Worx Landroid Robotplæneklipper Test-oversigt – Se eksperternes favoritter – Testvinder guide

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: februar 26, 2024.
ANNONCER
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Worx Landroid Robotplæneklipper Test-oversigt – Se eksperternes favoritter – Testvinder guide

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

I denne artikel ser vi nærmere på en række robotplæneklippere fra Worx Landroid, og til formålet har vi set på, hvad forskellige eksperter mener om modellerne – derfor vil man i denne artikel kunne læse direkte, hvilke fordele og ulemper der findes ved hver model, ifølge eksperterne.

For at kunne give forbrugeren det bedst mulige overblik har vi set nærmere på forskellige ekspert-tests, og til dette formål har vi blandt andet inddraget ekspertvurderinger fra den svenske Råd & Rön, teknikeksperterne fra Techradar.com, Pcmag.com, T3.com, Easylawnmowing.co.uk og M3.se samt roboteksperterne fra Thehomerobots.com.

Du kan også læse vores store robotplæneklipper test hvor vi har gennemgået testvindere fra en lang række forskellige producenter.

Denne artikel indeholder:

  •  Overblik over 6 forskellige Worx Landroid robotplæneklippere
  •  Overblik over tre alternative modeller til Worx Landroid
  •  Guide til hvordan en robotplæneklipper virker
  •  Råd til hvad man bør overveje, inden man køber en robotplæneklipper
  •  Tips til at holde græsplænen flot
  •  Information om Worx Landroid
  • Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Worx Landroid robotplæneklipper test – De 2  bedste modeller ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de Worx Landroid robotplæneklippere, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige Worx Landroid er blevet bedømt i.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst. Efter gennemgangen af Worx Landroid, gennemgår vi også et par alternative testvindere fra andre producenter.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 2 produkter, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste worx landroid robotplæneklippere i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Worx Landroid M500 - effektiv worx robotplæneklipper med app-styring

Bedste Testvinder

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Worx Landroid M500:

Fordele

  • Flere oplademuligheder
  • Effektiv robotplæneklipper
  • Opladningstid på 90 minutter
  • Tyverisikring
  • Automatisk planlægningsskema

Worx Landroid M500 er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer The Independent, Råd & Rön og Testberichte.de. Alle eksperter er begejstrede for robotplæneklipperen, som de har givet en god bedømmelse.

Anmeldelse: Analyse af Worx Landroid M500

Fantastisk maskine til en mellemstor have, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Worx Landroid M500 en fremragende plæneklipper, hvor eksperterne fra The Independent skriver, at ”dette er en fantastisk maskine til en mellemstor have”. Samtidigt nævner de, at ”den har vist sig at være en rigtig arbejdshest”, da ”den knokler og klipper græsset optimalt”.

Eksperterne fra Testberichte.de har også testet Worx Landroid M500 og hæfter sig især ved, at robotten er nem at betjene og styre via appen. Dog er de ikke så glade for prisen og mener ikke, at den klipper lige så godt som andre testede modeller.

Effektiv robotplæneklipper til mellemstore haver

Med Worx Landroid M500 får man en effektiv robotplæneklipper, der anvender en app til at beregne den mest optimale plan ud fra plænens størrelse. Den justerer også klippetiden i forhold til vejrforholdene.

Robotten er fremstillet i et kompakt design, der sørger for, at den nemt kan navigere rundt i haven selv ved smalle passager. Den har desuden en klippebredde på 18 centimeter og en maksimal klippehøjde på 60 millimeter. Klippehøjden er justerbar og starter fra 30 millimeter.

Worx Landroid M500 er ydermere velegnet til en mellemstor græsplæne på op til 500 m2 og kommer med funktionen Cut to Edge, så den klipper helt ud til kanterne.

Automatisk planlægningsskema

Worx Landroid M500 fra sidenWorx Landroid M500 er en praktisk plæneklipper, der er forsynet med et automatisk planlægningsskema. Man har ligeledes mulighed for at tilpasse robotten alt efter ens behov via en app, så den klipper græsset, når det passer ind i ens skema.

Derudover kommer Worx Landroid M500 med flere oplademuligheder, da det medfølgende batteri er kompatibelt med diverse Worx-produkter. Det er muligt at tyverisikre robotten, da den kan låses med en pinkode.

Sidst men ikke mindst har robotten en køretid på 60 minutter, mens opladningstiden er på 90 minutter. Lydniveauet er på 67 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Worx Landroid M1000 - bedste robotplæneklipper ifølge pcmag og testberichte

Bedste Premium Valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Worx Landroid M1000:

Både det amerikanske tech-magasin PCmag.com og det tyske testmagasin Testberichte.de har testet og anmeldt Worx Landroid M1000, som de henholdsvis har givet 4,5 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner.

Dette har de gjort, da de blandt andet er glade for robottens fremragende klippeevne og pålidelighed. Til gengæld er de mindre begejstrede for, at Worx Landroid M1000 ikke kommer med en fjernbetjening.

Anmeldelse: Analyse af Worx Landroid M1000

Fremragende klippeevne, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Worx Landroid M1000 en pålidelig robotplæneklipper. Eksperterne fra Testberichte.de skriver eksempelvis, at ”den er nem at installere og betjene”, mens den samtidigt ”sikrer en super velholdt græsplæne”.

Dette er eksperterne fra PCmag.com i og forklarer ydermere, at Worx Landroid M1000 har ”en fremragende klippeevne”, da den klarer arbejdet optimalt.

De er desuden begejstrede for, at robotten er ”meget stille” og har ”en brugervenlig mobilapp”. Den eneste ulempe, de nævner, er, at robotten ikke har en fjernbetjening.

Velegnet til større haver

Med Worx Landroid M1000 får man en robotplæneklipper, der er velegnet til større haver på op til 1000 m2. Robotten er udstyret med funktionen Cut to Edge, så den klipper helt ud til alle kanter i haven.

Derudover kommer robotten med et batteri, der er kompatibelt med flere Worx-produkter, hvorfor modellen har flere oplademuligheder. Worx Landroid M1000 har ydermere en pinkode, der sikrer mod tyveri.

Nem betjening

Worx Landroid M1000 oven fraWorx Landroid M1000 er nem at installere og betjene, da den kan kobles til en app via ens smartphone. Herved kan man nemt komme i gang med robotten samt betjene den, når den er klar til brug.

Man kan eksempelvis planlægge og tilpasse robotten alt efter ens behov, så den arbejder på tidspunkter, der passer ind i ens dag. Klippebredden er på 18 centimeter, hvor den justerbare klippehøjde er på mellem 30 og 60 millimeter.

Sidst men ikke mindst har Worx Landroid M1000 en køretid på 120 minutter, mens opladningstiden er på 90 minutter. Lydniveauet er 67 dB, hvor en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Test og anmeldelser af worx landroid robotplæneklippere anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Easylawnmowing.co.uk

Easylawnmowing.co.uk er en britisk webside, som skriver om forskellige sider af græsklipning, hvor de både anmelder forskellige plæneklippere og giver råd og vejledning. Her er der tale om en test af to modeller, nemlig Worx Landroid M 800 og Worx Landroid L 1500 Wifi. Læs mere om testen af Worx Landroid M 800 her, og om testen af Worx Landroid L 1500 Wifi her.

Easylawnmowing.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Worx Landroid S300 og Worx Landroid M700.

Læs hele anmeldelsen af Worx Landroid S300 her.

Læs hele anmeldelsen af Worx Landroid M700 her.

M3

M3 er en svensk teknologi-testside, som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af forskellige robotplæneklippere, hvor modellerne Robomow RC308U og Gardena Sileno indgår.Læs mere om testen her.

Pcmag.com 

Pcmag.com er et internationalt magasin med fokus på computerverdenen og teknologi generelt. Magasinet både skriver om de nyeste trends inden for computer og spil, men også emner der vedrører den teknologiske udvikling. Her er der tale om en test af robotplæneklipperen Worx Landroid M 1000 Wifi. Læs mere om testen her.

PCmag.com har ligeledes testet og anmeldt Worx Landroid M1000, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner samt kåret som ”Editor’s Choice”. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Techradar.com

Techradar.com er en teknologiside med et bredt fokus på forbrugerprodukter inden for den teknologiske verden. Siden har eksperter, som skriver artikler og nyheder om teknologi-relaterede emner, og Techradar.com udfører også forskellige tests. Her er der tale om anmeldelser af robotplæneklipperen Worx Landroid M 1000. Læs mere om testen her.

T3.com

T3.com er et amerikansk gadget- og teknologi-magasin, som har fokus på nyheder, anmeldelser, guides og artikler inden for teknologien. T3.com har især fokus på elektroniske forbrugerprodukter som telefoner, computere, lyd, spil og fitness. Her har T3.com dog også testet en robotplæneklipper, nemlig Robomow RC304U. Læs mere om testen her.

Testberichte.de

Det tyske testmagasin Testberichte.de samler forskellige tests og anmeldelser. Dette gør de på baggrund af resultater, brugeranmeldelser samt andre kilder, hvor de herefter finder frem til en samlet vurdering af produktet. Her har Testberichte.de testet og anmeldt Worx Landroid M500, Worx Landroid M700, Worx Landroid M1000 og Worx Landroid L2000.

Du kan læse hele anmeldelsen af Worx Landroid M500 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Worx Landroid M700 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Worx Landroid M1000 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Worx Landroid L2000 her.

The Independent

Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien. De skriver om alt inden for underholdning, sport, nyheder og meget mere fra både ind- og udland. De anmelder og tester også produkter, hvor de her har lavet en stor test af de bedste robotplæneklippere på markedet heriblandt Worx Landroid M500. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Kundeanmeldelser

Amazon.de

Ud over de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på Amazon.de angående modellen Worx Landroid L 2000 Wifi. Læs mere her for mere information om, hvad de almindelige forbrugere mener om modellen.

FAQ

Hvilken robotplæneklipper er den bedste?
Der findes mange forskellige robotplæneklippere på markedet, og det kan derfor også være svært at vurdere, hvilken plæneklipper, der er bedst. En af de robotplæneklippere, der scorer flest point hos både eksperter og forbrugere, er Worx Landroid S300. Robotplæneklipperen har gode funktioner og er udstyret med ekstra teknologi.
Hvad skal jeg kigge efter i en robotplæneklipper?
Dit valg af robotplæneklipper afhænger af, hvor store arealer græs, du skal have slået i din have. Har din have større udfordringer, skal du gå efter en dyrere robotplæneklipper med mange smarte funktioner. Det er helt op til dig at vælge robotplæneklipper.
Er robotklippere det værd?
En robotklipper er tit dyrere end almindelige græsslåmaskiner. Det er vigtigt, at du overvejer, om robotklipperen vil blive brugt til fulde, da prisen ellers ikke kan tjenes ind igen. En robotklipper er for rigtig mange en god løsning og bestemt det værd.
Hvor længe holder robotklippere?
Robotklipperes levetid afhænger meget af, hvordan de vedligeholdes. Selvom robotklipperen for det meste passer sig selv, skal den stadig plejes. Det er eksempelvis vigtigt, at du husker at smøre den og skifter de dele, der bliver beskadiget.

Hvordan virker en robotplæneklipper?

En af de typiske grunde til at investere i en robotplæneklipper er, at man som forbruger slipper for det tidskrævende job, som plæneklipning er. Så mange anskaffer sig derfor en robotplæneklipper og slipper den løs i haven – men hvordan fungerer den egentlig?

åde Easylawnmowing.co.uk, Gardenlines.co.uk og Lawnmowersdirect.co.uk beskæftiger sig med robotplæneklippere, og baseret på artikler fra de tre ekspertkilder forklarer vi her, hvordan en robotplæneklipper virker:

Fast arbejdsareal

En robotplæneklipper vil fra producentens side komme med et givent arbejdsareal, som den kan håndtere. Det vil ofte være til den mindre græsplæne (500 m2 eller derunder), den mediumstore (500-1000 m2) eller den helt store (1500+). Det er så det areal, som den givne model kan arbejde indenfor.

De allermest effektive robotplæneklippere kan faktisk varetage græsplæner, der er op til 6000 m2. Nogle modeller kører i lige linjer, hvor andre bevæger sig i tilfældige ruter. Man skal herefter også indstille klippehøjden, så græsset bliver klippet, som man ønsker det.

Afgræsning af arbejdsareal

om en del af opsætningen skal man som forbruger vælge nogle zoner eller afgræsninger, som robotplæneklipperen så ikke bevæger sig uden for – det kan både være digitalt eller med pløkker eller kantledninger, som placeres i haven.

Robotplæneklipperen anvender så et kortsystem, som kortlægger ruten, som dog ændres undervejs, når modellen bevæger sig hen i nærheden af forhindringerne eller afgrænsningerne. Så skiftes der retning for at undgå kollision.

Kan fungere i alle haver

Haven behøver ikke være lige og rektangulær for at få et godt resultat – robotplæneklipperne er designede til at køre uden om forhindringer. Man kan også sagtens anskaffe en robotplæneklipper, selv om man har hældninger og skråninger i haven, for de fleste modeller er designede til at kunne tackle dem også. Det vil fremgå af beskrivelsen af hver model, hvad deres maksimum-hældning er, og ofte ligger dette tal rimelig højt – gerne op til omkring 35 procent.

Klippesystem

obotplæneklippere er skabt med noget af et unikt klippesystem, som er modsat traditionelle plæneklippere, der er designet til at skære mange centimeter af græsset, så man ikke behøver at klippe det så ofte.

Det giver selvfølgelig god mening i en travl hverdag, men robotplæneklippere gør det anderledes: Robotplæneklippere er nemlig programmeret til at klippe små bidder af græsset af, og denne teknik anvendes, da disse små dele af det afklippede græs så kan falde ned gennem den resterende plæne og ned til jorden, hvor det kan være med til at gøde jorden.

Det sker ved, at det først nedbrydes, hvorefter det bliver anvendeligt som organisk og naturlig gødning, som giver græs og rødder ny og livsgivende næring.

Det resulterer i en sundere, tykkere, tættere og grønnere græsplæne. Så først kan man måske have svært ved at se forskellen på græshøjden, når robotplæneklipperen har været ude at køre, men forskellen sker over tid.

Sensorer

Mange robotplæneklippere er udstyret med forskellige sensorer, der sikrer modellerne selv mod skade. Ofte vil her være tale om en regnsensor, som opdager, hvis det begynder at regne. Robotterne har nemlig ikke godt af regn og vil også have svært ved at bevæge sig rundt på en våd græsplæne, og derfor vil de køre tilbage til ladestationen, hvis regnsensoren registrerer regn.

Mange robotplæneklippere har også en stødsensor, og den gør, at robotplæneklipperen ikke støder ind i forhindringer eller genstande som stole eller borde. Med en stødsensor kan robotplæneklipperen registrere eventuelle forhindringer, der findes i kørebanen, hvorefter den bevæger sig udenom.

Batteri

Robotplæneklippere kører på batteri, og mange af de moderne modeller benytter sig af den nye Lithium-ion teknologi, der sikrer høj effektivitet og stabilitet samt en relativ kort opladningstid.

Robotplæneklipperne vil typisk kunne arbejde i omkring en times tid, før de løber tør for strøm.

Robotplæneklipperne vil derfor også komme med en ladestation, som man kan placere, så man ikke kan se den, og når batteriet er ved at være dødt, så kan modellerne selv registrere dette, hvorefter de returnerer til ladestationen og lader sig selv op.

En fuld opladning vil ofte tage halvanden time eller mere. Hvis robotplæneklipperen ikke er færdig med at klippe plænen, så vender den tilbage til arbejdet efter endt opladning.

Miljø

Robotplæneklippere er generelt gode for miljøet, og det tæller både for græsplænens miljø, men også miljøet generelt, hvor der spares på benzin og strøm, og så forurener robotplæneklipperen ikke.

En robotplæneklipper samler ikke det afklippede græs op, når den kører (mange traditionelle plæneklippere har en opsamlingsboks, som samler græsset op undervejs), men mange af robotplæneklipperne har det såkaldte bioklip, som er en funktion, der omdanner det afklippede græs til gødning ved at klippe det i meget små stykker og derefter sprede det optimalt og jævnt ud.

Også for allergikere er robotplæneklipperen en god ide, for det kan nemlig være en ubehagelig opgave at skulle slå græs manuelt, hvis man er græspollen-allergiker. Men en robotplæneklipper klarer selv opgaven og kan ikke få allergiske reaktioner.

Sikkerhed

Robotplæneklipperne har ofte flere sikkerhedsindstillinger – det tæller både tyverisikring og sikkerhed mod at komme til skade.

Angående tyverisikring så er mange robotplæneklippere udstyret med forskellige former for tyverialarm. Nogle har et decideret alarmsystem eller en pinkodesikring og tastaturlås. Det betyder, at kun ejeren kan benytte sig af modellen.

Mange robotplæneklippere har også et sikringssystem angående knivene, som klipper græsset. Det betyder, at hvis man løfter robotplæneklipperen, eller den vælter, så holder knivene med det samme op med at bevæge sig, så man ikke kommer til skade.

Vedligeholdelse

En robotplæneklipper kræver ikke meget vedligeholdelse, og den klarer det meste af arbejdet selv. Den skal ikke tømmes for græs og skal ikke renses. Mange producenter anbefaler dog, at man udskifter knivene en gang om året for at være sikker på at få det bedste resultat. Robotplæneklippere er elektriske, så de behøver heller ikke olie, benzin eller kabler.

WiFi

Mange af de moderne robotplæneklipper kommer med WiFi-tilkobling, hvilket gør, at man kan styre sin robotplæneklipper via en app på telefonen. Ofte vil man så skulle foretage alle valg, indstillinger og programmeringer via telefonen, og man vil kunne styre robotplæneklipperen, uanset om man står foran den, sidder i sofaen eller i bussen.

Dette bør du overveje, inden du køber en robotplæneklipper

Det er svært at komme udenom, at en robotplæneklipper unægtelig vil kunne frigive både tid og besvær for forbrugeren i dagligdagen, men derfor skal man ikke bare købe den første og den bedste model.

Baseret på artikler fra Gardenlines.co.uk, Robotsworldwide.com og Husqvarna.com guider vi i det nedenstående til, hvad man bør overveje, før man anskaffer sig en robotplæneklipper:

Størrelse på græsplænen: Robotplæneklipperne har forskellige arbejdsarealer, så man skal købe en model, der passer til ens egen græsplæne. Nogle modeller kan dække mindre arealer på ned til 150 m2, hvor andre kan komme helt op på 6000 m2.

Læg mærke til at størrelse på arbejdsareal og pris også hænger nøje sammen. Man skal også være opmærksom på, at hvis ens græsplæne for eksempel er 500 m2 stor og ujævn med mange skrænter og kringelkroge, så vil det ikke altid være nok at købe en model, der står 500 m2 på som arbejdsareal.

Det angivne tal vil ofte være maksimum-arealet og derfor passe til en 500 m2 stor hel flad og jævn plæne. Derfor bør man købe en model med et lidt større arbejdsareal for at være sikker på, at den kan dække hele plænen.

Udformning af græsplæne: Hvis man har en græsplæne med mange skråninger og bakker, så bør man vælge en model med stærke og store hjul, som kan klare opgaven. Man bør i så fald også vælge en model, der kan klippe græs på skråninger. Mange modeller kan klare hældninger på op til 35 procent.

Brugervenlighed: Det er ifølge eksperterne en god ide at se nærmere på displayet og systemet, før man køber modellen. Se efter om styringen er let og intuitiv og nem at navigere, for som sæsonerne skifter, så vil man ofte være nødt til at justere en smule på indstillingerne.

Sikkerhed 1: Eksperterne anbefaler, at man vælger en robotplæneklipper, der har et sikkerhedssystem – gerne et pinkodesystem eller alarmsystem men eventuelt også en GPS-tracker. Hvis modellen bliver stjålet, så vil forhandleren altid kunne se, hvor den befinder sig.

Sikkerhed 2: Ud over at forsøge at forhindre at robotplæneklipperen bliver stjålet, så skal man også overveje sin egen, familien og kæledyrenes personlige sikkerhed. Derfor bør man investere i en model, der har et sikkerhedssystem i knivene.

Sensorer: Nogle modeller har 360 graders synsfelt, så de kan se alt, hvad der sker – andre modeller har blot sensorer såsom regnsensor eller stødsensor, der registrerer forskellige parametre. Disse funktioner er meget smarte og højner både effektivitet og robotplæneklipperens egen sikkerhed.

WiFi: De mest moderne robotplæneklippere har indbygget WiFi, så man kan styre dem via telefonen. Det er en smart udvikling, der gør det lettere at få klippet plænen, da man så altid har kontrolpanelet ved hånden. Disse modeller er dog ofte dyrere.

Tips til at holde græsplænen pæn

En sund græsplæne i trivsel er grøn, tyk i græstæppet, trimmet og uden mos og ukrudt, men det kan være svært at få græsplænen til at se sådan ud i praksis. Baseret på artikler fra boligsiden Bolius.dk guider vi her forbrugeren til, hvordan man opnår en flot græsplæne:

Den rigtige græshøjde

Højden på græsset er en væsentlig faktor for, om græsplænen kommer til at få en dyb, mørk, grøn farve. Eksperterne skriver, at den optimale græshøjde ligger på fem centimeter – de fem centimeter betyder også, at græsplænen er bedre beskyttet, hvis der opstår tørkeperioder uden regn.

Lad endelig ikke græsset komme ned under en højde på tre centimeter – så forsvinder livskraften, og mos og ukrudt vil have lettere ved at få overtaget på plænen. Især om foråret er det vigtigt ikke at klippe græsset for langt ned – det beskytter nemlig også mod frost.

Som udgangspunkt bør man desuden klippe græsset en-to gange om ugen fra marts til oktober.

Den rigtige tilpasning

Det er også vigtigt at klippe og afrette kanterne på græsplænen, og lige og præcise kanter giver et meget stort visuelt løft til plænens udseende, og så vokser det heller ikke ind til blomsterne i bedene. Man behøver ikke afrette kanterne ofte – bare et par gange i løbet af året.

Den rigtige gødning

et kan være svært at få en flot græsplænen af sig selv – ofte skal der også gødning til. Som udgangspunkt findes der to former for gødning: organisk eller kunstig. Hvis man anvender kunstgødning, så skal det helst kun anvendes i mindre doser og gerne tre gange om året – nemlig i tidligt forår (omkring marts eller april), om sommeren (juni eller juli) samt i sensommerperioden (gerne august eller tidlig september).

Hvis man i stedet anvender organisk gødning, så skal man ikke gøde lige så ofte – det vil være nok med en enkelt gang om året. Organisk gødning stammer fra dyr som heste, køer eller høns og findes ofte i pilleform.

Hvis man har en robotplæneklipper med bioklip, så kan man også anvende denne funktion for at anvende det afklippede græs som organisk gødning – det bliver nemlig bare liggende efter klipning og gøder plænen af sig selv. Fjernes det afklippede græs, fjerner man nemlig også næringsstoffer fra plænen.

Kalk vil ofte også være et godt ”kosttilskud” til græsplænen, idet det kan regulere surhedsgraden. En græsplæne i den bedste trivsel skal helt være pH-neutral – det vil sige syv på pH-skalaen. Hvis man ikke kender pH-værdien på græsplænen, kan man måle det med lakmuspapir. Den bedste form for kalk er desuden jordbrugskalk.

Den rigtige pasning: Forår

I de forskellige årstider skal man foretage sig forskellige ting angående græsplænen. Når græsplæne-sæsonen så småt starter i det tidlige forår, så bør man begynde med at rive græsplænen med riven. Her skal samles alle de døde materialer, således at både mos, blade og ukrudt fjernes.

is mosset driller, så kan man vente til de lidt mere tørre forårsdage, hvor mosset af sig selv bliver mere løst og dermed lettere at fjerne. Mos kan nemlig være svært at komme af med – især hvis ens græsplæne ligger i skyggen, hvor mos har de bedste vækstbetingelser. Hvis man ikke kan løsne det med riven, så foreslår eksperterne, at man enten lægger fuglefrø i mosset, da fuglene så vil skrabe mosset af under jagten på frøene, eller man kan anvende kemikalier. Kemikalier er dog ikke en miljøvenlig metode.

Man kan også med fordel starte med at slå græsset i foråret, selv om det ikke er vokset særlig meget efter vinteren. Tag dog ikke for meget af græsset af, da det kan fjerne den naturlige næring – vælg gerne den højeste højdejustering på plæneklipperen. De følgende uger kan man slå græsset igen og tage lidt mere hver gang.

Den rigtige pasning: Sommer

Klip græsset regelmæssigt, så det altid har en højde på fem centimeter. Hvis der opstår tørkeperioder henover sommeren, så er det også nødvendigt at vande græsplænen for at undgå, at græsset bliver gult.

Foretag korte men intensive vandinger og opdag, at græsset meget hurtigt bliver grønt igen. Selv om græsset skulle blive vissent og gult under tørkeperioder, så betyder det ikke, at det er dødt – derfor er det ikke strengt nødvendigt at vande plænen.

Husk også sommer-gødningen, som beskrevet ovenfor.

Den rigtige pasning: Efterår og vinter

Efter sommeren kan der ofte opstå nøgne pletter i græsplænen, og for at komme dem til livs bør man fylde dem med en blanding af kompost og sand. Så herefter nyt græs i pletten.

Det er også i efteråret, at man bør klippe græsplænen for sidste gang i sæsonen – gerne i oktober.

Når bladene begynder at falde fra træerne om efteråret, så kan man sagtens lade dem ligge vinteren over. Pas dog på med at der ikke ligger alt for tunge bladbunker på græsplænen, for så kan der opstå svamp nedenunder. Man kan også med fordel slå græsset med bladene oven på, hvorefter bladene klippes i stykker af maskinen og spredes ud.

Om Worx Landroid

Worx Landroid er skabt til at gøre livet som haveejer lidt lettere. Worx Landroid så dagens lys første gang i 2011, så her er tale om et relativ nyt koncept. Worx Landroid blev ifølge producenten selv skabt til at revolutionere industrien med de nyeste og mest innovative funktioner og teknologier.

Topmoderne teknologi

Worx Landroid fungerer via AIA, som står for Artificial Intelligence Algorithm, som forbedrer robotplæneklipningens præcision og tillader en smidigere navigation, hvor der er trang plads. Denne teknologi er patenteret og ses derfor ikke andre steder. Det kan desuden heller ikke undgås, at der findes forhindringer i haven, og Worx Landroid kan ”se” disse via sensorer, hvorefter modellen kører udenom.

Robotplæneklippere med mindre teknologi vil bumpe ind i for eksempel stole eller borde, men Worx Landroid registrerer dem, inden den rammer dem og kører i stedet udenom. Man fastlægger også selv arbejdsområdet for Worx Landroid, hvorefter modellen ikke bevæger sig uden for området.

Mulighed for at opdatere modellen

I de følgende år blev Worx Landroid forbedret, og det var nu muligt at anvende modellerne med det samme, de var kommet ud af æsken – men modellerne tillod også, at man kunne ændre på forhåndsindstillingerne, så plæneklipningen kunne passe præcist til forbrugerens individuelle have.

Det blev også muligt for forbrugeren at kunne opdatere Worx Landroid løbende i takt med at producenten laver nye forbedringer – dette sker ved at opdatere modellens firmware via USB, og det betyder også, at man sparer sig selv for en tur til forhandleren.

Worx Landroid med WiFi

I 2014 fik Worx Landroid robotplæneklipperne også den helt nyeste teknologi ind, så det blev muligt at styre modellerne via WiFi ved at downloade den tilhørende app til telefonen. Det betyder, at de WiFi-baserede Worx Landroid plæneklippere kan styres alene med telefonen – også selv om man ikke er ude i haven.

Programmerer sig selv

Worx Landroid er gennem årene siden 2011 hele tiden blevet forbedret og udstyret med ny teknologi, og i dag kan modellerne faktisk programmere sig selv. Det gør de ved selv at planlægge klipningen i forhold til størrelsen på græsplænen (dette sker via app’en, hvor modellen selv kan regne græsplænens størrelse ud), men også selve klipningen justeres af Worx Landroid, hvor klippe-programmet tilpasses til græshøjden og væksten af græsset.

Tager hånd om græsplænen

Ud over at slå græsset på græsplænen efter forbrugerens bestemmelse, så har Worx Landroid også en anden og mere samaritansk funktion – modellerne er nemlig designet til at foretage en skånsom plæneklipning, så plænen kommer til at se flottest muligt ud. Ifølge producenten så skriver videnskaben selv, at græs, der slås ofte, bliver både tykkere og mindsker behovet for næring, og Worx Landroid er netop designet til at slå græsset ofte. Herudover er modellerne også designet til at slå alle græsstrå ens, så hele plænen får samme sundhedsfremmende behandling.

Alternative artikler hos Forbrugsguiden.dk

Hvis du stadig er i tvivl om hvilken robotplæneklipper du skal vælge, så kan du overveje at læse vores traditionelle robotplæneklipper test, hvor vi har samlet testvindende robotplæneklippere fra en lang række forskellige producenter. Så I denne artikel er det altså ikke kun Worx Landroid robotplæneklippere, men også mærker som Robomow, Gardena og Bosch vi gennemgår.

Vi har også udarbejdet en Robomow robotplæneklipper test og en Gardena robotplæneklipper test, som i princippet er opbygget på samme måde som denne Worx Landroid test. Først finder du en gennemgang af de bedste Gardena og Robomow modeller, dernæst følger testvindere fra alternative producenter. Som i denne test, finder du også en lang række gode tips og råd til hvordan du får mest ud af din robotplæneklipper, samt hvordan du passer din græsplæne bedst muligt.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal vælge en robotplæneklipper eller en almindelige græsslåmaskine, så kan du med fordel læse vores store græsslåmaskine test. Her kan du blive klogere på fordele og ulemper ved denne type.

Du kan også læse vores havetraktor artikel, hvor vi gennemgår en række af de bedste havetraktorer på markedet. I denne artikel finder du blandt andet gode råd og vigtige overvejelser til dit valg af havetraktor.

Hvis du har en kommentar til vores artikel, så hører vi meget gerne fra dig. Vi sætter altid stor pris på at høre læsernes holdning til vores artikler. Vi sætter stor pris på alle salgs tilbagemeldinger, både ris og ros.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme