Varmluftsovn test 2019 – Find de bedste varmluftsovne – Testvinder Guide

0

Der findes forskellige typer af ovne, og mange er i dag udstyret med varmluft. Denne artikel handler om tests af varmluftsovne. Ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår vi varmluftsovnene en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt ovn til et godt køb.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön.

Ikke alle ovnene har indgået i tests, så derfor ser vi også nærmere på diverse brugeranmeldelser for at undersøge, hvad forbrugerne selv siger om ovnene og deres funktionalitet. Markedet for varmluftsovne er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests.
Det betyder dog ikke, at de ovne, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne varmluftovn test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste varmluftsovne
🔸 Guide til at lære din ovns funktioner at kende
🔸 Information om hvordan man billigst og bedst bruger sin ovn
🔸 Tabel over forskellen på konventionel varme og varmluft
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Varmluftsovn test 2019 – Her er de 13 bedste varmluftsovne 

Hos Forbrugsguiden har vi analyseret en række ekspert tests fra ind og udland, og samlet de bedste modeller i denne artikel. Vi har også medtaget relevante brugeranmeldelser, da vi ved, forbrugerne upartisk deler ud af hverdagens positive og negative oplevelser med produktet. Under hvert produkt finde du en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.

Vi håber, at du efter at have læst denne artikel, vil være rustet til at finde den varmluftsovn, der dækker netop dine behov.


Electrolux EOB100X

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ “Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.327,00 Kr. 0,00 Kr. 3.327,00 Kr. Læs mere
3.327,00 Kr. 0,00 Kr. 3.327,00 Kr. Læs mere
3.327,00 Kr. 0,00 Kr. 3.327,00 Kr. Læs mere
3.727,00 Kr. 0,00 Kr. 3.727,00 Kr. Læs mere

 

Med Electrolux EOB100X får du flere gode og brugbare funktioner og indstillinger. Blandt andet har ovnen et effektivt varmluftssystem, som sørger en stabil og ensartet temperatur i hele ovnen. Modellen har også over- og undervarme, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grillfunktion. Der er også et indbygget kølesystem som sørger for, at ovnen ikke bliver for varm.

God temperaturpræcision

Temperaturen i ovnen er vigtig for at opnå de bedste resultater i køkkenet og takket være Electrolux’ unikke UltraFanPlus-varmluftssystem, så er du sikret jævn og ensartet tilberedning.

Hensyn til miljø og forbruger

Electrolux EOB100X er en stor model med en kapacitet på 72 liter, hvilket vil være nok til en stor familie med 5+ medlemmer, eller når der kommer gæster. Med energimærket A er den miljøvenlig med et lavt energiforbrug og så er den meget brugervenlig. Det er let at indstille ovnen og at finde ud af de forskellige indstillinger, og der er mange muligheder for at lave mad med både over/undervarme, undervarme, overvarme, varmluft samt stor og lille grill. Som en ekstra bonus er Electrolux EOB100X en prisvenlig model og med til ovnen følger 1 bradepande, 2 bageplader og 1 rist.

Electrolux EOB100X er af typen indbygningsovn, hvilket betyder, at den er skabt til at være en integreret del af køkkenet. Læg derfor særlig godt mærke til modellens mål, som er afgørende for, om der er plads til den.

Electrolux EOB100X måler 57,3 cm udvendigt (H), 55,6 cm udvendigt (B), 55,5 cm udvendigt (D).

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100X:
🔵 Både god til kød og bagning
🔵 Høj temperaturpræcision
🔵 Miljøvenlig model
🔵 Indbygningsovn med mange funktioner
🔵 Prisvenlig model

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Electrolux EOB100X:

https://www.youtube.com/watch?v=1sGDWK1xP_U

Electrolux EOP601X

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOP601X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.899,00 Kr. 0,00 Kr. 3.899,00 Kr. Læs mere
6.895,00 Kr. 0,00 Kr. 6.895,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EOP601X er en af den slags modeller, der vil tiltale de fleste forbrugere, da den spænder bredt i sin anvendelse og alsidighed. Især varmluftssystemet, som sørger for en ensartet temperatur i hele ovnrummet, er af særlig god kvalitet i denne model. Det er også muligt at benytte en lavtemperaturstegning, intervalgrill til gratinering og grill funktion så flæskestegen får sprøde svær.

Høj brugervenlighed

Avancerede ovne kan være svære at indstille og finde ud af, men Electrolux EOP601X har en god anvendelighed og er let at bruge. Ovnen leveres med en detaljeret manual som kan give svar på det meste, inklusiv gode tips angående ovnens tilberedning og indstillinger, hvis man er i tvivl om noget.

Både temperaturpræcision og -stabilitet er i top, så man kan både stole på, at ovnen rent faktisk har den temperatur, man indstiller den på samtidig med, at temperaturen holdes stabil under hele tilberedningen. Også sikkerheden er der tænkt på, da man med en børnelås på lågen kan være sikker på, at ingen kommer til skade under bagningen. Ovnens udvendige temperatur holdes også så lav, at hverken børn eller dyr kan brænde sig på den.

Varmluft giver jævnt resultat

Electrolux EOP601X har mange forskellige anvendelsesfunktioner: Der findes både varmluft, over/undervarme, undervarme, grill, og varmluftsgrill-funktion. Især varmluften har mange fordele, for når man anvender varmluft, sørger ovnen for at få varmen cirkuleret rundt i hele ovnen, hvilket sikrer en bedre fordeling af varmen.

Det betyder, at maden bliver mere jævnt tilberedt således, at både maden i midten og i siden får samme varme. Med indbygget pyrolyse-funktion fungerer rengøringen desuden let på Electrolux EOP601X, som selv klarer rengøringsarbejdet. Modellen er også skabt med omtanke for miljøet med en miljømærkning i energiklasse A+.

Electrolux EOP601X måler 57,3 cm udvendigt (H), 55,6 cm udvendigt (B), 55,5 cm udvendigt (D). Da modellen er en indbygningsovn, er det vigtigt at lægge mærke til målene.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOP601X:
🔵 Mulighed for intervalgrill og lavtemperaturstegning
🔵 Rigtig god til grill
🔵 Både temperaturpræcis og -stabil
🔵 Mange ovnfunktioner giver større alsidighed
🔵 Pyrolyse-funktion klarer selv rengøringen

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Electrolux EOP601X:

https://www.youtube.com/watch?v=DXlmdE1MlS8

Electrolux EKC6051BOW

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerrådet Råd & Rön

electrolux-ekc6051bow

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.659,00 Kr. 0,00 Kr. 5.659,00 Kr. Læs mere
6.135,00 Kr. 0,00 Kr. 6.135,00 Kr. Læs mere
6.135,00 Kr. 0,00 Kr. 6.135,00 Kr. Læs mere

 

Komfuret EKC6051BOW fra Electrolux har alle nødvendige funktioner og lidt til. Selve ovnrummet har en kapacitet på 70 liter og man kan roligt udnytte hele ovnrummet med flere plader inde af gangen, da ovnen har et effektivt varmluftssystem, som fordeler den varme luft jævnt i ovnen.

Let at bruge

Et andet vigtigt parameter for, om en ovn er et godt køb, er brugervenlighed og håndterbarhed, og Electrolux EKC6051BOW klarer sig rigtig godt her. Indstillingerne er lette at forstå, og det er let at sætte maden ind og tage den ud. Det er især vigtigt, at dette fungerer optimalt, hvis man håndterer tunge fade og plader.

For en yderligere høj brugervenlighed medfølger en god manual, der har svar på de fleste spørgsmål samt giver gode tips til brugen af Electrolux EKC6051BOW. Energiforbruget er også i den lavere ende med et forbrug på kun 0,61 kWh, når man bager kage, og modellen er i energiklasse A. Det er muligt at anvende funktionerne over/undervarme, varmluft og grill med varmluft, hvilket er nok til, hvad den almene forbruger anvender i dagligdagen.

Electrolux EKC6051BOW måler 90 cm udvendigt (H), 60 cm udvendigt (B), 60 cm udvendigt (D). Læg mærke til at målene er højere end andre testede ovne, da dette inkluderer hele komfuret.

Udvalgte fordele ved Electrolux EKC6051BOW:
🔵 Et helt komfur i stedet for kun en ovn
🔵 God til kød og med velfungerende grill-funktion
🔵 Temperaturpræcis ovn
🔵 Let at håndtere

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Electrolux EKC6051BOW:

https://www.youtube.com/watch?v=489kPG4tc9U

Zanussi ZCV65000WA

✅ Populær blandt brugerne

zanussi-zcv65000wa

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
4.799,00 Kr. 0,00 Kr. 4.799,00 Kr. Læs mere
5.199,00 Kr. 0,00 Kr. 5.199,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Zanussi ZCV65000WA har endnu ikke været inkluderet i nogle officielle tests, men vi har alligevel taget den med i vores artikel, da det er et solidt og godt komfur, som forbrugerne selv er rigtig glade for. Vi har set nærmere på brugeranmeldelser fra sitet Skousen.dk og Whiteaway.com, hvor forbrugere, der anvender ovnene/komfurerne til hverdag, fortæller om produkternes bedste sider. Zanussi ZCV65000WA er blevet anmeldt af knap 30 forbrugere, og i gennemsnit får modellen 4,3 stjerner ud af 5.

Både ovn og kogefelter

Zanussi ZCV65000WA er ikke kun en ovn, men et helt komfur, der skal stå alene og ikke være en integreret del af køkkenet, som indbygningsovne er. At Zanussi ZCV65000WA er et helt komfur betyder, at der også følger kogefelter med i købet, hvilket giver flere anvendelsesmuligheder.

Brugerne er generelt rigtig tilfredse med modellen, og det bemærkes, at ovnen er rigtig god til at tilberede maden. Som en ekstra bonus er modellen i den lave ende af prisskalaen, så man får rigtig meget for pengene med dette komfur. Udover den gode ovn er kogefelterne keramiske, hvilket betyder, at de varmer rigtig hurtigt op. Der findes 4 kogefelter på modellen.

Få, men gode funktioner

Zanussi ZCV65000WA hører ikke til blandt de komfurer og ovne, der har mange avancerede funktioner. Men modellen har de nødvendige funktioner, der også tæller både mulighed for over/undervarme, grill og varmluft. Grill-funktionen er særlig god, når man ønsker en lidt grillet smag og gerne vil have sprøde flæskesvær eller sprødt skind på fjerkræ. Varmluften er velegnet til, når man tilbereder mad i flere lag samtidig, da varmluftens cirkulation sørger for, at alle hjørner af ovnen får samme varme. Det giver også et ensartet og jævnt udseende, når man for eksempel bager enkeltstående kager som muffins.

Stor ovn

Zanussi ZCV65000WA har et ovnrum med en kapacitet på 68 liter, og det er en rigtig stor størrelse. Dermed er Zanussi ZCV65000WA også velegnet til, når der kommer gæster. Det store ovnrum er kombineret med fem ribber og ekstra store bageplader, så man kan udnytte hele ovnrummet maksimalt.

Størrelsen er også en af de faktorer, som brugerne selv fremhæver, og det nævnes også, at de fem ribber er et stort plus. Zanussi ZCV65000WA har ikke en selvrenselses-funktion, men til gengæld nævner brugerne selv, at modellen er rigtig let at gøre ren manuelt. Desuden fungerer knapperne godt, og komfuret er let at montere. Det generelle kvalitetsindtryk af Zanussi ZCV65000WA er rigtig højt.

Zanussi ZCV65000WA måler 85,0 cm udvendigt (H), 59,6 cm udvendigt (B), 60,0 cm udvendigt (D).

Udvalgte fordele ved Zanussi ZCV65000WA:
🔵 Helt komfur med både ovn og kogefelter
🔵 Prisvenlig model
🔵 Få men gode tilberedningsmuligheder
🔵 Stor model med ovnrums-kapacitet på 68 liter
🔵 God kvalitet


Steba ECO miniovn

✅ Populær blandt brugerne

Steba ECO miniovn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.209,00 Kr. 0,00 Kr. 1.209,00 Kr. Læs mere
1.210,00 Kr. 0,00 Kr. 1.210,00 Kr. Læs mere
1.269,00 Kr. 0,00 Kr. 1.269,00 Kr. Læs mere
1.445,00 Kr. 0,00 Kr. 1.445,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Steba ECO miniovn fra det mindre kendte mærke Steba har ikke været medtaget i eksperternes test, men vi har alligevel taget den med i vores artikel, da det er en solid og god miniovn, som brugerne selv er rigtig glade for. Vi har set nærmere på brugeranmeldelser fra sitet skousen.dk og whiteaway.com, hvor forbrugere, der anvender ovnene til hverdag, fortæller om produkternes bedste sider. Steba ECO miniovn er blevet anmeldt af knap 20 forbrugere, og i gennemsnit får modellen 4,7 stjerner ud af 5.

God til kylling på spyd

Hvis man har et lille køkken uden meget plads, kan det være en god ide at anskaffe en miniovn i stedet for en konventionel ovn eller komfur. Steba ECO er netop en miniovn, og brugerne er meget imponerede over modellen evner. Der medfølger et dreje-grillspyd med modellen, og det er oplagt at bruge ovnen til at tilberede kylling.

Dette har flere af brugerne forsøgt, og alle er de meget imponerede over, hvor god og velsmagende kyllingen bliver. Selv en forholdsvis stor kylling på omkring 1200 gram kan man tilberede i ovnen, for Steba ECO miniovn har et ovnrum på 28 liter. Det er også muligt at tilberede mange andre retter i miniovnen som for eksempel pizza, brød og kød, så Steba ECO miniovn fungerer stort set lige så godt som de konventionelle ovne.

Meget tilbehør

Steba ECO miniovn har mange medfølgende dele, som gør brugen af miniovnen endnu større. Der er både mulighed for over/undervarme og varmluft, og temperaturen kan indstilles til hele 230 grader. Sammen med selve ovnen medfølger som nævnt drejespyd men også en emaljeret bageplade, en forkromet rist og en krummebakke.

Ovnrummet er beklædt med non-stick belægning, så madrester, snavs og skidt vil have svært ved at sætte sig fast. Brugerne bemærker også selv, at rengøringen er let at foretage, og non-stick belægningen er en af grundene. Man kan tilberede mad i ovnrummet i tre forskellige højder, og timeren kan gå helt op til 90 minutter.

Høj brugervenlighed

Brugerne roser Steba ECO miniovn for at være en rigtig brugervenlig ovn, og den fungerer mindst lige så godt som de konventionelle ovne. Maden bliver veltilberedt og velsmagende, og modellen er også hurtig, da den varmer op på omkring 10 minutter. Modellen er også skabt med omtanke for miljøet, da den er en ECO-model, som er 36 procent mere energibesparende, og isolationen er meget effektiv og overfladetemperaturen lav. En af de store fordele ved modellen er dens velfungerende varmluftsfunktion.

I en miniovn vil ovnrummet typisk være mindre end på en konventionel ovn, og tilbereder man store retter, vil der ikke være så meget plads tilbage i rummet. Her er varmluft effektivt, da varmlufts-cirkulationen sørger for at fordele varmen lige rundt i ovnrummet. Steba ECO miniovn har desuden et pænt design og kommer i en sølvgrå farve. Husk at denne miniovn skal placeres, så der er mellem 5 og 10 cm fri omkring ovnen.

Steba ECO miniovn måler 31 cm udvendigt (H), 51 cm udvendigt (B), 41 cm udvendigt (D).

Udvalgte fordele ved Steba ECO miniovn:
🔵 
Miniovn fylder mindre end konventionel ovn
🔵 Alsidig brug
🔵 Brugbart tilbehør medfølger
🔵 Varmer hurtigt op
🔵 God varmluftsfunktion


Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn

✅ Populær blandt brugerne

Gorenje MI 281 W mikroboelgeovn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
984,00 Kr. 0,00 Kr. 984,00 Kr. Læs mere
984,00 Kr. 0,00 Kr. 984,00 Kr. Læs mere
1.084,00 Kr. 0,00 Kr. 1.084,00 Kr. Læs mere
1.634,00 Kr. 0,00 Kr. 1.634,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn er ikke blevet testet af et ekspertpanel, men vi har alligevel taget den med i vores artikel, da det er en solid og god mikrobølgeovn, som brugerne selv er rigtig glade for. Vi har set nærmere på brugeranmeldelser fra sitet skousen.dk og whiteaway.com, hvor forbrugere, der anvender ovnene til hverdag, fortæller om ovnenes bedste sider. Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn er blevet anmeldt af over 50 forbrugere, og i gennemsnit får modellen 4,4 stjerner ud af 5.

Effektiv mikrobølgeovn

Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn er mere end blot en mikrobølgeovn, da modellen blandt andet har indbygget varmluft, hvilket øger variationsmulighederne betydeligt. Det betyder, at selv om Gorenje MI 281 W er en mikrobølgeovn, så kan man også anvende den til at tilberede for eksempel aftensmåltidet. Varmluften virker nemlig som i en konventionel ovn, som varmer ovnrummet jævnt op og sørger for den samme temperatur i alle hjørner af ovnen. Brugerne er også især glade for, at modellen er så alsidig, for med Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn behøver man stort set ikke en konventionel ovn.

Brugbare funktioner

Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn passer særdeles godt ind i hjem, hvor der ikke er meget plads i køkkenet. På trods af at den er lille i størrelsen, har den stadig et ovnrum med en kapacitet på 28 liter, så det er ikke kun småretter, der kan tilberedes i ovnen.

Udover varmluft er der også mulighed for grill-funktion, og den smarte optøningsfunktion gør, at man både man tø kød, grøntsager og andre frostvarer op i ovnen. Brugerne roser modellen for den høje brugervenlighed, da display og indstillinger er lette at finde ud af. For lettere brug er Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn udstyret med ti effekttrin og fem færdigprogrammer, således at man blot behøver at vælge program og vægt, og så udregner ovnen selv tilberedningstiden.

Flot design

Til trods for at der er tale om en mikrobølgeovn, der næppe stjæler hele fokus i køkkenet, så lægger flere brugere mærke til, at Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn har et rigtig fint design, og den generelle udformning er pæn. Modellen er neutral i hvid farve, og ovnrummet er desuden rustfrit, så man slipper også for rustpletter indeni ovnen. Den 28 liters kapacitet gør, at Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn kan rumme store tallerkener og fade med op til 30 cm i diameter, og den automatiske drejetallerken sørger for en mere jævn tilberedning. Desuden er modellen børnesikret, så hverken børn eller dyr kommer til skade.

Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn måler 31,1 cm udvendigt (H), 51,3 cm udvendigt (B), 40,1 cm udvendigt (D).

Udvalgte fordele ved Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn:
🔵 Alsidig mikrobølgeovn som også har varmluft
🔵 Stor kapacitet på 28 liter
🔵 God optøningsfunktion
🔵 Høj brugervenlighed
🔵 Flot design


Gorenje MI281SL mikrobølgeovn

✅ Populær blandt brugerne

Gorenje MI281SL mikroboelgeovn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.295,00 Kr. 0,00 Kr. 1.295,00 Kr. Læs mere
1.395,00 Kr. 0,00 Kr. 1.395,00 Kr. Læs mere
1.695,00 Kr. 0,00 Kr. 1.695,00 Kr. Læs mere

 

En del modeller i denne artikel har ikke været inkluderet i eksperternes test. Det gælder også for modellen Gorenje MI281SL mikrobølgeovn, men vi har alligevel taget den med i vores artikel, da det er en solid og god mikrobølgeovn, som brugerne selv er rigtig glade for. Vi har set nærmere på brugeranmeldelser fra sitet Skousen.dk og Whiteaway.com, hvor forbrugere, der anvender ovnene til hverdag, fortæller om ovnenes bedste sider. Gorenje MI281SL mikrobølgeovn er blevet anmeldt af over 40 forbrugere, og i gennemsnit får modellen 4,3 stjerner ud af 5.

Multifunktionel ovn

Gorenje MI281SL er af typen mikrobølgeovn, men den spænder så bredt, at den kan bruges til de fleste af de formål, man bruger en konventionel ovn til. Der er både mulighed for varmluft og grill, og disse funktioner sørger for, at man sagtens kan lave et rigtigt måltid mad i ovnen. Brugerne selv nævner også, at ovnen er særdeles god at bruge og til mange formål. Især ovnens grill-funktion er rigtig god, og med varmluft kan man også tilberede for eksempel kødretter.

Gorenje MI281SL mikrobølgeovn har endvidere en crust-funktion, der sørger for at give en sprød top på maden. Ydermere så sørger optøningsfunktionen for, at man på kort tid kan tø både kød og grøntsager op. Det fungerer let ved, at man blot indtaster madtype og vægt, og derefter beregner Gorenje MI281SL mikrobølgeovn selv, hvor lang tid maden skal have i ovnen.

Nem i brug

Gorenje MI281SL mikrobølgeovn er således en intelligent ovn, der sørger for, at maden hverken får for lang eller kort tid i ovnen. En af modellens helt store fordele, som brugerne nævner, er enkeltheden. Modellen kan mange ting, men den er meget enkel i brug.

Betjeningen og indstillingerne er intuitive at bruge, og med få tryk er madlavningen hurtigt i gang. Også rengøringen går let, og med et rustfrit ovnrum kommer der ikke rustpletter fra fugt eller lignende. Gorenje MI281SL mikrobølgeovn er også en stor mikrobølgeovn med en kapacitet på 28 liter, så det er muligt at tilberede også store portioner i ovnen. Dertil kan ovnen rumme tallerkener eller fade med op til 30 cm i diameter.

Velfungerende indstillinger

Gorenje MI281SL mikrobølgeovn har en god timer, der selv ved, hvor lang tid maden skal have beregnet ud fra madtype og vægt. For at gøre arbejdet endnu lettere for brugeren kommer modellen med fem forskellige færdigprogrammer, som også blot skal indstilles efter type og vægt. Tiden kan også indstilles manuelt, og det foregår i ned til 10 sekunders-intervaller.

Maden drejes rundt på drejetallerken under tilberedningen, da det sikrer en optimal og jævn varmefordeling. Vil man være sikker på, at retten får ensartet varme over det hele, kan man med fordel anvende varmluftsfunktionen. Som en ekstra bonus kommenterer brugerne også, at Gorenje MI281SL mikrobølgeovn er en pæn ovn i et flot design.

Gorenje MI281SL mikrobølgeovn måler 31,1 cm udvendigt (H), 51,3 cm udvendigt (B), 40,1 cm udvendigt (D).

Udvalgte fordele ved Gorenje MI281SL mikrobølgeovn:
🔵 Mikrobølgeovn med varmluft
🔵 Mulighed for at tilberede mange forskellige madtyper
🔵 Intelligent ovn der selv beregner tilberedningstid
🔵 Enkel men funktionel
🔵 Let at bruge


Whirlpool JT469BL kombiovn

✅ Populær blandt brugerne

Whirlpool JT469BL kombiovn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.187,00 Kr. 0,00 Kr. 2.187,00 Kr. Læs mere
2.665,00 Kr. 0,00 Kr. 2.665,00 Kr. Læs mere
2.865,00 Kr. 0,00 Kr. 2.865,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Whirlpool JT469BL kombiovn er ikke medtaget i eksperternes test, men vi har alligevel taget den med i vores artikel, da det er en solid og god kombiovn, som forbrugerne selv er rigtig glade for. Vi har set nærmere på brugeranmeldelser fra sitet Skousen.dk og Whiteaway.com, hvor forbrugere, der anvender ovnene til hverdag, fortæller om ovnenes bedste sider. Whirlpool JT469BL kombiovn får i gennemsnit 4,8 stjerner ud af 5.

Kraftig kombiovn med sensorer

Whirlpool JT469BL kombiovn er en meget alsidig ovn, der virkelig kan mange ting. Funktionerne er brugbare, og med både mulighed for varmluft og grill findes der stort set ikke den madvare, man ikke kan tilberede i denne ovn. Brugerne nævner selv, at ovnen især er rigtig god til at tilberede pizza, hvor kanterne ikke bliver hverken under- eller overbagt. Dette skyldes også modellens crisp-funktion, som sikrer, at skorper bliver sprøde og ensartede på kort tid.

For at sikre en bedre tilberedning er Whirlpool JT469BL kombiovn udstyret med Whirlpool 6th Sense-sensorsystem, som løbende tilpasser og justerer tiden og effekten, mens maden tilberedes for at opnå det bedste slutresultat.

Mange funktioner

Brugerne roser især Whirlpool JT469BL kombiovns mange gode funktioner, som gør tilberedningen af maden markant lettere. Blandt andet indeholder modellen en optøningsfunktion til både kød og grønt, og for at sørge for at frossent brød ikke bliver slasket og slattent, når det tøs op, så har ovnen Bread Defrost optøning til brød.

Denne funktion tør det frosne brød hurtigt op samtidig med, at brødets sprøde overflade bevares, mens selve indmaden i brødet bliver blødt og velsmagende. Whirlpool JT469BL kombiovn har også en sundhedsfremmende Steam-funktion, som har til formål at dampe maden, således at flest mulige vitaminer og mineraler bibeholdes i maden.

Stor ovn

Brugerne er også glade for ovnens størrelse, for Whirlpool JT469BL kombiovn har en kapacitet på 31 liter. Det giver muligheden for at tilberede store portioner, og dertil er modellen udstyret med drejetallerken, der er 36 cm i diameter. For hurtigt at kunne komme i gang med at tilberede maden er ovnen udstyret med 30 forprogrammerede opskrifter.

Whirlpool JT469BL kombiovn er desuden en kraftig ovn, der har en større effekt end almindelige mikrobølgeovne, hvilket betyder, at maden bliver tilberedt langt hurtigere. Til trods for den store kraft fylder modellen ikke så meget, og en kombiovn som Whirlpool JT469BL kombiovn vil være fordelagtig at anskaffe, hvis man har et lille køkken uden meget plads.

Whirlpool JT469BL kombiovn måler 37,7 cm udvendigt (H), 48,7 cm udvendigt (B), 54,1 cm udvendigt (D).

Udvalgte fordele ved Whirlpool JT469BL kombiovn:
🔵 Med grill og varmluft kan ovnen bruges til stort set alt
🔵 Især god til pizza
🔵 Whirlpool 6th Sense-sensorsystem beregner selv tilberedningstid
🔵 Rigtig gode funktioner som Bread Defrost og Steam-funktion
🔵 Meget rummelig ovn


Voss IEL600HV

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Voss IEL600HV 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.191,00 Kr. 0,00 Kr. 3.191,00 Kr. Læs mere
3.191,00 Kr. 0,00 Kr. 3.191,00 Kr. Læs mere
3.191,00 Kr. 0,00 Kr. 3.191,00 Kr. Læs mere
3.591,00 Kr. 0,00 Kr. 3.591,00 Kr. Læs mere

 

Voss IEL600HV er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, der anmelder og tester et væld af ovne, hvorefter de videregiver resultaterne til forbrugerne.

Her har de foretaget en test af ovnen Voss IEL600HV, som de har valgt at kåre som testvinder af deres test.

Forbrugerrådet Tænk er især begejstrede for denne ovn, da de mener, at den er effektiv, hvis man er på udkig efter en forholdsvis simpel model med de mest nødvendige funktioner.

Man skal dog være opmærksom på, at Voss IEL600HV er en indbygningsovn, hvorfor dens mål skal passe til ens køkken.

Energibesparende ovn med systemet Hot Air

Voss IEL600HV kommer med et ovnrum, der har en kapacitet på 71 liter. Dette betyder, at ovnen passer til en husstand med omkring 4 til 5 personer.

Derudover er Voss IEL600HV en energibesparende ovn, da den er placeret i energiklasse A. Dette er en forholdsvis god energiklasse for ovne, hvilket ikke mindst er en fordel for ens pengepung, men også for miljøet.

Voss IEL600HV er yderligere forsynet med systemet Hot Air, der sørger for, at varm luft cirkulerer jævnt rundt i hele ovnrummet. Systemet er med til at reducere temperaturen i ovnen med omkring 20 procent, hvilket både sparer tid og energi.

Multifunktionsovn med flere praktiske egenskaber

Med Voss IEL600HV får man en multifunktionsovn, der er udstyret med 9 programmer. Man har derfor mulighed for at vælge forskellige former for tilberedningsmuligheder.

Ovnen kommer med både under- og overvarme, grillfunktion, intervalgrill, varmluft samt en lavtemperaturstegning.

Endvidere er Voss IEL600HV forsynet med blæserteknologien SurroundCook. Denne teknologi gør, at man ikke behøver vende ingredienserne i ovnen, da de bliver tilberedt optimalt uanset hvad. Derudover kan man have flere madretter i ovnen på samme tid, da varmen fordeles jævnt og stabilt i hele ovnen.

Ved køb af Voss IEL600HV medfølger der en XL-bageplade, der er 20 % større sammenlignet med almindelige bageplader. Det gør, at man har mulighed for at lave større portioner på en gang.

Børne- og rengøringsvenlig ovn med timerdisplay

Voss IEL600HV kan betegnes som værende en børne- og rengøringsvenlig ovn, da den er forsynet med IsoFront Top samt en børnesikring. På den måde bliver ovnens front aldrig varmere end 20 grader, og man har samtidig mulighed for at låse ovnen, så børn ikke kan åbne den.

Man har ydermere mulighed for at skille ovnens låg ad uden brug af værktøj. Dette gør det både nemmere at rengøre ovnrummet, samt at rengøre ovnens låg, hvis der er brug for det.

Derudover kommer Voss IEL600HV med et timerdisplay, der giver et overblik over ingrediensernes status. På skærmen kan man justere timeren, sætte en alarm samt se hvor lang tid, der er tilbage af tilberedningen.

Specifikationer ved Voss IEL600HV – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600HV – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600HV:
🔵 Kapacitet på 71 liter
🔵 9 forskellige ovnprogrammer
🔵 Børne- og rengøringsvenlig ovn
🔵 XL-bageplade medfølger
🔵 Udstyret med SurroundCook og Hot Air-system


Voss IEL600RF

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Voss IEL600RF 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.415,00 Kr. 0,00 Kr. 3.415,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
4.399,00 Kr. 0,00 Kr. 4.399,00 Kr. Læs mere

 

Voss IEL600RF har fået en god anmeldelse fra det danske forbrugerråd Tænk, der har kåret ovnen som værende testvinder af deres test. De mener nemlig, at ovnen er forsynet med flere praktiske funktioner såsom et lavt energiforbrug, et stort ovnrum samt flere ovnprogrammer.

Forbrugerrådet Tænk finder ikke mange ulemper ved Voss IEL600RF, men mener dog alligevel, at den ikke er helt optimal, når det kommer til temperaturstabiliteten.

Voss IEL600RF er til gengæld forsynet med et ovnrum på 71 liter samt er placeret i energiklasse A. Det betyder, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for pengepungen samt miljøet.

Man skal dog være opmærksom på, at modellen er en indbygningsovn, hvorfor dens mål skal passe ind i ens køkken.

Multifunktionsovn med 9 programmer

Multifunktionsovnen Voss IEL600RF kommer med et hav af forskellige funktioner. Først og fremmest er ovnen forsynet med 9 ovnprogrammer heriblandt en grillfunktion, varmluftsfunktion, pizzafunktion samt optøningsfunktion.

Derudover er ovnen udstyret med et Hot Air-system, der sørger for en mere tidsbesparende og effektiv tilberedning, da varmen bliver fordelt jævn i hele ovnen.

Voss IEL600RF kommer yderligere med blæserteknologien SurrondCook, der sørger for, at varmen altid er ensartet og stabil i hele ovnen, hvorfor resultaterne vil være optimale lige meget, hvad man tilbereder. Man behøver desuden heller ikke at vende ingredienserne, da dette ikke har en indflydelse på resultatet.

Funktionel ovn med praktiske funktioner

Med Voss IEL600RF får man en funktionel ovn med praktiske funktioner såsom AntiFingerPrint, en timer samt flere rengøringsvenlige egenskaber.

Voss IEL600RF er en rengøringsvenlig ovn, da man har mulighed for at fjerne ovnlåget uden brug af værktøj. Dette gør det ikke mindst nemmere at rengøre ovnrummet, men også at rengøre selve låget og glassene.

Endvidere kommer Voss IEL600RF med AntiFingerPrint, hvorfor man ikke vil have mulighed for at se fedtede fingre på ovnens overflader. Det gør det samtidigt også nemmere at fjerne al skidt.

Sidst men ikke mindst er Voss IEL600RF udstyret med en timer, der gør, at man har mulighed for at følge med i tilberedningen af maden.

Ovn med flere sikkerhedsfunktioner og halogenbelysning

Voss IEL600RF kan betegnes som værende en sikker ovn, da den er forsynet med både en børnesikring, et kølesystem samt en IsoFront Plus ovnlåge. Mens kølesystemet sørger for, at ovnen aldrig er for varm at røre ved, så sikrer IsoFront Plus, at ovnens front aldrig vil blive varmere end 20 grader.

Der er desuden mulighed for at låse ovnen, så børn ikke kan åbne den, når den er i gang med at varme og tilberede maden.

Med Voss IEL600RF får man ydermere et godt overblik inde i ovnen, da den kommer med en halogenbelysning med to lamper. Disse lamper sidder i siden samt i toppen og sørger for, at lyset er kraftigt uden at blænde.

Specifikationer ved Voss IEL600RF – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600RF – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600RF:
🔵 Ovnrum på 71 liter
🔵 9 ovnprogrammer
🔵 Aktivt kølesystem, børnesikring og IsoFront Plus
🔵 Udstyret med SurroundCook og Hot Air-system
🔵 Halogenbelysning


AEG BEB230010M

”Godt køb” hos Forbrugerrådet Tænk

AEG BEB230010M

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.813,00 Kr. 0,00 Kr. 3.813,00 Kr. Læs mere
3.813,00 Kr. 0,00 Kr. 3.813,00 Kr. Læs mere
3.813,00 Kr. 0,00 Kr. 3.813,00 Kr. Læs mere
4.213,00 Kr. 0,00 Kr. 4.213,00 Kr. Læs mere
4.702,00 Kr. 0,00 Kr. 4.702,00 Kr. Læs mere

 

AEG BEB230010M er blevet testet af Forbrugerrådet Tænk, der betegner ovnen som værende et ”godt køb”. Det er en indbygningsovn, hvorfor man skal være opmærksom på, om ovnens mål passer ind i ens køkken.

Forbrugerrådet Tænk er især vilde med ovnens brugervenlighed, samt at den har et lavt energiforbrug. De er dog en smule skuffede over, at dens temperaturstabilitet ikke er helt optimal.

Ovnen kommer med et ovnrum på 71 liter og er placeret i energiklasse A. Den er forsynet med drejeknapper, hvorfor det er nemt at indstille modellen på den ønskede funktion og indstilling.

Ovn med flere praktiske funktioner

Med AEG BEB230010M får man en ovn med flere praktiske funktioner samt ovnprogrammer. Den kommer blandt andet med varmluft, grillfunktion, over- og undervarme samt lavtemperaturstegning.

Man har derfor mulighed for at finde lige præcis den funktion, man skal bruge for at tilberede sine madvarer.

Derudover kommer AEG BEB230010M med blæserteknologien SurroundCook. Denne teknologi sørger for, at varmen er både jævn og præcis, hvorfor resultaterne bliver mere ensartede uanset, hvad man ønsker at tilberede i ovnen. Med SurroundCook kan man tilberede flere retter i ovnen på samme tid, og man behøver ikke at vende maden, da varmen når rundt til alle ingredienser.

Ovnen er desuden forsynet med et kraftigt lys, der giver et godt overblik over madvarerne. Lyset er designet på en måde, så det er kraftigt uden, at det blænder brugeren.

Ovn med XL-bageplade og fleksible ovnribber

Ved køb af AEG BEB230010M medfølger der en XL-bageplade, så man har mulighed for at tilberede større portioner på samme tid. Bagepladen er nemlig omkring 20 procent større end andre almindelige bageplader.

Endvidere er AEG BEB230010M designet med PerfectEntry ovnribber, der er fleksible, da de lavet på en måde, så det nemmere at placere bagepladerne inde i ovnen. Ribberne er placeret forskudt af hinanden, så bagepladerne blot hviler på selve ribben uden problemer.

Rengøringsvenlig og sikker ovn

AEG BEB230010M er nem at rengøre, da man har mulighed for at fjerne ovnlågen uden brug af værktøj. Det betyder, at man nemmere kan komme til inde i selve ovnrummet, samt at glassene og lågen kan rengøres hurtigere.

Ovnen kommer yderligere med AntiFingerPrint, hvorfor man ikke vil kunne se fedtede fingre på overfladen. Hvis man ønsker at rense overfladen, er dette også betydeligt nemmere, da overfladen er glat, så den hurtigt kan tørres af.

Sidst men ikke mindst er AEG BEB230010M en sikker ovn med flere sikkerhedsfunktioner. Disse funktioner er blandt andet en børnesikring, IsoFront Plus samt et kølesystem. Mens IsoFront Plus sikrer, at fronten aldrig bliver 20 grader varmere end rumtemperaturen, så sørger kølesystemet for, at ovnen altid vil holdes kold, hvad enten den er tændt eller slukket.

Specifikationer ved AEG BEB230010M – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 33,5 kilo

Specifikationer ved AEG BEB230010M – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved AEG BEB230010M:
🔵 Ovnrum på 71 liter
🔵 Forsynet med flere funktioner
🔵 Udstyret med SurroundCook
🔵 XL-bageplade medfølger
🔵 Nem at rengøre


Electrolux EOC700K 

”Godt køb” hos Forbrugerrådet Tænk

Electrolux EOC700K 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.799,00 Kr. 0,00 Kr. 6.799,00 Kr. Læs mere
6.799,00 Kr. 0,00 Kr. 6.799,00 Kr. Læs mere
6.799,00 Kr. 0,00 Kr. 6.799,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EOC700K er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der giver ovnen bedømmelsen ”et godt køb”. Dette har eksperterne valgt, da de mener, at det er en brugervenlig ovn med flere avancerede funktioner.

De er dog mindre vilde med, at dens temperaturstabilitet ikke er helt optimal. Derudover skal man være opmærksom på, at det er en indbygningsovn, hvorfor ovnens mål skal passe til målene i ens køkken.

Energivenlig ovn med ovnrum på 71 liter

Electrolux EOC700K er en multifunktionsovn, der er velegnet til forbrugere, der ønsker en ovn med en stor kapacitet. Ovnen kommer nemlig med en kapacitet på 71 liter, hvorfor den passer til en husstand på 4 til 5 personer eller til forbrugere, der blot ønsker mulighed for at tilberede store portioner på en gang.

Derudover er Electrolux EOC700K en energivenlig ovn, da den er placeret i energiklasse A+. Det betyder ikke mindst, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, men det er også en fordel for ens pengepung samt for miljøet.

Ovnen kommer ydermere med flere funktioner og ovnprogrammer såsom under- og overvarme, varmluft, intervalgrill, grillfunktion samt en lavtemperaturstegning. Man kan derfor selv vælge, hvordan man ønsker at tilberede sin mad.

Delvis selvrensende ovn med UltraFanPlus-system

Med Electrolux EOC700K får man en delvis selvrensende ovn, da den er forsynet med katalyse. Det vil sige, at ovnen har en katalytisk belægning på indersiden, hvorfor det er nemmere at rengøre ovnen.

Belægningen er nemlig fedtafvisende, hvorfor alle fedtrester bliver brændt væk, når ovnen tændes på mere end 200 grader. Herefter har man mulighed for at tørre asken væk med en klud nemt og hurtigt.

Electrolux EOC700K kommer også med et UltraFanPlus-system, der sørger for, at fordele den varme luft jævnt og effektivt i hele ovnrummet uanset, hvor man sætter maden henne. Dette sikrer en mere jævn og ensartet tilberedning af maden.

Brugervenlig ovn med enkel betjening

Electrolux EOC700K er en brugervenlig ovn med en enkel betjening. Den kommer nemlig med blot to drejeknapper med pop-ud-funktion samt et display, hvor man kan holde øje med ovnens tilberedning. Der er også et ur med en alarm-funktion. På selve displayet har man mulighed for at holde øje samt styre tilberedningen, som man har lyst til.

Derudover kommer Electrolux EOC700K med et indbygget stegetermometer, der sikrer, at maden bliver tilberedt på den mest optimale måde. Den sørger for at måle temperaturen løbende, og når den optimale temperatur er nået, så slukker ovnen pr. automatik.

Sidst men ikke mindst er Electrolux EOC700K forsynet med funktionen VelvetClosing, der gør, at ovnlågen altid lukker stille og roligt, hvorfor man ikke kan komme til at smække med den.

Specifikationer ved Electrolux EOC700K – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 59 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 59 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 33,5 kilo

Specifikationer ved Electrolux EOC700K – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,09
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Electrolux EOC700K:
🔵 Ovnrum på 71 liter
🔵 Brugervenlig ovn med enkel betjening
🔵 Med katalyse og VelvetClosing-funktion
🔵 Indbygget stegetermometer
🔵 UltraFanPlus-system


Electrolux EOB100W

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100W indbygningsovn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.449,00 Kr. 0,00 Kr. 2.449,00 Kr. Læs mere
2.449,00 Kr. 0,00 Kr. 2.449,00 Kr. Læs mere
2.849,00 Kr. 0,00 Kr. 2.849,00 Kr. Læs mere
4.082,00 Kr. 0,00 Kr. 4.082,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt Electrolux EOB100W, der er blevet en af topscorerne i deres test af ovne. Dette er denne model blevet, da eksperterne mener, at det er en effektiv og brugervenlig ovn med flere praktiske funktioner.

Forbrugerrådet Tænk er dog mindre vilde med, at ovnen er en smule sværere at rengøre sammenlignet med de andre modeller.

Man skal dog være opmærksom på, at Electrolux EOB100W er en indbygningsovn, hvorfor ovnens mål skal passe med målene i ens køkken.

Multifunktionsovn med stor kapacitet

Electrolux EOB100W er en multifunktionsovn, der kommer med flere funktioner. Ovnen kommer med alle de klassiske ovnfunktioner som ægte varmluft, over- og undervarme, en grillfunktion samt et program til pizza og tærte.

Derudover er ovnen forsynet med et stort ovnrum med en kapacitet på hele 72 liter. Det er derfor en ovn, der er egnet til de store husstande eller til forbrugere, der ønsker en ovn med plads til de større portioner.

Electrolux EOB100W er desuden placeret i energiklasse A, hvorfor den er forholdsvis energivenlig i drift. Det vil sige, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for både pengepungen og miljøet.

Sikker og rengøringsvenlig ovn med UltraFanPlus-varmluftssystem

Med Electrolux EOB100W får man en ovn med varmluftssystemet UltraFanPlus, der sørger for, at varmen bliver fordelt jævnt og ensartet rundt i hele ovnrummet. Dette er en fordel, da ingredienserne herved bliver tilberedt på den mest optimale måde.

Derudover kan Electrolux EOB100W betegnes som værende både en sikker og rengøringsvenlig ovn. Den kommer nemlig med et flytbart varmelegeme i toppen af ovnen samt en aftagelig dør, der gør det nemmere at rengøre både ovnrummet samt de forskellige dele.

Electrolux EOB100W kommer yderligere med et aktivt kølesystem samt en børnesikring. Mens kølesystemet sørger for, at ovnen altid har en lav temperatur udenpå, så sørger børnesikringen for, at børn ikke har mulighed for at åbne ovnen, når den er tændt.

Nem at betjene

Electrolux EOB100W er en fleksibel ovn, der er nem at betjene. Den er nemlig forsynet med to drejeknapper på fronten af ovnen, hvor man har mulighed for at indstille den på de specifikke funktioner.

Derudover kommer Electrolux EOB100W med en XL-bageplade, der er 20 procent større end andre almindelige bageplader. Det betyder, at man har mulighed for at lave større portioner på samme tid, da denne bageplade har plads til en del mere.

Der medfølger yderligere en bradepande, endnu en bageplade samt en rist ved køb af Electrolux EOB100W.

Specifikationer ved Electrolux EOB100W – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 60 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 60 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 29 kilo

Specifikationer ved Electrolux EOB100W – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,93
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,81
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Electrolux EOB100W:
🔵 Ovnrum på 72 liter
🔵 Udstyret med flere ovnfunktioner såsom varmluft
🔵 Med UltraFanPlus-varmluftssystem
🔵 Nem rengøring
🔵 Med aktivt kølesystem og børnesikring


Lær din ovns funktioner at kende

Du har sikkert læst i manualen, hvad din ovn kan og hvilke funktioner, den har, men bruger du den samme indstilling igen og igen? Så er du ikke alene, for rigtig mange ovne har funktioner, som forbrugerne ikke rigtig kender til. Politiken.dk guider her til, hvad de mest brugbare indstillinger og funktioner betyder:

Over- og undervarme: Når man bruger enten over, under eller over/undervarme, så kommer varmen enten fra toppen, bunden eller fra begge steder. Over/undervarme er det bedste valg, når man skal bage kage eller brød.

Undervarme alene: Undervarme alene kan også bruges, når man bager kage. Så undgår man, at overfladen bliver branket.

Overvarme alene: Brug med fordel overvarme alene til retter som soufléer og gratiner, hvor retten kun skal brunes på toppen. Har man ikke en overvarme-funktion kan over/undervarme også bruges her.

Varmluft: Når man bruger varmluftsfunktionen, sikrer man, at man får en jævn og ensartet varmefordeling i hele ovnen. Derfor er varmluft fordelagtigt, hvis man tilbereder retter i flere lag. Opvarmningen går hurtigere med varmluft, men man kan ofte kombinere varmluft med over/undervarme. Varmluft med overvarme sørger for, at retten bliver sprød på toppen, samt at varmen i ovnrummet er jævn. Varmluft med undervarme giver også jævn varmefordeling, men toppen bliver her ikke sprød. Denne indstilling kan for eksempel bruges til flødekartofler.

Grill: Denne funktion kan grille maden. Brug gerne grill til flade madvarer som bøffer og pølser, og grill-funktionen kan også bruges til eftergratinering, således at toppen bliver grillet sprød. Kan med fordel anvendes til at få knasende flæskesvær og sprødt skind på fjerkræ.

Andre funktioner: Forskellige ovne kan have rigtig mange funktioner, som for eksempel langtidsstegning, hvor stegningen tager længere tid men med lavere temperatur. Optøning, som kan bruges til at tø både kød, grøntsager og brød op ved meget lav temperatur. Dampfunktion, som damper maden i stedet for at stege den. Derudover findes specialfunktioner som lynopvarmning, pizzaprogram, impuls-grill og hydrobagning. Der står mere om disse funktioner i hver enkelt manual, som det anbefales at læse.


Brug din ovn bedst og billigst

Ved at kende sine behov i køkkenet kan man spare rigtig mange penge – både når man skal købe ny ovn, og når man bruger ovnen. Forbrugerrådet Tænk guider her til, hvordan man bruger sin ovn både bedst og billigst og dermed kan spare mange penge.

Dyre funktioner

Først og fremmest er det godt at have i baghovedet hvilke funktioner og indstillinger, man har brug for, når man køber ny ovn. Man kan nemlig hurtigt komme til at betale en del ekstra for funktioner, som man aldrig kommer til at bruge.

For langt de fleste hjemmekokke vil det være nok, at ovnen kan stege og bage. Gå dog gerne efter en ovn, der både har over/undervarme, varmluft og grill, for så er man godt dækket ind.

Man bør især overveje, om man har brug for blandt andet damp-funktion og pyrolyse, da det er to af de funktioner, der koster ekstra.

Dampfunktionen kan være en god funktion, hvis man bager ofte eller er meget omhyggelig med, at vitaminer og mineraler ikke må forsvinde fra for eksempel grøntsagerne. Alternativt kan man selv skabe dampen ved at sætte en skål med vand i ovnen.

Pyrolyse-selvrengøringen er en rigtig smart funktion, hvor ovnen gør sig selv ren, uden at man behøver at arbejde manuelt. Man sætter blot pyrolyseprogrammet i gang, og under meget høje temperaturer på omkring 500 grader brænder ovnen selv madrester og snavs væk, således at man blot kan fjerne det med en klud bagefter. Det er bestemt en funktion, der letter arbejdet i køkkenet, men husk, at man kommer til at betale en del mere for sådanne funktioner. Så har man ikke noget imod at gøre ovnen ren selv, så behøver man ikke pyrolysen.

Spar strøm og penge

Det er også vigtigt at kigge efter ovnenes energimærke, inden man køber ny ovn. Gå gerne efter ovne i minimum energiklasse A og meget gerne bedre. Det er både bedre for miljøet og forbrugerens pengepung.

Når man skal til at anvende ovnen, så bør man udnytte ovnens varme så maksimalt som muligt. Med mindre man bager småkager eller andre kager med kort tilberedelsestid, så kan man sagtens sætte retten ind i en kold ovn og lade retten varme op sammen med ovnen. Så spilder man ikke varme på opvarmning, men læg dog 10-15 minutter til tilberedningstiden.

Det er også fordelagtigt at bruge eftervarmen konstruktivt. Sluk ovnen 5-10 minutter inden retten er færdig, og lad eftervarmen gøre det sidste stykke arbejde.

Hold gerne lågen lukket under hele tilberedningsfasen, da meget af varmen slipper ud, hver gang man åbner lågen.

Benyt dig også gerne af varmluftsfunktionens evner. Blandt andet kan du tilberede flere retter samtidig, da man med varmluft kan tilberede i flere lag ad gangen, og desuden skal temperaturen sænkes med omkring 20 procent i forhold til konventionel varme. Se næste afsnit for detaljer om temperaturforskelle på varmluft og konventionel varme.


Forskellen på varmluft og konventionel varme

Der er forskel på den temperatur, man skal indstille sin ovn på, når man bruger henholdsvis varmluft og konventionel varme. Som hovedregel skal temperaturen sænkes omkring 20 procent, når man anvender varmluft. Grunden til dette er den cirkulerende luftstrøm, der opstår under brug af varmluft. Kogebogen.dk anbefaler følgende indstillinger:

Varmluft                   Konventionel varme

50 grader C               50 grader C

70 grader C               75 grader C

90 grader C               100 grader C

100 grader C             125 grader C

130 grader C             150 grader C

160 grader C             175 grader C

180 grader C             200 grader C

200 grader C             225 grader C


Disse kilder har vi anvendt i varmluftsovn testen:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 17 ovne i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Der kigges først på ovnenes evner inden for stegning og bagning af kød og bagværk, og herefter ses også på temperaturpræcision og –stabilitet, sikkerhed og funktioner.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på to tests fra Råd & Rön. I den første har rådet har testet 7 indbygningsovne med fokus på tilberedning af mad og bagværk, energiforbrug og brugervenlighed, og den anden test er en test af 6 komfurer på samme parametre.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for varmluftsovne er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de ovne, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. I vores vurdering af forskellige varmluftovne, der har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser, hos blandt andet Skousen.dk og Whiteaway.com. Vi har undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om produkterne, hvilket giver et godt supplement til eksperternes vurderinger.

Hos Forbrugsguiden finder du også en lang række andre relevante tests, som du med fordel kan læse inden du køber ny ovn.

Øvrige relevante tests
Hvis du har besluttet dig for at din nye ovn skal være en indbygningsovn, så kan du med fordel læse denne indbygningsovn test, hvor vi har samlet de modeller som får de bedste bedømmelser af eksperterne. Samtidig har vi også samlet en række af de modeller som får bedst bedømmelser af brugerne på de forskellige forhandlersider, så du både kan se eksperternes og brugernes favoritter. Vi har også foretaget prissammenligning af de forskellige produkter, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.

Hvis du ønsker at finde en ovn som selv klarer rengøringen, så kan du med fordel læse vores pyrolyseovn test. Pyrolyseovne kan selv rengøre ovnrummet ved hjælp af deres pyrolyse system, som opvarmer ovnen til en så høj temperatur at alt snavs bliver til aske.

I vores pyrolyseovn test har vi samlet de modeller som har fået de bedste bedømmelser af eksperterne, og du finder også prissammenligning af alle produkterne, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.

Har du interesse i at lave mad med damp, så bør du læse vores dampovn test. En dampovn sikrer, at maden ikke tørrer ud i ovnen, ligesom maden bedre bevarer farve og tekstur. Dampovne har gennem mange år været brugt af professionelle kokke verden over.

I dampovn testen får du et komplet overblik over de modeller som er blevet bedst bedømt af eksperterne, samt oversigt over hvilke forhandlere der er billigst.

Hvis du er specielt interesseret i at bage pizza, så er de nye Uuni pizzaovne et godt valg.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse