Vaskemaskine - Bedst i test: De bedste vaskemaskiner ifølge anmeldelser og tests

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: september 15, 2023.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vaskemaskine - Bedst i test: De bedste vaskemaskiner ifølge anmeldelser og tests

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Siden vaskemaskinen første gang så dagens lys og revolutionerede måden, vi vasker tøj på, er der sket meget – og lad os bare være ærlige, de er blevet stort set uundværlige i dagens husholdning. Med forskellige avancerede funktioner og smart teknologi tilbyder moderne vaskemaskiner nemlig både bekvemmelighed og gode rengøringsresultater.

Dog er det svært at navigere i markedets mange modeller og bestemme sig for både størrelse, kapacitet og funktioner – og netop derfor har vi udarbejdet den her artikel, hvor vi giver en oversigt over de bedste vaskemaskiner og deres fordele og ulemper, så du lettere kan finde lige netop den vaskemaskine, der passer dig bedst.

Så læs med herunder, og bliv klogere på 7 konkrete anbefalinger.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af vaskemaskiner , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste vaskemaskiner i test-guiden 2023:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte vaskemaskiner

Se hele tabellen

5 ting du skal overveje, før du køber vaskemaskine

 • Størrelse og kapacitet

  Sørg for at tjekke vaskemaskinens kapacitet, når du leder efter den rette model. De fleste vaskemaskiner har en kapacitet på omkring 5-8 kg, hvilket er nok til at vaske tøj til ca. 3 personer. Hvis du har en stor familie eller vil kunne vaske mere tøj på én gang, bør du dog kigge efter en vaskemaskine med større kapacitet – nogle vaskemaskiner har en kapacitet på 10 kg eller mere.

  Foruden kapaciteten bør du også overveje størrelsen – altså dimensionerne – på vaskemaskinen. Hvis du har et lille hjem eller begrænset plads i dit vaskerum, bør du kigge efter en kompakt vaskemaskine, der ikke optager for meget plads.

 • Vaskeprogrammer

  Vaskemaskiner kommer med mange forskellige programmer til vask af forskellige typer tøj, og det kan være lidt uoverskueligt at vide, hvilke programmer man skal se efter. Vi anbefaler, at du finder en model, hvor der er ekstra vaskeprogrammer til f.eks. håndvask eller skånsom vask af sarte tekstiler (uld og silke), allergiprogrammer, samt programmer, som kan indstilles efter, hvor beskidt tøjet er.

  Mange vaskemaskiner har også særlige indstillinger til babytøj eller sportstøj. De fleste modeller kommer også med hurtige eller kortere vaskeprogrammer, som kan klare en vask på 30 minutter i stedet for én til tre timer. Næsten alle vaskemaskiner har i dag også sensorer, der reducerer energi- og vandforbruget samt vaskemiddel og vasketiden.

 • Energi- og vandeffektivitet

  Når du køber en vaskemaskine, er det vigtigt at overveje energi- og vandeffektivitet. Alle vaskemaskiner skal have et energimærke, som giver oplysninger om energiklasse, energiforbrug ved 100 vaske, vandforbrug for en vask og støj.

  De bedste modeller har energimærke A, mens de dårligste har G. I 2021 kom der nye energiklasser, hvilket betyder, at A+++ eller A++ modeller (på den gamle skala) i dag klassificeres som B eller C.

 • Pris

  Prisen på en vaskemaskine afgøres af modellens funktioner, effektivitet, samt kvalitet og materialer. For eksempel har frontbetjente vaskemaskiner tendens til at være dyrere end topbetjente modeller, men de også er mere energieffektive og skånsomme over for tøjet.

  Modeller i den højere prisklasse har også ekstra funktioner, herunder automatiske indstillinger for materialepleje og dampning, som er med til at skubbe prisen i vejret. De dyre modeller koster omkring 10.000 kr., mens de billigste modeller fås til omkring 4.000 kr.

 • Kunde- og ekspertanmeldelser

  Ved at læse brugeranmeldelser kan du blive klogere på, hvor let en given vaskemaskine er at sætte op. Dertil kan du lære mere om brugervenligheden, ydeevnen og om andre kunder synes, det var et godt køb.

  Eksperter kan derimod give dig en detaljeret beskrivelse af modellens funktioner, samt hvordan den udmærker sig i forhold til lignende modeller på markedet. Vi har derfor valgt både at inkludere kunde- og ekspertanmeldelser, så du kan træffe en informeret beslutning.

arrow-more

Bosch WAXH2KOLSN - allround vaskemaskine med automatisk dosering

Vaskemaskine - Bedst i test

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Bedst i test hos uvildige forbrugermagasiner
 • check 4,7/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch WAXH2KOLSN:

 • 4D-vaskesystem
 • Home Connect overvågning og styring
 • Automatisk dosering af flydende rengøringsmiddel med I-DOS

Forbrugsguidens vurdering

Bosch WAXH2KOLSN er en testvindende maskine, der kombinerer avanceret teknologi, effektiv vask og smarte funktioner for at give dig en overlegen vaskeoplevelse. Med sit 4D-vaskesystem, fjernbetjeningsfunktioner og i-Dos automatisk dosering tilbyder den en perfekt balance mellem bekvemmelighed og ydeevne, hvilket gør den til et fremragende valg til enhver husstand. Med fjernovervågnings- og fjernstyringsfunktioner, energistyringsfunktioner og fjerndiagnostik via Home Connect får du derudover fuld kontrol – lige ved hånden.

Selv om den mangler en aftagelig topplade og et ekstra allergiprogram, har Bosch kompenseret for ulemperne med innovative funktioner, der udmærker sig på andre områder. Det automatiske i-Dos-doseringssystem tager gætteriet ud af vaskemiddelmålingerne og sikrer optimal rengøringsydelse.

Fordele

 • LED-display
 • Live-notifikationer på din telefon
 • Forskellige automatiske og praktiske funktioner
 • EcoSilence Drive
 • Indvendig belysning
 • Stor tromlekapacitet

Ulemper

 • Ingen aftagelig topplade
 • Intet ekstra allergiprogram

Bosch WAXH2KOLSN har en lang række automatiske programmer, hvilket gør den yderst nem og praktisk at bruge. De automatiske programmer kan f.eks. klare forskellige typer vasketøj, om det er let snavset eller virkelig beskidt, så du hurtigt og nemt kan klare vasketøjet.

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Bosch WAXH2KOLSN

Specifikationer

 • Kapacitet: 10 kg
 • Lydniveau: 48 dB
 • Energiklasse: C
 • Centrifugeringshastighed: 1600 rpm
 • Dimensioner: 85 x 60 x 59 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start
 • Sensorteknologi

4D-vaskesystem
Bosch WAXH2KOLSN er en topmodel med god ydeevne og praktiske funktioner. 4D-vaskesystemet tilføjer en ny måde at klare vasketøjet på, idet der er en direkte vandtilstrømning og ekstra centrifugering for ekstra vandeffektivitet og for at få mest muligt ud af dit vaskemiddel. Resultatet er en super god vask, selv hvis tromlen er fuld.

Støjniveau og centrifugeringshastighed
WAXH2KOLSN fra Bosch arbejder med et støjniveau på 48 dB, hvilket gør den til en af de mest støjsvage vaskemaskiner på markedet. Modellen holder dertil også energiforbruget på et minimum, da den er i energiklasse C. Sidst men ikke mindst kan vaskemaskinen prale af en centrifugeringshastighed på 1600 omdrejninger/minut, hvilket sikrer, at alt dit tøj er ganske tørt, når du tager det ud af tromlen.

Kapacitet og Home connect
Boschs store kapacitet gør, at du kan vaske større læs vasketøj, hvilket gør modellen oplagt til travle familier, eller familier, som har brug for at vaske meget vasketøj på én gang. Derudover har vaskemaskinen et indvendigt lys, så du nemt kan se inde i tromlen. Endelig er en af Boschs bedste funktioner, Home Connect, hvorigennem du kan modtage live-notifikationer på din telefon med status på din vask. På den måde behøver du aldrig at spekulere på, om dit vasketøj er færdigt – du kan blot tjekke din telefon.

Hvad siger eksperterne om Bosch WAXH2KOLSN?

WAXH2KOLSN er topscorer hos radron.se, hvor den roses for at reducere energiforbruget, være brugervenlig og samtidig levere høj ydeevne.

Mere om Bosch WAXH2KOLSN

Specifikationer

 • Kapacitet: 10 kg
 • Lydniveau: 48 dB
 • Energiklasse: C
 • Centrifugeringshastighed: 1600 rpm
 • Dimensioner: 85 x 60 x 59 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start
 • Sensorteknologi

Miele WCG 670 WCS NDS LW - den smarte vaskemaskine

Bedste vaskemaskine med smarte funktioner

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Blandt testvinderne i de anerkendte testpaneler
 • check 4,7/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Miele WCG 670 WCS NDS LW:

 • Strygeklar - 50 % mindre strygning
 • Enestående økonomisk og støjsvag ProfiEco-motor
 • TwinDos - Automatisk dosering af vaskemiddel

Forbrugsguidens vurdering

Miele WCG 670 WCS NDS LW har mange gode funktioner som f.eks. CapDosing-systemet, der sikrer, at dit tøj altid får den optimale dosis vaskemiddel til en god vask, selv ved specialbehandlet vasketøj. EXPRESS 20-tilstanden vasker og tørrer desuden dit tøj på kun 20-30 minutter. Indvendig belysning ville have været et plus, ligesom en vendbar dør ville have været et plus, men alt i alt er vaskemaskine fra Miele en anbefalelsesværdig model til alle, der leder efter en model i høj kvalitet med lang levetid.

Fordele

 • CapDosing - specielle rengøringsmidler, der doseres optimalt
 • Nem betjening med kun ét tryk - DirectSensor
 • Automatisk vand- og elforbrug baseret på mængde
 • EXPRESS 20 - Vask og tørring på rekordtid
 • Watercontrol-system - opdager vandlækager
 • Miele@home - intelligent forbundet

Ulemper

 • Ingen tromlebelysning
 • Ingen vendbar dør

En af de vigtigste funktioner ved WCG 670 WCS NDS LW er den smarte tilslutning af enheden via Miele@home. Netværksforbindelsen sker via din WiFi-router og Miele Cloud, hvor alle husholdningsprodukter fra Miele nemt og sikkert kan kobles på netværket.

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Miele WCG 670 WCS NDS LW

Specifikationer

 • Kapacitet: 8 kg
 • Lydniveau: 48 dB
 • Energiklasse: A
 • Centrifugeringshastighed: 1400 rpm
 • Dimensioner: 85 x 59,6 x 63,6 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start
 • Sensorteknologi

1400 omdrejninger/minut 
Mieles vaskemaskine ligger i den høje prisklasse, men er til gengæld også et topklasse-apparat med god ydeevne og funktioner i højsædet. Med sine 89 kg er den til den tungere side, men den har en imponerende kapacitet på 8 kg, så du kan vaske større læs vasketøj. Den har også en centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger pr. minut, hvilket gør den til en af de hurtigere maskiner på markedet.

Strygeklar
En unik egenskab ved WCG 670 WCS NDS LW er TwinDos-systemet, som automatisk doserer den korrekte mængde vaskemiddel til hver vask. Du behøver altså ikke længere gætte dig til mængden af vaskemiddel, og du får rent vasketøj hver gang. Derudover har vaskemaskinen Ironing Ready, hvilket reducerer tiden, du skal bruge på at stryge dit tøj med helt op til 50%, hvilket er en hjælp for folk, der har en travl hverdag uden tid til krøllet tøj.

EcoSilence-drift
WCG 670 er også meget støjsvag takket være EcoSilence Drive-motoren, som gør den til en af de mest støjsvage vaskemaskiner på markedet. Du kan desuden vælge imellem tolv forskellige displaysprog via MultiLingua-funktionen.

Hvad siger eksperterne om Miele WCG 670 WCS TDos?

Ifølge eksperter vasker Miele WCG 670 WCS TDos rigtig godt og har et lavt energi- og vandforbrug. Efter en grundig test af maskinen er den endda blevet topscorer hos radron.se.

Mere om Miele WCG 670 WCS NDS LW

Specifikationer

 • Kapacitet: 8 kg
 • Lydniveau: 48 dB
 • Energiklasse: A
 • Centrifugeringshastighed: 1400 rpm
 • Dimensioner: 85 x 59,6 x 63,6 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start
 • Sensorteknologi

Miele WWV980WPS - vaskemaskine med mange vaskeprogrammer

Premium vaskemaskine

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Topscorer hos Wirecutter  
 • check ”The upgrade pick” hos Wirecutter
 • check 4,7/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Miele WWV980WPS:

 • TwinDos og CapDosing
 • Talrige programmer og funktioner til alle tekstiler
 • Nem betjening med touchpanel og WiFi

Forbrugsguidens vurdering

Miele WWV980WPS er en premium vaskemaskine, der tilbyder en lang række fordele for at opfylde dine forskellige behov. Med et imponerende udvalg af 28 vaskeprogrammer og 10 ekstra vaskemuligheder har du frihed til at vælge det perfekte program til ethvert vaskebehov, og med det automatiske TwinDos-system er du sikret præcis vaskemiddeldosering. Desuden gør den store kapacitet på 9 kg, at vaskemaskinen også er egnet til større familier.

WWV980WPS er ikke billig, men du får til gengæld også meget for pengene, herunder en masse avancerede funktioner og overlegen ydeevne. Selv om nogle brugere har rapporteret en lille stigning i støjniveauet med tiden, kan regelmæssig vedligeholdelse og pleje afhjælpe problemet.

Fordele

 • Har mange vaskeprogrammer
 • Stor tromlekapacitet på 9 kg
 • Selvrensende skyllemiddels-dispenser
 • Kan tilsluttes wifi
 • Mulighed for at tjekke mængden af skyllemiddel og maskinens ydeevne direkte fra din smartphone

Ulemper

 • Touch-screen kan føles en smule outdated sammenlignet med andre modeller på markedet
 • Maskinen kan få et højere støjniveau med tiden

WWV980WPS fra Miele bliver af det amerikanske magasin, Wirecutter, kaldt ”Opgraderingsvalget”. Det er altså vaskemaskinen til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten – slet ikke når det gælder dit tøj.

Med en kapacitet på helt op til 9 kg er den et oplagt valg for den store børnefamilie, der nærmest har vaskemaskinen kørende hver dag.

Anmeldelse: Produktanalyse af Miele WWV980WPS

Specifikationer

 • Kapacitet: 9 kg
 • Lydniveau: 46 dB
 • Energiklasse: A
 • Dimensioner: 85 x 60 x 64,3 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start
 • Sensorteknologi
 • Centrifugeringshastighed: 1600 rpm

Eksperternes favorit
Eksperterne hos Wirecutter bider mærke i den åbenlyse kvalitet og de gode detaljer. Særligt bliver der lagt mærke til den exceptionelle holdbarhed, som i anmeldelsen bliver nævnt som ” built to last for 20 years.” Derudover er den bygget med så mange funktioner (og 28 forskellige programmer), at du helt sikkert kan finde et program, der passer til enhver situation.

Mange vaskeprogrammer og funktioner
Med sine hele 28 forskellige vaskeprogrammer og 10 ekstra vaskemuligheder får du absolut alle muligheder ved hånden, når du skal vælge et vaskeprogram, der passer perfekt til dit behov – hver gang. Maskinen har et skræddersyet program for hver type tøj, der skåner det hver gang, det bliver vasket.

Vaskemaskinen kan også tilkobles flere forskellige apps til din smartphone, der giver dig mulighed for at styre vaskemaskinen fra din mobil.

Der hvor maskinen særligt skiller sig ud, er på dens meget lave forbrug. Den kan både køre koldvaske for at spare på energien, og derudover tilkobles vaskemaskinen til en varmtvandshane, så den ikke selv skal bruge strøm på at varme vandet op. En brugbar funktion, der faktisk sparer mange kWh over årene.

Et andet sted hvor WWV980WPS skiller sig ud fra konkurrenterne, er på restfugtigheden. Den ligger nemlig på 44%, hvilket betyder, at tøjet tørrer meget hurtigt, når det først er blevet vasket. Dertil har den en kulfri motor, hvilket både gør den støjsvag, men også ekstremt holdbar.

Mere om Miele WWV980WPS

Specifikationer

 • Kapacitet: 9 kg
 • Lydniveau: 46 dB
 • Energiklasse: A
 • Dimensioner: 85 x 60 x 64,3 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start
 • Sensorteknologi
 • Centrifugeringshastighed: 1600 rpm

Samsung WW90T986ASH - vaskemaskine med effektiv pletfjerning og tilhørende app

Bedste vaskemaskine til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Testvinder hos trustedreviews.com og gode anmeldelser på samsung.com
 • check Stærkt anbefalet af TrustedReviews - med en høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner
 • check 4,7/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Samsung WW90T986ASH:

 • Intelligent vask med AI-kontrol
 • Unikke vasketeknologier Eco Bubble og Bubble Soak
 • Digital inverterteknologi for større energieffektivitet

Forbrugsguidens vurdering

Samsung WW90T986ASH kan prale af intelligent AI-styring og den bekvemme mulighed for at vaske via en app sammen med en lang række imponerende funktioner. Den tilbyder forskellige vaskeprogrammer, der er skræddersyet til forskellige tekstiler, samt den ekstra fordel af damprengøring. Det moderne og slanke design sikrer deusden, at den passer problemfrit ind i enhver indretning.

Der er dog et par ulemper at bemærke, herunder en lidt høj lyd ved afslutningen af programmerne og lidt uklare instruktioner. På trods af disse mangler er WW90T986ASH fortsat en af de bedste high-end modeller på markedet, især med dens AI.

Fordele

 • Addwash-funktion, der giver dig mulighed for at tilføje tøj efter start
 • Vasker tøj effektivt
 • Vaskeprogrammer til alle former for tekstiler
 • Rengøring med damp
 • Moderne design

Ulemper

 • Vejledningen kunne være bedre
 • Lidt høj lyd i slutningen af programmerne

Samsung WW90T986ASH roses hos trustedreviews.com, hvor vaskemaskinen er testvinder i samlingen af de bedste vaskemaskiner i 2022.  Også hos brugerne får modellen en flot placering med en karakter på 4,8/5 stjerner. Så hvis du ikke er bleg for at betale lidt ekstra for god kvalitet, så er WW90T986ASH et oplagt valg for dig.

Anmeldelse: Produktanalyse af Samsung WW90T986ASH

Specifikationer

 • Kapacitet: 9 kg
 • Lydniveau: 52 dB
 • Energiklasse: A
 • Centrifugeringshastighed: 1600 rpm
 • Dimensioner: 85 x 60 x 60 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start

Brug den med din smartphone
Samsung har en SmartThings app, som er mulig at bruge med flere og flere af dine produkter. Det gælder også vaskemaskinen her. Fordelen ved at bruge app’en er, at den husker dine vaner, foreslår vaskeprogrammer og viser dig, hvornår din vask er færdig. Samtidig gør den det at vaske super nemt og intuitivt.

AddWash funktion i lågen
Der findes nok ikke en husholdning i Danmark, der ikke har oplevet at sætte en vask i gang for så at indse, at der lige mangler den vigtige bluse på knagen, eller det sidste håndklæde på badeværelset. Med AddWash funktion skal man ikke ærgre sig over det scenarie længere, for man kan blot åbne den lille luge når som helst i vaskens cyklus og komme den ekstra ting ind. Det kan også vise sig nyttigt, hvis man har noget man først vil tilsætte ved skylningen.

Pletfjerning som en drøm
Samsung WW90T986ASH vasker med Samsungs patenterede Eco Bubble teknologi, som sikrer en grundig og effektiv vask af dit tøj – selv ved lave temperaturer. Det gør den ved at blande luft, vaskemiddel og for at give dig en kraftfuld, men nænsom rengøring af dit tøj.

Mere om Samsung WW90T986ASH

Specifikationer

 • Kapacitet: 9 kg
 • Lydniveau: 52 dB
 • Energiklasse: A
 • Centrifugeringshastighed: 1600 rpm
 • Dimensioner: 85 x 60 x 60 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start

LG FV90VNS2QE - effektiv vaskemaskine, skånsom vask

Godt og praktisk valg for familier

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,7/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på LG FV90VNS2QE :

 • Kapacitet på 9 kg
 • Detaljeret vask og skylning
 • ThinQ™ med Wi-Fi-funktion

Forbrugsguidens vurdering

LG FV90VNS2QE har en række fordele, der gør den til et fremragende valg for mange. Med sin store kapacitet på 9 kg kan den nemt håndtere store belastninger, og med Direct Drive-motoren får du tilpassede programmer og optimal vaskeydelse, der er skræddersyet til hver type materiale. ThinQ™ med Wi-Fi giver dertil mulighed for praktisk fjernbetjening og overvågning af maskinen. Derudover giver den hygiejniske rengøring med damp og det allergivenlige program et ekstra niveau af renlighed og ro i sindet for allergikere.

Det er dog vigtigt at nævne, at den medfølgende app til LG FV90VNS2QE kan have mere begrænsede funktioner sammenlignet med andre modeller i artiklen. På trods af det, gør vaskemaskinens overordnede ydeevne og funktionalitet den til en stærk kandidat for dem, der søger en pålidelig og effektiv vaskeløsning.

Fordele

 • Rengøring med damp
 • Energiklasse A
 • Allergiprogram
 • Let at bruge

Ulemper

 • Begrænsede muligheder via appen

På elkjop.no, den norske pendant til Elgiganten, og på Google Shopping, får FV90VNS2QE fra LG en meget god score på 4,7/5, hvilket vidner om stor tilfredshed fra forbrugernes side.

Anmeldelse: Produktanalyse af LG FV90VNS2QE

Specifikationer

 • Kapacitet: 9 kg
 • Lydniveau: 65 dB
 • Energiklasse: A
 • Centrifugeringshastighed: 1400 rpm
 • Dimensioner: 89 x 66 x 66 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start
 • Sensorteknologi

God vaske- og skylleevne
LG har gjort det godt, når det kommer til at optimere selve vasken af dit tøj med FV90VNS2QE – for den vasker ganske effektivt. Den har desuden en Direct Drive motor, som har seks bevægelser og tilpassede programmer, så den vasker optimalt til hver enkelt materialetype.

Hygiejnisk rengøring med damp
Er der en allergiker i familien, eller vil du blot at have mulighed for at give tøjet en særlig hygiejnisk vask, så tilbyder FV90VNS2QE en særlig Steam+ funktion, som efterlader tøjet særligt rent og er lavet til at fjerne allergener. Den effektive rengøring fungerer ved at tilsætte damp under rengøringsprocessen, som gør at fibrene i tøjet frigiver allergener mv.

Wi-Fi kompatibel
Med en smart app på telefonen, som via wi-fi kan hjælpe dig med at betjene din vaskemaskine, kan du fjernstyre vaskemaskinen, præcis som du ønsker det, så du kan tilpasse det til netop din hverdag.

Mere om LG FV90VNS2QE

Specifikationer

 • Kapacitet: 9 kg
 • Lydniveau: 65 dB
 • Energiklasse: A
 • Centrifugeringshastighed: 1400 rpm
 • Dimensioner: 89 x 66 x 66 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start
 • Sensorteknologi

LG W4WV712S1W - støjsvag vaskemaskine med dampfunktion

Bedste vaskemaskine med stor kapacitet

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Testvinder af svensk uafhængigt testpanel
 • check 4,8/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på LG W4WV712S1W:

 • Kapacitet på op til 12 kilo
 • Hygiejnisk rengøring med innovativ LG-dampteknologi
 • AI Direct Drive™

Forbrugsguidens vurdering

LG W4WVV712S1W har mange fordele, der imødekommer familiernes behov, især dem med børn. Dens store kapacitet på 12 kg sikrer rigelig plads til store læs, hvilket imødekommer vasketøjskravene i en travl husstand. Turbovaskefunktionen er dertil en særlig funktion, der giver et effektivt hurtigvaskeprogram, som genopliver tøjet på kun 30 minutter.

AI Direct Drive™-teknologien forbedrer vaskeydelsen og optimerer rengøringsprocessen for forskellige stoftyper. Den innovative LG-dampteknologi tilføjer et ekstra niveau af renlighed med sine hygiejniske rengøringsmuligheder.

Et aspekt, der skal tages i betragtning, er dog, at nogle brugere har fundet den medfølgende app vanskelig at bruge. Selvom appen giver ekstra alsidighed og kontrol, er dens grænseflade eller funktionalitet måske ikke så intuitiv som ønsket. Det er dog vigtigt at bemærke, at ulempen er subjektiv og kan variere baseret på individuelle præferencer og teknisk kyndighed.

Fordele

 • Turbowash-funktion
 • Fungerer med Alexa og Google Assistant
 • Med 14 forskellige specialprogrammer
 • Med dampfunktion
 • Lydsvag drift

Ulemper

 • Appen kan være vanskelig at bruge

W4WV712S1W fra LG har et lavt energiforbrug og er tildelt energimærket B. Udover at have en effektiv vaskeevne, så skiller den sig også ud fra mange andre modeller med sin effektive dampfunktion, kaldet True Steam.

Anmeldelse: Produktanalyse af LG W4WV712S1W

Specifikationer

 • Kapacitet: 12 kg
 • Lydniveau: 53 dB
 • Energiklasse: B
 • Centrifugeringshastighed: 1400 rpm
 • Dimensioner: 60 x 85 x 60 cm
 • Smart kontrol

Nem betjening via LCD-display og innovativ dampfunktion
Dampfunktionen kan opfriske krøllet tøj på 20 minutter og ud over at friske tøjet op, så gør dampfunktionen det også markant nemmere at stryge. Dampfunktionen er også effektiv når det gælder rengøring af tøjet under vask, da dampen trænger ind i fibrene på tøjet og effektivt hjælper med at løsne snavs og skidt.

Dampfunktionen kan vælges til de fleste af vaskeprogrammerne og er altid aktiveret hvis du vælger maskinens allergi-vaskeprogram. I allergiprogrammet dræber dampen 99 % af alle husstøvmider og bakterier ved blot 60 grader. Den fjerner samtidig andre allergener såsom pollen og dyrehår utroligt effektivt.

Maskinen er velegnet til børnefamilier, da den kan rumme 12 kilo tøj pr. vask. Den er også udstyret med et effektivt hurtigvaskeprogram der frisker tøjet op på kun 30 minutter. Som de fleste moderne vaskemaskiner, så er også denne model nem at styre via det indbyggede LCD-display, hvorfra du kan styre alle maskinens funktioner.

Kulfri og lydsvag motor
LG W4WV712S1W er udstyret med en kulfri motor, hvilket efterhånden er blevet standarden blandt de nye og bedre modeller på markedet. Når en motor er kulfri betyder det oftest at den holder markant længere end normale motorer og samtidig er mere lydsvag.

Motoren i denne model bliver kaldt en Direct Drive motor, hvilket er en patenteret motorløsning fra LG. Denne type motor har fået meget ros blandt mange fageksperter og LG yder også hele 10 års garanti på motoren.

Det specielle ved Direct Drive er, at motoren er placeret direkte inde på selve tromlen. Dette øger motorens levetid, da der hverken benyttes drivrem eller kulbørster.

Vaskemaskinen er også udstyret med et Smart Diagnosis system, som gør, at den selv kan rapportere fejl og sende det direkte til LG.

Du kan også downloade en LG’s Smart Lundry app på din smartphone og dermed selv få muligheden for at se, hvad der helt præcist skulle være galt med maskinen.

Mere om LG W4WV712S1W

Specifikationer

 • Kapacitet: 12 kg
 • Lydniveau: 53 dB
 • Energiklasse: B
 • Centrifugeringshastighed: 1400 rpm
 • Dimensioner: 60 x 85 x 60 cm
 • Smart kontrol

Miele WSG363 - testvindende støjsvag vaskemaskine

Kundernes favorit

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,9/5 stjerner hos Amazon
 • check 4,8/5 stjerner hos Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Miele WSG363:

 • Praktisk kapacitet til store familier med op til 5 medlemmer
 • Smart forbrug med sensorteknologi
 • Alsidige vaskeprogrammer til alle typer tøj

Forbrugsguidens vurdering

Miele WSG363 har udviklet sig til en kundefavorit, som konsekvent får høje bedømmelser for sin ydeevne. For det første er den med en rummelig kapacitet på op til 9 kg en god mulighed for husholdninger, især familier med op til fire medlemmer. Energieffektiviteten, der er markeret med en ‘A’-klassificering, sikrer økonomisk brug over tid. På den anden side, mens maskinens åbning er lidt mindre end gennemsnittet, sikrer SoftCare-tromlen, at tøjet får en skånsom behandling, glider på en tynd film af vand og undgår skader.

Derudover sikrer den støjsvage drift, som skyldes en børsteløs motor, minimal forstyrrelse. Vi sætter pris på maskinens evne til at justere vand- og energiforbrug baseret på belastning, hvilket sikrer optimal brug. Endelig styrker de mange vaskeprogrammer, herunder hurtigvask, sammen med sikkerhedsfunktionerne vores overbevisning om, at Miele WSG363, på trods af mindre ulemper, stadig er et fremragende valg for dem, der søger funktionalitet og effektivitet.

Fordele

 • Blandt de mest støjsvage maskiner på markedet
 • Dampudjævningsprogram for reduceret strygetid
 • Fjernbetjening med den tilhørende app
 • Skånsom mod stoffer

Ulemper

 • Åbningen er en smule mindre end gennemsnittet

Det største testmagasin i England Which.co.uk har testet og anmeldt Miele WSG363, som de har kåret som et ”Best Buy”. I deres anmeldelse skriver de, at vaskemaskinen er brugervenlig og leverer et godt vaskeresultat, hvorfor de er begejstrede for modellen. Til gengæld nævner de, at maskinens støjniveau ikke er optimalt.

Anmeldelse: Produktanalyse af Miele WSG363

Specifikationer

 • Kapacitet: 9 kg
 • Lydniveau: 48 db
 • Energiklasse: A
 • Centrifugeringshastighed: 1400 rpm
 • Dimensioner: 85 x 59,6 x 64,3 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start
 • Sensorteknologi

Stor og energivenlig vaskemaskine
Miele WSG363 er en rummelig vaskemaskine med en kapacitet på op til 9 kilo vasketøj. Maskinen er derfor velegnet til en stor familie med cirka fem medlemmer eller mere. Desuden er modellen energieffektiv med en energimærkning på A.

Samtidigt er Miele WSG363 en støjsvag vaskemaskine med et lydniveau på 48 dB ved vask og 72 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Maskinens kulfri motor bidrager til det lave lydniveau. Ønsker man at indstille maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt, er dette muligt med timer-funktionen.

Skånsom tøjvask
Med Miele WSG363 får man en vaskemaskine, der sørger for en skånsom tøjvask takket være SoftCare-tromlen. Tøjet glider nemlig rundt på en fin vandfilm, så det ikke bliver beskadiget under en vask.

Derudover kommer Miele WSG363 med en automatisk registrering af tøjmængden. Her analyserer maskinen fyldningen, hvorefter vand- og energiforbruget tilpasses efter dette. Modellen forbruger derfor ikke mere energi eller vand, end hvad der er behov for.

Betjeningen af maskinen foregår enten via betjeningspanelet på fronten eller via en app på ens smartphone eller tablet. På appen kan man indstille og overvåge vaskemaskinen uanset, hvor man er henne.

Sikker maskine med flere vaskeprogrammer
Miele WSG363 er udstyret med flere vaskeprogrammer heriblandt Skjorter, Uld, Automatic Plus, Strygelet, Finvask, Outdoor, Sportstøj og Mørkt/Jeans. Man kan herved vælge et program, der passer til det specifikke vasketøj.

Vaskemaskinen har ydermere flere hurtigprogrammer såsom Express 20 og QuickPowerWash. Express 20 vasker tøjet på 20 minutter, hvor QuickPowerWash vasker det på 49 minutter. Miele WSG363 er desuden forsynet med en børnesikring, så børn ikke kan åbne døren, når maskinen er i gang med en vaskeproces.

Mere om Miele WSG363

Specifikationer

 • Kapacitet: 9 kg
 • Lydniveau: 48 db
 • Energiklasse: A
 • Centrifugeringshastighed: 1400 rpm
 • Dimensioner: 85 x 59,6 x 64,3 cm
 • Smart kontrol
 • Forsinket start
 • Sensorteknologi

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Test og anmeldelser af vaskemaskiner anvendt i artiklen

Ekspert- og testkilder

Anbefaler.com

Anbefaler.com er en hjemmeside, som er startet af en privat aktør med mange års erfaring indenfor hvidevarer, husholdningsprodukter og køkkener, med sig har han en række fageksperter og sammen skriver de om forbrugerelektronik og meget mere, som de nøje undersøger og tester så de kan være link mellem de rette produkter og de rette kunder. 

Hos anbefaler.com har de haft fingrene i Electrolux EW8F8669Q9 og udnævnt den til 1 ud af 3 vaskemaskiner, som var bedst i test sammenlignet med andre maskiner på markedet i 2022. 

De beskriver, at vaskemaskinen passer alle behov og vasker godt uanset om det er skånevask eller duge og så er den hurtig, skånsom og effektiv og har autodosering af vaskemidlet. 

Testen er udført: 2022
Du kan se testen her

Pocket-lint.com

Pocket-lint er et webmedie med journalister fra Storbritannien og USA, der specialiserer sig i forbrugerelektronik. Når de tester produkter, kigger de på: Hvordan virker det? Gør det mit liv bedre? Og har det wow-faktor. Dette bliver basis for deres journalisters anmeldelser. 

Hos Pocket-lint har de testet Samsung WW80M642OPW. Den bliver udnævnt som topscorer og bliver rost for sine innovative funktioner.

Testen er udført den: 11. marts 2021
Du kan se testen her

Testson.se

Testson.se er en svensk hjemmeside henvendt til forbrugere, som karakteriseres ved, at de samler testvinder produkter indenfor forskellige kategorier. Her deler de så deres anmeldelser for at give læserne et bedre overblik over markedet. 

Hos det svenske forbrugerhenvendte site Testson.se får Gorenje WEI843B en fin placering blandt top fem af de bedste vaskemaskiner på markedet i 2022. 

Testen er udført: 2022
Du kan se testen her: https://testson.se/tvattmaskin/

trustedreviews.com

Trusted Reviews er til for at give læserne grundige og uvildige råd om deres næste køb. De har erfarne testere og anmeldere i deres stab og tester alt, hvad de anbefaler grundigt, så de kan videregive de produkter de syntes er bedst. Dette har de specialiseret sig i siden 2004. 

Hos siden bliver Samsung WW90T986ASH udnævnt som testvinder. Her bliver maskinen rost for sin effektivitet, smarte app og innovative funktioner.

Testen er udført den: 23. marts 2021
Du kan se testen her

Råd & Rön

Svenske Råd & Rön har testet 89 vaskemaskiner i deres test fra februar, 2016. I testen har man blandt andet vurderet vaskemaskinernes evne til at rengøre tøjet, om vaskemidlet er vasket ud af tøjet, hvor meget fugt der er tilbage i tøjet efter centrifugering, brugervenlighed, vand og strømforbrug og vasketiden.
Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt Siemens WU14Q4L7DN, Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 og Miele WCR 890 WPS. Ønsker du at læse anmeldelserne af de tre vaskemaskiner, kan du klikke ind her.

Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

Råd & Rön har haft hænderne i Samsung WW80M642OPW og giver den topscore. Herudover opnår Electrolux EW8F8669Q9 en fin placering som nr. 7 i deres test

Udover det har vi anvendt magasinets test af Asko W4086C.S/2 for at blive klogere på produktets egenskaber.

Testen er udført den: 7. februar 2018
Du kan læse testen her

Klikk.no

Den norske avis har foretaget en test af 10 vaskemaskiner. Deres test har taget udgangspunkt i 7 hovedparametre, hvor man har vurderet vaskeresultatet, centrifugeringsevne, vasketid, el og vandforbrug, brugervenlighed lydniveau, vasketid og skylleevne.

Eksperterne har testet vaskemaskinerne på to hovedprogrammer, hvor der blevet testet på et bomuldsprogram og et syntetisk vaskeprogram. Centrifugeringsevnen er blevet udført ved at måle restfugten i tøjet efter endt vask. Der bliver givet points fra 1 – 6 for vaskemaskinernes evne til at udføre de forskellige opgaver. Du kan læse hele testen hos Klikk.no gratis her.

TV2

Her kan du se TV2´s program om vaskemaskiner, hvor den kendte journalist Morten Spiegelhauer undersøger, hvilke vaskemaskiner der klarer sig bedst i test.

Maskinerne blev testet på en række forskellige færdigheder og fik lov at vaske tøj med vanskelige pletter. Eksperterne simulerede pletter ved at vaske olivenolie, fedt, blæk og kosmetik sammen med t-shirts, lagner, cowboybukser og andet vasketøj. Du kan se programmet gratis på TV2´s hjemmeside her.

Expert Reviews

Det britiske forbrugermagasin Expert Reviews anvender altid samme fremgangsmetode når de tester vaskemaskiner, så deres vurderinger af de forskellige maskiner altid har samme udgangspunkt og grundlag, uanset typen af vaskemaskine. Deres test består eksempelvis altid af en vask på tre kilo tøj, så resultaterne er sammenligelige, uanset vaskemaskines tromlestørrelse. Prøvevasken bliver vasket på bomuldsprogrammet, først på 30 grader og derefter på 40 grader. Herefter er det muligt at sammenligne vand- og strømforbrug, støjniveau samt maskinens grundlæggende evne til at vaske rent. Du kan læse Expert Reviews anmeldelse af Samsung WW9000 her og Miele WMB 120 her.

Which.co.uk

Which.co.uk er Englands største testmagasin, som har et mål om at være forbrugernes hjælp i hverdagen. Derfor tester og anmelder de et hav af forskellige forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt LG FH6F9BDS2 og Miele WSG363.

Ønsker du at læse hele testen af LG FH6F9BDS2, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele testen af Miele WSG363, kan du klikke ind her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til anmeldelsernes specifikke resultater kræver et abonnement.

Hos which.co.uk giver de Samsung WW80M642OPW en høj score i deres test og sætter den som et Best Buy produkt. Dette skyldes den effektive vask og pletfjerning især, men også en excellent centrifuge, der giver hurtigere tørretid og er nemmere at få ud af maskinen.

M3

M3 er et svensk online magasin, der tester næsten alt inden for gadgets og elektronik. Samsung WW9000 er den første vaskemaskine som magasinet har testet og redaktionen er især imponeret over maskinens mange funktioner. M3 har bedømt maskinen på design, brugervenlighed, støjniveau, vaskeresultater og værdi for pengene. Her lander maskinen samlet på karakten 10, som er det højeste der kan gives, samt titlen ”verdens sejeste vaskemaskine”. Du kan læse hele testen her.

Trusted Reviews

Trusted Reviews er et online forbrugermagasin, der tester stort set alle former for produkter til husholdningen. Trusted Reviews udsatte blandt andet Samsung WW9000 for deres sædvanlige vaskemaskinetest, som besår af en teststrimmel farvet med pletter af indtørret ketchup, kaffe, blod, rødvin og motorolie, der bliver vasket på forskellige programmer. Testpanelet var imponeret over maskinens evne til at fjerne pletterne og igen blev det svage støjniveau under brug fremhævet. Vaskemaskinen ender på en samlet karakter på 4,5 stjerne ud af 5 mulige. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt LG FH6F9BDS2, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Good Housekeeping Institute

Good Housekeeping er et britisk forbrugermagasin, som tester produkter til hjemmet og husholdningen. For at få så godt et sammenligningsgrundlag som muligt, udføres der altid den samme type vasketest for at afdække en maskines vand- og strømforbrug, dens centrifugeringsevne samt evnen til at fjerne pletter. Efter testen af vaskemaskinen gives der et samlet antal point baseret på, hvor godt vaskemaskinen har klaret de forskellige del-tests og her er 100 point det absolut bedste der opnås. Dermed er deres vurderinger og resultater sammenlignelige på tværs af vaskemaskinetyper, -størrelser og varemærker. Du kan læse Good Housekeeping Institutes anmeldelse af Miele WMB 120 her. 

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet og anmeldt LG FH6F9BDS2, som de har givet 73 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping giver Google mulighed for at indsamle og præsentere anmeldelser af et produkt, der er foretaget hos mange forskellige webshops. Du finder Google Shopping fanen i højre side af skærmen, når du søger efter et produkt

Vi har kigget på anmeldelserne af Gorenje WS168LNST for at få indblik i, hvad tidligere kunder mener om produktet.

Du kan læse anmeldelserne her.

Se brugerbedømmelser af Miele WSG363 her.

Amazon

Amazon er en global online markedsplads, der oprindeligt startede som en bogsalgsplatform, men hurtigt udvidede til at tilbyde et stort udvalg af produkter på tværs af forskellige kategorier. Den betjener millioner af brugere dagligt og letter køb og salg af varer på sin platform. En af Amazons vigtigste funktioner er deres brugerbedømmelsessystem, hvor kunderne giver anmeldelser og bedømmer produkterne på en skala fra en til fem stjerner. Dette feedbacksystem hjælper potentielle købere med at træffe informerede beslutninger, da de kan vurdere et produkts kvalitet og pålidelighed baseret på tidligere kunders erfaringer.

Se brugerbedømmelser af Miele WSG363 her.

Elkjop.no

Elkjop er den norske udgave af det, vi i Danmark kender som Elgiganten. Det vil sige en forbrugerelektronikkæde, som sælger på online og i fysiske butikker. Som kunde på deres side kan du anmelde dine produkter og dermed give anbefalinger og bedømmelser videre – kunde og kunde imellem. 

Vi har anvendt hjemmesiden til at finde ud af, hvad forbrugerne synes om LG FV90VNS2QE. Hos Elkjop får vaskemaskinen meget fine anmeldelser. 

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilken vaskemaskine er bedst?
Valget af den bedste vaskemaskine afhænger af individuelle præferencer, behov og budget. Det er vigtigt at undersøge forskellige modeller, læse anmeldelser og overveje vaskemaskinens funktioner, kapacitet og energieffektivitet, før du træffer en beslutning. Vi anbefaler Bosch WAXH2KOLSN.
Hvordan testes vaskemaskiner?
Vaskemaskiner testes på vaskeevne, skylleevne og centrifugeringsevne. Derudover ses der også på vand- og strømforbrug, støjniveau og brugervenlighed.
Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?
Skalaen for vaskemaskiner går fra A-G, hvor A er det bedste, og G er det værste. For en god langsigtet investering anbefaler vi altid, at du går efter så høj en energimærkning som muligt.

Dette bør du overveje, inden du køber ny vaskemaskine

Der findes virkelig mange vaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at finde den rigtige, idet modellerne har mange funktioner og muligheder, hvor nogle er forskellige og andre ligner hinanden.

Her kan du læse nærmere om hvad man bør overveje, før man køber en ny maskine:

Materiale

De fleste vaskemaskiner kommer enten i plastic eller rustfrit stål. Begge er gode muligheder, da ingen af dem kan ruste. Ofte vil modeller i rustfrit stål være mest robuste over længere tids brug.

Fysisk størrelse

Det lyder næsten dumt, men før man anskaffer sig en ny vaskemaskine, så skal man være sikker på, at den fysisk kan være der – derfor er det meget vigtigt at tjekke modellens mål samt måle op derhjemme. Sørg for at holde minimum en centimeters fri plads på alle sider af maskinen, så den ikke sidder helt fast op ad væggen, da maskinen under centrifugering kan bevæge sig en del.

Læg også mærke til dybden – altså hvor langt den stikker ud.

Påfyldning af tøj

Der findes både frontbetjente og topbetjente vaskemaskiner, hvoraf den frontbetjente variant er den mest almindelige. De frontbetjente modeller er karakteriseret ved, at man lægger tøjet ind i maskinen via en låge på fronten, og disse modeller kommer med standardstørrelse og har ofte en del flere funktioner end de topbetjente.

De topbetjente modeller fungerer ved, at man fylder tøjet i via en luge øverst oppe på selve toppen, og disse modeller er ofte højere men smallere end de frontbetjente. De topbetjente modeller er således et oplagt valg, hvis man ikke har ret meget plads i hjemmet.

Hvis man ikke har særlig meget plads men alligevel ønsker en frontbetjent model (frontbetjente vaskemaskiner har generelt et bedre ry end de topbetjente, som ofte anses for at være en nødvendighed, hvis man ikke har plads til en frontbetjent), så findes der også ekstra smalle frontbetjente vaskemaskiner.

Kapacitet/tromlestørrelse

En standardvaskemaskine kan rumme omkring 7 kilo tøj, og det svarer nogenlunde til 7 sæt tøj, men man kan få vaskemaskiner med en kapacitet mellem 5 og 12 kilo. De 7 sæt tøj er en tommelfingerregel, og man bør aldrig fylde tromlen helt op, så der ikke er noget plads tilbage overhovedet – så bliver vasken nemlig ikke optimal.

Som tommelfingerregel her bør man kunne holde en hånd ind over tøjet i tromlen uden at ramme toppen. Hvis man har en meget stor familie, kan man også vælge en større maskine, men husk, at selv om større tromler kan vaske mere tøj ad gangen, så er de også lidt mere skrøbelige og kan lettere gå i stykker end mindre tromler.

Man bør dog ikke som normalstor familie anskaffe sig en vaskemaskine med en meget stor kapacitet for bare at ville være sikker på ikke at skulle vaske en ekstra gang – for en vask, der er halvt fuld, er meget ineffektiv.

Programmer og funktioner

Man bør som udgangspunkt anskaffe en vaskemaskine, der har de programmer, man har brug for – hvis man har for vane kun at vaske enten hvidt eller farver på 40 eller 60 grader på standardprogrammer, så behøver man måske ikke investere i en dyr vaskemaskine med mange smarte programmer og funktioner.

De fleste vaskemaskiner i dag kommer af sig selv med forskellige programmer såsom bomuld, syntetisk, delikat, uld, mix og hurtigvask plus muligheden for at indstille temperatur og farve, hvilket allerede giver en del muligheder. De mere avancerede modeller vil typisk også have en del specialprogrammer til både sport, badetøj, måtter, baby, jeans, skjorter med videre, og det vil være individuelt, hvad man har brug for.

Eksperterne anbefaler dog, at hvis man har problemer med at få fyldt sin vaskemaskine helt op hver gang, så kan det være en fordel at anskaffe en vaskemaskine, som har en Half Load-funktion, der optimerer vasken, når maskinen kun er halvt fyldt.

En timer-funktion med udskudt start kan også være nyttig, så man bedre kan planlægge sin vask. For eksempel kan man så programmere, hvornår vasken skal starte, således at vasketøjet er rent, når man kommer hjem, og dermed sparer man en del tid.

Energimærket

Vaskemaskiner kommer i en energiklasse, som angiver, om her er tale om en energivenlig model. Vælg med fordel en model, der ligger så højt på skalaen som muligt.

Centrifugering

Centrifugeringen har den funktion, at den slynger vandet ud af tøjet, når det er færdigvasket, og dermed bliver det så tørt som muligt, hvilket gør selve tørringsprocessen hurtigere (både hvis man hænger tøjet op på en tørresnor udendørs, eller hvis man anvender en tørretumbler).

Vaskemaskiner kommer med forskellige centrifugeringshastigheder, og en højere hastighed er lig med en hurtigere tørring – men også mere larm. En høj centrifugeringshastighed kan også være en dårlig ide, hvis der er tale om sart eller skrøbeligt tøj, som ikke vil kunne tåle den hårde behandling. Ofte vil man kunne vælge vaskemaskiner, der har op til 1600 omdrejninger per minut, men man kan også finde modeller med helt op til 1800 omdrejninger per minut. For de flestes vedkommende vil det være nok med 1400 omdrejninger per minut.

Levetid

En velbygget vaskemaskine skal gerne kunne holde i minimum 10 år, og det kan være svært at finde ud af, hvor lang levetid en model har. Ud over materialet, som før nævnt, så kan man også vælge en model med en kulfri motor, som generelt sikrer maskinen en forlænget levetid.

Man bør i forhold til levetid også overveje, om man altid ønsker at have en vaskemaskine, der er udstyret med det nyeste inden for teknologien – for teknologien udvikler sig med hastig fart, og dermed kan man ikke undgå, at ens topmoderne vaskemaskine vil være umoderne om et par år.

Teknologi

Som nævnt udvikler teknologien sig hele tiden, og i dag kan man let få en vaskemaskine med WiFi, som man kan styre med sin telefon. Overvej om der er brug for dette, da disse maskiner koster en del mere. Mange vaskemaskiner har i dag også Near Field Communication (NFC), som tillader, at man løbende kan downloade nye programmer til modellen.

Gode råd til vasken

Efter man har bestemt sig for at anskaffe sig en vaskemaskine, så skal den også bruges. Det lyder indlysende, men faktisk er der mange nyttige ting, man bør vide, inden man bare smider alt det beskidte tøj ind og trykker start. Baseret på en artikel fra det store britiske husholdningsmagasin Goodhousekeeping.com, guider vi her til de bedste råd og tips til vasken:

Separér vasketøjet efter temperatur

Langt fra alt vasketøj kan tåle at blive vasket sammen. Som hovedregel bør man vaske håndklæder, sengetøj og undertøj på 60 grader (90 grader, hvis der har været sygdom med opkast og diarre), og bukser og bluser på 30-40 grader. Hvis T-shirts eller bluser ikke er decideret beskidte, så kan man godt vaske dem ved lavere grader (15-20 grader) – en lavere temperatur er heller ikke lige så skadelig for tøjets farver som en høj temperatur, som især kan tage det skarpe af farverne.

Læg dog mærke til at tøj, der vaskes ved lavere temperaturer, har brug for specialvaskemiddel til kold vask, for ellers fjernes bakterierne ikke. Vask dog aldrig undertøj, sengetøj eller håndklæder på kold vask, for der findes for mange bakterier her, som den kolde vask ikke kan fjerne.

Separér vasketøjet efter materiale

Visse former for tekstiler skal også vaskes separat baseret på materiale – blandt andet bør bomuld, syntetiske materialer, uld og silke vaskes hver for sig.

Separér vasketøjet efter vægt

Det er også en god ide at separere let tøj som T-shirts eller lagener fra tungt tøj som jeans eller denim generelt, da de lette tekstiler tørrer hurtigere end de tunge, og så vil de risikere at blive over-tørret inde i maskinen, hvilket kan beskadige fibrene og krympe tøjet.

Separér vasketøjet efter farve

Mørkt tøj kan let smitte af på lyst tøj, og denne misfarvning vil være svær at få væk igen. Anvend også forskelligt vaskemiddel til henholdsvis farvet og hvidt tøj, da vaskemidler til farvet tøj er designet til at holde farverne skarpe, mens vaskemiddel til hvidt tøj er designet til at blege det en smule.

Hvis man ønsker at beholde den hvide farve, så kan man med fordel også tørre tøjet udenfor direkte i solen, da solstrålerne vil have en blegende effekt.

Separér vasketøjet efter snavs

Meget snavset tøj med tydelige pletter og let snavset tøj, der måske bare føles lidt ”brugt”, bør vaskes hver for sig.

Brug vaskemaskinens programmer

Vaskemaskinen vil komme med enten mange eller få programmer, der er specialiserede inden for bestemte områder. Gør brug af disse, hvilket vil give et mere optimalt resultat.

Vaskeposer

Beskyt delikat tøj som bh’er i maskinen ved at vaske dem i en vaskepose.

Læg sokker ind først

Sokker kan hurtigt blive væk under vasken. Læg dem derfor i maskinen først, hvilket vil føre til, at de har sværere ved at vikle sig ind i andre tekstiler.

Vend vrangen ud

Man kan ikke komme udenom, at vask i maskine er hårdt for tøjet og slider på det. Tøjet gnider nemlig også mod hinanden under vasken, hvilket fører til tab af både farve og form.

Men man kan minimere skaden ved at vende vrangen ud på tøjet, plus man kan sørge for, at alle lynlåse er lynet, og at der ikke er for mange detaljer på tøjet, som kan rive i både tøjstykket selv, men også i de andre tekstiler.

Tilsæt eddike

Brugen af eddike under vasken er et husmodertip, som faktisk både kan gøre tøjets farver stærkere samt gøre det hvide tøj hvidere. Tilsæt en hættefuld eddike efter vaskemidlet, og selv om eddiken her lugter meget, så smitter lugten ikke af på tøjet. Nogle bruger også salt i stedet for eddike.

Skrub ikke på pletten

Hvis tøjet har fået en synlig plet, så hjælper det ikke bare at skrubbe løs på pletten med vaskemiddel med stærke håndkræfter – måske vil pletten endda sprede sig ud og gøre det hele værre.

I stedet bør man forsigtigt duppe lidt vaskemiddel på og derefter lægge tøjet i vaskemaskinen – eller man kan anvende pletrens. Husk, at jo før man behandler en plet, jo større er chancen for, at man kan få den af.

Hårdt vand

Mange har hårdt vand i vandhanen, og det betyder, at tøjet også bliver vasket i det hårde vand. Hårdt vand indeholder meget kalk og magnesium, som er harmløst, men kan give problemer for vasketøjet. For det første kan de kalke vaskemaskinen til, og så kan det hårde vands mineraler påvirke vaskemidlet, så det ikke er lige så effektivt. Tøjet kan dermed komme ud mindre rent, føles mere stift og få mattere farver.

Lær at læse vaskemærket korrekt – grader:

Der findes altid et vaskemærke på tøjet, og denne anvisning bør man følge for det bedst mulige resultat. Først og fremmest vil der stå et tal, som angiver den maksimale temperatur, som tøjet må vaskes ved. Er der billede af en skål med en hånd, så må tøjet kun vaskes i hånden.

Man kan også støde på en skål med en streg nedenunder – det betyder, at tøjet er delikat og helst skal vaskes skånsomt. Findes der 2 streger, så skal vasken være ekstra skånsom.

Lær at læse vaskemærket korrekt – tørring:

Tørringsmulighederne ses via en lukket firkant. Findes der en firkant med en cirkel og en prik, betyder det, at dette stykke tøj kan tåle tørretumbler ved lav temperatur. En firkant med en cirkel og 2 prikker betyder, at dette stykke tøj kan tørretumbles ved en normal-temperatur.

En firkant med en cirkel og et kryds over betyder, at dette stykke tøj ikke kan tåle tørretumbler – det skal i stedet lufttørres.

Lær at læse vaskemærket korrekt – strygning:

Tøjet kan hurtigt blive krøllet af at blive vasket, og strygning med strygejernet er derfor en god måde at få tøjet glat igen, men strygning er dog hårdt for tøjet, og ikke alle materialer kan tåle det. Anvisning for strygning på vaskemærket vises via et symbol, der er formet som et strygejern.

Et symbol med et strygejern med 1 prik betyder, at man ikke må stryge tøjet ved en temperatur, der er højere end 110 grader.

Et symbol med et strygejern med 2 prikker betyder, at man kan stryge tøjet ved en temperatur på op til 150 grader.

Et symbol med et strygejern med 3 prikker betyder, at man kan stryge tøjet ved en temperatur på op til 200 grader. Et symbol med et strygejern med et kryds over betyder, at man ikke bør stryge dette stykke tøj.

Vask ikke tøj, der skal have rens

Hvis der står på vaskemærket på tøjet, at det ikke må vaskes, så skal det renses på et renseri. Dette vil kunne ses via en skål med et kryds over. Man bør ikke omgå dette, for især jakkesæt, læder, frakker og ruskind kan tage skade og miste facon og udseende.

Den rigtige mængde vaskemiddel

Man skal hverken bruge for lidt eller for meget vaskemiddel. For lidt vaskemiddel resulterer i, at tøjet ikke bliver ordentligt rent, og for meget vaskemiddel kan give pletter. Dosér især i forhold til vandets hårdhed, og der findes ofte en guide på bagsiden af vaskemidlet hertil.

Smid jeans i fryseren

Hvis man vil spare lidt på maskinvasken, kan man med fordel gøre det med jeans. Jeans fylder nemlig meget i tromlen, og hvis de ikke er deciderede beskidte men bare lidt brugte, kan man i stedet smide dem i fryseren, hvor den kolde luft vil dræbe eventuelle bakterier og gøre materialet frisk igen.

Opdel tøjet efter vask

Hvis man har en stor familie, kan tøjvasken være en stor opgave. For at minimere lidt af arbejdet kan man med fordel med det samme, når tøjet er vasket, sortere det vaskede tøj ned i forskellige kurve – enten efter type af tekstil eller simpelthen efter person, så familiemedlem 1’s tøj kommer ned i én kurv, familiemedlem 2’s tøj kommer ned i en anden kurv og så videre.

Krympet tøj kan reddes

Ikke alt krympet tøj kan reddes, men tøj som T-shirts, der er fremstillet af for eksempel bomuld eller syntetisk, har en chance. Læg det krympede tøj i blød i lunkent vand i en balje og tilsæt lidt babyshampoo. Det blødgør fibrene, hvorefter man kan strække dem ud igen.

Hold maskinen ren

Selv om vaskemaskinen vasker tøjet rent flere gange om ugen, så gør hyppig tøjvask faktisk maskinen selv snavset. Den kan begynde at lugte, og der kan opstå uheldig bakterievækst. En gang om måneden bør man derfor foretage en tom vask på den højest mulige temperatur. Tilsæt eventuelt lidt eddike eller bagepulver.

Pas på tøjet efter vasken

Når tøjet er vasket og tørret, skal man stadig passe på det og opbevare det korrekt. Eksperterne anbefaler blandt andet, at man ikke hænger sweatere op på bøjler på samme både som skjorter eller T-shirts, for sweatere er tungere, og tyngdekraften vil betyde, at områderne omkring nakke og skuldre vil blive hevet ned og ud af form.

Pas også på bh’erne og lad være med at opbevare dem sammenfoldede. Fold dem helt ud, og læg skålene ind i hinanden ligesom skeer i skuffen, og læg dem herefter ned i en skuffe.

Pas også på med håndvasken

Selv om håndvask er langt mere skånsomt end maskinvask, og nogle tekstiler kun bør vaskes i hånden, så er det ikke ligegyldigt, hvordan man bærer sig ad med håndvasken.

Brug gerne en balje og undgå at rense tøjet under en rindende vandhane – vand er nemlig tungt, og sarte materialer kan ikke altid holde til denne vægt, hvilket kan resultere i, at tøjets form bliver ødelagt. Brug derfor hellere en balje og læg gerne tøjet i en si, hvilket gør, at skyllevandet lettere kan komme ud.

Pas på med tørretumbleren

Vaskemaskinen er hård ved vasketøjet, og tørretumbleren er endnu hårdere. Derfor anbefales det, at man tørrer sit tøj udendørs, hvis det er muligt. Bor man dog for eksempel i lejlighed, eller hvis det er vinter, så kan det være nødvendigt at anvende en tørretumbler, men pas på med varmen i tørretumbleren og pas på ikke at overtørre tøjet.

Læg også mærke til at hvis tøjet kommer ud af vaskemaskinen med en plet, som ikke er blevet fjernet under vasken, så lad være med at lægge det i tørretumbleren, da varmen gør, at pletten sætter sig endnu bedre fast. Lad det i stedet tørre og vask det igen – eventuelt med lidt pletrens også.

Energimærker: Køb energieffektive hvidevarer

Hvad er et energimærke?

Energimærket viser dig, hvor energieffektivt det produkt, du kigger på, egentlig er. Det findes på hårde hvidevarer og elektriske apparater og er lovpligtigt i EU.

Det anerkendte mærke har for nyligt skiftet karakter. Det opdaterede mærke ligner det gamle meget, men er blevet nemmere at afkode for dig som forbruger. Vi guider dig til, hvordan du skal læse det nye format og giver dig nyttig viden om den information, du kan finde på et energimærke.

Hvad er den nye energimærkelov?

Den nye energimærkelov gælder i hele EU og omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. Ifølge loven skal alle produkter have det lille mærke, hvor produkterne vurderes på en skala fra A til G. Med den gamle lovgivning var skalaen forskellig fra produkt til produkt, men nu er skalaen den samme uanset produkt.

Med indførelsen af den nye energimærkning bliver også ældre produkter opdateret. Det betyder, at produkter, der tidligere var mærket med A(+++), bliver til mærke B, C eller D. Ændringen betyder, at du som forbruger får nemmere ved at vurdere det gennemsnitlige energiforbrug, når du skal købe det mest energivenlige produkt med hjem.

Den nye mærkning bliver i første omgang indfaset på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, køleskabe, TV m.m. og på sigt vil andre produkter følge trop. Målet er, at alle hvidevarer og elektriske apparater vil have det samme mærke.

I en periode vil du derfor opleve, at nogle produkter har forskellig energimærkning, fordi nogle har det gamle mærke og andre det opdaterede. Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode energiforbruget for at undgå forvirring i købsprocessen. Jo grønnere farven er, desto mere energieffektivt er produktet.

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energieffektive produkter er A-mærket, mens de mindst energivenlige er mærket med G.
 • Skalaen er ens for alle produkter uanset type, så du ikke skal sætte dig ind i nye informationer hver gang, du skal have nye produkter.
 • Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, der giver dig ekstra information om produktet, som du ikke kan læse dig til på skiltet.

Hvad med det gamle energimærke?

Den gamle skala er afhængig af det produkt, mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre har en mærkning på helt op til A+++. Som forbruger kan det kan være forvirrende at sammenligne to forskellige mærker, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter. Formålet er, at det skal være nemmere at handle energieffektivt.

Hvilke informationer kan du finde på energimærket?

Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan den information, du kan finde på mærket, afvige alt efter hvilket produkt, det sidder på. Det er for eksempel relevant at kende vandforbrug og tørreevne på en vaskemaskine, mens det på en støvsuger er mere relevant med info om støjniveauet.

Energimærket kan have følgende oplysninger:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?

Det er altid en god idé at kigge efter en energimærkning, som ligger højt på skalaen.

Når tiden kommer til at udskifte dine produkter, er køkkenet er én af de helt store energislugere. Din elkedel, køleskab og ovn bruger meget energi, så hvis du overvejer nye produkter til hjemmet, er det et godt sted at starte.

Når du vælger energieffektive hvidevarer og elektroniske produkter, kan du mindske strømforbruget og spare hundredvis af kroner om året. Husk dog først at udskifte dine produkter, når de går i stykker. Det er hårdt for miljøet at producere nye hvidevarer, så derfor er det mere miljøbevidst at vente til produkterne kan få en nyt hjem eller skal på genbrugspladsen.

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

Den rigtige vaskemaskine til dig

Hos Forbrugsguiden har vi også samlet en række test af vaskemaskiner fra nogle af verdens største og mest populære producenter. Her har vi undersøgt hvilke modeller der får de bedste vurderinger af eksperterne, så du nemt kan få et overblik over de bedste modeller. Vi har ligeledes sammenlignet priserne på modellerne, så det er nemt at få et komplet overblik over hvilke forhandlere der sælger modellerne billigst.

Du kan læse nærmere om følgende producenter:

Siemens vaskemaskine

Miele vaskemaskine

Bosch vaskemaskine

Hvis du i stedet foretrækker en topbetjent vaskemaskine, så kan du med fordel læse vores test om denne type vaskemaskiner. I vores topbetjent vaskemaskine test har vi samlet de modeller som eksperterne har vurderet som de bedste på markedet. I denne artikel sammenlignes priserne på de forskellige modeller naturligvis også, så du nemt kan få et overblik over de billigste forhandlere i Danmark.

En anden populær løsning til folk der ønsker spare plads, er at vælge en vaske-tørremaskine. Du kan i vores test finde den bedste vaske-tørremaskiner, ligesom du kan sammenligne priser af de forskellige modeller.

Der er både fordele og ulemper forbundet med at investere i en vaske-tørremaskine. Det vigtigste at overveje inden køb er ofte, hvor stort dit behov er. Tørrer du kun sjældent tøj i maskine og har du også kun lidt plads i hjemmet, så kan en vaske-tørremaskine være en fornuftig løsning, da den kombinerede maskine vil spare plads i hjemmet.

Hvis du derimod både har plads i hjemmet og i budgettet, så vil en separat vaskemaskine og tørretumbler ofte være mere effektivt – især hvis du har et stort behov for at tørre tøj. Ofte er vaskedelen lige så god og effektiv som i en almindelig vaskemaskine, mens kompromiset ofte ligger hos tørredelen i maskinen.

Vi håber at denne test har kunne hjælpe dig med at vælge den rigtige vaskemaskine. Hvis du har nogle kommentarer til artiklen, så er du altid meget velkommen til at sende os en mail. Vi bliver altid rigtig glade for at høre jeres mening, og vi sætter stor pris på både ris og ros.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Asko W4086C.S/2 - effektiv vaskemaskine med mange programmer

Gorenje WS168LNST - kraftfuld vaskemaskine med stor kapacitet

Bosch WAN282I3SN

AEG L7FBM862E - meget støjsvag vaskemaskine

Siemens WI14W541EU

LG F4WP208N0W

Beko EWTV8716XS2PT - billig og god vaskemaskine

Gorenje WEI843B 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme