Ledningsfri støvsuger test-oversigt: De bedste modeller ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel har vi gennemgået forskellige tests af ledningsfrie støvsugere på internettet. Vi gennemgår ledningsfrie støvsugere fra forskellige producenter, så man nemt kan få et overblik over de forskellige modeller.

Alle modeller er blevet anmeldt og testet af forskellige ekspertkilder såsom Trustedreviews.com og Tek.no. Disse eksperter forklarer, hvad man skal være opmærksom på samt fordele og ulemper ved de forskellige modeller.bære

Endvidere forklarer vi senere i artiklen, hvad en ledningsfri støvsuger er, hvordan huset kan holdes fri fra støv, gode råd til køb af ny støvsuger og meget mere.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af ledningsfrie støvsugere 
🔸 Information om ledningsfrie støvsugere og hvordan de testes
🔸 Guide: Sådan får du hjemmet til at dufte godt
🔸 Guide: Sådan får du et bedre indeklima i huset
🔸 Information om støv samt guide til at holde huset fri for støv og husstøvmider
🔸 Gode råd når du skal købe ny støvsuger
🔸 Information om energimærkning af støvsugere
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. Denne artikel er baseret på andre ekspertkilders anmeldelser, hvor Forbrugsguiden derimod samler resultaterne af disse tests. På denne måde er der mulighed for nemt at få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Ledningsfri støvsuger test-oversigt – De 9 bedste modeller ifølge research

I nedenstående sektion gennemgår vi de ledningsfrie støvsugere på markedet, der har fået de bedste bedømmelser i forskellige ekspert tests. I de grønne bokse over hvert produkt, kan du se hvilken tests de forskellige modeller er blevet bedømt i.

Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere. – Vi håber denne guide vil hjælpe dig med at finde en ledningsfri støvsuger, som passer til dine behov.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Hvad skal man overveje, før man køber en ledningsfri støvsuger?

Batteriets levetid 
I mindre lejligheder er 30-40 minutter batteritid nok, men hvis du har et større område, der skal rengøres, skal du vælge en model med en batteritid på mindst 60 minutter. Hvor meget tid man bruger på at støvsuge varierer meget – fra ti minutter til over en time. En hurtig støvsugning er fin, hvis man blot skal rydde hurtigt op, mens at man skal støvsuge noget mere, hvis man vil rengøre hele hjemmet. Du bør derfor tjekke, hvor lang tid det tager at genoplade, da det vil påvirke, hvor lang tid du skal vente på at afslutte din rengøring, hvis din ledningsfrie støvsuger løber tør for strøm. Opladningstiden varierer fra en til 16 timer, afhængigt af modellen.

Vægt 
Afhængigt af hvor ofte og længe du gør rent, kan vægten være afgørende for, hvilket produkt du bør vælge. Generelt er ledningsfrie støvsugere betydeligt lettere end almindelige støvsugere. Hvis du har et større område, der skal støvsuges, skal du vælge en lettere model, så du ikke bliver udmattet. Ledningsfrie støvsugere vejer i gennemsnit omkring 3 kg, mens en med ledning vejer ca. 6,5 kg. Derfor er ledningsfrie støvsugere et glimrende alternativ, hvis du har problemer med at slæbe en almindelig støvsuger med ledning rundt i dit hus.

Strøm 
De fleste ledningsfrie støvsugere har sugemotor på 50 til 500+ watt og to eller flere sugestyrker, du kan vælge imellem. Ledningsfrie støvsugere bruges for det meste med medium sugestyrke, som balancerer sugestyrke og batteritid. Det mest almindelige interval ligger mellem 20-200 watt. Højere wattstyrke hjælper dig med at få en kraftigere og grundigere rengøring, så hvis du har mange tæpper eller hår fra kæledyr, bør du overveje at anskaffe dig en trådløs støvsuger med højere sugestyrke.

Pris 
De dyreste modeller koster omkring 9.000 kr., er lavet af mere holdbare dele og har som regel flere funktioner. Hvis du køber en model til let rengøring, kan en af de billigere modeller, der koster omkring 500 kr., være tilstrækkelig. Tilbehøret til de fleste avancerede ledningsfrie støvsugere kan være meget nyttigt, men det koster også ekstra. Det kan måske være unødvendigt for den gennemsnitlige forbruger. Du bør derfor altid tage dit rengøringsbehov og hjem med i overvejelserne.

Kunde- og ekspertanmeldelser 
Kundeanmeldelser kan fortælle dig, hvor længe støvsugeren holder, før den skal oplades, hvor let den er at rengøre, og hvor kraftig sugeevnen er. Ekspertanmeldelser kan give dig et mere dybdegående indblik i, hvordan den ledningsfrie støvsuger er sammenlignet med sin forgænger eller lignende produkter på markedet, samt hvilke nye funktioner den tilbyder. Vi har inkluderet kunde- og ekspertanmeldelser i vores guide for at hjælpe dig med at træffe den bedste købsbeslutning i forhold til dine behov.

arrow-more


Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO – nem at håndtere trådløs støvsuger med lang driftstid

Bedste ledningsfri støvsuger til hundehår

Topscorer hos den svenske avis Aftonbladet
Topscorer hos det norske teknikmagasin Tek.no

Bosch BCH6ZOOO

Se priser og tilbud på Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO her:

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en ledningsfri støvsuger, der har fået meget ros fra eksperterne. Modellen er blandt andet kåret som topscorer i Aftonbladets store test samt hos det norske teknikmagasin Tek.no, hvor støvsugeren især bliver rost for dens evne til at fjerne dyrehår.

Bosch BCH6ZOOO er en model, der tilbyder forbrugeren en effektiv støvsugning takket være forskellige teknologier og mundstykker, der alle har forskellige funktioner.

Mundstykkerne kan både hjælpe med støvsugningen af henholdsvis møbler, polstring og dyrehår. Endvidere er der mulighed for at indstille Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO i tre niveauer afhængig af, hvor snavset den specifikke overflade er. Desuden kommer støvsugeren med en indikator, der viser alt lige fra opladning til rengøring af filtret.

Velegnet til dyrehår 

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en ledningsfri støvsuger, der især er velegnet til dyrehår. Dette kommer blandt andet til udtryk i selve mundstykket, der er udstyret med roterende og kraftige børster. Disse børster er fremstillet til at fjerne hårene.

Der medfølger desuden tilbehørssættet ProAnimal, der er ideelt til fjernelsen af dyrehår. Dette tilbehørssæt indeholder et væld af tilbehør såsom mundstykker, en forlængerslange samt en skulderrem. Disse former for tilbehør kan man kan bruge til både trapper, polstring, møbler eller noget helt fjerde.

Modellen kommer ikke med et opladningsstativ, men til gengæld kan Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO stå uden støtte, hvilket er en fordel.

Genopladelige batterier med lang driftstid 

Med Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO får man en støvsuger, der er udstyret med genopladelige batterier. Batteriet er Lithium-Ion teknologi og er derfor både stærke og holdbare med en lang driftstid. Selve driftstiden er på omkring 60 minutter.

Derudover er opladningstiden også forholdsvis kort. For at oplade batteriet til 80 % tager det 3 timer, hvorimod det tager 6 timer at oplade batteriet til 100 %.

På støvsugeren kan der findes en indikator, hvor man har mulighed for at se, hvor lang tid, der er tilbage af selve opladningen.

Nem håndtering og rummelig beholder 

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en komfortabel støvsuger, da den blot vejer 3 kilo. Det gør det nemt at håndtere støvsugeren samt at opbevare den.

Derudover kommer modellen med systemet EasyClean, der sørger for, at det er nemt og hurtigt at rense cylinderen samt et hygiejnisk filter, der sikrer en renere udblæsningsluft.

Udover en nem rensning af cylinderen, så er det også muligt at tømme beholderen for støv og skidt uden besvær. Der er nemlig fri adgang til beholderen, så man hurtigt kan tage den af og tømme den. Beholderen har en kapacitet på i alt 0,9 liter.

Specifikationer ved Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO – mål:
🔴 Højde: 116 centimeter
🔴 Bredde: 28,5 centimeter
🔴 Dybde: 18,5 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Fordele

 • Godt batteri
 • Fantastisk sugeevne
 • Er god til at opsamle hår fra kæledyr
 • Lavet af et anerkendt brand
 • Meget god til tæpper.
Ulemper

 • Mangler en følelse af kvalitet
 • Skal oplades ofte.

Bosch BBH32101 – ledningsfri støvsuger med indbygget håndstøvsuger

Bedste to-i-en støvsuger

4,5/5 stjerner hos Pricerunner.dk 

Bosch BBH32101

Se priser og tilbud på Bosch BBH32101 her:

.
Denne støvsuger fra Bosch kommer med et flot og praktisk design. Den er kraftig under brug, hvilket gør den effektiv til at rengøre. Den indbyggede håndstøvsuger gør det nemt at komme ind til steder som kan være svære at nå med den fuldstørrelsesstøvsuger. 

Flot 2-i-1 design 

Denne støvsuger kommer med et klassisk 2-i-1 design. Det betyder, at du både får en fuldstørrelses støvsuger, som du kan bruge til større flader, og en håndholdt støvsuger, som du kan bruge til at nå mindre flader og hjørner, i samme støvsuger. Når støvsugeren er samlet, kan den bruges som en almindelig støvsuger i fuld størrelse, men du kan også tage den aftagelige håndstøvsuger ud og bruge på egen hånd. Der er mange fordele ved at have en 2-i-1 støvsuger, og det er efterhånden blevet en mere og mere populær model på markedet. Den største fordel ved designet er dens fleksibilitet, som gør det nemt at rengøre overalt i huset. Derudover er det også nemt at opbevare en 2-i-1 støvsuger, da du ikke skal tænke på at have plads til både en almindelig støvsuger og en håndholdt. Den håndholdte støvsuger gør det også nemt at bruge denne Bosch BBH32101 til at rengøre sine møbler eller sin bil, da den gør det muligt at nå helt ned i sædernes sprækker, hvor der kan oplagres meget støv og snavs med tiden.

Grundig og fleksibel 

En af de vigtigste funktioner ved denne støvsuger er, at den er ledningsfri. Det betyder, at du ikke skal have koblet den til en stikkontakt, før den virker. Så længe den er opladt, så har du fri bevægelse med din støvsuger, hvilket er en kæmpe fordel, når det kommer til at rengøre hurtigt. Det betyder, at du ikke behøver at stoppe din rengøring for at skifte stikkontakt. Du behøver heller ikke at bekymre dig for, om støvsugerens ledning bliver viklet ind i dine møbler, når du bevæger dig rundt og gør rent med din støvsuger. Du vil også opleve, at der er større bevægelighed med en trådløs støvsuger, da du ikke skal bære rundt på støvsugerens krop på samme måde. Når du så ikke bruger støvsugeren, så er det en god ide at stille den til at oplade, så den er klar til næste gang, du skal bruge den. Når støvsugeren er helt opladt, så har den en brugstid på hele 50 minutter, hvilket giver dig rigelig tid til at nå hele huset rundt. Støvsugeren er udstyret med et litiums-ion batteri på hele 21,6 V, hvilket udstyrer støvsugeren med masser af kraft.  

Kommer med flere forskellige mundstykker 

Denne støvsuger kommer med flere forskellige mundstykker som gør, at den kan bruges til mange forskellige opgaver. Den kommer blandt andet med flere forskellige børstehoveder, som gør den god på forskelligt tekstil. Børstehovederne sammen med en stærk sugevne gør støvsugeren god på gulvtæpper, som kan være svært at gøre rene. Derudover kan du også bruge mundstykkerne til at gøre sofaen eller bilen ren, hvor det også kan være svært at nå ned til skidtet. Der kommer også forskelligt udstyr som gør det nemt at bruge støvsugeren til at fjerne støv og snavs fra loftet. Derudover kommer den også med en roterende børste som er god til flisegulv. 

Bosch BBH32101 vs. markedet

Den kraftige håndstøvsuger får vurderingen ”meget god” af eksperterne, mens energiforbruget får vurderingen ”god”. Eksperterne mener dog også, at den klarer sig gennemsnitligt på mange andre parametre.

Specifikationer ved Bosch BBH32101 – mål:
🔴 Længde på mundstykke: 26,5 cm
🔴 Bredde på mundstykke: 10,7 cm
🔴 Højde på mundstykke: 6,6 cm
🔴 Vægt: 3,0 kg

Fordele

 • Den håndholdte funktion er nem at bruge og har en dejlig lav vægt
 • God til trapper
 • Filteret er nemt at rengøre
 • God til hårde gulvbelægninger.
Ulemper

 • Sugeevnen kunne være bedre
 • Konstruktionen kunne være mere holdbar.

Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5 – ledningsfri støvsuger med hurtig opladning

Udvalgt af Forbrugsguiden

4.6/5 på Amazon

 

 

Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5 er en ledningsfri støvsuger, der har en hurtig opladningstid på 210 minutter. Denne model er til dig, der er på udkig efter en ledningsfri støvsuger i mellemklassen, der lader hurtigt op. 

 • Kraftig rengøring med op til 40 minutter
 • Filtreringssystem med flere lag
 • Hurtig opladningstid på 210 minutter

Anmeldelse og analyse af Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5

Sund og ren luft
Samsungs trådløse støvsugere er udstyret med et filtreringssystem, der hjælper med at holde luften ren, mens du støvsuger. Dette er en vigtig funktion, hvis du har allergi eller astma, da det kan hjælpe med at reducere mængden af allergener i luften. Kapaciteten på Samsung Jet 70 er 0,8 liter, hvilket er omkring gennemsnittet for trådløse støvsugere, hvilket betyder, at den kan holde til en god mængde snavs og affald, før den skal tømmes, hvilket kan spare dig lidt tid.

Tilstrækkelig motorkraft og batterilevetid
Denne trådløse støvsugers batterilevetid er ganske typisk for lignende modeller på markedet. Den kan holde i op til 40 minutter, før det skal genoplades, hvilket burde være nok til de fleste husholdninger. Men hvis du planlægger at bruge støvsugeren i længere tid eller har et særligt stort område at rengøre, bør du måske kigge efter en model med længere batterilevetid. Den ledningsfrie Jet 70 støvsuger har en 150-watt-motor, som er den samme som Jet 60. Det betyder, at det ikke er den mest kraftfulde model på markedet, men den burde stadig kunne klare de fleste rengøringsopgaver. Derudover har Jet 70 fire strømindstillinger, så du kan justere strømniveauet alt efter, hvad du støvsuger.

Letvægtsdesign og støjsvag drift
Jet 70’s støjniveau er 86 dB, hvilket er meget gennemsnitligt for en trådløs støvsuger. Det kan du tage med i overvejelserne, hvis du er på udkig efter en mere støjsvag model. Med en vægt på 2,6 kg er den en smule tungere end Jet 60, men lettere end den dyrere model, Jet 90. Det gør det nemt at løfte og flytte rundt på den, selv hvis du har meget rengøring.

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Samsung Jet 70 Complete VS15T7036R5?

Samsung Jet 70 ledningsfrie støvsuger er testet af Which.co.uk. Which.co.uk mener at Jet 70 var en god støvsuger, med gode testresultater. Anmelderen på Which.co.uk siger, at dette er en glimrende ledningsfri støvsuger uden væsentlige mangler. Den klarede deres test uden problemer og fortjente fuldt ud deres anbefaling som bedste køb. Den har også en gennemsnitlig bedømmelse på 4,6 stjerner ud af 5 på Amazon, baseret på kundeanmeldelser.

Fordele

 • Digitalt display, der viser driftstid og effektniveau
 • 2 i 1 opladningsstation medfølger
 • Letvægtsdesign
 • Vaskbar støvbeholder
 • Leveres med 5 tilbehør
Ulemper

 • Den støvsuger med maksimal sugestyrke i kun 7 minutter
  Sugeeffekten kunne være bedre

Redaktionens vurdering

Samsung Jet 70 Complete ledningsfri støvsuger er en relativt kraftfuld og let model til rengøring af dine gulve. Den trådløse Jet 70 har fem slags tilbehør, der hjælper dig med at rengøre alle kroge og hjørner i dit hjem. Støvbeholderen er også vaskbar, hvilket gør det nemt at holde denne støvsuger ren og kampdygtig. Sugekraften kunne dog være bedre, og den kører kun med maksimal sugekraft i 7 minutter. Men den oplades hurtigt, så du kan komme i gang med rengøringen igen på ingen tid.

Specifikationer
🔴 Strømkilde: Batteri
🔴 Kapacitet: 0,8 l
🔴 Effekt: 150 W
🔴 Støjniveau: 86 dB
🔴 Batterilevetid: 40 min
🔴 Opladningstid: 210 min
🔴 Vægt: 2,6 kg


Bosch Serie | 8 Unlimited ProPower BSS81POW1 – ledningsfri støvsuger med udskifteligt batteri og filterpatron-system

Størst power

Testvinder på Radron.se
4.2/5 på Amazon

Denne ledningsfrie støvsuger, Bosch Serie 8 ProPower BSS81POW1, tilbyder en kraftig sugeevne, der er oplagt til dem, der ønsker et rent hjem. Denne model har en høj motorhastighed, hvilket betyder, at den har en stærk sugekraft og nemt kan samle snavs og skidt op fra alle overflader. Uanset om det er dyrehår, støv eller snavs, der skal fjernes, kan denne trådløse støvsuger nemt klare opgaven.

 • Kraftig motorteknologi
 • Patronfiltersystem
 • Rengøring på alle niveauer

Anmeldelse og analyse af Bosch Serie 8 BSS81POW1

Patronfiltersystem
Den ledningsfrie støvsuger, Bosch Serie 8 Unlimited ProPower BSS81POW1, er udstyret med et patronfiltersystem, som er langt mere effektivt til at filtrere støv end traditionelle posefiltre. Det betyder, at udsugningsluften er renere, og at du ikke indånder så mange skadelige partikler, mens du gør rent.

Udskifteligt batteri og kraftig motor
Batterilevetiden på denne trådløse støvsuger er kortere end markedsgennemsnittet. Det holder kun i 35 minutter, mens nogle andre modeller kan holde i op til en time. Batteriet kan udskiftes, hvilket er et plus, men det tager lang tid at oplade det (360 minutter) sammenlignet med andre trådløse støvsugere. Så hvis du leder efter en trådløs støvsuger, der ikke kræver meget opladningstid, er dette måske ikke den bedste løsning. Denne model har dog den børsteløse DigitalSpin-motor, som er pålidelig, emissionsfri og ekstremt kraftfuld: perfekt kalibrerede aerodynamiske blade drejer rundt, og komponenter af høj kvalitet sikrer optimal sugekraft. Den har to strømindstillinger i stedet for de tre standardindstillinger. Nogle kunder vil måske finde dette forvirrende, men det påvirker ikke rengøringsydelsen.

2-i-1-funktion
Denne ledningsfrie støvsuger har også en 2-i-1-funktion, som gør det muligt at bruge den som både håndholdt og ledningsfri støvsuger. Dette kan være praktisk for folk, der har brug for at rengøre forskellige områder i deres hjem. Derudover er tankkapaciteten for denne model på 0,4 l, hvilket er mindre end gennemsnittet på markedet. Desuden er vægten af denne trådløse støvsuger på 3,3 kg, hvilket er tungere end Samsung Jet 70 Complete.

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Bosch Serie 8 BSS81POW1?

Bosch Serie 8 Unlimited ProPower BSS81POW1 er en testvinder på Radron.se. Den har også 4,2 stjerner ud af 5 mulige på Amazon, og forbrugerne er glade for, at den er ledningsfri og kraftfuld, og de synes, at den gør godt rent selv på hårde gulve. Nogle forbrugere synes dog, at batteriet ikke holder længe nok.

Fordele

 • Nyttigt tilbehør medfølger
 • Praktisk og hurtig filterrensning
 • Batteriet fungerer med forskellige BOSCH-enheder
 • Udskifteligt batteri
 • 2-i-1-funktion
Ulemper

 • Relativt lille beholder til snavs
 • Længere opladningstid med den medfølgende oplader
 • Relativt tung

Redaktionel bedømmelse

Denne model er et alsidigt og praktisk værktøj til at holde dit hjem rent. Den har et filter der hurtigt og nemt kan rengøres samt nyttigt tilbehør. Den har dog en mindre beholder til snavs end andre lignende modeller. Den inkluderede oplader bruger også længere tid på at oplade batteriet end andre oplader på markedet. På trods af disse ulemper er denne trådløse støvsuger stadig et glimrende valg for alle, der leder efter en kraftfuld ledningsfri støvsuger.

Specifikationer
🔴 Strømkilde: Batteri
🔴 Tankkapacitet: 0,4 l
🔴 Motor: Digital Spin Motor Series 8
🔴 Støjniveau: 72 dB
🔴 Batterilevetid: 35 min
🔴 Opladningstid: Batteritid: 35 min: 360 min
🔴 Vægt: 3,3 kg


Dyson V8 Absolute – Vores anbefaling + bedst i test

Udvalgt af Forbrugsguiden

God anmeldelse af TheKitchn
Dyson V8 Absolute

Effektiv støvsuger med cyklon-teknologi 

Støvsugerens har en sugestyrke på 115 Watt. Derudover kører motoren med op til 110.000 omdrejninger pr. minut. De mange omdrejninger betyder, at modellen har en kraftigere sugeevne end mange andre ledningsfrie støvsugere.

Desuden er Dyson V8 Absolute forsynet med et system, der er opbygget via en unik cyklon-teknologi. Denne teknologi sørger for at øge luftcirkulationen med hjælp fra 15 cykloner, der arbejder parallelt med hinanden samt er placeret i to lag.

Med hjælp fra cyklon-teknologien er det nemmere at støvsuge både støv og skidt op. I kombination med de fire special-mundstykker, der har hver deres funktion, kan man effektivere støvsugningen endnu mere. Man har desuden mulighed for at vælge indstillingen maksimal effekt, der er oplagt til vanskeligere opgaver.

Mundstykkerne tæller Direct Drive til gulvtæpper, Combination Tool til finstøv, Soft Roller til hårde gulve samt Mini Motoriseret mundstykke til trapper.

Endvidere er Dyson V8 Absolute en effektiv og håndterbar støvsuger, da den er poseløs. I stedet bliver støvet opfanget i en beholder, der har en kapacitet på 0,54 liter.

Allergivenlig og batteridreven model 

Udover at være poseløs, så er Dyson V8 Absolute også ledningsløs. Det vil sige, at støvsugeren er batteridrevet. Batterilevetiden afhænger af, om man bruger støvsugeren på et lavt eller højt niveau. Ved brug af støvsugeren på et normalt niveau er batterilevetiden på cirka 40 minutter.

Når batteriet løber tør for strøm, skal man blot oplade modellen i stikkontakten.

Dyson V8 Absolute kommer med en ekstra funktion, da man også kan bruge den som håndstøvsuger. Desuden er modellen forsynet med et vaskbart forfilter samt et HEPA-filter, der er ideelt for forbrugere, der lider af astma eller allergi.

Fleksibel letvægtsstøvsuger 

I og med Dyson V8 Absolute er en ledningsløs støvsuger, er det vigtigt, at den også er håndterbar. Med en vægt på 2,63 kilo kan modellen betegnes som en forholdsvis let støvsuger, hvorfor den er nem at håndtere.

Man kan også omdanne støvsugeren, så den kan bruges til at gøre rent i højden. Det vil gøre det nemmere at håndtere modellen, hvis man eksempelvis skal fjerne spindelvæv fra loftet.

Derudover er det nemt at komme ind i alle hjørner og afkroge ved brug af støvsugeren på grund af leddet på mundstykkerne.

Specifikationer ved Dyson V8 Absolute – mål:
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 22 centimeter
🔴 Dybde: 124 centimeter
🔴 Vægt: 2,63 kilo

Fordele

 • Alsidig rengøring til alle typer af gulv
 • Forbedret batterilevetid
 • Lavt støjniveau
 • Meget manøvredygtig.
Ulemper

 • Ligger i den højere prisklasse
 • Beholderen kunne være større.

Bissel MultiReach Essential – Bedste billige valg

Bedste budget valg

4,4/5 stjerner hos productreview.com.au
82/100 overall score hos goodhousekeeping.com

Bissel MultiReach Essentia l

Se priser og tilbud på Bissel MultiReach Essentia l her:

Denne trådløse støvsuger er designet med et flot og enkelt design. Den aftalelige håndholdte støvsuger gør det nemt at nå mindre tilgængelige steder. Derudover kommer den med en kraftig motor, som giver den en god sugeevne. Dette har været nok til at imponere Good Housekeeping som gav den 82/100% i test.

2-i-1 støvsuger 

Denne støvsuger er designet som en 2-i-1 model. Du kan både bruge fuldstørrelsesstøvsugeren til større arealer, som stuegulvet, men du kan også afmontere den håndholdte støvsuger, når du skal være mere præcis, eller ind i hjørner og sprækker. 2-i-1 designet gør støvsugeren god til at levere en effektiv rengøring over hele huset. Den håndholdte støvsuger gør det også nemt at støvsuge noget hurtigt, hvis du skulle have tabt noget. Begge støvsugere kommer med en kraftig sugeevne som gør dem effektive i brug, hvilket er en vigtig kvalitet hos mange. Støvsugeren er udstyret med et 18V Li-Ion Batteri, hvilket giver dig 30 minutters strøm. Håndtaget på støvsugeren kan foldes sammen, som gør den nemmere at opbevare, når støvsugeren ikke er i brug. Støvsugeren kommer med en ladestation, som du kan montere direkte på væggen eller gulvet, hvor du kan placere din støvsuger, når den ikke er i brug. På den måde bliver din støvsuger opladt automatisk mellem rengøringer. Når støvsugeren er opladt giver den 30 minutters brugstid, hvor den har fuld sugeevne. 

Fleksibelt design 

Denne støvsuger er lavet med en drejefod som gør det nemmere for dig at nå mere utilgængelige steder med din støvsuger. Det gør det også nemt og behageligt for dig at støvsuge uden om møbler. Det er nemt at styre drejefoden. Støvsugeren er uden ledning, hvilket betyder, at du ikke skal tænke på at skifte stikkontakt, når du skal gøre rent i hele huset. Du skal dig være opmærksom på, at støvsugeren kun holder omkring 30 minutter på en fuld opladning. Det betyder, at du godt kan være nødt til at stoppe din rengøring for at genoplade din støvsuger. Den er altså ikke særlig egnet til dig som gerne vil gøre hele hjemmet rent og bagefter tage bilen. Dog har den mange andre fordele som gør den attraktiv. Det er det fleksible design som har imponeret eksperterne hos Good Housekeeping mest, da det giver mulighed for at nå flere steder uden at skulle skifte til den håndholdte støvsuger. 

Alsidig støvsuger med flere mundstykker

Bissel MultiReach Essential 18 V kommer med en kraftig sugeevne som gør den effektiv på de fleste overflader. Ligesom mange andre støvsugere klarer denne støvsuger sig godt på fladt og glat gulv, men med de forskellige mundstykker, som følger med, kan den også sagtens være et effektivt værktøj på andre overflader. Den kommer blandt andet med et roterende børstehoved som er super effektiv til at fjerne støv og hår fra tekstiler. Det kan både være hundehår på sofaen eller snavs på bilsæderne. Du får også en poleringsbørste som mundstykke som er god på flisegulv, hvor den laver et ekstra flot skær, når den er i brug. Børstemundstykket er super godt til dig som har gulvtæppe i dit hus. Gulvtæpper kan være svære at rengøre med en almindelige støvsuger uden et specielt mundstykke. 

Specifikationer ved Bissel MultiReach Essential – mål:
🔴 Højde på mundstykke: 26,6 cm
🔴 Bredde på mundstykke: 10,4 cm
🔴 Højde på mundstykke: 5,5 cm
🔴 Vægt: 2,7 kg

Fordele

 • Meget let i vægt
 • God sugeevne
 • Komfortabel at brug
 • Er pengene værd.
Ulemper

 • Batterilevetiden kunne være lidt længere
 • Vandbeholderen er relativ lille.


Electrolux PQ91-ANIMS Ledningsløs Støvsuger – lang batteritid, høj kraft og kan omdannes til håndstøvsuger

Testvinder hos Testfakta

Testvinder hos testmagasinet Testfakta
4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Electrolux
4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Electrolux PQ91-ANIMS Ledningsfri Støvsuger vil være den bedste støvsuger til den forbruger, der forventer sig meget af sit valg med hensyn til modernitet, styrke, batteritid og støj. 

Produktet har været med i en test hos testmagasinet Testfakta, hvor den får en imponerende placering som testvinder. Brugerne fra Google og fra Electrolux’ egen hjemmeside deler entusiasmen og giver den henholdsvis 4,4 og 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Rosen går især på, at du vil opleve meget kraft den lave vægt taget i betragtning, plus det er smart med muligheden for omdannelse til en håndstøvsuger samt en magnetisk ladestation.

Tre niveauer for sugestyrke

Electrolux PQ91-ANIMS Ledningsfri Støvsuger er et moderne apparat, der giver dig en stærk sugeoplevelse. Du kan vælge imellem tre niveauer for styrke alt efter hvor støvet, der er i hjemmet. Når du bruger den stærkeste kraft, vil det dog tære en del på batteriet.

Modellen kommer med flere smarte fordele, der tæller en smart magnetisk ladestation og et lavt støjniveau. Som et stort plus kan du også omdanne den til håndstøvsuger, så du får faktisk en to-i-en maskine.

Ledningsfri og poseløs

Electrolux PQ91-ANIMS Ledningsløs Støvsuger er et rigtig godt valg til dig, der leder efter en støvsuger, hvor du både slipper for at bruge den gammeldags støvpose og for at lede efter stikkontakter. I stedet får du et apparat, som har en beholder til støvet og ikke en pose. Beholderen er født med en kapacitet på 0,3 liter, hvilket er meget standard, og du tømmer den blot ud i skraldespanden, når den er fuld. Derefter sætter du den tilbage nemt og enkelt.

Hvad angår strøm, slipper du for den besværlige ledning, da produktet får sin kraft fra et batteri. Det fungerer ved, at du blot skal lade batteriet op, og så kan du gå i gang med at støvsuge hjemmet. Opladningen tager omkring fire timer, hvilket er meget standard, og du får en maksimal køretid på 55 minutter. Det er rigtig godt.

Alt i alt den bedste støvsuger til dig, som ønsker en omdannelses-venlig, kraftfuld og stillegående støvsuger med et skarpt batteri.

Fordele

 • Let vægt
 • Kraftfuld
 • Fås i fem varianter
 • Magnetisk ladestation
 • Du kan omdanne den til håndstøvsuger
 • Fremstillet til at være støjreducerende
 • Op til 55 minutters arbejdstid
Ulemper

 • Driftstiden bliver forringet ved brug af den høje sugestyrke

Specifikationer 
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Type: Ledningsfri støvsuger
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Antal sugestyrker: 3
🔴 Maksimal driftstid per opladning: 55 minutter
🔴 Opladningstid: 4 timer
🔴 Med beholder: Ja
🔴 Kapacitet, beholder: 0,3 liter
🔴 Kan omdannes til håndstøvsuger: Ja


Bosch Unlimited BBS1114 

Udvalgt af Forbrugsguiden

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
God anmeldelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
7 ud af 10 stjerner hos det svenske teknologimagasin M3.se
4 ud af 5 stjerner hos det danske teknikmagasin Inputmag.dk

Bosch BBS1114

Bosch Unlimited BBS1114 er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Råd & Rön, Testberichte.de, M3.se og Inputmag.dk. Alle eksperter er begejstrede for støvsugeren, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af støvsugerens effektive støvsugning og smarte design. Til gengæld mener eksperterne, at modellen er temmelig dyr.

Smart støvsuger, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Bosch Unlimited BBS1114 en god støvsuger, der vil opfylde de flestes behov. Eksempelvis skriver eksperterne fra M3.se, at støvsugeren er ”smart” og ikke vejer særlig meget, hvilket de mener er et plus.

De fremhæver ydermere, at det er praktisk, at man kan bruge modellen som en håndstøvsuger, hvilket eksperterne fra Testberichte.de er enige i. Til gengæld mener eksperterne fra M3.se, at batteriets levetid i turbotilstanden er en ulempe, da den ikke holder særlig længe.

Eksperterne fra Inputmag.dk har også testet Bosch Unlimited BBS1114. De fremhæver, at støvsugeren kommer med en helt genial batteriløsning, men mener dog, at den er svær at tømme.

Støvsuger velegnet til flere typer af gulve

Med Bosch Unlimited BBS1114 får man en praktisk støvsuger, der er velegnet til flere typer af gulve. Den kommer nemlig med fleksibelt tilbehør i form af et langt fugemundstykke, en 2-i-1 møbelbørste m.m., så der er mulighed for at støvsuge overalt.

Derudover er det muligt at omdanne Bosch Unlimited BBS1114 fra en almindelig støvsuger til en håndstøvsuger. Samtidigt slipper man for at gøre brug af støvsugerposer, da den er forsynet med en indbygget støvbeholder. Støvbeholderen har en kapacitet på 0,4 liter og kan tømmes efter behov.

Selve brugstiden er på 60 minutter på en fuld opladning. Når støvsugeren skal oplades, foregår dette i ladestationen i omkring 300 minutter. Brugstiden kan dog forlænges ved at skifte batteriet ud.

Kraftfuld støvsuger med nem betjening

Bosch Unlimited BBS1114 er en kraftfuld støvsuger med en DigitalSpin Motor, der leverer en høj ydeevne samt en lang holdbarhed.

Støvsugeren er ydermere nem at betjene, da den ikke vejer særlig meget og kommer med flere praktiske funktioner. Eksempelvis behøver man aldrig at udskifte filteret, da det sørger for en ren udblæsningsluft hver gang.

Dette er muligt, da filteret nemt kan rengøres med RotationClean, hvorfor det heller ikke er nødvendigt at vaske det. På grund af Easy Clean-systemet er det ligeledes nemt og hurtigt at fjerne og herefter rense cylinderen med børster.

Specifikationer ved Bosch Unlimited BBS1114 – mål:
🔴 Højde: 127,7 centimeter
🔴 Bredde: 21,1 centimeter
🔴 Dybde: 25,2 centimeter
🔴 Vægt: 2,9 kilo

Fordele ved Bosch Unlimited BBS1114:
RotationClean
Easy Clean-system
DigitalSpin Motor
Kan omdannes til en håndstøvsuger
Kommer med fleksibelt tilbehør
Kan bruges på flere typer gulve

Her kan du se en præsentationsvide af Bosch Unlimited serien, hvilket Bosch BBS1114 er en del af. Videoen er produceret af Bosch:

 


Electrolux EER77SSM Ergorapido – ledningsfri støvsuger med flere funktioner

Udvalgt af Forbrugsguiden

Gode brugeranmeldelser

Electrolux EER77SSM Ergorapido

 

 


Electrolux EER77SSM Ergorapido er en model, der har fået flere gode anmeldelser fra forbrugerne. Forbrugerne nævner især, at modellen opfylder deres forventninger samt er nem at håndtere. 

En af de faktorer, som forbrugerne især er vilde med, er, at støvsugeren er praktisk og er udstyret med flere brugbare funktioner.

Det eneste, som brugerne ikke er så vilde med, er modellens sugeevne, som flere af dem ikke mener er kraftig nok til de mere besværlige og vanskelige opgaver.

Velegnet til både tæpper og hårde gulve 

Ved køb af Electrolux EER77SSM Ergorapido får man en støvsuger, der er velegnet til både tæpper og hårde gulve. Desuden kan modellen bruges på blandt andet møbler, hylder eller i loftet takket være den håndholdte enhed.

Electrolux EER77SSM Ergorapido er nemlig en 2-i-1 støvsuger, hvorfor man både får en almindelig støvsuger samt en håndholdt støvsuger. Med den håndholdte enhed kan man komme til i alle hjørner og afkroge samt nemt og hurtigt rengøre skuffer eller lignende.

Med støvsugerens BrushRoll-teknologi er der yderligere mulighed for at skære hår og fibre over, hvis de sidder fast i børsten. Dette kan gøres ved blot at trykke på en pedal, hvorefter skidtet vil suges ind.

Støvsuger med Lithium TurboPower-batteri og LED-lys 

Electrolux EER77SSM Ergorapido er forsynet med et Lithium TurboPower-batteri, der har en højere ydeevne end eksempelvis nikkelbatterier. Batteriet har op til 45 minutters driftstid ved normal hastighed eller 16 minutters driftstid ved høj hastighed. Man kan desuden se på indikatoren, hvornår det er tid til at oplade batteriet.

Når man er færdig med at støvsuge, eller når batteriet skal oplades, så skal man putte støvsugeren hen til ladestationen. Det tager omkring 240 minutter at oplade batteriet. Der er mulighed for at vægmontere ladestationen. Det tilbehør, der som regel bliver opbevaret i ladestationen, kan også placeres bag på håndtaget.

Med støvsugerens LED-lys i mundstykket er det muligt hurtigt at se, hvis man mangler at støvsuge noget op fra gulvet. LED-lyset vil lyse direkte ned på gulvet, så man altid kan se, hvad man laver samt, om man mangler noget.

Manøvredygtig model med EasyClean-funktion 

Støvsugeren Electrolux EER77SSM Ergorapido er en manøvredygtig model, der kommer med funktionen 180-grader EasySteer. Med modellens to store baghjul er der mulighed for nemt at håndtere støvsugeren og skubbe den rundt, selvom man skal ind i diverse hjørner og afkroge.

Derudover kommer Electrolux EER77SSM Ergorapido med et vaskbart filter, der kan genbruges fra gang til gang. Filteret har en hurtigudløser, så det er muligt at rengøre det nemt og hurtigt, mens det er placeret i beholderen.

Beholderen har en kapacitet på 0,5 liter. Man har tilmed mulighed for at vælge mellem 3 forskellige sugestyrker afhængig af, hvad der passer bedst til overfladen samt niveauet af snavs.

Specifikationer ved Electrolux EER77SSM Ergorapido – mål:
🔴 Højde: 114,5 centimeter
🔴 Bredde: 26,5 centimeter
🔴 Dybde: 14,5 centimeter
🔴 Vægt: 2,46 kilo

Fordele

 • God mulighed for at benytte produktet som en håndholdt støvsuger
 • God til at fjerne sand og savsmuld
 • Ligger i den billigere ende af prisskalaen
 • Super god til de lettere opgaver.
Ulemper

 • Er ikke så god til større partikler
 • Er ikke det bedste produkt til hår fra kæledyr.

Hvad er en ledningsfri støvsuger? 

Dyson V7 MotorheadEn ledningsfri støvsuger skal naturligvis ikke tilkobles en stikkontakt under brug, da, som navnet antyder, støvsugeren ikke har nogen ledning. En ledningsfri støvsuger er nemlig designet til at fungere ved hjælp fra et batteri i stedet for ved brug af en ledning, der er tilsluttet en stikkontakt. De fleste modeller leveres med en ladestation, der gør det muligt at genoplade batterierne imellem brug.

Derudover vejer de fleste ledningsfrie støvsugere heller ikke særlig meget, hvorfor de er forholdsvis nemme at håndtere. Desuden er en ledningsfri støvsuger også poseløs, hvorfor man ikke skal udskifte eller tænke på støvsugerposer. Støvet ryger nemlig direkte i beholderen, som man blot kan tømme i skraldespanden.

Fordelen ved en ledningsfri støvsuger for mange er, at der ikke er nogen lang ledning, som man skal være opmærksom på ved støvsugning. Der vil derfor ikke være nogen ledning, der vikler sig rundt om et bordben eller selve støvsugeren.


Sådan testes ledningsfrie støvsugere  

testDet kan være svært at finde ud af, hvor god en ledningsfri støvsuger egentligt er. Derfor er det i mange tilfælde nødvendigt at teste den, hvilket mange eksperter har klaret for dig. Men vil du vide mere om, hvordan eksperterne rent faktisk tester en ledningsfri støvsuger? Så skal du læse med videre i dette afsnit.

Hvor fleksibel og håndterbar er støvsugeren?
Først og fremmest tester eksperterne, hvor brugervenlig støvsugeren er. Når det kommer til en ledningsfri støvsuger, så skal den helst være nem at gå rundt med. Desuden skal den heller ikke veje for meget. Jo mere fleksibel og håndterbar selve støvsugeren er, jo mere brugervenlig er den specifikke model også.

Er støvsugeren udstyret med en god sugeevne?
En anden vigtig faktor, som der skal tjekkes, når eksperterne tester en ledningsfri støvsuger, er selve sugeevnen. At støvsuge med en støvsuger er naturligvis en af de ting, der altid skal testes, hvorfor dette punkt også skal med på listen.

Det er herved vigtigt at notere, hvor effektivt støvsugeren kan suge forskellige former for skidt og snavs op fra forskellige overflader såsom tæpper og hårde gulve. Desuden bliver de forskellige mundstykker også testet, hvis der er flere af disse.

støjEr støvsugeren støjfri eller ej?
Derudover tester de fleste eksperter også, hvor meget støvsugeren larmer. Ledningsfrie støvsugere er kendt for at larme en del, hvorfor dette især er vigtigt i denne kategori. Selve støjen bliver som regel bedømt med hjælp fra en støjmåler, så man kan finde den mest akkurate måling af lydniveauet.

Er det en el-sluger?
Selvom det ikke er lige så relevant, når eksperter tester ledningsfrie støvsugere, så er energiforbruget generelt et punkt, der altid bliver kigget på – også ved andre former for støvsugere. At teste energiforbruget betyder, at der bliver målt, hvor meget strøm en støvsuger anvender, når den er i brug, samt når den blot er på standby.

batteriLang eller kort batterilevetid?
En ledningsfri støvsugers batteri bliver selvfølgelig også testet af eksperterne. At teste batteriet giver nemlig en idé om, hvor lang eller kort batterilevetiden er. Der skal derfor testes i hvor lang tid batteriet kan holde under brug, hvor lang tid den kan opretholde en optimal sugeevne, samt hvornår sugeevnen ikke længere er den samme.

Desuden bliver der noteret, hvornår støvsugeren løber tør for batteri.

Hvilken en faktor er den vigtigste?
De fleste faktorer er vigtige, når det kommer til at teste og anmelde ledningsfrie støvsugere. Dog er det klart støvsugningsevnen, der er den vigtigste faktor. Dernæst er brugervenligheden og batterilevetiden de to andre vigtigste punkter.


Sådan får du hjemmet til at dufte godt

De fleste forbinder ikke en støvsuger med noget, der kan få hjemmet til at dufte godt. Men med et enkelt og simpelt trick er det rent faktisk en mulighed. Der er ingen grund til at bruge penge på alverdens produkter, der lover, at dit hjem herefter vil dufte fantastisk. Du kan nemlig blot finde din støvsuger frem samt noget vaniljesukker.

vaniljesukkerVed brug af vaniljesukker vil alle dårlige lufte blive absorberet. Desuden dufter vaniljesukker godt, hvilket også er en fordel. Det skal dog bemærkes, at du kun kan benytte dig af denne mulighed, hvis du ejer en hel normal støvsuger, da det ikke er muligt med andre former for støvsugere.

Hvis du vil benytte dig af dette trick, skal du først og fremmest putte et par teskefulde vaniljesukker på gulvet. Herefter skal du bruge din støvsuger til at fjerne det igen. Nu skal du ikke gøre meget mere, da duften af vanilje vil sprede sig i dit hjem.

For nogle er duften af vanilje ikke den helt rette, hvorfor du kan afprøve det med andre former for ingredienser. Det kan være alt lige fra et krydderi med en god duft eller tørret blomster eller lignende.

Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan dit hjem kommer til at dufte godt ved brug af dette trick, kan du klikke ind her.


Sådan får du et bedre indeklima i huset

indeklima

Du kan selv gøre rigtig meget for at forbedre indeklimaet i dit hus. Vi har derfor fundet 6 tips og tricks, som du nemt og hurtigt kan klare, hvis du ønsker et bedre indeklima i huset.

1. Luft ud hver dag
At forbedre husets indeklima sker først og fremmest ved udluftning. At lufte ud er en af de mere effektive metoder til at få et godt indeklima. Du skal derfor både sørge for at åbne vinduer og døre for at få gennemtræk eller investere i et godt ventilationssystem. Det anbefales, at du minimum lufter ud 2 gange om dagen.

2. Husk rengøring og støvsugning mindst 1 gang om ugen
Rengøring er endnu en faktor, der kan hjælpe dig til et bedre indeklima. At gøre rent jævnligt vil nemlig formindske støvpartikler og bakterier, hvilket især er vigtigt for allergikere og astmatikere. Dog er et rent hjem en fordel for alle, hvorfor det er en god idé at gøre rent regelmæssigt – helst 1 gang om ugen. Husk i hvert fald at støvsuge minimum 1 gang om ugen, hvis du ikke har tid til mere.

3. Brug ikke for mange kemikalier
Møbler, elektronik og rengøringsmidler indeholder kemikalier, der ikke er sunde for os mennesker. Derfor er det vigtigt, at du begrænser disse kemikalier, hvilket du blandt andet kan gøre med hjælp fra udluftning. Desuden skal du altid huske at slukke for alt elektronik, når du ikke bruger det samt købe miljøvenlige produkter.

4. Åbn soveværelsesdøren
For at sprede eventuelle kemikalier og forurening i dit hjem, så skal du huske at åbne dørene ind til de forskellige rum. Det er særlig vigtigt, at du åbner soveværelsesdøren, da der her er større mængder af CO2 end i andre rum.

5. Minimer fugten
Både husstøvmider og skimmelsvamp er afhængige af fugt. Derfor er det en fordel, hvis du minimerer fugten i dit hjem, da dette ikke blot vil hjælpe med indeklimaet, men også være til gavn for både allergikere og astmatikere. Fugten kan blandt andet minimeres ved ikke at tørre tøj indendørs eller ved udluftning efter, du har været i bad eller lavet mad.

6. Skru ned for rygning, lys og brændeovn
Nogle af de værste faktorer i forhold til indeklimaet er noget, som vi rent faktisk selv skaber. Det kan være alt lige fra rygning indendørs til at have stearinlys tændt. Sørg derfor for at minimere denne adfærd samt at lufte ud, hvis du tænder for brændeovnen eller tænder flere stearinlys i hjemmet.

Med disse 6 tips og tricks er du på vej til et bedre indeklima i dit hus. Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan du forbedrer indeklimaet samt finde flere tips og tricks, så kan du klikke ind her.


Hvor kommer støvet fra?

støv i hjemmet

Selvom du lige har gjort rent, så vil du hurtigt se, at støvet stille og roligt samler sig alle steder igen. Men hvordan kan det være, og hvor kommer støvet overhovedet fra? Det kan du læse mere om her.

Støv kommer først og fremmest fra os selv. I en artikel fra Videnskab.dk fortæller forskeren Vivi Shlünssen blandt andet, at støv indeholder alt lige fra hudrester til sandkorn, dyrehår samt meget mere.

Støv er derfor noget, der kommer fra os mennesker. Det er blandt andet også derfor, at der ikke vil være lige så støvet, hvis du har været væk fra hjemmet i noget tid, som hvis du havde været hjemme.

Når vi støvsuger, så er det alt lige fra hudceller til dyrehår og sandkorn, som vi fjerner. Men fordi vi bliver ved med at befinde os indenfor i vores hjem, så vil der hurtigt komme nyt støv, som vi herefter bliver nødt til at fjerne igen.

Eksempelvis er vores soveværelser ofte fyldt med blandt andet hudceller, hvorfor der ifølge Vivi Shlünssen er mere støv i soveværelset i forhold til andre rum i hjemmet. Dyne- og pudebetræk er især et godt hjem for støvmider, hvorfor disse skal vaskes ofte. Desuden anbefaler Vivi Shlünssen, at man ikke opbevarer for mange møbler i soveværelset.

Udover soveværelset, så er elektriske ladninger også et mekka for støv. Elektriske ladninger er nemlig gode til at tiltrække støv, hvorfor du ofte vil opleve, at der vil være mere støv på eksempelvis dit fjernsyn, end hvad der vil være på din reol.

Selvom støv ikke er decideret farligt for os mennesker, så anbefales det stadig, at du gør rent og støvsuger med jævne mellemrum, da støv kan forværre vores velvære. Dog er der dog nogle forskere, der mener, at det er direkte usundt for os mennesker at leve i for meget støv.


Hold huset fri for støv 

støv

Er du ude efter at vinde kampen mod støv i dit hjem? Så får du her 5 tips til, hvad du ikke skal gøre, når det kommer til at fjerne støv fra dit hjem. Ved brug af disse tips kan du sørge for, at dit hus er så støvfrit, som det kan blive.

 1. Sørg for at rense din støvsugers filter
Støvfiltre er lavet til at opfange alle de mindre støvpartikler og herefter sende en renere luft ud igen. Hvis filtret ender med at blive tilstoppet, kan det ikke opfange støvet og rent faktisk sende det med ud tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du husker enten at udskifte eller rense støvsugerens filter.  

2. Brug ikke en fjerkost
Mange benytter sig stadig af en fjerkost, når det kommer til at støve af i hjemmet. Men dette er slet ikke en god idé. Den kan nemlig være med til at forværre støvet i dit hus. Med en fjerkost vil du blot fjerne støvet fra et sted og hen til et andet, hvorfor det overhovedet ikke vil hjælpe. Det er derfor bedre at gøre brug af eksempelvis klude, der kan holde på støvet.

3. Husk at støve alle ventilationssystemer af
Disse usynlige gitre på vægge og lofter er skjulte støvmagneter. Hvis du glemmer at vaske dem regelmæssigt, vil de blot fylde rummet med støv, hvis de selv er fyldte med støv. Alt den luft, der skulle være ren, vil nu derfor være fyldt med støv.

4. Sørg for at fugte kluden, du støver af med
Hvis kluden er tør, vil det være sværere at indsamle og fjerne støv. Derfor skal du sørge for at fugte kluden samt anvende mikrofiberklude, da disse er optimale til afstøvning.

5. Put ikke rengøringsmiddel direkte på møblerne
Hvis du gør dette, risikerer du at danne et lag på din væg, som er vanskelig at fjerne og i sidste ende vil tiltrække mere støv. Put derfor rengøringsmidlet direkte på kluden og tør kluden roligt over møblets overflade.

Vil du læse mere om, hvordan du holder dit hjem fri fra støv, så klik ind her.


Sådan holder du husstøvmider nede

husstøvmider

Husstøvmider er mikroskopiske dyr, der lever i de fleste hjem. Husstøvmider kan især findes, hvor der er fugtigt og varmt samt mad såsom hudceller fra mennesker. Dette er en af grundene til, hvorfor senge er deres foretrukne sted. Dog lever husstøvmøder også godt i blandt andet tæpper.

Dog findes der nogle gode råd til, hvordan du kan holde husstøvmider nede.

🌀 Luft ud 2 gange om dagen og sørg for, at der kommer gennemtræk
🌀 Undgå at tørre vasketøj indenfor
🌀 Vask dyner og puder ved 60 grader ca. hver 3 måned
🌀 Vask sengetøj ved 60 grader og sørg for at skifte det 2 til 4 gange hver måned
🌀 Vask rullemadrassen ved 60 grader hver eller hver anden måned
🌀 Sørg for, at placere møbler m.m., så det er nemt at gøre rent og fjerne støv
🌀 Vask bamser ved 60 grader regelmæssigt
🌀 Undgå at ryge indendørs, men gør det altid udenfor
🌀 Varm alle rum op til minimum 20 grader
🌀 Gør rent minimum 1 gang om ugen og støvsug gerne flere gange om ugen (husk at lufte ud, mens du gør rent)

Ønsker du at læse om flere gode råd til, hvordan du bliver fri fra husstøvmider i dit hjem, så kan du klikke ind her eller her.


Gode råd når du skal købe ny støvsuger

StøvsugerHvis du har brug for en ny støvsuger, så skal du huske at overveje forskellige faktorer. Det kan nemlig være svært at vælge den helt rette støvsuger, når du blot kigger rundt på internettet efter en ny model. Du skal ikke altid gå efter en støvsuger, der bliver kaldt for enten den bedste eller nyeste på markedet, da det kan ende med at være den helt forkerte model for dig.

Vi har derfor sørget for at finde flere gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter en ny støvsuger. Med hjælp fra vores gode råd, kan du nemmere få et overblik over, hvad du skal overveje ved køb af en ny støvsuger.

Hårde gulve, gulvtæpper eller begge dele?
En af de faktorer, som du skal være mest opmærksom på, er, hvorvidt du har hårde gulve, gulvtæpper eller en god blanding derhjemme. Dette kan nemlig hjælpe dig med at vælge en støvsuger, der passer til dine behov. Med hjælp fra støvsugerens energimærkning kan du se, hvor effektiv den specifikke støvsuger er, når det kommer til støvsugning af både hårde gulve og tæpper. Hvis du eksempelvis har mange rum med gulvtæppe derhjemme, så anbefales det, at du vælger en støvsuger, der er god til at rengøre tæpper.

Skal støvsugeren have få eller mange funktioner?
Mens nogle støvsugere er udstyret med et hav af funktioner, så kan der også findes støvsugere, der blot er udstyret med et par funktioner. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du rent faktisk har behov for, når det kommer til ekstra funktioner. Jo flere ekstra funktioner støvsugeren har, jo dyrere er den som regel også.

Dyson DC33c Pro stoevbeholderSkal støvsugeren være poseløs?
Endnu en faktor, som du skal overveje er, om du ønsker en støvsuger med eller uden pose. I dag kan du finde mange støvsugere, hvor du ikke behøver at købe en støvsugerpose, da støvet blot vil blive ført hen til en beholder, som du kan tømme direkte i skraldespanden.

Tjek lydniveauet
Udover at vise energiklassen samt rengøringsevnen, så viser energimærket også støvsugerens lydniveau. Lydniveauet kan for nogle være en altafgørende faktor, hvis de ønsker en støjsvag støvsuger. Normalt er en støvsugers lydniveau på omkring 65 til 85 dB. Dog kan der findes støvsugere med et højere eller lavere lydniveau.

Dyr eller billig støvsuger?
Naturligvis er prisen også en faktor, som du skal være opmærksom på. Det er nemlig ikke nødvendigvis den billigste eller dyreste model, som du skal have fat på. Prisen er dog ikke altsigende, da en billigere støvsuger kan være bedre end en lidt dyrere støvsuger, når prisen kommer op over et par tusinde.

HEPAAllergivenlig støvsuger
Hvis du selv eller nogen i husstanden lider af astma eller allergi, så er det en fordel at købe en allergivenlig støvsuger. At købe en støvsuger med et HEPA-filter kan være en fordel for alle forbrugere, da sådan et filter generelt kan være med til at forbedre dit indeklima derhjemme.

Støvsugerens størrelse
Har du meget plads til at opbevare en støvsuger, eller ønsker du en støvsuger, der ikke optager meget plads? Så skal du på udkig efter en pladsbesparende støvsuger. Dette kan du gøre ved at finde en mindre støvsuger, der eventuelt kan foldes sammen. Der kan nemlig være stor forskel på de forskellige støvsugeres størrelser, hvorfor du skal holde øje med dette, hvis du har et ønske til størrelsen. 

Støvsugerens elforbrug
De fleste af os ønsker ikke en støvsuger, der har et alt for højt elforbrug. Hvis du har det på denne måde, så skal du købe en energivenlig støvsuger. Det er klart en fordel med en strømbesparende støvsuger, da dette kan have en betydning for din elregning. Dog er de fleste støvsugere i dag forsynet med en god energimærkning, hvorfor udvalget stadig vil være stort, selvom dette er en af de vigtigste parametre for dig.

Du skal derfor især kigge efter følgende, når du leder efter en ny støvsuger:

Gode råd1. Køb en støvsuger med en god rengøringsevne samt energimærkning

2. Vælg en støvsuger, der er velegnet til de typer af gulv, du har i hjemmet

3. Kig efter en støvsuger med en lav støvemission. Du skal helst gå efter en støvsuger med enten støvemission A eller B afhængig af, om der findes astmatikere eller allergikere i hjemmet. Støvemission A er selvfølgelig at foretrække, men støvemission B er for de fleste et fint valg.

4. Tjek støvsugerens lydniveau – er det højt eller lavt, og hvad kan du gå med til? 

Generelt er det en fordel, at vælge en støvsuger afhængig af enten rengøringsevne eller energiklasse. Disse faktorer er nemlig vigtigere i forhold til effekten. Ved at vælge på baggrund af støvsugerens rengøringsevne og energiklasse, er du sikret en støvsuger med en høj ydeevne samt effektiv rengøring, der ikke bruger for meget el.

Når du har taget et kig på hvilke faktorer, som du skal overveje og være opmærksom på, så bliver det nemmere for dig at udelukke de støvsugere, som du ikke skal kigge nærmere på. Disse råd kan også hjælpe dig med at købe den rigtige støvsuger fra starten af, der kan opfylde både dine ønsker og dine behov.

Vil du se, hvad du ellers kan være opmærksom på, hvis din gamle støvsuger er gået i stykker, og det er tid til en ny, så kan du læse mere her eller her.


Guide til energimærker på dine produkter

Hvad er et energimærke?

Et energimærke viser, hvor energieffektivt et produkt er. Energimærkningen findes på produkter som hvidevarer og elektriske apparater. Hvis du lægger mærke til energimærkerne, når du skal investere i hårde hvidevarer eller elektronik, kan du spare penge og samtidig være god ved miljøet. 

EU’s obligatoriske ordning for energimærkning har for nyligt fået en opdatering. Det nye mærke ligner det gamle meget, men det har fået et nyt format, så det bliver nemmere for dig at afkode. Vi guider dig til at læse energimærkningen, så du ved hvilke informationer, du kan få, inden du køber ny ledningsfri støvsuger. 

Den nye energimærkelov
Den nye energimærkelov gælder i hele EU. Med den nye opdatering bliver produkterne vurderet på en skala fra A til G.

Opdateringen betyder, at produkter, der tidligere lå øverst på skalaen med mærket A med ét eller flere plusser, bliver til mærke B, C eller D. Ændringen er lavet, så du som forbruger har nemmere ved at vurdere, hvor energivenligt produktet egentligt er. 

I første omgang vil den nye mærkning fremgå på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, vaskemaskiner, vaske-og tørremaskiner, køle- og fryseskabe samt TV og computere. På sigt vil andre hvidevarer og elektronik få samme mærkning, men i en overgangsperiode vil du opleve, at nogle produkter har den gamle mærkning og andre den nye. 

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energivenlige produkter har A-mærket, mens G-mærket er den mindst energivenlige mærkning.
 • Skalaen er ens for alle produkter, så du ikke skal sætte dig ind i nye informationer hver gang, du skal have nye produkter.
 • Den nye skal har en tilknyttet QR-kode, der giver dig ekstra information om produktet, som du ikke kan læse dig til på skiltet. 

Hvorfor er energimærkningen ændret?

 • Den gamle skala afhænger af, hvilket type produkt mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre kan have en mærkning på helt op til A+++. Det kan være forvirrende som forbruger, så derfor er mærkningen blevet mere ensrettet.
 • Energistyrelsen anbefaler, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektiv er produktet. Så undgår du forvirring i overgangsperioden.

Disse informationer kan du finde på energimærket
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan du finde information om eksempelvis vandforbrug og tørreevne på en vaskemaskine, mens det på en støvsuger er mere relevant at kende fx støjniveauet.

Det betyder symbolerne på energimærket:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?
Hvis du vil skåne miljøet eller spare på strømmen, er det godt at kigge efter et energimærke, der ligger højt på skalaen. Hvis du vælger energibesparende produkter, kan du nedsætte din energiregning og det hjælper også miljøet.

Det er værd at tage med, at du ikke bør udskifte dine hvidevarer, før de trænger. Det kan føles logisk at skifte køleskabet ud med en mere energibesparende udgave, men det er hårdt for miljøet at producere produkterne, så derfor bør du først skifte ud, når de gamle står af. Alternativt kan du finde et nyt hjem til det gamle køleskab, så det belaster miljøet mindst muligt at sænke dit energiforbrug.

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH Ledningsfri Støvsuger

Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH Ledningsfri Støvsuger kan være et oplagt valg til dig, der går meget op i miljø, og som foretrækker bæredygtige forbrugerprodukter.

Til forbrugeren, der går op i miljøet

Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH Ledningsfri Støvsuger er en meget velfungerende variant, men der, hvor den skiller sig mest markant ud, er på profilen. Her får du en miljøvenlig støvsuger, der er skabt med bæredygtighed in mente. Det betyder for eksempel, at den er fremstillet af 65 procent genanvendt plastik, plus det er muligt at reparere alle de udskiftelige dele, så du ikke skal investere i nye.

Som en bonus mere kan modellen selv justere sugestyrken for at kunne skabe det optimale energiforbrug, men du får dog også mulighed for selv at vælge imellem forskellige sugestyrker. Der er tre af slagsen, hvoraf den normale er den strømbesparende ECO, men du kan tillige vælge medium eller turbo, hvis du har brug for mere kraft.

Ledningsløs, poseløs og med op til 35 minutters arbejdstid

Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH Ledningsløs Støvsuger er et meget moderne valg, og det gør, at du får en beholder til opsamling af støv i stedet for den gammeldags pose. Du vil også opleve en motor, som kører på batteri i stedet for strøm fra stikkontakten. Batteriet er integreret i modulet og giver op til 35 minutters driftstid. Det er fint uden at være forrygende. 

Du får flere smarte plusser ved apparatet, som blandt andet inkluderer lys i mundstykket, så du ikke overser helligdage, plus du får et skrapt hoved, der kan give dig en effektiv rengøring på hårde gulve såvel som på tæpper. Du vil ligeledes opleve et såkaldt ”Fem-trins filtreringssystem”, som filtrerer op til 99,9 procent af alle skadelige partikler fra i fem trin. Så får du oven i købet en allergivenlig rengøring.

Fordele

 • Skabt af 65 procent genanvendt plastik
 • Justerer selv sugestyrken i forhold til det optimale energiforbrug
 • Alle komponenter kan repareres og genbruges
 • Belysning i mundstykket
 • Meget medfølgende tilbehør
Ulemper

 • Ligger i den høje prisklasse

Specifikationer 
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Type: Ledningsfri støvsuger
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Antal sugestyrker: 3
🔴 Maksimal driftstid per opladning: 35 minutter
🔴 Opladningstid: 2,5 timer
🔴 Med beholder: Ja
🔴 Kapacitet, beholder: 0,9 liter
🔴 Kan omdannes til håndstøvsuger: Ja
🔴 Vægt: 6,6 kilo


Kobold VK200

.

Intelligent og laserstyret navigationssystem 

Med Kobold VK200 er der mulighed for nemt og hurtigt at støvsuge flere rum ad gangen. Når støvsugeren er færdig med et rum, kan den nemlig automatisk køre videre til det næste. Hvis den løber tør for strøm, så vil den selv finde tilbage til ladestationen. Når opladningen er færdig, vil støvsugeren fortsætte, hvor den kom fra.

Derudover er Kobold VK200 udstyret med en vægsensor samt tre sensorer, der sørger for, at robotten ikke falder ned ad trapper. Yderligere har modellen tre ultralydssensorer, der sørger for, at støvsugeren kan navigere udenom de forhindringer, som laseren ikke kan genkende.

Modellens indre klatrefunktion giver ligeledes støvsugeren mulighed for at køre over dørtrin, kanter eller andet, der er omkring 2 centimeter. Desuden kan man lave en virtuel væg for robotten med det medfølgende magnetbånd. På den måde ved modellen, at den ikke skal støvsuge et specifikt område.

God sugeevne, roterende sidebørste og sensorer 

Modellen Kobold VK200 har en sugeevne, der er omkring tre gange så god i forhold til andre modeller på markedet. Dette er blandt andet på grund af støvsugerens motor, der er en kulfri DC-motor udviklet af Vorwerk.

Derudover kommer støvsugeren med en opsamlingsbørste, der sørger for, at man kan bruge robotstøvsugeren på gulvtæpper.

Støvsugerens hjørne- og vægsensorer i kombination med den roterende sidebørste er med til at sikre en optimal støvsugning selv ved genstridigt skidt.

Da Kobold VK200 blot er 9 centimeter, er det muligt at indstille den, så den kører rundt i alle hjørner og afkroge samt under sofaer og senge.

Model med integreret Wi-Fi opkobling og lang køretid 

Udover at være en intelligent og effektiv robotstøvsuger, så kan man også vælge at benytte sig af den integrerede Wi-Fi opkobling. Med denne funktion er der mulighed for at aktivere og navigere støvsugeren direkte fra ens mobiltelefon. Desuden kan man også tjekke, hvor støvsugeren befinder sig henne.

Kobold VK200 er desuden en model, der kan komme vidt omkring på blot en enkelt opladning. Den kan nemlig klare op til 120 kvadratmeter ad gangen, hvilket er omkring 60 til 90 minutters køretid.

Sidst men ikke mindst er støvsugerens beholderkapacitet på 0,5 liter, hvilket er en fornuftig størrelse for en robotstøvsuger.

Specifikationer ved Kobold VK200 – mål:
🔴 Højde: 9 centimeter
🔴 Bredde: 34 centimeter
🔴 Dybde: 34 centimeter
🔴 Vægt: 5 kilo

Fordele

 • Automatisk tilpasning af sugeevnen
 • Kan rengøre både hårde gulvbelægninger og tæpper
 • Støvbeholderen har en god
 • Stor størrelse
 • Genialt design.
Ulemper

 • Tilbyder mange gode egenskaber og funktioner
 • Men både maskinen selv og dens accessoires ligger i den højere ende af prisskalaen.

Bosch Athlet BBH52550 

Bosch Athlet BBH52550

.

Bosch Athlet BBH52550 er en klar favorit hos brugerne, da de har givet modellen flere rosende ord med på vejen. Forbrugerne er især vilde med, at støvsugeren er så nem at betjene. 

Desuden forklarer flere forbrugere, at modellens funktioner er brugbare samt, at batteritiden er ’helt perfekt’.

Der er ikke mange, der har noget dårligt at sige om denne model. Det eneste, som et par forbrugere bemærker, er, at der ikke medfølger noget tilbehør i form af mundstykker.

Effektiv støvsuger med lang driftstid 

Ved køb af Bosch Athlet BBH52550 får man en effektiv støvsuger med en ekstra lang driftstid. Driftstiden er nemlig på omkring 50 minutter, når den er fuldt opladt, hvorfor man har rig mulighed for at støvsuge hele huset grundigt op til flere gange.

Opladningen tager cirka 6 timer. Hvis man har brug for at støvsuge en hurtig omgang, så bliver batteriet opladt til 80 % på blot 3 timer. Der er derfor mulighed for at tage støvsugeren i brug, selvom den endnu ikke har stået i opladeren i 6 timer.

Støvsugeren kommer desuden med en LongLife-motor, der er med til at sikre en effektiv støvsugning samt, at modellen er holdbar og har en lang levetid.

Elektrisk mundstykke og sensorkontrol 

Bosch Athlet BBH52550 kommer med et elektrisk mundstykke, der arbejder med 5.000 omdrejninger i minutter. Støvsugeren er derfor velegnet til flere overflader såsom hårde gulve, gulvtæpper eller noget helt tredje.

Med støvsugerens sensorkontrol bliver modellens rengøringsydelse løbende overvåget, hvorfor man er sikret en optimal ydeevne. Da støvsugeren altid yder sit optimale, vil behovet for rengøring blive mindre.

Takket være modellens lave vægt og EasyClean-systemet er Bosch Athlet BBH52550 nem at opbevare, anvende samt rengøre. Modellen vejer ikke særlig meget og er fritstående, hvorfor man nemt kan finde en plads til den i skabet eller i hjørnet. Desuden sørger EasyClean-systemet for, at man nemt og hurtigt kan rense filtret, mens det sidder i beholderen.

Beholderkapaciteten er desuden på 0,9 liter.

Model med tre forskellige hastigheder 

Bosch Athlet BBH52550 er forsynet med i alt tre forskellige hastigheder. Disse hastigheder kan vælges afhængig af behov. Hvor niveau 1 er ideelt til en lettere rengøring, så er niveau 2 ideel til en middel rengøring. Derudover egner niveau 3 sig til en mere krævende og vanskeligere rengøring.

På grund af Bosch Athlet BBH52550 tre forskellige hastigheder, er der derfor mulighed for at vælge den hastighed, der passer bedst til overfladen samt niveauet af snavs.

Bosch Athlet BBH52550 kommer desuden med et Soft Touch-håndtag, der gør det bekvemt og komfortabelt at støvsuge med modellen – selv i længere tid af gangen.

Specifikationer ved Bosch Athlet BBH52550 – mål:
🔴 Højde: 116 centimeter
🔴 Bredde: 18,5 centimeter
🔴 Dybde: 14,5 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Fordele

 • Filteret er nemt at rengøre
 • En enkelt opladning holder i lang tid
 • Lavt støjniveau
 • Nem at håndtere.
Ulemper

 • Mister noget af dens kraft med tiden
 • Er ikke god til at støvsuge omkring og under møbler.

Electrolux Pure F9 PF91-4ST 

 

Electrolux Pure F9 PF91-4ST

 

Electrolux Pure F9 PF91-4ST er blevet testet og anmeldt af det svenske M3. Eksperten er glade for støvsugeren, som de henholdsvis har kåret som de giver 8 ud af 10 stjerner.

Stor fornøjelse, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra M3.se er Electrolux Pure F9 PF91-4ST en ”stor fornøjelse” at bruge til støvsugning. De skriver, at modellen er yderst fleksibel og alsidig, så man kan bruge den overalt i hjemmet.

De svenske eksperter fremhæver ydermere, at støvsugerens design er flot, hvilket altid er et stort plus. Samtidigt hæfter de sig ved, at ”det er let at regulere og justere støvsugeren alt efter behov og opgave”.

M3.se nævner ikke mange minusser ved modellen, men mener dog, at prisen er forholdsvis høj.

Funktionel og manøvredygtig støvsuger

Electrolux Pure F9 PF91-4ST er en funktionel støvsuger, der er yderst fleksibel. Man kan eksempelvis rykke op og ned på selve motorenheden, mens man også kan ændre på selve tyngdepunktet.

Det gør, at støvsugeren er mere manøvredygtig ved forskelligartede opgaver, hvilket dens 180° Easy Steer-system ligeledes bidrager til.

Endvidere er Electrolux Pure F9 PF91-4ST forsynet med et teleskoprør samt en udtrækkelig slange. Herved kan man justere på støvsugeren alt efter ønske og behov, så den er nemmere at gå rundt med.

Justerbar støvsuger med flere mundstykker

Med Electrolux Pure F9 PF91-4ST får man en justerbar støvsuger, hvor det er muligt at justere på sugeeffekten. Der er tre forskellige indstillinger, så man kan vælge det niveau, der passer bedst til mængden af snavs på gulvet.

Derudover kommer Electrolux Pure F9 PF91-4ST med en brugstid på omkring 60 minutter samt en opladningstid på cirka 360 minutter. Selve støvbeholderen har en kapacitet på 0,7 liter.

Ved køb af Electrolux Pure F9 PF91-4ST medfølger der både et fugemundstykke samt et tre-i-et-mundstykke, som kan benyttes til gulvtæpper og hårde gulve. Det almindelige mundstykke er ydermere forsynet med belysning, så man nemmere kan se skidtet.

Sidst men ikke mindst har støvsugeren et vaskbart filter, der kan tages af og på, når dette ønskes.

Specifikationer ved Electrolux Pure F9 PF91-4ST – mål:
🔴 Højde: 120 centimeter
🔴 Bredde: 24,9 centimeter
🔴 Dybde: 21,5 centimeter
🔴 Vægt: 4,1 kilo

Fordele

 • Relativ støjsvag
 • God håndholdt funktion
 • Stabil holder
 • Praktisk double-grip
 • Flot design.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen
 • Har svært ved at opsamle støv fra revner.

Her kan du se en præsentation af Electrolux Pure F9 serien. Videoen er produceret af Electrolux:


Philips FC6168/01 PowerPro Duo

 

Philips FC6168/01 PowerPro Duo

Smart 2-i-1 design 

Denne støvsuger er lavet i det moderne 2-i-1 design som gør det nemmere for brugeren at bruge støvsugeren overalt i hjemmet. Den klassiske fuldstørrelses støvsuger er hurtig og effektiv på større flader, hvor der typisk ikke er så meget støv eller snavs. Derudover kan man tage den håndholdte støvsuger ud af den fuldstørrelsesstøvsuger. Den lille håndholdte støvsuger gør det nemt at komme ind i mindre sprækker eller i hjørner, hvor den fuldstørrelses støvsuger ikke kunne nå. Begge støvsugertyper har deres fordele og ulemper. Der er forskellige funktioner og situationer, hvor de forskellige støvsugere klarer sig bedst. Den lille støvsuger er ikke særlig praktisk, hvis det er en større flade som skal rengøres, men den er super effektiv ved lister eller mellem sofapuder, hvor der hurtigt kan oplagres snavs og støv. Derudover er den håndholdte støvsuger også god til at nå bestemte steder. Det kan være ovenpå skabe, hvor der kan opsamles støv, eller i loftet, hvor der kan samles spindelvæv, hvis man ikke gør rent regelmæssigt.

Fleksibelt design som gør den effektiv i hele hjemmet

Dette er en ledningsfri støvsuger, hvilket allerede giver dig meget mere bevægelighed end ved en almindelig støvsuger. Det betyder, at du ikke skal tænke på at skifte stikkontakt, hver gang du komme til et nyt rum i hjemmet. Du behøver heller ikke at trække rundt på en stor og klodset støvsugerkrop, som kan blive trættende i længden. Derudover slipper du også for at vikle din støvsugers ledning ind i alle dine møbler, når du gør rent i hjemmet. Derudover vejer hele støvsugeren under 3 kilo, så den er let og mobil. Det er især rart, hvis du skal støvsuge hele dit hus. Fordi støvsugeren er ledningsfri, er den også god at bruge ude i bilen. Her behøver du ikke at tænke på at parkere bilen, så du kan nå en stikkontakt. Derudover giver den lille håndholdte støvsuger dig mere bevægelighed, når du skal gøre rent. Den gør det blandt andet nemt at nå ned mellem sæderne i bilen eller under sæderne, hvor der typisk er meget snavs. Du kan også bruge den håndholdte støvsuger inde i huset til at støvsuge under tunge møbler, som man ikke nemt kan flytte rundt på.

Kommer med et udvalg af forskellige mundstykker 

Det rette mundstykke er vigtigt for, hvor godt en støvsuger virker på forskellige overflader. Denne støvsuger kommer med forskellige mundstykker som blandt andet gør den effektiv på tekstiler og glat gulv. Hvis du også gerne vil kunne bruge din støvsuger i bilen eller til at rengøre dine møbler, så er der en kæmpe fordel i at bruge et børstehoved. Hvis du gerne vil støvsuge et fladt flisegulv, så kan det tit være smart at bruge et roterende børstehoved, som denne støvsuger også har med i pakken.

Specifikationer ved Philips FC6168/01 PowerPro Duo – mål:
🔴 Højde: 115 cm
🔴 Bredde: 25,3 cm
🔴 Dybde: 21,5 cm
🔴 Vægt: 2,9 kg

Fordele

 • Pladsbesparende
 • Støvbeholderen er nem at tømme
 • God sugeevne sammenlignet med lignende modeller
 • Letvægts støvsuger.
Ulemper

 • Maskinen har få og mangelfulde accessoires
 • Har et temmelig højt støjniveau – specielt på Power Level.


Dyson V7 Motorhead

 

Dyson V7 Motorhead

2-i-1 støvsuger, der kører på batteri 

Dyson V7 Motorhead er en 2-i-1 støvsuger. Der er nemlig mulighed for at benytte sig af en helt almindelig støvsuger, men man får samtidigt også en håndstøvsuger. Man kan derfor for gøre brug af den model, der er mest optimal i forhold til rengøringen.

I og med Dyson V7 Motorhead er en ledningsfri støvsuger, så kører den på batteri. Selve batteriet har en levetid på omkring 30 minutter, når det er fuldt opladt. Man kan også skifte til tilstanden maks. for høj effekt i op til 6 minutter.

Når batteriet løber tør for strøm, skal det oplades i cirka 3 timer, hvorefter støvsugeren igen kan tages i brug.

Flere mundstykker med forskellige funktioner 

Dyson V7 Motorhead kommer med flere forskellige mundstykker, der alle har hver deres funktion. Disse mundstykker er Direct Drive-mundstykke, Soft roller-mundstykket samt Mini turbomundstykke.

Med Direct Drive-mundstykket kan støvsugeren opfange genstridigt snavs samt hår med hjælp fra de små roterende børster. Børsterne bliver presset ned i tæppet, hvilket øger effektiviteten med op til 75 %.

Soft Roller-mundstykket er designet til en skånsom støvsugning af blandt andet hårde gulve. Da mundstykket er beklædt med tråde og nylon, kan disse opfange mindre støvpartikler.

Sidst men ikke mindst er Mini turbomundstykket et mindre mundstykke, der er god til at fjerne hår fra eksempelvis polstrede møbler. På grund af mundstykkets størrelse er det især effektivt til at bruge på de steder, hvor det er sværere at komme til med andre mundstykker.

Model med god sugeevne og 15 cykloner 

Dyson V7 Motorhead kommer med en kraftig og effektiv motor med en god sugekraft på 100 Watt. Selve motoren kan tage omdrejninger på op til 110.000 pr. minut, hvorfor sugeevnen er bedre sammenlignet med andre modeller.

Takket være støvsugerens 15 cykloner, bliver der skabt kraftfulde centrifugalkræfter, hvorfor modellen vil fjerne selv de mindste støvpartikler.

Endvidere kan man vælge en af de to forskellige strømtilstande, hvis man ønsker at justere rengøringsydelsen. Dette kan bedømmes afhængig af niveauet af snavs.

Som en ekstra funktion er Dyson V7 Motorhead forsynet med en hygiejnisk tømning, hvor man blot skal trykke på en enkelt knap for at fjerne skidtet fra beholderen.

Specifikationer ved Dyson V7 Motorhead – mål:
🔴 Højde: 24,8 centimeter
🔴 Bredde: 22,3 centimeter
🔴 Dybde: 124 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Fordele

 • Meget kraftig
 • Nem at vedligeholde
 • Lav vægt
 • Kvalitets konstruktion.
Ulemper

 • Batteriet drænes hurtigt på funktionen ‘Super suction’
 • Knappen skal trykkes og holdes nede under brug
 • Hvilket kan være besværligt for nogle brugere.

Dyson V11 Absolute

 

Dyson V11

.
Dyson V11 Absolute er blevet testet og anmeldt af de syv eksperter Råd & Rön, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk, Techradar.com, Good Housekeeping Institute, Which.co.uk og Business Insider.

Ekspertkilderne er glade for denne støvsuger, som de alle giver mange rosende ord med på vejen i deres anmeldelser. Her skriver de blandt andet, at de er begejstrede for, at støvsugeren har en god sugeevne samt praktiske funktioner.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Dyson V11 Absolute, nævner de prisen som værende et minus samt, at den er en smule tungere end andre modeller.

En kvalitetsstøvsuger, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Dyson V11 Absolute en yderst god støvsuger. Eksempelvis skriver eksperterne fra Trustedreviews.com, at dette er ”en af de bedste støvsugere, man i dag kan købe”. De mener nemlig, at sugeevnen er fremragende uanset, om man støvsuger tæpper eller hårde gulve.

Eksperterne fra både Expertreviews.co.uk og Techradar.com er enige i disse betragtninger og hæfter sig ydermere ved, at selvom støvsugeren er temmelig dyr, er den en god støvsuger at have i hjemmet. De er især vilde med dens lange brugstid samt, at der medfølger forskellige mundstykker ved køb.

Good Housekeeping Institute har også taget et kig på Dyson V11 Absolute og forklarer, at modellen er af høj kvalitet, hvilket Business Insider ligeledes skriver. De synes desuden, at støvsugeren er nem at samle. De nævner dog, at modellens base sommetider bliver ret varm.

Praktisk 2-i-1 støvsuger

Dyson V11 Absolute er en praktisk håndholdt støvsuger uden ledninger. Det er desuden en 2-i-1 støvsuger, da den kan omdannes til en håndstøvsuger, når der er brug for det.

Støvsugeren kan ydermere anvendes på alt lige fra trapper til tæpper og hårde gulve, så den er velegnet i de fleste hjem. Den kan bruges i omkring 60 minutter på et fuldt batteri. Når støvsugeren ikke har mere strøm, skal den oplades i den vægmonterede ladestation, der medfølger ved køb. Opladningstiden er på 270 minutter.

Derudover har Dyson V11 Absolute tre forskellige sugeniveauer. Herved kan man vælge det niveau, der passer til mængden af skidt og selve gulvet. LCD-skærmen vil altid vise den specifikke ydelse, der overvåges i realtid.

Stor støvbeholder med hygiejnisk tømning

Dyson V11 Absolute er en hygiejnisk støvsuger med en stor støvbeholder. Selve støvbeholderen har en kapacitet på 0,76 liter, så der er plads til forholdsvis meget skidt inden, at den skal tømmes i skraldespanden.

Ved tømning foregår dette nemt og hurtigt takket være point-and-shoot mekanismen. Her er det muligt at tømme støvbeholderen direkte i skraldespanden uden nogle former for kontakt med skidtet.

Sidst men ikke mindst medfølger der forskellige mundstykker ved køb af Dyson V11 Absolute. Disse mundstykker er et Torque-mundstykke, et Soft Roller-mundstykke samt et mundstykke til sprækker.

Specifikationer ved Dyson V11 Absolute – mål:
🔴 Højde: 15 centimeter
🔴 Bredde: 27,1 centimeter
🔴 Dybde: 80 centimeter
🔴 Vægt: 2,97 kilo

Fordele

 • Fantastisk sugeevne
 • Beholderen har en god størrelse og er nem at tømme
 • God til tæpper og trapper
 • Automatisk styring af sugeevnen
 • Praktisk display.
Ulemper

 • Langt fra billig
 • Er længere tid om at oplade end tidligere Dyson modeller
 • Er tungere end lignende modeller.

Her kan du se en præsentationsvideo af Dyson V11 Absolute. Videoen er produceret af Dyson: 

 


Autogogo Auto Buddy Ledningsfri Støvsuger 

Autogogo Auto Buddy Ledningsfri Støvsuger vil være den bedste støvsuger til den forbruger, som ønsker et produkt, der er ideelt til støvsugning af bilen og andre køretøjer. 

Modellen har ikke været med i en støvsuger test udført af ekspertpaneler, men den er populær hos brugerne fra Trustpilot. Her modtager den en gennemsnitlig score på 4,1 stjerner ud af 5, hvilket er pænt. Køberne forklarer blandt andet, at varianten er supersmart i en nem håndevending, når du ønsker at gøre bilen ren. Der bliver dog også gjort opmærksom på, at den ikke har den stærkeste sugeevne på markedet.

Let rengøring af bil

Oplever du ofte, at bilen bliver beskidt indvendigt, men at det er svært at få det væk? Så vil en bil-støvsuger som Autogogo Auto Buddy Ledningsfri Støvsuger være en overvejelse værd. Apparatet er skabt til netop bil-brug, så derfor vil den ikke kunne erstatte pendanten i huset. Se den i stedet som et smart supplement, for styrken vil ikke være nok til hjemmebrug.

Designet er som en bonus moderne og strømlinet, og du får selvfølgelig en maskine, der kører på batteri. Batteriet kan give en arbejdstid på op til en halv time, og en efterfølgende opladning vil tage omkring to timer via USB. Det er kort tid i forhold til mange af konkurrenterne.

Fleksibel og allergivenlig

For Autogogo Auto Buddy Ledningsfri Støvsuger er fleksibilitet et nøgleord, og ud over at den kører på batteri, så er profilen meget akrobatisk. Det gør den i stand til at komme ind i flere kroge og hjørner, hvor den fjerner støv såvel som krummer, hår og endda væske. Der medfølger to smarte mundstykker for en højere alsidighed, og her er tale om et med børster og et med en langt tyndt rør.

Modellen er som en bonus meget allergivenlig, og det kan du se via HEPA-filteret. Du finder ofte HEPA-filtre på de stærkeste støvsugere til hjemmebrug, og filteret her giver en op til 2000 procent højere effektivitet i forhold til almindelige papirfiltre.

Alt i alt den bedste ledningsfrie støvsuger til dig, som ønsker en lettere rengøring af bilen.

Fordele

 • Lav vægt
 • Nem at opbevare 
Ulemper

 • Kommer ikke med den højeste sugestyrke
 • Knap så alsidig

Specifikationer 
🔴 Producent: Autogogo
🔴 Type: Ledningsfri støvsuger til bil
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Antal sugestyrker: 3
🔴 Maksimal driftstid per opladning: 30 minutter
🔴 Opladningstid: 2 timer
🔴 Med beholder: Ja


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke ledningsfrie støvsugere er de bedste at købe?

Der er mange gode ledningsfrie støvsugere på markedet i dag. Derfor kan det være svært at finde frem til, hvilken model du skal investere i. Derfor er nogle eksempler på rigtig gode ledningsfrie støvsugere blandt andet Dyson V8 Absolute, Bissel MultiReach Essentia I og Electrolux Pure F9 PF91-4ST.

🧐 Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en ledningsfri støvsuger?

Når du skal købe en ledningsfri støvsuger, så er der en række ting, som du bør være opmærksom på, inden du gør dit endelige køb. For eksempel er det vigtigt, at du overvejer, hvor lang tid du ønsker, at batteriet på støvsugeren skal holde, så brugstiden ikke bliver for kort.

💰 Er ledningsfrie støvsugere pengene værd?

Ja, ledningsfrie støvsugere kan helt bestemt være pengene værd. Det kan være rigtig besværligt at skulle slæbe en ledning med sig rundt i huset, når du støvsuger. Derfor slipper du for en hel del besvær, hvis du i stedet skifter til en ledningsfri støvsuger frem for en almindelig model.

🤔 Hvor mange år holder en ledningsfri Dyson støvsuger?

En ledningsfri Dyson støvsuger er bygget til at kunne holde til 7 – 10 års brug. Dog afhænger levetiden også i høj grad af, hvor meget du bruger den ledningsfrie støvsuger, såvel som hvor godt du formår at vedligeholde den. Du kan dog regne med en del år.


Gennemgang af testkilder

Aftonbladet 🇸🇪 
Den svenske avis Aftonbladet er en af de mest populære og læste aviser i Sverige. Avisen leverer både nyheder og underholdningsartikler hver dag. Desuden laver Aftonbladet også tests og anmeldelser af diverse forbrugerprodukter såsom støvsugere. De har blandt andet testet den ledningsfrie støvsuger Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan læse hele testen her. Vær opmærksom på, at du skal betale for at læse hele testen.

Cnet.com 🇺🇸 
Det amerikanske teknologimagasin Cnet.com beskæftiger sig med alt, hvad der har med teknologi at gøre. De skriver både nyheder, artikler, guides samt tests og anmeldelser af teknologiprodukter. De har blandt andet testet den ledningsfrie støvsuger Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Husmoderen.dk 🇩🇰 
Den danske blog Husmoderen.dk skriver om alt, hvad der har med hjemmet og husholdningen at gøre. Derudover anmelder og tester bloggen diverse produkter såsom støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Tek.no 🇳🇴 
Det norske teknikmagasin Tek.no skriver om alt, hvad der handler om teknologi og elektronik. Udover at skrive nyheder og guides, så tester og anmelder Tek.no også adskillige produkter heriblandt støvsugere. De har blandt andet testet Bosch BBHMOVE1N og Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan læse de to tests her og her.

Toptenreviews.com 🇺🇸 
Det amerikanske testmagasin Toptenreviews.com tester og anmelder et hav af forbrugerprodukter. De anmelder alt lige fra tørretumblere til køleskabe og støvsugere. Eksperterne fra Toptenreviews.com har blandt andet testet støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com 🇬🇧 
Den britiske testside Turstedreviews.com tester mange forskellige produkter, hvor de herefter videregiver resultaterne af alle tests til forbrugerne. De har blandt andet testet og anmeldt støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Business Insider 🇺🇸
Det amerikanske finansmagasin Business Insider leverer nyheder samt artikler fra både ind- og udland. Derudover laver de tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter heriblandt støvsugere. Her har Business Insider testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk tester forskellige forbrugerprodukter, hvor de primært har fokus på elektroniske produkter. Her har de testet Dyson V11 Absolute, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Læs hele testen her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Det britiske magasin Good Housekeeping Institute leverer information, guides, gode råd og anmeldelser af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. De foretager et hav af anmeldelser af diverse produkter såsom støvsugere. De har blandt andet testet Dyson V11 Absolute, som de har givet 98 ud af 100 point. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Inputmag.dk 🇩🇰
Det danske teknikmagasin Inputmag.dk beskæftiger sig med alt, der har med gadgets at gøre. På siden findes der både artikler, nyheder, guides samt anmeldelser af forskellige produkter. Her har Inputmag.dk testet og anmeldt otte ledningsfrie støvsugere heriblandt Bosch Unlimited BBS1114. Du kan læse hele anmeldelsen her.

M3.se 🇸🇪
M3.se er et svensk teknologimagasin, der skriver om gadgets og teknologi. De beskæftiger sig både med guides, nyheder, artikler og tests af forskellige produkter. Her har de testet og anmeldt flere ledningsfrie støvsugere heriblandt Bosch Unlimited BBS1114 og Electrolux Pure F9 PF91-4ST. Læs hele testen her.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med det svenske forbrugerliv. Dette inkluderer tests af forskellige forbrugerprodukter. Her har Råd & Rön testet Dyson V11 Absolute og Bosch Unlimited BBS1114. Du kan læse anmeldelsen af støvsugerne på Råd & Röns hjemmeside her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens resultater kræver et abonnement. Hvis der kun ønskes at se resultatet af en enkelt test, kan der købes adgang til testene enkeltvis.

Techradar.com 🇺🇸
Det amerikanske tech-magasin Techradar.com fokuserer hovedsageligt på elektronik og teknologi. De leverer nyheder og anmeldelser af diverse produkter såsom støvsugere. I denne omgang har de testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Testberichte.de beskæftiger sig med anmeldelser og tests af forskellige former for produkter. På baggrund af resultater og anmeldelser fra forskellige kilder vurderer Testberichte.de selv produkterne, hvorefter det er muligt at læse vurderingerne. Her har de testet støvsugeren Bosch Unlimited BBS1114, som de har givet en god anmeldelse. Læs hele testen her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin, der tester og anmelder et hav af forbrugerprodukter, så forbrugerne kan få hjælp til at vælge det rette produkt. Her har Which.co.uk testet Dyson V11 Absolute, som de har kåret som et ”Best Buy”. Du kan læse hele anmeldelsen her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

Trustpilot 🇩🇰
Trustpilot er en international hjemmeside, hvor kunder kan bedømme forhandlere og eventuelt også de varer, de har købt. Her drejer det sig om den danske version af siden, hvor brugerne har vurderet støvsugeren Autogogo Auto Buddy Ledningsfri Støvsuger. Anmeldelserne blev fundet: November 2021 Du kan læse anmeldelserne her

Electrolux.dk 🇩🇰
Electrolux.dk er elektronikgigantens danske hjemmeside, hvor køberne kan efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, som kan komme andre potentielle købere til gode. Her drejer det sig om anmeldelser af Electrolux PQ91-ANIMS Ledningsfri Støvsuger.

Anmeldelserne er fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Google
Google er en af verdens største søgemaskiner med et stort tilhørende brugerunivers. En af Googles services til brugerne er adgangen til køberanmeldelser fra verden rundt, og her gælder det anmeldelser af modellen Electrolux PQ91-ANIMS Ledningsfri Støvsuger.

Anmeldelserne er fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Testfakta 🇩🇰
Testfakta er et dansk testmagasin, som løbende tester forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang drejer det sig om en test af støvsugere, hvor modellen Electrolux PQ91-ANIMS Ledningsfri Støvsuger bliver kåret til testvinder.

Testen blev udført: Ikke angivet
Du kan læse testen her


Andre relevante tests

Forbrugsguiden har også udarbejdet en lang række andre artikler, som måske kan have din interesse. Du kan læse vores håndstøvsuger test, hvor vi har samlet alle de bedste håndstøvsugere på markedet. Du kan også læse vores traditionelle støvsuger test, hvor vi har gennemgået en lang række tests og sammenlignet priser på de modeller der klarer sig bedst i test.

Du kan også overveje at læse vores tests af specifikke støvsuger mærker, hvor vi har samlet eksperternes vurderinger af forskellige populære producenter. Du kan blandt andet læse vores Miele støvsuger test, vores Electrolux støvsuger test, vores Nilfisk støvsuger test, eller vores Dyson støvsuger test. I disse tests finder ligeledes en gennemgang af hvordan forskellige eksperttests bedømmer de forskellige modeller, samt prissammenligning hos de forskellige danske forhandlere.

Vi har også udarbejdet en testoversigt over en række specifikke populære modeller, blandt andet Electrolux Ultraone, Miele Complete C3 og den ledningsfrie håndstøvsuger Dyson V10. I disse tre artikler finder du alle eksperternes vurderinger, så du hurtigt kan se om disse modeller passer til dine behov.

Hvis du leder efter en ledningsfri støvsuger der også selv kan sørge for at støvsuge huset, uden din indblanding, så bør du overveje en robotstøvsuger. I vores robotstøvsuger test har vi samlet de robotstøvsugere på markedet, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Blandt de mest populære er iRobot Roomba serien af robotstøvsugere, så den har vi naturligvis også udarbejdet en oversigt over. Men også eksempelvis Miele Scout RX1 er meget populær for tiden, så denne model kan du også læse eksperternes vurdering af her på Forbrugsguiden.dk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme