Makita græstrimmere: Stort overblik og testguide

Senest opdateret den 0

I denne artikel ser vi nærmere på en række græstrimmere af mærket Makita, og til formålet har vi set på, hvad forskellige eksperter mener om modellerne – derfor vil man i denne artikel kunne læse direkte, hvilke fordele og ulemper der findes ved hver model, ifølge eksperterne.

Makita er et japansk mærke, der producerer elværktøj. Der findes adskillige gode græstrimmere fra Makita, så der er lidt at tage fat på. En græstrimmer bruges til at gøre græsplænen lige og æstetisk rigtig flot.

Det kan være svært at komme ud i alle kanter med en græsslåmaskine, og dermed er en græstrimmer uundværlig. 

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over 5 forskellige Makita græstrimmere
🔸 Råd til hvad man bør overveje, inden man køber en græstrimmere
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Makita græstrimmer test 2020 – Her er de 5 bedste modeller

Her følger en gennemgang af de Mikita græstrimmere, der har fået de bedste karakterer af eksperter såvel som forbrugere. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige græstrimmere er blevet bedømt i, og hvordan de har klaret sig.


Makita DUR189Z

✅ Testvinder hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Makita DUR189Z18V

Forhandler Pris

Annoncer

1.065,00 Læs mere

.
Makita DUR189Z er kåret som det bedste køb på hjemmesiden which.co.uk. Her fremhæves det, at den bruger et lavt volt batteri i forhold til mange andre græstrimmere, på blot 18 volt. Den roses for sin automatiske Torque Drive, hvor man kan indstille hastigheden, alt efter hvilken opgave, græstrimmeren skal udføre. Denne funktion fungerer godt, hvor den kan håndtere svære græsstykker på græsplænen. Dette er også selvom, den er drevet af et relativt lavt batteri.

Fordelene bliver beskrevet som, at den var overraskende kraftfuld og nem at håndtere og bruge. Den er dermed også nem at starte og få gang i, så du skal ikke bekymre dig, hvis du ikke er super teknisk.

Ulempen var, at hovedet ikke roterer, og det kan komplicere nogle steder, hvor man gerne vil trimme. Den scorer dermed højt på at trimme højt græs, men ikke helt så højt på at trimme hjørner og kanter.

Alt i alt scorer den 72 % i testen.

🌀 Kraftfuld
🌀 Nem at håndtere
🌀 Bedste køb

Om Makita DUR189Z

Denne græstrimmer fra Makita er en kulfri trimmer. Skaftet er justerbart, så du kan indstille det, så det passer lige netop til dig. Den har en auto-hastighedskontrol til trimning af græs. Dette er smart, da du kan indstille den, alt efter hvilken opgave du skal have løst. Kontrollen sørger for, at trimmeren tilpasser opgaven i forhold til den belastning, den skal udsættes for.

Trimmeren slukkes automatisk, når batteriet er lavt. Batteri og lader skal tilkøbes.

Græstrimmeren har en lav vibration, hvilket hjælper til sikkerheden, og at du ikke taber den ud af hænderne. Den har god ergonomi, så den er behagelig at holde ved.

Udvalgte specifikationer
🔴 Omdrejninger: 5000/6000 min.
🔴 Trimmertråd diameter: 2,0 mm
🔴 Overbelastningsbeskyttelse: Ja
🔴 Mål: 1534-1634 x 287 x 253 mm
🔴 Driftstid: 18V / 5.0Ah: 38-103


Makita UR3000 græstrimmer

✅ Bedst til prisen
✅ Bedømt af den britiske avis Independent.co.uk

Makita UR3000 græstrimmer

Forhandler Pris

Annoncer

465,00 Læs mere

.
Makita UR3000 græstrimmer er nomineret af Independent.co.uk. Her bliver det fremhævet, at græstrimmeren er velbalanceret og en kraftfuld græstrimmer, der kan klippe på en bredde af 30 cm. Den egner sig godt til dig som endnu ikke vil skifte til en batteridrevet eller benzindrevet græstrimmer. Maskinen er let at holde og håndtere, og den er robust og god til de hjørner, som græsslåmaskinen ikke når hen til.

Makita UR3000 har fået 4,6/5 stjerner på Google. En bruger skriver eksempelvis: ”Græsskæreren er en god støtte i haven. Meget godt lavet. Stabil teknologi. Meget justerbar og stadig stabil. Vi anbefaler den.”

Herudover må det pointeres, at denne model er klart den billigste. Det kan dog ske, at man skal ud og investere i ekstra tilbehør eller udvidelser, men ellers er dette den billigste model, der bliver nævnt i denne artikel.

🌀 Hovedet kan drejes
🌀 Nomineret
🌀 Billigste model

Om Makita UR3000

Makita UR3000 er en græstrimmer, der er ideel til trimning af mindre flader og små trimningsopgaver. Ydeevnen er 450 W, og den kan, som nævnt, skære en bredde på 30 cm.

Håndgrebet kan justeres, så det passer bedst til din højde og arbejdsstilling. Dette kan gøres uden brug af værktøj. Skærehovedet kan drejes, så det kan nå rundt om alle hjørner og kanter.

En helt klar fordel ved denne græstrimmer er, at den er så let at holde og nem at håndtere. Du skal derfor ikke anstrenge dig, når du vil klippe det græs, der er svært at komme til med græsslåmaskinen. Den har dog ikke helt så mange funktioner som nogle af de andre, men man får her rigtig meget for pengene.

Udvalgte specifikationer
🔴 Strøm: 450 W
🔴 Hastighed: 9000 opm
🔴 Teleskopisk håndtag: Ja
🔴 Mål: 30,1 x 26,2 x 1,02-1,26 cm
🔴 Vægt: 2,6 kg


Makita DUR364LPT2

✅ Premiumvalget
✅ 4.7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser

Makita DUR364LPT2

Forhandler Pris

Annoncer

.
Makita DUR364LPT2 har fået 4,7 ud af 5 stjerner på Google. En anmelder skriver følgende: ”Mere kraftfuld, end jeg havde forventet, og har gjort beskæring omkring træer og kanter til en doddle. Dejlig let maskine og godt lavet. Den vil jeg gerne anbefale.” Makita DUR364LPT2 har da også rigtig mange funktioner, som vi skal se nærmere på. Derudover er der hele 3 års garanti på deres hjemmeside.

🌀 Miljøvenlig
🌀 Behagelig at bruge
🌀 Støjsvag

Om Makita DUR364LPT2

Denne græstrimmer har alt, hvad du skal bruge. Først og fremmest er den miljøvenlig, så du foretager et grønt valg, når du køber den. Den er ekstremt støjsvag med 2 x 18 V. Dette gør den behagelig at bruge, og du kan altså holde til at stå længe i haven og trimme græsset uden at føle, at du bliver døv. Den er også behagelig på den måde, at den er nem at håndtere. Den vejer 4,5 kg, og den har en elektronisk overbelastningssikring.

Hvis batterierne dør, skal du ikke bekymre dig. Du kan nemlig lynlade dem begge på ca. 45 minutter. Dette sker med en dobbelt lynlader. Hvis du står og næsten var færdig, men batterierne ikke holder mere, så er dette en super smart funktion, der kan hjælpe dig med at færdiggøre arbejdet. Trimmeren kræver næsten ingen vedligeholdelse, men den skal dog rengøres efter brug, hvilket du kan få vejledning til i brugervejledningen.

Maskinen har to hastigheder, så den kan indstilles til dit behov.

Denne græstrimmer er den mest eksklusive, da den har så mange forskellige funktioner. Den er dog også den dyreste, men du får helt klart noget for pengene.

Udvalgte specifikationer
🔴 1. gear/ trin: 5000 min-1
🔴 2. gear/ trin: 6500 min-1
🔴 Støjniveau: 89 dB
🔴 Batterier medfølger
🔴 Hurtiglader medfølger
🔴 Klippebredde: 31 cm


Makita DUR187LZ græstrimmer 

✅ 7,3 ud af 10 stjerner hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 4.6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser

Makita DUR187LZ græstrimmer

Forhandler Pris

Annoncer

.
Makita DUR187LZ har fået 7,3 ud af 10 stjerner hos Råd & Rön. Her roses den for sine trimningsegenskaber, sin håndterbarhed og batteriets kapacitet. Dog er lyden på 89dB forholdsvis høj. Den egner sig godt til at trimme for højt græs, men ikke helt så godt til at trimme langs hegn osv.

Derudover har den fået 4,7 ud af 5 stjerner på Google. En forbruger skriver dette: ”Lever fuldt op til mine forventninger.” En anden forbruger skriver denne meget rammende anbefaling: ”Veldig imponert over hva man får for en tusenlapp. Dette er Makita sin enkleste modell […] den er mere en god nok for bruk i hagen, men den er ikke for proffer som kantklipper dag inn og dag ut. På ett batteri (4/5Ah) kan jeg kantklippe rundt to hus og rundt om i hage på 1,5 mål uten å lade. Den er teleskopisk og passer meg på 192cm perfekt i den lengste innstillingen. Den har en lysdiode som lyser ved overbelastning og ved lavt batteri […] Veldig bra.”

🌀 Kulløs motor
🌀 Miljøvenlig
🌀 Lang holbarhed

Om Makita DUR187LZ

Denne græstrimmer er en batteridrevet trimmer. Den påstår at være støjsvag, men eksperterne fra Råd & Rön mener altså, at dette ikke er helt reelt. Motoren holder længe, og batteriet tager ca. 40 minutter at lade op igen.

Græstrimmeren har en kulløs motor, som gør den mere brugervenlig. Derudover er den miljøvenlig og nem at håndtere. Du skal dermed ikke kende meget til græstrimmere for at kunne bruge denne model. Den har en Drive teknologi, som øger omdrejningerne alt efter belastningen. Dermed kan den gøres ekstra lang, så den kan passe til din højde.

Udvalgte specifikationer
🔴 Vægt: 3,4 kg
🔴 Batterikapacitet: 1,5 – 6 Ah
🔴 Batterispænding: 18 V
🔴 Mål: 1791 x 258 x 232 mm


Makita DUR181RF græstrimmer

✅ Godt bedømt af det tyske testmagasin Test.de

Makita DUR181RF græstrimmer

Forhandler Pris

Annoncer

1.438,00 Læs mere

.
Makita DUR181RF græstrimmer er testet af det tyske Test.de. Denne model er én af de 9 batteridrevne græstrimmere, der er blevet testet af den tyske hjemmeside.

🌀 Fleksibelt hoved
🌀 Justerbar
🌀 180 mm skaft

Om Makita DUR181RF

Græstrimmeren er en praktisk græstrimmer til dem, der hovedsageligt arbejder i deres egen private have. Den er nemlig ideel til trimning af mindre flader. Skaftet er 180 mm og med en teleskopfunktion. Derudover kan skærehovedet vippes i 5 trin, så den er meget justerbar og fleksibel. Skærehovedet kan drejes 180 grader, så alle kanter kan nås.

Denne model skiller sig ikke meget ud fra de andre, men den er meget fleksibel, hvormed den egner sig rigtig godt til de kantede hjørner, og de steder der kan være svære at nå.

Udvalgte specifikationer
🔴 Vægt: 3,1 kg
🔴 Mål: 1.229-1.433 x 267 x 257 mm
🔴 Batterispænding: 18 V
🔴 Skærebredde: 260 mm


Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en ny Makita græstrimmer?

Det er vigtigt at overveje tre ting: budget, formål og brugervenlighed. Hvor mange penge vil du give for græstrimmeren? Til hvilket særligt formål skal den bruges, eller hvad er vigtigst for dig, at den kan? Hvor vigtigt er det, at den er behagelig at holde ved, lydsvag eller miljøvenlig?

Det er derfor meget dig selv, der bestemmer i hvilken retning, du skal kigge. Græstrimmerne findes til forskellige priser, de er gode til forskellige ting, men de kan naturligvis alle sammen trimme din græsplæne. Derfor går du ikke meget galt i byen ved at vælge én af disse, da de alle sammen udmærker sig på netop dette punkt.

Du kan også vælge at kigge nærmere på andre mærker, hvis du ikke er vild med Makita. Du kan for eksempel læse mere om Worx Landroid robotplæneklipper. Fra dette brand finder du også flere forskellige modeller i forskellige prisklasser, så der er noget for enhver smag.


Hvad er vigtigst for dig og din græsplæne?

Overvej hvad græstrimmeren særligt skal kunne. Skal den kunne klippe for højt græs? Eller skal den klippe de svære hjørner, man aldrig rigtig kan komme til? Skal den kunne være lydsvag, eller skal den være miljøvenlig? Alle disse spørgsmål kan pejle dig ind på, hvilken en af græstrimmerne du skal vælge.


Anmeld selv produktet

Når du så har købt en Makita græstrimmer, kan du anmelde produktet på hjemmesiden, på Google eller lignende steder for at give andre en hjælpende hånd i forhold til, om de skal vælge produktet og fordele og ulemper ved produktet. På den måde hjælper vi også hinanden.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Makita græstrimmere er bedst i tests?

Makita DUR189Z

🤓 Hvordan er Makita græstrimmerne blevet testet?

Græstrimmerne er primært blevet vurderet ud fra et helhedsindtryk baseret på deres, brugervenlighed, byggekvalitet, håndterbarhed, motorkraft og pris.

🤔 Hvordan vælger jeg den model der passer bedst til mit behov?

Det er vigtigt at du som forbruger forsøger at definere dit behov, inden du leder efter den rette græstrimmer, da visse modeller egner sig bedst til bestemte opgaver. Ligeså kan du overveje, hvilke egenskaber du vægte højest, så som om den skal være lydsvag, miljøvenlig og hvor meget må den veje?


Testkilder

I denne artikel har vi brugt forskellige testkilder til at anmelde de forskellige produkter. Vi har både benyttet os af testkilder såsom Råd & Rön, Which.co.uk, Test.de og Independent.co.uk. Alle disse er sider, hvor man tester forskellige produkter og sammenligner dem. Dette betyder, at græstrimmeren har været under nøje vurdering af et ekspertpanel. Det er altid en god idé at tage udgangspunkt i et produkt, der er blevet testet. Forbrugerne kan skrive mange ting om produktet, men det er vigtigt, at dette også blive bevist ved at nogen prøver det af.

Derudover er en anden rigtig god kilde forbrugernes anmeldelser. Her får du en virkelig god vurdering af, hvordan produktet opfattes af forbrugeren. Det er vigtigt at tage udgangspunkt i mere end nogle få anmeldelser, da det kan være individuelt, hvordan man opfatter produktet. En samlet vurdering vil give dig et overblik over, hvad de fleste forbrugere mener. Vi har netop taget udgangspunkt i denne slags forbrugeranmeldelser.


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke hvad du søgte i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Måske står du også og mangler en græsslåmaskine? I så kan du her læse vores store græsslåmaskine test, der giver dig et overblik over markedets bedst bedømte modeller.

Ønsker du at automatisere græsklipningen, kan du med fordel læse vores generelle robotplæneklipper test, der viser dig alle eksperternes favoritter.

Er der et bestemt mærke du ønsker at vide mere om, kan du læse mere i en af vores mange producent-specifikke tests.

Her finder du blandt andet vores Worx Landroid robotplæneklipper test, vores Robomow robotplæneklipper test og vores Gardena robotplæneklipper test, der alle indeholder testvindende modeller.

Vi håber, du finder, hvad du søger.