Indhold
- 1 Det skal du overveje, før du køber ny affugter:
- 2 Affugter test-oversigt – Her er de bedste affugtere ifølge eksperterne
- 3 Sådan vurderer og udvælger vi produkter
- 4 Meaco Dry ABC – super lydsvag affugter
- 5 Pingi Vida 2 Dehumidifier 30m2 (0-45 degrees) Affugter – til rum på maksimalt 30 m2
- 6 Evapolar EvaLight – affugter med timer-funktion
- 7 MEACO DD8L – God affugter til kælder
- 8 Eeese Adam – affugter med gode brugeranmeldelser
- 9 Woods AD20 Hybrid affugter
- 10 Woods MRD-10 – lille affugter
- 11 FAQ
- 12 Beskrivelse af kilder og tests
Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.
Har du problemer med høj fugtighed i dit hjem eller decideret fugt, så kan en affugter være en god løsning til at afhjælpe problemet. Markedet for affugtere er dog stort og det er nemt at blive vildlet af teknisk information.
Nedenfor har vi samlet de bedste og mest testvindende modeller på markedet netop nu, så du kan skabe dig et overblik over, hvilke muligheder der er.
Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkterne, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.
Det skal du overveje, før du køber ny affugter:
- Vandtank: Kapaciteten på vandtanken afgør, hvor ofte du skal tømme den. Hvor stor, den bør være, afhænger af, hvilket rum den skal stå i, og hvor fugtigt rummet bliver.
- Rumkapacitet: Overvej størrelsen på det rum, affugteren skal stå i, så du er sikker på, at din nye maskine kan affugte hele rummet uden problemer.
- Temperatur: Det er vigtigt at vide, hvilke temperaturer affugteren kan arbejde i, så du får købt den rigtige til dit behov.
- Strømforbrug: Gå gerne efter en affugter med et lavt strømforbrug, men som stadig er effektiv, så du sparer på el-regningen.
- Placering: Skal din affugter stå på badeværelset, skal den være mere effektiv end andre rum, da der ofte er mere fugtigt her.
- Funktioner: Nogle affugtere har ekstra funktioner som turbo-dry, autosluk, timere, display, apps m.m.
Affugter test-oversigt – Her er de bedste affugtere ifølge eksperterne
I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de bedste affugtere på markedet, baseret på forbrugernes og ekspertenes vurderinger. Forbrugsguiden har undersøgt forskellige ekspert tests, samt forbrugernes anmeldelser af de forskellige modeller.
På dette grundlag, har vi samlet en oversigt over de affugtere der klarer sig bedst i test. Du finder også prissammenligning af de forskellige affugtere, så du nemt og hurtigt kan se hvilke forhandlere der er billigst.
Sådan vurderer og udvælger vi produkter
Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.
Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:
- Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
- Kundeanmeldelser af produktet
- Produktets egenskaber og specifikationer
- Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
- Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.
Meaco Dry ABC – super lydsvag affugter
Høj værdi for pengene
- 4 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Expertreviews.co.uk
- God anmeldelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk
- Kåret som ”Best Buy” hos det britiske magasin T3.com
- 9.5 ud af 10 stjerner baseret på 24 anmeldelser hos Reevoo.com
Denne lille affugter får rigtig fine anmeldelser i hele tre eksperttests og de 9.5 stjerner ud af 10 er så absolut virkelig flotte resultater. Affugteren roses som en utrolig effektiv, elegant og næsten lydløs affugter, som tilmed har et virkelig lavt strømforbrug. Dens lille størrelse og derfor også ret lille tank egner sig bedst til små lejligheder eller til badeværelset, som den primært er designet til. Helt klart en lille maskine, der er værd at kigge nærmere på.
Om Meaco Dry ABC
Denne affugter er til dig som ønsker en lille og elegant maskine, som ikke larmer eller på anden måde forstyrrer i rummet. Denne er helt perfekt til lejligheden, det lille hus eller det evigt fugtige badeværelse, som har brug for en hjælpende hånd, men hvor en stor og larmende affugter ville genere dig for meget.
MEACO Dry ABC affugteren er meget energivenlig og derfor helt perfekt til den bevidste forbruger, som ønsker at spare på strømmen. Ved almindelig stuetemperatur er strømforbruget imponerende lavt selv om effekten på ingen måde er til at klage over. Faktisk er eksperterne meget imponerede over effektiviteten af den lille maskine, og her ikke meget af klage over.
Skulle affugteren have topkarakter skulle den have virket bedre ved lave temperaturer, vurderes der hos ekspertmagasinet Which. Har du en kold kælder eller et værksted, er dette ikke den optimale affugter for dig, da den er designet til at virke bedst under højere temperaturer. Dens maksimale effekt får du ved en temperatur på 30 grader, og det er der alligevel ikke mange der har indenfor, ikke engang på badeværelset.
Heller ikke forbrugerne har meget at klage over. De fleste roser den til skyerne og efterspørger intet andet end hjul på bunden, så affugteren er nemmere at flytte rundt. Disse kan dog nemt tilkøbes uden at det koster en formue og er værd at overveje, hvis du ved at du vil flytte maskinen ofte.
Designet på MEACO Dry ABC er meget elegant og stilrent, hvorfor den sagtens kan stå indenfor uden at vække opmærksomhed. Den lille affugter har en digital skærm på toppen, der viser rummets luftfugtighed og maskinen styres ved hjælp af elektroniske knapper. Maskinen har indbygget børnelås og timer, så du kan indstille den til at køre, når du ikke er hjemme eller befinder dig i rummet. Vandtanken er på små 2,6 liter og skal tømmes jævnligt ved hyppigt brug i et fugtigt lokale.
Meaco Dry ABC vs. markedet
I sammenligning med andre affugtere klarer Meaco Dry ABC sig umiddelbart virkelig godt, forudsat at den står i det miljø, den er designet til. Har du en mindre lejlighed eller et fugtigt badeværelse er affugteren virkelig effektiv og samtidig er den både mindre i størrelsen, elegant og mere lydsvag end de fleste sammenlignelige produkter. Denne vil altså ikke genere dig i dagligdagen og er perfekt hvis du ved, at den kommer til at stå fremme, hvor man måske ikke normalvis ville have lyst til at se på en stor, klodset affugter.
Fordele
|
Ulemper
|
Meaco Dry ABC – specifikationer
🔴 Kapacitet: 10 liter pr. dag
🔴 Tank: 2,6 liter
🔴 Temperaturområde: 5 – 35 °C
🔴 Nominel luftstrøm: 100 m³ / time
🔴 Nominel effekt: 160 watt
🔴 Hygrostat: Ja
🔴 Ventilatorhastigheder: 2
🔴 Filter: Vaskbart støvfilter
🔴 Digital skærm: Ja
🔴 Betjening: Elektroniske knapper
🔴 Kølemiddel: R134a
🔴 Dimensioner: 30 cm x 25 cm x 46,3 cm
🔴 Vægt: 10,5 kg
Pingi Vida 2 Dehumidifier 30m2 (0-45 degrees) Affugter – til rum på maksimalt 30 m2
Bedst designet valg
- 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google
Pingi Vida 2 Dehumidifier er det perfekte valg til den forbruger, som leder efter en flot og moderne affugter, der ligger i den prisvenlige ende af spektret.
Modellen kommer med et flot design med en smukt oplyst beholder, og så er der en funktionel permanent drænings-funktion, der trækker fugten ud af rummet. Belysningen kan dæmpes om natten, hvis du ønsker at placere produktet i soveværelset.
- Imponerer med smagfuld illumineret beholder
- Permanent drænings-funktion
- Belysningen kan dæmpes til natbelysning
Det skal du vide, før du køber Pingi Vida 2 Dehumidifier 30m2 (0-45 degrees) Affugter
Til dig der foretrækker simple løsninger
Pingi Vida 2 Dehumidifier er det bedste valg for den forbruger, som ønsker en prisvenlig og let måde at fjerne fugt fra det mellemstore rum på.
Lav pris i forhold til konkurrenterne
Prismæssigt ligger enheden i den klart lave ende sammenlignet med konkurrenterne, så apparatet vil være et godt valg til dig med det lave budget.
Passende for et rum på 30 m2
Pingi Vida 2 Dehumidifier er født med en beholder, der kan rumme 1 liter i tanken, og det er pænt uden at være prangende. Med en affugtningseffekt på 0,3/24 L/H får du et fint udtræk af fugt fra luften, som er passende for rum på maksimalt 30 m2.
Hvad siger forbrugerne om Pingi Vida 2 Dehumidifier 30m2 (0-45 degrees) Affugter?
Pingi Vida 2 Dehumidifier scorer 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos Google i brugeranmeldelser, og det er flot. Brugerne hæfter sig især ved, at modellen kommer til en lav pris og klarer arbejdet fint. Det bliver fremhævet, at den især er velfungerende på badeværelset, og at den er meget nem at anvende samt har en effektiv drift.
Fordele
|
Ulemper
|
Forbrugsguidens vurdering
Pingi Vida 2 Dehumidifier er ideel til dig, der leder efter en enkel og prisvenlig løsning til at fjerne fugt fra hjemmet. Derfor har vi kåret den til ”Højeste værdi for pengene”. Vi anbefaler varianten, fordi den giver dig meget for pengene og gør det, den skal. Den fjerner fugten fra rum på op til 30 m2 på en effektiv måde.
Vi er særligt glade for, at der er en smart LED-belysning, som dog kan dæmpes til nattilstand i de mørke timer. Det skal også fremhæves, at Pingi Vida 2 Dehumidifier slukker automatisk, når beholderen er 90 procent fuld. Smart, for så sker der ikke overophedning eller over-opfyldning. Det er dog værd at nævne, at maskinen ikke hører til de mest støjsvage affugtere på markedet, så du kan opleve støjgener, hvis du placerer den i soveværelset.
Specifikationer
Type: Affugter
Mærke: Pingi
Kapacitet, affugtning: Rum på op til 30 m2
Kapacitet, vandtank: 1 liter
Højeste temperatur for maksimal funktionalitet: 45 grader
Laveste temperatur for maksimal funktionalitet: 0 grader
Affugtningseffekt: 0,3/24 L/H
Evapolar EvaLight – affugter med timer-funktion
Bedste alsidige valg
- 6 ud af 10 stjerner hos det norske teknologimagasin Tek.no
- 4 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com
- 3,5 ud af 5 stjerner hos det britiske teknologimagasin Pcmag.com
- Anbefalet hos den amerikanske business-avis Businessinsider.com
.
Affugteren Evapolar EvaLight er blevet testet hos 4 forskellige hold eksperter – det drejer sig om henholdsvis de 2 teknologimagasiner Tek.no og Pcmag.com, testmagasinet Trustedreviews.com og business-avisen Businessinsider.com. Her har eksperterne set nærmere på modellens evner inden for affugtning og afkøling, brugervenlighed, funktioner og anvendelighed, og apparatet høster ros i alle tests.
Køler let rummet ned
Evapolar EvaLight vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en maskine, der kan sænke temperaturen og gøre indeklimaet bedre i et enkelt rum. Den kan nemlig afkøle et område på op til 3 kvadratmeter, og kølingen kan blive på op til 10 grader Celsius. Det fungerer dertil meget let at anvende modellen, idet man blot skal fylde vand på tanken, sætte strøm til og derefter tænde for den.
Når affugteren er tændt, kan man finde forskellige indstillinger i forbindelse med afkølingen, og her er blandt andet en trinløs hastigheds-styring, som øger eller mindsker, hvor meget temperaturen og klimaet påvirkes. Hertil findes der en timer-funktion, som man kan anvende til at indstille, hvornår og hvor længe man ønsker, at den arbejder. Timeren kan indstilles til at arbejde i op til 2 timer – herefter slukker den blot.
Til alle rum
Evapolar EvaLight er designet til at kunne anvendes i alle rum – den er fordelagtig i især soveværelset eller kontoret, hvor temperaturen er meget afgørende. Men man kan anvende den over alt – så længe temperaturen i rummet er mellem 15 og 40 grader Celsius. Det er dette arbejdsinterval i temperatur, som maskinen kan arbejde under. Den er yderligere udstyret med et smart LED-lys, som man kan regulere i forhold til individuelle ønsker. For eksempel kan det dæmpes, så man ikke lægger så meget mærke til apparatet – om natten kan man også anvende Night Mode, hvor lyset er helt slukket, således at det ikke forstyrrer nattesøvnen.
For at give en sund nedkøling og temperaturregulering er Evapolar EvaLight udstyret med den mest moderne filterteknologi – her er tale om det patenterede EvaBreeze-filter. Det kan opsuge sin egen vægt i vand op til 700 gange, og det er dette vand, der producerer det bedre klima. Filteret er skabt af et ikke-organisk og helt sterilt materiale, som både forhindrer vækst af svamp og bakterier. Når tanken er fyldt med koldt vand fra hanen, kan den arbejde i op til 8 timer – arbejdstiden afhænger dog af den valgte hastighed.
Den bedste ven i varmen, ifølge eksperterne
Evapolar EvaLight er blandt andet blevet testet af Tek.no, som er meget begejstrede. De kalder den ”din bedste ven i varmen” og fremhæver især, at den er morsom at anvende, og så er den god til at køle ned og regulere temperaturer og klima. Hertil er den energieffektiv, og LED-belysningens justerbarhed kan være med til at bestemme stemningen i rummet. Tek.no nævner dog også et par ulemper, som blandt andet går på, at prisen er lidt høj, og så larmer den en smule. Der savnes dertil en egentlig temperaturregulator, og så afhænger effektiviteten af luftfugtighed og temperatur.
Også Pcmag.com er godt tilfredse – de skriver, at den er meget effektiv i brug, og så er det smart, at man både kan anvende den som nedkøler og affugter. Hertil roses den for at have et lille og kompakt design, således at den ikke fylder særlig meget, og så fremhæves det farverige LED-lys. Pcmag.com har dog et par minusser, og her synes de, at man for ofte skal fylde nyt vand på, og i deres test oplevede de, at maskinen lækkede en smule, og at flere LED-lamper hurtigt gik ud.
Blandt andre har businessavisen Businessinsider.com også anmeldt Evapolar EvaLight, og de fremhæver, at apparatet er overraskende effektivt, og samtidig holder det strømregningen nede. Prisen er dog noget høj, noteres det, men til gengæld udgør den et velfungerende middel mod svedige nætter og varme kontorer.
Fordele
|
Ulemper
|
Evapolar EvaLight – specifikationer
🔴 Mærke: EvaLight
🔴 Type: Affugter/luftkøler
🔴 Højde: 18,0 centimeter
🔴 Bredde: 18,0 centimeter
🔴 Dybde: 18,2 centimeter
🔴 Vægt: 1,3 kilo
🔴 Arbejdsområde: Op til 3 kvadratmeter
🔴 Arbejdsinterval i temperatur: 15-40 grader Celsius
🔴 Effekt: 1190 watt
🔴 Antal hastigheder: Trinløs
🔴 Strøm-kategori: A++
🔴 Støjniveau: 40 dB
🔴 Med timer: Ja
Her kan du se en lille video om Evapolar EvaLight. Videoen er produceret af Evapolar:
MEACO DD8L – God affugter til kælder
- 6 ud af 10 stjerner hos det norske teknologimagasin Tek.no
- 4 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com
- 3,5 ud af 5 stjerner hos det britiske teknologimagasin Pcmag.com
- Anbefalet hos den amerikanske business-avis Businessinsider.com
Denne smarte lille affugter får rigtig fine anmeldelser hos både testmagasiner og hos forbrugerne selv. Den roses især for at være lille og nem at transportere rundt, men stadig meget effektiv både i kolde og varme rum. Altså en fin all-round affugter, hvad end det er til badeværelset, gangen med tørrestativet, den fugtige kælder eller det kolde værksted. Helt klart et kig værd for dig, der har brug for en affugter, der kan lidt af det hele.
Om MEACO DD8L
Den allerstørste fordel ved MEACO DD8L er dens lille størrelse og imponerende vægt på kun 6,2 kilo. Det er omtrent halvdelen af, hvad en sammenlignelig affugter hurtigt kan komme til at veje. Derfor er denne affugter noget mere transportabel end mange af sine konkurrenter. Lydniveauet er også imponerende lavt på kun små 40 dB og den vil ikke genere dig eller på anden måde gøre opmærksom på sig selv.
Effektiviteten kan der ikke klages over, da MEACO DD8L kan trække op til 8 liter vand fra luften på et døgn, og det er uanset om den bliver placeret i et koldt eller varmt rum. Mange affugtere virker kun godt i enten det ene eller det andet, hvorfor eksperterne virkelig roser denne lille model for dens effektivitet. Energiforbruget er hverken synderlig højt, eller specielt imponerende, vurderer testmagasinet Which.
Generelt er både eksperter og forbrugere meget positivt indstillede overfor den lille maskine. Det lille design gør selvfølgelig, at vandtanken også er forholdsvis lille med sine små 2 liter og derfor skal tømmes jævnligt, især hvis maskinen virkelig kommer på arbejde i et fugtigt rum. Affugteren har ingen skærm, men analoge knapper og stadig mulighed for at indstille maskinen.
Hos det engelske magasin dehumidifier-reviews roses MEACO DD8L især for at have 4 forskellige indstillinger, der er tilpasset de forhold der anses for optimale. Luftfugtigheden kan indstilles til enten 60%, som er det mest økonomiske, 50% som anses for det mest optimale, eller 40% som er bedst, når temperaturen udenfor er under 5 °C. Endelig findes der også en vasketøjsindstilling på 35%, som er perfekt, når du tørrer tøj indenfor.
MEACO DD8L skiller sig også positivt ud fra andre affugtere, idet den selv tænder og slukker for den lille ventilator, når der er brug for det. Dette sparer både strøm og giver maskinen længere levetid.
Fordele
|
Ulemper
|
MEACO DD8L vs. markedet
Denne lille affugter skiller sig meget positivt ud på markedet med sit lille og let transportable design. Støjniveauet er heller ikke til at klage over og designet er ganske simpelt og elegant. De mange uligheder for at indstille maskinen samt den praktiske vasketøjsindstilling gør den til en rigtig fin maskine. Endeligt finder du ikke mange små maskiner som denne, som håndterer så stort et temperaturområde lige så effektivt, og MEACO DD8L er virkelig fin for dig, der har brug for en alsidig affugter, der skal med lidt rundt omkring.
MEACO DD8L – specifikationer
🔴 Kapacitet: 8 liter pr. dag
🔴 Tank: 2 liter
🔴 Temperaturområde: 1 – 37 °C
🔴 Rumkapacitet: Op til 5 værelser
🔴 Nominel luftstrøm: 115 m³ / timen
🔴 Ventilatorhastigheder: 3
🔴 Filter: Vaskbart filter, bakteriefilter
🔴 Digital skærm: Nej
🔴 Betjening: Analoge knapper
🔴 Dimensioner: 50 cm x 35 cm x 20 cm (H x B x D)
🔴 Vægt: 6,2 kilo
Eeese Adam – affugter med gode brugeranmeldelser
- 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Whiteaway.com
Affugteren Eeese Adam har ikke været inkluderet i eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her er tale om en brugerfavorit i stedet.
Høj arbejdsradius
Eeese Adam vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en affugter eller luftafkøler, der kan påvirke et stort område – denne har nemlig et arbejdsområde på op til 100 kvadratmeter. Det gør, at den kan anvendes i alle typer af hjem, men især er den ideel til de større hjem – gerne dem, der har en stor kælder, hvor der er problemer med fugten, indeklimaet og temperaturen. Modellen er dertil enkel og simpel både i brug og af udseende, og den er skabt i en aflang men slank form, som ikke gør meget væsen af sig.
Brugen er som nævnt også let, og man betjener den direkte på kroppen, hvor der øverst findes et kontrolpanel. Dette udgøres af letforståelige knapper med tydelige angivelser af funktioner. Her kan man blandt andet styre hastigheden, som bestemmer, hvor meget der arbejdes og dermed nedkøles. Der findes 2 forskellige hastighedstrin til formålet. Yderligere findes der en smart timer, som man kan anvende til at bestemme, hvornår den skal arbejde.
Diskret
Ud over det enkle og simple udseende er Eeese Adam generelt skabt til at være diskret og usynlig. Det betyder, at den ikke larmer særlig meget – kun omkring 42 dB, og dermed hører man den ikke arbejde. Det er især fordelagtigt om natten, hvis man ønsker at bruge apparatet til at køle/affugte soveværelset.
Modellen har dertil en tank, der kan rumme 5 liter, og der kan trækkes op til omkring 20 liter vand ud af luften per dag. Der findes yderligere et moderne filter, som sikrer det mest optimale klima, og så kan apparatet arbejde i rum, hvor temperaturen ligger på mellem 5 og 35 grader. Dette temperaturinterval sikrer dermed, at affugteren også kan anvendes i netop kældre og på lofter.
Alle pengene værd, ifølge brugerne
Eeese Adam er som nævnt ikke blevet testet af ekspertkilder, men til gengæld er her tale om en favorit blandt brugerne. Brugerne er derfor meget begejstrede og fremhæver mange forskellige aspekter såsom høj værdi for pengene, høj effektivitet og god brugervenlighed.
En af brugerne skriver blandt andet: ”Vi har den i vores kælder, hvor vi hænger vores vasketøj. Ikke alene sørger den for, at vores vasketøj bliver tørt hurtigere end før, men vigtigst af alt holder den vores kælder tør og behagelig uden at larme”.
Fordele
|
Ulemper
|
Eeese Adam – specifikationer
🔴 Mærke: Eeese
🔴 Type: Affugter/luftkøler
🔴 Højde: 54,0 centimeter
🔴 Bredde: 33,5 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vægt: 14,5 kilo
🔴 Vandtank, størrelse: 5 liter
🔴 Arbejdsområde: Op til 100 kvadratmeter
🔴 Arbejdsinterval i temperatur: 5-35 grader Celsius
🔴 Effekt: 260 watt
🔴 Antal hastigheder: 2
🔴 Støjniveau: 42 dB
🔴 Timer: Ja
Woods AD20 Hybrid affugter
- Hybridmaskine med kombineret affugter og luftrenser
Modellen Woods AD20 Hybrid er en lidt anderledes model end de andre i denne test. Hvor de andre modeller er regulære affugtere, så er Woods AD20 Hybrid en hybrid, som fungerer ved, at den kombinerer både affugtnings- og luftrenser-elementet.
Woods AD20 Hybrid måler 61,7 cm (h), 30 cm (b) og 34,3 cm (d) og vejer 11 kilo. Læg mærke til at Woods AD20 Hybrid er en af de højere modeller, som dog ikke vejer ret meget.
To-i-en model
Woods AD20 Hybrid har et neutralt design i en slank form og hvid farve. Brugsmæssigt er her tale om en slags to-i-en model, idet Woods AD20 Hybrid både fungerer som affugter og luftrenser. Modellen har fokus på at komme både støv og fugt til livs, idet det her er tale om to faktorer, som kan have en skadelig effekt på helbredet. Det betyder i praksis, at Woods AD20 Hybrid er en hybridmodel, som sikrer det bedst mulige indeklima. Derfor har modellen også en indbygget luftkvalitets-indikator, som både måler niveauet for partikler og fugt i rummet.
Til rimelig store rum
Woods AD20 Hybrid er designet til at kunne affugte og rense luften i rum på op til 80 kvadratmeter, hvilket er en del. Det betyder, at denne model vil kunne holde en lav luftfugtighed og ren luft i stort set hele kælderen, men Woods AD20 Hybrid vil også være fordelagtig på loftet. Woods AD20 Hybrid kan nemlig operere i rumtemperaturer mellem 10 og 32 grader, så her er tale om et godt spænd. Her er desuden tale om en effektiv model, der har fire hastighedstrin, som man selv kan justere i forhold til rummets tilstand. Man kan også selv bestemme, om modellen både skal affugte og rense luften eller kun rense luften.
Støjsvag model
Woods AD20 Hybrid er skabt til ikke at larme ret meget, og derfor har modellen et støjniveau på 48 dB, hvilket ikke er så meget. Det betyder for forbrugeren, at man ikke kommer til at opleve støjgener hverken om dagen eller om natten. Woods AD20 Hybrid kommer med en fire liters vandtank, som opsamler vand, der er fremstillet af fugten fra luften, og tanken er udstyret med sensorer, der selv kan bedømme, når tanken er ved at være fuld. Når den er det, så holder modellen op med at affugte, indtil tanken er blevet tømt.
Fordele
|
Ulemper
|
Woods AD20 Hybrid – specifikationer:
🔴 Maks. arbejdsområde: 100 m²
🔴 Anbefalet arbejdsområde: 2-60 m²
🔴 Volumen vandtank: 4 liter
🔴 Lydniveau: ca. 46 dB
🔴 Størrelse: 343 x 300 x 617 mm
🔴 Vægt: 15 kg
Woods MRD-10 – lille affugter
- Prisvenlig brugerfavorit
Affugteren har et maksimalt arbejdsområde på 40kvm og en indbygget vandtank på 2,7 liter, så du ikke er afhængig af et afløb. Når tanken den er fuld, så stopper affugteren automatisk med at køre. Har du adgang til et afløb, så er det også muligt at tilslutte en slange, så der er direkte vandudledning fra affugteren.
MRD-10 er særdeles populær blandt brugerne og flere påpeger, at maskinen er meget effektiv og brugervenlig i brug. Flere brugerne fremhæver også, at på grund af maskinens kompakte bygning og relativt lave støjniveau, så er den nem at placere hjemmet. Den er både nem at flytte rundt op og nem at gemme væk og den er endda så kompakt, at du med fordel også kan have den med i campingvognen eller på båden.
Affugteren har et topmonteret håndtag, som nemt kan vippes op, og som giver dig en praktisk måde at flytte maskinen rundt på. Desuden, så vejer den ikke mere end ni kilo – hvilket i forhold til mange andre affugtere er ganske lidt. MRD-10 har udblæsning i toppen og det betyder, at den varme luft cirkuleres rundt i rummet, mens et vaskbart luftfilter sørger for, at generende luftpartikler fanges i maskinen. Ifølge producenten selv, så har affugteren også en ”varmepumpe” effekt, da den afgiver mere varme i drift end den bruger af energi.
Modellen har en indbygget hygrostat hvor du nemt angiver, hvad den ønskede luftfugtighed skal være. Når niveauet er nået, så slukker affugteren automatisk og stiger luftfugtigheden igen, så starter den igen. Dette er en rigtig god funktion til både at sørge for, at man når et bestemt niveau af luftfugtighed, men også til at holde strømforbruget nede. Det er også muligt at angive, at man blot ønsker kontinuerlig affugtning i stedet for et bestemt niveau. Modellen fungerer i temperaturer på +5°C til +35°C og kommer temperaturen under +5°C, så stopper affugteren automatisk. Stiger temperaturen igen til mere end +5°C, så starter affugteren automatisk igen.
Affugteren arbejder ved et lavt støjniveau på kun 46 dB og har ved 20 °C og 70% relativ luftfugtighed en kapacitet på 5,1 liter i døgnet. Maskinen har én hastighedsindstilling.
Derfor er Woods MRD-10 et godt valg
Denne affugter er særligt velegnet til mindre arealer eller til et behov hvor det er vigtigt, at affugteren nemt kan transporteres og flyttes rundt. Modellen er både meget lille og kompakt i sit design og så gør det praktiske håndtag i toppen affugterren ekstra håndterbar og nem at flytte rundt. Både, hvis du skal have den op og ned af trapper eller fra hjemmet og til eksempelvis sommerhuset. Normalvis er affugtere kun udstyret med hjul samtidig med, at de ofte er meget tunge. Til trods for den lille og kompakte størrelse, så er affugteren stadig særdeles effektiv, så blot fordi du vælger en lille affugter, så behøver du ikke gå på kompromis med effektiviteten.
Fordele
|
Ulemper
|
Woods MRD-10 – specifikationer:
🔴Max arbejdsområde: 40 m2
🔴Tankvolumen: 2.7 liter
🔴Lydniveau: 48 dB(A)
🔴H: 476 mm, B: 290 mm, D: 240 mm
🔴Vægt 10.00 kg
🔴Effekt: 152-180W
Nedenfor kan du se en kort præsentationsvideo af Woods MRD-10:
Gode råd til dit valg af affugter
Når du skal vælge din affugter så er det vigtigt, at afgøre hvilket behov du har. Oftest, så er det faktorer som arbejdsområdes størrelse, der er afgørende for det endelige valg af affugter. Dog er det også vigtigt at vide, hvilken temperatur affugteren skal arbejde i.
Som standard, der fungerer langt de fleste affugtere til privatbrug i temperaturer mellem +5°C til +35°C. Affugtere der kan arbejde i denne temperatur er kondensaffugtere. De fungerer på den måde, at fugt adskilles og fjernes fra luften, ved at vanddamp afkøles til flydende form.
I praksis bliver luften trukket igennem affugteren og henover kompressoren afkølede kobberspoler og herved frigives vandet i luften. Vandet løber fra spolerne til enten affugterens vandtank eller ud gennem en slange og i afløbet. Herefter blæses der affugtet og tør luft ud i rummet.
Har du brug for en affugter der fungerer i temperaturer under +5°C, så er det vigtigt, at du vejledes af en fagmand, da dette kræver en særlig type affugter. De fleste typer af affugtere til privatbrug er nemlig kondensaffugtere, men disse kan ikke køre ved lave temperaturer.
Har du eksempelvis brug for at affugte en uopvarmet garage eller stald, hvor der er frostfrit, men hvor temperaturen periodisk kan falde til under nul, så kan en adsorptionsaffugter være det rette valg. Adsorptionsteknikken adskiller sig fra kondensaffugtere ved, at de kan køre ved lave temperaturer og derved er de særligt velegnede til affugtning ved eksempelvis byggeri. En adsorptionsaffugter fungerer ved, at den trækker fugten ud af luften via en kombination af en særlig rotor og et varmelegeme.
Du kan se her, hvordan adsorptionsaffugtere fungerer:
Sådan virker en affugter
En affugter er en maskine, som kan skabe et bedre klima indendørs ved at trække fugten ud af luften.
Et indeklima med en høj luftfugtighed kan give generelle helbredsproblemer men er også et godt fundament for at skabe skimmelsvamp og forbedre levevilkår for mikroorganismer som husstøvmider.
Hvis man har problemer med for høj luftfugtighed i hjemmet, kan man med fordel anskaffe sig en affugter. En affugter ligner bare en firkantet eller let afrundet kasse, som fungerer ved, at man først sætter den til strøm. Når maskinen tændes, så analyserer den luften og trækker fugten ud af rummet. Fugten trækkes ind i maskinen, hvor den afledes som vand ned i afløbet eller i en vandtank.
Ofte er det især kældre eller sommerhuse, som kan have problemer med fugten – især om vinteren.
Her kan du se en youtube-video produceret af Falck Danmark, hvor man visuelt kan se, hvordan en affugter ser ud og høre eksperten fortælle om, hvordan maskinen fungerer:
Sådan får du mest ud af din affugter
Har du et område i dit hjem med et alvorligt fugtproblem, så er en affugter uden tvivl den bedste og mest effektive løsning. Det er vigtigt, at du bruger affugter alene og ikke varmer lokalet op samtidigt, da opvarmning kan betyde, at der gram for gram kan være mere vanddamp i luften, hvilket vil holde den relative luftfugtighed høj.
Det er ikke kun valget af den rette affugter der er vigtig, også placeringen i arbejdsområdet har noget at sige. Det er vigtigt, at din affugter står på et stabil underlag og helst i midten af det lokale, som du ønsker affugtet. Dernæst er det også vigtigt, at der er lukket for al ventilation samt vinduer. Ellers risikerer du, at fugtig luft trænger ind ude fra og at affugtningsprocessen bliver endnu længere end nødvendigt.
Er det muligt, så er det også en god idé at stille din affugter så højt som muligt, da fugtig luft stiger til vejrs. Det er også vigtigt, at luften i arbejdsområdet cirkulerer, ellers risikerer du, at det kun er luften omkring selve affugteren, som bliver affugtet.
Et andet punkt som også er meget vigtigt, især ved vandskade, at du ikke må lade affugteren køre for længe. Som tommelfingerregel skal en affugter køre, indtil der er 12-15 procent fugt tilbage i byggematerialer og herefter skal der slukkes for affugtere.
Bliver fugtniveauet lavere end de 12.15 procent, så kan det give problemer i især trækonstruktioner, som kan revne hvis de bliver for tørre. Boligejernes Videncenter Bolius har udarbejdet en 10-trins guide til hvad du bør gøre, hvis du oplever en fugt og/eller vandskade. Du kan finde guiden her.
Kan jeg selv affugte efter skybrud?
Efterhånden sker der skybrud af og til, som resulterer i oversvømmede kældre og under-etager. Bolius.dk skriver, at hvis man har været så uheldig at have fået en oversvømmelse, så vil det være en god ide at anskaffe en affugter – og starte affugtningsarbejdet selv.
Affugt selv kælderen
Bolius.dk skriver, at man ikke bør vente på hjælp fra forsikrings- eller skadeservicefirmaet, hvis man har fået en vandskade. Man bør selv komme i gang med at udbedre skaden, og det er især til egen fordel.
Eksperterne uddyber dette og noterer sig, at en våd kælder faktisk kan få skimmelsvamp på bare en uge, hvis man ikke gør noget.
Bolius.dk guider her til, hvad man skal gøre, hvis man står med en oversvømmet kælder:
Trin 1: Fjern alt, hvad der er gennemblødt – både isolering, inventar og tæpper.
Trin 2: Anskaf en eller flere affugtere for at få en hurtig tørring. Luftfugtigheden skal helst ned på 35-40 procent, for det er ved disse procenter, at bygningsmaterialerne kan tørre.
Trin 3: Hold vinduerne til kælderen lukket, for luftfugtigheden er ofte højere udenfor end indenfor, og det gælder om at få en så lav luftfugtighed i kælderen som muligt.
Trin 4: Sluk for varmen. Varme vil godt nok får tørringsprocessen til at gå hurtigere, men jo højere varme, jo hurtigere udvikler bakterievæksten sig. Denne bakterievækst tæller alle mikrobiologiske processer – også vækst af svamp og skimmelsvamp.
Trin 5: Lad affugteren arbejde, indtil der kun er 12-15 procent fugt tilbage i byggematerialerne. Dog skal fugtniveauet ikke længere ned, da en for stærk tørring kan medføre revner.
Trin 6: Vær tålmodig. Det kan let tage 3-4 uger at få bugt med fugten. Tal gerne med skadeservice om, hvor mange og hvor store affugtere du har brug for.
Man kan både leje og købe affugtere, og selv om det kan virke som en stor udgift, så skriver Bolius.dk, at man roligt kan regne med, at forsikringsselskabet betaler for udgifterne – også de forøgede el-omkostninger, som måtte komme til driften af affugteren eller affugterne.
Læg i den forbindelse mærke til at affugtere bruger rigtig meget strøm, og derfor kan det godt hurtigt løbe op, hvis man har flere affugtere.
Der findes mange typer af affugtere
Bolius.dk skriver, at affugtere kommer i alle størrelser, og de mindste har en effekt på 150-500 watt. Disse modeller vil være tilstrækkelige i mellemstore kældre, der i forvejen har en naturlig fugtighed.
Man kan også få helt store modeller, som har en effekt på op til 8 kW – disse anvendes professionelt til at affugte store rum, hvor der har været alvorlige vandskader.
Et fugtigt indeklima kan forbedre levevilkår for husstøvmider
Husstøvmider er en af de mest almindelige kilder til allergi i nordiske hjem, og husstøvmider har ofte gode levevilkår i boliger, hvor der er nok celler fra mennesker og dyr at leve af.
Især sengen er et attraktivt levested for disse mikroorganismer, hvor der både er varmt og fugtigt samt masser af celler, som vi afgiver, når vi sover.
Husstøvmiderne trives i et fugtigt klima
Bolius.dk skriver, at man selv kan gøre meget for at mindske antallet af husstøvmiderne, og at netop fugt – sammen med rengøring – er en afgørende faktor for, om husstøvmiderne trives i din bolig. Man kan nemlig i de fleste hjem komme en for høj luftfugtighed til livs ved at lufte ud regelmæssigt – gerne et par gange om dagen og med gennemtræk samt holde en god varme.
Man bør stræbe efter at holde luftfugtigheden på under 45 procent, for det gør, at husstøvmiderne tørrer ud og dør, og man bør gerne holde en varme i alle rum på minimum 20 grader.
Man skal særligt være opmærksom på, at luftfugtigheden stiger i boligen, når man laver mad, tager bad eller vasker gulv, og her bør man lufte ekstra godt ud.
Hvis man har problemer med luftfugtigheden og måske bor i et gammelt hus, hvor klimaet kan blive dårligt, så kan man også anskaffe sig en affugter, som selv klarer at trække vandet ud af luften, så luftfugtigheden holdes lav.
Hvad er husstøvmider?
En husstøvmide er et meget lille dyr på mellem 0,1 og 0,6 mm, så derfor vil man ikke kunne se dem med det blotte øje.
De er at finde i de fleste hjem og trives især i varme og fugtige omgivelser. Deres foretrukne kost er hudskæl fra mennesker, og alle disse gode vilkår for trivsel findes netop i sengen – det er derfor, at eksperterne råder til, at man skifter sengetøj hver fjortende dag og vasker det på 60 grader, hvorved husstøvmiderne dør.
En husstøvmide har også brug for fugt til at leve, og derfor vil den dø, hvis luftfugtigheden er under 45 procent. Husstøvmider lever tre-fem måneder, og en hun kan lægge mellem 40-80 æg i løbet af levetiden.
Det, der giver allergien, er ikke husstøvmiderne i sig selv, for de kan hverken bide eller overføre sygdomme. Det er derimod enzymer i husstøvmidernes afføring, som er allergifremkaldende. Symptomerne på husstøvmide-allergi er ofte problemer med luftvejene, alment ubehag, løbende næse og røde eller kløende øjne.
Luftfugtigheden svinger fra årstid til årstid, og den indendørs luftfugtighed er ofte højest om vinteren, hvor de største problemer med husstøvmide-allergi findes.
Fugt i hjemmet kan give skimmelsvamp
Ud over den ubehagelige husstøvmide-allergi, så er der flere ulemper ved at have en for høj luftfugtighed i hjemmet – skimmelsvamp er en af dem, og skimmelsvamp får gode levebetingelser i et hjem, hvor luftfugtigheden er høj.
Man kan gøre mange ting for selv at undgå en høj luftfugtighed, og ligesom med husstøvmide-bekæmpelsen så kan man sørge for ofte at lufte ud, holde en jævn temperatur og gøre rent regelmæssigt, hvilket vil holde luftfugtigheden nede. Især når man laver mad eller tager bad, stiger luftfugtigheden indendørs, og her er det meget vigtigt med god udluftning.
Man bør stræbe efter en luftfugtighed på maksimum 45 procent i hele boligen. Hvis man har problemer med en for høj luftfugtighed i hjemmet, kan det være en god ide at anskaffe en affugter, som selv sørger for at få vandet ud af luften.
Bolius.dk skriver, at det ikke er alle mennesker, der reagerer på de sundhedsskadelige stoffer, som findes i skimmelsvamp, men dem, der gør, vil få de velkendte allergi-symptomer som hovedpine, alment ubehag, træthed, svimmelhed, tilstoppet næse og irriterede øjne, men skimmelsvamp kan også føre til udvikling af astma.
Hvad er skimmelsvamp?
Skimmelsvamp er farligt for helbredet, idet den frigiver stoffer, som nogle mennesker reagerer negativt på. Disse stoffer tæller mikropartikler, glukaner, mykotoksiner og mugtlugt-fremkaldende stoffer.
Mikropartikler er allergener og de stoffer, som man som allergiker reagerer på. Her er tale om proteiner i skimmelsvampen, som kommer fra sporerne.
Glukaner findes i skimmelsvampens cellevæg, og man behøver ikke være decideret allergiker for at reagere på disse. Symptomerne vil være irritation i luftveje, næse og øjne samt hoste og træthed.
Mykotoksiner er de giftstoffer, som udskilles af skimmelsvampen, når den vokser. Mykotoksinerne er en form for overlevelsesmekanisme fra skimmelsvampens side, idet disse stoffer stopper væksten af andre mulige bakterier og svampe, som måtte findes i nærheden.
Mugtlugt er den lugt, man ofte vil kunne lægge mærke til med lugtesansen, hvis der er skimmelsvamp i ens bolig. Den kommer fra organiske stoffer i skimmelsvampen og lugter, som navnet antyder, muggent eller jordslået.
Lugten er ikke farlig i sig selv, men den er god til at finde frem til, hvor skimmelsvampen er i boligen.
Hvordan ser skimmelsvamp ud?
Astma-allergi.dk skriver, at det ofte kan være svært at se, om ens bolig har skimmelsvamp. Som grundregel vil det dog enten lugte mugagtigt eller kunne ses som misfarvninger eller skjolder. Disse skjolder kan både være i nuancer af sort, grå, hvid eller rød.
Lad gerne andre personer lugte eller se efter, for især lugte kan man hurtigt vænne sig selv til, hvis man bor der. Skimmelsvamp kan også være usynlig, hvis den vokser for eksempel under tapet eller på loftet.
Skimmelsvamp vokser ofte på fugtige materialer som møbler, tekstiler, tapet, gipsplader eller malerier og billeder og findes ofte i enten kælder, badeværelse eller køkken (altså i rum hvor luftfugtigheden ofte bliver høj).
Hvis man opdager, at ens hjem er angrebet af skimmelsvamp, så kan man enten forsøge at komme den til livs selv med Rodalon, eller man kan få professionel hjælp.
Sådan kan du gøre din bolig mindre fugtig
Udover at investere i en affugter, så er der flere små ting du med fordel kan gøre, for at sænke fugtigheden i dit hjem.
Tør dit vasketøj udendørs
Vasketøj er en af de mest hyppige årsager til et fugtigt indeklima i dagligdagen. En tøjvask på et almindeligt stativ på omkring 4-6 kilo tøj, afgiver normalt op imod 2½ liter vand, som bliver hængende i luften i hjemmet. Forskning på området har endda vist, at indendørs tørring af vasketøj i gennem længere tid kan udgøre en helbredsfare og kan være direkte farligt for allergikere og folk med astma.
De omkring to liter fugt der bliver frigivet fra vådt vasketøj giver nemlig husstøvmider rigtigt gode vilkår, så antallet af dem vil vokse betragteligt, ligesom det også øger risikoen for mug og skimmelsvamp i hjemmet. Skal tøjet tørres indendørs så er det vigtigt, at det sker i et rum med både varme og ventilation. Hold også døren til rummet, hvor tøjet tørrer, lukket, så du undgår, at fugten spredes i hele huset.
Når det regner, så er det selvsagt ikke praktisk at tørre tøj i det fri, medmindre at tørrestativet er overdækket. En varm og blæsende solskinsdag skaber de helt optimale tørreforhold, men det behøver ikke være sommer, for at du kan tørre dit tøj ude, du kan også sagtens gøre det om vinteren.
Temperaturen påvirker naturligvis tiden på tøjtørringen, men det er ikke afgørende for, om vasketøjet bliver tørt. Når tøjet tørrer i frostvejr, så sker det i flere trin. Lige når det våde tøj hænges ud, så vil noget af vandet i tøjet fordampe, mens det resterende fryser til is – og tøjet bliver helt stift. Dernæst sker tørringen ved, at iskrystallerne i tøjet fordamper og når tøjet er helt tørt, så forsvinder stivheden igen.
Et problem ved at tørre tøj om vinteren kan være, at dagene ikke er lange nok til, at tøjet kan nå at blive helt tørt og så er du naturligvis nødt til at tage det ind. Den tørretid som tøjet har fået udenfor, forkorter eller fjerner dog stadig tørretiden i tørretumbleren eller på tørrestativet. Hvilket gavner både dit hjem, din pengepung og miljøet. Det vigtigste at være opmærksom på når du tørrer tøj ude er derfor ikke temperaturen, men snarere dugpunktstemperaturen.
Ligger luftens temperatur meget tæt på dugpunktstemperaturen, så vil luften nemlig være mættet med fugt og dit tøj vil kun tørre meget langsomt eller slet ikke. Bolius har udarbejdet en lille guide til det mest optimale tøj-tørrevejr, du kan læse mere her.
Det bedste for både miljø og elregning er naturligvis at tørre tøjet udendørs. Derved sparer du nemlig både på strømmen, CO2’en og du undgår fugt i hjemmet. Energiselskabet NRGi har udarbejdet en lille guide til at opnå gode tøj-tørre vaner til dig og dit hjem, du kan læse mere her.
Luft ud
Det bedste du overhovedet kan gøre for at opretholde et godt indeklima, det er at lufte ud. Ifølge det svenske forbrugerråd Råd & Rön, så tilbringer vi op imod 90% af vores tid indendørs og ofte i et dårligt indeklima. Især bidrager stearinlys, madlavning, rygning, lange brusebade og partikler fra plast og elektronik alle til at reducere kvaliteten af luften i vores hjem.
I dag er er nye huse ofte meget energieffektive og godt isolerede, hvilket yderligere bidrager til et dårligt indeklima. Der opstår ganske enkelt en konflikt mellem det at spare energi og det at have en godt indeklima. Sørger man ikke selv for at lufte ud, så kommer der ingen ny luft ind i hjemmet og fugt kommer ikke ud af hjemmet
Hold øje med fugtigheden i din bolig
Helt enkelt, så er luftfugtighed et mål for, hvor meget vanddamp luften indeholder. Det er vanskeligt at sige præcist hvilket niveau af luftfugtighed som er det bedste, men ligesom for lav luftfugtighed kan medføre store gener, så kan for høj en luftfugtighed i hjemmet også være et problem. Høj luftfugtighed kan nemlig medføre flere alvorlige ting såsom skimmelsvamp og fugtskader, ligesom det også kan give hovedpine og allergi.
Det danske Astma og Allergiforbund pointerer også vigtigheden af, at din boligs luftfugtighed ikke bliver hverken for høj eller for lav. Hvis du oplever en eller flere af nedenstående ting, så bør du være opmærksom fugtigheden i din bolig:
1) Der er mere end 2 cm dug på indersiden af termoruder
2) Vinduernes bundlister er fugtige eller misfarvede
3) Tapetet sidder løst og maling skaller af
4) Der lugter af mug eller indelukket
For at få fugten ud af din bolig er det i størstedelen af alle tilfælde tilstrækkeligt at lufte ud minimum tre gange dagligt. I nogle hjem kan det dog være nødvendigt at installere et ventilationssystem, som automatisk skifter hjemmets luft flere gange dagligt. Har du haft en vandskade i boligen er der naturligvis større risiko for fugt og her anbefales det at bruge en affugter, indtil man igen har opnået en normal luftfugtighed.
Bolius har lavet en guide til, hvordan du minimerer dug og kondens på vinduet:
For at få et så godt indeklima som muligt, så gælder det naturligvis om at lufte ud, både grundigt og ofte, ligesom det også er vigtigt at gøre ordenligt rent. Er rengøring og udluftning ikke tilstrækkeligt, så kan det for mange være en god løsning at supplere med en luftrenser. Overvejer du at investere i en luftrenser eller er du nysgerrig på hvad de kan, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens store luftrenser guide. Du kan også tage et kig på vores aircondition testguide, og se, om disse kan gøre det du søger bedre.
Tidligere anmeldte produkter – nu udgået
Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.
Eeese Emil – energibesparende affugter
Affugteren Eeese Emil er ikke blevet testet af eksperter, men i stedet er her tale om en brugerfavorit blandt brugerne hos den danske forhandler Whiteaway.com. Brugerne anvender apparatet hver dag og ved derfor, hvad der virker godt. Vi kommer helt konkret ind på, hvad kunderne mener efter gennemgangen af produktet.
God til det mellemstore hus
Eeese Emil vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker nedkøling og affugtning til det mediumstore hus. Arbejdsområdet ligger på op til 40 kvadratmeter, hvilket både vil kunne passe til lofter og kældre, men også til soveværelse, kontor, stue eller køkken. Der findes en vandtank med en kapacitet på 2,6 liter, og modellen kan anvendes i hele huset hvad angår temperatur – den er nemlig arbejdsduelig i temperaturintervaller mellem 5 og 35 grader.
Herudover er her tale om en diskret affugter, der ikke vil gøre væsen af sig. Den er mindre og mere kompakt end flere af konkurrenterne, og dens stilrene og enkle fremtoning vil ikke tage fokus. Den har yderligere en effekt på 160 watt, så dermed tærer den ikke voldsomt på strømregningen.
Med timer og 2 hastigheder
Selv om Eeese Emil er enkel og diskret, så kommer den med meget moderne indmad. Det inkluderer muligheden for at anvende 2 forskellige hastigheder, der dermed bestemmer, hvor hurtigt der afkøles, og hvor stor en mængde af fugt der reguleres. Yderligere findes der en timer-funktion, som gør, at man selv kan beslutte, hvornår man ønsker, at den skal arbejde. Disse indstillinger kan man foretage via kontrolpanelet, der er placeret øverst på kroppen. Her findes let-overskuelige knapper, der er meget brugervenlige.
Eeese Emil arbejder dermed effektivt for at forbedre indeklimaet, og dette gøres så støjsvagt som muligt – lydniveauet ligger nemlig på kun 36 dB. Denne model er desuden specialdesignet til hjem, hvor man ønsker at tørre vasketøj indendørs uden at få problemer med fugt, idet den kommer med en særfunktion til dette. Dertil findes der også en mulighed for et kontinuerligt dræn med en tilkobling via slange. Slangen sluttes til afløbet, hvorved man ikke behøver at tænke på tømning.
Gør en stor forskel, ifølge brugerne
Eeese Emil er som nævnt ikke blevet testet hos eksperterne, men i stedet er her tale om en brugerfavorit. Brugerne er generelt meget tilfredse med modellen, og de fremhæver forskellige egenskaber som positive – det inkluderer både en høj effektivitet og en svag lyd. Det nævnes også flere steder, at når man først har prøvet den, så kan man ikke leve uden, og at den er blevet et nyt familiemedlem.
En af brugerne skriver dertil følgende: ”Jeg har haft affugtere før og er positivt overasket over, at denne ikke larmer i forhold til de andre, jeg har haft. Det er så rart. Jeg kan tydeligt mærke en stor forskel på luftfugtigheden i mit bryggers”.
Fordele
|
Ulemper
|
Eeese Emil – specifikationer
🔴 Mærke: Eeese
🔴 Type: Affugter/luftkøler
🔴 Højde: 46,3 centimeter
🔴 Bredde: 30,0 centimeter
🔴 Dybde: 25,0 centimeter
🔴 Vægt: 10,5 kilo
🔴 Vandtank, størrelse: 2,6 liter
🔴 Arbejdsområde: Op til 40 kvadratmeter
🔴 Arbejdsinterval i temperatur: 5-35 grader Celsius
🔴 Effekt: 160 watt
🔴 Antal hastigheder: 2
🔴 Støjniveau: 36 dB
🔴 Med timer: Ja
Electrolux Ambiflex – Populær hos de danske forbrugere
✅ 5 ud af 5 stjerner hos det danske Pricerunner.dk
Denne kompakte men yderst kraftfulde affugter vinder stort hos forbrugerne både hos Coop og Pricerunner. Electrolux Ambiflex er perfekt til af affugte kælderrummet, det dampfyldte badeværelse, eller rummet, hvor du stiller dit vasketøj til at tørre indenfor om vinteren. Maskinen er nem og enkel at anvende og hjælper med at skabe et ideelt indeklima i dit hjem året rundt. Specielt værd at kigge på for dig, der vil bruge affugteren på badeværelset eller til at hjælpe med vasketøjet.
Om Electrolux Ambiflex
En affugter er en helt fantastisk løsning for dig, som har brug for at kontrollere luftfugtigheden i dit hjem og forbedre indeklimaet. Det er både sundt for dig og for dit hus, der ikke kan tåle alt for høj luftfugtighed, som du ofte ser det i kældre, på badeværelser og i de rum, hvor du hænger vådt eller fugtigt tøj til at tørre. Når maskinen er tændt, renser den også luften for støv og allergener.
Electrolux Ambiflex tilbyder en hurtigt, nem og praktisk løsning. Affugteren er lille og kompakt og kommer med både håndtag og hjul, så den er nem at transportere og flytte fra rum til rum. Med en vægt på 13,5 kilo er den ikke den letteste maskine på markedet, men det skyldes ganske enkelt at den er noget mere kraftfuld end dens konkurrenter i samme størrelsesorden.
Denne lille affugter kan nemlig klare rum på op til 44 kvadratmeter og kan trække op til 16 liter vand ud af luften på et døgn. Tanken er dog kun på 3 liter og skal derfor tømmes med et par timers mellemrum, hvis affugteren virkelig sættes på arbejde, eller man kan tilslutte en separat dryptank for at undgå tømning. Når tanken er fuld lyder der en tydelig alarm og maskinen stopper automatisk indtil den bliver tømt, så den ikke flyder over.
Electrolux Ambiflex er specielt egnet til det dampfyldte badeværelse og til at tørre vasketøjet ekstra hurtigt. Den smarte indstilling turbo-dry fjerner hurtigt og effektivt dampen fra luften og reducerer luftfugtigheden til 45%, hvilket er den næsten helt optimale luftfugtighed for mennesker. Blæseren fortsætter så tørringen ikke går i stå, samtidig med at fugt og kondens holdes helt under kontrol. Ved at tænde affugteren i samme rum som dit vasketøj hænger til tørre i, kan du reducere tørretiden med op til 50%.
Electrolux Ambiflex er en nem og praktisk løsning til dig, der har brug for en effektiv og transportabel affugter. Ydermere bruger affugteren kun en meget lille mængde af det miljøvenlige R290 kølemiddel, så maskinen samtidig er ganske skånsom overfor miljøet. Prisen er i den højere ende, men så absolut fair for så kraftfuld en affugter.
Electrolux Ambiflex vs. markedet
Denne lille maskine skiller sig ud fra andre affugtere ved at være yderst kraftig, taget sin ringe størrelse i betragtning. Vægten kompenseres der for med hjul og håndtag, og affugteren er derfor også ganske let at flytte rundt. Til dig, der har brug for en effektiv, lille og elegant affugter, der virkelig gør en indsats for indeklimaet i dit hjem og samtidig er skånsom overfor miljøet.
Fordele
|
Ulemper
|
Electrolux Ambiflex – specifikationer
🔴 Kapacitet: 16 liter pr. dag
🔴 Tank: 3 liter
🔴 Temperaturområde: 5 – 35 °C
🔴 Rumkapacitet: Op til 44 m2
🔴 Nominel luftstrøm: 150-170 m³ / timen
🔴 Kølemiddel: R290
🔴 Ventilatorhastigheder: 2
🔴 Digital skærm: Nej
🔴 Betjening: Analoge knapper
🔴 Dimensioner: 53,2 cm x 38 cm x 29,8 cm (H x B x D)
🔴 Vægt: 13,5 kilo
FAQ
Beskrivelse af kilder og tests
Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google er en af verdens største søgemaskiner med et tilhørende brugerunivers. En af tjenesterne er produktanmeldelser, som Google samler. Her gælder det for Pingi Vida 2 Dehumidifier 30m2 (0-45 degrees) Affugter.
Anmeldelserne blev fundet: Marts 2022
Du kan læse anmeldelserne her