Kondenstørretumbler test – Find de bedste kondenstørretumblere

0

I denne artikel finder du en gennemgang af nogle af de bedste og mest testvindende kondenstørretumblere på markedet.

Kort sagt så fungerer en kondenstørretumbler ved, at den varme og fugtige luft, som bliver skabt under tørringen, ledes ud gennem et kondenseringssystem, hvor luften køles ned, og fugten opsamles som kondensvand i en beholder. En kondenstørretumbler behøver således intet aftræk som de mere traditionelle aftrækstørretumblerne.

Ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår vi de forskellige kondenstørretumblerne en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkel maskine til et godt køb. Vi har blandt andet set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel får du:
– Overblik over de bedste kondenstørretumblere
– Information om forskellene mellem en tørretumbler med kondens og aftræk
– Gode råd ved køb af kondenstørretumbler
– Guide til at genbruge vandet fra en kondenstørretumbler
– Gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Siemens WT47W568DN

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Siemens-WT47W568DN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
9.099,00 Kr. 0,00 Kr. 9.099,00 Kr. Læs mere

 

Når vasketøjet er vasket rent, ligger det fugtigt tilbage i tromlen på vaskemaskinen. Herefter er det tørretumblerens tur til at tørre det fugtige tøj, og alt efter hvad forbrugeren selv ønsker, så er det muligt at få tøjet både skabstørt og strygetørt.

Siemens WT47W568DN klarer tørreopgaverne rigtig godt og det gælder både bomuld og syntetiske materialer.

Modellen kan rumme 8 kilo bomuld og 3,5 kilo syntetiske materialer ved en tørring, og selv ved store mængder tøj bliver tøjet meget tørt. Ønsker man tøjet skabstørt, bliver fugtighedsprocenten kun på et par procent, og derved kan tøjet lægges væk med det samme.

Lavt energiforbrug

En af de største indvendinger mod tørretumblere er, at de bruger rigtig meget strøm, og derfor er de med til at skabe et stort energiforbrug, hvis man tørrer i maskinen ofte. Derfor er det en god ide at investere i en energibesparende tørretumbler. Siemens WT47W568DN er i energiklassen A++, hvilket betyder, at den er god for miljøet og for forbrugerens pengepung.

God brugervenlighed

Udover at tørre godt og have et lavt energiforbrug er Siemens WT47W568DN også en brugervenlig tørretumbler. Det er let at finde ud af programmer og indstillinger, og fnugfilteret er godt og effektivt. Det er let at gøre kondensatoren ren, og hele kondenseringsprocessen fungerer rigtig godt, således at tøjets fugt og varme omdannes til kondensvand, som opsamles i en separat beholder. Tørretumblerens display angiver undervejs tøjets aktuelle fugtighed samt hvor lang tid, der er tilbage af tørringsprocessen. Hvis man ikke synes, tøjet er tørt nok, kan man også tilvælge ekstra tørringstid.

Siemens WT47W568DN måler 84,5 cm (H), 59,5 cm (B), 66,5 cm (D) og vejer 57 kilo.

Udvalgte fordele ved Siemens WT47W568DN:
🔵 
God tørreevne – både for bomuld og syntetiske materialer
🔵 Meget lav fugtighedsprocent ved skabstørt tøj
🔵 Lavt energiforbrug i energiklasse A++
🔵 Brugervenlig model
🔵 Gode tilvalgsmuligheder


Bosch WTW875M8SN

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
 Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch WTW875M8SN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.699,00 Kr. 0,00 Kr. 4.699,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Bosch WTW875M8SN lever godt op til Boschs gode ry, og med denne model får forbrugeren tøj, der er lige så tørt, som man ønsker det. Skabstørt tøj må kun have en fugtighed på et par procent, for ellers kan det ikke anbefales at lægge tøjet direkte i skabe eller skuffer.

For fugtigt tøj både krøller, gør skabet/skuffen fugtig og kan få skjolder og en uheldig luft. Bosch WTW875M8SN sørger for et godt tørreresultat med en lav fugtighed, og ensartethed i tørringen er også fin. Vælger man, at tøjet skal være strygetørt, er fugtighedsprocenten i tøjet højere ved endt tørretumbling. Modellen har en kapacitet på 8 kilo bomuld og 3,5 kilo syntetiske materialer.

Hurtig tørretumbling

Man kan ikke komme udenom, at det tager sin tid at tørre tøjet i en tørretumbler. Ligesom en vask kan tage et par timer, så kan en gang tørretumbling også godt tage mellem en og to timer. Det afhænger selvfølgelig både af, hvor meget tøj man tørrer og hvilke materialer, der er tale om. Syntetiske materialer tager gerne lidt kortere tid, og selvsagt bliver tøjet hurtigere tørt, hvis man ikke tumbler så meget ad gangen. Tørretiden på Bosch WTW875M8SN er også rigtig god.

God for miljøet

Bosch WTW875M8SN er en miljøvenlig model i energiklassen A++, og ved alle former for tørring (bomuld, syntetisk – halv eller hel tromle) bruger den meget lidt strøm.

Modellen er en af de mindst støjende modeller på markedet og kondenseringsprocessen fungerer rigtig godt. Med en kondenstørretumbler slipper man nemlig for direkte aftræk til det fri, og maskinen opsamler selv fugten som kondensvand i beholderen. En god kondenstørretumbler kan opsamle omkring 90 procent af vandet, hvorved de resterede 10 procent ledes ud som fugt i rummet. Sørg derfor for at have god ventilation i rummet, hvor tørretumbleren står.

Bosch WTW875M8SN måler 84,5 cm (H), 59,5 cm (B), 66,5 cm (D) og vejer 57 kilo.

Udvalgte fordele ved Bosch WTW875M8SN:
🔵 Programmer sørger for, at tøjet bliver så tørt, som forbrugeren ønsker
🔵 Lavt tidsforbrug
🔵 Støjsvag
🔵 Miljøvenlig model
🔵 God kondenseringsproces


LG RC7055AH1Z A++

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

LG RC7055AH1Z

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.997,00 Kr. 0,00 Kr. 4.997,00 Kr. Læs mere
4.997,00 Kr. 0,00 Kr. 4.997,00 Kr. Læs mere
5.335,00 Kr. 0,00 Kr. 5.335,00 Kr. Læs mere

 

En god centrifugeringsevne i vaskemaskinen kan reducere tiden i tørretumbleren betydeligt, så på den måde spiller vaskemaskine og tørretumbler sammen. En god tørretumbler skal dog kunne håndtere vådt tøj og tromle det tørt på en tid mellem omkring en til to timer, alt afhængig af mængde tøj og materiale. LG RC7055AH1Z A++ har en god tørringsevne, og selv vådt tøj bliver omhyggeligt vendt, drejet og luftet, således at forbrugeren efter endt program står med tøj, der er klar til at lægges i skabet eller stryges, hvis man ønsker dette.

Let tørring med kondens

LG RC7055AH1Z A++ er en kondenstørretumbler, der har den fordel, at fugtigheden inde i tromlen ledes ud og ned i en vandbeholder som kondens. På den måde behøver maskinen intet aftræk for at lede fugten væk. Kondenstørretumblere fås både med selvrensende kondensatorer og kondensatorer, man skal rense manuelt. På de fleste modeller skal der manuelle kræfter til, og det gælder også LG RC7055AH1Z A++.

Her er det vigtigt at rense kondensfilteret efter hver 5.-6. tørretumbling for at sikre, at både energiforbrug og tidsforbruget ikke stiger. Også rengøringen af kondensatoren foregår let på denne model. Er man i tvivl om noget, sørger den veludformede manual for at give gode forklaringer.

Gode ekstra-funktioner gør tørringen lettere

Med en kapacitet på 7 kilo bomuld og 3,5 kilo syntetiske materialer kan LG RC7055AH1Z A++ indeholde en god mængde tøj, og derfor passer modellen godt til også en større familie, der vasker meget tøj. Displayet er godt og enkelt, og det angiver både programstatus, resttid og restfugtighed. Det fortæller også, hvornår fnugfilteret skal renses, og når vandbeholderen til kondensvandet er ved at være fyldt. Der er mulighed for både tilvalg af ekstra tid samt nedsat temperatur og kold luft. Modellen har også ”udskudt start”-funktion i op til 19 timer, så man selv kan bestemme, hvornår tøjet skal være færdigt.

LG RC7055AH1Z A++ måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 67 cm (D) og vejer 53 kilo.

Udvalgte fordele ved LG RC7055AH1Z A++:
🔵 Giver et godt tørreresultat
🔵 Energiklasse A++
🔵 Gode filtre
🔵 Velfungerende og oplysende display
🔵 Gode ekstra-funktioner


Electrolux EDC2086PDW

Anbefalet af norske abcnyheter.no

Electrolux EDC2086PDW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.789,00 Kr. 0,00 Kr. 2.789,00 Kr. Læs mere
3.092,00 Kr. 0,00 Kr. 3.092,00 Kr. Læs mere

 

Den norske netavis Abcnyheter.no har i samarbejdet med det norske forbrugersite klikk.no testet 11 forskellige tørretumblere for at finde frem til, hvilke modeller der både tørrer tøjet mest effektivt, og som har det laveste energiforbrug. En af de testede modeller er kondenstørretumbleren Electrolux EDC2086PDW, som eksperterne er rigtig glade for. Især roses modellen for dens korte tørretid.

Intelligent maskine

Electrolux EDC2086PDW hører til de intelligente, moderne tørretumblere, der via ”OptiSense”-teknologi selv kan måle, hvor fugtigt tøjet er. Der er forskel på, hvor mange omdrejninger, vaskemaskinernes centrifugering bevæger sig med, og jo højere omdrejninger des mere tørt vil tøjet være efter endt centrifugering.

Uanset fugtighed kan Electrolux EDC2086PDW måle fugtighedsgraden i tøjet, og på baggrund heraf vil varigheden af tørringsprocessen tilpasses. Så uanset hvor vådt dit vasketøj er, vil Electrolux EDC2086PDW altid sørge for at fjerne fugten og sikre, at tøjet bliver helt tørt.

Hurtig tørretumbler

En af fordelene ved en tørretumbler er, at man altid vil kunne få tøjet tørt, og man behøver ikke bekymre sig om vind og vejr. Er vejret dårligt, bør man aldrig tørre større mængder tøj indendørs, da den fugtighed, som det våde tøj afgiver, er dårligt for indeklimaet og kan føre til svamp.

Electrolux EDC2086PDW hører til de hurtigere tørretumblere på markedet, så man får hurtigt tørret sit tøj med denne model. Kapaciteten er på 8 kilo bomuld og 3,5 kilo syntetiske materialer, så der vil heller ikke være behov for at tumble flere omgange eller hænge tøj op ved siden af, for Electrolux EDC2086PDW kan rumme det hele. De fleste vaskemaskiner har en kapacitet på omkring 6-8 kilo, så i langt de fleste tilfælde vil alt det nyvaskede tøj kunne være i tørretumbleren på en gang.

Mangfoldige programmer

Electrolux EDC2086PDW er født med mange forskellige valgmuligheder, som passer til forbrugerens individuelle behov. Udover at kunne tørre tøjet skabstørt og strygetørt, er det også muligt at indstille modellen til ”ekstra tørt”. Husk dog at passe på, for meget høje temperaturer kan skade lette og skrøbelige materialer.

Electrolux EDC2086PDW har også specielprogrammer til uld, silke, syntetiske stoffer, let strygning, sengetøj og følsomme tekstiler, og har man behov for at få tøjet tørt på et senere tidspunkt, kan man vælge ”udskudt start”-funktionen.

Displayet har touch-funktion, og undervejs vil displayet give information om den igangværende tørretumbling. En anden smart funktion er lågen, som kan hængsles i begge sider. Så kan døråbningen placeres i den side, man ønsker og udnytte pladsen i rummet. For lettere at kunne fylde og tømme tørretumbleren er åbningen gjort ekstra stor.

Electrolux EDC2086PDW måler 85 cm (H), 60 cm (B), 68 cm (D) og vejer 40 kilo.

Udvalgte fordele ved Electrolux EDC2086PDW:
🔵 Intelligent sensor måler selv fugtighedsniveau i tøjet
🔵 Hurtig tørretid
🔵 God kapacitet på 8 kilo bomuld
🔵 Mange funktioner
🔵 Døren kan hængsles i begge sider


Miele TDA 140 C NDS

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

miele-tda-140-c-nds

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.512,00 Kr. 0,00 Kr. 5.512,00 Kr. Læs mere
6.041,00 Kr. 0,00 Kr. 6.041,00 Kr. Læs mere
6.041,00 Kr. 0,00 Kr. 6.041,00 Kr. Læs mere

 

Miele TDA 140 C NDS har en rigtig god tørreevne og er velegnet til både syntetiske materialer og bomuld. Der kan også vælges programmer til særligt sarte tekstiler såsom uld.

Tørretumblerens særlige skånsomme tromle sørger desuden for minimalt slid på tøjet ligesom den gør det nemmere at stryge tøjet efterfølgende. Tromlen sørger nemlig for, at både fugtigt og tørt vasketøj bliver betydeligt glattere.

Hurtig model

Miele TDA 140 C NDS er også en af de hurtigere modeller af tørretumblere på markedet. Programmerne er også rigtig gode og nøjagtige, og man kan regne med, at de tørrer til den grad, de lover, og at man opnår god ensartetheden i tørringen af tøjet.

Maskinen har en kapacitet på 7 kilo og ud fra mængden af fugt, fastsætter tørretumbleren selv den nødvendige tørretid og du undgår derved overtørring af dit tøj. Mieles særlige SoftCare-tromle sørger desuden for den bedste beskyttelse og minimal slitage på dit tøj.

Let at anvende

Miele TDA 140 C NDS har en rigtig god brugervenlighed og er god til at hjælpe en eventuel ny bruger. Maskinen er nem at håndtere, og selve programvalget fungerer let og overskueligt. Har man ikke den store erfaring med en kondenstørretumbler og er usikker på, hvordan den fungerer, så er der hjælp at hente i den veludførte, medfølgende manual.

Maskinen fortæller selv på displayet, hvornår den 4,2 liter store vandbeholder skal tømmes. Lydniveauet er også i den lave ende, og der er fine tilvalg som antikrøl-fase, kold luft, nedsat temperatur og tilvalg af ekstra tid.

Miele TDA 140 C NDS måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 59 cm (D) og vejer 51 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele TDA 140 C NDS:
🔵 God til at få tøjet tilpas tørt
🔵 Effektiv opsamling af kondensvandet
🔵 Hurtig model, der tørrer tøjet hurtigt
🔵 Gode programmer
🔵 Let at håndtere


Zanussi ZDH7332PZ

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Zanussi ZDH7332PZ

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.075,00 Kr. 0,00 Kr. 3.075,00 Kr. Læs mere
3.237,00 Kr. 0,00 Kr. 3.237,00 Kr. Læs mere
3.237,00 Kr. 0,00 Kr. 3.237,00 Kr. Læs mere
3.237,00 Kr. 0,00 Kr. 3.237,00 Kr. Læs mere

 

Det er vigtigt, at en tørretumbler både kan tørre bomuld og syntetiske tekstiler uden at efterlade dem hverken for fugtige eller så varme, at de tager skade af behandlingen. Zanussi ZDH7332PZ er en skånsom og effektiv tørretumbler, som sørger for hurtig tørring af dit tøj.

Maskinen har endda programmet EasyIron+, som gør det nemmere for dig at stryge, da det reducerer krøl og rynker. Tromlen har en kapacitet på 7 kilo, hvilket er nok til, at man også kan tørre større ting som eksempelvis dyner og jakker.

Lavt energiforbrug

Det er ikke til at komme udenom, at en tørretumbler er dyr i drift, men hvis man anskaffer sig en tørretumbler, der har et lavt energiforbrug, kan man spare både miljøet og pengepungen. En tørretumbling koster selv i klasse A omkring 5-6 kroner, hver gang der tumbles, og det anbefales at gå efter en model i klasse A+ eller A++. De skrappe krav til tørretumblerne gør, at der endnu ikke findes ret mange modeller i klasse A+++. Zanussi ZDH7332PZ er at finde i energiklasse A+, og modellen har derfor et relativt lavt energiforbrug.

Tør med kondens

Zanussi ZDH7332PZ er en kondenstørretumbler, som fungerer ved, at en vandbeholder opsamler den kondens, som fugtigheden inde i maskinen skaber ved tørringen af tøjet. Så slipper man for aftræk ud i det fri med hul i muren til at lede fugten væk. Zanussi ZDH7332PZ har en stor vandbeholder på 5,1 liter, og maskinen fortæller selv via displayet, hvornår beholderen er ved at være fuld.

På Zanussi ZDH7332PZ er det også muligt at etablere et afløb via en medfølgende slange. Vælger man at benytte vandbeholderen, så fungerer den også rigtig godt, og det er let at rengøre kondensatoren. Som en smart ekstrafunktion er det muligt at hængsle lågen i begge sider, så man kan udnytte pladsen bedst muligt. Modellen er også at finde i den lavere ende af prisskalaen.

Zanussi ZDH7332PZ måler 85 cm (H), 60 cm (B), 67 cm (D) og vejer 50 kilo.

Udvalgte fordele ved Zanussi ZDH7332PZ:
🔵 God til at tørre alle materialer
🔵 Kun lille fugtighed tilbage i tøjet ved indstillingen ”skabstørt”
🔵 Model i energiklasse A+
🔵 Stor vandbeholder til kondens på 5,1 liter
🔵 Mulighed for tilkobling af slange til afløb


Electrolux HT32K7126

 Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Electrolux HT32K7126

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.799,00 Kr. 0,00 Kr. 3.799,00 Kr. Læs mere

 

Når man har en tørretumbler, så er det naturligvis meningen, at man skal slippe for tørresnoren. Derfor er det vigtigt, at tøjet er lige så tørt, som man ønsker det, og at man er kommet det sidste fugt til livs, når programmet i tørretumbleren er slut. Electrolux HT32K7126 er en rigtig effektiv tørretumbler med flere gode programmer.

Blandt andet har maskinen sensorstyret tid, som betyder, at den selv holder øje med, hvornår dit tøj er blevet tørt, og herefter stopper tørreprogrammet.

Jo længere tid tørretumbleren behandler tøjet, desto mere slider det på det. Det er især vigtigt ved tumbling af mere skrøbelige tekstiler. Ved hjælp af den sensorstyrede tørring, så minimeres denne slitage, da tøjet ikke ligger unødigt længe i maskinen.

Miljøklasse A++

Det er en god idé at gå efter de tørretumblere, der har den højeste miljømærkning, når det er tid til at anskaffe sig en ny tørretumbler. Electrolux HT32K7126 hører til de mest miljøvenlige modeller i energiklassen A++, som på grund af de skrappe krav til tørretumblerne er svært at opnå. Jo bedre miljømærkning en tørretumbler har, jo mindre går forbruget udover elregningen.

God størrelse

Electrolux HT32K7126 har en kapacitet på 7 kilo bomuld og 3,5 kilo syntetiske materialer, hvilket er en god standardstørrelse for de fleste tørretumblere. Det er for det meste heller ikke nødvendigt at anskaffe sig en større model, da de fleste vaskemaskiner har en lignende kapacitet på omkring 6-8 kilo. Electrolux HT32K7126 er en kondenstørretumbler med en velfungerende vandbeholder på 5,1 liter.

Kondenstørretumblere behøver intet udtræk til fugten, og omkring 90 procent af kondensen ender i vandbeholderen på en god model som Electrolux HT32K7126. De resterende procenter vil dog ende i luften, så hvis ens kondenstørretumbler står i et lille rum, vil der hurtigt blive varmt. Vær opmærksom på at rummets temperatur ikke overstiger 35 grader, da maskinen så vil få problemer med at køle luften ned.

Electrolux HT32K7126 er født med nogle gode ekstrafunktioner, som letter arbejdet for forbrugeren. Blandt andet har den mulighed for tilvalg af ekstra tid, kold luft, antikrøl-fase, memory-funktion, der kan huske dit sidste program og ”udskudt start”, og displayet fortæller selv, hvornår det er tid til at tømme vandbeholder og rengøre fnugfilter og mikrofilter.

Electrolux HT32K7126 måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 65 cm (D) og vejer 50 kilo.

Udvalgte fordele ved Electrolux HT32K7126:
🔵 Fjerner al fugtighed fra tøjet
🔵 Miljøvenlig model i energiklasse A++
🔵 God kapacitet på 7 kilo bomuld
🔵 Stor vandbeholder på 5,1 liter
🔵 Mange gode ekstrafunktioner


Electrolux EDP2074PDW

”Meget for pengene” hos forbrugerrådet Tænk

Electrolux EDP2074PDW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.840,00 Kr. 0,00 Kr. 2.840,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EDP2074PDW hører til den lidt billigere ende af prisskalaen, og hvis man tager med i betragtning, at denne model koster under det halve af de meget avancerede modeller, så får man meget tørretumbler for pengene. Til trods for, at modellen ikke er blandt de mest avancerede, så har den stadig flere gode funktioner og programmer og der mangler bestemt ikke noget.

Eksempelvis sørger modellen selv for at tilpasse tørretid og energiforbrug til tøjet i maskinen. Den overtørrer derved aldrig dit tøj, men beskytter det.

Mange modeller har svært ved ikke at krølle tøjet under de lange processer inde i tromlen, men Electrolux EDP2074PDW har en antikrøl-fase, som man kan tilvælge for at undgå netop at tøjet krøller.

Hurtig og nem

Kondenssystemet fungerer rigtig fint og sørger for, at langt den meste fugt i tromlen under tørretumblingen ledes ned i vandbeholderen som kondens.

Det er muligt at hængsle lågen i begge sider, og åbningen ind til tromlen er sådan, at det er let at tømme og fylde maskinen. En af Electrolux EDP2074PDWs helt store fordele er dens hurtighed.

Med en hurtig tørretumbler bliver tøjet hurtigere tørt, og på Electrolux EDP2074PDW gælder det både bomuld og syntetiske tekstiler. Både en helt og halvt fyldt tromle klarer hurtigt programmerne, og modellen har en kapacitet på de velkendte 7 kilo bomuld og 3 kilo syntetiske materialer.

Let på alle fronter

Det er let at betjene Electrolux EDP2074PDW med et velfungerende display, der løbende informerer om, hvornår der skal skiftes vandbeholder og rengøre både fnugfilter og mikrofilter. Man kan også følge med i tørringsprocessen på displayet undervejs, hvor der er information om programstatus og resttid. Det er desuden muligt at børnesikre betjeningspanelet samt anvende en memory-funktion, der gemmer det sidste programvalg for hurtigere igangsættelse.

Electrolux EDP2074PDW er også let at håndtere, og modelen vejer kun 37 kilo – det er 15 kilo lettere end mange modeller.

Electrolux EDP2074PDW måler 85,5 cm (H), 59,5 cm (B), 58 cm (D).

Udvalgte fordele ved Electrolux EDP2074PDW:
🔵 Prisvenlig model
🔵 Rigtig god tørretumbler til prisen
🔵 Hurtig til alle tørreprogrammer
🔵 Let at anvende
🔵 Let model


Miele TWE 620 WP

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele TWE 620 WP - toerretumbler

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.925,00 Kr. 0,00 Kr. 8.925,00 Kr. Læs mere
9.395,00 Kr. 0,00 Kr. 9.395,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Miele TWE 620 WP er både blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön, og eksperterne kårer modellen til testvinder i begge tests.

Miele TWE 620 WP er af typen kondenstørretumblere. En kondenstørretumbler fungerer ved, at varm luft, fugt og vand ledes ud gennem et kondenseringssystem, hvor luften køles ned, og fugten opsamles som kondensvand i en beholder.

Denne tørretumbler vil være et godt valg for den forbruger, som prioriterer en rummelig tørretumbler, og en tørretumbler der er udstyret med den nyeste teknologi, højt.

Miele EcoDry-teknologi

En større husholdning med 5+ medlemmer vil få glæde af Miele TWE 620 WP, da her er tale om en stor tørretumbler med en kapacitet på otte kilo. For at sikre både lavt energiforbrug samt den kortest mulige tørretid er Miele TWE 620 WP udstyret med Mieles EcoDry-teknologi, og modellen er desuden i energiklasse A+++.

Miele EcoDry-teknologien fungerer ved at opretholde et effektivt samspil mellem maskinens filtersystem og varmelegeme, som ikke lader sig tilstoppe af fnug af nogen art. Denne funktion sikrer besparelser gennem hele modellens levetid.

Perfect Dry og intelligent sensor

Denne tørretumbler har en Perfect Dry-funktion, som sørger for, at alle tekstiler bliver jævnt tørre uanset materiale. Herudover sørger en intelligent sensorstyring under hele tørringsprocessen på Miele TWE 620 WP for løbende at måle niveauet af restfugtighed i tøjet, og herefter tilpasses tørretiden.

Udover at tørre tøjet hurtigt og jævnt har denne tørretumbler også omtanke for tøjets behandling. Modellen har nemlig en SoftCare-tromle, som under hele tørringen sørger for en så skånsom tørretumbling som muligt, så sarte tekstiler ikke tager skade.

Herudover er Miele TWE 620 WP også udstyret med FragranceDos, som afgiver en let vellugtende duft til tøjet. Det minimerer dermed den uheldige lugt, som tøj godt kan få under tørretumbling.

Tør, når du vil

Miele TWE 620 WP giver forbrugeren muligheden for at udføre tørringen på hvilket som helst tidspunkt, som passer til individuelle behov via en timer-funktion med udskudt-start. Dermed kan man programmere maskinen til at starte tørretumblingen på et helt bestemt klokkeslæt.

Denne model er som nævnt en kondenstørretumbler, og for at sikre den lettest mulige bortføring af kondensvand har denne tørretumbler en integreret bortledning af kondensvandet via slangeopvikling. Det betyder, at vandet så kan pumpes direkte ned i håndvasken eller vandlåsen, så man ikke behøver tømme vandbeholderen til kondensvandet.

Miele TWE 620 WP måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64,3 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele TWE 620 WP:
🔵 God rummelighed med kapacitet på otte kilo
🔵 EcoDry-teknologi sikrer lavt energiforbrug og korte tørretider
🔵 Softcare-tromle sikrer skånsom behandling af tøjet
🔵 FragranceDos giver velduftende tøj
🔵 Kondenstørretumbler med mulighed for opvikling til slange


Miele TMG840 WP

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele toerretumbler TMG840 WPNDS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.136,00 Kr. 0,00 Kr. 11.136,00 Kr. Læs mere

 

Forbrugerrådet Tænk har i deres omfattende test af en lang række forskellige tørretumblere også testet modellen Miele TMG840 WP, som klarer sig rigtig godt. Eksperterne vurderer, at denne model er en velfungerende tørretumbler, og det belønner forbrugerrådet med en flot titel i feltet af testvindere.

Miele TMG840 WP er en kondenstørretumbler, og en kondenstørretumbler virker ved at opsamle fugt fra tøjet i en vandbeholder, som kan tømmes efter behov.

En kondenstørretumbler kan placeres frit modsat de traditionelle aftrækstørretumblere, som kræver et hul i muren ud mod det fri, hvor varmen og fugtigheden ledes ud via et rør.

Model med intelligente sensorer

Miele TMG840 WP giver forbrugeren en hjælpende hånd under tørringen med det integrerede sensor-system, som løbende selv måler restfugtigheden i tøjet. Under hele tørringen måler modellen restfugtigheden i tøjet med jævne mellemrum og ved derfor selv, hvornår tørringen er slut.

Det er uundgåeligt, at tørretumblet tøj ikke bliver en smule bølget og krøllet i maskinen, men for at modvirke dette har Miele TMG840 WP også en integreret dampfunktion, som i stedet udglatter tøjet under tørringen.

Skånsom tørring med SoftCare-tromle

Udover at tøjet ofte bliver krøllet, når det tørretumbles, så slider det ofte også meget på tøjet, hvilket især kan være et problem for sarte tekstiler. Derfor er Miele TMG840 WP udstyret med en SoftCare-tromle, som tager hånd om dette og sikrer en så blid og skånsom behandling som muligt.

SoftCare-tromlen gør dette på grund af den unikke overfladestruktur, som fører tøjet længere opad i tromlen, mens tromlen roterer. Derfor svæver tøjet længere i den varme luftstrøm, og tøjet fanges i en luftpude, hvilket både sørger for en blidere medfart og mere jævnt tørt tøj, uden hele tiden at blive hevet fra side til side og op og ned.

Stor model i den bedste energiklasse

Miele TMG840 WP er som nævnt en stor tørretumbler, og den kan derfor rumme otte kilo tøj – det vil passe til en større husholdning på 5+ medlemmer.

Selvom modellen er stor, er den dog ikke dyr i drift. Modellen er nemlig miljøvenlig og venlig mod forbrugerens pengepung, idet den er at finde i energiklasse A+++, som er den bedste på markedet inden for tørretumblere. Det skyldes ikke mindst Miele TMG840 WPs Miele ProfiEco-motor, som både er effektiv og økonomisk.

Med et lydniveau på 64 dB larmer modellen heller ikke ret meget, hvilket er fordelagtigt, hvis man har tørretumbleren stående nær et sted, hvor man opholder sig meget.

Miele TMG840 WP måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64,3 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele TMG840 WP:
🔵 Kondenstørretumbler med sensorer, der selv måler restfugtigheden i tøjet
🔵 Krøllet tøj modvirkes med dampfunktion, som udglatter tøjet
🔵 Skånsom tørring med SoftCare-tromle
🔵 Model med kapacitet på otte kilo
🔵 Energiklasse A+++


Miele TCE 630 WP

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele TCE 630 WP kondenstoerretumbler

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.775,00 Kr. 0,00 Kr. 9.775,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Miele TCE 630 WP er blevet testet i det danske forbrugerråds test af tørretumblere fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser.

Eksperterne er imponerede over Miele TCE 630 WP, som er blevet placeret i feltet af testvindere i Tænks test. Modellen er fordelagtig for den forbruger, som har høje prioriteringer, hvad angår energiforbrug og teknologi.

Præcis tørring

Miele TCE 630 WP er en stor tørretumbler med en kapacitet på otte kilo. Modellen er skabt til at sikre en maksimal teknologi, og derfor er den blandt andet udstyret med Mieles EcoDry-teknologi.

EcoDry-teknologien virker ved et optimalt sammenspil mellem filtersystemet og varmelegemet, som både holder et konstant lavt energiforbrug samt lavt tidsforbrug. Derfor kan man opnå en hurtig tørring på Miele TCE 630 WP samt få en tørretumbler, der ikke er dyr i drift.

Modellen er ydermere at finde i markedets bedste energiklasse A+++.

Masser af teknologi

Miele TCE 630 WP er en højteknologisk tørretumbler med mange teknologier. Det tæller også PerfectDry, som med intelligens går ind og måler og sikrer, at alle tekstiler bliver jævnt tørret.

Modellen har også både en SoftCare-tromle og FragranceDos, og disse to teknologier angår skånsomhed og velduft: SoftCare-tromlen tager hånd som vasketøjet og tørrer tøjet så skånsomt som muligt, mens FragranceDos afgiver en smule duft til tøjet, så det ikke får den lidt ubehagelige lugt, som tørretumblet tøj ofte får på grund af varmen og fugten.

Mange programmer

Miele TCE 630 WP er meget let at styre og bruge. Displayet et let at finde rundt i, og selv om der er mulighed for mange programmer, indstillinger og tilvalg, skal der kun få tryk til at få maskinen startet. Under tørringen kan man følge med via resttidsvisningen, og modellen har LED-tromlebelysning, så man bedre kan se, hvad man laver.

Ønsker man at programmere tørretumblingen til et bestemt klokkeslæt, kan man også gøre dette med timeren, der har udskudt start-funktion.

Miele TCE 630 WP har endvidere rigtig mange specialprogrammer, således at stort set al slags tøj kan få den mest optimale behandling. Det tæller blandt andet bomuld, strygelet, finvask, skjorter, uld, jeans, ekspres, outdoor, imprægnering, skåneprogram og antikrøl.

Miele TCE 630 WP måler 85 cm (h), 60 cm (b), 63,6 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele TCE 630 WP:
🔵 Kapacitet på otte kilo
🔵 EcoDry-teknologi sikrer høj effektivitet
🔵 PerfectDry sikrer perfekt tørreresultat
🔵 SoftCare-tromle sørger for skånsom tørring
🔵 Mange programmer


Hvad er en kondenstørretumbler?

Der skelnes mellem to typer af tørretumblere: Kondenstørretumblere og aftrækstørretumblere. Skousen skriver, at en kondenstørretumbler fungerer ved, at maskinen leder den varme og fugt, der skabes under tørringen, gennem et kondenseringssystem, hvor luften køles ned og fugten samles op i en beholder som kondensvand. Luften sendes tilbage ud i rummet, hvor tørretumbleren befinder sig, hvilket godt kan føre til en stor temperaturstigning.

På nogle maskiner er det muligt at tilkoble en slange til afløbet, så man ikke behøver at bøvle med at skifte vandbeholderen. Slangen medfølger ved køb af nogle kondenstørretumblere, men medfølger slange ikke, så kan man selv købe en som tilbehør.

En vandbeholder til kondensvand bør skiftes efter hver til hver anden tumbling.

En af de klare fordele ved at anskaffe sig en kondenstørretumbler er, at den er let at installere. En kondenstørretumbler kræver ikke aftræk ud til det fri, så den er lettere at få placeret i det valgte rum uden at skulle bore store huller i væggen til aftrækket. En kondenstørretumbler bruger også mindre energi end en traditionel aftrækstørretumbler.

Desuden er det dermed meget lettere at finde en plads til kondenstørretumbleren, da man ikke er bundet af aftrækket. Man kan placere den, hvor man har lyst, og selv mindre lejligheder kan have plads til en kondenstørretumbler. Dog skal man være opmærksom på, at en kondenstørretumbler afgiver høj varme og fugt. Er rummet lille, skal man overveje ventileringsmulighederne, for ved temperaturer på over 35 grader vil tørretumbleren have svært ved at afkøle luften.

For at undgå for meget fugt i rummet ved brug af en kondenstørretumbler skriver Sparenergi, at man bør vælge en model med bedst mulig kondenseringseffektivitet. Man kan se denne effektivitet på EU’s energimærke, som er angivet på en skala fra A til G, hvor A er bedst. En kondenstørretumbler med høj kondenseringseffektivitet vil kunne kondensere omkring 90 procent af det vand og fugt, tøjet afgiver, men Bolius skriver, at de dårligste modeller på området kun opsamler omkring de 70 procent.

Hvis man anskaffer sig en kondenstørretumbler, skal man være opmærksom på, at de ofte er lidt dyrere end aftrækstørretumblere, og desuden er de også lidt dyrere i brug. Man kan dog minimere brugsprisen ved blandt andet at centrifugere tøjet lidt ekstra i vaskemaskinen, således at tøjet er mindre vådt, når det lægges over i tørretumbleren – jo mere tørt tøjet er, jo kortere tid skal tørreprogrammet køre, og det sparer både på energiforbruget og regningen.

Husk også at undgå at overfylde tørretumbleren ved at lægge for meget tøj ind i tromlen. Således udnyttes energien bedst muligt, og tøjet vil krølle mindre. Der skal gerne være godt med luft over det øverste lag tøj i tromlen. Tømmer man fnugfilteret efter hver tumbling, vil tørringsprocessen også forblive optimal.


Kondens eller aftræk?

strygetoejWhiteaway skriver, at aftrækstørretumblerne traditionelt set har været den mest udbredte tørretumblertype, men populariteten er faldende. Det største problem ved en aftrækstørretumbler er, at den kræver en aftrækskanal ud til det fri, og det kan ikke ske uden at lave et hul i muren.

På grund af varmetabet medfører det et højere energiforbrug end kondenstørretumbleren. Da aftrækstørretumbleren længe har været foretrukket, er manges primære grund til at anskaffe sig en aftrækstørretumbler, at der i forvejen er et hul i muren, når man kasserer den gamle. Det hul kan være dyrt at få lukket og isoleret.

Har man kun et lille rum til rådighed til tørretumbleren, så kan det være en fordel at anskaffe en aftrækstørretumbler, da en aftrækstørretumbler ikke varmer rummet op med fugtig luft. Den luft ledes nemlig ud gennem aftrækket modsat kondenstørretumbleren, der sender resterne af fugten ud i rummet. En anden fordel ved en aftrækstørretumbler er, at den faktisk tørrer tøjet en smule hurtigere end en kondenstørretumbler.

På den måde er der fordele og ulemper ved begge typer af tørretumblere.

Ligegyldig hvilken type tørretumbler man vælger, så er det vigtigt at se på energimærket. De bedste tørretumblere på markedet har mærket A++, og kun meget, meget få har A+++ endnu på grund af de meget skrappe krav. Whiteaway skriver, at man kan spare op til 6.400 kroner i løbet af tørretumblerens levetid, hvis man vælger en tørretumbler i energiklasse A++ frem for en model fra energiklasse B.

Husk at have disse tal i mente, når det bliver tid til at købe ny tørretumbler. En model i de bedre energiklasser vil ofte være flere tusinde kroner dyrere end modeller i de laveste klasser, men når man ser på ovenstående tal, vil disse penge hurtigt være tjent ind igen.

Læg også mærke til…

I det ovenstående har vi opvejet fordele og ulemper ved henholdsvis kondenstørretumblere og aftrækstørretumblere, og vi opsummerer kort her er par gode råd, når du køber ny tørretumbler:

– Fordele ved kondenstørretumbler: Den er let at installere, kan placeres stort set overalt og der skal ikke laves et hul i muren til aftræk. Den bruger også mindre energi end en aftrækstørretumbler. Desuden kan kondensvandet genbruges.

– Ulemper ved kondenstørretumbler: Den afgiver meget varme og fugt til omgivelserne, så der skal være god ventilation i rummet. Det tager lidt længere tid at tørre tøj i en kondenstørretumbler end i en aftræksmodel.

– Fordele ved aftrækstørretumbler: Luften ledes ud i det fri via aftrækket, så der kommer ingen fugt i rummet, og tørringsprocessen af tøjet går hurtigt.

– Ulemper ved en aftrækstørretumbler: Den kræver meget energi, og det er nødvendigt at lave et hul i væg og mur.

– Energimærket: Gå altid efter de høje energimærker, og vælg gerne en tørretumbler der er i energiklasse A+, A++ eller derover hvis muligt.

Når du skal til at investere i en ny tørretumbler, så er der yderligere et par ting, du bør holde øje med. Forbrugerrådet Tænk skriver, at du bør være opmærksom på disse parametre:

– Varmepumpe: Mange kondenstørretumblere har en indbygget varmepumpe, og varmepumpen gør, at maskinen bruger mindre energi på at tørre tøjet. Disse modeller er ofte i de højere energiklasser som A og A+, A++ og A+++. Bruger du tørretumbleren ofte, kan det være en god ide at anskaffe sig en model med varmepumpe.

– Tromlen: Tørretumblernes kapacitet er oftest mellem 5 og 9 kilo, og det er vigtigt at kunne udnytte kapaciteten hver gang for at undgå energispild. Kan man derfor fylde tromlen op hver gang, så er det mest energibesparende med en stor tromle. Som tommelfingerregel så gå efter en model der har samme kapacitet som din vaskemaskine. Kan din vaskemaskine rumme maksimum 6 kilo, så er der ingen grund til at vælge en tørretumbler, der for eksempel kan rumme 8 kilo eller derover.

– Brugervenlighed: Vær opmærksom på at købe en model, der passer til dine egne, individuelle behov. Er displayet let at forstå? Er det let at finde rundt i programmerne?

– Fnugfilter: Fnugfilteret skal renses efter hvert brug, så tjek gerne at det er let at rengøre.

– Vandbeholderen: Kondenstørretumblere opsamler kondensvandet i en vandbeholder. Læg mærke til om den er let at skifte, inden du køber modellen. Overvej også om du har brug for en model, der kan tilkoble en slange til et afløb i stedet for at bruge vandbeholderen.


 Genbrug vandet fra kondenstørretumbler

Anskaffer man sig en kondenstørretumbler, står man tilbage med en stor mængde kondensvand efter hver tørretumbling. Ofte er der tale om flere liter vand – gerne op til omkring 4 liter. Dette vand er fri for kalk og mineraler, som ikke tages med fra det fordampede vasketøjsvand, men vær opmærksom på at der dog kan være små tøjfibre i, som man bør si fra.

Disse mange liter vand kan man sagtens bruge til andre formål. Whiteaway foreslår følgende:

– Rengøring: Det kalkfrie vand er oplagt at bruge til rengøring på for eksempel badeværelset, hvor kalk ofte er et problem. Kondensvandet er kalkfrit, og badeværelset har meget bedre af at blive rengjort i dette vand modsat det kalkholdige vand fra hanen.

– Strygejernet: Også dampstrygejernet vil have bedre af at undgå kalk i det påfyldte vand, for som andre vanddrevne maskiner bliver strygejernet påvirket af kalken. Ved at bruge kondensvand til dit strygejern slipper du også for den besværlige afkalkningsproces.

– Vinduesvask: Kalkrester i vand fra hanen sætter sig ofte som kedelige striber, når man vasker vinduer. Bruger man i stedet kondensvandet, så klipper man for problemet.

– Blomster:
Mange sarte blomster som orkideer kan ikke lide for meget kalk i vandingsvandet, så derfor er det oplagt at bruge kondensvandet til at vande blomsterne. Husk dog at få fjernet eventuelle tøjfibre først – brug gerne et almindeligt kaffefilter til at rense vandet med.

– Sprinklervæske: Man kan lave sin egen sprinklervæske og erstatte det destillerede vand med kondensvandet. Husk dog også her at filtrere eventuelle tøjfibre fra, for ellers kan de skabe problemer for sprinkleren. 


Må jeg selv installere en kondenstørretumbler

Det kan være meget lettere at anskaffe sig en tørretumbler, som man selv kan installere. Hvis du ønsker selv at installere en kondenstørretumbler, så se med nedenfor:


Kondenstørretumbler test – Disse kilder har vi anvendt:

Abcnyheter.no 🇳🇴
Denne Olso-baserede netavis beskæftiger sig på dagsbasis med nyhedsstof, men har også en fast sektion om forbrugerstof, inklusiv tests af og til. Her er testet 11 forskellige tørretumblere. Læs mere her.

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 48 tørretumblere i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Eksperterne har især fokuseret på evner inden for tørringsevner, tørretid, energiforbrug, brugervenlighed og funktioner. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 70 tørretumblere er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellernes tørreevner, tidsforbrug, energiforbrug og brugervenlighed. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Øvrige relevante tests

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en traditionel tørretumbler test, hvor vi ser nærmere på en lang række af de bedst bedømte tørretumblere på markedet i Danmark.

I denne test finder du også prissammenligning af produkterne, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst på markedet.

En af de producenter som er meget populære i Danmark, når det kommer til valg af tørretumbler er tyske Miele. Derfor har vi også udarbejdet en Miele tørretumbler test, hvor vi går i dybden med de Miele tørretumblere der har vundet forskellige tests rundt om i Europa.