De 17 bedste senge i test og anmeldelser – Stor guide til valg af ny seng

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

SIDST OPDATERET: juni 6, 2023.
De 17 bedste senge i test og anmeldelser – Stor guide til valg af ny seng

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Ifølge søvn-ekspert Mikael Rasmussen er det vigtigt sove, fordi det er der, vi restituerer og genopbygger kroppen, så vi kan blive klar til en ny dag. For at få optimal søvn anbefaler han, at du skal have et stimuli-frit soveværelse, hvor det er mørkt og lidt køligt. Læs flere af søvn-ekspertens tips og tricks til en bedre nattesøvn.

Hans gode råd er fælles for alle, men der hvor behovet kan variere fra person til person, er liggekomforten i sengen. Her har vi alle forskellige behov og ønsker til, hvordan vi ligger bedst.

Din nye seng skal gerne tjekke boksene af på dine personlige præferencer og behov – om det er for at afhjælpe rygproblemer, give kroppen den optimale hvile efter sport og aktivitet eller ren og skær komfort og luksus til natten.

Der findes mange forskellige senge på markedet, herunder både boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationsmodeller. De har alle forskellige funktioner og fordele – så hvilken passer lige præcis til dig?

De 17 bedste senge i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

5 ting du skal overveje, før du køber seng

 • Størrelse

  Valget af den rigtige størrelse på din seng involverer mange faktorer, herunder den plads du har til rådighed, kroppens størrelse, og hvor meget plads du ønsker i sengen. Er pladsen trang anbefaler vi at finde en seng i målene 80 eller 120×200 cm. Det er et godt valg til personer som sover alene, bor i en lille lejlighed eller har et lille soveværelse. Det mest populære valg for par er 140 cm eller 160 cm i bredden og 200 cm i længden. Denne størrelse giver begge personer fin plads uden at sengen tager for meget gulvplads. Har du rigeligt med plads, så kan du overveje en seng i størrelsen 180×200 cm eller 200×210 cm. Disse sengestørrelser giver masser af plads til to personer som kræver ekstra plads eller som kan lide at sprede sig lidt.

 • Sengetype

  Den mest populære sengetype er en kontinentalseng, som består af en boxmadras og, afhængigt af designet, enten memory skum eller latex-topmadras. De ekstra madraslag giver sengen sit karakteristiske højde og flotte udseende samt en fremragende komfort, som du måske kender det fra den klassiske store hotelseng. Ud over komfort er disse senge kendt for deres gode kvalitet og unikke konstruktion. For dem, der ønsker at tage komforten til et nyt niveau, kan en elevationsseng justere din soveposition, så den er præcis som du vil have den. Box- og springmadrassen er en billigere og nemmere løsning end dobbeltsenge. Disse senge har som regel en træramme, som du blot skal skrue nogle ben på, og så er den klar til brug.

 • Topmadras

  Valget af den rette topmadras kan have stor betydning for din søvnkvalitet og sengens generelle komfort. Hvad du skal kigge efter i en topmadras er bestemt af forskellige elementer, såsom fasthed og de type materialer, den er lavet af. På markedet finder du et bredt udvalg af fastheder og prisniveauer. Generelt bør personer, som sover på siden, søge efter topmadrasser med medium-blød til medium-fast støtte for optimal komfort. Ryg- og mavesovere bør søge efter mellem-faste til faste madrasser, der støtter lænden, samtidig med at de fordeler den sovendes vægt jævnt. De mest populære er madrasser med memory skum og springmadrasser, da de ofte er de mest komfortable og holdbare muligheder. Vi anbefaler, at du ser efter en forhandler som tilbyder gratis prøveperiode og/eller ombytning af din topmadras. På den måde ender du ikke med en forkert type.

 • Pris

  Når du kigger på prisen af en seng, må du huske, at du skal bruge den de næste 15-20 år. De dyrere muligheder koster omkring 50.000 kr. og kommer ofte i et lækkert design, masser af justeringer, funktioner og tilføjelser, flere komfortzoner og en madras af høj kvalitet. De billigere alternativer findes fra 4.000-10.000, men kommer oftest i et mere simpelt design og har færre funktioner. Det betyder ikke, at du ikke kan finde en relativt billig dobbeltseng i god kvalitet, da du blot må være selektiv med hensyn til, hvad du køber og prisen. Vi mener, at 15.000 mere end på 25.000, er der, hvor du får mest for pengene, medmindre man har helt særlige behov. Et godt tip er at kigge efter tilbud, da det relativt ofte er muligt at spare over 50% på denne produktkategori.

 • Forbugerbedømmelser og ekspertanmeldelser

  Når du undersøger markedet, så anbefaler vi, at du kigger på leverandøren eller forhandlerens Trustpilot, før du køber. Deres vurderinger afslører noget om produktets kvalitet, kundeoplevelsen og forhandlerens service. Du kan også kigge på ekspertanmeldelser for at få en mere teknisk gennemgang af et produkts specifikationer.

arrow-more

Snefrid Nordlys - nordisk kontinentalseng i høj kvalitet

Forbrugsguiden Anbefaler
 • check Topkarakter i test hos sengelaboratoriet, Good Night’s Institute i Schweiz
 • check Danmarks bedst anmeldte sengeforhandler med 4,9/5 stjerner på Trustpilot
 • check Udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter

Dagens bedste priser og tilbud på Snefrid Nordlys:

Forbrugsguidens vurdering

Førende sengeeksperter, der kender alt til kroppens behov, har udviklet Snefrid kontinentalsengen i samarbejde med danske sengehåndværkere. Du får derfor dansk kvalitet, du kan regne med.

Ikke alene er de schweiziske eksperter imponerede over det danske håndværk, og gav Snefrid kontinentalsengen topkarakterer i alle tests, men også Nordic Dream’s kunder roser dem. Hos Forbrugsguiden mener vi, at den bedste test af et produkt, er kundernes egne tests af produktet i den virkelige verden, som netop afspejles bedst i Trustpilot.

Nordic Dream er blevet vurderet til 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket er det højeste i hele sengebranchen. Dette er et tydeligt kvalitetsstempel fra kunderne, der viser, at sengene såvel som servicen er i højeste kvalitet.

Snefrid kontinentalsengen er et oplagt valg, hvis du ønsker en håndbygget seng, lavet med kvalitet og design for øje. Den store springmadras med én kerne, er også grund til beundring, da dette er unikt for en seng på det danske marked.

Som en ekstra tryghed får du 25 års brudgaranti på fjedre og rammen. Fjedrene er udvalgt, fordi de er i særdeles høj kvalitet, og samspillet mellem topmadras og fjedre gør, at komforten er helt i top.

Ydermere får man hos Nordic Dream 100 dages risikofri prøveperiode. Du kan derfor afprøve sengen i trygge rammer, før du afgører, om det er en vinder. Er sengen ikke den rette for dig, henter Nordic Dream den på din adresse kvit og frit, samt betaler det fulde købsbeløb retur.

 

Fordele

 • Håndbygget og udviklet i Danmark af førende eksperter
 • Topkarakter hos Good Night’s Institute i Schweiz
 • 7 komfortzoner som sikrer god støtte til hele kroppen
 • Én stor springmadras, så man undgår revner og skum i midten af sengen
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud som sikrer stabilitet i mange år
 • 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot – Danmarks bedst bedømte sengeforhandler

Ulemper

 • Sengegavlen skal tilkøbes ved siden af
 • Enkelte kunder oplever leveringstid som lang

Husk: Hos Nordic Dream får du luksussenge lavet med de bedste materialer, håndbygget i Thy efter stolte danske håndværkstraditioner. Derfor giver Nordic Dream også mulighed for, at du kan afprøve din nye seng i op til 100 dage helt risikofrit.

Få en god nattesøvn med Nordic Dreams tidsløse og bedst sælgende kontinentalseng, Snefrid. Sengen er udstyret med specialudviklede og danskproducerede pocketfjedre, der på optimal vis aflaster kroppen. I sammenspil med topmadrassen, er du sikret en ergonomisk korrekt liggeposition, så du får de bedste forudsætninger for at sove godt.

Anmeldelse: Produktanalyse af Snefrid Nordlys

Optimer din nattesøvn med Snefrid
I samarbejde med førende eksperter og fysioterapeuter har Nordic Dream skabt luksus kontinentalsengen, Snefrid. Fokusset har ligget på at skabe den højest mulige komfort, af de bedste materialer. Sengen kommer i flere forskellige størrelser, så du let kan finde den model, der passer lige præcis til dit soveværelse.

Trærammen i Snefrid er 14 cm og bygget af svensk fyrretræ, der er kendt for dets holdbarhed. Det giver en god base for de støttende madrasser, der giver dig god komfort hele natten igennem. Du får flere forskellige madraslag, der hver især yder en behagelig trykaflastning, så du kan sove ergonomisk korrekt og komfortabelt.

Komfortzoner for optimeret liggekomfort
Når det kommer til komfort, så er Snefrid kontinentalsengen helt i top. I både boxmadrassen og springmadrassen er der anvendt Nordic Dreams egne specialudviklede pocketfjedre, Ergonomic +.

Disse fjedre er forhøjet med 20 mm i forhold til almindelige pocketfjedre, hvilket giver dem en dybere og bedre tilpasning/støtte. Fjedrene bliver produceret i Danmark, og har som den eneste pocketfjeder i Danmark 10 års sætningsgaranti.

Pocketfjedrene er inddelt i 7 forskellige komfortzoner, så madrasserne støtter din krop på bedste vis. Ved lænden finder man de mest faste fjedre, mens man ved skuldrene finder de blødeste, for at mindske modtrykket fra sengen.

Omkring fjedrene er der anvendt det smarte Airflow-skum, hvilket sikrer optimal fjedre-elasticitet, så du ikke oplever en ”hængekøje-effekt”, så din krop ikke falder alt for meget ned i madrassen. Med Snefrid kontinentalsengen ligger din krop altså plant og ergonomisk korrekt, så du får den bedste trykaflastning.

Som noget helt særligt, har Nordic Dream som en af de eneste forhandlere på markedet én stor springmadras. Det vil sige, at man i deres kontinentalsenge ikke får en revne i midten af madrassen og 15-25 cm skum, der ikke yder den optimale støtte til kroppen. Vælger man to forskellige fastheder i madrassen, bliver pocket fjedrene på midten flettet sammen, så der skabes en usynlig overgang.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk
Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte.

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Hvad siger brugere og eksperterne om Nordic Dream’s Snefrid kontinentalsengen?

Den håndbyggede luksus kontinentalseng, Snefrid, har været på besøg hos eksperterne fra det schweiziske søvnlaboratorium, Good Night’s Institute. Her gennemgik sengen omfattende tests i fire hovedkategorier: Ergonomi, hygiejne, sengeklima og holdbarhed.

Efter de mange tests og analyser, fandt eksperterne frem til konklusionen, at Snefrid kontinentalsengen scorede topkarakterer i alle af testens facetter. Dette vidner om, at vi her har at gøre med et kvalitetsprodukt i særklasse. På Nordic Dreams hjemmeside kan man se en video fra testforløbet hos eksperterne i Schweiz.

Samtidig placerer Nordic Dream sig som Danmarks bedst anmeldte forhandler i sengebranchen med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot, baseret på mere end 1.700 kundeanmeldelser. Derudover har Nordic Dream mindre end 1% negative anmeldelser.

Kunderne er især tilfredse med deres kundeservicen, og de solide danske håndbyggede senge. En kunde skriver blandt andet: “Fantastisk service fra start til slut! Intet mindre kan gøre det, og Snefrid er den bedste seng jeg har ejet. […]”

Mens man hos en anden kunde finder en lignende beretning:

“Jeg har aldrig haft en bedre seng end Snefrid 7-zoner med Xtra fast kerne. Jeg har døjet med skoliose i mange år, har brugt rigtig mange penge på forskellige senge, som viste sig at være dårlige med tiden. Nu har jeg endelig fundet den rigtige, og den er helt perfekt.”

Dog nævner enkelte kunder, at leveringstiden kan føltes lang, da sengene håndbygges på bestilling. Ovenstående citater er nogle af de udvalgte gode anmeldelser fra Trustpilot, hvoriblandt der også er få dårlige.

Læs også om forhandleren Nordic Dream her.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedre Nætter Senses Flow - 7 komfortzoner til en stærk pris

Bedste seng til prisen
 • check 4.7/5 stjerner baseret på mere end 2900 anmeldelser på TrustPilot

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Senses Flow:

 • 7 forskellige komfortzoner optimeret efter kropsbygningen for den mest optimale støtte under søvnen
 • OEKO-TEX certificeret og Svanemærket topmadras, som gør den er allergivenlig og 100% fri for skadelige stoffer
 • 100 dages prøveperiode, hvor sengen kan returneres eller fastheden kan ændres kvit og frit

Forbrugsguidens vurdering

Vi er overordnet set positive overfor Senses Kontinentalsengen. Noget vi særligt er begejstret over er deres gode ergonomiske egenskaber, samt den gode åndbarhed i topmadrassen. At topmadrassen derudover er allergivenlig, OEKO-TEX certificeret og sengen er 100% fri for skadelige stoffer er et ekstra plus.

At Bedre Nætter har en 100 dages prøveperiode, hvor man uden omkostninger kan sende den retur, ser vi som et stort kvalitetsstempel. Det giver åbenlyst en tryghed, og bekræfter blot, at Bedre Nætter har en stor tro til kontinentalsengens komfort, kvalitet og ergonomi.

De adskiller sig fra konkurrenterne ved, at deres topmadras er Svanemærket, og at en væghængt sengegavl medfølger gratis ved køb. Kigger vi på service, kan vi se, at Bedre Nætter har den korteste leveringstid (2-8 hverdage), hvor man de fleste andre steder har 10-30 dages leveringstid.

Sammenspillet mellem deres flotte anmeldelser, allergivenlige topmadras og 7 komfortzoner gør, at vi anbefaler Sirius Kontinentalseng. At man derudover får en gratis væghængt sengegavl og levering på kun 2-8 hverdage ser vi som et ekstra stort plus.

Fordele

 • OEKO-TEX certificeret seng og Svanemærket topmadras gør den miljørigtig, allergivenlig og 100% fri for skadelige stoffer
 • 7 komfortzoner tilpasset efter din krop for maksimal komfort
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud, så du er sikret en god seng mange år frem
 • Væghængt sengegavl medfølger
 • Hurtigste leveringstid på 2-8 hverdage

Ulemper

 • Enkelte kunder oplever topmadrassen skrider og at hovedgærdet knirker
 • Nogen oplever længere leveringstid end de 2-8 hverdage, dog altid hurtig support til at løse problemerne

Senses Kontinentalseng er en af bestsellererne hos Bedre Nætter. Alene dét at være et af de mest populære produkter hos ét af landets førende sengebrands er et kvalitetsstempel, der blot bekræfter os i, at sengen vil være et glimrende valg for langt de fleste personer.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bedre Nætter Senses Kontinentalseng

7 komfortzoner og allergivenlig topmadras
Senses Kontinentalsengen består af tre lag for den maksimale komfort. I bunden finder du en boksmadras med formålet at skabe høj stabilitet i sengen. Boksmadrassen består af 12 cm skum og en træramme på 8 cm i massivt svensk fyrretræ.

Springmadrassen er specielt designet til at være inddelt i syv komfortzoner og er lavet så styrken på fjedrene passer til den kropsdel den skal støtte. På den måde opnår du maksimal komfort, og får den aflastning hver enkelt kropsdel kræver.

Kontinentalsengen giver dig samtidigt mulighed for at justere hver side af sengen separat efter hvilken fasthed dig og din partner ønsker. På den måde kan i begge opnå den maksimale komfort i den samme seng.

Topmadrassen består af en latex-kerne på 6 centimeter, og er samtidigt blød og behagelig mod huden Som noget af det vigtigste er topmadrassen meget åndbar, så du nemt kommer af med varmen i løbet af natten og ikke sveder unødvendigt. Noget unikt er, at topmadrassen er Svanemærket, hvilket sikrer at du træffer det mest miljøvenlige valg.

Bedre Nætter har gjort det nemt at samle sengen, da den er designet så du ikke behøver at gøre brug af værktøj. Beslagene til benene er formonteret og der er allerede antiskrid indbygget, så kontinentalsengen hverken glider eller ridser gulvet. Og når du modtager kontinentalsengen består den af syv mindre pakker, hvilket gør du uden problemer kan få den igennem selv små døre.

Du kan vælge imellem fire forskellige farver og tre forskellige sengegavle alt efter dit ønske. Højden på sengen er sammenlagt 55 centimeter, hvilket gør det nemt at komme i og ud af sengen.

Når man sammenligner Senses Kontinentalseng med andre senge i samme prisklasse, så får man meget for prisen. Med Senses får du en sengegavl med uden beregning, samt 7 komfortzoner, hvor de fleste andre kontinentalsenge i prisklassen kun har 5 komfortzoner.

Hvis du har svært ved at vurdere hvilken seng og funktioner der passer til dig, så kan du ved hjælp af Bedre Nætters Sengematch finde den der passer til dine behov. Du kan prøve den her.

Læs mere om sengematch her

Hvad siger brugere om Bedre Nætter Senses Kontinentalseng?

Kunderne har taget godt imod Senses Kontinentalsengen og vurderet den til 4,5/5 stjerner baseret på over 500 anmeldelser hos Bedre Nætter, hvilket indikerer et høj kundetilfredshedsniveau.

Anmeldelserne vurderes yderst troværdige eftersom de er lavet af personer som har det specifikke produkt i hjemmet og bruger det hver dag. Bedre Nætter har også generelt et højt tilfredshedsniveau på tværs af alle deres senge. De er vurderet til 4,7/5 stjerner på TrustPilot baseret på mere end 2900 anmeldelser.

Nogen af ulemperne ved kontinentalsengen er, at enkelte kunder oplever at topmadrassen skrider, samt at hovedgærdet kan knirke. Enkelte kunder har også oplevet forsinket leveringstid, men har fået deres problem løst hurtigt af Bedre Nætters kundeservice.

Norhland Signatur Luksus Kontinental - kvalitetsseng til en brøkdel af prisen

Bedste seng i budgetklassen
 • check 4.5/5 stjerner på TrustPilot

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Signatur Luksus Kontinental:

Forbrugsguidens vurdering

Signatur Luksus Kontinental fra Norhland har mange af de samme egenskaber som mange af de bedste senge på markedet har, men til en langt lavere pris. Du får her en seng med 5 komfortzoner optimeret efter kroppen, en springmadras i tre forskellige fastheder, samt to forskellige slags topmadrasser så du kan skræddersy din soveoplevelse præcis efter om du har det varmt eller koldt, eller om du ønsker at sove blødt eller hårdt om natten.

Forhandleren Sengetid scorer 4,5/5 stjerner på Trustpilot, hvilket bekræfter os i forbrugernes tilfredshed. Flere forbrugere nævner de sover bedre efter at de har skiftet til sengen og fremhæver også den gode support de fik både under og efter købet.

Enkelte kunder har oplevet problemer med fragten eller at de synes de synker for langt ned i topmadrassen, men dette er hurtigt blevet løst af supporten, hvilket bekræftes eftersom de har svaret på 100% af deres negative anmeldelser på Trustpilot.

Fordele

 • Produceret på en dansk fabrik af nogle af landets førende sengeeksperter
 • Mulighed for at vælge topmadras afhængigt af om du har det varmt eller koldt om natten
 • 5 komfortzoner som hjælper med god ergonomisk støtte hele natten
 • 4,5/5 stjerner på Trustpilot - besvaret 100% af alle negative anmeldelser
 • Mulighed for at vælge mellem 3 forskellige fastheder i madrassen

Ulemper

 • Enkelte kunder synes Wonderpur topmadrassen godt kan have en lidt for høj kant, og bryder sig ikke om de falder så langt ned i madrassen

Sengetid er eksklusiv forhandler af Signatur kontinentalsengen fra Norhland. Signatur Kontinentalseng vil få dig et skridt tættere på den mest optimale nattesøvn.

Kontinental modellen fra Sengetid er bygget af eksklusive materialer på en dansk fabrik for at sikre at man har en seng man er glad for mange år frem. Sengetid er så sikre på kvaliteten af Signatur kontinentalsengen, at de giver hele 15 års garanti mod ramme og fjederbrud.

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Signatur Luksus Kontinental

Bygget med fem komfortzoner
Signatur kontinentalsengen er designet i 3 forskellige lag, nemlig en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Hvert lag har hver deres opgave som tilsammen sikrer en god soveoplevelse.

I designet er der fokus på at sikre den mest ergonomiske liggeposition som muligt. Derfor kommer Signatur kontinentalsengen med en vendbar springmadras med fleksible pocketfjedre. Springmadrassen er inddelt i 5 forskellige komfortzoner og som vil give dig en god og stabil støtte.

Fjedrene er f.eks. hårdere omkring hovedet, og blødere omkring skuldrene for at du får en optimal ergonomisk soveposition, hvor din ryg hele tiden ligger lige. Hvis du f.eks. bøvler med rygproblemer eller nakkeproblemer, så kan netop dette være med til at fjerne ekstra belastning på de udsatte områder.

Ved mange springmadrasser er der en tendens til at der kan laves en såkaldt “hængekøje” effekt, hvor man falder ned i springmadrassen. I Signatur Kontinentalsengen oplever man netop ikke dette, da fjedrene er polstret med ventilerende komfortskum.

Den ventilerende komfortskum sikrer ikke kun, at du ikke falder alt for langt ned i madrassen, men bidrager også til at du lettere kan komme af med fugt i løbet af natten pga. de ventilerende egenskaber i skummet.

Hvordan man bedst kan lide at sove er meget individuelt, og derfor kommer springmadrassen i 3 forskellige fastheder afhængigt af, hvor hård man ønsker sengen skal være. På den måde kan man nemt tilpasse hårdheden præcis til ens egne præferencer. Sengen kommer derudover i 3 smukke og moderne farver, så du kan vælge den farve der bedst passer ind i dit soveværelse.

Luksus topmadrassen
Ovenpå sengen får du en Luksus topmadras, hvor du har mulighed for at vælge mellem 2 forskellige kerner som har hver deres fordele.

Latex er et meget åndbart materiale som gør det nemmere at komme af med varme i løbet af natten. Det er derfor det oplagte valg til dig som har det meget varmt om natten og ønsker en lidt koldere og mere stabil sovetemperatur.

Wonderpur er en unik form for memory foam som former sig langt mere efter kroppen end latex gør. Det har den fordel at det både støtter kroppen langt bedre, da du falder længere ned i topmadrassen, men samtidigt er det også godt til dig som har det koldt om natten, da det holder bedre på varmen.

Topmadrassen er betrukket med et OEKO-TEX certificeret betræk lavet af bambus som både er fri for skadelige stoffer og samtidigt er meget åndbart og let leder varme og fugt væk fra kroppen.

Hvad siger brugere om Norhland Signatur Luksus Kontinental?

Sengetid er højt bedømt på Trustpilot og scorer hele 4,5/5 stjerner baseret på mere end 500 anmeldelser. Forbrugerne fremhæver særligt Sengetids gode support både før og efter købet, samt at de føler de har fået en bedre søvn efter købet af sengen.

Der er bl.a. en kunde som oplevede at der var skjolder på topmadrassen, men kunden lykkedes hurtigt med at få den ombyttet til en ny. Noget af det som kunderne fremhæver ved sengen er bl.a. det lidt mere nordiske design ved sengen, hvor mange andre senge godt kan blive klodsede at se på.

Enkelte kunder nævner at de har oplevet en længere leveringstid, hvilket skyldes at alt friskproduceres. Andre kunder føler Wonderpur madrassen er høj i kanten, hvor man så synker lidt for langt ned i midten.

Sengetid er dog hurtige til at ordne problemerne, hvilket også bekræftes i form af de svarer på 100% af deres negative anmeldelser. Sengetid holder åbent hver dag på deres kundetelefon og livechat fra kl. 09-22, hvor man som kunde trygt kan ringe ind, hvis de ønsker hjælp med deres ordre eller rådgivning.

Stockholm - stabil kontinentalseng med 7 komfortzoner

En af de bedste senge i budget klassen

Dagens bedste priser og tilbud på Stockholm :

Forbrugsguidens vurdering

Kontinentalsengen har 100 dages returret, hvor du har mulighed for bytte din spring- eller topmadras til en anden, hvis du ønsker en anden hårdhed. Ulemperne ved sengen er, at polstringen med polyskum er mindre åndbar end hybridskum, og at sengegavlen ikke medfølger, når du køber sengen.

På trods af ulemperne er vores vurdering dog, at kontinentalsengen er det mest fordelagtige valg grundet den massive træramme og de solide bundlister.

Fordele

 • Vendbar springmadras
 • 7 komfortzoner
 • Glat stof
 • 100 dages returret på spring- eller topmadras
 • Skridsikker madras

Ulemper

 • Polyskum er mindre åndbar end hybridskum
 • Sengegavl medfølger ikke 

Den største fordel ved Stockholm kontinentalsengen er, at den er FSC-certificeret, hvilket betyder, at sengens træramme er lavet af træ fra bæredygtige skove, som sikrer at sengen er dermed miljøvenlig og stabil.

 

Anmeldelse: Produktanalyse af Stockholm kontinentalseng

Vendbar springmadras med 7 komfortzoner
Kontinentalsengen har 7 forskellige komfortzoner, som hver især er designet til at give dig målrattet støtte og komfort. Springmadrassen er vendbar, og man kan derfor benytte den anden side af madrassen, hvis den ene side begynder at føles ubehagelig eller plettet.

Madrassen har også en skridsikker overflade som sikrer, at du ikke glider rundt, mens du sover, hvilket er en fordel, hvis du har tendens til at bevæge dig meget i søvne.  Madrassen leveres med 25 mm polyskumpolstring, som er designet til at forme sig efter din krop, hvilket hjælper med at lindre trykpunkter og sikrer dig komfort og en god nattesøvn.

Topmadras med vaskbart betræk
Den valgfrie topmadras fås i både latex eller flow, og kan dermed nemt tilpasses dine behov. Du kan med fordel vælge latex, hvis du ønsker en fast  topmadras, der hjælper med at holde din rygsøjle vandret og forhindrer dig i at synke for langt ned i madrassen.

Du kan også med fordel vælge flow, hvis du ønsker en blød topmadras, som tilpasser sig din krop, så du synker ned madrassen, når du lægger dig i sengen. I tilfælde af at der skulle komme noget på sengen, så den hurtigt skal rengøres, kan betrækket nemt tages af og vaskes, hvilket er en nyttig funktion for personer med kæledyr eller børn, fordi du kan holde sengen ren og som ny i længere tid.

Stockholm kontinentalengen leveres med 15 års garanti på brud på ramme og fjeder, hvilket sikrer dig sengens kvalitet, og at den vil holde i lang tid. Sengen fås i enten lysegrå eller sort, hvor sort er en populær farve for dem, der ønsker at skabe en følelse af luksus i soveværelset, mens lysegrå er et populært valg for dem, der foretrækker en mere afslappende og rolig følelse.

Hvad siger brugere om Stockholm kontinentalseng?

Sengefabrikken har fået 4,6/5 stjerner på Trustpilot, hvor forbrugerne roser kvaliteten af produkterne, og især sengegavlene roses for deres robuste design. Forbrugerne sætter pris på kvaliteten og blødheden af sengens materiale, og flere mener, at sengen har hjulpet dem til at få en bedre nattesøvn.

Enkelte forbrugere har klaget over leveringstiden, da det tog længere tid end forventet, men overordnet set virker forbrugerne til at være meget tilfredse med deres køb hos Sengefabrikken og vil anbefale virksomheden til andre.

Ragna Nordlys - danskproduceret elevationsseng

Bedste seng i premium klassen
 • check 4.9/5 stjerner på Trustpilot
 • check Højeste vurdering i test af schweiziske Good Night's Institute

Dagens bedste priser og tilbud på Ragna Nordlys:

Forbrugsguidens vurdering

Den bedste test af et produkt er kundens egen tests af produktet i den virkelige verden, som netop afspejles bedst i Trustpilot. NordicDream scorer hele 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, og det er højst af alle i hele sengebranchen.

Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af NordicDreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

Desuden tilbyder Nordic Dream 100 dages prøveperiode på sengen, så du kan teste den af i vante rammer og du får hele 25 års garanti på fjedre- og rammebrud. Samspillet mellem højkvalitets topmadrasser og fjedre giver en top kvalitet, så hvis du mod forventning ikke skulle være tilfreds med sengen, afhentes den uden betaling.

Fordele

 • Naturlig topmadras med latex og vaskbart betræk som gør den allergivenlig
 • Elevationsmotor af høj kvalitet som holder i mange år frem
 • Ergonomiske pocketfjedre med forskelligt tryk for at hele kroppen får god komfort
 • 7 Specialudviklede komfortzoner som giver optimal støtte
 • Udviklet i samarbejde med førende eksperter i både Danmark og Schweiz

Ulemper

 • Enkelte kunder oplever længere leveringstid

Husk:Nordic Dream tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis, og du får det fulde købsbeløb retur. De tilbyder rentefri finansering.

Den danskproducerede elevationsseng Ragna er en seng i luksusklassen, hvor kvalitetsmaterialer og en ergonomisk korrekt støtte er i højsædet.

Den ergonomiske korrekte støtte opnås blandt andet ved, at sengen er fremstillet i samarbejde med fysioterapeuter og førende eksperter. Et af kendetegnene ved Ragna elevationssengen er desuden, at man får rigtig meget seng for pengene, da alle materialer er nøje udvalgt for at skabe en seng med et højt komfortniveau.

Anmeldelse: Produktanalyse af Ragna Nordlys

Allergivenlig seng med ergonomiske pocketfjedre
Ragna er en elevationsseng, der består af flere madraslag. Et af disse lag er en springmadras, der både er allergivenlig og antibakteriel. Derfor kan sengen både anvendes af astmatikere og allergikere.

Udover at være allergivenlig er sengens springmadras udstyret med ergonomiske pocketfjedre, der tilpasser sig efter kroppens konturer, så man opnår en optimal støtte.

De ergonomiske pocketfjedre er indpakket i små stofposer, der øger fjedrenes fleksibilitet i forhold til at forme sig efter kroppen. På grund af sengens 7 komfortzoner aflastes de steder på kroppen, hvor vi vejer mest optimalt.

Derudover kommer springmadrassen i Ragna elevationssengen med 25 millimeter Airflow skum placeret ovenpå fjedrene. Dette sørger ikke mindst for en seng med en behagelig temperatur, men også et friskere sovemiljø.

Kvalitets motor
Da Ragna er en elevationsseng, er den forsynet med elevationskomponenter. Det gør det muligt at hæve og sænke sengens hovedende og fodende alt efter ønske, behov og liggeposition. Sengens elevationsmotor er fremstillet af en anerkendt producent. Motoren er både støjsvag, effektiv og holdbar og kan styres med trådløs fjernbetjening, der medfølger ved køb.

Hvis man ønsker, er der mulighed for at indstille fjernbetjeningen på en måde, så den husker ens favoritpositioner. Endvidere kan man individuelt justere ryg, ben og nakke. Elevationssengen Ragna er ydermere udstyret med en robust sengeramme på 20 centimeter lavet af svensk fyrretræ samt LED-lys i bunden, der kan aktiveres og deaktiveres efter behov.

Du kan læse mere om de forskellige Ragna elevationssenge her.

Bedre Nætter Haven Elevationsseng - høj komfort og allergivenligt design

Bedste allergivenlige seng
 • check 4.7/5 stjerner baseret på 150+ brugeranmeldelser
 • check Topkarakter i test hos Ergonomie Institut

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Haven Elevationsseng :

 • Topkarakter i test hos Ergonomie Institut
 • Opdelt i 7 komfortzoner med pocketfjedre som hver især tilpasser sig kroppen
 • 100 dages prøveperiode hvor du kan returnere sengen eller ændre fastheden kvit og frit

Forbrugsguidens vurdering

Hos redaktionen er vi begejstrede for Haven og den høje komfort og ergonomi, den giver. Det, vi særligt godt kan lide, er, at du får 7 komfortzoner samt pocketfjedre, som sikrer, at madrassen tilpasser sig efter din krop. Da det typisk kun tilhører de dyre senge, mener vi, at det er et bevis på, at du med Haven elevationssengen får høj værdi for pengene.

Sengen har scoret topkarakter hos Ergonomie Institut, hvilket blot bekræfter sengens høje kvalitet. Forbrugerne har desuden vurderet forhandleren til 4,7/5 stjerner på Trustpilot, hvilket er et tydeligt kvalitetsstempel fra kundernes side.

At Bedre Nætter dertil giver 100 dages prøveperiode og 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud understøtter også hvor meget Bedre Nætter selv tror på, at folk bliver glade for sengen.

Fordele

 • 7 komfortzoner med pocketfjedre som tilpasser sig kroppen på fjederniveau fremfor som én enhed
 • 100 dages prøveperiode hvor sengen frit kan returneres eller fastheden ændres
 • 95% af alle kunder, som har valgt sengen, er tilfredse
 • Topmadras produceret i Svanemærkede materialer, der sikrer, at den er allergivenlig
 • 25 års garanti på både ramme- og fjedrebrud, så du er sikker på at have en god seng i mange år
 • 4.7/5 stjerner på Trustpilot baseret på mere end 3.200 anmeldelser

Ulemper

 • Topmadrassen har en tendens til at glide ved brug af elevation, hvilket ikke alle bryder sig om
 • Enkelte nævner, at topmadrassen er lidt tynd

Få en god søvnoplevelse med Bedre Nætters testvindende elevationsseng, Haven. Sengen er produceret af skandinaviske materialer og designet af førende sengeeksperter, så du kan få den mest ergonomisk korrekte liggeposition hele natten.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bedre Nætter Haven Elevationsseng

Haven består af en 20 cm træramme produceret i massivt svensk fyrretræ, hvilket skaber fundamentet af sengen. For at minimere støj har Bedre Nætter valgt at producere sengen med en støjsvag motor fra Linak, der både kan hæve sengen ved hovedet og benene, så du specifikt kan tilpasse elevationen efter den kropsstilling, du ønsker. Derudover får du også 5 års garanti på motoren.

Bedre Nætter har efter anbefaling fra førende sengeeksperter opbygget springmadrassen i 7 forskellige zoner med forskellige tryk, så hver enkel kropsdel får optimal støtte. Haven er konstrueret med pocketfjedre, hvilket normalt kun ses i luksussenge, da de er markant dyrere end bonell fjedre, der typisk bruges i billigere senge.

Pocketfjedre har den fordel, at de ikke bevæger sig som én stor enhed, men i stedet tilpasser sig kroppen på hver enkelt fjeder. Det betyder, at din krop får langt bedre støtte der, hvor den har brug for det. Samtidigt gør designet af fjedrene, at du ikke vækker din partner, hvis du bevæger dig i sengen om natten.

Noget, som mange ofte glemmer når de vælger seng, er at vælge fastheden efter vægt og primære sovestilling, hvilket er essentielt for at opnå ideel ergonomi. Med Haven har du mulighed for at vælge mellem 3 forskellige fastheder, så du kan tilpasse sengen præcis efter din sovestilling samt ønskede fasthed.

Med elevationssengen har du desuden mulighed for at vælge mellem 5 forskellige farver, 2 forskellige sengegavle og 4 forskellige slags ben, så du nemt kan få den til designmæssigt at passe ind i den øvrige indretning.

Topmadrassen
Ovenpå springmadrassen medfølger den allergivenlige topmadras, der er produceret i 100 % latex, hvilket er et særligt effektivt temperaturregulerende og fugtafledende materiale. Latex har fra naturens side trykaflastende egenskaber, så trykket på både nakken og skuldrene lettes.

Som noget unikt er latexkernen produceret efter SonoCore metoden, hvilket ikke blot gør åndbarheden bedre, men også at hele topmadrassens overflade er lige åndbar. Topmadrassen er derfor særligt god til dig, der har tendens til at få det varmt om natten.

Topmadrassen er desuden betrukket med et vaskbart poakea-betræk, som ligeledes har høj åndbarhed.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Bedre Nætter Haven Elevationsseng?

Haven er blevet testet af Ergonomie Institut, hvor sengens fjedringsegenskaber, trykfordelende egenskaber samt holdbarhed og styrke bl.a. blev testet. Resultatet viste, at Haven scorer topkarakter som en af de bedste i klassen, hvilket vidner om sengens høje komfort, holdbarhed og ergonomi.

Ikke kun eksperterne fremhæver sengen, også forbrugerne er begejstrede. Bedre Nætter er bedømt til 4,7/5 stjerner på Trustpilot baseret på mere end 3.200 anmeldelser, hvilket er imponerende.
En kunde skriver bl.a.:
“Jeg var skeptisk i starten, for at skulle købe seng over nettet. De 100 dages mulighed for retur var med til at gøre, at jeg turde gøre det alligevel. Men også de gode beskrivelser på hjemmesiden var med til at gøre, at jeg følte mig sikker på at købe seng fra bedrenætter. Sengen er som beskrevet og har sovet fantastisk lige siden vi modtog den. 🙂 Helt klart alle pengene værd.”

En anden kunde nævner derudover:
“Vi skulle bruge en stor seng, da vores datter for tiden gerne sover mellem os. Vi valgte elevation, så det bliver nemmere for min kone at amme, når der kommer en lille mere. Sengen er bare pisse lækker! Elevationen fungerer via en app og er helt lydløs,
udover det ligger man bare super godt og har nærmest aldrig ondt i kroppen længere når jeg vågner, på trods af diskusprolaps og slidgigt. Kæmpe lækker seng!”

Ovenstående citater er nogle af de udvalgte gode anmeldelser fra Trustpilot, hvoriblandt der også er få dårlige.

Enkelte kunder nævner dog, at de synes topmadrassen føles en smule tynd samt, at den har en tendens til at glide, når man gør brug af elevationen.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation - klassisk elevationsseng i solidt håndværk

Bedste seng med elevation
 • check 4.6/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Eksklusiv Elevation:

Fordele

 • 25 års produktgaranti som sikrer en god seng mange år i fremtiden
 • Pocketfjedre der individuelt tilpasser sig din krop
 • Strømbesparende motor med 5 års garanti
 • Mulighed for betjening af elevationen med fjernbetjening eller app

Ulemper

 • Sengegavl er ikke inkluderet, men kan tilkøbes til en skarp tilbudspris

Der er tænkt komfort ind i alle elementer af elevationssengen. Sengen har et solidt og holdbart design, som er skabt af danske håndværkere. Du kan forvente en klassisk opbygning med en bund af 42 lameller og 2 nakkevip.

Sengen har en praktisk højde på 68 cm, inklusiv 19 cm ben. Sengen er designet i nordisk stil og kommer i fem forskellige farver, så du kun vælge den farve, som passer bedst ind i dit soveværelse. Vælg selv, om ben i egetræ eller metal passer bedst ind i dit soveværelse.

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Prestige Delux Elevation

Elevationsseng med fem komfortzoner
Til elevationssengen medfølger en 9 cm topmadras i enten wonderpur eller latex-skum, alt efter dine personlige præferencer. Topmadrassen er betrukket med et tekstil i bambus, som beskytter skummaterialet.

Latex-skum regulerer varme og fugt, så du kan have en optimal og behagelig temperatur om natten – Også selvom du normalt sveder meget. Materialet mindsker samtidig trykket på skuldre, nakke og hofte.

Wonderpur er et tæt skummateriale, som følger og støtter din kropsform. Du synker mere ned i en topmadras af wonderpur skum og bliver derfor nærmest omgivet af madrassen. Af denne grund, er det er godt valg af materiale til dig, der har det køligt om natten.

Den eksklusive topmadras har sommer- og vinterside, så du kan tilpasse din topmadras efter sæson. Det betyder at sommersiden har bambusuld der er ventilerende, og på vintersiden er der fåruld, der hjælper med at holde på varmen. På den måde kan du blot vende topmadrassen om afhængigt af årstiden.

Astrid Älv - nordisk seng med opbevaring

Godt valg til dig som ønsker ekstra opbevaringsplads under sengen
 • check Danmarks bedst anmeldte forhandler med 4.9/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Astrid Älv :

Forbrugsguidens vurdering

Kunders anmeldelser er afgørende for vores vurdering af produkter, og deres flotte modtagelse af Nordic Dream bekræfter os i, at de har et af markedet bedste produkter. Deres fokus på håndbyggede luksussenge i samspil med god service er grunden til vores anbefaling.

Som forbruger er du sikret, når du køber en seng fra Nordic Dream. Du får 100 dages ombytningsgaranti, så du kan prøve sengen i vante rammer og blive sikker på, det er den rette. Ligger du for fast eller blødt, ombytter de madrasserne i sengen gratis. Du kan også sende sengen retur og få det fulde beløb tilbage, hvis du ønsker.

Nordic Dream er populær blandt forbrugerne, hvis deres anmeldelser på Trustpilot er en indikator. Her scorer de 4,9 ud af 5,0, hvilket er højest af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet, så deres flotte modtagelse af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter. Der er fokus på komforten i samspillet mellem topmadrasser og fjedre i særdeles høj kvalitet.

Som forbruger er du sikret, når du køber seng fra Nordic Dream. Du får 100 dages ombytningsgaranti, så du kan prøve sengen i vante rammer og blive helt sikker på, det er den rette. Nordic Dream kommer og henter sengen igen, hvis du ikke er tilfreds, hvilket er helt unikt for markedet.

Fordele

 • Opbevaring under begge senge, så du nemt kan gemme ting væk
 • Specialudviklede lænde- og hoftezone, hvilket sikrer at man ikke synker for langt ned i madrassen
 • 7 komfortzoner tilpasset efter kroppen
 • 3 forskellige justerbare fastheder afhængigt af hvor hård du ønsker din seng

Ulemper

 • Enkelte kunder oplever længere leveringstid
 • Nogen kunder synes topmadrassen er lidt for tynd til deres smag

Astrid er en boxmadras fra Nordic Dream, der gemmer på en hemmelighed. Den er opbygget i tre lag, hvor der er opbevaring nederst, en trykaflastende boxmadras med ergonomiske pocketfjedre i midten og en trykaflastende topmadras øverst.

Sengen kan løftes i begge sider og har plads til opbevaring nederst, så du kan opbevare dét, der ikke kan være i dit klædeskab. Ned til magasinet er Astrid forsynet med gaspumper, hvilket sikrer, at den aldrig bliver slap i betrækket, når du åbner den.

Sengens design tager afsæt i den nordiske indretningsstil, der afspejles i de rene linjer og diskrete farvevalg. Sengen fås i fire farver, så du kan vælge det udseende, der bedst passer ind i dit soveværelse.

Anmeldelse: Produktanalyse af Astrid Fjord?

Fokus på optimal støtte & komfort
Sengen er håndbygget af danske håndværkere med brug af naturlige materialer og oeko-tex certificerede tekstiler, som betyder, at sengen er 100% fri for skadelig kemi. Pocketfjedrene i madrassen er opdelt i syv komfortzoner og giver målrettet støtte, der forbedrer din liggeposition og samtidig hjælper med at mindske muskel- og ledsmerter.

Specielt omkring hofterne skal du have mellem fast støtte, da området skal kunne synke længere ned i underlaget, så rygsøjlen ligger mere lige. Derimod skal skuldrene have en blødere støtte, så blodcirkulationen ikke hæmmes. Derfor er komfortzonerne praktiske og nyttige, da kroppen ikke har samme behov alle steder.

Älv topmadras – god støtte til en fornuftig pris
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Hvad siger forbrugerne om Astrid Fjord?

I Danmark er Nordic Dream bedømt til 4,9/5 stjerner på Trustpilot, hvor kunderne blandt andet komplimenterer dem for deres gode kundeservice og produkter. Forbrugerne siger også, at både levering og montering af Astrid er hurtig, og kundeservice er altid klar med løsninger, hvis der opstår problemer. Den eneste ulempe, der beskrives, er, at nogen mener, at topmadrassen er en anelse for tynd til deres smag.

 

Norhland Signatur Elevation - eksklusiv seng med 5 komfortzoner

Godt valg til dig som har det varmt om natten
 • check 4.4/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Signatur Elevation:

Forbrugsguidens vurdering

Sengetid scorer 4,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket for os bekræfter en høj kundetilfredshed. Det viser også, at Sengetids produkter er højt vurderet i forhold til markedet. Norhland Signatur Elevation har en støjsvag motor og en trådløs fjernbetjening.

Generelt set, har du flere tilpasningsmuligheder både på design og komfort, og det er positivt i vores øjne. En anden ting, der også trækker op i vores samlede vurdering er, at selvom der er udvalgt solide materialer, får du stadig 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud, så du er helt sikret.

Fordele

 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • Støjsvag, trådløs motor med 5 års fuld garanti
 • 5 komfortzoner som automatisk tilpasser sig efter kroppens udformning
 • Blød topmadras i Wonderpur eller latex-skum

Ulemper

 • Sengegavlen skal tilkøbes

Norhland Signatur Elevation sengen er en eksklusiv elevationsseng fra Sengetid. Den er bygget af dygtige håndværkere i nordiske kvalitetsmaterialer, hvilket er din garanti for en seng i høj kvalitet.

Sengen er dansk designet og produceret, efter ordnet forhold, og der er lagt stort fokus på kvaliteten i de rendyrkede nordiske materialer, så du får den bedst mulige seng, der holder i mange år.

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Signatur Elevation

Bygget med fem komfortzoner
Inde i madrassen er der skumbelagte pocketfjedre, som er indkapslet i et lag tykt og slidstærkt tekstil. Fjedrene er inddelt i fem komfortzoner, og har forskellig fasthed alt efter, hvilken del af kroppen, de skal støtte op om. På den måde er du sikret optimal komfort og en skånsom sovestilling i for eksempel ryg og nakke hele natten.

Madrassen fås i tre forskellige fastheder: medium, fast og ekstra fast. Det er vigtigt at vælge den rigtige fasthed, hvis du skal have den rette støtte. Jo tungere du er, desto fastere skal din madras være.

Elevationssengen fås i alle standardstørrelser. Du løfter madrassen ved hjælp af en trådløs fjernbetjening, og du behøver ikke bekymre dig om at vække din sovepartner, hvis du skal justere din sovestilling i løbet af natten, da den trådløse OKIMAT motor er yderst støjsvag. Der ydes desuden 5 års fuld garanti på motoren.

Sengen er udformet i nordisk design og fås i tre afdæmpede farver (lysegrå, sort eller mørkeblå), der passer godt ind i de fleste hjem. Det stilrene design gør, at din seng ikke sådan lige går af mode, men vil være pæn og alderssvarende at se på, i mange år.

7 cm tyk Signatur topmadras
Ovenpå elevationssengen får du en 7 cm tyk Signatur topmadras. Topmadrassen kommer med to forskellige kerner, så du kan vælge den, der passer bedst til dig og dit behov.

Latex er et oplagt valg, hvis du har tendens til at have det varmt om natten. Materialet leder nemlig varmen væk fra kroppen og ventilerer, så du ikke vågner op badet i sved. Det er også et anvendt og anerkendt materiale til topmadrasser, som de fleste vil kende fra andre topmadrasproducenter.

Den anden kerne er Wonderpur, som også er kendt som memory foam. Wonderpur bruger din kropsvarme til at lave et aftryk i madrassen og forme sig efter din krop, så du får den optimale støtte. Materialet holder på varmen, så derfor er det et godt valg, hvis du har tendens til at fryse om natten.

Hvad siger brugere om Norhland Signatur Elevation?

Sengetid scorer 4,5/5 stjerner baseret på mere end 504 anmeldelser på Trustpilot, og de har besvaret 100% af alle negative anmeldelser. Det ligger i god tråd med forbrugerne fremhæver deres gode support og rådgivning til køb af ny seng.

En kunde havde modtaget en topmadras med skjolder, og fik den ombyttet hurtigt uden problemer. Kunderne fremhæver sengen udseende, samt liggekomforten på topmadrassen og springmadrassen og vil gerne anbefale sengen til deres venner.

Af ulemper nævner enkelte problemer med madraskernen og at den kan være høj i kanten, hvor man så synker ned i midten. Sengetid er dog generelt hurtigere til at løse problemet, hvilket også afspejles i deres TrustPilot.

Svanhild Älv - kontinentalseng med behagelig madras og naturlige materialer

Bedste naturlige valg

Dagens bedste priser og tilbud på Svanhild Älv:

 • Madras med 7 komfortzoner
 • Hypoallergent og antibakterielt materiale
 • 25 års garanti på ramme og fjedre

Forbrugsguidens vurdering

På trods af sin størrelse står Svanhild stabilt takket være den stærke bundramme og leveres derudover med ben, der let monteres uden værktøj. Den kan dog være en smule dyr, når den ikke er på tilbud, men leveres til gengæld med 25 års garanti. Alt i alt vurderer vi derfor, at sengen er et godt køb, du kan bruge i mange år fremadrettet.

Fordele

 • Stor madraskerne med ergonomiske pocketfjedre
 • Airflow-polstring
 • Benene monteres nemt - intet værktøj er nødvendigt
 • Kraftig bundramme

Ulemper

 • Lidt dyr når den ikke er på tilbud

Svanhild tilbyder med sin store madraskerne og 7 komfortzoner høj komfort, så hvis du oplever rygproblemer, er sengen ideel. Derudover er den også holdbar, da den er produceret af fyrretræ og er derfor velegnet, hvis du er på udkig efter en langsigtet løsning.

Anmeldelse: Produktanalyse af Svanhild

Komfortabel madras med Airflow-teknologi
Kontinentalsengen støtter med sin ergonomiske pocket fjedermadras nakke, skuldre, ryg, lænd og hofter ved at tilpasse sig din krop. Airflow-teknologien sørger dertil for komfort og optimal temperatur, mens du sover, ved at lade luften cirkulere rundt om din krop og holde dig kølig.

Naturlige materialer
Det øverste lag af topmadrassen har en tyk, holdbar og elastisk latexkerne, som tilpasser sig din kropsform over tid. Latex er også allergivenligt og antibakterielt, hvilket gør det til en god løsning, hvis du eksempelvis er allergiker. Betrækket er desuden fremstillet af bambusfibre, som nemt vaskes ved 60 grader.

Älv topmadras – god støtte til en fornuftig pris
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Hvad siger forbrugerne om Svanhild?

På Trustpilot har mere end 1.450 forbrugere samlet set givet Nordic Dream en bedømmelse på 4,9/5 stjerner. Kunderne er især tilfredse med kvaliteten af produkterne, kundeservicen og at de får det, de bliver lovet.

Nogle forbrugere har dog haft indvendinger vedrørende topmadrassens tykkelse, som nogle mener er en anelse for tynd. Derudover har der været eksempler på, at topmadrassen er faldet af sengen og at leveringen har været lang.

Tindra Fjäll - luksus kontinentalseng i Nordisk design

Godt valg til dig som ønsker en temperaturregulerende seng
 • check Nordic Dream scorer 4.9/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Tindra Fjäll:

Fordele

 • Boxmadras med danskproducerede pocketfjedre
 • Springmadras med pocketfjedre og Airflow skum
 • Eksklusivt møbelstof og mulighed for flere typer ben
 • Udviklet i samarbejde med førende fageksperter

Ulemper

 • Nogen kunder har til tider bøvl med fragtfirmaet, men er tilfredse med produktet

Husk:Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter.

Tindra kontinentalsengen er en danskproduceret kontinentalseng, der er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter. Her har der været fokus på at fremstille en seng med en høj liggekomfort og i naturlige materialer, der yder den bedste støtte for hele kroppen.

Derfor er Tindra kontinentalsengen lavet med egenskaber som for eksempel pocketfjedre, eksklusivt møbelstof og en topmadras med latex.

Anmeldelse: Produktanalyse af Tindra Älv?

Allergivenlig springmadras med ergonomiske pocketfjedre og Airflow skum
Tindra kontinentalsengen består af tre madraslag, hvor det midterste lag er springmadrassen. Springmadrassen i denne seng er opbygget af trykaflastende pocketfjedre, der aflaster kroppens trykpunkter hele natten.

Pocketfjedrene former sig efter ens kropsvægt og yder en nænsom aflastning lige der, hvor kroppen har mest brug for det. Dette sikrer, at de forskellige kropsdele bliver aflastet optimalt.

Alle pocketfjedre er indpakket individuelt i stofposer, hvilket øger fjedrenes evne til at tilpasse sig korrekt efter kroppens konturer.

Mellem fjedrene er springmadrassen forsynet med Airflow skum. Skummet har den effekt, at det virker antibakterielt samt hjælper med at holde fugt væk fra madrassen, hvilket sikrer en ren og frisk madras hele natten.

Boxmadras med dobbelt pocketfjedrelag
Boxmadrassen er Tindra sengens nederste lag og er, ligesom springmadrassen, udstyret med danskproducerede pocketfjedre i stedet for skum. Pocketfjedrene er inddelt i zoner, der individuelt tilpasser sig kroppen. Dermed får man en kontinentalseng med et dobbeltlag af fjedre.

Her er alle fjedre også omgivet af en Airflow-polstring, der fungerer ved at lede varme og fugt væk fra madrassen. Rundt om sengen kan der findes en solid og robust træramme, der er bygget af svensk fyrretræ.

Da boxmadrassen udgør sengens fundament, er det vigtigt med en træramme af høj kvalitet. Derfor får man her en træramme med en tykkelse på 14 centimeter.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige.

I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Du kan læse mere om de forskellige Tindra kontinentalsenge her.

Hvad siger forbrugerne om Tindra Älv?

Nordic Dream har fået en gennemsnitlig bedømmelse på 4,9/5 stjerner på Trustpilot, hvor kunder komplimenterer dem for at have god kundeservice og fremstille kvalitetssenge. Det nævnes dog også, at der tidligere har været logistiske problemer med det fragtfirma, der varetog leveringen af sengene, som nu er blevet løst. Andre ulemper omhandlede topmadrassen, som nogle mener er en smule for tynd.

Aura Fjord - boxelevationsseng med dobbelt fjedrelag

Godt valg til dig som ønsker et vaskbart betræk
 • check Nordic Dream scorer 4.9/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Aura Fjord:

Fordele

 • Trykaflastende og åndbar topmadras
 • Kommer med hele 250 mini pocketfjedre pr. kvadratmeter
 • Kvalitetsmotor
 • Slideback-funktion som gør at ryggen har en korrekt ergonomisk position uanset hvordan mna er placeret

Ulemper

 • Enkelte oplever leveringstiden som lang eftersom sengen frisk produceres

Uanset, om du nyder at ligge på ryggen, siden eller maven kan boxmadrassen Aura fra Nordic Dream blive din trofaste og stabile sovepartner.

Aura er en boxelevationsseng, der betegnes som værende den ultimative luksus seng inden for elevationssenge. Sengen er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter og kommer med tre madraslag samt en slideback-funktion.

Boxsengen har blandt andet et ekstra fjedrelag for en ekstra god støtte til hele kroppen samt en trykaflastende topmadras og stærke elevationsmotorer. Aura er designet og produceret i Danmark, hvorfor man trygt kan stole på, at sengen er lavet ved brug af de bedste materialer på markedet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Aura Fjord

Seng med dobbelt fjedrelag og specialudviklet komfortzoner
I springmadrassen og i boxmadrassen hos Aura er der placeret 7 komfortzoner, der yder en omfattende støtte de steder på kroppen, hvor man vejer mest. Dette sørger for en individuel støtte og aflastning af kroppens mest udsatte punkter.

Desuden er det disse to madrasser, der udgør det dobbelte fjedrelag i Aura. Mens det øverste fjedrelag former sig efter ens kropsvægt og yder en nænsom aflastning ved kroppens mest udsatte steder, består det nederste fjedrelag af 250 mini-pocketfjedre pr. kvadratmeter.

Mini-pocketfjedrne sørger for, at madrassen tilpasser sig optimalt efter ens kropsbygning, så hele kroppen opnår en komplet støtte.

Ovenpå fjedrene er der placeret et lag af Airflow skum for at øge fjedrenes elasticitet, mens det på samme tid bidrager til en kølende effekt i sengen.

De to madrasser er samlet i en solid boxelevation, så madrasserne ikke kan glide ud til siden. Der er desuden indvævet en antiskrid-funktion i betrækket, så topmadrassen også holder sig på plads.

Robust elevationsbund med slideback-funktion og motor
I Aura udgør elevationsbunden den nederste del af sengen og herved sengens fundament.

Elevationsbunden indeholder blandt andet en slideback-funktion, der gør, at ryggen opnår en korrekt ergonomisk position, uanset hvordan man er placeret i sengen. Denne funktion tilpasser sig både i hovedenden og i fodenden.

Derudover er Aura boxelevationssengen udstyret med stærke og effektive elevationsmotorer der på samme tid er lydsvage. Man justerer motorerne via den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Der er desuden mulighed for at justere ryg, ben og nakke individuelt samt gemme sine favoritpositioner, hvis dette ønskes. Under sengen er der placeret et LED-lys. Aura boxelevationssengen kommer ligeledes med en 10 centimeter træramme bygget af svensk massivt fyrretræ.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Du kan læse mere om de forskellige Aura elevationssengen her.

Hvad siger brugere om Aura Fjäll elevation bed?

På Trustpilot har Nordic Dream 4,9/5 stjerner i Danmark, hvor kunder især fremhæver deres kundeservice og latexmadras. Tidligere problemer med den fragtvirksomhed, der leverede sengene, er i dag blevet løst, så væsentlige leveringsproblemer ikke opleves. Nogle få synes dog, at topmadrassen er en anelse for tynd.

Norhland Prestige Luksus Superior kontinentalseng - 11 zoners fleksible pocketfjedre og høj kundetilfredshed

Bedste seng til prisen
 • check 4.6/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Luksus Superior kontinentalseng:

Fordele

 • Høj kundetilfredshed med 4,6/5 stjerner på Trustpilot
 • Produceret i Danmark med 25 års garanti som gør man har en god seng i mange år
 • 11 zoners fleksible pocketfjedre som øger søvnkomforten
 • Mulighed for at vælge i mellem forskellige ben

Ulemper

 • Nogen synes topmadrassen er lidt for tynd til deres smag, samt nævnes det at den godt kan glide en smule

Kontinentalsengen er en populær seng i et stilrent, dansk design. Sengen er opbygget en som kontinentalseng med høj komfort.

Da du kan vælge din favorit blandt fem tidløse farver og forskellige ben, kan du give sengens udtryk og design dit eget præg. Det gør sengen endnu nemmere at integrere ind i din indretning, hvilket det klassiske og moderne udtryk kun gør endnu nemmere.

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Prestige Luksus Superior

Kontinentalseng med fleksible pocketfjedre
Kontinentalsengen har en solid konstruktion med ben i enten natur- eller sortfarvet egetræ.

Sengen består af en boksmadras og springmadras med 11 zoners pocketfjedre. Fjedrene følger din krops former og bevægelser, og du vil opleve komforten uanset din kropsvægt. Polstring med Cooltex-skum sørger for ekstra komfort. Skumtypen har en ventilerende egenskab og hjælper dig med at opretholde en behagelig sovetemperatur hele natten igennem.

Sengen er nem og intuitiv at samle, og det kan klares helt uden brug af værktøj. Sengen har en praktisk højde på 63 cm inklusiv 10 cm ben, så den er behagelig for de fleste at gå til og fra. Du får 25 års produktgaranti på både fjederbund og ramme.

Som navnet siger, er Norhland Prestige Luksus Superior kontinentalsengen en mere eksklusiv seng end mange af de andre modeller på markedet. Den er bygget af danske håndværkere, som har haft fokus på at skabe et luksuriøst og moderne udtryk, som indbyder til dyb søvn. Som noget unikt får du op til 11 zoners pocketfjedre, hvilket ikke ses hos de andre konkurrenter i test-oversigten. Du får derfor en madras med høj fokus på komfort, hvilket er meget stærkt til prisen.

Takket være valget af fjedre og materialer får du her en seng i høj kvalitet, der yder individuel støtte til kroppens led og muskler, så du kan vågne veludhvilet op om morgenen uden at føle ubehag.

Læs om forhandleren Sengetid.dk her.

Hvad siger brugere om Prestige Luksus Superior fra Norhland?

Sengetid er vurderet til 4,5/5 stjerner baseret på mere end 504 anmeldelser på Trustpilot, og de har desuden besvaret 100% af deres negative anmeldelser på under 24 timer. De tidligere kunder fremhæver særligt deres gode service, vejledning og det at de føler de har fået meget seng for pengene. Af ulemper nævner nogen kunder at de føler topmadrassen godt kan glide lidt.

Nordic skabsseng 140x200 - den bedste skabsseng

Godt valg til dig som ikke har meget plads
 • check 4.1/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Nordic skabsseng 140x200 :

Fordele

 • Kan foldes sammen, så der skabes plads i dit soveværelse
 • Er komfortabel og behagelig at ligge i
 • Kommer med en latexmadras
 • Har et stilrent og æstetisk design
 • Er robust og holdbar

Ulemper

 • En normal madras kan bruges til sengen, men madrassens højde må ikke overstige 19 cm
 • Ikke muligt at opnå samme komfort på en skabsseng

Skabssenge, eller Murphy-senge, har tidligere haft ry for ikke at være særlig behagelige. Sådan er det heldigvis ikke længere. I takt med, at der er kommet mere fokus på smarte indretningsløsninger til små hjem, er der blevet udviklet på den klassiske skabsseng.

I dag kan du sagtens finde en skabsseng, der både er praktisk, komfortabel og æstetisk. Det er skabssengen fra Nordic et godt eksempel på.

Anmeldelse: Produktanalyse af Nordic skabsseng

Gem din seng væk og skab plads
Denne skabsseng er ideel til dig, der bor på få kvadratmeter. Det kan f.eks. være, du bor i en etværelses lejlighed, og gerne vil udnytte pladsen bedst muligt. Med skabssengen kan du nemt pakke din seng væk om dagen, så du har rigeligt gulvplads. Det udvider dine muligheder for både at skabe plads til et kontorområde, et spisebord eller hvad du ellers har brug for.

Du behøver heller ikke have din seng stående fremme, når du har gæster på besøg eller bekymre dig om at redde den hver dag. Puder og dyner bliver liggende på deres plads, når du klapper sengen sammen, så den er redt og klar til brug, når du klapper den ud igen.

Stilrent design
Skabssengen fra Nordic er ikke udelukkende en praktisk seng. Der er tænkt over detaljerne og æstetikken, så sengen også vil se flot ud i dit soveværelse eller din lejlighed. Hele sengen har en flot og glansfuld hvid farve både udvendigt og indvendigt. Det giver et gennemgående stilrent look, der passer ind i ethvert hjem.

Benene har en elegant buet form og inde i selve skabet, er der en hylde, du f.eks. kan stille små pyntegenstande på. Når sengen er slået op, ligner den fuldstændig et skab, og man bemærker det slet ikke.

Sengen har en melaminbelagt overflade, der gør den særligt modstandsdygtig overfor ridser og høje temperaturer. Sengen vil altså holde og se pæn ud langt ud i fremtiden. Den er også nem at rengøre med en klud, hvis den er blevet støvet.

Nogle skabssenge har en tendens til at knirke og larme, når man klapper den sammen. Det er irriterende og kan være et problem, hvis man bor i lejlighed, hvilket jo typisk er der, man vil have brug for en skabsseng.

Det problem er løst ved denne skabsseng fra Nordic. Den er nemlig udstyret med de nyeste gasfjedre på markedet, som gør den stort set lydløs, når du klapper den sammen eller åbner den. Derudover er den meget robust i forhold til andre skabssenge på markedet, og kan klare en vægt på helt op til 250 kg.

Dunlopillo Passion boxelevation - allergivenlig elevationsseng

Bedste kvalitetsvalg
 • check 4.8/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Dunlopillo Passion boxelevation :

 • Gode materialer til en optimal søvn
 • Trådløs fjernbetjening medfølger
 • Madras og hævebund er samlet

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Dunlopillo Passion boxelevation til dig, hvis du døjer med allergi, da der er udvalgt allergivenlige materialer og så har den et aftageligt og vaskbart madrasbetræk, så du kan holde hygiejnen i top.

Forhandleren giver dig 60 dage til risikofrit at prøve sengen, så du har mulighed for at teste, at den opfylder din behov til en ny seng. Derudover får du 15 års garanti på madrassen samt prismatch, rentefri finansiering og gratis levering til din kantsten. Det trækker vores samlede vurdering af forhandleren og sengen op.

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Aftageligt og vaskbart madrasbetræk
 • Allergivenlige materialer

Ulemper

 • Høj prisklasse

Dunlopillo Passion boxelevation er lavet i allergivenlige materialer, som er med til at sikre, at du ligger behageligt hele natten og får den bedst mulige søvn. Designmæssigt er den stilren, da madrassen og hævebunden er samlet, hvilket giver et strømlinet look. Forhandleren giver dig 60 dages ombytningsret og leverer fragtfrit til din kantsten, så du kan afprøve din nye seng uden bekymringer.

Anmeldelse: Produktanalyse af Dunlopillo Passion

Høj komfort og lækkert design
Dunlopillo Passion Boxelevation er inddelt i 7 komfortzoner. De er inddelt, så den nemmere tager form efter kroppens konturer, så du får den rigtige støtte, hvor du har brug for den. Det ser du for eksempel ved, at zonen omkring hofte og lænd er mere fast end omkring skuldrene, da dette område af kroppen er tungere og derfor skal have en mere fast støtte.

Madrassen og hævebunden er i ét design, hvilket sikrer, at madraskernen altid ligger fast, så den ikke bevæger sig i løbet af natten. Madraskernen fås i tre forskellige fastheder, og vælger I en dobbeltseng, kan I få hver sin fasthed, så ingen af jer skal gå på kompromis med komforten. Hævebunden kan styres via en trådløs fjernbetjening, hvilket gør det nemt at tilpasse sengen til dine behov.

Når det kommer til topmadrassen, har du også stor mulighed for at tilpasse den til dine behov. Du kan vælge mellem fire forskellige topmadrasser, som alle har to sider. Her giver den ene side dybde, mens den anden giver en mere fast fornemmelse, når du ligger på den. Alle topmadrasserne er lavet af naturlatex.

Allergivenlige materialer
I opbygningen af sengen er der taget flere allergivenlige valg. Kernen af naturlatex i madrassen og topmadrassen gør, at den er temperaturregulerende, hvilket kan være en stor fordel, hvis du ofte har det varmt om natten. Derudover er det afvisende overfor husstøvmider og bakterier, fordi det er åndbart, så sved og fugt kan slippe væk, så det ikke skaber et godt levemiljø for uønskede mider og bakterier.

Naturlatex er også et godt valg, hvis du vil have din seng til at se flot ud i mange år. Det er form- og kantstabilt, så madrassen ikke ændrer sig tydeligt gennem årene.

Du kan vælge mellem fire farver til din madraskerne. For at gøre det endnu mere allergivenligt, kan du tage betrækket af på madras og topmadras og vaske det, hvilket vi ser som en stor fordel for allergikere.

Auping Essential - elegant og enkel elevationsseng

Godt valg til dig som ønsker et stilrent design
 • check 4.3/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Auping Essential:

Fordele

 • Fem støttezoner
 • Betræk lavet af Tencel og 3D-strikket polyester
 • Komfortlag af Talalay-naturlatex
 • Sengebund med to motorer
 • Motoren betjenes via en fjernbetjening eller app

Ulemper

 • Op til 45 dages levering - dog er produktet værd at vente på

Auping Essential er en enkel og elegant seng, der er produceret med slanke linjer og stilrene detaljer. Med de forskellige farver og muligheder kan man selv tilpasse sengen, så den passer til ens soveværelse.

Her får man en seng med en sengeramme, der er forsynet med to springmadrasser af høj kvalitet og en elevationsbund. Man er derfor sikret en optimal støtte og aflastning uanset, hvordan man ønsker at ligge i sengen.

Anmeldelse: Produktanalyse af Auping Essential

Prisbelønnet sengeramme og bæredygtigt aluminium
Med Auping Essential får man en seng med en prisbelønnet sengeramme, der er fremstillet i bæredygtigt aluminium. Sengen har vundet en GIO Award, der er et kvalitetsmærke for optimalt industrielt design i Holland.

Desuden er Aupings produktion CO2-neutral, hvor denne seng har fået en Cradle to Cradle-certificering. Det betyder, at sengen består af mere end 50 % genanvendte materialer og af materialer, der kan genbruges.

Sengebund med to motorer og trådløs fjernbetjening
Auping Essential er forsynet med en justerbar sengebund, der kommer med to motorer og en trådløs fjernbetjening. Man har derfor mulighed for at hæve og sænke sengens to ender, så man ligger behageligt.

Sengebunden kan desuden justeres med appen Auping Connect, så man kan indstille de to ender via ens smartphone. Der er derfor rig mulighed for enten at ligge i sengen eller stå ved siden af den, når man ønsker at justere enderne.

Maestro-madras med kerne af høje pocketfjedre
Auping Essential er udstyret med en Maestro-madras, der kommer med en kerne af høje pocketfjedre i en speciel DPPS-udformning. Dette sørger for en solid støtte og aflastning af hele kroppen.

Derudover kommer Auping Essential med fem støttezoner og et blødt område omkring skuldrene, der sørger for en bedre nattesøvn. Komfortzonerne giver en individuel aflastning af kroppens forskellige dele, hvilket er optimalt, da de ikke har brug for helt den samme støtte. Over sengens kerne er der placeret et komfortlag af Talalay-naturlatex, der bidrager til sengens åndbarhed.

Sidst men ikke mindst kommer Auping Essential med et betræk, der er lavet af 40 % Tencel og 60 % 3D-strikket polyester. Begge polstringer har optimale temperaturregulerende forhold, så man opnår et bedre sovemiljø.

Dagens bedste priser og tilbud på Hästens Eala:

Fordele

 • 25 års garanti
 • Åndbar
 • Støtter
 • Materialer: uld, bomuld og krølhår

Ulemper

 • Få farve muligheder at vælge imellem

Hästens har været kongelig hofleverandør til det svenske hof siden 1952. Det må være intet mindre end et stort kvalitetsstempel. Hästens er da også et eksklusivt mærke, der producerer kvalitetssenge, som giver dig den bedst mulige søvn.

Husk: Hästens dækker brud på fjedre eller rammen helt op til 25 år. Du har altså en utrolig lang garanti på produktet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Hästens Eala

Et kunstværk
Eala er et stykke kunst, når det gælder kunsten at sove. Den giver dig en virkelig behagelig nattesøvn med en afbalanceret blødhed og et fleksibelt fjedersystem. Kontinentalsengen er beregnet til at støtte dig og aflaste overkroppen og hofterne. Der er ikke noget værre at vågne op fra sin søvn og være øm i kroppen af at have ligget i sengen. Dette problem får du absolut ikke med Eala.

Du synker ned i en blød seng, samtidig med at du mærker støtten og stabiliteten. Det er en kunst at kunne kombinere disse to ting: ofte bliver senge for bløde eller for hårde, men Eala er den perfekte kombination.

Med åndbar topmadras
Topmadrassen sikrer dig en god søvn med fyld af bomuld, uld og fleksibelt krølhår af en ekstremt god kvalitet. Alle disse sørger for, at madrassen er åndbar, så din krops temperatur er reguleret gennem natten.

Du kan vælge mellem 4 forskellige topmadrasser, og du kan vælge sengens blødhed eller hårdhed. Du kan vælge mellem blød, medium, fast, ekstra fast og kombineret fasthed. På den måde får du den seng, der passer helt perfekt til dig, for det er naturligvis forskelligt, hvor blød eller fast vi gerne vil have vores seng.

Designet er Blue check, men den kan fås i flere farver. Det mønstrede er dog blevet meget populært igen, og farven blå angiver den royale aura, som Eala har omkring sig.

Eala er en meget dyr og luksuriøs kontinentalseng med topmadras. Den er derfor i den helt dyre ende af skalaen. Hvis du har økonomien til det, og søvn er vigtigt for dig, så er den helt sikkert også pengene værd.

Her får du kvalitet for alle pengene og en seng, der er den perfekte kombination af blød og stabil. Derudover har den ekstremt lang garanti, så du kan bytte sengen ud, hvis der skulle ske noget.

Test og anmeldelser af senge anvendt i artiklen

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

AEH Corporate Health Experts

AEH Corporate Health Experts er en stor sundhedsorganisation med hovedsæde i Schweiz. AEH har anvendt testcenteret “The Good Night’s SleepLab”, til at foretage tests af Nordic Dreams senge. The Good Night’s SleepLab bruger en række forskellige metoder til at teste senge på parametre som hygiejne, sengeklima, ergonomi og holdbarhed. Et af de vigtigste aspekter i testen af hygiejne består i at teste, hvor godt sengen bekæmper bakterier, svamp, mider og lugtgener. Testcenteret tester også den ideelle temperatur og det ideelle klima for sengens sengetøj, samt hvor godt sengesystemet tilpasser sig efter den enkeltes krop. Til sidst udsættes sengene for højt tryk, fugtighed og temperaturudsving for at teste holdbarheden.

Du kan læse mere omkring testen her.

Testfakta.dk

Testfakta er en uafhængig forsknings- og testorganisation, der hjælper forbrugerne med at træffe informerede beslutninger om produkter. De bruger videnskabelige tests til at sammenligne produkter på tværs af forskellige kategorier. Efter omfattende test giver de feedback på hvert produkts ydeevne for at give kunderne en bedre forståelse af, hvad de køber.

På den måde kan kunderne være sikre på, at det produkt, de køber, lever op til deres forventninger og fungerer som lovet. Vigtigt er at bemærke er, at Testfakta er blevet kritiseret i danske medier, for at deres tests er sponsoreret af de virksomheder, som selv har deres produkter med i testen.

Testfakta har inkluderet senge fra en række forskellige mærker, herunder Bedre Nætter, Dunlopillo, Wonderland, Jensen og Viva. Hver seng blev udsat for en række tests for at teste b.la. holdbarhed, elasticitet og åndbarhed.

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

Kundeanmeldelser

TrustPilot.com

Trustpilot er en online anmelderplatform, der indsamler kundeanmeldelser om produkter og tjenester. Platformen blev grundlagt i 2007 med det formål at hjælpe folk med at træffe bedre købsbeslutninger baseret på solide og troværdige kundeanmeldelser. Platformen er sidenhen vokset og er blevet en pålidelig kilde for kunde-feedback i hele verden. Med mere end 200 millioner anmeldelser er det en af de største anmeldelsersider i verden. De fleste forhandlere af senge, både online og fysiske, er blevet anmeldt af tusindvis af kunder, der vurderer forhandlerens produkter og kundeservice. Her deler kunderne deres erfaringer med den generelle kvalitet og komfort af produktet, fastheden af madrassen og topmadrassen, leveringen, kundeservicen og svartiden.

Vi mener, at kundernes stemme og test er noget af det vigtigste, og derfor lægger vi stor vægt på at forstå og bruge disse i vores vurderinger.

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.

FAQ

Hvilken seng er bedst?
Der er rigtig mange fantastiske senge på markedet, hvormed du har et kæmpe udvalg at vælge imellem. Nogle eksempler på nogle rigtig gode senge er for eksempel Snefrid Älv, Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort og Bruxelles kontinentalseng, som alle har nogle rigtig gode fordele, som kan sikre dig en god nattesøvn. Hvis du ikke er bekymret for prisen, så skal du tage et kig forbi vores artikel om luksuriøse senge, hvor du vil kunne finde din fremtidige luksus seng.
Hvordan vælger jeg den rette seng?
Når du skal vælge den rette seng, så er det ekstremt vigtigt, at du tænker over dine personlige behov og præferencer. Du skal blandt andet overveje, hvorvidt du sover bedst på en blød eller en fastere madras, såvel som om det kunne være praktisk med en kontinental- eller elevationsseng.
Hvilken sovestilling er sundest?
Der er som sådan ikke én soveposition, som er den bedste at sove i. Generelt bør du dog går efter, at din rygrad er lige og ikke bliver belastet. Så længe ryggen er i den tilstand, så er det ikke vigtigt, hvorvidt du sover på ryggen eller siden.
Er seks timers søvn nok?
Det er meget forskelligt fra person til person, hvorvidt seks timers søvn er nok. Det er forskelligt, hvor mange timer kroppen har brug for at sove. Generelt bør du dog ikke sove mindre end seks timer, men det kan det godt være nok søvn til at komme igennem dagen.

Hvilken type seng skal du vælge?

Det er vigtigt at forstå, at der ikke findes én seng, der er det helt optimale valg for alle. Den bedste seng for dig afhænger af din kropstype, og hvilke behov du har i løbet af natten.

Elevationssenge
Denne type seng yder individuel støtte til din krop, fordi du har mulighed for at justere din sidde- eller liggeposition – du kan både hæve og sænke din elevationsseng. Mange der lider af af ryg- eller skulderproblemer vælger denne type seng, så sengen altid kan tilpasses, også selvom dine behov ændre sig. En elevationsseng er ofte dét, man betegner som den mest luksuriøse sengetype.

Kontinentalsenge
En kontinentalseng er en sengetype, som er opbygget af flere lag. Typisk består den af tre lag, hvor den nederste del er en boxmadras, der udgør selve bunden på sengen. Ovenpå ligger et lag med en springmadras, og øverst er der placeret en topmadras, der enten har en kerne fremstillet af memory-skum eller latex. Det er de ekstra madraslag, der giver sengen sin karakteristiske højde og sit attraktive udseende samt en rigtig god liggekomfort. Kontinentalsengen er den mest almindelige sengetype, som de fleste vælger.

Almindelige boxmadrasser
En boxmadras er en billigere og mere simpel løsning end de to ovenstående sengetyper. En boxmadras er normalvis opbygget med en træramme, hvor du blot skal montere ben direkte på sengen, og derefter er den klar til brug. Den bedste boxmadras for dig afhænger af en række forskellige parametre. Først og fremmest afhænger liggekomforten på boxmadrassen af fjedretypen. Samtidig bør du også være opmærksom på, at der er en meget stor kvalitetsforskel på de forskellige boxmadrasser. I vores guide viser vi dig nogle af de modeller, som vi mener har en høj standard.

Hvad sker der i vores hjerne og krop, når vi sover?

Søvneksperten Mikael Rasmussen fortæller, at søvn er en anabolsk opbyggende tilstand. Det betyder, at kroppen og hjernen restituerer og genopbygger, så den kan fungere optimalt. Han siger, at når vi sover, lukker vi af for sanseinput, så hjernen har mulighed for at gennemgå en række processer gennem tre slags søvnstadier: dyb søvn, REM søvn og overfladisk søvn.

I den dybe søvn restituerer kroppen, mens hjernen frigiver væksthormon, så vores væv, skeltal og muskler genopbygges. Her bliver hjernen vasket ren. Ifølge Mikael Rasmussen skyller hjernen 7 gram giftigt protein ud af hjernen hver nat – der smides ubrugelig viden ud af hjernen, så der er plads til næste dags påfyldning. Den dybe søvn giver også et boost til vores immunforsvar.

Eksperten anbefaler: Sådan indretter du bedst dit soveværelse

Søvnen er noget af det vigtigste for helbredet. Uden søvn bliver man uoplagt, uskarp, dårligere til arbejdet og i værste fald syg af et svækket immunforsvar.

Der er en grund til, at det værelse, hvor man hviler sig og restituerer, hedder soveværelset. Det gør det, fordi det er meningen, at man skal sove i dette rum og dermed kun bruge værelset til søvnens formål. Derfor skal du efterlade alt, hvad der kan stimulere hjernen udenfor soveværelset. Undgå derfor TV, tablets, mobiltelefoner og lignende, der kan holde hjerneaktiviteten i gang. Vær opmærksom på, at dit soveværelse er mørklagt og at du gør dig fri af lys tæt på sengetid. Han anbefaler, at du kan sidde i fuldstændig mørke en times tid før sengetid snakke for at gøre hjernen klar til søvnen.

En god nattesøvn er vigtig for at kunne fungere ideelt i hverdagen, og der er rigtig mange faktorer, der spiller ind, når det gælder om at få sovet optimalt. Udover ens egen sindstilstand og søvnrytme, har de fysiske rammer for soveværelset også en stor vigtighed for at opnå en optimal søvn. Dit soveværelse skal føles som en slags hule, som du går ind i. Hold derfor rummet mørkt og også gerne lidt køligt. Når du falder i søvn, falder kropstemperaturen, så hvis du går ind i et køligt rum, hjælper det søvnen på vej.

Hvilken seng skal jeg vælge?

Det er vigtigt at forstå at der ikke findes én seng, der er bedst for alle. Den bedste seng for dig, kommer an på hvilken kropstype du har og hvilken krav  og du har til din seng.

Alle kroppe er forskellige og har forskellige behov, hvilket der skal tages højde for, når man skal vælge sin nye seng.
Vi vil nu gennemgå nogle af de ting du bør være opmærksom på inden du køber din nye seng. Vi håber at vores råd kan hjælpe dig med at vælge den seng som er bedst for dig.

Hvis du er lille og rund, vil du typisk have behov for en hårdere madras, sammenlignet med hvis du er høj og slank, hvor du i stedet kunne drage nytte af en blødere madras.

Politiken.dk har interviewet kiropraktor Michael Randsøe fra Herlev Kiropraktor Center, som har mange års erfaring med rådgivning af køb af ny seng. Han giver her et par gode råd omkring nogle af de vigtigste ting du skal være opmærksom på. Vi har her kigget lidt nærmere på nogle af de råd han giver.

Zoner er vigtige

Hvis man har former, såsom en fyldig bagdel eller brede hofter, så anbefales det, at man køber en madras med indbygget zoneinddeling.

Årsagen til, at det er vigtigt med zoneinddeling er, at rygsøjlen skal kunne ligge vandret når du sover, da dette kan hjælpe dig med at afværge fremtidige rygproblemer.
Ved at eksempelvis dine hofter kan synke lidt ned i madrassen, sammenlignet med resten af kroppen, så bevirker det at din rygsøjle vil ligge i vandret position natten igennem.

Her kan det anbefales at købe en topmadras lavet i memory skum, da de former sig efter kroppens former og dermed giver god aflastning.

Vælg den rette topmadras

Det er ikke nok kun at have fokus på at finde den rette madras, det er mindste ligeså vigtigt at finde en passende topmadras. Det er topmadrassen som ligger øverst i sengen og dermed også den din krop vil have kontakt med natten igennem. Derfor er det meget vigtigt, at du vælger en topmadras som passer til din kropstype.

Forbrugsguiden.dk anbefaler to forskellige materialer indenfor topmadrasser:

 •  Latex, er udviklet af gummitræer og skaber en type topmadras med en god fasthed. Ved at vælge latex får du en topmadras, der optimale forhold for en god nattesøvn. Du får en god støtte, da den er todimensionel, og samtidig er madrassen også meget trykaflastende.

Latex har samtidig den fordel, at det er både allergi-venlig og meget åndbart, hvilket betyder at materialet ikke bliver påvirket af din kropsvarme. Dette gør, at en latex topmadras er meget behagelig at sove på, også om sommeren.

 • Memory Skum justerer sig efter kroppens vægt og former sig efter kroppens facon, ved hjælp af kroppens egen varme. Memory skum bliver blødere når den bliver varmet op af kroppen, hvilket tillader at din krop synker lidt ned i madrassen i de områder hvor der er ekstra belastning, såsom ved hofte og skuldre.
  Det gør, at man ligger i en mere fastlåst position, hvilket giver en rigtig god søvnkomfort for mange mennesker. Det anbefales, at folk med rygproblemer benytter sig af en memory skum topmadras.

Med memory skum får du altså en trykaflastende topmadras som skaber trykaflastning ved hjælp af din kropsvarme, da den former sig efter kroppen. Når du synker ned i madrassen ligger du mere roligt om natten og bevæger dig mindre. Topmadrassen tilpasser sig dermed din kropsstilling.

En forkert seng kan forværre din rygproblemer

Politiken skriver at omkring hver 5. af os danskere sover i senge, som rent faktisk forværre vores rygproblemer.

Selvom vi ca 26 år af vores liv i sengen, så tænker vi alligevel for lidt over, hvor vigtigt sengen rent faktisk er for vores velbefindende. Det kan gå ud over nattesøvn og især vores ryg, hvis vi ikke er opmærksomme på at vælge en seng, som passer til os.
Tom Bendix, som er professor og leder af forskningsenheden ved Videnscenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Glostrup Hospital, udtaler til politiken omkring vigtigheden i at vælge en god seng:

“Det har en vis betydning, og det taler forskellige undersøgelser også for, selv om man skal være forsigtig med at komme med firkantede budskaber, når det kommer til rygproblemer”

Han udtaler endvidere til politiken:
»Det er klart, at en almindelig springmadras ikke holder for evigt, og selv om det kan være svært at sige noget definitivt om, hvorvidt en slidt madras har en betydning for folk med rygproblemer, uden at man har lavet en større undersøgelse, så er der noget, der taler for, at den kan forværre en dårlig ryg«

Kiropraktor Michael Randsøe udtaler til politiken:»Sengen er det møbel, du bør stille størst krav til i hjemmet. Skal du til at stifte hjem, så prioriter sengen og sid på ølkasser i stuen. Det er ikke så skadeligt at sidde på en gammel, slidt ølkasse, som det er at sove i en billig, dårlig seng«,

Dermed er der ingen tvivl om at sengen faktisk spiller en stor rolle i vores liv. Med den rigtige seng kan du være med til at mindske risikoen for rygsmerter og du vil opleve en hverdag, hvor du føler dig frisk og veludvilet.

Der skal være nok plads i sengen

TV2 har på deres hjemmeside lavet et interview med fysioteaupeut Mark Abildhauge, som fortæller, at det også er meget vigtigt, at ens seng ikke er for lille. Du sover bedre hvis du har rigeligt med plads. Din seng skal være mindst 90 cm bred og med 20-30 cm luft i hver ende, så du kan ligge udstrakt.

Manglende søvn kan gøre dig syg

Søvn-eksperten Mikael Rasmussen siger, at voksne mennesker skal sove mellem 7 og 9 timer. Det er selvfølgelig individuelt, hvor mange timer man har brug for, men forskerne er nået frem til de 7,5-8 timer som det optimale antal timer. Det betyder faktisk, at mennesket sover en tredjedel af livet.

Når man sover, får kroppen hvile til at restituere og genopbygge sig selv. Den kobler bevidstheden fra og danner nye celler og energi, som skal bruges næste dag.

Giftstoffer i hjerne og krop bliver også nedbrudt, mens man sover, og sover man ikke længe og godt nok, forbliver disse giftstoffer i kroppen. Får man ikke en god nattesøvn over en længere periode, tærer det således på immunforsvaret, som ikke når at blive genopladt igennem søvnen. Det kan få store konsekvenser, og udover almindelig uoplagthed og træthed er der større risiko for at udvikle blandt andet stress, depression, diabetes, hjerte-kar-sygdomme og overvægt. Desuden påvirkes indlæringsevne og hukommelse.

Blot få timers mindre søvn hver nat kan have en stor effekt på effektiviteten og årvågenheden om dagen. Søvnforsøg fra USA, hvor forsøgspersoner fik to timers mindre søvn hver nat over en periode på 14 dage, viste, at forsøgspersonernes effektivitet var så nedsat, at deres funktionsevne svarede til, at de havde været vågne i 48 timer i træk.

Søvnløshed er ved at blive en folkesygdom i Danmark, for op mod en halv million danskere – det svarer til cirka hver 11. dansker – har så store problemer med nattesøvnen, at det går udover deres hverdag. Heraf lider omkring 300.000 af kroniske søvnproblemer i en sådan grad, at deres livskvalitet er markant forringet.

Gør soveværelset søvnvenligt

Det er vigtigt at gå til ro uden et virvar af tanker og stress i hovedet. Når hjernen arbejder på højtryk, kan den ikke hvile og falde i søvn. Ifølge søvnekspert Mikael Rasmussen, at det er vigtigt, at dit soveværelse er stimuli-frit. Derfor skal du undgå TV, mobiltelefoner eller andet, der kan distrahere dig. Du skal gerne gå ind i en billedlig hule, hvor der er mørkt og lidtd køligere end i resten af huset, siger han.

Udover ens egen sindstilstand påvirker de fysiske forhold i soveværelset søvnen rigtig meget. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvilke omgivelser, man sover i. Her guider vi til nogle af de faktorer, du skal være opmærksom på i soveværelset baseret på undersøgelser fra DTU og Vidensråd for Forebyggelse.

God luftkvalitet giver bedre søvn

Klimaforskning handler ikke kun om det eksterne miljø, Jorden befinder sig i. Det handler også om indeklima i huse og rum, for luftkvaliteten er vigtig for menneskets velbefindende – og ikke kun hvis man er allergiker.

Rengøringen har en stor påvirkning på indeklimaet, og for at sikre det bedst mulige indeklima er det en god ide at lufte ud dagligt – uanset årstid – og støvsuge ofte. Mange udvikler nemlig allergi over for husstøvmider, som lever i støvet, men en effektiv støvsuger kan fjerne støvet og forbedre forholdene, og gennemtræk i 5-10 minutter får renset luften yderligere.

Er det pollensæson, er det dog bedst at lufte ud sent på aftenen, hvor pollentallet er lavere end om dagen. Man behøver dog ikke være allergiker for at nyde godt af en god luftkvalitet, for et dårligt indeklima kan let give gener som hovedpine eller træthed.

Det er dog forholdsvist nyt at forske i luftkvalitetens påvirkning af søvn og indlæring. Forskere fra Danmarks Tekniske Universitet har dog allerede fundet ud af, at der er en klar sammenhæng mellem indeklima og søvn og dermed indirekte også mellem indeklima, søvn og præstationsevner.

I et forsøg blev forsøgspersonerne udstyret med en måler, og herefter blev de udsat for forskellige luftkvaliteter natten over. Den efterfølgende morgen blev de bedt om at udfylde spørgerskemaer og tests, der testede de logiske evner. Resultaterne var meget klare, for de personer, der sov med den bedste luftkvalitet, præsterede bedre end de personer, der sov under dårligere luftforhold.

Lyset driller hjernen

De fleste med normal skolegang og dagsarbejde står op sammen med morgenlyset, og de går i seng, når mørket og natten falder på. Menneskets hjerne er meget følsom over for påvirkningen af lys, og lyset fortæller groft set hjernen, hvornår den skal sove.

Den mængde lys, mennesker udsættes for på daglig basis, er ikke konstant året rundt. Mængden afhænger både af sommer og vinter og af hvilken breddegrad, man bor på. Det er også en af grundene til, at mange danskere udvikler vinterdepression i de kolde måneder, hvor sol og lys er meget fraværende.

Lys påvirker dog mere end humøret: det har også påvirkning på menneskets søvn og søvnrytme, idet lyset påvirker døgnrytmen. Mange danskere mærker lys-forskellen om vinteren, hvor de oplever, at det kan være svært at komme op om morgenen. Det bliver først lyst henimod kl. 8, men mange står tidligere op, mens det stadig er mørkt.

Ændres døgnrytmen, ændres søvnen også. Døgnrytmen reguleres af nerveceller i mellemhjernen, og denne samling af nerveceller kaldes ”hjernens indre ur”. Kommer kroppen i ubalance, så hjernens indre ur ikke følger søvnrytmen, kan man have meget svært ved at falde i søvn. Om vinteren, når det er meget mørkt, er chancen for at blive ramt af denne de-synkronisering større.

Problemet kan dog behandles, hvis den ramte bliver eksponeret for en times lys om morgenen. Dette lys kan sagtens være kunstigt, og særligt det blå lys er effektivt mod det irregulære søvnbehov og påvirker personens vågenhed. Det blå lys kan nemlig regulere vågenhedsniveauet og ændre hjernens elektriske signaler.

Har man problemer med søvnrytmen – især når det er vinter – kan det derfor være en mulig løsning at investere i en lysterapi-lampe, som har indbygget ”wake-me-up” funktion, der simulerer solens rytme og langsomt og gradvist lyser soveværelset op.

Har man derimod svært ved at sove i sommermånederne, hvor de lyse sommernætter sørger for, at det aldrig rigtig bliver mørkt, kan man installere mørklægningsgardiner i soveværelset.

Har man skifteholdsarbejde, så man hele tiden skifter rundt på sin døgnrytme, skal man være særlig opmærksom på sin søvnrytme. Arbejder man aften/nat, udsættes man nemlig for en masse lys sent på dagen/tidligt på natten, hvilket kan give problemer med at sove, for lyset fortæller hjernen, at den skal være vågen nu.

Hold en regelmæssig døgnrytme

Mikael Rasmussen fortæller, at langt de fleste af os sover for lidt på arbejdsdage og så sover vi måske lidt mere ud på fridage og weekender. Men det gør, at vi hele tiden flytter rundt på de processer, der styrer søvnen, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

Søvneksperten siger, at hvis du oplever problemer med at falde i søvn, kan det være godt at fokusere på regelmæssighed i forhold til mængde. Du kan ikke styre søvnen med vilje. Derfor handler det om, hvor længe du har været vågen og hvordan din døgnrytme er placeret. Jo mere stabil du holder døgnrytmen, jo nemmere er det for hjernen at sende søvnhæmmende signaler til kroppen.

Computerskærmens blålige toner

Som nævnt tror hjernen, det er dag, og den skal være vågen, når den udsættes for lys, mens mørke fortæller den, at det er tid til at gå til ro. Kunstigt lys kan manipulere med den til et godt formål, men kunstigt lys fra fjernsyn og smartphones og især computere kan også have en negativ effekt på hjernens opfattelse af dag og nat.

Mange bruger computer og internet i deres daglige lønarbejde, men i fritiden er forbruget af computer-, tablet- og telefonskærme også højt – ikke mindst for den yngre generation. Der findes ikke belæg for, at brugen af computere i dagtimerne påvirker søvnen, men anderledes forholder det sig, når man sidder med skærme senere på aftenen og hen mod sengetid.

De moderne skærme lyses nu op af transistorstyrede, flydende krystaller kaldet LCD (liquid crystal display), og hos LCD-skærme findes en høj koncentration af det blå lys med en meget stærk lysintensitet. Det gør, at lyset fra en skærm påvirker menneskets døgnrytmesystem, og koncentrationen af stoffet melatonin i kroppen falder. Når melatonin-niveauet i kroppen falder, øges fornemmelsen af vågenhed, og hjerterytmen og kropstemperaturen stiger.

Vil man gerne undgå, at computerskærmen holder en vågen, så luk ned for skærmen en times tid inden sengetid. Er det nødvendigt at bruge computeren sent om aftenen, så tjek om du kan ændre på lysintensiteten på skærmen eller installer software, der kan regulere lysmængden. Ifølge Mikael Rasmussen handler det om at ventilere sit nervesystem og gøre sig fri af skærme, geare ned og slappe af en times tid inden du skal i seng, så du nemmere kan falde i søvn.

Selv svag støj kan genere

Uanset om det er en summende myg eller naboen, der holder fest, kan støj hurtigt blive en grund til, at man ikke kan sove. For at opnå de optimale vilkår for en tilfredsstillende søvn er det vigtigt, at krop og hjerne kan slappe af. Det kan de ikke, hvis der er støj tilstede. Og så er det ligegyldigt, om det er støj fra en samtale eller baggrundstøj fra trafikken. Hjernen skelner nemlig ikke imellem lyde og støj.

Det anbefales, at niveauet for baggrundsstøj ikke overstiger 30 dB om natten, da søvnen ellers vil kunne blive forstyrret og forringet. Til sammenligning larmer en almindelig samtale mellem mennesker omkring 60-65 dB. Selv sagte tale vil kunne være et problem for folk, der er meget sensitive over for støj. Der er nemlig forskel på, hvor påvirkede mennesker bliver af støj, men i stressede perioder vil man typisk være mere følsom over for selv lave lyde.

Især i bysamfund udgør søvnproblemer et stadigt stigende problem på grund af bylarm og trafik. Bor man tæt på jernbaner, lufthavne eller andre meget trafikerede transportcentre, kan problemet være særlig stort.

I EU er cirka 40 procent af befolkningen udsat for så kraftig en trafikstøj, at lydniveauet kommer over 55 dB om dagen, og 10 procent udsættes for samme niveau om natten. Og det er et langt stykke over de anbefalede 30 dB. I nærheden af meget kraftigt befærdede veje kan lydtrykket komme helt op på 75-80 dB.

Bor man i støjgenerende omgivelser, kan man afhjælpe støjgenerne ved at udbedre boligens isolering, og her er det især vigtigt at investere i gode kvalitets-vinduer. Ved den rette isolering af facader kan niveauet reduceres med omkring 7 dB, mens flerlags-glas i vinduer kan reducere 10 dB. Er generne meget svære, kan man investere i special-vinduer, der kan skære helt op til 25 dB af støjen.

Sov i den rigtige temperatur

Ikke for varmt og ikke for koldt. Sådan lyder rådet kort sagt, når det gælder om at finde den bedste soveværelsestemperatur til nattesøvnen. Geografien har stor betydning, når det gælder temperaturer. I de varme klimaer har mange huse installeret aircondition, der kan regulere varme/kulde og dermed reducere den høje varme. I de nordiske lande bliver temperaturen kun sjældent høj, og det er derfor de færreste huse, der har aircondition.

Et par varme sommernætter kan dog alligevel godt forekomme, og de kan beskadige søvnen, hvis varmen er for høj. En for høj temperatur kan medføre både nattesved og en øget vågenhed samt påvirke søvnstadierne på en sådan måde, at mængden af den vigtige dybe søvn nedsættes.

Vintrene i norden kan være kolde, og her er det vigtigt med den rette temperaturregulering. Når kulden falder, er det fristende at skrue op for varmeapparaterne indendørs, så temperaturen indendørs kommer op over de 25 grader. Men der gælder andre regler for soveværelset, for her skal der ikke være for varmt. Selv om nogle sover godt i et køligt rum helt ned til 13 grader, skal man dog alligevel passe på ikke at skrue for langt ned for temperaturen i soveværelset. En for kølig luft kan nemlig medføre, at luftvejene nedkøles, og det kan medføre et øget blodtryk. Desuden kan kroppen blive nedkølet, så immunforsvarets værn over for sygdomme svækkes.

Det konkluderes, at både et for koldt og for varmt soveværelse påvirker søvnkvaliteten, og det anbefales, at der er mellem 18-21 grader i soveværelset.

Husk også at regulere temperaturen med tøj og dyner eller tæpper. Til kolde nætter kan man beskytte kroppen mod kulde med tykt nattøj og en varm dyne, mens man om sommeren kan skifte til tyndere nattøj og måske kun sove med et lagen.

Find den bedste seng og madras

En seng er ikke bare en seng. Vi spenderer rundt regnet en tredjedel af vores liv på at sove, og på årsbasis er det 2.920 timer, hvilket svarer til over 121 døgn. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige type af både seng og madras.

Der findes mange senge på markedet, og der findes især to typer, man skal holde øje med:
Kontinentalsenge og elevationssenge. Forbrugsguiden har lavet guides til begge, så vil du vide mere, kan du blive klogere på sengetyperne på ovenstående links.

En kontinentalseng er en seng, der består af tre lag: En boksmadras, en springmadras og en topmadras, hvor en ”normal” seng ofte kun består af en enkelt madras.

Kontinentalsengens boksmadras udgør bunden og fundamentet, springmadrassen midten og ”kroppen” og topmadrassen giver den sidste komfort, ofte i form af memory foam, der tilpasser sig efter din unikke krop. Der er ikke en egentlig sengeramme, men sengen er lidt højere end normalt. Det er især godt for ældre eller folk med rygproblemer, da sengen så er lettere at komme ned i og op af.

De tre lag sikrer ultimativ komfort, som gør nattesøvnen bedre. Husk dog at afprøve alle tre lag inden køb, og husk grundigt at overveje madrassens blødhed. Det er nemlig fristende at vælge den bløde madras, fordi den umiddelbart føles så rar i butikken, når man prøver den.

Men en for blød madras kan påvirke både ryg, vejrtrækning og blodomløb, da man risikerer at falde for langt ned i sengen, når man sover. Det er især springmadrassen, der afgør blød-/hårdheden og ikke topmadrassen, selv om det kan føles sådan ved første berøring. Husk også at din vægt er en afgørende faktor for, hvor fast din madras skal være. Jo højere vægt, des større fasthed skal du gå efter.

Topmadrassen er dog ikke uden betydning. Det er særligt materialet, der er vigtigt: Vælg en af skumgummi eller purskum, hvis du vil sove varmt, og hvis du foretrækker et køligere klima, så er en topmadras med en kerne af latex bedre. Du kan her læse mere information om kontinentalsenge.

Elevationssenge er et godt alternativ til kontinentalsenge, og det smarte ved en elevationsseng er, at den er bevægelig og har mange funktioner og kan justeres efter kropsform og –type. Elevationssengen kan også justeres efter ønsket brug, så du både kan sidde op eller ligge ned i sengen.

Ved køb af en elevationseng er det vigtigt at undersøge, om motoren er solid, og om lamellerne under madrassen er i god kvalitet. Det er dem, der skal bære både vægt og bevægelse, og de er med til at afgøre, om man ligger godt. Se også gerne efter, om sengen har en madrasbremse i sengebunden, som sikrer, at madrassen bliver liggende, hvor den skal.

Madrassen er selvfølgelig også vigtig. Vælg en springmadras af god kvalitet, som passer i hård-/blødhed. Affjedringen på madrassen er også et vigtigt kriterium for god søvn, så kig gerne en ekstra gang på fjedrene. Pocketfjedre eller multipocketfjedre er gode valg, for her er der tale om mange, små fjedre i stedet for få store, som understøtter kroppens vægt og form og justerer sig efter den. Det anbefales at vælge multipocketfjedre, hvis man vejer over 95 kg.

Du kan læse mere om denne type seng hos forbrugsguidens elevationsseng guide.

Andre vigtige faktorer

Udover de ovennævnte faktorer for en optimal nattesøvn kan soveværelsets orden også spille ind. Er der rod med store tøjbunker og anden uorden, så skaber værelsets rod også mentalt rod, og det kan gøre det sværere at falde i søvn. Farverne i rummet er desuden en faktor. Gå gerne efter mørke og ensfarvede farver, som er kendt for at gøre hjernen rolig. Desuden er sengetøjet også vigtigt for komforten. Skift sengetøj ofte og gå efter materialer, du selv finder mest behagelige. Der er stor forskel på for eksempel bomuld og silke.

Læg dig rigtigt i sengen

Udover de fysiske rammer i soveværelset og valget af en god seng, der giver den bedst mulige komfort, så har ens hvileposition mere betydning, end man skulle tro. Det er nemlig ikke ligegyldigt, om man ligger på venstre side, højre side, på maven eller ryggen.

National Geographic har undersøgt, hvordan hvilepositionen har indvirkning på søvnen og kroppen. I et forsøg med mus har eksperter fundet ud af, at musene reagerer forskelligt på forskellige hvilepositioner. Konklusionen er, at de mus, der sov på siden, var bedre til at huske det, de havde lært i løbet af dagen, og dertil fungerede udskillelsesprocessen af affaldsstoffer i hjernen langt bedre. Desuden giver denne position god støtte til ryg og nakke.

Dog er der også forskel på, hvilken side man sover på, og det er bedst at sove på venstre side, selv om det kan trykke på både lever, lunger og mave. Søvn på højre side kan ifølge forskerne give mere håndgribelige problemer som halsbrand og tilbageløb af mavesyre fra mavesækken, da maven i så fald kommer til at ligge over spiserørets indgang til mavesækken. Husk også på ikke at lade armene ligge ned langs siden, for det øger risikoen for, at de begynder at sove. Bøj dem i stedet ud mod siden.

At sove på ryggen eller maven har også sine bivirkninger. Sover man ofte på ryggen, kan man udvikle en tendens til snorken og søvnapnø, hvorved luftvejene lukkes, og vejrtrækningen under søvn bliver besværlig. Det giver for lidt ilt til hjernen, hvorved man oftere vågner op. Søvnapnø kan på længere sigt føre til Alzheimers og Parkinsons.

Der kan også opstå flere komplikationer, hvis det er ens foretrukne sovestilling at sove på maven. Nakken belastes meget, og det er nødvendigt at dreje hovedet til en af siderne for luft. Når hovedet drejes mod puden, strækkes nakkemusklerne og leddene uhensigtsmæssigt, mens ryg og lænd får for lidt støtte.

Illustreret Videnskab bemærker dog, at der også er fordele ved at sove på ryggen, idet denne position giver god støtte til rygsøjle og nakke. Vægtfordelingen er også rigtig god, så smerter i led, skuldre og hofter undgås. Her er det bedst at sove med armene ned langs siden.

Der er tillige fordele ved at sove på maven, for selv om denne stilling er den mindst hensigtsmæssige sovestilling, så er denne position god for fordøjelsen.

Læs mere om de forskellige sengetyper her: 

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Jensen Prestige kontinental

Wonderland Medley Kontinental

Edda Nordlys - perfekt til den nordiske indretningsstil

Bruxelles elevationsseng

Bruxelles Kontinentalseng

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme