Robotplæneklipper test-oversigt: De bedste robotplæneklippere ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Uanset, om du har en mindre eller større have, kan robotplæneklipperen være et uvurderligt redskab og hjælpemiddel til hverdagen.

Ifølge vores gør-det-selv ekspert Samuel Ringgaard Davey, kan robotplæneklippere klare selv græsplæner med stejle hældninger eller mere ujævnt terræn – du skal blot se dig nøje for og vælge den rigtige model til din haves udformning. 

Vi har gennemgået en række højteknologiske robotter i god kvalitet, som alle får positive ord med på vejen af eksperterne. 

Derudover kan du læse hvad Samuel Ringgaard Davey fortæller, du skal være særligt opmærksom på, før du køber en ny robotplæneklipper. På den måde skulle det gerne være nemmere for dig at tage den rigtige beslutning. 

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Hvad bør du overveje, før du køber en robotplæneklipper?

Dækningsareal
Robotplæneklippere kan inddeles i tre kategorier, der er opdelt efter det anbefalede areal, den kan klippe. De mindste modeller er ideelle til et areal på op til 600 kvadratmeter, og til sådan et areal er det smart at have en model, som er mere adrætte, så de kan komme ind i snævre og små områder. Plæneklippere til mellemstore arealer, ca. 1.000 til 1.500 kvadratmeter, har normalt et batteri med længere levetid, og skal kunne fungere bedre i ujævnt terræn og på skråninger. Sidst men ikke mindst, skal plæneklippere, til arealer på 2.000 kvadratmeter eller over, have en breddere klippebredde og bedre skæreknive. 

Egenskaber
Robotplæneklipperes normale batterilevetid er på omkring 100 minutter. Disse maskiner har en automatisk retur- og genopladningsfunktion, så du ikke behøver at oplade dem manuelt. Afhængigt af hvor stort et areal modellen er lavet til, kan både klippebredden og batterilevetiden variere. Der anvendes forskellige skæreknive til forskellige bredder, og robotplæneklippere kan selv justere højden på skæreknivene. En højere maksimal højde er at foretrække til haver med ujævnheder. Hvis der er en hældning, spiller motoren og hjulene en afgørende rolle for at den kan komme omkring og udføre dens arbejde. 

Funktioner
Hvis du har en have med smalle passager, genstande og snævre områder, så bør du finde en model med rigtig gode sensorer. Har du en stor græsplæne, tager det naturligvis lidt længere tid for robotplæneklipperen at slå græsset. Derfor bør du finde en, som kan tåle at være ude længe og i alt slags vejr, samt har lang batterilevetid. Robotplæneklippere kan både fås, hvor du manuelt sætter den igang, og hvor du kan styre den fra den smartphone via Bluetooth, wi-fi og apps. De kommer også med forskellige niveaer af tyverisikkerhed, så du bør overveje, hvor du kan opbevare den. Har du børn, så er du formentlig også interesseret i at finde en model, som automatisk stopper, når den bliver løftet eller vendt.

Pris
De dyrere modeller koster ca. 14.000 kr. eller mere, og her får du en model i høj kvalitet, med længere batterilevetid og flere sensorer, mens de normalt også kommer med flere smarte funktioner, som gør dem lette at justere og programmere. Vil du have fat i en billigere model, så kan du sagtens finde en til omkring 4.000 kr. Her får du et enklere design, færre funktioner, kortere batterilevetid, smallere klippebredde og mindre motor. Men en billigere model kan sagtens være tilstrækkelig, hvis du har en mindre og regulær græsplæne.

Forbruger- og ekspertanmeldelser
Det er værd at se på, hvad tidligere kunder har at sige om en given robotplæneklipper, og hvor godt den har fungeret for dem. Forbrugeranmeldelser kan fortælle dig, om enheden er nem at bruge, og om dens funktioner fungerer ordentligt. Ekspertanmeldelser vurderer hvor godt plæneklipperen præsterer under ekstreme forhold, og sammenligner nye modeller med gamle, samt hvordan de klarer sig i forhold til andre modeller på markedet. Forbruger- og ekspertanmeldelser er medtaget nedenfor for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken en du skal købe.

arrow-more


Robomow RK1000 – den sikre og hårdtarbejdende plæneklipper

Robotplæneklipper – Bedst i test

 • Testvinder hos Råd & Rön

Robomow RK1000

Robomow RK1000 er udstyret med et Smart Navigation-system, der gør det muligt for den at navigere problemfrit rundt i din have og slå græsset uden problemer. Det betyder, at du kan læne dig tilbage og slappe af, mens din Robomow sørger for en trimmet græsplæne.

 • Touchscreen-betjeningspanel med høj opløsning
 • Testvinder hos Råd & Rön
 • Smart navigationssystem

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Robomow RK1000

10 cm maksimal klippehøjde
Robomow RK1000 har en klippebredde på 21 cm, hvilket er bredere end markedsgennemsnittet på 18 cm. Det er især praktisk, hvis du har en stor græsplæne, da Robomow RK1000 skal bruge mindre tid på at slå samme areal end andre modeller. Den kan nemt håndtere højere græs med sin maksimale klippehøjde på 10 cm, hvilket igen er langt højere end de gennemsnitlige 6 cm på andre lignende robotplæneklippere. Den høje maksimale klippehøjde gør den til et godt valg, hvis du ikke har mulighed for at slå græsset regelmæssigt.

Touchscreen med høj opløsning
Touchscreen-betjeningspanelet er en af de lækre features ved denne model, da det giver mulighed for at kontrollere din Robomow i høj opløsning. Systemet er meget brugervenligt, så det kræver ikke meget mere end et par tryk, før din robotplæneklipper er klar. Opladningstiden på 45 minutter er også imponerende kort, mens batteriets levetid er hele 90 minutter. Med sine 10,5 kg er Robomow RK1000 heller ikke for tung at flytte rundt på. Den arbejder relativt støjsvagt med 64 dB, hvilket gør den til en god løsning for dem, der ønsker minimal støj i haven.

Bakker er intet problem
Robomow RK1000 har en anbefalet arealstørrelse på op til 1.000 m². Alligevel kan dette tal være højere afhængigt af faktorer som græshøjde og -tæthed, omgivelsestemperatur, hældninger samt mange andre faktorer. Modellen kan håndtere hældninger på op til 45%, hvilket er meget højere end lignende modeller, der ofte kun har en hældningskapacitet på omkring 20%. Robomows kraftige motor gør den til en virkelig god valgmulighed for husejere, der bor i kuperet terræn.

Hvad siger brugere og eksperterne om Robomow RK1000?

Både eksperter og forbrugere har testet Robomow RK1000, og den har fået både høje karakterer og positive vurderinger. Eksperter har vurderet, at robotplæneklipperen er “rigtig god til store græsplæner” og “god til at håndtere forhindringer”. Forbrugeranmeldelser er ligeledes positive, og mange angiver, at Robomow RK1000 er “blandt de mindre støjende.” En forbruger gik endda så langt som til at sige, at modellen er “det bedste, de nogensinde har købt”.

Fordele

 • Kan klippe meget tæt på kanterne
 • Klippesystem med 4 drejelige knive
 • Sikkerhedssystem med 4-cifret pin-kode
 • Løfte- og vippesensor
 • Nødstop
Ulemper

 • Ingen app-tilslutning

Forbrugsguidens vurdering

Robomow RK1000 er en topmodel af høj kvalitet med flere interessante funktioner, som f.eks. muligheden for at slå meget tæt på kanterne og et tyverisikret 4-cifret pin-sikkerhedssystem. Der er ingen app-tilslutning, så du kan ikke styre Robomow fra din telefon. Afslutningsvis var vores yndlingsfunktion den løfte- og vippesensor, som automatisk stopper knivene, hvis børn forsøger at løfte den.

Specifikationer
Skærebredde: 21 cm
Maks. klippehøjde: 10 cm
Min. klippehøjde: 2 cm
Støjniveau: 64 dB 
Anbefalet klippeareal: 1000 m²
Opladningstid: 45 min.
Batterilevetid: 90 min
Vægt: 10,5 kg


Bosch robotplæneklipper Indego M+ 700 – lyd svag og bedst i test 

Forbrugsguiden anbefaler: Testvinder hos Which

✅ Testvinder hos Which.co.uk – 87% i ratings

Bosch Indego M+ 700 – én af de bedste robotplæneklippere til store haver

Bosch Indego M+ 700 har opnået scoren 77% hos Which.co.uk. Det placerer den på en samlet fjerdeplads i samme test, hvor Bosch-modellen Indego 400 Connect løb med sejren og titlen som samlet testvinder. Hvor 400-modellen er beregnet til 400 m2, kan Indego M+ 700 dække 700 m2. 

Den kan endda håndtere flere plæneområder og mindre passager på én gang, blot de ikke overstiger de 700 m2. Samtidig fås robotplæneklipperen med mange smarte funktioner, som Indego BorderCut, SmartMowing og LogiCut. Det er med andre ord én af de bedste robotplæneklippere, som giver dig rigtig meget for pengene. 

Rigtig god til den flade græsplæne

Bosch Indego M+ 700 bliver af Which.co.uk rost for at være fremragende på de helt flade plæner. Her klipper den ubesværet, og du kan vælge klippehøjden i intervallet 30-50 mm. Testpanelet påpeger endvidere, at den håndterer våde forhold særligt godt. 

Det er ret praktisk med tanke på det danske sommervejr, der ofte kan byde ind med nogle kraftige regnbyger. Robotplæneklipperen har dog lidt større besvær med de ujævne plæner, da den til tider opfatter mindre skråninger som forhindringer, den skal undgå. Det kan give visse udfordringer, og derfor er Bosch Indego M+ 700 også bedst velegnet til den helt flade have. 

Fuldspækket med smarte funktioner

Boschs robotplæneklipper har masser af smarte funktioner, der hjælper med at gøre græsslåningen både nemmere og mere effektiv. Vi kan bl.a. fremhæve Indego BorderCut-funktionen, hvor plæneklipperen lægger ud med at klippe græskanterne, så de fremstår ekstra flotte efter klipningen. 

SmartMowing-funktionen hjælper med at afgøre, om vejrforholdene er gode nok til, at plæneklipperen kan klippe græsset på optimal vis. Endelig er LogiCut en funktion, der hjælper med at planlægge den bedst mulige rute. 

Bosch Indego M+ 700 sørger for at klippe i fine lige linjer, så den ikke misser små græsområder. 

Den er tilmed lydsvag, så naboerne ikke bliver irriteret af lyden fra den kørende robotplæneklipper. Bosch Indego M+ 700 er nem at opsætte til de ønskede indstillinger; du kan bl.a. gøre brug af den tilhørende app. Du kan imidlertid også styre maskinen manuelt uden problemer.

Bosch Indego M+ 700 vs. markedet

Selvom Bosch Indego M+ 700 ikke er klassificeret som et Best Buy hos Which.co.uk er der stadig tale om en fremragende maskine, der bliver varmt anbefalet. 

Den fungerer dog bedst i helt flade haver. Den ligger normalt på et lidt højere prisleje end Bosch Indego 400 Connect, så rækker det med et max. areal på 400 m2, kan det bestemt være en idé at overveje den testvindende 400-model over 700-modellen. 

Begge maskiner har dog en ”begrænset” klippehøjde på 30-50 mm, så ønsker du at klippe græsset endnu kortere, skal du se i retning af en anden model. Der er flere gode bud på dagens marked.  

Fordele

 • Fantastisk på den flade græsplæne
 • Nem at installere og opsætte til de ønskede indstillinger
 • God tilhørende app
 • Meget lydsvag
 • God navigation
Ulemper

 • Begrænset klippehøjde 30-50 mm

Specifikationer
Beregnet til 700 m2
Klippehøjde: 30-50 mm
Klippebredde: 19 cm
Max. hældning: 27%
Batterispænding 18 V
Hastighed: 40 cm/sek
SmartMowing – vurderer vejrforholdene
LogiCut – udregner den mest effektive rute
Indego BorderCut – klipper græskanterne
Kan styres via app og Alexa stemmestyring
Tyverisikring


Stihl RMI 632 – plæneklipperen til den store have

Forbrugsguiden anbefaler: Bedst til den store have

Stihl RMI 632

Stihl RMI 632 er en robotplæneklipper af høj kvalitet, der er drevet af Stihls iMOW-robotsystem, som gør det muligt at slå græsset på bakker og skråninger med præcision. Modellerne i RMI 6-serien kan slå græsplæner med en hældning på op til 45 %.

 • 4,9/5 stjerner på Google Shopping
 • Hjul med trækmønster
 • iMOW-Robot System

Håndterer 3000 m² med lethed
tihl RMI 632 er et glimrende valg, hvis du er leder efter en plæneklipper, som kan slå store arealer, da det anbefalede areal på 3.000 m² er langt over markedsgennemsnittet. Modellen har tilmed en imponerende klippebredde på 28 cm, som er uset hos mange lignende modeller.

Unikke hjul med trækmønster
RMI 632’s hjul har et unikt trækkemønster, der giver en meget god trækevne i forskelligt terræn og på stejle skråninger. Mønsteret gør også at hjulene renses af sig selv. Den adaptive hældningshastighed gør, at græsset bliver slået mere præcist på bakker og skræninger. Den integrerede hældningssensor analyserer konstant maskinens position og styrer plæneklipperens fart derefter.

Smart ladestation
Modellen kommer også med en lydsvag motor på 59 dB, hvilket er lavere end gennemsnittet på robotplæneklippere. Når RMI 623 har kørt i 90 minutter, så skal den lades op igen, og det gør den helt automatisk, da den nemt kan finde tilbage til dens ladestation, hvor den bliver opladt. Den kan også registrere, hvis det begynder at regne. I så fald, så stopper den med at slå græs, og vender selv tilbage den dens ladestation.

Hvad siger eksperterne om Stihl RMI 632

Stihl RMI 632 robotplæneklipperen har fået høje karakterer af eksperterne. De har givet modellen høje karakterer for dens ydeevne på ujævne græsplæner og skråninger og for dens evne til at håndtere forskellige terræner. RMI 632 roses også for sin evne til at klippe pænt og jævnt, samt for dens evne til at håndtere højt og fugtigt græs.

Fordele

 • Adaptiv hældningshastighed
 • Dynamisk klippeplan
 • Intelligent opladningssystem
 • Smart mulching-funktion
 • Aftageligt kontrolpanel
Ulemper

 • Begrænset placering af opladningsstation
 • Græsset omkring stationen skal trimmes manuelt

Forbrugsguidens Vurdering

Stihl RMI 632-robotplæneklipperen er en model til større græsplæner, med flere geniale funktioner. Kontrolpanelet med et integreret og klart display bruges på alle STIHL iMOW robotplæneklippere, for nem opsætning, manuel styring og hurtig adgang til informationer om maskinen. Da displayet har høj kontrast, så er kan det også nemt bruges i sollys. De eneste ulemper ved denne model er de begrænsede muligheder for at placere ladestationen, og at man selv skal slå græsset omkring den. Men har du en stor have og græsplæne, så er det her helt sikkert en af de bedste robotplæneklippere på markedet.

Specifikationer
Klippebredde: 28 cm
Maks. klippehøjde: 6 cm
Min. klippehøjde: 2 cm
Støjniveau: 59 dB
Anbefalet område: 3.000 m²
Opladningstid: 60 min 
Batterilevetid: 90 min
Vægt: 14 kg 


Worx robotplæneklipper Landroid M500 WR141E

Forbrugsguiden anbefaler: Høj værdi for pengene

God anmeldelse hos Which.co.uk – 74%
✅ Gode tilbagemeldinger fra brugerne på Amazon.co.uk – 4,3/5

Worx Landroid M500 WR141E – lydsvag og brugervenlig robotplæneklipper

.Robotplæneklipperen Landroid M500 WR141E kommer fra engelske Worx, som måske for nogen er et lidt mere ubeskrevet blad, når det kommer til robotplæneklippere. 

Produktsortimentet byder dog på en god og gedigen kvalitet, der kan byde mange af de dyre mærker op til dans. Worx’ Landroid M500 WR141E indtager 6. pladsen i testen hos det engelske og velrenommerede testmagasin Which.co.uk. 

Her bliver den bl.a. rost for at være lydsvag og effektiv, ligesom den er nem at opsætte til de ønskede indstillinger – modsat flere konkurrerende produkter. Det er samtidig et produkt, der har fået gode tilbagemeldinger fra kunderne, der har kvitteret med en gennemsnitskarakter på 4,3/5. 

Maskinen har dog visse mangler, når du sammenligner den med andre topmærker på markedet, men kan du leve med dem, får du en ganske udmærket robotplæneklipper til prisen. Den er velegnet til et max. areal på 500 m2. 

Styr robotplæneklipperen via appen

Vil du have mest muligt ud af din Worx Landroid M500 WR141E, skal du installere den tilhørende app. Du kan imidlertid godt styre nogle af de mere grundlæggende funktioner ved LED-panelet på maskinen, men via WiFi-opkoblingen kan du bl.a. også gøre brug af Alexa stemmestyring til de forskellige kommandoer. 

Én af de bedste gevinster ved Worx Landroid M500 WR141E er, at den er uhyre lydsvag. Det skyldes, at den anvender den samme teknologi, som du kender fra elbiler. Maskinen kører uden brug af børster og sensorer. 

God effektivitet, men små mangler

Which.co.uk har testet deres robotplæneklippere gennem en måned og har derfor også fået et noget mere nuanceret billede af effektiviteten over tid. Redaktionen hæfter sig ved, at maskinen gør sit arbejde godt, om end du ikke skal regne med den allerbedste finish. Den har dog ikke nogen problemer med at klippe græsset som ønsket, ej heller på de lidt mere kurvede græsarealer, og med Cut to Edge kan du endda få den til at køre endnu længere ud mod kanterne. 

Worx Landroid M500 WR141E har dog også nogle små mangler; den kan have lidt svært ved at finde vej uden om objekter, og der kan derfor gå et øjeblik, inden den finder en ny rute. 

Af andre mangler påpeger Which.co.uk, at Worx-modellen ofte ikke klipper det længere græs til perfektion. Den kører i lidt tilfældige baner, og det kan resultere i, at den misser et par enkelte steder undervejs. 

Worx Landroid M500 WR141E vs. markedet

Worx Landroid M500 WR141E er en fin robotplæneklipper, og den vinder bl.a. på at være lydsvag, brugervenlig og forholdsvis effektiv. Som Which.co.uk konkluderer, vil det dog være fuldt ud muligt at finde endnu bedre alternativer. Fordelen for Worx Landroid M500 WR141E er, at den er lidt billigere end flere af de dyrere topmodeller. Så kan du gå en smule på kompromis med kvaliteten, får du stadig en effektiv maskine. 

Fordele

 • Klipper græsset forholdsvis effektivt
 • Brugervenlig og nem at programmere
 • Meget lydsvag
 • Er god på kurvede græsplæner
Ulemper

 • Ikke den bedste til at undgå objekter

Specifikationer
Beregnet til 500 m2
Klippehøjde: 30-60 mm
Klippebredde: 18 cm
Driftstid: 60 min.
Ladetid: 90 min.
Batterispænding 20 V
Kan styres via app
Tyverisikring
Bioklip
Regnsensor
Max. hældning: 35%
Kan styres via app og Alexa stemmestyring
Cut to Edge-funktion


Husqvarna Automower 310 Mark II – plæneklipperen til den store have

Forbrugsguiden anbefaler: Mange smarte funktioner

Husqvarna Automower 310 Mark II

Husqvarna Automower 310 Mark II er en robotplæneklipper, der kan forbindes til din smartphone via Automower® Connect@HOME. Denne Bluetooth-løsning giver dig fuld kontrol over plæneklipperen, så du hurtigt kan sende start-, stop- og parkeringskommandoer og inspicere og justere indstillingerne ved hjælp af din smartphone. Kommunikationen er stabil på op til 30 meters afstand.

 • Testvinder hos PriceRunner
 • Automower Connect@HOME
 • Systematisk græsslåning af passager

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Husqvarna Automower 310 Mark II

Smalle passager
Husqvarna Automower 310 Mark II robotplæneklipperen er en af de smarteste og mest avancerede modeller på markedet. En af dens smarte funktioner omfatter systematisk passage-slåning, som giver glimrende resultater i smalle passager ved automatisk at skifte klippemønsteret.

Støjsvag model
Med dens klippebredde på 22 cm, har denne model en breddere klippebredde end gennemsnittet, hvilket muliggøre at tilbagelægge mere græsplæne på kortere tid. Det er også en af de mest støjsvage robotplæneklippere på markedet med et støjniveau på kun 59 dB. Det anbefalede areal for denne model er 1.000 m². Det tager det kun 60 minutter at oplade den og den har en batterilevetid på 70 minutter.

Vejrbestandig
Husqvarna Automower 310 Mark II er udstyret med store hjul med grove trækmønstre, der giver god fremdrift, selv hvis underlaget er glat, og den klarer nemt skråninger med op til 40% hældning. Den kan endda bruges i regnvejr, da plæneklipperen også er vejrbestandig og bygget til at modstå det barske nordiske klima.

Hvad siger brugere og eksperterne om Husqvarna Automower 310 Mark II

Husqvarna Automower 310 Mark II er blevet testet af eksperter og forbrugere, og de giver den høje karakterer. Især værdsætter forbrugerne den nemme opsætning og konstruktionens kvalitet, som gør den til holdbar. Derudover roses robotplæneklipperen for sin evne til at håndtere de fleste typer underlag, samt at den kræver meget lidt arbejde fra forbrugeren.

Fordele

 • Frostsikring
 • Profiler til forskellige områder
 • Modstandsdygtig overfor vind og vejr
 • Kan vaskes med haveslange
 • Super nem at sætte op
Ulemper

 • Ingen automatisk opdateringsfunktion
 • Kun tilslutning via Bluetooth i standardudgaven

Forbrugsguidens Vurdering

Husqvarna Automower 310 Mark II er meget nem at sætte op, og den fungerer rigtig godt. Den er helt klart i topklassen med hensyn til smarte funktioner som frostsikring, vejrtimer, forskellige profiler osv. Flere muligheder for at forbinde med din smartphone, end bare bluetooth, ville være en fordel. Denne model er ideel til komplekse mellemstore haver.

Specifikationer
Skærebredde: 22 cm
Maks. klippehøjde: 5 cm
Min. klippehøjde: 2 cm
Støjniveau: 59 dB
Anbefalet område: 1.000 m²
Opladningstid: 60 min
Batterilevetid: 70 min
Vægt: 9,4 kg


Alko robotplæneklipper Robolinho 500 E – god vurdering af Råd & Rön

Gode anmeldelser hos Råd & Rön

✅ Gode anmeldelser hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Alko Robolinho 500 E

.
Det svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har medtaget Alko Robolinho 500 E i deres omfattende tests af robotplæneklippere.

I testen blev modellen kåret som testvinder, da de var begejstrede for robotplæneklipperens klippeeffektivitet samt brugervenlighed. De mener nemlig, at det er en effektiv og velfungerende model, der er velegnet til de mindre haver.

Råd & Rön finder ikke mange minusser ved modellen. De forklarer dog, at den ikke er velegnet til at klippe græsset, når det kommer til de mere ujævne terræn, hvilket man skal være opmærksom på.

Skabt til en mindre have

Med Alko Robolinho 500 E får man en robotplæneklipper, der er skabt til at klippe græsset i en mindre have. Dens arbejdsareal er nemlig på 500 kvadratmeter, hvilket som standard passer til en husstand med en mindre have.

Alko Robolinho 500 E kan også sagtens mestre hældninger helt op til 45 procent, hvilket er mere sammenlignet med mange andre modeller på markedet. Man kan derfor anvende denne model, selvom man har en have med flere bakker eller lignende.

Modellen er designet med gummibelagte hjul, der sørger for, at den altid har et godt greb. Dette sikrer en stabil og effektiv klipning. Den klipper derudover græsset helt tilfældigt, hvilket betyder, at man ikke vil opleve en masse striber. Man vil i stedet opnå en mere ensartet klipning af græsset. Det kan dog også betyde, at robotten skal køre i længere tid, for at klippe hele plænen samt at den kan køre over de samme græspletter flere gange, hvilket kan betyde at pletten bliver klippet kortere end resten.

Alko Robolinho 500 E kan arbejde i omkring 50 minutter, hvorefter den skal oplades. Hvis den skal oplades til et fuldt batteri, så vil dette tage cirka 60 minutter. Den kører pr. automatik hen til ladestationen, hvis den er ved at løbe tør for batteri under en klipning. Herefter fortsætter den, hvor den slap, hvis den ikke blev færdig.

Robotplæneklipper med nem installation og bioklip-system

Alko Robolinho 500 E kommer med et bioklip-system, der sørger for, at belægninger af afklippet græs bliver reduceret under skjoldet, samt at græsset opnår en mere ensartet klipning.

Derudover sørger systemet også for, at græsplænen opnår en naturlig gødning, da det afklippede græs bliver skåret i meget små stykker, der bliver smidt direkte tilbage på græsplænen af selve robotten.

Med Alko Robolinho 500 E behøver man heller ikke at kæmpe med installeringen, da den kan installeres og opsættes nemt og hurtigt. Man har desuden mulighed for at lave sit eget klippeskema, hvis man ønsker, at den skal klippe græsset på bestemte dage og tidspunkter.

Model med sensorteknologi og sikkerhedsfunktion

Alko Robolinho 500 E er udstyret med en sikkerhedsfunktion, der gør, at man har nemmere ved at undgå skader og ulykker. Den sørger nemlig for, at motoren automatisk slukker, hvis man løfter robotplæneklipperen. Det betyder, at man sagtens kan flytte den uden at være bekymret for at skade sig selv.

Endvidere kommer Alko Robolinho 500 E med en sensorteknologi, der sikrer, at modellen kan køre udenom alle havens forhindringer og genstande. På den måde vil robotplæneklipperen ikke sidde fast et sted, da den blot kører forbi disse.

Fordele

 • Dobbelt bioklip-system
 • Mestrer hældninger på 45 procent
 • Kan installere bestemte klippedage og tider
 • Kører udenom genstande og forhindringer
 • Sikker model
Ulemper

 • Ikke god til ujævnt terræn

Specifikationer ved Alko Robolinho 500 E:
🔴 Højde: 29 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 60 centimeter
🔴 Vægt: 7,6 kilo
🔴 Støjniveau: 60 dB
🔴 Arbejdsareal: 500 m2
🔴 Klippebredde: 20 centimeter
🔴 Klippehøjde: 25-55 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 45 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 50 minutter
🔴 Opladningstid: 60 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Nej

Her kan du se en videopræsentation af Alko Robolinho 500 E lavet af AL-KO Gardentech:


Gardena robotplæneklipper Sileno City 500 – Godt anmeldt

Udvalgt af Forbrugsguiden

Gardena Sileno City 500

.
Gardena Sileno City 500 er en robotplæneklipper med høj klippeeffektivitet og gode brugeranmeldelser på Google Shopping.

Velegnet til den mindre have

Gardena Sileno City 500 er velegnet til forbrugere, der bor i en husstand med en mindre have. Den er nemlig en forholdsvis kompakt robotplæneklipper, der kommer med et arbejdsareal på op til 500 kvadratmeter.

Modellen har desuden mulighed for at mestre diverse hældninger, hvis man har nogle af disse i ens have. Den kan klare hældninger på op til 25 procent, hvorfor man ikke skal være bekymret for dette.

Derudover er Gardena Sileno City 500 en batteridreven model med et Lithium-ion batteri. Dette sørger for, at modellen er effektiv, da den herved kommer med en driftstid på cirka 65 minutter på blot en enkelt opladning. Det tager 60 minutter at oplade modellen.

Robotplæneklipper med nem installation

Med Gardena Sileno City 500 får man en brugervenlig robotplæneklipper, der er nem at installere og komme i gang med. Man opsætter modellen via dens display, hvor menuen hjælper en gennem hele processen.

Når man har gjort dette, har man mulighed for at indstille klippetider og klippedage. Det vil sige, at man selv kan bestemme, hvornår Gardena Sileno City 500 skal klippe græsset, og hvornår den skal være ved dens ladestation.

Modellen kommer yderligere med en pinkode, hvilket giver en ekstra form for sikkerhed, da den ikke kan startes, medmindre man kender pinkoden.

Model med SensorCut-system

Gardena Sileno City 500 kommer med et SensorCut-system. Dette er kendt for at være et intelligent system, der kan vurdere græssets højde helt selv. På den måde kan den klippe græsset på den mest optimale og ensartede måde.

Derudover sørger systemet SensorCut for, at man undgår striber samt mærker i græsplænen bagefter. Med Gardena Sileno City 500 får man heller ikke en forstyrrende eller larmende robotplæneklipper, da dens lydniveau er på blot 58 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Modellen sørger desuden for, at det afklippede græs bliver kastet direkte tilbage på græsplænen igen efter klipning. Dette fungerer som en naturlig form for gødning, hvilket er en fordel, da man selv slipper for at gøre det.

Fordele

 • Velegnet til den mindre have
 • Nem at installere
 • Med Sensor Cut-system
 • Gøder græsplænen på en naturlig måde
 • Kan klare hældninger på op til 25 procent
Ulemper

 • Skal bruge guidekabel for at finde tilbage til ladestation

Specifikationer ved Gardena Sileno City 500:
🔴 Højde: 23 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter
🔴 Vægt: 7,4 kilo
🔴 Støjniveau: 58 dB
🔴 Arbejdsareal: 500 m2
🔴 Klippebredde: 16 centimeter
🔴 Klippehøjde: 25-50 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 25 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 65 minutter
🔴 Opladningstid: 60 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Nej 

Her kan du se en videopræsentation af Gardena Sileno City 500 lavet af Roboteksperten.dk: 


Gardena robotplæneklipper Sileno City 250 – velegnet til mindre haver

Udvalgt af Forbrugsguiden

Gode anmeldelser hos Radron – 63 %

Gardena Sileno City 250

Gardena Sileno City 250 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har valgt en kåre modellen som en af topscorerne i deres store test af robotplæneklippere.

Dette har de valgt, da de mener, at den både er brugervenlig samt kommer med en effektiv klippeevne. Til gengæld mener de ikke, at den kommer med mange ulemper, da de ikke nævner nogle specifikke minusser ved modellen.

Til forbrugeren med en mindre have

Gardena Sileno City 250 er en robotplæneklipper, der er designet til forbrugere med en mindre have. Dens arbejdsareal er nemlig på blot 250 kvadratmeter, hvilket man naturligvis skal være opmærksom på.

Dog er der stadig mulighed for at bruge modellen på hældninger, da den kan klare hældninger på op til 25 procent. Man skal derfor ikke være bekymret for, om den kan slå græsset ordentligt, hvis man har en have med flere bakker m.m.

Gardena Sileno City 250 er forsynet med drejelige baghjul, der gør, at den har nemmere ved at køre rundt over det hele. Dette gør det også nemmere for den at køre rundt i smalle passager.

Man har selv mulighed for at indstille klippetider og klippedage, hvis man ønsker dette. På den måde vil robotplæneklipperen kun klippe græsset efter de angivne tidspunkter.

Lydsvag model med SensorCut

Med Gardena Sileno City 250 vil man ikke blive forstyrret, når den er i gang med at klippe græsset, da dens lydniveau er på blot 58 dB. Dette er under lydniveauet for en normal samtale, hvorfor den ikke vil være generende.

Udover at være en lydsvag model, så kommer Gardena Sileno City 250 med systemet SensorCut. SensorCut er et system med knive, der sørger for at klippe græsset med et rent snit. Det vil sige, at man ikke vil få en græsplæne med striber, da den i stedet vil være jævn og ensartet.

Robotplæneklipperen har en driftstid på cirka 65 minutter samt en opladningstid på 60 minutter. Hvis den er ved at løbe tør for batteri under en klipning, så vil den automatisk køre tilbage til ladestationen. Dette vil den også gøre, når den er færdig med at klippe græsset.

Rengøringsvenlig robotplæneklipper med tyverisikring

Gardena Sileno City 250 er en rengøringsvenlig robotplæneklipper, da man kan fjerne både støv og græs nemt og hurtigt med en haveslange. Man behøver derfor ikke bruge en masse tid på at rengøre den.

Derudover kommer Gardena Sileno City 250 med en tyverisikring, hvor man har mulighed for at sikre modellen med hjælp fra en pinkode. På den måde bliver det sværere at stjæle den samt at bruge den, hvis man ikke kender pinkoden.

Sidst men ikke mindst kommer Gardena Sileno City 250 med en kollisionssensor, der sikrer, at den sagtens kan køre udenom genstande og forhindringer. Man behøver derfor ikke holde øje med robotplæneklipperen hele tiden.

Fordele

 • Med SensorCut
 • Kommer med en pinkode til tyverisikring
 • Nem at rengøre
 • Egnet til mindre haver
 • Kan bruges på hældninger på op til 25 procent
Ulemper

 • Arbejdsareal på kun 250 m2

Specifikationer ved Gardena Sileno City 250:
🔴 Højde: 23 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter
🔴 Vægt: 7,3 kilo
🔴 Støjniveau: 58 dB
🔴 Arbejdsareal: 250 m2
🔴 Klippebredde: 16 centimeter
🔴 Klippehøjde: 25-50 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 25 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 65 minutter
🔴 Opladningstid: 60 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Nej 

Her kan du se en videopræsentation af Gardena Sileno City 250 lavet af Gardena:


Worx Landroid S300 – særligt brugervenlig

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Anbefalet af det tyske onlinemagasin Chip.de
✅ Anbefalet af onlinemagasinet Robotlawnmowers.org
✅ 9.6 ud af 10 point hos det britiske plæneklippermagasin Easylawnmowing.co.uk

Worx Landroid S300

 

Både Chip.de, Robotlawnmowers.org og Easylawnmowing.co.uk har testet og anmeldt Worx Landroid S300. De fire eksperter er alle begejstrede for robotplæneklipperen, som de har givet en god bedømmelse.

Alle eksperter har testet robotplæneklipperen ud fra forskellige faktorer såsom brugervenlighed, design, ydeevne m.m.

Brugervenlig robotplæneklipper med gode funktioner ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Worx Landroid S300 en robotplæneklipper, der er god og brugervenlig. Eksempelvis forklarer Chip.de, at Worx Landroid S300 er meget nem i brug og kommer med en brugervenlig app. Det sikrer, at den ”både er nem at indstille og betjene”.

Eksperterne fra Robotlawnmowers.org skriver ydermere, at Worx Landroid S300 er ”en perfekt plæneklipper”, hvis man har brug for en robot, der ”kan købes til en fornuftig pris”.

Dette er eksperterne fra Easylawnmowing.co.uk enige i og hæfter sig ligeledes ved, at robotten ”kan tilpasses og justeres til ens behov”, hvilket er et stort plus. De er desuden glade for de ”mange gode funktioner”. Dog noterer de, at robotten ikke ”kan klippe helt ud til kanterne”, hvilket er ærgerligt.

God til de mindre græsplæner

Worx Landroid S300 er en robotplæneklipper, der er god til de mindre græsplæner, hvor græsset skal klippes. Robotten kan håndtere op til 300 m2 på én gang.

Da robotten er forsynet med et automatisk planlægningsskema, er det nemt og hurtigt at komme i gang med Worx Landroid S300. Det er desuden muligt at tilpasse robotten efter ens behov med hjælp fra den gratis app. Her kan man planlægge klippetiden ind i ens skema.

Derudover har Worx Landroid S300 et batteri, der er kompatibelt med andre produkter fra Worx. Det sikrer, at man har mulighed for at oplade plæneklipperens batteri på et hav af måder. Selve køretiden er desuden på op til 60 minutter, mens opladningstiden er på omkring 240 minutter.

Hurtig og fleksibel robotplæneklipper

Med Worx Landroid S300 får man en hurtig og fleksibel robotplæneklipper, der er forsynet med AIA-teknologi. Det sikrer, at robotten kan håndtere både flere arbejdsområder og smalle passager, så den er yderst fleksibel i brug.

Endvidere kommer Worx Landroid S300 med en klippebredde, der er på 18 centimeter. Selve klippehøjden er justerbar mellem 20 millimeter og 50 millimeter, så man selv kan vælge den ønskede højde.

Robotplæneklipperens motor er fremstillet uden børster, så den ikke støjer meget under brug. Worx Landroid S300 har derfor et lydniveau på blot 65 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Worx Landroid S300 måler 20,5 cm x 36,1 cm x 50,7 cm og vejer 8 kilo.

Fordele

 • Kan betjenes via en app
 • AIA-teknologi
 • Justerbar klippehøjde
 • Automatisk planlægningsskema
 • Lavt lydniveau
Ulemper

 • Klipper ikke helt ud til kanterne

Her er de bedste robotplæneklippere i test oversigten

Efter test gennemgangen af de 9 robotplæneklippere, så er Robomow RK1000, Bosch Indego M+ 700 og Stihl RMI632 kåret til de bedste køb i 2022. De 3 robotplæneklippere får derfor vores anbefalinger.

 • Robomow RK1000
 • Bosch Indego M+700
 • Stihl RMI632

Gode råd ved køb af robotplæneklipper 🌱

Ifølge vores gør-det-selv ekspert, Samuel Ringgaard Davey, er det vigtigt at du sætter dig grundigt ind i hvilken model du skal købe. Det skyldes, at de forskellige modeller passer til forskellige typer, størrelser og udformninger af haver.

En af dine overvejelser i forhold til køb af en robotplæneklipper bør omhandle støjniveau. For selvom de armer mindre end en almindelig plæneklipper, er de dog ikke lydløs. Det kan være et problem, fordi en robotplæneklipper skal køre ganske mange timer. Bor du med lidt afstand til nærmeste nabo, behøver du ikke tage hensyn til støjniveauet. Bor du derimod med naboer tæt på, bør støjniveauet være en væsentlig overvejelse. De fleste robotplæneklippere kan dog programmeres, så plæneklipningen kan eventuelt henlægges på hverdage i dagtimerne, hvor naboen alligevel ikke er hjemme.

Har du en lille have, så er en lille model fin
Det giver rigtig god mening, at købe en model som passer til din haves størrelse. Samuel Ringgaard Davey påpeger, at du, hvis du kun har en lille græsplæne på maks. 500 kvadratmeter, med fordel gå efter en lille robotplæneklipper med begrænset kapacitet. På denne måde kan du nemlig spare mange tusinde kroner på indkøbsprisen.

Din haves beplantning og udformning har betydning
Det er vigtigt at du sikre dig, at plæneklipperen kan tilpasses din haves udformning, fortæller Samuel Ringgaard Davey. Hvis du har blomsterbede midt i plænen som robotten skal kunne undgå eller mange små kroge i haven, skal din robotplæneklippers program kunne tilpasses disse. Hvis din plæne har en stejlere hældning, skal du også være særligt opmærksom på dit valg af model, da din kommende robot kunne kapere denne hældning.

Har du større træer, buske eller lignende i haven, skal du huske at gå din plæne efter før din robot kører, da du ellers risikerer at bladene på din robotplæneklipper bliver ødelagt.

Nem at sikre mod tyveri
Hvis du mener, der kan være risiko for tyveri, bør du gå efter de modeller, der har indbygget tyverisikring. Der findes flere forskellige måder at tyverisikre og den mest enkle er en kodelås på betjeningen. Uden koden kan maskinen ikke bruges og er dermed værdiløs. Der findes dog også udvidede løsninger med alarmer og andre forebyggende foranstaltninger. Så det er et spørgsmål om temperament og risikovurdering, hvor meget du vil betale ekstra for disse funktioner.

Det er vigtigt at huske på
Det er vigtigt at være klar over, at robotten ikke altid vil kunne løse opgaven selvstændigt. Hvis græsset bliver for højt, skal der en rigtig plæneklipper til, ligesom visse modeller generelt har svært ved at nå ud til kanterne. Du kan dog få robotplæneklippere med særlige funktioner til kantklipning, som løser den del af problemet.

Derudover for at få mest muligt ud af sin robotplæneklipper er det vigtigt at forstå hvordan man opbygger en sund og stærk græsplæne. Det har eksperterne fra Havehandel.dk skrevet +30 detaljerede artikler om. Vil du vide hvordan du optimerer brugen af din robotplæneklipper, bruger bioklip og gøder optimalt, så kan du fordybe dig på havehandel her.

Vær også forberedt på, at der indledningsvis skal bruges nogle timer på at ”installere” robotten. Selve programmeringen er som regel hurtig overstået, men der skal også nedlægges styrekabler rundt i kanten af græsplænen, og det kan tage lidt tid. Heldigvis skal det kun gøres én gang og herefter kan du nyde dine fridage, velvidende, at robotten passer græsplænen automatisk.

Du kan læse mere om fordele og ulemper her hos svenske hemtrevligt.se


Sådan installerer du en robotplæneklipper

For at din robotplæneklipper kan komme i gang med at slå græsset, skal den installeres i din have. Det kan du gøre ret nemt, hvis du følger den specifikke guide, der følger med din maskine. Det kan variere lidt fra maskine til maskine, men i korte træk fungerer det på følgende måde:

 1. Find et godt sted til ladestationen.
 2. Lad batteriet op.
 3. Læg afgrænsningskablet ud der, hvor græsplænen slutter.
 4. Læg guidekablet ud.
 5. Tænd for robotplæneklipperen.

Du skal først finde det bedste sted at placere ladestationen. Den skal gerne ligge tæt på en stikkontakt, for ladestationen skal både give strøm til forskellige kabler og til robotplæneklipperens batteri. Stedet skal have god plads omkring sig, og der skal være et jævnt underlag til maskinen. Nogle ladestationer har et tag over sig – andre bygger et tag eller et lille hus til deres maskine. Det er med til at beskytte plæneklipperen og maskineriet.

Et batteri til en robotplæneklipper er omkring 1 – 1½ time om at blive ladet fuldt op.

Du bruger afgrænsningskablet til at markere de områder, som robotplæneklipperen skal arbejde på. Kablet kan formes, og det slås ned med små pløkker. På den måde kan du også lave nogle områder i haven, hvor plæneklipperen ikke skal komme.

Med guidekablet kan du vise robotplæneklipperen den direkte vej tilbage til ladestationen. Så kan den altid finde hjem, når den enten er færdig med at slå græs, eller når den trænger til at blive ladet op. Afgrænsningskablet og guidekablet skal hele tiden være tilsluttet ladestationen.

Kilde: Husqvarna.com


Sådan fungerer en robotplæneklipper

En robotplæneklipper slår græsset uden, at en person manøvrerer den. Den er selvkørende, og den kan arbejde når som helst – også når du ikke er hjemme. Desuden kan den holde græsplænen virkelig flot og nyklippet hele sæsonen igennem, og den kan tilmed nemt komme ind under trampolinen i haven.

Plæneklipperen kører på batteri, og den har en ladestation, der er forbundet med husets el-system. Ladestationen skal sættes i stik, så den altid kan forsyne robotplæneklipperen med strøm til batteriet. 

Du kan indstille plæneklipperen til at slå græsset i en bestemt højde, og du kan indstille den til at køre i et bestemt antal minutter på indstillede tidspunkter. Du kan også bestemme, hvor ofte den skal køre, og hvordan den skal slå græsset. Det sparer dig for mange timers arbejde i haven.

Med kabler kan du definere, hvor maskinen skal køre og slå græs – og hvor den ikke skal. Nogle modeller er udstyret med sensorer, der forhindrer maskine i at køre ind i noget. Det er praktisk, at den stopper op og drejer af, hvis et menneske, et dyr eller en stol er ved at blive ramt af den. Det giver en ekstra sikkerhed.

Robotplæneklippere kan arbejde på forskellige måder. Nogle er lavet til at køre rundt i forskellige retninger, andre kører mere systematisk. På nogle modeller kan du selv afgøre, om den skal køre i baner, eller den skal klippe efter et mere tilfældigt system.

Når maskinen er færdig med hele plænen, eller den er ved at løbe tør for batteri, så finder den selv tilbage til ladestationen. Når den er færdig med at slå græsset, bliver den på ladestationen, indtil den skal i gang igen.

Efterhånden er de fleste robotplæneklippere beskyttet imod tyveri ved hjælp af en personlig PIN-kode.

Kilde: Lawnmowersdirect.co.uk


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
M3.se 🇸🇪
Magasinet M3.se hører under den svenske del af det internationale it-netværk IDG, og her bragte man i juli 2016 en helt frisk test af de mest interessante modeller af nyere robotplæneklippere. Bemærk, at testen er delt over flere sider, og at linket til de efterfølgende sider er en smule skjult blandt det øvrige indhold. Du kan se de testede modeller her.
Hus & Hem
Det svenske magasin  ejes af Egmont-koncernen, der alene i Sverige har 300 medarbejdere. Magasinet beskæftiger sig med alt til hus og hjem, og sælges primært som trykt magasin. En del af indholdet bringes dog også online, og i juni 2015 offentliggjorde magasinet en artikel med test af 6 populære robotplæneklippere. Du kan se testen af robotplæneklippere her, og den er frit tilgængelig.
BT 🇩🇰
BT er en af Danmarks største aviser, og deres nyhedsside besøges hver måned af cirka to millioner danskere. I juni 2014 allierede avisen sig med INPUT, Danmarks største online gadgetmagasin om at teste robotplæneklippere, og det kom der en god og informativ lille video-test ud af.
Du kan se videoen gratis her.
Aftonbladet.se 🇸🇪
Sveriges største net-avis Aftonbladet.se har hver dag 3,5 millioner læsere, og avisen bragte i maj 2014 en artikel med gode råd samt test af seks af de mest populære robotplæneklippere i Sverige. Du kan frit læse hele artiklen her.
SFT 🇩🇪
Det store tyske magasin har fortaget en grundig test af Robomow RC312U, hvor testpanelet var meget begejstret for den klippeevne og kvalitet. Testen ligger ikke online, da den kun er udgivet i deres fysiske magasin. Du kan dog læse hele artiklen på Robomows hjemmeside, som har scannet testen ind på deres hjemmeside. Du kan læse testen gratis her.
Selber Machen 🇩🇪
Det tyske “Gør det selv” magasin testede i september 2016 Robomow RC312U, som fik stor ros af deres testpanel, både for dens design, gode batteri, deres app og klippekvaliteten. Testen ligger desværre ikke online, men kan findes i deres magasin fra september 2016.
Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön er Sveriges svar på vores danske Forbrugerråd Tænk – et uafhængigt forbrugermagasin, der uvildigt bedømmer og sammenligner populære forbrugsgoder. Magasinet offentliggjorde i marts 2014 en stor test af hele 14 forskellige robotplæneklippere. Testen er mere objektiv end de fleste andre tests vi har set, forstået på den måde, at der ikke er nogen subjektiv beskrivelse af de enkelte modeller, men derimod kun karakterer på de testede delområder, samt en samlet karakter. Du kan se hele Råd & Rön-testen online, men vær opmærksom på, at der kun er fuld adgang for betalende abonnenter.
Theindependent.co.uk 🇬🇧
The Independent er en britisk avis, som er en af landets største. Avisen behandler en bred palet af nyheder fra ind- og udland, politik, sport og kultur, men der er også plads til det kulinariske og forbrugerprodukter. The Independent har her testet 9 forskellige robotplæneklippere. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.
Techpulse.be 🇧🇪
Belgisk teknologiside som handler om de nyeste produkter og innovation inden for teknologiens verden. Siden skriver om nyheder, trends og videnskab inden for teknologi, og der foretages også tests af og til. Her er der tale om en test af en robotplæneklipper fra Robomow. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.
T3.com 🇺🇸
Det amerikanske teknologimagasin T3.com leverer nyheder, artikler og guides indenfor alt, der har med teknologi og elektronik at gøre. Derudover tester og anmelder de også et hav af forskellige produkter. Her har de foretaget en stor test af 7 forskellige robotplæneklippere heriblandt Robomow RS635 samt MCCULLOCH ROB R1000. Du kan læse hele testen her.
Chip.de 🇩🇪
Chip.de er et tysk onlinemagasin, der tester og anmelder forskellige forbrugerprodukter inden for kategorierne elektronik og teknologi. I denne omgang har de testet Worx Landroid S300, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.
Easylawnmowing.co.uk 🇬🇧
Det britiske plæneklippermagasin Easylawnmowing.co.uk beskæftiger sig med græsslåning og plæneklippere. De tester og anmelder blandt andet diverse plæneklippere, som de bedømmer ud fra forskellige faktorer. Her har de testet og anmeldt Worx Landroid S300, som de har givet 9,6 ud af 10 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.
Robotlawnmowers.org 🇺🇸
Robotlawnmowers.org er et onlinemagasin, hvor det er muligt at finde mere information om diverse robotplæneklippere. Siden leverer blandt andet tests og anmeldelser af forskellige plæneklippere. I denne omgang har de testet og anmeldt Worx Landroid S300, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.
Andre kilder

Husqvarna.com
Hos Husqvarna.com kan du finde deres produkter, og du kan læse gode tips og tricks til, hvordan du bruger og vedligeholder dine Husqvarna-produkter. Vi har brugt artiklen ”Sådan installerer du din Husqvarna robotplæneklipper”.
Du kan se artiklen her

Lawnmowersdirect.co.uk
Lawnmowersdirect.co.uk deler indhold om græsslåmaskiner. Vi har læst og brugt deres artikel “How on Earth do Robot Mowers Work?”.
Du kan se artiklen her.


FAQ
Hvilken robotplæneklipper er den bedste at købe?
Da robotplæneklippere i dag kommer i en lang række forskellige modeller, som alle har forskellige egenskaber, så er det svært at udpege den bedste. Dog er et godt bud Bosch Indego 350, som kommer med bioklip, såvel som at den har et minimalt strømforbrug, hvilket er super smart.
Hvordan vælger jeg en robotplæneklipper?
Den bedste måde at vælge en robotplæneklipper på, er ved at overveje, hvad dine behov og ønsker er. På den måde kan du lettere spore dig ind på en specifik model, som indeholder de egenskaber, som du søger. På den måde finder du den plæneklipper, som matcher dig bedst.
Hvor lang tid holder en robotplæneklipper?
Generelt går de fleste producenter efter at skabe robotplæneklippere, som kan holde helt op til 10 år. Hvis du dog sørger for at vedligeholde og generelt behandle din plæneklipper godt, så kan du være heldig, at den kan leve endnu længere end det, selvom 10 år allerede er lang tid.
Kan robotplæneklippere godt slå græs, når det regner?
Ja, robotplæneklippere er generelt designede til, at de kan fungere i alle typer af vejr. Dog laver nogle producenter små garager til plæneklipperne, sådan at de bliver beskyttet lidt mod regn, sol og stærk vind. Det er med til at forlænge levetiden af plæneklipperen, hvilket selvfølgelig er praktisk.

 Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Bosch robotplæneklipper Indego 350 – Testvinder

Bosch Indego 350

En forbruger beskriver produktet på Amazon.co.uk således: “Vi er ret tekniske med en robotstøvsuger osv. Vores seneste tilføjelse er denne Indego robotplæneklipper. Det tog et par timer at installere kablerne, men instruktionerne var klare og nemme at følge. Jeg har indstillet den, så den klipper to gange om ugen på bestemte tidspunkter, og fremad det går. Som en forventet bonus skræmmer den virkelig også besøgende ræve og katte væk”.

Robotplæneklipper med bioklip

Bosch Indego 350 fungerer med bioklip. Det er en lille maskine på kun 19 cm, så den er til dig, der søger lidt mere frihed udenfor. Vælger du denne robotplæneklipper, får du en plæneklipper, som kan klippe græsplæner helt op til ca. 350 m².

Hvad er bioklip egentlig? Og hvad gør det? Først og fremmest slår Bosch Indego 350 dit græs med et bioklip-system. Helt konkret betyder det, at det græs maskinen afklipper, helt automatisk klippes i små stumper. Herefter fordeles det afklippede græs ligeligt ud over din græsplæne. Dette giver den foretrukne og eftertragtede gødningseffekt. Måden her er nemlig den mest økologiske og nemme måde at gøre din græsplæne sundere på.

Nem at betjene med et minimalt strømforbrug

Leder du efter en robotplæneklipper, som er nem at styre, så er du kommet til det rigtige sted. Bosch Indego 350 er en selvkørende plæneklipper. Den bruger har en minimalt strømforbrug. Tilmed larmer den mindre end andre traditionelle græsslåmaskiner. Bosch Indego 350 slår dit græs i lige baner. For hver bane skifter den selv retning. Dette giver det bedste resultat, når den klipper din have.

Registrerer selv forhindringer

Robotplæneklipperen er designet, så den har smarte multifølere. Det betyder, at den selv registrerer forhindringer. Den kører også selv udenom forhindringerne og fortsætter derefter i samme bane. Plæneklipperen kører også selv i lade stationen, når den er færdig. Helt præcist, betyder det, at når du først har installeret plæneklipperen, så kører den selvstændigt og automatisk.

Fordele

 • Bioklip system
 • Kører selv i ladestation
 • Kan klare op til 350 m2 med 27 % skråninger
 • 3 indstillinger for klippehøjde
Ulemper

 • Bedst til små haver

Bosch Indego 350 vs. markedet

Denne plæneklipper er en af de billigste på markedet fra Bosch. Andre Bosch robotplæneklippere kan findes op til en pris omkring kr. 7.700, – Til gengæld er disse større og tungere. Bosch Indego 350 har et klippeareal i den lave ende med sine 350 m2. Til gengæld er den lille og handy.

Hvis du har en mindre græsplæne, er Bosch Indego 350 en super robotplæneklipper. Du får ikke brug for en dyrere og større plæneklipper, hvis du har en lille have. Får gode anmeldelser på Amazon.co.uk. En bruger skriver således om robotplæneklipperen: ”Den er nem at installere og den er fantastisk. Meget pålidelig. Ekstremt glad for den.”

Specifikationer
Mærke: Bosch
Klippehøjde minimum: 30 mm
Klippehøjde maksimum: 50 mm
Klippebredde: 19 cm
Batteri lade tid: 45 min
Batteri drift tid: 30 min
Vægt: 7,5 kg


MCCULLOCH ROB R1000 – kan anvendes i regnvejr

MCCULLOCH ROB R1000

.MCCULLOCH ROB R1000 er en effektiv robotplæneklipper, der er blevet testet af magasinet T3.com. Disse eksperter har kåret modellen som værende den bedste robotplæneklipper i den mellemste prisklasse.

De er især vilde med, at robotplæneklipperen kommer med en tyverisikring, samt at man har mulighed for at programmere den til de dage og tidspunkter, hvor man ønsker, at den skal klippe græsset.

Eksperterne fra T3.com finder ikke mange ulemper ved MCCULLOCH ROB R1000. De er dog en smule skuffede over, at den kun kan arbejde i en enkelt zone, samt at den ikke er forsynet med særligt mange funktioner.

Velegnet til de mellemstore og store haver

MCCULLOCH ROB R1000 er en robotplæneklipper, der er designet til græsplæner på op til 1000 kvadratmeter samt hældninger på op til 25 procent. Den fungerer pr. automatik, men man har mulighed for, at programmere modellen til forskellige driftstilstande, hvis man har brug for det.

Den er ydermere forsynet med et automatisk opladningssystem, der sørger for at oplade batteriet via den medfølgende ladestation. Denne ladestation skal blot tilsluttes en stikkontakt.

Robotplæneklipperen er i alt udstyret med tre forskellige knive. Disse knive kan justeres afhængig af den ønskede klippehøjde samt klippebredde.

Model med intelligente sensorer og kraftfuldt batteri

MCCULLOCH ROB R1000 kommer med flere intelligente sensorer såsom en kontakt- og en blokeringssensor. Disse optimerer sikkerheden, da motoren stopper med det samme, hvis robotplæneklipperen bliver løftet op.

Derudover er MCCULLOCH ROB R1000 forsynet med et kraftfuldt Lithium-ion batteri. Dette batteri er energibesparende og sørger for en driftstid på cirka 65 minutter. Modellens opladningstid er på cirka 50 minutter.

MCCULLOCH ROB R1000 kommer yderligere med en integreret tyverisikring samt en sikring via en pinkode. Med tyverisikringen bliver det sværere at stjæle modellen, da der er et alarmsystem. Hvis enheden flyttes væk fra sin base, vil alarmen blive aktiveret.

Med pinkoden er der mulighed for, at indtaste en personlig pinkode, hvorfor enheden ikke kan anvendes, medmindre man kender denne. Dette fungerer ikke blot som en ekstra form for tyverisikring, men også som en børnesikring.

Støjsvag og vandtæt model med tidsprogrammering

Med MCCULLOCH ROB R1000 får man en støjsvag robotplæneklipper med et lydniveau på 59 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke larmer meget under drift.

Derudover er der mulighed for at anvende modellen i regn. Den kommer nemlig med et vandtæt skjold, der gør, at enheden ikke bliver beskadiget af vand eller fugt. Man kan derfor anvende MCCULLOCH ROB R1000 selv, når det er vådt udenfor.

Sidst men ikke mindst er MCCULLOCH ROB R1000 forsynet med en hukommelsesfunktion. Denne funktion gør, at man har mulighed for at indstille den med hjælp fra en ur- og dato-skærm. Det vil sige, at robotplæneklipperen klipper græsset på de tidspunkter, man har angivet.

Fordele

 •  Kan anvendes i regnvejr
 • Med kraftfuldt Lithium-ion batteri og intelligente sensorer
 • Arbejdsareal på op til 1000 kvadratmeter
 • Med pinkodesystem samt tyverisikring
 • Udstyret med en hukommelsesfunktion
Ulemper

 • Arbejder kun i én zone
 • Ikke mange funktioner

Specifikationer ved MCCULLOCH ROB R1000:
🔴 Højde: 25,7 centimeter
🔴 Bredde: 43,7 centimeter
🔴 Dybde: 58,6 centimeter
🔴 Vægt: 7 kilo
🔴 Støjniveau: 59 dB
🔴 Arbejdsareal: 1000 m2
🔴 Klippebredde: 17 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-50 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 25 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 65 minutter
🔴 Opladningstid: 50 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Nej

Her kan du se en videopræsentation af MCCULLOCH ROB R1000 lavet af MCCULLOCH:


Bosch Indego 400 Connect – lydsvag robotplæneklipper til haver på 400 m2

Bosch Indego 400 Connect – lydsvag robotplæneklipper til haver på 400 m2

.
Én af de bedste på dagens marked Bosch Indego 400 Connect har imponeret testpaneler verden over og er flere gange blevet kåret som testvinder, bl.a. hos det engelske testmagasin Which.co.uk. Her beskriver redaktionen den som nærmest perfekt. Den passer til haver på omkring 400 m2 og kommer med en række smarte funktioner såsom SmartMowing og LogiCut.

Noget nær en perfekt robotplæneklipper

Redaktionen hos Which.co.uk har belønnet Bosch Indego 400 Connect med den samlede testscore 85%, og den bliver derfor både kåret som testvinder og som et Best Buy – et kvalitetsstempel, som Which.co.uk kun uddeler til de absolut bedste produkter på markedet.

Robotplæneklipperen har imponeret i alle testopgaver, som Which.co.uk har stillet den. En af de smarte funktioner er SmartMowing, hvor robotplæneklipperen selv vurderer, om vejrforholdene er gode nok til at slå græsset.

Er vejret for dårligt, kører den ganske enkelt ikke ud på sin vanlige rute – som du naturligvis selv har været med til at indstille. Det er i øvrigt muligt at tilkøbe en Bosch Indego Garage som ekstra beskyttelse mod det uforudsigelige danske vejr. En anden nyttig funktion er LogiCut, der beregner den mest effektive klipperute rundt i haven. Which.co.uk går så langt som at kalde robotplæneklipperen for nærmest perfekt.

Den klipper græsset rigtigt pænt – uanset hvilke plæner den bliver stillet overfor. Klippehøjden er 30-50 mm, og det eneste minus er, at du ikke kan gå længere ned. Nogle af de konkurrerende plæneklippere kan f.eks. gå ned til 20 mm, men spørgsmålet er, om det overhovedet er nødvendigt. Klippebredden for Bosch Indego 400 Connect ligger på 19 cm.

Nem opsætning af robotplæneklipperen

I den omtalte test bliver det endvidere påpeget, at det er nemt at opsætte robotplæneklipperen til de ønskede indstillinger. Samtidig kan du anvende den tilknyttede app til at gøre betjeningen endnu mere intuitiv.

Du har bl.a. mulighed for at indstille dato og klokkeslæt for græsslåningen, men kan også have medindflydelse på den ønskede rute. Det maksimale plæneareal er sat til 400 m2 – ikke det højeste i kategorien. Til gengæld burde det være mere end rigeligt til villaejeren.

Det er også værd at bemærke, at robotplæneklipperen er god til at håndtere forskellige objekter på plænen, og at den klipper græsset på flotteste vis, selvom den støder på blade og lignende. Løftes maskinen op, bliver det straks registreret, og den stopper med at klippe. Den har desuden flere integrerede former for tyverisikring, så du kan sikre din maskine bedst muligt.

Bosch Indego 400 Connect vs. markedet

Perfektion er et ord, der klæber sig til Bosch Indego 400 Connect – og den er én af de absolut bedste robotplæneklippere på markedet, ifølge flere tests.

Den har stort set ingen mangler; det eneste, du skal være OBS på, er klippehøjden. Ønsker du en meget kortklippet plæne, kan den komme en smule til kort, så at sige. Den kan ikke gå længere ned end de 30 mm. Til gengæld er den spækket med smarte funktioner, inkl. tyverisikring og Alexa stemmestyring.

Du går ikke galt i byen ved at vælge Bosch Indego 400 Connect, som er en populær testvinder. Prismæssigt ligger den endda lidt under en anden populær Bosch-model, Bosch Indego M+ 700. Den kan imidlertid klare 700 m2, men er ikke så stærk på skråninger som 400-modellen.

Fordele

 • Klipper græsset på flotteste vis – uanset græstype
 • Håndterer nemt både objekter og en ujævn grund
 • Nem opsætning via den tilhørende app
 • Lydsvag maskine
Ulemper

 • Begrænset klippehøjde 30-50 mm

Specifikationer
 Beregnet til 400 m2
Klippehøjde: 30-50 mm
Klippebredde: 19 cm
Batterispænding 18 V
Hastighed: 1,44 km/t
Driftstid: 30 min.
Ladetid: 45 min.
SmartMowing – vurderer vejrforholdene
LogiCut – udregner den mest effektive rute
Kan styres via app og Alexa stemmestyring
Tyverisikring


Robomow RX50 U – let og handy plæneklipper

 

Robomow RX50U

Spild ikke tid på selv at slå græs

Med en robotplæneklipper slipper du for selv at bruge tid på at slå græs. Robomow RX50 U gør, at du kan
invitere vennerne over til en kold øl, uden at skulle tænke på at så græsset først.
Du kan styre plæneklipperen med din smartphone eller tablet via appen. I denne plæneklipper er der et litium batteri i stedet for en benzintank.

Plæneklipperen bliver anbefalet til brug i haver, der måler 400 m2. Den kan dog også godt bruges i haver,
der har et areal på op til hele 500 m2. Den har stærke knivblade, som kan slå dit græs uden for hjulenes
spændvidde. Du kan klippe græsset ud over spændvidden på hjulene med den helt specielle Edge mode.
Det betyder, at du let kan klippe hjørner og kanter på din græsplæne. Klippebredden er på 18 cm.

Kraftfuld motor og en optimal klipning af alle typer græs

Motoren er forholdsvis kraftfuld med sine 100 Watt. Sammen med det avancerede klippesystem sikrer
dette, at klipningen er optimal for alle typer af græs. Robomow RX50 U er også miljøvenlig grundet det
førnævnte litium batteri. I denne plæneklipper skal du ikke bruge olie eller benzin. Med til den følger en
opladningsbase, hvor den oplader, når den ikke klipper græs.
Klippehøjden er justerbar. Den kan indstilles til at være mellem 15 og 45 mm. Maskinen har også meget
solide og sikre knivblade. Dette sikrer dig en maksimal ydelse fra plæneklipperen. Desuden foregår
græsslåningen i sikkerhed.

Styr græsslåningen med en app

Download Robomow app for nemmere græsslåning. Der findes en Bluetooth forbindelse på
plæneklipperen. Smartappen gør det muligt for dig at installere softwaren, så du kan betjene enheden på
afstand. Du kan også tjekke status notifikationer og eventuelle opdateringer. Appen kan fås i både Google
Play og Apple Store.
Når du køber en Robomow RX50 U, får du også pløkker, tråd, lineal, pig og hjul med i pakken.

Fordele

 • Kan klippe kanterne med Edge mode
 • Kraftfuld motor
 • Kan bruges til arealer på op til 500 m2
 • Justerbar klippehøjde
 • Kan styren via. Robomow app
Ulemper

 • Bedst til jævne græsplæner

Robomow RX50 U vs. markedet

I forhold til de dyreste robotplæneklippere på markedet fra Robomow, som koster op mod kr. 20.000, -, så
ligger Robomow RX50 U prismæssigt i den lavere ende. Dette er faktisk en af de lavest prissatte
plæneklippere på markedet fra Robomow.
Betyder det, at du går på kompromis med kvaliteten? Robomow RX50 U er en nem og lille plæneklipper
med et fornuftigt klippearel på op til 500 m2. Det betyder, at den er god til dig, som ikke har verdens
største græsplæne. Her vil den sagtens kunne klare opgaven.

Specifikationer
 Mærke: Robomow
 Klippehøjde minimum: 15 mm
 Klippehøjde maksimum: 45 mm
 Klippebredde: 18 cm
 Opladningstid: 600 min
 Motoreffekt: 100 watt
 Vægt: 6,7 kg


Wolfgarten Loopo M1000 – velegnet til mellemstore græsplæner

Wolfgarten Loopo M1000

 

.
Egnet til de mellemstore og store haver

Wolfgarten Loopo M100 kommer med et arbejdsareal på op til 1000 kvadratmeter. Det vil sige, at modellen er egnet til forbrugere, der har en mellemstor eller en lidt større have.

Udover at kunne klippe større græsplæner, så stopper robotplæneklipperen ikke ved hældninger. Den har nemlig mulighed for at klare hældninger på op til 36 procent, hvorfor det ikke gør noget, hvis ens have har bakker m.m.

Wolfgarten Loopo M100 har en driftstid på omkring 45-50 minutter samt en opladningstid på cirka 50-70 minutter. Når den er færdig med at klippe græsset, så kører den selv tilbage til sin ladestation.

Endvidere kommer Wolfgarten Loopo M100 med en regnsensor, der sikrer, at robotplæneklipperen ikke bliver fanget i regnvejr. Hvis det begynder at regne, så stopper den med det samme og kører tilbage til sin ladestation. På samme måde bliver den ved ladestationen, hvis det regner.

Robotplæneklipper med intelligent sensornavigation

Med Wolfgarten Loopo M100 kan man være sikker på, at den klarer klipningen af græsset helt selv. Den er nemlig forsynet med en intelligent sensornavigation, der sørger for, at den ikke kører de samme steder flere gange, samt at den lige nøjagtig ved, hvor og hvornår den skal klippe græsset.

Wolfgarten Loopo M100 kommer yderligere med flere praktiske funktioner, såsom Smart-Mow og MultiZone. MultiZone-systemet sikrer, at man kan klippe græsset i flere områder længere væk fra hinanden, mens Smart-Mow-funktionen gør, at modellen effektivt klipper plænekanterne.

Robotplæneklipperen sørger desuden for at gøde græsset for en, da den smider det afklippede græs direkte tilbage på græsplænen. På den måde behøver man ikke selv at gøde den, efter den er blevet slået.

Med alarmsystem og Bluetooth-funktion

Wolfgarten Loopo M100 gør det muligt at styre robotplæneklipperen via sin mobiltelefon. Dette er muligt, da modellen kommer med en Bluetooth-funktion, hvorfor man ikke kun har mulighed for at styre den manuelt.

Modellen er yderligere udstyret med en børnesikringslås samt en funktion, der gør, at motoren slukker, hvis den bliver løftet. På den måde kan robotplæneklipperen sagtens være i nærheden af børn, når den er slukket samt flyttes rundt på af en selv, hvis der er brug for det.

Fordele

 • Kommer med en regnsensor
 • Egnet til mellemstore og store græsplæner
 • Med børnesikringslås
 • Kan klare hældninger på op til 36 procent
 • Intelligent sensornavigation
Ulemper

 • Tung

Specifikationer ved Wolfgarten Loopo M1000:
🔴 Højde: 21 centimeter
🔴 Bredde: 46 centimeter
🔴 Dybde: 63 centimeter
🔴 Vægt: 11,1 kilo
🔴 Støjniveau: 69 dB
🔴 Arbejdsareal: 1000 m2
🔴 Klippebredde: 28 centimeter
🔴 Klippehøjde: 15-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 36 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: Mellem 45-50 minutter
🔴 Opladningstid: Mellem 50-70 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja


Gardena Sileno – lydsvag og nabovenlig

Gardena Sileno

Gardena Sileno er en meget lydsvag robotplæneklipper – og faktisk en af de mest lydsvage på markedet. Det er en af flere grunde til, at magasinet M3 har givet topkarakterer til modellen. Støjniveauet er målt til blot 58 dB(A), hvilket svarer nogenlunde til en rolig samtale med lav stemmeføring. Støjniveauet er ret væsentligt, hvis du har naboer på den anden side af hækken, og gerne vil have robotplæneklipperen til at køre ofte og længe, uden at den generer omgivelserne.

Gardena er generelt kendt for at producerer slidstærke produkter til havebrug og Gardena Sileno passer fint ind i produktporteføljen. Den mekaniske udførelse er robust og maskinen tåler uden problemer det omskiftelige danske sommervejr. Specialfunktionen EasyPassage sikrer desuden, at plæneklipperen kan snige sig igennem selv smalle passager og gangarealer, uden at gøre skade på hverken sig selv eller omgivelserne.

Gardena Sileno giver et flot klipperesultat uden striber

Det er let at justere klippehøjden Gardena Sileno, helt uden brug af værktøj. Uanset klippehøjden efterlader denne model græsplænen helt jævn og uden striber. Det skyldes ikke mindst klippeteknikken med hele tre roterende knive. Inkluderet i prisen er desuden hele 9 ekstra knive, så der går lang tid, før der eventuelt skal indkøbes reservedele.

Der er også tænkt på sikkerheden med Gardena Sileno. Hvis den mod forventning skulle vælte, eller hvis du selv løfter den op, stopper knivenes rotation med det samme, så ingen kommer til skade. Robotten er også forsynet med flere forskellige præventive sikkerhedsfunktioner i forhold til tyverisikring, herunder elektronisk kodelås og indbygget alarm.

Fordele

 • Meget lydsvag og nabovenlig
 • Robust konstruktion tåler det danske vejr
 • EasyPassage-funktion
 • Nem justering af klippehøjden og stribefrit klipperesultat
 • Sikkerhedsfunktioner og tyverisikring
Ulemper

 • Mellemhøj prisklasse

Robomow RS615 

robomow_rs615

 

.
Sveriges største forbrugerorganisation Råd & Rön har i marts 2017 foretaget en stor test af 22 robotplæneklippere. Ud af alle modellerne i testen, der kårede Råd & Rön Romobow RS615 som den bedste robotplæneklipper.

Virksomheden Robomow har mere end 20 års erfaring med at udvikle robotplæneklippere og er blandt verdens absolut førende producenter.
De har udviklet et sæt funktioner, som går igen i næsten alle deres nyere modeller, såsom sikkerhedsfunktioner, tyverialarm, sublim klippeevne og app-styring.

Klippeevnen får topkarakter

En af de ting som Robomow altid får topkarakterer for i tests er deres klippeevne. Stort set lige meget hvilke test der er foretaget, så er eksperterne altid imponeret over deres evne til at klippe plænen elegant – hver gang. Også denne model får den bedst mulige karakter, når det gælder evnen til at klippe græsplænen elegant.
Især kantklipningen er eksperterne begejstrede for, da Robomow har en helt unik funktion som betyder, at der altid bliver klippet helt ud til kanten. Dette skyldes at knivene klipper ud over hjulbredden, hvilket betyder, at den klipper alle hjørner perfekt. Dermed slipper du for at efterklipper hjørnerne, hvilket man ofte er nødt til at gøre, ved andre modeller af robotplæneklippere.

Denne model har også automatisk regncensor som sikrer, at den vender tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne. Derefter venter den til vejret igen er godt nok til at græsses kan slås.

Sikkerheden er i top

Som alle andre nyere Robomow modeller, er der her fuldt fokus på sikkerheden, både når det gælder almindelig sikkerhed og tyverisikring.
Du kan styre alle funktioner direkte fra din smartphone eller tablet gennem Robomows app. Du kan indstille de dage du ønsker den skal køre, hvilken type klipning du ønsker og meget mere.

Samtidig kan du opsætte en pinkode som skal indtastes, for at kunne betjene og starte plæneklipperen. Dette sikrer mod uautoriseret brug og det er derved kun personer med kendskab til pinkoden, der kan aktivere robotplæneklipperen.

Samtidig bliver du også alarmeret, hvis nogle flytter på robotplæneklipperen, både imens den slår græsset, eller hvis den står i ladestationen. Dermed får du besked med det samme, hvis nogle skulle forsøge at stjæle den.

Når det gælder almindelig sikkerhed, så er Robomow modeller udstyret med en række smarte funktioner som gør, at sikkerheden er helt i top.
Eksempelvis så stopper plæneklipperen automatisk, hvis nogle løfter på den. Den har også knivene placeret højt oppe under sig, hvilket kraftigt mindsker risikoen for at, nogen skulle blive ramt af dem.

Klingerne stopper også automatisk, hvis den støder ind i noget. Derefter vender den om og kører i den modsatte retning.

Alt i alt betegnes denne model som et sikkert køb af eksperterne, hvis du ønsker en model i topklasse.

Fordele ved Robomow RS615:
 Indbygget regncensor
 Kan styres fra din smartphone eller tablet
 Indbygget alarm – giver dig direkte besked på telefonen
 Får stor ros for sin kvalitet af eksperterne
 Testvinder foran 21 andre modeller af robotplæneklippere
 Sikkerheden er helt i top


Robomow RC308U

rc308u robomow

 

.
Det store svenske teknikmagasin M3, foretog i november 2016 en stor test af 11 forskellige robotplæneklippere. Her var Robomow RC308U en af de modeller som toppede listen over de bedste modeller.

Stort set hver gang at der foretages nogle former for robotplæneklipper tests i Europa og USA, hvor Robomow er inkluderet, så er det næsten sikkert, at de topper listen som de bedste på markedet.

Med mere end 20 års erfaring i produktion af robotplæneklippere, så må Robomow anses for at være blandt de absolut førende brands i verden.

Stilren model der leverer topkvalitet

Denne model har et elegant design, men ud over at være elegant, så er dens klippeevne også helt i top. Den får blandt andet ros for at være udstyret med en klinge, der når helt ud til robottens yderste kanter. Dette bevirker, at robotten kan klippe helt ud til plænens kanter og du dermed slipper for at skulle gå plænen efter med en græstrimmer. Det er værd at bemærke at denne funktion findes hos stort set alle de nye Robomow modeller på markedet.

RC 308U har et højtydende lithium batteri som kører ca. 70 min. pr. opladning. Når batteriniveauet er lavt, så vender den selv tilbage til ladestationen.

Der medfølger kabler som du kan placere i haven for at afgrænse robotplæneklipperens arbejdsområde, så du kan sikrer dig, at den kun slår græsset i de områder som du ønsker. Med i pakken ligger 200 m kabel og 250 pløkker, som gør det nemt at markerer området helt præcist.

Stort fokus på sikkerhed

Med RC 308U er der stor fokus på sikkerhed. Hvis robotten støder på noget undervejs, så stopper klingerne straks med at køre og robotten kører automatisk den anden vej.

Hvis nogen løfter robotten, så stopper klingerne øjeblikkeligt med at køre. Skærebladene er også placeret ekstra langt oppe, hvilket mindsker risikoen for nogle former for ulykker yderligere.

Også når det gælder tyverisikring, så er modellerne fra Robomow blandt markedet absolut bedste.

Du har mulighed for at låse robotplæneklipperen med en personlig pinkode og dermed kan du sikre dig, at ingen andre kan betjene den, uden først at indtaste koden.

Det indbyggede alarmsystem sender dig en besked på din telefon, hvis nogle piller ved robotplæneklipperen, så du får besked med det samme, hvis den er ved at blive stjålet.

God til den mellemstore plæne

Denne model er ideel til en plæne på 800 m², men kan sagtens klare plæner op til 1500 m². Hvis du har en større plæne, bør du kigge efter nogle af de andre modeller vi har præsenteret i denne test.

En af fordelene ved denne model er også, at den er meget nem at styre. Som i de fleste af Robomows nye modeller, så kan du styre den gennem en app direkte fra din smartphone eller tablet.

Du kan også nemt indstille dine personlige klippeindstillinger gennem appen og tjekke programstatus, samt ændre planlagte klippetider.

Der er også indbygget regncensor som gør at den automatisk kører tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne. Den begynder derefter at klippe græsset igen, når det bliver tørvejr.

Fordele ved Robomow RC 308U:
Indbygget regncensor
Optimalt tyverisikret med alarm og pinkode
Roses for sin klippeevne
Kan styres direkte fra din smartphone eller tablet
Stærkt lithium batteri


Robomow RC304U

 

Robomow RC304U robotplæneklipper

 

.
Robomow RC304U har været testet af det svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Testpanellet har overvejende positive kommentarer til Robomow RC304U, og derfor får denne model en god bedømmelse.

Kommer let frem overalt i haven

Robomow RC304U er designet til at kunne klippe al græsset i hele haven, så forbrugeren ikke behøver foretage manuelt arbejde selv. Derfor er Robomow RC304U i stand til at klippe græs i højden 15-60 millimeter, hvilket også betyder, at selv forholdsvist højt græs kan slås af modellen. Man kan selv indstille, hvor højt man foretrækker, at Robomow RC304U efterlader græsset.

Hvis man har en ujævn og skrå græsplæne, kan man også glæde sig over, at Robomow RC304U er skabt til at kunne klippe på skråninger på op til 36 procent eller 20 grader.

Skabt til en stor have

Som forbruger kan man få glæde af Robomow RC304U, uanset om man har en stor eller lille græsplæne. Producenten anbefaler at bruge modellen på græsplæner med en størrelse på maksimum 500 m2, men hvis man har en flad, lige og jævn græsplæne uden for mange krumninger og forhindringer, så vil Robomow RC304U kunne klippe græsset på helt op til 1000 m2 – altså dobbelt størrelse.

Robomow RC304U har en klippebredde på 28 centimeter, hvilket betyder, at modellen klipper græsset i brede stykker ad gangen. Hertil kommer også, at denne model klipper græs, der er uden for hjulene, når den kører henover plænen – derfor vil kanterne på græsplænen også blive klippet.

Kan styres med app

Robomow RC304U er født med en stærk DC-klippemotor, som gør, at man kan anvende modellen på alle typer af græs.

Modellen kører på et 26 V Lithium-batteri, som kan oplades i basen, som følger med, når man ikke benytter modellen. Det tager omkring 50 minutter at lade batteriet op igen. Robomow RC304U er på mange måder en meget teknisk robotplæneklipper, og derfor kan man også styre modellen via en app.

Der findes nemlig en tilhørende og gratis app, som man blot skal downloade til sin telefon, og herefter kan man starte eller stoppe plæneklipperen, indstille den, holde øje med bevægelserne og drift-statussen.

Robomow RC304U måler 63 cm x 46 cm x 21 cm og vejer 18 kilo.

Fordele ved Robomow RC304U:
Kan bruges på alle typer græsplæner
Klipper græs i 15-60 millimeters højde
Kan klare skråninger på 36 procent
Klippebredde på 28 centimeter
Kan håndtere en lige græsplæne på op til 1000 m2
Stærk DC-klippemotor
Kan styres med app

Du kan her se en video der viser hvordan man opsætter Robomow RC modellerne. Videoen er produceret af den danske forhandler Roboteksperten.dk:


Bosch Indego

Bosch Indego

 

.
Bosch Indego lå forrest i feltet, da det svenske magasin M3 testede en række robotplæneklippere. Modellen udmærker sig især ved den intelligente ”Logicut navigation”, hvor modellen først kortlægger plæne området og derefter klipper det intelligent. Det adskiller Bosch Indego fra de fleste andre modeller, der blot kører tilfældigt rundt.

Bosch Indego klipper i stedet i parallelle baner, akkurat som du selv ville gøre med en almindelig plæneklipper. Det giver en pænere klipning og det betyder også, at denne model er mindst 30 % hurtigere end robotplæneklippere, der klipper tilfældigt.

Avanceret teknologi indbygget i Bosch Indego

For at beskytte plænen mest muligt, så sørger den intelligente styring desuden for, at klippebanerne ikke er ens fra gang til gang. Hvis den i første omgang har klippet med langsgående baner, vil den ved næste klipning vælge tværgående baner eller benytte en vinkel.

Bosch Indego klipper modellen desuden efter bioklip-princippet, hvor det afklippede græs fordeles jævnt over plænen. Det giver en sund plæne og holder på næringsstofferne. Samtidig er det afklippede græs ikke til gene, da det er klippet i helt små stykker.

Fordele ved Bosch Indego:
Højt mekanisk kvalitetsniveau
Intelligent Logicut Navigation – mindst 30 % hurtigere
Varierende klipperetninger skåner plænen
Bioklip-funktion
Opgraderet model med app-styring tilgængelig


Robomow RS615U

Robomow RC304U robotplæneklipper

Til den store have

Robomow RS615U er en stor og kraftig robotplæneklipper, som er skabt til den forbruger, som har en stor have at holde, og som ikke ønsker at bruge fritiden på at slå græs.

Robomow RS615U kan nemlig let klare en have på 1600 m2, hvilket er meget, og modellen er også skabt til at kunne håndtere forhindringer og ujævnheder undervejs. Hvis man har skråninger i haven, kan Robomow RS615U klare disse op til 36 procent eller 20 graders skråning.

De 1600 m2 kan godt strækkes en del, hvis man har en jævn, lige og firkantet have uden for mange forhindringer. I en sådan have kan Robomow RS615U faktisk klippe græsset på op til 3000 m2.

Bredt klippeområde

En af grundene til Robomow RS615U’s store klipnings-område er bredden på modellen. Robomow RS615U har nemlig en klippebredde på 56 cm, og det er rigtig meget.

Hertil kommer, at Robomow RS615U også kan klippe græsset uden for hjulene, og det sikrer, at græsset på kanterne ikke bliver stående. Man kan selv indstille, hvor høj man ønsker sin græsplæne på Robomow RS615U, og modellen kan klare intervaller mellem 20 og 80 millimeter.

Robomow RS615U er designet til at kunne klippe græs på alle typer af græsplæner takket være den kraftige DC klippemotor, som også gør, at Robomow RS615U’s sensorer kan fornemme forhindringer undervejs og undgå dem.

Kontrollér Robomow RS615U med telefonen

Robomow RS615U er udstyret med regn-sensorer, og selv i koldt vejr behøver forbrugerne ikke forlade stuen, hvis Robomow RS615U skal indstilles og ændres på. Dette kan nemlig klares via telefonen, hvis man downloader den tilhørende app, som også er gratis. Her kan man kommunikere med robotplæneklipperen og tænde og slukke for den, samt holde øje med driften og indstillingerne.

Robomow RS615U kører endvidere på batteri og leveres med en lade-station, som kan lade batteriet op, når modellen ikke er i brug. En opladning tager lige under 2 timer.

Robomow RS615U måler 73,5 cm x 66 cm x 31 cm og vejer 30 kilo.

Fordele

 • Kan klippe 1600-3000 m2
 • Klarer skråninger op til 36 %
 • Sensorer registrerer forhindringer og regn
 • Kan styres med app
Ulemper

 • Klippeområdet mindskes kraftigt, hvis plænen ikke er flad

Du kan her se en generel præsentationsvideo/reklame for Robomow RS modellerne. Videoen er tilbage fra 2016, men er stadig relevant, også for de nyere modeller. –  Videoen er produceret af Robomow selv:


Robomow RS635 

Robomow RS635

.
Det internationale magasin T3.com har lavet en stor test af 7 forskellige robotplæneklippere, hvoraf en af disse er Robomow RS635. Eksperterne fra T3.com er vild med denne model, som de har kåret som testvinder af deres test.

Eksperterne er især begejstrede for, at robotplæneklipperen er velegnet til ujævne terræner, samt at den har mulighed for at klare hældninger på op til 36 procent.

T3.com finder ikke mange ulemper ved Robomow RS635. De gør dog forbrugerne opmærksomme på, at den er en smule dyr.

Model til de helt store græsplæner

Robomow RS635 kører på et kraftfuldt Lithium-batteri, der gør det muligt for modellen at slå hele græsplænen på blot en enkelt opladning. Driftstiden er derfor på mellem 80 til 100 minutter, hvor opladningstiden er på mellem 90 til 110 minutter.

Med Robomow RS635 får man en model, der er velegnet til de helt store græsplæner. Modellen kan nemlig klippe græsplæner med et areal på helt op til 5000 kvadratmeter, så denne robotplæneklipper vil have et stort nok arbejdsareal til de fleste.

Derudover kan Robomow RS635 klare hældninger på op til 36 procent, hvorfor ens have både kan være stor samt have hældninger uden, at det vil være et problem for den.

Robomow RS635 kommer yderligere med et skånsomt system. Det vil sige, at robotten drejer af, inden den rammer selve kanttråden, hvilket betyder, at den ikke hele tiden stopper og starter, når den rammer en kant. Det sørger ikke blot for at mindske slid på motoren, men er også med til at forlænge dens levetid.

Derudover kommer robotplæneklipperen med bioklip, der kaster det afklippede græs direkte ud på græsplænen. På den måde bliver haven gødet naturligt.

MultiZone-system, GPS-modul samt regnsensor

Robomow RS635 kommer med et MultiZone-system, så den kan slå op til 4 del-zoner samt 2 separate zoner. På den måde kan robotplæneklipperen slå græsset i flere forskellige zoner i haven uden problemer.

Endvidere er Robomow RS635 forsynet med et GPS-modul. Dette betyder, at man altid kan se, hvor den er henne, hvilket er en fordel, hvis den er i gang med at klippe græsset, når man ikke er hjemme.

Robomow RS635 kommer også med en regnsensor, så robotten kører tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne, når den klipper græsset. På samme måde vil den blive ved ladestationen, hvis det starter med at regne, inden den går i gang.

Kan styres via en app

Med Robomow RS635 er der mulighed for at styre robotplæneklipperen via en app direkte fra ens smartphone. Med appen kan man styre robotten manuelt, men man har også mulighed for at programmere dens klippetider og dage.

Endvidere er Robomow RS635 en tyverisikker model, da den kommer med en tyverisikring. Man har nemlig mulighed for at indtaste en pinkode, så ingen har mulighed for at anvende modellen, medmindre de kender pinkoden.

Robotplæneklipperen kommer også med en alarm, der bliver sat i gang, hvis modellen bliver taget væk fra sin base.

Fordele

 • Tyverisikker model
 • Kan klare græsplæner på op til 5000 kvadratmeter
 • Med et kraftfuldt Lithium-batteri
 • Udstyret med regnsensor
 • Forsynet med MultiZone-system
Ulemper

 • Høj prisklasse

Specifikationer ved Robomow RS635:
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 66 centimeter
🔴 Dybde: 73,5 centimeter
🔴 Vægt: 20,2 kilo
🔴 Støjniveau: 72 dB
🔴 Arbejdsareal: 5000 m2
🔴 Klippebredde: 56 centimeter
🔴 Klippehøjde: 2-8 centimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 36 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 80 til 100 minutter
🔴 Opladningstid: 90 til 110 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja


Texas Smart G-force SRX900 

Texas Smart G-force SRX900

En del af Texas’ nyeste generation af robotplæneklippere

Texas Smart G-force SRX900 er en del af den nyeste generation af Texas robotplæneklippere. Disse
plæneklippere har et kraftigt 28V batteri, som giver en større kapacitet. Denne plæneklipper kan klippe
græsplæner på op til 900 m2. Desuden kan den klare hældninger på op til 30 grader.

Plæneklipperen har 3 flyvende knive. Disse knive er skarpe som barberblade og yder et tæt og godt klip af
din plæne. Den bruger det eftertragtede bioklip-systemet til at klippe. Systemet laver et rent snit, så
græsstråene i flosser eller visner i enderne. Dette mindsker chancen for svampesygdomme i græsplænen.
Samtidig ser det virkelig godt ud!

Smart regn censor og pinkode beskyttelse

Denne plæneklipper kommer også med en smart regn censor. Det betyder, at den kører i lade stationen,
når det regner. Ud over dette, kører den selvfølgelig også i lade stationen, når den er ved at løbe tør for
energi. En anden smart detalje er, at den er pinkode beskyttet, ligesom den også indgår under din families
indboforsikring.

Robotplæneklipperen her kan af sikkerhedshensyn ikke klippe helt ud til kanten af din græsplæne. Dette
område skal du selv klippe med f.eks. en græstrimmer.

Du skal selv installere plæneklipperen, hvilket er nemt, hvis du bare følger vejledningen. Den kommer med
afgrænsningskabel, lade station, pløkker, ekstra knive og en instruktions vejledning.

Fordele

 • Kan klippe græsplæner op til 900 m2
 • Kan klare hældninger op til 30 grader
 • Bioklip-system
 • Regnsensor
 • God til ujævnt terræn
Ulemper

 • Batteripakken kunne være kraftigere

Texas Smart G-force SRX900 vs. markedet
Denne robotplæneklipper er den billigste af to på markedet fra Texas. Forskellen er lige knap kr. 500,- og
den dyreste af de to plæneklippere fås til ca. kr. 6.500, – Forskellen på SRC900 og SRX1200 er, hvor stort et
græsareal maskinerne kan klippe hver især. Teknologien bag ved begge plæneklipperne er den samme. Den
eneste forskel er, at batteripakken er lidt mindre kraftig ved denne plæneklipper.

Alt i alt, bør du vurdere, om Texas Smart G-force SRX900 har et stort nok klippeareal til dine behov. Har den
det, så er den et godt bud på en ny robotplæneklipper til dig. Den er også god til de større græsplæner.
Samtidig ligger den prismæssigt omkring kr. 1.000, – over Robomow RX50 U og Bosch Indego 350, som også
findes på denne liste over de bedste robotplæneklippere.

Specifikationer
Mærke: Texas
Klippehøjde minimum: 20 mm
Klippehøjde maksimum: 60 mm
Klippebredde: 18 cm
Batteri lade tid: 45 min
Batteri drift tid: op til 60 min
Lydniveau: 66 db(A)

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme