Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Varmluftsovn test-guide: De bedste i test ifølge eksperter og anmeldelser

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

 

Der findes forskellige typer af ovne, og mange er i dag udstyret med varmluft. Denne artikel handler om tests af varmluftsovne. Ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår vi varmluftsovnene en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt ovn til et godt køb.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön.

Ikke alle ovnene har indgået i tests, så derfor ser vi også nærmere på diverse brugeranmeldelser for at undersøge, hvad forbrugerne selv siger om ovnene og deres funktionalitet. Markedet for varmluftsovne er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests.
Det betyder dog ikke, at de ovne, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne varmluftovn test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste varmluftsovne
🔸 Guide til at lære din ovns funktioner at kende
🔸 Information om hvordan man billigst og bedst bruger sin ovn
🔸 Tabel over forskellen på konventionel varme og varmluft
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Varmluftsovn test 2021 – Her er de 10 bedste varmluftsovne 

Hos Forbrugsguiden har vi analyseret en række ekspert tests fra ind og udland, og samlet de bedste modeller i denne artikel. Vi har også medtaget relevante brugeranmeldelser, da vi ved, forbrugerne upartisk deler ud af hverdagens positive og negative oplevelser med produktet. Under hvert produkt finde du en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.

Vi håber, at du efter at have læst denne artikel, vil være rustet til at finde den varmluftsovn, der dækker netop dine behov.


Voss IEL600HV

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Voss IEL600HV

 

.
Voss IEL600HV er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, der anmelder og tester et væld af ovne, hvorefter de videregiver resultaterne til forbrugerne.

Her har de foretaget en test af ovnen Voss IEL600HV, som de har valgt at kåre som testvinder af deres test.

Forbrugerrådet Tænk er især begejstrede for denne ovn, da de mener, at den er effektiv, hvis man er på udkig efter en forholdsvis simpel model med de mest nødvendige funktioner.

Man skal dog være opmærksom på, at Voss IEL600HV er en indbygningsovn, hvorfor dens mål skal passe til ens køkken.

Energibesparende ovn med systemet Hot Air

Voss IEL600HV kommer med et ovnrum, der har en kapacitet på 71 liter. Dette betyder, at ovnen passer til en husstand med omkring 4 til 5 personer.

Derudover er Voss IEL600HV en energibesparende ovn, da den er placeret i energiklasse D. Dette er en forholdsvis god energiklasse for ovne, hvilket ikke mindst er en fordel for ens pengepung, men også for miljøet.

Voss IEL600HV er yderligere forsynet med systemet Hot Air, der sørger for, at varm luft cirkulerer jævnt rundt i hele ovnrummet. Systemet er med til at reducere temperaturen i ovnen med omkring 20 procent, hvilket både sparer tid og energi.

Multifunktionsovn med flere praktiske egenskaber

Med Voss IEL600HV får man en multifunktionsovn, der er udstyret med 9 programmer. Man har derfor mulighed for at vælge forskellige former for tilberedningsmuligheder.

Ovnen kommer med både under- og overvarme, grillfunktion, intervalgrill, varmluft samt en lavtemperaturstegning.

Endvidere er Voss IEL600HV forsynet med blæserteknologien SurroundCook. Denne teknologi gør, at man ikke behøver vende ingredienserne i ovnen, da de bliver tilberedt optimalt uanset hvad. Derudover kan man have flere madretter i ovnen på samme tid, da varmen fordeles jævnt og stabilt i hele ovnen.

Ved køb af Voss IEL600HV medfølger der en XL-bageplade, der er 20 % større sammenlignet med almindelige bageplader. Det gør, at man har mulighed for at lave større portioner på en gang.

Børne- og rengøringsvenlig ovn med timerdisplay

Voss IEL600HV kan betegnes som værende en børne- og rengøringsvenlig ovn, da den er forsynet med IsoFront Top samt en børnesikring. På den måde bliver ovnens front aldrig varmere end 20 grader, og man har samtidig mulighed for at låse ovnen, så børn ikke kan åbne den.

Man har ydermere mulighed for at skille ovnens låg ad uden brug af værktøj. Dette gør det både nemmere at rengøre ovnrummet, samt at rengøre ovnens låg, hvis der er brug for det.

Derudover kommer Voss IEL600HV med et timerdisplay, der giver et overblik over ingrediensernes status. På skærmen kan man justere timeren, sætte en alarm samt se hvor lang tid, der er tilbage af tilberedningen.

Specifikationer ved Voss IEL600HV – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600HV – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600HV:
Kapacitet på 71 liter
9 forskellige ovnprogrammer
Børne- og rengøringsvenlig ovn
XL-bageplade medfølger
Udstyret med SurroundCook og Hot Air-system


Voss IEL600RF

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Voss IEL600RF 

.
Voss IEL600RF har fået en god anmeldelse fra det danske forbrugerråd Tænk, der har kåret ovnen som værende testvinder af deres test. De mener nemlig, at ovnen er forsynet med flere praktiske funktioner såsom et lavt energiforbrug, et stort ovnrum samt flere ovnprogrammer.

Forbrugerrådet Tænk finder ikke mange ulemper ved Voss IEL600RF, men mener dog alligevel, at den ikke er helt optimal, når det kommer til temperaturstabiliteten.

Voss IEL600RF er til gengæld forsynet med et ovnrum på 71 liter samt er placeret i energiklasse D. Det betyder, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for pengepungen samt miljøet.

Man skal dog være opmærksom på, at modellen er en indbygningsovn, hvorfor dens mål skal passe ind i ens køkken.

Multifunktionsovn med 9 programmer

Multifunktionsovnen Voss IEL600RF kommer med et hav af forskellige funktioner. Først og fremmest er ovnen forsynet med 9 ovnprogrammer heriblandt en grillfunktion, varmluftsfunktion, pizzafunktion samt optøningsfunktion.

Derudover er ovnen udstyret med et Hot Air-system, der sørger for en mere tidsbesparende og effektiv tilberedning, da varmen bliver fordelt jævn i hele ovnen.

Voss IEL600RF kommer yderligere med blæserteknologien SurrondCook, der sørger for, at varmen altid er ensartet og stabil i hele ovnen, hvorfor resultaterne vil være optimale lige meget, hvad man tilbereder. Man behøver desuden heller ikke at vende ingredienserne, da dette ikke har en indflydelse på resultatet.

Funktionel ovn med praktiske funktioner

Med Voss IEL600RF får man en funktionel ovn med praktiske funktioner såsom AntiFingerPrint, en timer samt flere rengøringsvenlige egenskaber.

Voss IEL600RF er en rengøringsvenlig ovn, da man har mulighed for at fjerne ovnlåget uden brug af værktøj. Dette gør det ikke mindst nemmere at rengøre ovnrummet, men også at rengøre selve låget og glassene.

Endvidere kommer Voss IEL600RF med AntiFingerPrint, hvorfor man ikke vil have mulighed for at se fedtede fingre på ovnens overflader. Det gør det samtidigt også nemmere at fjerne al skidt.

Sidst men ikke mindst er Voss IEL600RF udstyret med en timer, der gør, at man har mulighed for at følge med i tilberedningen af maden.

Ovn med flere sikkerhedsfunktioner og halogenbelysning

Voss IEL600RF kan betegnes som værende en sikker ovn, da den er forsynet med både en børnesikring, et kølesystem samt en IsoFront Plus ovnlåge. Mens kølesystemet sørger for, at ovnen aldrig er for varm at røre ved, så sikrer IsoFront Plus, at ovnens front aldrig vil blive varmere end 20 grader.

Der er desuden mulighed for at låse ovnen, så børn ikke kan åbne den, når den er i gang med at varme og tilberede maden.

Med Voss IEL600RF får man ydermere et godt overblik inde i ovnen, da den kommer med en halogenbelysning med to lamper. Disse lamper sidder i siden samt i toppen og sørger for, at lyset er kraftigt uden at blænde.

Specifikationer ved Voss IEL600RF – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600RF – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600RF:
Ovnrum på 71 liter
9 ovnprogrammer
Aktivt kølesystem, børnesikring og IsoFront Plus
Udstyret med SurroundCook og Hot Air-system
Halogenbelysning


Miele H2265-1B

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk
God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele H2265-1B

.
Både Which.co.uk og Forbrugerrådet Tænk har testet og anmeldt Miele H2265-1B, som de begge har givet en god anmeldelse. Eksperterne er begejstrede for ovnen af flere årsager, hvor de især nævner dens effektive tilberedning og sikkerhedsfunktioner, som værende en af de største fordele.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Miele H2265-1B, nævner de kort, at de ikke er glade for ovnens energiforbrug sammenlignet med andre modeller.

Hvis man vælger at investere i Miele H2265-1B, skal man huske, at det er en indbygningsovn, hvorfor målene skal passe til ens køkken.

Velegnet til den større familie

Miele H2265-1B er en rummelig ovn, der er velegnet til den større familie, som ønsker plads til at kunne tilberede store portioner på én gang. Dette er muligt takket være det store ovnrum, som har en kapacitet på 76 liter.

Derudover er Miele H2265-1B en energieffektiv ovn med energimærkningen C, så den ikke forbruger meget el på et år.

Man kan desuden anvende ovnens praktiske tidsfunktioner, hvor man har mulighed for at programmere ovnens tilberedningstid eller start- og sluttid. Herved er man sikret, at maden tilberedes på netop den mest optimale måde.

Vælg mellem flere ovnprogrammer

Miele H2265-1B kommer med otte programmer, som man kan vælge mellem. Disse programmer inkluderer traditionel grill til grill med ventilation, over- og undervarme, undervarme, varmluft plus, optøning, ECO-varmluft samt intensiv bagning.

Skal man vælge et program, kan dette gøres på ovnens elektroniske touch-brugerflade eller selve drejeknapperne. Der medfølger desuden et par PerfectClean-bageplader ved køb af Miele H2265-1B, der er nemme at rengøre på grund af non-stick-belægningen.

Man kan ydermere gøre brug af ovnens automatikprogrammer. Her kan man vælge mellem flere madretter, som man ønsker at tilberede. Når man har valgt retten, bliver alt automatisk kontrolleret og styret, så man ikke behøver at holde øje med maden. Man skal i stedet blot vente på, at den er færdig.

Rengøringsvenlig ovn

Med Miele H2265-1B får man en rengøringsvenlig ovn med en selvrensende funktion. Den er nemlig udstyret med en katalytisk emalje på alle overflader indeni selve ovnrummet. Herved kan ovnen rense sig selv, når temperaturen kommer op på cirka 250 grader.

Udover at være rengøringsvenlig er Miele H2265-1B også sikker. Takket være den 3-lags glaslåge og dørforsegling forbliver ovnens yderside konstant køling, så man ikke brænder sig på den. Samtidigt kommer ovnen ligeledes med en børnesikring. 

Ovnen er ydermere forsynet med en hurtig opvarmning, hvor den når op på omkring 200 grader på blot seks minutter. Det sikrer ikke kun en hurtigere tilberedning, men også et mindre forbrug af el.

Specifikationer ved Miele H2265-1B – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 39 kilo

Specifikationer ved Miele H2265-1B – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,05
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Miele H2265-1B:
Katalytisk emalje på alle indvendige overflader
Flere sikkerhedsfunktioner
Automatikprogrammer
Hurtig opvarmning
Tidsfunktioner


Gorenje BOP799S51X

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Gorenje BOP799S51X

Det danske forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt Gorenje BOP799S51X, som de har kåret som en af topscorerne i deres store test af ovne. Den gode anmeldelse er givet på baggrund af, at de især er begejstrede for modellens nemme betjening og gode tilberedning.

Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at ovnen ikke er lige så hurtig til at varme op som andre ovne, samt at energiforbruget er en smule højt.

Ved køb af Gorenje BOP799S51X er det en god idé at være opmærksom på målene, da det er en indbygningsmodel.

Rummelig ovn med praktiske funktioner

Med Gorenje BOP799S51X får man en brugervenlig ovn med en kapacitet på 71 liter. Det gør, at ovnen er velegnet til en større familie, der ønsker at lave store portioner på én gang. Samtidigt kommer ovnen med et teleskopudtræk, så det er nemmere at tage maden ind og ud af ovnen.

Ovnen kommer ydermere med flere ovnprogrammer i form af over- og undervarme, varmluft, infragrill, optøning m.m. Man kan også gøre brug af det indbyggede stegetermometer, så man får et overblik over, hvordan det går med tilberedningen af maden.

Gorenje BOP799S51X er forholdsvis energivenlig, da den er placeret i energiklasse C. Det betyder, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket både er en fordel for pengepungen og for miljøet. Lydniveauet er desuden på blot 47 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Avanceret ovn

Gorenje BOP799S51X giver mulighed for at tilberede meget mad på samme tid og på flere niveauer takket være de to egenskaber HomeMade-formen og MultiFlow 360. Til sammen sikrer disse funktioner, at man kan tilberede mad på op til fem bageplader på samme tid.

Mens HomeMade-formen sørger for, at den varme luft strømmer optimalt rundt om maden, sikrer MultiFlow 360, at der foregår en jævn og ensartet varme- og dampcirkulation i ovnen. På den måde bliver varmen fordelt på den bedst mulige måde.

Derudover kommer Gorenje BOP799S51X med en PerfectGrill-funktion, hvor et stort varmelegeme er placeret på ydersiden og et mindre varmelegeme placeret på indersiden. Det bidrager ligeledes til en ultimativ fordeling af varmen i ovnen.

Selvrensende ovn

Gorenje BOP799S51X er en selvrensende ovn forsynet med en pyrolysefunktion. Gør man brug af dette program, vil stænk, fedt og madrester blive brændt væk, så man blot skal slutte af med at fjerne den resterende aske med en fugtig klud.

Når man åbner og lukker ovnen, skal man desuden ikke være bekymret for, at den smækker i. Gorenje BOP799S51X har funktionen GentleClose, der blidt lukker ovnlågen, når der er brug for det.

Sidst men ikke mindst kommer Gorenje BOP799S51X med et fuldautomatisk tilberedningsprogram, der har over 80 opskrifter. Vælger man et af disse programmer, bliver der automatisk indstillet en tid, temperatur osv., hvorefter man skal starte det og vente på, at maden er færdig.

Specifikationer ved Gorenje BOP799S51X – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 564 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 44,6 kilo

Specifikationer ved Gorenje BOP799S51X – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,94
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,91
🔴 Antal programmer: 15+
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Gorenje BOP799S51X:
PerfectGrill
Selvrensende ovn
Rummeligt ovnrum
GentleClose
Fuldautomatisk tilberedningsprogram


Miele H22651BP

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H22651BP

.
Miele H22651BP er blevet testet og anmeldt af det største testmagasin i England Which.co.uk, som er begejstrede for denne ovn.

Dette er de især på grund af det rummelige ovnrum samt den selvrensende funktion. Selvom eksperterne generelt er glade for Miele H22651BP, er de mindre vilde med ovnens pris.

Vælger man at investere i Miele H22651BP, skal man desuden være opmærksom på, at det er en indbygningsovn. Målene skal derfor passe til ens køkken.

Stor og energivenlig ovn

Miele H22651BP er en stor og energivenlig ovn med et ovnrum, der har en kapacitet på 76 liter. Man kan derfor bruge ovnen til at lave store portioner på samme tid, så den passer til en større familie. Samtidigt er ovnen energivenlig med energimærkningen C. Det gør, at ovnen ikke forbruger meget el på et år.

Endvidere er Miele H22651BP forsynet med tidsfunktioner. Her kan man indstille tilberedningstiden samt start- og sluttider. Man behøver derfor ikke holde øje med maden hele tiden, og kan være sikker på, at retten får nøjagtig den tid i ovnen, den skal have.

Selvrensende ovn med pyrolysefunktion

Med Miele H22651BP får man en rengøringsvenlig ovn, der renser sig selv takket være pyrolysefunktionen. Aktiverer man programmet, vil ovnen fjerne fedt, stænk og madrester og lave det om til aske. Herved skal man blot fjerne den resterende aske med en fugtig klud.

Trænger ovnen til en rengøring på ydersiden, skal man også her tørre den med en klud. Ovnen holder sig pæn og ren i lang tid på grund af dens CleanSteel-overflade, der gør, at man ikke kan se fingeraftryk m.m.

Vælg mellem flere ovnprogrammer

Miele H22651BP kommer med syv ovnprogrammer, så man kan vælge det program, der bedst passer til madlavningen. Disse programmer består af: traditionel grill, ECO-varmluft, intensiv bagning, over- og undervarme, undervarme, grill med ventilation og varmluft plus.

Har man ekstra travlt med madlavningen, går det hurtigt med denne model, der når op på en temperatur på omkring 200 grader på seks minutter. Det sikrer samtidigt, at ovnen ikke forbruger meget el.

Sidst men ikke mindst har Miele H22651BP flere praktiske sikkerhedsfunktioner, da den er forsynet med både en kølig front og en sikkerhedsafbryder.

Specifikationer ved Miele H22651BP – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 46 kilo

Specifikationer ved Miele H22651BP – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,10
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 7
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Miele H22651BP:
Mange ovnprogrammer
Flere sikkerhedsfunktioner
Hurtig opvarmning
Selvrensende ovn
CleanSteel-overflade

 


AEG BEB230010M

”Godt køb” hos Forbrugerrådet Tænk

AEG BEB230010M

.
AEG BEB230010M er blevet testet af Forbrugerrådet Tænk, der betegner ovnen som værende et ”godt køb”. Det er en indbygningsovn, hvorfor man skal være opmærksom på, om ovnens mål passer ind i ens køkken.

Forbrugerrådet Tænk er især vilde med ovnens brugervenlighed, samt at den har et lavt energiforbrug. De er dog en smule skuffede over, at dens temperaturstabilitet ikke er helt optimal.

Ovnen kommer med et ovnrum på 71 liter og er placeret i energiklasse D. Den er forsynet med drejeknapper, hvorfor det er nemt at indstille modellen på den ønskede funktion og indstilling.

Ovn med flere praktiske funktioner

Med AEG BEB230010M får man en ovn med flere praktiske funktioner samt ovnprogrammer. Den kommer blandt andet med varmluft, grillfunktion, over- og undervarme samt lavtemperaturstegning.

Man har derfor mulighed for at finde lige præcis den funktion, man skal bruge for at tilberede sine madvarer.

Derudover kommer AEG BEB230010M med blæserteknologien SurroundCook. Denne teknologi sørger for, at varmen er både jævn og præcis, hvorfor resultaterne bliver mere ensartede uanset, hvad man ønsker at tilberede i ovnen. Med SurroundCook kan man tilberede flere retter i ovnen på samme tid, og man behøver ikke at vende maden, da varmen når rundt til alle ingredienser.

Ovnen er desuden forsynet med et kraftigt lys, der giver et godt overblik over madvarerne. Lyset er designet på en måde, så det er kraftigt uden, at det blænder brugeren.

Ovn med XL-bageplade og fleksible ovnribber

Ved køb af AEG BEB230010M medfølger der en XL-bageplade, så man har mulighed for at tilberede større portioner på samme tid. Bagepladen er nemlig omkring 20 procent større end andre almindelige bageplader.

Endvidere er AEG BEB230010M designet med PerfectEntry ovnribber, der er fleksible, da de lavet på en måde, så det nemmere at placere bagepladerne inde i ovnen. Ribberne er placeret forskudt af hinanden, så bagepladerne blot hviler på selve ribben uden problemer.

Rengøringsvenlig og sikker ovn

AEG BEB230010M er nem at rengøre, da man har mulighed for at fjerne ovnlågen uden brug af værktøj. Det betyder, at man nemmere kan komme til inde i selve ovnrummet, samt at glassene og lågen kan rengøres hurtigere.

Ovnen kommer yderligere med AntiFingerPrint, hvorfor man ikke vil kunne se fedtede fingre på overfladen. Hvis man ønsker at rense overfladen, er dette også betydeligt nemmere, da overfladen er glat, så den hurtigt kan tørres af.

Sidst men ikke mindst er AEG BEB230010M en sikker ovn med flere sikkerhedsfunktioner. Disse funktioner er blandt andet en børnesikring, IsoFront Plus samt et kølesystem. Mens IsoFront Plus sikrer, at fronten aldrig bliver 20 grader varmere end rumtemperaturen, så sørger kølesystemet for, at ovnen altid vil holdes kold, hvad enten den er tændt eller slukket.

Specifikationer ved AEG BEB230010M – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 33,5 kilo

Specifikationer ved AEG BEB230010M – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved AEG BEB230010M:
Ovnrum på 71 liter
Forsynet med flere funktioner
Udstyret med SurroundCook
XL-bageplade medfølger
Nem at rengøre


Steba ECO miniovn

✅ Populær blandt brugerne

Steba ECO miniovn

.
Modellen Steba ECO miniovn fra det mindre kendte mærke Steba har ikke været medtaget i eksperternes test, men vi har alligevel taget den med i vores artikel, da det er en solid og god miniovn, som brugerne selv er rigtig glade for. Vi har set nærmere på brugeranmeldelser fra sitet skousen.dk og whiteaway.com, hvor forbrugere, der anvender ovnene til hverdag, fortæller om produkternes bedste sider. Steba ECO miniovn er blevet anmeldt af knap 20 forbrugere, og i gennemsnit får modellen 4,7 stjerner ud af 5.

God til kylling på spyd

Hvis man har et lille køkken uden meget plads, kan det være en god ide at anskaffe en miniovn i stedet for en konventionel ovn eller komfur. Steba ECO er netop en miniovn, og brugerne er meget imponerede over modellen evner. Der medfølger et dreje-grillspyd med modellen, og det er oplagt at bruge ovnen til at tilberede kylling.

Dette har flere af brugerne forsøgt, og alle er de meget imponerede over, hvor god og velsmagende kyllingen bliver. Selv en forholdsvis stor kylling på omkring 1200 gram kan man tilberede i ovnen, for Steba ECO miniovn har et ovnrum på 28 liter. Det er også muligt at tilberede mange andre retter i miniovnen som for eksempel pizza, brød og kød, så Steba ECO miniovn fungerer stort set lige så godt som de konventionelle ovne.

Meget tilbehør

Steba ECO miniovn har mange medfølgende dele, som gør brugen af miniovnen endnu større. Der er både mulighed for over/undervarme og varmluft, og temperaturen kan indstilles til hele 230 grader. Sammen med selve ovnen medfølger som nævnt drejespyd men også en emaljeret bageplade, en forkromet rist og en krummebakke.

Ovnrummet er beklædt med non-stick belægning, så madrester, snavs og skidt vil have svært ved at sætte sig fast. Brugerne bemærker også selv, at rengøringen er let at foretage, og non-stick belægningen er en af grundene. Man kan tilberede mad i ovnrummet i tre forskellige højder, og timeren kan gå helt op til 90 minutter.

Høj brugervenlighed

Brugerne roser Steba ECO miniovn for at være en rigtig brugervenlig ovn, og den fungerer mindst lige så godt som de konventionelle ovne. Maden bliver veltilberedt og velsmagende, og modellen er også hurtig, da den varmer op på omkring 10 minutter. Modellen er også skabt med omtanke for miljøet, da den er en ECO-model, som er 36 procent mere energibesparende, og isolationen er meget effektiv og overfladetemperaturen lav. En af de store fordele ved modellen er dens velfungerende varmluftsfunktion.

I en miniovn vil ovnrummet typisk være mindre end på en konventionel ovn, og tilbereder man store retter, vil der ikke være så meget plads tilbage i rummet. Her er varmluft effektivt, da varmlufts-cirkulationen sørger for at fordele varmen lige rundt i ovnrummet. Steba ECO miniovn har desuden et pænt design og kommer i en sølvgrå farve. Husk at denne miniovn skal placeres, så der er mellem 5 og 10 cm fri omkring ovnen.

Steba ECO miniovn måler 31 cm udvendigt (H), 51 cm udvendigt (B), 41 cm udvendigt (D).

Udvalgte fordele ved Steba ECO miniovn:
 
Miniovn fylder mindre end konventionel ovn
 Alsidig brug
 Brugbart tilbehør medfølger
 Varmer hurtigt op
 God varmluftsfunktion


Lær din ovns funktioner at kende

Du har sikkert læst i manualen, hvad din ovn kan og hvilke funktioner, den har, men bruger du den samme indstilling igen og igen? Så er du ikke alene, for rigtig mange ovne har funktioner, som forbrugerne ikke rigtig kender til. Politiken.dk guider her til, hvad de mest brugbare indstillinger og funktioner betyder:

Over- og undervarme: Når man bruger enten over, under eller over/undervarme, så kommer varmen enten fra toppen, bunden eller fra begge steder. Over/undervarme er det bedste valg, når man skal bage kage eller brød.

Undervarme alene: Undervarme alene kan også bruges, når man bager kage. Så undgår man, at overfladen bliver branket.

Overvarme alene: Brug med fordel overvarme alene til retter som soufléer og gratiner, hvor retten kun skal brunes på toppen. Har man ikke en overvarme-funktion kan over/undervarme også bruges her.

Varmluft: Når man bruger varmluftsfunktionen, sikrer man, at man får en jævn og ensartet varmefordeling i hele ovnen. Derfor er varmluft fordelagtigt, hvis man tilbereder retter i flere lag. Opvarmningen går hurtigere med varmluft, men man kan ofte kombinere varmluft med over/undervarme. Varmluft med overvarme sørger for, at retten bliver sprød på toppen, samt at varmen i ovnrummet er jævn. Varmluft med undervarme giver også jævn varmefordeling, men toppen bliver her ikke sprød. Denne indstilling kan for eksempel bruges til flødekartofler.

Grill: Denne funktion kan grille maden. Brug gerne grill til flade madvarer som bøffer og pølser, og grill-funktionen kan også bruges til eftergratinering, således at toppen bliver grillet sprød. Kan med fordel anvendes til at få knasende flæskesvær og sprødt skind på fjerkræ.

Andre funktioner: Forskellige ovne kan have rigtig mange funktioner, som for eksempel langtidsstegning, hvor stegningen tager længere tid men med lavere temperatur. Optøning, som kan bruges til at tø både kød, grøntsager og brød op ved meget lav temperatur. Dampfunktion, som damper maden i stedet for at stege den. Derudover findes specialfunktioner som lynopvarmning, pizzaprogram, impuls-grill og hydrobagning. Der står mere om disse funktioner i hver enkelt manual, som det anbefales at læse.


Brug din ovn bedst og billigst

Ved at kende sine behov i køkkenet kan man spare rigtig mange penge – både når man skal købe ny ovn, og når man bruger ovnen. Forbrugerrådet Tænk guider her til, hvordan man bruger sin ovn både bedst og billigst og dermed kan spare mange penge.

Dyre funktioner

Først og fremmest er det godt at have i baghovedet hvilke funktioner og indstillinger, man har brug for, når man køber ny ovn. Man kan nemlig hurtigt komme til at betale en del ekstra for funktioner, som man aldrig kommer til at bruge.

For langt de fleste hjemmekokke vil det være nok, at ovnen kan stege og bage. Gå dog gerne efter en ovn, der både har over/undervarme, varmluft og grill, for så er man godt dækket ind.

Man bør især overveje, om man har brug for blandt andet damp-funktion og pyrolyse, da det er to af de funktioner, der koster ekstra.

Dampfunktionen kan være en god funktion, hvis man bager ofte eller er meget omhyggelig med, at vitaminer og mineraler ikke må forsvinde fra for eksempel grøntsagerne. Alternativt kan man selv skabe dampen ved at sætte en skål med vand i ovnen.

Pyrolyse-selvrengøringen er en rigtig smart funktion, hvor ovnen gør sig selv ren, uden at man behøver at arbejde manuelt. Man sætter blot pyrolyseprogrammet i gang, og under meget høje temperaturer på omkring 500 grader brænder ovnen selv madrester og snavs væk, således at man blot kan fjerne det med en klud bagefter. Det er bestemt en funktion, der letter arbejdet i køkkenet, men husk, at man kommer til at betale en del mere for sådanne funktioner. Så har man ikke noget imod at gøre ovnen ren selv, så behøver man ikke pyrolysen.

Spar strøm og penge

Det er også vigtigt at kigge efter ovnenes energimærke, inden man køber ny ovn. Gå gerne efter ovne i minimum energiklasse D og meget gerne bedre. Det er både bedre for miljøet og forbrugerens pengepung.

Når man skal til at anvende ovnen, så bør man udnytte ovnens varme så maksimalt som muligt. Med mindre man bager småkager eller andre kager med kort tilberedelsestid, så kan man sagtens sætte retten ind i en kold ovn og lade retten varme op sammen med ovnen. Så spilder man ikke varme på opvarmning, men læg dog 10-15 minutter til tilberedningstiden.

Det er også fordelagtigt at bruge eftervarmen konstruktivt. Sluk ovnen 5-10 minutter inden retten er færdig, og lad eftervarmen gøre det sidste stykke arbejde.

Hold gerne lågen lukket under hele tilberedningsfasen, da meget af varmen slipper ud, hver gang man åbner lågen.

Benyt dig også gerne af varmluftsfunktionens evner. Blandt andet kan du tilberede flere retter samtidig, da man med varmluft kan tilberede i flere lag ad gangen, og desuden skal temperaturen sænkes med omkring 20 procent i forhold til konventionel varme. Se næste afsnit for detaljer om temperaturforskelle på varmluft og konventionel varme.


Forskellen på varmluft og konventionel varme

Der er forskel på den temperatur, man skal indstille sin ovn på, når man bruger henholdsvis varmluft og konventionel varme. Som hovedregel skal temperaturen sænkes omkring 20 procent, når man anvender varmluft. Grunden til dette er den cirkulerende luftstrøm, der opstår under brug af varmluft. Kogebogen.dk anbefaler følgende indstillinger:

Varmluft                   Konventionel varme

50 grader C               50 grader C

70 grader C               75 grader C

90 grader C               100 grader C

100 grader C             125 grader C

130 grader C             150 grader C

160 grader C             175 grader C

180 grader C             200 grader C

200 grader C             225 grader C


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Electrolux EOB100X

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ “Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100X

 

Med Electrolux EOB100X får du flere gode og brugbare funktioner og indstillinger. Blandt andet har ovnen et effektivt varmluftssystem, som sørger en stabil og ensartet temperatur i hele ovnen. Modellen har også over- og undervarme, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grillfunktion. Der er også et indbygget kølesystem som sørger for, at ovnen ikke bliver for varm.

God temperaturpræcision

Temperaturen i ovnen er vigtig for at opnå de bedste resultater i køkkenet og takket være Electrolux’ unikke UltraFanPlus-varmluftssystem, så er du sikret jævn og ensartet tilberedning.

Hensyn til miljø og forbruger

Electrolux EOB100X er en stor model med en kapacitet på 72 liter, hvilket vil være nok til en stor familie med 5+ medlemmer, eller når der kommer gæster. Med energimærket A er den miljøvenlig med et lavt energiforbrug og så er den meget brugervenlig. Det er let at indstille ovnen og at finde ud af de forskellige indstillinger, og der er mange muligheder for at lave mad med både over/undervarme, undervarme, overvarme, varmluft samt stor og lille grill. Som en ekstra bonus er Electrolux EOB100X en prisvenlig model og med til ovnen følger 1 bradepande, 2 bageplader og 1 rist.

Electrolux EOB100X er af typen indbygningsovn, hvilket betyder, at den er skabt til at være en integreret del af køkkenet. Læg derfor særlig godt mærke til modellens mål, som er afgørende for, om der er plads til den.

Electrolux EOB100X måler 57,3 cm udvendigt (H), 55,6 cm udvendigt (B), 55,5 cm udvendigt (D).

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100X:
 Både god til kød og bagning
Høj temperaturpræcision
Miljøvenlig model
Indbygningsovn med mange funktioner
Prisvenlig model

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Electrolux EOB100X:


Electrolux EKC6051BOW

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerrådet Råd & Rön

electrolux-ekc6051bow

 

Komfuret EKC6051BOW fra Electrolux har alle nødvendige funktioner og lidt til. Selve ovnrummet har en kapacitet på 70 liter og man kan roligt udnytte hele ovnrummet med flere plader inde af gangen, da ovnen har et effektivt varmluftssystem, som fordeler den varme luft jævnt i ovnen.

Let at bruge

Et andet vigtigt parameter for, om en ovn er et godt køb, er brugervenlighed og håndterbarhed, og Electrolux EKC6051BOW klarer sig rigtig godt her. Indstillingerne er lette at forstå, og det er let at sætte maden ind og tage den ud. Det er især vigtigt, at dette fungerer optimalt, hvis man håndterer tunge fade og plader.

For en yderligere høj brugervenlighed medfølger en god manual, der har svar på de fleste spørgsmål samt giver gode tips til brugen af Electrolux EKC6051BOW. Energiforbruget er også i den lavere ende med et forbrug på kun 0,61 kWh, når man bager kage, og modellen er i energiklasse D. Det er muligt at anvende funktionerne over/undervarme, varmluft og grill med varmluft, hvilket er nok til, hvad den almene forbruger anvender i dagligdagen.

Electrolux EKC6051BOW måler 90 cm udvendigt (H), 60 cm udvendigt (B), 60 cm udvendigt (D). Læg mærke til at målene er højere end andre testede ovne, da dette inkluderer hele komfuret.

Udvalgte fordele ved Electrolux EKC6051BOW:
 Et helt komfur i stedet for kun en ovn
 God til kød og med velfungerende grill-funktion
 Temperaturpræcis ovn
 Let at håndtere

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Electrolux EKC6051BOW:


Asko OCS8664S

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Asko OCS8664S

 

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Asko OCS8664S.

Begge ekspertkilder har givet ovnen en god bedømmelse, da de især er begejstrede for dens temperaturstabilitet og effektive tilberedning. Selvom eksperterne generelt er glade for ovnen, er de mindre vilde med dens rengøringsprogram.

Køber man Asko OCS8664S, skal man huske at tjekke målene, da det er en indbygningsmodel.

Ovn med dampfunktion

Med Asko OCS8664S får man en rummelig ovn med en kapacitet på 73 liter. Ovnen er derfor velegnet til en større familie, der ønsker at lave store portioner på én gang.

Derudover kommer Asko OCS8664S med en dampfunktion, så man kan vælge at tilberede maden med damp. Ønsker man ikke at gøre brug af kun damp, kan maden også tilberedes med blot varm luft eller en kombination af damp og varm luft.

Man kan nemlig vælge mellem flere ovnfunktioner som for eksempel: bund- og overvarme, lille grill, stor grill, hurtig forvarmning, auto stegning, stærk damp og medium damp samt mange flere.

Energivenlig ovn med rengøringsprogram

Asko OCS8664S er udstyret med et praktisk rengøringsprogram med damp, der løsner madrester, fedt og stænk indeni ovnen, når der er brug for det.

Her putter man en bradepande med vand ind i ovnen og venter på, at programmet er færdigt. Det gør, at rengøringen bliver meget nemmere, da man kun skal fjerne det resterende skidt efter endt program.

Endvidere er Asko OCS8664S placeret i energiklasse C. Det betyder, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel både for ens pengepung og for miljøet. 

Flere praktiske funktioner 

Ved køb af Asko OCS8664S får man en ovn med flere praktiske funktioner. Ovnen er blandt andet forsynet med et programmerbart termometer og den ergonomiske funktion Dual Soft Close.

Mens det programmerbare termometer sørger for, at maden bliver tilberedt til den ønskede temperatur, sikrer Dual Soft Close, at det er nemt at håndtere både varme bradepander og fade på en sikker måde.

Sidst men ikke mindst kommer Asko OCS8664S med et sousvide-madlavningsprogram. Dette madlavningsprogram har en jævn strøm af damp ved en nøjagtig temperatur i en længere periode, så man opnår et optimalt resultat hver gang.

Specifikationer ved Asko OCS8664S – mål:
🌀 Højde: 59,7 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 597 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 46,2 kilo

Specifikationer ved Asko OCS8664S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 73 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,701
🔴 Antal programmer: 15+
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Asko OCS8664S:
Sousvide-madlavningsprogram
Dual Soft Close
Programmerbart termometer
Rengøringsprogram
Dampfunktion


FAQ

Hvilket brand laver de bedste varmluftsovne?
Når det gælder varmluftsovne, så er der flere brands på markedet, som laver nogle super gode modeller. Nogle af de bedste brands er blandt andet Voss, Miele og Gorenje, som alle har lavet nogle fine varmluftsovne, som har fået nogle gode anmeldelser i en række forskellige forbrugstests.
Hvordan vælger jeg en varmluftsovn?
Når du skal vælge en varmluftsovn til dit køkken, så bør du først og fremmest gå efter en model, som har de indstillingsmuligheder, som du ønsker. Derudover bør du også gå efter en ovn, hvis kapacitet matcher din husstands behov, såvel som at ovnens dimensioner passer ind i dit køkken.
Hvornår bør jeg ikke bruge en varmluftsovn?
Selvom en varmluftsovn generelt er en meget alsidig ovn, som du kan bruge til at tilberede mange forskellige ting, så findes der flere opskrifter, hvor du ikke bør bruge varmluft til at tilberede maden med. Det gælder blandt andet til kagebagning, custards (som for eksempel vaniljesaus) og soufflés.
Er en varmluftsovn pengene værd?
Ja, en varmluftsovn kan bestemt være pengene værd. Hvis du ofte tilbereder flere ting i ovnen på én gang, så vil det være optimalt at have en varmluftsovn, da varmefordelingen i ovnen er langt mere jævn end hos almindelige ovne. Dertil er varmluftsovne også energibesparende, hvilket er godt for miljøet.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 17 ovne i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Der kigges først på ovnenes evner inden for stegning og bagning af kød og bagværk, og herefter ses også på temperaturpræcision og –stabilitet, sikkerhed og funktioner.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på to tests fra Råd & Rön. I den første har rådet har testet 7 indbygningsovne med fokus på tilberedning af mad og bagværk, energiforbrug og brugervenlighed, og den anden test er en test af 6 komfurer på samme parametre.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Which.co.uk 🇬🇧

Det største testmagasin i England Which.co.uk tester og anmelder en bred vifte af forbrugerprodukter for at hjælpe forbrugerne med at vælge de bedste produkter. Her har de testet og anmeldt de to ovne Miele H2265-1B og Miele H22651BP, som begge er blevet kåret til ”Best Buy”.

Læs hele anmeldelsen af Miele H2265-1B her.

Læs hele anmeldelsen af Miele H22651BP her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Markedet for varmluftsovne er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de ovne, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. I vores vurdering af forskellige varmluftovne, der har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser, hos blandt andet Skousen.dk og Whiteaway.com. Vi har undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om produkterne, hvilket giver et godt supplement til eksperternes vurderinger.

Hos Forbrugsguiden finder du også en lang række andre relevante tests, som du med fordel kan læse inden du køber ny ovn.

 


Øvrige relevante tests
Hvis du har besluttet dig for at din nye ovn skal være en indbygningsovn, så kan du med fordel læse denne indbygningsovn test, hvor vi har samlet de modeller som får de bedste bedømmelser af eksperterne. Samtidig har vi også samlet en række af de modeller som får bedst bedømmelser af brugerne på de forskellige forhandlersider, så du både kan se eksperternes og brugernes favoritter. Vi har også foretaget prissammenligning af de forskellige produkter, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.

Hvis du ønsker at finde en ovn som selv klarer rengøringen, så kan du med fordel læse vores pyrolyseovn test. Pyrolyseovne kan selv rengøre ovnrummet ved hjælp af deres pyrolyse system, som opvarmer ovnen til en så høj temperatur at alt snavs bliver til aske.

I vores pyrolyseovn test har vi samlet de modeller som har fået de bedste bedømmelser af eksperterne, og du finder også prissammenligning af alle produkterne, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.

Har du interesse i at lave mad med damp, så bør du læse vores dampovn test. En dampovn sikrer, at maden ikke tørrer ud i ovnen, ligesom maden bedre bevarer farve og tekstur. Dampovne har gennem mange år været brugt af professionelle kokke verden over.

I dampovn testen får du et komplet overblik over de modeller som er blevet bedst bedømt af eksperterne, samt oversigt over hvilke forhandlere der er billigst.

Hvis du er specielt interesseret i at bage pizza, så er de nye Uuni pizzaovne et godt valg.

Denne side er anmeldt af: Malene K. Bech Rating 5/5

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme