Vaske-tørremaskine test 2019 – Find de bedste modeller – Testvinder Guide

2

Har du ikke plads til vaskemaskine og tørretumbler i hjemmet, så er det oplagt med en kombineret vaske-tørremaskine. Især til små husholdninger, der til tider har brug for at tumble, men ikke har plads til en separat tørretumbler, er vaske-tørremaskinen et ideelt alternativ til to individuelle maskiner. Forbrugsguiden har set nærmere på nogle af de bedste modeller på markedet og nedenfor kan du se en gennemgang af de modeller, som klarer sig bedst i test.

I denne artikel får du:
🔸
Overblik over de bedste vaske-tørremaskiner
🔸 Information om fordele og ulemper ved vaske-tørremaskiner
🔸 En gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vaske tørremaskine test 2019 – De 5 bedste vaske tørremaskiner

I nedenstående sektion finder du en oversigt over vaske tørremaskiner, der enten har klaret sig godt i test, eller fået mange gode brugeranmeldelser. De findes kun få ekspert tests af vaske tørremaskiner, derfor har vi også undersøgt en lang række brugeranmeldelser fra forskellige forhandlers hjemmesider. Vi håber at denne oversigt kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, når du skal købe ny vaske tørremaskine.


LG F14A8YD

 Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG F14A8YD

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.899,00 Kr. 0,00 Kr. 7.899,00 Kr. Læs mere
7.899,00 Kr. 0,00 Kr. 7.899,00 Kr. Læs mere

 

Modellen LG F14A8YD har været inkluderet i en større test af vaske-tørremaskiner, som den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har udført. Modellerne, inklusiv LG F14A8YD, er blevet testet på forskellige parametre såsom vaskeevner, tørreevner, brugervenlighed, funktioner og miljø, og herefter er der blevet givet karakterer.

Denne model klarer sig virkelig godt i den svenske test, og det belønnes med udnævnelse som testvinder.

Læg mærke til at LG F14A8YD er testet af Råd & Rön i en tidligere test. Derfor findes den ikke længere på hjemmesiden.

Model med god kapacitet

Denne model er en smart kombineret vaske-tørremaskine, der både kan klare at vaske og derefter tørre tøjet. LG F14A8YD kommer med en høj vaskekapacitet på 8 kilo, hvilket er lige så højt som de større almindelige vaskemaskiner og med en lidt mindre tørrekapacitet.

Tørrekapaciteten ligger på 6 kilo, hvilket derfor betyder, at man ikke kan tørre alt tøjet efter vasken. Hvis man vil have fuldt udbytte af modellen, passer denne model derfor til en familie på omkring 3 personer.

Denne vasketørremaskine er desuden designet til at kunne sikre en høj tørring af tøjet efter vasken, således at tøjet lige efter vask kun har en restfugtighed på omkring 44 procent. Det sikres blandt andet af modellens høje centrifugering, der har en maksimum-hastighed på 1400 omdrejninger per minut – det er et rigtig højt antal.

Miljøvenlig model

Denne model fra LG vil både være et godt valg for den mindre familie, der ønsker en model, der både kan vaske og tørre samt den forbruger, der kerer sig om miljøet. LG F14A8YD kommer nemlig i energiklasse A, som ligger mod den gode ende.

Dermed kan man spare både miljøet og ens egen økonomi markant. For at være så effektiv som muligt kommer LG F14A8YD med forskellige funktioner, som gør modellen mere intelligent. Her er blandt andet tale om Smart Diagnosis, som gør, at modellen selv kan finde ud af, hvad der er galt, hvis den ikke arbejder optimalt.

Maskinen kommer også med en funktion, der automatisk regulerer vandforbruget samt skumkontrol. 

Mange programmer

LG F14A8YD kan arbejde med temperaturer mellem 30 og 95 grader og kommer med en lang række forskellige programmer, som gør, at man kan få vasket og tørret tøjet, som man ønsker det.

Dette inkluderer blandt andet de normale programmer som bomuld, syntetisk, blandet, kvikvask, håndvask og uld men også mere specielle programmer såsom bomuld-spareprogram, baby care, skin care, outdoor og storvask.

Hertil kommer en række tillægsfunktioner såsom forvask, intensiv, skylning plus, rens og tromlerengøring. Man kan også vælge at markere sine favoritter på forhånd, så de er lettere at finde ved næste vask.

LG F14A8YD – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 64 centimeter
🌀 Nettovægt: 68 kilo
🌀 Bruttovægt: 73 kilo 

LG F14A8YD – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Vaske-tørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 8 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 6 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 218 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 11.000 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 55 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 75 dB
🔴 Antal programmer: 15+

Udvalgte fordele ved LG F14A8YD: 
🔵 God vaskekapacitet på 8 kilo
🔵 Fin tørrekapacitet på 6 kilo
🔵 Energivenlig model
🔵 Mange funktioner
🔵 Over 15 programmer 


LG F4J6TM0W 

 Topscorer hos det svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG F4J6TM0W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.399,00 Kr. 0,00 Kr. 6.399,00 Kr. Læs mere
6.499,00 Kr. 0,00 Kr. 6.499,00 Kr. Læs mere
6.499,00 Kr. 0,00 Kr. 6.499,00 Kr. Læs mere

 

Modellen LG F4J6TM0W er blevet testet af de svenske eksperter fra forbrugerorganisationen Råd & Rön. Her er tale om en større test af flere forskellige vaske-tørremaskiner, som LG F4J6TM0W indgår i. Her er modellerne blevet afprøvet og vurderet ud fra specifikke kriterier, hvorefter der er blevet giver en samlet bedømmelse.

LG F4J6TM0W klarer sig generelt rigtig fint i den svenske test, og derfor modtager modellen en flot placering i toppen af testen.

Plads til 8 kilo vasketøj

LG F4J6TM0W hører til de maskiner, der har en høj vaskekapacitet på hele 8 kilo – det svarer til, hvad de større af de almindelige vaskemaskiner kan rumme. Dog er tørrekapaciteten lidt mindre, nemlig på 5 kilo på denne model.

Denne model kommer desuden med et højt antal omdrejninger, når det kommer til centrifugering, hvilket gør, at tøjet bliver så tørt som muligt, når vasken er overstået. Her er nemlig tale om hele 1400 omdrejninger per minut, og det gør, at tøjet får en lav restfugtighed på omkring 44 procent efter vasken.

Energiklasse A

Den lave restfugtighed på LG F4J6TM0W gør, at processen med at tørre tøjet bliver en del hurtigere. Det bidrager også til at nedsætte energiforbruget, og i det hele taget er der meget fokus på energiforbrug – modellen kommer nemlig i energiklasse A, som er den bedste på markedet blandt vasketørremaskiner.

Herudover kommer denne maskine også med en kulfri motor, som yderligere nedsætter energiforbruget. Den kulfri motor giver også en mere støjsvag vask plus medvirker til at forlænge modellens levetid.

Den kulfri motor kommer desuden med den såkaldte 6 Motion Direct Drive-teknologi, og denne teknologi anvender 6 forskellige tromlebevægelsesmønstre alt efter type af valgt program. Det både skåner vasketøjet og vasker tøjet hurtigere rent. 

Vælg selv vaskeprogrammer

LG F4J6TM0W er designet til at kunne varetage rigtig mange vaskeopgaver. Derfor kommer modellen med en lang række programmer, hvilket både inkluderer de gængse og specielle. Her er blandt andet tale om bomuld, mix, strygefrit og syntetisk men også dyner, pleje, fjernelse af pletter, hygiejne-program, baby-pleje og sportstøj.

Herudover er maskinen også udstyret med Near Field Communication, og det betyder, at man kan hente nye programmer til modellen, hvis man ønsker det, og dette foregår via telefonen. Her findes mange forskellige programmer, og udvalget forøges løbende.

LG F4J6TM0W – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 56 centimeter
🌀 Nettovægt: 62 kilo
🌀 Bruttovægt: 66 kilo 

LG F4J6TM0W – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Vaske-tørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 8 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 5 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 1078 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 21.000 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 55 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 75 dB
🔴 Antal programmer: 15+

Udvalgte fordele ved LG F4J6TM0W: 
🔵 Stor model med høj kapacitet
🔵 Energivenlig model i den bedste energiklasse
🔵 Kulfri motor, der både sænker energiforbruget og forlænger levetiden
🔵 5 Motion Direct Drive-teknologi
🔵 Hent selv flere vaskeprogrammer via telefonen


LG W3J7HM2W 

 Gode brugeranmeldelser

LG W3J7HM2W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.499,00 Kr. 0,00 Kr. 5.499,00 Kr. Læs mere
5.599,00 Kr. 0,00 Kr. 5.599,00 Kr. Læs mere
5.699,00 Kr. 0,00 Kr. 5.699,00 Kr. Læs mere

 

Modellen LG W3J7HM2W har ikke været testet af eksperter i officielle forbrugertests, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her i stedet er tale om en klar brugerfavorit. Det betyder, at LG W3J7HM2W er meget populær blandt de forbrugere, som anvender modellen hver dag, hvilket vidner om, at her er tale om et rigtig godt produkt.

Kapacitet på 7 kilo

Denne model har en høj vaskekapacitet på 7 kilo, hvilket vil passe til en familie på 4-5 medlemmer, men hvis man også ønsker at anvende modellen til at tørre tøj, så passer modellen i stedet til den mindre familie på 2-3 medlemmer, da tørrekapaciteten er noget mindre, nemlig på 4 kilo.

For at kunne være så effektiv som muligt kommer LG W3J7HM2W med 1200 centrifugerings-omdrejninger per minut, og disse høje omdrejninger sørger for at efterlade en så lav restfugtighed som muligt i tøjet – det betyder, at det enten hurtigere bliver tørt på snoren, eller at tørre-processen i maskinen bliver kortere.

Denne vasketørremaskine kommer desuden i energiklasse B, som er den næsthøjeste på markedet efter A.

Model med WiFi

LG W3J7HM2W hører til de mere intelligente modeller på markedet. Den er blandt andet udstyret med Smart ThinQ-teknologi, som betyder, at modellen har WiFi-tilslutning. Det gør, at man kan styre modellen via sin telefon ligegyldigt hvor, man er henne. Man kan også anvende denne tilslutning til løbende at hente nye vaskeprogrammer til modellen, så variationsbredden bliver større.

Denne vasketørremaskine kan yderligere finde ud af at diagnosticere sig selv via funktionen Smart Diagnosis, hvis der opstår problemer, og det gør driftssikkerheden større.

LG W3J7HM2W kommer desuden med Inverter Direct Drive-motorteknologi, som både sørger for at forlænge modellens levetid, men også gør, at modellen arbejder med mindre støj og mere pålidelighed.

Brugervenlig model med masser af muligheder, ifølge brugerne

LG W3J7HM2W er som nævnt ikke blevet testet i officielle eksperttests, men til gengæld er brugerne rigtig begejstrede for denne model. Noget af det, som brugerne især hæfter sig ved, er, at dette er en rigtig brugervenlig model, som er meget let at anvende og finde ud af. Der findes tillige en god og let vejledning, og hvis man bliver i tvivl, så findes der yderligere gode instrukser på selve modellens display og brugerflade.

Også de mange funktioner fremhæves af forbrugerne plus de gode vaske- og tørreevner. De kommenteres blandt andet, at tøjet bliver virkelig hurtigt tørt efter vasken, og så fylder modellen ikke særlig meget. Den er nemlig ikke så dyb som andre modeller og passer derfor rigtig godt, hvis man for eksempel bor i lejlighed.

LG W3J7HM2W – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 45 centimeter
🌀 Nettovægt: 67 kilo
🌀 Bruttovægt: 79 kilo 

LG W3J7HM2W – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Vaske-tørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 7 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 4 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 1134 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 25.000 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1200 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 57 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 73 dB
🔴 Antal programmer: 15+

Udvalgte fordele ved LG W3J7HM2W: 
🔵 Høj vaskekapacitet på 7 kilo
🔵 Energibesparende model
🔵 Kan tilsluttes til WiFi
🔵 Smart ThinQ-teknologi
🔵 Inverter Direct Drive-teknologi 


AEG L7WBL962E 

 Gode brugeranmeldelser

AEG L7WBL962E

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.739,00 Kr. 0,00 Kr. 8.739,00 Kr. Læs mere
8.739,00 Kr. 0,00 Kr. 8.739,00 Kr. Læs mere
8.839,00 Kr. 0,00 Kr. 8.839,00 Kr. Læs mere

 

Modellen AEG L7WBL962E har ikke være medtaget i officielle eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her er tale om en favorit blandt brugerne. Vi har set på forskellige brugeranmeldelser af modellen, og her fremgår det tydeligt, at dagligdagsbrugerne er meget begejstrede for denne model.

Model med meget høj kapacitet

Denne maskine vil være et godt valg for den familie, der ønsker en kombineret vaske-tørremaskine med en høj kapacitet. AEG L7WBL962E har nemlig en vaskekapacitet på hele 9 kilo, hvilket er mere end de fleste normale vaskemaskiner. Dertil kommer en tørrekapacitet på 6 kilo, hvilket også er højere end hos de fleste andre vaske-tørremaskiner.

Denne model udstyret med muligheden for at kunne anvende 1600 centrifugerings-omdrejninger i minuttet – det gør, at tøjet hurtigere bliver tørt, og det sikrer dermed både en høj effektivitet plus et lavere energiforbrug.

Mange funktioner

AEG L7WBL962E hører til de moderne modeller med rigtig mange funktioner. Blandt andet er den udstyret med ProSense, der via sensorteknologi overvåger vasken og justerer vasketiden løbende. Den er ligeledes udstyret med DualSense, som sikrer en bedre tørring af tøjet – og også de mere delikate materialer.

AEG L7WBL962E sørger derfor samtidig for at beskytte tøjet så godt som muligt, og den store XXL ProTex-tromle er skabt til at behandle tøjet nænsomt via unikke tromlebevægelse og tromlemønstre.

Denne model er desuden udstyret med en lang række programmer, så man kan vaske sit tøj efter type. Det inkluderer både de gængse programmer til blandt andet bomuld, mix, syntetisk, uld og håndvask, men også mere specielle såsom allergi, damp, genopfriskning, pletfjernelse og outdoor.

Denne vasketørremaskine er også udstyret med supplerende tørreprogram til behandlingen af outdoor-tøj. Det kaldes New Outdoor, som sørger for at passe ekstra godt på blandt andet regnjakker, regnbukser, flyverdragter og andet sportstøjs imprægnering og vandtæthed.

Velfungerende vaske-tørremaskine, ifølge brugerne

Denne model fra AEG er som nævnt ikke blevet testet af eksperter, men til gengæld er denne model en favorit blandt brugerne. Brugerne roser maskinen i flotte vendinger, og roserne går på mange forskellige parametre.

Blandt andet fortælles det, at flere havde hørt, at kombinerede vaske-tørremaskiner ikke var særlig gode, men denne påstand viste AEG L7WBL962E sig at gøre til skamme, idet brugerne mener, at den er meget velfungerende.

Det fremhæves, at modellen både vasker rent og effektivt, og at den også leverer et effektivt tørringsresultat. Derudover kommenteres det også, at denne model kommer med rigtig mange funktioner og muligheder, og selv om der er mange, så er det stadig let at finde rundt i og få anvendt funktionerne korrekt.

AEG L7WBL962E – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 60,5 centimeter
🌀 Nettovægt: 79 kilo
🌀 Bruttovægt: 80 kilo 

AEG L7WBL962E – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Vaske-tørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 9 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 6 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 1212 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 19.800 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 51 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 77 dB
🔴 Antal programmer: 10+

Udvalgte fordele ved AEG L7WBL962E: 
🔵 Model med meget høj kapacitet
🔵 Energivenlig model i energiklasse A
🔵 Model med sensorteknologi
🔵 Stor og skånsom tromle
🔵 Mange gængse og specielle programmer 


Samsung WD80J6A00AW 

 Gode brugeranmeldelser

Samsung WD80J6A00AW 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.589,00 Kr. 0,00 Kr. 4.589,00 Kr. Læs mere
4.689,00 Kr. 0,00 Kr. 4.689,00 Kr. Læs mere
6.399,00 Kr. 0,00 Kr. 6.399,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Samsung WD80J6A00AW har ikke været inkluderet i officielle eksperttests, men vi tager alligevel modellen med i denne artikel, idet brugerne selv er meget begejstrede for denne model. Vi har nemlig i stedet set nærmere på forskellige brugeranmeldelser, hvor det tydeligt fremgår, at de forbrugere, der anvender Samsung WD80J6A00AW i dagligdagen, er meget tilfredse med produktet.

Stor men energivenlig model

Denne model fra Samsung hører til de større vaske-tørremaskiner, idet den er udstyret med en vaskekapacitet på 8 kilo – det svarer til, hvad de store almindelige vaskemaskiner kan klare.

Tørrekapaciteten ligger – som næsten altid på vaske-tørremaskiner – lidt under, nemlig på 5 kilo. Samsung WD80J6A00AW har et stort fokus på energi og miljø, idet modellen er i energiklasse A, hvilket er det bedste indenfor vasketørremaskiner.

Det betyder, at den både vasker og tørrer tøjet så effektivt som muligt, og den høje centrifugeringskraft på 1400 omdrejninger i minuttet bidrager til, at tøjet hurtigere bliver tørt. Den målte restfugtighed ligger på 44 procent, hvilket også ligger i den lave ende. 

Mange funktioner

Samsung WD80J6A00AW kommer med en lang række vaskeprogrammer, således at man kan vælge imellem flere for at finde det program, der passer bedst til ens vasketøj.

Herudover er maskinen også udstyret med mange forskellige funktioner for at gøre modellen mere brugervenlig og mere effektiv. Her er blandt andet tale om tromlen, der er en såkaldt Diamond Drum – det betyder, at tromlen har diamantformede fordybninger, således at tøjet ikke så let sætter sig fast og kan blive beskadiget. Tromlen har også Eco Clean, som holder den ren på en naturlig måde.

Motoren på denne model kommer med Digital Inverter, som sikrer en høj ydelse og et lavt støjniveau samt en længere levetid. Herudover kan man også tilslutte Samsung WD80J6A00AW til internettet, hvorefter man kan styre modellen med telefonen. Her kan man også få Smart Check-programmet, som giver tips og afhjælper eventuelle problemer. 

God til både at vaske og tørre, ifølge brugerne

Denne vasketørremaskine fra Samsung modtager høj ros fra de brugere, som har anskaffet sig modellen. Brugerne fortæller, at denne model er rigtig god til begge hovedopgaver – nemlig at vaske tøjet rent og tørre det efter vasken.

Brugerne fremhæver også, at den er meget slidstærk og arbejder uden problemer, og så larmer den heller ikke ret meget – heller ikke når den centrifugerer. Andre brugerne forklarer, at modellen kommer med rigtig mange funktioner, hvortil det kan være nødvendigt at læse manualen og instruktionerne først, men herefter får man også rigtig meget ud af modellen og alle dens funktioner. 

Samsung WD80J6A00AW – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 60 centimeter
🌀 Nettovægt: 71 kilo
🌀 Bruttovægt: 73 kilo 

Samsung WD80J6A00AW – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Vaske-tørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 8 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 5 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 1088 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 17.600 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 54 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 73 dB
🔴 Antal programmer: 10+

Udvalgte fordele ved Samsung WD80J6A00AW: 
🔵 Stor model med en vaskekapacitet på 8 kilo
🔵 Kommer i markedets bedste energiklasse
🔵 Sikrer lav restfugtighed efter endt vask
🔵 Skånsom Diamond Drum-tromle med højt niveau af renhed
🔵 Kan tilsluttes til internettet


Fordele og ulemper ved en vaske-tørremaskine

Der er både fordele og ulemper forbundet med at investere i en vaske-tørremaskine. Det vigtigste at overveje inden køb er ofte, hvor stor husholdningen er og hvad behovet er. Tørrer du kun sjældent tøj i maskine og har du også kun lidt plads i hjemmet, så vil en vaske-tørremaskine ofte være en rigtig god løsning, da den kombinerede maskine vil spare dig en masse plads.

Har du derimod både plads i hjemmet og i budgettet, så vil en separat vaskemaskine og tørretumbler ofte være mere effektivt – i hvert fald hvis du har et stort behov for at tørre tøj.  Ofte er vaskedelen lige så god og effektiv som i en almindelig vaskemaskine, mens kompromiset ofte ligger hos tørredelen i maskinen.

Fordele ved vaske-tørremaskiner:

Plads: I og med at både vaskemaskine og tørretumbler er kombineret i én maskine, så giver det selvsagt en stor pladsbesparelse, da man kun skal finde plads til én maskine i hjemmet.

Pris: En vaske-tørremaskine har ofte en langt billigere købspris, end hvis du både skal investere i en vaskemaskine og tørretumbler.

Ulemper ved vaske-tørremaskiner:

Energiforbrug: Generelt, så er vaske-tørremaskinerne ikke de mest energieffektive maskiner på markedet, hvilket også ses på deres energimærkning. Ofte, så kan man dog få modeller, hvor vaskedelen er mærket med energimærkning A+++, som er det bedste man kan opnå, men hvor tørredelen trækker ned i det samlede regnskab. Det skyldes ofte, at kombimaskiner bruger koldt vand til at kondensere med, hvilket kan gøre betyde, at vandforbruget for en tørring bliver væsentligt højere end vandforbruget for en vask, ligesom også det samlede energiforbrug bliver højt.

Kapacitet: Har du en stor husholdning med et stort vaske- og tørrebehov, så vil en kombimaskine muligvis have svært ved at opfylde dit behov – i hvert fald hvis du bruger tørredelen lige så meget som vaskedelen. Det største problem med kombimaskinerne er ofte, at tørrekapaciteten er langt mindre end vaskekapaciteten og har man derfor vasket en fuld maskine, så vil man være nødt til efterfølgende at tørre den ad to omgange. Det skyldes, at en tørretumbler har brug for en langt større tromle til at tørre tøjet, end hvad vaskemaskinen har brug for til at vaske tøjet.

Effektivitet: Tørreevnen er sjældent lige så god i kombimaskinen som i en almindelig tørretumbler og restfugtigheden vil derfor ofte være lidt højere.

Overvejer du at investere i en helt almindelig vaskemaskine eller tørretumbler, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens store vaskemaskine test eller tørretumbler test, hvor du finder en gennemgang af de bedste og mest testvindende modeller på markedet, inden for deres respektive kategorier.


Vaske-tørremaskine test – Disse kilder har vi gennemgået: 

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har testet 8 forskellige vaske-tørremaskiner og testen er baseret på 2 delbedømmelser: Vaskeevne og tørreevne. Du kan se testen her, men bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at få adgang til hele indholdet.

Testberichte.de 🇩🇪
Dette tyske site samler forskellige test og forbrugeranmeldelser og analyserer dem. Herefter dannes sitets egen faglige mening, og en samlet scorer gives. Du kan læse mere her.

ETM Magazine 🇩🇪
ETM er et tysk testmagasin, som foretager tests inden for husholdningsprodukter, teknik og fritid. Du kan læse deres test af Samsung WD80K5400OW/EG her.

Testsieger.de 🇩🇪
Testsieger er et tysk testsite som samler og krydsrefererer forskelligt testmateriale. På baggrund af dette genereres en samlet og unik vurdering af produkterne. Du kan læse mere her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for vaskemaskiner, tørretumblere og vaske-tørremaskiner er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

I vores vurdering af forskellige vaske-tørremaskiner, har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser. Fordelen ved disse anmeldelser er, at de typisk vil være baseret på en længere brugsperiode. Ulempen ved de officielle test er ofte, at produktet som regel er testet over en meget kort tidsperiode. Typisk testes produkternes forskellige funktioner og indstillinger kun en enkel eller få gange, mens forbrugerne har mulighed for at vurdere produktets egenskaber og brug over længere tid.

Øvrige relevante tests

Hvis du leder efter en helt traditionel vaskemaskine, så kan du med fordel læse vores store vaskemaskine test, hvor vi har samlet de modeller, som eksperterne har kåret til de bedste på markedet. I artikel finder du også en lang række gode råd, som er gode at kende til inden du køber en ny vaskemaskine.

Vi har ligeledes udarbejdet en tørretumbler test, hvor vi har samlet en oversigt over de tørretumblere som eksperterne har kåret som de bedste. Denne artikel er naturligvis også med prissammenligning, ligesom alle andre artikler på Forbrugsguiden.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse