Ledningsfri støvsuger Test 2020 – De bedste modeller ifølge eksperterne

0

I denne artikel har vi gennemgået forskellige tests af ledningsfrie støvsugere på internettet. Vi gennemgår ledningsfrie støvsugere fra forskellige producenter, så man nemt kan få et overblik over de forskellige modeller.

Alle modeller er blevet anmeldt og testet af forskellige ekspertkilder såsom Forbrugerrådet Tænk, Trustedreviews.com og Tek.no. Disse eksperter forklarer, hvad man skal være opmærksom på samt fordele og ulemper ved de forskellige modeller.

Endvidere forklarer vi senere i artiklen, hvad en ledningsfri støvsuger er, hvordan huset kan holdes fri fra støv, gode råd til køb af ny støvsuger og meget mere.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af ledningsfrie støvsugere 
🔸 Information om ledningsfrie støvsugere og hvordan de testes
🔸 Guide: Sådan får du hjemmet til at dufte godt
🔸 Guide: Sådan får du et bedre indeklima i huset
🔸 Information om støv samt guide til at holde huset fri for støv og husstøvmider
🔸 Gode råd når du skal købe ny støvsuger
🔸 Information om energimærkning af støvsugere
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. Denne artikel er baseret på andre ekspertkilders anmeldelser, hvor Forbrugsguiden derimod samler resultaterne af disse tests. På denne måde er der mulighed for nemt at få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Ledningsfri støvsuger test – De 9 bedste modeller ifølge eksperterne

I nedenstående sektion gennemgår vi de ledningsfrie støvsugere på markedet, der har fået de bedste bedømmelser i forskellige ekspert tests. I de grønne bokse over hvert produkt, kan du se hvilken tests de forskellige modeller er blevet bedømt i.

Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere. – Vi håber denne guide vil hjælpe dig med at finde en ledningsfri støvsuger, som passer til dine behov.


Dyson V11 Absolute

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
4.5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske tech-magasin Techradar.com
98 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
Kåret som ”Best Buy” af Englands største testmagasin Which.co.uk
Anbefalet af det amerikanske finansmagasin Business Insider

Dyson V11

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.998,00 Kr. 0,00 Kr. 4.998,00 Kr. Læs mere
5.051,00 Kr. 0,00 Kr. 5.051,00 Kr. Læs mere
5.651,00 Kr. 0,00 Kr. 5.651,00 Kr. Læs mere

.
Dyson V11 Absolute er blevet testet og anmeldt af de syv eksperter Råd & Rön, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk, Techradar.com, Good Housekeeping Institute, Which.co.uk og Business Insider.

Ekspertkilderne er glade for denne støvsuger, som de alle giver mange rosende ord med på vejen i deres anmeldelser. Her skriver de blandt andet, at de er begejstrede for, at støvsugeren har en god sugeevne samt praktiske funktioner.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Dyson V11 Absolute, nævner de prisen som værende et minus samt, at den er en smule tungere end andre modeller.

En kvalitetsstøvsuger, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Dyson V11 Absolute en yderst god støvsuger. Eksempelvis skriver eksperterne fra Trustedreviews.com, at dette er ”en af de bedste støvsugere, man i dag kan købe”. De mener nemlig, at sugeevnen er fremragende uanset, om man støvsuger tæpper eller hårde gulve.

Eksperterne fra både Expertreviews.co.uk og Techradar.com er enige i disse betragtninger og hæfter sig ydermere ved, at selvom støvsugeren er temmelig dyr, er den en god støvsuger at have i hjemmet. De er især vilde med dens lange brugstid samt, at der medfølger forskellige mundstykker ved køb.

Good Housekeeping Institute har også taget et kig på Dyson V11 Absolute og forklarer, at modellen er af høj kvalitet, hvilket Business Insider ligeledes skriver. De synes desuden, at støvsugeren er nem at samle. De nævner dog, at modellens base sommetider bliver ret varm.

Praktisk 2-i-1 støvsuger

Dyson V11 Absolute er en praktisk håndholdt støvsuger uden ledninger. Det er desuden en 2-i-1 støvsuger, da den kan omdannes til en håndstøvsuger, når der er brug for det.

Støvsugeren kan ydermere anvendes på alt lige fra trapper til tæpper og hårde gulve, så den er velegnet i de fleste hjem. Den kan bruges i omkring 60 minutter på et fuldt batteri. Når støvsugeren ikke har mere strøm, skal den oplades i den vægmonterede ladestation, der medfølger ved køb. Opladningstiden er på 270 minutter.

Derudover har Dyson V11 Absolute tre forskellige sugeniveauer. Herved kan man vælge det niveau, der passer til mængden af skidt og selve gulvet. LCD-skærmen vil altid vise den specifikke ydelse, der overvåges i realtid.

Stor støvbeholder med hygiejnisk tømning

Dyson V11 Absolute er en hygiejnisk støvsuger med en stor støvbeholder. Selve støvbeholderen har en kapacitet på 0,76 liter, så der er plads til forholdsvis meget skidt inden, at den skal tømmes i skraldespanden.

Ved tømning foregår dette nemt og hurtigt takket være point-and-shoot mekanismen. Her er det muligt at tømme støvbeholderen direkte i skraldespanden uden nogle former for kontakt med skidtet.

Sidst men ikke mindst medfølger der forskellige mundstykker ved køb af Dyson V11 Absolute. Disse mundstykker er et Torque-mundstykke, et Soft Roller-mundstykke samt et mundstykke til sprækker.

Specifikationer ved Dyson V11 Absolute – mål:
🔴 Højde: 15 centimeter
🔴 Bredde: 27,1 centimeter
🔴 Dybde: 80 centimeter
🔴 Vægt: 2,97 kilo

Fordele ved Dyson V11 Absolute:
🔵 Point-and-shoot mekanisme
🔵 Velegnet til både tæpper og hårde gulve
🔵 Mundstykker medfølger ved køb
🔵 Tre sugeniveauer
🔵 Kan bruges i omkring 60 minutter ved et fuldt batteri
🔵 LCD-skærm

Her kan du se en præsentationsvideo af Dyson V11 Absolute. Videoen er produceret af Dyson: 

https://www.youtube.com/watch?v=sYK-zWjxLdI&feature=emb_logo

Bosch Unlimited BBS1114

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
God anmeldelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
7 ud af 10 stjerner hos det svenske teknologimagasin M3.se
4 ud af 5 stjerner hos det danske teknikmagasin Inputmag.dk

Bosch BBS1114

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.465,00 Kr. 0,00 Kr. 2.465,00 Kr. Læs mere
2.621,00 Kr. 0,00 Kr. 2.621,00 Kr. Læs mere

.
Bosch Unlimited BBS1114 er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Råd & Rön, Testberichte.de, M3.se og Inputmag.dk. Alle eksperter er begejstrede for støvsugeren, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af støvsugerens effektive støvsugning og smarte design. Til gengæld mener eksperterne, at modellen er temmelig dyr.

Smart støvsuger, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Bosch Unlimited BBS1114 en god støvsuger, der vil opfylde de flestes behov. Eksempelvis skriver eksperterne fra M3.se, at støvsugeren er ”smart” og ikke vejer særlig meget, hvilket de mener er et plus.

De fremhæver ydermere, at det er praktisk, at man kan bruge modellen som en håndstøvsuger, hvilket eksperterne fra Testberichte.de er enige i. Til gengæld mener eksperterne fra M3.se, at batteriets levetid i turbotilstanden er en ulempe, da den ikke holder særlig længe.

Eksperterne fra Inputmag.dk har også testet Bosch Unlimited BBS1114. De fremhæver, at støvsugeren kommer med en helt genial batteriløsning, men mener dog, at den er svær at tømme.

Støvsuger velegnet til flere typer af gulve

Med Bosch Unlimited BBS1114 får man en praktisk støvsuger, der er velegnet til flere typer af gulve. Den kommer nemlig med fleksibelt tilbehør i form af et langt fugemundstykke, en 2-i-1 møbelbørste m.m., så der er mulighed for at støvsuge overalt.

Derudover er det muligt at omdanne Bosch Unlimited BBS1114 fra en almindelig støvsuger til en håndstøvsuger. Samtidigt slipper man for at gøre brug af støvsugerposer, da den er forsynet med en indbygget støvbeholder. Støvbeholderen har en kapacitet på 0,4 liter og kan tømmes efter behov.

Selve brugstiden er på 60 minutter på en fuld opladning. Når støvsugeren skal oplades, foregår dette i ladestationen i omkring 300 minutter. Brugstiden kan dog forlænges ved at skifte batteriet ud.

Kraftfuld støvsuger med nem betjening

Bosch Unlimited BBS1114 er en kraftfuld støvsuger med en DigitalSpin Motor, der leverer en høj ydeevne samt en lang holdbarhed.

Støvsugeren er ydermere nem at betjene, da den ikke vejer særlig meget og kommer med flere praktiske funktioner. Eksempelvis behøver man aldrig at udskifte filteret, da det sørger for en ren udblæsningsluft hver gang.

Dette er muligt, da filteret nemt kan rengøres med RotationClean, hvorfor det heller ikke er nødvendigt at vaske det. På grund af Easy Clean-systemet er det ligeledes nemt og hurtigt at fjerne og herefter rense cylinderen med børster.

Specifikationer ved Bosch Unlimited BBS1114 – mål:
🔴 Højde: 127,7 centimeter
🔴 Bredde: 21,1 centimeter
🔴 Dybde: 25,2 centimeter
🔴 Vægt: 2,9 kilo

Fordele ved Bosch Unlimited BBS1114:
🔵 RotationClean
🔵 Easy Clean-system
🔵 DigitalSpin Motor
🔵 Kan omdannes til en håndstøvsuger
🔵 Kommer med fleksibelt tilbehør
🔵 Kan bruges på flere typer gulve

Her kan du se en præsentationsvide af Bosch Unlimited serien, hvilket Bosch BBS1114 er en del af. Videoen er produceret af Bosch:

https://www.youtube.com/watch?v=MPddExs7M7c&feature=emb_logo

Electrolux Pure F9 PF91-4ST

Topscorer hos det danske Forbrugerrådet Tænk
8 ud af 10 stjerner hos det svenske teknologimagasin M3.se

Electrolux Pure F9 PF91-4ST

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere

.
Electrolux Pure F9 PF91-4ST er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder det danske forbrugerråd Tænk og svenske M3. Begge eksperter er glade for støvsugeren, som de henholdsvis har kåret som topscorer samt givet 8 ud af 10 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for støvsugerens fleksibilitet samt nemme håndtering. Selvom eksperterne generelt er vilde med Electrolux Pure F9 PF91-4ST, nævner de kort, at denne model er temmelig dyr.

Stor fornøjelse, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra M3.se er Electrolux Pure F9 PF91-4ST en ”stor fornøjelse” at bruge til støvsugning. De skriver, at modellen er yderst fleksibel og alsidig, så man kan bruge den overalt i hjemmet.

De svenske eksperter fremhæver ydermere, at støvsugerens design er flot, hvilket altid er et stort plus. Samtidigt hæfter de sig ved, at ”det er let at regulere og justere støvsugeren alt efter behov og opgave”.

M3.se nævner ikke mange minusser ved modellen, men mener dog, at prisen er forholdsvis høj.

Funktionel og manøvredygtig støvsuger

Electrolux Pure F9 PF91-4ST er en funktionel støvsuger, der er yderst fleksibel. Man kan eksempelvis rykke op og ned på selve motorenheden, mens man også kan ændre på selve tyngdepunktet.

Det gør, at støvsugeren er mere manøvredygtig ved forskelligartede opgaver, hvilket dens 180° Easy Steer-system ligeledes bidrager til.

Endvidere er Electrolux Pure F9 PF91-4ST forsynet med et teleskoprør samt en udtrækkelig slange. Herved kan man justere på støvsugeren alt efter ønske og behov, så den er nemmere at gå rundt med.

Justerbar støvsuger med flere mundstykker

Med Electrolux Pure F9 PF91-4ST får man en justerbar støvsuger, hvor det er muligt at justere på sugeeffekten. Der er tre forskellige indstillinger, så man kan vælge det niveau, der passer bedst til mængden af snavs på gulvet.

Derudover kommer Electrolux Pure F9 PF91-4ST med en brugstid på omkring 60 minutter samt en opladningstid på cirka 360 minutter. Selve støvbeholderen har en kapacitet på 0,7 liter.

Ved køb af Electrolux Pure F9 PF91-4ST medfølger der både et fugemundstykke samt et tre-i-et-mundstykke, som kan benyttes til gulvtæpper og hårde gulve. Det almindelige mundstykke er ydermere forsynet med belysning, så man nemmere kan se skidtet.

Sidst men ikke mindst har støvsugeren et vaskbart filter, der kan tages af og på, når dette ønskes.

Specifikationer ved Electrolux Pure F9 PF91-4ST – mål:
🔴 Højde: 120 centimeter
🔴 Bredde: 24,9 centimeter
🔴 Dybde: 21,5 centimeter
🔴 Vægt: 4,1 kilo

Fordele ved Electrolux Pure F9 PF91-4ST:
🔵 Alsidig støvsuger
🔵 Flere mundstykker
🔵 Justerbar sugeeffekt
🔵 Brugstid på 60 minutter
🔵 Vaskbart filter
🔵 Teleskoprør

Her kan du se en præsentation af Electrolux Pure F9 serien. Videoen er produceret af Electrolux:

https://www.youtube.com/watch?v=LPQKsPsKI70&feature=emb_logo

Dyson V8 Absolute

Anbefalet hos Forbrugerrådet Tænk

Dyson V8 Absolute

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.990,00 Kr. 0,00 Kr. 2.990,00 Kr. Læs mere
3.067,00 Kr. 0,00 Kr. 3.067,00 Kr. Læs mere
3.455,00 Kr. 0,00 Kr. 3.455,00 Kr. Læs mere

.
Modellen Dyson V8 Absolute er blevet testet af Forbrugerrådet Tænk og denne model er populær hos eksperterne, hvorfor de giver den en anbefaling med på vejen.

Eksperterne roser især modellen for dens ’rigtig gode sugeevne’ samt, at det altid er nemt at finde de enkelte dele på grund af dens kraftige farver.

Dog er eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk mindre imponerede over støvsugerens lydniveau, som de bemærker er højere end andre modellers. Derudover mener eksperterne også, at det er forholdsvis besværligt at være nødsaget til at holde tændeknappen nede under brug.

Effektiv støvsuger med cyklon-teknologi 

Støvsugerens har en sugestyrke på 115 Watt. Derudover kører motoren med op til 110.000 omdrejninger pr. minut. De mange omdrejninger betyder, at modellen har en kraftigere sugeevne end mange andre ledningsfrie støvsugere.

Desuden er Dyson V8 Absolute forsynet med et system, der er opbygget via en unik cyklon-teknologi. Denne teknologi sørger for at øge luftcirkulationen med hjælp fra 15 cykloner, der arbejder parallelt med hinanden samt er placeret i to lag.

Med hjælp fra cyklon-teknologien er det nemmere at støvsuge både støv og skidt op. I kombination med de fire special-mundstykker, der har hver deres funktion, kan man effektivere støvsugningen endnu mere. Man har desuden mulighed for at vælge indstillingen maksimal effekt, der er oplagt til vanskeligere opgaver.

Mundstykkerne tæller Direct Drive til gulvtæpper, Combination Tool til finstøv, Soft Roller til hårde gulve samt Mini Motoriseret mundstykke til trapper.

Endvidere er Dyson V8 Absolute en effektiv og håndterbar støvsuger, da den er poseløs. I stedet bliver støvet opfanget i en beholder, der har en kapacitet på 0,54 liter.

Allergivenlig og batteridreven model 

Udover at være poseløs, så er Dyson V8 Absolute også ledningsløs. Det vil sige, at støvsugeren er batteridrevet. Batterilevetiden afhænger af, om man bruger støvsugeren på et lavt eller højt niveau. Ved brug af støvsugeren på et normalt niveau er batterilevetiden på cirka 40 minutter.

Når batteriet løber tør for strøm, skal man blot oplade modellen i stikkontakten.

Dyson V8 Absolute kommer med en ekstra funktion, da man også kan bruge den som håndstøvsuger. Desuden er modellen forsynet med et vaskbart forfilter samt et HEPA-filter, der er ideelt for forbrugere, der lider af astma eller allergi.

Fleksibel letvægtsstøvsuger 

I og med Dyson V8 Absolute er en ledningsfri støvsuger, er det vigtigt, at den også er håndterbar. Med en vægt på 2,63 kilo kan modellen betegnes som en forholdsvis let støvsuger, hvorfor den er nem at håndtere.

Man kan også omdanne støvsugeren, så den kan bruges til at gøre rent i højden. Det vil gøre det nemmere at håndtere modellen, hvis man eksempelvis skal fjerne spindelvæv fra loftet.

Derudover er det nemt at komme ind i alle hjørner og afkroge ved brug af støvsugeren på grund af leddet på mundstykkerne.

Specifikationer ved Dyson V8 Absolute – mål:
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 22 centimeter
🔴 Dybde: 124 centimeter
🔴 Vægt: 2,63 kilo

Fordele ved Dyson V8 Absolute:
🔵 Batterilevetid på 40 minutter
🔵 Flere mundstykker med forskellige funktioner
🔵 Udstyret med vaskbart forfilter og HEPA-filter
🔵 Inkluderet håndstøvsuger
🔵 Vægt på blot 2,63 kilo
🔵 Kraftig motor med cyklon-teknologi


Dyson V7 Motorhead 

Anbefalet hos Forbrugerrådet Tænk

Dyson V7 Motorhead

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.246,00 Kr. 0,00 Kr. 2.246,00 Kr. Læs mere
2.461,00 Kr. 0,00 Kr. 2.461,00 Kr. Læs mere

.
For en ledningsfri model, så bedømmer eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk, at dette er en anbefalelsesværdig støvsuger. Dyson V7 Motorhead er nemlig en ledningsfri støvsuger, som Forbrugerrådet Tænk er begejstrede for. 

De er især vilde med støvsugerens sugeevne, men er mindre tilfredse med, at støvsugeren er en smule støjende samt, at man skal holde tændeknappen nede ved brug.

Dyson V7 Motorhead er en model med flere forskellige funktioner. Udover at være ledningsfri, så er det også en poseløs og håndterbar støvsuger, da man kan konvertere den til en håndholdt støvsuger.

Desuden vejer støvsugeren omkring 3 kilo, hvilket betyder, at den er nem at håndtere. Støvsugerens beholderkapacitet er på cirka 0,54 liter.

2-i-1 støvsuger, der kører på batteri 

Dyson V7 Motorhead er, som tidligere nævnt, en 2-i-1 støvsuger. Der er nemlig mulighed for at benytte sig af en helt almindelig støvsuger, men man får samtidigt også en håndstøvsuger. Man kan derfor for gøre brug af den model, der er mest optimal i forhold til rengøringen.

I og med Dyson V7 Motorhead er en ledningsfri støvsuger, så kører den på batteri. Selve batteriet har en levetid på omkring 30 minutter, når det er fuldt opladt. Man kan også skifte til tilstanden maks. for høj effekt i op til 6 minutter.

Når batteriet løber tør for strøm, skal det oplades i cirka 3 timer, hvorefter støvsugeren igen kan tages i brug.

Flere mundstykker med forskellige funktioner 

Dyson V7 Motorhead kommer med flere forskellige mundstykker, der alle har hver deres funktion. Disse mundstykker er Direct Drive-mundstykke, Soft roller-mundstykket samt Mini turbomundstykke.

Med Direct Drive-mundstykket kan støvsugeren opfange genstridigt snavs samt hår med hjælp fra de små roterende børster. Børsterne bliver presset ned i tæppet, hvilket øger effektiviteten med op til 75 %.

Soft Roller-mundstykket er designet til en skånsom støvsugning af blandt andet hårde gulve. Da mundstykket er beklædt med tråde og nylon, kan disse opfange mindre støvpartikler.

Sidst men ikke mindst er Mini turbomundstykket et mindre mundstykke, der er god til at fjerne hår fra eksempelvis polstrede møbler. På grund af mundstykkets størrelse er det især effektivt til at bruge på de steder, hvor det er sværere at komme til med andre mundstykker.

Model med god sugeevne og 15 cykloner 

Dyson V7 Motorhead kommer med en kraftig og effektiv motor med en god sugekraft på 100 Watt. Selve motoren kan tage omdrejninger på op til 110.000 pr. minut, hvorfor sugeevnen er bedre sammenlignet med andre modeller.

Takket være støvsugerens 15 cykloner, bliver der skabt kraftfulde centrifugalkræfter, hvorfor modellen vil fjerne selv de mindste støvpartikler.

Endvidere kan man vælge en af de to forskellige strømtilstande, hvis man ønsker at justere rengøringsydelsen. Dette kan bedømmes afhængig af niveauet af snavs.

Som en ekstra funktion er Dyson V7 Motorhead forsynet med en hygiejnisk tømning, hvor man blot skal trykke på en enkelt knap for at fjerne skidtet fra beholderen.

Specifikationer ved Dyson V7 Motorhead – mål:
🔴 Højde: 24,8 centimeter
🔴 Bredde: 22,3 centimeter
🔴 Dybde: 124 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Fordele ved Dyson V7 Motorhead:
🔵 2-i-1 støvsuger
🔵 Flere forskellige mundstykker
🔵 Hygiejnisk tømning
🔵 Cyklon-teknologi samt kraftig sugeevne
🔵 Batterilevetid på 30 minutter
🔵 Er også god til hår og dyrehår


Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

Topscorer hos den svenske avis Aftonbladet
Topscorer hos det norske teknikmagasin Tek.no

Bosch BCH6ZOOO

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.694,00 Kr. 0,00 Kr. 1.694,00 Kr. Læs mere
1.695,00 Kr. 0,00 Kr. 1.695,00 Kr. Læs mere
1.695,00 Kr. 0,00 Kr. 1.695,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere

.
Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en ledningsfri støvsuger, der har fået meget ros fra eksperterne. Modellen er blandt andet kåret som topscorer i Aftonbladets store test samt hos det norske teknikmagasin Tek.no, hvor støvsugeren især bliver rost for dens evne til at fjerne dyrehår.

Bosch BCH6ZOOO er en model, der tilbyder forbrugeren en effektiv støvsugning takket være forskellige teknologier og mundstykker, der alle har forskellige funktioner.

Mundstykkerne kan både hjælpe med støvsugningen af henholdsvis møbler, polstring og dyrehår. Endvidere er der mulighed for at indstille Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO i tre niveauer afhængig af, hvor snavset den specifikke overflade er. Desuden kommer støvsugeren med en indikator, der viser alt lige fra opladning til rengøring af filtret.

Velegnet til dyrehår 

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en ledningsfri støvsuger, der især er velegnet til dyrehår. Dette kommer blandt andet til udtryk i selve mundstykket, der er udstyret med roterende og kraftige børster. Disse børster er fremstillet til at fjerne hårene.

Der medfølger desuden tilbehørssættet ProAnimal, der er ideelt til fjernelsen af dyrehår. Dette tilbehørssæt indeholder et væld af tilbehør såsom mundstykker, en forlængerslange samt en skulderrem. Disse former for tilbehør kan man kan bruge til både trapper, polstring, møbler eller noget helt fjerde.

Modellen kommer ikke med et opladningsstativ, men til gengæld kan Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO stå uden støtte, hvilket er en fordel.

Genopladelige batterier med lang driftstid 

Med Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO får man en støvsuger, der er udstyret med genopladelige batterier. Batteriet er Lithium-Ion teknologi og er derfor både stærke og holdbare med en lang driftstid. Selve driftstiden er på omkring 60 minutter.

Derudover er opladningstiden også forholdsvis kort. For at oplade batteriet til 80 % tager det 3 timer, hvorimod det tager 6 timer at oplade batteriet til 100 %.

På støvsugeren kan der findes en indikator, hvor man har mulighed for at se, hvor lang tid, der er tilbage af selve opladningen.

Nem håndtering og rummelig beholder 

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en komfortabel støvsuger, da den blot vejer 3 kilo. Det gør det nemt at håndtere støvsugeren samt at opbevare den.

Derudover kommer modellen med systemet EasyClean, der sørger for, at det er nemt og hurtigt at rense cylinderen samt et hygiejnisk filter, der sikrer en renere udblæsningsluft.

Udover en nem rensning af cylinderen, så er det også muligt at tømme beholderen for støv og skidt uden besvær. Der er nemlig fri adgang til beholderen, så man hurtigt kan tage den af og tømme den. Beholderen har en kapacitet på i alt 0,9 liter.

Specifikationer ved Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO – mål:
🔴 Højde: 116 centimeter
🔴 Bredde: 28,5 centimeter
🔴 Dybde: 18,5 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Fordele ved Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO:
🔵 Beholderkapacitet på 0,9 liter
🔵 Driftstid på 60 minutter
🔵 Velegnet til dyr
🔵 Medfølgende tilbehørssæt
🔵 Indstilling af sugestyrke i 3 trin
🔵 Indikator vedrørende opladning og rengøring


Electrolux EER77SSM Ergorapido 

Gode brugeranmeldelser

Electrolux EER77SSM Ergorapido

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
1.098,00 Kr. 0,00 Kr. 1.098,00 Kr. Læs mere
1.099,00 Kr. 0,00 Kr. 1.099,00 Kr. Læs mere
1.138,00 Kr. 0,00 Kr. 1.138,00 Kr. Læs mere
1.538,00 Kr. 0,00 Kr. 1.538,00 Kr. Læs mere

.
Electrolux EER77SSM Ergorapido er en model, der har fået flere gode anmeldelser fra forbrugerne. Forbrugerne nævner især, at modellen opfylder deres forventninger samt er nem at håndtere. 

En af de faktorer, som forbrugerne især er vilde med, er, at støvsugeren er praktisk og er udstyret med flere brugbare funktioner.

Det eneste, som brugerne ikke er så vilde med, er modellens sugeevne, som flere af dem ikke mener er kraftig nok til de mere besværlige og vanskelige opgaver.

Velegnet til både tæpper og hårde gulve 

Ved køb af Electrolux EER77SSM Ergorapido får man en støvsuger, der er velegnet til både tæpper og hårde gulve. Desuden kan modellen bruges på blandt andet møbler, hylder eller i loftet takket være den håndholdte enhed.

Electrolux EER77SSM Ergorapido er nemlig en 2-i-1 støvsuger, hvorfor man både får en almindelig støvsuger samt en håndholdt støvsuger. Med den håndholdte enhed kan man komme til i alle hjørner og afkroge samt nemt og hurtigt rengøre skuffer eller lignende.

Med støvsugerens BrushRoll-teknologi er der yderligere mulighed for at skære hår og fibre over, hvis de sidder fast i børsten. Dette kan gøres ved blot at trykke på en pedal, hvorefter skidtet vil suges ind.

Støvsuger med Lithium TurboPower-batteri og LED-lys 

Electrolux EER77SSM Ergorapido er forsynet med et Lithium TurboPower-batteri, der har en højere ydeevne end eksempelvis nikkelbatterier. Batteriet har op til 45 minutters driftstid ved normal hastighed eller 16 minutters driftstid ved høj hastighed. Man kan desuden se på indikatoren, hvornår det er tid til at oplade batteriet.

Når man er færdig med at støvsuge, eller når batteriet skal oplades, så skal man putte støvsugeren hen til ladestationen. Det tager omkring 240 minutter at oplade batteriet. Der er mulighed for at vægmontere ladestationen. Det tilbehør, der som regel bliver opbevaret i ladestationen, kan også placeres bag på håndtaget.

Med støvsugerens LED-lys i mundstykket er det muligt hurtigt at se, hvis man mangler at støvsuge noget op fra gulvet. LED-lyset vil lyse direkte ned på gulvet, så man altid kan se, hvad man laver samt, om man mangler noget.

Manøvredygtig model med EasyClean-funktion 

Støvsugeren Electrolux EER77SSM Ergorapido er en manøvredygtig model, der kommer med funktionen 180-grader EasySteer. Med modellens to store baghjul er der mulighed for nemt at håndtere støvsugeren og skubbe den rundt, selvom man skal ind i diverse hjørner og afkroge.

Derudover kommer Electrolux EER77SSM Ergorapido med et vaskbart filter, der kan genbruges fra gang til gang. Filteret har en hurtigudløser, så det er muligt at rengøre det nemt og hurtigt, mens det er placeret i beholderen.

Beholderen har en kapacitet på 0,5 liter. Man har tilmed mulighed for at vælge mellem 3 forskellige sugestyrker afhængig af, hvad der passer bedst til overfladen samt niveauet af snavs.

Specifikationer ved Electrolux EER77SSM Ergorapido – mål:
🔴 Højde: 114,5 centimeter
🔴 Bredde: 26,5 centimeter
🔴 Dybde: 14,5 centimeter
🔴 Vægt: 2,46 kilo

Fordele ved Electrolux EER77SSM Ergorapido:
🔵 EasyClean-funktion
🔵 LED-lys i mundstykket
🔵 Gode brugeranmeldelser
🔵 2-i-1 støvsuger
🔵 BrushRoll-teknologi
🔵 Velegnet til flere overflader


Bosch Athlet BBH52550 

Gode brugeranmeldelser

Bosch Athlet BBH52550

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere

.
Bosch Athlet BBH52550 er en klar favorit hos brugerne, da de har givet modellen flere rosende ord med på vejen. Forbrugerne er især vilde med, at støvsugeren er så nem at betjene. 

Desuden forklarer flere forbrugere, at modellens funktioner er brugbare samt, at batteritiden er ’helt perfekt’.

Der er ikke mange, der har noget dårligt at sige om denne model. Det eneste, som et par forbrugere bemærker, er, at der ikke medfølger noget tilbehør i form af mundstykker.

Effektiv støvsuger med lang driftstid 

Ved køb af Bosch Athlet BBH52550 får man en effektiv støvsuger med en ekstra lang driftstid. Driftstiden er nemlig på omkring 50 minutter, når den er fuldt opladt, hvorfor man har rig mulighed for at støvsuge hele huset grundigt op til flere gange.

Opladningen tager cirka 6 timer. Hvis man har brug for at støvsuge en hurtig omgang, så bliver batteriet opladt til 80 % på blot 3 timer. Der er derfor mulighed for at tage støvsugeren i brug, selvom den endnu ikke har stået i opladeren i 6 timer.

Støvsugeren kommer desuden med en LongLife-motor, der er med til at sikre en effektiv støvsugning samt, at modellen er holdbar og har en lang levetid.

Elektrisk mundstykke og sensorkontrol 

Bosch Athlet BBH52550 kommer med et elektrisk mundstykke, der arbejder med 5.000 omdrejninger i minutter. Støvsugeren er derfor velegnet til flere overflader såsom hårde gulve, gulvtæpper eller noget helt tredje.

Med støvsugerens sensorkontrol bliver modellens rengøringsydelse løbende overvåget, hvorfor man er sikret en optimal ydeevne. Da støvsugeren altid yder sit optimale, vil behovet for rengøring blive mindre.

Takket være modellens lave vægt og EasyClean-systemet er Bosch Athlet BBH52550 nem at opbevare, anvende samt rengøre. Modellen vejer ikke særlig meget og er fritstående, hvorfor man nemt kan finde en plads til den i skabet eller i hjørnet. Desuden sørger EasyClean-systemet for, at man nemt og hurtigt kan rense filtret, mens det sidder i beholderen.

Beholderkapaciteten er desuden på 0,9 liter.

Model med tre forskellige hastigheder 

Bosch Athlet BBH52550 er forsynet med i alt tre forskellige hastigheder. Disse hastigheder kan vælges afhængig af behov. Hvor niveau 1 er ideelt til en lettere rengøring, så er niveau 2 ideel til en middel rengøring. Derudover egner niveau 3 sig til en mere krævende og vanskeligere rengøring.

På grund af Bosch Athlet BBH52550 tre forskellige hastigheder, er der derfor mulighed for at vælge den hastighed, der passer bedst til overfladen samt niveauet af snavs.

Bosch Athlet BBH52550 kommer desuden med et Soft Touch-håndtag, der gør det bekvemt og komfortabelt at støvsuge med modellen – selv i længere tid af gangen.

Specifikationer ved Bosch Athlet BBH52550 – mål:
🔴 Højde: 116 centimeter
🔴 Bredde: 18,5 centimeter
🔴 Dybde: 14,5 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Fordele ved Bosch Athlet BBH52550:
🔵 EasyClean-funktion
🔵 Tre forskellige hastigheder/niveauer
🔵 Sensorkontrol
🔵 Elektrisk mundstykke
🔵 LongLife-motor
🔵 50 minutters driftstid


Kobold VK200 

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Kobold VK200

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.295,00 Kr. 0,00 Kr. 6.295,00 Kr. Læs mere
6.295,00 Kr. 0,00 Kr. 6.295,00 Kr. Læs mere

.
Kobold VK200 er en ledningsfri robotstøvsuger, der ifølge eksperterne hos det danske forbrugerråd Tænk er blandt de bedste ledningsfrie robotstøvsugere i deres tests. Modellen er nemlig kåret som blandt testvinderne hos Forbrugerrådet Tænk baseret på støvsugerens forskellige funktioner.

En af de faktorer, der er med til at gøre Kobold VK200 populær hos Forbrugerrådet Tænk er blandt andet, at den er velegnet til hårde gulve samt til at fjerne dyrehår. Desuden beskriver eksperterne, at de er vilde med, at robotstøvsugeren er god til at registrere forhindringer. Den eneste ulempe ved denne model er, at vedligeholdelsen er en smule besværlig, især når man skal rengøre børsterne eller tømme støvbeholderen.

Med Kobold VK200 får man en støvsuger, der kombinerer effektivitet med håndterbarhed. I og med det er en robotstøvsuger, kan du nemlig lade den klare opgaven selv uden, at du behøver at holde øje med den.

Modellen er desuden forsynet med et HEPA-filter, hvorfor den er ideel for allergikere og astmatikere.

Intelligent og laserstyret navigationssystem 

Med Kobold VK200 er der mulighed for nemt og hurtigt at støvsuge flere rum ad gangen. Når støvsugeren er færdig med et rum, kan den nemlig automatisk køre videre til det næste. Hvis den løber tør for strøm, så vil den selv finde tilbage til ladestationen. Når opladningen er færdig, vil støvsugeren fortsætte, hvor den kom fra.

Derudover er Kobold VK200 udstyret med en vægsensor samt tre sensorer, der sørger for, at robotten ikke falder ned ad trapper. Yderligere har modellen tre ultralydssensorer, der sørger for, at støvsugeren kan navigere udenom de forhindringer, som laseren ikke kan genkende.

Modellens indre klatrefunktion giver ligeledes støvsugeren mulighed for at køre over dørtrin, kanter eller andet, der er omkring 2 centimeter. Desuden kan man lave en virtuel væg for robotten med det medfølgende magnetbånd. På den måde ved modellen, at den ikke skal støvsuge et specifikt område.

God sugeevne, roterende sidebørste og sensorer 

Modellen Kobold VK200 har en sugeevne, der er omkring tre gange så god i forhold til andre modeller på markedet. Dette er blandt andet på grund af støvsugerens motor, der er en kulfri DC-motor udviklet af Vorwerk.

Derudover kommer støvsugeren med en opsamlingsbørste, der sørger for, at man kan bruge robotstøvsugeren på gulvtæpper.

Støvsugerens hjørne- og vægsensorer i kombination med den roterende sidebørste er med til at sikre en optimal støvsugning selv ved genstridigt skidt.

Da Kobold VK200 blot er 9 centimeter, er det muligt at indstille den, så den kører rundt i alle hjørner og afkroge samt under sofaer og senge.

Model med integreret Wi-Fi opkobling og lang køretid 

Udover at være en intelligent og effektiv robotstøvsuger, så kan man også vælge at benytte sig af den integrerede Wi-Fi opkobling. Med denne funktion er der mulighed for at aktivere og navigere støvsugeren direkte fra ens mobiltelefon. Desuden kan man også tjekke, hvor støvsugeren befinder sig henne.

Kobold VK200 er desuden en model, der kan komme vidt omkring på blot en enkelt opladning. Den kan nemlig klare op til 120 kvadratmeter ad gangen, hvilket er omkring 60 til 90 minutters køretid.

Sidst men ikke mindst er støvsugerens beholderkapacitet på 0,5 liter, hvilket er en fornuftig størrelse for en robotstøvsuger.

Specifikationer ved Kobold VK200 – mål:
🔴 Højde: 9 centimeter
🔴 Bredde: 34 centimeter
🔴 Dybde: 34 centimeter
🔴 Vægt: 5 kilo

Fordele ved Kobold VK200:
🔵 Køretid på 60-90 minutter
🔵 Laserstyret navigationssystem
🔵 Kulfri DC-motor
🔵 Beholderkapacitet på 0,5 liter
🔵 Integreret Wi-Fi opkobling
🔵 God sugeevne


Hvad er en ledningsfri støvsuger? 

Dyson V7 MotorheadEn ledningsfri støvsuger skal naturligvis ikke tilkobles en stikkontakt under brug, da, som navnet antyder, støvsugeren ikke har nogen ledning. En ledningsfri støvsuger er nemlig designet til at fungere ved hjælp fra et batteri i stedet for ved brug af en ledning, der er tilsluttet en stikkontakt. De fleste modeller leveres med en ladestation, der gør det muligt at genoplade batterierne imellem brug.

Derudover vejer de fleste ledningsfrie støvsugere heller ikke særlig meget, hvorfor de er forholdsvis nemme at håndtere. Desuden er en ledningsfri støvsuger også poseløs, hvorfor man ikke skal udskifte eller tænke på støvsugerposer. Støvet ryger nemlig direkte i beholderen, som man blot kan tømme i skraldespanden.

Fordelen ved en ledningsfri støvsuger for mange er, at der ikke er nogen lang ledning, som man skal være opmærksom på ved støvsugning. Der vil derfor ikke være nogen ledning, der vikler sig rundt om et bordben eller selve støvsugeren.


Sådan testes ledningsfrie støvsugere  

testDet kan være svært at finde ud af, hvor god en ledningsfri støvsuger egentligt er. Derfor er det i mange tilfælde nødvendigt at teste den, hvilket mange eksperter har klaret for dig. Men vil du vide mere om, hvordan eksperterne rent faktisk tester en ledningsfri støvsuger? Så skal du læse med videre i dette afsnit.

Hvor fleksibel og håndterbar er støvsugeren?
Først og fremmest tester eksperterne, hvor brugervenlig støvsugeren er. Når det kommer til en ledningsfri støvsuger, så skal den helst være nem at gå rundt med. Desuden skal den heller ikke veje for meget. Jo mere fleksibel og håndterbar selve støvsugeren er, jo mere brugervenlig er den specifikke model også.

Er støvsugeren udstyret med en god sugeevne?
En anden vigtig faktor, som der skal tjekkes, når eksperterne tester en ledningsfri støvsuger, er selve sugeevnen. At støvsuge med en støvsuger er naturligvis en af de ting, der altid skal testes, hvorfor dette punkt også skal med på listen.

Det er herved vigtigt at notere, hvor effektivt støvsugeren kan suge forskellige former for skidt og snavs op fra forskellige overflader såsom tæpper og hårde gulve. Desuden bliver de forskellige mundstykker også testet, hvis der er flere af disse.

støjEr støvsugeren støjfri eller ej?
Derudover tester de fleste eksperter også, hvor meget støvsugeren larmer. Ledningsfrie støvsugere er kendt for at larme en del, hvorfor dette især er vigtigt i denne kategori. Selve støjen bliver som regel bedømt med hjælp fra en støjmåler, så man kan finde den mest akkurate måling af lydniveauet.

Er det en el-sluger?
Selvom det ikke er lige så relevant, når eksperter tester ledningsfrie støvsugere, så er energiforbruget generelt et punkt, der altid bliver kigget på – også ved andre former for støvsugere. At teste energiforbruget betyder, at der bliver målt, hvor meget strøm en støvsuger anvender, når den er i brug, samt når den blot er på standby.

batteriLang eller kort batterilevetid?
En ledningsfri støvsugers batteri bliver selvfølgelig også testet af eksperterne. At teste batteriet giver nemlig en idé om, hvor lang eller kort batterilevetiden er. Der skal derfor testes i hvor lang tid batteriet kan holde under brug, hvor lang tid den kan opretholde en optimal sugeevne, samt hvornår sugeevnen ikke længere er den samme.

Desuden bliver der noteret, hvornår støvsugeren løber tør for batteri.

Hvilken en faktor er den vigtigste?
De fleste faktorer er vigtige, når det kommer til at teste og anmelde ledningsfrie støvsugere. Dog er det klart støvsugningsevnen, der er den vigtigste faktor. Dernæst er brugervenligheden og batterilevetiden de to andre vigtigste punkter.


Sådan får du hjemmet til at dufte godt

De fleste forbinder ikke en støvsuger med noget, der kan få hjemmet til at dufte godt. Men med et enkelt og simpelt trick er det rent faktisk en mulighed. Der er ingen grund til at bruge penge på alverdens produkter, der lover, at dit hjem herefter vil dufte fantastisk. Du kan nemlig blot finde din støvsuger frem samt noget vaniljesukker.

vaniljesukkerVed brug af vaniljesukker vil alle dårlige lufte blive absorberet. Desuden dufter vaniljesukker godt, hvilket også er en fordel. Det skal dog bemærkes, at du kun kan benytte dig af denne mulighed, hvis du ejer en hel normal støvsuger, da det ikke er muligt med andre former for støvsugere.

Hvis du vil benytte dig af dette trick, skal du først og fremmest putte et par teskefulde vaniljesukker på gulvet. Herefter skal du bruge din støvsuger til at fjerne det igen. Nu skal du ikke gøre meget mere, da duften af vanilje vil sprede sig i dit hjem.

For nogle er duften af vanilje ikke den helt rette, hvorfor du kan afprøve det med andre former for ingredienser. Det kan være alt lige fra et krydderi med en god duft eller tørret blomster eller lignende.

Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan dit hjem kommer til at dufte godt ved brug af dette trick, kan du klikke ind her.


Sådan får du et bedre indeklima i huset

indeklima

Du kan selv gøre rigtig meget for at forbedre indeklimaet i dit hus. Vi har derfor fundet 6 tips og tricks, som du nemt og hurtigt kan klare, hvis du ønsker et bedre indeklima i huset.

1. Luft ud hver dag
At forbedre husets indeklima sker først og fremmest ved udluftning. At lufte ud er en af de mere effektive metoder til at få et godt indeklima. Du skal derfor både sørge for at åbne vinduer og døre for at få gennemtræk eller investere i et godt ventilationssystem. Det anbefales, at du minimum lufter ud 2 gange om dagen.

2. Husk rengøring og støvsugning mindst 1 gang om ugen
Rengøring er endnu en faktor, der kan hjælpe dig til et bedre indeklima. At gøre rent jævnligt vil nemlig formindske støvpartikler og bakterier, hvilket især er vigtigt for allergikere og astmatikere. Dog er et rent hjem en fordel for alle, hvorfor det er en god idé at gøre rent regelmæssigt – helst 1 gang om ugen. Husk i hvert fald at støvsuge minimum 1 gang om ugen, hvis du ikke har tid til mere.

3. Brug ikke for mange kemikalier
Møbler, elektronik og rengøringsmidler indeholder kemikalier, der ikke er sunde for os mennesker. Derfor er det vigtigt, at du begrænser disse kemikalier, hvilket du blandt andet kan gøre med hjælp fra udluftning. Desuden skal du altid huske at slukke for alt elektronik, når du ikke bruger det samt købe miljøvenlige produkter.

4. Åbn soveværelsesdøren
For at sprede eventuelle kemikalier og forurening i dit hjem, så skal du huske at åbne dørene ind til de forskellige rum. Det er særlig vigtigt, at du åbner soveværelsesdøren, da der her er større mængder af CO2 end i andre rum.

5. Minimer fugten
Både husstøvmider og skimmelsvamp er afhængige af fugt. Derfor er det en fordel, hvis du minimerer fugten i dit hjem, da dette ikke blot vil hjælpe med indeklimaet, men også være til gavn for både allergikere og astmatikere. Fugten kan blandt andet minimeres ved ikke at tørre tøj indendørs eller ved udluftning efter, du har været i bad eller lavet mad.

6. Skru ned for rygning, lys og brændeovn
Nogle af de værste faktorer i forhold til indeklimaet er noget, som vi rent faktisk selv skaber. Det kan være alt lige fra rygning indendørs til at have stearinlys tændt. Sørg derfor for at minimere denne adfærd samt at lufte ud, hvis du tænder for brændeovnen eller tænder flere stearinlys i hjemmet.

Med disse 6 tips og tricks er du på vej til et bedre indeklima i dit hus. Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan du forbedrer indeklimaet samt finde flere tips og tricks, så kan du klikke ind her.


Hvor kommer støvet fra?

støv i hjemmet

Selvom du lige har gjort rent, så vil du hurtigt se, at støvet stille og roligt samler sig alle steder igen. Men hvordan kan det være, og hvor kommer støvet overhovedet fra? Det kan du læse mere om her.

Støv kommer først og fremmest fra os selv. I en artikel fra Videnskab.dk fortæller forskeren Vivi Shlünssen blandt andet, at støv indeholder alt lige fra hudrester til sandkorn, dyrehår samt meget mere.

Støv er derfor noget, der kommer fra os mennesker. Det er blandt andet også derfor, at der ikke vil være lige så støvet, hvis du har været væk fra hjemmet i noget tid, som hvis du havde været hjemme.

Når vi støvsuger, så er det alt lige fra hudceller til dyrehår og sandkorn, som vi fjerner. Men fordi vi bliver ved med at befinde os indenfor i vores hjem, så vil der hurtigt komme nyt støv, som vi herefter bliver nødt til at fjerne igen.

Eksempelvis er vores soveværelser ofte fyldt med blandt andet hudceller, hvorfor der ifølge Vivi Shlünssen er mere støv i soveværelset i forhold til andre rum i hjemmet. Dyne- og pudebetræk er især et godt hjem for støvmider, hvorfor disse skal vaskes ofte. Desuden anbefaler Vivi Shlünssen, at man ikke opbevarer for mange møbler i soveværelset.

Udover soveværelset, så er elektriske ladninger også et mekka for støv. Elektriske ladninger er nemlig gode til at tiltrække støv, hvorfor du ofte vil opleve, at der vil være mere støv på eksempelvis dit fjernsyn, end hvad der vil være på din reol.

Selvom støv ikke er decideret farligt for os mennesker, så anbefales det stadig, at du gør rent og støvsuger med jævne mellemrum, da støv kan forværre vores velvære. Dog er der dog nogle forskere, der mener, at det er direkte usundt for os mennesker at leve i for meget støv.


Hold huset fri for støv 

støv

Er du ude efter at vinde kampen mod støv i dit hjem? Så får du her 5 tips til, hvad du ikke skal gøre, når det kommer til at fjerne støv fra dit hjem. Ved brug af disse tips kan du sørge for, at dit hus er så støvfrit, som det kan blive.

 1. Sørg for at rense din støvsugers filter
Støvfiltre er lavet til at opfange alle de mindre støvpartikler og herefter sende en renere luft ud igen. Hvis filtret ender med at blive tilstoppet, kan det ikke opfange støvet og rent faktisk sende det med ud tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du husker enten at udskifte eller rense støvsugerens filter.  

2. Brug ikke en fjerkost
Mange benytter sig stadig af en fjerkost, når det kommer til at støve af i hjemmet. Men dette er slet ikke en god idé. Den kan nemlig være med til at forværre støvet i dit hus. Med en fjerkost vil du blot fjerne støvet fra et sted og hen til et andet, hvorfor det overhovedet ikke vil hjælpe. Det er derfor bedre at gøre brug af eksempelvis klude, der kan holde på støvet.

3. Husk at støve alle ventilationssystemer af
Disse usynlige gitre på vægge og lofter er skjulte støvmagneter. Hvis du glemmer at vaske dem regelmæssigt, vil de blot fylde rummet med støv, hvis de selv er fyldte med støv. Alt den luft, der skulle være ren, vil nu derfor være fyldt med støv.

4. Sørg for at fugte kluden, du støver af med
Hvis kluden er tør, vil det være sværere at indsamle og fjerne støv. Derfor skal du sørge for at fugte kluden samt anvende mikrofiberklude, da disse er optimale til afstøvning.

5. Put ikke rengøringsmiddel direkte på møblerne
Hvis du gør dette, risikerer du at danne et lag på din væg, som er vanskelig at fjerne og i sidste ende vil tiltrække mere støv. Put derfor rengøringsmidlet direkte på kluden og tør kluden roligt over møblets overflade.

Vil du læse mere om, hvordan du holder dit hjem fri fra støv, så klik ind her.


Sådan holder du husstøvmider nede

husstøvmider

Husstøvmider er mikroskopiske dyr, der lever i de fleste hjem. Husstøvmider kan især findes, hvor der er fugtigt og varmt samt mad såsom hudceller fra mennesker. Dette er en af grundene til, hvorfor senge er deres foretrukne sted. Dog lever husstøvmøder også godt i blandt andet tæpper.

Dog findes der nogle gode råd til, hvordan du kan holde husstøvmider nede.

🌀 Luft ud 2 gange om dagen og sørg for, at der kommer gennemtræk
🌀 Undgå at tørre vasketøj indenfor
🌀 Vask dyner og puder ved 60 grader ca. hver 3 måned
🌀 Vask sengetøj ved 60 grader og sørg for at skifte det 2 til 4 gange hver måned
🌀 Vask rullemadrassen ved 60 grader hver eller hver anden måned
🌀 Sørg for, at placere møbler m.m., så det er nemt at gøre rent og fjerne støv
🌀 Vask bamser ved 60 grader regelmæssigt
🌀 Undgå at ryge indendørs, men gør det altid udenfor
🌀 Varm alle rum op til minimum 20 grader
🌀 Gør rent minimum 1 gang om ugen og støvsug gerne flere gange om ugen (husk at lufte ud, mens du gør rent)

Ønsker du at læse om flere gode råd til, hvordan du bliver fri fra husstøvmider i dit hjem, så kan du klikke ind her eller her.


Gode råd når du skal købe ny støvsuger

StøvsugerHvis du har brug for en ny støvsuger, så skal du huske at overveje forskellige faktorer. Det kan nemlig være svært at vælge den helt rette støvsuger, når du blot kigger rundt på internettet efter en ny model. Du skal ikke altid gå efter en støvsuger, der bliver kaldt for enten den bedste eller nyeste på markedet, da det kan ende med at være den helt forkerte model for dig.

Vi har derfor sørget for at finde flere gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter en ny støvsuger. Med hjælp fra vores gode råd, kan du nemmere få et overblik over, hvad du skal overveje ved køb af en ny støvsuger.

Hårde gulve, gulvtæpper eller begge dele?
En af de faktorer, som du skal være mest opmærksom på, er, hvorvidt du har hårde gulve, gulvtæpper eller en god blanding derhjemme. Dette kan nemlig hjælpe dig med at vælge en støvsuger, der passer til dine behov. Med hjælp fra støvsugerens energimærkning kan du se, hvor effektiv den specifikke støvsuger er, når det kommer til støvsugning af både hårde gulve og tæpper. Hvis du eksempelvis har mange rum med gulvtæppe derhjemme, så anbefales det, at du vælger en støvsuger, der er god til at rengøre tæpper.

Skal støvsugeren have få eller mange funktioner?
Mens nogle støvsugere er udstyret med et hav af funktioner, så kan der også findes støvsugere, der blot er udstyret med et par funktioner. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du rent faktisk har behov for, når det kommer til ekstra funktioner. Jo flere ekstra funktioner støvsugeren har, jo dyrere er den som regel også.

Dyson DC33c Pro stoevbeholderSkal støvsugeren være poseløs?
Endnu en faktor, som du skal overveje er, om du ønsker en støvsuger med eller uden pose. I dag kan du finde mange støvsugere, hvor du ikke behøver at købe en støvsugerpose, da støvet blot vil blive ført hen til en beholder, som du kan tømme direkte i skraldespanden.

Tjek lydniveauet
Udover at vise energiklassen samt rengøringsevnen, så viser energimærket også støvsugerens lydniveau. Lydniveauet kan for nogle være en altafgørende faktor, hvis de ønsker en støjsvag støvsuger. Normalt er en støvsugers lydniveau på omkring 65 til 85 dB. Dog kan der findes støvsugere med et højere eller lavere lydniveau.

Dyr eller billig støvsuger?
Naturligvis er prisen også en faktor, som du skal være opmærksom på. Det er nemlig ikke nødvendigvis den billigste eller dyreste model, som du skal have fat på. Prisen er dog ikke altsigende, da en billigere støvsuger kan være bedre end en lidt dyrere støvsuger, når prisen kommer op over et par tusinde.

HEPAAllergivenlig støvsuger
Hvis du selv eller nogen i husstanden lider af astma eller allergi, så er det en fordel at købe en allergivenlig støvsuger. At købe en støvsuger med et HEPA-filter kan være en fordel for alle forbrugere, da sådan et filter generelt kan være med til at forbedre dit indeklima derhjemme.

Støvsugerens størrelse
Har du meget plads til at opbevare en støvsuger, eller ønsker du en støvsuger, der ikke optager meget plads? Så skal du på udkig efter en pladsbesparende støvsuger. Dette kan du gøre ved at finde en mindre støvsuger, der eventuelt kan foldes sammen. Der kan nemlig være stor forskel på de forskellige støvsugeres størrelser, hvorfor du skal holde øje med dette, hvis du har et ønske til størrelsen. 

Støvsugerens elforbrug
De fleste af os ønsker ikke en støvsuger, der har et alt for højt elforbrug. Hvis du har det på denne måde, så skal du købe en energivenlig støvsuger. Det er klart en fordel med en strømbesparende støvsuger, da dette kan have en betydning for din elregning. Dog er de fleste støvsugere i dag forsynet med en god energimærkning, hvorfor udvalget stadig vil være stort, selvom dette er en af de vigtigste parametre for dig.

Du skal derfor især kigge efter følgende, når du leder efter en ny støvsuger:

Gode råd1. Køb en støvsuger med en god rengøringsevne samt energimærkning

2. Vælg en støvsuger, der er velegnet til de typer af gulv, du har i hjemmet

3. Kig efter en støvsuger med en lav støvemission. Du skal helst gå efter en støvsuger med enten støvemission A eller B afhængig af, om der findes astmatikere eller allergikere i hjemmet. Støvemission A er selvfølgelig at foretrække, men støvemission B er for de fleste et fint valg.

4. Tjek støvsugerens lydniveau – er det højt eller lavt, og hvad kan du gå med til? 

Generelt er det en fordel, at vælge en støvsuger afhængig af enten rengøringsevne eller energiklasse. Disse faktorer er nemlig vigtigere i forhold til effekten. Ved at vælge på baggrund af støvsugerens rengøringsevne og energiklasse, er du sikret en støvsuger med en høj ydeevne samt effektiv rengøring, der ikke bruger for meget el.

Når du har taget et kig på hvilke faktorer, som du skal overveje og være opmærksom på, så bliver det nemmere for dig at udelukke de støvsugere, som du ikke skal kigge nærmere på. Disse råd kan også hjælpe dig med at købe den rigtige støvsuger fra starten af, der kan opfylde både dine ønsker og dine behov.

Vil du se, hvad du ellers kan være opmærksom på, hvis din gamle støvsuger er gået i stykker, og det er tid til en ny, så kan du læse mere her eller her.


Energimærkning af støvsugere – Dette skal du vide

Ifølge EU skal alle støvsugere i dag have en energimærkning. Dette er en fordel for dig, da du på denne måde får nemmere ved at vælge den rette støvsuger til dine behov.

energimærkningEnergimærkningen er udviklet af EU og gør, at det er nemmere at sammenligne de forskellige støvsugere (samt andre produkter med en energimærkning). En energimærkning beskriver produktets forskellige egenskaber såsom energiforbrug, lydniveau og kapacitet. Disse tre faktorer er alle altafgørende egenskaber, når det kommer til at tage beslutningen om, hvorvidt du skal vælge den ene eller den anden støvsuger.

Når du kigger på en energimærkning, så har du mulighed for at se energiklassen i toppen. Energiklassen beskriver, hvor højt støvsugerens energiforbrug er. En støvsugers energiklasse går fra A til G, men der kan også findes produkter, hvor energimærkningen går fra A+++ til G. A er den bedste energimærkning, hvorimod G er den værste energimærkning.

Med hjælp fra energiklassen kan du derfor vurdere, hvor meget produktet årligt forbruger af energi. Det skal dog bemærkes, at det ikke er en præcis måling, men det giver en god indikation på, hvor meget du kan forvente, at produktet bruger af el hvert år.

Da en støvsuger har en lang levetid, er det en fordel at holde øje med energimærkningen, da du herved ikke behøver at udskifte støvsugeren, fordi du finder ud af, at den forbruger alt for meget el hvert år. Vælg derfor en støvsuger, der er placeret i en god energiklasse, hvis du ønsker en model, der både er en fordel for din pengepung samt for miljøet.

Læs mere om støvsugeres energimærkning her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke ledningsfrie støvsugere har fået de bedste bedømmelser i tests?

Dyson V11 Absolute, Kobold VK200, Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO, Dyson V8 Absolute og Dyson V7 Motorhead.

🤓 Hvordan testes de ledningsfrie støvsugere?

Støvsugerne vurderes på deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag og langs paneler. Ydermere testes batterilevetiden, hvor længe de holder strøm under brug, og hvor hurtigt sugeevnen falder. Slutteligt vurderes de på energiforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny ledningsfri støvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


Gennemgang af testkilder

Aftonbladet 🇸🇪 
Den svenske avis Aftonbladet er en af de mest populære og læste aviser i Sverige. Avisen leverer både nyheder og underholdningsartikler hver dag. Desuden laver Aftonbladet også tests og anmeldelser af diverse forbrugerprodukter såsom støvsugere. De har blandt andet testet den ledningsfrie støvsuger Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan læse hele testen her. Vær opmærksom på, at du skal betale for at læse hele testen.

Cnet.com 🇺🇸 
Det amerikanske teknologimagasin Cnet.com beskæftiger sig med alt, hvad der har med teknologi at gøre. De skriver både nyheder, artikler, guides samt tests og anmeldelser af teknologiprodukter. De har blandt andet testet den ledningsfrie støvsuger Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰 
Det danske forbrugerråd Tænk beskæftiger sig med alt, hvad der har med det danske forbrugerliv at gøre. Forbrugerrådet Tænk laver desuden tests og anmeldelser af forbrugerprodukter såsom vaskemaskiner, blendere og støvsuger. Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk har blandt andet udført tests af støvsugerne Dyson V6 ANIMALPRO+, Dyson V8 Absolute, Kobold VK200, Dyson V7 Motorhead, Electrolux ZB5022 UltraPower samt Bosch BBHL22140 Readyy’y. Du kan læse mere om de to tests af modellerne her og her.

Hvis du ønsker at læse en test fra Forbrugerrådet Tænk, så skal du være opmærksom på, at det kræver, at du har et abonnement. Hvis du kun ønsker at læse resultatet af en enkelt test, så har du mulighed for at købe adgang til testene enkeltvis.

Husmoderen.dk 🇩🇰 
Den danske blog Husmoderen.dk skriver om alt, hvad der har med hjemmet og husholdningen at gøre. Derudover anmelder og tester bloggen diverse produkter såsom støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Tek.no 🇳🇴 
Det norske teknikmagasin Tek.no skriver om alt, hvad der handler om teknologi og elektronik. Udover at skrive nyheder og guides, så tester og anmelder Tek.no også adskillige produkter heriblandt støvsugere. De har blandt andet testet Bosch BBHMOVE1N og Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan læse de to tests her og her.

Toptenreviews.com 🇺🇸 
Det amerikanske testmagasin Toptenreviews.com tester og anmelder et hav af forbrugerprodukter. De anmelder alt lige fra tørretumblere til køleskabe og støvsugere. Eksperterne fra Toptenreviews.com har blandt andet testet støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com 🇬🇧 
Den britiske testside Turstedreviews.com tester mange forskellige produkter, hvor de herefter videregiver resultaterne af alle tests til forbrugerne. De har blandt andet testet og anmeldt støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Business Insider 🇺🇸
Det amerikanske finansmagasin Business Insider leverer nyheder samt artikler fra både ind- og udland. Derudover laver de tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter heriblandt støvsugere. Her har Business Insider testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk tester forskellige forbrugerprodukter, hvor de primært har fokus på elektroniske produkter. Her har de testet Dyson V11 Absolute, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Læs hele testen her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Det britiske magasin Good Housekeeping Institute leverer information, guides, gode råd og anmeldelser af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. De foretager et hav af anmeldelser af diverse produkter såsom støvsugere. De har blandt andet testet Dyson V11 Absolute, som de har givet 98 ud af 100 point. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Inputmag.dk 🇩🇰
Det danske teknikmagasin Inputmag.dk beskæftiger sig med alt, der har med gadgets at gøre. På siden findes der både artikler, nyheder, guides samt anmeldelser af forskellige produkter. Her har Inputmag.dk testet og anmeldt otte ledningsfrie støvsugere heriblandt Bosch Unlimited BBS1114. Du kan læse hele anmeldelsen her.

M3.se 🇸🇪
M3.se er et svensk teknologimagasin, der skriver om gadgets og teknologi. De beskæftiger sig både med guides, nyheder, artikler og tests af forskellige produkter. Her har de testet og anmeldt flere ledningsfrie støvsugere heriblandt Bosch Unlimited BBS1114 og Electrolux Pure F9 PF91-4ST. Læs hele testen her.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med det svenske forbrugerliv. Dette inkluderer tests af forskellige forbrugerprodukter. Her har Råd & Rön testet Dyson V11 Absolute og Bosch Unlimited BBS1114. Du kan læse anmeldelsen af støvsugerne på Råd & Röns hjemmeside her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens resultater kræver et abonnement. Hvis der kun ønskes at se resultatet af en enkelt test, kan der købes adgang til testene enkeltvis.

Techradar.com 🇺🇸
Det amerikanske tech-magasin Techradar.com fokuserer hovedsageligt på elektronik og teknologi. De leverer nyheder og anmeldelser af diverse produkter såsom støvsugere. I denne omgang har de testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Testberichte.de beskæftiger sig med anmeldelser og tests af forskellige former for produkter. På baggrund af resultater og anmeldelser fra forskellige kilder vurderer Testberichte.de selv produkterne, hvorefter det er muligt at læse vurderingerne. Her har de testet støvsugeren Bosch Unlimited BBS1114, som de har givet en god anmeldelse. Læs hele testen her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin, der tester og anmelder et hav af forbrugerprodukter, så forbrugerne kan få hjælp til at vælge det rette produkt. Her har Which.co.uk testet Dyson V11 Absolute, som de har kåret som et ”Best Buy”. Du kan læse hele anmeldelsen her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.


Andre relevante tests

Forbrugsguiden har også udarbejdet en lang række andre artikler, som måske kan have din interesse. Du kan læse vores håndstøvsuger test, hvor vi har samlet alle de bedste håndstøvsugere på markedet. Du kan også læse vores traditionelle støvsuger test, hvor vi har gennemgået en lang række tests og sammenlignet priser på de modeller der klarer sig bedst i test.

Du kan også overveje at læse vores tests af specifikke støvsuger mærker, hvor vi har samlet eksperternes vurderinger af forskellige populære producenter. Du kan blandt andet læse vores Miele støvsuger test, vores Electrolux støvsuger test, vores Nilfisk støvsuger test, eller vores Dyson støvsuger test. I disse tests finder ligeledes en gennemgang af hvordan forskellige eksperttests bedømmer de forskellige modeller, samt prissammenligning hos de forskellige danske forhandlere.

Vi har også udarbejdet en testoversigt over en række specifikke populære modeller, blandt andet Electrolux Ultraone, Miele Complete C3 og den ledningsfrie håndstøvsuger Dyson V10. I disse tre artikler finder du alle eksperternes vurderinger, så du hurtigt kan se om disse modeller passer til dine behov.

Hvis du leder efter en ledningsfri støvsuger der også selv kan sørge for at støvsuge huset, uden din indblanding, så bør du overveje en robotstøvsuger. I vores robotstøvsuger test har vi samlet de robotstøvsugere på markedet, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Blandt de mest populære er iRobot Roomba serien af robotstøvsugere, så den har vi naturligvis også udarbejdet en oversigt over. Men også eksempelvis Miele Scout RX1 er meget populær for tiden, så denne model kan du også læse eksperternes vurdering af her på Forbrugsguiden.dk.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse