De 19 bedste senge i test og anmeldelser – Stor guide til valg af ny seng

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Ifølge søvn-ekspert Mikael Rasmussen er det vigtigt sove, fordi det er der, vi restituerer og genopbygger kroppen, så vi kan blive klar til en ny dag. For at få optimal søvn anbefaler han, at du skal have et stimuli-frit soveværelse, hvor det er mørkt og lidt køligt. Læs flere af søvn-ekspertens tips og tricks til en bedre nattesøvn.

Hans gode råd er fælles for alle, men der hvor behovet kan variere fra person til person, er liggekomforten i sengen. Her har vi alle forskellige behov og ønsker til, hvordan vi ligger bedst.

Din nye seng skal gerne tjekke boksene af på dine personlige præferencer og behov – om det er for at afhjælpe rygproblemer, give kroppen den optimale hvile efter sport og aktivitet eller ren og skær komfort og luksus til natten.

Der findes mange forskellige senge på markedet, herunder både boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationsmodeller. De har alle forskellige funktioner og fordele – så hvilken passer lige præcis til dig?

Hvilken type seng skal du vælge?

Det er vigtigt at forstå, at der ikke findes én seng, der er det helt optimale valg for alle. Den bedste seng for dig afhænger af din kropstype, og hvilke behov du har i løbet af natten.

Elevationssenge
Denne type seng yder individuel støtte til din krop, fordi du har mulighed for at justere din sidde- eller liggeposition – du kan både hæve og sænke din elevationsseng. Mange der lider af af ryg- eller skulderproblemer vælger denne type seng, så sengen altid kan tilpasses, også selvom dine behov ændre sig. En elevationsseng er ofte dét, man betegner som den mest luksuriøse sengetype.
Kontinentalsenge
En kontinentalseng er en sengetype, som er opbygget af flere lag. Typisk består den af tre lag, hvor den nederste del er en boxmadras, der udgør selve bunden på sengen. Ovenpå ligger et lag med en springmadras, og øverst er der placeret en topmadras, der enten har en kerne fremstillet af memory-skum eller latex. Det er de ekstra madraslag, der giver sengen sin karakteristiske højde og sit attraktive udseende samt en rigtig god liggekomfort. Kontinentalsengen er den mest almindelige sengetype, som de fleste vælger.
Almindelige boxmadrasser
En boxmadras er en billigere og mere simpel løsning end de to ovenstående sengetyper. En boxmadras er normalvis opbygget med en træramme, hvor du blot skal montere ben direkte på sengen, og derefter er den klar til brug. Den bedste boxmadras for dig afhænger af en række forskellige parametre. Først og fremmest afhænger liggekomforten på boxmadrassen af fjedretypen. Samtidig bør du også være opmærksom på, at der er en meget stor kvalitetsforskel på de forskellige boxmadrasser. I vores guide viser vi dig nogle af de modeller, som vi mener har en høj standard.
4 gode grunde til at købe seng online
1 Kvalitet og komfort
Når du prøver en seng kortvarigt i en butik, får du ingen fornemmelse af sengens kvalitet eller komfort og mange kommer hjem med en forkert seng, der er alt for blød. På nettet kan du vælge ud fra din vægt og sovestilling, så du får den helt rigtige seng til din krop.
2 Garanti
Populære forhandlere som Sengetid og Nordic Dream tilbyder en tryghedsgaranti, hvor du kan prøve sengen i omkring 100 dage hjemme hos dig selv. Hvis du ikke er tilfreds, ombytter og afhenter nogle forhandlere sengen igen uden beregning.
3 Besparelser og tilbud
Du opnår markante besparelser, når du køber din seng online. Hvis du køber seng i en butik, betaler du ikke kun for selve sengen, men også butikkens husleje og sælgerens løn. Når du køber online, springer du mellemleddet over og finder ofte gode tilbud, som butikkerne ikke kan matche.
Find de bedste tilbud her:
- Hos Nordic Dream
- Hos Sengetid
- Hos Bedworld
4 Levering
Få leveret og installeret sengen direkte i dit hjem. Vi anbefaler onlineforhandlere, som ikke bare sender sengen til døren, men pakker den ud, samler den og stiller den ind i soveværelset for dig.
Dette er tilfældet ved flere forhandlere som b.la. Nordic dream, Sengetid og mange flere. Læs mere om det i guiden herunder.

 

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Hvad skal man overveje, før man køber en seng?

Størrelse
Valget af den rigtige størrelse på din seng involverer mange faktorer, herunder den plads du har til rådighed, kroppens størrelse, og hvor meget plads du ønsker i sengen. Er pladsen trang anbefaler vi at finde en seng i målene 80 eller 120×200 cm. Det er et godt valg til personer som sover alene, bor i en lille lejlighed eller har et lille soveværelse. Det mest populære valg for par er 140 cm eller 160 cm i bredden og 200 cm i længden. Denne størrelse giver begge personer fin plads uden at sengen tager for meget gulvplads. Har du rigeligt med plads, så kan du overveje en seng i størrelsen 180×200 cm eller 200×210 cm. Disse sengestørrelser giver masser af plads til to personer som kræver ekstra plads eller som kan lide at sprede sig lidt.

Sengetype
Den mest populære sengetype er en kontinentalseng, som består af en boxmadras og, afhængigt af designet, enten memory skum eller latex-topmadras. De ekstra madraslag giver sengen sit karakteristiske højde og flotte udseende samt en fremragende komfort, som du måske kender det fra den klassiske store hotelseng. Ud over komfort er disse senge kendt for deres gode kvalitet og unikke konstruktion. For dem, der ønsker at tage komforten til et nyt niveau, kan en elevationsseng justere din soveposition, så den er præcis som du vil have den. Box- og springmadrassen er en billigere og nemmere løsning end dobbeltsenge. Disse senge har som regel en træramme, som du blot skal skrue nogle ben på, og så er den klar til brug.

Topmadras
Valget af den rette topmadras kan have stor betydning for din søvnkvalitet og sengens generelle komfort. Hvad du skal kigge efter i en topmadras er bestemt af forskellige elementer, såsom fasthed og de type materialer, den er lavet af. På markedet finder du et bredt udvalg af fastheder og prisniveauer. Generelt bør personer, som sover på siden, søge efter topmadrasser med medium-blød til medium-fast støtte for optimal komfort. Ryg- og mavesovere bør søge efter mellem-faste til faste madrasser, der støtter lænden, samtidig med at de fordeler den sovendes vægt jævnt. De mest populære er madrasser med memory skum og springmadrasser, da de ofte er de mest komfortable og holdbare muligheder. Vi anbefaler, at du ser efter en forhandler som tilbyder gratis prøveperiode og/eller ombytning af din topmadras. På den måde ender du ikke med en forkert type.

Pris
Når du kigger på prisen af en seng, må du huske, at du skal bruge den de næste 15-20 år. De dyrere muligheder koster omkring 50.000 kr. og kommer ofte i et lækkert design, masser af justeringer, funktioner og tilføjelser, flere komfortzoner og en madras af høj kvalitet. De billigere alternativer findes fra 4.000-10.000, men kommer oftest i et mere simpelt design og har færre funktioner. Det betyder ikke, at du ikke kan finde en relativt billig dobbeltseng i god kvalitet, da du blot må være selektiv med hensyn til, hvad du køber og prisen. Vi mener, at 15.000 mere end på 25.000, er der, hvor du får mest for pengene, medmindre man har helt særlige behov. Et godt tip er at kigge efter tilbud, da det relativt ofte er muligt at spare over 50% på denne produktkategori.

Forbugerbedømmelser og ekspertanmeldelser
Når du undersøger markedet, så anbefaler vi, at du kigger på leverandøren eller forhandlerens Trustpilot, før du køber. Deres vurderinger afslører noget om produktets kvalitet, kundeoplevelsen og forhandlerens service. Du kan også kigge på ekspertanmeldelser for at få en mere teknisk gennemgang af et produkts specifikationer.

arrow-more

I denne sengeguide får du:

 • En gennemgang af en række af de bedste senge på markedet
 • En gennemgang af, hvad du skal overveje, før du køber ny seng
 • Søvn-ekspertens forklaring af, hvad der sker, når vi sover

Snefrid Fjord – nordisk kontinentalseng i høj kvalitet

Forbrugsguiden Anbefaler

✅ Topkarakter i test hos sengelaboratoriet, Good Night’s Institute i Schweiz
✅ Danmarks bedst anmeldte sengeforhandler med 4,9/5 stjerner på Trustpilot
✅ Udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter
✅ Én stor springmadras med 7 specialudviklede komfortzoner
Snefrid Älv 180x200 Bemærk: Snefrid Fjord kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 26.995 kr. til 12.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Snefrid Fjord kontinentalsengen her:

 

.Husk: Hos Nordic Dream får du luksussenge lavet med de bedste materialer, håndbygget i Thy efter stolte danske håndværkstraditioner. Derfor giver Nordic Dream også mulighed for, at du kan afprøve din nye seng i op til 100 dage helt risikofrit.

Få en god nattesøvn med Nordic Dreams tidsløse og bedst sælgende kontinentalseng, Snefrid. Sengen er udstyret med specialudviklede og danskproducerede pocketfjedre, der på optimal vis aflaster kroppen. I sammenspil med topmadrassen, er du sikret en ergonomisk korrekt liggeposition, så du får de bedste forudsætninger for at sove godt.


Optimer din nattesøvn med Snefrid

I samarbejde med førende eksperter og fysioterapeuter har Nordic Dream skabt luksus kontinentalsengen, Snefrid. Fokusset har ligget på at skabe den højest mulige komfort, af de bedste materialer. Sengen kommer i flere forskellige størrelser, så du let kan finde den model, der passer lige præcis til dit soveværelse.

Trærammen i Snefrid er 14 cm og bygget af svensk fyrretræ, der er kendt for dets holdbarhed. Det giver en god base for de støttende madrasser, der giver dig god komfort hele natten igennem.

Du får flere forskellige madraslag, der hver især yder en behagelig trykaflastning, så du kan sove ergonomisk korrekt og komfortabelt.Komfortzoner for optimeret liggekomfort

Når det kommer til komfort, så er Snefrid kontinentalsengen helt i top. I både boxmadrassen og springmadrassen er der anvendt Nordic Dreams egne specialudviklede pocketfjedre, Ergonomic +. Disse fjedre er forhøjet med 20 mm i forhold til almindelige pocketfjedre, hvilket giver dem en dybere og bedre tilpasning/støtte. Fjedrene bliver produceret i Danmark, og har som den eneste pocketfjeder i Danmark 10 års sætningsgaranti.

Pocketfjedrene er inddelt i 7 forskellige komfortzoner, så madrasserne støtter din krop på bedste vis. Ved lænden finder man de mest faste fjedre, mens man ved skuldrene finder de blødeste, for at mindske modtrykket fra sengen.

Omkring fjedrene er der anvendt det smarte Airflow-skum, hvilket sikrer optimal fjedre-elasticitet, så du ikke oplever en ”hængekøje-effekt”, så din krop ikke falder alt for meget ned i madrassen. Med Snefrid kontinentalsengen ligger din krop altså plant og ergonomisk korrekt, så du får den bedste trykaflastning.

Som noget helt særligt, har Nordic Dream som en af de eneste forhandlere på markedet én stor springmadras. Det vil sige, at man i deres kontinentalsenge ikke får en revne i midten af madrassen og 15-25 cm skum, der ikke yder den optimale støtte til kroppen. Vælger man to forskellige fastheder i madrassen, bliver pocket fjedrene på midten flettet sammen, så der skabes en usynlig overgang.

Fjord topmadras - ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Uovertruffen komfort med 7 zoner

Springmadrassen er inddelt i hele 7 komfortzoner. Indvendigt sørger de 2 lag pocketfjedre for at støtte kroppen korrekt efter de 7 udvalgte zoner.Fjedrene er forskellige alt efter, hvilken del af kroppen de skal støtte. Omkring din nakke, lænd og hofter finder du de kraftigste fjedre, da kroppen har brug for ekstra aflastning dér, hvor den vejer mest. Du kommer derfor til at ligge ergonomisk korrekt, så din krop kan slappe helt af i søvnen, og du ikke vågner op med spændinger og ubehag. Yderst ligger springmadrassen, som er polstret med 25 mm Airflow skum for ekstra komfort.

Hvad siger forbrugerne og eksperterne om Nordic Dream’s Snefrid kontinentalsengen?

Den håndbyggede luksus kontinentalseng, Snefrid, har været på besøg hos eksperterne fra det schweiziske søvnlaboratorium, Good Night’s Institute. Her gennemgik sengen omfattende tests i fire hovedkategorier: Ergonomi, hygiejne, sengeklima og holdbarhed.

Efter de mange tests og analyser, fandt eksperterne frem til konklusionen, at Snefrid kontinentalsengen scorede topkarakterer i alle af testens facetter. Dette vidner om, at vi her har at gøre med et kvalitetsprodukt i særklasse. På Nordic Dreams hjemmeside kan man se en video fra testforløbet hos eksperterne i Schweiz.

Samtidig placerer Nordic Dream sig som Danmarks bedst anmeldte forhandler i sengebranchen med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot, baseret på mere end 1.700 kundeanmeldelser. Derudover har Nordic Dream mindre end 1% negative anmeldelser.

Kunderne er især tilfredse med deres kundeservicen, og de solide danske håndbyggede senge. En kunde skriver blandt andet:

“Fantastisk service fra start til slut! Intet mindre kan gøre det, og Snefrid er den bedste seng jeg har ejet. […]”

Mens man hos en anden kunde finder en lignende beretning:

“Jeg har aldrig haft en bedre seng end Snefrid 7-zoner med Xtra fast kerne. Jeg har døjet med skoliose i mange år, har brugt rigtig mange penge på forskellige senge, som viste sig at være dårlige med tiden. Nu har jeg endelig fundet den rigtige, og den er helt perfekt.”

Dog nævner enkelte kunder, at leveringstiden kan føltes lang, da sengene håndbygges på bestilling.
Ovenstående citater er nogle af de udvalgte gode anmeldelser fra Trustpilot, hvoriblandt der også er få dårlige.


Konklusion: Derfor anbefaler vi Snefrid kontinentalsengen

Førende sengeeksperter, der kender alt til kroppens behov, har udviklet Snefrid kontinentalsengen i samarbejde med danske sengehåndværkere. Du får derfor dansk kvalitet, du kan regne med.

Ikke alene er de schweiziske eksperter imponerede over det danske håndværk, og gav Snefrid kontinentalsengen topkarakterer i alle tests, men også Nordic Dream’s kunder roser dem. Hos Forbrugsguiden mener vi, at den bedste test af et produkt, er kundernes egne tests af produktet i den virkelige verden, som netop afspejles bedst i Trustpilot.

Nordic Dream er blevet vurderet til 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket er det højeste i hele sengebranchen. Dette er et tydeligt kvalitetsstempel fra kunderne, der viser, at sengene såvel som servicen er i højeste kvalitet.

Snefrid kontinentalsengen er et oplagt valg, hvis du ønsker en håndbygget seng, lavet med kvalitet og design for øje. Den store springmadras med én kerne, er også grund til beundring, da dette er unikt for en seng på det danske marked.

Som en ekstra tryghed får du 25 års brudgaranti på fjedre og rammen. Fjedrene er udvalgt, fordi de er i særdeles høj kvalitet, og samspillet mellem topmadras og fjedre gør, at komforten er helt i top.

Ydermere får man hos Nordic Dream 100 dages risikofri prøveperiode. Du kan derfor afprøve sengen i trygge rammer, før du afgører, om det er en vinder. Er sengen ikke den rette for dig, henter Nordic Dream den på din adresse kvit og frit, samt betaler det fulde købsbeløb retur.

Fordele og ulemper ved Snefrid kontinentalsengen:

Fordele

 • Håndbygget og udviklet i Danmark af førende eksperter
 • Topkarakter hos Good Night’s Institute i Schweiz
 • 7 komfortzoner som sikrer god støtte til hele kroppen
 • Én stor springmadras, så man undgår revner og skum i midten af sengen
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud som sikrer stabilitet i mange år
 • 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot – Danmarks bedst bedømte sengeforhandler
Ulemper

 • Sengegavlen skal tilkøbes ved siden af
 • Enkelte kunder oplever leveringstid som lang

Snefrid kontinentalsengen findes i følgende størrelser:

120 x 200
140 x 200
140 x 210
150 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Snefrid kontinentalsenge her.

Læs også om forhandleren Nordic Dream her.


Bedre Nætter Senses Air – 7 komfortzoner til en stærk pris

Bedste seng til prisen

✅ 4,7/5 stjerner baseret på mere end 2900 anmeldelser på TrustPilot
✅ Svanemærket og OEKO-TEX certificerede materialer
✅ 100 dages prøveperiode og 2-8 hverdages leveringstid
Bemærk: Bedre Nætter Senses Air er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 19.999 kr. til 9.999 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Senses Kontinentalseng er en af bestsellererne hos Bedre Nætter. Alene dét at være et af de mest populære produkter hos ét af landets førende sengebrands er et kvalitetsstempel, der blot bekræfter os i, at sengen vil være et glimrende valg for langt de fleste personer.

 • 7 forskellige komfortzoner optimeret efter kropsbygningen for den mest optimale støtte under søvnen.
 • OEKO-TEX certificeret og Svanemærket topmadras, som gør den er allergivenlig og 100% fri for skadelige stoffer.
 • 100 dages prøveperiode, hvor sengen kan returneres eller fastheden kan ændres kvit og frit.

Anmeldelse og analyse af Senses Kontinentalseng 

7 komfortzoner og allergivenlig topmadras
Senses Kontinentalsengen består af tre lag for den maksimale komfort. I bunden finder du en boksmadras med formålet at skabe høj stabilitet i sengen. Boksmadrassen består af 12 cm skum og en træramme på 8 cm i massivt svensk fyrretræ.

Springmadrassen er specielt designet til at være inddelt i syv komfortzoner og er lavet så styrken på fjedrene passer til den kropsdel den skal støtte. På den måde opnår du maksimal komfort, og får den aflastning hver enkelt kropsdel kræver. Kontinentalsengen giver dig samtidigt mulighed for at justere hver side af sengen separat efter hvilken fasthed dig og din partner ønsker. På den måde kan i begge opnå den maksimale komfort i den samme seng.

Topmadrassen består af en latex-kerne på 6 centimeter, og er samtidigt blød og behagelig mod huden Som noget af det vigtigste er topmadrassen meget åndbar, så du nemt kommer af med varmen i løbet af natten og ikke sveder unødvendigt. Noget unikt er, at topmadrassen er Svanemærket, hvilket sikrer at du træffer det mest miljøvenlige valg.

Bedre Nætter har gjort det nemt at samle sengen, da den er designet så du ikke behøver at gøre brug af værktøj. Beslagene til benene er formonteret og der er allerede antiskrid indbygget, så kontinentalsengen hverken glider eller ridser gulvet. Og når du modtager kontinentalsengen består den af syv mindre pakker, hvilket gør du uden problemer kan få den igennem selv små døre.

Du kan vælge imellem fire forskellige farver og tre forskellige sengegavle alt efter dit ønske. Højden på sengen er sammenlagt 55 centimeter, hvilket gør det nemt at komme i og ud af sengen.

Når man sammenligner Senses Kontinentalseng med andre senge i samme prisklasse, så får man meget for prisen. Med Senses får du en sengegavl med uden beregning, samt 7 komfortzoner, hvor de fleste andre kontinentalsenge i prisklassen kun har 5 komfortzoner.

Hvis du har svært ved at vurdere hvilken seng og funktioner der passer til dig, så kan du ved hjælp af Bedre Nætters Sengematch finde den der passer til dine behov. Du kan prøve den her.

Hvad siger forbrugerne om Bedre Nætter Senses Kontinentalseng?

Kunderne har taget godt imod Senses Kontinentalsengen og vurderet den til 4,5/5 stjerner baseret på over 500 anmeldelser hos Bedre Nætter, hvilket indikerer et høj kundetilfredshedsniveau. Anmeldelserne vurderes yderst troværdige eftersom de er lavet af personer som har det specifikke produkt i hjemmet og bruger det hver dag. Bedre Nætter har også generelt et højt tilfredshedsniveau på tværs af alle deres senge. De er vurderet til 4,7/5 stjerner på TrustPilot baseret på mere end 2900 anmeldelser.

Nogen af ulemperne ved kontinentalsengen er, at enkelte kunder oplever at topmadrassen skrider, samt at hovedgærdet kan knirke. Enkelte kunder har også oplevet forsinket leveringstid, men har fået deres problem løst hurtigt af Bedre Nætters kundeservice.

Forbrugsguidens vurdering

Vi er overordnet set positive overfor Senses Kontinentalsengen. Noget vi særligt er begejstret over er deres gode ergonomiske egenskaber, samt den gode åndbarhed i topmadrassen. At topmadrassen derudover er allergivenlig, OEKO-TEX certificeret og sengen er 100% fri for skadelige stoffer er et ekstra plus. At Bedre Nætter har en 100 dages prøveperiode, hvor man uden omkostninger kan sende den retur, ser vi som et stort kvalitetsstempel. Det giver åbenlyst en tryghed, og bekræfter blot, at Bedre Nætter har en stor tro til kontinentalsengens komfort, kvalitet og ergonomi.

De adskiller sig fra konkurrenterne ved, at deres topmadras er Svanemærket, og at en væghængt sengegavl medfølger gratis ved køb. Kigger vi på service, kan vi se, at Bedre Nætter har den korteste leveringstid (2-8 hverdage), hvor man de fleste andre steder har 10-30 dages leveringstid.

Sammenspillet mellem deres flotte anmeldelser, allergivenlige topmadras og 7 komfortzoner gør, at vi anbefaler Sirius Kontinentalseng. At man derudover får en gratis væghængt sengegavl og levering på kun 2-8 hverdage ser vi som et ekstra stort plus.

 

Fordele

 • OEKO-TEX certificeret seng og Svanemærket topmadras gør den miljørigtig, allergivenlig og 100% fri for skadelige stoffer
 • 7 komfortzoner tilpasset efter din krop for maksimal komfort
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud, så du er sikret en god seng mange år frem
 • Væghængt sengegavl medfølger
 • Hurtigste leveringstid på 2-8 hverdage
Ulemper

 • Enkelte kunder oplever topmadrassen skrider og at hovedgærdet knirker
 • Nogen oplever længere leveringstid end de 2-8 hverdage, dog altid hurtig support til at løse problemerne

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 210

Læs mere om sengematch her


Norhland Signatur Luksus Kontinental – kvalitetsseng til en brøkdel af prisen

Bedste seng i budgetklassen

✅ 4,5/5 stjerner på TrustPilot
✅ Produceret på danske fabrikker i et stilrent nordisk design
✅ Mulighed for at skræddersy din søvnoplevelse efter dine behov
Bemærk: Norhland Signatur Luksus Kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at størrelsen 180x200 cm er nedsat fra 20.995 kr til 8.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Sengetid er eksklusiv forhandler af Signatur kontinentalsengen fra Norhland. Signatur Kontinentalseng vil få dig et skridt tættere på den mest optimale nattesøvn. Kontinental modellen fra Sengetid er bygget af eksklusive materialer på en dansk fabrik for at sikre at man har en seng man er glad for mange år frem. Sengetid er så sikre på kvaliteten af Signatur kontinentalsengen, at de giver hele 15 års garanti mod ramme og fjederbrud.

Bygget med fem komfortzoner

Signatur kontinentalsengen er designet i 3 forskellige lag, nemlig en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Hvert lag har hver deres opgave som tilsammen sikrer en god soveoplevelse.

I designet er der fokus på at sikre den mest ergonomiske liggeposition som muligt. Derfor kommer Signatur kontinentalsengen med en vendbar springmadras med fleksible pocketfjedre. Springmadrassen er inddelt i 5 forskellige komfortzoner og som vil give dig en god og stabil støtte. Fjedrene er f.eks. hårdere omkring hovedet, og blødere omkring skuldrene for at du får en optimal ergonomisk soveposition, hvor din ryg hele tiden ligger lige. Hvis du f.eks. bøvler med rygproblemer eller nakkeproblemer, så kan netop dette være med til at fjerne ekstra belastning på de udsatte områder.

Ved mange springmadrasser er der en tendens til at der kan laves en såkaldt “hængekøje” effekt, hvor man falder ned i springmadrassen. I Signatur Kontinentalsengen oplever man netop ikke dette, da fjedrene er polstret med ventilerende komfortskum. Den ventilerende komfortskum sikrer ikke kun, at du ikke falder alt for langt ned i madrassen, men bidrager også til at du lettere kan komme af med fugt i løbet af natten pga. de ventilerende egenskaber i skummet.

Hvordan man bedst kan lide at sove er meget individuelt, og derfor kommer springmadrassen i 3 forskellige fastheder afhængigt af, hvor hård man ønsker sengen skal være. På den måde kan man nemt tilpasse hårdheden præcis til ens egne præferencer. Sengen kommer derudover i 3 smukke og moderne farver, så du kan vælge den farve der bedst passer ind i dit soveværelse.

Luksus topmadrassen
Ovenpå sengen får du en Luksus topmadras, hvor du har mulighed for at vælge mellem 2 forskellige kerner som har hver deres fordele.

Latex er et meget åndbart materiale som gør det nemmere at komme af med varme i løbet af natten. Det er derfor det oplagte valg til dig som har det meget varmt om natten og ønsker en lidt koldere og mere stabil sovetemperatur.

Wonderpur er en unik form for memory foam som former sig langt mere efter kroppen end latex gør. Det har den fordel at det både støtter kroppen langt bedre, da du falder længere ned i topmadrassen, men samtidigt er det også godt til dig som har det koldt om natten, da det holder bedre på varmen.

Topmadrassen er betrukket med et OEKO-TEX certificeret betræk lavet af bambus som både er fri for skadelige stoffer og samtidigt er meget åndbart og let leder varme og fugt væk fra kroppen.

Hvad siger forbrugerne om Norhland Signatur Luksus Kontinental?

Sengetid er højt bedømt på Trustpilot og scorer hele 4,5/5 stjerner baseret på mere end 500 anmeldelser. Forbrugerne fremhæver særligt Sengetids gode support både før og efter købet, samt at de føler de har fået en bedre søvn efter købet af sengen. Der er bl.a. en kunde som oplevede at der var skjolder på topmadrassen, men kunden lykkedes hurtigt med at få den ombyttet til en ny. Noget af det som kunderne fremhæver ved sengen er bl.a. det lidt mere nordiske design ved sengen, hvor mange andre senge godt kan blive klodsede at se på.

Enkelte kunder nævner at de har oplevet en længere leveringstid, hvilket skyldes at alt friskproduceres. Andre kunder føler Wonderpur madrassen er høj i kanten, hvor man så synker lidt for langt ned i midten. Sengetid er dog hurtige til at ordne problemerne, hvilket også bekræftes i form af de svarer på 100% af deres negative anmeldelser. Sengetid holder åbent hver dag på deres kundetelefon og livechat fra kl. 09-22, hvor man som kunde trygt kan ringe ind, hvis de ønsker hjælp med deres ordre eller rådgivning.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Signatur Luksus Kontinental
Signatur Luksus Kontinental fra Norhland har mange af de samme egenskaber som mange af de bedste senge på markedet har, men til en langt lavere pris. Du får her en seng med 5 komfortzoner optimeret efter kroppen, en springmadras i tre forskellige fastheder, samt to forskellige slags topmadrasser så du kan skræddersy din soveoplevelse præcis efter om du har det varmt eller koldt, eller om du ønsker at sove blødt eller hårdt om natten.

Forhandleren Sengetid scorer 4,5/5 stjerner på Trustpilot, hvilket bekræfter os i forbrugernes tilfredshed. Flere forbrugere nævner de sover bedre efter at de har skiftet til sengen og fremhæver også den gode support de fik både under og efter købet. Enkelte kunder har oplevet problemer med fragten eller at de synes de synker for langt ned i topmadrassen, men dette er hurtigt blevet løst af supporten, hvilket bekræftes eftersom de har svaret på 100% af deres negative anmeldelser på Trustpilot.

 

Fordele

 • Produceret på en dansk fabrik af nogle af landets førende sengeeksperter
 • Mulighed for at vælge topmadras afhængigt af om du har det varmt eller koldt om natten
 • 5 komfortzoner som hjælper med god ergonomisk støtte hele natten
 • 4,5/5 stjerner på Trustpilot – besvaret 100% af alle negative anmeldelser
 • Mulighed for at vælge mellem 3 forskellige fastheder i madrassen
Ulemper

 • Enkelte kunder synes Wonderpur topmadrassen godt kan have en lidt for høj kant, og bryder sig ikke om de falder så langt ned i madrassen.

Sengen kan fås i disse forskellige størrelser:

 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Stockholm – stabil kontinentalseng med 7 komfortzoner

En af de bedste senge i budget klassen

✅ FFSC-certificeret fyrretræsramme
✅ Valgfri topmadras i latex eller flow skum
✅ 15 års garanti på brud på sengens ramme og fjedre

Bemærk: Stockholm kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at størrelsen 180×200 cm er nedsat fra 21.999 kr til 6.990 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Den største fordel ved Stockholm kontinentalsengen er, at den er FSC-certificeret, hvilket betyder, at sengens træramme er lavet af træ fra bæredygtige skove, som sikrer at sengen er dermed miljøvenlig og stabil. 

Anmeldelse og analyse af Stockholm kontinentalseng

Vendbar springmadras med 7 komfortzoner
Kontinentalsengen har 7 forskellige komfortzoner, som hver især er designet til at give dig målrattet støtte og komfort. Springmadrassen er vendbar, og man kan derfor benytte den anden side af madrassen, hvis den ene side begynder at føles ubehagelig eller plettet. Madrassen har også en skridsikker overflade som sikrer, at du ikke glider rundt, mens du sover, hvilket er en fordel, hvis du har tendens til at bevæge dig meget i søvne.  Madrassen leveres med 25 mm polyskumpolstring, som er designet til at forme sig efter din krop, hvilket hjælper med at lindre trykpunkter og sikrer dig komfort og en god nattesøvn.

Topmadras med vaskbart betræk
Den valgfrie topmadras fås i både latex eller flow, og kan dermed nemt tilpasses dine behov. Du kan med fordel vælge latex, hvis du ønsker en fast  topmadras, der hjælper med at holde din rygsøjle vandret og forhindrer dig i at synke for langt ned i madrassen.

Du kan også med fordel vælge flow, hvis du ønsker en blød topmadras, som tilpasser sig din krop, så du synker ned madrassen, når du lægger dig i sengen. I tilfælde af at der skulle komme noget på sengen, så den hurtigt skal rengøres, kan betrækket nemt tages af og vaskes, hvilket er en nyttig funktion for personer med kæledyr eller børn, fordi du kan holde sengen ren og som ny i længere tid.

Stockholm kontinentalengen leveres med 15 års garanti på brud på ramme og fjeder, hvilket sikrer dig sengens kvalitet, og at den vil holde i lang tid. Sengen fås i enten lysegrå eller sort, hvor sort er en populær farve for dem, der ønsker at skabe en følelse af luksus i soveværelset, mens lysegrå er et populært valg for dem, der foretrækker en mere afslappende og rolig følelse.

Hvad siger forbrugerne om Stockholm kontinentalseng?

Sengefabrikken har fået 4,6/5 stjerner på Trustpilot, hvor forbrugerne roser kvaliteten af produkterne, og især sengegavlene roses for deres robuste design. Forbrugerne sætter pris på kvaliteten og blødheden af sengens materiale, og flere mener, at sengen har hjulpet dem til at få en bedre nattesøvn. Enkelte forbrugere har klaget over leveringstiden, da det tog længere tid end forventet, men overordnet set virker forbrugerne til at være meget tilfredse med deres køb hos Sengefabrikken og vil anbefale virksomheden til andre.

Fordele

 • Vendbar springmadras
 • 7 komfortzoner
 • Glat stof
 • 100 dages returret på spring- eller topmadras
 • Skridsikker madras
Ulemper

 • Polyskum er mindre åndbar end hybridskum
 • Sengegavl medfølger ikke 

Redaktiones vurdering

Kontinentalsengen har 100 dages returret, hvor du har mulighed for bytte din spring- eller topmadras til en anden, hvis du ønsker en anden hårdhed. Ulemperne ved sengen er, at polstringen med polyskum er mindre åndbar end hybridskum, og at sengegavlen ikke medfølger, når du køber sengen. På trods af ulemperne er vores vurdering dog, at kontinentalsengen er det mest fordelagtige valg grundet den massive træramme og de solide bundlister.

Specifikationer
 Størrelse: 180×200 cm
Højde: 56 cm
Materiale: Massivt svensk fyrretræ
Komfortzoner: 7
Polstring: 25 mm polyskum
Lameller: 11 stk.


Ragna Älv – danskproduceret kontinentalseng

Bedste seng i premium klassen

✅ 4,9/5 stjerner på Trustpilot
✅ 7 specialudviklede komfortzoner
✅ Højeste vurdering i test af schweiziske Good Night’s Institute

.
Husk:
Nordic Dream tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis, og du får det fulde købsbeløb retur.
De tilbyder rentefri finansering.

Den danskproducerede elevationsseng Ragna er en seng i luksusklassen, hvor kvalitetsmaterialer og en ergonomisk korrekt støtte er i højsædet.

Den ergonomiske korrekte støtte opnås blandt andet ved, at sengen er fremstillet i samarbejde med fysioterapeuter og førende eksperter.

Et af kendetegnene ved Ragna elevationssengen er desuden, at man får rigtig meget seng for pengene, da alle materialer er nøje udvalgt for at skabe en seng med et højt komfortniveau.

Allergivenlig seng med ergonomiske pocketfjedre

Ragna er en elevationsseng, der består af flere madraslag. Et af disse lag er en springmadras, der både er allergivenlig og antibakteriel. Derfor kan sengen både anvendes af astmatikere og allergikere.

Udover at være allergivenlig er sengens springmadras udstyret med ergonomiske pocketfjedre, der tilpasser sig efter kroppens konturer, så man opnår en optimal støtte.

De ergonomiske pocketfjedre er indpakket i små stofposer, der øger fjedrenes fleksibilitet i forhold til at forme sig efter kroppen. På grund af sengens 7 komfortzoner aflastes de steder på kroppen, hvor vi vejer mest optimalt.

Derudover kommer springmadrassen i Ragna elevationssengen med 25 millimeter Airflow skum placeret ovenpå fjedrene. Dette sørger ikke mindst for en seng med en behagelig temperatur, men også et friskere sovemiljø.

Kvalitets motor
Da Ragna er en elevationsseng, er den forsynet med elevationskomponenter. Det gør det muligt at hæve og sænke sengens hovedende og fodende alt efter ønske, behov og liggeposition.

Sengens elevationsmotor er fremstillet af en anerkendt producent. Motoren er både støjsvag, effektiv og holdbar og kan styres med trådløs fjernbetjening, der medfølger ved køb.

Hvis man ønsker, er der mulighed for at indstille fjernbetjeningen på en måde, så den husker ens favoritpositioner. Endvidere kan man individuelt justere ryg, ben og nakke.

Elevationssengen Ragna er ydermere udstyret med en robust sengeramme på 20 centimeter lavet af svensk fyrretræ samt LED-lys i bunden, der kan aktiveres og deaktiveres efter behov.

Älv topmadras - god støtte til en fornuftig pris
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Hvad siger forbrugerne og eksperterne om Nordic Dream Ragna?

Fordi Ragna Fjord er blevet højest vurderet i en test foretaget af Good Night’s Institute i Schweiz, kan du være sikker, at sengen er af høj kvalitet. Good Night’s Institute er et søvnlaboratorium, der undersøger og sammenligner senge ud fra fire kriterier: holdbarhed, hygiejne, ergonomi og sengeklima. Nordic Dream er med 4,9/5 stjerner på Trustpilot en af de bedst anmeldte sengeforhandlere i Danmark, og  tidligere kunder fremhæver både den støtte, sengen giver, samt latex topmadrassen. Dog nævner nogle, at leveringstiden i visse tilfælde kan være lang.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Ragna elevationsseng

Den bedste test af et produkt er kundens egen tests af produktet i den virkelige verden, som netop afspejles bedst i Trustpilot.
NordicDream scorer hele 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, og det er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af NordicDreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

Desuden tilbyder Nordic Dream 100 dages prøveperiode på sengen, så du kan teste den af i vante rammer og du får hele 25 års garanti på fjedre- og rammebrud. Samspillet mellem højkvalitets topmadrasser og fjedre giver en top kvalitet, så hvis du mod forventning ikke skulle være tilfreds med sengen, afhentes den uden betaling.

Fordele og ulemper ved Ragna elevationssengen:

Fordele

 • Naturlig topmadras med latex og vaskbart betræk som gør den allergivenlig
 • Elevationsmotor af høj kvalitet som holder i mange år frem
 • Ergonomiske pocketfjedre med forskelligt tryk for at hele kroppen får god komfort
 • 7 Specialudviklede komfortzoner som giver optimal støtte
 • Udviklet i samarbejde med førende eksperter i både Danmark og Schweiz
Ulemper

 • Enkelte kunder oplever længere leveringstid

Ragna elevationssengen findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Ragna elevationssenge her.


Bedre Nætter Haven Zen Elevationsseng – høj komfort og allergivenligt design

Bedste allergivenlige seng

4,7/5 stjerner baseret på 150+ brugeranmeldelser
✅ Svanemærket og allergivenlig
✅ Topkarakter i test hos Ergonomie Institut

Bemærk: Haven Zen Elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at størrelsen 180×200 cm er nedsat fra 39.999 kr til 19.999 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Få en god søvnoplevelse med Bedre Nætters testvindende elevationsseng, Haven. Sengen er produceret af skandinaviske materialer og designet af førende sengeeksperter, så du kan få den mest ergonomisk korrekte liggeposition hele natten.

 • Topkarakter i test hos Ergonomie Institut
 • Opdelt i 7 komfortzoner med pocketfjedre som hver især tilpasser sig kroppen
 • 100 dages prøveperiode hvor du kan returnere sengen eller ændre fastheden kvit og frit

Anmeldelse og analyse af Haven Elevationsseng

Haven består af en 20 cm træramme produceret i massivt svensk fyrretræ, hvilket skaber fundamentet af sengen. For at minimere støj har Bedre Nætter valgt at producere sengen med en støjsvag motor fra Linak, der både kan hæve sengen ved hovedet og benene, så du specifikt kan tilpasse elevationen efter den kropsstilling, du ønsker. Derudover får du også 5 års garanti på motoren.

Bedre Nætter har efter anbefaling fra førende sengeeksperter opbygget springmadrassen i 7 forskellige zoner med forskellige tryk, så hver enkel kropsdel får optimal støtte. Haven er konstrueret med pocketfjedre, hvilket normalt kun ses i luksussenge, da de er markant dyrere end bonell fjedre, der typisk bruges i billigere senge. Pocketfjedre har den fordel, at de ikke bevæger sig som én stor enhed, men i stedet tilpasser sig kroppen på hver enkelt fjeder. Det betyder, at din krop får langt bedre støtte der, hvor den har brug for det. Samtidigt gør designet af fjedrene, at du ikke vækker din partner, hvis du bevæger dig i sengen om natten.

Noget, som mange ofte glemmer når de vælger seng, er at vælge fastheden efter vægt og primære sovestilling, hvilket er essentielt for at opnå ideel ergonomi. Med Haven har du mulighed for at vælge mellem 3 forskellige fastheder, så du kan tilpasse sengen præcis efter din sovestilling samt ønskede fasthed.

Med elevationssengen har du desuden mulighed for at vælge mellem 5 forskelliger farver, 2 forskellige sengegavle og 4 forskellige slags ben, så du nemt kan få den til designmæssigt at passe ind i den øvrige indretning.

Topmadrassen

Ovenpå springmadrassen medfølger den allergivenlige topmadras, der er produceret i 100 % latex, hvilket er et særligt effektivt temperaturregulerende og fugtafledende materiale. Latex har fra naturens side trykaflastende egenskaber, så trykket på både nakken og skuldrene lettes. Som noget unikt er latexkernen produceret efter SonoCore metoden, hvilket ikke blot gør åndbarheden bedre, men også at hele topmadrassens overflade er lige åndbar. Topmadrassen er derfor særligt god til dig, der har tendens til at få det varmt om natten.

Topmadrassen er desuden betrukket med et vaskbart poakea-betræk, som ligeledes har høj åndbarhed.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Bedre Nætter Haven Elevationsseng?

Haven er blevet testet af Ergonomie Institut, hvor sengens fjedringsegenskaber, trykfordelende egenskaber samt holdbarhed og styrke bl.a. blev testet. Resultatet viste, at Haven scorer topkarakter som en af de bedste i klassen, hvilket vidner om sengens høje komfort, holdbarhed og ergonomi.

Ikke kun eksperterne fremhæver sengen, også forbrugerne er begejstrede. Bedre Nætter er bedømt til 4,7/5 stjerner på Trustpilot baseret på mere end 3.200 anmeldelser, hvilket er imponerende.
En kunde skriver bl.a.:
Jeg var skeptisk i starten, for at skulle købe seng over nettet. De 100 dages mulighed for retur var med til at gøre, at jeg turde gøre det alligevel. Men også de gode beskrivelser på hjemmesiden var med til at gøre, at jeg følte mig sikker på at købe seng fra bedrenætter. Sengen er som beskrevet og har sovet fantastisk lige siden vi modtog den. 🙂 Helt klart alle pengene værd.”

En anden kunde nævner derudover:
“Vi skulle bruge en stor seng, da vores datter for tiden gerne sover mellem os. Vi valgte elevation, så det bliver nemmere for min kone at amme, når der kommer en lille mere. Sengen er bare pisse lækker! Elevationen fungerer via en app og er helt lydløs,
udover det ligger man bare super godt og har nærmest aldrig ondt i kroppen længere når jeg vågner, på trods af diskusprolaps og slidgigt. Kæmpe lækker seng!”

Ovenstående citater er nogle af de udvalgte gode anmeldelser fra Trustpilot, hvoriblandt der også er få dårlige.

Enkelte kunder nævner dog, at de synes topmadrassen føles en smule tynd samt, at den har en tendens til at glide, når man gør brug af elevationen.

Redaktionens vurdering

Hos redaktionen er vi begejstrede for Haven og den høje komfort og ergonomi, den giver. Det, vi særligt godt kan lide, er, at du får 7 komfortzoner samt pocketfjedre, som sikrer, at madrassen tilpasser sig efter din krop. Da det typisk kun tilhører de dyre senge, mener vi, at det er et bevis på, at du med Haven elevationssengen får høj værdi for pengene.

Sengen har scoret topkarakter hos Ergonomie Institut, hvilket blot bekræfter sengens høje kvalitet. Forbrugerne har desuden vurderet forhandleren til 4,7/5 stjerner på Trustpilot, hvilket er et tydeligt kvalitetsstempel fra kundernes side.

At Bedre Nætter dertil giver 100 dages prøveperiode og 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud understøtter også hvor meget Bedre Nætter selv tror på, at folk bliver glade for sengen.

Fordele

 • 7 komfortzoner med pocketfjedre som tilpasser sig kroppen på fjederniveau fremfor som én enhed
 • 100 dages prøveperiode hvor sengen frit kan returneres eller fastheden ændres
 • 95% af alle kunder, som har valgt sengen, er tilfredse
 • Topmadras produceret i Svanemærkede materialer, der sikrer, at den er allergivenlig
 • 25 års garanti på både ramme- og fjedrebrud, så du er sikker på at have en god seng i mange år
 • 4,7/5 stjerner på Trustpilot baseret på mere end 3.200 anmeldelser
Ulemper

 • Topmadrassen har en tendens til at glide ved brug af elevation, hvilket ikke alle bryder sig om
 • Enkelte nævner, at topmadrassen er lidt tynd

Sengen fåes i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 210 x 210 cm


Norhland Prestige Delux Elevation – klassisk elevationsseng i solidt håndværk

Bedste seng med elevation

✅ 4,6/5 stjerner på Trustpilot
✅ 97% ombytter ikke
✅ Mulighed for at styre elevationen med app og trådløs fjernbetjening
Bemærk: Norhland Prestige Delux Elevation er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at størrelsen 180x200 cm er nedsat fra 36.995 kr. til 14.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.
.

Der er tænkt komfort ind i alle elementer af elevationssengen. Sengen har et solidt og holdbart design, som er skabt af danske håndværkere. Du kan forvente en klassisk opbygning med en bund af 42 lameller og 2 nakkevip. 

Sengen har en praktisk højde på 68 cm, inklusiv 19 cm ben. Sengen er designet i nordisk stil og kommer i fem forskellige farver, så du kun vælge den farve, som passer bedst ind i dit soveværelse. Vælg selv, om ben i egetræ eller metal passer bedst ind i dit soveværelse. 

Elevationsseng med fem komfortzoner

Elevationssengen har en stærk 21 cm ramme i træ med 42 lameller, som skaber en god bund.

Sengen kommer med en 18 cm springmadras, og findes med medium, fast eller ekstra fast hårdhed, alt efter hvad du foretrækker. Madrassen er opbygget med pocketfjedre i fem komfortzoner, som regulerer sig efter din kropsvægt og dine bevægelser, så din ryg og dine led bliver aflastet korrekt.

Springmadrassen, som er polstret med 25 mm Cooltex-skum, har en fugtabsorberende og kølende effekt. Det bidrager til den høje komfort elevationssengen tilbyder dig. Skummet i madrasser er betrukket med et tykt og slidstærkt stof, som sikrer at du har en flot og funktionel seng i mange år.

Der ydes 5 års garanti på den indbyggede elevationsmotor. Den er skabt af danske Linak, som har udviklet en støjsvag elevationsmotor med et minimalt strømforbrug. Da motoren desuden er trådløs, kan du betjene elevationsfunktionerne via den medfølgende fjernbetjening eller den tilhørende app.

Udover de 5 års garanti på motoren, ydes der også en produktgaranti på hele 25 år, på senges ramme og fjedre.

Delux topmadras med åndbart bambus-betræk
Til Norhland Prestige elevationssengen medfølger en 10 cm topmadras i enten wonderpur eller latex-skum, alt efter din personlige præference. Topmadrassen er betrukket med et tekstil i bambus, som beskytter skummaterialet og samtidigt er meget ventilerende.

Om du skal vælge wonderpur eller latex-skum kommer meget an på hvilke forhold du helst selv vil sove under. Latex-skum regulerer varme og fugt, så du kan have en optimal og behagelig temperatur om natten – Også selvom du normalt sveder meget. Materialet mindsker samtidig trykket på skuldre, nakke og hofte.

Wonderpur er et tæt skummateriale, som følger og støtter din kropsform. Du synker mere ned i en topmadras af wonderpur skum og bliver derfor nærmest omgivet af madrassen. Af denne grund, er det er godt valg af materiale til dig, der har det køligt om natten.

Hvad siger forbrugerne om Norhland Prestige Delux Elevation?
Sengetid har opnået 4,5/5 stjerner på Trustpilot med 500 anmeldelser, hvilket skyldes deres kundeservice og kvalitetsprodukter. Forbrugerne er begejstret over kvaliteten af Norhland Prestige Delux Elevation, som de finder behagelig. Flere nævner også, at sengen er en god investering, der giver bedre søvn. En af de negative aspekter ved sengen er, at der ikke medfølger en sengegavl i prisen og at den skal tilkøbes ved siden af.

Norhland Prestige Elevation elevationssengen vs. markedet
Norhland Prestige Elevation elevationssengen er en elevationsseng i klassisk forstand, mens sengens materialer spiller sammen på en måde, der adskiller den positivt fra andre modeller. Der er harmoni i materialevalget, som sikrer dig en solid seng med god ventilation og høj komfort.

Med Norhland Prestige Elevation elevationssengen får du en af de mere lydsvage og strømbesparende elevationssenge på markedet med en fordelagtig garanti på 25 år.

 

Fordele

 • 25 års produktgaranti som sikrer en god seng mange år i fremtiden
 • Pocketfjedre der individuelt tilpasser sig din krop
 • Strømbesparende motor med 5 års garanti
 • Mulighed for betjening af elevationen med fjernbetjening eller app
Ulemper

 • Sengegavl er ikke inkluderet, men kan tilkøbes til en skarp tilbudspris

Astrid Fjord – nordisk seng med opbevaring

Godt valg til dig som ønsker ekstra opbevaringsplads under sengen

✅ Stort opbevaringsrum indbygget i sengen
✅ 7 ergonomisk korrekte komfortzoner & trykaflastende topmadras
✅ Danmarks bedst anmeldte forhandler med 4,9/5 stjerner på Trustpilot

Bedste seng med opbevaring | Astrid Fjäll fra NordicDream, test Bemærk: Astrid Fjord sengen med opbevaring er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat med fra 29.793 kr. til 12.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Astrid Fjord sengen med opvaring her:

Astrid er en boxmadras fra Nordic Dream, der gemmer på en hemmelighed. Den er opbygget i tre lag, hvor der er opbevaring nederst, en trykaflastende boxmadras med ergonomiske pocketfjedre i midten og en trykaflastende topmadras øverst.

Sengen kan løftes i begge sider og har plads til opbevaring nederst, så du kan opbevare dét, der ikke kan være i dit klædeskab. Ned til magasinet er Astrid forsynet med gaspumper, hvilket sikrer, at den aldrig bliver slap i betrækket, når du åbner den.

Sengens design tager afsæt i den nordiske indretningsstil, der afspejles i de rene linjer og diskrete farvevalg. Sengen fås i fire farver, så du kan vælge det udseende, der bedst passer ind i dit soveværelse.

Fokus på optimal støtte & komfort

Sengen er håndbygget af danske håndværkere med brug af naturlige materialer og oeko-tex certificerede tekstiler, som betyder, at sengen er 100% fri for skadelig kemi. Pocketfjedrene i madrassen er opdelt i syv komfortzoner og giver målrettet støtte, der forbedrer din liggeposition og samtidig hjælper med at mindske muskel- og ledsmerter.

Specielt omkring hofterne skal du have mellem fast støtte, da området skal kunne synke længere ned i underlaget, så rygsøjlen ligger mere lige. Derimod skal skuldrene have en blødere støtte, så blodcirkulationen ikke hæmmes. Derfor er komfortzonerne praktiske og nyttige, da kroppen ikke har samme behov alle steder.

Fjord topmadras - ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Hvad siger forbrugerne om Astrid Fjord?

I Danmark er Nordic Dream bedømt til 4,9/5 stjerner på Trustpilot, hvor kunderne blandt andet komplimenterer dem for deres gode kundeservice og produkter. Forbrugerne siger også, at både levering og montering af Astrid er hurtig, og kundeservice er altid klar med løsninger, hvis der opstår problemer. Den eneste ulempe, der beskrives, er, at nogen mener, at topmadrassen er en anelse for tynd til deres smag.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Astrid

Kunders anmeldelser er afgørende for vores vurdering af produkter, og deres flotte modtagelse af Nordic Dream bekræfter os i, at de har et af markedet bedste produkter. Deres fokus på håndbyggede luksussenge i samspil med god service er grunden til vores anbefaling.

Som forbruger er du sikret, når du køber en seng fra Nordic Dream. Du får 100 dages ombytningsgaranti, så du kan prøve sengen i vante rammer og blive sikker på, det er den rette. Ligger du for fast eller blødt, ombytter de madrasserne i sengen gratis. Du kan også sende sengen retur og få det fulde beløb tilbage, hvis du ønsker.

 

Fordele

 • Opbevaring under begge senge, så du nemt kan gemme ting væk
 • Specialudviklede lænde- og hoftezone, hvilket sikrer at man ikke synker for langt ned i madrassen
 • 7 komfortzoner tilpasset efter kroppen
 • 3 forskellige justerbare fastheder afhængigt af hvor hård du ønsker din seng
Ulemper

 • Enkelte kunder oplever længere leveringstid
 • Nogen kunder synes topmadrassen er lidt for tynd til deres smag

Konklusion: Derfor anbefaler vi Astrid sengen
Nordic Dream er populær blandt forbrugerne, hvis deres anmeldelser på Trustpilot er en indikator. Her scorer de 4,9 ud af 5,0, hvilket er højest af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet, så deres flotte modtagelse af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter. Der er fokus på komforten i samspillet mellem topmadrasser og fjedre i særdeles høj kvalitet.

Som forbruger er du sikret, når du køber seng fra Nordic Dream. Du får 100 dages ombytningsgaranti, så du kan prøve sengen i vante rammer og blive helt sikker på, det er den rette. Nordic Dream kommer og henter sengen igen, hvis du ikke er tilfreds, hvilket er helt unikt for markedet.

Nordic Dream sengen Astrid fås i følgende størrelser:

 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210

Norhland Signatur Elevation – eksklusiv seng med 5 komfortzoner

Godt valg til dig som har det varmt om natten

✅ 15 års garanti
✅ 4,4/5 stjerner på Trustpilot
✅ Effektiv latexkerne som leder sved og varme væk
Bemærk: Norhland Signatur Elevation er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at størrelsen 180x200 cm er nedsat fra 24.995 kr. til 10.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Norhland Signatur Elevation sengen er en eksklusiv elevationsseng fra Sengetid. Den er bygget af dygtige håndværkere i nordiske kvalitetsmaterialer, hvilket er din garanti for en seng i høj kvalitet. 

Sengen er dansk designet og produceret, efter ordnet forhold, og der er lagt stort fokus på kvaliteten i de rendyrkede nordiske materialer, så du får den bedst mulige seng, der holder i mange år.

Bygget med fem komfortzoner

Inde i madrassen er der skumbelagte pocketfjedre, som er indkapslet i et lag tykt og slidstærkt tekstil. Fjedrene er inddelt i fem komfortzoner, og har forskellig fasthed alt efter, hvilken del af kroppen, de skal støtte op om. På den måde er du sikret optimal komfort og en skånsom sovestilling i for eksempel ryg og nakke hele natten.

Madrassen fås i tre forskellige fastheder: medium, fast og ekstra fast. Det er vigtigt at vælge den rigtige fasthed, hvis du skal have den rette støtte. Jo tungere du er, desto fastere skal din madras være.

Elevationssengen fås i alle standardstørrelser. Du løfter madrassen ved hjælp af en trådløs fjernbetjening, og du behøver ikke bekymre dig om at vække din sovepartner, hvis du skal justere din sovestilling i løbet af natten, da den trådløse OKIMAT motor er yderst støjsvag. Der ydes desuden 5 års fuld garanti på motoren.

Sengen er udformet i nordisk design og fås i tre afdæmpede farver (lysegrå, sort eller mørkeblå), der passer godt ind i de fleste hjem. Det stilrene design gør, at din seng ikke sådan lige går af mode, men vil være pæn og alderssvarende at se på, i mange år.

7 cm tyk Signatur topmadras
Ovenpå elevationssengen får du en 7 cm tyk Signatur topmadras. Topmadrassen kommer med to forskellige kerner, så du kan vælge den, der passer bedst til dig og dit behov.

Latex er et oplagt valg, hvis du har tendens til at have det varmt om natten. Materialet leder nemlig varmen væk fra kroppen og ventilerer, så du ikke vågner op badet i sved. Det er også et anvendt og anerkendt materiale til topmadrasser, som de fleste vil kende fra andre topmadrasproducenter.

Den anden kerne er Wonderpur, som også er kendt som memory foam. Wonderpur bruger din kropsvarme til at lave et aftryk i madrassen og forme sig efter din krop, så du får den optimale støtte. Materialet holder på varmen, så derfor er det et godt valg, hvis du har tendens til at fryse om natten.

Hvad siger forbrugerne om Norhland Signatur Elevation?
Sengetid scorer 4,5/5 stjerner baseret på mere end 504 anmeldelser på Trustpilot, og de har besvaret 100% af alle negative anmeldelser. Det ligger i god tråd med forbrugerne fremhæver deres gode support og rådgivning til køb af ny seng. En kunde havde modtaget en topmadras med skjolder, og fik den ombyttet hurtigt uden problemer. Kunderne fremhæver sengen udseende, samt liggekomforten på topmadrassen og springmadrassen og vil gerne anbefale sengen til deres venner.
Af ulemper nævner enkelte problemer med madraskernen og at den kan være høj i kanten, hvor man så synker ned i midten. Sengetid er dog generelt hurtigere til at løse problemet, hvilket også afspejles i deres TrustPilot.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Signatur Elevation
Sengetid scorer 4,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket for os bekræfter en høj kundetilfredshed. Det viser også, at Sengetids produkter er højt vurderet i forhold til markedet. Norhland Signatur Elevation har en støjsvag motor og en trådløs fjernbetjening. Generelt set, har du flere tilpasningsmuligheder både på design og komfort, og det er positivt i vores øjne. En anden ting, der også trækker op i vores samlede vurdering er, at selvom der er udvalgt solide materialer, får du stadig 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud, så du er helt sikret.

 

Fordele

 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • Støjsvag, trådløs motor med 5 års fuld garanti
 • 5 komfortzoner som automatisk tilpasser sig efter kroppens udformning
 • Blød topmadras i Wonderpur eller latex-skum
Ulemper

 • Sengegavlen skal tilkøbes

Elevationssengen findes i følgende størrelser:

80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
90 x 210 cm
180 x 200 cm


Svanhild Fjord – kontinentalseng med behagelig madras og naturlige materialer

Bedste naturlige valg

Bemærk: Svanhild kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat med fra 21.995 kr. til 10.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Svanhild tilbyder med sin store madraskerne og 7 komfortzoner høj komfort, så hvis du oplever rygproblemer, er sengen ideel. Derudover er den også holdbar, da den er produceret af fyrretræ og er derfor velegnet, hvis du er på udkig efter en langsigtet løsning.

 • Madras med 7 komfortzoner
 • Hypoallergent og antibakterielt materiale
 • 25 års garanti på ramme og fjedre

Produktanalyse af Svanhild

Komfortabel madras med Airflow-teknologi

Kontinentalsengen støtter med sin ergonomiske pocket fjedermadras nakke, skuldre, ryg, lænd og hofter ved at tilpasse sig din krop. Airflow-teknologien sørger dertil for komfort og optimal temperatur, mens du sover, ved at lade luften cirkulere rundt om din krop og holde dig kølig.

Naturlige materialer

Det øverste lag af topmadrassen har en tyk, holdbar og elastisk latexkerne, som tilpasser sig din kropsform over tid. Latex er også allergivenligt og antibakterielt, hvilket gør det til en god løsning, hvis du eksempelvis er allergiker. Betrækket er desuden fremstillet af bambusfibre, som nemt vaskes ved 60 grader.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.
ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Hvad siger forbrugerne om Svanhild Fjäll?

På Trustpilot har mere end 1.450 forbrugere samlet set givet Nordic Dream en bedømmelse på 4,9/5 stjerner. Kunderne er især tilfredse med kvaliteten af produkterne, kundeservicen og at de får det, de bliver lovet. Nogle forbrugere har dog haft indvendinger vedrørende topmadrassens tykkelse, som nogle mener er en anelse for tynd. Derudover har der været eksempler på, at topmadrassen er faldet af sengen og at leveringen har været lang.

Redaktionens vurdering

På trods af sin størrelse står Svanhild stabilt takket være den stærke bundramme og leveres derudover med ben, der let monteres uden værktøj. Den kan dog være en smule dyr, når den ikke er på tilbud, men leveres til gengæld med 25 års garanti. Alt i alt vurderer vi derfor, at sengen er et godt køb, du kan bruge i mange år fremadrettet.

 

Fordele

 • Stor madraskerne med ergonomiske pocketfjedre
 • Airflow-polstring
 • Benene monteres nemt – intet værktøj er nødvendigt
 • Kraftig bundramme
Ulemper

 • Lidt dyr når den ikke er på tilbud

Specifikationer:

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 61 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Betræk: 25 mm Airflow skum
 • Garanti: 25 år

Tindra Älv – Luksus kontinentalseng i Nordisk design

Godt valg til dig som ønsker en temperaturregulerende seng

✅ Nordic Dream scorer 4,9 stjerner på Trustpilot
✅ Allergivenlig springmadras
✅ Airflow skum som hjælper med at fjerne sved og varme

 

Tindra Nordlys Bemærk: Tindra Älv kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 24.495 kr. til 12.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Tindra Älv kontinentalsengen her:

Husk:Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter.

Tindra kontinentalsengen er en danskproduceret kontinentalseng, der er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter.

Her har der været fokus på at fremstille en seng med en høj liggekomfort og i naturlige materialer, der yder den bedste støtte for hele kroppen.

Derfor er Tindra kontinentalsengen lavet med egenskaber som for eksempel pocketfjedre, eksklusivt møbelstof og en topmadras med latex.

Allergivenlig springmadras med ergonomiske pocketfjedre og Airflow skum

Tindra kontinentalsengen består af tre madraslag, hvor det midterste lag er springmadrassen. Springmadrassen i denne seng er opbygget af trykaflastende pocketfjedre, der aflaster kroppens trykpunkter hele natten.

Pocketfjedrene former sig efter ens kropsvægt og yder en nænsom aflastning lige der, hvor kroppen har mest brug for det. Dette sikrer, at de forskellige kropsdele bliver aflastet optimalt.

Alle pocketfjedre er indpakket individuelt i stofposer, hvilket øger fjedrenes evne til at tilpasse sig korrekt efter kroppens konturer.

Mellem fjedrene er springmadrassen forsynet med Airflow skum. Skummet har den effekt, at det virker antibakterielt samt hjælper med at holde fugt væk fra madrassen, hvilket sikrer en ren og frisk madras hele natten.

Boxmadras med dobbelt pocketfjedrelag
Boxmadrassen er Tindra sengens nederste lag og er, ligesom springmadrassen, udstyret med danskproducerede pocketfjedre i stedet for skum.

Pocketfjedrene er inddelt i zoner, der individuelt tilpasser sig kroppen. Dermed får man en kontinentalseng med et dobbeltlag af fjedre.

Her er alle fjedre også omgivet af en Airflow-polstring, der fungerer ved at lede varme og fugt væk fra madrassen.

Rundt om sengen kan der findes en solid og robust træramme, der er bygget af svensk fyrretræ.

Da boxmadrassen udgør sengens fundament, er det vigtigt med en træramme af høj kvalitet. Derfor får man her en træramme med en tykkelse på 14 centimeter.

Älv topmadras - god støtte til en fornuftig pris
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Hvad siger forbrugerne om Tindra Älv?

Nordic Dream har fået en gennemsnitlig bedømmelse på 4,9/5 stjerner på Trustpilot, hvor kunder komplimenterer dem for at have god kundeservice og fremstille kvalitetssenge. Det nævnes dog også, at der tidligere har været logistiske problemer med det fragtfirma, der varetog leveringen af sengene, som nu er blevet løst. Andre ulemper omhandlede topmadrassen, som nogle mener er en smule for tynd.

Fordele og ulemper ved Tindra kontinentalsengen:

Fordele

 • Boxmadras med danskproducerede pocketfjedre
 • Springmadras med pocketfjedre og Airflow skum
 • Eksklusivt møbelstof og mulighed for flere typer ben
 • Udviklet i samarbejde med førende fageksperter
Ulemper

 • Nogen kunder har til tider bøvl med fragtfirmaet, men er tilfredse med produktet

Tindra kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Tindra kontinentalsenge her.


Aura Fjäll – boxelevationsseng med dobbelt fjedrelag

Godt valg til dig som ønsker et vaskbart betræk

✅ Nordic Dream scorer 4,9/5 stjerner på Trustpilot
✅ Slideback-funktion som gør at ryggen har en korrekt ergonomisk position uanset hvordan man er placeret

✅ Mulighed for at vaske betrækket
Aura Nordlys Bemærk: Aura Fjäll elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 46.495 kr. til 19.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Aura Fjäll elevationssengen her:

Uanset, om du nyder at ligge på ryggen, siden eller maven kan boxmadrassen Aura fra Nordic Dream blive din trofaste og stabile sovepartner. 

Aura er en boxelevationsseng, der betegnes som værende den ultimative luksus seng inden for elevationssenge. Sengen er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter og kommer med tre madraslag samt en slideback-funktion.

Boxsengen har blandt andet et ekstra fjedrelag for en ekstra god støtte til hele kroppen samt en trykaflastende topmadras og stærke elevationsmotorer. Aura er designet og produceret i Danmark, hvorfor man trygt kan stole på, at sengen er lavet ved brug af de bedste materialer på markedet.

Seng med dobbelt fjedrelag og specialudviklet komfortzoner

I springmadrassen og i boxmadrassen hos Aura er der placeret 7 komfortzoner, der yder en omfattende støtte de steder på kroppen, hvor man vejer mest. Dette sørger for en individuel støtte og aflastning af kroppens mest udsatte punkter.

Desuden er det disse to madrasser, der udgør det dobbelte fjedrelag i Aura. Mens det øverste fjedrelag former sig efter ens kropsvægt og yder en nænsom aflastning ved kroppens mest udsatte steder, består det nederste fjedrelag af 250 mini-pocketfjedre pr. kvadratmeter. Mini-pocketfjedrne sørger for, at madrassen tilpasser sig optimalt efter ens kropsbygning, så hele kroppen opnår en komplet støtte.

Ovenpå fjedrene er der placeret et lag af Airflow skum for at øge fjedrenes elasticitet, mens det på samme tid bidrager til en kølende effekt i sengen.

De to madrasser er samlet i en solid boxelevation, så madrasserne ikke kan glide ud til siden. Der er desuden indvævet en antiskrid-funktion i betrækket, så topmadrassen også holder sig på plads.

Robust elevationsbund med slideback-funktion og motor
I Aura udgør elevationsbunden den nederste del af sengen og herved sengens fundament.

Elevationsbunden indeholder blandt andet en slideback-funktion, der gør, at ryggen opnår en korrekt ergonomisk position, uanset hvordan man er placeret i sengen. Denne funktion tilpasser sig både i hovedenden og i fodenden.

Derudover er Aura boxelevationssengen udstyret med stærke og effektive elevationsmotorer der på samme tid er lydsvage. Man justerer motorerne via den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Der er desuden mulighed for at justere ryg, ben og nakke individuelt samt gemme sine favoritpositioner, hvis dette ønskes. Under sengen er der placeret et LED-lys. Aura boxelevationssengen kommer ligeledes med en 10 centimeter træramme bygget af svensk massivt fyrretræ.

Fjäll topmadras - betræk i naturmateriale med god ventilation
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Hvad siger forbrugerne om Aura Fjäll elevation bed?

På Trustpilot har Nordic Dream 4,9/5 stjerner i Danmark, hvor kunder især fremhæver deres kundeservice og latexmadras. Tidligere problemer med den fragtvirksomhed, der leverede sengene, er i dag blevet løst, så væsentlige leveringsproblemer ikke opleves. Nogle få synes dog, at topmadrassen er en anelse for tynd.

Fordele og ulemper ved Aura Bokselevationssengen:

Fordele

 • Trykaflastende og åndbar topmadras
 • Kommer med hele 250 mini pocketfjedre pr. kvadratmeter
 • Kvalitetsmotor
 • Slideback-funktion som gør at ryggen har en korrekt ergonomisk position uanset hvordan mna er placeret
Ulemper

 • Enkelte oplever leveringstiden som lang eftersom sengen frisk produceres.

Aura boxelevationssengen Bokselevationsseng findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Aura elevationssengen her.

 


Norhland Prestige Luksus Superior – 11 zoners fleksible pocketfjedre og høj kundetilfredshed

Bedste seng til prisen

✅ 4,6/5 stjerner på Trustpilot
✅ 97% ombytter ikke
✅ 11 zoners pocketfjedre som tilpasser sig kroppen
Bemærk: Norhland Prestige Luksus Superior Kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at størrelsen 180x200 cm er nedsat fra 24.995 kr til 10.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Kontinentalsengen er en populær seng i et stilrent, dansk design. Sengen er opbygget en som kontinentalseng med høj komfort. 

Da du kan vælge din favorit blandt fem tidløse farver og forskellige ben, kan du give sengens udtryk og design dit eget præg. Det gør sengen endnu nemmere at integrere ind i din indretning, hvilket det klassiske og moderne udtryk kun gør endnu nemmere.  

Kontinentalseng med fleksible pocketfjedre

Kontinentalsengen har en solid konstruktion med ben i enten natur- eller sortfarvet egetræ.

Sengen består af en boksmadras og springmadras med 11 zoners pocketfjedre. Fjedrene følger din krops former og bevægelser, og du vil opleve komforten uanset din kropsvægt. Polstring med Cooltex-skum sørger for ekstra komfort. Skumtypen har en ventilerende egenskab og hjælper dig med at opretholde en behagelig sovetemperatur hele natten igennem.

Sengen er nem og intuitiv at samle, og det kan klares helt uden brug af værktøj. Sengen har en praktisk højde på 63 cm inklusiv 10 cm ben, så den er behagelig for de fleste at gå til og fra. Du får 25 års produktgaranti på både fjederbund og ramme.

Luksus topmadras i latex eller wonderpur

Til denne lækre Prestige Luksus Superior får du en holdbar kvalitets topmadras. Topmadrassen kan fås med latex eller wonderpur, så du kan vælge den topmadraskerne der passer bedst til dit behov.

Latex har en trykaflastende egenskab, som resulterer i en behagelig liggeposition, hvor dine led bliver støttet. Materialet er også åndbart, og regulerer derfor både fugt og varme. Hvis du normalt sveder mens du sover, kan en topmadras i latex derfor være et godt valg for dig, da du kan opnå en mere behagelig kropstemperatur.  

Wonderpur støtter også din krop, men på en helt anden måde. Skummaterialet former sig mere efter din krop, og madrassen kan gøre det nemmere at holde varmen om natten, da den opvarmes mere af din kropsvarme. Du synker mere ned i wonderpur end i latex, og topmadrassen er et godt bud til dig, der har det koldt i nattetimerne

Topmadrassen er desuden betrukket med et åndbart bambus betræk som er OEKO-TEX certificeret og 100% fri for skadelige stoffer.

Hvad siger forbrugerne om Prestige Luksus Superior fra Norhland?

Sengetid er vurderet til 4,5/5 stjerner baseret på mere end 504 anmeldelser på Trustpilot, og de har desuden besvaret 100% af deres negative anmeldelser på under 24 timer. De tidligere kunder fremhæver særligt deres gode service, vejledning og det at de føler de har fået meget seng for pengene. Af ulemper nævner nogen kunder at de føler topmadrassen godt kan glide lidt.

Norhland Prestige Luksus Superior kontinental vs markedet

Som navnet siger, er Norhland Prestige Luksus Superior kontinentalsengen en mere eksklusiv seng end mange af de andre modeller på markedet. Den er bygget af danske håndværkere, som har haft fokus på at skabe et luksuriøst og moderne udtryk, som indbyder til dyb søvn. Som noget unikt får du op til 11 zoners pocketfjedre, hvilket ikke ses hos de andre konkurrenter i test-oversigten. Du får derfor en madras med høj fokus på komfort, hvilket er meget stærkt til prisen.

Takket være valget af fjedre og materialer får du her en seng i høj kvalitet, der yder individuel støtte til kroppens led og muskler, så du kan vågne veludhvilet op om morgenen uden at føle ubehag. 
Fordele

 • Høj kundetilfredshed med 4,6/5 stjerner på Trustpilot
 • Produceret i Danmark med 25 års garanti som gør man har en god seng i mange år
 • 11 zoners fleksible pocketfjedre som øger søvnkomforten
 • Mulighed for at vælge i mellem forskellige ben
Ulemper

 • Nogen synes topmadrassen er lidt for tynd til deres smag, samt nævnes det at den godt kan glide en smule

Findes i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm

Læs om forhandleren Sengetid.dk her.


Nordic skabsseng 140×200 – den bedste skabsseng

Godt valg til dig som ikke har meget plads

✅ 4,1 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot
✅ Montering og fragt er inkluderet
✅ Meget pladsbesparende

Nordic skabsseng 140x200

Se priser og tilbud på Nordic skabsseng 140×200 her:

.
Skabssenge, eller Murphy-senge, har tidligere haft ry for ikke at være særlig behagelige. Sådan er det heldigvis ikke længere. I takt med, at der er kommet mere fokus på smarte indretningsløsninger til små hjem, er der blevet udviklet på den klassiske skabsseng. I dag kan du sagtens finde en skabsseng, der både er praktisk, komfortabel og æstetisk. Det er skabssengen fra Nordic et godt eksempel på.

Gem din seng væk og skab plads

Denne skabsseng er ideel til dig, der bor på få kvadratmeter. Det kan f.eks. være, du bor i en etværelses lejlighed, og gerne vil udnytte pladsen bedst muligt. Med skabssengen kan du nemt pakke din seng væk om dagen, så du har rigeligt gulvplads. Det udvider dine muligheder for både at skabe plads til et kontorområde, et spisebord eller hvad du ellers har brug for. Du behøver heller ikke have din seng stående fremme, når du har gæster på besøg eller bekymre dig om at redde den hver dag. Puder og dyner bliver liggende på deres plads, når du klapper sengen sammen, så den er redt og klar til brug, når du klapper den ud igen.

Stilrent design
Skabssengen fra Nordic er ikke udelukkende en praktisk seng. Der er tænkt over detaljerne og æstetikken, så sengen også vil se flot ud i dit soveværelse eller din lejlighed.

Hele sengen har en flot og glansfuld hvid farve både udvendigt og indvendigt. Det giver et gennemgående stilrent look, der passer ind i ethvert hjem.
Benene har en elegant buet form og inde i selve skabet, er der en hylde, du f.eks. kan stille små pyntegenstande på. Når sengen er slået op, ligner den fuldstændig et skab, og man bemærker det slet ikke.

Sengen har en melaminbelagt overflade, der gør den særligt modstandsdygtig overfor ridser og høje temperaturer. Sengen vil altså holde og se pæn ud langt ud i fremtiden.

Den er også nem at rengøre med en klud, hvis den er blevet støvet.

Nordic skabsseng vs. markedet
Nogle skabssenge har en tendens til at knirke og larme, når man klapper den sammen. Det er irriterende og kan være et problem, hvis man bor i lejlighed, hvilket jo typisk er der, man vil have brug for en skabsseng.

Det problem er løst ved denne skabsseng fra Nordic. Den er nemlig udstyret med de nyeste gasfjedre på markedet, som gør den stort set lydløs, når du klapper den sammen eller åbner den.

Derudover er den meget robust i forhold til andre skabssenge på markedet, og kan klare en vægt på helt op til 250 kg.

Fordele og ulemper ved Nordic skabsseng:

Fordele

 • Kan foldes sammen, så der skabes plads i dit soveværelse
 • Er komfortabel og behagelig at ligge i
 • Kommer med en latexmadras
 • Har et stilrent og æstetisk design
 • Er robust og holdbar
Ulemper

 • En normal madras kan bruges til sengen, men madrassens højde må ikke overstige 19 cm
 • Ikke muligt at opnå samme komfort på en skabsseng

Nordic skabsseng findes i følgende størrelser
140 x 200 cm


Dunlopillo Passion boxelevation – allergivenlig elevationsseng

Bedste kvalitetsvalg

✅ 4,8 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot
✅ 60 dages ombytningsret
✅ Mulighed for at vende madraskernen

Dunlopillo Passion boxelevation

.
Dunlopillo Passion boxelevation er lavet i allergivenlige materialer, som er med til at sikre, at du ligger behageligt hele natten og får den bedst mulige søvn. Designmæssigt er den stilren, da madrassen og hævebunden er samlet, hvilket giver et strømlinet look. Forhandleren giver dig 60 dages ombytningsret og leverer fragtfrit til din kantsten, så du kan afprøve din nye seng uden bekymringer.

 • Gode materialer til en optimal søvn
 • Trådløs fjernbetjening medfølger
 • Madras og hævebund er samlet

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Dunlopillo Passion boxelevation til dig, hvis du døjer med allergi, da der er udvalgt allergivenlige materialer og så har den et aftageligt og vaskbart madrasbetræk, så du kan holde hygiejnen i top. 

Forhandleren giver dig 60 dage til risikofrit at prøve sengen, så du har mulighed for at teste, at den opfylder din behov til en ny seng.

Derudover får du 15 års garanti på madrassen samt prismatch, rentefri finansiering og gratis levering til din kantsten. Det trækker vores samlede vurdering af forhandleren og sengen op.

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Aftageligt og vaskbart madrasbetræk
 • Allergivenlige materialer
Ulemper

 • Høj prisklasse

Det skal du vide, før du køber Dunlopillo Passion boxelevation

Høj komfort og lækkert design

Dunlopillo Passion Boxelevation er inddelt i 7 komfortzoner. De er inddelt, så den nemmere tager form efter kroppens konturer, så du får den rigtige støtte, hvor du har brug for den. Det ser du for eksempel ved, at zonen omkring hofte og lænd er mere fast end omkring skuldrene, da dette område af kroppen er tungere og derfor skal have en mere fast støtte.

Madrassen og hævebunden er i ét design, hvilket sikrer, at madraskernen altid ligger fast, så den ikke bevæger sig i løbet af natten. Madraskernen fås i tre forskellige fastheder, og vælger I en dobbeltseng, kan I få hver sin fasthed, så ingen af jer skal gå på kompromis med komforten. Hævebunden kan styres via en trådløs fjernbetjening, hvilket gør det nemt at tilpasse sengen til dine behov.

Når det kommer til topmadrassen, har du også stor mulighed for at tilpasse den til dine behov. Du kan vælge mellem fire forskellige topmadrasser, som alle har to sider. Her giver den ene side dybde, mens den anden giver en mere fast fornemmelse, når du ligger på den. Alle topmadrasserne er lavet af naturlatex.

Allergivenlige materialer

I opbygningen af sengen er der taget flere allergivenlige valg. Kernen af naturlatex i madrassen og topmadrassen gør, at den er temperaturregulerende, hvilket kan være en stor fordel, hvis du ofte har det varmt om natten. Derudover er det afvisende overfor husstøvmider og bakterier, fordi det er åndbart, så sved og fugt kan slippe væk, så det ikke skaber et godt levemiljø for uønskede mider og bakterier.

Naturlatex er også et godt valg, hvis du vil have din seng til at se flot ud i mange år. Det er form- og kantstabilt, så madrassen ikke ændrer sig tydeligt gennem årene.

Du kan vælge mellem fire farver til din madraskerne. For at gøre det endnu mere allergivenligt, kan du tage betrækket af på madras og topmadras og vaske det, hvilket vi ser som en stor fordel for allergikere.

Dunlopillo Passion boxelevation fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200
 • 90 x 200
 • 90 x 210
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Auping Essential – elegant og enkel elevationsseng

Godt valg til dig som ønsker et stilrent design

✅ 4,3 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot
✅ Sengebund med 2 motore
✅ 35 års garanti på sengestellet

Auping Essential elevation

Auping Essential er en enkel og elegant seng, der er produceret med slanke linjer og stilrene detaljer. Med de forskellige farver og muligheder kan man selv tilpasse sengen, så den passer til ens soveværelse.

Her får man en seng med en sengeramme, der er forsynet med to springmadrasser af høj kvalitet og en elevationsbund. Man er derfor sikret en optimal støtte og aflastning uanset, hvordan man ønsker at ligge i sengen.

Prisbelønnet sengeramme og bæredygtigt aluminium

Med Auping Essential får man en seng med en prisbelønnet sengeramme, der er fremstillet i bæredygtigt aluminium. Sengen har vundet en GIO Award, der er et kvalitetsmærke for optimalt industrielt design i Holland.

Desuden er Aupings produktion CO2-neutral, hvor denne seng har fået en Cradle to Cradle-certificering. Det betyder, at sengen består af mere end 50 % genanvendte materialer og af materialer, der kan genbruges.

Sengebund med to motorer og trådløs fjernbetjening
Auping Essential er forsynet med en justerbar sengebund, der kommer med to motorer og en trådløs fjernbetjening. Man har derfor mulighed for at hæve og sænke sengens to ender, så man ligger behageligt.

Sengebunden kan desuden justeres med appen Auping Connect, så man kan indstille de to ender via ens smartphone. Der er derfor rig mulighed for enten at ligge i sengen eller stå ved siden af den, når man ønsker at justere enderne.

Maestro-madras med kerne af høje pocketfjedre
Auping Essential er udstyret med en Maestro-madras, der kommer med en kerne af høje pocketfjedre i en speciel DPPS-udformning. Dette sørger for en solid støtte og aflastning af hele kroppen.

Derudover kommer Auping Essential med fem støttezoner og et blødt område omkring skuldrene, der sørger for en bedre nattesøvn. Komfortzonerne giver en individuel aflastning af kroppens forskellige dele, hvilket er optimalt, da de ikke har brug for helt den samme støtte. Over sengens kerne er der placeret et komfortlag af Talalay-naturlatex, der bidrager til sengens åndbarhed.

Sidst men ikke mindst kommer Auping Essential med et betræk, der er lavet af 40 % Tencel og 60 % 3D-strikket polyester. Begge polstringer har optimale temperaturregulerende forhold, så man opnår et bedre sovemiljø.


Fordele og ulemper ved Auping Essential Elevationsseng:

Fordele

 • Fem støttezoner
 • Betræk lavet af Tencel og 3D-strikket polyester
 • Komfortlag af Talalay-naturlatex
 • Sengebund med to motorer
 • Motoren betjenes via en fjernbetjening eller app
Ulemper

 • Op til 45 dages levering – dog er produktet værd at vente på

Auping Essential elevationsseng findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Auping Essential sengene her.

Se vores store guide til markedets bedste elevationssenge her.


Jensen Prestige kontinental – unikke komfortfunktioner

Det luksuriøse valg

 • Forhandler anmeldt til 3,5 stjerner på Trustpilot

Jensen Prestige kontinental

[]afpid=.

Jensen Prestige Kontinental er bygget op af tre komfortlag med et 2-i-1 fjedersystem. Du får fem komfortzoner og slipper for en ubehagelig revne i midten, da madrassen er lavet i ét stykke, hvilket højner komforten yderligere. Som noget unikt kan du tilkøbe en exact-motor, der lader dig justere sengens hårdhed via en fjernbetjening. 

 • Unik sovekomfort
 • Eksklusive tekstiler fra Beaulieu
 • Fire sengeben giver et elegant look

Forbrugsguidens vurdering

Jensen Prestige Kontinental adskiller sig fra andre kontinentalsenge ved at have et system, der gør det muligt  at justere hårdheden på din seng. Det giver mere komfort, hvilket ud fra vores vurdering gør sengen prisen værd. 

Du har 60 dage til risikofrit at prøve sengen derhjemme, så du kan teste, at den opfylder din behov og ønsker til en ny seng. Derudover får du 15 års garanti på madrassen samt prismatch, rentefri finansiering og gratis levering til din kantsten. Disse services trækker vores samlede vurdering af forhandleren op.

Design er subjektivt, så vi ser det som en fordel, at du kan tilpasse udseendet med et godt udvalg af neutrale, og tidløse farver.

Fordele

 • Moderne design
 • Ekstra blød skulderzone
 • Dobbeltfjedret støtte
 • Tre individuelle Jensen pocketfjedre systemer
Ulemper

 • Høj prisklasse

Det skal du vide, før du køber Jensen Prestige Kontinental

Justér hårdheden med en fjernbetjening

Jensen Prestige Kontinental er bygget op af flere madraslag, der giver den den velkendte højde og komfort, som du kender det fra kontinentalsenge. Fjedrene er Jensens pantenterede pocketfjedre system, der har to-i-én fjedre. De er inddelt i fem komfortzoner, der højner støtten til kroppen, hvor en har mest brug for den, mens den aflaster andre dele af kroppen.

Sengen fås kun som dobbeltseng, hvor du kan vælge mellem tre størrelser. Her er fordelen, at madrasserne er lavet i ét stykke, så du undgår en ubehagelig rende i midten, hvor det er irriterende at ligge, og hvor du ikke får den nødvendige støtte.

Selvom den er lavet i ét stykke, kan I stadig vælge hver sin fasthed i de to sider i sengen, hvis I skal sove to i sengen, men du kan også tilkøbe en unik funktion.

Jensen har en exact-motor, som gør, at du kan justere hårdheden på madrassen via en fjernbetjening, så du kan tilpasse komforten og støtte til udsatte områder på kroppen. Det er ikke noget, vi har set før her på redaktionen, så det gør denne kontinentalseng ekstra interessant.

Allergivenlig og bæredygtig

Når du skal fuldende liggekomforten, kan du vælge mellem fire forskellige topmadrasser – to med softskum og to med Innergetic latex. Latexkernen er temperaturregulerende og er et fjendtlig miljø for bakterier og husstøvmider, så det er et allergivenligt valg.

Betrækket på topmadrassen er vaskbart og svanemærket, mens selve sengen fås i otte forskellige tekstiler. Ud af de otte kan fire genanvendes, så du gør både dig selv og miljøet en tjeneste.

Jensen Prestige Kontinental fås i følgende størrelser:

 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 210

Læs anmeldelse af forhandleren SengeSpecialisten her.


Wonderland Medley Kontinental – god komfort og holdbarhed

Wonderland Medley Kontinental

Denne seng fra Wonderland har rigtig god komfort, og alt hvad du ønsker dig af en seng. Sengen har nogle unikke funktioner, som vil blive set nærmere på. 

Bemærk: Du kan få 25 års garanti med denne seng fra Wonderland.

Funktioner der giver komfort

Wonderland Medley giver den bedste komfort med nogle få, vigtige funktioner. De fleste mennesker sover på siden, hvormed der bliver et let tryk mod skulderen. Med en skulderzone synker din skulder længere ned i sengen, så du får den rigtige aflastning for din nakke, skulder og ryg.

Når du skal sove godt, skal dine muskler slappe helt af. Det går ikke, hvis du ligger og spænder, så kan du opleve at vågne op og være øm i musklerne. Det handler om at få en liggestilling, hvor rygsøjlen er så lige som muligt. Med Wonderland får du en fasthed ved hoftepartiet, så det reguleres, hvor dybt hoften synker i forhold til skulderen. Sengen kan altså helt naturligt tilpasse sig dig og den måde, du sover på, da den er justerbar og former sig efter dig.

Sengen har pocket komfort, hvilket er et fjedermadrasindlæg med 6 vindinger i fjedrene, der gør det ekstra komfortabelt for dig. De er hærdede og kan dermed sikre en god følsomhed og aflastende fjedre. Sengen er designet til at forme sig efter dig og dine individuelle behov samt give støtte de steder, hvor du har brug for det.

Holdbarheden er lang
Madrassen kan vendes, så den kan holde i endnu flere år, og komforten bliver bevaret. Du kan derudover også vaske madrassen. Det vil sørge for, at støv og mider ikke sætter sig. Du kan vaske tekstilerne ved 60 grader for en ren seng.

Polstringen er lavet af latex, som også har en lang holdbarhed. Derudover er det åndbart og giver en god ventilation. Det betyder, at det er slut med nætter, hvor du vågner op, og din krop er overophedet.

Wonderland Medley Kontinental vs. markedet
Vi bruger 1/3 af vores tid i sengen. Derfor er det enormt vigtigt, at sengen er tilpasset vores behov. Dette er muligt med Wonderland Medley Kontinental. Her får du en seng, der former sig efter dig, og hvor du kan vælge fasthed af madras og topmadras efter behov. Det bliver ikke bedre, og du vil få en god nattesøvn fremover.

Prisen på sengen er gennemsnitlig, og du får dermed meget for pengene. Designet er neutralt i gråt og minimalistisk, så det kan passe ind i ethvert soveværelse.

Fordele og ulemper ved Wonderland Medley Kontinentalseng

Fordele

 • 25 års garanti
 • Du kan vælge fasthed af madras
 • Sengen former sig efter dig
Ulemper

 • Produktet sælges kun med en topmadras
 • Få farver at vælge imellem

Hvad sker der i vores hjerne og krop, når vi sover? 🧠 💤

Søvneksperten Mikael Rasmussen fortæller, at søvn er en anabolsk opbyggende tilstand. Det betyder, at kroppen og hjernen restituerer og genopbygger, så den kan fungere optimalt. Han siger, at når vi sover, lukker vi af for sanseinput, så hjernen har mulighed for at gennemgå en række processer gennem tre slags søvnstadier: dyb søvn, REM søvn og overfladisk søvn. 

I den dybe søvn restituerer kroppen, mens hjernen frigiver væksthormon, så vores væv, skeltal og muskler genopbygges. Her bliver hjernen vasket ren. Ifølge Mikael Rasmussen skyller hjernen 7 gram giftigt protein ud af hjernen hver nat – der smides ubrugelig viden ud af hjernen, så der er plads til næste dags påfyldning. Den dybe søvn giver også et boost til vores immunforsvar.

Eksperten anbefaler: Sådan indretter du bedst dit soveværelse

Søvnen er noget af det vigtigste for helbredet. Uden søvn bliver man uoplagt, uskarp, dårligere til arbejdet og i værste fald syg af et svækket immunforsvar.

Der er en grund til, at det værelse, hvor man hviler sig og restituerer, hedder soveværelset. Det gør det, fordi det er meningen, at man skal sove i dette rum og dermed kun bruge værelset til søvnens formål. Derfor skal du efterlade alt, hvad der kan stimulere hjernen udenfor soveværelset. Undgå derfor TV, tablets, mobiltelefoner og lignende, der kan holde hjerneaktiviteten i gang. Vær opmærksom på, at dit soveværelse er mørklagt og at du gør dig fri af lys tæt på sengetid. Han anbefaler, at du kan sidde i fuldstændig mørke en times tid før sengetid snakke for at gøre hjernen klar til søvnen.

En god nattesøvn er vigtig for at kunne fungere ideelt i hverdagen, og der er rigtig mange faktorer, der spiller ind, når det gælder om at få sovet optimalt. Udover ens egen sindstilstand og søvnrytme, har de fysiske rammer for soveværelset også en stor vigtighed for at opnå en optimal søvn. Dit soveværelse skal føles som en slags hule, som du går ind i. Hold derfor rummet mørkt og også gerne lidt køligt. Når du falder i søvn, falder kropstemperaturen, så hvis du går ind i et køligt rum, hjælper det søvnen på vej.


Hvilken seng skal jeg vælge?  

Det er vigtigt at forstå at der ikke findes én seng, der er bedst for alle. Den bedste seng for dig, kommer an på hvilken kropstype du har og hvilken krav  og du har til din seng.Bedste seng

Alle kroppe er forskellige og har forskellige behov, hvilket der skal tages højde for, når man skal vælge sin nye seng.
Vi vil nu gennemgå nogle af de ting du bør være opmærksom på inden du køber din nye seng. Vi håber at vores råd kan hjælpe dig med at vælge den seng som er bedst for dig.

Hvis du er lille og rund, vil du typisk have behov for en hårdere madras, sammenlignet med hvis du er høj og slank, hvor du i stedet kunne drage nytte af en blødere madras.

Politiken.dk har interviewet kiropraktor Michael Randsøe fra Herlev Kiropraktor Center, som har mange års erfaring med rådgivning af køb af ny seng. Han giver her et par gode råd omkring nogle af de vigtigste ting du skal være opmærksom på. Vi har her kigget lidt nærmere på nogle af de råd han giver.


Zoner er vigtige
Hvis man har former, såsom en fyldig bagdel eller brede hofter, så anbefales det, at man køber en madras med indbygget zoneinddeling.

Årsagen til, at det er vigtigt med zoneinddeling er, at rygsøjlen skal kunne ligge vandret når du sover, da dette kan hjælpe dig med at afværge fremtidige rygproblemer.
Ved at eksempelvis dine hofter kan synke lidt ned i madrassen, sammenlignet med resten af kroppen, så bevirker det at din rygsøjle vil ligge i vandret position natten igennem.

Her kan det anbefales at købe en topmadras lavet i memory skum, da de former sig efter kroppens former og dermed giver god aflastning.


Vælg den rette topmadras:
Det er ikke nok kun at have fokus på at finde den rette madras, det er mindste ligeså vigtigt at finde en passende topmadras. Det er topmadrassen som ligger øverst i sengen og dermed også den din krop vil have kontakt med natten igennem. Derfor er det meget vigtigt, at du vælger en topmadras som passer til din kropstype.

Forbrugsguiden.dk anbefaler to forskellige materialer indenfor topmadrasser:

1: Latex, er udviklet af gummitræer og skaber en type topmadras med en god fasthed. Ved at vælge latex får du en topmadras, der optimale forhold for en god nattesøvn. Du får en god støtte, da den er todimensionel, og samtidig er madrassen også meget trykaflastende.

Latex har samtidig den fordel, at det er både allergi-venlig og meget åndbart, hvilket betyder at materialet ikke bliver påvirket af din kropsvarme. Dette gør, at en latex topmadras er meget behagelig at sove på, også om sommeren.

2: Memory Skum justerer sig efter kroppens vægt og former sig efter kroppens facon, ved hjælp af kroppens egen varme. Memory skum bliver blødere når den bliver varmet op af kroppen, hvilket tillader at din krop synker lidt ned i madrassen i de områder hvor der er ekstra belastning, såsom ved hofte og skuldre.
Det gør, at man ligger i en mere fastlåst position, hvilket giver en rigtig god søvnkomfort for mange mennesker. Det anbefales, at folk med rygproblemer benytter sig af en memory skum topmadras.

Med memory skum får du altså en trykaflastende topmadras som skaber trykaflastning ved hjælp af din kropsvarme, da den former sig efter kroppen. Når du synker ned i madrassen ligger du mere roligt om natten og bevæger dig mindre. Topmadrassen tilpasser sig dermed din kropsstilling.


En forkert seng kan forværre din rygproblemer
Politiken skriver at omkring hver 5. af os danskere sover i senge, som rent faktisk forværre vores rygproblemer.

Selvom vi ca 26 år af vores liv i sengen, så tænker vi alligevel for lidt over, hvor vigtigt sengen rent faktisk er for vores velbefindende. Det kan gå ud over nattesøvn og især vores ryg, hvis vi ikke er opmærksomme på at vælge en seng, som passer til os.
Tom Bendix, som er professor og leder af forskningsenheden ved Videnscenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Glostrup Hospital, udtaler til politiken omkring vigtigheden i at vælge en god seng:

Det har en vis betydning, og det taler forskellige undersøgelser også for, selv om man skal være forsigtig med at komme med firkantede budskaber, når det kommer til rygproblemer

Han udtaler endvidere til politiken:
»Det er klart, at en almindelig springmadras ikke holder for evigt, og selv om det kan være svært at sige noget definitivt om, hvorvidt en slidt madras har en betydning for folk med rygproblemer, uden at man har lavet en større undersøgelse, så er der noget, der taler for, at den kan forværre en dårlig ryg«

Kiropraktor Michael Randsøe udtaler til politiken:»Sengen er det møbel, du bør stille størst krav til i hjemmet. Skal du til at stifte hjem, så prioriter sengen og sid på ølkasser i stuen. Det er ikke så skadeligt at sidde på en gammel, slidt ølkasse, som det er at sove i en billig, dårlig seng«,

Dermed er der ingen tvivl om at sengen faktisk spiller en stor rolle i vores liv. Med den rigtige seng kan du være med til at mindske risikoen for rygsmerter og du vil opleve en hverdag, hvor du føler dig frisk og veludvilet.

 

Der skal være nok plads i sengen:
TV2 har på deres hjemmeside lavet et interview med fysioteaupeut Mark Abildhauge, som fortæller, at det også er meget vigtigt, at ens seng ikke er for lille. Du sover bedre hvis du har rigeligt med plads. Din seng skal være mindst 90 cm bred og med 20-30 cm luft i hver ende, så du kan ligge udstrakt.


søvnguide

Manglende søvn kan gøre dig syg

Søvn-eksperten Mikael Rasmussen siger, at voksne mennesker skal sove mellem 7 og 9 timer. Det er selvfølgelig individuelt, hvor mange timer man har brug for, men forskerne er nået frem til de 7,5-8 timer som det optimale antal timer. Det betyder faktisk, at mennesket sover en tredjedel af livet.

Når man sover, får kroppen hvile til at restituere og genopbygge sig selv. Den kobler bevidstheden fra og danner nye celler og energi, som skal bruges næste dag.

Giftstoffer i hjerne og krop bliver også nedbrudt, mens man sover, og sover man ikke længe og godt nok, forbliver disse giftstoffer i kroppen. Får man ikke en god nattesøvn over en længere periode, tærer det således på immunforsvaret, som ikke når at blive genopladt igennem søvnen. Det kan få store konsekvenser, og udover almindelig uoplagthed og træthed er der større risiko for at udvikle blandt andet stress, depression, diabetes, hjerte-kar-sygdomme og overvægt. Desuden påvirkes indlæringsevne og hukommelse.

Blot få timers mindre søvn hver nat kan have en stor effekt på effektiviteten og årvågenheden om dagen. Søvnforsøg fra USA, hvor forsøgspersoner fik to timers mindre søvn hver nat over en periode på 14 dage, viste, at forsøgspersonernes effektivitet var så nedsat, at deres funktionsevne svarede til, at de havde været vågne i 48 timer i træk.

Søvnløshed er ved at blive en folkesygdom i Danmark, for op mod en halv million danskere – det svarer til cirka hver 11. dansker – har så store problemer med nattesøvnen, at det går udover deres hverdag. Heraf lider omkring 300.000 af kroniske søvnproblemer i en sådan grad, at deres livskvalitet er markant forringet.

Gør soveværelset søvnvenligt

Det er vigtigt at gå til ro uden et virvar af tanker og stress i hovedet. Når hjernen arbejder på højtryk, kan den ikke hvile og falde i søvn. Ifølge søvnekspert Mikael Rasmussen, at det er vigtigt, at dit soveværelse er stimuli-frit. Derfor skal du undgå TV, mobiltelefoner eller andet, der kan distrahere dig. Du skal gerne gå ind i en billedlig hule, hvor der er mørkt og lidtd køligere end i resten af huset, siger han.

Udover ens egen sindstilstand påvirker de fysiske forhold i soveværelset søvnen rigtig meget. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvilke omgivelser, man sover i. Her guider vi til nogle af de faktorer, du skal være opmærksom på i soveværelset baseret på undersøgelser fra DTU og Vidensråd for Forebyggelse.

God luftkvalitet giver bedre søvn

Klimaforskning handler ikke kun om det eksterne miljø, Jorden befinder sig i. Det handler også om indeklima i huse og rum, for luftkvaliteten er vigtig for menneskets velbefindende – og ikke kun hvis man er allergiker.

Rengøringen har en stor påvirkning på indeklimaet, og for at sikre det bedst mulige indeklima er det en god ide at lufte ud dagligt – uanset årstid – og støvsuge ofte. Mange udvikler nemlig allergi over for husstøvmider, som lever i støvet, men en effektiv støvsuger kan fjerne støvet og forbedre forholdene, og gennemtræk i 5-10 minutter får renset luften yderligere.

Er det pollensæson, er det dog bedst at lufte ud sent på aftenen, hvor pollentallet er lavere end om dagen. Man behøver dog ikke være allergiker for at nyde godt af en god luftkvalitet, for et dårligt indeklima kan let give gener som hovedpine eller træthed.

Det er dog forholdsvist nyt at forske i luftkvalitetens påvirkning af søvn og indlæring. Forskere fra Danmarks Tekniske Universitet har dog allerede fundet ud af, at der er en klar sammenhæng mellem indeklima og søvn og dermed indirekte også mellem indeklima, søvn og præstationsevner.

I et forsøg blev forsøgspersonerne udstyret med en måler, og herefter blev de udsat for forskellige luftkvaliteter natten over. Den efterfølgende morgen blev de bedt om at udfylde spørgerskemaer og tests, der testede de logiske evner. Resultaterne var meget klare, for de personer, der sov med den bedste luftkvalitet, præsterede bedre end de personer, der sov under dårligere luftforhold.

Lyset driller hjernen

De fleste med normal skolegang og dagsarbejde står op sammen med morgenlyset, og de går i seng, når mørket og natten falder på. Menneskets hjerne er meget følsom over for påvirkningen af lys, og lyset fortæller groft set hjernen, hvornår den skal sove.

Den mængde lys, mennesker udsættes for på daglig basis, er ikke konstant året rundt. Mængden afhænger både af sommer og vinter og af hvilken breddegrad, man bor på. Det er også en af grundene til, at mange danskere udvikler vinterdepression i de kolde måneder, hvor sol og lys er meget fraværende.

Lys påvirker dog mere end humøret: det har også påvirkning på menneskets søvn og søvnrytme, idet lyset påvirker døgnrytmen. Mange danskere mærker lys-forskellen om vinteren, hvor de oplever, at det kan være svært at komme op om morgenen. Det bliver først lyst henimod kl. 8, men mange står tidligere op, mens det stadig er mørkt.

Ændres døgnrytmen, ændres søvnen også. Døgnrytmen reguleres af nerveceller i mellemhjernen, og denne samling af nerveceller kaldes ”hjernens indre ur”. Kommer kroppen i ubalance, så hjernens indre ur ikke følger søvnrytmen, kan man have meget svært ved at falde i søvn. Om vinteren, når det er meget mørkt, er chancen for at blive ramt af denne de-synkronisering større.

Problemet kan dog behandles, hvis den ramte bliver eksponeret for en times lys om morgenen. Dette lys kan sagtens være kunstigt, og særligt det blå lys er effektivt mod det irregulære søvnbehov og påvirker personens vågenhed. Det blå lys kan nemlig regulere vågenhedsniveauet og ændre hjernens elektriske signaler.

Har man problemer med søvnrytmen – især når det er vinter – kan det derfor være en mulig løsning at investere i en lysterapi-lampe, som har indbygget ”wake-me-up” funktion, der simulerer solens rytme og langsomt og gradvist lyser soveværelset op.

Har man derimod svært ved at sove i sommermånederne, hvor de lyse sommernætter sørger for, at det aldrig rigtig bliver mørkt, kan man installere mørklægningsgardiner i soveværelset.

Har man skifteholdsarbejde, så man hele tiden skifter rundt på sin døgnrytme, skal man være særlig opmærksom på sin søvnrytme. Arbejder man aften/nat, udsættes man nemlig for en masse lys sent på dagen/tidligt på natten, hvilket kan give problemer med at sove, for lyset fortæller hjernen, at den skal være vågen nu.

Hold en regelmæssig døgnrytme

Mikael Rasmussen fortæller, at langt de fleste af os sover for lidt på arbejdsdage og så sover vi måske lidt mere ud på fridage og weekender. Men det gør, at vi hele tiden flytter rundt på de processer, der styrer søvnen, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

Søvneksperten siger, at hvis du oplever problemer med at falde i søvn, kan det være godt at fokusere på regelmæssighed i forhold til mængde. Du kan ikke styre søvnen med vilje. Derfor handler det om, hvor længe du har været vågen og hvordan din døgnrytme er placeret. Jo mere stabil du holder døgnrytmen, jo nemmere er det for hjernen at sende søvnhæmmende signaler til kroppen. 

Computerskærmens blålige toner

Som nævnt tror hjernen, det er dag, og den skal være vågen, når den udsættes for lys, mens mørke fortæller den, at det er tid til at gå til ro. Kunstigt lys kan manipulere med den til et godt formål, men kunstigt lys fra fjernsyn og smartphones og især computere kan også have en negativ effekt på hjernens opfattelse af dag og nat.

Mange bruger computer og internet i deres daglige lønarbejde, men i fritiden er forbruget af computer-, tablet- og telefonskærme også højt – ikke mindst for den yngre generation. Der findes ikke belæg for, at brugen af computere i dagtimerne påvirker søvnen, men anderledes forholder det sig, når man sidder med skærme senere på aftenen og hen mod sengetid.

De moderne skærme lyses nu op af transistorstyrede, flydende krystaller kaldet LCD (liquid crystal display), og hos LCD-skærme findes en høj koncentration af det blå lys med en meget stærk lysintensitet. Det gør, at lyset fra en skærm påvirker menneskets døgnrytmesystem, og koncentrationen af stoffet melatonin i kroppen falder. Når melatonin-niveauet i kroppen falder, øges fornemmelsen af vågenhed, og hjerterytmen og kropstemperaturen stiger.

Vil man gerne undgå, at computerskærmen holder en vågen, så luk ned for skærmen en times tid inden sengetid. Er det nødvendigt at bruge computeren sent om aftenen, så tjek om du kan ændre på lysintensiteten på skærmen eller installer software, der kan regulere lysmængden. Ifølge Mikael Rasmussen handler det om at ventilere sit nervesystem og gøre sig fri af skærme, geare ned og slappe af en times tid inden du skal i seng, så du nemmere kan falde i søvn.

Selv svag støj kan genere

Uanset om det er en summende myg eller naboen, der holder fest, kan støj hurtigt blive en grund til, at man ikke kan sove. For at opnå de optimale vilkår for en tilfredsstillende søvn er det vigtigt, at krop og hjerne kan slappe af. Det kan de ikke, hvis der er støj tilstede. Og så er det ligegyldigt, om det er støj fra en samtale eller baggrundstøj fra trafikken. Hjernen skelner nemlig ikke imellem lyde og støj.

Det anbefales, at niveauet for baggrundsstøj ikke overstiger 30 dB om natten, da søvnen ellers vil kunne blive forstyrret og forringet. Til sammenligning larmer en almindelig samtale mellem mennesker omkring 60-65 dB. Selv sagte tale vil kunne være et problem for folk, der er meget sensitive over for støj. Der er nemlig forskel på, hvor påvirkede mennesker bliver af støj, men i stressede perioder vil man typisk være mere følsom over for selv lave lyde.

Især i bysamfund udgør søvnproblemer et stadigt stigende problem på grund af bylarm og trafik. Bor man tæt på jernbaner, lufthavne eller andre meget trafikerede transportcentre, kan problemet være særlig stort.

I EU er cirka 40 procent af befolkningen udsat for så kraftig en trafikstøj, at lydniveauet kommer over 55 dB om dagen, og 10 procent udsættes for samme niveau om natten. Og det er et langt stykke over de anbefalede 30 dB. I nærheden af meget kraftigt befærdede veje kan lydtrykket komme helt op på 75-80 dB.

Bor man i støjgenerende omgivelser, kan man afhjælpe støjgenerne ved at udbedre boligens isolering, og her er det især vigtigt at investere i gode kvalitets-vinduer. Ved den rette isolering af facader kan niveauet reduceres med omkring 7 dB, mens flerlags-glas i vinduer kan reducere 10 dB. Er generne meget svære, kan man investere i special-vinduer, der kan skære helt op til 25 dB af støjen.

Sov i den rigtige temperatur

Ikke for varmt og ikke for koldt. Sådan lyder rådet kort sagt, når det gælder om at finde den bedste soveværelsestemperatur til nattesøvnen. Geografien har stor betydning, når det gælder temperaturer. I de varme klimaer har mange huse installeret aircondition, der kan regulere varme/kulde og dermed reducere den høje varme. I de nordiske lande bliver temperaturen kun sjældent høj, og det er derfor de færreste huse, der har aircondition.

Et par varme sommernætter kan dog alligevel godt forekomme, og de kan beskadige søvnen, hvis varmen er for høj. En for høj temperatur kan medføre både nattesved og en øget vågenhed samt påvirke søvnstadierne på en sådan måde, at mængden af den vigtige dybe søvn nedsættes.

Vintrene i norden kan være kolde, og her er det vigtigt med den rette temperaturregulering. Når kulden falder, er det fristende at skrue op for varmeapparaterne indendørs, så temperaturen indendørs kommer op over de 25 grader. Men der gælder andre regler for soveværelset, for her skal der ikke være for varmt. Selv om nogle sover godt i et køligt rum helt ned til 13 grader, skal man dog alligevel passe på ikke at skrue for langt ned for temperaturen i soveværelset. En for kølig luft kan nemlig medføre, at luftvejene nedkøles, og det kan medføre et øget blodtryk. Desuden kan kroppen blive nedkølet, så immunforsvarets værn over for sygdomme svækkes.

Det konkluderes, at både et for koldt og for varmt soveværelse påvirker søvnkvaliteten, og det anbefales, at der er mellem 18-21 grader i soveværelset.

Husk også at regulere temperaturen med tøj og dyner eller tæpper. Til kolde nætter kan man beskytte kroppen mod kulde med tykt nattøj og en varm dyne, mens man om sommeren kan skifte til tyndere nattøj og måske kun sove med et lagen.

Find den bedste seng og madras

En seng er ikke bare en seng. Vi spenderer rundt regnet en tredjedel af vores liv på at sove, og på årsbasis er det 2.920 timer, hvilket svarer til over 121 døgn. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige type af både seng og madras.

Der findes mange senge på markedet, og der findes især to typer, man skal holde øje med:
Kontinentalsenge og elevationssenge. Forbrugsguiden har lavet guides til begge, så vil du vide mere, kan du blive klogere på sengetyperne på ovenstående links.

En kontinentalseng er en seng, der består af tre lag: En boksmadras, en springmadras og en topmadras, hvor en ”normal” seng ofte kun består af en enkelt madras.

Kontinentalsengens boksmadras udgør bunden og fundamentet, springmadrassen midten og ”kroppen” og topmadrassen giver den sidste komfort, ofte i form af memory foam, der tilpasser sig efter din unikke krop. Der er ikke en egentlig sengeramme, men sengen er lidt højere end normalt. Det er især godt for ældre eller folk med rygproblemer, da sengen så er lettere at komme ned i og op af.

find den rette seng

De tre lag sikrer ultimativ komfort, som gør nattesøvnen bedre. Husk dog at afprøve alle tre lag inden køb, og husk grundigt at overveje madrassens blødhed. Det er nemlig fristende at vælge den bløde madras, fordi den umiddelbart føles så rar i butikken, når man prøver den.

Men en for blød madras kan påvirke både ryg, vejrtrækning og blodomløb, da man risikerer at falde for langt ned i sengen, når man sover. Det er især springmadrassen, der afgør blød-/hårdheden og ikke topmadrassen, selv om det kan føles sådan ved første berøring. Husk også at din vægt er en afgørende faktor for, hvor fast din madras skal være. Jo højere vægt, des større fasthed skal du gå efter.

Topmadrassen er dog ikke uden betydning. Det er særligt materialet, der er vigtigt: Vælg en af skumgummi eller purskum, hvis du vil sove varmt, og hvis du foretrækker et køligere klima, så er en topmadras med en kerne af latex bedre. Du kan her læse mere information om kontinentalsenge.

Elevationssenge er et godt alternativ til kontinentalsenge, og det smarte ved en elevationsseng er, at den er bevægelig og har mange funktioner og kan justeres efter kropsform og –type. Elevationssengen kan også justeres efter ønsket brug, så du både kan sidde op eller ligge ned i sengen.

Ved køb af en elevationseng er det vigtigt at undersøge, om motoren er solid, og om lamellerne under madrassen er i god kvalitet. Det er dem, der skal bære både vægt og bevægelse, og de er med til at afgøre, om man ligger godt. Se også gerne efter, om sengen har en madrasbremse i sengebunden, som sikrer, at madrassen bliver liggende, hvor den skal.

Madrassen er selvfølgelig også vigtig. Vælg en springmadras af god kvalitet, som passer i hård-/blødhed. Affjedringen på madrassen er også et vigtigt kriterium for god søvn, så kig gerne en ekstra gang på fjedrene. Pocketfjedre eller multipocketfjedre er gode valg, for her er der tale om mange, små fjedre i stedet for få store, som understøtter kroppens vægt og form og justerer sig efter den. Det anbefales at vælge multipocketfjedre, hvis man vejer over 95 kg.

Du kan læse mere om denne type seng hos forbrugsguidens elevationsseng guide.

Andre vigtige faktorer

Udover de ovennævnte faktorer for en optimal nattesøvn kan soveværelsets orden også spille ind. Er der rod med store tøjbunker og anden uorden, så skaber værelsets rod også mentalt rod, og det kan gøre det sværere at falde i søvn. Farverne i rummet er desuden en faktor. Gå gerne efter mørke og ensfarvede farver, som er kendt for at gøre hjernen rolig. Desuden er sengetøjet også vigtigt for komforten. Skift sengetøj ofte og gå efter materialer, du selv finder mest behagelige. Der er stor forskel på for eksempel bomuld og silke.

Læg dig rigtigt i sengen

Udover de fysiske rammer i soveværelset og valget af en god seng, der giver den bedst mulige komfort, så har ens hvileposition mere betydning, end man skulle tro. Det er nemlig ikke ligegyldigt, om man ligger på venstre side, højre side, på maven eller ryggen.

National Geographic har undersøgt, hvordan hvilepositionen har indvirkning på søvnen og kroppen. I et forsøg med mus har eksperter fundet ud af, at musene reagerer forskelligt på forskellige hvilepositioner. Konklusionen er, at de mus, der sov på siden, var bedre til at huske det, de havde lært i løbet af dagen, og dertil fungerede udskillelsesprocessen af affaldsstoffer i hjernen langt bedre. Desuden giver denne position god støtte til ryg og nakke.

Dog er der også forskel på, hvilken side man sover på, og det er bedst at sove på venstre side, selv om det kan trykke på både lever, lunger og mave. Søvn på højre side kan ifølge forskerne give mere håndgribelige problemer som halsbrand og tilbageløb af mavesyre fra mavesækken, da maven i så fald kommer til at ligge over spiserørets indgang til mavesækken. Husk også på ikke at lade armene ligge ned langs siden, for det øger risikoen for, at de begynder at sove. Bøj dem i stedet ud mod siden.

At sove på ryggen eller maven har også sine bivirkninger. Sover man ofte på ryggen, kan man udvikle en tendens til snorken og søvnapnø, hvorved luftvejene lukkes, og vejrtrækningen under søvn bliver besværlig. Det giver for lidt ilt til hjernen, hvorved man oftere vågner op. Søvnapnø kan på længere sigt føre til Alzheimers og Parkinsons.

Der kan også opstå flere komplikationer, hvis det er ens foretrukne sovestilling at sove på maven. Nakken belastes meget, og det er nødvendigt at dreje hovedet til en af siderne for luft. Når hovedet drejes mod puden, strækkes nakkemusklerne og leddene uhensigtsmæssigt, mens ryg og lænd får for lidt støtte.

Illustreret Videnskab bemærker dog, at der også er fordele ved at sove på ryggen, idet denne position giver god støtte til rygsøjle og nakke. Vægtfordelingen er også rigtig god, så smerter i led, skuldre og hofter undgås. Her er det bedst at sove med armene ned langs siden.

Der er tillige fordele ved at sove på maven, for selv om denne stilling er den mindst hensigtsmæssige sovestilling, så er denne position god for fordøjelsen.

Læs mere om de forskellige sengetyper her: 

1: Elevationssenge
2: Kontinentalsenge
3: Almindelige boksmadras senge


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

AEH Corporate Health Experts

AEH Corporate Health Experts er en stor sundhedsorganisation med hovedsæde i Schweiz. AEH har anvendt testcenteret “The Good Night’s SleepLab”, til at foretage tests af Nordic Dreams senge. The Good Night’s SleepLab bruger en række forskellige metoder til at teste senge på parametre som hygiejne, sengeklima, ergonomi og holdbarhed. Et af de vigtigste aspekter i testen af hygiejne består i at teste, hvor godt sengen bekæmper bakterier, svamp, mider og lugtgener. Testcenteret tester også den ideelle temperatur og det ideelle klima for sengens sengetøj, samt hvor godt sengesystemet tilpasser sig efter den enkeltes krop. Til sidst udsættes sengene for højt tryk, fugtighed og temperaturudsving for at teste holdbarheden.

Du kan læse mere omkring testen her.

Testfakta.dk

Testfakta er en uafhængig forsknings- og testorganisation, der hjælper forbrugerne med at træffe informerede beslutninger om produkter. De bruger videnskabelige tests til at sammenligne produkter på tværs af forskellige kategorier. Efter omfattende test giver de feedback på hvert produkts ydeevne for at give kunderne en bedre forståelse af, hvad de køber.

På den måde kan kunderne være sikre på, at det produkt, de køber, lever op til deres forventninger og fungerer som lovet. Vigtigt er at bemærke er, at Testfakta er blevet kritiseret i danske medier, for at deres tests er sponsoreret af de virksomheder, som selv har deres produkter med i testen.

Testfakta har inkluderet senge fra en række forskellige mærker, herunder Bedre Nætter, Dunlopillo, Wonderland, Jensen og Viva. Hver seng blev udsat for en række tests for at teste b.la. holdbarhed, elasticitet og åndbarhed.

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

 

TrustPilot.com

Trustpilot er en online anmelderplatform, der indsamler kundeanmeldelser om produkter og tjenester. Platformen blev grundlagt i 2007 med det formål at hjælpe folk med at træffe bedre købsbeslutninger baseret på solide og troværdige kundeanmeldelser. Platformen er sidenhen vokset og er blevet en pålidelig kilde for kunde-feedback i hele verden. Med mere end 200 millioner anmeldelser er det en af de største anmeldelsersider i verden. De fleste forhandlere af senge, både online og fysiske, er blevet anmeldt af tusindvis af kunder, der vurderer forhandlerens produkter og kundeservice. Her deler kunderne deres erfaringer med den generelle kvalitet og komfort af produktet, fastheden af madrassen og topmadrassen, leveringen, kundeservicen og svartiden.

Vi mener, at kundernes stemme og test er noget af det vigtigste, og derfor lægger vi stor vægt på at forstå og bruge disse i vores vurderinger.

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Edda Fjord – Perfekt til den nordiske indretningsstil

Godt valg til dig som ønsker en seng med høj åndbarhed

✅ 4,9 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot
✅ Høj åndbarhed, så sovetemperaturen altid er god
✅ 25 års garanti

 

 

 

.
Husk:
Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter.

Edda er en kontinentalseng produceret i Danmark af danske håndværkere. Dette er brugerens garanti for, at sengen er fremstillet af de bedste materialer på markedet.

Sengen er ydermere udviklet i samarbejde med fysioterapeuter og fageksperter, hvorfor man får en kontinentalseng med fokus på ergonomi og en personlig tilpasset støtte.


3 komfortlag med støtte til hele kroppen

Edda kontinentalsengen er bygget op med 3 forskellige madrasser.

Det nederste lag i sengen er boxmadrassen, som giver hele sengens stabilitet. Springmadrassen tilpasser sig kroppen med dens ergonomiske zoner.. Herved aflastes din krop nænsomt, når du ligger i sengen.

Alt i alt giver de tre lag en rigtig god komfort og sikrer at man får en seng, som passer godt på kroppen når vi soverFjord topmadras - ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

 

En seng med stort fokus på åndbarhed
Latex er et naturligt produkt, som er meget effektiv til at aflede varme.  Det hjælper med at sikre en god ventilering i madrassen, så overskydende varme ledes væk fra madrassen, hvilket sikrer at du ikke sover for varmt om natten.

Hele sengen er certificeret med ”Oeko-tex 100 mærkningen”, hvilket er forbrugerens sikkerhed for at sengen er 100% fri for skadelige stoffer.

25 års garanti og 100 dages risikofri prøveperiode
Nordic Dream står 100% inde for deres produkter og kvalitet. Derfor tilbyder de at man kan prøve sengen i 100 dage, for at sikre at man er fuldt tilfreds. Dette er en ekstraordinær service som kun meget få virksomheder tilbyder.

Nordic Dream tilbyder også 25 års fuld garanti på alle ramme- og fjedrebrud i madrassen. Det betyder at hvis der eksempelvis skulle ske et brud på madrassen i løbet af de 25 år, så sender de deres montør ud og laver sengen hos dig. Hvis den ikke kan laves, så erstatter de produktet med et nyt.


Fordele og ulemper ved Edda kontinentalsengen:

Fordele

 • Meget billig pris for en flot kvalitets seng
 • Tre fjedrelag
 • Nem at samle
 • Ergonomisk støtte
 • Mulighed for montering hjemme hos dig
 • 25 års garanti
Ulemper

 • Findes kun i 2 farver, sort og grå

Edda kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200


Hästens Eala

✅ Indeholder krølhår som giver støtte og stabilitet
✅ Bomuldsbetræk som skaber god åndbarhed
✅ Stel bygget i fyrretræ for lang holdbarhed

Hästens Eala

Hästens har været kongelig hofleverandør til det svenske hof siden 1952. Det må være intet mindre end et stort kvalitetsstempel. Hästens er da også et eksklusivt mærke, der producerer kvalitetssenge, som giver dig den bedst mulige søvn.

Husk: Hästens dækker brud på fjedre eller rammen helt op til 25 år. Du har altså en utrolig lang garanti på produktet. 

Et kunstværk

Eala er et stykke kunst, når det gælder kunsten at sove. Den giver dig en virkelig behagelig nattesøvn med en afbalanceret blødhed og et fleksibelt fjedersystem. Kontinentalsengen er beregnet til at støtte dig og aflaste overkroppen og hofterne. Der er ikke noget værre at vågne op fra sin søvn og være øm i kroppen af at have ligget i sengen. Dette problem får du absolut ikke med Eala.

Du synker ned i en blød seng, samtidig med at du mærker støtten og stabiliteten. Det er en kunst at kunne kombinere disse to ting: ofte bliver senge for bløde eller for hårde, men Eala er den perfekte kombination.

Med åndbar topmadras
Topmadrassen sikrer dig en god søvn med fyld af bomuld, uld og fleksibelt krølhår af en ekstremt god kvalitet. Alle disse sørger for, at madrassen er åndbar, så din krops temperatur er reguleret gennem natten. Du kan vælge mellem 4 forskellige topmadrasser, og du kan vælge sengens blødhed eller hårdhed. Du kan vælge mellem blød, medium, fast, ekstra fast og kombineret fasthed. På den måde får du den seng, der passer helt perfekt til dig, for det er naturligvis forskelligt, hvor blød eller fast vi gerne vil have vores seng.

Designet er Blue check, men den kan fås i flere farver. Det mønstrede er dog blevet meget populært igen, og farven blå angiver den royale aura, som Eala har omkring sig.

Hästens Eala vs. markedet
Eala er en meget dyr og luksuriøs kontinentalseng med topmadras. Den er derfor i den helt dyre ende af skalaen. Hvis du har økonomien til det, og søvn er vigtigt for dig, så er den helt sikkert også pengene værd. Her får du kvalitet for alle pengene og en seng, der er den perfekte kombination af blød og stabil. Derudover har den ekstremt lang garanti, så du kan bytte sengen ud, hvis der skulle ske noget.

Fordele og ulemper ved Hästens Eala

Fordele

 • 25 års garanti
 • Åndbar
 • Støtter
 • Materialer: uld, bomuld og krølhår
Ulemper

 • Få farve muligheder at vælge imellem

Du kan læse mere om de forskellige Hästens Eala her.


Bruxelles elevationsseng

✅ 7 komfortzoner som sikrer høj komfort
✅ Mulighed for 2 forskellige fastheder i madressen
✅ Indbygget cooling som afleder varmen fra kroppen

Bruxelles elevationsseng

I Danmark er vi kendt for sengeproduktion i høj kvalitet, og Bruxelles elevationssengen er ingen undtagelse. Den ligger i den absolut billigste ende af prisskalaen, men der er ikke gået på kompromis med noget. Der er kælet for design og konstruktion, hvilket du både kan se og mærke.


Sengens konstruktion

Det nederste lag er sengerammen. Det er også her, motoren befinder sig. Begge dele er af høj danskproduceret kvalitet. Derfor får du også 15 års garanti på rammen og 5 års garanti på motoren.

Det midterste lag er selve madrassen, der har behagelige pocketfjedre. Det er grundlaget for de 5 komfortzoner, elevationssengen har. Latexmaterialet giver et sundere sengemiljø i forhold til støvmider, varme og fugt.

Det øverste lag er det, du er i direkte kontant med. Derfor er det vigtigt, at den del af sengen er konstrueret med omtanke. Topmadrassen er fremstillet i naturlig latex, som er åndbart og hjælper dig med at komme af med varmen i løbet af natten.Bruxelles elevationsseng tilpasses til dig
Når du køber Bruxelles elevationsseng, har du mulighed for at tilpasse madrassens hårdhed, så den passer til dig. Sengeben og hovedgærde tilkøbes, så de passer til netop din smag og dit soveværelse. Du har også mulighed for at vælge imellem sort eller grå til sengens farve.

Bruxelles elevationsseng vs. markedet
Her får du rigtigt meget for dine penge. Har du længe ønsket dig en elevationsseng, men vægret lidt for omkostningen, er det nu, du skal slå til. Skulle sengen ikke leve op til dine forventninger, har du 101 dage til at fortryde dit køb eller ændre fastheden i madrassen.


Fordele og ulemper ved Bruxelles elevationsseng:

Fordele

 • Produceret i Danmark, hvilket sikrer høj kvalitet
 • Trådløs elevationsfjernbetjening, så du ikke er afhængig af en ledning i sengen
 • Smart latex topmadras som er kendt for at kunne aflede varme
Ulemper

 • Ben medfølger ikke, men kan tilkøbes ved bestilling. Beslag medfølger

Specifikationer:
Mål 180 cm x 200 cm x 36 cm (uden ben)
Garanti 15 år på ramme og 5 år på motor


Bruxelles Kontinentalseng

✅ Skarp pris
✅ 7 komfortzoner

✅ Prøveperiode på 101 nætter
✅ Masser af muligheder for tilpasning

Bruxelles kontinentalseng – billig kontinentalseng

En kontinentalseng ser ikke bare flot ud, den giver også en superb komfort. Med Bruxelles kontinentalseng får du ikke bare 3 lag, men også 5 komfortzoner, så du og din partner altid kan ligge optimalt. Samtidig er der valgt materialer med tanke på allergivenlighed og åndbarhed. 


Bruxelles kontinentalsengs konstruktion

En kontinentalseng består af 3 lag, og Bruxelles-modellen er ingen undtagelse. Det nederste lag er i solidt træ. Det er langt mere holdbart end mange andre materialer. Derfor er der også 15 års garanti på sengerammen.

I det midterste lag er pocketfjedre syet ind i hver deres pose. Det er den konstruktion, som giver dig de 5 komfortzoner i sengen. Det er også her, du finder den naturlatex, som holder varme og fugt væk fra kroppen om natten. Alle tekstiler er certificeret med økotex mærket.

Topmadrassen er også lavet af åndbare og varmeledende materialer som latex og naturlige træfibre. Bruxelles kontinentalseng er produceret i Danmark med henblik på kvalitet og komfort.Tilpas din nye seng, så den passer lige til dig
Du har mulighed for en række tilpasninger og tilkøb. Du kan ændre fastheden, vælge mellem både egetræs- og stålben i forskellige designs samt tilkøbe den gavl, du helst vil have. På den måde får du en seng tilpasset dine ønsker.

Bruxelles kontinentalseng vs. markedet
Her får du virkeligt noget for pengene. Prisen er helt i bund for kontinentalsenge uden, at der er gået på kompromis med komfort eller kvalitet. Du har mulighed for at prøve sengen i 101 nætter, så du kan finde ud af, om det er noget for dig.


Fordele og ulemper ved Bruxelles kontinentalseng:

Fordele

 • Meget konkurrencedygtig pris
 • Hele 40mm tyk topmadras som øger komforten
 • 101 nætters prøveperiode og Gratis levering
Ulemper

 • Du skal tilkøbe sengeben. Der medfølger beslag med sengen.

Specifikationer:
Størrelse: 180 cm x200 cm
Højde eksklusivt ben: 47 cm
Topmadras 40 mm


TEMPUR® Fusion Boks

✅ E-mærket
✅ Flot design

TEMPUR® Fusion

Bemærk: Der er 15 års garanti på denne seng fra Tempur.

Former sig efter dig
Med Tempur Fusion får du komfort, en bedre søvn som giver dig mere overskud i hverdagen. Sengen er opbygget af disse elementer:

En ramme af 40 mm massivt kernetræ
En lamelbund og pocketfjedre som former sig efter din krop
Fuldpolstret med slidstærkt betræk
7 cm topmadras som kan vaskes

Du har mulighed for at vælge topmadras alt efter dine behov. Den ene er Topper Sensation, som er medium fast. Denne skal du vælge, hvis du har brug for lidt medium støtte, men samtidig også bevægelsesfrihed. Den anden er Topper Original, som er mere fast og sikrer dig en god nattesøvn, som ikke har brug for at synke så meget ned i sengen. Eller hvis du roder meget rundt i løbet af natten. 


Nordisk design

Designet på denne Tempur Fusion seng er super flot. Den er elegant i en grå farve, og du kan vælge mellem en lysegrå eller mørkegrå. Sengen leder tankerne hen på et minimalistisk nordisk design med rene linjer og en blød, grå, afdæmpet farve, der kan passe til hvide nuancer eller pastelfarver. Du kan tilkøbe en gavl, så sengens farve står mere frem, og du får en god støtte, når du gerne vil læse eller se fjernsyn i sengen.

Sengen er høj, så du nemt kan stige ind og ud af den.Tempur Fusion vs. markedet
Denne seng fra Tempur Fusion ligger i den lidt dyrere ende af skalaen. Du får dog også et super flot design med denne seng, samtidig med at du får alt det bedste i en god kvalitetsseng. Sengen har på samme måde som mange andre den kvalitet, at den former sig efter din krop. Her får du god komfort, som vil sikre dig en god nattesøvn. Eftersom vi bruger 1/3 af vores tid i sengen, er det meget vigtigt, at sengen er komfortabel at ligge i.

Dette er meget individuelt, og derfor skal du betale nogle kroner for at få en seng, der former sig efter dig.


Fordele og ulemper ved Tempur Fusion Boks 

Fordele

 • Flot design
 • Topmadras kan vaskes
 • Topmadras kan vælges mellem to
 • 15 års garanti
Ulemper

 • Sengen er ikke udstillet i fysiske butikker

Dunlopillo Natura

natura dunlopillo

Dunlopillo Natura Deluxe er en elevationsseng, der er fremstillet med fokus på et elegant design samt en optimal liggekomfort. Med denne seng får man nemlig ideelle forudsætninger for en god søvn, da man kan indstille og justere sengen til en liggeposition, der passer til ens ønsker og behov.

Man har nemlig mulighed for både at hæve og sænke fodenden samt hovedgærdet, hvorfor man både kan sidde oprejst i sengen eller ligge ned.

Dunlopillo Natura Deluxe er derfor en helt klassisk elevationsseng, der kommer med 7 komfortzoner, flere fastheder samt en trådløs funktion.


Holdbare og fleksible elevationskomponenter

Med Dunlopillo Natura Deluxe får man en holdbar og fleksibel elevationsseng. Elevationssengen kommer nemlig med en massiv fyrretræsramme med slidstærkt 3D-tekstil, der kan fås i 3 forskellige farver.

Derudover består elevationsbunden af 39 tophængte lameller, hvilket er med til at sikre flere forskellige støttepunkter samt en højere liggekomfort. Udover lameller, så kommer Dunlopillo Natura Deluxe også med en effektiv og kraftfuld Okimat-motor, der er med nødstrømsfunktion samt med et lavt strømforbrug.

Sengen har desuden et integreret nakkeløft, hvilket sørger for en optimal siddekomfort, hvis man eksempelvis vil læse eller se fjernsyn i sengen. Da alle sengens bevægelige dele er fremstillet af metal, vil man opnå en lydløs og stabil elevation.

Ved køb af Dunlopillo Natura Deluxe medfølger der en trådløs fjernbetjening, så man både kan ligge i sengen eller stå ved siden af, når man indstiller den ønskede liggeposition.Udstyret med naturlatexkerne og 7 komfortzoner

Dunlopillo Natura Deluxe kommer med en madras, der indeholder en naturlatexkerne på 16 centimeter samt 7 komfortzoner. På den måde får man en madras, der tilpasser sig efter brugerens krop, hvorfor man vil opnå en personlig og individualiseret støtte.

Madrassen er desuden vendbar og kommer med en åben cellestruktur, der sørger for en optimal ventilation og åndbarhed. Madrassen kan fås i flere forskellige fastheder, så man kan vælge en individuel fasthed, hvis man ikke vejer det samme.

Vælg mellem flere forskellige topmadrasser

Ved køb af elevationssengen Dunlopillo Natura Deluxe får man mulighed for at vælge mellem 4 forskellige topmadrasser. Alle topmadrasser er forsynet med en kerne af naturlatex, hvorfor madrasserne bidrager til sengens ventilation og åndbarhed.

Disse topmadrasser er derfor velegnede til forbrugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten, da latex er et materiale, der hurtigt kan aflede sved, fugt og varme. Sengens medfølgende betræk er desuden aftageligt og vaskbart, hvorfor man kan vaske det i vaskemaskinen.


Fordele ved Dunlopillo Natura Deluxe:

Fordele

 • Mulighed for at vælge mellem flere topmadrasser
 • 7 komfortzoner
 • Vendbar madras med naturlatexkerne
 • Effektiv Okimat-motor
 • Medfølger en trådløs fjernbetjening

Tempur Spring

tempur-spring

 

Tempur Spring er en kvalitetskontinentalseng, der er produceret med henblik på at lave en seng, der tilpasser sig optimalt efter forbrugernes behov og ønsker. Det er en danskproduceret seng, hvorfor man trygt kan stole på, at alle anvendte materialer er af høj kvalitet. Da sengen er produceret i Danmark, har den nemlig været igennem strenge kvalitetskrav og kontroller, så man kan være sikker på, at sengen er både slidstærk og holdbar, hvis man sørger for at passe godt på den.


Plan bund af massivt træ med fjedre

Tempur Spring er en plan bund, der er fremstillet af massivt træ. Som noget ekstra er sengens bund opbygget af fjedre, hvilket bidrager til en omhyggelig og omfattende støtte. På den måde opnår forbrugeren en optimal liggekomfort uanset liggeposition.

Tempur Spring komplimenterer de forskellige Tempur-madrasser optimalt, hvorfor man har mulighed for at vælge den madras, man ønsker. Der er en 3 års garanti på både ramme og bund, hvorfor man kan få disse ombyttet eller udskiftet, hvis der sker noget med disse dele.

Tempur Spring er dog fremstillet af kvalitetsmaterialer, hvilket betyder, at sengen er både holdbar og slidstærk, så længe man sørger for at vedligeholde den.Mulighed for individuel tilpasning

Ved køb af Tempur Spring er der mulighed for at tilpasse sengen efter egne ønsker og præferencer. Man kan eksempelvis tilkøbe ben på 15 centimeter samt en matchende gavl i forskellige design. Sengen fås desuden i flere forskellige farver samt i kunstlæder, hvorfor man kan vælge det design, der bedst passer ind i soveværelsets indretning.

Med Tempur Spring behøver man derfor ikke gå på kompromis med hverken design eller komfort, da sengen er produceret med henblik på både en optimal liggekomfort samt et klassisk og tidløs design.

Vælg mellem flere forskellige Tempur-madrasser

Med Tempur Spring får man en kontinentalseng, hvor man kan vælge mellem flere forskellige Tempur-madrasser.

Der er mulighed for at vælge mellem 4 forskellige følelser samt 3 forskellige kollektioner. Der kan vælges mellem den originale madras med en fast følelse, Sensation-madrassen med en fjedrende følelse, Cloud-madrassen med en blød følelse eller Hybrid-madrassen med en traditionel fjedremadras. Man har desuden mulighed for at tilføje en justerbar base, hvis man ønsker at have mulighed for nemmere at indstille sengen efter ens egen liggeposition.


Fordele ved Tempur Spring:

Fordele

 • Plan bund med fjedre
 • Plan bund opbygget af massivt træ
 • Mulighed for at vælge mellem flere Tempur-madrasser
 • Mulighed for individuel tilpasning af design og komfort

Norland Luksus Komfort

✅ Forhenværende bestseller hos Sengetid.dk under kategorien ”Kontinentalseng”

Norland Luksus Komfort

Drømmer du om en danskproduceret kvalitetsseng, så er Norland Luksus Komfort præcis dét, navnet lover. Den måler i alt 180 x 200 cm, og du får en komfortabel seng med hele 3 madraslag, så du kan sove bedre om natten. 

God seng med 3 lag komfort

Sengen Norland Luksus Komfort måler i alt 64 cm i højden inklusiv ben. Der er i alt:
10 cm ben
26 cm madras
18 cm madras
10 cm topmadras

Du får derfor hele 3 skønne og komfortable lag, der støtter din krop behageligt hele natten igennem. Madrasserne er en boxmadras og springmadras med pocketfjedre. Der er i alt 5 komfortzoner i madrassen, hvor der er op til 504 pocketfjedre pr. m2.

Vælg selv topmadras

Du vælger selv, om du foretrækker din Norland Luksus Komfort med en topmadras i Luksus Latex eller topmadras fra Wonderpur med 3D betræk. Betrækket er i ventilerende bambusstof, der kan tages af og vaskes efter behov.

Latexmadrasser er oplagte til dig, der sveder og har det varmt om natten, fordi den sikrer en god ventilation og støtter dig behageligt gennem natten.

En Wonderpur topmadras er derimod oplagt, hvis du fryser. Memoryskum former sig om din krop, og du synker behageligt ned i madrassen, der holder bedre på varmen.

Norland Luksus

Norland Luksus Komfort vs. markedet

Sengen er produceret i Danmark og leveres direkte til dig komplet med både topmadras og ben. Du kan derfor læne dig tilbage og nyde din nye seng, når den lander på dit dørtrin.

Sengen kommer usamlet, men den er intuitiv og let selv at samle i soveværelset – og det kræver ingen særlig værktøj.

Der er 25 års garanti på både sengerammen og brud på fjedre, så du er garanteret en god nattesøvn langt ud i fremtiden med Norland Luksus Komfort.

Fordele ved Norland Luksus Komfort:

Fordele

 • Behagelig seng med tre komfortlag
 • Vælg mellem topmadras i latex eller memoryskum
 • 5 komfortzoner med op til 504 pocketfjedre pr. m2
 • Solidt og hårdført bygget
 • 25 års garanti på både fjedre og ramme

Dunlopillo Harmoni

Dunlopillo-Harmoni-seng-kontinental

Dunlopillo Harmoni er designet med fokus på at være en stor og komfortabel seng med et stilrent og tidløst udseende.

Kontinentalsengen kommer med et elegant og slidstærkt møbelstof, der fås i tre forskellige farver, hvorfor man kan vælge den farve, der passer bedst til ens soveværelse.

Desuden får man 15 års garanti på madrassen. Hvis man husker at vedligeholde den samt vende den regelmæssigt, så kan sengen dog holde i mange år frem i tiden.

En af fordelene ved Dunlopillo Harmoni er desuden, at man får en seng uden en revne i midten, hvorfor man ikke skal bekymre sig om revnen.

Kontinentalseng opbygget af tre lag
dunlopillo_harmoni_seng-continental

Kontinentalsengen Dunlopillo Harmoni er opbygget af i alt tre forskellige lag. Alle lag

består af kvalitetsmaterialer, hvorfor man vil opnå en omfattende støtte og aflastning uanset liggeposition.

Sengen er bygget op på en plan bund og kommer med en vendbar madras, der er forsynet med to individuelle latexkerner. Dette gør det muligt for en selv samt en partner at vælge en forskellig fasthed, hvis man ikke vejer det samme. På den måde har flere personer mulighed for at få deres egne individuelle behov opfyldt.

Latexmadras og 7 komfortzoner

Med Dunlopillo Harmoni får man en kontinentalseng med et højt komfortniveau. Ikke mindst er sengens lag opbygget af naturlatex, men sengen kommer også med hele 7 komfortzoner. Sengens mellemste madras har en 18 centimeter vendbar naturlatexkerne, der bidrager til sengens høje liggekomfort.

Latexkernen sikrer en optimal åndbarhed og ventilation, hvorfor sengens sovemiljø konstant vil være behageligt. Derudover kommer madrassen med 7 komfortzoner, hvilket betyder, at sengen tilpasser sig efter brugerens krop, så kroppen bliver støttet og aflastet på en personlig og individuel måde.

Mulighed for individuel tilpasning

Ved køb af Dunlopillo Harmoni medfølger der en tuftet topmadras, hvilket betyder, at den altid ligger stabilt. Dog får man også mulighed for en individuel tilpasning, da der i sengens liggeflade både kan placeres en Harmonietop eller Dunlopillos Cool betræk, der sørger for en øget åndbarhed og ventilation.

Man kan derfor vælge det betræk, der er velegnet til ens egne personlige behov og præferencer. Betrækket er både aftageligt og vaskbart, så man har mulighed for at vaske det i vaskemaskinen. Man kan desuden vælge mellem tre forskellige fastheder afhængig af ens vægt. Hvis man ønsker en gavl til sengen, kan dette tilkøbes.

Fordele ved Dunlopillo Harmoni:

Fordele

 • Mulighed for individuel tilpasning
 • 7 komfortzoner
 • Kommer med en latexmadras
 • Seng uden en revne i midten
 • To individuelle latexkerner

FAQ

Hvilken seng er bedst?
Der er rigtig mange fantastiske senge på markedet, hvormed du har et kæmpe udvalg at vælge imellem. Nogle eksempler på nogle rigtig gode senge er for eksempel Snefrid Älv, Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort og Bruxelles kontinentalseng, som alle har nogle rigtig gode fordele, som kan sikre dig en god nattesøvn. Hvis du ikke er bekymret for prisen, så skal du tage et kig forbi vores artikel om luksuriøse senge, hvor du vil kunne finde din fremtidige luksus seng.
Hvordan vælger jeg den rette seng?
Når du skal vælge den rette seng, så er det ekstremt vigtigt, at du tænker over dine personlige behov og præferencer. Du skal blandt andet overveje, hvorvidt du sover bedst på en blød eller en fastere madras, såvel som om det kunne være praktisk med en kontinental- eller elevationsseng.
Hvilken sovestilling er sundest?
Der er som sådan ikke én soveposition, som er den bedste at sove i. Generelt bør du dog går efter, at din rygrad er lige og ikke bliver belastet. Så længe ryggen er i den tilstand, så er det ikke vigtigt, hvorvidt du sover på ryggen eller siden.
Er seks timers søvn nok?
Det er meget forskelligt fra person til person, hvorvidt seks timers søvn er nok. Det er forskelligt, hvor mange timer kroppen har brug for at sove. Generelt bør du dog ikke sove mindre end seks timer, men det kan det godt være nok søvn til at komme igennem dagen.

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme