Ledningsfri støvsuger test-oversigt: De bedste modeller ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: september 1, 2023.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Ledningsfri støvsuger test-oversigt: De bedste modeller ifølge eksperterne

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

For at udarbejde den her artikel har vi gennemgået og analyseret forskellige tests af ledningsfrie støvsugere, hvor eksperter fra Trustedreviews.com og Tek.no bl.a. har forklaret, hvad der er vigtigt at være opmærksom på.

Vi har desuden inkluderet ledningsfrie støvsugere fra forskellige producenter, så du nemt får et overblik over udvalget og deraf lettere kan vælge den, der passer bedst til netop din bolig og dine behov.

Til slut i artiklen forklarer vi også, hvad en ledningsfri støvsuger egentlig er, hvordan du på bedste vis holder huset fri fra støv, gode råd ved køb af ny støvsuger og meget mere.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af støvsugere, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 9 bedste støvsugere i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte støvsugere

Se hele tabellen

5 ting du skal overveje, før du køber støvsuger

 • Batteritid

  I mindre lejligheder er 30-40 minutters batteritid nok, men bor du derimod i et større hus, anbefaler vi, at du går efter en model med en batteritid på mindst 60 minutter. Tiden, der bruges på at støvsuge, varierer meget – en hurtig støvsugning på 10 minutter er f.eks. fin, hvis du blot skal rydde hurtigt op, mens en dybdegående rengøring kræver helt op til 1 times arbejde. Du bør derfor tjekke støvsugerens opladningstid, da det gerne skal passe ind i den rengøringsrutine, du primært gør brug af i boligen. Opladningstiden kan spænde helt fra 1-16 timer afhængig af modellen.

 • Vægt 

  Afhængigt af hvor ofte og længe du gør rent, er vægten afgørende for, hvilken model du bør vælge. Generelt er ledningsfrie støvsugere betydeligt lettere end almindelige støvsugere. Hvis du har et større område, der skal støvsuges, kan du med fordel vælge en lettere model, så du ikke bliver udmattet. Ledningsfrie støvsugere vejer i gennemsnit omkring 3 kg, mens en med ledning vejer ca. 6,5 kg. Derfor er ledningsfrie støvsugere et glimrende alternativ, hvis du har problemer med at slæbe en almindelig støvsuger med ledning rundt i dit hus.

 • Styrke

  De fleste ledningsfrie støvsugere har en effekt i spændet mellem 50-500 W (og opefter) samt to eller flere sugestyrker, du kan vælge mellem. Ledningsfrie støvsugere bruges for det meste med medium sugestyrke, fordi lige netop den funktion balancerer effekt og batteritid. Jo højere styrke, du bruger, jo kraftigere og grundigere en rengøring får du. Har du f.eks. mange tæpper eller hår fra kæledyr, bør du overveje at anskaffe dig en trådløs støvsuger med højere sugestyrke.

 • Pris 

  De dyreste ledningsfrie støvsugere koster omkring 9.000 kr. og kendetegnes typisk som værende mere holdbare og med flere funktioner og tilbehør. Hvis du køber en model til let rengøring, kan en af de billigere modeller, som koster omkring 500 kr., dog være ganske tilstrækkelig. Ekstra tilbehør og funktioner er for nogle nødvendigt, hvis boligen f.eks. er stor og har mange mindre passager m.m., mens det for andre er overflødigt. Her er det vigtigt, at du selv vurderer dine behov og finder en støvsuger, der matcher dit budget.

 • Kunde- og ekspertanmeldelser 

  Kundeanmeldelser fortæller dig, hvor længe støvsugeren holder, før den skal oplades, hvor let den er at rengøre, og hvor kraftig sugeevnen er. Ekspertanmeldelser kan derimod give dig et mere dybdegående indblik i, hvordan den ledningsfrie støvsuger er sammenlignet med sin forgænger eller lignende produkter på markedet, samt hvilke nye funktioner den tilbyder. Vi har derfor valgt både at inkludere kunde- og ekspertanmeldelser i vores guide, så du får alt den hjælp og information, du skal bruge, for at træffe en informeret købsbeslutning.

arrow-more

Bosch BCH6ZOO - trådløs støvsuger med lang driftstid

Bedste trådløse støvsuger til dyrehår

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Topscorer hos den svenske avis Aftonbladet
 • check Topscorer hos det norske techmagasin Tek.no
 • check 4,4/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch BCH6ZOO:

 • Specialdesignet mundstykke til dyrehår
 • Diverse tilbehør til ProAnimal
 • Unik SensorBagless-teknologi

Forbrugsguidens vurdering

Bosch BCH6ZOOO er designet med kæledyrsejere i tankerne. Dens ProAnimal-mundstykke er f.eks. et højdepunkt, der effektivt fjerner dyrehår på alle gulvtyper. Støvsugerens SensorBagless-teknologi fremmer dertil kraftig rengøring med minimal vedligeholdelse, hvilket er en stor fordel for dem, der søger effektivitet og praktisk anvendelighed. Modellen er også let, hvilket øger brugervenligheden og samtidig gør, at du ikke får ondt i ryggen. Dens EasyClean-system forenkler derudover vedligeholdelsesprocessen, hvilket er en detalje, som mange brugere sætter pris på. Det bemærkes dog af forbrugerne, at den ikke kan vægmonteres, hvilket i vores øjne dog opvejes af dens selvstående design, som giver fleksibilitet i forbindelse med opbevaring. Bosch BCH6ZOOO er for dem, der leder efter en støvsuger med fokus på kæledyr, et oplagt valg med en kombination af nyttige funktioner og pålidelig ydeevne.

Fordele

 • Komfortabelt design hele vejen rundt
 • Letvægt og let at håndtere
 • Brugervenligt display
 • Nem vedligeholdelse med EasyClean-system
 • Meget god til tæpper

Ulemper

 • Uden mulighed for vægmontering
 • Skal oplades ofte

BCH6ZOOO fra Bosch er en ledningsfri støvsuger, der har fået meget ros fra eksperterne. Modellen er blandt andet kåret som topscorer i Aftonbladets store test samt hos det norske teknikmagasin, Tek.no, hvor støvsugeren især bliver rost for dens evne til at fjerne dyrehår.

Modellen tilbyder effektiv støvsugning takket være forskellige teknologier og mundstykker, der alle har forskellige funktioner.

Mundstykkerne kan både hjælpe med støvsugningen af henholdsvis møbler, polstring og dyrehår, og så er der tilmed mulighed for at indstille støvsugeren i tre niveauer afhængig af, hvor snavset den specifikke overflade er. Desuden kommer støvsugeren med en indikator, der viser alt lige fra opladning til rengøring af filtret.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,9 L
 • Batteritid: 60 min
 • Opladningstid: 360 min
 • Vægt: 4,5 kg
 • Støjniveau: 72 dB
 • Dimensioner: 18,5 x 11,6 x 28,5 cm

Velegnet til dyrehår
Bosch BCH6ZOOO har et mundstykke, der er udstyret med roterende og kraftige børster, som specifikt er designet til at fjerne hår.

Der medfølger desuden tilbehørssættet, ProAnimal, der også er ideelt til at fjerne dyrehår. Tilbehørssættet indeholder nemlig mundstykker, en forlængerslange samt en skulderrem, der kan bruges på både trapper, polstring, møbler eller noget helt fjerde.

Genopladelige batterier med lang driftstid
Med BCH6ZOOO får du en støvsuger med en driftstid på omkring 60 minutter. Derudover er opladningstiden også forholdsvis kort – for at oplade batteriet til 80 % tager det 3 timer, hvorimod det tager 6 timer at oplade batteriet til 100 %. På støvsugeren er der dog en indikator, hvor du har mulighed for at se, hvor lang tid, der er tilbage af opladningen.

Nem håndtering og rummelig beholder
Bosch’ støvsuger er komfortabel og vejer blot 3 kg, hvilket betyder, at du nemt kan håndtere samt opbevare den. Derudover har modellen et EasyClean system, der sørger for, at det er nemt og hurtigt at rense cylinderen. Dertil har den også et hygiejnisk filter, der sikrer renere udblæsningsluft.

Udover en nem rensning af cylinderen, så er det også muligt at tømme beholderen for støv og skidt uden besvær. Der er nemlig fri adgang til beholderen, så du hurtigt kan tage den af og tømme den. Beholderen har en kapacitet på i alt 0,9 liter.

Mere om Bosch BCH6ZOO

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,9 L
 • Batteritid: 60 min
 • Opladningstid: 360 min
 • Vægt: 4,5 kg
 • Støjniveau: 72 dB
 • Dimensioner: 18,5 x 11,6 x 28,5 cm

Roidmi RS60 - god ledningsfri støvsuger til hårde gulve

God allround trådløs støvsuger

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner hos IdealHome
 • check God anmeldelse på ComputerWorld.dk

Dagens bedste priser og tilbud på Roidmi RS60 :

 • NEX-V Power Brush til alle overflader
 • Smart OLED-skærm
 • Magnetisk SnapCharger

Forbrugsguidens vurdering

Roidmi RS60 er en trådløs støvsuger med en række avancerede funktioner, der hjælper dig med at holde din bolig ren og hygiejnisk. Modellen er nem at styre, og via appen og displayet er det nemt at få alle de informationer, du kunne få brug for.

Den har dertil høj støvabsorbering og en god moppe-funktion – selv på hårde gulve. Desuden har den tre forskellige sugestyrker og leveres med en masse tilbehør, der kan bruges på stort set alle overflader og til alle typer snavs.

Selvom støvsugerens driftstid er markant kortere på det højeste niveau og støvbeholderen er en smule lille, opvejes det i vores optik af rengøringseffekten, de mange mundstykker og den generelle høje kvalitet – og netop derfor anbefaler vi RS60 til alle, der har brug for en allround og effektiv ledningsfri støvsuger.

Fordele

 • Tre forskellige sugeevner
 • Let at tømme og vedligeholde
 • Stort udvalg af tilbehør
 • Antibakteriel vandtank

Ulemper

 • Lidt lille beholder
 • Kort rengøringstid på højeste effektniveau

Roidmi RS60 er udstyret med den avancerede NEX-V Power Brush og kan derfor ubesværet rengøre alle overflader – lige fra hårde gulve til tæpper. Og kombineret med dens integrerede moppefunktion klarer støvsugeren også nemt køkken- og badeværelsesoverflader samt ethvert andet hårdt gulv. RS60 er derfor et godt valg til dig, der har brug for en effektiv og alsidig ledningsfri støvsuger, der kan bruges i hele boligen.

Anmeldelse: Produktanalyse af ROIDMI RS60

Specifikationer

 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Dimensioner: 119,1 x 26,9 x 16,4 cm
 • Batteritid: 70 min
 • Opladningstid: 150 min
 • Støjniveau: 83 dB
 • Vægt: 2,7 kg
 • Kapacitet: 0,55 L

God sugestyrke og batteritid
Roidmi RS60 er en kraftfuld ledningsfri støvsuger med flere brugervenlige funktioner, der letter rengøringen i løbet af ugen. Modellen har en driftstid på op til 80 minutter pr. opladning (på standardniveau), hvilket ifølge hjemmesiden er nok til at rengøre 450 m2.

Hos forhandleren står der også, at RS60 har 65 % mere sugekraft sammenlignet med S1 og R10 versionerne, hvilket er ganske væsentligt for en ledningsfri støvsuger. Efter brug kan du desuden nemt plotte den i den magnetiske SnapCharger, der oplader batteriet fuldt på ca. 150 minutter.

Tilbehør og komfort
Støvsugeren leveres med et bredt udvalg af tilbehør, hvilket gør den alsidig og brugbar på de fleste overflader og områder. Tilbehøret omfatter bl.a. et madrasmundstykke, et langt multifunktionsmundstykke, en børste til kæledyr samt udstyr til moppefunktionen.

Tilbehøret gør altså også den ledningsfrie støvsugeren til et godt valg, hvis du f.eks. har hund og derfor regelmæssigt skal gøre rent. Modellen har en kapacitet på 0,55 L, hvilket er i den lave ende ift. gennemsnittet – det påvirker dog ikke den gode sugeevne. Og vigtigst af alt, så ligger maskinen godt i hånden og vejer kun 2,7 kg, hvilket gør den behagelig at bruge.

Overskueligt digitalt display
RS60 har et OLED-display, der viser batteriniveau og status på støvsugeren, hvilket gør det nemt at overvåge og vedligeholde den. F.eks. kan du se din nuværende indstillinger, og via Bluetooth kan du også tilkoble din smartphone. Igennem skærmen kan du herefter følge med i, hvor mange m2 du har rengjort, hvor lang tid, du har brugt og hvor fyldt støvbeholderen er.

Hvad siger eksperterne om ROIDMI RS60?

Den trådløse støvsuger modtager 4,5/5 stjerner på IdealHome.co.uk, som testede dens moppe-funktion samt sugekraft på hårde gulve og tæpper. Her konkluderes det, at RS60 er let at løfte og nå under bordet eller sofaen med. Derudover skriver de, at den ledningsfrie støvsuger selv på det laveste niveau rengør ganske fornuftigt og at støjniveauet er lavt.

Modellen har desuden fået en god anmeldelse på ComputerWorld.dk, hvor den bl.a. roses for at have alsidige mundstykker, smartphone-opkobling og et elegant, minimalistisk design. Selvom støvsugeren har en lidt lille beholder, fremhæves det, at den trods alt er super nem at tømme og klikke på igen.

Mere om Roidmi RS60

Specifikationer

 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Dimensioner: 119,1 x 26,9 x 16,4 cm
 • Batteritid: 70 min
 • Opladningstid: 150 min
 • Støjniveau: 83 dB
 • Vægt: 2,7 kg
 • Kapacitet: 0,55 L

Bosch BBH32101 - ledningsfri støvsuger med indbygget håndstøvsuger

God til hverdagens behov

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch BBH32101:

 • Praktisk 2-i-1 funktionalitet
 • Integreret tilbehør til rengøring fra gulv til loftsrum
 • Langtidsholdbar ydeevne med RobustAir-system

Forbrugsguidens vurdering

Bosch BBH32101 er en praktisk og alsidig rengøringsløsning. Dens unikke design kombinerer funktionaliteten af en håndholdt støvsuger og en stangstøvsuger, hvilket giver dig masser af fleksibilitet. Med 2-i-1-tilbehøret bliver rengøring fra gulv til loft desuden ubesværet. Støvsugerens RobustAir-system sikrer dertil langvarig høj ydeevne, selv når støvkassen er fyldt op. Selv om sugestyrken kunne være bedre, er det vigtigt at overveje støvsugerens overordnede bekvemmelighed og effektivitet. Bosch BBH32101 udmærker sig ved sin manøvredygtighed og brugervenlighed, hvilket giver mulighed for effektiv rengøring i forskellige omgivelser, og på trods af sin lille ulempe med hensyn til sugestyrke, tilbyder støvsugeren en række fordele, der gør den til et pålideligt og praktisk valg til hverdagens rengøringsopgaver.

Fordele

 • Den håndholdte funktion er nem at bruge og har lav vægt
 • God til trapper
 • Filteret er nemt at rengøre
 • God til hårdt gulv

Ulemper

 • Sugeevnen kunne være bedre

BBH32101 fra Bosch kommer med et flot og praktisk design. Den er kraftig under brug, hvilket gør den effektiv til at rengøre, og den indbyggede håndstøvsuger gør det nemt at komme ind og rengøre steder, som er være svære at nå.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch BBH32101

Specifikationer

 • Støjniveau: 82 dB
 • Vægt: 3,2 kg
 • Dimensioner: 115 x 26,5 x 18 cm
 • Kapacitet: 0,4 L
 • Batteritid: 50 min
 • Opladningstid: 300 min
 • Aftageligt håndholdt stykke

Flot 2-i-1 design
BBH32101 har et klassisk 2-i-1 design, hvilket betyder, at du både får en fuldstørrelses støvsuger, som du kan bruge til større flader, og en håndholdt støvsuger, som du kan bruge til at nå mindre flader og hjørner – i én og samme model. Når støvsugeren er samlet, kan den bruges som en almindelig støvsuger i fuld størrelse, men du kan også tage den aftagelige håndstøvsuger ud og bruge på egen hånd. Der er mange fordele ved at have en 2-i-1 støvsuger, og det er efterhånden blevet en mere og mere populær model på markedet.

Den største fordel ved designet er dens fleksibilitet, som gør det nemt at rengøre overalt i huset. Derudover er det også nemt at opbevare en 2-i-1 støvsuger, da du ikke skal tænke på at have plads til både en almindelig støvsuger og en håndholdt. Den håndholdte støvsuger gør det også nemt at rengøre bilen, da du nemt kan nå helt ned i sædernes sprækker.

Grundig og fleksibel
En af de vigtigste funktioner ved støvsugeren er, at den er ledningsfri. Det betyder, at du ikke skal have koblet den til en stikkontakt, før den virker. Så længe den er opladt, har du fri bevægelse med din støvsuger, hvilket er en kæmpe fordel, når det kommer til at rengøre hurtigt. Du skal nemlig ikke stoppe din rengøring for at skifte stikkontakt eller bekymre dig for, om støvsugerens ledning bliver viklet ind i dine møbler.

Du vil også opleve, at der er større bevægelighed med en trådløs støvsuger, da du ikke skal bære rundt på støvsugerens krop på samme måde. Når du så ikke bruger støvsugeren, så er det en god ide at stille den til opladning, så den er klar til næste gang, du skal bruge den. Når støvsugeren er helt opladt, har den en brugstid på hele 50 minutter, hvilket giver dig rigelig tid til at nå hele huset rundt. Støvsugeren er udstyret med et litiums-ion batteri på hele 21,6 V, hvilket giver masser af power.

Kommer med flere forskellige mundstykker
Støvsugeren har flere forskellige mundstykker, som gør, at den kan bruges til mange forskellige opgaver. Den kommer blandt andet med flere forskellige børstehoveder, som gør den god på forskelligt tekstil. Børstehovederne sammen med en stærk sugevne gør desuden støvsugeren god på gulvtæpper, som ellers kan være svære at rengøre.

Derudover kan du også bruge mundstykkerne til at gøre sofaen eller bilen ren, hvor det også kan være svært at nå ned til skidtet. Der kommer også forskelligt udstyr som gør det nemt at bruge støvsugeren til at fjerne støv og snavs fra loftet. Derudover kommer den også med en roterende børste, som er god til flisegulv. Den kraftige håndstøvsuger får vurderingen ”meget god” af eksperterne, mens energiforbruget får vurderingen ”god”. Eksperterne mener dog også, at den klarer sig gennemsnitligt på mange andre parametre.

Mere om Bosch BBH32101

Specifikationer

 • Støjniveau: 82 dB
 • Vægt: 3,2 kg
 • Dimensioner: 115 x 26,5 x 18 cm
 • Kapacitet: 0,4 L
 • Batteritid: 50 min
 • Opladningstid: 300 min
 • Aftageligt håndholdt stykke

Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5 - ledningsfri støvsuger med hurtig opladning

Udvalgt af Forbrugsguiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Testvinder af uafhængigt dansk testpanel
 • check 4,6/5 på Amazon
 • check 4,6/5 på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5:

 • 2-i-1 opladningsstation
 • Filtreringssystem med flere lag
 • Hurtig opladningstid på 210 minutter

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5, da den skiller sig ud med sine funktioner og fordele. Filtreringssystemet i flere lag, der er udstyret med et ultrafint støvfilter, fanger 99,999 % af mikrostøv og allergener og sikrer derfor et renere og sundere indeklima. 2-i-1-ladestationen er dertil en praktisk tilføjelse, der giver fleksibilitet til at vægmontere den trådløse støvsuger eller bruge den som en selvstændig opladningsstation på en bordplade.

Støvsugerens lette design gør det ikke kun lettere at manøvrere med støvsugeren, men sikrer også maksimal kontrol under rengøring. Desuden sikrer den hurtige opladningstid, at du hurtigt kan fortsætte med at gøre rent, hvis du ikke når det hele første gang. Mens støvsugerens maksimale sugestyrke kun kan bruges i 7 minutter, er det vigtigt at overveje den samlede ydeevne og de fordele, som støvsugeren ellers tilbyder. Med sin kraftfulde filtrering, alsidige opladningsmuligheder, letvægtsdesign og effektive drift viser VS15T7036R5 fra Samsung sig nemlig at være en pålidelig og effektiv rengøringsløsning.

Fordele

 • Digitalt display, der viser driftstid og effektniveau
 • Letvægtsdesign
 • Vaskbar støvbeholder
 • Leveres med 5 tilbehør

Ulemper

 • Støvsugeren kan kun være på maksimal sugestyrke i 7 minutter

Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5 er en ledningsfri støvsuger, der har en hurtig opladningstid på 210 minutter. Modellen er til dig, der er på udkig efter en ledningsfri støvsuger i mellemklassen, der lader hurtigt op.

Anmeldelse: Produktanalyse af Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,8 L
 • Støjniveau: 86 dB
 • Batteritid: 40 min
 • Opladningstid: 210 min
 • Vægt: 2,6 kg
 • HEPA filter
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Dimensioner: 112,3 x 25 x 21,5 cm

Sund og ren luft
Samsungs trådløse støvsugere er udstyret med et filtreringssystem, der hjælper med at holde luften ren, mens du støvsuger. Dette er en vigtig funktion, hvis du har allergi eller astma, da det kan hjælpe med at reducere mængden af allergener i luften. Kapaciteten på Samsung Jet 70 er 0,8 liter, hvilket er omkring gennemsnittet for trådløse støvsugere, hvilket betyder, at den kan holde til en god mængde snavs og affald, før den skal tømmes, hvilket kan spare dig lidt tid.

Tilstrækkelig motorkraft og batterilevetid
Støvsugerens batteritid er også ganske typisk for lignende modeller på markedet – den kan holde i op til 40 minutter, før den skal genoplades, hvilket burde være nok til de fleste boliger. Men hvis du planlægger at bruge støvsugeren i længere tid eller har et særligt stort område at rengøre, bør du måske kigge efter en model med længere batteritid.

Den ledningsfrie støvsuger har en 150 W motor, som er den samme som Jet 60. Det betyder, at det ikke er den mest kraftfulde model på markedet, men den burde stadig kunne klare de fleste rengøringsopgaver. Derudover har modellen 4 styrkeindstillinger, så du kan justere den alt efter, hvad du støvsuger.

Letvægtsdesign og støjsvag drift
Jet 70’s støjniveau er 86 dB, hvilket er meget gennemsnitligt for en trådløs støvsuger. Det kan du tage med i overvejelserne, hvis du er på udkig efter en mere støjsvag model. Med en vægt på 2,6 kg er den dog en smule tungere end Jet 60, men lettere end den dyrere model, Jet 90. Det gør det nemt at løfte og flytte rundt på den, selv hvis du har meget rengøring.

Mere om Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,8 L
 • Støjniveau: 86 dB
 • Batteritid: 40 min
 • Opladningstid: 210 min
 • Vægt: 2,6 kg
 • HEPA filter
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Dimensioner: 112,3 x 25 x 21,5 cm

Dyson V8 Absolute - effektiv og bedst i test ledningsfri støvsuger

Ledningsfri støvsuger - Bedst i test

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Den mest fordelagtige Dyson-støvsuger til rengøring af hverdagens rod på Forbes
 • check ExpertReview anbefaling - med høj rating på 5/5 stjerner
 • check Høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner hos TechRadar
 • check Høj bedømmelse på 4,7/5 stjerner hos TechGearLab
 • check 4,6/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Dyson V8 Absolute:

 • Unik cyklon-teknologi
 • 43 blade til hårfjerning
 • Kontaktløs tømning af beholdere

Forbrugsguidens vurdering

Dyson V8 Absolute er en testvindende støvsuger i topklasse, der tilbyder en række funktioner, som giver alsidig rengøring og bekvemmelighed. Dens unikke cyklonteknologi sikrer kraftig sugekraft og effektiv rengøring. Medtagelsen af 43 hårfjernelsesblade med den nyeste afrimningsteknologi gør den dertil et ideelt valg for kæledyrsejere, netop fordi den effektivt tager hånd om problemer med kæledyrs hår. Det avancerede filtreringssystem sikrer derudover dybderengøring på forskellige overflader, herunder gulve, sofaer og trapper. En bemærkelsesværdig fordel er den hygiejniske udstødningsmekanisme, som ubesværet driver snavs og støv ud med en enkelt handling, hvilket eliminerer behovet for direkte kontakt. Selv om Dyson V8 Absolute falder i en højere prisklasse og har en relativt lille beholder, retfærdiggør dens avancerede funktioner og exceptionelle rengøringsmuligheder investeringen. Dens effektive rengøringskraft, kæledyrsvenlige design og hygiejniske funktioner gør den til et værdifuldt valg for dem, der søger overlegen rengøringsydelse og bekvemmelighed.

Fordele

 • Avanceret og intelligent filtrering
 • Alsidig rengøring til alle typer af gulv
 • Forskellige yderligere værktøjer
 • Forbedret batteritid
 • Lavt støjniveau
 • Meget manøvredygtig

Ulemper

 • Ligger i den højere prisklasse
 • Beholderen kunne være større

Dyson V8 Absolute har en sugestyrke på 115 W og har derudover en motor, som kører med op til 110.000 omdrejninger pr. minut. De mange omdrejninger betyder, at modellen har en kraftigere sugeevne end mange andre ledningsfrie støvsugere.

Anmeldelse: Produktanalyse af Dyson V8 Absolute

Specifikationer

 • Motoreffekt: 115 W
 • Dimensioner: 22,4 x 124,4 x 25 cm
 • Vægt: 2,6 kg
 • HEPA filter
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Kapacitet: 0,5 L
 • Støjniveau: 82 dB
 • Batteritid: 40 min
 • Opladningstid: 300 min

Effektiv støvsuger med cyklon-teknologi
Dyson V8 Absolute er forsynet med et system, der er opbygget via en unik cyklon-teknologi, som sørger for at øge luftcirkulationen med hjælp fra 15 cykloner, der arbejder parallelt med hinanden samt er placeret i to lag.

Med hjælp fra cyklon-teknologien er det nemmere at støvsuge både støv og skidt op, og i kombination med de fire special-mundstykker, der har hver deres funktion, kan støvsugningen blot effektiviseres endnu mere. Du har desuden mulighed for at vælge indstillingen, “maksimal effekt”, der er oplagt til vanskeligere opgaver.

Mundstykkerne inkluderer Direct Drive til gulvtæpper, Combination Tool til finstøv, Soft Roller til hårde gulve samt Mini Motoriseret mundstykke til trapper. Endvidere er Dyson V8 Absolute en effektiv og håndterbar støvsuger, da den er poseløs. I stedet bliver støvet opfanget i en beholder, der har en kapacitet på 0,54 liter.

Allergivenlig og batteridreven model
Udover at være poseløs, så er Dyson V8 Absolute også ledningsløs. Det vil sige, at støvsugeren er batteridrevet. Batterilevetiden afhænger af, om man bruger støvsugeren på et lavt eller højt niveau. Ved brug af støvsugeren på et normalt niveau er batteritiden på cirka 40 minutter.

Når batteriet løber tør for strøm, skal man blot oplade modellen i stikkontakten. Dyson V8 Absolute kommer med en ekstra funktion, da man også kan bruge den som håndstøvsuger. Desuden er modellen forsynet med et vaskbart forfilter samt et HEPA-filter, der er ideelt for forbrugere, der lider af astma eller allergi.

Fleksibel letvægtsstøvsuger
I og med Dyson V8 Absolute er en ledningsløs støvsuger, er det vigtigt, at den også er håndterbar. Med en vægt på 2,63 kg kan modellen betegnes som en forholdsvis let støvsuger, hvorfor den er nem at håndtere. Man kan også omdanne støvsugeren, så den kan bruges til at gøre rent i højden.

Det gør det nemmere at håndtere modellen, hvis man eksempelvis skal fjerne spindelvæv fra loftet. Derudover er det nemt at komme ind i alle hjørner og afkroge ved brug af støvsugeren på grund af leddet på mundstykkerne.

Mere om Dyson V8 Absolute

Specifikationer

 • Motoreffekt: 115 W
 • Dimensioner: 22,4 x 124,4 x 25 cm
 • Vægt: 2,6 kg
 • HEPA filter
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Kapacitet: 0,5 L
 • Støjniveau: 82 dB
 • Batteritid: 40 min
 • Opladningstid: 300 min

Bissel MultiReach Essential - bedste billige ledningsfri støvsuger

Bedste trådløse støvsuger til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4/5 stjerner på ExpertReviews
 • check 4/5 stjerner på T3
 • check 82/100 overall score hos goodhousekeeping.com

Dagens bedste priser og tilbud på Bissel MultiReach Essential:

 • Fleksibel og enkel rengøringsmaskine i 2 i 1-design
 • Specielt designet tilbehør til en lang række forskellige overflader
 • 2-vejs sammenklappeligt håndtag

Forbrugsguidens vurdering

Bissell MultiReach Essential er en enkel, men alsidig støvsuger, der har flere brugervenlige funktioner. Dens specialdesignede tilbehør gør den velegnet til en lang række forskellige overflader, hvilket sikrer effektiv rengøring i hele dit hjem. Det 2-vejs foldbare håndtag er en brugervenlig funktion, der giver nem adgang til svært tilgængelige områder. Tilføjelsen af selvlysende LED-lys på gulvhovedet forbedrer dertil synligheden, hvilket gør det lettere at få øje på snavs og støv i mørke hjørner. Selv om batteriet kunne holde længere, er det vigtigt at bemærke, at Bissell MultiReach Essentials’ generelle ydeevne og bekvemmelighed opvejer den mindre ulempe. Dens alsidighed, brugervenlige design, pris og gennemtænkte funktioner gør den til et pålideligt og praktisk valg til at holde dit hjem rent.

Fordele

 • Opladestation med opbevaring af redskaber
 • LED-lys på gulvhovedet
 • Meget let i vægt
 • God sugeevne
 • Komfortabel i brug

Ulemper

 • Batteritiden kunne være lidt længere

Denne trådløse støvsuger er designet med et flot og enkelt design. Den aftalelige håndholdte støvsuger gør det nemt at nå mindre tilgængelige steder. Derudover kommer den med en kraftig motor, som giver den en god sugeevne. Dette har været nok til at imponere Good Housekeeping, som gav den 82/100 i test.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bissel MultiReach Essential

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,45 L
 • Støjniveau: 68 dB
 • Batteritid: 30 min
 • Opladningstid: 480 min
 • Vægt: 2,6 kg
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Dimensioner: 118 x 25 x 15 cm

2-i-1 støvsuger
Denne støvsuger er designet som en 2-i-1 model. Du kan både bruge fuldstørrelsesstøvsugeren til større arealer, som stuegulvet, men du kan også afmontere den håndholdte støvsuger, når du skal være mere præcis, eller ind i hjørner og sprækker. 2-i-1 designet gør støvsugeren god til at levere en effektiv rengøring over hele huset. Den håndholdte støvsuger gør det også nemt at støvsuge noget hurtigt, hvis du skulle have tabt noget. Begge støvsugere kommer med en kraftig sugeevne som gør dem effektive i brug, hvilket er en vigtig detalje.

Støvsugeren er udstyret med et 18V Li-Ion Batteri, hvilket giver dig 30 minutters strøm. Håndtaget på støvsugeren kan foldes sammen, som gør den nemmere at opbevare, når støvsugeren ikke er i brug. Støvsugeren kommer med en ladestation, som du kan montere direkte på væggen eller gulvet, hvor du kan placere din støvsuger, når den ikke er i brug. På den måde bliver din støvsuger opladt automatisk mellem rengøringer. Når støvsugeren er opladt giver den 30 minutters brugstid, hvor den har fuld sugeevne.

Fleksibelt design
Denne støvsuger er lavet med en drejefod som gør det nemmere for dig at nå mere utilgængelige steder med din støvsuger. Det gør det også nemt og behageligt for dig at støvsuge uden om møbler. Det er nemt at styre drejefoden. Støvsugeren er uden ledning, hvilket betyder, at du ikke skal tænke på at skifte stikkontakt, når du skal gøre rent i hele huset. Du skal dig være opmærksom på, at støvsugeren kun holder omkring 30 minutter på en fuld opladning.

Det betyder, at du godt kan være nødt til at stoppe din rengøring for at genoplade din støvsuger. Den er altså ikke særlig egnet til dig som gerne vil gøre hele hjemmet rent og bagefter tage bilen. Dog har den mange andre fordele som gør den attraktiv. Det er det fleksible design som har imponeret eksperterne hos Good Housekeeping mest, da det giver mulighed for at nå flere steder uden at skulle skifte til den håndholdte støvsuger.

Alsidig støvsuger med flere mundstykker
MultiReach Essential kommer med en kraftig sugeevne som gør den effektiv på de fleste overflader. Ligesom mange andre støvsugere klarer den sig godt på fladt og glat gulv, men med de forskellige mundstykker, som følger med, kan den også sagtens være et effektivt værktøj på andre overflader. Den kommer blandt andet med et roterende børstehoved som er super effektiv til at fjerne støv og hår fra tekstiler.

Det kan både være hundehår på sofaen eller snavs på bilsæderne. Du får også en poleringsbørste som mundstykke som er god på flisegulv, hvor den laver et ekstra flot skær, når den er i brug. Børstemundstykket er super godt til dig som har gulvtæppe i dit hus. Gulvtæpper kan være svære at rengøre med en almindelige støvsuger uden et specielt mundstykke.

Mere om Bissel MultiReach Essential

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,45 L
 • Støjniveau: 68 dB
 • Batteritid: 30 min
 • Opladningstid: 480 min
 • Vægt: 2,6 kg
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Dimensioner: 118 x 25 x 15 cm

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Electrolux PQ91-ANIMS - 2-i-1 ledningsfri støvsuger med lang batteritid og stærk motor

Bedst til nem manøvredygtighed

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Testvinder hos Testfakta
 • check 4/5 stjerner på M3
 • check 4,4/5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Dagens bedste priser og tilbud på Electrolux PQ91-ANIMS:

 • Designet med maksimal støjreduktion
 • Aftagelig håndholdt del
 • Funktion til rengøring af dyrehår og børste

Forbrugsguidens vurdering

Electrolux PQ91-ANIMS er en støvsuger, der er designet til at forenkle og strømline din rengøringsrutine. Dens særlige funktioner omfatter tre niveauer af sugestyrke, så du kan tilpasse rengøringsintensiteten til forskellige overflader. Den smarte magnetiske opladningsstation sikrer praktisk og problemfri opladning, mens det trådløse design giver mulighed for ubegrænset bevægelse. Støvsugeren er smart designet til at stå oprejst uden støtte, hvilket gør opbevaring og tilgængelighed ubesværet. Med maksimal støjreduktion kan du nyde en mere støjsvag rengøringsoplevelse. Medtagelsen af et mundstykke til dyrehår og en rengøringsfunktion med mundstykkebørste imødekommer desuden kæledyrsejeres behov. Selv om det kan være lidt vanskeligt at manøvrere støvsugeren under lavere møbler, opvejes ulempen af støvsugerens generelle bekvemmelighed, kraft og innovative funktioner. Electrolux PQ91-ANIMS er en pålidelig og effektiv rengøringsmakker, der forbedrer din rengøringsoplevelse med sit brugervenlige design og højtydende funktioner.

Fordele

 • Let, men kraftfuldt design
 • Fås i fem varianter
 • Magnetisk ladestation
 • Du kan omdanne den til håndstøvsuger
 • Op til 55 minutters arbejdstid

Ulemper

 • Det er lidt vanskeligt at få den ind under lavere møbler

Electrolux PQ91-ANIMS er den bedste støvsuger til dig, der forventer sig meget af sit valg med hensyn til modernitet, styrke, batteritid og støj.  Produktet har været med i en test hos testmagasinet, Testfakta, hvor den får en imponerende placering som testvinder.

Brugerne fra Google og fra Electrolux’ egen hjemmeside deler entusiasmen og giver den henholdsvis 4,4 og 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Rosen går især på, at du får meget kraft med den lave vægt taget i betragtning. Derudover fremhæves muligheden for at omdanne støvsugeren til en håndstøvsuger.

Anmeldelse: Produktanalyse af Electrolux PQ91-ANIMS

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,3 L
 • Støjniveau: 76 dB
 • Batteritid: 55 min
 • Opladningstid: 240 min
 • Vægt: 2,75 kg
 • Dimensioner: 131 x 110 x 25,6 cm
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • HEPA filter

Tre niveauer for sugestyrke
Electrolux PQ91-ANIMS er et moderne apparat, der giver dig en stærk sugeoplevelse. Du kan vælge imellem tre niveauer for styrke alt efter hvor støvet, der er i hjemmet. Når du bruger den stærkeste kraft, vil det dog tære en del på batteriet.

Modellen kommer med flere smarte fordele, der tæller en smart magnetisk ladestation og et lavt støjniveau. Som et stort plus kan du også omdanne den til håndstøvsuger, så du får faktisk en 2-i-1 maskine.

Ledningsfri og poseløs
Electrolux’ støvsuger er et rigtig godt valg til dig, der leder efter en støvsuger, hvor du både slipper for at bruge den gammeldags støvpose og for at lede efter stikkontakter. I stedet får du et apparat, som har en beholder til støvet og ikke en pose. Beholderen er født med en kapacitet på 0,3 liter, hvilket er meget standard, og du tømmer den blot ud i skraldespanden, når den er fuld. Derefter sætter du den tilbage – nemt og enkelt.

Hvad angår strøm, slipper du for den besværlige ledning, da produktet får sin kraft fra et batteri. Det fungerer ved, at du blot skal lade batteriet op, og så kan du gå i gang med at støvsuge hjemmet. Opladningen tager omkring 4 timer, hvilket er meget standard, og du får en maksimal driftstid på 55 minutter, hvilket er ganske pænt. Alt i alt den bedste støvsuger til dig, som ønsker en manøvredygtig og stillegående model.

Mere om Electrolux PQ91-ANIMS

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,3 L
 • Støjniveau: 76 dB
 • Batteritid: 55 min
 • Opladningstid: 240 min
 • Vægt: 2,75 kg
 • Dimensioner: 131 x 110 x 25,6 cm
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • HEPA filter

Bosch Serie | 8 Unlimited ProPower BSS81POW1 - God praktisk ledningsfri støvsuger

Ledningsfri støvsuger - Bedst i test

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Testvinder hos svensk uafhængigt testpanel
 • check 4,5/5 stjerner på Google Shopping
 • check 4.3/5 på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch Serie | 8 Unlimited ProPower BSS81POW1:

 • Kraftig motorteknologi
 • Patronfiltersystem
 • Rengøring på alle niveauer

Forbrugsguidens vurdering

Denne model er et alsidigt og praktisk værktøj til at holde dit hjem rent. Den har et filter der hurtigt og nemt kan rengøres samt nyttigt tilbehør. Den har dog en mindre beholder til snavs end andre lignende modeller. Den inkluderede oplader bruger også længere tid på at oplade batteriet end andre oplader på markedet. På trods af disse ulemper er denne trådløse støvsuger stadig et glimrende valg for alle, der leder efter en kraftfuld ledningsfri støvsuger.

Fordele

 • Nyttigt tilbehør medfølger
 • Praktisk og hurtig filterrensning
 • Batteriet fungerer med forskellige BOSCH-enheder
 • Udskifteligt batteri
 • 2-i-1-funktion

Ulemper

 • Relativt lille beholder til snavs
 • Længere opladningstid med den medfølgende oplader
 • Relativt tung

Denne ledningsfrie støvsuger, Bosch Serie 8 ProPower BSS81POW1, tilbyder en kraftig sugeevne, der er oplagt til dem, der ønsker et rent hjem. Denne model har en høj motorhastighed, hvilket betyder, at den har en stærk sugekraft og nemt kan samle snavs og skidt op fra alle overflader. Uanset om det er dyrehår, støv eller snavs, der skal fjernes, kan denne trådløse støvsuger nemt klare opgaven.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch Serie 8 BSS81POW1

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,4 L
 • Støjniveau: 72 dB
 • Batteritid: 35 min
 • Opladningstid: 360 min
 • Vægt: 3,3 kg
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Dimensioner: 21,4 x 25,2 x 128 cm

Patronfiltersystem
Den ledningsfrie støvsuger, Bosch Serie 8 Unlimited ProPower BSS81POW1, er udstyret med et patronfiltersystem, som er langt mere effektivt til at filtrere støv end traditionelle posefiltre. Det betyder, at udsugningsluften er renere, og at du ikke indånder så mange skadelige partikler, mens du gør rent.

Udskifteligt batteri og kraftig motor
Batterilevetiden på denne trådløse støvsuger er kortere end markedsgennemsnittet. Det holder kun i 35 minutter, mens nogle andre modeller kan holde i op til en time. Batteriet kan udskiftes, hvilket er et plus, men det tager lang tid at oplade det (360 minutter) sammenlignet med andre trådløse støvsugere. Så hvis du leder efter en trådløs støvsuger, der ikke kræver meget opladningstid, er dette måske ikke den bedste løsning.

Denne model har dog den børsteløse DigitalSpin-motor, som er pålidelig, emissionsfri og ekstremt kraftfuld: perfekt kalibrerede aerodynamiske blade drejer rundt, og komponenter af høj kvalitet sikrer optimal sugekraft. Den har to strømindstillinger i stedet for de tre standardindstillinger. Nogle kunder vil måske finde dette forvirrende, men det påvirker ikke rengøringsydelsen.

2-i-1-funktion
Denne ledningsfrie støvsuger har også en 2-i-1-funktion, som gør det muligt at bruge den som både håndholdt og ledningsfri støvsuger. Dette kan være praktisk for folk, der har brug for at rengøre forskellige områder i deres hjem. Derudover er tankkapaciteten for denne model på 0,4 l, hvilket er mindre end gennemsnittet på markedet. Desuden er vægten af denne trådløse støvsuger på 3,3 kg, hvilket er tungere end Samsung Jet 70 Complete.

Hvad siger brugere og eksperterne om Bosch Serie 8 BSS81POW1?

Bosch Serie 8 Unlimited ProPower BSS81POW1 er en testvinder på Radron.se. Den har også 4,2 stjerner ud af 5 mulige på Amazon, og forbrugerne er glade for, at den er ledningsfri og kraftfuld, og de synes, at den gør godt rent selv på hårde gulve. Nogle forbrugere synes dog, at batteriet ikke holder længe nok.

Mere om Bosch Serie | 8 Unlimited ProPower BSS81POW1

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,4 L
 • Støjniveau: 72 dB
 • Batteritid: 35 min
 • Opladningstid: 360 min
 • Vægt: 3,3 kg
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Dimensioner: 21,4 x 25,2 x 128 cm

Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH - ledningsfri støvsuger af 65 procent genanvendt plastik

Høj værdi for pengene

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH:

 • Tilpasningsbar sugestyrke
 • Alsidigt rengøringshoved til tæpper og gulve
 • Allergivenlig rengøringsoplevelse

Forbrugsguidens vurdering

For det første er Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH et godt valg for dem, der prioriterer miljøvenlighed. Dens design, der er fremstillet af 65% genbrugsplast, afspejler en forpligtelse til bæredygtighed. Derudover understreger muligheden for at reparere udskiftelige dele dens lange levetid, hvilket potentielt opvejer de oprindelige omkostninger over tid. For det andet sætter vi pris på den autonome sugejustering, som er i overensstemmelse med det optimale energiforbrug. På den anden side er 35 minutters batterilevetid fint, men nogle forventer måske mere af en ledningsfri model.

Desuden giver “Five-stage filtration system”, der sikrer op til 99,9% partikelfiltrering, en prisværdig allergivenlig rengøring. Denne støvsuger ligger dog i den høje prisklasse. Men i betragtning af dens miljøhensyn og avancerede funktioner, mener vi, at den retfærdiggør investeringen og giver god værdi i det lange løb. Efter vores mening giver Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH en afbalanceret blanding af bæredygtighed og effektivitet.

Fordele

 • Skabt af 65 procent genanvendt plastik
 • Justerer selv sugestyrken i forhold til det optimale energiforbrug
 • Alle komponenter kan repareres og genbruges
 • Belysning i mundstykket
 • Meget medfølgende tilbehør

Ulemper

 • Ligger i den høje prisklasse

Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH Ledningsfri Støvsuger kan være et oplagt valg til dig, der går meget op i miljø, og som foretrækker bæredygtige forbrugerprodukter.

Anmeldelse: Produktanalyse af Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,4 L
 • Støjniveau: 79 dB
 • Batteritid: 35 min
 • Opladningstid: 150 min
 • Vægt: 7 kg
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Dimensioner: 25 x 25 x 115 cm

Til forbrugeren, der går op i miljøet
Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH Ledningsfri Støvsuger er en meget velfungerende variant, men der, hvor den skiller sig mest markant ud, er på profilen. Her får du en miljøvenlig støvsuger, der er skabt med bæredygtighed in mente. Det betyder for eksempel, at den er fremstillet af 65 procent genanvendt plastik, plus det er muligt at reparere alle de udskiftelige dele, så du ikke skal investere i nye.

Som en bonus mere kan modellen selv justere sugestyrken for at kunne skabe det optimale energiforbrug, men du får dog også mulighed for selv at vælge imellem forskellige sugestyrker. Der er tre af slagsen, hvoraf den normale er den strømbesparende ECO, men du kan tillige vælge medium eller turbo, hvis du har brug for mere kraft.

Ledningsløs, poseløs og med op til 35 minutters arbejdstid
Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH Ledningsløs Støvsuger er et meget moderne valg, og det gør, at du får en beholder til opsamling af støv i stedet for den gammeldags pose. Du vil også opleve en motor, som kører på batteri i stedet for strøm fra stikkontakten. Batteriet er integreret i modulet og giver op til 35 minutters driftstid. Det er fint uden at være forrygende.

Du får flere smarte plusser ved apparatet, som blandt andet inkluderer lys i mundstykket, så du ikke overser helligdage, plus du får et skrapt hoved, der kan give dig en effektiv rengøring på hårde gulve såvel som på tæpper. Du vil ligeledes opleve et såkaldt ”Fem-trins filtreringssystem”, som filtrerer op til 99,9 procent af alle skadelige partikler fra i fem trin. Så får du oven i købet en allergivenlig rengøring.

Mere om Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,4 L
 • Støjniveau: 79 dB
 • Batteritid: 35 min
 • Opladningstid: 150 min
 • Vægt: 7 kg
 • Aftageligt håndholdt stykke
 • Dimensioner: 25 x 25 x 115 cm

Test og anmeldelser af støvsugere anvendt i artiklen

Ekspert- og testkilder

Aftonbladet 

Den svenske avis Aftonbladet er en af de mest populære og læste aviser i Sverige. Avisen leverer både nyheder og underholdningsartikler hver dag. Desuden laver Aftonbladet også tests og anmeldelser af diverse forbrugerprodukter såsom støvsugere. De har blandt andet testet den ledningsfrie støvsuger Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan læse hele testen her. Vær opmærksom på, at du skal betale for at læse hele testen.

Cnet.com

Det amerikanske teknologimagasin Cnet.com beskæftiger sig med alt, hvad der har med teknologi at gøre. De skriver både nyheder, artikler, guides samt tests og anmeldelser af teknologiprodukter. De har blandt andet testet den ledningsfrie støvsuger Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Husmoderen.dk

Den danske blog Husmoderen.dk skriver om alt, hvad der har med hjemmet og husholdningen at gøre. Derudover anmelder og tester bloggen diverse produkter såsom støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Tek.no

Det norske teknikmagasin Tek.no skriver om alt, hvad der handler om teknologi og elektronik. Udover at skrive nyheder og guides, så tester og anmelder Tek.no også adskillige produkter heriblandt støvsugere. De har blandt andet testet Bosch BBHMOVE1N og Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan læse de to tests her og her.

Toptenreviews.com

Det amerikanske testmagasin Toptenreviews.com tester og anmelder et hav af forbrugerprodukter. De anmelder alt lige fra tørretumblere til køleskabe og støvsugere. Eksperterne fra Toptenreviews.com har blandt andet testet støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com

Den britiske testside Turstedreviews.com tester mange forskellige produkter, hvor de herefter videregiver resultaterne af alle tests til forbrugerne. De har blandt andet testet og anmeldt støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Business Insider

Det amerikanske finansmagasin Business Insider leverer nyheder samt artikler fra både ind- og udland. Derudover laver de tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter heriblandt støvsugere. Her har Business Insider testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk

Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk tester forskellige forbrugerprodukter, hvor de primært har fokus på elektroniske produkter. Her har de testet Dyson V11 Absolute, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Læs hele testen her.

De har også testet Bissel MultiReach Essential støvsugeren og roser dens gode balance af funktioner i forhold til prisen og giver den 4/5 stjerner.

Se hele anmeldelsen af Bissel MultiReach Essential her.

Good Housekeeping Institute

Det britiske magasin Good Housekeeping Institute leverer information, guides, gode råd og anmeldelser af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. De foretager et hav af anmeldelser af diverse produkter såsom støvsugere. De har blandt andet testet Dyson V11 Absolute, som de har givet 98 ud af 100 point. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Inputmag.dk

Det danske teknikmagasin Inputmag.dk beskæftiger sig med alt, der har med gadgets at gøre. På siden findes der både artikler, nyheder, guides samt anmeldelser af forskellige produkter. Her har Inputmag.dk testet og anmeldt otte ledningsfrie støvsugere heriblandt Bosch Unlimited BBS1114. Du kan læse hele anmeldelsen her.

M3.se

M3.se er et svensk teknologimagasin, der skriver om gadgets og teknologi. De beskæftiger sig både med guides, nyheder, artikler og tests af forskellige produkter. Her har de testet og anmeldt flere ledningsfrie støvsugere heriblandt Bosch Unlimited BBS1114 og Electrolux Pure F9 PF91-4ST. Læs hele testen her.

Råd & Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med det svenske forbrugerliv. Dette inkluderer tests af forskellige forbrugerprodukter. Her har Råd & Rön testet Dyson V11 Absolute og Bosch Unlimited BBS1114. Du kan læse anmeldelsen af støvsugerne på Råd & Röns hjemmeside her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens resultater kræver et abonnement. Hvis der kun ønskes at se resultatet af en enkelt test, kan der købes adgang til testene enkeltvis.

Techradar.com

Det amerikanske tech-magasin Techradar.com fokuserer hovedsageligt på elektronik og teknologi. De leverer nyheder og anmeldelser af diverse produkter såsom støvsugere. I denne omgang har de testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de

Det tyske testmagasin Testberichte.de beskæftiger sig med anmeldelser og tests af forskellige former for produkter. På baggrund af resultater og anmeldelser fra forskellige kilder vurderer Testberichte.de selv produkterne, hvorefter det er muligt at læse vurderingerne. Her har de testet støvsugeren Bosch Unlimited BBS1114, som de har givet en god anmeldelse. Læs hele testen her.

Which.co.uk

Which.co.uk er Englands største testmagasin, der tester og anmelder et hav af forbrugerprodukter, så forbrugerne kan få hjælp til at vælge det rette produkt. Her har Which.co.uk testet Dyson V11 Absolute, som de har kåret som et ”Best Buy”. Du kan læse hele anmeldelsen her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

IdealHome.co.uk

IdealHome.co.uk is a popular UK-based website that provides information and advice on home decor, interior design, and home improvement. They also review and test various home appliances, including cordless vacuum cleaners. They consider factors such as battery life, suction power, cleaning performance on different surfaces, ease of use, and the range of accessories and attachments that are included.

Roidmi RS60
You can see the test here.
Tested on: 28/04/2022

ComputerWorld.dk

ComputerWorld.dk is a Danish website that provides news and reviews on a wide range of topics related to technology, including home appliances such as cordless vacuum cleaners.

They assess the quality of cleaning results on different surfaces, including hard floors and carpets, and evaluate the effectiveness of the vacuum cleaner’s filtration system.

Roidmi RS60
You can see the test here.
Tested on: 30/12/2020

Testfakta

Testfakta er et dansk testmagasin, som løbende tester forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang drejer det sig om en test af støvsugere, hvor modellen Electrolux PQ91-ANIMS Ledningsfri Støvsuger bliver kåret til testvinder.

Testen blev udført: Ikke angivet
Du kan læse testen her

Forbes.com

Forbes.com er en velkendt og respekteret onlinepublikation, der dækker en lang række emner, herunder forretning, teknologi og forbrugerprodukter. Den tjener som en pålidelig kilde til nyheder, analyser og anmeldelser for en bred læserskare. Når Forbes tester produkter som Dyson V8 Absolute, anvender Forbes sandsynligvis en grundig og systematisk tilgang. Deres testproces kan omfatte en vurdering af støvsugerens ydeevne, funktioner, brugervenlighed og værdi for pengene. De kan overveje faktorer som sugestyrke, batterilevetid, manøvredygtighed, alsidighed og effektiviteten af specialtilbehør.

Se hele testen her.

TechGearLab

TechGearLab er en velrenommeret onlinepublikation, der har specialiseret sig i at udføre strenge og uvildige produkttests og anmeldelser inden for teknologi og forbrugerelektronik. De har til formål at give pålidelige og præcise oplysninger for at hjælpe forbrugerne med at træffe informerede købsbeslutninger. I tilfældet med Dyson V8 Absolute ville TechGearLab have testet støvsugeren grundigt på forskellige præstationsmålinger såsom sugestyrke, batterilevetid, manøvredygtighed og rengøringseffektivitet på forskellige overflader.

Se den fulde test af Dyson V8 Absolute her.

Kundeanmeldelser

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner med et stort tilhørende brugerunivers. En af Googles services til brugerne er adgangen til køberanmeldelser fra verden rundt, og her gælder det anmeldelser af modellen Electrolux PQ91-ANIMS Ledningsfri Støvsuger.

Anmeldelserne er fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Amazon

Amazon er en e-handelsplatform, der tilbyder et stort udvalg af produkter fra forskellige sælgere og mærker. Den fungerer som en markedsplads, hvor kunderne kan finde og købe varer online. Et bemærkelsesværdigt træk ved Amazon er brugernes vurderingssystem. Dette system gør det muligt for kunderne at bedømme og give feedback på produkter, som de har købt og brugt. Disse vurderinger og anmeldelser vises på produktsiderne og giver værdifuld indsigt i andre kunders erfaringer.

Se Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5 brugerbedømmelser her.

Trustpilot

Trustpilot er en international hjemmeside, hvor kunder kan bedømme forhandlere og eventuelt også de varer, de har købt. Her drejer det sig om den danske version af siden, hvor brugerne har vurderet støvsugeren Autogogo Auto Buddy Ledningsfri Støvsuger. Anmeldelserne blev fundet: November 2021 Du kan læse anmeldelserne her

Electrolux.dk

Electrolux.dk er elektronikgigantens danske hjemmeside, hvor køberne kan efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, som kan komme andre potentielle købere til gode. Her drejer det sig om anmeldelser af Electrolux PQ91-ANIMS Ledningsfri Støvsuger.

Anmeldelserne er fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

FAQ

Hvilke ledningsfrie støvsugere er de bedste?
Der er mange gode ledningsfrie støvsugere på markedet i dag, og fordi den bedste afhænger af individuelle behov, er det svært at udpege én. Bud på gode modeller er dog Dyson V8 Absolute og Bissel MultiReach EssentiaI.
Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en ledningsfri støvsuger?
Når du skal købe en ledningsfri støvsuger, er der en række ting, du bør være opmærksom på. Eksempelvis er det vigtigt, at du overvejer batteri- og opladningstiden samt sugestyrken. På den måde er du sikker på, at den passer til netop dine rengøringsbehov.
Er ledningsfrie støvsugere pengene værd?
Ja, ledningsfrie støvsugere kan helt bestemt være pengene værd. Det kan være rigtig besværligt at slæbe en ledning med rundt i huset, når du støvsuger. Derfor slipper du for en hel del besvær, hvis du i stedet skifter til en ledningsfri støvsuger frem for en almindelig model.
Hvor mange år holder en ledningsfri Dyson støvsuger?
En ledningsfri Dyson støvsuger er bygget til at kunne holde til 7 – 10 års brug. Dog afhænger levetiden også i høj grad af, hvor meget du bruger den, såvel som hvor godt du formår at vedligeholde den. Du kan dog som udgangspunkt regne med en del år.

Hvad er en ledningsfri støvsuger? 

En ledningsfri støvsuger skal naturligvis ikke tilkobles en stikkontakt under brug, da støvsugeren ikke har nogen ledning. En ledningsfri støvsuger fungerer i stedet med et batteri, så det eneste du skal tænke på er at sætte den til ladning efter brug.

Derudover vejer de fleste ledningsfrie støvsugere heller ikke særlig meget, hvorfor de er forholdsvis nemme at håndtere. Desuden er en ledningsfri støvsuger også poseløs, så du ikke skal udskifte eller tænke på støvsugerposer. Støvet ryger nemlig direkte i beholderen, som man blot kan tømme i skraldespanden.

Fordelen ved en ledningsfri støvsuger for mange er, at der ikke er nogen lang ledning, du skal være opmærksom på. Der er derfor ikke nogen ledning, der vikler sig rundt om et bordben eller selve støvsugeren.

Sådan testes ledningsfrie støvsugere  

Det kan være svært at finde ud af, hvor god en ledningsfri støvsuger egentligt er. Derfor er det i mange tilfælde nødvendigt at teste den, hvilket mange eksperter har klaret for dig. Men vil du vide mere om, hvordan eksperterne rent faktisk tester en ledningsfri støvsuger? Så skal du læse her.

Hvor fleksibel og håndterbar er støvsugeren?

Først og fremmest tester eksperterne, hvor brugervenlig støvsugeren er. Når det kommer til en ledningsfri støvsuger, så skal den helst være nem at gå rundt med. Desuden skal den heller ikke veje for meget. Jo mere fleksibel og håndterbar selve støvsugeren er, jo mere brugervenlig er den specifikke model også.

Har støvsugeren god sugeevne?

En anden vigtig faktor, der skal tjekkes, er selve sugeevnen. At støvsuge med en støvsuger er naturligvis en af de ting, der altid skal testes, hvorfor dette punkt også skal med på listen.

Det er også vigtigt at notere, hvor effektivt støvsugeren kan suge forskellige former for skidt og snavs op fra forskellige overflader såsom tæpper og hårde gulve. Desuden bliver de forskellige mundstykker også testet, såfremt der er flere af dem.

Hvor meget larmer støvsugeren?

Derudover tester de fleste eksperter også, hvor meget støvsugeren larmer. Ledningsfrie støvsugere er kendt for at larme en del, hvorfor støjniveauet især er vigtigt at teste. Selve støjen bliver som regel bedømt med hjælp fra en støjmåler.

Er det en el-sluger?

Selvom det ikke er lige så relevant, når eksperter tester ledningsfrie støvsugere, så er energiforbruget generelt et punkt, der altid bliver kigget på – også ved andre former for støvsugere. At teste energiforbruget betyder, at der bliver målt, hvor meget strøm en støvsuger anvender, når den er i brug, samt når den blot er på standby.

Lang eller kort batteritid?

En ledningsfri støvsugers batteri bliver selvfølgelig også testet af eksperterne. At teste batteriet giver nemlig en idé om, hvor lang eller kort batteritiden er. Det skal derfor testes, hvor lang tid batteriet holder under brug, hvor lang tid den kan opretholde en optimal sugeevne, samt hvornår sugeevnen ikke længere er den samme. Desuden bliver det noteret, hvornår støvsugeren løber tør for batteri.

Hvilken en faktor er den vigtigste?

De fleste faktorer er vigtige, når det kommer til at teste og anmelde ledningsfrie støvsugere. Dog er det klart støvsugningsevnen, der er den vigtigste faktor. Dernæst er brugervenligheden og batteritiden de to andre vigtigste punkter.

Sådan får du hjemmet til at dufte godt

De fleste forbinder ikke en støvsuger med noget, der kan få hjemmet til at dufte godt. Men med et enkelt og simpelt trick er det rent faktisk en mulighed. Der er ingen grund til at bruge penge på alverdens produkter, der lover, at dit hjem herefter vil dufte fantastisk. Du kan nemlig blot finde din støvsuger frem samt noget vaniljesukker.

Ved brug af vaniljesukker vil alle dårlige lufte blive absorberet. Desuden dufter vaniljesukker godt, hvilket også er en fordel. Det skal dog bemærkes, at du kun kan benytte dig af denne mulighed, hvis du ejer en hel normal støvsuger, da det ikke er muligt med andre former for støvsugere.

Hvis du vil benytte dig af dette trick, skal du først putte et par teskefulde vaniljesukker på gulvet. Herefter skal du bruge din støvsuger til at fjerne det igen. Nu skal du ikke gøre meget mere, da duften af vanilje vil sprede sig i dit hjem.

For nogle er duften af vanilje ikke den helt rette, og er det tilfældet med dig, så prøv dig frem med andre ingredienser. Det kan være alt lige fra et krydderi eller en tørret blomster.

Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan dit hjem kommer til at dufte godt ved brug af tricket, kan du klikke ind her.

Sådan får du et bedre indeklima i huset

Du kan selv gøre rigtig meget for at forbedre indeklimaet i dit hus. Vi har derfor fundet 6 tips og tricks, som du nemt og hurtigt kan klare, hvis du ønsker et bedre indeklima i huset.

 • Luft ud hver dag
  At forbedre husets indeklima sker først og fremmest ved udluftning. At lufte ud er en af de mere effektive metoder til at få et godt indeklima. Du skal derfor både sørge for at åbne vinduer og døre for at få gennemtræk eller investere i et godt ventilationssystem. Det anbefales, at du minimum lufter ud 2 gange om dagen.
 • Husk rengøring og støvsugning mindst 1 gang om ugen
  Rengøring er endnu en faktor, der kan hjælpe dig til et bedre indeklima. At gøre rent jævnligt vil nemlig formindske støvpartikler og bakterier, hvilket især er vigtigt for allergikere og astmatikere. Dog er et rent hjem en fordel for alle, hvorfor det er en god idé at gøre rent regelmæssigt – helst 1 gang om ugen. Husk i hvert fald at støvsuge minimum 1 gang om ugen, hvis du ikke har tid til mere.
 • Åbn soveværelsesdøren
  Det er særlig vigtigt, at du åbner soveværelsesdøren, da der her er større mængder af CO2 end i andre rum.
 • Minimer fugten
  Både husstøvmider og skimmelsvamp er afhængige af fugt. Derfor er det en fordel, hvis du minimerer fugten i dit hjem, da dette ikke blot vil hjælpe med indeklimaet, men også være til gavn for både allergikere og astmatikere. Fugten kan blandt andet minimeres ved ikke at tørre tøj indendørs eller ved udluftning efter, du har været i bad eller lavet mad.
 • Skru ned for rygning, lys og brændeovn
  Nogle af de værste faktorer i forhold til indeklimaet er noget, som vi rent faktisk selv skaber. Det kan være alt lige fra rygning indendørs til at have stearinlys tændt. Sørg derfor for at lufte ud, hvis du tænder for brændeovnen eller tænder flere stearinlys i hjemmet.

Med disse 5 tips og tricks er du på vej til et bedre indeklima i dit hus. Hvis du vil læse mere om, hvordan du forbedrer indeklimaet samt finde flere tips og tricks, så kan du klikke her.

Hvor kommer støvet fra?

Selvom du lige har gjort rent, så vil du hurtigt se, at støvet stille og roligt samler sig alle steder igen. Men hvordan kan det være, og hvor kommer støvet overhovedet fra? Det kan du læse mere om her.

Støv kommer først og fremmest fra os selv. I en artikel fra Videnskab.dk fortæller forskeren Vivi Shlünssen blandt andet, at støv indeholder alt lige fra hudrester til sandkorn, dyrehår samt meget mere.

Støv er derfor noget, der kommer fra os mennesker. Det er blandt andet også derfor, at der ikke vil være lige så støvet, hvis du har været væk fra hjemmet i noget tid, som hvis du havde været hjemme.

Når vi støvsuger, så er det alt lige fra hudceller til dyrehår og sandkorn, som vi fjerner. Men fordi vi bliver ved med at befinde os indenfor i vores hjem, så vil der hurtigt komme nyt støv, som vi herefter bliver nødt til at fjerne igen.

Eksempelvis er vores soveværelser ofte fyldt med blandt andet hudceller, hvorfor der ifølge Vivi Shlünssen er mere støv i soveværelset i forhold til andre rum i hjemmet. Dyne- og pudebetræk er især et godt hjem for støvmider, hvorfor disse skal vaskes ofte. Desuden anbefaler Vivi Shlünssen, at man ikke opbevarer for mange møbler i soveværelset.

Udover soveværelset, så er elektriske ladninger også et mekka for støv. Elektriske ladninger er nemlig gode til at tiltrække støv, hvorfor du ofte vil opleve, at der vil være mere støv på eksempelvis dit fjernsyn, end hvad der vil være på din reol.

Derfor er det vigtigt, at du gør rent og støvsuger med jævne mellemrum.

Hold huset fri for støv 

Er du ude efter at vinde kampen mod støv i dit hjem? Så læs vores 5 tips:

 • Sørg for at rense din støvsugers filter
  Støvfiltre er lavet til at opfange alle de mindre støvpartikler og herefter sende en renere luft ud igen. Hvis filtret ender med at blive tilstoppet, kan det ikke opfange støvet og rent faktisk sende det med ud tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du husker enten at udskifte eller rense støvsugerens filter.
 • Brug ikke en fjerkost
  Mange benytter sig stadig af en fjerkost til at støve af i hjemmet. Men det er faktisk ikke en god idé. Med en fjerkost fjerner du blot støvet fra ét sted til et andet – det er derfor bedre at gøre brug af eksempelvis klude, der kan holde på støvet.
 • Husk at støve alle ventilationssystemer af
  Disse usynlige gitre på vægge og lofter er skjulte støvmagneter. Hvis du glemmer at vaske dem regelmæssigt, vil de blot fylde rummet med støv, hvis de selv er fyldte med støv. Alt den luft, der skulle være ren, vil nu derfor være fyldt med støv.
 • Sørg for at fugte kluden, du støver af med
  Hvis kluden er tør, vil det være sværere at indsamle og fjerne støv. Derfor skal du sørge for at fugte kluden.
 • Put ikke rengøringsmiddel direkte på møblerne
  Hvis du gør dette, risikerer du at danne et lag på din væg, som er vanskelig at fjerne og i sidste ende vil tiltrække mere støv. Put derfor rengøringsmidlet direkte på kluden og tør kluden stille henover møblets overflade.

Vil du læse mere om, hvordan du holder dit hjem fri fra støv, så klik her.

Sådan holder du husstøvmider nede

Husstøvmider er mikroskopiske dyr, der lever i de fleste hjem. Husstøvmider kan især findes, hvor der er fugtigt og varmt samt mad såsom hudceller fra mennesker. Dette er en af grundene til, hvorfor senge er deres foretrukne sted. Dog lever husstøvmøder også godt i blandt andet tæpper.

Heldigvis findes der gode råd til, hvordan du kan holde husstøvmider nede.

 • Luft ud 2 gange om dagen og sørg for, at der kommer gennemtræk
 • Undgå at tørre vasketøj indenfor
 • Vask dyner og puder ved 60 grader ca. hver 3 måned
 • Vask sengetøj ved 60 grader og sørg for at skifte det 2 til 4 gange hver måned
 • Vask rullemadrassen ved 60 grader hver eller hver anden måned
 • Sørg for, at placere møbler m.m., så det er nemt at gøre rent og fjerne støv
 • Vask bamser ved 60 grader regelmæssigt
 • Undgå at ryge indendørs
 • Varm alle rum op til minimum 20 grader
 • Gør rent minimum 1 gang om ugen og støvsug gerne flere gange om ugen (husk at lufte ud, mens du gør rent)

Ønsker du at læse om flere gode råd til, hvordan du bliver fri fra husstøvmider i dit hjem, kan du klikke her eller her.

Gode råd når du skal købe ny støvsuger

Hvis du har brug for en ny støvsuger, så skal du huske at overveje forskellige faktorer. Det kan nemlig være svært at vælge den helt rette støvsuger, når du blot kigger rundt på internettet efter en ny model. Du skal ikke altid gå efter en støvsuger, der bliver kaldt for enten den bedste eller nyeste på markedet, da det kan ende med at være den helt forkerte model for dig.

Vi har derfor sørget for at finde flere gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter en ny støvsuger. Med hjælp fra vores gode råd, kan du nemmere få et overblik over, hvad du skal overveje ved køb af en ny støvsuger.

Hårde gulve, gulvtæpper eller begge dele?

En af de faktorer, som du skal være mest opmærksom på, er, hvorvidt du har hårde gulve, gulvtæpper eller en god blanding derhjemme. Dette kan nemlig hjælpe dig med at vælge en støvsuger, der passer til dine behov. Med hjælp fra støvsugerens energimærkning kan du se, hvor effektiv den specifikke støvsuger er, når det kommer til støvsugning af både hårde gulve og tæpper. Hvis du eksempelvis har mange rum med gulvtæppe derhjemme, så anbefales det, at du vælger en støvsuger, der er god til at rengøre tæpper.

Skal støvsugeren have få eller mange funktioner?

Mens nogle støvsugere er udstyret med et hav af funktioner, så findes der også støvsugere, der blot er udstyret med et par funktioner. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du rent faktisk har behov for, når det kommer til ekstra funktioner. Jo flere ekstra funktioner støvsugeren har, jo dyrere er den som regel også.

Skal støvsugeren være poseløs?

Endnu en faktor, som du skal overveje er, om du ønsker en støvsuger med eller uden pose. I dag kan du finde mange støvsugere, hvor du ikke behøver at købe en støvsugerpose, da støvet blot vil blive ført hen til en beholder, som du kan tømme direkte i skraldespanden.

Tjek lydniveauet

Udover at vise energiklassen samt rengøringsevnen, så viser energimærket også støvsugerens lydniveau. Lydniveauet kan for nogle være en altafgørende faktor. Normalt er en støvsugers lydniveau på omkring 65 til 85 dB. Dog kan der findes støvsugere med et højere eller lavere lydniveau.

Dyr eller billig støvsuger?

Naturligvis er prisen også en faktor, som du skal være opmærksom på. Det er nemlig ikke nødvendigvis den billigste eller dyreste model, som du skal have fat i. Prisen er dog ikke altsigende, da en billigere støvsuger faktisk kan være endnu bedre end en lidt dyrere støvsuger, når prisen kommer op over et par tusinde.

Allergivenlig støvsuger

Hvis du selv eller nogen i husstanden lider af astma eller allergi, så er det en fordel at købe en allergivenlig støvsuger. At købe en støvsuger med et HEPA-filter kan være en fordel for alle forbrugere, da sådan et filter generelt kan være med til at forbedre dit indeklima derhjemme.

Støvsugerens størrelse

Har du meget plads til at opbevare en støvsuger, eller ønsker du en støvsuger, der ikke optager meget plads? Så skal du på udkig efter en pladsbesparende støvsuger. Dette kan du gøre ved at finde en mindre støvsuger, der eventuelt kan foldes sammen. Der kan nemlig være stor forskel på de forskellige støvsugeres størrelser.

Støvsugerens elforbrug

De fleste af os ønsker ikke en støvsuger, der har et alt for højt elforbrug. Hvis du har det på den måde, så skal du købe en energivenlig støvsuger. Dog er de fleste støvsugere i dag forsynet med en god energimærkning, hvilket giver et stort udvalg.

Kig især efter følgende, når du leder efter en ny støvsuger:

 • Køb en støvsuger med en god rengøringsevne samt energimærkning
 • Vælg en støvsuger, der er velegnet til de typer af gulv, du har i hjemmet
 • Kig efter en støvsuger med en lav støvemission. Du skal helst gå efter en støvsuger med enten støvemission A eller B afhængig af, om der findes astmatikere eller allergikere i hjemmet. Støvemission A er selvfølgelig at foretrække, men støvemission B er for de fleste et fint valg.
 • Tjek støvsugerens lydniveau – er det højt eller lavt, og hvad kan du gå med til?

Generelt er det en fordel, at vælge en støvsuger afhængig af enten rengøringsevne eller energiklasse. Disse faktorer er nemlig vigtigere i forhold til effekten. Ved at vælge på baggrund af støvsugerens rengøringsevne og energiklasse, så er du sikret en støvsuger med en høj ydeevne samt effektiv rengøring, der ikke bruger for meget el.

Når du har taget et kig på hvilke faktorer, som du skal overveje og være opmærksom på, så bliver det nemmere for dig at udelukke de støvsugere, som du ikke skal kigge nærmere på. Disse råd kan også hjælpe dig med at købe den rigtige støvsuger fra starten af, der kan opfylde både dine ønsker og dine behov.

Vil du se, hvad du ellers kan være opmærksom på, hvis din gamle støvsuger er gået i stykker, og det er tid til en ny, så kan du læse mere her eller her.

Guide til energimærker på dine produkter

Hvad er et energimærke?

Et energimærke viser, hvor energieffektivt et produkt er. Energimærkningen findes på produkter som hvidevarer og elektriske apparater. Hvis du lægger mærke til energimærkerne, når du skal investere i hårde hvidevarer eller elektronik, kan du spare penge.

EU’s obligatoriske ordning for energimærkning har for nyligt fået en opdatering. Det nye mærke ligner det gamle meget, men det har fået et nyt format, så det bliver nemmere for dig at afkode.

Den nye energimærkelov

Den nye energimærkelov gælder i hele EU. Med den nye opdatering bliver produkterne vurderet på en skala fra A til G.

Opdateringen betyder, at produkter, der tidligere lå øverst på skalaen med mærket A med ét eller flere plusser, bliver til mærke B, C eller D. Ændringen er lavet, så du som forbruger har nemmere ved at vurdere, hvor energivenligt produktet egentligt er.

I første omgang vil den nye mærkning fremgå på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, vaskemaskiner, vaske-og tørremaskiner, køle- og fryseskabe samt TV og computere. På sigt vil andre hvidevarer og elektronik få samme mærkning, men i en overgangsperiode vil du opleve, at nogle produkter har den gamle mærkning og andre den nye.

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energivenlige produkter har A-mærket, mens G-mærket er den mindst energivenlige mærkning.
 • Skalaen er ens for alle produkter, så du ikke skal sætte dig ind i nye informationer hver gang, du skal have nye produkter.
 • Den nye skal har en tilknyttet QR-kode, der giver dig ekstra information om produktet, som du ikke kan læse dig til på skiltet.

Hvorfor er energimærkningen ændret?

 • Den gamle skala afhænger af, hvilket type produkt mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre kan have en mærkning på helt op til A+++. Det kan være forvirrende som forbruger, så derfor er mærkningen blevet mere ensrettet.
 • Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektiv er produktet. Så undgår du forvirring i overgangsperioden.

Disse informationer kan du finde på energimærket

Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan du finde information om eksempelvis vandforbrug og tørreevne på en vaskemaskine, mens det på en støvsuger er mere relevant at kende fx støjniveauet.

Det betyder symbolerne på energimærket:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Electrolux EER77SSM Ergorapido - ledningsfri støvsuger med flere funktioner

Bosch Unlimited BBS1114 

Kobold VK200

Bosch Athlet BBH52550 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme