Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Græstrimmer test-guide: Se testvindere og eksperternes favoritter

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Drømmer du om en flot græsplæne med skarpe kanter og uden vildtvoksende ukrudt? Så kan det være, at du skal investere i en græstrimmer.

En græstrimmer er kort fortalt et apparat, der via et skrapt skæresystem fjerner græsvækst i områder, hvor plæneklipperen ikke kan komme til. Den er også effektiv til at fjerne højere ukrudt som brændenælder.

Vi har gjort al research-arbejdet for dig, så vi i vores græstrimmer test artikel kan præsentere dig for de 7 bedste modeller på markedet. Her er tale om 7 varianter, der alle hører til blandt eksperternes favoritter. Med hver og én vil du med garanti få en flot trimmet plæne uden at få for meget sved på panden. Alle modellerne er batteridrevne.

Vi gennemgår produkterne grundigt, så du på en overskuelig og nem måde kan få den nødvendige information om hver model – det gælder både, hvad eksperterne mener, og hvad der er værd at vide om alt det praktiske.

For at ruste dig bedre til at vælge den helt rigtige græstrimmer, bringer vi afslutningsvis nogle vidensafsnit, hvor du får svar på alt det, du måtte have brug for at vide.

Det bør du have in mente, når du skal købe en græstrimmer:

Får du julelys i øjnene ved ideén om en flot trimmet græsplæne uden ukrudt? Før du anskaffer dig en græstrimmer, er det en god idé at overveje: 

 • Type: Foretrækker du en batteridreven græstrimmer, en benzindreven eller en eldreven?
 • Batteri: Modellerne her i artiklen er alle batteridrevne, men batterilevetiden per opladning varierer en del. Nogle har omkring 15 minutter, hvor andre kan køre op til halvanden time.
 • Formål: Nogle græstrimmere kan både fungere som kantklippere, trimmere og buskryddere, og nogle er bedst til det ene eller det andet. Det er en smagssag, hvad du foretrækker, men vælg gerne et produkt der passer til de individuelle behov, du har i haven.
 • Funktioner: Hvilke ekstrafunktioner har du brug for? Funktioner som et roterende hoved, teleskoprør, håndtag eller sele kan være et plus, du finder attraktivt.
 • Pris: Prisen varierer en del fra model til model. Find ud af hvad dit budget er, før du handler. Du kan få gode græstrimmere i stort set alle prisgrupper.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne har skrevet. Så er du sikker på at få en ekspert-blåstempling. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Vores græstrimmer test artikel indeholder:
🔸 Overblik over de 7 bedste græstrimmere på markedet
🔸 Gennemgang af hvad eksperterne mener
🔸 Information om hvad apparaterne kan
🔸 Guide til hvad du skal overveje, før du køber en græstrimmer
🔸 Tips til hvordan du får mest ud af din nye græstrimmer
🔸 Viden om vedligeholdelse
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Græstrimmer test-oversigt – Her er de 7 bedste, ifølge eksperterne

Herunder følger en gennemgang af 7 af de bedste græstrimmere på markedet. Her finder du både testvindere, topscorere, favoritter og øvrige, så variationen bliver høj. Der vil være noget for enhver pengepung og smag.

Under produktnavnene i de grønne bokse kan du se, hvad eksperterne fremhæver ved hvert apparat, og her vil du også finde en prissammenligning af de forskellige modeller. På den måde vil du hurtigere og nemmere kunne se, hvor du kan opnå de mest favorable priser.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Makita DUR 368 – Fantastisk allround-produkt

✅ Kåret til ”Best Buy” hos forbrugermagasinet Which.co.uk
✅ 4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅ Lader op hurtigt
✅ Ingen store minusser

Makita DUR 368

 

Græstrimmer Makita DUR 368 hører til favoritterne både hos eksperterne og hos brugerne. Modellen er blevet testet i en græstrimmer test hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk og høster utrolig flotte scorer blandt forbrugerne hos Amazon. Det bliver til en kåring til ”Best Buy” hos Which.co.uk og en gennemsnitlig score på hele 4,8 ud af 5 hos brugerne.

Which.co.uk skriver, at græstrimmer Makita DUR 368 er et multi-produkt, da den både er en græstrimmer og en buskrydder. Det kan også forklare den noget høje pris, du ikke vil kunne komme udenom. Et af de områder, hvor modellen virkelig brillerer, er ved fjernelsen af længere græs og ukrudt.

To-i-en

Græstrimmer Makita DUR 368 er ideel til dig, der leder efter et stykke værktøj, der både kan fungere som en græstrimmer og en buskrydder. Modellen kan udføre begge typer af opgaver, og derfor er alsidigheden meget høj.

Det gør allround-brugen meget høj, og mange typer af forbrugere vil blive tiltalt af apparatets attributter. Med den høje alsidighed kommer også en højere pris end hos flere af konkurrenterne, men når du tænker på, hvor mange typer af opgaver græstrimmer Makita DUR 368 kan udføre, bliver prisen retfærdiggjort.

Dog skal du have et større budget, hvis du gerne vil anskaffe produktet. For dine investeringspenge får du til gengæld en høj kvalitet, som kan holde i mange år.

En af de opgaver, redskabet især er velfungerende til, er højt græs eller ukrudt. Det er i højere grad her end på selve kanttrimnings-området, at den har sin force.

3 hastigheder

Som de fleste andre varianter kører græstrimmer Makita DUR 368 på batteri. Læg mærke til at det ikke er altid, at græstrimmer batteri medfølger. Batteriet, der er beregnet til redskabet, er meget stærkt, og sammen med de 18 volt kan du få en rigtig lang arbejdstid.

Den maksimale arbejdstid ligger på op til 90 minutter, og der er tre hastighedstrin, der påvirker længden af køretiden. Hvis du har brug for masser af kraft, kan du vælge det højeste trin, hvor arbejdet går stærkt, mens selv større områder med tæt bevoksning bliver fjernet let. I så fald vil batteritiden være lavere – op til omkring 30 minutter.

Der er et batteribeskyttelses-system på græstrimmer Makita DUR 368, som automatisk slukker for batteriet, når det er ved at være tomt. Der er også en indikatorlampe for græstrimmer batteri, så du kan holde øje med, om det er ved at være tomt.

Klippediameteren er fin på 25 centimeter, mens vægten er lidt i den høje ende på 3,8 kilo. For dog at gøre det nemmere for forbrugeren at bære rundt på og anvende apparatet, er der et justerbart sidegreb i fire niveauer.

Alt i alt er græstrimmer Makita DUR 368 en stærk og alsidig model, der godt nok har en høj pris, men som kan fungere som både græstrimmer og buskrydder.

Er du også på udkig efter en supplerende plæneklipper til haven, så du til sammen kan udføre alle de påkrævede opgaver i haven, kan du overveje at investere i en robotplæneklipper. Er du i tvivl om, hvilken en du skal vælge, kan du finde inspiration i vores robotplæneklipper test artikel.

Specifikationer ved Makita DUR 368 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Makita
🔴 Type: Græstrimmer, Makita
🔴 Batteri, benzin eller el: Batteri-dreven
🔴 Klippediameter: 25 centimeter
🔴 Græstrimmer batteri medfølger: Nej
🔴 Arbejdstid per batteriopladning: Op til 90 minutter
🔴 Vægt: 3,8 kilo

Fordele ved Makita DUR 368
Topscorer i græstrimmer test
Kan både fungere som buskrydder og græstrimmer
God til højt græs eller ukrudt
Tre hastighedsniveauer
Justerbart sidegreb i fire niveauer


Bosch Advanced Grasscut 36 – Testvinder

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ God anmeldelse hos Pricerunner.dk
✅ Let at justere
✅ Kan dele batteri med andre Bosch-produkter
✅ God bygningskvalitet

Bosch Advanced Grasscut 36

 

Bosch Advanced Grasscut 36 er blevet testet af to hold eksperter. Det inkluderer den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt den danske version af sammenligningssiden Pricerunner.

Råd & Rön har inkluderet Bosch Advanced Grasscut 36 i deres græstrimmer test af en række forskellige varianter, hvor der er blevet set nærmere på udvalgte parametre. Herudfra er der blevet givet en vurdering og endelig score, og eksperterne er så imponerede, at de udnævner produktet til testvinder. Du kan læse mere om testen nederst i artiklen, hvor du kan finde links til undersøgelsen. Vær dog opmærksom på at her er tale om en betalingstest.

Pricerunner.dk har ligeledes foretaget en græstrimmer test, hvor eksperterne har fundet frem til de i alt 10 bedste maskiner. Græstrimmer Bosch Advanced Grasscut 36 får en flot placering i midterfeltet, og de kalder den ”Letjusteret trimmer til enklere arealer”.

De fremhæver især, at den er effektiv, når det gælder tørt og langt græs, normale mængder vegetation og brændenælder, der ikke vokser alt for tæt. Den er meget lydsvag, hvilket eksperterne lægger stor vægt på, og så arbejder den hurtigt. Pricerunner.dk fremhæver tillige, at den er stabil og let at justere og montere. Eksperterne nævner dog også nogle minusser, som især går på, at den har sine udfordringer, når det gælder tættere og tungere græs samt vådt græs.

Pricerunner.dk opsummerer oplevelsen sådan: ”Græstrimmer Bosch Advanced Grasscut 36 er derudover en helt okay græstrimmer. Har du rimelig stærke næver og en have, hvor ukrudt og græs ikke vokser alt for tæt, passer denne græstrimmer fint”.

Bedst til overkommelige mængder græs og ukrudt

Græstrimmer Bosch Advanced Grasscut 36 vil være den bedste græstrimmer for dig, der sværger til Bosch, og som vægter kvalitet og effektivitet højt. Modellen er stærk, når det gælder det tørre græs, der ikke er alt for tæt, og har du en have med den form for vegetation, vil du få meget glæde ud af produktet.

Varianten har en fin klippediameter på 30 centimeter, hvilket betyder, at du får rigtig meget fra hånden, når du arbejder med den. Den dækker et stort område, og derfor vil du blive hurtigere færdig i forhold til flere af konkurrenterne.

Græstrimmer Bosch Advanced Grasscut 36 har 36 volt. Læg mærke til at græstrimmer batteri ikke altid medfølger. Men som noget meget smart er maskinen kompatibel med øvrige Bosch-maskiners batteri, så du kan blot ”låne” det fra et andet Bosch-produkt.

Du kan dog tilkøbe et græstrimmer batteri, hvorved du kan få en køretid på omkring 20 minutter. Det tager 70 minutter at lade det op igen.

To-tråds klippesystem

Græstrimmer Bosch Advanced Grasscut 36 er meget effektiv, når den klipper, og det er takket være det stærke to-tråd-system samt den halvautomatiske tråd-fremføring. Den arbejder uden afbrydelser, så batteritiden kan blive udnyttet til fulde.

For at skabe en høj alsidighed medfølger en bøjle til plantebeskyttelse, der giver dig muligheden for at passe på havens planter, men samtidig få bugt med alt græs og ukrudt omkring dem.

Græstrimmer Bosch Advanced Grasscut 36 har en vægt på kun 2,9 kilo, hvilket ligger i den lavere ende. Det vil betyde, at du ikke får ondt i armene, når du arbejder, og du vil i det hele taget føle en dejlig bevægelsesfrihed og fleksibilitet. Du vil opleve at få et komfortabelt greb, som øger smidigheden via det forlængende Soft-Grip, som du kan tilpasse i forhold til din egen højde. Du kan også let justere position, så du altid vil få de mest optimale arbejdsvilkår.

Alt i alt er Græstrimmer Bosch Advanced Grasscut 36 den bedste græstrimmer til dig, der har en overkommelig have med mindre ukrudt, og som ønsker en model, der giver gode arbejdsbetingelser.

Maskinen giver dig det bedste resultat i haven sammen med en stærk plæneklipper, og mangler du en god en af slagsen, kan du finde inspiration i vores græsslåmaskine test-artikel.

Specifikationer ved Bosch Advanced Grasscut 36 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Bosch
🔴 Type: Græstrimmer, Bosch
🔴 Batteri, benzin eller el: Batteri-dreven
🔴 Volt: 36 volt
🔴 Skæresystem: To-tråd
🔴 Klippediameter: 30 centimeter
🔴 Græstrimmer batteri medfølger: Nej
🔴 Arbejdstid per batteriopladning: Op til 20 minutter
🔴 Vægt: 2,9 kilo

Fordele ved Bosch Advanced Grasscut 36
 Testvinder i græstrimmer test
 Bedst til tørt græs i mindre mængder
 Stor klippediameter
 Med plante- og blomsterbeskytter
 Soft-Grip og justerbar arbejdsposition


Makita DUR 181 – Bedst til små haver

✅ 9,3 ud af 10 stjerner hos det tyske græstrimmer-magasin Akkurasenmaeher-vergleich.de
✅ God anmeldelse hos YouTube-kanalen Tool & Stuff
✅ God valuta for pengene
✅ Kan dele batteri med andre Makita-produkter

Makita DUR 181

 

Græstrimmer Makita DUR 181 er blevet testet to forskellige steder: Det gælder en græstrimmer test hos det tyske græstrimmer-magasin Akkurasenmaeher-vergleich.de samt hos YouTube-kanalen Tool & Stuff. Eksperterne er meget imponerede og giver begge rigtig fine anmeldelser.

Akkurasenmaeher-vergleich.de uddeler hele 9,3 ud af 10 stjerner og roser modellen for at være meget praktisk at anvende, især på grund af det smarte skærehoved, som du kan dreje 180 grader. Den præsterer tillige på et meget højt niveau, og det brede håndtag ligger behageligt i hånden under arbejdet. Endnu en fordel er den lave pris, og eksperterne noterer, at du får rigtig meget kvalitet for pengene med græstrimmeren her.

Akkurasenmaeher-vergleich.de opsummerer deres oplevelse med ordene: ”Veludstyret og i den sædvanlige Makita-kvalitet scorer græstrimmer Makita DUR 181 højt over hele linjen. Det gør den til den ideelle tilføjelse til plæneklipperen” (oversat fra tysk).

Ideel til den mindre have

Græstrimmer Makita DUR 181 vil være den bedste græstrimmer til dig, der har en mindre have, som har brug for trimning. Det gælder både græs ved kanter og områder med ukrudt. Modellen har en fin styrke uden at være den højeste, og den er især ideel til lettere opgaver med tørt græs og ukrudt.

Græstrimmer Makita DUR 181 har flere fordele, og en af dem er prisen. I forhold til andre græstrimmere ligger den i den lavere ende, når det kommer til pris, og derfor vil den også være tilgængelig for forbrugere, der har et lavere budget.

Selv om den er prisvenlig, vil du stadig få meget for pengene, for græstrimmer Makita DUR 181 er både velskabt og velfungerende.

Produktet kommer med en lav vægt på 2,6 kilo, så du vil ikke opleve en tung byrde, der giver ondt i ryggen eller problemer med bevægelser. I stedet vil du kunne bevæge dig frit, og du kan nemt komme til på selv svært tilgængelige steder.

Fint klippeareal

Apparatet kommer med 16 volt, og det tilhørende græstrimmer batteri er meget stærkt – det kan holde i op til 45 minutter, hvilket er bedre end mange af konkurrenterne. Læg dog mærke til at batteriet ikke altid medfølger, og derfor kan det være, at du bliver nødt til at købe det særskilt.

Det behøver du dog ikke, hvis du i forvejen har andre Makita-produkter: Batterierne på flere af Makita-maskinerne vil være kompatibelt med græstrimmer Makita DUR 181, hvilket gør det lettere såvel som billigere for dig.

Græstrimmer Makita DUR 181 har som et plus en fin klippediameter på 26 centimeter, og selve stangen er ergonomisk skabt. Det betyder, at du får et godt greb, hvilket både gør det lettere for dig at trimme samt giver din krop bedre forhold.

Alt i alt er græstrimmer Makita DUR 181 det oplagte valg til dig med det lavere budget og den mindre have.

Hvis du sværger til Makita og gerne vil se flere Makita græstrimmere, så kan du finde inspiration i vores større Makita græstrimmer test artikel.

Specifikationer ved Makita DUR 181 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Makita
🔴 Type: Græstrimmer, Makita
🔴 Batteri, benzin eller el: Batteri-dreven
🔴 Volt: 16 volt
🔴 Klippediameter: 26 centimeter
🔴 Græstrimmer batteri medfølger: Nej
🔴 Arbejdstid per batteriopladning: Op til 45 minutter
🔴 Vægt: 2,6 kilo

Fordele ved Makita DUR 181
 Topscorer i græstrimmer test
 Velvalgt til den mindre have
 Prisvenlig
 Kompatibel med batteri fra andre Makita-produkter
 God arbejdsstilling


Stiga SGT 500 AE – Bedste prisvenlige valg

✅ Topscorer hos Pricerunner.dk
✅ Topscorer hos hus og have-magasinet Haus-garten-test.de
✅ Let at anvende
✅ Praktisk design

Stiga SGT 500 AE

 

Stiga SGT 500 AE er blevet testet af to hold eksperter, der inkluderer sammenligningssiden Pricerunner.dk og det tyske hus og have-magasin Haus-garten-test.de. Testene har til formål at kåre den bedste græstrimmer, og i begge tests opnår modellen høj ros.

Pricerunner.dk kårer i deres græstrimmer test varianten her til topscorer. Nærmere betegnet får den en flot andenplads, og den bliver beskrevet med ordene: ”En gennemtænkt konstruktion med flere funktioner”. Eksperterne roser den først og fremmest for prisen, der ligger i den lave ende, og så kalder de den for brugervenlig og letanvendelig. Ligeledes noterer eksperterne sig, at modellen kommer med en god ydeevne til medium opgaver, og så er den særdeles effektiv til at trimme græskanterne. Pricerunner.dk nævner ikke mange minusser, men dog synes de, at de 15 minutters arbejdstid er lidt i underkanten.

Pricerunner.dk opsummerer oplevelsen sådan: ”Stiga SGT 500 AE er velegnet, hvis du er ude efter en græstrimmer til den gennemsnitlige have”.

Haus-garten-test.de fremhæver græstrimmeren for det stærke skærehoved, som gør den i stand til at arbejde hurtigt – endda meget hurtigere end de øvrige modeller i testen. Som en bonus leverer den ifølge eksperterne også rigtig gode resultater, både når det gælder trimning af kanter og områder med mere ujævn græsvækst. De tyske eksperter noterer tillige, at selve designet betyder, at produktet er meget stabilt under arbejdet. På den negative side er rengøringen lidt besværlig, og så larmer den en del.

Fokus på kanttrimning

Stiga SGT 500 AE vil være den bedste græstrimmer til dig, der leder efter en variant, der både er prisvenlig og effektiv. Den er bedst egnet til de mindre haver med overkommelige opgaver, men den har styrke nok til at klare mange forskellige slags opgaver.

Modellen er skabt til at kunne fjerne græs og ukrudt såvel som mindre stykker buskads, og derfor er alsidigheden klart en af de store forcer. Forcerne tæller også kanttrimning, for produktet har en special-kanttrimningsfunktion, der gør det lettere end normalt at få helt skarpe kanter på græsplænen.

Der er en klippediameter på 30 centimeter, så du vil opleve at kunne fjerne meget græs og ukrudt på én gang. Det er rigtig smart – især fordi batteriet ikke har den største kapacitet. Her er tale om et 48 volt batteri, der har en arbejdstid på 15 minutter. Læg mærke til at i sammenligning med konkurrenterne ligger det i den lave ende, og så er det ikke altid, at græstrimmer batteri medfølger.

Til gengæld er prisen på produktet overkommelig, så den vil kompensere lidt for småmanglerne. Ellers tager en opladning ikke særlig lang tid, og du vil hurtigt være tilbage ude på plænen.

90 graders drejbart hoved

Stiga SGT 500 AE kommer med flere fordele ud over den lave pris og store alsidighed: Den har også et 90 graders drejbart hoved, der gør det meget nemmere at foretage en klipning af kanter, der har et lodret snit.

Håndtaget er justerbart, hvorved du selv kan regulere, hvilken arbejdsstilling du foretrækker, og det samme gælder røret. Røret er en form for teleskoprør, der ligeledes kan blive indstillet til din egen højde og præferencer. 

Som en bonus er Stiga SGT 500 AE kompatibel med andre Stiga-batterier, så hvis du mangler batterikraft, kan du låne et batteri fra et af dine andre redskaber. Læg mærke til at det dog ikke er alle Stiga batterier, der er kompatible – kun dem fra Stiga 500-serien. Modellen vejer 3,4 kilo, hvilket ligger nogenlunde i midten, og så finder du et integreret tastatur, der gør det lettere at skabe kontrol og sikkerhed.

Alt i alt er Stiga SGT 500 AE en prisvenlig græstrimmer, der kan klare mange typer af opgaver, og som er skabt til at give dig de bedste fysiske arbejdsbetingelser.

Hvis du leder efter et apparat, der kan gøre din have endnu flottere med en ensartet plæne, kan det være, at du skal overveje at anskaffe en robotplæneklipper. Robotten klarer arbejdet for dig og efterlader din plæne nøjagtigt, som du ønsker det. Et af de bedst kendte robotplæneklipper-mærker er Robomow. Vil du gerne vide mere om de forskellige varianter fra mærket, kan du hente mere viden i vores generelle Robomow robotplæneklipper test-artikel. Hvis du hellere vil se nærmere på en bestemt model, kan vi fremhæve Robomow RC304U, som vi har skrevet en særskilt artikel om.

Specifikationer ved Stiga SGT 500 AE – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Stiga
🔴 Type: Græstrimmer, Stiga
🔴 Batteri, benzin eller el: Batteri-dreven
🔴 Volt: 48 volt
🔴 Klippediameter: 30 centimeter
🔴 Græstrimmer batteri medfølger: Nej
🔴 Arbejdstid per batteriopladning: 15 minutter
🔴 Vægt: 3,4 kilo

Fordele ved Stiga SGT 500 AE
 Topscorer i græstrimmer test
 Bedst til de mindre haver med overkommelige opgaver
 Special-kanttrimningsfunktion
 Fin pris
 Kommer med et 90 graders drejbart hoved


Bosch Universal Grasscut 18 – God til stort set alle typer af haver

✅ 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅ God anmeldelse hos hus og have-magasinet Haus-garten-test.de
✅ God anmeldelse hos det tyske teknologimagasin Computerbild.de
✅ Topscorer hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
✅ Mest ergonomiske græstrimmer
✅ Teleskoprør

Bosch Universal Grasscut 18

 

Græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 er blevet testet af hele tre ekspertpaneler, der inkluderer det tyske hus og havemagasin Haus-garten-test.de, det tyske teknologimagasin Computerbild.de og det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk. Alle ekspertkilderne er meget begejstrede og giver flotte anmeldelser.

Modellen er også en brugerfavorit, og på Amazon får den i gennemsnit 4,6 ud af 5 stjerner.

Eksperterne fra Haus-garten-test.de giver en god anmeldelse og lægger først og fremmest vægt på, at det er muligt at justere arbejdsvinklen på modellen, hvilket er en stor fordel. Det gør den anvendelig til mange typer af opgaver, da du lettere kan komme til under for eksempel bænke og buske. Også V-formen på håndtaget får mange roser med på vejen, og eksperterne fremhæver, at udformningen gør arbejdet mere afslappet og reducerer belastningen af kroppen.

Computerbild.de baserer deres høje score på, at græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 vil være let at bære på trods af den relativt høje vægt, og takket være det gennemtænkte design vil du opleve, at ryggen bliver skånet mest muligt. Som en bonus er maskinen tillige meget støjsvag.

Expertreviews.co.uk er også begejstrede for græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18, og de mener, at det er en af de bedste trådløse græstrimmere, de nogensinde har prøvet. De beskriver den med ordene: ”The brilliant design won’t tire your arms out, it is very adjustable and it cuts through grass and normal weeds with little fuss and even less noise”. 

Bosch’s måske mest tilgængelige græstrimmer

Græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 vil være den bedste græstrimmer til dig, der leder efter en model fra et højkvalitets-mærke, som tillige er overkommelig prismæssigt.

Produktet har opnået virkelig mange ekspert-stempler, og derfor kan du være sikker på en blåstempling og en variant, der kan, hvad den lover.

Mærket Bosch er ofte lig med en høj pris, men på græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 forholder det sig anderledes: Prisen er lavere, end hvad du vil være vant til, og du vil kunne gøre et rigtig godt køb.

Apparatet kommer med en fin alsidighed, men den vil som tommelfingerregel være bedst til mere overkommelige opgaver. Den kan let trimme moderate mængder af vådt og tørt græs, og den er også udmærket til at fjerne mindre stykker buskads.

Græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 er god til alle typer af haver, og derfor vil den tiltale mange typer af forbrugere. Læg mærke til at der ikke altid følger græstrimmer batteri med i købet, men med batteriet vil du kunne arbejde i op til 30 minutter per opladning. Det er ganske pænt uden at være prangende.

Udseende er klassisk, og den kommer i en flot mørkegrøn farve, der går i ét med haven. Klippediameteren ligger på 26 centimeter, og det er tillige ganske pænt. Det vil betyde, at du kan fjerne en del græs og buskads ad gangen.

Fokus på ergonomi

Græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 kommer med flere fordele, vi bør fremhæve, og en af de helt store forcer er ergonomien. Det kan være hårdt fysisk at arbejde med en græstrimmer, da du vil begynde at mærke selv en lav vægt, efter du har arbejdet et stykke tid.

Derfor er det vigtigt med en god ergonomi, hvor forbrugerens krop får de bedste vilkår. Her får du et ergonomisk udformet V-håndtag, der giver dig den mest optimale stilling for både ryg, arme og hænder. Der er også et teleskoprør i stangen, og det gør, at du kan justere røret efter din personlige højde. Så skåner du ryggen mest muligt.

Græsrimmer Bosch Universal Grasscut 18 har et intelligent klippesystem, der sikrer en høj effekt, og her er tale om en automatisk tråd-fremføring, der tillader, at du kan arbejde uden afbrydelser. Det giver et mere glidende arbejdsforløb, der gør arbejdet hurtigere såvel som mindsker chancen for irriterende ryk. Hovedet kan vippe for en mere smidig bevægelse og klipning, og du kan justere det, så det passer bedre til kantklip i stedet for trimning.

Alt i alt er græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 en prisvenlig Bosch-model, der har fokus på ergonomi og en arbejdsproces uden afbrydelser.

Står du og savner andre apparater, der kan gøre det lettere for dig at holde græsplænen flot og ensartet? Så kan det være, du skal overveje at anskaffe en robotplæneklipper. Den klarer det manuelle arbejde og efterlader din plæne smuk i overensstemmelse med dine ønsker. Du kan for eksempel se nærmere på varianter fra det kendte mærke Gardena. Det kan du gøre i vores Gardena robotplæneklipper test-artikel, hvor vi præsenterer dig for de bedste Gardena-modeller på markedet.

Specifikationer ved Bosch Universal Grasscut 18 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Bosch
🔴 Type: Græstrimmer, Bosch
🔴 Batteri, benzin eller el: Batteri-dreven
🔴 Volt: 18 volt
🔴 Klippediameter: 26 centimeter
🔴 Græstrimmer batteri medfølger: Nej
🔴 Arbejdstid per batteriopladning: 30 minutter
🔴 Vægt: 2,3 kilo

Fordele ved Bosch Universal Grasscut 18
 Topscorer i græstrimmer test
 Prisvenlighed fra Bosch
 God til alle typer af haver
 Udstyret med et ergonomisk udformet V-håndtag
 Intelligent klippesystem med en automatisk tråd-fremføring


Ryobi OLT 1832 – Stillegående med letvægtsdesign

✅ God anmeldelse hos forbrugermagasinet Which.co.uk
✅ 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅ Fin anmeldelse hos Gardenshedreviews.co.uk
✅ Alsidig
✅ God til kanter

Ryobi OLT 1832

 

Ryobi OLT 1832 hører både til bruger- og ekspertfavoritterne: Hos brugerne fra Amazon scorer den 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit, mens den i græstrimmer test hos forbrugermagasinet Which.co.uk og havemagasinet Gardenshedreviews.co.uk får fine anmeldelser.

Which.co.uk er en betalingskilde, så hvis du vil se alle de specifikke testresultater, skal du betale for det. Du kan finde link til undersøgelsen nederst i artiklen. Dog giver Which.co.uk en lille forsmag på deres anmeldelse, og her forklarer de, at den kommer med flere gode funktioner, der vil gøre opgaverne i haven meget lettere. Det inkluderer den såkaldte EasyEdge-teknologi, der giver et let skift mellem de forskellige opgaver. Eksperterne noterer også, at Ryobi OLT 1832 er bedst til trimningsopgaver og ikke de meget hårde rydningsopgaver.

Eksperterne fra Gardenshedreviews.co.uk har stort set kun roser til overs for produktet, som de mener er en af de mest alsidige og miljøvenlige redskaber på markedet. Modellen er tillige meget let at samle, og manøvreringen på plænen foregår lige så let. Som en stor bonus kan du også anvende batteriet til omkring 70 andre haveredskaber fra Ryobi-mærket. Eksperterne anbefaler i høj grad varianten med ordene: ”We believe that Ryobi OLT 1832 is a must-have grasstrimmer for any homeowner who wants a well-manicured lawn”.

Kompatibel med batterier fra andre Ryobi-produkter

Ryobi OLT 1832 vil være den bedste græstrimmer for dig, der har et mindre budget, men som stadig ønsker en model med en høj alsidighed.

Varianten er bygget til at kunne blive anvendt som både kantklipper og græstrimmer, og det betyder, at den er mest fordelagtig til de lettere haveopgaver. For at give forbrugeren en høj brugervenlighed og en let anvendelse har den funktionen EasyEdge-teknologi. EasyEdge gør det helt nemt for dig at skifte mellem indstillingerne, så du det ene øjeblik kan trimme kanter og det næste fjerne græs og ukrudt. Det er også de to funktioner, som apparatet er bedst til. Trimningsfunktionen er bedst til tørt græs, hvor der ikke er meget store mængder.

Læg mærke til at græstrimmer batteri ikke nødvendigvis medfølger, når du køber Ryobi OLT 1832. Det skal du enten købe særskilt, eller måske har du andre Ryobi-produkter derhjemme? I så fald vil du måske kunne låne batteriet fra dem, for flere af Ryobi-maskinerne er kompatible med hinandens batterier. Det vil gælde andre redskaber, der ligeledes har et 18 volts Lithium-batteri.

Ryobi-batterierne har som et plus den integrerede Intelli Cell-teknologi, der løbende holder øje med batteriets celler for at sikre maksimal driftstid.

Tilkøber du et græstrimmer batteri til modellen, kan du forvente 20 minutters arbejdstid. Læg mærke til at i sammenligning med konkurrenterne er det forholdsvis kort tid. Derfor er det smart, at du kan låne batteriet fra en anden maskine.

Høj justerbarhed

Ryobi OLT 1832 kommer med flere fordele: Prisen er en af dem, og produktet ligger klart til den mere prisvenlige side. Andre fordele tæller for eksempel den store klippediameter, der oven i købet er justerbar: Du kan selv bestemme, om du ønsker 25 eller 30 centimeter.

De 30 centimeter er smart, når du har et større stykke græs at trimme. Den mindre indstilling passer bedre, når du ønsker præcisionsklipning, for eksempel ved kanter eller omkring planter og blomster.

Hovedet, hvor trimningen foregår, er justerbart. Du kan vinkle det i flere forskellige trin, og på den måde kan du lettere få det præcise resultat, du ønsker.

Som en ekstra bonus kommer apparatet også med et justerbart teleskoprør, der sikrer, at du kan højdeindstille værktøjet, så det passer præcis til dine individuelle behov. Støjniveauet ligger til den gode side, og så er vægten lav. Modellen vejer kun 2,3 kilo, hvilket klart er i den lave ende – det giver dig bedre betingelser for fleksibilitet og smidighed, og så overbelaster du ikke din krop.

Alt i alt er Ryobi OLT 1832 en prisvenlig græstrimmer, der både er ideel til kantklip og lettere trimningsopgaver. 

Specifikationer ved Ryobi OLT 1832 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Ryobi
🔴 Type: Græstrimmer, Ryobi
🔴 Batteri, benzin eller el: Batteri-dreven
🔴 Volt: 18 volt
🔴 Klippediameter: 30 centimeter
🔴 Arbejdstid per batteriopladning: 20 minutter
🔴 Vægt: 2,3 kilo

Fordele ved Ryobi OLT 1832
 Topscorer i græstrimmer test
 Ideel til både kantklip og lettere trimningsopgaver
 Kompatibelt med batteriet fra andre Ryobi-produkter
 Justerbar klippediameter og hoved
 Lav vægt og lav pris


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Black & Decker STC 5433 PC – Bedst til større haver

✅ Kåret til ”Best Buy” hos forbrugermagasinet Which.co.uk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ God til højt græs og ukrudt
✅ Bevægeligt hoved
✅ En kraftfuld græstrimmer

Black & Decker STC 5433 PC

 

 

Black & Decker STC 5433 PC er blevet testet af to hold eksperter: Det gælder i en græstrimmer test udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk. Begge tests har som formål at finde den bedste græstrimmer, og begge steder opnår modellen høj ros.

Hos Råd & Rön modtager produktet en placering som topscorer i testen, hvor en række forskellige varianter er blevet vurderet og placeret i forhold til hinanden. Du kan læse mere om testen via linket nederst i artiklen her – læg mærke til, at testen er en betalingstest.

Det britiske forbrugermagasin Which.co.uk er ligeledes en betalingskilde, men de afslører dog, at her er tale om et meget alsidigt stykke værktøj, der er god allround.

Ideel til dig med den større have

Black & Decker STC 5433 PC vil være den bedste græstrimmer til dig, hvis du leder efter en kvalitets-model, der har kapaciteten og styrken til at håndtere en større have. Hvad enten du har 2000 kvadratmeter eller en lille park, vil produktet kunne bistå dig under hele arbejdet.

Eftersom redskabet er meget alsidigt, vil du både kunne anvende den til at trimme græsset ved kanterne og fjerne højt græs samt ukrudt på plænen såvel som i buskadset. På den måde sparer du tid og penge med ét produkt i stedet for at skulle anskaffe flere.

I den forbindelse skal vi notere, at Black & Decker STC 5433 PC ikke ligger i den prisvenlige del af skalaen. Hvis du har budgettet, vil du dog opleve at få et virkelig stærkt redskab af meget høj kvalitet.

Hvis du har en større have og stræber efter at få en flot græsplæne over det hele, kan det være en god ide at anskaffe en robotplæneklipper. Den vil kunne give dig et ensartet klipperesultat, uden at du selv behøver at arbejde på plænen, og så vil du kunne koncentrere dig udelukkende om trimning og fjernelse af det højere græs eller ukrudt. Et af de velkendte mærker er Worx Landroid, og vi har skrevet en Worx Landroid robotplæneklipper test-artikel, hvor vi guider til de mest velfungerende varianter.

Med teleskoprør

Black & Decker STC 5433 PC kommer med mange fordele, og ud over den høje alsidighed og evnen til at kunne håndtere selv højt og vådt græs har den også et teleskoprør.

Et teleskoprør er et justerbart rør, du kan hive ud eller trække sammen, så det kommer til at passe til din individuelle højde. Det er smart, da det både giver dig bedre arbejdsvilkår og sørger for, at du ikke kommer til at anstrenge kroppen så meget i akavede positioner. Så undgår du muskel- og ledsmerter.

For at give en bedre arbejdsstilling har Black & Decker STC 5433 PC et solidt og ergonomisk håndtag, så du altid vil kunne få et godt greb, som ikke belaster kroppen. Det er især vigtigt, når vægten på apparatet ikke ligger i den lave ende som her: Maskinen vejer 4,25 kilo. Det er en del sammenlignet med flere af de øvrige konkurrenter.

Græstrimmer batteri på modellen kan give dig en lang arbejdstid, men læg mærke til at det ikke altid medfølger. Du vil kunne få op til 90 minutters arbejdstid per opladning, og det ligger klart i den høje ende. Så kan du nå hele den store have på én opladning.

Alt i alt er Black & Decker STC 5433 PC en slagkraftig model, der kan klare selv genstridig modstand, og som passer fint til den store have.

Specifikationer ved Black & Decker STC 5433 PC – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Black & Decker
🔴 Type: Græstrimmer, Black & Decker
🔴 Batteri, benzin eller el: Batteri-dreven
🔴 Volt: 54 volt
🔴 Klippediameter: 30 centimeter
🔴 Arbejdstid per batteriopladning: Op til 90 minutter
🔴 Vægt: 4,25 kilo

Fordele ved Black & Decker STC 5433 PC
 Topscorer i græstrimmer test
 Til den større have
 God til højt og vådt græs samt ukrudt
 Teleskoprør
 Lang køretid


Guide: Det skal du overveje, før du køber en græstrimmer

Har du bestemt dig for, at du gerne vil have en græstrimmer, kan du blive overvældet af udbuddet på markedet, for der er rigtig mange modeller at vælge imellem.

Baseret på ekspertviden fra Which.co.uk guider vi her til, hvad du skal holde øje med før købet, så du er sikker på at få den variant, der passer til dine behov.

Type

Du kan vælge imellem flere typer af græstrimmere – batteridrevne, benzindrevne og eldrevne.

De batteridrevne har den fordel, at de blot kræver strøm fra et batteri. Det er let og hurtigt, og du slipper for både ledning, benzin-udgift og forurening. Som en bonus er de ofte lettere rent vægtmæssigt.

Ulempen er batterilevetiden, for du kan kun arbejde, så længe der stadig er strøm på batteriet. Når det er løbet tør, skal du vente, før du kan arbejde igen – med mindre du investerer i en græstrimmer fra et mærke, hvis batteri er kompatibelt med produkter fra samme serie. Den anden store ulempe er prisen, der gerne er noget højere end hos de øvrige typer.

Du kan få batteridrevne græstrimmere til både lette og tungere opgaver.

De benzindrevne er gerne meget stærke og designet til de tungere opgaver, hvor der er brug for deres kraft. På grund af de store tanke, er de også velegnede til større områder, hvor du arbejder langt fra huset i lang tid. De fungerer gerne som kombinerede buskryddere og græstrimmere. Der er ingen ledning med en benzindreven, så du vil få en mere fleksibel og smidig arbejdsproces.

Ulempen er udgiften til benzin samt forurening, og så kan det være en udfordring med de mere delikate trimninger på grund af styrken.

De eldrevne får deres strøm fra stikkontakten. Det betyder, at du ikke kan slippe for en ledning. Ledningen giver en begrænset bevægelsesfrihed, men til gengæld løber du ikke tør for strøm undervejs.

En anden fordel er prisen, som ofte er lavere i forhold til andre typer.

De eldrevne er typisk bedst til de lettere og mere generelle opgaver.

Pris

Prisen varierer meget fra model til model, og de billigste koster kun et par hundrede kroner. De dyreste koster mange tusinde kroner.

Eksperterne skriver, at de helt billige varianter ofte ikke leverer en særlig god ydeevne, men på den anden side behøver du heller ikke vælge den dyreste for at få et kvalitets-apparat. Du kan her med fordel nærstudere eksperternes undersøgelser for at se hvilke maskiner, der opnår en blåstempling. Du kan finde links til alle undersøgelserne nederst i artiklen.

Generelt er de batteridrevne de dyreste, men du får også rigtig mange fordele med den type.

Du kan stort set få modeller i alle prisklasser, og her i vores græstrimmer test artikel kan du finde både prisvenlige og dyrere produkter.

Batteri

Det er batteriet, der giver strøm til den batteridrevne type, som vi behandler her i artiklen.

Der er stor forskel på batteritiden, og den kan variere fra omkring 15 minutter til 90 minutter per opladning. 

Har du en stor have eller brug for hjælp til krævende opgaver, så er det et must med et græstrimmer batteri med en lang arbejdstid. Eller også skal du have to eller flere batterier at skifte imellem.

Læg mærke til at græstrimmer batteri ikke altid medfølger i købet af den nye græstrimmer. Du skal ofte købe det særskilt.

Hos nogle mærker er deres maskiner kompatible med hinanden, hvad angår batteri. Det betyder, at du vil kunne ”låne” batteriet fra et andet produkt fra mærket. Det er rigtig smart. I vores græstrimmer test artikel står det angivet, hvis modellen har den mulighed.

Funktioner

Nogle græstrimmere kommer med få funktioner og andre med mange. Antallet af funktioner og prisen hænger ofte sammen.

Eksperterne anbefaler, at du overvejer, om du har brug for følgende:

🔸 Roterende hoved – det giver mulighed for vertikalt klip.
🔸 Hjul ved hovedet – det giver en jævn klipning og gør vægten lettere for brugeren.
🔸 Teleskoprør – det betyder, at du kan højdejustere røret efter individuelle behov.
🔸 Alsidige håndtag – det giver muligheden for at forbrugeren kan holde på græstrimmeren på forskellige måder. Det reducerer chancen for trætte arme og gør det muligt med forskellige klippeteknikker.
🔸 Sele – det gør, at du kan bære noget af vægten med kroppen i stedet for i armene. En sele giver også en bedre kontrol.

Tråd-fremføring

Det er tråden, der skærer græsset over med sine hurtige bevægelser, og den vil engang imellem have brug for at blive erstattet af ny tråd.

Nogle modeller kommer med en automatisk tråd-fremføring, hvor maskinen selv klarer arbejdet. På andre varianter skal du manuelt selv føre den nye tråd frem.

Det er vigtigt for effektiviteten med en stærk og ubeskadiget tråd – både hvis du vil have et lige og præcist resultat, men også hvis du bare gerne vil have fjernet genstridigt ukrudt. En slap og beskadiget tråd kan ingen af delene.

Anvendelse og alsidighed

Nogle græstrimmere kan både fungere som kantklippere, trimmere og buskryddere, og nogle er bedst til det ene eller det andet.

Det er en smagssag, hvad du foretrækker, men vælg gerne et produkt der passer til de individuelle behov, du har i haven.

En græstrimmer, der både kan agere som kantklipper og buskrydder, vil ofte være en fordel for de fleste.


Tip: Hvordan du får mest ud af din nye græstrimmer?

Når du endelig har fået fat i din nye græstrimmer, så skal du også have det maksimale ud af den. Her guider eksperterne fra Popularmechanics.com til, hvordan du bedst opnår det:

 • Steltype: Du kan vælge imellem både kurvede og lige græstrimmere. Eksperterne mener, at de lige-skaftede er lettere at bruge, nemmere at kontrollere og giver en bedre adgang til at komme ned under buske og små træer.
 • Trådens bevægelsesmønster: Når tråden kører rundt og trimmer græs og ukrudt, kommer der støv og småaffald fra arbejdet, som kan sætte sig fast og give ophobninger. Hvis din trimmers trådbevægelse er mod uret, vil den spytte affaldet ud mod venstre og være mest effektiv fra højre side. Bevæger den sig med uret, er det omvendt. Lær bevægelsesmønstret at kende og få den mest effektive beskæring.
 • Trådens effektivitet: Det er enderne af trådene, der står for den mest effektive klipning – ikke den del, der er tættest på maskinen. Så sørg for at lade enderne være tættest på de mest genstridige græstotter.
 • Kantklip: Har haven aldrig været kantklippet før, så klip lidt af græsset af ad gangen, og lad være med at gøre det på én gang. Det giver det pæneste resultat. Overvej også om du vil have helt snorlige og parallelle kanter, eller om en let vinkling/skråning er bedre for udtrykket.
 • Le-bevægelsen: Hvis du kommer til en forhindring, du ikke kan flytte, kan du sikre, at klipperesultatet bliver godt ved at anvende græstrimmeren i en let U-bevægelse – ligesom du ville benytte en gammeldags le. De overlappende bevægelser giver et flottere resultat.

Viden om vedligeholdelse af græstrimmeren

Når du får anskaffet din nye græstrimmer, er det vigtigt at vedligeholde den og passe på den. Så bliver levetiden længere, og du vil få mere ud af dine investeringspenge.

Baseret på ekspertviden fra Repairclinic.com guider vi her til, hvordan du bedst gør:

Når du har en græstrimmer til at trimme græsset, vil du opdage, at det er et effektivt tråd-system, der står for klipningen. Tråden finder du nederst på maskinen, hvor motoren sender tråden rundt i hurtige bevægelser. De hurtige bevægelser sikrer en jævn og lige klipning af græs, ukrudt med mere. Det er let at holde systemet ved lige, forklarer eksperterne. Sådan gør du:

 • Hold øje med tråden: Tråden bliver udsat for meget, og den vil knække af og til. Her er det vigtigt med ny tråd for at sikre en optimal trimning. Hold også øje med om tråden bliver slap eller beskadiget. Eksperterne anbefaler, at du anvender tråd af høj kvalitet, selv om det kan koste mere. I længden vil du blive gladere for resultatet.
 • Rens eller udskift gnistfangeren: Inde i motoren sidder gnistfangeren, som har en vigtig funktion for en duelig græstrimmer. Det er en god ide løbende at holde øje med gnistfangerens tilstand, og for hver 25 timers brug bør du rense den. Er den beskadiget, bør du udskifte den helt. Er din gnistfanger af fiberglas, skal du udskifte den, da du ikke kan rense og genbruge fiberglastypen.
 • Brændstoffilteret: Hvis du har en benzindreven model, bør du regelmæssigt tjekke dit brændstoffilter efter for at se, om det er tilstoppet. Er det tilstoppet, arbejder motoren ikke så effektivt.
 • Rengøring: Generelt set er der ikke meget rengøringsarbejde forbundet med at have en græstrimmer. Det eneste rigtige must er, at du foretager en god rengøring, når sæsonen er slut, og du skal sætte græstrimmeren væk for vinteren. Inden du sætter den væk, bør du smøre et affedtningsmiddel på de mekaniske og til-fedtede dele og lade det sidde i 10-15 minutter. Herefter kan du rense det væk igen med en ren klud.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken er den bedste græstrimmer?

Der er mange velfungerende græstrimmere på markedet, og i vores græstrimmer test artikel har vi gennemgået de 7 bedste: De inkluderer Græstrimmer Bosch Advanced Grasscut 36, Græstrimmer Makita DUR 181, Græstrimmer Makita DUR 368, Black & Decker STC 5433 PC, Stiga SGT 500 AE, Græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 og Ryobi OLT 1832.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger en græstrimmer?

Du bør undersøge nogle særlige forhold, før du vælger din næste græstrimmer. Det gælder især typen (batteridreven, benzindreven eller eldreven), græstrimmer batteri og arbejdstid samt alsidighed (kan den både trimme, klippe kanter og rydde buske eller kun en af delene?). Du bør også se efter prisen og hvilke funktioner, du kan få glæde af for at gøre arbejdet lettere. Nogle af forholdene kan være svære at finde ud af selv, så her kan du med fordel læse eksperternes vurderinger. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Græstrimmer test: Har jeg brug for en græstrimmer?

Hvis du har en have og ønsker en let måde at få trimmet plænen på samt ordnet kanter og steder med stærkere bevoksning, så vil en græstrimmer være et godt valg. Den bedste græstrimmer vil supplere både den almindelige græsslåmaskine og robotplæneklipperen på en effektiv måde, så hele havens bevoksning bliver dækket. Hverken robotten eller græsslåmaskinen vil kunne klare trimmerens opgaver, og derfor er den et uundværligt redskab hos haveentusiasten. 


Græstrimmer Test-oversigt: Anvendte kilder

Akkurasenmaeher-vergleich.de

Akkurasenmaeher-vergleich.de er et tysk testmagasin, der har som formål at teste og sammenligne græstrimmere for at gøre markedet mere overskueligt for læserne. Her gælder det en græstrimmer test af modellen Græstrimmer Makita DUR 181. Du kan læse hele testen hos Akkurasenmaeher-vergleich.de.

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan købe alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de køber, og bedømmelserne kan komme andre potentielle kunder til gode.

Du kan læse brugeranmeldelser af Græstrimmer Makita DUR 368 her.

Du kan læse brugeranmeldelser af Græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 her.

Du kan læse brugeranmeldelser af Ryobi OLT 1832 her.

Computerbild.de

Computerbild.de er et stort tysk teknologimagasin og -portal, der har alt i tests og nyheder fra den teknologiske verden. Det inkluderer tests af en lang række elektroniske forbrugerprodukter. Her drejer det sig om en græstrimmer test, hvor målet er at finde den bedste græstrimmer på markedet. Modellen Græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 er inkluderet. Læs testen i sin helhed hos Computerbild.de.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin, der afprøver, vurderer og bedømmer forskellige forbrugerprodukter. Magasinet har egne eksperter, der har som formål at kunne guide læserne til at foretage de bedste valg. Her gælder det en græstrimmer test for at finde den bedste græstrimmer på markedet. Modellen Græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 er inkluderet. Du kan læse hele testen hos Expertreviews.co.uk.

Forbrugerorganisationen Råd & Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön hjælper de svenske forbrugere med at finde rundt i forbrugerjunglen. Det gælder især forbrugerprodukter fra forskellige kategorier, som de uafhængige eksperter afprøver, vurderer og bedømmer. Så er læserne bedre stillet i forhold til at kunne vælge med en god viden i bagagen. Her gælder det en test af 13 forskellige græstrimmere af den batteridrevne slags.

Du kan læse mere om testen og se resultaterne hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Læg mærke til at her er tale om en betalingstest, så du skal betale for at kunne se alle resultaterne.

Gardenshedreviews.co.uk

Gardenshedreviews.co.uk er en britisk hjemmeside med tilknytning til Amazon, der finder de bedste haveredskaber til privatbrug. Det inkluderer forskellige tests, og her gælder det en vurdering af modellen Ryobi OLT 1832. Læs hele anmeldelsen hos Gardenshedreviews.co.uk.

Haus-garten-test.de

Haus-garten-test.de er et tysk hus- og havemagasin, der har som formål at teste forskellige hus- og haveprodukter til hjemmet. Her gælder det en græstrimmer test af de bedste græstrimmere på markedet. Modellerne Stiga SGT 500 AE og Græstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 er inkluderet. Du kan se testen i sin helhed hos Haus-garten-test.de.

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er den danske version af den internationale sammenligningsside Pricerunner, hvor du som forbruger kan finde prisen på en given vare hos forskellige forhandlere. Det gør dig i stand til at vælge den billigste. Pricerunner.dk foretager også egne tests af forskellige forbrugerprodukter, som de har med i deres sortiment, og her gælder det en græstrimmer test, hvor eksperterne sigter efter at finde den bedste græstrimmer. Modellerne Græstrimmer Bosch Advanced Grasscut 36 og Stiga SGT 500 AE er inkluderet i testen, som du kan læse i sin helhed hos Pricerunner.dk.

Tool & Stuff

Tool & Stuff er en YouTube-kanal, hvor eksperterne blandt andet lægger test-videoer ud af forskellige værktøjer og redskaber. Her gælder det en vurdering af modellen Græstrimmer Makita DUR 181. Du kan se YouTube-videoen hos kanalen Tool & Stuff.

Which.co.uk

Which.co.uk er det største forbrugermagasin i Storbritannien, og her er der fokus på at viderebringe viden og information omkring diverse forbrugerprodukter til læserne. Eksperterne foretager deres egne tests, og dem kan læserne læse og derfor være bedre rustet til at foretage det bedste køb. Her gælder det tests af forskellige græstrimmere:

Læs mere om testen af Græstrimmer Makita DUR 368 hos Which.co.uk.

Læs mere om testen af Black & Decker STC 5433 PC hos Which.co.uk.

Læs mere om testen af Ryobi OLT 1832 hos Which.co.uk.

Læg mærke til at her er tale om betalingstests, så du skal betale for at kunne se alle resultaterne.

Andre relevante kilder

Læs også vores artikel om kap-/geringssave, hvori du finder en test-oversigt med de bedste kap geringssave på markedet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme