De bedste kontinentalsenge – alt, hvad du skal vide for at vælge

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Når du er på udkig efter en seng, som skal give dig en god og stabil nattesøvn mange år ud i fremtiden, er det værd at gå efter kontinentalseng.
Kontinentalsengene er blevet en populær sengetype, og det er der mange grunde til. Du får du en komplet seng med forskellige moduler, der har til formål at give maksimal komfort og aflaste din krop i løbet af natten.

Kontinentalsenge består af 3 lag: En boxmadras eller ramme i bunden, en springmadras eller skummadras i midten og en topmadras øverst. Kontinentalsenge er også kendt for at have mange forskellige komfortniveuaer, som gør dem ekstra behagelige at ligge i.

Mange oplever en betydeligt forbedret søvn, når de udskifter deres traditionelle seng med en kontinentalseng. Længere nede kan du læse søvn-ekspert Mikael Rasmussens forklaring af, hvorfor god søvn er så vigtigt og hans fire gode råd til at falde nemmere i søvn.

Der er forskellige varianter af kontinentalsenge på markedet, og du kan også finde dem i forskellige prisklasser. Prisen afhænger af det anvendte materiale, design og størrelse. I denne artikel giver vi dig en guide til, hvordan du vælger den bedste kontinentalseng til dine behov.

Vi har lagt vægt på, at sengene er produceret i Danmark og lever op til en vis standard rent kvalitetsmæssigt.

Hvad bør overveje, før man køber en kontinentalseng?

Størrelse
Det er især vigtigt, at tage med i overvejelserne, hvem der skal sove i den, størrelsen på dit soveværelse og personlige præferencer, når du skal finde en ny seng. Hvis du ønsker at få mest muligt ud af pladsen i dit soveværelse, kan du overveje en model med målene 140×200, da den både egner sig til én og to personer.

Den mest populære størrelse for par er målene 140×200 og 160×200 cm, da de passer til de fleste soveværelser og giver tilstrækkelig komfort og plads til begge personer. Der findes også kontinentalsenge i størrelsen 200×200 eller 210×210, som egner sig godt til større og højere personer, da de giver betydeligt mere plads. Det kan også være en mulighed, hvis man blot ønsker mere plads i sengen eller har et stort soveværelse. Som tommelfingerregel bør sengen være 20 cm længere en den længste person, som skal sove i den.

Madras
En kontinentalseng består af 3 lag: en boksmadras, en vendbar springmadras og en topmadras. Boksmadrassen fungerer som sengens fundament og sikrer, at din krop får fuldstændig afslapning. Den vendbare springmadras er det midterste lag og justerer komfortniveauet i sengen. Det vigtigste lag er topmadrassen, som ligger øverst og tættest på din krop. Når du ser efter en topmadras, så skal du kigge efter fastheden, og det materiale den er lavet af.

Der findes et bredt udvalg af fastheder og priser på markedet. Generelt bør personer, som sover på siden, kigge efter madrasser med mediumblød til mediumfast støtte, for at støtte deres soveposition bedst. Personer som sover på ryggen eller maven skal kigge efter en madras, der giver god støtte i lænden og som fordeler vægten jævnt. To gode råd er at finde en madras, der giver mulighed for at differentiere fastheden på de to sider af sengen, og at vælge en forhandler, der tilbyder gratis ombytning af madrasser, hvis du ikke valgte den rigtige fasthed i første omgang.

Materialer
Rammen til kontinentalsenge fås i en lang række forskellige materialer, hvilket har indflydelse på sengens holdbarhed, stabilitet og madrassens støtte. Det kan være en god idé, at finde en ramme, der er lavet af massivt træ eller metal, da de er mindre tilbøjelige til at gå i stykker og holder længere.

Du skal også finde en sengegavl, der kommer i mange forskellige designs, som både kan være fremstillet i ruskind, kunstleder eller fløjl. Stilen på sengerammer kan variere fra enkle og strømlinede, til mere dekorative designs med knapnitter og broderi. Når du overvejer sengerammer, er det vigtigt at overveje både det æstetiske og det praktiske i designet for at finde den bedste løsning til dine behov. Hvis du går op i miljø og sunde materialer, skal du kigge efter Oeko-tex-certificerede tekstiler, Svanemærket, FSC-certificerede træ, samt materialer fremstillet i skandinavien.  

Pris
De dyrere modeller koster omkring 50.000 kr. eller mere. De kommer typisk i luksuriøst design med en robust ramme og en madras af høj kvalitet, med flere komfortzoner, der sikrer komforten for alle kropsdele.

De billigere modeller koster omkring 8.000-10.000 kr. og kommer i et enklere design og med færre funktioner end de dyre modeller. Det er dog muligt at finde en rigtig fin model til en fair pris, hvis du er opmærksom på detaljerne, og hvad du køber.

Kunebedømmelser og ekspertanmeldelser
Vi anbefaler, at du ser på kundeanmeldelser. På den måde får du en idé om, hvad andre synes om en given model, hvor behagelig madressen er, og om konstruktionen er holdbar. Det giver dig en god fornemmelse af, om sengen er prisen værd.

Derfor er kundebedømmelser medtaget nedenfor for at hjælpe dig med din købsbeslutning. Det er altid en smart idé at gennemgå mærkets eller forhandlerens Trustpilot, før du køber, da deres bedømmelser giver vigtig information om kvalitet og service.

arrow-more


4 gode grunde til at købe seng online
1 Kvalitet og komfort
Når du prøver en seng kortvarigt i en butik, får du ingen fornemmelse af sengens kvalitet eller komfort og mange kommer hjem med en forkert seng, der er alt for blød. På nettet kan du vælge ud fra din vægt og sovestilling, så du får den helt rigtige seng til din krop.
2 Garanti
Populære forhandlere som Sengetid og Nordic Dream tilbyder en tryghedsgaranti, hvor du kan prøve sengen i omkring 100 dage hjemme hos dig selv. Hvis du ikke er tilfreds, ombytter og afhenter nogle forhandlere sengen igen uden beregning.
3 Besparelser og tilbud
Du opnår markante besparelser, når du køber din seng online. Hvis du køber seng i en butik, betaler du ikke kun for selve sengen, men også butikkens husleje og sælgerens løn. Når du køber online, springer du mellemleddet over og finder ofte gode tilbud, som butikkerne ikke kan matche.
Find de bedste tilbud her:
- Hos Nordic Dream
- Hos Sengetid
- Hos Bedworld
4 Levering
Få leveret og installeret sengen direkte i dit hjem. Vi anbefaler onlineforhandlere, som ikke bare sender sengen til døren, men pakker den ud, samler den og stiller den ind i soveværelset for dig.
Dette er tilfældet ved flere forhandlere som b.la. Nordic dream, Sengetid og mange flere. Læs mere om det i guiden herunder.

 

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

I denne artikel bliver du klogere på: 

Hvordan en kontinentalseng er opbygget
Hvad du skal være særligt opmærksom på, før du køber ny seng
En gennemgang af en række gode kontinentalsenge
Søvn-ekspert Mikael Rasmussen fortæller om vigtigheden af søvn
Tips og tricks til at opnå en bedre nattesøvn


Bedre Nætter Venus Natural Kontinentalseng – høj komfort og Svanemærket topmadras

Forbrugsguiden anbefaler

✅ 4,7/5 stjerner baseret på mere end 2900 anmeldelser på Trustpilot
Svanemærket og OEKO-TEX certificerede produkter
✅ 100 dages prøveperiode og 2-8 hverdages leveringstid
Bemærk: Venus kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 23.999 kr. til 11.999,00kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Venus Mayan er en af de bedst bedømte kontinentalsenge hos Bedre Nætter, hvilket i sig selv er en stor bedrift. Når man så også overvejer at det er ved en af landets førende senge brands, så er det endnu flottere. Det bekræfter at sengen er et godt valg for dem med almindelige behov.

 • 7 komfortzoner produceret efter kroppen for optimal støtte
 • 100 dages prøveperiode og 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Svanemærket og OEKO-TEX certificeret

Anmeldelse og analyse af Venus Kontinentalseng

Topmadras i bæredygtige materialer og springmadras i topkvalitet

Venus er en solid kontinentalseng bygget op omkring 3 forskellige lag. Boksmadrassen består af en solid træramme som er 12 centimeter tyk og et dobbelt lag pocketfjedre som skaber sengens fundament.

Springmadrassen er opbygget med 7 komfortzoner for at give forskellig støtte til bl.a. nakken og ryggen. Springmadrassen giver dig derudover muligheden for at have 2 forskellige fastheder fra side til side. På den måde kan den tilpasses efter både dig og din partners behov. 7 komfortzoner og 2 seperate fastheder i springmadrassen er standard til kontinentalsengene i denne prisklasse, og er hvad man kan forvente til prisen. 

Topmadrassen er unik, da den som en af de eneste i sin klasse er Svanemærket. Bedre Nætter bruger SonoCore-metoden til at producere topmadrassen, hvilket gør den er lidt stærkere, smidigere og mere åndbar end almindelige latextopmadrasser. Topmadrassen er desuden produceret i 100% naturmaterialer og er allergivenlig. En lille ulempe er dog, at man ikke har mulighed for at vælge andet end en latex topmadras. Hos mange konkurrenter kan du vælge mellem en skum- og en latex topmadras.

Ligesom de andre Bedre Nætter senge, så leveres den usamlet i 7 pakker. Dog er sengen nem at samle, da du ikke behøver at gøre brug af værktøj. Kontinentalsengen leveres med 25 års garanti, hvilket man kan forvente af senge i den prisklasse.

Kontinentalsengen er 63 cm høj og er derfor lidt lavere end konkurrenterne som ofte har senge omkring 67 cm. Hvis du derfor er på jagt efter end lidt lavere seng, så er dette den rette for dig.

Sengen kommer i 4 forskellige farver, 5 forskellige ben, 3 forskellige fastheder og med mulighed for 4 forskellige gavler. Som noget unikt følger deres standard gavl med i prisen, hvilket du skal betale ekstra for hos konkurrenterne.

Sammenlignet med andre konkurrenterne i samme prisklasse, så lever den op til standarden med 7 komfortzoner, 2 seperate fastheder og 25 års garanti. Venus Mayan adskiller sig særligt ved dens topmadras. Den unikke produktionsmetode gør at de har skabt en topmadras som både er stærk, blød og åndbar, men også allergivenlig og Svanemærket.

Hvad siger forbrugerne om Bedre Nætter Venus Kontinentalseng?

Forbrugerne har taget godt imod Venus Kontinentalseng og de har vurderet den til 4,4/5 stjerner baseret på mere end 600+ anmeldelser. De tidligere kunder nævner særligt at den er behagelig at ligge i, servicen har været god. Flere nævner endda at det er den bedste seng de nogensinde har sovet i. Enkelte nævner dog også at de føler topmadrassen er lidt for blød og topmadrassen godt kan glide lidt rundt.

Forhandleren Bedre Nætter er vurderet til 4,7/5 stjerner på TrustPilot baseret på 2940+ anmeldelser, og kun 4% af anmeldelserne på TrustPilot er 1 stjernede. Det som de negative anmeldelser som regel handler om er en forsinkelse på leveringen. Vi bemærker dog at Bedre Nætter besvarer deres negative anmeldelser, og får løst problemerne.

Forbrugerne har taget godt imod Bedre Nætter og Venus, hvilket har gjort dem til en af de bedst bedømte sengeforhandlere i Danmark.

Forbrugsguidens vurdering

Venus Kontinentalsengen lever op til vores forventningerne, og har nogen unikke egenskaber som vi er særligt begejstrede over. Kontinentalsengen har alle de funktioner man kan forvente af senge i denne prisklasse som bl.a. er 7 komfortzoner og 25 års garanti på fjedre- og rammebrud. Vi er særligt begejstrede over den Svanemærkede topmadras som er af meget høj kvalitet. Det eneste minus ved topmadrassen er, at enkelte oplever at den har en tendens til at glide.

Sammenlignet med senge i samme prisklasse får man meget for pengene. Helt usædvanligt medfølger deres sengegavl gratis, hvilket man normalt betaler ekstra for hos de fleste andre forhandlere.

På baggrund af deres gode topmadras, gode anmeldelser og høje kvalitet anbefaler vi Venus Kontinentalseng. Vi mener det er et produkt de fleste vil blive tilfredse med, og deres 100 dages prøveperiode gør desuden at man nemt kan teste sengen af uden risiko.

Fordele

 • OEKO-TEX certificeret seng og Svanemærket topmadras produceret efter den unikke Sonocore-metode
 • 7 komfortzoner og 25 års garanti på fjedre- og rammebrud
 • 4,4/5 stjerner baseret på  mere end 270 anmeldelser
 • Sengegavl medfølger i prisen
 • 100 dages prøveperiode
Ulemper

 • Enkelte føler topmadrassen er lidt for blød
 • Til tider oplever enkelte forsinket levering

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 210

Du kan læse mere om Venus Kontinentalseng her


Snefrid Fjäll – nordisk kontinentalseng i høj kvalitet

Bedste kontinentalseng for maksimal komfort

✅ Dansk produceret og 4,9/5 stjerner på Trustpilot
Udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter.
✅ 7 komfortzoner for den mest ergonomiske liggekomfort
✅ 100 dages tryghedsgaranti

 

Snefrid Älv 180x200
Bemærk: Snefrid Fjäll kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 29.490 kr. til 12.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Snefrid Fjäll kontinentalsengen her:

 

Få en fantastisk nattesøvn med Dreams klassiske og topsælgende kontinentalseng, Snefrid Sengen er udstyret med danskproducerede pocketfjedre, der giver den helt rigtige trykaflastning. Du kan derfor sove både behageligt og ergonomisk korrekt, så din nattesøvn bliver markant bedre.

Få den bedste nattesøvn med Nordic Dream
Nordic Dream har skabt den lækre kontinentalseng Snefrid med fokus på den ekstra gode komfort. Sengen kommer i flere forskellige størrelser, så du let finder en model, der passer lige præcis til dit soveværelse.

Trærammen er 14 cm og bygget af svensk fyrretræ, der er kendt for dets holdbarhed. Det giver en god base for de støttende madrasser, der giver dig god komfort hele natten igennem.

Sengen er i alt 68 cm høj og består af:
12 cm ben
20 cm springmadras med pocketfjedre
28 cm stabil boxmadras
8 cm topmadras i latex eller memory-skum

Du får flere forskellige madraslag, der hver især yder en behagelig trykaflastning, så du kan sove ergonomisk korrekt og komfortabelt.

Fjäll topmadras - betræk i naturmateriale med god ventilation
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

 

Komfortzoner for optimeret liggekomfort
Når det kommer til komfort, så er Snefrid kontinentalsengen helt i top. I både boxmadrassen og springmadrassen er de danskproducerede pocketfjedre lagt dobbelt. Det giver en mere dynamisk aflastning af kroppens vægt, så rygsøjlen bliver rettet ud og ligger plant.

Pocketfjedrene er inddelt i flere forskellige zoner, så madrassen støtter din krop på bedste vis. 7 forskellige zoner sørger for, at din krop ligger helt afslappet, når du hviler eller sover i Snefrid sengen.

Det smarte Airflow-skum sikrer optimal fjedre-elasticitet, så du ikke oplever en ”hængekøje-effekt”, hvor din krop ikke falder alt for meget ned i madrassen. Med Snefrid kotinentalsengen ligger din krop plant og ergonomisk korrekt, så du får den bedste trykaflastning.

Hvad siger forbrugerne om Nordic Dream Snefrid Kontinentalsengen?

Nordic Dream er en af de bedst bedømte sengeforhandlere, og er vurderet til 4,9/5 stjerner baseret på mere end 1450 anmeldelser på Trustpilot. Kun omkring 1% af alle deres anmeldelser er under 3 stjerner, hvilket er meget imponerende. Kunderne fremhæver deres gode kundeservice og support som løser problemerne der skulle opstå hurtigt. En kunde havde problemer med en kortslutning i fjernbetjeningen og en ny ankom dagen efter. Det nævnes også at kunderne oplevede at  hårdheden blev skiftet uden problemer, hvis man ønsker en enten blødere eller hårdere madras efter købet. Kunderne føler de har fået en seng af høj kvalitet til en god pris.

Nordic Dream har ikke mange ulemper, men enkelte kunder nævner at de har oplevet forsinkelse på deres bestillinger, og at topmadrassen skal rettes på plads en gang i mellem, da den glider en smule.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Snefrid kontinentalsengen
Dygtige sengeeksperter, der kender alt til kroppen behov, har udviklet Snefrid kontinentalsengen i samarbejde med danske sengehåndværkere. Du får derfor dansk kvalitet, du kan regne med. Der er hele 100 dages risikofri prøveperiode, når du køber en seng hos Nordic Dream. Du kan derfor afprøve sengen i trygge rammer, før du afgøre, om det er en vinder. Er sengen ikke den rette for dig, henter Nordic Dream den på din adresse kvit og frit. 

Snefrid sengen er et oplagt valg, hvis du ønsker en kvalitetsseng fra Nordic Dream, der ikke sprænger budgettet. Modellen er nemlig én af de billigere senge fra den danske producent, men det betyder bestemt ikke, at der er blevet gået på kompromis med kvaliteten. Nordic Dream er blevet vurderet til 4,9 ud af 5 på Trustpilot, hvilket er det højeste i sengebranchen. Det er et kvalitetsstempel fra kunderne, der viser, at sengene er i høj kvalitet.

Som en ekstra tryghed får du 25 års brudgaranti på fjedre og rammen. Fjedrene er udvalgt, fordi de er i særdeles høj kvalitet, og samspillet mellem topmadras og fjedre gør, at komforten er helt i top med denne seng.

Fordele og ulemper ved Snefrid kontinentalsengen:

Fordele

 • 4,9/5 stjerner på Trustpilot – en af Danmarks bedst bedømte sengeforhandlere
 • Dansk produktion og 100 dages tryghedsgaranti
 • 25 års brudgaranti på fjedre- og rammen
 • 7 komfortzoner for den mest ergonomiske liggekomfort
Ulemper

 • Sengegavlen skal tilkøbes ved siden af
 • Enkelte kunder har oplevet forsinkelse på leveringen

Snefrid kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Snefrid kontinentalsenge her.

Læs også om forhandleren Nordic Dream her. 

Nedenfor kan du se en video fra Nordic Dream om Snefrid kontinentalsengen:


Norhland Signatur Luksus Kontinental – kvalitetsseng til en brøkdel af prisen

Bedste seng til prisen

✅ 4,5/5 stjerner på TrustPilot
✅ Produceret på danske fabrikker i et stilrent nordisk design
✅ Mulighed for at skræddersy din søvnoplevelse efter dine behov

Norhland Signatur Kontinental fås kun gennem Sengetid. Sengen giver dig optimal søvn, og så er den bygget til at holde i mange år med de materialer af høj kvalitet, der er brugt i konstruktionen. Faktisk er Sengetid så sikre på deres produkt, at de tilbyder en fuld 15 års garanti mod brud på ramme og fjeder.

Fem komfortzoner
Kontinentalsengen består af tre unikke lag: en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Hvert lag tjener et formål, der arbejder sammen for at give dig en god nats søvn.

Designet af kontinentalsengen fokuserer på at give den mest ergonomiske liggeposition. Lommefjedrene i springmadrassen er fleksible og giver mulighed for 5 forskellige komfortzoner. F.eks. er fjedrene hårdere omkring hovedområdet og blødere ved skuldrene for at give en optimal, ergonomisk sovestilling, hvor din ryg altid er lige. Hvis du lider af allerede eksisterende ryg- eller nakkeproblemer, kan det være med til at aflaste områderne, mens du sover.

“Hængekøje”-effekten er almindelig blandt mange springmadrasser, hvor man synker ned i madrassen. Med Signatur kontinental er det ikke et problem, fordi fjedrene er polstret med åndbart komfortskum. Det forhindrer ikke kun, at du synker for langt ned, men det hjælper også med at regulere temperaturen og fugtigheden hele natten.

Du sover, som du vil, og derfor fås springmadrassen i tre forskellige fastheder. På den måde kan du tilpasse sengens hårdhed til dine egne præferencer. Sengen fås også i tre smukke og moderne farver, så den passer til de fleste soveværelser.

Luksus topmadrassen
Ovenpå sengen får du en Luksus topmadras, hvor du har mulighed for at vælge mellem 2 forskellige kerner som har hver deres fordele.

Latex er et meget åndbart materiale som gør det nemmere at komme af med varme i løbet af natten. Det er derfor det oplagte valg til dig som har det meget varmt om natten og ønsker en lidt koldere og mere stabil sovetemperatur.

Wonderpur er en unik form for memory foam som former sig langt mere efter kroppen end latex gør. Det har den fordel at det både støtter kroppen langt bedre, da du falder længere ned i topmadrassen, men samtidigt er det også godt til dig som har det koldt om natten, da det holder bedre på varmen.

Topmadrassen er betrukket med et OEKO-TEX certificeret betræk lavet af bambus som både er fri for skadelige stoffer og samtidigt er meget åndbart og let leder varme og fugt væk fra kroppen.

Hvad siger forbrugerne om Norhland Signatur Luksus Kontinental?

Sengetid er højt bedømt på Trustpilot og scorer hele 4,5/5 stjerner baseret på mere end 500 anmeldelser. Forbrugerne fremhæver særligt Sengetids gode support både før og efter købet, samt at de føler de har fået en bedre søvn efter købet af sengen. Der er bl.a. en kunde som oplevede at der var skjolder på topmadrassen, men kunden lykkedes hurtigt med at få den ombyttet til en ny. Noget af det som kunderne fremhæver ved sengen er bl.a. det lidt mere nordiske design ved sengen, hvor mange andre senge godt kan blive klodsede at se på.

Enkelte kunder nævner at de har oplevet en længere leveringstid, hvilket skyldes at alt friskproduceres. Andre kunder føler Wonderpur madrassen er høj i kanten, hvor man så synker lidt for langt ned i midten. Sengetid er dog hurtige til at ordne problemerne, hvilket også bekræftes i form af de svarer på 100% af deres negative anmeldelser. Sengetid holder åbent hver dag på deres kundetelefon og livechat fra kl. 09-22, hvor man som kunde trygt kan ringe ind, hvis de ønsker hjælp med deres ordre eller rådgivning.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Signatur Luksus Kontinental
Signatur Luksus Kontinental fra Norhland har mange af de samme egenskaber som mange af de bedste senge på markedet har, men til en langt lavere pris. Du får her en seng med 5 komfortzoner optimeret efter kroppen, en springmadras i tre forskellige fastheder, samt to forskellige slags topmadrasser så du kan skræddersy din soveoplevelse præcis efter om du har det varmt eller koldt, eller om du ønsker at sove blødt eller hårdt om natten.

Forhandleren Sengetid scorer 4,5/5 stjerner på Trustpilot, hvilket bekræfter os i forbrugernes tilfredshed. Flere forbrugere nævner de sover bedre efter at de har skiftet til sengen og fremhæver også den gode support de fik både under og efter købet. Enkelte kunder har oplevet problemer med fragten eller at de synes de synker for langt ned i topmadrassen, men dette er hurtigt blevet løst af supporten, hvilket bekræftes eftersom de har svaret på 100% af deres negative anmeldelser på Trustpilot.
Fordele

 • Fremstillet i Danmark af nogle førende senge eksperter
 • Du får mulighed for at vælge topmadras
 • Ergonomisk støtte hele natten fra de 5 komfortzoner
 • Gode anmeldelser, 4,5/5 på Trustpilot
 • Du kan vælge mellem 3 fastheder i madrassen
Ulemper

 • Få kunder bryder sig ikke om at falde for langt ned i madrassen, og så kan topmadrassen godt have en lidt for høj kant.

Sengen kan fås i disse forskellige størrelser:

 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Emma Kontinentalseng – luksus seng med elegant design

Bedste kontinentalseng til den stilbevidste

✅ 4,82 ud af 5 stjerner på Emma-madras.dk
✅ Madrassen er Bedst i Test – Testfakta 2021
✅ 100 nætters prøvetid og 10 års garanti

Emma kontinentalseng vil give en forbedret søvn ifølge deres forbrugere. I alt har sengen fået gode anmeldelser med en samlet vurdering på 4,82 stjerner ud af 5.

Det er en luksusudgave af en seng, hvor alle elementer er designet af søvneksperter, og sengen kan tilpasses din søvnrytme. En af de tilfredse forbrugere skriver i sin anmeldelse: ”Jeg har ingen rygsmerter længere og vågner ikke i løbet af natten og er udhvilet når jeg vågner om morgen”. Madrassen har 7 zoner med pocketfjedre med HRX-skum, der giver en utrolig komfort og trykaflastning. 

Elsker du at være på hotel, så kan det være, at du skal få dig din egen hotel seng. Det kan du med Emma. Den har et tykt hovedgærde, god højde og en temperaturregulerende topmadras. Det giver komfort i højeste kvalitet. 

Kunderne er også meget begejstrede og kommenterer, at de glæder sig til at sove hver aften, da sengen er god, og at den er i høj kvalitet. 

Hård eller blød topmadras – vælg selv
Topmadrassen er 6 cm, og du kan vende den, så du kan vælge mellem en blød eller hård topmadras.

Selve madrassen giver dig god støtte og åndbarhed. Pocketfjedrene sørger for, at du får den rigtige støtte, og at rygsøjlen er i den rette position om natten. De 7 zoner med pocketfjedre sikrer, at du har mulighed for skiftende positioner under søvnen i løbet af natten.

I bunden af madrassen har du Bonell fjedring, som stabiliserer og sikrer en god base for din søvn.

Emma giver dig en hoteloplevelse af luksus og komfort til en rigtig god pris. Du får 7 komfortzoner, gode materialer og flot design til en god pris. Topmadrassen er temperaturregulerende, hvilket er en fordel, og hvilket du ofte vil få med senge i højere prisklasse. 

Husk: Hos Emma-madras får du leveret sengen direkte til din dør. De planter i øvrigt et træ for hver bestilling. Du kan tilmed prøve sengen i 100 nætter og returnere den, hvis du fortryder. 

Hvad siger forbrugerne om Emma Kontinentalsengen?

Emma scorer 4,3/5 stjerner på TrustPilot baseret på mere end 3600 anmeldelser. Kunderne nævner at de har oplevet færre smerter i ryggen og skuldrene efter skiftet til sengen. Særligt komforten og topmadrassen fremhæves. Langt de fleste kunder er meget tilfredse og anbefaler sengen.

Af ulemper oplever enkelte at madrassen lugter af gummi, hvilket Emma udtaler sker i forbindelse med produktionen og at det skulle aftage efter kort tid. Enkelte følger også madrassen er for blød til dem, så det er ikke det bedste match, hvis du ønsker en meget hård madras.

Fordele

 • Ergonomisk madras med 7 komfortzoner
 • Inkl. Sengeramme, hovedgærde, madras og topmadras
 • Tilgængelig i tre størrelser
Ulemper

 • Kun tilgængelig i en farve
 • Enkelte synes madrassen er for blød til deres behov

Svanhild Fjord – kontinentalseng med pocketfjedre og 7 komfortzoner

Bedste allergivenlige kontinentalseng

✅ 4,7/5 stjerner baseret på mere end 2900 anmeldelser på Trustpilot
Hypoallergent og antibakterielt materiale
✅ 100 dages prøveperiode og 25 års garanti

Kontinentalsengen, Svanhild Fjäll, har syv komfortzoner, som forbedrer blodcirkulationen og er derfor ideel til dem, der lider af rygsmerter eller andre sundhedsproblemer. Derudover er den håndlavet og holdbar, hvilket gør den til et attraktivt valg for alle, der leder efter en langsigtet løsning.

 • Madras med 7 komfortzoner
 • Hypoallergent og antibakterielt materiale
 • 25 års garanti på ramme og fjedre

Anmeldelse og analyse af Svanhild Fjäll – 180×200

Springmadras med Airflow-teknologi

Svanhild har en ergonomisk pocket fjedermadras, der er designet til at give dig optimal støtte. Fjedrene bevæger sig uafhængigt af hinanden og tilpasser sig din kropsform, så du på den måde får støtte der, hvor du mest har brug for det. Dertil har springmadrassen Airflow-teknologi, som gør det muligt for luften at cirkulere rundt om din krop, hvilket holder dig kølig og forhindrer, at du bliver for varm i løbet af natten.

Madrasovertræk i naturmateriale

Latex, der er brugt til at fremstille madrasovertrækket, stammer fra gummitræer og er et 100 % naturligt materiale. Det er holdbart og elastisk, hvilket betyder, at det former sig efter din kropsform over tid for på den måde at give komfort og støtte. Latex er også hypoallergent og antibakterielt, som er en vigtig egenskab for folk, der lider af allergi eller er bekymrede for bakterieophobning. Derudover er betrækket produceret af bambusfibre, der nemt kan tages af og vaskes ved 60 grader.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.
ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Redaktionens vurdering

Nogle af fordelene ved kontinentalsengen er bl.a. sengedesignet, benene, der er lette at monter, den stærke bundramme, så sengen forbliver stabil og de 25 års garanti, der medfølger. Sengen kan dog være dyr, når den ikke er på udsalg, men vi vurderer stadig, at produktet er en god investering.

Fordele

 • Madraskerne med ergonomiske lommefjedre
 • Airflow-polstring
 • Benene monteres nemt – intet værktøj er nødvendigt
 • Kraftig bundramme
 • Topmadras af naturmaterialer
Ulemper

 • Lidt dyr når den ikke er på tilbud

Specifikationer: 

 • Størrelse: 180×200 cm
 • Højde: 61 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Betræk: 25 mm Airflow skum
 • Garanti: 25 år

Bedre Nætter Atlas Lift – allergivenlig kontinentalseng i høj kvalitet

✅ 5 ud af 5 stjerner baseret på 83 brugeranmeldelser
✅ Svanemærket og OEKO-TEX certificerede produkter
✅ 100 dages prøveperiode og 2-8 hverdages leveringstid
Bemærk: Bedre Nætter Atlas Lift Kontinentalseng er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 11.999 kr. til 7.999 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng vil være det perfekte valg for dig, der ønsker en Bedre Nætter-seng, men som måske ikke har det højeste budget. Her er tale om en fantastisk senge-serie med mange moderne features til en favorabel pris.

 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 100 nætters risikofri prøve
 • 7 komfortzoner, der giver hver kropsdel den optimale støtte

Anmeldelse og analyse

Atlas er Bedre Nætters prisvenlige sengeserie, men du behøver ikke frygte, at du går på kompromis med kvaliteten af den grund. Du får nemlig en gennemtestet og velafprøvet model, der er udviklet af eksperter på søvn-området.

Når du vælger Atlas, kan du vælge mellem flere størrelser, fastheder, farver og gavle. Vælger du en dobbeltseng, kan du og din sengekammerat glæde jer over, at I kan vælge hver jeres fasthed. Fastheden vælges ud fra vægt, og det er ikke altid, at I vejer det samme. Derfor er det en god service, at ingen af jer behøver at gå på kompromis med fastheden og dermed komforten. Det skal noteres, at denne service ikke er noget, du vil opleve hos alle forhandlere.

Angående farve kommer Jupiter i tre nuancer, som tæller beige, antracit og lysegrå. Det vil sige flotte og neutrale farver, som vil passe ind i ethvert soveværelse. Endelig kan du tilkøbe en gavl, hvis du ønsker at fuldende det smukke look og tilføje et element af luksus. Der er flere typer at vælge imellem. Læg i den forbindelse mærke til, at der derfor ikke følger en gavl med i prisen.

Dejlig kontinentalseng med tre madrasser

Bedre Nætter Kontinentalseng er bygget op af tre madrasser. I bunden finder du boksmadrassen med en velskabt skum-kerne, der er placeret i en otte centimeters tyk træramme for at skabe et solidt fundament. Sengens største komfortlag finder du hos springmadrassen, som er sengens andet lag. Det er her, at fårene bliver skilt fra bukkene, og hos Jupiter bliver du forkælet med både pocketfjedre og komfortzoner. Det er komponenter, du også kan opleve hos de dyrere konkurrenter.

Pocketfjedre er små og fleksible fjedre, der følger med dig, når du bevæger dig. Det gør, at du får en levende støtte uanset position. Derudover er fjedrene inddelt i det, der hedder komfortzoner. En komfortzone er et særligt område, hvor der ydes en krops-specifik aflastning – det kan for eksempel være omkring nakke og skuldre eller ryg og lænd. Hver zone er specialdesignet til at tage sig af et bestemt område af din krop, og denne intelligente aflastning sørger for, at hver af dine lemmer får den optimale støtte. Jupiter har syv komfortzoner, hvilket er lige så mange som de mere eksklusive konkurrenter.

Det øverste lag er topmadrassen, som hos Jupiter er velskabt dog uden at udmærke sig særligt – i modsætning til for eksempel de dyrere varianter. Den er skabt i latex, som giver et køligt og sundt klima i sengen. Latex er nemlig fugtledende, hvilket gør, at det hurtigt kan lede fugt fra for eksempel nattesved væk, så du ikke vågner op generet af varmen.

Fordele

 • Vurderet til 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit af brugerne
 • 7 komfortzoner, der hver især yder en særlig støtte til kroppen
 • Fleksible og medgørlige pocketfjedre
 • Ventilerende og åndbar latex-topmadras
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
Ulemper

 • Ingen mulighed for at vælge anden type topmadras end latex
 • Kommer uden gavl, kan dog tilkøbes

Hvad siger forbrugere om Bedre Nætter Jupiter Kontinental

Kunderne er meget tilfredse med både Bedre Nætter og med Jupiter.

Køberne tildeler Jupiter hele 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på knap 100 anmeldelser, og det må siges at være utrolig højt. Det vidner om en fantastisk tilfredshed blandt brugerne. I anmeldelserne går rosen især på, at madrassen giver en god støtte, og at den har en perfekt afstemt blødhed.

Dog nævner enkelte kunder, at de savner muligheden for at kunne vælge en topmadras af skum i stedet for af latex. Skum giver et lunt klima i sengen, hvor latex giver et køligt.

På Trustpilot har over 3000 brugere anmeldt Bedre Nætter som forhandler, og i gennemsnit bliver de tildelt 4,7 ud af 5 stjerner. Det er utrolig højt, og mange af køberne hæfter sig ved den sublime service, de kompetente medarbejdere og den hurtige levering.

Redaktionens vurdering

På redaktionen deler vi kundernes entusiasme, og vi vil især fremhæve, at du med Bedre Nætter Jupiter Kontinentalseng får en fantastisk seng til en god pris.

Vi er særligt begejstrede for den høje komfort, der med syv komfortzoner bestående af pocketfjedre tager hånd om alle dele af din krop. Det giver den bedst mulige aflastning af kroppens trykpunkter, hvilket vil fremme din nattesøvn.

Sammen med den ventilerende og åndbare latex-topmadras bliver klimaet i top, så du ikke bliver generet af varme og sved. Som en bonus fremmer det sundheden i din seng.

Vi vil også uddele ros til Bedre Nætters høje serviceniveau, hvor du som kunde får masser af fordele. Det tæller især den 100 dages prøveperiode, hvor du får god tid til at vurdere, om her er tale om et perfekt match. Det er også et plus, at der bliver ydet 25 års garanti på fjedre og rammebrud – det er en meget lang garanti i forhold til, hvad flere af konkurrenterne tilbyder.


Tindra Älv – Luksus kontinentalseng i Nordisk design

 • Danskproduceret kontinentalseng med pocketfjedre
 • 7 komfortzoner for den mest ergonomiske liggekomfort
 • Nordic Dream er vurderet til 4,9 på Trustpilot
 • 100 dages tryghedsgaranti
Tindra Nordlys Bemærk: Tindra Älv kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 24.495 kr. til 12.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Tindra Älv kontinentalsengen her:

Husk: Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.

Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, rentefrit.

Tindra kontinentalsengen er en luksuriøs, danskproduceret kontinentalseng, der er udviklet i samarbejde med førende fageksperter. Der har været fokus på at fremstille en seng med høj liggekomfort og i naturlige materialer, der yder den bedst mulige støtte for hele din krop, når du hviler eller sover.

Derfor er Tindra kontinentalsengen udstyret med trykaflastende pocketfjedre i madrassen, betrukket med eksklusivt møbelstof, og så får du en ventilerende og behagelig topmadras i latex.

Allergivenlig springmadras med ergonomiske pocketfjedre og Airflow skum
Tindra kontinentalsengen består af tre madraslag, hvor det midterste lag er springmadrassen. Springmadrassen i denne seng er opbygget af trykaflastende pocketfjedre, der aflaster kroppens trykpunkter hele natten.

Pocketfjedrene former sig efter din krop og giver dig en nænsom aflastning lige dér, hvor kroppen har mest brug for det. Alle pocketfjedre er desuden individuelt indpakket i stofposer, hvilket øger fjedrenes evne til at tilpasse sig korrekt efter kroppens konturer.

Mellem fjedrene er springmadrassen fyldt med det behagelige Airflow skum. Skummet virker antibakterielt og hjælper med at aflede fugt fra kroppen, så det ikke bliver absorberet i madrassen. Det sikrer en ren og frisk madras hele natten igennem.

Boxmadras med dobbelt pocketfjedrelag
Boxmadrassen er Tindras nederste lag. Ligesom springmadrassen, er den udstyret med danskproducerede pocketfjedre i stedet for skum.

Pocketfjedrene er inddelt i zoner, der individuelt tilpasser sig din krop. Du får derfor en kontinentalseng med et dobbeltlag af fjedre. Alle fjedrene er omgivet af en Airflow-polstring, der fungerer ved at lede varme og fugt væk fra madrassen.

Rundt om sengen finder du en solid og robust træramme med en tykkelse på 14 cm, der er bygget af svensk fyrretræ. Da boxmadrassen udgør sengens fundament, er det vigtigt med en træramme af høj kvalitet.

Älv topmadras - god støtte til en fornuftig pris
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

 

Hvad siger forbrugerne om Tindra kontinentalsengen?

Nordic Dream er vurderet til 4,9/5 stjerner på Trustpilot og er derfor den bedst bedømte sengeforhandler i Danmark. Kunderne fremhæver særligt kundeservicen som løser problemerne der måtte opstå med et smil. Flere kunder nævner at komforten er høj, hvilket i stor grad må skyldes komfortzonerne og deres specielle topmadras.

Nordic Dream har ikke mange ulemper eftersom de har under 1% 1-stjernede anmeldelser. De får ulemper som kunderne nævner er forsinkede leveringer eller en topmadras som ikke passer til deres behov. Igennem Nordic Dreams 100 dages tilfredshedsgaranti er topmadrasserne blevet udskiftet, så de passer bedre til kundens behov.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Tindra kontinentalseng
Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Derfor har kundernes flotte modtagelse af Nordic Dreams senge, der på Trustpilot får 4,9 stjerner, bekræfter os i, at de har nogle af markedet absolut bedste produkter. Skulle du alligevel blive i tvivl, kan du afprøve sengen risikofrit i 100 dage og ombytte den til en anden, så du sikrer den gode nattesøvn. Nordic Dream tilbyder at hente sengen på din adresse kvit og frit, hvis den ikke er den rigtige for dig. Det trækker op i vores samlede vurdering.

Foruden de de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet. Med Tindra sengen spiller komfort og design sammen. Designet er subjektivt, men vi er ret vilde med det stilrene, skandinaviske udtryk.

Fordele og ulemper ved Tindra kontinentalseng:

Fordele

 • Boxmadras med danskproducerede pocketfjedre
 • Springmadras med pocketfjedre og Airflow skum
 • Eksklusivt møbelstof
 • Udviklet i samarbejde med førende fageksperter
Ulemper

 • Gavl skal tilkøbes
 • Enkelte kunder har svært ved at vurdere den korrekte fasthed i madrassen

Tindra kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Tindra kontinentalsenge her.

Nedenfor kan du se en video fra Nordic Dream om Tindra kontinentalsengen:

Er du i tvivl, om du skal have en kontinentalseng eller elevationsseng? Læs vores guide til elevationssenge, inden du bestemmer dig.


Norhland Prestige Eksklusiv Superior – 11 zoners fleksible pocketfjedre og høj kundetilfredshed

Bedste kontinentalseng i budgetklassen

✅ 4,6/5 stjerner baseret på mere end 470 anmeldelser på Trustpilot
✅ 101 nætters ombytningsgaranti på fastheden og kernen
✅ 25 års garanti
  Bemærk: Norhland Prestige Eksklusiv Superior Kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at størrelsen 180x200 cm er nedsat fra 24.995 kr til 10.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Med denne kontinentalseng får du masser af komfort og et elegant design, der vil skabe blikfang i soveværelset. Kontinentalsengen har en god højde, da madrassen er bygget op af flere lag. Lagene gemmer på hele 11 komfortzoner, der støtter kroppen de rigtige steder i løbet af natten.

Tre madrasser for optimal komfort
Kontinentalsengen er designet en smule anderledes end andre kontinentalsenge, da spring- og boksmadrassen er betrukket som en helhed. Det betyder, at du i stedet for at kunne se alle 3 madrasser, kun kan se 2. Det giver denne kontinentalseng et mere stramt og strømlinet udtryk.

Sengen har en klassisk opbygning med en træramme på 8 cm og en bund af lameller. Her ligger boksmadrassen med springmadrassen ovenpå, som indeholder pocketfjedre, der sikrer stabiliteten og støtten i madrassen. Procketfjedrene har op til 11 komfortzoner med skuldre og hoftezoner, som giver optimal støtte – især ved nakke, skuldre og lænd. Træramme og pocketfjedre kommer med hele 25 års garanti, så du er garanteret en seng, der kan holde i mange år frem.

Eksklusiv topmadras i latex eller wonderpur

Til Prestige Eksklusiv Superior medfølger en 9 cm tyk topmadras, hvor du kan vælge i mellem materialet wonderpur eller latex-skum. Topmadrassen er betrukket med et bambusbetræk som ikke kun er allergivenligt, men samtidigt også meget åndbart.

Om du skal vælge en latex kerne eller wonderpur kerne kommer lidt an på dine personlige præferencer:

Latex-skum er særligt effektivt til at regulere varme og fugt, og er derfor særlig god til dig som sveder meget i løbet af natten. Latex har samtidigt trykaflastende egenskaber hvilket er med til at mindske trykket på dine skuldre og nakke.

Wonderpur er særligt god til at holde på varmen og tilpasse sig til kroppen. Du synker mere ned i en topmadras af wonderpur skum og bliver derfor mere omkranset af madrassen. Eftersom materialet er god til at holde på varmen, så kan denne type topmadras anbefales til dig som har det køligt om natten.

Den eksklusive topmadras har sommer- og vinterside, så du kan tilpasse din topmadras efter sæson. Det betyder at sommersiden har bambusuld der er ventilerende, og på vintersiden er der fåruld, der hjælper med at holde på varmen. På den måde kan du blot vende topmadrassen om afhængigt af årstiden.

Hvad siger forbrugerne og eksperterne om Prestige Eksklusiv Superior fra Norhland?

Sengetid er vurderet til 4,5/5 stjerner baseret på mere end 504 anmeldelser på Trustpilot, og de har desuden besvaret 100% af deres negative anmeldelser på under 24 timer. De tidligere kunder fremhæver særligt deres gode service, vejledning og det at de føler de har fået meget seng for pengene. Af ulemper nævner nogen kunder at de føler topmadrassen godt kan glide lidt.

Norhland Prestige Eksklusiv Superior kontinental vs markedet

Som navnet siger, er Nohrland Prestige Eksklusiv Superior kontinentalsengen en mere eksklusiv seng end mange af de andre modeller på markedet. Den er bygget af danske håndværkere, som har haft fokus på at skabe et luksuriøst og moderne udtryk, som indbyder til dyb søvn. Som noget unikt får du op til 11 zoners pocketfjedre, hvilket ikke ses hos de andre konkurrenter i test-oversigten. Du får derfor en madras med høj fokus på komfort, hvilket er meget stærkt til prisen.

Takket være valget af fjedre og materialer får du her en seng i høj kvalitet, der yder individuel støtte til kroppens led og muskler, så du kan vågne veludhvilet op om morgenen uden at føle ubehag. 
Fordele

 • Hele tre komfortlag som sikrer høj komfort
 • 11 zoners pocketfjedre som sikrer høj stabilitet
 • Valgfri 10 cm Luksus Latex eller Wonderpur topmadras m. vaskbart BAMBOO betræk
 • 25 års garanti
 • 101 nats ombytning af fasthed
Ulemper

 • Gavl skal tilkøbes
 • Enkelte synes topmadrassen er for blød, så derfor vigtigt du vælger den rette fasthed

Kontinentalsengen fås i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm


Hästens Eala – kontinentalseng skabt med afbalanceret blødhed 

Hästens Eala

Se priser og tilbud på Hästens Eala her:

 

Bemærk: Der er 25 års garanti ved køb af denne seng.

Hästens Eala er til dig, som virkelig forstår at prioritere din søvn. Det er noget, vi alle burde gøre, men af en eller anden grund er nogen bedre til det end andre. Med Eala fra Hästens er du næsten stensikker på at give dig selv de bedste forudsætninger for at sove godt. Med Eala får du nemlig en blødhed, som er afbalanceret og tilpasset dine behov – du kan således vælge mellem flere forskellige varianter.

Smidige fjedre og afbalanceret blødhed
Som sagt er Eala fra Hästens skabt med afbalanceret blødhed. Dette betyder, at du kan vælge mellem blød, medium, fast, ekstra fast og kombineret fasthed, når du køber Eala. Det er nemlig forskelligt fra person til person, hvad, man synes, er rarest, og hvad der er bedst for ens krop. Dette tager kontinentalsengen fra Hästens højde for. 

Eala er ligeledes designet med Hästens avancerede fjedersystem. I kombination med den afbalancerede blødhed står du med en seng, som i den grad formår at give dig dyb støtte og stabilitet, og som samtidig lader dig synke ned i sengen. 

Eala er særligt skabt til at støtte overkroppen og hofterne.

Elegant nordisk design og lækre materialer
Eala skiller sig især ud fra mængden i sit design. Sengen fås i flere farver, men her er der tale om en model, som er blå- og hvidternet. Hele sengen er polstret i bomuld med dette mønster, hvilket giver sengen et overbevisende helhedsindtryk rent designmæssigt.

Eala er lavet i nogle af de absolut fineste materialer. Sengens betræk er lavet af 100 % jacquardvævet bomuld. Rammen er lavet i fyrretræ og er 9,2 cm høj. Rammen er med fingersamling.

Selve madrassen er fyldt med bomuld, uld og blødt, smidigt krølhår. Alle disse materialer er gode materialer, som sikrer sengen en vis holdbarhed.

Hästens Eala vs. markedet:
Eala fra Hästens er sengen til dig, som på ingen måde vil gå på kompromis med hverken kvalitet eller design. Dette er en seng i absolut topklasse, og derfor ligger den også i den dyre ende ift. andre senge på markedet.

Når du køber Eala fra Hästens, får du meget mere end blot en seng. Eala er et helt lille kunstværk, og Hästens er generelt et mærke, som man også betaler ekstra for. Netop pga. den høje kvalitet og det unikke design, som ofte bliver grænsende til kunst, er denne seng dyrere end mange andre senge.

Fordele og ulemper ved Hästens Eala:

Fordele

 • Graden af blødhed tilpasses dine behov
 • 4 forskellige topmadrasser at vælge imellem
 • Materialer: Bomuld, uld, krølhår og fyrretræ
 • Kongelig hofleverandør til det svenske hof
Ulemper

 • Kun tilgængelig i en farve

Hästens Eala fås i følgende størrelser:
90 x 200 cm
140 x 200 cm
180 x 200 cm


Tempur Promise – kontinentalseng med høj liggekomfort

Tempur Promise

Tempur Promise er en stilren og elegant model, der betegnes som værende en eksklusiv kontinentalseng. Dette bliver den, da den kommer med én samlet madras, hvorfor modellen fremstår som en stor seng.

Derudover er Tempur Promise fremstillet af materialer af høj kvalitet, da hele sengen kommer med velpolstrede materialer. Det vil sige, at man får en slidstærk og holdbar seng, der kan holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at vedligeholde den samt passe godt på den.

Kontinentalseng med høj liggekomfort
Med Tempur Promise kan man være sikker på, at man får en seng med fokus på en høj liggekomfort. En af grundene til dette er, at sengen er produceret i Danmark, hvorfor man ved, at sengen har undergået forskellige kvalitetskontroller og strenge krav.

Desuden kommer Tempur Promise med en sengebund af fleksible lameller for ekstra affjedring. Denne ekstra affjedring sørger for, at man opnår en optimal komfort uanset liggeposition.

Tempur Promise er yderligere forsynet med en solid ramme lavet af kernetræ. Dette sikrer, at sengen har et solidt og stabilt fundament, hvilket er med til at bidrage til den høje liggekomfort.

Seng med flere tilpasningsmuligheder
Tempur Promise sørger for, at man kan tilpasse sengen efter behov. Sengen understøtter nemlig kroppen uanset valg af følelse i madrassen, da man har mulighed for at vælge mellem flere forskellige følelser. Der kan vælges enten Original, Sensation eller Cloud.

Derudover kan man købe sengen i 7 forskellige farver, hvorfor man kan vælge den model, der passer optimalt til indretningen i ens soveværelse.

Der er desuden en 15 års garanti på både madras og topmadras, hvorfor man kan få disse udskiftet eller ombyttet, hvis der opstår et problem.

Topmadras med 7 centimeter kernetykkelse
Ved køb af Tempur Promise medfølger der en topmadras med en kernetykkelse på 7 centimeter. Topmadrassen bliver kaldt for Tempur-topmadras og kommer med et vaskbart betræk. Det betyder, at man blot kan tage betrækket af, hvorefter det kan vaskes i vaskemaskinen.

Kernetykkelsen på 7 centimeter sørger for, at man opnår en optimal støtte og aflastning, hvilket er vigtigt, da topmadrassen er sengens øverste lag.

Fordele og ulemper ved Tempur Promise:

Fordele

 • Topmadras med kernetykkelse på 7 centimeter
 • Flere tilpasningsmuligheder
 • Danskproduceret kontinentalseng
 • Solid ramme af kernetræ
 • Ekstra affjedring med fleksible lameller
Ulemper

 • Sengeben og gavl skal tilkøbes

 

Tempur Promise kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
180 x 210


Dunlopillo Passion kontinental – allergivenlige og naturlige materialer

Det minimalistiske valg

 • Forhandler anmeldt til 3,5 stjerner på Trustpilot

Dunlopillo Passion kontinental

Dunlopillo Passion Kontinentalseng har en kerne af naturlatex, der er inddelt i 7 komfortzoner. Den er god til allergikere, da den er udviklet af naturmaterialer, som er både astma- og allergivenlige. Designet er minimalistisk og nordisk inspireret, som passer godt ind i mange hjem og går ikke af mode. Derfor er det en god investering, selvom sengen befinder sig i en lidt højere prisklasse end andre kontinentalsenge .

 • Gode, naturlige materialer
 • Optimal tilpasning til din krop
 • Topmadras i naturlatex

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Dunlopillo Passion til dig, der døjer med allergier, og som gerne vil have så rent og bakteriefrit et sengemiljø som muligt. Hele opbygningen med naturlatex gør den astma- og allergivenlig. Du har gode muligheder for at tilpasse sengen til dine behov → både designmæssigt og i forhold til topmadrassen, hvilket vi ser som en stor fordel.

Sengen ligger i den høje ende, men forhandleren giver dig 60 dage til risikofrit at prøve sengen derhjemme. Så har du mulighed for at teste, at den opfylder din behov til en ny seng.

Derudover får du 15 års garanti på madrassen samt prismatch, rentefri finansiering og gratis levering til din kantsten. Det trækker vores samlede vurdering af forhandleren og sengen op.

Fordele

 • Astma- og allergivenlig
 • Aftageligt og vaskbart betræk
 • 7 komfortzoner
Ulemper

 • Høj prisklasse

Det skal du vide, før du køber Dunlopillo Passion kontinental

Dunlopillo Passion er en kontinentalseng, der er udviklet af naturlige materialer. Alle madraslag i sengen er bygget omkring en kerne af naturlatex, som er et meget astma- og allergivenligt materiale, da det er meget åndbart. Det gør, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve i materialet. Det er også temperaturregulerende og leder varmen væk fra kroppen. Derfor er materialevalget en fordel for dig, der ofte har det meget varmt om natten. For at gøre sengen endnu mere allergivenlig, er der en delbar lynlås i liggefladen på madrassen, så du kan vende madraskernen og vaske betrækket.

Du slipper for en irriterende revne i de to øverste madrasser, da de er bygget op som én hel madras. Sengen er opdelt i syv komfortzoner, som tager højde for, at kroppen ikke har brug for samme støtte alle steder. Naturlatexen tager form efter din krops konturer, så du er sikker på at få den korrekte støtte, hvor du har brug for den.

Topmadrassen er som udgangspunkt en 50 mm naturlatex topmadras. Kernen er zone-lamelquiltet og har et hvidt betræk med Hallowfibre. Det giver en bedre luftcirkulation og forlænger madrassens levetid. Du kan dog vælge mellem fire topmadrasser, hvis du har andre ønsker til tykkelse og egenskaber.

Sengen fås i fire forskellige størrelser. Det er dog kun i bredden 180 cm, at du kan få ekstra længde på. Du kan designe sengen med valget mellem fire farver og så kan I få hver sin fasthed, hvis I er to, der skal dele sengen, som har forskellig kropsbygning.

Dunlopillo Passion Kontinentalseng fås i følgende størrelser:

  • 140 x 200
  • 160 x 200
  • 180 x 200
  • 180 x 210

Jensen Ambassadør Kontinentalseng – stilren seng opbygget i hele madraslag

Mest elegante kontinentalseng

 • Forhandler anmeldt til 3,5 stjerner på Trustpilot

Jensen Ambassadør Kontinentalseng

.
Jensen Ambassadør er en kontinentalseng med et luksuriøst udtryk. Det har Jensens patenterede pocket-fjedersystem og består af flere madraslag. Den har en hel liggeflade, så du slipper for ubehaget ved en revne i midten og på den måde får du også støtte uanset hvor på madrassen, du ligger. 

 • Luksuriøst udtryk
 • God komfort og støtte
 • Jensens velkendte og patenterede fjedersystem

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Jensen Ambassdør fordi, du får høj komfort kombineret med et elegant design. Der er taget højde for, at nogle zoner kræver blødere aflastning, mens andre dele af kroppen skal have en mere fast støtte, hvilket vi anser som en stor fordel for din liggekomfort. 

Sengen ligger i den høje ende af prisskalaen, men kan tit findes på tilbud, hvor du kan spare meget. Derudover skal sengegavl og -ben købes separat, hvilket er værd at tage med i overvejelserne. 

Forhandleren giver dig 60 dage til risikofrit at prøve sengen, så du har mulighed for at teste, at den opfylder din behov til en ny seng.

Derudover får du 15 års garanti på madrassen samt prismatch, rentefri finansiering og gratis levering til din kantsten. Det trækker vores samlede vurdering af forhandleren og sengen op.

Fordele

 • Elegant design
 • Op til tre individuelle Jensen pocketfjeder systemer
 • Ekstra blød skulderzone
 • Dobbeltfjedret støtte ved lænd og hofte
Ulemper

 • Høj prisklasse når den ikke er på tilbud

Det skal du vide, før du køber Jensen Ambassadør Kontinentalseng

Jensen Ambassadør kontinentalseng er bygget op af flere madraslag. Der er op til tre individuelle Jensen Pocket fjedersystemer inklusiv deres patenterede Aloy 2.1 to-i-1-fjedersystem. 

Du slipper for at ligge ubehageligt, hvis du får forvildet dig over midten, da sengens madraslag er bygget op som hele madrasser. Derfor er der ingen revne eller hårde kanter mellem to madrasser. Det betyder også, at du får samme gode støtte til kroppen uanset, hvor du ligger henne på madrassen. Selvom det er hele madrasser, kan du og din partner stadig få hver sin hårdhed i madrassen, hvilket er en fordel, da I kan have forskellige behov. 

Med Jensen Ambassadør får du gode muligheder for at tilpasse størrelsen til dit soveværelse. Du kan få den i flere størrelser fra 140-210 cm i bredden, mens alle størrelser fås både i 200 og 210 cm. 

Designmæssigt kan du vælge mellem otte forskellige tekstiler til sengen, og er du miljøbevidst, kan du vælge én af de fire, der er recirkulerbare og genanvendelige. 

Det sidste madraslag er en topmadras, hvor du kan vælge mellem fire typer topmadrasser. Alle har vaskbart betræk og er svanemærkede, så det er nemt at holde hygiejnen i top og sikre et allergivenligt miljø. Fordi du selv vælger topmadrassen, kan du vælge den kerne, der passer bedst til dit behov på tværs af softskum eller innergetic latex.

Jensen Ambassadør Kontinentalseng fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200
 • 140 x 210
 • 160 x 200
 • 160 x 210
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 210

Viking Hultaby Kontinentalseng – unikt fjedersystem med specialzoner

Bedste komfortvalg

Viking Hultaby Kontinentalseng

.
Viking Hultaby Kontinentalseng er den bedste kontinentalseng til dig, der ønsker et økonomisk fornuftigt valg, hvor du har rigtig mange valgmuligheder.

Høj kvalitet til fornuftig pris

Viking Hultaby Kontinentalseng kommer med mange fordele, og prisen er bestemt en af dem. Kontinentalsenge er generelt ikke billige, men med modellen her får du en fair omkostning, så din tegnebog ikke bliver alt for rød. Du får også rigtig mange elementer med i prisen, og det inkluderer for eksempel både en boksmadras, en springmadras og en topmadras.

Her er tale om en kontinentalseng i dobbeltsengs-format, og det betyder, at målene lyder på 160 x 200 centimeter. Det er pæne standardmål for en dobbeltseng, som ikke fylder hele soveværelset. Du kan vælge imellem flere farver efter personlig stil og præferencer, og du vil tillige opleve valgfrihed i madrasserne. Sengen består af to individuelle springmadrasser i stedet for én stor, og det er en fordel, hvis du vælger seng sammen med en anden person. Det er ikke sikkert, at den anden person har samme præference som du har, og derfor kan I vælge hver jeres fasthed. Fastheden vælges gerne ud fra vægt.

Oven på springmadrasserne ligger én stor topmadras, som er fælles for begge sovende, og her vil du opleve en topmadras skabt af skum. Skum er dejligt blødt og føjeligt, og derfor vil det hurtigt forme sig efter den unikke krop. Som en bonus er en skum-topmadras det oplagte valg, hvis du ofte har det koldt om natten og foretrækker at sove i et lunere klima. Læg i øvrigt mærke til, at sengegavl og ben ikke medfølger, så dem skal du købe separat. Du kan få gavl og ben i et matchende design, så stilen bliver ensartet.

Fjedersystem med fokus på komfort

Viking Hultaby Kontinentalseng er født med et unikt fjedersystem, som er specialfremstillet med din komfort in mente. Her du vil få Multi Zone Layers, som tilgodeser hele kroppen og ikke kun hele af den. Dog ved teknikken bag godt, at kroppen har forskellige trykpunkter, som kræver en forskelligartet behandling. Derfor vil du opleve specialzoner til for eksempel hofter og skuldre, som er nogle af nøgleområderne på kroppen i forbindelse med komfort i sengen.

Sengen består opbyggende af to lag fjedre, som hver især er inddelt i zoner. Laget nederst har tre zoner, mens det øverste, som er tættest på kroppen, er udstyret med fem zoner. Det giver en optimal tilpasningsevne til kroppens trykpunkter, og lag og zoner er opbygget i samspil med hinanden.

Viking er et svensk mærke, og alle deres produkter er fremstillet af materialer fra skovene i Småland, så derfor er det de lokale ressourcer samt bæredygtigheden og en minimal miljøbelastning, der er i fokus. Varianten er født med en høj base, som giver et elegant udtryk, og alle tekstilerne er slidstærke og miljøvenlige med OEKO TEX standarden.

Derfor anbefaler vi Viking Hultaby Kontinentalseng

Vi anbefaler Viking Hultaby Kontinentalseng, fordi det er den bedste kontinentalseng til dig, der ønsker en model med mange lag og specialzoner til en fornuftig pris. Du vil også få glæde af det unikke fjedersystem og det øgede fokus på hofter og skuldre.

Fordele

 • Unikt fjedersystem
 • Specialzoner til hofter og skuldre
 • Kommer i flere farver
Ulemper

 • Sengegavl og ben skal købes separat 

Specifikationer

Producent: Viking
Type: Kontinentalseng
Består af: Boksmadras, springmadras og topmadras
Farve: Valgfri
Komfortzoner: Ja
Mål: 160 x 200 centimeter
Ben inklusiv: Nej
Sengegavl inklusiv: Nej


Viking Brahehus Kontinentalseng – eksklusiv model med et særligt fjedersystem

Perfekt som luksus-valg

Viking Brahehus Kontinentalseng

.
Viking Brahehus Kontinentalseng
er den nok bedste kontinentalseng til den forbruger, der ikke har noget imod at betale mere for høj kvalitet. Du får dog meget for pengene, og det tæller ikke mindst følelsen af luksus i hverdagen.

Eksklusiv model med fokus på komfort

Viking Brahehus Kontinentalseng vil være oplagt til dig med det større budget, som gerne vil betale en højere pris for at få et af Vikings skarpeste produkter. I sammenligning med konkurrenterne er prisen klart i den højere ende, men du vil også få materialer, der kan holde virkelig længe. Selve trækonstruktionen er udarbejdet i miljømærket træ fra skovene i Småland, og alle sengene er håndlavede med netop håndværket i fokus.

Du får tillige rigtig mange elementer, når du vælger Brahehus fra Viking, og det inkluderer både boksmadras, kernemadras og topmadras. Det betyder dog også, at sengegavl og ben skal købes separat, men du kan få dem i farver/konstruktioner, der passer til dit Brahehus-valg. Her er tale om en kontinentalseng i dobbeltsengs-størrelse, og derfor lyder målene på 160 x 200 centimeter.

Sengens nederste lag er fundamentet, som giver dig en rolig nat, og du vil som en bonus ikke blive forstyrret, når din sengekammerat vender og drejer sig. Der er fokus på individuel søvn, og det betyder også, at I ikke behøver vælge den samme kernemadras. Kernemadrasserne kommer med forskellige fastheder, som passer til forskellige kropstyper, og har I ikke samme form og størrelse, kan I vælge hver jeres. Det er dog også muligt at vælge én stor kernemadras, for så slipper du for revnen i midten.

3-lags fjedersystem

Viking Brahehus Kontinentalseng er skabt med et særligt fjedersystem, der består af tre lag. Lagene komplimenterer hinanden for at øge komforten, og du får en optimal tilpasningsevne, der støtter såvel som aflaster kroppen. I lagene finder du Vikings Multi Layer Zones, som er specielle zoner, der passer til forskellige områder af kroppen, da kroppen har brug for forskellig trykaflastning afhængig af område.

Du vil opleve komfortzoner til for eksempel skuldre, lænd og hofter, og zonerne er fordelt ud på de tre lag. Der er tre zoner i den nederste madras og fem i kernemadrassen. Oven på kernemadrassen finder du topmadrassen, som også er inkluderet i prisen. Den er skabt af skum, hvilket giver en dejlig blødhed og modtager dig omkransende, når du lægger dig ned. Skummet skaber et lunt klima i sengen, så en skum-topmadras er ideel til dig, der har tendens til at fryse om natten.

Når du vælger en Viking kontinentalseng, får du en langtidsinvestering, som også ser flot ud. De høje baser giver et elegant udtryk, og materialerne komplimenterer hinanden. Tekstilerne er skabt i overensstemmelse med de højeste OEKO TEX miljøstandarder, så du er sikker på at slippe for skadelige og allergifremkaldende stoffer.

Derfor anbefaler vi Viking Brahehus Kontinentalseng

Vi anbefaler Viking Brahehus Kontinentalseng til dig, der har et højt budget og gerne vil have en optimal komfort og stærke materialer. Du vil nyde godt af de tre fjederlag, den smukke base og de mange farvemuligheder.

Fordele

 • 3 lag af fjedre
 • Kommer i flere farver
 • Høj base
 • Slidstærke materialer
Ulemper

 • Sengegavl og ben skal købes separat 
 • Høj pris

Specifikationer

Producent: Viking
Type: Kontinentalseng
Består af: Boksmadras, springmadras og topmadras
Farve: Valgfri
Komfortzoner: Ja
Mål: 160 x 200 centimeter
Ben inklusiv: Nej
Sengegavl inklusiv: Nej


Søvn-eksperten fortæller om vigtigheden af god søvn 

Vi kender alle, at vi sover dårligt i en periode eller kan ligge søvnløse om aftenen. Det er meget almindeligt i et travlt samfund, at stress, deadlines, familielivet og andet vejer på vores psyke, så det påvirker søvnkvaliteten. Det er ofte en kortlivet oplevelse, som der ikke sker det store ved at gennemgå.

Søvn-eksperten Mikael Rasmussen fortæller, at der er forskel på konsekvenserne ved kort tids og lang tids søvnløshed. Det er først, når du sover dårligt mere end tre dage om ugen i over tre måneder, at det kaldes reel søvnløshed. Denne type søvnløshed kan medføre en række livsstilssygdomme. Længerevarende søvnproblemer associeres med depression, diabetes-2, fedme og overvægt, for højt blodtryk, visse kræftformer, forkortet livslængde og neurodegenerative sygdomme som Parkinson’s, Alzheimer’s, demens osv.

Mens du sover, træder en række processer i gang, som vi kun oplever, mens vi sover. Mens du er i den dybe søvn, restituerer kroppen. Der frigives væksthormon, som er specielt vigtigt for børn, så de kan vokse. Og ikke mindst, så viskes hjernen ren.

Gliacellerne i hjernen skrumper, når vi sover, og det giver plads til, at den vækse, der sidder lige under kraniet, kan skylle 7 gram giftigt protein ud af hjernen hver nat. Hvis dette ikke fungerer optimalt, kan det give en slags plak på hjernen, som forskere mener kan være årsag til neurodegenerative sygdomme som demens, Parkinson’s osv. Endelig får dit immunforsvar et boost, så den bedre kan modstå sygdomme som influenza og lignende.

– Se også denne video og bliv klogere på din søvn

https://www.youtube.com/watch?v=D410j1SR6Pw


Gode råd til at falde nemmere i søvn 

Hvis du har prøvet ikke at kunne falde i søvn, så ved du, hvor frustrerende det kan være at ligge og vænne og dreje sig den halve nat. Typisk vil problemet gå i sig selv, mens hvis det er et tilbagevendende problem, har søvn-eksperten Mikael Rasmussen et par råd til, hvordan du kan falde nemmere i søvn.

 1. Vågn samme tid hver dag. Ifølge Rasmussen er det vigtigste råd for at falde nemt i søvn at din søvnrytme er regelmæssig. Hvis du står op på samme tid hver dag, vil du vænne kroppen til at blive træt om aftenen, og så vil det blive nemmere at falde i søvn, når dit hoved rammer puden. Mange af os sover lidt mindre på arbejdsdage og sover igennem på fridag, men det kan rode rundt i dit søvnmønster, ifølge Rasmussen.
 2. Læg mobiltelefonen væk. Du skal undgå at bruge din telefon lige inden du skal sove. Det er både på grund af det blå lys, men det er også ofte stimulerende at tjekke sociale medier eller nyhederne, og det holder hjerneaktiviteten i gang. Læg derfor din telefon eller tablet væk en time inden sengetid. Brug også gerne et blåt lys filter. Det skåner øjnene og begrænser også det blå lys, der fortæller din krop, at du skal være vågen.
 3. Lad hjernen geare ned. Hvis du ser tv eller læser en fængende bog, er det sværere at falde i søvn. Sådanne aktiviteter holder hjernen i gang, så den har svært ved at geare ned. Derfor skal du gerne bruges en times tid i et mørkt rum, hvor du for eksempel kan vende dagens gang med din partner, meditere eller noget andet, der nedsætter din hjerneaktivitet, så du bliver træt.
 4. Hold dit soveværelse mørkt og koldt. Dit soveværelse skal helst være helt mørklagt, når du skal sove, så der ikke er forstyrrende lys. Derudover skal temperaturen i dit soveværelse være lidt koldere end de andre rum. Når du bliver træt falder din kropstemperatur, så hvis du går ind i et koldt rum, sender du signaler til kroppen om, at den skal være træt. Du kan også nemmere regulere din kropstemperatur, når der er varmt under dynen, men køligt udenfor.


– I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…

 


Hvad sker der i vores hjerne når vi sover? 🧠 💤
– Se videoen og blive klogere

https://www.youtube.com/watch?v=CKq7KJLgBH4


Hvad er en kontinentalseng?  

En kontinentalseng er en seng, som er opbygget af flere lag. Den består typisk af tre lag, hvor den nederste del er en boxmadras, der udgør bunden på sengen. Derefter kommer et lag med en springmadras, og øverst ligger en topmadras, der enten består af en kerne af såkaldt memory foam eller latex.

Kontinentalsengen adskiller sig samtidig fra andre sengetyper ved, at den ikke har nogen form for sengeramme. Det vil sige, at du ikke finder en sengeramme med lamelbund, hvorpå der ligger en madras, sådan som du normalt er vant til fra traditionelle senge. I stedet udgøres sengebunden af boxmadrassen med de to andre madrastyper stablet ovenpå.

Det er det, som gør kontinentalsenge lidt højere end andre almindelige senge og derved nemmere at komme i om aftenen og op af om morgenen igen. Det tiltaler især ældre og andre, der har problemer med ryggen eller bevægeapparatet. Vi har bl.a. skrevet en artikel om Norhland senge, som også har nogle fremragende kontinentalsenge.

Slip for revnen i midten

Vælger du en dobbelt kontinentalseng, sørger topmadrassen samtidig for, at I slipper for problemet med “revnen i midten af sengen”, sådan som det også kendes fra konventionelle senge.

For både 160×200- og 180×200-udgaven af kontinentalsengen er dækket af en topmadras i et stykke. Ud over at dække revnen i midten, giver topmadrassen også en rigtig god komfort, som virkelig kan være med til at forbedre din søvn betydeligt.

Individuel tilpasning af fastheden i sengen

Samtidig er det muligt at tilpasse liggekomforten i hver side af en dobbelt kontinentalseng, ved at vælge springmadras efter vægten på den person, der skal ligge i den pågældende side af sengen.

For selv om springmadraslaget ser ud til at være i et stykke, ligge der to separate springmadrasser i laget. De er blot hold sammen af et betræk, der sørger for at springmadraslaget ligger stabilt oven på boxmadrassen.

Så ved at vælge en springmadras med den rigtige fasthed i forhold til din vægt, kan du tilpasse liggekomforten individuelt til hver af jer.

Skulle du have fået valgt forkert fasthed, giver de mest seriøse forhandlere af kontinentalsenge mulighed for, at du kan ombytte springmadrassen inden for den første måned efter købet. Det koster kun et gebyr, der dækker fremsendelsen af den nye og returnering af den forkerte madras.

Valg af madrassens “fasthed”

Ofte ender mange med at vælge for bløde springmadrasser i sengen. Det skyldes at det kan være svært at vurdere, hvilken fasthed du har brug for. Ofte føles det meget behageligt med en blød madras, når du prøveligger kontinentalsengen i et par minutter i butikken.

Men det kan meget nemt vise sig at være et forkert valg og holder du det op imod, at du i gennemsnit bruger cirka 3.000 timer i sengen hvert år, kan det give dig mange ubehagelige gener at vælge forkert.

For ligger du alt for blødt, går det ofte ud over ryggen, ligesom du kan få problemer med vejrtrækningen og blodomløbet, hvis du ligger ekstremt blødt.

Det som bestemmer, hvor hård eller blød kontinentalsengen er at ligge i, er især fastheden af springmadrasserne. Liggekomforten kan godt justeres en smule ved at vælge en blødere topmadras, men i den sidste ende er det fastheden på springmadrasserne, som giver det største bidrag til liggekomforten i kontinentalsengen.

Fastheden bestemmes af de pocketfejdre, som alle moderne madrasser er opbygget af. I forhold til de gammeldags springmadrasser med ganske få fjedre pr. kvadratmeter, anvendes der flere hundrede pocketfjedre pr. kvadratmeter – typisk 300 fjedre pr. kvadratmeter – i en moderne springmadras. Det giver langt flere kontaktpunkter mellem din krop og madrassen, så madrassen kan justere sig meget præcist til din kropsbygning.

Hvilken fasthed der er den rigtige for dig, afgøres af din vægt. Så selv om du måske ikke er så meget for det, skal du ikke forsøge at lyve dig lettere, når du skal vælge madras i sengebutikken. Som tommelfingerregel skal du gå efter:

En madras med pocketfjedre med medium fasthed, hvis du vejer du under 75 kg
En madras med pocketfjedre med fast fasthed, hvis du vejer du mellem 75 og 95 kg
En madras med multipocketfjedre med fast fasthed, hvis du vejer du over 95 kg

Multipocketfjedre er en madrastype, der ofte indeholder halvanden til dobbelt så mange fjedre pr. kvadratmeter, som en springmadras med almindelige pocketfjedre.


Derfor er din søvn så vigtig

De fleste ved jo godt, at en god nattesøvn er en vigtig parameter, for at vi klarer hverdagens udfordringer bedst muligt. Men i takt med at vi får en travlere hverdag, sover vi danskere mindre. Sammenlignet med for 100 år siden, sover vi danskere 1,5 mindre hver dag, ifølge Kristeligtdagblad.dk.

Du bruger omkring 33 % af vores liv på at sove. Og den 1/3 af dit liv som bruges på at sove, har en meget stor betydning for, hvordan du har det resten af tiden. Får du får lidt søvn, går det nemlig kraftigt ud over din livskvalitet, koncentrationsevne og dit humør i hverdagen.

Søvn spiller samtidig også en vigtig rolle, når det gælder om at forebygge stress, depression, type 2-diabetes, hjerte-kar-problemer og overvægt. Får du for lidt søvn, så fungerer din krop ikke optimalt, og du har dermed større chance for at blive ramt af sygdom.

Videnskab.dk skriver, at forskere fra University of Boston har fundet frem til, at når vi sover, så nedbrydes giftstoffet adenosin i vores hjerne. Dette giftstof ophober sig i hjernen i løbet af dagen, og forskerne forklarer, at dette stof er hovedårsagen til at du bliver træt i løbet af dagen. Des mere af stoffet der ophober sig i hjernen, des mere træt bliver du. Når du sover, sænkes niveauet af adenosin, og efter en god nattesøvn er du derfor klar til at starte op på en ny dag med en frisk hjerne.

Ifølge Politiken.dk lider over en halv million danskere af så betydelige søvnproblemer, at det påvirker deres hverdag. Ifølge Dansk Center for Søvnmedicin, så har 300.000 decideret kroniske søvnproblemer, hvilket er med at sænke livskvaliteten betydeligt. Forskerne kaldet tilstanden “kronisk søvnløshed”.

Flere undersøgelser understøtter påstanden om vores dårlige søvn. Ifølge en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil for 2013, viste det sig, at hele 41 procent af danskerne selv mener, at de har været generet af søvnbesvær inden for de seneste 14 dage.

En økonomisk udfordring

Dårlig søvn er også en økonomisk udfordring, både for dig selv og for samfundet. Søvnproblemer har nemlig sammenhæng med øget medicinforbrug, antal konsultationer hos lægen, øget involvering i flere ulykker i trafikken og på arbejdet, nedsat produktivitet i hverdagen og øget fravær fra arbejde i form af flere sygedage, skriver Kristeligtdagblad.dk i denne artikel. Det estimeres at danskernes søvnproblemer årligt koster samfundet over 10 milliarder.

Sådan kan du forbedre din søvn

Der er mange aspekter i at forbedre sin søvn. Det handler først og fremmest om, at du sover behageligt i en god seng. Men der findes også mange gode råd om, hvad du bør gøre for at sove bedre. Vi kigger her lidt nærmere på nogle af de råd, som eksperterne giver.

Vi tager udgangspunkt i en stor søvnrapport, der er udviklet af lægeforeningen og Trygfonden. Du kan læse hele rapporten her hos vidensråd.dk. I rapporten gennemgås sammenhængen mellem søvnproblemer, sundhed, arbejdsmiljø, stress, og meget mere. Det er nogle af landets førende forskere og søvnlæger, der har udarbejdet rapporten.

»Det er første gang nogensinde, at vi har gennemgået eksisterende videnskab mere systematisk for at danne et beslutningsgrundlag for, hvad vi mener er gode råd og vejledning inden for søvnområdet,« siger Poul Jennum, der er professor ved Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet og overlæge ved Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital og Rigshospitalet.

Du kan her se en lille video om søvn, produceret af Skandia Danmark:

Her kan du læse nærmere om nogle af de ting som kan påvirke din søvn: 

Drikker du kaffe eller alkohol inden sengetid? vin og kaffe søvn

En af de ting som kan have en negativ indvirkning på din søvn, er koffein. Kjeld Hermansen, der er professor og overlæge på Aarhus Universitetshospital, forklarer at koffein gør det sværere for kroppen at falde til ro og dermed falde i søvn. Du risikerer også at få en mere urolig søvn i løbet af natten, hvilket kan gøre, at du vågner op og ikke føler dig tilstrækkeligt udviklet.

Også alkohol kan være forstyrrende for din søvn. Det er altså en myte, at du sover bedre på et par glas rødvin. For når du drikker alkohol, specielt i tilfælde hvor du drikker store mængder, vil du opleve en mere urolig søvn. Din krop har simpelthen svært ved at finde ro, og derfor bliver du ikke udhvilet optimalt.

Alkohol er også vanddrivende, hvilket også kan betyde, at du skal op og tisse om natten, hvilket også forstyrrer din søvn, forklarer Kjeld Hermansen.

Gode fødevarer:

mandler og bananerHvis du i stedet er på udkig efter ting, som du kan indtage, som forbedrer din søvn, så får du her en række fødevarer som overlægen anbefaler:

Du kan gå efter fødevarer der indeholder aminosyren tryptofan, som i din krop omdannes til melatonin, hvilket er et søvnhormon. Dette hjælper din krop til at opnå en dybere og mere behagelig søvn. Fødevarer der indeholder tryptofan er blandt andet: Bananer, mørk chokolade, tørrede dadler, yoghurt og mandler.

Desuden findes Melatonin også i komælk og modermælk.

Motion – En vigtigt faktor for en god søvn

motion og søvn»Forskningen peger mod, at folk som lider af søvnproblemer, kan forbedre deres søvn, hvis de bliver fysisk aktive,« siger Anders Sjödin, professor ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet til Videnskab.dk

Han anbefaler at folk med søvnproblemer, husker at være regelmæssigt fysisk aktive. Gerne en time om dagen, hvis du virkelig ønsker at mærke effekten. Han påpeger dog, at du ikke bør være intens fysisk aktiv i de sidste timer før sengetid. Han fortæller at fysisk aktivitet nedsætter stress og spændinger, hvilket er en af grundene til, at det kan hjælpe dig med at opnå en bedre søvn.

Stress kan ødelægge din søvn:

stress niveau ved søvnProfessor i sundhedspsykologi ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, Bobby Zachariae fortæller, at stress er en af de vigtigste årsager til at søvnproblemer opstår. Det gælder både stress som kan forekomme ved at leve en hverdag, præget af travlhed og mange bekymringer. Men også søvnproblemer kan blive en stressfaktor i sig selv, hvis du bliver stresset over ikke at kunne sove. Det kan meget nemt udvikle sig til en ond cirkel.

Når vi opnår et stressniveau i vores krop, så skyldes det er en naturlig forsvarsmekanisme, der får kroppen til at være på vagt. Stressen gør, at vi bliver aktiveret både psykisk og fysisk, hvilket holder kroppen vågen og dermed kan modvirke det naturlige søvnrytme.

Professoren anbefaler, at du tager konfrontationen med de problemer du har før du skal sove, så du ikke ligger søvnløs om natten og tænker over dem.

Han anbefaler også, at du skriver de ting ned som går dig på og hvad du har tænkt dig at gøre ved dem. Det kan hjælpe dig med at få ro i sindet, og dermed få dig til at sove bedre og falde nemmere i søvn.

Rygning er skadeligt for søvnen 

rygning og søvn

En ting som der har været ekstra stor fokus på de seneste år, er sammenhængen mellem søvn og rygning. Ifølge overlæge og søvnforsker Poul Jennum, så er rygning er en meget væsentlig årsag til søvnproblemer.

Selvom forskerne ikke har 100 % klarlagt, hvad sammenhængen mellem søvn og tobaksrøg er, så mener de at det store antal af stoffer i tobaksrøgen, som eksempelvis nikotin, kan være med til at påvirke din søvn negativt.

Forskerne mener at konsekvensen af rygning blandt andet er flere søvnforstyrrelser, kortere søvnlængde, natlig hoste og forværret søvn struktur.

Anbefalingen til rygere med søvnproblemer er meget kort og kontant fra overlæge Poul Jennum: »De skal stoppe med at ryge. Rygestop er den eneste behandling, der findes


Det betyder søvnen for din træning

træning og søvnEfter en god omgang træning er det vigtigt, at kroppen får hvile. Restitution spiller nemlig en lige så vigtig rolle for effekten af din træning, som selve træningen gør. Samtidig giver en for dårlig nattesøvn dig både en masse problemer i hverdagen, ligesom det kan forøge din risiko for at udvikle både demens og en lang række livsstilssygdomme. Læs med her og lær, hvordan du får en bedre nattesøvn.

På mange måder ligger nøglen til et sundt liv i at få en god nattesøvn. Det viser utallige forskningsresultater og de nyeste videnskabelige landvindinger inden for søvnforskningen. Samtidig stiger antallet af danskere, der klager over søvnproblemer.

For mange springer enten en times søvn eller to over for at få deres travle hverdag til at hænge sammen. Andre tager dagens problemer med i seng, hvor de så holder dem vågne. Andre igen giver sig selv dårlige forudsætninger for at falde i søvn. Så alt i alt får danskerne mere og mere ondt i søvnen i takt med at videnskaben den ene gang efter den anden fastslår, at søvnen er ekstrem vigtig for din sundhed.

Vi praler med, hvor lidt vi sover

Faktisk har vi en vanvittig usund indstilling til søvn i dag. Det er blevet socialt acceptabelt, at sove for lidt. Det er ikke ualmindeligt, at folk ligefrem praler med, hvor lidt de sover. Det får dem til at få en status som enormt produktive og superoptimerede mennesker, der får det maksimale ud af døgnets timer.

Problemet er bare, at dårlig søvn øger risikoen for de mest kendte demenssygdomme som Alzheimer og Parkinsons, samtidig med at immunforsvaret svækkes, vi tager på i vægt og udvikler psykiske problemer. Det er den konklusion, som forskerne kommer frem til gang på gang og også hovedkonklusionen i bogen Why We Sleep, der er skrevet af en amerikansk søvnprofessor.

Ifølge bogen betyder den usunde indstilling til søvn, at generationen af søvnfornægtende, superproduktive mennesker kun skal forvente at leve, til de er først i 60’erne – med mindre de kommer i medicinsk behandling.

De har også en væsentlig større risiko for at køre galt i trafikken. Har du kun sovet fem timer sidste nat, øges risikoen for en ulykke i trafikken med 4,3 procent. Immunforsvaret sættes også over styr, fordi koncentrationen af inflammationsmarkører sænkes.

Samtidig bliver mændene mindre virile. For undersøgelser viser også, at mænd som sover for lidt, har 29 procent færre sædceller end dem, der sover de mellem 7 og 8 timers søvn, som skulle være det ideelle for os.

Så gør vi ikke noget ved denne søvnfornægtende adfærd, vil det være med til både at sænke gennemsnitslevealderen voldsomt, øge fedmeepidemien, samt resultere i flere demente og flere som dør af en livsstilssygdom. Der er kort sagt behov for, at vi bliver bedre til at sove, og at vi begynder at sove længe nok.

Træning forbedrer din søvnkvalitet

Men før vi kigger nærmere på, hvordan du får en bedre nattesøvn, er det også vigtigt at få med, at træning ret faktisk er med til at hjælpe dig til at sove bedre. Således har forskerne flere gange fastslået, at selv let til moderat træning i løbet af dagen, øger chancerne for at få en god nattesøvn.

Senest er det forskere fra Stanford University, der over et år fulgte en gruppe inaktive ældre, der klagede over søvnproblemer. Forskerne gav forsøgspersonerne et træningsprogram, der passede til den enkeltes fysiske form og eventuelle helbredsmæssige udfordringer. Fælles for alle var, at de skulle udføre let til moderat træning eller anden fysisk aktivitet en halv time hver dag.

Over det år som forskerne fulgte forsøgspersonerne i, rapporterede de ikke alene om bedre søvnkvalitet. Forsøgspersoner med depressioner meldte også om bedring og mange oplevede også et vægttab, der var større end det, som de forventeligt ville få af den øgede motion. Samtidig følte flere af dem, at de fik større fysisk velvære at både motion og bedre søvn.

Så tilsammen havde de to faktorer – træning og søvn – en stor positiv indflydelse på forsøgspersonernes liv. Så hvis du træner aktivt og seriøst, gør du altså allerede noget godt for din søvn. Men ikke nødvendigvis nok. Hvad du kan gøre, kommer vi tilbage til om lidt.

Hvis du vil vide mere om træning og søvn, kan du se denne video af Dr. Travis Stork, der forklarer vigtigheden af både en god nattesøvn og regelmæssig motion:

Hvad er det, der gør søvnen så sund for os?

En af de største fordele ved søvnen for dig som træner seriøst, er den restitution, som kroppens muskler får under søvnen. Her kan muskelmassen genopbygges efter de belastninger, den har fået under træningen. Så søvnen er godt for din fysik og med til at forøge effekten af din træning.

Samtidig renses hjernecellerne af en særlig rensevæske, der frigøres i hjernen, så snart du falder i søvn. Ved søvnens indtræden skrumper hjernecellerne en lille smule. Derved kan rensevæsken bedre komme til at skylle affalds- og andre unødvendige stoffer væk fra hjernecellerne. Denne del af søvnen er godt for din psyke og din mentale dømmekraft i hverdagen.

Samtidig renses cellerne i resten af kroppen, ligesom maven renser ud og fordøjer de sidste rester af dagens måltid. Så alt i alt har søvnen en stor, positiv effekt på din krop – hvis bare du går nok af den og sover godt nok.


Sådan får du en bedre nattesøvn

Skal du have en bedre nattesøvn, er der først og fremmest fire faktorer, du se nærmere på.

🔸 Dine forberedelser til at gå i seng
🔸 Dit soveværelses indretning
🔸 Din sengs kvalitet
🔸 Dine liggevaner i sengen

Lad os se nærmere på hver af de fire faktorer, og hvad du skal gøre for at justere på eventuel uheldig adfærd eller dårlige valg.

Sådan forbereder du dig på at gå i seng

Kroppen og specielt hjernen er ikke bare en maskine, du kan slukke for, når du gerne vil sove. Eller rettere, det kan du, hvis du selv kunne ændre saltkoncentrationen i hjernevæsken. Det viser dansk forskning med mus: Dem kunne forskerne få til at falde i søvn og vågne op igen på kommando ved henholdsvis at øge eller formindske saltkoncentrationen i hjernevæsken.

Den slags skal vi nok ikke begynde at eksperimentere med. I stedet skal du forberede både hjerne og krop på, at det er tid til at gå i seng. Det gør du nemmest ved at:

🔸 Gå i seng og stå op på samme tid hver dag
🔸 Sætte tempoet ned og slappe af, før du går i seng
🔸 Dæmpe belysningen før sengetid
🔸 Undgå at bruge computer-, mobil- og tv-skærm inden sengetid
🔸 Undgå at spise større måltider eller drikke meget før sengetid
🔸 Undgå alkoholindtag lige før sengetid
🔸 Ikke træne eller være fysisk aktiv lige op til sengetid

Gå i seng og stå op på samme tid hver dag

i seng samme tid hver dagVi er vanedyr, og alle ved hvor svært det er at bryde en dårlig vane. Det samme gælder gode vaner, når de først er blevet etableret. Derfor skal du skabe en god vane for din krop, ved at gå i seng og stå op på samme tid hver dag – også i weekenden.

Derved bliver kroppen og dit sind vant til, at du skal i seng og tilpasser sine processer til dette helt automatisk. Det betyder, at du slipper for at ligge og vende og dreje dig en hel masse, når du kommer i seng, fordi din hjerne og din krop ikke var helt klar endnu.

Sæt tempoet ned, dæmp lyset og slap af

Vil du fremme denne effekt og forberede dig bedre mentalt på at gå i seng, skal du sætte tempoet ned og begynde at slappe af minimum en halv times tid før sengetid.

Det gør du bedst, ved ikke at foretage dig en masse rent fysisk lige før sengetid, samt sætte dig hen i en god stol eller sofaen, dæmpe lyset i lokalet og tage den mere med ro.

Undgå skærmbrug før sengetid

Er du som folk er flest, ville denne halve time på lavt aktivitetsniveau være en kærkommen lejlighed til at få tjekket de sidste mails, set de sidste Facebook-opdateringer eller se det sene nyhedsprogram før sengetid.

Men faktisk skal du holde dig helt fra både computer-, tablet-, mobil- og tv-skærme i en halv times tid før sengetid. For det blå lys fra skærmen får din hjerne til at tro, at det er midt på dagen – også selv om du bruger den særlige natbelysning, som mange nyere elektroniske enheder tilbyder i dag. Selv om de nedsætter mængden af det blå lys, er det ikke helt godt endnu.

Spis og drik ikke for meget – og slet ikke alkohol

Skal du øge muligheden for at få en god nattesøvn, er det også vigtigt, at du ikke spiser et alt for stort måltid, og ikke indtager for meget væske lige inden sengetid. Det sætter maven på overarbejde og øger risikoen for, at du vågner op i løbet af natten, fordi du er nødt til at træde af på naturens vegne.

Det er heller ikke nogen god ide at drikke alkohol, lige før du skal i seng. Det sætter dit stofskifte i vejret, så du får sværere ved at falde i søvn, øger risikoen for at du skal op at tisse, og kan forstyrre din fysiske processer i hjernen, som skulle få dig til at falde i søvn. Derfor forhindrer selv et moderat alkoholindtag før sengetid, at du falder i den helt dybe REM-søvn, før alkoholen er forbrændt.

Undgå energidrik, men spis gerne lidt skyr

Du bør også undgå energidrikke, koffeinholdige og andre opkvikkende drikke før sengetid. Men en lille portion skyr, fromage frais, kvark eller et andet kaseinholdigt mælkeprodukt er en god ide – især hvis du træner hårdt fysisk. Du kan også tage det som et kosttilskud.

Kasein er nemlig et protein, der optages langsomt i kroppen. Det betyder, at du natten igennem giver kroppen byggesten til at genopbygge musklerne i den restitutionsproces, der foregår mens du sover. Så en lille portion kasein før sengetid er rent faktisk sundt for dig.

Samtidig sikrer kaseintilskuddet, at maven bliver ved med at være mæt natten igennem. Det mindsker risikoen for, at du vågner op midt om natten, fordi du er blevet sulten.

Undgå at træne lige op til sengetid

Hvad der til gengæld ikke er sundt for dig, er at træne lige før sengetid. Selv om det lyder som en god løsning for at køre dig træt, får træningen kroppen op i gear. Det betyder, at du får sværere ved at falde i søvn, hvis du går i seng lige efter din træning.

Så giv dig selv og din krop tid til at omstille jer til at skulle i seng, så både fysikken og hjernen kommer ned i gear.

Soveværelsets indretning

Dit soveværelses indretning er også særdeles vigtig for din nattesøvn. Især når det gælder lys og lyd.

Det skyldes, at vi helt tilbage fra urtiden altid har været ekstremt opmærksomme på lyde og lys i mørket, når vi sov. Det var faresignaler, som vi var nødt til at vågne så meget op for, at vi kunne tage stilling til dem, før vi kunne sove videre.

Sådan er det stadig i dag og derfor er det især vigtigt, at der er så stille og så mørk i soveværelset som muligt. Og vi taler helt mørkt. Selv statuslampen på et eventuelt fjernsyn i soveværelset kan være nok til at forstyrre din nattesøvn. Det samme gælder enhver form for støj. Både vejstøj og støj fra andre steder i boligen eller bygningen, som du bor i.

Derfor er det en god ide at indrette soveværelset med mørklægningsgardiner og slukke alle former for lys og apparater, når du skal sove. Om nødvendigt bør du anskaffe ørepropper og en ansigtsmaske, hvis du ikke kan falde i søvn på grund af lys og støj.

Senge- og søvnkvalitet går hånd i hånd

Det næste du skal se nærmere på, er det faktisk kvaliteten af din seng? Støtter den dig godt nok i din søvn, eller vågner du op med smerter fra f.eks. ryg, nakke eller lænd, fordi du ligger for blødt eller for hårdt?

Specielt madrassen i sengen er vigtig. Den skal sørge for, at din nakke og rygsøjle ligger så lige som muligt, uanset om du ligger på ryggen eller på en af siderne.

Det gør den ved at være udstyret med fjedre i en fasthed, der svarer til din vægt. Vejer du under 75 kilo, skal du således vælge en madras med medium fasthed. Vejer du mellem 75 og 95 kilo, som du vælge en madras med fast fasthed. Vejer du over 95 kilo, skal madrassen være udstyret med fjedre med ekstra fast fasthed.

Samtidig er det vigtigt, at madrassen er udstyret med komfortzoner, der tillader kroppens mere fremtrædende steder – som skuldre og hofter – at synke ned i madrassen. Samtidig skal andre komfortzoner støtte op omkring lænden og nakken –to steder på rygsøjlen, der helst skal ligge over madrassen, når du sover.

Problemet er, at vi har tendens til at vælge en for blød madras, når vi køber ny. For tit prøveligger vi kun den nye madras et par minutter i butikken, endda med overtøjet på, før vi beslutter os. Det er slet ikke nok til at bedømme, om vi har fundet den rigtige madras.

Derfor er det en god ide at købe madrassen et sted, hvor du kan få lov at ombytte den, hvis det viser sig, at du har valgt en for blød madras. Det er der flere og flere forhandlere, der tilbyder. Nogle tilbyder op til 100 dages prøvetid. Det er vigtigt at du sikrer dig muligheden for at ombytte, hvis du skal have mulighed for at finde den bedste seng, som passer lige netop til dine behov.

Også sengens højde, indstillingsmuligheder og andre parametre er vigtige, når du skal vælge seng. Det kan du finde en guide til her i vores dobbeltseng artikel.

Dine liggevaner i sengen bestemmer kvaliteten af din nattesøvnkontinentalseng liggeposition

Den sidste parameter du skal tage op til overvejelse, hvis du vil forbedre din nattesøvn er, hvordan du ligger i sengen om natten. Her har de fleste ofte en bestemt favoritstilling. Men det er slet ikke sikkert, at det er den mest optimale for din nattesøvn.

Generelt kan du ligge på fire måder: På ryggen, på en af siderne eller på maven.

På maven er klart den dårligste af de fire, da det nemt giver rygproblemer og problemer med at finde et godt sted til armene. Samtidig bliver vejrtrækningen mere besværlig, ligesom du ofte vil få problemer med nakken, fordi du er nødt til at ligge med hovedet til en af siderne for at kunne få luft.

På ryggen giver nemt problemer med snorken, der igen menes at øge risikoen for at udvikle søvnapnø. Det er en tilstand, hvor drøblen og de øvre luftveje kan lukke af for lufttilførslen til lungerne. Det betyder, at du ofte bliver forstyrret i din nattesøvn, fordi du ikke kan få luft. Tilstanden menes at øge risikoen for, at du udvikler en demenssygdom senere i livet – dels på grund af den dårligere nattesøvn og dels på grund af manglende ilt til hjernen.

Ligger du derimod på en af siderne og specielt på den venstre side, øger du chancerne for at få en god nattesøvn. Samtidig forbedrer du også muligheden for, at den renselsesproces, der foregår i hjernen, mens du sover, foregår mest effektivt.

Processen har nemlig med tiden tilpasset sig til, at hovedparten af alle pattedyr – herunder mennesker – har en naturlig præference for at sove på venstre side. Derfor foregår processen mest optimalt, når du ligger netop på venstre side.

Sådan hænger søvn og kalorieindtag sammen

Saadan haenger sovn og kalorieindtag sammen

Hvis man ikke får nok søvn, har videnskab påvist, at det kan være svært at modstå fristelser når det kommer til mad, fordi man er for træt og udmattet til at vælge de sundere valg. Ifølge en ny undersøgelse lavet af forskere fra King College London er der rigtig mange mennesker, der har det på denne måde, når de ikke har fået sovet nok om natten.

I denne nyere undersøgelse har forskerne fundet ud af præcis, hvor mange kalorier ekstra, som man vil indtage, hvis man ikke får nok søvn om natten.

Forskerne fandt ud af, at hvis man sover mindre end 7 timer om natten, vil folk spise omkring 385 kalorier mere om dagen, hvilket sørger for en stødt vægtstigning hver eneste uge.

Det anbefales, at mennesker i alderen 18 til 64 år får omkring syv til ni timers søvn hver nat, da søvneksperter siger, at dette er afgørende for at opretholde en sund kost.

Mangel på søvn øger trængen til usunde fødevarer

Undersøgelsen viste også, at manglen på søvn også kan være dårligt for ens helbred, fordi det påvirkede folk til at gøre brug af mere fede fødevarer dagen efter en nat med manglende søvn og undgå de sundere valg såsom frugt og grøntsager.

Forskerne fandt også ud af at mennesker, der sover mindre end syv timer om natten, var mindre tilbøjelige til at være aktive næste dag. Dette påvirkede deres krops evne til at forbrænde kalorier og forhindre vægtstigningen.

I alt lavede forskerne 11 studier for at afgøre, om manglen på søvn kan bidrage til vægtøgning. De studerede i alt 172 personer og fandt ud af, at disse mennesker ikke behøvede at spise mere den næste dag, men i stedet tog flere usunde valg. I undersøgelsen havde folk, der var søvnberøvet, nemlig en tendens til at vælge fødevarer, der var højere i fedtindhold og lavere i protein.

Forskerne konkluderede derfor, at resultaterne tydede på, at manglende og kort søvn øger motivationen til at bruge usund mad som en belønning. Manglende eller for lidt søvn kan derfor forårsage en diæt med mere fedt og mindre protein.

Dette er ikke det optimale, når det kommer til ens sundhed og helbred. Alle mennesker har nemlig brug for en tilstrækkelig mængde protein i deres kost, da alle celler i kroppen bruger det til at fungere optimalt.

Protein giver blandt andet struktur til kroppens organer, muskler, negle og hår. Det sørger også for, at cellerne kommunikerer med hinanden for muskelkontraktioner og nervesignaler.

Derudover kan kostvaner med mindre protein og mere fedt også påvirke ens helbred ved at øge risikoen for udvikling af diabetes, hjertekarsygdomme og forhøjet blodtryk.

Hvis kroppen får omkring de ekstra 400 kalorier i stedet for at brænde dem af, vil dette menneske øge kropsvægten hver uge med omkring et halvt kilo.

Søvneksperter anbefaler derfor alle mennesker at være opmærksomme på deres sovevaner, så det ikke ødelægger deres kostvaner. Der er nemlig stor mulighed for, ifølge forskningen, at man kan have nemmere ved at tage på i vægt, hvis man ikke får sovet nok om natten.

 

Beskrivelse af Kilder

AEH Corporate Health Experts

Nordic Dreams senge bliver testet i AEHs Good Night’s SleepLab-laboratorium i Schweiz. Disse tests er med til at sikre produktets holdbarhed ved at undersøge aspekter som f.eks. sengeklima, hygiejne og ergonomi.

Undersøgelserne omkring hygiejne er blandt andet med til at bedømme hvor godt sengesystemet modarbejder bakterievækst, samt hvordan det stopper spredningen af lugt, mider og svamp. For at teste eksterne faktorer, udsætter de sengene for store ændringer i temperatur og luftfugtighed. Dertil undersøger de også komfortniveauer ved at se hvor godt sengen former sig efter den enkeltes krop.

Du kan læse mere omkring testen her.

 

Testfakta.dk

Virksomheden Testfakta blev skabt for at give forbrugerne mere indsigt i hvad de køber. Metoden til at give bedre indsigt til forbrugerne, er ved at foretage videnskabelige eksperimenter på en lang række produkter. Dermed kan kunderne sort på hvidt se hvordan produktet klarer sig i test.

Vi er dog nødt til at nævne, at Testfakta er blevet beskyldt for at inkludere produkter fra virksomheder, som sponsorerer dem, hvilket kan give grundlag til tvivl omkring resultaterne i deres tester.

Når det kommer til senge, undersøger Testfakta typisk elasticiteten, åndbarheden og holdbarheden af forskellige sengeforhandlere, for at finde frem til hvem der klarer sig bedst i test. Kendte sengeforhandlere, som bliver undersøgt, er blandt andet Bedre Nætter og Dunlopillo.

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

 

TrustPilot.com

Med over 200 millioner anmeldelser, er Trustpilot blandt de største anmeldelsessites i verden. Trustpilot indeholder kundeanmeldelser af alt fra enkelte produkter til forhandlere. Det gør, at man kan finde meget pålidelig statistik for hvordan kunderne har oplevet forskellige produkter og forhandlere.

Ud over at foretage vores egen produktundersøgelse tager vi altid hensyn til kundeanmeldelser, når vi træffer beslutninger. Det skyldes, at leveringstid, produktkvalitet, service og svar på kundehenvendelser er vigtige faktorer, som forbrugerne tager hensyn til, når de vælger et produkt.

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.

 


Dårlig liggestilling er nemmere at ændre, end du tror

En forkert liggestilling i sengen lyder som en svær vane at bryde. Men faktisk er det muligt ved at anvende puder og pøller, der gør det sværere for dig, at komme til at ligge “forkert”.

Det er næppe særlig charmerende for din sengepartner. Men den gode nyhed er, at du efter oftest kun nogle få uger holder op med at forsøge at ligge på en uhensigtsmæssig måde i sengen. Simpelthen fordi du vænner dig til, at det ikke er muligt længere.

Du kan her se en video, der forklarer nærmere omkring hvordan du finder den bedste liggeposition om natten:


FAQ

Hvilke kontinentalsenge er de bedste?
Der er et hav af forskellige kontinentalsenge, hvormed du helt bestemt har muligheden for at finde nogle super gode modeller. Eksempler på nogle super gode modeller er blandt andet Snefrid Fjäll, Norhland Prestige Eksklusiv Superior og Tindra Nordlys, da disse senge indeholder nogle super gode kvaliteter.
Er det godt at sove i en kontinentalseng?
Ja, det er rigtig godt at sove i en kontinentalseng. Den type seng er ofte super komfortabel at ligge i, da den er lavet af tre forskellige lag, hvilket er med til at gøre det muligt for dig at tilpasse sengen præcist til dine præferencer og behov.
Hvor stor er en kontinentalseng?
Kontinentalsenge kan fås i forskellige størrelser, sådan at du kan få en model, som passer ind i dit soveværelse og til dine behov. Du kan dermed både få den som en enkeltmandsseng og helt op til en King Size. På den måde kan der plads til hele familien.
Hvad består en god nats søvn af?
En god nats søvn består af, at du får sovet et nok antal timer, sådan at din krop føles udhvilet. Dertil så er det også vigtigt, at du ligger ordentligt og komfortabelt i din seng, sådan at du ikke er stiv og øm i kroppen, når du vågner.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Tempur Elite

Kontinentalsengen Tempur Elite er produceret i et stilrent design med et tidløst udseende. Den er derfor god til de fleste soveværelser, da sengen ikke forstyrrer den nuværende indretning.

Sengen er forsynet med flere støttende elementer såsom trykaflastende madrasser, en valgfri fasthed, pocketfjedre og koldskum.

Ønsker man at vælge sin egen fasthed til sengen, kan der vælges imellem tre forskellige fastheder såsom Cloud, Sensation og Original. Disse skal vælges alt efter, hvor hård eller blød sengen skal være.

Robust træramme og koldskum
Tempur Elite er udstyret med en træramme, der er lavet af massivt træ. Dette sørger for et stabilt fundament for sengen, så man kan sove trygt og roligt om natten.

Derudover kommer Tempur Elite med fjedre, hvor der rundt om kan findes koldskum.

Kontinentalsengen er ydermere forsynet med madrasser, der indeholder trykaflastende skum. Dette er med til at sikre et optimalt komfortniveau for hele sengen, uanset hvordan brugeren ligger.

Avanceret CoolTouch-teknologi
Med Tempur Elite får man en seng, der er blevet opgraderet med forholdsvis nye teknologier. Sengen er nemlig udstyret med en CoolTouch-teknologi, der sikrer, at betrækket altid holdes forholdsvist køligt. Dette er muligt, da betrækket afleder fugt, varme og sved fra brugerens krop.

Denne teknologi er optimal for brugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten. Desuden sørger det for et mere komfortabelt og friskt sovemiljø.

Endvidere kommer Tempur Elite med pocketfjedre, der sammen med CoolTouch-teknologien optimerer sengens komfortniveau.

Kontinentalseng med en god højde
Kontinentalsenge er typisk højere end andre senge på markedet. Dette er også tilfældet med Tempur Elite, der har en højde på 25 centimeter. På den måde er man sikret, at man altid kan komme hurtigt og nemt ind og ud af sengen.

Højden er også med til at sikre, at der er plads til kroppens forskellige dele, så de kan synke dybt ned i sengen, hvis der er behov for det. Dette er med til at sikre en mere optimal støtte og aflastning af hele kroppen.

Fordele og ulemper ved Tempur Elite:

Fordele

 • Kontinentalseng med en god højde
 • Optimalt komfortniveau med pocketfjedre
 • Med CoolTouch-teknologi
 • Fjedre og koldskum
 • Massiv træramme
Ulemper

 • Gavl og sengeben skal tilkøbes

Tempur Elite kontinentalseng findes i følgende størrelser:
180 x 200


Magna Royal

Kontinentalsengen Magna Royal betegnes som værende en luksuriøs seng, der på samme tid er behagelig at sove i. Designet er elegant, enkelt og tidløst med fokus på en skandinavisk æstetik.

Derfor er der også anvendt materialer af høj kvalitet til denne seng. Dette er ikke mindst med til at sikre sengens holdbarhed, men sørger også for, at komfortniveauet er optimalt.

Håndlavet planbund med dobbelt affjedring
Magna Royal er på flere måder en eksklusiv seng. Dette ses blandt andet ved dens håndlavede planbund. Den håndlavede planbund er en robust træramme, der er forsynet med bonell-fjedre og en bund af lameller.

Til sammen skaber disse egenskaber et højt komfortniveau, der ikke ses hos mange andre senge på markedet. Ovenpå bonell-fjedrene kan der desuden findes pocketfjedre, der dækkes af et lag med skum.

Sammen med madrassen sørger den dobbelte affjedring desuden for, at komfortniveauet er optimalt. Hele kroppen opnår en omhyggelig støtte og aflastning uanset liggeposition.

Omhyggelig støtte og aflastning af hele kroppen
Med Magna Royal får man en seng, der er udstyret med funktioner, som bidrager til sengens liggekomfort og komfortniveau. Den kommer nemlig blandt andet med fem komfortzoner og 15 centimeter høje pocketfjedre.
Mens komfortzonerne sørger for, at kroppens dele får den aflastning, de har brug, er pocketfjedrene med til at skabe en personlig tilpasset støtte for hele kroppen.

Rundt om fjedrene er der desuden placeret en to centimeters latexpolstring, der hjælper med at skabe et mere åndbart sovemiljø. Dette bidrager til en bedre nattesøvn, da man sover i et mere rent og friskt miljø.

Topmadras med Talalay-latex
Da en topmadras er sengens øverste lag, er det vigtigt med en komfortabel topmadras, som bidrager til sengens overordnede komfortniveau. Dette får man ved køb af Magna Royal, der kommer med en topmadras af Talalay-latex.

Topmadrassen har desuden en polstring med uld på en side og bomuld på den anden side, så den passer til enhvers behov. Kernetykkelsen er på hele 7 centimeter, hvilket er mere end de gængse 4 centimeter.

Fordele og ulemper ved Magna Royal:

Fordele

 • Topmadras med bomuld på en side og uld på den anden side
 • Fem komfortzoner
 • Pocketfjedre
 • Latexpolstring
 • Håndlavet planbund
Ulemper

 • Gavl og sengeben skal tilkøbes

Magna Royal kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
140 x 210
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 200

Du kan se alle Magna Royal sengene her.


Edda Fjord – Perfekt til den nordiske indretningsstil

 • 25 års garanti på senge og 10 års garanti på fjedre
 • 5 individuelle komfortzoner

 

Edda kontinentalseng er en danskproduceret kontinentalseng, der passer perfekt til den nordiske indretningsstil. Med et enkelt og strømlinet design er sengen let i udtrykket, og den byder på en formidabel komfort.

Edda består af 3 madraslag, der sikrer den bedste liggekomfort:

 • En trykaflastende topmadras
 • Springmadras med to lag ergonomiske pocketfjedre
 • Boxmadras for stabilitet i bunden

Hvis du har oplevet at vågne op med øm nakke eller skuldre, vil Edda sengen kunne støtte din krop ergonomisk. I den midterste springmadras sørger pocketfjedre i 5 individuelle komfortzoner for at optimere trykbelastningen, så kroppen opnår den bedste liggeposition i løbet af natten.

5 forskellige komfortzoner
Bestemte områder af kroppen har brug for ekstra ergonomisk støtte, hvis du skal sove godt. De 5 komfortzoner i Edda kontinentalsengen er lavet, så din rygsøjle vil ligge helt plan på madrassen, hvilket er bedst for kroppen.

Omkring nakken og hovedet har du brug for en mere fast støtte, mens skulderområdet har brug for en blødere aflastning. Det hjælper skuldrene til at slappe af, og blodet kan cirkulere frit i området.

Kroppen svajer naturligt i lænden, og derfor har din lænd brug for et mere fast underlag. Det er dog i hoftezonen, kroppen er tungest og lægger mest vægt ned i madrassen. Derfor er Edda udstyret med en ekstra fast komfortzone ved hofteområdet, så du ikke synker for dybt ned i madrassen.

Fjord topmadras - ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Nordic Dream sørger for kvalitet og service
Hos Nordic Dream finder du Danmarks allerbedste priser på kvalitetssenge. Materialerne anvendt i produktionen er af høj kvalitet, og alle sengene er 100 % danskproducerede og Oeko-tex certificerede.

Som forbruger er der også fordele ved at vælge en seng hos Nordic Dream. Med 25 års garanti på alle sengene kan du regne med, at din nye seng fra Nordic Dream bliver en fast følgesvend i soveværelset mange år ud i fremtiden.

Oveni får du 10 års garanti på fjedrene i springmadrassen. Det er kun Nordic Dream, som tilbyder denne garanti i Danmark.

Edda kontinentalsengen vs. markedet
Edda er kontinentalsengen for dig, der ønsker en seng produceret i de bedste materialer. De 5 individuelle komfortzoner giver en ekstra, ergonomisk trykaflastning, så du restituerer bedst muligt under søvnen. Den øgede opmærksomhed på komfort gør, at Edda adskiller sig fra andre modeller i denne oversigt.

Udover sengekomfort, så udmærker Edda kontinentalsengen fra Nordic Dream sig på sit stilrene design og særligt gode materialer. Sengen er både Oeko-Tex certificeret og er lavet i solidt svensk fyrretræ, der giver sengen en god holdbarhed til prisen.

Fordele og ulemper ved Edda kontinentalseng:

Fordele

 • 5 individuelle komfortzoner
 • 2 lag ergonomiske pocketfjedre
 • Komfortabel topmadras
 • Konstrueret af solidt svensk fyrretræ
 • 25 års garanti på senge og 10 års garanti på fjedre
Ulemper

 • Ingen antiskrid

Edda kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200

 

Nedenfor kan du se en video fra Nordic Dream om Edda kontinentalsengen:

Bruxelles Kontinentalseng – danskproduceret kontinentalseng med høj komfort

Bruxelles kontinentalseng – billig kontinentalseng

Derfor anbefaler vi Bruxelles Kontinentalseng
Bruxelles er en flot kontinentalseng i et nordisk design, der måler 180×200 cm. 

Der er tale om en budgetvenlig continental seng, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten. 

Selve madrassen er 18 cm tyk og har en kerne af pocketfjedre, der hver er syet ind i deres egen lille pose. Topmadrassen har en kerne på 40 mm og er fremstillet af åndbart latexmateriale.

Sengen støtter din krop ergonomisk og giver dig den bedst mulige søvn, så du undgår at vågne med ondt i led og muskler. De 5 komfortzoner sikrer, at kropsvægten er fordelt rigtigt over madrassen, og sengen er designet til at give dig en behagelig sovetemperatur.

Der er 15 års garanti på sengen og 101 nætters prøvetid. 

Bruxelles Kontinentalseng vs. markedet
Selvom sengen Bruxelles er i den lave ende af prisskalaen, er der ikke blevet slækket på kvaliteten. Bruxelles Kontinentalseng har en træramme på 20 cm, der er fremstillet af solidt træ med en lang levetid. Bunden har også en bæreskumkerne, som er grundstenen for sengens overordnede komfort. 

Med hjælp fra madrassens 5 komfortzoner får din rygsøjle den bedst mulige støtte, så kroppen kan slappe af, uanset hvordan du ligger. Fjedrene er polstrede med naturlatex, som har ventilerende egenskaber. Det leder fugt og varme væk fra kroppen, så du kan sove uforstyrret og behageligt. 

Topmadrassen er fremstillet af latex og har et lækkert betræk lavet af polyester og naturlige træfibre. Det giver sengen god åndbarhed og varmeledning, hvilket giver dig en bedre og mere komfortabel søvn.

Der medfølger benbeslag, og så er sengen OEKO-Tex-certificeret, allergivenlig og produceret i Danmark. 

Fordele og ulemper ved Bruxelles kontientalseng: 

Fordele

 • Budgetvenlig kontinentalseng
 • 5 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • 101 nætters prøve
 • Danskproduceret
 • 15 års garanti
Ulemper

 • Ingen antiskrid

Yderligere detaljer
Størrelse: 180×200 cm
Højde: 47 cm (eksklusivt ben)
Kan fås i to forskellige farver (grå og sort)


Copenhagen Opera Kontinentalseng – allergivenlig kontinentalseng med 7 komfortzoner

Copenhagen Opera Kontinentalseng


Derfor anbefaler vi Copenhagen Opera Kontinentalseng
Med godt dansk håndværk og i tråd med danske designtraditioner er der blevet skabt en seng med fokus på både komfort og design med Copenhagen Opera. Der er kælet for detaljerne, og sengen giver både ergonomisk støtte og et sundere indeklima i soveværelset.

Den solide træramme sikrer dig en stabil seng mange år frem. Madrassen hjælper dig med at opnå høj komfort og sørger for en åndbarhed gennem hele sengen, så fugt og varme ledes væk fra din krop.

Det øverste lag er topmadrassen på 50 mm med en åndbar latexkerne. Latex har en god fasthed, så du ikke synker for langt ned i sengen.

Topmadrassen er den del af sengen, der har direkte kontakt med din krop, og derfor er der også blevet kræset for den. Topmadrassens materialer sørger for at lede varme væk fra din krop, så du kan opnå en optimal sovetemperatur.

Copenhagen Opera Kontinentalseng vs. markedet
Copenhagen Opera Kontinentalseng bliver markedsført som: ”Sengen, der gør snooze-knappen attraktiv”. Den har 7 komfortzoner, som sørger for, at din krop får den nødvendige støtte og trykaflastning, den har brug for til at sove afslappet og godt. Med 7 zoner er Copenhagen Opera Kontinentalseng også en af oversigtens senge med flest komfortzoner i madrassen.

Sengens åndbarhed kommer fra konstruktionen og de materialer, den er fremstillet af. Kernen er af naturligt latex, og madrassen leder fugt og varme væk fra din krop, når du sover

Copenhagen Opera Kontinentalseng er fremstillet med en eksklusiv bund, der skal give dig optimal komfort. Den er, som resten af sengen, produceret i Danmark og fremstillet af de bedste materialer.

Fordele og ulemper ved Copenhagen kontinentalseng:

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • 101 nætters prøve
 • Danskproduceret
 • 15 års garanti
Ulemper

 • Ekstra fast madras +95 kg koster ekstra

Yderligere detaljer
Kan fås i fire forskellige farver (grå, antracit, sort og beige)


Tempur Fusion Continental – eksklusivt look, god komfort og valgfri topmadras

Tempur Fusion Continental - kontinentalseng

Bemærk: 15 års garanti.

Fusion Continental fra Tempur er i den grad det rette valg af kontinentalseng til dig, som går op i sengens udtryk ift. designet og som samtidig vil have en seng, som er behagelig og god at ligge i. Dette er nemlig lige, hvad Fusion Continental er og kan: Det er en seng, som har et eksklusivt look kombineret med komfort i top.

Tempur Fusion Continental er udstyret med mange fine og praktiske funktioner. Det er en seng til dig, som er særligt stilbevidst. Sengen fås i to farver – lysegrå og mørkegrå – og den er polstret i slidstærkt betræk.

Kontinentalseng med stor midtermadras og en god højde
Tempur Fusion Continental er en kontinentalseng, som har en stor midtermadras. Som sagt er sengen designet til at skulle kunne yde dig optimal komfort, hvilket den også gør i form af støtte. Midtermadrassen er trykaflastende og sørger for, at du kan ligge på en måde, som er sund for din krop, mens du sover. 

Fusion Continental er designet i en god højde, hvilket gør det nemmere for dig at komme op og ud af sengen. Sengens højde bidrager også til at give sengen dens karakteristiske look, som emmer af luksus og kvalitet. Fusion Continental fås i fire forskellige størrelser alt efter, hvad du har behov for.

Vælg selv topmadras
Når du køber Fusion Continental, følger en valgfri topmadras med i købet. Du kan vælge mellem to modeller – Topper Sensation og Topper Original. Topper Sensation er en medium fast topmadras, som sørger for at give dig en vis bevægelsesfrihed. Som en topmadras skal, giver Sensation dig selvfølgelig også ekstra støtte, og den er medvirkende til at sikre den høje komfort.

Topper original er Tempurs mest faste topmadras. Denne topmadras giver dig mindre bevægelsesfrihed, men du er til gengæld sikret en dyb og god søvn med masser af støtte og behag.

Begge topmadrasser er designet med et betræk, som nemt kan tages af og vaskes. Dette skal gøres ved 60o.

Tempur Fusion Continental vs. markedet:
Tempur Fusion Continental ligger prismæssigt et sted i midten ift. det resterende marked. Fusion Continental er uden tvivl designet til dig, som går meget op i sengens udtryk og udseende. Sengen er designet med øje for elegance og æstetik.

Fordele og ulemper ved Tempur Fusion Continental:

Fordele

 • Stor midtermadras
 • Trykaflastende
 • Luksuriøst og elegant design
 • Ramme i slidstærkt kernetræ
 • Vælg selv topmadras – Sensation eller Original
 • Pocketfjedre i bunden
Ulemper

 • Gavl og sengeben skal tilkøbes

Tempur Fusion Continental fås i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Tempur Fusion Continental her.

 


Wonderland Medley – designet med fire unikke funktioner

Wonderland Medley

 

Bemærk: 60 dages ombytningsret og 15 års garanti

Wonderland Medley er en kontinentalseng, som sikrer dig virkelig optimal komfort. Sengen er skabt og designet ud fra visse kvalitetsprincipper, som skal give dig mulighed for at sove bedst muligt. Alle ved, at det er essentielt med en god og dyb nattesøvn hver nat, og dette kan denne seng i den grad være med til at hjælpe dig til at få.

Medley fås i flere forskellige varianter, både når det kommer til størrelse, farve og hårdhed. Du har altså mulighed for at tilpasse sengen til dine behov.

Fire specielle funktioner og flot design
Wonderland Medley er bygget og designet ud fra nogle helt særlige principper om kvalitet. Det er bl.a. disse principper, som ligger til grund for de funktioner, som sengen er udstyret med. Wonderland Medley er designet med fire unikke funktioner, som er det, der får denne kontinentalseng til at skille sig ud fra mængden.

For det første er Medley designet med skulderzone. Dette er en unik funktion, som skal hjælpe dig til at ligge på den mest hensigtsmæssige måde i sengen. Derudover er Wonderland Medley også kantstabil og vendbar, hvilket igen er to helt unikke funktioner.

Den sidste funktion er, at denne seng kan vaskes. Dette skal ske ved 60o.

Trykaflastende fjedring og gode materialer
Wonderland Medley er udstyret med Pocket Comfort, som er et fjedermadrasindlæg. Dette skal være med til at gøre sengen ekstra behagelig at ligge i. Pocket Comfort har 6 vindinger i fjedrene. Disse vindinger er hærdede, og de sørger for at passe på din krop. Ikke nok med at Pocket Comfort har en høj følsomhed, så er fjedrene også trykaflastende, hvilket igen gør det mere behageligt for dig at ligge i sengen.

Wonderland Medley er lavet i nogle gode og slidstærke materialer. Bl.a. er poserne i sengen fyldt med et elastisk og blødt tekstilmateriale, som former sig efter din krop og samtidig støtter den de vigtigste steder.

Wonderland Medley vs. markedet:
Wonderland Medley placerer sig prismæssigt rigtig fint ift. andre continental senge på markedet. Wonderland Medley ligger ift. pris i den lavere ende, men det er dog stadig muligt at finde billigere kontinentalsenge.

En af fordele ved Wonderland Medley, som ikke findes ved andre, lignende senge, er de enormt mange muligheder for selv at tilpasse sengen efter dine behov. Sengen fås således i 10 forskellige farver og i fire forskellige grader af hårdhed. Wonderland Medley fås også i flere forskellige størrelser.

Fordele og ulemper ved Wonderland Medley:

Fordele

 • Vælg mellem 10 forskellige farver
 • Comfort pocket med 6 vendinger
 • Afbalanceret hårdhed
 • Kan vaskes ved 60o’
 • 25 års garanti på senge og 10 års garanti på fjedre
 • Skulderzone
Ulemper

 • Ekskl. ben, hovedgærde og tilbehør

 

Wonderland Medley fås i følgende størrelser:
180 x 200 cm

 


Wonderland Harmony continental seng – god værdi for pengene

ILVA Wonderland Harmony Kontinentalseng

Wonderland Harmony er en boksmadras, hvor man får en god komfort og kvalitet til en rimelig pris. Boksmadrassen er forsynet med både en skulderzone samt Wonderlands unikke justerbare fasthed ved hoften. Dette i kombination med sengens fjedersystem sørger for, at man får en seng med en omfattende støtte og aflastning.

Derudover er Wonderland Harmony kantstabil. Det vil sige, at selvom man kommer i nærheden af madrassens kant under søvnen, så slipper man får følelsen af at falde ud af sengen.

Boksmadras med justerbar fasthed og skulderzone
Med Wonderland Harmony får man en seng med flere justerbare muligheder. Sengen kommer nemlig med en justerbar fasthed, hvor man har mulighed for at justere fastheden under hoftepartiet. Her kan man regulere, hvor dybt hoften skal synke i forhold til ens skuldre.

På den måde kan man tilpasse sengen efter ens ønsker og behov. Wonderland Harmony kommer også med en skulderzone, der bevirker, at ens skuldre synker ned i sengen, således at man opnår den rette aflastning af både ryg, nakke og skuldre.

Udstyret med fjedersystemet Comfort-pocket
Wonderland Harmony er forsynet med fjedersystemet Comfort-pocket. Dette fjedersystem har en høj evne til at tilpasse sig efter kroppens konturer, så man opnår en støtte alle de steder, hvor man har mest brug for det. Fjedersystemet er også trykaflastende, hvilket er en fordel, da kroppen herved bliver aflastet på de rette steder.

Sammen med sengens latexpolstring sikrer dette, at man opnår en optimal liggestilling, der giver en aflastning og støtte for hele kroppen. Alle sengens tekstiler er aftagelige og vaskbare, hvorfor man kan vaske disse i vaskemaskinen ved 60 grader.

Madrassen er desuden vendbar, hvorfor man har mulighed for at forlænge sengens levetid ved at vende denne regelmæssigt.

Ventilerende og åndbar topmadras
Ved køb af Wonderland Harmony medfølger der en topmadras ved navn Premium-topmadrassen. Denne topmadras sørger for at give en afrunding af sengen, der er meget blød.

Madrassen består af fleksibelt materiale, der tilpasser sig efter ens krop, hvilket bidrager til det høje komfortniveau. Dette fleksible materiale er naturlatex, hvorfor topmadrassen både er ventilerende og åndbar. Man vil derfor opleve et behageligt soveklima.

Latex er desuden et materiale, der er velegnet for forbrugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten. Topmadrassens kernetykkelse er på 4 centimeter.

Fordele og ulemper ved Wonderland Harmony:

Fordele

 • Topmadras med latex
 • Udstyret med fjedersystemet Comfort-pocket
 • Alle sengens tekstiler er vaskbare
 • Justerbar fasthed og skulderzone
 • Kommer med latexpolstring
Ulemper

 • Sengeben skal til tilkøbes

 

Wonderland Octave

Bemærk: Wonderland Octave er desværre udgået. Du kan dog se udvalget af Nordic Dream kontinentalsenge ved at følge dette link.

Kontinentalsengen Wonderland Octave er en moderne og stilren model, der er forsynet med et heldækkende betræk. Det vil sige, at sengen fremstår som værende en enkel stor madras, hvorfor man undgår revnen i midten. Derudover er det muligt at bestille sengen med et samlet fjederindlæg.

Wonderland Octave bliver fremstillet med et fokus på at anvende alle de bedste materialer på markedet samt med funktioner, der højner liggekomforten. Derfor er madrassen både vendbar og vaskbar samt kommer med en skulderzone.

Kantstabil kontinentalseng med skulderzone
Wonderland Octave er forsynet med fjedersystemet Standard Pocket, der er opdelt i 5 forskellige vindinger. Dette sørger for, at hele kroppen får den støtte og aflastning, der er er brug for.

Med Wonderland Octave får man desuden en continentalseng med en skulderzone. Dette sørger for, at ens skuldre synker ned i sengen, så både nakke, skuldre og ryg opnår den rette aflastning og støtte. Derudover er Wonderland Octave kantstabil, hvorfor man slipper for følelsen af at falde ud af sengen, selvom man kommer i nærheden af madrassens kant.

Vendbar og vaskbar madras med miljøskum
Wonderland Octave kommer med en vendbar og vaskbar madras. Da madrassen er vendbar har man mulighed for at forlænge sengens levetid, hvis man sørger for at vende den regelmæssigt. Dette hjælper også med at holde på sengens liggekomfort.

Man har yderligere mulighed for at vaske alle sengens tekstiler ved 60 grader i vaskemaskinen. Sengens polstring er lavet af Welun miljøskum, der sikrer en god ventilation og åndbarhed.

På den måde opnår man et køligt liggeunderlag, hvilket er en fordel for forbrugere, der ofte har det for varmt om natten.

Topmadras med hyperflex-skum
Ved køb af Wonderland Octave medfølger der en Premium-topmadras, der består af fleksibelt materiale. Dette materiale er hyperflex-skum, der sørger for at tilpasse sig efter kroppens konturer og bevægelser.

Med topmadrassen er man yderligere sikret en optimal ventilation og åndbarhed. Topmadrassen har en kernetykkelse på 4 centimeter, hvilket er meget gennemsnitligt for de fleste topmadrasser på markedet. Betrækket er desuden vaskbart, så man kan vaske det i vaskemaskinen.

Fordele ved Wonderland Octave:

Fordele

 • Åndbar topmadras med vaskbart betræk
 • Vendbar og vaskbar madras
 • Polstring af Welun miljøskum
 • Udstyret med skulderzone

Wonderland Octave kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
180 x 200


Dunlopillo Harmoni kontinentalseng

Bemærk: Dunlopillo Harmoni er desværre udgået. Du kan dog se udvalget af Nordic Dream kontinentalsenge ved at følge dette link.

Kontinentalsengen Dunlopillo Harmoni er en komfortabel og behagelig seng, der er forsynet med et slidstærkt møbelstof. Møbelstoffet kommer i 3 forskellige farver, hvorfor man har mulighed for at designe sengen på den måde, der passer bedst til ens behov.

Med Dunlopillo Harmoni behøver man desuden ikke bekymre sig om den irriterende revne i midten, da man undgår denne.

Dog har man stadig mulighed for at vælge en individuel fasthed i hver side af sengen, så man kan sove sammen med en partner uden at gå på kompromis med hverken støtten eller liggekomforten.

Seng med 3 forskellige lag
De fleste kontinentalseng er i dag opbygget af 3 lag, hvorfor dette ikke er nogen undtagelse med Dunlopillo Harmoni. Denne model består også af 3 lag, der er fremstillet med fokus på anvendelsen af materialer af høj kvalitet.

Dunlopillo Harmoni er opbygget af en plan bund med en vendbar madras. På den måde kan sengen holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for regelmæssigt at vende den samt vedligeholde sengen.

I og med de 3 lag består af udelukkende kvalitetsmaterialer, kan man trygt stole på, at sengen er forsynet med en optimal liggekomfort.

Åndbar kontinentalseng med 7 komfortzoner
Dunlopillo Harmoni er en åndbar og ventilerende kontinentalseng med 7 forskellige komfortzoner. Dette sørger for et højt komfortniveau, da de 7 komfortzoner tilpasser støtten efter brugerens behov.

Komfortzonerne kommer nemlig med en differentieret fasthed, der tilpasser sig efter kroppens konturer, så man opnår en unik og personlig støtte og aflastning.

Derudover er Dunlopillo Harmoni forsynet med et lag, der er opbygget af naturlatex. Dette kan findes på sengens mellemste madras, der har en vendbar naturlatexkerne på 18 centimeter. Dette bidrager ikke blot til sengens liggekomfort, men sørger også for en åndbar og ventilerende seng.

Seng med flere tilpasningsmuligheder
Med Dunlopillo Harmoni får man en seng, hvor der er mulighed for flere tilpasningsmuligheder i forhold til designet m.m. Man kan nemlig vælge flere former for betræk såsom Harmonietop eller Dunlopillos Cool betræk, der begge bidrager til en optimal åndbarhed i sengen.

Begge former for betræk er vaskbare og aftagelige, så de kan vaskes i vaskemaskinen. Man har også mulighed for at tilkøbe en gavl til sengen, hvis man har brug for det. Der medfølger yderligere en tuftet topmadras ved køb af kontinentalsengen.

Fordele ved Dunlopillo Harmoni:

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Flere tilpasningsmuligheder
 • Forsynet med en madras med naturlatexkerne
 • Kan vælge en individuel fasthed i hver side
 • Åndbar og ventilerende kontinentalseng

Norland Luksus Komfort 

Bed Lab står bag serien Norland. Vil du have en kontinentalseng i god kvalitet, så gå efter Norland Luksus Komfort. Du får en danskproduceret seng,hvor der kælet for samtlige detaljer. Lige fra de tre komfortlag til det eksklusive møbelstof. Sengen fås i klassiske grå farver og tilbyder et både minimalistisk og elegant design, der passer ind i stort set enhver boligindretning. Du får ganske enkelt luksus, komfort og et minimalistisk design i ét og samme produkt.

God plads på alle fronter
Dobbeltsengen er klassificeret som en bestseller i Sengetids sortiment, hvilket vidner om den høje kvalitet. Den kan desuden samles uden brug af værktøjer. Dette er et godt valg til både parret og singlen, der dels vil have en god højde på sengen og dels vil have god plads. Sengen leveres med ben i standardstørrelsen 10 cm, men fås også i andre størrelser. Med standardben og topmadras på 10 cm måler sengen 64 cm i højden.

Til dig, der går efter komfort
Kontinentalsengene i Norland-serien ligger måske nok i den lidt dyrere prisklasse, men du får også en helt anden kvalitet end med standardmodellerne. Dette er valget for dig, der vil have den ultimative komfort og ønsker at investere i den gode søvn. Desuden er sengene omfattet af en 25 års garanti på ramme og fjederbrud.

Norland Luksus Komfort vs. Markedet
Én af de ting, der gør Norland Luksus Komfort til en sværvægter inden for kategorien kontinentalsenge, er den komplekse opbygning med de tre komfortlag. Der er desuden anvendt polstringer i form af bl.a. Airflow skum, der fremmer den gode nattesøvn. 

Glæd dig til at indtage drømmeland på den vendbare springmadras med de stabiliserende pocketfjedre fordelt i 5 zoner, der tilfører en ekstra komfort for både skuldre og lænd, den tilhørende boksmadras samt en vaskbar topmadras, der fås i forskellige varianter.

Fordele ved Norland Luksus Komfort:

Fordele

 • Produceret i Danmark
 • Vælg selv topmadras (10 cm) – Latex- eller Wonderpurkerne
 • Tre komfortlag, fem komfortzoner
 • Nem at samle uden brug af værktøj
 • Ergonomisk støtte
 • Slidstærke nordiske materialer
 • 25 års garanti

Norland Eksklusiv Komfort 

Bed Lab er producenten, der står bag kontinentalsengene i Norland-serien. Der er tale om et ungt, fremadstående brand, der fokuserer på at kunne levere en ekstra høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Norland Eksklusiv Komfort har en lidt større detaljegrad end f.eks. Norland Luksus Komfort. Her er der derfor kræset ekstra meget for detaljerne på den danskproducerede seng. Et eksempel er den 8 cm tykke topmadras med en sommer- og vinterside, der kan vælges i varianterne Latex og Wonderpur. Madrassen er vaskbar.

Når du skal vælge topmadras, skal du bl.a. tage stilling til dine individuelle behov. Sveder du meget? Eller vil du hellere have en topmadras, der holder på varmen? Begge topmadrastyper former sig dog efter din krop på optimal vis og er derfor helt i tråd med den kvalitet, der kendetegner samtlige senge i Norland-serien. 

Ekstra ergonomisk for skuldre og lænd
Norland Eksklusiv Komfort er opbygget i de karakteristiske tre lag for en kontinentalseng. Konstruktionen bygger bl.a. på en boksmadras af svensk fyrretræ, en springmadras med stabiliserende pocketfjedre samt det velkendte Airflow skum  – dækket med tekstil for at give en ekstra beskyttelse. De fem komfortzoner tager desuden kærligt hånd om kroppen, lige fra skuldre til lænd og hofter, ved at give den helt rigtige mængde trykaflastning. 

Norland Eksklusiv Komfort er lidt lavere end Norland Luksus Komfort, nemlig 62 cm inklusive standardbenene på 10 cm. Bemærk, at du kan vælge benene i andre størrelser, så du får den ønskede højde. Måske drømmer du om, at der skal være lidt ekstra opbevaringsplads under sengen, eksempelvis til sko, sengetøj eller kattekurven.

Norland Eksklusiv Komfort vs. markedet
Norland Eksklusiv Komfort er modellen, du bør vælge, hvis du have lidt mere af den luksus og komfort, der karakteriserer Norland-serien. En signatur, der har gjort flere Norland-senge til bestsellers.  

Norland-sengen kan tilpasses på flere forskellige måder, foruden ben og topmadras. Du kan f.eks. både selvvælge farve (lysegrå eller mørkegrå) samt fasthed på madrassen, Sengen kan også købes med tilvalg, hvis du har et ønske om at tilføje en sengegavl.

Fordele ved Norland Eksklusiv Komfort:

Fordele

 • Nordisk kvalitet i hver eneste detalje
 • Danskproduceret seng
 • Vælg selv topmadras (8 cm) – Latex- eller Wonderpurkerne
 • Tre komfortlag, fem komfortzoner
 • Nem at samle uden brug af værktøj
 • Ergonomisk støtte
 • 25 års garanti

Norland Dreamline Kontinental 

”Når kun det bedste er godt nok”. Modsat andre Norland-modeller får du her hele 4 komfortlag, der er designet til at give dig den absolut bedste komfort, du kan forestille dig. De nordiske materialer – forarbejdet på den danske fabrik – spiller på forbilledlig vis op til den moderne sengeteknologi. Dette bindes elegant sammen af en optimal ergonomi i hver eneste fjeder, hvilket forkæler kroppen fra top til tå. 

Specialudviklet topmadras med en sommer- og vinterside
Den specialudviklede topmadras Norland Cloud Latex hjælper med at regulere varmen, så du får den ultimative komfort og kan sove trygt. Det smarte element er, at madrassen har vendbare sider, så den kan anvendes til henholdsvis sommer og vinter. Siderne er med bambusuld og fåreuld. 

Du kan desuden glæde dig til en springmadras med smartpocketfjedre (også kendt som posefjedre) samt en skøn boksmadras med dobbelte pocketfjedre. Alle lag er designet til at give dig al den komfort, du ikke får med de mere traditionelle kontinentalsenge. Posefjedrene giver f.eks. efter for kropsvægten, så du får en ultimativ komfort efter en lang og hård dag, hvor den næste destination er drømmeland.

Flere valgmuligheder
Med Norland Dreamline Kontinental kan du foretage flere aktive valg ved bestillingen. Vælg selv, om sengen skal være sort, grå eller lysegrå. Du bestemmer også selv fastheden på madrassen samt højden på benene. Som standard måler benene 10 cm, men fås i flere størrelser. Med standardben måler Norland Dreamline Kontinental 72 cm.

Norland Dreamline vs. Markedet
Når du vælger en Norland Dreamline, køber du et produkt fra en producent, der er eksponent for det gode skandinaviske design. Bag Norland-brandet finder du den skandinaviske virksomhed Bed Lab, der har valgt at forene en førsteklasses kvalitet med fokus på bæredygtighed. Der anvendes bl.a. svensk fyrretræ på den danske fabrik, hvor håndværkerne med stor ildhu er med til at fremelske de gode designkvaliteter samt den moderne teknologi. Målet er at give kunderne den optimale oplevelse med denne absolutte topmodel i Norland-serien.

 


 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme