Tørretumbler Test 2021 – De bedste tørretumblere ifølge eksperterne

Senest opdateret den 5

Tørretumbler testvinder oversigt 2021: Med en god tørretumbler bliver tørring af tøj betragteligt nemmere. Der er stor forskel på tørretumblere og du vil i denne artikel lære hvad der er vigtigt at være opmærksom på, når du køber en ny tørretumbler.

I denne artikel kigger Forbrugsguiden.dk nærmere på hvilke tørretumblere på markedet der har udmærket sig, ved at gennemgå en række tørretumbler test. Vi gennemgår forskellige tørretumbler tests fra hele Skandinavien og samler alle de bedste tørretumblere her, så du nemt og bekvemt kan få et overblik over de bedste testvindere på markedet.

I denne artikel får du: 
🔸 Gennemgang af testvindende tørretumblere fra forskellige uvildige tests
🔸 En guide der viser dig de ting du skal være opmærksom på når du køber ny tørretumbler
🔸 Oversigt over de forskellige tests vi har analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste tørretumblere på markedet.

Tørretumbler Test – Her er de 14 bedste tørretumblere

Her følger en gennemgang af de tørretumblere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests de forskellige tørretumblere er blevet bedømt i.

Du finder også prissammenligning af de forskellige tørretumblere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilken forhandlere der er billigst.


Bosch WTX8HKL9SN – moderne og smart

Kategoriseret som et godt køb hos svenske Råd & Rön
Hos Forbrugerrådet Tænk har modellen opnået en status som topmodel

vores-anbefaling-badgeBosch WTX8HKL9SN – moderne og smart

i samarbejde med PriceRunner

Denne tørretumbler er en af de mest populære på markedet. Brugerne er generelt rigtig godt tilfredse med produktet, ligesom anmeldere og magasiner også er imponerede over denne tørretumbler fra Bosch.

Forbrugerrådet Tænk opsummerer modellen således: ”Energiforbruget er da også en smule højere end for de andre maskiner. Men det er en hurtig maskine, der ikke støjer så meget. Det er generelt en brugervenlig tørretumbler”.

Smarte funktioner og innovative løsninger

Er du mest til komplette produkter, som har mange smarte og uundværlige egenskaber indbygget i sig? Så er denne tørretumbler fra Bosch muligvis det helt rette valg for dig. Med denne model tørretumbler bliver det nemmere at tørre vasketøjet, selvom her er flere smarte funktioner at tage af. En af de helt smarte teknikker ved denne tørretumbler er, at den automatisk vælger det tørreprogram, som passer til tøjet alt efter hvilket vaskeprogram du lige har kørt. Smart ikke? Derudover er der en indbygget, smart funktion, der gør, at fnug og fnuller fjernes efter hver tørring. På den måde slipper du for at få fnulleret tøj og gulv til med de rester, der nu engang kunne henne at være. Du kender sikkert også til problemstillingen om, at du ikke vil bruge for meget tid på at dampe eller stryge dit tøj i hverdagen? Med denne tørretumbler slipper du for at bruge flere timer på det. I denne maskine er der nemlig en super smart og eksklusiv funktion, der gør, at tøjet dampbehandles i tumbleren, således at tøjet glattes mere, end det tidligere har været tilfældet med en tørretumbler.

Denne tørretumbler er moderne og nytænkende i sine funktioner, ligesom der er mange forskellige programmer at sætte sin tørreproces på. En anden ting er dog også, at du kan overvåge og betjene tumbleren via en app.

Bosch WTX8HKL9SN vs. markedet

Denne tørretumbler er, sammenlignet med markedet, en af de bedst modeller du finder, hvis du er til smarte løsninger og moderne teknologi – det har denne nemlig en masse af. På det punkt skiller tørretumbleren her sig ud fra mængden, ligesom designet også er i en klasse for sig. På trods af de smarte funktioner er denne model stadig nem at betjene og kræver ikke et geni af en bruger for at gennemskue.

Specifikationer ved Bosch WTX8HKL9SN:
🔴 Smarte funktioner, der bidrager til håndterbar tørring af tøjet
🔴 Ny-moderne teknologier, der bidrager til brugervenlighed
🔴 Moderne og enkelt design
🔴 Har en tørrekapacitet på 9 kg
🔴 Home Connect – kan betjenes og overvåges via en app på mobilen eller tabletten
🔴 Har en nettovægt på 55,36 kg
🔴 Måler 598 x 599 x 857 mm (bxdxh)
🔴 Har en dybde på 634 mm inkl. låge
🔴 Årligt energiforbrug på 259 kWh

Fordele

 • Brugervenlig
 • Fornuftig hastighed
 • Mindre larmende end lignende modeller på markedet
 • Tøjet bliver både tørt og blødt
Ulemper

 • Renser ikke sig selv ligesom andre modeller fra Bosch
 • Fint
 • Men ikke imponerende godt energiforbrug

Electrolux EW2H328R2

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

bedst-til-prisen-badgeElectrolux EW2H328R2

i samarbejde med PriceRunner

Electrolux EW2H328R2 er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön. Begge ekspertkilder er begejstrede for tørretumbleren, som de henholdsvis har kåret som topscorer og givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af den præcise og ensartede tørring samt lave energiforbrug.

Selvom eksperterne generelt er imponerede over Electrolux EW2H328R2, nævner Forbrugerrådet Tænk, at evnen til effektivt at kondensere vanddampen ikke er i top.

Energieffektiv tørretumbler

Electrolux EW2H328R2 er en energieffektiv tørretumbler, der er placeret i energiklasse B. Det betyder, at tørretumbleren ikke forbruger meget energi på et år.

Takket være modellens energibesparende varmepumpeteknologi bruges der lavere temperaturer sammenlignet med standardmodeller. Det gør, at tøjet holder formen i længere tid samt ikke bliver beskadiget.

Tørretumbleren har desuden en kapacitet på 8 kilo tøj. Den er derfor velegnet til en familie på omkring fire til fem personer.

Model med vendbar luge og udskudt start-funktion

Med Electrolux EW2H328R2 får man en fleksibel tørretumbler med en vendbar luge. Den vendbare luge gør, at der er mulighed for at placere modellen, hvor man ønsker.

Håndtaget kan monteres i to forskellige positioner for en nem åbning og lukning.

Derudover kommer Electrolux EW2H328R2 med en udskudt start-funktion, så tørretumbleren kan indstilles til at gå i gang med at tørre tøjet, når det passer ind i ens dag.

Man skal blot indtaste tidspunktet, hvorefter tørretumbleren går i gang med tørreprogrammet på det specifikke tidspunkt.

Electrolux EW2H328R2 er ligeledes forsynet med et forholdsvist lavt lydniveau på 67 dB.

Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Modellen vil derfor ikke forstyrre hele hjemmet under brug.

Sensorstyret tørretumbler med specialprogrammer 

Electrolux EW2H328R2 er en sensorstyret tørretumbler, der måler fugtigheden i tøjet. Det vil sige, at tørretumbleren automatisk stopper, når tøjet er tørt.

Man har desuden mulighed for at benytte sig af funktionen tidsstyring, hvor man selv kan bestemme, hvor længe tørretumbleren skal arbejde.

Ved køb af Electrolux EW2H328R2 er der ydermere mulighed for at vælge mellem flere almindelige tørreprogrammer samt specialprogrammer.

Disse programmer inkluderer blandt andet sengetøj, bomuld ECO, jeans, blandet bomuld/syntetisk, strygelet, silke, uld og sportstøj.

Med specialprogrammerne er der mulighed for at vælge et program til lige netop det, der skal tørres. På den måde bliver tøjet eller tekstilerne aldrig tørret for meget eller for lidt.

Specifikationer ved Electrolux EW2H328R2 – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 63,8 centimeter
🌀 Vægt: 47,5 kilo

Specifikationer ved Electrolux EW2H328R2 – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Kondensklasse: B
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 309
🔴 Strømforbrug i kWh i standardprogram: 2,6
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 67 dB

Fordele

 • Filteret er nemt at rense
 • Gode tørreresultater
 • Over-tørrer ikke
 • Præcis måling af fugt
Ulemper

 • Larmer mere end lignende modeller på markedet
 • Begrænset brugermanual

💡 Guide: Se vores video med 4 gode råd til valg af ny tørretumbler 💡


Miele TSD443WP – energi- og brugervenlig

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

customer-favorite-topscorerSiemens WT4HXKL9DN – stærk og alsidig

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
6.999,00 6.999,00 Læs mere
7.999,00 7.999,00 Læs mere
.
Denne tørretumbler er populær blandt sine købere. Mange værdsætter det lave energiforbrug, som er kombineret med den brugervenlige facet. Hos Forbrugerrådet Tænk er denne model da også en af de modeller, som er topscorer, og dermed har noget nær hele pakken, når det kommer til tørretumblere.

Høj kvalitet og innovative teknologier

Med denne tørretumbler fra Miele ved du, hvad du får. Kendetegnet ved Miele og deres maskiner er høj kvalitet pakket ind i et fint og enkelt design, der vil passe ind i langt de fleste hjem, alt efter hvilken stil og indretningssmag du og familien har. 

Denne maskine kan klare at tørre 8 kg af gangen, hvilket gør den fin til den travle familie, hvor det hele går lidt stærkt. 

I tumbleren finder du en super smart funktion, nemlig en funktion, der gør, at maskinen selv måler hvor fugtigt tøjet er. På den måde kan tumbleren gøre det, den er bedst til. På den måde tilpasser den selv tørretiden, og du slipper for knastende tørt eller helt fugtigt tøj – smart ikke? 

Du finder desuden også udskudt start med denne maskine. Det betyder, at du kan indstille maskinen til at starte, når du har lyst, og når det passer dig aller bedst i den travle hverdag eller i den dovne weekend. Du kan eksempelvis tilpasse det således, at tøjet er færdigtørret til du kommer hjem, så det ikke ligger og bliver krøllet, stift eller tørt. 

En anden stor fordel ved denne tørretumbler er dens energiklasse, som er i klasen A. Det betyder, at der er et lavt energiforbrug, som dermed ikke vil komme til at koste dig kassen, når opgørelsen skal laves. Klassen er en af de bedste på markedet, og modellen her fra Miele er derfor perfekt til dig, der gerne vil undgå uoverskueligt store regninger.

Du finder desuden også gode funktioner som EcoDry-teknologi, vedligeholdelsesfrit varmelegeme og FragranceDos. 

Miele TSD443WP vs. markedet

Denne model er sammenlignet med andre super energivenlig. Modellen fra Miele er nemlig i energiklasse A+++, hvilket betyder, at den ikke bruger særligt meget energi på årsbasis. Det er unikt for en så god og stærk maskine som denne, og det er særligt det, som forbrugerne kan glæde sig til, ved at købe denne model tørretumbler fra Miele.

Specifikationer ved Miele TSD443WP:
🔴 Gode, almene funktioner
🔴 Brugervenlig model
🔴 Klarer 8 kg tøj af gangen
🔴 Perfekt til den travle familie, der vægter kvalitet og effektivitet højt
🔴 God energiklasse med A
🔴 Lydniveau på 66 dB(A)
🔴 Bruger kun 177 kWh om året i energiforbrug
🔴 Vejer i nettovægt 57,50 kg

Fordele

 • Lavt energiforbrug
 • Relativt lydsvag
 • Gode kondenseringsprogrammer
 • God brugermanual
 • Holdbar
Ulemper

 • Ikke den mest tidseffektive

Siemens WT4HXKL9DN – stærk og alsidig

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

Siemens WT4HXKL9DN – stærk og alsidig

i samarbejde med PriceRunner

Mangler du en alsidig og effektiv tørretumbler? Så er denne model fra Siemens perfekt – det er i hvert fald sådan, at brugerne og anmelderne af denne tørretumbler beskriver den. Høje anmeldelser og positive kommentarer er nemlig særligt kendetegnet for denne tørretumbler, der opnår høje karakterer hos det danske magasin Forbrugerrådet Tænk.

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk sidestiller faktisk denne model med den ovenstående fra Bosch – her får du altså stort set det samme: ”Modellen er næsten identisk med Bosch WTX8HKL9SN. Det er modellen fra Bosch, der er testet”.

Fokus på både design og funktionalitet 

Står du og mangler en tørretumbler, som kan lidt af det hele samtidigt med, at den er pæn at kigge på og nem at bruge? Så må denne model fra Siemens være din perfekte, kommende makker, når det kommer til tørretumblere. Denne model fra Siemens er til dig, der gerne vil være sikker på god kvalitet, lang holdbarhed og stærke funktioner. Med tørretumbleren her får du blandt andet en selvrensende kondensator, der sørger for, at tumbleren renses og rengøres grundigt efter hver arbejdsopgave. Det betyder, at der ikke er fnug og fnuller tilbage i maskinen, når du har kørt et program. Desuden foregår processor som denne med et super lavt energiforbrug, som vil komme din elregning til gode i slutningen af året. 

En anden ting, som er en stor fordel ved denne tumbler er, at den tørrer tøjet super hurtigt, og du slipper dermed for at skulle vente i evigheder på at få tøjet tørt. Det skyldes blandt andet det uundværlige SoftDry-tromlesystem. Med dette smarte system holder tørretumbleren konstant den samme temperatur, ligesom der sikres en permanent luftstrøm, som fordeler vasketøjet blidt og effektivt. På den måde får du noget lækkert, tørt vasketøj retur, når tøjet har været en tur i tumbleren. Den hurtige tørretid og stærke teknologi er kendetegnet ved denne tumbler, men der er nu også andre gode ting ved den. Eksempelvis kan du vælge imellem en god, lang række forskellige programmer, som du kan tørre dit tøj på. Det betyder, at du får den helt rette tørretid, ved at vælge det passende program.

Siemens WT4HXKL9DN vs. markedet

Sammenlignet med de resterende tumblere på markedet, så er denne model god og effektiv. Den har nogle super gode egenskaber, som vil være svære at undvære, så snart du har prøvet dem. Netop de gode teknologier kombineret med nemme brugeregenskaber er noget af det, som de fleste købere af produktet bifalder. 

Specifikationer ved Siemens WT4HXKL9DN:
🔴 En lang række, gode programmer
🔴 Tørrer hurtigt, effektivt og nænsomt dit tøj
🔴 Moderne teknologier for optimal udnyttelse af strøm og ressourcer
🔴 Har en tørrekapacitet på 9 kg
🔴 Lydniveauet er på 62 dB(A)
🔴 Betjenes på dansk, svensk eller norsk
🔴 Har et årligt energiforbrug på 259 kWh
🔴 Energiklasse B
🔴 Kan styres via Wi-FI
🔴 Har indvendig belysning i maskinen

Fordele

 • Lavt lydniveau
 • Filteret skal ikke rengøres
 • Effektivt energiforbrug
 • Meget lig WTX8HKL9SN
Ulemper

 • Renser ikke sig selv ligesom andre tørretumblere fra Siemens
 • Medium lydniveau

Asko T408HD.S

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Asko T408HD.S

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
8.729,00 8.729,00 Læs mere
8.995,00 8.995,00 Læs mere
9.699,00 9.699,00 Læs mere

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Asko T408HD.S, som de begge har givet en god anmeldelse.

Mens Råd & Rön især er begejstrede for tørretumblerens energiforbrug, er Forbrugerrådet Tænk vilde med modellens tørreprogrammer.

Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for Asko T408HD.S støjniveau og tidsforbrug sammenlignet med andre tørretumblere.

Sensorstyret tørring 

Med Asko T408HD.S får man en tørretumbler, der er forsynet med en kapacitet på 8 kilo tøj. Den er derfor velegnet til en familie på omkring fire til fem medlemmer.

Derudover kommer Asko T408HD.S med en sensorstyret tørring. Den sensorstyrede tørring gør, at man undgår overtørring af vasketøjet i tørretumbleren.

En sensor i tørretumbleren måler nemlig tøjets restfugtighed, hvorefter modellen selv fastsætter den mest optimale tørretid.

Tørretumbler med Butterfly Drying og timer-funktion

Asko T408HD.S er fremstillet i rustfrit stål og kommer med funktionen Butterfly Drying. Funktionen minimerer krøller i ens vasketøj, da der er mulighed for, at luften cirkulerer jævnt gennem tøjet.

Tørretumbleren har tilmed en timer-funktion, hvilket giver brugeren mulighed for at udskyde tørringsprocessen til det tidspunkt, man ønsker. Når tørretumbleren er i gang med at tørre tøjet, sker dette ved et lydniveau på blot 64 dB.

Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Asko T408HD.S er desuden mærket med energiklasse A, hvorfor man er sikret en energibesparende model. Det vil sige, at tørretumbleren ikke forbruger meget energi på et år.

Tørretumbler med 14 programmer

Ved køb af Asko T408HD.S får man en tørretumbler med 14 forskellige tørreprogrammer. Man kan derfor vælge det program, der matcher det vasketøj, man ønsker at få tørret.

Programmerne er en blanding af almindelige programmer og specialprogrammer. På den måde er man sikret, at man kan vælge et program, der tørrer tøjet optimalt uden at tørre det for meget eller for lidt.

Tørretumbleren betjenes med hjælp fra et LCD-display. På displayet er der mulighed for at finde de forskellige tørreprogrammer og funktioner til at sætte maskinen i gang. Displayet er brugervenligt og overskueligt.

Specifikationer ved Asko T408HD.S – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 65,4 centimeter
🌀 Vægt: 56 kilo

Specifikationer ved Asko T408HD.S – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 176,8
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 64 dB

Fordele

 • God energiudnyttelse
 • Lang holdbarhed
 • Mange programmer
 • God kapacitet.
Ulemper

 • Temmelig langsom
 • Relativ dyr.

AEG T7DBM730G

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG T7DBM730G

i samarbejde med PriceRunner

T7DBM730G er en tørretumbler fra AEG med en tørrekapacitet på 7 kilo, hvilket er passende til en familie på omkring 3 til 4 personer. Tørretumbleren er testet og anmeldt af både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön, der begge har givet modellen en god bedømmelse.

Hvor Råd & Rön er begejstrede for modellens energivenlighed, er Forbrugerrådet Tænk især imponerede over programmernes nøjagtighed.

AEG T7DBM730G er i energiklasse C, der er i den bedre ende af energimærkningen, når det kommer til tørretumblere. Man er derfor sikret en forholdsvis energivenlig og strømbesparende tørretumbler, når man tørrer vasketøj.

Tørretumbleren har desuden et lydniveau på 66 dB, hvilket er forholdsvist lydsvagt for en tørretumbler i forhold til lydniveauet på en normal samtale på omkring 60 dB.

Vær opmærksom på tørretumblerens mål, hvis den skal placeres ovenpå en vaskemaskine. Begge maskiners mål skal nemlig nogenlunde passe sammen, hvis de skal placeres ovenpå hinanden.

Model med stor tromle og filtersystem 

Ved køb af AEG T7DBM730G får man en tørretumbler med en ekstra stor tromle kaldet en ProTex tromle. Tromlen har et specielt mønster, der sørger for en mere skånsom tørring af tøjet, hvor krøl minimeres.

Den skånsomme ProTex tromle kommer nemlig med en skiftende rotation i begge retninger, hvilket forhindrer sammenkrøllet og sammenfiltret tøj. Tøjet bliver derfor tørret ensartet, hvorfor tromlen bedre kan beskytte tøjet i tromlen.

Endvidere er tørretumbleren forsynet med en ÖKOFlow Filter System, der sikrer et effektivt og problemfrit filter. I stedet for at have flere filtre ligesom mange andre tørretumblere, har AEG T7DBM730G kun et enkelt filter, hvilket reducerer energiforbruget.

Desuden er filtret let tilgængeligt, da man blot skal åbne tromlens dør, hvorefter filtret hurtigt kan renses inden den næste tørring.

Forskellige tørreprogrammer og SensiDry teknologi 

AEG T7DBM730G kommer med masser af tørreprogrammer, så der er mulighed for at vælge et program afhængig af ens behov. Man kan finde specialprogrammer såsom strygelet, bomuld, sengetøj, uld, dyner/puder samt mange flere.

Med maskinens LCD-display vil man opleve en overskuelig betjening, så man hurtigt kan komme i gang og finde de specifikke programmer.

Desuden har maskinen en udskudt start funktion, hvorfor man kan indstille maskinen til at starte, når det passer. På den måde kan man indstille tørretumbleren til at starte, når man kommer hjem.

AEG T7DBM730G har også en SensiDry teknologi, hvor vasketøjet bliver tørret skånsomt ved omkring det halve af andre tørretumbleres temperatur. Tøjet bliver derfor ikke udsat for unødvendig varme, hvilket slider mindre på vasketøjet.

Tørretiden bliver yderligere tilpasset afhængig af vasketøjet. Dette er muligt med teknologien ProSense, hvilket betyder, at tørretumbleren er sensorstyret med fugt- og temperatursensorer. Maskinen vil derfor pr. automatik stoppe, når tøjet er tørt.

Tørretumbler med varmepumpeteknologi, tidsstyring og børnesikring 

Modellen AEG T7DBM730G kommer med en besparende varmepumpeteknologi, der tørrer vasketøjet ved lavere temperaturer, hvilket er mere skånsomt mod ens tøj. Varmepumpeteknologien er miljøvenlig og energibesparende, hvorfor den hjælper med at holde ens energiregning nede.

Med AEG T7DBM730G er der yderligere mulighed for at indstille tørretumbleren, når det kommer til tid. Med tidsstyring bestemmer man nemlig helt selv, hvor lang tid tørretumbleren skal tørre ens vasketøj.

Tørretumbleren kommer desuden med en børnesikring, så man ikke skal være bekymret for, at små fingre kommer i klemme i tromlen.

Specifikationer ved AEG T7DBM730G – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 60 centimeter
🌀 Vægt: 48,46 kilo 

Specifikationer ved AEG T7DBM730G – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: C
🔴 Kondensklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug kWh: 277 kWh/år
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 66 dB

Fordele ved AEG T7DBM730G:
 Kapacitet på 7 kilo
 Masser af specialprogrammer
 Skånsom ProTex tromle
 Besparende varmepumpeteknologi
 SensiDry teknologi
 Udskudt start funktion


LG RC80U2AV0W

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG RC80U2AV0W

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.199,00 4.199,00 Læs mere

.
LG RC80U2AV0W er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som har givet tørretumbleren en god bedømmelse. I deres anmeldelse skriver de, at de især er begejstrede for maskinens kondenseringsevne og lave energiforbrug.

Selvom eksperterne generelt er glade for LG RC80U2AV0W, forklarer de, at tidsforbruget er en smule langt ved nogle programmer.

Vælger man at investere i LG RC80U2AV0W, skal man huske at tjekke målene, hvis maskinen skal placeres ovenpå en vaskemaskine.

Støjsvag og energieffektiv tørretumbler

Med LG RC80U2AV0W får man en støjsvag tørretumbler med et lydniveau på 62 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke vil forstyrre hele hjemmet under en tørreproces.

Samtidigt har maskinen en kapacitet på 8 kilo vasketøj, så den passer ind i en husstand med cirka fire til fem medlemmer.

Derudover er LG RC80U2AV0W en energieffektiv tørretumbler med energimærkningen A. Dette er den bedste energiklasse på energiskalaen, hvorfor modellen ikke forbruger meget el på et år.

Ønsker man at indstille maskinen til at starte på et specifikt tidspunkt, er der mulighed for dette med timer-funktionen.

Flere besparende funktioner

LG RC80U2AV0W er en funktionel tørretumbler med flere praktiske teknologier og funktioner. Modellen kommer blandt andet med en Inverter-teknologi, der sørger for, at al vasketøjet tørres på en energibesparende måde uden at gå på kompromis med effektiviteten.

Tørretumbleren er ydermere forsynet med ECO Hybrid. Her bliver tøjet tørret skånsomt ved en lavere temperatur, hvilket også bidrager til et lavere energiforbrug.

Når man skal sætte LG RC80U2AV0W i gang med en tørreproces, foregår dette via betjeningspanelet på fronten eller via en app. Modellen kan nemlig tilkobles til Wi-Fi, så den kan betjenes på ens smartphone eller tablet.

Her finder man også de forskellige tørreprogrammer som for eksempel Sportstøj, Uld, Sart, Håndklæder, Bomuld og Hurtigtørrende.

Praktisk tørretumbler

LG RC80U2AV0W er udstyret med funktionen Smart Diagnosis, som hjælper med at løse de problemer, der sommetider kan opstå med en tørretumbler. Her placerer man en smartphone ved modellen, hvorefter den sammen med en computer udfører en fejlsøgning. Dette skulle gerne resultere i en løsning på det pågældende problem.

Sidst men ikke mindst har LG RC80U2AV0W et program ved navn Allergy Care. Allergy Care-programmet sikrer, at 99,9 % af alle allergener reduceres.

Specifikationer ved LG RC80U2AV0W – mål
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 69 centimeter
🌀 Vægt: 56 kilo

Specifikationer ved LG RC80U2AV0W – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 159
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 62 dB

Fordele

 • Lavt lydniveau
 • Kort opladningstid sammenlignet med andre modeler
 • Grundig rengøring af kanter.
Ulemper

 • Kan ikke opspore forhindringer
 • Egner sig ikke til hjem med kæledyr som fælder.

Gorenje DS92ILS – energieffektiv tørretumbler i flot design

✅ 4,5 stjerner ud af 5 fra forbrugerne på Google Shopping

Gorenje DS92ILS

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
6.995,00 6.995,00 Læs mere

 

Gorenje DS92ILS er en tørretumbler, som performer godt, selvom den er energieffektiv. Maskinen er også i et virkelig flot design, som passer ind i langt de fleste hjem. 

Design og effektivitet kan være grunden til, at modellen klarer sig så godt i forbrugerundersøgelser. På Google Shopping er der begejstring for tørretumbleren, der gennemsnitligt får 4,5 stjerner ud af 5 mulige. 

En af brugerne, som har tilkendegivet sin mening om maskinen, roser den for at være en nem og overskuelig maskine, som ikke larmer meget – heller ikke i forbindelse med centrifugering.

Designet af tørretumbleren er brugervenligt, som der særligt har været fokus på. Det er tydeligt, da Gorenje DS92ILS primært har ét drejehjul med tydelige markeringer og symboler for, hvad du indstiller maskinen til. Betjeningspanelet er også lavet med omtanke for forbrugeren, og derfor er maskinen klar efter blot 3 simple trin. 

En maskine med et hav af funktioner

Gorenje DS92ILS har en masse praktiske funktioner, som du kan nyde stor fordel af. Du kan herunder få et overblik over nogle af dem, som vi er mest begejstrede for:

IonTech teknologien er en funktion, som sørger for, at dit tøj krøller mindre, når det bliver kastet rundt i forbindelse med tørringen. Tøjet vil desuden også føles mere friskt, når det har fået en ordentlig tur, og det kan du mærke, når du har tøjet på efterfølgende.

WaveActive-tromlen på maskinen er også med til, at dit tøj bliver nænsomt behandlet, når du bruger maskinen. Tøjet bliver derfor ikke slidt i samme grad, som andre modeller uden en nænsom tromle kan have tendens til.

SteamRefresh holder dit tøj fri for ubehagelige lugte og krøller, IonRefresh sørger for en hurtig opfriskning af dit tøj, og TwinAir Effektiv kan klare tørring af selv de største bunker vasketøj – helt op til 9 kg. 

En energibesparende og miljøvenlig model 

Det er nødvendigt at tænke på miljøet i dagligdagen, så du kan også tænke det ind i dit valg af tørretumbler. Gorenje DS92ILS har en innovativ varmepumpe-teknologi, så modellen er ekstra energibesparende. 

Den er både udviklet til at passe på miljøet, men også på dig der har allergier. Tørretumbleren er anti-allergisk, og maskinen har en god kondenseringsklasse, så du undgår problemer med overskydende fugt ved tørring af dit tøj.

Gorenje DS92ILS vs. markedet

Gorenje DS92ILS adskiller sig fra andre tørretumblere på markedet på grund af den energibesparende og miljøvenlige teknologi og den store kapacitet på 9 kg. Tørretumbleren har også mange lækre og unikke funktioner, som gør maskinen pengene værd i en travl hverdag.

Fordele

 • God kapacitet
 • Meget energivenlig
 • Anti-allergisk teknologi
 • Brugervenlig
 • Nem at installere
Ulemper

 • Fnugfilteret performer under standarden 
 • Laver til tider mærkelige lyde

Specifikationer ved Gorenje DS92ILS
🌀 Type: Kondenstørretumbler
🌀 Kapacitet: 9 kilo
🌀 Energiklasse: B
🌀 Kondensklasse: A
🌀 Årligt strømforbrug kWh: 259
🌀 Lydniveau: 65 dB
🌀 Mål: H 91 cm, B 64 cm, D 63 cm


AEG T8DSB940C – premium tørretumbler

AEG T8DSB940C

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.799,00 7.799,00 Læs mere

 

Hvis du leder efter en god kondenstørretumbler, kan AEG T8DSB940C være den helt rigtige for dig. Maskinen benytter varmepumpeteknologi og har en stor kapacitet på 9 kg. Du kan med tørretumbleren tørre dit tøj med et af de 10 mulige standardprogrammer.

AEG T8DSB940C formår nænsomt at tørre tøjet. Det er på grund af tromlens helt særlige tromlemønster, som sørger for en skånsom tørring. Det bliver kaldet AbsoluteCare teknologi. Kombineret med at tørretumbleren har en imponerende kapacitet, er det et premium valg til den kvalitetsbevidste forbruger. 

Med en AEG T8DSB940C tørretumbler vil du ikke misse en sok i maskinen igen, for den har praktisk LED belysning indvendigt, som giver dig et godt overblik over indholdet.

Et miljøbevidst valg

Tørretumbleren T8DSB940C fra AEG har en god energiklasse på A++. Det betyder, at energiforbruget er lavt, når du benytter maskinen. Du belaster derfor miljøet mindre, når du bruger den. 

En af grundene til at modellen er så energivenlig, er den smarte ÖKOInverter motor. Motoren sikrer en god stabilitet, øget ydeevne, lavt støjniveau og længere holdbarhed – mens energiforbruget forbliver lavt. 

Tørretumbleren er generelt energibesparende, men modellen er også miljøbevidst, fordi den er så nænsom, som den er. En skånsom tørring betyder, at dit tøj ikke vil blive ødelagt i samme fart som ved brug af mindre skånsomme tørretumblere. Du skal ikke bruge penge på nyt tøj hele tiden. Tøjindustrien er en af de største syndere, når det kommer til miljøet, så pas på det du har med nænsom tørring.

Efter maskinen er færdig med sit program i 10 minutter, uden at du har reageret, vil modellen automatisk slukke. Det gør, at du ikke bruger unødvendig strøm på at holde AEG T8DSB940C tændt. Du kan med god samvittighed vente med at tømme maskinen for dit tørrede tøj. 

AEG T8DSB940C vs. markedet

Det, at AEG T8DSB940C er en tørretumbler udviklet til at være energibesparende, gør den unik. Det er ikke alle tørretumblere på markedet, som har det for øje. Det er desuden en model, som tilbyder en skånsom tørring af dit tøj, så det kan holde længere.

Fordele

 • Stor kapacitet
 • Energibesparende
 • Praktisk LED-lys indvendigt
 • Skånsom tørring
Ulemper

 • Høj prisklasse
 • Kunne være mere intuitiv at bruge

Specifikationer ved AEG T8DSB940C
🌀 Type: Kondenstørretumbler
🌀 Kapacitet: 9 kilo
🌀 Energiklasse: A++
🌀 Kondensklasse: B
🌀 Årligt strømforbrug kWh: 259
🌀 Lydniveau: 65 dB
🌀 Mål: H 85 cm, B 60 cm, D 64 cm


Bosch WTW85L48SN

Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch WTW85L48SN

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.739,00 3.739,00 Læs mere
4.084,00 4.084,00 Læs mere

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Bosch WTW85L48SN. Begge ekspertkilder er glade for denne tørretumbler, som har fået en middel bedømmelse.

I deres anmeldelser skriver eksperterne, at de især er begejstrede for modellens selvrensende kondensator og lave energiforbrug. Til gengæld nævner de, at tørretumblerens evne til at tørre tunge materialer ikke er optimal.

Vælger man at investere i Bosch WTW85L48SN, skal man huske at tjekke målene, hvis maskinen skal placeres ovenpå en vaskemaskine.

Besparende tørretumbler

Bosch WTW85L48SN er en besparende tørretumbler med energimærkningen B. Det betyder, at modellen ikke forbruger meget el på et år. Maskinen kan rumme op til 8 kilo tøj på samme tid, hvorfor den passer til en husstand med cirka fire til fem medlemmer.

Selve lydniveauet er på 64 dB under en tørreproces, hvorfor maskinen ikke støjer meget. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Samtidigt kommer Bosch WTW85L48SN med en timer-funktion, så man kan indstille modellen til at starte på et specifikt tidspunkt alt efter ønske og behov.

Tørretumbler med børnesikring og selvrensende kondensator

Med Bosch WTW85L48SN får man en sikker tørretumbler, som er forsynet med en elektronisk børnesikring.

Børnesikringen låser døren, så den ikke kan åbnes under en tørreproces. Herved kan børn ikke komme til skade selv, når maskinen ikke er under opsyn.

Derudover har Bosch WTW85L48SN en selvrensende kondensator. Det vil sige, at man ikke selv skal rense kondensatoren manuelt, da modellen automatisk sørger for dette, når en tørreproces er afsluttet.

Bosch WTW85L48SN er ydermere udstyret med AutoDry. Her måles tøjets temperatur og fugtighed med sensorer, så vasketøjet bliver tørret på en måde, hvor det beskyttes mod for høje temperaturer, overtørring og krympning. 

Flere tørreprogrammer

Bosch WTW85L48SN er udstyret med flere forskellige tørreprogrammer, så der er mulighed for at vælge et program velegnet til de bestemte tekstiler.

Man kan vælge mellem alt lige fra Uld til Mix, Tidsprogram varmt, Tidsprogram koldt, Håndklæder, Sport, Skjorter, Super hurtig 40 og Dunprogram.

Når man skal vælge et program eller en specifik funktion, foregår dette via betjeningspanelet på fronten. Her kan der findes et brugervenligt LED-display, hvor man kan se, hvad man skal trykke på for at sætte maskinen i gang.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch WTW85L48SN med et Sensitive Drying System, der tørrer vasketøjet ekstra skånsomt med varm luft, der blidt strømmer ind fra alle sider.

Specifikationer ved Bosch WTW85L48SN – mål 
🌀 Højde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vægt: 49,71 kilo

Specifikationer ved Bosch WTW85L48SN – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Kondensklasse: B
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 236
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 64 dB

Fordele

 • God pris
 • Meget godt energiforbrug
 • Har en selv-rensende kondensering
 • Skånsom tørringsproces
Ulemper

 • Tørringsresultater er under gennemsnittet
 • Kondensering af vanddamp er middelmådig

Asko T408HD.W

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Asko T408HD.W

i samarbejde med PriceRunner

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Asko T408HD.W, som de begge har givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens lave energiforbrug og store udvalg af tørreprogrammer.

Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for Asko T408HD.W antikrøl-funktion, som de ikke mener fungerer optimalt.

Rummelig tørretumbler med sensorstyring

Med Asko T408HD.W får man en rummelig tørretumbler med en kapacitet på 8 kilo tøj. Det betyder, at modellen er velegnet til en familie på omkring fire til fem personer.

Derudover er Asko T408HD.W en sensorstyret tørretumbler. Med sensorstyring har tørretumbleren mulighed for selv at fastsætte den tørretid, der er nødvendig.

Dette gøres med hjælp fra en sensor, der måler tøjets restfugtighed. Ud fra målingen vurderer maskinen, hvor lang tid tøjet skal være i tromlen for en optimal tørring.

Energibesparende tørretumbler med Butterfly Drying 

Asko T408HD.W er placeret i energiklasse A+++, hvilket er den bedste energiklasse for tørretumblere. Man kan derfor trygt stole på, at tørretumbleren ikke forbruger meget energi på et år.

Tørretumbleren er ligeledes udstyret med funktionen Butterfly Drying, der sørger for, at krøller i tøjet bliver minimeret. Dette er muligt, da tromlen sikrer, at luften cirkuleres jævnt gennem tøjet.

14 tørreprogrammer og timer-funktion

Ved køb af Asko T408HD.W får man en tørretumbler med 14 forskellige tørreprogrammer.

De forskellige programmer og indstillinger sørger for, at man kan tørre tøjet optimalt hver gang. På LCD-displayet er der mulighed for at finde programmerne.

Maskinens børsteløse motor er både pålidelig, slidstærk og støjsvag. Derfor er tørretumblerens lydniveau også på blot 64 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Sidst men ikke mindst kommer Asko T408HD.W med en timer-funktion. Her kan man forprogrammere modellen til at starte, når der er brug for det.

Fordele

 • Energieffektiv
 • Holdbar konstruktion
 • Mange forskellige programmer
 • God kapacitet
Ulemper

 • En smule langsom
 • Ligger i den dyre ende

Når du skal vælge tørretumbler – Dette bør du overveje:

Når man skal købe ny tørretumbler, så er der en del forskellige faktorer som man bør overveje. Nedenfor gennemgår Forbrugsguiden et par af de begreber, som du bør være bekendt med, når du skal købe ny tørretumbler

Varmepumpe:
Nogle maskiner er udstyret med en varmepumpe. Når en tørretumbler har en varmepumpe installeret, vil det typisk betyde, at den kan tørre tøjet med et lavere energiforbrug end maskiner uden varmepumper.

Forskellen er grundlæggende, at de traditionelle tørretumblere uden varmepumper bruger meget energi på at få vandet til at fordampe i dit tøj. En tørretumbler med varmepumpeteknologi er derimod mere energieffektiv, da den fugtige luft ledes ind i varmepumpen hvor luften afkøles og dermed tørres. Dermed tørrer tøjet nemmere og hurtigere og der bruges mindre energi.

Energimærket:
Du kan se hvor energivenlig tørretumbleren er ved at kigge på energimærket.
Tørretumblere er mærket fra D til A+++, hvor D er det dårligste og A+++ er det bedste. Energiklasse A+++ bruger op til 60% mindre energi, sammenlignet med eksempelvis energiklasse A.

Mange af topmodellerne på markedet er mærket med energimærke A++. De færreste har energimærke A+++, hvilket skyldes at dem som har A+++ ofte er længe om at tørre tøjet. Derfor vælger mange en model med mærket A++.

Energimærkningen kan være forvirrende:
Mange fageksperter mener at EU’s regler om energimærkning er et stor skridt fremad i forhold til at øge gennemskueligheden og forbrugerens muligheder for at vælge til fordel for miljøet.

Imidlertid har de nedsatte kommissioner skullet arbejde med en form for fællesmærkning af mange forskellige typer af apparater og funktionaliteter, og det kan være forvirrende. Eksempelvis kan nogle forbrugere have en ide om, at en A+ mærket tørretumbler bruger samme mængde energi som et A+ mærket køleskab. Tanken er nærliggende, eftersom mærkningen er den samme, men her er det vigtigt at forstå, at energimærkerne kun er sammenlignelige mellem maskiner af samme type.

En anden problematik, der har været fremhævet af kritikerne, er de formler, der anvendes til beregningen. I den sammenhæng nævnes det blandt andet, at større og mere energiforbrugende apparater lettere opnår en flot energimærkning end mindre apparater. Som forbruger kan man derfor måske favorisere en stor tørretumbler med A++ mærkning i misforstået hensyntagen til miljøet, selv om en mindre model med A+ mærkning ville være fuldt tilstrækkelig og i praksis måske ville have et mindre energiforbrug samlet set.

Der finder yderligere en række andre problematikker med energimærkningsordningen, som endnu ikke er løst tilfredsstillende. Dem kan du eventuelt læse mere om i denne interessante artikel fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I de fleste situationer er energimærkningen dog en god tommelfingerguide om energiniveauet for forbrugerne.
Det anbefales at gå efter produkter med fornuftig energimærkning, men lad det ikke være den eneste afgørende faktor for valget. Vær også opmærksom på, at de øverste trin i energimærkningen som regel er ensbetydende med markant højere produktpriser. Her kan du med fordel regne lidt på forholdet mellem merprisen og den forventede årlige besparelse ved at gå et trin op.


Skal jeg vælge kondens eller aftrækstørretumbler?

Den danske energistyrelse anbefaler på deres hjemmeside, at man går efter en kondenstørretumbler med energimærket A++.

De skriver, at de lovmæssige krav for at opnå A++ energimærket er så skrappe, at det kun er tørretumblere med indbygget varmepumpe, der får mærket. Alle tørretumblere med varmepumpe på markedet er kondenstumblere. Energistyrelsen påpeger samtidigt, at der stort set ikke findes nogle tørretumblere med energimærket A+++ på markedet, så derfor er A++ det bedste valg.

De gammeldags aftrækstumblere fungerer ved at de skal have aftræk til det fri, så de kan lede den varme og fugtige luft ud af maskinen. Dette kan gøre at luftfugtigheden i dit hjem bliver unaturlig høj.

Kondenstørretumblerne har som tidligere nævnt en varmepumpe installeret som køler luften og det meste af den fugt som hænger i luften bliver til vand, som afledes til et afløb. Også denne type afgiver lidt fugtig luft ud i rummet, så det er vigtigt at huske at lufte ud når den bruges. Den angiver dog langt mindre fugtig luft end en aftrækstumbler.

Du kan læse mere på den danske energistyrelses hjemmeside ved at klikke her.


Hvilke mærker er de bedste, når der skal vælges tørretumbler?

Mange forbrugere har et favoritmærke inden for hvidevarer, som de så vidt muligt holder sig til. Det kan være baseret på tidligere erfaringer, andres oplevelser eller måske mest af alt mavefornemmelse. De senere år har forbrugerorganisationerne dog i stigende grad testet produkter og offentliggjort resultaterne, og det er der faktisk kommet nogle spændende statistikker ud af. Her kan man sort på hvid aflæse, hvilke mærker, der gennemsnitligt klarer sig bedst.

Et eksempel er det norske Forbrukerrådet, som har lavet statistik over 71 tørretumblere, der gennem tiden er blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Du kan se en sammenfatning af resultaterne her. Det viser sig blandt andet, at tørretumblere fra Miele er suverænt i front med en gennemsnitlig score på 66,3 point. Siemens og Bosch klarer sig dog også udmærket med henholdsvis 62,8 og 62,6 point. Det er ikke overraskende, at Siemens og Bosch ligger side om side, for begge mærker hører ind under samme koncern. Det er mest designet, der adskiller mærkerne, mens indmaden ofte er mere eller mindre den samme. Men det er en interessant iagttagelse, der indikerer, at statistikkerne faktisk er ret præcise og dermed værd at have med i overvejelserne, når der skal vælges tørretumbler-mærke.

Rent pointmæssigt skal vi derefter et stykke ned, før fjerde-, femte- og sjettepladsen kan besættes af AEG, Electrolux og Elektro Helios med henholdsvis 57,8, 57,5 og 56,7 point. Også her er pointgivningen ret ens. Electrolux ejer da også både AEG og Elektro Helios, så også her er der formentlig i vid udstrækning tale om de samme komponenter på tværs af mærkerne.

Længere nede ad listen finder vi mærker som Whirlpool og Cylinda, og i bunden mærker som Hotpoint og Indesit. En række kendte mærker er slet ikke indplaceret på listen. Det er blandt andet mærker som LG, Samsung, Asko, Gorenje og flere andre. Årsagen er den simple, at der ikke foreligger et tilstrækkeligt antal tests med disse mærker. For at opnå en rimelig grad af statistisk sikkerhed, har Forbrukerrådet nemlig kun medtaget de mærker, der har været med i mindst tre tests.


Hvordan bruges tørretumbleren bedst?

Hvis man ønsker at være mest mulig skånsom overfor sit tøj, så er det i virkeligheden bedst at undgå at bruge en tørretumbler, da det med tiden kan slide på tøjet.
Almindelig tørring på tørresnor i den friske luft er den bedste løsning, som slider mindst mulig på tøjet, og desuden sparer en del på elregningen.
Der kan dog være mange årsager til, at tørretumbleren alligevel bliver det foretrukne valg. Dårligt vejr, pollen og dårlig lugt fra eksempelvis fabrikker eller landbrug kan bevirke, at lufttørring ikke er en mulighed.
Der er heller ikke nogen tvivl om at tøjtørring i tørretumbleren er både effektivt og tidsbesparende. Heldigvis er der en række ting du kan optimere, så du får mest muligt for pengene, når du tørretumbler dit tøj.

Som allerede nævnt kan du spare på strømregningen ved at vælge en maskine med fornuftig energimærkning. Vælger du en model med kondenstørring, bliver den dyre varme desuden inden døre, så den kan genanvendes som almindelig rumopvarmning. Du udnytter selvfølgelig varmen bedst, hvis tørretumbleren placeres i et rum, der alligevel skal opvarmes på anden vis.

Ud over energimærkning og tørringstype er tromlestørrelsen også en vigtig faktor, som du bør være meget opmærksom på allerede i forbindelse med anskaffelsen. Energien udnyttes nemlig bedst, hvis tromlen er fyldt, når der tørres. Er du kun dig selv, vil du kunne nøjes med en lille tørretumbler, mens storfamilien sagtens vil kunne udnytte effektiviteten med en stor tromlestørrelse.

Formålet med tørretumbling er som bekendt at fjerne vandet fra tøjet, og det betyder i praksis, at tørreomkostningerne er mere eller mindre proportionale med tøjets vandindhold. Sørger du derfor for at centrifugere tøjet grundigt før tørring, vil vandindholdet kunne bringes meget ned på forhånd, og det forkorter tørretumblingen væsentligt. Det er sparer en del strøm, og tøjet slides selvsagt også i mindre grad. En klump sammenrullet tøj holder bedre på fugtigheden end løst tøj, så sørg for, at tøjet ikke har pakket sig sammen. Det kan for eksempel ske under tøjvasken, at et åbentstående pude- eller dynebetræk samler tøjet som i en sæk, eller tøjstykker slår knuder. Det kan medføre, at tørretumbleren skal køre rigtig længe for at få klumpen tør, selv om resten af tøjet for længst er tørt.

Optimal tørring forudsætter, at luften kan strømme frit i processen, og derfor skal du have fokus på filtrene i maskinen. De almindelige fnugfiltre skal renses efter hver eneste tørring, og har du en model med mikrofilter, skal dette også renses ofte. Renser du ikke filtrene, forlænges tørreprocessen, og elregningen stiger.

Du kan også læse Tænk.dk’s artikel om optimal brug af tørretumbleren, hvor mange af de ovennævnte tips også er beskrevet.

Hvis du samtidig er på udkig efter en vaskemaskine til også at vaske dit tøj, så anbefaler vi at du læser vores vaskemaskine test. I denne artikel viser vi dig en række testvindende vaskemaskiner, som er blevet kåret til testvindere i en række uvildige tests.

Du kan samtidig også læse mere om hvad du skal være opmærksom på når du køber ny vaskemaskine, såsom miljømærket, centrifugeringsevne, vaskeevne, vaskemaskinens motor og meget mere.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Google Shopping

Google Shopping er en service, hvor brugeren har mulighed for at søge på produkter og derpå nemt få et overblik over forskellige forhandlere, deres priser og produktets forbrugeranmeldelser på de forskellige sider. Det gør det nemmere for brugeren at gøre et godt køb.

På Google Shopping er der samlet anmeldelser fra forbrugerne af Gorenje DS92ILS tørretumbleren. Modellen bliver bedømt ud fra brugernes egne oplevelser med produktet. Brugerne kan bedømme med stjerner og tilknytte en kommentar, hvis de ønsker det. Gorenje DS92ILS får 4,5 stjerner ud af 5 mulige fra forbrugerne. Flere af brugerne kommenterer blandt andet på, at den er nem at bruge og installere.

Anmeldelserne opdateres løbende.
Du kan se anmeldelsen her

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd Tænk.dk har i 2015 foretaget en test af 35 kondenstørretumblere med og uden varmepumpe.

Forbrugerrådets eksperter har testet alle maskiner ud fra de samme kriterier, blandt andet har man set på, hvor brugervenlige tørretumblerne er. Herunder har man især kigget nærmere på, om de var nemme at anvende og betjene.

Man har også målt hvor præcist maskinerne tørrer tøjet. Der er nemlig forskel på hvor gode censorerne er i de forskellige maskiner, hvor nogle måler mere præcist end andre.

Nogle maskiner har problemer med at opnå ensartet tørring, så det har også været et vigtigt kriterium i testen. Der er også blevet kigget på hvor krøllet tøjet er, når det kommer ud af maskinen. Igen er der her stor forskel på de forskellige modeller. En anden vigtig faktor er støjniveauet, som også er indgået som et bedømmelseskriterium.

De faktorer som har den største indflydelse i Tænks test er tidsforbrug, energiforbrug og betjeningsvenlighed.
Du kan læse hele testen på Tænk.dk´s egen hjemmeside ved at klikke her.

Forbrugerrådet Tænk har ligeledes testet og anmeldt Electrolux EW2H328R2, Asko T408HD.S, Bosch WTW87478SN og Asko T408HD.W. Ønsker du at læse anmeldelserne af de fire tørretumblere, kan du klikke ind her.

Bemærk at der kræves et betalt abonnement for at få fuld adgang til hele testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Sveriges forbrugermagasin foretog i 2015 en stor tørretumbler test, hvor de testede hele 70 forskellige modeller.
Her har eksperterne vurderet maskinerne på forskellige kriterier som eksempelvis energiforbruget, maskinernes brugervenlighed, ensartethed i tørringen og støjniveau.

Testen er den største der er foretaget i Skandinavien og dækker en bred vifte af forskellige maskiner i forskellige prisklasser. Du kan læse hele testen ved at klikke her.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt Electrolux EW2H328R2, Asko T408HD.S, Bosch WTW87478SN og Asko T408HD.W. Ønsker du at læse anmeldelserne af de fire tørretumblere, kan du klikke ind her.

Bemærk at det kræver et betalt abonnement at få adgang til hele testen.

Abcnyheter.no 🇳🇴
Den norske avis abcnyheter.no har i 2016 testet 11 forskellige tørretumblere. Igen her måles der maskinernes energiforbrug, evne til at tørre tøjet jævn og mange andre faktorer. Du kan læse hele testen gratis her.

Andre alternative tests

Hos Forbrugsguiden.dk har vi også udarbejdet en række andre artikler, der har specifikt fokus på forskellige tørretumblere. Hvis du allerede ved at du er på udkig efter en kondenstørretumbler, så anbefaler vi at du læse vores test om dette emne. I testen har vi samlet de bedste kondenstørretumblere på markedet, baseret på forskellige eksperttests.

En af de mest eftertragtet og testvindende producenter af tørretumblere er tyske Miele. Derfor kan du også besøge vores Miele tørretumbler test, hvor vi har samlet de modeller fra Miele der klarer sig bedst i test. I artiklen finder du også en oversigt over hvad du skal overveje før du køber ny tørretumbler, samt generel information om mærket Miele.

Du kan også læse vores vaske tørremaskine test, hvis du overvejer denne mulighed. Der findes både fordele og ulemper, ved at investere i en vaske tørremaskine. Det er vigtigt at overveje hvor stor din husholdning er, og hvad dit behov er. Tørrer du kun sjældent tøj i maskine, og har du også kun lidt plads i hjemmet, så vil en vaske-tørremaskine ofte være en rigtig god løsning, da den kombinerede maskine vil spare dig for en del plads, da du skal have en maskine mindre stående i dit hjem.

Har du derimod både plads i hjemmet og i budgettet, så vil en separat vaskemaskine og tørretumbler ofte fungere mere effektivt – især hvis du har et stort behov for at tørre tøj. Ofte vil man med en vaske tørremaskine opleve, at vaskedelen lige så god og effektiv som i en almindelig vaskemaskine, mens kompromiset ofte ligger hos tørredelen i maskinen.

Hvis du har bestemt dig for at både investere i en tørretumbler og i en vaskemaskine seperat, og også stadig mangler en vaskemaskine, så kan du med fordel læse vores forskellige tests indenfor denne kategori.

Du kan læse vores helt generelle vaskemaskine test, hvor vi har samlet alle eksperternes favoritter her i artiklen.

Vi har også udarbejdet tests specifikt omhandlende Bosch vaskemaskiner, Siemens vaskemaskiner og Miele vaskemaskiner. Du kan læse disse tests, hvis du allerede er klar over hvilket mærke du foretrækker. Ud over gennemgang af eksperternes favorit modeller, så finder også mange gode tips og råd i artiklerne, som gør dig klogere på hvad du skal overveje før du køber ny vaskemaskine, samt hvordan du vedligeholder den bedst muligt.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Miele TDA 140 C NDS

 Topscorer hos Tænk.dk
 Topscorer Råd & Rön

miele-tda-140-c-nds

.
Denne kondenstørretumbler fra Miele har en kapacitet på 7 kilo og dækker dermed uden problemer behovet i en mellemstor husstand. Det årlige energiforbrug er vurderet til at være på cirka 494 kWh. for en gennemsnitlig familie. Dette giver dermed tørretumbleren energimærkning B og den har derfor et lidt højere energiforbrug, end nogle af de andre tørretumblere der anbefales her på siden. Til gengæld, så udmærker den sig ved at tørre tøj både hurtigt og effektivt, hvilket blev fremhævet både i Tænks og Råd og Röns test af maskinen, hvor den lå i den absolutte top på disse parametre.

Betjening

Tørretumbleren har syv forskellige programmer og giver dermed mulighed for, at man kan tilpasse tørringen til den type af tøj og tekstiler som ligger i maskinen. Med denne maskine har Miele også gjort det muligt at tilsætte duft til dine tekstiler. Dette foregår via en lille lugeåbning, hvor man kan indsætte en duftflakon. Der findes fem typer duft og én duftflakon svarer til cirka 50 tørringer. Displayet i vaskemaskinen gør det nemt for dig at følge med i, hvor langt maskinen er i det aktuelle vaskeprogram og hvor lang den resterende tørretid er.

Teknik

Tørretumbleren har en oplyst SoftCare-tromle der sørger for, at dit vasketøj bliver tørret så skånsomt og jævnt som muligt. Maskinen er udstyret med en intelligent tromlereversering hvilket vil sige, at tromlen skifter omdrejningsretninger og derved optimerer tørringen og forhindrer, at tøjet krøller. Der er også en sensor i maskinen som måler, hvor meget fugt der er i tøjet og fastsætter tørretiden herefter. Derved undgår du at bruge unødig energi og at tage vådt vasketøj ud af maskinen.

Med sine kun 63 dB arbejder tørretumbleren også på et støjsvagt niveau og maskinen kan derfor køre uden at afgive de store støjgener. Der er både en kondensvandbeholder samt mulighed for en integreret afledning af kondensvandet, så det kan løbe direkte i håndvasken eller en vandlås via en slange. Maskinen er mærket med kondenseringsevne A hvilket betyder, at der bliver afgivet minimalt fugt til det rum, som tørretumbleren er placeret i.


Bosch WTW87478SN

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 

Bosch WTW87478SN

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Bosch WTW87478SN.

Begge ekspertkilder har givet tørretumbleren en god anmeldelse på grund af dens brugervenlighed og lave energiforbrug.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Bosch WTW87478SN, nævner Forbrugerrådet Tænk, at de er en smule skuffede over tørringsprocessen i forhold til dens ensartethed.

Til gengæld får man en tørretumbler med en kapacitet på 8 kilo tøj. Modellen er placeret i energiklasse B (A++ på den gamle energimærkning), hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år.

Tørretumbler med flere tørreprogrammer og timer-funktion

Bosch WTW87478SN er forsynet med flere specialprogrammer, hvilket inkluderer uld, håndklæder, skjorter, dun og sport m.m. Der er derfor mulighed for at vælge et tørreprogram afhængig af, hvad man skal tørre.

Programmerne vælges med hjælp fra et LED-display. Her er der ligeledes mulighed for at se, hvor lang tid der er tilbage til, at tørretumbleren er færdig. På LED-displayet kan man også finde timer-funktionen.

Med timer-funktionen er der mulighed for at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt.

Lydsvag tørretumbler med selvrensende kondensator

Ved køb af Bosch WTW87478SN får man en lydsvag tørretumbler. Dens lydniveau er på 65 dB, hvor en normal samtale har et lydniveau på 60 dB.

Maskinens AntiVibration-design sørger desuden for færre vibrationer, hvilket er med til at holde støjniveauet nede.

Derudover kommer Bosch WTW87478SN med en selvrensende kondensator. Det vil sige, at kondensatoren renser sig selv pr. automatik, hvis der er brug for det. Man behøver derfor ikke selv at sørge for dette.

Skånsom tørring og LED-belysning

Bosch WTW87478SN er forsynet med systemet SensitiveDrying. Dette system betyder, at modellen har en skånsom tromle, hvorfor tøjet bliver tørret på en rolig og blid måde. På den måde skal man ikke være bekymret for, at tøjet bliver beskadiget ved tørring.

Tromlen er ligeledes fremstillet af rustfrit stål og er udstyret med en LED-belysning. Man har derfor mulighed for nemt at se tøjet, når det skal tages ud af tromlen.

Specifikationer ved Bosch WTW87478SN – mål
🌀 Højde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vægt: 50,4 kilo

Specifikationer ved Bosch WTW87478SN – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: B (A++ på den gamle energimærkning)
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 233
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 65 dB

Fordele ved Bosch WTW87478SN:
Energiklasse B (A++ på den gamle energimærkning)
 SensitiveDrying-system
 AntiVibration-design
 Tromle med LED-belysning
 Kapacitet på 6 kilo
 Selvrensende kondensator


Samsung DV80M5010KW

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Samsung DV80M5010KW

Bemærk: Da Samsung DV80M5010KW er udgået af produktion, viser vi ovenforpriserne for Samsung DV70M5020KW, der er en lignende model. Produkt teksten omhandler stadig Samsung DV80M5010KW.

Samsung DV80M5010KW er en tørretumbler, der er blevet anmeldt og testet af danske og svenske ekspertkilder. Både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön har givet tørretumbleren en god vurdering.

Hvor Råd & Rön er enormt begejstrede for maskinens energivenlighed og tørreevne, så er Forbrugerrådet Tænk ligeledes enormt begejstret for maskinens energivenlighed, men også programmernes nøjagtighed.

Tørretumbleren Samsung DV80M5010KW har en tørrekapacitet på 8 kilo, hvilket passer optimalt til en familie på omkring 4 til 5 personer. Denne tørretumbler er udstyret med en varmepumpe, og har mange forskellige programmer, som man kan benytte sig af. Der findes eksempelvis funktionen udskudt start, så man kan indstille maskinen til at starte, når det passer.

Med en energiklasse på B (A++ på den gamle energimærkning), så får man en strømbesparende og energivenlig tørretumbler, hvilket de to ekspertkilder især er glade for.

Vær opmærksom på tørretumblerens mål, hvis den skal placeres ovenpå en vaskemaskine. Hvis dette ønskes, skal de to maskiners mål gerne passe nogenlunde sammen.

Varmepumpeteknologi, lavt lydniveau og god kondenseringsevne 

Med Samsung DV80M5010KW får man en tørretumbler med en god kondenseringsevne. Modellen får karakteren B, hvilket betyder, at man er sikret så lidt fugt som muligt i det pågældende rum, som tørretumbleren er placeret i.

Desuden er Samsung DV80M5010KW udstyret med et lavt lydniveau. Lydniveauet er på 65 dB, hvilket er lavt for en tørretumbler, i og med en normal samtale i gennemsnit har et lydniveau på 60 dB. Det betyder, at hele huset ikke vil blive forstyrret, når tørretumbleren er i gang. 

Samsung DV80M5010KW er også udstyret med en praktisk varmepumpeteknologi, der sørger for at genanvende varmen. Derfor bruger denne maskine mindre strøm, hvilket sikrer en effektiv og skånsom tørring af ens tøj.

Flere tørreprogrammer og intelligent tørresystem 

Samsung DV80M5010KW har flere forskellige tørreprogrammer, så man kan vælge det program, man har brug for.

Udover de mest almindelige tørreprogrammer, så kan man også finde tørreprogrammet Quick Dry 35. Med dette program har man mulighed for at tørre vasketøj på kun 35 minutter.

Desuden kan man finde specialprogrammer såsom et krølfrit program og et uldfrit program. Tørretumbleren har desuden et LED-display, hvorfor det er nemt at finde og indstille det specifikke program.

Med tørretumbleren Samsung DV80M5010KW får man ligeledes et intelligent tørresystem med sensorer for fugt, rengøring og temperatur af varmeveksleren. Systemet bliver kaldt for OptimalDry, og justerer løbende selve tørretiden, så man opnår det bedste resultat uden at slide for meget på tøjet.

Endvidere er Samsung DV80M5010KW en sikker tørretumbler, da man kan finde en børnesikring, så små fingre ikke kommer i klemme. Maskinens betjeningspanel og låge bliver nemlig låst fast under tørring af vasketøj.

Vandtanksindikator, 2-i-1 filter og automatisk fejlsøgning 

Tørretumblerens indbyggede vandtanksindikator sørger for, at det er nemt at tjekke, hvor meget kondensvand, der er i selve beholderen. På denne måde har man mulighed for nemt og hurtigt at finde ud af, hvornår beholderen skal tømmes.

Samsung DV80M5010KW er forsynet med et 2-i-1 filter med to lag netfilter, hvorfor der ikke behøves at være noget filter til varmeveksleren. Desuden har tørretumbleren to alarmer, der påminder en om, når det er tid til at rense selve varmeveksleren og filtret. Det betyder, at tørretumblerens filtrering er bedre end andre modellers.

Sidst men ikke mindst er Samsung DV80M5010KW også forsynet med funktionen Smart Check, der udfører en automatisk fejlsøgning samt giver tips og løsninger via en applikation. Det betyder, at man har mulighed for at spare både tid og penge, da man ikke behøver reparationer, men blot kan følge de gode råd fra applikationen.

Specifikationer ved Samsung DV80M5010KW – mål
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 64 centimeter
🌀 Vægt: 50 kilo

Specifikationer ved Samsung DV80M5010KW – nøgleoplysninger
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: B (A++ på den gamle energimærkning)
🔴 Kondensklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug kWh: 235 kWh/år
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 65 dB

Fordele ved Samsung DV80M5010KW:
 Kapacitet på 8 kilo
 Flere forskellige tørreprogrammer
 Automatisk fejlsøgning
 2-i-1 filter
 Vandtanksindikator
 Lavt lydniveau


FAQ

🤩 Hvilke tørretumblere er blandt de bedste på markedet?

Der findes utroligt mange forskellige tørretumblere, hvormed det kan være svært at finde frem til nogle af dem, som er blandt de bedste på markedet lige nu. Derfor får du her tre eksempler på tørretumblere, som er noget ud over det sædvanlige; Bosch WTX8HKL9SN, Electrolux EW2H328R2 og Miele TSD443WP.

🧐 Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en ny tørretumbler?

Når du skal købe en ny tørretumbler, så er det ekstra vigtigt, at du er opmærksom på en række egenskaber ved maskinen. For eksempel bør du overveje, hvor stor en kapacitet, du har brug for at maskinen kan rumme, såvel som hvor meget energi den forbruger i længden.

🤓 Hvor mange år holder en tørretumbler?

Generelt bliver tørretumblere bygget til at holde mellem 10-13 år. Dog afhænger deres levetid i høj grad af, hvordan du vedligeholder maskinen, såvel som hvilken kvalitet den er bygget i. Ønsker du derfor en lang levetid, så kan det være en god ide at gå efter en god kvalitet.

🤔 Hvilken størrelse tørretumbler skal jeg bruge til en familie på 4 personer?

Hvis din husholdning består af fire mennesker, så bør du gå efter en tørretumbler, som kan rumme 5-7+. På den måde kan du vaske nogle relativt store vaske, hvilket ofte er nødvendigt, når I er en del personer i husstanden – specielt hvis der også er børn.