De bedste Robomow robotplæneklipper i test ifølge eksperter og forbrugere

Senest opdateret den 1

Denne artikel handler om robotplæneklippere fra producenten Robomow, og i artiklen gennemgår vi, hvad en række forskellige eksperter og testpaneler mener om de forskellige modeller fra Robomow. Det betyder, at man i denne artikel vil kunne finde ud af, hvilke fordele og ulemper der findes ved hver model, ifølge eksperterne.

For at kunne give forbrugerne det bedste overblik har vi set nærmere på et udvalg af ekspert-tests, som er udført af henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön, teknikeksperterne fra Techpulse.be og M3.se samt avisen Independent.co.uk og det store, engelske testmagasin Which.co.uk.

Ud over at gennemgå robotplæneklippere fra Robomow, har vi også taget to alternative modeller med – begge er fra den anden anerkendte robotplæneklipper-producent Worx Landroid – som ligeledes er blevet testet af eksperter, således at du kan sammenligne de to mærker.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Robomow robotplæneklippere 
🔸 Information om Robomow 
🔸 Guide til hvad en robotplæneklipper er, og hvordan den virker 
🔸 Råd til hvad man bør overveje, inden man køber en robotplæneklipper 
🔸 Tips til at holde græsplænen pæn 
🔸 Fordele og ulemper ved en robotplæneklipper 
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Robomow robotplæneklipper test – De 7 bedste modeller ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de Robomow robotplæneklippere, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i.

Du finder også prissammenligning af de forskellige Robomow modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst. Efter gennemgangen af Robomow robotplæneklipperne, kan du se en række robotplæneklippere fra andre producenter, der også alle har klaret sig godt i test.

 


Robomow RC 308 

God vurdering hos det danske forbrugerråd Tænk

Robomow-RC308U

Forhandler Pris

Annoncer

.
Robotplæneklipperen Robomow RC 308 har været medtaget i en eksperttest udført af det danske forbrugerråd Tænk, hvor en lang række forskellige robotplæneklippere har været testet og undersøgt, hvorefter der er givet en samlet score til hver model.

Eksperterne har undersøgt modellerne inden for blandt andet klippeevner, brugervenlighed, batteri, støj og funktioner, og eftersom Robomow RC 308 klarer sig godt på de testede parametre, så får modellen en god vurdering.

Til den mellemstore have

Robomow RC 308 vil være et godt valg for den forbruger, som har en mellemstor have – Robomow RC 308 har nemlig et arbejdsareal på 800 m2, hvilket hverken er et helt lille arbejdsreal eller et meget stort. Dette tal er det anbefalede tal, men hvis man har en have, der er helt lige, jævn og uden skråninger, kringelkroge og forhindringer, så kan dette tal godt strækkes lidt.

Man kan selv justere modellens klippehøjde mellem 15 og 60 millimeter, og så opererer Robomow RC 308 med en klippebredde på 28 centimeter, hvilket dog ikke er lige så meget som flere af de andre modeller. Til gengæld er muligheden på 15 millimeter i den lave ende, og ikke alle andre modeller tillader en så lav klippehøjde.

Model med sensorer

Robomow RC 308 er udstyret med både regnsensor og stødsensor, og det betyder, at modellen selv kan registrere både, hvis der er regn i luften, og hvis der er forhindringer i den valgte bane. Hvis det begynder at regne, så holder modellen op med at arbejde og returnerer til lade-stationen, og hvis der findes objekter i modellens kørselsbane, så skifter den kurs og vælger en anden rute – dermed sørger modellen både for at holde sig selv og havens objekter sikre uden kollision.

Robomow RC 308 kan derfor sagtens anvendes i haver med både møbler, bede, blomster eller børnenes legetøj, og modellen er desuden også designet til at kunne klippe græsset i haver med skråninger – maksimumhældningen for modellen ligger på 19 grader.

Sikker model, som kan styres med telefonen

Robomow RC 308 sikrer som nævnt sig selv med både regnsensor og stødsensor, men modellen er dertil også udstyret med både tyverialarm og pinkodesystem, så fremmede ikke kan tage modellen og anvende den.

Herudover er Robomow RC 308 en af de moderne modeller, som kan styres med telefonen, og det gøres via den tilhørende app, hvor man både kan indstille, programmere og overvåge modellen og dens plæneklipning.

Robomow RC 308 kører desuden på batteri, og én batteriopladning giver en arbejdstid på knap en time. Herefter vender modellen selv tilbage til lade-stationen, hvor en fuld opladning tager 80 minutter.

Specifikationer ved Robomow RC 308
🔴 Højde: 21 centimeter
🔴 Bredde: 46 centimeter
🔴 Dybde: 63 centimeter
🔴 Støjniveau: 68 dB
🔴 Arbejdsareal: 800 m2
🔴 Klippehøjde: 15-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 19 grader
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 80 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Robomow RC 308:
Arbejdsareal på 800 m2 – dermed til den mellemstore have
Klippehøjde helt ned til 15 millimeter
Med intelligente sensorer
Sikker model med både tyverialarm og pinkodesystem
Moderne robotplæneklipper der kan styres via app


Alternativer

Udover robotplæneklippere fra Robomow, har vi også taget alternative modeller med i denne artikel. Dette har vi gjort for, at forbrugerne nemmere kan få et overblik over, hvad der er af muligheder på markedet i forhold til robotplæneklippere.

Alle robotplæneklippere er blevet gennemgået på samme måde, så man bedre er i stand til at sammenligne modellerne. Alle alternativer til Robomow er fra andre producenter.


AL-KO Robolinho 500E

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Alko Robolinho 500 E

i samarbejde med PriceRunner

.
AL-KO Robolinho 500E er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De svenske eksperter er så vilde med modellen, at de har givet den en topplacering i deres store test af robotplæneklippere.

Eksperterne fra Råd & Rön er især vilde med plæneklipperens brugervenlighed samt klippeeffektivitet. De beskriver desuden modellen som værende effektiv og velfungerende, samt at den er skabt til at blive brugt i de små haver.

Der findes ikke mange ulemper ved AL-KO Robolinho 500E, men eksperterne nævner dog, at den ikke er helt optimal til at klippe græs på mere ujævne terræn.

Velegnet til små haver 

AL-KO Robolinho 500E er en robotplæneklipper, der er velegnet til de små haver. Det er derfor en model, der er til forbrugere med en mindre have. Arbejdsarealet er nemlig på 500 kvadratmeter.

Robotplæneklipperen kan bruges i haver med hældninger, da den kan klare hældninger på op til 45 procent. Dette er en del mere i forhold til andre sammenlignelige modeller, hvorfor man ikke skal være bekymret for, om den kan klippe græs på bakker m.m.

Derudover kommer AL-KO Robolinho 500E med en arbejdstid på cirka 50 minutter. Efter dette skal den oplades, hvilket tager cirka 60 minutter. Når plæneklipperen er ved at løbe tør for strøm, vender den selv tilbage til ladestation, hvorfor man ikke behøver at holde øje med den. Den fortsætter desuden, hvor den slap, hvis den ikke blev færdig med at klippe græsset.

Med Home-knappen kan man også afbryde klipningen, hvis man har brug for det.

Robotplæneklipper med gummihjul og bioklip-system

AL-KO Robolinho 500E er forsynet med gummibelagte hjul. Disse hjul sikrer, at plæneklipperen altid har et godt greb, samt at man opnår en effektiv klipning. Modellen klipper græsset tilfældigt, så man undgår striber på græsplænen. Man vil i stedet opleve, at klipningen bliver mere ensartet.

Endvidere er AL-KO Robolinho 500E forsynet med et bioklip-system. Dette system sørger for, at belægninger af afklippet græs bliver reduceret under maskinens skjold. Det bidrager også til en mere ensartet klipning.

Med et bioklip-system gøder plæneklipperen ligeledes græsset på en naturlig måde. Det afklippede græs bliver nemlig skåret i små stykker, hvorefter det bliver smidt tilbage på plænen.

Sikker plæneklipper med sensorteknologi 

Ved køb af AL-KO Robolinho 500E får man en plæneklipper, der er forsynet med en sensorteknologi. Sensorteknologien sikrer, at robotplæneklipperen ikke bumper ind i alle forhindringer på sin vej, da den kan aflæse, hvis der er nogle forhindringer foran.

Man har yderligere mulighed for at lave sit helt eget klippeskema, så robotplæneklipperen kun går i gang på bestemte dage eller tidspunkter. Det vil sige, at man selv kan planlægge, hvornår græsset skal klippes.

Sidst men ikke mindst sørger AL-KO Robolinho 500E for, at motoren pr. automatik slukker, hvis man rykker rundt på plæneklipperen. Man kan derfor sagtens flytte den fra et sted til et andet uden problemer.

Specifikationer ved AL-KO Robolinho 500E 
🔴 Højde: 29 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 60 centimeter
🔴 Vægt: 7,6 kilo
🔴 Støjniveau: 60 dB
🔴 Arbejdsareal: 500 m2
🔴 Klippebredde: 20 centimeter
🔴 Klippehøjde: 25-55 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 45 procent
🔴 Knivsystem: 4 vendbare knive
🔴 Køretid på én batteriopladning: 50 minutter
🔴 Opladningstid: 60 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Nej

Udvalgte fordele ved AL-KO Robolinho 500E:
Med bioklip-system
Kan planlægge et klippeskema
Kan klare hældninger på op til 45 procent
Med sensorteknologi
Sikkert greb med gummihjul

Her kan du se en videopræsentation af AL-KO Robolinho 500E lavet af AL-KO Gardentech:


Gardena Sileno City 500

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Gardena Sileno City 500

Forhandler Pris

Annoncer

6.326,00 Læs mere
6.445,00 Læs mere

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt robotplæneklipperen Gardena Sileno City 500. Eksperterne har lavet omfattende tests af forskellige robotplæneklippere på markedet. I begge tests har Gardena Sileno City 500 fået en god anmeldelse.

Mens Forbrugerrådet Tænk er begejstrede for robottens effektive plæneklipning, mener eksperterne fra Råd & Rön, at modellen er nem at komme i gang med.

Ingen af eksperterne nævner mange ulemper ved modellen. Dog nævner de begge to, at Gardena Sileno City 500 ikke er lige så effektiv til at finde tilbage til sin ladestation sammenlignet med andre modeller.

Skabt til de mindre haver

Med Gardena Sileno City 500 får man en robotplæneklipper, der er skabt til de mindre haver. Modellen har et arbejdsareal på op til 500 kvadratmeter, hvorfor den er velegnet til husstande med små haver.

Selvom robotplæneklipperen ikke er lavet til de helt store haver, er den stadig i stand til at klare diverse hældninger. Robotten kan klare hældninger på op til 25 procent, hvorfor det ikke gør noget, hvis man har bakker eller lignende i sin have.

Endvidere er Gardena Sileno City 500 en batteridreven robotplæneklipper, der kommer med et Lithium-ion batteri. Dette batteri sørger for, at modellen har en arbejdstid på omkring 65 minutter. Hvis batteriet skal oplades fuldt ud, tager det omkring 60 minutter.

Nem installering og håndtering

Gardena Sileno City 500 betegnes af eksperterne som værende en brugervenlig robotplæneklipper. Dette gør de blandt andet på baggrund af, at man via modellens display bliver guidet gennem hele opsætningen.

Efter dette har man mulighed for at lave et klippeskema, hvis man ønsker, at robotten skal klippe græsset på bestemte dage og tidspunkter. Man kan derfor selv bestemme, hvornår modellen skal klippe ens græs.

Der er desuden mulighed for at sikre Gardena Sileno City 500 med hjælp fra en pinkode. Dette sørger for en ekstra sikkerhedsforanstaltning, da den herved ikke kan bruges medmindre, man indtaster pinkoden.

Støjsvag robot med systemet SensorCut 

Gardena Sileno City 500 er en forholdsvis støjsvag robotplæneklipper. Dens lydniveau er nemlig på blot 58 dB under klipning. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke vil støje meget ved brug.

Man får desuden en græsplæne fri fra striber med Gardena Sileno City 500. Dette er muligt, da robotten kommer med systemet SensorCut, som er et intelligent system, der selv aflæser græssets højde. På den måde opnår man en mere ensartet og effektiv klipning af græsset.

Sidst men ikke mindst gøder Gardena Sileno City 500 naturligt græsplænen ved klipning, da det afklippede græs bliver kastet direkte tilbage på plænen.

Specifikationer ved Gardena Sileno City 500
🔴 Højde: 23 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter
🔴 Vægt: 7,4 kilo
🔴 Støjniveau: 58 dB
🔴 Arbejdsareal: 500 m2
🔴 Klippebredde: 16 centimeter
🔴 Klippehøjde: 25-50 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 25 procent
🔴 Knivsystem: 3 svingbare knive
🔴 Køretid på én batteriopladning: 65 minutter
🔴 Opladningstid: 60 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Nej 

Udvalgte fordele ved Gardena Sileno City 500:
God til de små haver
Nem opsætning
Naturlig gødning til græsplænen
Udstyret med SensorCut-system
Mestrer hældninger på op til 25 procent

Her kan du se en videopræsentation af Gardena Sileno City 500 lavet af Roboteksperten.dk: 


Bosch Indego 400

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch Indego 400

Forhandler Pris

Annoncer

5.899,00 Læs mere
5.949,00 Læs mere

.
Bosch Indego 400 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der er endt med at give modellen en god anmeldelse.

Dette har den fået, da eksperterne mener, at robotplæneklipperen klarer de fleste opgaver effektivt, samt at den klipper plænen systematisk.

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk finder ikke mange ulemper ved Bosch Indego 400. De gør dog forbrugerne opmærksomme på, at robotten har en smule svært ved at klippe langt græs samt alt for ujævne græsplæner.

Velegnet til husstande med mindre haver 

Med Bosch Indego 400 får man en robotplæneklipper, der er velegnet til husstande med mindre haver. Den er nemlig forsynet med et arbejdsareal på 400 kvadratmeter. Den kan desuden klare hældninger på op til 27 procent.

Robotplæneklipperen både klipper og bioklipper græsplænen, hvilket betyder, at man ikke behøver at samle det afklippede græs op, når robotten er færdig. Ved bioklipning bliver græsset klippet i meget små stykker, hvilket gøder græsplænen på en naturlig måde.

Derudover er Bosch Indego 400 forsynet med et LogiCut-funktion, der tilpasser græsslåningen ud fra den specifikke græsplæne. Robotten finder selv den mest effektive rute, og klipper herefter græsset i parallelle linjer. Den kommer desuden med en kalenderfunktion, der automatisk beregner en skræddersyet klippeplan.

Model med nem opladning og sikkerhedsfunktioner 

Med Bosch Indego 400 medfølger der en ladestation, der sørger for, at robotplæneklipperen altid er klar til brug.

Når robotten er færdig med at klippe græsset, vender den selv tilbage til ladestationen. Dette gør den også, hvis batteriet er ved at løbe tør for strøm. Den fortsætter desuden, hvor den slap, hvis græsset ikke blev klippet færdigt. Ved fuld opladning har Bosch Indego 400 en driftstid på 45 minutter. Opladningstiden er også på omkring 45 minutter.

Bosch Indego 400 er endvidere forsynet med flere sikkerhedssensorer, så man trygt kan gøre brug af plæneklipperen. Den kommer eksempelvis med en løftesensor, der aktiveres, når robotten løftes, hvorefter den slukker for knivene.

Robotplæneklipperen kommer også med en pinkode. Det vil sige, at hvis den forlader det pågældende klippeområde, er det kun muligt at gøre brug af den, hvis man kender pinkoden.

Effektiv plæneklipper med SpotMow

Bosch Indego 400 er udstyret med funktionen SpotMow, der er velegnet til klipning af små områder som for eksempel under havemøbler.

Med Bosch Indego 400 får man yderligere en robotplæneklipper med et lavt strømforbrug og lydniveau. Dette er på grund af modellens 18V Lithium-ion batteri, der ikke mindst sørger for en effektiv klipning, men også for en reducering af støjniveauet.

Specifikationer ved Bosch Indego 400:
🔴 Højde: 19 centimeter
🔴 Bredde: 35 centimeter
🔴 Dybde: 53 centimeter
🔴 Vægt: 7,6 kilo
🔴 Støjniveau: 63 dB
🔴 Arbejdsareal: 400 m2
🔴 Klippebredde: 19 centimeter
🔴 Klippehøjde: 30-50 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 27 procent
🔴 Knivsystem: 3 roterende knive
🔴 Køretid på én batteriopladning: 45 minutter
🔴 Opladningstid: 45 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Nej 

Udvalgte fordele ved Bosch Indego 400:
Med SpotMow-funktion
Med flere sensorer
Med LogiCut-funktion
Parallel klipning
Gøder græsplænen med det afklippede græs

Her kan du se en videopræsentation af Bosch Indego 400 lavet af Bosch:

https://www.youtube.com/watch?v=cAp8vZ_IHyE


Gardena Sileno City 250

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Gardena Sileno City 250

Forhandler Pris

Annoncer

3,00 Læs mere

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Gardena Sileno City 250, som de er endt med at give en god bedømmelse.

Eksperterne fra Råd & Rön er især begejstrede for, at denne model er brugervenlig, samt at den er forsynet med en effektiv klippeevne. De nævner ikke nogle særlige ulemper ved modellen, men gør forbrugerne opmærksomme på, at dens arbejdsareal ikke er særlig stort.

Er velegnet til de helt små haver

Med Gardena Sileno City 250 får man en plæneklipper med et arbejdsareal på op til 250 kvadratmeter. Det betyder, at modellen er velegnet til de helt små haver.

Selvom robottens arbejdsareal ikke er så stort, er der stadig mulighed for at benytte sig af den i haver med hældninger. Gardena Sileno City 250 kan nemlig mestre hældninger på op til 25 procent, hvorfor man ikke skal være bekymret for dette.

Derudover kommer Gardena Sileno City 250 med drejelige baghjul. Med disse baghjul er det nemmere for robotplæneklipperen at nå rundt over det hele, samt at klippe græsset i smalle gange og passager.

Man har desuden mulighed for at programmere et klippeskema med tidspunkter og dage, hvis man har brug for det. Hvis man gør dette, vil plæneklipperen kun klippe græsset på disse specifikke tidspunkter.

Robot med lang driftstid og SensorCut 

Gardena Sileno City 250 er forsynet med en driftstid på omkring 65 minutter, hvorfor den kan bruges i forholdsvis lang tid, inden den skal oplades. En opladning tager cirka 60 minutter. Hvis robotten løber tør for batteri ved klipning af græsplænen, kører den selv tilbage til ladestationen. Herefter starter den med at klippe græsset, hvor den slap, hvis den ikke blev færdig.

Robotplæneklipperen er yderligere forsynet med et SensorCut-system med knive, der sikrer, at græsplænen bliver klippet med et helt rent snit. Det betyder, at græsplænen vil være fri fra striber og i stedet mere jævn og ensartet.

Gardena Sileno City 250 har desuden et lydniveau på blot 58 dB, hvilket er forholdsvist lavt, da en normal samtale har et lydniveau på 60 dB.

Sikker model med nem rengøring

Gardena Sileno City 250 er forsynet med en sikring mod tyveri, da man ikke har mulighed for at anvende plæneklipperen, medmindre man kender den angivne pinkode.

Derudover kommer Gardena Sileno City 250 med en kollisionssensor, der sørger for, at robotten kan finde ud af at køre udenom diverse forhindringer. Det vil sige, at man ikke skal holde øje med robotten hele tiden, da den ikke vil sidde fast ved de forskellige forhindringer i haven.

Sidst men ikke mindst er Gardena Sileno City 250 nem at rengøre, da man kan fjerne græs og støv ved brug af en haveslange.

Specifikationer ved Gardena Sileno City 250
🔴 Højde: 23 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter
🔴 Vægt: 7,3 kilo
🔴 Støjniveau: 58 dB
🔴 Arbejdsareal: 250 m2
🔴 Klippebredde: 16 centimeter
🔴 Klippehøjde: 25-50 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 25 procent
🔴 Knivsystem: 3 svingbare knive
🔴 Køretid på én batteriopladning: 65 minutter
🔴 Opladningstid: 60 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Nej 

Udvalgte fordele ved Gardena Sileno City 250:
Rengøringsvenlig model
Kan sikres med en pinkode
Med SensorCut-system
Mestrer hældninger på op til 25 procent
Støjsvag plæneklipper

Her kan du se en videopræsentation af Gardena Sileno City 250 lavet af Gardena:


Om mærket Robomow

Robomow-Logo
Robomow (i dag også kendt under navnet Friendly Robotics) er en virksomhed, der er kendt for at producere robotplæneklippere. Robomow blev grundlagt i 1995 i Israel, og i dag leverer Robomow både robotplæneklippere til USA og Europa.

Robomow er vidende om forbrugernes forskellige behov, og derfor lanceres der meget forskellige modeller – nogle som er meget dyre, med et stort arbejdsareal og med mange funktioner såsom WiFi og styring via app, og andre som er mere prisvenlige og har et mindre arbejdsareal og med færre funktioner.

Den venlige robot

robomowOprindeligt blev Robomows robotplæneklippere døbt ”Friendly Machines” for at tydeliggøre, at her var tale om et produkt, der kunne lette forbrugernes arbejdsbyrde markant. I 1997 fik den første Robomow-robotplæneklipper premiere, og i 1998 blev den gjort tilgængelig for den almene forbruger. Det var tidligt i robotplæneklippernes historie, men modellen solgte alligevel 4000 eksemplarer på tre år.

I 2000 blev anden generation af robotplæneklippere lanceret af Robomow, og disse modeller var langt mere brugervenlige, mindre i fysisk omfang og mere avancerede end den første model. Igen i 2008 blev tredje generation lanceret med endnu flere forbedringer og endnu mere teknologi, i 2013 fjerde generation, og i 2014 kom den femte generation. Her er det især muligheden for at kommunikere med en app samt et større arbejdsareal, som er væsentlige.

Undervejs har Robomow også haft samarbejder med andre teknologi-fokuserede virksomheder, og det tæller blandt andet en alliance med støvsugerproducenten Hoover, hvor de to virksomheder sammen udviklede robotstøvsugere til hjemmet.

Den miljøvenlige og effektive robot-hjælper

Robomows produkter er skabt til at lette forbrugernes hverdag, og modellerne er alle skabt til at være så miljøvenlige som muligt. Robomow-modellerne kører nemlig alle på batteri, og så medfølger der en lade-station, som gør dem genopladelige.

En Robomow-robotplæneklipper anvender desuden heller ikke benzin, hvilket gør den meget miljøvenlig også, og selv om den arbejder med skarpe klinger, så lever alle modellerne op til internationale sikkerhedsstandarder, så man ikke kommer til skade.

robomow-appEgen app

Mange af de nyeste Robomow-modeller kommer med WiFi og muligheden for at blive styret med telefonen. Til det formål har Robomow skabt deres egen app, hvor man både kan overvåge, styre og programmere sin robotplæneklipper. Teknologi er nemlig et af Robomows fokuspunkter, og både på teknologifronten og designfronten har Robomow været fokuspunkt i mange business-magasiner.

Hvis du ønsker at vide mere om Robomow, så kan du læse mere på den officielle hjemmeside.


Hvad er en robotplæneklipper?

Hvad er en robotplæneklipperEn robot i haven er ikke længere et særsyn eller noget fra en science-fiction-film – med den moderne teknologi er det blevet en del af mange forbrugeres hverdag at lade robotter af forskellig slags varetage forskellige opgaver – oftest med det formål at slippe for nogle kedelige pligter som for eksempel at slå græs.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal vælge en robotplæneklipper, eller der er andre alternativer der måske vil passe bedre til dine behov, så kan du med fordel læse vores græsslåmaskine test eller vores havetraktor artikel. I disse to artikler vil du kunne blive klogere på hvilke fordele og ulemper der er forbundet ved køb af disse to typer.

I dette afsnit vil vi undersøge, hvad en robotplæneklipper er, og hvordan den virker. Vi baserer afsnittet på viden fra både Which.co.uk og Gardenlines.co.uk og denne viden omdanner vi til mere overskuelige punkter:

Fastsat arbejdsareal

En robotplæneklipper vil fra producentens side komme med et givent arbejdsareal, som den kan håndtere. Dette tal vil variere rigtig meget og spænde fra 500 m2 eller derunder (altså en mindre græsplæne), til 500-1000 m2 (den mellemstore græsplæne) og til over 1500 m2, som er en meget stor have – nogle modeller vil have et endnu større arbejdsareal på op til 6000 m2. Det er så det areal, som den givne model kan arbejde indenfor.

Nogle modeller kører i lige linjer, hvor andre bevæger sig i tilfældige ruter. Man kan også indstille klippehøjden, så græsset bliver klippet i den højde, man ønsker det.

Afgræsning af arbejdsareal

robotplæneklipper arealEn del af opsætningen af robotplæneklippen går på afgrænsning af arbejdsareal, så robotplæneklipperen præcis ved, hvor den må køre, og hvor den skal vende om. Det betyder, at man manuelt skal vælge nogle zoner eller afgrænsninger, som robotplæneklipperen arbejder indenfor, og det kan både være digitalt eller med pløkker eller kantledninger, som placeres i haven. Robotplæneklipperen arbejder så ud fra et kortsystem, som fastlægger ruten, men hvis modellen bevæger sig hen i nærheden af forhindringer, så ændres kursen, og der fastlægges en ny rute for at undgå kollision.

Både i jævne og ujævne haver

Man får utvivlsomt det bedste og hurtigste resultat med en robotplæneklipper, hvis man har en helt lige og firkantet have uden forhindringer eller forhøjninger. Men det betyder ikke, at man ikke kan anvende en robotplæneklipper i en ujævn have med masser af hældninger, forhindringer og kringelkroge og opnå et godt resultat.

De fleste modeller er nemlig designet til at kunne klippe græs på hældninger også (ofte meget skrå hældninger op til 35 procent), og sensorteknologi gør, at de også kan køre uden om forhindringer. Ydermere så er robotplæneklippere i dag designet så smidigt som muligt, så de let kan komme ind i hjørner og kroge også.

Klippesystem

Robotplæneklippere er skabt med et unikt klippesystem, der kun tager en lille smule af græsset af, hver gang de kører, hvilket står i kontrast til den traditionelle og manuelle plæneklipper, der er designet til at skære mange centimeter af græsset, så man ikke behøver at klippe det så ofte.

At klippe meget ad gangen effektiviserer selvfølgelig arbejdet, men det skaber ikke de optimale vilkår for græsplænens trivsel.

Når robotplæneklipperen så arbejder, så er den programmeret til at klippe små bidder af græsset af, hvorefter disse små dele af det afklippede græs så kan falde ned gennem den resterende plæne og ned til jorden, hvor det kan være med til at gøde jorden.

Det resulterer i en sundere, tykkere, tættere og grønnere græsplæne. Så først kan man måske have svært ved at se forskellen på græshøjden, når robotplæneklipperen har været ude at køre, men forskellen sker over tid i form af en sundere græsplæne.

Batteri

batteriEn af de store fordele ved en robotplæneklipper er, at de kører på batteri, for det gør dem både mere effektive og mere miljøvenlige, og mange af de moderne modeller benytter sig af den nye Lithium-ion teknologi, der sikrer høj effektivitet og stabilitet samt en relativ kort opladningstid.

Når robotplæneklipperen registrerer, at batteriet er ved at være tomt, så returnerer den til lade-stationen, hvorefter den lades op.

Når batteriet er fuldt opladet, så genoptager robotplæneklipperen sit arbejde. Robotplæneklipperen vil typisk kunne arbejde i omkring en times tid, før den løber tør for strøm. En fuld opladning vil ofte tage halvanden time eller mere, så hvis man har en stor have, så kan man godt regne med, at det tager noget tid, før robotplæneklipperen er færdig med arbejdet.

Sensorer

De fleste robotplæneklippere har et sensorsystem af en slags, som gør dem både mere effektive og højner deres egen sikkerhed: Mange modeller har for eksempel en regnsensor, som gør, at hvis det begynder at regne, og det bliver uhensigtsmæssigt at slå plænen, så kan modellerne selv opfange det, hvorefter de kører i tørvejr hos lade-stationen. Robotplæneklippere kan sagtens operere, hvis det småregner, men tung regn kan være skadeligt for dem.

Mange modeller har også en form for stødsensor-system, som gør, at de ikke støder ind i forhindringer eller genstande som stole, borde, legetøj eller statuer. Når robotplæneklipperen registrerer, at der findes forhindringer i den valgte bane, så styrer den udenom og vælger i stedet en ny rute.

Nogle modeller kommer med et helt 360 graders synsfelt, som gør, at de kan overvåge hele haven på en gang.

Miljø

Hvis man er en miljøorienteret forbruger, så vil en investering i en robotplæneklipper være en god ide – robotplæneklippere er nemlig gode for miljøet sammenlignet med traditionelle, benzindrevne plæneklippere, for de bruger hverken benzin eller forurener.

Robotplæneklippere er også gode for græsplænens eget miljø, idet mange af modellerne er udstyret med bioklip, som er et system, der klipper græsset i meget små stykker, hvorefter det spredes ud over plænen og fungerer som naturlig gødning.

Robotplæneklippere er også en god investering, hvis man lider af høfeber – så slipper man for selv at skulle klippe græsset, hvilket kan være en ubehagelig opgave at foretage, hvis man er græspollen-allergiker. En robotplæneklipper klarer selv opgaven og kan ikke få allergiske reaktioner.

Sikkerhed

sikkerhedRobotplæneklipperne har ofte flere forskellige sikkerhedsindstillinger – det tæller både tyverisikring og sikkerhed mod personskade.

Angående tyverisikring så er mange robotplæneklippere udstyret med forskellige former for tyverialarm – nogle har et decideret alarmsystem eller en pinkodesikring og tastaturlås. Det betyder, at kun ejeren kan benytte sig af modellen.

Mange robotplæneklippere beskytter også mennesker og dyr mod skader, da de også har et sikringssystem i knivene. Det betyder, at hvis man løfter robotplæneklipperen, eller den vælter, så holder knivene med det samme op med at bevæge sig.

Vedligeholdelse

Modsat en gammeldags benzindreven plæneklipper, så behøver en robotplæneklipper ikke meget vedligeholdelse – hverken mellem kørsler eller mens den arbejder. Robotplæneklippere skal hverken tømmes for græs eller renses, og man skal heller ikke manuelt fylde hverken brændstof eller olie på – robotterne er nemlig elektriske og kører på batteri og returnerer selv til deres lade-station, når batteriet er ved at være tomt.

Mange producenter anbefaler dog, at man udskifter knivene en gang om året for at være sikker på at få det bedste resultat.

WiFi og app

På de mest moderne robotplæneklippere behøver man ikke længere betjene modellerne manuelt på selve kroppen – de kan nu fjernstyres med telefonen via en app og modellens WiFi-tilslutning.

Ofte vil man skulle foretage alle valg, indstillinger og programmeringer via telefonen i stedet, og man vil kunne overvåge og styre robotplæneklipperen, uanset om man står foran den, sidder i sofaen eller i bussen.


Dette bør du overveje, inden du køber en Robomow robotplæneklipper

Robomow overvejelser

Robotplæneklippere er efterhånden ikke et helt nyt fænomen, og det betyder også, at der nu findes en del forskellige modeller på markedet, som kan forskellige ting. Derfor kan det være svært at vide, hvilken model kan skal vælge.

Baseret på artikler fra Gardenlines.co.uk, Robotsworldwide.com og Husqvarna.com guider vi i det nedenstående til, hvad man især bør overveje, før man anskaffer sig en robotplæneklipper:

Græsplænens størrelse: Robotplæneklipperne har forskellige arbejdsarealer, så man skal købe en model, der passer til størrelsen på ens egen græsplæne. Nogle modeller har et lille arbejdsareal på ned til 150 m2, hvor andre kan komme helt op på 6000 m2. Læg mærke til at størrelse på arbejdsareal og pris også hænger nøje sammen – et stort arbejdsareal er også lig med en højere pris. 

Græsplænens udformning: Man bør som udgangspunkt vælge en model med stærke og store hjul, hvis man har en græsplæne med mange skråninger, hældninger og bakker. Hvis man netop har en noget ujævn have med mange hældninger, så skal man også vælge en model, der kan klippe græs på skråninger.

Mange modeller kan klare hældninger på op til 35 procent. Man skal desuden også tage med i betragtning, at hvis ens græsplæne er meget ujævn med mange skrænter og kringelkroge og for eksempel er 500 m2 stor, så vil det ikke altid være nok at købe en model, der står 500 m2 på som arbejdsareal. Det angivne tal vil nemlig ofte være det anbefalede areal. Derfor bør man købe en model med et lidt større arbejdsareal for at være sikker på, at den kan dække hele plænen.

Batteri: Afhængig af størrelsen på ens have bør man også tage både opladningstiden og arbejdstid per opladning med. Hvis man har en meget stor have, så kan robotplæneklipperen have brug for at lade op undervejs, og hvis arbejdstiden i forvejen er lav, så kan det godt tage sin tid at få klippet plænen.

De fleste modeller har en arbejdstid mellem en time til halvanden, men opladningstiden kan variere meget – nogle modeller lader op på under halvanden time, hvor andre kan tage helt op til over 15 timer.

Brugervenlighed: Eksperterne skriver, at det også er en god ide at se nærmere på robotplæneklippernes display, indstillinger og arbejdssystem. Man bør se efter, om styringen er let og intuitiv og nem at navigere, for som årstiderne skifter, så vil man ofte være nødt til at justere en smule på indstillingerne.

Man skal også være klar over, at det ofte vil tage noget tid at få indstillet modellen efter arbejdsforholdene i den individuelle have. Eksperterne skriver, at denne proces godt kan tage nogle timer.

Sikkerhedssystemer: Eksperterne anbefaler, at man vælger en robotplæneklipper, der har et sikkerhedssystem – gerne et pinkodesystem eller alarmsystem men eventuelt også en GPS-tracker. Hvis modellen bliver stjålet, så vil forhandleren altid kunne se, hvor den befinder sig.

Sikkerhed for mennesker og dyr: Der findes flere niveauer af sikkerhed på en robotplæneklipper, og derfor skal man også tænke over sin egen, familien og kæledyrenes personlige sikkerhed. Derfor bør man investere i en model, der har et sikkerhedssystem i knivene, så man ikke kan komme til skade ved at komme for nær modellen.

Sensor-teknologi: Robotplæneklippere kommer med forskellige former for sensorer – nogle modeller har et helt 360 graders synsfelt, så de kan se alt, hvad der sker, og andre modeller har blot sensorer såsom regnsensor eller stødsensor, der registrerer forskellige parametre. Det er en rigtig god ide at anskaffe en model med sensorer, da det både højner sikkerhed og effektivitet.

Moderne teknologi: De mest moderne robotplæneklippere har efterhånden alle indbygget WiFi, så man kan styre dem via en app på telefonen. Det er en smart udvikling, der øger kontrollen og fleksibiliteten, da man så altid har kontrolpanelet lige ved hånden. Modeller med WiFi og app er dog ofte dyrere end modeller med mindre teknologi.


Sådan holder du græsplænen pæn

robomow-plæne

En sund græsplæne kan ses ved, at plænen både har en flot mørkegrøn farve, er tyk i konsistensen og er fri for både mos og ukrudt, men i praksis kan det være svært at få sin græsplæne til at se sådan ud.

Her guider vi dog forbrugeren til, hvad man selv kan gøre for at få en flottere græsplæne baseret på artikler fra forbrugerrådet Tænk og boligsiden Bolius.dk.

Græshøjden er vigtig

Hverken for lav eller for høj – sådan lyder ekspertenes råd angående højden på græsset. Den optimale højde ligger på fem centimeter, som især beskytter plænen i tørkeperioder. Hvis man synes fem centimeter er for meget, så kan man godt klippe lidt mere af, men man bør dog ikke komme ned under tre centimeter – det medfører blot, at livskraften forsvinder, og mos og ukrudt vil have lettere ved at få overtaget på plænen.

Det er især vigtigt ikke at klippe græsset for langt ned om foråret, for her beskytter det nemlig sig selv mod frost.

Som udgangspunkt bør man desuden klippe græsset en-to gange om ugen fra marts til oktober.

Gødning er også vigtigt – vælg organisk eller kunstgødning

gødningEn græsplæne kan have svært ved at blive sund og flot at se på af sig selv – men det kan man let kompensere for ved at tilføje gødning.

Som udgangspunkt findes der to former for gødning: organisk eller kunstigt. Hvis man anvender kunstgødning, så skal det helst kun anvendes i mindre doser og gerne tre gange om året – nemlig i tidligt forår, om sommeren samt i sensommerperioden.

Hvis man i stedet anvender organisk gødning, så skal man ikke gøde lige så ofte – det vil være nok med en enkelt gang om året. Organisk gødning stammer fra dyr som heste, køer eller høns og findes ofte i pilleform.

Nogle robotplæneklippere kommer også med funktionen bioklip, som gør, at det afklippede græs bliver klippet i meget små stykker, hvorefter det fordeles ud over plænen, hvor det skal blive liggende og gøde plænen af sig selv – på den måde kan man anvende denne funktion som organisk gødning uden selv at gøre noget ekstra.

Græsplænen kan også have brug for et kalk-tilskud, som er med til at regulere plænens surhedsgrad. En græsplæne skal helst være pH-neutral (syv på pH-skalaen) for at skabe de bedste groforhold. Man kan måle pH-værdien med lakmuspapir, hvis man ikke kender græsplænens tal. Den bedste form for kalk er desuden jordbrugskalk.

Sådan passer du bedst haven om foråret

Pasning af græsplænen er meget sæsonbetonet, så derfor skal man gøre forskellige ting i de forskellige årstider:

mosGræsplæne-sæsonen starter så småt i det tidlige forår i marts, og man kan med fordel starte med at rive græsplænen for blade og grene, som er faldet ned over efterår og vinter. Ud over blade og grene bliver mos og ukrudt også revet med af riven.

Hvis mosset driller, så kan man vente til de lidt mere tørre forårsdage, hvor det af sig selv bliver mere løst og dermed lettere at fjerne. Mos kan nemlig være meget drilsk, irriterende og vedholdende – specielt hvis ens græsplænen ligger i skyggen, som giver mos de bedste vækstbetingelser.

Græsslånings-sæsonen starter nogenlunde allerede i marts, og her bør man også slå plænen, selv om græsset er lavt efter en lang vinter. Vær dog opmærksom på ikke at tage for meget af græsset af, da det kan fjerne den naturlige næring. De følgende uger kan man slå græsset igen og tage lidt mere hver gang.

Husk også den tidlige forårsgødning, hvis man ikke har en plæneklipper med bioklip, hvilket giver nyt liv til en vintertræt græsplæne.

Sådan passer du bedst haven om sommeren

Græsset vokser mest om sommeren, og ved en kombination af regn og sol vokser det utroligt hurtigt. Derfor kan det være nødvendigt at klippe græsset et par gange om ugen – sørg dog for, at det altid har en højde på fem centimeter.

Generelt set behøver man ikke vande græsplænen, men hvis der opstår tørkeperioder hen over sommeren, så kan det blive nødvendigt for at undgå, at græsset bliver vissent og gult. Vand da plænen ved at foretage korte men intensive vandinger – selv om græsset dog skulle blive vissent under tørkeperioder, så betyder det ikke, at det er dødt. Det vil nemlig ofte begynde at vokse igen og blive grønt, så snart den mindste smule regn kommer. Derfor er det ikke strengt nødvendigt at vande plænen.

Husk også sommer-gødningen, som beskrevet ovenfor.

Sådan passer du bedst haven om efteråret og vinteren

græsplane vinterNår sensommeren kommer, så er det ikke nødvendigt at slå græsset så ofte mere, men der kan opstå nøgne pletter i græsplænen. Dem kan man komme til livs ved at fylde dem med en blanding af kompost og sand, og herefter fylde nyt græs i pletten.

Man bør klippe græsplænen for sidste gang i efteråret og gerne omkring oktober.

Når bladene begynder at falde fra træerne om efteråret, så kan man sagtens lade dem ligge vinteren over, så længe det ikke bliver til tunge bladbunker, for så kan der opstå svamp nedenunder, og græsset kan ikke trække vejret.

Man kan også med fordel slå græsset med bladene oven på, hvorefter bladene klippes i stykker af maskinen og spredes ud. Derved fungerer de også som beskyttelse over vinteren.


Fordele og ulemper ved en robotplæneklipper

robotplæneklipperDet er de færreste, der synes, at det er spændende at slå græsset, så derfor kan det være fristende at anskaffe sig en robotplæneklipper. Der er dog både fordele og ulemper ved en robotplæneklipper i forhold til en traditionel benzindreven plæneklipper, som skal betjenes ved håndkraft. Baseret på råd fra Bolius.dk guider vi her til fordele og ulemper ved robotplæneklipperen:

Fordele ved en robotplæneklipper ➕ 

Minimalt arbejde: Dette vil nok være den mest tungtvejende fordel for de fleste, for med en robotplæneklipper vil man ikke behøve at bruge timevis på at klippe græsplænen manuelt – robotplæneklipperen klarer nemlig alt arbejdet.  

Let at indstille: Moderne robotplæneklippere et lette at indstille med hensyn til tidsplan, start og stop. Man kan indstille robotplæneklipperen til at klippe græsset, når man ikke er hjemme, så man ikke bliver generet af den. Herefter klarer robotplæneklipperen sig selv, uden at man behøver at foretage sig noget selv.

Undgår selv forhindringer: De fleste robotplæneklippere er blevet i stand til at klare forhindringer i haven, såsom møbler, statuer, legetøj og bede via sensorer, så man behøver ikke længere rydde græsplænen, inden den skal klippes.

God til græspollenallergikere: Netop at man kan få robotplæneklipperen til at klippe græsset uden indblanding gør, at man som græspollenallergiker slipper for unødvendige gener fra græsset.

Kan styres med app: Man kan anskaffe sig en robotplæneklipper, som man kan styre med en app på sin telefon – så kan man hele tiden styre modellen, selv om man ikke er hjemme.

Miljøvenlig: En robotplæneklipper bruger ikke benzin og forurener derfor ikke.

Ingen vedligeholdelse: En robotplæneklipper kræver meget lidt vedligeholdelse, ud over at den skal have nye knive engang imellem.

Får flot græsplæne: Plænen bliver flottere, da græsset bliver klippet oftere med en robotplæneklipper. Det minimerer nemlig både mos og ukrudt. Har man en model med bioklip, så bliver græsplænen også automatisk gødet.

Kan operere i svag regn: De fleste robotplæneklippere er udstyret med en regnsensor, der selv registrerer, hvis vejret bliver for dårligt. Men mange modeller vil sagtens kunne arbejde i let regn.

Svag støj: En robotplæneklipper larmer ikke ret meget i forhold til en traditionel benzindreven plæneklipper.

Ulemper ved en robotplæneklipper ➗ 

Pris: En robotplæneklipper er en dyr investering. Dette er nok det parameter, som vil afholde mange fra at anskaffe sig en model. Har man en stor græsplæne, vil man også have brug for en model med et stort arbejdsareal, hvilket koster mere.

Kan måske ikke erstatte den normale plæneklipper: Der vil være steder, hvor robotplæneklipperen ikke vil kunne komme til – derfor kan der forekomme ”helligdage” i græsplænen.

Set-up kan tage tid: Ikke alle robotplæneklippere er lige brugervenlige, og det kan tage tid at få dem indstillet. Man skal også manuelt afgrænse det område, som robotten må arbejde på.

Høj følsomhed: Robotplæneklipperne er udstyret med sensorer, som kan være lidt for fintfølende af og til og måske fejltolke, om der er tale om reelle forhindringer eller ej.

Problemer ved forhindringer: Robotplæneklippere kan have svært ved at klippe alt græs rundt om bordben og stoleben samt i hjørner og kroge. 

Problemer med kanter: Ikke alle robotplæneklippere kan klippe græsset ved kanter, så her vil der også stadig være lidt manuelt arbejde.

Andre relevante tests

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal vælge en Robomow robotplæneklipper, så kan vi anbefale at du læser et par af vores andre artikler her på siden. Du kan eksempelvis læse vores Gardena robotplæneklipper test og vores Worx Landroid robotplæneklipper test. Disse to producenter er blandt de mest populære valg, når danskerne køber nye robotplæneklippere. Derfor har vi udarbejdet to artikler, hvor vi specifikt kigger nærmere på hvilke modeller der har klaret sig bedst i test, blandt de to producenter.

Du kan også læse vores generelle robotplæneklipper test, hvor vi har samlet de bedste bedømte modeller, på tværs af de forskellige producenter. Dermed får du en oversigt over alle de bedste modeller på markedet, samlet på ét sted. I artiklen finder du også prissammenligning, så du hurtigt kan se hvilke forhandlere der er billigst.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Robomow RS 615 U 

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Robomow RS615U

 

.
Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en undersøgelse af 19 robotplæneklippere, hvor modellen Robomow RS 615 U også indgår, og i denne test har Tænk testet forskellige modeller fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser.

Robotplæneklipperne er blevet testet på parametre såsom klippeevner, brugervenlighed, funktioner og navigation, og herefter har alle modellerne fået en score.

Denne model klarer sig rigtig godt i de danske eksperters test, og derfor giver Tænk Robomow RS 615 U den flotte vurdering ”testvinder”.

Til forbrugeren med en stor have

Robomow RS 615 U hører til blandt de store og kraftige robotplæneklippere, som passer til den forbruger, som har en stor have. Denne model har nemlig et arbejdsareal på 1600 m2, hvilket er rigtig meget. De 1600 m2 er den anbefalede størrelse, men hvis man har en lige have uden for mange skråninger og forhindringer, så kan dette tal godt strækkes en del.

En af grundene til, at Robomow RS 615 U kan klare så stor en plæne, er den kraftige DC-motor, men også modellens klippebredde, for den ligger på 56 centimeter. Det gør, at modellen klipper rigtig meget græs, hver gang den bevæger sig, og så har modellen også den fordel, at den kan klippe græs uden for hjulene, hvilket betyder, at hverken hjørner, kanter og sider bliver overset.

Også til den skrå have

Robomow RS 615 U har sine optimale forhold i den lige og jævne have, men modellen kan bestemt også anvendes i haver, der både er kantede, ujævne, med forhindringer og skrå. Robomow RS 615 U har nemlig sensorer, der selv registrerer, når der findes objekter og forhindringer i modellens bane, og den kører derfor udenom, før den støder ind i dem.

Denne model er også udstyret med en regnsensor, der gør, at den også selv kan registrere regn. Hvis det så begynder at regne, så holder modellen op med at arbejde for både at skåne sig selv og plænen.

Har man en have med skråninger, vil Robomow RS 615 U også sagtens kunne fungere her, for modellen kan klare skråninger på op til 36 procent, hvilket er en del. Man indstiller desuden selv, hvordan man ønsker græsset klippet, for man kan frit vælge mellem intervaller mellem 20 og 80 millimeter.

Styres med app

Robomow RS 615 U hører til de moderne robotplæneklippere, som man også kan styre med telefonen via en app. Dette fungerer gennem WiFi, som bruges til at kommunikere med telefonen, og herefter kan man både overvåge og indstille modellen her. Det betyder, at man ikke engang behøver at være fysisk i haven for at kunne programmere modellen.

Robomow RS 615 U kører desuden på batteri, og derfor kommer modellen med en lade-station, hvor batteriet lades op. Det tager omkring 120 minutter at lade batteriet op.

Specifikationer ved Robomow RS 615 U
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 66 centimeter
🔴 Dybde: 73,5 centimeter
🔴 Vægt: 30 kilo
🔴 Støjniveau: 72 dB
🔴 Arbejdsareal: 1600 m2, men kan strækkes hvis man har en jævn og lige plæne
🔴 Klippehøjde: 20-80 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 36 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 70 minutter
🔴 Opladningstid: 120 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Robomow RS 615 U:
Stort arbejdsareal på 1600 m2
Stærk DC-klippemotor
Stor klippebredde på 56 centimeter
Klipper også kanter og sider
Model med sensorer og kan styres med app

Her kan du se en generel videogennemgang af Robomow RS (S-serien). Videoen er udarbejdet af den danske side, RobotEksperten.dk:


Robomow RC 308 U 

Topscorer hos det svenske teknikmagasin M3

rc308u robomow

 

.
Robotplæneklipperen Robomow RC 308 U har været inkluderet i en test udført af det svenske teknikmagasin M3. I denne test har M3 haft ni forskellige modeller inde til test, hvoraf Robomow RC 308 U er en af dem, og alle modeller er blevet testet ud fra forskellige parametre, som ligger til grund for en endelig bedømmelse.

Robomow RC 308 U klarer sig rigtig godt i den svenske test, og derfor får modellen en topplacering i deres test.

Til den mellemstore have på 800 m2

Robomow RC 308 U vil passe godt til den forbruger, der har en mellemstor have, for denne model har et arbejdsareal på 800 m2 – det er ikke det største men heller ikke det mindste inden for robotplæneklipper-standard.

Denne model har en klippebredde på 28 centimeter (hvilket godt nok ikke er den største på markedet), men den er til gengæld designet til at kunne udnytte hele maskinens størrelse. Angående kanter, som flere modeller har svært ved, så har Robomow RC 308 U et unikt kant-system, der er specialdesignet til at tage sig af netop kanter. For at give et jævnt og ensartet klipperesultat er Robomow RC 308 U udstyret med stærke stålknive samt muligheden for bioklip, som er med til at gøde græsset jævnt. Modellen kan også arbejde på skrå sider, for den har en makshældning på 36 procent.

Arbejder ud fra zone-system

Robomow RC 308 U klipper græsset via et zone-system med to hovedzoner og tre subzoner for at kunne varetage hele græsplænen.

Den kan styres med telefonen via en app, og inde i app’en kan man både indstille og programmere klipningen. Man kan også følge med i programstatus, mens modellen kører. Robomow RC 308 U har desuden også et stort fokus på sikkerhed, idet modellen er udstyret med forskellige sikkerhedsfunktioner som både alarmsystem og pinkodesikring, og hertil findes også en regnsensor. Denne model kører på batteri, og én opladning giver en arbejdstid på op til 70 minutter. En fuld opladning tager herefter 90 minutter.

Eksperterne fremhæver, at denne model er god til en mindre have

Robomow RC 308 U klarer sig godt i det svenske teknikmagasin M3’s test af ni forskellige robotplæneklippere. De svenske eksperter skriver om Robomow RC 308 U, at denne model er både god og kompakt, og så er den rigtig god til en mindre have.

Ideelt vil denne Robomow model passe til en firkantet have, der ikke er større end 800 m2, hvilket dog er et mindre areal end mange andre modeller i den svenske test.

Ifølge de svenske eksperter er denne model også rigtig flot og stilfuld at se på, og så klipper den græsset både effektivt og nydeligt.

Herudover fremhæver eksperterne, at Robomow RC 308 U har en smart WiFi-tilkobling, og den tilhørende app er ifølge M3 meget brugbar, og her kan man både overvåge og se status.

Specifikationer ved Robomow RC 308 U
🔴 Højde: 21 centimeter
🔴 Bredde: 46 centimeter
🔴 Dybde: 63 centimeter
🔴 Vægt: 11,4 kilo
🔴 Støjniveau: 69 dB
🔴 Arbejdsareal: 800 m2 – kan strækkes op til over 1000 m2 ved optimale forhold
🔴 Klippehøjde: 15-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 36 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60-70 minutter
🔴 Opladningstid: 90 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja

Udvalgte fordele ved Robomow RC 308 U:
Til den mellemstore have på 800 m2
Med specielt kant-klippesystem
Model med bioklip
Kan styres med app
Alarmsystem og pinkodesikring

Her kan du se en generel videogennemgang af Robomow RC (C-serien). Videoen er udarbejdet af den danske side, RobotEksperten.dk:


Robomow RS 635 Pro

4,5 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Trusted Reviews
18. bedst i test hos sammenligningssiden PriceRunner
4 ud af 5 stjerner hos den britiske anmelderside Easy Lawn Mowing

Robomow RS 635 Pro

 

Effektiv til store græsarealer

Læn dig tilbage og lad RS 635 Pro klare plæneklipningen for dig. Den elegante robot evner at ordne flade græsarealer på helt op til 5000 m2 i samme omgang. Højt græs klarer den nemt ved hjælp af funktionen TurboMow.

Ved at vælge robotten fra Robomow gør du noget godt for miljøet. Den kører nemlig på el og kan indstilles til Eco-tilstand for ekstra energibesparelse. Maskinen har en kraftfuld kulfri motor, som bidrager til hurtig og effektiv plæneklipning. Den kan køre mellem 80 og 100 minutter pr opladning. Ved endt opladning kører den automatisk til ladestationen. Efter 90 og 110 minutter er den fuldt opladet igen.

RS 635 Pro er en relativt støjsvag maskine med sine 74 decibel. Du kan roligt tage den i brug uden at forstyrre omgivelserne.  Vælger du modellen SV 2021, er der inkluderet en garage i pakken. Modellen kommer med RoboConnect+ GPS, som giver et godt overblik over robottens placering. Det er muligt at styre robotten ved brug af en app på mobilen. Forbindelsen opnås via Bluetooth eller GSM-modul. Modellen er også forenelig med stemmeassistenten Alexa.

Automatisk beskyttelse

RS635 Pro er intelligent udviklet til at beskytte sig selv. Blandt andet har den automatisk stopfunktion, når den løftes eller vender lodret. Møder den en hård forhindring på sin vej, vil den skifte retning automatisk.  Robotten har også integrerede regnsensorer, som beskytter den mod at blive våd. Når sensorerne registrerer regnen, kører maskinen i ladestationen, indtil regnen ophører. 

Plæneklipperen er børnesikret, og det er muligt at oprette en pinkode, så den kun kan betjenes af personer, der kender koden.

Intelligent RoboVision-teknologi

En af fordelene ved RS635 Pro er den nye RoboVision-teknologi fra Robomow. Producenten har været inspireret af menneskets syn i udviklingen af teknologien. Det betyder, at robotten nærmest evner at ”se”.

Maskinen har et innovativt kamerabaseret styresystem, der gør, at den kan registrere mennesker og større kæledyr. Hvis du befinder sig tæt på robotten, vil den automatisk stoppe sit arbejde, indtil du flytter dig. Opdager den dig på afstand, vil den automatisk ændre retning. Også selvom du står stille. Du skal ikke bekymre dig om manglende databeskyttelse, for informationen bliver ikke transmitteret eller gemt. Det har Robomow været opmærksom på. RoboVision-teknologien bidrager samlet set til højere sikkerhed og bedre køreegenskaber.

Robomow RS 635 Pro vs. markedet

RS 635 Pro fra Robomow evner at ordne større græsarealer ad gangen end mange andre produkter på markedet. Noget særligt ved maskinen er dens unikke RoboVision-teknologi, som gør den i stand til at registrere og styre uden om mennesker og større kæledyr. Maskinen er både kraftfuld, sikker og relativt støjsvag. Alt det bidrager til dens gode bedømmelse fra eksperter.

Hos sammenligningssiden PriceRunner har den fået en flot placering 18 i test, målt på blandt andet ydeevne, brugervenlighed, og sikkerhed. PriceRunner skriver som begrundelse: ”Det er en tidseffektiv og ret hurtig robotplæneklipper til åbne arealer. Dens intelligens kan fint klare diverse udfordringer i hverdagen”.

Specifikationer ved Robomow RS 635 Pro:
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 73,5 centimeter
🔴 Dybde: 66 centimeter
🔴 Vægt: 20 kilo
🔴 Støjniveau: 74 dB
🔴 Arbejdsareal: 3600 m2
🔴 Klippehøjde: 20-80 millimeter
🔴 Maksimumshældning på plæne: 36 procent
🔴 Knivtype: 2 faste knive
🔴 Køretid på én batteriopladning: 100 minutter
🔴 Opladningstid: 110 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja

Udvalgte fordele ved Robomow RS 635 Pro:
Ideel til store græsarealer
Innovativ RoboVision-teknologi
Kan styres via app
Kraftfuld og miljøvenlig motor
Høj sikkerhed


Robomow RS 615 

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

robomow_rs615

 

.
Robotplæneklipperen Robomow RS 615 har været inkluderet i en stor test af robotplæneklippere udført af de svenske eksperter fra forbrugerorganisationen Råd & Rön, og i denne test er Robomow RS 615 sammen med de øvrige modeller blevet testet på parametre som klippeevner, batteri, brugervenlighed og funktioner.

Denne model sig rigtig godt generelt, og de svenske eksperter er meget imponerede over modellen. Faktisk så imponerede at modellen kåres til testvinder af Råd & Rön.

Til den store plæne

Hvis man som forbruger har en stor have og leder efter en robotplæneklipper, så vil modellen Robomow RS 615 være et godt valg. Denne model har nemlig et arbejdsareal på 1600 m2, hvilket er rimeligt stort. Hvis man har en lige og firkantet model uden for mange forhindringer, så vil det endda være muligt at strække de 1600 m2 en del – endda op til det dobbelte haveareal.

Robomow RS 615 er dog stadig skabt til at kunne håndtere netop forhindringer og skråninger, idet denne model er udstyret med forskellige sensorer. Det tæller blandt andet en smart regnsensor, som sikrer, at regnvejr ikke ødelægger modellen samt stødsensorer, som kan registrere, hvis der er forhindringer i den planlagte rute – så om-programmerer modellen sig selv og finder en ny rute.

Robomow RS 615 er også designet til at kunne klare skråninger, og maksniveauet ligger på 36 procent, hvilket er en del.

Gør haven sundere

Robomow RS 615 kommer med bioklip, og det betyder, at det afklippede græs bliver klippet i meget små stykker og spredt passende ud af modellen, hvorefter det bliver liggende på det resterende græs.

Nyslået græs er ofte følsomt, og det afklippede græs virker som en slags naturlig gødning, som styrker plænen og giver det næring til at vokse sig tæt og tyk. Man kan selv indstille klippehøjden mellem 20-80 millimeter, og så har modellen en klippebredde på 56 centimeter – det er rigtig meget.

Model med specialsystem til kanter

Robomow RS 615 er designet til ikke kun at klippe græsset men at efterlade plænen flot og sund. Ud over det førnævnte bioklip så kommer modellen også med et særligt system til kantklipning, hvor knivene klipper ud over selve modellens bredde. Det sikrer en høj detaljegrad i plænen og flotte skarpe kanter. Robomow RS 615 hører dermed til de meget teknologiske robotplæneklippere, og denne model kan dertil også styres via en app på telefonen.

Denne model kører desuden på batteri, og et fuldt opladet batteri giver en arbejdstid på op til 70 minutter. Herefter vender modellen tilbage til lade-stationen, hvor en fuld opladning tager 110 minutter.

Specifikationer ved Robomow RS 615
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 66 centimeter
🔴 Dybde: 73,5 centimeter
🔴 Vægt: 20 kilo
🔴 Støjniveau: 74 dB
🔴 Arbejdsareal: 1600 m3, men op til 3000 m2 ved ideelle forhold
🔴 Klippehøjde: 20-80 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Fire blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 55-70 minutter
🔴 Opladningstid: 110 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Robomow RS 615:
Arbejdsareal på op til 3000 m3 – anbefales dog til 1600 m2
Med sensorer
Model med bioklip, som gøder græsplænen
Bred klippebredde på 56 centimeter
Kan styres med app

Her kan du se en generel videogennemgang af Robomow RS (S-serien). Videoen er udarbejdet af den danske side, RobotEksperten.dk:


Robomow RX 20 U 

Middel vurdering hos det danske forbrugerråd Tænk
8 stjerner ud af 10 hos det belgiske teknikmagasin Techpulse.be

Robomow RX20U robotplæneklipper

.
Robotplæneklipperen Robomow RX 20 U har været inkluderet i to tests – den ene udført af det danske forbrugerråd Tænk, og den anden er foretaget af det belgiske teknikmagasin Techpulse.be.

Robomow RX 20 U klarer sig godt i begge tests, og hvor Tænk giver modellen en middel vurdering, så er Techpulse.be mere positivt indstillede over for modellen, som de giver otte stjerner ud af ti – så altså en absolut topkarakter.

Til den lille have på 300 m2

Robomow RX 20 U hører til de robotplæneklippere, som har et lidt mindre arbejdsareal – nemlig på 300 m3. Derfor passer modellen til den forbruger, som har en mindre have. De 300 m2 tager dog også højde for en ujævn plæne med både hældninger, hjørner og forhindringer, så hvis man derimod har en firkantet plæne, der er meget jævn og lige, så kan de 300 m2 godt strækkes lidt.

Robomow RX 20 U er på mange måder en mindre model – hvilket også giver udslag i en mindre pris – og det betyder, at også klippebredden er lidt mindre. Den ligger nemlig på 18 centimeter, men eftersom her er tale om en mindre model, så vil den også være bedre til at komme frem selv svært tilgængelige steder.

Dertil kommer, at modellen også kan klippe græsset uden for hjulenes rækkevidde, hvilket både øger klippebredden samt gør, at modellen også kan klippe kanter og hjørner.

Registrerer selv forhindringer

Denne model udstyret med sensorer, som selv kan opfange, hvis der er forhindringer eller objekter i den valgte rute. For at undgå en kollision så vælger modellen med det samme en ny rute, hvorefter den skifter position.

Robomow RX 20 U er på mange måder nemlig en sikker model, og det betyder, at modellen også kommer med både en børnesikring, pinkodesystem samt en tyverialarm. Herudover findes der også et sikkerhedssystem i knivene, der gør, at knivene øjeblikkeligt ophører med at bevæge sig, hvis modellen vælter, bliver løftet op eller kommer i kontakt med objekter.

Robomow RX 20 U hører desuden til nye generation af robotplæneklippere, hvad teknologi angår, for modellen kommer med en tilhørende app, som betyder, at man kan styre modellen via telefonen.

Eksperter fremhæver især modellens gode valuta for pengene

Eksperterne fra belgiske Techpulse.be er meget imponerede over Robomow RX 20 U, og de skriver, at her først og fremmest er tale om en prisvenlig robotplæneklipper, når man tager i betragtning, hvad modellen kan. Eksperterne skriver, at de også ser den tilhørende app som en klar fordel, og så er både design og brugervenlighed helt i top. Eksperterne roser også, at det er rigtig let at installere modellen og komme i gang med at bruge den. Techpulse.be har dog også nogle ulemper ved modellen, og det går mest på, at de synes, at der mangler en regnsensor, og så er den variable klippehøjde ikke høj nok. Techpulse.be skriver desuden, at de synes, at det tager noget lang tid at få ladet modellen fuldt op.

Specifikationer ved Robomow RX 20 U
🔴 Højde: 30 centimeter
🔴 Bredde: 42 centimeter
🔴 Dybde: 53 centimeter
🔴 Vægt: 12 kilo
🔴 Støjniveau: 69 dB
🔴 Arbejdsareal: 300 m2
🔴 Klippehøjde: 15-45 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 15 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 90 minutter
🔴 Opladningstid: 20 timer
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Robomow RX 20 U:
Mindre arbejdsareal på 300 m2 – dermed til den lille have
Kompakt model, der kan komme til selv svære steder
Fokus på kantklipning
Sikkerhedssystem i knivene samt tyverialarm, pinkodesystem og børnesikring
Kan styres via app

Her kan du se en video om hvordan man sætter sin nye Robomow RX model op. Videoen er produceret af Robomow: 


FAQ

Hvilken varmeblæser er den bedste?
En af de bedste modeller af varmeblæsere, som er på markedet lige nu, er blandt andet modellen Dyson Pure Hot + Cool varmeblæseren, som er blevet kåret som testvinder i en række forskellige forbrugstests. Varmeblæseren bliver blandt andet rost for at være en smart 3 i 1-model.
Hvordan vælger jeg en varmeblæser?
Når du skal vælge en varmeblæser, så er det vigtigt, at du finder en model, som er kraftig nok til at varme det rum op, som den skal placeres i. Det varierer fra model til model, hvor mange kvadratmeter de kan varme op, hvormed det er oplagt at undersøge.
Er en varmeblæser dyr at have tændt?
Varmeblæsere kan godt være en relativ dyr form for opvarmningsmetode, når de kører på strøm. Derfor bør en varmeblæser ikke være din primære varmekilde, da det vil blive for dyrt, men den kan være en god midlertidig løsning, hvis du har brug for lidt ekstra varme i dit hjem.
Er en varmeblæser farlig?
Nej, en varmeblæser er ikke decideret farlig at have tændt, men de kan blive meget varme. Derfor bør du placere varmeblæseren væk fra brandbare genstande såsom møbler, gardiner og lignende. Dertil bør varmblæseren også stå sådan, at børn eller kæledyr ikke kommer til at røre ved den.


Robomow robotplæneklipper-test – disse kilder har vi brugt:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰 
Det danske forbrugerråd Tænk udfører blandt andet grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 19 robotplæneklippere i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker.

Eksperterne har især fokuseret på evner inden for klippeevner, design, teknologi, funktioner og brugervenlighed. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


M3 🇸🇪 
M3 er en svensk teknologi-testside, som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af forskellige robotplæneklippere, hvor modellen Robomow RC 308 U indgår. Du kan læse mere her.


Råd & Rön 🇸🇪 
Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, som blandt andet udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 30 robotplæneklippere er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne inden for parametre som klippeevne, design, smidighed, batteri, funktioner og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


The Independent 🇬🇧 
Independent.co.uk er en af de største og mest omfangsrige, engelske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland m.m., men forbrugerstof har også en plads i avisen.

I denne test har avisen testet forskellige robotplæneklippere, heriblandt modellen Robomow RX 12 U. Du kan læse hele artiklen her.


Techpulse.be 🇧🇪 
Techpulse.be er en belgisk teknologiside, der skriver om alt inden for den teknologiske verden. Siden bringer løbende nyheder, trends og videnskab inden for teknologi, og de belgiske eksperter foretager også tests af og til. Her er der tale om en test af robotplæneklipperen Robomow RX 20 U. Læs mere her.


Which.co.uk 🇬🇧 
Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med mere end 700.000 magasinabonnenter. Which.co.uk er til for forbrugerne, og målet er at gøre en forskel for forbrugerene. Which.co.uk tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om en test af robotplæneklipperen Robomow RC 304. 

Du kan læse mere her, men fuld adgang til testene kræver dog abonnement.