænder brugeren.

Anmeldelse : Analyse af AEG BEB230010M

Ovn med XL-bageplade og fleksible ovnribber

Ved køb af AEG BEB230010M medfølger der en XL-bageplade, så man har mulighed for at tilberede større portioner på samme tid. Bagepladen er nemlig omkring 20 procent større end andre almindelige bageplader.

Endvidere er AEG BEB230010M designet med PerfectEntry ovnribber, der er fleksible, da de lavet på en måde, så det nemmere at placere bagepladerne inde i ovnen. Ribberne er placeret forskudt af hinanden, så bagepladerne blot hviler på selve ribben uden problemer.

Rengøringsvenlig og sikker ovn

AEG BEB230010M er nem at rengøre, da man har mulighed for at fjerne ovnlågen uden brug af værktøj. Det betyder, at man nemmere kan komme til inde i selve ovnrummet, samt at glassene og lågen kan rengøres hurtigere.

Ovnen kommer yderligere med AntiFingerPrint, hvorfor man ikke vil kunne se fedtede fingre på overfladen. Hvis man ønsker at rense overfladen, er dette også betydeligt nemmere, da overfladen er glat, så den hurtigt kan tørres af.

Sidst men ikke mindst er AEG BEB230010M en sikker ovn med flere sikkerhedsfunktioner. Disse funktioner er blandt andet en børnesikring, IsoFront Plus samt et kølesystem. Mens IsoFront Plus sikrer, at fronten aldrig bliver 20 grader varmere end rumtemperaturen, så sørger kølesystemet for, at ovnen altid vil holdes kold, hvad enten den er tændt eller slukket.

Test og anmeldelser af varmluftsovne anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Kundeanmeldelser

Forbrugeranmeldelser

Markedet for varmluftsovne er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de ovne, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. I vores vurdering af forskellige varmluftovne, der har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser, hos blandt andet Skousen.dk og Whiteaway.com. Vi har undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om produkterne, hvilket giver et godt supplement til eksperternes vurderinger.

Hos Forbrugsguiden finder du også en lang række andre relevante tests, som du med fordel kan læse inden du køber ny ovn.

FAQ

Hvilket brand laver de bedste varmluftsovne?
Når det gælder varmluftsovne, så er der flere brands på markedet, som laver nogle super gode modeller. Nogle af de bedste brands er blandt andet Voss, Miele og Gorenje, som alle har lavet nogle fine varmluftsovne, som har fået nogle gode anmeldelser i en række forskellige forbrugstests.
Hvordan vælger jeg en varmluftsovn?
Når du skal vælge en varmluftsovn til dit køkken, så bør du først og fremmest gå efter en model, som har de indstillingsmuligheder, som du ønsker. Derudover bør du også gå efter en ovn, hvis kapacitet matcher din husstands behov, såvel som at ovnens dimensioner passer ind i dit køkken.
Hvornår bør jeg ikke bruge en varmluftsovn?
Selvom en varmluftsovn generelt er en meget alsidig ovn, som du kan bruge til at tilberede mange forskellige ting, så findes der flere opskrifter, hvor du ikke bør bruge varmluft til at tilberede maden med. Det gælder blandt andet til kagebagning, custards (som for eksempel vaniljesaus) og soufflés.
Er en varmluftsovn pengene værd?
Ja, en varmluftsovn kan bestemt være pengene værd. Hvis du ofte tilbereder flere ting i ovnen på én gang, så vil det være optimalt at have en varmluftsovn, da varmefordelingen i ovnen er langt mere jævn end hos almindelige ovne. Dertil er varmluftsovne også energibesparende, hvilket er godt for miljøet.

Lær din ovns funktioner at kende

Du har sikkert læst i manualen, hvad din ovn kan og hvilke funktioner, den har, men bruger du den samme indstilling igen og igen? Så er du ikke alene, for rigtig mange ovne har funktioner, som forbrugerne ikke rigtig kender til. Politiken.dk guider her til, hvad de mest brugbare indstillinger og funktioner betyder:

  • Over- og undervarme: Når man bruger enten over, under eller over/undervarme, så kommer varmen enten fra toppen, bunden eller fra begge steder. Over/undervarme er det bedste valg, når man skal bage kage eller brød.
  • Undervarme alene: Undervarme alene kan også bruges, når man bager kage. Så undgår man, at overfladen bliver branket.
  • Overvarme alene: Brug med fordel overvarme alene til retter som soufléer og gratiner, hvor retten kun skal brunes på toppen. Har man ikke en overvarme-funktion kan over/undervarme også bruges her.
  • Varmluft: Når man bruger varmluftsfunktionen, sikrer man, at man får en jævn og ensartet varmefordeling i hele ovnen. Derfor er varmluft fordelagtigt, hvis man tilbereder retter i flere lag. Opvarmningen går hurtigere med varmluft, men man kan ofte kombinere varmluft med over/undervarme. Varmluft med overvarme sørger for, at retten bliver sprød på toppen, samt at varmen i ovnrummet er jævn. Varmluft med undervarme giver også jævn varmefordeling, men toppen bliver her ikke sprød. Denne indstilling kan for eksempel bruges til flødekartofler.
  • Grill: Denne funktion kan grille maden. Brug gerne grill til flade madvarer som bøffer og pølser, og grill-funktionen kan også bruges til eftergratinering, således at toppen bliver grillet sprød. Kan med fordel anvendes til at få knasende flæskesvær og sprødt skind på fjerkræ.
  • Andre funktioner: Forskellige ovne kan have rigtig mange funktioner, som for eksempel langtidsstegning, hvor stegningen tager længere tid men med lavere temperatur. Optøning, som kan bruges til at tø både kød, grøntsager og brød op ved meget lav temperatur. Dampfunktion, som damper maden i stedet for at stege den. Derudover findes specialfunktioner som lynopvarmning, pizzaprogram, impuls-grill og hydrobagning. Der står mere om disse funktioner i hver enkelt manual, som det anbefales at læse.
  • Dyre funktioner – Først og fremmest er det godt at have i baghovedet hvilke funktioner og indstillinger, man har brug for, når man køber ny ovn. Man kan nemlig hurtigt komme til at betale en del ekstra for funktioner, som man aldrig kommer til at bruge.
  • For langt de fleste hjemmekokke vil det være nok, at ovnen kan stege og bage. Gå dog gerne efter en ovn, der både har over/undervarme, varmluft og grill, for så er man godt dækket ind.
  • Man bør især overveje, om man har brug for blandt andet damp-funktion og pyrolyse, da det er to af de funktioner, der koster ekstra.
  • Dampfunktionen kan være en god funktion, hvis man bager ofte eller er meget omhyggelig med, at vitaminer og mineraler ikke må forsvinde fra for eksempel grøntsagerne. Alternativt kan man selv skabe dampen ved at sætte en skål med vand i ovnen.
  • Pyrolyse-selvrengøringen er en rigtig smart funktion, hvor ovnen gør sig selv ren, uden at man behøver at arbejde manuelt. Man sætter blot pyrolyseprogrammet i gang, og under meget høje temperaturer på omkring 500 grader brænder ovnen selv madrester og snavs væk, således at man blot kan fjerne det med en klud bagefter. Det er bestemt en funktion, der letter arbejdet i køkkenet, men husk, at man kommer til at betale en del mere for sådanne funktioner. Så har man ikke noget imod at gøre ovnen ren selv, så behøver man ikke pyrolysen.
  • Spar strøm og penge – Det er også vigtigt at kigge efter ovnenes energimærke, inden man køber ny ovn. Gå gerne efter ovne i minimum energiklasse D og meget gerne bedre. Det er både bedre for miljøet og forbrugerens pengepung. Når man skal til at anvende ovnen, så bør man udnytte ovnens varme så maksimalt som muligt. Med mindre man bager småkager eller andre kager med kort tilberedelsestid, så kan man sagtens sætte retten ind i en kold ovn og lade retten varme op sammen med ovnen. Så spilder man ikke varme på opvarmning, men læg dog 10-15 minutter til tilberedningstiden. Det er også fordelagtigt at bruge eftervarmen konstruktivt. Sluk ovnen 5-10 minutter inden retten er færdig, og lad eftervarmen gøre det sidste stykke arbejde. Hold gerne lågen lukket under hele tilberedningsfasen, da meget af varmen slipper ud, hver gang man åbner lågen. Benyt dig også gerne af varmluftsfunktionens evner. Blandt andet kan du tilberede flere retter samtidig, da man med varmluft kan tilberede i flere lag ad gangen, og desuden skal temperaturen sænkes med omkring 20 procent i forhold til konventionel varme. Se næste afsnit for detaljer om temperaturforskelle på varmluft og konventionel varme.

Forskellen på varmluft og konventionel varme

Der er forskel på den temperatur, man skal indstille sin ovn på, når man bruger henholdsvis varmluft og konventionel varme. Som hovedregel skal temperaturen sænkes omkring 20 procent, når man anvender varmluft. Grunden til dette er den cirkulerende luftstrøm, der opstår under brug af varmluft. Kogebogen.dk anbefaler følgende indstillinger:

Varmluft                   Konventionel varme

50 grader C               50 grader C

70 grader C               75 grader C

90 grader C               100 grader C

100 grader C             125 grader C

130 grader C             150 grader C

160 grader C             175 grader C

180 grader C             200 grader C

200 grader C             225 grader C

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme