De 12 bedste kontinentalsenge – alt du skal vide for at vælge

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: september 27, 2023.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

De 12 bedste kontinentalsenge – alt du skal vide for at vælge

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Er du på udkig efter en seng, der skal give dig en god og stabil nattesøvn mange år ud i fremtiden, er det værd at gå efter kontinentalsenge, som af flere grunde bliver mere og mere populære. Du får nemlig en komplet seng med forskellige moduler, der har til formål at give maksimal komfort og aflaste din krop i løbet af natten, så du altid vågner frisk og udhvilet.

Kontinentalsenge består af 3 lag: En boxmadras eller ramme i bunden, en springmadras eller skummadras i midten og en topmadras øverst. Mange oplever en betydeligt forbedret søvn, når de udskifter deres traditionelle seng med en kontinentalseng, og længere nede i vores artikel kan du læse, hvorfor god søvn er vigtigt samt få hans fire gode råd til at falde nemmere i søvn.

Der findes mange forskellige kontinentalsenge på markedet, både hvad angår design og materialer, men også pris og holdbarhed. I vores artikel giver vi dig derfor dybdegående information om, hvordan du vælger den bedste kontinentalseng til netop dine behov og hvad du skal være særligt opmærksom på.

Vi har lagt vægt på, at sengene er produceret i Danmark og lever op til en vis standard rent kvalitetsmæssigt.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af kontinentalsenge , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 12 bedste kontinentalsenge i test-guiden 2023:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

I vores research har vi fundet ud af, at selvom kvalitet naturligvis ikke er ens blandt de mange senge på det danske marked, så er der ofte en større forskel i pris, end vi ser i materiale, konstruktion og kvalitet af sengene, da mange funktioner og egenskaber ofte er ens på tværs af modeller og prisklasser, og producenten af sengene ofte er de samme på tværs af brands. Som følge heraf kan der være rigtig gode - og dyre - senge, som ikke er inkluderet her. En stor del af vores analyse er altså vægtet meget op på værdi for pengene.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte kontinentalsenge

Se hele tabellen

5 ting du skal overveje, før du køber kontinentalseng

 • Størrelse

  Når det kommer til størrelse, er det vigtigt at tænke over, hvem der skal sove i sengen, størrelsen på dit soveværelse og personlige præferencer. Hvis du vil have mest muligt ud af pladsen i dit soveværelse, kan du overveje en model på 140 x 200 cm, da den både egner sig til én og to personer.

  De mest populære størrelser for par er 140 x 200 og 160 x 200 cm, da de begge passer til de fleste soveværelser og samtidig giver tilstrækkelig komfort og plads til begge personer. Der findes dog også kontinentalsenge i 200 x 200 eller 210 x 210 cm, som er ideelle til større og højere personer. De største kontinentalsenge kan selvfølgelig også bruges, hvis du har et stort værelse og bare gerne vil have masser af plads at ligge i. Som tommelfingerregel bør sengen være 20 cm længere end den længste person, som skal sove i den.

 • Madras

  En kontinentalseng består af 3 lag: en boksmadras, en vendbar springmadras og en topmadras. Boksmadrassen fungerer som sengens fundament og sikrer, at din krop afslappes. Den vendbare springmadras er det midterste lag og justerer komfortniveauet i sengen. Det vigtigste lag er topmadrassen, som ligger øverst og tættest på din krop. Når du skal på jagt efter en topmadras, skal du holde øje med fastheden og det materiale, den er fremstillet af.

  Der findes et bredt udvalg af fastheder og priser, og generelt bør personer, som sover på siden, kigge efter madrasser med mediumblød til mediumfast støtte. Personer som sover på ryggen eller maven skal derimod kigge efter en madras, der giver god støtte i lænden og som fordeler vægten jævnt.

  To gode råd fra vores side er at finde en madras, der giver mulighed for at vælge fasthed på begge sider af sengen (så den passer til hver af jer, der sover på den), og at vælge en forhandler, der tilbyder gratis ombytning af madrasser, hvis du ikke valgte den rigtige fasthed i første omgang.

 • Materialer

  Rammen til kontinentalsenge fås i en lang række forskellige materialer, hvilket har indflydelse på sengens holdbarhed, stabilitet og madrassens støtte. Vi anbefaler at gå efter en ramme af massivt træ eller metal, da de er mindre tilbøjelige til at gå i stykker og holder længere.

  Du skal også finde en sengegavl, som kommer i mange forskellige designs. De kan både være fremstillet af ruskind, kunstleder eller fløjl. Stilen på sengerammer kan variere fra det helt enkle og strømlinede til mere dekorative designs med knapnitter og broderi. Når du overvejer sengerammer, er det vigtigt at overveje både det æstetiske og det praktiske for at finde den bedste løsning til dine behov. Du kan med fordel også kigge efter Oeko-tex og Svanemærket tekstiler og FSC-certificeret træ.

 • Pris

  Dyrere kontinentalsenge koster omkring 50.000 kr. og opefter, men er til gengæld mere robuste, har flere komfortzoner og er generelt af bedre kvalitet.

  Billigere modeller koster omkring 8.000-10.000 kr. og kommer i et enklere design og med færre funktioner end de dyre modeller. Det er dog muligt at finde en rigtig fin model til en fair pris, hvis du er opmærksom på detaljerne.

 • Kunebedømmelser og ekspertanmeldelser

  Vi anbefaler, at du ser på kundeanmeldelser, inden du køber en kontinentalseng. På den måde får du en idé om, hvad andre synes om en given model, hvor behagelig madrassen er og om konstruktionen er holdbar. Du får med andre ord en fornemmelse af, om sengen er prisen værd.

  For at hjælpe dig har vi derfor valgt at inkludere kundebedømmelser.

arrow-more

Bedre Nætter Venus 4040 Kontinentalseng - høj komfort og Svanemærket topmadras

Forbrugsguiden anbefaler

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4.7/5 stjerner baseret på mere end 2900 anmeldelser på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Venus 4040 Kontinentalseng :

Bedre Nætter DK
På lager
11.999 kr. 27.999 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 7 Bedre™-zoner med unikt udviklet hoftezone
 • Elastisk topmadras med forskellige fastheder
 • Naturlige skandinaviske certificerede materialer

Forbrugsguidens vurdering

Venus Mayan kontinentalsengen lever op til vores forventningerne, og har nogen unikke egenskaber som vi er særligt begejstrede over. Kontinentalsengen har alle de funktioner man kan forvente af senge i denne prisklasse som bl.a. er 7 komfortzoner og 25 års garanti på fjedre- og rammebrud. Vi er særligt begejstrede over den Svanemærkede topmadras som er af meget høj kvalitet. Det eneste minus ved topmadrassen er, at enkelte oplever at den har en tendens til at glide.

Sammenlignet med senge i samme prisklasse får man meget for pengene. Helt usædvanligt medfølger deres sengegavl gratis, hvilket man normalt betaler ekstra for hos de fleste andre forhandlere. På baggrund af deres gode topmadras, gode anmeldelser og høje kvalitet anbefaler vi Venus Mayan kontinentalsengen. Vi mener det er et produkt de fleste vil blive tilfredse med, og deres 100 dages prøveperiode gør desuden at man nemt kan teste sengen af uden risiko.

Fordele

 • OEKO-TEX certificeret seng og Svanemærket topmadras produceret efter den unikke Sonocore-metode
 • 7 komfortzoner og 25 års garanti på fjedre- og rammebrud
 • 4,4/5 stjerner baseret på mere end 270 anmeldelser
 • Sengegavl medfølger i prisen
 • 100 dages risikofri prøveperiode

Ulemper

 • Enkelte føler topmadrassen er lidt for blød
 • Til tider oplever enkelte forsinket levering

Venus er en af de bedst bedømte kontinentalsenge hos Bedre Nætter, hvilket i sig selv er en stor bedrift. Når man så også overvejer at det er ved en af landets førende senge brands, så er det endnu flottere. Det bekræfter at sengen er et godt valg for dem med almindelige behov.

Anmeldelse: Produktanalyse af Venus Kontinentalsengen

Specifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 61 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Latex
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Sengegavl inkluderet
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage
 • Certificeringer: ?

Topmadras i bæredygtige materialer og springmadras i topkvalitet
Venus Mayan er en solid kontinentalseng bygget op omkring 3 forskellige lag. Boksmadrassen består af en solid træramme som er 12 centimeter tyk og et dobbelt lag pocketfjedre som skaber sengens fundament.

Springmadrassen er opbygget med 7 komfortzoner for at give forskellig støtte til bl.a. nakken og ryggen. Springmadrassen giver dig derudover muligheden for at have 2 forskellige fastheder fra side til side. På den måde kan den tilpasses efter både dig og din partners behov. 7 komfortzoner og 2 seperate fastheder i springmadrassen er standard til kontinentalsengene i denne prisklasse, og er hvad man kan forvente til prisen.

Topmadrassen er unik, da den som en af de eneste i sin klasse er Svanemærket. Bedre Nætter bruger SonoCore-metoden til at producere topmadrassen, hvilket gør den er lidt stærkere, smidigere og mere åndbar end almindelige latex topmadrasser. Latex kernen er derudover betrukket af Bedre Nætters vaskbare og allergivenlige Rönd-betræk. En lille ulempe er dog, at man ikke har mulighed for at vælge andet end en latex topmadras til denne model. Hos flere konkurrenter kan du vælge mellem en skum- og en latex topmadras.

Ligesom de andre Bedre Nætter senge, så leveres den usamlet i 7 pakker. Dog er sengen nem at samle, da du ikke behøver at gøre brug af værktøj. Kontinentalsengen leveres med 25 års garanti, hvilket man kan forvente af senge i den prisklasse. Kontinentalsengen er 63 cm høj og er derfor lidt lavere end konkurrenterne som ofte har senge omkring 67 cm. Hvis du derfor er på jagt efter end lidt lavere seng, så er dette den rette for dig.

Sengen kommer i 4 forskellige farver, 5 forskellige ben, 3 forskellige fastheder og med mulighed for 4 forskellige gavler. Som noget unikt følger deres standard gavl med i prisen, hvilket du skal betale ekstra for hos konkurrenterne.

Sammenlignet med andre konkurrenterne i samme prisklasse, så lever den op til standarden med 7 komfortzoner, 2 seperate fastheder og 25 års garanti. Venus Mayan adskiller sig særligt ved dens topmadras. Den unikke produktionsmetode gør at de har skabt en topmadras som både er stærk, blød og åndbar, men også allergivenlig og Svanemærket.

Hvad siger forbrugerne om Bedre Nætter Venus Mayan Kontinentalsengen?

Forbrugerne har taget godt imod Venus Mayan kontinentalsengen og de har vurderet den til 4,4/5 stjerner baseret på mere end 600+ anmeldelser. De tidligere kunder nævner særligt at den er behagelig at ligge i, servicen har været god. Flere nævner endda at det er den bedste seng de nogensinde har sovet i. Enkelte nævner dog også at de føler topmadrassen er lidt for blød og topmadrassen godt kan glide lidt rundt.

Forhandleren Bedre Nætter er vurderet til 4,7/5 stjerner på TrustPilot baseret på 2940+ anmeldelser, og kun 4% af anmeldelserne på TrustPilot er 1 stjernede. Det som de negative anmeldelser som regel handler om er en forsinkelse på leveringen. Vi bemærker dog at Bedre Nætter besvarer deres negative anmeldelser, og får løst problemerne. Forbrugerne har taget godt imod Bedre Nætter og Venus Mayan, hvilket har gjort dem til en af de bedst bedømte sengeforhandlere i Danmark.

Mere om Bedre Nætter Venus 4040 Kontinentalseng

Specifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 61 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Latex
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Sengegavl inkluderet
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage
 • Certificeringer: ?

Snefrid Fjord - nordisk kontinentalseng i høj kvalitet

Bedste kontinentalseng for maksimal komfort

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Dansk produceret og 4.9/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Snefrid Fjord:

Nordicdream.dk
På lager
12.995 kr. 26.995 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Udviklet i samarbejde med eksperter og fysioterapeuter
 • Topmadras med kerne af naturlatex og bambusbetræk
 • Dansk håndværk af høj kvalitet

Forbrugsguidens vurdering

Dygtige sengeeksperter, der kender alt til kroppens behov, har udviklet Snefrid kontinentalsengen i samarbejde med danske sengehåndværkere. Du får derfor dansk kvalitet, du kan regne med. Der er hele 100 dages risikofri prøveperiode, når du køber en seng hos Nordic Dream. Du kan derfor afprøve sengen i trygge rammer, før du afgøre, om det er en vinder. Er sengen ikke den rette for dig, henter Nordic Dream den på din adresse kvit og frit.

Snefrid sengen er et oplagt valg, hvis du ønsker en kvalitetsseng fra Nordic Dream, der ikke sprænger budgettet. Modellen er nemlig én af de billigere senge fra den danske producent, men det betyder bestemt ikke, at der er blevet gået på kompromis med kvaliteten.

Nordic Dream er blevet vurderet til 4,9 ud af 5 på Trustpilot, hvilket er det højeste i sengebranchen. Det er et kvalitetsstempel fra kunderne, der viser, at sengene er i høj kvalitet. Som en ekstra tryghed får du 25 års brudgaranti på fjedre og rammen. Fjedrene er udvalgt, fordi de er i særdeles høj kvalitet, og samspillet mellem topmadras og fjedre gør, at komforten er helt i top med denne seng.

Fordele

 • 4,9/5 stjerner på Trustpilot – en af Danmarks bedst bedømte sengeforhandlere
 • Dansk produktion og 100 dages tryghedsgaranti
 • 25 års brudgaranti på fjedre- og rammen
 • 7 komfortzoner for den mest ergonomiske liggekomfort

Ulemper

 • Sengegavlen skal tilkøbes ved siden af
 • Enkelte kunder har oplevet forsinkelse på leveringen

Få en fantastisk nattesøvn med Nordic Dreams klassiske og topsælgende kontinentalseng, Snefrid Fjord er udstyret med danskproducerede pocketfjedre, der giver den helt rigtige trykaflastning. Du kan derfor sove både behageligt og ergonomisk korrekt, så din nattesøvn bliver markant bedre.

 

Anmeldelse: Produktanalyse af Snefrid Fjord

Specifikationer

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 67 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Ergo-flex skum
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Få den bedste nattesøvn med Nordic Dream
Nordic Dream har skabt den lækre kontinentalseng Snefrid med fokus på den ekstra gode komfort. Sengen kommer i flere forskellige størrelser, så du let finder en model, der passer lige præcis til dit soveværelse. Trærammen er 14 cm og bygget af svensk fyrretræ, der er kendt for dets holdbarhed. Det giver en god base for de støttende madrasser, der giver dig god komfort hele natten igennem.

Sengen er i alt 68 cm høj og består af:

 • 12 cm ben
 • 20 cm springmadras med pocketfjedre
 • 28 cm stabil boxmadras
 • 8 cm topmadras i latex eller memory-skum

Du får flere forskellige madraslag, der hver især yder en behagelig trykaflastning, så du kan sove ergonomisk korrekt og komfortabelt.

Komfortzoner for optimeret liggekomfort
Når det kommer til komfort, så er Snefrid kontinentalsengen helt i top. I både boxmadrassen og springmadrassen er de danskproducerede pocketfjedre lagt dobbelt. Det giver en mere dynamisk aflastning af kroppens vægt, så rygsøjlen bliver rettet ud og ligger plant.

Pocketfjedrene er inddelt i flere forskellige zoner, så madrassen støtter din krop på bedste vis. 7 forskellige zoner sørger for, at din krop ligger helt afslappet, når du hviler eller sover i Snefrid sengen.

Det smarte Airflow-skum sikrer optimal fjedre-elasticitet, så du ikke oplever en ”hængekøje-effekt”, hvor din krop ikke falder alt for meget ned i madrassen. Med Snefrid kotinentalsengen ligger din krop plant og ergonomisk korrekt, så du får den bedste trykaflastning.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Hvad siger forbrugerne om Nordic Dream Snefrid Fjord kontinentalsengen?

Nordic Dream er en af de bedst bedømte sengeforhandlere, og er vurderet til 4,9/5 stjerner baseret på mere end 1450 anmeldelser på Trustpilot. Kun omkring 1% af alle deres anmeldelser er under 3 stjerner, hvilket er meget imponerende. Kunderne fremhæver deres gode kundeservice og support som løser problemerne der skulle opstå hurtigt

En kunde havde problemer med en kortslutning i fjernbetjeningen og en ny ankom dagen efter. Det nævnes også at kunderne oplevede at  hårdheden blev skiftet uden problemer, hvis man ønsker en enten blødere eller hårdere madras efter købet. Kunderne føler de har fået en seng af høj kvalitet til en god pris. Nordic Dream har ikke mange ulemper, men enkelte kunder nævner at de har oplevet forsinkelse på deres bestillinger, og at topmadrassen skal rettes på plads en gang i mellem, da den glider en smule.

Mere om Snefrid Fjord

Specifikationer

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 67 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Ergo-flex skum
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Norhland Signatur Delux Kontinental - kvalitets kontinentalseng til en brøkdel af prisen

Bedste seng til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjerner på TrustPilot

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Signatur Delux Kontinental:

Sengetid
På lager
7.495 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Unik komfort i tre lag
 • Masser af støtte og temperaturkontrol
 • 5 zonekomfort for optimal støtte

Forbrugsguidens vurdering

Norhland Signatur tilbyder en personlig soveoplevelse med sit zone design og materialevalg. De 5 komfortzoner i springmadrassen giver nemlig målrettet støtte til skuldre og hofter, hvilket sikrer afbalanceret hvile og reducerer risikoen for ubehag.

Muligheden for at vælge mellem en topmadras af latex eller wonderpur-skum giver dig dertil mulighed for at tilpasse sengen til dine specifikke behov og præferencer, uanset om det er varmetilpasning eller ventilation og trykaflastning, du har brug for. Sengen er fremstillet af professionelle håndværkere i Danmark, og den er bygget til at modstå tidens tand.

Den 15-årige garanti på sengerammen og fjedrene giver tryghed og ro i sindet, og derudover forhindrer de polstrede fjedre med åndbart skum “hængekøjeeffekten” og hjælper samtidig med at regulere temperaturen og luftfugtigheden hele natten. Selvom sengen ikke har skridsikre egenskaber, gør dens egenskaber og rigtig gode pris den til et oplagt valg for dig, der vil have det bedst mulige match mellem kvalitet og pris.

Fordele

 • Fremstillet i Danmark af førende sengeeksperter
 • Du har mulighed for at vælge topmadras type
 • Ergonomisk støtte hele natten fra de 5 komfortzoner
 • Gode anmeldelser, 4,5/5 på Trustpilot
 • Du kan vælge mellem 3 fastheder i madrassen

Ulemper

 • Få kunder bryder sig ikke om at falde for langt ned i madrassen, og så kan topmadrassen godt have en lidt for høj kant.

Norhland Signatur Delux Kontinental giver dig optimal søvn, og med dens kvalitets materialer er den bygget til at holde i mange år. Sengen forhandles kun af Sengetid, og fordi kvaliteten er så god, tilbyder de 15 års garanti mod ramme- og fjederbrud.

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Signatur Delux

Specifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 65 cm
 • Antal komfortzoner: 5
 • Type topmadras: Latex / Wonderpur
 • Topmadras tykkelse: 8 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex 100
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveperiode: 101 dage

Fem komfortzoner
Kontinentalsengen består af tre lag: en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Hvert lag tjener et formål, der arbejder sammen for at give dig en god nats søvn.

Designet fokuserer på at give den mest ergonomiske liggeposition. Lommefjedrene i springmadrassen er fleksible og giver mulighed for 5 forskellige komfortzoner – f.eks. er fjedrene hårdere omkring hovedområdet og blødere ved skuldrene for at give en optimal, ergonomisk sovestilling, hvor din ryg altid er lige. Det er også brugbart, hvis du allerede lider af ryg- eller nakkeproblemer, i og med det aflaster områderne, mens du sover.

“Hængekøje”-effekten er almindelig blandt mange springmadrasser, hvor man synker ned i madrassen, men med Signatur er det ikke et problem, fordi fjedrene er polstret med åndbart komfortskum. Det forhindrer ikke kun, at du synker for langt ned, det hjælper også med at regulere temperaturen og fugtigheden hele natten.

Springmadrassen fås desuden i tre forskellige fastheder, så du kan tilpasse sengens hårdhed til dine egne præferencer. Sengen fås også i tre forskellige, moderne farver, så den passer til de fleste soveværelser.

Delux topmadrassen

Ovenpå sengen finder du en 10 cm tyk topmadras som du kan få i enten Wonderpur eller latex.Hvilket af materialerne du skal vælge kommer meget an på hvilke problemer du oplever under din søvn, samt dine generelle præfencer.

Latex er et materiale som er særlig effektivt til at regulere varme og fugt væk fra kroppen og er derfor god til dig som sveder eller generelt bare har det varmt om natten. Derudover har latex trykaflastende egenskaber som kan hjælpe med at mindske trykket på dine skuldre og nakke.

Wonderpur er en unik form for memory foam som er særlig effektiv til at holde på varmen og tilpasse sig til din krop. Wonderpur er noget blødere end latex, og du falder derfor mere ned i madrassen og bliver samtidigt mere omkranset af den. Wonderpur er derfor et godt valg til dig som har det koldt om natten, samt til dig der ønsker at falde lidt mere ned i topmadrassen.

Selve topmadrassen er betrukket af et åndbart bambus betræk som er effektivt til at lede fugt væk fra kroppen og samtidigt er 100% fri for skadelige stoffer.

Mere om Norhland Signatur Delux Kontinental

Specifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 65 cm
 • Antal komfortzoner: 5
 • Type topmadras: Latex / Wonderpur
 • Topmadras tykkelse: 8 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex 100
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveperiode: 101 dage

Emma Deluxe - kontinentalseng med elegant design

Bedste kontinentalseng til den stilbevidste

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,8/5 stjerner på Emma-madras.dk
 • check Madrassen er Bedst i Test - Testfakta 2021

Dagens bedste priser og tilbud på Emma Deluxe:

Emma.dk
På lager
14.399 kr.
savier 1 Rabatkode fundet party

Vi har fundet 1 Rabatkode til Emma.dk. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓
September Udsalg: Spar op til 55%
 • Førsteklasses komfort med elegant og ergonomisk design
 • Justering af dynamiske fjedre
 • Valgfri rullemadras for ekstra komfort

Forbrugsguidens vurdering

Emma Deluxe har et attraktivt design med en fjederbund, hovedgærde og testvindende madras inkluderet, hvilket gør den til et praktisk og stilfuldt valg til dit soveværelse. Den mest fremtrædende funktion er muligheden for at vælge mellem to topmadrasser, den luksuriøse Diamond og den vendbare Flip, så du kan tilpasse fastheden efter dine præferencer.

Emma Diamond springmadrassen imponerer med over 300 pocketfjedre, der giver fremragende komfort, fleksibilitet og ergonomi. De 7-zoners pocketfjedre tilpasser sig dynamisk til din krop og sovestilling og giver personlig støtte hele natten. Madrassens trykaflastning og øgede luftcirkulation hjælper med at forebygge og reducere rygproblemer, samtidig med at den skaber et køligere sovemiljø.

Selvom det er vigtigt at bemærke, at sengens lyse farve kan kræve lidt pleje for at opretholde dens tilstand, gør de overordnede fordele ved Emma Deluxe kontinentalseng den til et godt valg for dem, der søger tilpasselig komfort og ergonomisk design. Vi synes, at denne seng er et pålideligt valg, der prioriterer din søvnkvalitet og dit velbefindende.

Fordele

 • Smukt syet hovedgærde
 • Ergonomisk madras med 7 komfortzoner
 • Inkl. sengeramme, hovedgærde, madras og topmadras
 • Tilgængelig i tre størrelser
 • Giver en behagelig sovestilling hele natten

Ulemper

 • Sengens lyse farver kan være svære at bevare i god stand

Emma giver ifølge forbrugerne en markant bedre søvn, hvilket understøttes af dens samlede bedømmelse på 4,8/5 stjerner. Det er altså en luksusudgave af en seng, hvor alle elementer er designet af søvneksperter.

En af de tilfredse forbrugere skriver i sin anmeldelse: ”Jeg har ingen rygsmerter længere og vågner ikke i løbet af natten og er udhvilet når jeg vågner om morgen”. Madrassen har 7 zoner med pocketfjedre med HRX-skum, der giver masser af komfort og trykaflastning, så du ikke får ondt.

Emma har desuden et tykt hovedgærde, god højde og en temperaturregulerende topmadras, hvilket sikrer høj komfort.

Anmeldelse: Produktanalyse af Emma Kontinentalseng

Specifikationer

 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Højde: 66 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Springmadras, memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 5 cm
 • Sengegavl inkluderet
 • Certificeringer: Oeko-tex 100
 • Garanti: 10 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Hård eller blød topmadras – vælg selv
Topmadrassen er 6 cm, og du kan vende den, så du kan vælge mellem en blød eller hård topmadras. Selve madrassen giver dig god støtte og åndbarhed, og pocketfjedrene sørger for, at du får den rigtige støtte, og at rygsøjlen er i den rette position om natten. De 7 zoner med pocketfjedre sikrer desuden, at du har mulighed for skiftende positioner i løbet af natten.

I bunden af madrassen er der Bonell fjedring, som stabiliserer og sikrer en god base for din søvn. Emma giver dig en hoteloplevelse af luksus og komfort til en rigtig god pris – du får nemlig 7 komfortzoner, gode materialer og flot design til en god pris. Topmadrassen er dertil temperaturregulerende, hvilket er en fordel, fordi du aldrig kommer til at hverken svede eller fryse.

Husk: Hos Emma-madras får du leveret sengen direkte til din dør. De planter i øvrigt et træ for hver bestilling, og du kan tilmed prøve sengen i 100 nætter og returnere den, hvis du fortryder.

Hvad siger forbrugerne om Emma Kontinentalsengen?

Emma scorer 4,3/5 stjerner på TrustPilot baseret på mere end 3600 anmeldelser. Kunderne nævner bl.a., at de har oplevet færre smerter i ryggen og skuldrene efter skiftet til sengen. Særligt komforten og topmadrassen fremhæves, og langt de fleste kunder er meget tilfredse og anbefaler sengen.

Af ulemper oplever enkelte at madrassen lugter af gummi, hvilket Emma udtaler sker i forbindelse med produktionen og at det skulle aftage efter kort tid. Enkelte føler også, at madrassen er for blød til dem, så det er ikke det bedste match, hvis du ønsker en meget hård madras.

Mere om Emma Deluxe

Specifikationer

 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Højde: 66 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Springmadras, memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 5 cm
 • Sengegavl inkluderet
 • Certificeringer: Oeko-tex 100
 • Garanti: 10 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Jensen Ambassador kontinentalseng - med Jensen Aloy fjedersystem

Godt valg til dem, der sover i ryggen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Jensen Ambassador kontinentalseng:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Sømløs tekstilløsning
 • Jensen Aloy fjedersystem
 • Svane- og EU-blomstermærker

Forbrugsguidens vurdering

Ambassadör kontinentalseng fra Jensen er fyldt med masser af funktioner af høj kvalitet, der er med til at sikre en bedre nattesøvn. Madrassen gør brug af Jensens specielle fjedersystem for ekstra komfort, en TempSmart-topmadras, der hjælper med at kontrollere temperaturen, og et latexfyld, der holder sengen både luftig og ren. Sengen har Svane- og EU-blomstermærker, som viser, at den er fremstillet på en måde, der er god for miljøet og dit helbred. En bemærkelsesværdig ting ved sengen er desuden Jensen Even-overfladeteknologien. Den sørger for, at der ikke er noget hul i midten af sengen, så du får et jævnt sted at sove.

Alle Jensen-madrasser leveres desuden med 5 års totalgaranti og 25 års garanti, der dækker eventuelle skader på rammen eller fjedrene, hvilket beviser, at mærket virkelig går op i kvalitet og i at gøre kunderne glade. Hvis du foretrækker en meget blød madras, vil du muligvis ikke synes om springmadrassens fasthed. Men til gengæld har sengen to forskellige fastheder – den ene side er fast, og den anden er medium – så den kan stadig opfylde forskellige komfortbehov. Alt dette taget i betragtning synes vi, at Jensens kontinentalseng er et godt valg for dig, der ønsker at få en bedre nattesøvn.

Fordele

 • Vendbar madras i sin helhed
 • Valgfri topmadras i naturlatex
 • Kan bruges med eller uden hovedgærde
 • Lang garanti på madras, ramme og fjederbrud

Ulemper

 • Springmadrassen passer måske ikke til dem, der foretrækker en blød madras.

Jensen Ambassador kontinentalseng har en fejlfri tilgang til tekstil, hvor sengerammen præcist bliver omsluttet, så du kan være sikker på en sømløs oplevelse. Egenskaben resulterer i et raffineret og samlet look, hvilket gør den til et perfekt valg for dig med en skarp designsans, der værdsætter en ryddelig og sømløs visuel udstråling i din soveværelsesindretning.

Anmeldelse: Produktanalyse af Jensen Ambassador kontinentalseng

Specifikationer

 • Størrelse: 160 x 200, 180 x 200
 • Højde: ?
 • Antal komfortzoner: ?
 • Anti-slip: ?
 • Garanti: 5 år på madras, 25 år på ramme og fjederbrud
 • Gratis prøveperiode: ?
 • Hovedgærde inkluderet: Nej
 • Type topmadras: Latex
 • Topmadrassens tykkelse: ?
 • Certificeringer: Svanemærket, EU-blomst

Kontinentalseng med Jensens pocketfjedersystem
Ambassadör kontinentalseng er en enestående kreation fra Jensen, der udviser elegance og prioriterer komfort. Den består af en dobbeltmadras, der er forstærket af Jensens karakteristiske Pocket on Pocket-fjedersystem, som anvender tre fjederlag for maksimal støtte og komfort. Det opfindsomme system er en del af Jensens Original Zone System, der kombinerer en blød skulderzone med indbygget støtte i lænden. Sengeopsætningen omfatter også to 90 cm sengerammer, som er elegant klædt i sømløs polstring og hævet af 14 cm matsorte metalben. I sengerammerne ligger en enkel springmadras, som tilbyder en unik fasthed på den ene side og medium fasthed på den anden, hvilket imødekommer forskellige komfortbehov. Som et bevis på deres engagement i kvalitet og tradition er alle Jensen-senge, inklusive Ambassadör Continental-sengen, fremstillet i Norge.

TempSmart topmadras med latexfyld
TempSmart-topmadrassen, der følger med Ambassadör Continental-sengen fra Jensen, er fantastisk til at holde sengen på en altid behagelig temperatur. Den fungerer ved at afbalancere eventuelle ændringer i kropsvarmen, hvilket gør din søvn mere fredfyldt. Den benytter sig af små kapsler, som tilpasser sig din kropsvarme ved at optage, holde på og afgive ekstra varme, når det er nødvendigt. Det forhindrer, at du bliver for varm, kold eller svedig i løbet af natten. Topmadrassen har desuden et latexfyld, der hedder Innergetic latex, som hjælper med at holde sengen både godt ventileret og tør. Det holder også bakterier og støvmider væk, hvilket gør madrassen lettere at holde ren.

Mere om Jensen Ambassador kontinentalseng

Specifikationer

 • Størrelse: 160 x 200, 180 x 200
 • Højde: ?
 • Antal komfortzoner: ?
 • Anti-slip: ?
 • Garanti: 5 år på madras, 25 år på ramme og fjederbrud
 • Gratis prøveperiode: ?
 • Hovedgærde inkluderet: Nej
 • Type topmadras: Latex
 • Topmadrassens tykkelse: ?
 • Certificeringer: Svanemærket, EU-blomst

Svanhild Fjord - allergivenlig seng i høj kvalitet

Bedste kontinentalseng i allergivenlige materialer

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4.7/5 stjerner baseret på mere end 2900 anmeldelser på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Svanhild Fjord:

Nordicdream.dk
På lager
9.995 kr. 21.995 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Ergonomiske fjedre og 7 komfortzoner
 • Allergitestet seng helt skabt af naturlige materialer
 • Latex-topmadras med bambusbetræk

Forbrugsguidens vurdering

Svanhild Springmadras med Airflow-teknologi skiller sig ud med sin brug af naturlige og allergivenlige materialer. Madrasbetrækket, der er lavet af 100% naturlig latex fra gummitræer, giver en holdbar og elastisk overflade, der tilpasser sig din kropsform og giver komfort og støtte. Det er også allergivenligt og antibakterielt, hvilket gør det til et fremragende valg for dem med allergi eller bekymring for bakterier.

Betrækket består desuden af bambusfibre, som er nemme at tage af og kan maskinvaskes ved 60 grader, hvilket sikrer renhed og friskhed. Pocketfjedrene i madrassen bevæger sig uafhængigt af hinanden, tilpasser sig din kropsform og giver målrettet støtte, hvor der er mest brug for det.

For ekstra tilpasning er topmadrassen lavet af memory skum, hvilket giver fremragende støtte til personer med led- og muskelsmerter.

Selvom prisen kan være højere, når den ikke er på tilbud, gør de naturlige og allergivenlige materialer sammen med de personlige støttemuligheder Svanhild springmadras og Älv topmadras til et overbevisende valg til en afslappende og behagelig nattesøvn.

Fordele

 • Airflow-polstring
 • Benene monteres nemt - intet værktøj er nødvendigt
 • Kraftig bundramme
 • Topmadras af naturmaterialer

Ulemper

 • Lidt dyr når den ikke er på tilbud

Kontinentalsengen, Svanhild Fjord, har syv komfortzoner, som forbedrer blodcirkulationen og er derfor ideel til dem, der lider af rygsmerter eller andre sundhedsproblemer. Derudover er den håndlavet og holdbar, hvilket gør den til et attraktivt valg for alle, der leder efter en langsigtet løsning.

Anmeldelse: Produktanalyse af Svanhild Fjord

Specifikationer

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 61 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Type topmadras: Ergo-flex
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex 100 certified
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Springmadras med Airflow-teknologi
Svanhild har en ergonomisk pocket fjedermadras, der er designet til at give dig optimal støtte. Fjedrene bevæger sig uafhængigt af hinanden og tilpasser sig din kropsform, så du på den måde får støtte der, hvor du mest har brug for det. Dertil har springmadrassen Airflow-teknologi, som gør det muligt for luften at cirkulere rundt om din krop, hvilket holder dig kølig og forhindrer, at du bliver for varm i løbet af natten.

Madrasovertræk i naturmateriale
Latex, der er brugt til at fremstille madrasovertrækket, stammer fra gummitræer og er et 100 % naturligt materiale. Det er holdbart og elastisk, hvilket betyder, at det former sig efter din kropsform over tid for på den måde at give komfort og støtte.

Latex er også hypoallergent og antibakterielt, som er en vigtig egenskab for folk, der lider af allergi eller er bekymrede for bakterieophobning. Derudover er betrækket produceret af bambusfibre, der nemt kan tages af og vaskes ved 60 grader.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.
ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Mere om Svanhild Fjord

Specifikationer

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 61 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Type topmadras: Ergo-flex
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex 100 certified
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Bedre Nætter Atlas 2040 - kontinentalseng med pocketfjedre og 7 komfortzoner

Kontinentalseng i topkvalitet

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 5/5 stjerner baseret på 83 brugeranmeldelser

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Atlas 2040:

Bedre Nætter DK
På lager
7.999 kr. 17.999 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Unikt designede zoner til støtte af kroppen
 • Topmadras med perforeret latexkerne
 • Åndbare, komfortable og fleksible komfortlag

Forbrugsguidens vurdering

På redaktionen deler vi kundernes entusiasme, og vi vil især fremhæve, at du med Atlas Air fra Bedre Nætter får en fantastisk seng til en god pris. Vi er særligt begejstrede for den høje komfort, der med 7 komfortzoner bestående af pocketfjedre tager hånd om alle dele af din krop. Det giver den bedst mulige aflastning af kroppens trykpunkter, hvilket fremmer din nattesøvn.

Sammen med den ventilerende og åndbare latex-topmadras bliver klimaet i top, så du ikke bliver generet af varme og sved. Som en bonus fremmer det sundheden i din seng. Vi vil også uddele ros til Bedre Nætters høje serviceniveau, hvor du som kunde får masser af fordele.

Det tæller især den 100 dages prøveperiode, hvor du får god tid til at vurdere, om her er tale om et perfekt match. Det er også et plus, at der bliver ydet 25 års garanti på fjedre og rammebrud.

Fordele

 • Åndbar madras til effektiv varmeafledning
 • 7 komfortzoner, der hver især yder en særlig støtte til kroppen
 • Fleksible pocketfjedre
 • Opretholder ergonomisk korrekt kropsholdning om natten
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

Ulemper

 • Ingen mulighed for at vælge anden type topmadras end latex
 • Kommer uden gavl, som dog kan tilkøbes

Bedre Nætter Atlas Air er det perfekte valg for dig, der ønsker en Bedre Nætter-seng, men som måske ikke har det højeste budget. Her er nemlig tale om en god senge-serie med mange moderne features til en favorabel pris.

Hvad siger forbrugere om Bedre Nætter Atlas Air?

Kunderne er tilfredse med både Bedre Nætter og med Atlas. Køberne giver nemlig Atlas hele 5/5 stjerner i gennemsnit baseret på knap 100 anmeldelser. Det vidner om høj tilfredshed blandt brugerne. I anmeldelserne går rosen især på, at madrassen giver god støtte, og at den har en perfekt afstemt blødhed.

Dog nævner enkelte kunder, at de savner muligheden for at kunne vælge en topmadras af skum i stedet for af latex. Skum giver et lunt klima i sengen, hvor latex giver et køligt.

På Trustpilot har over 3000 brugere anmeldt Bedre Nætter som forhandler, som i gennemsnit modtager 4,7/5 stjerner. Det er højt, og mange af køberne hæfter sig ved den gode service, de kompetente medarbejdere og den hurtige levering.

Mere om Bedre Nætter Atlas 2040

Specifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 53 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Type topmadras: Latex, memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Sengegavl inkluderet
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage
 • Certificeringer: ?

Atlas er Bedre Nætters prisvenlige sengeserie, men du behøver ikke frygte, at du går på kompromis med kvaliteten af den grund. Du får nemlig en gennemtestet og velafprøvet model, der er udviklet af søvneksperter.

Når du vælger Atlas, kan du vælge mellem flere størrelser, fastheder, farver og gavle. Vælger du en dobbeltseng, kan du og din sengekammerat glæde jer over, at I kan vælge hver jeres fasthed. Fastheden vælges ud fra vægt, og det er ikke altid, at I vejer det samme. Derfor er det en god service, at ingen af jer behøver at gå på kompromis med fastheden og dermed komforten. Det skal noteres, at denne service ikke er noget, du vil opleve hos alle forhandlere.

Angående farve kommer Atlas i tre nuancer, som tæller beige, antracit og lysegrå. Det vil sige flotte og neutrale farver, som vil passe ind i ethvert soveværelse. Endelig kan du tilkøbe en gavl, hvis du ønsker at fuldende det smukke look og tilføje et element af luksus. Der er flere typer at vælge imellem. Læg i den forbindelse mærke til, at der derfor ikke følger en gavl med i prisen.

Atlas er bygget op af tre madrasser. I bunden finder du boksmadrassen med en velskabt skum-kerne, der er placeret i en 8 cm tyk træramme for at skabe et solidt fundament. Sengens største komfortlag finder du hos springmadrassen, som er sengens andet lag. Det er her, at fårene bliver skilt fra bukkene, og hos Atlas bliver du forkælet med både pocketfjedre og komfortzoner. Det er komponenter, du også kan opleve hos de dyrere konkurrenter.

Pocketfjedre er små og fleksible fjedre, der følger med dig, når du bevæger dig. Det gør, at du får en levende støtte uanset position. Derudover er fjedrene inddelt i det, der hedder komfortzoner. En komfortzone er et særligt område, hvor der ydes en krops-specifik aflastning – det kan for eksempel være omkring nakke og skuldre eller ryg og lænd. Hver zone er specialdesignet til at tage sig af et bestemt område af din krop, og den intelligente aflastning sørger for, at hver af dine lemmer får den optimale støtte. Atlas har syv komfortzoner, hvilket er lige så mange som de mere eksklusive konkurrenter.

Det øverste lag er topmadrassen, som hos Atlas er velskabt dog uden at udmærke sig særligt – i modsætning til for eksempel de dyrere varianter. Den er skabt i latex, som giver et køligt og sundt klima i sengen. Latex er nemlig fugtledende, hvilket gør, at det hurtigt kan lede fugt fra for eksempel nattesved væk, så du ikke vågner op generet af varmen.

Tindra Älv - luksus kontinentalseng i Nordisk design

Bedste kontinentalseng med skandinavisk udtryk

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Nordic Dream er vurderet til 4,9 på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Tindra Älv:

Nordicdream.dk
På lager
26.995 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Udviklet i samarbejde med Schweiz' senge-testcenter
 • Airflow-teknologi - et sundt og køligt sovemiljø
 • Håndbygget design skabt af dygtige håndværkere

Forbrugsguidens vurdering

Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Derfor har kundernes flotte modtagelse af Nordic Dreams senge, der på Trustpilot får 4,9 stjerner, bekræfter os i, at de har nogle af markedet absolut bedste produkter.

Skulle du alligevel blive i tvivl, kan du afprøve sengen risikofrit i 100 dage og ombytte den til en anden, så du sikrer den gode nattesøvn. Nordic Dream tilbyder at hente sengen på din adresse kvit og frit, hvis den ikke er den rigtige for dig. Det trækker op i vores samlede vurdering.

Foruden de de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet. Med Tindra sengen spiller komfort og design sammen. Designet er selvfølgelig subjektivt, men vi er ret vilde med det stilrene, skandinaviske udtryk.

Fordele

 • Boxmadras med danskproducerede pocketfjedre
 • Springmadras med pocketfjedre og Airflow skum
 • Eksklusivt møbelstof
 • Stærk bundramme sikrer sengens stabilitet
 • Indbygget skridsikker madrasfunktion

Ulemper

 • Gavl skal tilkøbes
 • Enkelte kunder har svært ved at vurdere den korrekte fasthed i madrassen

Hos Nordic Dream tilbyder de, at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur. Der er også mulighed for at købe sengen på afbetaling, rentefrit.

Tindra er en luksuriøs, danskproduceret kontinentalseng, der er udviklet i samarbejde med førende fageksperter. Der har været fokus på at fremstille en seng med høj liggekomfort og i naturlige materialer, der yder den bedst mulige støtte for hele din krop, når du hviler eller sover. Derfor er kontinentalsengen udstyret med trykaflastende pocketfjedre i madrassen, betrukket med eksklusivt møbelstof, så du får en ventilerende og behagelig topmadras i latex.

Anmeldelse: Produktanalyse af Tindra

Specifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 66 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex, memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex 100
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Allergivenlig springmadras med ergonomiske pocketfjedre og Airflow skum
Tindra består af tre madraslag, hvor det midterste lag er springmadrassen. Springmadrassen i denne seng er opbygget af trykaflastende pocketfjedre, der aflaster kroppens trykpunkter hele natten.

Pocketfjedrene former sig efter din krop og giver dig en nænsom aflastning lige dér, hvor kroppen har mest brug for det. Alle pocketfjedre er desuden individuelt indpakket i stofposer, hvilket øger fjedrenes evne til at tilpasse sig korrekt efter kroppens konturer.

Mellem fjedrene er springmadrassen fyldt med det behagelige Airflow skum. Skummet virker antibakterielt og hjælper med at aflede fugt fra kroppen, så det ikke bliver absorberet i madrassen. Det sikrer en ren og frisk madras hele natten igennem.

Älv topmadras – god støtte til en fornuftig pris 
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale. 

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund  er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Er du i tvivl, om du skal have en kontinentalseng eller elevationsseng? Læs vores guide til elevationssenge, inden du bestemmer dig.

Hvad siger forbrugerne om Tindra kontinentalsengen?

Nordic Dream er vurderet til 4,9/5 stjerner på Trustpilot og er derfor den bedst bedømte sengeforhandler i Danmark. Kunderne fremhæver særligt kundeservicen som løser problemerne der måtte opstå med et smil. Flere kunder nævner at komforten er høj, hvilket i stor grad må skyldes komfortzonerne og deres specielle topmadras.

Nordic Dream har ikke mange ulemper eftersom de har under 1% 1-stjernede anmeldelser. De får ulemper, som kunderne nævner, er forsinkede leveringer eller en topmadras som ikke passer til deres behov. Igennem Nordic Dreams 100 dages tilfredshedsgaranti er topmadrasserne dog blevet udskiftet, så de passer bedre til kundens behov.

Mere om Tindra Älv

Specifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 66 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex, memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex 100
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Norhland Prestige Delux Superior - kontinentalseng med 11 zoners fleksible pocketfjedre

Bedst til en bred vifte af sovende

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,6/5 stjerner baseret på mere end 470 anmeldelser på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Delux Superior:

Sengetid
På lager
10.995 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Stilfuldt og minimalistisk design i fem jordnære farver
 • 11 zone-pocketfjedre giver høj stabilitet
 • Topmadras med sommer-/vinterside

Forbrugsguidens vurdering

Norhland Prestige Luxury Superior imponerer med sit gennemtænkte design og konstruktion, der prioriterer både komfort og holdbarhed. Det er et prisværdigt valg for dem, der sætter pris på omhyggeligt håndværk og en overlegen søvnoplevelse.

Med sine 11 forskellige komfortzoner henvender den sig specifikt til personer, der værdsætter målrettet kropsstøtte under søvnen, hvilket reducerer sandsynligheden for at vågne op med ømhed og ubehag. Dens dobbelte topmadras (latex og wonderpur) gør den også til et fremragende valg for en bred vifte af sovende.

Uanset om du sover varmt og sætter pris på en køligere seng (latex), eller om du sover køligere og foretrækker at holde på kropsvarmen (wonderpur), opfylder sengen begge behov. Desuden er den en god investering for dem, der sætter pris på langvarig brug, hvilket understreges af 25 års garanti.

Brugere vil måske i starten finde sengens højde en smule overvældende på grund af dens lagdelte konstruktion, men de mange komfortlag er netop designet med henblik på at give bedre støtte og en mere afslappende søvnoplevelse.

Fordele

 • Dansk håndværk og holdbarhed
 • Hele tre komfortlag som sikrer høj komfort
 • Valgfri topmadras i latex eller Wonderpur med vaskbart bambusbetræk
 • 25 års garanti
 • 101 nats ombytning af fasthed

Ulemper

 • Nogle brugere har brug for tid til at vænne sig til sengens højde

Med denne kontinentalseng får du masser af komfort og et elegant design, der vil skabe blikfang i soveværelset. Kontinentalsengen har en god højde, da madrassen er bygget op af flere lag. Lagene gemmer på hele 11 komfortzoner, der støtter kroppen de rigtige steder i løbet af natten.

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Prestige Delux Superior

Specifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 62 cm
 • Antal komfortzoner: 11
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Latex, wonderpur
 • Topmadras tykkelse: 8 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 101 dage

Tre madrasser for optimal komfort
Kontinentalsengen er designet en smule anderledes end andre kontinentalsenge, da spring- og boksmadrassen er betrukket som en helhed. Det betyder, at du i stedet for at kunne se alle 3 madrasser, kun kan se 2. Det giver kontinentalsengen et mere stramt og strømlinet udtryk.

Sengen har en klassisk opbygning med en træramme på 8 cm og en bund af lameller. Her ligger boksmadrassen med springmadrassen ovenpå, som indeholder pocketfjedre, der sikrer stabiliteten og støtten i madrassen. Procketfjedrene har op til 11 komfortzoner med skuldre og hoftezoner, som giver optimal støtte – især ved nakke, skuldre og lænd. Træramme og pocketfjedre kommer med hele 25 års garanti, så du er garanteret en seng, der kan holde i mange år frem.

Delux topmadrassen

Ovenpå sengen finder du en 10 cm tyk topmadras som du kan få i enten Wonderpur eller latex.Hvilket af materialerne du skal vælge kommer meget an på hvilke problemer du oplever under din søvn, samt dine generelle præfencer.

Latex er et materiale som er særlig effektivt til at regulere varme og fugt væk fra kroppen og er derfor god til dig som sveder eller generelt bare har det varmt om natten. Derudover har latex trykaflastende egenskaber som kan hjælpe med at mindske trykket på dine skuldre og nakke.

Wonderpur er en unik form for memory foam som er særlig effektiv til at holde på varmen og tilpasse sig til din krop. Wonderpur er noget blødere end latex, og du falder derfor mere ned i madrassen og bliver samtidigt mere omkranset af den. Wonderpur er derfor et godt valg til dig som har det koldt om natten, samt til dig der ønsker at falde lidt mere ned i topmadrassen.

Selve topmadrassen er betrukket af et åndbart bambus betræk som er effektivt til at lede fugt væk fra kroppen og samtidigt er 100% fri for skadelige stoffer.

Hvad siger forbrugerne om Prestige Luksus Superior fra Norhland?

Sengetid er vurderet til 4,5/5 stjerner baseret på mere end 504 anmeldelser på Trustpilot, og de har desuden besvaret 100% af deres negative anmeldelser på under 24 timer. De tidligere kunder fremhæver særligt deres gode service, vejledning og det, at de føler de har fået meget seng for pengene. Af ulemper nævner nogle kunder, at de føler topmadrassen godt kan glide lidt.

Mere om Norhland Prestige Delux Superior

Specifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 62 cm
 • Antal komfortzoner: 11
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Latex, wonderpur
 • Topmadras tykkelse: 8 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 101 dage

Dunlopillo Passion - allergivenlige og naturlige materialer

Bedste minimalistiske kontinentalseng

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Dunlopillo Passion:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Udviklet af de bedste naturlige materialer
 • Vendbar topmadras i naturlatex
 • Madrassen tilpasser sig optimalt til din krop

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Dunlopillo Passion til dig, der døjer med allergier, og som gerne vil have så rent og bakteriefrit et sengemiljø som muligt. Hele opbygningen med naturlatex gør den astma- og allergivenlig. Du har gode muligheder for at tilpasse sengen til dine behov → både designmæssigt og i forhold til topmadrassen, hvilket vi ser som en stor fordel.

Sengen ligger i den høje ende, men forhandleren giver dig 60 dage til risikofrit at prøve sengen derhjemme. Så har du mulighed for at teste, at den opfylder din behov til en ny seng. Derudover får du 15 års garanti på madrassen samt prismatch, rentefri finansiering og gratis levering til din kantsten. Det trækker vores samlede vurdering af forhandleren og sengen op.

Fordele

 • Skandinavisk design til ethvert interiør
 • Sengeben, topmadras og hovedgærde kan vælges efter ønske
 • Astma- og allergivenlig
 • 7 unikke komfortzoner
 • Aftageligt og vaskbart betræk
 • 7 komfortzoner

Ulemper

 • Høj prisklasse

Dunlopillo Passion har en kerne af naturlatex, der er inddelt i 7 komfortzoner. Den er god til allergikere, da den er udviklet af naturmaterialer, som er både astma- og allergivenlige. Designet er minimalistisk og nordisk inspireret, som passer godt ind i mange hjem og går ikke af mode. Derfor er det en god investering, selvom sengen befinder sig i en lidt højere prisklasse end andre kontinentalsenge .

Mere om Dunlopillo Passion

Specifikationer

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 49 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Type topmadras: Latex
 • Topmadras tykkelse: 8 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex 100
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveperiode: 14 dage

Dunlopillo Passion er en kontinentalseng, der er udviklet af naturlige materialer. Alle madraslag i sengen er bygget omkring en kerne af naturlatex, som er et meget astma- og allergivenligt materiale, da det er meget åndbart. Det gør, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve i materialet. Det er også temperaturregulerende og leder varmen væk fra kroppen. Derfor er materialevalget en fordel for dig, der ofte har det meget varmt om natten. For at gøre sengen endnu mere allergivenlig, er der en delbar lynlås i liggefladen på madrassen, så du kan vende madraskernen og vaske betrækket.

Du slipper for en irriterende revne i de to øverste madrasser, da de er bygget op som én hel madras. Sengen er opdelt i syv komfortzoner, som tager højde for, at kroppen ikke har brug for samme støtte alle steder. Naturlatexen tager form efter din krops konturer, så du er sikker på at få den korrekte støtte, hvor du har brug for den.

Topmadrassen er som udgangspunkt en 50 mm naturlatex topmadras. Kernen er zone-lamelquiltet og har et hvidt betræk med Hallowfibre. Det giver en bedre luftcirkulation og forlænger madrassens levetid. Du kan dog vælge mellem fire topmadrasser, hvis du har andre ønsker til tykkelse og egenskaber.

Sengen fås i fire forskellige størrelser. Det er dog kun i bredden 180 cm, at du kan få ekstra længde på. Du kan designe sengen med valget mellem fire farver og så kan I få hver sin fasthed, hvis I er to, der skal dele sengen, som har forskellig kropsbygning.

Viking Hultaby - unikt fjedersystem med specialzoner

Høj værdi for pengene

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Viking Hultaby:

SengeSpecialisten
På lager
14.999 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Unikt fjedersystem med zoner i flere lag
 • Eksklusivt look i flere farver
 • Bæredygtigt og miljøvenligt byggeri

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Viking Hultaby, fordi det er den bedste kontinentalseng til dig, der ønsker en model med mange lag og specialzoner til en fornuftig pris. Du vil også få glæde af det unikke fjedersystem og det øgede fokus på hofter og skuldre.

Fordele

 • Komfortabel topmadras af skum
 • Specialzoner til hofter og skuldre
 • Kan tilpasses i fasthed
 • OEKO TEX-standardmaterialer
 • Praktiske dimensioner

Ulemper

 • Sengegavl og ben skal købes separat 

Viking Hultaby er den bedste kontinentalseng til dig, der ønsker et økonomisk fornuftigt valg, hvor du har rigtig mange valgmuligheder.

Anmeldelse: Produktanalyse af Viking Hultaby

Specifikationer

 • Størrelse: 160 x 200 cm
 • Type topmadras: Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 8 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex 100
 • Garanti: 15 år
 • Højde: ?
 • Antal komfortzoner: ?
 • Gratis prøveperiode: ?

Høj kvalitet til fornuftig pris
Viking Hultaby kommer med mange fordele, og prisen er bestemt en af dem. Kontinentalsenge er generelt ikke billige, men med modellen her får du en fair omkostning, så din tegnebog ikke bliver alt for rød. Du får også rigtig mange elementer med i prisen, og det inkluderer for eksempel både en boksmadras, en springmadras og en topmadras.

Her er tale om en kontinentalseng i dobbeltsengs-format, og det betyder, at målene lyder på 160 x 200 centimeter. Det er pæne standardmål for en dobbeltseng, som ikke fylder hele soveværelset. Du kan vælge imellem flere farver efter personlig stil og præferencer, og du vil tillige opleve valgfrihed i madrasserne. Sengen består af to individuelle springmadrasser i stedet for én stor, og det er en fordel, hvis du vælger seng sammen med en anden person. Det er ikke sikkert, at den anden person har samme præference som du har, og derfor kan I vælge hver jeres fasthed. Fastheden vælges gerne ud fra vægt.

Oven på springmadrasserne ligger én stor topmadras, som er fælles for begge sovende, og her vil du opleve en topmadras skabt af skum. Skum er dejligt blødt og føjeligt, og derfor vil det hurtigt forme sig efter kroppen. Som en bonus er en skum-topmadras det oplagte valg, hvis du ofte har det koldt om natten og foretrækker at sove i et lunere klima. Læg i øvrigt mærke til, at sengegavl og ben ikke medfølger, så dem skal du købe separat. Du kan få gavl og ben i et matchende design, så stilen bliver ensartet.

Fjedersystem med fokus på komfort
Viking Hultaby er født med et unikt fjedersystem, som er specialfremstillet med din komfort in mente. Her du vil få Multi Zone Layers, som tilgodeser hele kroppen og ikke kun hele af den. Dog ved teknikken bag godt, at kroppen har forskellige trykpunkter, som kræver en forskelligartet behandling. Derfor vil du opleve specialzoner til for eksempel hofter og skuldre, som er nogle af nøgleområderne på kroppen i forbindelse med komfort i sengen.

Sengen består opbyggende af to lag fjedre, som hver især er inddelt i zoner. Laget nederst har tre zoner, mens det øverste, som er tættest på kroppen, er udstyret med fem zoner. Det giver en optimal tilpasningsevne til kroppens trykpunkter, og lag og zoner er opbygget i samspil med hinanden.

Modellen her er med en høj base, som giver et elegant udtryk, og alle tekstilerne er slidstærke og OEKO TEX certificeret.

Mere om Viking Hultaby

Specifikationer

 • Størrelse: 160 x 200 cm
 • Type topmadras: Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 8 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex 100
 • Garanti: 15 år
 • Højde: ?
 • Antal komfortzoner: ?
 • Gratis prøveperiode: ?

Viking Brahehus Kontinentalseng - eksklusiv model med et særligt fjedersystem

Bedste seng til rygstøtte

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Viking Brahehus Kontinentalseng:

SengeSpecialisten
På lager
21.498 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Unik skulderzone til optimal liggestilling
 • Svensk håndbygget kvalitet og design
 • Materialer med høj slidstyrke

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Viking Brahehus til dig, der har et højt budget og gerne vil have en optimal komfort og stærke materialer. Du vil nyde godt af de tre fjederlag, den smukke base og de mange farvemuligheder.

Fordele

 • 3 lag af fjedre
 • Mange forskellige tekstiler og farver
 • God tilpasningsevne til kroppen
 • Høj base
 • Slidstærke materialer

Ulemper

 • Madrassen kan glide en smule

Viking Brahehus er blandt de bedste kontinentalsenge til dig, der ikke har noget imod at betale mere for høj kvalitet. Du får dog meget for pengene, og det tæller ikke mindst følelsen af luksus i hverdagen.

Anmeldelse: Produktanalyse af Viking Brahehus

Specifikationer

 • Størrelse: 160 x 200 cm
 • Type topmadras: Springmadras
 • Topmadras tykkelse: 8 cm
 • Certificeringer: FSC, Oeko-Tex 100
 • Garanti: 15 år
 • Højde: ?
 • Antal komfortzoner: ?
 • Gratis prøveperiode: ?

Eksklusiv model med fokus på komfort
Viking Brahehus vil være oplagt til dig med det større budget, som gerne vil betale en højere pris for at få et af Vikings skarpeste produkter. I sammenligning med konkurrenterne er prisen klart i den højere ende, men du vil også få materialer, der kan holde virkelig længe. Selve trækonstruktionen er udarbejdet i træ fra skovene i Småland, og alle sengene er håndlavede med netop håndværket i fokus.

Du får tillige rigtig mange elementer, når du vælger Brahehus fra Viking, og det inkluderer både boksmadras, kernemadras og topmadras. Det betyder dog også, at sengegavl og ben skal købes separat, men du kan få dem i farver/konstruktioner, der passer til dit Brahehus-valg. Her er tale om en kontinentalseng i dobbeltsengs-størrelse, og derfor lyder målene på 160 x 200 centimeter.

Sengens nederste lag er fundamentet, som giver dig en rolig nat, og du vil som en bonus ikke blive forstyrret, når din sengekammerat vender og drejer sig. Der er fokus på individuel søvn, og det betyder også, at I ikke behøver vælge den samme kernemadras. Kernemadrasserne kommer med forskellige fastheder, som passer til forskellige kropstyper, og har I ikke samme form og størrelse, kan I vælge hver jeres. Det er dog også muligt at vælge én stor kernemadras, for så slipper du for revnen i midten.

3-lags fjedersystem
Viking Brahehus er skabt med et særligt fjedersystem, der består af tre lag. Lagene komplimenterer hinanden for at øge komforten, og du får en optimal tilpasningsevne, der støtter såvel som aflaster kroppen. I lagene finder du Vikings Multi Layer Zones, som er specielle zoner, der passer til forskellige områder af kroppen, da kroppen har brug for forskellig trykaflastning afhængig af område.

Du vil opleve komfortzoner til for eksempel skuldre, lænd og hofter, og zonerne er fordelt ud på de tre lag. Der er tre zoner i den nederste madras og fem i kernemadrassen. Oven på kernemadrassen finder du topmadrassen, som også er inkluderet i prisen. Den er skabt af skum, hvilket giver en dejlig blødhed og modtager dig omkransende, når du lægger dig ned. Skummet skaber et lunt klima i sengen, så en skum-topmadras er ideel til dig, der har tendens til at fryse om natten.

Når du vælger en Viking kontinentalseng, får du en langtidsinvestering, som også ser flot ud. De høje baser giver et elegant udtryk, og materialerne komplimenterer hinanden. Tekstilerne er skabt i overensstemmelse med de højeste OEKO TEX miljøstandarder, så du er sikker på at slippe for skadelige og allergifremkaldende stoffer.

Mere om Viking Brahehus Kontinentalseng

Specifikationer

 • Størrelse: 160 x 200 cm
 • Type topmadras: Springmadras
 • Topmadras tykkelse: 8 cm
 • Certificeringer: FSC, Oeko-Tex 100
 • Garanti: 15 år
 • Højde: ?
 • Antal komfortzoner: ?
 • Gratis prøveperiode: ?

Test og anmeldelser af kontinentalsenge anvendt i artiklen

Ekspert- og testkilder

AEH Corporate Health Experts

Nordic Dreams senge bliver testet i AEHs Good Night’s SleepLab-laboratorium i Schweiz. Disse tests er med til at sikre produktets holdbarhed ved at undersøge aspekter som f.eks. sengeklima, hygiejne og ergonomi.

Undersøgelserne omkring hygiejne er blandt andet med til at bedømme hvor godt sengesystemet modarbejder bakterievækst, samt hvordan det stopper spredningen af lugt, mider og svamp. For at teste eksterne faktorer, udsætter de sengene for store ændringer i temperatur og luftfugtighed. Dertil undersøger de også komfortniveauer ved at se hvor godt sengen former sig efter den enkeltes krop.

Du kan læse mere omkring testen her.

Testfakta.dk

Virksomheden Testfakta blev skabt for at give forbrugerne mere indsigt i hvad de køber. Metoden til at give bedre indsigt til forbrugerne, er ved at foretage videnskabelige eksperimenter på en lang række produkter. Dermed kan kunderne sort på hvidt se hvordan produktet klarer sig i test.

Vi er dog nødt til at nævne, at Testfakta er blevet beskyldt for at inkludere produkter fra virksomheder, som sponsorerer dem, hvilket kan give grundlag til tvivl omkring resultaterne i deres tester.

Når det kommer til senge, undersøger Testfakta typisk elasticiteten, åndbarheden og holdbarheden af forskellige sengeforhandlere, for at finde frem til hvem der klarer sig bedst i test. Kendte sengeforhandlere, som bliver undersøgt, er blandt andet Bedre Nætter og Dunlopillo.

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

Kundeanmeldelser

TrustPilot.com

Med over 200 millioner anmeldelser, er Trustpilot blandt de største anmeldelsessites i verden. Trustpilot indeholder kundeanmeldelser af alt fra enkelte produkter til forhandlere. Det gør, at man kan finde meget pålidelig statistik for hvordan kunderne har oplevet forskellige produkter og forhandlere.

Ud over at foretage vores egen produktundersøgelse tager vi altid hensyn til kundeanmeldelser, når vi træffer beslutninger. Det skyldes, at leveringstid, produktkvalitet, service og svar på kundehenvendelser er vigtige faktorer, som forbrugerne tager hensyn til, når de vælger et produkt.

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.

FAQ

Hvilke kontinentalsenge er de bedste?
Der er et hav af forskellige kontinentalsenge, og fordi vi alle har specifikke og forskellige behov, er det svært at udpege én bestemt model som den absolut bedste. Eksempler på nogle gode modeller er dog Venus, Snefrid og Norhland Prestige Eksklusiv.
Ja, langt de fleste er super glade for at sove i en kontinentalseng, da 3-lags konstruktionen giver høj komfort.
Hvor stor er en kontinentalseng?
Kontinentalsenge fås i forskellige størrelser, så du kan få en model, der passer perfekt ind i dit soveværelse og til dine behov. Du kan både få den som enkeltmandsseng og helt op til en King Size.
Hvad består en god nats søvn af?
En god nats søvn består af nok timers hvile, så din krop føles udhvilet. Derudover er det vigtigt, at du ligger ordentligt og komfortabelt i din seng, så du undgår stiv- og ømhed i kroppen, når du vågner.

Hvad er en kontinentalseng?  

En kontinentalseng er en seng, som er opbygget af flere lag. Den består typisk af tre lag, hvor den nederste del er en boxmadras, der udgør bunden på sengen. Derefter kommer et lag med en springmadras, og øverst ligger en topmadras, der enten består af en kerne af såkaldt memory foam eller latex.

Kontinentalsengen adskiller sig samtidig fra andre sengetyper ved, at den ikke har nogen form for sengeramme. Det vil sige, at du ikke finder en sengeramme med lamelbund, hvorpå der ligger en madras, som du er vant til fra traditionelle senge. I stedet udgøres sengebunden af boxmadrassen med de to andre madrastyper stablet ovenpå.

Det er det, som gør kontinentalsenge lidt højere end andre almindelige senge og derved nemmere at komme i om aftenen og op af om morgenen igen. Det tiltaler især ældre og andre, der f.eks. har problemer med ryggen. Vi har bl.a. skrevet en artikel om Norhland senge, som har nogle fremragende kontinentalsenge.

Slip for revnen i midten

Vælger du en dobbelt kontinentalseng, sørger topmadrassen samtidig for, at I slipper for problemet med “revnen i midten af sengen”, sådan som det også kendes fra konventionelle senge.

På både kontinentalseng i 180×200 og 160×200 ligges en topmadras i ét stykke. Ud over at dække revnen i midten, giver topmadrassen også god komfort, som kan være med til at forbedre din søvn betydeligt.

Individuel tilpasning af fastheden i sengen

Samtidig er det muligt at tilpasse liggekomforten i hver side af en dobbelt kontinentalseng, ved at vælge springmadras efter vægten på den person, der skal ligge i den pågældende side af sengen.

For selv om springmadraslaget ser ud til at være i et stykke, ligge der to separate springmadrasser i laget. De er blot hold sammen af et betræk, der sørger for at springmadraslaget ligger stabilt oven på boxmadrassen.

Så ved at vælge en springmadras med den rigtige fasthed i forhold til din vægt, kan du tilpasse liggekomforten individuelt til hver af jer.

Skulle du have fået valgt forkert fasthed, giver de fleste forhandlere af kontinentalsenge mulighed for, at du kan ombytte springmadrassen inden for den første måned efter købet. Det koster kun et gebyr, der dækker fremsendelsen af den nye og returnering af den forkerte madras.

Valg af madrassens “fasthed”

Ofte ender mange med at vælge for bløde springmadrasser i sengen. Det skyldes at det kan være svært at vurdere, hvilken fasthed du har brug for. Ofte føles det meget behageligt med en blød madras, når du prøveligger kontinentalsengen i et par minutter i butikken.

Men det kan meget nemt vise sig at være et forkert valg og holder du det op imod, at du i gennemsnit bruger cirka 3.000 timer i sengen hvert år, kan det give dig mange ubehagelige gener at vælge forkert.

For ligger du alt for blødt, går det ofte ud over ryggen, ligesom du kan få problemer med vejrtrækningen og blodomløbet, hvis du ligger ekstremt blødt.

Det som bestemmer, hvor hård eller blød kontinentalsengen er at ligge i, er især fastheden af springmadrasserne. Liggekomforten kan godt justeres en smule ved at vælge en blødere topmadras, men i den sidste ende er det fastheden på springmadrasserne, som giver det største bidrag til liggekomforten i kontinentalsengen.

Fastheden bestemmes af de pocketfejdre, som alle moderne madrasser er opbygget af. I forhold til de gammeldags springmadrasser med ganske få fjedre pr. kvadratmeter, anvendes der flere hundrede pocketfjedre pr. kvadratmeter – typisk 300 fjedre pr. kvadratmeter – i en moderne springmadras. Det giver langt flere kontaktpunkter mellem din krop og madrassen, så madrassen kan justere sig meget præcist til din kropsbygning.

Hvilken fasthed der er den rigtige for dig, afgøres af din vægt. Så selv om du måske ikke er så meget for det, skal du ikke forsøge at lyve dig lettere, når du skal vælge madras i sengebutikken. Som tommelfingerregel skal du gå efter:

 • En madras med pocketfjedre med medium fasthed, hvis du vejer du under 75 kg
 • En madras med pocketfjedre med fast fasthed, hvis du vejer du mellem 75 og 95 kg
 • En madras med multipocketfjedre med fast fasthed, hvis du vejer du over 95 kg

Multipocketfjedre er en madrastype, der ofte indeholder halvanden til dobbelt så mange fjedre pr. kvadratmeter, som en springmadras med almindelige pocketfjedre.

Søvn-eksperten fortæller om vigtigheden af god søvn 

Vi kender alle at sove dårligt i en periode eller ligge søvnløs om aftenen. Det er nemlig (desværre) almindeligt i et travlt samfund at stress, deadlines, familielivet og andet tynger vores psyke, hvilket påvirker søvnkvaliteten. Ofte er det dog i kortere perioder, som i det store billede ikke påvirker os ret meget.

Der er forskel på konsekvenserne ved korttids og langtids søvnløshed. Det er først, når du sover dårligt i mere end tre dage om ugen i over tre måneder, at det kaldes reel søvnløshed. Denne type søvnløshed kan medføre en række livsstilssygdomme – herunder depression, diabetes-2, fedme og overvægt, for højt blodtryk, visse kræftformer, forkortet levetid og neurodegenerative sygdomme som Parkinsons, Alzheimers, demens m.m.

Mens du sover, træder en række processer i gang, som vi kun oplever, mens vi sover. Mens du er i den dybe søvn, restituerer kroppen nemlig. Der frigives væksthormon, som er specielt vigtigt for børn, så de kan vokse. Og ikke mindst, så viskes hjernen ren.

Gliacellerne i hjernen skrumper, når vi sover, og det giver plads til, at den væske, der sidder lige under kraniet, kan skylle 7 gram giftigt protein ud af hjernen hver nat. Hvis dette ikke fungerer optimalt, kan det give en slags plak på hjernen, som forskere mener kan være årsag til neurodegenerative sygdomme som demens, Parkinsons osv. Endelig kan dårlig søvn påvirke immunforsvar, hvilket svækker din evne til at modstå sygdomme som influenza og lignende.

– Se også denne video og bliv klogere på din søvn

Gode råd til at falde nemmere i søvn 

Hvis du har prøvet ikke at kunne falde i søvn, så ved du, hvor frustrerende det kan være at ligge og vænne og dreje sig den halve nat. Typisk vil problemet gå i sig selv, mens hvis det er et tilbagevendende problem, har vi et par råd til, hvordan du kan falde nemmere i søvn.

 • Vågn samme tid hver dag. Ifølge Rasmussen er det vigtigste råd for at falde nemt i søvn, at din søvnrytme er regelmæssig. Hvis du står op på samme tid hver dag, vil du vænne kroppen til at blive træt om aftenen, og så vil det blive nemmere at falde i søvn, når dit hoved rammer puden. Mange af os sover lidt mindre på arbejdsdage og sover igennem på fridage, men det kan rode rundt i dit søvnmønster, ifølge Rasmussen.
 • Læg mobiltelefonen væk. Du skal undgå at bruge din telefon lige inden du skal sove. Det er både på grund af det blå lys, men det er også ofte stimulerende at tjekke sociale medier eller nyhederne, og det holder hjerneaktiviteten i gang. Læg derfor din telefon eller tablet væk en time inden sengetid. Brug også gerne et blåt lys filter. Det skåner øjnene og begrænser også det blå lys, der fortæller din krop, at du skal være vågen.
 • Lad hjernen geare ned. Hvis du ser tv eller læser en fængende bog, er det sværere at falde i søvn. Sådanne aktiviteter holder hjernen i gang, så den har svært ved at geare ned. Derfor skal du gerne bruges en times tid i et mørkt rum, hvor du for eksempel kan vende dagens gang med din partner, meditere eller noget andet, der nedsætter din hjerneaktivitet, så du bliver træt.
 • Hold dit soveværelse mørkt og koldt. Dit soveværelse skal helst være helt mørklagt, når du skal sove, så der ikke er forstyrrende lys. Derudover skal temperaturen i dit soveværelse være lidt koldere end de andre rum. Når du bliver træt falder din kropstemperatur, så hvis du går ind i et koldt rum, sender du signaler til kroppen om, at den skal være træt. Du kan også nemmere regulere din kropstemperatur, når der er varmt under dynen, men køligt udenfor.

 

I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…

Hvad sker der i vores hjerne når vi sover?

Se videoen og bliv klogere:

Derfor er din søvn så vigtig

De fleste ved jo godt, at en god nattesøvn er en vigtig parameter, for at vi klarer hverdagens udfordringer bedst muligt. Men i takt med at vi får en travlere hverdag, sover vi danskere mindre. Sammenlignet med for 100 år siden, sover vi danskere 1,5 mindre hver dag, ifølge Kristeligtdagblad.dk.

Du bruger omkring 33 % af vores liv på at sove. Og den 1/3 af dit liv som bruges på at sove, har en meget stor betydning for, hvordan du har det resten af tiden. Får du får lidt søvn, går det nemlig kraftigt ud over din livskvalitet, koncentrationsevne og dit humør i hverdagen.

Søvn spiller samtidig også en vigtig rolle, når det gælder om at forebygge stress, depression, type 2-diabetes, hjerte-kar-problemer og overvægt. Får du for lidt søvn, så fungerer din krop ikke optimalt, og du har dermed større chance for at blive ramt af sygdom.

Videnskab.dk skriver, at forskere fra University of Boston har fundet frem til, at når vi sover, så nedbrydes giftstoffet adenosin i vores hjerne. Dette giftstof ophober sig i hjernen i løbet af dagen, og forskerne forklarer, at dette stof er hovedårsagen til at du bliver træt i løbet af dagen. Des mere af stoffet der ophober sig i hjernen, des mere træt bliver du. Når du sover, sænkes niveauet af adenosin, og efter en god nattesøvn er du derfor klar til at starte op på en ny dag med en frisk hjerne.

Ifølge Politiken.dk lider over en halv million danskere af så betydelige søvnproblemer, at det påvirker deres hverdag. Ifølge Dansk Center for Søvnmedicin, så har 300.000 decideret kroniske søvnproblemer, hvilket er med at sænke livskvaliteten betydeligt. Forskerne kalder tilstanden “kronisk søvnløshed”.

Flere undersøgelser understøtter påstanden om vores dårlige søvn. Ifølge en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil for 2013, viste det sig nemlig, at hele 41% af danskerne selv mener, at de har været generet af søvnbesvær inden for de seneste 14 dage.

En økonomisk udfordring

Dårlig søvn er også en økonomisk udfordring, både for dig selv og for samfundet. Søvnproblemer har nemlig sammenhæng med øget medicinforbrug, antal konsultationer hos lægen, øget involvering i flere ulykker i trafikken og på arbejdet, nedsat produktivitet i hverdagen og øget fravær fra arbejde i form af flere sygedage, skriver Kristeligtdagblad. Det estimeres faktisk at danskernes søvnproblemer årligt koster samfundet over 10 milliarder kroner.

Sådan kan du forbedre din søvn

Der er mange aspekter i at forbedre sin søvn. Det handler først og fremmest om, at du sover behageligt i en god seng. Men der findes også mange gode råd om, hvad du bør gøre for at sove bedre. Vi kigger her lidt nærmere på nogle af de råd, som eksperterne giver.

Vi tager udgangspunkt i en stor søvnrapport, der er udviklet af lægeforeningen og Trygfonden. Du kan læse hele rapporten her hos vidensråd.dk. I rapporten gennemgås sammenhængen mellem søvnproblemer, sundhed, arbejdsmiljø, stress, og meget mere. Det er nogle af landets førende forskere og søvnlæger, der har udarbejdet rapporten.

»Det er første gang nogensinde, at vi har gennemgået eksisterende videnskab mere systematisk for at danne et beslutningsgrundlag for, hvad vi mener er gode råd og vejledning inden for søvnområdet,« siger Poul Jennum, der er professor ved Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet og overlæge ved Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital og Rigshospitalet.

Du kan her se en lille video om søvn, produceret af Skandia Danmark:

Her kan du læse nærmere om nogle af de ting som kan påvirke din søvn:

Drikker du kaffe eller alkohol inden sengetid?

En af de ting som kan have en negativ indvirkning på din søvn, er koffein. Kjeld Hermansen, der er professor og overlæge på Aarhus Universitetshospital, forklarer at koffein gør det sværere for kroppen at falde til ro og dermed falde i søvn. Du risikerer også at få en mere urolig søvn i løbet af natten, hvilket kan gøre, at du vågner op og ikke føler dig tilstrækkeligt udviklet.

Også alkohol kan være forstyrrende for din søvn. Det er altså en myte, at du sover bedre på et par glas rødvin. For når du drikker alkohol, specielt i tilfælde hvor du drikker store mængder, vil du opleve en mere urolig søvn. Din krop har simpelthen svært ved at finde ro, og derfor bliver du ikke udhvilet optimalt.

Alkohol er også vanddrivende, hvilket også kan betyde, at du skal op og tisse om natten, hvilket også forstyrrer din søvn, forklarer Kjeld Hermansen.

Gode fødevarer:

Hvis du i stedet er på udkig efter ting, som du kan indtage, som forbedrer din søvn, så får du her en række fødevarer som overlægen anbefaler:

Du kan gå efter fødevarer der indeholder aminosyren tryptofan, som i din krop omdannes til melatonin, hvilket er et søvnhormon. Dette hjælper din krop til at opnå en dybere og mere behagelig søvn. Fødevarer der indeholder tryptofan er blandt andet: Bananer, mørk chokolade, tørrede dadler, yoghurt og mandler.

Desuden findes Melatonin også i komælk og modermælk.

Motion – En vigtigt faktor for en god søvn

»Forskningen peger mod, at folk som lider af søvnproblemer, kan forbedre deres søvn, hvis de bliver fysisk aktive,« siger Anders Sjödin, professor ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet til Videnskab.dk

Han anbefaler at folk med søvnproblemer, husker at være regelmæssigt fysisk aktive. Gerne en time om dagen, hvis du virkelig ønsker at mærke effekten. Han påpeger dog, at du ikke bør være intens fysisk aktiv i de sidste timer før sengetid. Han fortæller at fysisk aktivitet nedsætter stress og spændinger, hvilket er en af grundene til, at det kan hjælpe dig med at opnå en bedre søvn.

Stress kan ødelægge din søvn:

Professor i sundhedspsykologi ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, Bobby Zachariae fortæller, at stress er en af de vigtigste årsager til at søvnproblemer opstår. Det gælder både stress som kan forekomme ved at leve en hverdag, præget af travlhed og mange bekymringer. Men også søvnproblemer kan blive en stressfaktor i sig selv, hvis du bliver stresset over ikke at kunne sove. Det kan meget nemt udvikle sig til en ond cirkel.

Når vi opnår et stressniveau i vores krop, så skyldes det er en naturlig forsvarsmekanisme, der får kroppen til at være på vagt. Stressen gør, at vi bliver aktiveret både psykisk og fysisk, hvilket holder kroppen vågen og dermed kan modvirke det naturlige søvnrytme.

Professoren anbefaler, at du tager konfrontationen med de problemer du har før du skal sove, så du ikke ligger søvnløs om natten og tænker over dem.

Han anbefaler også, at du skriver de ting ned som går dig på og hvad du har tænkt dig at gøre ved dem. Det kan hjælpe dig med at få ro i sindet, og dermed få dig til at sove bedre og falde nemmere i søvn.

Rygning er skadeligt for søvnen

En ting som der har været ekstra stor fokus på de seneste år, er sammenhængen mellem søvn og rygning. Ifølge overlæge og søvnforsker Poul Jennum, så er rygning er en meget væsentlig årsag til søvnproblemer.

Selvom forskerne ikke har 100 % klarlagt, hvad sammenhængen mellem søvn og tobaksrøg er, så mener de at det store antal af stoffer i tobaksrøgen, som eksempelvis nikotin, kan være med til at påvirke din søvn negativt.

Forskerne mener at konsekvensen af rygning blandt andet er flere søvnforstyrrelser, kortere søvnlængde, natlig hoste og forværret søvn struktur.

Anbefalingen til rygere med søvnproblemer er meget kort og kontant fra overlæge Poul Jennum: »De skal stoppe med at ryge. Rygestop er den eneste behandling, der findes,«

Det betyder søvnen for din træning

Efter en god omgang træning er det vigtigt, at kroppen får hvile. Restitution spiller nemlig en lige så vigtig rolle for effekten af din træning, som selve træningen gør. Samtidig giver en for dårlig nattesøvn dig både en masse problemer i hverdagen, ligesom det kan forøge din risiko for at udvikle både demens og en lang række livsstilssygdomme. Læs med her og lær, hvordan du får en bedre nattesøvn.

På mange måder ligger nøglen til et sundt liv i at få en god nattesøvn. Det viser utallige forskningsresultater og de nyeste videnskabelige landvindinger inden for søvnforskningen. Samtidig stiger antallet af danskere, der klager over søvnproblemer.

For mange springer enten en times søvn eller to over for at få deres travle hverdag til at hænge sammen. Andre tager dagens problemer med i seng, hvor de så holder dem vågne. Andre igen giver sig selv dårlige forudsætninger for at falde i søvn. Så alt i alt får danskerne mere og mere ondt i søvnen i takt med at videnskaben den ene gang efter den anden fastslår, at søvnen er ekstrem vigtig for din sundhed.

Vi praler med, hvor lidt vi sover

Faktisk har vi en vanvittig usund indstilling til søvn i dag. Det er blevet socialt acceptabelt, at sove for lidt. Det er ikke ualmindeligt, at folk ligefrem praler med, hvor lidt de sover. Det får dem til at få en status som enormt produktive og superoptimerede mennesker, der får det maksimale ud af døgnets timer.

Problemet er bare, at dårlig søvn øger risikoen for de mest kendte demenssygdomme som Alzheimer og Parkinsons, samtidig med at immunforsvaret svækkes, vi tager på i vægt og udvikler psykiske problemer. Det er den konklusion, som forskerne kommer frem til gang på gang og også hovedkonklusionen i bogen Why We Sleep, der er skrevet af en amerikansk søvnprofessor.

Ifølge bogen betyder den usunde indstilling til søvn, at generationen af søvnfornægtende, superproduktive mennesker kun skal forvente at leve, til de er først i 60’erne – med mindre de kommer i medicinsk behandling.

De har også en væsentlig større risiko for at køre galt i trafikken. Har du kun sovet fem timer sidste nat, øges risikoen for en ulykke i trafikken med 4,3 procent. Immunforsvaret sættes også over styr, fordi koncentrationen af inflammationsmarkører sænkes.

Samtidig bliver mændene mindre virile. For undersøgelser viser også, at mænd som sover for lidt, har 29 procent færre sædceller end dem, der sover de mellem 7 og 8 timers søvn, som skulle være det ideelle for os.

Så gør vi ikke noget ved denne søvnfornægtende adfærd, vil det være med til både at sænke gennemsnitslevealderen voldsomt, øge fedmeepidemien, samt resultere i flere demente og flere som dør af en livsstilssygdom. Der er kort sagt behov for, at vi bliver bedre til at sove, og at vi begynder at sove længe nok.

Træning forbedrer din søvnkvalitet

Men før vi kigger nærmere på, hvordan du får en bedre nattesøvn, er det også vigtigt at få med, at træning ret faktisk er med til at hjælpe dig til at sove bedre. Således har forskerne flere gange fastslået, at selv let til moderat træning i løbet af dagen, øger chancerne for at få en god nattesøvn.

Senest er det forskere fra Stanford University, der over et år fulgte en gruppe inaktive ældre, der klagede over søvnproblemer. Forskerne gav forsøgspersonerne et træningsprogram, der passede til den enkeltes fysiske form og eventuelle helbredsmæssige udfordringer. Fælles for alle var, at de skulle udføre let til moderat træning eller anden fysisk aktivitet en halv time hver dag.

Over det år som forskerne fulgte forsøgspersonerne i, rapporterede de ikke alene om bedre søvnkvalitet. Forsøgspersoner med depressioner meldte også om bedring og mange oplevede også et vægttab, der var større end det, som de forventeligt ville få af den øgede motion. Samtidig følte flere af dem, at de fik større fysisk velvære at både motion og bedre søvn.

Så tilsammen havde de to faktorer – træning og søvn – en stor positiv indflydelse på forsøgspersonernes liv. Så hvis du træner aktivt og seriøst, gør du altså allerede noget godt for din søvn. Men ikke nødvendigvis nok. Hvad du kan gøre, kommer vi tilbage til om lidt.

Hvis du vil vide mere om træning og søvn, kan du se denne video af Dr. Travis Stork, der forklarer vigtigheden af både en god nattesøvn og regelmæssig motion:

Hvad er det, der gør søvnen så sund for os?

En af de største fordele ved søvnen for dig som træner seriøst, er den restitution, som kroppens muskler får under søvnen. Her kan muskelmassen genopbygges efter de belastninger, den har fået under træningen. Så søvnen er godt for din fysik og med til at forøge effekten af din træning.

Samtidig renses hjernecellerne af en særlig rensevæske, der frigøres i hjernen, så snart du falder i søvn. Ved søvnens indtræden skrumper hjernecellerne en lille smule. Derved kan rensevæsken bedre komme til at skylle affalds- og andre unødvendige stoffer væk fra hjernecellerne. Denne del af søvnen er godt for din psyke og din mentale dømmekraft i hverdagen.

Samtidig renses cellerne i resten af kroppen, ligesom maven renser ud og fordøjer de sidste rester af dagens måltid. Så alt i alt har søvnen en stor, positiv effekt på din krop – hvis bare du går nok af den og sover godt nok.

Sådan får du en bedre nattesøvn

Skal du have en bedre nattesøvn, er der først og fremmest fire faktorer, du se nærmere på.

 •  Dine forberedelser til at gå i seng
 •  Dit soveværelses indretning
 •  Din sengs kvalitet
 •  Dine liggevaner i sengen

Lad os se nærmere på hver af de fire faktorer, og hvad du skal gøre for at justere på eventuel uheldig adfærd eller dårlige valg.

Sådan forbereder du dig på at gå i seng

Kroppen og specielt hjernen er ikke bare en maskine, du kan slukke for, når du gerne vil sove. Eller rettere, det kan du, hvis du selv kunne ændre saltkoncentrationen i hjernevæsken. Det viser dansk forskning med mus: Dem kunne forskerne få til at falde i søvn og vågne op igen på kommando ved henholdsvis at øge eller formindske saltkoncentrationen i hjernevæsken.

Den slags skal vi nok ikke begynde at eksperimentere med. I stedet skal du forberede både hjerne og krop på, at det er tid til at gå i seng. Det gør du nemmest ved at:

 • Gå i seng og stå op på samme tid hver dag
 •  Sætte tempoet ned og slappe af, før du går i seng
 •  Dæmpe belysningen før sengetid
 •  Undgå at bruge computer-, mobil- og tv-skærm inden sengetid
 •  Undgå at spise større måltider eller drikke meget før sengetid
 •  Undgå alkoholindtag lige før sengetid
 •  Ikke træne eller være fysisk aktiv lige op til sengetid

Gå i seng og stå op på samme tid hver dag

Vi er vanedyr, og alle ved hvor svært det er at bryde en dårlig vane. Det samme gælder gode vaner, når de først er blevet etableret. Derfor skal du skabe en god vane for din krop, ved at gå i seng og stå op på samme tid hver dag – også i weekenden.

Derved bliver kroppen og dit sind vant til, at du skal i seng og tilpasser sine processer til dette helt automatisk. Det betyder, at du slipper for at ligge og vende og dreje dig en hel masse, når du kommer i seng, fordi din hjerne og din krop ikke var helt klar endnu.

Sæt tempoet ned, dæmp lyset og slap af

Vil du fremme denne effekt og forberede dig bedre mentalt på at gå i seng, skal du sætte tempoet ned og begynde at slappe af minimum en halv times tid før sengetid.

Det gør du bedst, ved ikke at foretage dig en masse rent fysisk lige før sengetid, samt sætte dig hen i en god stol eller sofaen, dæmpe lyset i lokalet og tage den mere med ro.

Undgå skærmbrug før sengetid

Er du som folk er flest, ville denne halve time på lavt aktivitetsniveau være en kærkommen lejlighed til at få tjekket de sidste mails, set de sidste Facebook-opdateringer eller se det sene nyhedsprogram før sengetid.

Men faktisk skal du holde dig helt fra både computer-, tablet-, mobil- og tv-skærme i en halv times tid før sengetid. For det blå lys fra skærmen får din hjerne til at tro, at det er midt på dagen – også selv om du bruger den særlige natbelysning, som mange nyere elektroniske enheder tilbyder i dag. Selv om de nedsætter mængden af det blå lys, er det ikke helt godt endnu.

Spis og drik ikke for meget – og slet ikke alkohol

Skal du øge muligheden for at få en god nattesøvn, er det også vigtigt, at du ikke spiser et alt for stort måltid, og ikke indtager for meget væske lige inden sengetid. Det sætter maven på overarbejde og øger risikoen for, at du vågner op i løbet af natten, fordi du er nødt til at træde af på naturens vegne.

Det er heller ikke nogen god ide at drikke alkohol, lige før du skal i seng. Det sætter dit stofskifte i vejret, så du får sværere ved at falde i søvn, øger risikoen for at du skal op at tisse, og kan forstyrre din fysiske processer i hjernen, som skulle få dig til at falde i søvn. Derfor forhindrer selv et moderat alkoholindtag før sengetid, at du falder i den helt dybe REM-søvn, før alkoholen er forbrændt.

Undgå energidrik, men spis gerne lidt skyr

Du bør også undgå energidrikke, koffeinholdige og andre opkvikkende drikke før sengetid. Men en lille portion skyr, fromage frais, kvark eller et andet kaseinholdigt mælkeprodukt er en god ide – især hvis du træner hårdt fysisk. Du kan også tage det som et kosttilskud.

Kasein er nemlig et protein, der optages langsomt i kroppen. Det betyder, at du natten igennem giver kroppen byggesten til at genopbygge musklerne i den restitutionsproces, der foregår mens du sover. Så en lille portion kasein før sengetid er rent faktisk sundt for dig.

Samtidig sikrer kaseintilskuddet, at maven bliver ved med at være mæt natten igennem. Det mindsker risikoen for, at du vågner op midt om natten, fordi du er blevet sulten.

Undgå at træne lige op til sengetid

Hvad der til gengæld ikke er sundt for dig, er at træne lige før sengetid. Selv om det lyder som en god løsning for at køre dig træt, får træningen kroppen op i gear. Det betyder, at du får sværere ved at falde i søvn, hvis du går i seng lige efter din træning.

Så giv dig selv og din krop tid til at omstille jer til at skulle i seng, så både fysikken og hjernen kommer ned i gear.

Soveværelsets indretning

Dit soveværelses indretning er også særdeles vigtig for din nattesøvn. Især når det gælder lys og lyd.

Det skyldes, at vi helt tilbage fra urtiden altid har været ekstremt opmærksomme på lyde og lys i mørket, når vi sov. Det var faresignaler, som vi var nødt til at vågne så meget op for, at vi kunne tage stilling til dem, før vi kunne sove videre.

Sådan er det stadig i dag og derfor er det især vigtigt, at der er så stille og så mørk i soveværelset som muligt. Og vi taler helt mørkt. Selv statuslampen på et eventuelt fjernsyn i soveværelset kan være nok til at forstyrre din nattesøvn. Det samme gælder enhver form for støj. Både vejstøj og støj fra andre steder i boligen eller bygningen, som du bor i.

Derfor er det en god ide at indrette soveværelset med mørklægningsgardiner og slukke alle former for lys og apparater, når du skal sove. Om nødvendigt bør du anskaffe ørepropper og en ansigtsmaske, hvis du ikke kan falde i søvn på grund af lys og støj.

Senge- og søvnkvalitet går hånd i hånd

Det næste, du skal se nærmere på, er kvaliteten af din seng. Støtter den dig godt nok i din søvn, eller vågner du op med smerter fra f.eks. ryg, nakke eller lænd, fordi du ligger for blødt eller for hårdt?

Specielt madrassen i sengen er vigtig. Den skal sørge for, at din nakke og rygsøjle ligger så lige som muligt, uanset om du ligger på ryggen eller på en af siderne.

Det gør den ved at være udstyret med fjedre i en fasthed, der svarer til din vægt. Vejer du under 75 kilo, skal du således vælge en madras med medium fasthed. Vejer du mellem 75 og 95 kilo, som du vælge en madras med fast fasthed. Vejer du over 95 kilo, skal madrassen være udstyret med fjedre med ekstra fast fasthed.

Samtidig er det vigtigt, at madrassen er udstyret med komfortzoner, der tillader kroppens mere fremtrædende steder – som skuldre og hofter – at synke ned i madrassen. Samtidig skal andre komfortzoner støtte op omkring lænden og nakken –to steder på rygsøjlen, der helst skal ligge over madrassen, når du sover.

Problemet er, at vi har tendens til at vælge en for blød madras, når vi køber ny. For tit prøveligger vi kun den nye madras et par minutter i butikken, endda med overtøjet på, før vi beslutter os. Det er slet ikke nok til at bedømme, om vi har fundet den rigtige madras.

Derfor er det en god ide at købe madrassen et sted, hvor du kan få lov at ombytte den, hvis det viser sig, at du har valgt en for blød madras. Det er der flere og flere forhandlere, der tilbyder. Nogle tilbyder op til 100 dages prøvetid. Det er vigtigt at du sikrer dig muligheden for at ombytte, hvis du skal have mulighed for at finde den bedste seng, som passer lige netop til dine behov.

Også sengens højde, indstillingsmuligheder og andre parametre er vigtige, når du skal vælge seng. Det kan du finde en guide til her i vores dobbeltseng artikel.

Dine liggevaner i sengen bestemmer kvaliteten af din nattesøvn

Den sidste parameter du skal tage op til overvejelse, hvis du vil forbedre din nattesøvn er, hvordan du ligger i sengen om natten. Her har de fleste ofte en bestemt favoritstilling. Men det er slet ikke sikkert, at det er den mest optimale for din nattesøvn.

Generelt kan du ligge på fire måder: På ryggen, på en af siderne eller på maven.

På maven er klart den dårligste af de fire, da det nemt giver rygproblemer og problemer med at finde et godt sted til armene. Samtidig bliver vejrtrækningen mere besværlig, ligesom du ofte vil få problemer med nakken, fordi du er nødt til at ligge med hovedet til en af siderne for at kunne få luft.

På ryggen giver nemt problemer med snorken, der igen menes at øge risikoen for at udvikle søvnapnø. Det er en tilstand, hvor drøblen og de øvre luftveje kan lukke af for lufttilførslen til lungerne. Det betyder, at du ofte bliver forstyrret i din nattesøvn, fordi du ikke kan få luft. Tilstanden menes at øge risikoen for, at du udvikler en demenssygdom senere i livet – dels på grund af den dårligere nattesøvn og dels på grund af manglende ilt til hjernen.

Ligger du derimod på en af siderne og specielt på den venstre side, øger du chancerne for at få en god nattesøvn. Samtidig forbedrer du også muligheden for, at den renselsesproces, der foregår i hjernen, mens du sover, foregår mest effektivt.

Processen har nemlig med tiden tilpasset sig til, at hovedparten af alle pattedyr – herunder mennesker – har en naturlig præference for at sove på venstre side.

Sådan hænger søvn og kalorieindtag sammen

Hvis man ikke får nok søvn, har videnskab påvist, at det kan være svært at modstå fristelser når det kommer til mad, fordi man er for træt og udmattet til at vælge de sundere valg. Ifølge en ny undersøgelse lavet af forskere fra King College London er der rigtig mange mennesker, der har det på denne måde, når de ikke har fået sovet nok om natten.

I denne nyere undersøgelse har forskerne fundet ud af præcis, hvor mange kalorier ekstra, som man vil indtage, hvis man ikke får nok søvn om natten.

Forskerne fandt ud af, at hvis man sover mindre end 7 timer om natten, vil folk spise omkring 385 kalorier mere om dagen, hvilket sørger for en stødt vægtstigning hver eneste uge.

Det anbefales, at mennesker i alderen 18 til 64 år får omkring syv til ni timers søvn hver nat, da søvneksperter siger, at dette er afgørende for at opretholde en sund kost.

Mangel på søvn øger trængen til usunde fødevarer

Undersøgelsen viste også, at manglen på søvn også kan være dårligt for ens helbred, fordi det påvirkede folk til at gøre brug af mere fede fødevarer dagen efter en nat med manglende søvn og undgå de sundere valg såsom frugt og grøntsager.

Forskerne fandt også ud af at mennesker, der sover mindre end syv timer om natten, var mindre tilbøjelige til at være aktive næste dag. Dette påvirkede deres krops evne til at forbrænde kalorier og forhindre vægtstigningen.

I alt lavede forskerne 11 studier for at afgøre, om manglen på søvn kan bidrage til vægtøgning. De studerede i alt 172 personer og fandt ud af, at disse mennesker ikke behøvede at spise mere den næste dag, men i stedet tog flere usunde valg. I undersøgelsen havde folk, der var søvnberøvet, nemlig en tendens til at vælge fødevarer, der var højere i fedtindhold og lavere i protein.

Forskerne konkluderede derfor, at resultaterne tydede på, at manglende og kort søvn øger motivationen til at bruge usund mad som en belønning. Manglende eller for lidt søvn kan derfor forårsage en diæt med mere fedt og mindre protein.

Dette er ikke det optimale, når det kommer til ens sundhed og helbred. Alle mennesker har nemlig brug for en tilstrækkelig mængde protein i deres kost, da alle celler i kroppen bruger det til at fungere optimalt.

Protein giver blandt andet struktur til kroppens organer, muskler, negle og hår. Det sørger også for, at cellerne kommunikerer med hinanden for muskelkontraktioner og nervesignaler.

Derudover kan kostvaner med mindre protein og mere fedt også påvirke ens helbred ved at øge risikoen for udvikling af diabetes, hjertekarsygdomme og forhøjet blodtryk.

Hvis kroppen får omkring de ekstra 400 kalorier i stedet for at brænde dem af, vil dette menneske øge kropsvægten hver uge med omkring et halvt kilo.

Søvneksperter anbefaler derfor alle mennesker at være opmærksomme på deres sovevaner, så det ikke ødelægger deres kostvaner. Der er nemlig stor mulighed for, ifølge forskningen, at man kan have nemmere ved at tage på i vægt, hvis man ikke får sovet nok om natten.

Dårlig liggestilling er nemmere at ændre, end du tror

En forkert liggestilling i sengen lyder som en svær vane at bryde. Men faktisk er det muligt ved at anvende puder og pøller, der gør det sværere for dig, at komme til at ligge “forkert”.

Det er næppe særlig charmerende for din sengepartner. Men den gode nyhed er, at du efter oftest kun nogle få uger holder op med at forsøge at ligge på en uhensigtsmæssig måde i sengen. Simpelthen fordi du vænner dig til, at det ikke er muligt længere.

Du kan her se en video, der forklarer nærmere omkring hvordan du finder den bedste liggeposition om natten:

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Hästens Eala - kontinentalseng skabt med afbalanceret blødhed 

Tempur Promise

Tempur Elite

Magna Royal

Edda Nordlys - perfekt til den nordiske indretningsstil

Bruxelles Kontinentalseng - danskproduceret kontinentalseng med høj komfort

Dux 6006 - kontinentalseng med to nye innovationer

Carpe Diem Sandö - kontinentalseng med valgfri topmadras i Talalay-latex

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme