De bedste senge på markedet – hvilken type seng skal du vælge?

Senest opdateret den 2

Står du og skal vælge en ny seng, men har du svært ved at lægge dig fast på hvilken type, der passer til dine behov?

Du vil helt sikkert gerne i nærheden af det bedste køb, som samtidig tjekker boksene af på dine personlige præferencer og behov – om det er for at afhjælpe rygproblemer, give kroppen den optimale hvile efter sport og aktivitet eller ren og skær komfort og luksus til natten.

Der findes mange forskellige senge på markedet, herunder både boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationsmodeller. De har alle forskellige funktioner og fordele – så hvilken passer lige præcis til dig?


Hvilken type seng skal du vælge?

Det er vigtigt at forstå, at der ikke findes én seng, der er det helt optimale valg for alle. Den bedste seng for dig afhænger af din kropstype, og hvilke behov du har i løbet af natten.

 • Elevationssenge: Denne type seng yder individuel støtte til din krop, fordi du har mulighed for at justere din sidde- eller liggeposition – du kan både hæve og sænke din elevationsseng. Mange der lider af af ryg- eller skulderproblemer vælger denne type seng, så sengen altid kan tilpasses, også selvom dine behov ændre sig. En elevationsseng er ofte dét, man betegner som den mest luksuriøse sengetype.
 • Kontinentalsenge: En kontinentalseng er en sengetype, som er opbygget af flere lag. Typisk består den af tre lag, hvor den nederste del er en boxmadras, der udgør selve bunden på sengen. Ovenpå ligger et lag med en springmadras, og øverst er der placeret en topmadras, der enten har en kerne fremstillet af memory-skum eller latex. Det er de ekstra madraslag, der giver sengen sin karakteristiske højde og sit attraktive udseende samt en rigtig god liggekomfort. Kontinentalsengen er den mest almindelige sengetype, som de fleste vælger.
 • Almindelige boxmadrasser: En boxmadras er en billigere og mere simpel løsning end de to ovenstående sengetyper. En boxmadras er normalvis opbygget med en træramme, hvor du blot skal montere ben direkte på sengen, og derefter er den klar til brug. Den bedste boxmadras for dig afhænger af en række forskellige parametre. Først og fremmest afhænger liggekomforten på boxmadrassen af fjedretypen. Samtidig bør du også være opmærksom på, at der er en meget stor kvalitetsforskel på de forskellige boxmadrasser. I denne guide viser vi dig nogle af de modeller, som vi mener har en høj standard.

 

 sengetid logo

Sådan vurderer og udvælger vi sengene:

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vores research-team vurderer sengene på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Eventuelle officielle laboratorie-tests af senge

Ovenstående bliver målt op mod både pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogen af markedets bedste produkter til forskellige behov.

I denne sengeguide får du:

 • En gennemgang af en række af de bedste senge på markedet
 • En gennemgang af, hvad du skal overveje, før du køber ny seng
 • Tips og tricks til en bedre nattesøvn
4 gode grunde til at købe seng online
  1
 • Kvalitet og komfort. Når du prøver en seng kortvarigt i en butik, får du ingen fornemmelse af sengens kvalitet eller komfort og mange kommer hjem med en forkert seng, der er alt for blød. På nettet kan du vælge ud fra din vægt og sovestilling, så du får den helt rigtige seng til din krop.
 • 2
 • Garanti. Populære forhandlere som Sengetid, Nordic Dream og BedreNætter tilbyder en tryghedsgaranti, hvor du kan prøve sengen i omkring 100 dage hjemme hos dig selv. Hvis du ikke er tilfreds, ombytter og afhenter nogle forhandlere sengen igen uden beregning.
 • 3
 • Besparelser og tilbud. Du opnår markante besparelser, når du køber din seng online. Hvis du køber seng i en butik, betaler du ikke kun for selve sengen, men også butikkens husleje og sælgerens løn. Når du køber online, springer du mellemleddet over og finder ofte gode tilbud, som butikkerne ikke kan matche.
 • 4
 • Levering. Få leveret og installeret sengen direkte i dit hjem. Vi anbefaler onlineforhandlere, som ikke bare sender sengen til døren, men pakker den ud, samler den og stiller den ind i soveværelset for dig.

Snefrid Fjord

Bedste kontinentalseng til prisen

✅ Forbrugsguidens anbefaling
✅ Luksus kontinentalseng
✅ 4,9 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot
✅ Nordic Dream planter 1 træ ved et salg af en seng
Snefrid Älv 180x200

Bemærk: Snefrid kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 26.995 kr. til 10.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Snefrid kontinentalsengen her:

Forhandler Pris

Annoncer

10.995,00 Læs mere

.
Husk:
Sengen Snefrid er udviklet og produceret af danske Nordic Dream. Her får du kvalitetssenge med mulighed for at afprøve sengen i hele 100 dage. Du kan derfor returnere sengen kvit og frit, hvis du ikke er tilfreds, og få det fulde købsbeløb retur.

Vi bør alle gå op i at få den bedste søvn, da det har massiv indvirkning på vores sundhed og helbred. Med en Snefrid kontinentalseng i soveværelset er din liggekomfort ekstra god. Du kan hvile behageligt på kontinentalsengen med hele 3 forskellige trykaflastende madraslag.

Gode materialer og bæredygtighed
Sengen Snefrid er produceret af naturlige materialer i høj kvalitet. Det er din garanti for, at sengen kan holde i mange år og samtidig kan du købe den med god samvittighed.

Sengerammen er fremstillet i svensk fyrretræ, som vikingerne også brugte til deres skibe. Det er et meget hårdført og solidt materiale, så den 14 cm ramme nok skal kunne holde til mange års brug.

Tekstilerne der er brugt til sengen, både møbelstof og materialerne til madrasser, er Oeko-Tex certificerede. Det er din forsikring for, at tekstilerne er producerede under ordentlige og miljørigtige forhold.

Nordic Dream planter et træ hver gang, de sælger en seng. Det sender en ekstra tanke til fremtiden, så vi alle kan leve videre i en grønnere og mere bæredygtig verden.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og blød side 

Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. 

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen bliver transporteret væk i løbet af natten. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning, og den faste side er flad, hvilket gør madrassen mere solid. Er du til en traditionel topmadras, er Ergoflex fra Nordic Dream helt sikkert noget for dig.

Uovertruffen komfort med 7 zoner
Springmadrassen er udstyret med hele 7 komfortzoner. Indvendigt sørger 2 lag pocketfjedre for at støtte kroppen korrekt efter de 7 udvalgte zoner.

Fjedrene er forskellige alt efter, hvilken del af kroppen de skal støtte. Omkring din nakke, lænd og hofter finder du de kraftigste fjedre, da kroppen har brug for ekstra aflastning dér, hvor den vejer mest. Du kommer derfor til at ligge ergonomisk korrekt, så din krop kan slappe helt af under søvnen, og du ikke vågner op med spændinger og ubehag. 

Yderst ligger springmadrassen, som er polstret med 25 mm Airflow skum for ekstra komfort.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Nordic Dream’s Snefrid kontinentalseng 

Den bedste test af et produkt er kundernes egen tests i den virkelige verden, som netop afspejles bedst i Trustpilot. Her scorer Nordic Dream hele 4,9 ud af 5,0 – højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet, og de imponerende anmeldelser af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

Der er mange fordele ved at vælge den danskproducerede Snefrid kontinentalseng. Nordic Dream tilbyder en 100 dages prøveperiode på sengen, så du kan teste den i vante rammer. Er du ikke tilfreds, afhentes den uden betaling. Det trækker op i vores samlede vurdering. Foruden de de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet.

Designet er subjektivt, men vi er ret vilde med det stilrene, skandinaviske udtryk.

Fordele og ulemper ved Snefrid kontinentalsengen:

Fordele

 • Komplet kontinentalseng udviklet og produceret i Danmark
 • Madrasser med pocketfjedre og 7 komfortzoner
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • Bestseller hos Nordic Dream
Ulemper

 • Findes kun i 4 forskellige farver

Snefrid kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Snefrid kontinentalsenge her.

Nedenfor kan du se en video fra Nordic Dream om Snefrid kontinentalsengen:


Norhland Prestige Delux Superior – Kvalitets kontinentalseng pakket ind i dansk design

Norhland Prestige Eksklusiv Superior

Bemærk: Norhland Prestige Superior kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 29.995 kr. til 11.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Norhland Prestige Superior kontinentalsengen:

Forhandler Pris

Annoncer

11.995,00 Læs mere
.
Norhland Prestige Superior kontinentalsengen er en populær seng i et stilrent, dansk design. Sengen er bygget op som kontinentalseng og byder på høj komfort. 

Vælg din favorit blandt fem tidløse farver, der giver designet sit eget præg. Sengen er nem at integrere i indretningen i soveværelset med sit klassiske og moderne udtryk.  

Kontinentalseng med fleksible pocketfjedre
Norhland Prestige Superior kontinentalsengen har en solid konstruktion med en sokkel i træ. Vælg selv, om du ønsker soklen i egetræ eller sort egetræ. 

Sengen er bygget op af boksmadras og springmadras med op til 11 zoners pocketfjedre. Fjedrene følger din krops former og bevægelser, og du vil opleve komforten uanset din kropsvægt. Polstring med Cooltex-skum sørger for ekstra komfort. Skumtypen har en ventilerende egenskab og hjælper til en behagelig sovetemperatur. 

Øverst finder du en blød, vendbar topmadras med sommer- og vinterside, som gør sengen brugbar året rundt. 

Du kan nemt og intuitivt samle møblet uden brug af værktøj. Sengen har en praktisk højde på 63 cm inklusiv 10 cm ben, så den er behagelig for de fleste at gå til og fra. Du får 25 års produktgaranti på både fjederbund og ramme.

Valgfri topmadras i latex eller wonderpur
Til Norhland Prestige Superior kontinentalsengen får du en holdbar topmadras i enten latex eller wonderpur efter eget valg. 

Latex har en trykaflastende egenskab, som resulterer i en behagelig liggeposition, hvor dine led bliver støttet. Materialet er også åndbart, og det regulerer fugten og varmen. Det kan være en fordel, hvis du normalt sveder ved sengetid, for du kan opleve en mere behagelig kropstemperatur.  

Wonderpur støtter også din krop, men på anden vis. Skummaterialet former sig efter din krop, når din kropsvarme opvarmer det, og madrassen kan gøre det nemmere at holde varmen om natten. Du synker mere ned i wonderpur end latex, og topmadrassen er et godt bud til dig, der har det koldt i nattetimerne.  

Norhland Prestige Superior kontinentalsengen vs. markedet
Som navnet siger, er Norhland Prestige Superior kontinentalsengen en mere eksklusiv seng end mange andre af markedets modeller. Den er bygget af danske håndværkere, som har haft fokus på at skabe et raffineret udtryk, som indbyder til dyb søvn. 

Takket være valget af fjedre og materialer får du her en seng af høj kvalitet, der yder individuel støtte af kroppens led og muskler, så du kan vågne veludhvilet op om morgenen uden fysiske gener. 

Fordele og ulemper ved Norhland Prestige Superior kontinentalsengen

Fordele

 • 25 års garanti
 • Dansk produktion
 • Fleksible pocketfjedre
 • Valgfri sokkel i egetræ eller sort egetræ
 • 9 cm topmadras med sommer- og vinterside
Ulemper

 • Findes kun i 5 forskellige farver

Norhland Prestige findes i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm


Ragna Älv

Bedste elevationsseng til prisen

✅ Elevationsseng i luksusklassen
✅ 4,9 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot
Ragna Fjord - 180x200

Bemærk: Ragna elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat med fra 32.495 kr. til 14.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Ragna elevationssengen her:

Forhandler Pris

Annoncer

14.495,00 Læs mere
.
Husk:
 Nordic Dream tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis, og du får det fulde købsbeløb retur.
De tilbyder rentefri og gebyrfri finansering. Så man betaler kun for sengens beløb.

Den danskproducerede elevationsseng Ragna er en seng i luksusklassen, hvor kvalitetsmaterialer og en ergonomisk korrekt støtte er i højsædet.

Den ergonomiske korrekte støtte opnås blandt andet ved, at sengen er fremstillet i samarbejde med fysioterapeuter og førende eksperter.

Et af kendetegnene ved Ragna elevationssengen er desuden, at man får rigtig meget seng for pengene, da alle materialer er nøje udvalgt for at skabe en seng med et højt komfortniveau.

Allergivenlig seng med ergonomiske pocketfjedre
Ragna er en elevationsseng, der består af flere madraslag. Et af disse lag er en springmadras, der både er allergivenlig og antibakteriel. Derfor kan sengen både anvendes af astmatikere og allergikere.

Udover at være allergivenlig er sengens springmadras udstyret med ergonomiske pocketfjedre, der tilpasser sig efter kroppens konturer, så man opnår en optimal støtte.

De ergonomiske pocketfjedre er indpakket i små stofposer, der øger fjedrenes fleksibilitet i forhold til at forme sig efter kroppen. På grund af sengens 7 komfortzoner aflastes de steder på kroppen, hvor vi vejer mest optimalt.

Derudover kommer springmadrassen i Ragna elevationssengen med 25 millimeter Airflow skum placeret ovenpå fjedrene. Dette sørger ikke mindst for en seng med en behagelig temperatur, men også et friskere sovemiljø.

Kvalitets motor
Da Ragna er en elevationsseng, er den forsynet med elevationskomponenter. Det gør det muligt at hæve og sænke sengens hovedende og fodende alt efter ønske, behov og liggeposition.

Sengens elevationsmotor er fremstillet af en anerkendt producent. Motoren er både støjsvag, effektiv og holdbar og kan styres med trådløs fjernbetjening, der medfølger ved køb.

Hvis man ønsker, er der mulighed for at indstille fjernbetjeningen på en måde, så den husker ens favoritpositioner. Endvidere kan man individuelt justere ryg, ben og nakke.

Elevationssengen Ragna er ydermere udstyret med en robust sengeramme på 20 centimeter lavet af svensk fyrretræ samt LED-lys i bunden, der kan aktiveres og deaktiveres efter behov.

Älv topmadras – den mest prisvenlige model 

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover.

Det er derfor et oplagt valgt, hvis du ofte kæmper med temperaturen under dynen. Memory skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Ragna elevationsseng

Den bedste test af et produkt er kundens egen tests af produktet i den virkelige verden, som netop afspejles bedst i Trustpilot.
NordicDream scorer hele 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, og det er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af NordicDreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

Desuden tilbyder Nordic Dream 100 dages prøveperiode på sengen, så du kan teste den af i vante rammer og du får hele 25 års garanti på fjedre- og rammebrud. Samspillet mellem højkvalitets topmadrasser og fjedre giver en top kvalitet, så hvis du mod forventning ikke skulle være tilfreds med sengen, afhentes den uden betaling.

Fordele og ulemper ved Ragna elevationssengen:

Fordele

 • Naturlig topmadras med latex og vaskbart betræk
 • Kvalitetsmotor
 • Ergonomiske pocketfjedre
 • Specialudviklede komfortzoner
 • Udviklet i samarbejde med førende eksperter
Ulemper

 • Findes kun i 4 forskellige farver

Ragna elevationssengen findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Ragna elevationssenge her.

Her kan du se en videopræsentation af Ragna elevationsseng. Videoen er produceret af danske Nordic Dream: 


Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort – Bedste kontinentalseng hos Sengetid

✅ 25 års garanti
✅ Dansk produceret seng
✅ 4,4 ud af 5 stjerner på Trustpilot

Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort

Bemærk: Norhland Dreamline Komfort kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 41.995 kr. til 15.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Norhland Dreamline Komfort kontinentalsengene her:

Forhandler Pris

Annoncer

-0,02 Læs mere

Med Norhland Dreamline Komfort kontinentalsengen får du kvalitet og komfort i ét. Sengen er opbygget som en klassisk kontinentalseng, men som noget unikt har den et ekstra komfortlag. 

På trærammen hviler en dobbeltfjedret boksmadras, en springmadras med latex-polstring og en topmadras. Opbygningen bidrager til ekstra liggekomfort. 

Sengen har et elegant ydre i et dansk design, som passer til mange forskellige stilarter i soveværelset. Personliggør dit valg ved at vælge den i din foretrukne farve. 

Komfortabel lag på lag-opbygning
Konstruktionen i langtidsmodnet svensk fyrretræ danner ramme for et stabilt møbel. Sengens nederste madras er en 31 cm boksmadras med fleksible pocketfjedre i to lag. 

Oven på boksmadrassen ligger en 21 cm springmadras med 4 cm ventilerende latex-polstring. Springmadrassen er udstyret med smartpocket-fjedre, der er kendetegnet ved deres fleksible måde at tilpasse sig kroppen. Fjedrenes øverste fem cm sørger for at fordele din kropsvægt jævnt, så du har en behagelig og støttende liggeposition. 

Øverst på sengen finder du en 9 cm vendbar topmadras, som er foret med åndbar bambusuld på den ene side og uld på den anden. Det gør den velegnet til både varme og kolde årstider. 

Sengens totalhøjde er 71 cm inklusiv 10 cm ben. Du kan justere højden en smule alt efter dit valg af ben. Fjedre og ramme kommer med 25 års produktgaranti. 

Valgfri topmadras i latex eller wonderpur
Vælg topmadrassen til Norhland Dreamline Komfort kontinentalsengen i enten latex eller wonderpur. 

Wonderpur bruger din kropsvarme til at forme sig efter, og det gør topmadrassen mere lun om natten. Oplev at synke ned i madrassen, og få støtte af kroppens led.   

Latex er et mere åndbart materiale end wonderpur, og det regulerer fugt og varme, så sovekomforten er højere, hvis du normalt har det for varmt om natten. Latex reducerer samtidig trykket på nakke, hofte og skuldre, så du får en naturlig liggestilling. 

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Dreamline Komfort kontinentalsengen

Sengetid har en score på 4,4 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket for os bekræfter en høj kundetilfredshed, samt at Sengetids produkter ligger højt placeret på markedet.

Norhland Dreamline Komfort kontinentalsengen har en unik konstruktion med et ekstra lag sammenlignet med en normal kontinentalseng. som giver ekstra komfort. Sengen evner på fin vis at tilpasse sig kroppens konturer, så du får en oplevelse af at ligge i en naturlig position, der er god for dine led og muskler. Som en ekstra fordel får du 25 års garanti på ramme og fjedre. Disse ting er noget vi ligger meget fokus på i vores samlede vurdering.

Fordele og ulemper ved Norhland Dreamline Komfort kontinentalsengen:

Fordele

 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • Personlig tilpasning med smartpocket-fjedre
 • Polstring med åndbar latex
 • Blød topmadras i latex eller wonderpur
Ulemper

 • Fås kun i 5 farver

Norhland Dreamline Komfort kontinentalsengen fås i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm


Tindra Älv – Luksus kontinentalseng i Nordisk design

✅ Luksus Kontinentalseng
✅ Planter 1 træ pr. solgte seng

Tindra Snö product image

Bemærk: Tindra kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 24.995 kr. til 10.495 – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Tindra kontinentalsengen her:

Forhandler Pris

Annoncer

10.495,00 Læs mere
.
Husk:
 Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter og gebyrer.

Tindra kontinentalsengen er en danskproduceret kontinentalseng, der er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter.

Her har der været fokus på at fremstille en seng med en høj liggekomfort og i naturlige materialer, der yder den bedste støtte for hele kroppen.

Derfor er Tindra kontinentalsengen lavet med egenskaber som for eksempel pocketfjedre, eksklusivt møbelstof og en topmadras med latex.

Allergivenlig springmadras med ergonomiske pocketfjedre og Airflow skum
Tindra kontinentalsengen består af tre madraslag, hvor det midterste lag er springmadrassen. Springmadrassen i denne seng er opbygget af trykaflastende pocketfjedre, der aflaster kroppens trykpunkter hele natten.

Pocketfjedrene former sig efter ens kropsvægt og yder en nænsom aflastning lige der, hvor kroppen har mest brug for det. Dette sikrer, at de forskellige kropsdele bliver aflastet optimalt.

Alle pocketfjedre er indpakket individuelt i stofposer, hvilket øger fjedrenes evne til at tilpasse sig korrekt efter kroppens konturer.

Mellem fjedrene er springmadrassen forsynet med Airflow skum. Skummet har den effekt, at det virker antibakterielt samt hjælper med at holde fugt væk fra madrassen, hvilket sikrer en ren og frisk madras hele natten.

Boxmadras med dobbelt pocketfjedrelag
Boxmadrassen er Tindra sengens nederste lag og er, ligesom springmadrassen, udstyret med danskproducerede pocketfjedre i stedet for skum.

Pocketfjedrene er inddelt i zoner, der individuelt tilpasser sig kroppen. Dermed får man en kontinentalseng med et dobbeltlag af fjedre.

Her er alle fjedre også omgivet af en Airflow-polstring, der fungerer ved at lede varme og fugt væk fra madrassen.

Rundt om sengen kan der findes en solid og robust træramme, der er bygget af svensk fyrretræ.

Da boxmadrassen udgør sengens fundament, er det vigtigt med en træramme af høj kvalitet. Derfor får man her en træramme med en tykkelse på 14 centimeter.

Älv topmadras – den mest prisvenlige model 

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover.

Det er derfor et oplagt valgt, hvis du ofte kæmper med temperaturen under dynen. Memory skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

Fordele og ulemper ved Tindra kontinentalsengen:

Fordele

 • Boxmadras med danskproducerede pocketfjedre
 • Springmadras med pocketfjedre og Airflow skum
 • Eksklusivt møbelstof
 • Udviklet i samarbejde med førende fageksperter
Ulemper

 • Findes kun i 4 forskellige farver

Tindra kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Tindra kontinentalsenge her.

Nedenfor kan du se en video fra Nordic Dream om Tindra kontinentalsengen:


Bruxelles – En billig kontinentalseng med god værdi for pengene

✅ Skarp pris
✅ 5 komfortzoner

✅ Prøveperiode på 101 nætter
✅ Masser af mulighed for tilpasning til dig

Bruxelles kontinentalseng – billig kontinentalseng

Se priser og tilbud på Bruxelles kontinentalseng her:

Forhandler Pris

Annoncer

6.999,00 Læs mere
.
En kontinentalseng ser ikke bare flot ud, den giver også en superb komfort. Med Bruxelles kontinentalseng får du ikke bare 3 lag, men også 5 komfortzoner, så du og din partner altid kan ligge optimalt. Samtidig er der valgt materialer med tanke på allergivenlighed og åndbarhed. 

Bruxelles kontinentalsengs konstruktion
En kontinentalseng består af 3 lag, og Bruxelles-modellen er ingen undtagelse. Det nederste lag er i solidt træ. Det er langt mere holdbart end mange andre materialer. Derfor er der også 15 års garanti på sengerammen.

I det midterste lag er pocketfjedre syet ind i hver deres pose. Det er den konstruktion, som giver dig de 5 komfortzoner i sengen. Det er også her, du finder den naturlatex, som holder varme og fugt væk fra kroppen om natten. Alle tekstiler er certificeret med økotex mærket. 

Topmadrassen er også lavet af åndbare og varmeledende materialer som latex og naturlige træfibre. Bruxelles kontinentalseng er produceret i Danmark med henblik på kvalitet og komfort.

Tilpas din nye seng, så den passer lige til dig
Du har mulighed for en række tilpasninger og tilkøb. Du kan ændre fastheden, vælge mellem både egetræs- og stålben i forskellige designs samt tilkøbe den gavl, du helst vil have. På den måde får du en seng tilpasset dine ønsker.

Bruxelles kontinentalseng vs. markedet
Her får du virkeligt noget for pengene. Prisen er helt i bund for kontinentalsenge uden, at der er gået på kompromis med komfort eller kvalitet. Du har mulighed for at prøve sengen i 101 nætter, så du kan finde ud af, om det er noget for dig.

Fordele og ulemper ved Bruxelles kontinentalseng:

Fordele

 • Pris
 • 15 års garanti
 • 101 nætters prøveperiode
 • Gratis levering
Ulemper

 • Du skal tilkøbe sengeben. Der medfølger beslag med sengen.

Specifikationer:
Størrelse: 180 cm x200 cm
Højde eksklusivt ben: 47 cm
Topmadras 40 mm


Norhland Prestige Eksklusiv Boxelevation 2D – En ægte premium model 

Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D
Bemærk: Norhland Prestige Boxelevation 2D elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 44.995 kr. til 19.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Norhland Prestige Boxelevation 2D elevationssengen her:

Forhandler Pris

Annoncer

44.995,00 Læs mere
.
Norhland Prestige Boxelevation 2D elevationssengen er som skabt til det moderne skandinaviske soveværelse. Sengen har et dansk design med et minimalistisk udtryk og fås i fem farver. 

I sengen er der indbygget en ekstra dimension af komfort, da den har en dobbeltfjedret boksmadras. Sengen er nem at gå til og fra med en totalhøjde på 65 cm. Vælg benene i egetræ eller metal, alt efter om du ønsker at bløde sengens udtryk op eller give det kant.

Elevationsseng med 25 års garanti
Norhland Prestige Boxelevation 2D elevationssengen er skabt i holdbare materialer og har en solid konstruktion. Sengens 32 cm boksmadras hviler på en 13 cm træramme. Boksmadrassen er udstyret med fem zoners fleksible pocketfjedre. Din krop synker ned i madrassen, hvor den er tungest, så du får støtte af nakke, hofte og andre områder, der kan være mere udsatte i liggende position.

Polstring med 25 mm Cooltex-skum giver komforten et ekstra løft, og øverst ligger en topmadras med vaskbart betræk i åndbart 3D bambusstof. 

Du får 25 års garanti på ramme og fjedre.

Valgfri topmadras i latex-skum eller wonderpur
Topmadrassen til Norhland Prestige Boxelevation 2D elevationssengen fås i latex-skum eller wonderpur. 

Foretrækker du en åndbar madras, som afleder fugt fra kroppen, kan du med fordel vælge latex-modellen. Her får du også gavn af en trykaflastende madras, der støtter din nakke og ryg.  Wonderpur-modellen er et godt bud til dig, der omvendt har det køligt om natten. Her synker du mere ned i skummadrassen, som tilpasser sig dine former og holder dig varm. Samtidig støtter skummet din krop, så dine led bliver skånet. 

Lydsvag motor med 5 års garanti
For at gøre designet ekstra behageligt har det en lydsvag og strømbesparende motor. Motoren er trådløs, og du kan betjene sengens funktioner via fjernbetjening eller en app på din tablet eller smartphone. Når du hæver sengeryggen, vil du forblive i samme afstand til soveværelsets andre møbler og enheder takket være sengens slide-back-funktion. 

Norhland Prestige Boxelevation 2D elevationssengen vs. markedet
Hvis du er på udkig efter en langsigtet løsning, er Norhland Prestige Boxelevation 2D elevationssengen et godt bud. Sengens materialer bidrager til holdbarhed, stabilitet og komfort. Oplev designet tilpasse sig din krop takket være fem zoners pocketfjedre og en topmadras i enten latex-skum eller wonderpurskum. 

Elevationssengen har et brugervenligt design, som kan betjenes med fjernbetjening eller app. Det er et af de mere støjsvage og strømbesparende produkter på markedet. 

Fordele og ulmeper ved Norhland Prestige Boxelevation 2D elevationssengen:

Fordele

 • 25 års produktgaranti
 • Dansk produktion
 • Boksmadras med to lag pocketfjedre
 • 5 års garanti på trådløs motor
 • Betjening via app eller fjernbetjening
 • Leveringstid: 12-25 dage
Ulemper

 • Findes kun i 5 forskellige farver

Norhland Prestige Boxelevation 2D elevationssengen findes i følgende størrelser:
90 x 200 cm
90 x 210 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Se vores store guide til markedets bedste elevationssenge her.


Edda Nordlys – Klassisk kontinentalseng til en rigtig god pris

edda-fjord-

Bemærk: Edda kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 20.995 kr. til 9.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Edda kontinentalsengen her:

Forhandler Pris

Annoncer

9.995,00 Læs mere

.
Husk:
 Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter og gebyrer.

Edda er en kontinentalseng produceret i Danmark af danske håndværkere. Dette er brugerens garanti for, at sengen er fremstillet af de bedste materialer på markedet.

Sengen er ydermere udviklet i samarbejde med fysioterapeuter og fageksperter, hvorfor man får en kontinentalseng med fokus på ergonomi og en personlig tilpasset støtte.

Lige nu kan du eksempelvis få deres komplette Edda kontinentalseng i 180×200 til kun 6.995 kr., hvilket er en et virkelig godt tilbud.

Deres 140×200 kontinentalseng koster lige nu 5.995 kr, hvilket er en virkelig god pris for en kontinentalseng i denne kvalitet.

3 komfortlag med støtte til hele kroppen
Edda kontinentalsengen er bygget op med 3 forskellige madrasser.

Det nederste lag i sengen er boxmadrassen, som giver hele sengens stabilitet. Springmadrassen tilpasser sig kroppen med dens ergonomiske zoner.. Herved aflastes din krop nænsomt, når du ligger i sengen.

Alt i alt giver de tre lag en rigtig god komfort og sikrer at man får en seng, som passer godt på kroppen når vi sover.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk
Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området.

Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima.

Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten.

Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

En seng med stort fokus på åndbarhed
Latex er et naturligt produkt, som er meget effektiv til at aflede varme.  Det hjælper med at sikre en god ventilering i madrassen, så overskydende varme ledes væk fra madrassen, hvilket sikrer at du ikke sover for varmt om natten.

Hele sengen er certificeret med ”Oeko-tex 100 mærkningen”, hvilket er forbrugerens sikkerhed for at sengen er 100% fri for skadelige stoffer. – Du får altså en seng som er testet og med garanti lever op til de højeste standarter på markedet.

25 års garanti og 100 dages risikofri prøveperiode
Nordic Dream står 100% inde for deres produkter og kvalitet. Derfor tilbyder de at man kan prøve sengen i 100 dage, for at sikre at man er fuldt tilfreds. Dette er en ekstraordinær service som kun meget få virksomheder tilbyder.

Nordic Dream tilbyder også 25 års fuld garanti på alle ramme- og fjedrebrud i madrassen. Det betyder at hvis der eksempelvis skulle ske et brud på madrassen i løbet af de 25 år, så sender de deres montør ud og laver sengen hos dig. Hvis den ikke kan laves, så erstatter de produktet med et nyt.

Fordele og ulemper ved Edda kontinentalsengen:

Fordele

 • Meget billig pris for en flot kvalitets seng
 • Tre fjedrelag
 • Nem at samle
 • Ergonomisk støtte
 • Mulighed for montering hjemme hos dig
 • 25 års garanti
Ulemper

 • Findes kun i 2 farver, sort og grå

Edda kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Edda kontinentalsenge her.


Bruxelles elevationsseng – God value for money

Bruxelles elevationsseng

Se priser og tilbud på Bruxelles elevationsseng her:

Forhandler Pris

Annoncer

9.999,00 Læs mere
.
I Danmark er vi kendt for sengeproduktion i høj kvalitet, og Bruxelles elevationssengen er ingen undtagelse. Den ligger i den absolut billigste ende af prisskalaen, men der er ikke gået på kompromis med noget. Der er kælet for design og konstruktion, hvilket du både kan se og mærke.

Sengens konstruktion
Det nederste lag er sengerammen. Det er også her, motoren befinder sig. Begge dele er af høj danskproduceret kvalitet. Derfor får du også 15 års garanti på rammen og 5 års garanti på motoren. 

Det midterste lag er selve madrassen, der har behagelige pocketfjedre. Det er grundlaget for de 5 komfortzoner, elevationssengen har. Latexmaterialet giver et sundere sengemiljø i forhold til støvmider, varme og fugt. 

Det øverste lag er det, du er i direkte kontant med. Derfor er det vigtigt, at den del af sengen er konstrueret med omtanke. Topmadrassen er fremstillet i naturlig latex, som er åndbart og hjælper dig med at komme af med varmen i løbet af natten.  

Bruxelles elevationsseng tilpasses til dig
Når du køber Bruxelles elevationsseng, har du mulighed for at tilpasse madrassens hårdhed, så den passer til dig. Sengeben og hovedgærde tilkøbes, så de passer til netop din smag og dit soveværelse. Du har også mulighed for at vælge imellem sort eller grå til sengens farve.  

Bruxelles elevationsseng vs. markedet
Her får du rigtigt meget for dine penge. Har du længe ønsket dig en elevationsseng, men vægret lidt for omkostningen, er det nu, du skal slå til. Skulle sengen ikke leve op til dine forventninger, har du 101 dage til at fortryde dit køb eller ændre fastheden i madrassen.

Fordele og ulemper ved Bruxelles elevationsseng:

Fordele

 • Rigtig god pris
 • Mulighed for tilpasning til dine ønsker
Ulemper

 • Ben medfølger ikke, men kan tilkøbes ved bestilling. Beslag medfølger

Specifikationer:
Mål 180 cm x 200 cm x 36 cm (uden ben)
Garanti 15 år på ramme og 5 år på motor 


Norhland Prestige Luksus Elevation – Flere komfortelementer

Norhland Prestige Delux Elevation 

Bemærk: Norhland Prestige Elevation elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 35.995 kr. til 14.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Norhland Prestige Elevation elevationssengen her:

Forhandler Pris

Annoncer

35.995,00 Læs mere
.
Der er tænkt komfort ind i alle elementer af Norhland Prestige Elevation elevationssengen. Sengen har et solidt og holdbart design, som er skabt af danske håndværkere. Du kan forvente en klassisk opbygning med en bund af 42 lameller og 2 nakkevip. 

Sengen har en praktisk højde på 68 cm, inklusiv 19 cm ben. Du kan få sengen i fem forskellige farver i nordisk stil. Vælg selv, om den skal pryde soveværelset med ben i egetræ eller metal. 

Elevationsseng med fem komfortzoner
Norhland Prestige Elevation elevationssengen har en stærk 21 cm ramme i træ med 42 lameller, som skaber en god bund.

Du kan vælge en 18 cm springmadras med medium eller fast hårdhed, alt efter hvad du foretrækker. Madrassen er udstyret med pocketfjedre med fem komfortzoner, som justerer sig efter din kropsvægt og bevægelser, så din ryg og dine led bliver aflastet korrekt.  

Springmadrassen er polstret med 25 mm Cooltex-skum, som har en fugtabsorberende og kølende egenskab, der bidrager til den gode komfort. Skummet er omgivet af kraftigt stof.  

Du får en produktgaranti på 25 år på rammen og fjedrene. 

Motoren får du 5 års garanti på. Den er skabt af danske Linak, som har lagt vægt på et trådløst og lydsvagt produkt med et minimalt strømforbrug. Du kan betjene elevationsfunktionerne via fjernbetjening eller app. 

Topmadras med åndbart bambus-betræk
Til Norhland Prestige Elevation elevationssengen medfølger en 10 cm topmadras i wonderpur eller latex-skum, alt efter din personlige præference. Topmadrassen er betrukket med 3D bambusstof, som beskytter skummaterialet. 

Latex-skum regulerer varme og fugt, så du har det mere behageligt om natten, hvis du normalt sveder meget. Materialet mindsker samtidig trykket på skuldre, nakke og hofte. 

Wonderpur er et tæt skummateriale, som følger og støtter din kropsform. Du bliver i højere grad omgivet af madrassen, som specielt er velegnet til dig, der har det køligt om natten.  

Norhland Prestige Elevation elevationssengen vs. markedet
Norhland Prestige Elevation elevationssengen er en elevationsseng i klassisk forstand, mens sengens materialer spiller sammen på en måde, der adskiller den positivt fra andre modeller. Der er harmoni i materialevalget, som sørger for soliditet, ventilation og høj komfort. 

Med Norhland Prestige Elevation elevationssengen får du en af de mere lydsvage og strømbesparende elevationssenge på markedet med en fordelagtig garanti på 25 år. 

Fordele og ulemper ved Norhland Prestige Elevation elevationssengen:

Fordele

 • 25 års produktgaranti
 • Dansk produktion
 • Individuel tilpasning med pocketfjedre
 • Strømbesparende motor med 5 års garanti
 • Betjening via fjernbetjening eller app
 • Topmadras i valgfri latex eller wonderpur
Ulemper

 • Sengegavl er ikke inkluderet, men kan tilkøbes
 • Findes kun i 5 forskellige farver

Norhland Prestige Elevation elevationssengen findes i følgende størrelser:
80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm


Nordic skabsseng 140×200 – Den bedste skabsseng

Nordic skabsseng 140x200

Se priser og tilbud på Nordic skabsseng 140×200 her:

Forhandler Pris

Annoncer

10.999,00 Læs mere
.
Skabssenge, eller Murphy-senge, har tidligere haft ry for ikke at være særlig behagelige. Sådan er det heldigvis ikke længere. I takt med, at der er kommet mere fokus på smarte indretningsløsninger til små hjem, er der blevet udviklet på den klassiske skabsseng. I dag kan du sagtens finde en skabsseng, der både er praktisk, komfortabel og æstetisk. Det er skabssengen fra Nordic et godt eksempel på.

Gem din seng væk og skab plads
Denne skabsseng er ideel til dig, der bor på få kvadratmeter. Det kan f.eks. være, du bor i en etværelses lejlighed, og gerne vil udnytte pladsen bedst muligt. Med skabssengen kan du nemt pakke din seng væk om dagen, så du har rigeligt gulvplads. Det udvider dine muligheder for både at skabe plads til et kontorområde, et spisebord eller hvad du ellers har brug for. Du behøver heller ikke have din seng stående fremme, når du har gæster på besøg eller bekymre dig om at redde den hver dag. Puder og dyner bliver liggende på deres plads, når du klapper sengen sammen, så den er redt og klar til brug, når du klapper den ud igen. 

Stilrent design
Skabssengen fra Nordic er ikke udelukkende en praktisk seng. Der er tænkt over detaljerne og æstetikken, så sengen også vil se flot ud i dit soveværelse eller din lejlighed.

Hele sengen har en flot og glansfuld hvid farve både udvendigt og indvendigt. Det giver et gennemgående stilrent look, der passer ind i ethvert hjem.
Benene har en elegant buet form og inde i selve skabet, er der en hylde, du f.eks. kan stille små pyntegenstande på. Når sengen er slået op, ligner den fuldstændig et skab, og man bemærker det slet ikke.

Sengen har en melaminbelagt overflade, der gør den særligt modstandsdygtig overfor ridser og høje temperaturer. Sengen vil altså holde og se pæn ud langt ud i fremtiden.

Den er også nem at rengøre med en klud, hvis den er blevet støvet.

Nordic skabsseng vs. markedet
Nogle skabssenge har en tendens til at knirke og larme, når man klapper den sammen. Det er irriterende og kan være et problem, hvis man bor i lejlighed, hvilket jo typisk er der, man vil have brug for en skabsseng.

Det problem er løst ved denne skabsseng fra Nordic. Den er nemlig udstyret med de nyeste gasfjedre på markedet, som gør den stort set lydløs, når du klapper den sammen eller åbner den. 

Derudover er den meget robust i forhold til andre skabssenge på markedet, og kan klare en vægt på helt op til 250 kg.

Fordele og ulemper ved Nordic skabsseng:

Fordele

 • Kan foldes sammen, så der skabes plads i dit soveværelse
 • Er komfortabel og behagelig at ligge i
 • Kommer med en latexmadras
 • Har et stilrent og æstetisk design
 • Er robust og holdbar
Ulemper

 • En normal madras kan bruges til sengen, men madrassens højde må ikke overstige 19 cm
 • Ikke muligt at opnå samme komfort på en skabsseng

Nordic skabsseng findes i følgende størrelser
140 x 200 cm


Hästens Eala – Ren luksus og et fleksibelt fjerdresystem 

✅ E-mærket
✅ 100 % jacquardvævet bomulds betræk

Hästens Eala

i samarbejde med PriceRunner

Hästens har været kongelig hofleverandør til det svenske hof siden 1952. Det må være intet mindre end et stort kvalitetsstempel. Hästens er da også et eksklusivt mærke, der producerer kvalitetssenge, som giver dig den bedst mulige søvn. 

.
Husk:
Hästens dækker brud på fjedre eller rammen helt op til 25 år. Du har altså en utrolig lang garanti på produktet. 

Et kunstværk
Eala er et stykke kunst, når det gælder kunsten at sove. Den giver dig en virkelig behagelig nattesøvn med en afbalanceret blødhed og et fleksibelt fjedersystem. Kontinentalsengen er beregnet til at støtte dig og aflaste overkroppen og hofterne. Der er ikke noget værre at vågne op fra sin søvn og være øm i kroppen af at have ligget i sengen. Dette problem får du absolut ikke med Eala. 

Du synker ned i en blød seng, samtidig med at du mærker støtten og stabiliteten. Det er en kunst at kunne kombinere disse to ting: ofte bliver senge for bløde eller for hårde, men Eala er den perfekte kombination. 

Med åndbar topmadras
Topmadrassen sikrer dig en god søvn med fyld af bomuld, uld og fleksibelt krølhår af en ekstremt god kvalitet. Alle disse sørger for, at madrassen er åndbar, så din krops temperatur er reguleret gennem natten. Du kan vælge mellem 4 forskellige topmadrasser, og du kan vælge sengens blødhed eller hårdhed. Du kan vælge mellem blød, medium, fast, ekstra fast og kombineret fasthed. På den måde får du den seng, der passer helt perfekt til dig, for det er naturligvis forskelligt, hvor blød eller fast vi gerne vil have vores seng.  

Designet er Blue check, men den kan fås i flere farver. Det mønstrede er dog blevet meget populært igen, og farven blå angiver den royale aura, som Eala har omkring sig. 

Hästens Eala vs. markedet
Eala er en meget dyr og luksuriøs kontinentalseng med topmadras. Den er derfor i den helt dyre ende af skalaen. Hvis du har økonomien til det, og søvn er vigtigt for dig, så er den helt sikkert også pengene værd. Her får du kvalitet for alle pengene og en seng, der er den perfekte kombination af blød og stabil. Derudover har den ekstremt lang garanti, så du kan bytte sengen ud, hvis der skulle ske noget. 

Fordele og ulemper ved Hästens Eala

Fordele

 • 25 års garanti
 • Åndbar
 • Støtter
 • Materialer: uld, bomuld og krølhår
Ulemper

 • Få farve muligheder at vælge imellem

Du kan læse mere om de forskellige Hästens Eala her.


Wonderland Medley Kontinental – God komfort og holdbarhed 

✅ Vaskbar
✅ Skulderzone
✅ Kantstabil
✅ E-mærket

Wonderland Medley Kontinental

i samarbejde med PriceRunner

Denne seng fra Wonderland har rigtig god komfort, og alt hvad du ønsker dig af en seng. Sengen har nogle unikke funktioner, som vil blive set nærmere på. 

Bemærk: Du kan få 25 års garanti med denne seng fra Wonderland.

Funktioner der giver komfort
Wonderland Medley giver den bedste komfort med nogle få, vigtige funktioner. De fleste mennesker sover på siden, hvormed der bliver et let tryk mod skulderen. Med en skulderzone synker din skulder længere ned i sengen, så du får den rigtige aflastning for din nakke, skulder og ryg. 

Når du skal sove godt, skal dine muskler slappe helt af. Det går ikke, hvis du ligger og spænder, så kan du opleve at vågne op og være øm i musklerne. Det handler om at få en liggestilling, hvor rygsøjlen er så lige som muligt. Med Wonderland får du en fasthed ved hoftepartiet, så det reguleres, hvor dybt hoften synker i forhold til skulderen. Sengen kan altså helt naturligt tilpasse sig dig og den måde, du sover på, da den er justerbar og former sig efter dig. 

Sengen har pocket komfort, hvilket er et fjedermadrasindlæg med 6 vindinger i fjedrene, der gør det ekstra komfortabelt for dig. De er hærdede og kan dermed sikre en god følsomhed og aflastende fjedre. Sengen er designet til at forme sig efter dig og dine individuelle behov samt give støtte de steder, hvor du har brug for det. 

Holdbarheden er lang
Madrassen kan vendes, så den kan holde i endnu flere år, og komforten bliver bevaret. Du kan derudover også vaske madrassen. Det vil sørge for, at støv og mider ikke sætter sig. Du kan vaske tekstilerne ved 60 grader for en ren seng. 

Polstringen er lavet af latex, som også har en lang holdbarhed. Derudover er det åndbart og giver en god ventilation. Det betyder, at det er slut med nætter, hvor du vågner op, og din krop er overophedet. 

Wonderland Medley Kontinental vs. markedet
Vi bruger 1/3 af vores tid i sengen. Derfor er det enormt vigtigt, at sengen er tilpasset vores behov. Dette er muligt med Wonderland Medley Kontinental. Her får du en seng, der former sig efter dig, og hvor du kan vælge fasthed af madras og topmadras efter behov. Det bliver ikke bedre, og du vil få en god nattesøvn fremover. 

Prisen på sengen er gennemsnitlig, og du får dermed meget for pengene. Designet er neutralt i gråt og minimalistisk, så det kan passe ind i ethvert soveværelse. 

Fordele og ulemper ved Wonderland Medley Kontinentalseng

Fordele

 • 25 års garanti
 • Du kan vælge fasthed af madras
 • Sengen former sig efter dig
Ulemper

 • Produktet sælges kun med en topmadras
 • Få farver at vælge imellem

Wonderland Medley Kontinental kommer i følgende størrelser:
160 x 200 cm
180 x 200 cm

Du kan læse mere om de forskellige Wonderland Medley Kontinental her.


TEMPUR® Fusion Boks – En dobbeltseng som former sig efter din krop

✅ E-mærket
✅ Flot design

TEMPUR® Fusion

Forhandler Pris

Annoncer

28.999,00 Læs mere

 

Bemærk: Der er 15 års garanti på denne seng fra Tempur.

Former sig efter dig
Med Tempur Fusion får du komfort, en bedre søvn som giver dig mere overskud i hverdagen. Sengen er opbygget af disse elementer:

En ramme af 40 mm massivt kernetræ
En lamelbund og pocketfjedre som former sig efter din krop
Fuldpolstret med slidstærkt betræk
7 cm topmadras som kan vaskes

Du har mulighed for at vælge topmadras alt efter dine behov. Den ene er Topper Sensation, som er medium fast. Denne skal du vælge, hvis du har brug for lidt medium støtte, men samtidig også bevægelsesfrihed. Den anden er Topper Original, som er mere fast og sikrer dig en god nattesøvn, som ikke har brug for at synke så meget ned i sengen. Eller hvis du roder meget rundt i løbet af natten. 

Nordisk design
Designet på denne Tempur Fusion seng er super flot. Den er elegant i en grå farve, og du kan vælge mellem en lysegrå eller mørkegrå. Sengen leder tankerne hen på et minimalistisk nordisk design med rene linjer og en blød, grå, afdæmpet farve, der kan passe til hvide nuancer eller pastelfarver. Du kan tilkøbe en gavl, så sengens farve står mere frem, og du får en god støtte, når du gerne vil læse eller se fjernsyn i sengen. 

Sengen er høj, så du nemt kan stige ind og ud af den. 

Tempur Fusion vs. markedet
Denne seng fra Tempur Fusion ligger i den lidt dyrere ende af skalaen. Du får dog også et super flot design med denne seng, samtidig med at du får alt det bedste i en god kvalitetsseng. Sengen har på samme måde som mange andre den kvalitet, at den former sig efter din krop. Her får du god komfort, som vil sikre dig en god nattesøvn. Eftersom vi bruger 1/3 af vores tid i sengen, er det meget vigtigt, at sengen er komfortabel at ligge i. 

Dette er meget individuelt, og derfor skal du betale nogle kroner for at få en seng, der former sig efter dig. 

Fordele og ulemper ved Tempur Fusion Boks 

Fordele

 • Flot design
 • Topmadras kan vaskes
 • Topmadras kan vælges mellem to
 • 15 års garanti
Ulemper

 • Sengen er ikke udstillet i fysiske butikker

Tempur Fusion Boks kommer i følgende størrelser:

140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige TEMPUR® Fusion her.


Aura Snö – Bokselevationsseng med luksus boxmadras 

✅ 100 dages prøveperiode
✅ Ultimativ luksus boxmadras

Aura Älv 180 x 200 2

Bemærk: Aura boxelevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Dette betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 47.995 kr. til 21.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Aura Bokselevationsseng her:

Forhandler Pris

Annoncer

21.995,00 Læs mere

Uanset, om du nyder at ligge på ryggen, siden eller maven kan boxmadrassen Aura fra Nordic Dream blive din trofaste og stabile sovepartner. 

Aura er en boxelevationsseng, der betegnes som værende den ultimative luksus inden for elevationssenge. Sengen er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter og kommer med tre madraslag samt en slideback-funktion.

Boxsengen har blandt andet et ekstra fjedrelag for en ekstra god støtte til hele kroppen samt en trykaflastende topmadras og stærke elevationsmotorer. Aura er designet og produceret i Danmark, hvorfor man trygt kan stole på, at sengen er lavet ved brug af de bedste materialer på markedet.

Seng med dobbelt fjedrelag og specialudviklet komfortzoner
I springmadrassen og i boxmadrassen hos Aura er der placeret 7 komfortzoner, der yder en omfattende støtte de steder på kroppen, hvor man vejer mest. Dette sørger for en individuel støtte og aflastning af kroppens mest udsatte punkter.

Desuden er det disse to madrasser, der udgør det dobbelte fjedrelag i Aura. Mens det øverste fjedrelag former sig efter ens kropsvægt og yder en nænsom aflastning ved kroppens mest udsatte steder, består det nederste fjedrelag af 250 mini-pocketfjedre pr. kvadratmeter. Mini-pocketfjedrne sørger for, at madrassen tilpasser sig optimalt efter ens kropsbygning, så hele kroppen opnår en komplet støtte.

Ovenpå fjedrene er der placeret et lag af Airflow skum for at øge fjedrenes elasticitet, mens det på samme tid bidrager til en kølende effekt i sengen.

De to madrasser er samlet i en solid boxelevation, så madrasserne ikke kan glide ud til siden. Der er desuden indvævet en antiskrid-funktion i betrækket, så topmadrassen også holder sig på plads.

Robust elevationsbund med slideback-funktion og motor
I Aura udgør elevationsbunden den nederste del af sengen og herved sengens fundament.

Elevationsbunden indeholder blandt andet en slideback-funktion, der gør, at ryggen opnår en korrekt ergonomisk position, uanset hvordan man er placeret i sengen. Denne funktion tilpasser sig både i hovedenden og i fodenden.

Derudover er Aura boxelevationssengen udstyret med stærke og effektive elevationsmotorer der på samme tid er lydsvage. Man justerer motorerne via den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Der er desuden mulighed for at justere ryg, ben og nakke individuelt samt gemme sine favoritpositioner, hvis dette ønskes. Under sengen er der placeret et LED-lys. Aura boxelevationssengen kommer ligeledes med en 10 centimeter træramme bygget af svensk massivt fyrretræ.

Snö topmadras – ErgoFlex skum med aktiv køling
Leder du efter ekstra komfort og en behagelig temperatur i sengen? Så er Snö topmadras fra Nordic Dream noget for dig.

Topmadrassen måler 8 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som tilpasser sig din krop og give den mulighed for at ånde. På den ene side er madrassen blød og riflet, hvilket giver dig maksimal komfort, når du lægger dig i sengen. På den anden side er madrassen flad, hvilket gør den mere fast og robust.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur, som hjælper med at holde madrassen tør og ren. Det ventilerende materiale sørger for, at eventuel fugt fra kroppen bliver afledt i løbet af natten. Snö er en traditionel topmadras fra Nordic Dream, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten.

Fordele og ulemper ved Aura Bokselevationssengen:

Fordele

 • Trykaflastende og åndbar topmadras
 • Dobbelt fjedrelag
 • Kvalitetsmotor
 • Slideback-funktion
 • 5 komfortzoner
Ulemper

 • Findes kun i 4 forskellige farver

Aura boxelevationssengen Bokselevationsseng findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Aura elevationssengen her.


Auping Essential Elevationsseng – Prisvinder for bedste design

Auping Essential elevation

Forhandler Pris

Annoncer

37.990,00 Læs mere

Auping Essential er en enkel og elegant seng, der er produceret med slanke linjer og stilrene detaljer. Med de forskellige farver og muligheder kan man selv tilpasse sengen, så den passer til ens soveværelse.

Her får man en seng med en sengeramme, der er forsynet med to springmadrasser af høj kvalitet og en elevationsbund. Man er derfor sikret en optimal støtte og aflastning uanset, hvordan man ønsker at ligge i sengen.

Prisbelønnet sengeramme og bæredygtigt aluminium
Med Auping Essential får man en seng med en prisbelønnet sengeramme, der er fremstillet i bæredygtigt aluminium. Sengen har vundet en GIO Award, der er et kvalitetsmærke for optimalt industrielt design i Holland.

Desuden er Aupings produktion CO2-neutral, hvor denne seng har fået en Cradle to Cradle-certificering. Det betyder, at sengen består af mere end 50 % genanvendte materialer og af materialer, der kan genbruges.

Sengebund med to motorer og trådløs fjernbetjening
Auping Essential er forsynet med en justerbar sengebund, der kommer med to motorer og en trådløs fjernbetjening. Man har derfor mulighed for at hæve og sænke sengens to ender, så man ligger behageligt.

Sengebunden kan desuden justeres med appen Auping Connect, så man kan indstille de to ender via ens smartphone. Der er derfor rig mulighed for enten at ligge i sengen eller stå ved siden af den, når man ønsker at justere enderne.

Maestro-madras med kerne af høje pocketfjedre
Auping Essential er udstyret med en Maestro-madras, der kommer med en kerne af høje pocketfjedre i en speciel DPPS-udformning. Dette sørger for en solid støtte og aflastning af hele kroppen.

Derudover kommer Auping Essential med fem støttezoner og et blødt område omkring skuldrene, der sørger for en bedre nattesøvn. Komfortzonerne giver en individuel aflastning af kroppens forskellige dele, hvilket er optimalt, da de ikke har brug for helt den samme støtte. Over sengens kerne er der placeret et komfortlag af Talalay-naturlatex, der bidrager til sengens åndbarhed.

Sidst men ikke mindst kommer Auping Essential med et betræk, der er lavet af 40 % Tencel og 60 % 3D-strikket polyester. Begge polstringer har optimale temperaturregulerende forhold, så man opnår et bedre sovemiljø.

Fordele og ulemper ved Auping Essential Elevationsseng:

Fordele

 • Fem støttezoner
 • Betræk lavet af Tencel og 3D-strikket polyester
 • Komfortlag af Talalay-naturlatex
 • Sengebund med to motorer
 • Motoren betjenes via en fjernbetjening eller app
Ulemper

 • Op til 45 dages levering – dog er produktet værd at vente på

Auping Essential elevationsseng findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Auping Essential sengene her.


Vigtigheden af god søvn
Se denne video og bliv klogere på din søvn


5 gode råd til at falde nemmere i søvn
– I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…

https://www.youtube.com/watch?v=-i9w42-9Hbo&feature=youtu.be


Hvad sker der i vores hjerne når vi sover? 🧠 💤
– Se videoen og blive klogere


Hvilken type seng skal jeg vælge?  

Det er vigtigt at forstå at der ikke findes én seng, der er bedst for alle. Den bedste seng for dig, kommer an på hvilken kropstype du har og hvilken krav  og du har til din seng.Bedste seng

Alle kroppe er forskellige og har forskellige behov, hvilket der skal tages højde for, når man skal vælge sin nye seng.
Vi vil nu gennemgå nogle af de ting du bør være opmærksom på inden du køber din nye seng. Vi håber at vores råd kan hjælpe dig med at vælge den seng som er bedst for dig.

Hvis du er lille og rund, vil du typisk have behov for en hårdere madras, sammenlignet med hvis du er høj og slank, hvor du i stedet kunne drage nytte af en blødere madras.

Politiken.dk har interviewet kiropraktor Michael Randsøe fra Herlev Kiropraktor Center, som har mange års erfaring med rådgivning af køb af ny seng. Han giver her et par gode råd omkring nogle af de vigtigste ting du skal være opmærksom på. Vi har her kigget lidt nærmere på nogle af de råd han giver.


Zoner er vigtige
Hvis man har former, såsom en fyldig bagdel eller brede hofter, så anbefales det, at man køber en madras med indbygget zoneinddeling.

Årsagen til, at det er vigtigt med zoneinddeling er, at rygsøjlen skal kunne ligge vandret når du sover, da dette kan hjælpe dig med at afværge fremtidige rygproblemer.
Ved at eksempelvis dine hofter kan synke lidt ned i madrassen, sammenlignet med resten af kroppen, så bevirker det at din rygsøjle vil ligge i vandret position natten igennem.

Her kan det anbefales at købe en topmadras lavet i memory skum, da de former sig efter kroppens former og dermed giver god aflastning.


Vælg den rette topmadras:
Det er ikke nok kun at have fokus på at finde den rette madras, det er mindste ligeså vigtigt at finde en passende topmadras. Det er topmadrassen som ligger øverst i sengen og dermed også den din krop vil have kontakt med natten igennem. Derfor er det meget vigtigt, at du vælger en topmadras som passer til din kropstype.

Forbrugsguiden.dk anbefaler to forskellige materialer indenfor topmadrasser:

1: Latex, er udviklet af gummitræer og skaber en type topmadras med en god fasthed. Ved at vælge latex får du en topmadras, der optimale forhold for en god nattesøvn. Du får en god støtte, da den er todimensionel, og samtidig er madrassen også meget trykaflastende.

Latex har samtidig den fordel, at det er både allergi-venlig og meget åndbart, hvilket betyder at materialet ikke bliver påvirket af din kropsvarme. Dette gør, at en latex topmadras er meget behagelig at sove på, også om sommeren.

2: Memory Skum justerer sig efter kroppens vægt og former sig efter kroppens facon, ved hjælp af kroppens egen varme. Memory skum bliver blødere når den bliver varmet op af kroppen, hvilket tillader at din krop synker lidt ned i madrassen i de områder hvor der er ekstra belastning, såsom ved hofte og skuldre.
Det gør, at man ligger i en mere fastlåst position, hvilket giver en rigtig god søvnkomfort for mange mennesker. Det anbefales, at folk med rygproblemer benytter sig af en memory skum topmadras.

Med memory skum får du altså en trykaflastende topmadras som skaber trykaflastning ved hjælp af din kropsvarme, da den former sig efter kroppen. Når du synker ned i madrassen ligger du mere roligt om natten og bevæger dig mindre. Topmadrassen tilpasser sig dermed din kropsstilling.


En forkert seng kan forværre din rygproblemer
Politiken skriver at omkring hver 5. af os danskere sover i senge, som rent faktisk forværre vores rygproblemer.

Selvom vi ca 26 år af vores liv i sengen, så tænker vi alligevel for lidt over, hvor vigtigt sengen rent faktisk er for vores velbefindende. Det kan gå ud over nattesøvn og især vores ryg, hvis vi ikke er opmærksomme på at vælge en seng, som passer til os.
Tom Bendix, som er professor og leder af forskningsenheden ved Videnscenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Glostrup Hospital, udtaler til politiken omkring vigtigheden i at vælge en god seng:

Det har en vis betydning, og det taler forskellige undersøgelser også for, selv om man skal være forsigtig med at komme med firkantede budskaber, når det kommer til rygproblemer

Han udtaler endvidere til politiken:
»Det er klart, at en almindelig springmadras ikke holder for evigt, og selv om det kan være svært at sige noget definitivt om, hvorvidt en slidt madras har en betydning for folk med rygproblemer, uden at man har lavet en større undersøgelse, så er der noget, der taler for, at den kan forværre en dårlig ryg«

Kiropraktor Michael Randsøe udtaler til politiken:»Sengen er det møbel, du bør stille størst krav til i hjemmet. Skal du til at stifte hjem, så prioriter sengen og sid på ølkasser i stuen. Det er ikke så skadeligt at sidde på en gammel, slidt ølkasse, som det er at sove i en billig, dårlig seng«,

Dermed er der ingen tvivl om at sengen faktisk spiller en stor rolle i vores liv. Med den rigtige seng kan du være med til at mindske risikoen for rygsmerter og du vil opleve en hverdag, hvor du føler dig frisk og veludvilet.

 

Der skal være nok plads i sengen:
TV2 har på deres hjemmeside lavet et interview med fysioteaupeut Mark Abildhauge, som fortæller, at det også er meget vigtigt, at ens seng ikke er for lille. Du sover bedre hvis du har rigeligt med plads. Din seng skal være mindst 90 cm bred og med 20-30 cm luft i hver ende, så du kan ligge udstrakt.


søvnguide

Sådan indretter du dit soveværelse til en bedre søvn

Eksperterne er enige om, at søvnen er noget af det vigtigste for helbredet. Uden søvn bliver man uoplagt, uskarp, dårligere til arbejdet og i værste fald syg af et svækket immunforsvar. Læs med her i artiklen, hvor vi guider til nogle af de ting, du selv kan gøre i dit soveværelse for at få en bedre nattesøvn.                         

Der er en grund til, at det værelse, hvor man hviler sig og restituerer, hedder soveværelset. Det gør det, fordi det er meningen, at man skal sove i dette rum og dermed kun bruge værelset til søvnens formål.

En god nattesøvn er vigtig for at kunne fungere ideelt i hverdagen, og der er rigtig mange faktorer, der spiller ind, når det gælder om at få sovet optimalt. Udover ens egen sindstilstand og søvnrytme, har de fysiske rammer for soveværelset også en stor vigtighed for at opnå en optimal søvn.

I denne sektion ser vi først nærmere på, hvorfor søvn er så vigtigt, og derefter behandler vi netop forskellige fysiske rammer, der kan have betydning for, hvor godt man sover. Vi kommer ind på faktorer som luftkvalitet, lys, støj, temperaturer, senge og madrasser.

Vi sætter også fokus på de forskellige hvilepositioners effekt på kroppen, for der er forskel på, om man sover på siden, ryggen eller maven.

Manglende søvn kan gøre dig syg

8 timers søvn hver nat er et råd, de fleste kender. Det er selvfølgelig individuelt, hvor mange timer man har brug for, men forskerne er nået frem til de 8 timer som det optimale antal timer. Det betyder faktisk, at mennesket sover en tredjedel af livet.

Når man sover, får kroppen hvile til at restituere og genopbygge sig selv. Den kobler bevidstheden fra og danner nye celler og energi, som skal bruges næste dag.

Giftstoffer i hjerne og krop bliver også nedbrudt, mens man sover, og sover man ikke længe og godt nok, forbliver disse giftstoffer i kroppen. Får man ikke en god nattesøvn over en længere periode, tærer det således på immunforsvaret, som ikke når at blive genopladt igennem søvnen. Det kan få store konsekvenser, og udover almindelig uoplagthed og træthed er der større risiko for at udvikle blandt andet stress, depression, diabetes, hjerte-kar-sygdomme og overvægt. Desuden påvirkes indlæringsevne og hukommelse.

Blot få timers mindre søvn hver nat kan have en stor effekt på effektiviteten og årvågenheden om dagen. Søvnforsøg fra USA, hvor forsøgspersoner fik to timers mindre søvn hver nat over en periode på 14 dage, viste, at forsøgspersonernes effektivitet var så nedsat, at deres funktionsevne svarede til, at de havde været vågne i 48 timer i træk.

Søvnløshed er ved at blive en folkesygdom i Danmark, for op mod en halv million danskere – det svarer til cirka hver 11. dansker – har så store problemer med nattesøvnen, at det går udover deres hverdag. Heraf lider omkring 300.000 af kroniske søvnproblemer i en sådan grad, at deres livskvalitet er markant forringet.

Gør soveværelset søvnvenligt

Det er vigtigt at gå til ro uden et virvar af tanker og stress i hovedet. Når hjernen arbejder på højtryk, kan den ikke hvile og falde i søvn.

Udover ens egen sindstilstand påvirker de fysiske forhold i soveværelset søvnen rigtig meget. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvilke omgivelser, man sover i. Her guider vi til nogle af de faktorer, du skal være opmærksom på i soveværelset baseret på undersøgelser fra DTU og Vidensråd for Forebyggelse.

God luftkvalitet giver bedre søvn

Klimaforskning handler ikke kun om det eksterne miljø, Jorden befinder sig i. Det handler også om indeklima i huse og rum, for luftkvaliteten er vigtig for menneskets velbefindende – og ikke kun hvis man er allergiker.

Rengøringen har en stor påvirkning på indeklimaet, og for at sikre det bedst mulige indeklima er det en god ide at lufte ud dagligt – uanset årstid – og støvsuge ofte. Mange udvikler nemlig allergi over for husstøvmider, som lever i støvet, men en effektiv støvsuger kan fjerne støvet og forbedre forholdene, og gennemtræk i 5-10 minutter får renset luften yderligere.

Er det pollensæson, er det dog bedst at lufte ud sent på aftenen, hvor pollentallet er lavere end om dagen. Man behøver dog ikke være allergiker for at nyde godt af en god luftkvalitet, for et dårligt indeklima kan let give gener som hovedpine eller træthed.

Det er dog forholdsvist nyt at forske i luftkvalitetens påvirkning af søvn og indlæring. Forskere fra Danmarks Tekniske Universitet har dog allerede fundet ud af, at der er en klar sammenhæng mellem indeklima og søvn og dermed indirekte også mellem indeklima, søvn og præstationsevner.

I et forsøg blev forsøgspersonerne udstyret med en måler, og herefter blev de udsat for forskellige luftkvaliteter natten over. Den efterfølgende morgen blev de bedt om at udfylde spørgerskemaer og tests, der testede de logiske evner. Resultaterne var meget klare, for de personer, der sov med den bedste luftkvalitet, præsterede bedre end de personer, der sov under dårligere luftforhold.

Lyset driller hjernen

De fleste med normal skolegang og dagsarbejde står op sammen med morgenlyset, og de går i seng, når mørket og natten falder på. Menneskets hjerne er meget følsom over for påvirkningen af lys, og lyset fortæller groft set hjernen, hvornår den skal sove.

Den mængde lys, mennesker udsættes for på daglig basis, er ikke konstant året rundt. Mængden afhænger både af sommer og vinter og af hvilken breddegrad, man bor på. Det er også en af grundene til, at mange danskere udvikler vinterdepression i de kolde måneder, hvor sol og lys er meget fraværende.

Lys påvirker d

og mere end humøret: det har også påvirkning på menneskets søvn og søvnrytme, idet lyset påvirker døgnrytmen. Mange danskere mærker lys-forskellen om vinteren, hvor de oplever, at det kan være svært at komme op om morgenen. Det bliver først lyst henimod kl. 8, men mange står tidligere op, mens det stadig er mørkt.

Ændres døgnrytmen, ændres søvnen også. Døgnrytmen reguleres af nerveceller i mellemhjernen, og denne samling af nerveceller kaldes ”hjernens indre ur”. Kommer kroppen i ubalance, så hjernens indre ur ikke følger søvnrytmen, kan man have meget svært ved at falde i søvn. Om vinteren, når det er meget mørkt, er chancen for at blive ramt af denne de-synkronisering større.

Problemet kan dog behandles, hvis den ramte bliver eksponeret for en times lys om morgenen. Dette lys kan sagtens være kunstigt, og særligt det blå lys er effektivt mod det irregulære søvnbehov og påvirker personens vågenhed. Det blå lys kan nemlig regulere vågenhedsniveauet og ændre hjernens elektriske signaler.

Har man problemer med søvnrytmen – især når det er vinter – kan det derfor være en mulig løsning at investere i en lysterapi-lampe, som har indbygget ”wake-me-up” funktion, der simulerer solens rytme og langsomt og gradvist lyser soveværelset op.

Har man derimod svært ved at sove i sommermånederne, hvor de lyse sommernætter sørger for, at det aldrig rigtig bliver mørkt, kan man installere mørklægningsgardiner i soveværelset.

Har man skifteholdsarbejde, så man hele tiden skifter rundt på sin døgnrytme, skal man være særlig opmærksom på sin søvnrytme. Arbejder man aften/nat, udsættes man nemlig for en masse lys sent på dagen/tidligt på natten, hvilket kan give problemer med at sove, for lyset fortæller hjernen, at den skal være vågen nu.

Computerskærmens blålige toner

Som nævnt tror hjernen, det er dag, og den skal være vågen, når den udsættes for lys, mens mørke fortæller den, at det er tid til at gå til ro. Kunstigt lys kan manipulere med den til et godt formål, men kunstigt lys fra fjernsyn og smartphones og især computere kan også have en negativ effekt på hjernens opfattelse af dag og nat.

Mange bruger computer og internet i deres daglige lønarbejde, men i fritiden er forbruget af computer-, tablet- og telefonskærme også højt – ikke mindst for den yngre generation. Der findes ikke belæg for, at brugen af computere i dagtimerne påvirker søvnen, men anderledes forholder det sig, når man sidder med skærme senere på aftenen og hen mod sengetid.

De moderne skærme lyses nu op af transistorstyrede, flydende krystaller kaldet LCD (liquid crystal display), og hos LCD-skærme findes en høj koncentration af det blå lys med en meget stærk lysintensitet. Det gør, at lyset fra en skærm påvirker menneskets døgnrytmesystem, og koncentrationen af stoffet melatonin i kroppen falder. Når melatonin-niveauet i kroppen falder, øges fornemmelsen af vågenhed, og hjerterytmen og kropstemperaturen stiger.

Vil man gerne undgå, at computerskærmen holder en vågen, så luk ned for skærmen en times tid inden sengetid. Er det nødvendigt at bruge computeren sent om aftenen, så tjek om du kan ændre på lysintensiteten på skærmen eller installer software, der kan regulere lysmængden.

Selv svag støj kan genere

Uanset om det er en summende myg eller naboen, der holder fest, kan støj hurtigt blive en grund til, at man ikke kan sove. For at opnå de optimale vilkår for en tilfredsstillende søvn er det vigtigt, at krop og hjerne kan slappe af. Det kan de ikke, hvis der er støj tilstede. Og så er det ligegyldigt, om det er støj fra en samtale eller baggrundstøj fra trafikken. Hjernen skelner nemlig ikke imellem lyde og støj.

Det anbefales, at niveauet for baggrundsstøj ikke overstiger 30 dB om natten, da søvnen ellers vil kunne blive forstyrret og forringet. Til sammenligning larmer en almindelig samtale mellem mennesker omkring 60-65 dB. Selv sagte tale vil kunne være et problem for folk, der er meget sensitive over for støj. Der er nemlig forskel på, hvor påvirkede mennesker bliver af støj, men i stressede perioder vil man typisk være mere følsom over for selv lave lyde.

Især i bysamfund udgør søvnproblemer et stadigt stigende problem på grund af bylarm og trafik. Bor man tæt på jernbaner, lufthavne eller andre meget trafikerede transportcentre, kan problemet være særlig stort.

I EU er cirka 40 procent af befolkningen udsat for så kraftig en trafikstøj, at lydniveauet kommer over 55 dB om dagen, og 10 procent udsættes for samme niveau om natten. Og det er et langt stykke over de anbefalede 30 dB. I nærheden af meget kraftigt befærdede veje kan lydtrykket komme helt op på 75-80 dB.

Bor man i støjgenerende omgivelser, kan man afhjælpe støjgenerne ved at udbedre boligens isolering, og her er det især vigtigt at investere i gode kvalitets-vinduer. Ved den rette isolering af facader kan niveauet reduceres med omkring 7 dB, mens flerlags-glas i vinduer kan reducere 10 dB. Er generne meget svære, kan man investere i special-vinduer, der kan skære helt op til 25 dB af støjen.

Sov i den rigtige temperatur

Ikke for varmt og ikke for koldt. Sådan lyder rådet kort sagt, når det gælder om at finde den bedste soveværelsestemperatur til nattesøvnen. Geografien har stor betydning, når det gælder temperaturer. I de varme klimaer har mange huse installeret aircondition, der kan regulere varme/kulde og dermed reducere den høje varme. I de nordiske lande bliver temperaturen kun sjældent høj, og det er derfor de færreste huse, der har aircondition.

Et par varme sommernætter kan dog alligevel godt forekomme, og de kan beskadige søvnen, hvis varmen er for høj. En for høj temperatur kan medføre både nattesved og en øget vågenhed samt påvirke søvnstadierne på en sådan måde, at mængden af den vigtige dybe søvn nedsættes.

Vintrene i norden kan være kolde, og her er det vigtigt med den rette temperaturregulering. Når kulden falder, er det fristende at skrue op for varmeapparaterne indendørs, så temperaturen indendørs kommer op over de 25 grader. Men der gælder andre regler for soveværelset, for her skal der ikke være for varmt. Selv om nogle sover godt i et køligt rum helt ned til 13 grader, skal man dog alligevel passe på ikke at skrue for langt ned for temperaturen i soveværelset. En for kølig luft kan nemlig medføre, at luftvejene nedkøles, og det kan medføre et øget blodtryk. Desuden kan kroppen blive nedkølet, så immunforsvarets værn over for sygdomme svækkes.

Det konkluderes, at både et for koldt og for varmt soveværelse påvirker søvnkvaliteten, og det anbefales, at der er mellem 18-21 grader i soveværelset.

Husk også at regulere temperaturen med tøj og dyner eller tæpper. Til kolde nætter kan man beskytte kroppen mod kulde med tykt nattøj og en varm dyne, mens man om sommeren kan skifte til tyndere nattøj og måske kun sove med et lagen.

Find den bedste seng og madras

En seng er ikke bare en seng. Vi spenderer rundt regnet en tredjedel af vores liv på at sove, og på årsbasis er det 2.920 timer, hvilket svarer til over 121 døgn. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige type af både seng og madras.

Der findes mange senge på markedet, og der findes især to typer, man skal holde øje med:
Kontinentalsenge og elevationssenge. Forbrugsguiden har lavet guides til begge, så vil du vide mere, kan du blive klogere på sengetyperne på ovenstående links.

En kontinentalseng er en seng, der består af tre lag: En boksmadras, en springmadras og en topmadras, hvor en ”normal” seng ofte kun består af en enkelt madras.

Kontinentalsengens boksmadras udgør bunden og fundamentet, springmadrassen midten og ”kroppen” og topmadrassen giver den sidste komfort, ofte i form af memory foam, der tilpasser sig efter din unikke krop. Der er ikke en egentlig sengeramme, men sengen er lidt højere end normalt. Det er især godt for ældre eller folk med rygproblemer, da sengen så er lettere at komme ned i og op af.

find den rette seng

De tre lag sikrer ultimativ komfort, som gør nattesøvnen bedre. Husk dog at afprøve alle tre lag inden køb, og husk grundigt at overveje madrassens blødhed. Det er nemlig fristende at vælge den bløde madras, fordi den umiddelbart føles så rar i butikken, når man prøver den.

Men en for blød madras kan påvirke både ryg, vejrtrækning og blodomløb, da man risikerer at falde for langt ned i sengen, når man sover. Det er især springmadrassen, der afgør blød-/hårdheden og ikke topmadrassen, selv om det kan føles sådan ved første berøring. Husk også at din vægt er en afgørende faktor for, hvor fast din madras skal være. Jo højere vægt, des større fasthed skal du gå efter.

Topmadrassen er dog ikke uden betydning. Det er særligt materialet, der er vigtigt: Vælg en af skumgummi eller purskum, hvis du vil sove varmt, og hvis du foretrækker et køligere klima, så er en topmadras med en kerne af latex bedre. Du kan her læse mere information om kontinentalsenge.

Elevationssenge er et godt alternativ til kontinentalsenge, og det smarte ved en elevationsseng er, at den er bevægelig og har mange funktioner og kan justeres efter kropsform og –type. Elevationssengen kan også justeres efter ønsket brug, så du både kan sidde op eller ligge ned i sengen.

Ved køb af en elevationseng er det vigtigt at undersøge, om motoren er solid, og om lamellerne under madrassen er i god kvalitet. Det er dem, der skal bære både vægt og bevægelse, og de er med til at afgøre, om man ligger godt. Se også gerne efter, om sengen har en madrasbremse i sengebunden, som sikrer, at madrassen bliver liggende, hvor den skal.

Madrassen er selvfølgelig også vigtig. Vælg en springmadras af god kvalitet, som passer i hård-/blødhed. Affjedringen på madrassen er også et vigtigt kriterium for god søvn, så kig gerne en ekstra gang på fjedrene. Pocketfjedre eller multipocketfjedre er gode valg, for her er der tale om mange, små fjedre i stedet for få store, som understøtter kroppens vægt og form og justerer sig efter den. Det anbefales at vælge multipocketfjedre, hvis man vejer over 95 kg.

Du kan læse mere om denne type seng hos forbrugsguidens elevationsseng guide.

Andre vigtige faktorer

Udover de ovennævnte faktorer for en optimal nattesøvn kan soveværelsets orden også spille ind. Er der rod med store tøjbunker og anden uorden, så skaber værelsets rod også mentalt rod, og det kan gøre det sværere at falde i søvn. Farverne i rummet er desuden en faktor. Gå gerne efter mørke og ensfarvede farver, som er kendt for at gøre hjernen rolig. Desuden er sengetøjet også vigtigt for komforten. Skift sengetøj ofte og gå efter materialer, du selv finder mest behagelige. Der er stor forskel på for eksempel bomuld og silke.

Læg dig rigtigt i sengen

Udover de fysiske rammer i soveværelset og valget af en god seng, der giver den bedst mulige komfort, så har ens hvileposition mere betydning, end man skulle tro. Det er nemlig ikke ligegyldigt, om man ligger på venstre side, højre side, på maven eller ryggen.

National Geographic har undersøgt, hvordan hvilepositionen har indvirkning på søvnen og kroppen. I et forsøg med mus har eksperter fundet ud af, at musene reagerer forskelligt på forskellige hvilepositioner. Konklusionen er, at de mus, der sov på siden, var bedre til at huske det, de havde lært i løbet af dagen, og dertil fungerede udskillelsesprocessen af affaldsstoffer i hjernen langt bedre. Desuden giver denne position god støtte til ryg og nakke.

Dog er der også forskel på, hvilken side man sover på, og det er bedst at sove på venstre side, selv om det kan trykke på både lever, lunger og mave. Søvn på højre side kan ifølge forskerne give mere håndgribelige problemer som halsbrand og tilbageløb af mavesyre fra mavesækken, da maven i så fald kommer til at ligge over spiserørets indgang til mavesækken. Husk også på ikke at lade armene ligge ned langs siden, for det øger risikoen for, at de begynder at sove. Bøj dem i stedet ud mod siden.

At sove på ryggen eller maven har også sine bivirkninger. Sover man ofte på ryggen, kan man udvikle en tendens til snorken og søvnapnø, hvorved luftvejene lukkes, og vejrtrækningen under søvn bliver besværlig. Det giver for lidt ilt til hjernen, hvorved man oftere vågner op. Søvnapnø kan på længere sigt føre til Alzheimers og Parkinsons.

Der kan også opstå flere komplikationer, hvis det er ens foretrukne sovestilling at sove på maven. Nakken belastes meget, og det er nødvendigt at dreje hovedet til en af siderne for luft. Når hovedet drejes mod puden, strækkes nakkemusklerne og leddene uhensigtsmæssigt, mens ryg og lænd får for lidt støtte.

Illustreret Videnskab bemærker dog, at der også er fordele ved at sove på ryggen, idet denne position giver god støtte til rygsøjle og nakke. Vægtfordelingen er også rigtig god, så smerter i led, skuldre og hofter undgås. Her er det bedst at sove med armene ned langs siden.

Der er tillige fordele ved at sove på maven, for selv om denne stilling er den mindst hensigtsmæssige sovestilling, så er denne position god for fordøjelsen.

Læs mere om de forskellige sengetyper her: 

1: Elevationssenge
2: Kontinentalsenge
3: Almindelige boksmadras senge


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Dunlopillo Natura – Naturlig luksus fra Dunlopillo

natura dunlopillo

Dunlopillo Natura Deluxe er en elevationsseng, der er fremstillet med fokus på et elegant design samt en optimal liggekomfort. Med denne seng får man nemlig ideelle forudsætninger for en god søvn, da man kan indstille og justere sengen til en liggeposition, der passer til ens ønsker og behov.

Man har nemlig mulighed for både at hæve og sænke fodenden samt hovedgærdet, hvorfor man både kan sidde oprejst i sengen eller ligge ned.

Dunlopillo Natura Deluxe er derfor en helt klassisk elevationsseng, der kommer med 7 komfortzoner, flere fastheder samt en trådløs funktion.

Holdbare og fleksible elevationskomponenter

Med Dunlopillo Natura Deluxe får man en holdbar og fleksibel elevationsseng. Elevationssengen kommer nemlig med en massiv fyrretræsramme med slidstærkt 3D-tekstil, der kan fås i 3 forskellige farver.

Derudover består elevationsbunden af 39 tophængte lameller, hvilket er med til at sikre flere forskellige støttepunkter samt en højere liggekomfort. Udover lameller, så kommer Dunlopillo Natura Deluxe også med en effektiv og kraftfuld Okimat-motor, der er med nødstrømsfunktion samt med et lavt strømforbrug.

Sengen har desuden et integreret nakkeløft, hvilket sørger for en optimal siddekomfort, hvis man eksempelvis vil læse eller se fjernsyn i sengen. Da alle sengens bevægelige dele er fremstillet af metal, vil man opnå en lydløs og stabil elevation.

Ved køb af Dunlopillo Natura Deluxe medfølger der en trådløs fjernbetjening, så man både kan ligge i sengen eller stå ved siden af, når man indstiller den ønskede liggeposition.

Udstyret med naturlatexkerne og 7 komfortzoner

Dunlopillo Natura Deluxe kommer med en madras, der indeholder en naturlatexkerne på 16 centimeter samt 7 komfortzoner. På den måde får man en madras, der tilpasser sig efter brugerens krop, hvorfor man vil opnå en personlig og individualiseret støtte.

Madrassen er desuden vendbar og kommer med en åben cellestruktur, der sørger for en optimal ventilation og åndbarhed. Madrassen kan fås i flere forskellige fastheder, så man kan vælge en individuel fasthed, hvis man ikke vejer det samme.

Vælg mellem flere forskellige topmadrasser

Ved køb af elevationssengen Dunlopillo Natura Deluxe får man mulighed for at vælge mellem 4 forskellige topmadrasser. Alle topmadrasser er forsynet med en kerne af naturlatex, hvorfor madrasserne bidrager til sengens ventilation og åndbarhed.

Disse topmadrasser er derfor velegnede til forbrugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten, da latex er et materiale, der hurtigt kan aflede sved, fugt og varme. Sengens medfølgende betræk er desuden aftageligt og vaskbart, hvorfor man kan vaske det i vaskemaskinen.

Fordele ved Dunlopillo Natura Deluxe:

Fordele

 • Mulighed for at vælge mellem flere topmadrasser
 • 7 komfortzoner
 • Vendbar madras med naturlatexkerne
 • Effektiv Okimat-motor
 • Medfølger en trådløs fjernbetjening

Tempur Spring

tempur-spring

 

Tempur Spring er en kvalitetskontinentalseng, der er produceret med henblik på at lave en seng, der tilpasser sig optimalt efter forbrugernes behov og ønsker. Det er en danskproduceret seng, hvorfor man trygt kan stole på, at alle anvendte materialer er af høj kvalitet. Da sengen er produceret i Danmark, har den nemlig været igennem strenge kvalitetskrav og kontroller, så man kan være sikker på, at sengen er både slidstærk og holdbar, hvis man sørger for at passe godt på den.

Plan bund af massivt træ med fjedre

Tempur Spring er en plan bund, der er fremstillet af massivt træ. Som noget ekstra er sengens bund opbygget af fjedre, hvilket bidrager til en omhyggelig og omfattende støtte. På den måde opnår forbrugeren en optimal liggekomfort uanset liggeposition.

Tempur Spring komplimenterer de forskellige Tempur-madrasser optimalt, hvorfor man har mulighed for at vælge den madras, man ønsker. Der er en 3 års garanti på både ramme og bund, hvorfor man kan få disse ombyttet eller udskiftet, hvis der sker noget med disse dele.

Tempur Spring er dog fremstillet af kvalitetsmaterialer, hvilket betyder, at sengen er både holdbar og slidstærk, så længe man sørger for at vedligeholde den.

Mulighed for individuel tilpasning

Ved køb af Tempur Spring er der mulighed for at tilpasse sengen efter egne ønsker og præferencer. Man kan eksempelvis tilkøbe ben på 15 centimeter samt en matchende gavl i forskellige design. Sengen fås desuden i flere forskellige farver samt i kunstlæder, hvorfor man kan vælge det design, der bedst passer ind i soveværelsets indretning.

Med Tempur Spring behøver man derfor ikke gå på kompromis med hverken design eller komfort, da sengen er produceret med henblik på både en optimal liggekomfort samt et klassisk og tidløs design.

Vælg mellem flere forskellige Tempur-madrasser

Med Tempur Spring får man en kontinentalseng, hvor man kan vælge mellem flere forskellige Tempur-madrasser.

Der er mulighed for at vælge mellem 4 forskellige følelser samt 3 forskellige kollektioner. Der kan vælges mellem den originale madras med en fast følelse, Sensation-madrassen med en fjedrende følelse, Cloud-madrassen med en blød følelse eller Hybrid-madrassen med en traditionel fjedremadras. Man har desuden mulighed for at tilføje en justerbar base, hvis man ønsker at have mulighed for nemmere at indstille sengen efter ens egen liggeposition.

Fordele ved Tempur Spring:

Fordele

 • Plan bund med fjedre
 • Plan bund opbygget af massivt træ
 • Mulighed for at vælge mellem flere Tempur-madrasser
 • Mulighed for individuel tilpasning af design og komfort

Norland Luksus Komfort

✅ Forhenværende bestseller hos Sengetid.dk under kategorien ”Kontinentalseng”

Norland Luksus Komfort

Drømmer du om en danskproduceret kvalitetsseng, så er Norland Luksus Komfort præcis dét, navnet lover. Den måler i alt 180 x 200 cm, og du får en komfortabel seng med hele 3 madraslag, så du kan sove bedre om natten. 

God seng med 3 lag komfort

Sengen Norland Luksus Komfort måler i alt 64 cm i højden inklusiv ben. Der er i alt:
10 cm ben
26 cm madras
18 cm madras
10 cm topmadras

Du får derfor hele 3 skønne og komfortable lag, der støtter din krop behageligt hele natten igennem. Madrasserne er en boxmadras og springmadras med pocketfjedre. Der er i alt 5 komfortzoner i madrassen, hvor der er op til 504 pocketfjedre pr. m2.

Vælg selv topmadras

Du vælger selv, om du foretrækker din Norland Luksus Komfort med en topmadras i Luksus Latex eller topmadras fra Wonderpur med 3D betræk. Betrækket er i ventilerende bambusstof, der kan tages af og vaskes efter behov.

Latexmadrasser er oplagte til dig, der sveder og har det varmt om natten, fordi den sikrer en god ventilation og støtter dig behageligt gennem natten.

En Wonderpur topmadras er derimod oplagt, hvis du fryser. Memoryskum former sig om din krop, og du synker behageligt ned i madrassen, der holder bedre på varmen.

Norland Luksus

Norland Luksus Komfort vs. markedet

Sengen er produceret i Danmark og leveres direkte til dig komplet med både topmadras og ben. Du kan derfor læne dig tilbage og nyde din nye seng, når den lander på dit dørtrin.

Sengen kommer usamlet, men den er intuitiv og let selv at samle i soveværelset – og det kræver ingen særlig værktøj.

Der er 25 års garanti på både sengerammen og brud på fjedre, så du er garanteret en god nattesøvn langt ud i fremtiden med Norland Luksus Komfort.

Fordele ved Norland Luksus Komfort:

Fordele

 • Behagelig seng med tre komfortlag
 • Vælg mellem topmadras i latex eller memoryskum
 • 5 komfortzoner med op til 504 pocketfjedre pr. m2
 • Solidt og hårdført bygget
 • 25 års garanti på både fjedre og ramme

Dunlopillo Harmoni

Dunlopillo-Harmoni-seng-kontinental

Dunlopillo Harmoni er designet med fokus på at være en stor og komfortabel seng med et stilrent og tidløst udseende.

Kontinentalsengen kommer med et elegant og slidstærkt møbelstof, der fås i tre forskellige farver, hvorfor man kan vælge den farve, der passer bedst til ens soveværelse.

Desuden får man 15 års garanti på madrassen. Hvis man husker at vedligeholde den samt vende den regelmæssigt, så kan sengen dog holde i mange år frem i tiden.

En af fordelene ved Dunlopillo Harmoni er desuden, at man får en seng uden en revne i midten, hvorfor man ikke skal bekymre sig om revnen.

Kontinentalseng opbygget af tre lag
dunlopillo_harmoni_seng-continental

Kontinentalsengen Dunlopillo Harmoni er opbygget af i alt tre forskellige lag. Alle lag

består af kvalitetsmaterialer, hvorfor man vil opnå en omfattende støtte og aflastning uanset liggeposition.

Sengen er bygget op på en plan bund og kommer med en vendbar madras, der er forsynet med to individuelle latexkerner. Dette gør det muligt for en selv samt en partner at vælge en forskellig fasthed, hvis man ikke vejer det samme. På den måde har flere personer mulighed for at få deres egne individuelle behov opfyldt.

Latexmadras og 7 komfortzoner

Med Dunlopillo Harmoni får man en kontinentalseng med et højt komfortniveau. Ikke mindst er sengens lag opbygget af naturlatex, men sengen kommer også med hele 7 komfortzoner. Sengens mellemste madras har en 18 centimeter vendbar naturlatexkerne, der bidrager til sengens høje liggekomfort.

Latexkernen sikrer en optimal åndbarhed og ventilation, hvorfor sengens sovemiljø konstant vil være behageligt. Derudover kommer madrassen med 7 komfortzoner, hvilket betyder, at sengen tilpasser sig efter brugerens krop, så kroppen bliver støttet og aflastet på en personlig og individuel måde.

Mulighed for individuel tilpasning

Ved køb af Dunlopillo Harmoni medfølger der en tuftet topmadras, hvilket betyder, at den altid ligger stabilt. Dog får man også mulighed for en individuel tilpasning, da der i sengens liggeflade både kan placeres en Harmonietop eller Dunlopillos Cool betræk, der sørger for en øget åndbarhed og ventilation.

Man kan derfor vælge det betræk, der er velegnet til ens egne personlige behov og præferencer. Betrækket er både aftageligt og vaskbart, så man har mulighed for at vaske det i vaskemaskinen. Man kan desuden vælge mellem tre forskellige fastheder afhængig af ens vægt. Hvis man ønsker en gavl til sengen, kan dette tilkøbes.

Fordele ved Dunlopillo Harmoni:

Fordele

 • Mulighed for individuel tilpasning
 • 7 komfortzoner
 • Kommer med en latexmadras
 • Seng uden en revne i midten
 • To individuelle latexkerner

FAQ

Hvilke senge er de bedste på markedet?
Der er rigtig mange fantastiske senge på markedet, hvormed du har et kæmpe udvalg at vælge imellem. Nogle eksempler på nogle rigtig gode senge er for eksempel Snefrid Älv, Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort og Bruxelles kontinentalseng, som alle har nogle rigtig gode fordele, som kan sikre dig en god nattesøvn.
Hvordan vælger jeg den rette seng?
Når du skal vælge den rette seng, så er det ekstremt vigtigt, at du tænker over dine personlige behov og præferencer. Du skal blandt andet overveje, hvorvidt du sover bedst på en blød eller en fastere madras, såvel som om det kunne være praktisk med en kontinental- eller elevationsseng.
Hvilken sovestilling er sundest?
Der er som sådan ikke én soveposition, som er den bedste at sove i. Generelt bør du dog går efter, at din rygrad er lige og ikke bliver belastet. Så længe ryggen er i den tilstand, så er det ikke vigtigt, hvorvidt du sover på ryggen eller siden.
Er seks timers søvn nok?
Det er meget forskelligt fra person til person, hvorvidt seks timers søvn er nok. Det er forskelligt, hvor mange timer kroppen har brug for at sove. Generelt bør du dog ikke sove mindre end seks timer, men det kan det godt være nok søvn til at komme igennem dagen.