Kondenstørretumbler test-overblik – Find de bedste kondenstørretumblere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel finder du en gennemgang af nogle af de bedste og mest testvindende kondenstørretumblere på markedet.

Kort sagt så fungerer en kondenstørretumbler ved, at den varme og fugtige luft, som bliver skabt under tørringen, ledes ud gennem et kondenseringssystem, hvor luften køles ned, og fugten opsamles som kondensvand i en beholder. En kondenstørretumbler behøver således intet aftræk som de mere traditionelle aftrækstørretumblerne.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste kondenstørretumblere
🔸 Information om forskellene mellem en tørretumbler med kondens og aftræk
🔸 Gode råd ved køb af kondenstørretumbler
🔸 Guide til at genbruge vandet fra en kondenstørretumbler
🔸 Sådan får du mest ud af din tørretumbler
🔸 Guide til hvilket tøj du kan komme i tørretumbleren
🔸 Hvordan du kan reducére energi-omkostningerne på din tørretumbler
🔸 Sådan sikrer du, at tørretumbleren forbliver sikker
🔸 Gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Kondenstørretumbler test-overblik – Her er de 10 bedste ifølge eksperterne

I nedenstående sektion får du et overblik over de bedste kondenstørretumblere på markedet. Hos Forbrugsguiden har vi gennemgået ekspert tests fra ind og udland, og samlet de bedste modeller lige her.

Du finder også en prissammenligning under de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvor du finder den billigste forhandler.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Electrolux EW9H869E9 Kondenstørretumbler – fremragende energiklasse og intelligent teknologi

God energibesparende tørretumbler

4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Electrolux EW9H869E9 Kondenstørretumbler er den bedste kondenstørretumbler til den forbruger, som ønsker intelligente funktioner, moderne teknologi og markedets bedste energiklasse. Læg for øvrigt mærke til, at modellen er en kondenstørretumbler, og den er fritstående.

Moderne og intelligent

Er du på udkig efter en topmoderne kondenstørretumbler, bør du overveje at se nærmere på Electrolux EW9H869E9 Kondenstørretumbler. Her er tale om en variant, der kommer med Wi-Fi. Det gør, at du kan fjernstyre den, og det kan du gøre med din smartphone via den tilhørende Electrolux app.

Produktets teknologi betyder ligeledes, at du får det særlige Delicate Care system. Det drejer sig om et intelligent system, som ved hjælp af sensorer selv kan vurdere det tøj, du har lagt i. Sensorerne registrerer, hvor fugtigt tøjet er, og hvor mange kilo det vejer. Herefter kreerer de et individuelt program i forhold til temperatur og tørretid. Det er med omtanke for miljøet såvel som for dit tøj og strømforbrug. 

Energiklasse A+++

Electrolux EW9H869E9 Kondenstørretumbler har endnu flere fordele, og de inkluderer blandt andet energiklassen. Klassen hedder A+++, hvilket faktisk er den bedste, du kan finde på markedet. En høj energiklasse tærer mindre på miljøet og strømregningen, så det er en klar win-win situation for alle.

Apparatet kan rumme op til 9 kilo tøj, og det er meget i forhold til flere af konkurrenterne. Vil du gerne optimere din tørring og vask, bør du have den samme kapacitet i både vaskemaskine og tørretumbler, for så bliver udnyttelsen maksimal.

Alt i alt den bedste kondenstørretumbler til dig, som ønsker moderne og intelligent teknologi.

Fordele

 • Delicate Care systemet
 • Kan selv justere temperatur og tørretid i forhold til fugt og mængde af tøj
 • Kan styres via den tilhørende app
 • Energiklasse A+++
Ulemper

 • Manualen burde være bedre

Specifikationer:
🌀 Producent: Electrolux
🌀 Type: Tørretumbler / kondenstørretumbler
🌀 Kapacitet: 9 kilo
🌀 Energimærke: A+++
🌀 Støjniveau: 62 dB
🌀 Tromlebelysning: Ja
🌀 Wi-Fi: Ja
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 64 centimeter
🌀 Vægt: 52 kilo


AEG T9DEN866E – testvindende og moderne kondenstørretumbler

AEG T9DEN866E

Perfekt for dig der går op i både økonomi, hygiejne og effektivitet

Med tørretumbleren fra AEG får du alle de funktioner og egenskaber, som du har brug for, når du vil tørre tøj på miljøvenlig og effektiv vis. Der følger en hjælpsom brugermanual med, så du kan få tilsluttet og installeret AEG tørretumbleren på korrekt vis selv. 

Øverst på fronten finder du panelet med funktioner og programmer. På den læsevenlige skærm yderst til højre kan du se, hvilket program du har valgt, og du kan følge med i, hvor lang tid der er tilbage af et bestemt program. 

Stilrent look med glaslåge 

Den største designmæssige forskel mellem tørretumblere handler om, hvorvidt de har glaslåge eller ej. Det er en smagssag, hvilken løsning der ønskes. Når du ønsker et elegant design om dit produkt, kan det være en god idé at vælge en model med glaslåge som på AEG T9DEN866E. Det skaber et moderne og elegant udtryk, når du kan se ind til tøjet, og der ikke er en lukket låge, der kan få tørretumbleren til at se ”tung” ud. 

AEG T9DEN866E vs. markedet 

 På trods af den flotte energiklasse (A), de mange programmer og det moderne look kan tørretumbleren købes til en konkurrencedygtig pris. 

Du behøver ikke at have erfaring med produkttypen før for at kunne udnytte alle muligheder og egenskaber ved AEG T9DEN866E. Der følger dansk brugermanual med, så du kan komme godt i gang med at tørre dit tøj på hurtig og skånsom måde. 

Fordele

 • Lavt energiforbrug
 • God ydeevne
 • Har et relativt lavt støjniveau.
Ulemper

 • Har kun scoret en nogenlunde karakter i ”tidsforbrug”, da programmerne er længere end ved andre modeller.

Specifikationer ved AEG T9DEN866E – nøgleoplysninger:
🔴 Kapacitet på 8kg 
🔴 Varmepumpeteknologi
🔴 Energiklasse A


Asko T408HD.S – energieffektiv kondenstørretumbler i smart design

Asko T408HD

Den bliver generelt rost for at være energieffektiv, ligesom den har en nem betjening og præcise tørreprogrammer. Det er også en tørretumbler, der hitter hos forbrugerne. På Google Shopping runder karakteren i skrivende stund 4,8/5, og mange af kommentarerne går på, at det er en rigtig god maskine med mange stærke kvaliteter – og flere har valgt at købe tørretumbleren i kombination med den tilhørende vaskemaskine.

Færre krøller på tøjet med Butterfly Drying™

Asko T408HD.S giver dig adgang til 14 programmer, som er nemme at styre. Du kan f.eks. glæde dig ekstra meget til programmet Butterfly Drying™, der reducerer risikoen for, at tøjet ender med at krølle. Teknologien bygger på, at luften får lov til at cirkulere jævnt i maskinen, så du netop undgår de irriterende krøller, som mange må tage kampen op med dag efter dag. Andre nyttige programmer tæller Sensi Dry™ System og Auto-programmet. Med Sensi Dry-indstillingen sørger maskinen selv for at registrere, hvor meget tøj du har i tromlen, så den kan justere tørringen og gør den mest muligt effektiv. Tørretiden er dog ét af de punkter, hvor Asko-maskinen scorer lave karakterer hos svenske Råd & Rön, mens den klarer sig væsentligt bedre på selve tørreevnen.  

Energieffektivt valg

T408HD.S har en kapacitet på 8 kg, og den er klassificeret i kategorien A+++. Den har desuden en integreret varmepumpe og er dermed på alle måder et godt valg til dig, der tænker i miljøbevidste baner. Det er dog også en maskine, der rent visuelt skiller sig positivt ud i mængden, takket være det rustfrie look. 

Asko T408HD.S vs markedet

Den er endvidere en lidt dyrere maskine sammenlignet med konkurrerende modeller, ligesom den har fået en smule kritik for sit lydniveau på 64 dB og tørretiden. Omvendt får du en rigtig energieffektiv maskine med masser af smarte programmer, og med en kapacitet på 8 kg er den velegnet til en husstand på 4-5 personer.

Specifikationer ved Asko T408HD.S – nøgleoplysninger:
🌀 Fritstående kondenstørretumbler med varmepumpe
🌀 Mål: H85 x B60 x D65 cm
🌀 Årligt energiforbrug i kWh: 177
🌀 Energiklasse: A
🌀 Kapacitet på 8 kg
🌀 14 programmer
🌀 Lydniveau: 64 dB

Fordele:
🔴 Energieffektiv maskine
🔴 Præcise tørreprogrammer
🔴 Menuer, der er nemme at betjene
🔴 Godt design

Ulemper:
Dyrere maskine
Får dårlige karakterer på tidsforbruget


Gorenje DS92ILS – energieffektiv kondenstørretumbler i lækkert design

Gorenje DS92ILS

 

Gorenje DS92ILS har en kapacitet på 9 kg, og den rummelige maskine er tilmed energieffektiv. Den hører under energiklasse B og har desuden en integreret varmepumpe. I hver tørrecyklus kondenserer Gorenje DS92ILS op til 90% af fugten, så du eliminerer problemet med overskydende fugt. 

WaveActive-tromlen sørger endvidere for, at du opnår en nænsom behandling af dit tøj, og via de 14 specialprogrammer kan du samtidig få den mest optimale tørrefunktion. Du kan f.eks. indstille programmet til at skulle vaske sportstøjet, der ofte kan være fremstillet af højteknologiske, men også sarte materialer.

Frisk tøjet op på minutter – sig farvel til grimme lugte og krøller

Når du er på vej ud at spise med veninderne, har du måske en særlig trøje eller kjole, der blot har brug for en hurtig opfriskning, så den dufter dejligt frisk. Her kan du vælge programmer som IonTech, SteamRefresh eller IonRefresh. Med et ekstra dampbehandlingsprogram sørger du for, at såvel grimme lugte som allergener og bakterier trækkes ud af stoffet – og det bliver samtidig glattere, så du kan give strygejernet en velfortjent friaften. Maskinen har også flere krølfrie programmer. 

Mange andre nyttige funktioner

Listen over nyttige funktioner hos Gorenje DS92ILS fortsætter – du kan bl.a. få stor glæde af lys i tromlen, så du ikke misser den sorte strømpe, der ellers altid har en magisk evne til at forsvinde gang på gang. Du kan også vælge udskudt start eller TwinAir-funktionen til det større vasketøj.

Gorenje DS92ILS vs markedet

Gorenje-modellen er en populær vare – kigger du forbi Google Shopping vil du kunne læse flere positive anmeldelser fra forbrugerne, der i skrivende stund har tildelt den 4,4 ud af 5 mulige stjerner. Kommentarerne går på, at den præsterer godt og er nem at installere for de fleste. Det er en kondenstørretumbler uden de helt store kritikpunkter – dog kan man klandre den for at have et lidt tarveligt fnugfilter, ligesom den kan udsende et par underlige lyde i ny og næ. Det rykker dog ikke ved det gode helhedsindtryk.

Specifikationer ved Gorenje DS92ILS – nøgleoplysninger:
🌀 Fritstående kondenstørretumbler med varmepumpe
🌀 Mål: H85 x B60 x D62,5 cm
🌀 Årligt energiforbrug i kWh: 259,2
🌀 Energiklasse: B
🌀 Kapacitet på 9 kg
🌀 14 programmer
🌀 Lydniveau: 65 dB

Fordele:
🔴 Energieffektiv maskine
🔴 Rummelig tromle – 9 kg
🔴 Anti-allergiske teknologier
🔴 Nem at installere

Ulemper:
Fnugfilter af en lidt dårligere kvalitet
Kan udsende et par underlige lyde i ny og næ


Bosch WTW85L48SN

Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch WTW85L48SN

Svenske Råd & Rön har lavet en stor test af forskellige kondenstørretumblere, hvor de her har givet denne model en middel bedømmelse.

De har testet den ud fra forskellige parametre, hvor de har fundet frem til, at de især er begejstrede for dens selvrensende kondensator og lave energiforbrug. Til gengæld er de mindre vilde med, at tørretumblerne ikke er helt god, når det kommer til at tørre tunge tekstiler.

Tørretumbler med udskudt start-funktion 

Med Bosch WTW85L48SN får man en tørretumbler, der både er rummelig og energivenlig. Den har nemlig en kapacitet på 8 kilo tøj og er placeret i energiklasse B. Den er derfor velegnet til en husstand med fire til fem medlemmer.

Endvidere er Bosch WTW85L48SN forsynet med en udskudt start-funktion. Med denne funktion er der mulighed for at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt alt efter ønske og behov.

Når tørretumbleren er sat i gang, er dens lydniveau på 64 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Praktisk design og selvrensende kondensator 

Bosch WTW85L48SN er udstyret med et praktisk AntiVibrationDesign, hvilket betyder, at den er mere stabil, mens den samtidigt sørger for færre vibrationer. Dette hjælper med at holde lydniveauet nede.

Derudover kommer Bosch WTW85L48SN med en selvrensende kondensator, så kondensatoren automatisk renser sig selv regelmæssigt. Man skal derfor ikke selv sørge for dette.

På grund af maskinens elektroniske børnesikring skal man ikke være bekymret for, om børn kommer i nærheden af den. Hvis man aktiverer børnesikringen, vil det nemlig ikke være muligt for børn at åbne lugen, når den er sat i gang.

Nem betjening 

Ved køb af Bosch WTW85L48SN får man en tørretumbler med en nem betjening. Betjeningen foregår via et LED-display, hvor man har mulighed for at indstille diverse programmer og funktioner.

På displayet finder man de forskellige tørreprogrammer og specialprogrammer, så man kan vælge det program, der passer bedst til ens tøj. Der kan blandt andet findes programmer såsom uld, mix, håndklæder, tidsprogram varmt, tidsprogram koldt, sport, dunprogram, super hurtig 40 og skjorter.

Fordele

 • Fås til en overkommelig pris
 • Energieffektiv
 • Har en selvrensende kondensator
 • Har en skånsom tørringsproces.
Ulemper

 • Tørringsresultaterne er under gennemsnittet
 • Kondensering af vanddampe er kun nogenlunde.

Specifikationer ved Bosch WTW85L48SN – mål:
🌀 Højde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Nettovægt: 49,71 kilo
🌀 Bruttovægt: 50,9 kilo

Specifikationer ved Bosch WTW85L48SN – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Mærke: Bosch
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 236 kWh/år
🔴 Støjniveau: 64 dB
🔴 Antal programmer: 10+


AEG T8DEM842E 

Gode brugeranmeldelser 
4,6 ud af 5 stjerner hos Whiteaway.com 
4,6 ud af 5 stjerner hos Skousen.dk

AEG T8DEM842E

.
Ikke alle gode kondenstørretumblere er blevet inddraget i officielle eksperttests, hvor eksperterne har testet udvalgte modeller på specifikke parametre.

Modellen AEG T8DEM842E er en af de gode kondenstørretumblere, som endnu ikke er blevet testet officielt, men til gengæld er her tale om en klar brugerfavorit, som får rigtig gode anmeldelser af brugerne selv.

Stor model

AEG T8DEM842E vil være et godt valg, hvis man i forvejen har en stor vaskemaskine, for denne model kan rumme 8 kilo tøj, hvilket er en del.

Denne model vil også være fordelagtig for den miljøbevidste forbruger, for denne model er i energiklasse B, som er markedets næstbedste og dermed en rigtig god klasse.

For at være ekstra miljøvenlig så har AEG T8DEM842E Øko Flow Filter System, som gør tørringen ekstra effektiv, og modellen holder hele tiden øje med både fugtighed, rotationer og temperatur med Absolute Care System, hvilket er forbrugerens garanti for en effektiv men skånsom tørring af tøjet.

Hvis man ønsker det, kan man også justere tørretiden med funktionen Pro Sense, som via sensorer måler fugtigheden i tøjet.

Mange specialprogrammer

Denne kodenstørretumbler fra AEG er skabt til at kunne tørre mange forskellige tekstiler – også de sarte – så man er sikker på, at tøjet ikke tager skade af tørretumblingen. Derfor har AEG T8DEM842E blandt andet specialprogrammerne bomuld, sengetøj, strygelet, blandet bomuld/syntetisk, outdoor, silke, syntetisk, uld, dyner/puder og sportstøj.

Hertil kommer forskellige programmer inden for tørring af både bomuld og syntetiske materialer, hvor man kan vælge, om tekstilerne skal være skabstørre, ekstra tørre eller strygelet, samt udskudt start og Anti Krøl.

AEG T8DEM842E styres via et overskueligt LCD-display, og netop for at højne overskueligheden så findes der en indvendig belysning i tromlen via LED-lys.

Denne model er udstyret med en afløbsslange, som kan monteres, hvis man ønsker, at kondensvandet skal løbe direkte ned i afløbet.

God model til prisen, ifølge brugerne

Brugerne er rigtig begejstrede for AEG T8DEM842E, og det kommer til udtryk i deres anmeldelser af modellen.

Her er en bred enighed om, at denne kondenstørretumbler fra AEG tørrer tøjet rigtig godt, og så bemærkes det flere steder, at modellen holder alt, hvad den lover, og det er et stort plus.

Også prisen nævnes, og her fortæller forbrugerne, at denne model også har en god pris og dermed leverer virkelig høj kvalitet til pengene.

Brugerne kommer desuden ind på, at AEG T8DEM842E ikke larmer særlig meget, og så er modellen let at betjene, og programmerne er gode og brugbare.

Fordele

 • Har en avanceret fugtigheds- og temperatursensor
 • Karbon-fri Silence Inverter Motor
 • Har LCD display
 • Indvendigt LED lys
 • Garanterer krympefri tørring af uld og silke.
Ulemper

 • De forprogrammerede programmer tørrer ikke altid tøjet helt, hvormed programmerne skal indstilles manuelt.

Specifikationer ved AEG T8DEM842E – mål: 
🌀 Højde: 85 cm
🌀 Bredde: 60 cm
🌀 Dybde: 60 cm
🌀 Bruttovægt: 50,8 kilo

Specifikationer ved AEG T8DEM842E – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Kondenseringsevne: B
🔴 Årligt energiforbrug: 235 kWh/år
🔴 Støjniveau: 66 dB
🔴 Antal programmer: 10 plus ekstrafunktioner
🔴 Mulighed for montering af afløbsslange: Ja


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


MIELE TSB143WP

Miele TSB143WP

Om 

Har du ikke haft en kondenstørretumbler før, kan det være af stor betydning for dig at købe en model, der er let og enkel at anvende. Det er ikke kun de intuitive indstillinger og programmer, du kan se frem til, når du køber den stilrene og hvide tørretumbler fra Miele. Produktet er lavet i Energiklasse B, hvilket er dét de bedste hårde hvidevarer klassificeres med. 

Selvom produkter fra de bedste energiklasser er dyrere at købe, er det dem, der er det mest fornuftige, økonomiske valg på længere sigt. Du kan se frem til årlige besparelser på elregningen, når dine hårde hvidevarer er klassificeret med energiklasse B.

Smart funktion med EcoDry

Har du før haft produkter derhjemme fra Miele, ved du, at producenten designer maskiner og udstyr med specialfunktioner. Miele har blandt andet fået sit positive ry på grund af, at fabrikanten udvikler og designer egne løsninger, der kommer både forbruger og miljø til gavn. Når du tørrer tøj med EcoDry, vil du opnå et lavere energiforbrug, og du får mere værdi for pengene, da levetiden omkring kondenstørretumbleren forlænges.

Det er denne betydningsfulde funktion, som begejstrer testpaneler i anmeldelser af kondenstørretumbleren. Hos Which.co.uk kåres MIELE TSB143WP med flere titler – herunder titlen som ”bedste køb” samt ”energibesparende valg”.

Fritstående eller indbygget tørretumbler?

Når du skal have købt den bedste kondenstørretumbler, skal du forholde dig både til energiklasse, funktioner, programmer og ikke mindst design. Der er ikke meget ved at have en velfungerende og moderne kondenstørretumbler, hvis den ikke kan passe ind i din vaskesøjle, eller hvis den ikke er praktisk designet. 

Med MIELE TSB143WP bestemmer du selv, om tørretumbleren skal stå frit, eller om den skal bygges ind i en vaskesøjle. Du skal sørge for at orientere dig om dimensioner og mål, når du ønsker, at din vaskemaskine og tørretumbler skal placeres ovenpå hinanden. 

MIELE TSB143WP vs. markedet 

Det er funktionen med EcoDry, der får MIELE TSB143WP til at skille sig positivt ud fra de andre tørretumblere i høj kvalitet med kondens, du kan finde på markedet. EcoDry gør, at levetiden på Miele produktet forlænges, og at du kan tørre dit tøj mere skånsomt og miljøvenligt. 

Fordele

 • Meget energieffektiv
 • Super god kondensator
 • Har korte programmer.
Ulemper

 • Har et lidt højere støjniveau end andre modeller.

Specifikationer ved MIELE TSB143WP – mål:
🌀 Bredde: 596mm
🌀 Dybde: 643mm
🌀 Højde: 850mm

Specifikationer ved MIELE TSB143WP – nøgleoplysninger:
🔴 57,5 kg
🔴 7 kg kapacitet 
🔴 Kan bruges til indbygning 


Blomberg BTGS483WR0

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Blomberg BTGS483WR0

.

Svenske Råd & Rön har givet denne tørretumbler en god bedømmelse. Det har de blandt andet gjort på grund af maskinens kondensering og lave energiforbrug. Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for tørretumblerens tørretid.

Sensorstyret tørretumbler 

Med Blomberg BTGS483WR0 får man en tørretumbler med en kapacitet på 8 kilo tøj. Det betyder, at maskinen er velegnet til en familie på fire til fem personer. Samtidigt er tørretumbleren forholdsvis energivenlig, da den er placeret i energiklasse B.

Derudover kommer tørretumbleren med en sensorstyring. Det vil sige, at maskinens sensor måler mængden af fugt i tøjet, hvorefter tørretumbleren indstiller tørretiden pr. automatik. På den måde stopper den af sig selv, når al vasketøjet er tørt.

Mange tørreprogrammer 

Blomberg BTGS483WR0 er forsynet med en lang række forskellige tørreprogrammer, hvor der i alt er 16 at vælge mellem. Man kan derfor finde det program, der passer til det tøj, man gerne vil tørre. Der kan findes programmer såsom bomuld, syntetisk, skjorter, jeans, delikat, sport og meget mere.

Selve tromlen er lavet af rustfrit stål og er derfor mere skånsom overfor vasketøjet. Desuden bliver et lys tændt, når man åbner lugen, så man bedre kan se om, man har fået fat i al tøjet. Belysningen er med LED-pærer, så den holder i mange år frem.

Tørretumbler med timer-funktion

Blomberg BTGS483WR0 er udstyret med en timer-funktion. Det betyder, at man har mulighed for at programmere tørringsprocessen til at starte, når det passer ind i ens dag. Man kan herved sætte maskinen til at have al tøjet tørt til, når man kommer hjem fra skole eller arbejde.

Når Blomberg BTGS483WR0 er i gang med at tørre tøjet, er dens lydniveau på 65 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Specifikationer ved Blomberg BTGS483WR0 – mål:
🌀 Højde: 84,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 60,9 centimeter
🌀 Nettovægt: 51 kilo
🌀 Bruttovægt: 53 kilo

Specifikationer ved Blomberg BTGS483WR0 – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Mærke: Blomberg
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 235 kWh/år
🔴 Støjniveau: 65 dB
🔴 Antal programmer: 16

Udvalgte fordele ved Blomberg BTGS483WR0:
Timer-funktion
Energivenlig
Tromle af rustfri stål
LED-belysning
Mange tørreprogrammer


Samsung DV80M5010KW 

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Samsung DV80M5010KW

.

Råd & Rön har testet alle modellerne, inklusiv Samsung DV80M5010KW, på parametre såsom tørreevner, funktioner og miljø, hvorefter der er blevet givet en endelig bedømmelse.

Eksperterne vurderer her, at denne tørretumbler er meget velfungerende, og derfor modtager modellen en god bedømmelse.

Stor model til god pris

Samsung DV80M5010KW vil være et godt valg for den forbruger, der er på udkig efter en tørretumbler til en overkommelig pris og med en god rummelighed.

Denne model har nemlig en fornuftig pris, som ligger mod den lave ende, men samtidig findes der også en stor kapacitet – nemlig på otte kilo tøj. Det er en del og passer til en større familie på 4-5+ medlemmer.

Modellen er let at betjene, og dette foregår på fronten, hvor der både findes et display og en drejeknap med tydelige angivelser for type af tørring.

Energivenlig tørretumbler

En anden af Samsung DV80M5010KWs nøgle-specifikationer er energivenlighed. Denne model kommer nemlig i energiklassen B på en skala, der går fra D i bunden til A+++ i toppen.

Dermed er her tale om markedets næstbedste energiklasse, og det svarer til et årligt energiforbrug på 235 kWh.

Samsung DV80M5010KW kommer desuden med den smarte udskudt start-funktion, som gør, at man kan indstille maskinen til at køre, når det bedst passer ind i ens skema.

For eksempel kan man programmere modellen til lige at være færdig, når man kommer hjem – så slipper man for eventuelle støjgener, og for at tøjet kan begynde at krølle, hvis det efterlades i tromlen for længe.

Robust model med god teknologi

En af grundene til Samsung DV80M5010KWs lave energiforbrug findes i motorteknologien. Modellen arbejder ud fra den såkaldte Heatpump-teknologi, som kan genanvende varmen, hvilket sparer på strømmen.

Denne teknologi giver også en skånsom behandling af tøjet, og så hjælper den med til at holde maskinen effektiv over lang tid.

Samsung DV80M5010KW er også udstyret med andre teknologier – nemlig Optimal Dry. Optimal Dry-teknologien er et sensor-baseret tørresystem, der både kan måle fugt og temperatur.

Sensorerne justerer hele tiden tørringen til de mest optimale vilkår, og det giver både en kortere tørretid og mindre slitage på tøjet.

Specifikationer ved Samsung DV80M5010KW – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 64 centimeter
🌀 Nettovægt: 48 kilo
🌀 Bruttovægt: 50 kilo 

Specifikationer ved Samsung DV80M5010KW: 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Mærke: Samsung
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 235 kWh/år
🔴 Støjniveau: 65 dB
🔴 Mulighed for montering af afløbsslange: Ja 

Udvalgte fordele ved Samsung DV80M5010KW: 
God pris
Rummelig model på 8 kilo
Markedets næstbedste energiklasse B
Mulighed for udskudt start
Heatpump-teknologi


Miele TDA 140 C NDS

✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

miele-tda-140-c-nds

.
Miele TDA 140 C NDS har en rigtig god tørreevne og er velegnet til både syntetiske materialer og bomuld. Der kan også vælges programmer til særligt sarte tekstiler såsom uld.

Tørretumblerens særlige skånsomme tromle sørger desuden for minimalt slid på tøjet ligesom den gør det nemmere at stryge tøjet efterfølgende. Tromlen sørger nemlig for, at både fugtigt og tørt vasketøj bliver betydeligt glattere.

Hurtig model

Miele TDA 140 C NDS er også en af de hurtigere modeller af tørretumblere på markedet. Programmerne er også rigtig gode og nøjagtige, og man kan regne med, at de tørrer til den grad, de lover, og at man opnår god ensartetheden i tørringen af tøjet.

Maskinen har en kapacitet på 7 kilo og ud fra mængden af fugt, fastsætter tørretumbleren selv den nødvendige tørretid og du undgår derved overtørring af dit tøj. Mieles særlige SoftCare-tromle sørger desuden for den bedste beskyttelse og minimal slitage på dit tøj.

Let at anvende

Miele TDA 140 C NDS har en rigtig god brugervenlighed og er god til at hjælpe en eventuel ny bruger. Maskinen er nem at håndtere, og selve programvalget fungerer let og overskueligt. Har man ikke den store erfaring med en kondenstørretumbler og er usikker på, hvordan den fungerer, så er der hjælp at hente i den veludførte, medfølgende manual.

Maskinen fortæller selv på displayet, hvornår den 4,2 liter store vandbeholder skal tømmes. Lydniveauet er også i den lave ende, og der er fine tilvalg som antikrøl-fase, kold luft, nedsat temperatur og tilvalg af ekstra tid.

Miele TDA 140 C NDS måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 59 cm (D) og vejer 51 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele TDA 140 C NDS:
God til at få tøjet tilpas tørt
Effektiv opsamling af kondensvandet
Hurtig model, der tørrer tøjet hurtigt
Gode programmer
Let at håndtere


Electrolux EW2H328R2

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EW2H328R2

.Eksperterne er især vilde med tørretumblerens gode tørreevne og lave energiforbrug, mens de er mindre imponerede over dens kondenseringseffektivitet.

Tørretumbler med energibesparende varmepumpeteknologi

Med Electrolux EW2H328R2 får man en energibesparende kondenstørretumbler, da den er placeret i energiklasse C. Desuden kommer tørretumbleren med besparende teknologier såsom en energibesparende varmepumpeteknologi.

På grund af denne varmepumpeteknologi anvendes der lavere temperaturer i sammenligning med andre almindelige modeller. Dog er teknologien ikke kun besparende, den gør også, at tøjets form holder i længere tid.

Derudover er Electrolux EW2H328R2 velegnet til en husstand med cirka fire til fem personer, da dens kapacitet er på 8 kilo vasketøj.

Tørretumbler med flere funktioner

Electrolux EW2H328R2 er forsynet med flere funktioner som for eksempel en vendbar luge. Man kan derfor placere maskinen netop der, hvor der er plads til den. Håndtaget kan placeres to steder afhængig af, hvad der sikrer den nemmeste lukning og åbning.

Udover en vendbar luge har Electrolux EW2H328R2 en udskudt start-funktion. Ønsker man at programmere tørretumbleren til at starte på et bestemt tidspunkt, er dette muligt med denne funktion.

Når tørretumbleren er sat i gang, vil dens lydniveau være på 67 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke vil støje meget, når den er sat til at tørre tøjet.

Almindelige tørreprogrammer og specialprogrammer

Electrolux EW2H328R2 kommer med både almindelige tørreprogrammer og specialprogrammer. Man kan derfor vælge det program, der passer bedst til ens tøj uanset, om man skal tørre uld, sportstøj, bomuld/syntetisk, sengetøj, jeans eller lignende.

Da Electrolux EW2H328R2 er en sensorstyret tørretumbler, vil den ikke blive ved med at køre, efter tøjet er tørt. Den måler nemlig tøjets fugtighed, så den pr. automatik stopper, når al tøjet er tørt.

Ønsker man selv manuelt at bestemme, hvor længe tørretumbleren skal tørre tøjet, kan man anvende den manuelle tidsstyring.

Fordele

 • Filteret er nemt at rengøre
 • Gode tørre-resultater
 • Overtørrer ikke tøjet
 • Præcis fugtighedssensor.
Ulemper

 • Har et højere støjniveau end lignende modeller
 • Brugermanualen er dårlig.

Specifikationer ved Electrolux EW2H328R2 – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 63,8 centimeter
🌀 Nettovægt: 47,5 kilo
🌀 Bruttovægt: 50 kilo

Specifikationer ved Electrolux EW2H328R2 – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: C
🔴 Årligt energiforbrug: 309 kWh/år
🔴 Støjniveau: 67 dB
🔴 Antal programmer: 10+


Miele TEJ675WP NDS LW – moderne tørretumbler med Wi Fi til børnefamilien

Miele TEJ675WP NDS LW

Om 

Det er behov for vask og tørring i familien, der i høj grad er med til at afgøre, hvilken vaskemaskine og tørretumbler du skal vælge. Til husstanden hvor der vaskes tøj eller sengetøj hver dag, er der brug for at kunne tørre det renvaskede tøj på smart og fleksibel vis. Det unikke ved Miele tørretumbleren er, at den er udstyret med Wi Fi. Du kan slutte din mobil til maskinen, så du kan igangsætte den, når du befinder dig på afstand fra hjemmet. 

Dermed kan du lette de praktiske opgaver i hjemmet, når du er fri for at skulle være ”bundet til” at være derhjemme for at vente på, at tøjet tørres, før det kan lægges sammen. 

EcoDry for skånsom og energibesparende tørring

Når tørretumbleren ofte benyttes, har energivenlighed- og besparelser stor betydning. Du kan genkende de mest miljøvenlige hårde hvidevarer på, at de hører til Energiklasse A, som er tilfældet med Miele TEJ675WP NDS LW.

Den høje kvalitet, den betydningsfulde funktion med Wi Fi og den praktiske EcoDry er medvirkende til, at Miele tørretumbleren befinder i den høje ende af prisskalaen. 

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvad en tørretumbler i Energiklasse A kan spare dig hvert år på elregningen sammenholdt med en model fra en lavere energiklasse. Des oftere din maskine er i brug, des mere betydningsfuldt er det at vælge en model fra højest mulige energiklasse. 

Bygget til at holde i 20 år 

Alle komponenter og alt teknik i Miele TEJ675WP NDS LW er bygget til at kunne holde i 20 år. Maskinen fungerer med varmepumpeteknologi, der er med at spare på energiforbruget, og som giver en skånsom tørring til dit tøj eller sengetøj.

Hvis du fordeler købsprisen på 20 år, får du det mest retvisende billede af, hvad Miele kondenstørretumbleren koster dig hvert år. Til husstanden med stort vaskebehov er det mest rentabelt at købe højkvalitetsmaskiner, som holder til det omfattende brugsomfang.  

Miele TEJ675WP NDS LW vs. markedet 

Hovedparten af de nyeste og moderne tørretumbleren er lavet til at kunne rumme 7-8kg. Miele TEJ675WP NDS LW er skabt til børnefamilien eller husstanden, hvor sengetøj og linned skal vaskes ofte. Den har en kapacitet på 9kg, så du lettere kan komme til bunds i vasketøjskurven. 

Fordele

 • Har et lavt energiforbrug
 • Støjsvag, Er brugervenlig.
Ulemper

 • Tørring af bomuld tager længere tid end hos andre modeller.

Specifikationer ved Miele TEJ675WP NDS LW – nøgleoplysninger:
🔴 Varmepumpeteknologi 
🔴 Kapacitet på 9kg
🔴 LED lys i panel
🔴 Udsat start funktion
🔴 Moderne look med glaslåge og metallook


LG RC80U2AV0W

LG RC80U2AV0W

.
LG RC80U2AV0W er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som har givet modellen en god bedømmelse. De svenske eksperter er nemlig vilde med tørretumblerens lave energiforbrug og kondenseringseffektivitet. 

Selvom Råd & Rön generelt er begejstrede for LG RC80U2AV0W, er de mindre vilde med dens tørretid ved nogle af programmerne.

Energieffektiv tørretumbler med udskudt start-funktion 

Med LG RC80U2AV0W får man en energieffektiv kondenstørretumbler, der er placeret i energiklasse A. Samtidigt har tørretumbleren en kapacitet på 8 kilo tøj, så den passer til en husstand med fem eller flere personer.

Derudover kommer LG RC80U2AV0W med en udskudt start-funktion, så man kan programmere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt. Efter tørretumbleren er gået i gang, vil dens støjniveau være på 62 dB.

Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget ved brug.

Nem betjening

LG RC80U2AV0W er en tørretumbler, der er nem at betjene. Tørretumbleren kan tilkobles til Wi-Fi, så man kan betjene den via en app fra ens smartphone eller tablet. Ønsker man ikke at gøre brug af dette, kan man manuelt betjene maskinen på fronten med hjælp fra en drejeknap.

Tørretumbleren er ydermere forsynet med flere besparende funktioner såsom Inverter-teknologi. Teknologien sørger for, at maskinen arbejder på en mere effektiv og energivenlig måde, mens tørretiden er kortere. Takket være tørretumblerens ECO Hybrid tørrer maskinen ligeledes ved lavere temperaturer, så tørreprocessen er mere skånsom for tøjet samt bruger mindre energi.

Tørretumbler med Allergy Care og Smart Diagnosis

LG RC80U2AV0W kommer med et Allergy Care-program, som sikrer, at 99,9% af allergener reduceres. Samtidigt sørger tørretumblerens dobbelte filter for, at der bliver opretholdt et optimalt tørreresultat, da al fnug bliver filtreret væk fra tøjet.

Opstår der et problem med tørretumbleren, hjælper funktionen Smart Diagnosis med at løse det. Her skal man blot placere sin smartphone ved maskinen, hvorefter den sammen med en computer i tørretumbleren udfører en fejlsøgning. Herefter skulle der gerne komme en løsning på problemet.

Fordele

 • Meget støjsvag
 • Lavt energiforbrug
 • Super effektiv kondensator
 • Udstyret med SmartThink-teknologi med Wi-Fi forbindelse.
Ulemper

 • Har et højt tidsforbrug
 • Det kunne være nemmere at fylde og tømme maskinen.

Specifikationer ved LG RC80U2AV0W – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 69 centimeter
🌀 Nettovægt: 56 kilo
🌀 Bruttovægt: 61 kilo

Specifikationer ved LG RC80U2AV0W – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Mærke: LG
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 159 kWh/år
🔴 Støjniveau: 62 dB
🔴 Antal programmer: 10+


AEG T8DSB940C – premium kondenstørretumbler med stor kapacitet

AEG T8DSB940C

Med en tromle på 9 kg bliver du her præsenteret for en af de kondenstørretumblere i AEG’s sortiment, der har den største kapacitet. Det er derfor en maskine, der sigter mod dig i den større husstand, eller som ofte har et behov for at tørre større ting, eksempelvis plaider og dyner. Premiummodellen hører under energiklasse B, så trods en større bunke kan du alligevel tørre dit tøj ganske energieffektivt.

Tørretumbleren har desuden en integreret varmepumpe, mens AEG’s SensiDry-teknologi sørger for, at fugten trækkes ud ved en ekstra lav temperatur i forhold til andre lignende tørretumblere. En særlig feature ved AEG-maskinerne er, at de kører via ÖKOFlow Filter System, hvorfor de kun har ét filter og dermed er endnu mere energivenlige.  

Kan håndtere alt fra uld til sportstøj

Den gode nyhed er, at du stort set kan tørretumble alt i AEG T8DSB940C takket være AbsoluteCare® System, der tilbyder en tilpasset programmering, men også forebygger krympning. Du kan derfor roligt både tørretumble uld og silke, ligesom AEG-modellen passer særligt godt på sportstøj og de højteknologiske materialer. Den integrerede ProSense-teknologi sørger hele tiden for at afmåle fugten og temperaturen, så tørretiden og energiforbruget jævnligt bliver tilpasset.

AEG T8DSB940C vs markedet

AEG T8DSB940C vil være en model, som bedst kan betegnes som premium. Du skal derfor også regne med, at det ikke er den absolut billigste tørretumbler på markedet. Du vil dog kunne hente en del på længere sigt ved at vælge en energieffektiv maskine. Det er samtidig også en af de tørretumblere, der giver dig lidt ekstra med i købet. Du kan f.eks. få gavn af udskudt start, lys i tromlen og outdoor tørreprogrammer til regntøj og lignende. I kombination med de mange andre programmer får du en maskine, der hjælper dig med at spare tid i en travl hverdag. Eneste lille minus er, at betjeningen godt kunne være en smule mere intuitiv.

Specifikationer ved AEG T8DSB940C – nøgleoplysninger:
🌀 Fritstående kondenstørretumbler med varmepumpe
🌀 Mål: H85 x B60 x D64 cm
🌀 Årligt energiforbrug i kWh: 259
🌀 Energiklasse: B
🌀 Kapacitet på 9 kg
🌀 Lydniveau: 65 dB

Fordele:
🔴 Stor kapacitet på 9 kg
🔴 Meget energieffektiv
🔴 LED-lys
🔴 Skånsom tørring

Ulemper:
Hører til i den lidt dyrere klasse
Kunne have en mere intuitiv betjening


Kondenstørretumbler

kondenstørretumblerEn kondenstørretumbler er en type tørretumbler, hvor luftfugtigheden trækkes ud af tøjet og kondenseres i en beholder, i stedet for at blive udledt ud af en udstødning.

Der skelnes mellem to typer af tørretumblere: Kondenstørretumblere og aftrækstørretumblere. Skousen skriver, at en kondenstørretumbler fungerer ved, at maskinen leder den varme og fugt, der skabes under tørringen, gennem et kondenseringssystem, hvor luften køles ned og fugten samles op i en beholder som kondensvand. Luften sendes tilbage ud i rummet, hvor tørretumbleren befinder sig, hvilket godt kan føre til en stor temperaturstigning.

På nogle maskiner er det muligt at tilkoble en slange til afløbet, så man ikke behøver at bøvle med at skifte vandbeholderen. Slangen medfølger ved køb af nogle kondenstørretumblere, men medfølger slange ikke, så kan man selv købe en som tilbehør.

En vandbeholder til kondensvand bør skiftes efter hver til hver anden tumbling.

En af de klare fordele ved at anskaffe sig en kondenstørretumbler er, at den er let at installere. En kondenstørretumbler kræver ikke aftræk ud til det fri, så den er lettere at få placeret i det valgte rum uden at skulle bore store huller i væggen til aftrækket. En kondenstørretumbler bruger også mindre energi end en traditionel aftrækstørretumbler.

Desuden er det dermed meget lettere at finde en plads til kondenstørretumbleren, da man ikke er bundet af aftrækket. Man kan placere den, hvor man har lyst, og selv mindre lejligheder kan have plads til en kondenstørretumbler. Dog skal man være opmærksom på, at en kondenstørretumbler afgiver høj varme og fugt. Er rummet lille, skal man overveje ventileringsmulighederne, for ved temperaturer på over 35 grader vil tørretumbleren have svært ved at afkøle luften.

For at undgå for meget fugt i rummet ved brug af en kondenstørretumbler skriver Sparenergi, at man bør vælge en model med bedst mulig kondenseringseffektivitet. Man kan se denne effektivitet på EU’s energimærke, som er angivet på en skala fra A til G, hvor A er bedst. En kondenstørretumbler med høj kondenseringseffektivitet vil kunne kondensere omkring 90 procent af det vand og fugt, tøjet afgiver, men Bolius skriver, at de dårligste modeller på området kun opsamler omkring de 70 procent.

Hvis man anskaffer sig en kondenstørretumbler, skal man være opmærksom på, at de ofte er lidt dyrere end aftrækstørretumblere, og desuden er de også lidt dyrere i brug. Man kan dog minimere brugsprisen ved blandt andet at centrifugere tøjet lidt ekstra i vaskemaskinen, således at tøjet er mindre vådt, når det lægges over i tørretumbleren – jo mere tørt tøjet er, jo kortere tid skal tørreprogrammet køre, og det sparer både på energiforbruget og regningen.

Husk også at undgå at overfylde tørretumbleren ved at lægge for meget tøj ind i tromlen. Således udnyttes energien bedst muligt, og tøjet vil krølle mindre. Der skal gerne være godt med luft over det øverste lag tøj i tromlen. Tømmer man fnugfilteret efter hver tumbling, vil tørringsprocessen også forblive optimal.


Kondens eller aftræk?

strygetoejWhiteaway skriver, at aftrækstørretumblerne traditionelt set har været den mest udbredte tørretumblertype, men populariteten er faldende. Det største problem ved en aftrækstørretumbler er, at den kræver en aftrækskanal ud til det fri, og det kan ikke ske uden at lave et hul i muren.

På grund af varmetabet medfører det et højere energiforbrug end kondenstørretumbleren. Da aftrækstørretumbleren længe har været foretrukket, er manges primære grund til at anskaffe sig en aftrækstørretumbler, at der i forvejen er et hul i muren, når man kasserer den gamle. Det hul kan være dyrt at få lukket og isoleret.

Har man kun et lille rum til rådighed til tørretumbleren, så kan det være en fordel at anskaffe en aftrækstørretumbler, da en aftrækstørretumbler ikke varmer rummet op med fugtig luft. Den luft ledes nemlig ud gennem aftrækket modsat kondenstørretumbleren, der sender resterne af fugten ud i rummet. En anden fordel ved en aftrækstørretumbler er, at den faktisk tørrer tøjet en smule hurtigere end en kondenstørretumbler.

På den måde er der fordele og ulemper ved begge typer af tørretumblere.

Ligegyldig hvilken type tørretumbler man vælger, så er det vigtigt at se på energimærket. De bedste tørretumblere på markedet har mærket B, og kun meget, meget få har A endnu på grund af de meget skrappe krav. Whiteaway skriver, at man kan spare op til 6.400 kroner i løbet af tørretumblerens levetid, hvis man vælger en tørretumbler i energiklasse B frem for en model fra energiklasse C.

Husk at have disse tal i mente, når det bliver tid til at købe ny tørretumbler. En model i de bedre energiklasser vil ofte være flere tusinde kroner dyrere end modeller i de laveste klasser, men når man ser på ovenstående tal, vil disse penge hurtigt være tjent ind igen.

Læg også mærke til…

I det ovenstående har vi opvejet fordele og ulemper ved henholdsvis kondenstørretumblere og aftrækstørretumblere, og vi opsummerer kort her er par gode råd, når du køber ny tørretumbler:

– Fordele ved kondenstørretumbler: Den er let at installere, kan placeres stort set overalt og der skal ikke laves et hul i muren til aftræk. Den bruger også mindre energi end en aftrækstørretumbler. Desuden kan kondensvandet genbruges.

– Ulemper ved kondenstørretumbler: Den afgiver meget varme og fugt til omgivelserne, så der skal være god ventilation i rummet. Det tager lidt længere tid at tørre tøj i en kondenstørretumbler end i en aftræksmodel.

– Fordele ved aftrækstørretumbler: Luften ledes ud i det fri via aftrækket, så der kommer ingen fugt i rummet, og tørringsprocessen af tøjet går hurtigt.

– Ulemper ved en aftrækstørretumbler: Den kræver meget energi, og det er nødvendigt at lave et hul i væg og mur.

– Energimærket: Gå altid efter de høje energimærker, og vælg gerne en tørretumbler der er i energiklasse C, B eller derover hvis muligt.

– Varmepumpe: Mange kondenstørretumblere har en indbygget varmepumpe, og varmepumpen gør, at maskinen bruger mindre energi på at tørre tøjet. Disse modeller er ofte i de højere energiklasser som D og C, B og A. Bruger du tørretumbleren ofte, kan det være en god ide at anskaffe sig en model med varmepumpe.

– Tromlen: Tørretumblernes kapacitet er oftest mellem 5 og 9 kilo, og det er vigtigt at kunne udnytte kapaciteten hver gang for at undgå energispild. Kan man derfor fylde tromlen op hver gang, så er det mest energibesparende med en stor tromle. Som tommelfingerregel så gå efter en model der har samme kapacitet som din vaskemaskine. Kan din vaskemaskine rumme maksimum 6 kilo, så er der ingen grund til at vælge en tørretumbler, der for eksempel kan rumme 8 kilo eller derover.

– Brugervenlighed: Vær opmærksom på at købe en model, der passer til dine egne, individuelle behov. Er displayet let at forstå? Er det let at finde rundt i programmerne?

– Fnugfilter: Fnugfilteret skal renses efter hvert brug, så tjek gerne at det er let at rengøre.

– Vandbeholderen: Kondenstørretumblere opsamler kondensvandet i en vandbeholder. Læg mærke til om den er let at skifte, inden du køber modellen. Overvej også om du har brug for en model, der kan tilkoble en slange til et afløb i stedet for at bruge vandbeholderen.


Genbrug vandet fra kondenstørretumbler

Anskaffer man sig en kondenstørretumbler, står man tilbage med en stor mængde kondensvand efter hver tørretumbling. Ofte er der tale om flere liter vand – gerne op til omkring 4 liter. Dette vand er fri for kalk og mineraler, som ikke tages med fra det fordampede vasketøjsvand, men vær opmærksom på at der dog kan være små tøjfibre i, som man bør si fra.

Disse mange liter vand kan man sagtens bruge til andre formål. Whiteaway foreslår følgende:

Rengøring: Det kalkfrie vand er oplagt at bruge til rengøring på for eksempel badeværelset, hvor kalk ofte er et problem. Kondensvandet er kalkfrit, og badeværelset har meget bedre af at blive rengjort i dette vand modsat det kalkholdige vand fra hanen.

kondens vandStrygejernet: Også dampstrygejernet vil have bedre af at undgå kalk i det påfyldte vand, for som andre vanddrevne maskiner bliver strygejernet påvirket af kalken. Ved at bruge kondensvand til dit strygejern slipper du også for den besværlige afkalkningsproces.

Vinduesvask: Kalkrester i vand fra hanen sætter sig ofte som kedelige striber, når man vasker vinduer. Bruger man i stedet kondensvandet, så slipper man for problemet.

Blomster:
Mange sarte blomster som orkideer kan ikke lide for meget kalk i vandingsvandet, så derfor er det oplagt at bruge kondensvandet til at vande blomsterne. Husk dog at få fjernet eventuelle tøjfibre først – brug gerne et almindeligt kaffefilter til at rense vandet med.

Sprinklervæske: Man kan lave sin egen sprinklervæske og erstatte det destillerede vand med kondensvandet. Husk dog også her at filtrere eventuelle tøjfibre fra, for ellers kan de skabe problemer for sprinkleren. 


Sådan får du mest ud af din tørretumbler

Man hører ofte, at tørretumbleren kan være meget hård ved tekstilerne, tørretumbling tager lang tid, tørreresultatet bliver ujævnt, og at man skal være påpasselig med at lægge yndlingstøjet i tørretumbleren. Men hvis man tager nogle forholdsregler, så kan man lettere få det optimale ud af tørretumbleren:

Sådan får du mest ud af din tørretumblerLæs manualen: Det lyder som et råd, der giver sig selv, men ikke alle læser manualen, inden de tager tørretumbleren i brug. Læs den grundigt igennem for at finde ud af alt, hvad modellen kan.

Pas på varmen: Variér temperaturen alt efter hvilket materiale, der tørres i tørretumbleren. Ikke alle tekstiler kan tåle at blive tørret ved høj varme. Varm luft giver det hurtigste tørringsresultat, men varmen kan forårsage, at tøjet krymper eller bliver beskadiget.

Overfyld ikke tørretumbleren: Der skal være plads til, at tøjet kan bevæge sig inde i tromlen, så lad der være plads over tøjet – gerne hvad der svarer til størrelsen på en hånd. Det tager længere tid at få tøjet tørt med en overfyldt tromle, og så bliver det mere krøllet.

Opdel tørringen: Tøj, der ikke vejer det samme, bør tørres i tørretumbleren ad forskellige omgange – for eksempel tunge bomuldshåndklæder og let nattøj hver for sig.

Mindre krøl: Hvis man tager tøjet ud af tørretumbleren, når det stadig er en smule fugtigt og hænger det til tørre og stryger det let med hånden, så bliver tøjet mindre krøllet.

Kend dine tekstiler: De fleste tørretumblere har specialprogrammer til de forskellige typer af materialer, og man kan i dag ofte tørretumble det meste tøj. Læs med nedenfor for en guide til tørretumbling og forskellige tekstiler.


Kan jeg putte alt tøj i tørretumbleren?

Kan jeg putte alt tøj i tørretumbleren?Som nævnt kan langt det meste tøj i dag tåle en tur i tørretumbleren – ikke mindst på grund af, at de moderne maskiner har programmer til langt de fleste tekstil-typer. Men her gennemgår vi alligevel, hvordan de forskellige materialer reagerer på tørretumbleren:

Bomuld: Bomuld er hårdfør og kan derfor tåle meget. Bomuld har også den fordel i forhold til tørretumbleren, at det faktisk bliver dejligt blødt af den høje varme. Dog kan bomuld krympe en smule – derfor kan man med fordel tørre bomuldstøjet ved lidt lavere varme.

Uld: Uld har som regel bedst af også at blive håndvasket (ikke maskinvasket), for det er meget delikat. Mange tørretumblere har et uld-program, men vil man være sikker på, at tøjets fibre ikke tager skade, så tøjets form bliver uformelig eller krymper (uld kan nemlig krympe virkelig meget), så vask det i hånden og tør det derefter liggende fladt på tørrestativet.

Akryl: Tøj, der er fremstillet i akryl, minder en del om tøj, der er fremstillet af uld. Derfor bør man som udgangspunkt ikke lægge akryl i tørretumbleren.

Silke: Silke er endnu et delikat materiale, som kræver en høj grad af påpasselighed. Mange tørretumblere har i dag deciderede silkeprogrammer, men hvis man er meget øm over for silke-blusen, så vask den først i hånden og undgå tørring i tørretumbleren.

Hør: Hør er også et stærkt materiale, og ligesom bomuld kan det godt tåle at komme i tørretumbleren.

Syntetiske materialer: Tøj, der er fremstillet af syntetiske materialer, kan også godt tåle tørring i tørretumbleren. Syntetiske tekstiler kan dog godt få en smule statisk elektricitet under tørringen i tørretumbleren, men det kan for det meste forhindres ved at anvende skyllemiddel under vasken i vaskemaskinen.


Reducér energi-omkostningerne på din tørretumbler

energimaerkningenDe fleste ved godt, at tørretumbling ikke er helt billigt, men man kan selv gøre meget for at reducere omkostningerne. Her guider vi til de væsentligste punkter:

Energiklasse: Gå efter en model, der har en god energiklasse – gerne B eller bedre.

Opdel tørringen: Tør tunge og lette materialer for sig – det gør tørringen hurtigere og mere jævn.

Fyld maskinen op: Fyld tørretumbleren helt op, når der skal tørres tøj (dog skal der stadig være luft øverst i tromlen), og lad være med at tørre kun et par stykker tøj ad gangen.

Anvend modellen flere gange i træk: Har man meget vasketøj, så kan det betale sig at vaske og tørre det lige efter hinanden. Anvender man nemlig tørretumbleren flere gange i træk, så er den allerede varm og skal derfor ikke bruge energi på at varme op.

Fyld ikke på undervejs: Læg ikke vådt tøj i maskinen midt under tørretumblingen. Det vil forvirre maskinen og sensorerne og overtørre noget af det i forvejen halvtørre tøj.

Åbn ikke lågen under brug: Hver gang lågen åbnes under brug, slipper der varme ud, og der lægges mere tid til tørringen.

Hold sensoren ren: Rengør fugtsensoren mindst en gang om måneden, for det kan ikke undgås, at der kommer en slags film over sensoren efter længere tids brug.

Fjern lommeuld og fnug: Lommeuld, fnug og støv sløver tørretumbleren ned, så fjern det efter hvert brug.

Placér tørretumbleren et varmt sted: Sæt tørretumbleren i lune omgivelser, hvis det er muligt, for kolde omgivelser forlænger tørringstiden. Sørg dog altid for at ventileringen i rummet er god, for hvis der er fugtigt i rummet, så stiger luftfugtigheden, og så tager tørringsprocessen længere tid.

Effektiv tørring starter i vaskemaskinen: Vådt tøj tager længere tid at tørre i tørretumbleren end fugtigt tøj. Sørg derfor for at centrifugere tøjet meget i vaskemaskinen, så det er så tørt som muligt, inden det kommer i tørretumbleren.

Modeller med sensorer: Moderne tørretumblere har ofte fugtigheds-sensorer, der løbende under tørringen måler tøjets restfugtighed. Invester gerne i en tørretumbler, der har en sensor. Det gør tørringen mere effektiv. Hvis din model ikke har en sensor, så se til tørretumbleren undervejs, så tøjet ikke bliver overtørret, og maskinen bruger mere energi end nødvendigt.

Tør med et tørt håndklæde: Hvis man lægger et i forvejen tørt håndklæde ind til det fugtige tøj under tørringen, så tørrer tøjet hurtigere. Det tørre håndklæde absorberer nemlig en del af fugten under den første del af tørringen, og når varmen kommer, så er alt tøjet allerede en smule mere tørt.

Tør tøjet sammen med bolde: Der findes såkaldte tørre-bolde, som decideret er fremstillet til at fremme tørring af tøj i en tørretumbler. Læg dem ind sammen med det våde tøj, og når tromlen begynder at dreje rundt, så holder boldene tøjet adskilt, hvilket tillader, at luften kan komme ind mellem tøjet. Det giver en bedre luftcirkulation, som igen giver en hurtigere tørring.


Sådan sikrer du, at tørretumbleren forbliver sikker

En tørretumbler er meget praktisk, hvis vejret er dårligt, så tøjet ikke kan blive tørt udendørs, eller hvis man bor i en lejlighed, hvor der ikke er mulighed for at tørre tøjet udendørs.

Men som med alle andre elektroniske apparater bør man tage sig nogle forholdsregler, så man kan være sikker på, at den smarte tørretumbler ikke udgør en fare.  Læg især mærke til følgende:

Lommeuld og støvLommeuld og støv: Lommeuld og støv skal fjernes fra maskinen efter brug, for i værste tilfælde kan de sætte ild til det varme tøj og dermed maskinen. De fleste fjerner støvet fra fronten, hvor det kan ses, men det kan også samle sig bagest i maskinen, så tjek maskinen godt igennem et par gange om måneden. En ren tørretumbler er nemlig en sikker tørretumbler.  

Nedkøling: Tøjet bliver rigtig varmt inde i tørretumbleren, så derfor er det vigtigt, at tørretumbleren er god til at køle sig selv ned igen. Tjek regelmæssigt hvor varm tørretumbleren er – man kan eventuel anskaffe sig en model med en decideret nedkølingsfunktion.

Hold øje med maskinen: Man bør ikke efterlade tørretumbleren alene, når den kører, for der skal ikke mange øjeblikke til for at starte en brand. Selvfølgelig skal man ikke sidde og se på maskinen arbejde, men man bør ikke forlade hjemmet, imens tørringen er i gang. Når man ikke anvender tørretumbleren, kan man med fordel slå den fra på kontakten – så sparer man også energi.

Luft omkring modellen: Forsøg ikke at klemme tørretumbleren ind i et lille rum, hvor der ikke er luft omkring den. En tørretumbler kræver både ventilation og plads for at kunne arbejde optimalt og for ikke at overophede.  

pletter-på-tøjetPas på med pletter: Der kan hurtigt komme pletter på tøjet såsom benzin eller madlavningsolie, og disse væsker er ikke en god kombination med den høje varme i tørretumbleren – de kan nemlig starte ild. Er tøjet kommet i kontakt med antændelige materialer, så bør det vaskes meget grundigt først. 

Ikke alt kan komme i tørretumbleren: Pas også på med hvad du putter i tørretumbleren, for ikke alle ting kan for det første tåle tørretumbling, og så vil nogle ting kunne udgøre en fare. Pas særligt på med våde tæpper og sko.


Må jeg selv installere en kondenstørretumbler

Det kan være meget lettere at anskaffe sig en tørretumbler, som man selv kan installere. Hvis du ønsker selv at installere en kondenstørretumbler, så se med nedenfor:


Energimærker på hvidevarer

Hvad er et energimærke?
Når du skal købe nye hvidevarer, så vil du se, at alle produkterne har en energimærkning. Energimærket er EU’s obligatoriske ordning for hvidevarer og elektriske apparater, som gør det muligt for dig at finde ud af, hvad køleskabets eller kondenstørretumblerens gennemsnitlige energiforbrug er. På den måde får du en indikator af det specifikke produkts egentlige energiforbrug, hvilket kan hjælpe dig med at beslutte, om det er et produkt for dig eller ej.

Det anerkendte mærke har for nyligt skiftet karakter. Det opdaterede mærke ligner det gamle meget, men er blevet nemmere at afkode for dig som forbruger. Herunder sætter vi dig ind i det nye format, så du trygt kan gå på jagt efter nye energieffektive maskiner til hjemmet. Vi giver dig også nyttig viden om den information, du typisk finder på et energimærke.

Hvad er den nye energimærkelov?
Den nye energimærkelov gælder i hele EU og omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. Alle produkterne skal have det lille mærke, så du kan tage det miljørigtige valg. Nu vurderes produkterne på en skala fra A til G uanset hvilket produkt, der er tale om. Tidligere var skalaen forskellig fra produkt til produkt, hvilket kunne være forvirrende at finde rundt i. 

Opdateringen betyder, at produkter, der er mærket med A(+++), bliver til mærke B, C eller D. Ændringen sker, for at du som forbruger skal have nemmere ved at vurdere det egentlige energiforbrug, når du skal købe det mest energivenlige produkt med hjem.

Til at starte med, bliver den nye mærkning indfaset på udvalgte produkter og på sigt vil andre produkter følge trop, så alle hvidevarer og elektriske apparater vil have det lille, informerende mærke.

I en periode vil du derfor opleve, at nogle produkter har forskellige energimærkning fordi nogle har det gamle mærke og andre det nye. Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode energiforbruget. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektiv er produktet. 

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. A-mærket repræsenterer de mest energieffektive produkter, mens de mindst energivenlige er mærket med G.
 • Skalaen er ens for alle produkter, så det er nemt for dig af aflæse, om produktet bruger lidt eller meget strøm. 
 • Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, som du kan scanne og få ekstra information om produktet. 

Hvad med den gamle energimærkning?
Den gamle skala er afhængig af det produkt, mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre kan have en mærkning på helt op til A+++. Det kan være forvirrende som forbruger, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter. Formålet er, at gøre det nemmere at handle miljøvenligt og energieffektivt.

Hvilke informationer kan du finde på energimærket?
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan den information, du kan finde på mærket, afvige alt efter hvilket produkt, det er. 

Energimærket kan have følgende oplysninger:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?
Hvis du ønsker at tage det mest miljøbevidste valg eller ønsker at spare lidt på elforbruget i hjemmet, er det en god idé at kigge efter et energimærke, som ligger højt på skalaen. 

Når tiden kommer til at udskifte dine produkter, viser undersøgelser, at køkkenet er én af de helt store energislugere. Maskiner som elkedel, køleskab og ovn bruger meget energi, så hvis du overvejer nye produkter til hjemmet, er det et godt sted at starte.

Ved at vælge energieffektive hvidevarer og elektroniske produkter, kan du mindske strømforbruget og spare hundredvis af kroner om året.

Husk dog, at du ikke bør udskifte dine hvidevarer, før de går i stykker. Det er hårdt for miljøet at producere hvidevarer og elektronik, så derfor bør du først skifte ud, når det gamle står af eller kan få et nyt hjem.

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

FAQ

Hvilken tørretumbler med kondensator er den bedste?
Markedet er fyldt med fine tørretumblere, og derfor har mange også svært ved at vælge en kondensator tørretumbler. Mange vælger en tørretumbler fra mærket Bosch, da de har et flot design samt høj effektivitet. Der er mange muligheder, når det kommer til tørretumblere.
Har en tørretumbler med kondensator brug for ventilation?
En kondensator tørretumbler har som udgangspunkt ikke brug for ventilation. De fleste tørretumblere har en aftræksslange eller et aftræksrør, hvor den varme, fugtige luft automatisk blæses ud. Synes du ikke, at det er nok, kan du selvfølgelig selv vælge at tilføje en ventilator.
Hvor mange år skal en kondensator tørretumbler kunne holde?
Alle kondensator tørretumblere er forskellige, derfor er det også svært at sige præcis, hvor længe de holder. Nogle kondensator tørretumblere holder kun et par år, mens andre holder i 10. Som udgangspunkt skal en kondensator tørretumbler holde mindst 2-3 år.


Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Google Shopping

Søgemaskinen Google er den største på verdensplan, og der er udviklet en lang række specifikke værktøjer, der hører til Google. Det gælder annonceværktøjet Google Shopping Ads, hvor det bl.a. er muligt at indhente brugeranmeldelser direkte fra de kunder, der har bedømt det pågældende produkt. Nogle bedømmelser er mere subjektive end andre, hvilket der altid bør tages højde for.

Google Shopping er anvendt som kilde for kondenstørretumblerne Gorenje DS92ILS og Asko T408HD.S, der begge er blevet vurderet ud fra en 5-trins skala. Maskinerne har hver især scoret over 4, hvilket i vores øjne er et klart bevis på, at de er efterspurgte varer hos kunderne. Vi er af den overbevisning, at brugeranmeldelser tilføjer en ekstra dimension til en testgennemgang som vores.

Du kan se brugeranmeldelser for Gorenje DS92ILS her
Du kan se brugeranmeldelser for Asko T408HD.S her

Abcnyheter.no 🇳🇴

Denne Olso-baserede netavis beskæftiger sig på dagsbasis med nyhedsstof, men har også en fast sektion om forbrugerstof, inklusiv tests af og til. Her er testet 11 forskellige tørretumblere. Læs mere her.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 70 tørretumblere er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellernes tørreevner, tidsforbrug, energiforbrug og brugervenlighed. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Which.co.uk

Which ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.
Vi har anvendt forbruger- og testmagasinet til beskrivelse af MIELE TSB143WP.

I den store testoversigt over de bedste kondenstørretumblere bliver den brugervenlige tørretumbler fra Miele kåret som ”bedste køb” og ”energibesparende valg”. Det er særligt funktionen med EcoDry, der får produktet til at score højt i anmeldelsen. 

Testen er udført: november 2019
Du kan se testen her

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner med et stort tilhørende brugerunivers. En af tjenesterne til brugerne er adgangen til køberanmeldelser verden rundt, så brugerne kan vurdere, om et produkt et noget værd eller ej – her gælder det anmeldelser af tørretumbleren Electrolux EW9H869E9 Kondenstørretumbler.

Anmeldelserne er fundet: November 2021

Du kan læse anmeldelserne her


Øvrige relevante tests

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en traditionel tørretumbler test-oversigt, hvor vi ser nærmere på en lang række af de bedst bedømte tørretumblere på markedet i Danmark.

I denne test finder du også prissammenligning af produkterne, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst på markedet.

En af de producenter som er meget populære i Danmark, når det kommer til valg af tørretumbler er tyske Miele. Derfor har vi også udarbejdet en Miele tørretumbler artikel, hvor vi går i dybden med de Miele tørretumblere der har vundet forskellige tests rundt om i Europa.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme