Kondenstørretumbler test 2019 – Find de bedste kondenstørretumblere

0

I denne artikel finder du en gennemgang af nogle af de bedste og mest testvindende kondenstørretumblere på markedet.

Kort sagt så fungerer en kondenstørretumbler ved, at den varme og fugtige luft, som bliver skabt under tørringen, ledes ud gennem et kondenseringssystem, hvor luften køles ned, og fugten opsamles som kondensvand i en beholder. En kondenstørretumbler behøver således intet aftræk som de mere traditionelle aftrækstørretumblerne.

Ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår vi de forskellige kondenstørretumblerne en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkel maskine til et godt køb. Vi har blandt andet set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel får du:

🔸 Overblik over de bedste kondenstørretumblere
🔸 Information om forskellene mellem en tørretumbler med kondens og aftræk
🔸 Gode råd ved køb af kondenstørretumbler
🔸 Guide til at genbruge vandet fra en kondenstørretumbler
🔸 Sådan får du mest ud af din tørretumbler
🔸 Guide til hvilket tøj du kan komme i tørretumbleren
🔸 Hvordan du kan reducére energi-omkostningerne på din tørretumbler
🔸 Sådan sikrer du, at tørretumbleren forbliver sikker
🔸 Gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Gorenje D7564 

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Gorenje D7564

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.369,00 Kr. 0,00 Kr. 3.369,00 Kr. Læs mere
4.699,00 Kr. 0,00 Kr. 4.699,00 Kr. Læs mere
4.699,00 Kr. 0,00 Kr. 4.699,00 Kr. Læs mere
5.255,00 Kr. 0,00 Kr. 5.255,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Gorenje D7564 er blevet testet af 2 forskellige ekspertkilder – her er tale om det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I disse tests er modellen blevet testet på parametre såsom tørreevner, funktioner, brugervenlighed, energi og håndterbarhed sammen med en række andre modeller for at finde frem til, hvilke der er de bedste.

Gorenje D7564 klarer sig godt i begge tests, og det belønnes med en god bedømmelse fra både Tænk og Råd & Rön.

God størrelse og miljøklasse

Gorenje D7564 har en kapacitet på 7 kilo tøj, hvilket er meget standard for normale tørretumblere, så her er tale om en model, som gør, at man ikke skal tørretumble så ofte for at få alt sit tøj tørt. Gorenje D7564 kommer også i en god energiklasse – nemlig A+ – så selv når man anvender modellen, så slider det ikke meget på miljøet.

For kun at bruge den nødvendige mængde energi er Gorenje D7564 udstyret med sensorstyring, som er sensorer, der hele tiden vurderer, hvor tørt tøjet er blevet, og så justeres tørretiden herefter. På den måde får man både et så lavt energiforbrug som muligt samt en så hurtig tørring som muligt.

Mange programmer

Denne kondenstørretumber vil være et godt valg, hvis man ønsker en kondenstørretumbler, som tilbyder mange forskellige muligheder. Gorenje D7564 har nemlig hele 15 programmer samt personlig indstilling for programmerne, og blandt programmerne findes bomuld, delikat, mix, syntetisk og uld.

Herudover har Gorenje D7564 en Anti-Krøl funktion, som gør, at tøjet ikke bliver krøllet – det er især godt til kjoler og skjorter.

Twin Air

For at sikre mindre krøllet tøj, så er denne model også udstyret med Twin Air, som er en blæser, der går 2 veje, og blæseretningen tilpasses automatisk efter tromlens bevægelser.

Herudover har Gorenje D7564 også udskudt start, så man kan planlægge sin tørretumbling samt mulighed for montering af afløbsslange, så man kan lede kondensvandet direkte ned i afløbet, hvis man ønsker det.

Hvis man anvender kondensbeholderen, så advarer Gorenje D7564 selv om, hvis beholderen er ved at være fuld. Kondensbeholderen kan rumme 4,95 liter.

Specifikationer ved Gorenje D7564 – mål 
🌀 Højde: 85 cm
🌀 Bredde: 60 cm
🌀 Dybde: 60 cm
🌀 Bruttovægt: 54 kilo 

Specifikationer ved Gorenje D7564 – nøgleoplysninger
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årligt energiforbrug: 229 kWh/år
🔴 Støjniveau: 65 dB
🔴 Antal programmer: 15
🔴 Mulighed for montering af afløbsslange: Ja

Fordele ved Gorenje D7564: 
🔵 God størrelse med kapacitet på 7 kilo
🔵 Miljøvenlig model med energiklasse A+
🔵 Sensorstyring
🔵 15 programmer
🔵 Twin Air og Anti Krøl sikrer mindre krøllet tøj


AEG T8DEM842E 

Gode brugeranmeldelser 
4,6 ud af 5 stjerner hos Whiteaway.com 
4,6 ud af 5 stjerner hos Skousen.dk

AEG T8DEM842E

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
5.299,00 Kr. 0,00 Kr. 5.299,00 Kr. Læs mere
5.399,00 Kr. 0,00 Kr. 5.399,00 Kr. Læs mere
5.399,00 Kr. 0,00 Kr. 5.399,00 Kr. Læs mere

 

Ikke alle gode kondenstørretumblere er blevet inddraget i officielle eksperttests, hvor eksperterne har testet udvalgte modeller på specifikke parametre.

Modellen AEG T8DEM842E er en af de gode kondenstørretumblere, som endnu ikke er blevet testet officielt, men til gengæld er her tale om en klar brugerfavorit, som får rigtig gode anmeldelser af brugerne selv.

Stor model

AEG T8DEM842E vil være et godt valg, hvis man i forvejen har en stor vaskemaskine, for denne model kan rumme 8 kilo tøj, hvilket er en del.

Denne model vil også være fordelagtig for den miljøbevidste forbruger, for denne model er i energiklasse A++, som er markedets næstbedste og dermed en rigtig god klasse.

For at være ekstra miljøvenlig så har AEG T8DEM842E Øko Flow Filter System, som gør tørringen ekstra effektiv, og modellen holder hele tiden øje med både fugtighed, rotationer og temperatur med Absolute Care System, hvilket er forbrugerens garanti for en effektiv men skånsom tørring af tøjet.

Hvis man ønsker det, kan man også justere tørretiden med funktionen Pro Sense, som via sensorer måler fugtigheden i tøjet.

Mange specialprogrammer

Denne kodenstørretumbler fra AEG er skabt til at kunne tørre mange forskellige tekstiler – også de sarte – så man er sikker på, at tøjet ikke tager skade af tørretumblingen. Derfor har AEG T8DEM842E blandt andet specialprogrammerne bomuld, sengetøj, strygelet, blandet bomuld/syntetisk, outdoor, silke, syntetisk, uld, dyner/puder og sportstøj.

Hertil kommer forskellige programmer inden for tørring af både bomuld og syntetiske materialer, hvor man kan vælge, om tekstilerne skal være skabstørre, ekstra tørre eller strygelet, samt udskudt start og Anti Krøl.

AEG T8DEM842E styres via et overskueligt LCD-display, og netop for at højne overskueligheden så findes der en indvendig belysning i tromlen via LED-lys.

Denne model er udstyret med en afløbsslange, som kan monteres, hvis man ønsker, at kondensvandet skal løbe direkte ned i afløbet.

God model til prisen, ifølge brugerne

Brugerne er rigtig begejstrede for AEG T8DEM842E, og det kommer til udtryk i deres anmeldelser af modellen.

Her er en bred enighed om, at denne kondenstørretumbler fra AEG tørrer tøjet rigtig godt, og så bemærkes det flere steder, at modellen holder alt, hvad den lover, og det er et stort plus.

Også prisen nævnes, og her fortæller forbrugerne, at denne model også har en god pris og dermed leverer virkelig høj kvalitet til pengene.

Brugerne kommer desuden ind på, at AEG T8DEM842E ikke larmer særlig meget, og så er modellen let at betjene, og programmerne er gode og brugbare.

Specifikationer ved AEG T8DEM842E – mål 
🌀 Højde: 85 cm
🌀 Bredde: 60 cm
🌀 Dybde: 60 cm
🌀 Bruttovægt: 50,8 kilo

Specifikationer ved AEG T8DEM842E – nøgleoplysninger
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondenseringsevne: B
🔴 Årligt energiforbrug: 235 kWh/år
🔴 Støjniveau: 66 dB
🔴 Antal programmer: 10 plus ekstrafunktioner
🔴 Mulighed for montering af afløbsslange: Ja

Fordele ved AEG T8DEM842E: 
🔵 Høj kapacitet på 8 kilo
🔵 Miljøvenlig model med energiklasse A++ og Øko Flow Filter System
🔵 Absolute Care System tager skånsom hånd om tøjet
🔵 Justering af tørretid med Pro Sense
🔵 10 specialprogrammer plus ekstrafunktioner


Zanussi ZDH7332PZ

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Zanussi ZDH7332PZ

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.969,00 Kr. 0,00 Kr. 3.969,00 Kr. Læs mere
3.969,00 Kr. 0,00 Kr. 3.969,00 Kr. Læs mere

 

Det er vigtigt, at en tørretumbler både kan tørre bomuld og syntetiske tekstiler uden at efterlade dem hverken for fugtige eller så varme, at de tager skade af behandlingen. Zanussi ZDH7332PZ er en skånsom og effektiv tørretumbler, som sørger for hurtig tørring af dit tøj.

Maskinen har endda programmet EasyIron+, som gør det nemmere for dig at stryge, da det reducerer krøl og rynker. Tromlen har en kapacitet på 7 kilo, hvilket er nok til, at man også kan tørre større ting som eksempelvis dyner og jakker.

Lavt energiforbrug

Det er ikke til at komme udenom, at en tørretumbler er dyr i drift, men hvis man anskaffer sig en tørretumbler, der har et lavt energiforbrug, kan man spare både miljøet og pengepungen. En tørretumbling koster selv i klasse A omkring 5-6 kroner, hver gang der tumbles, og det anbefales at gå efter en model i klasse A+ eller A++. De skrappe krav til tørretumblerne gør, at der endnu ikke findes ret mange modeller i klasse A+++. Zanussi ZDH7332PZ er at finde i energiklasse A+, og modellen har derfor et relativt lavt energiforbrug.

Tør med kondens

Zanussi ZDH7332PZ er en kondenstørretumbler, som fungerer ved, at en vandbeholder opsamler den kondens, som fugtigheden inde i maskinen skaber ved tørringen af tøjet. Så slipper man for aftræk ud i det fri med hul i muren til at lede fugten væk. Zanussi ZDH7332PZ har en stor vandbeholder på 5,1 liter, og maskinen fortæller selv via displayet, hvornår beholderen er ved at være fuld.

På Zanussi ZDH7332PZ er det også muligt at etablere et afløb via en medfølgende slange. Vælger man at benytte vandbeholderen, så fungerer den også rigtig godt, og det er let at rengøre kondensatoren. Som en smart ekstrafunktion er det muligt at hængsle lågen i begge sider, så man kan udnytte pladsen bedst muligt. Modellen er også at finde i den lavere ende af prisskalaen.

Zanussi ZDH7332PZ måler 85 cm (H), 60 cm (B), 67 cm (D) og vejer 50 kilo.

Udvalgte fordele ved Zanussi ZDH7332PZ:
🔵 God til at tørre alle materialer
🔵 Kun lille fugtighed tilbage i tøjet ved indstillingen ”skabstørt”
🔵 Model i energiklasse A+
🔵 Stor vandbeholder til kondens på 5,1 liter
🔵 Mulighed for tilkobling af slange til afløb


Electrolux EDP2074PDW

”Meget for pengene” hos forbrugerrådet Tænk

Electrolux EDP2074PDW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.599,00 Kr. 0,00 Kr. 2.599,00 Kr. Læs mere
2.599,00 Kr. 0,00 Kr. 2.599,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EDP2074PDW hører til den lidt billigere ende af prisskalaen, og hvis man tager med i betragtning, at denne model koster under det halve af de meget avancerede modeller, så får man meget tørretumbler for pengene. Til trods for, at modellen ikke er blandt de mest avancerede, så har den stadig flere gode funktioner og programmer og der mangler bestemt ikke noget.

Eksempelvis sørger modellen selv for at tilpasse tørretid og energiforbrug til tøjet i maskinen. Den overtørrer derved aldrig dit tøj, men beskytter det.

Mange modeller har svært ved ikke at krølle tøjet under de lange processer inde i tromlen, men Electrolux EDP2074PDW har en antikrøl-fase, som man kan tilvælge for at undgå netop at tøjet krøller.

Hurtig og nem

Kondenssystemet fungerer rigtig fint og sørger for, at langt den meste fugt i tromlen under tørretumblingen ledes ned i vandbeholderen som kondens.

Det er muligt at hængsle lågen i begge sider, og åbningen ind til tromlen er sådan, at det er let at tømme og fylde maskinen. En af Electrolux EDP2074PDWs helt store fordele er dens hurtighed.

Med en hurtig tørretumbler bliver tøjet hurtigere tørt, og på Electrolux EDP2074PDW gælder det både bomuld og syntetiske tekstiler. Både en helt og halvt fyldt tromle klarer hurtigt programmerne, og modellen har en kapacitet på de velkendte 7 kilo bomuld og 3 kilo syntetiske materialer.

Let på alle fronter

Det er let at betjene Electrolux EDP2074PDW med et velfungerende display, der løbende informerer om, hvornår der skal skiftes vandbeholder og rengøre både fnugfilter og mikrofilter. Man kan også følge med i tørringsprocessen på displayet undervejs, hvor der er information om programstatus og resttid. Det er desuden muligt at børnesikre betjeningspanelet samt anvende en memory-funktion, der gemmer det sidste programvalg for hurtigere igangsættelse.

Electrolux EDP2074PDW er også let at håndtere, og modelen vejer kun 37 kilo – det er 15 kilo lettere end mange modeller.

Electrolux EDP2074PDW måler 85,5 cm (H), 59,5 cm (B), 58 cm (D).

Udvalgte fordele ved Electrolux EDP2074PDW:
🔵 Prisvenlig model
🔵 Rigtig god tørretumbler til prisen
🔵 Hurtig til alle tørreprogrammer
🔵 Let at anvende
🔵 Let model


Miele TDA 140 C NDS

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

miele-tda-140-c-nds

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.512,00 Kr. 0,00 Kr. 5.512,00 Kr. Læs mere

 

Miele TDA 140 C NDS har en rigtig god tørreevne og er velegnet til både syntetiske materialer og bomuld. Der kan også vælges programmer til særligt sarte tekstiler såsom uld.

Tørretumblerens særlige skånsomme tromle sørger desuden for minimalt slid på tøjet ligesom den gør det nemmere at stryge tøjet efterfølgende. Tromlen sørger nemlig for, at både fugtigt og tørt vasketøj bliver betydeligt glattere.

Hurtig model

Miele TDA 140 C NDS er også en af de hurtigere modeller af tørretumblere på markedet. Programmerne er også rigtig gode og nøjagtige, og man kan regne med, at de tørrer til den grad, de lover, og at man opnår god ensartetheden i tørringen af tøjet.

Maskinen har en kapacitet på 7 kilo og ud fra mængden af fugt, fastsætter tørretumbleren selv den nødvendige tørretid og du undgår derved overtørring af dit tøj. Mieles særlige SoftCare-tromle sørger desuden for den bedste beskyttelse og minimal slitage på dit tøj.

Let at anvende

Miele TDA 140 C NDS har en rigtig god brugervenlighed og er god til at hjælpe en eventuel ny bruger. Maskinen er nem at håndtere, og selve programvalget fungerer let og overskueligt. Har man ikke den store erfaring med en kondenstørretumbler og er usikker på, hvordan den fungerer, så er der hjælp at hente i den veludførte, medfølgende manual.

Maskinen fortæller selv på displayet, hvornår den 4,2 liter store vandbeholder skal tømmes. Lydniveauet er også i den lave ende, og der er fine tilvalg som antikrøl-fase, kold luft, nedsat temperatur og tilvalg af ekstra tid.

Miele TDA 140 C NDS måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 59 cm (D) og vejer 51 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele TDA 140 C NDS:
🔵 God til at få tøjet tilpas tørt
🔵 Effektiv opsamling af kondensvandet
🔵 Hurtig model, der tørrer tøjet hurtigt
🔵 Gode programmer
🔵 Let at håndtere


Electrolux EDC2086PDW

Anbefalet af norske abcnyheter.no

Electrolux EDC2086PDW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.789,00 Kr. 0,00 Kr. 2.789,00 Kr. Læs mere
2.789,00 Kr. 0,00 Kr. 2.789,00 Kr. Læs mere

 

Den norske netavis Abcnyheter.no har i samarbejdet med det norske forbrugersite klikk.no testet 11 forskellige tørretumblere for at finde frem til, hvilke modeller der både tørrer tøjet mest effektivt, og som har det laveste energiforbrug. En af de testede modeller er kondenstørretumbleren Electrolux EDC2086PDW, som eksperterne er rigtig glade for. Især roses modellen for dens korte tørretid.

Intelligent maskine

Electrolux EDC2086PDW hører til de intelligente, moderne tørretumblere, der via ”OptiSense”-teknologi selv kan måle, hvor fugtigt tøjet er. Der er forskel på, hvor mange omdrejninger, vaskemaskinernes centrifugering bevæger sig med, og jo højere omdrejninger des mere tørt vil tøjet være efter endt centrifugering.

Uanset fugtighed kan Electrolux EDC2086PDW måle fugtighedsgraden i tøjet, og på baggrund heraf vil varigheden af tørringsprocessen tilpasses. Så uanset hvor vådt dit vasketøj er, vil Electrolux EDC2086PDW altid sørge for at fjerne fugten og sikre, at tøjet bliver helt tørt.

Hurtig tørretumbler

En af fordelene ved en tørretumbler er, at man altid vil kunne få tøjet tørt, og man behøver ikke bekymre sig om vind og vejr. Er vejret dårligt, bør man aldrig tørre større mængder tøj indendørs, da den fugtighed, som det våde tøj afgiver, er dårligt for indeklimaet og kan føre til svamp.

Electrolux EDC2086PDW hører til de hurtigere tørretumblere på markedet, så man får hurtigt tørret sit tøj med denne model. Kapaciteten er på 8 kilo bomuld og 3,5 kilo syntetiske materialer, så der vil heller ikke være behov for at tumble flere omgange eller hænge tøj op ved siden af, for Electrolux EDC2086PDW kan rumme det hele. De fleste vaskemaskiner har en kapacitet på omkring 6-8 kilo, så i langt de fleste tilfælde vil alt det nyvaskede tøj kunne være i tørretumbleren på en gang.

Mangfoldige programmer

Electrolux EDC2086PDW er født med mange forskellige valgmuligheder, som passer til forbrugerens individuelle behov. Udover at kunne tørre tøjet skabstørt og strygetørt, er det også muligt at indstille modellen til ”ekstra tørt”. Husk dog at passe på, for meget høje temperaturer kan skade lette og skrøbelige materialer.

Electrolux EDC2086PDW har også specielprogrammer til uld, silke, syntetiske stoffer, let strygning, sengetøj og følsomme tekstiler, og har man behov for at få tøjet tørt på et senere tidspunkt, kan man vælge ”udskudt start”-funktionen.

Displayet har touch-funktion, og undervejs vil displayet give information om den igangværende tørretumbling. En anden smart funktion er lågen, som kan hængsles i begge sider. Så kan døråbningen placeres i den side, man ønsker og udnytte pladsen i rummet. For lettere at kunne fylde og tømme tørretumbleren er åbningen gjort ekstra stor.

Electrolux EDC2086PDW måler 85 cm (H), 60 cm (B), 68 cm (D) og vejer 40 kilo.

Udvalgte fordele ved Electrolux EDC2086PDW:
🔵 Intelligent sensor måler selv fugtighedsniveau i tøjet
🔵 Hurtig tørretid
🔵 God kapacitet på 8 kilo bomuld
🔵 Mange funktioner
🔵 Døren kan hængsles i begge sider


Miele TMG840 WP

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele toerretumbler TMG840 WPNDS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
12.299,00 Kr. 0,00 Kr. 12.299,00 Kr. Læs mere

 

Forbrugerrådet Tænk har i deres omfattende test af en lang række forskellige tørretumblere også testet modellen Miele TMG840 WP, som klarer sig rigtig godt. Eksperterne vurderer, at denne model er en velfungerende tørretumbler, og det belønner forbrugerrådet med en flot titel i feltet af testvindere.

Miele TMG840 WP er en kondenstørretumbler, og en kondenstørretumbler virker ved at opsamle fugt fra tøjet i en vandbeholder, som kan tømmes efter behov.

En kondenstørretumbler kan placeres frit modsat de traditionelle aftrækstørretumblere, som kræver et hul i muren ud mod det fri, hvor varmen og fugtigheden ledes ud via et rør.

Model med intelligente sensorer

Miele TMG840 WP giver forbrugeren en hjælpende hånd under tørringen med det integrerede sensor-system, som løbende selv måler restfugtigheden i tøjet. Under hele tørringen måler modellen restfugtigheden i tøjet med jævne mellemrum og ved derfor selv, hvornår tørringen er slut.

Det er uundgåeligt, at tørretumblet tøj ikke bliver en smule bølget og krøllet i maskinen, men for at modvirke dette har Miele TMG840 WP også en integreret dampfunktion, som i stedet udglatter tøjet under tørringen.

Skånsom tørring med SoftCare-tromle

Udover at tøjet ofte bliver krøllet, når det tørretumbles, så slider det ofte også meget på tøjet, hvilket især kan være et problem for sarte tekstiler. Derfor er Miele TMG840 WP udstyret med en SoftCare-tromle, som tager hånd om dette og sikrer en så blid og skånsom behandling som muligt.

SoftCare-tromlen gør dette på grund af den unikke overfladestruktur, som fører tøjet længere opad i tromlen, mens tromlen roterer. Derfor svæver tøjet længere i den varme luftstrøm, og tøjet fanges i en luftpude, hvilket både sørger for en blidere medfart og mere jævnt tørt tøj, uden hele tiden at blive hevet fra side til side og op og ned.

Stor model i den bedste energiklasse

Miele TMG840 WP er som nævnt en stor tørretumbler, og den kan derfor rumme otte kilo tøj – det vil passe til en større husholdning på 5+ medlemmer.

Selvom modellen er stor, er den dog ikke dyr i drift. Modellen er nemlig miljøvenlig og venlig mod forbrugerens pengepung, idet den er at finde i energiklasse A+++, som er den bedste på markedet inden for tørretumblere. Det skyldes ikke mindst Miele TMG840 WPs Miele ProfiEco-motor, som både er effektiv og økonomisk.

Med et lydniveau på 64 dB larmer modellen heller ikke ret meget, hvilket er fordelagtigt, hvis man har tørretumbleren stående nær et sted, hvor man opholder sig meget.

Miele TMG840 WP måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64,3 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele TMG840 WP:
🔵 Kondenstørretumbler med sensorer, der selv måler restfugtigheden i tøjet
🔵 Krøllet tøj modvirkes med dampfunktion, som udglatter tøjet
🔵 Skånsom tørring med SoftCare-tromle
🔵 Model med kapacitet på otte kilo
🔵 Energiklasse A+++


LG RC7055AH1Z A++

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

LG RC7055AH1Z

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

En god centrifugeringsevne i vaskemaskinen kan reducere tiden i tørretumbleren betydeligt, så på den måde spiller vaskemaskine og tørretumbler sammen. En god tørretumbler skal dog kunne håndtere vådt tøj og tromle det tørt på en tid mellem omkring en til to timer, alt afhængig af mængde tøj og materiale. LG RC7055AH1Z A++ har en god tørringsevne, og selv vådt tøj bliver omhyggeligt vendt, drejet og luftet, således at forbrugeren efter endt program står med tøj, der er klar til at lægges i skabet eller stryges, hvis man ønsker dette.

Let tørring med kondens

LG RC7055AH1Z A++ er en kondenstørretumbler, der har den fordel, at fugtigheden inde i tromlen ledes ud og ned i en vandbeholder som kondens. På den måde behøver maskinen intet aftræk for at lede fugten væk. Kondenstørretumblere fås både med selvrensende kondensatorer og kondensatorer, man skal rense manuelt. På de fleste modeller skal der manuelle kræfter til, og det gælder også LG RC7055AH1Z A++.

Her er det vigtigt at rense kondensfilteret efter hver 5.-6. tørretumbling for at sikre, at både energiforbrug og tidsforbruget ikke stiger. Også rengøringen af kondensatoren foregår let på denne model. Er man i tvivl om noget, sørger den veludformede manual for at give gode forklaringer.

Gode ekstra-funktioner gør tørringen lettere

Med en kapacitet på 7 kilo bomuld og 3,5 kilo syntetiske materialer kan LG RC7055AH1Z A++ indeholde en god mængde tøj, og derfor passer modellen godt til også en større familie, der vasker meget tøj. Displayet er godt og enkelt, og det angiver både programstatus, resttid og restfugtighed. Det fortæller også, hvornår fnugfilteret skal renses, og når vandbeholderen til kondensvandet er ved at være fyldt. Der er mulighed for både tilvalg af ekstra tid samt nedsat temperatur og kold luft. Modellen har også ”udskudt start”-funktion i op til 19 timer, så man selv kan bestemme, hvornår tøjet skal være færdigt.

LG RC7055AH1Z A++ måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 67 cm (D) og vejer 53 kilo.

Udvalgte fordele ved LG RC7055AH1Z A++:
🔵Giver et godt tørreresultat
🔵Energiklasse A++
🔵Gode filtre
🔵Velfungerende og oplysende display
🔵Gode ekstra-funktioner


Hvad er en kondenstørretumbler?

kondenstørretumblerDer skelnes mellem to typer af tørretumblere: Kondenstørretumblere og aftrækstørretumblere. Skousen skriver, at en kondenstørretumbler fungerer ved, at maskinen leder den varme og fugt, der skabes under tørringen, gennem et kondenseringssystem, hvor luften køles ned og fugten samles op i en beholder som kondensvand. Luften sendes tilbage ud i rummet, hvor tørretumbleren befinder sig, hvilket godt kan føre til en stor temperaturstigning.

På nogle maskiner er det muligt at tilkoble en slange til afløbet, så man ikke behøver at bøvle med at skifte vandbeholderen. Slangen medfølger ved køb af nogle kondenstørretumblere, men medfølger slange ikke, så kan man selv købe en som tilbehør.

En vandbeholder til kondensvand bør skiftes efter hver til hver anden tumbling.

En af de klare fordele ved at anskaffe sig en kondenstørretumbler er, at den er let at installere. En kondenstørretumbler kræver ikke aftræk ud til det fri, så den er lettere at få placeret i det valgte rum uden at skulle bore store huller i væggen til aftrækket. En kondenstørretumbler bruger også mindre energi end en traditionel aftrækstørretumbler.

Desuden er det dermed meget lettere at finde en plads til kondenstørretumbleren, da man ikke er bundet af aftrækket. Man kan placere den, hvor man har lyst, og selv mindre lejligheder kan have plads til en kondenstørretumbler. Dog skal man være opmærksom på, at en kondenstørretumbler afgiver høj varme og fugt. Er rummet lille, skal man overveje ventileringsmulighederne, for ved temperaturer på over 35 grader vil tørretumbleren have svært ved at afkøle luften.

For at undgå for meget fugt i rummet ved brug af en kondenstørretumbler skriver Sparenergi, at man bør vælge en model med bedst mulig kondenseringseffektivitet. Man kan se denne effektivitet på EU’s energimærke, som er angivet på en skala fra A til G, hvor A er bedst. En kondenstørretumbler med høj kondenseringseffektivitet vil kunne kondensere omkring 90 procent af det vand og fugt, tøjet afgiver, men Bolius skriver, at de dårligste modeller på området kun opsamler omkring de 70 procent.

Hvis man anskaffer sig en kondenstørretumbler, skal man være opmærksom på, at de ofte er lidt dyrere end aftrækstørretumblere, og desuden er de også lidt dyrere i brug. Man kan dog minimere brugsprisen ved blandt andet at centrifugere tøjet lidt ekstra i vaskemaskinen, således at tøjet er mindre vådt, når det lægges over i tørretumbleren – jo mere tørt tøjet er, jo kortere tid skal tørreprogrammet køre, og det sparer både på energiforbruget og regningen.

Husk også at undgå at overfylde tørretumbleren ved at lægge for meget tøj ind i tromlen. Således udnyttes energien bedst muligt, og tøjet vil krølle mindre. Der skal gerne være godt med luft over det øverste lag tøj i tromlen. Tømmer man fnugfilteret efter hver tumbling, vil tørringsprocessen også forblive optimal.


Kondens eller aftræk?

strygetoejWhiteaway skriver, at aftrækstørretumblerne traditionelt set har været den mest udbredte tørretumblertype, men populariteten er faldende. Det største problem ved en aftrækstørretumbler er, at den kræver en aftrækskanal ud til det fri, og det kan ikke ske uden at lave et hul i muren.

På grund af varmetabet medfører det et højere energiforbrug end kondenstørretumbleren. Da aftrækstørretumbleren længe har været foretrukket, er manges primære grund til at anskaffe sig en aftrækstørretumbler, at der i forvejen er et hul i muren, når man kasserer den gamle. Det hul kan være dyrt at få lukket og isoleret.

Har man kun et lille rum til rådighed til tørretumbleren, så kan det være en fordel at anskaffe en aftrækstørretumbler, da en aftrækstørretumbler ikke varmer rummet op med fugtig luft. Den luft ledes nemlig ud gennem aftrækket modsat kondenstørretumbleren, der sender resterne af fugten ud i rummet. En anden fordel ved en aftrækstørretumbler er, at den faktisk tørrer tøjet en smule hurtigere end en kondenstørretumbler.

På den måde er der fordele og ulemper ved begge typer af tørretumblere.

Ligegyldig hvilken type tørretumbler man vælger, så er det vigtigt at se på energimærket. De bedste tørretumblere på markedet har mærket A++, og kun meget, meget få har A+++ endnu på grund af de meget skrappe krav. Whiteaway skriver, at man kan spare op til 6.400 kroner i løbet af tørretumblerens levetid, hvis man vælger en tørretumbler i energiklasse A++ frem for en model fra energiklasse B.

Husk at have disse tal i mente, når det bliver tid til at købe ny tørretumbler. En model i de bedre energiklasser vil ofte være flere tusinde kroner dyrere end modeller i de laveste klasser, men når man ser på ovenstående tal, vil disse penge hurtigt være tjent ind igen.

Læg også mærke til…

I det ovenstående har vi opvejet fordele og ulemper ved henholdsvis kondenstørretumblere og aftrækstørretumblere, og vi opsummerer kort her er par gode råd, når du køber ny tørretumbler:

– Fordele ved kondenstørretumbler: Den er let at installere, kan placeres stort set overalt og der skal ikke laves et hul i muren til aftræk. Den bruger også mindre energi end en aftrækstørretumbler. Desuden kan kondensvandet genbruges.

– Ulemper ved kondenstørretumbler: Den afgiver meget varme og fugt til omgivelserne, så der skal være god ventilation i rummet. Det tager lidt længere tid at tørre tøj i en kondenstørretumbler end i en aftræksmodel.

– Fordele ved aftrækstørretumbler: Luften ledes ud i det fri via aftrækket, så der kommer ingen fugt i rummet, og tørringsprocessen af tøjet går hurtigt.

– Ulemper ved en aftrækstørretumbler: Den kræver meget energi, og det er nødvendigt at lave et hul i væg og mur.

– Energimærket: Gå altid efter de høje energimærker, og vælg gerne en tørretumbler der er i energiklasse A+, A++ eller derover hvis muligt.

Når du skal til at investere i en ny tørretumbler, så er der yderligere et par ting, du bør holde øje med. Forbrugerrådet Tænk skriver, at du bør være opmærksom på disse parametre:

– Varmepumpe: Mange kondenstørretumblere har en indbygget varmepumpe, og varmepumpen gør, at maskinen bruger mindre energi på at tørre tøjet. Disse modeller er ofte i de højere energiklasser som A og A+, A++ og A+++. Bruger du tørretumbleren ofte, kan det være en god ide at anskaffe sig en model med varmepumpe.

– Tromlen: Tørretumblernes kapacitet er oftest mellem 5 og 9 kilo, og det er vigtigt at kunne udnytte kapaciteten hver gang for at undgå energispild. Kan man derfor fylde tromlen op hver gang, så er det mest energibesparende med en stor tromle. Som tommelfingerregel så gå efter en model der har samme kapacitet som din vaskemaskine. Kan din vaskemaskine rumme maksimum 6 kilo, så er der ingen grund til at vælge en tørretumbler, der for eksempel kan rumme 8 kilo eller derover.

– Brugervenlighed: Vær opmærksom på at købe en model, der passer til dine egne, individuelle behov. Er displayet let at forstå? Er det let at finde rundt i programmerne?

– Fnugfilter: Fnugfilteret skal renses efter hvert brug, så tjek gerne at det er let at rengøre.

– Vandbeholderen: Kondenstørretumblere opsamler kondensvandet i en vandbeholder. Læg mærke til om den er let at skifte, inden du køber modellen. Overvej også om du har brug for en model, der kan tilkoble en slange til et afløb i stedet for at bruge vandbeholderen.


Genbrug vandet fra kondenstørretumbler

Anskaffer man sig en kondenstørretumbler, står man tilbage med en stor mængde kondensvand efter hver tørretumbling. Ofte er der tale om flere liter vand – gerne op til omkring 4 liter. Dette vand er fri for kalk og mineraler, som ikke tages med fra det fordampede vasketøjsvand, men vær opmærksom på at der dog kan være små tøjfibre i, som man bør si fra.

Disse mange liter vand kan man sagtens bruge til andre formål. Whiteaway foreslår følgende:

Rengøring: Det kalkfrie vand er oplagt at bruge til rengøring på for eksempel badeværelset, hvor kalk ofte er et problem. Kondensvandet er kalkfrit, og badeværelset har meget bedre af at blive rengjort i dette vand modsat det kalkholdige vand fra hanen.

kondens vandStrygejernet: Også dampstrygejernet vil have bedre af at undgå kalk i det påfyldte vand, for som andre vanddrevne maskiner bliver strygejernet påvirket af kalken. Ved at bruge kondensvand til dit strygejern slipper du også for den besværlige afkalkningsproces.

Vinduesvask: Kalkrester i vand fra hanen sætter sig ofte som kedelige striber, når man vasker vinduer. Bruger man i stedet kondensvandet, så slipper man for problemet.

Blomster:
Mange sarte blomster som orkideer kan ikke lide for meget kalk i vandingsvandet, så derfor er det oplagt at bruge kondensvandet til at vande blomsterne. Husk dog at få fjernet eventuelle tøjfibre først – brug gerne et almindeligt kaffefilter til at rense vandet med.

Sprinklervæske: Man kan lave sin egen sprinklervæske og erstatte det destillerede vand med kondensvandet. Husk dog også her at filtrere eventuelle tøjfibre fra, for ellers kan de skabe problemer for sprinkleren. 


Sådan får du mest ud af din tørretumbler

Man hører ofte, at tørretumbleren kan være meget hård ved tekstilerne, tørretumbling tager lang tid, tørreresultatet bliver ujævnt, og at man skal være påpasselig med at lægge yndlingstøjet i tørretumbleren. Men hvis man tager nogle forholdsregler, så kan man lettere få det optimale ud af tørretumbleren:

Sådan får du mest ud af din tørretumblerLæs manualen: Det lyder som et råd, der giver sig selv, men ikke alle læser manualen, inden de tager tørretumbleren i brug. Læs den grundigt igennem for at finde ud af alt, hvad modellen kan.

Pas på varmen: Variér temperaturen alt efter hvilket materiale, der tørres i tørretumbleren. Ikke alle tekstiler kan tåle at blive tørret ved høj varme. Varm luft giver det hurtigste tørringsresultat, men varmen kan forårsage, at tøjet krymper eller bliver beskadiget.

Overfyld ikke tørretumbleren: Der skal være plads til, at tøjet kan bevæge sig inde i tromlen, så lad der være plads over tøjet – gerne hvad der svarer til størrelsen på en hånd. Det tager længere tid at få tøjet tørt med en overfyldt tromle, og så bliver det mere krøllet.

Opdel tørringen: Tøj, der ikke vejer det samme, bør tørres i tørretumbleren ad forskellige omgange – for eksempel tunge bomuldshåndklæder og let nattøj hver for sig.

Mindre krøl: Hvis man tager tøjet ud af tørretumbleren, når det stadig er en smule fugtigt og hænger det til tørre og stryger det let med hånden, så bliver tøjet mindre krøllet.

Kend dine tekstiler: De fleste tørretumblere har specialprogrammer til de forskellige typer af materialer, og man kan i dag ofte tørretumble det meste tøj. Læs med nedenfor for en guide til tørretumbling og forskellige tekstiler.


Kan jeg putte alt tøj i tørretumbleren?

Kan jeg putte alt tøj i tørretumbleren?Som nævnt kan langt det meste tøj i dag tåle en tur i tørretumbleren – ikke mindst på grund af, at de moderne maskiner har programmer til langt de fleste tekstil-typer. Men her gennemgår vi alligevel, hvordan de forskellige materialer reagerer på tørretumbleren:

Bomuld: Bomuld er hårdfør og kan derfor tåle meget. Bomuld har også den fordel i forhold til tørretumbleren, at det faktisk bliver dejligt blødt af den høje varme. Dog kan bomuld krympe en smule – derfor kan man med fordel tørre bomuldstøjet ved lidt lavere varme.

Uld: Uld har som regel bedst af også at blive håndvasket (ikke maskinvasket), for det er meget delikat. Mange tørretumblere har et uld-program, men vil man være sikker på, at tøjets fibre ikke tager skade, så tøjets form bliver uformelig eller krymper (uld kan nemlig krympe virkelig meget), så vask det i hånden og tør det derefter liggende fladt på tørrestativet.

Akryl: Tøj, der er fremstillet i akryl, minder en del om tøj, der er fremstillet af uld. Derfor bør man som udgangspunkt ikke lægge akryl i tørretumbleren.

Silke: Silke er endnu et delikat materiale, som kræver en høj grad af påpasselighed. Mange tørretumblere har i dag deciderede silkeprogrammer, men hvis man er meget øm over for silke-blusen, så vask den først i hånden og undgå tørring i tørretumbleren.

Hør: Hør er også et stærkt materiale, og ligesom bomuld kan det godt tåle at komme i tørretumbleren.

Syntetiske materialer: Tøj, der er fremstillet af syntetiske materialer, kan også godt tåle tørring i tørretumbleren. Syntetiske tekstiler kan dog godt få en smule statisk elektricitet under tørringen i tørretumbleren, men det kan for det meste forhindres ved at anvende skyllemiddel under vasken i vaskemaskinen.


Reducér energi-omkostningerne på din tørretumbler

energimaerkningenDe fleste ved godt, at tørretumbling ikke er helt billigt, men man kan selv gøre meget for at reducere omkostningerne. Her guider vi til de væsentligste punkter:

Energiklasse: Gå efter en model, der har en god energiklasse – gerne A+ eller bedre.

Opdel tørringen: Tør tunge og lette materialer for sig – det gør tørringen hurtigere og mere jævn.

Fyld maskinen op: Fyld tørretumbleren helt op, når der skal tørres tøj (dog skal der stadig være luft øverst i tromlen), og lad være med at tørre kun et par stykker tøj ad gangen.

Anvend modellen flere gange i træk: Har man meget vasketøj, så kan det betale sig at vaske og tørre det lige efter hinanden. Anvender man nemlig tørretumbleren flere gange i træk, så er den allerede varm og skal derfor ikke bruge energi på at varme op.

Fyld ikke på undervejs: Læg ikke vådt tøj i maskinen midt under tørretumblingen. Det vil forvirre maskinen og sensorerne og overtørre noget af det i forvejen halvtørre tøj.

Åbn ikke lågen under brug: Hver gang lågen åbnes under brug, slipper der varme ud, og der lægges mere tid til tørringen.

Hold sensoren ren: Rengør fugtsensoren mindst en gang om måneden, for det kan ikke undgås, at der kommer en slags film over sensoren efter længere tids brug.

Fjern lommeuld og fnug: Lommeuld, fnug og støv sløver tørretumbleren ned, så fjern det efter hvert brug.

Placér tørretumbleren et varmt sted: Sæt tørretumbleren i lune omgivelser, hvis det er muligt, for kolde omgivelser forlænger tørringstiden. Sørg dog altid for at ventileringen i rummet er god, for hvis der er fugtigt i rummet, så stiger luftfugtigheden, og så tager tørringsprocessen længere tid.

Effektiv tørring starter i vaskemaskinen: Vådt tøj tager længere tid at tørre i tørretumbleren end fugtigt tøj. Sørg derfor for at centrifugere tøjet meget i vaskemaskinen, så det er så tørt som muligt, inden det kommer i tørretumbleren.

Modeller med sensorer: Moderne tørretumblere har ofte fugtigheds-sensorer, der løbende under tørringen måler tøjets restfugtighed. Invester gerne i en tørretumbler, der har en sensor. Det gør tørringen mere effektiv. Hvis din model ikke har en sensor, så se til tørretumbleren undervejs, så tøjet ikke bliver overtørret, og maskinen bruger mere energi end nødvendigt.

Tør med et tørt håndklæde: Hvis man lægger et i forvejen tørt håndklæde ind til det fugtige tøj under tørringen, så tørrer tøjet hurtigere. Det tørre håndklæde absorberer nemlig en del af fugten under den første del af tørringen, og når varmen kommer, så er alt tøjet allerede en smule mere tørt.

Tør tøjet sammen med bolde: Der findes såkaldte tørre-bolde, som decideret er fremstillet til at fremme tørring af tøj i en tørretumbler. Læg dem ind sammen med det våde tøj, og når tromlen begynder at dreje rundt, så holder boldene tøjet adskilt, hvilket tillader, at luften kan komme ind mellem tøjet. Det giver en bedre luftcirkulation, som igen giver en hurtigere tørring.


Sådan sikrer du, at tørretumbleren forbliver sikker

En tørretumbler er meget praktisk, hvis vejret er dårligt, så tøjet ikke kan blive tørt udendørs, eller hvis man bor i en lejlighed, hvor der ikke er mulighed for at tørre tøjet udendørs.

Men som med alle andre elektroniske apparater bør man tage sig nogle forholdsregler, så man kan være sikker på, at den smarte tørretumbler ikke udgør en fare.  Læg især mærke til følgende:

Lommeuld og støvLommeuld og støv: Lommeuld og støv skal fjernes fra maskinen efter brug, for i værste tilfælde kan de sætte ild til det varme tøj og dermed maskinen. De fleste fjerner støvet fra fronten, hvor det kan ses, men det kan også samle sig bagest i maskinen, så tjek maskinen godt igennem et par gange om måneden. En ren tørretumbler er nemlig en sikker tørretumbler.  

Nedkøling: Tøjet bliver rigtig varmt inde i tørretumbleren, så derfor er det vigtigt, at tørretumbleren er god til at køle sig selv ned igen. Tjek regelmæssigt hvor varm tørretumbleren er – man kan eventuel anskaffe sig en model med en decideret nedkølingsfunktion.

Hold øje med maskinen: Man bør ikke efterlade tørretumbleren alene, når den kører, for der skal ikke mange øjeblikke til for at starte en brand. Selvfølgelig skal man ikke sidde og se på maskinen arbejde, men man bør ikke forlade hjemmet, imens tørringen er i gang. Når man ikke anvender tørretumbleren, kan man med fordel slå den fra på kontakten – så sparer man også energi.

Luft omkring modellen: Forsøg ikke at klemme tørretumbleren ind i et lille rum, hvor der ikke er luft omkring den. En tørretumbler kræver både ventilation og plads for at kunne arbejde optimalt og for ikke at overophede.  

pletter-på-tøjetPas på med pletter: Der kan hurtigt komme pletter på tøjet såsom benzin eller madlavningsolie, og disse væsker er ikke en god kombination med den høje varme i tørretumbleren – de kan nemlig starte ild. Er tøjet kommet i kontakt med antændelige materialer, så bør det vaskes meget grundigt først. 

Ikke alt kan komme i tørretumbleren: Pas også på med hvad du putter i tørretumbleren, for ikke alle ting kan for det første tåle tørretumbling, og så vil nogle ting kunne udgøre en fare. Pas særligt på med våde tæpper og sko.


Må jeg selv installere en kondenstørretumbler

Det kan være meget lettere at anskaffe sig en tørretumbler, som man selv kan installere. Hvis du ønsker selv at installere en kondenstørretumbler, så se med nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=Fx5p6LWToxs

Kondenstørretumbler test – Disse kilder har vi anvendt:

Abcnyheter.no 🇳🇴
Denne Olso-baserede netavis beskæftiger sig på dagsbasis med nyhedsstof, men har også en fast sektion om forbrugerstof, inklusiv tests af og til. Her er testet 11 forskellige tørretumblere. Læs mere her.

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 48 tørretumblere i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Eksperterne har især fokuseret på evner inden for tørringsevner, tørretid, energiforbrug, brugervenlighed og funktioner. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 70 tørretumblere er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellernes tørreevner, tidsforbrug, energiforbrug og brugervenlighed. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Øvrige relevante tests

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en traditionel tørretumbler test, hvor vi ser nærmere på en lang række af de bedst bedømte tørretumblere på markedet i Danmark.

I denne test finder du også prissammenligning af produkterne, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst på markedet.

En af de producenter som er meget populære i Danmark, når det kommer til valg af tørretumbler er tyske Miele. Derfor har vi også udarbejdet en Miele tørretumbler test, hvor vi går i dybden med de Miele tørretumblere der har vundet forskellige tests rundt om i Europa.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse