Bedste seng – Stor sengeguide hos Forbrugsguiden.dk

0

Det kan ofte være svært at gennemskue hvilken seng der er det bedste køb. Markedet for senge er en stor jungle, hvor der findes tusindvis af forskellige senge, hvilket ikke ligefrem gør det nemmere at vælge. I denne guide vil vi komme ind på nogle af de ting du bør overveje, før du køber ny seng.

Vi kommer også med en række bud på, hvad vi anser som rigtig gode senge.

Samlet set bruger vi i gennemsnit 26 år af vores liv i sengen. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige seng, for kvaliteten af din søvn påvirker dit liv på rigtigt mange måder. Hvis du sover dårligt om natten, går det ud over hele din dag. Du vil være mindre veloplagt i dagtimerne og føle dig konstant træt. Sover du til gengæld godt om natten, vil du opleve at du er fyldt med energi i hverdagen, hvilket vil forbedre din livskvalitet.

Sammen med Bedrenætter giver vi dig en række gode råd, som forhåbentligt kan give dig den viden du har brug for, før du køber ny seng.

Hvilken seng skal jeg vælge?  

Det er vigtigt at forstå at der ikke findes én seng, der er bedst for alle. Den bedste seng for dig, kommer an på hvilken kropstype du har og hvilken krav  og du har til din seng.Bedste seng

Alle kroppe er forskellige og har forskellige behov, hvilket der skal tages højde for, når man skal vælge sin nye seng.
Vi vil nu gennemgå nogle af de ting du bør være opmærksom på inden du køber din nye seng. Vi håber at vores råd kan hjælpe dig med at vælge den seng som er bedst for dig.

Hvis du er lille og rund, vil du typisk have behov for en hårdere madras, sammenlignet med hvis du er høj og slank, hvor du i stedet kunne drage nytte af en blødere madras.

Politiken.dk har interviewet kiropraktor Michael Randsøe fra Herlev Kiropraktor Center, som har mange års erfaring med rådgivning af køb af ny seng.
Han giver her et par gode råd omkring nogle af de vigtigste ting du skal være opmærksom på. Vi har her kigget lidt nærmere på nogle af de råd han giver.


Zoner er vigtige:
Hvis man har former, såsom en fyldig bagdel eller brede hofter, så anbefales det, at man køber en madras med indbygget zoneinddeling.Senge boxmadras-min

Årsagen til, at det er vigtigt med zoneinddeling er, at rygsøjlen skal kunne ligge vandret når du sover, da dette kan hjælpe dig med at afværge fremtidige rygproblemer.
Ved at eksempelvis dine hofter kan synke lidt ned i madrassen, sammenlignet med resten af kroppen, så bevirker det at din rygsøjle vil ligge i vandret position natten igennem.

Her kan det anbefales at købe en topmadras lavet i memory skum, da de former sig efter kroppens former og dermed giver god aflastning.


Vælg den rette topmadras:
Det er ikke nok kun at have fokus på at finde den rette madras, det er mindste ligeså vigtigt at finde en passende topmadras. Det er topmadrassen som ligger øverst i sengen og dermed også den din krop vil have kontakt med natten igennem. Derfor er det meget vigtigt, at du vælger en topmadras som passer til din kropstype.

Forbrugsguiden.dk anbefaler to forskellige materialer indenfor topmadrasser:

1: Latex, er udviklet af gummitræer og skaber en type topmadras med en god fasthed. Ved at vælge latex får du en topmadras, der optimale forhold for en god nattesøvn. Du får en god støtte, da den er todimensionel, og samtidig er madrassen også meget trykaflastende.

Latex har samtidig den fordel, at det er både allergi-venlig og meget åndbart, hvilket betyder at materialet ikke bliver påvirket af din kropsvarme. Dette gør, at en latex topmadras er meget behagelig at sove på, også om sommeren.

2: Memory Skum justerer sig efter kroppens vægt og former sig efter kroppens facon, ved hjælp af kroppens egen varme. Memory skum bliver blødere når den bliver varmet op af kroppen, hvilket tillader at din krop synker lidt ned i madrassen i de områder hvor der er ekstra belastning, såsom ved hofte og skuldre.
Det gør, at man ligger i en mere fastlåst position, hvilket giver en rigtig god søvnkomfort for mange mennesker. Det anbefales, at folk med rygproblemer benytter sig af en memory skum topmadras.

Med memory skum får du altså en trykaflastende topmadras som skaber trykaflastning ved hjælp af din kropsvarme, da den former sig efter kroppen. Når du synker ned i madrassen ligger du mere roligt om natten og bevæger dig mindre. Topmadrassen tilpasser sig dermed din kropsstilling.


En forkert seng kan forværre din rygproblemer:
Politiken skriver at omkring hver 5. af os danskere sover i senge, som rent faktisk forværre vores rygproblemer.For kort seng kan give rygproblemer

Selvom vi ca 26 år af vores liv i sengen, så tænker vi alligevel for lidt over, hvor vigtigt sengen rent faktisk er for vores velbefindende. Det kan gå ud over nattesøvn og især vores ryg, hvis vi ikke er opmærksomme på at vælge en seng, som passer til os.
Tom Bendix, som er professor og leder af forskningsenheden ved Videnscenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Glostrup Hospital, udtaler til politiken omkring vigtigheden i at vælge en god seng:

Det har en vis betydning, og det taler forskellige undersøgelser også for, selv om man skal være forsigtig med at komme med firkantede budskaber, når det kommer til rygproblemer

Han udtaler endvidere til politiken:
»Det er klart, at en almindelig springmadras ikke holder for evigt, og selv om det kan være svært at sige noget definitivt om, hvorvidt en slidt madras har en betydning for folk med rygproblemer, uden at man har lavet en større undersøgelse, så er der noget, der taler for, at den kan forværre en dårlig ryg«

Kiropraktor Michael Randsøe udtaler til politiken:
»Sengen er det møbel, du bør stille størst krav til i hjemmet. Skal du til at stifte hjem, så prioriter sengen og sid på ølkasser i stuen. Det er ikke så skadeligt at sidde på en gammel, slidt ølkasse, som det er at sove i en billig, dårlig seng«,

Dermed er der ingen tvivl om at sengen faktisk spiller en stor rolle i vores liv. Med den rigtige seng kan du være med til at mindske risikoen for rygsmerter og du vil opleve en hverdag, hvor du føler dig frisk og veludvilet.


Der skal være nok plads i sengen:Der skal være plads i sengen
TV2 har på deres hjemmeside lavet et interview med fysioteaupeut Mark Abildhauge, som fortæller, at det også er meget vigtigt, at ens seng ikke er for lille. Du sover bedre hvis du har rigeligt med plads. Din seng skal være mindst 90 cm bred og med 20-30 cm luft i hver ende, så du kan ligge udstrakt.


Hvilken senge anbefales?

Vi har her valgt at fremhæve fire forskellige senge, som Forbrugsguiden.dk anbefaler på grund af deres høje kvalitet og gode pris. Alle senge er dansk produceret.


Ideel Harmoni elevationsseng

Ideel Harmoni er en elevationsseng i et minimalistisk design og et neutralt farvevalg, der gør det nemt at passe sengen ind i en hvilken som helst stilart, som du måtte have i dit soveværelse. Samtidig gør det flade og enkle design og det slidstærke møbelstof det nemt at holde sengen ren og afvaske eventuelle pletter.

Elevationsrammen er samtidig holdt i en tykkelse på beskedne 10 centimeter. Det giver sengen et strømlinet og tyndt look. En benhøjde på hele 19 cm sikrer samtidig, at der er masser af plads til opbevaring under sengen. Selv dine sammenklappelige fitness-maskiner og større opbevaringsbokse kan finde vej ind under sengen. Benhøjden giver samtidig en behagelig ind- og udstigningshøjde på sengen.

Madrassen anvender 250 posefjedre pr. kvadratmeter og er udstyret med 5 komfortzoner. Der gives 20 års garanti på ramme- og fjedrebrud, ligesom du har mulighed for at ombytte fastheden på madrasserne mod gebyr i op til 30 dage efter modtagelsen.

Ideel Harmoni elevationssengen findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Læs mere om Harmoni sengene her.


Ideel Komfort elevationsseng

Ideel Komfort elevationsseng er holdt i et minimalistisk og strømlinjet design, som passer ind i de fleste hjem og let at holde rent. Samtidig gør farvevalget og muligheden for at tilkøbe sengegavl i samme minimalistiske design, sengen til et flot og tidløst møbel i dit soveværelse.

Madrasserne i sengen fås i to fastheder. De er udstyret med 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter og ikke mindre end 7 komfortzoner. De to ekstra komfortzoner udbløder overgangen mellem den øvre del af ryggen og mellem lænden og hoftepartiet. Det giver dig mulighed for at ligge længere tid i samme liggeposition, så du får en mere rolig og behagelig søvn uden gener.

Producenten yder hele 25 års garanti på brud på såvel sengerammen som fjedrene i madrassen. Derudover ydes der 5 års garanti på motoren og mulighed for at ombytte fastheden på madrasserne mod gebyr.

Ideel Komfort elevationssengen findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Læs mere om Ideel sengene her.


Venus Mayan elevationseng

Er du på udkig efter en bæredygtig, økologisk og helt igennem allergivenlig elevationsseng, så er Venus Mayan fra Bedre Nætter helt klart det bedste valg. Det eneste materiale der indgår i sengen, som ikke er økologisk, er det Cooltex-skum, som anvendes som polstring i madrasserne.

Vælger du den helt igennem økologiske Mayan Green topmadras med en kerne på hele 60 mm Rainforest Alliance- og FSC-certificeret naturlatex og Oeko tex-certificeret betræk, får du den sundeste og mest skånsomme soveoplevelse. Naturlatexen er tappet fra økologiske træer og består således ikke af økologiske latexolier, men ægte, naturligt latex udvundet af træ.

Madrassen anvender 250 pocketfjedre pr. kvadratmeter, som er opdelt i 5 komfortzoner. Samtidig er elevationslaget i sengen bygget af en tyk, solid træramme på hele 20 cm tykkelse. Det giver sammen med sengens 19 cm ben, 17 cm madras og 7 cm tykke topmadras, en rigtig god ind- og udstigningshøjde i sengen.

Producenten giver hele 25 års garanti mod ramme- og fjedrebrud, ligesom der gives 5 års garanti på elevationsmotoren fra danske Linak.

Mayan Venus elevationssengen findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Læs mere om Mayan sengene her.


Jupiter No.1 – Elevationsseng

Hvis du er på udkig efter en elevationsseng, så er Jupiter No 1 et rigtig fornuftigt valg, som giver dig optimale forhold for en god nattesøvn.

I en elevationsseng sidder en motor som gør, at du kan justerer madrassen op og ned, som det passer dig.

Med Jupiter No. 1 elevationssengen medfølger der en vendbar posefjedermadras med 5 zoner. Motoren som styrer elevationssengen er produceret af danske Linak, hvilket er en af verdens førende producenter. Dette sikrer dig, at du får den bedste kvalitet for dine penge.

Jupiter elevationsseng findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Læs mere om Jupiter sengene her.


Venus No. 1 – Elevationsseng

Venus No 1 er en dansk produceret elevationsseng i et meget stilrent design, der giver en fantastisk lækker komfort. Her får du en elevationsseng som tilhører den absolutte luksusklasse

Denne model indeholder, ligesom Jupiter No 1, også en højkvalitets motor fra danske Linus, hvilket gør at elevations funktionen i sengen virker upåklageligt.

Venus No 1 minder i bund og grund meget om Jupiter No 1, der er dog et par punkter, hvor de to senge adskiller sig fra hinanden.

En af de ting som giver Venus en bedre komfort, er latex polstring omkring fjedrene, hvilket også giver sengen en længere levetid.
Desuden er Linak motoren i Venus No 1 stærkere end i Jupiter No 1 og medfølger der champagneben fremfor almindelige stålben.

Venus er også udstyret med en tykkere og højere træramme, hvilket giver en fantastisk stabilitet. Du kan læse flere fordele omkring Venus No 1 ved at klikke på nedenstående link.

Venus elevationsseng findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Venus elevationssenge her.


Nordkap kontinentalseng

Med Nordkap sengen får du rigtig meget ægte kontinentalseng for pengene – endda med medfølgende gratis sengegavl.

Sengen fås med individuel fasthed på springmadrasserne. De er meget praktisk samlet i et fælles betræk, så I undgår den irriterende revne mellem madrasserne. Revnen er ellers tit en ekstra udfordring på kontinentalsenge, da den oftest går hele vejen ned gennem madraslagene.

Men i Nordkap kontinentalsengen er både topmadrassen og springmadraslaget – takket være det samlende betræk på de individuelle springmadrasser – samlet i et stykke. Det giver mere samling på sengene og derved en mere stabil oplevelse, når du ligger i den.

Både springmadras- og boksmadraslaget er udstyret med fuldt fjedrelag. Her snydes der oftest med boksmadraslaget i billigere modeller. Men ikke i Nordkap sengen.

Samtidig anvendes der 261 pocketfjedre pr. kvadratmeter i springmadraslaget. Fjedrene er yderligere opdelt i 5 komfortzoner, der forbedrer liggekomforten væsentligt.

Sengen leveres med 15 års garanti mod ramme- og fjedrebrud, ligesom der gives 30 dags ombytningsret på fastheden på madrasserne.

Nordkap sengen findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Nordkap sengene her.


Senses Lux kontinentalseng

Med Senses Lux kontinentalsengen får du en meget æstetisk smuk og tidløst designet kontinentalseng med fjedrelag i både box- og springmadraslaget. Springmadraslaget er opdelt i to separate madrasser – blot i samme betræk – så I har mulighed for at få individuel fasthed i hver side af sengen.

Det smarte betræk og topmadrassen i fuld bredde sikrer samtidig, at I slipper for at slås med den irriterende revne i midten af dobbeltsengen.

Til topmadras kan I vælge mellem en madras med enten latex- eller Celsius skumkerne. Førstnævnte giver en mere jævn og køligere temperatur og tillader kroppen at ånde. Skumkernen er et bedre valg, hvis du tit har problemer med at holde varmen i sengen.

Her tale om en ægte kontinentalseng med fjedrelag i både springmadrasser og boxmadrasserne. Det giver den mest optimale liggekomfort og den berømmede Tornerose-oplevelse, som en ægte kontinentalseng giver.

Producenten giver 25 års garanti mod fjedre- og rammebrud, ligesom der er 30 dages ombytningsret på fastheden i madrasserne mod et mindre gebyr pr. madras, der skal skiftes fasthed på.

Senses Lux sengen findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Senses Lux sengene her.


Ideel Harmoni kontinentalseng

Ideel Harmoni er en endnu mere minimalistisk designet kontinentalseng end tidligere modeller fra Bedre Nætter. Sengens tidløse design er holdt i neutrale farver og rene linjer.
Det gør dels sengen nem at passe ind i soveværelsets eksisterende stil og dels nem at holde ren.

Som alle andre kontinentalsenge fra Bedre Nætter er der tale om en ægte kontinentalseng med fjedre i både boxmadrasserne og springmadraslaget.

Springmadraslaget anvender således 260 pocketfjedre pr. kvadratmeter, der er opdelt i 5 komfortzoner. Du kan vælge individuel fasthed på hver side af sengen. Laget består nemlig af to springmadrasser, der er samlet af et fælles betræk, så I slipper for revnen i midten af sengen.

Topmadrassen er ud i et stykke og dækker således hele dobbeltsengen. Her har du frit valg mellem en 40 mm kerne af latex eller Celsius-skum. Vil du fuldende sengens udtryk yderligere, har du mulighed for at tilkøbe en væghængt gavl til hovedgærde.

Der gives 20 års garanti mod fjedre- og rammebrug og 30 dages ombytningsret på fastheden af springmadrasserne mod gebyr.

Ideel Harmoni kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
140 x 200
180 x 200

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
140 x 200
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Ideel Harmoni sengene her.


Ideel Komfort kontinentalseng

Ideel Komfort er en kontinentalseng, der er holdt i det samme minimalistiske design, som de andre senge i Ideel-serien. Sengen her udmærker sig fra de andre kontinentalsenge i Bedre Nætters sortiment, ved at tilbyde hele 7 komfortzoner i springmadraslaget på kontinentalsengen.

Det er skabt ved at tilføje to nye komfortzoner på hver side af lænden. Derved gøres overgangen blødere mellem lænd og hofter, samt mellem lænden og den øverste del af ryggen og skuldrene. Det skulle gøre det muligt at blive liggende i den samme sovestilling i længere tid ad gangen, samt undgå problemer med blodomløbet ned til benene. Det skulle igen resultere i, at du vågner mere eller mindre op færre gang hver nat, fordi du får mindre behov for at ændre sovestilling.

Ligesom de øvrige kontinentalsenge, så er det muligt at tilpasse fastheden af springmadrasserne i hver side af sengen. De er nemlig samlet i det samme betræk, så I indgår at skulle slås med revnen mellem madrasserne, som oftest er ekstra besværlig at have med at gøre i kontinentalsenge uden et samlende betræk.

Topmadrassen har en kerne i enten latex eller Celsius-skum på hele 60 mm. Celsius sidste er velegnet, hvis du gerne vil ligge varmt og latex er til hvis du ønsker en kølig og mere jævn temperatur i sengen gennem hele natten.

At der er tale om en virkelig kvalitetsseng, understreges af, at der gives 25 års garanti på både ramme- og fjedrebrud, ligesom du kan ombytte fastheden på springmadrasserne mod et mindre gebyr pr. madras, der skal ombyttes.

Ideel Komfort sengen findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Ideel Komfort sengene her.


Sirius Black kontinentalseng

Sirius Black er en af topmodellerne i Bedre Nætters udvalg af kontinentalsenge. Ligesom Ideel-serien er designet hold strømlinet og minimalistisk, så sengen er både nem at rengøre og vedligeholde, og let kan passes ind i dit soveværelse, uanset hvilken stil og farvevalg du kører med på det øvrige møblement.

Sengen er holdt helt i sort – deraf navnet – og der er frit valg mellem en topmadras med en 60 mm kerne af latex eller Celsius-skum. Det giver dig mulighed for at justere temperaturen til den kølige side, hvis du vælger latex og den varmere, hvis du vælger at have en skumkerne i topmadrassen.

Som altid er det muligt at tilpasse fastheden individuelt i springmadraslaget, fordi det består af to separate springmadrasser samlet i det samme betræk. Det giver et bedre hold på sengen og madrasserne er udstyret med hele 250 posefjedre fordelt i 5 komfortzoner for optimal liggekomfort.

Sengen har en god højde for både ind- og udstigning og der ydes 15 års garanti på både fjedre- og rammebrud, samt 30 dages ombytningsret på fastheden i springmadrasserne – mod gebyr for hver madras, der skal byttes ud.

Senses Lux sengen findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Sirius sengene her.


Venus Mayan kontinentalseng

Med Venus Mayan kontinentalseng får du en næsten helt igennem økologisk soveoplevelse. Det er især velegnet for dig, der lider af astma og allergier, samt dig som sætter pris på at handle bæredygtigt og økologisk.

Kontinentalsengen anvender den helt igennem økologiske topmadras med 60 mm kerne af 100 % naturlatex. Det er latex som er udvundet fra træer og ikke indeholder oliebaserede latextyper, der også kan fås i økologiske versioner.

Både topmadras, springmadraslaget og boxmadrasserne i bunden er betrukket med eksklusivt møbelstof, som er let at vedligeholde.

Mellem de enkelte lag i sengen er der anvendt et særligt antiskrid-betræk, som forhindrer at de enkelte lag i elevationssengen skrider ud i forhold til hinanden.

Springmadrasserne anvender 250 pocketfjedre pr. kvadratmeter opdelt i 5 komfortzoner. Det giver de mest optimale chancer for at få en god og problemfri nattesøvn uden astma- og allergianfald.

Producenten giver 25 års garanti på brud på den 14 cm tykke træramme, samt mod fjedrebrud i fjedrelaget på både springmadrasser og boxmadrasser.

Venus Mayan sengen findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Venus Mayan sengene her.


Jupiter No. 1 – Kontinentalseng

Denne dansk producerede kontinentalseng er efter Forbrugsguidens mening, en af markedets bedste kontinentalsenge, som giver rigtig meget kvalitet for pengene. Sammenligner man med andre mærker, mener vi, at der er mange som får rigtig meget for sine penge ved at vælge Jupiter No 1.
Sengen består af en vendbar 5-zonede springmadras, som skaber en god platform for en nattesøvn. Du kan vælge enten en fast madras eller en madras med medium fasthed.

Vejer du mere end 80 kg. så anbefaler vi en fast madras. Hvis du vejer under 80 kg, anbefaler vi en medium madras.

Bemærk at der også medfølger en valgfri topmadras, når du køber denne kontinentalseng.

Jupiter No. 1 findes i følgende størrelser:
140 x 200
180 x 200
180 x 210

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
140 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Jupiter sengene her.


Ideel Komfort boxmadras

Ideel Komfort boxmadras fås her i en unik dobbeltsengskombination med fælles topmadras. Derved undgår I problemer med revnen mellem sengen. Tilmed kan du frit vælge mellem en topmadras med en kerne af latex eller Celsius-skum på hele 60 mm tykkelse.

Selve boksmadrassen anvender et dobbelt fjedrelag med 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter i hvert fjedrelag. Derudover anvender boxmadrassen 7 i stedet for de normale 5 komfortzoner.

De to ekstra zoner sidder på hver side af lænden og skulle give færre problemer med blodomløbet. Samtidig tillader de, at du kan ligge længere tid i samme sovestilling. Det giver en dybere og mere udhvilende søvn.

De ekstra 19 cm høje ben på boxmadrasserne gør den muligt at opbevare både sammenklappede fitnessmaskiner, støvsugeren og ekstra store bedrollers under sengen. Som dobbeltseng giver det ekstra meget opbevaringsplads.

Der gives 25 års garanti mod ramme- og fjedrebrud og 30 dages ombytning på fastheden i boxmadrasserne. Alt i alt en rigtig god dobbeltsengsløsning i et flot design til en god pris.

Ideel Komfort boxmadrassen findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Klik her for at læse meget mere om Ideel Komfort boxmadrassen.


Ideel Harmoni boxmadras

Ideel Harmoni fås også i en boxmadrasversion med en ekstrem kompakt boxmadras holdt i et helt rent og meget minimalistisk design. Det gør vedligehold og rengøring til en leg, ligesom sengen nemt kan passes ind overalt.

På trods af de kompakte og forholdsvis tynde boxmadrasser, har sengen en god ind- og udstigningshøjde. Det skyldes dels de høje ben på hele 19 cm, som giver god opbevaringsplads under sengen, samt topmadrassen i fuld bredde med en kerne på 40 mm af enten latex eller Celsius-skum.

Kernen på topmadrassen kan – udover at forbedre liggekomforten – også bruges til at regulere temperaturen i sengen med. Ønsker du en varm seng, bør du vælge en Celsius-kerne, mens du med en latexkerne får en mere kølig og ensartet temperatur i sengen.

Du kan vælge individuel fasthed på boxmadrassen i hver side, ligesom du kan få Ideel Harmoni boxmadras i en +95-version til dig, som vejer mere end 95 kg. Der gives 30 dages ombytningsret på fastheden af boxmadrassen mod gebyr og 20 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

Ideel Harmoni boxmadrassen findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Klik her for at læse meget mere om Ideel Harmoni boxmadrassen.


Venus No.1 boxmadras

Venus No.1 er en klassisk boxmadras i dobbeltsengsudgave fra Bedre Nætter med mulighed for individuel tilpasning af fastheden i hver enkelt boxmadras.

Hver boxmadras består af et dobbelt lag af pocketfjedre med hele 254 pocketfjedre pr. kvadratmeter i hvert enkelt lag.

De to fjedrelag giver sammen med boxmadrassens 5 komfortzoner den mest optimale liggestilling, stort set ligegyldigt hvordan du ligger i sengen.

Samtidig gør det dobbelte fjedrelag sengen ekstra høj, så den er nem både at komme i om aftenen og op af om morgenen.

Det er med til at fremtidssikre sengen, for netop en stor sengehøjde værdsætter de fleste med alderen. Det er særligt aktuelt med denne boxmadrasseng, fordi den er beregnet til at holde i mange år. Således giver producenten 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, ligesom der er 30 dages ombytningsret på fastheden i madrasserne.
Fastheden kan vælges individuelt for hver side i sengen – enten i fast eller medium fasthed.

Oven på de to boxmadrasser kan du vælge mellem en topmadras med en 60 mm kerne af latex eller Celsius-skum.

Topmadrassen er i fuld bredde, hvorfor I slipper for revnen i midten. Sengen kan fås i flere forskellige farver. Du kan endvidere også tilkøbe gavl og galvpuder i samme farve som sengen.

Venus No. 1 boxmadrassen findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Klik her for at læse meget mere om Venus No. 1 boxmadrassen.


Bergen Boxmadras

Bergen Boxmadras fra Bedre Nætter er en anden af producentens klassikere inden for boxmadras-senge.

Sengen har været på markedet i nogle år efterhånden og er en af de mest populære boxmadras-senge fra denne producent.

Boxmadrasserne er udstyret med et dobbelt fjedrelag med hele 261 fjedre pr. kvadratmeter for oven og 150 minibonnell-fjedre i det nederste lag.

Derudover er madrassen opdelt i 5 komfortzoner med individuel tilpasning i forhold til kroppens konturer. Det giver en god, stabil boxmadras med god liggekomfort. Som polstring er anvendt 25 mm latex, hvilket giver en meget bedre trykudligning mod kroppens kontaktpunkter.

På toppen af de to boxmadrasser, ligger en topmadras i fuld bredde. Her kan du vælge mellem en 40 mm kerne af latex eller Celsius-skum. Celsius er godt for dig, der har brug for at ligge varmt, mens latex-topmadrassen giver en mere kølig og ensartet temperatur i sengen natten igennem.

Der gives 25 års garanti mod fjedre- og rammebrud, ligesom du har mulighed for at ombytte fastheden på hver enkelt boxmadras i op til 30 dage efter modtagelsen. Det koster dog et mindre gebyr til dækning af transporten pr. boxmadras, der er ombyttes.

Bergen boxmadrassen findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Klik her for at læse meget mere om Bergen boxmadrassen.


Jupiter No. 1 – Boksmadras

Hvis du ønsker at købe en boksmadras, som er et billigere alternativ sammenlignet med mange andre typer senge, så anbefaler Forbrugsguiden.dk Jupiter No 1, som et rigtig fornuftigt køb.

Det som er den store forskel, eksempelvis sammenlignet med en kontinentalseng, er at boksmadrassen ikke er udstyret med en springmadras i midten. Dette gør, at den kan sælges markant billigere. Det skal dog stadig siges, at en boksmadras kan være et ganske udmærket valg.

Det er værd at bemærke, at køber du en Jupiter No 1 boksmadras, så medfølger der en valgfri topmadras i prisen, hvilket vi ser som en rigtig stor fordel.

Jupiter boksmadras findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Hvis du vejer +95 kg, så er det en af disse modeller du skal vælge:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Klik her for at læse meget mere om Jupiter.