Vaske-tørremaskine test 2020 – Find de bedste modeller – Testvinder Guide

2

Har du ikke plads til vaskemaskine og tørretumbler i hjemmet, så er det oplagt med en kombineret vaske-tørremaskine. Især til små husholdninger, der til tider har brug for at tumble, men ikke har plads til en separat tørretumbler, er vaske-tørremaskinen et ideelt alternativ til to individuelle maskiner. Forbrugsguiden har set nærmere på nogle af de bedste modeller på markedet og nedenfor kan du se en gennemgang af de modeller, som klarer sig bedst i test.

I denne artikel får du:
🔸
Overblik over de bedste vaske-tørremaskiner
🔸 Information om fordele og ulemper ved vaske-tørremaskiner
🔸 En gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vaske tørremaskine test 2020 – De 8 bedste vaske tørremaskiner

I nedenstående sektion finder du en oversigt over vaske tørremaskiner, der enten har klaret sig godt i test, eller fået mange gode brugeranmeldelser. De findes kun få ekspert tests af vaske tørremaskiner, derfor har vi også undersøgt en lang række brugeranmeldelser fra forskellige forhandlers hjemmesider. Vi håber at denne oversigt kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, når du skal købe ny vaske tørremaskine.


Miele WTF130 WPM PWash 2.0

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele WTF130 WPM PWash 2.0

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
14.999,00 Kr. 0,00 Kr. 14.999,00 Kr. Læs mere

Miele WTF130 WPM PWash 2.0 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der har kåret vasketørremaskinen som testvinder af deres store test.

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for maskinens vaske- og tørreevne samt lave energiforbrug. Til gengæld er de mindre vilde med kapaciteten, da der ikke er mulighed for at vaske eller tørre så meget tøj ad gangen.

Besparende vasketørremaskine

Med Miele WTF130 WPM PWash 2.0 får man en besparende vasketørremaskine, der kan vaske op til 7 kilo tøj og tørre op til 4 kilo tøj på én gang. Den passer derfor til en husstand med omkring to til tre personer.

Derudover er Miele WTF130 WPM PWash 2.0 en besparende model med en kulfri motor, der ikke blot reducerer energiforbruget, men også mindsker lydniveauet. Selve energimærkningen er A, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år.

Maskinens lydniveau er på 72 dB ved centrifugering og 46 dB ved vask. Det betyder, at modellen ikke støjer meget under brug, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på omkring 60 dB.

Mange vaske- og tørreprogrammer

Miele WTF130 WPM PWash 2.0 er forsynet med flere vaske- og tørreprogrammer, så man kan vælge det program, der passer bedst til tøjet og tekstilerne.

Både vaske- og tørreprogrammerne inkluderer blandt andet QuickPower, Automatic, Bomuld, Strygelet, Finvask, Skjorter, Silke, Uld, Outdoor m.m. Der er ligeledes en timer-funktion, så man kan forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt.

Med hjælp fra ProgramManager er det ydermere muligt at tilpasse vaske- og tørreprocessen til ens personlige behov.

Om man har brug for et ekstra hurtigt program, et skånsomt program eller lignende er der mulighed for det.

Man kan også tilkoble maskinen til Wi-Fi, så man kan styre den via Miele mobil-appen. Herved kan man programmere vasketørremaskinen til at starte, vælge et program samt holde øje med den m.m.

Skånsom vaske- og tørreproces

Miele WTF130 WPM PWash 2.0 er udstyret med en SoftCare-tromle, der sikrer en skånsom vaske- og tørreproces. Tromlen har nemlig en helt speciel overfladestruktur, der gør, at tøjet glider let rundt og derfor ikke bliver beskadiget under processen.

Endvidere kommer Miele WTF130 WPM PWash 2.0 med en AutoClean-sæbeskuffe, der skylles igennem ved hvert vaskeprogram. Det gør, at man ikke selv manuelt skal rense den, da vaskemiddelskuffen altid er helt ren.

Sidst men ikke mindst har Miele WTF130 WPM PWash 2.0 en fyldningsindikator og doseringsanbefaling, der sørger for, at man undgår overfyldning af vasketørremaskinen. Det sikrer samtidigt en optimal dosering af vaskemidlet.

Miele WTF130 WPM PWash 2.0 – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 63,7 centimeter
🌀 Nettovægt: 97 kilo
🌀 Bruttovægt: 102 kilo 

Miele WTF130 WPM PWash 2.0 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Vasketørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 7 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 4 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 896 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 18.000 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 46 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 72 dB
🔴 Antal programmer: 15+

Udvalgte fordele ved Miele WTF130 WPM PWash 2.0:
🔵 AutoClean-sæbeskuffe
🔵 Fyldningsindikator og doseringsanbefaling
🔵 SoftCare-tromle
🔵 ProgramManager
🔵 Mange vaske- og tørreprogrammer

Her kan du se en præsentationsvideo af Miele WTF130 WPM PWash 2.0. Videoen er produceret af AO.com: 

https://www.youtube.com/watch?v=E128ClXWG68

LG F4J6TM0W 

 Topscorer hos det svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG F4J6TM0W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
5.499,00 Kr. 0,00 Kr. 5.499,00 Kr. Læs mere

Modellen LG F4J6TM0W er blevet testet af de svenske eksperter fra forbrugerorganisationen Råd & Rön. Her er tale om en større test af flere forskellige vaske-tørremaskiner, som LG F4J6TM0W indgår i. Her er modellerne blevet afprøvet og vurderet ud fra specifikke kriterier, hvorefter der er blevet giver en samlet bedømmelse.

LG F4J6TM0W klarer sig generelt rigtig fint i den svenske test, og derfor modtager modellen en flot placering i toppen af testen.

Plads til 8 kilo vasketøj

LG F4J6TM0W hører til de maskiner, der har en høj vaskekapacitet på hele 8 kilo – det svarer til, hvad de større af de almindelige vaskemaskiner kan rumme. Dog er tørrekapaciteten lidt mindre, nemlig på 5 kilo på denne model.

Denne model kommer desuden med et højt antal omdrejninger, når det kommer til centrifugering, hvilket gør, at tøjet bliver så tørt som muligt, når vasken er overstået. Her er nemlig tale om hele 1400 omdrejninger per minut, og det gør, at tøjet får en lav restfugtighed på omkring 44 procent efter vasken.

Energiklasse A

Den lave restfugtighed på LG F4J6TM0W gør, at processen med at tørre tøjet bliver en del hurtigere. Det bidrager også til at nedsætte energiforbruget, og i det hele taget er der meget fokus på energiforbrug – modellen kommer nemlig i energiklasse A, som er den bedste på markedet blandt vasketørremaskiner.

Herudover kommer denne maskine også med en kulfri motor, som yderligere nedsætter energiforbruget. Den kulfri motor giver også en mere støjsvag vask plus medvirker til at forlænge modellens levetid.

Den kulfri motor kommer desuden med den såkaldte 6 Motion Direct Drive-teknologi, og denne teknologi anvender 6 forskellige tromlebevægelsesmønstre alt efter type af valgt program. Det både skåner vasketøjet og vasker tøjet hurtigere rent. 

Vælg selv vaskeprogrammer

LG F4J6TM0W er designet til at kunne varetage rigtig mange vaskeopgaver. Derfor kommer modellen med en lang række programmer, hvilket både inkluderer de gængse og specielle. Her er blandt andet tale om bomuld, mix, strygefrit og syntetisk men også dyner, pleje, fjernelse af pletter, hygiejne-program, baby-pleje og sportstøj.

Herudover er maskinen også udstyret med Near Field Communication, og det betyder, at man kan hente nye programmer til modellen, hvis man ønsker det, og dette foregår via telefonen. Her findes mange forskellige programmer, og udvalget forøges løbende.

LG F4J6TM0W – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 56 centimeter
🌀 Nettovægt: 62 kilo
🌀 Bruttovægt: 66 kilo 

LG F4J6TM0W – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Vaske-tørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 8 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 5 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 1078 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 21.000 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 55 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 75 dB
🔴 Antal programmer: 15+

Udvalgte fordele ved LG F4J6TM0W: 
🔵 Stor model med høj kapacitet
🔵 Energivenlig model i den bedste energiklasse
🔵 Kulfri motor, der både sænker energiforbruget og forlænger levetiden
🔵 5 Motion Direct Drive-teknologi
🔵 Hent selv flere vaskeprogrammer via telefonen

Her kan du se en præsentationsvideo af LG F4J6TM0W. Videoen er produceret af WhiteAway.com: 

https://www.youtube.com/watch?v=NheCH69cuaE

Siemens WK14D321EU

 79 ud af 100 point hos britiske Kagoo.co.uk
 55 ud af 100 point hos Englands største testmagasin Which.co.uk 
 4.7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos danske Skousen.dk

Siemens WK14D321EU

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.959,00 Kr. 0,00 Kr. 6.959,00 Kr. Læs mere
7.098,00 Kr. 0,00 Kr. 7.098,00 Kr. Læs mere
7.498,00 Kr. 0,00 Kr. 7.498,00 Kr. Læs mere

Siemens WK14D321EU er blevet testet og anmeldt af både eksperter og forbrugere, hvilket inkluderer Kagoo.co.uk, Which.co.uk og brugere fra Skousen.dk. De har givet vasketørremaskinen henholdsvis 79 ud af 100 point, 55 ud af 100 point og 4,7 ud af 5 stjerner.

De gode bedømmelser er givet på baggrund af maskinens praktiske funktioner og pladsbesparende design. Til gengæld er de mindre vilde med maskinens kapacitet.

Ved køb af Siemens WK14D321EU skal man være opmærksom på, at det er en integrationsmodel. Man skal derfor selv montere en køkkenlåge.

Funktionel maskine med mange praktiske funktioner, ifølge eksperter og forbrugere

Ifølge forbrugerne og eksperterne er Siemens WK14D321EU en ”funktionel maskine”, der fungerer godt i brug. Eksempelvis skriver brugerne, at maskinen ”kan indstilles efter behov”, samt at ”der er mulighed for at indstille den, så den vasker og tørrer i et program”.

Eksperterne fra Kagoo.co.uk hæfter sig desuden ved, at Siemens WK14D321EU har alt lige fra en børnesikring til en sikring mod oversvømmelser. De mener derfor, at det er en vasketørremaskine, som er sikker i brug.

Flere brugere fremhæver desuden, at Siemens WK14D321EU kommer med flere vaske- og tørreprogrammer, så man kan vælge det program, der passer bedst til ens tøj.

Dog nævner en bruger, at det er ærgerligt, at man ikke kan indstille maskinen til at starte med at tørre tøjet pr. automatik efter en vask.

Effektiv vasketørremaskine med flere programmer

Med Siemens WK14D321EU får man en effektiv vasketørremaskine, der har plads til at vaske 7 kilo tøj og tørre 4 kilo tøj. Det betyder, at modellen er velegnet til en husstand med omkring to til tre personer.

Samtidigt er maskinen placeret i energiklasse B. Dette er ikke den bedste energimærkning, men den forbruger stadig ikke meget energi på et år.

Der er ydermere mulighed for at vælge mellem flere forskellige vaske- og tørreprogrammer. Man kan vælge alt lige fra 30°C til 40°C, Mix, Skylle/centrifugering, Udpumpning/centrifugering og Uld-/håndvask.

Nem betjening

Siemens WK14D321EU er en vasketørremaskine, der er nem at betjene takket være dens store drejeknap og display på fronten af maskinen. På displayet kan man se programforløbet og resttiden.

Derudover kommer Siemens WK14D321EU med en elektronisk børnesikring, så små pilfingre ikke kan åbne lågen, når den er i gang med at vaske eller tørre.

Sidst men ikke mindst har vasketørremaskinen et lydniveau på 57 dB ved vask og 74 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Siemens WK14D321EU – mål:
🌀 Højde: 82 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 58,4 centimeter
🌀 Nettovægt: 82,16 kilo
🌀 Bruttovægt: 83,80 kilo 

Siemens WK14D321EU – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Vasketørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 7 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 4 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 1120 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 10.400 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 57 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 74 dB
🔴 Antal programmer: 7

Udvalgte fordele ved Siemens WK14D321EU:
🔵 Elektronisk børnesikring
🔵 Flere vaske- og tørreprogrammer
🔵 Nem betjening
🔵 Pladsbesparende design
🔵 Sikring mod oversvømmelser


AEG L7WDB861G

 4.5 ud af 5 stjerner i brugervurderinger hos den danske forhandler Skousen.dk
 4.6 ud af 5 stjerner i brugervurderinger hos den danske forhandler WhiteAway.com

AEG L7WDB861G

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.019,00 Kr. 0,00 Kr. 4.019,00 Kr. Læs mere
4.118,00 Kr. 0,00 Kr. 4.118,00 Kr. Læs mere
5.493,00 Kr. 0,00 Kr. 5.493,00 Kr. Læs mere

AEG L7WDB861G er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær vasketørremaskine hos forbrugerne. Maskinen har nemlig fået 4,5 ud af 5 stjerner og 4,6 ud af 5 stjerner hos de to danske forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com.

Her skriver brugerne, at AEG L7WDB861G er af god kvalitet. De er desuden vilde med, at den vasker og tørrer godt. Til gengæld er nogle af brugerne mindre glade for betjeningen, da man lige skal vænne sig til den.

Vasketørremaskine i god kvalitet, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos de to danske forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com er AEG L7WDB861G en vasketørremaskine ”i god kvalitet”. Eksempelvis skriver en bruger, at maskinens ”vaskeproces er upåklagelig”, samt at alle funktioner fungerer, som de skal.

En anden bruger nævner ydermere, at AEG L7WDB861G sørger for en ”effektiv vask med et lavt støjniveau”, og at den ikke forbruger meget energi, da den er placeret i energiklasse A. Brugerne er desuden begejstrede for ”det gode tørreprogram”.

Selvom brugerne generelt er glade for denne model, er der et par stykker, som hæfter sig ved, at maskinen ikke tørrer tøjet helt.

Vasketørremaskine med praktiske programmer

Med AEG L7WDB861G får man en vasketørremaskine, der er forsynet med flere praktiske programmer. Maskinen kommer blandt andet med et dampprogram, der udglatter tøjer, så det ikke krøller.

Det er ydermere muligt at vælge andre programmer som for eksempel Bomuld, Bomuld øko, Syntetisk, Finvask, NonStop 60 min, Damp genopfrisk, Skyl, Centr./Tømning, New Outdoor og Uld/Håndvask.

New Outdoor-programmet genopretter tøjets vandtæthed og imprægnering, så man kan tørre og vaske både regnjakker, flyverdragter samt andet sports- og udendørstøj uden problemer. Ønsker man at reducere de forskellige programmers varighed, kan man gøre dette takket være TimeSaver-funktionen.

Avanceret model med ekstra stor tromle

AEG L7WDB861G rummer op til 8 kilo tøj ved en vask og 4 kilo tøj ved tørring. Den er derfor velegnet til en husstand med en familie på omkring to til fire personer. Samtidigt kommer maskinen med en ekstra stor og skånsom tromle, der passer godt på vasketøjet, så det ikke bliver beskadiget.

Derudover har AEG L7WDB861G en ProSense-teknologi samt DualSense. Mens ProSense sørger for, at hver fyldning vejes, så vasketiden justeres præcist, sikrer DualSense, at man kan vaske og tørre tøjet på én gang.

AEG L7WDB861G er ydermere udstyret med en kulfri motor, der ikke mindst reducerer strømforbruget, men også bidrager til et lavere lydniveau. Derfor er lydniveauet også på blot 51 dB ved vask og 77 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

AEG L7WDB861G – mål:
🌀 Højde: 84,8 centimeter
🌀 Bredde: 59,7 centimeter
🌀 Dybde: 54,7 centimeter
🌀 Nettovægt: 69,50 kilo
🌀 Bruttovægt: 71 kilo 

AEG L7WDB861G – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Vasketørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 8 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 4 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 1070 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 19.400 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 51 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 77 dB
🔴 Antal programmer: 10+

Udvalgte fordele ved AEG L7WDB861G:
🔵 DualSense
🔵 ProSense
🔵 TimeSaver-funktion
🔵 New Outdoor-program
🔵 Ekstra stor og skånsom tromle


Electrolux EW7F5247A4

 4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos danske Skousen.dk

Electrolux EW7F5247A4

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.939,00 Kr. 0,00 Kr. 7.939,00 Kr. Læs mere
8.594,00 Kr. 0,00 Kr. 8.594,00 Kr. Læs mere
8.994,00 Kr. 0,00 Kr. 8.994,00 Kr. Læs mere

Electrolux EW7F5247A4 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos forbrugerne. Maskinen har nemlig fået 4 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler Skousen.dk.

Her skriver brugerne, at Electrolux EW7F5247A4 har en god vaske- og tørreevne og er hurtig til begge dele. Til gengæld er nogle af brugerne mindre vilde med, at noget af vasketøjet kan blive ret krøllet efter tørring.

Ved køb af Electrolux EW7F5247A4 skal man være opmærksom på, at det er en integrationsmodel, hvorfor man selv skal montere en køkkenlåge.

Smart vasketørremaskine med god vaske- og tørreevne, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos den danske forhandler Skousen.dk er Electrolux EW7F5247A4 en ”smart vasketørremaskine”, der kan gemmes væk bag en låge. Eksempelvis skriver en bruger, at modellen er ”rigtig god til at vaske og tørre”, så man får det optimale ud af den.

Det bliver ydermere fremhævet, at maskinen er hurtig til både at vaske og tørre, da den kommer med ”et hurtigt program”. Samtidigt hæfter en bruger sig ved, at ”tøjet tørrer helt, så den er super god til det”.

Ingen af brugerne finder mange ulemper ved Electrolux EW7F5247A4. Dog nævner en enkelt, at Steam-funktionen ikke er så meget værd, da ”der ikke har været nogen gode erfaringer med den”.

Energieffektiv vasketørremaskine med dampprogram

Med Electrolux EW7F5247A4 får man en energieffektiv vasketørremaskine, der er placeret i energiklasse A. Det betyder, at den ikke forbruger meget energi på et år.

Samtidigt har maskinen en kapacitet på 7 kilo tøj ved vask og 4 kilo tøj ved tørring. Det gør, at den er velegnet til en husstand med en familie på omkring to til tre personer.

Derudover kommer Electrolux EW7F5247A4 med et dampprogram, der sørger for at udglatte tøjet under vask og tørring. Herved er strygningen meget nemmere bagefter, hvis man ønsker at stryge sit tøj.

Når vasketørremaskinen er i gang, har den desuden et lydniveau på 70 dB ved centrifugering og 48 dB ved vask. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Flere praktiske egenskaber

Electrolux EW7F5247A4 er forsynet med flere praktiske egenskaber i form af de to systemer SensiCare og DualCare.

Mens SensiCare vejer hver fyldning og automatisk justerer programmet efter dette, justerer DualCare automatisk programmerne til stoftypen og fyldningens vægt. Tilsammen sikrer dette, at man opnår en optimal vask og tørring.

Endvidere kommer Electrolux EW7F5247A4 med flere forskellige vaske- og tørreprogrammer heriblandt et Non-stop 60 minutters-program. Dette program vasker og tørrer små fyldninger på kun en time. Der er også andre programmer såsom Start/pause, Bomuld, Bomuld øko, Syntetisk, Finvask, Uld/Håndvask, FreshScent damp, Centr./Tømning, Skyl, Maskinrens, Anti-allergi, Sportstøj, Fritidstøj og Denim.

Electrolux EW7F5247A4 – mål:
🌀 Højde: 81,9 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 54 centimeter
🌀 Nettovægt: 71,5 kilo
🌀 Bruttovægt: 73 kilo 

Electrolux EW7F5247A4 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Vasketørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 7 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 4 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 940 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 19.000 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 48 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 70 dB
🔴 Antal programmer: 10+

Udvalgte fordele ved Electrolux EW7F5247A4:
🔵 Mange vaske- og tørreprogrammer
🔵 DualCare
🔵 SensiCare
🔵 Dampprogram
🔵 Energiklasse A


LG W3J7HM2W 

 Gode brugeranmeldelser

LG W3J7HM2W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere
6.399,00 Kr. 0,00 Kr. 6.399,00 Kr. Læs mere

Modellen LG W3J7HM2W har ikke været testet af eksperter i officielle forbrugertests, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her i stedet er tale om en klar brugerfavorit. Det betyder, at LG W3J7HM2W er meget populær blandt de forbrugere, som anvender modellen hver dag, hvilket vidner om, at her er tale om et rigtig godt produkt.

Kapacitet på 7 kilo

Denne model har en høj vaskekapacitet på 7 kilo, hvilket vil passe til en familie på 4-5 medlemmer, men hvis man også ønsker at anvende modellen til at tørre tøj, så passer modellen i stedet til den mindre familie på 2-3 medlemmer, da tørrekapaciteten er noget mindre, nemlig på 4 kilo.

For at kunne være så effektiv som muligt kommer LG W3J7HM2W med 1200 centrifugerings-omdrejninger per minut, og disse høje omdrejninger sørger for at efterlade en så lav restfugtighed som muligt i tøjet – det betyder, at det enten hurtigere bliver tørt på snoren, eller at tørre-processen i maskinen bliver kortere.

Denne vasketørremaskine kommer desuden i energiklasse B, som er den næsthøjeste på markedet efter A.

Model med WiFi

LG W3J7HM2W hører til de mere intelligente modeller på markedet. Den er blandt andet udstyret med Smart ThinQ-teknologi, som betyder, at modellen har WiFi-tilslutning. Det gør, at man kan styre modellen via sin telefon ligegyldigt hvor, man er henne. Man kan også anvende denne tilslutning til løbende at hente nye vaskeprogrammer til modellen, så variationsbredden bliver større.

Denne vasketørremaskine kan yderligere finde ud af at diagnosticere sig selv via funktionen Smart Diagnosis, hvis der opstår problemer, og det gør driftssikkerheden større.

LG W3J7HM2W kommer desuden med Inverter Direct Drive-motorteknologi, som både sørger for at forlænge modellens levetid, men også gør, at modellen arbejder med mindre støj og mere pålidelighed.

Brugervenlig model med masser af muligheder, ifølge brugerne

LG W3J7HM2W er som nævnt ikke blevet testet i officielle eksperttests, men til gengæld er brugerne rigtig begejstrede for denne model. Noget af det, som brugerne især hæfter sig ved, er, at dette er en rigtig brugervenlig model, som er meget let at anvende og finde ud af. Der findes tillige en god og let vejledning, og hvis man bliver i tvivl, så findes der yderligere gode instrukser på selve modellens display og brugerflade.

Også de mange funktioner fremhæves af forbrugerne plus de gode vaske- og tørreevner. De kommenteres blandt andet, at tøjet bliver virkelig hurtigt tørt efter vasken, og så fylder modellen ikke særlig meget. Den er nemlig ikke så dyb som andre modeller og passer derfor rigtig godt, hvis man for eksempel bor i lejlighed.

LG W3J7HM2W – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 45 centimeter
🌀 Nettovægt: 67 kilo
🌀 Bruttovægt: 79 kilo 

LG W3J7HM2W – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Vaske-tørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 7 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 4 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 1134 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 25.000 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1200 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 57 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 73 dB
🔴 Antal programmer: 15+

Udvalgte fordele ved LG W3J7HM2W: 
🔵 Høj vaskekapacitet på 7 kilo
🔵 Energibesparende model
🔵 Kan tilsluttes til WiFi
🔵 Smart ThinQ-teknologi
🔵 Inverter Direct Drive-teknologi 


AEG L7WBL962E 

 Gode brugeranmeldelser

AEG L7WBL962E

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.599,00 Kr. 0,00 Kr. 6.599,00 Kr. Læs mere
8.399,00 Kr. 0,00 Kr. 8.399,00 Kr. Læs mere
8.799,00 Kr. 0,00 Kr. 8.799,00 Kr. Læs mere

Modellen AEG L7WBL962E har ikke være medtaget i officielle eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her er tale om en favorit blandt brugerne. Vi har set på forskellige brugeranmeldelser af modellen, og her fremgår det tydeligt, at dagligdagsbrugerne er meget begejstrede for denne model.

Model med meget høj kapacitet

Denne maskine vil være et godt valg for den familie, der ønsker en kombineret vaske-tørremaskine med en høj kapacitet. AEG L7WBL962E har nemlig en vaskekapacitet på hele 9 kilo, hvilket er mere end de fleste normale vaskemaskiner. Dertil kommer en tørrekapacitet på 6 kilo, hvilket også er højere end hos de fleste andre vaske-tørremaskiner.

Denne model udstyret med muligheden for at kunne anvende 1600 centrifugerings-omdrejninger i minuttet – det gør, at tøjet hurtigere bliver tørt, og det sikrer dermed både en høj effektivitet plus et lavere energiforbrug.

Mange funktioner

AEG L7WBL962E hører til de moderne modeller med rigtig mange funktioner. Blandt andet er den udstyret med ProSense, der via sensorteknologi overvåger vasken og justerer vasketiden løbende. Den er ligeledes udstyret med DualSense, som sikrer en bedre tørring af tøjet – og også de mere delikate materialer.

AEG L7WBL962E sørger derfor samtidig for at beskytte tøjet så godt som muligt, og den store XXL ProTex-tromle er skabt til at behandle tøjet nænsomt via unikke tromlebevægelse og tromlemønstre.

Denne model er desuden udstyret med en lang række programmer, så man kan vaske sit tøj efter type. Det inkluderer både de gængse programmer til blandt andet bomuld, mix, syntetisk, uld og håndvask, men også mere specielle såsom allergi, damp, genopfriskning, pletfjernelse og outdoor.

Denne vasketørremaskine er også udstyret med supplerende tørreprogram til behandlingen af outdoor-tøj. Det kaldes New Outdoor, som sørger for at passe ekstra godt på blandt andet regnjakker, regnbukser, flyverdragter og andet sportstøjs imprægnering og vandtæthed.

Velfungerende vaske-tørremaskine, ifølge brugerne

Denne model fra AEG er som nævnt ikke blevet testet af eksperter, men til gengæld er denne model en favorit blandt brugerne. Brugerne roser maskinen i flotte vendinger, og roserne går på mange forskellige parametre.

Blandt andet fortælles det, at flere havde hørt, at kombinerede vaske-tørremaskiner ikke var særlig gode, men denne påstand viste AEG L7WBL962E sig at gøre til skamme, idet brugerne mener, at den er meget velfungerende.

Det fremhæves, at modellen både vasker rent og effektivt, og at den også leverer et effektivt tørringsresultat. Derudover kommenteres det også, at denne model kommer med rigtig mange funktioner og muligheder, og selv om der er mange, så er det stadig let at finde rundt i og få anvendt funktionerne korrekt.

AEG L7WBL962E – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 60,5 centimeter
🌀 Nettovægt: 79 kilo
🌀 Bruttovægt: 80 kilo 

AEG L7WBL962E – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Vaske-tørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 9 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 6 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 1212 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 19.800 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 51 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 77 dB
🔴 Antal programmer: 10+

Udvalgte fordele ved AEG L7WBL962E: 
🔵 Model med meget høj kapacitet
🔵 Energivenlig model i energiklasse A
🔵 Model med sensorteknologi
🔵 Stor og skånsom tromle
🔵 Mange gængse og specielle programmer 


Samsung WD80J6A00AW 

 Gode brugeranmeldelser

Samsung WD80J6A00AW 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.799,00 Kr. 0,00 Kr. 4.799,00 Kr. Læs mere
6.269,00 Kr. 0,00 Kr. 6.269,00 Kr. Læs mere
7.299,00 Kr. 0,00 Kr. 7.299,00 Kr. Læs mere

Modellen Samsung WD80J6A00AW har ikke været inkluderet i officielle eksperttests, men vi tager alligevel modellen med i denne artikel, idet brugerne selv er meget begejstrede for denne model. Vi har nemlig i stedet set nærmere på forskellige brugeranmeldelser, hvor det tydeligt fremgår, at de forbrugere, der anvender Samsung WD80J6A00AW i dagligdagen, er meget tilfredse med produktet.

Stor men energivenlig model

Denne model fra Samsung hører til de større vaske-tørremaskiner, idet den er udstyret med en vaskekapacitet på 8 kilo – det svarer til, hvad de store almindelige vaskemaskiner kan klare.

Tørrekapaciteten ligger – som næsten altid på vaske-tørremaskiner – lidt under, nemlig på 5 kilo. Samsung WD80J6A00AW har et stort fokus på energi og miljø, idet modellen er i energiklasse A, hvilket er det bedste indenfor vasketørremaskiner.

Det betyder, at den både vasker og tørrer tøjet så effektivt som muligt, og den høje centrifugeringskraft på 1400 omdrejninger i minuttet bidrager til, at tøjet hurtigere bliver tørt. Den målte restfugtighed ligger på 44 procent, hvilket også ligger i den lave ende. 

Mange funktioner

Samsung WD80J6A00AW kommer med en lang række vaskeprogrammer, således at man kan vælge imellem flere for at finde det program, der passer bedst til ens vasketøj.

Herudover er maskinen også udstyret med mange forskellige funktioner for at gøre modellen mere brugervenlig og mere effektiv. Her er blandt andet tale om tromlen, der er en såkaldt Diamond Drum – det betyder, at tromlen har diamantformede fordybninger, således at tøjet ikke så let sætter sig fast og kan blive beskadiget. Tromlen har også Eco Clean, som holder den ren på en naturlig måde.

Motoren på denne model kommer med Digital Inverter, som sikrer en høj ydelse og et lavt støjniveau samt en længere levetid. Herudover kan man også tilslutte Samsung WD80J6A00AW til internettet, hvorefter man kan styre modellen med telefonen. Her kan man også få Smart Check-programmet, som giver tips og afhjælper eventuelle problemer. 

God til både at vaske og tørre, ifølge brugerne

Denne vasketørremaskine fra Samsung modtager høj ros fra de brugere, som har anskaffet sig modellen. Brugerne fortæller, at denne model er rigtig god til begge hovedopgaver – nemlig at vaske tøjet rent og tørre det efter vasken.

Brugerne fremhæver også, at den er meget slidstærk og arbejder uden problemer, og så larmer den heller ikke ret meget – heller ikke når den centrifugerer. Andre brugerne forklarer, at modellen kommer med rigtig mange funktioner, hvortil det kan være nødvendigt at læse manualen og instruktionerne først, men herefter får man også rigtig meget ud af modellen og alle dens funktioner. 

Samsung WD80J6A00AW – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 60 centimeter
🌀 Nettovægt: 71 kilo
🌀 Bruttovægt: 73 kilo 

Samsung WD80J6A00AW – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Vaske-tørremaskine
🔴 Vaskekapacitet: 8 kilo
🔴 Tørrekapacitet: 5 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 1088 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 17.600 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 54 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 73 dB
🔴 Antal programmer: 10+

Udvalgte fordele ved Samsung WD80J6A00AW: 
🔵 Stor model med en vaskekapacitet på 8 kilo
🔵 Kommer i markedets bedste energiklasse
🔵 Sikrer lav restfugtighed efter endt vask
🔵 Skånsom Diamond Drum-tromle med højt niveau af renhed
🔵 Kan tilsluttes til internettet


Fordele og ulemper ved en vaske-tørremaskine

Der er både fordele og ulemper forbundet med at investere i en vaske-tørremaskine. Det vigtigste at overveje inden køb er ofte, hvor stor husholdningen er og hvad behovet er. Tørrer du kun sjældent tøj i maskine og har du også kun lidt plads i hjemmet, så vil en vaske-tørremaskine ofte være en rigtig god løsning, da den kombinerede maskine vil spare dig en masse plads.

Har du derimod både plads i hjemmet og i budgettet, så vil en separat vaskemaskine og tørretumbler ofte være mere effektivt – i hvert fald hvis du har et stort behov for at tørre tøj.  Ofte er vaskedelen lige så god og effektiv som i en almindelig vaskemaskine, mens kompromiset ofte ligger hos tørredelen i maskinen.

Fordele ved vaske-tørremaskiner:

Plads: I og med at både vaskemaskine og tørretumbler er kombineret i én maskine, så giver det selvsagt en stor pladsbesparelse, da man kun skal finde plads til én maskine i hjemmet.

Pris: En vaske-tørremaskine har ofte en langt billigere købspris, end hvis du både skal investere i en vaskemaskine og tørretumbler.

Ulemper ved vaske-tørremaskiner:

Energiforbrug: Generelt, så er vaske-tørremaskinerne ikke de mest energieffektive maskiner på markedet, hvilket også ses på deres energimærkning. Ofte, så kan man dog få modeller, hvor vaskedelen er mærket med energimærkning A+++, som er det bedste man kan opnå, men hvor tørredelen trækker ned i det samlede regnskab. Det skyldes ofte, at kombimaskiner bruger koldt vand til at kondensere med, hvilket kan gøre betyde, at vandforbruget for en tørring bliver væsentligt højere end vandforbruget for en vask, ligesom også det samlede energiforbrug bliver højt.

Kapacitet: Har du en stor husholdning med et stort vaske- og tørrebehov, så vil en kombimaskine muligvis have svært ved at opfylde dit behov – i hvert fald hvis du bruger tørredelen lige så meget som vaskedelen. Det største problem med kombimaskinerne er ofte, at tørrekapaciteten er langt mindre end vaskekapaciteten og har man derfor vasket en fuld maskine, så vil man være nødt til efterfølgende at tørre den ad to omgange. Det skyldes, at en tørretumbler har brug for en langt større tromle til at tørre tøjet, end hvad vaskemaskinen har brug for til at vaske tøjet.

Effektivitet: Tørreevnen er sjældent lige så god i kombimaskinen som i en almindelig tørretumbler og restfugtigheden vil derfor ofte være lidt højere.

Overvejer du at investere i en helt almindelig vaskemaskine eller tørretumbler, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens store vaskemaskine test eller tørretumbler test, hvor du finder en gennemgang af de bedste og mest testvindende modeller på markedet, inden for deres respektive kategorier.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke vaske-tørremaskiner er bedst i test?

Miele WTF130 WPM PWash 2.0

🔍 Hvordan testes vaske-tørremaskinerne?

Vaske-tørremaskinerne testes på vaskeevne, skylleevne og centrifugeringsevne. Derudover ses der også på vand- og strømforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

⚡ Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for vaske-tørremaskiner går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en maskine med A+ som minimum.


Vaske-tørremaskine test – Disse kilder har vi gennemgået: 

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har testet 8 forskellige vaske-tørremaskiner og testen er baseret på 2 delbedømmelser: Vaskeevne og tørreevne. Du kan se testen her, men bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at få adgang til hele indholdet.

Testberichte.de 🇩🇪
Dette tyske site samler forskellige test og forbrugeranmeldelser og analyserer dem. Herefter dannes sitets egen faglige mening, og en samlet scorer gives. Du kan læse mere her.

ETM Magazine 🇩🇪
ETM er et tysk testmagasin, som foretager tests inden for husholdningsprodukter, teknik og fritid. Du kan læse deres test af Samsung WD80K5400OW/EG her.

Testsieger.de 🇩🇪
Testsieger er et tysk testsite som samler og krydsrefererer forskelligt testmateriale. På baggrund af dette genereres en samlet og unik vurdering af produkterne. Du kan læse mere her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med et hav af aspekter inden for det danske forbrugerliv. De leverer både artikler med guides, gode råd og brugbar information samt tester og anmelder forbrugerprodukter.

Her har de foretaget en stor test af vasketørremaskiner, hvor Miele WTF130 WPM PWash 2.0 er iblandt.

Ønsker du at læse anmeldelserne af vasketørremaskinerne, kan du klikke ind her på dette link. Vær opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver et abonnement. Det er dog også muligt at tilkøbe adgang til testene enkeltvis.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Den britiske side Kagoo.co.uk sammenligner elektroniske produkter som en hjælp til forbrugerne. Her har de testet og anmeldt Siemens WK14D321EU, som de har givet 79 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin og har et mål om at anmelde forskellige produkter som en hjælp til forbrugerne. Her har Which.co.uk testet henholdsvis Siemens WK14D321EU, som de har givet 55 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her. Vær opmærksom på at fuld adgang til testen kræver et abonnement.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for vaskemaskiner, tørretumblere og vaske-tørremaskiner er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

I vores vurdering af forskellige vaske-tørremaskiner, har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser. Fordelen ved disse anmeldelser er, at de typisk vil være baseret på en længere brugsperiode. Ulempen ved de officielle test er ofte, at produktet som regel er testet over en meget kort tidsperiode. Typisk testes produkternes forskellige funktioner og indstillinger kun en enkel eller få gange, mens forbrugerne har mulighed for at vurdere produktets egenskaber og brug over længere tid.

Øvrige relevante tests

Hvis du leder efter en helt traditionel vaskemaskine, så kan du med fordel læse vores store vaskemaskine test, hvor vi har samlet de modeller, som eksperterne har kåret til de bedste på markedet. I artikel finder du også en lang række gode råd, som er gode at kende til inden du køber en ny vaskemaskine.

Vi har ligeledes udarbejdet en tørretumbler test, hvor vi har samlet en oversigt over de tørretumblere som eksperterne har kåret som de bedste. Denne artikel er naturligvis også med prissammenligning, ligesom alle andre artikler på Forbrugsguiden.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse