Oversigt over de bedste Bosch vaskemaskiner ifølge eksperter og test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: februar 28, 2024.
ANNONCER
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Oversigt over de bedste Bosch vaskemaskiner ifølge eksperter og test

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Testvinder Guide 2023: Skal du have en ny vaskemaskine, kan det være svært at bedømme, hvilken model der er den rette for dig. Der er mange forskellige producenter på markedet, som ligeledes har mange forskellige modeller at vælge imellem.

Efterfølgende gennemgår vi et par testvindere af andre mærker, så du har mulighed for at danne dig et overblik over, hvilke alternativer der er til testvinderne fra Bosch.

Denne Bosch vaskemaskine test indeholder:

 • Gennemgang af testvindende Bosch vaskemaskiner
 • Alternative testvindere fra andre kendte mærker
 • Gennemgang af de testkilder vi har anvendt i artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bosch vaskemaskine test – De bedste modeller ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en oversigt over de Bosch vaskemaskiner, der klarer sig bedst i test. Derefter gennemgår vi en række testvindere fra andre vaskemaskine producenter. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du kan se hvilke forhandlere der er billigst.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste bosch vaskemaskiner i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Siemens WI14W541EU - energivenlig bosch vaskemaskine med støjsvag motor

God anmeldelse af forbrugerne

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens WI14W541EU:

Fordele

 • Mulighed for at forprogrammere en vask
 • Vasker hurtigt, effektivt og støjsvagt
 • Med flere almindelige programmer og specialprogrammer
 • Gode ekstrafunktioner

Ulemper

 • Mellemhøj prisklasse

Siemens WI14W541EU er en videreudvikling af en model, som både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt positivt. Forbrugerne på Elgiganten har anmeldt vaskemaskinen til 4,1 stjerner og roser maskinens funktionalitet og brugervenlighed.

Den har en kapacitet på 8 kilo, hvorfor den er velegnet til en familie med omkring fire til fem medlemmer. Vaskemaskinen arbejder med 1400 omdrejninger i minuttet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens WI14W541EU

Effektiv motor og lavt lydniveau

Siemens WI14W541EU er en energivenlig vaskemaskine, der er placeret i energiklasse C. Det betyder, at modellen ikke forbruger meget energi på et år. Derudover har den WaterPerfect, der hjælper med at tilpasse vandmængden, der bruges i en vask, så der kun bruges den mængde, der er nødvendig. Modellen er forsynet med en iQdrive-motor, der har en garanti på 10 år. Motoren er både effektiv og holdbar og er udstyret med en energibesparende og stillegående motorteknologi. Den er ydermere kulfri, hvorfor den kan holde i mange år frem i tiden. Derfor har Siemens-maskinen også et lavt lydniveau på 41 dB ved vask og 66 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Man vil derfor ikke opleve, at maskinen forstyrrer meget under brug.

Med et hav af programmer

Vaskemaskinen er udstyret med et hav af forskellige vaskeprogrammer. Dette inkluderer både almindelige programmer og specialprogrammer, som blandt andet tæller PowerWash, Finvask, Super 15 min., Super 30 min., Dyner, Mørkt Tøj, Skjorter, Outdoor, Mix m.m.

Derudover kommer Siemens WI14W541EU med en tromlerengøring med påmindelsesfunktion samt et display, der kan findes på fronten af maskinen.

På displayet kan man finde de forskellige programmer og funktioner, hvor man her kan indstille vaskemaskinen alt efter behov. Der er også mulighed for at programmere vaskemaskinen til at starte en vask i op til 24 timer i forvejen.

Praktisk og hurtig vaskemaskine

Siemens WI14W541EU har flere praktiske funktioner som for eksempel timeLight og VarioSpeed. Funktionen timeLight sørger for, at maskinens programstatus projiceres direkte ned på gulvet. Man kan derfor blot kigge på gulvet og ikke selve displayet for at holde øje med dette. VarioSpeed-funktionen giver ydermere mulighed for, at man kan vaske hurtigere. Det er derfor en vaskemaskine, der kan klare vasken nemt og hurtigt uden at gå på kompromis med vaskeresultatet.

Sidst men ikke mindst har Siemens WI14W541EU en selvrensende sæbeskuffe samt en aquaStop-funktion. AquaStop-funktionen sikrer, at man er sikret mod eventuelle vandskader. Vaskemaskinen er blevet mindre en den tidligere model og måler 81,8 cm (h), 59,6 cm (b), 54,4 cm (d).

Test og anmeldelser af bosch vaskemaskiner anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Good Housekeeping Institute

Good Housekeeping Institute er et britisk husholdningsmagasin, som beskæftiger sig med emner inden for hjem og have. På siden finder man alt lige fra artikler til guides og anmeldelser. Her har de testet og anmeldt vaskemaskinen LG FH6F9BDS2, som de har givet 73 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Trustedreviews.com

Det britiske testmagasin Trustedreviews.com leverer løbende ekspertvurderinger af diverse forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet vaskemaskinen LG FH6F9BDS2, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

FAQ

Hvilken Bosch vaskemaskine er den bedste at købe?
Der er i øjeblikket flere Bosch vaskemaskiner på markedet, som er supergode. En af de absolut bedste modeller er blandt andet Bosch WAY32899SN, som har en rummelig kapacitet på hele 9 kg. Dertil har tøjet en meget lav restfugtighed, når det kommer ud ad maskinen.
Hvordan vælger jeg en Bosch vaskemaskine?
Når du skal vælge en Bosch vaskemaskine, så bør du først og fremmest overveje, hvilke egenskaber du har brug for, at maskinen skal indeholde. For eksempel er det relevant at overveje, hvor stor en kapacitet vaskemaskinen skal have, sådan at det kommer til at matche din husstands behov.
Er en Bosch vaskemaskine pengene værd?
Ja, en Bosch vaskemaskine kan bestemt være pengene værd. Bosch er et brand, som er kendt for at lave gode og solide maskiner, hvilket også gør sig gældende for deres vaskemaskiner. Dermed kan en Bosch vaskemaskiner være en god investering, da den formentlig vil holde mange år ud i fremtiden.
Hvor lang tid vil en Bosch vaskemaskine holde?
Det er forskelligt fra model til model, hvor lang tid en Bosch vaskemaskine ca. vil holde. De billigste modeller har en forventet levetid på ca. tre til fem år, mens de lidt dyrere maskinerne, som er lavet i en bedre kvalitet, ofte holder i lidt flere år.

Det skal du overveje, når du køber ny vaskemaskine

Der er mulighed for at finde et hav af forskellige vaskemaskiner. Det kan derfor virke tidskrævende og uoverskueligt at finde den maskine, der passer optimalt til dine behov. Her kan du læse mere om, hvad du skal overveje, når du køber en ny vaskemaskine baseret på artikler fra Cnet.com og Goodhousekeeping.com:

Hvor stor må vaskemaskinen være?

Når du er på udkig efter en ny vaskemaskine, skal du være sikker på, at dens størrelse passer der, hvor du har tænkt dig at placere den. Der er ikke noget ved, at købe en vaskemaskine, der er alt for stor og slet ikke kan stå der, hvor du har tænkt, at den skal stå.

For at være sikker på, at din valgte vaskemaskine kan placeres på det rette sted, så hold minimum 1 centimeter fri på alle sider af maskinen. På den måde sidder den ikke helt fast og kan rykkes en smule rundt, hvis der er brug for det.

Hvilken type vaskemaskine ønsker du?

Der findes flere typer vaskemaskiner, hvorfor du skal finde ud af, om du ønsker en topbetjent eller en frontbetjent model. Den frontbetjente model er den mest hyppige model i de fleste hjem.

Mens tøjet puttes i vaskemaskinen med hjælp fra en låge foran på en frontbetjent vaskemaskine, fyldes tøjet i vaskemaskinen øverst via en luge med en topbetjent vaskemaskine.

Hvor stor skal tromlen være?

De fleste vaskemaskiner har plads til cirka 7 kilo tøj. Men der er også mulighed for at finde vaskemaskiner med plads til både 5 eller hele 12 kilo tøj.

Det er en fordel minimum at vælge en vaskemaskine med plads til 7 kilo tøj, da dette svarer til omkring 7 sæt tøj. Det er desuden vigtigt, at du aldrig fylder din vaskemaskine helt op, da tøjet ikke bliver vasket ordentligt. Hvis du fylder maskinen helt op, kan du også ende med at beskadige den.

Hvilke programmer og funktioner skal vaskemaskinen have?

Som tommelfingerregel bør du købe en vaskemaskine, der er forsynet med de programmer, som du bruger i din hverdag. Hvis du bruger forskellige former for specialprogrammer m.m., er det altid en god idé at sikre, at vaskemaskinen har disse.

I dag kommer de fleste vaskemaskiner med flere programmer som for eksempel syntetisk, bomuld, mix, uld m.m. Andre vaskemaskiner har også de mere avancerede programmer såsom skjorter, jeans, sport, badetøj, dyner m.m.

Når det kommer til funktioner, skal du også være opmærksom på dette. Mens nogle modeller ikke har nogle specielle funktioner, har andre alt lige fra en timer-funktion til en automatisk registrering af tøjmængde m.m.

Tag et kig på vaskemaskinens centrifugeringshastighed

Vaskemaskiner er forsynet med forskellige centrifugeringshastigheder. Jo højere hastigheden er, jo hurtigere tørring. Det er en fordel at være opmærksom på centrifugeringshastigheden afhængig af, hvad du har brug for.

Der kan findes vaskemaskiner med en centrifugeringshastighed på alt lige fra 1400 omdrejninger i minutter, 1600 omdrejninger i minuttet eller helt op til 1800 omdrejninger i minutter. For de fleste husstande er det nok med en vaskemaskine, der arbejder med 1400 omdrejninger i minuttet.

Vær opmærksom på energimærkningen

En af de faktorer, du skal være opmærksom på, ved køb af en ny vaskemaskine, er energimærkningen. Det anbefales, at du vælger en vaskemaskine, der i hvert fald er placeret i energiklasse B eller A. På den måde er du sikret en model, der ikke forbruger meget energi på et år.

Hvilken motor har vaskemaskinen?

En god vaskemaskine skal gerne have en levetid på 10 år. Dette er dog ikke noget, du lige kan finde ud af, når du køber en ny vaskemaskine. Men du kan få en indikation af, om vaskemaskinen er af god kvalitet eller ej. Her skal du ikke mindst tage et kig på materialet, men du skal også tage et kig på motoren.

Det anbefales, at du vælger en ny vaskemaskine med en kulfri motor. En kulfri motor er nemlig både holdbar, effektiv og lydsvag på samme tid.

Forstå din vaskemaskines energimærke

At have en vaskemaskine i hjemmet betyder, at du har et apparat, der forbruger strøm.

Du skal naturligvis betale for strømmen, hvorfor det er en fordel med en vaskemaskine, der er både energieffektiv og energibesparende. Men hvordan finder du ud af det? Du kan tage et kig på maskinens energimærkning. Derfor kan du her finde information om vaskemaskinens energimærkning.

Sørg for at investere i en energibesparende vaskemaskine
Hvis du vælger at købe en energibesparende og energivenlig vaskemaskine, er der mulighed for, at du både kan sænke dit vand- og strømforbrug i hjemmet. Dette er ikke mindst en fordel for din pengepung, men det er også en fordel for miljøet. Men hvordan finder du en energivenlig vaskemaskine?

Det gør du ved at tage et kig på energimærket, der kan hjælpe dig, når du leder efter en ny vaskemaskine til hjemmet.

Energimærket kommer med flere skalaer. Dette afhænger nemlig af, hvilket produkt der er tale om. Når det kommer til vaskemaskiner, går energiskalaen op til A. A er derfor den bedste energimærkning for vaskemaskiner. Det anbefales, at du som minimum køber en vaskemaskine med energimærkningen E, hvis du ønsker en energivenlig model.

Hvad er vaskemaskinens forbrug på?
På energimærkningen kan du dog finde andet end energiklassen. Du har nemlig også mulighed for at få et overblik over vaskemaskinens gennemsnitlige forbrug.

Her kan du eksempelvis aflæse vaskemaskinens strømforbrug og vandforbrug. Dette er en fordel for dig, der ønsker at vide, hvor meget modellen i gennemsnit bruger af både vand og strøm.

Aflæs andet end maskinens forbrug på energimærkningen
Udover maskinens forbrug er der også mulighed for at aflæse modellens størrelse i form af dens kapacitet samt lydniveau. Du kan derfor finde ud af, hvor meget tøj, der er plads til, samt hvor meget maskinen rent faktisk larmer ved vask og centrifugering.

Værd at vide om Bosch

Vælger du en Bosch vaskemaskine, får du en maskine, der er produceret af en af de største producenter af hvidevarer og husholdningsmaskiner. Firmaet blev grundlagt i 1886 af tyskeren Robert Bosch og kom til Danmark i 1918.

Med årene er Bosch blevet en verdensomspændende virksomhed. De producerer blandt andet støvsugere, opvaskemaskiner, køleskabe, komfurer, vaskemaskiner og andre husholdningsmaskiner, ligesom de har en stor produktion af elektronikdele til bilindustrien og en række andre industrier.

Boschs produktion af husholdningsmaskiner er samlet i BSH, der oprindeligt stod for Bosch-Siemens Hausgeräte, men i dag ejes fuldstændigt af Bosch. Fabrikken producerer udover varemærkerne Bosch og Siemens også husholdningsmaskiner under navne som Gaggenau og Neff, samt en række andre varemærker, der kun er kendt lokalt i nogle få lande. F.eks. Thermador, Junker, Viva og Constructa.

Fokus på at gøre husholdningen nemmere

Bosch har siden deres begyndelse haft fokus på at udvikle nyskabende og brugbare produkter. Det handler om at gøre husholdningen nemmere, så folk får tid til andre ting, som eksempelvis deres familier eller deres hobbyer.

Det medmenneskelige fokus kommer også til udtryk gennem Bosch Fonden, der er en af de største fonde i Tyskland. De støtter hvert år en lang række forskellige projekter både i hjem- og i udlandet.

Effektiv hvidevareservice

Ifølge loven giver Bosch naturligvis to års reklamationsret på din nye vaskemaskine. Endvidere har du med Bosch PlusService mulighed for at tilkøbe yderligere tre års reklamationsret.

Derudover har Bosch gennem de sidste 40 år drevet en særlig hvidevareservice, der står klar til at hjælpe dig, hvis dit Bosch-produkt går i stykker. Du kan få hjælp på mange forskellige måder via både internettet og pr. telefon.

Hvis du oplever et problem, er det meget muligt, at det er noget, du selv kan løse. På Boschs hjemmeside har de samlet en række af de spørgsmål, der bliver stillet mest. Det giver dig oftest mulighed for selv at løse problemet.

Kan du ikke klare det selv, kan du ringe eller maile til Bosch. Så kan de guide dig til selv at løse problemet. Hvis det stadig ikke hjælper, kan du bestille en tekniker til at komme hjem til dig. Du kan bestille besøg af en tekniker enten via telefon eller på Boschs hjemmeside.

Går din vaskemaskine i stykker, er det derfor en god ide, at du henvender dig til Bosch. De har et stort korps af serviceteknikkere, der hurtigt kan rykke ud. Det gør ikke noget, at vaskemaskinen har fået lidt alder. For Bosch sikrer dig reservedele til din vaskemaskine i helt op til ti år efter, at du har købt maskinen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme