Luftfugter Guide 2020 – Find de bedste luftfugtere her

2

En luftfuger kan være et glimrende værktøj til at forbedre dit indeklima og komme tør luft til livs. Mange oplever især i vinterhalvåret flere gener, som en luftfugter nemt kan reducere.

Et tørt indeklima kan medføre gener såsom tørre øjne, slimhinder og luftveje. Mens nogle mennesker knapt nok mærker generne, så kan det for andre betyde stort ubehag. Lider du endvidere af astma eller allergi, så er et godt indeklima særligt vigtigt og ifølge eksperter på området, så kan luftfugtere være et yderst effektivt værktøj til at overkomme åndedrætsgener og tørre slimhinder, forårsaget at netop tør luft.

Nedenfor finder du en gennemgang af nogle af de bedste luftfugtere på markedet netop nu. Ingen af modellerne har indgået i officielle tests, da der simpelthen ikke er lavet nogen for luftfugtere. I stedet har Forbrugsguiden kigget nærmere på, hvad forskellige allergiorganisationer og eksperter anbefaler og hvad de mener, at man bør opmærksom på, når man investerer i en luftfugter.

I denne artikel får du: 
🔸 Gennemgang af de bedste luftfugtere på markedet netop nu
🔸 En guide der viser dig, hvad du børe overveje inden du investerer i en luftfugter
🔸 En guide til at opnå et godt indeklima

De bedste luftfugtere

I nedenstående sektion finder du et udvalg af de bedste luftfugtere på markedet. Vi har undersøgt brugeranmeldelser hos en lang række forhandlere, og har her samlet de modeller der får de bedste anmeldelser af brugerne.


Beurer LB88 Luftbefugter

Beurer LB88 luftbefugter

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
641,00 Kr. 0,00 Kr. 641,00 Kr. Læs mere
693,00 Kr. 0,00 Kr. 693,00 Kr. Læs mere
693,00 Kr. 0,00 Kr. 693,00 Kr. Læs mere
929,00 Kr. 0,00 Kr. 929,00 Kr. Læs mere
989,00 Kr. 0,00 Kr. 989,00 Kr. Læs mere
1.449,00 Kr. 0,00 Kr. 1.449,00 Kr. Læs mere
1.449,00 Kr. 0,00 Kr. 1.449,00 Kr. Læs mere
881.249,00 Kr. 0,00 Kr. 881.249,00 Kr. Læs mere

 

Denne stilfulde luftfugter fra Beurer er både kompakt, kraftfuld og særdeles stille under brug. Den benytter sig af en helt ny ultralyds befugtningsteknologi, som giver både hygiejnisk og bakteriefri vandfordampning. Den er desuden særdeles effektiv og har en dampafgang på hele 550 ml. i timen.

Modellen er velegnet til værelser på op til 48kvm og så har den en aftagelig vandtank på 6 liter, så du nemt kan fylde tanken når den er tom. Vandtanken er desuden gennemsigtig så det er nemt at se, hvornår der skal fyldes nyt vand på. Skulle du glemme at fylde tanken, så slukker Beurer LB88 af sig selv, så du skal ikke være bekymret for hvorvidt luftfugteren tager skade af at køre med tom tank eller for unødvendigt strømforbrug.

Beurer LB88 benytter sig af en særlig fordampningsteknologi, der via ultralyd producerer en vanddamp der er både en ren, duftfri og bakteriefri. Ønsker du at tilføje vanddampen duft, så er dette muligt med en af Beurers aromapuder. Der medfølger 15 puder med maskinen og de er alle duftfri.

Beurer LB88 aroma puderDette giver dig mulighed for at tilsætte lige præcis den duft du selv ønsker til puden. Aromapuden vædes nemt med den duft du ønsker og derefter indsættes den i et lille kabinet i luftfugteren. Bemærk venligst, at vandopløselige olier egner sig bedst til puderne. Ønsker du netop at fylde dit hjem med duften af æteriske olier, så er det også langt mere sikkert at anvende Beurer LB88 end en oliebrænder.

Lydsvag drift og effektiv antikalk beskyttelse

Som standard medfølger der 15 antikalk-puder, som beskytter din luftfugter mod forkalkning, samt en rengøringsbørste.  Bor du i et område med meget kalkholdigt vand, så kan der tilkøbes yderligere et filter til maskinen. Brug af meget kalkholdigt vand i en luftfugter kan være usundt, da vandet har et forhøjet mineralindhold og når vandet bliver frigivet som damp, så kan mineralerne blive forvandlet til en slags støv, som også bliver frigivet i luften. Dette undgås dog nemt ved at tilkøbe et filter.

Udover at komme din sundhed til gode, så er et filter også med til at vedligeholde luftfugteren, da de reducerer forekomsten af kalkaflejringer der hvor dampen blæses ud.

Traditionelt set har luftfugtere været både store og støjende, men med denne model fra Beurer, der får du en lille og kompakt model som er så lydsvag, at du også kan anvende den om natten. Beurer GmbH har stået for innovative produkter af høj kvalitet inden for sundhed og velvære i mere end 96 år og denne luftbefugter er bestemt ingen undtagelse. Der ydes 3 års garanti på modellen og den fås både i en sort og hvid variant.

Udvalgte fordele ved Beurer LB88:
🔵 Ren, duftfri og bakteriefri damp
🔵 6 liters aftagelig vandtank
🔵 Mulighed for brug af aromapuder
🔵 Automatisk sluk når vandtanken er tom
🔵 Nem og trinløs regulering af dampen

Nedenfor kan du se en kort præsentationsvideo af Beurer LB88:

https://www.youtube.com/watch?v=W7DWDblVesg

Philips AC4080/10 Air Combi 

Philips AC4080:10 Air Combi

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.799,00 Kr. 0,00 Kr. 3.799,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra Philips er en kombineret luftfugter og luftrenser. Den både renser luften og fjerner luftbårne allergener samtidigt med, at den sørger for at bevare den ideelle luftfugtighed i rummet. På grund af sine kombinerede funktioner med både rens og fugt, så er denne model særligt velegnede til hjem med allergikere.

Modellen er velegnet til rum på op til 45kvm og er udstyret med et kombineret HEPA og aktivt karbonfilter, som sørger for fjernelse af støv, pollen, gasser og bakterier i det rum hvor den befinder sig. Modellen har desuden en 3-trins indikator, som via en lille lampe tydeligt viser luftkvalitetsniveauet.

Philips AC4080-10 Air Combi - lamperEt blåt lys indikerer god luftkvalitet, lilla indikerer moderat kvalitet og en rød lampe indikerer dårlig luftkvalitet. En indbygger sensor måler luftkvaliteten og vælger automatisk den relevante farve til luftkvaliteten. Modellen giver dig også mulighed for selv at indstille, hvor følsom sensoren skal være. Dette kan især være nyttigt, hvis du lider af overfølsomhed overfør luftbårne partikler såsom pollen. Luftkvalitetsføleren har tre indstillinger; ekstrafølsom, følsom og standard. Alle indstillinger og knapper er nemt tilgængelige øverst på apparatet.

Effektiv filtreringsteknologi og timerfunktion

En 3-trins blæserhastighed gør det muligt at justere luftstrømmen efter eget valg og modellens effektive filtreringsteknologi stopper bakterier, calcium og andre partikler fra vandet, så du ikke behøver at bekymre dig om skadelige partikler i luften.

Luftfugteren er også udstyret med en timer, hvor du med intervaller på 1, 4 og 8 timer kan lade apparatet køre. Når den forudbestemte tid er gået, slukker apparatet automatisk. Generelt, der kører luftfugteren med en god og høj hastighed, så du får en konstant damp og opretholdelse af den indendørs luftfugtighed, så du undgår tør hud og tørre øjne.

Med Philips AC4080/10 Air Combi får du en effektiv luftrenser og luftfugter, som mindsker forekomsten af bakterier i luften og samtidigt sørger for at opretholde et godt indeklima og et sundt niveau af luftfugtighed.

Selvom modellen er en kombineret luftfugter og luftrenser, så er det også muligt kun at anvende den som luftrenser. Dette gøres nemt ved at tømme vandtanken og derefter deaktivere luftfugterfunktionen direkte på apparatet.

Udvalgte fordele ved Philips AC4080/10 Air Combi:
🔵 Kombineret luftrenser og luftfugter
🔵 Særligt egnet til hjem med allergikere
🔵 Sensor som måler luftkvaliteten
🔵 Mulighed for timer-funktion

Du kan her se en præsentation af luftfugteren. Videoen er udarbejdet af Philips:

https://www.youtube.com/watch?v=erlzLfddrBs

DYSON AM10

 DYSON AM10

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.401,00 Kr. 0,00 Kr. 3.401,00 Kr. Læs mere
3.401,00 Kr. 0,00 Kr. 3.401,00 Kr. Læs mere
3.990,00 Kr. 0,00 Kr. 3.990,00 Kr. Læs mere

 

Med denne model fra Dyson får du en intelligent klimakontrol, som sørger for at skabe et behageligt indeklima i dit hjem. Alt efter hvor kraftigt en luftstrøm du ønsker, så kan du med denne model få helt op til 18 timers uafbrudt anvendelse. Vandtanken har en kapacitet på 3 liter og luftfugteren er indrettet således, at den kan bruges effektivt både sommer og vinter. Om vinteren kan den indstilles til at udsende en hygiejnisk dis til fugtning af luften, mens den om sommeren kan indstilles til at udsende en kraftig luftstrøm til køling af rummet. Med denne model får du altså en alsidig luftfugter der kan bruges hele året.

Dyson AM 10 remoteTil forskel fra mange andre modeller af luftfugtere, så betjenes Dyson modellen nemt med en fjernbetjening. Med fjernbetjeningen kan du både styre hvor kraftig luftstrømmen skal være og hvor højt fugtningsniveauet skal være. Modellen er velegnet til rum på op til 16kvm og så har den desuden en timer, som kan indstilles til mellem 15 minutter eller 9 timer.

Patenteret renseteknologi og indbygget klimakontrol

Vandet i luftfugteren bliver udsat for ultraviolet lys via en særlig patenteret renseteknologi. Rensecyklussen er på hele tre minutter og den sørger ifølge producenten for, at 99,9% af alle bakterier i vandet bliver dræbt, herunder også E.coli bakterier. Du kan derfor trygt indånde dampen fra luftfugteren.

Modellens særlige klimakontrol måler både temperaturen og luftfugtigheden og regulerer begge, så der skabes et så optimalt og behageligt indeklima som muligt. Hele processen sker på den måde, at luftfugteren trækker luft ind og herefter måler temperatur og luftfugtighed og dernæst blæses der renset luft ud, som projekteres ud i hele rummet ved hjælp af Dysons særlige Air Multiplier teknologi. Modellen skaber samtidigt også en kraftig luftstrøm, så den rensede og fugtede og en hygiejnisk dis jævnt fordeler sig i hele rummet.

Dyson AM10 er særligt egnede til hjem med astmatikere og allergikere og modellen er en af de eneste luftfugtere på markedet, som er godkendt af britiske Skin Health Alliance.

Udvalgte fordele ved Dyson AM10:
🔵 Dobbelt funktion hele året rundt
🔵 Op til 18 timers uafbrudt anvendelse
🔵 Særligt egnet til hjem med astmatikere og allergikere
🔵 Effektiv renseteknologi der dræber 99.9% af bakterier i vandet
🔵 Indbygget temperatur- og luftfugtighedsmåler


Philips HU4813/10

Philips HU481310 luftfugter

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.041,00 Kr. 0,00 Kr. 1.041,00 Kr. Læs mere
1.041,00 Kr. 0,00 Kr. 1.041,00 Kr. Læs mere

 

Philips HU4813/10 er skabt til at sikre, at indeklimaet bliver så godt som muligt, således at man slipper for at øjne og hud tørrer ud. Philips HU4813/10 er en cylinderformet luftfugter i sort og sølv, der ikke gør meget væsen af sig. Derfor vil den heller ikke tiltrække sig for meget opmærksomhed i hjemmet. Philips HU4813/10 er en af de lidt dyrere luftfugtere på markedet, men til gengæld får man også en avanceret luftfugter af høj kvalitet med Philips HU4813/10.

Værn mod bakterier

Philips HU4813/10 er til for at skabe et sundt og bakteriefrit indeklima, og derfor er modellen udstyret med det smarte NanoCloud-system, som sikrer, at der spredes 99 procent færre bakterier i hjemmet. Som en bonus er dette system også energi-effektivt.

Philips HU4813/10 kan fugte luften i et rum på op til 44 m2 med en vandtank på 2 liter, og den enkle fordampningsproces fungerer ved, at tør luft trækkes gennem luftfugteren. Derefter tilsættes vanddamp, og den nu fugtigere luft forlader igen modellen og beriger rummet med et bedre klima.

God fordeling af den fugtige luftluftfugter fra Philips HU4813 10

Når luften er blevet fugtet igennem på Philips HU4813/10, sørger et 360 graders design for, at den fugtigere luft spredes over hele rummet, og samtidig sørger systemet for, at der ikke udsendes for meget fugtet luft ét sted, således at der kommer damppletter.

Med et lydniveau på 34 dB er der med Philips HU4813/10 tale om en meget stille luftfugter, som man stort set ikke hører. Dog vil motoren altid give lidt lyd fra sig, og det kan være en gene, hvis man ønsker at placere sin luftfugter i soveværelset. Derfor er Philips HU4813/10 udstyret med en sleep-funktion, hvor modellen kører med et minimalt støjniveau samt har slukket alle lamper.

Philips HU4813/10 har ydereligere en timer, som man kan indstille til at køre i et bestemt antal timer ad gangen, hvorefter den automatisk slukker. Her kan man vælge imellem 1, 4 og 8 timer.

Udvalgte fordele ved Philips HU4813/10:
🔵 Avanceret luftfugter
🔵 NanoCloud-system sikrer bakteriefrit indeklima
🔵 360 graders design som sikrer jævn spredning
🔵 Stille model med sleep-funktion
🔵 Med programmérbar timer

Du kan her se en præsentation af Philips 2000 serie, hvilket HU4813/10 er en del af:

https://www.youtube.com/watch?v=HmBwTRP8140

Blueair Aware

Blueair Aware luftfugter

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.480,00 Kr. 0,00 Kr. 1.480,00 Kr. Læs mere
1.480,00 Kr. 0,00 Kr. 1.480,00 Kr. Læs mere

 

Blueair Aware er en intelligent og avanceret luftsensor, som også ligger mod den høje ende af prisskalaen. Til gengæld får man rigtig høj kvalitet for pengene med denne model, som kan foretage rigtig mange forskellige målinger. Blueair Aware er også en flot luftfugter i et højt slankt design i en pæn hvid farve, som ikke ødelægger hjemmets unikke stil. Her er mere tale om en klima-måler end en egentlig luftfugter.

Registrerer flere parametre

Blueair Aware fungerer som en luftsensor, der kan registrere forurenende stoffer såsom luftbårne partikler (f.eks. sod, pollen, røg og allergener fra dyrehår), gasser og flygtige organiske forbindelser (som formaldehyd og benzen) i luften på flere parametre, så man som beboer sikres det mest fordelagtige indeklima.

Blueair Aware viser alle disse data på en stor, oplyst LED-indikator – ønsker man mere detaljerede informationer, kan man downloade en tilhørende app, som i realtid kan registrere rummets kvalitet. Denne app kaldes Blueair Friend app’en, og udover oplysninger om indendørsklimaet kan den også oplyse om udendørsluftens kvalitet via målestationer, som er placeret over hele verden. Dermed kan man med Blueair Aware følge med i mere end blot hjemmet.

Også temperaturmålerluftfugteren fra Blueair Aware

Blueair Aware kan som nævnt både måle indendørsklimaet og klimaet udendørs, men derudover har denne model også en temperaturmåler samt en måler for luftfugtighed. Disse informationer kan også aflæses via ens smartphone i realtid, hvis man downloader app’en, således at man altid har et overblik over situationen omkring indeklimaet.

Hver gang klimaet bliver forringet i hjemmet, informerer Blueair Aware om dette, så problemerne kan afhjælpes. Blueair Aware tilbyder også information omkring tidligere målinger, idet modellen er udstyret med historik-funktion, der via grafer kan vise, hvordan klimaet har være samme dag, den sidste uge eller den sidste måned.

Blueair Aware er en bærbar model med en vægt på kun 0,4 kilo, og derfor kan den flyttes rundt, hvis man ønsker at foretage målinger i forskellige rum. Placerer man den i soveværelset, er det muligt at indstille modellen til nat-modus.

Udvalgte fordele ved Blueair Aware:
🔵 Målingsstation med luftsensor
🔵 Kan registrere forskellige forurenende stoffer, som gør indeklimaet dårligt
🔵 Mulighed for at downloade tilhørende app for flere muligheder
🔵 Kan også måle klimaet udendørs
🔵 Med temperatur- og fugtighedsmåler

Du kan her se en præsentation af luftfugteren. Videoen er produceret af Blueair Aware:

https://www.youtube.com/watch?v=nWgs37oFWCc


Stadler Form Oskar luftfugter

Stadler Form Oskar

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
971,00 Kr. 0,00 Kr. 971,00 Kr. Læs mere
971,00 Kr. 0,00 Kr. 971,00 Kr. Læs mere

 

Denne luftfugter er en af de mest energivenlige på markedet. Den sørger effektivt for et bedre indeklima samtidigt med, at den holder sit energiforbrug på et absolut minimum.

Oskar kan anvendes i rum på op til 40kvm og har en vandtank med en kapacitet på 3,5 liter. Modellen har integreret hygrostat, som anvendes til overvågning og styring af luftfugtigheden, og derved sikrer det mest optimale indeklima. Luftfugteren er meget stille under brug og kan derfor nemt anvendes både om dagen og om natten. Modellen har endda en decideret nattefunktion, hvor lyset i luftfugteren dæmpes, så det ikke forstyrrer din nattesøvn. Skulle vandtanken løbe tør for vand under brug, så slukker luftfugteren automatisk. Så du behøver ikke bekymre dig om, at motoren tager skader ved at køre på tom tank eller at elregningen løber løbsk, hvis du ønsker at bruge luftfugteren om natten.

Stadler form oskar opfyldningAntibakterielt vandfilter og damp med duft

Modellen har desuden et antibakterielt vandfilter som sørger for, at alle bakterier bliver absorberet og derved ikke spredes i dit hjem. Når tanken er løbet tør for vand, så fyldes den nemt via en lille låge i siden på luftfugteren. Hvis du ønsker det, så er det også muligt at tilsætte duft til den vanddamp som spredes fra luftfugteren. Den ønskede duft tilsættes nemt i et lille duftkabinet, se eventuelt videoen herunder for en demonstration.

Med Stadler Form Oskar luftfugter får du en elegant, kompakt og effektiv luftfugter, som sørger for at skabe det bedste indeklima til dit hjem.

Udvalgte fordele vedStadler Form Oskar luftfugter: 
🔵 Rækkevidde på op til 40kvm
🔵 Mulighed for tilsætning af duft
🔵 Meget energivenlig
🔵 Nattefunktion
🔵 Indbygget hygrostat

Nedenfor kan du se en kort præsentationsvideo af Stadler Form Oskar: 

https://www.youtube.com/watch?v=G3LszeLrcr8&feature=youtu.be

Beurer LB 44

Gode brugeranmeldelser

Beurer LB 44

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
398,00 Kr. 0,00 Kr. 398,00 Kr. Læs mere
479,00 Kr. 0,00 Kr. 479,00 Kr. Læs mere
589,00 Kr. 0,00 Kr. 589,00 Kr. Læs mere
619,00 Kr. 0,00 Kr. 619,00 Kr. Læs mere
679,00 Kr. 0,00 Kr. 679,00 Kr. Læs mere

 

Beurer LB 44 er en luftfugter, der har fået gode anmeldelser fra forbrugerne. I de forskellige brugeranmeldelser kan det ses, at forbrugerne især er vilde med modellens brugervenlighed samt ydeevne. Ifølge brugeranmeldelserne kan der ikke umiddelbart findes nogle ulemper ved modellen.

Luftfugteren Beurer LB 44 er produceret i farven hvid. Desuden er modellen fremstillet i et diskret design, der gør, at den sagtens kan placeres i hjemmet uden at forstyrre indretningen.

Ved brug af denne luftfugter udløser vibrationer små dråber fra vandoverfladen, hvorefter ventilatorens luftstrøm fører den befugtede luft ud i det rum, hvor man har placeret den.

Lydsvag model med praktiske funktioner

Beurer LB 44 betegnes som værende en lydsvag model, hvorfor der også er mulighed for at benytte sig af den i soveværelset. Den er nemlig forsynet med mikro-fin ultralyds automatisering, hvilket hjælper med at reducere modellens lydniveau.

Udover at være en lydsvag model, så er Beurer LB 44 forsynet med flere praktiske funktioner. Den kommer blandt andet med en autosluk-funktion. Det vil sige, at hvis luftfugterens tank bliver tom, så slukker den helt automatisk.

Luftfugteren er egnet i alle former for rum op til 25 m2 og kan tilføre 7,2 liter fugt i døgnet. Desuden er den forsynet med en aftagelig vandtank, hvor der er plads til i alt 2.8 liter. Vandstanden er synlig i tanken, så man har mulighed for at følge med i, hvornår den er ved at være tom. Befugtningsoutputtet er på op til 220 ml/h.

Lavt energiforbrug med trinløs indstilling

Med Beurer LB 44 får man en luftfugter med et lavt energiforbrug. Energiforbruget er på 25 Watt, hvorfor den sagtens kan bruges uden, at man skal bekymre sig om en alt for høj elregning.

Endvidere kommer Beurer LB 44 med en trinløs indstilling, der gør det nemt at indstille og justere maskinen afhængig af ens behov.

Luftfugteren vejer lige under 1,5 kilo, hvorfor man nemt og hurtigt kan rykke rundt på den, hvis man ønsker, at den skal bruges i flere rum.

Ved køb af luftfugeren medfølger der en rensebørste med mulighed for at tilkøbe mere tilbehør, hvis det ønskes.

Udvalgte fordele ved Beurer LB 44:
🔵 Lavt energiforbrug
🔵 Lydsvag model, der kan bruges i soveværelset
🔵 Autosluk-funktion
🔵 Aftagelig vandtank


Hace MJS-401

Hace MJS-401

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
399,00 Kr. 0,00 Kr. 399,00 Kr. Læs mere
485,00 Kr. 0,00 Kr. 485,00 Kr. Læs mere
570,00 Kr. 0,00 Kr. 570,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere

 

Hace MJS-401 er en luftfugter, der kan hjælpe med indeklimaet i hjemmet. Luftfugteren kan holde luftfugtigheden på et behageligt niveau, så det er nemmere at trække vejret.

Luftfugteren er fremstillet i et kompakt og anonymt design, hvorfor den vil passe ind i de fleste rum. Det betyder også, at det er nemt at rykke rundt på den, hvis man ønsker at anvende den i flere forskellige rum.

Luftbefugter med stor kapacitet og et lavt energiforbrug

Hace MJS-401 er forsynet med en stor kapacitet, da den passer i rum op til 40 m2. Den er derfor velegnet til mange rum såsom et soveværelse, en stue, et køkken eller et børneværelse.

Derudover har Hace MJS-401 en effekt på 30 Watt. Det betyder, at energiforbruget er lavt, hvorfor den ikke vil forbruge meget el på eksempelvis et år.

Vandtanken har en kapacitet på 3,5 liter. Det betyder, at der går en god rum tid, før tanken igen skal fyldes med vand.

Lydsvag luftfugter med beroligende natlampe

Modellen Hace MJS-401 er en ultrasonisk koldluftbefugter, der betegnes som værende forholdsvis lydsvag, da dens lydniveau er på cirka 35 dB. Det betyder, at den ikke vil forstyrre, når den er i brug, hvorfor man også kan anvende den i soveværelset.

Endvidere er Hace MJS-401 forsynet med en beroligende natlampe. Natlampen har et diskret og blåt lys, der virker beroligende, hvilket kan være en fordel i forhold til nattesøvnen.

Takket været luftbefugterens trinløse og mekaniske fugtighedsindstilling er den ligeledes nem at anvende.

Timer-funktion og begrænset vedligeholdelse

Ved køb af Hace MJS-401 får man en luftfugter, der kommer med en timer-funktion. Med timer-funktionen er der mulighed for selv at styre, hvornår luftfugteren skal være aktiv. Når tanken er tom, vil modellen vise, at det er tid til en påfyldning.

Hace MJS-401 er en fleksibel luftfugter, der ikke kræver særlig meget vedligeholdelse. Luftfugteren er nemlig udstyret med et keramisk filter, der trækker kalk ud af hårdt vand, så man undgår kalkbelægninger. Derudover modvirker filteret også bakterievækst.

Yderligere kommer Hace MJS-401 med en trinløs hygrostat samt en gennemsigtig tank, der er nem at fylde vand på samt at rengøre. I og med tanken er gennemsigtig er det ligeledes nemt at se, hvor meget vand der er tilbage.

Udvalgte fordele ved Hace MJS-401:
🔵 Timer-funktion
🔵 Beroligende natlampe
🔵 Gennemsigtig vandbeholder på 3,5 liter
🔵 Keramisk filter


Beurer LB 37

Beurer LB 37

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
420,00 Kr. 0,00 Kr. 420,00 Kr. Læs mere
431,00 Kr. 0,00 Kr. 431,00 Kr. Læs mere
431,00 Kr. 0,00 Kr. 431,00 Kr. Læs mere
539,00 Kr. 0,00 Kr. 539,00 Kr. Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere

 

Beurer LB 37 er en praktisk og brugervenlig luftfugter, der kommer med en aftagelig 2 liters vandtank. Der er mulighed for at se selve vandniveauet på beholderen. Desuden egner den sig til at være i rum på op til 20 m2 og kan forstøve op til 200 ml/h. Den er derfor ideel til mindre rum såsom et køkken eller et soveværelse.

Modellen befugter luften via ultralyd, der sender små dråber fra vandoverfladen ud i rummet med hjælp fra en ventilator, der kan findes inde i selve luftfugteren. På den måde vil luften blive befugtet, hvilket kan hjælpe med indeklimaet i hjemmet.

Energivenlig luftfugter med natfunktion

Luftfugteren Beurer LB 37 sørger for både en energibesparende og lydsvag forstøvning på grund af dens ultralydsforstøvning. Beurer LB 37 er nemlig en energivenlig model med et lavt energiforbrug, da dens effekt er på 20 Watt.

Derudover kommer Beurer LB 37 med en natfunktion. Når natfunktionen er slået til, så kører maskinen på det laveste niveau. Desuden vil lyset i knappen være slukket, så man ikke bliver generet af hverken lys eller lyd. Det betyder, at der også er mulighed for at anvende modellen i soveværelset.

Kompakt model med fordampningsniveauer og autosluk

Luftfugteren er både elegant og kompakt, hvorfor der er mulighed for at placere den i de fleste rum i hjemmet uden, at den vil forstyrre indretningen. Den vejer desuden kun lidt over 1 kilo, hvilket betyder, at man nemt kan flytte rundt på den, hvis man vil afprøve eller have den i flere rum i hjemmet.

Beurer LB 37 kommer med 2 fordampningsniveauer. Derudover er luftfugteren trinløs justerbar, så man selv kan indstille modellen alt efter behov.

Endvidere er Beurer LB 37 forsynet med funktionen autosluk. Autosluk-funktionen gør, at modellen pr. automatik vil slukke, når vandbeholderen er tom.

Mulighed for brug af aromaolier

Ved køb af Beurer LB 37 er der mulighed for at gøre brug af aromaolier. Man kan nemlig tilkøbe diverse aromaolier, der skal anvendes med de ’aroma-puder’, der medfølger ved køb af modellen. Aromaolier kan bruges, hvis man ønsker at tilføre en bestemt duft i hjemmet.

Ved blot at påføre et par dråber på de medfølgende puder, vil luftfugteren herved sprede duften ud i rummet.

Der medfølger en børste til rengøring, og der er også mulighed for at tilkøbe filtre til kalkholdigt vand, så man undgå kalkbelægninger.

Udvalgte fordele ved Beurer LB 37:
🔵 Natfunktion
🔵 Mulighed for brug af aromaolier
🔵 Energivenlig model
🔵 Autosluk-funktion


Har du brug for en luftfugter?

Når du varmer dit hjem op, så bliver luften automatisk mere tør, hvilket kan føre til et generende indeklima. Også klimaanlæg, som mange nok kender fra deres arbejdspladser, kan skabe et indemiljø med en særdeles tør luft. Det er ikke kun os mennesker som plages af den tørre luft, også møbler og planter trives langt bedre i høj luftfugtighed. Det gør ingen forskel, hvilken kilde du anvender til varmen, da både radiatorer, varmepumper og brændeovne har den samme effekt. Et tørt indeklima kan medføre gener såsom tørre øjne og hud samt tørre slimhinder og mens nogle mennesker knapt nok mærker generne, så kan det for andre betyde stort ubehag.

Især om vinteren er luften i vores hjem og på vores arbejdsplads ekstra tør, hvilket for nogle kan lede til ubehag i næse og svælg. Tør luft kan derfor være til stor irritation for dit åndedrætssystem og forværre eksisterende problemer – også selvom du ikke har nogle medicinske problemer. En måde hvorpå man kan komme både den tørre luft og tilhørende gener til livs, er naturligvis ved at gøre luften mindre tør. Ifølge lungespecialister, så kan en luftfugter være et yderst effektivt værktøj til at overkomme åndedrætsgener, forårsaget at netop tør luft. Brug af luftfugter kan især lindre kronisk løbende næse, symptomer på høfeber, udbrud af astma og allergi, tør hals og problemer med tilstoppet næse.

En luftfugter gør helt enkelt luften mere fugtig og derved bliver det lettere for en person med astma, allergi eller en luftvejsinfektion at trække vejret, ligesom mange vil opleve, at deres slimhinder er mindre tørre.

Lider du af astma eller allergi, så er et godt indeklima særligt vigtigt. Når man taler om luftforurening og dårlig luft, så tænker man ofte på vores udendørs miljø og på os fra biler, fabrikker og skorstene. Ifølge Norges Astma- og Allergiforbund, så er det dog ofte i vores eget hjem, at den dårlige luft er værst.

Dårlig ventilation i hjemmet betyder at eksempelvis pollen, støv, røg, støvmider, kemikalier, pels allergener og andre irriterende stoffer ikke luftes ud, men derimod forbliver i huset. Er du udsat for dårligt indeklima i en længere periode, så kan dette både forårsage astma og allergi samt forværre eksisterende symptomer. Det er derfor vigtigt altid at lufte godt ud og derved sørge for at opretholde et godt indeklima.

Er det ikke nok blot at lufte ud, så kan en luftrenser der filtrerer partikler og urenheder i luften, ifølge den svenske organisation Astma- & Allergilinjen, gøre livet lidt mere behageligt for nogle astmatikere og allergikere, når sygdommen er på sit værste. I kombination med luftrenseren kan man så anvende en luftfugter, som yderligere sørger for at optimere indeklimaet.

En luftfugter frembringer nemlig damp som absorberes ind i luften i det rum hvor den bliver spredt og derved tilføres der fugt til både hud, næse, åndedrætssystem, planter og møbler.

Hvis du vælger at gøre brug af en luftfugter, så kan det være en god idé at holde øje med luftfugtigheden på et hygrometer – som netop måler luftfugtigheden. Ligesom luften ikke må blive for tør, så er det heller ikke godt, hvis den bliver for fugtig. For høj luftfugtighed kan føre til gunstige forhold for mider, bakterier og mug i hjemmet, hvilket kan forårsage eller forværre allergiske symptomer.

Vælger man at investere i en luftfugter, så er det vigtigt at skifte vand ofte og sørge for, at alle filtre og selve apparatet er rent, så du undgår bakterier og mug. Vanddamp fra en beskidt luftfugter kan nemlig føre til astma og allergisymptomer hos selv raske mennesker og i værste tilfælde kan det medføre lungeinfektioner.

En luftfugter kan altså være en særlig god ide, hvis du oplever gener, såsom tørre øjne og hud eller tørre slimhinder og luftveje, som følge af et tørt indeklima.


Hvor høj bør luftfugtigheden være i hjemmet?

Helt enkelt, så er luftfugtighed et mål for, hvor meget vanddamp luften indeholder. Det er vanskeligt at sige præcist hvilket niveau af luftfugtighed som er det bedste, men ligesom for lav luftfugtighed kan medføre store gener, så kan for høj en luftfugtighed i hjemmet også være et problem. Høj luftfugtighed kan nemlig medføre flere alvorlige ting såsom skimmelsvamp og fugtskader, ligesom det også kan give hovedpine og allergi. Så vælger du at investere i en luftfugter, så bør du være opmærksom på, hvad fugtniveauet i dit hjem er.

Ifølge Bolius, så bør fugtigheden i hjemmet ligge under 40-45 procent om vinteren, mens den om sommeren bør ligge under 60-65 procent. Med et hygrometer kan du nemt måle fugtigheden i luften og justere den herefter. Det er helt afgørende for din trivsel i hjemmet, at luftfugtigheden ligger på et optimalt niveau. Bliver niveauet for højt, så kan det give grobund for både husstøvmider og i værste tilfælde skimmelsvamp.

Bolius har fem gode råd til hvordan du bedst opretholder en god luftfugtighed i hjemme:

1) Luft ud med gennemtræk flere gange dagligt – Udluftning er noget af det bedste du kan gøre, for at holde fugt ude af din bolig.

2) Luft ekstra godt ud, når fyringssæsonen begynder – Møbler, tæpper og gulve optager i løbet af sommeren fugt fra luften. Når det bliver vinter og luftfugtigheden falder, så afgiver møblerne fugt, for igen at komme i balance med luften.

3) Luft godt ud i vaskerummet – Både tørretumblere og vaskemaskiner afgiver rigtigt meget fugt.

4) Undgå uopvarmede rum – Når varm luft kommer ind i et uopvarmet rum, så stiger luftfugtigheden og der kan dannes kondens.

5) Giv luften fri passage i aftræk og ventiler – Sørg for at dine udluftningskanaler er rene og velfungerende

Du kan læse mere om ovenstående punkter og flere gode råd til et godt indeklima på Bolius’ egen hjemmeside.

Det danske Astma og Allergiforbund pointerer også vigtigheden af, at din boligs luftfugtighed ikke bliver hverken for høj eller for lav. Det kan nemlig være en helt afgørende faktor for din trivsel, at der er den rette mængde fugt i luften. Årsagen til, at tør luft er så dårlig for dine allergier er, at det irriterer dine næsepassager og potentielt kan føre til en sinus infektion.

Tør luft kan desuden få din krop til at producere mere slim end nødvendigt, hvilket kan være særligt generende, hvis du har astma. Som nævnt ovenfor, så kan meget fugt give gunstige vilkår for husstøvmider og i værste tilfælde skimmelsvamp. Så det gælder det om at ramme den helt rette balance, hvorfor det anbefales også at investere i et hygrometer, hvis du investerer i en luftfugter.

Gode råd til brug af luftfugter

Ligesom meget tør luft kan medføre et dårligt indeklima, så kan for høj luftfugtighed også medføre et dårligt indeklima. Hvis du anvender en luftfugter bør du holde øje med selve luftfugtigheden i rummet, så den ikke bliver for høj. Flere modeller af luftfugtere har indbyggede hygrostater, som måler luftfugtighed, og hvis ikke det er tilfældet, så kan de erhverves for relativt få penge i diverse byggemarkeder.

Rengøring af din luftfugter er et andet vigtigt punkt. Alt afhængig hvilke filtre og rengøringssystemer din luftfugter har, så bør den rengøres ofte, da der kan vokse bakterier i stillestående vand. Sørg for at skifte vand hyppigt og for at alle filtre er rene. Damp fra en beskidt luftfugter kan føre til astma og allergi lidelser og i værste tilfælde luftvejsinfektioner. Du kan læse flere gode råd til anvendelse af en luftfugter i hjemmet her.

En anden fordel for astmatikere og allergikere kan være at undersøge om man kan få gavn af en luftrenser i hjemmet. Hvis du vil vide mere om luftrensere, så kan du læse vores luftrenser guide der giver dig svar på hvor disse spørgsmål.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse