Robotgulvvasker guide – De bedste robotgulvvaskere ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Denne artikel handler om de bedste robotgulvvaskere på markedet, udvalgt af eksperter gennem grundige tests.

Vi gennemgår først 2 deciderede robotgulvvaskere fra mærket iRobot, hvor vi både kommer ind på, hvad gulvvaskerne kan, og hvilke funktioner de har, og derefter gennemgår vi, hvad eksperterne mener.

Ud over disse 2 iRobot-robotgulvvaskere har vi også valgt at tage 2 øvrige modeller med. Disse er maskiner, der er kombinerede støvsugere og gulvvaskere.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne robotgulvvasker test-oversigt indeholder: 
🔸 Overblik over de bedste robotgulvvaskere fra iRobot
🔸 Overblik over 2 modeller, der både kan fungere som støvsuger og gulvvasker
🔸 Guide til hvad man skal overveje, når man køber en robotgulvvasker
🔸 Tips til hvordan man bedst vasker sine gulve
🔸 Råd til en mere strømlinet rengøring
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Robotgulvvasker Test-oversigt – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de robotgulvvaskere, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig de bedst anmeldte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige robotgulvvaskere, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandler der har den bedste pris.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


iRobot Braava Jet M6 – robotgulvvasker med præcisionsjetspray

Vores anbefaling

Kåret som ”Editor’s Choice” hos det amerikanske tech-magasin Techhive.com
Kåret som ”Editor’s Choice” hos det britiske tech-magasin PCmag.com
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske tech-magasin PCworld.com
iRobot Braava Jet M6

.
iRobot Braava Jet M6 er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Techhive.com, PCmag.com, PCworld.com og M3.idg.se. Alle eksperter er begejstrede for robotgulvvaskeren, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens forskellige funktioner og lydløse rengøring. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at iRobot Braava Jet M6 er temmelig dyr.

Fremragende robotgulvvasker, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er iRobot Braava Jet M6 en robotgulvvasker, som de fleste vil få glæde af at have i deres hjem. Eksempelvis skriver eksperterne fra Techhive.com, at dette er en ”fremragende robotgulvvasker med masser af smarte funktioner”. De mener, at den er ”ideel til hjem med mange hårde gulve”.

Eksperterne fra PCmag.com og PCworld.com fremhæver ydermere, at iRobot Braava Jet M6 er forholdsvis stille og lille, hvilket de mener er et plus. De er ligeledes glade for, at robotgulvvaskeren er kompatibel med Amazon Alexa og Google Assistant.

M3.idg.se er enige i alle disse udtalelser, men hæfter sig også ved, at iRobot Braava Jet M6 er lavet af kvalitetsmaterialer. Dog nævner nogle eksperter, at selvom modellen er effektiv til at rengøre, kan den ikke fjerne alle pletter.

Praktisk robotgulvvasker

Med iRobot Braava Jet M6 får man en praktisk robotgulvvasker, der kører frem og tilbage i et rengøringsmønster.

Modellen sørger for at navigere rundt om alle forhindringer og kører selv tilbage til ladestationen, når batteriet er ved at være tomt. Var robotten ikke færdig med rengøringen, starter den selv igen, når den er fuldt opladet. Brugstiden er på 75 minutter, og opladningstiden er tre timer.

Derudover kommer iRobot Braava Jet M6 med en præcisionsjetspray, der opløser snavs og klæbrige pletter. Hertil er rengøringskludene til gulvvask forsynet med en absorberende overflade, mens der også er klude til fejning.

Nem betjening

iRobot Braava Jet M6 er fremstillet i et firkantet design, så den nemt kan nå ind i alle hjørner og langs kanter.

Man kan ydermere nemt betjene og styre robotten fra ens smartphone via iRobot Home-appen, Google Assistant eller Amazon Alexa. Herved kan man fortælle robotten, hvor den skal gøre rent henne og hvornår, den skal gå i gang.

Robotgulvvaskeren har desuden en teknologi, hvor man kan opsætte virtuelle vægge via appen. På den måde kan man afskære de områder i hjemmet, hvor robotten ikke skal gøre rent. Sidst men ikke mindst kommer iRobot Braava Jet M6 med både to mopper til gulvvask samt en moppe til fejning.

Fordele

 • Virtuelle vægge
 • Betjening via app
 • Amazon Alexa eller Google Assistant
 • Præcisionsjetspray
 • Kan både vaske gulv og feje
 • Brugstid på 75 minutter
 • Quiet., Small.
Ulemper

 • Er relativ dyr
 • Genstridige pletter vil kræve noget ekstra arbejde at fjerne.

Specifikationer ved iRobot Braava Jet M6
🔴 Type: Robotgulvvasker
🔴 Mærke: iRobot
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: Op til 75 minutter
🔴 Opladningstid: 180 minutter
🔴 Højde: 8,9 centimeter
🔴 Bredde: 27 centimeter
🔴 Dybde: 25,4 centimeter
🔴 Vægt: 1,6 kilo

Her kan du se en præsentationsvideo af iRobot Braava Jet M6. Videoen er produceret af iRobot:


Xiaomi Roborock S7 – vaskerobot med moppefunktion

Bedste robotstøvsuger med indbygget gulvvask

“Editors’ Choice” på det amerikanske blad Techhive.com
Anbefalet af det amerikanske businessmagasin Businessinsider.com
5 ud af 5 stjerner fra det britiske magasin Expertreviews.co.uk
Xiaomi Roborock S6 Pure

.
Det her er en omtalt lille robot, og det er da ikke nogen tilfældighed, for den har netop fået topkarakterer og anbefalelsesværdig ros fra robotentusiaster og -eksperter verden rundt. 

Den er blevet testet af hele 7 kilder, hvor Techhive.com og Pocket-lint.com erklærer den som vinderen af “Editors’ Choice”, mens den har fået 4,5 ud af 5 stjerner hos henholdsvis Techadvisor.co.uk og Trustedreviews.com. Her skriver de fx: “The Roborock S7 was one of our favourite vacuum cleaners, delivering the quality of clean we’d expect from a much more expensive cleaner.” 

Businessinsider.com er også stor fan af denne moderne støvsuger og indikerer da også, at de varmt kan anbefale den. På Expertreviews.co.uk imponerer den kraftigt og får hele 5 ud af 5 stjerner. Techradar.com er også dybt imponeret over dens effektivitet i forhold til pris og giver den 4 ud af 5 stjerner. 

Multifunktionel

Det er nu fastslået, at eksperterne er vilde med denne model, men hvad er det så lige, der gør denne model så god? Xiaomi Roborock S7 sikre dig et ultra rent hjem med sine 10 forskellige sensorer. Den sørger for at være så grundig som muligt ved at kortlægge den bedste rute for at øge effektiviteten. 

Udover at denne robotstøvsuger har en utrolig stærk sugeevne, kommer den også med et meget kraftigt batteri, og så sørger den også selv for at køre tilbage til ladestationen, så den altid er klar til rengøringen.

Endvidere er den også udstyret med en gulvmoppe, som gør, at den også kan vaske dine gulve. Vandbeholderen kan rumme 180 ml vand, og du kan helt selv justere niveauet af vand fra din app. Dette er utrolig smart og effektivt, da det gør, at du trygt kan overlade rengøringen af alle dine gulve til Xiaomi Roborock S7. 

Mere for pengene

Det er en kendsgerning, at denne smarte og multifunktionelle robotstøvsuger er en sand favorit hos eksperterne, og det, at den er så brugervenlig og både kan støvsuge samt vaske gulve, er da også det positive, der går igen hos eksperternes anmeldelser og det, der gør den til favoritten. 

I forhold til andre robotstøvsugere på markedet lige nu kommer denne med den nyeste teknologi inden for området, hvor du kan styre og kortlægge robotten over din egen telefon. Den bliver især rost for, at køberne får meget mere end, hvad de betaler for, da denne robot kan sammenlignes med de dyreste på markedet.

Fordele

 • Automatisk genoplad og fortsæt-funktion
 • Taler sammen med smartphones
 • Ubegrænset arbejdsareal
 • Moppefunktion
 • Kortlægning
Ulemper

 • Har en lille støvbeholder
 • Har en relativ høj pris
 • Støvsugerens runde form gør
 • At den har svært ved at rengøre hjørner.

Udvalgte specifikationer om Xiaomi Roborock S6 Pure
🔴 Type: Robotgulvvasker
🔴 Mærke: Xiaomi
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid pr. opladning: 150 min.
🔴 Opladningstid: 2-3 timer
🔴 Bredde: 35 cm.
🔴 Dybde: 35 cm.
🔴 Højde: 9,6 cm.
🔴 Vægt: 3,2 kg.


Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI – Testvindende robotstøvsuger og gulvvasker

Bedste robotgulvasker med AI

Vurderet som “Editors’ Choice” på det britiske magasin PCmag.com 
Anbefalet af det amerikanske blad Tomsguide.com 
5 ud af 5 stjerner af det amerikanske magasin Zdnet.com 
4.5 ud af 5 stjerner af det britiske magasin Techradar.com 
2.5 ud af 5 stjerner af det amerikanske magasin Digitaltrends.com

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI

.
Dette er en innovativ robotstøvsuger, der ikke bare støvsuger og mopper dit gulv, den har også et overvågningskamera indbygget i sig og kan derfor både stå for sikkerheden og rengøringen. Dette er derfor, at den har fået 4 ud af 5 stjerner og er blevet kåret som “Editors’ Choice” på PCmag.com

Det er også dens evne til at undgå objekter, der gør den anbefalsesværdig for Tomsguide.com og gør sig fortjent til 5 stjerner på Zdnet.com, 4,5 på Techradar.com og 2,5 på Digitaltrends.com. De er alle imponeret over dens systemiske funktioner. 

Sikkerhed, rengøring og AI

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI er en super funktionsdygtig robotstøvsuger, der klare dine gulve, når du er på arbejde. Den har en batteritid på 3 timer, hvilket er utrolig lang tid, så der er en god chance for, at du har rene gulve til, når du kommer hjem.

Støvsugeren er en 2-i-en løsning, hvor du både får sugeeffekten men også moppefunktionen, hvor den både kan støvsuge og moppe. Dette betyder, at den er maks effektiv på sine 3 timer, og du kan være helt sikker på et rent hjem. 

Derudover er Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI også blevet rost meget for, hvordan den nemt undgår objekter i hjemmet, som er indenfor det kortlagte område, som du har indkodet i støvsugeren. 

En ekstremt fed og imponerende feature, som eksperterne også er utroligt begejstret over, er robotstøvsugerens indbyggede videokamera, der taler sammen med din smartphone, så du altid kan holde øje rengøringen i dit hjem. 

En sikker løsning

Denne robotstøvsuger arbejder efter AI-teknologi, og netop derfor er du garanteret, at den undgår ting i hjemmet, som ikke skal støvsuges op eller ødelægge robotten. Det gør det super let for dig, da du ikke skal igang med den helt store oprydning inden, du går hjemmefra.

I forhold til andre robotstøvsugere på markedet får du her en god støvsuger, der klarer rengøringsarbejdet fint med masser af batteri i tanken. Støvsugeren er anbefalet til bare gulve, da den i eksperternes test ikke har kunne klare gulvtæpper i lige så høj grad, og den har også svært ved at støvsuge hjørner. 

Men dette er en støvsuger til dig, der skal have arbejdet gjort uden, at du behøver at tænke over noget. Den klare både overvågning og rengøring. 

Fordele

 • Indbygget videokamera
 • Både moppe og vakuum
 • AI-teknologi, der kan undgå alle unødige objekter
 • Automatically recognizes and avoids obstacles
 • Exceptional battery life
 • Allows for remote home monitoring with built-in camera
 • Supports virtual boundaries
 • Amazon Alexa and Google Assistant voice support
Ulemper

 • Har en relativ høj pris
 • Rengør kun med vand uden rengøringsmiddel
 • Er ikke specielt brugervenlig
 • Auto-Empty stationen sælges separat.

Udvalgte specifikationer om Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI 

🔴 Type: Robotgulvvasker
🔴 Mærke: Ecovacs
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid pr. opladning: 175 min.
🔴 Opladningstid: 6,5 timer
🔴 Bredde: 35,3 cm.
🔴 Dybde: 35,3 cm.
🔴 Højde: 9,3 cm.


Eufy Robovac L70 Hybrid – Robotgulvvasker med appstyring

Anbefalet af det amerikanske magasin Tomsguide.com 
Anbefalet af det britiske magasin Good Housekeeping Institute 
Anbefalet af det amerikanske magasin Wirecutter 
8,4 ud af 10 stjerner på den amerikanske blog Thetrendyblog.net 
3,5 ud af 5 stjerner på det amerikanske magasin Digitaltrends.com 

Eufy Robovac L70 Hybrid

Denne robotstøvsuger fra Eufy er en kraftig en af slagsen, som tager dig med ud på de nyeste teknologiske rejser. Dette ses også i eksperternes vurderinger, hvor Tomsguide.com, Good Housekeeping Institute og Wirecutter varmt anbefaler den lille robot og især for sin lange batteritid, laser navigation og lydløse rengøring.

Robotten er også en fornøjelse for den amerikanske blog Thetrendyblog.net, som giver den hele 8,4 ud af 10 stjerner. På Digitaltrends.com giver de den også en høj vurdering, hvor de skriver sådan om den: “The Eufy RoboVac L70 is an affordable 2-in-1 robot vacuum that goes the right direction.” 

Det kan vist roligt siges, at det er en imponerende og lydløs lille sag af en robotstøvsuger. 

Nyeste teknologi og utrolig effektiv

Dette er en effektiv støvsuger, du næsten glemmer i løbet af dagen, for den er utrolig lydløs, når den kører hen over dine gulve. Det er fortjent, at den her robotstøvsuger har fået så gode anmeldelser af eksperterne.

Denne model er en hybrid, hvilket betyder, at den både kan støvsuge samtidig med, at den kan moppe dine gulve. Dette er en funktion, der næsten begynder at blive uundværlig, for her har du en løsning, hvor den klarer hele rengøringen for dig. 

En af de nyeste teknologier inden for robotstøvsugere er netop denne laser navigation, hvor den selv sørger for at scanne rummet, og dermed finder den den mest optimale rute for din rengøring. Den kan hermed være mest effektiv med arealet på den brugstid, som den har. 

Eufy Robovac L70 Hybrid er en støvsuger, der har en utrolig kraftfuld vakuum, som sørger for at støvsuge selv de mest beskidte hjørner af hjemmet. Du kan roligt overlade rengøringen til denne lille robotstøvsuger. 

En rigtig fin pris

Dette er en effektiv hybridstøvsuger, som har alle de funktioner en robotstøvsuger skal have. Den klarer støvsugningen og vakuum til perfektion, og samtidig klarer den også lige vaskningen af gulvene. 

I forhold til andre robotstøvsugere på markedet er dette en utrolig fed en af slagsen, som endda også er til en rigtig god pris. Det eneste, som eksperterne lægger en finger på, er, at denne er en ret høj model, som kan give problemer med nogle skabe. Denne model er derfor til dig, der bare skal have rengøringen gjort utrolig effektivt og kraftfuldt.

Fordele

 • Taler sammen med smartphones
 • Laser navigation, Godt batteriliv
 • Meget kraftfuld støvsugning og vask af gulve
Ulemper

 • Kan ikke rengøre under møbler
 • Kan være for dyr for nogle forbrugere
 • Der følger ikke reservedele med
 • Børsten er relativ lille.

Udvalgte specifikationer om Eufy Robovac L70 Hybrid
🔴 Type: Robotgulvvasker
🔴 Mærke: Eufy
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid pr. opladning: 150 min.
🔴 Opladningstid: 4-5 timer
🔴 Bredde: 35,6 cm.
🔴 Dybde: 35,6 cm.
🔴 Højde: 10,2 cm.
🔴 Vægt: 3,8 kg


Modeller med både støvsuger og gulvvasker-funktion

I det ovenstående har vi set nærmere på forskellige robot-gulvvaskere. I dette afsnit ser vi nærmere på produkter, der både kan støvsuge og vaske gulve.


Xiaomi Roborock S55robotstøvsuger med gulvvask

91 ud af 100 points hos danske Test-støvsuger.dk
God anmeldelse hos amerikanske Gearbest.com

Xiaomi Roborock S55

.
Xiaomi Roborock S55 er blevet testet af 2 hold eksperter – her er tale om den danske Test-støvsuger.dk og den amerikanske Gearbest.com. Modellen er blevet vurderet ud fra kriterier angående rengøringspræstationer, funktioner, brugervenlighed og anvendelighed, og baseret på disse konkluderer eksperterne, at her er tale om et rigtig godt produkt.

God køretid

Xiaomi Roborock S55 kan både støvsuge og moppe gulvene, og et effektivt batteri tillader en lang køretid.

Arbejdstiden for almindelig støvsugning ligger på op til 150 minutter, og for gulvvask ligger den på 45-60 minutter.

Robotten registrerer selv, når batteriet er ved at løbe tør – når der er 20 procent tilbage, så returnerer den selv til ladestationen.

Når den er færdig med at lade op (det tager omkring 4 timer), vender den tilbage og færdiggør arbejdet. Maskinen har HEPA-filter for en maksimal støv-filtrering.

Xiaomi Roborock S55 kommer med en lang række funktioner, som gør modellen meget smart. Her er blandt andet tale om en tilhørende app, virtuel væg og sensorbaseret navigationssystem.

Der findes også en trappesensor, som forhindrer uheld, og så er maskinen specialdesignet til at kunne bevæge sig over både dørtrin og tæpper på op til 2 centimeter.

Her er i øvrigt tale om en stillegående model med et støjniveau på kun 60 dB.

Lang arbejdstid, ifølge eksperterne

Xiaomi Roborock S55 er blandt andet blevet testet af danske Test-støvsuger.dk, som især fremhæver maskinen for arbejdstiden.

Her er den blevet sammenlignet med 58 øvrige robotstøvsugere, og efter sammenligningen vurderes det, at dette produkt i gennemsnit kan arbejde 59 minutter længere end gennemsnittet.

Også støjniveauet er ifølge de danske eksperter lavere end gennemsnittet, og så fremhæves det, at den kommer med en app og kan samarbejde med både Google Assistent og Amazon Alexa.

God tilføjelse til Xiaomis produktserie, ifølge eksperterne

Xiaomi Roborock S55 er ligeledes blevet testet af Gearbest.com, som kalder maskinen for en god tilføjelse til Xiaomis serie af smart-produkter til hjemmet.

Det er også en smart-funktion, som eksperterne hæfter sig ved først – nemlig muligheden for app-styringen.

Herudover modtager produkter ros for en stærk sugekraft og en lang batteritid. Også muligheden for både at kunne støvsuge og moppe fremhæves, og det samme gør designet, byggekvaliteten og filteret.

Specifikationer ved Xiaomi Roborock S55
🔴 Type: Kombineret støvsuger og gulvvasker
🔴 Mærke: Xiaomi
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: Op til 150 minutter for støvsugning og 60 minutter for gulvvask
🔴 Opladningstid: 240 minutter
🔴 Støjniveau: 60 dB
🔴 Kapacitet, støvebeholder: 0,5 liter
🔴 Højde: 9,6 centimeter
🔴 Bredde: 35 centimeter
🔴 Dybde: 35 centimeter
🔴 Vægt: 3,5 kilo

Udvalgte fordele ved Xiaomi Roborock S55
Kan både støvsuge og moppe
Lang arbejdstid
Med HEPA-filter
Virtuel væg-funktion
Med app

Her kan du se en præsentationsvideo af Xiaomi Roborock S55. Videoen er produceret af Xiaomi: 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


iRobot Braava 390T – Bedste firkantede robotgulvvasker til prisen

irobot_braava_390t

.
iRobot Braava 390T er blevet testet af 2 hold eksperter, som udgøres af henholdsvis roboteksperterne fra Thehomerobots.com og gadget-eksperterne fra Gearbrain.com. Begge ekspertpaneler er meget begejstrede for denne model, og derfor modtager den en god anmeldelse begge steder.

Kan både feje og vaske

iRobot Braava 390T er en lille og kompakt robotgulvvasker, som er meget let at anvende. Modellen kan både feje og vaske, og når den skal bruges, skal man blot sætte den tilhørende klud på og derefter vælge, om den skal feje eller vaske.

Herefter går den i gang med arbejdet, og når det gælder gulvvask, så kan maskinen varetage et areal på op til 33 m2. Arealet ligger på op til 93 m2, når det gælder fejning.

iRobot Braava 390T kører på batteri, og batteriet giver en køretid på op til 150 minutter, når det gælder gulvvask. Dette er rigtig meget. Skal maskinen blot feje, kan den arbejde længere – helt op til 210 minutter. En fuld opladning tager herefter omkring 120 minutter.

Maskinen er også udstyret med et indbygget navigationssystem, som holder øje med, hvor den har gjort rent, og hvor der mangler.

Modellen anvender desuden genanvendelige klude, som både fjerner skidt, støv, snavs og hår.

Stort arbejdsareal, ifølge eksperterne

iRobot Braava 390T er blandt andet blevet testet af Thehomerobots.com, som er meget begejstrede. De nævner flere forskellige plusser ved modellen, og særligt hæfter de sig ved, at denne maskine kan varetage et meget større arbejdsareal end tidligere iRobot Braava-modeller.

Eksperterne er også glade for, at maskinen både kan feje og vaske gulve, og dertil kommer, at batteriet er rigtig godt. Det tillader en rigtig lang arbejdstid, hvor robotten kan nå langt, og takket være Turbo Charging-systemet lades batteriet hurtigt op igen.

Let at anvende og stillegående, ifølge eksperterne

iRobot Braava 390T er også blevet testet af Gearbrain.com, som skriver, at det kommer an på ens boligsituation, om man vil få det maksimale ud af maskinen: Har man mange hårde gulve og måske pelsede kæledyr, så vil denne være en god investering. Det bemærkes dog, at maskinens hovedformål ikke er dybderengøring men derimod den daglige, lette rengøring af gulvene, som efterlades mere skinnende.

Herudover modtager modellen ros for at være stillegående og meget let at bruge, og designet er også kompakt. Dog er rengøringsevnerne begrænsede og kan ikke måle sig med den effektivitet, som for eksempel robotstøvsugerne fra iRobot kan levere.

Fordele

 • Smart og kompakt design
 • Kan både feje og vaske gulve
 • Køretid på op til 150 minutter
 • Navigationssystem
 • Med genanvendelige klude
 • Simple to use
 • Quiet
 • Compact design
Ulemper

 • Har begrænsede rengøringsevner
 • Skal bruge en GPS cube for at kunne navigere ordentligt
 • Kan ikke oplade sig selv
 • Kan ikke indstilles.

Specifikationer ved iRobot Braava 390T
🔴 Type: Robotgulvvasker
🔴 Mærke: iRobot
🔴 Arbejdsareal: Op til 33 m2 (gældende for gulvvask)
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: Op til 150 minutter (gældende for gulvvask)
🔴 Opladningstid: 120 minutter
🔴 Højde: 7,9 centimeter
🔴 Bredde: 21,6 centimeter
🔴 Dybde: 24,4 centimeter
🔴 Vægt: 1,8 kilo

Her kan du se en præsentationsvideo af iRobot Braava 300 serien. Videoen er produceret af iRobot:


iRobot Braava Jet 240 

 

irobot braava jet 240 gulvrenser

 

iRobot Braava Jet 240 er blevet testet af 3 hold eksperter, som inkluderer teknologieksperterne fra henholdsvis Pcmag.com, Digitaltrends.com og Techhive.com. Modellen er blevet testet på forskellige parametre såsom effektivitet, brugervenlighed, opsætning og funktioner, og disse danner grundlaget for den endelige anmeldelse. Alle 3 hold eksperter er begejstrede for iRobot Braava Jet 240 og giver den en topscore.

Fejer, mopper og vasker

iRobot Braava Jet 240 er en stilfuld og elegant robotgulvvasker i en firkantet form. Modellen er derfor specialdesignet til at komme til trange steder, således at hele gulvarealet bliver rent. Produktet er skabt til at varetage et område på omkring 20-25 m2, og strømkilden kommer fra et genopladeligt batteri. Batteriet giver op til 40 minutters køretid, og herefter tager det omkring 2 timer at lade det fuldt op. Man kan afgrænse maskinens arbejdsområde via funktionen virtuel væg.

iRobot Braava Jet 240 kan både feje, moppe og vaske, og det eneste, man behøver at gøre, er at trykke på start. Styringen foregår let og via den tilhørende iRobot Home App på telefonen, og her kan man også justere vandniveau og foretage diverse ændringer i kørslen. Herudover kommer produktet med en smart forhindrings-sensor, så den selv kan registrere, hvis der er møbler, trapper eller tæpper i vejen.

Smart med flere funktioner, ifølge eksperterne

iRobot Braava Jet 240 er blandt andet blevet testet af Pcmag.com, som giver 4 ud af 5 stjerner. Denne høje score gives, idet de britiske eksperter synes, at det er rigtig smart med de forskellige rengørings-modi, som betyder, at maskinen både kan moppe, vaske og feje.

Herudover bemærkes det, at denne robotgulvvasker er relativt stillegående, når den arbejder, og så er den lille og kompakt. Også prisen er overkommelig. Pcmag.com nævner dog nogle minusser, og her synes de, at arbejdsarealet er en smule lille. Selv om prisen er overkommelig, så kommenterer eksperterne, at ekstra klude kan komme til at koste en del, og så har den sine udfordringer, når det kommer til genstridige pletter.

Gør det lettere at gå barfodet, ifølge eksperterne

Digitaltrends.com er ligeledes begejstrede for iRobot Braava Jet 240 og kommenterer, at med denne model vil det blive meget mere behageligt at gå barfodet i hjemmet. Maskinen er nemlig effektiv i brug, og så er den meget lille i designet. Den er relativt effektiv i brug, men har lidt problemer med dyrehår og stride pletter. Techhive.com har også testet modellen og roser den især for den forholdsvist lave pris og effektive rengøring.

Den er måske ikke velegnet til meget dybdegående rengøring, men den klarer hverdagsrengøringen rigtig flot, vurderes det. Herudover roses maskinen også for den intelligente navigation, de forskellige funktioner og den kompakte form.

Specifikationer ved iRobot Braava Jet 240
🔴 Type: Robotgulvvasker
🔴 Mærke: iRobot
🔴 Arbejdsareal: 20-25 m2
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: Op til 40 minutter
🔴 Opladningstid: 120 minutter
🔴 Kapacitet: 0,15 liter
🔴 Højde: 8,4 centimeter
🔴 Bredde: 17 centimeter
🔴 Dybde: 17,8 centimeter
🔴 Vægt: 1,2 kilo

Udvalgte fordele ved iRobot Braava Jet 240
Køretid på 40 minutter
Virtuel væg
Kan udføre flere opgaver
Med app
Indbygget forhindringssensor

Her kan du se et kort TVspot for iRobot Braava Jet 240. Videoen er produceret af iRobot: 


Købsguide: Dette skal du overveje, når du køber en robotgulvvasker

Robotgulvvasker

Her finder du en guide omkring hvad man skal have in mente, hvis man overvejer at anskaffe sig en robotgulvvasker, og hvad man især bør se efter:

Pris
Robotgulvvaskere er ikke billige, og det er netop en af de største ulemper. Afhængig af pris kommer de med forskellige funktioner. De dyreste kan koste mange tusinde kroner.

En billig robotgulvvasker behøver dog ikke være en dårlig investering – her kan man med fordel læse eksperternes vurderinger for at finde frem til de bedste. Nederst i denne artikel findes links til alle ekspert-undersøgelserne.

Præstation
Robotgulvvaskere vil sjældent kunne erstatte den grundige rengøring med rigtig gulvvask og støvsugning. Men de kan varetage den lettere dagligdagsrengøring. Rengøringsevnerne varierer dog stadig en del fra model til model. Læs også her med fordel eksperternes vurderinger.

Rengørings-modi
Robotgulvvaskerne kommer med forskellige rengørings-modi. Nogle kan både støvsuge, feje og moppe, og ofte findes der forskellige niveauer for, hvor vådt gulvet kan blive. Prisen afhænger dog også ofte heraf.

Programmering
Det kan være smart at købe en robotgulvvasker med programmerings-mulighed, så den kan indstilles til at arbejde på et bestemt tidspunkt – for eksempel når man ikke er hjemme.

Batteri
Batteritiden varierer fra model til model, men de nyeste maskiner kan støvsuge i flere timer og moppe i op til en time.

Sensorer
Ofte findes sensorsystem som styrer navigationen. Gå efter en model med sensorsystem, som også kan registrere forhindringer og selv lave intelligente ruter.

Brugervenlighed/set-up
Nogle robotgulvvaskere er indviklede at få op at køre, hvor andre er mere brugervenlige. Det kan være en fordel at vælge en simpel model, hvis man ikke er en haj til teknologi.

App
De fleste robotgulvvaskere kommer i dag med en tilhørende app. Det kan være rigtig smart, men gå efter en model med en intuitiv og brugervenlig app.

Støj
Støjniveauet svinger meget fra model til model, men robotgulvvaskere er ofte meget mere stillegående end almindelige støvsugere.


Sådan vasker du dine gulve

Her følger tips og tricks til en let og effektiv gulvvask:

Støvsug først: Start altid med at støvsuge overflader og underlag. Det fjerner løst skidt, støv og snavs.

Vask efter gulvtype: De hårde gulve skal vaskes lidt forskelligt afhængig af materiale. Nedenunder gennemgår vi, hvordan de forskellige gulvtyper skal håndteres.

Tør gulvet af: Efter vasken bør man tørre gulvet grundigt af med en tør klud. Det fjerner overskydende vand og fugt og fjerner også den sidste rest af skidt og snavs.


Vask af trægulve – både behandlede og ubehandlede

ubehandlet traegulvMan bør anvende vand og sæbespåner til vask af trægulve. Blandingen bør hedde 5 liter vand og 1 deciliter sæbespåner. Sørg for at blande spånerne godt sammen med vandet, så der ikke er klumper og u-opløste spåner.

Er trægulvet oliebehandlet, så bør man i stedet anvende specialsæbe til formålet.

Husk ikke at anvende for meget vand på trægulve, da de kan suge det til sig. Det kan give en form for opsvulmning i gulvet.


Vask af laminatgulve

laminatgulvMan bør anvende vand og brun sæbe til vask af laminatgulve. Man kan også anvende universalrengøringsmiddel. Brug helst den flydende, brune sæbe og anvend 1 liter sæbe til 5 liter vand.

Laminatgulve tåler ikke for meget vand, så sørg for at klud eller moppe er opvredet.


Vask af fliser og klinker

flisegulvMan bør anvende vand og brun sæbe til vask af fliser og klinker. Der skal omkring 5 liter vand til 0,5 liter brun sæbe. Brug helst den flydende variant.

Man kan også anvende sæbespåner.


Vask af betongulve

betonUbehandlede betongulve bør vaskes med en blanding af vand og sæbespåner – 1 deciliter spåner til 5 liter vand.

Af og til kan det også være en fordel at anvende universalrengøringsmiddel i stedet for sæbespåner.


Vask af linoleumsgulve

Linoleum-gulvBrug vand og sæbespåner til vask af linoleumsgulve – en halv deciliter spåner til 5 liter vand. Man kan også anvende universalrengøringsmiddel af og til.

Man bør være opmærksom på ikke at vælge et rengøringsmiddel, der har en pH-værdi på mere end 9.


Simple råd til at stømline og effektivisere din rengøring

rengøringRengøring er nødvendigt for et sundt hjem, men det tager tid og er ikke altid lige sjovt. Eksperterne fra Cnet.com kommer i det følgende med 6 tips til, hvordan man kan halvere den tid, man bruger på rengøring:

Tip 1: Lad ikke post og reklamer fylde: Hvis man stadig får meget fysisk post, så bør man ikke lade det ligge, når man har tømt postkassen. Gør det til en vane med det samme at frasortere det, man ikke vil læse. Smid det ud med det samme. Regninger og ønsket post bør have en fast plads. Hvis man ikke orker at sortere post, så kan man arrangere det, så man får sin ønskede post digitalt i stedet.

Tip 2: Opvasken: Lad være med at stille tallerkenerne på køkkenbordet eller i vasken. Skyl (eller vask) dem af eller put dem i opvaskemaskinen med det samme.

Tip 3: Omfavn robot-teknologien: Hvis man ikke orker den daglige støvsugning, så kan man investere i en robot-støvsuger. Den kan varetage den lette rengøring og holde gulve og tæpper rene.

Tip 4: Lad toiletter rengøre sig selv: Der findes ikke en robot til rengøring af toilettet, men man kan købe tabs og midler, der rengør kummen efter hvert skyl.

Tip 5: Dæk hylderne i køleskabet til: For at undgå at skulle vaske og skrubbe hylderne i køleskabet kan man i stedet dække dem med egnet papir, som man bare kan smide ud, når de bliver beskidte. Man kan også købe genanvendelige materialer, så man ikke behøver at smide så meget ud.

Tip 6: Giv alting en plads: Sørg for at alting i hjemmet har en plads – så er der mindre chance for rod. For eksempel en plads til sko, en kurv til nøgler og solbriller, en knage til overtøjet, magasiner og blade i holder dér hvor man ønsker at læse dem, vasketøjskurv til brugt tøj og kurve/spande til affald.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke robotgulvvaskere er de bedste?

Hvis du søger en af de bedste robotgulvvaskere, som er på markedet lige nu, så bør du tage et nærmere kig på modellerne iRobot Braava Jet M6, Xiaomi Roborock S6 Pure og Ecovacs Deebot Ozme T8 AIVI, som har scoret nogle rigtig fine testresultater pga. deres gode egenskaber.

🧐 Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en robotgulvvasker?

Når du skal købe en robotgulvvasker, så bør du være opmærksom på flere ting. Dog bør du specielt overveje, hvor lang batterilevetiden på robotten skal være, såvel som hvor længe den skal være om at lade op. Det kan være frustrerende, hvis den hurtigt løber tør for strøm.

👍 Er en robotgulvvasker pengene værd?

Ja, en robotgulvvasker kan uden tvivl være pengene værd. Det kan være en hård opgave at skulle vaske gulvet i dit hjem. Hvis du ikke er i stand til eller ikke har tid til at skulle gøre det regelmæssigt, så kan en robotgulvvasker være en kærkommen hjælp.

🤔 Hvor lang tid holder en robotgulvvasker?

Generelt kan du godt tillade dig at forvente, at din robotgulvvasker kommer til at holde mellem fire og seks år, da robotterne generelt bliver bygget til at kunne holde så længe. Dog afhænger deres levetid også af, hvor meget du bruger den, såvel som hvordan du vedligeholder den.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Channelnews.com.au 🇦🇺

Channelnews.com.au er en australsk nyhedsside med fokus på handel og teknologi. Dette kombineres her i en test af Evovacs Deebot R98. Ønsker du at læse mere, kan hele testen af produktet ses her hos Channelnews.com.au. 

Digitaltrends.com 🇺🇸

Digitaltrends.com er en amerikansk teknologi-side, hvis hovedformål er at guide og navigere forbrugerne gennem den digitale verden. Digitaltrends.com skriver både om nyheder, guides, artikler og laver videoer til formålet samt tester forskellige elektroniske forbrugerprodukter som fjernsyn, computere, telefoner med mere. Her har Digitaltrends.com testet iRobot Braava Jet 240. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Drkoch.dk 🇩🇰

Drkoch.dk er en dansk blog, der handler om livsstil. Drkoch.dk foretager også tests, og her gælder det en anmeldelse af Xiaomi Roborock Mi S50. Læs hele anmeldelsen her på bloggen.

Gearbest.com 🇺🇸

Gearbest.com er en amerikansk webside, der beskæftiger sig med teknologi og gadgets. Her gælder det en test af Xiaomi Roborock S55. Du kan læse hele eksperternes vurdering hos Gearbest.com. 

Gearbrain.com 🇺🇸

Gearbrain.com er en online teknologside med fokus på gadgets, teknik og teknologi. Gearbrain.com foretager også tests, og her er modellen iRobot Braava 390T blevet testet. Læs anmeldelsen i sin helhed her hos Gearbrain.com.

Homereviewster.com 🇺🇸

Homereviewster.com er en amerikanske hjemmeside med fokus på tests og anmeldelser af forskellige produkter til hjemmet. Her gælder det en test af Evovacs Deebot R98. Læs hele testen hos Homereviewster.com.

Meccanohome.com 🇺🇸

Meccanohome.com er en amerikansk hjemmeside med fokus på teknologiske produkter til hjemmet. Dette inkluderer også robotter, og her har Meccanohome.com derfor testet Evovacs Deebot R98. Hele testen findes her. 

Pcmag.com 🇺🇸

Pcmag.com er et teknologi-/computermagasin, som skriver om alt, hvad der rører sig inden for computer- og teknologiverdenen. Det gælder både nyheder, gadgets, konsoller og spil, og hertil udføres blandt andet guides og tests af forskellige produkter. Her har Pcmag.com testet 2 forskellige robotgulvvaskere:

Ønsker du at læse mere om testen af iRobot Braava Jet 240, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Roborock S5, kan du klikke på dette link.

PCmag.com har ligeledes testet og anmeldt iRobot Braava Jet M6, som de har kåret som ”Editor’s Choice”. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Techradar.com 🇺🇸

Techradar.com er en international teknologi-webside, som drejer som om udviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet Roborock S5. Læs mere om testen på Techradar.com.

Techgearlab.com 🇺🇸

Techgearlab.com er en teknologiside med fokus på teknologi og teknologisk udstyr til forbrugerne. Techgearlab.com har her set nærmere på den kombinerede støvsuger/gulvvasker Xiaomi Roborock Mi S50. Du kan læse hele Techgearlab.com’s anmeldelse af produktet her.

Techhive.com 🇺🇸

Techhive.com er en amerikansk teknologiside, der skriver om det nyeste inden for teknologi. Dette inkluderer også tests af forskellige teknologiske produkter som her med forskellige gulvvaskere:

Ønsker du at læse mere om testen af iRobot Braava Jet 240, kan den læses via dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Roborock S5, kan den læses via dette link.

Techhive.com har ligeledes testet og anmeldt iRobot Braava Jet M6, som de har kåret som ”Editor’s Choice”. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Tek.no 🇳🇴

Tek.no er et norsk teknologimagasin, der har forbrugerteknologi som omdrejningspunkt. Magasinet skriver både om nyheder, artikler, guides og test, der har med teknologi at gøre. Her har Tek.no foretaget en test af Xiaomi Roborock Mi S50. Læs hele testen her hos Tek.no.

Test-støvsuger.dk 🇩🇰

Test-støvsuger.dk er en dansk hjemmeside med fokus på at teste og sammenligne diverse støvsugere. I den forbindelse har Test-støvsuger.dk her testet 2 forskellige modeller:

Læs mere om testen af Xiaomi Roborock S55via dette link.

Læs mere om testen af Xiaomi Roborock Mi S50 via dette link.

Thehomerobots.com 🇺🇸

Thehomerobots.com er en amerikansk teknologiside, der skriver om forskellige typer af robotter til brug i hjemmet. Det inkluderer også tests af forskellige robotter – her drejer det sig om en test af gulvvaskeren iRobot Braava 390T. Du kan læse hele testen hos Thehomerobots.com.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har Trustedreviews.com testet Roborock S5. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

M3.idg.se 🇸🇪

Det svenske tech-magasin M3.idg.se leverer artikler, guides, gode råd og anmeldelser inden for teknologiens verden. Her har de testet og anmeldt iRobot Braava Jet M6, som de har givet 3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

PCworld.com 🇺🇸

PCworld.com er et amerikansk tech-magasin, der leverer nyheder, information, guides og anmeldelser af forskellige produkter inden for computer- og teknologiverdenen. Her har PCworld.com testet og anmeldt iRobot Braava Jet M6, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke det, du ledte efter, har vi her på Forbrugsguiden en række andre artikler, der kunne være interessante for dig.

Læs fx vores brede gulvrenser artikel, eller vores generelle gulvvasker artikel. I disse artikler finder du en oversigt over markedets bedst anmeldte remedier til gulvvask, samt en prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt kan finde den forhandler der har den bedste pris.

Måske er du også interesseret i at få renset vinduerne. I vores vinduesvasker artikel har vi samlet eksperternes favoritter, samt nyttig viden om vinduesvask og vedligeholdelse af vinduer.

Er du på udkig efter en maskine, der kan klare mange forskellige rengøringsopgaver, skulle du måske overveje at læse vores damprenser artikel. Med en damprenser kan du rengøre næsten alt. Det gælder lige fra vinduer, gulve og tekstiler til hvidevarer og svært tilgængelige fuger og sprækker. Den varme damp dræber bakterier og svampesporer, og løsner effektivt alle former for snavs.

En anden ting der er vigtig at tænke over, når det kommer til ve og vel i hjemmet, er et sundt indeklima. Selvfølgelig er første skridt for at komme luftforurening til livs, at man sørger for god rengøring samt jævnlig udluftning. Men er det ikke nok, kan man overveje at investere i en luftrenser. I vores luftrenser artikel kan du læse om markedets bedste modeller.

Døjer du med en høj luftfugtighed eller decideret for meget fugt i hjemmet, kunne det være en idé at købe en affugter. Disse maskiner trækker fugt ud af luften og kan være med at få dit indeklima tilbage på rette køl.

Er problemet omvendt for tør luft, bør du overveje at investere i en luftfugter. Et tørt indeklima kan medføre gener såsom tørre øjne, slimhinder og luftveje. Er du endvidere allergiker eller astmatiker er det særligt vigtigt med et godt indeklima. Læs mere om de bedste modeller lige her i vores luftfugter artikel.

Slutteligt vil vi fremhæve vores robotstøvsuger artikler. Med en robotstøvsuger kan du holde støvet nede, uden selv at skulle bruge tid på kedeligt husarbejde.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme