Ledningsfri støvsuger Test 2019 – De bedste modeller ifølge eksperterne

0

I denne artikel har vi gennemgået forskellige tests af ledningsfrie støvsugere på internettet. Vi gennemgår ledningsfrie støvsugere fra forskellige producenter, så man nemt kan få et overblik over de forskellige modeller.

Alle modeller er blevet anmeldt og testet af forskellige ekspertkilder såsom Forbrugerrådet Tænk, Trustedreviews.com og Tek.no. Disse eksperter forklarer, hvad man skal være opmærksom på samt fordele og ulemper ved de forskellige modeller.

Endvidere forklarer vi senere i artiklen, hvad en ledningsfri støvsuger er, hvordan huset kan holdes fri fra støv, gode råd til køb af ny støvsuger og meget mere.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af ledningsfrie støvsugere 
🔸 Information om ledningsfrie støvsugere og hvordan de testes
🔸 Guide: Sådan får du hjemmet til at dufte godt
🔸 Guide: Sådan får du et bedre indeklima i huset
🔸 Information om støv samt guide til at holde huset fri for støv og husstøvmider
🔸 Gode råd når du skal købe ny støvsuger
🔸 Information om energimærkning af støvsugere
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. Denne artikel er baseret på andre ekspertkilders anmeldelser, hvor Forbrugsguiden derimod samler resultaterne af disse tests. På denne måde er der mulighed for nemt at få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Ledningsfri støvsuger test – De 8 bedste modeller ifølge eksperterne

I nedenstående sektion gennemgår vi de ledningsfrie støvsugere på markedet, der har fået de bedste bedømmelser i forskellige ekspert tests. I de grønne bokse over hvert produkt, kan du se hvilken tests de forskellige modeller er blevet bedømt i.

Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere. – Vi håber denne guide vil hjælpe dig med at finde en ledningsfri støvsuger, som passer til dine behov.


Dyson V8 Absolute

Anbefalet hos Forbrugerrådet Tænk

Dyson V8 Absolute

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.950,00 Kr. 0,00 Kr. 2.950,00 Kr. Læs mere
3.455,00 Kr. 0,00 Kr. 3.455,00 Kr. Læs mere
3.584,00 Kr. 0,00 Kr. 3.584,00 Kr. Læs mere
3.899,00 Kr. 0,00 Kr. 3.899,00 Kr. Læs mere
3.899,00 Kr. 0,00 Kr. 3.899,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Dyson V8 Absolute er blevet testet af Forbrugerrådet Tænk og denne model er populær hos eksperterne, hvorfor de giver den en anbefaling med på vejen.

Eksperterne roser især modellen for dens ’rigtig gode sugeevne’ samt, at det altid er nemt at finde de enkelte dele på grund af dens kraftige farver.

Dog er eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk mindre imponerede over støvsugerens lydniveau, som de bemærker er højere end andre modellers. Derudover mener eksperterne også, at det er forholdsvis besværligt at være nødsaget til at holde tændeknappen nede under brug.

Effektiv støvsuger med cyklon-teknologi 

Støvsugerens har en sugestyrke på 115 Watt. Derudover kører motoren med op til 110.000 omdrejninger pr. minut. De mange omdrejninger betyder, at modellen har en kraftigere sugeevne end mange andre ledningsfrie støvsugere.

Desuden er Dyson V8 Absolute forsynet med et system, der er opbygget via en unik cyklon-teknologi. Denne teknologi sørger for at øge luftcirkulationen med hjælp fra 15 cykloner, der arbejder parallelt med hinanden samt er placeret i to lag.

Med hjælp fra cyklon-teknologien er det nemmere at støvsuge både støv og skidt op. I kombination med de fire special-mundstykker, der har hver deres funktion, kan man effektivere støvsugningen endnu mere. Man har desuden mulighed for at vælge indstillingen maksimal effekt, der er oplagt til vanskeligere opgaver.

Mundstykkerne tæller Direct Drive til gulvtæpper, Combination Tool til finstøv, Soft Roller til hårde gulve samt Mini Motoriseret mundstykke til trapper.

Endvidere er Dyson V8 Absolute en effektiv og håndterbar støvsuger, da den er poseløs. I stedet bliver støvet opfanget i en beholder, der har en kapacitet på 0,54 liter.

Allergivenlig og batteridreven model 

Udover at være poseløs, så er Dyson V8 Absolute også ledningsløs. Det vil sige, at støvsugeren er batteridrevet. Batterilevetiden afhænger af, om man bruger støvsugeren på et lavt eller højt niveau. Ved brug af støvsugeren på et normalt niveau er batterilevetiden på cirka 40 minutter.

Når batteriet løber tør for strøm, skal man blot oplade modellen i stikkontakten.

Dyson V8 Absolute kommer med en ekstra funktion, da man også kan bruge den som håndstøvsuger. Desuden er modellen forsynet med et vaskbart forfilter samt et HEPA-filter, der er ideelt for forbrugere, der lider af astma eller allergi.

Fleksibel letvægtsstøvsuger 

I og med Dyson V8 Absolute er en ledningsfri støvsuger, er det vigtigt, at den også er håndterbar. Med en vægt på 2,63 kilo kan modellen betegnes som en forholdsvis let støvsuger, hvorfor den er nem at håndtere.

Man kan også omdanne støvsugeren, så den kan bruges til at gøre rent i højden. Det vil gøre det nemmere at håndtere modellen, hvis man eksempelvis skal fjerne spindelvæv fra loftet.

Derudover er det nemt at komme ind i alle hjørner og afkroge ved brug af støvsugeren på grund af leddet på mundstykkerne.

Specifikationer ved Dyson V8 Absolute – mål
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 22 centimeter
🔴 Dybde: 124 centimeter
🔴 Vægt: 2,63 kilo

Fordele ved Dyson V8 Absolute:
🔵 Batterilevetid på 40 minutter
🔵 Flere mundstykker med forskellige funktioner
🔵 Udstyret med vaskbart forfilter og HEPA-filter
🔵 Inkluderet håndstøvsuger
🔵 Vægt på blot 2,63 kilo
🔵 Kraftig motor med cyklon-teknologi


Dyson V7 Motorhead 

Anbefalet hos Forbrugerrådet Tænk

Dyson V7 Motorhead

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere
2.421,00 Kr. 0,00 Kr. 2.421,00 Kr. Læs mere

 

For en ledningsfri model, så bedømmer eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk, at dette er en anbefalelsesværdig støvsuger. Dyson V7 Motorhead er nemlig en ledningsfri støvsuger, som Forbrugerrådet Tænk er begejstrede for. 

De er især vilde med støvsugerens sugeevne, men er mindre tilfredse med, at støvsugeren er en smule støjende samt, at man skal holde tændeknappen nede ved brug.

Dyson V7 Motorhead er en model med flere forskellige funktioner. Udover at være ledningsfri, så er det også en poseløs og håndterbar støvsuger, da man kan konvertere den til en håndholdt støvsuger.

Desuden vejer støvsugeren omkring 3 kilo, hvilket betyder, at den er nem at håndtere. Støvsugerens beholderkapacitet er på cirka 0,54 liter.

2-i-1 støvsuger, der kører på batteri 

Dyson V7 Motorhead er, som tidligere nævnt, en 2-i-1 støvsuger. Der er nemlig mulighed for at benytte sig af en helt almindelig støvsuger, men man får samtidigt også en håndstøvsuger. Man kan derfor for gøre brug af den model, der er mest optimal i forhold til rengøringen.

I og med Dyson V7 Motorhead er en ledningsfri støvsuger, så kører den på batteri. Selve batteriet har en levetid på omkring 30 minutter, når det er fuldt opladt. Man kan også skifte til tilstanden maks. for høj effekt i op til 6 minutter.

Når batteriet løber tør for strøm, skal det oplades i cirka 3 timer, hvorefter støvsugeren igen kan tages i brug.

Flere mundstykker med forskellige funktioner 

Dyson V7 Motorhead kommer med flere forskellige mundstykker, der alle har hver deres funktion. Disse mundstykker er Direct Drive-mundstykke, Soft roller-mundstykket samt Mini turbomundstykke.

Med Direct Drive-mundstykket kan støvsugeren opfange genstridigt snavs samt hår med hjælp fra de små roterende børster. Børsterne bliver presset ned i tæppet, hvilket øger effektiviteten med op til 75 %.

Soft Roller-mundstykket er designet til en skånsom støvsugning af blandt andet hårde gulve. Da mundstykket er beklædt med tråde og nylon, kan disse opfange mindre støvpartikler.

Sidst men ikke mindst er Mini turbomundstykket et mindre mundstykke, der er god til at fjerne hår fra eksempelvis polstrede møbler. På grund af mundstykkets størrelse er det især effektivt til at bruge på de steder, hvor det er sværere at komme til med andre mundstykker.

Model med god sugeevne og 15 cykloner 

Dyson V7 Motorhead kommer med en kraftig og effektiv motor med en god sugekraft på 100 Watt. Selve motoren kan tage omdrejninger på op til 110.000 pr. minut, hvorfor sugeevnen er bedre sammenlignet med andre modeller.

Takket være støvsugerens 15 cykloner, bliver der skabt kraftfulde centrifugalkræfter, hvorfor modellen vil fjerne selv de mindste støvpartikler.

Endvidere kan man vælge en af de to forskellige strømtilstande, hvis man ønsker at justere rengøringsydelsen. Dette kan bedømmes afhængig af niveauet af snavs.

Som en ekstra funktion er Dyson V7 Motorhead forsynet med en hygiejnisk tømning, hvor man blot skal trykke på en enkelt knap for at fjerne skidtet fra beholderen.

Specifikationer ved Dyson V7 Motorhead – mål
🔴 Højde: 24,8 centimeter
🔴 Bredde: 22,3 centimeter
🔴 Dybde: 124 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Fordele ved Dyson V7 Motorhead:
🔵 2-i-1 støvsuger
🔵 Flere forskellige mundstykker
🔵 Hygiejnisk tømning
🔵 Cyklon-teknologi samt kraftig sugeevne
🔵 Batterilevetid på 30 minutter
🔵 Er også god til hår og dyrehår


Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

Topscorer hos den svenske avis Aftonbladet
Topscorer hos det norske teknikmagasin Tek.no

Bosch BCH6ZOOO

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.695,00 Kr. 0,00 Kr. 1.695,00 Kr. Læs mere
1.695,00 Kr. 0,00 Kr. 1.695,00 Kr. Læs mere
1.695,00 Kr. 0,00 Kr. 1.695,00 Kr. Læs mere
1.759,00 Kr. 0,00 Kr. 1.759,00 Kr. Læs mere
1.759,00 Kr. 0,00 Kr. 1.759,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere

 

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en ledningsfri støvsuger, der har fået meget ros fra eksperterne. Modellen er blandt andet kåret som topscorer i Aftonbladets store test samt hos det norske teknikmagasin Tek.no, hvor støvsugeren især bliver rost for dens evne til at fjerne dyrehår.

Bosch BCH6ZOOO er en model, der tilbyder forbrugeren en effektiv støvsugning takket være forskellige teknologier og mundstykker, der alle har forskellige funktioner.

Mundstykkerne kan både hjælpe med støvsugningen af henholdsvis møbler, polstring og dyrehår. Endvidere er der mulighed for at indstille Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO i tre niveauer afhængig af, hvor snavset den specifikke overflade er. Desuden kommer støvsugeren med en indikator, der viser alt lige fra opladning til rengøring af filtret.

Velegnet til dyrehår 

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en ledningsfri støvsuger, der især er velegnet til dyrehår. Dette kommer blandt andet til udtryk i selve mundstykket, der er udstyret med roterende og kraftige børster. Disse børster er fremstillet til at fjerne hårene.

Der medfølger desuden tilbehørssættet ProAnimal, der er ideelt til fjernelsen af dyrehår. Dette tilbehørssæt indeholder et væld af tilbehør såsom mundstykker, en forlængerslange samt en skulderrem. Disse former for tilbehør kan man kan bruge til både trapper, polstring, møbler eller noget helt fjerde.

Modellen kommer ikke med et opladningsstativ, men til gengæld kan Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO stå uden støtte, hvilket er en fordel.

Genopladelige batterier med lang driftstid 

Med Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO får man en støvsuger, der er udstyret med genopladelige batterier. Batteriet er Lithium-Ion teknologi og er derfor både stærke og holdbare med en lang driftstid. Selve driftstiden er på omkring 60 minutter.

Derudover er opladningstiden også forholdsvis kort. For at oplade batteriet til 80 % tager det 3 timer, hvorimod det tager 6 timer at oplade batteriet til 100 %.

På støvsugeren kan der findes en indikator, hvor man har mulighed for at se, hvor lang tid, der er tilbage af selve opladningen.

Nem håndtering og rummelig beholder 

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en komfortabel støvsuger, da den blot vejer 3 kilo. Det gør det nemt at håndtere støvsugeren samt at opbevare den.

Derudover kommer modellen med systemet EasyClean, der sørger for, at det er nemt og hurtigt at rense cylinderen samt et hygiejnisk filter, der sikrer en renere udblæsningsluft.

Udover en nem rensning af cylinderen, så er det også muligt at tømme beholderen for støv og skidt uden besvær. Der er nemlig fri adgang til beholderen, så man hurtigt kan tage den af og tømme den. Beholderen har en kapacitet på i alt 0,9 liter.

Specifikationer ved Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO – mål
🔴 Højde: 116 centimeter
🔴 Bredde: 28,5 centimeter
🔴 Dybde: 18,5 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Fordele ved Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO:
🔵 Beholderkapacitet på 0,9 liter
🔵 Driftstid på 60 minutter
🔵 Velegnet til dyr
🔵 Medfølgende tilbehørssæt
🔵 Indstilling af sugestyrke i 3 trin
🔵 Indikator vedrørende opladning og rengøring


Dyson V6 Digital Slim

4,5 stjerner hos Trustedreviews.com
8,6 ud af 10 stjerner hos det amerikanske testmagasin Toptenreviews.com
Anbefalet hos den danske blog Husmoderen.dk
4 ud af 5 stjerner hos det store amerikanske magasin Cnet.com

dyson digital slim v6

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.687,00 Kr. 0,00 Kr. 2.687,00 Kr. Læs mere
2.687,00 Kr. 0,00 Kr. 2.687,00 Kr. Læs mere
2.787,00 Kr. 0,00 Kr. 2.787,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Dyson V6 Digital Slim er blevet testet og anmeldt af fire forskellige ekspertkilder, der alle er vilde med denne model. Modellen er blandt andet blevet anbefalet hos bloggen Husmoderen.dk, hvorimod støvsugeren har fået henholdsvis 4 ud af 5 stjerner, 4,5 stjerner samt 8,6 ud af 10 stjerner hos Cnet.com, Trustedreviews.com og Toptenreviews.com. 

Alle eksperter er enige om, at det er en anbefalelsesværdig og effektiv model. Eksperterne fra Trustedreviews.com er blandt andet vilde med dens nemme betjening samt, at den kan bruges på mange forskellige overflader, hvilket Husmoderen.dk er enige i.

Toptenreviews.com og Cnet.com bemærker derimod, at støvsugeren er let nok til, at man nemt kan bevæge den rundt uden at blive træt, og at den især er velegnet til dyrehår.

Eksperterne kan ikke finde mange ulemper vedrørende Dyson V6 Digital Slim. Dog gør de forbrugerne opmærksomme på, at selve beholderens kapacitet ikke er særlig stor samt, at den kun kommer med et enkelt mundstykke.

Trådløs model med cyklon-teknologi 

Dyson V6 Digital Slim er en trådløs støvsuger, der er både tyndere og mindre end mange af Dysons andre modeller. Dette sikrer, at støvsugeren er nem at håndtere, da vægten også er på kun 2,1 kilo.

Støvsugeren er ligeledes forsynet med en kraftfuld motor samt cyklon-teknologi. Med cyklon-teknologien er 15 cykloner anbragt i to lag, der arbejder parallelt for at opfange støv samt øge luftgennemstrømningen.

Der er endvidere mulighed for at tilvælge tilstanden maksimal effekt, hvilket giver 6 minutters øget støvsugning til de områder, der er vanskeligere end andre.

Poseløs støvsuger med nem opbevaring 

Udover at være trådløs, så er Dyson V6 Digital Slim også poseløs. Det vil sige, at der ikke skal anvendes en støvsugerpose, da støvet bliver opfanget direkte i en beholder. Beholderen har en kapacitet på 0,4 liter, hvilket er en del mindre end mange andre ledningsfrie støvsugere.

Selve tømningen af beholderen er hygiejnisk, da man blot skal trykke på en enkelt knap for at tømme skidtet direkte ud i skraldespanden.

Selve opbevaringen af modellen er ikke blot nem på grund af dens mindre størrelse. Der medfølger nemlig også en ladestation med flere funktioner. Ladestationen har både plads til støvsugeren samt tilbehøret i form af mundstykkerne. Hvis man sørger for at opbevare støvsugeren i ladestation, vil den altid være klar til brug.

Fleksibel og praktisk 

Dyson V6 Digital Slim er en praktisk og fleksibel støvsuger, da man har mulighed for at konvertere modellen til en håndholdt udgave. Dette gør det nemmere at rengøre de lidt sværere steder, da støvsugeren herved bliver nemmere at håndtere.

Derudover kommer Dyson V6 Digital Slim med et motoriseret mundstykke, der kan bruges på alle typer af gulve og overflader. Man behøver derfor ikke udskifte mundstykket, selvom man skifter fra gulvtæppe til trægulv.

Modellens totale driftstid er på cirka 20 minutter, hvis man benytter sig af støvsugeren på den maksimale sugestyrke. Når modellen løber tør for batteri, skal den oplades, hvilket tager omkring 3 timer.

Specifikationer ved Dyson V6 Digital Slim – mål
🔴 Højde: 118 centimeter
🔴 Bredde: 25 centimeter
🔴 Dybde: 21 centimeter
🔴 Vægt: 2,1 kilo

Fordele ved Dyson V6 Digital Slim:
🔵 Motoriseret mundstykke til alle overflader
🔵 Kort opladningstid
🔵 Nem at opbevare
🔵 Gode anmeldelser
🔵 Cyklon-teknologi
🔵 Nem at håndtere


Bosch BBHMOVE1N

Kåret som ”godt køb” hos den norske teknikavis Tek.no

Bosch BBHMOVE1N

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.071,00 Kr. 0,00 Kr. 1.071,00 Kr. Læs mere

 

Den ledningsfrie støvsuger Bosch BBHMOVE1N er blevet testet af den norske teknikavis Tek.no, der har kåret modellen som værende et ’godt køb’.

Støvsugeren er en praktisk model, der er nem at bruge i hverdagen, hvis man hurtigt skal støvsuge støv og skidt op fra de sidste par dage.

Bosch BBHMOVE1N er en praktisk støvsuger, der er fremstillet til at klare støvsugningen på ingen tid, når det skal gå hurtigt. Dog er modellen især velegnet til de mere vanskeligere områder samt til hårde gulve.

2-i-1 støvsuger med NimH batteri 

Bosch BBHMOVE1N kan betegnes som værende en 2-i-1 støvsuger. Det betyder, at støvsugeren både kan bruges som en helt almindelig støvsuger samt som en håndstøvsuger.

Desuden kommer modellen med en genopladeligt NimH batteri. Et NimH batteri er dog ikke kun genopladeligt, det er også miljøvenligt. Batteriet har en driftstid på i alt 15 minutter, før det skal oplades. Endvidere har modellen en elektronisk børste, der effektivt hjælper med at fjerne snavs og skidt.

Når man er færdig med støvsugeren, så anbefales det, at man går i gang med at oplade den. Selve opladningen med denne model tager nemlig en del længere tid end med andre modeller. Det tager nemlig omkring 16 timer at oplade batteriet fuldt ud. Hvis batteriet ikke skal oplades helt, så tager det omkring 12 timer.

Pladsbesparende model  

Fordelen ved Bosch BBHMOVE1N er, at det er en pladsbesparende model, der er nem at opbevare. Det er nemlig muligt at folde støvsugeren sammen, så man kan sagtens opbevare den i et skab eller lignende.

Bosch BBHMOVE1N kan stå oprejst frit eller i selve ladestationen, hvilket også er ideelt i forhold til opbevaringen.

Derudover vejer støvsugeren omkring 2,9 kilo, hvorfor man ikke får alt for ondt i armene ved støvsugning af selv de lidt mere besværlige områder. Den er desuden udviklet til at komme ind i de områder, der ikke altid er helt nemme at støvsuge med en almindelig støvsuger.

Vaskbart filter og beholderkapacitet 

Med Bosch BBHMOVE1N får man en støvsuger med en mindre beholder. Beholderens kapacitet er nemlig på blot 0,3 liter, hvilket er en del mindre end andre modeller. Til gengæld er modellen poseløs, hvorfor man ikke skal tænke på at købe eller udskifte støvsugerposer. Beholderen kan nemt tages af og blive tømt direkte i skraldespanden samt klikkes direkte tilbage på støvsugeren.

Desuden er modellens filter vaskbart, hvorfor man ikke konstant behøver at købe et nyt. Efter filtret er blevet vasket, kan det genbruges og sættes på plads igen.

Specifikationer ved Bosch BBHMOVE1N – mål
🔴 Højde: 113 centimeter
🔴 Bredde: 25,5 centimeter
🔴 Dybde: 20 centimeter
🔴 Vægt: 2,9 kilo

Fordele ved Bosch BBHMOVE1N:
🔵 Udstyret med et vaskbart filter
🔵 2-i-1 støvsuger
🔵 Miljøvenligt og genopladeligt NimH batteri
🔵 Kan så frit oprejst
🔵 Sammenfoldelig model
🔵 Velegnet til hårde gulve


Electrolux EER77SSM Ergorapido 

Gode brugeranmeldelser

Electrolux EER77SSM Ergorapido

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
1.001,00 Kr. 0,00 Kr. 1.001,00 Kr. Læs mere
1.089,00 Kr. 0,00 Kr. 1.089,00 Kr. Læs mere
1.099,00 Kr. 0,00 Kr. 1.099,00 Kr. Læs mere
1.559,00 Kr. 0,00 Kr. 1.559,00 Kr. Læs mere
1.841,00 Kr. 0,00 Kr. 1.841,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux EER77SSM Ergorapido er en model, der har fået flere gode anmeldelser fra forbrugerne. Forbrugerne nævner især, at modellen opfylder deres forventninger samt er nem at håndtere. 

En af de faktorer, som forbrugerne især er vilde med, er, at støvsugeren er praktisk og er udstyret med flere brugbare funktioner.

Det eneste, som brugerne ikke er så vilde med, er modellens sugeevne, som flere af dem ikke mener er kraftig nok til de mere besværlige og vanskelige opgaver.

Velegnet til både tæpper og hårde gulve 

Ved køb af Electrolux EER77SSM Ergorapido får man en støvsuger, der er velegnet til både tæpper og hårde gulve. Desuden kan modellen bruges på blandt andet møbler, hylder eller i loftet takket være den håndholdte enhed.

Electrolux EER77SSM Ergorapido er nemlig en 2-i-1 støvsuger, hvorfor man både får en almindelig støvsuger samt en håndholdt støvsuger. Med den håndholdte enhed kan man komme til i alle hjørner og afkroge samt nemt og hurtigt rengøre skuffer eller lignende.

Med støvsugerens BrushRoll-teknologi er der yderligere mulighed for at skære hår og fibre over, hvis de sidder fast i børsten. Dette kan gøres ved blot at trykke på en pedal, hvorefter skidtet vil suges ind.

Støvsuger med Lithium TurboPower-batteri og LED-lys 

Electrolux EER77SSM Ergorapido er forsynet med et Lithium TurboPower-batteri, der har en højere ydeevne end eksempelvis nikkelbatterier. Batteriet har op til 45 minutters driftstid ved normal hastighed eller 16 minutters driftstid ved høj hastighed. Man kan desuden se på indikatoren, hvornår det er tid til at oplade batteriet.

Når man er færdig med at støvsuge, eller når batteriet skal oplades, så skal man putte støvsugeren hen til ladestationen. Det tager omkring 240 minutter at oplade batteriet. Der er mulighed for at vægmontere ladestationen. Det tilbehør, der som regel bliver opbevaret i ladestationen, kan også placeres bag på håndtaget.

Med støvsugerens LED-lys i mundstykket er det muligt hurtigt at se, hvis man mangler at støvsuge noget op fra gulvet. LED-lyset vil lyse direkte ned på gulvet, så man altid kan se, hvad man laver samt, om man mangler noget.

Manøvredygtig model med EasyClean-funktion 

Støvsugeren Electrolux EER77SSM Ergorapido er en manøvredygtig model, der kommer med funktionen 180-grader EasySteer. Med modellens to store baghjul er der mulighed for nemt at håndtere støvsugeren og skubbe den rundt, selvom man skal ind i diverse hjørner og afkroge.

Derudover kommer Electrolux EER77SSM Ergorapido med et vaskbart filter, der kan genbruges fra gang til gang. Filteret har en hurtigudløser, så det er muligt at rengøre det nemt og hurtigt, mens det er placeret i beholderen.

Beholderen har en kapacitet på 0,5 liter. Man har tilmed mulighed for at vælge mellem 3 forskellige sugestyrker afhængig af, hvad der passer bedst til overfladen samt niveauet af snavs.

Specifikationer ved Electrolux EER77SSM Ergorapido – mål
🔴 Højde: 114,5 centimeter
🔴 Bredde: 26,5 centimeter
🔴 Dybde: 14,5 centimeter
🔴 Vægt: 2,46 kilo

Fordele ved Electrolux EER77SSM Ergorapido:
🔵 EasyClean-funktion
🔵 LED-lys i mundstykket
🔵 Gode brugeranmeldelser
🔵 2-i-1 støvsuger
🔵 BrushRoll-teknologi
🔵 Velegnet til flere overflader


Bosch Athlet BBH52550 

Gode brugeranmeldelser

Bosch Athlet BBH52550

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.625,00 Kr. 0,00 Kr. 1.625,00 Kr. Læs mere
1.625,00 Kr. 0,00 Kr. 1.625,00 Kr. Læs mere
1.626,00 Kr. 0,00 Kr. 1.626,00 Kr. Læs mere
1.659,00 Kr. 0,00 Kr. 1.659,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere
2.394,00 Kr. 0,00 Kr. 2.394,00 Kr. Læs mere

 

Bosch Athlet BBH52550 er en klar favorit hos brugerne, da de har givet modellen flere rosende ord med på vejen. Forbrugerne er især vilde med, at støvsugeren er så nem at betjene. 

Desuden forklarer flere forbrugere, at modellens funktioner er brugbare samt, at batteritiden er ’helt perfekt’.

Der er ikke mange, der har noget dårligt at sige om denne model. Det eneste, som et par forbrugere bemærker, er, at der ikke medfølger noget tilbehør i form af mundstykker.

Effektiv støvsuger med lang driftstid 

Ved køb af Bosch Athlet BBH52550 får man en effektiv støvsuger med en ekstra lang driftstid. Driftstiden er nemlig på omkring 50 minutter, når den er fuldt opladt, hvorfor man har rig mulighed for at støvsuge hele huset grundigt op til flere gange.

Opladningen tager cirka 6 timer. Hvis man har brug for at støvsuge en hurtig omgang, så bliver batteriet opladt til 80 % på blot 3 timer. Der er derfor mulighed for at tage støvsugeren i brug, selvom den endnu ikke har stået i opladeren i 6 timer.

Støvsugeren kommer desuden med en LongLife-motor, der er med til at sikre en effektiv støvsugning samt, at modellen er holdbar og har en lang levetid.

Elektrisk mundstykke og sensorkontrol 

Bosch Athlet BBH52550 kommer med et elektrisk mundstykke, der arbejder med 5.000 omdrejninger i minutter. Støvsugeren er derfor velegnet til flere overflader såsom hårde gulve, gulvtæpper eller noget helt tredje.

Med støvsugerens sensorkontrol bliver modellens rengøringsydelse løbende overvåget, hvorfor man er sikret en optimal ydeevne. Da støvsugeren altid yder sit optimale, vil behovet for rengøring blive mindre.

Takket være modellens lave vægt og EasyClean-systemet er Bosch Athlet BBH52550 nem at opbevare, anvende samt rengøre. Modellen vejer ikke særlig meget og er fritstående, hvorfor man nemt kan finde en plads til den i skabet eller i hjørnet. Desuden sørger EasyClean-systemet for, at man nemt og hurtigt kan rense filtret, mens det sidder i beholderen.

Beholderkapaciteten er desuden på 0,9 liter.

Model med tre forskellige hastigheder 

Bosch Athlet BBH52550 er forsynet med i alt tre forskellige hastigheder. Disse hastigheder kan vælges afhængig af behov. Hvor niveau 1 er ideelt til en lettere rengøring, så er niveau 2 ideel til en middel rengøring. Derudover egner niveau 3 sig til en mere krævende og vanskeligere rengøring.

På grund af Bosch Athlet BBH52550 tre forskellige hastigheder, er der derfor mulighed for at vælge den hastighed, der passer bedst til overfladen samt niveauet af snavs.

Bosch Athlet BBH52550 kommer desuden med et Soft Touch-håndtag, der gør det bekvemt og komfortabelt at støvsuge med modellen – selv i længere tid af gangen.

Specifikationer ved Bosch Athlet BBH52550 – mål
🔴 Højde: 116 centimeter
🔴 Bredde: 18,5 centimeter
🔴 Dybde: 14,5 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Fordele ved Bosch Athlet BBH52550:
🔵 EasyClean-funktion
🔵 Tre forskellige hastigheder/niveauer
🔵 Sensorkontrol
🔵 Elektrisk mundstykke
🔵 LongLife-motor
🔵 50 minutters driftstid


Kobold VK200 

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Kobold VK200

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Kobold VK200 er en ledningsfri robotstøvsuger, der ifølge eksperterne hos det danske forbrugerråd Tænk er blandt de bedste ledningsfrie robotstøvsugere i deres tests. Modellen er nemlig kåret som blandt testvinderne hos Forbrugerrådet Tænk baseret på støvsugerens forskellige funktioner.

En af de faktorer, der er med til at gøre Kobold VK200 populær hos Forbrugerrådet Tænk er blandt andet, at den er velegnet til hårde gulve samt til at fjerne dyrehår. Desuden beskriver eksperterne, at de er vilde med, at robotstøvsugeren er god til at registrere forhindringer. Den eneste ulempe ved denne model er, at vedligeholdelsen er en smule besværlig, især når man skal rengøre børsterne eller tømme støvbeholderen.

Med Kobold VK200 får man en støvsuger, der kombinerer effektivitet med håndterbarhed. I og med det er en robotstøvsuger, kan du nemlig lade den klare opgaven selv uden, at du behøver at holde øje med den.

Modellen er desuden forsynet med et HEPA-filter, hvorfor den er ideel for allergikere og astmatikere.

Intelligent og laserstyret navigationssystem 

Med Kobold VK200 er der mulighed for nemt og hurtigt at støvsuge flere rum ad gangen. Når støvsugeren er færdig med et rum, kan den nemlig automatisk køre videre til det næste. Hvis den løber tør for strøm, så vil den selv finde tilbage til ladestationen. Når opladningen er færdig, vil støvsugeren fortsætte, hvor den kom fra.

Derudover er Kobold VK200 udstyret med en vægsensor samt tre sensorer, der sørger for, at robotten ikke falder ned ad trapper. Yderligere har modellen tre ultralydssensorer, der sørger for, at støvsugeren kan navigere udenom de forhindringer, som laseren ikke kan genkende.

Modellens indre klatrefunktion giver ligeledes støvsugeren mulighed for at køre over dørtrin, kanter eller andet, der er omkring 2 centimeter. Desuden kan man lave en virtuel væg for robotten med det medfølgende magnetbånd. På den måde ved modellen, at den ikke skal støvsuge et specifikt område.

God sugeevne, roterende sidebørste og sensorer 

Modellen Kobold VK200 har en sugeevne, der er omkring tre gange så god i forhold til andre modeller på markedet. Dette er blandt andet på grund af støvsugerens motor, der er en kulfri DC-motor udviklet af Vorwerk.

Derudover kommer støvsugeren med en opsamlingsbørste, der sørger for, at man kan bruge robotstøvsugeren på gulvtæpper.

Støvsugerens hjørne- og vægsensorer i kombination med den roterende sidebørste er med til at sikre en optimal støvsugning selv ved genstridigt skidt.

Da Kobold VK200 blot er 9 centimeter, er det muligt at indstille den, så den kører rundt i alle hjørner og afkroge samt under sofaer og senge.

Model med integreret Wi-Fi opkobling og lang køretid 

Udover at være en intelligent og effektiv robotstøvsuger, så kan man også vælge at benytte sig af den integrerede Wi-Fi opkobling. Med denne funktion er der mulighed for at aktivere og navigere støvsugeren direkte fra ens mobiltelefon. Desuden kan man også tjekke, hvor støvsugeren befinder sig henne.

Kobold VK200 er desuden en model, der kan komme vidt omkring på blot en enkelt opladning. Den kan nemlig klare op til 120 kvadratmeter ad gangen, hvilket er omkring 60 til 90 minutters køretid.

Sidst men ikke mindst er støvsugerens beholderkapacitet på 0,5 liter, hvilket er en fornuftig størrelse for en robotstøvsuger.

Specifikationer ved Kobold VK200 – mål
🔴 Højde: 9 centimeter
🔴 Bredde: 34 centimeter
🔴 Dybde: 34 centimeter
🔴 Vægt: 5 kilo

Fordele ved Kobold VK200:
🔵 Køretid på 60-90 minutter
🔵 Laserstyret navigationssystem
🔵 Kulfri DC-motor
🔵 Beholderkapacitet på 0,5 liter
🔵 Integreret Wi-Fi opkobling
🔵 God sugeevne


Hvad er en ledningsfri støvsuger? 

Dyson V7 MotorheadEn ledningsfri støvsuger skal naturligvis ikke tilkobles en stikkontakt under brug, da, som navnet antyder, støvsugeren ikke har nogen ledning. En ledningsfri støvsuger er nemlig designet til at fungere ved hjælp fra et batteri i stedet for ved brug af en ledning, der er tilsluttet en stikkontakt. De fleste modeller leveres med en ladestation, der gør det muligt at genoplade batterierne imellem brug.

Derudover vejer de fleste ledningsfrie støvsugere heller ikke særlig meget, hvorfor de er forholdsvis nemme at håndtere. Desuden er en ledningsfri støvsuger også poseløs, hvorfor man ikke skal udskifte eller tænke på støvsugerposer. Støvet ryger nemlig direkte i beholderen, som man blot kan tømme i skraldespanden.

Fordelen ved en ledningsfri støvsuger for mange er, at der ikke er nogen lang ledning, som man skal være opmærksom på ved støvsugning. Der vil derfor ikke være nogen ledning, der vikler sig rundt om et bordben eller selve støvsugeren.


Sådan testes ledningsfrie støvsugere  

testDet kan være svært at finde ud af, hvor god en ledningsfri støvsuger egentligt er. Derfor er det i mange tilfælde nødvendigt at teste den, hvilket mange eksperter har klaret for dig. Men vil du vide mere om, hvordan eksperterne rent faktisk tester en ledningsfri støvsuger? Så skal du læse med videre i dette afsnit.

Hvor fleksibel og håndterbar er støvsugeren?
Først og fremmest tester eksperterne, hvor brugervenlig støvsugeren er. Når det kommer til en ledningsfri støvsuger, så skal den helst være nem at gå rundt med. Desuden skal den heller ikke veje for meget. Jo mere fleksibel og håndterbar selve støvsugeren er, jo mere brugervenlig er den specifikke model også.

Er støvsugeren udstyret med en god sugeevne?
En anden vigtig faktor, som der skal tjekkes, når eksperterne tester en ledningsfri støvsuger, er selve sugeevnen. At støvsuge med en støvsuger er naturligvis en af de ting, der altid skal testes, hvorfor dette punkt også skal med på listen.

Det er herved vigtigt at notere, hvor effektivt støvsugeren kan suge forskellige former for skidt og snavs op fra forskellige overflader såsom tæpper og hårde gulve. Desuden bliver de forskellige mundstykker også testet, hvis der er flere af disse.

støjEr støvsugeren støjfri eller ej?
Derudover tester de fleste eksperter også, hvor meget støvsugeren larmer. Ledningsfrie støvsugere er kendt for at larme en del, hvorfor dette især er vigtigt i denne kategori. Selve støjen bliver som regel bedømt med hjælp fra en støjmåler, så man kan finde den mest akkurate måling af lydniveauet.

Er det en el-sluger?
Selvom det ikke er lige så relevant, når eksperter tester ledningsfrie støvsugere, så er energiforbruget generelt et punkt, der altid bliver kigget på – også ved andre former for støvsugere. At teste energiforbruget betyder, at der bliver målt, hvor meget strøm en støvsuger anvender, når den er i brug, samt når den blot er på standby.

batteriLang eller kort batterilevetid?
En ledningsfri støvsugers batteri bliver selvfølgelig også testet af eksperterne. At teste batteriet giver nemlig en idé om, hvor lang eller kort batterilevetiden er. Der skal derfor testes i hvor lang tid batteriet kan holde under brug, hvor lang tid den kan opretholde en optimal sugeevne, samt hvornår sugeevnen ikke længere er den samme.

Desuden bliver der noteret, hvornår støvsugeren løber tør for batteri.

Hvilken en faktor er den vigtigste?
De fleste faktorer er vigtige, når det kommer til at teste og anmelde ledningsfrie støvsugere. Dog er det klart støvsugningsevnen, der er den vigtigste faktor. Dernæst er brugervenligheden og batterilevetiden de to andre vigtigste punkter.


Sådan får du hjemmet til at dufte godt

De fleste forbinder ikke en støvsuger med noget, der kan få hjemmet til at dufte godt. Men med et enkelt og simpelt trick er det rent faktisk en mulighed. Der er ingen grund til at bruge penge på alverdens produkter, der lover, at dit hjem herefter vil dufte fantastisk. Du kan nemlig blot finde din støvsuger frem samt noget vaniljesukker.

vaniljesukkerVed brug af vaniljesukker vil alle dårlige lufte blive absorberet. Desuden dufter vaniljesukker godt, hvilket også er en fordel. Det skal dog bemærkes, at du kun kan benytte dig af denne mulighed, hvis du ejer en hel normal støvsuger, da det ikke er muligt med andre former for støvsugere.

Hvis du vil benytte dig af dette trick, skal du først og fremmest putte et par teskefulde vaniljesukker på gulvet. Herefter skal du bruge din støvsuger til at fjerne det igen. Nu skal du ikke gøre meget mere, da duften af vanilje vil sprede sig i dit hjem.

For nogle er duften af vanilje ikke den helt rette, hvorfor du kan afprøve det med andre former for ingredienser. Det kan være alt lige fra et krydderi med en god duft eller tørret blomster eller lignende.

Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan dit hjem kommer til at dufte godt ved brug af dette trick, kan du klikke ind her.


Sådan får du et bedre indeklima i huset

indeklima

Du kan selv gøre rigtig meget for at forbedre indeklimaet i dit hus. Vi har derfor fundet 6 tips og tricks, som du nemt og hurtigt kan klare, hvis du ønsker et bedre indeklima i huset.

1. Luft ud hver dag
At forbedre husets indeklima sker først og fremmest ved udluftning. At lufte ud er en af de mere effektive metoder til at få et godt indeklima. Du skal derfor både sørge for at åbne vinduer og døre for at få gennemtræk eller investere i et godt ventilationssystem. Det anbefales, at du minimum lufter ud 2 gange om dagen.

2. Husk rengøring og støvsugning mindst 1 gang om ugen
Rengøring er endnu en faktor, der kan hjælpe dig til et bedre indeklima. At gøre rent jævnligt vil nemlig formindske støvpartikler og bakterier, hvilket især er vigtigt for allergikere og astmatikere. Dog er et rent hjem en fordel for alle, hvorfor det er en god idé at gøre rent regelmæssigt – helst 1 gang om ugen. Husk i hvert fald at støvsuge minimum 1 gang om ugen, hvis du ikke har tid til mere.

3. Brug ikke for mange kemikalier
Møbler, elektronik og rengøringsmidler indeholder kemikalier, der ikke er sunde for os mennesker. Derfor er det vigtigt, at du begrænser disse kemikalier, hvilket du blandt andet kan gøre med hjælp fra udluftning. Desuden skal du altid huske at slukke for alt elektronik, når du ikke bruger det samt købe miljøvenlige produkter.

4. Åbn soveværelsesdøren
For at sprede eventuelle kemikalier og forurening i dit hjem, så skal du huske at åbne dørene ind til de forskellige rum. Det er særlig vigtigt, at du åbner soveværelsesdøren, da der her er større mængder af CO2 end i andre rum.

5. Minimer fugten
Både husstøvmider og skimmelsvamp er afhængige af fugt. Derfor er det en fordel, hvis du minimerer fugten i dit hjem, da dette ikke blot vil hjælpe med indeklimaet, men også være til gavn for både allergikere og astmatikere. Fugten kan blandt andet minimeres ved ikke at tørre tøj indendørs eller ved udluftning efter, du har været i bad eller lavet mad.

6. Skru ned for rygning, lys og brændeovn
Nogle af de værste faktorer i forhold til indeklimaet er noget, som vi rent faktisk selv skaber. Det kan være alt lige fra rygning indendørs til at have stearinlys tændt. Sørg derfor for at minimere denne adfærd samt at lufte ud, hvis du tænder for brændeovnen eller tænder flere stearinlys i hjemmet.

Med disse 6 tips og tricks er du på vej til et bedre indeklima i dit hus. Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan du forbedrer indeklimaet samt finde flere tips og tricks, så kan du klikke ind her.


Hvor kommer støvet fra?

støv i hjemmet

Selvom du lige har gjort rent, så vil du hurtigt se, at støvet stille og roligt samler sig alle steder igen. Men hvordan kan det være, og hvor kommer støvet overhovedet fra? Det kan du læse mere om her.

Støv kommer først og fremmest fra os selv. I en artikel fra Videnskab.dk fortæller forskeren Vivi Shlünssen blandt andet, at støv indeholder alt lige fra hudrester til sandkorn, dyrehår samt meget mere.

Støv er derfor noget, der kommer fra os mennesker. Det er blandt andet også derfor, at der ikke vil være lige så støvet, hvis du har været væk fra hjemmet i noget tid, som hvis du havde været hjemme.

Når vi støvsuger, så er det alt lige fra hudceller til dyrehår og sandkorn, som vi fjerner. Men fordi vi bliver ved med at befinde os indenfor i vores hjem, så vil der hurtigt komme nyt støv, som vi herefter bliver nødt til at fjerne igen.

Eksempelvis er vores soveværelser ofte fyldt med blandt andet hudceller, hvorfor der ifølge Vivi Shlünssen er mere støv i soveværelset i forhold til andre rum i hjemmet. Dyne- og pudebetræk er især et godt hjem for støvmider, hvorfor disse skal vaskes ofte. Desuden anbefaler Vivi Shlünssen, at man ikke opbevarer for mange møbler i soveværelset.

Udover soveværelset, så er elektriske ladninger også et mekka for støv. Elektriske ladninger er nemlig gode til at tiltrække støv, hvorfor du ofte vil opleve, at der vil være mere støv på eksempelvis dit fjernsyn, end hvad der vil være på din reol.

Selvom støv ikke er decideret farligt for os mennesker, så anbefales det stadig, at du gør rent og støvsuger med jævne mellemrum, da støv kan forværre vores velvære. Dog er der dog nogle forskere, der mener, at det er direkte usundt for os mennesker at leve i for meget støv.


Hold huset fri for støv 

støv

Er du ude efter at vinde kampen mod støv i dit hjem? Så får du her 5 tips til, hvad du ikke skal gøre, når det kommer til at fjerne støv fra dit hjem. Ved brug af disse tips kan du sørge for, at dit hus er så støvfrit, som det kan blive.

 1. Sørg for at rense din støvsugers filter
Støvfiltre er lavet til at opfange alle de mindre støvpartikler og herefter sende en renere luft ud igen. Hvis filtret ender med at blive tilstoppet, kan det ikke opfange støvet og rent faktisk sende det med ud tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du husker enten at udskifte eller rense støvsugerens filter.  

2. Brug ikke en fjerkost
Mange benytter sig stadig af en fjerkost, når det kommer til at støve af i hjemmet. Men dette er slet ikke en god idé. Den kan nemlig være med til at forværre støvet i dit hus. Med en fjerkost vil du blot fjerne støvet fra et sted og hen til et andet, hvorfor det overhovedet ikke vil hjælpe. Det er derfor bedre at gøre brug af eksempelvis klude, der kan holde på støvet.

3. Husk at støve alle ventilationssystemer af
Disse usynlige gitre på vægge og lofter er skjulte støvmagneter. Hvis du glemmer at vaske dem regelmæssigt, vil de blot fylde rummet med støv, hvis de selv er fyldte med støv. Alt den luft, der skulle være ren, vil nu derfor være fyldt med støv.

4. Sørg for at fugte kluden, du støver af med
Hvis kluden er tør, vil det være sværere at indsamle og fjerne støv. Derfor skal du sørge for at fugte kluden samt anvende mikrofiberklude, da disse er optimale til afstøvning.

5. Put ikke rengøringsmiddel direkte på møblerne
Hvis du gør dette, risikerer du at danne et lag på din væg, som er vanskelig at fjerne og i sidste ende vil tiltrække mere støv. Put derfor rengøringsmidlet direkte på kluden og tør kluden roligt over møblets overflade.

Vil du læse mere om, hvordan du holder dit hjem fri fra støv, så klik ind her.


Sådan holder du husstøvmider nede

husstøvmider

Husstøvmider er mikroskopiske dyr, der lever i de fleste hjem. Husstøvmider kan især findes, hvor der er fugtigt og varmt samt mad såsom hudceller fra mennesker. Dette er en af grundene til, hvorfor senge er deres foretrukne sted. Dog lever husstøvmøder også godt i blandt andet tæpper.

Dog findes der nogle gode råd til, hvordan du kan holde husstøvmider nede.

🌀 Luft ud 2 gange om dagen og sørg for, at der kommer gennemtræk
🌀 Undgå at tørre vasketøj indenfor
🌀 Vask dyner og puder ved 60 grader ca. hver 3 måned
🌀 Vask sengetøj ved 60 grader og sørg for at skifte det 2 til 4 gange hver måned
🌀 Vask rullemadrassen ved 60 grader hver eller hver anden måned
🌀 Sørg for, at placere møbler m.m., så det er nemt at gøre rent og fjerne støv
🌀 Vask bamser ved 60 grader regelmæssigt
🌀 Undgå at ryge indendørs, men gør det altid udenfor
🌀 Varm alle rum op til minimum 20 grader
🌀 Gør rent minimum 1 gang om ugen og støvsug gerne flere gange om ugen (husk at lufte ud, mens du gør rent)

Ønsker du at læse om flere gode råd til, hvordan du bliver fri fra husstøvmider i dit hjem, så kan du klikke ind her eller her.


Gode råd når du skal købe ny støvsuger

StøvsugerHvis du har brug for en ny støvsuger, så skal du huske at overveje forskellige faktorer. Det kan nemlig være svært at vælge den helt rette støvsuger, når du blot kigger rundt på internettet efter en ny model. Du skal ikke altid gå efter en støvsuger, der bliver kaldt for enten den bedste eller nyeste på markedet, da det kan ende med at være den helt forkerte model for dig.

Vi har derfor sørget for at finde flere gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter en ny støvsuger. Med hjælp fra vores gode råd, kan du nemmere få et overblik over, hvad du skal overveje ved køb af en ny støvsuger.

Hårde gulve, gulvtæpper eller begge dele?
En af de faktorer, som du skal være mest opmærksom på, er, hvorvidt du har hårde gulve, gulvtæpper eller en god blanding derhjemme. Dette kan nemlig hjælpe dig med at vælge en støvsuger, der passer til dine behov. Med hjælp fra støvsugerens energimærkning kan du se, hvor effektiv den specifikke støvsuger er, når det kommer til støvsugning af både hårde gulve og tæpper. Hvis du eksempelvis har mange rum med gulvtæppe derhjemme, så anbefales det, at du vælger en støvsuger, der er god til at rengøre tæpper.

Skal støvsugeren have få eller mange funktioner?
Mens nogle støvsugere er udstyret med et hav af funktioner, så kan der også findes støvsugere, der blot er udstyret med et par funktioner. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du rent faktisk har behov for, når det kommer til ekstra funktioner. Jo flere ekstra funktioner støvsugeren har, jo dyrere er den som regel også.

Dyson DC33c Pro stoevbeholderSkal støvsugeren være poseløs?
Endnu en faktor, som du skal overveje er, om du ønsker en støvsuger med eller uden pose. I dag kan du finde mange støvsugere, hvor du ikke behøver at købe en støvsugerpose, da støvet blot vil blive ført hen til en beholder, som du kan tømme direkte i skraldespanden.

Tjek lydniveauet
Udover at vise energiklassen samt rengøringsevnen, så viser energimærket også støvsugerens lydniveau. Lydniveauet kan for nogle være en altafgørende faktor, hvis de ønsker en støjsvag støvsuger. Normalt er en støvsugers lydniveau på omkring 65 til 85 dB. Dog kan der findes støvsugere med et højere eller lavere lydniveau.

Dyr eller billig støvsuger?
Naturligvis er prisen også en faktor, som du skal være opmærksom på. Det er nemlig ikke nødvendigvis den billigste eller dyreste model, som du skal have fat på. Prisen er dog ikke altsigende, da en billigere støvsuger kan være bedre end en lidt dyrere støvsuger, når prisen kommer op over et par tusinde.

HEPAAllergivenlig støvsuger
Hvis du selv eller nogen i husstanden lider af astma eller allergi, så er det en fordel at købe en allergivenlig støvsuger. At købe en støvsuger med et HEPA-filter kan være en fordel for alle forbrugere, da sådan et filter generelt kan være med til at forbedre dit indeklima derhjemme.

Støvsugerens størrelse
Har du meget plads til at opbevare en støvsuger, eller ønsker du en støvsuger, der ikke optager meget plads? Så skal du på udkig efter en pladsbesparende støvsuger. Dette kan du gøre ved at finde en mindre støvsuger, der eventuelt kan foldes sammen. Der kan nemlig være stor forskel på de forskellige støvsugeres størrelser, hvorfor du skal holde øje med dette, hvis du har et ønske til størrelsen. 

Støvsugerens elforbrug
De fleste af os ønsker ikke en støvsuger, der har et alt for højt elforbrug. Hvis du har det på denne måde, så skal du købe en energivenlig støvsuger. Det er klart en fordel med en strømbesparende støvsuger, da dette kan have en betydning for din elregning. Dog er de fleste støvsugere i dag forsynet med en god energimærkning, hvorfor udvalget stadig vil være stort, selvom dette er en af de vigtigste parametre for dig.

Du skal derfor især kigge efter følgende, når du leder efter en ny støvsuger:

Gode råd1. Køb en støvsuger med en god rengøringsevne samt energimærkning

2. Vælg en støvsuger, der er velegnet til de typer af gulv, du har i hjemmet

3. Kig efter en støvsuger med en lav støvemission. Du skal helst gå efter en støvsuger med enten støvemission A eller B afhængig af, om der findes astmatikere eller allergikere i hjemmet. Støvemission A er selvfølgelig at foretrække, men støvemission B er for de fleste et fint valg.

4. Tjek støvsugerens lydniveau – er det højt eller lavt, og hvad kan du gå med til? 

Generelt er det en fordel, at vælge en støvsuger afhængig af enten rengøringsevne eller energiklasse. Disse faktorer er nemlig vigtigere i forhold til effekten. Ved at vælge på baggrund af støvsugerens rengøringsevne og energiklasse, er du sikret en støvsuger med en høj ydeevne samt effektiv rengøring, der ikke bruger for meget el.

Når du har taget et kig på hvilke faktorer, som du skal overveje og være opmærksom på, så bliver det nemmere for dig at udelukke de støvsugere, som du ikke skal kigge nærmere på. Disse råd kan også hjælpe dig med at købe den rigtige støvsuger fra starten af, der kan opfylde både dine ønsker og dine behov.

Vil du se, hvad du ellers kan være opmærksom på, hvis din gamle støvsuger er gået i stykker, og det er tid til en ny, så kan du læse mere her eller her.


Energimærkning af støvsugere – Dette skal du vide

Ifølge EU skal alle støvsugere i dag have en energimærkning. Dette er en fordel for dig, da du på denne måde får nemmere ved at vælge den rette støvsuger til dine behov.

energimærkningEnergimærkningen er udviklet af EU og gør, at det er nemmere at sammenligne de forskellige støvsugere (samt andre produkter med en energimærkning). En energimærkning beskriver produktets forskellige egenskaber såsom energiforbrug, lydniveau og kapacitet. Disse tre faktorer er alle altafgørende egenskaber, når det kommer til at tage beslutningen om, hvorvidt du skal vælge den ene eller den anden støvsuger.

Når du kigger på en energimærkning, så har du mulighed for at se energiklassen i toppen. Energiklassen beskriver, hvor højt støvsugerens energiforbrug er. En støvsugers energiklasse går fra A til G, men der kan også findes produkter, hvor energimærkningen går fra A+++ til G. A er den bedste energimærkning, hvorimod G er den værste energimærkning.

Med hjælp fra energiklassen kan du derfor vurdere, hvor meget produktet årligt forbruger af energi. Det skal dog bemærkes, at det ikke er en præcis måling, men det giver en god indikation på, hvor meget du kan forvente, at produktet bruger af el hvert år.

Da en støvsuger har en lang levetid, er det en fordel at holde øje med energimærkningen, da du herved ikke behøver at udskifte støvsugeren, fordi du finder ud af, at den forbruger alt for meget el hvert år. Vælg derfor en støvsuger, der er placeret i en god energiklasse, hvis du ønsker en model, der både er en fordel for din pengepung samt for miljøet.

Læs mere om støvsugeres energimærkning her.


Gennemgang af testkilder

Aftonbladet 🇸🇪 
Den svenske avis Aftonbladet er en af de mest populære og læste aviser i Sverige. Avisen leverer både nyheder og underholdningsartikler hver dag. Desuden laver Aftonbladet også tests og anmeldelser af diverse forbrugerprodukter såsom støvsugere. De har blandt andet testet den ledningsfrie støvsuger Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan læse hele testen her. Vær opmærksom på, at du skal betale for at læse hele testen.


Cnet.com 🇺🇸 
Det amerikanske teknologimagasin Cnet.com beskæftiger sig med alt, hvad der har med teknologi at gøre. De skriver både nyheder, artikler, guides samt tests og anmeldelser af teknologiprodukter. De har blandt andet testet den ledningsfrie støvsuger Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.


Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰 
Det danske forbrugerråd Tænk beskæftiger sig med alt, hvad der har med det danske forbrugerliv at gøre. Forbrugerrådet Tænk laver desuden tests og anmeldelser af forbrugerprodukter såsom vaskemaskiner, blendere og støvsuger. Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk har blandt andet udført tests af støvsugerne Dyson V6 ANIMALPRO+, Dyson V8 Absolute, Kobold VK200, Dyson V7 Motorhead, Electrolux ZB5022 UltraPower samt Bosch BBHL22140 Readyy’y. Du kan læse mere om de to tests af modellerne her og her.

Hvis du ønsker at læse en test fra Forbrugerrådet Tænk, så skal du være opmærksom på, at det kræver, at du har et abonnement. Hvis du kun ønsker at læse resultatet af en enkelt test, så har du mulighed for at købe adgang til testene enkeltvis.


Husmoderen.dk 🇩🇰 
Den danske blog Husmoderen.dk skriver om alt, hvad der har med hjemmet og husholdningen at gøre. Derudover anmelder og tester bloggen diverse produkter såsom støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.


Tek.no 🇳🇴 
Det norske teknikmagasin Tek.no skriver om alt, hvad der handler om teknologi og elektronik. Udover at skrive nyheder og guides, så tester og anmelder Tek.no også adskillige produkter heriblandt støvsugere. De har blandt andet testet Bosch BBHMOVE1N og Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan læse de to tests her og her.


Toptenreviews.com 🇺🇸 
Det amerikanske testmagasin Toptenreviews.com tester og anmelder et hav af forbrugerprodukter. De anmelder alt lige fra tørretumblere til køleskabe og støvsugere. Eksperterne fra Toptenreviews.com har blandt andet testet støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.


Trustedreviews.com 🇬🇧 
Den britiske testside Turstedreviews.com tester mange forskellige produkter, hvor de herefter videregiver resultaterne af alle tests til forbrugerne. De har blandt andet testet og anmeldt støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Andre relevante tests

Forbrugsguiden har også udarbejdet en lang række andre artikler, som måske kan have din interesse. Du kan læse vores håndstøvsuger test, hvor vi har samlet alle de bedste håndstøvsugere på markedet. Du kan også læse vores traditionelle støvsuger test, hvor vi har gennemgået en lang række tests og sammenlignet priser på de modeller der klarer sig bedst i test.

Du kan også overveje at læse vores tests af specifikke støvsuger mærker, hvor vi har samlet eksperternes vurderinger af forskellige populære producenter. Du kan blandt andet læse vores Miele støvsuger test, vores Electrolux støvsuger test, vores Nilfisk støvsuger test, eller vores Dyson støvsuger test. I disse tests finder ligeledes en gennemgang af hvordan forskellige eksperttests bedømmer de forskellige modeller, samt prissammenligning hos de forskellige danske forhandlere.

Vi har også udarbejdet en testoversigt over en række specifikke populære modeller, blandt andet Electrolux Ultraone, Miele Complete C3 og den ledningsfrie håndstøvsuger Dyson V10. I disse tre artikler finder du alle eksperternes vurderinger, så du hurtigt kan se om disse modeller passer til dine behov.

Hvis du leder efter en ledningsfri støvsuger der også selv kan sørge for at støvsuge huset, uden din indblanding, så bør du overveje en robotstøvsuger. I vores robotstøvsuger test har vi samlet de robotstøvsugere på markedet, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Blandt de mest populære er iRobot Roomba serien af robotstøvsugere, så den har vi naturligvis også udarbejdet en oversigt over. Men også eksempelvis Miele Scout RX1 er meget populær for tiden, så denne model kan du også læse eksperternes vurdering af her på Forbrugsguiden.dk.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse