Tørretumbler Test 2019 – De bedste tørretumblere ifølge eksperterne

5

Tørretumbler testvinder oversigt 2019: Med en god tørretumbler bliver tørring af tøj betragteligt nemmere. Der er stor forskel på tørretumblere og du vil i denne artikel lære hvad der er vigtigt at være opmærksom på, når du køber en ny tørretumbler.

I denne artikel kigger Forbrugsguiden.dk nærmere på hvilke tørretumblere på markedet der har udmærket sig, ved at gennemgå en række tørretumbler test. Vi gennemgår forskellige tørretumbler tests fra hele Skandinavien og samler alle de bedste tørretumblere her, så du nemt og bekvemt kan få et overblik over de bedste testvindere på markedet.

I denne artikel får du: 
🔸 Gennemgang af testvindende tørretumblere fra forskellige uvildige tests
🔸 En guide der viser dig de ting du skal være opmærksom på når du køber ny tørretumbler
🔸 Oversigt over de forskellige tests vi har analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste tørretumblere på markedet.

Tørretumbler Test – Her er de 13 bedste tørretumblere

Her følger en gennemgang af de tørretumblere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests de forskellige tørretumblere er blevet bedømt i.

Du finder også prissammenligning af de forskellige tørretumblere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilken forhandlere der er billigst.


Bosch WTW8758LSN

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk 
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch WTW8758LSN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.599,00 Kr. 0,00 Kr. 4.599,00 Kr. Læs mere
6.399,00 Kr. 0,00 Kr. 6.399,00 Kr. Læs mere
6.399,00 Kr. 0,00 Kr. 6.399,00 Kr. Læs mere

 

Bosch WTW8758LSN er en tørretumbler med en god kapacitet samt energimærkning. Denne model er testet og anmeldt af både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön. Begge ekspertkilder er vilde med denne tørretumbler, som de begge derfor har kåret som topscorer af hver af deres tests.

Tørretumbleren har en kapacitet på op til 8 kilo, hvorfor familier med omkring 5 medlemmer eller mere har mulighed for at tørre det meste af sit tøj med denne i hverdagen.

Endvidere har Bosch WTW8758LSN en god energimærkning, da den er placeret i energiklasse A++. Dette er en god energiklasse for tørretumblere, hvorfor det både er en fordel for pengepungen og miljøet.

Denne model fra Bosch har flere forskellige funktioner, der alle bidrager til maskinens lave strømforbrug og brugervenlige muligheder.

Sensorstyring, timer-funktion og lavt lydniveau 

Med Bosch WTW8758LSN får man en tørretumbler, der ikke vil forstyrre særlig meget. Den har et lydniveau på 64 dB, hvilket kun er en smule over lydniveauet for en helt almindelig samtale. Lydniveauet for en normal samtale er nemlig på omkring 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget mere end dette.

Da maskinen er udstyret med en sensorstyring, gør dette, at den selv kan fastsætte selve tørretiden af tøjet. Sensoren i maskinen måler nemlig, hvor meget fugt, der er i tøjet og fastsætter herefter den specifikke tørretid ud fra det.

Desuden har Bosch WTW8758LSN en timer-funktion, der giver forbrugeren mulighed for at indstille tørretumbleren til at starte til præcis det tidspunkt, der passer bedst. Der er derfor mulighed for at forprogrammere tørretumbleren til at starte, når man kommer hjem fra skole eller arbejde.

Tørretumblerens størrelse og mål er vigtige, hvis man ønsker at placere Bosch WTW8758LSN ovenpå ens vaskemaskine. Dette kan ønskes enten på baggrund af opbevaringsmangel eller på baggrund af ens nuværende indretning. Lige meget hvad skal man holde øje med målene, da disse gerne skal passe sammen.

Masser af specialprogrammer og selvrensende kondensator 

Bosch WTW8758LSN er udstyret med masser af specialprogrammer, hvorfor man kan finde et program, der passer til det tøj, som man gerne vil tørre. Man kan blandt andet finde programmer til tæpper, håndklæder, sportstøj, uld, skjorter, silke samt meget mere.

Det er nemt og hurtigt at indstille tørretumbleren på det præcise program, da der foran kan findes en drejeknap med symboler, der viser de forskellige programmer samt et stort LED-display. På LED-displayet er der mulighed for at se programforløbet, resttiden med mere.

Tørretumbleren kommer med en selvrensende kondensator, der bidrager til modellens lave energiforbrug. Det vil sige, at kondensatoren selv sørger for at holde sig ren, hvorfor man ikke selv skal i gang med at rengøre denne manuelt. Med en ren kondensator vil man opleve et lavere energiforbrug lige så længe, man ejer tørretumbleren.

Endvidere kommer modellen med en elektronisk børnesikring, så små fingre ikke kan få noget i klemme eller åbne lågen ved en fejltagelse. Der medfølger desuden en slange til direkte afløb af kondensvand.

Tørretumbler med AntiVibration design og optimal kondenseringsevne 

Tørretumbleren Bosch WTW8758LSN er forsynet med et AntiVibration design, der sørger for en øget stabilitet, når maskinen er i gang med et program. Det betyder, at tørretumbleren sikrer en mere stille gang, hvilket bidrager til dens lave lydniveau. Designet sikrer også, at tørretumbleren ikke vil vibrere særlig meget.

Herudover har Bosch WTW8758LSN en kondenseringsevne A. Det vil sige, at tørretumbleren er i stand til at udlede meget mindre fugt til det pågældende rum, som den er placeret i. Rummet bliver derfor ikke beskadiget, hvad angår skimmelsvamp, mug med mere.

Bosch WTW8758LSN er sidst, men ikke mindst, udstyret med SensitiveDry-systemet, da den har en stor tromle i rustfri stål.

Denne tromle skåner tøjet, så det ikke bliver hverken beskadiget eller særlig krøllet under tørringsprocessen.

Systemet sørger for, at tøjet bliver tørret med en blid og varm luft. Da tromlens overflade er skånsom overfor tekstilerne, vil tøjet opleve en skånsom tørring, hvorfor de forskellige tekstiler ikke vil blive beskadiget.

Specifikationer ved Bosch WTW8758LSN – mål
🌀 Højde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vægt: 56,6 kilo 

Specifikationer ved Bosch WTW8758LSN – nøgleoplysninger
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 233
🔴 Strømforbrug i kWh i standardprogram: 1,73
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 64 dB

Fordele ved Bosch WTW8758LSN:
🔵 Kapacitet på 8 kilo
🔵 AntiVibration design og SensitiveDry-system
🔵 Lydsvag model
🔵 Kondenseringsevne A
🔵 Lavt energiforbrug
🔵 Selvrensende kondensator


💡 Guide: Se vores video med 4 gode råd til valg af ny tørretumbler 💡


Electrolux EW2H328R2

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EW2H328R2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.089,00 Kr. 0,00 Kr. 4.089,00 Kr. Læs mere
4.089,00 Kr. 0,00 Kr. 4.089,00 Kr. Læs mere
4.489,00 Kr. 0,00 Kr. 4.489,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EW2H328R2 er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön. Begge ekspertkilder er begejstrede for tørretumbleren, som de henholdsvis har kåret som topscorer og givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af den præcise og ensartede tørring samt lave energiforbrug.

Selvom eksperterne generelt er imponerede over Electrolux EW2H328R2, nævner Forbrugerrådet Tænk, at evnen til effektivt at kondensere vanddampen ikke er i top.

Energieffektiv tørretumbler

Electrolux EW2H328R2 er en energieffektiv tørretumbler, der er placeret i energiklasse A+. Det betyder, at tørretumbleren ikke forbruger meget energi på et år.

Takket være modellens energibesparende varmepumpeteknologi bruges der lavere temperaturer sammenlignet med standardmodeller. Det gør, at tøjet holder formen i længere tid samt ikke bliver beskadiget.

Tørretumbleren har desuden en kapacitet på 8 kilo tøj. Den er derfor velegnet til en familie på omkring fire til fem personer.

Model med vendbar luge og udskudt start-funktion

Med Electrolux EW2H328R2 får man en fleksibel tørretumbler med en vendbar luge. Den vendbare luge gør, at der er mulighed for at placere modellen, hvor man ønsker.

Håndtaget kan monteres i to forskellige positioner for en nem åbning og lukning.

Derudover kommer Electrolux EW2H328R2 med en udskudt start-funktion, så tørretumbleren kan indstilles til at gå i gang med at tørre tøjet, når det passer ind i ens dag.

Man skal blot indtaste tidspunktet, hvorefter tørretumbleren går i gang med tørreprogrammet på det specifikke tidspunkt.

Electrolux EW2H328R2 er ligeledes forsynet med et forholdsvist lavt lydniveau på 67 dB.

Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Modellen vil derfor ikke forstyrre hele hjemmet under brug.

Sensorstyret tørretumbler med specialprogrammer 

Electrolux EW2H328R2 er en sensorstyret tørretumbler, der måler fugtigheden i tøjet. Det vil sige, at tørretumbleren automatisk stopper, når tøjet er tørt.

Man har desuden mulighed for at benytte sig af funktionen tidsstyring, hvor man selv kan bestemme, hvor længe tørretumbleren skal arbejde.

Ved køb af Electrolux EW2H328R2 er der ydermere mulighed for at vælge mellem flere almindelige tørreprogrammer samt specialprogrammer.

Disse programmer inkluderer blandt andet sengetøj, bomuld ECO, jeans, blandet bomuld/syntetisk, strygelet, silke, uld og sportstøj.

Med specialprogrammerne er der mulighed for at vælge et program til lige netop det, der skal tørres. På den måde bliver tøjet eller tekstilerne aldrig tørret for meget eller for lidt.

Specifikationer ved Electrolux EW2H328R2 – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 63,8 centimeter
🌀 Vægt: 47,5 kilo

Specifikationer ved Electrolux EW2H328R2 – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Kondensklasse: B
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 309
🔴 Strømforbrug i kWh i standardprogram: 2,6
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 67 dB

Fordele ved Electrolux EW2H328R2:
🔵 Kapacitet på 8 kilo
🔵 Med almindelige tørreprogrammer og specialprogrammer
🔵 Energibesparende varmepumpeteknologi
🔵 Udskudt start-funktion
🔵 Sensorstyret model
🔵 Vendbar luge


Asko T408HD.S

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Asko T408HD.S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.599,00 Kr. 0,00 Kr. 11.599,00 Kr. Læs mere
11.599,00 Kr. 0,00 Kr. 11.599,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Asko T408HD.S, som de begge har givet en god anmeldelse.

Mens Råd & Rön især er begejstrede for tørretumblerens energiforbrug, er Forbrugerrådet Tænk vilde med modellens tørreprogrammer.

Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for Asko T408HD.S støjniveau og tidsforbrug sammenlignet med andre tørretumblere.

Sensorstyret tørring 

Med Asko T408HD.S får man en tørretumbler, der er forsynet med en kapacitet på 8 kilo tøj. Den er derfor velegnet til en familie på omkring fire til fem medlemmer.

Derudover kommer Asko T408HD.S med en sensorstyret tørring. Den sensorstyrede tørring gør, at man undgår overtørring af vasketøjet i tørretumbleren.

En sensor i tørretumbleren måler nemlig tøjets restfugtighed, hvorefter modellen selv fastsætter den mest optimale tørretid.

Tørretumbler med Butterfly Drying og timer-funktion

Asko T408HD.S er fremstillet i rustfrit stål og kommer med funktionen Butterfly Drying. Funktionen minimerer krøller i ens vasketøj, da der er mulighed for, at luften cirkulerer jævnt gennem tøjet.

Tørretumbleren har tilmed en timer-funktion, hvilket giver brugeren mulighed for at udskyde tørringsprocessen til det tidspunkt, man ønsker. Når tørretumbleren er i gang med at tørre tøjet, sker dette ved et lydniveau på blot 64 dB.

Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Asko T408HD.S er desuden mærket med energiklasse A+++, hvorfor man er sikret en energibesparende model. Det vil sige, at tørretumbleren ikke forbruger meget energi på et år.

Tørretumbler med 14 programmer

Ved køb af Asko T408HD.S får man en tørretumbler med 14 forskellige tørreprogrammer. Man kan derfor vælge det program, der matcher det vasketøj, man ønsker at få tørret.

Programmerne er en blanding af almindelige programmer og specialprogrammer. På den måde er man sikret, at man kan vælge et program, der tørrer tøjet optimalt uden at tørre det for meget eller for lidt.

Tørretumbleren betjenes med hjælp fra et LCD-display. På displayet er der mulighed for at finde de forskellige tørreprogrammer og funktioner til at sætte maskinen i gang. Displayet er brugervenligt og overskueligt.

Specifikationer ved Asko T408HD.S – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 65,4 centimeter
🌀 Vægt: 56 kilo

Specifikationer ved Asko T408HD.S – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 176,8
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 64 dB

Fordele ved Asko T408HD.S:
🔵 Kapacitet på 8 kilo
🔵 Med 14 forskellige tørreprogrammer
🔵 Sensorstyret tørring
🔵 Lydniveau på 64 dB
🔵 Energiklasse A+++
🔵 Timer-funktion


Bosch WTW87478SN

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 

Bosch WTW87478SN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.222,00 Kr. 0,00 Kr. 5.222,00 Kr. Læs mere
5.222,00 Kr. 0,00 Kr. 5.222,00 Kr. Læs mere
5.622,00 Kr. 0,00 Kr. 5.622,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Bosch WTW87478SN.

Begge ekspertkilder har givet tørretumbleren en god anmeldelse på grund af dens brugervenlighed og lave energiforbrug.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Bosch WTW87478SN, nævner Forbrugerrådet Tænk, at de er en smule skuffede over tørringsprocessen i forhold til dens ensartethed.

Til gengæld får man en tørretumbler med en kapacitet på 8 kilo tøj. Modellen er placeret i energiklasse A++, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år.

Tørretumbler med flere tørreprogrammer og timer-funktion

Bosch WTW87478SN er forsynet med flere specialprogrammer, hvilket inkluderer uld, håndklæder, skjorter, dun og sport m.m. Der er derfor mulighed for at vælge et tørreprogram afhængig af, hvad man skal tørre.

Programmerne vælges med hjælp fra et LED-display. Her er der ligeledes mulighed for at se, hvor lang tid der er tilbage til, at tørretumbleren er færdig. På LED-displayet kan man også finde timer-funktionen.

Med timer-funktionen er der mulighed for at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt.

Lydsvag tørretumbler med selvrensende kondensator

Ved køb af Bosch WTW87478SN får man en lydsvag tørretumbler. Dens lydniveau er på 65 dB, hvor en normal samtale har et lydniveau på 60 dB.

Maskinens AntiVibration-design sørger desuden for færre vibrationer, hvilket er med til at holde støjniveauet nede.

Derudover kommer Bosch WTW87478SN med en selvrensende kondensator. Det vil sige, at kondensatoren renser sig selv pr. automatik, hvis der er brug for det. Man behøver derfor ikke selv at sørge for dette.

Skånsom tørring og LED-belysning

Bosch WTW87478SN er forsynet med systemet SensitiveDrying. Dette system betyder, at modellen har en skånsom tromle, hvorfor tøjet bliver tørret på en rolig og blid måde. På den måde skal man ikke være bekymret for, at tøjet bliver beskadiget ved tørring.

Tromlen er ligeledes fremstillet af rustfrit stål og er udstyret med en LED-belysning. Man har derfor mulighed for nemt at se tøjet, når det skal tages ud af tromlen.

Specifikationer ved Bosch WTW87478SN – mål
🌀 Højde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vægt: 50,4 kilo

Specifikationer ved Bosch WTW87478SN – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 233
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 65 dB

Fordele ved Bosch WTW87478SN:
🔵 Energiklasse A++
🔵 SensitiveDrying-system
🔵 AntiVibration-design
🔵 Tromle med LED-belysning
🔵 Kapacitet på 6 kilo
🔵 Selvrensende kondensator


Samsung DV80M5010KW

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Samsung DV80M5010KW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.777,00 Kr. 0,00 Kr. 3.777,00 Kr. Læs mere
5.699,00 Kr. 0,00 Kr. 5.699,00 Kr. Læs mere
5.699,00 Kr. 0,00 Kr. 5.699,00 Kr. Læs mere
6.099,00 Kr. 0,00 Kr. 6.099,00 Kr. Læs mere

 

Samsung DV80M5010KW er en tørretumbler, der er blevet anmeldt og testet af danske og svenske ekspertkilder. Både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön har givet tørretumbleren en god vurdering.

Hvor Råd & Rön er enormt begejstrede for maskinens energivenlighed og tørreevne, så er Forbrugerrådet Tænk ligeledes enormt begejstret for maskinens energivenlighed, men også programmernes nøjagtighed.

Tørretumbleren Samsung DV80M5010KW har en tørrekapacitet på 8 kilo, hvilket passer optimalt til en familie på omkring 4 til 5 personer. Denne tørretumbler er udstyret med en varmepumpe, og har mange forskellige programmer, som man kan benytte sig af. Der findes eksempelvis funktionen udskudt start, så man kan indstille maskinen til at starte, når det passer.

Med en energiklasse på A++, så får man en strømbesparende og energivenlig tørretumbler, hvilket de to ekspertkilder især er glade for.

Vær opmærksom på tørretumblerens mål, hvis den skal placeres ovenpå en vaskemaskine. Hvis dette ønskes, skal de to maskiners mål gerne passe nogenlunde sammen.

Varmepumpeteknologi, lavt lydniveau og god kondenseringsevne 

Med Samsung DV80M5010KW får man en tørretumbler med en god kondenseringsevne. Modellen får karakteren B, hvilket betyder, at man er sikret så lidt fugt som muligt i det pågældende rum, som tørretumbleren er placeret i.

Desuden er Samsung DV80M5010KW udstyret med et lavt lydniveau. Lydniveauet er på 65 dB, hvilket er lavt for en tørretumbler, i og med en normal samtale i gennemsnit har et lydniveau på 60 dB. Det betyder, at hele huset ikke vil blive forstyrret, når tørretumbleren er i gang. 

Samsung DV80M5010KW er også udstyret med en praktisk varmepumpeteknologi, der sørger for at genanvende varmen. Derfor bruger denne maskine mindre strøm, hvilket sikrer en effektiv og skånsom tørring af ens tøj.

Flere tørreprogrammer og intelligent tørresystem 

Samsung DV80M5010KW har flere forskellige tørreprogrammer, så man kan vælge det program, man har brug for.

Udover de mest almindelige tørreprogrammer, så kan man også finde tørreprogrammet Quick Dry 35. Med dette program har man mulighed for at tørre vasketøj på kun 35 minutter.

Desuden kan man finde specialprogrammer såsom et krølfrit program og et uldfrit program. Tørretumbleren har desuden et LED-display, hvorfor det er nemt at finde og indstille det specifikke program.

Med tørretumbleren Samsung DV80M5010KW får man ligeledes et intelligent tørresystem med sensorer for fugt, rengøring og temperatur af varmeveksleren. Systemet bliver kaldt for OptimalDry, og justerer løbende selve tørretiden, så man opnår det bedste resultat uden at slide for meget på tøjet.

Endvidere er Samsung DV80M5010KW en sikker tørretumbler, da man kan finde en børnesikring, så små fingre ikke kommer i klemme. Maskinens betjeningspanel og låge bliver nemlig låst fast under tørring af vasketøj.

Vandtanksindikator, 2-i-1 filter og automatisk fejlsøgning 

Tørretumblerens indbyggede vandtanksindikator sørger for, at det er nemt at tjekke, hvor meget kondensvand, der er i selve beholderen. På denne måde har man mulighed for nemt og hurtigt at finde ud af, hvornår beholderen skal tømmes.

Samsung DV80M5010KW er forsynet med et 2-i-1 filter med to lag netfilter, hvorfor der ikke behøves at være noget filter til varmeveksleren. Desuden har tørretumbleren to alarmer, der påminder en om, når det er tid til at rense selve varmeveksleren og filtret. Det betyder, at tørretumblerens filtrering er bedre end andre modellers.

Sidst men ikke mindst er Samsung DV80M5010KW også forsynet med funktionen Smart Check, der udfører en automatisk fejlsøgning samt giver tips og løsninger via en applikation. Det betyder, at man har mulighed for at spare både tid og penge, da man ikke behøver reparationer, men blot kan følge de gode råd fra applikationen.

Specifikationer ved Samsung DV80M5010KW – mål
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 64 centimeter
🌀 Vægt: 50 kilo

Specifikationer ved Samsung DV80M5010KW – nøgleoplysninger
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondensklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug kWh: 235 kWh/år
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 65 dB

Fordele ved Samsung DV80M5010KW:
🔵 Kapacitet på 8 kilo
🔵 Flere forskellige tørreprogrammer
🔵 Automatisk fejlsøgning
🔵 2-i-1 filter
🔵 Vandtanksindikator
🔵 Lavt lydniveau


AEG T7DBM730G

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG T7DBM730G

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.600,00 Kr. 0,00 Kr. 3.600,00 Kr. Læs mere
3.600,00 Kr. 0,00 Kr. 3.600,00 Kr. Læs mere
3.600,00 Kr. 0,00 Kr. 3.600,00 Kr. Læs mere
4.000,00 Kr. 0,00 Kr. 4.000,00 Kr. Læs mere

 

T7DBM730G er en tørretumbler fra AEG med en tørrekapacitet på 7 kilo, hvilket er passende til en familie på omkring 3 til 4 personer. Tørretumbleren er testet og anmeldt af både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön, der begge har givet modellen en god bedømmelse.

Hvor Råd & Rön er begejstrede for modellens energivenlighed, er Forbrugerrådet Tænk især imponerede over programmernes nøjagtighed.

AEG T7DBM730G er i energiklasse A+, der er i den bedre ende af energimærkningen, når det kommer til tørretumblere. Man er derfor sikret en forholdsvis energivenlig og strømbesparende tørretumbler, når man tørrer vasketøj.

Tørretumbleren har desuden et lydniveau på 66 dB, hvilket er forholdsvist lydsvagt for en tørretumbler i forhold til lydniveauet på en normal samtale på omkring 60 dB.

Vær opmærksom på tørretumblerens mål, hvis den skal placeres ovenpå en vaskemaskine. Begge maskiners mål skal nemlig nogenlunde passe sammen, hvis de skal placeres ovenpå hinanden.

Model med stor tromle og filtersystem 

Ved køb af AEG T7DBM730G får man en tørretumbler med en ekstra stor tromle kaldet en ProTex tromle. Tromlen har et specielt mønster, der sørger for en mere skånsom tørring af tøjet, hvor krøl minimeres.

Den skånsomme ProTex tromle kommer nemlig med en skiftende rotation i begge retninger, hvilket forhindrer sammenkrøllet og sammenfiltret tøj. Tøjet bliver derfor tørret ensartet, hvorfor tromlen bedre kan beskytte tøjet i tromlen.

Endvidere er tørretumbleren forsynet med en ÖKOFlow Filter System, der sikrer et effektivt og problemfrit filter. I stedet for at have flere filtre ligesom mange andre tørretumblere, har AEG T7DBM730G kun et enkelt filter, hvilket reducerer energiforbruget.

Desuden er filtret let tilgængeligt, da man blot skal åbne tromlens dør, hvorefter filtret hurtigt kan renses inden den næste tørring.

Forskellige tørreprogrammer og SensiDry teknologi 

AEG T7DBM730G kommer med masser af tørreprogrammer, så der er mulighed for at vælge et program afhængig af ens behov. Man kan finde specialprogrammer såsom strygelet, bomuld, sengetøj, uld, dyner/puder samt mange flere.

Med maskinens LCD-display vil man opleve en overskuelig betjening, så man hurtigt kan komme i gang og finde de specifikke programmer.

Desuden har maskinen en udskudt start funktion, hvorfor man kan indstille maskinen til at starte, når det passer. På den måde kan man indstille tørretumbleren til at starte, når man kommer hjem.

AEG T7DBM730G har også en SensiDry teknologi, hvor vasketøjet bliver tørret skånsomt ved omkring det halve af andre tørretumbleres temperatur. Tøjet bliver derfor ikke udsat for unødvendig varme, hvilket slider mindre på vasketøjet.

Tørretiden bliver yderligere tilpasset afhængig af vasketøjet. Dette er muligt med teknologien ProSense, hvilket betyder, at tørretumbleren er sensorstyret med fugt- og temperatursensorer. Maskinen vil derfor pr. automatik stoppe, når tøjet er tørt.

Tørretumbler med varmepumpeteknologi, tidsstyring og børnesikring 

Modellen AEG T7DBM730G kommer med en besparende varmepumpeteknologi, der tørrer vasketøjet ved lavere temperaturer, hvilket er mere skånsomt mod ens tøj. Varmepumpeteknologien er miljøvenlig og energibesparende, hvorfor den hjælper med at holde ens energiregning nede.

Med AEG T7DBM730G er der yderligere mulighed for at indstille tørretumbleren, når det kommer til tid. Med tidsstyring bestemmer man nemlig helt selv, hvor lang tid tørretumbleren skal tørre ens vasketøj.

Tørretumbleren kommer desuden med en børnesikring, så man ikke skal være bekymret for, at små fingre kommer i klemme i tromlen.

Specifikationer ved AEG T7DBM730G – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 60 centimeter
🌀 Vægt: 48,46 kilo 

Specifikationer ved AEG T7DBM730G – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Kondensklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug kWh: 277 kWh/år
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 66 dB

Fordele ved AEG T7DBM730G:
🔵 Kapacitet på 7 kilo
🔵 Masser af specialprogrammer
🔵 Skånsom ProTex tromle
🔵 Besparende varmepumpeteknologi
🔵 SensiDry teknologi
🔵 Udskudt start funktion


Miele TCE530WP

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele TCE530WP

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere

 

Miele TCE530WP er en populær tørretumbler, der er blevet anmeldt og testet af danske og svenske ekspertkilder. Både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön har kåret Miele TCE530WP som værende blandt testvinderne af deres tests. Begge ekspertkilder var så imponerede over denne tørretumbler, at de roste den på baggrund af dens funktioner, brugervenlighed og ydeevne.

Med en kapacitet på 8 kilo kan selv større husstande tørre sit tøj med Miele TCE530WP. Desuden har man mulighed for at indstille tørretumbleren til at starte, når det passer en, med funktionen udskudt start. På denne måde kan man indstille tørretumbleren til først at starte, når man er kommet hjem igen.

Tørretumbleren fra Miele er både energivenlig og strømbesparende, da den er placeret i energiklasse A+++. Dette er en af de bedste energiklasser, når det kommer til tørretumblere, hvorfor det både er en fordel for ens pengepung og miljøet. Dette kommer også til syne med maskinens vedligeholdelsesfrie varmelegeme, der sørger for at holde energiforbruget lavt.

Hvis du mangler plads til tørretumbleren, så er der mulighed for at placere denne model oven på vaskemaskinen. Dog skal målene stemme nogenlunde overens for at dette kan lade sig gøre.

Tørretumbler med mange tørreprogrammer og ProfiEco-motor 

Miele TCE530WP er en kondenstørretumbler, der har udstyret med et hav af forskellige tørreprogrammer. Den har kapacitet til 8 kilo tøj, hvorfor den er god til de lidt større familier. Desuden kan der anvendes duftflakoner, hvis man ønsker at tilføje duft til det tørrede tøj.

Tørretumbleren kommer med i alt 11 forskellige tørreprogrammer, hvor der er mulighed for at vælge mellem alt lige fra programmer til bomuld, skjorter, finvask, ekspres, jeans, outdoor, udglatning samt meget mere. Der er derfor mulighed for at finde et program, der passer til ens behov.

Miele TCE530WP kommer også med en SoftCare-tromle, der sørger for at tørre en speciel måde. Det vil sige, at tøjet bliver tørret på en mere skånsom måde, hvorfor man også vil opleve mindre krøllet tøj.

Desuden er Miele TCE530WP udstyret med en ProfiEco-motor, der er en meget effektiv motor, hvilket gør, at tørretumbleren kan klare selv store mængder tøj på samme tid. Dette er, som tidligere nævnt, en fordel for større familier.

Praktisk design med effektiv tørreevne 

Tørretumbleren Miele TCE530WP er forsynet med et praktisk design, da fronten er emaljeret. Det gør, at modellen ikke er særlig modtagelig overfor ridser samt korrosion. Desuden gør emaljeringen også, at farven bliver ved med at holde, hvorfor maskinen vil holde sig pæn i længere tid.

Denne maskine er udstyret med en tæthed, der giver en optimal kondenseringsvirkning. Selve fugten bliver derfor holdt i maskinen, hvorfor man ikke vil opleve en høj luftfugtighed i rummet, hvor tørretumbleren er placeret. Det nedsætter risikoen for at udvikle svamp eller mug i det pågældende rum. Med denne tørretumbler vil man opleve den bedst mulige tæthedsværdi, hvorfor modellen befinder sig i den højeste kondensvandskategori, nemlig A.

Desuden er Miele TCE530WP udstyret med en integreret bortledning af kondensvand, der kan pumpes direkte med en slange ned i en vask. Det er derfor ikke nødvendigt at tømme kondensvandsbeholderen med denne model.

Brugervenlig model med lavt støjniveau 

Når man skal bruge tørretumbleren, skal man indstille det ønskede program ved at dreje på frontens drejeknap. Her vil der tydeligt være en markering, der viser, hvilke programmer, der er hvor. Tørretiden vil blive vist på displayet, så man kan holde øje med, hvor længe der er tilbage. Desuden kan man programmere en pinkode til maskinen, så det ikke er muligt at aktivere den, før pinkoden er blevet indtastet.

Med Miele TCE530WP får man en støjsvag tørretumbler, hvor lydniveauet bliver reduceret til et minimum. Herved kan man gøre brug af tørretumbleren uden at forstyrre resten af huset. Støjniveauet er på 66 dB, hvilket er forholdsvist lavt, da en almindelig samtale har et støjniveau på 60 dB.

Sidst men ikke mindst har Miele TCE530WP systemet Perfect Dry, der tørrer vasketøjet optimalt uanset kalkindhold i vandet. Kalkindholdet kan nemlig påvirke tørringsresultatet, men da Perfect Dry afstemmer tørringsprocessen i forhold til vandets kalkindhold, vil det optimale resultat altid kunne opnås.

Specifikationer ved Miele TCE530WP – mål
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 63,6 centimeter
🌀 Vægt: 56,5 kilo 

Specifikationer ved Miele TCE530WP – nøgleoplysninger
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 171
🔴 Strømforbrug i kWh i standardprogram: 1,44
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 66 dB

Fordele ved Miele TCE530WP:
🔵 Kapacitet på 8 kilo
🔵 11 forskellige tørreprogrammer
🔵 SoftCare-tromle
🔵 Perfect Dry-system
🔵 Integreret varmelegeme
🔵 Optimal kondenseringsvirkning


Miele TDB220WP Active

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

Miele TDB220WP Active

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.495,00 Kr. 0,00 Kr. 5.495,00 Kr. Læs mere
5.795,00 Kr. 0,00 Kr. 5.795,00 Kr. Læs mere
6.241,00 Kr. 0,00 Kr. 6.241,00 Kr. Læs mere

 

Miele TDB220WP Active er blevet testet og anmeldt af det danske Forbrugerråd Tænk. Forbrugerrådet Tænk var så glade for denne model, at de endte med at give den en god bedømmelse. Dette var især på grund af dens energivenlighed samt timer-funktion. På maskinens display er der tilmed mulighed for at se, hvor lang tid der er tilbage af det specifikke program.

Med en tørrekapacitet på 7 kg har større familier med omkring 3 eller 4 personer god mulighed for at tørre det tøj, som der er brug for at tørre. Miele TDB220WP Active har desuden en timer-funktion, der gør det muligt at indstille tørringsprogrammet til lige præcis det tidspunkt, man ønsker, at det skal gå i gang.

Tørretumbleren er placeret i energiklasse A++, hvilket er en af de bedste energiklasser for tørretumblere. Det vil sige, at denne model er både energivenlig og strømbesparende, hvilket vil kunne ses på det årlige elforbrug.

Hvis man ønsker at sætte tørretumbleren ovenpå sin vaskemaskine, så skal man huske at være opmærksom på begge maskiners størrelse.

Model med lavt energiforbrug, korte tørretider og vedligeholdelsesfrit varmelegeme 

Med Miele TDB220WP Active EcoDry-teknologi er man garanteret kortere tørretider samt et lavt energiforbrug. Dette kan lade sig gøre på grund af tørretumblerens filtersystem samt det vedligeholdelsesfrie varmelegeme.

Med disse funktioner kan fnug nemlig ikke tilstoppe varmelegemet, hvorfor tørretiden vil blive reduceret markant. Desuden arbejder tørretumblerens varmepumpe også økonomisk med systemet EcoDry ved alle tørringsprogrammer.

Man skal derfor være opmærksom på, at selve varmelegemet ikke kræver nogen former for vedligeholdelse med Miele TDB220WP Active, hvorfor man kan spare tid på dette. Det betyder nemlig, at man ikke skal rense eller rengøre varmelegemet, som det er tilfældet med andre modeller på markedet.

Intelligent fnugfilter og SoftCare-tromle 

Miele TDB220WP Active kommer med et intelligent fnugfilter, der er et brugervenligt og praktisk filter. Vi kender alle sammen det med at tømme tørretumblerens fnugfilter, hvilket kan være en irriterende opgave. Det behøver det ikke at være med Miele TDB220WP Active, da dette fnugfilter nemt kan tages ud forfra. Selve filterets glatte overflade gør rensningen af filteret en del nemmere, hvorfor det ikke vil tage lang tid. Der vil blive vist, når det er tid til at rense fnugfilteret på selve tørretumbleren.

Med Miele TDB220WP Active specielle overfladestruktur, vil vasketøjet blive ført opad i tørretumblerens roterende tromle. Det vil sige, at vasketøjet vil flyde længere rundt i selve luftstrømmen, hvorfor det bliver tørret mere jævnt.

Inde i tørretumbleren vil der tilmed blive skabt en form for luftpude, der vil fange vasketøjet, hvorfor det bliver tørret meget skånsomt. Vasketøjet vil derfor heller ikke komme ud af tørretumbleren helt krøllet. Dette er på grund af maskinens SoftCare-tromle, der sørger for at tørre tøjet så skånsomt som muligt.

Tørretumbler med flere tørreprogrammer og emaljeret front 

Miele TDB220WP Active kommer med en emaljeret front, der sikrer, at maskinen ikke lige så let bliver beskadiget eller ridset. Desuden vil tørretumbleren heller ikke miste sin farve lige så nemt, hvorfor den vil holde sig pæn i mange år frem.

Tørretumbleren har i alt 11 forskellige tørreprogrammer, hvorfor man kan indstille maskinen alt efter det program, man ønsker. Maskinen er desuden forsynet med systemet Perfect Dry, der sørger for et optimalt tørreresultat uanset kalkindhold i vandet. Systemet Perfect Dry tørrer også alle former for tekstiler optimalt.

Med Miele TDB220WP Active får man en lydsvag tørretumbler, der har et lydniveau på 66 dB. Det betyder, at tørretumbleren ikke vil forstyrre hele husstanden, da en normal samtale har et lydniveau på omkring 60 dB.

Endvidere har Miele TDB220WP Active en aftræksslange, der leder den varme luft ud af tørretumbleren. Derudover kondenseres den varme luft fra tørringen, hvilket betyder, at tøjets restvand samles i en beholder, man skal huske at tømme regelmæssigt.

Specifikationer ved Miele TDB220WP Active – mål
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 63,6 centimeter
🌀 Vægt: 57,5 kilo 

Specifikationer ved Miele TDB220WP Active – nøgleoplysninger
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 211
🔴 Strømforbrug i kWh i standardprogram: 1,73
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 66 dB

Fordele ved Miele TDB220WP Active:
🔵 Kapacitet på 7 kilo
🔵 11 forskellige tørreprogrammer
🔵 Perfect Dry-system
🔵 Timer-funktion og resttidsvisning
🔵 SoftCare-tromle
🔵 Lavt energiforbrug


Miele TDB230WP Active Hvid

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele TDB230WP Active

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.699,00 Kr. 0,00 Kr. 7.699,00 Kr. Læs mere

 

Miele TDB230WP Active Hvid er blevet testet og anmeldt af det danske Forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Både de danske og de svenske eksperter er vilde med denne model, som de begge har givet en god vurdering. Forbrugerrådet Tænk har givet Miele TDB230WP Active Hvid en god bedømmelse, mens Råd & Rön har kåret tørretumbleren som værende topscorer af deres tests.

Tørretumbleren Miele TDB230WP Active Hvid er en rummelig og energivenlig maskine, der kan bruges af en familie på omkring 3 til 4 personer. Kapaciteten er på op til 7 kg. Maskinen er også energivenlig, da den er placeret i energiklasse A++. Dette er en god energiklasse for tørretumblere på markedet.

Denne model er en kondenstørretumbler, hvor man har mulighed for at placere den ovenpå sin vaskemaskine, hvis der mangler opbevaringsplads, eller hvis dette passer bedst til ens indretning. Dog skal man være opmærksom på begge modellers mål, da dette er vigtigt, hvis man skal placere dem ovenpå hinanden.

Tørretumbler med EcoDry-teknologi og Perfect Dry 

Med funktionen EcoDry-teknologi er Miele TDB230WP Active Hvid en energivenlig tørretumbler, da denne funktion bidrager til at holde både energiforbrug og tidsforbrug nede. Man vil derfor opleve besparelser med denne model på grund af samarbejdet mellem maskinens filtersystem og varmelegeme.

Systemet Perfect Dry har derimod den funktion, at der bliver sørget for den mest optimale tørring uanset tekstil og kalkindhold. Da vandets kalkindhold ofte kan påvirke tørringen af tøj i en tørretumbler, har modellen Miele TDB230WP Active Hvid sørget for, at den afstemmer tørringsprocessen i forhold til kalkindholdet i vandet, hvorfor man vil opleve et bedre resultat.

Miele TDB230WP Active Hvid er udstyret med en vedligeholdelsesfri varmeveksler, der er godt beskyttet. Der er installeret et mindre filter, der beskytter denne varmeveksler, hvorfor rengøring ikke er nødvendigt.

Flere anvendelsesmuligheder 

Miele TDB230WP Active Hvid sørger for, at man har mulighed for at anvende tørretumbleren på flere forskellige måder. Der er nemlig mere end 10 valgfrie programmer, hvorfor man kan vælge mellem eksprestørring, hvis det skal gå hurtigt, et outdoor specialprogram til udendørstøj eller et program, der forhindrer krøldannelse og gør strygning af både bukser og skjorter nemmere. Det er nemt at vælge programmerne, da man blot skal bruge drejeknappen foran. Her kan man også se, hvad resttiden for det valgte program er, når man har sat tørretumbleren i gang.

Med Miele TDB230WP Active Hvid skal man heller ikke være bekymret for, hvordan ens tøj ser ud, når det er færdigt med at tørre, da maskinen er udstyret med en SoftCare-tromle. Som navnet antyder, så sørger denne tromle for, at tøjet bliver tørret på den mest skånsomme måde, hvorfor tøjet heller ikke vil komme ud særlig krøllet eller filtret.

Man vil også opleve, at vasketøjet automatisk bliver løsnet efter programmet er slut, hvorfor dette også beskytter det fra at blive krøllet.

Miele TDB230WP Active Hvid har et forholdsvist lavt lydniveau på 66 dB. En normal samtale har et lydniveau på omkring 60 dB, hvorfor denne maskine ikke vil larme særlig meget i hjemmet. 

Stilrent og klassisk design med optimal kondenseringsvirkning 

Miele TDB230WP Active Hvid er en klassisk og stilren tørretumbler, der vil passe ind i de fleste hjem. Selvom det ikke er den maskine i hjemmet, hvor udseendet og designet betyder mest, så kan det være fordelagtigt med en model, der passer til de andre maskiner. Denne tørretumbler er både samt produceret med en emaljeret front, hvilket producenten Miele især er kendt for. En emaljeret front betyder, at tørretumbleren både er ridsefast og syre- samt korrosionsbestandig. Det vil sige, at Miele TDB230WP Active Hvid både er nem at rengøre og holde pæn i mange år frem.

Med denne tørretumbler får man en maskine med en optimal kondenseringsvirkning. Det vil sige, at det pågældende rum, som maskinen er placeret i, bliver beskyttet optimalt for både skimmelsvamp og mug. Modellen har en kondenseringseffektivitet A, hvilket sørger for 50 % mindre tab af fugtighed. Luftfugtigheden i rummet vil derfor reduceres markant.

Modellens fnugfilter er nemt og praktisk, da det er muligt at tage det af forfra. Desuden er det nemt og hurtigt at rense, da det har en helt glat overflade. 

Specifikationer ved Miele TDB220WP Active – mål
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 63,6 centimeter
🌀 Vægt: 57,5 kilo 

Specifikationer ved Miele TDB220WP Active – nøgleoplysninger
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 211
🔴 Strømforbrug i kWh i standardprogram: 1,73
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 66 dB

Fordele ved Miele TDB220WP Active:
🔵 Kapacitet på 7 kilo
🔵 Mulighed for at vælge eksprestørring samt andre specialprogrammer
🔵 SoftCare-tromle og Perfect Dry-system
🔵 Energivenlig model
🔵 Lavt lydniveau
🔵 Optimal kondenseringsvirkning


Asko T408HD.W

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Asko T408HD.W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
10.699,00 Kr. 0,00 Kr. 10.699,00 Kr. Læs mere
10.699,00 Kr. 0,00 Kr. 10.699,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Asko T408HD.W, som de begge har givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens lave energiforbrug og store udvalg af tørreprogrammer.

Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for Asko T408HD.W antikrøl-funktion, som de ikke mener fungerer optimalt.

Rummelig tørretumbler med sensorstyring

Med Asko T408HD.W får man en rummelig tørretumbler med en kapacitet på 8 kilo tøj. Det betyder, at modellen er velegnet til en familie på omkring fire til fem personer.

Derudover er Asko T408HD.W en sensorstyret tørretumbler. Med sensorstyring har tørretumbleren mulighed for selv at fastsætte den tørretid, der er nødvendig.

Dette gøres med hjælp fra en sensor, der måler tøjets restfugtighed. Ud fra målingen vurderer maskinen, hvor lang tid tøjet skal være i tromlen for en optimal tørring.

Energibesparende tørretumbler med Butterfly Drying 

Asko T408HD.W er placeret i energiklasse A+++, hvilket er den bedste energiklasse for tørretumblere. Man kan derfor trygt stole på, at tørretumbleren ikke forbruger meget energi på et år.

Tørretumbleren er ligeledes udstyret med funktionen Butterfly Drying, der sørger for, at krøller i tøjet bliver minimeret. Dette er muligt, da tromlen sikrer, at luften cirkuleres jævnt gennem tøjet.

14 tørreprogrammer og timer-funktion

Ved køb af Asko T408HD.W får man en tørretumbler med 14 forskellige tørreprogrammer.

De forskellige programmer og indstillinger sørger for, at man kan tørre tøjet optimalt hver gang. På LCD-displayet er der mulighed for at finde programmerne.

Maskinens børsteløse motor er både pålidelig, slidstærk og støjsvag. Derfor er tørretumblerens lydniveau også på blot 64 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Sidst men ikke mindst kommer Asko T408HD.W med en timer-funktion. Her kan man forprogrammere modellen til at starte, når der er brug for det.


Electrolux EDP2074PDW

“Meget for pengene” hos Forbrugerrådet Tænk.dk

Electrolux EDP2074PDW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere

 

Denne tørretumbler fra Electrolux klarer sig godt i Tænks test, hvor den især udmærker sig ved at være hurtig til at tørre tøjet. Det er en af de billigste modeller og man får her en ganske udmærket tørretumbler til relativt få penge.

Tænk påpeger dog, at den er forholdsvis energikrævende og derfor kun mærket med energimærke B. Den passer godt til mindre familier og kan tørre 7 kg. tøj af gangen.

Betjening
Tørretumbleren er udstyret med et brugervenligt Touch-betjeningssystem, som gør det nemt og overskueligt at betjene den. Det store LED display giver dig overblik over hvor lang tid der er tilbage før dit tøj er tørt.

I betjeningen kan du sætte den til udskudt startfunktion, hvilket betyder at du kan indstille den til at begynde når du ønsker det. Dette kan være praktisk, hvis du eksempelvis ønsker at have tøjet klar når du kommer hjem fra arbejde.

Der er også tidsstyring funktion, som giver dig mulighed for at bestemme hvor lang tid tørringen må tage. Dermed kan du sætte hastigheden op, hvis du har brug for at tøjet bliver tørt hurtigst muligt.

Der er også mulighed for at indstille den til en række forskellige specialprogrammer, som eksempelvis sportstøj, uld, stryglet og mange flere.

Teknik
En af fordele ved denne tørretumbler er den vendbare låge, så du selv bestemmer om du vil åbne mod højre eller venstre. Den har også et lavt lydniveau (65 dB) hvilket gør du kan tørre dit tøj, uden at blive generet af det.

En anden fordel er at den er sensorstyret, hvilket betyder at den selv måler hvor tørt tøjet er. Når den registrerer at tøjet er tilstrækkeligt tørt, så stopper den automatisk. Dette gør at man sparer på energiforbruget.


Gorenje D76SY2B

Populær blandt brugerne

gorenje sort vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.629,00 Kr. 0,00 Kr. 5.629,00 Kr. Læs mere
5.629,00 Kr. 0,00 Kr. 5.629,00 Kr. Læs mere
5.629,00 Kr. 0,00 Kr. 5.629,00 Kr. Læs mere
5.969,00 Kr. 0,00 Kr. 5.969,00 Kr. Læs mere

 

Denne topmodel fra Gorenje, er både miljøvenlig og har mange smarte funktioner. Den er mærket med energimærket A++.
Det som gør denne model helt speciel er den sorte farve. Hvis du er på udkig efter en kondenstørretumbler, som skiller sig ud fra de traditionelle hvide, så er denne et godt valg.

Den har en kapacitet på 7 kg og gør den dermed perfekt til en husstand på 2 – 3 personer.

Betjening
Denne model er som de fleste andre udstyret med et stort LED-Display, som giver en nem og overskuelig oversigt over de forskellige programmer.

Den har en række nyttige specialprogrammer, som gør, at du kan indstille den til den tøjtype du vasker, som eksempelvis bomuld, uld og mange andre.

Teknik
Gorenje har valgt at kalde deres sensorteknologi for SensorIQ-teknologi, som betyder at den automatisk tilpasser sig dit tøjs fugtighedsniveau. Sensoren giver besked når tøjet er tørt og dermed stopper maskinen automatisk, så den ikke bruger unødig energi på at tørre tøjet, når det er blevet tørt.
Du kan indstille tørretumbleren til forskellige programmer, så den eksempelvis kan tørre indtil tøjet er strygeklart, tørt, skabstørt eller meget tørt afhængigt af den valgte indstilling.

Også denne model har mulighed for at forudindstille tørringen i op til 24 timer i forvejen. Dermed kan du have tøjet klar når det bedst passer dig.

Kondensevnen er klasse A, hvilket betyder at den ikke afgiver meget fugt når den tørrer. Det sikrer et godt indeklima i dit hjem.
Tørretumbleren anvender både afkølings- og opvarmningsdelen af varmepumpen. Dette gør, at den har op til 40 % lavere energiforbrug, sammenlignet med tørretumblere i energi A-klassen.

Den har mange nyttige funktioner som 3D filtre, Twinair teknologi og meget mere.


Miele TDA 140 C NDS

 Topscorer hos Tænk.dk
 Topscorer Råd & Rön

miele-tda-140-c-nds

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.359,00 Kr. 0,00 Kr. 6.359,00 Kr. Læs mere
6.899,00 Kr. 0,00 Kr. 6.899,00 Kr. Læs mere
7.175,00 Kr. 0,00 Kr. 7.175,00 Kr. Læs mere

 

Denne kondenstørretumbler fra Miele har en kapacitet på 7 kilo og dækker dermed uden problemer behovet i en mellemstor husstand. Det årlige energiforbrug er vurderet til at være på cirka 494 kWh. for en gennemsnitlig familie. Dette giver dermed tørretumbleren energimærkning B og den har derfor et lidt højere energiforbrug, end nogle af de andre tørretumblere der anbefales her på siden. Til gengæld, så udmærker den sig ved at tørre tøj både hurtigt og effektivt, hvilket blev fremhævet både i Tænks og Råd og Röns test af maskinen, hvor den lå i den absolutte top på disse parametre.

Betjening
Tørretumbleren har syv forskellige programmer og giver dermed mulighed for, at man kan tilpasse tørringen til den type af tøj og tekstiler som ligger i maskinen. Med denne maskine har Miele også gjort det muligt at tilsætte duft til dine tekstiler. Dette foregår via en lille lugeåbning, hvor man kan indsætte en duftflakon. Der findes fem typer duft og én duftflakon svarer til cirka 50 tørringer. Displayet i vaskemaskinen gør det nemt for dig at følge med i, hvor langt maskinen er i det aktuelle vaskeprogram og hvor lang den resterende tørretid er.

Teknik
Tørretumbleren har en oplyst SoftCare-tromle der sørger for, at dit vasketøj bliver tørret så skånsomt og jævnt som muligt. Maskinen er udstyret med en intelligent tromlereversering hvilket vil sige, at tromlen skifter omdrejningsretninger og derved optimerer tørringen og forhindrer, at tøjet krøller. Der er også en sensor i maskinen som måler, hvor meget fugt der er i tøjet og fastsætter tørretiden herefter. Derved undgår du at bruge unødig energi og at tage vådt vasketøj ud af maskinen.

Med sine kun 63 dB arbejder tørretumbleren også på et støjsvagt niveau og maskinen kan derfor køre uden at afgive de store støjgener. Der er både en kondensvandbeholder samt mulighed for en integreret afledning af kondensvandet, så det kan løbe direkte i håndvasken eller en vandlås via en slange. Maskinen er mærket med kondenseringsevne A hvilket betyder, at der bliver afgivet minimalt fugt til det rum, som tørretumbleren er placeret i.


Når du skal vælge tørretumbler – Dette bør du overveje:

Når man skal købe ny tørretumbler, så er der en del forskellige faktorer som man bør overveje. Nedenfor gennemgår Forbrugsguiden et par af de begreber, som du bør være bekendt med, når du skal købe ny tørretumbler

Varmepumpe:
Nogle maskiner er udstyret med en varmepumpe. Når en tørretumbler har en varmepumpe installeret, vil det typisk betyde, at den kan tørre tøjet med et lavere energiforbrug end maskiner uden varmepumper.

Forskellen er grundlæggende, at de traditionelle tørretumblere uden varmepumper bruger meget energi på at få vandet til at fordampe i dit tøj. En tørretumbler med varmepumpeteknologi er derimod mere energieffektiv, da den fugtige luft ledes ind i varmepumpen hvor luften afkøles og dermed tørres. Dermed tørrer tøjet nemmere og hurtigere og der bruges mindre energi.

Energimærket:
Du kan se hvor energivenlig tørretumbleren er ved at kigge på energimærket.
Tørretumblere er mærket fra D til A+++, hvor D er det dårligste og A+++ er det bedste. Energiklasse A+++ bruger op til 60% mindre energi, sammenlignet med eksempelvis energiklasse A.

Mange af topmodellerne på markedet er mærket med energimærke A++. De færreste har energimærke A+++, hvilket skyldes at dem som har A+++ ofte er længe om at tørre tøjet. Derfor vælger mange en model med mærket A++.

Energimærkningen kan være forvirrende:
Mange fageksperter mener at EU’s regler om energimærkning er et stor skridt fremad i forhold til at øge gennemskueligheden og forbrugerens muligheder for at vælge til fordel for miljøet.

Imidlertid har de nedsatte kommissioner skullet arbejde med en form for fællesmærkning af mange forskellige typer af apparater og funktionaliteter, og det kan være forvirrende. Eksempelvis kan nogle forbrugere have en ide om, at en A+ mærket tørretumbler bruger samme mængde energi som et A+ mærket køleskab. Tanken er nærliggende, eftersom mærkningen er den samme, men her er det vigtigt at forstå, at energimærkerne kun er sammenlignelige mellem maskiner af samme type.

En anden problematik, der har været fremhævet af kritikerne, er de formler, der anvendes til beregningen. I den sammenhæng nævnes det blandt andet, at større og mere energiforbrugende apparater lettere opnår en flot energimærkning end mindre apparater. Som forbruger kan man derfor måske favorisere en stor tørretumbler med A++ mærkning i misforstået hensyntagen til miljøet, selv om en mindre model med A+ mærkning ville være fuldt tilstrækkelig og i praksis måske ville have et mindre energiforbrug samlet set.

Der finder yderligere en række andre problematikker med energimærkningsordningen, som endnu ikke er løst tilfredsstillende. Dem kan du eventuelt læse mere om i denne interessante artikel fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I de fleste situationer er energimærkningen dog en god tommelfingerguide om energiniveauet for forbrugerne.
Det anbefales at gå efter produkter med fornuftig energimærkning, men lad det ikke være den eneste afgørende faktor for valget. Vær også opmærksom på, at de øverste trin i energimærkningen som regel er ensbetydende med markant højere produktpriser. Her kan du med fordel regne lidt på forholdet mellem merprisen og den forventede årlige besparelse ved at gå et trin op.


Skal jeg vælge kondens eller aftrækstørretumbler?

Den danske energistyrelse anbefaler på deres hjemmeside, at man går efter en kondenstørretumbler med energimærket A++.

De skriver, at de lovmæssige krav for at opnå A++ energimærket er så skrappe, at det kun er tørretumblere med indbygget varmepumpe, der får mærket. Alle tørretumblere med varmepumpe på markedet er kondenstumblere. Energistyrelsen påpeger samtidigt, at der stort set ikke findes nogle tørretumblere med energimærket A+++ på markedet, så derfor er A++ det bedste valg.

De gammeldags aftrækstumblere fungerer ved at de skal have aftræk til det fri, så de kan lede den varme og fugtige luft ud af maskinen. Dette kan gøre at luftfugtigheden i dit hjem bliver unaturlig høj.

Kondenstørretumblerne har som tidligere nævnt en varmepumpe installeret som køler luften og det meste af den fugt som hænger i luften bliver til vand, som afledes til et afløb. Også denne type afgiver lidt fugtig luft ud i rummet, så det er vigtigt at huske at lufte ud når den bruges. Den angiver dog langt mindre fugtig luft end en aftrækstumbler.

Du kan læse mere på den danske energistyrelses hjemmeside ved at klikke her.


Hvilke mærker er de bedste, når der skal vælges tørretumbler?

Mange forbrugere har et favoritmærke inden for hvidevarer, som de så vidt muligt holder sig til. Det kan være baseret på tidligere erfaringer, andres oplevelser eller måske mest af alt mavefornemmelse. De senere år har forbrugerorganisationerne dog i stigende grad testet produkter og offentliggjort resultaterne, og det er der faktisk kommet nogle spændende statistikker ud af. Her kan man sort på hvid aflæse, hvilke mærker, der gennemsnitligt klarer sig bedst.

Et eksempel er det norske Forbrukerrådet, som har lavet statistik over 71 tørretumblere, der gennem tiden er blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Du kan se en sammenfatning af resultaterne her. Det viser sig blandt andet, at tørretumblere fra Miele er suverænt i front med en gennemsnitlig score på 66,3 point. Siemens og Bosch klarer sig dog også udmærket med henholdsvis 62,8 og 62,6 point. Det er ikke overraskende, at Siemens og Bosch ligger side om side, for begge mærker hører ind under samme koncern. Det er mest designet, der adskiller mærkerne, mens indmaden ofte er mere eller mindre den samme. Men det er en interessant iagttagelse, der indikerer, at statistikkerne faktisk er ret præcise og dermed værd at have med i overvejelserne, når der skal vælges tørretumbler-mærke.

Rent pointmæssigt skal vi derefter et stykke ned, før fjerde-, femte- og sjettepladsen kan besættes af AEG, Electrolux og Elektro Helios med henholdsvis 57,8, 57,5 og 56,7 point. Også her er pointgivningen ret ens. Electrolux ejer da også både AEG og Elektro Helios, så også her er der formentlig i vid udstrækning tale om de samme komponenter på tværs af mærkerne.

Længere nede ad listen finder vi mærker som Whirlpool og Cylinda, og i bunden mærker som Hotpoint og Indesit. En række kendte mærker er slet ikke indplaceret på listen. Det er blandt andet mærker som LG, Samsung, Asko, Gorenje og flere andre. Årsagen er den simple, at der ikke foreligger et tilstrækkeligt antal tests med disse mærker. For at opnå en rimelig grad af statistisk sikkerhed, har Forbrukerrådet nemlig kun medtaget de mærker, der har været med i mindst tre tests.


Hvordan bruges tørretumbleren bedst?

Hvis man ønsker at være mest mulig skånsom overfor sit tøj, så er det i virkeligheden bedst at undgå at bruge en tørretumbler, da det med tiden kan slide på tøjet.
Almindelig tørring på tørresnor i den friske luft er den bedste løsning, som slider mindst mulig på tøjet, og desuden sparer en del på elregningen.
Der kan dog være mange årsager til, at tørretumbleren alligevel bliver det foretrukne valg. Dårligt vejr, pollen og dårlig lugt fra eksempelvis fabrikker eller landbrug kan bevirke, at lufttørring ikke er en mulighed.
Der er heller ikke nogen tvivl om at tøjtørring i tørretumbleren er både effektivt og tidsbesparende. Heldigvis er der en række ting du kan optimere, så du får mest muligt for pengene, når du tørretumbler dit tøj.

Som allerede nævnt kan du spare på strømregningen ved at vælge en maskine med fornuftig energimærkning. Vælger du en model med kondenstørring, bliver den dyre varme desuden inden døre, så den kan genanvendes som almindelig rumopvarmning. Du udnytter selvfølgelig varmen bedst, hvis tørretumbleren placeres i et rum, der alligevel skal opvarmes på anden vis.

Ud over energimærkning og tørringstype er tromlestørrelsen også en vigtig faktor, som du bør være meget opmærksom på allerede i forbindelse med anskaffelsen. Energien udnyttes nemlig bedst, hvis tromlen er fyldt, når der tørres. Er du kun dig selv, vil du kunne nøjes med en lille tørretumbler, mens storfamilien sagtens vil kunne udnytte effektiviteten med en stor tromlestørrelse.

Formålet med tørretumbling er som bekendt at fjerne vandet fra tøjet, og det betyder i praksis, at tørreomkostningerne er mere eller mindre proportionale med tøjets vandindhold. Sørger du derfor for at centrifugere tøjet grundigt før tørring, vil vandindholdet kunne bringes meget ned på forhånd, og det forkorter tørretumblingen væsentligt. Det er sparer en del strøm, og tøjet slides selvsagt også i mindre grad. En klump sammenrullet tøj holder bedre på fugtigheden end løst tøj, så sørg for, at tøjet ikke har pakket sig sammen. Det kan for eksempel ske under tøjvasken, at et åbentstående pude- eller dynebetræk samler tøjet som i en sæk, eller tøjstykker slår knuder. Det kan medføre, at tørretumbleren skal køre rigtig længe for at få klumpen tør, selv om resten af tøjet for længst er tørt.

Optimal tørring forudsætter, at luften kan strømme frit i processen, og derfor skal du have fokus på filtrene i maskinen. De almindelige fnugfiltre skal renses efter hver eneste tørring, og har du en model med mikrofilter, skal dette også renses ofte. Renser du ikke filtrene, forlænges tørreprocessen, og elregningen stiger.

Du kan også læse Tænk.dk’s artikel om optimal brug af tørretumbleren, hvor mange af de ovennævnte tips også er beskrevet.

Hvis du samtidig er på udkig efter en vaskemaskine til også at vaske dit tøj, så anbefaler vi at du læser vores vaskemaskine test. I denne artikel viser vi dig en række testvindende vaskemaskiner, som er blevet kåret til testvindere i en række uvildige tests.

Du kan samtidig også læse mere om hvad du skal være opmærksom på når du køber ny vaskemaskine, såsom miljømærket, centrifugeringsevne, vaskeevne, vaskemaskinens motor og meget mere.


Tørretumbler Test – Disse tests har vi gennemgået: 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd Tænk.dk har i 2015 foretaget en test af 35 kondenstørretumblere med og uden varmepumpe.

Forbrugerrådets eksperter har testet alle maskiner ud fra de samme kriterier, blandt andet har man set på, hvor brugervenlige tørretumblerne er. Herunder har man især kigget nærmere på, om de var nemme at anvende og betjene.

Man har også målt hvor præcist maskinerne tørrer tøjet. Der er nemlig forskel på hvor gode censorerne er i de forskellige maskiner, hvor nogle måler mere præcist end andre.

Nogle maskiner har problemer med at opnå ensartet tørring, så det har også været et vigtigt kriterium i testen. Der er også blevet kigget på hvor krøllet tøjet er, når det kommer ud af maskinen. Igen er der her stor forskel på de forskellige modeller. En anden vigtig faktor er støjniveauet, som også er indgået som et bedømmelseskriterium.

De faktorer som har den største indflydelse i Tænks test er tidsforbrug, energiforbrug og betjeningsvenlighed.
Du kan læse hele testen på Tænk.dk´s egen hjemmeside ved at klikke her.

Forbrugerrådet Tænk har ligeledes testet og anmeldt Electrolux EW2H328R2, Asko T408HD.S, Bosch WTW87478SN og Asko T408HD.W. Ønsker du at læse anmeldelserne af de fire tørretumblere, kan du klikke ind her.

Bemærk at der kræves et betalt abonnement for at få fuld adgang til hele testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Sveriges forbrugermagasin foretog i 2015 en stor tørretumbler test, hvor de testede hele 70 forskellige modeller.
Her har eksperterne vurderet maskinerne på forskellige kriterier som eksempelvis energiforbruget, maskinernes brugervenlighed, ensartethed i tørringen og støjniveau.

Testen er den største der er foretaget i Skandinavien og dækker en bred vifte af forskellige maskiner i forskellige prisklasser. Du kan læse hele testen ved at klikke her.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt Electrolux EW2H328R2, Asko T408HD.S, Bosch WTW87478SN og Asko T408HD.W. Ønsker du at læse anmeldelserne af de fire tørretumblere, kan du klikke ind her.

Bemærk at det kræver et betalt abonnement at få adgang til hele testen.

Abcnyheter.no 🇳🇴
Den norske avis abcnyheter.no har i 2016 testet 11 forskellige tørretumblere. Igen her måles der maskinernes energiforbrug, evne til at tørre tøjet jævn og mange andre faktorer. Du kan læse hele testen gratis her.

Andre alternative tests

Hos Forbrugsguiden.dk har vi også udarbejdet en række andre artikler, der har specifikt fokus på forskellige tørretumblere. Hvis du allerede ved at du er på udkig efter en kondenstørretumbler, så anbefaler vi at du læse vores test om dette emne. I testen har vi samlet de bedste kondenstørretumblere på markedet, baseret på forskellige eksperttests.

En af de mest eftertragtet og testvindende producenter af tørretumblere er tyske Miele. Derfor kan du også besøge vores Miele tørretumbler test, hvor vi har samlet de modeller fra Miele der klarer sig bedst i test. I artiklen finder du også en oversigt over hvad du skal overveje før du køber ny tørretumbler, samt generel information om mærket Miele.

Du kan også læse vores vaske tørremaskine test, hvis du overvejer denne mulighed. Der findes både fordele og ulemper, ved at investere i en vaske tørremaskine. Det er vigtigt at overveje hvor stor din husholdning er, og hvad dit behov er. Tørrer du kun sjældent tøj i maskine, og har du også kun lidt plads i hjemmet, så vil en vaske-tørremaskine ofte være en rigtig god løsning, da den kombinerede maskine vil spare dig for en del plads, da du skal have en maskine mindre stående i dit hjem.

Har du derimod både plads i hjemmet og i budgettet, så vil en separat vaskemaskine og tørretumbler ofte fungere mere effektivt – især hvis du har et stort behov for at tørre tøj. Ofte vil man med en vaske tørremaskine opleve, at vaskedelen lige så god og effektiv som i en almindelig vaskemaskine, mens kompromiset ofte ligger hos tørredelen i maskinen.

Hvis du har bestemt dig for at både investere i en tørretumbler og i en vaskemaskine seperat, og også stadig mangler en vaskemaskine, så kan du med fordel læse vores forskellige tests indenfor denne kategori.

Du kan læse vores helt generelle vaskemaskine test, hvor vi har samlet alle eksperternes favoritter her i artiklen.

Vi har også udarbejdet tests specifikt omhandlende Bosch vaskemaskiner, Siemens vaskemaskiner og Miele vaskemaskiner. Du kan læse disse tests, hvis du allerede er klar over hvilket mærke du foretrækker. Ud over gennemgang af eksperternes favorit modeller, så finder også mange gode tips og råd i artiklerne, som gør dig klogere på hvad du skal overveje før du køber ny vaskemaskine, samt hvordan du vedligeholder den bedst muligt.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse