Worx Landroid Robotplæneklipper Test – Se eksperternes favoritter – Testvinder Guide

2

I denne artikel ser vi nærmere på en række robotplæneklippere fra Worx Landroid, og til formålet har vi set på, hvad forskellige eksperter mener om modellerne – derfor vil man i denne artikel kunne læse direkte, hvilke fordele og ulemper der findes ved hver model, ifølge eksperterne.

For at kunne give forbrugeren det bedst mulige overblik har vi set nærmere på forskellige ekspert-tests, og til dette formål har vi blandt andet inddraget ekspertvurderinger fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön, teknikeksperterne fra Techradar.com, Pcmag.com, T3.com, Easylawnmowing.co.uk og M3.se samt roboteksperterne fra Thehomerobots.com.

Du kan også læse vores store robotplæneklipper test hvor vi har gennemgået testvindere fra en lang række forskellige producenter.

I denne Worx Landroid test finder du: 

🔸 Overblik over syv forskellige Worx Landroid robotplæneklippere 
🔸 Overblik over tre alternative modeller til Worx Landroid 
🔸 Guide til hvordan en robotplæneklipper virker 
🔸 Råd til hvad man bør overveje, inden man køber en robotplæneklipper 
🔸 Tips til at holde græsplænen flot 
🔸 Information om Worx Landroid 
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Worx Landroid S 500 WiFi 

”Godt køb” hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

Worx Landroid S 500 WiFi

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere

 

To forskellige ekspertkilder har testet robotplæneklipperen Worx Landroid S 500 WiFi. Det drejer sig om tests, der er udført af henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som på mange måder fungerer ligesom danske Tænk, idet Råd & Rön også foretager omfattende tests af forbrugerprodukter.

Her har både Tænk og Råd & Rön testet forskellige robotplæneklippere, og Worx Landroid S 500 WiFi er med i disse test. Worx Landroid S 500 WiFi klarer sig godt på de testede parametre, og derfor får modellen udtalelsen ”godt køb” hos begge ekspertkilder.

God til den mindre græsplæne

Worx Landroid S 500 WiFi vil være et godt valg, hvis man ikke har den største græsplæne. Worx Landroid S 500 WiFi kan nemlig klare at klippe græsplæner, der er helt op til 500 m2 – hvis man dog har en græsplæne, der er meget ujævn og med mange uensartede kanter, kan det dog være lidt svært at nå op på de 500 m2.

Denne model klipper med det såkaldte bioklip-system, og det fungerer ved, at det afklippede græs anvendes som gødning til plænen – dermed bliver den flottere på længere sigt.

Zone-klip

Worx Landroid S 500 WiFi - undersideWorx Landroid S 500 WiFi er designet til at gøre plæneklipningen så let som muligt for forbrugeren, og derfor kan denne model klippe græsset helt ud til kanten – Worx Landroid S 500 WiFi har nemlig en tre-bladet skæring og kan klippe ind til 2,5 centimeter fra kanten på maskinen.

Denne maskine har en klippebredde på 18 centimeter, og klippehøjden kan justeres mellem 20 og 60 millimeter. Den er også designet til at kunne køre på stejle græsplæner og kan klare en hældning på maksimalt 35 procent, hvilket svarer til 20 grader.

Når man programmerer Worx Landroid S 500 WiFi, så vælger man klippe-areal ud fra zoneklip-systemet, og det fungerer ved, at man blot vælger de zoner af græsplænen, som skal klippes.

Styres med telefonen

Denne robotplæneklipper kører uden ledning og er dermed på batteri, og når den enten er færdig med klipningen eller er ved at løbe tør for strøm, så returnerer den af sig selv til lade-stationen.

Worx Landroid S 500 WiFi er udstyret med et Lithium-ion batteri, og modellen kan køre op til 60 minutter på én opladning. Herefter tager det 80 minutter at lade Worx Landroid S 500 WiFi’s batteri op igen.

Denne model er desuden udstyret med en regn-sensor, som gør, at modellen holder op med at slå græsset, hvis der kommer regn. Når man først ser denne robotplæneklipper, kan man undres over, at der ikke findes et display på modellen, men det er fordi, at al programmering sker via den tilhørende app på telefonen. Worx Landroid S 500 WiFi er nemlig, som navnet antyder, udstyret med en tilkobling til WiFi.

Specifikationer ved Worx Landroid S 500 WiFi
🔴 Højde: 24 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 54 centimeter
🔴 Vægt: 7,4 kilo
🔴 Støjniveau: 68 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 500 m2
🔴 Klippebredde: 18 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 80 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Worx Landroid S 500 WiFi:
🔵 Kan klippe mindre græsplæner på op til 500 m2
🔵 Med bioklip
🔵 Justerbar klippehøjde 20-60 millimeter
🔵 Klipper via zone-system
🔵 Har WiFi og styres via telefon

Her kan du se en generel videogennemgang af Worx Landroid S-serien. Videoen er udarbejdet af den danske side, RobotEksperten.dk: 

https://www.youtube.com/watch?v=ncE9dNixWzA

Worx Landroid M 800 

8 point ud af 10 hos britiske Easylawnmowing.co.uk

Worx Landroid M 800

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.960,00 Kr. 0,00 Kr. 5.960,00 Kr. Læs mere
5.960,00 Kr. 0,00 Kr. 5.960,00 Kr. Læs mere

 

Robotplæneklipperen Worx Landroid M 800 er blevet testet af britiske Easylawnmowing.co.uk, som her har foretaget en solotest af netop denne model. Easylawnmowing.co.uk specialiserer sig netop inden for robotplæneklipper-området, og baseret på deres ekspertviden vurderer de, at Worx Landroid M 800 er en rigtig god robotplæneklipper, og derfor får den otte stjerner ud af ti.

Til græsplænen på op til 800 m2

Worx Landroid M 800 hører til de robotplæneklippere, som kan håndtere en rimelig stor græsplæne – hvis de optimale forhold findes (at græsplænen er lige og uden for mange kringelkroge), så kan modellen klippe græsset på op til 800 m2 – ellers bliver arbejdsarealet en smule mindre.

Denne model har et fuldautomatisk system med tre blade, som gør, at man stort set ikke selv skal foretage sig noget, og så er der tale om en kompakt model, som derfor lettere kan komme rundt i kroge og hjørner.

Worx Landroid M 800 har en justerbar klippehøjde på mellem 20 og 60 millimeter, og så har den bioklip, som betyder, at det klippede græs bliver omdannet til gødning.

Model med sensorer

Worx Landroid M 800 - oven fraWorx Landroid M 800 er også designet til at kunne arbejde i skrå haver, og derfor kan modellen fungere på skråninger med en hældning på maksimum 35 procent.

Denne model er også en ledningsløs, der kører på batteri, og dette batteri kan holde op til 60 minutter – herefter returnerer modellen af sig selv til ladestationen, hvor en fuld opladning tager 90 minutter. Worx Landroid M 800 er udstyret med to sensorer, nemlig en regnsensor og en stødsensor, som er med til at beskytte maskinen mod regn og stød.

Eksperterne synes, her er tale om en fantastisk robotplæneklipper

De engelske eksperter fra Easylawnmowing.co.uk skriver direkte, at Worx Landroid M 800 er et fantastisk produkt, og der er kun få andre modeller, der kan konkurrere med Worx Landroid M 800, når det kommer til værdi for pengene.

Easylawnmowing.co.uk skriver i deres anmeldelse, at Worx Landroid M 800 er rigtig god til at holde græsplænen i en god stand, og så har modellen rigtig mange gode og brugbare funktioner, som øger funktionaliteten. Worx Landroid M 800 er desuden også flot ifølge eksperterne, og så er den stabil, sikker og god til at navigere rundt i haven.

Denne model har ifølge eksperterne dog også ulemper, og modellen kan have svært ved at nå helt op til kanterne af det areal, man har kortlagt. Har man en meget bakket have med mange hældninger eller en have i en meget speciel udformning med mange forhindringer, så kan modellen også komme lidt i vanskeligheder nu og da. Herudover mener eksperterne, at ladetiden for Worx Landroid M 800 er lige lovlig lang sammenlignet med andre modeller.

Specifikationer ved Worx Landroid M 800
🔴 Højde: 26 centimeter
🔴 Bredde: 37 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter
🔴 Vægt: 8,9 kilo
🔴 Støjniveau: 63 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 800 m2
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 90 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Nej 

Udvalgte fordele ved Worx Landroid M 800:
🔵 Kan klippe græsplæner på op til 800 m2
🔵 Model med bioklip
🔵 Justerbar klippehøjde
🔵 Kan klare skråninger op til 35 procent
🔵 Med regnsensor og stødsensor

Her kan du se en præsentationsvideo af Worx Landroid robotplæneklipperne i M og L-serien. Videoen er produceret af Worx: 

https://www.youtube.com/watch?v=kmYp7CIk_RI

Worx Landroid M 1000 WiFi 

3,5 stjerner ud af 5 hos det britiske magasin Pcmag.com

Worx Landroid M 1000 WiFi

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

På trods af navnet, Pcmag.com, så beskæftiger disse eksperter sig med andet end kun computere. Pcmag.com skriver faktisk også om teknik og teknologi generelt, og her betyder det en test af robotplæneklipperen Worx Landroid M 1000 WiFi.

Her er tale om en solotest af modellen, hvor den er blevet testet på en række specifikke parametre, som blandt andet tæller evner inden for plæneklipning, bevægelser, funktioner og brugervenlighed. Worx Landroid M 1000 WiFi klarer sig udmærket på disse parametre og får derfor en score på 3,5 stjerner ud af fem.

Fordelagtig til den mellemstore græsplæne

Hvis man både leder efter robotplæneklippere, som kan varetage et mellemstort areal samt en model, som er udstyret med den nyeste teknologi, så vil Worx Landroid M 1000 WiFi være et rigtig god valg.

Denne model har nemlig et arbejdsareal på op til 1000 m2, hvilket er en del for en robotplæneklipper. Worx Landroid M 1000 WiFi har desuden et fire-bladet klippesystem samt muligheden for at justere klippehøjden, og det giver en så præcis og jævn plæne som muligt.

Denne robotplæneklipper har desuden bioklip, som yderligere bidrager til plænens velfærd ved at omdanne det afklippede græs til gødning.

Model med WiFi

Worx Landroid M 1000 WiFi er som nævnt udstyret med den nyeste teknologi, og det betyder, at modellen har WiFi og derfor skal styres og programmeres direkte på telefonen via en app. På den måde har man altid kontrolpanelet med sig.

Denne model kører også på batteri, og på én opladning kan modellen arbejde i 60 minutter. Herefter vender den tilbage til ladestationen, hvor en fuld opladning tager 90 minutter.

Worx Landroid M 1000 WiFi er desuden også udstyret med en regnsensor, der gør, at modellen kan registrere regndryp, hvorefter den stopper med at køre af sikkerhedsmæssige årsager samt en stødsensor. Stødsensoren gør, at modellen selv kan registrere forhindringer på ruten, hvorefter den kører udenom for at undgå sammenstød.

Eksperterne fremhæver, at her er tale om en solid klippe-evne

Eksperterne fra Pcmag.com giver Worx Landroid M 1000 WiFi en score på 3,5 stjerner ud af 5, som er en rimelig god score. Den gode anmeldelse kommer blandt andet fordi, at Worx Landroid M 1000 WiFi leverer en solid klippe-udførsel, og så er modellen meget let at programmere. Også den indbyggede regnsensor fremhæves som en god funktion, og så roses modellen desuden for at være stillegående.

Specifikationer ved Worx Landroid M 1000 WiFi
🔴 Højde: 26 centimeter
🔴 Bredde: 37 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter
🔴 Vægt: 9,2 kilo
🔴 Støjniveau: 63 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 1000 m2
🔴 Klippebredde: 18 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Fire blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 90 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja

Udvalgte fordele ved Worx Landroid M 1000 WiFi:
🔵 Fordelagtig til den mellemstore græsplæne på 1000 m2
🔵 Med bioklip
🔵 Justerbar klippehøjde
🔵 Model med WiFi
🔵 Med både regnsensor og stødsensor


Worx Landroid L 1500 WiFi 

God anmeldelse hos amerikanske Thehomerobots.com
8 point ud af 10 hos britiske Easylawnmowing.co.uk

Worx Landroid L 1500 WiFi 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

To forskellige ekspertkilder har testet robotplæneklipperen Worx Landroid L 1500 WiFi, og det drejer sig om de britiske plæneklipnings-eksperter fra Easylawnmowing.co.uk og robot-eksperterne fra amerikanske Thehomerobots.com.

Begge ekspertkilder har testet robotplæneklipperen Worx Landroid L 1500 WiFi på specifikke parametre, hvorefter modellen har fået en samlet score baseret på ydeevnerne. Worx Landroid L 1500 WiFi modtager en god anmeldelse fra Thehomerobots.com samt en topscore fra Easylawnmowing.co.uk på otte point ud af ti.

Til den store plæne

Denne model er designet til den forbruger, som ønsker en robotplæneklipper, som kan varetage at holde græsset flot på en stor plæne. Worx Landroid L 1500 WiFi har nemlig et arbejdsareal på 1500 m2, hvilket er meget for Worx modellerne.

Worx Landroid L 1500 WiFi er desuden en kompakt men kraftig og solid model, som ikke bukker under for udfordringer i haven. Denne robotplæneklipper har et tre-bladet klippesystem, som er designet til at få en jævn plæne, og så har modellen bioklip, som automatisk gøder haven.

Kan styres med app

Denne model har et lavt støjniveau på kun 57 dB, og så kan den også operere i haver, der er skæve – modellen kan nemlig klare hældninger på op til 35 procent, og så gør klippebredden på 22 centimeter, at modellen er effektiv, når den kører.

Worx Landroid L 1500 WiFi kører også på batteri, som giver op til 60 minutters arbejdstid på én opladning. Herefter kører modellen selv tilbage til ladestationen, hvor det tager 90 minutter at få batteriet ladet helt op.

Worx Landroid L 1500 WiFi er desuden en moderne robotplæneklipper, som kan styres via en app til telefonen, og så kommer modellen med flere sikkerhedsindstillinger: Det tæller både regnsensor og stødsensor samt pinkodelås og kniv-sikring. Det betyder, at hvis modellen vælter, så stopper knivene med at bevæge sig.

Eksperterne er især glade for muligheden for WiFi

Worx Landroid L 1500 WiFi  - forfraDenne Worx Landroid robotplæneklipper er både blevet anmeldt af Thehomerobots.com og Easylawnmowing.co.uk, og begge ekspertkilder er generelt glade for modellen – især på grund af den smarte WiFi-tilkobling, så man kan anvende modellen via en app på telefonen.

Thehomerobots.com skriver desuden, at Worx Landroid L 1500 WiFi er meget stillegående i brug, og så fungerer det godt med en smart zone-inddeling af haven. De synes også, at Worx Landroid L 1500 WiFi har et godt navigeringssystem, og så er det smart med regnsensoren. På den mere negative side så skriver Thehomerobots.com, at Worx Landroid L 1500 WiFi bedst kan anvendes med app’en, hvis man står lige ved siden af modellen, og så savner de en vejrtimer-funktion.

Eksperterne fra Easylawnmowing.co.uk skriver, at denne model generelt er en god robotplæneklipper, og så har den gode og brugbare funktioner – blandt andet den smarte zone-inddeling.

Modellen er desuden effektiv i brug, og så er den god til den større græsplæne. De engelske eksperter har dog også ulemper ved modellen, og her skriver de, at man vil være nødt til at klippe græsset selv ved hegn eller buske, og så tager det noget tid at lade denne model op.

Specifikationer ved Worx Landroid L 1500 WiFi
🔴 Højde: 24 centimeter
🔴 Bredde: 52 centimeter
🔴 Dybde: 70 centimeter
🔴 Vægt: 11 kilo
🔴 Støjniveau: 57 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 1500 m2
🔴 Klippebredde: 22 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 90 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Worx Landroid L 1500 WiFi:
🔵 Arbejdsareal på 1500 m2
🔵 Bioklip
🔵 Lavt støjniveau
🔵 Kan styres via telefonen
🔵 Fokus på sikkerhed med regnsensor, stødsensor, pinkodelås og knivsikring.

Her kan du se en generel videogennemgang af Worx Landroid L-serien. Videoen er udarbejdet af den danske side, RobotEksperten.dk: 

https://www.youtube.com/watch?v=CoplmhKTFOE

Worx Landroid L 2000 WiFi 

Gode brugeranmeldelser hos Amazon.de

Worx Landroid L 2000 WiFi

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.995,00 Kr. 0,00 Kr. 11.995,00 Kr. Læs mere

 

Denne robotplæneklipperen er ikke blevet testet af eksperter, som i eksperttests har målt forbrugerprodukterne på forskellige parametre. At Worx Landroid L 2000 WiFi ikke har været testet af eksperter, gør ikke modellen til en ringere model, og her er til gengæld tale om en decideret brugerfavorit på Amazon.de. Her skriver forbrugerne vidt og bredt om deres erfaringer med Worx Landroid L 2000 WiFi, og anmeldelserne her er meget positive.

Til den store græsplæne

Worx Landroid L 2000 WiFi har et stort arbejdsareal på 2000 m2, og det er rigtig meget for en Worx robotplæneklipper. Modellen har et automatisk klippesystem med fire blade, som både sikrer en effektiv og ensartet klipning.

Worx Landroid L 2000 WiFi - fra sidenWorx Landroid L 2000 WiFi har herudover bioklip, som anvender det afklippede græs som gødning, og så kan man frit justere klippehøjden også. Denne robotplæneklipper er mest ideel i lige haver, men modellen kan også klare skråninger – maksniveauet for hældninger er nemlig på 35 procent.

Wifi-baseret model

Worx Landroid L 2000 WiFi hører også til blandt de moderne robotplæneklippere, som kan styres via telefonen. Den har nemlig WiFi, der tillader kommunikation med en smartphone via en app, og så kan man styre og programmere modellen ligegyldig, hvor man befinder sig.

Denne model har også fokus på sikkerhed med flere sikkerhedsfunktioner. Blandt andet så stopper knivene med at bevæge sig, hvis modellen vælter eller tages op, og så er modellen også udstyret med pinkodelås, regnsensor og stødsensor. Worx Landroid L 2000 WiFi kører desuden på batteri og kan køre 90 minutter på én opladning – det er noget mere end de fleste andre modeller.

Brugerne giver topkarakter

Hele 82 procent af de brugere på Amazon.de, der har anmeldt Worx Landroid L 2000 WiFi, giver modellen absolut topkarakter – nemlig fem stjerner ud af fem. Brugerne roser modellen for rigtig mange ting – blandt andet drejer det sig om en let installation, for det fremhæves, at det er let at få Worx Landroid L 2000 WiFi til at fungere og sat op.

Dernæst roses denne model for at være meget brugervenlig og let at anvende, og endelig kommer mange brugere ind på, den virkelig leverer et godt klippe-resultat og efterlader brugernes græsplæner jævnt klippede, flotte og grønne.

Specifikationer ved Worx Landroid L 2000 WiFi
🔴 Højde: 24 centimeter
🔴 Bredde: 52 centimeter
🔴 Dybde: 70 centimeter
🔴 Vægt: 11,7 kilo
🔴 Støjniveau: 57 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 2000 m2
🔴 Klippebredde: 18 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Fire blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 90 minutter
🔴 Opladningstid: 120 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Worx Landroid L 2000 WiFi:
🔵 Stort arbejdsareal på 2000 m2
🔵 Bioklip
🔵 Kan styres via app
🔵 Mange sikkerhedsfunktioner
🔵 Lang arbejdstid på 90 minutter

Her kan du se en video om fordelene ved at benytte sig af en Worx Landroid robotplæneklipper. Videoen er produceret af Worx: 

https://www.youtube.com/watch?v=GUaoPgColoc

Worx Landroid S 700 WiFi 

God anmeldelse hos Thehomerobots.com

Worx Landroid S 700 WiFi 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

De amerikanske roboteksperter fra Thehomerobots.com har tests af forskellige robotter som et af kerneområderne, og her har siden testet robotplæneklipperen Worx Landroid S 700 WiFi i en test, der skulle belyse modellens fordele og ulemper.

Worx Landroid S 700 WiFi er blevet vurderet ud fra specifikke parametre, der blandt andet tæller evner inden for plæneklipning, bevægelser, design og funktioner, hvorefter der er givet en samlet vurdering af Worx Landroid S 700 WiFis evner. Vurderingen lyder, at denne model generelt klarer sig godt over hele linjen, og derfor får modellen en god anmeldelse hos Therhomerobots.com.

Til den mindre græsplæne

Denne robotplæneklipper har et arbejdsareal på 700 m2, og det ligger mod den lavere ende – derfor passer denne model godt til den forbruger, der ikke har så stor en have.

Worx Landroid S 700 WiFi har dog også fokus på at vedligeholde græsplænen, mens den arbejder, og den har derfor blandt andet bioklip, som fordeler det afklippede græs ud på plænen for at gøde den.

Derudover så har Worx Landroid S 700 WiFi tre blade, som sikrer en ensartet plæne. Worx Landroid S 700 WiFi giver det bedste resultat på en lige græsplæne, men modellen kan også klippe skrænter – makshældningen ligger på 35 procent.

Plug & Play

Worx Landroid S 700 WiFi er udstyret med Plug & Play-systemer, der betyder, at modellen kommer med en let installation, og derefter kan man blot styre modellen via sin telefon, da der findes WiFi-tilkobling.

Denne model kører på et Lithium-ion batteri, som giver en times køretid per opladning – herefter tager det 80 minutter at lade batteriet op. Den er desuden også udstyret med en regnsensor, som gør, at modellen selv mærker, hvis det begynder at regne, hvorefter den holder op med at arbejde.

Eksperterne mener, at denne model er næsten komplet

Worx Landroid S 700 WiFi imponerer eksperterne i høj grad, og det tæller på mange forskellige parametre. I deres anmeldelse kommer eksperterne fra Thehomerobots.com nemlig ind på, at her først og fremmest er tale om en godt kørende robotplæneklipper til en god pris.

Klippe- og køreteknikken er meget velfungerende, og modellen både klipper græsset tæt på kanten ved slutningen af det fastsatte areal, og så har den en god kørestil, hvilket giver en jævn og ensartet plæne.

Også WiFi-tilslutningen er ifølge eksperterne rigtig smart, og det er en stor fordel, at man kan styre modellen med en app på telefonen. Eksperterne lægger desuden mærke til, at Worx Landroid S 700 WiFi kræver meget lidt opsætning og konfiguration for at kunne fungere.

Worx Landroid S 700 WiFi - forfraDenne model har dog også ulemper, skriver eksperterne, og især i sammenligning med andre modeller. Nok har Worx Landroid S 700 WiFi blandt andet en regnsensor, men eksperterne havde foretrukket en decideret vejrtimer-funktion, som tillader, at robotten selv planlægger klipningen i forhold til vejrforhold og græssets gro-hastighed.

Eksperterne har også en enkelt ulempe til det ellers smarte WiFi-system, og det går på, at hele ens have skal have WiFi-dækning, før modellen kan fungere optimalt, og at den kan styres overalt fra.

Specifikationer ved Worx Landroid S 700 WiFi
🔴 Højde: 24 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 54 centimeter
🔴 Vægt: 7,4 kilo
🔴 Støjniveau: 68 dB
🔴 Arbejdsareal: Op til 700 m2
🔴 Klippebredde: 18 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 80 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Worx Landroid S 700 WiFi:
🔵 Kan klare plæner på op til 700 m2
🔵 Bioklip
🔵 Kan klare skrænter med en hældning på maksimum 35 procent
🔵 Plug & Play
🔵 Kan styres via telefonen


Alternative modeller til Worx Landroid

Ud over de fem robotplæneklippere fra Worx har vi også taget tre alternativer med til Worx Landroid modellerne i denne artikel. Det har vi gjort for at vise mere af bredden på markedet, og vi har behandlet de alternativer modeller på samme måde som Worx modellerne. De tre alternativer er robotplæneklippere er fra henholdsvis Robomow og Gardena.


Robomow RC308U 

Topscorer hos det svenske teknikmagasin M3
”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk
”Godt køb” hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Robomow-RC308U

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.599,00 Kr. 0,00 Kr. 7.599,00 Kr. Læs mere
7.799,00 Kr. 0,00 Kr. 7.799,00 Kr. Læs mere
8.395,00 Kr. 0,00 Kr. 8.395,00 Kr. Læs mere

 

Robomow er et af de andre, mest kendte mærker inden for robotplæneklippere, og her har tre ekspertkilder testet Robomow-modellen, Robomow RC308U. Det tæller det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt også det svenske teknikmagasin M3.

Robomow RC308U er i alle tre tests blevet vurderet ud fra forskellige parametre, og alle tre ekspertkilder er glade for modellen og dens evner, hvilket resulterer i en topplacering i testen hos M3 og stemplet ”Godt køb” hos både Tænk og Råd & Rön.

Arbejdsareal på 800 m2

Robomow RC308U har et arbejdsareal på 800 m2, hvilket ikke er det største men heller ikke det mindste inden for robotplæneklipper-standard. Denne model er designet til at kunne udnytte hele maskinens størrelse med en klippebredde på 28 centimeter, og når modellen kommer til kanter, så har den et unikt system, der er specialdesignet til at tage sig af netop kanter.

For at give et jævnt og ensartet klipperesultat er Robomow RC308U udstyret med stærke stålknive samt muligheden for bioklip, som er med til at gøde græsset jævnt. Makshældningen ligger på 36 procent, så modellen kan også arbejde på skrå sider.

Zone-system

Denne robotplæneklipper opererer inden for et zone-system med to hovedzoner og tre subzoner for at kunne varetage hele græsplænen. Robomow RC308U er desuden en moderne robotplæneklipper, som kan styres med telefonen via en app, og inde i app’en kan man både indstille og programmere klipningen. Man kan også følge med i programstatus, mens modellen kører.

Denne model er tilmed udstyret med forskellige sikkerhedsfunktioner såsom alarmsystem og pinkodesikring, og så findes der også en regnsensor, så modellen ikke bliver ødelagt af regn.

Robomow RC308U kører desuden på batteri og har en køretid på op til 70 minutter. Opladning tager herefter 70-90 minutter.

Eksperterne fremhæver denne model som en god model til den lille have

De svenske eksperter fra M3 har lavet en test af ni forskellige robotplæneklippere, hvor modellen Robomow RC308U er inkluderet. De svenske eksperter skriver, at her er tale om en god, kompakt model, som passer bedst til den mindre have. Ideelt vil Robomow RC308U passe til en firkantet have, der ikke er større end 800 m2, hvilket dog er et mindre areal end mange andre modeller i den svenske test.

Robomow RC308U er ifølge de svenske eksperter både rigtig stilfuld at se på, og så er den god til sit arbejde – nemlig at klippe græsset. Herudover fremhæver eksperterne også, at denne model har en smart WiFi-tilkobling, som gør, at man kan styre modellen med en app. App’en er ifølge M3 meget brugbar, og her kan man både overvåge og se status.

Specifikationer ved Robomow RC308U
🔴 Højde: 21 centimeter
🔴 Bredde: 46 centimeter
🔴 Dybde: 63 centimeter
🔴 Vægt: 11,4 kilo
🔴 Støjniveau: 69 dB
🔴 Arbejdsareal: 800 m2 – kan strækkes op til over 1000 m2 ved optimale forhold
🔴 Klippebredde: 28 centimeter
🔴 Klippehøjde: 15-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 36 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60-70 minutter
🔴 Opladningstid: 70-90 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Robomow RC308U:
🔵 Model til den mindre have – kan varetage 800 m2
🔵 Speciel kant-klip
🔵 Bioklip
🔵 Kan styres med app
🔵 Alarmsystem og pinkodesikring

Her kan du se en video fra danske RobotEksperten.dk om Robomow RC (C-serien):

https://www.youtube.com/watch?v=22SKjUWuzW4

Robomow RC304U 

God anmeldelse hos teknikmagasinet T3.com
”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk
”Godt køb” hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Robomow RC304U robotplæneklipper

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere
7.495,00 Kr. 0,00 Kr. 7.495,00 Kr. Læs mere

 

Tre forskellige ekspertkilder har testet robotplæneklipperen Robomow RC304U, og det tæller det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det amerikanske teknikmagasin T3.com.

Robomow RC304U er blevet vurderet ud fra parametre som evner inden for plæneklipning, brugervenlighed, håndterbarhed og funktioner, og alle tre hold eksperter er tilfredse med modellen. Det resulterer i en god anmeldelse fra T3.com samt stemplet ”Godt køb” hos både Tænk og Råd & Rön.

Til den mindre have

Denne model er designet til at kunne klippe plænen optimalt, hvis den har en størrelse på maksimum 500 m2. Det ligger i den lave ende inden for robotplæneklipper-standarden, men hvis man har de optimale forhold i plænen (lige, jævn og lettilgængelig), så kan tallet godt presses op på omkring de 1000 m2.

Robomow RC304U har en bred klippebredde på 28 centimeter, og man kan justere klippehøjden mellem 15-60 millimeter. Denne robotplæneklipper er også designet til at kunne håndtere kanter og skråninger, idet modellen har en unik kantklipnings-funktion, som får alt kantgræsset med, og så ligger modellens maksimum-hældning på 36 procent.

Gøder haven og kan anvendes via telefonen

Robomow RC304U kommer også med smart mulighed for bioklip, som betyder, at modellen fordeler det afklippede græs, så plænen kan bruge det som gødning.

Robomow RC304U er også smart på andre områder, for denne model kan nemlig kommunikere med telefonen via en app, og her kan man både indstille, programmere, overvåge og ændre på klipningen.

Denne model kører på batteri og kan køre i maksimum 50 minutter på én opladning – herefter tager en fuld opladning 50-70 minutter. For sikkerhedens skyld har Robomow RC304U både et alarmsystem samt en pinkodebeskyttelse samt en regnsensor.

Eksperterne er imponerede over modellens klippe-evner

Teknikmagasinet T3.com har testet Robomow RC304U og givet modellen en god anmeldelse. Det gør de blandt andet, fordi eksperterne synes, at denne model ser rigtig flot ud, og så er den virkelig god og effektiv, når det kommer til at klippe græs.

Af fordele nævnes også, at her er tale om en klog og støjsvag model, og så fungerer app’en rigtig godt. Men selv om modellen er smart, så skriver eksperterne også, at de ville have foretrukket, at Robomow RC304U var endnu smartere, for blandt andet lavede modellen et par huller i græsplænen. Eksperterne skriver desuden, at denne model er relativt dyr efter deres mening.

Specifikationer ved Robomow RC304U
🔴 Højde: 21 centimeter
🔴 Bredde: 46 centimeter
🔴 Dybde: 63 centimeter
🔴 Vægt: 11,1 kilo
🔴 Støjniveau: 69 dB
🔴 Arbejdsareal: Anbefales til 500 m2, men kan strækkes
🔴 Klippebredde: 28 centimeter
🔴 Klippehøjde: 15-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 36 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 45-50 minutter
🔴 Opladningstid: 50-70 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Robomow RC304U:
🔵 Anbefales til 500 m2 græsplæne – kan dog strækkes ved optimale forhold
🔵 Bred klippebredde og kantklipnings-funktion
🔵 Bred justerbar klippehøjde
🔵 Kan styres via app på telefonen
🔵 Sikker model med alarmsystem, pinkode og regnsensor


Gardena Sileno 

Topscorer hos det svenske teknikmagasin M3
”Godt køb” hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

Gardena Sileno

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.995,00 Kr. 0,00 Kr. 4.995,00 Kr. Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere

 

Tre forskellige ekspertkilder har testet robotplæneklipperen Gardena Sileno, og alle tre er godt tilfredse med modellen. De tre ekspertkilder tæller det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt også det svenske teknikmagasin M3.

Gardena Sileno klarer sig nemlig generelt godt over hele linjen i testene, og det resulterer i en topplacering i testen hos M3 og stemplet ”Godt køb” hos både Tænk og Råd & Rön.

Til græsplænen på omkring 1000 m2

Gardena Sileno er designet til at kunne varetaget mediumstore græsplæner på omkring 1000 m2, men hvis man har optimale forhold i haven (en lige og jævn plæne uden for mange forhindringer), så kan man presse tallet et par hundrede m2 op.

Gardena Sileno kommer med et knivsystem på tre blade samt et stærkt baghjulstræk, som især er godt på stigninger, og modellen kan klare stigninger med en hældning på op til 35 procent. Man kan også justere klippehøjden på Gardena Sileno, og man kan foretage indstillinger mellem 20 og 60 millimeter. 

Støjsvag model

Gardena Sileno robotplæneklipperGardena Sileno har flere fokuspunkter, og et af dem er lyden. Gardena Sileno kommer nemlig med et lavt støjniveau på 58 dB og er dermed designet til ikke at larme ret meget, mens den arbejder – det betyder, at man sagtens kan opholde sig i haven, mens modellen arbejder.

Gardena Sileno har også indbyggede stødsensorer, der sikrer, at modellen ikke støder ind i forhindringer, og så findes der også en knivsensor, der gør, at knivenes bevægelser stopper, hvis modellen løftes op eller vælter. Gardena Sileno har desuden teknologier, der beskytter modellen selv, og det tæller et pinkodesystem og en tastaturlås.

Eksperterne fremhæver modellens gode pris og lave støj

Gardena Sileno har været inkluderet i det svenske teknikmagasin M3’s test af robotplæneklippere. Ni modeller er blevet testet, og Gardena Sileno er blandt de bedste. M3 skriver, at her først og fremmest er tale om en lidt mere prisvenlig model, hvilket er et stort plus, da robotplæneklippere generelt er dyre.

Den lave pris til trods så er her stadig tale om en velfungerende robotplæneklipper, skriver de svenske eksperter, og de fremhæver især modellens Sensor Cut-system, som sørger for at klippe græsset på kanter og i sider også.

Gardena Sileno er måske ikke den bedste plæneklipper, når det gælder batterilevetid eller at håndtere stejle skråninger, skriver M3, men til gengæld er denne model også en af de mest støjsvage på markedet, hvilket ligeledes er et stort plus.

Specifikationer ved Gardena Sileno
🔴 Højde: 24,8 centimeter
🔴 Bredde: 51 centimeter
🔴 Dybde: 62,7 centimeter
🔴 Vægt: 9,8 kilo
🔴 Støjniveau: 58 dB
🔴 Arbejdsareal: 1000 m2, men kan strækkes lidt ved optimale forhold
🔴 Klippebredde: 22 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 35 procent
🔴 Knivsystem: Tre blade
🔴 Køretid på én batteriopladning: 65 minutter
🔴 Opladningstid: 60 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Nej 

Udvalgte fordele ved Gardena Sileno:
🔵 Arbejdsareal på 1000 m2
🔵 Baghjulstræk som er godt på skråninger
🔵 Justerbar klippehøjde
🔵 Fokus på at holde lydniveauet nede
🔵 Stødsensor og knivsensor


Hvordan virker en robotplæneklipper?

robotplæneklipperEn af de typiske grunde til at investere i en robotplæneklipper er, at man som forbruger slipper for det tidskrævende job, som plæneklipning er. Så mange anskaffer sig derfor en robotplæneklipper og slipper den løs i haven – men hvordan fungerer den egentlig?

Både Easylawnmowing.co.uk, Gardenlines.co.uk og Lawnmowersdirect.co.uk beskæftiger sig med robotplæneklippere, og baseret på artikler fra de tre ekspertkilder forklarer vi her, hvordan en robotplæneklipper virker:

Fast arbejdsareal

En robotplæneklipper vil fra producentens side komme med et givent arbejdsareal, som den kan håndtere. Det vil ofte være til den mindre græsplæne (500 m2 eller derunder), den mediumstore (500-1000 m2) eller den helt store (1500+). Det er så det areal, som den givne model kan arbejde indenfor.

De allermest effektive robotplæneklippere kan faktisk varetage græsplæner, der er op til 6000 m2. Nogle modeller kører i lige linjer, hvor andre bevæger sig i tilfældige ruter. Man skal herefter også indstille klippehøjden, så græsset bliver klippet, som man ønsker det.

Afgræsning af arbejdsareal

robotplæneklipper arealSom en del af opsætningen skal man som forbruger vælge nogle zoner eller afgræsninger, som robotplæneklipperen så ikke bevæger sig uden for – det kan både være digitalt eller med pløkker eller kantledninger, som placeres i haven.

Robotplæneklipperen anvender så et kortsystem, som kortlægger ruten, som dog ændres undervejs, når modellen bevæger sig hen i nærheden af forhindringerne eller afgrænsningerne. Så skiftes der retning for at undgå kollision.

Kan fungere i alle haver

Haven behøver ikke være lige og rektangulær for at få et godt resultat – robotplæneklipperne er designede til at køre uden om forhindringer. Man kan også sagtens anskaffe en robotplæneklipper, selv om man har hældninger og skråninger i haven, for de fleste modeller er designede til at kunne tackle dem også. Det vil fremgå af beskrivelsen af hver model, hvad deres maksimum-hældning er, og ofte ligger dette tal rimelig højt – gerne op til omkring 35 procent.

Klippesystem

Robotplaneklipper bladeRobotplæneklippere er skabt med noget af et unikt klippesystem, som er modsat traditionelle plæneklippere, der er designet til at skære mange centimeter af græsset, så man ikke behøver at klippe det så ofte.

Det giver selvfølgelig god mening i en travl hverdag, men robotplæneklippere gør det anderledes: Robotplæneklippere er nemlig programmeret til at klippe små bidder af græsset af, og denne teknik anvendes, da disse små dele af det afklippede græs så kan falde ned gennem den resterende plæne og ned til jorden, hvor det kan være med til at gøde jorden.

Det sker ved, at det først nedbrydes, hvorefter det bliver anvendeligt som organisk og naturlig gødning, som giver græs og rødder ny og livsgivende næring.

Det resulterer i en sundere, tykkere, tættere og grønnere græsplæne. Så først kan man måske have svært ved at se forskellen på græshøjden, når robotplæneklipperen har været ude at køre, men forskellen sker over tid.

Sensorer

Mange robotplæneklippere er udstyret med forskellige sensorer, der sikrer modellerne selv mod skade. Ofte vil her være tale om en regnsensor, som opdager, hvis det begynder at regne. Robotterne har nemlig ikke godt af regn og vil også have svært ved at bevæge sig rundt på en våd græsplæne, og derfor vil de køre tilbage til ladestationen, hvis regnsensoren registrerer regn.

Mange robotplæneklippere har også en stødsensor, og den gør, at robotplæneklipperen ikke støder ind i forhindringer eller genstande som stole eller borde. Med en stødsensor kan robotplæneklipperen registrere eventuelle forhindringer, der findes i kørebanen, hvorefter den bevæger sig udenom. 

Batteri

Hvordan virker en robotplæneklipperRobotplæneklippere kører på batteri, og mange af de moderne modeller benytter sig af den nye Lithium-ion teknologi, der sikrer høj effektivitet og stabilitet samt en relativ kort opladningstid.

Robotplæneklipperne vil typisk kunne arbejde i omkring en times tid, før de løber tør for strøm.

Robotplæneklipperne vil derfor også komme med en ladestation, som man kan placere, så man ikke kan se den, og når batteriet er ved at være dødt, så kan modellerne selv registrere dette, hvorefter de returnerer til ladestationen og lader sig selv op.

En fuld opladning vil ofte tage halvanden time eller mere. Hvis robotplæneklipperen ikke er færdig med at klippe plænen, så vender den tilbage til arbejdet efter endt opladning.

Miljø

Robotplæneklippere er generelt gode for miljøet, og det tæller både for græsplænens miljø, men også miljøet generelt, hvor der spares på benzin og strøm, og så forurener robotplæneklipperen ikke.

En robotplæneklipper samler ikke det afklippede græs op, når den kører (mange traditionelle plæneklippere har en opsamlingsboks, som samler græsset op undervejs), men mange af robotplæneklipperne har det såkaldte bioklip, som er en funktion, der omdanner det afklippede græs til gødning ved at klippe det i meget små stykker og derefter sprede det optimalt og jævnt ud.

Også for allergikere er robotplæneklipperen en god ide, for det kan nemlig være en ubehagelig opgave at skulle slå græs manuelt, hvis man er græspollen-allergiker. Men en robotplæneklipper klarer selv opgaven og kan ikke få allergiske reaktioner.

Sikkerhed

robotplæneklipper tyverialarmRobotplæneklipperne har ofte flere sikkerhedsindstillinger – det tæller både tyverisikring og sikkerhed mod at komme til skade.

Angående tyverisikring så er mange robotplæneklippere udstyret med forskellige former for tyverialarm. Nogle har et decideret alarmsystem eller en pinkodesikring og tastaturlås. Det betyder, at kun ejeren kan benytte sig af modellen.

Mange robotplæneklippere har også et sikringssystem angående knivene, som klipper græsset. Det betyder, at hvis man løfter robotplæneklipperen, eller den vælter, så holder knivene med det samme op med at bevæge sig, så man ikke kommer til skade.

Vedligeholdelse

En robotplæneklipper kræver ikke meget vedligeholdelse, og den klarer det meste af arbejdet selv. Den skal ikke tømmes for græs og skal ikke renses. Mange producenter anbefaler dog, at man udskifter knivene en gang om året for at være sikker på at få det bedste resultat. Robotplæneklippere er elektriske, så de behøver heller ikke olie, benzin eller kabler.

WiFi

Mange af de moderne robotplæneklipper kommer med WiFi-tilkobling, hvilket gør, at man kan styre sin robotplæneklipper via en app på telefonen. Ofte vil man så skulle foretage alle valg, indstillinger og programmeringer via telefonen, og man vil kunne styre robotplæneklipperen, uanset om man står foran den, sidder i sofaen eller i bussen.


Dette bør du overveje, inden du køber en robotplæneklipper

worx-landroid

Det er svært at komme udenom, at en robotplæneklipper unægtelig vil kunne frigive både tid og besvær for forbrugeren i dagligdagen, men derfor skal man ikke bare købe den første og den bedste model.

Baseret på artikler fra Gardenlines.co.ukRobotsworldwide.com og Husqvarna.com guider vi i det nedenstående til, hvad man bør overveje, før man anskaffer sig en robotplæneklipper:

Størrelse på græsplænen: Robotplæneklipperne har forskellige arbejdsarealer, så man skal købe en model, der passer til ens egen græsplæne. Nogle modeller kan dække mindre arealer på ned til 150 m2, hvor andre kan komme helt op på 6000 m2.

Størrelse på græsplænenLæg mærke til at størrelse på arbejdsareal og pris også hænger nøje sammen. Man skal også være opmærksom på, at hvis ens græsplæne for eksempel er 500 m2 stor og ujævn med mange skrænter og kringelkroge, så vil det ikke altid være nok at købe en model, der står 500 m2 på som arbejdsareal.

Det angivne tal vil ofte være maksimum-arealet og derfor passe til en 500 m2 stor hel flad og jævn plæne. Derfor bør man købe en model med et lidt større arbejdsareal for at være sikker på, at den kan dække hele plænen.

Udformning af græsplæne: Hvis man har en græsplæne med mange skråninger og bakker, så bør man vælge en model med stærke og store hjul, som kan klare opgaven. Man bør i så fald også vælge en model, der kan klippe græs på skråninger. Mange modeller kan klare hældninger på op til 35 procent.  

Brugervenlighed: Det er ifølge eksperterne en god ide at se nærmere på displayet og systemet, før man køber modellen. Se efter om styringen er let og intuitiv og nem at navigere, for som sæsonerne skifter, så vil man ofte være nødt til at justere en smule på indstillingerne.

robotplæneklipper sikkerhedSikkerhed 1: Eksperterne anbefaler, at man vælger en robotplæneklipper, der har et sikkerhedssystem – gerne et pinkodesystem eller alarmsystem men eventuelt også en GPS-tracker. Hvis modellen bliver stjålet, så vil forhandleren altid kunne se, hvor den befinder sig.

Sikkerhed 2: Ud over at forsøge at forhindre at robotplæneklipperen bliver stjålet, så skal man også overveje sin egen, familien og kæledyrenes personlige sikkerhed. Derfor bør man investere i en model, der har et sikkerhedssystem i knivene.

Sensorer: Nogle modeller har 360 graders synsfelt, så de kan se alt, hvad der sker – andre modeller har blot sensorer såsom regnsensor eller stødsensor, der registrerer forskellige parametre. Disse funktioner er meget smarte og højner både effektivitet og robotplæneklipperens egen sikkerhed.

WiFi: De mest moderne robotplæneklippere har indbygget WiFi, så man kan styre dem via telefonen. Det er en smart udvikling, der gør det lettere at få klippet plænen, da man så altid har kontrolpanelet ved hånden. Disse modeller er dog ofte dyrere.


Tips til at holde græsplænen pæn

flot græsplæne
En sund græsplæne i trivsel er grøn, tyk i græstæppet, trimmet og uden mos og ukrudt, men det kan være svært at få græsplænen til at se sådan ud i praksis. Baseret på artikler fra forbrugerrådet Tænk og boligsiden Bolius.dk guider vi her forbrugeren til, hvordan man opnår en flot græsplæne:

Den rigtige græshøjde

græshøjdeHøjden på græsset er en væsentlig faktor for, om græsplænen kommer til at få en dyb, mørk, grøn farve. Eksperterne skriver, at den optimale græshøjde ligger på fem centimeter – de fem centimeter betyder også, at græsplænen er bedre beskyttet, hvis der opstår tørkeperioder uden regn.

Lad endelig ikke græsset komme ned under en højde på tre centimeter – så forsvinder livskraften, og mos og ukrudt vil have lettere ved at få overtaget på plænen. Især om foråret er det vigtigt ikke at klippe græsset for langt ned – det beskytter nemlig også mod frost.

Som udgangspunkt bør man desuden klippe græsset en-to gange om ugen fra marts til oktober.

Den rigtige tilpasning

Det er også vigtigt at klippe og afrette kanterne på græsplænen, og lige og præcise kanter giver et meget stort visuelt løft til plænens udseende, og så vokser det heller ikke ind til blomsterne i bedene. Man behøver ikke afrette kanterne ofte – bare et par gange i løbet af året.

Den rigtige gødning

gødningDet kan være svært at få en flot græsplænen af sig selv – ofte skal der også gødning til. Som udgangspunkt findes der to former for gødning: organisk eller kunstig. Hvis man anvender kunstgødning, så skal det helst kun anvendes i mindre doser og gerne tre gange om året – nemlig i tidligt forår (omkring marts eller april), om sommeren (juni eller juli) samt i sensommerperioden (gerne august eller tidlig september).

Hvis man i stedet anvender organisk gødning, så skal man ikke gøde lige så ofte – det vil være nok med en enkelt gang om året. Organisk gødning stammer fra dyr som heste, køer eller høns og findes ofte i pilleform.

Hvis man har en robotplæneklipper med bioklip, så kan man også anvende denne funktion for at anvende det afklippede græs som organisk gødning – det bliver nemlig bare liggende efter klipning og gøder plænen af sig selv. Fjernes det afklippede græs, fjerner man nemlig også næringsstoffer fra plænen.

Kalk vil ofte også være et godt ”kosttilskud” til græsplænen, idet det kan regulere surhedsgraden. En græsplæne i den bedste trivsel skal helt være pH-neutral – det vil sige syv på pH-skalaen. Hvis man ikke kender pH-værdien på græsplænen, kan man måle det med lakmuspapir. Den bedste form for kalk er desuden jordbrugskalk.

Den rigtige pasning: Forår

I de forskellige årstider skal man foretage sig forskellige ting angående græsplænen. Når græsplæne-sæsonen så småt starter i det tidlige forår, så bør man begynde med at rive græsplænen med riven. Her skal samles alle de døde materialer, således at både mos, blade og ukrudt fjernes.

Mos-i-havenHvis mosset driller, så kan man vente til de lidt mere tørre forårsdage, hvor mosset af sig selv bliver mere løst og dermed lettere at fjerne. Mos kan nemlig være svært at komme af med – især hvis ens græsplæne ligger i skyggen, hvor mos har de bedste vækstbetingelser. Hvis man ikke kan løsne det med riven, så foreslår eksperterne, at man enten lægger fuglefrø i mosset, da fuglene så vil skrabe mosset af under jagten på frøene, eller man kan anvende kemikalier. Kemikalier er dog ikke en miljøvenlig metode.

Man kan også med fordel starte med at slå græsset i foråret, selv om det ikke er vokset særlig meget efter vinteren. Tag dog ikke for meget af græsset af, da det kan fjerne den naturlige næring – vælg gerne den højeste højdejustering på plæneklipperen. De følgende uger kan man slå græsset igen og tage lidt mere hver gang.

Den rigtige pasning: Sommer

Klip græsset regelmæssigt, så det altid har en højde på fem centimeter. Hvis der opstår tørkeperioder henover sommeren, så er det også nødvendigt at vande græsplænen for at undgå, at græsset bliver gult.

Foretag korte men intensive vandinger og opdag, at græsset meget hurtigt bliver grønt igen. Selv om græsset skulle blive vissent og gult under tørkeperioder, så betyder det ikke, at det er dødt – derfor er det ikke strengt nødvendigt at vande plænen.

Husk også sommer-gødningen, som beskrevet ovenfor.

Den rigtige pasning: Efterår og vinter

Efter sommeren kan der ofte opstå nøgne pletter i græsplænen, og for at komme dem til livs bør man fylde dem med en blanding af kompost og sand. Så herefter nyt græs i pletten.

genså græsDet er også i efteråret, at man bør klippe græsplænen for sidste gang i sæsonen – gerne i oktober.

Når bladene begynder at falde fra træerne om efteråret, så kan man sagtens lade dem ligge vinteren over. Pas dog på med at der ikke ligger alt for tunge bladbunker på græsplænen, for så kan der opstå svamp nedenunder. Man kan også med fordel slå græsset med bladene oven på, hvorefter bladene klippes i stykker af maskinen og spredes ud.


Om Worx Landroid

Worx_logo
Worx Landroid er skabt til at gøre livet som haveejer lidt lettere. Worx Landroid så dagens lys første gang i 2011, så her er tale om et relativ nyt koncept. Worx Landroid blev ifølge producenten selv skabt til at revolutionere industrien med de nyeste og mest innovative funktioner og teknologier.

Topmoderne teknologi
Worx Landroid fungerer via AIA, som står for Artificial Intelligence Algorithm, som forbedrer robotplæneklipningens præcision og tillader en smidigere navigation, hvor der er trang plads. Denne teknologi er patenteret og ses derfor ikke andre steder. Det kan desuden heller ikke undgås, at der findes forhindringer i haven, og Worx Landroid kan ”se” disse via sensorer, hvorefter modellen kører udenom.

Robotplæneklippere med mindre teknologi vil bumpe ind i for eksempel stole eller borde, men Worx Landroid registrerer dem, inden den rammer dem og kører i stedet udenom. Man fastlægger også selv arbejdsområdet for Worx Landroid, hvorefter modellen ikke bevæger sig uden for området.

Mulighed for at opdatere modellen
I de følgende år blev Worx Landroid forbedret, og det var nu muligt at anvende modellerne med det samme, de var kommet ud af æsken – men modellerne tillod også, at man kunne ændre på forhåndsindstillingerne, så plæneklipningen kunne passe præcist til forbrugerens individuelle have.

Det blev også muligt for forbrugeren at kunne opdatere Worx Landroid løbende i takt med at producenten laver nye forbedringer – dette sker ved at opdatere modellens firmware via USB, og det betyder også, at man sparer sig selv for en tur til forhandleren.

Worx Landroid med WiFi
I 2014 fik Worx Landroid robotplæneklipperne også den helt nyeste teknologi ind, så det blev muligt at styre modellerne via WiFi ved at downloade den tilhørende app til telefonen. Det betyder, at de WiFi-baserede Worx Landroid plæneklippere kan styres alene med telefonen – også selv om man ikke er ude i haven.

Programmerer sig selv
Worx Landroid er gennem årene siden 2011 hele tiden blevet forbedret og udstyret med ny teknologi, og i dag kan modellerne faktisk programmere sig selv. Det gør de ved selv at planlægge klipningen i forhold til størrelsen på græsplænen (dette sker via app’en, hvor modellen selv kan regne græsplænens størrelse ud), men også selve klipningen justeres af Worx Landroid, hvor klippe-programmet tilpasses til græshøjden og væksten af græsset.

Tager hånd om græsplænen
Ud over at slå græsset på græsplænen efter forbrugerens bestemmelse, så har Worx Landroid også en anden og mere samaritansk funktion – modellerne er nemlig designet til at foretage en skånsom plæneklipning, så plænen kommer til at se flottest muligt ud. Ifølge producenten så skriver videnskaben selv, at græs, der slås ofte, bliver både tykkere og mindsker behovet for næring, og Worx Landroid er netop designet til at slå græsset ofte. Herudover er modellerne også designet til at slå alle græsstrå ens, så hele plænen får samme sundhedsfremmende behandling.


Worx Landroid test – disse kilder har vi brugt: 

Easylawnmowing.co.uk 🇬🇧
Easylawnmowing.co.uk er en britisk webside, som skriver om forskellige sider af græsklipning, hvor de både anmelder forskellige plæneklippere og giver råd og vejledning. Her er der tale om en test af to modeller, nemlig Worx Landroid M 800 og Worx Landroid L 1500 Wifi. Læs mere om testen af Worx Landroid M 800 her, og om testen af Worx Landroid L 1500 Wifi her.


Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd Tænk udfører blandt andet grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 19 robotplæneklippere i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Eksperterne har især fokuseret på evner inden for klippeevner, design, teknologi, funktioner og brugervenlighed. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


M3 🇸🇪 
M3 er en svensk teknologi-testside, som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af forskellige robotplæneklippere, hvor modellerne Robomow RC308U og Gardena Sileno indgår.Læs mere om testen her.


Pcmag.com 🇬🇧 
Pcmag.com er et internationalt magasin med fokus på computerverdenen og teknologi generelt. Magasinet både skriver om de nyeste trends inden for computer og spil, men også emner der vedrører den teknologiske udvikling. Her er der tale om en test af robotplæneklipperen Worx Landroid M 1000 Wifi. Læs mere om testen her.


Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, som blandt andet udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 30 robotplæneklippere er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne inden for parametre som klippeevne, design, smidighed, batteri, funktioner og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Techradar.com 🇺🇸 
Techradar.com er en teknologiside med et bredt fokus på forbrugerprodukter inden for den teknologiske verden. Siden har eksperter, som skriver artikler og nyheder om teknologi-relaterede emner, og Techradar.com udfører også forskellige tests. Her er der tale om anmeldelser af robotplæneklipperen Worx Landroid M 1000. Læs mere om testen her.


Thehomerobots.com 🇺🇸 
Thehomerobots.com er en amerikansk teknologiside, som handler om forskellige robotter til hjemmet. Thehomerobots.com skriver både om nyheder og artikler omkring hjemmerobotterne, og de foretager også tests af forskellige modeller. Her er der derfor tale om en test af robotplæneklipperen Worx Android L 1500 Wifi. Læs mere om testen her. Thehomerobots.com har også testet modellen Worx Landroid S 700 WiFi. Læs mere om testen her.


T3.com 🇺🇸 
T3.com er et amerikansk gadget- og teknologi-magasin, som har fokus på nyheder, anmeldelser, guides og artikler inden for teknologien. T3.com har især fokus på elektroniske forbrugerprodukter som telefoner, computere, lyd, spil og fitness. Her har T3.com dog også testet en robotplæneklipper, nemlig Robomow RC304U. Læs mere om testen her.


Forbruger-anmeldelser – Amazon.de 🇩🇪
Ud over de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på Amazon.de angående modellen Worx Landroid L 2000 Wifi. Læs mere her for mere information om, hvad de almindelige forbrugere mener om modellen.


Alternative artikler på Forbrugsguiden:
Du kan også læse vores traditionelle robotplæneklipper test, hvor vi har samlet testvindende robotplæneklippere fra en lang række forskellige producenter.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal vælge en robotplæneklipper eller en almindelige græsslåmaskine, så kan du med fordel læse vores store græsslåmaskine test. Her kan du blive klogere på fordele og ulemper ved denne type.

Du kan også læse vores havetraktor artikel, hvor vi gennemgår en række af de bedste havetraktorer på markedet. I denne artikel finder du blandt andet gode råd og vigtige overvejelser til dit valg af havetraktor.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse