Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Vaske-tørremaskine test-guide: Anmeldelser af de 10 bedste vaske-tørremaskiner i test og ifølge kunder

Bosch WNA144L9SN er udvalgt som vaske-tørremaskine bedst i test hos uafhængigt dansk testpanel.

Er du træt af, at manglen på plads i dit hjem begrænser dine muligheder for både vaskemaskine og tørretumbler? Især til små husholdninger, der til tider har brug for at tumble, men ikke har plads til en separat tørretumbler, er vaske-tørremaskinen et ideelt alternativ til to individuelle maskiner.

I denne artikel kigger vi på vaske-tørremaskiner og gennemgår nogle af de bedste modeller på markedet baseret på uvildige tests, så du kan finde finde den bedste maskine til dit hjem.

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

award

Miele WTI370 WPM » 17.995 Kr. hos køle-møller lige nu (samarbejde med Pricerunner)

energibesparende maskine i høj kvalitet med CapDosing

Miele WTI370 WPM
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Efter at have dykket ned i Miele WTI370 WPM’s funktioner, mener vi, at den fortjener sin plads som en premium vaske-tørremaskine. Dens multifunktionelle design giver mulighed for frit at vælge, hvor den skal stå, hvad enten det er i entreen eller som en del af en vaskesøjle. En anden funktion, vi sætter pris på, er CapDosing-teknologien, som hjælper med at bevare elegancen i dit tøj og sikrer optimal brug af vaskemiddel. Derudover tilføjer det indbyggede WiFi et lag af bekvemmelighed for dig med en hektisk livsstil.

Man kan dog ikke overse dens placering i den højere prisklasse. Men når man tænker på de omfattende funktioner, holdbarheden og de store vaske- og tørremuligheder, der passer til familier på 3-5 personer, synes vi, at vaske-tørremaskinen er pengene værd.

Fordele

 • pros Energibesparende 
 • pros Kompatibel med MieleHome appen 
 • pros CapDosing er med til at beskytte dit tøj mod slid
 • pros En bred vifte af programmer
 • pros Kan stoppes når som helst i alle programmer

Ulemper

 • cons Højere prisklasse

Specifikationer

 • Vaskekapacitet: 8 kg
 • Støj: 69 db
 • Dimensioner: 85 x 59,6 x 63,7 cm
 • Centrifugeringshastighed: 1600 rpm
 • Energiklasse: D
 • Tørrekapacitet: 5 kg
 • App-kompatibilitet
 • Dampfunktion

Vil du have en af de mest veludstyrede vaske- og tørremaskiner i høj kvalitet, skal du overveje Miele WTI370 WPM. Der er tænkt over hver en detalje i udviklingen af den moderne maskine. Den er skabt i et multifunktionelt design, så du selv kan vælge, om den skal stå frit i entréen eller på badeværelset, eller om Miele maskinen skal indgå som en del af en vaskesøjle. Maskinen er udstyret med WiFi, og den er lavet til at kunne holde i mange år frem.


Anmeldelse: Produktanalyse af Miele WTI370 WPM

Perfekt til dig der går op i høj kvalitet
Selvom Miele WTI370 WPM befinder sig i den høje ende af prisskalaen, skal du være opmærksom på, at du får én af de mest veludstyrede vaske- og tørremaskiner på markedet. MIELE maskinen er designet til at kunne bruges i mange år fremover, så du slipper for at skulle købe nye hårde hvidevarer igen allerede efter et par år.

Vaske- og tørrekapaciteterne i Miele WTI370 WPM kan dække det gennemsnitlige vaskebehov hos en familie på 3-5 personer. Mens der er plads til 8 kg tøj i vaskeenheden, er der 5 kg kapacitet i tørretumbleren.

Programmerne på MIELE maskinen er lavet til alt det tøj, der kan findes i familie. Der er skåneprogram til tøjet, som er lavet af skrøbelige fibre såsom uld eller mohair, og der er et hurtigvask program, som kan lette hverdagen.

”CapDosing” er med til at beskytte dit tøj
Du kan genkende de bedste vaske- og tørremaskiner på deres omfang af egenskaber og på deres indbyggede teknik. ”CapDosing” er en teknologi, hvor maskinen anvender kapsler med vaskemiddel. Kapslerne er med til at skåne dit tøj og sikre, at der ikke bruges mere vaskemiddel end nødvendigt i forhold til det valgte program. Der følger 3 kapsler med til Miele WTI370 WPM, når du får den leveret. Det er ikke kun teknologien med kapsler, der er med til at få dit tøj til at opretholde sin elegance i lang tid. Tromlen er nemlig lavet i et SoftCare design med små huller, hvor hverken lynlåse, knapper eller kanter af tøj kan sætte sig fast.

Indbygget WiFi der giver fleksibilitet i hverdagene
Du er ikke afhængig af at være hjemme, når der skal vaskes eller tørres tøj. Miele WTI370 WPM har indbygget WiFi, så du kan koble maskinen op til dine mobile enheder og styre den via dem. Det kommer dig til gode, som lever en hektisk hverdag eller dig, der ønsker at spare strøm.

Når du anvender maskinen manuelt, får du glæde af den brugervenlige og let aflæselige skærm, der befinder sig øverst på maskinens front. Her kan du vælge mellem de mange programmer, og du får med det samme indblik i temperatur og tid.

Med AquaStop skal du ikke bekymre dig om, om maskinen kommer til at lække vand, hvis der er utætheder. Fejl og problemer med rørene vil automatisk blive opfanget af maskinen, og den vil slukke af sig selv.

Læs mere om Miele WTI370 WPM
award

Bosch WNA144L9SN » 7.049 Kr. hos El-Salg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

funktionsrig vaske-tørremaskine fra Bosch

Bosch WNA144L9SN
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

star4.3 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores analyse af Bosch WNA144L9SN, som bl.a. har vundet vaske-tørremaskine bedst i test hos uafhængigt dansk testpanel, kan vi hurtigt konkludere, at vaske-tørremaskinen er et godt eksempel på et design, som indeholder effektivitet, brugervenlighed og en masse brugbare funktioner. Vi er især imponerede over ActiveWater Plus-teknologien, som sikrer dig, at den bruger et optimalt vandforbrug, der hver gang passer til den mængde af vasketøj og stof, du putter i. Men dampfunktionen, Iron Assist, har også uden tvivl været en stor favorit, da den sparer dig en masse tid, som du ellers ville bruge på at stryge – en aktivitet vi alle gerne vil undvære.

Vi fandt dog frem til, at den automatiske tørring har en tendens til at efterlade tøjet lidt fugtigt. Men det kan nemt løses ved at bruge den manuelle indstilling, der giver dig mulighed for at tilpasse tørringen præcis til dine behov. I sidste ende synes vi at alsidigheden, kombineret med EcoSilence Drive-motorens støjsvage drift, samt den robuste beskyttelse mod vandskader, gør vaske-tørremaskinen til en mulighed, som helt sikkert vil opfylde alle dine behov på en smart og effektiv måde.

Fordele

 • pros Korte vaske- og tørremuligheder
 • pros Skånsom og effektiv VarioDrum-vasketromle
 • pros AntiVibrations-design
 • pros Stort og brugervenligt LED-display
 • pros Lavt støjniveau

Ulemper

 • cons Automatisk tørring efterlader tøjet en smule vådt

Specifikationer

 • Vaskekapacitet: 9 kg
 • Tørrekapacitet: 6 kg
 • Energiklasse: E
 • Støj: 69 dB
 • Centrifugeringshastighed: 1400 rpm
 • Dimensioner: 85x59x60 cm
 • sensorteknologi
 • Dampfunktion

Med ActiveWater Plus-teknologi tilpasser Bosch WNA144L9SN sit vaskeprogram og optimerer vandforbruget, så alt dit vasketøj bliver rent – helt uden at spilde en dråbe. Vaske-tørremaskinen har en smart sensorteknologi, der måler mængden og stoffet i dit vasketøj, og derefter justerer vandet, så dit tøj får en grundig vask.


Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch WNA144L9SN

Nemt programvalg parret med AutoDry-funktionalitet

Vaske-tørremaskinen skiller sig ud med sine mange vaske- og tørre muligheder, der helt sikkert imødekommer dine behov. Via en drejeknap har du adgang til en række vaskeprogrammer og specialindstillinger, herunder forudindstillede tørreprogrammer, der er skræddersyet til de mest almindelige typer vasketøj. Du kan vælge at starte en vaskecyklus for sig selv eller parre den med en tørrefunktion – dermed er dit tøj rent og tørt, uden du behøver at gøre noget.

Men det er især maskinens AutoDry-teknologi, der tager tørringen op på et nyt niveau. Ved at registrere niveauet af fugtighed sikrer den, at dit tøj bliver tørret til præcis den grad, du foretrækker. Alt imens dit tøj bliver behandlet med den største omhu, så det ikke krymper.

Mindre strygning

For dig, som ikke er vild med at stryge, kommer dampfunktionen Iron Assist og redder din dag. Funktionen reducerer nemlig rynker på dit tøj, samtidig med at den sikrer, at dit tøj tørres lige så effektivt, som det er vasket. Og hvis du glemmer at tilføje en sok, er Reload-funktionen din redning. Med Reload kan du nemlig holde en pause midt i cyklussen, så du kan tilføje oversete eller glemte ting og sikre, at intet af dit tøj efterlades. Med en generøs kapacitet på 9 kg til vask og 6 kg til tørring, parret med en robust centrifugeringshastighed på 1400 o/min, er vaske-tørremaskinen skabt til at håndtere store mængder tøj – helt uden problemer.

Hurtige vaske- og tørreprogrammer

Som vi alle ved, er tid en vigtig faktor i husholdningen, og at få vasket tøj hurtigt er helt sikkert en af de ting, vi alle stræber efter. Bosch forstår dette og har indarbejdet et hurtigt Wash & Dry 60′-program, perfekt til 1 kg let snavset tøj, der leverer rent og tørt vasketøj på bare en time. For dem, der virkelig har travlt, accelererer Super Quick 15-programmet og SpeedPerfect-indstillingerne vaskeprocessen uden at gå på kompromis med renligheden.

Du får også lidt ekstra bekvemmelighed ved det brugervenlige LED-display, der ikke kun guider dig gennem hvert program, men også anbefaler den optimale vaskemiddeldosering.

Læs mere om Bosch WNA144L9SN
award

AEG L7WBL962E » 9.295 Kr. hos El-Salg Aalborg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

vaske- og tørremaskine med adaptiv Dual Sense-teknologi

AEG L7WBL962E
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

AEG L7WBL962E2 er udstyret med avancerede funktioner som ProSense- og DualSense-teknologierne og gør mere end blot at rengøre – den tilpasser og optimerer nemlig vaske- og tørrecyklusserne, så dit tøj får præcis den pleje, det har brug for. Det er en omhyggelig opmærksomhed, der også strækker sig til den store XXL ProTex-tromle, der sørger for dit stofs integritet med sine unikke tromlebevægelser og mønstre.

Selvom det er lidt ærgerligt, at modellen mangler korte programindstillinger, så mener vi stadig, at det er en mindre ulempe, som hurtigt overskygges af maskinens store udvalg af specialiserede programmer. Det er programmer, som ikke kun tager højde for standardstoftyper, men også hvis du har specifikke behov som allergipleje, pletfjerning og endda vedligeholdelse af udendørs tøj – AEG er altså en vaske-tørremaskine, som formår at opfylde stort set alle behov.

Fordele

 • pros Meget støjsvag
 • pros Har non-stop program
 • pros Prosense teknologi
 • pros Specialiseret udendørs program

Ulemper

 • cons Har ingen korte programmer

Specifikationer

 • Vaskekapacitet: 9 kg
 • Støj: 76 db
 • Dimensioner: 84,7 x 59,7 x 63,1 cm
 • sensorteknologi
 • Centrifugeringshastighed: 1600 rpm
 • Energiklasse: E
 • Tørrekapacitet: 6 kg
 • Dampfunktion

Med DualSense-teknologien revolutionerer AEG L7WBL962E2 stofpleje ved at justere temperaturer og tromlebevægelser, så de passer til forskellige materialer. Nu kan du trygt vaske og tørre selv dine mest sarte stykker tøj i én enkelt cyklus med Woolmark Blue-certificerede programmer. Fra den blødeste uldsweater til din uundværlige silkebluse – alt bliver behandlet med en imponerende skånsomhed.


Anmeldelse: Produktanalyse af AEG L7WBL962E

Model med meget høj kapacitet
Maskinen vil være et godt valg for den familie, der ønsker en kombineret vaske-tørremaskine med en høj kapacitet. AEG L7WBL962E har nemlig en vaskekapacitet på hele 9 kilo, hvilket er mere end de fleste normale vaskemaskiner. Dertil kommer en tørrekapacitet på 6 kilo, hvilket også er højere end hos de fleste andre vaske-tørremaskiner.

Modellen er udstyret med muligheden for at kunne anvende 1600 centrifugerings-omdrejninger i minuttet – det gør, at tøjet hurtigere bliver tørt, og det sikrer dermed både en høj effektivitet og et lavere energiforbrug.

Mange funktioner
AEG L7WBL962E hører til de moderne modeller med rigtig mange funktioner. Blandt andet er den udstyret med ProSense, der via sensorteknologi overvåger vasken og justerer vasketiden løbende. Den er ligeledes udstyret med DualSense, som sikrer en bedre tørring af tøjet – også de mere delikate materialer.

AEG L7WBL962E sørger derfor samtidig for at beskytte tøjet så godt som muligt, og den store XXL ProTex-tromle er skabt til at behandle tøjet nænsomt via unikke tromlebevægelse og tromlemønstre.

Modellen er desuden udstyret med en lang række programmer, så du kan vaske dit tøj efter type. Det inkluderer både de gængse programmer til blandt andet bomuld, mix, syntetisk, uld og håndvask, men også mere specielle såsom allergi, damp, genopfriskning, pletfjernelse og outdoor.

Vasketørremaskinen er også udstyret med supplerende tørreprogram til behandlingen af outdoor-tøj. Det kaldes New Outdoor, som sørger for at passe ekstra godt på blandt andet regnjakker, regnbukser, flyverdragter og andet sportstøjs imprægnering og vandtæthed.

Læs mere om AEG L7WBL962E
award

Siemens WN44A1L9DN » 7.595 Kr. hos køle-møller lige nu (samarbejde med Pricerunner)

vaskemaskine med energiklasse C

Siemens WN44A1L9DN
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Vi har hurtigt kunne konkludere, at Siemens WN44A1L9DN er indbegrebet af teknologi og bekvemmelighed, som spiller sammen. Vaske-tørremaskinens waterPerfect Plus-teknologi har imponeret os med sin evne til at optimere vandforbruget, hvilket er et stort plus, når det kommer at spare penge. Samtidig er de smarte autoDry-sensorer et tydeligt bevis på Siemens’ engagement i at vedligeholde dit tøj bedst muligt.

Vi må erkende, at Cotton-programmets tørretid, som strækker sig til 3 timer og 30 minutter, måske er til den længere side. Til gengæld giver de mange mulige programmer for hurtig vask og tørring rigeligt med fleksibilitet til at passe ind i din travle hverdag. Derfor mener vi også, at Siemens WN sikrer dit tøj en god pleje, og kommer med mange brugervenlige funktioner – alt sammen uden at gå på kompromis med hverken kvalitet, resultater eller tid.

Fordele

 • pros Holdbar og lydsvag børsteløs iQdrive-motor
 • pros Ubalancesensor og automatisk skumdetektering
 • pros Beskyttelse mod vandskader
 • pros easyClean-rum til vaskemiddel

Ulemper

 • cons Bomuldsprogram (kun tørring) tager 3 timer og 30 minutter at afslutte

Specifikationer

 • Vaskekapacitet: 9 kg
 • Tørrekapacitet: 6 kg
 • Energiklasse: C
 • Støj: 69 dB
 • Centrifugeringshastighed: 1400 o/min
 • Dimensioner: 84,8 x 59 x 59,8 cm
 • sensorteknologi
 • Dampfunktion

I hjertet af Siemens WN44A1L9DN ligger de innovative speedPack L-funktioner, der er skabt til at omdefinere din vaskedag. Med Wash & Dry 60′-programmet kan du vaske og tørre 1 kg vasketøj på kun én time, mens Super 15′-programmet på imponerende vis vasker 2 kg vasketøj på 15 minutter. Til hverdagen giver varioSpeed-funktionen dig mulighed for at accelerere processen endnu mere. Vi kan sige, at netop denne vaske-tørremaskine er til dig, der søger en mulighed, som sparer dig tid, uden du behøver at gå på kompromis med resultaterne.


Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens WN44A1L9DN

Velkendt kvalitet

For dig, der måske foretrækker produkter fra Siemens, eller har tidligere positive erfaringer med mærket, tilbyder vaske-tørremaskinen en velkendt kvalitet og oplevelse. Med sin waterPerfect Plus-teknologi, der minder om Boschs ActiveWater Plus, sørger maskinen for, at den bruger en optimal mængde af vand til hver eneste vask – dermed bruger du ikke unødvendige penge på spildt vand.

Smart tørring

Siemens WN brillerer også med sine smarte autoDry-sensorer, der nøje overvåger dit vasketøjs temperatur og fugtighed, og effektivt forhindrer alle former for overophedning og overtørring. I bund og grund bliver dit tøj behandlet meget skånsomt, så det ikke bliver så krøllet, og er klar til brug.

Designet til familielivet

Vaske-tørremaskinen er designet med en vaskekapacitet på 9 kg og en tørrekapacitet på 6 kg, og er derfor oplagt til familier. Centrifugeringshastigheden på 1400 o/min, den robuste og lydløse iQdrive-motor og den skånsomme waveDrum-tromle arbejder alle sammen i harmoni, så du får en stille, men yderst effektiv vask.

Læs mere om Siemens WN44A1L9DN
award

Electrolux EW7F5247A4 » 11.135 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

mest støjsvage

Electrolux EW7F5247A4
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores vurdering skiller Electrolux EW7F5247A4 sig ud som det mest praktiske valg i serien og imødekommer effektivt moderne husholdningers forskellige behov. Den er skræddersyet med en vaskekapacitet på 7 kg og en tørrekapacitet på 4 kg, så den passer godt til husholdninger med to til tre personer. Vi roser især det integrerede dampprogram, som strømliner strygningen efter vask. Den funktionelle tilføjelse understreger sit fokus på at lette de daglige rutiner. Blandt de fremtrædende funktioner er SensiCare- og DualCare-systemerne med et rimeligt støjniveau. De justerer intelligent programmerne baseret på vægt og stoftype. Mens kapaciteten måske passer til mindre vasketøjsmængder, er det til gengæld en pladsbesvarende løsning.

 

Fordele

 • pros Støjsvag drift
 • pros Non-stop 60-minutters program
 • pros Anti-allergi program
 • pros Pladsbesparende design

Ulemper

 • cons Mere velegnet til mindre vasketøjsbehov

Specifikationer

 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Støj: 70 db
 • Centrifugeringshastighed: 1600 rpm
 • Energiklasse: D
 • Tørrekapacitet: 4 kg
 • Dimensioner: 81,9 x 59,6 x 54,4 cm
 • sensorteknologi
 • Dampfunktion

Electrolux EW7F5247A4 vaske-tørremaskine leveres med et avanceret dampprogram, der er designet til at reducere rynker og opfriske dit tøj, så du dermed slipper for at bruge tid på at stryge. Programmet er ideelt til sarte stoffer, forretningstøj eller andet tøj, der kræver ekstra pleje. Alt i mens du bevarer levetiden og teksturen på dit tøj, så du kan have glæde af det i endnu længere tid – det kalder vi en win-win.


Anmeldelse: Produktanalyse af Electrolux EW7F5247A4

Energieffektiv vasketørremaskine med dampprogram
Med Electrolux EW7F5247A4 får du en energieffektiv vasketørremaskine, der er placeret i energiklasse E. Det betyder, at den ikke forbruger meget energi på et år. Samtidigt har maskinen en kapacitet på op til 7 kilo tøj ved vask og 4 kilo tøj ved tørring. Det gør, at den er velegnet til en husstand med en familie på omkring to til tre personer.

Derudover kommer Electrolux EW7F5247A4 med et dampprogram, der sørger for at udglatte tøjet under vask og tørring. Herved er strygningen meget nemmere bagefter, hvis du ønsker at stryge dit tøj. Når vasketørremaskinen er i gang, har den desuden et lydniveau på kun 70 dB ved centrifugering og 48 dB ved vask. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Flere praktiske egenskaber
Electrolux EW7F5247A4 er forsynet med flere praktiske egenskaber i form af de to systemer SensiCare og DualCare.

Mens SensiCare vejer hver fyldning og automatisk justerer programmet herefter, justerer DualCare automatisk programmerne til stoftypen og fyldningens vægt. Tilsammen sikrer det, at du opnår en optimal vask og tørring.

Endvidere kommer Electrolux EW7F5247A4 med flere forskellige vaske- og tørreprogrammer heriblandt et Non-stop 60 minutters-program. Programmet vasker og tørrer små fyldninger på kun en time. Der er også en lang række andre programmer såsom Start/pause, Bomuld, Bomuld øko, Syntetisk, Finvask, Uld/Håndvask, FreshScent damp, Centr./Tømning, Skyl, Maskinrens, Anti-allergi, Sportstøj, Fritidstøj og Denim.

Læs mere om Electrolux EW7F5247A4
award

Siemens WK14D322DN » 10.750 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

ideel pladsbesparende model

Siemens WK14D322DN
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Siemens WK14D322DN skiller sig ud på vores liste med sit integrerbare design, som gør det muligt for den at smelte problemfrit ind i din bolig. Den funktionelle maskine tilbyder en række programmer, så du kan skræddersy din vask til dine specifikke behov. Vi sætter pris på den gennemtænkte inkludering af sikkerhedsfunktioner såsom den elektroniske børnesikring, der sikrer ro i sindet, når maskinen kører. Derudover imponerer AquaTronic- og WaterPerfect-teknologierne os, da de optimerer vandindtaget.

Man kan dog indvende, at den vasker og tørrer lidt langsomt. Med en kapacitet, der passer til en husstand på to til tre personer, og et forbedret lydniveau, mener vi dog, at den lille forsinkelse i vaske- og tørreprocessen er et godt kompromis for den overordnede funktionalitet og designelegance, maskinen tilbyder. Endelig er den brugervenlige grænseflade, der fremhæves af den store drejeknap og displayet, med til at gøre betjeningen enkel og problemfri.

Fordele

 • pros Elektronisk børnesikring
 • pros Brugervenlig grænseflade
 • pros Nem betjening
 • pros Pladsbesparende design
 • pros Sikring mod oversvømmelser

Ulemper

 • cons Vasker og tørrer lidt langsomt

Specifikationer

 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Støj: 72 db
 • Centrifugeringshastighed: 1355 rpm
 • Energiklasse: E
 • Tørrekapacitet: 7 kg
 • Dimensioner: 82 x 59,5 x 58 cm
 • sensorteknologi

Med waterPerfect-funktionen justerer Siemens WK14D322DN vaskeprogrammet helt af sig selv baseret på stoffets vægt og type, hvilket sikrer en optimal brug og udnyttelse af vandet – hver gang. Det garanterer ikke kun en effektiv rengøring, men sparer også dig både vand og energi. Det er ideelt til budgetbevidste brugere eller dig, der bare ønsker en mere effektiv tøjvask.


Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens WK14D322DN

Funktionel maskine med mange praktiske funktioner
Siemens WK14D322DN er en funktionel maskine, der har mange forskellige programmer, så den kan indstilles efter dine behov. Derfor kan du vælge det program, der passer bedst til dit tøj.

Vaske- og tørremaskinen har alt lige fra en børnesikring til en sikring mod oversvømmelser. Den elektroniske børnesikring sørger for, at små pilfingre ikke kan åbne lågen, når den er i gang med at vaske eller tørre. Derfor er det en vasketørremaskine, som er sikker i brug.

Effektiv vasketørremaskine med flere programmer
Med Siemens WK14D322DN får du en effektiv vasketørremaskine, der har plads til at vaske 7 kilo tøj og tørre 4 kilo tøj. Det betyder, at modellen er velegnet til en husstand med omkring to til tre personer.

Samtidigt er maskinen placeret i energiklasse E. Det er ikke den bedste energimærkning, men den forbruger stadig ikke meget energi på et år. Derudover har den AquaTronic og WaterPerfect, der gør, at den automatisk optimerer vandindtaget og -mængden, så den ikke bruger mere end højst nødvendigt.

Der er desuden mulighed for at vælge mellem flere forskellige vaske- og tørreprogrammer. Du kan vælge alt lige fra 30°C til 40°C, Mix, Skylle/centrifugering, Udpumpning/centrifugering og Uld-/håndvask.

Nem betjening
Siemens WK14D322DN er en vasketørremaskine, der er nem at betjene takket være dens store drejeknap og display på fronten af maskinen. På displayet kan du se programforløbet og resttiden.

Sidst men ikke mindst har vasketørremaskinen fået en opgradering på lydniveauet. I forhold til den tidligere models 57 dB ved vask og 74 dB ved centrifugering, er lydniveauet nu 52/72 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Læs mere om Siemens WK14D322DN
award

LG F2DV707S2WS » 6.195 Kr. hos Hvidevareland lige nu (samarbejde med Pricerunner)

i praktisk, slankt design

LG F2DV707S2WS
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Når vi evaluerer produkter designet til dagligdagen, fanger LG’s F2DV707S2WS vores opmærksomhed, især på grund af dens smalle design, der er skræddersyet til begrænset plads. For det første mener vi, at dens integration i vaskesøjler er en smart løsning, især for dig med begrænsede boligarealer. For det andet er den udskudte start en funktion, vi sætter pris på, som giver dig mulighed for at diktere dine vasketider og undgå energispild. Og for dig, der jonglerer med en travl hverdag eller har børn, er TURBO Wash-programmet en god mulighed, da det vasker tøjet på under en time.

På den anden side har nogle få brugere bemærket, at tørringen kan tage relativt lang tid. Men maskinens kompatibilitet med SmartThingQ-appen og dens kapacitet til at betjene husholdninger på 2-4 personer kombineret med dens allergenfjernende dampfunktion opvejer i vores øjne denne ulempe. I betragtning af de mange funktioner er produktet efter vores mening et godt valg i forhold til prisen, og det er værd at overveje for husholdninger af forskellig størrelse.

Fordele

 • pros Tilfredsstillende vaske- og tørre resultater
 • pros Dampfunktionen fjerner 99 % af allergenerne
 • pros Praktiske programmer og smalt design 
 • pros Støjsvag 
 • pros Stor fleksibilitet i planlægningen af vaskecyklusser

Ulemper

 • cons Tørreprogram tager relativt lang tid

Specifikationer

 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Støj: 72 db
 • Centrifugeringshastighed: 1200 rpm
 • Energiklasse: E
 • Tørrekapacitet: 5 kg
 • Dimensioner: 85 x 60 x 47,5 cm
 • App-kompatibilitet
 • sensorteknologi
 • Dampfunktion

LG F2DV707S2WS kan være det rette valg for dig, der vil have en vaskemaskine og en tørretumbler i et smart, praktisk design og til en god pris. LG er kendt for at lave hårde hvidevarer med den nyeste teknik. I praksis betyder det, at du får en vaskemaskine, der er udstyret med brugbare og praktiske programmer samt en tørretumbler, der giver tilfredsstillende resultater med at tørre dit og familiens tøj.

 


Anmeldelse: Produktanalyse af LG F2DV707S2WS

Designet til hverdagen
LG F2DV707S2WS er fremstillet i et smalt design. Det gør produktet let at integrere i en vaskesøjle, og det kan være løsningen for dig, der har et lille badeværelse eller en mindre entré. Vaske- og tørremaskinen er lavet med alle de vigtige programmer, der kan lette din hverdag.

Du får funktion med udskudt start, så du ikke behøver at bruge unødvendig strøm på at have maskinen tændt i en hel dag, når du er på farten. Med udskudt start vælger du selv, hvornår maskinen skal gå i gang med at vaske tøj. Du kan vælge tid, der passer til det ønskede program, så du kan tørre tøjet, når du kommer hjem fra job, besøg eller træning.

Med TURBO Wash programmet kan du få vasket tøj på under 1 time. Funktionen er perfekt for dig, der lever en hektisk hverdag. Når tøj blot skal friskes op, er der ingen grund til at spilde energi og vand på en omfattende og langvarig vask.

Kompatibel med appen ”SmartThingQ”
For mange mænd og kvinder har det stor betydning at kunne spare på både vand og el. Det kan du komme til med LG F2DV707S2WS, der kan styres via dine mobile enheder. Vaske- og tørremaskinen er kompatibel med SmartThingQ-appen.

På dén måde kan du igangsætte enten vaskemaskine eller tørretumbler, når du er på afstand fra hjemmet. Dermed bliver det ikke nemmere eller mere fleksibel at få renvasket eller tørret tøj. Vaskemaskinen har en kapacitet på 7kg, mens tørreenheden kan håndtere op til 5kg vasket tøj. Begge enheder tilgodeser behovene hos en husstand på 2-4 personer.

Dampfunktion, der frisker tøj op og sparer dig for vand- og strøm
Det er ikke kun TURBO Wash funktionen, der kan få både praktisk og økonomisk betydning for dig her og nu samt i fremtiden. LG F2DV707S2WS er lavet med den populære dampfunktion, der sørger for at fjerne op til 99% af alle allergener i fibrene i tøjet.

Allergener er de partikler, der forårsager allergiske reaktioner. Lider du eller andet medlem af familie af allergi, eller vil du forebygge overfølsomhed, er det oplagt at vælge en vaskemaskine med dampfunktion.

Læs mere om LG F2DV707S2WS

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte 7 bedste vaske-tørremaskiner

Miele WTI370 WPM
Bosch WNA144L9SN
AEG L7WBL962E
Siemens WN44A1L9DN
Electrolux EW7F5247A4
Siemens WK14D322DN
LG F2DV707S2WS

Vaskekapacitet

Støj

Centrifugeringshastighed

Energiklasse

Tørrekapacitet

Dimensioner

App-kompatibilitet

check-specif
no-specif
no-specif
no-specif
no-specif
no-specif
check-specif

sensorteknologi

no-specif
check-specif
check-specif
check-specif
check-specif
check-specif
check-specif

Dampfunktion

check-specif
check-specif
check-specif
check-specif
check-specif
no-specif
check-specif

Hvad er en vaske-tørremaskine?

En vaske-tørremaskine, også kendt som en vaske-kombi eller en vaske-tørremaskine-kombi, er et husholdningsapparat, der kombinerer funktionerne fra både en vaskemaskine og en tørretumbler i en enkelt enhed. Det betyder, at du kan vaske dit tøj i den samme maskine og derefter skifte til tørrecyklussen uden at skulle overføre dit tøj til en separat tørretumbler.

Vaskemaskiner og tørretumblere er praktiske i hjem med begrænset plads, da de eliminerer behovet for en separat tørretumbler og dermed sparer plads. De kan være særligt nyttige i lejligheder eller små huse, hvor det måske ikke er muligt at have to separate apparater.

Der er dog nogle potentielle ulemper ved kombinerede vaskemaskiner og tørretumblere. De har ofte en mindre tørrekapacitet sammenlignet med selvstændige tørretumblere, hvilket betyder, at du måske er nødt til at tørre dit tøj i mindre portioner. Derudover kan tørreprocessen tage længere tid i en kombimaskine sammenlignet med en dedikeret tørretumbler.

Det er vigtigt at bemærke, at effektiviteten af tørrefunktionen i en vaske-tørremaskine varierer afhængigt af den specifikke model og mærke. Nogle brugere oplever, at selv om kombinerede vaske-tørremaskiner er praktiske, er de måske ikke så effektive som separate vaskemaskiner og tørretumblere, især til større mængder eller tunge tekstiler.

Fordele og ulemper ved en vaske-tørremaskine

Der er både fordele og ulemper forbundet med at investere i en vaske-tørremaskine. Det vigtigste at overveje inden køb er ofte, hvor stor husholdningen er og hvad behovet er. Tørrer du kun sjældent tøj i en tørretumbler og har du også kun lidt plads i hjemmet, så vil en vaske-tørremaskine ofte være en rigtig god løsning, da den kombinerede vaskemaskine og tørretumbler vil spare dig en masse plads.

Har du derimod både plads i hjemmet og i budgettet, så vil en separat vaskemaskine og tørretumbler ofte være mere effektivt – i hvert fald hvis du har et stort behov for at tørre tøj. Ofte er vaskedelen lige så god og effektiv som i en almindelig vaskemaskine, mens kompromiset ofte ligger hos tørredelen i maskinen.

Fordele ved vaske-tørremaskiner

 • Plads: I og med at både vaskemaskine og tørretumbler er kombineret i én maskine, så giver det selvsagt en stor pladsbesparelse, da man kun skal finde plads til én maskine i hjemmet.
 • Pris: En vaske-tørremaskine har ofte en langt billigere købspris, end hvis du både skal investere i en vaskemaskine og tørretumbler.

Ulemper ved vaske-tørremaskiner

 • Energiforbrug: Generelt, så er vaske-tørremaskinerne ikke de mest energieffektive maskiner på markedet, hvilket også ses på deres energimærkning. Ofte, så kan man dog få modeller, hvor vaskedelen er mærket med energimærkning A, som er det bedste man kan opnå, men hvor tørredelen trækker ned i det samlede regnskab. Det skyldes ofte, at kombimaskiner bruger koldt vand til at kondensere med, hvilket kan gøre betyde, at vandforbruget for en tørring bliver væsentligt højere end vandforbruget for en vask, ligesom også det samlede energiforbrug bliver højt.
 • Kapacitet: Har du en stor husholdning med et stort vaske- og tørrebehov, så vil en kombimaskine muligvis have svært ved at opfylde dit behov – i hvert fald hvis du bruger tørredelen lige så meget som vaskedelen. Det største problem med kombimaskinerne er ofte, at tørrekapaciteten er langt mindre end vaskekapaciteten og har man derfor vasket en fuld maskine, så vil man være nødt til efterfølgende at tørre den ad to omgange. Det skyldes, at en tørretumbler har brug for en langt større tromle til at tørre tøjet, end hvad vaskemaskinen har brug for til at vaske tøjet.
 • Effektivitet: Tørreevnen er sjældent lige så god i kombimaskinen som i en almindelig tørretumbler og restfugtigheden vil derfor ofte være lidt højere.

FAQ

Hvilken vaske-tørremaskine er den bedste at købe?

Hvilken vaske-tørremaskine der er den bedste at købe, afhænger selvfølgelig af dig og din husstands personlige behov. Nogle gode eksempler på vaske-tørremaskiner, som du dog bør tjekke ud, er blandt andet Electrolux PerfectCare 700 EW7W5268E5, AEG L7FBM862E og Electrolux EW7F5247A4, som alle har nogle super gode egenskaber.

Hvordan vælger jeg en vaske-tørremaskine?

Når du skal vælge en vaske-tørremaskine, så er der nogle ting, som er gode lige at tænke ekstra grundigt over. For eksempel bør du overveje, hvor stor en kapacitet din husstand har brug for, såvel som hvorvidt du ønsker en masse ekstra indstillinger eller færre er nok.

Er vaske-tørremaskiner overhovedet brugbare?

Ja, vaske-tørremaskiner er super praktiske og brugbare. Disse typer af maskiner fungerer super godt, og så er de desuden meget pladsbesparende, når du sammenligner den med at have én vaskemaskine og én tørretumbler. Derfor er vaske-tørremaskiner oplagte at have i en lille lejlighed eller et mindre hus.

Hvor lang tid tager det at tørre tøj i en vaske-tørremaskine?

Selv om en kombineret vaske og tørremaskine bruger lige så meget energi som en almindelige tørretumbler, så kan det faktisk tage helt op til dobbelt så lang tid at tørre tøj. Det er derfor noget, du bør overveje, inden du køber en vaske-tørremaskine.

Test og anmeldelser af vaske-tørremaskiner anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en Google-tjeneste, der giver brugerne mulighed for at søge efter, sammenligne og købe fysiske varer fra forskellige detailhandlere, der har betalt for at annoncere for deres produkter. Den hjælper brugerne ved at samle brugeranmeldelser og ratings og hjælper dem med at træffe informerede beslutninger baseret på andre forbrugeres erfaringer og feedback.

Bosch WNA144L9SN – Du kan se anmeldelserne her.

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme