Luftfugter Guide 2020 – Find de bedste luftfugtere her

2

En luftfuger kan være et glimrende værktøj til at forbedre dit indeklima og komme tør luft til livs. Mange oplever især i vinterhalvåret flere gener, som en luftfugter nemt kan reducere.

Et tørt indeklima kan medføre gener såsom tørre øjne, slimhinder og luftveje. Mens nogle mennesker knapt nok mærker generne, så kan det for andre betyde stort ubehag. Lider du endvidere af astma eller allergi, så er et godt indeklima særligt vigtigt og ifølge eksperter på området, så kan luftfugtere være et yderst effektivt værktøj til at overkomme åndedrætsgener og tørre slimhinder, forårsaget at netop tør luft.

Nedenfor finder du en gennemgang af nogle af de bedste luftfugtere på markedet netop nu. Ingen af modellerne har indgået i officielle tests, da der simpelthen ikke er lavet nogen for luftfugtere. I stedet har Forbrugsguiden kigget nærmere på, hvad forskellige allergiorganisationer og eksperter anbefaler og hvad de mener, at man bør opmærksom på, når man investerer i en luftfugter.

I denne artikel får du: 
🔸 Gennemgang af de bedste luftfugtere på markedet netop nu
🔸 En guide der viser dig, hvad du børe overveje inden du investerer i en luftfugter
🔸 En guide til at opnå et godt indeklima

Luftfugter Guide 2020 – Her er de 10 bedste luftfugtere

I nedenstående sektion finder du et udvalg af de bedste luftfugtere på markedet. Vi har undersøgt brugeranmeldelser hos en lang række forhandlere, og har her samlet de modeller der får de bedste anmeldelser af brugerne.


Soehnle Airfresh Hygro 500

✅ Anbefalet af det tyske testmagasin Testsieger.de
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Soehnle Airfresh Hygro 500

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.114,00 Kr. 0,00 Kr. 1.114,00 Kr. Læs mere
1.500,00 Kr. 0,00 Kr. 1.500,00 Kr. Læs mere
1.500,00 Kr. 0,00 Kr. 1.500,00 Kr. Læs mere

.
De to tyske testmagasiner Testsieger.de og Testberichte.de har testet og anmeldt Soehnle Airfresh Hygro 500, som har fået henholdsvis en anbefaling samt 4 ud af 5 stjerner.

Begge ekspertkilder er begejstrede for luftfugteren på grund af dens lave lydniveau samt effektive ydeevne. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Soehnle Airfresh Hygro 500 er temmelig dyr i forhold til andre modeller.

Sikrer et behageligt indeklima, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Soehnle Airfresh Hygro 500 en luftfugter, der ”fungerer godt til normal brug i hjemmet”. Eksempelvis skriver eksperterne fra Testsieger.de, at luftfugteren ”er for alle, der sætter pris på et behageligt indeklima inden for deres egne fire vægge”.

De fremhæver ydermere, at Soehnle Airfresh Hygro 500 ”ikke støjer meget” og har ”flere individuelle justeringsmuligheder, hvilket er et stort plus”. Eksperterne fra Testberichte.de har også testet luftfugteren. De hæfter sig ved, at ”håndteringen er super nem” samt, at ”den fungerer rigtig godt”. De er dog mindre vilde med prisen.

Hygiejnisk og effektiv luftfugter

Med Soehnle Airfresh Hygro 500 får man en luftfugter med en forstøverteknologi, der sikrer en hygiejnisk og effektiv luftfugtning uden at opvarme vandet eller producere synlig vandforstøvning. Den suger tør luft ind, filtrerer luften og skiller støvpartikler fra. Til sidst tilføjes nye friskvandsmolekyler til luften.

Soehnle Airfresh Hygro 500 overvåger hele tiden luftens fugtighed og viser sine data på LCD-displayet. Det er også muligt at indstille luftfugteren manuelt i tre forskellige trin, når det kommer til blæserhastigheden og mængden af fugt i rummet.

Velegnet til rum på op til 50 m2

Soehnle Airfresh Hygro 500 har en aftagelig vandtank med en kapacitet på 4,9 liter. Det gør, at den er velegnet til rum på op til 50 m2. I og med at vandtanken er aftagelig, er det nemt både at fylde samt rense den.

Når den ønskede luftfugtighed er nået i rummet, eller hvis vandtanken er tom, vil Soehnle Airfresh Hygro 500 slukke automatisk. Samtidigt er det muligt at forudindstille befugtningsvarigheden i op til 12 timer med timer-funktionen.

Sidst men ikke mindst viser luftfugteren, når det er tid til at skifte filtret. Herved skal man ikke bekymre sig om, hvorvidt det er tid til dette eller ej.

Udvalgte fordele ved Soehnle Airfresh Hygro 500:
🔵 Timer-funktion
🔵 Stor vandtank
🔵 LCD-display
🔵 Forstøverteknologi
🔵 Muligt at indstille luftfugteren i tre forskellige trin

Her kan du se en præsentationsvideo af Soehnle Airfresh Hygro 500. Videoen er produceret af Soehnle: 

https://www.youtube.com/watch?v=PvaOjmQ-oCY

Philips AC2729

✅ God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de 
✅ 4.2 ud af 5 stjerner hos onlinemagasinet Breathequality.com

Philips AC2729

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.795,00 Kr. 0,00 Kr. 2.795,00 Kr. Læs mere
2.795,00 Kr. 0,00 Kr. 2.795,00 Kr. Læs mere
2.795,00 Kr. 0,00 Kr. 2.795,00 Kr. Læs mere
2.842,00 Kr. 0,00 Kr. 2.842,00 Kr. Læs mere
3.799,00 Kr. 0,00 Kr. 3.799,00 Kr. Læs mere

.
Philips AC2729 er blevet testet og anmeldt af det tyske magasin Testberichte.de og onlinemagasinet Breathequality.com. Begge ekspertkilder er begejstrede for luftfugteren, som de har givet henholdsvis en god bedømmelse og 4,2 ud af 5 stjerner.

I deres anmeldelser skriver de, at de især er glade for luftfugterens smarte funktioner og fremragende sensor. Dog nævner eksperterne også, at de er mindre vilde med, at Philips AC2729 er forsynet med en kort strømforsyningsledning.

Luftfugter med smarte funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Philips AC2729 en ”god luftfugter”, der opfylder de flestes behov, når det kommer til et bedre indeklima i hjemmet. Eksempelvis skriver eksperterne fra Testberichte.de, at den er ”velegnet til større rum” og er ”lavet til at kunne bortfiltrere selv små partikler”, hvilket de mener er en fordel.

Dette er eksperterne fra Breathequality.com enige i og fremhæver ydermere, at Philips AC2729 er forsynet med ”flere smarte funktioner”, som kun gør oplevelsen med denne model endnu bedre. Samtidigt mener de, at luftfugteren har ”en fantastisk sensor”. De forklarer dog, at modellen har ”en forholdsvis lav blæsereffekt i forhold til prisen”.

Fjerner op til 99,97 % af alle allergener

Med Philips AC2729 får man en luftfugter, der sikrer et bedre indeklima, da den fjerner 99,97 % af alle allergener samt modvirker tør luft i rum på op til 65 m2. Samtidigt bortfiltrerer modellen bakterier og vira.

Derudover kommer Philips AC2729 med en NanoCloud-teknik, der giver en fordampningsproces på op til 500 ml vand pr. time. Sensorer måler ligeledes luftkvaliteten og vælger automatisk den bedste indstilling til luftrensning.

Oplysninger om luftkvaliteten vises i realtid via en lysindikator samt et allergiindeks fra 1 til 12. Herved kan man være sikker på, at luften i hjemmet altid er ren og sund. Når luftfugteren er i gang, er den ekstra stille, så den forstyrrer ikke hverken om dagen eller om natten.

Flere praktiske indstillinger

Philips AC2729 er forsynet med flere praktiske indstillinger såsom automatiske indstillinger og forudindstillede luftfugtighedsniveauer.

Mens man med de tre automatiske indstillinger – normal, allergen og natindstilling – selv kan vælge indstilling efter ønske og behov, er det ydermere muligt at forudindstille luftfugteren efter den ønskede luftfugtighed.

Når den ønskede luftfugtighed er nået, vil modellen automatisk slå til eller fra for at bevare dette niveau. Man kan også vælge både luftrensning og luftfugtning eller kun at rense luften, hvis der er brug for dette.

Sidst men ikke mindst er Philips AC2729 forholdsvis kompakt, hvorfor den ikke fylder meget. Den har ligeledes fire hjul, så den kan flyttes rundt på uden problemer.

Udvalgte fordele ved Philips AC2729:
🔵 Automatiske indstillinger
🔵 Forudindstillede luftfugtighedsniveauer
🔵 NanoCloud-teknik
🔵 Fjerner 99,97 % af alle allergener
🔵 Bortfiltrerer bakterier og vira


Soehnle Airfresh Clean 300

✅ Anbefalet af det tyske testmagasin Testsieger.de
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Soehnle Airfresh Clean 300

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
978,00 Kr. 0,00 Kr. 978,00 Kr. Læs mere
1.008,80 Kr. 0,00 Kr. 1.008,80 Kr. Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere

.
Soehnle Airfresh Clean 300 er blevet testet og anmeldt af de to tyske testmagasiner Testsieger.de og Testberichte.de, der har givet luftfugteren henholdsvis en anbefaling samt 5 ud af 5 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for modellens brugervenlighed, mærkbare resultater og lave lydniveau. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Soehnle Airfresh Clean 300 ikke viser luftkvaliteten i det pågældende rum.

Overbevisende produkt til relativt små penge, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Soehnle Airfresh Clean 300 ”en vidunderlig luftfugter”, hvor eksperterne fra Testsieger.de skriver, at ”det er et overbevisende produkt til relativt små penge”.

De forklarer, at de ”især er imponerede over brugervenligheden, de hurtigt mærkbare resultater samt, at den er yderst stille”.

Disse betragtninger er eksperterne fra Testberichte.de enige i og fremhæver ydermere, at Soehnle Airfresh Clean 300 giver ”en god værdi for pengene”, da den ”tilbyder en absolut rimelig ydeevne”. Dog nævner de også, at luftfugteren sommetider kan ”lugte en smule af plastik”.

Luftfugter med 3-lags filtersystem

Med Soehnle Airfresh Clean 300 får man en luftfugter, hvor luftrensningen fungerer gennem et 3-lags filtersystem.

Dette system består af et præ-filter, et EPA-filter samt et aktivt kul-filter, som fjerner op til 99 % af allergener og forurenende stoffer. Herved er man sikret en effektiv luftrensning, der bortfiltrerer både lufte, vira, bakterier, pollen, dyrehår, støvmider m.m.

Når luften er renset i dette filtersystem, bliver den gennemlyst af UV-stråler, som dræber de sidste bakterier. Dette resulterer i et rent og sundt indeklima. Luften blæses ud igen efter rensningen, hvor den fordeles jævnt i hele rummet.

Mulighed for at indstille maskinen efter behov

Soehnle Airfresh Clean 300 er en praktisk luftfugter, der er forsynet med tre effektniveauer og en timer-funktion på to, fire og otte timer. På den måde kan man selv tilpasse varigheden og intensiteten af luftrensningen alt efter ønske og behov.

Derudover kommer Soehnle Airfresh Clean 300 med en nattilstand, der gør, at luftfugteren slukker for displayet og arbejder ekstra lydløst, så man ikke bliver forstyrret, når man sover. Er nattilstanden ikke slået til, vil displayet være oplyst.

Luftfugteren renser op til 170 kubikmeter luft pr. time, hvorfor den kan rense luften i rum på op til 30 m2. Sidst men ikke mindst fortæller maskinen automatisk hvornår, at det er tid til at udskifte filtret, så luften forbliver ren.

Udvalgte fordele ved Soehnle Airfresh Clean 300:
🔵 Tre effektniveauer
🔵 Timer-funktion
🔵 UV-stråler, der dræber de sidste bakterier
🔵 3-lags filtersystem
🔵 Nattilstand

Her kan du se en præsentationsvideo af Soehnle Airfresh Clean 300. Videoen er produceret af Soehnle: 

https://www.youtube.com/watch?v=wF0oFCScYDQ

Beurer LB88 Luftbefugter

Beurer LB88 luftbefugter

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
639,00 Kr. 0,00 Kr. 639,00 Kr. Læs mere
648,00 Kr. 0,00 Kr. 648,00 Kr. Læs mere
719,00 Kr. 0,00 Kr. 719,00 Kr. Læs mere
719,00 Kr. 0,00 Kr. 719,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere
1.249,00 Kr. 0,00 Kr. 1.249,00 Kr. Læs mere

.
Denne stilfulde luftfugter fra Beurer er både kompakt, kraftfuld og særdeles stille under brug. Den benytter sig af en helt ny ultralyds befugtningsteknologi, som giver både hygiejnisk og bakteriefri vandfordampning. Den er desuden særdeles effektiv og har en dampafgang på hele 550 ml. i timen.

Modellen er velegnet til værelser på op til 48kvm og så har den en aftagelig vandtank på 6 liter, så du nemt kan fylde tanken når den er tom. Vandtanken er desuden gennemsigtig så det er nemt at se, hvornår der skal fyldes nyt vand på. Skulle du glemme at fylde tanken, så slukker Beurer LB88 af sig selv, så du skal ikke være bekymret for hvorvidt luftfugteren tager skade af at køre med tom tank eller for unødvendigt strømforbrug.

Beurer LB88 benytter sig af en særlig fordampningsteknologi, der via ultralyd producerer en vanddamp der er både en ren, duftfri og bakteriefri. Ønsker du at tilføje vanddampen duft, så er dette muligt med en af Beurers aromapuder. Der medfølger 15 puder med maskinen og de er alle duftfri.

Beurer LB88 aroma puderDette giver dig mulighed for at tilsætte lige præcis den duft du selv ønsker til puden. Aromapuden vædes nemt med den duft du ønsker og derefter indsættes den i et lille kabinet i luftfugteren. Bemærk venligst, at vandopløselige olier egner sig bedst til puderne. Ønsker du netop at fylde dit hjem med duften af æteriske olier, så er det også langt mere sikkert at anvende Beurer LB88 end en oliebrænder.

Lydsvag drift og effektiv antikalk beskyttelse

Som standard medfølger der 15 antikalk-puder, som beskytter din luftfugter mod forkalkning, samt en rengøringsbørste.  Bor du i et område med meget kalkholdigt vand, så kan der tilkøbes yderligere et filter til maskinen. Brug af meget kalkholdigt vand i en luftfugter kan være usundt, da vandet har et forhøjet mineralindhold og når vandet bliver frigivet som damp, så kan mineralerne blive forvandlet til en slags støv, som også bliver frigivet i luften. Dette undgås dog nemt ved at tilkøbe et filter.

Udover at komme din sundhed til gode, så er et filter også med til at vedligeholde luftfugteren, da de reducerer forekomsten af kalkaflejringer der hvor dampen blæses ud.

Traditionelt set har luftfugtere været både store og støjende, men med denne model fra Beurer, der får du en lille og kompakt model som er så lydsvag, at du også kan anvende den om natten. Beurer GmbH har stået for innovative produkter af høj kvalitet inden for sundhed og velvære i mere end 96 år og denne luftbefugter er bestemt ingen undtagelse. Der ydes 3 års garanti på modellen og den fås både i en sort og hvid variant.

Udvalgte fordele ved Beurer LB88:
🔵 Ren, duftfri og bakteriefri damp
🔵 6 liters aftagelig vandtank
🔵 Mulighed for brug af aromapuder
🔵 Automatisk sluk når vandtanken er tom
🔵 Nem og trinløs regulering af dampen

Nedenfor kan du se en kort præsentationsvideo af Beurer LB88:

https://www.youtube.com/watch?v=W7DWDblVesg

DYSON AM10

 DYSON AM10

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.508,00 Kr. 0,00 Kr. 3.508,00 Kr. Læs mere
3.789,00 Kr. 0,00 Kr. 3.789,00 Kr. Læs mere
3.790,00 Kr. 0,00 Kr. 3.790,00 Kr. Læs mere
3.790,00 Kr. 0,00 Kr. 3.790,00 Kr. Læs mere
3.790,00 Kr. 0,00 Kr. 3.790,00 Kr. Læs mere

.
Med denne model fra Dyson får du en intelligent klimakontrol, som sørger for at skabe et behageligt indeklima i dit hjem. Alt efter hvor kraftigt en luftstrøm du ønsker, så kan du med denne model få helt op til 18 timers uafbrudt anvendelse. Vandtanken har en kapacitet på 3 liter og luftfugteren er indrettet således, at den kan bruges effektivt både sommer og vinter. Om vinteren kan den indstilles til at udsende en hygiejnisk dis til fugtning af luften, mens den om sommeren kan indstilles til at udsende en kraftig luftstrøm til køling af rummet. Med denne model får du altså en alsidig luftfugter der kan bruges hele året.

Dyson AM 10 remoteTil forskel fra mange andre modeller af luftfugtere, så betjenes Dyson modellen nemt med en fjernbetjening. Med fjernbetjeningen kan du både styre hvor kraftig luftstrømmen skal være og hvor højt fugtningsniveauet skal være. Modellen er velegnet til rum på op til 16kvm og så har den desuden en timer, som kan indstilles til mellem 15 minutter eller 9 timer.

Patenteret renseteknologi og indbygget klimakontrol

Vandet i luftfugteren bliver udsat for ultraviolet lys via en særlig patenteret renseteknologi. Rensecyklussen er på hele tre minutter og den sørger ifølge producenten for, at 99,9% af alle bakterier i vandet bliver dræbt, herunder også E.coli bakterier. Du kan derfor trygt indånde dampen fra luftfugteren.

Modellens særlige klimakontrol måler både temperaturen og luftfugtigheden og regulerer begge, så der skabes et så optimalt og behageligt indeklima som muligt. Hele processen sker på den måde, at luftfugteren trækker luft ind og herefter måler temperatur og luftfugtighed og dernæst blæses der renset luft ud, som projekteres ud i hele rummet ved hjælp af Dysons særlige Air Multiplier teknologi. Modellen skaber samtidigt også en kraftig luftstrøm, så den rensede og fugtede og en hygiejnisk dis jævnt fordeler sig i hele rummet.

Dyson AM10 er særligt egnede til hjem med astmatikere og allergikere og modellen er en af de eneste luftfugtere på markedet, som er godkendt af britiske Skin Health Alliance.

Udvalgte fordele ved Dyson AM10:
🔵 Dobbelt funktion hele året rundt
🔵 Op til 18 timers uafbrudt anvendelse
🔵 Særligt egnet til hjem med astmatikere og allergikere
🔵 Effektiv renseteknologi der dræber 99.9% af bakterier i vandet
🔵 Indbygget temperatur- og luftfugtighedsmåler


Philips HU4813/10

Philips HU481310 luftfugter

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.155,00 Kr. 0,00 Kr. 1.155,00 Kr. Læs mere
1.155,00 Kr. 0,00 Kr. 1.155,00 Kr. Læs mere

.
Philips HU4813/10 er skabt til at sikre, at indeklimaet bliver så godt som muligt, således at man slipper for at øjne og hud tørrer ud. Philips HU4813/10 er en cylinderformet luftfugter i sort og sølv, der ikke gør meget væsen af sig. Derfor vil den heller ikke tiltrække sig for meget opmærksomhed i hjemmet. Philips HU4813/10 er en af de lidt dyrere luftfugtere på markedet, men til gengæld får man også en avanceret luftfugter af høj kvalitet med Philips HU4813/10.

Værn mod bakterier

Philips HU4813/10 er til for at skabe et sundt og bakteriefrit indeklima, og derfor er modellen udstyret med det smarte NanoCloud-system, som sikrer, at der spredes 99 procent færre bakterier i hjemmet. Som en bonus er dette system også energi-effektivt.

Philips HU4813/10 kan fugte luften i et rum på op til 44 m2 med en vandtank på 2 liter, og den enkle fordampningsproces fungerer ved, at tør luft trækkes gennem luftfugteren. Derefter tilsættes vanddamp, og den nu fugtigere luft forlader igen modellen og beriger rummet med et bedre klima.

God fordeling af den fugtige luftluftfugter fra Philips HU4813 10

Når luften er blevet fugtet igennem på Philips HU4813/10, sørger et 360 graders design for, at den fugtigere luft spredes over hele rummet, og samtidig sørger systemet for, at der ikke udsendes for meget fugtet luft ét sted, således at der kommer damppletter.

Med et lydniveau på 34 dB er der med Philips HU4813/10 tale om en meget stille luftfugter, som man stort set ikke hører. Dog vil motoren altid give lidt lyd fra sig, og det kan være en gene, hvis man ønsker at placere sin luftfugter i soveværelset. Derfor er Philips HU4813/10 udstyret med en sleep-funktion, hvor modellen kører med et minimalt støjniveau samt har slukket alle lamper.

Philips HU4813/10 har ydereligere en timer, som man kan indstille til at køre i et bestemt antal timer ad gangen, hvorefter den automatisk slukker. Her kan man vælge imellem 1, 4 og 8 timer.

Udvalgte fordele ved Philips HU4813/10:
🔵 Avanceret luftfugter
🔵 NanoCloud-system sikrer bakteriefrit indeklima
🔵 360 graders design som sikrer jævn spredning
🔵 Stille model med sleep-funktion
🔵 Med programmérbar timer

Du kan her se en præsentation af Philips 2000 serie, hvilket HU4813/10 er en del af:

https://www.youtube.com/watch?v=HmBwTRP8140

Stadler Form Oskar luftfugter

Stadler Form Oskar

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
947,00 Kr. 0,00 Kr. 947,00 Kr. Læs mere
1.249,00 Kr. 0,00 Kr. 1.249,00 Kr. Læs mere
1.359,00 Kr. 0,00 Kr. 1.359,00 Kr. Læs mere

.
Denne luftfugter er en af de mest energivenlige på markedet. Den sørger effektivt for et bedre indeklima samtidigt med, at den holder sit energiforbrug på et absolut minimum.

Oskar kan anvendes i rum på op til 40kvm og har en vandtank med en kapacitet på 3,5 liter. Modellen har integreret hygrostat, som anvendes til overvågning og styring af luftfugtigheden, og derved sikrer det mest optimale indeklima. Luftfugteren er meget stille under brug og kan derfor nemt anvendes både om dagen og om natten. Modellen har endda en decideret nattefunktion, hvor lyset i luftfugteren dæmpes, så det ikke forstyrrer din nattesøvn. Skulle vandtanken løbe tør for vand under brug, så slukker luftfugteren automatisk. Så du behøver ikke bekymre dig om, at motoren tager skader ved at køre på tom tank eller at elregningen løber løbsk, hvis du ønsker at bruge luftfugteren om natten.

Stadler form oskar opfyldningAntibakterielt vandfilter og damp med duft

Modellen har desuden et antibakterielt vandfilter som sørger for, at alle bakterier bliver absorberet og derved ikke spredes i dit hjem. Når tanken er løbet tør for vand, så fyldes den nemt via en lille låge i siden på luftfugteren. Hvis du ønsker det, så er det også muligt at tilsætte duft til den vanddamp som spredes fra luftfugteren. Den ønskede duft tilsættes nemt i et lille duftkabinet, se eventuelt videoen herunder for en demonstration.

Med Stadler Form Oskar luftfugter får du en elegant, kompakt og effektiv luftfugter, som sørger for at skabe det bedste indeklima til dit hjem.

Udvalgte fordele vedStadler Form Oskar luftfugter: 
🔵 Rækkevidde på op til 40kvm
🔵 Mulighed for tilsætning af duft
🔵 Meget energivenlig
🔵 Nattefunktion
🔵 Indbygget hygrostat

Nedenfor kan du se en kort præsentationsvideo af Stadler Form Oskar: 

https://www.youtube.com/watch?v=G3LszeLrcr8&feature=youtu.be

Beurer LB 44

Gode brugeranmeldelser

Beurer LB 44

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
474,00 Kr. 0,00 Kr. 474,00 Kr. Læs mere
475,00 Kr. 0,00 Kr. 475,00 Kr. Læs mere
609,00 Kr. 0,00 Kr. 609,00 Kr. Læs mere
609,00 Kr. 0,00 Kr. 609,00 Kr. Læs mere

.
Beurer LB 44 er en luftfugter, der har fået gode anmeldelser fra forbrugerne. I de forskellige brugeranmeldelser kan det ses, at forbrugerne især er vilde med modellens brugervenlighed samt ydeevne. Ifølge brugeranmeldelserne kan der ikke umiddelbart findes nogle ulemper ved modellen.

Luftfugteren Beurer LB 44 er produceret i farven hvid. Desuden er modellen fremstillet i et diskret design, der gør, at den sagtens kan placeres i hjemmet uden at forstyrre indretningen.

Ved brug af denne luftfugter udløser vibrationer små dråber fra vandoverfladen, hvorefter ventilatorens luftstrøm fører den befugtede luft ud i det rum, hvor man har placeret den.

Lydsvag model med praktiske funktioner

Beurer LB 44 betegnes som værende en lydsvag model, hvorfor der også er mulighed for at benytte sig af den i soveværelset. Den er nemlig forsynet med mikro-fin ultralyds automatisering, hvilket hjælper med at reducere modellens lydniveau.

Udover at være en lydsvag model, så er Beurer LB 44 forsynet med flere praktiske funktioner. Den kommer blandt andet med en autosluk-funktion. Det vil sige, at hvis luftfugterens tank bliver tom, så slukker den helt automatisk.

Luftfugteren er egnet i alle former for rum op til 25 m2 og kan tilføre 7,2 liter fugt i døgnet. Desuden er den forsynet med en aftagelig vandtank, hvor der er plads til i alt 2.8 liter. Vandstanden er synlig i tanken, så man har mulighed for at følge med i, hvornår den er ved at være tom. Befugtningsoutputtet er på op til 220 ml/h.

Lavt energiforbrug med trinløs indstilling

Med Beurer LB 44 får man en luftfugter med et lavt energiforbrug. Energiforbruget er på 25 Watt, hvorfor den sagtens kan bruges uden, at man skal bekymre sig om en alt for høj elregning.

Endvidere kommer Beurer LB 44 med en trinløs indstilling, der gør det nemt at indstille og justere maskinen afhængig af ens behov.

Luftfugteren vejer lige under 1,5 kilo, hvorfor man nemt og hurtigt kan rykke rundt på den, hvis man ønsker, at den skal bruges i flere rum.

Ved køb af luftfugeren medfølger der en rensebørste med mulighed for at tilkøbe mere tilbehør, hvis det ønskes.

Udvalgte fordele ved Beurer LB 44:
🔵 Lavt energiforbrug
🔵 Lydsvag model, der kan bruges i soveværelset
🔵 Autosluk-funktion
🔵 Aftagelig vandtank


Hace MJS-401

Hace MJS-401

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
399,00 Kr. 0,00 Kr. 399,00 Kr. Læs mere

.
Hace MJS-401 er en luftfugter, der kan hjælpe med indeklimaet i hjemmet. Luftfugteren kan holde luftfugtigheden på et behageligt niveau, så det er nemmere at trække vejret.

Luftfugteren er fremstillet i et kompakt og anonymt design, hvorfor den vil passe ind i de fleste rum. Det betyder også, at det er nemt at rykke rundt på den, hvis man ønsker at anvende den i flere forskellige rum.

Luftbefugter med stor kapacitet og et lavt energiforbrug

Hace MJS-401 er forsynet med en stor kapacitet, da den passer i rum op til 40 m2. Den er derfor velegnet til mange rum såsom et soveværelse, en stue, et køkken eller et børneværelse.

Derudover har Hace MJS-401 en effekt på 30 Watt. Det betyder, at energiforbruget er lavt, hvorfor den ikke vil forbruge meget el på eksempelvis et år.

Vandtanken har en kapacitet på 3,5 liter. Det betyder, at der går en god rum tid, før tanken igen skal fyldes med vand.

Lydsvag luftfugter med beroligende natlampe

Modellen Hace MJS-401 er en ultrasonisk koldluftbefugter, der betegnes som værende forholdsvis lydsvag, da dens lydniveau er på cirka 35 dB. Det betyder, at den ikke vil forstyrre, når den er i brug, hvorfor man også kan anvende den i soveværelset.

Endvidere er Hace MJS-401 forsynet med en beroligende natlampe. Natlampen har et diskret og blåt lys, der virker beroligende, hvilket kan være en fordel i forhold til nattesøvnen.

Takket været luftbefugterens trinløse og mekaniske fugtighedsindstilling er den ligeledes nem at anvende.

Timer-funktion og begrænset vedligeholdelse

Ved køb af Hace MJS-401 får man en luftfugter, der kommer med en timer-funktion. Med timer-funktionen er der mulighed for selv at styre, hvornår luftfugteren skal være aktiv. Når tanken er tom, vil modellen vise, at det er tid til en påfyldning.

Hace MJS-401 er en fleksibel luftfugter, der ikke kræver særlig meget vedligeholdelse. Luftfugteren er nemlig udstyret med et keramisk filter, der trækker kalk ud af hårdt vand, så man undgår kalkbelægninger. Derudover modvirker filteret også bakterievækst.

Yderligere kommer Hace MJS-401 med en trinløs hygrostat samt en gennemsigtig tank, der er nem at fylde vand på samt at rengøre. I og med tanken er gennemsigtig er det ligeledes nemt at se, hvor meget vand der er tilbage.

Udvalgte fordele ved Hace MJS-401:
🔵 Timer-funktion
🔵 Beroligende natlampe
🔵 Gennemsigtig vandbeholder på 3,5 liter
🔵 Keramisk filter


Beurer LB 37

Beurer LB 37

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
404,00 Kr. 0,00 Kr. 404,00 Kr. Læs mere
488,00 Kr. 0,00 Kr. 488,00 Kr. Læs mere
488,00 Kr. 0,00 Kr. 488,00 Kr. Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere

.
Beurer LB 37 er en praktisk og brugervenlig luftfugter, der kommer med en aftagelig 2 liters vandtank. Der er mulighed for at se selve vandniveauet på beholderen. Desuden egner den sig til at være i rum på op til 20 m2 og kan forstøve op til 200 ml/h. Den er derfor ideel til mindre rum såsom et køkken eller et soveværelse.

Modellen befugter luften via ultralyd, der sender små dråber fra vandoverfladen ud i rummet med hjælp fra en ventilator, der kan findes inde i selve luftfugteren. På den måde vil luften blive befugtet, hvilket kan hjælpe med indeklimaet i hjemmet.

Energivenlig luftfugter med natfunktion

Luftfugteren Beurer LB 37 sørger for både en energibesparende og lydsvag forstøvning på grund af dens ultralydsforstøvning. Beurer LB 37 er nemlig en energivenlig model med et lavt energiforbrug, da dens effekt er på 20 Watt.

Derudover kommer Beurer LB 37 med en natfunktion. Når natfunktionen er slået til, så kører maskinen på det laveste niveau. Desuden vil lyset i knappen være slukket, så man ikke bliver generet af hverken lys eller lyd. Det betyder, at der også er mulighed for at anvende modellen i soveværelset.

Kompakt model med fordampningsniveauer og autosluk

Luftfugteren er både elegant og kompakt, hvorfor der er mulighed for at placere den i de fleste rum i hjemmet uden, at den vil forstyrre indretningen. Den vejer desuden kun lidt over 1 kilo, hvilket betyder, at man nemt kan flytte rundt på den, hvis man vil afprøve eller have den i flere rum i hjemmet.

Beurer LB 37 kommer med 2 fordampningsniveauer. Derudover er luftfugteren trinløs justerbar, så man selv kan indstille modellen alt efter behov.

Endvidere er Beurer LB 37 forsynet med funktionen autosluk. Autosluk-funktionen gør, at modellen pr. automatik vil slukke, når vandbeholderen er tom.

Mulighed for brug af aromaolier

Ved køb af Beurer LB 37 er der mulighed for at gøre brug af aromaolier. Man kan nemlig tilkøbe diverse aromaolier, der skal anvendes med de ’aroma-puder’, der medfølger ved køb af modellen. Aromaolier kan bruges, hvis man ønsker at tilføre en bestemt duft i hjemmet.

Ved blot at påføre et par dråber på de medfølgende puder, vil luftfugteren herved sprede duften ud i rummet.

Der medfølger en børste til rengøring, og der er også mulighed for at tilkøbe filtre til kalkholdigt vand, så man undgå kalkbelægninger.

Udvalgte fordele ved Beurer LB 37:
🔵 Natfunktion
🔵 Mulighed for brug af aromaolier
🔵 Energivenlig model
🔵 Autosluk-funktion


Har du brug for en luftfugter?

Når du varmer dit hjem op, så bliver luften automatisk mere tør, hvilket kan føre til et generende indeklima. Også klimaanlæg, som mange nok kender fra deres arbejdspladser, kan skabe et indemiljø med en særdeles tør luft. Det er ikke kun os mennesker som plages af den tørre luft, også møbler og planter trives langt bedre i høj luftfugtighed. Det gør ingen forskel, hvilken kilde du anvender til varmen, da både radiatorer, varmepumper og brændeovne har den samme effekt. Et tørt indeklima kan medføre gener såsom tørre øjne og hud samt tørre slimhinder og mens nogle mennesker knapt nok mærker generne, så kan det for andre betyde stort ubehag.

Især om vinteren er luften i vores hjem og på vores arbejdsplads ekstra tør, hvilket for nogle kan lede til ubehag i næse og svælg. Tør luft kan derfor være til stor irritation for dit åndedrætssystem og forværre eksisterende problemer – også selvom du ikke har nogle medicinske problemer. En måde hvorpå man kan komme både den tørre luft og tilhørende gener til livs, er naturligvis ved at gøre luften mindre tør. Ifølge lungespecialister, så kan en luftfugter være et yderst effektivt værktøj til at overkomme åndedrætsgener, forårsaget at netop tør luft. Brug af luftfugter kan især lindre kronisk løbende næse, symptomer på høfeber, udbrud af astma og allergi, tør hals og problemer med tilstoppet næse.

En luftfugter gør helt enkelt luften mere fugtig og derved bliver det lettere for en person med astma, allergi eller en luftvejsinfektion at trække vejret, ligesom mange vil opleve, at deres slimhinder er mindre tørre.

Lider du af astma eller allergi, så er et godt indeklima særligt vigtigt. Når man taler om luftforurening og dårlig luft, så tænker man ofte på vores udendørs miljø og på os fra biler, fabrikker og skorstene. Ifølge Norges Astma- og Allergiforbund, så er det dog ofte i vores eget hjem, at den dårlige luft er værst.

Dårlig ventilation i hjemmet betyder at eksempelvis pollen, støv, røg, støvmider, kemikalier, pels allergener og andre irriterende stoffer ikke luftes ud, men derimod forbliver i huset. Er du udsat for dårligt indeklima i en længere periode, så kan dette både forårsage astma og allergi samt forværre eksisterende symptomer. Det er derfor vigtigt altid at lufte godt ud og derved sørge for at opretholde et godt indeklima.

Er det ikke nok blot at lufte ud, så kan en luftrenser der filtrerer partikler og urenheder i luften, ifølge den svenske organisation Astma- & Allergilinjen, gøre livet lidt mere behageligt for nogle astmatikere og allergikere, når sygdommen er på sit værste. I kombination med luftrenseren kan man så anvende en luftfugter, som yderligere sørger for at optimere indeklimaet.

En luftfugter frembringer nemlig damp som absorberes ind i luften i det rum hvor den bliver spredt og derved tilføres der fugt til både hud, næse, åndedrætssystem, planter og møbler.

Hvis du vælger at gøre brug af en luftfugter, så kan det være en god idé at holde øje med luftfugtigheden på et hygrometer – som netop måler luftfugtigheden. Ligesom luften ikke må blive for tør, så er det heller ikke godt, hvis den bliver for fugtig. For høj luftfugtighed kan føre til gunstige forhold for mider, bakterier og mug i hjemmet, hvilket kan forårsage eller forværre allergiske symptomer.

Vælger man at investere i en luftfugter, så er det vigtigt at skifte vand ofte og sørge for, at alle filtre og selve apparatet er rent, så du undgår bakterier og mug. Vanddamp fra en beskidt luftfugter kan nemlig føre til astma og allergisymptomer hos selv raske mennesker og i værste tilfælde kan det medføre lungeinfektioner.

En luftfugter kan altså være en særlig god ide, hvis du oplever gener, såsom tørre øjne og hud eller tørre slimhinder og luftveje, som følge af et tørt indeklima.


Hvor høj bør luftfugtigheden være i hjemmet?

Helt enkelt, så er luftfugtighed et mål for, hvor meget vanddamp luften indeholder. Det er vanskeligt at sige præcist hvilket niveau af luftfugtighed som er det bedste, men ligesom for lav luftfugtighed kan medføre store gener, så kan for høj en luftfugtighed i hjemmet også være et problem. Høj luftfugtighed kan nemlig medføre flere alvorlige ting såsom skimmelsvamp og fugtskader, ligesom det også kan give hovedpine og allergi. Så vælger du at investere i en luftfugter, så bør du være opmærksom på, hvad fugtniveauet i dit hjem er.

Ifølge Bolius, så bør fugtigheden i hjemmet ligge under 40-45 procent om vinteren, mens den om sommeren bør ligge under 60-65 procent. Med et hygrometer kan du nemt måle fugtigheden i luften og justere den herefter. Det er helt afgørende for din trivsel i hjemmet, at luftfugtigheden ligger på et optimalt niveau. Bliver niveauet for højt, så kan det give grobund for både husstøvmider og i værste tilfælde skimmelsvamp.

Bolius har fem gode råd til hvordan du bedst opretholder en god luftfugtighed i hjemme:

1) Luft ud med gennemtræk flere gange dagligt – Udluftning er noget af det bedste du kan gøre, for at holde fugt ude af din bolig.

2) Luft ekstra godt ud, når fyringssæsonen begynder – Møbler, tæpper og gulve optager i løbet af sommeren fugt fra luften. Når det bliver vinter og luftfugtigheden falder, så afgiver møblerne fugt, for igen at komme i balance med luften.

3) Luft godt ud i vaskerummet – Både tørretumblere og vaskemaskiner afgiver rigtigt meget fugt.

4) Undgå uopvarmede rum – Når varm luft kommer ind i et uopvarmet rum, så stiger luftfugtigheden og der kan dannes kondens.

5) Giv luften fri passage i aftræk og ventiler – Sørg for at dine udluftningskanaler er rene og velfungerende

Du kan læse mere om ovenstående punkter og flere gode råd til et godt indeklima på Bolius’ egen hjemmeside.

Det danske Astma og Allergiforbund pointerer også vigtigheden af, at din boligs luftfugtighed ikke bliver hverken for høj eller for lav. Det kan nemlig være en helt afgørende faktor for din trivsel, at der er den rette mængde fugt i luften. Årsagen til, at tør luft er så dårlig for dine allergier er, at det irriterer dine næsepassager og potentielt kan føre til en sinus infektion.

Tør luft kan desuden få din krop til at producere mere slim end nødvendigt, hvilket kan være særligt generende, hvis du har astma. Som nævnt ovenfor, så kan meget fugt give gunstige vilkår for husstøvmider og i værste tilfælde skimmelsvamp. Så det gælder det om at ramme den helt rette balance, hvorfor det anbefales også at investere i et hygrometer, hvis du investerer i en luftfugter.


Gode råd til brug af luftfugter

Ligesom meget tør luft kan medføre et dårligt indeklima, så kan for høj luftfugtighed også medføre et dårligt indeklima. Hvis du anvender en luftfugter bør du holde øje med selve luftfugtigheden i rummet, så den ikke bliver for høj. Flere modeller af luftfugtere har indbyggede hygrostater, som måler luftfugtighed, og hvis ikke det er tilfældet, så kan de erhverves for relativt få penge i diverse byggemarkeder.

Rengøring af din luftfugter er et andet vigtigt punkt. Alt afhængig hvilke filtre og rengøringssystemer din luftfugter har, så bør den rengøres ofte, da der kan vokse bakterier i stillestående vand. Sørg for at skifte vand hyppigt og for at alle filtre er rene. Damp fra en beskidt luftfugter kan føre til astma og allergi lidelser og i værste tilfælde luftvejsinfektioner. Du kan læse flere gode råd til anvendelse af en luftfugter i hjemmet her.

En anden fordel for astmatikere og allergikere kan være at undersøge om man kan få gavn af en luftrenser i hjemmet. Hvis du vil vide mere om luftrensere, så kan du læse vores luftrenser guide der giver dig svar på hvor disse spørgsmål.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål 

🤩 Hvilken luftfugter har fået de bedste bedømmelser?

Soehnle Airfresh Hygro 500, Philips AC2729 og Soehnle Airfresh Clean 300

🤓 Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger en luftfugter?

Når det kommer til valg af luftfugter, er det anbefalet, du starter med at se på hvor mange kvadratmeter luftfugteren skal arbejde på. Dernæst kan det være værd at overveje, om ud ønsker en model med indbygget luftfilter, der også renser luften imens den fugter.

🤔 Hvordan virker en luftfugter?

En luftfugter gør helt enkelt luften mere fugtig. Det gør den ved at frembringe damp som absorberes ind i luften i det rum, hvor den bliver spredt. Dette kan have meget positive effekter for vejrtrækningen hos personer med astma, allergi eller en luftvejsinfektion. Mange vil også opleve at deres hud, øjne og slimhinder føles mindre tørre.


Gennemgang af testkilder

Breathequality.com 🇺🇸
Breathequality.com er et onlinemagasin, der hjælper forbrugerne med at forbedre den indendørs luftkvalitet i hjemmet. Det gør de ved at skrive informative artikler samt teste og anmelde diverse produkter. Her har de testet og anmeldt Philips AC2729, som de har givet 4,2 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder forskellige forbrugerprodukter. De vurderer produkterne på baggrund af diverse kilders anmeldelser og tests. Herefter videreformidler de resultaterne til forbrugerne. I denne omgang har de testet både Soehnle Airfresh Hygro 500, Philips AC2729 og Soehnle Airfresh Clean 300.

Du kan læse hele anmeldelsen af Soehnle Airfresh Hygro 500 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Philips AC2729 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Soehnle Airfresh Clean 300 her.

Testsieger.de 🇩🇪
Testsieger.de er et tysk testmagasin, der tester forbrugerprodukter inden for kategorierne hus og have. På siden samler de tests, hvorefter de vurderer og sammenligner de forskellige produkter. Herefter laver de deres egen vurdering og anmeldelse af produktet. I denne omgang har de testet og anmeldt Soehnle Airfresh Hygro 500 og Soehnle Airfresh Clean 300.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Soehnle Airfresh Hygro 500, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Soehnle Airfresh Clean 300, kan du klikke ind her.


Andre relevante tests og artikler

I forlængelse af den ovenstående test, vil vi her fremhæve nogle af vores andre artikler med testvindende og topscorende produkter.

Oplever du at indeklimaet i dit hus eller i din lejlighed ikke er helt i top, kan det have mange årsager. En af de hyppigste er dog grundet dårlig rengøring.

Når man gør rent, er det altid en god idé at starte oppefra og slutte af med at rengøre gulvet. På den måde undgår man, at skidt og snavs falder ned på de ny rengjorte gulve.

Gør tingene nemmere for dig selv, og rengør dine vinduer med en specialdesignet vinduesvasker. I vores vinduesvasker test har vi samlet eksperternes favoritter, samt nyttig viden om vinduesvask og vedligeholdelse af vinduer.

Ønsker du dig en maskine, der kan klare flere forskellige rengøringsopgaver, kan du med fordel læse vores damprenser test. Fordelen ved en damprenser er, at det er lidt en alt-i-en maskine. Damprenserne kan benyttes til at rengøre alt lige fra vinduer, gulve og tekstiler til hvidevarer og svært tilgængelige fuger og sprækker. Den varme damp dræber effektivt bakterier og svampesporer, og løsner alle former for snavs.

Når det kommer til at få gjort gulvet klar til at blive vasket, er der stadigvæk intet der slår en god støvsugning. Her finder du vores generelle støvsuger og poseløs støvsuger test, der begge indeholder testvindende modeller.

Er du mere til de ledningsfrie modeller, har vi også en række gode artikler om dette. Her kan du læse vores håndholdt støvsuger test, vores ledningsfri støvsuger test og vores håndstøvsuger test, der alle indeholder ekspertfavoritter.

Ønsker du helt at slippe for støvsugningen, kunne en robotstøvsuger være det rette valg for dig. Her kan du læse vores generelle robotstøvsuger test, eller dykke ned i vores række af producent-specifikke tests.

Her kan du læse vores iRobot Roomba robotstøvsuger test, vores iRobot Roomba 980 test, vores Neato Botvac Connected test, vores iRobot Roomba i7+ test og vores Miele Scout RX1 test, der alle indeholder testvindende robotstøvsugere.

Efter støvsugningen kommer gulvvasken. I vores generelle gulvrenser og gulvvasker tests finder du en oversigt over markedets bedst anmeldte remedier til gulvvask, samt en prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt kan finde den forhandler der har den bedste pris.

Skal det være ekstra nemt, findes der også testvindende robotgulvvaskere. Med en robotgulvvasker slipper du for det hårde arbejde, og kan nøjes med at nyde et pænt og rent gulv.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse