Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Robotplæneklipper test-oversigt: 8 af de bedste robotplæneklippere baseret på tests og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 21, 2024.

Robotplæneklipper test-oversigt: 8 af de bedste robotplæneklippere baseret på tests og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

En robotplæneklipper er en stor hjælp, uanset om din have er stor eller lille. Den sikrer nemlig, at din plæne altid ser perfekt ud. De nyeste modeller kan endda håndtere stejle hældninger og ujævnt terræn.

I denne artikel gennemgår vi en række tests af top-ratede robotplæneklippere. Du får også indsigt i hvad du skal være opmærksom på før du køber, så alle faktorer er overvejet.

Seneste ændring:

Vi har tilføjet to nye robotplæneklippere til vores artikel: Texas RMX800, designet til travle husholdninger, der søger en nem og solid græsslåning, og den vejrbestandige Texas RMX1600, som er yderst holdbar og effektiv i ethvert klima, der sikrer, at din græsplæne forbliver pæn året rundt.

Tidligere ændringer:

20. maj 2023

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af robotplæneklippere , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

15. maj 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

15. maj 2023

Vi har tilføjet et nyt produkt til vores artikel, RMX500 robotplæneklipper, der er kendt for sin holdbarhed uanset vejret og den er dermed egnet til forskellige klimaer, hvilket sikrer pålidelig vedligeholdelse af plænen året rundt.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste robotplæneklippere i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte robotplæneklippere

Texas RMX600 - Robotplæneklipper, der er nem at bruge og rengøre

Bedste plæneklipper til forskellige haver

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Texas RMX600:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Multizone-slåning
 • Smarte sensorer
 • Stille drift

Forbrugsguidens vurdering

Med en dækning op til 600 m2 samt en Multi Zone Mow-funktionen, er Texas RMX600 ideel til dig med en almindelig til stor have. Det smarte design gør, at du kan holde både for- og baghave pæne, uden du behøver at anstrenge dig. Robotplæneklipperen kan nemlig klare sig gennem smalle passager og håndtere skråninger på helt op til 24°, hvilket gør den yderst alsidig – uanset terrænet i din have. Derudover er RMX600 designet med fokus på både sikkerhed og bekvemmelighed med features som PIN-kodesikkerhed og en IPX5-certificering, som gør den let at rengøre.

Selvom appens brugergrænseflade kan være lidt kringlet, så er robotplæneklipperens samlede ydeevne og funktioner stadig et godt valg til dig, der prioriterer en flot græsplæne med minimal indsats.

Fordele

 • IPX5-certificeringen
 • Kompatibel med ekstra tilbehør
 • Navigerer effektivt gennem smalle rum og komplekse haveopstillinger
 • Håndterer skråninger op til 24°(44,5%)

Ulemper

 • App-tilpasning kunne være bedre

Køb hvis: Du har en travl hverdag og ønsker en velholdt plæne uden besvær. Texas RMX600 robotplæneklipper er ideel med avancerede sensorer til forhindringsnavigation og tilpasningsevne til forskellige terræner.

Anmeldelse: Produktanalyse af Texas RMX600

Specifikationer

 • Klippeområde: 600 m2
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 6 cm
 • Maks. hældning: 44,5 %
 • Støjniveau: 55 dB
 • Driftstid: 60-90 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Vægt: 8 kg

Stille og sikker

Robotplæneklipperen Texas RMX600 imponerer med en støjsvag drift, der er ideel til villakvarterer, hvor støjgener ønskes undgået. Takket være IPX5-certificeringen er robotplæneklipperen desuden utrolig nem at rengøre. Du kan nemlig bare bruge en haveslange.

Med sin kompakte størrelse og lave vægt kommer RMX600 altid let rundt omkring i din have, og med en driftstid på op til 60-19 minutter kan robotplæneklipperen klare det meste uden afbrydelser. Og når robotplæneklipperen så endelig løber tør for strøm, tager det kun 120 minutter at få den helt opladet igen.

RMX600 har desuden også en række praktiske sikkerhedsfunktioner. Med en individuel PIN-kode slipper du nemlig for at skulle bekymre dig om tyveri, mens det også er muligt at tilkøbe forskellige tilbehør, herunder et specielt tag til ladestationen og en smart græstrimmer. Du kan altså være sikker på med Texas RMX600, at du får en robotplæneklipper med alle de nødvendige funktioner, der gør, at den passer lige præcis din have.

Kan tilpasses til din have

Derudover skliller RMX600 sig ud med sin Multi Zone Mowing-funktion, der sikrer en omfattende slåning med op til fire startpunkter, så du er sikret en god dækning af både din for- og baghave. Det gælder også i mindre områder. Takket være dens avancerede navigation kan robotplæneklipperen klare smalle passager helt ned til 80 cm, mens dens kapacitet til at klare skråninger helt op til 24° gør den velegnet til de fleste typer af terræn. Bio-Cut-teknologien gør desuden, at plæneklipperen kan genanvende græsklipninger, så du får en naturlig gødning af din græsplæne.

Bemærk: For at opnå en smuk og veltrimmet græsplæne, anbefales det at du investerer i et garagetage til ladestationen. Med taget kan du nemlig ikke kun beskytte din RMX600, men samtidig sørge for, at den integreres pænt og diskret i din have. Derudover bør du lægge grænsekablet under et tyndt lag jord i dine blomsterbede eller langs dine havekanter. Det gør nemlig at plæneklipperen kan køre glat og ubesværet, samtidig med at det ikke ødelægger din have og dine dekorationer.

Mere om Texas RMX600

Specifikationer

 • Klippeområde: 600 m2
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 6 cm
 • Maks. hældning: 44,5 %
 • Støjniveau: 55 dB
 • Driftstid: 60-90 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Vægt: 8 kg

Gardena SILENO City 600 - brugervenligt designet robotplæneklipper til haver på op til 600 m2

Det mest praktiske valg til mellemstore haver

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Gardena SILENO City 600:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Smartphone-styring via Gardena-app
 • Automatisk opladning med den medfølgende ladestation
 • Vejrbestandig konstruktion

Forbrugsguidens vurdering

Gardena SILENO City 600 er blevet trukket frem i vores artikel på grund af dens praktiske funktioner, der gør plæneklipperen nem at betjene, uden den besidder en unødvendig kompleksitet. Modellen har lige præcis den funktionalitet, der gør den i stand til at klare op til 600 m², og så kan du nemt styre den via Gardena-appen. Derudover har robotplæneklipperen et vandtæt design, der sikrer ydeevnen i alle vejrforhold, så du kan benytte den året rundt. Samtidig sørger plæneklipperens automatiske opladningssystem altid for, at den selv er klar til plænen, så du ikke skal tænke på ret meget – og kan i stedet bruge din tid på noget andet.

Selvom SILENO City 600 ikke har forhindringsregistrering eller en smart Wi-Fi-forbindelse, som mange premium modeller ellers har, så klarer plæneklipperen sig stadig rigtig godt. Det skyldes især modellens CorridorCut-teknologi, der sørger for, at den uden problemer kan manøvrere rundt i smalle omgivelser, og dens intelligente SensorControl, der justerer klipningen, alt efter hvordan græsset gro. Så selvom den ikke har de mere avancerede funktioner, så er du stadigvæk sikret en effektiv og intelligent plæneklipper.

Fordele

 • Kan tilpasses varieret terræn med op til 35 graders hældning
 • Nem installation og brug
 • Lydløs drift på 57 dB
 • God til svært tilgængelige områder
 • Automatisk planlægning af programmer

Ulemper

 • Ingen registrering af forhindringer
 • Ingen WiFi-forbindelse

Køb hvis: Du er husejer med en mellemstor have på op til 600 m² og prioriterer ligetil betjening, enkel kontrol og nem planlægning.

Anmeldelse: Produktanalyse af Gardena SILENO City 600

Specifikationer

 • Klippeområde: 600 m²
 • Skærebredde: 16 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 57 dB
 • Driftstid: 65 min
 • Opladningstid: 75 min
 • Vægt: 7,3 kg

Strømlinet plæneplejeproces med Gardena App-betjening

Med Gardena SILENO City 600 kan du via gatewayen tilslutte din smartphone og derved styre plæneklipperen direkte gennem Gardena-appen, som har en trådløs Bluetooth-rækkevidde på op til 10 meter. I appen er det nemt og hurtigt at indstille et ugeprogram, den ønskede klippelængde og meget mere, så du kan skræddersy robottens rutine præcis efter dine præferencer.

Plæneklipperen behøver dog ikke kun at køre efter et bestemt program – den er nemlig udstyret med intelligent SensorControl, så den selv kan registrere, når græsset skal klippes. Derudover sikrer CorridorCut-teknologien, at plæneklipperen uden problemer kan navigere gennem selv meget smalle områder på helt ned til 60 centimeter.

Kontinuerlig drift med automatisk opladningssystem

Når batteriniveauet i robotplæneklipperen når et bestemt niveau, der indikerer, at den skal genoplade, kører den selv hen til sin ladestation. Når den er nået frem, justerer den sin position, så den står helt rigtigt i forhold til ladestationen, hvorefter den automatisk starter opladning. Det betyder altså, at du ikke længere selv behøver at sørge for at oplade plæneklipperen, da den nu kan klare det hele helt af sig selv.

Pro-tip til længere drift og lettere vedligeholdelse: Ved at sørge for, at plænen trimmes regelmæssigt og ikke får lov til at gro for meget til mellem klippesessionerne, kan du forlænge driftstiden for SILENO City 600 betydeligt.

Hurtig sammenligning af markedet: Gardena SILENO City 600 er en markant opgradering af den tidligere model City 500 og er det oplagte valg til dig med en lidt større have. Med en forbedret hældningsevne og en masse smarte funktioner, får du en robotplæneklipper, der er yderst konkurrencedygtig på markedet – især fordi den har fokus på at være smart og brugervenlig.

Hvad siger eksperterne om Gardena SILENO City 600?

Vi kan se, at brugerne har rost Gardena-robotplæneklipperen for dens effektivitet og støjsvage drift, og en kunde sagde: “Den er nem at installere, kører støjsvagt og gør, hvad den skal.” Plæneklipperens evne til at håndtere ujævnt terræn og stejle bakker er blevet fremhævet positivt. Mange brugere satte pris på dens konstante ydeevne og brugervenlighed, når den først var sat op, selvom nogle nævnte installationsudfordringer, især med guidekablet.

Mere om Gardena SILENO City 600

Specifikationer

 • Klippeområde: 600 m²
 • Skærebredde: 16 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 57 dB
 • Driftstid: 65 min
 • Opladningstid: 75 min
 • Vægt: 7,3 kg

Texas RMX1000 - Holdbar robotplæneklipper

Blandt de bedste stille robotplæneklippere

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Texas RMX1000:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Avanceret navigation med sensor
 • Meget holdbart og vejrresistent design
 • Biocut-teknologi

Forbrugsguidens vurdering

Texas RMX1000 er med sit støjniveau på kun 55 dB en smart løsning, når det kommer til robotplæneklippere. Modellen egner sig særligt godt til dig, der prioriterer en velplejet græsplæne uden støj. Med sin avancerede teknologi undgår robotplæneklipperen uden problemer forhindringer, mens græsset bliver skåret så fint, at det efterlader din græsplæne sund og velplejet.

Derudover kan RMX1000 sagtens klare skråninger op til 45% og justerer sig let til ujævnt terræn, således at den kan tilpasses enhver have. Så uanset om din have er stor, lille, flad eller bakket, sørger Texas for en flot og præcis klipning.

Selvom nogen måske ser plæneklipperens afhængighed af fysiske grænser som en begrænsning, så ser vi det faktisk mere som en mulighed for en ekstra høj præcision, når det kommer til at trimme plænen. Faktisk betyder det, at hver eneste afkrog i din have er i trygge hænder – du behøver altså ikke længere at bekymre dig om, hvorvidt din plæneklipper kommer til at køre ud over kanten af din græsplæne.

Fordele

 • Lydniveau på 55 dB
 • Avanceret forhindringssystem
 • Fin trimmer græsset
 • Kan navigere skråninger op til 45 % og tilpasse sig ujævnt terræn automatisk

Ulemper

 • Afhængig af fysiske grænser

Køb hvis: Du har brug for en pålidelig plæneklipper, der kan klare uforudsigeligt vejr eller konstant solskin. Texas RMX1000 sikrer med sin IPX5-certificering og UV-bestandige klippeskjold, at din plæne forbliver uberørt hele året rundt.

Anmeldelse: Produktanalyse af Texas RMX1000

Specifikationer

 • Klippeområde: 1000 m2
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 6 cm
 • Maks. hældning: 45%
 • Støjniveau: 55 dB
 • Driftstid: 120-180 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Vægt: 8,2 kg

Nem tilslutning

Baseret på vores erfaring tilbyder Texas RMX1000 en effektiv løsning til at vedligeholde din græsplæne. Med et maksimalt lydniveau på 55 dB er den meget stille, hvilket gør den til en af de mest diskrete robotplæneklippere på markedet. Mens den er i gang, behøver du altså ikke bekymre dig om støjen – faktisk er det højeste støjniveau på samme niveau som en helt almindelig samtale. Det betyder dog ikke, at plæneklipperen på nogen måde går på kompromis med hverken sikkerhed eller effektivitet. Den er udstyret med en række sikkerhedssensorer, herunder forhindrings-, hældnings-, løft- og regndetektorer, der tilpasser sig til skiftende vejrforhold, og sørger desuden for, at robotten automatisk slukker, hvis den bliver løftet eller vælter. Derudover fungerer dens ladestation også som et dockingpunkt, der forlænger Wi-Fi-signalet, hvilket markant reducerer strømforbruget grundet en speciel Eco-stand.

Fra vores perspektiv er Texas RMX1000 med sin stille drift, avancerede sikkerhedsfunktioner og store energieffektivitet – sammen med en solid driftstid på 120-180 minutter og en hurtig opladningstid på cirka 2 timer – et rigtig godt valg for dig, der lægger vægt på en effektiv tilgang til at vedligeholde din græsplæne, uden at det går på kompromis med sikkerheden.

Præcis navigation og pleje

RMX1000 er eksperter i at klare de moderne havers kompleksitet. Robotplæneklipperen har avanceret navigationsudstyr med en hurtig sensor, som er med til at undgå kollisioner ved at opdage forhindringer langt fremme – og du kan tilpasse, hvor følsom sensoren skal være. Derudover kan modellen klare flerzonestyring med flere startpunkter, hvilket især en fordel, hvis du har en have med et ret indviklet layout, da RMX derved kan sørge for at nå alle hjørner af haven.

Med Biocut-teknologi, der anvender tre roterende knive med høj hastighed, får du ikke kun en grundig klipning i høj kvalitet – græsset bliver nemlig også mulchet, hvilket betyder, at de vigtige næringsstoffer vender direkte tilbage til din plæne. Samtidig kan plæneklipperen klare skråninger på op til 45%, og justere sig selv på ujævnt terræn – dermed er du sikret en flot og jævn klipning i hele haven, uden du selv skal røre en finger.

Mere om Texas RMX1000

Specifikationer

 • Klippeområde: 1000 m2
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 6 cm
 • Maks. hældning: 45%
 • Støjniveau: 55 dB
 • Driftstid: 120-180 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Vægt: 8,2 kg

Robomow RK1000 - robust plæneklipper til detaljeret og effektiv klipning

Bedste robotplæneklipper i test

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Robomow RK1000:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Patenterede terrængående hjul
 • Højopløseligt kontrolpanel med berøringsskærm
 • Unik kantskæringsfunktion

Forbrugsguidens vurdering

RK1000 er oplagt til dig med en stor have, der har tykt og genstridigt græs. Plæneklipperen sørger nemlig for at klippe græsset helt ud til kanterne af det afgrænsede område, hvilket mindsker behovet for manuel trimning. Modellen er desuden yderst solid og bygget til at kunne klare alle typer af baghaver og terræn. Selvom den har nogle lidt mere avancerede funktioner, er betjeningen stadig super nem, og du kan let og hurtigt indstille alt på plæneklipperens store touchscreen.

Vi synes dog, at det er ærgerligt, at en plæneklipper i denne prisklasse ikke tilbyder en app-forbindelse. Vi kunne nemlig godt forestille os, at det ville øge brugervenligheden endnu mere med en funktion til fjernbetjening og overvågning. Til gengæld passer det måske godt ind i det ellers simple design, og hvis det ikke er noget, du har behov for, er RK1000 stadig et solidt valg til at automatisere din have, og slippe for besværet med at slå græs.

Fordele

 • Velegnet til større haver
 • Minimerer behovet for manuel græstrimning
 • Hurtig og nem opsætning
 • Håndterer nemt en række forskellige havelayouts
 • Nødstop inkluderet

Ulemper

 • Ingen app-forbindelse
 • En smule dyr

Køb den, hvis: Du har en stor, ujævn/kuperet have og er på udkig efter en ægte, fuldautomatisk plæneklipper, der giver professionelle resultater.

Anmeldelse: Produktanalyse af Robomow RK1000

Specifikationer

 • Klippeområde: 1000 m²
 • Skærebredde: 21 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 10 cm
 • Maks. hældning: 45 %
 • Støjniveau: 60 dB
 • Driftstid: 50 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Vægt: 10,5 kg

Funktionel til forskellige typer terræn og græs
Med de fleste plæneklippere er du nødt til selv at sørge for at få klippet græsset omkring kanterne af din have, og ofte efterlades kanterne ulige, hvilket du så skal rette til i hånden. Men det skal du ikke tænke på med Robomow RK1000, for her får du en fuldautomatisk oplevelse, hvor Smart Navigation-systemet og forhindringssensorerne sørger for at klare resten – og selvfølgelig også klipper kanterne. Plæneklipperens skarpe knive er designet til at klare de fleste typer af græs, og du kan justere klippehøjden helt op til 10 cm, så selv hvis du har en meget frodig have, kan græsplænen stadigvæk klare det.

Nem opsætning og kontrol
Vi er især imponerede over, hvor nem RK1000 er at benytte. Normalt kræver smarte apparater, der udfører så mange forskellige opgaver, en omfattende manual – men ikke her. Modellen har nemlig et stort touchscreen-kontrolpanel med høj opløsning, som gør det hurtigt og nemt at indstille den ønskede klippefunktion og derefter lade plæneklipperen klare resten, mens den selv navigerer rundt i haven ved hjælp af sensorer.

Kontrolpanelet er placeret på bagsiden, og med det kan du nemt vælge klippezoner og -højde samt indtaste overfladearealer – du skal bare sørge for først at lægge kantledningerne. Robotplæneklipperen kan klare hældninger på helt op til 45 %, og med sit sæt af robuste, terrængående hjul er den yderst holdbar og kan klare de fleste vejrforhold. Så uanset din have og dit layout, kan RK1000 med stor sandsynlighed klare opgaven – uden problemer.

Hurtig sammenligning af markedet: Robomow er en model, der skiller sig ud på markedet på flere punkter. Med sin unikke kantskærefunktion er det næsten ikke nødvendigt at udføre noget manuelt arbejde. Robotten kan klare op til 45% hældninger samt en stor maksimal klippehøjde, hvilket gør den til en af de bedste i sin klasse. Faktisk kan den konkurrere med nogle af de dyrere Husqvarna-modeller og overgår endda Stihl iMOW 5 på nogle specifikationer – selvom du ville skulle give cirka 5.000 kr. mere for Stihl iMOW 5.

Hvad siger brugere og eksperter om Robomow RK1000?

Både eksperter og forbrugere har testet Robomow RK1000 og giver den høje karakterer og positive anmeldelser, og den har bl.a. vundet bedst i test robotplæneklipper hos dansk uafhængigt testpanel. Forbrugeranmeldelser er ligeledes positive, én f.eks. skriver, at modellen er “blandt de mindre støjende.” En forbruger gik endda så langt som til at sige, at modellen er “det bedste, de nogensinde har købt”.

Mere om Robomow RK1000

Specifikationer

 • Klippeområde: 1000 m²
 • Skærebredde: 21 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 10 cm
 • Maks. hældning: 45 %
 • Støjniveau: 60 dB
 • Driftstid: 50 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Vægt: 10,5 kg
Læs mere om Robomow RK1000

Bosch Indego M+ 700 - robotplæneklipper til mellemstore og store haver

Blandt de bedste til mellemstore, flade haver

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch Indego M+ 700:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Registrering af forhindringer med SpotMow-funktion
 • MultiArea-klipning af haver på op til 700 m²
 • LogiCut intelligent navigationssystem i parallelle linjer

Forbrugsguidens vurdering

Vi fandt ud af, at Bosch Indego M+ 700 er en intelligent og effektiv løsning, når det kommer til at vedligeholde mellemstore plæner. Robotplæneklipperens avancerede LogiCut navigationsystem sørger for, at den dækker plænen i systematiske og parallelle linjer, hvilket ikke bare giver en renere og mere æstetisk finish, men også en mere optimal klippetid. Med den ekstra SpotMow-funktion, der gør det muligt for plæneklipperen at fokusere på mindre områder med ekstra grove, kan du være sikker på, at selv områder under dine havemøbler også bliver trimmet. Samtidig gør Bosch Smart Garden appen og Amazon Alexa det super nemt for dig at styre plæneklipperen.

Det er vigtigt at påpege, at selvom Indego M+ 700 kan have brug for ekstra tid til at klare meget højt græs, så kan den stadigvæk godt klare opgaven. Modellen vil måske have lidt sværere ved områder med meget højt græs, men det løser sig ved, at plæneklipperen bruger lidt længere tid. Så alt du skal gøre, er at justere tidsplanen og have lidt tålmodighed.

Fordele

 • Indbygget stødsensor
 • 3 drejelige blade
 • Børsteløs motor
 • Brugervenlig app

Ulemper

 • Ikke særlig effektiv til højere græs

Køb hvis: din græsplæne er op til 700 m² uden stejle skråninger.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch Indego M+ 700

Specifikationer

 • Klippeområde: 700 m²
 • Skærebredde: 19 cm
 • Klippehøjde (min): 3 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 27 %
 • Støjniveau: 64 dB
 • Driftstid: 60 min
 • Opladningstid: 75 min
 • Vægt: 7,6 kg

Med intelligent kortlægningssystem

Bosch Indego M+ 700 er efter vores mening en yderst kompetent robotplæneklipper, der henvender sig til de mellemstore plæner, og som samtidig inkorporerer nogle af de nyeste teknologiske fremskridt. Et af de mest imponerende features er robotplæneklipperens intelligente navigationssystem, LogiCut, som kortlægger din plæne og planlægger klipning i effektive parallelle linjer. Ikke nok med at det øger klippeprocessen, så bliver din plæne også hurtigere klippet, hvilket betyder at du hurtigere kan få et pænere udendørs areal – helt uden besvær. Med SpotMow-funktionen kan Indego desuden let klare områder under dine havemøbler eller omkring andre forhindringer, hvilket resulterer i en mere ensartet og velplejet plæne – selvom din have indeholder lidt af hvert.

Integration af Bosch Smart Garden-appen og Amazon Alexa

Indego M+ 700 klarer en bred vifte af græsarter – herunder fugtigt og groft græs. Det er dog værd at bemærke, at på grund af robotplæneklipperens relativt lave bund, kan den i starten risikere at køre fast i ujævnt terræn. Til gengæld er plæneklipperen designet til selv at undslippe de værste situationer. Med en indbygget stødsensor forbedrer den nemlig sin egen evne til at undgå forhindringer og registrere stød, hvilket øger både tilpasningsevnen og holdbarheden, især hvis du har en mere kompleks have.

Pro tip: I foråret, hvor det regner ofte, og græsset derfor har en tendens til at vokse hurtigere, kan det være en god idé at øge, hvor ofte du slår græs. På den måde sikrer du nemlig, at din plænerobot altid kan arbejde mest effektivt, da græsset vil være i en optimal højde, og du vil samtidig kunne nøjes med en kortere klippetid, mens du nyder synet af en flot og velplejet græsplæne.

Indego M+ 700 har 3 drejelige knive, som sikrer en høj fleksibilitet og en tættere klipning, da de dynamisk tilpasser sig til din plænes konturer. Med en børsteløs motor er du samtidig garanteret en længere levetid for motoren. Herudover får du en brugervenlig plæneklipper, der kan betjenes via den lettilgængelige Bosch Smart Garden-app, ligesom den er kompatibel med Amazon Alexa, så du let kan styre din plæne direkte fra din smartphone.

Hurtig sammenligning af markedet: Robotplæneklipperen fås også under navnet Indego M 700. I modsætning til Indego M+ 700 kan M 700 dog ikke tilsluttes til internettet, hvilket betyder, at du ikke har mulighed for at betjene den via en app. Til gengæld er den en smule billigere end M+ 700.

Hvad siger eksperterne om Bosch Indego M+ 700?

Vi har gennemgået de tilgængelige tests af Bosch Indego M+ 700 og fundet ud af, at T3.com anbefaler den som det bedste valg til byhaver. De kunne især godt lide dens intelligente navigation og sagde: “Når den er sat op, beregner dens intelliente LogiCut-navigationssystem det mest effektive klippemønster, før den går i gang med den første klipning.”

Mere om Bosch Indego M+ 700

Specifikationer

 • Klippeområde: 700 m²
 • Skærebredde: 19 cm
 • Klippehøjde (min): 3 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 27 %
 • Støjniveau: 64 dB
 • Driftstid: 60 min
 • Opladningstid: 75 min
 • Vægt: 7,6 kg

Worx Landroid M500 WR141E - Robotplæneklipper til en overkommelig pris

God mulighed i budgetklassen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Worx Landroid M500 WR141E:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • WiFi-forbindelse til Worx Landroid-appen
 • PowerShare-batteri af høj kvalitet
 • Cut to Edge-teknologi

Forbrugsguidens vurdering

Med Worx Landroid M500’s smart-app styring via WiFi kan du let og hurtigt planlægge og styre plejen af din plæne – uanset hvor du befinder dig. Landroid er en praktisk løsning til dig, der ejer en moderne bolig, da den med sin multizonedrift effektivt kan klare plejen af selv store og komplekse græsplæner. Takket være plæneklipperens mulighed for at udføre multizoneprogrammering, kan du nemt styre Landroid, så den passer specifikt til dine behov, hvad angår de forskellige områder i din have.

AI-teknologien sørger for, at Landroid ved, hvornår den bedst klipper græsset i forhold til regnvejr, hvilket resulterer i en mere optimal tidsplan, mens det samtidig beskytter plæneklipperen mod ugunstige forhold. Så selvom M500 er smart og effektiv, er det dog vigtigt at fremhæve, at robotplæneklipperen ikke egner sig til haver med mange niveauer. Det kan nemlig være ret så besværligt at opsætte kanttråden, hvilket resulterer i, at plæneklipperen vil have svært ved at klare opgaven i haver med stejle skråninger og generelt mange forhindringer. Derfor bør du primært vælge Landroid M500, hvis du har en forholdsvist flad og enkel græsplæne.

Fordele

 • Automatisk planlægning og navigation
 • Programmering af flere zoner
 • Bruger AI til at planlægge efter vejret
 • Kan betjenes ved hjælp af stemmestyring
 • Kan betjenes ved hjælp af stemmestyring

Ulemper

 • Ikke ideel til komplekse haver i flere niveauer

Køb hvis: du vil have en billig robotplæneklipper til din enkle, mellemstore

Anmeldelse: Produktanalyse af Worx Landroid M500 WR141E

Specifikationer

 • Klippeområde: 500 m²
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 3 cm
 • Klippehøjde (maks): 6 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 67 dB
 • Driftstid: 90 min
 • Opladningstid: 50 min
 • Vægt: 9 kg

App- og stemmestyring
Vi synes, at en af M500 WR141E’s mest essentielle funktioner er dens WiFi-forbindelse, som forbinder robotplæneklipperen med Worx Landroid-appen. Integrationen gør det let for dig at planlægge klipningen, holde øje med dens fremskridt og løse eventuelle problemer – alt sammen direkte fra din smartphone. Derudover kan du med den smarte stemmestyring nemt starte, stoppe eller pause klipningen. PowerShare-batteriet er yderst effektivt og giver helt op til 90 minutters drift efter kun 50 minutters opladning. Derudover kan batteriet også bruges i andet Worx-elværktøj, hvilket gør plæneklipperen super alsidig, samtidig med at du reducerer dit samlede antal batterier.

Pro tips til opsætning af Worx Landroid M500 WR141E: Start med at downloade Worx Landroid-appen. Før du lægger afgrænsningskablet, bør du slå din græsplæne, hvis græsset er over 10 cm højt – det vil nemlig gøre installationen meget lettere. Herefter bør du vælge et skyggefuldt og fladt område til opladningsbasen, som bør være placeret tæt på en stikkontakt. Sørg samtidig for, at der er fri bane ind og ud. Når du skal til at lægge afgrænsningskablet, bør det gøres sikkert rundt om plænen, hvor du placerer pløkker med 80 cm imellem. Derudover bør du lægge ekstra pløkker i de ujævne områder for at sikre, at alt forbliver fladt. Ved at sætte kablet op på denne måde, undgår du en masse typiske problemer, hvilket i sidste ende vil hjælpe din Worx Landroid med at fungere optimalt – lige fra starten af.

Bruger AI-teknologi
Landroid M500 bruger avanceret AI til automatisk planlægning og navigation, hvor den intelligent tilpasser sine klippestier og tidsplaner – det inkluderer endda at den selv kan forsinke sit arbejde, hvis det begynder at regne. Robotplæneklipperen har multizoneprogrammering, så den kan behandle forskellige dele af din have med en skræddersyet pleje. Med sin Cut to Edge-funktion kan Landroid desuden navigere helt tæt på dine bede og stier, hvilket reducerer behovet for manuel afslutning af plænen.

Hurtig sammenligning af markedet: Hvis du sammenligner Worx Landroid M500 WR141E med Bosch Indego M+ 700, vil du opdage, at der er flere vigtige forskelle og ligheder imellem de to. Begge plæneklippere er henvendt til lignende plænestørrelser, da Indego M+ 700 kan klare op til 700 m², hvilket er lidt mere end Landroid M500, der har en kapacitet på 500 m². Derudover har Indego M+ 700 en klippebredde på 19 cm, mens Landroid M500 har en på 18 cm – en forskel der kan have en lille påvirkning på klippetiden, men ellers ikke er særlig stor.

Hvad siger eksperterne om Worx Landroid M500 WR141E?

Worx Landroid M500 robotplæneklipperen har imponeret eksperter fra førende have- og boligmagasiner såsom Gardeningetc.com og Realhomes.com med sin høje effektivitet og avancerede teknologi. Ifølge Gardeningetc.com er nøglen til at få mest muligt ud af den tidsbesparende robot at sørge for en god forberedelse af din have, før den tager sin første runde.

Derudover er det værd at nævne, at både Gardeningetc.com og Realhomes.com er begejstrede for plæneklipperens tilgængelige og brugervenlige app, der udover at give dig mulighed for at styre robotplæneklipperen på afstand, også løbende bliver opdateret med nye funktioner, som hele tiden er med til at forbedre din oplevelse.

Mere om Worx Landroid M500 WR141E

Specifikationer

 • Klippeområde: 500 m²
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 3 cm
 • Klippehøjde (maks): 6 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 67 dB
 • Driftstid: 90 min
 • Opladningstid: 50 min
 • Vægt: 9 kg

Husqvarna Automower 310 Mark II - robotplæneklipper med masser af smarte funktioner

Blandt de bedste plæneklippere med avancerede funktioner

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Husqvarna Automower 310 Mark II:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Udvidet kontrol med Automower Connect@Home-appen
 • Sensorer til løft og tip
 • Systematisk klippetilstand

Forbrugsguidens vurdering

Husqvarna Automower 310 Mark II er spækket med en masse overraskende nyttige smarte funktioner. Mere end bare en gimmick for de teknisk kyndige er der en masse merværdi i den automatiske justering af klippetilstande, hvad enten det er den systematiske mønstertilstand eller punktklipningstilstanden til højt græs. Forskellige profiler til forskellige typer områder samt muligheden for at vælge et sekundært område viser sig alle at være nyttige, når man indstiller maskinen. Faktisk anses den for at være meget hurtig at sætte op, selv til store plæner. De smarte funktioner er også integreret i plæneklipperens mest grundlæggende funktion, som kan identificere smalle passager i haven og anvende et andet klippemønster, der giver en jævn og ren klipning. Endelig er det en robust, vejrbestandig model, der er meget nem at rengøre, da den kan spules med en haveslange uden at bekymre sig om vandskader.

Den forbindes kun med telefonen via Bluetooth, så hvis du vil have en mere langtrækkende mulighed for overvågning og kontrol, skal du investere yderligere i et Connect Kit, som muliggør wi-fi-forbindelse. En anden ting, vi bemærkede, er, at den ikke har nogen forhindringsregistrering. Den vil undgå store genstande på grund af de indbyggede sensorer, men du bør fjerne alt haveudstyr eller legetøj, når den er sat op. På trods af disse ulemper mener vi, at Automower 310 Mark II er en værdig konkurrent blandt robotplæneklippere og bør overvejes seriøst af alle, der er på udkig efter en pålidelig, robust og højteknologisk model.

Fordele

 • Dækker et stort område
 • Jævn og gennemgående klipning
 • Kan indstilles til forskellige områder
 • Super nem opsætning via Automower Connect-appen
 • Kan vaskes med haveslange

Ulemper

 • Connect Kit til Wi-fi-forbindelse sælges separat
 • Ingen registrering af forhindringer

Køb hvis: Du har en større have med et unikt eller komplekst layout og er på udkig efter en pålidelig og grundig plæneklipper, som er hurtig og nem at sætte op. Dens smarte funktioner og sensorer betyder også, at den ikke behøver at blive overvåget så ofte som andre modeller.

Anmeldelse: Produktanalyse af Husqvarna Automower 310 Mark II

Specifikationer

 • Klippeområde: 1000 m²
 • Skærebredde: 22 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 40 %
 • Støjniveau: 58 dB
 • Driftstid: 70 min
 • Opladningstid: 60 min
 • Vægt: 9,4 kg

Automower 310 blev rost til skyerne i en omfattende test foretaget af Tech Advisor. Modellen viste sig at være yderst effektiv, og især dens evne til at klippe højt græs imponerede testpanelet. Derudover fremhævede de også robotplæneklipperens smarte funktion med tre startpunkter, som giver dig mulighed for at definere et “sekundært område”.

[rsp] Automower 310 fik en anbefaling med på vejen, og eksperterne beskriver den som værende “meget gennemtænkt” med en solid ydelse. Der er altså tale om en robotplæneklipper i høj kvalitet, hvor du får rigtig meget for pengene – i hvert fald ifølge Tech Advisor. I deres anmeldelse afslutter de da også med at skrive: “Husqvarna Automower 310 Mark II er en virkelig dygtig robotplæneklipper. Den kræver en indledende investering i opsætningen, og den mangler nogle detaljer, men dens kernefunktioner er fremragende. Anbefales.”

Hvad siger brugere og eksperterne om Husqvarna Automower 310 Mark II?

Automower 310 blev rost til skyerne i en omfattende test foretaget af Tech Advisor. Modellen viste sig at være yderst effektiv, og især dens evne til at klippe højt græs imponerede testpanelet. Derudover fremhævede de også robotplæneklipperens smarte funktion med tre startpunkter, som giver dig mulighed for at definere et “sekundært område”.

Automower 310 fik en anbefaling med på vejen, og eksperterne beskriver den som værende “meget gennemtænkt” med en solid ydelse. Der er altså tale om en robotplæneklipper i høj kvalitet, hvor du får rigtig meget for pengene – i hvert fald ifølge Tech Advisor. I deres anmeldelse afslutter de da også med at skrive: “Husqvarna Automower 310 Mark II er en virkelig dygtig robotplæneklipper. Den kræver en indledende investering i opsætningen, og den mangler nogle detaljer, men dens kernefunktioner er fremragende. Anbefales.”

Mere om Husqvarna Automower 310 Mark II

Specifikationer

 • Klippeområde: 1000 m²
 • Skærebredde: 22 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 40 %
 • Støjniveau: 58 dB
 • Driftstid: 70 min
 • Opladningstid: 60 min
 • Vægt: 9,4 kg

Worx Landroid S400 - kompakt og støjsvag robotplæneklipper

God robotplæneklipper til smalle passager

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Worx Landroid S400:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Unik AIA-teknologi
 • Flere muligheder for klipning
 • Noesis kognitiv automatisk planlægning

Forbrugsguidens vurdering

Vi synes, at Worx Landroid S400 er det oplagte valg, når det kommer til at vedligeholde din græsplæne. Modellen har smart adaptiv planlægning, som selvstændigt tilpasser sig til vejrforhold og din plænes vækst, så den kan optimere klippetiderne uden brug for manuelt input. Derudover har robotplæneklipperen også en støjsvag drift med kun 67 dB, så du kan nemt kan slappe af i din have, uden at det larmer. Vi er også store fans af, at S400 er kompatibel med alle Worx PowerShare-enheder, så du har mulighed for at bruge elværktøjets batteri på tværs af flere værktøjer.

Selvom den første opsætning med et perimeterkabel kan virke en smule besværlig, er det faktisk en ret så simpel opgave, som du kun skal klare én gang. Og derefter er det ellers bare at lade S400 klare det hele. Vi mener, at den minimale indsats, det kræver, er en lille ting at ofre for den store lethed, og de imponerende resultater, som plæneklipperen leverer. Alt i alt synes vi, at Worx Landroid S400 er en yderst overbevisende plæneklipper, der med sin innovative tilgang og effektive klipning gør den til en rigtig god investering – især hvis du ønsker at opnå en flot græsplæne, uden at det kræver den store indsats.

Fordele

 • Har smart adaptiv planlægning
 • Kompatibel med alle Worx PowerShare-enheder
 • Fungerer ved et lavt støjniveau på 67 dB
 • Tilbyder flere indstillinger

Ulemper

 • Oprettelsen af perimetertråden kan i første omgang være lidt kompliceret

Køb hvis: du har brug for en elegant, lydløs robotplæneklipper, der er velegnet til at håndtere snævre områder.

Anmeldelse: Produktanalyse af Worx Landroid S400

Specifikationer

 • Klippeområde: 400 m²
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 67 dB
 • Driftstid: ?
 • Opladningstid: ?
 • Vægt: 8 kg

Adaptiv planlægning og funktioner, der kan tilpasses
Worx Landroid S400 benytter sig af Noesis Cognitive Auto-Schedule, som intuitivt tilpasser klippetidspunkterne baseret på lokale vejrforhold, græssets væksthastighed og jordtypen i din have. Dermed undgår du selv at skulle programmere noget som helst, mens du stadig kan nyde en velplejet græsplæne. Med plæneklipperens AIA-teknologi, som er et patenteret system, bliver du desuden sikret, at enheden kan klare opgaven med stor effektivitet. Teknologien gør nemlig, at robotten kan manøvrere sig rundt, selv i smalle passager, uden der er brug for en styresnor. Og for at du kan tilpasse Landroid endnu mere, byder den på et hav af forskellige klippemuligheder. Heriblandt kan du aktivere funktioner, så robotplæneklipperen undgår forhindringer, opsætte virtuelle hegn, få en bedre Wi-Fi-dækning og aktivere tyverisikring – på den måde er både funktionalitet og sikkerhed i top.

Kompakt og støjsvag
Worx Landroid S400’s kompakte størrelse gør den velegnet til små plæner på op til 400 m² – det gør den oplagt til byhuse eller mindre baggårde. Samtidig har plæneklipperen et støjniveau på kun 67 dB, hvorfor den er en af de mere støjsvage modeller på markedet. Dermed undgår du at genere dine naboer, mens du samtidig kan nyde en fredelig aften i haven. Vi mener, at netop disse to egenskaber gør Worx Landroid S400 til det oplagte valg for dig, der ønsker en højtydende plæneklipper med et minimum af vedligeholdelse.

Bemærk: Indstil din Worx Landroid S400 til automatisk planlægning lige før vækstsæsonen i dit område, så du nemt kan tilpasse klippemønsteret til de hurtigste vækstperioder.

Hurtig sammenligning af markedet: Sammenlignet med Landroid S300 kan Worx Landroid S400 prale af forbedrede softwareopdateringer og optimeringer, der forbedrer dens ydeevne og effektivitet til vedligeholdelse af lidt større plæner på op til 400 m².

Hvad siger brugere og eksperterne om Worx Landroid S400?

Ifølge anmeldelser fra blandt andet ExpertReviews har eksperter fremhævet Worx Landroid S400 WR184E for sin ydeevne og et store klippeområde. De er især imponerede over, at robotplæneklipperen kan klare større græsplæner, og de er samtidig glade for det udskiftelige batteri, der giver en ekstra fleksibilitet. Dog medfører de ekstra funktioner også en højere pris samt yderligere omkostninger – derfor anbefales modellen især til dig, der har en stor plæne, og måske allerede nu har en anden model fra Worx.

Mere om Worx Landroid S400

Specifikationer

 • Klippeområde: 400 m²
 • Skærebredde: 18 cm
 • Klippehøjde (min): 2 cm
 • Klippehøjde (maks): 5 cm
 • Maks. hældning: 35 %
 • Støjniveau: 67 dB
 • Driftstid: ?
 • Opladningstid: ?
 • Vægt: 8 kg

5 ting du skal overveje, før du køber robotplæneklipper

 • Areal

  Robotplæneklippere kan inddeles i tre kategorier (lille, mellem og stor), alt efter det anbefalede areal, den specifikke model kan klippe: op til 600 m2, 1.000-1.500 m2 og op til 2.000 m2. De mindste robotplæneklippere har typisk lavere batteritid, idet de netop designes til at dække et mindre areal, men til gengæld har de ofte nemmere ved at komme ind i de små kroge og områder. De mellemstore plæneklippere har normalvis længere batteritid og er dertil bedre i mere ujævne terræner og på skråninger, sammenlignet med de små modeller. Sidst, men ikke mindst, er det typisk de store robotplæneklippere, der er bedst til stejle hældninger og meget ujævne og store plæner, hvor bedre skæreknive og en bred klippebredde er nødvendigt.

 • Egenskaber

  Den gennemsnitlige batteritid for robotplæneklippere er ca. på 100 minutter, og fordi maskinerne selv har en automatisk retur- og genopladningsfunktion, så behøver du ikke selv at gøre noget for at oplade dem. Der bruges forskellige skæreknive til forskellige bredder, og på selve robotplæneklipperen kan du altid selv justere selve højden på skæreknivene. En højere maksimal højde er f.eks. ideelt, hvis din have er ujævn, og har du stejle hældninger, er det afgørende, at motoren er kraftig nok til, at den faktisk kan klare arbejdet.

 • Funktioner

  Robotplæneklippere designes med fokus på forskellige funktioner, der hver især er rettet mod specifikke formål. Har du f.eks. en have med smalle passager og snævre områder, anbefaler vi, at du går efter en model med ekstra gode sensorer. Har du derimod en stor, jævn plæne, er det en god idé at gå efter en mere robust robotplæneklipper odel lang batteritid. Og er du en person, der sætter pris på tech features, er det oplagt at gå efter robotplæneklippere, der kan tilsluttes Bluetooth, Wi-Fi og en app, så du kan styre den direkte fra din telefon. Slutteligt findes der robotplæneklippere med nyttige funktioner som forskellige niveauer af tyverisikkerhed og automatisk-stop, hvis den løftes, hvilket f.eks. er oplagt, hvis der er børn i huset.

 • Pris

  Dyrere robot plæneklippere koster fra ca. 14.000 kr. og opefter, mens de billigere robotplæneklippere findes til omkring 4.000 kr. Køber du en dyr robot plæneklipper, kan du forvente højere kvalitet, længere batteritid, flere sensorer og forskellige andre smarte funktioner, alt afhængig af den specifikke model. Køber du i stedet en af de billigere robotplæneklippere, som sagtens kan være tilfredsstillende afhængig af din have, får du et enklere design, færre funktioner, typisk kortere batteritid, smallere klippebredde og en mindre kraftig motor. Det er altså vigtigt at overveje dit budget samt, hvad du præcist har brug for – på den måde bliver det langt nemmere at sortere i det store udvalg.

 • Forbruger- og ekspertanmeldelser

  Vi anbefaler altid at læse, hvad tidligere kunder har at sige om en given robot plæneklipper, og hvor godt den har fungeret for dem. Forbrugeranmeldelser fortæller dig typisk, om en specifik model er nem at bruge, og om dens funktioner fungerer i praksis. Ekspertanmeldelser er derimod gode at læse, fordi de giver dig et indblik i, hvor godt plæneklipperen præsterer under forskellige forhold. Derudover får du information om, hvordan en given robotplæneklipper klarer sig sammenlignet med ældre modeller og det generelle marked, og netop derfor har vi valgt både at inkludere forbruger- og ekspertanmeldelser nedenfor, så du får mest mulig hjælp til at vælge hvilken robot plæneklipper, du skal købe.

arrow-more

Test og anmeldelser af robotplæneklippere anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

TechAdvisor.com

TechAdvisor.com giver ekspertanmeldelser og råd om de nyeste teknologiske gadgets og software. De udfører grundige tests og evalueringer og tilbyder klare, upartiske anbefalinger for at hjælpe forbrugerne med at navigere på teknologimarkedet og træffe velinformerede købsbeslutninger.

Husqvarna Automower 310 Mark II – Du kan læse anmeldelsen her.
Anmeldelsen blev sidst opdateret den 19/06/2023

RealHomes.com

RealHomes.com tilbyder praktiske råd, inspiration og ekspertanmeldelser til forbedring af hjemmet, indretning og fast ejendom. De giver detaljerede vejledninger, designtips og produktsammenligninger, som hjælper forbrugerne med at træffe informerede beslutninger om deres boligprojekter og -køb.

Worx Landroid M500 WR141E – Du kan læse anmeldelsen her.
Anmeldelsen blev sidst opdateret den 28/08/2020

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews er en online platform, der giver dybdegående anmeldelser og rådgivning om en lang række produkter, fra elektronik til husholdningsapparater. Deres anmeldelser er baseret på strenge tests og evalueringer for at give læserne pålidelig og omfattende indsigt.

Worx Landroid S400 – Du kan læse anmeldelsen her.
Anmeldelsen blev sidst opdateret den 12/05/2023

T3.com

T3 er en førende online ressource, der giver indsigtsfulde anmeldelser, nyheder og artikler om den nyeste teknologi, gadgets og forbrugerprodukter. Deres anmeldelser er baseret på grundig testning og evaluering og giver værdifuld indsigt, der hjælper forbrugerne med at træffe informerede købsbeslutninger.

Bosch Indego M+ 700 – Du kan læse anmeldelsen her.
Anmeldelsen blev sidst opdateret den 22/04/2024

GardeningETC.com

Gardening Etc er en specialiseret digital platform, der giver ekspertrådgivning, tips og produktanmeldelser om alt, hvad der har med havebrug at gøre. De har til formål at hjælpe haveentusiaster, fra nybegyndere til erfarne gartnere, med at skabe og vedligeholde smukke udendørsarealer.

Worx Landroid M500 WR141E – Du kan læse anmeldelsen her.
Anmeldelsen blev sidst opdateret den 05/02/2021

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en tjeneste fra Google, der giver brugerne mulighed for at søge efter produkter på online shoppingwebsteder og sammenligne priser mellem forskellige leverandører. Det er en praktisk platform for forbrugerne til at finde de bedste tilbud og træffe informerede købsbeslutninger.

Systemet med brugerbedømmelser hjælper potentielle købere med at vurdere kvaliteten af et produkt eller pålideligheden af en sælger på baggrund af tidligere kunders erfaringer. Det tilføjer et ekstra lag af sikkerhed og gennemsigtighed og hjælper brugerne med at foretage mere sikre køb.

Se Robomow RK1000 brugerbedømmelser her.

Se Worx Landroid M500 WR141E brugerbedømmelser her.

Amazon

Amazon er en af verdens førende online-markedspladser, der tilbyder et stort udvalg af produkter lige fra bøger, elektronik, tøj og husholdningsartikler til digitale medier og meget mere. Det er en platform, hvor virksomheder og enkeltpersoner kan sælge deres produkter til en global kundebase.

Brugernes vurderinger og anmeldelser samles til en gennemsnitlig score for hvert produkt, som er synlig på produktlisten. De giver potentielle købere et øjebliksbillede af produktets kvalitet, funktionalitet og pålidelighed, som tidligere købere har vurderet det. Dette system hjælper kunderne med at træffe informerede købsbeslutninger og bidrager til en mere tilfredsstillende indkøbsoplevelse.

Se Gardena SILENO City 600 brugerbedømmelser her.

Se Worx Landroid M500 WR141E brugerbedømmelser her.

Se Robomow RK1000 brugerbedømmelser her.

FAQ

Hvilken robotplæneklipper er den bedste?
Da robotplæneklippere har så forskellige egenskaber, er det svært at udpege den absolut bedste, da det varierer fra person til person. Dog er Robomow RK1000 et godt bud, hvilket også understreges af dens testresultater.
Hvordan vælger jeg en robotplæneklipper?
Den bedste måde at vælge en robotplæneklipper på er ved at overveje, hvad dine behov og ønsker er. På den måde kan du lettere spore dig ind på en specifik model, som netop har de egenskaber, du søger. På den måde finder du lettere den plæneklipper, som matcher dig bedst.
Hvor lang tid holder en robotplæneklipper?
Generelt holder de fleste kvalitets modeller i op til 10 år. Sørger du dog for at vedligeholde og generelt behandle din plæneklipper godt, kan den sandsynligvis også holde endnu længere.
Kan robotplæneklippere godt slå græs, når det regner?
Mange robotplæneklippere er designede til, at de kan fungere i alt slags vejr - det kommer altså an på hvilken model, du har.

Gode råd ved køb af robotplæneklipper

Robotplæneklippere passer til forskellige typer og størrelser af haver, og derfor er det, ifølge vores gør-det-selv ekspert, Samuel Ringgaard Davey, vigtigt at sætte sig grundigt ind i de forskellige modeller.

Det er f.eks. vigtigt at overveje støjniveauet – for selvom robot plæneklippere larmer mindre end almindelige plæneklippere, er de ikke lydløse. Så bor du tæt med naboen, er støjniveauet faktisk en væsentlig overvejelse. De fleste robotplæneklippere kan dog programmeres, så selve klipningen eventuelt kan indstilles til hverdagene i dagtimerne.

Har du en lille have, så er en lille robotplæneklipper fin

Det giver rigtig god mening, at købe en robotplæneklipper som passer til din haves størrelse. Samuel Ringgaard Davey påpeger, at du faktisk med fordel bør gå efter en lille robotplæneklipper med begrænset kapacitet, hvis du f.eks. har en lille græsplæne på maks. 500 kvadratmeter.

Din haves beplantning og udformning

Har du blomsterbede midt i plænen, som plæneklipperen skal undgå, eller mange små kroge i haven, skal din robot plæneklippers program kunne tilpasses netop de udfordringer. Og har din plæne stejle hældninger, skal du også være særligt opmærksom på dit valg af robotplæneklipper, da din kommende plæneklipper skal have power nok til at kunne køre op af hældningen.

Har du større træer, buske eller lignende i haven, skal du huske at gå din plæne efter før din plæneklipper kører, da grene, kviste m.m. potentielt kan skade knivene på din robotplæneklipper.

Tyverisikring

Hvis du mener, der er risiko for tyveri, anbefaler vi, at du går efter de modeller med indbygget tyverisikring. Der er flere måder at tyverisikre en robotplæneklipper på, hvor den mest enkle er en kodelås på betjeningen. Uden koden kan maskinen ikke bruges og er dermed værdiløs. Der findes dog også udvidede løsninger med alarmer og andet, så det er mere et spørgsmål om din egen risikovurdering og hvor meget, du er villigt til at betale for funktionerne.

Vigtigt at huske på

Det er vigtigt, at du er klar over, at selvom en robotplæneklipper kører automatisk, kan den ikke nødvendigvis altid fikse din plæne. Hvis græsset f.eks. bliver for højt, skal der en rigtig plæneklipper til, ligesom visse modeller kan have svært ved at nå ud til kanterne. Du kan dog få robotplæneklippere med særlige funktioner til kantklipning, som løser den del af problemet.

For at få mest muligt ud af sin robotplæneklipper er det derudover vigtigt at forstå, hvordan du opbygger en sund græsplæne, hvilket eksperterne fra Havehandel.dk har skrevet +30 detaljerede artikler om. Så vil du vide mere om, hvordan du optimerer brugen af din robotplæneklipper, bruger bioklip og gøder optimalt, kan du læse mere lige her.

Vær også forberedt på, at der i starten skal bruges nogle timer på at ”installere” plæneklipperen. Selve programmeringen er som regel hurtig overstået, men der skal manuelt lægges styrekabler rundt i kanten af græsplænen, og det kan tage lidt tid. Heldigvis skal det kun gøres én gang, hvorefter du kan nyde din flotte plæne – dag efter dag.

Vil du læse lidt om mere om fordele og ulemper ved robotplæneklippere, kan du gøre det lige her.

Læs også: RMX500 robotplæneklipper

Sådan installerer du en robotplæneklipper

Din robotplæneklipper installeres lettest ved, at du følger den specifikke guide, der medfølger din maskine. Det kan variere lidt fra maskine til maskine, men i korte træk fungerer det på følgende måde:

 • Find et godt sted til ladestationen.
 • Lad batteriet op.
 • Læg afgrænsningskablet ud der, hvor græsplænen slutter.
 • Læg guidekablet ud.
 • Tænd for robotplæneklipperen.

Find først et optimalt sted til selve ladestationen – gerne tæt på en stikkontakt. Stedet skal have god plads omkring sig, og der skal være et jævnt underlag til maskinen. Nogle ladestationer har et tag over sig – hvis din ikke har ét, kan du altid købe et og installere det, det er nemlig med til at beskytte robotplæneklipperen.

Et batteri til en robot plæneklipper er omkring 1 – 1½ time om at blive ladet fuldt op.

Afgrænsningskablet bruges til at markere de områder, som robotplæneklipperen skal arbejde på. Kablet kan formes, og det fastgøres med små pløkker. På den måde kan du også lave områder i haven, hvor plæneklipperen ikke skal arbejde.

Med guidekablet kan du vise robotplæneklipperen den direkte vej tilbage til ladestationen, så den altid kan finde hjem, når den enten er færdig med at slå græs, eller når den trænger til at blive ladet op. Afgrænsningskablet og guidekablet skal hele tiden være tilsluttet ladestationen.

Kilde: Husqvarna.com

Sådan fungerer en robotplæneklipper

En robot plæneklipper er selvkørende og kan arbejde når som helst – også når du ikke er hjemme. Desuden kan den holde græsplænen virkelig flot og nyklippet hele sæsonen igennem, og den kan tilmed nemt komme ind under trampolinen i haven.

Plæneklipperen kører på batteri, og den har en ladestation, der er forbundet med husets elnetværk.

Du kan indstille plæneklipperen til at slå græsset i en bestemt højde, og du kan også indstille den til at køre i et bestemt antal minutter på indstillede tidspunkter. Du kan også bestemme, hvor ofte den skal køre, og hvordan den skal slå græsset.

Med de medfølgende kabler kan du definere, præcis hvor maskinen skal køre og slå græs – og hvor den ikke skal. De fleste robotklippere er derudover udstyret med sensorer, der forhindrer plæneklipperen i at køre ind i eventuelle forhindringer, f.eks. en stol, en hund eller lignende.

Robotplæneklippere arbejder på forskellige måder – nogle kører tilfældigt rundt, mens andre kører mere systematisk. På nogle robotklippere kan du desuden selv afgøre, om den skal køre i baner, eller om den skal klippe mere tilfældigt.

Når plæneklipperen er færdig med hele plænen, eller den er ved at løbe tør for batteri, så finder den selv tilbage til ladestationen. Når den er færdig med at slå græsset, bliver den på ladestationen, indtil den skal i gang igen.

De fleste robotplæneklippere i dag er dertil beskyttet imod tyveri via en PIN-kode.

Kilde: Lawnmowersdirect.co.uk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme