Luftrenser Test-guide – Find den bedste luftrenser til dit hjem her

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

 

For at komme indendørs luftforurening til livs, så gælder det naturligvis om at lufte ud, både grundigt og ofte, ligesom det også er vigtigt at gøre ordenligt rent. Er rengøring og udluftning ikke tilstrækkeligt, så kan det for mange være en god løsning at supplere med en luftrenser.

Nedenfor finder du en gennemgang af nogle af de bedste luftrensere på markedet netop nu. Ingen af modellerne har indgået i officielle tests, da der simpelthen ikke er lavet nogle for luftrensere. I stedet har Forbrugsguiden kigget nærmere på, hvilke modeller der er bedst bedømte og mest populære blandt forbrugerne. Derudover har vi kigget på, hvad forskellige allergiorganisationer og eksperter anbefaler samt tests af luftrensers mekanik, formåen og effektivitet over for forurening i luften generelt.

Denne luftrenser guide indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste luftrensere på markedet netop nu
🔸 En guide der viser dig, hvad du børe overveje inden du investerer i en luftrenser
🔸 En guide til at opnå et sundt indeklima
🔸 Hvordan virker en luftrenser
🔸 Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger din luftrenser

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Luftrenser Guide 2022 – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion finder du et udvalg af de bedste luftrensere på markedet. Vi har undersøgt brugeranmeldelser hos en lang række forhandlere, og har her samlet de modeller der får de bedste anmeldelser af brugerne.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Beurer LR 310 – anmelderrost luftrenser

✅ God anmeldelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
✅ 4.3 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos tyske Amazon.de 

Beurer LR 310

Beurer LR 310 er blevet testet og anmeldt af det tyske testmagasin Testberichte.de og forbrugerne fra Amazon.de. Både eksperter og forbrugere er begejstrede for luftrenseren, som de har givet henholdsvis en god anmeldelse samt 4,3 ud af 5 stjerner. 

Eksperter og forbrugere er især vilde med denne model på grund af dens mange praktiske funktioner, samt at man kan bruge den i forholdsvis store rum.

Til gengæld nævner forbrugerne og eksperterne, at der er regelmæssige omkostninger på grund af filterskift, og at luftrenseren sommetider støjer en del.

Eksperter og forbrugere: Praktisk og funktionel luftrenser, der gør det, den lover 

Ifølge eksperterne fra Testberichte.de og forbrugerne fra Amazon.de er Beurer LR 310 en praktisk og funktionel luftrenser, ”der gør det, som den lover”.

Eksperterne fra Testberichte.de forklarer, at luftrenseren ”fjerner partikler som hår og støv samt lugt fra luften i rum op til 56 kvadratmeter”, hvilket de mener er en fordel.

Eksperterne forklarer ydermere, at en af luftrenserens mest praktiske funktioner, som de er imponerede over, er dens automatiske tilstand, der justerer ydelsen til luftkvaliteten.

Dette mener de er velegnet til personer, der er særligt sårbare såsom astmatikere og allergikere, hvilket også er en af de funktioner, som forbrugerne hæfter sig ved.

Desuden nævner flere forbrugere, at Beurer LR 310 er ”en holdbar luftrenser”, der dog har en tendens til at støje en smule. De skriver også, at ”ventilatorbladet er meget dårligt centreret”.

Luftrenser, der forbedrer indeklimaet til de større rum 

Med Beurer LR 310 får man en luftrenser, der er egnet til rum fra 18 kvadratmeter og op til 56 kvadratmeter. Man kan derfor anvende denne model i selv de større rum, hvis man ønsker et bedre indeklima i hjemmet.

Beurer LR 310 renser luften i hjemmet med hjælp fra et præfilter, et aktiveret karbonfilter og et EPA E12-filter. Dette system sørger for, at luftrenseren har en filtreringspræstation på hele 99,5 %, hvorfor den fjerner nærmest alle urenheder i luften.

Der er ydermere mulighed for at gøre brug af luftrenserens UV-lys, der lyser med en bølgelængde på 254 nm. Dette er en effektiv bølgemængde, når det kommer til at fjerne bakterier i luften.

Luftrenserens lydniveau er på 53 dB, hvorfor den ikke støjer særlig meget ved brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Luftrenser med ny sensor 

Beurer LR 310 er forsynet med en sensor, der har mulighed for at opsamle selv de helt små partikler. Sensoren sørger ydermere for, at partiklerne hurtigere bliver detekteret, så der bliver reageret mere effektivt på en uren luft i hjemmet.

Desuden kommer Beurer LR 310 med en auto-funktion og tre hastigheder, der justerer sig efter luftrenserens hastighed ud fra antallet af partikler. Jo mere uren luft er, jo hurtigere er hastigheden.

Derudover er Beurer LR 310 udstyret med en indikator for filterskift. Dog holder filteret til brug i omkring 4320 timer, hvorfor filteret ikke behøver at blive udskiftet ofte. Sidst men ikke mindst kommer Beurer LR 310 med en timerfunktion, der kan indstilles til enten to, fire eller otte timer efter behov.

Fordele

 • Har tre hastighedstrin
 • Er velegnet til rum på op til 56 kvadratmeter
 • Har UV lys
 • Har tre forskellige filtre
Ulemper

 • Lyset er meget skarpt, og det kan ikke dæmpes eller slukkes
 • Har ingen fjernbetjening

Philips AC1214/10 – populær luftrenser hos forbrugeren

4,3 ud af 5 stjerner baseret på 104 brugeranmeldelser på Amazon

 Philips AC1214/10

 

Modellen Philips AC1214/10 har ikke været inkluderet i nogen officielle eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her er tale om en klar brugerfavorit.

Til sammen har over 100 forskellige forbrugere givet modellen 4,3 ud af 5 stjerner i gennemsnit, hvilket vidner om, at her er tale om et produkt, der ubesværet møder forbrugernes krav.

Enkel model med WiFi

Philips AC1214/10 kommer i et enkelt og elegant design, hvilket især er vigtigt, hvis man går op i æstetik, for modellen vil kunne ses fysisk i hjemmet. Her er tale om en aflang model, der har et stilrent design, og betjeningen er samlet i et kontrolpanel øverst på modellen. Her findes få knapper, som man bruger til at styre modellen.

Philips AC1214/10 hører også til blandt de moderne modeller, for denne model er udstyret med muligheden for tilkobling til Wi-Fi, og det betyder, at man kan downloade en app, hvorfra man kan styre modellen – selv når man ikke er til stede. Dermed kan man få renset luften, lige inden man kommer hjem.

Allergivenlig model

Philips AC1214/10 er skabt til at reducere både allergifremkaldende partikler såsom pollen, støvmider og hår fra kæledyr samt at neutralisere uønskede lugte og gasser. Her er tale om en effektiv model, der kan fjerne op til 99,9 procent af alle partikler, der florerer i hjemmet.

Denne model er yderligere udstyret med et såkaldt HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air), som man kender fra støvsugere, og dette filter sørger for at holde selv de mindste partikler ude. Philips AC1214/10 kommer også med en smart sensor, der kan registrere selv små ændringer i luftkvaliteten, hvorefter modellen justerer ydeevnen for at fjerne de uønskede ændringer.

Der findes endvidere 3 forskellige indstillinger på modellen, som inkluderer General, Extra Sensitive og Night Sense, som man kan vælge imellem alt efter behov og tidspunkt på dagen.

Fjerner generne i hjemmet, ifølge brugerne

Philips AC1214/10 modtager som nævnt gode anmeldelser af brugerne, og begejstringen går blandt andet på, at flere brugere kommenterer, at modellen er så velfungerende, at den helt kan fjerne røggener fra hjemmet.

Det fremhæves også flere steder, at modellen er meget stille, mens den arbejder, og så er det smart med flere indstillinger – for eksempel Night Sense, som gør, at modellen arbejder mere stille, mens forbrugeren sover.

Flere brugere forklarer desuden, at de har placeret modellen i soveværelset, og her er de meget tilfredse med, hvor godt natteluften bliver renset.

Fordele

 • VitaShield IPS fungerer godt
 • Har smarte egenskaber såsom Smart-sensor og mulighed for tilkobling til WiFi
 • Har en god sensor
Ulemper

 • Der er mange problemer med appen
 • Er ikke særlig kraftfuld i forhold til prisen

Philips AC1214/10 – specifikationer:
🔴 Højde: 60,2 cm
🔴 Bredde: 37,1 cm
🔴 Dybde: 25,7 cm
🔴 Vægt: 6,6 kg
🔴 Kan dække: 19 m2
🔴 Mulighed for Wi-Fi: Ja
🔴 Antal hastigheder/indstillinger: 3

 


Dyson Pure Cool Me – luftrenser med gode testresultater

✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Techadvisor.co.uk
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Stuff.tv
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos computermagasinet PCworld.com

Dyson Pure Cool Me

Dyson Pure Cool Me er blevet testet og anmeldt af fire forskellige ekspertkilder. Disse inkluderer Trustedreviews.com, Techadvisor.co.uk, Stuff.tv og PCworld.com. Alle eksperter er begejstrede for denne luftrenser, som de har givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at Dyson Pure Cool Me er nem at betjene, i god kvalitet og renser luften på en optimal måde. Til gengæld er flere eksperter mindre vilde med, at luftrenseren er forholdsvis dyr, samt at den ikke kommer med en automatisk indstilling.

Eksperterne: Luftrenser, der gør præcis, hvad du forventer 

Ifølge de fire ekspertkilder er Dyson Pure Cool Me en god luftrenser, der gør ”præcis, hvad du forventer”, som eksperterne fra PCworld.com beskriver det.

Desuden forklarer eksperterne fra Trustedreviews.com, at luftrenseren er en ”kraftfuld og personlig model, der blæser en renset luft direkte mod dig”, hvilket de er vilde med. Til gengæld er de ikke så begejstrede for, at den ikke er forsynet med særligt mange betjeningsknapper.

Derudover hæfter eksperterne fra Techadvisor.co.uk sig ved, at Dyson Pure Cool Me er ideel til brugere ”med et stort skrivebord, der vil have en luftrenser til at pege mod ansigtet uden at bekymre dig om hverken plads eller ren luft”.

Eksperterne fra Stuff.tv har også testet Dyson Pure Cool Me og skriver, at den kommer med en ”kvalitetsluftrensning”, samt at den er ”nem at betjene”. Selvom de er vilde med modellen, gør de samtidigt forbrugerne opmærksomme på, at luftrenseren er forholdsvis dyr.

Præcis luftrenser med personlig køling 

Med Dyson Pure Cool Me får man en luftrenser med en kuppelmekanisme, der kontrollerer styrken af luftstrømmene. På den måde har man mulighed for at rette luften lige derhen, hvor man har brug for den.

Takket være denne unikke mekanisme kan man få fuld kontrol over luftstrømmens retning i en spændvidde på 70 grader.

Endvidere er Dyson Pure Cool Me udstyret med et filter af aktivt kul og et HEPA-glasfilter, der opfanger 99,95 % af partikler i luften. Man er derfor med Dyson Pure Cool Me sikret ren og kølig luft i hjemmet på grund af den unikke Core Flow-teknologi.

Desuden støjer Dyson Pure Cool Me ikke meget under brug, da dens maksimale lydniveau er på 59 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Rengøringsvenlig og brugervenlig luftrenser med natfunktion 

Dyson Pure Cool Me er både en rengøringsvenlig og brugervenlig luftrenser. Modellen er nemlig nem at betjene med den medfølgende fjernbetjening, så man ikke engang behøver at stå lige ved siden af modellen, hvis man skal tænde, slukke eller indstille den.

Der er desuden mulighed for at tjekke alt lige fra tilstande til filterlevetid og luftstrømshastigheden på luftrenserens LCD-skærm.

Når det kommer til rengøringen, vil de indbyggede indikatorer viser, hvornår filteret skal udskiftes. Det er nemt at udskifte filteret, hvilket sørger for, at luften altid er ren i hjemmet.

Sidst men ikke mindst kommer Dyson Pure Cool Me med en natfunktion, hvor man kan indstille søvntimeren fra 15 minutter og op til 9 timer.

Fordele

 • Meget støjsvag
 • Præcis kontrol af luftstrømmens retning
 • Nem at indstille
Ulemper

 • Har få kontroller på selve ventilatoren
 • Har ingen automatisk indstilling

Her kan du se en præsentationsvideo af Dyson Pure Cool Me. Videoen er produceret af Dyson:


Philips Series 2000i AC2889/10 – Få fuld kontrol over denne luftrenser med smart app

✅ “Bedste køb” hos det britiske magasin Which.co.uk
✅ 4 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler Coop.dk
✅ 4,9 stjerner ud af 5 hos den danske forhandler Elgiganten.dk
✅ 4,4 stjerner ud af 5 hos Pricerunner.dk

Philips Series 2000i AC2889 10

Få den bedste luftkvalitet med Philips Series 2000i AC2889/10. Denne luftrenser både renser og overvåger luftkvaliteten i dit hjem, så du kan få det mest optimale indeklima.

Which.co.uk udnævner denne model til en brillant luftrenser, der let klarer opgaverne. Den kombinerer effektiv luftrensning med smarte funktioner, som du kan tilgå via den praktiske og overskuelige app.

Hos Coop.dk giver forbrugerne denne luftrenser fra Philips roser med på vejen. De fremhæver den nemme betjening, den smarte app til fjernstyring, og at den ”gør hvad den skal”, som en forbruger skriver. En anden forbruger pointerer, at det kunne være fordelagtigt med en ekstra funktion, hvor luftrenseren kunne køre faste programmer på bestemte tider af døgnet.

Intelligent luftsensor registrerer behovet

Med den indbyggede intelligente Aerasense-luftsensor kan Philips Series 2000i AC2889/10 opfange, hvornår det vil være mest hensigtsmæssigt at rense luften. Den registrerer luftkvalitet i realtid og viser det på et allergenindeks, der går fra 1 til 12 – fra godt til dårligt indendørsklima.

Det er smart, hvis du ikke selv kan vurdere, hvornår luften trænger til en rensning. Denne model anbefales af Astma- og allergiforbundet, hvis du bøvler med høfeber eller allergier, hvor det er vigtigt at hygiejnen er i top.

Det praktiske display på luftrenseren gør det let at overskue forskellige oplysninger om luftkvaliteten, og har du brug for dybere viden, så kan du tilslutte den smarte Air Quality-app. I app’en kan du få det fulde overblik over luftkvaliteten og følge med i eksempelvis pollenniveauerne.

Ekstra høj kapacitet og effektivitet

Philips Series 2000i AC2889/10 scorer højt i CADR-tests, Clean Air Delivery Rate, hos Which.co.uk. Den renser luften effektivt for i særdeleshed støv og røg, men den er også god til at filtrere pollen fra. Med 3 integrerede filtre i alt er det let at sikre helt ren luft:

🔴 Forfilteret fanger de største partikler såsom støv og hår
🔴 Kulfilteret opfanger dårlige lugte og gasser
🔴 HEPA-filteret fjerner de allermindste partikler i luften

Der er derfor ekstra fokus på at sikre luft og indeklima i allerhøjeste kvalitet, hvis du vælger denne model.

Ulemperne ved Philips Series 2000i AC2889/10 fremhæver Which.co.uk også. Det kan være besværligt at skifte filtrene, så de sidder korrekt efterfølgende. Derudover er det ønsket, at der følger en mere udførlig brugermanual med.

Philips Series 2000i AC2889/10 vs. markedet

Hvis du har et større rum, der skal renses, så er Philips Series 2000i AC2889/10 et oplagt valg. Denne luftrenser har en ekstra stor kapacitet, så du kan rense luften i rum på op til 79 kvm. Det er højt i forhold til andre modeller i denne luftrenser testoversigt.

Derudover er denne model let at kontrollere med både et praktisk display og en medfølgende app, hvorfra du kan kontrollere luftrenseren. Det gør det nemt at holde tjek på og styre luftkvaliteten, så du altid har et godt indeklima i dit hjem.

Fordele

 • Er velegnet til personer med allergi og astma
 • Kan kontrolleres ved hjælp af Apples stemmestyringsprogram ‘Siri’
 • Er god til at frafiltrere pollen og cigaretrøg
Ulemper

 • Filtrene skal udskiftes jævnligt

 


Philips AC2889/10 – luftrenser fra anerkendt producent og med tilhørende app

✅ 4,6/5 stjerner af forbrugerne på Amazon.de
✅ Positiv anmeldelse på Testberichte.de

Philips AC2889

AC2889/10 fra Phillips er en meget effektiv luftrenser, der er ideel til mellemstore og store rum. Den er udstyret med tre filtre, nemlig et forfilter, et aktivt kulfilter og et HEPA-filter.

Forfilteret fanger større partikler som støv og hår, det aktive kulfilter filtrerer lugte og gasser og HEPA-filteret fjerner de allermindste partikler. Tilsammen renser de tre filtre luften på en naturlig måde uden at afgive skadelige restprodukter såsom ozon.

Luftrenseren er udstyret med sensorer, der måler luftkvaliteten i dit hjem, og automatisk indstiller den til den optimale rensning. 

Der er fem forskellige ventilatorhastigheder, du kan indstille den på efter behov. Nogle af dem er næsten helt lydløse.

Det er ikke underligt at AC2889/10 fra Phillips både er populær blandt forbrugerne og eksperterne. Testberichte.de har kåret den som vinder af deres test og på Amazon.de får luftrenseren også gode anmeldelser. Der er tale om et kvalitetsprodukt fra et meget anerkendt mærke.

Anbefalet af Astma- og allergiforbundet

AC2889/10 fra Phillips er velegnet til dig, der lider af allergier eller astma, og den anbefales af Astma- og allergiforbundet.

Luftrenseren filtrerer partikler og allergener fra luften, og gør den renere og sundere. Det lindrer også symptomer ved pollenallergi.

AC2889/10 vs. markedet

Med den tilhørende app Air Matters kan du følge med i luftkvaliteten i dit hjem og styre AC2889/10 luftrenseren, uanset hvor du er. App’en giver dig både informationer om forurening og pollen-niveauer, samt tips til at styre din eksponering.

Ikke alle luftrensere kommer med en app, og må derfor indstilles på et display på selve luftrenseren. App’en er altså en betydelig fordel ved AC2889/10 i forhold til andre luftrensere på markedet.

Fordele

 • Er velegnet til personer med allergi og astma
 • Kan kontrolleres ved hjælp af Apples stemmestyringsprogram ‘Siri’
 • Er god til at frafiltrere pollen og cigaretrøg.
Ulemper

 • Filtrene skal udskiftes jævnligt.

AC2889/10 – specifikationer
Max arbejdsområde: 79 m2
Effekt: 56 watt
Lydniveau min.: 32 dB(A)
Lydniveau max.: 64 dB(A)

 


Beurer LW 220 – populær luftrenser hos Amazon

  3,6 ud af 5 stjerner baseret på 23 brugeranmeldelser på Amazon

Beurer LW 220

Modellen Beurer LW 220 har ikke været inkluderet i en eksperttest, hvor modellen er blevet undersøgt i et laboratorium. Til gengæld er her tale om en brugerfavorit blandt køberne fra Amazon.

Vi har dertil set nærmere på adskillige brugeranmeldelser, hvorfra det tydeligt fremgår, at her er tale om er en velfungerende luftrenser.

2 i 1 model

Beurer LW 220 ligner mest en lille, tyk og firkantet kasse i en mørkegrå farve, og det er svært umiddelbart at se, at denne model gemmer på muligheden for at udføre mange forskellige opgaver.

Beurer LW 220 er nemlig en form for 2 i 1-model, idet denne model både fungerer som luftrenser og som luftfugter. Luftrenser-delen af modellen sørger for at rense luften og fjerne kilder til allergier såsom støv, pollen og dyrehår, men samtidig fjerner modellen også ubehagelige lugte fra for eksempel tobaksrøg.

Modellen kommer med 3 forskellige indstillinger alt efter, hvor beskidt luften er, og man kan let vælge imellem disse på det oplyste LCD-display.

Sikrer den bedste luftfugtighed

Beurer LW 220’s anden funktion er at kunne regulere luftfugtigheden. Modellen er skabt til at holde luftfugtigheden i hjemmet mellem 40 og 60 procent, hvilket er de optimale forhold, og det sikrer, at for eksempel levevilkårene for husstøvmider og andre allergifremkaldende partikler bliver så ringe som muligt.

En for fugtig luft kan nemlig give gode forhold, mens en for tør luft kan giver gener i slimhinder og dermed forværre for eksempel allergi. Denne maskine er skabt til at kunne rense luften i rum på op til 36 m2, så modellen vil både være ideel til soveværelset eller stuen.

Let at anvende og afhjælper allergi-symptomer, ifølge brugerne

Beurer LW 220 har modtaget mange gode brugeranmeldelser, hvor roserne af modellen går på mange forskellige aspekter. Flere af brugerne nævner dog, at modellen er utrolig brugervenlig, let at sætte op og derefter anvende.

Flere forbrugere nævner også, at de har anskaffet sig modellen for at kunne lindre allergi-symptomer hos familiemedlemmer, og at modellen rent faktisk har afhjulpet nogle af disse.

Flere brugere nævner desuden støjniveauet, som de synes er overraskende lavt, således at modellen ikke generer lydmæssigt.

Fordele

 • Enkel og firkantet model med oplyst LCD-skærm
 • 2 i 1-model, da modellen både renser luften og regulerer luftfugtigheden
 • Fjerner allergifremkaldende partikler
 • Mulighed for 3 forskellige indstillinger
 • Stille model
Ulemper

 • Vandniveausensoren er svær at fjerne og indsætte
 • Ventilatorbladene kan kun rengøres fra den ene side.

Beurer LW 220 – specifikationer:
🔴 Højde: 40,6 cm
🔴 Bredde: 35,6 cm
🔴 Dybde: 35,6 cm
🔴 Vægt: 6,8 kg
🔴 Kan dække: 36 m2
🔴 Mulighed for Wi-Fi: Nej
🔴 Antal hastigheder/indstillinger: 3

 


Blueair Classic 605 – Topkvalitets luftrenser til større rum

✅ “Bedste køb” hos det britiske magasin Which.co.uk
✅ 5 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler Elgiganten.dk
✅ “Godkendt af Astma- og Allergiforbundet” hos den danske forhandler Skousen.dk
✅ “Godkendt af Astma- og Allergiforbundet” hos den danske forhandler Whiteaway.dk
✅ 4 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Pricerunner.dk

Blueair Classic 605

Med Blueair Classic 605 får du en kraftfuld luftrenser, der kan arbejde i et område på helt op til 72 kvm. Du kan derfor bruge den i større rum såsom stuen, åbne kontorer eller lignende.

Which.co.uk har lavet en større test af luftrenseren Classic 605 fra Blueair. Her får den meget ros for dens effektivitet i deres CADR-test (Clean Air Delivery Rate), hvor den trods lavt energiforbrug er særdeles effektiv. Classic 605 scorer højt både i tests af pollen, støv og røg, hvor det smarte filter og effektive luftrenser let tager sig af urenhederne i luften.

Modellen er ikke kun populær i tests, men den scorer ligeledes gode anmeldelser af forbrugerne. Her giver forbrugerne luftrenseren 5 ud af 5 stjerner hos Elgiganten.dk, og den får 4 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Pricerunner.dk.

Patenteret HEPASilent-teknologi renser effektivt luften

Denne luftrenser er udstyret med et særlig filter. Med den patenterede HEPASilent-teknik fanges op mod 99,97% af alle partikler i luften helt ned til 0,3 mikrometer. Det fungerer med en kombination af både mekanisk og elektrostatisk filtrering.

Filtermedierne er derfor ikke helt så tætte som i andre modeller, men der slipper ikke noget forbi de effektive filtre i Blueair Classic 650. Samtidigt får du flere fordele ved, at filteret ikke er helt tæt. Luften skal ikke presses så hårdt gennem maskinens filtre, så du får en høj ydelse og meget lidt generende larm.

Certificeret med EnergyStar er du garanteret, at dette luftfilter ikke bruger unødvendig strøm, men derimod udnytter strømmen helt optimalt.

Støjniveau og smart app til styring

Støjniveauet er blevet testet hos Which.co.uk, hvor det for Classic 605 er fordelt, så den larmer allermest ved den højeste indstilling, mens du ikke vil blive generet af lyden af laveste indstilling. Det er dog almindeligt, at luftrenseren vil larme mere, når den skal arbejde hårdere.

Har du brug for at flytte rundt på denne luftrenser, så er den udstyret med hjul. Du kan derfor trille luftrenseren fra Blueair derhen, hvor du har behov for den.

På selve luftrenseren fra Blueair kan du aflæse forskellige informationer via LED-oplyste symboler. Det gør det let at holde styr på blæsehastigheden, WiFi-tilslutning og filterskifte.

Du kan slutte dit Wifi til denne model og bruge dine mobile enheder til at kontrollere luftrenseren med fjernstyring. Med den smarte Blueair Friend-app kan du let og enkelt tilgå kontrolpanel til hastigheden på luftstrømmen, intensiteten af LED-lyset, børnesikring mod pilfingre og natfunktion, der kører et automatisk natprogram.

Blueair Classic 605 vs. markedet

Denne luftrenser fra Blueair har den højeste kapacitet sammenlignet med andre modeller fra serien Classic. Der medfølger 3 seperate filtre og deres helt unikke Blueairs SurroundAir-teknologi.

Denne luftrenser er ifølge Which.co.uk en fantastisk god luftrenser, hvis du har budgettet til den. Det er nemlig ikke testoversigtens billigste model, og du skal derfor have råd til de smarte detaljer og funktioner, som denne model kommer med.

Fordele

 • Skaber en god og smart luftstrøm med high CADR og ACH
 • Kan tilkobles til WiFi
 • Avanceret teknologi som reducerer støjniveauet
 • Kan dække store rum på op til 775 kvadratmeter
Ulemper

 • Er relativ stor og tung
 • Har ikke integreret Smart-sensor

 

Hvem har brug for en luftrenser?

Når man taler om luftforurening og dårlig luft, så tænker man ofte på vores udendørs miljø og på os fra biler, fabrikker og skorstene. Til manges overraskelse, så er det dog ofte i vores eget hjem, at den dårlige luft er værst. Dårlig ventilation i hjemmet betyder at eksempelvis pollen, cigaretrøg, støvmider, kemikalier, pels allergener og andre irriterende stoffer ikke luftes ud, men derimod forbliver i huset. Er du udsat for dårligt indeklima i en længere periode, så kan dette både forårsage astma og allergi samt forværre eksisterende symptomer. Det er derfor vigtigt altid at lufte godt ud og derved sørge for at opretholde et godt indeklima.

Er det af den ene eller den anden årsag problematisk at opretholde et godt og sundt indeklima, eller døjer du særligt meget med astma eller allergi, så kan det for mange være en god løsning med en luftrenser. En luftrenser filtrerer partikler og urenheder i luften og kan derfor gøre livet lidt mere behageligt for nogle astmatikere og allergikere, når sygdommen er på sit værste.

Luftrensere kan halvere forekomsten af forurening fra cigaretrøg

Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) har i et projekt dokumenteret, at bor man eksempelvis i en etageejendom af ældre dato og med underboere som er rygere, så vil der sive så meget cigaretrøg op gennem sprækker i loft og gulv, at koncentrationen af ultrafine partikler i den overliggende lejlighed, vil give samme niveau af forurening, som hvis man boede op ad en stærkt trafikeret vej.

Samme projekt viser også, at luftrensere effektivt kan rense luften for netop forurening forårsaget af cigaretrøg og fjerne helt op til 50 % af de ultrafine partikler fra naboens rygning. Du kan læse mere om projektet og resultaterne her. Teknologisk Institut har ligeledes foretaget forskning på området og deres resultater stemmer overens med dem fra SBi. De peger også på positive resultater og på, at en luftrenser kan være særdeles effektiv til at rense luften for nano- og mikropartikler, afgivet fra cigaretter og også fra fyrfadslys. Du kan læse mere om deres resultater her.

Resultaterne ved luftrensere mod cigaretrøg har endda vist sig at være så effektive, at Hedensted og Sorø kommune har indført, at hjemmehjælpsbrugere der er rygere og ikke lufter tilstrækkeligt ud, skal have installeret en luftrenser i hjemmet. Tiltaget skal først og fremmest hjælpere borgere så de får et bedre indeklima i hjemmet, men også sørge for, at hjemmehjælpere ikke udsættes for unødvendig luftforurening, ved at arbejde i meget røgfyldte hjem. Du kan læse mere om tiltaget her.

Luftrensere, astma og allergi

God indendørs luftkvalitet er vigtigt – især hvis du har astma eller allergi. Først og fremmest skal du sørge for at have god ventilation og forsøge at fjerne det, som dine allergier reagerer på. I nogle tilfælde kan det også være fordelagtigt, at investere i en luftrenser.

Hvis du har astma eller allergi, så er det først og fremmest vigtigt at forsøge at opretholde et godt indeklima ved ofte at gøre rent og lufte ud. Eksempelvis bør du ifølge Astma-Allergi Danmark lufte ud med gennemtræk tre gange dagligt, ligesom de også påpeger, at nogle astmatikere og allergikere kan føle bedring, hvis de også anvender en luftrenser. Det er dog meget individuelt, hvordan en luftrenser opleves. Nogen oplever en bedring, men andre ikke mærker den store forskel. Husk altid, at en luftrenser ikke erstatter rengøring og udluftning – eller behandling med passende medicin.

Du skal være opmærksom på, at en luftrenser kun er i stand til at fjerne de partikler og det støv, som rent faktisk svæver i luften. En luftrenser er i stand til at rense luften for de partikler, som svæver længe i luften, men kan have begrænset effekt på eksempelvis allergier forårsaget af husstøvmider, pollen og dyreallergener, som er forholdsvis tunge partikler og derfor falder de hurtigt til jorden.

Påtænker du at anskaffe dig en luftrenser til at afhjælpe gener forårsaget af netop husstøvmider og pollen, så bør du være opmærksom på, at den først og fremmest afhjælper problemer med svævestøv og fine partikler som befinder sig i luften og altså ikke støv og andre irriterende stoffer, som allerede er ”landet” på jorden. Det er derfor meget individuelt, om folk mærker en bedring af deres astma og allergi ved brug af en luftrenser. Både fordi der er forskel på luftrenserne, men også fordi, at der er forskel på hvordan man oplever astma og allergi og hvad man reagerer på.

Vælger man at investere i en luftrenser, så bør man huske, at det altid at vigtigt lufte godt ud og derved sørge for at opretholde et godt indeklima. En luftrenser renser blot eksisterende luft, den sørger ikke for frisk luft. Ønsker man at anvende en luftrenser til at lette allergiske symptomer, så bør man især gå efter en model med et HEPA filter. Forskning peger nemlig på, at et HEPA-filter af god kvalitet kan rense luften for op imod 75% af grove støvpartikler og omkring 50% af de fine støvpartikler.


Sådan holder du luften ren i dit hjem

Ifølge det svenske forbrugerråd Råd & Rön, så tilbringer vi op imod 90% af vores tid indendørs og ofte i et dårligt indeklima. Især bidrager stearinlys, madlavning, rygning, lange brusebade og partikler fra plast og elektronik alle til at reducere kvaliteten af luften i vores hjem. I dag er er nye huse ofte meget energieffektive og godt isolerede, hvilket yderligere bidrager til et dårligt indeklima. Der opstår ganske enkelt en konflikt mellem det at spare energi og det at have en godt indeklima. Sørger man ikke selv for at lufte ud, så kommer der ingen ny luft ind i hjemmet og ifølge alle eksperter på området, så er det bedste du overhovedet kan gøre for dit indeklima ganske enkelt at lufte ud.

Ifølge Astma-Allergi Danmark, så bør du lufte ud med gennemtræk tre gange dagligt, ligesom du også bør lufte ud ved ”forurenede” aktiviteter, eksempelvis når du maler, bruger hårlak og parfume, tænder op i brændeovnen eller laver mad. Lider du af pollenallergi, så vær opmærksom på, at det stadigt er meget vigtigt at lufte ud med gennemtræk. Når det er sæson for den type pollen du er allergisk over for, så undgå at lufte ud midt på dagen, hvor der sædvanligvis er flest pollen i luften. Er det især støvallergi man lider, så kan man udover grundig udluftning også opnå meget ved at indrette hjemmet rengøringsvenligt og undgå for mange nips, møbler og gulvtæpper, hvor støvet kan lægge sig.

Hvordan virker en luftrenser?

Helt enkelt, så er en luftrenser i stand til at rense luften ved at fjerne partikler såsom støv, pollen, røg og andre irriterende stoffer. En luftrenser er i stand til at rense luften for de partikler, som svæver længe i luften, men den kan have begrænset effekt på eksempelvis husstøvmider, pollen og dyreallergener, som er forholdsvis tunge partikler og derfor falder hurtigt til jorden. Når først partikler har lagt sig på jorden, så er luftrenseren ikke i stand til at fjerne dem. Nogle luftrensere er også designet til at neutralisere lugte.

Der findes i alt fem forskellige typer luftrensere:

Ioniseringsapparater: fjerner partikler i luften, men ofte kun en meget lille del af den samlede partikelmængde i rummet, hvorfor effekten af denne metode kan være begrænset. Det er her vigtigt at bemærke, at luftrensere der benytter sig af denne metode kan danne ozon, som er sundhedsskadeligt og kan forårsage åndedrætsbesvær.

Luftrensere med elektrostatiske filtre: fjerner partikler som svæver i luften og ofte ganske effektivt. Det er her vigtigt at bemærke, at luftrensere der benytter sig af denne metode kan danne ozon, som er sundhedsskadeligt og kan forårsage åndedrætsbesvær. 

Luftrensere med partikelfiltre: partikelfiltre er fysiske filtre, som findes i forskellige kvaliteter. Filtrene sørger for at filtrere partiklerne i luften fra og det er naturligvis bedst, at anvende et filter i så god en kvalitet som muligt.

Luftrensere med gasfiltre: gasfiltre og kulfiltre er to betegnelser, som bruges om samme type filter. De fungerer på den måde, at de delvist opfanger gasser i filtret, mens de lader andre passere. Det er vigtigt, at man følger producentens anvisninger og husker at skifte filtret i luftrenseren regelmæssigt. Skifter man ikke filtret ofte nok så risikerer man, at nogle af de gasser som er blevet opfanget vil blive frigivet igen. 

Ozongenerator / Ozonluftrenser: denne type luftrenser bør udelukkende anvendes af fagfolk. Den bruges typisk til at fjerne lugte, eksempelvis røglugt efter brand. Vær opmærksom på, at denne type af luftrenser danner det sundhedsskadelige stof ozon, som kan give åndedrætsbesvær.

Luftrensere virker forskelligt og renser dermed også luften på forskellige måder. Der findes grundlæggende fire forskellige metoder, som en luftrenser kan anvende. Nogle modeller kombinerer flere af metoderne:

1) Elektrostatisk ionisering
2) Fotokemisk reaktion med UV-stråler
3) Ikke-termisk plasmareaktion med stærk strøm
4) Mekanisk ved at presse luft gennem filtre

Vær opmærksom på, at hvis du køber en luftrenser som benytter metode 1-3, så kan de muligvis udlede ozon. Det er derfor vigtigt, at du tjekker med forhandleren om dette er tilfældet. Du kan læse mere om de forskellige typer af luftrensere og deres rensningsmetoder her.

En anden fordel for astmatikere og allergikere kan være at undersøge om man kan få gavn af en luftfugter i hjemmet. Hvis du vil vide mere om luftfugtere, så kan du læse vores luftfugter guide der giver dig svar på hvor høj luftfugtigheden bør være i dit hjem, samt hjælper dig til at finde ud af om du kan have gavn af en luftfuger.


Dette bør du være opmærksom på, når du vælger din luftrenser

Når du skal vælge din luftrenser, så er det vigtigt at være opmærksom på, at nogle typer af luftrensere kan generere ozon, som er helbredsskadelig og kan give åndedrætsbesvær. Ifølge danske Bolius, som kalder sig for boligejernes videnscenter, så bør du kun anskaffe dig en luftrenser, hvis du har store problemer med svævestøv i luften og kun hvis almindelig rengøring og udluftning ikke er tilstrækkeligt.

Bolius peger desuden på, at luftrensere kan være dyre i energiforbrug, da det kræver meget energi for maskinen at presse luft gennem filtrene. Derfor bør luftrensere bruges med omhu og kun som en midlertidig løsning. Det er også vigtigt at huske, at filtrene i en luftrenser skal skiftes ofte, omkring hver 3-6 måned afhængig af model, ellers stopper luftrenseren med at fungere og i værste tilfælde, så kan den frigive skadelige stoffer tilbage i luften, fordi filtrene er fyldte. Så vær opmærksom på, hvor ofte filtrene skal skiftes og hvor meget et nyt filter koster. En billig luftrenser kan hurtigt blive en kostbar affære, hvis den anvender de dyreste filtre på markedet.


Sådan vedligeholder du din luftrenser

Sådan vedligeholder du din luftrenser

En luftrenser er smart, hvis man oplever problemer i hjemmet med dårlig luft, men for at modellen kan arbejde effektivt og have en lang levetid, så er det også vigtigt at rengøre, passe og vedligeholde modellen.

Her får du en række gode råd til vedligeholdelsen af luftrenseren:

Sluk for strømmen: Husk altid at slukke for strømmen og tage stikkontakten ud, før rengøringen af luftrenseren begynder. Er der skader på ledning eller strømtilførsel, så må produktet ikke anvendes.

Permanente filtre: Hvis ens model har et permanent filter, så skal det støvsuges omkring hver anden måned. Det er let og hurtigt gjort. Vask aldrig permanente filtre. Et permanent filter er designet til aldrig at blive udskiftet.

Præ-filter/før-filter: Nogle modeller har flere filtre og deriblandt et præ-filter eller før-filter. Det opfanger ofte store partikler og skidt og forlænger det permanente filters levetid. De fleste præfiltre er vaskbare. Tjek hvor beskidt det er hver 2.-3. uge. Hvis der er tydelige spor af støv og snavs, vask da filteret i hånden i varmt vand. Tilsæt gerne lidt sæbe.

Lad det herefter tørre og sæt det først tilbage i maskinen, når det er helt tørt – brug lufttørring efter at have duppet det med et rent håndklæde og aldrig maskintørring. Lad heller aldrig præfilteret sidde for længe i luftrenseren uden vask, da det vil ødelægge maskinens effektivitet. Hvis filteret er ødelagt, skift det da ud med et andet.

Luft til luftrenseren: Luftrenseren har også brug for luftcirkulation, så hold altid toppen af modellen fri og placér aldrig andre genstande her.

Pas på med rengøringsmidlerne: Vask aldrig luftrenseren med hverken vaskepulver, håndopvask, benzin, malingsfortynder, glasrens eller andre husholdningsmidler. Tør i stedet modellen af udvendigt med en blød, fugtig klud. Luftkanalerne kan støves af med en blød børste.

Temperaturen omkring luftrenseren: Luftrenseren bør kun arbejde i rum, hvor temperaturen ligger imellem 4 og 43 grader, da den hverken tåler frost eller hedeslag.


Guide: Vælg den rette luftrenser

Vælg den rette luftrenser

Ligesom med andre forbrugerprodukter, så findes der rigtig mange typer af luftrensere på markedet, og det kan være svært at finde ud af hvilken model, der passer bedst til ens individuelle behov.

Her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en luftrenser:

Type: Der findes både deciderede luftrensere og 2 i 1-modeller på markedet, som også kan fungere som luftfugter. Hvis man har problemer med at holde luftfugtigheden stabil i hjemmet, kan det være en ide at anskaffe sig en af 2 i 1-modellerne.

Filtre: Luftrensere med HEPA-filtre giver et meget rent resultat, hvor mere end 99 procent af skadelige partikler fjernes. Hvis der er allergikere i familien, så vil en luftrenser med et HEPA-filter være et godt og nødvendigt valg.

Røg og lugte: Nogle luftrensere kommer med filtre, der har særligt fokus på at neutralisere lugtgener fra for eksempel tobaksrøg. Hvis der ryges i hjemmet, kan dette være et godt valg.

Energiforbrug: Hvis der er allergikere eller rygere i hjemmet, så er det en god ide simpelthen aldrig at slukke for luftrenseren. Vælg derfor en energieffektiv model, så miljøet og økonomien ikke belastes unødvendigt.

Design: Man vil altid kunne se luftrenseren i rummet, så vælg en model der er pæn og ikke stikker ud, for hvis man forsøger at gemme den, så vil den ikke være nær så effektiv.

Størrelse: Luftrensere kommer i forskellige størrelser rent fysisk, så vælg en model der ikke har problemer med fysisk at være i rummet og derfor vil blive tildelt en uhensigtsmæssig placering – det vil forringe resultatet af luftrensningen.

Dækningsareal: Nogle luftrensere kan dække mange kvadratmeter, mens andre kun kan klare få. De fleste modeller til hjemmet kan rense luften i rum på op til omkring 35-40 kvadratmeter. Det svarer til soveværelset eller stuen. Hvis man har store problemer med kvaliteten af luften i hjemmet, kan man også anskaffe sig 2 modeller.

Funktioner: Det er forskelligt, hvor mange funktioner luftrenserne kommer med. Det kan være en god ide med en timer, så man kan programmere rensningen, og så vil det være et godt valg med en model, der har flere niveauer eller hastigheder – så kan man bedre tilpasse rensningen i forhold til kvaliteten af luften.

Moderne teknologi: De mest avancerede luftrensere kommer, som så mange andre elektroniske produkter til hjemmet, med Wi-Fi. Det betyder, at man kan styre luftrenseren via en app til telefonen. Det kan have sine fordele, da man så kan regulere rensningen af luften, mens man ikke er hjemme, men funktioner som denne koster ofte også en del ekstra.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Electrolux EAP150 – Effektiv luftrenser

Electrolux EAP150 luftrenser

Luftrenseren fra Electrolux renser effektivt luften i tre trin og fjerner herved op til 99,97% af alle støvpartikler, pollen, snavs og lugte. Modellen er yderst populær blandt brugerne, som især roser den for sin effektivitet samt hurtige og mærkbare ændring af luftkvaliteten, så snart at den bliver tændt. Flere brugere påpeger ligeledes, at den har et neutralt og elegant design, hvilket gør placeringen af apparatet nemt.

Modellen er velegnet til rum på op til 32kvm og har en indbygget sensor, som effektivt måler kvaliteten af luften i det lokale hvor den befinder sig. Luftkvalitetssensoren justerer automatisk blæserens hastighed og tilpasser den luftkvaliteten, så luften renses effektivt, indtil en optimal luftkvalitet er opnået.

Effektiv og elegant luftrenser og lydsvag drift

Sensoren måler kontinuerligt niveauet af forurenede stoffer i luften og giver besked, hvis den øger niveauet for rensning af luften. Modellen har i alt tre forskellige blæserniveauer, lav, medium og højt, som vælges afhængig af luftens kvalitet. Du kan manuelt justere indstillingerne på luftrenseren og derved yderligere sikre, at du altid har den bedste luftkvalitet i lokalet. Luftrenseren benytter et HEPA filter til at rense luften og den giver dig selv besked via en lille lampe, når det er tid til at skifte filtret. Ifølge producenten selv, så udleder Electrolux EAP150 ingen skadelig ozon. Udover er HEPA filter, så er modellen også udstyret med et aktivt kulfilter, som sørger for at fjerne dårlige lugte fra eksempelvis cigaretrøg.

Med Electrolux EAP150 får du altså en effektiv og elegant luftrenser, som er yderst nem at anvende. Ren luft og godt indeklima kan være en afgørende faktor, når det drejer sig om at få en god nattesøvn. Modellen her er særligt udviklet til at køre om natten og den er derfor yderst lydsvag og reagerer selv på de mindste ændringer i luftkvaliteten – uden at forstyrre din nattesøvn.


Woods Elfi-300

Woods Elfi300 air purifier

Modellen Woods ELFI-300 er en yderst effektiv luftrenser, som hurtigt skaber et sundere indeklima i dit hjem og kan anvendes i lokaler på op til 60kvm. Luftrenseren er både diskret og elegant og den kan derfor nemt placeres i de fleste rum uden de store problemer og gener.

Modellen har et meget lavt støjniveau på kun 25 dB og er derfor særligt velegnet til soveværelset. Til sammenligning, så går tærsklen for hvad der er hørbart ved 20 dB. Udover et lavt støjniveau, så har luftrenseren også et lavt energiforbrug, som yderligere gør den ideel til at køre over lange perioder – eksempelvis om natten. Alt afhængig af indstilling, så har luftrenseren et energiforbrug på mellem 4 og 25 W.

Woods Elfi 300 renser luften for skadelige partikler via det patenterede Active Ion HEPA filter som under brug oplades af luftrenseren. Derved tiltrækkes eksisterende ioniserede luftpartikler og på den måde renses luften. Under processen cirkuleres luften i rummet og trækkes gennem luftrenseren med en stille og energibesparende blæser. Modellens filter har, ifølge producenten selv, en filtreringskapacitet på 99.98% ned til partikelstørrelse 0,0003mm., hvilket er 50 gange mindre end bakterier. Hvis du udskifter dit Active Ion Hepa filter mindst én gang om året, så kan du få op til 10 års garanti på luftrenseren. Du kan læse mere om garantien på Woods’ egen hjemmeside.

Ingen ozon eller skadelige partikler

Selve kabinettet i luftrenseren og alle indre dele er udformet i pulverlakeret metal. Derved bliver der ikke afgivet nogle allergifremkaldende dampe fra blødgørende kemikalier, som der normalt anvendes i plastkabinetter, og du kan derfor trygt kan anvende luftrenseren uden at skulle bekymre dig om dette. Ifølge producenten selv, så bliver der ikke udledt skadeligt ozon fra luftrenseren og du kan derfor trygt anvende den.

Luftrenseren er designet til at stå frit i rummet og der medfølger ben til dette. Modellen har en trinløs ventilatorindstilling og kapacitet til at rense op til 300m3 luft i timen og derved effektivt skabe et renere og sundere indeklima, som er fri for luftbårne partikler såsom pollen og andre allergener. Har du også brug for at få fjernet lugtgener fra eksempelvis cigaretrøg, så er det muligt at tilkøbe et kulfilter til luftrenseren, som sørger for at fjerne alle lugtpartikler fra luften.

Fordele

 • Kapacitet til at rense 300m3 luft i timen
 • Egnet til rum på op til 60kvm
 • Meget lydsvag under brug
 • Lavt energiforbrug
 • Ingen udledning af ozon
Ulemper

 • Kan ikke kontrolleres ved hjælp af Google Home eller Siri

BLUEAIR Blue Pure 411 – smart og god luftrenser

✅ “Bedste mellemmodel” hos det amerikanske magasin Cnet.com
✅ Nummer #18 indenfor kategorien med 4,6 stjerner ud af 5 hos Pricerunner.dk
✅ Gennemsnitlig vurdering af det britiske magasin Which.co.uk
✅ ”Amazon’s valg” hos den britiske forhandler Amazon.co.uk

BLUEAIR Blue Pure 411

 

Denne simple og ligetil luftrenser Blue Pure 411 er ifølge Cnet.com et godt valg, hvor du får noget for dine penge. Der er både integreret partikel- og kulfilter i denne renser, hvor det aktive kulfilter fjerner ubehagelige lugte, luftbårne allergener og forurening.

Hos Pricerunner.dk er forbrugerne tilfredse med den smarte luftrenser, og den får hele 4,6 stjerner ud af 5. Det er derfor ikke kun testmagasiner, men også forbrugerne selv der sætter pris på den fikse luftrenser fra Blueair.

Intuitiv og let at få i gang

Which.co.uk har lavet en større test af denne luftrenser fra Blueair. Her får den ros for flere ting, mens den scorer meget gennemsnitligt i forhold til særligt støjniveau og brugervenlighed. Særligt det simple design og den intuitive udformning får roser med på vejen.

Det er ikke nødvendigt, at denne luftrenser står et specifikt sted i rummet, da der er lufthuller hele 360o rundt. Blueair Blue Pure 411 er let at flytte rundt på, hvis du skulle have behov for at rense luften andre steder i dit hjem. Du tager den bare med dig, sætter den i stikkontakten, og du er klar til at nyde ren luft lige meget, hvor du befinder dig i dit hjem.

Med kun en enkelt knap er dette luftfilter både let at bruge og intuitiv. Du kan derfor let og enkelt få sat filteret op og i gang. Når du skal skifte filter, så markerer luftrenseren det med lys i knappen.

Slankt og diskret design

Designet af Blueair Blue Pure 411 er lavet, så den er høj og slank uden for mange detaljer. Det omkransende sleeve til selve luftfilteret kan skiftes ud efter lyst og behov. Sleevet kan maskinvaskes, hvis det trænger. Du kan få sleevet i et utal af nuancer, hvis du leder efter en bestemt farve til dit hjem.

Blue Pure 411 roses af Which.co.uk for den smarte og kompakte størrelse, der er let at flytte rundt på. Den kan sagtens stå fremme, hvor den effektivt og hurtigt fjerner partikler fra særligt støv og røg.

Støjniveauet er ikke helt vildt lavt, men på den laveste indstilling får du et lydniveau på kun 17 dB. Det er lavt i forhold til andre modellers laveste indstilling, og det fungerer derfor optimalt, hvis du vil sove, mens luftrenseren kører.

Blueair Blue Pure 411 vs. markedet

Når det kommer til pollen, så viser testen fra Which.co.uk, at det ikke er her, at denne luftrenser brillerer. Derfor kan Blue Pure 411 ikke anbefales som den bedste løsning til dig, der lider af eksempelvis høfeber og ønsker en lindring med en luftrenser.

Cnet.com beskriver denne model som passende til rum på op til cirka 15 kvm, hvor du vil have filtreret luften så effektivt som muligt. I forhold til andre dyrere lignende modeller, så leverer dette luftfilter en meget mere aktiv renseproces og rækkevidde til en mere overskuelig pris.

Støjmæssigt er denne udgave meget middelmådig ifølge Cnet.com. Sammen med manglen på særlige funktioner såsom en timer eller lignende, så er støjniveauet det eneste, som Cnet.com kan sætte en finger på.

Fordele

 • Diskret og slankt design
 • Passer til et rum på op til 15 kvm
 • Brugervenlig og intuitiv
Ulemper

 • Filtrene skal udskiftes hver sjette måned

Soehnle Airfresh Wash 500 – multifunktionel luftrenser

Luftrenser med mange muligheder

 Soehnle Airfresh Wash 500

.
Modellen Soehnle Airfresh Wash 500 har ikke været inkluderet i eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage denne model med i vores artikel, idet her er tale om en luftrenser, der giver forbrugeren mange muligheder og valg.

Sikrer sund luft med 3 filtre

Soehnle Airfresh Wash 500 ligner mest af alt en lille kasse, men denne kasse kan afhjælpe problemer med luftkvaliteten i hjemmet. Modellen kan rense luften i rum på op til 35 m2, så det vil være oplagt enten at sætte modellen i soveværelset eller i stuen, da modellen også vil kunne klare at rense luften i et større rum.

For at kunne sikre en ordentlig rensning af luften er maskinen udstyret med 3 forskellige filtre, som består af henholdsvis et forfilter, et kulfilter og at HEPA-filter.

HEPA-filtre kendes normalt fra støvsugere, og sammen med de 2 øvrige filtre kan HEPA-filteret fjerne skadelige partikler såsom pollen, støv, hår og husstøvmider, men også neutralisere ubehagelige lugte.

Fugter også luften

Soehnle Airfresh Wash 500 er en form for 2 i 1-model, der ud over at rense luften også fugter den og dermed regulerer luftfugtigheden. Der findes nemlig en tromle i maskinen, der arbejder i vand, og her fugtes luften, før den sendes ud i rummet igen. Det giver en bedre rensning af luften og er mere effektiv mod allergifremkaldende stoffer.

Der findes yderligere en fugtighedsføler inden i modellen, som automatisk overvåger luftfugtigheden i rummet og justerer den løbende, så luften bliver så sund som mulig.

3 indstillinger

Soehnle Airfresh Wash 500 kommer med 3 indstillinger for intensitet, så man altid får renset og fugtet luften efter behov, og derudover findes også en timer, hvor man kan indstille modellen på forhånd.

Her kan man for eksempel vælge, hvilken luftfugtighed man ønsker, og når den er nået, så gør auto-sluk funktionen, at modellen selv slukker. Som en ekstra service kan maskinen desuden selv registrere, når det er tid til at skifte filteret, og herefter indikerer den det selv.

Fordele

 • Passer både til stuen eller soveværelset
 • Renser luften for allergifremkaldende partikler
 • Regulerer også luftfugtigheden for at skabe det bedste klima
 • Med 3 filtre, heriblandt et HEPA-filter
 • Intelligent model med indikatorer og timer
Ulemper

 • Gulvet skal være vandtæt

Soehnle Airfresh Wash 500 – specifikationer:
🔴 Højde: 49,8 cm
🔴 Bredde: 16,5 cm
🔴 Dybde: 5,4 cm
🔴 Kan dække: 35 m2
🔴 Mulighed for Wi-Fi: Nej
🔴 Antal hastigheder/indstillinger: 3


 

Woods Elfi-150 luftrenser

Woods Elfi 150

.
Denne luftrenser fra Woods er yderst lydsvag under drift og kan anvendes i lokaler på op til 30kvm. Den er særligt udviklet til brug i soveværelser og med et støjniveau på kun 25 dB, så er det ikke luftrenseren, som vil holde dig vågen om natten. Til sammenligning, så går tærsklen for hvad der er hørbart ved 20 dB. Udover et lavt støjniveau, så har luftrenseren også et lavt energiforbrug, som yderligere gør den ideel til at køre over lange perioder – eksempelvis om natten.

Woods Elfi-150 renser luften for skadelige partikler via det patenterede Active Ion HEPA filter, som under brug oplades af luftrenseren. Derved tiltrækkes eksisterende ioniserede luftpartikler og på den måde renses luften. Modellens filter har, ifølge producenten selv, en filtreringskapacitet på 99.98% ned til partikelstørrelse 0,0003mm., hvilket er 50 gange mindre end bakterier. Hvis du udskifter dit Active Ion Hepa filter mindst én gang om året, så kan du få op til 10 års garanti på luftrenseren. Du kan læse mere om garantien på Woods’ egen hjemmeside.

Elegant design og tryg anvendelse

Selve kabinettet og alle indre dele i luftrenseren er udformet i pulverlakeret metal. Det betyder, at der ikke bliver afgivet nogle allergifremkaldende dampe fra blødgørende kemikalier, som der normalt anvendes i plastkabinetter, og at du derfor trygt kan anvende luftrenseren uden at skulle bekymre dig om dette. Ifølge producenten selv, så bliver der heller ikke udledt skadeligt ozon fra luftrenseren og du kan derfor trygt anvende den, uden at bekymre dig om dette.

Luftrenseren har et enkelt og elegant design og kan monteres både på væggen eller bruges stående. Luftrenseren leveres som ophængsmodel, men hvis det ønskes, så kan man tilkøbe ben og dermed have den stående frit. Modellen har kapacitet til at rense op til 150m3 luft i timen og skaber derved effektivt et renere og sundere indeklima, som er fri for luftbårne partikler såsom pollen og andre allergener.

Med modellen fra Woods får du en enkel og elegant luftrenser, som effektivt renser luften og sørger for et godt indeklima. Luftrenserens design er desuden så neutralt, at du nemt kan placere den der hvor du ønsker uden, at den tiltrækker sig den store opmærksomhed.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Woods Elfi-150 samt en illustration af, hvor luftrenseren fungerer:

Electrolux EAP300

Electrolux EAP300

Med denne topmodel fra Electrolux får du en effekt luftrenser med ekstra stor kapacitet. Modellen er velegnet til rum på op til 70kvm og kan effektivt rense op til 335 m3 luft i timen.

Electrolux EAP300 renser luften med hele fire filtreringsstadier og en luftsensor, som overvåger kvaliteten af luften. Sensoren målet kontinuerligt niveauet af forurenede stoffer i luften og giver besked, hvis den øger niveauet for rensning af luften.

Modellen har i alt tre forskellige blæserniveauer, som vælges afhængig af luftens kvalitet. Du behøver derfor ikke bekymre dig om at indstille og justere luftrenseren – det klarer den selv, så du kan være sikker på, at dit indeklima er sundt og rent. Du kan også manuelt justere indstillingerne på luftrenseren og derved yderligere sikre, at du altid har den bedste luftkvalitet i lokalet. Luftrenseren benytter både et kulfilter og et HEPA filter til at rense luften og den giver dig selv besked via en lille lampe, når det er tid til at skifte HEPA filtret. Ifølge producenten selv, så udleder Electrolux EAP300 ingen skadelig ozon.

Effektiv rensning af lugte og højt filtreringsniveau

Luftrenseren er desuden forsynet med en lugtsensor og et kulfilter, som sikrer, at også generende lugte, såsom cigaretrøg, effektivt fjernes fra dit hjem. Modellen her er så effektiv, at filtreringsniveauet er på 99.97% og allergener såsom støvmider, dyrehår og pollen filtreres effektivt væk.

Designet er diskret og luftrenseren kan derfor placeres i de fleste rum uden, at indretningen og stilen ødelægges. Luftrenseren leveres også med en fjernbetjening, som giver dig mulighed for at kontrollere luftrenseren på afstand og yderligere giver dig frihed i forhold til placering.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilke luftrensere er blandt de bedste på markedet?

Nogle af de luftrensere, som er blandt de bedste på markedet, er blandt andet modellerne Dyson Pure Cool Me, Blueair Classic 605 og Philips Series 2000i AC2889/10. Modellerne har alle fået nogle gode anmeldelser af Forbrugsguiden, da de indeholder nogle smarte egenskaber, som gør dem praktiske i en travl hverdag.

Hvordan vælger jeg en luftrenser?

Når du skal vælge en luftrenser, er det vigtigt, at din indtænker størrelsen af det rum, som skal renses. Jo større rummet er, jo kraftigere skal luftrenseren være. Et trick er at vælge en luftrenser, som kan rense et 20-40 % større rum end det, som den skal bruges i.

Hvor mange timer skal en luftrenser være tændt pr. dag?

Du bør som udgangspunkt have din luftrenser tændt mindst 12 timer pr. dag, men hvis du ønsker det bedste resultat muligt, så bør luftrenseren være tændt alle 24 timer i døgnet. Det anbefales, da støv og andre partikler vil cirkulere på alle tidspunkter af døgnet.

Hvordan ved jeg, om jeg har brug for en luftrenser?

Et tegn på, at du har brug for en luftrenser, er, hvis luften i dit hjem virker tæt, tung eller har en dårlig lugt. Det kan indikere, at du har et dårligt indeklima evt. på grund af dårlig ventilation. Problemet vil dog blive løst med en luftrenser.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

PCworld.com 🇺🇸

Computermagasinet PCworld.com beskæftiger sig med alt inden for computer- og teknologiverdenen. Dette inkluderer blandt andet artikler, nyheder, information, tests og guides. Her har PCworld.com testet luftrenseren Dyson Pure Cool Me, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Stuff.tv 🇬🇧

Stuff.tv er et britisk testmagasin, der blandt andet skriver anmeldelser af elektroniske forbrugerprodukter. Her har Stuff.tv testet luftrenseren Dyson Pure Cool Me, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Techadvisor.co.uk 🇬🇧

Techadvisor.co.uk er et britisk teknologimagasin, der skriver om emner vedrørende teknologi og elektronik. Techadvisor.co.uk har blandt andet fokus på at levere guides, informative artikler samt tests og anmeldelser. Her har Techadvisor.co.uk testet og anmeldt Dyson Pure Cool Me, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

Testberichte.de 🇩🇪

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der samler forskellige tests og forbrugeranmeldelser, som de analyserer. Herefter danner eksperterne en mening vedrørende det specifikke produkt og giver det til sidst en samlet karakter. Her har Testberichte.de testet og anmeldt Beurer LR 310, som de har givet en god anmeldelse. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er et britisk testmagasin, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og tests af elektroniske forbrugerprodukter. Dette gør de for at hjælpe forbrugerne med at tage et informeret valg ved køb af et nyt produkt. I denne omgang har Trustedreviews.com testet og anmeldt luftrenseren Dyson Pure Cool Me, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐

Denne Luftrenser Guide er baseret på både anmeldelser fra eksperter og forbrugere. Hos nogle af luftrenserne har vi taget et kig på forbrugernes anmeldelser for at finde ud af, hvad de er glade for og mindre glade for ved de specifikke modeller.

Vi har anvendt forhandlere såsom Amazon.de. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne af de forskellige luftrensere, kan der nedenfor findes links til de brugeranmeldelser, vi har taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Beurer LR 310 hos Amazon.de.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme