Vaske-tørremaskine test – Find de bedste modeller – Testvinder Guide 2018

2

Har du ikke plads til vaskemaskine og tørretumbler i hjemmet, så er det oplagt med en kombineret vaske-tørremaskine. Især til små husholdninger, der til tider har brug for at tumble, men ikke har plads til en separat tørretumbler, er vaske-tørremaskinen et ideelt alternativ til to individuelle maskiner. Forbrugsguiden har set nærmere på nogle af de bedste modeller på markedet og nedenfor kan du se en gennemgang af de modeller, som klarer sig bedst i test.

I denne artikel får du:
🔸
Overblik over de bedste vaske-tørremaskiner
🔸 Information om fordele og ulemper ved vaske-tørremaskiner
🔸 En gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Bosch WVH28420SN

 Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch WVH28420SN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra Bosch har både en rigtig god vaskeevne og energimærkning. Denne model ligger nemlig i energiklasse A, hvilket er i den bedste ende for denne type af vaske tørremaskiner. Det årlige energiforbrug er estimeret til at være på 952 kWh og det årlige vandforbrug på 10200 liter.

Udseende og betjening er meget lig en helt almindelig vaskemaskine, der er bare lidt flere muligheder på betjeningspanelet. Dog har Bosch sørget for, at det er nemt at skelne mellem de forskellige funktioner og vaskefunktionerne er derfor markeret med sort skrift, mens tørrefunktionerne er markeret med rød skrift. På maskinen er det muligt at vælge imellem flere forskellige betjeningssprog, blandt andet alle de nordiske.

Displayet er bygget op således, at det er med til at guide dig i brugen af maskinen. Eksempelvis vises der en anbefaling for maksimal tøjmængde, ved hver af de forskellige programmer, som man kan vælge. Displayet viser naturligvis også hvor langt i programforløbet man er.

Vaskedel

Vaskekapaciteten i maskinen er på 7 kilo, hvilket cirka svarer til 45 T-shirts i størrelse large, så denne maskine er egnet til selv større husholdninger.

Maskinen har vaskeevne A og udover standardvask, så tilbyder modellen også flere specialprogrammer såsom fnugskylning, uld, silke, kortprogram og et ”SuperHurtigt”-program på kun 15 minutter. Der er også et særligt pletprogram til seks forskellige typer af pletter. Maskinen har ikke en egentlig dampfunktion, som normalvis hjælper med at opløse snavs og skidt på tøjet under vasken. Derimod, så har den et særligt dampprogram, som kan bruges til at opfriske tøjet eller til hvis det er særligt krøllet.

Maskinen har også indstillingen Non-Stop vask og tørring, hvor det er muligt at vælge et program, hvor maskinen går direkte fra vask til tørring uden, at du behøver at gøre noget. Det er også muligt at indstille vasken med en forskudt start på op til 24 timer, så vasketøjet er klart når du er.

Lugeåbningen på modellen er desuden særligt stor, hvilket betyder, at selv større ting, såsom tæpper og puder, nemt kan smides i maskinen uden problemer.

Tørredel

Tørrekapaciteten er på 4 kilo og det svarer rundt regnet til 20 våde T-shirts. Tørrekapaciteten er derfor noget mindre end vaskekapaciteten, så ønsker du vask og tørring i samme arbejdsgang, så er det altså vigtigt, at du ikke putter mere end 4 kilo tøj i maskinen ad gangen. Vasker du mere end 4 kilo tøj, så er du selvsagt nødt til at dele vasken op i to, hvis du efterfølgende også ønsker at tørre tøjet i maskinen.

Tørredelen er udstyret med sensorstyret tørring, hvilket vil sige, at maskinen automatisk stopper når tøjet er tørt. Derved sparer du både strøm og du slider mindre på tøjet, da det ikke vil blive tørret unødigt længe.

En speciel luftkondensationsteknik sikrer, at der ikke er noget vandforbrug ved tørring. Tørredelen har desuden en selvrensende kondensator, hvilket vil sige, at maskinen selv renser kondensatoren under tørring og derved sikrer en effektiv tørring med et lavt energiforbrug.

Motor, tromle og teknik

Bosch WVH28420SN er udstyret med en såkaldt skånetromle, som sørger for at vaske og tørre dit tøj så skånsomt som muligt. Motoren er kulfri og Bosch yder 10 års garanti på den. Derudover er motoren også udstyret med Boschs såkaldte EcoSilence Drive-teknologi, som betyder, at motoren er særligt stillegående og energibesparende.

Under vask, så sørger den særlige ActiveWater™Plus for, at mængden af vand automatisk bliver tilpasset den mængde af tøj, som er i maskinen. Derved undgår du at bruge unødigt meget vand og energi, hvis du kun sætter en lille vask over. En anden teknologi, VarioPerfect, sørger samtidigt for, at også energi- og tidsforbruget bliver tilpasset til den enkelte vask.

Bemærk venligst, at den præcise testvinder Bosch WVH28540SN er udgået fra produktion og fra producentens side erstattet med Bosch WVH28420SN, som er en ny og forbedret udgave af samme model.

Udvalgte fordele ved Bosch WVH28420SN:
🔵 
Brugervenligt panel og display med farvemarkører
🔵 VarioPerfect: Energi- og tidsoptimering af vaskeprogrammer
🔵 Udskuft start med op til 24 timer
🔵 Pletprogram til 6 forskellige typer af pletter
🔵 EcoSilence Drive: Energibesparende og stillegående motorteknologi


LG F14A8YD2

 Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG F14A8YD2

Vaske-tørremaskiner er generelt ikke de mest energivenlige maskiner på markedet, men denne model fra LG har alligevel fået energimærkning A, hvilket er rigtigt fint for denne type maskine. Det årlige energiforbrug er estimeret til at være på 304 kWh og det årlige vandforbrug estimeret til at være på 13000 liter.

Vaskedelen i maskinen er faktisk så effektiv, at den selvstændigt har fået energimærkning A+++, men fordi, at maskinen bedømmes som helhed og derfor også sammen med tørredelen, så bliver den samlede bedømmelse A. Bruger du derfor hovedsagligt maskinen til at vaske, så får du med LG F14A8YD2 derfor en rigtig energivenlig maskine.

Vaskedel

Vaskedelen i denne vaske-tørremaskine har en kapacitet på 8 kilo tøj og har i alt 14 forskellige programmer og vaskeevne A. Udover standardprogrammerne, så har modellen flere specialprogrammer og tilvalgsprogrammer som eksempelvis et allergiprogram, som fjerner 99,9% af alle allergener, sportstøj, dyner, opfriskning med damp, finvask, en hurtigvask på 30 minutter og et strygefrit program.

Vær opmærksom på, at det med denne model ikke er muligt at vaske ved 30 grader. Du kan vælge mellem følgende temperaturindstillinger: kold/20/40/60/95℃.

Maskinen har flere programmer hvor den anvender damp eller hvor det kan tilvælges. Dampfunktionen hjælper med at opløse snavs og skidt på tøjet under vasken, ligesom den også hjælper med at fjerne bakterier og allergener og sørger for, at tøjet krøller mindre. Dampen kan nemlig trænge ind i tøjets fibre og herved fjerne snavs og allergener langt mere effektivt og skånsomt end normalt. Dampfunktionen kan også bruges som et opfriskningsprogram til krøllet tøj, hvilket tager 20 minutter.

LG har med denne model taget højde for, at forskellige tekstiler vaskes bedst på forskellig vis. Vaskemaskinen har derfor hele seks forskellige vaskebevægelser i stedet for kun en, som er standarden i mange vaskemaskiner. Med de forskellige vaskebevægelser er maskinen hermed i stand til bedre at tilpasse vasken til eksempelvis sarte tekstiler, ligesom den også er i stand til at vaske tøjet både effektivt og skånsomt.

Maskinen har funktionen udskudt start, så hvis man ønsker det, så kan man time en vask og tørring således, at der er nyvasket og tørt tøj om morgenen når man står op, eller når man kommer hjem fra arbejde.

Under centrifugering kan maskinen komme helt op på 1400 omdrejninger i minuttet, hvilket giver den centrifugeringsevne A. Centrifugeringsevnen afgør restfugtigheden i tøjet og den angives på en skala fra A-G, hvor A er det bedste. Jo bedre centrifugeringsevnen er, desto lavere er restfugtigheden i tøjet efter endt vask.

Maskinen har også indstillingen Non-Stop vask og tørring, hvor det er muligt at vælge et program, hvor maskinen går direkte fra vask til tørring uden, at du behøver at gøre noget. Derudover har den også mængdeautomatik, hvor tids- og vandforbrug bliver tilpasset tøjets vægt. Derved bruger du ikke unødvendigt mange ressourcer, hvis du kun sætter en lille vask over. 

Tørredel

Tørredelen i maskinen har en kapacitet på 5 kilo, hvilket er lidt mindre end vaskekapaciteten. Ønsker du at vaske og tørre i en arbejdsgang er det derfor vigtigt, at du ikke fylder maskinen med mere end 5 kilo tøj. Det skyldes, at maskinen har brug for mere plads i tromlen til at tørre tøjet, end den har til at vaske tøjet.

LG kalder selv tørredelen i maskinen for en øko-tørretumbler. Det skyldes, at maskinen er udstyret med LGs ECO Hybrid™ teknologi og ved hjælp af varmepumpe teknologi kan tørretumbleren derfor tørre ved lavere temperaturer end normalt. Vælger du at tørre dit tøj i ECO tilstand, så kommer energimærkningen på tørredelen helt op på A++ og maskinen bruger 100% mindre vand, end ved tørring i normal tilstand.

Ligesom med en helt almindelig tørretumbler, der er det muligt at vælge den tørhedsgrad man ønsker samt tørretid. Maskinen har også et særligt tørreprogram ”Iron Dry”, som er udviklet specielt til skjorter og andre tekstiler, som skal stryges. Iron dry tørrer ikke tøjet helt, men sørger for, at der er den rette mængde fugt tilbage i tøjet, som efterfølgende vil gøre en strygning nemmere – hvis man altså stryger umiddelbart efter, at tøjet er kommet ud af maskinen.

Motor, tromle og teknik

Over tid kan der samle sig aflejringer af sæberester i tromlen, fnuller fra tøjet og er man uheldig, så kan tromlen også komme til at lugte surt, hvilket kan smitte af på tøjet. Får man brug for at rengøre sin tromle, så har LG integreret et tromlerengørings-program i maskinen, som de kalder for ”Tub Clean”. Her kan man helt enkelt og nemt gøre tromlen ren ved et tryk på en knap.

LG har en særlig patenteret løsning, hvor motoren er placeret direkte på tromlen, en teknik, som også kaldes for Direct Drive. Det betyder blandt andet, at motoren har en ekstra lang levetid, da der hverken benyttes drivrem eller kulbørster. Ifølge LG selv, så er motorens levetid testet til at være mindst ti år, hvorfor der også ydes ti års garanti på motoren. At motoren sidder direkte på tromlen betyder også, at den er meget lydsvag, da der er færre bevægelige dele, hvilket giver færre vibrationer.

Modellen er udstyret med Smart Diagnosis som betyder, at maskinen selv kan foretage fejlsøgning og sende resultatet til LG’s servicecenter. I tilfælde af at der opstår en fejl på maskinen, så vil LED-skærmen vise forskellige symboler, alt efter hvilken fejl der er tale om.

Hvis du installerer applikationen LG Smart Laundry på din Smartphone, som gratis kan hentes til både Android og iPhone, så er det muligt at lave en fejlsøgning, baseret på det symbol, som skærmen viser. Via appen er det muligt at foretage en fejlsøgning, som giver dig tips og løsninger til at løse fejlen på maskinen. Nedenfor kan du se, hvordan programmet fungerer.

Bemærk venligst, at den præcise testvinder LG F14A8YD er udgået fra produktion og fra producentens side erstattet med LG F14A8YD2, som er en ny og forbedret udgave af samme model.

Udvalgte fordele ved LG F14A8YD2:
🔵 Energiklasse: Vask: A+++/ Tørring: A
🔵 14 programmer inklusivt allergiprogram
🔵 Mængdeautomatik, der tilpasser tid- og vandforbrug efter tøjets vægt
🔵 Direct Drive-motor med 10 års garanti
🔵 Mulighed for at tørre tøj i ECO tilstand
🔵 Integreret program til rengøring af tromlen

Sådan fungererer LG Smart Diagnosis:

https://www.youtube.com/watch?v=pJiYUouAsuM&list=PLjnNuhWl50CM6ufK0fwc1eWvK3-6NErs0&index=7

Nedenfor kan du se en kort præsentation af LG F14A8YD2 og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=RFg2fh8tWfA

Samsung WD80K5400OW/EG

 Topscorer hos Testberichte.de
✅ Topscorer hos ETM Magazine

Samsung WD80K5400OW-EG

Denne model fra Samsung er endnu en effektiv vaske-tørremodel som imponerer i test. De forskellige vaske- og tørreprogrammer i modellen kan enten bruges individuelt eller i kombination med hinanden.

Vaskedel

Vaskedelen i maskinen har en kapacitet på 8 kilo tøj og har 8 forskellige programmer: bomuld, let pleje, uld, intensiv, udendørs, energibesparende, hurtig vask og mix. Derudover har maskinen også flere smarte specialprogrammer og tilvalg. Eksempelvis har maskinen forvaskprogrammet Bubble Soak™, som er særligt nyttigt til genstridige pletter. Programmet sørger for, at tøjet bliver lagt i blød i vaskemiddelskum, inden selve vasken, så du selv er fri for at gøre det. Maskinen har også funktionen Air Wash, som benytter luft til at rense følsomt materiale og sarte tekstiler. Det er også muligt at vælge et program, som er særlig udviklet til at fjerne lugt fra tøjet som eksempelvis tobaksrøg.

Det er også muligt at vaske tøjet helt rent ved helt lave temperaturer. Modellen har nemlig en funktion som Samsung kalder for Eco Bubble™, som er en teknologi, hvor luftbobler skummer vaskemidlet op, så det har lettere ved at trænge ind i tøjet – også ved helt lave temperaturer.

Lugen til AddWash-funktionen.

Som noget helt særligt, så har vaskedelen også funktionen ”AddWash”. I selve lågen til maskinen er der en lille ekstra luge og med den er det muligt at sætte en vask på pause, åbne lugen og lægge mere tøj i maskinen efter, at selve vasken er gået i gang. Har man glemt en strømpe, så er det altså muligt, at smide den ind efter, at man har startet vasken.

Modellen har også funktionen udskudt start, hvor det er muligt at udsætte en vask med op til 19 timer, så tøjet er klart til at blive taget ud af maskinen når du er klar.

Centrifugeringen er på 1400 omdrejninger i minuttet og maskinen har centrifugeringsevne A. Centrifugeringsevnen afgør restfugtigheden i tøjet og den angives på en skala fra A-G, hvor A er det bedste. Jo bedre centrifugeringsevnen er, desto lavere er restfugtigheden i tøjet efter endt vask.

Tørredel

Tørredelen i maskinen har en lidt mindre kapacitet end vaskedelen, nemlig 6 kilo tøj. Vær derfor opmærksom på, at ønsker du at vaske og tørre i én arbejdsgang, så er det vigtigt, at du ikke fylder maskinen med mere end 6 kilo.

Ved tørring kan du vælge mellem automatisk og tidsstyret tørring: sidstnævnte gør det muligt at vælge en tørretid fra 30 til 270 minutter i 30 forskellige trin via knappen “tørringsgrad”. Tørringsfunktionen kan eventuelt udføres umiddelbart efter et vaskeprogram. Derudover tilbyder modellen både tørring med kold og varm luft. Tørretumbleren bruger – i modsætning til almindelige tørretumbleren – vand til tørring. Det er dog ikke, ifølge producenten, nødvendigt at rengøre hverken filtre eller kondensator.

Motor, tromle og teknik

Maskinens motor er en såkaldt Digital Inverter Motor, som er kulfri, og teknologien bag motoren sørger både for at sænke energiforbruget og for at forlænge levetiden.

Tromlen kalder Samsung for Diamond Drum, da den vasker tøjet ekstra skånsomt ved hjælp af små diamantformede fordybninger i selve tromlen. De diamantformede huller sørger også for, at tøjet ikke suges ned i tromlen og bliver beskadiget og derved giver tromlen minimal slitage på dit tøj.

Efter omkring 40 vaske anbefales det, at tromlen rengøres. Dette gøres nemt via det automatiske rengøringsprogram, som tager omkring to timer. Programmet rengør tromlen ved 70 grader og sørger for at opløse vaskemiddelrester, diverse aflejringer og eventuelle bakterier og for at skylle fnuller væk.

I tilfælde af at der opstår en fejl på maskinen, så vil LED-skærmen vise forskellige symboler, alt efter hvilken fejl der er tale om. Via SmartCheck-appen, som gratis kan hentes til både Android og iPhone, så er det muligt at lave en fejlsøgning, baseret på det symbol, som skærmen viser. Via appen er det muligt at foretage en fejlsøgning, som giver dig tips og løsninger til at løse fejlen på maskinen.

Maskinen har også børnesikring, så man ikke risikerer utilsigtet brug eller at børnene kommer til skade.

Udvalgte fordele ved Samsung WD80K5400OW/EG:
🔵 
Mulighed for at tilføje mere vasketøj under vask med AddWash-funktionen
🔵 Forvaskprogrammet Bubble Soak™
🔵 Skånsom DiamondDrum tromle
🔵 Mulighed for nem fejlsøgning via Samsungs app
🔵 Automatisk rengøringsprogram til tromlen

Nedenfor kan du se, hvordan Samsungs AddWash-funktion fungerer:

https://www.youtube.com/watch?v=vJL0JwnMbvA

LG F1496AD3

 Topscorer hos Testsieger.de
✅ Gode forbrugeranmeldelser

LG F1496AD3

Vaske tørremaskinen fra LG er både topscorer hos det tyske online magasin Testsieger og så er den yderst populær blandt forbrugerne. Modellens roses af både Testsieger og forbrugerne for at have en rigtig god vaskeevne og være utroligt stillegående under vask.

Energimærkningen på modellen er rigtig fin. Vaskedelen på maskinen befinder sig i energiklasse A+++ -10, hvilket betyder, at vaskemaskinen bruger 10% mindre energi, end hvad der kræves for at blive placeret i energiklasse A+++. Tørredelen på maskinen befinder sig i energiklasse B, hvilket er ganske fornuftigt for denne type af vaske tørremaskiner.

Både modellens låge og betjeningsknappen er udformet i krom, hvilket giver maskinen et flot og strømlinet udseende. Betjeningsknappen er selvsagt der, hvor du vælger, hvilket vaske- eller tørreprogram du ønsker at køre. Et display sørger for at vise detaljer for både valg af program og forløb af programmet.   

Vaskedel

Vaskekapaciteten er på 8 kilo og maskinen har i alt 13 forskellige vaskeprogrammer. Udover standardprogrammer til bomuld, så er det blandt andet muligt at vælge syntetisk, håndvask, uld, kvikvask 30 minutter, Baby Care og sport. Du kan desuden vælge et ”Non-Stop-program”, hvilket vil sige, at vask og efterfølgende tørring kører ud i et. 

Under vask bruger maskinen 6 forskellige vaskebevægelser, hvilket sørger for, at dit tøj bliver vasket ekstra rent ekstra skånsomt. De forskellige bevægelser sørger nemlig for, at tøjet slynges og bevæges på forskellige måder, hvilket sørger for en grundigere vask samtidig med, at slitagen holdes til et minimum.

Maskinen benytter også vægtregistrering af dit tøj, så den helt nøjagtigt kan dosere både vand, tid og energi til den pågældende vask og derved undgå unødigt ressourcespild.

Du har også muligheden for at tilvælge en ”minut rinse”, som er et sidste ekstra skyl af vasketøjet, hvor det bliver skyllet igennem med vand på 40 grader som skal sikre, at alle rester af sæbe er ude af tøjet. Dette ekstra valg er især velegnet til allergikere eller folk med følsom hud. 

Det er også muligt at benytte funktionen ”udskudt-start”, hvor du kan udsætte starttidspunktet på vasken, så tøjet er klart når du er. Det er både muligt kun at køre en vask eller køre vask med efterfulgt tørring, så du både har rent og tørt tøj når du eksempelvis står op om morgenen eller kommer hjem fra arbejde.

Tørredel

Tørrekapaciteten er på 4 kilo, så det er vigtigt at være opmærksom på, at ønsker man at vaske og tørre i sammen arbejdsgang, så kan man ikke vaske mere end 4 kilo tøj – selvom der er plads til mere i maskinen. Tromlen har nemlig brug for mere plads til at tørre tøj, end den har til at vaske tøj.

Du kan nemt vælge hvilket program du ønsker at tørre dit tøj på og hvis det er nødvendigt, så kan du også manuelt indstille længden på tørretiden, hvis du ønsker dit tøj mere eller mindre tørt. Har du tøj der skal stryges umiddelbart efter tørring, så kan du med fordel vælge indstillingen ”Iron Dry”, da der herved vil blive opretholdt en passende mængde fugt i tøjet, som vil gøre strygningen nemmere. Vælger du et af de automatiske tørreprogrammer, så bliver fugtindholdet i vasketøjet målt af sensorer, der automatisk tilpasser tørretiden.

Motor, tromle og teknik

Maskinen har en såkaldt skånetromle, som sørger for minimal slitage af dit tøj. Gentagne ture i både vaskemaskine og tørretumbler kan hurtigt sætte sine spor på tøjet, men med LGs ekstra skånsomme tromle, så burde det være minimeret. Den skånsomme tromle betyder også, at farverne bliver bevaret bedre og at tøjet er nemmere at stryge efter endt vask og tørring.

Motoren er en Direct Drive motor og LG yder 10 års garanti på den. Direct Drive betyder, at motoren sidder fast på tromlen, hvilket giver langt mindre støj og langt færre vibrationer. Motoren er desuden kulfri og benytter heller ikke drivrem. Når der hverken benyttes kulbørster eller drivrem, så har motoren også en langt længere levetid, end hvad man kender fra ældre modeller af vaskemaskiner.

Kombimaskinen har udover en Direct Drive motor også LGs 6 Motion Direct Drive som betyder, at maskinen er i stand til at lave seks forskellige vaskebevægelser i stedet for blot én, som ofte er tilfældet med vaskemaskiner. De seks forskellige vaskebevægelser betyder, at maskinen er i stand til særligt effektivt og skånsomt at tilpasse vasken af dit tøj, alt efter hvilket program der er valgt.

Modellen er udstyret med Smart Diagnosis som betyder, at maskinen selv kan foretage fejlsøgning og sende resultatet til LG’s servicecenter. Hvis du installerer applikationen LG Smart Laundry på din Smartphone, som gratis kan hentes til både Android og iPhone, så er det muligt at lave en fejlsøgning direkte på maskinen, både nemt og hurtigt. Via appen er det muligt at foretage en fejlsøgning, som giver dig tips og løsninger til at løse fejlen på maskinen. Nedenfor kan du se, hvordan programmet fungerer.

Udvalgte fordele ved LG F1496AD3:
🔵 
Vaskedel med energimærkning A+++ -10
🔵 Mulighed for automatisk fejlsøgning via LGs app
🔵 6 forskellige vaskebevægelser, der tilpasser sig vaske- og tekstiltype
🔵 Vægtregistrering, der tilpasser vand- og energiforbrug
🔵 Skånetromle der minimerer slitage på tøjet

Sådan fungererer LG Smart Diagnosis:

https://www.youtube.com/watch?v=pJiYUouAsuM&list=PLjnNuhWl50CM6ufK0fwc1eWvK3-6NErs0&index=7

Fordele og ulemper ved en vaske-tørremaskine

Der er både fordele og ulemper forbundet med at investere i en vaske-tørremaskine. Det vigtigste at overveje inden køb er ofte, hvor stor husholdningen er og hvad behovet er. Tørrer du kun sjældent tøj i maskine og har du også kun lidt plads i hjemmet, så vil en vaske-tørremaskine ofte være en rigtig god løsning, da den kombinerede maskine vil spare dig en masse plads.

Har du derimod både plads i hjemmet og i budgettet, så vil en separat vaskemaskine og tørretumbler ofte være mere effektivt – i hvert fald hvis du har et stort behov for at tørre tøj.  Ofte er vaskedelen lige så god og effektiv som i en almindelig vaskemaskine, mens kompromiset ofte ligger hos tørredelen i maskinen.

Fordele ved vaske-tørremaskiner:

Plads: I og med at både vaskemaskine og tørretumbler er kombineret i én maskine, så giver det selvsagt en stor pladsbesparelse, da man kun skal finde plads til én maskine i hjemmet.

Pris: En vaske-tørremaskine har ofte en langt billigere købspris, end hvis du både skal investere i en vaskemaskine og tørretumbler.

Ulemper ved vaske-tørremaskiner:

Energiforbrug: Generelt, så er vaske-tørremaskinerne ikke de mest energieffektive maskiner på markedet, hvilket også ses på deres energimærkning. Ofte, så kan man dog få modeller, hvor vaskedelen er mærket med energimærkning A+++, som er det bedste man kan opnå, men hvor tørredelen trækker ned i det samlede regnskab. Det skyldes ofte, at kombimaskiner bruger koldt vand til at kondensere med, hvilket kan gøre betyde, at vandforbruget for en tørring bliver væsentligt højere end vandforbruget for en vask, ligesom også det samlede energiforbrug bliver højt.

Kapacitet: Har du en stor husholdning med et stort vaske- og tørrebehov, så vil en kombimaskine muligvis have svært ved at opfylde dit behov – i hvert fald hvis du bruger tørredelen lige så meget som vaskedelen. Det største problem med kombimaskinerne er ofte, at tørrekapaciteten er langt mindre end vaskekapaciteten og har man derfor vasket en fuld maskine, så vil man være nødt til efterfølgende at tørre den ad to omgange. Det skyldes, at en tørretumbler har brug for en langt større tromle til at tørre tøjet, end hvad vaskemaskinen har brug for til at vaske tøjet.

Effektivitet: Tørreevnen er sjældent lige så god i kombimaskinen som i en almindelig tørretumbler og restfugtigheden vil derfor ofte være lidt højere.

Overvejer du at investere i en helt almindelig vaskemaskine eller tørretumbler, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens store vaskemaskine test eller tørretumbler test, hvor du finder en gennemgang af de bedste og mest testvindende modeller på markedet, inden for deres respektive kategorier.


Vaske-tørremaskine test – Disse kilder har vi gennemgået: 

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har testet 8 forskellige vaske-tørremaskiner og testen er baseret på 2 delbedømmelser: Vaskeevne og tørreevne. Du kan se testen her, men bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at få adgang til hele indholdet.

Testberichte.de 🇩🇪
Dette tyske site samler forskellige test og forbrugeranmeldelser og analyserer dem. Herefter dannes sitets egen faglige mening, og en samlet scorer gives. Du kan læse mere her.

ETM Magazine 🇩🇪
ETM er et tysk testmagasin, som foretager tests inden for husholdningsprodukter, teknik og fritid. Du kan læse deres test af Samsung WD80K5400OW/EG her.

Testsieger.de 🇩🇪
Testsieger er et tysk testsite som samler og krydsrefererer forskelligt testmateriale. På baggrund af dette genereres en samlet og unik vurdering af produkterne. Du kan læse mere her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for vaskemaskiner, tørretumblere og vaske-tørremaskiner er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

I vores vurdering af forskellige vaske-tørremaskiner, har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser. Fordelen ved disse anmeldelser er, at de typisk vil være baseret på en længere brugsperiode. Ulempen ved de officielle test er ofte, at produktet som regel er testet over en meget kort tidsperiode. Typisk testes produkternes forskellige funktioner og indstillinger kun en enkel eller få gange, mens forbrugerne har mulighed for at vurdere produktets egenskaber og brug over længere tid.

Øvrige relevante tests

Hvis du leder efter en helt traditionel vaskemaskine, så kan du med fordel læse vores store vaskemaskine test, hvor vi har samlet de modeller, som eksperterne har kåret til de bedste på markedet. I artikel finder du også en lang række gode råd, som er gode at kende til inden du køber en ny vaskemaskine.

Vi har ligeledes udarbejdet en tørretumbler test, hvor vi har samlet en oversigt over de tørretumblere som eksperterne har kåret som de bedste. Denne artikel er naturligvis også med prissammenligning, ligesom alle andre artikler på Forbrugsguiden.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse