Robotstøvsuger test – Find de bedste robotstøvsugere her – Se Testvinderne

3

13 maj 2017

Hvis du hører til de mange, der har en travl hverdag, og derfor gerne investerer i tidsbesparende hjælpemidler, har du sikkert allerede overvejet en robotstøvsuger. Disse støvsugere er på få år blevet meget populære, men der er stor forskel på pris og kvalitet. Med udgangspunkt i en række uafhængige robotstøvsuger test hjælper vi dig til et bedre overblik.

Vi har gennemgået en lang række robotstøvsuger tests fra hele Skandinavien, og har her samlet de bedste testvindere. Vi har gennemgået forskellige tests fra forbrugerråd i de forskellige Skandinaviske lande, samt forskellige tests fra aviser og magasiner, hvor eksperter tester robotstøvsugere og giver dem karakter udfra faktorer som kvalitet og pris.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


iRobot Roomba 880

✅ Topscorer hos norske tv2.no
✅ 5 stjerner hos norske Dinside.no
✅ Bedst i test hos norske Klikk.no
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinder hos Helsingin Sanomat – Finsk magasin
✅ Testvinder hos T3 – Internationalt elektronik magasin

iRobot Roomba 880

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.899,00 Kr. 0,00 Kr. 4.899,00 Kr. Læs mere

 

Denne iRobot Roomba er en af markedets absolut bedste robotstøvsugere, hvilket også kan se på de mange tests maskinen har vundet. Eksempelvis har det norske onlinemagasin Dinside.no testet iRobot Roomba 880, og testen resulterede i en samlet vurdering på 5 stjerner ud af 6 mulige. Modellen hører til blandt de bedste robotstøvsugere på markedet, og testpanelet var generelt meget begejstret for dens performance. Støvsugeren er kraftigt forbedret på en række områder i forhold til tidligere modeller fra producenten, og der peges blandt andet på kraftigere motor, tilføjelse af HEPA-filter og bedre batteri med to timers driftstid.

Derfor er den en af markedets bedste:
Testpanelet er også glade for de nye gummivalser på iRobot Roomba 880, som erstatter børstevalserne på tidligere modeller. Hår og tråde sætter sig ikke så let fast i gummivalserne, som også er lettere at rengøre. Generelt imponerer modellen med god rengøring, selv om støjniveauet vurderes at være mindre end tilsvarende robotstøvsugere i klassen.

Producenten har udviklet et Nyt AeroForceTM rengøringssystem som har modsatroterende tangle-free  støvopsamlere som med en forstærket vakuumeffekt effektivt fjerner støv og skidt.
Det nye børsteløse design er næsten vedligeholdelsesfrit, hvilket gør det nemt at bruge denne robotstøvsuger.

Generelt vurderes iRobot Roomba 880 som værende meget brugervenlig, både i forbindelse med udpakning og ibrugtagning, samt under efterfølgende drift.

iRobot Roomba 880 indgik også i en test hos norske TV2, hvor modellen tilsvarende fik 5 ud af 6 mulige stjerner. TV2’s test er dog ikke så dybdegående, men tilslutter sig generelt de positive vurderinger på rengøringsevne og batterilevetid.

Du kan se en introduktionsvideo af modellen her. Videoen er lavet af virksomheden selv:


Miele Scout RX1

✅ Testvinder hos norske Aftenposten.no
✅ Testvinder hos norske tv2.no
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinder hos M3
✅ Testvinder hos svenske Aftonbladet.se

Miele Scout RX1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.199,00 Kr. 0,00 Kr. 3.199,00 Kr. Læs mere
3.199,00 Kr. 0,00 Kr. 3.199,00 Kr. Læs mere
3.199,00 Kr. 0,00 Kr. 3.199,00 Kr. Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere

 

Miele Scout RX1 er blevet testvinder i en række tests hos blandt andet Aftenposten.no, TV2.no og magasinet M3.se, og også det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har givet topkarakterer til modellen.

Miele Scout RX1 leveres med to magnetbånd, der kan lægges ud på gulvet og afgrænse støvsugerens rengøringsområde. Derved kan du holde støvsugeren ude fra de dele af huset, den ikke skal gøre rent.

Derfor er den en af markedets bedste:
Anmelderne hæfter sig blandt andet ved den lave vægt og ikke mindst den lave højde, som giver Miele Scout RX1 mulighed for at komme ind og støvsuge under selv meget lave møbler. Rengøringsevnen er også god og anmelderne skriver at den er ekstra effektiv til opsamling af større nullermænd, papirstumper og lignende urenheder.

Miele Scout RX1 har også ekstra lang batteritid og kører i op til 2 timer eller 150 m2 uden pause eller opladning. Dette skyldes Lithium-ion batteriet, som giver batteriet højere kvalitet og længere levetid. Den har også en indbygget sensor som passer på dine møbler, mens støvsugeren arbejder

Robotstøvsugeren får også ros for hurtig men meget lydsvag rengøring. En indbygget sensor passer på dine møbler, mens støvsugeren arbejder. Sensoren mærker hvor møblerne står og kan dermed undgå at ramme dem.

Miele har lavet denne præsentationsvideo af Scout RX1: 


LG VR62701LVMB

✅ Testvinder hos Råd & Rön 

LG VR62701LVMB

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön offentliggjorde i 2015 den måske mest omfattende test af robotstøvsugere til dato, hvor hele 25 forskellige modeller er testet. Robotstøvsugeren LG VR62701LVMB bliver testens vinder, men der er da også tale om en af dyreste modeller i feltet.

Derfor er denne model en testvinder: 
Råd og Rön er blandt andet imponeret over den lydsvage drift af LG VR62701LVMB, samt evnen til at komme ud i hjørnerne i kraft af det utraditionelle firkantede design. Den generelle brugervenlighed og muligheden for programmering er også med til at løfte den samlede karakter for modellen. Selv om støvbeholderen ikke har indikation for fyldt beholder, får den ligeledes en meget flot karakter på grund af filtreringen og den relativt store kapacitet på 0,4 liter.

Testpanelet udtrykker også tilfredshed med manualens udformning og robottens egenskaber til at klare støvsugningen på egen hånd.

Batteriet i LG VR62701LVMB har en drifts-kapacitet og opladningstid på knap to timer. Med to timers batterilevetid kan støvsugeren nemt klare hele støvsugningen på en gang og skal ikke – som modeller med kortere batterilevetid – lade op midt i en rengøringsrunde.


iRobot Roomba 650

✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön 

iRobot Roomba 650

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.839,00 Kr. 0,00 Kr. 2.839,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere

 

iRobot Roomba 650 har blandt andet været testet i det svenske forbrugermagasin Råd & Rön i 2015, hvor hele 25 robotstøvsugere bliver sammenlignet. Selv om modellen befinder sig i den billigste halvdel af feltet, klarer den sig samlet set udmærket, og opnår en topplacering i testen.

Derfor er denne model en testvinder:
En af de parametre, der trækker meget op, er batteriets store kapacitet på næsten 3 timers driftstid, samt at selve opladningen tager kun cirka 2,5 timer.

I testen vurderes støjniveauet også til at ligge pænt under middel, og robottens evne til at arbejde selvstændigt får også rosende omtale. Evnen til at rengøre hårde gulve og fjerne dyrehår får udmærkede karakterer, mens rengøringsevnen på gulvtæpper og i hjørner får en noget lavere bedømmelse.

Gennemsnitligt betragtet leverer iRobot Roomba 650 med andre ord en god og jævn ydelse, men modellen opnår alligevel en rigtig god samlet placering i testen i kraft af den relativt lave pris.

Du kan se en generel videopræsentation af iRobot Roomba 600 serien her: 


iRobot Roomba 980

✅ Testvinder hos norske Tek.no
✅ Topscorer hos norske Dinsid
e.no

iRobot Roomba 980

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.938,00 Kr. 0,00 Kr. 6.938,00 Kr. Læs mere
6.939,00 Kr. 0,00 Kr. 6.939,00 Kr. Læs mere
7.869,00 Kr. 0,00 Kr. 7.869,00 Kr. Læs mere
7.869,00 Kr. 0,00 Kr. 7.869,00 Kr. Læs mere

 

Det norske magasin Tek.no testede i 2016 topmodellerne fra 5 forskellige producenter af robotstøvsugere, og her opnåede iRobot Roomba 980 en klar førsteplads. Modellen er dog også væsentligt dyrere end de øvrige modeller, men testpanelet finder, at prisforskellen er retfærdiggjort i resultaterne, hvor denne model især er overlegen ved støvsugning af gulvtæpper, der ellers tit volder problemer for både robot- og almindelige støvsugere.

I testen hos Tek.no er iRobot Roomba 980 således den eneste robotstøvsuger, som konsekvent yder højere eller på linje med de bedste af de øvrige. Testpanelet er generelt begejstret for funktionalitet og brugervenlighed på denne model. Dog ligger støjniveauet en smule højere end de mest lydsvage robotstøvsugere, men placerer sig dog rimelig midt i feltet, hvilket betyder, at iRobot Roomba 980 heller ikke hører til blandt de mest støjende.

Du kan se en video om iRobot 980 fra Roboteksperten her:


Severin RB7025 Chill

✅ Kåret som “Bedste Køb” hos Altomdata.dk

Severin RB7025 Chill robotstoevsguer

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
949,00 Kr. 0,00 Kr. 949,00 Kr. Læs mere
949,00 Kr. 0,00 Kr. 949,00 Kr. Læs mere
949,00 Kr. 0,00 Kr. 949,00 Kr. Læs mere

 

Denne prisbillige robotstøvsuger blevet kåret som”Bedste Køb” af magasinet Altomdata.dk i 2017.

Hvis du leder efter en simpel og billig robotstøvsuger, så kan denne model være et rigtig godt valg. Den er markant billigere end mange af de andre modeller på markedet, hvilket skyldes at mærket Severin generelt er et af de billigere mærker på markedet, samt at modellen er en af de mere simple.

Derfor bliver Severin RB 7025 Chill anbefalet som ”Bedste Køb”
En af de vigtigste faktorer der gør dette produkt til et godt køb er naturligvis prisen. Den ligger på et niveau som giver alle mulighed for at eje en robotstøvsuger.
Samtidig udemærker den sig ved at være utrolig simpel at anvende. Mange af de dyrere modeller har en lang række smarte funktioner. Det har Severin RB 7025 ikke, men den kræver til gengæld blot at du trykker på startknappen, for at få den i gang.

Den kan rengøre et rum på op til 100 m2, og den kører normalt ca. 90 minutter på en opladning. Når batteriet er tomt, sættes den blot til opladeren og batteriet vil igen blive fuldt opladt.
Robotten har gummilister på siderne, så den ikke beskadiger dine ting i hjemmet. Den rengøre gennem sine to roterende sidebørster, som effektivt fanger skidt og snavs.

Det bør også nævnes at denne model er meget lydsvag, hvilket er noget som producenterne generelt har været gode til at få optimeret over de senere år. I dag er de fleste kvalitets robotstøvsugere lydsvage, og denne model er altså ikke en udtagelse.

Hos Robotekspertens hjemmeside kan du læse en lang række brugeranmeldelser af robotten. Det viser sig at mere end 90% af brugerne anbefaler den. Du kan selv læse anmeldelserne her.

Du kan her se en præsentationsvideo af robotstøvsugeren, udarbejdet af forhandleren Roboteksperten:


Gode råd, når du køber robotstøvsuger:

I takt med robotstøvsugernes popularitet, er der desværre også kommet rigtig mange modeller på markedet, som ikke er pengene værd. Ifølge de tests vi har gennemgået forud for denne artikel, fås robotstøvsugere til priser på helt ned til 500 kroner. Men fælles for de billige modeller er, at de klarer sig rigtig dårligt i testene.

Vi anbefaler, at du går efter de kendte mærker og modeller, og ikke er alt for sparsommelig med investeringen. Ellers er det bedre at udskyde købet eller nøjes med den traditionelle manuelle støvsuger.

Et budget på 3-5.000 kroner giver dig mulighed for at anskaffe en udmærket robotstøvsuger med god rengøringsevne. Her får du rigtig meget for pengene. De helt dyre modeller koster til gengæld let 8-12.000 kroner. Her får du selvfølgelig alle de nyeste tendenser og funktioner med, og de dyre modeller gør også lidt bedre rent. Men i den prisklasse betaler du forholdsvis meget for ”de sidste procenter” rengøringsmæssigt set.

Hos Forbrugsguiden har vi også udgivet en almindelig støvsuger test, hvor du kan se en oversigt over hvilke støvsugere på markedet der har vundet priser i forskellige anerkendte tests.
Vi giver også en række gode råd til ting du bør være opmærksom på når du køber ny støvsuger. Du kan blandt andet læsere mere om hvad du skal være opmærksom på hvis du er allergiker, samt få information om støjniveau, el-forbrug og meget mere.

For at forsætte i robotafdelingen, kan vi også henvise til vores robotplæneklipper test, hvor vi har samlet en række testvindende robotplæneklippere fra forskellige uvildige tests. I artiklen ser vi også nærmere på en række gode råd ved køb af robotplæneklipper.


Robotstøvsuger Test – Disse tests har vi gennemgået:

Råd & Rön
Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön offentliggjorde i 2015 den måske hidtidige største test af robotstøvsugere med et udvalg på hele 25 forskellige modeller. Testen synes mere objektiv end de fleste andre tests, forstået på den måde, at der ikke er medtaget beskrivelse af de enkelte modeller, men kun karakterer på det parametre, der er testet. Testparametrene er inddelt i hovedområderne støvsugning, batteri, håndterbarhed, støvbeholder og lydniveau. Hvert hovedområde er yderligere inddelt i en række mere specifikke underområder, hvor du kan se hver enkelt vurdering særskilt. Du kan se hele Råd & Rön-testen online her, men det kræver dog, at du er betalende abonnent.

Dinside.no
Dinside.no er et norsk onlinemagasin, der beskæftiger sig bredt med tidsaktuelle emner med forbrugervinkel. Magasinet bringer med jævne mellemrum tests af forskellige produkter, og et eksempel er testen af iRobot Roomba 880 fra december 2014, som er frit tilgængelig for alle. Testen adskiller sig fra de øvrige tests vi refererer til, idet der ikke testes op imod andre produkter. Det giver en mere dybdegående analyse og test, men besværliggør en direkte sammenligning. Magasinet har dog også tidligere testet andre robotstøvsugere på samme vis. Du kan læse hele testen gratis her.

TV2.no
TV2.no er onlineplatformen for Norges TV2, og her har man bl.a. testet 6 robotstøvsugere i en artikel fra november 2014. Testen kan læses her, og er frit tilgængelig. I modsætning til de øvrige tests er der i forbindelse med artiklen åbnet op for brugerkommentarer. Her er der yderligere informationer og erfaringer at hente. Kritiske læsere stiller dog også spørgsmålstegn ved de anvendte testkriterier, som på visse områder kan synes lidt tilfældige.

Aftenposten.no
Den norske avis Aftenposten.no udgav i oktober 2015 en artikel, hvor 6 forskellige robotstøvsugere er testet. Robotstøvsugerne er testet og vurderet af Susanne Frennert, som er doktorgradskandidat i rehabiliteringsteknik ved Lunds Tekniska Högskola i Sverige, hvor hun først og fremmest har beskæftiget sig med robotstøvsugere som hjælpemiddel til ældre. Testen giver en meget subjektiv vurdering af de enkelte modeller (baseret på Susanne Frennerts ekspertise), men understøttes dog af delkarakterer for brug/håndtering, kvalitet og kapacitet, samt opsummering af de mest positive parametre ved den pågældende støvsuger. Artiklen er gratis tilgængelig på avisens hjemmeside.

M3.se
Magasinet M3.se er en del af det svenske IT-netværk IDG, og her har man i flere omgange testet robotstøvsugere. Man er dog her opmærksom på, at teknikken hele tiden udvikles og forbedres, så derfor udgav magasinet i november 2015 en ny test med 6 nyere modeller, testet af Andreas Bergsman. I testen vurderes robotstøvsugerne på en skala fra 1-10, men alle testede modeller scorer dog relativt højt. Testen kan læses gratis af alle. Men bemærk at testen er delt over flere sider, og at linket til de efterfølgende sider er en smule skjult blandt det øvrige indhold.

Tek.no
Det norske onlinemagasin Tek.no har fokus på teknik og gadgets, og tilbyder både relevante tests, guides og diskussionsfora. Magasinet har i april 2016 offentliggjort en test med topmodellerne fra de 5 største producenter af robotstøvsugere og er gratis at læse. Artiklen er skrevet af den erfarne it- og teknologijournalist Kurt Lekanger, og adskiller sig fra de øvrige tests ved udelukkende at fokusere på producenternes topmodeller. Artiklen følges op af en interessant debat, hvor forfatteren selv drøfter test og modeller med læserne. Bemærk at testen er opdelt over flere sider. Links il de efterfølgende sider findes i bunden af artiklen.

Alt om Data
Alt om Data har i marts 2017 foretaget en test af Severin Chill robotstøvsugeren. Testpanelet er især begejstret for brugervenligheden, ydeevnen og prisen. Magasinet har lavet en dybdegående gennemgang af robottens styrker og svagheder, hvor de blandt andet ser nærmere på dens evne til at opfange katte og hundehår fra gulvtæpper. Hele testen er gratis at læse og kan findes ved at klikke her.