Test af de bedste kontinentalsenge – alt, hvad du skal vide for at vælge

Senest opdateret den 7

Indhold

Når du er på udkig efter en seng, som skal give dig en god og stabil nattesøvn mange år ud i fremtiden, er det værd at gå efter kontinentalmodellen.

Kontinentalsengene er blevet en populær sengetype, og det er der mange grunde til. Du får du en komplet seng med forskellige moduler, der har til formål at give maksimal komfort og aflaste din krop i løbet af natten.

Mange oplever en betydeligt forbedret søvn, når de udskifter deres traditionelle seng med  en kontinentalseng.

Der er forskellige varianter af kontinentalsenge på markedet, og du kan også finde dem i forskellige prisklasser. Prisen afhænger af det anvendte materiale, design og størrelse. I denne artikel giver vi dig en guide til, hvordan du vælger den bedste kontinentalseng til dine behov.

Vi har lagt vægt på, at sengene er produceret i Danmark og lever op til en vis standard rent kvalitetsmæssigt.


Hvad skal du være opmærksom på, før du køber ny kontinentalseng?

 • Det nederste modul
  Sengen består af tre forskellige lag, og der kan være stor forskel på madrassernes kvalitet, alt afhængig af hvilken seng, du vælger. Vores anbefaling er, at du investerer i god kvalitet – du skal være opmærksom på boxmadrassen, som er sengens nederste lag. Du kan være uheldig at finde kontinentalsenge, som er bygget på en relativt dårlig boxmadras. Det skyldes, at nogle producenter springer over hvor gærdet er lavest, så de kan skære toppen af prisen på deres billige modeller.
  Det har stor betydning for din komfort, at boxmadrassen er lavet ordentligt. Derfor skal du sørge for at undersøge boxmadrassens kvalitet, især hvis du har tænkt dig at købe en billigere model.
 • Mærket
  Ligesom med så meget andet, kan du med fordel holde dig til de mere anerkendte og populære mærker, som fx Nordic Dream, Hästens og Drømmeland. På den måde kan du undgå at opleve problemer med kvaliteten af de enkelte lag.
 • Prisen
  Budgetmæssigt kan det godt betale sig at ofre en lille smule mere, end du havde sat dig for. En god kontinentalseng holder nemt i mere end 20 år, og du kommer til at bruge over 60.000 timer på enten hvile eller søvn. Derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige model.

4 gode grunde til at købe seng online
  1
 • Kvalitet og komfort. Når du prøver en seng kortvarigt i en butik, får du ingen fornemmelse af sengens kvalitet eller komfort og mange kommer hjem med en forkert seng, der er alt for blød. På nettet kan du vælge ud fra din vægt og sovestilling, så du får den helt rigtige seng til din krop.
 • 2
 • Garanti. Populære forhandlere som Sengetid, Nordic og BedreNætter tilbyder en tryghedsgaranti, hvor du kan prøve sengen i omkring 100 dage hjemme hos dig selv. Hvis du ikke er tilfreds, ombytter og afhenter nogle forhandlere sengen igen uden beregning.
 • 3
 • Besparelser og tilbud. Du opnår markante besparelser, når du køber din seng online. Hvis du køber seng i en butik, betaler du ikke kun for selve sengen, men også butikkens husleje og sælgerens løn. Når du køber online, springer du mellemleddet over og finder ofte gode tilbud, som butikkerne ikke kan matche.
 • 4
 • Levering. Få leveret og installeret sengen direkte i dit hjem. Vi anbefaler onlineforhandlere, som ikke bare sender sengen til døren, men pakker den ud, samler den og stiller den ind i soveværelset for dig.

I denne artikel bliver du klogere på: 

Hvordan en kontinentalseng er opbygget
Hvad du skal være særligt opmærksom på, før du køber ny
En gennemgang af en række gode kontinentalsenge
Tips og tricks til at opnå en bedre nattesøvn


Snefrid Älv – Bedste kontinentalseng til prisen

✅ Forbrugsguidens anbefaling
✅ Udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter.
✅ 7 komfortzoner for den mest ergonomiske liggekomfort
Snefrid Fjäll - 180x200

Bemærk: Snefrid Älv kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 24.495 kr. til 10.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Snefrid Älv her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10.495,00 10.495,00 Læs mere

Husk: Hos Älv Dream er du garanteret høj, dansk kvalitet af både materialer og håndværk. Derfor giver den danske producent også mulighed for, at du kan afprøve din nye seng i op til 100 dage helt risikofrit.

Få en fantastisk nattesøvn med Älv Dreams klassiske og topsælgende kontinentalseng, Snefrid Älv Sengen er udstyret med danskproducerede pocketfjedre, der giver den helt rigtige trykaflastning. Du kan derfor sove både behageligt og ergonomisk korrekt, så din nattesøvn bliver markant bedre.

Få den bedste nattesøvn med Nordic Dream
Nordic Dream har skabt den lækre kontinentalseng Snefrid Älv med fokus på den ekstra gode komfort. Sengen kommer i flere forskellige størrelser, så du let finder en model, der passer lige præcis til dit soveværelse.

Trærammen er 14 cm og bygget af svensk fyrretræ, der er kendt for dets holdbarhed. Det giver en god base for de støttende madrasser, der giver dig god komfort hele natten igennem.

Sengen er i alt 68 cm høj og består af:
12 cm ben
20 cm springmadras med pocketfjedre
28 cm stabil boxmadras
8 cm topmadras i latex eller memory-skum

Du får flere forskellige madraslag, der hver især yder en behagelig trykaflastning, så du kan sove ergonomisk korrekt og komfortabelt.

Älv topmadras – den mest prisvenlige model
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover.

Det er derfor et oplagt valgt, hvis du ofte kæmper med temperaturen under dynen. Memory skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

Komfortzoner for optimeret liggekomfort
Når det kommer til komfort, så er Snefrid Älv helt i top. I både boxmadrassen og springmadrassen er de danskproducerede pocketfjedre lagt dobbelt. Det giver en mere dynamisk aflastning af kroppens vægt, så rygsøjlen bliver rettet ud og ligger plant.

Pocketfjedrene er inddelt i flere forskellige zoner, så madrassen støtter din krop på bedste vis. 7 forskellige zoner sørger for, at din krop ligger helt afslappet, når du hviler eller sover i Snefrid Älv.

Det smarte Airflow-skum sikrer optimal fjedre-elasticitet, så du ikke oplever en ”hængekøje-effekt”, hvor din krop ikke falder alt for meget ned i madrassen. Med Snefrid Älv ligger din krop plant og ergonomisk korrekt, så du får den bedste trykaflastning.

Snefrid Älv vs. markedet
Når du vil sove ekstra godt, er det helt afgørende, at du har den rigtige seng. Den sørger nemlig for, at du kommer til at ligge fuldstændig afslappet, så du kan give dig hen til søvnen. Med Snefrid Älv får du dansk kvalitet produceret med øje for den ekstra gode komfort.

Dygtige sengeeksperter, der kender alt til kroppen behov, har udviklet Snefrid Älv i samarbejde med danske sengehåndværkere. Du får derfor dansk kvalitet, du kan regne med. Der er hele 100 dages risikofri prøveperiode, når du køber en seng hos Nordic Dream. Du kan derfor afprøve sengen i trygge rammer, før du afgøre, om det er en vinder.

Snefrid Älv er et oplagt valg, hvis du ønsker en kvalitetsseng fra Nordic Dream, der ikke sprænger budgettet. Modellen er nemlig én af de billigere senge fra den danske producent, men det betyder bestemt ikke, at der er blevet gået på kompromis med kvaliteten. Sengen leverer varen.

Fordele og ulemper ved Snefrid Älv:

Fordele

 • Danskproduceret kontinentalseng med pocketfjedre
 • Gennemført design i flere størrelser
 • 7 komfortzoner for den mest ergonomiske liggekomfort
Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Snefrid Älv kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Snefrid Älv kontinentalsenge her.

Nedenfor kan du se en video fra Nordic Dream om Snefrid Älv kontinentalsengen:


Norhland Prestige Luksus Superior – Luksusseng i dansk og elegant design

✅ Dansk design og håndværk
✅ 25 års garanti

Prestige Luksus Superior 180x200 cm

Bemærk: Norhland Prestige Luksus Superior kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 29.995 kr. til 11.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Norhland Prestige Luksus Superior her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
11.995,00 11.995,00 Læs mere

Bemærk: Der er 25 års garanti ved køb af denne seng

Med denne kontinentalseng får du masser af komfort og et elegant design, der kan skabe blikfang i soveværelset. Norhland Prestige Luksus Superior har en god højde, da den er bygget op af flere madraslag. Lagene gemmer på op til 11 komfortzoner, der støtter kroppen de rigtige steder i løbet af natten.

Hvis du er på udkig efter en ny seng med god støtte til hele kroppen, der giver dig mulighed for rigtig god søvn, så er Norhland Prestige Luksus Superior et godt bud.

Tre madrasser for optimal komfort
Norhland Prestige Luksus Superior er designet en smule anderledes end andre kontinentalsenge, da springmadrassen og boksmadrassen er betrukket som en helhed. Det betyder, at du stedet for at kunne se alle 3 madrasser, kan se 2. Det giver denne kontinentalseng et mere stramt og strømlinet udtryk.

Sengen har en klassisk opbygning med en træramme på 8 cm og en bund af lameller. Her ligger boksmadrassen med springmadrassen ovenpå, som indeholder pocketfjedre, der sikrer stabiliteten og støtten i sengen. Procketfjedrene har op til 11 komfortzoner med skuldre og hoftezoner, som giver støtte – især ved nakke, skuldre og lænd. Træramme og pocketfjedre kommer med hele 25 års garanti, så du er garanteret en seng, der kan holde i mange år frem.

Vaskbar topmadras
Øverst får du en tyk og vaskbar topmadras på 60 mm, som er med til at fuldende hele din komfortoplevelse. Valget af topmadras er aldrig uden betydning, når du køber ny seng. Det er vigtigt. du vælger den helt rigtige, som passer til dine behov. Hvis du investerer i Norhland Prestige Luksus Superior, kan du vælge, om din topmadras skal være af Latex eller Cecius.

Har du det ofte varmt om natten, er latex det oplagte valg, da materialet er ventilerende og leder fugten væk fra kroppen. Latex har også en trykaflastende effekt, så du får støtte de rigtige steder og kroppen ikke synker ned i madrassen.

Er du derimod kuldskær og har en tendens til at fryse, er Celcius et oplagt valg. Topmadrassen er fremstillet af memory skum, der former sig efter din krop og hjælper med at holde på varmen. Skummet svøber dig som en dyne, så du synker let ned i madrassen, samtidig med, at den støtter din krop.

Fuldend looket
Få hele oplevelsen, når du køber ny seng. Sengen er det mest dominerende møbel i soveværelset og det første, du ser, når du træder ind i rummet. Du kan fremhæve din nye seng med en sengegavl, et sengetæppe eller sengetøj.

En sengegavl er med til at skabe et elegant udtryk i soveværelset, der dig ekstra komfort og samtidig beskytter væggen. Du kan se vores udvalg af sengegavle her og finde den gavl, der passer til din stil.
Husk, at en elevationsseng kræver et splitlagen, når du vil kunne justere begge sider af sengen forskelligt.

Fordele ved Norhland Prestige Luksus Superior:

Fordele

 • Dansk design og håndværk
 • Tre komfortlag
 • Op til 11 zoner
 • Valgfri 10 cm Luksus Latex eller Wonderpur topmadras m. vaskbart BAMBOO betræk
 • Totalhøjde: 64 cm
 • 25 års garanti
 • 101 nats ombytning af fasthed
 • Levering: 20-40 hverdage
 • Finansiering af din seng rentefrit

Norhland Prestige Luksus Superior fås i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Norhland Prestige Luksus Superior her.


Tindra Snö – Luksus kontinentalseng i nordisk design

Danskproduceret kontinentalseng med pocketfjedre
✅ 7 komfortzoner for den mest ergonomiske liggekomfort

Tindra Nordlys - 180x200

Bemærk: Tindra Snö kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 28.995 kr. til 12.995 – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Tindra Snö her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
28.995,00 28.995,00 Læs mere

Husk: Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.

Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter og gebyrer.

Tindra Snö er Forbrugerguidens anbefaling, fordi den leverer på rigtig mange parametre. Det er en luksuriøs, danskproduceret kontinentalseng, der er udviklet i samarbejde med førende fageksperter.

Der har været fokus på at fremstille en seng med høj liggekomfort og i naturlige materialer, der yder den bedst mulige støtte for hele din krop, når du hviler eller sover.

Derfor er Tindra udstyret med trykaflastende pocketfjedre i madrassen, betrukket med eksklusivt møbelstof, og så får du en ventilerende og behagelig topmadras i latex.

Allergivenlig springmadras med ergonomiske pocketfjedre og Airflow skum
Tindra består af tre madraslag, hvor det midterste lag er springmadrassen. Springmadrassen i denne seng er opbygget af trykaflastende pocketfjedre, der aflaster kroppens trykpunkter hele natten.

Pocketfjedrene former sig efter din krop og giver dig en nænsom aflastning lige dér, hvor kroppen har mest brug for det. Alle pocketfjedre er desuden individuelt indpakket i stofposer, hvilket øger fjedrenes evne til at tilpasse sig korrekt efter kroppens konturer.

Mellem fjedrene er springmadrassen fyldt med det behagelige Airflow skum. Skummet virker antibakterielt og hjælper med at aflede fugt fra kroppen, så det ikke bliver absorberet i madrassen. Det sikrer en ren og frisk madras hele natten igennem.

Boxmadras med dobbelt pocketfjedrelag
Boxmadrassen er Tindras nederste lag. Ligesom springmadrassen, er den udstyret med danskproducerede pocketfjedre i stedet for skum.

Pocketfjedrene er inddelt i zoner, der individuelt tilpasser sig din krop. Du får derfor en kontinentalseng med et dobbeltlag af fjedre. Alle fjedrene er omgivet af en Airflow-polstring, der fungerer ved at lede varme og fugt væk fra madrassen.

Rundt om sengen finder du en solid og robust træramme med en tykkelse på 14 cm, der er bygget af svensk fyrretræ. Da boxmadrassen udgør sengens fundament, er det vigtigt med en træramme af høj kvalitet.

Snö topmadras – ErgoFlex skum med aktiv køling
Leder du efter ekstra komfort og en behagelig temperatur i sengen? Så er Snö topmadras fra Nordic Dream noget for dig.

Topmadrassen måler 8 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som tilpasser sig din krop og give den mulighed for at ånde. På den ene side er madrassen blød og riflet, hvilket giver dig maksimal komfort, når du lægger dig i sengen. På den anden side er madrassen flad, hvilket gør den mere fast og robust.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur, som hjælper med at holde madrassen tør og ren. Det ventilerende materiale sørger for, at eventuel fugt fra kroppen bliver afledt i løbet af natten. Snö er en traditionel topmadras fra Nordic Dream, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten.

Fordele og ulemper ved Tindra Snö:

Fordele

 • Boxmadras med danskproducerede pocketfjedre
 • Springmadras med pocketfjedre og Airflow skum
 • Eksklusivt møbelstof
 • Udviklet i samarbejde med førende fageksperter
Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Tindra Snö kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Tindra kontinentalsenge her.

Nedenfor kan du se en video fra Nordic Dream om Tindra kontinentalsengen:


Bruxelles Kontinentalseng – Danskproduceret kontinentalseng med høj komfort

Bruxelles kontinentalseng – billig kontinentalseng

Se priser og tilbud på Bruxelles Kontinentalseng her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
6.999,00 6.999,00 Læs mere
.
Derfor anbefaler vi Bruxelles Kontinentalseng
Bruxelles er en flot kontinentalseng i et nordisk design, der måler 180×200 cm. 

Der er tale om en budgetvenlig kontinentalseng, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten. 

Selve madrassen er 18 cm tyk og har en kerne af pocketfjedre, der hver er syet ind i deres egen lille pose. Topmadrassen har en kerne på 40 mm og er fremstillet af åndbart latexmateriale.

Sengen støtter din krop ergonomisk og giver dig den bedst mulige søvn, så du undgår at vågne med ondt i led og muskler. De 5 komfortzoner sikrer, at kropsvægten er fordelt rigtigt over madrassen, og sengen er designet til at give dig en behagelig sovetemperatur.

Der er 15 års garanti på sengen og 101 nætters prøvetid. 

Bruxelles Kontinentalseng vs. markedet
Selvom sengen Bruxelles er i den lave ende af prisskalaen, er der ikke blevet slækket på kvaliteten. Bruxelles Kontinentalseng har en træramme på 20 cm, der er fremstillet af solidt træ med en lang levetid. Bunden har også en bæreskumkerne, som er grundstenen for sengens overordnede komfort. 

Med hjælp fra madrassens 5 komfortzoner får din rygsøjle den bedst mulige støtte, så kroppen kan slappe af, uanset hvordan du ligger. Fjedrene er polstrede med naturlatex, som har ventilerende egenskaber. Det leder fugt og varme væk fra kroppen, så du kan sove uforstyrret og behageligt. 

Topmadrassen er fremstillet af latex og har et lækkert betræk lavet af polyester og naturlige træfibre. Det giver sengen god åndbarhed og varmeledning, hvilket giver dig en bedre og mere komfortabel søvn.

Der medfølger benbeslag, og så er sengen OEKO-Tex-certificeret, allergivenlig og produceret i Danmark. 

Fordele og ulemper ved Bruxelles kontientalseng: 

Fordele

 • Budgetvenlig kontinentalseng
 • 5 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • 101 nætters prøve
 • Danskproduceret
 • 15 års garanti
Ulemper

 • Ingen antiskrid

Yderligere detaljer
Størrelse: 180×200 cm
Højde: 47 cm (eksklusivt ben)
Kan fås i to forskellige farver (grå og sort)


Norhland Dreamline Delux Komfort

Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort

Bemærk: Norhland Dreamline Delux Komfort kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 40.995 kr. til 15.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Norhland Dreamline Delux Komfort her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
15.995,00 15.995,00 Læs mere

 

Kontinentalseng med fire komfortlag
Norhland Dreamline Delux Komfort er en kvalitetsseng i et elegant design, som er skabt af danske håndværkere. 

Designet er bygget op som kontinentalseng, men med et ekstra komfortlag. Det består af ramme, dobbeltfjedret boksmadras, springmadras med latex-polstring og topmadras. Der er tænkt komfort ind i alle elementer, og sengen er beskyttet af slidstærkt stof. 

Opbygningen resulterer i en praktisk højde på 71 cm inklusiv 10 cm ben, så sengen er nem at bestige og komme ud af. Vælg designet i en af fem klassiske farver, som blandt andet er fine i en nordisk indretning. 

Gennemtænkt lag på lag-opbygning
Som base har sengen en 31 cm boksmadras, der er udstyret med to lag pocketfjedre for ekstra trykaflastning. Boksmadrassen hviler på en ramme i massivt, svensk fyrretræ. 

Sengens midte består af en 21 cm springmadras med smartpocket-fjedre. Fjedrenes nederste 18 cm bidrager til en behagelig fasthed. De øverste 5 cm er designet, så kroppens tungere områder synker mere ned i madrassen, og din ryg stabiliseres. For ekstra komfort er madrassen polstret med 4 cm latex, som holder fugt ude. 

Øverst bidrager en 9 cm topmadras til individuel støtte af kroppen. Topmadrassen har et vendbart design med en sommerside af bambusuld og en vinterside af uld. 

Valgfri topmadras efter behov
Topmadrassen fås i to design, som taler til forskellige behov. Vælg mellem latex og wonderpur (memory skum), som begge er holdbare materialer. 

Latex er mere ventilerende end memory skum og bliver mindre varm om natten, så madrassen egner sig godt til dig med tendens til at svede. Samtidig får du her en elastisk og trykaflastende madras, der tilpasser sig din krop. 

Memory skum tilpasser sig også kroppens former, men her vil du opleve at synke mere ned i madrassen. Når skummet bliver opvarmet af din krops temperatur, former det sig efter kroppen og hjælper med at holde på varmen. Topmadrassen egner sig derfor godt til dig, som tit fryser om natten.  

Norhland Dreamline Delux Komfort vs. markedet
Dreamline Delux Komfort adskiller sig fra en klassisk kontinentalseng ved at have et ekstra lag. Her får du dobbeltfjedret boksmadras, springmadras med latex-polstring og topmadras i ét design. 

Der er med andre ord lagt ekstra vægt på komforten i designet, som er produceret af danske håndværkere. Med samtidig 25 års garanti på ramme og fjedre får du her en god langsigtet løsning. 

Fordele ved Norhland Dreamline Delux Komfort:

Fordele

 • 25 års garanti
 • Dansk produktion
 • Dobbeltfjedret boksmadras
 • Springmadras med smartpocket-fjedre
 • Polstring med ventilerende latex
 • Topmadras med sommer- og vinterside

Norhland Dreamline Delux Komfort fås i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm


Copenhagen Opera Kontinentalseng – allergivenlig kontinentalseng med 7 komfortzoner

Copenhagen Opera Kontinentalseng

Se priser og tilbud på Copenhagen Opera Kontinentalseng her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
15.999,00 15.999,00 Læs mere
.
Derfor anbefaler vi Copenhagen Opera Kontinentalseng
Med godt dansk håndværk og i tråd med danske designtraditioner er der blevet skabt en seng med fokus på både komfort og design med Copenhagen Opera. Der er kælet for detaljerne, og sengen giver både ergonomisk støtte og et sundere indeklima i soveværelset.

Den solide træramme sikrer dig en stabil seng mange år frem. Madrassen hjælper dig med at opnå høj komfort og sørger for en åndbarhed gennem hele sengen, så fugt og varme ledes væk fra din krop.

Det øverste lag er topmadrassen på 50 mm med en åndbar latexkerne. Latex har en god fasthed, så du ikke synker for langt ned i sengen.

Topmadrassen er den del af sengen, der har direkte kontakt med din krop, og derfor er der også blevet kræset for den. Topmadrassens materialer sørger for at lede varme væk fra din krop, så du kan opnå en optimal sovetemperatur.

Copenhagen Opera Kontinentalseng vs. markedet
Copenhagen Opera Kontinentalseng bliver markedsført som: ”Sengen, der gør snooze-knappen attraktiv”. Den har 7 komfortzoner, som sørger for, at din krop får den nødvendige støtte og trykaflastning, den har brug for til at sove afslappet og godt. Med 7 zoner er Copenhagen Opera Kontinentalseng også en af oversigtens senge med flest komfortzoner i madrassen.

Sengens åndbarhed kommer fra konstruktionen og de materialer, den er fremstillet af. Kernen er af naturligt latex, og madrassen leder fugt og varme væk fra din krop, når du sover

Copenhagen Opera Kontinentalseng er fremstillet med en eksklusiv bund, der skal give dig optimal komfort. Den er, som resten af sengen, produceret i Danmark og fremstillet af de bedste materialer.

Fordele og ulemper ved Copenhagen kontinentalseng:

Fordele

 • 7 komfortzonerg
 • Allergivenlig
 • 101 nætters prøve
 • Danskproduceret
 • 15 års garanti
Ulemper

 • Ekstra fast madras +95 kg koster ekstra

Yderligere detaljer
Kan fås i fire forskellige farver (grå, antracit, sort og beige)


Edda Fjord – Perfekt til den nordiske indretningsstil

✅ 25 års garanti på senge og 10 års garanti på fjedre
5 individuelle komfortzoner

Edda Älv - 180x200

Bemærk: Edda Fjord kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 20.995 kr. til 8.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Edda Fjord her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
8.995,00 8.995,00 Læs mere

Edda Fjord er en danskproduceret kontinentalseng, der passer perfekt til den nordiske indretningsstil. Med et enkelt og strømlinet design er sengen let i udtrykket, og den byder på en formidabel komfort.

Edda Fjord består af 3 madraslag, der sikrer den bedste liggekomfort:

 • En trykaflastende topmadras
 • Springmadras med to lag ergonomiske pocketfjedre
 • Boxmadras for stabilitet i bunden

Hvis du har oplevet at vågne op med øm nakke eller skuldre, vil Edda Fjord kunne støtte din krop ergonomisk. I den midterste springmadras sørger pocketfjedre i 5 individuelle komfortzoner for at optimere trykbelastningen, så kroppen opnår den bedste liggeposition i løbet af natten.

5 forskellige komfortzoner
Bestemte områder af kroppen har brug for ekstra ergonomisk støtte, hvis du skal sove godt. De 5 komfortzoner i Edda Fjord er lavet, så din rygsøjle vil ligge helt plan på madrassen, hvilket er bedst for kroppen.

Omkring nakken og hovedet har du brug for en mere fast støtte, mens skulderområdet har brug for en blødere aflastning. Det hjælper skuldrene til at slappe af, og blodet kan cirkulere frit i området.

Kroppen svajer naturligt i lænden, og derfor har din lænd brug for et mere fast underlag. Det er dog i hoftezonen, kroppen er tungest og lægger mest vægt ned i madrassen. Derfor er Edda Fjord udstyret med en ekstra fast komfortzone ved hofteområdet, så du ikke synker for dybt ned i madrassen.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen bliver transporteret væk i løbet af natten. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning, og den faste side er flad, hvilket gør madrassen mere solid. Er du til en traditionel topmadras, er Ergoflex fra Nordic Dream helt sikkert noget for dig.

Nordic Dream sørger for kvalitet og service
Hos Nordic Dream finder du Danmarks allerbedste priser på kvalitetssenge. Materialerne anvendt i produktionen er af høj kvalitet, og alle sengene er 100 % danskproducerede og Oeko-tex certificerede.

Som forbruger er der også fordele ved at vælge en seng hos Nordic Dream. Med 25 års garanti på alle sengene kan du regne med, at din nye seng fra Nordic Dream bliver en fast følgesvend i soveværelset mange år ud i fremtiden.

Oveni får du 10 års garanti på fjedrene i springmadrassen. Det er kun Nordic Dream, som tilbyder denne garanti i Danmark.

Edda Fjord vs. markedet
Edda Fjord er kontinentalsengen for dig, der ønsker en seng produceret i de bedste materialer. De 5 individuelle komfortzoner giver en ekstra, ergonomisk trykaflastning, så du restituerer bedst muligt under søvnen. Den øgede opmærksomhed på komfort gør, at Edda Fjord adskiller sig fra andre modeller i denne testoversigt.

Udover sengekomfort, så udmærker Edda Fjord fra Nordic Dream sig på sit stilrene design og særligt gode materialer. Sengen er både Oeko-Tex certificeret og er lavet i solidt svensk fyrretræ, der giver sengen en god holdbarhed til prisen.

Fordele og ulemper ved Edda Fjord:

Fordele

 • 5 individuelle komfortzoner
 • 2 lag ergonomiske pocketfjedre
 • Komfortabel topmadras
 • Konstrueret af solidt svensk fyrretræ
 • 25 års garanti på senge og 10 års garanti på fjedre
Ulemper

 • Ingen antiskrid

Edda Fjord kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Edda Fjord kontinentalsenge her.

Nedenfor kan du se en video fra Nordic Dream om Edda kontinentalsengen:


Hästens Eala – Skabt med afbalanceret blødhed 

Hästens-Eala-kontinentalseng

Se priser og tilbud på Hästens Eala her:

i samarbejde med PriceRunner

Bemærk: Der er 25 års garanti ved køb af denne seng.

Hästens Eala er til dig, som virkelig forstår at prioritere din søvn. Det er noget, vi alle burde gøre, men af en eller anden grund er nogen bedre til det end andre. Med Eala fra Hästens er du næsten stensikker på at give dig selv de bedste forudsætninger for at sove godt. Med Eala får du nemlig en blødhed, som er afbalanceret og tilpasset dine behov – du kan således vælge mellem flere forskellige varianter.

Smidige fjedre og afbalanceret blødhed
Som sagt er Eala fra Hästens skabt med afbalanceret blødhed. Dette betyder, at du kan vælge mellem blød, medium, fast, ekstra fast og kombineret fasthed, når du køber Eala. Det er nemlig forskelligt fra person til person, hvad, man synes, er rarest, og hvad der er bedst for ens krop. Dette tager kontinentalsengen fra Hästens højde for. 

Eala er ligeledes designet med Hästens avancerede fjedersystem. I kombination med den afbalancerede blødhed står du med en seng, som i den grad formår at give dig dyb støtte og stabilitet, og som samtidig lader dig synke ned i sengen. 

Eala er særligt skabt til at støtte overkroppen og hofterne.

Elegant nordisk design og lækre materialer
Eala skiller sig især ud fra mængden i sit design. Sengen fås i flere farver, men her er der tale om en model, som er blå- og hvidternet. Hele sengen er polstret i bomuld med dette mønster, hvilket giver sengen et overbevisende helhedsindtryk rent designmæssigt.

Eala er lavet i nogle af de absolut fineste materialer. Sengens betræk er lavet af 100 % jacquardvævet bomuld. Rammen er lavet i fyrretræ og er 9,2 cm høj. Rammen er med fingersamling.

Selve madrassen er fyldt med bomuld, uld og blødt, smidigt krølhår. Alle disse materialer er gode materialer, som sikrer sengen en vis holdbarhed.

Hästens Eala vs. markedet:
Eala fra Hästens er sengen til dig, som på ingen måde vil gå på kompromis med hverken kvalitet eller design. Dette er en seng i absolut topklasse, og derfor ligger den også i den dyre ende ift. andre senge på markedet.

Når du køber Eala fra Hästens, får du meget mere end blot en seng. Eala er et helt lille kunstværk, og Hästens er generelt et mærke, som man også betaler ekstra for. Netop pga. den høje kvalitet og det unikke design, som ofte bliver grænsende til kunst, er denne seng dyrere end mange andre senge.

Fordele ved Hästens Eala:

Fordele

 • Graden af blødhed tilpasses dine behov
 • 4 forskellige topmadrasser at vælge imellem
 • Materialer: Bomuld, uld, krølhår og fyrretræ
 • Kongelig hofleverandør til det svenske hof

Hästens Eala fås i følgende størrelser:
90 x 200 cm
140 x 200 cm
180 x 200 cm


Wonderland Medley – Designet med fire unikke funktioner 

Wonderland Medley - kontinentalseng

Se priser og tilbud på Wonderland Medley her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
19.999,00 19.999,00 Læs mere

Bemærk: 60 dages ombytningsret og 15 års garanti

Wonderland Medley er en kontinentalseng, som sikrer dig virkelig optimal komfort. Sengen er skabt og designet ud fra visse kvalitetsprincipper, som skal give dig mulighed for at sove bedst muligt. Alle ved, at det er essentielt med en god og dyb nattesøvn hver nat, og dette kan denne seng i den grad være med til at hjælpe dig til at få. 

Medley fås i flere forskellige varianter, både når det kommer til størrelse, farve og hårdhed. Du har altså mulighed for at tilpasse sengen til dine behov.

Fire specielle funktioner og flot design
Wonderland Medley er bygget og designet ud fra nogle helt særlige principper om kvalitet. Det er bl.a. disse principper, som ligger til grund for de funktioner, som sengen er udstyret med. Wonderland Medley er designet med fire unikke funktioner, som er det, der får denne kontinentalseng til at skille sig ud fra mængden. 

For det første er Medley designet med skulderzone. Dette er en unik funktion, som skal hjælpe dig til at ligge på den mest hensigtsmæssige måde i sengen. Derudover er Wonderland Medley også kantstabil og vendbar, hvilket igen er to helt unikke funktioner. 

Den sidste funktion er, at denne seng kan vaskes. Dette skal ske ved 60o.

Trykaflastende fjedring og gode materialer
Wonderland Medley er udstyret med Pocket Comfort, som er et fjedermadrasindlæg. Dette skal være med til at gøre sengen ekstra behagelig at ligge i. Pocket Comfort har 6 vindinger i fjedrene. Disse vindinger er hærdede, og de sørger for at passe på din krop. Ikke nok med at Pocket Comfort har en høj følsomhed, så er fjedrene også trykaflastende, hvilket igen gør det mere behageligt for dig at ligge i sengen. 

Wonderland Medley er lavet i nogle gode og slidstærke materialer. Bl.a. er poserne i sengen fyldt med et elastisk og blødt tekstilmateriale, som former sig efter din krop og samtidig støtter den de vigtigste steder.

Wonderland Medley vs. markedet:
Wonderland Medley placerer sig prismæssigt rigtig fint ift. andre kontinentalsenge på markedet. Wonderland Medley ligger ift. pris i den lavere ende, men det er dog stadig muligt at finde billigere kontinentalsenge.

En af fordele ved Wonderland Medley, som ikke findes ved andre, lignende senge, er de enormt mange muligheder for selv at tilpasse sengen efter dine behov. Sengen fås således i 10 forskellige farver og i fire forskellige grader af hårdhed. Wonderland Medley fås også i flere forskellige størrelser.

Fordele og ulemper ved Wonderland Medley:

Fordele

 • Vælg mellem 10 forskellige farver
 • Comfort pocket med 6 vendinger
 • Afbalanceret hårdhed
 • Kan vaskes ved 60o’
 • 25 års garanti på senge og 10 års garanti på fjedre
 • Skulderzone
Ulemper

 • Ekskl. ben, hovedgærde og tilbehør

 

Wonderland Medley fås i følgende størrelser:
180 x 200 cm

Du kan læse mere om de forskellige Wonderland Medley her.


Tempur Fusion Continental – Eksklusivt look, god komfort og valgfri topmadras

Tempur Fusion Continental - kontinentalseng

Se priser og tilbud på Tempur Fusion Continental her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
21.749,00 21.749,00 Læs mere

Bemærk: 15 års garanti.

Fusion Continental fra Tempur er i den grad det rette valg af kontinentalseng til dig, som går op i sengens udtryk ift. designet og som samtidig vil have en seng, som er behagelig og god at ligge i. Dette er nemlig lige, hvad Fusion Continental er og kan: Dette er en seng, som har et eksklusivt look kombineret med komfort i top.

Tempur Fusion Continental er udstyret med mange fine og praktiske funktioner. Det er en seng til dig, som er særligt stilbevidst. Sengen fås i to farver – lysegrå og mørkegrå – og den er polstret i slidstærkt betræk.

Kontinentalseng med stor midtermadras og en god højde
Tempur Fusion Continental er en kontinentalseng, som har en stor midtermadras. Som sagt er sengen designet til at skulle kunne yde dig optimal komfort, hvilket den også gør i form af støtte. Midtermadrassen er trykaflastende og sørger for, at du kan ligge på en måde, som er sund for din krop, mens du sover. 

Fusion Continental er designet i en god højde, hvilket gør det nemmere for dig at komme op og ud af sengen. Sengens højde bidrager også til at give sengen dens karakteristiske look, som emmer af luksus og kvalitet. Fusion Continental fås i fire forskellige størrelser alt efter, hvad du har behov for.

Vælg selv topmadras
Når du køber Fusion Continental, følger en valgfri topmadras med i købet. Du kan vælge mellem to modeller – Topper Sensation og Topper Original. Topper Sensation er en medium fast topmadras, som sørger for at give dig en vis bevægelsesfrihed. Som en topmadras skal, giver Sensation dig selvfølgelig også ekstra støtte, og den er medvirkende til at sikre den høje komfort.

Topper original er Tempurs mest faste topmadras. Denne topmadras giver dig mindre bevægelsesfrihed, men du er til gengæld sikret en dyb og god søvn med masser af støtte og behag.

Begge topmadrasser er designet med et betræk, som nemt kan tages af og vaskes. Dette skal gøres ved 60o.

Tempur Fusion Continental vs. markedet:
Tempur Fusion Continental ligger prismæssigt et sted i midten ift. det resterende marked. Når du køber sengen, betaler du selvfølgelig for sengens mange gode kvaliteter og funktioner, men du betaler også til dels for et mærke, som giver dig et luksuriøst design.

Fusion Continental er uden tvivl designet til dig, som går meget op i sengens udtryk og udseende. Sengen er designet med øje for elegance og æstetik, og dette betales der lidt ekstra for.

Fordele og ulemper ved Tempur Fusion Continental:

Fordele

 • Stor midtermadras
 • Trykaflastende
 • Luksuriøst og elegant design
 • Ramme i slidstærkt kernetræ
 • Vælg selv topmadras – Sensation eller Original
 • Pocketfjedre i bunden
Ulemper

 • Gavl og sengeben skal tilkøbes

Tempur Fusion Continental fås i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Tempur Fusion Continental her.


Magna Royal – eksklusiv håndlavet kontinentalseng

Se priser og tilbud på Magna Royal Continental her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
40.499,00 40.499,00 Læs mere

Kontinentalsengen Magna Royal betegnes som værende en luksuriøs seng, der på samme tid er behagelig at sove i. Designet er elegant, enkelt og tidløst med fokus på en skandinavisk æstetik.

Derfor er der også anvendt materialer af høj kvalitet til denne seng. Dette er ikke mindst med til at sikre sengens holdbarhed, men sørger også for, at komfortniveauet er optimalt.

Håndlavet planbund med dobbelt affjedring
Magna Royal er på flere måder en eksklusiv seng. Dette ses blandt andet ved dens håndlavede planbund. Den håndlavede planbund er en robust træramme, der er forsynet med bonell-fjedre og en bund af lameller.

Til sammen skaber disse egenskaber et højt komfortniveau, der ikke ses hos mange andre senge på markedet. Ovenpå bonell-fjedrene kan der desuden findes pocketfjedre, der dækkes af et lag med skum.

Sammen med madrassen sørger den dobbelte affjedring desuden for, at komfortniveauet er optimalt. Hele kroppen opnår en omhyggelig støtte og aflastning uanset liggeposition.

Omhyggelig støtte og aflastning af hele kroppen
Med Magna Royal får man en seng, der er udstyret med funktioner, som bidrager til sengens liggekomfort og komfortniveau. Den kommer nemlig blandt andet med fem komfortzoner og 15 centimeter høje pocketfjedre.
Mens komfortzonerne sørger for, at kroppens dele får den aflastning, de har brug, er pocketfjedrene med til at skabe en personlig tilpasset støtte for hele kroppen.

Rundt om fjedrene er der desuden placeret en to centimeters latexpolstring, der hjælper med at skabe et mere åndbart sovemiljø. Dette bidrager til en bedre nattesøvn, da man sover i et mere rent og friskt miljø.

Topmadras med Talalay-latex
Da en topmadras er sengens øverste lag, er det vigtigt med en komfortabel topmadras, som bidrager til sengens overordnede komfortniveau. Dette får man ved køb af Magna Royal, der kommer med en topmadras af Talalay-latex.

Topmadrassen har desuden en polstring med uld på en side og bomuld på den anden side, så den passer til enhvers behov. Kernetykkelsen er på hele 7 centimeter, hvilket er mere end de gængse 4 centimeter.

Fordele og ulemper ved Magna Royal:

Fordele

 • Topmadras med bomuld på en side og uld på den anden side
 • Fem komfortzoner
 • Pocketfjedre
 • Latexpolstring
 • Håndlavet planbund
Ulemper

 • Gavl og sengeben skal tilkøbes

Magna Royal kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
140 x 210
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 200

Du kan se alle Magna Royal sengene her.


Wonderland Harmony kontinentalseng – God værdi for pengene

ILVA Wonderland Harmony Kontinentalseng

Se priser og tilbud på Wonderland Harmony her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
16.922,00 16.922,00 Læs mere

Wonderland Harmony er en boksmadras, hvor man får en god komfort og kvalitet til en rimelig pris. Boksmadrassen er forsynet med både en skulderzone samt Wonderlands unikke justerbare fasthed ved hoften. Dette i kombination med sengens fjedersystem sørger for, at man får en seng med en omfattende støtte og aflastning.

Derudover er Wonderland Harmony kantstabil. Det vil sige, at selvom man kommer i nærheden af madrassens kant under søvnen, så slipper man får følelsen af at falde ud af sengen.

Boksmadras med justerbar fasthed og skulderzone
Med Wonderland Harmony får man en seng med flere justerbare muligheder. Sengen kommer nemlig med en justerbar fasthed, hvor man har mulighed for at justere fastheden under hoftepartiet. Her kan man regulere, hvor dybt hoften skal synke i forhold til ens skuldre.

På den måde kan man tilpasse sengen efter ens ønsker og behov. Wonderland Harmony kommer også med en skulderzone, der bevirker, at ens skuldre synker ned i sengen, således at man opnår den rette aflastning af både ryg, nakke og skuldre.

Udstyret med fjedersystemet Comfort-pocket
Wonderland Harmony er forsynet med fjedersystemet Comfort-pocket. Dette fjedersystem har en høj evne til at tilpasse sig efter kroppens konturer, så man opnår en støtte alle de steder, hvor man har mest brug for det. Fjedersystemet er også trykaflastende, hvilket er en fordel, da kroppen herved bliver aflastet på de rette steder.

Sammen med sengens latexpolstring sikrer dette, at man opnår en optimal liggestilling, der giver en aflastning og støtte for hele kroppen. Alle sengens tekstiler er aftagelige og vaskbare, hvorfor man kan vaske disse i vaskemaskinen ved 60 grader.

Madrassen er desuden vendbar, hvorfor man har mulighed for at forlænge sengens levetid ved at vende denne regelmæssigt.

Wonderland-elevation

Ventilerende og åndbar topmadras
Ved køb af Wonderland Harmony medfølger der en topmadras ved navn Premium-topmadrassen. Denne topmadras sørger for at give en afrunding af sengen, der er meget blød.

Madrassen består af fleksibelt materiale, der tilpasser sig efter ens krop, hvilket bidrager til det høje komfortniveau. Dette fleksible materiale er naturlatex, hvorfor topmadrassen både er ventilerende og åndbar. Man vil derfor opleve et behageligt soveklima.

Latex er desuden et materiale, der er velegnet for forbrugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten. Topmadrassens kernetykkelse er på 4 centimeter.

Fordele ved Wonderland Harmony:

Fordele

 • Topmadras med latex
 • Udstyret med fjedersystemet Comfort-pocket
 • Alle sengens tekstiler er vaskbare
 • Justerbar fasthed og skulderzone
 • Kommer med latexpolstring

Du kan læse mere om de forskellige Wonderland Harmony senge her.


Tempur Elite – Klassisk kontinentalseng fra Tempur

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
33.747,00 33.747,00 Læs mere

Kontinentalsengen Tempur Elite er produceret i et stilrent design med et tidløst udseende. Den er derfor god til de fleste soveværelser, da sengen ikke forstyrrer den nuværende indretning.

Sengen er forsynet med flere støttende elementer såsom trykaflastende madrasser, en valgfri fasthed, pocketfjedre og koldskum.

Ønsker man at vælge sin egen fasthed til sengen, kan der vælges imellem tre forskellige fastheder såsom Cloud, Sensation og Original. Disse skal vælges alt efter, hvor hård eller blød sengen skal være.

Robust træramme og koldskum
Tempur Elite er udstyret med en træramme, der er lavet af massivt træ. Dette sørger for et stabilt fundament for sengen, så man kan sove trygt og roligt om natten.

Derudover kommer Tempur Elite med fjedre, hvor der rundt om kan findes koldskum.

Kontinentalsengen er ydermere forsynet med madrasser, der indeholder trykaflastende skum. Dette er med til at sikre et optimalt komfortniveau for hele sengen, uanset hvordan brugeren ligger.

Avanceret CoolTouch-teknologi
Med Tempur Elite får man en seng, der er blevet opgraderet med forholdsvis nye teknologier. Sengen er nemlig udstyret med en CoolTouch-teknologi, der sikrer, at betrækket altid holdes forholdsvist køligt. Dette er muligt, da betrækket afleder fugt, varme og sved fra brugerens krop.

Denne teknologi er optimal for brugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten. Desuden sørger det for et mere komfortabelt og friskt sovemiljø.

Endvidere kommer Tempur Elite med pocketfjedre, der sammen med CoolTouch-teknologien optimerer sengens komfortniveau.

Kontinentalseng med en god højde
Kontinentalsenge er typisk højere end andre senge på markedet. Dette er også tilfældet med Tempur Elite, der har en højde på 25 centimeter. På den måde er man sikret, at man altid kan komme hurtigt og nemt ind og ud af sengen.

Højden er også med til at sikre, at der er plads til kroppens forskellige dele, så de kan synke dybt ned i sengen, hvis der er behov for det. Dette er med til at sikre en mere optimal støtte og aflastning af hele kroppen.

Fordele og ulemper ved Tempur Elite:

Fordele

 • Kontinentalseng med en god højde
 • Optimalt komfortniveau med pocketfjedre
 • Med CoolTouch-teknologi
 • Fjedre og koldskum
 • Massiv træramme
Ulemper

 • Gavl og sengeben skal tilkøbes

Tempur Elite kontinentalseng findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan se alle Tempur Elite sengene her.


Vigtigheden af god søvn 
– Se denne video og bliv klogere på din søvn


5 gode råd til at falde nemmere i søvn 
– I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…

 


Hvad sker der i vores hjerne når vi sover? 🧠 💤
– Se videoen og blive klogere


Hvad er en kontinentalseng?  

En kontinentalseng er en seng, som er opbygget af flere lag. Den består typisk af tre lag, hvor den nederste del er en boxmadras, der udgør bunden på sengen. Derefter kommer et lag med en springmadras, og øverst ligger en topmadras, der enten består af en kerne af såkaldt memory foam eller latex.

Kontinentalsengen adskiller sig samtidig fra andre sengetyper ved, at den ikke har nogen form for sengeramme. Det vil sige, at du ikke finder en sengeramme med lamelbund, hvorpå der ligger en madras, sådan som du normalt er vant til fra traditionelle senge. I stedet udgøres sengebunden af boxmadrassen med de to andre madrastyper stablet ovenpå.

Det er det, som gør kontinentalsenge lidt højere end andre almindelige senge og derved nemmere at komme i om aftenen og op af om morgenen igen. Det tiltaler især ældre og andre, der har problemer med ryggen eller bevægeapparatet.

Slip for revnen i midten

Vælger du en dobbelt kontinentalseng, sørger topmadrassen samtidig for, at I slipper for problemet med “revnen i midten af sengen”, sådan som det også kendes fra konventionelle senge.

For både 160×200- og 180×200-udgaven af kontinentalsengen er dækket af en topmadras i et stykke. Ud over at dække revnen i midten, giver topmadrassen også en rigtig god komfort, som virkelig kan være med til at forbedre din søvn betydeligt.

Individuel tilpasning af fastheden i sengen

Samtidig er det muligt at tilpasse liggekomforten i hver side af en dobbelt kontinentalseng, ved at vælge springmadras efter vægten på den person, der skal ligge i den pågældende side af sengen.

For selv om springmadraslaget ser ud til at være i et stykke, ligge der to separate springmadrasser i laget. De er blot hold sammen af et betræk, der sørger for at springmadraslaget ligger stabilt oven på boxmadrassen.

Så ved at vælge en springmadras med den rigtige fasthed i forhold til din vægt, kan du tilpasse liggekomforten individuelt til hver af jer.

Skulle du have fået valgt forkert fasthed, giver de mest seriøse forhandlere af kontinentalsenge mulighed for, at du kan ombytte springmadrassen inden for den første måned efter købet. Det koster kun et gebyr, der dækker fremsendelsen af den nye og returnering af den forkerte madras.

Valg af madrassens “fasthed”

Ofte ender mange med at vælge for bløde springmadrasser i sengen. Det skyldes at det kan være svært at vurdere, hvilken fasthed du har brug for. Ofte føles det meget behageligt med en blød madras, når du prøveligger kontinentalsengen i et par minutter i butikken.

Men det kan meget nemt vise sig at være et forkert valg og holder du det op imod, at du i gennemsnit bruger cirka 3.000 timer i sengen hvert år, kan det give dig mange ubehagelige gener at vælge forkert.

For ligger du alt for blødt, går det ofte ud over ryggen, ligesom du kan få problemer med vejrtrækningen og blodomløbet, hvis du ligger ekstremt blødt.

Det som bestemmer, hvor hård eller blød kontinentalsengen er at ligge i, er især fastheden af springmadrasserne. Liggekomforten kan godt justeres en smule ved at vælge en blødere topmadras, men i den sidste ende er det fastheden på springmadrasserne, som giver det største bidrag til liggekomforten i kontinentalsengen.

Fastheden bestemmes af de pocketfejdre, som alle moderne madrasser er opbygget af. I forhold til de gammeldags springmadrasser med ganske få fjedre pr. kvadratmeter, anvendes der flere hundrede pocketfjedre pr. kvadratmeter – typisk 300 fjedre pr. kvadratmeter – i en moderne springmadras. Det giver langt flere kontaktpunkter mellem din krop og madrassen, så madrassen kan justere sig meget præcist til din kropsbygning.

Hvilken fasthed der er den rigtige for dig, afgøres af din vægt. Så selv om du måske ikke er så meget for det, skal du ikke forsøge at lyve dig lettere, når du skal vælge madras i sengebutikken. Som tommelfingerregel skal du gå efter:

En madras med pocketfjedre med medium fasthed, hvis du vejer du under 75 kg
En madras med pocketfjedre med fast fasthed, hvis du vejer du mellem 75 og 95 kg
En madras med multipocketfjedre med fast fasthed, hvis du vejer du over 95 kg

Multipocketfjedre er en madrastype, der oftest indeholder halvanden til dobbelt så mange fjedre pr. kvadratmeter, som en springmadras med almindelige pocketfjedre.


Derfor er din søvn så vigtig

De fleste ved jo godt, at en god nattesøvn er en vigtig parameter, for at vi klarer hverdagens udfordringer bedst muligt. Men i takt med at vi får en travlere hverdag, sover vi danskere mindre. Sammenlignet med for 100 år siden, sover vi danskere 1,5 mindre hver dag, ifølge Kristeligtdagblad.dk.

Du bruger omkring 33 % af vores liv på at sove. Og den 1/3 af dit liv som bruges på at sove, har en meget stor betydning for, hvordan du har det resten af tiden. Får du får lidt søvn, går det nemlig kraftigt ud over din livskvalitet, koncentrationsevne og dit humør i hverdagen.

Søvn spiller samtidig også en vigtig rolle, når det gælder om at forebygge stress, depression, type 2-diabetes, hjerte-kar-problemer og overvægt. Får du for lidt søvn, så fungerer din krop ikke optimalt, og du har dermed større chance for at blive ramt af sygdom.

Videnskab.dk skriver, at forskere fra University of Boston har fundet frem til, at når vi sover, så nedbrydes giftstoffet adenosin i vores hjerne. Dette giftstof ophober sig i hjernen i løbet af dagen, og forskerne forklarer, at dette stof er hovedårsagen til at du bliver træt i løbet af dagen. Des mere af stoffet der ophober sig i hjernen, des mere træt bliver du. Når du sover, sænkes niveauet af adenosin, og efter en god nattesøvn er du derfor klar til at starte op på en ny dag med en frisk hjerne.

Ifølge Politiken.dk lider over en halv million danskere af så betydelige søvnproblemer, at det påvirker deres hverdag. Ifølge Dansk Center for Søvnmedicin, så har 300.000 decideret kroniske søvnproblemer, hvilket er med at sænke livskvaliteten betydeligt. Forskerne kaldet tilstanden “kronisk søvnløshed”.

Flere undersøgelser understøtter påstanden om vores dårlige søvn. Ifølge en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil for 2013, viste det sig, at hele 41 procent af danskerne selv mener, at de har været generet af søvnbesvær inden for de seneste 14 dage.

En økonomisk udfordring

Dårlig søvn er også en økonomisk udfordring, både for dig selv og for samfundet. Søvnproblemer har nemlig sammenhæng med øget medicinforbrug, antal konsultationer hos lægen, øget involvering i flere ulykker i trafikken og på arbejdet, nedsat produktivitet i hverdagen og øget fravær fra arbejde i form af flere sygedage, skriver Kristeligtdagblad.dk i denne artikel. Det estimeres at danskernes søvnproblemer årligt koster samfundet over 10 milliarder.

Sådan kan du forbedre din søvn

Der er mange aspekter i at forbedre sin søvn. Det handler først og fremmest om, at du sover behageligt i en god seng. Men der findes også mange gode råd om, hvad du bør gøre for at sove bedre. Vi kigger her lidt nærmere på nogle af de råd, som eksperterne giver.

Vi tager udgangspunkt i en stor søvnrapport, der er udviklet af lægeforeningen og Trygfonden. Du kan læse hele rapporten her hos vidensråd.dk. I rapporten gennemgås sammenhængen mellem søvnproblemer, sundhed, arbejdsmiljø, stress, og meget mere. Det er nogle af landets førende forskere og søvnlæger, der har udarbejdet rapporten.

»Det er første gang nogensinde, at vi har gennemgået eksisterende videnskab mere systematisk for at danne et beslutningsgrundlag for, hvad vi mener er gode råd og vejledning inden for søvnområdet,« siger Poul Jennum, der er professor ved Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet og overlæge ved Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital og Rigshospitalet.

Du kan her se en lille video om søvn, produceret af Skandia Danmark:

Her kan du læse nærmere om nogle af de ting som kan påvirke din søvn: 

Drikker du kaffe eller alkohol inden sengetid? vin og kaffe søvn

En af de ting som kan have en negativ indvirkning på din søvn, er koffein. Kjeld Hermansen, der er professor og overlæge på Aarhus Universitetshospital, forklarer at koffein gør det sværere for kroppen at falde til ro og dermed falde i søvn. Du risikerer også at få en mere urolig søvn i løbet af natten, hvilket kan gøre, at du vågner op og ikke føler dig tilstrækkeligt udviklet.

Også alkohol kan være forstyrrende for din søvn. Det er altså en myte, at du sover bedre på et par glas rødvin. For når du drikker alkohol, specielt i tilfælde hvor du drikker store mængder, vil du opleve en mere urolig søvn. Din krop har simpelthen svært ved at finde ro, og derfor bliver du ikke udhvilet optimalt.

Alkohol er også vanddrivende, hvilket også kan betyde, at du skal op og tisse om natten, hvilket også forstyrrer din søvn, forklarer Kjeld Hermansen.

Gode fødevarer:

mandler og bananerHvis du i stedet er på udkig efter ting, som du kan indtage, som forbedrer din søvn, så får du her en række fødevarer som overlægen anbefaler:

Du kan gå efter fødevarer der indeholder aminosyren tryptofan, som i din krop omdannes til melatonin, hvilket er et søvnhormon. Dette hjælper din krop til at opnå en dybere og mere behagelig søvn. Fødevarer der indeholder tryptofan er blandt andet: Bananer, mørk chokolade, tørrede dadler, yoghurt og mandler.

Desuden findes Melatonin også i komælk og modermælk.

Motion – En vigtigt faktor for en god søvn

motion og søvn»Forskningen peger mod, at folk som lider af søvnproblemer, kan forbedre deres søvn, hvis de bliver fysisk aktive,« siger Anders Sjödin, professor ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet til Videnskab.dk

Han anbefaler at folk med søvnproblemer, husker at være regelmæssigt fysisk aktive. Gerne en time om dagen, hvis du virkelig ønsker at mærke effekten. Han påpeger dog, at du ikke bør være intens fysisk aktiv i de sidste timer før sengetid. Han fortæller at fysisk aktivitet nedsætter stress og spændinger, hvilket er en af grundene til, at det kan hjælpe dig med at opnå en bedre søvn.

Stress kan ødelægge din søvn:

stress niveau ved søvnProfessor i sundhedspsykologi ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, Bobby Zachariae fortæller, at stress er en af de vigtigste årsager til at søvnproblemer opstår. Det gælder både stress som kan forekomme ved at leve en hverdag, præget af travlhed og mange bekymringer. Men også søvnproblemer kan blive en stressfaktor i sig selv, hvis du bliver stresset over ikke at kunne sove. Det kan meget nemt udvikle sig til en ond cirkel.

Når vi opnår et stressniveau i vores krop, så skyldes det er en naturlig forsvarsmekanisme, der får kroppen til at være på vagt. Stressen gør, at vi bliver aktiveret både psykisk og fysisk, hvilket holder kroppen vågen og dermed kan modvirke det naturlige søvnrytme.

Professoren anbefaler, at du tager konfrontationen med de problemer du har før du skal sove, så du ikke ligger søvnløs om natten og tænker over dem.

Han anbefaler også, at du skriver de ting ned som går dig på og hvad du har tænkt dig at gøre ved dem. Det kan hjælpe dig med at få ro i sindet, og dermed få dig til at sove bedre og falde nemmere i søvn.

Rygning er skadeligt for søvnen 

rygning og søvn

En ting som der har været ekstra stor fokus på de seneste år, er sammenhængen mellem søvn og rygning. Ifølge overlæge og søvnforsker Poul Jennum, så er rygning er en meget væsentlig årsag til søvnproblemer.

Selvom forskerne ikke har 100 % klarlagt, hvad sammenhængen mellem søvn og tobaksrøg er, så mener de at det store antal af stoffer i tobaksrøgen, som eksempelvis nikotin, kan være med til at påvirke din søvn negativt.

Forskerne mener at konsekvensen af rygning blandt andet er flere søvnforstyrrelser, kortere søvnlængde, natlig hoste og forværret søvn struktur.

Anbefalingen til rygere med søvnproblemer er meget kort og kontant fra overlæge Poul Jennum: »De skal stoppe med at ryge. Rygestop er den eneste behandling, der findes


Det betyder søvnen for din træning

træning og søvnEfter en god omgang træning er det vigtigt, at kroppen får hvile. Restitution spiller nemlig en lige så vigtig rolle for effekten af din træning, som selve træningen gør. Samtidig giver en for dårlig nattesøvn dig både en masse problemer i hverdagen, ligesom det kan forøge din risiko for at udvikle både demens og en lang række livsstilssygdomme. Læs med her og lær, hvordan du får en bedre nattesøvn.

På mange måder ligger nøglen til et sundt liv i at få en god nattesøvn. Det viser utallige forskningsresultater og de nyeste videnskabelige landvindinger inden for søvnforskningen. Samtidig stiger antallet af danskere, der klager over søvnproblemer.

For mange springer enten en times søvn eller to over for at få deres travle hverdag til at hænge sammen. Andre tager dagens problemer med i seng, hvor de så holder dem vågne. Andre igen giver sig selv dårlige forudsætninger for at falde i søvn. Så alt i alt får danskerne mere og mere ondt i søvnen i takt med at videnskaben den ene gang efter den anden fastslår, at søvnen er ekstrem vigtig for din sundhed.

Vi praler med, hvor lidt vi sover

Faktisk har vi en vanvittig usund indstilling til søvn i dag. Det er blevet socialt acceptabelt, at sove for lidt. Det er ikke ualmindeligt, at folk ligefrem praler med, hvor lidt de sover. Det får dem til at få en status som enormt produktive og superoptimerede mennesker, der får det maksimale ud af døgnets timer.

Problemet er bare, at dårlig søvn øger risikoen for de mest kendte demenssygdomme som Alzheimer og Parkinsons, samtidig med at immunforsvaret svækkes, vi tager på i vægt og udvikler psykiske problemer. Det er den konklusion, som forskerne kommer frem til gang på gang og også hovedkonklusionen i bogen Why We Sleep, der er skrevet af en amerikansk søvnprofessor.

Ifølge bogen betyder den usunde indstilling til søvn, at generationen af søvnfornægtende, superproduktive mennesker kun skal forvente at leve, til de er først i 60’erne – med mindre de kommer i medicinsk behandling.

De har også en væsentlig større risiko for at køre galt i trafikken. Har du kun sovet fem timer sidste nat, øges risikoen for en ulykke i trafikken med 4,3 procent. Immunforsvaret sættes også over styr, fordi koncentrationen af inflammationsmarkører sænkes.

Samtidig bliver mændene mindre virile. For undersøgelser viser også, at mænd som sover for lidt, har 29 procent færre sædceller end dem, der sover de mellem 7 og 8 timers søvn, som skulle være det ideelle for os.

Så gør vi ikke noget ved denne søvnfornægtende adfærd, vil det være med til både at sænke gennemsnitslevealderen voldsomt, øge fedmeepidemien, samt resultere i flere demente og flere som dør af en livsstilssygdom. Der er kort sagt behov for, at vi bliver bedre til at sove, og at vi begynder at sove længe nok.

Træning forbedrer din søvnkvalitet

Men før vi kigger nærmere på, hvordan du får en bedre nattesøvn, er det også vigtigt at få med, at træning ret faktisk er med til at hjælpe dig til at sove bedre. Således har forskerne flere gange fastslået, at selv let til moderat træning i løbet af dagen, øger chancerne for at få en god nattesøvn.

Senest er det forskere fra Stanford University, der over et år fulgte en gruppe inaktive ældre, der klagede over søvnproblemer. Forskerne gav forsøgspersonerne et træningsprogram, der passede til den enkeltes fysiske form og eventuelle helbredsmæssige udfordringer. Fælles for alle var, at de skulle udføre let til moderat træning eller anden fysisk aktivitet en halv time hver dag.

Over det år som forskerne fulgte forsøgspersonerne i, rapporterede de ikke alene om bedre søvnkvalitet. Forsøgspersoner med depressioner meldte også om bedring og mange oplevede også et vægttab, der var større end det, som de forventeligt ville få af den øgede motion. Samtidig følte flere af dem, at de fik større fysisk velvære at både motion og bedre søvn.

Så tilsammen havde de to faktorer – træning og søvn – en stor positiv indflydelse på forsøgspersonernes liv. Så hvis du træner aktivt og seriøst, gør du altså allerede noget godt for din søvn. Men ikke nødvendigvis nok. Hvad du kan gøre, kommer vi tilbage til om lidt.

Hvis du vil vide mere om træning og søvn, kan du se denne video af Dr. Travis Stork, der forklarer vigtigheden af både en god nattesøvn og regelmæssig motion:

Hvad er det, der gør søvnen så sund for os?

En af de største fordele ved søvnen for dig som træner seriøst, er den restitution, som kroppens muskler får under søvnen. Her kan muskelmassen genopbygges efter de belastninger, den har fået under træningen. Så søvnen er godt for din fysik og med til at forøge effekten af din træning.

Samtidig renses hjernecellerne af en særlig rensevæske, der frigøres i hjernen, så snart du falder i søvn. Ved søvnens indtræden skrumper hjernecellerne en lille smule. Derved kan rensevæsken bedre komme til at skylle affalds- og andre unødvendige stoffer væk fra hjernecellerne. Denne del af søvnen er godt for din psyke og din mentale dømmekraft i hverdagen.

Samtidig renses cellerne i resten af kroppen, ligesom maven renser ud og fordøjer de sidste rester af dagens måltid. Så alt i alt har søvnen en stor, positiv effekt på din krop – hvis bare du går nok af den og sover godt nok.


Sådan får du en bedre nattesøvn

Skal du have en bedre nattesøvn, er der først og fremmest fire faktorer, du se nærmere på.

🔸 Dine forberedelser til at gå i seng
🔸 Dit soveværelses indretning
🔸 Din sengs kvalitet
🔸 Dine liggevaner i sengen

Lad os se nærmere på hver af de fire faktorer, og hvad du skal gøre for at justere på eventuel uheldig adfærd eller dårlige valg.

Sådan forbereder du dig på at gå i seng

Kroppen og specielt hjernen er ikke bare en maskine, du kan slukke for, når du gerne vil sove. Eller rettere, det kan du, hvis du selv kunne ændre saltkoncentrationen i hjernevæsken. Det viser dansk forskning med mus: Dem kunne forskerne få til at falde i søvn og vågne op igen på kommando ved henholdsvis at øge eller formindske saltkoncentrationen i hjernevæsken.

Den slags skal vi nok ikke begynde at eksperimentere med. I stedet skal du forberede både hjerne og krop på, at det er tid til at gå i seng. Det gør du nemmest ved at:

🔸 Gå i seng og stå op på samme tid hver dag
🔸 Sætte tempoet ned og slappe af, før du går i seng
🔸 Dæmpe belysningen før sengetid
🔸 Undgå at bruge computer-, mobil- og tv-skærm inden sengetid
🔸 Undgå at spise større måltider eller drikke meget før sengetid
🔸 Undgå alkoholindtag lige før sengetid
🔸 Ikke træne eller være fysisk aktiv lige op til sengetid

Gå i seng og stå op på samme tid hver dag

i seng samme tid hver dagVi er vanedyr, og alle ved hvor svært det er at bryde en dårlig vane. Det samme gælder gode vaner, når de først er blevet etableret. Derfor skal du skabe en god vane for din krop, ved at gå i seng og stå op på samme tid hver dag – også i weekenden.

Derved bliver kroppen og dit sind vant til, at du skal i seng og tilpasser sine processer til dette helt automatisk. Det betyder, at du slipper for at ligge og vende og dreje dig en hel masse, når du kommer i seng, fordi din hjerne og din krop ikke var helt klar endnu.

Sæt tempoet ned, dæmp lyset og slap af

Vil du fremme denne effekt og forberede dig bedre mentalt på at gå i seng, skal du sætte tempoet ned og begynde at slappe af minimum en halv times tid før sengetid.

Det gør du bedst, ved ikke at foretage dig en masse rent fysisk lige før sengetid, samt sætte dig hen i en god stol eller sofaen, dæmpe lyset i lokalet og tage den mere med ro.

Undgå skærmbrug før sengetid

Er du som folk er flest, ville denne halve time på lavt aktivitetsniveau være en kærkommen lejlighed til at få tjekket de sidste mails, set de sidste Facebook-opdateringer eller se det sene nyhedsprogram før sengetid.

Men faktisk skal du holde dig helt fra både computer-, tablet-, mobil- og tv-skærme i en halv times tid før sengetid. For det blå lys fra skærmen får din hjerne til at tro, at det er midt på dagen – også selv om du bruger den særlige natbelysning, som mange nyere elektroniske enheder tilbyder i dag. Selv om de nedsætter mængden af det blå lys, er det ikke helt godt endnu.

Spis og drik ikke for meget – og slet ikke alkohol

Skal du øge muligheden for at få en god nattesøvn, er det også vigtigt, at du ikke spiser et alt for stort måltid, og ikke indtager for meget væske lige inden sengetid. Det sætter maven på overarbejde og øger risikoen for, at du vågner op i løbet af natten, fordi du er nødt til at træde af på naturens vegne.

Det er heller ikke nogen god ide at drikke alkohol, lige før du skal i seng. Det sætter dit stofskifte i vejret, så du får sværere ved at falde i søvn, øger risikoen for at du skal op at tisse, og kan forstyrre din fysiske processer i hjernen, som skulle få dig til at falde i søvn. Derfor forhindrer selv et moderat alkoholindtag før sengetid, at du falder i den helt dybe REM-søvn, før alkoholen er forbrændt.

Undgå energidrik, men spis gerne lidt skyr

Du bør også undgå energidrikke, koffeinholdige og andre opkvikkende drikke før sengetid. Men en lille portion skyr, fromage frais, kvark eller et andet kaseinholdigt mælkeprodukt er en god ide – især hvis du træner hårdt fysisk. Du kan også tage det som et kosttilskud.

Kasein er nemlig et protein, der optages langsomt i kroppen. Det betyder, at du natten igennem giver kroppen byggesten til at genopbygge musklerne i den restitutionsproces, der foregår mens du sover. Så en lille portion kasein før sengetid er rent faktisk sundt for dig.

Samtidig sikrer kaseintilskuddet, at maven bliver ved med at være mæt natten igennem. Det mindsker risikoen for, at du vågner op midt om natten, fordi du er blevet sulten.

Undgå at træne lige op til sengetid

Hvad der til gengæld ikke er sundt for dig, er at træne lige før sengetid. Selv om det lyder som en god løsning for at køre dig træt, får træningen kroppen op i gear. Det betyder, at du får sværere ved at falde i søvn, hvis du går i seng lige efter din træning.

Så giv dig selv og din krop tid til at omstille jer til at skulle i seng, så både fysikken og hjernen kommer ned i gear.

Soveværelsets indretning

Dit soveværelses indretning er også særdeles vigtig for din nattesøvn. Især når det gælder lys og lyd.

Det skyldes, at vi helt tilbage fra urtiden altid har været ekstremt opmærksomme på lyde og lys i mørket, når vi sov. Det var faresignaler, som vi var nødt til at vågne så meget op for, at vi kunne tage stilling til dem, før vi kunne sove videre.

Sådan er det stadig i dag og derfor er det især vigtigt, at der er så stille og så mørk i soveværelset som muligt. Og vi taler helt mørkt. Selv statuslampen på et eventuelt fjernsyn i soveværelset kan være nok til at forstyrre din nattesøvn. Det samme gælder enhver form for støj. Både vejstøj og støj fra andre steder i boligen eller bygningen, som du bor i.

Derfor er det en god ide at indrette soveværelset med mørklægningsgardiner og slukke alle former for lys og apparater, når du skal sove. Om nødvendigt bør du anskaffe ørepropper og en ansigtsmaske, hvis du ikke kan falde i søvn på grund af lys og støj.

Senge- og søvnkvalitet går hånd i hånd

Det næste du skal se nærmere på, er det faktisk kvaliteten af din seng? Støtter den dig godt nok i din søvn, eller vågner du op med smerter fra f.eks. ryg, nakke eller lænd, fordi du ligger for blødt eller for hårdt?

Specielt madrassen i sengen er vigtig. Den skal sørge for, at din nakke og rygsøjle ligger så lige som muligt, uanset om du ligger på ryggen eller på en af siderne.

Det gør den ved at være udstyret med fjedre i en fasthed, der svarer til din vægt. Vejer du under 75 kilo, skal du således vælge en madras med medium fasthed. Vejer du mellem 75 og 95 kilo, som du vælge en madras med fast fasthed. Vejer du over 95 kilo, skal madrassen være udstyret med fjedre med ekstra fast fasthed.

Samtidig er det vigtigt, at madrassen er udstyret med komfortzoner, der tillader kroppens mere fremtrædende steder – som skuldre og hofter – at synke ned i madrassen. Samtidig skal andre komfortzoner støtte op omkring lænden og nakken –to steder på rygsøjlen, der helst skal ligge over madrassen, når du sover.

Problemet er, at vi har tendens til at vælge en for blød madras, når vi køber ny. For tit prøveligger vi kun den nye madras et par minutter i butikken, endda med overtøjet på, før vi beslutter os. Det er slet ikke nok til at bedømme, om vi har fundet den rigtige madras.

Derfor er det en god ide at købe madrassen et sted, hvor du kan få lov at ombytte den, hvis det viser sig, at du har valgt en for blød madras. Det er der flere og flere forhandlere, der tilbyder. Nogle tilbyder op til 100 dages prøvetid. Det er vigtigt at du sikrer dig muligheden for at ombytte, hvis du skal have mulighed for at finde den bedste seng, som passer lige netop til dine behov.

Også sengens højde, indstillingsmuligheder og andre parametre er vigtige, når du skal vælge seng. Det kan du finde en guide til her i vores dobbeltseng artikel.

Dine liggevaner i sengen bestemmer kvaliteten af din nattesøvnkontinentalseng liggeposition

Den sidste parameter du skal tage op til overvejelse, hvis du vil forbedre din nattesøvn er, hvordan du ligger i sengen om natten. Her har de fleste oftest en bestemt favoritstilling. Men det er slet ikke sikkert, at det er den mest optimale for din nattesøvn.

Generelt kan du ligge på fire måder: På ryggen, på en af siderne eller på maven.

På maven er klart den dårligste af de fire, da det nemt giver rygproblemer og problemer med at finde et godt sted til armene. Samtidig bliver vejrtrækningen mere besværlig, ligesom du oftest vil få problemer med nakken, fordi du er nødt til at ligge med hovedet til en af siderne for at kunne få luft.

På ryggen giver nemt problemer med snorken, der igen menes at øge risikoen for at udvikle søvnapnø. Det er en tilstand, hvor drøblen og de øvre luftveje kan lukke af for lufttilførslen til lungerne. Det betyder, at du oftest bliver forstyrret i din nattesøvn, fordi du ikke kan få luft. Tilstanden menes at øge risikoen for, at du udvikler en demenssygdom senere i livet – dels på grund af den dårligere nattesøvn og dels på grund af manglende ilt til hjernen.

Ligger du derimod på en af siderne og specielt på den venstre side, øger du chancerne for at få en god nattesøvn. Samtidig forbedrer du også muligheden for, at den renselsesproces, der foregår i hjernen, mens du sover, foregår mest effektivt.

Processen har nemlig med tiden tilpasset sig til, at hovedparten af alle pattedyr – herunder mennesker – har en naturlig præference for at sove på venstre side. Derfor foregår processen mest optimalt, når du ligger netop på venstre side.

Sådan hænger søvn og kalorieindtag sammen

Saadan haenger sovn og kalorieindtag sammen

Hvis man ikke får nok søvn, har videnskab påvist, at det kan være svært at modstå fristelser når det kommer til mad, fordi man er for træt og udmattet til at vælge de sundere valg. Ifølge en ny undersøgelse lavet af forskere fra King College London er der rigtig mange mennesker, der har det på denne måde, når de ikke har fået sovet nok om natten.

I denne nyere undersøgelse har forskerne fundet ud af præcis, hvor mange kalorier ekstra, som man vil indtage, hvis man ikke får nok søvn om natten.

Forskerne fandt ud af, at hvis man sover mindre end 7 timer om natten, vil folk spise omkring 385 kalorier mere om dagen, hvilket sørger for en stødt vægtstigning hver eneste uge.

Det anbefales, at mennesker i alderen 18 til 64 år får omkring syv til ni timers søvn hver nat, da søvneksperter siger, at dette er afgørende for at opretholde en sund kost.

Mangel på søvn øger trængen til usunde fødevarer

Undersøgelsen viste også, at manglen på søvn også kan være dårligt for ens helbred, fordi det påvirkede folk til at gøre brug af mere fede fødevarer dagen efter en nat med manglende søvn og undgå de sundere valg såsom frugt og grøntsager.

Forskerne fandt også ud af at mennesker, der sover mindre end syv timer om natten, var mindre tilbøjelige til at være aktive næste dag. Dette påvirkede deres krops evne til at forbrænde kalorier og forhindre vægtstigningen.

I alt lavede forskerne 11 studier for at afgøre, om manglen på søvn kan bidrage til vægtøgning. De studerede i alt 172 personer og fandt ud af, at disse mennesker ikke behøvede at spise mere den næste dag, men i stedet tog flere usunde valg. I undersøgelsen havde folk, der var søvnberøvet, nemlig en tendens til at vælge fødevarer, der var højere i fedtindhold og lavere i protein.

Forskerne konkluderede derfor, at resultaterne tydede på, at manglende og kort søvn øger motivationen til at bruge usund mad som en belønning. Manglende eller for lidt søvn kan derfor forårsage en diæt med mere fedt og mindre protein.

Dette er ikke det optimale, når det kommer til ens sundhed og helbred. Alle mennesker har nemlig brug for en tilstrækkelig mængde protein i deres kost, da alle celler i kroppen bruger det til at fungere optimalt.

Protein giver blandt andet struktur til kroppens organer, muskler, negle og hår. Det sørger også for, at cellerne kommunikerer med hinanden for muskelkontraktioner og nervesignaler.

Derudover kan kostvaner med mindre protein og mere fedt også påvirke ens helbred ved at øge risikoen for udvikling af diabetes, hjertekarsygdomme og forhøjet blodtryk.

Hvis kroppen får omkring de ekstra 400 kalorier i stedet for at brænde dem af, vil dette menneske øge kropsvægten hver uge med omkring et halvt kilo.

Søvneksperter anbefaler derfor alle mennesker at være opmærksomme på deres sovevaner, så det ikke ødelægger deres kostvaner. Der er nemlig stor mulighed for, ifølge forskningen, at man kan have nemmere ved at tage på i vægt, hvis man ikke får sovet nok om natten.


Dårlig liggestilling er nemmere at ændre, end du tror

En forkert liggestilling i sengen lyder som en svær vane at bryde. Men faktisk er det muligt ved at anvende puder og pøller, der gør det sværere for dig, at komme til at ligge “forkert”.

Det er næppe særlig charmerende for din sengepartner. Men den gode nyhed er, at du efter oftest kun nogle få uger holder op med at forsøge at ligge på en uhensigtsmæssig måde i sengen. Simpelthen fordi du vænner dig til, at det ikke er muligt længere.

Du kan her se en video, der forklarer nærmere omkring hvordan du finder den bedste liggeposition om natten:


FAQ

Hvilke kontinentalsenge er de bedste?
Der er et hav af forskellige kontinentalsenge, hvormed du helt bestemt har muligheden for at finde nogle super gode modeller. Eksempler på nogle super gode modeller er blandt andet Snefrid Älv, Norhland Prestige Luksus Superior og Tindra Snö, da disse senge indeholder nogle super gode kvaliteter.
Er det godt at sove i en kontinentalseng?
Ja, det er rigtig godt at sove i en kontinentalseng. Den type seng er ofte super komfortabel at ligge i, da den er lavet af tre forskellige lag, hvilket er med til at gøre det muligt for dig at tilpasse sengen præcist til dine præferencer og behov.
Hvor stor er en kontinentalseng?
Kontinentalsenge kan fås i forskellige størrelser, sådan at du kan få en model, som passer ind i dit soveværelse og til dine behov. Du kan dermed både få den som en enkeltmandsseng og helt op til en King Size. På den måde kan der plads til hele familien.
Hvad består en god nats søvn af?
En god nats søvn består af, at du får sovet et nok antal timer, sådan at din krop føles udhvilet. Dertil så er det også vigtigt, at du ligger ordentligt og komfortabelt i din seng, sådan at du ikke er stiv og øm i kroppen, når du vågner.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Tempur Promise 

Tempur Promise er en stilren og elegant model, der betegnes som værende en eksklusiv kontinentalseng. Dette bliver den, da den kommer med én samlet madras, hvorfor modellen fremstår som en stor seng.

Derudover er Tempur Promise fremstillet af materialer af høj kvalitet, da hele sengen kommer med velpolstrede materialer. Det vil sige, at man får en slidstærk og holdbar seng, der kan holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at vedligeholde den samt passe godt på den.

Kontinentalseng med høj liggekomfort
Med Tempur Promise kan man være sikker på, at man får en seng med fokus på en høj liggekomfort. En af grundene til dette er, at sengen er produceret i Danmark, hvorfor man ved, at sengen har undergået forskellige kvalitetskontroller og strenge krav.

Desuden kommer Tempur Promise med en sengebund af fleksible lameller for ekstra affjedring. Denne ekstra affjedring sørger for, at man opnår en optimal komfort uanset liggeposition.

Tempur Promise er yderligere forsynet med en solid ramme lavet af kernetræ. Dette sikrer, at sengen har et solidt og stabilt fundament, hvilket er med til at bidrage til den høje liggekomfort.

Seng med flere tilpasningsmuligheder
Tempur Promise sørger for, at man kan tilpasse sengen efter behov. Sengen understøtter nemlig kroppen uanset valg af følelse i madrassen, da man har mulighed for at vælge mellem flere forskellige følelser. Der kan vælges enten Original, Sensation eller Cloud.

Derudover kan man købe sengen i 7 forskellige farver, hvorfor man kan vælge den model, der passer optimalt til indretningen i ens soveværelse.

Der er desuden en 15 års garanti på både madras og topmadras, hvorfor man kan få disse udskiftet eller ombyttet, hvis der opstår et problem.

Topmadras med 7 centimeter kernetykkelse
Ved køb af Tempur Promise medfølger der en topmadras med en kernetykkelse på 7 centimeter. Topmadrassen bliver kaldt for Tempur-topmadras og kommer med et vaskbart betræk. Det betyder, at man blot kan tage betrækket af, hvorefter det kan vaskes i vaskemaskinen.

Kernetykkelsen på 7 centimeter sørger for, at man opnår en optimal støtte og aflastning, hvilket er vigtigt, da topmadrassen er sengens øverste lag.

Fordele ved Tempur Promise:

Fordele

 • Topmadras med kernetykkelse på 7 centimeter
 • Flere tilpasningsmuligheder
 • Danskproduceret kontinentalseng
 • Solid ramme af kernetræ
 • Ekstra affjedring med fleksible lameller

Tempur Promise kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
180 x 200


Wonderland Octave

Bemærk: Wonderland Octave er desværre udgået. Du kan dog se udvalget af Nordic Dream kontinentalsenge ved at følge dette link.

Kontinentalsengen Wonderland Octave er en moderne og stilren model, der er forsynet med et heldækkende betræk. Det vil sige, at sengen fremstår som værende en enkel stor madras, hvorfor man undgår revnen i midten. Derudover er det muligt at bestille sengen med et samlet fjederindlæg.

Wonderland Octave bliver fremstillet med et fokus på at anvende alle de bedste materialer på markedet samt med funktioner, der højner liggekomforten. Derfor er madrassen både vendbar og vaskbar samt kommer med en skulderzone.

Kantstabil kontinentalseng med skulderzone
Wonderland Octave er forsynet med fjedersystemet Standard Pocket, der er opdelt i 5 forskellige vindinger. Dette sørger for, at hele kroppen får den støtte og aflastning, der er er brug for.

Med Wonderland Octave får man desuden en kontinentalseng med en skulderzone. Dette sørger for, at ens skuldre synker ned i sengen, så både nakke, skuldre og ryg opnår den rette aflastning og støtte. Derudover er Wonderland Octave kantstabil, hvorfor man slipper for følelsen af at falde ud af sengen, selvom man kommer i nærheden af madrassens kant.

Vendbar og vaskbar madras med miljøskum
Wonderland Octave kommer med en vendbar og vaskbar madras. Da madrassen er vendbar har man mulighed for at forlænge sengens levetid, hvis man sørger for at vende den regelmæssigt. Dette hjælper også med at holde på sengens liggekomfort.

Man har yderligere mulighed for at vaske alle sengens tekstiler ved 60 grader i vaskemaskinen. Sengens polstring er lavet af Welun miljøskum, der sikrer en god ventilation og åndbarhed.

På den måde opnår man et køligt liggeunderlag, hvilket er en fordel for forbrugere, der ofte har det for varmt om natten.

Topmadras med hyperflex-skum
Ved køb af Wonderland Octave medfølger der en Premium-topmadras, der består af fleksibelt materiale. Dette materiale er hyperflex-skum, der sørger for at tilpasse sig efter kroppens konturer og bevægelser.

Med topmadrassen er man yderligere sikret en optimal ventilation og åndbarhed. Topmadrassen har en kernetykkelse på 4 centimeter, hvilket er meget gennemsnitligt for de fleste topmadrasser på markedet. Betrækket er desuden vaskbart, så man kan vaske det i vaskemaskinen.

Fordele ved Wonderland Octave:

Fordele

 • Åndbar topmadras med vaskbart betræk
 • Vendbar og vaskbar madras
 • Polstring af Welun miljøskum
 • Udstyret med skulderzone

Wonderland Octave kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
180 x 200


Dunlopillo Harmoni kontinentalseng

Bemærk: Dunlopillo Harmoni er desværre udgået. Du kan dog se udvalget af Nordic Dream kontinentalsenge ved at følge dette link.

Kontinentalsengen Dunlopillo Harmoni er en komfortabel og behagelig seng, der er forsynet med et slidstærkt møbelstof. Møbelstoffet kommer i 3 forskellige farver, hvorfor man har mulighed for at designe sengen på den måde, der passer bedst til ens behov.

Med Dunlopillo Harmoni behøver man desuden ikke bekymre sig om den irriterende revne i midten, da man undgår denne.

Dog har man stadig mulighed for at vælge en individuel fasthed i hver side af sengen, så man kan sove sammen med en partner uden at gå på kompromis med hverken støtten eller liggekomforten.

Seng med 3 forskellige lag
De fleste kontinentalseng er i dag opbygget af 3 lag, hvorfor dette ikke er nogen undtagelse med Dunlopillo Harmoni. Denne model består også af 3 lag, der er fremstillet med fokus på anvendelsen af materialer af høj kvalitet.

Dunlopillo Harmoni er opbygget af en plan bund med en vendbar madras. På den måde kan sengen holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for regelmæssigt at vende den samt vedligeholde sengen.

I og med de 3 lag består af udelukkende kvalitetsmaterialer, kan man trygt stole på, at sengen er forsynet med en optimal liggekomfort.

Åndbar kontinentalseng med 7 komfortzoner
Dunlopillo Harmoni er en åndbar og ventilerende kontinentalseng med 7 forskellige komfortzoner. Dette sørger for et højt komfortniveau, da de 7 komfortzoner tilpasser støtten efter brugerens behov.

Komfortzonerne kommer nemlig med en differentieret fasthed, der tilpasser sig efter kroppens konturer, så man opnår en unik og personlig støtte og aflastning.

Derudover er Dunlopillo Harmoni forsynet med et lag, der er opbygget af naturlatex. Dette kan findes på sengens mellemste madras, der har en vendbar naturlatexkerne på 18 centimeter. Dette bidrager ikke blot til sengens liggekomfort, men sørger også for en åndbar og ventilerende seng.

Seng med flere tilpasningsmuligheder
Med Dunlopillo Harmoni får man en seng, hvor der er mulighed for flere tilpasningsmuligheder i forhold til designet m.m. Man kan nemlig vælge flere former for betræk såsom Harmonietop eller Dunlopillos Cool betræk, der begge bidrager til en optimal åndbarhed i sengen.

Begge former for betræk er vaskbare og aftagelige, så de kan vaskes i vaskemaskinen. Man har også mulighed for at tilkøbe en gavl til sengen, hvis man har brug for det. Der medfølger yderligere en tuftet topmadras ved køb af kontinentalsengen.

Fordele ved Dunlopillo Harmoni:

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Flere tilpasningsmuligheder
 • Forsynet med en madras med naturlatexkerne
 • Kan vælge en individuel fasthed i hver side
 • Åndbar og ventilerende kontinentalseng

Norland Luksus Komfort 

Dette er en vaskeægte ”genistreg” fra Bed Lab, der står bag serien Norland. Vil du have en kontinentalseng af den bedste kvalitet, så gå efter Norland Luksus Komfort. Du får en danskproduceret seng, der scorer højt på de mange bedst i test-oversigter.

Der er kælet for samtlige detaljer, lige fra de tre komfortlag til det eksklusive møbelstof. Sengen fås i klassiske grå farver og tilbyder et både minimalistisk og elegant design, der passer ind i stort set enhver boligindretning. Du får ganske enkelt luksus, komfort og et minimalistisk design i ét og samme produkt.

God plads på alle fronter
Dobbeltsengen er klassificeret som en bestseller i Sengetids sortiment, hvilket vidner om den høje kvalitet. Den kan desuden samles uden brug af værktøjer. Dette er et godt valg til både parret og singlen, der dels vil have en god højde på sengen og dels vil have god plads. Sengen leveres med ben i standardstørrelsen 10 cm, men fås også i andre størrelser. Med standardben og topmadras på 10 cm måler sengen 64 cm i højden.

Til dig, der går efter komfort
Kontinentalsengene i Norland-serien ligger måske nok i den lidt dyrere prisklasse, men du får også en helt anden kvalitet end med standardmodellerne. Dette er valget for dig, der vil have den ultimative komfort og ønsker at investere i den gode søvn. Desuden er sengene omfattet af en 25 års garanti på ramme og fjederbrud.

Norland Luksus Komfort vs. Markedet
Én af de ting, der gør Norland Luksus Komfort til en sværvægter inden for kategorien kontinentalsenge, er den komplekse opbygning med de tre komfortlag. Der er desuden anvendt polstringer i form af bl.a. Airflow skum, der fremmer den gode nattesøvn. 

Glæd dig til at indtage drømmeland på den vendbare springmadras med de stabiliserende pocketfjedre fordelt i 5 zoner, der tilfører en ekstra komfort for både skuldre og lænd, den tilhørende boksmadras samt en vaskbar topmadras, der fås i forskellige varianter.

Fordele ved Norland Luksus Komfort:

Fordele

 • Produceret i Danmark
 • Vælg selv topmadras (10 cm) – Latex- eller Wonderpurkerne
 • Tre komfortlag, fem komfortzoner
 • Nem at samle uden brug af værktøj
 • Ergonomisk støtte
 • Slidstærke nordiske materialer
 • 25 års garanti

Norland Eksklusiv Komfort 

Bed Lab er producenten, der står bag kontinentalsengene i Norland-serien. Der er tale om et ungt, fremadstående brand, der fokuserer på at kunne levere en ekstra høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Norland Eksklusiv Komfort har en lidt større detaljegrad end f.eks. Norland Luksus Komfort. Her er der derfor kræset ekstra meget for detaljerne på den danskproducerede seng. Et eksempel er den 8 cm tykke topmadras med en sommer- og vinterside, der kan vælges i varianterne Latex og Wonderpur. Madrassen er vaskbar.

Når du skal vælge topmadras, skal du bl.a. tage stilling til dine individuelle behov. Sveder du meget? Eller vil du hellere have en topmadras, der holder på varmen? Begge topmadrastyper former sig dog efter din krop på optimal vis og er derfor helt i tråd med den kvalitet, der kendetegner samtlige senge i Norland-serien. 

Ekstra ergonomisk for skuldre og lænd
Norland Eksklusiv Komfort er opbygget i de karakteristiske tre lag for en kontinentalseng. Konstruktionen bygger bl.a. på en boksmadras af svensk fyrretræ, en springmadras med stabiliserende pocketfjedre samt det velkendte Airflow skum  – dækket med tekstil for at give en ekstra beskyttelse. De fem komfortzoner tager desuden kærligt hånd om kroppen, lige fra skuldre til lænd og hofter, ved at give den helt rigtige mængde trykaflastning. 

Norland Eksklusiv Komfort er lidt lavere end Norland Luksus Komfort, nemlig 62 cm inklusive standardbenene på 10 cm. Bemærk, at du kan vælge benene i andre størrelser, så du får den ønskede højde. Måske drømmer du om, at der skal være lidt ekstra opbevaringsplads under sengen, eksempelvis til sko, sengetøj eller kattekurven.

Norland Eksklusiv Komfort vs. markedet
Norland Eksklusiv Komfort er modellen, du bør vælge, hvis du have lidt mere af den luksus og komfort, der karakteriserer Norland-serien. En signatur, der har gjort flere Norland-senge til bestsellers.  

Norland-sengen kan tilpasses på flere forskellige måder, foruden ben og topmadras. Du kan f.eks. både selvvælge farve (lysegrå eller mørkegrå) samt fasthed på madrassen, Sengen kan også købes med tilvalg, hvis du har et ønske om at tilføje en sengegavl.

Fordele ved Norland Eksklusiv Komfort:

Fordele

 • Nordisk kvalitet i hver eneste detalje
 • Danskproduceret seng
 • Vælg selv topmadras (8 cm) – Latex- eller Wonderpurkerne
 • Tre komfortlag, fem komfortzoner
 • Nem at samle uden brug af værktøj
 • Ergonomisk støtte
 • 25 års garanti

Norland Dreamline Kontinental 

”Når kun det bedste er godt nok”. Modsat andre Norland-modeller får du her hele 4 komfortlag, der er designet til at give dig den absolut bedste komfort, du kan forestille dig. De nordiske materialer – forarbejdet på den danske fabrik – spiller på forbilledlig vis op til den moderne sengeteknologi. Dette bindes elegant sammen af en optimal ergonomi i hver eneste fjeder, hvilket forkæler kroppen fra top til tå. 

Specialudviklet topmadras med en sommer- og vinterside
Den specialudviklede topmadras Norland Cloud Latex hjælper med at regulere varmen, så du får den ultimative komfort og kan sove trygt. Det smarte element er, at madrassen har vendbare sider, så den kan anvendes til henholdsvis sommer og vinter. Siderne er med bambusuld og fåreuld. 

Du kan desuden glæde dig til en springmadras med smartpocketfjedre (også kendt som posefjedre) samt en skøn boksmadras med dobbelte pocketfjedre. Alle lag er designet til at give dig al den komfort, du ikke får med de mere traditionelle kontinentalsenge. Posefjedrene giver f.eks. efter for kropsvægten, så du får en ultimativ komfort efter en lang og hård dag, hvor den næste destination er drømmeland.

Flere valgmuligheder
Med Norland Dreamline Kontinental kan du foretage flere aktive valg ved bestillingen. Vælg selv, om sengen skal være sort, grå eller lysegrå. Du bestemmer også selv fastheden på madrassen samt højden på benene. Som standard måler benene 10 cm, men fås i flere størrelser. Med standardben måler Norland Dreamline Kontinental 72 cm.

Norland Dreamline vs. Markedet
Når du vælger en Norland Dreamline, køber du et produkt fra en producent, der er eksponent for det gode skandinaviske design. Bag Norland-brandet finder du den skandinaviske virksomhed Bed Lab, der har valgt at forene en førsteklasses kvalitet med bæredygtighed. Der anvendes bl.a. svensk fyrretræ på den danske fabrik, hvor håndværkerne med stor ildhu er med til at fremelske de gode designkvaliteter samt den moderne teknologi. Målet er at give kunderne den optimale oplevelse med denne absolutte topmodel i Norland-serien.

Fordele ved Norland Dreamline Kontinental:

Fordele

 • Danskproduceret – velrenommeret varemærke
 • Hele 4 komfortlag med intelligent fjedersystem (både smartpocket- og pocketfjedre)
 • Specialdesignet topmadras (10 cm)
 • Nordiske materialer af en høj kvalitet
 • Nem at samle uden brug af værktøj
 • 25 års garanti