Vaskemaskine test-oversigt: De bedste vaskemaskiner ifølge anmeldelser og tests

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vaskemaskine testvinder guide: I denne artikel har Forbrugsguiden.dk samlet en oversigt over en række vaskemaskiner, som alle er blevet kåret som testvindere, eller har klaret sig godt i tests.

Formålet med denne artikel er at give et nemt og overskueligt overblik over, hvilke vaskemaskiner der ifølge diverse anerkendte forbrugerråd og testmagasiner er de bedste på markedet.

Hos Forbrugsguiden.dk gennemgår vi tests fra anerkendte testmagasiner, aviser og forbrugerråd fra hele Skandinavien. I beskrivelserne nedenfor kan du læse om fordelene ved de forskellige vaskemaskiner og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi referer til.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vaskemaskine test-oversigt – Her er de bedste vaskemaskiner

Her følger en gennemgang af de vaskemaskiner på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.

Hvad skal man overveje, før man køber en vaskemaskine?

Størrelse og kapacitet
Sørg for at tjekke vaskemaskinens kapacitet, når du leder efter den rette model. De fleste vaskemaskiner har en kapacitet på omkring 5-8 kg, hvilket er nok til at vaske tøj til ca. 3 personer. Hvis du har en stor familie eller ønsker at kunne vaske mere tøj på én gang, bør du kigge efter en vaskemaskine med en større kapacitet.

Nogle vaskemaskiner har endda en kapacitet på 10 kg eller mere. Foruden kapaciteten bør du også overveje størrelsen – altså dimensionerne – på vaskemaskinen. Hvis du har et lille hjem eller begrænset plads i dit vaskerum, bør du kigge efter en kompakt vaskemaskine, der ikke tager for meget plads.

Vaskeprogrammer
Vaskemaskiner kommer med mange forskellige programmer til vask af forskellige typer tøj, og det kan være lidt uoverskueligt at vide, hvilke programmer man skal se efter. Vi anbefaler, at du finder en model, hvor der er ekstra vaskeprogrammer til f.eks. håndvask eller skånsom vask af sarte tekstiler (uld og silke), allergiprogrammer, samt programmer, som kan indstilles efter, hvor beskidt tøjet er.

Mange vaskemaskiner har også særlige indstillinger til babytøj eller sportstøj. De fleste modeller kommer også med hurtige eller kortere vaskeprogrammer, som kan klare en vask på 30 minutter i stedet for én til tre timer. Næsten alle vaskemaskiner har i dag sensorer, der reducerer behovet for energi, vand og vaskemiddel samt vasketiden.

Energi- og vandeffektivitet
Når du køber en vaskemaskine, er det vigtigt at overveje energi- og vandeffektivitet. Alle vaskemaskiner skal have et energimærke, som giver oplysninger om energieffektivitetsklasse, energiforbrug ved 100 vaske, vandforbrug for en vask og støj.

Det bedste modeller har energimærke A, mens det dårligeste har G. I 2021 kom der nye energiklasser, hvilket betyder at modeller som er klassificeret som A+++ eller A++, faktisk er klassificeret B eller C ifølge de forhenværende standarder.

Pris
Prisen på en vaskemaskine afgøres af modellens funktioner, effektivitet, samt kvalitet og materialer. For eksempel har frontbetjente vaskemaskiner tendens til at være dyrere end topbetjente modeller, men de også er mere energieffektive og skånsomme over for tøjet.

Modeller i den højere prisklasse har også ekstra funktioner som automatiske indstillinger for stofpleje og dampning, som er med til at skubbe prisen i vejret. De dyre modeller koster omkring 10.000 kr., mens de billigeste modeller kan fås til omkring 4.000kr.

Kunde- og ekspertanmeldelser
Hvis du læser brugeranmeldelserne for en specifik model, så kan du blive klogere på, hvor let den er at sætte op, brugervenlighed og ydeevne, og helt generelt om andre kunder synes, at det var et godt køb.

Eksperter kan give dig en detaljeret beskrivelse af modellens funktioner, samt hvordan den udmærker sig i forhold til lignende modeller på markedet. Vi har inkluderet kunde- og ekspertanmeldelser, så du kan træffe et nuanceret og oplyst valg, når du skal på udkig efter din næste vaskemaskine.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


💡 Guide: Se vores video med 4 gode råd til valg af ny vaskemaskine 💡


Bosch WAXH2KOLSN – vaskemaskinen til alle formål

Vores anbefaling

Bedst i test hos uvildige forbrugermagasiner

 

Bosch WAXH2KOLSN vaskemaskine tilbyder en lang række automatiske programmer, hvilket gør den yderst nem og praktisk at bruge. De forskellige automatiske programmer kan klare forskellige typer vasketøj, om det er let snavset eller virkelig beskidt. Det gør det nemmere og hurtigere at klare vasketøjet.

 • 4D-vaskesystem
 • Stor tromlekapacitet
 • Automatiske programmer

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Bosch WAXH2KOLSN

4D-vaskesystem
Bosch WAXH2KOLSN vaskemaskine er en topmodel med god ydeevne og praktiske funktioner. 4D-vaskesystemet tilføjer en ny måde at klare vasketøjet på. Den højeffektive 4D Wash-teknik har en direkte vandtilstrømning og ekstra centrifugering for ekstra vandeffektivitet og for at få mest muligt ud af dit vaskemiddel. Resultatet er en super god vask, selv om tromlen er fuld. Det sker takket være vaskemaskinens automatiske tilpasning af vandmængde til mængden af vasketøj, samt at tromlen kan roterer i forskellige retninger.

Centrifugeringshastighed på 1600 omdrejninger pr. minut
Bosch WAXH2KOLSN arbejder med et støjniveau på 48 dB, hvilket gør den til en af de mest støjsvage vaskemaskiner på markedet. Denne model holder også energiforbruget på et minimum, da den er i energiklasse C. Sidst men ikke mindst kan vaskemaskinen prale af en centrifugeringshastighed på 1600 omdrejninger/minut, hvilket sikrer, at alt dit tøj er ganske tørt, når du tager det ud af tromlen.

Home connect
Boschs store kapacitet gør, at du kan vaske større læs vasketøj. Det gør, at modellen er oplagt til travle familier, eller familier, som har brug for at vaske meget vasketøj på én gang. Derudover har vaskemaskinen et indvendigt lys, så du nemt kan se inde i tromlen. Endelig er en af Boschs prominente funktioner Home Connect. Med Home Connect kan du modtage live-notifikationer på din telefon med status på din vask. På den måde behøver du aldrig at spekulere på, om dit vasketøj er færdigt – du kan blot tjekke din telefon.

Hvad siger eksperterne om Bosch WAXH2KOLSN?

Bosch WAXH2KOLSN har fået høje karakterer fra eksperter. Bosch WAXH2KOLSN er topscorer hos radron.se Den roses for dens evne til at bruge mindre energi og vand og at være meget brugervenlig.

Fordele

 • LED-display
 • Live-notifikationer på din telefon
 • i-Dos – automatisk dosering
 • EcoSilence Drive
 • Indvendig belysning
Ulemper

 • Ingen aftagelig topplade
 • Intet ekstra allergiprogram

Forbrugsguidens vurdering

Bosch WAXH2KOLSN vaskemaskine har nogle gode funktioner som LED-display og i-Dos – automatisk dosering. EcoSilence Drive er også et stort plus med hensyn til levetid og vedligeholdelse. Der er ingen aftagelig topplade eller ekstra allergiprogram, hvilket er en ulempe. Alt i alt er det en rigtig fin vaskemaskine til store husholdninger.

Specifikationer
 Vægt: 83 kg
Kapacitet: 10 kg
Støj: 48 dB
Energiforbrug: dB: 67 kW/h
Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger pr. minut
Energiklasse: C
Højde: 85 cm
Bredde: 60 cm
Dybde: 59 cm


Miele WCG 670 WCS TDos – den smarte vaskemaskine

Bedste smarte valg

✅ Blandt testvinderne ved anerkendte testpaneler

En af de vigtigste funktioner ved Miele WCG 670 WCS TDos er den smarte tilslutning af enheden via Miele@home. Netværksforbindelsen sker via din WiFi-router og Miele Cloud. Alle intelligente Miele-husholdningsprodukter kan nemt og sikkert kobles på netværk.

 • Strygeklar – 50 % mindre strygning
 • Miele@home – intelligent forbundet
 • TwinDos – Automatisk dosering af vaskemiddel

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Miele WCG 670 WCS TDos

1400 omdrejninger/minut centrifugeringshastighed
Miele WCG 670 WCS TDos vaskemaskinen ligger i den høje prisklasse, men det er et topklasse-apparat med overlegen ydeevne og funktioner i topklassen. Med sine 89 kg er den til den tungere side, men den har en imponerende kapacitet på 8 kg, så du kan vaske større læs vasketøj. Den har også en centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger pr. minut, hvilket gør den til en af de hurtigere maskiner på markedet.

Strygeklar
En unik egenskab ved Miele WCG 670 WCS TDos vaskemaskinen er TwinDos-systemet, som automatisk doserer den korrekte mængde vaskemiddel til hver vask. Du behøver altså ikke længere gætte dig til mængden af vaskemiddel, og du får rent vasketøj hver gang. Derudover har denne vaskemaskine funktionen Ironing Ready, hvilket reducerer tiden, du skal bruge på at stryge dit tøj, med 50%. Dette er en stor hjælp for folk, der har en travl hverdag uden tid til krøllet tøj.

EcoSilence-drift
Miele WCG 670 WCS TDos vaskemaskinen er også meget støjsvag takket være EcoSilence Drive-motoren, som gør den til en af de mest støjsvage vaskemaskiner på markedet. Du kan desuden vælge imellem tolv forskellige displaysprog via Mieles MultiLingua-funktion. Engelsk, tysk og spansk er naturligvis inkluderet, men det er også muligt at vælge imellem samtlige skandinaviske sprog.

Hvad siger eksperterne om Miele WCG 670 WCS TDos?

Ifølge eksperter vasker Miele WCG 670 WCS TDos rigtig godt og har et lavt energi- og vandforbrug. Efter en grundig test af maskinen er den endda blevet testvinder. Denne Miele-model blev også topscorer efter at eksperter fra radron.se havde testet den.

Fordele

 • CapDosing – specielle rengøringsmidler, der doseres optimalt
 • Nem betjening med kun ét tryk – DirectSensor
 • Automatisk vand- og elforbrug baseret på mængde
 • EXPRESS 20 – Vask og tørring på rekordtid
 • Watercontrol-system – opdager vandlækager
Ulemper

 • Ingen tromlebelysning
 • Ingen vendbar dør

Forbrugsguidens vurdering

Miele WCG 670 WCS TDos vaskemaskine har mange gode funktioner som f.eks. CapDosing-systemet, der sikrer, at dit tøj altid får den optimale dosis vaskemiddel til en god vask, selv ved specialbehandlet vasketøj. EXPRESS 20-tilstanden vasker og tørrer dit tøj på kun 20 til 30 minutter. Indvendig belysning ville have været et plus, ligesom en vendbar dør ville have været et plus, men alt i alt er denne Miele-vaskemaskine en meget anbefalelsesværdig vaskemaskine til alle, der leder efter en model i høj kvalitet med lang levetid.

Specifikationer
Vægt: 94 kg
Kapacitet: 9 kg
Støj under centrifugering: 68 dB
Energiforbrug: 49 kW/h
Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger pr. minut
Energiklasse: A
Højde: 850 mm
Bredde: 596 mm
Dybde: 600 mm


Asko W4086C.S/2 – effektiv vaskemaskine med mange programmer

Bedst til prisen

Asko W4086C.S:2

Er du på udkig efter en ny vaskemaskine, som har alle de programmer, du drømmer om, er Asko W4086C.S/2 et godt bud. I test hos det svenske forbrugermagasin, Råd&Rön, scorer den 60 ud af 100.

En vaskemaskine med smarte funktioner, som hjælper dig

Asko W4086C.S/2 er udstyret med en række funktioner, som hjælper dig igennem bunken af vasketøj. Maskinen har Dose-Assist-funktionen, som sørger for, at du får doseret den helt rigtige mængde vaskemiddel hver gang. Baseret på programtype og -temperatur, mængden af tøj samt hvor beskidt tøjet er, doserer Dose Assist den rette mængde vaskemiddel til din vask. Det betyder, at du aldrig kommer til at bruge hverken for lidt eller for meget vaskemiddel.

Maskinen har også en speciel sensor, som sørger for, at du sparer både tid, energi og vand. Vaskemaskinen måler mængden af tøj, og derefter regulerer sensoren vaskeprogrammet. Det vil sige, at du opnår det bedst mulige vaskeresultat uden det store forbrug. Det gør maskinen god til både store og mindre mængder tøj, og du kan med god samvittighed vaske dine nye jeans, inden du tager dem i brug første gang.

Vaskemaskinen indeholder også det geniale AquaBlock-system. AquaBlock er et meget avanceret sikringssystem, som sørger for, at du aldrig ender ud i en vandskade i forbindelse med tøjvask. Systemet består af en række sensorer, som opfanger, når vandstanden i maskinen er højere end den burde være. Står vandet for højt, vil de pumpe det ud, før det gør nogen skade. Det betyder, at du trygt kan installere vaskemaskinen i kælderen og forlade vaskerummet, når du har sat maskinen i gang.

Programmer, der passer til dit tøj

Asko W4086C.S/2 har 21 programmer og fem tilstande. Ligemeget hvilket vaskebehov du har, vil du derfor altid kunne finde en indstilling, som passer. De mange programmer er en stor fordel, hvis du har tøj i mange forskellige materialer, som kræver særlig pleje.

Asko W4086C.S/2 vs. markedet

Vaskemaskinen er udstyret med det unikke Quattro Construction-system, som består af fire støddæmpere. De overfører vibrationsenergien fra den yderste tromle til maskinens bundplade. Det medfører, at centrifugering altid sker nærmest uden vibrationer. Derfor er vaskemaskinen virkelig en god investering, hvis du for eksempel bor i lejlighed. Du kan vaske tøj, uden nogen bliver generet af det.

Fordele

 • Holdbar
 • Effektivt strømforbrug
 • Vibrationsfri
 • Et utal af programmer
Ulemper

 • Skylning kunne fungere bedre
 • Centrifugeringen er effektiv, men kan være en smule støjende

Specifikationer ved Asko W4086C.S/2 – nøgleoplysninger:

 Højde: 85 cm
 Bredde: 59,5 cm
 Dybde: 58,5 cm
 Vægt: 75,5 kg
 Type: Frontbetjent
 Kapacitet: 8 kg
 Energiklasse: B
 Centrifugeringsevne: A
 Centrifugering: 1600 omdrejninger per minut
 Lydniveau ved centrifugering dB: 76
 Energiforbrug per cyklus kWh: 0,54
 Vandforbrug per cyklus liter: 46


MIELE WWV980WPS – vaskemaskine med mange vaskeprogrammer

Bedste Premium Valg

✅ Topscorer hos det Amerikanske magasin Wirecutter  
✅ ”The upgrade pick” hos magasinet Wirecutter
Miele WWV980

Denne vaskemaskine fra Miele er en ægte topscorer. Den bliver af det amerikanske magasin, udgivet af troværdige NY Times, kaldt ”Opgraderingsvalget”. Det er altså vaskemaskinen til dig, der aldrig ønsker at gå på kompromis med kvaliteten – slet ikke når det gælder dit tøj. Med en kapacitet på helt op til 9 kg er den det oplagte valg for den store børnefamilie, der nærmest har vaskemaskinen kørende hver dag. Som en af spydspidserne blandt Mieles store udvalg af vaskemaskiner garanterer denne wwv980wps

vaskemaskine dig den bedste tøjvask for hele familien i mange år.

Derfor synes eksperterne, at den er så god

Med denne vaskemaskine fra tyske Miele får du den ypperste kvalitet og holdbarhed. Eksperterne hos Wirecutter bider mærke i den åbenlyse kvalitet og de lækre detaljer. Særligt bliver der lagt mærke til den exceptionelle anslåede holdbarhed, som i anmeldelsen bliver nævnt som ” built to last for 20 years.” Altså skal den efter sigende kunne køre i minimum 20 år, hvilket er utrolig imponerende. Derudover er den bygget med så mange funktioner og mere end 25 forskellige programmer, at du helt sikkert kan finde et program, der passer til enhver lejlighed.

Mange vaskeprogrammer og funktioner

Med sine hele 28 forskellige vaskeprogrammer og 10 ekstra vaske muligheder får du absolut alle muligheder ved hånden, når du skal vælge et vaskeprogram, der passer perfekt til dit behov – hver gang. Maskinen har et skræddersyet programmeret program for hver type tøj, der skåner dit tøj hver gang, at det bliver vasket. Det passer på både dit tøj og din vaskemaskine. Med alt både fra den lynhurtige Quick Power Wash til flere forskellige typer af dampvaske, byder maskinen på alle de programmer, som du kunne drømme om. Denne vaskemaskine kan tilkobles flere forskellige mobile apps til din smartphone, der giver dig mulighed for at styre vaskemaskinen fra din mobil.

Miele vaskemaskine WWV980WPS vs markedet

Denne topmodel fra Miele er en af de dyreste på markedet. Du får dog også utrolig meget for pengene, når du investere i lige præcis denne model. Den ligger helt i top på samtlige parametre, når den skal vejes op imod de andre topmodeller på markedet. Der hvor den skiller sig særligt ud er på dens meget lave brugsværdier. Den kan både køre koldvaske for at spare på energien. Derudover tilkobles vaskemaskinen til en varmtvandshane, så vaskemaskinen ikke selv skal bruge strøm på at varme vandet op. En genial funktion, der sparer mange kWh over årene.

Et andet sted hvor denne Miele WWV980WPS skiller sig ud fra konkurrenterne er på restfugtigheden. Den ligger nemlig på lave 44%, der betyder at tøjet tørrer meget hurtigt, når det er vasket. Tilsættes dertil en kulfri motor, der gør den både meget støjsvag og ekstremt holdbar, så samles alle de vigtigste elementer for en vaskemaskine i en og samme maskine.

Fordele

 • Har mange vaskeprogrammer
 • Lille sokkel men med en stor
 • 9 kg. tromle
 • Selvrensende skyllemiddels-dispenser skuffe
 • Kan tilsluttes hjemme-netværket
 • Mulighed for at tjekke mængden af skyllemiddel og maskinens ydeevne direkte fra din smartphone.
Ulemper

 • Touch-screen kan føles en smule udateret sammenlignet med andre modeller på markedet
 • Maskinen synes at få et højere støjniveau med tiden.

Specifikationer
 Højde: 85 cm
 Bredde: 59,6 cm
Energiklasse: A
 Dybde: 64,3 cm
 Vægt: 98 kg
 Hurtigste program: 20 minutter
 Vaskekapacitet: 9 kg
 Kulfri og energisparende motor


Samsung WW90T986ASH – fremragende pletfjerning og tilhørende app

Udvalgt af Forbrugsguiden

Addwash funktion der gør, at du kan tilsætte tøj efter start
Intelligent betjening og vask via app
Fremragende pletfjerning
Testvinder hos trustedreviews.com og gode anmeldelser på samsung.com

Samsung WW90T986ASH

i samarbejde med PriceRunner

Tjek disse fordele ud: Meget effektiv, fremragende pletfjerning, tilhørende app med smarte funktioner, og ekstra spjæld i lågen, der giver dig mulighed for at tilsætte vasketøj efter vasken er gået i gang. Føler du dig forført? Det er de i hvert fald blevet hos trustedreviews.com, hvor Samsung WW90T986ASH er testvinder i samlingen af de bedste vaskemaskiner i 2022. 

Også hos brugerne får Samsung WW90T986ASH en flot placering med en karakter på 4.8 ud af 5. Er du ikke bleg for at betale lidt ekstra for god kvalitet, så er Samsung WW90T986ASH maskinen for dig. 

Brug den med din smartphone

Samsung har en SmartThings app, som er mulig at bruge med flere og flere af dine produkter. Det gælder også vaskemaskinen her. Fordelen ved at bruge app’en er, at den husker dine vaner, foreslår vaskeprogrammer og viser dig, hvornår din vask er færdig og gør det at vaske nemt og intuitivt.

AddWash funktion i lågen

Der findes nok ikke en husholdning i Danmark, der ikke har oplevet at sætte en vask i gang for så at indse, at der mangler lige den vigtige bluse på knagen, eller det sidste håndklæde på badeværelset. Med AddWash funktion skal man ikke ærgre sig over det scenarie længere, for man kan blot åbne den lille luge når som helst i vaskens cyklus og komme den ekstra ting ind. Det kan også vise sig nyttigt, hvis man har noget man først tilsættes ved skylningen. 

Pletfjerning som en drøm 

Samsung WW90T986ASH vasker med Samsungs patenterede Eco Bubble teknologi, som sikrer en grundig og effektiv vask af dit tøj selv ved lave temperaturer. Det gør den ved at blande luft, vaskemiddel og for at give dig en kraftfuld, men nænsom rengøring af dit tøj. 

Fordele

 • Kan kobles til din smartphone
 • AddWash funktion
 • God til at fjerne pletter.
Ulemper

 • Begrænsede muligheder via appen.

Specifikationer ved Samsung WW90T986ASH – nøgleoplysninger
 Højde: 85 centimeter
 Bredde: 60 centimeter
 Dybde: 60 centimeter
 Vægt: 79 kg
 Type: Frontbetjent vaskemaskine
 Kapacitet: 9 kilo
 Energiklasse: A
 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger i minuttet
 Centrifugeringsklasse: A
 Energiforbrug pr. vask kWh: 49
 Vandforbrug pr. vask liter: 50
 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 72 dB


LG FV90VNS2QE – effektiv maskine, skånsom vask

Udvalgt af Forbrugsguiden

 

LG FV90VNS2QE

 

i samarbejde med PriceRunner

 

På elkjop.no den norske pendant til Elgiganten får vaskemaskinen en vældig fin karakter fra brugere på 4.6 ud af 5.

Superb vaske og skylleevne

LG har gjort det godt, når det kommer til at optimere selve vasken af dit tøj med LG FV90VNS2QE. For den vasker superbt. Den indeholder en Direct Drive motor, som har seks bevægelser og tilpassede programmer så den vasker optimalt forfinet til hver stoftype.

Hygiejnisk rengøring med damp

Er der en allergiker i familien eller ønsker du blot at have mulighed for at give tøjet en særlig hygiejnisk vask, så tilbyder LG FV90VNS2QE en særlig Steam+ funktion, som efterlader tøjet særligt rent og er lavet til at fjerne husholdningsallergener. Den effektive rengøring fungerer ved at tilsætte damp under rengøringsprocessen, som gør at fibrene i tøjet frigiver allergener mv.

Wi-Fi kompatibel

Med en smart app på telefonen, som via wi-fi kan hjælpe dig med at betjene din vaskemaskine, kan du fjernstyre vaskemaskinen som du ønsker det og tilpasse det netop din hverdag. 

Specifikationer ved LG FV90VNS2QE – mål
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 56,5 centimeter
🌀 Vægt: 70

Specifikationer ved LG FV90VNS2QE – nøgleoplysninger
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 9 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: A
🔴 Energiforbrug pr. vask kWh: 50
🔴 Vandforbrug pr. vask liter: 50
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 71 dB

Fordele

 • Hygiejnisk damprensning
 • Kan kobles til Wi-fi
 • Lavt støjniveau
 • Lavt økonomisk forbrug
 • Mulighed for at tilpasse indstillingerne til mængden af snavs.
Ulemper

 • Er bedst egnet til en mellemstørrelse husholdning
 • Appen er ikke lige så behjælpelig som hos andre modeller.

Gorenje WS168LNST – kraftfuld vaskemaskine med stor kapacitet

Udvalgt af Forbrugsguiden

Gorenje WS168LNST

Gorenje WS168LNST er blevet vurderet af brugere på diverse webshops. Resultaterne er samlet hos Google Shopping. Her opnår vaskemaskinen en flot score på 4.4 ud af 5 stjerner. Maskinen får pluspoint for sin brugervenlighed og den minimale støj under centrifugering.

Rummelig vaskemaskine til den større familie

Gorenje WS168LNST får du en stor og rummelig vaskemaskine med en kapacitet på hele 10 kg. Maskinen er derfor ideel til den større familie, som ofte har store mængder vasketøj, den skal igennem. Den store kapacitet gør det også nemt at vaske både dyner og puder.

Tager hensyn til både dit tøj og miljø

Vaskemaskinen fra Gorenje er en maskine med en støjsvag men effektiv motor, der er din garanti for lang levetid. Motoren er samtidig med til at reducere det samlede energiforbrug i hver enkelt cyklus.

Vaskemaskinen er udstyret med en række funktioner, som gør, at der bliver passet godt på både dit tøj og miljøet. IonTech er en af dem. Ion-Tech-funktionen udnytter den naturlige ioniseringsproces til at fjerne urenheder. Det vil sige, at vaskemidlet bliver opløst bedre end i mange andre maskiner, og det trænger derfor mere jævnt ind i tøjet. Funktionen er også med til at forhindre kalkaflejringer i at sætte sig på varmelegement, hvilket er med til at forlænge maskinens levetid.

Maskinen har også det smarte DoseAid-system. Systemet hjælper dig med at få doseret den rette mængde vaskemiddel hver gang, og det er uanset, om du skal vaske to fine bluser eller familiens sengetøj. Med den rette dosering er du sikker på, at tøjet bliver rent, men du er sikker også på, at der ikke sidder rester af vaskepulver tilbage, når du tager tøjet ud af maskinen. Desuden er det til stor gavn for miljøet, at der ikke sker et overforbrug.

Gorenje WS168LNST har et bølgeformet tromlemønster. De bølgeformede 3D-ribber blødgør tøjfibrene og sikrer, at det bliver behandlet så hensynsfuldt som muligt. Resultatet er lækkert og rent vasketøj, som stort set ikke krøller.

Gorenje WS168LNST vs. markedet

Én funktion, der får modellen til at skille sig ud fra markedet, er AquaStop. 

AquaStop er et smart sikkerhedssystem, som kan afbryde vandforsyningen til maskinen, hvis der opstår lækage. Pumpen vil automatisk pumpe resten af vandet ud af tromlen via afløbsslangen. Det betyder, at du trygt kan forlade vaskemaskinen, når du har sat den i gang. Du risikerer på intet tidspunkt at komme hjem til et vaskerum fyldt med vand.

Fordele:
Brugervenlig
Vasker godt
Meget brugbar vaskepulverdosering
Rimelig støjsvag

Ulemper:
🟡 Programmerne er lidt for ens 

Specifikationer ved Gorenje WS168LNST – mål:
🌀 Højde: 85 cm
🌀 Bredde: 60 cm
🌀 Dybde: 61 cm
🌀 Vægt: 84,7 kg

Specifikationer ved Asko W4086C.S/2 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Frontbetjent
🔴 Kapacitet: 10 kg
🔴 Energiklasse: B
🔴 Centrifugeringsevne: A
🔴 Centrifugering: 1600 omdrejninger per minut
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB: 77
🔴 Årligt energiforbrug kWh: 58
🔴 Vandforbrug per cyklus liter: 42


Bosch WAN282I3SN

Udvalgt af Forbrugsguiden

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

 


Modellen Bosch WAN282I3SN er testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der gav den en god bedømmelse efter at have afprøvet den.

Bosch WAN282I3SN er en frontbetjent vaskemaskine, der er kendt for at være energibesparende. Denne model er nemlig placeret i energiklasse C. Man sparer derfor både på pengepungen samt miljøet ved brug af denne vaskemaskine.

God vaskekapacitet og kulfri motor 

Det er ikke mange mennesker, der ønsker at bruge en masse tid på tøjvask. Dette behøver man heller ikke med Bosch WAN282I3SN, da denne model er udstyret med en god vaskekapacitet.

Kapaciteten er på 8 kilo, hvorfor det er en størrelse til en familie på omkring 4 eller 5 personer. Med denne vaskemaskine behøver man ikke proppe mere tøj i tromlen, end hvad der er nødvendigt, da der er plads til 7-8 sæt tøj.

Derudover arbejder denne model med 1400 omdrejninger i minuttet. Det vil sige, at vasketøjets tørretid ikke er særlig lang, fordi al overskydende vand bliver slynget ud af tøjet på grund af centrifugeringen.

Denne model har en kulfri motor, der bliver kaldt for en EcoSilence Drive motor. Denne motor sørger for en mere lydsvag vask. Derudover har det en god indflydelse på vaskemaskinens levetid, da en kulfri motor er med til at forbedre modellens holdbarhed. Med vaskemaskinens timer-funktion er der også mulighed for at indstille en vask frem i tiden, så den kan starte helt af sig selv. Motoren kommer med en 10 års motorgaranti.

Vaskemaskine med lavt vandforbrug og VarioPerfect 

Modellen Bosch WAN282I3SN har et lavt vandforbrug på grund af to sensorer og en speciel vasketromle. Flowsensoren og vandniveausensoren sørger for at tilpasse vandmængden præcist efter materialer og vaskemængde. Både funktionen VarioSoft og tromlen sikrer, at vasketøjet hurtigt bliver lagt i blød med en perfekt vandtilførsel. Det betyder, at hver enkel vanddråbe bliver udnyttet fuldt ud.

Med vaskemaskinens VarioPerfect er det muligt at opnå et optimalt vaskeresultat. Der er mulighed for at kombinere flere programmer med denne funktion såsom SpeedPerfect eller EcoPerfect, hvilket gør programmet ekstra hurtigt eller ekstra miljøvenligt. Derudover er der også mulighed for at vælge ekstra hurtige programmer, der kan vaske tøjet på blot 15 minutter.

Vaskemaskinen er udstyret med et display, hvor der er mulighed for at indstille programmer med mere. Derudover har denne model en elektronisk børnesikring, hvorfor børn sagtens kan være i nærheden af den.

Forholdsvis lydsvag og stabil model med EcoSilence system

Bosch WAN282I3SN en moderne vaskemaskine, der er designet for at skabe stabilitet og mindre vibration. Denne vaskemaskine er produceret til at være lyddæmpende, så den både er støjsvag ved vask og centrifugering.

Selvom Bosch WAN282I3SN ikke er den mest lydsvage model på markedet, så vil den heller ikke være til gene i hjemmet. Dens lydniveau ved vask er på 52 dB, mens vaskemaskinens lydniveau ved centrifugering er på 74 dB.

Med Bosch WAN282I3SN får man en vaskemaskine med et EcoSilence system. Dette system er en intelligent teknik, der reducerer støj. På denne måde er det muligt at ordne vasketøjet, selvom det kræver, at man er meget stille. Det kan eksempelvis være, at der er nogle, der sover eller andet. Der er derfor mulighed for at gøre brug af denne vaskemaskine uden at forstyrre et øje.

Specifikationer ved Bosch WAN282I3SN – mål 
🌀 Højde: 84,8 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 80 kilo 

Specifikationer ved Bosch WAN282I3SN – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: C
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: B
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 177
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 9900
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 52 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 74 dB

Fordele ved Bosch WAN282I3SN:
Udstyret med EcoSilence system
Kulfri ZEN motor
Lavt vandforbrug
8 kilo kapacitet
Udstyret med VarioPerfect
Flere forskellige programmer heriblandt hurtig-programmer

 


Siemens WI14W541EU

Udvalgt af Forbrugsguiden

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens WI14W540EU

.
Modellen Siemens WI14W541EU er blevet testet og vurderet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Den blev testet i august 2018, hvor de blev begejstrede for denne model, som de har givet positive anmeldelser.

Råd & Rön har givet Siemens WI14W541EU en god bedømmelse., hvor de har udnævnt modellen til topscorer.

Denne vaskemaskine fra Siemens har plads til i alt 8 kilo tøj. Maskinen passer derfor til en husstand på omkring 4 eller 5 personer. Med denne vaskemaskine er tøjets restfugtighed blot 53 %. Det vil sige, at tøjet tørrer hurtigere, hvad enten man hænger det på en vaskesnor eller putter det i tørretumbleren.

Modellen er udstyret med en traditionel motor. Derudover arbejder vaskemaskinen med 1400 omdrejninger i minuttet.

Energivenlig og lydsvag vaskemaskine med iQdrive motor 

Siemens WI14W541EU er placeret i energiklasse C. Det betyder, at dette er en energivenlig model, der sikrer, at man både sparer på miljøet og selve pengepungen. Denne model vasker også 30 % mere effektivt, end andre modeller i samme energiklasse.

Denne model er udstyret med en iQdrive-motor med en 10 års motorgaranti. Denne motor er kendt for at være robust, lydsvag og effektiv, hvilket sørger for en endnu mere effektiv vaskeproces. Den er nemlig forsynet med en energibesparende og stillegående motorteknologi. Derudover er modellens motor kulfri, hvilket sikrer en mere holdbar maskine.

Dette betyder også, at denne frontbetjente model er lidt mere lydsvag sammenlignet med mange andre modeller. Siemens WI14W541EU både vasker og centrifugerer lydsvagt, da lydniveauet ved vask er 41 dB, mens lydniveauet ved centrifugering er 66 dB. En normal samtale er omkring 60 dB, hvorfor vaskemaskinen sagtens kan være tændt uden at forstyrre.

Programmer og specialfunktioner 

Med Siemens WI14W541EU får man en vaskemaskine, der har flere forskellige programmer og specialprogrammer. Denne vaskemaskine er udstyret med PowerWash, Finvask, Super 15 min. og Super 30 min., Dyner, Mørkt Tøj, Skjorter, Outdoor, Mix med mere.

Derudover har denne model også en tromlerengøring med påmindelsesfunktion samt et intuitivt og brugervenligt display. Med vaskemaskinens store display er der mulighed for at indstille og justere vaskemaskinen. Her finder man alle de informationer, som man har brug for såsom programforløb, omdrejninger, temperatur med mere. Derudover er der mulighed for at gøre brug af vaskemaskinens timer-funktion. Her kan man forprogrammere vaskemaskinen 24 timer i forvejen samt meget mere.

VarioSpeed og timeLight 

Modellen Siemens WI14W541EU er forsynet med flere forskellige funktioner. Den har blandt andet VarioSpeed og timeLight.

Med VarioSpeed er der mulighed for at vaske op til 55 % hurtigere. Der er også mulighed for at vaske, skylle eller centrifugere på 15 minutter med vaskeprogrammet super 15. Det er derfor en model, der kan klare vaskeprocessen nemt og hurtigt, hvis man har brug for at sætte en tøjvask over hurtigt, men nå et optimalt vaskeresultat på samme tid.

Siemens WI14W541EU er forsynet med funktionen timeLight. Denne funktion viser vaskemaskinens programstatus, der bliver projiceret direkte på ens gulv. Det vil sige, at man ikke behøver at tage et kig på selve displayet, da man vil kunne se alle nyttige informationer direkte på gulvet via et lys.

Denne model har også en selvrensende sæbeskuffe samt aquaStop. Med aquaStop er man sikret en livtidsgaranti mod vandskade.

Specifikationer ved Siemens WI14W541EU – mål 
🌀 Højde: 81,8 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 54,4 centimeter
🌀 Vægt: 73,34 kilo 

Specifikationer ved Siemens WI14W541EU – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: C
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: B
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 137
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 9900
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 41 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 66 dB

Fordele

 • Speedpack – Mulighed for at skrue op for hastigheden på programmerne
 • Hvormed du kan vaske på kun 15 minutter
 • LED display som er nemt at bruge med touch-keys
 • Udendørs program med vask og imprægnering.
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen.

AEG L7FBM862E

Udvalgt af Forbrugsguiden

AEG L7FBM862E

.
L7FBM862E fra AEG er en vaskemaskine med en vaskekapacitet på 8 kilo, hvilket passer til en familie på omkring 4 til 5 personer. Med AEG L7FBM862E er man desuden sikret et lavt energiforbrug, da maskinen er placeret i energiklasse C. Dette er den bedste energiklasse for vaskemaskiner på markedet, hvilket både er en fordel for miljøet og pengepungen. Yderligere er man sikret et lavt vandforbrug.

Model med effektiv og holdbar motor samt Pro- og PlusSteam-teknologi 

Tørretumbleren er udstyret med en ÖKOInverter motor, der sikrer en holdbar og effektiv motor med en optimal ydeevne. Desuden er motoren kulfri, energibesparende samt støjsvag, hvilket blot er en fordel. Vaskemaskinens lydniveau er derfor på kun 51 dB ved vask.

AEG L7FBM862E kommer med teknologierne Pro- og PlusSteam. Med ProSteam bliver tøjet opfrisket uden at gå igennem et helt vaskeprogram. Desuden kan man vælge at anvende et damprengøringsprogram eller afslutte programmet med damp med PlusSteam-teknologien. Dette sikrer, at tøjet ikke bliver krøllet, samt at alle dårlige lugte bliver fjernet.

Yderligere er AEG L7FBM862E forsynet med en ProSense-teknologi, der automatisk vejer hver fyldning. Herefter justerer vaskemaskinens sensorer vasketiden, så tøjet ikke bliver udsat for mere end højst nødvendigt.

Masser af vaskeprogrammer og skånsom ProTex tromle  

AEG L7FBM862E kommer med flere forskellige vaskeprogrammer afhængig af behov. Det er muligt at finde programmer til sportstøj, tæpper, bomuld, syntetisk, finvask samt mange flere. Desuden finder man et program med en garanti for en skånsom og krympefri behandling, når det kommer til uld og silke. Man skal blot sørge for at bruge uldprogrammet.

Hvis du ønsker at indstille vaskemaskinen til at starte, når der er behov for det, så kan man gøre brug af funktionen udskudt start. Der er herved mulighed for at programmere vaskemaskinen, inden man går ud af døren, men først få den til at starte, når man er hjemme igen.

Med tørretumbleren er det muligt at vaske tøjet ekstra skånsomt med ProTex tromlen. Tromlen er forsynet med specielle mønstre, der giver tøjet mere plads til at bevæge sig frit rundt, hvilket sikrer, at man opnår en bedre vask samt, at ens vasketøj ikke er udsat for unødvendigt slid.

Tørretumbleren har desuden en TimeSaver-funktion og en ECO-funktion, der giver en mulighed for at kontrollere hastigheden af tøjvasken. På denne måde kan man reducere programmets varighed ved at trykke på en knap. Dette er både miljø- og energivenligt, hvilket hjælper med at reducere maskinens strømforbrug.

Med vaskemaskinen kommer der en børnesikring, hvor vaskemaskinens låge og betjeningspanel bliver låst ved vask. Dette forhindrer, at det ikke er muligt at ændre programmet, når først maskinen er startet.

Mængdeautomatik, overdoseringskontrol og pletfjerning 

Med mængdeautomatikken Fuzzy-Logic vil man opleve en overvåget vaskeproces, hvor sensorer analyserer hele vaskeprocessen og optimerer det valgte vaskeprogram. Dette betyder, at vasketøjet vil blive renere, da vasken konstant bliver optimeret.

Man har desuden mulighed for at optimere pletfjerningsprocessen, hvis man vælger StainPlus-programmet under tøjvask. På denne måde bliver ens pletfjerningsmiddel opløst sammen med vandet, hvilket optimerer pletfjerningen.

Modellen har en elektronisk overvågning af skumdannelsen. Det betyder, at systemet pr. automatik indlægger ventepauser, hvis skumdannelsen ender med at blive for stor. Derfor vil systemet sommetider vente med at skylle, indtil selve skumdannelsen er nået ned på et acceptabelt niveau. Denne overdoseringskontrol betyder også, at vandforbruget vil være langt mindre.

AEG L7FBM862E kommer også med en Aqua-Control, hvorfor man er beskyttet mod vandskader på 3 niveauer. Vaskemaskinen er nemlig forsynet med en dobbelt tilløbsslange samt et overløbsbeskyttelsessystem, der sammen beskytter mod vandskader.

Specifikationer ved AEG L7FBM862E – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 57,1 centimeter
🌀 Vægt: 73,5 kilo 

Specifikationer ved AEG L7FBM862E – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: C
🔴 Centrifugeringsevne: A
🔴 Centrifugering: 1600 omdrejninger i minuttet
🔴 Årligt energiforbrug kWh: 137 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug liter: 10999 liter/år
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 51 dB

Fordele

 • Stort udvalg af programmer
 • Meget støjsvag
 • Afmåler mængden af vand og tid ud fra vægten på tøjet
 • Har dampfunktion
 • Meget rummelig med en stor dør.

 


LG W4WV712S1W – Vores anbefaling

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Denne vaskemaskine fra LG har et lavt energiforbrug og er tildelt energimærket B. Udover at have en effektiv vaskeevne, så skiller den sig også ud fra mange andre modeller med sin effektive dampfunktion, kaldet True Steam.

Nem betjening via LCD-display og innovativ dampfunktion

Dampfunktionen kan opfriske krøllet tøj på 20 minutter og ud over at friske tøjet op, så gør dampfunktionen det også markant nemmere at stryge.

Dampfunktionen er også effektiv når det gælder rengøring af tøjet under vask, da dampen trænger ind i fibrene på tøjet og effektivt hjælper med at løsne snavs og skidt.

Dampfunktionen kan vælges til de fleste af vaskeprogrammerne og er altid aktiveret hvis du vælger maskinens allergi-vaskeprogram. I allergiprogrammet dræber dampen 99 % af alle husstøvmider og bakterier ved blot 60 grader. Den fjerner samtidig andre allergener såsom pollen og dyrehår utroligt effektivt.

Maskinen er velegnet til børnefamilier, da den kan rumme 12 kilo tøj pr. vask. Den er også udstyret med et effektivt hurtigvaskeprogram der frisker tøjet op på kun 30 minutter.

Som de fleste moderne vaskemaskiner, så er også denne model nem at styre via det indbyggede LCD-display, hvorfra du kan styre alle maskinens funktioner.

Kulfri og lydsvag motor

LG W4WV712S1W er udstyret med en kulfri motor, hvilket efterhånden er blevet standarden blandt de nye og bedre modeller på markedet. Når en motor er kulfri betyder det oftest at den holder markant længere end normale motorer og samtidig er mere lydsvag. Med de kulfrie motorer skal du naturligvis heller ikke udskifte kulet, hvilket giver en reservedel mindre at bekymre sig om.

Motoren i denne model bliver kaldt en Direct Drive motor, hvilket er en patenteret motorløsning fra LG. Denne type motor har fået meget ros blandt mange fageksperter og LG yder også hele 10 års garanti på motoren. Garantien betyder, at LG gratis erstatter og installerer en ny motor, hvis den skulle gå i stykker inden for de første 10 år.

Det specielle ved Direct Drive er, at motoren er placeret direkte inde på selve tromlen. Dette øger motorens levetid, da der hverken benyttes drivrem eller kulbørster.

Vaskemaskinen er også udstyret med et Smart Diagnosis system som betyder, at hvis der opstår fejl i maskinen, så kan den selv rapportere hvor fejlen ligger og derefter kan informationerne sendes direkte til LGs servicecenter via fastnet eller mobiltelefon.

Du kan også downloade en LG smart Lundry app på din smartphone og dermed selv få muligheden for at se hvad der helt præcist skulle være galt med maskinen.

Specifikationer ved LG W4WV712S1W – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 61.5 centimeter
🌀 Vægt: 73 kilo

Specifikationer ved LG W4WV712S1W – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 12 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Restfugtighed: 44 %
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: A
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 222
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 11700
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 55 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 71 dB

Fordele ved LG W4WV712S1W:

Kapacitet på op til 12 kilo
Kan styre vaskemaskinen via en app
Med 14 forskellige specialprogrammer
Med dampfunktion
Energiklasse B


Opsummering

Efter at have gennemgået mere end 20 vaskemaskiner, har Kasper Hansen kåret Bosch WAXH2KOLSN som den bedste vaskemaskine i 2023.

Valget er truffet på baggrund vaskemaskinens gode vaskeevner og gode test resultater.

Dette bør du overveje, inden du køber ny vaskemaskine

ny vaskemaskineDer findes virkelig mange vaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at finde den rigtige, idet modellerne har mange funktioner og muligheder, hvor nogle er forskellige og andre ligner hinanden.

Her kan du læse nærmere om hvad man bør overveje, før man køber en ny maskine:

Materiale:
De fleste vaskemaskiner kommer enten i plastic eller rustfrit stål. Begge er gode muligheder, da ingen af dem kan ruste. Ofte vil modeller i rustfrit stål være mest robuste over længere tids brug. 

Fysisk størrelse:
Det lyder næsten dumt, men før man anskaffer sig en ny vaskemaskine, så skal man være sikker på, at den fysisk kan være der – derfor er det meget vigtigt at tjekke modellens mål samt måle op derhjemme. Sørg for at holde minimum en centimeters fri plads på alle sider af maskinen, så den ikke sidder helt fast op ad væggen, da maskinen under centrifugering kan bevæge sig en del.

Læg også mærke til dybden – altså hvor langt den stikker ud – men dette er dog mest for syns og bekvemmelighedens skyld. 

Påfyldning af tøj:
Der findes både frontbetjente og topbetjente vaskemaskiner, hvoraf den frontbetjente variant er den mest almindelige. De frontbetjente modeller er karakteriseret ved, at man lægger tøjet ind i maskinen via en låge på fronten, og disse modeller kommer med standardstørrelse og har ofte en del flere funktioner end de topbetjente.

De topbetjente modeller fungerer ved, at man fylder tøjet i via en luge øverst oppe på selve toppen, og disse modeller er ofte højere men smallere end de frontbetjente. De topbetjente modeller er således et oplagt valg, hvis man ikke har ret meget plads i hjemmet.

Hvis man ikke har særlig meget plads men alligevel ønsker en frontbetjent model (frontbetjente vaskemaskiner har generelt et bedre ry end de topbetjente, som ofte anses for at være en nødvendighed, hvis man ikke har plads til en frontbetjent), så findes der også ekstra smalle frontbetjente vaskemaskiner. 

Kapacitet/tromlestørrelse: 
vaskemaskine påfyldningEn standardvaskemaskine kan rumme omkring 7 kilo tøj, og det svarer nogenlunde til 7 sæt tøj, men man kan få vaskemaskiner med en kapacitet mellem 5 og 12 kilo. De 7 sæt tøj er en tommelfingerregel, og man bør aldrig fylde tromlen helt op, så der ikke er noget plads tilbage overhovedet – så bliver vasken nemlig ikke optimal.

Som tommelfingerregel her bør man kunne holde en hånd ind over tøjet i tromlen uden at ramme toppen. Hvis man har en meget stor familie, kan man også vælge en større maskine, men husk, at selv om større tromler kan vaske mere tøj ad gangen, så er de også lidt mere sårbare og kan lettere gå i stykker end mindre tromler.

Man bør dog ikke som normalstor familie anskaffe sig en vaskemaskine med en meget stor kapacitet for bare at ville være sikker på ikke at skulle vaske en ekstra gang, for en vask, der er halvt fuld, er meget ineffektiv.

Programmer og funktioner:
Man bør som udgangspunkt anskaffe en vaskemaskine, der har de programmer, man har brug for – hvis man har for vane kun at vaske enten hvidt eller farver på 40 eller 60 grader på standardprogrammer, så behøver man måske ikke investere i en dyr vaskemaskine med mange smarte programmer og funktioner.

De fleste vaskemaskiner i dag kommer af sig selv med forskellige programmer såsom bomuld, syntetisk, delikat, uld, mix og hurtigvask plus muligheden for at indstille temperatur og farve, hvilket allerede giver en del muligheder. De mere avancerede modeller vil typisk også have en del specialprogrammer til både sport, badetøj, måtter, baby, jeans, skjorter med videre, og det vil være individuelt, hvad man har brug for.

Eksperterne anbefaler dog, at hvis man har problemer med at få fyldt sin vaskemaskine helt op hver gang, så kan det være en fordel at anskaffe en vaskemaskine, som har en Half Load-funktion, der optimerer vasken, når maskinen kun er halvt fyldt.

En timer-funktion med udskudt start kan også være nyttig, så man bedre kan planlægge sin vask. For eksempel kan man så programmere, hvornår vasken skal starte, således at vasketøjet er rent, når man kommer hjem, og dermed sparer man en del tid.

Energimærket:
Vaskemaskiner kommer i en energiklasse, som angiver, om her er tale om en energivenlig model. Vælg med fordel en model, der ligger så højt på skalaen som muligt.

Centrifugering:
Centrifugeringen har den funktion, at den slynger vandet ud af tøjet, når det er færdigvasket, og dermed bliver det så tørt som muligt, hvilket gør selve tørringsprocessen hurtigere (både hvis man hænger tøjet op på en tørresnor udendørs, eller hvis man anvender en tørretumbler).

Vaskemaskiner kommer med forskellige centrifugeringshastigheder, og en højere hastighed er lig med en hurtigere tørring – men også mere larm. En høj centrifugeringshastighed kan også være en dårlig ide, hvis der er tale om sart eller skrøbeligt tøj, som ikke vil kunne tåle den hårde behandling. Ofte vil man kunne vælge vaskemaskiner, der har op til 1600 omdrejninger per minut, men man kan også finde modeller med helt op til 1800 omdrejninger per minut. For de flestes vedkommende vil det være nok med 1400 omdrejninger per minut.

Levetid:
En velbygget vaskemaskine skal gerne kunne holde i minimum 10 år, og det kan være svært at finde ud af, hvor lang levetid en model har. Ud over materialet, som før nævnt, så kan man også vælge en model med en kulfri motor, som generelt sikrer maskinen en forlænget levetid.

Man bør i forhold til levetid også overveje, om man altid ønsker at have en vaskemaskine, der er udstyret med det nyeste inden for teknologien – for teknologien udvikler sig med hastig fart, og dermed kan man ikke undgå, at ens i dag topmoderne vaskemaskine vil være umoderne om et par år. Derfor kan det være nødvendigt at udskifte den oftere.

Teknologi:
Som nævnt udvikler teknologien sig hele tiden, og i dag kan man let få en vaskemaskine med WiFi, som man kan styre med sin telefon. Overvej om der er brug for dette, for disser maskiner koster ofte en del mere. Mange vaskemaskiner har i dag også Near Field Communication (NFC), som tillader, at man løbende kan downloade nye programmer til modellen.


Gode råd til vasken

Gode råd til vasken

Efter man har bestemt sig for at anskaffe sig en vaskemaskine, så skal den også bruges. Det lyder indlysende, men faktisk er der mange nyttige ting, man bør vide, inden man bare smider alt det beskidte tøj ind og trykker start. Baseret på en artikel fra det store britiske husholdningsmagasin Goodhousekeeping.com, guider vi her til de bedste råd og tips til vasken:

Separér vasketøjet efter temperatur:
Langt fra alt vasketøj kan tåle at blive vasket sammen. Som hovedregel bør man vaske håndklæder, sengetøj og undertøj på 60 grader (90 grader, hvis der har været sygdom med opkast og diarre), og bukser og bluser på 30-40 grader. Hvis T-shirts eller bluser ikke er decideret beskidte, så kan man godt vaske dem ved lavere grader (15-20 grader) – en lavere temperatur er heller ikke lige så skadelig for tøjets farver som en høj temperatur, som især kan tage det skarpe af farverne.

Læg dog mærke til at tøj, der vaskes ved lavere temperaturer, har brug for specialvaskemiddel til kold vask, for ellers fjernes bakterierne ikke. Vask dog aldrig undertøj, sengetøj eller håndklæder på kold vask, for der findes for mange bakterier her, som den kolde vask ikke kan fjerne. 

Separér vasketøjet efter materiale:
Visse former for tekstiler skal også vaskes separat baseret på materiale – blandt andet bør bomuld, syntetiske materialer, uld og silke vaskes hver for sig. 

Separér vasketøjet efter vægt:
Det er også en god ide at separere let tøj som T-shirts eller lagener fra tungt tøj som jeans eller denim generelt, da de lette tekstiler tørrer hurtigere end de tunge, og så vil de risikere at blive over-tørret inde i maskinen, hvilket kan beskadige fibrene og krympe tøjet.

Separér vasketøjet efter farve:
vasketøj sorterMørkt tøj kan let smitte af på lyst tøj, og denne misfarvning vil være svær at få væk igen. Anvend også forskelligt vaskemiddel til henholdsvis farvet og hvidt tøj, da vaskemidler til farvet tøj er designet til at holde farverne skarpe, mens vaskemiddel til hvidt tøj er designet til at blege det en smule.

Hvis man ønsker at beholde den hvide farve, så kan man med fordel også tørre tøjet udenfor direkte i solen, da solstrålerne vil have en blegende effekt.

Separér vasketøjet efter snavs:
Meget snavset tøj med tydelige pletter og let snavset tøj, der måske bare føles lidt ”brugt”, bør vaskes hver for sig. 

Brug vaskemaskinens programmer:
Vaskemaskinen vil komme med enten mange eller få programmer, der er specialiserede inden for bestemte områder. Gør brug af disse, hvilket vil give et mere optimalt resultat. 

Vaskeposer:
Beskyt delikat tøj som bh’er i maskinen ved at vaske dem i en vaskepose.

Læg sokker ind først:
Sokker kan hurtigt blive væk under vasken. Læg dem derfor i maskinen først, hvilket vil føre til, at de har sværere ved at vikle sig ind i andre tekstiler. 

Vend vrangen ud:
Man kan ikke komme udenom, at vask i maskine er hårdt for tøjet og slider på det. Tøjet gnider nemlig også mod hinanden under vasken, hvilket fører til tab af både farve og form.

Men man kan minimere skaden ved at vende vrangen ud på tøjet, plus man kan sørge for, at alle lynlåse er lynet, og at der ikke er for mange detaljer på tøjet, som kan rive i både tøjstykket selv, men også i de andre tekstiler. 

Tilsæt eddike:
HusholdningseddikeBrugen af eddike under vasken er et husmodertip, som faktisk både kan gøre tøjets farver stærkere samt gøre det hvide tøj hvidere. Tilsæt en hættefuld eddike efter vaskemidlet, og selv om eddiken her lugter meget, så smitter lugten ikke af på tøjet. Nogle bruger også salt i stedet for eddike. 

Skrub ikke på pletten:
Hvis tøjet har fået en synlig plet, så hjælper det ikke bare at skrubbe løs på pletten med vaskemiddel med stærke håndkræfter – måske vil pletten endda sprede sig ud og gøre det hele værre.

I stedet bør man forsigtigt duppe lidt vaskemiddel på og derefter lægge tøjet i vaskemaskinen – eller man kan anvende pletrens. Husk, at jo før man behandler en plet, jo større er chancen for, at man kan få den af. 

Hårdt vand:
Mange har hårdt vand i vandhanen, og det betyder, at tøjet også bliver vasket i det hårde vand. Hårdt vand indeholder meget kalk og magnesium, som er harmløst, men kan give problemer for vasketøjet. For det første kan de kalke vaskemaskinen til, og så kan det hårde vands mineraler påvirke vaskemidlet, så det ikke er lige så effektivt. Tøjet kan dermed komme ud mindre rent, føles mere stift og få mattere farver. 

Lær at læse vaskemærket korrekt – grader:

Der findes altid et vaskemærke på tøjet, og denne anvisning bør man følge for det bedst mulige resultat. Først og fremmest vil der stå et tal, som angiver den maksimale temperatur, som tøjet må vaskes ved. Er der billede af en skål med en hånd, så må tøjet kun vaskes i hånden.

Man kan også støde på en skål med en streg nedenunder – det betyder, at tøjet er delikat og helst skal vaskes skånsomt. Findes der 2 streger, så skal vasken være ekstra skånsom. 

Lær at læse vaskemærket korrekt – tørring:

Tørringsmulighederne ses via en lukket firkant. Findes der en firkant med en cirkel og en prik, betyder det, at dette stykke tøj kan tåle tørretumbler ved lav temperatur. En firkant med en cirkel og 2 prikker betyder, at dette stykke tøj kan tørretumbles ved en normal-temperatur.

En firkant med en cirkel og et kryds over betyder, at dette stykke tøj ikke kan tåle tørretumbler – det skal i stedet lufttørres. 

Lær at læse vaskemærket korrekt – strygning:

Tøjet kan hurtigt blive krøllet af at blive vasket, og strygning med strygejernet er derfor en god måde at få tøjet glat igen, men strygning er dog hårdt for tøjet, og ikke alle materialer kan tåle det. Anvisning for strygning på vaskemærket vises via et symbol, der er formet som et strygejern.

Et symbol med et strygejern med 1 prik betyder, at man ikke må stryge tøjet ved en temperatur, der er højere end 110 grader.

Et symbol med et strygejern med 2 prikker betyder, at man kan stryge tøjet ved en temperatur på op til 150 grader.

Et symbol med et strygejern med 3 prikker betyder, at man kan stryge tøjet ved en temperatur på op til 200 grader. Et symbol med et strygejern med et kryds over betyder, at man ikke bør stryge dette stykke tøj. 

renseriVask ikke tøj, der skal have rens:
Hvis der står på vaskemærket på tøjet, at det ikke må vaskes, så skal det renses på et renseri. Dette vil kunne ses via en skål med et kryds over. Man bør ikke omgå dette, for især jakkesæt, læder, frakker og ruskind kan tage skade og miste facon og udseende. 

Den rigtige mængde vaskemiddel:
Man skal hverken bruge for lidt eller for meget vaskemiddel. For lidt vaskemiddel resulterer i, at tøjet ikke bliver ordentligt rent, og for meget vaskemiddel kan give pletter. Dosér især i forhold til vandets hårdhed, og der findes ofte en guide på bagsiden af vaskemidlet hertil.

Smid jeans i fryseren:
Hvis man vil spare lidt på maskinvasken, kan man med fordel gøre det med jeans. Jeans fylder nemlig meget i tromlen, og hvis de ikke er deciderede beskidte men bare lidt brugte, kan man i stedet smide dem i fryseren, hvor den kolde luft vil dræbe eventuelle bakterier og gøre stoffet frisk igen. 

Opdel tøjet efter vask:
Hvis man har en stor familie, kan tøjvasken være en stor opgave. For at minimere lidt af arbejdet kan man med fordel med det samme, når tøjet er vasket, sortere det vaskede tøj ned i forskellige kurve – enten efter type af tekstil eller simpelthen efter person, så familiemedlem 1’s tøj kommer ned i én kurv, familiemedlem 2’s tøj kommer ned i en anden kurv og så videre. 

krympet tøjKrympet tøj kan reddes:
Ikke alt krympet tøj kan reddes, men tøj som T-shirts, der er fremstillet af for eksempel bomuld eller syntetisk, har en chance. Læg det krympede tøj i blød i lunkent vand i en balje og tilsæt lidt babyshampoo. Det blødgør fibrene, hvorefter man kan strække dem ud igen. 

Hold maskinen ren:

Selv om vaskemaskinen vasker tøjet rent flere gange om ugen, så gør hyppig tøjvask faktisk maskinen selv snavset. Den kan begynde at lugte, og der kan opstå uheldig bakterievækst. En gang om måneden bør man derfor foretage en tom vask på den højest mulige temperatur. Tilsæt eventuelt lidt eddike eller bagepulver.

Pas på tøjet efter vasken:
Når tøjet er vasket og tørret, skal man stadig passe på det og opbevare det korrekt. Eksperterne anbefaler blandt andet, at man ikke hænger sweatere op på bøjler på samme både som skjorter eller T-shirts, for sweatere er tungere, og tyngdekraften vil betyde, at områderne omkring nakke og skuldre vil blive hevet ned og ud af form.

Pas også på bh’erne og lad være med at opbevare dem sammenfoldede. Fold dem helt ud, og læg skålene ind i hinanden ligesom skeer i skuffen, og læg dem herefter ned i en skuffe.

Pas også på med håndvasken:
vask tøj i håndenSelv om håndvask er langt mere skånsomt end maskinvask, og nogle tekstiler kun bør vaskes i hånden, så er det ikke ligegyldigt, hvordan man bærer sig ad med håndvasken.

Brug gerne en balje og undgå at rense tøjet under en rindende vandhane – vand er nemlig tungt, og delikate testiler kan ikke altid holde til denne vægt, hvilket kan resultere i, at tøjets form bliver ødelagt. Brug derfor hellere en balje og læg gerne tøjet i en si, hvilket gør, at skyllevandet lettere kan komme ud.

Pas på med tørretumbleren:
Vaskemaskinen er hård ved vasketøjet, og tørretumbleren er måske endnu hårdere. Derfor anbefales det, at man tørrer sit tøj udendørs, hvis det er muligt, hvilket både er bedre for tøjet og mere skånsomt for miljøet. Bor man dog for eksempel i lejlighed, eller hvis det er vinter, så kan det være nødvendigt at anvende en tørretumbler, men pas på med varmen i tørretumbleren og pas på ikke at overtørre tøjet.

Læg også mærke til at hvis tøjet kommer ud af vaskemaskinen med en plet, som ikke er blevet fjernet under vasken, så lad være med at lægge dette tøjstykke i tørretumbleren, for varmen derinde vil nemlig sørge for, at pletten sætter sig endnu bedre fast. Lad det i stedet tørre og vask det igen – eventuelt med lidt pletrens også.


Energimærker: Køb energieffektive hvidevarer

Hvad er et energimærke?
Energimærket viser dig, hvor energieffektivt det produkt, du kigger på, egentlig er. Det findes på hårde hvidevarer og elektriske apparater og er obligatorisk i EU. Det er din måde at holde øje med, hvor du kan gøre miljøet og din elregning en tjeneste. 

Det anerkendte mærke har for nyligt skiftet karakter. Det opdaterede mærke ligner det gamle meget, men er blevet nemmere at afkode for dig som forbruger. Vi guider dig til, hvordan du skal læse det nye format og giver dig nyttig viden om den information, du kan finde på et energimærke. Så bliver du godt klædt på til at gå på jagt efter nye energieffektive og miljøvenlige maskiner til hjemmet.

Hvad er den nye energimærkelov?
Den nye energimærkelov gælder i hele EU og omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. Ifølge loven skal alle produkter have det lille mærke, hvor produkterne vurderes på en skala fra A til G. Med den gamle lovgivning var skalaen forskellig fra produkt til produkt, men nu er skalaen den samme uanset produkt.

Med indførelsen af den nye energimærkning bliver også ældre produkter opdateret. Det kan betyde, at produkter, der tidligere var mærket med A(+++), bliver til mærke B, C eller D. Ændringen betyder, at du som forbruger får nemmere ved at vurdere det gennemsnitlige energiforbrug, når du skal købe det mest energivenlige produkt med hjem.

Den nye mærkning bliver i første omgang indfaset på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, køleskabe, TV m.m. og på sigt vil andre produkter følge trop. Målet er, at alle hvidevarer og elektriske apparater vil have det samme informerende mærke.

I en periode vil du derfor opleve, at nogle produkter har forskellig energimærkning, fordi nogle har det gamle mærke og andre det opdaterede. Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode energiforbruget for at undgå forvirring i købsprocessen. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektivt er produktet. 

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energieffektive produkter er A-mærket, mens de mindst energivenlige er mærket med G.
 • Skalaen er ens for alle produkter uanset type, så du ikke skal sætte dig ind i nye informationer hver gang, du skal have nye produkter.
 • Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, der giver dig ekstra information om produktet, som du ikke kan læse dig til på skiltet. 

Hvad med det gamle energimærke?
Den gamle skala er afhængig af det produkt, mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre har en mærkning på helt op til A+++. Som forbruger kan det kan være forvirrende at sammenligne to forskellige mærker, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter. Formålet er, at det skal være nemmere at handle miljøvenligt og energieffektivt.

Hvilke informationer kan du finde på energimærket?
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan den information, du kan finde på mærket, afvige alt efter hvilket produkt, det sidder på. Det er for eksempel relevant at kende vandforbrug og tørreevne på en vaskemaskine, mens det på en støvsuger er mere relevant med info om støjniveauet.

Energimærket kan have følgende oplysninger:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?
Hvis du ønsker at at spare på elforbruget i hjemmet eller passe på miljøet, er det en god idé at kigge efter en energimærkning, som ligger højt på skalaen. 

Når tiden kommer til at udskifte dine produkter, er køkkenet er én af de helt store energislugere. Din elkedel, køleskab og ovn bruger meget energi, så hvis du overvejer nye produkter til hjemmet, er det et godt sted at starte.

Når du vælger energieffektive hvidevarer og elektroniske produkter, kan du mindske strømforbruget og spare hundredvis af kroner om året. Husk dog først at udskifte dine produkter, når de går i stykker. Det er hårdt for miljøet at producere nye hvidevarer, så derfor er det mere miljøbevidst at vente til produkterne kan få en nyt hjem eller skal på genbrugspladsen. 

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


LG F4WP208N0W

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

 

Modellen LG F4WP208N0W er blevet testet af eksperter. Her er tale om den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, da de i marts 2018 vurderede denne model.

Råd & Rön har foretaget tests af flere vaskemaskiner samtidig for at kunne give forbrugerne de bedste råd om, hvilke modeller de bør købe. Modellerne er blevet testet på faste parametre, og eftersom netop LG F4WP208N0W klarer sig rigtig godt generelt, så modtager modellen en god bedømmelse fra eksperterne.

Høj vaskekapacitet på 8 kilo

LG F4WP208N0W hører til blandt de lidt større vaskemaskiner med en høj rummelighed på 8 kilo. Det betyder, at denne model vil passe godt til en lidt større familie. Selv om her er tale om en model med en højere kapacitet, så bliver LG F4WP208N0W ikke dyr i drift, eftersom her er tale om en model i energiklasse D.

Denne model er udstyret med en kulfri motor, som gør, at denne model ikke larmer særlig meget, og det kan også ses på lydniveauet under vask, der er på 52 dB. Hvis vaskemaskinen er placeret tæt på for eksempel et soveværelse, så er det især en god ide med en støjsvag model.

6 Motion Direct Drive

LG F4WP208N0W er udstyret med 6 Motion Direct Drive-teknologi, som foretager skånsomme tromlebevægelser, der sørger for mindst mulig slitage af tøjet. Teknologien sikrer en kraftfuld vask, som både sørger for at forhindre, at tøjet filtrer sammen, og at hver del af tøjet vaskes grundigt.

Den skånsomme vask betyder også færre bevægelser i tromlen, men det har ingen påvirkning på det endelige resultat, for restfugtigheden kommer til at ligge på 44 procent. De færre bevægelser er også med til at sikre et lavere støjniveau.

Model med Near Field Communication

LG F4WP208N0W hører til de moderne vaskemaskiner, som har WiFi-tilslutning. Det betyder, at man kan styre modellen via en app på telefonen, og det betyder også, at man ikke behøver stå ved siden af modellen for at styre eller overvåge den.

Denne vaskemaskine har også Near Field Communication, som giver muligheden for at kunne downloade nye vaskeprogrammer til modellen, hvis man ønsker nye. Her findes 20 forskellige programmer (blandt andet bomuld, syntetisk, uld, skånsom, baby og koldvask), og udbuddet øges hele tiden.

Herudover har LG F4WP208N0W  en smart udskudt start-timer, som gør, at man kan planlægge vasken efter eget skema, og hvis man skulle have glemt noget beskidt vasketøj, så findes der en mulighed for at pause vasken, hvorefter man kan åbne lågen og smide det glemte vasketøj ind.

Specifikationer ved LG F4WP208N0W – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 56,5 centimeter
🌀 Bruttovægt: 66 kilo
🌀 Nettovægt: 63 kilo 

Specifikationer ved LG F4WP208N0W – nøgleoplysninger
🔴 Type: Frontbetjent
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Centrifugering makshastighed: 1400 omdrejninger per minut
🔴 Energiklasse: D
🔴 Centrifugeringsevne: B
🔴 Årligt vandforbrug: 10.700 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 132 kWh/år
🔴 Støjniveau: 52 dB
🔴 Antal programmer: Varierende, men mindst 20 via NFC

Fordele ved LG F4WP208N0W
Kapacitet på 8 kilo
Kulfri motor og lavt støjniveau på 52 dB
6 Motion Direct Drive-teknologi
Med WiFi-tilslutning og mulighed for at hente flere og nye vaskeprogrammer ned

 


Beko EWTV8716XS2PT – billig og god vaskemaskine

Udvalgt af Forbrugsguiden

 

Beko EWTV8716XS2PT

 

Måske er du ikke bekendt med producenten BEKO, men det bliver du nu, for her får du altså et lavprisprodukt, som klarer sig usædvanligt godt sammenlignet med sine konkurrenter. 

Hos anbefaler.com får den 82 ud af 100 point i deres kategori god og billig vaskemaskine, og bliver testvinder. De er begejstret for den gode variation af vaskeprogrammer, gode produktomtaler, det faktum at den er lydsvag og tilmed har et hurtigvaskprogram på kun 14 minutter. 

Læs også de gode brugeranmeldelser hos Elgiganten, hvor maskinen får en fin bedømmelse på 4.5 ud af 5 af kunderne. 

Woolmark godkendt

Woolmark er en international mærkning, der angiver til os forbrugere, at et produkt lever op til en række kvalitetsstandarder, og at den uld, som er indeholdt i produktet, er 100% ren ny uld. Når en vaskemaskine er Woolmark godkendt, så betyder det, at den altså er blevet testet for, om dens uldprogrammer tager nænsomt hånd om uldprodukter – og det gør Beko EWTV8716XS2PT, hvilket er særligt godt klaret i lavpriskategorien. 

Nænsom ved tøjet og nænsom ved øregangene

Du tænker sikkert, at hvis du køber en billig vaskemaskine, så larmer den sikkert helt vildt, men det er ikke tilfældet med maskinen her, som faktisk er ganske lydsvag og går ubemærket hen – på den gode måde.

Hurtig vask på kun 14 min

Ved at bruge programmet Xpress, der har en cyklus på kun 14 min, kan du lynhurtigt få vasket i de situationer, hvor du er presset på tid. De normale programmer er også relativt hurtigere, så selv ved de højere temperaturer kommer du hurtigt igennem vasketøjskurven. 

Specifikationer ved Beko EWTV8716XS2PT – mål
🌀 Højde: 84 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 54 centimeter
🌀 Vægt: 68 kg

Specifikationer ved Beko EWTV8716XS2PT – nøgleoplysninger
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: C
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: B
🔴 Energiforbrug pr. vask kWh: 62
🔴 Vandforbrug pr. vask liter: 44
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 72 dB

Fordele

 • Godkendt af Woolmark
 • Lavt støjniveau
 • Har en quick wash på kun 14 minutter
 • Dampfunktion
 • Stor tromle.
Ulemper

 • Maks. omdrejningen er på 1400.

Gorenje WEI843B 

✅ Flot design i sort
✅ Meget brugervenlig 
✅ Ekstra stor låge
✅ God anmeldelse hos svenske testson

Gorenje WEI843B

Denne sorte drøm af en vaskemaskine, passer ind hos dig der er træt af, at hvidevarer altid er hvide. Flot design i sort passer ind hos den stilbevidste, som ønsker et andet udtryk end det hvide.

Hos det svenske forbrugerhenvendte site Testson.se får Gorenje WEI843B en fin placering blandt top fem af de bedste vaskemaskiner på markedet i 2022. 

Lækkert design

Ovenstående er ikke en overskrift, der ofte forbindes med vaskemaskiner, men ikke desto mindre er det en overskrift vi godt tør bruge sammen med Gorenje WEI843B. Den er nemlig flot og skiller sig bestemt ud ved den sorte farve, og fronten der ikke vil genere øjet ved brug. At den så også er smart designet inde i maskinen, se det er jo virkelig en fordel, for det giver den egenskaber, som for et eksempel en tromle, der giver tøjet mindst muligt krøl, et program der kan rense og sterilisere maskinen, og paneler på siden og i bunden, der gør maskinen stabil og dermed mindsker støj. 

Dejlig nem betjening

Start din vask meget enkelt – du tænder for maskinen, indstiller program med en rund programvælger placeret i midten og trykker så på start. På denne maskine er det ukompliceret at vælge forskellige indstillinger og skånevaske, for de findes let ved touchskærmen i højre side. 

Ekstra stor låge

Gorenje har sørget for at optimere lågen på denne maskine så meget som muligt. Den er fremstillet af et enkelt stykke plastik og ser elegant og enkel ud, og så åbner den 180 grader så du kan fylde op til 8 kg vasketøj i maskinen ganske ubesværet. 

Fordele

 • Godt design
 • Brugervenlig kontaktflade
 • Har en ekstra stor dør.
Ulemper

 • Larmer en smule mere end de dyrere modeller.

Specifikationer ved Gorenje WEI843B – nøgleoplysninger
Højde: 85 centimeter
 Bredde: 60 centimeter
 Dybde: 54,5 centimeter
 Vægt: 70,7 kg
Type: Frontbetjent vaskemaskine
Kapacitet: 8 kilo
Energiklasse: B
Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
Centrifugeringsklasse: B


Miele WSG363 – Testvindende støjsvag vaskemaskine

Udvalgt af Forbrugsguiden

 

Miele WSG363

.
Det største testmagasin i England Which.co.uk har testet og anmeldt Miele WSG363, som de har kåret som et ”Best Buy”.

I deres anmeldelse skriver de, at vaskemaskinen er brugervenlig og leverer et godt vaskeresultat, hvorfor de er begejstrede for modellen. Til gengæld nævner de, at maskinens støjniveau ikke er optimalt.

Stor og energivenlig vaskemaskine

Miele WSG363 er en rummelig vaskemaskine med en kapacitet på op til 9 kilo vasketøj. Maskinen er derfor velegnet til en stor familie med cirka fem medlemmer eller mere. Desuden er modellen energieffektiv med en energimærkning på A.

Samtidigt er Miele WSG363 en støjsvag vaskemaskine med et lydniveau på 48 dB ved vask og 72 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Maskinens kulfri motor bidrager til det lave lydniveau.

Ønsker man at indstille maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt, er dette muligt med timer-funktionen.

Skånsom tøjvask

Med Miele WSG363 får man en vaskemaskine, der sørger for en skånsom tøjvask takket være SoftCare-tromlen. Tøjet glider nemlig rundt på en fin vandfilm, så det ikke bliver beskadiget under en vask.

Derudover kommer Miele WSG363 med en automatisk registrering af tøjmængden. Her analyserer maskinen fyldningen, hvorefter vand- og energiforbruget tilpasses efter dette. Modellen forbruger derfor ikke mere energi eller vand, end hvad der er behov for.

Betjeningen af maskinen foregår enten via betjeningspanelet på fronten eller via en app på ens smartphone eller tablet. På appen kan man indstille og overvåge vaskemaskinen uanset, hvor man er henne.

Sikker maskine med flere vaskeprogrammer

Miele WSG363 er udstyret med flere vaskeprogrammer heriblandt Skjorter, Uld, Automatic Plus, Strygelet, Finvask, Outdoor, Sportstøj og Mørkt/Jeans. Man kan herved vælge et program, der passer til det specifikke vasketøj.

Vaskemaskinen har ydermere flere hurtigprogrammer såsom Express 20 og QuickPowerWash. Express 20 vasker tøjet på 20 minutter, hvor QuickPowerWash vasker det på 49 minutter. Miele WSG363 er desuden forsynet med en børnesikring, så børn ikke kan åbne døren, når maskinen er i gang med en vaskeproces.

Fordele

 • Gennemsnitlig energiforbrug
 • Men vandforbruget er lavt
 • Blandt de mest støjsvage maskiner på markedet.
Ulemper

 • Åbningen er en smule mindre end gennemsnittet.

Specifikationer ved Miele WSG363 – nøgleoplysninger:

 Højde: 85 centimeter
 Bredde: 59,6 centimeter
 Dybde: 64,3 centimeter
 Vægt: 93 kilo
 Type: Frontbetjent vaskemaskine
 Kapacitet: 9 kilo
 Energiklasse: A
 Centrifugeringsevne: B
 Centrifugering: 1400 omdrejninger i minuttet
 Årligt energiforbrug kWh: 130 kWh/år
 Årligt vandforbrug liter: 11000 liter/år
 Lydniveau ved vask dB(A): 48 dB

Her kan du se en præsentationsvideo af Miele WSG363. Videoen er produceret af AO.com: 


Bosch WAT323L7SN

Udvalgt af Forbrugsguiden

 

Bosch WAT323L7SN

Modellen Bosch WAT323L7SN har været medtaget i tests af vaskemaskiner fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som testede denne model i august 2018.

Bosch WAT323L7SN og de øvrige modeller i testen er blevet afprøvet og vurderet ud fra specifikke parametre såsom vaskeevner, forbrug, funktioner, håndterbarhed og brugervenlighed. Bosch WAT323L7SN klarer sig godt og det belønnes med gode bedømmelser og udtalelser fra Råd & Rön.

Markedets bedste energiklasse

Bosch WAT323L7SN har en god rummelighed og dermed en kapacitet på 7 kilo, og det svarer nogenlunde til, hvad en familie på 4 personer har brug for. Her er tale om en klassisk, frontbetjent vaskemaskine i en hvid farve med kontrolpanel øverst. Hvis man går meget op i energiforbrug, så vil Bosch WAT323L7SN være et rigtig godt valg, for her er tale om en model i energiklasse A (A+++ på den gamle energimærkning), som er markedets allerbedste.

For at mindske forbrug i tørretumbleren også, så er denne model designet til at kunne tørre tøjet så meget som muligt under centrifugeringen, således at tørretumblerne ikke skal bruge så mange kræfter. Man kan derfor vælge en centrifugeringshastighed på op til 1600 omdrejninger per minut, hvilket er meget, og restfugtigheden i tøjet kan komme helt ned på 45 procent.

Model med gode specialprogrammer

Bosch WAT323L7SN kommer med de gængse vaskeprogrammer såsom bomuld og syntetisk vask, men for at kunne varetage andre opgaver også findes der herudover forskellige specialprogrammer. Her er blandt andet tale om skjorter, sport, mix, skylning, ekstra centrifugering, anti krøl, hygiejne, Super 15, Super 30, uld, håndvask, finvask og silke.

Hurtigprogrammerne på Super 15 eller Super 30 er især gode, hvis man står med tøj, som ikke er decideret beskidt, men blot trænger til lidt opfriskning, for så kan disse hurtige programmer på henholdsvis 15 og 30 minutter lige klare den nødvendige opfriskning.

Eco Silence Drive

Denne model er udstyret med en Eco Silence Drive-motor, som både sikrer et effektivt resultat plus en støjsvag og energieffektiv tøjvask. Dette er en patenteret motor som Bosch har udviklet, som har vundet stor popularitet og anerkendelse blandt anmelderne.

Støjniveauet ligger også på 50 dB for vask, hvilket betyder, at denne model ikke larmer ret meget under brug. Vario Perfect sørger for at optimere programmerne, så de passer til type af tøj og mængde – på den måde bruger maskinen ikke mere hverken energi eller vand end højst nødvendigt.

Bosch WAT323L7SN styres vis et stort LED-display med touch, og her er det også muligt at vælge Reload-funktion, som betyder, at maskinen pauser, hvorefter man kan lægge glemt vasketøj ind i tromlen.

Tromlen er en såkaldt Vario Drum, og den er designet til at give en både effektiv og skånsom vask uden for mange rystelser, så der slides mindst muligt på tøjet. Dette system er ligeledes et patenteret Bosch system.

Specifikationer ved Bosch WAT323L7SN – mål 
🌀 Højde: 84,8 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59 centimeter
🌀 Bruttovægt: 80 kilo
🌀 Nettovægt: 79 kilo 

Specifikationer ved Bosch WAT323L7SN – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Frontbetjent
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Centrifugering makshastighed: 1600 omdrejninger per minut
🔴 Energiklasse: A (A+++ på den gamle energimærkning)
🔴 Centrifugeringsevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 8800 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 122 kWh/år
🔴 Støjniveau: 50 dB
🔴 Antal programmer: 15+

Fordele ved Bosch WAT323L7SN: 
 Model i markedets bedste energiklasse A+++
God størrelse med en kapacitet på 7 kilo
Både almindelige og specialprogrammer
Eco Silence Drive-motor
Vario Perfect optimerer vasken


Samsung vaskemaskine WW10M86INOA

Udvalgt af Forbrugsguiden

 

Samsung WW10M86INOA

 

Med denne nye vaskemaskine fra Samsung får du en vaskemaskine, der er skræddersyet til den store børnefamilie. Med plads til hele 10 kg tøj kan du have hele familiens tøj i maskinen på en gang. Med et minimalt energi- og sæbeforbrug kan du på sigt spare mange penge ved at skifte til Samsungs WW10M86INOA. Med flere smarte funktioner og vaskeprogrammer kan du både vaske lynhurtigt på bare 15 minutter, gennemføre en effektiv og ren koldvask, samt fjerne selv svære og snavsede pletter fra dit tøj med den smarte Ecobubble teknik.

Derfor synes eksperterne, at den er så god

Det var en imponeret Jesper Landén fra M3.se, der gennemtestede denne vaskemaskine fra Samsung. Han
bed særligt mærke i det smarte sæbedoseringssystem, der selv vurderer, hvor meget snavs der er i vandet
og om der derfor skal tilføres mere sæbe. ” Vaskemidlet udleveres automatisk fra en rummelig beholder. Vi
vurderer, at vi næsten har halveret den mængde vaskemiddel, vi bruger i den periode, vi tester Samsung
Quickdrive, ” Fortæller svenskeren.

Jesper Landén lægger endvidere vægt på fordelene ved de meget effektive Quick Drive programmer, der
giver dig mulighed for at halverer vasketiden i forhold til et almindeligt vaskeprogram. Det sparer både tid,
vand og energi, hvilket på ingen måde kunne ses på tøjet under testen.

Mange vaskeprogrammer og funktioner

Samsungs WW10M86INOA har adskillige forskellige vaskeprogrammer og funktioner. Med Samsungs helt
egen selvudviklede Ecobubble teknik, der blander sæben med luft før det ryger ind i selve tromlen, kan du
tage din tøjvask til helt nye højder. Teknikken opløser sæben og danner skum, der har nemmere ved at
trænge ind i tøjet og fjerne selv store og svære pletter. Det gør sig også gældende selv ved lavere
temperaturer, der er både mere energibesparende og skånsomt overfor dit tøj.
Derudover kan vaskemaskinen tilkobles dit wifi og derved forbindes med din telefon via Samsungs app. Det
gør, at du kan styre vaskemaskinen fra mobilen og få hjælp fra Samsungs smarte vaskeekspert, der altid er
klar til at give dig gode tips og tricks, når du skal vaske tøj.

Samsung vaskemaskine WW10M86INOA vs markedet

Denne vaskemaskine fra Samsung ligger prismæssigt i den store mellemgruppe. Den er dog med langt
fremme blandt flere topmodeller, når det kommer til effektivitet og renlighed af dit vasketøj. Der hvor den
skiller sig allermest ud er dens lynhurtige Quick vaskeprogram på bare 15 minutter. Et hurtigprogram, der
for de fleste vedkommende er mere end rigeligt til at opfylde vaskebehovet i hverdagen.
Derudover er den med sin kapacitet på hele 10 kg blandt de store vaskemaskiner, og er derfor oplagt til de
store børnefamilier, der har brug for at vaske meget tøj i hverdagen.

Derfor bør du købe en Samsung WW10M86INOA
Der er mange gode grunde til at vælge lige netop Samsungs WW10M86INOA vaskemaskine. Nogle af de
vigtigste fordele er:

🔴 Indbygget dampfunktion
🔴 Tilknytning til Wifi
🔴 Styring gennem app’en Samsung Smart Things
🔴 Lavt vand forbrug
🔴 Lavt energiforbrug
🔴 Hurtigt og støjsvagt vaskeprogrammer

Specifikationer
🌀 Kapacitet: 10 kg
🌀 Op til 1600 omdrejninger
🌀 Hurtig vask på bare 15 minutter
🌀 Energimærke A+++
🌀 Højde: 85 cm
🌀 Bredde: 60 cm
🌀 Dybde: 60 cm
🌀 Vægt: 83 kg
🌀 Volumen af tromle: 70 liter

 


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke vaskemaskiner er bedst i test?

LG FH6F9BDS2, Miele WSG363 og LG FH495BDS2

🤓 Hvordan testes vaskemaskinerne?

Maskinerne testes på vaskeevne, skylleevne og centrifugeringsevne. Derudover ses der også på vand- og strømforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for vaskemaskiner går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en maskine med A+ som minimum.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Google Shopping 🇺🇸

Google Shopping giver Google mulighed for at indsamle og præsentere anmeldelser af et produkt, der er foretaget hos mange forskellige webshops. Du finder Google Shopping fanen i højre side af skærmen, når du søger efter et produkt

Vi har kigget på anmeldelserne af Gorenje WS168LNST for at få indblik i, hvad tidligere kunder mener om produktet.

Du kan læse anmeldelserne her

Anbefaler.com 🇳🇴

Anbefaler.com er en hjemmeside, som er startet af en privat aktør med mange års erfaring indenfor hvidevarer, husholdningsprodukter og køkkener, med sig har han en række fageksperter og sammen skriver de om forbrugerelektronik og meget mere, som de nøje undersøger og tester så de kan være link mellem de rette produkter og de rette kunder. 

Hos anbefaler.com har de haft fingrene i Electrolux EW8F8669Q9 og udnævnt den til 1 ud af 3 vaskemaskiner, som var bedst i test sammenlignet med andre maskiner på markedet i 2022. 

De beskriver, at vaskemaskinen passer alle behov og vasker godt uanset om det er skånevask eller duge og så er den hurtig, skånsom og effektiv og har autodosering af vaskemidlet. 

Testen er udført: 2022
Du kan se testen her

Elkjop.no 🇳🇴

Elkjop er den norske udgave af det, vi i Danmark kender som Elgiganten. Det vil sige en forbrugerelektronikkæde, som sælger på online og i fysiske butikker. Som kunde på deres side kan du anmelde dine produkter og dermed give anbefalinger og bedømmelser videre – kunde og kunde imellem. 

Vi har anvendt hjemmesiden til at finde ud af, hvad forbrugerne synes om LG FV90VNS2QE. Hos Elkjop får vaskemaskinen meget fine anmeldelser. 

Du kan se anmeldelserne her

Pocket-lint.com 🇺🇸

Pocket-lint er et webmedie med journalister fra Storbritannien og USA, der specialiserer sig i forbrugerelektronik. Når de tester produkter, kigger de på: Hvordan virker det? Gør det mit liv bedre? Og har det wow-faktor. Dette bliver basis for deres journalisters anmeldelser. 

Hos Pocket-lint har de testet Samsung WW80M642OPW. Den bliver udnævnt som topscorer og bliver rost for sine innovative funktioner.

Testen er udført den: 11. marts 2021
Du kan se testen her

Testson.se 🇸🇪

Testson.se er en svensk hjemmeside henvendt til forbrugere, som karakteriseres ved, at de samler testvinder produkter indenfor forskellige kategorier. Her deler de så deres anmeldelser for at give læserne et bedre overblik over markedet. 

Hos det svenske forbrugerhenvendte site Testson.se får Gorenje WEI843B en fin placering blandt top fem af de bedste vaskemaskiner på markedet i 2022. 

Testen er udført: 2022
Du kan se testen her: https://testson.se/tvattmaskin/

trustedreviews.com 🇺🇸

Trusted Reviews er til for at give læserne grundige og uvildige råd om deres næste køb. De har erfarne testere og anmeldere i deres stab og tester alt, hvad de anbefaler grundigt, så de kan videregive de produkter de syntes er bedst. Dette har de specialiseret sig i siden 2004. 

Hos siden bliver Samsung WW90T986ASH udnævnt som testvinder. Her bliver maskinen rost for sin effektivitet, smarte app og innovative funktioner.

Testen er udført den: 23. marts 2021
Du kan se testen her

Råd & Rön 🇸🇪
Svenske Råd & Rön har testet 89 vaskemaskiner i deres test fra februar, 2016. I testen har man blandt andet vurderet vaskemaskinernes evne til at rengøre tøjet, om vaskemidlet er vasket ud af tøjet, hvor meget fugt der er tilbage i tøjet efter centrifugering, brugervenlighed, vand og strømforbrug og vasketiden.
Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt Siemens WU14Q4L7DN, Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 og Miele WCR 890 WPS. Ønsker du at læse anmeldelserne af de tre vaskemaskiner, kan du klikke ind her.

Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

Råd & Rön har haft hænderne i Samsung WW80M642OPW og giver den topscore. Herudover opnår Electrolux EW8F8669Q9 en fin placering som nr. 7 i deres test

Udover det har vi anvendt magasinets test af Asko W4086C.S/2 for at blive klogere på produktets egenskaber.

Testen er udført den: 7. februar 2018
Du kan læse testen her

Klikk.no 🇳🇴
Den norske avis har foretaget en test af 10 vaskemaskiner. Deres test har taget udgangspunkt i 7 hovedparametre, hvor man har vurderet vaskeresultatet, centrifugeringsevne, vasketid, el og vandforbrug, brugervenlighed lydniveau, vasketid og skylleevne.

Eksperterne har testet vaskemaskinerne på to hovedprogrammer, hvor der blevet testet på et bomuldsprogram og et syntetisk vaskeprogram. Centrifugeringsevnen er blevet udført ved at måle restfugten i tøjet efter endt vask. Der bliver givet points fra 1 – 6 for vaskemaskinernes evne til at udføre de forskellige opgaver. Du kan læse hele testen hos Klikk.no gratis her.

TV2 🇩🇰
Her kan du se TV2´s program om vaskemaskiner, hvor den kendte journalist Morten Spiegelhauer undersøger, hvilke vaskemaskiner der klarer sig bedst i test.

Maskinerne blev testet på en række forskellige færdigheder og fik lov at vaske tøj med vanskelige pletter. Eksperterne simulerede pletter ved at vaske olivenolie, fedt, blæk og kosmetik sammen med t-shirts, lagner, cowboybukser og andet vasketøj. Du kan se programmet gratis på TV2´s hjemmeside her.

Expert Reviews 🇬🇧
Det britiske forbrugermagasin Expert Reviews anvender altid samme fremgangsmetode når de tester vaskemaskiner, så deres vurderinger af de forskellige maskiner altid har samme udgangspunkt og grundlag, uanset typen af vaskemaskine. Deres test består eksempelvis altid af en vask på tre kilo tøj, så resultaterne er sammenligelige, uanset vaskemaskines tromlestørrelse. Prøvevasken bliver vasket på bomuldsprogrammet, først på 30 grader og derefter på 40 grader. Herefter er det muligt at sammenligne vand- og strømforbrug, støjniveau samt maskinens grundlæggende evne til at vaske rent. Du kan læse Expert Reviews anmeldelse af Samsung WW9000 her og Miele WMB 120 her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin, som har et mål om at være forbrugernes hjælp i hverdagen. Derfor tester og anmelder de et hav af forskellige forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt LG FH6F9BDS2 og Miele WSG363.

Ønsker du at læse hele testen af LG FH6F9BDS2, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele testen af Miele WSG363, kan du klikke ind her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til anmeldelsernes specifikke resultater kræver et abonnement.

Hos which.co.uk giver de Samsung WW80M642OPW en høj score i deres test og sætter den som et Best Buy produkt. Dette skyldes den effektive vask og pletfjerning især, men også en excellent centrifuge, der giver hurtigere tørretid og er nemmere at få ud af maskinen.

M3 🇸🇪
M3 er et svensk online magasin, der tester næsten alt inden for gadgets og elektronik. Samsung WW9000 er den første vaskemaskine som magasinet har testet og redaktionen er især imponeret over maskinens mange funktioner. M3 har bedømt maskinen på design, brugervenlighed, støjniveau, vaskeresultater og værdi for pengene. Her lander maskinen samlet på karakten 10, som er det højeste der kan gives, samt titlen ”verdens sejeste vaskemaskine”. Du kan læse hele testen her.

Trusted Reviews 🇺🇸
Trusted Reviews er et online forbrugermagasin, der tester stort set alle former for produkter til husholdningen. Trusted Reviews udsatte blandt andet Samsung WW9000 for deres sædvanlige vaskemaskinetest, som besår af en teststrimmel farvet med pletter af indtørret ketchup, kaffe, blod, rødvin og motorolie, der bliver vasket på forskellige programmer. Testpanelet var imponeret over maskinens evne til at fjerne pletterne og igen blev det svage støjniveau under brug fremhævet. Vaskemaskinen ender på en samlet karakter på 4,5 stjerne ud af 5 mulige. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt LG FH6F9BDS2, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Good Housekeeping er et britisk forbrugermagasin, som tester produkter til hjemmet og husholdningen. For at få så godt et sammenligningsgrundlag som muligt, udføres der altid den samme type vasketest for at afdække en maskines vand- og strømforbrug, dens centrifugeringsevne samt evnen til at fjerne pletter. Efter testen af vaskemaskinen gives der et samlet antal point baseret på, hvor godt vaskemaskinen har klaret de forskellige del-tests og her er 100 point det absolut bedste der opnås. Dermed er deres vurderinger og resultater sammenlignelige på tværs af vaskemaskinetyper, -størrelser og varemærker. Du kan læse Good Housekeeping Institutes anmeldelse af Miele WMB 120 her. 

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet og anmeldt LG FH6F9BDS2, som de har givet 73 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Øvrige relevante tests

Hos Forbrugsguiden har vi også samlet en række test af vaskemaskiner fra nogle af verdens største og mest populære producenter. Her har vi undersøgt hvilke modeller der får de bedste vurderinger af eksperterne, så du nemt kan få et overblik over de bedste modeller. Vi har ligeledes sammenlignet priserne på modellerne, så det er nemt at få et komplet overblik over hvilke forhandlere der sælger modellerne billigst.

Du kan læse nærmere om følgende producenter:

Siemens vaskemaskine

Miele vaskemaskine

Bosch vaskemaskine

Hvis du i stedet foretrækker en topbetjent vaskemaskine, så kan du med fordel læse vores test om denne type vaskemaskiner. I vores topbetjent vaskemaskine test har vi samlet de modeller som eksperterne har vurderet som de bedste på markedet. I denne artikel sammenlignes priserne på de forskellige modeller naturligvis også, så du nemt kan få et overblik over de billigste forhandlere i Danmark.

En anden populær løsning til folk der ønsker spare plads, er at vælge en vaske-tørremaskine. Du kan i vores test finde den bedste vaske-tørremaskiner, ligesom du kan sammenligne priser af de forskellige modeller.

Der er både fordele og ulemper forbundet med at investere i en vaske-tørremaskine. Det vigtigste at overveje inden køb er ofte, hvor stort dit behov er. Tørrer du kun sjældent tøj i maskine og har du også kun lidt plads i hjemmet, så kan en vaske-tørremaskine være en fornuftig løsning, da den kombinerede maskine vil spare plads i hjemmet.

Hvis du derimod både har plads i hjemmet og i budgettet, så vil en separat vaskemaskine og tørretumbler ofte være mere effektivt – især hvis du har et stort behov for at tørre tøj. Ofte er vaskedelen lige så god og effektiv som i en almindelig vaskemaskine, mens kompromiset ofte ligger hos tørredelen i maskinen.

Vi håber at denne test har kunne hjælpe dig med at vælge den rigtige vaskemaskine. Hvis du har nogle kommentarer til artiklen, så er du altid meget velkommen til at sende os en mail. Vi bliver altid rigtig glade for at høre jeres mening, og vi sætter stor pris på både ris og ros.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme