Robotplæneklipper test-guide: De 9 bedste robotplæneklippere (Med råd fra ekspert)

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: oktober 11, 2023.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Robotplæneklipper test-guide: De 9 bedste robotplæneklippere (Med råd fra ekspert)

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Uanset om du har en stor eller lille have, er en robotplæneklipper en smart, praktisk og brugbar hjælp i hverdagene – den sørger nemlig for, at din plæne altid står knivskarpt. Ifølge vores gør-det-selv ekspert, Samuel Ringgaard Davey, kan robotplæneklippere i dag endda klare græsplæner med selv stejle hældninger eller ujævnt terræn, hvilket vidner om robotternes teknologiske udvikling de seneste år.

Vi har derfor valgt at gennemgå en række tests af de bedste robotplæneklippere, som alle får positive ord med på vejen af eksperter, så du kan få et overblik over markedets udvalg.

Derudover kan du læse hvad Samuel Ringgaard Davey fortæller, du skal være særligt opmærksom på, før du køber en ny robotplæneklipper, så du klædes godt på, inden du træffer dit valg.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af robotplæneklippere , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

15. maj 2023

Vi har tilføjet et nyt produkt til vores artikel, RMX500 robotplæneklipper, der er kendt for sin holdbarhed uanset vejret og den er dermed egnet til forskellige klimaer, hvilket sikrer pålidelig vedligeholdelse af plænen året rundt.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 9 bedste robotplæneklippere i test-guiden 2023:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte robotplæneklippere

Se hele tabellen

5 ting du skal overveje, før du køber robotplæneklipper

 • Areal

  Robotplæneklippere kan inddeles i tre kategorier (lille, mellem og stor), alt efter det anbefalede areal, den specifikke model kan klippe: op til 600 m2, 1.000-1.500 m2 og op til 2.000 m2. De mindste robotplæneklippere har typisk lavere batteritid, idet de netop designes til at dække et mindre areal, men til gengæld har de ofte nemmere ved at komme ind i de små kroge og områder. De mellemstore plæneklippere har normalvis længere batteritid og er dertil bedre i mere ujævne terræner og på skråninger, sammenlignet med de små modeller. Sidst, men ikke mindst, er det typisk de store robotplæneklippere, der er bedst til stejle hældninger og meget ujævne og store plæner, hvor bedre skæreknive og en bred klippebredde er nødvendigt.

 • Egenskaber

  Den gennemsnitlige batteritid for robotplæneklippere er ca. på 100 minutter, og fordi maskinerne selv har en automatisk retur- og genopladningsfunktion, så behøver du ikke selv at gøre noget for at oplade dem. Der bruges forskellige skæreknive til forskellige bredder, og på selve robotplæneklipperen kan du altid selv justere selve højden på skæreknivene. En højere maksimal højde er f.eks. ideelt, hvis din have er ujævn, og har du stejle hældninger, er det afgørende, at motoren er kraftig nok til, at den faktisk kan klare arbejdet.

 • Funktioner

  Robotplæneklippere designes med fokus på forskellige funktioner, der hver især er rettet mod specifikke formål. Har du f.eks. en have med smalle passager og snævre områder, anbefaler vi, at du går efter en model med ekstra gode sensorer. Har du derimod en stor, jævn plæne, er det en god idé at gå efter en mere robust robotplæneklipper odel lang batteritid. Og er du en person, der sætter pris på tech features, er det oplagt at gå efter robotplæneklippere, der kan tilsluttes Bluetooth, Wi-Fi og en app, så du kan styre den direkte fra din telefon. Slutteligt findes der robotplæneklippere med nyttige funktioner som forskellige niveauer af tyverisikkerhed og automatisk-stop, hvis den løftes, hvilket f.eks. er oplagt, hvis der er børn i huset.

 • Pris

  Dyrere robot plæneklippere koster fra ca. 14.000 kr. og opefter, mens de billigere robotplæneklippere findes til omkring 4.000 kr. Køber du en dyr robot plæneklipper, kan du forvente højere kvalitet, længere batteritid, flere sensorer og forskellige andre smarte funktioner, alt afhængig af den specifikke model. Køber du i stedet en af de billigere robotplæneklippere, som sagtens kan være tilfredsstillende afhængig af din have, får du et enklere design, færre funktioner, typisk kortere batteritid, smallere klippebredde og en mindre kraftig motor. Det er altså vigtigt at overveje dit budget samt, hvad du præcist har brug for – på den måde bliver det langt nemmere at sortere i det store udvalg.

 • Forbruger- og ekspertanmeldelser

  Vi anbefaler altid at læse, hvad tidligere kunder har at sige om en given robot plæneklipper, og hvor godt den har fungeret for dem. Forbrugeranmeldelser fortæller dig typisk, om en specifik model er nem at bruge, og om dens funktioner fungerer i praksis. Ekspertanmeldelser er derimod gode at læse, fordi de giver dig et indblik i, hvor godt plæneklipperen præsterer under forskellige forhold. Derudover får du information om, hvordan en given robotplæneklipper klarer sig sammenlignet med ældre modeller og det generelle marked, og netop derfor har vi valgt både at inkludere forbruger- og ekspertanmeldelser nedenfor, så du får mest mulig hjælp til at vælge hvilken robot plæneklipper, du skal købe.

arrow-more

RMX500 robotplæneklipper - robotplæneklipper med bioklip-teknologi

God robotplæneklipper til mellemstore haver

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjerner på Texas.dk

Dagens bedste priser og tilbud på RMX500 robotplæneklipper:

TEXAS.dk
På lager
5.199 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Multizone-funktion
 • TEXAS app-kontrol
 • Beskyttelse mod al slags vejr

Forbrugsguidens vurdering

Sammenfattende er robotplæneklipperenm fra Texas er en pålidelig og brugervenlig løsning designet til græsplæner på ca. 500 m2, og med sin multizonefunktion og innovative bioklip-teknologi dækker den hele plænen. Hertil giver den trådløse kontrol-app bekvemmelighed og fleksibilitet, så du nemt tilpasser klippeplanen efter dine behov. Derudover er modellen støjsvag, nem at vedligeholde og leverer præcise klipninger med sine tre roterende knive, og mens klippebredden på 18 cm kræver flere klipninger til større plæner, er en mulig løsning at planlægge klippeskemaet strategisk ved hjælp af multizonefunktionen for at sikre effektiv og omfattende dækning. Samlet set er modellen en pålidelig og effektiv løsning for dig, der ønsker med lethed at have en velholdt græsplæne.

Fordele

 • Nem betjening pga. appen, wifi og bluetooth forbindelsen
 • Bio-clip-teknologi som forbedrer den naturlige gødning af din græsplæne
 • Støjsvag i drift hvilket gør du ikke ligger mærke til den kører
 • Den nemme vedligeholdelse gør at maskinen altid har en høj ydeevne
 • Klippeplan, der kan tilpasses, så du får en plæne, der er skræddersyet til dine behov

Ulemper

 • Lidt lang opladningstid

Robotplæneklipperen har et system, der beskytter mod al slags vejr, hvilket gør den velegnet til husejere i områder med varierende vejrforhold samt sikrer ensartet effektivitet og holdbarhed gennem alle årstider.

Anmeldelse: Produktanalyse af RMX500 robotplæneklipper

Specifikationer

 • Klippeområde: 500 m2
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 6 cm
 • Maks. hældning: 36 %
 • Støjniveau: 62 dB
 • Driftstid: 60-90 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Vægt: 8 kg

Klipning med multizonefunktion
Robotplæneklipperen fra Texas er en pålidelig løsning, der er designet særligt til græsplæner på ca. 500 m2, og den er en del af den brugervenlige RMX-serie, der tilbyder forskellige modeller med forskellige kapaciteter, batterier, ladestationer og software. Herunder er modellen dog også velegnet til de fleste danske parcelhusplæner og klarer hældninger på plænen på op til 20 grader.

Plæneklipperen har en multizonefunktion, som gør det muligt for dig at udpege op til fire forskellige startpunkter for klipningen, og funktionen garanterer en omfattende dækning, der effektivt vedligeholder både for- og baghaver samt smalle områder på plænen. Modellen udnytter den innovative bioklip-teknologi og efterlader det afklippede græs, så det fungerer som en naturlig gødning, der fremmer væksten på plænen.

App til trådløs klippekontrol
Med sin støjsvage drift og nemme vedligeholdelse er plæneklipperen nem at bruge, og hertil styres og overvåges den på enkel vis via Texas-appen, som tilbyder Wi-Fi- og Bluetooth-forbindelse. Gennem appen har du fleksibilitet til at tilpasse klippeplanen efter dine specifikke behov og præferencer, og appen gør det desuden nemt at tjekke batteriniveauet, justere indstillingerne og endda opdatere softwaren for at forbedre ydeevnen. Derudover leveres modellen med en ladestation, der sikrer, at plæneklipperen altid er klar til brug, hvilket yderligere forenkler vedligeholdelsen og sikrer optimal ydeevne.
Med hensyn til klippeydelse er modellen udstyret med tre roterende knive, der er designet til at klippe præcist uden at flosse eller visne græstoppene, og modellen indebærer deusden indbygget sikkerhedsfunktioner såsom forhindringssensorer og en løftesensor, der stopper knivene, når robotten løftes.

Sammenlignet med Robomow RK1000 tilbyder RMX500 lignende klippeegenskaber til græsplæner på ca. 500 m2, men modellen skiller sig ud med sin multizonefunktion, der giver dig mulighed for at vælge forskellige startpunkter for klipningen og sikrer en omfattende dækning af plænen, hvilket gør den til en mere alsidig løsning.

Pro-tip: Udnyt multizonefunktionen til strategisk at indstille flere startpunkter for klipningen, så du sikrer en omfattende dækning af din plæne og maksimerer effektiviteten.

Mere om RMX500 robotplæneklipper

Specifikationer

 • Klippeområde: 500 m2
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 6 cm
 • Maks. hældning: 36 %
 • Støjniveau: 62 dB
 • Driftstid: 60-90 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Vægt: 8 kg

Robomow RK1000 - pålidelig og effektiv robotplæneklipper

Robotplæneklipper - Bedst i test

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Testvinder af dansk uafhængigt testpanel
 • check Testvinder af svensk uafhængigt testpanel
 • check 4,6/5 stjerner hos RobotManiak
 • check 4,4/5 stjerner på Google

Dagens bedste priser og tilbud på Robomow RK1000:

 • Unik kantteknologi
 • Touchscreen-betjeningspanel med høj opløsning
 • Smart navigationssystem

Forbrugsguidens vurdering

Robomow RK1000 er vinder af robotplæneklipper-tests foretaget af uafhængige danske og svenske testpaneler – og vi forstår godt hvorfor. Modellens kvalitet er helt i top, og så er den udstyret med masser af smarte funktioner, herunder mulighed for at slå græsset helt tæt på kanterne, et tyverisikret pin-system og løfte- og vippesensorer, som automatisk stopper knivene, hvis børn f.eks. forsøger at løfte den.

Der er dog ingen app-tilslutning, så du kan ikke styre Robomow fra din telefon, men er det noget, du kan leve uden, er modellen her et oplagt valg.

Fordele

 • Patenterede hjul til ethvert terræn
 • Klippesystem med 4 drejelige knive
 • Sikkerhedssystem med 4-cifret pin-kode
 • Løfte- og vippesensor
 • Nødstop

Ulemper

 • Ingen app-tilslutning

Robomow RK1000 er udstyret med et Smart Navigation-system, der gør det muligt for den på effektiv vis at navigere problemfrit rundt i din have, så du i stedet kan læne dig tilbage og nyde synet af en trimmet og velholdt plæne.

Anmeldelse: Produktanalyse af Robomow RK1000

Specifikationer

 • Klippeområde: 1000 m²
 • Skærebredde: 21 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 10 cm
 • Maks. hældning: 45 %
 • Støjniveau: 60 dB
 • Driftstid: 50 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Vægt: 10,5 kg

10 cm maksimal klippehøjde
Robomow RK1000 har en klippebredde på 21 cm, hvilket er bredere end gennemsnittet på 18 cm. Det er især praktisk, hvis du har en stor græsplæne, fordi det betyder, at RK1000 bruger mindre tid på at slå samme areal som andre modeller.

Modellen kan også nemt håndtere højere græs, idet dens maksimale klippehøjde er på hele 10 cm, hvilket igen er langt højere end de gennemsnitlige 6 cm på lignende robotplæneklippere. Den høje maksimale klippehøjde gør den til et godt valg, hvis du ikke har mulighed for at slå græsset regelmæssigt.

Touchscreen og hurtigt opladning
Med plæneklipperens touchscreen får du mulighed for at kontrollere din Robomow ganske simpelt. Systemet er nemlig brugervenligt og kræver ikke, at du er specielt teknisk kyndig for at betjene det – faktisk skal du ikke mere end at trykke et par gange, før din robotplæneklipper er klar.

Opladningstiden på 2 timer minutter og batteritiden på 40-50 minutter er også ganske fint – og med sine 10,5 kg er RK1000 heller ikke for tung at flytte rundt på. Den arbejder desuden relativt støjsvagt med 64 dB, hvilket gør den til en god løsning for dem, der vil have minimal støj i haven.

Arbejdsareal og hældning
Robomow RK1000 har et anbefalet arbejdsareal på op til 1.000 m², dog afhængigt af flere faktorer som græshøjde og -tæthed, temperatur, hældning m.m. Modellen kan derudover klare hældninger på op til hele 45%, hvilket er højt sammenlignet med lignende modeller, der ofte kun har en hældningskapacitet på omkring 20%. RK1000 er altså oplagt, hvis din have er ujævn og / eller kuperet.

Hvad siger brugere og eksperter om Robomow RK1000?

Både eksperter og forbrugere har testet Robomow RK1000 og giver den høje karakterer og positive anmeldelser. Eksperter har bl.a. vurderet, at robotplæneklipperen er “rigtig god til store græsplæner” og “god til at håndtere forhindringer”. Forbrugeranmeldelser er ligeledes positive, én f.eks. skriver, at modellen er “blandt de mindre støjende.” En forbruger gik endda så langt som til at sige, at modellen er “det bedste, de nogensinde har købt”.

Mere om Robomow RK1000

Specifikationer

 • Klippeområde: 1000 m²
 • Skærebredde: 21 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 10 cm
 • Maks. hældning: 45 %
 • Støjniveau: 60 dB
 • Driftstid: 50 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Vægt: 10,5 kg
Læs mere om Robomow RK1000

Gardena SILENO City 600 - robotplæneklipper til mellemstore haver

Bedste brugervenlige robotplæneklipper

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4/5 stjerner hos ExpertReviews
 • check 4,6/5 stjerner på Google Shopping
 • check 4,4/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Gardena SILENO City 600:

avXperten.dk
På lager
9.075 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Sensor control
 • IPX5 konstruktion
 • Automatisk opladningssystem

Forbrugsguidens vurdering

Gardena SILENO City 600 er et godt valg til mellemstore haver på op til 600 m2. Dens brugervenlige betjening, der er tilgængelig via Gardena appen, sikrer nemlig problemfri vedligeholdelse af din græsplæne, bl.a. vha. SensorCut-systemet, som giver ensartede og jævne klipperesultater. Den vandtætte IPX5-konstruktion sikrer derudover pålidelighed under forskellige vejrforhold, så den altid kan køre rundt. Selvom nogle vil synes det er lidt udfordrende at styre den via smartphone, er det for os at se en stor fordel, så snart du har vænnet dig til det – det giver nemlig et helt nyt niveau af bekvemmelighed, hvorfor modellen for os at se er den bedste brugervenlige valg.

Fordele

 • PRO-silent drift med kun 57 dB
 • Ren og præcis skæring
 • Med Sensor Cut-systemet
 • Programmerbare klippetider
 • Nem vedligeholdelse

Ulemper

 • Lidt sværere at forbinde med smartphone

Gardena SILENO City 600 er en brugervenlig og effektiv robotplæneklipper med masser af smarte funktioner. Dertil medfølger Gardena Gateway i købet, så du nemt kan styre plæneklipperen via app – du kan altså sidde og slappe af, styre robotten og nyde, at din plæne bliver slået – helt uden at rejse dig.

Anmeldelse: Produktanalyse af Gardena SILENO City 600

Specifikationer

 • Klippeområde: 600 m²
 • Skærebredde: 16 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 57 dB
 • Driftstid: 65 min
 • Opladningstid: 75 min
 • Vægt: 7,3 kg

Gardena App
Tilslut din smartphone til Gatewayen og styr plæneklipperen direkte via Gardena-appen, som har en trådløs Bluetooth rækkevidde på op til 10 meter. I appen kan du nemt og hurtigt indstille et ugentligt program, ønsket klippelængde og meget mere, så du kan skræddersy robottens rutine præcis efter dine præferencer.

Plæneklipperen behøver dog ikke kun køre efter et forudbestemt program – den kan også selv registrere, om græsset skal klippes via den intelligente SensorControl. Derudover sikrer CorridorCut-teknologien, at plæneklipperen kan navigere gennem selv smalle områder på helt ned til 60 centimeter.

Automatisk opladningssystem
Plæneklipperen er udstyret med et genopladeligt lithium-ion batteri og leveres med en tilhørende opladningsstation. Modellen kan køre i op til 65 minutter og kører derefter selv hen til opladningsstationen, når det er nødvendigt, hvorefter opladning tager cirka 75 minutter.

SensorCut-systemet
Gardena Sileno City 600 er udstyret med et SensorCut-system, der på intelligent vis kan vurdere græssets højde uden hjælp, hvilket giver en optimal og ensartet klipning. Med systemet undgår du desuden også striber og mærker i græsplænen efter klipningen. Robotplæneklipperen er dertil ikke støjende, idet lydniveauet kun er på 57 dB.

Efter klipningen kaster modellen det afklippede græs tilbage på græsplænen, hvilket fungerer som naturlig gødning – du slipper altså helt selv for at sprede gødning i løbet af året.

Mere om Gardena SILENO City 600

Specifikationer

 • Klippeområde: 600 m²
 • Skærebredde: 16 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 57 dB
 • Driftstid: 65 min
 • Opladningstid: 75 min
 • Vægt: 7,3 kg

Bosch Indego M+ 700 - lydsvag robotplæneklipper til den jævne plæne

God robotplæneklipper med tidseffektivt mønster

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Testvinder af britisk uafhængigt testpanel
 • check Testvinder af dansk uafhængigt testpanel
 • check 'Bedste til større græsplæner' pris på T3

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch Indego M+ 700:

 • LogiCut intelligent navigationssystem i parallelle linjer
 • Klipning af haver på 700 m2
 • Registrering af forhindringer med SpotMow

Forbrugsguidens vurdering

Bosch Indego M+ 700 skiller sig ud som en testvindende plæneklipper, der kombinerer innovation med effektivitet. Dens LogiCut-teknologi kortlægger ikke blot din græsplæne, den gør det også lettere at klippe i parallelle linjer, så du får en snorlige græsplæne. Modellen er specielt god på jævne græsplæner og i smalle passager, og dens smarte funktioner, herunder stemmestyring, tilpassede klippeskemaer og nem app-styring, gør vedligeholdelse af græsplænen super nemt.

Selv om den måske kæmper lidt med højere græs, kan det nemt arbejdes omkring ved at opretholde et konsekvent klippeskema, som endda optimeres af plæneklipperen selv.

Fordele

 • God til flade græsplæner og smalle passager
 • Indbygget stødføler
 • Stemmestyring
 • 3 drejelige knive
 • Ordentlig finish

Ulemper

 • Begrænset klippehøjde (30-50 mm)

Bosch Indego M+ 700 har opnået 77 % hos Which.co.uk, hvilket placerer den på en samlet fjerdeplads i samme test, hvor Bosch Indego 400 Connect løb med sejren og titlen som samlet testvinder. Dertil er den kåret som testvinder af et britisk og dansk uafhængigt testpanel, hvilket vidner om dens høje kvalitet og gode funktioner.

Hvor 400-modellen er beregnet til 400 m2, kan Indego M+ 700 dække 700 m2, og så kan den endda håndtere flere plæneområder og mindre passager på én gang, blot de ikke overstiger de 700 m2. Samtidig fås robotplæneklipperen med mange smarte funktioner, som Indego BorderCut, SmartMowing og LogiCut. Det er med andre ord én af de bedste robotplæneklippere, som giver dig rigtig meget for pengene.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch Indego M+ 700

Specifikationer

 • Klippeområde: 700 m²
 • Skærebredde: 19 cm
 • Klippehøjde (min): 3 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 27 %
 • Støjniveau: 64 dB
 • Driftstid: 60 min
 • Opladningstid: 75 min
 • Vægt: 7,6 kg

Rigtig god til den flade græsplæne
Bosch Indego M+ 700 bliver af Which.co.uk rost for at være fremragende på de helt flade plæner. Her klipper den ubesværet, og du kan vælge klippehøjden i intervallet 30-50 mm. Testpanelet påpeger dertil, at den også håndterer vådt græs særligt godt.

Robotplæneklipperen har dog lidt større besvær med de ujævne plæner, da den til tider opfatter mindre skråninger som forhindringer, den skal undgå. Det kan give visse udfordringer, og derfor er Indego M+ 700 netop bedst til den helt flade have.

Spækket med smarte funktioner
Bosch’ robotplæneklipper har masser af smarte funktioner, der hjælper med at gøre græsslåningen både nemmere og mere effektiv. Vi kan bl.a. fremhæve Indego BorderCut-funktionen, hvor plæneklipperen klipper græskanterne, så de fremstår ekstra flotte efter klipningen.

SmartMowing hjælper derudover med at afgøre, om vejrforholdene er gode nok til, at plæneklipperen kan klippe græsset på optimal vis. Endelig er LogiCut en funktion, der hjælper med at planlægge den bedst mulige rute. Indego M+ 700 klipper desuden i fine lige linjer, så den ikke misser små græsområder.

Den er tilmed lydsvag, og så er den nem at opsætte til netop de indstillinger, du vil have; du kan bl.a. gøre brug af den tilhørende app. Du kan imidlertid også styre maskinen manuelt.

Selvom Bosch Indego M+ 700 ikke er klassificeret som et Best Buy hos Which.co.uk, er der stadig tale om en effektivt maskine, der bliver varmt anbefalet. Den fungerer dog bedst i helt flade haver.

Mere om Bosch Indego M+ 700

Specifikationer

 • Klippeområde: 700 m²
 • Skærebredde: 19 cm
 • Klippehøjde (min): 3 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 27 %
 • Støjniveau: 64 dB
 • Driftstid: 60 min
 • Opladningstid: 75 min
 • Vægt: 7,6 kg

Worx Landroid M500 WR141E - robotplæneklipper til kurvede plæner

Bedste robotplæneklipper til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check ExpertReviews 'bedste købspris' - med høj bedømmelse 5/5
 • check GardenincETC sølvpris - med 4/5 stjerner
 • check 4,3/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Worx Landroid M500 WR141E:

 • WiFi og Worx Landroid app
 • PowerShare-batteri af høj kvalitet
 • Drejeknap og LCD-display

Forbrugsguidens vurdering

Landroid M500 WR141E er en praktisk robotplæneklipper til en god pris, der er designet til dig med en have på op til 500 m2. Muligheden for at fjernstyre modellen via app forbedrer brugeroplevelsen, og PowerShare-batteriet bidrager til en konstant, effektiv ydelse. LED-displayet og maskinens drejeknap er ligetil at bruge og forenkler processen med at justere indstillingerne.

Det er dog værd at bemærke, at M500 WR141E ikke er den bedste robotplæneklipper til snørklede haver. Når det så er sagt, er robotten designet til at lære og tilpasse sig med tiden, så den gradvist forbedrer sin effektivitet – selv i mere komplicerede miljøer.

Fordele

 • Automatisk planlægning og navigation
 • Klipper græsset forholdsvis effektivt
 • Brugervenlig og nem at programmere
 • Meget lydsvag
 • Er god på kurvede græsplæner
 • Kan betjenes ved hjælp af stemmestyring

Ulemper

 • Ikke ideel til komplekse haver

Landroid M500 WR141E kommer fra engelske Worx, som for nogen måske er et lidt mere ukendt brand. Worx’ produktsortimentet byder dog på god kvalitet, der sagtens kan konkurrere med mange af de dyre mærker. Landroid M500 WR141E indtager f.eks. en 6. plads i test hos det engelske testmagasin, Which.co.uk, hvor modellen roses for at være lydsvag og effektiv, ligesom den er nem at opsætte til de ønskede indstillinger – modsat flere konkurrerende robotter. Det er samtidig et produkt, der har fået gode anmeldelser fra kunderne, der har kvitteret med en gennemsnitskarakter på 4,3/5.

Maskinen har dog visse mangler, når du sammenligner den med andre topmærker på markedet, men kan du leve med dem, får du en ganske udmærket robotplæneklipper til prisen (så længe din plæne har et maks. areal på 500 m2).

Anmeldelse: Produktanalyse af Worx Landroid M500 WR141E

Specifikationer

 • Klippeområde: 500 m²
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 3 cm
 • Klippehøjde (maks): 6 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 67 dB
 • Driftstid: 90 min
 • Opladningstid: 50 min
 • Vægt: 9 kg

Styr robotplæneklipperen via appen
Vil du have mest muligt ud af din Landroid M500 WR141E, skal du installere den tilhørende app. Du kan dog godt styre nogle af de mere grundlæggende funktioner via LED-skærmen på maskinen, og via WiFi kan du bl.a. også gøre brug af Alexa til de forskellige kommandoer.

Én af de helt store fordele ved M500 WR141E er, at den er uhyre lydsvag, fordi den bruger samme teknologi som elbiler – maskinen kører nemlig uden brug af børster og sensorer.

God effektivitet, men små mangler
Which.co.uk har testet deres robotplæneklippere gennem en måned og har derfor fået et nuanceret billede af effektiviteten over tid. Redaktionen hæfter sig ved, at maskinen gør sit arbejde godt, om end du ikke skal regne med den allerbedste finish. Den har dog ikke problemer med at klippe græsset som ønsket, ej heller på de lidt mere kurvede græsarealer, og med Cut to Edge kan du endda få den til at køre helt ud til kanterne.

M500 WR141E har dog også nogle små mangler; den kan have lidt svært ved at finde vej uden om forhindringer, og det kan tage lidt tid, inden den finder en ny rute.  Af andre mangler påpeger Which.co.uk, at modellen ofte ikke klipper det højere græs til perfektion. Den kører i lidt tilfældige baner, og det kan resultere i, at den misser et par enkelte steder undervejs.

Landroid M500 WR141E fra Worx er en fin robotplæneklipper, og den vinder bl.a. ved at være lydsvag, brugervenlig og forholdsvis effektiv. Som Which.co.uk konkluderer, vil det dog være fuldt ud muligt at finde endnu bedre alternativer – dog også til flere penge. Så kan du gå en smule på kompromis med kvaliteten, får du her en effektiv maskine til prisen.

Mere om Worx Landroid M500 WR141E

Specifikationer

 • Klippeområde: 500 m²
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 3 cm
 • Klippehøjde (maks): 6 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 67 dB
 • Driftstid: 90 min
 • Opladningstid: 50 min
 • Vægt: 9 kg

Husqvarna Automower 310 Mark II - robotplæneklipper med mange smarte funktioner

Bedste robotplæneklipper med avancerede funktioner

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Bedst i test hos PriceRunner - med en høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner
 • check 8,3/10 samlet testresultat på BestRobotLawnMower
 • check 4,6/5 stjerner på Google Shopping
 • check 4,3/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Husqvarna Automower 310 Mark II:

 • Fuld kontrol med Automower Connect@Home app
 • Løft- og vælte sensorer
 • Systematisk græsslåning af passager

Forbrugsguidens vurdering

Husqvarna Automower 310 Mark II er nem at sætte op, og den fungerer generelt rigtig godt. Den hører til i topklassen, og på baggrund af dens mange smarte funktioner som frostsikring, vejrtimer, forskellige profiler osv., er den for os at se det blandt de mest avancerede robotplæneklippere. Flere muligheder for at forbinde med din smartphone end bare Bluetooth ville være en fordel, men kan du leve uden det, er modellen et godt valg.

Fordele

 • Frostsikring
 • Profiler til forskellige områder
 • Modstandsdygtig overfor vind og vejr
 • Kan vaskes med haveslange
 • Super nem at sætte op

Ulemper

 • Ingen automatisk opdateringsfunktion
 • Kun tilslutning via Bluetooth i standardudgaven

Husqvarna Automower 310 Mark II er en robotplæneklipper, der kan forbindes til din smartphone via Automower® Connect@HOME. Bluetooth-løsningen giver dig fuld kontrol over plæneklipperen, så du hurtigt kan sende start-, stop- og parkeringskommandoer samt justere indstillingerne via din smartphone. Kommunikationen er stabil på helt op til 30 meters afstand.

Anmeldelse: Produktanalyse af Husqvarna Automower 310 Mark II

Specifikationer

 • Klippeområde: 1000 m²
 • Skærebredde: 22 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 40 %
 • Støjniveau: 58 dB
 • Driftstid: 70 min
 • Opladningstid: 60 min
 • Vægt: 9,4 kg

Smalle passager
310 Mark II er en af de smarteste og mest avancerede modeller på markedet – den har f.eks. systematisk passage-klipning, som giver glimrende resultater i smalle passager ved, at maskinen automatisk skifter klippemønsteret.

Støjsvag model
Modellen har en klippebredde på hele 22 cm, hvilket er markant mere end gennemsnittet. Maskinen klipper altså mere græsplæne på kortere tid end mange andre robotter ville gøre, og da det tilmed også er blandt de mere støjsvage robotplæneklippere (59 dB), er hele processen clean, smooth og hurtig. Det anbefalede arbejdsareal for modellen er 1.000 m², batteritiden er ca. 70 minutter, mens opladningstiden er på kun 60 minutter.

Vejrbestandig
Mark II fra Husqvarna er udstyret med store hjul med grove trækmønstre, der giver god fremdrift, selv hvis underlaget er glat og vådt, og så klarer den nemt skråninger med op til 40% hældning. Den kan endda bruges i regnvejr, da plæneklipperen også er vejrbestandig og designet til netop at modstå barskt klima.

Hvad siger brugere og eksperterne om Husqvarna Automower 310 Mark II?

Husqvarna Automower 310 Mark II er blevet testet af eksperter og forbrugere, og de giver den høje karakterer. Forbrugerne roser især den nemme opsætning og den overordnede kvalitet, som gør den holdbar. Derudover roses robotplæneklipperen for sin evne til at håndtere de fleste typer underlag, samt at den kræver meget lidt arbejde fra forbrugeren.

Mere om Husqvarna Automower 310 Mark II

Specifikationer

 • Klippeområde: 1000 m²
 • Skærebredde: 22 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 40 %
 • Støjniveau: 58 dB
 • Driftstid: 70 min
 • Opladningstid: 60 min
 • Vægt: 9,4 kg

Alko Robolinho 500 E - robotplæneklipper med anbefaling af Råd & Rön

God praktisk plæneklipper til mindre haver

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Gode anmeldelser fra svensk testpanel
 • check 4,6/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Alko Robolinho 500 E:

 • Talrige praktiske funktioner til nem vedligeholdelse af plænen
 • Kompakt design for nemmere opbevaring og transport
 • AL-KO inTouch-app via WiFi-hjemmestyring

Forbrugsguidens vurdering

Alko Robolinho 500 E er en praktisk, kompakt maskine, der er designet til at klare mindre haver effektivt. Dens særlige funktioner omfatter et mulching-system, der fint spreder græsafklip, hvilket giver en mere jævn klipning. Funktionen bidrager til en sundere og mere velholdt græsplæne, og derudover tilføjer den avancerede sensorteknologi og sikkerhedsfunktioner et lag af pålidelighed.

Selv om Robolinho 500 E i starten kan have svært ved at klare ujævnt terræn, giver dens kompakte design bedre manøvredygtighed, og ved konsekvent brug tilpasser den sig løbende til landskabet, hvilket er grunden til, at den i vores optik er et godt praktisk valg.

Fordele

 • Dobbelt bioklip-system
 • Kan klare hældninger på 45 %
 • Bestemte klippedage og tider kan installeres
 • Kører udenom forhindringer
 • Sikker model

Ulemper

 • Ikke god til ujævnt terræn

Det svenske forbrugerorganisation, Råd & Rön, har medtaget Alko Robolinho 500 E i deres omfattende tests af robotplæneklippere, hvor modellen kåres som testvinder. Her skriver de, at det er en effektiv og brugervenlig model, der i særdeleshed er oplagt til mindre haver.

Råd & Rön finder ikke mange minusser ved modellen, men forklarer dog, at den ikke er velegnet til at klippe græs på mere ujævnt terræn, hvilket er værd at være opmærksom på.

Anmeldelse: Produktanalyse af Alko Robolinho 500 E

Specifikationer

 • Klippeområde: 500 m²
 • Skærebredde: 20 cm
 • Klippehøjde (min): 2,5 cm
 • Klippehøjde (maks): 5,5 cm
 • Maks. hældning: 45 %
 • Støjniveau: 60 dB
 • Driftstid: 55 min
 • Opladningstid: 60 min
 • Vægt: 7,6 kg

Skabt til en mindre have
Med Alko Robolinho 500 E får duen robotplæneklipper, der er skabt til at klippe græsset i en mindre have. Dens arbejdsareal er nemlig på 500 kvadratmeter, hvilket som standard passer til en husstand med en mindre have.

500 E kan også sagtens klare haven med hældninger på helt op til 45 %, hvilket er en del mere sammenlignet med mange andre modeller på markedet.

Modellen er designet med gummibelagte hjul, der sørger for, at den altid har et godt greb. Den klipper græsset helt tilfældigt, hvilket betyder, at robotten skal køre i længere tid, for at klippe hele plænen.

Modellen kan arbejde i omkring 50 minutter, hvorefter den skal oplades, hvilket tager ca. 60 minutter. Den kører pr. automatik hen til ladestationen, hvis den er ved at løbe tør for batteri under en klipning – herefter fortsætter den, hvor den slap, hvis den ikke blev færdig.

Robotplæneklipper med nem installation og bioklip-system
Alko Robolinho 500 E kommer med et bioklip-system, der sørger for, at belægninger af afklippet græs bliver reduceret under skjoldet, samt at græsset opnår en mere ensartet klipning. Derudover sørger systemet også for, at græsplænen får naturlig gødning, da det afklippede græs bliver skåret i meget små stykker, som efterfølgende bliver smidt direkte tilbage på græsplænen af robotten selv.

Med 500 E behøver du heller ikke at kæmpe med installeringen – det foregår nemlig ganske smertefrit. Du har desuden mulighed for at lave eget klippeskema, hvis du f.eks. foretrækker, at den klipper græsset på bestemte dage og tidspunkter.

Model med sensorteknologi og sikkerhedsfunktion
Robolinho 500 E er udstyret med en sikkerhedsfunktion, der gør, at man har nemmere ved at undgå skader og ulykker. Den sørger nemlig for, at motoren automatisk slukker, hvis man løfter robotplæneklipperen. Det betyder, at man sagtens flytte den – selv hvis den er i gang.

Dertil har Alko Robolinho 500 E sensorteknologi, der sikrer, at modellen kan køre udenom alle havens forhindringer og genstande, så den ikke sidder fast et sted.

Mere om Alko Robolinho 500 E

Specifikationer

 • Klippeområde: 500 m²
 • Skærebredde: 20 cm
 • Klippehøjde (min): 2,5 cm
 • Klippehøjde (maks): 5,5 cm
 • Maks. hældning: 45 %
 • Støjniveau: 60 dB
 • Driftstid: 55 min
 • Opladningstid: 60 min
 • Vægt: 7,6 kg

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Gardena SILENO City 500 - robotplæneklipper med gode anmeldelser

Robotplæneklipper velegnet til mindre, komplekse haver

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjerner på Google Shopping
 • check 4/5 stjerner på M3
 • check 4/5 stjerner hos ExpertReviews
 • check 4,5/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Gardena SILENO City 500:

 • Automatisk justering af klippetiden
 • Klipper små og komplekse græsplæner effektivt
 • Brugervenlig installation og betjening

Forbrugsguidens vurdering

Gardena SILENO City 500 er et solidt valg til husholdninger med mindre haver. En af dens bedste egenskaber er dens evne til at håndtere hældninger på op til 25 %, hvilket gør den alsidig i forskellige dele af haven, og så kan den nemt komme omkring forhindringer. SensorCut-systemet øger dertil dens effektivitet, fordi det sørger for ensartede og præcise klipninger. Alt i alt vurderer vi, at det er blandt de bedste valg til mindre og mere komplekse haver.

Fordele

 • Velegnet til den mindre have
 • Nem at installere
 • Med Sensor Cut-system
 • Gøder selv græsplænen
 • Kan klare hældninger på op til 25 %

Ulemper

 • Skal bruge guidekabel for at finde tilbage til ladestation

Gardena Sileno City 500 er en robotplæneklipper med høj klippeeffektivitet og gode brugeranmeldelser på Google Shopping.

Anmeldelse: Produktanalyse af Gardena SILENO City 500

Specifikationer

 • Klippeområde: 500 m²
 • Skærebredde: 16 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 57 dB
 • Driftstid: 65 min
 • Opladningstid: 75 min
 • Vægt: 7,3 kg

Velegnet til den mindre have
Gardena Sileno City 500 er velegnet til forbrugere, der bor i en husstand med en mindre have. Den er nemlig en forholdsvis kompakt robotplæneklipper, der kommer med et arbejdsareal på op til 500 kvadratmeter.

Modellen kan dog stadig klare hældninger på helt op til 25 %, hvilket øger dens alsidighed. Derudover har Sileno City 500 en batteritid på ca. 65 minutter på blot én enkelt opladning, mens opladningstiden er på ca. 60 minutter.

Robotplæneklipper med nem installation
Med Sileno City 500 får du en brugervenlig robotplæneklipper, der er nem at installere og komme i gang med. Modellen opsættes via dens display, hvor menuen hjælper dig gennem hele processen.

Når du har gjort det, får du mulighed for at indstille klippetider og klippedage. Det vil sige, at du selv bestemmer, hvornår City 500 skal klippe græsset, og hvornår den skal være ved dens ladestation. Modellen kommer yderligere med en pinkode, hvilket giver ekstra sikkerhed, da den ikke kan startes, medmindre pinkoden indtastes.

SensorCut-system
Gardena Sileno City 500 har også et SensorCut-system, som er anerkendt for at kunne vurdere græssets højde helt selv. På den måde kan den klippe græsset på den mest optimale og ensartede måde.

Derudover sørger SensorCut for, at man undgår striber samt mærker i græsplænen bagefter. Modellen sørger desuden for, at det afklippede græs bliver kastet direkte tilbage på græsplænen igen efter klipning, hvilket fungerer som en naturlig form for gødning.

Gardena Sileno City 500 er slutteligt en ganske støjsvag model med et dB niveau på kun 58.

Mere om Gardena SILENO City 500

Specifikationer

 • Klippeområde: 500 m²
 • Skærebredde: 16 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 57 dB
 • Driftstid: 65 min
 • Opladningstid: 75 min
 • Vægt: 7,3 kg

Worx Landroid S300 - robotplæneklipper med kantklip

Udvalgt af Forbrugsguiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Anbefalet af tyske Chip.de
 • check Anbefalet Robotlawnmowers.org
 • check 9,6/10 hos det britiske plæneklippermagasin Easylawnmowing.co.uk

Dagens bedste priser og tilbud på Worx Landroid S300:

 • Unik AIA-teknologi til hurtig og pæn klipning
 • Intelligent programmering til løbende at kortlægge din græsplæne
 • Alsidig klippejustering på 20-50 mm

Forbrugsguidens vurdering

Worx Landroid S300 WR130E er en intelligent og effektiv løsning til små haver. Dens AIA-teknologi og unikke drejemønster giver en 30 % hurtigere klippetid sammenlignet med konkurrenter, og den justerbare klippehøjde passer til forskellige græsforhold, mens den automatiske planlægning sikrer ubesværet pleje af din plæne. Selv om den måske ikke klipper helt ud til kanterne, hjælper den effektivt med at vedligeholde græsplænen.

Fordele

 • Justerer automatisk bladets højde
 • Kan betjenes via app
 • Justerbar klippehøjde
 • Automatisk planlægningsskema
 • Lavt lydniveau

Ulemper

 • Klipper ikke helt ud til kanterne

Både Chip.de, Robotlawnmowers.org og Easylawnmowing.co.uk har testet og anmeldt Worx Landroid S300, og eksperterne er alle begejstrede for modellen, som får en god bedømmelse.

Anmeldelse: Produktanalyse af Worx Landroid S300

Specifikationer

 • Klippeområde: 300 m²
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 65 dB
 • Driftstid: 60 min
 • Opladningstid: 240 min
 • Vægt: 8 kg

Brugervenlig robotplæneklipper med gode funktioner ifølge eksperterne
Ifølge eksperterne er Worx Landroid S300 en god og brugervenlig robotplæneklipper. Eksempelvis forklarer Chip.de, at Worx Landroid S300 er meget nem i brug og kommer med en brugervenlig app. Det sikrer, at den ”både er nem at indstille og betjene”.

Eksperterne fra Robotlawnmowers.org skriver ydermere, at Worx Landroid S300 er ”en perfekt plæneklipper”, hvis man har brug for en robot, der ”kan købes til en fornuftig pris”.

Dette er eksperterne fra Easylawnmowing.co.uk enige i og hæfter sig ligeledes ved, at robotten ”kan tilpasses og justeres til ens behov”, hvilket er et stort plus. De er desuden glade for de ”mange gode funktioner”. Dog noterer de, at robotten ikke ”kan klippe helt ud til kanterne”, hvilket er ærgerligt.

God til de mindre græsplæner
Worx Landroid S300 er oplagt til mindre græsplæner – robotten kan nemlig håndtere op til 300 m2 på én gang.

Da robotten er forsynet med et automatisk planlægningsskema, er det derudover nemt og hurtigt at komme i gang med maskinen. Det er desuden muligt at tilpasse robotten efter dine egne behov med hjælp fra den gratis app, du kan downloade – her kan du f.eks. nemt planlægge klippetiden.

Derudover har Worx Landroid S300 et batteri, der er kompatibelt med andre produkter fra Worx. Selve køretiden er på op til 60 minutter, mens opladningstiden er på omkring 240 minutter.

Hurtig og fleksibel robotplæneklipper
Med Landroid S300 får du en hurtig og fleksibel robotplæneklipper, der er forsynet med AIA-teknologi. Det sikrer, at robotten kan håndtere både flere arbejdsområder og smalle passager, hvilket gør den fleksibel i brug.

Dertil kommer Worx Landroid S300 med en klippebredde på 18 centimeter, mens selve klippehøjden er justerbar mellem 20 millimeter og 50 millimeter, så du selv kan vælge den ønskede højde.

Robotplæneklipperens motor er som en bonus fremstillet uden børster, så den ikke støjer meget under brug – Landroid S300 har derfor et lydniveau på blot 65 dB.

Mere om Worx Landroid S300

Specifikationer

 • Klippeområde: 300 m²
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 65 dB
 • Driftstid: 60 min
 • Opladningstid: 240 min
 • Vægt: 8 kg

Test og anmeldelser af robotplæneklippere anvendt i artiklen

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

M3.se

Magasinet M3.se, der er en del af den svenske afdeling af det internationale IT-netværk IDG, offentliggjorde i juli 2016 en ny test af de mest interessante modeller af nyere robotplæneklippere.

M3-magasinet roste Gardena Smart Sileno Life robotplæneklipperen for dens exceptionelle ydeevne i komplekse haver og dens præcise klippeevne. Publikationen udsatte enheden for en række strenge tests, hvor der blev lagt særlig vægt på, hvor godt den håndterede indviklede landskaber.

Se hele testen her.

Chip.de

Chip.de er et tysk onlinemagasin, der tester og anmelder forskellige forbrugerprodukter inden for kategorierne elektronik og teknologi. I denne omgang har de testet Worx Landroid S300, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Easylawnmowing.co.uk

Det britiske plæneklippermagasin Easylawnmowing.co.uk beskæftiger sig med græsslåning og plæneklippere. De tester og anmelder blandt andet diverse plæneklippere, som de bedømmer ud fra forskellige faktorer. Her har de testet og anmeldt Worx Landroid S300, som de har givet 9,6 ud af 10 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Robotmaniak

Robot Maniak er en autoritativ online platform, der specialiserer sig i omfattende anmeldelser og indsigt i forskellige robotanordninger, herunder robot plæneklippere. I deres anmeldelse af Robomow RK roste de dens usædvanlige evne til at slå græs på alle terræner og tilskrev denne alsidighed til dens robuste konstruktion og avancerede funktioner.

ExpertReviews

ExpertReviews er en online platform, der giver dybdegående anmeldelser og rådgivning om en lang række produkter, fra elektronik til husholdningsapparater. Deres anmeldelser er baseret på strenge tests og evalueringer for at give læserne pålidelig og omfattende indsigt.

I deres anmeldelse af Gardena SILENO City robotplæneklipperen robotic lawn mower roste ExpertReviews dens ydeevne i komplekse haveformer. De var imponerede over dens intelligente navigationssystem, som tilpasser sig havens layout for effektiv og grundig klipning. De værdsatte også plæneklipperens enkle betjening via den tilhørende app, som gør det nemt for brugerne at styre og planlægge klippesessioner.

Se hele anmeldelsen af Garden Sileno City her.

Se anmeldelsen af Gardena Sileno City 500 her.

I andre testprocesser har ExpertReviews grundigt undersøgt M500 WR141E’s ydeevne, brugervenlighed og generelle værdi. De tildelte Worx Landroid M500 WR141E en “Best Buy”-pris, en anerkendelse, der gives til produkter, der skiller sig ud i deres kategori.

Se hele testen her.

T3

T3 er en førende online ressource, der giver indsigtsfulde anmeldelser, nyheder og artikler om den nyeste teknologi, gadgets og forbrugerprodukter. Deres anmeldelser er baseret på grundig testning og evaluering og giver værdifuld indsigt, der hjælper forbrugerne med at træffe informerede købsbeslutninger.

I deres test af 2023 robotplæneklippere udpegede T3 Bosch Indego M+ 700 som det bedste valg til større haver. Gennem grundige tests fandt de ud af, at denne model var uovertruffen i sin evne til at håndtere større områder effektivt og virkningsfuldt.

Se hele testen her.

GardeningETC

Gardening Etc er en specialiseret digital platform, der giver ekspertrådgivning, tips og produktanmeldelser om alt, hvad der har med havebrug at gøre. De har til formål at hjælpe haveentusiaster, fra nybegyndere til erfarne gartnere, med at skabe og vedligeholde smukke udendørsarealer.

I deres evaluering af Worx Landroid M500 WR141E robotplæneklipperen gennemførte Gardening Etc omfattende tests for at vurdere dens ydeevne, brugervenlighed og samlede værdi. Deres testproces omfattede observation af dens klippeeffektivitet, smarte navigation og brugervenlige funktioner. M500 WR141E imponerede dem nok til at få en Silver Award, hvilket betyder, at den tilbyder et højt niveau af ydeevne og værdi.

Se hele testen her.

PriceRunner

I deres evaluering af 24 modeller af robotplæneklippere foretog PriceRunner omfattende test for at finde frem til den bedste model. Husqvarna Automower 310 Mark II blev testvinder og overgik de andre modeller på forskellige områder. PriceRunner roste plæneklipperen for dens overlegne ydeevne, avancerede funktioner og generelle pålidelighed, hvilket gjorde den til det bedste valg blandt de testede modeller.

Se hele testen her.

BestRobotLawmMower

Best Robotplæneklipper er et specialiseret websted, der giver detaljerede anmeldelser, sammenligninger og købsvejledninger for robotplæneklippere. De har til formål at hjælpe forbrugerne med at træffe velinformerede beslutninger om de bedste robotplæneklippere til deres behov.

I deres 2021 anmeldelse af Husqvarna Automower 310 roste hjemmesiden plæneklipperens imponerende terrænegnethed og fremhævede dens evne til at håndtere ujævne grunde og skråninger med lethed. Derudover roste de Automower 310’s brugervenlige system, som gør den let at betjene og administrere

Se hele anmeldelsen her.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en tjeneste fra Google, der giver brugerne mulighed for at søge efter produkter på online shoppingwebsteder og sammenligne priser mellem forskellige leverandører. Det er en praktisk platform for forbrugerne til at finde de bedste tilbud og træffe informerede købsbeslutninger.

Systemet med brugerbedømmelser hjælper potentielle købere med at vurdere kvaliteten af et produkt eller pålideligheden af en sælger på baggrund af tidligere kunders erfaringer. Det tilføjer et ekstra lag af sikkerhed og gennemsigtighed og hjælper brugerne med at foretage mere sikre køb.

 

Se Robomow RK1000 brugerbedømmelser her.

Se Gardena SILENO City 600 brugerbedømmelser her.

Se Husqvarna Automower 310 Mark II brugerbedømmelser her.

Se AL-KO Robolinho 500E brugerbedømmelser her.

Se Gardena Sileno City 500 brugerbedømmelser her.

Amazon

Amazon er en af verdens førende online-markedspladser, der tilbyder et stort udvalg af produkter lige fra bøger, elektronik, tøj og husholdningsartikler til digitale medier og meget mere. Det er en platform, hvor virksomheder og enkeltpersoner kan sælge deres produkter til en global kundebase.

Brugernes vurderinger og anmeldelser samles til en gennemsnitlig score for hvert produkt, som er synlig på produktlisten. De giver potentielle købere et øjebliksbillede af produktets kvalitet, funktionalitet og pålidelighed, som tidligere købere har vurderet det. Dette system hjælper kunderne med at træffe informerede købsbeslutninger og bidrager til en mere tilfredsstillende indkøbsoplevelse.

Se Gardena SILENO City 600 brugerbedømmelser her.

Se Worx Landroid M500 WR141E brugerbedømmelser her.

Se Husqvarna Automower 310 Mark II brugerbedømmelser her

FAQ

Hvilken robotplæneklipper er den bedste?
Da robotplæneklippere har så forskellige egenskaber, er det svært at udpege den absolut bedste, da det varierer fra person til person. Dog er Robomow RK1000 et godt bud, hvilket også understreges af dens testresultater.
Hvordan vælger jeg en robotplæneklipper?
Den bedste måde at vælge en robotplæneklipper på er ved at overveje, hvad dine behov og ønsker er. På den måde kan du lettere spore dig ind på en specifik model, som netop har de egenskaber, du søger. På den måde finder du lettere den plæneklipper, som matcher dig bedst.
Hvor lang tid holder en robotplæneklipper?
Generelt holder de fleste kvalitets modeller i op til 10 år. Sørger du dog for at vedligeholde og generelt behandle din plæneklipper godt, kan den sandsynligvis også holde endnu længere.
Kan robotplæneklippere godt slå græs, når det regner?
Mange robotplæneklippere er designede til, at de kan fungere i alt slags vejr - det kommer altså an på hvilken model, du har.

Gode råd ved køb af robotplæneklipper

Robotplæneklippere passer til forskellige typer og størrelser af haver, og derfor er det, ifølge vores gør-det-selv ekspert, Samuel Ringgaard Davey, vigtigt at sætte sig grundigt ind i de forskellige modeller.

Det er f.eks. vigtigt at overveje støjniveauet – for selvom robot plæneklippere larmer mindre end almindelige plæneklippere, er de ikke lydløse. Så bor du tæt med naboen, er støjniveauet faktisk en væsentlig overvejelse. De fleste robotplæneklippere kan dog programmeres, så selve klipningen eventuelt kan indstilles til hverdagene i dagtimerne.

Har du en lille have, så er en lille robotplæneklipper fin

Det giver rigtig god mening, at købe en robotplæneklipper som passer til din haves størrelse. Samuel Ringgaard Davey påpeger, at du faktisk med fordel bør gå efter en lille robotplæneklipper med begrænset kapacitet, hvis du f.eks. har en lille græsplæne på maks. 500 kvadratmeter.

Din haves beplantning og udformning

Har du blomsterbede midt i plænen, som plæneklipperen skal undgå, eller mange små kroge i haven, skal din robot plæneklippers program kunne tilpasses netop de udfordringer. Og har din plæne stejle hældninger, skal du også være særligt opmærksom på dit valg af robotplæneklipper, da din kommende plæneklipper skal have power nok til at kunne køre op af hældningen.

Har du større træer, buske eller lignende i haven, skal du huske at gå din plæne efter før din plæneklipper kører, da grene, kviste m.m. potentielt kan skade knivene på din robotplæneklipper.

Tyverisikring

Hvis du mener, der er risiko for tyveri, anbefaler vi, at du går efter de modeller med indbygget tyverisikring. Der er flere måder at tyverisikre en robotplæneklipper på, hvor den mest enkle er en kodelås på betjeningen. Uden koden kan maskinen ikke bruges og er dermed værdiløs. Der findes dog også udvidede løsninger med alarmer og andet, så det er mere et spørgsmål om din egen risikovurdering og hvor meget, du er villigt til at betale for funktionerne.

Vigtigt at huske på

Det er vigtigt, at du er klar over, at selvom en robotplæneklipper kører automatisk, kan den ikke nødvendigvis altid fikse din plæne. Hvis græsset f.eks. bliver for højt, skal der en rigtig plæneklipper til, ligesom visse modeller kan have svært ved at nå ud til kanterne. Du kan dog få robotplæneklippere med særlige funktioner til kantklipning, som løser den del af problemet.

For at få mest muligt ud af sin robotplæneklipper er det derudover vigtigt at forstå, hvordan du opbygger en sund græsplæne, hvilket eksperterne fra Havehandel.dk har skrevet +30 detaljerede artikler om. Så vil du vide mere om, hvordan du optimerer brugen af din robotplæneklipper, bruger bioklip og gøder optimalt, kan du læse mere lige her.

Vær også forberedt på, at der i starten skal bruges nogle timer på at ”installere” plæneklipperen. Selve programmeringen er som regel hurtig overstået, men der skal manuelt lægges styrekabler rundt i kanten af græsplænen, og det kan tage lidt tid. Heldigvis skal det kun gøres én gang, hvorefter du kan nyde din flotte plæne – dag efter dag.

Vil du læse lidt om mere om fordele og ulemper ved robotplæneklippere, kan du gøre det lige her.

Sådan installerer du en robotplæneklipper

Din robotplæneklipper installeres lettest ved, at du følger den specifikke guide, der medfølger din maskine. Det kan variere lidt fra maskine til maskine, men i korte træk fungerer det på følgende måde:

 • Find et godt sted til ladestationen.
 • Lad batteriet op.
 • Læg afgrænsningskablet ud der, hvor græsplænen slutter.
 • Læg guidekablet ud.
 • Tænd for robotplæneklipperen.

Find først et optimalt sted til selve ladestationen – gerne tæt på en stikkontakt. Stedet skal have god plads omkring sig, og der skal være et jævnt underlag til maskinen. Nogle ladestationer har et tag over sig – hvis din ikke har ét, kan du altid købe et og installere det, det er nemlig med til at beskytte robotplæneklipperen.

Et batteri til en robot plæneklipper er omkring 1 – 1½ time om at blive ladet fuldt op.

Afgrænsningskablet bruges til at markere de områder, som robotplæneklipperen skal arbejde på. Kablet kan formes, og det fastgøres med små pløkker. På den måde kan du også lave områder i haven, hvor plæneklipperen ikke skal arbejde.

Med guidekablet kan du vise robotplæneklipperen den direkte vej tilbage til ladestationen, så den altid kan finde hjem, når den enten er færdig med at slå græs, eller når den trænger til at blive ladet op. Afgrænsningskablet og guidekablet skal hele tiden være tilsluttet ladestationen.

Kilde: Husqvarna.com

Sådan fungerer en robotplæneklipper

En robot plæneklipper er selvkørende og kan arbejde når som helst – også når du ikke er hjemme. Desuden kan den holde græsplænen virkelig flot og nyklippet hele sæsonen igennem, og den kan tilmed nemt komme ind under trampolinen i haven.

Plæneklipperen kører på batteri, og den har en ladestation, der er forbundet med husets elnetværk.

Du kan indstille plæneklipperen til at slå græsset i en bestemt højde, og du kan også indstille den til at køre i et bestemt antal minutter på indstillede tidspunkter. Du kan også bestemme, hvor ofte den skal køre, og hvordan den skal slå græsset.

Med de medfølgende kabler kan du definere, præcis hvor maskinen skal køre og slå græs – og hvor den ikke skal. De fleste robotklippere er derudover udstyret med sensorer, der forhindrer plæneklipperen i at køre ind i eventuelle forhindringer, f.eks. en stol, en hund eller lignende.

Robotplæneklippere arbejder på forskellige måder – nogle kører tilfældigt rundt, mens andre kører mere systematisk. På nogle robotklippere kan du desuden selv afgøre, om den skal køre i baner, eller om den skal klippe mere tilfældigt.

Når plæneklipperen er færdig med hele plænen, eller den er ved at løbe tør for batteri, så finder den selv tilbage til ladestationen. Når den er færdig med at slå græsset, bliver den på ladestationen, indtil den skal i gang igen.

De fleste robotplæneklippere i dag er dertil beskyttet imod tyveri via en PIN-kode.

Kilde: Lawnmowersdirect.co.uk

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Stihl RMI 632 - robotplæneklipper til den store have

Bosch robotplæneklipper Indego 350

MCCULLOCH ROB R1000 - kan anvendes i regnvejr

Bosch Indego 400 Connect - lydsvag robotplæneklipper til haver på 400 m2

Robomow RX50 U - let og handy plæneklipper

Wolfgarten Loopo M1000 - velegnet til mellemstore græsplæner

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme