Robotplæneklipper test – se de bedste modeller her

3

I denne robotplæneklipper test har vi samlet en række testvindende robotplæneklippere, så du nemt kan få et overblik over de bedste på markedet. Vi har undersøgt anmeldelser og tests fra en række forskellige Skandinaviske forbrugerorganisationer og større medier og nedenfor har vi samlet de modeller, som eksperterne har udpeget som de bedste.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, men det gælder ikke altid, og flere af de billigere robotplæneklippere klarer sig faktisk bedre end langt dyrere modeller.

Sidst i artiklen finder du en liste over de kilder vi har anvendt, hvis du selv vil grave dybere og læse mere.

I denne artikel får du:
– Overblik over testvindende robotplæneklippere 
– Gode råd til overvejelser før du køber en robotplæneklipper
– Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Gardena R50Li

  Testvinder hos BT

Gardena-R80Li robotplæneklipper

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.907,65 Kr. 0,00 Kr. 5.907,65 Kr. Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere

 

Gardena R50Li er blevet kåret til testvinder hos BT og denne robotplæneklipper udmærker sig især ved at være en meget driftsikker model. Gardena er generelt kendt for at være en af verdens førende producenter af robotplæneklippere og med denne model leverer de endnu en gang en topmodel.

Nem at indstille
En af fordelene ved Gardena R50Li er, at den er meget enkel at indstille til de forskellige programmer. Du kan justere de forskellige klippetider og de dage på ugen den skal klippe plænen på det store betjeningspanel og display, hvilket betyder, at denne model er så enkel at den kan anvendes af alle.

Når du har installeret R50Li til de ønskede tider, så starter den automatisk på de angivne tidspunker, også selvom det regner. Denne model kan nemlig også køre i regnvejr, modsat mange andre modeller på markedet.
Du kan også nemt indstille hvor højt du ønsker græsset skal være efter klipningen. Klippehøjden kan varieres fra 2 til 5 cm og indstilles nemt via drejknappen.

R50Li er udstyret med et stærkt og vedligeholdelsesvenligt litium-ion 18 V/1,6 Ah batteri, som sikrer både energisparende og pålidelig drift. Denne model er også optimeret mod tyverisikring og har indbygget pinkode system, som gør, at kun ejeren kan få adgang til at sætte den i gang.

Effektiv klipning af plænen
R50Li udmærker sig også ved at have en særdeles god klippeevne. Den klipper græsspidserne gentagne gange med en barberblad skarp kniv, hvilket giver en jævn klipning, som kan gøre selv den største haveperfektionist tilfreds.

Det afklippede græs bliver liggende på græsplænen, hvor det fungerer som naturlig gødning for græsplænen og samtidig fungerer som effektiv jorddække.

Modellen får ros for at være meget lydsvag og anses for at være en af de mest støjsvage på markedet.

R50Li har en samlet vægt på 8 kg og er derfor en meget robustrobotplæneklipper, hvilket betyder, at den også kan klare græsplæner med stejle stigninger. Producenten oplyser på deres hjemmeside, at den kan håndtere hældninger på op til 25 %.

Fordele ved Gardena R50Li:

🔵  Kan slå græs i regnvejr
🔵  Roses for at være meget støjsvag
🔵  Nem og intuitiv betjening
🔵  Pinkode funktion som forhindrer uautoriseret brug
🔵  Roses for sin gode klippeevne


Robomow RS615 

  Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

robomow_rs615

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.999,00 Kr. 0,00 Kr. 11.999,00 Kr. Læs mere

 

Sveriges største forbrugerorganisation Råd & Rön har i marts 2017 foretaget en stor test af 22 robotplæneklippere. Ud af alle modellerne i testen, der kårede Råd & Rön Romobow RS615 som den bedste robotplæneklipper.

Virksomheden Robomow har mere end 20 års erfaring med at udvikle robotplæneklippere og er blandt verdens absolut førende producenter.
De har udviklet et sæt funktioner, som går igen i næsten alle deres nyere modeller, såsom sikkerhedsfunktioner, tyverialarm, sublim klippeevne og app-styring.

Klippeevnen får topkarakter
En af de ting som Robomow altid får topkarakterer for i tests er deres klippeevne. Stort set lige meget hvilke test der er foretaget, så er eksperterne altid imponeret over deres evne til at klippe plænen elegant – hver gang. Også denne model får den bedst mulige karakter, når det gælder evnen til at klippe græsplænen elegant.
Især kantklipningen er eksperterne begejstrede for, da Robomow har en helt unik funktion som betyder, at der altid bliver klippet helt ud til kanten. Dette skyldes at knivene klipper ud over hjulbredden, hvilket betyder, at den klipper alle hjørner perfekt. Dermed slipper du for at efterklipper hjørnerne, hvilket man ofte er nødt til at gøre, ved andre modeller af robotplæneklippere.

Denne model har også automatisk regncensor som sikrer, at den vender tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne. Derefter venter den til vejret igen er godt nok til at græsses kan slås.

Sikkerheden er i top
Som alle andre nyere Robomow modeller, er der her fuldt fokus på sikkerheden, både når det gælder almindelig sikkerhed og tyverisikring.
Du kan styre alle funktioner direkte fra din smartphone eller tablet gennem Robomows app. Du kan indstille de dage du ønsker den skal køre, hvilken type klipning du ønsker og meget mere.

Samtidig kan du opsætte en pinkode som skal indtastes, for at kunne betjene og starte plæneklipperen. Dette sikrer mod uautoriseret brug og det er derved kun personer med kendskab til pinkoden, der kan aktivere robotplæneklipperen.

Samtidig bliver du også alarmeret, hvis nogle flytter på robotplæneklipperen, både imens den slår græsset, eller hvis den står i ladestationen. Dermed får du besked med det samme, hvis nogle skulle forsøge at stjæle den.

Når det gælder almindelig sikkerhed, så er Robomow modeller udstyret med en række smarte funktioner som gør, at sikkerheden er helt i top.
Eksempelvis så stopper plæneklipperen automatisk, hvis nogle løfter på den. Den har også knivene placeret højt oppe under sig, hvilket kraftigt mindsker risikoen for at, nogen skulle blive ramt af dem.

Klingerne stopper også automatisk, hvis den støder ind i noget. Derefter vender den om og kører i den modsatte retning.

Alt i alt betegnes denne model som et sikkert køb af eksperterne, hvis du ønsker en model i topklasse.

Fordele ved Robomow RS615:

🔵  Indbygget regncensor
🔵  Kan styres fra din smartphone eller tablet
🔵  Indbygget alarm – giver dig direkte besked på telefonen
🔵  Får stor ros for sin kvalitet af eksperterne
🔵  Testvinder foran 21 andre modeller af robotplæneklippere
🔵  Sikkerheden er helt i top


ROBOMOW RC308U

  Topscorer hos det anerkendte teknikmagasin M3

rc308u robomow

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.995,00 Kr. 0,00 Kr. 9.995,00 Kr. Læs mere

 

Det store svenske teknikmagasin M3, foretog i november 2016 en stor test af 11 forskellige robotplæneklippere. Her var Robomow RC308U en af de modeller som toppede listen over de bedste modeller.

Stort set hver gang at der foretages nogle former for robotplæneklipper tests i Europa og USA, hvor Robomow er inkluderet, så er det næsten sikkert, at de topper listen som de bedste på markedet.

Med mere end 20 års erfaring i produktion af robotplæneklippere, så må Robomow anses for at være blandt de absolut førende brands i verden.

Stilren model der leverer topkvalitet
Denne model har et elegant design, men ud over at være elegant, så er dens klippeevne også helt i top. Den får blandt andet ros for at være udstyret med en klinge, der når helt ud til robottens yderste kanter. Dette bevirker, at robotten kan klippe helt ud til plænens kanter og du dermed slipper for at skulle gå plænen efter med en græstrimmer. Det er værd at bemærke at denne funktion findes hos stort set alle de nye Robomow modeller på markedet.

RC 308U har et højtydende lithium batteri som kører ca. 70 min. pr. opladning. Når batteriniveauet er lavt, så vender den selv tilbage til ladestationen.

Der medfølger kabler som du kan placere i haven for at afgrænse robotplæneklipperens arbejdsområde, så du kan sikrer dig, at den kun slår græsset i de områder som du ønsker. Med i pakken ligger 200 m kabel og 250 pløkker, som gør det nemt at markerer området helt præcist.

Stort fokus på sikkerhed
Med RC 308U er der stor fokus på sikkerhed. Hvis robotten støder på noget undervejs, så stopper klingerne straks med at køre og robotten kører automatisk den anden vej.

Hvis nogen løfter robotten, så stopper klingerne øjeblikkeligt med at køre. Skærebladene er også placeret ekstra langt oppe, hvilket mindsker risikoen for nogle former for ulykker yderligere.

Også når det gælder tyverisikring, så er modellerne fra Robomow blandt markedet absolut bedste.
Du har mulighed for at låse robotplæneklipperen med en personlig pinkode og dermed kan du sikre dig, at ingen andre kan betjene den, uden først at indtaste koden.
Det indbyggede alarmsystem sender dig en besked på din telefon, hvis nogle piller ved robotplæneklipperen, så du får besked med det samme, hvis den er ved at blive stjålet.

God til den mellemstore plæne
Denne model er ideel til en plæne på 800 m², men kan sagtens klare plæner op til 1500 m². Hvis du har en større plæne, bør du kigge efter nogle af de andre modeller vi har præsenteret i denne test.
En af fordelene ved denne model er også, at den er meget nem at styre. Som i de fleste af Robomows nye modeller, så kan du styre den gennem en app direkte fra din smartphone eller tablet.

Du kan også nemt indstille dine personlige klippeindstillinger gennem appen og tjekke programstatus, samt ændre planlagte klippetider.

Der er også indbygget regncensor som gør at den automatisk kører tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne. Den begynder derefter at klippe græsset igen, når det bliver tørvejr.

Fordele ved Robomow RC 308U:

🔵  Indbygget regncensor
🔵  Optimalt tyverisikret med alarm og pinkode
🔵  Roses for sin klippeevne
🔵  Kan styres direkte fra din smartphone eller tablet
🔵  Stærkt lithium batteri


ROBOMOW RC312U

✅  Anbefalet i tyske SFT Magazine
✅  Anbefalet af tyske Selber Machen (Gør det selv magasin)

rc312u robomow robotplaeneklipper

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Det store tyske magasin SFT har foretaget en grundig test af Robomow RC312U, hvor denne model gennemgås fra ende til anden.

Robomow er måske det bedst kendte mærke på markedet, når det handler om robotplæneklippere. Virksomheden har udviklet robotplæneklippere i mere end 20 år og har derfor en stor ekspertviden inden for området.

Nem at anvende
En af fordelene ved Robomow RC312U er at den er meget brugervenlig ifølge eksperterne. Robomows filosofi er at skabe produkter, der kræver mindst mulig betjening og samtidig leverer de bedst mulige resultater.

Denne model lever fuldt op til filosofien og man har formået at skabe en model, som er meget nem at betjene.

Robomow har udviklet en app til din smartphone til denne model, hvilket betyder, at du har fuld kontrol over maskinen fra din smartphone eller tablet.

Du kan eksempelvis overvåge programstatus og opsætte dine præferencer indenfor plæne- og klippeindstilling. Du kan også nemt ændre i de planlagte dage den klipper plænen, hvis du eksempelvis holder fri en dag og planlægger at bruge dagen i haven. Så kan du nemt indstille Robomow til at klippe plænen en dag senere eller tidligere.

Robomow RC312U er også udstyret med regncensor, som sender maskinen tilbage til sin base, hvis det begynder at regne. Den begynder automatisk at slå græsset igen, når det er blevet tørvejr.

God klippeevne
En af de funktioner som Robomow RC312U får ros for blandt eksperterne, er dens unikke måde at klippe plænen på. Knivene på robotten klipper ud over hjulbredden, hvilket gør, at hvert hjørne i græsplænen bliver klippet til perfektion.

Maskinen har også en funktion som gør at den drejer inden den rammer kanten af græsplænen. Dette betyder at den ikke skal stoppe og starte, hver gang den møder en ny kant. Dette bevirker, at Robomow RC312U bliver mindre slidt, da det kræver mindre fra motoren og de slidbare dele.

En anden fordel er Robomows indbyggede bioklip-funktion, hvor det afklippede græs fordeles jævnt over plænen. Det giver en sund plæne og holder på næringsstofferne.

Det anbefales at du sætter den til at slå plænen to gange om ugen, for at få det bedste resultat.

Ladetiden ligger på 70 – 90 minutter og klippetiden ligger typisk på 60 – 70 minutter. Robomow RC312U er udstyret med et kraftigt Lithiumbatteri, som gør det muligt at slå hele plænen på kun en enkelt opladning.

Producenten anbefaler, at du opbevarer batteriet indendørs og frostfrit hen over vinteren.

Tyverisikret
Som de fleste andre moderne robotgræsslåmaskine, så er denne model også sikret mod tyveri.Tyverisikringen fungerer ved at du har mulighed for at indtaste en pinkode, som kræves før den kan sættes i brug.

Der er også en alarm installeret i Robomow RC312U, som aktiveres hvis den bliver flyttet fra sin base. Dermed får du direkte besked på din telefon, om at nogle er ved at flytte din plæneklipper.

Stor fokus på sikkerhed
De nye robotplæneklippere har meget stor fokus på sikkerhed og dette gælder også Robomow RC312U. Den er indstillet således, at ved den mindste kontakt, så stopper robotten op og kører den anden vej, så hverken børn eller dyr kommer i vejen.

Hvis nogen løfter Robomow, så stopper klingerne omgående med at rotere. Samtidig er klingerne placeret ekstra langt inde under maskinen, hvilket fungerer som en ekstra sikkerhed, hvis nogle skulle løfte den.

Fordele ved Robomow RC312U:

🔵  Tyverisikret med pinkode og alarm
🔵  Unik klippemetode som sikrer optimal klipning af plænen
🔵  Bioklip funktion som automatisk gøder plænen
🔵  Automatisk regncensor
🔵  Mulighed for at styre maskinen via app
🔵  Stærkt lithium batteri


Bosch Indego

  Topscorer hos det anerkendte teknikmagasin M3

Bosch Indego

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.599,00 Kr. 0,00 Kr. 6.599,00 Kr. Læs mere

 

Bosch Indego lå forrest i feltet, da det svenske magasin M3 testede en række robotplæneklippere. Modellen udmærker sig især ved den intelligente ”Logicut navigation”, hvor modellen først kortlægger plæne området og derefter klipper det intelligent. Det adskiller Bosch Indego fra de fleste andre modeller, der blot kører tilfældigt rundt. Bosch Indego klipper i stedet i parallelle baner, akkurat som du selv ville gøre med en almindelig plæneklipper. Det giver en pænere klipning og det betyder også, at denne model er mindst 30 % hurtigere end robotplæneklippere, der klipper tilfældigt.

Avanceret teknologi indbygget i Bosch Indego
For at beskytte plænen mest muligt, så sørger den intelligente styring desuden for, at klippebanerne ikke er ens fra gang til gang. Hvis den i første omgang har klippet med langsgående baner, vil den ved næste klipning vælge tværgående baner eller benytte en vinkel. Bosch Indego klipper modellen desuden efter bioklip-princippet, hvor det afklippede græs fordeles jævnt over plænen. Det giver en sund plæne og holder på næringsstofferne. Samtidig er det afklippede græs ikke til gene, da det er klippet i helt små stykker.

Fordele ved Bosch Indego:

🔵  Højt mekanisk kvalitetsniveau
🔵  Intelligent Logicut Navigation – mindst 30 % hurtigere
🔵  Varierende klipperetninger skåner plænen
🔵  Bioklip-funktion
🔵  Opgraderet model med app-styring tilgængelig


Robomow MS1000

  Bedst i test hos Forbrugerråd Tænk.dk
  Testvinder i BT
  Testvinder hos svenske Råd & Rön

Robomow-MS1000

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.995,00 Kr. 0,00 Kr. 9.995,00 Kr. Læs mere

 

Robomow er en af verdens første producenter af robotplæneklippere og erfaringen giver Robomow et godt forspring. MS1000-modellen er også testvinder i adskillige tests, nemlig i det danske forbrugermagasin Tænk, det svenske forbrugermagasin Råd & Rön og BT. Generelt er der meget flotte karakterer til denne model og i testen hos Tænk er der stort set kun topkarakterer over hele linjen, på de 16 parametre som maskinen blev bedømt på.

Det er naturligvis selve klipningen af plænen, der tæller mest i testene og her får Robomow MS1000 topkarakterer på alle typer af græsplæner, uanset om de skråner eller er ujævne, og uanset om græsset er kort, langt eller vådt.

I testen hos Tænk er der to testvindere med lige mange point, men da konkurrenten er omkring 25 % dyrere, er Robomow MS1000 langt det bedste køb. Denne model tilbyder også en speciel kantklip-funktion, så der ikke står en rand af højt græs tilbage rundt i kanten af græsplænen.

Mange muligheder med Robomow MS1000
Som de fleste andre robotplæneklippere navigerer Robomow MS1000 efter kanter på græsplænen. Det specielle ved denne model er dog, at den ikke standser med et ryk og kører den modsatte vej som de fleste andre typer. I stedet opdager den kanttråden i god tid og drejer blødt af. Det minimerer sliddet på mekanikken og græsplænen og forkorter også klippetiden.

Som noget helt nyt kan Robomow MS1000 klippe græsplænen i flere zoner, således at den færdiggør en zone ad gangen, før den kører videre til næste zone. Det kan være praktisk, eksempelvis hvis du eller familien opholder jer på én del af græsplænen, mens Robomow MS1000 klipper en anden del. Du har også mulighed for at tilkøbe en app til mobiltelefonen, hvorfra plæneklipperen kan styres og overvåges.

Fordele ved Robomow MS1000:

🔵  Topkarakter i klipning af alle typer græs og græsplæner
🔵  Indbygget kantklip-funktion
🔵  Skånsom drift med bløde sving
🔵  Mulighed for plæneklipning i zoner
🔵  Mulighed for tilkøb af fjernbetjenings-app

Bemærk: Testvinderen Robomow MS1000 er udgået af produktion, og er fra producentens side erstattet med den nye og forbedret version Robomow RC308U.
Den nye version er ideel til en stor have på 800 m² og kan klare områder på op til 1500 m². Den nye model udmærker sig især ved sin evne til at komme igennem alle salgs terræn og landskaber, og levere perfekte resultater hver gang.

Modellen er også udstyret med EcoMode, som giver en endnu mere energibesparende græsklipning.
Den har også indbygget rengsensor, der sender den tilbage i opladeren, hvis det skulle begynde at regne imens den er i gang.

Du har mulighed for at opsætte en individuel pinkode, som forhindrer uautoriseret adgang til din robotplæneklipper.

En af fordelene ved den nye model er at den har en markant lavere ladetid, sammenlignet med med MS1000. Støjniveauet er også kraftigt nedsat, sammenlignet med MS1000.

Denne model er udstyret med 6 forskellige zoner, som giver den mulighed for at tilpasse sig din græsplæne endnu bedre end den tidligere model.


Worx 2.0 (Landroid M II 1000)

  Bedst i test hos svenske Hus & Hem
  Topscorer hos Råd & Rön

Worx-Landroid-MII-1000

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.495,00 Kr. 0,00 Kr. 7.495,00 Kr. Læs mere

 

Da det svenske magasin Hus & Hem testede robotplæneklippere blev Worx 2.0 den klare testvinder. Denne model er også kendt som WORX Landroid M II 1000.

Det anerkendte svenske testlaboratorium Råd & Rön bakker også resultatet op med en meget fin rangering i en noget mere omfattende test af hele 14 forskellige plæneklipperrobotter. I begge tests er denne model ellers oppe imod langt dyrere produkter.

Begge testpaneler hæfter sig ved den meget nemme ibrugtagning samt en god medfølgende manual. Også lydniveauet fremhæves positivt hos Råd & Rön. Det er målt til 70 dB(A), hvilket for så vidt ikke er unormalt for robotplæneklippere, men testpanelet vurderer, at støj-sammensætningen er meget lidt generende for omgivelserne. Det er en vigtig faktor, hvis du vil undgå at genere naboerne.

Worx 2.0 byder på gode klippeegenskaber på alle græstyper
Svenske Råd & Rön har testet klippeegenskaberne for Worx 2.0 på både langt græs og blødt græs, samt klipperesultatet ved både ujævne og skrånende græsplæner, og i alle tilfælde får denne model flotte karakterer.

Som alle andre robotplæneklippere, fungerer den ikke optimalt i regn og på vådt græs. Men i praksis er det intet problem, da den indbyggede regnsensor i Worx 2.0 automatisk vil opdage eventuelt regnvejr. Det bevirker, at maskinen indstiller klipningen, kører tilbage til ladestationen og afventer bedre vejr. Det er endda muligt at tilkøbe en lille garage til Worx 2.0, hvis man ikke har et overdækket sted, hvor ladestationen kan placeres.

God indbygget sikkerhed og veludstyret tilbehørspakke
Worx 2.0 er monteret med fire roterende knive, som sikrer et ensartet og pænt klipperesultat. Knivene er lette at udskifte og der medfølger hele 12 ekstra knive. Robotten bør naturligvis slukkes før udskiftning af knive og anden service. Knivene vil dog under alle omstændigheder straks standse, hvis Worx 2.0 løftes op fra plænen eller vælter – en god ekstra sikkerhed.

Batteriet i Worx 2.0 er ikke så stort og det er med til at holde prisen nede i et meget attraktivt niveau. Batteristørrelsen begrænser driftskapaciteten til 100 kvadratmeter ad gangen, og det bemærker Råd & Rön som en af de eneste ulemper ved denne model. I praksis er det dog uproblematisk, for robotten kører automatisk i ladestation, og fortsætter, hvor den slap efter endt opladning. På den måde kan Worx 2.0 sagtens holde en græsplæne på op til 1000 kvadratmeter uden problemer.

Fordele ved Worx 2.0:

🔵  Lav pris sammenlignet med lignede modeller
🔵  Relativ støjsvag og ugenerende drift
🔵  Effektiv klipning af alle typer af græsplæner
🔵  Automatisk regnvejrssensor
🔵  Sikkerhedsfunktion standser knivene, hvis robotten løftes


Gardena Sileno

  Topscorer hos M3

Gardena Sileno

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
10.463,00 Kr. 0,00 Kr. 10.463,00 Kr. Læs mere

 

Gardena Sileno er en meget lydsvag robotplæneklipper – og faktisk en af de mest lydsvage på markedet. Det er en af flere grunde til, at magasinet M3 har givet topkarakterer til modellen. Støjniveauet er målt til blot 58 dB(A), hvilket svarer nogenlunde til en rolig samtale med lav stemmeføring. Støjniveauet er ret væsentligt, hvis du har naboer på den anden side af hækken, og gerne vil have robotplæneklipperen til at køre ofte og længe, uden at den generer omgivelserne.

Gardena er generelt kendt for at producerer slidstærke produkter til havebrug og Gardena Sileno passer fint ind i produktporteføljen. Den mekaniske udførelse er robust og maskinen tåler uden problemer det omskiftelige danske sommervejr. Specialfunktionen EasyPassage sikrer desuden, at plæneklipperen kan snige sig igennem selv smalle passager og gangarealer, uden at gøre skade på hverken sig selv eller omgivelserne.

Gardena Sileno giver et flot klipperesultat uden striber
Det er let at justere klippehøjden Gardena Sileno, helt uden brug af værktøj. Uanset klippehøjden efterlader denne model græsplænen helt jævn og uden striber. Det skyldes ikke mindst klippeteknikken med hele tre roterende knive. Inkluderet i prisen er desuden hele 9 ekstra knive, så der går lang tid, før der eventuelt skal indkøbes reservedele.

Der er også tænkt på sikkerheden med Gardena Sileno. Hvis den mod forventning skulle vælte, eller hvis du selv løfter den op, stopper knivenes rotation med det samme, så ingen kommer til skade. Robotten er også forsynet med flere forskellige præventive sikkerhedsfunktioner i forhold til tyverisikring, herunder elektronisk kodelås og indbygget alarm.

Fordele ved Gardena Sileno:

🔵  Meget lydsvag og nabovenlig
🔵  Robust konstruktion tåler det danske vejr
🔵  EasyPassage-funktion
🔵  Nem justering af klippehøjden, og stribefrit klipperesultat
🔵  9 ekstra knive medfølger
🔵  Flere forskellige sikkerhedsfunktioner og tyverisikring


Gode råd ved køb af robotplæneklipper

En robotplæneklipper er både økonomisk i drift og tilmed miljøvenlig. Men selv om den ikke larmer nær så meget som en almindelig plæneklipper, er den dog ikke lydløs. Det kan være et problem, fordi en robotplæneklipper skal køre ganske mange timer, for at holde græsplænen pæn. Bor du på landet eller har lidt afstand til nærmeste nabo, behøver du ikke tage hensyn til støjniveauet, når modellen skal vælges, og er dermed mere frit stillet.

Bor du derimod med naboer tæt på, som måske endda tilbringer meget tid i haven på den anden side af hækken, bør støjniveauet være med i overvejelserne. De fleste robotplæneklippere kan dog programmeres, så plæneklipningen kan eventuelt henlægges på hverdage i dagtimerne, hvor naboen alligevel ikke er hjemme.

Har du en lille have, så er en lille model fin
Har du kun en lille græsplæne (500 kvadratmeter eller mindre), kan du med fordel gå efter små robotplæneklippere med begrænset kapacitet. Her kan der være mange tusinde kroner sparet på indkøbsprisen, og selv de mindste modeller klarer sig udmærket i de tests, vi har kigget på.

Nem at sikre mod tyveri
Hvis du mener, der kan være risiko for tyveri, bør du gå efter de modeller, der har indbygget tyverisikring. Der findes flere forskellige måder at tyverisikre og den mest enkle er en kodelås på betjeningen. Uden koden kan maskinen ikke bruges og er dermed værdiløs. Der findes dog også udvidede løsninger med alarmer og andre forebyggende foranstaltninger. Så det er et spørgsmål om temperament og risikovurdering, hvor meget du vil betale ekstra for disse funktioner.

Det er vigtigt at huske på
Det er vigtigt at være klar over, at robotten ikke altid vil kunne løse opgaven selvstændigt. Hvis græsset bliver for højt, skal der en rigtig plæneklipper til, ligesom visse modeller generelt har svært ved at nå ud til kanterne. Du kan dog få robotplæneklippere med særlige funktioner til kantklipning, som løser den del af problemet.

Vær også forberedt på, at der indledningsvis skal bruges nogle timer på at ”installere” robotten. Selve programmeringen er som regel hurtig overstået, men der skal også nedlægges styrekabler rundt i kanten af græsplænen, og det kan tage lidt tid. Heldigvis skal det kun gøres én gang og herefter kan du nyde dine fridage, velvidende, at robotten passer græsplænen automatisk.


Robotplæneklipper Guide: Hvad taler for og imod at anskaffe sig en?

I denne sektion ser vi nærmere på nogle af de fordele og ulemper der er ved at erhverve sig robotplæneklipper.
Hver femte plæneklipper der sælger er en robotplæneklipper, men er det i virkeligheden en nyttig investering, sammenlignet med en traditionel plæneklipper?

Det forsøger vi at give svaret på her i denne sektion.

Fordele:

Det bliver nemmere: Der er ingen tvivl om, at den største fordel ved at anskaffe sig en robotplæneklipper er at den selv klarer at slå græsset. Det er perfekt for folk der ikke synes de vil bruge tiden på at slå græsset, eller til ældre hvor helbredet ikke længere tillader, at man selv slår græsset.

En miljøvenlig investering: Der er heller ingen tvivl om, at de batteridrevne plæneklippere er mere miljøvenlige end benzindrevne plæneklippere. Så hvis et miljørigtigt valg har nogen betydning for dig, så er det også en faktor der er værd at overveje.

En gadget til de teknikglade: Mange af de nye robotplæneklippere er udstyret med tilhørende apps, så du kan styrer alle funktioner direkte fra din smartphone eller tablet. Mange elsker at styre deres robotplæneklipper direkte fra mobilen og det er nemt at bestemme hvilken dag den skal klippe græsset, hvilke klippemetode den skal anvende osv.

Ulemper:

Tyveri: Det må antages at risikoen for tyveri er større, når du har en robotplæneklipper, sammenlignet med en traditionel plæneklipper.
Heldigvis er de fleste moderne robotplæneklippere godt rustet mod tyveri. Eksempelvis i Robomows modeller, får du direkte besked på din telefon hvis nogle løfter på den.
De fleste modeller på markedet er også udstyret med en pinkode-funktion, så du kan indstille den til at den kun kan startes af personer der kender pinkoden.

Kanterne kan være et problem: Især de ældre modeller har haft problemer med at klippe kanterne optimalt, hvilket har betydet, at man har måtte gå kanterne efter med en trimmer.
Dette er dog blevet forbedret meget de senere år. Igen kan producenten Robomow bruges som eksempel, da de har udviklet en metode, hvor klingerne når ekstra langt ud, hvilket gør at de nu kan klippe kanterne meget elegant.

Græsplæner med udfordringer: Hvis du har en meget kringlet græsplæne, hvor du eksempelvis har hække rundt omkring på græsplænen, hvilket kræver at man kommer ind under og får slået græsset, så er en robotplæneklipper måske ikke det mest oplagte valg.
I en sådan situation må det stadig anbefales at vælge en gammeldags plæneklipper, så du selv manuelt kan styre præcis hvor græsset skal slås og selv skubbe plæneklipperen ind under hæng og andre ting i haven.

Du kan læse mere om fordele og ulemper her hos Tænk.dk og her hos svenske hemtrevligt.se


Robotplæneklipper Test – Disse kilder har vi gennemgået:

I artiklen har vi taget udgangspunkt i en række tests og omtaler af robotplæneklippere, fra de største Skandinaviske testmagasiner og aviser. Du kan se en omtale af alle kilderne herunder, hvor vi også har inkluderet direkte links, hvis du skulle have lyst til at udforske dem nærmere selv.

M3.se
Magasinet M3.se hører under den svenske del af det internationale it-netværk IDG, og her bragte man i juli 2016 en helt frisk test af de mest interessante modeller af nyere robotplæneklippere. Bemærk, at testen er delt over flere sider, og at linket til de efterfølgende sider er en smule skjult blandt det øvrige indhold. Du kan se de testede modeller her.

Hus & Hem
Det svenske magasin Hus & Hem ejes af Egmont-koncernen, der alene i Sverige har 300 medarbejdere. Magasinet beskæftiger sig med alt til hus og hjem, og sælges primært som trykt magasin. En del af indholdet bringes dog også online, og i juni 2015 offentliggjorde magasinet en artikel med test af 6 populære robotplæneklippere. Du kan se testen af robotplæneklippere her, og den er frit tilgængelig.

BT
BT er en af Danmarks største aviser, og deres nyhedsside besøges hver måned af cirka to millioner danskere. I juni 2014 allierede avisen sig med INPUT, Danmarks største online gadgetmagasin om at teste robotplæneklippere, og det kom der en god og informativ lille video-test ud af.
Du kan se videoen gratis her.

Aftonbladet.se
Sveriges største net-avis Aftonbladet.se har hver dag 3,5 millioner læsere, og avisen bragte i maj 2014 en artikel med gode råd samt test af seks af de mest populære robotplæneklippere i Sverige. Du kan frit læse hele artiklen her.

SFT
Det store tyske magasin har fortaget en grundig test af Robomow RC312U, hvor testpanelet var meget begejstret for den klippeevne og kvalitet.

Testen ligger ikke online, da den kun er udgivet i deres fysiske magasin. Du kan dog læse hele artiklen på Robomows hjemmeside, som har scannet testen ind på deres hjemmeside. Du kan læse testen gratis her.

Selber Machen
Det tyske “Gør det selv” magasin testede i september 2016 Robomow RC312U, som fik stor ros af deres testpanel, både for dens design, gode batteri, deres app og klippekvaliteten.

Testen ligger desværre ikke online, men kan findes i deres magasin fra september 2016.

Råd & Rön
Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön er Sveriges svar på vores danske Forbrugerråd Tænk – et uafhængigt forbrugermagasin, der uvildigt bedømmer og sammenligner populære forbrugsgoder. Magasinet offentliggjorde i marts 2014 en stor test af hele 14 forskellige robotplæneklippere. Testen er mere objektiv end de fleste andre tests vi har set, forstået på den måde, at der ikke er nogen subjektiv beskrivelse af de enkelte modeller, men derimod kun karakterer på de testede delområder, samt en samlet karakter. Du kan se hele Råd & Rön-testen online, men vær opmærksom på, at der kun er fuld adgang for betalende abonnenter.

Tænk
Forbrugermagasinet Tænk er almindeligt anerkendt som en af de mest objektive kilder, når det kommer til test af varer og tjenesteydelser på forbrugernes vegne. Som privatperson kan man abonnere på magasinet, men Tænk citeres desuden ofte i både udenlandske og danske medier.

Producenterne skilter som regel også med eventuelle gode anmeldelser i magasinet, da de fleste anerkender det som en troværdig blåstempling af et produkt. Troværdigheden hænger uden tvivl også sammen med magasinets tætte forbindelser til Forbrugerstyrelsen.

I 2014 testede Tænk 12 robotplæneklippere, og testresultaterne blev offentliggjort i det trykte maj-nummer. I onlineudgaven af Tænk kan du her læse en informativ artikel om robotplæneklippere, og i artiklen finder du desuden et link til selve testen. Her skal du dog betale, for at kunne læse selve testen.