Worx Landroid Robotplæneklipper Test – Se eksperternes favoritter – Testvinder guide

Senest opdateret den 2

I denne artikel ser vi nærmere på en række robotplæneklippere fra Worx Landroid, og til formålet har vi set på, hvad forskellige eksperter mener om modellerne – derfor vil man i denne artikel kunne læse direkte, hvilke fordele og ulemper der findes ved hver model, ifølge eksperterne.

For at kunne give forbrugeren det bedst mulige overblik har vi set nærmere på forskellige ekspert-tests, og til dette formål har vi blandt andet inddraget ekspertvurderinger fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön, teknikeksperterne fra Techradar.com, Pcmag.com, T3.com, Easylawnmowing.co.uk og M3.se samt roboteksperterne fra Thehomerobots.com.

Du kan også læse vores store robotplæneklipper test hvor vi har gennemgået testvindere fra en lang række forskellige producenter.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over 6 forskellige Worx Landroid robotplæneklippere 
🔸 Overblik over tre alternative modeller til Worx Landroid 
🔸 Guide til hvordan en robotplæneklipper virker 
🔸 Råd til hvad man bør overveje, inden man køber en robotplæneklipper 
🔸 Tips til at holde græsplænen flot 
🔸 Information om Worx Landroid 
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Worx Landroid robotplæneklipper test – De 6 bedste modeller ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de Worx Landroid robotplæneklippere, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige Worx Landroid er blevet bedømt i.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst. Efter gennemgangen af Worx Landroid, gennemgår vi også et par alternative testvindere fra andre producenter.


Worx Landroid S300

Anbefalet af det tyske onlinemagasin Chip.de
Anbefalet af onlinemagasinet Robotlawnmowers.org
9.6 ud af 10 point hos det britiske plæneklippermagasin Easylawnmowing.co.uk

Worx Landroid S300

i samarbejde med PriceRunner

 

.
Worx Landroid S300 er blevet testet og anmeldt af tre ekspertkilder, hvilket inkluderer Chip.de, Robotlawnmowers.org og Easylawnmowing.co.uk. Alle eksperter er begejstrede for robotplæneklipperen, som de har givet gode anmeldelser.

Dette har de blandt andet gjort på grund af robottens brugervenlige app, rimelige pris og gode funktioner. Til gengæld er nogle af eksperterne mindre vilde med, at Worx Landroid S300 har en meget lang opladningstid.

Fantastiske funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Worx Landroid S300 en god robotplæneklipper, der kan opfylde manges behov. Eksempelvis skriver eksperterne fra Chip.de, at robotten er forsynet med en brugervenlig app, så det er nemt at styre og indstille den.

Eksperterne fra Robotlawnmowers.org er enige i disse betragtninger og forklarer ydermere, at Worx Landroid S300 er ”en perfekt model”, hvis ”man ønsker en robotplæneklipper til en realistisk og rimelig pris”.

Easylawnmowing.co.uk fremhæver ydermere, at Worx Landroid S300 ”kan tilpasses til ens specifikke behov” og kommer med flere ”fantastiske funktioner”, så man kan få det bedste ud af modellen. Til gengæld er de mindre vilde med, at robotten ikke ”skærer helt til kanten”.

Velegnet til mindre græsarealer

Med Worx Landroid S300 får man en robotplæneklipper, der er velegnet til mindre græsarealer. Den kan nemlig klare op til 300 m2.

Robotten er nem at opsætte og komme i gang med, da den er udstyret med et automatisk planlægningsskema. Samtidigt er det muligt at tilpasse Worx Landroid S300 efter ens ønsker og behov via en app, så klippetiden passer ind i ens planlægning.

Den kommer ydermere med automatiske trådløse softwareopdateringer og leveres med et batteri, som er kompatibelt med andre Worx-produkter. Herved kan man oplade batteriet på flere måder. Robotplæneklipperen har desuden en køretid på 60 minutter ved en fuld opladning, mens opladningstiden er på 240 minutter.

Udstyret med AIA-teknologi

Worx Landroid S300 fra sidenWorx Landroid S300 er udstyret med AIA-teknologi, hvorfor det er en hurtig og fleksibel plæneklipper. Den kan nemlig nemt klare alt lige fra smalle passager til flere arbejdsområder.

Derudover har robotten en klippebredde på 18 centimeter samt en justerbar klippehøjde på mellem 20 og 50 millimeter. Man kan derfor vælge den højde, der passer bedst til ens græsplæne.

Sidst men ikke mindst har Worx Landroid S300 en motor, der er lavet uden børster. Det gør blandt andet, at den ikke støjer meget, når den kører rundt i haven. Lydniveauet er på 65 dB, hvor en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Specifikationer ved Worx Landroid S300:
🔴 Højde: 20,5 centimeter
🔴 Bredde: 36,1 centimeter
🔴 Dybde: 50,7 centimeter
🔴 Vægt: 8 kilo
🔴 Støjniveau: 65 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 300 m2
🔴 Klippebredde: 18 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-50 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 240 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Worx Landroid S300:
Appstyring
Justerbar klippehøjde
AIA-teknologi
Automatisk planlægningsskema
Automatiske trådløse softwareopdateringer

Her kan du se en kort præsentationsvideo af Worx Landroid robotplæneklipperne. Videoen er produceret af Worx:


Worx Landroid M500

Testvinder hos den britiske avis The Independent 
God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
3 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Worx Landroid M500

i samarbejde med PriceRunner

 

.
Worx Landroid M500 er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer The Independent, Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön og Testberichte.de. Alle eksperter er begejstrede for robotplæneklipperen, som de har givet en god bedømmelse.

I deres anmeldelser skriver de, at Worx Landroid M500 klipper græsset optimalt, mens det på samme tid er nemt at styre den. Selvom eksperterne generelt er vilde med robotten, nævner de også, at den er en smule dyr.

Fantastisk maskine til en mellemstor have, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Worx Landroid M500 en fremragende plæneklipper, hvor eksperterne fra The Independent skriver, at ”dette er en fantastisk maskine til en mellemstor have”. Samtidigt nævner de, at ”den har vist sig at være en rigtig arbejdshest”, da ”den knokler og klipper græsset optimalt”.

Eksperterne fra Testberichte.de har også testet Worx Landroid M500 og hæfter sig især ved, at robotten er nem at betjene og styre via appen. Dog er de ikke så glade for prisen og mener ikke, at den klipper lige så godt som andre testede modeller.

Effektiv robotplæneklipper til mellemstore haver

Med Worx Landroid M500 får man en effektiv robotplæneklipper, der anvender en app til at beregne den mest optimale plan ud fra plænens størrelse. Den justerer også klippetiden i forhold til vejrforholdene.

Robotten er fremstillet i et kompakt design, der sørger for, at den nemt kan navigere rundt i haven selv ved smalle passager. Den har desuden en klippebredde på 18 centimeter og en maksimal klippehøjde på 60 millimeter. Klippehøjden er justerbar og starter fra 30 millimeter.

Worx Landroid M500 er ydermere velegnet til en mellemstor græsplæne på op til 500 m2 og kommer med funktionen Cut to Edge, så den klipper helt ud til kanterne.

Automatisk planlægningsskema

Worx Landroid M500 fra sidenWorx Landroid M500 er en praktisk plæneklipper, der er forsynet med et automatisk planlægningsskema. Man har ligeledes mulighed for at tilpasse robotten alt efter ens behov via en app, så den klipper græsset, når det passer ind i ens skema.

Derudover kommer Worx Landroid M500 med flere oplademuligheder, da det medfølgende batteri er kompatibelt med diverse Worx-produkter. Det er muligt at tyverisikre robotten, da den kan låses med en pinkode.

Sidst men ikke mindst har robotten en køretid på 60 minutter, mens opladningstiden er på 90 minutter. Lydniveauet er på 67 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Specifikationer ved Worx Landroid M500:
🔴 Højde: 20,5 centimeter
🔴 Bredde: 40,4 centimeter
🔴 Dybde: 55,8 centimeter
🔴 Vægt: 9 kilo
🔴 Støjniveau: 67 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 500 m2
🔴 Klippebredde: 18 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 90 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Worx Landroid M500:
Flere oplademuligheder
Effektiv robotplæneklipper
Opladningstid på 90 minutter
Tyverisikring
Automatisk planlægningsskema

Her kan du se video om Worx Landroid robotplæneklipperne. Videoen er produceret af Worx: 


Worx Landroid M1000

4.5 ud af 5 stjerner og kåret som ”Editor’s Choice” af det amerikanske tech-magasin PCmag.com
4 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Worx Landroid M1000

i samarbejde med PriceRunner

 

.
Både det amerikanske tech-magasin PCmag.com og det tyske testmagasin Testberichte.de har testet og anmeldt Worx Landroid M1000, som de henholdsvis har givet 4,5 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner.

Dette har de gjort, da de blandt andet er glade for robottens fremragende klippeevne og pålidelighed. Til gengæld er de mindre begejstrede for, at Worx Landroid M1000 ikke kommer med en fjernbetjening.

Fremragende klippeevne, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Worx Landroid M1000 en pålidelig robotplæneklipper. Eksperterne fra Testberichte.de skriver eksempelvis, at ”den er nem at installere og betjene”, mens den samtidigt ”sikrer en super velholdt græsplæne”.

Dette er eksperterne fra PCmag.com i og forklarer ydermere, at Worx Landroid M1000 har ”en fremragende klippeevne”, da den klarer arbejdet optimalt.

De er desuden begejstrede for, at robotten er ”meget stille” og har ”en brugervenlig mobilapp”. Den eneste ulempe, de nævner, er, at robotten ikke har en fjernbetjening.

Velegnet til større haver

Med Worx Landroid M1000 får man en robotplæneklipper, der er velegnet til større haver på op til 1000 m2. Robotten er udstyret med funktionen Cut to Edge, så den klipper helt ud til alle kanter i haven.

Derudover kommer robotten med et batteri, der er kompatibelt med flere Worx-produkter, hvorfor modellen har flere oplademuligheder. Worx Landroid M1000 har ydermere en pinkode, der sikrer mod tyveri.

Nem betjening

Worx Landroid M1000 oven fraWorx Landroid M1000 er nem at installere og betjene, da den kan kobles til en app via ens smartphone. Herved kan man nemt komme i gang med robotten samt betjene den, når den er klar til brug.

Man kan eksempelvis planlægge og tilpasse robotten alt efter ens behov, så den arbejder på tidspunkter, der passer ind i ens dag. Klippebredden er på 18 centimeter, hvor den justerbare klippehøjde er på mellem 30 og 60 millimeter.

Sidst men ikke mindst har Worx Landroid M1000 en køretid på 120 minutter, mens opladningstiden er på 90 minutter. Lydniveauet er 67 dB, hvor en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Specifikationer ved Worx Landroid M1000:
🔴 Højde: 20,5 centimeter
🔴 Bredde: 40,4 centimeter
🔴 Dybde: 55,8 centimeter
🔴 Vægt: 9,4 kilo
🔴 Støjniveau: 67 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 1000 m2
🔴 Klippebredde: 18 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 120 minutter
🔴 Opladningstid: 90 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Worx Landroid M1000:
Flere oplademuligheder
Tyverisikret
Justerbar klippehøjde
Cut to Edge-funktion
Appstyring

Her kan du se video om Worx Landroid robotplæneklippernes “Anti-Collision” system. Videoen er produceret af Worx: 


Worx Landroid L2000

Testvinder hos det tyske onlinemagasin Gutewahl.de
4.5 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Worx Landroid L2000

i samarbejde med PriceRunner

 

.
Worx Landroid L2000 er blevet testet og anmeldt af de to tyske ekspertkilder Gutewahl.de og Testberichte.de. Begge ekspertkilder er begejstrede for robotplæneklipperen, som de henholdsvis har kåret som testvinder og givet 4,5 ud af 5 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort på grund af robottens effektivitet og pålidelighed. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Worx Landroid L2000 er temmelig dyr.

Plæneklipper med toppræstation, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Worx Landroid L2000 en fremragende robotplæneklipper, der er velegnet til alle, som ønsker en robot til at klippe græsplænen. Eksempelvis skriver eksperterne fra Gutewahl.de, at robotten leverer en ”toppræstation”, mens den samtidigt er både ”effektiv og pålidelig”. De mener derfor, at man er ”i gode hænder med Worx Landroid L2000”.

Eksperterne fra Testberichte.de har også testet Worx Landroid L2000 og forklarer, at robotten kommer med flere praktiske funktioner. De fremhæver blandt andet, at den klipper ud til alle kanter samt, at den kan betjenes via WiFi. Til gengæld er de mindre vilde med prisen.

Egnet til store haver

Med Worx Landroid L2000 får man en robotplæneklipper, der er beregnet til store haver på op til 2000 m2. Den er udstyret med funktionen Cut to Edge, hvorfor den klipper helt ud til alle græsplænens kanter.

Derudover er det nemt at installere og opsætte robotten, da den kommer med et automatisk planlægningsprogram. Man kan også tilpasse den efter behov og selv bestemme, hvornår robotten skal klippe græsset via en app.

Worx Landroid L2000 kan desuden oplades på flere forskellige måder takket være batteriet, som er kompatibelt med flere Worx-produkter. Når robotten klipper græsset, er lydniveauet på 66 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Flere praktiske funktioner

Worx Landroid L2000 fra sidenWorx Landroid L2000 er forsynet med flere praktiske funktioner såsom AIA-teknologi og muligheden for at arbejde i flere zoner. Den kan også udregne det mest optimale klippeskema ud fra vejrforhold, arealet, skråninger m.m.

Selve klippebredden er på 22 centimeter, mens den justerbare klippehøjde går fra 30 til 60 millimeter. Den har ligeledes en regnsensor samt en pinkode og en alarm, hvilket øger sikkerheden.

Sidst men ikke mindst har Worx Landroid L2000 en køretid på 60 minutter og en opladningstid på 120 minutter.

Specifikationer ved Worx Landroid L2000:
🔴 Højde: 22,5 centimeter
🔴 Bredde: 44,5 centimeter
🔴 Dybde: 63 centimeter
🔴 Vægt: 10,5 kilo
🔴 Støjniveau: 66 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 2000 m2
🔴 Klippebredde: 22 centimeter
🔴 Klippehøjde: 30-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 120 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Worx Landroid L2000:
Regnsensor
Pinkode og alarm
AIA-teknologi
Appstyring
Justerbar klippehøjde

Her kan du se video om Worx Landroid robotplæneklippernes “Off Limits” teknologi. Videoen er produceret af Worx: 


Worx Landroid L 1500 WiFi 

God anmeldelse hos amerikanske Thehomerobots.com
8 point ud af 10 hos britiske Easylawnmowing.co.uk

Worx Landroid L1500

i samarbejde med PriceRunner

 

.
Bemærk: Da den gamle Worx Landroid L 1500 WiFi er udgået, viser vi prisen for den næste generation Worx Landroid L1500, der er en ny og forbedret version. 

To forskellige ekspertkilder har testet robotplæneklipperen Worx Landroid L 1500 WiFi, og det drejer sig om de britiske plæneklipnings-eksperter fra Easylawnmowing.co.uk og robot-eksperterne fra amerikanske Thehomerobots.com.

Begge ekspertkilder har testet robotplæneklipperen Worx Landroid L 1500 WiFi på specifikke parametre, hvorefter modellen har fået en samlet score baseret på ydeevnerne. Worx Landroid L 1500 WiFi modtager en god anmeldelse fra Thehomerobots.com samt en topscore fra Easylawnmowing.co.uk på otte point ud af ti.

Til den store plæne

Denne model er designet til den forbruger, som ønsker en robotplæneklipper, som kan varetage at holde græsset flot på en stor plæne. Worx Landroid L 1500 WiFi har nemlig et arbejdsareal på 1500 m2, hvilket er meget for Worx modellerne.

Worx Landroid L 1500 WiFi er desuden en kompakt men kraftig og solid model, som ikke bukker under for udfordringer i haven. Denne robotplæneklipper har et tre-bladet klippesystem, som er designet til at få en jævn plæne, og så har modellen bioklip, som automatisk gøder haven.

Kan styres med app

Denne model har et lavt støjniveau på kun 57 dB, og så kan den også operere i haver, der er skæve – modellen kan nemlig klare hældninger på op til 35 procent, og så gør klippebredden på 22 centimeter, at modellen er effektiv, når den kører.

Worx Landroid L 1500 WiFi kører også på batteri, som giver op til 60 minutters arbejdstid på én opladning. Herefter kører modellen selv tilbage til ladestationen, hvor det tager 90 minutter at få batteriet ladet helt op.

Worx Landroid L 1500 WiFi er desuden en moderne robotplæneklipper, som kan styres via en app til telefonen, og så kommer modellen med flere sikkerhedsindstillinger: Det tæller både regnsensor og stødsensor samt pinkodelås og kniv-sikring. Det betyder, at hvis modellen vælter, så stopper knivene med at bevæge sig.

Eksperterne er især glade for muligheden for WiFi

Worx Landroid L1500 fra sidenDenne Worx Landroid robotplæneklipper er både blevet anmeldt af Thehomerobots.com og Easylawnmowing.co.uk, og begge ekspertkilder er generelt glade for modellen – især på grund af den smarte WiFi-tilkobling, så man kan anvende modellen via en app på telefonen.

Thehomerobots.com skriver desuden, at Worx Landroid L 1500 WiFi er meget stillegående i brug, og så fungerer det godt med en smart zone-inddeling af haven. De synes også, at Worx Landroid L 1500 WiFi har et godt navigeringssystem, og så er det smart med regnsensoren. På den mere negative side så skriver Thehomerobots.com, at Worx Landroid L 1500 WiFi bedst kan anvendes med app’en, hvis man står lige ved siden af modellen, og så savner de en vejrtimer-funktion.

Eksperterne fra Easylawnmowing.co.uk skriver, at denne model generelt er en god robotplæneklipper, og så har den gode og brugbare funktioner – blandt andet den smarte zone-inddeling.

Modellen er desuden effektiv i brug, og så er den god til den større græsplæne. De engelske eksperter har dog også ulemper ved modellen, og her skriver de, at man vil være nødt til at klippe græsset selv ved hegn eller buske, og så tager det noget tid at lade denne model op.

Specifikationer ved Worx Landroid L 1500 WiFi
🔴 Højde: 24 centimeter
🔴 Bredde: 52 centimeter
🔴 Dybde: 70 centimeter
🔴 Vægt: 11 kilo
🔴 Støjniveau: 57 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 1500 m2
🔴 Klippebredde: 22 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 90 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Worx Landroid L 1500 WiFi:
Arbejdsareal på 1500 m2
Bioklip
Lavt støjniveau
Kan styres via telefonen
Fokus på sikkerhed med regnsensor, stødsensor, pinkodelås og knivsikring.

Her kan du se en generel videogennemgang af Worx Landroid L-serien. Videoen er udarbejdet af den danske side, RobotEksperten.dk: 


Alternative modeller til Worx Landroid

Ud over de fem robotplæneklippere fra Worx har vi også taget tre alternativer med til Worx Landroid modellerne i denne artikel. Det har vi gjort for at vise mere af bredden på markedet, og vi har behandlet de alternativer modeller på samme måde som Worx modellerne. De tre alternativer er robotplæneklippere er fra henholdsvis Robomow og Gardena.


Gardena Sileno

Topscorer hos det svenske teknikmagasin M3
”Godt køb” hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

Gardena Sileno

Forhandler Pris

Annoncer

7.350,00 Læs mere
8.874,00 Læs mere

.
Tre forskellige ekspertkilder har testet robotplæneklipperen Gardena Sileno, og alle tre er godt tilfredse med modellen. De tre ekspertkilder tæller det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt også det svenske teknikmagasin M3.

Gardena Sileno klarer sig nemlig generelt godt over hele linjen i testene, og det resulterer i en topplacering i testen hos M3 og stemplet ”Godt køb” hos både Tænk og Råd & Rön.

Til græsplænen på omkring 1000 m2

Gardena Sileno er designet til at kunne varetaget mediumstore græsplæner på omkring 1000 m2, men hvis man har optimale forhold i haven (en lige og jævn plæne uden for mange forhindringer), så kan man presse tallet et par hundrede m2 op.

Gardena Sileno kommer med et knivsystem på tre blade samt et stærkt baghjulstræk, som især er godt på stigninger, og modellen kan klare stigninger med en hældning på op til 35 procent. Man kan også justere klippehøjden på Gardena Sileno, og man kan foretage indstillinger mellem 20 og 60 millimeter. 

Støjsvag model

Gardena Sileno robotplæneklipperGardena Sileno har flere fokuspunkter, og et af dem er lyden. Gardena Sileno kommer nemlig med et lavt støjniveau på 58 dB og er dermed designet til ikke at larme ret meget, mens den arbejder – det betyder, at man sagtens kan opholde sig i haven, mens modellen arbejder.

Gardena Sileno har også indbyggede stødsensorer, der sikrer, at modellen ikke støder ind i forhindringer, og så findes der også en knivsensor, der gør, at knivenes bevægelser stopper, hvis modellen løftes op eller vælter. Gardena Sileno har desuden teknologier, der beskytter modellen selv, og det tæller et pinkodesystem og en tastaturlås.

Eksperterne fremhæver modellens gode pris og lave støj

Gardena Sileno har været inkluderet i det svenske teknikmagasin M3’s test af robotplæneklippere. Ni modeller er blevet testet, og Gardena Sileno er blandt de bedste. M3 skriver, at her først og fremmest er tale om en lidt mere prisvenlig model, hvilket er et stort plus, da robotplæneklippere generelt er dyre.

Den lave pris til trods så er her stadig tale om en velfungerende robotplæneklipper, skriver de svenske eksperter, og de fremhæver især modellens Sensor Cut-system, som sørger for at klippe græsset på kanter og i sider også.

Gardena Sileno er måske ikke den bedste plæneklipper, når det gælder batterilevetid eller at håndtere stejle skråninger, skriver M3, men til gengæld er denne model også en af de mest støjsvage på markedet, hvilket ligeledes er et stort plus.

Specifikationer ved Gardena Sileno
🔴 Højde: 24,8 centimeter
🔴 Bredde: 51 centimeter
🔴 Dybde: 62,7 centimeter
🔴 Vægt: 9,8 kilo
🔴 Støjniveau: 58 dB
🔴 Arbejdsareal: 1000 m2, men kan strækkes lidt ved optimale forhold
🔴 Klippebredde: 22 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 65 minutter
🔴 Opladningstid: 60 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Nej 

Udvalgte fordele ved Gardena Sileno:
Arbejdsareal på 1000 m2
Baghjulstræk som er godt på skråninger
Justerbar klippehøjde
Fokus på at holde lydniveauet nede
Stødsensor og knivsensor


Hvordan virker en robotplæneklipper?

robotplæneklipperEn af de typiske grunde til at investere i en robotplæneklipper er, at man som forbruger slipper for det tidskrævende job, som plæneklipning er. Så mange anskaffer sig derfor en robotplæneklipper og slipper den løs i haven – men hvordan fungerer den egentlig?

Både Easylawnmowing.co.uk, Gardenlines.co.uk og Lawnmowersdirect.co.uk beskæftiger sig med robotplæneklippere, og baseret på artikler fra de tre ekspertkilder forklarer vi her, hvordan en robotplæneklipper virker:

Fast arbejdsareal

En robotplæneklipper vil fra producentens side komme med et givent arbejdsareal, som den kan håndtere. Det vil ofte være til den mindre græsplæne (500 m2 eller derunder), den mediumstore (500-1000 m2) eller den helt store (1500+). Det er så det areal, som den givne model kan arbejde indenfor.

De allermest effektive robotplæneklippere kan faktisk varetage græsplæner, der er op til 6000 m2. Nogle modeller kører i lige linjer, hvor andre bevæger sig i tilfældige ruter. Man skal herefter også indstille klippehøjden, så græsset bliver klippet, som man ønsker det.

Afgræsning af arbejdsareal

robotplæneklipper arealSom en del af opsætningen skal man som forbruger vælge nogle zoner eller afgræsninger, som robotplæneklipperen så ikke bevæger sig uden for – det kan både være digitalt eller med pløkker eller kantledninger, som placeres i haven.

Robotplæneklipperen anvender så et kortsystem, som kortlægger ruten, som dog ændres undervejs, når modellen bevæger sig hen i nærheden af forhindringerne eller afgrænsningerne. Så skiftes der retning for at undgå kollision.

Kan fungere i alle haver

Haven behøver ikke være lige og rektangulær for at få et godt resultat – robotplæneklipperne er designede til at køre uden om forhindringer. Man kan også sagtens anskaffe en robotplæneklipper, selv om man har hældninger og skråninger i haven, for de fleste modeller er designede til at kunne tackle dem også. Det vil fremgå af beskrivelsen af hver model, hvad deres maksimum-hældning er, og ofte ligger dette tal rimelig højt – gerne op til omkring 35 procent.

Klippesystem

Robotplaneklipper bladeRobotplæneklippere er skabt med noget af et unikt klippesystem, som er modsat traditionelle plæneklippere, der er designet til at skære mange centimeter af græsset, så man ikke behøver at klippe det så ofte.

Det giver selvfølgelig god mening i en travl hverdag, men robotplæneklippere gør det anderledes: Robotplæneklippere er nemlig programmeret til at klippe små bidder af græsset af, og denne teknik anvendes, da disse små dele af det afklippede græs så kan falde ned gennem den resterende plæne og ned til jorden, hvor det kan være med til at gøde jorden.

Det sker ved, at det først nedbrydes, hvorefter det bliver anvendeligt som organisk og naturlig gødning, som giver græs og rødder ny og livsgivende næring.

Det resulterer i en sundere, tykkere, tættere og grønnere græsplæne. Så først kan man måske have svært ved at se forskellen på græshøjden, når robotplæneklipperen har været ude at køre, men forskellen sker over tid.

Sensorer

Mange robotplæneklippere er udstyret med forskellige sensorer, der sikrer modellerne selv mod skade. Ofte vil her være tale om en regnsensor, som opdager, hvis det begynder at regne. Robotterne har nemlig ikke godt af regn og vil også have svært ved at bevæge sig rundt på en våd græsplæne, og derfor vil de køre tilbage til ladestationen, hvis regnsensoren registrerer regn.

Mange robotplæneklippere har også en stødsensor, og den gør, at robotplæneklipperen ikke støder ind i forhindringer eller genstande som stole eller borde. Med en stødsensor kan robotplæneklipperen registrere eventuelle forhindringer, der findes i kørebanen, hvorefter den bevæger sig udenom. 

Batteri

Hvordan virker en robotplæneklipperRobotplæneklippere kører på batteri, og mange af de moderne modeller benytter sig af den nye Lithium-ion teknologi, der sikrer høj effektivitet og stabilitet samt en relativ kort opladningstid.

Robotplæneklipperne vil typisk kunne arbejde i omkring en times tid, før de løber tør for strøm.

Robotplæneklipperne vil derfor også komme med en ladestation, som man kan placere, så man ikke kan se den, og når batteriet er ved at være dødt, så kan modellerne selv registrere dette, hvorefter de returnerer til ladestationen og lader sig selv op.

En fuld opladning vil ofte tage halvanden time eller mere. Hvis robotplæneklipperen ikke er færdig med at klippe plænen, så vender den tilbage til arbejdet efter endt opladning.

Miljø

Robotplæneklippere er generelt gode for miljøet, og det tæller både for græsplænens miljø, men også miljøet generelt, hvor der spares på benzin og strøm, og så forurener robotplæneklipperen ikke.

En robotplæneklipper samler ikke det afklippede græs op, når den kører (mange traditionelle plæneklippere har en opsamlingsboks, som samler græsset op undervejs), men mange af robotplæneklipperne har det såkaldte bioklip, som er en funktion, der omdanner det afklippede græs til gødning ved at klippe det i meget små stykker og derefter sprede det optimalt og jævnt ud.

Også for allergikere er robotplæneklipperen en god ide, for det kan nemlig være en ubehagelig opgave at skulle slå græs manuelt, hvis man er græspollen-allergiker. Men en robotplæneklipper klarer selv opgaven og kan ikke få allergiske reaktioner.

Sikkerhed

robotplæneklipper tyverialarmRobotplæneklipperne har ofte flere sikkerhedsindstillinger – det tæller både tyverisikring og sikkerhed mod at komme til skade.

Angående tyverisikring så er mange robotplæneklippere udstyret med forskellige former for tyverialarm. Nogle har et decideret alarmsystem eller en pinkodesikring og tastaturlås. Det betyder, at kun ejeren kan benytte sig af modellen.

Mange robotplæneklippere har også et sikringssystem angående knivene, som klipper græsset. Det betyder, at hvis man løfter robotplæneklipperen, eller den vælter, så holder knivene med det samme op med at bevæge sig, så man ikke kommer til skade.

Vedligeholdelse

En robotplæneklipper kræver ikke meget vedligeholdelse, og den klarer det meste af arbejdet selv. Den skal ikke tømmes for græs og skal ikke renses. Mange producenter anbefaler dog, at man udskifter knivene en gang om året for at være sikker på at få det bedste resultat. Robotplæneklippere er elektriske, så de behøver heller ikke olie, benzin eller kabler.

WiFi

Mange af de moderne robotplæneklipper kommer med WiFi-tilkobling, hvilket gør, at man kan styre sin robotplæneklipper via en app på telefonen. Ofte vil man så skulle foretage alle valg, indstillinger og programmeringer via telefonen, og man vil kunne styre robotplæneklipperen, uanset om man står foran den, sidder i sofaen eller i bussen.


Dette bør du overveje, inden du køber en robotplæneklipper

worx-landroid

Det er svært at komme udenom, at en robotplæneklipper unægtelig vil kunne frigive både tid og besvær for forbrugeren i dagligdagen, men derfor skal man ikke bare købe den første og den bedste model.

Baseret på artikler fra Gardenlines.co.ukRobotsworldwide.com og Husqvarna.com guider vi i det nedenstående til, hvad man bør overveje, før man anskaffer sig en robotplæneklipper:

Størrelse på græsplænen: Robotplæneklipperne har forskellige arbejdsarealer, så man skal købe en model, der passer til ens egen græsplæne. Nogle modeller kan dække mindre arealer på ned til 150 m2, hvor andre kan komme helt op på 6000 m2.

Størrelse på græsplænenLæg mærke til at størrelse på arbejdsareal og pris også hænger nøje sammen. Man skal også være opmærksom på, at hvis ens græsplæne for eksempel er 500 m2 stor og ujævn med mange skrænter og kringelkroge, så vil det ikke altid være nok at købe en model, der står 500 m2 på som arbejdsareal.

Det angivne tal vil ofte være maksimum-arealet og derfor passe til en 500 m2 stor hel flad og jævn plæne. Derfor bør man købe en model med et lidt større arbejdsareal for at være sikker på, at den kan dække hele plænen.

Udformning af græsplæne: Hvis man har en græsplæne med mange skråninger og bakker, så bør man vælge en model med stærke og store hjul, som kan klare opgaven. Man bør i så fald også vælge en model, der kan klippe græs på skråninger. Mange modeller kan klare hældninger på op til 35 procent.  

Brugervenlighed: Det er ifølge eksperterne en god ide at se nærmere på displayet og systemet, før man køber modellen. Se efter om styringen er let og intuitiv og nem at navigere, for som sæsonerne skifter, så vil man ofte være nødt til at justere en smule på indstillingerne.

robotplæneklipper sikkerhedSikkerhed 1: Eksperterne anbefaler, at man vælger en robotplæneklipper, der har et sikkerhedssystem – gerne et pinkodesystem eller alarmsystem men eventuelt også en GPS-tracker. Hvis modellen bliver stjålet, så vil forhandleren altid kunne se, hvor den befinder sig.

Sikkerhed 2: Ud over at forsøge at forhindre at robotplæneklipperen bliver stjålet, så skal man også overveje sin egen, familien og kæledyrenes personlige sikkerhed. Derfor bør man investere i en model, der har et sikkerhedssystem i knivene.

Sensorer: Nogle modeller har 360 graders synsfelt, så de kan se alt, hvad der sker – andre modeller har blot sensorer såsom regnsensor eller stødsensor, der registrerer forskellige parametre. Disse funktioner er meget smarte og højner både effektivitet og robotplæneklipperens egen sikkerhed.

WiFi: De mest moderne robotplæneklippere har indbygget WiFi, så man kan styre dem via telefonen. Det er en smart udvikling, der gør det lettere at få klippet plænen, da man så altid har kontrolpanelet ved hånden. Disse modeller er dog ofte dyrere.


Tips til at holde græsplænen pæn

flot græsplæne
En sund græsplæne i trivsel er grøn, tyk i græstæppet, trimmet og uden mos og ukrudt, men det kan være svært at få græsplænen til at se sådan ud i praksis. Baseret på artikler fra forbrugerrådet Tænk og boligsiden Bolius.dk guider vi her forbrugeren til, hvordan man opnår en flot græsplæne:

Den rigtige græshøjde

græshøjdeHøjden på græsset er en væsentlig faktor for, om græsplænen kommer til at få en dyb, mørk, grøn farve. Eksperterne skriver, at den optimale græshøjde ligger på fem centimeter – de fem centimeter betyder også, at græsplænen er bedre beskyttet, hvis der opstår tørkeperioder uden regn.

Lad endelig ikke græsset komme ned under en højde på tre centimeter – så forsvinder livskraften, og mos og ukrudt vil have lettere ved at få overtaget på plænen. Især om foråret er det vigtigt ikke at klippe græsset for langt ned – det beskytter nemlig også mod frost.

Som udgangspunkt bør man desuden klippe græsset en-to gange om ugen fra marts til oktober.

Den rigtige tilpasning

Det er også vigtigt at klippe og afrette kanterne på græsplænen, og lige og præcise kanter giver et meget stort visuelt løft til plænens udseende, og så vokser det heller ikke ind til blomsterne i bedene. Man behøver ikke afrette kanterne ofte – bare et par gange i løbet af året.

Den rigtige gødning

gødningDet kan være svært at få en flot græsplænen af sig selv – ofte skal der også gødning til. Som udgangspunkt findes der to former for gødning: organisk eller kunstig. Hvis man anvender kunstgødning, så skal det helst kun anvendes i mindre doser og gerne tre gange om året – nemlig i tidligt forår (omkring marts eller april), om sommeren (juni eller juli) samt i sensommerperioden (gerne august eller tidlig september).

Hvis man i stedet anvender organisk gødning, så skal man ikke gøde lige så ofte – det vil være nok med en enkelt gang om året. Organisk gødning stammer fra dyr som heste, køer eller høns og findes ofte i pilleform.

Hvis man har en robotplæneklipper med bioklip, så kan man også anvende denne funktion for at anvende det afklippede græs som organisk gødning – det bliver nemlig bare liggende efter klipning og gøder plænen af sig selv. Fjernes det afklippede græs, fjerner man nemlig også næringsstoffer fra plænen.

Kalk vil ofte også være et godt ”kosttilskud” til græsplænen, idet det kan regulere surhedsgraden. En græsplæne i den bedste trivsel skal helt være pH-neutral – det vil sige syv på pH-skalaen. Hvis man ikke kender pH-værdien på græsplænen, kan man måle det med lakmuspapir. Den bedste form for kalk er desuden jordbrugskalk.

Den rigtige pasning: Forår

I de forskellige årstider skal man foretage sig forskellige ting angående græsplænen. Når græsplæne-sæsonen så småt starter i det tidlige forår, så bør man begynde med at rive græsplænen med riven. Her skal samles alle de døde materialer, således at både mos, blade og ukrudt fjernes.

Mos-i-havenHvis mosset driller, så kan man vente til de lidt mere tørre forårsdage, hvor mosset af sig selv bliver mere løst og dermed lettere at fjerne. Mos kan nemlig være svært at komme af med – især hvis ens græsplæne ligger i skyggen, hvor mos har de bedste vækstbetingelser. Hvis man ikke kan løsne det med riven, så foreslår eksperterne, at man enten lægger fuglefrø i mosset, da fuglene så vil skrabe mosset af under jagten på frøene, eller man kan anvende kemikalier. Kemikalier er dog ikke en miljøvenlig metode.

Man kan også med fordel starte med at slå græsset i foråret, selv om det ikke er vokset særlig meget efter vinteren. Tag dog ikke for meget af græsset af, da det kan fjerne den naturlige næring – vælg gerne den højeste højdejustering på plæneklipperen. De følgende uger kan man slå græsset igen og tage lidt mere hver gang.

Den rigtige pasning: Sommer

Klip græsset regelmæssigt, så det altid har en højde på fem centimeter. Hvis der opstår tørkeperioder henover sommeren, så er det også nødvendigt at vande græsplænen for at undgå, at græsset bliver gult.

Foretag korte men intensive vandinger og opdag, at græsset meget hurtigt bliver grønt igen. Selv om græsset skulle blive vissent og gult under tørkeperioder, så betyder det ikke, at det er dødt – derfor er det ikke strengt nødvendigt at vande plænen.

Husk også sommer-gødningen, som beskrevet ovenfor.

Den rigtige pasning: Efterår og vinter

Efter sommeren kan der ofte opstå nøgne pletter i græsplænen, og for at komme dem til livs bør man fylde dem med en blanding af kompost og sand. Så herefter nyt græs i pletten.

genså græsDet er også i efteråret, at man bør klippe græsplænen for sidste gang i sæsonen – gerne i oktober.

Når bladene begynder at falde fra træerne om efteråret, så kan man sagtens lade dem ligge vinteren over. Pas dog på med at der ikke ligger alt for tunge bladbunker på græsplænen, for så kan der opstå svamp nedenunder. Man kan også med fordel slå græsset med bladene oven på, hvorefter bladene klippes i stykker af maskinen og spredes ud.


Om Worx Landroid

Worx_logo
Worx Landroid er skabt til at gøre livet som haveejer lidt lettere. Worx Landroid så dagens lys første gang i 2011, så her er tale om et relativ nyt koncept. Worx Landroid blev ifølge producenten selv skabt til at revolutionere industrien med de nyeste og mest innovative funktioner og teknologier.

Topmoderne teknologi
Worx Landroid fungerer via AIA, som står for Artificial Intelligence Algorithm, som forbedrer robotplæneklipningens præcision og tillader en smidigere navigation, hvor der er trang plads. Denne teknologi er patenteret og ses derfor ikke andre steder. Det kan desuden heller ikke undgås, at der findes forhindringer i haven, og Worx Landroid kan ”se” disse via sensorer, hvorefter modellen kører udenom.

Robotplæneklippere med mindre teknologi vil bumpe ind i for eksempel stole eller borde, men Worx Landroid registrerer dem, inden den rammer dem og kører i stedet udenom. Man fastlægger også selv arbejdsområdet for Worx Landroid, hvorefter modellen ikke bevæger sig uden for området.

Mulighed for at opdatere modellen
I de følgende år blev Worx Landroid forbedret, og det var nu muligt at anvende modellerne med det samme, de var kommet ud af æsken – men modellerne tillod også, at man kunne ændre på forhåndsindstillingerne, så plæneklipningen kunne passe præcist til forbrugerens individuelle have.

Det blev også muligt for forbrugeren at kunne opdatere Worx Landroid løbende i takt med at producenten laver nye forbedringer – dette sker ved at opdatere modellens firmware via USB, og det betyder også, at man sparer sig selv for en tur til forhandleren.

Worx Landroid med WiFi
I 2014 fik Worx Landroid robotplæneklipperne også den helt nyeste teknologi ind, så det blev muligt at styre modellerne via WiFi ved at downloade den tilhørende app til telefonen. Det betyder, at de WiFi-baserede Worx Landroid plæneklippere kan styres alene med telefonen – også selv om man ikke er ude i haven.

Programmerer sig selv
Worx Landroid er gennem årene siden 2011 hele tiden blevet forbedret og udstyret med ny teknologi, og i dag kan modellerne faktisk programmere sig selv. Det gør de ved selv at planlægge klipningen i forhold til størrelsen på græsplænen (dette sker via app’en, hvor modellen selv kan regne græsplænens størrelse ud), men også selve klipningen justeres af Worx Landroid, hvor klippe-programmet tilpasses til græshøjden og væksten af græsset.

Tager hånd om græsplænen
Ud over at slå græsset på græsplænen efter forbrugerens bestemmelse, så har Worx Landroid også en anden og mere samaritansk funktion – modellerne er nemlig designet til at foretage en skånsom plæneklipning, så plænen kommer til at se flottest muligt ud. Ifølge producenten så skriver videnskaben selv, at græs, der slås ofte, bliver både tykkere og mindsker behovet for næring, og Worx Landroid er netop designet til at slå græsset ofte. Herudover er modellerne også designet til at slå alle græsstrå ens, så hele plænen får samme sundhedsfremmende behandling.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Easylawnmowing.co.uk 🇬🇧

Easylawnmowing.co.uk er en britisk webside, som skriver om forskellige sider af græsklipning, hvor de både anmelder forskellige plæneklippere og giver råd og vejledning. Her er der tale om en test af to modeller, nemlig Worx Landroid M 800 og Worx Landroid L 1500 Wifi. Læs mere om testen af Worx Landroid M 800 her, og om testen af Worx Landroid L 1500 Wifi her.

Easylawnmowing.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Worx Landroid S300 og Worx Landroid M700.

Læs hele anmeldelsen af Worx Landroid S300 her.

Læs hele anmeldelsen af Worx Landroid M700 her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Det danske forbrugerråd Tænk udfører blandt andet grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 19 robotplæneklippere i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Eksperterne har især fokuseret på evner inden for klippeevner, design, teknologi, funktioner og brugervenlighed. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

M3 🇸🇪

M3 er en svensk teknologi-testside, som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af forskellige robotplæneklippere, hvor modellerne Robomow RC308U og Gardena Sileno indgår.Læs mere om testen her.

Pcmag.com 🇬🇧

Pcmag.com er et internationalt magasin med fokus på computerverdenen og teknologi generelt. Magasinet både skriver om de nyeste trends inden for computer og spil, men også emner der vedrører den teknologiske udvikling. Her er der tale om en test af robotplæneklipperen Worx Landroid M 1000 Wifi. Læs mere om testen her.

PCmag.com har ligeledes testet og anmeldt Worx Landroid M1000, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner samt kåret som ”Editor’s Choice”. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, som blandt andet udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 30 robotplæneklippere er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne inden for parametre som klippeevne, design, smidighed, batteri, funktioner og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Techradar.com 🇺🇸

Techradar.com er en teknologiside med et bredt fokus på forbrugerprodukter inden for den teknologiske verden. Siden har eksperter, som skriver artikler og nyheder om teknologi-relaterede emner, og Techradar.com udfører også forskellige tests. Her er der tale om anmeldelser af robotplæneklipperen Worx Landroid M 1000. Læs mere om testen her.

Thehomerobots.com 🇺🇸

Thehomerobots.com er en amerikansk teknologiside, som handler om forskellige robotter til hjemmet. Thehomerobots.com skriver både om nyheder og artikler omkring hjemmerobotterne, og de foretager også tests af forskellige modeller. Her er der derfor tale om en test af robotplæneklipperen Worx Android L 1500 Wifi. Læs mere om testen her. Thehomerobots.com har også testet modellen Worx Landroid S 700 WiFi. Læs mere om testen her.

T3.com 🇺🇸

T3.com er et amerikansk gadget- og teknologi-magasin, som har fokus på nyheder, anmeldelser, guides og artikler inden for teknologien. T3.com har især fokus på elektroniske forbrugerprodukter som telefoner, computere, lyd, spil og fitness. Her har T3.com dog også testet en robotplæneklipper, nemlig Robomow RC304U. Læs mere om testen her.

Chip.de 🇩🇪

Det tyske onlinemagasin Chip.de tester og anmelder en bred vifte af forbrugerprodukter, der omfatter kategorierne elektronik og teknologi. Her har de testet Worx Landroid S300, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Gutewahl.de 🇩🇪

Gutewahl.de er et tysk onlinemagasin, der tester produkter inden for områderne have, madlavning og husholdning. Det gør de for at hjælpe forbrugerne med at træffe det rigtige valg ved køb af et nyt produkt. I denne omgang har de testet og anmeldt Worx Landroid L2000, som de har kåret som testvinder. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Robotlawnmowers.org 🇺🇸

Robotlawnmowers.org er et onlinemagasin, hvor man kan finde masser af information om robotplæneklippere heriblandt tests og anmeldelser. Her har de testet og anmeldt Worx Landroid S300, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪

Det tyske testmagasin Testberichte.de samler forskellige tests og anmeldelser. Dette gør de på baggrund af resultater, brugeranmeldelser samt andre kilder, hvor de herefter finder frem til en samlet vurdering af produktet. Her har Testberichte.de testet og anmeldt Worx Landroid M500, Worx Landroid M700, Worx Landroid M1000 og Worx Landroid L2000.

Du kan læse hele anmeldelsen af Worx Landroid M500 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Worx Landroid M700 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Worx Landroid M1000 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Worx Landroid L2000 her.

The Independent 🇬🇧

Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien. De skriver om alt inden for underholdning, sport, nyheder og meget mere fra både ind- og udland. De anmelder og tester også produkter, hvor de her har lavet en stor test af de bedste robotplæneklippere på markedet heriblandt Worx Landroid M500. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Amazon.de 🇩🇪

Ud over de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på Amazon.de angående modellen Worx Landroid L 2000 Wifi. Læs mere her for mere information om, hvad de almindelige forbrugere mener om modellen.


Alternative artikler hos Forbrugsguiden.dk

Hvis du stadig er i tvivl om hvilken robotplæneklipper du skal vælge, så kan du overveje at læse vores traditionelle robotplæneklipper test, hvor vi har samlet testvindende robotplæneklippere fra en lang række forskellige producenter. Så I denne artikel er det altså ikke kun Worx Landroid robotplæneklippere, men også mærker som Robomow, Gardena og Bosch vi gennemgår.

Vi har også udarbejdet en Robomow robotplæneklipper test og en Gardena robotplæneklipper test, som i princippet er opbygget på samme måde som denne Worx Landroid test. Først finder du en gennemgang af de bedste Gardena og Robomow modeller, dernæst følger testvindere fra alternative producenter. Som i denne test, finder du også en lang række gode tips og råd til hvordan du får mest ud af din robotplæneklipper, samt hvordan du passer din græsplæne bedst muligt.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal vælge en robotplæneklipper eller en almindelige græsslåmaskine, så kan du med fordel læse vores store græsslåmaskine test. Her kan du blive klogere på fordele og ulemper ved denne type.

Du kan også læse vores havetraktor artikel, hvor vi gennemgår en række af de bedste havetraktorer på markedet. I denne artikel finder du blandt andet gode råd og vigtige overvejelser til dit valg af havetraktor.

Hvis du har en kommentar til vores artikel, så hører vi meget gerne fra dig. Vi sætter altid stor pris på at høre læsernes holdning til vores artikler. Vi sætter stor pris på alle salgs tilbagemeldinger, både ris og ros.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Robomow RC308U

Topscorer hos det svenske teknikmagasin M3
”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk
”Godt køb” hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Robomow-RC308U

 


Robomow er et af de andre, mest kendte mærker inden for robotplæneklippere, og her har tre ekspertkilder testet Robomow-modellen, Robomow RC308U. Det tæller det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt også det svenske teknikmagasin M3.

Robomow RC308U er i alle tre tests blevet vurderet ud fra forskellige parametre, og alle tre ekspertkilder er glade for modellen og dens evner, hvilket resulterer i en topplacering i testen hos M3 og stemplet ”Godt køb” hos både Tænk og Råd & Rön.

Arbejdsareal på 800 m2

Robomow RC308U har et arbejdsareal på 800 m2, hvilket ikke er det største men heller ikke det mindste inden for robotplæneklipper-standard. Denne model er designet til at kunne udnytte hele maskinens størrelse med en klippebredde på 28 centimeter, og når modellen kommer til kanter, så har den et unikt system, der er specialdesignet til at tage sig af netop kanter.

For at give et jævnt og ensartet klipperesultat er Robomow RC308U udstyret med stærke stålknive samt muligheden for bioklip, som er med til at gøde græsset jævnt. Makshældningen ligger på 36 procent, så modellen kan også arbejde på skrå sider.

Zone-system

Denne robotplæneklipper opererer inden for et zone-system med to hovedzoner og tre subzoner for at kunne varetage hele græsplænen. Robomow RC308U er desuden en moderne robotplæneklipper, som kan styres med telefonen via en app, og inde i app’en kan man både indstille og programmere klipningen. Man kan også følge med i programstatus, mens modellen kører.

Denne model er tilmed udstyret med forskellige sikkerhedsfunktioner såsom alarmsystem og pinkodesikring, og så findes der også en regnsensor, så modellen ikke bliver ødelagt af regn.

Robomow RC308U kører desuden på batteri og har en køretid på op til 70 minutter. Opladning tager herefter 70-90 minutter.

Eksperterne fremhæver denne model som en god model til den lille have

De svenske eksperter fra M3 har lavet en test af ni forskellige robotplæneklippere, hvor modellen Robomow RC308U er inkluderet. De svenske eksperter skriver, at her er tale om en god, kompakt model, som passer bedst til den mindre have. Ideelt vil Robomow RC308U passe til en firkantet have, der ikke er større end 800 m2, hvilket dog er et mindre areal end mange andre modeller i den svenske test.

Robomow RC308U er ifølge de svenske eksperter både rigtig stilfuld at se på, og så er den god til sit arbejde – nemlig at klippe græsset. Herudover fremhæver eksperterne også, at denne model har en smart WiFi-tilkobling, som gør, at man kan styre modellen med en app. App’en er ifølge M3 meget brugbar, og her kan man både overvåge og se status.

Specifikationer ved Robomow RC308U
🔴 Højde: 21 centimeter
🔴 Bredde: 46 centimeter
🔴 Dybde: 63 centimeter
🔴 Vægt: 11,4 kilo
🔴 Støjniveau: 69 dB
🔴 Arbejdsareal: 800 m2 – kan strækkes op til over 1000 m2 ved optimale forhold
🔴 Klippebredde: 28 centimeter
🔴 Klippehøjde: 15-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 36 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60-70 minutter
🔴 Opladningstid: 70-90 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Robomow RC308U:
Model til den mindre have – kan varetage 800 m2
Speciel kant-klip
Bioklip
Kan styres med app
Alarmsystem og pinkodesikring

Her kan du se en video fra danske RobotEksperten.dk om Robomow RC (C-serien):


Robomow RC304U

God anmeldelse hos teknikmagasinet T3.com
”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk
”Godt køb” hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Robomow RC304U robotplæneklipper

 


Tre forskellige ekspertkilder har testet robotplæneklipperen Robomow RC304U, og det tæller det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det amerikanske teknikmagasin T3.com.

Robomow RC304U er blevet vurderet ud fra parametre som evner inden for plæneklipning, brugervenlighed, håndterbarhed og funktioner, og alle tre hold eksperter er tilfredse med modellen. Det resulterer i en god anmeldelse fra T3.com samt stemplet ”Godt køb” hos både Tænk og Råd & Rön.

Til den mindre have

Denne model er designet til at kunne klippe plænen optimalt, hvis den har en størrelse på maksimum 500 m2. Det ligger i den lave ende inden for robotplæneklipper-standarden, men hvis man har de optimale forhold i plænen (lige, jævn og lettilgængelig), så kan tallet godt presses op på omkring de 1000 m2.

Robomow RC304U har en bred klippebredde på 28 centimeter, og man kan justere klippehøjden mellem 15-60 millimeter. Denne robotplæneklipper er også designet til at kunne håndtere kanter og skråninger, idet modellen har en unik kantklipnings-funktion, som får alt kantgræsset med, og så ligger modellens maksimum-hældning på 36 procent.

Gøder haven og kan anvendes via telefonen

Robomow RC304U kommer også med smart mulighed for bioklip, som betyder, at modellen fordeler det afklippede græs, så plænen kan bruge det som gødning.

Robomow RC304U er også smart på andre områder, for denne model kan nemlig kommunikere med telefonen via en app, og her kan man både indstille, programmere, overvåge og ændre på klipningen.

Denne model kører på batteri og kan køre i maksimum 50 minutter på én opladning – herefter tager en fuld opladning 50-70 minutter. For sikkerhedens skyld har Robomow RC304U både et alarmsystem samt en pinkodebeskyttelse samt en regnsensor.

Eksperterne er imponerede over modellens klippe-evner

Teknikmagasinet T3.com har testet Robomow RC304U og givet modellen en god anmeldelse. Det gør de blandt andet, fordi eksperterne synes, at denne model ser rigtig flot ud, og så er den virkelig god og effektiv, når det kommer til at klippe græs.

Af fordele nævnes også, at her er tale om en klog og støjsvag model, og så fungerer app’en rigtig godt. Men selv om modellen er smart, så skriver eksperterne også, at de ville have foretrukket, at Robomow RC304U var endnu smartere, for blandt andet lavede modellen et par huller i græsplænen. Eksperterne skriver desuden, at denne model er relativt dyr efter deres mening.

Specifikationer ved Robomow RC304U
🔴 Højde: 21 centimeter
🔴 Bredde: 46 centimeter
🔴 Dybde: 63 centimeter
🔴 Vægt: 11,1 kilo
🔴 Støjniveau: 69 dB
🔴 Arbejdsareal: Anbefales til 500 m2, men kan strækkes
🔴 Klippebredde: 28 centimeter
🔴 Klippehøjde: 15-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 36 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 45-50 minutter
🔴 Opladningstid: 50-70 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja

Udvalgte fordele ved Robomow RC304U:
Anbefales til 500 m2 græsplæne – kan dog strækkes ved optimale forhold
Bred klippebredde og kantklipnings-funktion
Bred justerbar klippehøjde
Kan styres via app på telefonen
Sikker model med alarmsystem, pinkode og regnsensor

 

Worx Landroid M700 – Produktet er udgået – et alternativ er: M1000

9.7 ud af 10 point hos det britiske plæneklippermagasin Easylawnmowing.co.uk
God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Worx Landroid M700

 

Både Easylawnmowing.co.uk, Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön samt Testberichte.de har testet og anmeldt Worx Landroid M700, som de alle har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af robottens fremragende funktioner og justerbare muligheder. Til gengæld nævner flere eksperter, at de er mindre vild med brugervejledningen.

Ideel robotplæneklipper med fremragende funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Worx Landroid M700 en ”rigtig god robotplæneklipper”, der er nem at bruge for dem, som ikke gider at bruge tid på at slå græs. Eksempelvis skriver eksperterne fra Easylawnmowing.co.uk, at robotten er ”fyldt med fremragende funktioner”, så det er nemt at få fint græs derhjemme.

Samtidigt forklarer eksperterne fra Testberichte.de, at Worx Landroid M700 kan betjenes via en app og kommer med AIA-teknologi. De mener derfor, at det er en ”ideel robotplæneklipper for alle, der har en 700 kvadratmeter stor have”. Dog er eksperterne mindre glade for robottens brugervejledning, der gerne ”måtte være mere detaljeret”.

Intelligent teknologi

Med Worx Landroid M700 får man en robotplæneklipper, der er velegnet til haver på op til 700 m2. Robotten er udstyret med funktionen Cut to Edge, hvorfor den kan klippe helt ud til alle kanter uden problemer.

Derudover kommer Worx Landroid M700 med AIA-teknologi, så den nemt klarer alt lige fra flere arbejdsområder til smalle passager. Selve klippebredden er desuden på 18 centimeter, og den justerbare klippehøjde er på mellem 30 og 60 millimeter.

Betjen robotten via en app

Worx Landroid M700 ovenfraWorx Landroid M700 kan betjenes via en app, hvor man kan regulere og styre robotten alt efter ens ønsker og behov. Den har også et automatisk planlægningsskema, så den selv pr. automatik går i gang, hvis man ikke selv ønsker at planlægge det.

Robotten har ydermere en regnsensor samt en pinkode og en alarm, så man kan sikre den, når den selv kører rundt i haven. Worx Landroid M700 larmer desuden ikke meget under brug, da lydniveauet er på 65 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Sidst men ikke mindst kan Worx Landroid M700 oplades på flere måder, da det medfølgende batteri er kompatibelt med diverse Worx-produkter. Selve køretiden er på 120 minutter, mens opladningstiden er på omkring 180 minutter.

Specifikationer ved Worx Landroid M700:
🔴 Højde: 20,5 centimeter
🔴 Bredde: 40,4 centimeter
🔴 Dybde: 55,8 centimeter
🔴 Vægt: 9 kilo
🔴 Støjniveau: 65 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 700 m2
🔴 Klippebredde: 18 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 120 minutter
🔴 Opladningstid: 180 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Worx Landroid M700:
Flere oplademuligheder
Automatisk planlægning
Regnsensor
Appstyring
AIA-teknologi

Her kan du se video om Worx Landroid robotplæneklippernes “Cut to edge” teknologi. Videoen er produceret af Worx: 


FAQ

Hvilken robotplæneklipper er den bedste?
Der findes mange forskellige robotplæneklippere på markedet, og det kan derfor også være svært at vurdere, hvilken plæneklipper, der er bedst. En af de robotplæneklippere, der scorer flest point hos både eksperter og forbrugere, er Worx Landroid S300. Robotplæneklipperen har gode funktioner og er udstyret med ekstra teknologi.
Hvad skal jeg kigge efter i en robotplæneklipper?
Dit valg af robotplæneklipper afhænger af, hvor store arealer græs, du skal have slået i din have. Har din have større udfordringer, skal du gå efter en dyrere robotplæneklipper med mange smarte funktioner. Det er helt op til dig at vælge robotplæneklipper.
Er robotklippere det værd?
En robotklipper er tit dyrere end almindelige græsslåmaskiner. Det er vigtigt, at du overvejer, om robotklipperen vil blive brugt til fulde, da prisen ellers ikke kan tjenes ind igen. En robotklipper er for rigtig mange en god løsning og bestemt det værd.
Hvor længe holder robotklippere?
Robotklipperes levetid afhænger meget af, hvordan de vedligeholdes. Selvom robotklipperen for det meste passer sig selv, skal den stadig plejes. Det er eksempelvis vigtigt, at du husker at smøre den og skifter de dele, der bliver beskadiget.

Denne side er anmeldt af: Karla G. Lauridsen Rating 5/5