Robotplæneklipper Test 2019 – Se eksperternes favoritter

4

I denne robotplæneklipper test har vi samlet en række testvindende robotplæneklippere, så du nemt kan få et overblik over de bedste på markedet. Vi har undersøgt anmeldelser og tests fra en række forskellige Skandinaviske forbrugerorganisationer og større medier og nedenfor har vi samlet de modeller, som eksperterne har udpeget som de bedste.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, men det gælder ikke altid, og flere af de billigere robotplæneklippere klarer sig faktisk bedre end langt dyrere modeller.

Sidst i artiklen finder du en liste over de kilder vi har anvendt, hvis du selv vil grave dybere og læse mere.

I denne artikel får du:
🔸 Overblik over testvindende robotplæneklippere 
🔸 Gode råd til overvejelser før du køber en robotplæneklipper
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Robotplæneklipper Test – De bedste robotplæneklippere

Her følger en gennemgang af de robotplæneklippere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Vi gennemgår de forskellige modellers egenskaber, så du kan danne dig et overblik over hvilke modeller der passer bedst til dine behov.


Robomow RC304U

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Robomow RC304U robotplæneklipper

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere
7.495,00 Kr. 0,00 Kr. 7.495,00 Kr. Læs mere

 

Robomow RC304U har været testet af to hold skandinaviske eksperter fra henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Begge testpaneler har overvejende positive kommentarer til Robomow RC304U, og derfor får denne model en god bedømmelse begge steder.

Kommer let frem overalt i haven

Robomow RC304U er designet til at kunne klippe al græsset i hele haven, så forbrugeren ikke behøver foretage manuelt arbejde selv. Derfor er Robomow RC304U i stand til at klippe græs i højden 15-60 millimeter, hvilket også betyder, at selv forholdsvist højt græs kan slås af modellen. Man kan selv indstille, hvor højt man foretrækker, at Robomow RC304U efterlader græsset.

Hvis man har en ujævn og skrå græsplæne, kan man også glæde sig over, at Robomow RC304U er skabt til at kunne klippe på skråninger på op til 36 procent eller 20 grader.

Skabt til en stor have

Som forbruger kan man få glæde af Robomow RC304U, uanset om man har en stor eller lille græsplæne. Producenten anbefaler at bruge modellen på græsplæner med en størrelse på maksimum 500 m2, men hvis man har en flad, lige og jævn græsplæne uden for mange krumninger og forhindringer, så vil Robomow RC304U kunne klippe græsset på helt op til 1000 m2 – altså dobbelt størrelse.

Robomow RC304U har en klippebredde på 28 centimeter, hvilket betyder, at modellen klipper græsset i brede stykker ad gangen. Hertil kommer også, at denne model klipper græs, der er uden for hjulene, når den kører henover plænen – derfor vil kanterne på græsplænen også blive klippet.

Kan styres med app

Robomow RC304U er født med en stærk DC-klippemotor, som gør, at man kan anvende modellen på alle typer af græs.

Modellen kører på et 26 V Lithium-batteri, som kan oplades i basen, som følger med, når man ikke benytter modellen. Det tager omkring 50 minutter at lade batteriet op igen. Robomow RC304U er på mange måder en meget teknisk robotplæneklipper, og derfor kan man også styre modellen via en app.

Der findes nemlig en tilhørende og gratis app, som man blot skal downloade til sin telefon, og herefter kan man starte eller stoppe plæneklipperen, indstille den, holde øje med bevægelserne og drift-statussen.

Robomow RC304U måler 63 cm x 46 cm x 21 cm og vejer 18 kilo.

Fordele ved Robomow RC304U:
🔵 Kan bruges på alle typer græsplæner
🔵 Klipper græs i 15-60 millimeters højde
🔵 Kan klare skråninger på 36 procent
🔵 Klippebredde på 28 centimeter
🔵 Kan håndtere en lige græsplæne på op til 1000 m2
🔵 Stærk DC-klippemotor
🔵 Kan styres med app

Du kan her se en video der viser hvordan man opsætter Robomow RC modellerne. Videoen er produceret af den danske forhandler Roboteksperten.dk:

https://www.youtube.com/watch?v=jJn303cEeLY

Robomow RS615U

Bedst i test hos det danske forbrugerråd Tænk

Robomow RS615U

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.222,00 Kr. 0,00 Kr. 11.222,00 Kr. Læs mere
12.995,00 Kr. 0,00 Kr. 12.995,00 Kr. Læs mere

 

Robomow RS615U er blevet undersøgt, testet og vurderet af et ekspertpanel fra det danske forbrugerråd Tænk, hvor en række robotplæneklippere er blevet underlagt forskellige discipliner og kriterier.

Robomow RS615U klarer sig rigtig godt i testen, og derfor får modellen et rigtig fornemt ”bedst i test” stempel af de danske eksperter.

Til den store have

Robomow RS615U er en stor og kraftig robotplæneklipper, som er skabt til den forbruger, som har en stor have at holde, og som ikke ønsker at bruge fritiden på at slå græs.

Robomow RS615U kan nemlig let klare en have på 1600 m2, hvilket er meget, og modellen er også skabt til at kunne håndtere forhindringer og ujævnheder undervejs. Hvis man har skråninger i haven, kan Robomow RS615U klare disse op til 36 procent eller 20 graders skråning.

De 1600 m2 kan godt strækkes en del, hvis man har en jævn, lige og firkantet have uden for mange forhindringer. I en sådan have kan Robomow RS615U faktisk klippe græsset på op til 3000 m2.

Bredt klippeområde

En af grundene til Robomow RS615U’s store klipnings-område er bredden på modellen. Robomow RS615U har nemlig en klippebredde på 56 cm, og det er rigtig meget.

Hertil kommer, at Robomow RS615U også kan klippe græsset uden for hjulene, og det sikrer, at græsset på kanterne ikke bliver stående. Man kan selv indstille, hvor høj man ønsker sin græsplæne på Robomow RS615U, og modellen kan klare intervaller mellem 20 og 80 millimeter.

Robomow RS615U er designet til at kunne klippe græs på alle typer af græsplæner takket være den kraftige DC klippemotor, som også gør, at Robomow RS615U’s sensorer kan fornemme forhindringer undervejs og undgå dem.

Kontrollér Robomow RS615U med telefonen

Robomow RS615U er udstyret med regn-sensorer, og selv i koldt vejr behøver forbrugerne ikke forlade stuen, hvis Robomow RS615U skal indstilles og ændres på. Dette kan nemlig klares via telefonen, hvis man downloader den tilhørende app, som også er gratis. Her kan man kommunikere med robotplæneklipperen og tænde og slukke for den, samt holde øje med driften og indstillingerne.

Robomow RS615U kører endvidere på batteri og leveres med en lade-station, som kan lade batteriet op, når modellen ikke er i brug. En opladning tager lige under 2 timer.

Robomow RS615U måler 73,5 cm x 66 cm x 31 cm og vejer 30 kilo.

Fordele ved Robomow RS615U:
🔵 Stor robotplæneklipper
🔵 Anbefales til 1600 m2, men kan klare op til 3000 m2
🔵 Kan klare skråninger op til 36 procent
🔵 Klippebredde på 56 centimeter
🔵 Sensorer som kan registrere forhindringer
🔵 Med regn-sensorer
🔵 Kan styres med tilhørende app

Du kan her se en generel præsentationsvideo/reklame for Robomow RS modellerne. Videoen er tilbage fra 2016, men er stadig relevant, også for de nyere modeller. –  Videoen er produceret af Robomow selv:

https://www.youtube.com/watch?v=2WzcVpsRUqs

Robomow RX12U

Anbefalet hos den engelske avis Theindependent.co.uk

Robomow RX12U

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Robomow RX12U har været med i en test i den engelske avis Theindependent.co.uk, hvor et engelsk testpanel har testet en række robotplæneklippere og fundet frem til de 9 bedste på markedet.

Robomow RX12U har været med i testen og får en flot topplacering, da modellen først og fremmest er en solid robotplæneklipper til en overkommelig pris.

Prisvenlig model til den lille have

Eksperterne fra Theindependent.co.uk er meget begejstrede for den lille Robomow RX12U, som er langt billigere end de fleste andre konkurrenter. Dermed er prisen overkommelig for den gennemsnitlige forbruger også, og det ses som et stort plus.

Robomow RX12U kan dog ikke klare lige så store græsplæner som andre modeller, så denne robotplæneklipper vil kun være velegnet til den forbruger, der har en mindre have. Robomow RX12U har en rækkevidde på op til 250 m2.

Dog er den stadig i stand til at klare skråninger på op til 36 procent i en ujævn have, samt den kan også klippe uden for kroppens bredde med knive, som skubbes fremad ved kanter, så græsset på kanterne ikke efterlades uberørt.

Kompakt og hurtig robot

Robomow RX12U har et lille og kompakt design, som ikke fylder ret meget, men hurtigheden er ikke i den lave ende. Robomow RX12U er nemlig skabt til at bevæge sig hurtigt, mens den med kraftige bevægelser med knivene klipper græsset.

Knivene på Robomow RX12U er ekstra solide og meget sikre, og så skal de kun udskiftes én gang årligt. Sikkerheden er således højt prioriteret, og knivene stopper med at bevæge sig, hvis kroppen på Robomow RX12U løftes eller sættes i lodret stilling. Knivene stopper også, hvis modellens stødfanger fornemmer et objekt, der er i vejen på ruten.

Der findes endvidere en børnesikring af modellen, og modellen har en pinkode, som skal aktiveres, før man kan starte den.

Til alle typer af græs

Robomow RX12U er designet til at kunne præstere upåklageligt i haver med alle typer af græs, og man kan frit justere klippehøjden efter egne præferencer.

Robomow RX12U kører på batteri og skal lades op mellem klipningerne. Batteriet kan holde omkring halvanden time, men eksperterne fra Theindependent.co.uk bemærker, at det tager hele 16 timer at lade batteriet op igen, så man bør planlægge sin klipning nøje.

Robomow RX12U har endvidere en smart økonomi-tilstand ECO-mode, hvor modellen bruger mindst mulig energi, når græsset klippes.

Fordele ved Robomow RX12U:
🔵 Lille og kompakt robotplæneklipper – ideel til den lille have på op til 250 m2
🔵 Kan klare skråninger på op til 36 procent
🔵 Prisvenlig model
🔵 Hurtig model med økonomi-tilstand
🔵 Sikker model med pinkode
🔵 Knivene stopper, når modellen løftes eller støder på forhindringer
🔵 Justerbar klippehøjde

Du kan her se en præsentations af RX12U modellen. Videoen er produceret af Robomow:

https://www.youtube.com/watch?v=pXuMMA8FoZQ

Robomow RX20U

8 ud af 10 stjerner hos Techpulse.be

Robomow RX20U robotplæneklipper

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

 

Robomow RX20U har været testet af den belgiske teknologiside Techpulse.be, som har set nærmere på, hvad modellen kan, og hvordan den præsterer.

Ekspertpanelet fra Techpulse.be vurderer, at Robomow RX20U er en rigtig velfungerende robotplæneklipper, og derfor får den en topkarakter af eksperterne.

Mindre model til den mindre have

Robomow RX20U hører ikke til blandt de største robotplæneklippere på markedet, som kan klippe græs på meget store arealer. Den anbefalede havestørrelse er på 300 m2, som dog stadig er en pæn størrelse. Her er også taget højde for, at haven kan være ujævn og med kanter, hældninger og forhindringer. En helt lige og flad have i firkantet form kan måske strække klipningsvidden.

Eftersom Robomow RX20U ikke kan klare så stor en spændevidde, hører den også til i den mere prisvenlige ende af skalaen.

Effektivt og kraftigt klippesystem

Robomow RX20U er designet til at håndtere selv en ujævn have, og modellen fungerer til alle græstyper. Klippebredden er ikke så stor på 18 centimeter, men til gengæld sørger kroppens form for, at modellen kan komme til i kroge og andre svære steder.

Undervejs mens modellen kører, kan den registrere forhindringer, som ligger på den valgte rute, og Robomow RX20U vælger dermed en ny rute.

Herudover kan Robomow RX20U også klippe uden for hjulenes rækkevidde, og det betyder, at modellen også kan slå græsset på græsplænens kanter. Man kan også selv justere, hvor højt man ønsker, græsplænen skal være, for Robomow RX20U kommer med en justerbar klippehøjde på mellem 15 og 45 millimeter.

Sikker model som kan styres på telefonen

Robomow RX20U er designet til at være sikker i brug, da modellen klipper græsset med skarpe knive. Derfor stopper knivene helt op, hvis man løfter robotten, og også hvis man blot vipper den.

Robomow RX20U er både børnesikret og tyverisikret, plus det er muligt at udstyre modellen med en pinkode, som skal aktiveres, før man kan tænde den.

Som et ekstra plus, der desuden gør Robomow RX20U endnu mere bekvem, så behøver man ikke længere gå udenfor og indstille klipningen på selve modellen. Dette kan nu klares fra både telefon eller tablet. Der medfølger en ladestation med Robomow RX20U.

Robomow RX20U måler 53 cm x 42 cm x 30 cm og vejer 12 kilo.

Fordele ved Robomow RX20U:
🔵 Mindre robotplæneklipper som har en rækkevidde på 300 m2
🔵 Prisvenlig model
🔵 Kommer let til i kroge og hjørner
🔵 Registrerer forhindringer undervejs
🔵 Justerbar klippehøje
🔵 Sikker model med børnesikring og tyvesikring
🔵 Kan styres via telefon eller tablet

I denne video kan se mere om RX20 modellen. Videoen er produceret af Robomow:

https://www.youtube.com/watch?v=VcJL3qa5hIM

Robomow RS615 

  Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

robomow_rs615

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
12.995,00 Kr. 0,00 Kr. 12.995,00 Kr. Læs mere
12.995,00 Kr. 0,00 Kr. 12.995,00 Kr. Læs mere

 

Sveriges største forbrugerorganisation Råd & Rön har i marts 2017 foretaget en stor test af 22 robotplæneklippere. Ud af alle modellerne i testen, der kårede Råd & Rön Romobow RS615 som den bedste robotplæneklipper.

Virksomheden Robomow har mere end 20 års erfaring med at udvikle robotplæneklippere og er blandt verdens absolut førende producenter.
De har udviklet et sæt funktioner, som går igen i næsten alle deres nyere modeller, såsom sikkerhedsfunktioner, tyverialarm, sublim klippeevne og app-styring.

Klippeevnen får topkarakter

En af de ting som Robomow altid får topkarakterer for i tests er deres klippeevne. Stort set lige meget hvilke test der er foretaget, så er eksperterne altid imponeret over deres evne til at klippe plænen elegant – hver gang. Også denne model får den bedst mulige karakter, når det gælder evnen til at klippe græsplænen elegant.
Især kantklipningen er eksperterne begejstrede for, da Robomow har en helt unik funktion som betyder, at der altid bliver klippet helt ud til kanten. Dette skyldes at knivene klipper ud over hjulbredden, hvilket betyder, at den klipper alle hjørner perfekt. Dermed slipper du for at efterklipper hjørnerne, hvilket man ofte er nødt til at gøre, ved andre modeller af robotplæneklippere.

Denne model har også automatisk regncensor som sikrer, at den vender tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne. Derefter venter den til vejret igen er godt nok til at græsses kan slås.

Sikkerheden er i top

Som alle andre nyere Robomow modeller, er der her fuldt fokus på sikkerheden, både når det gælder almindelig sikkerhed og tyverisikring.
Du kan styre alle funktioner direkte fra din smartphone eller tablet gennem Robomows app. Du kan indstille de dage du ønsker den skal køre, hvilken type klipning du ønsker og meget mere.

Samtidig kan du opsætte en pinkode som skal indtastes, for at kunne betjene og starte plæneklipperen. Dette sikrer mod uautoriseret brug og det er derved kun personer med kendskab til pinkoden, der kan aktivere robotplæneklipperen.

Samtidig bliver du også alarmeret, hvis nogle flytter på robotplæneklipperen, både imens den slår græsset, eller hvis den står i ladestationen. Dermed får du besked med det samme, hvis nogle skulle forsøge at stjæle den.

Når det gælder almindelig sikkerhed, så er Robomow modeller udstyret med en række smarte funktioner som gør, at sikkerheden er helt i top.
Eksempelvis så stopper plæneklipperen automatisk, hvis nogle løfter på den. Den har også knivene placeret højt oppe under sig, hvilket kraftigt mindsker risikoen for at, nogen skulle blive ramt af dem.

Klingerne stopper også automatisk, hvis den støder ind i noget. Derefter vender den om og kører i den modsatte retning.

Alt i alt betegnes denne model som et sikkert køb af eksperterne, hvis du ønsker en model i topklasse.

Fordele ved Robomow RS615:
🔵  Indbygget regncensor
🔵  Kan styres fra din smartphone eller tablet
🔵  Indbygget alarm – giver dig direkte besked på telefonen
🔵  Får stor ros for sin kvalitet af eksperterne
🔵  Testvinder foran 21 andre modeller af robotplæneklippere
🔵  Sikkerheden er helt i top


ROBOMOW RC308U

  Topscorer hos det anerkendte teknikmagasin M3

rc308u robomow

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.599,00 Kr. 0,00 Kr. 7.599,00 Kr. Læs mere
7.799,00 Kr. 0,00 Kr. 7.799,00 Kr. Læs mere
8.395,00 Kr. 0,00 Kr. 8.395,00 Kr. Læs mere

Det store svenske teknikmagasin M3, foretog i november 2016 en stor test af 11 forskellige robotplæneklippere. Her var Robomow RC308U en af de modeller som toppede listen over de bedste modeller.

Stort set hver gang at der foretages nogle former for robotplæneklipper tests i Europa og USA, hvor Robomow er inkluderet, så er det næsten sikkert, at de topper listen som de bedste på markedet.

Med mere end 20 års erfaring i produktion af robotplæneklippere, så må Robomow anses for at være blandt de absolut førende brands i verden.

Stilren model der leverer topkvalitet

Denne model har et elegant design, men ud over at være elegant, så er dens klippeevne også helt i top. Den får blandt andet ros for at være udstyret med en klinge, der når helt ud til robottens yderste kanter. Dette bevirker, at robotten kan klippe helt ud til plænens kanter og du dermed slipper for at skulle gå plænen efter med en græstrimmer. Det er værd at bemærke at denne funktion findes hos stort set alle de nye Robomow modeller på markedet.

RC 308U har et højtydende lithium batteri som kører ca. 70 min. pr. opladning. Når batteriniveauet er lavt, så vender den selv tilbage til ladestationen.

Der medfølger kabler som du kan placere i haven for at afgrænse robotplæneklipperens arbejdsområde, så du kan sikrer dig, at den kun slår græsset i de områder som du ønsker. Med i pakken ligger 200 m kabel og 250 pløkker, som gør det nemt at markerer området helt præcist.

Stort fokus på sikkerhed

Med RC 308U er der stor fokus på sikkerhed. Hvis robotten støder på noget undervejs, så stopper klingerne straks med at køre og robotten kører automatisk den anden vej.

Hvis nogen løfter robotten, så stopper klingerne øjeblikkeligt med at køre. Skærebladene er også placeret ekstra langt oppe, hvilket mindsker risikoen for nogle former for ulykker yderligere.

Også når det gælder tyverisikring, så er modellerne fra Robomow blandt markedet absolut bedste.
Du har mulighed for at låse robotplæneklipperen med en personlig pinkode og dermed kan du sikre dig, at ingen andre kan betjene den, uden først at indtaste koden.
Det indbyggede alarmsystem sender dig en besked på din telefon, hvis nogle piller ved robotplæneklipperen, så du får besked med det samme, hvis den er ved at blive stjålet.

God til den mellemstore plæne

Denne model er ideel til en plæne på 800 m², men kan sagtens klare plæner op til 1500 m². Hvis du har en større plæne, bør du kigge efter nogle af de andre modeller vi har præsenteret i denne test.
En af fordelene ved denne model er også, at den er meget nem at styre. Som i de fleste af Robomows nye modeller, så kan du styre den gennem en app direkte fra din smartphone eller tablet.

Du kan også nemt indstille dine personlige klippeindstillinger gennem appen og tjekke programstatus, samt ændre planlagte klippetider.

Der er også indbygget regncensor som gør at den automatisk kører tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne. Den begynder derefter at klippe græsset igen, når det bliver tørvejr.

Fordele ved Robomow RC 308U:
🔵  Indbygget regncensor
🔵  Optimalt tyverisikret med alarm og pinkode
🔵  Roses for sin klippeevne
🔵  Kan styres direkte fra din smartphone eller tablet
🔵  Stærkt lithium batteri


Bosch Indego

  Topscorer hos det anerkendte teknikmagasin M3

Bosch Indego

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.798,00 Kr. 0,00 Kr. 5.798,00 Kr. Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere

Bosch Indego lå forrest i feltet, da det svenske magasin M3 testede en række robotplæneklippere. Modellen udmærker sig især ved den intelligente ”Logicut navigation”, hvor modellen først kortlægger plæne området og derefter klipper det intelligent. Det adskiller Bosch Indego fra de fleste andre modeller, der blot kører tilfældigt rundt.

Bosch Indego klipper i stedet i parallelle baner, akkurat som du selv ville gøre med en almindelig plæneklipper. Det giver en pænere klipning og det betyder også, at denne model er mindst 30 % hurtigere end robotplæneklippere, der klipper tilfældigt.

Avanceret teknologi indbygget i Bosch Indego

For at beskytte plænen mest muligt, så sørger den intelligente styring desuden for, at klippebanerne ikke er ens fra gang til gang. Hvis den i første omgang har klippet med langsgående baner, vil den ved næste klipning vælge tværgående baner eller benytte en vinkel.

Bosch Indego klipper modellen desuden efter bioklip-princippet, hvor det afklippede græs fordeles jævnt over plænen. Det giver en sund plæne og holder på næringsstofferne. Samtidig er det afklippede græs ikke til gene, da det er klippet i helt små stykker.

Fordele ved Bosch Indego:
🔵  Højt mekanisk kvalitetsniveau
🔵  Intelligent Logicut Navigation – mindst 30 % hurtigere
🔵  Varierende klipperetninger skåner plænen
🔵  Bioklip-funktion
🔵  Opgraderet model med app-styring tilgængelig


Worx 2.0 (Landroid M II 1000)

  Bedst i test hos svenske Hus & Hem
  Topscorer hos Råd & Rön

Worx-Landroid-MII-1000

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Da det svenske magasin Hus & Hem testede robotplæneklippere blev Worx 2.0 den klare testvinder. Denne model er også kendt som WORX Landroid M II 1000.

Det anerkendte svenske testlaboratorium Råd & Rön bakker også resultatet op med en meget fin rangering i en noget mere omfattende test af hele 14 forskellige plæneklipperrobotter. I begge tests er denne model ellers oppe imod langt dyrere produkter.

Begge testpaneler hæfter sig ved den meget nemme ibrugtagning samt en god medfølgende manual. Også lydniveauet fremhæves positivt hos Råd & Rön. Det er målt til 70 dB(A), hvilket for så vidt ikke er unormalt for robotplæneklippere, men testpanelet vurderer, at støj-sammensætningen er meget lidt generende for omgivelserne. Det er en vigtig faktor, hvis du vil undgå at genere naboerne.

Worx 2.0 byder på gode klippeegenskaber på alle græstyper

Svenske Råd & Rön har testet klippeegenskaberne for Worx 2.0 på både langt græs og blødt græs, samt klipperesultatet ved både ujævne og skrånende græsplæner, og i alle tilfælde får denne model flotte karakterer.

Som alle andre robotplæneklippere, fungerer den ikke optimalt i regn og på vådt græs. Men i praksis er det intet problem, da den indbyggede regnsensor i Worx 2.0 automatisk vil opdage eventuelt regnvejr. Det bevirker, at maskinen indstiller klipningen, kører tilbage til ladestationen og afventer bedre vejr. Det er endda muligt at tilkøbe en lille garage til Worx 2.0, hvis man ikke har et overdækket sted, hvor ladestationen kan placeres.

God indbygget sikkerhed og veludstyret tilbehørspakke

Worx 2.0 er monteret med fire roterende knive, som sikrer et ensartet og pænt klipperesultat. Knivene er lette at udskifte og der medfølger hele 12 ekstra knive. Robotten bør naturligvis slukkes før udskiftning af knive og anden service. Knivene vil dog under alle omstændigheder straks standse, hvis Worx 2.0 løftes op fra plænen eller vælter – en god ekstra sikkerhed.

Batteriet i Worx 2.0 er ikke så stort og det er med til at holde prisen nede i et meget attraktivt niveau. Batteristørrelsen begrænser driftskapaciteten til 100 kvadratmeter ad gangen, og det bemærker Råd & Rön som en af de eneste ulemper ved denne model. I praksis er det dog uproblematisk, for robotten kører automatisk i ladestation, og fortsætter, hvor den slap efter endt opladning. På den måde kan Worx 2.0 sagtens holde en græsplæne på op til 1000 kvadratmeter uden problemer.

Fordele ved Worx 2.0:
🔵  Lav pris sammenlignet med lignede modeller
🔵  Relativ støjsvag og ugenerende drift
🔵  Effektiv klipning af alle typer af græsplæner
🔵  Automatisk regnvejrssensor
🔵  Sikkerhedsfunktion standser knivene, hvis robotten løftes


Gardena Sileno

  Topscorer hos svenske M3

Gardena Sileno

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.995,00 Kr. 0,00 Kr. 4.995,00 Kr. Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere

Gardena Sileno er en meget lydsvag robotplæneklipper – og faktisk en af de mest lydsvage på markedet. Det er en af flere grunde til, at magasinet M3 har givet topkarakterer til modellen. Støjniveauet er målt til blot 58 dB(A), hvilket svarer nogenlunde til en rolig samtale med lav stemmeføring. Støjniveauet er ret væsentligt, hvis du har naboer på den anden side af hækken, og gerne vil have robotplæneklipperen til at køre ofte og længe, uden at den generer omgivelserne.

Gardena er generelt kendt for at producerer slidstærke produkter til havebrug og Gardena Sileno passer fint ind i produktporteføljen. Den mekaniske udførelse er robust og maskinen tåler uden problemer det omskiftelige danske sommervejr. Specialfunktionen EasyPassage sikrer desuden, at plæneklipperen kan snige sig igennem selv smalle passager og gangarealer, uden at gøre skade på hverken sig selv eller omgivelserne.

Gardena Sileno giver et flot klipperesultat uden striber

Det er let at justere klippehøjden Gardena Sileno, helt uden brug af værktøj. Uanset klippehøjden efterlader denne model græsplænen helt jævn og uden striber. Det skyldes ikke mindst klippeteknikken med hele tre roterende knive. Inkluderet i prisen er desuden hele 9 ekstra knive, så der går lang tid, før der eventuelt skal indkøbes reservedele.

Der er også tænkt på sikkerheden med Gardena Sileno. Hvis den mod forventning skulle vælte, eller hvis du selv løfter den op, stopper knivenes rotation med det samme, så ingen kommer til skade. Robotten er også forsynet med flere forskellige præventive sikkerhedsfunktioner i forhold til tyverisikring, herunder elektronisk kodelås og indbygget alarm.

Fordele ved Gardena Sileno:
🔵  Meget lydsvag og nabovenlig
🔵  Robust konstruktion tåler det danske vejr
🔵  EasyPassage-funktion
🔵  Nem justering af klippehøjden, og stribefrit klipperesultat
🔵  9 ekstra knive medfølger
🔵  Flere forskellige sikkerhedsfunktioner og tyverisikring


Gode råd ved køb af robotplæneklipper 🌱

En robotplæneklipper er både økonomisk i drift og tilmed miljøvenlig. Men selv om den ikke larmer nær så meget som en almindelig plæneklipper, er den dog ikke lydløs. Det kan være et problem, fordi en robotplæneklipper skal køre ganske mange timer, for at holde græsplænen pæn. Bor du på landet eller har lidt afstand til nærmeste nabo, behøver du ikke tage hensyn til støjniveauet, når modellen skal vælges, og er dermed mere frit stillet.

Bor du derimod med naboer tæt på, som måske endda tilbringer meget tid i haven på den anden side af hækken, bør støjniveauet være med i overvejelserne. De fleste robotplæneklippere kan dog programmeres, så plæneklipningen kan eventuelt henlægges på hverdage i dagtimerne, hvor naboen alligevel ikke er hjemme.

Har du en lille have, så er en lille model fin
Har du kun en lille græsplæne (500 kvadratmeter eller mindre), kan du med fordel gå efter små robotplæneklippere med begrænset kapacitet. Her kan der være mange tusinde kroner sparet på indkøbsprisen, og selv de mindste modeller klarer sig udmærket i de tests, vi har kigget på.

Nem at sikre mod tyveri
Hvis du mener, der kan være risiko for tyveri, bør du gå efter de modeller, der har indbygget tyverisikring. Der findes flere forskellige måder at tyverisikre og den mest enkle er en kodelås på betjeningen. Uden koden kan maskinen ikke bruges og er dermed værdiløs. Der findes dog også udvidede løsninger med alarmer og andre forebyggende foranstaltninger. Så det er et spørgsmål om temperament og risikovurdering, hvor meget du vil betale ekstra for disse funktioner.

Det er vigtigt at huske på
Det er vigtigt at være klar over, at robotten ikke altid vil kunne løse opgaven selvstændigt. Hvis græsset bliver for højt, skal der en rigtig plæneklipper til, ligesom visse modeller generelt har svært ved at nå ud til kanterne. Du kan dog få robotplæneklippere med særlige funktioner til kantklipning, som løser den del af problemet.

Vær også forberedt på, at der indledningsvis skal bruges nogle timer på at ”installere” robotten. Selve programmeringen er som regel hurtig overstået, men der skal også nedlægges styrekabler rundt i kanten af græsplænen, og det kan tage lidt tid. Heldigvis skal det kun gøres én gang og herefter kan du nyde dine fridage, velvidende, at robotten passer græsplænen automatisk.


Robotplæneklipper Guide:
Hvad taler for og imod at anskaffe sig en?

I denne sektion ser vi nærmere på nogle af de fordele og ulemper der er ved at erhverve sig robotplæneklipper.
Hver femte plæneklipper der sælger er en robotplæneklipper, men er det i virkeligheden en nyttig investering, sammenlignet med en traditionel plæneklipper?

Det forsøger vi at give svaret på her i denne sektion:

Fordele:

Det bliver nemmere: Der er ingen tvivl om, at den største fordel ved at anskaffe sig en robotplæneklipper er at den selv klarer at slå græsset. Det er perfekt for folk der ikke synes de vil bruge tiden på at slå græsset, eller til ældre hvor helbredet ikke længere tillader, at man selv slår græsset.

En miljøvenlig investering: Der er heller ingen tvivl om, at de batteridrevne plæneklippere er mere miljøvenlige end benzindrevne plæneklippere. Så hvis et miljørigtigt valg har nogen betydning for dig, så er det også en faktor der er værd at overveje.

En gadget til de teknikglade: Mange af de nye robotplæneklippere er udstyret med tilhørende apps, så du kan styrer alle funktioner direkte fra din smartphone eller tablet. Mange elsker at styre deres robotplæneklipper direkte fra mobilen og det er nemt at bestemme hvilken dag den skal klippe græsset, hvilke klippemetode den skal anvende osv.

Ulemper:

Tyveri: Det må antages at risikoen for tyveri er større, når du har en robotplæneklipper, sammenlignet med en traditionel plæneklipper.
Heldigvis er de fleste moderne robotplæneklippere godt rustet mod tyveri. Eksempelvis i Robomows modeller, får du direkte besked på din telefon hvis nogle løfter på den.
De fleste modeller på markedet er også udstyret med en pinkode-funktion, så du kan indstille den til at den kun kan startes af personer der kender pinkoden.

Kanterne kan være et problem: Især de ældre modeller har haft problemer med at klippe kanterne optimalt, hvilket har betydet, at man har måtte gå kanterne efter med en trimmer.
Dette er dog blevet forbedret meget de senere år. Igen kan producenten Robomow bruges som eksempel, da de har udviklet en metode, hvor klingerne når ekstra langt ud, hvilket gør at de nu kan klippe kanterne meget elegant.

Græsplæner med udfordringer: Hvis du har en meget kringlet græsplæne, hvor du eksempelvis har hække rundt omkring på græsplænen, hvilket kræver at man kommer ind under og får slået græsset, så er en robotplæneklipper måske ikke det mest oplagte valg.
I en sådan situation må det stadig anbefales at vælge en gammeldags plæneklipper, så du selv manuelt kan styre præcis hvor græsset skal slås og selv skubbe plæneklipperen ind under hæng og andre ting i haven.

Du kan læse mere om fordele og ulemper her hos Tænk.dk og her hos svenske hemtrevligt.se


Robotplæneklipper Test – Disse kilder har vi gennemgået: 

I artiklen har vi taget udgangspunkt i en række tests og omtaler af robotplæneklippere, fra de største Skandinaviske testmagasiner og aviser. Du kan se en omtale af alle kilderne herunder, hvor vi også har inkluderet direkte links, hvis du skulle have lyst til at udforske dem nærmere selv.

M3.se 🇸🇪
Magasinet M3.se hører under den svenske del af det internationale it-netværk IDG, og her bragte man i juli 2016 en helt frisk test af de mest interessante modeller af nyere robotplæneklippere. Bemærk, at testen er delt over flere sider, og at linket til de efterfølgende sider er en smule skjult blandt det øvrige indhold. Du kan se de testede modeller her.

Hus & Hem 🇸🇪
Det svenske magasin Hus & Hem ejes af Egmont-koncernen, der alene i Sverige har 300 medarbejdere. Magasinet beskæftiger sig med alt til hus og hjem, og sælges primært som trykt magasin. En del af indholdet bringes dog også online, og i juni 2015 offentliggjorde magasinet en artikel med test af 6 populære robotplæneklippere. Du kan se testen af robotplæneklippere her, og den er frit tilgængelig.

BT 🇩🇰
BT er en af Danmarks største aviser, og deres nyhedsside besøges hver måned af cirka to millioner danskere. I juni 2014 allierede avisen sig med INPUT, Danmarks største online gadgetmagasin om at teste robotplæneklippere, og det kom der en god og informativ lille video-test ud af.
Du kan se videoen gratis her.

Aftonbladet.se 🇸🇪
Sveriges største net-avis Aftonbladet.se har hver dag 3,5 millioner læsere, og avisen bragte i maj 2014 en artikel med gode råd samt test af seks af de mest populære robotplæneklippere i Sverige. Du kan frit læse hele artiklen her.

SFT 🇩🇪 
Det store tyske magasin har fortaget en grundig test af Robomow RC312U, hvor testpanelet var meget begejstret for den klippeevne og kvalitet.

Testen ligger ikke online, da den kun er udgivet i deres fysiske magasin. Du kan dog læse hele artiklen på Robomows hjemmeside, som har scannet testen ind på deres hjemmeside. Du kan læse testen gratis her.

Selber Machen 🇩🇪
Det tyske “Gør det selv” magasin testede i september 2016 Robomow RC312U, som fik stor ros af deres testpanel, både for dens design, gode batteri, deres app og klippekvaliteten.

Testen ligger desværre ikke online, men kan findes i deres magasin fra september 2016.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön er Sveriges svar på vores danske Forbrugerråd Tænk – et uafhængigt forbrugermagasin, der uvildigt bedømmer og sammenligner populære forbrugsgoder. Magasinet offentliggjorde i marts 2014 en stor test af hele 14 forskellige robotplæneklippere. Testen er mere objektiv end de fleste andre tests vi har set, forstået på den måde, at der ikke er nogen subjektiv beskrivelse af de enkelte modeller, men derimod kun karakterer på de testede delområder, samt en samlet karakter. Du kan se hele Råd & Rön-testen online, men vær opmærksom på, at der kun er fuld adgang for betalende abonnenter.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugermagasinet Tænk er almindeligt anerkendt som en af de mest objektive kilder, når det kommer til test af varer og tjenesteydelser på forbrugernes vegne. Som privatperson kan man abonnere på magasinet, men Tænk citeres desuden ofte i både udenlandske og danske medier.

Producenterne skilter som regel også med eventuelle gode anmeldelser i magasinet, da de fleste anerkender det som en troværdig blåstempling af et produkt. Troværdigheden hænger uden tvivl også sammen med magasinets tætte forbindelser til Forbrugerstyrelsen.

I 2014 testede Tænk 12 robotplæneklippere, og testresultaterne blev offentliggjort i det trykte maj-nummer. I onlineudgaven af Tænk kan du her læse en informativ artikel om robotplæneklippere, og i artiklen finder du desuden et link til selve testen. Her skal du dog betale, for at kunne læse selve testen.

Theindependent.co.uk 🇬🇧

The Independent er en britisk avis, som er en af landets største. Avisen behandler en bred palet af nyheder fra ind- og udland, politik, sport og kultur, men der er også plads til det kulinariske og forbrugerprodukter. The Independent har her testet 9 forskellige robotplæneklippere. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Techpulse.be 🇧🇪

Belgisk teknologiside som handler om de nyeste produkter og innovation inden for teknologiens verden. Siden skriver om nyheder, trends og videnskab inden for teknologi, og der foretages også tests af og til. Her er der tale om en test af en robotplæneklipper fra Robomow. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse