De bedste senge 2021: Det skal du overveje, før du køber ny seng

2

Står du og skal vælge en ny seng?

Du vil helt sikkert gerne i nærheden af det bedste køb, som samtidig tjekker boksene af på dine personlige præferencer og behov – om det er for at afhjælpe rygproblemer, give kroppen den optimale hvile efter sport og aktivitet eller ren og skær komfort og luksus til natten.

Det kan være en forvirrende jagt, når der findes et hav af senge på markedet, der har forskellige funktioner og fordele – og hvilken passer lige præcis til dig?

Forud for denne guide har vores research-team gransket markedet, og vi kommer med en række bud på, hvad vi anser som de bedste senge til de bedste priser.

Vi giver dig samtidig nogle gode råd, som forhåbentlig kan give dig den viden, du har brug for, før du køber din nye drømmeseng. Du får også tips og tricks til, hvordan du kan forbedre din nattesøvn.

I denne guide får du:

🔸 En gennemgang af, hvad du skal overveje, før du køber ny seng
🔸 En gennemgang af en række gode senge
🔸 Tips og tricks til en bedre nattesøvn


Tindra Fjäll – Luksus kontinentalseng i Nordisk design

✅ Forbrugsguidens anbefaling

Tindra Fjäll 180x200Bemærk: Tindra Fjäll kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 26.995 kr. til 9.495. – De andre størrelser i denne model er også nedsat. 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.995,00 Kr. 0,00 Kr. 9.995,00 Kr. Læs mere

Husk: Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter og gebyrer.

Tindra er en danskproduceret kontinentalseng, der er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter.

Her har der været fokus på at fremstille en seng med en høj liggekomfort og i naturlige materialer, der yder den bedste støtte for hele kroppen.

Derfor er Tindra lavet med egenskaber som for eksempel pocketfjedre, eksklusivt møbelstof og en topmadras med latex.

Allergivenlig springmadras med ergonomiske pocketfjedre og Airflow skum 

Tindra består af tre madraslag, hvor det midterste lag er springmadrassen. Springmadrassen i denne seng er opbygget af trykaflastende pocketfjedre, der aflaster kroppens trykpunkter hele natten.

Pocketfjedrene former sig efter ens kropsvægt og yder en nænsom aflastning lige der, hvor kroppen har mest brug for det. Dette sikrer, at de forskellige kropsdele bliver aflastet optimalt.

Alle pocketfjedre er indpakket individuelt i stofposer, hvilket øger fjedrenes evne til at tilpasse sig korrekt efter kroppens konturer.

Mellem fjedrene er springmadrassen forsynet med Airflow skum. Skummet har den effekt, at det virker antibakterielt samt hjælper med at holde fugt væk fra madrassen, hvilket sikrer en ren og frisk madras hele natten.

Boxmadras med dobbelt pocketfjedrelag 

Boxmadrassen er Tindra nederste lag og er, ligesom springmadrassen, udstyret med danskproducerede pocketfjedre i stedet for skum.

Pocketfjedrene er inddelt i zoner, der individuelt tilpasser sig kroppen. Dermed får man en kontinentalseng med et dobbeltlag af fjedre.

Her er alle fjedre også omgivet af en Airflow-polstring, der fungerer ved at lede varme og fugt væk fra madrassen.

Rundt om sengen kan der findes en solid og robust træramme, der er bygget af svensk fyrretræ.

Da boxmadrassen udgør sengens fundament, er det vigtigt med en træramme af høj kvalitet. Derfor får man her en træramme med en tykkelse på 14 centimeter.

Fjäll topmadras betræk i naturmateriale og med god ventilation

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel.
Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort. Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn.

Fordele ved Tindra:
🔹 Boxmadras med danskproducerede pocketfjedre
🔹 Springmadras med pocketfjedre og Airflow skum
🔹 Eksklusivt møbelstof
🔹 Udviklet i samarbejde med førende fageksperter 

Tindra kontinentalseng findes i følgende størrelser: Forbrugsguidens recommendation

140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Tindra kontinentalsenge her.

Nedenfor kan du se en video fra Nordic Dream om Tindra kontinentalsengen:


Dreamline Luksus Komfort

✅ #1 topmodel hos Sengetid
25 års garanti
✅ Komfort på mange niveauer

Dreamline Luksus KomfortBemærk: Dreamline Luksus Komfort er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 61%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 15.995 kr. nedsat fra 41.995kr.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
15.995,00 Kr. 0,00 Kr. 15.995,00 Kr. Læs mere

Husk: Du får 25 års garanti på sengen. Du kan betale med rentefri finansiering. Derudover kan du hos Sengetid prøve sengen i 101 nætter, inden du beslutter dig. 

Komfort på mange parametre

Ifølge Sengetid er Dreamline luksus er noget af det allerbedste, de har i deres sortiment. De har bygget sengen med komforten for øje. Den består af: boxmadras med dobbelt lag pocketfjedre, springmadras med smartpocket fjedre, latex polstring og 10 cm topmadras med sommer og vinterside.

En kontinentalseng adskiller sig fra den konventionelle seng, da der netop er komfort i flere lag. Du kan roligt synke ned i sengen, for den er bygget til, at man synker længere ned, der hvor der er størst pres på kroppen. Dette betyder, at man ligger plant med rygsøjlen, og der er god støtte ved hofte og skuldre. 

Sengen giver den optimale støtte, da 18 cm af fjedrene i madrassen sørger for fastheden. Dette giver den helt rigtige støtte for dig. Der er altså en individuel zoneaflastning, som gør, at din krop har den optimale støtte. 

Optimal støtte og åndbar

Latex et et meget ventilerende stof, hvilket betyder, at latex polstringen gør madrassen åndbar. Dermed samler der sig ikke fugt, som der ellers kan i en seng. Dette sørger topmadrassen også for at hjælpe med, da den har en vinter og sommerside. På den måde kan du regulere, om det er varmt eller koldt i værelset. 

Topmadrassen kan i øvrigt vaskes og fås i latex eller celsius. Du kan vælge den mest optimale topmadras til dig, da det er forskelligt, hvor varme vi er i løbet af natten. Sveder du, skal du vælge latex, da den kan være behagelig for dig. Den ventilerer godt, og du får god støtte, så du ikke synker for langt ned og får varmen. 

Hvis du derimod nemt fryser, kan du vælge Wonderpur topmadras, som har memory skum, der former sig efter din krop. Det lægger sig nærmest som en dyne omkring dig og varmer dig godt op.

Dreamline Luksus Komfort vs. markedet

Rammen omkring boxmadrassen er lavet af svensk fyrretræ. I det hele taget er sengen dansk produceret i Jylland af danske håndværkere, som kender vores miljø og har en forståelse for alle elementerne. Dette er en klar fordel for dig, der gerne vil handle lokalt. I denne seng får du utrolig meget for pengene: god komfort, en seng der er bygget til dig, og et godt, danskproduceret design. 

Fordele ved Dreamline Luksus Komfort
🔹 Dansk produceret
🔹 Topmodel
🔹 Fire komfortlag
🔹 Valgfri topmadras efter dine behov

Dreamline Luksus Komfort findes i følgende størrelser:
180 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Dreamline Luksus Komfort her.


Snefrid Nordlys

Snefrid Nordlys 180x200Bemærk: Snefrid Nordlys kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 27.995 kr. til 11.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat. 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.995,00 Kr. 0,00 Kr. 11.995,00 Kr. Læs mere

Husk: Sengen Snefrid Nordlys er udviklet og produceret af danske Nordic Dream. Her får du kvalitetssenge med mulighed for at afprøve sengen i hele 100 dage. Du kan derfor returnere sengen kvit og frit, hvis du ikke er tilfreds, og få det fulde købsbeløb retur.

Vi bør alle gå op i at få den bedste søvn, da det har massiv indvirkning på vores sundhed og helbred. Med en Snefrid Nordlys i soveværelset er din liggekomfort ekstra god. Du kan hvile behageligt på kontinentalsengen med hele 3 forskellige trykaflastende madraslag.

Gode materialer og bæredygtighed

Sengen Snefrid Nordlys er produceret af naturlige materialer i høj kvalitet. Det er din garanti for, at sengen kan holde i mange år og samtidig kan du købe den med god samvittighed.

Sengerammen er fremstillet i svensk fyrretræ, som vikingerne også brugte til deres skibe. Det er et meget hårdført og solidt materiale, så den 14 cm ramme nok skal kunne holde til mange års brug.

Tekstilerne der er brugt til sengen, både møbelstof og materialerne til madrasser, er Oeko-Tex certificerede. Det er din forsikring for, at tekstilerne er producerede under ordentlige og miljørigtige forhold.

Nordic Dream planter et træ hver gang, de sælger en seng. Det sender en ekstra tanke til fremtiden, så vi alle kan leve videre i en grønnere og mere bæredygtig verden.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området. Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima. Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

Uovertruffen komfort med 7 zoner

Springmadrassen er udstyret med hele 7 komfortzoner. Indvendigt sørger 2 lag pocketfjedre for at støtte kroppen korrekt efter de 7 udvalgte zoner.

Fjedrene er forskellige alt efter, hvilken del af kroppen de skal støtte. Omkring din nakke, lænd og hofter finder du de kraftigste fjedre, da kroppen har brug for ekstra aflastning dér, hvor den vejer mest. Du kommer derfor til at ligge ergonomisk korrekt, så din krop kan slappe helt af under søvnen, og du ikke vågner op med spændinger og ubehag. 

Yderst ligger springmadrassen, som er polstret med 25 mm Airflow skum for ekstra komfort.

Snefrid Nordlys vs. markedet

Vil du sove ekstra godt, så er dit valg af seng altafgørende. Snefrid Nordlys er lavet med hele 7 komfortzoner, der er udviklet af eksperter i sengekomfort. Du kan derfor få en behagelig og trykaflastende seng, der kvalitetsmæssigt er i topklasse.

Som forbruger er der mange fordele ved at vælge den danskproducerede Snefrid Nordlys. Nordic Dream tilbyder en 100 dages prøveperiode på sengen, så du kan teste den af i vante rammer. Derudover får du hele 25 års garanti på fjedre- og rammebrud. Skulle uheldet være ude, kan du derfor langt ud i fremtiden få fikset din seng og dermed din nattesøvn.

Fordele ved Snefrid Nordlys
🔹 Komplet kontinentalseng udviklet og produceret i Danmark
🔹 Madrasser med pocketfjedre og 7 komfortzoner
🔹 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
🔹 Bestseller hos Nordic Dream

Snefrid Nordlys kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Snefrid Nordlys elevationssenge her.

Nedenfor kan du se en video fra Nordic Dream om Snefrid Nordlys kontinentalsengen:


Ragna Norldys – Elevationsseng der giver støtte til hele kroppen 

✅ Elevationsseng i luksusklassen

Ragna Nordlys - 180x200Bemærk: Ragna Nordlys elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat med fra 35.995 kr. til 14.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat. 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
14.995,00 Kr. 0,00 Kr. 14.995,00 Kr. Læs mere

Husk: Nordic Dream tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis, og du får det fulde købsbeløb retur.
De tilbyder rentefri og gebyrfri finansering. Så man betaler kun for sengens beløb.

Den danskproducerede elevationsseng Ragna er en seng i luksusklassen, hvor kvalitetsmaterialer og en ergonomisk korrekt støtte er i højsædet.

Den ergonomiske korrekte støtte opnås blandt andet ved, at sengen er fremstillet i samarbejde med fysioterapeuter og førende eksperter.

Et af kendetegnene ved Ragna er desuden, at man får rigtig meget seng for pengene, da alle materialer er nøje udvalgt for at skabe en seng med et højt komfortniveau.

Allergivenlig seng med ergonomiske pocketfjedre

Ragna er en elevationsseng, der består af flere madraslag. Et af disse lag er en springmadras, der både er allergivenlig og antibakteriel. Derfor kan sengen både anvendes af astmatikere og allergikere.

Udover at være allergivenlig er sengens springmadras udstyret med ergonomiske pocketfjedre, der tilpasser sig efter kroppens konturer, så man opnår en optimal støtte.

De ergonomiske pocketfjedre er indpakket i små stofposer, der øger fjedrenes fleksibilitet i forhold til at forme sig efter kroppen. På grund af sengens 7 komfortzoner aflastes de steder på kroppen, hvor vi vejer mest optimalt.

Derudover kommer springmadrassen i Ragna med 25 millimeter Airflow skum placeret ovenpå fjedrene. Dette sørger ikke mindst for en seng med en behagelig temperatur, men også et friskere sovemiljø.

Kvalitets motor

Da Ragna er en elevationsseng, er den forsynet med elevationskomponenter. Det gør det muligt at hæve og sænke sengens hovedende og fodende alt efter ønske, behov og liggeposition.

Sengens elevationsmotor er fremstillet af en anerkendt producent. Motoren er både støjsvag, effektiv og holdbar og kan styres med trådløs fjernbetjening, der medfølger ved køb.

Hvis man ønsker, er der mulighed for at indstille fjernbetjeningen på en måde, så den husker ens favoritpositioner. Endvidere kan man individuelt justere ryg, ben og nakke.

Elevationssengen Ragna er ydermere udstyret med en robust sengeramme på 20 centimeter lavet af svensk fyrretræ samt LED-lys i bunden, der kan aktiveres og deaktiveres efter behov.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området. Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima. Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

Fordele ved Ragna:
🔹 Naturlig topmadras med latex og vaskbart betræk
🔹 Kvalitetsmotor
🔹 Ergonomiske pocketfjedre
🔹 Specialudviklede komfortzoner
🔹 Udviklet i samarbejde med førende eksperter

Ragna elevationsseng findes i følgende størrelser:
80 × 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Ragna elevationssenge her.

Her kan du se en videopræsentation af Ragna. Videoen er produceret af danske Nordic Dream: 


Norland Cloud EL

✅ Mest for pengene ifølge den danske forhandler Sengetid.dk

Norland Cloud ELBemærk: Norland Cloud EL er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 57%. Dermed kan du få størrelsen 140 x 200 til 10.495 kr. nedsat fra 24.495kr.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
24.495,00 Kr. 0,00 Kr. 24.495,00 Kr. Læs mere

Skal du bruge en billig og komfortabel elevationsseng, så er denne Norland Cloud EL et oplagt valg. Elevationssengen er en halvandenmandsseng, der i alt måler 140 x 200 cm. Du får derfor god plads at brede dig på, og med den integrerede motor kan du komme til at ligge helt perfekt.

Dansk design og produceret i Danmark

Når du vil være sikker på kvaliteten, så er denne dansk designede og producerede seng helt i topklassen.

Sengen har en totalhøjde på 67 cm inklusiv ben, og du får en komplet seng leveret direkte til dørtrinnet.

Med til denne seng følger en behagelig 9 cm tyk topmadras i latex. Betrækket på topmadrassen er lavet i bambus, er giver god ventilation og kan vaskes efter behov.

Topmadrassen bliver på sin plads, for madrassen under er udstyret med antiskrid.

Integreret motor fra danske Linak

Med en elevationsseng er det nemt og enkelt at komme i en perfekt position. De er særligt oplagte til dig, der har problemer med at komme ud af sengen selv, men du kan også få utroligt meget glæde af en elevationsseng, hvis du bare ønsker flere muligheder med din seng.

Du kan styre motoren via den medfølgende fjernbetjening, eller du kan tilgå motoren via den smarte app, der kan installeres på smartphones og tablets. Med den trinløse indstilling er der ingen hak eller faste positioner.

Motoren er fra den danske producent Linak. Du får derfor en funktionel og hårdfør motor, der både har integreret gulvlys og 5 års fuld garanti, hvis uheldet skulle være ude.

Norland Cloud EL

Norland Cloud EL vs. markedet

En elevationsseng er et anderledes valg, hvis du er på udkig efter en ny seng. Den kan nemlig lidt mere end den klassiske seng, men derfor skal du også betale for de smarte funktioner.

Denne seng fra Norland er ifølge forhandleren Sengetid.dk det bedste køb, hvor du vil have mest for dine penge. Du kan derfor med fordel vælge denne model, hvis du skal bruge en elevationsseng og har et lidt stramt budget.

Fordele ved Norland Cloud EL:

🔹 Elevationsseng
🔹 Trykaflastende latextopmadras med slidstærkt bambusbetræk
🔹 Linak-motor med 5 års fuld garanti
🔹 Styr motoren med fjernbetjening eller app
🔹 25 års garanti på selve sengen

Du kan læse mere om de forskellige Norland Cloud EL senge her.


Edda Fjäll – Klassisk danskproduceret kontinentalseng til en rigtig god pris

✅ Forbrugsguidens premium valg

Edda Fjäll 180x200Bemærk: Edda Fjäll kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 19.495 kr. til 7.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat. 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.495,00 Kr. 0,00 Kr. 7.495,00 Kr. Læs mere

Husk: Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter og gebyrer.

Edda Fjäll er en kontinentalseng produceret i Danmark af danske håndværkere. Dette er brugerens garanti for, at sengen er fremstillet af de bedste materialer på markedet.

Sengen er ydermere udviklet i samarbejde med fysioterapeuter og fageksperter, hvorfor man får en kontinentalseng med fokus på ergonomi og en personlig tilpasset støtte.

Lige nu kan du eksempelvis få deres komplette Edda Fjäll kontinentalseng i 180×200 til kun 6.995 kr., hvilket er en et virkelig godt tilbud.

Deres 140×200 kontinentalseng koster lige nu 5.995 kr, hvilket er en virkelig god pris for en kontinentalseng i denne kvalitet.

3 komfortlag med støtte til hele kroppen

Edda Fjäll er bygget op med 3 forskellige madrasser.

Det nederste lag i sengen er boxmadrassen, som giver hele sengens stabilitet. Springmadrassen tilpasser sig kroppen med dens ergonomiske zoner.. Herved aflastes din krop nænsomt, når du ligger i sengen.

Alt i alt giver de tre lag en rigtig god komfort og sikrer at man får en seng, som passer godt på kroppen når vi sover.

Fjäll topmadras betræk i naturmateriale og med god ventilation

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel.
Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort. Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn.

En seng med stort fokus på åndbarhed

Latex er et naturligt produkt, som er meget effektiv til at aflede varme.  Det hjælper med at sikre en god ventilering i madrassen, så overskydende varme ledes væk fra madrassen, hvilket sikrer at du ikke sover for varmt om natten.

Hele sengen er certificeret med ”Oeko-tex 100 mærkningen”, hvilket er forbrugerens sikkerhed for at sengen er 100% fri for skadelige stoffer. – Du får altså en seng som er testet og med garanti lever op til de højeste standarter på markedet.

25 års garanti og 100 dages risikofri prøveperiode

Nordic Dream står 100% inde for deres produkter og kvalitet. Derfor tilbyder de at man kan prøve sengen i 100 dage, for at sikre at man er fuldt tilfreds. Dette er en ekstraordinær service som kun meget få virksomheder tilbyder.

Nordic Dream tilbyder også 25 års fuld garanti på alle ramme- og fjedrebrud i madrassen. Det betyder at hvis der eksempelvis skulle ske et brud på madrassen i løbet af de 25 år, så sender de deres montør ud og laver sengen hos dig. Hvis den ikke kan laves, så erstatter de produktet med et nyt.

Fordele ved Edda Fjäll:
🔹 Meget billig pris for en flot kvalitets seng
🔹 Tre fjedrelag
🔹 Nem at samle
🔹 Ergonomisk støtte
🔹 Mulighed for montering hjemme hos dig
🔹 25 års garanti

Edda Fjäll kontinentalseng findes i følgende størrelser: best-premum-choice-badge
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Edda Fjäll kontinentalsenge her.


Hästens Eala

✅ E-mærket
✅ 100 % jacquardvævet bomulds betræk

Hästens Eala

Hästens har været kongelig hofleverandør til det svenske hof siden 1952. Dette må være intet mindre end et stort kvalitetsstempel. Hästens er da også et eksklusivt mærke, der producerer kvalitetssenge, som giver dig den bedst mulige søvn. 

Husk: Hästens dækker brud på fjedre eller rammen helt op til 25 år. Du har altså en utrolig lang garanti på produktet. 

Et kunstværk

Eala er et stykke kunst, når det gælder kunsten at sove. Den giver dig en virkelig behagelig nattesøvn med en afbalanceret blødhed og et fleksibelt fjedersystem. Kontinentalsengen er beregnet til at støtte dig og aflaste overkroppen og hofterne. Der er ikke noget værre at vågne op fra sin søvn og være øm i kroppen af at have ligget i sengen. Dette problem får du absolut ikke med Eala. 

Du synker ned i en blød seng, samtidig med at du mærker støtten og stabiliteten. Det er en kunst at kunne kombinere disse to ting: ofte bliver senge for bløde eller for hårde, men Eala er den perfekte kombination. 

Med åndbar topmadras

Topmadrassen sikrer dig en god søvn med fyld af bomuld, uld og fleksibelt krølhår af en ekstremt god kvalitet. Alle disse sørger for, at madrassen er åndbar, så din krops temperatur er reguleret gennem natten. Du kan vælge mellem 4 forskellige topmadrasser, og du kan vælge sengens blødhed eller hårdhed. Du kan vælge mellem blød, medium, fast, ekstra fast og kombineret fasthed. På den måde får du den seng, der passer helt perfekt til dig, for det er naturligvis forskelligt, hvor blød eller fast vi gerne vil have vores seng.  

Designet er Blue check, men den kan fås i flere farver. Det mønstrede er dog blevet meget populært igen, og farven blå angiver den royale aura, som Eala har omkring sig. 

Hästens Eala vs. markedet

Eala er en meget dyr og luksuriøs kontinentalseng med topmadras. Den er derfor i den helt dyre ende af skalaen. Hvis du har økonomien til det, og søvn er vigtigt for dig, så er den helt sikkert også pengene værd. Her får du kvalitet for alle pengene og en seng, der er den perfekte kombination af blød og stabil. Derudover har den ekstremt lang garanti, så du kan bytte sengen ud, hvis der skulle ske noget. 

Fordele ved Hästens Eala
🔹 25 års garanti
🔹 Åndbar
🔹 Støtter
🔹 Materialer: uld, bomuld og krølhår

Hästens Eala findes i følgende størrelser:
90 x 200 cm
140 x 200 cm
180 x 200 cm

Du kan læse mere om de forskellige Hästens Eala her.


Wonderland Medley Kontinental

✅ Vaskbar
✅ Skulderzone
✅ Kantstabil
✅ E-mærket

Wonderland Medley Kontinental

Denne seng fra Wonderland har rigtig god komfort, og alt hvad du ønsker dig af en seng. Sengen har nogle unikke funktioner, som vil blive set nærmere på. 

Bemærk: Du kan få 25 års garanti med denne seng fra Wonderland.

Funktioner der giver komfort

Wonderland Medley giver den bedste komfort med nogle få, vigtige funktioner. De fleste mennesker sover på siden, hvormed der bliver et let tryk mod skulderen. Med en skulderzone synker din skulder længere ned i sengen, så du får den rigtige aflastning for din nakke, skulder og ryg. 

Når du skal sove godt, skal dine muskler slappe helt af. Det går ikke, hvis du ligger og spænder, så kan du opleve at vågne op og være øm i musklerne. Det handler om at få en liggestilling, hvor rygsøjlen er så lige som muligt. Med Wonderland får du en fasthed ved hoftepartiet, så det reguleres, hvor dybt hoften synker i forhold til skulderen. Sengen kan altså helt naturligt tilpasse sig dig og den måde, du sover på, da den er justerbar og former sig efter dig. 

Sengen har pocket komfort, hvilket er et fjedermadrasindlæg med 6 vindinger i fjedrene, der gør det ekstra komfortabelt for dig. De er hærdede og kan dermed sikre en god følsomhed og aflastende fjedre. Sengen er designet til at forme sig efter dig og dine individuelle behov samt give støtte de steder, hvor du har brug for det. 

Holdbarheden er lang

Madrassen kan vendes, så den kan holde i endnu flere år, og komforten bliver bevaret. Du kan derudover også vaske madrassen. Det vil sørge for, at støv og mider ikke sætter sig. Du kan vaske tekstilerne ved 60 grader for en ren seng. 

Polstringen er lavet af latex, som også har en lang holdbarhed. Derudover er det åndbart og giver en god ventilation. Det betyder, at det er slut med nætter, hvor du vågner op, og din krop er overophedet. 

Wonderland Medley Kontinental vs. markedet

Vi bruger 1/3 af vores tid i sengen. Derfor er det enormt vigtigt, at sengen er tilpasset vores behov. Dette er muligt med Wonderland Medley Kontinental. Her får du en seng, der former sig efter dig, og hvor du kan vælge fasthed af madras og topmadras efter behov. Det bliver ikke bedre, og du vil få en god nattesøvn fremover. 

Prisen på sengen er gennemsnitlig, og du får dermed meget for pengene. Designet er neutralt i gråt og minimalistisk, så det kan passe ind i ethvert soveværelse. 

Fordele ved Wonderland Medley Kontinental
🔹 25 års garanti
🔹 Du kan vælge fasthed af madras
🔹 Sengen former sig efter dig

Wonderland Medley Kontinental kommer i følgende størrelser:
180 x 200 cm

Du kan læse mere om de forskellige Wonderland Medley Kontinental her.


TEMPUR® Fusion

✅ E-mærket
✅ Flot design

TEMPUR® Fusion

Bemærk: Der er 15 års garanti på denne seng fra Tempur.

Former sig efter dig

Med Tempur Fusion får du komfort, en bedre søvn som giver dig mere overskud i hverdagen. Sengen er opbygget af disse elementer: 

🔹 En ramme af 40 mm massivt kernetræ
🔹 En lamelbund og pocketfjedre som former sig efter din krop.
🔹 Fuldpolstret med slidstærkt betræk
🔹 7 cm topmadras som kan vaskes

Du har mulighed for at vælge topmadras alt efter dine behov. Den ene er Topper Sensation, som er medium fast. Denne skal du vælge, hvis du har brug for lidt medium støtte, men samtidig også bevægelsesfrihed. Den anden er Topper Original, som er mere fast og sikrer dig en god nattesøvn, som ikke har brug for at synke så meget ned i sengen. Eller hvis du roder meget rundt i løbet af natten. 

Nordisk design

Designet på denne Tempur Fusion seng er super flot. Den er elegant i en grå farve, og du kan vælge mellem en lysegrå eller mørkegrå. Sengen leder tankerne hen på et minimalistisk nordisk design med rene linjer og en blød, grå, afdæmpet farve, der kan passe til hvide nuancer eller pastelfarver. Du kan tilkøbe en gavl, så sengens farve står mere frem, og du får en god støtte, når du gerne vil læse eller se fjernsyn i sengen. 

Sengen er høj, så du nemt kan stige ind og ud af den. 

Tempur Fusion vs. markedet

Denne seng fra Tempur Fusion ligger i den lidt dyrere ende af skalaen. Du får dog også et super flot design med denne seng, samtidig med at du får alt det bedste i en god kvalitetsseng. Sengen har på samme måde som mange andre den kvalitet, at den former sig efter din krop. Her får du god komfort, som vil sikre dig en god nattesøvn. Eftersom vi bruger 1/3 af vores tid i sengen, er det meget vigtigt, at sengen er komfortabel at ligge i. 

Dette er meget individuelt, og derfor skal du betale nogle kroner for at få en seng, der former sig efter dig. 

Sengen har ingen unikke funktioner, men den har de kvaliteter, som man ønsker sig af en god seng, derfor er prisen også derefter.  

Fordele ved Tempur Fusion
🔹 Flot design
🔹 Topmadras kan vaskes
🔹 Topmadras kan vælges mellem to
🔹 15 års garanti

Tempur Fusion kommer i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige TEMPUR® Fusion her.


Aura Fjord – Ultimativ luksus elevationsseng

✅ 100 dages prøveperiode
✅ Ultimativ luksus boxmadras

Aura Fjord 180x200Bemærk: Aura Fjord boxelevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Dette betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 46.495 kr. til 19.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat. 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
19.995,00 Kr. 0,00 Kr. 19.995,00 Kr. Læs mere

Uanset, om du nyder at ligge på ryggen, siden eller maven kan boxmadrassen Aura fra Nordic Dream blive din trofaste og stabile sovepartner. 

Aura er en boxelevationsseng, der betegnes som værende den ultimative luksus inden for elevationssenge. Sengen er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter og kommer med tre madraslag samt en slideback-funktion.

Boxelevatiossengen har blandt andet et ekstra fjedrelag for en ekstra god støtte til hele kroppen samt en trykaflastende topmadras og stærke elevationsmotorer. Aura er designet og produceret i Danmark, hvorfor man trygt kan stole på, at sengen er lavet ved brug af de bedste materialer på markedet.

Seng med dobbelt fjedrelag og specialudviklet komfortzoner
I springmadrassen og i boxmadrassen hos Aura er der placeret 7 komfortzoner, der yder en omfattende støtte de steder på kroppen, hvor man vejer mest. Dette sørger for en individuel støtte og aflastning af kroppens mest udsatte punkter.

Desuden er det disse to madrasser, der udgør det dobbelte fjedrelag i Aura. Mens det øverste fjedrelag former sig efter ens kropsvægt og yder en nænsom aflastning ved kroppens mest udsatte steder, består det nederste fjedrelag af 250 mini-pocketfjedre pr. kvadratmeter. Mini-pocketfjedrne sørger for, at madrassen tilpasser sig optimalt efter ens kropsbygning, så hele kroppen opnår en komplet støtte.

Ovenpå fjedrene er der placeret et lag af Airflow skum for at øge fjedrenes elasticitet, mens det på samme tid bidrager til en kølende effekt i sengen.

De to madrasser er samlet i en solid boxelevation, så madrasserne ikke kan glide ud til siden. Der er desuden indvævet en antiskrid-funktion i betrækket, så topmadrassen også holder sig på plads.

Aura Fjord 180x200 2

Robust elevationsbund med slideback-funktion og motor
I Aura udgør elevationsbunden den nederste del af sengen og herved sengens fundament.

Elevationsbunden indeholder blandt andet en slideback-funktion, der gør, at ryggen opnår en korrekt ergonomisk position, uanset hvordan man er placeret i sengen. Denne funktion tilpasser sig både i hovedenden og i fodenden.

Derudover er Aura udstyret med stærke og effektive elevationsmotorer der på samme tid er lydsvage. Man justerer motorerne via den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Der er desuden mulighed for at justere ryg, ben og nakke individuelt samt gemme sine favoritpositioner, hvis dette ønskes. Under sengen er der placeret et LED-lys. Aura kommer ligeledes med en 10 centimeter træramme bygget af svensk massivt fyrretræ.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og blød side 

Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen bliver transporteret væk i løbet af natten. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.
Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning, og den faste side er flad, hvilket gør madrassen mere solid. Er du til en traditionel topmadras, er Ergoflex fra Nordic Dream helt sikkert noget for dig.

Fordele ved Aura elevationssengen:

🔹 Trykaflastende og åndbar topmadras
🔹 Dobbelt fjedrelag
🔹 Kvalitetsmotor
🔹 Slideback-funktion
🔹 5 komfortzoner

Aura Fjord elevationsseng findes i følgende størrelser:

90 x 200
90 x 210
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Aura Fjord elevationssenge her.


Norland Luksus Komfort

✅ Nummer #1 og bestseller hos Sengetid.dk under kategorien ”Kontinentalseng”

Norland Luksus Komfort

Drømmer du om en danskproduceret kvalitetsseng, så er Norland Luksus Komfort præcis dét, navnet lover. Den måler i alt 180 x 200 cm, og du får en komfortabel seng med hele 3 madraslag, så du kan sove bedre om natten. 

God seng med 3 lag komfort

Sengen Norland Luksus Komfort måler i alt 64 cm i højden inklusiv ben. Der er i alt:
🔹 10 cm ben
🔹 26 cm madras
🔹 18 cm madras
🔹 10 cm topmadras

Du får derfor hele 3 skønne og komfortable lag, der støtter din krop behageligt hele natten igennem. Madrasserne er en boxmadras og springmadras med pocketfjedre. Der er i alt 5 komfortzoner i madrassen, hvor der er op til 504 pocketfjedre pr. m2.

Vælg selv topmadras

Du vælger selv, om du foretrækker din Norland Luksus Komfort med en topmadras i Luksus Latex eller topmadras fra Wonderpur med 3D betræk. Betrækket er i ventilerende bambusstof, der kan tages af og vaskes efter behov.

Latexmadrasser er oplagte til dig, der sveder og har det varmt om natten, fordi den sikrer en god ventilation og støtter dig behageligt gennem natten.

En Wonderpur topmadras er derimod oplagt, hvis du fryser. Memoryskum former sig om din krop, og du synker behageligt ned i madrassen, der holder bedre på varmen.

Norland Luksus

Norland Luksus Komfort vs. markedet

Sengen er produceret i Danmark og leveres direkte til dig komplet med både topmadras og ben. Du kan derfor læne dig tilbage og nyde din nye seng, når den lander på dit dørtrin.

Sengen kommer usamlet, men den er intuitiv og let selv at samle i soveværelset – og det kræver ingen særlig værktøj.

Der er 25 års garanti på både sengerammen og brud på fjedre, så du er garanteret en god nattesøvn langt ud i fremtiden med Norland Luksus Komfort.

Fordele ved Norland Luksus Komfort:

🔹 Behagelig seng med tre komfortlag
🔹 Vælg mellem topmadras i latex eller memoryskum
🔹 5 komfortzoner med op til 504 pocketfjedre pr. m2
🔹 Solidt og hårdført bygget
🔹 25 års garanti på både fjedre og ramme

Du kan læse mere om de forskellige Norland Luksus Komfort kontinentalsenge her.


Norland Luksus EL Box 2D

✅ Topmodel hos den danske forhandler Sengetid.dk

Norland Luksus EL Box 2DFå den ypperste nattesøvn med denne dobbelte elevationsseng. Den er oplagt til parret, der drømmer om en seng i topklassen, der leverer nat efter nat. Og med elevationen kan du og din partner komme til at ligge helt perfekt, når I skal læse en god bog i skæret fra natlampen eller sove en god middagslur midt på dagen.

Modellen er meget populær blandt forbrugerne, der gerne investerer i denne store og komfortable elevationsmodel. Det gør også denne seng til en topmodel hos forhandleren Sengetid.dk.

Én boks, mindre besvær

Hele sengen er samlet i én boks, så du ikke kommer til at opleve madrasser, der vil skride ud. Madrassen har et dobbelt lag fjedre, der giver den bedste komfort hele natten igennem.

Inklusiv ben måler denne seng i alt 65 cm i højden.

Den medfølgende topmadras er enten i latex eller Wonderpur efter dit valg. Topmadrassen er betrukket med vaskbart bambusbetræk, der er ventilerende og allergivenligt.

Indbygget motor fra danske Linak

Den indbyggede motor er fra danske Linak. Sengen kan indstilles individuelt, så I begge kommer til at ligge bedst muligt. Det er en fordel, at sengen er todelt og bevæger sig individuelt for den bedste komfort.

Du kontrollerer motoren med den medfølgende fjernbetjening, eller du kan styre sengen fra din tablet eller smartphone med den praktiske app. 

Norland Luksus EL Box 2DNorland Luksus EL Box 2D vs. markedet

Skal dig og din partner have ny seng, så kan det betale sig at vælge denne topmodel. Du får nemlig en ekstraordinær god seng med elevation, der sikrer nattesøvnen mange år ud i fremtiden.

Denne seng er dog også i den helt dyre ende af skalaen, hvilket skyldes både den store størrelse og den smarte elevationsfunktion. Du skal derfor have økonomien til at investere i denne luksusmodel, hvis du har forelsket sig i Norland Luksus EL Box 2D.

Fordele ved Norland Luksus EL Box 2D:

🔹 Dobbeltseng med elevation
🔹 Trykaflastende topmadras med slidstærkt bambusbetræk
🔹 Motor fra danske Linak
🔹 Indstil trinløst positionen med fjernbetjening eller app
🔹 25 års garanti

Du kan læse mere om de forskellige Norland Luksus EL Box 2D senge her.


Auping Essential – Prisvinder for bedste design

Auping Essential elevationAuping Essential er en enkel og elegant seng, der er produceret med slanke linjer og stilrene detaljer. Med de forskellige farver og muligheder kan man selv tilpasse sengen, så den passer til ens soveværelse.

Her får man en seng med en sengeramme, der er forsynet med to springmadrasser af høj kvalitet og en elevationsbund. Man er derfor sikret en optimal støtte og aflastning uanset, hvordan man ønsker at ligge i sengen.

Prisbelønnet sengeramme og bæredygtigt aluminium

Med Auping Essential får man en seng med en prisbelønnet sengeramme, der er fremstillet i bæredygtigt aluminium. Sengen har vundet en GIO Award, der er et kvalitetsmærke for optimalt industrielt design i Holland.

Desuden er Aupings produktion CO2-neutral, hvor denne seng har fået en Cradle to Cradle-certificering. Det betyder, at sengen består af mere end 50 % genanvendte materialer og af materialer, der kan genbruges.

Sengebund med to motorer og trådløs fjernbetjening

Auping Essential er forsynet med en justerbar sengebund, der kommer med to motorer og en trådløs fjernbetjening. Man har derfor mulighed for at hæve og sænke sengens to ender, så man ligger behageligt.

Sengebunden kan desuden justeres med appen Auping Connect, så man kan indstille de to ender via ens smartphone. Der er derfor rig mulighed for enten at ligge i sengen eller stå ved siden af den, når man ønsker at justere enderne.

Maestro-madras med kerne af høje pocketfjedre

Auping Essential er udstyret med en Maestro-madras, der kommer med en kerne af høje pocketfjedre i en speciel DPPS-udformning. Dette sørger for en solid støtte og aflastning af hele kroppen.

Derudover kommer Auping Essential med fem støttezoner og et blødt område omkring skuldrene, der sørger for en bedre nattesøvn. Komfortzonerne giver en individuel aflastning af kroppens forskellige dele, hvilket er optimalt, da de ikke har brug for helt den samme støtte. Over sengens kerne er der placeret et komfortlag af Talalay-naturlatex, der bidrager til sengens åndbarhed.

Sidst men ikke mindst kommer Auping Essential med et betræk, der er lavet af 40 % Tencel og 60 % 3D-strikket polyester. Begge polstringer har optimale temperaturregulerende forhold, så man opnår et bedre sovemiljø.

Fordele ved Auping Essential:
🔹 Fem støttezoner
🔹 Betræk lavet af Tencel og 3D-strikket polyester
🔹 Komfortlag af Talalay-naturlatex
🔹 Sengebund med to motorer
🔹 Motoren betjenes via en fjernbetjening eller app

Auping Essential elevationsseng findes i følgende størrelser:

160 x 200
180 x 200

Du kan se alle Auping Essential sengene her.


Vigtigheden af god søvn
Se denne video og bliv klogere på din søvn


5 gode råd til at falde nemmere i søvn
– I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…


Dunlopillo Natura – Naturlig luksus fra Dunlopillo

natura dunlopillo

Bemærk: Dunlopillo Natura er i øjeblikket nedsat med 19% hos forhandleren. Størrelsen 180 x 200 koster lige nu 31.696 kr. – nedsat fra 39.394 kr. Du kan læse mere om sengen her.

Dunlopillo Natura er en elevationsseng, der er fremstillet med fokus på et elegant design samt en optimal liggekomfort. Med denne seng får man nemlig ideelle forudsætninger for en god søvn, da man kan indstille og justere sengen til en liggeposition, der passer til ens ønsker og behov.

Man har nemlig mulighed for både at hæve og sænke fodenden samt hovedgærdet, hvorfor man både kan sidde oprejst i sengen eller ligge ned.

Dunlopillo Natura er derfor en helt klassisk elevationsseng, der kommer med 7 komfortzoner, flere fastheder samt en trådløs funktion.

Holdbare og fleksible elevationskomponenter

Med Dunlopillo Natura får man en holdbar og fleksibel elevationsseng. Elevationssengen kommer nemlig med en massiv fyrretræsramme med slidstærkt 3D-tekstil, der kan fås i 3 forskellige farver.

Derudover består elevationsbunden af 39 tophængte lameller, hvilket er med til at sikre flere forskellige støttepunkter samt en højere liggekomfort. Udover lameller, så kommer Dunlopillo Natura også med en effektiv og kraftfuld Okimat-motor, der er med nødstrømsfunktion samt med et lavt strømforbrug.

Sengen har desuden et integreret nakkeløft, hvilket sørger for en optimal siddekomfort, hvis man eksempelvis vil læse eller se fjernsyn i sengen. Da alle sengens bevægelige dele er fremstillet af metal, vil man opnå en lydløs og stabil elevation.

Ved køb af Dunlopillo Natura medfølger der en trådløs fjernbetjening, så man både kan ligge i sengen eller stå ved siden af, når man indstiller den ønskede liggeposition.

Udstyret med naturlatexkerne og 7 komfortzoner

Dunlopillo Natura kommer med en madras, der indeholder en naturlatexkerne på 16 centimeter samt 7 komfortzoner. På den måde får man en madras, der tilpasser sig efter brugerens krop, hvorfor man vil opnå en personlig og individualiseret støtte.

Madrassen er desuden vendbar og kommer med en åben cellestruktur, der sørger for en optimal ventilation og åndbarhed. Madrassen kan fås i flere forskellige fastheder, så man kan vælge en individuel fasthed, hvis man ikke vejer det samme.

Vælg mellem flere forskellige topmadrasser

Ved køb af elevationssengen Dunlopillo Natura får man mulighed for at vælge mellem 4 forskellige topmadrasser. Alle topmadrasser er forsynet med en kerne af naturlatex, hvorfor madrasserne bidrager til sengens ventilation og åndbarhed.

Disse topmadrasser er derfor velegnede til forbrugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten, da latex er et materiale, der hurtigt kan aflede sved, fugt og varme. Sengens medfølgende betræk er desuden aftageligt og vaskbart, hvorfor man kan vaske det i vaskemaskinen.

Fordele ved Dunlopillo Natura:
🔹 Mulighed for at vælge mellem flere topmadrasser
🔹 7 komfortzoner
🔹 Vendbar madras med naturlatexkerne
🔹 Effektiv Okimat-motor
🔹 Medfølger en trådløs fjernbetjening

Dunlopillo Natura elevationssengen findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Dunlopillo Natura senge her.


Dunlopillo Harmoni

Dunlopillo-Harmoni-seng-kontinentalBemærk: Dunlopillo Harmoni er desværre udgået af produktion. Vi har derfor erstattet linksene med den lignende model fra samme mærke, Dunlopillo Oure. Produkt teksten nedenfor omhandler stadig Dunlopillo Harmoni 

Dunlopillo Harmoni er designet med fokus på at være en stor og komfortabel seng med et stilrent og tidløst udseende.

Kontinentalsengen kommer med et elegant og slidstærkt møbelstof, der fås i tre forskellige farver, hvorfor man kan vælge den farve, der passer bedst til ens soveværelse.

Desuden får man 15 års garanti på madrassen. Hvis man husker at vedligeholde den samt vende den regelmæssigt, så kan sengen dog holde i mange år frem i tiden.

En af fordelene ved Dunlopillo Harmoni er desuden, at man får en seng uden en revne i midten, hvorfor man ikke skal bekymre sig om revnen.

Kontinentalseng opbygget af tre lag
dunlopillo_harmoni_seng-continental

Kontinentalsengen Dunlopillo Harmoni er opbygget af i alt tre forskellige lag. Alle lag

består af kvalitetsmaterialer, hvorfor man vil opnå en omfattende støtte og aflastning uanset liggeposition.

Sengen er bygget op på en plan bund og kommer med en vendbar madras, der er forsynet med to individuelle latexkerner. Dette gør det muligt for en selv samt en partner at vælge en forskellig fasthed, hvis man ikke vejer det samme. På den måde har flere personer mulighed for at få deres egne individuelle behov opfyldt.

Latexmadras og 7 komfortzoner

Med Dunlopillo Harmoni får man en kontinentalseng med et højt komfortniveau. Ikke mindst er sengens lag opbygget af naturlatex, men sengen kommer også med hele 7 komfortzoner. Sengens mellemste madras har en 18 centimeter vendbar naturlatexkerne, der bidrager til sengens høje liggekomfort.

Latexkernen sikrer en optimal åndbarhed og ventilation, hvorfor sengens sovemiljø konstant vil være behageligt. Derudover kommer madrassen med 7 komfortzoner, hvilket betyder, at sengen tilpasser sig efter brugerens krop, så kroppen bliver støttet og aflastet på en personlig og individuel måde.

Mulighed for individuel tilpasning

Ved køb af Dunlopillo Harmoni medfølger der en tuftet topmadras, hvilket betyder, at den altid ligger stabilt. Dog får man også mulighed for en individuel tilpasning, da der i sengens liggeflade både kan placeres en Harmonietop eller Dunlopillos Cool betræk, der sørger for en øget åndbarhed og ventilation.

Man kan derfor vælge det betræk, der er velegnet til ens egne personlige behov og præferencer. Betrækket er både aftageligt og vaskbart, så man har mulighed for at vaske det i vaskemaskinen. Man kan desuden vælge mellem tre forskellige fastheder afhængig af ens vægt. Hvis man ønsker en gavl til sengen, kan dette tilkøbes.

Fordele ved Dunlopillo Harmoni:
🔹 Mulighed for individuel tilpasning
🔹 7 komfortzoner
🔹 Kommer med en latexmadras
🔹 Seng uden en revne i midten
🔹 To individuelle latexkerner

Dunlopillo Pure kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Dunlopillo Harmoni senge her.


Hvad sker der i vores hjerne når vi sover? 🧠 💤
– Se videoen og blive klogere


Tempur Spring

tempur-spring

Bemærk: Tempur spring kontinentalseng er desværre udgået af produktion. Vi har derfor erstattet linksene med samme model blot i elevations udgaven. Produkt teksten nedenfor omhandler stadig tempur spring kontinentalseng 

Tempur Spring er en kvalitetskontinentalseng, der er produceret med henblik på at lave en seng, der tilpasser sig optimalt efter forbrugernes behov og ønsker. Det er en danskproduceret seng, hvorfor man trygt kan stole på, at alle anvendte materialer er af høj kvalitet. Da sengen er produceret i Danmark, har den nemlig været igennem strenge kvalitetskrav og kontroller, så man kan være sikker på, at sengen er både slidstærk og holdbar, hvis man sørger for at passe godt på den.

Plan bund af massivt træ med fjedre

Tempur Spring er en plan bund, der er fremstillet af massivt træ. Som noget ekstra er sengens bund opbygget af fjedre, hvilket bidrager til en omhyggelig og omfattende støtte. På den måde opnår forbrugeren en optimal liggekomfort uanset liggeposition.

Tempur Spring komplimenterer de forskellige Tempur-madrasser optimalt, hvorfor man har mulighed for at vælge den madras, man ønsker. Der er en 3 års garanti på både ramme og bund, hvorfor man kan få disse ombyttet eller udskiftet, hvis der sker noget med disse dele.

Tempur Spring er dog fremstillet af kvalitetsmaterialer, hvilket betyder, at sengen er både holdbar og slidstærk, så længe man sørger for at vedligeholde den.

Mulighed for individuel tilpasning

Ved køb af Tempur Spring er der mulighed for at tilpasse sengen efter egne ønsker og præferencer. Man kan eksempelvis tilkøbe ben på 15 centimeter samt en matchende gavl i forskellige design. Sengen fås desuden i flere forskellige farver samt i kunstlæder, hvorfor man kan vælge det design, der bedst passer ind i soveværelsets indretning.

Med Tempur Spring behøver man derfor ikke gå på kompromis med hverken design eller komfort, da sengen er produceret med henblik på både en optimal liggekomfort samt et klassisk og tidløs design.

Vælg mellem flere forskellige Tempur-madrasser

Med Tempur Spring får man en kontinentalseng, hvor man kan vælge mellem flere forskellige Tempur-madrasser.

Der er mulighed for at vælge mellem 4 forskellige følelser samt 3 forskellige kollektioner. Der kan vælges mellem den originale madras med en fast følelse, Sensation-madrassen med en fjedrende følelse, Cloud-madrassen med en blød følelse eller Hybrid-madrassen med en traditionel fjedremadras. Man har desuden mulighed for at tilføje en justerbar base, hvis man ønsker at have mulighed for nemmere at indstille sengen efter ens egen liggeposition.

Fordele ved Tempur Spring:
🔹 Plan bund med fjedre
🔹 Plan bund opbygget af massivt træ
🔹 Mulighed for at vælge mellem flere Tempur-madrasser
🔹 Mulighed for individuel tilpasning af design og komfort

Tempur Spring elevationsseng findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Tempur Spring senge her.


Hvilken type seng skal jeg vælge?  

Det er vigtigt at forstå at der ikke findes én seng, der er bedst for alle. Den bedste seng for dig, kommer an på hvilken kropstype du har og hvilken krav  og du har til din seng.Bedste seng

Alle kroppe er forskellige og har forskellige behov, hvilket der skal tages højde for, når man skal vælge sin nye seng.
Vi vil nu gennemgå nogle af de ting du bør være opmærksom på inden du køber din nye seng. Vi håber at vores råd kan hjælpe dig med at vælge den seng som er bedst for dig.

Hvis du er lille og rund, vil du typisk have behov for en hårdere madras, sammenlignet med hvis du er høj og slank, hvor du i stedet kunne drage nytte af en blødere madras.

Politiken.dk har interviewet kiropraktor Michael Randsøe fra Herlev Kiropraktor Center, som har mange års erfaring med rådgivning af køb af ny seng. Han giver her et par gode råd omkring nogle af de vigtigste ting du skal være opmærksom på. Vi har her kigget lidt nærmere på nogle af de råd han giver.


Zoner er vigtige
Hvis man har former, såsom en fyldig bagdel eller brede hofter, så anbefales det, at man køber en madras med indbygget zoneinddeling.Senge boxmadras-min

Årsagen til, at det er vigtigt med zoneinddeling er, at rygsøjlen skal kunne ligge vandret når du sover, da dette kan hjælpe dig med at afværge fremtidige rygproblemer.
Ved at eksempelvis dine hofter kan synke lidt ned i madrassen, sammenlignet med resten af kroppen, så bevirker det at din rygsøjle vil ligge i vandret position natten igennem.

Her kan det anbefales at købe en topmadras lavet i memory skum, da de former sig efter kroppens former og dermed giver god aflastning.


Vælg den rette topmadras:
Det er ikke nok kun at have fokus på at finde den rette madras, det er mindste ligeså vigtigt at finde en passende topmadras. Det er topmadrassen som ligger øverst i sengen og dermed også den din krop vil have kontakt med natten igennem. Derfor er det meget vigtigt, at du vælger en topmadras som passer til din kropstype.

Forbrugsguiden.dk anbefaler to forskellige materialer indenfor topmadrasser:

1: Latex, er udviklet af gummitræer og skaber en type topmadras med en god fasthed. Ved at vælge latex får du en topmadras, der optimale forhold for en god nattesøvn. Du får en god støtte, da den er todimensionel, og samtidig er madrassen også meget trykaflastende.

Latex har samtidig den fordel, at det er både allergi-venlig og meget åndbart, hvilket betyder at materialet ikke bliver påvirket af din kropsvarme. Dette gør, at en latex topmadras er meget behagelig at sove på, også om sommeren.

2: Memory Skum justerer sig efter kroppens vægt og former sig efter kroppens facon, ved hjælp af kroppens egen varme. Memory skum bliver blødere når den bliver varmet op af kroppen, hvilket tillader at din krop synker lidt ned i madrassen i de områder hvor der er ekstra belastning, såsom ved hofte og skuldre.
Det gør, at man ligger i en mere fastlåst position, hvilket giver en rigtig god søvnkomfort for mange mennesker. Det anbefales, at folk med rygproblemer benytter sig af en memory skum topmadras.

Med memory skum får du altså en trykaflastende topmadras som skaber trykaflastning ved hjælp af din kropsvarme, da den former sig efter kroppen. Når du synker ned i madrassen ligger du mere roligt om natten og bevæger dig mindre. Topmadrassen tilpasser sig dermed din kropsstilling.


En forkert seng kan forværre din rygproblemer
Politiken skriver at omkring hver 5. af os danskere sover i senge, som rent faktisk forværre vores rygproblemer.For kort seng kan give rygproblemer

Selvom vi ca 26 år af vores liv i sengen, så tænker vi alligevel for lidt over, hvor vigtigt sengen rent faktisk er for vores velbefindende. Det kan gå ud over nattesøvn og især vores ryg, hvis vi ikke er opmærksomme på at vælge en seng, som passer til os.
Tom Bendix, som er professor og leder af forskningsenheden ved Videnscenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Glostrup Hospital, udtaler til politiken omkring vigtigheden i at vælge en god seng:

Det har en vis betydning, og det taler forskellige undersøgelser også for, selv om man skal være forsigtig med at komme med firkantede budskaber, når det kommer til rygproblemer

Han udtaler endvidere til politiken:
»Det er klart, at en almindelig springmadras ikke holder for evigt, og selv om det kan være svært at sige noget definitivt om, hvorvidt en slidt madras har en betydning for folk med rygproblemer, uden at man har lavet en større undersøgelse, så er der noget, der taler for, at den kan forværre en dårlig ryg«

Kiropraktor Michael Randsøe udtaler til politiken:
»Sengen er det møbel, du bør stille størst krav til i hjemmet. Skal du til at stifte hjem, så prioriter sengen og sid på ølkasser i stuen. Det er ikke så skadeligt at sidde på en gammel, slidt ølkasse, som det er at sove i en billig, dårlig seng«,

Dermed er der ingen tvivl om at sengen faktisk spiller en stor rolle i vores liv. Med den rigtige seng kan du være med til at mindske risikoen for rygsmerter og du vil opleve en hverdag, hvor du føler dig frisk og veludvilet.


Der skal være nok plads i sengen:Der skal være plads i sengen
TV2 har på deres hjemmeside lavet et interview med fysioteaupeut Mark Abildhauge, som fortæller, at det også er meget vigtigt, at ens seng ikke er for lille. Du sover bedre hvis du har rigeligt med plads. Din seng skal være mindst 90 cm bred og med 20-30 cm luft i hver ende, så du kan ligge udstrakt.


søvnguide

Sådan indretter du dit soveværelse til en bedre søvn

Eksperterne er enige om, at søvnen er noget af det vigtigste for helbredet. Uden søvn bliver man uoplagt, uskarp, dårligere til arbejdet og i værste fald syg af et svækket immunforsvar. Læs med her i artiklen, hvor vi guider til nogle af de ting, du selv kan gøre i dit soveværelse for at få en bedre nattesøvn.                         

Der er en grund til, at det værelse, hvor man hviler sig og restituerer, hedder soveværelset. Det gør det, fordi det er meningen, at man skal sove i dette rum og dermed kun bruge værelset til søvnens formål.

god søvn i bedste sengEn god nattesøvn er vigtig for at kunne fungere ideelt i hverdagen, og der er rigtig mange faktorer, der spiller ind, når det gælder om at få sovet optimalt. Udover ens egen sindstilstand og søvnrytme, har de fysiske rammer for soveværelset også en stor vigtighed for at opnå en optimal søvn.

I denne sektion ser vi først nærmere på, hvorfor søvn er så vigtigt, og derefter behandler vi netop forskellige fysiske rammer, der kan have betydning for, hvor godt man sover. Vi kommer ind på faktorer som luftkvalitet, lys, støj, temperaturer, senge og madrasser.

Vi sætter også fokus på de forskellige hvilepositioners effekt på kroppen, for der er forskel på, om man sover på siden, ryggen eller maven.

Manglede søvn kan gøre dig syg

8 timers søvn hver nat er et råd, de fleste kender. Det er selvfølgelig individuelt, hvor mange timer man har brug for, men forskerne er nået frem til de 8 timer som det optimale antal timer. Det betyder faktisk, at mennesket sover en tredjedel af livet.for lidt søvn

Når man sover, får kroppen hvile til at restituere og genopbygge sig selv. Den kobler bevidstheden fra og danner nye celler og energi, som skal bruges næste dag.

Giftstoffer i hjerne og krop bliver også nedbrudt, mens man sover, og sover man ikke længe og godt nok, forbliver disse giftstoffer i kroppen. Får man ikke en god nattesøvn over en længere periode, tærer det således på immunforsvaret, som ikke når at blive genopladt igennem søvnen. Det kan få store konsekvenser, og udover almindelig uoplagthed og træthed er der større risiko for at udvikle blandt andet stress, depression, diabetes, hjerte-kar-sygdomme og overvægt. Desuden påvirkes indlæringsevne og hukommelse.

Blot få timers mindre søvn hver nat kan have en stor effekt på effektiviteten og årvågenheden om dagen. Søvnforsøg fra USA, hvor forsøgspersoner fik to timers mindre søvn hver nat over en periode på 14 dage, viste, at forsøgspersonernes effektivitet var så nedsat, at deres funktionsevne svarede til, at de havde været vågne i 48 timer i træk.

Søvnløshed er ved at blive en folkesygdom i Danmark, for op mod en halv million danskere – det svarer til cirka hver 11. dansker – har så store problemer med nattesøvnen, at det går udover deres hverdag. Heraf lider omkring 300.000 af kroniske søvnproblemer i en sådan grad, at deres livskvalitet er markant forringet.

Gør soveværelset søvnvenligt

Det er vigtigt at gå til ro uden et virvar af tanker og stress i hovedet. Når hjernen arbejder på højtryk, kan den ikke hvile og falde i søvn.

Udover ens egen sindstilstand påvirker de fysiske forhold i soveværelset søvnen rigtig meget. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvilke omgivelser, man sover i. Her guider vi til nogle af de faktorer, du skal være opmærksom på i soveværelset baseret på undersøgelser fra DTU og Vidensråd for Forebyggelse.

God luftkvalitet giver bedre søvn

Klimaforskning handler ikke kun om det eksterne miljø, Jorden befinder sig i. Det handler også om indeklima i huse og rum, for luftkvaliteten er vigtig for menneskets velbefindende – og ikke kun hvis man er allergiker.

Rengøringen har en stor påvirkning på indeklimaet, og for at sikre det bedst mulige indeklima er det en god ide at lufte ud dagligt – uanset årstid – og støvsuge ofte. Mange udvikler nemlig allergi over for husstøvmider, som lever i støvet, men en effektiv støvsuger kan fjerne støvet og forbedre forholdene, og gennemtræk i 5-10 minutter får renset luften yderligere.

Er det pollensæson, er det dog bedst at lufte ud sent på aftenen, hvor pollentallet er lavere end om dagen. Man behøver dog ikke være allergiker for at nyde godt af en god luftkvalitet, for et dårligt indeklima kan let give gener som hovedpine eller træthed.

Det er dog forholdsvist nyt at forske i luftkvalitetens påvirkning af søvn og indlæring. Forskere fra Danmarks Tekniske Universitet har dog allerede fundet ud af, at der er en klar sammenhæng mellem indeklima og søvn og dermed indirekte også mellem indeklima, søvn og præstationsevner.

I et forsøg blev forsøgspersonerne udstyret med en måler, og herefter blev de udsat for forskellige luftkvaliteter natten over. Den efterfølgende morgen blev de bedt om at udfylde spørgerskemaer og tests, der testede de logiske evner. Resultaterne var meget klare, for de personer, der sov med den bedste luftkvalitet, præsterede bedre end de personer, der sov under dårligere luftforhold.

Lyset driller hjernen

De fleste med normal skolegang og dagsarbejde står op sammen med morgenlyset, og de går i seng, når mørket og natten falder på. Menneskets hjerne er meget følsom over for påvirkningen af lys, og lyset fortæller groft set hjernen, hvornår den skal sove.

Den mængde lys, mennesker udsættes for på daglig basis, er ikke konstant året rundt. Mængden afhænger både af sommer og vinter og af hvilken breddegrad, man bor på. Det er også en af grundene til, at mange danskere udvikler vinterdepression i de kolde måneder, hvor sol og lys er meget fraværende.

Lys påvirker dog mere end humøret: det har også påvirkning på menneskets søvn og søvnrytme, idet lyset påvirker døgnrytmen. Mange danskere mærker lys-forskellen om vinteren, hvor de oplever, at det kan være svært at komme op om morgenen. Det bliver først lyst henimod kl. 8, men mange står tidligere op, mens det stadig er mørkt.

Ændres døgnrytmen, ændres søvnen også. Døgnrytmen reguleres af nerveceller i mellemhjernen, og denne samling af nerveceller kaldes ”hjernens indre ur”. Kommer kroppen i ubalance, så hjernens indre ur ikke følger søvnrytmen, kan man have meget svært ved at falde i søvn. Om vinteren, når det er meget mørkt, er chancen for at blive ramt af denne de-synkronisering større.

Problemet kan dog behandles, hvis den ramte bliver eksponeret for en times lys om morgenen. Dette lys kan sagtens være kunstigt, og særligt det blå lys er effektivt mod det irregulære søvnbehov og påvirker personens vågenhed. Det blå lys kan nemlig regulere vågenhedsniveauet og ændre hjernens elektriske signaler.

Har man problemer med søvnrytmen – især når det er vinter – kan det derfor være en mulig løsning at investere i en lysterapi-lampe, som har indbygget ”wake-me-up” funktion, der simulerer solens rytme og langsomt og gradvist lyser soveværelset op.

Har man derimod svært ved at sove i sommermånederne, hvor de lyse sommernætter sørger for, at det aldrig rigtig bliver mørkt, kan man installere mørklægningsgardiner i soveværelset.

Har man skifteholdsarbejde, så man hele tiden skifter rundt på sin døgnrytme, skal man være særlig opmærksom på sin søvnrytme. Arbejder man aften/nat, udsættes man nemlig for en masse lys sent på dagen/tidligt på natten, hvilket kan give problemer med at sove, for lyset fortæller hjernen, at den skal være vågen nu.

Computerskærmens blålige toner

Som nævnt tror hjernen, det er dag, og den skal være vågen, når den udsættes for lys, mens mørke fortæller den, at det er tid til at gå til ro. Kunstigt lys kan manipulere med den til et godt formål, men kunstigt lys fra fjernsyn og smartphones og især computere kan også have en negativ effekt på hjernens opfattelse af dag og nat.

Mange bruger computer og internet i deres daglige lønarbejde, men i fritiden er forbruget af computer-, tablet- og telefonskærme også højt – ikke mindst for den yngre generation. Der findes ikke belæg for, at brugen af computere i dagtimerne påvirker søvnen, men anderledes forholder det sig, når man sidder med skærme senere på aftenen og hen mod sengetid.

De moderne skærme lyses nu op af transistorstyrede, flydende krystaller kaldet LCD (liquid crystal display), og hos LCD-skærme findes en høj koncentration af det blå lys med en meget stærk lysintensitet. Det gør, at lyset fra en skærm påvirker menneskets døgnrytmesystem, og koncentrationen af stoffet melatonin i kroppen falder. Når melatonin-niveauet i kroppen falder, øges fornemmelsen af vågenhed, og hjerterytmen og kropstemperaturen stiger.

Vil man gerne undgå, at computerskærmen holder en vågen, så luk ned for skærmen en times tid inden sengetid. Er det nødvendigt at bruge computeren sent om aftenen, så tjek om du kan ændre på lysintensiteten på skærmen eller installer software, der kan regulere lysmængden.

Selv svag støj kan genere

Uanset om det er en summende myg eller naboen, der holder fest, kan støj hurtigt blive en grund til, at man ikke kan sove. For at opnå de optimale vilkår for en tilfredsstillende søvn er det vigtigt, at krop og hjerne kan slappe af. Det kan de ikke, hvis der er støj tilstede. Og så er det ligegyldigt, om det er støj fra en samtale eller baggrundstøj fra trafikken. Hjernen skelner nemlig ikke imellem lyde og støj.

Det anbefales, at niveauet for baggrundsstøj ikke overstiger 30 dB om natten, da søvnen ellers vil kunne blive forstyrret og forringet. Til sammenligning larmer en almindelig samtale mellem mennesker omkring 60-65 dB. Selv sagte tale vil kunne være et problem for folk, der er meget sensitive over for støj. Der er nemlig forskel på, hvor påvirkede mennesker bliver af støj, men i stressede perioder vil man typisk være mere følsom over for selv lave lyde.

Især i bysamfund udgør søvnproblemer et stadigt stigende problem på grund af bylarm og trafik. Bor man tæt på jernbaner, lufthavne eller andre meget trafikerede transportcentre, kan problemet være særlig stort.

I EU er cirka 40 procent af befolkningen udsat for så kraftig en trafikstøj, at lydniveauet kommer over 55 dB om dagen, og 10 procent udsættes for samme niveau om natten. Og det er et langt stykke over de anbefalede 30 dB. I nærheden af meget kraftigt befærdede veje kan lydtrykket komme helt op på 75-80 dB.

Bor man i støjgenerende omgivelser, kan man afhjælpe støjgenerne ved at udbedre boligens isolering, og her er det især vigtigt at investere i gode kvalitets-vinduer. Ved den rette isolering af facader kan niveauet reduceres med omkring 7 dB, mens flerlags-glas i vinduer kan reducere 10 dB. Er generne meget svære, kan man investere i special-vinduer, der kan skære helt op til 25 dB af støjen.

Sov i den rigtige temperatur

Ikke for varmt og ikke for koldt. Sådan lyder rådet kort sagt, når det gælder om at finde den bedste soveværelsestemperatur til nattesøvnen. Geografien har stor betydning, når det gælder temperaturer. I de varme klimaer har mange huse installeret aircondition, der kan regulere varme/kulde og dermed reducere den høje varme. I de nordiske lande bliver temperaturen kun sjældent høj, og det er derfor de færreste huse, der har aircondition.

Et par varme sommernætter kan dog alligevel godt forekomme, og de kan beskadige søvnen, hvis varmen er for høj. En for høj temperatur kan medføre både nattesved og en øget vågenhed samt påvirke søvnstadierne på en sådan måde, at mængden af den vigtige dybe søvn nedsættes.

Vintrene i norden kan være kolde, og her er det vigtigt med den rette temperaturregulering. Når kulden falder, er det fristende at skrue op for varmeapparaterne indendørs, så temperaturen indendørs kommer op over de 25 grader. Men der gælder andre regler for soveværelset, for her skal der ikke være for varmt. Selv om nogle sover godt i et køligt rum helt ned til 13 grader, skal man dog alligevel passe på ikke at skrue for langt ned for temperaturen i soveværelset. En for kølig luft kan nemlig medføre, at luftvejene nedkøles, og det kan medføre et øget blodtryk. Desuden kan kroppen blive nedkølet, så immunforsvarets værn over for sygdomme svækkes.

Det konkluderes, at både et for koldt og for varmt soveværelse påvirker søvnkvaliteten, og det anbefales, at der er mellem 18-21 grader i soveværelset.

Husk også at regulere temperaturen med tøj og dyner eller tæpper. Til kolde nætter kan man beskytte kroppen mod kulde med tykt nattøj og en varm dyne, mens man om sommeren kan skifte til tyndere nattøj og måske kun sove med et lagen.

Find den bedste seng og madras

En seng er ikke bare en seng. Vi spenderer rundt regnet en tredjedel af vores liv på at sove, og på årsbasis er det 2.920 timer, hvilket svarer til over 121 døgn. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige type af både seng og madras.

Der findes mange senge på markedet, og der findes især to typer, man skal holde øje med:
Kontinentalsenge og elevationssenge. Forbrugsguiden har lavet guides til begge, så vil du vide mere, kan du blive klogere på sengetyperne på ovenstående links.

En kontinentalseng er en seng, der består af tre lag: En boksmadras, en springmadras og en topmadras, hvor en ”normal” seng ofte kun består af en enkelt madras.

Kontinentalsengens boksmadras udgør bunden og fundamentet, springmadrassen midten og ”kroppen” og topmadrassen giver den sidste komfort, ofte i form af memory foam, der tilpasser sig efter din unikke krop. Der er ikke en egentlig sengeramme, men sengen er lidt højere end normalt. Det er især godt for ældre eller folk med rygproblemer, da sengen så er lettere at komme ned i og op af.

find den rette seng

De tre lag sikrer ultimativ komfort, som gør nattesøvnen bedre. Husk dog at afprøve alle tre lag inden køb, og husk grundigt at overveje madrassens blødhed. Det er nemlig fristende at vælge den bløde madras, fordi den umiddelbart føles så rar i butikken, når man prøver den.

Men en for blød madras kan påvirke både ryg, vejrtrækning og blodomløb, da man risikerer at falde for langt ned i sengen, når man sover. Det er især springmadrassen, der afgør blød-/hårdheden og ikke topmadrassen, selv om det kan føles sådan ved første berøring. Husk også at din vægt er en afgørende faktor for, hvor fast din madras skal være. Jo højere vægt, des større fasthed skal du gå efter.

Topmadrassen er dog ikke uden betydning. Det er særligt materialet, der er vigtigt: Vælg en af skumgummi eller purskum, hvis du vil sove varmt, og hvis du foretrækker et køligere klima, så er en topmadras med en kerne af latex bedre. Du kan her læse mere information om kontinentalsenge.

Elevationssenge er et godt alternativ til kontinentalsenge, og det smarte ved en elevationsseng er, at den er bevægelig og har mange funktioner og kan justeres efter kropsform og –type. Elevationssengen kan også justeres efter ønsket brug, så du både kan sidde op eller ligge ned i sengen.

Ved køb af en elevationseng er det vigtigt at undersøge, om motoren er solid, og om lamellerne under madrassen er i god kvalitet. Det er dem, der skal bære både vægt og bevægelse, og de er med til at afgøre, om man ligger godt. Se også gerne efter, om sengen har en madrasbremse i sengebunden, som sikrer, at madrassen bliver liggende, hvor den skal.

Madrassen er selvfølgelig også vigtig. Vælg en springmadras af god kvalitet, som passer i hård-/blødhed. Affjedringen på madrassen er også et vigtigt kriterium for god søvn, så kig gerne en ekstra gang på fjedrene. Pocketfjedre eller multipocketfjedre er gode valg, for her er der tale om mange, små fjedre i stedet for få store, som understøtter kroppens vægt og form og justerer sig efter den. Det anbefales at vælge multipocketfjedre, hvis man vejer over 95 kg.

Du kan læse mere om denne type seng hos forbrugsguidens elevationsseng guide.

Andre vigtige faktorer

Udover de ovennævnte faktorer for en optimal nattesøvn kan soveværelsets orden også spille ind. Er der rod med store tøjbunker og anden uorden, så skaber værelsets rod også mentalt rod, og det kan gøre det sværere at falde i søvn. Farverne i rummet er desuden en faktor. Gå gerne efter mørke og ensfarvede farver, som er kendt for at gøre hjernen rolig. Desuden er sengetøjet også vigtigt for komforten. Skift sengetøj ofte og gå efter materialer, du selv finder mest behagelige. Der er stor forskel på for eksempel bomuld og silke.

Læg dig rigtigt i sengenlig rigtigt i sengen

Udover de fysiske rammer i soveværelset og valget af en god seng, der giver den bedst mulige komfort, så har ens hvileposition mere betydning, end man skulle tro. Det er nemlig ikke ligegyldigt, om man ligger på venstre side, højre side, på maven eller ryggen.

National Geographic har undersøgt, hvordan hvilepositionen har indvirkning på søvnen og kroppen. I et forsøg med mus har eksperter fundet ud af, at musene reagerer forskelligt på forskellige hvilepositioner. Konklusionen er, at de mus, der sov på siden, var bedre til at huske det, de havde lært i løbet af dagen, og dertil fungerede udskillelsesprocessen af affaldsstoffer i hjernen langt bedre. Desuden giver denne position god støtte til ryg og nakke.

Dog er der også forskel på, hvilken side man sover på, og det er bedst at sove på venstre side, selv om det kan trykke på både lever, lunger og mave. Søvn på højre side kan ifølge forskerne give mere håndgribelige problemer som halsbrand og tilbageløb af mavesyre fra mavesækken, da maven i så fald kommer til at ligge over spiserørets indgang til mavesækken. Husk også på ikke at lade armene ligge ned langs siden, for det øger risikoen for, at de begynder at sove. Bøj dem i stedet ud mod siden.

At sove på ryggen eller maven har også sine bivirkninger. Sover man ofte på ryggen, kan man udvikle en tendens til snorken og søvnapnø, hvorved luftvejene lukkes, og vejrtrækningen under søvn bliver besværlig. Det giver for lidt ilt til hjernen, hvorved man oftere vågner op. Søvnapnø kan på længere sigt føre til Alzheimers og Parkinsons.

Der kan også opstå flere komplikationer, hvis det er ens foretrukne sovestilling at sove på maven. Nakken belastes meget, og det er nødvendigt at dreje hovedet til en af siderne for luft. Når hovedet drejes mod puden, strækkes nakkemusklerne og leddene uhensigtsmæssigt, mens ryg og lænd får for lidt støtte.

Illustreret Videnskab bemærker dog, at der også er fordele ved at sove på ryggen, idet denne position giver god støtte til rygsøjle og nakke. Vægtfordelingen er også rigtig god, så smerter i led, skuldre og hofter undgås. Her er det bedst at sove med armene ned langs siden.

Der er tillige fordele ved at sove på maven, for selv om denne stilling er den mindst hensigtsmæssige sovestilling, så er denne position god for fordøjelsen.

Læs mere om de forskellige sengetyper her: 

1: Elevationssenge
2: Kontinentalsenge
3: Almindelige boksmadras senge


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke senge anbefales?

Vi anbefaler blandt andet Tindra Älv kontinentalseng, Aura Älv Boxelevationsseng, Edda Älv kontinentalseng, Norland Eksklusiv kontinentalseng, Senses Lux boxmadras og mange flere.

🧐 Hvilken fasthed skal min seng have?

Det er anbefalet, at hvis du vejer under 75 kilo, skal du vælge en seng med medium fasthed. Det sikre, at madrassen giver tilstrækkeligt efter, så du ikke ligger for hårdt. Vejer du mellem 75 – 95 kilo, er den faste madras ofte et bedre valg. Vejer du over 95 kilo, er det også en fast madras, du skal se efter. Men her kan det dog være værd at gå efter en model med ekstra mange fjedre for den bedst mulige støtte.

🤔 Hvor mange timers søvn er optimalt?

Det er anbefalet, at voksne får mellem 7-9 timers søvn hver nat. Selvom man ikke umildbart kan se det, arbejder hjernen imens vi sover. Gennem hele natten gennemgår kroppen den samme søvncyklus 4 til 5 gange. Hver cyklus varer 90 – 120 minutter og består af 4 søvnstadier, der alle er vitale for vores gøren i de vågne timer.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse