Kontinentalseng Guide 2020: Vælg den bedste kontinentalseng

7

Introduktion til Kontinentalsenge:

I denne artikel vil du lære mere om:
🔸 Hvordan er en kontinentalseng opbygget?
🔸 Hvad skal jeg være opmærksom på?
🔸 Grundig gennemgang af en række gode kontinentalsenge
🔸 Stor søvnguide: Tips og tricks til at opnå en bedre nattesøvn

Intro: Kontinentalsenge er en meget populær sengetype er i øjeblikket. Det skyldes især, at det er en en yderst behagelig sengetype, der giver en god nattesøvn.

Samtidig er en kontinentalseng både nemmere at komme i og ud af, ligesom den er behagelig at opholde sig i, hvis der er monteret sengegavl på kontinentalsengen. Her får du en guide til, hvordan du vælger den bedste kontinentalseng.

I dag findes der mange forskellige sengetyper på markedet. Udover kontinentalsengen som denne artikel handler om, drejer det sig især om elevationssenge og boksmadrasser, som vi også har skrevet omfattende guider til her på Forbrugsguiden.

Generelt er kontinentalsenge et meget populært valg blandt os danskere. Det skyldes nok især, at en kontinentalseng er en sengetype, som virkelig giver en behagelig god komfort til en fornuftig pris. De mange lag gør, at en kontinentalseng er yderst behagelig at sove i og rigtig mange danskere oplever en betydeligt forbedret søvn, når de udskifter deres traditionelle seng med netop en kontinentalseng.


Find den bedste kontinentalseng til dine behov

Det kan være svært at sige præcis, hvilken senge der er de bedste kontinentalsenge. Det kommer naturligvis an på smag og behag, samt hvilken prisklasse man har udset sig. Men som tidligere nævnt, er det vigtigt at være opmærksom på kvaliteten af alle lag af kontinentalsengen, når du skal vælge den rigtige kontinentalseng i forhold til din kropsbygning og dit budget.

Når det kommer til budgettet, kan det godt betale sig at ofre en lille smule mere, end du egentlig havde sat dig for. For en god kontinentalseng holder nemt i + 20 år. Det bliver til over 60.000 timers ophold hen over den tid, du har sengen. Så derfor er det ekstra vigtigt, at du får valgt rigtigt.

Vi kommer her med en række bud på gode kontinentalsenge, hvor du med sikkerhed får rigtig meget værdi for dine penge. Vi har lagt vægt på at sengene er dansk producerede og at alle lag er af højeste kvalitet. Derved får du de største muligheder for at få en rigtig god nats søvn.


Venus Natural – Lækker kontinentalseng på tilbud

venus_kontinentalseng

Venus Natural kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Sengen er nedsat med 62%, hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 26.999 kr. til 9.999 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Bemærk: Hos denne virksomhed tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter og gebyrer. 

Venus Natural er en kontinentalseng, der kombinerer den populære seng Venus med en naturlig og aflastende topmadras.

Sengen er designet med materialer, der er nøje udvalgt for at støtte og aflaste kroppen på den bedst mulige måde hele natten igennem. Derfor er sengen også med til at sikre en bedre nattesøvn samtidigt med, at den er designet i et enkelt og stilrent design, der vil passe godt ind i de fleste soveværelser.

Komfortabel og støttende springmadras
Med Venus Natural får man en kontinentalseng, der er forsynet med en komfortabel springmadras. Sengen kommer med en trykaflastende springmadras med specialudviklede fjedre, der er opdelt i komfortzoner.

De støttende komfortzoner sikrer, at kroppens mest udsatte dele bliver aflastet på en individuel måde. Fjedrene er desuden omkranset af åndbart hybridskum, der hjælper med at skabe et friskt sovemiljø.

Solid boksmadras
Boksmadrassen i Venus Natural er udstyret med et lag af pocketfjedre, der sammen med sengens to andre madraslag sørger for en omhyggelig støtte.

Rundt om madrassen kan der findes en solid og robust træramme, der er lavet af massivt svensk fyrretræ. Trærammen har en tykkelse på 14 centimeter, så man er sikret et stabilt fundament for hele sengen.

100 % naturlig topmadras med Pulse latex
Ved køb af Venus Natural medfølger der en topmadras, der er lavet af naturlige materialer.

Topmadrassen hedder Mayan Pulse og kommer med elementer, der gør den stærk og holdbar. Madrassen er fremstillet ved brug af latex, der er åndbart og smidigt.

Selve Pulse latexen er bedre end almindelig latex, da den kommer med endnu bedre materialer og produktionsmetoder. Det er desuden en topmadras, der er velegnet til forbrugere, som ofte oplever at have det for varmt om natten.

Fordele ved Venus Natural:
🔹 Gode komfortzoner
🔹 Topmadras med Pulse latex
🔹 Boksmadras med lag af pocketfjedre
🔹 Træramme af massivt svensk fyrretræ
🔹 Åndbart hybridskum

Venus Natural kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Venus Natural senge her.


Snefrid Fjäll – Luksus kontinentalseng i Nordisk design – Nedsat med 15.000 kr.

snefrid-fjaell-kontinentalseng

Snefrid Fjäll kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 24.995 kr. til 9.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Bemærk: Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter og gebyrer.

Snefrid Fjäll er en danskproduceret kontinentalseng, der er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter.

Her har der været fokus på at fremstille en seng med en høj liggekomfort og naturlige materialer, der yder den bedste støtte for hele kroppen.

Derfor er Snefrid Fjäll lavet med egenskaber som for eksempel pocketfjedre, eksklusivt møbelstof og en topmadras med latex.

Allergivenlig springmadras med ergonomiske pocketfjedre og Cooltex-skum

Snefrid Fjäll består af tre madraslag, hvor det midterste lag er springmadrassen. Springmadrassen i denne seng er opbygget af trykaflastende pocketfjedre, der aflaster kroppens trykpunkter hele natten.

Pocketfjedrene former sig efter ens kropsvægt og yder en nænsom aflastning lige der, hvor kroppen har mest brug for det. Dette sikrer, at de forskellige kropsdele bliver aflastet optimalt.

Alle pocketfjedre er desuden indpakket individuelt i stofposer, hvilket øger fjedrenes evne til at tilpasse sig korrekt efter kroppens konturer.

Mellem fjedrene er springmadrassen ligeledes forsynet med Cooltex-skum. Skummet har den effekt, at det virker antibakterielt samt hjælper med at holde fugt væk fra madrassen. Dette sikrer en ren og frisk madras hele natten igennem.

Snefrid-fjaell-kontinentalseng-nordicdream

Boxmadras med dobbelt pocketfjedrelag 

Boxmadrassen er Snefrid Fjälls nederste lag og er, ligesom springmadrassen, udstyret med danskproducerede pocketfjedre i stedet for skum.

Pocketfjedrene er inddelt i zoner, der individuelt tilpasser sig kroppen. Dermed får man en kontinentalseng med et dobbeltlag af fjedre.

Her er alle fjedre også omgivet af en Cooltex-polstring, der fungerer ved at lede varme og fugt væk fra madrassen.

Rundt om sengen kan der findes en solid og robust træramme, der er bygget af svensk fyrretræ.

Da boxmadrassen udgør sengens fundament, er det vigtigt med en træramme af høj kvalitet. Derfor får man her en træramme med en tykkelse på 14 centimeter.

Latextopmadras med vaskbart betræk

Ved køb af Snefrid Fjäll medfølger der en topmadras ved navn Fjäll. Fjäll topmadrassen er sengens øverste lag og har en højde på 10 centimeter.

Topmadrassen indeholder en solid kerne af naturligt latex, hvilket er en meget behagelig løsning for kroppen. Latexkernen er betrukket med et bæredygtigt og blødt betræk lavet af bambus, der er vaskbart.

Langs topmadrassens sider på betrækket er der placeret et ventilerende materiale, så varme og fugt hurtigt bliver afledt.

Desuden virker det naturlige materiale antibakterielt og dermed astma- og allergivenligt. Latexkernen er udviklet, så hverken husstøvmider, bakterier eller svampesporer kan leve i det.

latex-topmadras-nordicdream

Fordele ved Snefrid Fjäll:
🔵 Latextopmadras med bambusbetræk
🔵 Boxmadras med danskproducerede pocketfjedre
🔵 Springmadras med pocketfjedre og Cooltex-skum
🔵 Eksklusivt møbelstof
🔵 Udviklet i samarbejde med førende fageksperter

Snefrid Fjäll kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Snefrid Fjäll kontinentalsenge her.


Vigtigheden af god søvn: Se denne video og bliv klogere på din søvn

https://www.youtube.com/watch?v=D410j1SR6Pw

5 gode råd til at falde nemmere i søvn: I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…

https://www.youtube.com/watch?v=-i9w42-9Hbo

Venus kontinentalseng – God stabil kontinentalseng – Nedsat med 60%

Bergen_Natural_kontinentalseng-180x200

Venus modellen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 60%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 7.999 kr, nedsat fra 24.999 kr. Læs mere her.

Bemærk: Denne virksomhed tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis, og du får det fulde købsbeløb retur. Lige nu følger der en Gratis Gavl med i købet.

De tilbyder rentefri og gebyrfri finansering. Så man betaler kun for sengens beløb.

Venus er skabt til at kunne forbedre livskvaliteten ved at tilbyde en bedre nattesøvn.

Denne seng er derfor opdateret på mange fronter i forhold til andre senge for at kunne give en tilpas og god støtte til kroppen, når den hviler i sengen. Venus er fremstillet i Danmark.

Boksmadras med tyk ramme

Venus er en kontinentalseng, og derfor består den af tre lag. Det nederste lag, som også udgør sengens fundament, er boksmadrassen. Boksmadrassen på Venus er omkranset af en meget robust træramme, der er fremstillet af svensk fyrretræ af meget høj kvalitet.

Denne ramme har en god tykkelse på 14 centimeter.

Selve boksmadrassen er designet til at kunne tilpasse sig efter forbrugerens vægt og giver også støtte til kroppen, selv om kroppen ikke er i kontakt med boksmadrassen. Venus’ boksmadras er udformet med en kerne af komfortskum.

venus_kontinentalseng

Springmadras med fem komfortzoner

Venus’ springmadras er kontinentalsengens vigtigste element, idet det er det lag i sengen, som udgør den største komfortkilde til kroppen.

Springmadrassen i Venus er udstyret med mange små pocketfjedre, som af sig selv justerer sig efter kroppens form og bevægelser.

Denne springmadras er netop designet til at yde en maksimal komfort til kroppen, som vil udmunde i en god søvn, og derfor er Venus’ springmadras udstyret med hele fem forskellige komfortzoner – på mange senge findes kun fem.

Disse fem zoner yder en specifik støtte til kroppen, således at hvert område på kroppen får en optimale støtte. Fjedrene på Venus er omkranset af elastisk og åndbart hybridskum, som er ventilerende.

Ventilerende topmadras

Venus’ topmadras udgør det øverste lag og det lag, som kroppen er i tættest kontakt med. Venus har haft fokus på topmadrassen som støttende madras også, idet denne madras’ tykkelse er blevet forøget – nu er kernen nemlig på seks centimeter, hvor den før var på fire.

Denne topmadras er også skabt til at være ventilerende og giver en fornuftig temperatur, som fremmer søvnen.

Fordele ved Venus sengen:
🔵 Danskproduceret madras
🔵 Boksmadras med komfortskum
🔵 Springmadras med pocketfjedre
🔵 Fem komfortzoner for øget komfort
🔵 Topmadras med tykkere kerne

Venus No. 1 findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle Venus sengene her. 


Hvad sker der i vores hjerne når vi sover? 🧠 💤 Se videoen og blive klogere

https://www.youtube.com/watch?v=CKq7KJLgBH4

Tindra Nordlys – Luksus kontinentalseng med sommer/vinterside

180x200-tindra-kontinentalsenge

Tindra Nordlys kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 26.995 kr. til 10.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Bemærk: Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter og gebyrer. 

Tindra Nordlys er en kontinentalseng produceret i Danmark af danske håndværkere. Dette er brugerens garanti for, at sengen er fremstillet af de bedste materialer på markedet.

Sengen er ydermere udviklet i samarbejde med fysioterapeuter og fageksperter, hvorfor man får en kontinentalseng med fokus på ergonomi og en personlig tilpasset støtte.

Da Tindra Nordlys er en kontinentalseng består den af tre madraslag, der alle yder en individuel komfort for hele kroppen.

Ergonomisk springmadras med komfortzoner og afkølende Cooltex-skum

Med Tindra Nordlys får man en seng med en ergonomisk springmadras, der tilpasser sig personligt efter kroppens behov. Springmadrassen består af trykaflastende pocketfjedre, der hjælper med en optimal aflastning af hele kroppen.

Alle pocketfjedre er placeret i små stofposer, der tilpasser sig individuelt efter kroppens vægt. Man er derfor sikret en ergonomisk korrekt støtte og en høj liggekomfort uanset liggeposition.

I springmadrassen er der også et lag af afkølende Cooltex-skum. Skummet er både antibakterielt og fugtafledende og sørger for, at fjedrene er mere elastiske, så de bedre kan forme sig efter ens kropsbygning.

Derudover kommer springmadrassen med 5 komfortzoner, der sørger for en individuel aflastning af kroppens mest udsatte dele, samt at ens rygsøjle altid er placeret i en lige position.

180x200-tindra-kontinentalseng

Boxmadras med dobbelt fjedrelag og solid træramme

Det nederste lag i Tindra Nordlys er boxmadrassen. Boxmadrassen består af et dobbelt fjedrelag, der sørger for, at ens krop aflastes på den mest optimale måde i samarbejde med sengens andre madraslag.

Det betyder, at Tindra Nordlys i alt kommer med tre forskellige fjedrelag, der tilsammen skaber en høj liggekomfort.

Ovenpå pocketfjedrene er der ligeledes placeret en Cooltex-polstring, der har åndbare og temperaturregulerende egenskaber.

Rundt om boxmadrassen kan der findes en solid træramme med en tykkelse på 14 centimeter. Trærammen er lavet af svensk fyrretræ, hvilket sikrer, at fundamentet er både stabilt og robust.

Åndbar topmadras med sommerside og vinterside
Da topmadrassen er sengens øverste lag, er det vigtigt, at det er en madras af høj kvalitet. Dette får man ved køb af Tindra Nordlys, da der medfølger en topmadras ved navn Nordlys.

Nordlys topmadrassen er designet med naturlige materialer og en trykaflastende latexkerne.

Latex er ikke blot et kølende og komfortabelt materiale, det er samtidigt også antibakterielt og dermed astma- og allergivenligt. Selve latexkernen har en kernetykkelse på 10 centimeter og sørger for at aflaste kroppen på en fleksibel og ensartet måde.

De små ventilerende mikro-huller sikrer ydermere, at madrassen effektivt kan aflede overskydende varme.

Endvidere kommer Nordlys topmadrassen med en sommer- og vinterside. Mens sommersiden er velegnet til de varme måneder, er vintersiden velegnet til de kolde måneder.

Det er derfor en topmadras, der kan bruges hele året rundt. Sidst men ikke mindst kommer topmadrassen med et betræk lavet af bambusstof. Dette betræk er både blødt og åndbart.

Fordele ved Tindra Nordlys:
🔵 Topmadras med latexkerne og sommer-/vinterside
🔵 Tre fjedrelag
🔵 Nem at samle
🔵 Ergonomisk støtte
🔵 Allergivenlig seng
🔵 25 års garanti

Tindra Nordlys kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
180 x 200
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Tindra Nordlys kontinentalsenge her.


Wonderland Octave

wonderland Octave kontinentalseng

Kontinentalsengen Wonderland Octave er en moderne og stilren model, der er forsynet med et heldækkende betræk. Det vil sige, at sengen fremstår som værende en enkel stor madras, hvorfor man undgår revnen i midten. Derudover er det muligt at bestille sengen med et samlet fjederindlæg.

Wonderland Octave bliver fremstillet med et fokus på at anvende alle de bedste materialer på markedet samt med funktioner, der højner liggekomforten. Derfor er madrassen både vendbar og vaskbar samt kommer med en skulderzone.

Kantstabil kontinentalseng med skulderzone

Wonderland Octave er forsynet med fjedersystemet Standard Pocket, der er opdelt i 5 forskellige vindinger. Dette sørger for, at hele kroppen får den støtte og aflastning, der er er brug for.

Med Wonderland Octave får man desuden en kontinentalseng med en skulderzone. Dette sørger for, at ens skuldre synker ned i sengen, så både nakke, skuldre og ryg opnår den rette aflastning og støtte. Derudover er Wonderland Octave kantstabil, hvorfor man slipper for følelsen af at falde ud af sengen, selvom man kommer i nærheden af madrassens kant.

Vendbar og vaskbar madras med miljøskum

Wonderland Octave kommer med en vendbar og vaskbar madras. Da madrassen er vendbar har man mulighed for at forlænge sengens levetid, hvis man sørger for at vende den regelmæssigt. Dette hjælper også med at holde på sengens liggekomfort.

Man har yderligere mulighed for at vaske alle sengens tekstiler ved 60 grader i vaskemaskinen. Sengens polstring er lavet af Welun miljøskum, der sikrer en god ventilation og åndbarhed.

På den måde opnår man et køligt liggeunderlag, hvilket er en fordel for forbrugere, der ofte har det for varmt om natten.

Topmadras med hyperflex-skum

Ved køb af Wonderland Octave medfølger der en Premium-topmadras, der består af fleksibelt materiale. Dette materiale er hyperflex-skum, der sørger for at tilpasse sig efter kroppens konturer og bevægelser.

Med topmadrassen er man yderligere sikret en optimal ventilation og åndbarhed. Topmadrassen har en kernetykkelse på 4 centimeter, hvilket er meget gennemsnitligt for de fleste topmadrasser på markedet. Betrækket er desuden vaskbart, så man kan vaske det i vaskemaskinen.

Fordele ved Wonderland Octave:
🔵 Åndbar topmadras med vaskbart betræk
🔵 Vendbar og vaskbar madras
🔵 Polstring af Welun miljøskum
🔵 Udstyret med skulderzone

Wonderland Octave kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Wonderland Octave senge her.


Dunlopillo Harmoni kontinentalseng

Dunlopillo-Harmoni-seng-kontinental


Kontinentalsengen Dunlopillo Harmoni er en komfortabel og behagelig seng, der er forsynet med et slidstærkt møbelstof. Møbelstoffet kommer i 3 forskellige farver, hvorfor man har mulighed for at designe sengen på den måde, der passer bedst til ens behov.

Med Dunlopillo Harmoni behøver man desuden ikke bekymre sig om den irriterende revne i midten, da man undgår denne.

Dog har man stadig mulighed for at vælge en individuel fasthed i hver side af sengen, så man kan sove sammen med en partner uden at gå på kompromis med hverken støtten eller liggekomforten.

Seng med 3 forskellige lag

De fleste kontinentalseng er i dag opbygget af 3 lag, hvorfor dette ikke er nogen undtagelse med Dunlopillo Harmoni. Denne model består også af 3 lag, der er fremstillet med fokus på anvendelsen af materialer af høj kvalitet.

Dunlopillo Harmoni er opbygget af en plan bund med en vendbar madras. På den måde kan sengen holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for regelmæssigt at vende den samt vedligeholde sengen.

I og med de 3 lag består af udelukkende kvalitetsmaterialer, kan man trygt stole på, at sengen er forsynet med en optimal liggekomfort.

Åndbar kontinentalseng med 7 komfortzoner

Dunlopillo Harmoni er en åndbar og ventilerende kontinentalseng med 7 forskellige komfortzoner. Dette sørger for et højt komfortniveau, da de 7 komfortzoner tilpasser støtten efter brugerens behov.

Komfortzonerne kommer nemlig med en differentieret fasthed, der tilpasser sig efter kroppens konturer, så man opnår en unik og personlig støtte og aflastning.

Derudover er Dunlopillo Harmoni forsynet med et lag, der er opbygget af naturlatex. Dette kan findes på sengens mellemste madras, der har en vendbar naturlatexkerne på 18 centimeter. Dette bidrager ikke blot til sengens liggekomfort, men sørger også for en åndbar og ventilerende seng.

dunlopillo_harmoni_seng-continental

Seng med flere tilpasningsmuligheder

Med Dunlopillo Harmoni får man en seng, hvor der er mulighed for flere tilpasningsmuligheder i forhold til designet m.m. Man kan nemlig vælge flere former for betræk såsom Harmonietop eller Dunlopillos Cool betræk, der begge bidrager til en optimal åndbarhed i sengen.

Begge former for betræk er vaskbare og aftagelige, så de kan vaskes i vaskemaskinen. Man har også mulighed for at tilkøbe en gavl til sengen, hvis man har brug for det. Der medfølger yderligere en tuftet topmadras ved køb af kontinentalsengen.

Fordele ved Dunlopillo Harmoni:
🔵 7 komfortzoner
🔵 Flere tilpasningsmuligheder
🔵 Forsynet med en madras med naturlatexkerne
🔵 Kan vælge en individuel fasthed i hver side
🔵 Åndbar og ventilerende kontinentalseng

Dunlopillo Harmoni kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Dunlopillo Harmoni senge her.


Tempur Promise – Topkvalitet fra Tempur

tempur-promise-kontinentalseng

Tempur Promise er en stilren og elegant model, der betegnes som værende en eksklusiv kontinentalseng. Dette bliver den, da den kommer med én samlet madras, hvorfor modellen fremstår som en stor seng.

Derudover er Tempur Promise fremstillet af materialer af høj kvalitet, da hele sengen kommer med velpolstrede materialer. Det vil sige, at man får en slidstærk og holdbar seng, der kan holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at vedligeholde den samt passe godt på den.

Kontinentalseng med høj liggekomfort

Med Tempur Promise kan man være sikker på, at man får en seng med fokus på en høj liggekomfort. En af grundene til dette er, at sengen er produceret i Danmark, hvorfor man ved, at sengen har undergået forskellige kvalitetskontroller og strenge krav.

Desuden kommer Tempur Promise med en sengebund af fleksible lameller for ekstra affjedring. Denne ekstra affjedring sørger for, at man opnår en optimal komfort uanset liggeposition.

Tempur Promise er yderligere forsynet med en solid ramme lavet af kernetræ. Dette sikrer, at sengen har et solidt og stabilt fundament, hvilket er med til at bidrage til den høje liggekomfort.

Seng med flere tilpasningsmuligheder

Tempur Promise sørger for, at man kan tilpasse sengen efter behov. Sengen understøtter nemlig kroppen uanset valg af følelse i madrassen, da man har mulighed for at vælge mellem flere forskellige følelser. Der kan vælges enten Original, Sensation eller Cloud.

Derudover kan man købe sengen i 7 forskellige farver, hvorfor man kan vælge den model, der passer optimalt til indretningen i ens soveværelse.

Der er desuden en 15 års garanti på både madras og topmadras, hvorfor man kan få disse udskiftet eller ombyttet, hvis der opstår et problem.

Topmadras med 7 centimeter kernetykkelse

Ved køb af Tempur Promise medfølger der en topmadras med en kernetykkelse på 7 centimeter. Topmadrassen bliver kaldt for Tempur-topmadras og kommer med et vaskbart betræk. Det betyder, at man blot kan tage betrækket af, hvorefter det kan vaskes i vaskemaskinen.

Kernetykkelsen på 7 centimeter sørger for, at man opnår en optimal støtte og aflastning, hvilket er vigtigt, da topmadrassen er sengens øverste lag.

Fordele ved Tempur Promise:
🔵 Topmadras med kernetykkelse på 7 centimeter
🔵 Flere tilpasningsmuligheder
🔵 Danskproduceret kontinentalseng
🔵 Solid ramme af kernetræ
🔵 Ekstra affjedring med fleksible lameller

Tempur Promise kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Tempur Promise senge her.


Magna Royal – Eksklusiv håndlavet kontinentalseng

Du kan læse mere om Magna Royal hos Drømmeland.dk

Kontinentalsengen Magna Royal betegnes som værende en luksuriøs seng, der på samme tid er behagelig at sove i. Designet er elegant, enkelt og tidløst med fokus på en skandinavisk æstetik.

Derfor er der også anvendt materialer af høj kvalitet til denne seng. Dette er ikke mindst med til at sikre sengens holdbarhed, men sørger også for, at komfortniveauet er optimalt.

Håndlavet planbund med dobbelt affjedring

Magna Royal er på flere måder en eksklusiv seng. Dette ses blandt andet ved dens håndlavede planbund. Den håndlavede planbund er en robust træramme, der er forsynet med bonell-fjedre og en bund af lameller.

Til sammen skaber disse egenskaber et højt komfortniveau, der ikke ses hos mange andre senge på markedet. Ovenpå bonell-fjedrene kan der desuden findes pocketfjedre, der dækkes af et lag med skum.

Sammen med madrassen sørger den dobbelte affjedring desuden for, at komfortniveauet er optimalt. Hele kroppen opnår en omhyggelig støtte og aflastning uanset liggeposition.

Omhyggelig støtte og aflastning af hele kroppen

Med Magna Royal får man en seng, der er udstyret med funktioner, som bidrager til sengens liggekomfort og komfortniveau. Den kommer nemlig blandt andet med fem komfortzoner og 15 centimeter høje pocketfjedre.
Mens komfortzonerne sørger for, at kroppens dele får den aflastning, de har brug, er pocketfjedrene med til at skabe en personlig tilpasset støtte for hele kroppen.

Rundt om fjedrene er der desuden placeret en to centimeters latexpolstring, der hjælper med at skabe et mere åndbart sovemiljø. Dette bidrager til en bedre nattesøvn, da man sover i et mere rent og friskt miljø.

Topmadras med Talalay-latex

Da en topmadras er sengens øverste lag, er det vigtigt med en komfortabel topmadras, som bidrager til sengens overordnede komfortniveau. Dette får man ved køb af Magna Royal, der kommer med en topmadras af Talalay-latex.

Topmadrassen har desuden en polstring med uld på en side og bomuld på den anden side, så den passer til enhvers behov. Kernetykkelsen er på hele 7 centimeter, hvilket er mere end de gængse 4 centimeter.

Fordele ved Magna Royal:
🔵 Topmadras med bomuld på en side og uld på den anden side
🔵 Fem komfortzoner
🔵 Pocketfjedre
🔵 Latexpolstring
🔵 Håndlavet planbund

Magna Royal kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
140 x 210
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 200

Du kan se alle Magna Royal sengene her.


Jupiter Wood – Budget seng i god kvalitet

jupiter_wood_kontinentalseng

Du kan læse meget mere om Jupiter Wood her. Sengen er i øjeblikket nedsat hos forhandleren. Se tilbuddet her.

Bemærk: Hos Bedrenætter tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter og gebyrer. 

Jupiter Wood er en kontinentalseng, der er produceret i Danmark og kendt for at være en såkaldt ’kvalitetsseng’.

Dette er ikke mindst på grund af, at der er anvendt materialer af højeste kvalitet til at producere sengen, men også fordi, at kontinentalsengen er forsynet med en omhyggelig støtte og aflastning fra flere funktioner.

Sengen Jupiter Wood er forsynet med egetræsben, hvilket sikrer et moderne og stilrent udtryk, der passer ind i de fleste soveværelser. Desuden kommer sengen med tre madraslag, der sørger for, at komforten er omhyggelig.

Danskproducerede pocketfjedre 

Kontinentalsengen Jupiter Wood er forsynet med 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter, der er inddelt i komfortzoner. Det vil sige, at sengen tilpasser sig efter brugerens krop, hvorfor man vil opleve en individualiseret og unik støtte og aflastning afhængig af ens krop og behov.

I og med alle sover forskelligt, er det vigtigt med en seng, der tilpasser sig efter brugerens krop og former sig efter kroppens forskellige dele såsom nakke, skuldre, hofter m.m.

Omkring fjedrene kan der findes polyetherskum, der både er slidstærkt og holdbart. Dette er med til at optimere støtten samt komforten.

Omhyggelig støtte fra boxmadras og springmadras

Boxmadrassen er Jupiter Woods nederste lag, og sikrer, at komfortniveauet er optimalt. Denne boxmadras har en skumkerne, der sørger for at skabe stabilitet. Desuden arbejder boxmadrassen sammen med springmadrassen for at sikre en optimal støtte og komfort for kroppen.

Springmadrassen er til gengæld sengens vigtigste lag, da dette madraslag, er med til at bestemme, hvor komfortabel sengen er. I denne madras finder man både pocketfjedrene samt komfortzonerne, der tilpasser sig efter kroppens konturer.

Jupiter Woods springmadras består af to madraskerner, der er samlet i blot et enkelt betræk. På den måde er det muligt for 2 personer at bruge den samme seng, selvom de ikke vejer det samme. Fastheden kan nemlig justeres uafhængig af hinanden.

Latextopmadras medfølger

Der medfølger desuden en latextopmadras ved køb af Jupiter Wood med en kerne på 40 millimeter.

Da topmadrassen er fremstillet af latex, er man sikret en ventilerende og åndbar madras, der afleder fugt, sved og varme på ingen tid.

Det betyder, at det er en optimal topmadras, hvis man oplever at vågne op på grund af hedeture eller blot oplever, at man ofte har det alt for varmt i sengen.

Fordele ved Jupiter Wood:
🔵 To madraskerner
🔵 Latextopmadras med kerne på 40 millimeter medfølger
🔵 Leveres med egetræsben
🔵 Produceret i Danmark
🔵 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter

Jupiter Wood kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Jupiter Wood sengene her.


Tempur Elite – Klassisk kontinentalseng fra Tempur

Du kan læse mere om Tempur Elite hos Drømmeland ved at klikke her.

Kontinentalsengen Tempur Elite er produceret i et stilrent design med et tidløst udseende. Den er derfor god til de fleste soveværelser, da sengen ikke forstyrrer den nuværende indretning.

Sengen er forsynet med flere støttende elementer såsom trykaflastende madrasser, en valgfri fasthed, pocketfjedre og koldskum.

Ønsker man at vælge sin egen fasthed til sengen, kan der vælges imellem tre forskellige fastheder såsom Cloud, Sensation og Original. Disse skal vælges alt efter, hvor hård eller blød sengen skal være.

Robust træramme og koldskum

Tempur Elite er udstyret med en træramme, der er lavet af massivt træ. Dette sørger for et stabilt fundament for sengen, så man kan sove trygt og roligt om natten.

Derudover kommer Tempur Elite med fjedre, hvor der rundt om kan findes koldskum.

Kontinentalsengen er ydermere forsynet med madrasser, der indeholder trykaflastende skum. Dette er med til at sikre et optimalt komfortniveau for hele sengen, uanset hvordan brugeren ligger.

Avanceret CoolTouch-teknologi

Med Tempur Elite får man en seng, der er blevet opgraderet med forholdsvis nye teknologier. Sengen er nemlig udstyret med en CoolTouch-teknologi, der sikrer, at betrækket altid holdes forholdsvist køligt. Dette er muligt, da betrækket afleder fugt, varme og sved fra brugerens krop.

Denne teknologi er optimal for brugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten. Desuden sørger det for et mere komfortabelt og friskt sovemiljø.

Endvidere kommer Tempur Elite med pocketfjedre, der sammen med CoolTouch-teknologien optimerer sengens komfortniveau.

Kontinentalseng med en god højde

Kontinentalsenge er typisk højere end andre senge på markedet. Dette er også tilfældet med Tempur Elite, der har en højde på 25 centimeter. På den måde er man sikret, at man altid kan komme hurtigt og nemt ind og ud af sengen.

Højden er også med til at sikre, at der er plads til kroppens forskellige dele, så de kan synke dybt ned i sengen, hvis der er behov for det. Dette er med til at sikre en mere optimal støtte og aflastning af hele kroppen.

Fordele ved Tempur Elite:
🔵 Kontinentalseng med en god højde
🔵 Optimalt komfortniveau med pocketfjedre
🔵 Med CoolTouch-teknologi
🔵 Fjedre og koldskum
🔵 Massiv træramme

Tempur Elite kontinentalseng findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan se alle Tempur Elite sengene her.


Hvad er en kontinentalseng?  

En kontinentalseng er en seng, som er opbygget af flere lag. Den består typisk af tre lag, hvor den nederste del er en boxmadras, der udgør bunden på sengen. Derefter kommer et lag med en springmadras, og øverst ligger en topmadras, der enten består af en kerne af såkaldt memory foam eller latex.

Kontinentalsengen adskiller sig samtidig fra andre sengetyper ved, at den ikke har nogen form for sengeramme. Det vil sige, at du ikke finder en sengeramme med lamelbund, hvorpå der ligger en madras, sådan som du normalt er vant til fra traditionelle senge. I stedet udgøres sengebunden af boxmadrassen med de to andre madrastyper stablet ovenpå.

Det er det, som gør kontinentalsenge lidt højere end andre almindelige senge og derved nemmere at komme i om aftenen og op af om morgenen igen. Det tiltaler især ældre og andre, der har problemer med ryggen eller bevægeapparatet.

Slip for revnen i midten

Vælger du en dobbelt kontinentalseng, sørger topmadrassen samtidig for, at I slipper for problemet med “revnen i midten af sengen”, sådan som det også kendes fra konventionelle senge.

For både 160×200- og 180×200-udgaven af kontinentalsengen er dækket af en topmadras i et stykke. Ud over at dække revnen i midten, giver topmadrassen også en rigtig god komfort, som virkelig kan være med til at forbedre din søvn betydeligt.

Individuel tilpasning af fastheden i sengen

Samtidig er det muligt at tilpasse liggekomforten i hver side af en dobbelt kontinentalseng, ved at vælge springmadras efter vægten på den person, der skal ligge i den pågældende side af sengen.

For selv om springmadraslaget ser ud til at være i et stykke, ligge der to separate springmadrasser i laget. De er blot hold sammen af et betræk, der sørger for at springmadraslaget ligger stabilt oven på boxmadrassen.

Så ved at vælge en springmadras med den rigtige fasthed i forhold til din vægt, kan du tilpasse liggekomforten individuelt til hver af jer.

Skulle du have fået valgt forkert fasthed, giver de mest seriøse forhandlere af kontinentalsenge mulighed for, at du kan ombytte springmadrassen inden for den første måned efter købet. Det koster kun et gebyr, der dækker fremsendelsen af den nye og returnering af den forkerte madras.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger kontinentalseng?

Når du er på udkig efter en ny kontinentalseng, er der forskellige ting, du bør være opmærksom på. Sengen består som sagt af tre forskellige lag, og der kan være stor forskel på madrassernes kvalitet, alt afhængig efter hvilken seng du vælger.

Det er efter vores erfaring meget vigtigt, at du sikrer dig at såvel boxmadras, springmadras som topmadrassen er af god kvalitet. Især er der mange kontinentalsenge, som er bygget på en relativt dårlig boxmadras. Det er sengens nederste lag og dermed den del, som de nogle producenter nedprioriterer, når de skal skære toppen af prisen på deres billige modeller.

Men det har faktisk stor betydning for din komfort, at også boxmadrassen er af høj kvalitet. Så derfor anbefaler vi at du kontrollerer boxmadrassens kvalitet separat, især hvis du har tænkt dig at købe en billig model.

Der er også set flere eksempler på senge, hvor sælger kalder det for en kontinentalseng, men hvor nederste lag simpelthen mangler, da det er blevet sparet væk.

I stedet er det blot en tom kasse med betræk og ben på, der ikke bidrager med noget til liggekomforten i sengen. Så derfor bør du altid sikre dig, at den kontinentalseng du køber rent faktisk også indeholder 3 lag.

Med med så meget andet gælder det, at hvis du holder dig til de bedre mærker, såsom “Bedrenætter”, “Drømmeland”, “Hästens” og så videre, oplever du ikke problemer med kvaliteten af de enkelte lag af kontinentalsengene.

Valg af madrassens “fasthed”

Ofte ender mange med at vælge for bløde springmadrasser i sengen. Det skyldes at det kan være svært at vurdere, hvilken fasthed du har brug for. Ofte føles det meget behageligt med en blød madras, når du prøveligger kontinentalsengen i et par minutter i butikken.

Men det kan meget nemt vise sig at være et forkert valg og holder du det op imod, at du i gennemsnit bruger cirka 3.000 timer i sengen hvert år, kan det give dig mange ubehagelige gener at vælge forkert.

For ligger du alt for blødt, går det ofte ud over ryggen, ligesom du kan få problemer med vejrtrækningen og blodomløbet, hvis du ligger ekstremt blødt.

Det som bestemmer, hvor hård eller blød kontinentalsengen er at ligge i, er især fastheden af springmadrasserne. Liggekomforten kan godt justeres en smule ved at vælge en blødere topmadras, men i den sidste ende er det fastheden på springmadrasserne, som giver det største bidrag til liggekomforten i kontinentalsengen.

Fastheden bestemmes af de pocketfejdre, som alle moderne madrasser er opbygget af. I forhold til de gammeldags springmadrasser med ganske få fjedre pr. kvadratmeter, anvendes der flere hundrede pocketfjedre pr. kvadratmeter – typisk 300 fjedre pr. kvadratmeter – i en moderne springmadras. Det giver langt flere kontaktpunkter mellem din krop og madrassen, så madrassen kan justere sig meget præcist til din kropsbygning.

Hvilken fasthed der er den rigtige for dig, afgøres af din vægt. Så selv om du måske ikke er så meget for det, skal du ikke forsøge at lyve dig lettere, når du skal vælge madras i sengebutikken. Som tommelfingerregel skal du gå efter:

En madras med pocketfjedre med medium fasthed, hvis du vejer du under 75 kg
En madras med pocketfjedre med fast fasthed, hvis du vejer du mellem 75 og 95 kg
En madras med multipocketfjedre med fast fasthed, hvis du vejer du over 95 kg

Multipocketfjedre er en madrastype, der oftest indeholder halvanden til dobbelt så mange fjedre pr. kvadratmeter, som en springmadras med almindelige pocketfjedre.


Derfor er din søvn så vigtig

De fleste ved jo godt, at en god nattesøvn er en vigtig parameter, for at vi klarer hverdagens udfordringer bedst muligt. Men i takt med at vi får en travlere hverdag, sover vi danskere mindre. Sammenlignet med for 100 år siden, sover vi danskere 1,5 mindre hver dag, ifølge Kristeligtdagblad.dk.

vigtigt med god søvn

Du bruger omkring 33 % af vores liv på at sove. Og den 1/3 af dit liv som bruges på at sove, har en meget stor betydning for, hvordan du har det resten af tiden. Får du får lidt søvn, går det nemlig kraftigt ud over din livskvalitet, koncentrationsevne og dit humør i hverdagen.

Søvn spiller samtidig også en vigtig rolle, når det gælder om at forebygge stress, depression, type 2-diabetes, hjerte-kar-problemer og overvægt. Får du for lidt søvn, så fungerer din krop ikke optimalt, og du har dermed større chance for at blive ramt af sygdom.

Videnskab.dk skriver, at forskere fra University of Boston har fundet frem til, at når vi sover, så nedbrydes giftstoffet adenosin i vores hjerne. Dette giftstof ophober sig i hjernen i løbet af dagen, og forskerne forklarer, at dette stof er hovedårsagen til at du bliver træt i løbet af dagen. Des mere af stoffet der ophober sig i hjernen, des mere træt bliver du. Når du sover, sænkes niveauet af adenosin, og efter en god nattesøvn er du derfor klar til at starte op på en ny dag med en frisk hjerne.

Ifølge Politiken.dk lider over en halv million danskere af så betydelige søvnproblemer, at det påvirker deres hverdag. Ifølge Dansk Center for Søvnmedicin, så har 300.000 decideret kroniske søvnproblemer, hvilket er med at sænke livskvaliteten betydeligt. Forskerne kaldet tilstanden “kronisk søvnløshed”.

Flere undersøgelser understøtter påstanden om vores dårlige søvn. Ifølge en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil for 2013, viste det sig, at hele 41 procent af danskerne selv mener, at de har været generet af søvnbesvær inden for de seneste 14 dage.

Også en økonomisk udfordring

Dårlig søvn er også en økonomisk udfordring, både for dig selv og for samfundet. Søvnproblemer har nemlig sammenhæng med øget medicinforbrug, antal konsultationer hos lægen, øget involvering i flere ulykker i trafikken og på arbejdet, nedsat produktivitet i hverdagen og øget fravær fra arbejde i form af flere sygedage, skriver Kristeligtdagblad.dk i denne artikel. Det estimeres at danskernes søvnproblemer årligt koster samfundet over 10 milliarder.

Sådan kan du forbedre din søvn

Der er mange aspekter i at forbedre sin søvn. Det handler først og fremmest om, at du sover behageligt i en god seng. Men der findes også mange gode råd om, hvad du bør gøre for at sove bedre. Vi kigger her lidt nærmere på nogle af de råd, som eksperterne giver.

Vi tager udgangspunkt i en stor søvnrapport, der er udviklet af lægeforeningen og Trygfonden. Du kan læse hele rapporten her hos vidensråd.dk. I rapporten gennemgås sammenhængen mellem søvnproblemer, sundhed, arbejdsmiljø, stress, og meget mere. Det er nogle af landets førende forskere og søvnlæger, der har udarbejdet rapporten.

»Det er første gang nogensinde, at vi har gennemgået eksisterende videnskab mere systematisk for at danne et beslutningsgrundlag for, hvad vi mener er gode råd og vejledning inden for søvnområdet,« siger Poul Jennum, der er professor ved Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet og overlæge ved Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital og Rigshospitalet.

Du kan her se en lille video om søvn, produceret af Skandia Danmark:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=i2lhndnE7bk

Her kan du læse nærmere om nogle af de ting som kan påvirke din søvn: 

Drikker du kaffe eller alkohol inden sengetid? vin og kaffe søvn

En af de ting som kan have en negativ indvirkning på din søvn, er koffein. Kjeld Hermansen, der er professor og overlæge på Aarhus Universitetshospital, forklarer at koffein gør det sværere for kroppen at falde til ro og dermed falde i søvn. Du risikerer også at få en mere urolig søvn i løbet af natten, hvilket kan gøre, at du vågner op og ikke føler dig tilstrækkeligt udviklet.

Også alkohol kan være forstyrrende for din søvn. Det er altså en myte, at du sover bedre på et par glas rødvin. For når du drikker alkohol, specielt i tilfælde hvor du drikker store mængder, vil du opleve en mere urolig søvn. Din krop har simpelthen svært ved at finde ro, og derfor bliver du ikke udhvilet optimalt.

Alkohol er også vanddrivende, hvilket også kan betyde, at du skal op og tisse om natten, hvilket også forstyrrer din søvn, forklarer Kjeld Hermansen.

Gode fødevarer:

mandler og bananerHvis du i stedet er på udkig efter ting, som du kan indtage, som forbedrer din søvn, så får du her en række fødevarer som overlægen anbefaler:

Du kan gå efter fødevarer der indeholder aminosyren tryptofan, som i din krop omdannes til melatonin, hvilket er et søvnhormon. Dette hjælper din krop til at opnå en dybere og mere behagelig søvn. Fødevarer der indeholder tryptofan er blandt andet: Bananer, mørk chokolade, tørrede dadler, yoghurt og mandler.

Desuden findes Melatonin også i komælk og modermælk.

Motion – En vigtigt faktor for en god søvn

motion og søvn»Forskningen peger mod, at folk som lider af søvnproblemer, kan forbedre deres søvn, hvis de bliver fysisk aktive,« siger Anders Sjödin, professor ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet til Videnskab.dk

Han anbefaler at folk med søvnproblemer, husker at være regelmæssigt fysisk aktive. Gerne en time om dagen, hvis du virkelig ønsker at mærke effekten. Han påpeger dog, at du ikke bør være intens fysisk aktiv i de sidste timer før sengetid. Han fortæller at fysisk aktivitet nedsætter stress og spændinger, hvilket er en af grundene til, at det kan hjælpe dig med at opnå en bedre søvn.

Stress kan ødelægge din søvn:

stress niveau ved søvnProfessor i sundhedspsykologi ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, Bobby Zachariae fortæller, at stress er en af de vigtigste årsager til at søvnproblemer opstår. Det gælder både stress som kan forekomme ved at leve en hverdag, præget af travlhed og mange bekymringer. Men også søvnproblemer kan blive en stressfaktor i sig selv, hvis du bliver stresset over ikke at kunne sove. Det kan meget nemt udvikle sig til en ond cirkel.

Når vi opnår et stressniveau i vores krop, så skyldes det er en naturlig forsvarsmekanisme, der får kroppen til at være på vagt. Stressen gør, at vi bliver aktiveret både psykisk og fysisk, hvilket holder kroppen vågen og dermed kan modvirke det naturlige søvnrytme.

Professoren anbefaler, at du tager konfrontationen med de problemer du har før du skal sove, så du ikke ligger søvnløs om natten og tænker over dem.

Han anbefaler også, at du skriver de ting ned som går dig på og hvad du har tænkt dig at gøre ved dem. Det kan hjælpe dig med at få ro i sindet, og dermed få dig til at sove bedre og falde nemmere i søvn.

Rygning er skadeligt for søvnen 

rygning og søvn

En ting som der har været ekstra stor fokus på de seneste år, er sammenhængen mellem søvn og rygning. Ifølge overlæge og søvnforsker Poul Jennum, så er rygning er en meget væsentlig årsag til søvnproblemer.

Selvom forskerne ikke har 100 % klarlagt, hvad sammenhængen mellem søvn og tobaksrøg er, så mener de at det store antal af stoffer i tobaksrøgen, som eksempelvis nikotin, kan være med til at påvirke din søvn negativt.

Forskerne mener at konsekvensen af rygning blandt andet er flere søvnforstyrrelser, kortere søvnlængde, natlig hoste og forværret søvn struktur.

Anbefalingen til rygere med søvnproblemer er meget kort og kontant fra overlæge Poul Jennum: »De skal stoppe med at ryge. Rygestop er den eneste behandling, der findes


Det betyder søvnen for din træning

træning og søvnEfter en god omgang træning er det vigtigt, at kroppen får hvile. Restitution spiller nemlig en lige så vigtig rolle for effekten af din træning, som selve træningen gør. Samtidig giver en for dårlig nattesøvn dig både en masse problemer i hverdagen, ligesom det kan forøge din risiko for at udvikle både demens og en lang række livsstilssygdomme. Læs med her og lær, hvordan du får en bedre nattesøvn.

På mange måder ligger nøglen til et sundt liv i at få en god nattesøvn. Det viser utallige forskningsresultater og de nyeste videnskabelige landvindinger inden for søvnforskningen. Samtidig stiger antallet af danskere, der klager over søvnproblemer.

For mange springer enten en times søvn eller to over for at få deres travle hverdag til at hænge sammen. Andre tager dagens problemer med i seng, hvor de så holder dem vågne. Andre igen giver sig selv dårlige forudsætninger for at falde i søvn. Så alt i alt får danskerne mere og mere ondt i søvnen i takt med at videnskaben den ene gang efter den anden fastslår, at søvnen er ekstrem vigtig for din sundhed.

Vi praler med, hvor lidt vi sover

Faktisk har vi en vanvittig usund indstilling til søvn i dag. Det er blevet socialt acceptabelt, at sove for lidt. Det er ikke ualmindeligt, at folk ligefrem praler med, hvor lidt de sover. Det får dem til at få en status som enormt produktive og superoptimerede mennesker, der får det maksimale ud af døgnets timer.

Problemet er bare, at dårlig søvn øger risikoen for de mest kendte demenssygdomme som Alzheimer og Parkinsons, samtidig med at immunforsvaret svækkes, vi tager på i vægt og udvikler psykiske problemer. Det er den konklusion, som forskerne kommer frem til gang på gang og også hovedkonklusionen i bogen Why We Sleep, der er skrevet af en amerikansk søvnprofessor.

Ifølge bogen betyder den usunde indstilling til søvn, at generationen af søvnfornægtende, superproduktive mennesker kun skal forvente at leve, til de er først i 60’erne – med mindre de kommer i medicinsk behandling.

De har også en væsentlig større risiko for at køre galt i trafikken. Har du kun sovet fem timer sidste nat, øges risikoen for en ulykke i trafikken med 4,3 procent. Immunforsvaret sættes også over styr, fordi koncentrationen af inflammationsmarkører sænkes.

Samtidig bliver mændene mindre virile. For undersøgelser viser også, at mænd som sover for lidt, har 29 procent færre sædceller end dem, der sover de mellem 7 og 8 timers søvn, som skulle være det ideelle for os.

Så gør vi ikke noget ved denne søvnfornægtende adfærd, vil det være med til både at sænke gennemsnitslevealderen voldsomt, øge fedmeepidemien, samt resultere i flere demente og flere som dør af en livsstilssygdom. Der er kort sagt behov for, at vi bliver bedre til at sove, og at vi begynder at sove længe nok.

Træning forbedrer din søvnkvalitet

Men før vi kigger nærmere på, hvordan du får en bedre nattesøvn, er det også vigtigt at få med, at træning ret faktisk er med til at hjælpe dig til at sove bedre. Således har forskerne flere gange fastslået, at selv let til moderat træning i løbet af dagen, øger chancerne for at få en god nattesøvn.

Senest er det forskere fra Stanford University, der over et år fulgte en gruppe inaktive ældre, der klagede over søvnproblemer. Forskerne gav forsøgspersonerne et træningsprogram, der passede til den enkeltes fysiske form og eventuelle helbredsmæssige udfordringer. Fælles for alle var, at de skulle udføre let til moderat træning eller anden fysisk aktivitet en halv time hver dag.

Over det år som forskerne fulgte forsøgspersonerne i, rapporterede de ikke alene om bedre søvnkvalitet. Forsøgspersoner med depressioner meldte også om bedring og mange oplevede også et vægttab, der var større end det, som de forventeligt ville få af den øgede motion. Samtidig følte flere af dem, at de fik større fysisk velvære at både motion og bedre søvn.

Så tilsammen havde de to faktorer – træning og søvn – en stor positiv indflydelse på forsøgspersonernes liv. Så hvis du træner aktivt og seriøst, gør du altså allerede noget godt for din søvn. Men ikke nødvendigvis nok. Hvad du kan gøre, kommer vi tilbage til om lidt.

Hvis du vil vide mere om træning og søvn, kan du se denne video af Dr. Travis Stork, der forklarer vigtigheden af både en god nattesøvn og regelmæssig motion:

https://www.youtube.com/watch?v=7rgSS3vyrgE

Hvad er det, der gør søvnen så sund for os?

En af de største fordele ved søvnen for dig som træner seriøst, er den restitution, som kroppens muskler får under søvnen. Her kan muskelmassen genopbygges efter de belastninger, den har fået under træningen. Så søvnen er godt for din fysik og med til at forøge effekten af din træning.

Samtidig renses hjernecellerne af en særlig rensevæske, der frigøres i hjernen, så snart du falder i søvn. Ved søvnens indtræden skrumper hjernecellerne en lille smule. Derved kan rensevæsken bedre komme til at skylle affalds- og andre unødvendige stoffer væk fra hjernecellerne. Denne del af søvnen er godt for din psyke og din mentale dømmekraft i hverdagen.

Samtidig renses cellerne i resten af kroppen, ligesom maven renser ud og fordøjer de sidste rester af dagens måltid. Så alt i alt har søvnen en stor, positiv effekt på din krop – hvis bare du går nok af den og sover godt nok.


Sådan får du en bedre nattesøvn

Skal du have en bedre nattesøvn, er der først og fremmest fire faktorer, du se nærmere på.

🔸 Dine forberedelser til at gå i seng
🔸 Dit soveværelses indretning
🔸 Din sengs kvalitet
🔸 Dine liggevaner i sengen

Lad os se nærmere på hver af de fire faktorer, og hvad du skal gøre for at justere på eventuel uheldig adfærd eller dårlige valg.

Sådan forbereder du dig på at gå i seng

Kroppen og specielt hjernen er ikke bare en maskine, du kan slukke for, når du gerne vil sove. Eller rettere, det kan du, hvis du selv kunne ændre saltkoncentrationen i hjernevæsken. Det viser dansk forskning med mus: Dem kunne forskerne få til at falde i søvn og vågne op igen på kommando ved henholdsvis at øge eller formindske saltkoncentrationen i hjernevæsken.

Den slags skal vi nok ikke begynde at eksperimentere med. I stedet skal du forberede både hjerne og krop på, at det er tid til at gå i seng. Det gør du nemmest ved at:

🔸 Gå i seng og stå op på samme tid hver dag
🔸 Sætte tempoet ned og slappe af, før du går i seng
🔸 Dæmpe belysningen før sengetid
🔸 Undgå at bruge computer-, mobil- og tv-skærm inden sengetid
🔸 Undgå at spise større måltider eller drikke meget før sengetid
🔸 Undgå alkoholindtag lige før sengetid
🔸 Ikke træne eller være fysisk aktiv lige op til sengetid

Gå i seng og stå op på samme tid hver dag

i seng samme tid hver dagVi er vanedyr, og alle ved hvor svært det er at bryde en dårlig vane. Det samme gælder gode vaner, når de først er blevet etableret. Derfor skal du skabe en god vane for din krop, ved at gå i seng og stå op på samme tid hver dag – også i weekenden.

Derved bliver kroppen og dit sind vant til, at du skal i seng og tilpasser sine processer til dette helt automatisk. Det betyder, at du slipper for at ligge og vende og dreje dig en hel masse, når du kommer i seng, fordi din hjerne og din krop ikke var helt klar endnu.

Sæt tempoet ned, dæmp lyset og slap af

Vil du fremme denne effekt og forberede dig bedre mentalt på at gå i seng, skal du sætte tempoet ned og begynde at slappe af minimum en halv times tid før sengetid.

Det gør du bedst, ved ikke at foretage dig en masse rent fysisk lige før sengetid, samt sætte dig hen i en god stol eller sofaen, dæmpe lyset i lokalet og tage den mere med ro.

Undgå skærmbrug før sengetidinden sengetid

Er du som folk er flest, ville denne halve time på lavt aktivitetsniveau være en kærkommen lejlighed til at få tjekket de sidste mails, set de sidste Facebook-opdateringer eller se det sene nyhedsprogram før sengetid.

Men faktisk skal du holde dig helt fra både computer-, tablet-, mobil- og tv-skærme i en halv times tid før sengetid. For det blå lys fra skærmen får din hjerne til at tro, at det er midt på dagen – også selv om du bruger den særlige natbelysning, som mange nyere elektroniske enheder tilbyder i dag. Selv om de nedsætter mængden af det blå lys, er det ikke helt godt endnu.

Spis og drik ikke for meget – og slet ikke alkohol

Skal du øge muligheden for at få en god nattesøvn, er det også vigtigt, at du ikke spiser et alt for stort måltid, og ikke indtager for meget væske lige inden sengetid. Det sætter maven på overarbejde og øger risikoen for, at du vågner op i løbet af natten, fordi du er nødt til at træde af på naturens vegne.

Det er heller ikke nogen god ide at drikke alkohol, lige før du skal i seng. Det sætter dit stofskifte i vejret, så du får sværere ved at falde i søvn, øger risikoen for at du skal op at tisse, og kan forstyrre din fysiske processer i hjernen, som skulle få dig til at falde i søvn. Derfor forhindrer selv et moderat alkoholindtag før sengetid, at du falder i den helt dybe REM-søvn, før alkoholen er forbrændt.

Undgå energidrik, men spis gerne lidt skyr

Du bør også undgå energidrikke, koffeinholdige og andre opkvikkende drikke før sengetid. Men en lille portion skyr, fromage frais, kvark eller et andet kaseinholdigt mælkeprodukt er en god ide – især hvis du træner hårdt fysisk. Du kan også tage det som et kosttilskud.

Kasein er nemlig et protein, der optages langsomt i kroppen. Det betyder, at du natten igennem giver kroppen byggesten til at genopbygge musklerne i den restitutionsproces, der foregår mens du sover. Så en lille portion kasein før sengetid er rent faktisk sundt for dig.

Samtidig sikrer kaseintilskuddet, at maven bliver ved med at være mæt natten igennem. Det mindsker risikoen for, at du vågner op midt om natten, fordi du er blevet sulten.

Undgå at træne lige op til sengetid

Hvad der til gengæld ikke er sundt for dig, er at træne lige før sengetid. Selv om det lyder som en god løsning for at køre dig træt, får træningen kroppen op i gear. Det betyder, at du får sværere ved at falde i søvn, hvis du går i seng lige efter din træning.

Så giv dig selv og din krop tid til at omstille jer til at skulle i seng, så både fysikken og hjernen kommer ned i gear.

Soveværelsets indretning

Dit soveværelses indretning er også særdeles vigtig for din nattesøvn. Især når det gælder lys og lyd.

Det skyldes, at vi helt tilbage fra urtiden altid har været ekstremt opmærksomme på lyde og lys i mørket, når vi sov. Det var faresignaler, som vi var nødt til at vågne så meget op for, at vi kunne tage stilling til dem, før vi kunne sove videre.

Sådan er det stadig i dag og derfor er det især vigtigt, at der er så stille og så mørk i soveværelset som muligt. Og vi taler helt mørkt. Selv statuslampen på et eventuelt fjernsyn i soveværelset kan være nok til at forstyrre din nattesøvn. Det samme gælder enhver form for støj. Både vejstøj og støj fra andre steder i boligen eller bygningen, som du bor i.

Derfor er det en god ide at indrette soveværelset med mørklægningsgardiner og slukke alle former for lys og apparater, når du skal sove. Om nødvendigt bør du anskaffe ørepropper og en ansigtsmaske, hvis du ikke kan falde i søvn på grund af lys og støj.

Senge- og søvnkvalitet går hånd i hånd

Det næste du skal se nærmere på, er det faktisk kvaliteten af din seng? Støtter den dig godt nok i din søvn, eller vågner du op med smerter fra f.eks. ryg, nakke eller lænd, fordi du ligger for blødt eller for hårdt?

Specielt madrassen i sengen er vigtig. Den skal sørge for, at din nakke og rygsøjle ligger så lige som muligt, uanset om du ligger på ryggen eller på en af siderne.

Det gør den ved at være udstyret med fjedre i en fasthed, der svarer til din vægt. Vejer du under 75 kilo, skal du således vælge en madras med medium fasthed. Vejer du mellem 75 og 95 kilo, som du vælge en madras med fast fasthed. Vejer du over 95 kilo, skal madrassen være udstyret med fjedre med ekstra fast fasthed.

Samtidig er det vigtigt, at madrassen er udstyret med komfortzoner, der tillader kroppens mere fremtrædende steder – som skuldre og hofter – at synke ned i madrassen. Samtidig skal andre komfortzoner støtte op omkring lænden og nakken –to steder på rygsøjlen, der helst skal ligge over madrassen, når du sover.

Problemet er, at vi har tendens til at vælge en for blød madras, når vi køber ny. For tit prøveligger vi kun den nye madras et par minutter i butikken, endda med overtøjet på, før vi beslutter os. Det er slet ikke nok til at bedømme, om vi har fundet den rigtige madras.

Derfor er det en god ide at købe madrassen et sted, hvor du kan få lov at ombytte den, hvis det viser sig, at du har valgt en for blød madras. Det er der flere og flere forhandlere, der tilbyder. Nogle tilbyder op til 100 dages prøvetid. Det er vigtigt at du sikrer dig muligheden for at ombytte, hvis du skal have mulighed for at finde den bedste seng, som passer lige netop til dine behov.

Også sengens højde, indstillingsmuligheder og andre parametre er vigtige, når du skal vælge seng. Det kan du finde en guide til her i vores dobbeltseng artikel.

Dine liggevaner i sengen bestemmer kvaliteten af din nattesøvnkontinentalseng liggeposition

Den sidste parameter du skal tage op til overvejelse, hvis du vil forbedre din nattesøvn er, hvordan du ligger i sengen om natten. Her har de fleste oftest en bestemt favoritstilling. Men det er slet ikke sikkert, at det er den mest optimale for din nattesøvn.

Generelt kan du ligge på fire måder: På ryggen, på en af siderne eller på maven.

På maven er klart den dårligste af de fire, da det nemt giver rygproblemer og problemer med at finde et godt sted til armene. Samtidig bliver vejrtrækningen mere besværlig, ligesom du oftest vil få problemer med nakken, fordi du er nødt til at ligge med hovedet til en af siderne for at kunne få luft.

På ryggen giver nemt problemer med snorken, der igen menes at øge risikoen for at udvikle søvnapnø. Det er en tilstand, hvor drøblen og de øvre luftveje kan lukke af for lufttilførslen til lungerne. Det betyder, at du oftest bliver forstyrret i din nattesøvn, fordi du ikke kan få luft. Tilstanden menes at øge risikoen for, at du udvikler en demenssygdom senere i livet – dels på grund af den dårligere nattesøvn og dels på grund af manglende ilt til hjernen.

Ligger du derimod på en af siderne og specielt på den venstre side, øger du chancerne for at få en god nattesøvn. Samtidig forbedrer du også muligheden for, at den renselsesproces, der foregår i hjernen, mens du sover, foregår mest effektivt.

Processen har nemlig med tiden tilpasset sig til, at hovedparten af alle pattedyr – herunder mennesker – har en naturlig præference for at sove på venstre side. Derfor foregår processen mest optimalt, når du ligger netop på venstre side.

Sådan hænger søvn og kalorieindtag sammen

Saadan haenger sovn og kalorieindtag sammen

Hvis man ikke får nok søvn, har videnskab påvist, at det kan være svært at modstå fristelser når det kommer til mad, fordi man er for træt og udmattet til at vælge de sundere valg. Ifølge en ny undersøgelse lavet af forskere fra King College London er der rigtig mange mennesker, der har det på denne måde, når de ikke har fået sovet nok om natten.

I denne nyere undersøgelse har forskerne fundet ud af præcis, hvor mange kalorier ekstra, som man vil indtage, hvis man ikke får nok søvn om natten.

Forskerne fandt ud af, at hvis man sover mindre end 7 timer om natten, vil folk spise omkring 385 kalorier mere om dagen, hvilket sørger for en stødt vægtstigning hver eneste uge.

Det anbefales, at mennesker i alderen 18 til 64 år får omkring syv til ni timers søvn hver nat, da søvneksperter siger, at dette er afgørende for at opretholde en sund kost.

Mangel på søvn øger trængen til usunde fødevarer

Undersøgelsen viste også, at manglen på søvn også kan være dårligt for ens helbred, fordi det påvirkede folk til at gøre brug af mere fede fødevarer dagen efter en nat med manglende søvn og undgå de sundere valg såsom frugt og grøntsager.

Forskerne fandt også ud af at mennesker, der sover mindre end syv timer om natten, var mindre tilbøjelige til at være aktive næste dag. Dette påvirkede deres krops evne til at forbrænde kalorier og forhindre vægtstigningen.

I alt lavede forskerne 11 studier for at afgøre, om manglen på søvn kan bidrage til vægtøgning. De studerede i alt 172 personer og fandt ud af, at disse mennesker ikke behøvede at spise mere den næste dag, men i stedet tog flere usunde valg. I undersøgelsen havde folk, der var søvnberøvet, nemlig en tendens til at vælge fødevarer, der var højere i fedtindhold og lavere i protein.

Forskerne konkluderede derfor, at resultaterne tydede på, at manglende og kort søvn øger motivationen til at bruge usund mad som en belønning. Manglende eller for lidt søvn kan derfor forårsage en diæt med mere fedt og mindre protein.

Dette er ikke det optimale, når det kommer til ens sundhed og helbred. Alle mennesker har nemlig brug for en tilstrækkelig mængde protein i deres kost, da alle celler i kroppen bruger det til at fungere optimalt.

Protein giver blandt andet struktur til kroppens organer, muskler, negle og hår. Det sørger også for, at cellerne kommunikerer med hinanden for muskelkontraktioner og nervesignaler.

Derudover kan kostvaner med mindre protein og mere fedt også påvirke ens helbred ved at øge risikoen for udvikling af diabetes, hjertekarsygdomme og forhøjet blodtryk.

Hvis kroppen får omkring de ekstra 400 kalorier i stedet for at brænde dem af, vil dette menneske øge kropsvægten hver uge med omkring et halvt kilo.

Søvneksperter anbefaler derfor alle mennesker at være opmærksomme på deres sovevaner, så det ikke ødelægger deres kostvaner. Der er nemlig stor mulighed for, ifølge forskningen, at man kan have nemmere ved at tage på i vægt, hvis man ikke får sovet nok om natten.


Dårlig liggestilling er nemmere at ændre, end du tror

En forkert liggestilling i sengen lyder som en svær vane at bryde. Men faktisk er det muligt ved at anvende puder og pøller, der gør det sværere for dig, at komme til at ligge “forkert”.

Det er næppe særlig charmerende for din sengepartner. Men den gode nyhed er, at du efter oftest kun nogle få uger holder op med at forsøge at ligge på en uhensigtsmæssig måde i sengen. Simpelthen fordi du vænner dig til, at det ikke er muligt længere.

Du kan her se en video, der forklarer nærmere omkring hvordan du finder den bedste liggeposition om natten:

https://www.youtube.com/watch?v=or03pT-D8cQ

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke kontinentalsenge anbefales?

Vi anbefaler Senses Pulse, Snefrid Fjäll, Norland, Tindra Nordlys, Venus Natural, Wonderland Octave, Dunlopillo Harmoni, Tempur Promise, Magna Royal, Jupiter Wood og Tempur Elite.

🧐 Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en seng, der er bygget op af 3 komponenter. I bunden har man en boksmadras, oven på den har man yderligere en madras og på toppen en topmadras. Dette giver en relativt høj seng med en meget høj komfort. 

🤔 Hvilken fasthed skal min seng have?

Det er anbefalet, at hvis du vejer under 75 kilo, skal du vælge en seng med medium fasthed. Det sikre, at madrassen giver tilstrækkeligt efter, så du ikke ligger for hårdt. Vejer du mellem 75 – 95 kilo, er den faste madras ofte et bedre valg. Vejer du over 95 kilo, er det også en fast madras, du skal se efter. Men her kan det dog være værd at gå efter en model med ekstra mange fjedre for den bedst mulige støtte. 

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse