Tørretumbler test – Her er de bedste tørretumblere – Se testvinderne

5

Med en god tørretumbler bliver tørring af tøj betragteligt nemmere. Der er stor forskel på tørretumblere og du vil i denne artikel lære hvad der er vigtigt at være opmærksom på, når du køber en ny tørretumbler.

I denne artikel kigger Forbrugsguiden.dk nærmere på hvilke tørretumblere på markedet der har udmærket sig, ved at gennemgå en række tørretumbler test. Vi gennemgår forskellige tørretumbler tests fra hele Skandinavien og samler alle de bedste tørretumblere her, så du nemt og bekvemt kan få et overblik over de bedste testvindere på markedet.

I denne artikel får du: 
– Gennemgang af testvindende tørretumblere fra forskellige uvildige tests
– En guide der viser dig de ting du skal være opmærksom på når du køber ny tørretumbler

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste tørretumblere på markedet.


Siemens WT47W568DN

Testvinder hos Tænk.dk
Topscorer hos svenske Råd & Rön

Siemens-WT47W568DN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.099,00 Kr. 0,00 Kr. 9.099,00 Kr. Læs mere

 

Denne model blev kåret som testvinder hos forbrugerrådet Tænk.dk og blev samtidig topscorer i svenske Råd & Röns test af tørretumblere.

I Tænks test af 35 tørretumblere, klarede denne model sig godt på alle testparametre. Samtidig har den energimærkningen A++, hvilket gør den meget miljøvenlig. Den kan rumme 8 kg tøj, hvilket gør den perfekt til de fleste danske familier, da den herved egner sig godt til husholdninger på 3 – 6 personer.

Betjening:
En af de store fordele ved denne model er dens brugervenlige og overskuelige display, som giver et godt overblik over alle de forskellige programmer på tørretumbleren, som eksempelvis programforløb, temperatur og omdrejningstal. Displayet giver også mulighed for nemt at bruge ekstrafunktionerne, såsom 24 timers sluttidsindstilling. Dermed kan du indstille tørretumbleren til at gå i gang når du ønsker og undgå at tøjet ligger og bliver krøllet i maskinen. Det store LED display gør det ydermere nemt at følge med i tørreprocessen.

Tørretumbleren giver dig også en række tilvalgsmuligheder, så du kan vælge mellem forskellige programmer, alt efter hvilken type tøj du skal tørre. Du kan vælge tørreprogrammer som lingeri, håndklæder, skjorter og outdoor.

Teknik:
Teknisk udmærker tørretumbleren sig ved at være udstyret med et SoftDry tromlesystem, hvilket giver ekstra blid og skånsom tørring af dit tøj. Systemet sikrer permanent luftstrøm og en konstant temperatur, når dit tøj tørres. Denne nye teknik gør, at vasketøjet glider som på en luftpude rundt i tromlen når det tørres.

Maskinens AutoDry system måler tøjets restfugtighed imens det tørres og tørretumbleren justerer automatisk programmet efter hvor tørt tøjet er. Dermed bruger den aldrig mere energi end højst nødvendigt. Sensorstyringen gør at den automatisk stopper, når tøjet er tørt.

Tørretumbleren har også antiVibration Design, hvilket giver øget stabilitet og betyder at den tørrer meget lydsvagt. Den har også ActiveAir teknologi, som er en energieffektiv varmepumpeteknologi, der sikrer at energiforbruget holdes betragteligt nede.

Whiteaway.com har lavet en lille video hvor de giver en detaljeret forklaring om tørretumbleren:


Bosch WTW875M8SN

Testvinder hos Tænk.dk
Topscorer Råd & Rön

Bosch WTW875M8SN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere

 

Denne testvinder fra Bosch udmærker sig ved at være yderst brugervenlig, hvilket gør den nem og overskuelig at betjene. Samtidig er den mærket med energimærket A++, hvilket sikrer at du sparer på energien når du tørrer dit tøj.

Den er blevet kåret til testvinder hos Forbrugerrådet Tænk og er blevet topscorer i svenske Råd & Röns test.

Modellen kan rumme 8 kg tøj, hvilket betyder, at den er stor nok til de fleste familier. 8 kg tøj svarer ca. til 24 våde T-shirts.

Betjening:
Denne topmodel fra Bosch er udstyret med et stort LED display, hvilket gør det meget nemt at overskue de forskellige programmer. Den har TouchControl-taster, som gør det nemt at navigere rundt i programmerne. Den får ros i de forskellige tests, for at have en overskuelig betjening som alle kan bruge.

Du kan også her indstille den til forskellige programmer, som business/skjorter, håndklæder, lingeri samt en række andre programmer.

Det er også her muligt at forudindstille tørring, så du kan have tøjet klart og tørt når du ønsker det.

Teknik:
Denne model er udstyret med en selvrensende kondensator, hvilket gør at den selv renser mikrofilter og kondensator. Dette er en stor fordel, da man dermed slipper hvor selv at rense det, hvilket godt kan være lidt af en udfordring.

Det indbyggede SensitiveDrying-system gør at den tørrer dit tøj skånsomt. Den er sensorstyret, hvilket betyder at den selv måler hvornår dit tøj er tørt. Når maskinen registrerer at tøjet er tørt, stopper den automatisk. Dette gør, at du aldrig bruger mere energi på at tørre dit tøj end højest nødvendigt. Tørretumbleren kan også måle hvornår tøjet er tørt, hvilket gøres gennem en sensor som måler restfugtigheden i tøjet.

Også denne model er har AntiVibration design, som øger stabiliteten og sikrer at den er meget lydsvag når den tørrer dit tøj. Den har også ActiveAir teknologi, som er en energieffektiv varmepumpeteknologi, der sikrer at energiforbruget holdes nede.

Whiteaway har her lavet en lille video hvor de fortæller om tørretumblerens funktioner:


Electrolux EDP2074PDW

“Meget for pengene” hos Forbrugerrådet Tænk.dk

Electrolux EDP2074PDW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.599,00 Kr. 0,00 Kr. 2.599,00 Kr. Læs mere
2.599,00 Kr. 0,00 Kr. 2.599,00 Kr. Læs mere

 

Denne tørretumbler fra Electrolux klarer sig godt i Tænks test, hvor den især udmærker sig ved at være hurtig til at tørre tøjet. Det er en af de billigste modeller og man får her en ganske udmærket tørretumbler til relativt få penge.
Tænk påpeger dog, at den er forholdsvis energikrævende og derfor kun mærket med energimærke B. Den passer godt til mindre familier og kan tørre 7 kg. tøj af gangen.

Betjening:
Tørretumbleren er udstyret med et brugervenligt Touch-betjeningssystem, som gør det nemt og overskueligt at betjene den. Det store LED display giver dig overblik over hvor lang tid der er tilbage før dit tøj er tørt.

I betjeningen kan du sætte den til udskudt startfunktion, hvilket betyder at du kan indstille den til at begynde når du ønsker det. Dette kan være praktisk, hvis du eksempelvis ønsker at have tøjet klar når du kommer hjem fra arbejde.

Der er også tidsstyring funktion, som giver dig mulighed for at bestemme hvor lang tid tørringen må tage. Dermed kan du sætte hastigheden op, hvis du har brug for at tøjet bliver tørt hurtigst muligt.

Der er også mulighed for at indstille den til en række forskellige specialprogrammer, som eksempelvis sportstøj, uld, stryglet og mange flere.

Teknik:
En af fordele ved denne tørretumbler er den vendbare låge, så du selv bestemmer om du vil åbne mod højre eller venstre. Den har også et lavt lydniveau (65 dB) hvilket gør du kan tørre dit tøj, uden at blive generet af det.

En anden fordel er at den er sensorstyret, hvilket betyder at den selv måler hvor tørt tøjet er. Når den registrerer at tøjet er tilstrækkeligt tørt, så stopper den automatisk. Dette gør at man sparer på energiforbruget.

Whiteaway har her lavet en lille video om maskinen, hvor de fortæller om nogle af fordelene:


LG RC7055AH1Z

Topscorer hos Tænk.dk

LG RC7055AH1Z

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.335,00 Kr. 0,00 Kr. 5.335,00 Kr. Læs mere

 

Denne topmodel fra LG får både gode anmeldelser i test og også generelt af brugerne.
Den har fået energimærket A++, hvilket betyder, at det er en miljøvenlig maskine. Den har en kapacitet på 7 kg. hvilket typisk egner sig en husstand på 2 – 3 personer.

Betjening:
Tørretumbleren er udstyret med et nemt og overskueligt LED-Display, som gør det nemt at betjene maskinen og bruge de forskellige programmer.

Den indeholder 11 censorstyrede programmer, 3 tidsstyrede programmer og 15 valgfri funktioner. Der findes også her diverse specialprogrammer, som tager højde for hvilke type tøj du ønsker at tørre. Eksempelvis Bomuld, Sport, Uld, Hygiejne, Bukser og mange flere.

Som nævnt har 3 af programmer tidsstyring, hvilket betyder at du kan sætte den til at gå i gang når du ønsker. Dermed kan du have tøjet tørt og klar, når det passer dig bedst.

Teknik:
Denne LG tørretumbler er udstyret med en funktion som hedder Smart Diagnosis. Dette gør, at hvis der opstår fejl på tørretumbleren, så er maskinen selv i stand til at foretage fejlsøgning og sende eventuelle fejlresultater til LGs servicecenter via en fastnettelefon eller mobil. Fejlsøgningen giver dig dernæst præcise forslag til hvordan du kan løse eventuelle fejl. Hvis du installerer LG Smart Laundry app´en på din Smartphone, kan du selv gennemgå diagnosen på din telefon.

Det er som standard en kondenstørretumbler, men du har samtidig også mulighed for at montere en afløbsslange, så kondensvandet kan ledes direkte ud i et afløb i stedet for at blive opsamlet i vandtanken. For at bruge denne løsning, skal du købe en afløbsslange.

Tørretumbleren kører med varmepumpeteknologi, og har selvrensende kondensator, som sikrer vedligeholdelse af optimal energibesparing og tørreevne.

Whiteaway har lavet en lille video, hvor de fortæller mere om denne model:


Miele TWE 620 WP

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Miele TWE 620 WP - toerretumbler

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön har testet modellen Miele TWE 620 WP, og eksperterne kårer modellen til testvinder.

Dette er en kondenstørretumbler, som fungerer ved, at den varme og fugtige luft, som bliver skabt under tørringen, ledes ud gennem et kondenseringssystem, hvor luften køles ned, og fugten opsamles som kondensvand i en beholder.

Har man som forbruger både brug for en god størrelse og en tørretumbler, der er udstyret med den nyeste teknologi, så vil Miele TWE 620 WP være et godt valg.

Miele EcoDry-teknologi

Miele TWE 620 WP er en stor tørretumbler med en kapacitet på otte kilo, så derfor vil den passe til en lidt større husholdning. For at sikre både lavt energiforbrug samt den kortest mulige tørretid er så er denne tørretumbler udstyret med Mieles EcoDry-teknologi, som fungerer via det effektive samspil mellem maskinens filtersystem og varmelegeme, som ikke lader sig tilstoppe af fnug af nogen art.

Modellen er tillige i energiklasse A+++.

Perfect Dry sikrer jævn tørhed

Under tørringsprocessen sørger en intelligent sensorstyring på Miele TWE 620 WP for løbende at måle niveauet af fugt i tøjet, og herefter tilpasses tørretiden. Herudover har Miele TWE 620 WP Perfect Dry-funktionen, som sørger for, at alle tekstiler bliver jævnt tørre uanset materiale.

Maskinen har også sensor i betjeningssystemet med DirectSensor, som sidder på fronten af maskinen over tromlen. Det er let at styre og finde rundt i. For at minimere den uheldige lugt, som tøj godt kan få under tørretumblingen, er Miele TWE 620 WP udstyret med FragranceDos, som afgiver en let velduftende duft til tøjet.

Timer med udskudt start

Miele TWE 620 WP har en timer-funktion med udskudt-start, som giver forbrugeren muligheden for at udføre tørringen på det tidspunkt, som passer til de individuelle behov.

Modellen er som nævnt en kondenstørretumbler, og for at sikre den lettest mulige bortføring af kondensvand har denne tørretumbler en integreret bortledning af kondensvandet via slangeopvikling. Det betyder, at vandet så kan pumpes direkte ned i håndvasken eller vandlåsen, så man ikke behøver tømme vandbeholderen til kondensvandet.

Miele TWE 620 WP måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64,3 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele TWE 620 WP:
🔵 Høj kapacitet på otte kilo tøj
🔵 EcoDry-teknologi sikrer lavt energiforbrug og korte tørretider
🔵 Intelligent sensor måler fugten i tøjet undervejs
🔵 FragranceDos sørger for, at tøjet bliver velduftende
🔵 Kondenstørretumbler med mulighed for opvikling til slange


Miele TMG840 WP

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele toerretumbler TMG840 WPNDS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Det danske forbrugerråd har testet en lang række forskellige tørretumblere, og i denne test findes også modellen Miele TMG840 WP. Eksperterne er imponerede over modellen, som de endda giver en flot førsteplads i testen.

Denne tørretumbler fra Miele har en stor kapacitet og vær opmærksom på, at modellen er en kondenstørretumbler. Det betyder, at modellen fungerer ved, at varmen og fugten ledes ud gennem et kondenseringssystem, hvor luften køles ned, og fugten opsamles som kondensvand i en beholder.

Intelligent model

Miele TMG840 WP hjælper forbrugeren rigtig godt på vej med sit integrerede sensor-system, som selv kan måle fugten i tøjet. Under hele tørringen måler modellen løbende restfugtigheden i tøjet og ved derfor selv, hvornår tørringen er slut.

Herudover har Miele TMG840 WP også en integreret dampfunktion, som modvirker krøllet tøj. Det er uundgåeligt, at tørretumblet tøj ikke bliver en smule bølget og krøllet, men dampfunktionen bekæmper dette via en udglatningsfunktion.

SoftCare-tromle

Udover at tøjet ofte bliver krøllet under tørretumblingen, så slider det ofte også meget på tøjet. Miele er klar over dette, og derfor har producenten udstyret Miele TMG840 WP med en SoftCare-tromle, som tager hånd om dette.

Det gør SoftCare-tromlen på grund af den unikke overfladestruktur, som fører tøjet længere opad i tromlen, mens den roterer. Derfor svæver tøjet længere i den varme luftstrøm, og tøjet fanges i en luftpude, hvilket både sørger for en blidere medfart og mere jævnt tørt tøj.

A+++ og otte kilos kapacitet

Miele TMG840 WP er som nævnt en stor tørretumbler, og den kan derfor rumme otte kilo tøj. Selvom modellen er stor, er den ikke dyr i drift, for den er miljøvenlig og venlig mod forbrugerens pengepung, idet den er at finde i energiklasse A+++, som er den bedste på markedet inden for tørretumblere.

Det skyldes ikke mindst Miele ProfiEco-motoren, som både er effektiv og økonomisk. Med et lydniveau på 64 dB larmer modellen heller ikke ret meget, hvilket er fordelagtigt, hvis man har tørretumbleren stående nær et sted, hvor man opholder sig meget.

Miele TMG840 WP måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64,3 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele TMG840 WP:
🔵 Kondenstørretumbler med sensorer, der selv måler restfugtigheden i tøjet
🔵 Dampfunktion modvirker krøllet tøj
🔵 SoftCare-tromle er skånsom mod vasketøjet
🔵 Model med kapacitet på otte kilo
🔵 Energiklasse A+++


Electrolux EDC2086PDW

Anbefalet af Abcnyheter.no

Electrolux HT43K8137

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.789,00 Kr. 0,00 Kr. 2.789,00 Kr. Læs mere
3.022,00 Kr. 0,00 Kr. 3.022,00 Kr. Læs mere

 

Her får du en anmelderrost kondenstørretumbler fra Electrolux. Tyske Electrolux er generelt kendt for at lave hvidevarer i højeste kvalitet, hvilket også er gældende for denne model.

Den kan rumme 8 kg. tøj, hvilket gør den perfekt til en husholdning på 3 – 6 personer. Den er meget lydsvag og afgiver kun 65 dB når den tørrer, hvilket gør at du uden problemer kan have den kørende imens du er hjemme, uden at blive generet.

Betjening:
Tørretumbleren har indbygget Touch-display, som viser dig informationer om resterende tid og giver adgang til alle de funktioner maskinen rummer. Den er nem og overskuelig at betjene, hvilket betyder, at det er en maskine som alle kan bruge.

Den har en stor låge, som kan hængsles i begge sider, så du selv kan bestemme hvilken vej lågen skal åbne. Med den ekstra store låge, er det endnu nemmere at fylde tøjet i tørretumbleren.

Tørretumbleren har en lang række praktiske programmer, eksempelvis special programmer til uld og syntetiske stoffer.

Teknik:
Denne Electrolux tørretumbler er udstyret med OptiSense, hvilket betyder at den har intelligente sensorer som måler niveauet af restfugtighed i tøjet og automatisk stopper med at tørre, når den registrerer at tøjet er tørt. Det gør at tøjet altid vil være tørret perfekt, ligegyldigt om der kun er lidt tøj i, eller om den er helt fyldt.

Maskinen har også tidsstyring, som giver dig mulighed for at indstille tørretiden for dit vasketøj, så det kan være klart når det passer dig.
Hvis man skal kigge på ulemper ved denne tørretumbler, vil det være maskinens energiniveau som trækker ned i karakteren, da den har fået energimærkningen B.


Gorenje D76SY2B

Populær blandt brugerne

gorenje sort vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.979,00 Kr. 0,00 Kr. 5.979,00 Kr. Læs mere
6.445,00 Kr. 0,00 Kr. 6.445,00 Kr. Læs mere
6.445,00 Kr. 0,00 Kr. 6.445,00 Kr. Læs mere

 

Denne topmodel fra Gorenje, er både miljøvenlig og har mange smarte funktioner. Den er mærket med energimærket A++.
Det som gør denne model helt speciel er den sorte farve. Hvis du er på udkig efter en kondenstørretumbler, som skiller sig ud fra de traditionelle hvide, så er denne et godt valg.

Den har en kapacitet på 7 kg og gør den dermed perfekt til en husstand på 2 – 3 personer.

Betjening:
Denne model er som de fleste andre udstyret med et stort LED-Display, som giver en nem og overskuelig oversigt over de forskellige programmer.

Den har en række nyttige specialprogrammer, som gør, at du kan indstille den til den tøjtype du vasker, som eksempelvis bomuld, uld og mange andre.

Teknik:
Gorenje har valgt at kalde deres sensorteknologi for SensorIQ-teknologi, som betyder at den automatisk tilpasser sig dit tøjs fugtighedsniveau. Sensoren giver besked når tøjet er tørt og dermed stopper maskinen automatisk, så den ikke bruger unødig energi på at tørre tøjet, når det er blevet tørt.
Du kan indstille tørretumbleren til forskellige programmer, så den eksempelvis kan tørre indtil tøjet er strygeklart, tørt, skabstørt eller meget tørt afhængigt af den valgte indstilling.

Også denne model har mulighed for at forudindstille tørringen i op til 24 timer i forvejen. Dermed kan du have tøjet klar når det bedst passer dig.

Kondensevnen er klasse A, hvilket betyder at den ikke afgiver meget fugt når den tørrer. Det sikrer et godt indeklima i dit hjem.
Tørretumbleren anvender både afkølings- og opvarmningsdelen af varmepumpen. Dette gør, at den har op til 40 % lavere energiforbrug, sammenlignet med tørretumblere i energi A-klassen.

Den har mange nyttige funktioner som 3D filtre, Twinair teknologi og meget mere.


Miele TKG 650 WP NDS

 Topscorer hos Tænk.dk
 Topscorer Råd & Rön

 miele-tkg-650-wp-nds

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.100,00 Kr. 0,00 Kr. 9.100,00 Kr. Læs mere
10.999,00 Kr. 0,00 Kr. 10.999,00 Kr. Læs mere

 

Denne kondenstørretumbler fra Miele befinder sig i energiklasse A++ og er derfor ikke alene skånsom mod dit tøj, men også din økonomi og miljøet. Tørretumbleren har blandt andet en sensor i sin tromle, som registrerer restfugtigheden i tøjet og fastsætter en tørretid herefter. Dermed undgår du at bruge unødigt meget strøm eller tage vådt tøj ud af maskinen. En af de helt store fordele ved denne model fra Miele er dens svage lydniveau på kun 64 dB, hvilket betyder, at du uden problemer kan have den kørende, mens du er hjemme.

Ifølge både Miele selv og laboratorietests, så tørrer denne tørretumbler dit tøj både hurtigt og effektivt og med minimal afgivelse af fugt.

Betjening
Tørretumbleren har hele 17 forskellige tørreprogrammer, så du nemt kan vælge et program, der passer præcis til den type tøj og materiale du ønsker at tørre. Maskinens display giver dig nemt og hurtigt et overblik over hvor lang tid der er tilbage af en tørring, hvilket program der kører og hvor langt maskinen er i det aktuelle tørreprogram. Selve tromlen har en kapacitet på 8 kilo, hvilket gør tørretumbleren velegnet til en større husholdning.

Når en tørring er afsluttet og du skal have tøjet ud af maskinen, så gør en LED-belysning det nemt at få det hele med ud. Ønsker du at udskyde en tørring, så har maskinen en timer-funktion, hvor du kan udskyde en tørring med op til 24 timer.

Teknik
Maskinen er mærket med kondenseringsevne A hvilket betyder, at der bliver afgivet minimalt fugt til det rum, som tørretumbleren er placeret i. Derudover har den en indbygget dampfunktion, som udglatter dit tøj under tørring og derved gør dit tøj langt mindre krøllet. På selve tørretumbleren er der i venstre side en drejeknap hvor man vælger de forskellige programmer, i midten et display der oplyser om det aktuelle tørreprogram og i højre side en kondensvandbeholder.

Ønsker man ikke selv at tømme beholderen med kondensvand, så medfølger der en afløbsslange som kan kobles til et fast afløb. Maskinen har også en børnesikring i form af en PIN-kode funktion og hvis denne er aktiveret, så kan maskinen ikke betjenes, før end den programmerede PIN-kode er indtastet. Varmelegemenet i tørretumbleren er vedligeholdelsesfrit, da varmeveksleren beskyttes af et filtersystem og dermed ikke skal rengøres. Herved sikrer man også, at energiniveauet forbliver lavt i produktets levetid.


Miele TDA 140 C NDS

 Topscorer hos Tænk.dk
 Topscorer Råd & Rön

miele-tda-140-c-nds

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.512,00 Kr. 0,00 Kr. 5.512,00 Kr. Læs mere
6.039,00 Kr. 0,00 Kr. 6.039,00 Kr. Læs mere
6.359,00 Kr. 0,00 Kr. 6.359,00 Kr. Læs mere

 

Denne kondenstørretumbler fra Miele har en kapacitet på 7 kilo og dækker dermed uden problemer behovet i en mellemstor husstand. Det årlige energiforbrug er vurderet til at være på cirka 494 kWh. for en gennemsnitlig familie. Dette giver dermed tørretumbleren energimærkning B og den har derfor et lidt højere energiforbrug, end nogle af de andre tørretumblere der anbefales her på siden. Til gengæld, så udmærker den sig ved at tørre tøj både hurtigt og effektivt, hvilket blev fremhævet både i Tænks og Råd og Röns test af maskinen, hvor den lå i den absolutte top på disse parametre.

Betjening
Tørretumbleren har syv forskellige programmer og giver dermed mulighed for, at man kan tilpasse tørringen til den type af tøj og tekstiler som ligger i maskinen. Med denne maskine har Miele også gjort det muligt at tilsætte duft til dine tekstiler. Dette foregår via en lille lugeåbning, hvor man kan indsætte en duftflakon. Der findes fem typer duft og én duftflakon svarer til cirka 50 tørringer. Displayet i vaskemaskinen gør det nemt for dig at følge med i, hvor langt maskinen er i det aktuelle vaskeprogram og hvor lang den resterende tørretid er.

Teknik
Tørretumbleren har en oplyst SoftCare-tromle der sørger for, at dit vasketøj bliver tørret så skånsomt og jævnt som muligt. Maskinen er udstyret med en intelligent tromlereversering hvilket vil sige, at tromlen skifter omdrejningsretninger og derved optimerer tørringen og forhindrer, at tøjet krøller. Der er også en sensor i maskinen som måler, hvor meget fugt der er i tøjet og fastsætter tørretiden herefter. Derved undgår du at bruge unødig energi og at tage vådt vasketøj ud af maskinen.

Med sine kun 63 dB arbejder tørretumbleren også på et støjsvagt niveau og maskinen kan derfor køre uden at afgive de store støjgener. Der er både en kondensvandbeholder samt mulighed for en integreret afledning af kondensvandet, så det kan løbe direkte i håndvasken eller en vandlås via en slange. Maskinen er mærket med kondenseringsevne A hvilket betyder, at der bliver afgivet minimalt fugt til det rum, som tørretumbleren er placeret i.


Siemens WT47W458DN

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens-WT47W568DN-toerretumbler

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.099,00 Kr. 0,00 Kr. 9.099,00 Kr. Læs mere

 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet en lang række tørretumblere fra forskellige mærker, og rådets eksperter har vurderet maskinerne ud fra både tørringsevner, tørringstid, energiforbrug, brugervenlighed og funktioner.

Modellen Siemens WT47W458DN har også været inkluderet i testen, og eksperterne belønner modellen med en førsteplads.

WT47W458DN er af typen kondenstørretumblere, som fungerer ved, at den opsamler vandet og fugten fra tøjet i en vandbeholder, der skal skiftes efter hver eller hver anden tumbling.

Sensorstyring sikrer tørt tøj

Siemens WT47W458DN er udstyret med intelligente sensorer, som under tørretumblingen selv analyserer, hvor høj restfugtigheden er. Systemet er præcist og sørger for, at den endelige restfugtighed kun bliver på et par procent, som betyder, at man kan lægge tøjet i skab eller skuffer med det samme.

Denne tørretumbler fra Simens har flere gode programmer, som passer til specifikke typer af tøj og materiale. Det tæller blandt andet uld, mix, outdoor, håndklæder, lingeri, superLyn, skjorter, tidsprogram varmt og koldt samt antikrøl.

Lavt energiforbrug

Siemens WT47W458DN er at finde i energiklassen A++, hvilket betyder, at det er en af de mest miljøvenlige modeller på markedet. Den høje energiklasse er både god for miljøet og for forbrugerens pengepung, for et af tørretumblernes største problemer er, at de bruger rigtig meget strøm – det forstærkes ved, at de skal bruges ofte.

Maskinens årlige energiforbrug er på 235 kWh, hvilket er lavt. Modellen er desuden en stor model, som kan rumme otte kilo tøj.

Brugervenlig model

Siemens WT47W458DN har mange fordele udover at tørre godt og have et lavt energiforbrug, for modellen er også en brugervenlig tørretumbler. Det er let og overskueligt at finde ud af programmer og indstillinger.

Displayet har touchControl og er ligeledes overskueligt og intuitivt at bruge. Det giver forbrugeren et godt overblik over tørringsprocessen, for undervejs angiver det tøjets aktuelle fugtighed, programstatus samt hvor lang tid, der er tilbage.

Det er let at gøre kondensatoren ren, og hele kondenseringsprocessen fungerer rigtig godt, således at tøjets fugt og varme omdannes til kondensvand, som opsamles i en separat beholder.

Siemens WT47W458DN måler 86 cm (h), 60 cm (b), 65,2 cm (d).

Udvalgte fordele ved Siemens WT47W458DN:
🔵 Kondenstørretumbler med intelligent sensor
🔵 God energiklasse A++
🔵 Mange specialprogrammer som uld, outdoor, lingeri, håndklæder og skjorter
🔵 God rummelighed med kapacitet på otte kilo
🔵 Overskueligt display


Når du skal vælge tørretumbler – Dette bør du overveje:

Når man skal købe ny tørretumbler, så er der en del forskellige faktorer som man bør overveje. Nedenfor gennemgår Forbrugsguiden et par af de begreber, som du bør være bekendt med, når du skal købe ny tørretumbler

Varmepumpe:
Nogle maskiner er udstyret med en varmepumpe. Når en tørretumbler har en varmepumpe installeret, vil det typisk betyde, at den kan tørre tøjet med et lavere energiforbrug end maskiner uden varmepumper.

Forskellen er grundlæggende, at de traditionelle tørretumblere uden varmepumper bruger meget energi på at få vandet til at fordampe i dit tøj. En tørretumbler med varmepumpeteknologi er derimod mere energieffektiv, da den fugtige luft ledes ind i varmepumpen hvor luften afkøles og dermed tørres. Dermed tørrer tøjet nemmere og hurtigere og der bruges mindre energi.

Energimærket:
Du kan se hvor energivenlig tørretumbleren er ved at kigge på energimærket.
Tørretumblere er mærket fra D til A+++, hvor D er det dårligste og A+++ er det bedste. Energiklasse A+++ bruger op til 60% mindre energi, sammenlignet med eksempelvis energiklasse A.

Mange af topmodellerne på markedet er mærket med energimærke A++. De færreste har energimærke A+++, hvilket skyldes at dem som har A+++ ofte er længe om at tørre tøjet. Derfor vælger mange en model med mærket A++.

Energimærkningen kan være forvirrende:
Mange fageksperter mener at EU’s regler om energimærkning er et stor skridt fremad i forhold til at øge gennemskueligheden og forbrugerens muligheder for at vælge til fordel for miljøet.

Imidlertid har de nedsatte kommissioner skullet arbejde med en form for fællesmærkning af mange forskellige typer af apparater og funktionaliteter, og det kan være forvirrende. Eksempelvis kan nogle forbrugere have en ide om, at en A+ mærket tørretumbler bruger samme mængde energi som et A+ mærket køleskab. Tanken er nærliggende, eftersom mærkningen er den samme, men her er det vigtigt at forstå, at energimærkerne kun er sammenlignelige mellem maskiner af samme type.

En anden problematik, der har været fremhævet af kritikerne, er de formler, der anvendes til beregningen. I den sammenhæng nævnes det blandt andet, at større og mere energiforbrugende apparater lettere opnår en flot energimærkning end mindre apparater. Som forbruger kan man derfor måske favorisere en stor tørretumbler med A++ mærkning i misforstået hensyntagen til miljøet, selv om en mindre model med A+ mærkning ville være fuldt tilstrækkelig og i praksis måske ville have et mindre energiforbrug samlet set.

Der finder yderligere en række andre problematikker med energimærkningsordningen, som endnu ikke er løst tilfredsstillende. Dem kan du eventuelt læse mere om i denne interessante artikel fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I de fleste situationer er energimærkningen dog en god tommelfingerguide om energiniveauet for forbrugerne.
Det anbefales at gå efter produkter med fornuftig energimærkning, men lad det ikke være den eneste afgørende faktor for valget. Vær også opmærksom på, at de øverste trin i energimærkningen som regel er ensbetydende med markant højere produktpriser. Her kan du med fordel regne lidt på forholdet mellem merprisen og den forventede årlige besparelse ved at gå et trin op.


Skal jeg vælge kondens eller aftrækstørretumbler?
Den danske energistyrelse anbefaler på deres hjemmeside, at man går efter en kondenstørretumbler med energimærket A++.

De skriver, at de lovmæssige krav for at opnå A++ energimærket er så skrappe, at det kun er tørretumblere med indbygget varmepumpe, der får mærket. Alle tørretumblere med varmepumpe på markedet er kondenstumblere. Energistyrelsen påpeger samtidigt, at der stort set ikke findes nogle tørretumblere med energimærket A+++ på markedet, så derfor er A++ det bedste valg.

De gammeldags aftrækstumblere fungerer ved at de skal have aftræk til det fri, så de kan lede den varme og fugtige luft ud af maskinen. Dette kan gøre at luftfugtigheden i dit hjem bliver unaturlig høj.

Kondenstørretumblerne har som tidligere nævnt en varmepumpe installeret som køler luften og det meste af den fugt som hænger i luften bliver til vand, som afledes til et afløb. Også denne type afgiver lidt fugtig luft ud i rummet, så det er vigtigt at huske at lufte ud når den bruges. Den angiver dog langt mindre fugtig luft end en aftrækstumbler.

Du kan læse mere på den danske energistyrelses hjemmeside ved at klikke her.


Hvilke mærker er de bedste, når der skal vælges tørretumbler?

Mange forbrugere har et favoritmærke inden for hvidevarer, som de så vidt muligt holder sig til. Det kan være baseret på tidligere erfaringer, andres oplevelser eller måske mest af alt mavefornemmelse. De senere år har forbrugerorganisationerne dog i stigende grad testet produkter og offentliggjort resultaterne, og det er der faktisk kommet nogle spændende statistikker ud af. Her kan man sort på hvid aflæse, hvilke mærker, der gennemsnitligt klarer sig bedst.

Et eksempel er det norske Forbrukerrådet, som har lavet statistik over 71 tørretumblere, der gennem tiden er blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Du kan se en sammenfatning af resultaterne her. Det viser sig blandt andet, at tørretumblere fra Miele er suverænt i front med en gennemsnitlig score på 66,3 point. Siemens og Bosch klarer sig dog også udmærket med henholdsvis 62,8 og 62,6 point. Det er ikke overraskende, at Siemens og Bosch ligger side om side, for begge mærker hører ind under samme koncern. Det er mest designet, der adskiller mærkerne, mens indmaden ofte er mere eller mindre den samme. Men det er en interessant iagttagelse, der indikerer, at statistikkerne faktisk er ret præcise og dermed værd at have med i overvejelserne, når der skal vælges tørretumbler-mærke.

Rent pointmæssigt skal vi derefter et stykke ned, før fjerde-, femte- og sjettepladsen kan besættes af AEG, Electrolux og Elektro Helios med henholdsvis 57,8, 57,5 og 56,7 point. Også her er pointgivningen ret ens. Electrolux ejer da også både AEG og Elektro Helios, så også her er der formentlig i vid udstrækning tale om de samme komponenter på tværs af mærkerne.

Længere nede ad listen finder vi mærker som Whirlpool og Cylinda, og i bunden mærker som Hotpoint og Indesit. En række kendte mærker er slet ikke indplaceret på listen. Det er blandt andet mærker som LG, Samsung, Asko, Gorenje og flere andre. Årsagen er den simple, at der ikke foreligger et tilstrækkeligt antal tests med disse mærker. For at opnå en rimelig grad af statistisk sikkerhed, har Forbrukerrådet nemlig kun medtaget de mærker, der har været med i mindst tre tests.


Hvordan bruges tørretumbleren bedst?

Hvis man ønsker at være mest mulig skånsom overfor sit tøj, så er det i virkeligheden bedst at undgå at bruge en tørretumbler, da det med tiden kan slide på tøjet.
Almindelig tørring på tørresnor i den friske luft er den bedste løsning, som slider mindst mulig på tøjet, og desuden sparer en del på elregningen.
Der kan dog være mange årsager til, at tørretumbleren alligevel bliver det foretrukne valg. Dårligt vejr, pollen og dårlig lugt fra eksempelvis fabrikker eller landbrug kan bevirke, at lufttørring ikke er en mulighed.
Der er heller ikke nogen tvivl om at tøjtørring i tørretumbleren er både effektivt og tidsbesparende. Heldigvis er der en række ting du kan optimere, så du får mest muligt for pengene, når du tørretumbler dit tøj.

Som allerede nævnt kan du spare på strømregningen ved at vælge en maskine med fornuftig energimærkning. Vælger du en model med kondenstørring, bliver den dyre varme desuden inden døre, så den kan genanvendes som almindelig rumopvarmning. Du udnytter selvfølgelig varmen bedst, hvis tørretumbleren placeres i et rum, der alligevel skal opvarmes på anden vis.

Ud over energimærkning og tørringstype er tromlestørrelsen også en vigtig faktor, som du bør være meget opmærksom på allerede i forbindelse med anskaffelsen. Energien udnyttes nemlig bedst, hvis tromlen er fyldt, når der tørres. Er du kun dig selv, vil du kunne nøjes med en lille tørretumbler, mens storfamilien sagtens vil kunne udnytte effektiviteten med en stor tromlestørrelse.

Formålet med tørretumbling er som bekendt at fjerne vandet fra tøjet, og det betyder i praksis, at tørreomkostningerne er mere eller mindre proportionale med tøjets vandindhold. Sørger du derfor for at centrifugere tøjet grundigt før tørring, vil vandindholdet kunne bringes meget ned på forhånd, og det forkorter tørretumblingen væsentligt. Det er sparer en del strøm, og tøjet slides selvsagt også i mindre grad. En klump sammenrullet tøj holder bedre på fugtigheden end løst tøj, så sørg for, at tøjet ikke har pakket sig sammen. Det kan for eksempel ske under tøjvasken, at et åbentstående pude- eller dynebetræk samler tøjet som i en sæk, eller tøjstykker slår knuder. Det kan medføre, at tørretumbleren skal køre rigtig længe for at få klumpen tør, selv om resten af tøjet for længst er tørt.

Optimal tørring forudsætter, at luften kan strømme frit i processen, og derfor skal du have fokus på filtrene i maskinen. De almindelige fnugfiltre skal renses efter hver eneste tørring, og har du en model med mikrofilter, skal dette også renses ofte. Renser du ikke filtrene, forlænges tørreprocessen, og elregningen stiger.

Du kan også læse Tænk.dk’s artikel om optimal brug af tørretumbleren, hvor mange af de ovennævnte tips også er beskrevet.

Hvis du samtidig er på udkig efter en vaskemaskine til også at vaske dit tøj, så anbefaler vi at du læser vores vaskemaskine test. I denne artikel viser vi dig en række testvindende vaskemaskiner, som er blevet kåret til testvindere i en række uvildige tests.

Du kan samtidig også læse mere om hvad du skal være opmærksom på når du køber ny vaskemaskine, såsom miljømærket, centrifugeringsevne, vaskeevne, vaskemaskinens motor og meget mere.


Tørretumbler Test – Disse tests har vi gennemgået: 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd Tænk.dk har i 2015 foretaget en test af 35 kondenstørretumblere med og uden varmepumpe.

Forbrugerrådets eksperter har testet alle maskiner ud fra de samme kriterier, blandt andet har man set på, hvor brugervenlige tørretumblerne er. Herunder har man især kigget nærmere på, om de var nemme at anvende og betjene.

Man har også målt hvor præcist maskinerne tørrer tøjet. Der er nemlig forskel på hvor gode censorerne er i de forskellige maskiner, hvor nogle måler mere præcist end andre.

Nogle maskiner har problemer med at opnå ensartet tørring, så det har også været et vigtigt kriterium i testen. Der er også blevet kigget på hvor krøllet tøjet er, når det kommer ud af maskinen. Igen er der her stor forskel på de forskellige modeller. En anden vigtig faktor er støjniveauet, som også er indgået som et bedømmelseskriterium.

De faktorer som har den største indflydelse i Tænks test er tidsforbrug, energiforbrug og betjeningsvenlighed.
Du kan læse hele testen på Tænk.dk´s egen hjemmeside ved at klikke her. Bemærk at der kræves et betalt abonnement for at få fuld adgang til hele testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Sveriges forbrugermagasin foretog i 2015 en stor tørretumbler test, hvor de testede hele 70 forskellige modeller.
Her har eksperterne vurderet maskinerne på forskellige kriterier som eksempelvis energiforbruget, maskinernes brugervenlighed, ensartethed i tørringen og støjniveau.

Testen er den største der er foretaget i Skandinavien og dækker en bred vifte af forskellige maskiner i forskellige prisklasser.

Du kan læse hele testen ved at klikke her. Bemærk at det kræver et betalt abonnement at få adgang til hele testen.

Abcnyheter.no 🇳🇴
Den norske avis abcnyheter.no har i 2016 testet 11 forskellige tørretumblere. Igen her måles der maskinernes energiforbrug, evne til at tørre tøjet jævn og mange andre faktorer. Du kan læse hele testen gratis her.