iRobot Roomba Robotstøvsuger test 2020 – Se eksperternes favoritter – Testvinder guide

1

Denne iRobot Roomba test er bygget op således, at vi ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår forskellige modeller i serien Roomba fra iRobot en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt model til et godt køb.

Herefter gennemgår vi også tre alternative modeller fra andre mærker for at få et bredere overblik over udvalget på markedet.

Vi har set nærmere på tests fra en bred række forskellige kilder, som blandt andet tæller det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, de norske Dinside.no og Klikk.no samt store internationale testsider som eksempelvis Trustedreviews.com, Toptenreviews.com, Expertreviews.co.uk og diverse teknologi-websider som Cnet.com, Engadget.com, Digitaltrends.com og Techradar.com

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste iRobot Roomba robotstøvsugere
🔸 Overblik over tre alternative modeller
🔸 Information om hvad man bør vide, når man overvejer at købe en robotstøvsuger
🔸 Gode råd til at holde støv væk fra hjemmet
🔸 Historien om iRobot
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet. 

iRobot Roomba test 2020 – De 9 bedste modeller ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en liste, over de bedste iRobot Roomba robotstøvsugere ifølge eksperterne. Forbrugsguiden viser dig hvor de forskellige modeller er blevet testet, og hvad eksperternes bedømmelser er. Du kan også sammenligne priser på de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.


iRobot Roomba 980

Testvinder hos det norske teknikmagasin Tek.no
Topscorer hos den norske avis Dinside.no
4,5 stjerner ud af 5 hos teknikmagasinet Techradar.com
9 stjerner ud af 10 hos det amerikanske teknikmagasin Wired.com
9,63 stjerner ud af 10 hos testsiden Toptenreviews.com
85 ud af 100 point hos Engadget.com
”Sehr gut” hos det tyske teknikmagasin Chip.de

irobot-roomba-980-robotstoevsuger

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.777,00 Kr. 0,00 Kr. 3.777,00 Kr. Læs mere
3.777,00 Kr. 0,00 Kr. 3.777,00 Kr. Læs mere
3.815,00 Kr. 0,00 Kr. 3.815,00 Kr. Læs mere
4.665,00 Kr. 0,00 Kr. 4.665,00 Kr. Læs mere

.
Hele syv forskellige hold eksperter, som er specialiserede inden for elektroniske og teknologiske forbrugerprodukter, har testet og vurderet modellen iRobot Roomba 980, hvorefter der er skrevet en anmeldelse af robotstøvsugeren. Ud fra de gode karakterer kan vi se, at her er tale om en virkelig god robotstøvsuger, som lever op til de mange og hårde krav, der stilles af eksperterne. iRobot Roomba 980 får nemlig noget nær absolut topkarakterer over hele linjen.

Model, der klarer sig selv

Eksperterne er meget imponerede over iRobot Roomba 980’s evne til at klare sig selv, og det er en meget stor fordel, hvis man hører til de forbrugere, der bare ønsker at komme hjem til rene gulve og tæpper.

Eksperterne skriver, at iRobot Roomba 980 har en udmærket rengøringsevne – nogle modeller vil måske være lidt bedre – men til gengæld er den meget selvkørende og sætter sig stort set ikke fast. Det gør, at man vitterligt ikke behøver holde øje med modellen. Testpanelerne er enige om at iRobot Roomba 980 er god til at opfange forskellige typer skidt og støv, lige fra dyrehår til spildte morgenmadsprodukter.

Avanceret teknologi

iRobot Roomba 980 er udstyret med den nyeste teknologi på markedet, og det er også medvirkede til, at modellen er så selvkørende og selvstændig, som den er. Den opfanger støv og skidt med to store roterende børster samt har sidebørster, der rengør kanter og vægge.

For at kunne navigere rundt i hjemmet uden problemer har iRobot Roomba 980 iAdapt-navigationssystemet, der med de mange sensorer selv kan registrere møbler, kanter og vægge. Undervejs markerer modellen, hvor der er blevet gjort rent for en mere effektiv udnyttelse af batteriet.

Kan styres med app til telefonen

iRobot Roomba 980 har en batterilevetid på maksimalt to timer, hvilket er meget højt. Når modellen registrerer, at batteriniveauet er ved at være lavt, så returnerer den til lade-stationen, og efter opladningen fortsætter den, hvor den slap. iRobot Roomba 980 har et integreret wifi-system, som tillader, at man kan kommunikere med modellen elektronisk, hvis man downloader den tilhørende app.

I app’en kan man planlægge og overvåge rengøringen, og via en timer kan man selv sætte modellen til at gøre rent, når det er mest hensigtsmæssigt for forbrugeren.

iRobot Roomba 980 kan desuden anvendes til alle typer af underlag – både hårde gulve som trægulve, linoleumsgulve, fliser og gulvtæpper, og på grund af den lave højde, kan modellen også køre ind under møbler som sofaer, stole og senge.

iRobot Roomba 980 måler 9,2 cm (h) x 35,1 cm (diameter) og vejer fire kilo.

Udvalgte fordele ved iRobot Roomba 980:
🔵 Utrolig selvstændig robotstøvsuger
🔵 God til alle typer skidt og snavs
🔵 Med iAdapt-navigationssystem
🔵 Batterilevetid på to timer
🔵 Kan styres via app

Du kan se en video om iRobot 980 fra Roboteksperten her:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=73&v=UGXDe0x1fUU

iRobot Roomba 981

Topscorer hos det danske Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
God bedømmelse hos det tyske testmagasin Chip.de
God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

iRobot Roomba 981

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere

.
iRobot Roomba 981 er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder. Disse eksperter inkluderer Forbrugerrådet Tænk, forbrugerorganisationen Råd & Rön og de to testmagasiner Chip.de og Testberichte.de. 

Alle eksperter er begejstrede for robotstøvsugeren, som de henholdsvis kårer som topscorer og giver en god bedømmelse. Dette gør de blandt andet på grund af modellens navigering, da den er god til at undgå forhindringer.

Til gengæld er eksperterne mindre vilde med dens støjniveau og energiforbrug.

Nem håndtering og fremragende navigation, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne får man med iRobot Roomba 981 en robotstøvsuger, der er nærmest identisk med modellen Roomba 980.

Eksperterne fra Chip.de forklarer dog, at de er mere vilde med denne model på grund af dens ”næsten perfekte navigation og nye appfunktioner”. Samtidigt hæfter de sig også ved, at denne robotstøvsuger er ”lidt hurtigere”.

Både Chip.de og eksperterne fra Testberichte.de er ligeledes begejstrede for støvsugerens ”nemme håndtering”, da den er nem at komme i gang med og herefter betjene.

En af de ting, som Chip.de mener er en smule skuffende, er, at ”sugeeffekten er faldet” i forhold til andre testede iRobot-modeller.

Denne model er, ifølge Chip.de, også forholdsvis dyr, hvilket de mener, at forbrugerne skal være opmærksomme på, hvilket Testberichte.de er enige i.

Robotstøvsuger med intelligent teknologi

Med iRobot Roomba 981 får man en robotstøvsuger med iAddapt 2.0-navigation med visuel lokalisering, så modellen undgår diverse forhindringer i hjemmet.

Takket være den intelligente navigationsteknologi kan iRobot Roomba 981 rengøre hele etager på op til 180 m2 og køre fra rum til rum. Den kan selv køre over dørtrin på op til 1,6 centimeter. Ønsker man, at støvsugeren kun skal rengøre bestemte rum, kan man indstille den til dette med Virtual Wall-barriererne.

Da iRobot Roomba 981 er udformet med et lavt design, kan den sagtens køre under møbler såsom sofaer, så al skidt og snavs bliver fjernet i det specifikke rum.

Dens køretid er på op til to timer, og opladningstiden er på tre timer. Hvis batteriet er ved at være afladt, kører robotstøvsugeren selv tilbage til ladestationen.

Herefter fortsætter den automatisk støvsugningen, hvis den ikke blev færdig i første omgang. Beholderkapaciteten er på 0,6 liter.

Simpel betjening og stærk sugestyrke

iRobot Roomba 981 er nem at betjene uanset, om man er derhjemme eller på farten. Der er nemlig mulighed for at starte robotstøvsugeren ved at trykke på en enkelt knap. Samtidigt kan der fastsættes et bestemt skema alt efter, hvornår støvsugeren skal rengøre hjemmet.

Robotstøvsugeren kan betjenes via en app på ens smartphone eller på en knap øverst på modellen. Derudover har iRobot Roomba 981 et AeroForce High Efficiency filter, der opfanger 99 % af allergener og partikler på helt ned til 10 mikrometer, hvilket især er en fordel for allergikere.

Sidst men ikke mindst kommer iRobot Roomba 981 med en PowerBoost-funktion. PowerBoost-funktionen er særlig velegnet, hvis gulvet har brug for en ekstra grundig rengøring.

Her er sugestyrken nemlig op til 10 gange højere. Desuden sørger Gen 3-motoren for en stærkere sugeevne, når den kører på tæpper, eller når Performance-tilstanden aktiveres.

Udvalgte fordele ved iRobot Roomba 981:
🔵 God navigation
🔵 PowerBoost-funktion
🔵 Nem betjening
🔵 Virtual Wall-barrierer
🔵 Stærk sugestyrke


iRobot Roomba 966

4,5 ud af 6 stjerner hos den danske avis Jyllands-posten.dk
4 stjerner ud af 5 hos testsiden Expertreviews.co.uk
 

irobot-roomba-966-robotstoevsuger

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Robotstøvsugeren iRobot Roomba 966 er blevet testet af to forskellige ekspertkilder. Her er tale om den danske avis Jyllands-posten.dk samt den britiske testside Expertreviews.co.uk. Begge steder har kyndige eksperter afprøvet modellen inden for aspekter som præstation inden for støvoptag, design, brugervenlighed og funktioner.

iRobot Roomba 966 får rigtig fine kommentarer og karakterer, hvilket viser, at her er tale om en rigtig velfungerende robotstøvsuger.

AeroForce-rengøringshoved

Eksperterne er enige om, at iRobot Roomba 966 er en virkelig god robotstøvsuger, som opfylder rigtig mange af de krav, forbrugeren har til en robotstøvsuger. Først og fremmest så komplimenteres modellen for at have en rigtig god rengøringsevne, som klarer at kunne fjerne skidt og støv fra både hårde og bløde underlag – altså både gulve og tæpper.

Selv inde ved kanterne og hjørnerne i hjemmets rum får modellen opfanget støvet. Dette er muligt, da iRobot Roomba 966 er udstyret med et AeroForce-rengøringshoved med Generation 2 motor samt børster på siderne også.

God bevægelse

Eksperterne lægger også mærke til, at iRobot Roomba 966 har en rigtig god bevægelse, og som et stort plus fremhæves det, at modellen ikke sætter sig fast under møbler eller i hjørner. Det sker også delvist på grund af, at modellen er udstyret med en sensor, som kan registrere, hvis der er forhindringer forude.

Hvis modellen registrerer forhindringer, så vælger den en anden rute i stedet. Som forbruger kan man også selv bestemme, hvor i hjemmet iRobot Roomba 966 skal gøre rent.

Modellen har nemlig en såkaldt ”virtuel væg”, som betyder, at man prædefinerer et område, hvor modellen skal arbejde, og så kører den ikke uden for denne zone. iRobot Roomba 966’s runde design fremmer yderligere bevægeligheden.

75 minutters arbejdstid

iRobot Roomba 966 er fordelagtig både i mindre og større hjem, idet den har en maksimal arbejdstid på 75 minutter. På denne tid kan modellen nå rigtig langt, men kan den ikke nå hele det valgte område på én batteriopladning, så ved den selv, hvornår den er ved at løbe tør for strøm, og lige inden det sker, så vender modellen tilbage til lade-stationen for at lade op. Når den er færdig med opladningen (det tager omkring to timer for en fuld opladning), så genoptager iRobot Roomba 966 arbejdet, hvor den slap.

iRobot Roomba 966 kan styres med en app til telefonen, hvor man kan planlægge og holde øje med modellen. Her findes også en timer, hvor man kan programmere modellen til at starte med støvsugningen på et bestemt tidspunkt – også selv om man ikke er hjemme, så man slipper for støv-ophvirvling.

iRobot Roomba 966 måler 13,3 cm x 42 cm x 52 cm og vejer 3,9 kilo.

Udvalgte fordele ved iRobot Roomba 966:
🔵 Gode rengøringsevner med AeroForce-rengøringshoved
🔵 Børster på siderne
🔵 Model, der ikke sætter sig fast
🔵 Arbejdstid på 75 minutter
🔵 Kan styres med app til telefonen

Du kan her se en reklamevideo fra iRobot, hvor de viser modellen frem: 

https://www.youtube.com/watch?v=XIPzSmwClJ8

iRobot Roomba 616

Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

irobot-roomba-616-robotstoevsuger

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Robotstøvsugeren iRobot Roomba 616 er blevet testet af to hold nordiske eksperter – her er tale om det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Fælles for begge kilder er deres meget omfattende tests, hvor selv meget små aspekter bliver testet og vurderet.

På baggrund af de mange afprøvede aspekter dannes en konklusion, og for Tænk lyder det angående iRobot Roomba 616, at her er tale om en udmærket robotstøvsuger. Råd & Rön er mere positive og giver modellen en flot placering som topscorer i deres test.

Tredobbelt rengøringssystem

iRobot Roomba 616 er en mere prisvenlig og enkel robotstøvsuger, som måske vil være fordelagtig for den forbruger, som aldrig har prøvet en robotstøvsuger før, eller som ønsker en enkel model som supplement til den traditionelle støvsuger.

iRobot Roomba 616 er stadig udstyret med iRobot Roomba-seriens velfungerende tredobbelte rengøringssystem, der består af to store roterende børster, som indfanger både støv og skidt samt en sidebørste, som tager sig af sider, vægge og kanter i hjemmet.

iAdapt-navigationssystem

Udover det tredobbelte rengøringssystem er iRobot Roomba 616 også udstyret med et unikt iAdapt-navigationssystem, som sikrer, at modellen bevæger sig effektivt rundt i hjemmet. Dette system måler løbende arealet, og det registrerer desuden gulvets forhold og tilpasser derefter rengørings-bevægelserne til forholdene. Derved er man sikret en optimal rengøring af alle arealer i hjemmet.

Hertil kommer snavs-detektoren på iRobot Roomba 616, som er en funktion, som registrerer de mest snavsede områder på arealet, hvorefter de får en ekstra grundig rengøring.

Mange sensorer

iRobot Roomba 616 har et Xlife-batteri, der sikrer en så lang batterilevetid som muligt, hvorefter den selvopladelige lade-station genoplader batteriet.

Mens iRobot Roomba 616 arbejder, har den sensorer, der konstant sikrer både den selv og møbler og vægge. iRobot Roomba 616 har nemlig både en faldsensor og en light-touch bumper sensor. Faldsensoren gør, at modellen kan registrere, hvis der er en trappeafsats i nærheden, således at den ikke falder ned, og light-touch bumper sensoren gør, at modellen ikke braser ind i vægge og møbler og skader dem.

iRobot Roomba 616 måler 34 centimeter i diameter og vejer 3,6 kilo.

Udvalgte fordele ved iRobot Roomba 616:
🔵 Simpel og prisvenlig robotstøvsuger
🔵 Tredobbelt rengøringssystem med tre børster
🔵 iAdapt-navigationssystem
🔵 Snavs-detektor
🔵 Faldsensor og light-touch bumper sensor

Se iRobots egen præsentation af deres 600 serie, hvilket altså også inkluderer iRobot Roomba 616:

https://www.youtube.com/watch?v=R1bOGf8FSbg&t=5s

iRobot Roomba 875

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 

iRobot Roomba 875 robot

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har i deres grundige test af robotstøvsugere, også vurderet denne model. Her har Råd & Rön testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 875, og de svenske eksperter er så glade for modellen, at den får en placering som topscorer i deres test.

AeroForce-rengøringssystem

Robotstøvsugere er ganske vist bedst til flade og lige områder, men iRobot Roomba 875 er designet til at kunne komme frem overalt i hjemmet. For en optimal rengøring er modellen udstyret med AeroForce-rengøringssystemet, som er et tre-trins-system, som fjerner 50 procent mere snavs og skidt fra alle gulve – både hårde gulve og tæpper, og det tæller både skidt, støv, mindre partikler og hår.

At iRobot Roomba 875 er så effektiv angående især dyrehår betyder, at denne model er særligt velegnet til hjem med allergikere. iRobot Roomba 875 er derfor også udstyret med det meget allergivenlige HEPA-filter, som sikrer, at opfangede støvpartikler ikke kommer ud i rummet igen.

Intelligent robotstøvsuger

iRobot Roomba 875 er meget selvstændig og kan registrere og opfange mange elementer selv. For det første skal man blot trykke på knappen ”clean”, hvorefter modellen begynder arbejdet.

Undervejs er den intelligent nok til at opdage særligt snavsede områder, som så får en ekstra gang rengøring. Herudover er modellen udstyret med sensorer, som opfanger forholdene i rummet, således at iRobot Roomba 875 både undgår møbler, genstande og også trapper.

Man kan selv fastlægge et skema for modellens rute, hvis man ønsker fuld kontrol over rengøringen, og så har modellen funktionen ”virtuel væg”, som er en usynlig grænse, man selv sætter for modellen, således at den kun gør rent på et afgrænset område.

Lader sig selv op

iRobot Roomba 875 har en god arbejdstid på omkring en time på én opladning og en opladningstid på omkring tre timer i lade-stationen. Når iRobot Roomba 875 har gjort rent i hjemmet, så returnerer den selv til lade-stationen, hvor den lades op igen, så den er klar til næste brug.

iRobot Roomba 875 er også udstyret med en timer, som man kan programmere, således at modellen gør rent, når det passer forbrugeren – det kan med fordel være, når man ikke er hjemme.

Ønsker man dog at opholde sig i hjemmet, mens iRobot Roomba 875 arbejder, så sørger det lave støjniveau på 58 dB for, at modellen ikke larmer ret meget.

iRobot Roomba 875 vejer 3,6 kilo.

Udvalgte fordele ved iRobot Roomba 875:
🔵 AeroForce-rengøringssystem
🔵 Udstyret med det allergivenlige HEPA-filter
🔵 Registrerer særligt snavsede områder
🔵 Mulighed for virtual væg
🔵 Timer-funktion

Du kan her se en præsentation af deres Roomba 800 serie, hvilket altså også inkluderer 875 modellen:

https://www.youtube.com/watch?v=M1orXtqM2Ys

iRobot Roomba 866

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

irobot-roomba-866

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere

.
iRobot Roomba 866 er blevet testet af både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, og fælles for disse to nordiske ekspertkilder er, at de foretager meget grundige tests.

iRobot Roomba 866 er således både blevet testet på aspekter som generel kvalitet, evnen til at opsuge støv på forskellige underlag, brugervenlighed og funktioner, og både de svenske og danske eksperter konkluderer, at her er tale om en udmærket robotstøvsuger.

Gør rent på tre niveauer

iRobot Roomba 866 er udstyret med den sædvanlige, avancerede rengøringsteknologi, som ses i alle iRobot Roomba-seriens modeller. Her er tale om tretrins-rengøringssystemet AeroForce, som kan fjerne 50 procent mere snavs med en høj vakuum-effekt.

iRobot Roomba 866 er designet til at kunne blive anvendt på alle underlag såsom hårde gulve som trægulve, blødere gulve som linoleumsgulve, fliser og tæpper. iRobot Roomba 866 opfanger ikke kun støv på underlagene – modellen er også designet til at opfange skidt, snavs, mindre partikler og dyrehår.

Allergivenlig model

Eftersom iRobot Roomba 866 er god til at opfange dyrehår, vil modellen være fordelagtig til hjem med kæledyr – og især hvis der er allergikere i hjemmet.

iRobot Roomba 866 er meget grundig i sin rengøring, og opdager den, at der er særligt snavsede områder i hjemmet, så intensiverer den rengøringen omkring disse områder. iRobot Roomba 866 har også en rigtig god stedsans, for efter man har trykket på tænd-knappen, så kan den selv registrere møbler og forhindringer som ledninger og finder selv rundt.

iRobot Roomba 866 er også designet til at registrere trapper, således at den ikke falder ned ad trappen og går i stykker, og på grund af den lave højde bevæger den sig ind under møbler og gør rent der også.

Planlæg selv rengøringen

iRobot Roomba 866 er måske en lidt mere simpel og enkel robotstøvsuger end andre modeller på markedet, men iRobot Roomba 866 har dog en smart timer-funktion, som gør, at man selv kan planlægge, hvornår modellen skal gøre hjemmet rent – også mens man ikke er hjemme. Med en batterilevetid på 60 minutter kan den arbejdes et godt stykke tid, og en opladning tager omkring tre timer.

iRobot Roomba 866 måler 9,2 cm (h) x 35,3 cm (b) x 35,3 cm (d) og vejer 3,8 kilo.

Udvalgte fordele ved iRobot Roomba 866:
🔵 Simpel model med tretrins-rengøringssystemet AeroForce
🔵 Allergivenlig model, der er god til dyrehår
🔵 Detektor for særligt snavsede områder
🔵 Registrerer selv forhindringer og styrer udenom
🔵 Med timer-funktion

Du kan her se en lille præsentationsvideo af støvsugeren:

https://www.youtube.com/watch?v=lVAH64GFkhQ

iRobot Roomba e5 e5152

Middel bedømmelse hos det danske Forbrugerrådet Tænk
Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
3.5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com

iRobot Roomba e5 e5152

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.195,00 Kr. 0,00 Kr. 3.195,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere

.
Både det danske Forbrugerrådet Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det britiske testmagasin Trustedreviews.com har testet og anmeldt iRobot Roomba e5 e5152. Alle tre ekspertkilder har givet robotstøvsugeren en middel bedømmelse.

Eksperterne forklarer, at de især er vilde med modellens energiforbrug, støvsugning på hårde gulve og dens evne til at undgå forhindringer. Dog er de mindre vilde med støjniveauet.

Praktisk robotstøvsuger med flere gode funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge de tre eksperter er iRobot Roomba e5 e5152 en praktisk robotstøvsuger, der er værd at have i hjemmet.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Trustedreviews.com, at modellen kommer med alt lige fra ”en anstændig app” til et ”praktisk virtuelt barrieresystem”, der gør, at robotstøvsugeren ”skiller sig ud”.

Trustedreviews.com hæfter sig ydermere ved, at iRobot Roomba e5 e5152 er ”temmelig god til at fjerne snavs” på nogle overflader.

De gør brugerne opmærksomme på, at man skal finde ud af, hvad man ønsker i forhold til, hvilke overflader og gulve man har i hjemmet. De hæfter sig nemlig ved, at modellen ikke er lige så god til at håndtere snavs på gulvtæpper som på hårde gulve.

Selvom de britiske eksperter generelt er begejstrede for iRobot Roomba e5 e5152 nævner de, at modellen er forholdsvis dyr.

Robotstøvsuger med intelligent navigation og Dirt Detect-teknologi

iRobot Roomba e5 e5152 er forsynet med flere funktionelle teknologier og funktioner såsom Dirt Detect-teknologi samt en intelligent navigation.

Dirt Detect-sensorerne sørger for, at robotten får besked om at rengøre ekstra grundigt i de områder, hvor der er mere beskidt. Her fokuserer robotten på disse specifikke områder, så ens hjem bliver helt rent.

Rengøringen foregår forholdsvis hurtigt takket være de intelligente sensorer. Sensorerne fører robotten rundt og udenom diverse forhindringer i hjemmet. Sugestyrken er desuden fem gange så effektiv, så man er sikret en optimal støvsugning.

Den effektive støvsugning skyldes blandt andet også Dual Multi-Surface støvopsamleren, der er lavet til at kunne klare alle overflader.

Samtidigt kommer modellen med fleksible gummibørster, der tilpasser sig efter gulvtypen og forbliver i nær kontakt med overfladen.

Velegnet til hjem med husdyr

Med iRobot Roomba e5 e5152 får man en robotstøvsuger, der er velegnet til hjem med husdyr. Støvsugeren kommer nemlig med et 3-trins rengøringssystem, der opsamler snavs og dyrehår samt allergener og partikler, som man ikke kan se. På samme tid opsamler High Efficiency filteret 99 % af alle katte- og hundeallergener.

Betjeningen af iRobot Roomba e5 e5152 foregår enten på selve robotstøvsugeren eller via en app på ens smartphone.

På appen er der mulighed for at skemalægge robotten eller kontrollere den alt efter, hvad man har brug for.

Er robotten i gang, når man ikke er hjemme, så man ikke kan holde øje med den, vil den stadig ikke falde ned af trapper eller vælte takket være Cliff Detect-sensorerne.

Ønsker man at kontrollere, hvor robotten gør rent henne, er der mulighed for at anvende Dual Mode Virtual Wall-barriererne. Med denne funktion kan man fortælle robotten, hvor den skal gøre rent henne, og hvor den ikke skal.

Beholderkapaciteten er på 0,6 liter, og køretiden er på 90 minutter. Opladningstiden er tre timer.

Udvalgte fordele ved iRobot Roomba e5 e5152:
🔵 Velegnet til hjem med husdyr
🔵 Cliff Detect-sensorer
🔵 Dirt Detect-teknologi
🔵 Intelligent navigation
🔵 3-trins rengøringssystem


iRobot Roomba 605

Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

iRobot Roomba 605

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.361,00 Kr. 0,00 Kr. 1.361,00 Kr. Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere

.
Robotstøvsugeren iRobot Roomba 605 er blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk, som har set på en lang række faktorer angående modellen, før der er blevet givet karakterer. iRobot Roomba 605 klarer sig fint i de danske eksperters test og får en fin bedømmelse.

Simpel med stærk

iRobot Roomba 605 er en af iRobot Roomba-seriens mere enkle og simple modeller, som ikke har så mange avancerede funktioner såsom wifi-tilkobling som andre modeller i serien har.

iRobot Roomba 605 er dog stadig en god og robust robotstøvsuger, som klarer de væsentligste rengøringsopgaver for forbrugeren – dog kan modellen ikke erstatte en traditionel støvsuger.

iRobot Roomba 605 er ligesom de andre robotstøvsugere i iRobot Roomba-serien udstyret med et tretrins-rengøringssystem med roterende børster og en effektiv vakuum-dannelse, som er designet til både at kunne opfange støv, skidt, snavs, hår og mindre partikler. Desuden er iRobot Roomba 605 skabt til at kunne støvsuge på alle underlag, bløde som hårde.

Eget navigationssystem

For at kunne finde vej rundt på arealet i huset på den mest effektive måde er iRobot Roomba 605 udstyret med iAdapt-navigationssystemet. Via dette system sikrer iRobot Roomba 605, at hver del af arealet bliver rengjort effektivt, og hvert område bliver rengjort flere gange.

For at kunne rengøre vægge og kanter mest optimalt er iRobot Roomba 605 også udstyret med en sidebørste, som også fungerer som en slags kollisionspude mod eventuelle forhindringer.

iRobot Roomba 605 kan også registrere, hvis der er trapper i nærheden, som den undgår for ikke at falde ned, og modellen er skabt til at kunne arbejde på arealer, hvor møbler står tæt samlet.

Oplader sig selv

iRobot Roomba 605 har desuden den smarte Spot Clean-funktion, som kan udføre en mere intensiv rengøring på mindre områder, der er særligt snavsede. iRobot Roomba 605 har desuden en arbejdstid på en time, hvilket hverken ligger i den høje eller helt lave ende for den gennemsnitslige arbejdstid per opladning.

iRobot Roomba 605 kan selv vurdere, hvornår batteriet er ved at være afladet, og herefter returnerer den selv til sin lade-station for at blive helt opladet. En fuld opladning tager omkring tre timer, hvilket er den nogenlunde standard inden for området.

iRobot Roomba 605 vejer 3,6 kilo.

Udvalgte fordele ved iRobot Roomba 605:
🔵 Med tretrins-rengøringssystem
🔵 Kan støvsuge på alle underlag
🔵 Med iAdapt-navigationssystem
🔵 Sidebørste til rengøring af vægge og kanter
🔵 Spot Clean-funktion

Du kan her se en præsentation af 600 serien, hvilket altså også inkluderer 605-modellen:

https://www.youtube.com/watch?v=XZdqTYG8sHM

iRobot Roomba 896

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

iRobot Roomba 896

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.699,00 Kr. 0,00 Kr. 2.699,00 Kr. Læs mere
3.185,00 Kr. 0,00 Kr. 3.185,00 Kr. Læs mere

.
Robotstøvsugeren iRobot Roomba 896 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

På baggrund af de testede parametre vurderer eksperterne fra Råd & Rön, at der er tale om en robotstøvsuger, der kan klare det meste. Eksperterne er meget positive overfor modellen og giver støvsugeren en placering som topscorer i deres test.

Avanceret teknologi og nem navigation

iRobot Roomba 896 er forsynet med et avanceret rengøringssystem i tre trin med sidebørster, der suger støv og hår op med en sugestyrke, der er 5 gange højere i forhold til tidligere modeller.

Modellen kommer med effektive børster, der er udviklet til at suge hår og skidt op, uden at det filtrer sig ind i børsterne.

Robotstøvsugeren er i stand til at komme ind i alle hjørner og afkroge med hjælp fra en række sensorer, der sørger for, at den nemt kan komme rundt uden at bumpe ind i forhindringer. Den kan ligeledes komme ind under møbler med dens lave profil. Modellen kan ikke falde ned af trapper på grund af afsatssensorerne.

Endvidere anvender iRobot Roomba 896 optiske sensorer, der er med til at finde støv og snavs, der ellers bliver overset. På den måde opnår man en mere optimal rengøring.

Kan styres via telefonen

Med iRobot Roomba 896 er det muligt at styre støvsugeren via telefonen. iRobot HOME-applikationen gør det muligt at planlægge støvsugningen lige meget, hvornår det er, og hvor du er.

Der er også mulighed for at se en status over de forskellige rengøringsjobs samt at lave et skema for støvsugeren, så den bliver indstillet til at gå i gang hver eneste dag eller et par gange om ugen.

Når robotstøvsugeren er færdig, så vender den automatisk tilbage til sin ladestation for at genoplade. Det betyder, at støvsugeren altid er klar til at støvsuge, når der er brug for det. Batteritiden er på cirka 1 time.

Kan anvendes på alle gulvtyper

iRobot Roomba 896 tilpasser sig pr. automatik til alle former for gulvtyper. Det vil sige, at man har mulighed for at anvende robotstøvsugeren på alt lige fra gulvtæpper til trægulve og fliser. Robotstøvsugeren vil blot tilpasse sig efter gulvtypen efterhånden, som den støvsuger hele ens hjem.

Derudover er iRobot Roomba 896 oplagt til et hjem med enten astmatikere eller allergikere, da robotstøvsugeren opfanger 99 procent af pollen, partikler og allergener ned til en størrelse på 10 mikrometer. Dette er muligt på grund af dens Aero-Force High-Efficiency-filter.

En robotstøvsugers støvbeholder skal tømmes engang imellem. Når det kommer til iRobot Roomba 896, så fortæller støvsugeren selv, hvornår støvbeholderen skal tømmes via indikatoren.

Udvalgte fordele ved iRobot Roomba 896:
🔵 Kan styres via telefonen
🔵 God til alle gulvtyper
🔵 Ideel til allergikere og astmatikere
🔵 Sensorer og teknologi, der gør den nem at håndtere
🔵 Rengøringssystem i tre trin


Alternative modeller til iRobot Roomba

I dette afsnit vil vi gennemgå yderligere tre modeller, som udgør alternativer til iRobot Roomba for at gøre udvalget mere nuanceret.

Her er tale om modeller fra både Electrolux, Miele og Neato, og vi gennemgår modellene på samme måde som iRobot Roomba-modellerne i det forrige afsnit.

Electrolux Pure i9

Testvinder hos det svenske teknikmagasin M3.se
4 ud af 6 stjerner hos den norske avis Dinside.no

Electrolux-Pure-i9-iRobot-Roomba-966-Electrolux-Anubis-ERV5210TG-Robotdammsugare

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.430,00 Kr. 0,00 Kr. 4.430,00 Kr. Læs mere
5.045,00 Kr. 0,00 Kr. 5.045,00 Kr. Læs mere
5.988,00 Kr. 0,00 Kr. 5.988,00 Kr. Læs mere
5.988,50 Kr. 0,00 Kr. 5.988,50 Kr. Læs mere
8.235,00 Kr. 0,00 Kr. 8.235,00 Kr. Læs mere

.
To forskellige ekspertkilder fra norden har testet robotstøvsugeren Electrolux Pure i9. Her er tale om både det svenske teknikmagasin M3.se samt den norske avis Dinside.no. Både de svenske og norske eksperter er glade for modellen, som præsterer rigtig godt i begge tests. Faktisk klarer Electrolux Pure i9 sig så godt, at M3.se kårer modellen som testvinder.

Unik form for bedre rengøring

Electrolux Pure i9 ser lidt anderledes ud end de fleste andre robotstøvsugere, idet denne model har en trekantet form. Det er dog ikke kun for at kunne fremvise et unikt design, for den trekantede form er medtænkt i rengøringen, idet denne form gør, at Electrolux Pure i9 kan komme til, hvor de robotstøvsugerne med en rund form ikke kan – for eksempel helt inde ved vægge og kanter.

Electrolux Pure i9 er ikke nogen helt billig robotstøvsuger, men eksperterne vurderer, at denne model har en meget avanceret teknologi, som virkelig sørger for, at modellen er velfungerende, når det kommer til selve rengøringen – også helt inde ved kanter, vægge og hjørner.

3D Vision System

Electrolux Pure i9’s avancerede teknologi inkluderer også modellens 3D Vision System, der via infrarød teknologi inddeler hjemmet i forskellige zoner. Det betyder, at modellens evne til at registrere forhindringer som møbler og andre genstande forbedres, og det inkluderer også trappesatser, så modellen ikke falder ned ad en trappe og går i stykker. Som forbruger kan man også aktivere en såkaldt ”virtuel væg” på modellen, som betyder, at man prædefinerer et område, hvor modellen skal arbejde, og så kører den ikke uden for denne zone.

Kan styres med en app

Electrolux Pure i9 er som nævnt en avanceret robotstøvsuger, og derfor kan den også styres med en app, som man downloader til telefonen. Via denne app kan man både planlægge og overvåge modellen, mens man ikke er hjemme, og modellen har også en timer, således at man kan sætte Electrolux Pure i9 til at støvsuge, mens man ikke er hjemme.

Electrolux Pure i9 kan støvsuge i omkring 40 minutter i træk i hjemmet, og når modellen registrerer, at den er ved at løbe tør for batteri, så kører den blot tilbage til lade-stationen og lader sig selv op. Herefter genoptager den arbejdet og kan godt huske, hvor den er nået til. En fuld opladning tager cirka to timer.

Udvalgte fordele ved Electrolux Pure i9:
🔵 Unik trekantet design
🔵 Designet sikrer bedre støvoptag
🔵 3D Vision System
🔵 Virtuel væg
🔵 Kan styres med app til telefonen

Du kan her se en video fra det svenske teknikmagasin M3, hvor de tester robotstøvsugeren: 

https://www.youtube.com/watch?v=0DMrOiiNpq8

Kobold VR 200

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ 3,5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com

Kobold VR 200

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Kobold VR 200 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk samt det britiske testmagasin Trustedreviews.com. Begge eksperter er begejstrede for denne robotstøvsuger, hvor Forbrugerrådet Tænk har kåret modellen som testvinder, mens Trustedreviews.com har givet modellen 3,5 ud af 5 stjerner.

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk er især vilde med støvsugerens evne til at suge dyrehår op samt til at registrere og navigere rundt om forhindringer. Dette er eksperterne fra Trustedreviews.com enige i og bemærker samtidigt dens lave profil, der gør, at den nemt kan komme under møbler.

Hverken Forbrugerrådet Tænk eller Trustedreviews.com kan finde mange ulemper ved Kobold VR 200. Det eneste, som de gør forbrugerne opmærksomme på, er, at modellen er i en højere prisklasse samt, at vedligeholdelsen ikke er så nem, som den kunne være.

Laserstyret navigationssystem og optimal navigation

Robotstøvsugeren Kobold VR 200 er forsynet med et laserstyret navigationssystem samt en optimal sugeevne. Med støvsugerens specialudviklede software navigerer modellen nemt rundt om alle forhindringer i hjemmet. Den kan ligeledes undgå både afsatser og trapper.

Når robotstøvsugeren er færdig med at støvsuge, vil den selv finde tilbage til ladestationen, så den er klar til brug næste gang. Med Kobold VR 200 er batteritiden på op til 90 minutter.
Kobold VR 200 kan anvendes til både gulvtæpper samt hårdt gulv, hvorfor den kan bruges i de fleste hjem.

Desuden kommer den med et HEPA-filter, der sørger for, at opretholde et godt og sundt indeklima i hjemmet, hvilket er en fordel, hvis man enten er astmatiker eller allergiker.

Effektiv til støv og dyrehår

Robotstøvsugeren Kobold VR 200 kommer med en specialudviklet motor fra Vorwerk, der er forsynet med en optimal sugeevne. Sammen med den specialudviklede opsamlingsbørste sikres man, at støvsugeren effektivt opsamler både støv og dyrehår. I og med støvsugeren kun er 9 centimeter høj, har den mulighed for at komme rundt overalt.

En anden fordel ved Kobold VR 200 er, at den er D-formet og ikke rund. Det betyder, at den kan komme helt tæt på væggene. I kombination med modellens sidebørste kan man være sikker på, at man opnår en optimal rengøring af både vægge, kanter og hjørner.

Timer-funktion, kapacitet og fjernbetjening

Ved hjælp af robotstøvsugerens praktiske og fleksible timer-funktion har man mulighed for at planlægge, hvornår støvsugeren skal gå i gang. På den måde behøver man ikke at være i hjemmet, når støvsugeren starter dagens arbejde.

Desuden kommer Kobold VR 200 med en beholderkapacitet på 0,53 liter og et praktisk tømningssystem. Dette gør det muligt nemt og hurtigt at tømme beholderen, når der er brug for det.

Ved køb af Kobold VR 200 får man en fjernbetjening. Fjernbetjeningen kan bruges til at indstille robotstøvsugeren til at støvsuge op lige der, hvor man ønsker. Man skal blot pege på det specifikke område med fjernbetjeningen, og robotstøvsugeren vil herefter gå i gang.

Udvalgte fordele ved Kobold VR 200:
🔵 Fjernbetjening medfølger
🔵 Timer-funktion
🔵 D-formet model
🔵 Kan bruges til flere gulvtyper
🔵 Laserstyret navigationssystem

Du kan her se en gennemgang af Kobold VR 200. Videoen er produceret af Kobold:

https://www.youtube.com/watch?v=qggrvZagiew

Dette skal du vide, hvis du overvejer at købe en robotstøvsuger

Bolius.dk skriver, at en robotstøvsuger fungerer ved, at støvsuge-området afgrænses ved hjælp af små, infrarøde sendere, der danner en usynlig grænse, som robotstøvsugeren ikke overtræder. Inde i det afgrænsede område anvender robotstøvsugeren roterende børster, som leder skidt og støv mod opsugningshullet i bestemte og systematiske baner.

Robotstøvsugeren er udstyret med sensorer, som blandt andet sikrer, at robotstøvsugeren ikke bumper ind i møbler og lignende på gulvet, og en sensor registrerer også, hvis der er en trappeafsats i farvandet, og så vender den om. Robotstøvsugeren kan dog sagtens komme op over mindre dørtrin og tæppekanter.

Når robotstøvsugeren er færdig med at gøre rent i et afgrænset område, returnerer den til lade-stationen, og flere af de avancerede modeller returnerer også til lade-stationen, hvis de registrerer, at de er ved at løbe tør for strøm. Så lader de sig selv lade op, hvorefter de fortsætter, hvor de slap.

Fordele og ulemper ved en robotstøvsuger

Det danske forbrugerråd Tænk og Bolius.dk skriver begge, at der både findes fordele og ulemper ved en robotstøvsuger, og derfor er der forskellige overvejelser, man bør gøre, hvis man godt kunne tænke sig at anskaffe sig en robotstøvsuger.

Fordele ved en robotstøvsuger

Tænk skriver, at de moderne robotstøvsugere generelt er blevet markant bedre over de sidste år. På baggrund af Tænks og Bolius.dk’s ekspertise oplister vi her fordele ved at anskaffe sig en robotstøvsuger udover den åbenlyse fordel, at man så ikke behøver varetage støvsugningen manuelt i en lige så høj grad som tidligere.

Forhindringer: De fleste robotstøvsugere er blevet i stand til at klare mindre forhindringer såsom dørtrin, der er et par centimeter høje. Eksperterne er imponerede over, hvor godt robotstøvsugerne klarer forhindringer generelt.

Let indstilling: Moderne robotstøvsugere et lette at indstille med hensyn til tidsplan, start og stop. Man kan indstille robotstøvsugeren til at støvsuge, når man ikke er hjemme, så man ikke bliver generet af den.

God til allergikere: Netop at man kan få robotstøvsugeren til at støvsuge, når man ikke er hjemme, er særligt godt for støv-allergikeren, som så ikke udsættes for unødvendigt støv-ophvirvling.

Model med app: Man kan anskaffe sig en robotstøvsuger, som man kan styre med en app på sin telefon – så kan man hele tiden styre modellen, selv om man ikke er hjemme.

Optager kun lidt plads: En robotstøvsuger fylder ikke ret meget – heller ikke lade-stationen.

Trapper er ikke et problem: Det virker som et åbenlyst scenarie, at robotstøvsugeren styrter ud over kanten på trappen og bliver ødelagt, men det gør den ikke. Robotstøvsugerne er nemlig udstyret med en sensor, der opdager trappesatserne inden, hvorefter de vender om.

Glatte gulve: Generelt set er robotstøvsugere rigtig gode til at fjerne skidt og støv fra hårde og glatte gulve – altså gulve uden tæpper.

Husdyr: Generelt set er robotstøvsugeren rigtig god til at fjerne hår fra pelsede husdyr som hunde og katte – faktisk bedre end almindelige støvsugere.

Kommer ind under sofaen: Normale støvsugere har svært ved at nå helt ind under møblerne – det har robotstøvsugeren ikke med sin lave højde.

Ulemper ved en robotstøvsuger

Selv om det virker som et drømmescenarie bare at kunne få robotstøvsugeren til at klare arbejdet, så er der stadig ulemper ved en robotstøvsuger:

Kan ikke erstatte den normale støvsuger: Eksperterne skriver, at en robotstøvsuger aldrig helt vil kunne erstatte en almindelig støvsuger, eftersom der er for mange steder, hvor robotstøvsugeren ikke vil kunne komme til.

Krævende vedligeholdelse: En robotstøvsuger kræver mere vedligeholdelse end en almindelig støvsuger. På en robotstøvsuger skal man både rense filteret oftere, rense hårbørster efter hvert brug, fjerne hår fra hjulene og tømme støvbeholderen efter hvert brug.

Møbler som forhindringer: Det kan være nødvendigt at fjerne mange ting fra gulvet, hvis robotstøvsugeren skal kunne fungere ordentligt, og den kan også sætte sig fast under møbler eller i hjørner og mellem møbler.

Kabler og ledninger: Robotstøvsugeren har svært ved kabler og ledninger på gulvet. Ofte suger robotstøvsugeren i dem, hvilket kan resultere i ødelagte ledninger og kabler og væltede elektroniske produkter som lamper eller andre ting, der er ledning til.

Høj følsomhed: Robotstøvsugeren er udstyret med sensorer, som kan være lidt for fintfølende. For eksempel kan det være, at robotstøvsugeren ikke bevæger sig ind under lavt-hængende gardiner.

Problemer ved stoleben: Robotstøvsugeren kan have svært ved at opfange alt støv og skidt rundt om bordben og stoleben samt i hjørner og ved kanter.

Tæpper: Robotstøvsugeren har generelt svært ved at rengøre tykke tæpper.


Gode råd til at holde støv væk i hjemmet 🌪

Ifølge en videnskabelig undersøgelse lider over 7 procent af den danske befolkning over 16 år af husstøvmide-allergi. Denne undersøgelse er fra slutningen af 1990’erne, og siden da er tallet steget markant, uden at man har de eksakte tal.

Hvis man har husstøvmide-allergi, så kan det give mange gener for allergikeren i form af høfeber, astma, generelt dårligt velbefindende og kløe og svie.

Baseret på artikler fra Politiken og det danske forbrugerråd Tænk, har Forbrugsguiden bragt en guide til, hvordan man bedst holder støvet væk fra hjemmet. Her gennemgår vi de vigtigste punkter:

Støvsug én gang om ugen: Man bør støvsuge hjemmet en gang om ugen for at holde bestanden af støvmider nede. Har man børn eller pelsede husdyr, bør man gøre det oftere. Bruger man en robotstøvsuger, kan man med fordel lade robotstøvsugeren køre endnu oftere.

Model med HEPA-filter: Et HEPA-filter er et meget effektivt filter. HEPA står for High Efficiency Particulate Air filter og sikrer, at selv meget små støvpartikler ikke slipper ud i luften igen. Bor der allergikere i husstanden, er det særdeles vigtigt for ikke at forværre allergien.

Rækkefølge: Det er ikke ligegyldigt i hvilken rækkefølge, man gør rent. Tør støv af overfladerne i hjemmet, inden der skal støvsuges, for når man tørrer støv af, kan en del af støvet ende på gulvet – så slipper man for at støvsuge flere gange.

Luft ud: Når der støvsuges, kan man ikke undgå, at der hvirvles støv op. Husk derfor at åbne vinduer og luft ud efter støvsugning. Det gælder også for støvsugning med en robotstøvsuger.

Husk sengetøjet: Husstøvmider lever blandt andet af hår og hudceller fra mennesker og dyr, og disse findes der mange af i især sengetøjet. Derfor er det vigtigt at skifte sengetøj ofte og vaske det ved mindst 60 grader for at få bugt mod støvmiderne.

Uønsket kemi: Det er ikke kun støvmiderne, der er et problem for indeklimaet. Der afgives kemikalier fra mange ting i hjemmet som møbler og elektronik, og det drejer sig blandt andet om flammehæmmere og ftalater, som kan binde sig til støv. Disse kemikalier er mistænkt for at være hormonforstyrrende og kræftfremkaldende.


Historien om iRobot

Irobot-roomba-logo
iRobot har sloganet ”your helping hand” og har dermed fokus på at fungere som forbrugerens hjælpende hånd. iRobot er den førende virksomhed inden for robot-produkter på forbrugerområdet, og virksomheden designer og bygger robotter for at gøre hverdagen lettere for forbrugerne.

iRobot har fokus på invention, opdagelse og forskning inden for den teknologiske branche for at kunne skabe endnu bedre robot-forbrugerprodukter til de individuelle hjem. Virksomheden har fået flere priser for deres opfindsomhed og opfindelser og er pioner inden for feltet. iRobot har nu solgt mere end 15 millioner robotter på verdensplan.

iRobot blev grundlagt i 1990 i Massachusetts i USA af Colin Angle, Helen Greiner og Rodney Brooks. Allerede året efter begyndte produktionen af robotter, og her begyndtes et stykke væk fra forbrugerområdet – nemlig med robotter målrettet ekspeditioner i rummet.irobot-roomba-test

I 2002 producerede iRobot den første iRobot Roomba robotstøvsuger til hjemmet, og i de følgende år lanceredes flere andre serier hos iRobot, der alle har med rengøring at gøre. Det tæller blandt andet serier til gulvvask, feje-arbejde, rendestens-rengøring og swimmingpool-rengøring.

I 2008 udvidedes også udvalget af robotstøvsugere med robotstøvsugere, der er specialdesignet til at tage sig af hjem med kæledyr og i de næste år op til i dag er der produceret stigende flere modeller til forbrugerne, der alle har specialområder – flere modeller kan nu også styres med en app til telefonen og rengør med intelligens og en høj grad af selvstændighed.

Du kan læse mere på deres hjemmeside her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke iRobot Roomba robotstøvsugere er bedst i test?

iRobot Roomba 980 og iRobot Roomba 966

🤓 Hvordan testes iRobot Roomba robotstøvsugerne?

Robotstøvsugerne vurderes ud fra deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag, langs paneler og rundt om borde og stoleben. Derudover vurderes der på deres navigationsevne, energiforbrug, opladetid og aktiv arbejdstid. Slutteligt bedømmes de på brugervenligheden.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en robotstøvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


iRobot Roomba test – disse kilder har vi brugt:

Aftenposten.no 🇳🇴
Aftenposten.no er Norges største avis baseret på oplag med et stort online-univers også. Avisen udgives to gange dagligt og fokuserer hovedsagelig på nyhedsstof. Boligområdet prioriteres også, og her har avisen testet robotstøvsugeren Miele Scout RX1. Læs mere om testen her. 

Chip.de 🇩🇪 
Chip.de er en tysk teknikwebside, som drejer sig om alt inden for teknikkens verden. Her er fokus på både elektronik og teknologi, og siden bringer både nyheder, trends, artikler, guides og tests. Chip.de har her testet iRobot Roomba 980. Læs mere om testen her. 

Chip.de har ligeledes testet og anmeldt iRobot Roomba 981, som de har givet en god bedømmelse. Læs hele anmeldelsen her.

Cnet.com 🇺🇸
I næsten 25 år har Cnet.com fungeret som en international webside, der handler om teknik og teknologi. Cnet.com bringer nyheder, information og guides til forbrugerne om de teknologiske emner, og de har også forums, videoer og tests af forskellige elektroniske forbrugerprodukter. Cnet.com har her testet modellen iRobot Roomba 880. Læs mere om testen her.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor de svenske eksperter har testet et udvalg af robotstøvsugere angående forskellige aspekter som rengøringsevne, brugervenlighed og batteri.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af et udvalg af robotstøvsugere med henblik på at vurdere modellerne ud fra forskellige aspekter og give en samlet vurdering.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Digitaltrends.com 🇺🇸
På den amerikanske teknologiside Digitaltrends.com bringes der både viden og information til forbrugerne omkring de mange valgmuligheder i den digitale verden. Digitaltrends.com gør dette igennem en lang række artikler, nyheder, guides, tests og videoer, og her er tale om en bred vifte af forbrugerprodukter. Her har eksperterne testet modellen iRobot Roomba 650. Læs mere om testen her.

Engadget.com 🇺🇸
Engadget.com er en international teknologi-webside med fokus på at give forbrugerne det bedst mulige overblik over den teknologiske verden og produkter. Derfor udfører Engadget.com blandt andet tests af elektroniske forbrugerprodukter, og her har Engadget.com testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 980. Læs mere om testen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk er en britisk testside, der udfører uafhængige tests af en bred vifte af elektroniske produkter til hjemmet. Det tæller blandt andet fjernsyn, computere, mobiltelefoner og kameraer men også tests af hvidevarer. Her er der tale om en test af robotstøvsugeren iRobot Roomba 966. Læs mere om testen her.

Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no er en norsk forbruger-webside, hvor der skrives bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger Dinside.no sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har Dinside.no foretaget forskellige tests af robotstøvsugere. Her er tale om tests af iRobot Roomba 880, iRobot Roomba 980 og Electrolux Pure i9. Læs mere om testen af iRobot Roomba 880 her, om iRobot Roomba 980 her samt Electrolux Pure i9, som du kan læse mere om her.

Guardian.com 🇬🇧
Guardian.com er en af de største britiske aviser i Storbritannien. Avisen blev grundlagt i 1821 og udkommer hver dag fra mandag til lørdag. Guardian.com beskæftiger sig med alt fra nyhedsstof og sport til business. Avisen inkluderer også stof om forbrugerliv fra tid til anden, og her har avisen testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 880. Læs mere om testen her.

Jyllands-posten.dk 🇩🇰
Jyllands-posten.dk er grundlagt i 1871 og er en af de store danske morgenaviser sammen med Berlingske Tidende og Politiken. Jyllands-posten.dk udkommer både i trykt version og har en online-del, og på begge platforme udføres der journalistik angående verdensnyheder, indland, udland, finans, erhverv, politik og kultur. Jyllands-posten.dk har også plads til forbrugerliv, og her har avisen testet modellen iRobot Roomba 966. Læs mere om testen her.

Klikk.no 🇳🇴
Klikk.no er en norsk forbruger-webside, som foretager hundredvis af forbrugertests hvert år, hvor de kommer vidt omkring – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. Her har Klikk.no testet robotstøvsugerne iRobot Roomba 880. Læs mere om testen her.

M3.se 🇸🇪 
M3.se er et teknikmagasin fra Sverige, som skriver om alt inden for teknikkens verden. M3.se bringer derfor nyheder, artikler, guides og tests, som alle omhandler teknik, data, teknologi og elektronik. M3.se er kendt for at være meget detaljeorienteret og kan være noget teknisk. M3.se har her testet robotstøvsugerne Electrolux Pure i9 og Neato Botvac Connected i én samlet test. Læs mere om testen her.

Techradar.com 🇬🇧
Techradar.com er en teknologi-webside med et bredt fokus på forbrugerprodukter inden for den teknologiske verden. Siden har eksperter, som skriver artikler og nyheder om teknologi-relaterede emner, og Techradar.com udfører også forskellige tests. Her er der tale om en test af modellen iRobot Roomba 980. Læs mere om testen her.

Tek.no 🇳🇴 
Tek.no er Norges største online-webside for forbrugerteknologi og udkommer også som magasin. Her findes både nyheder, artikler, guides og tests. Her er der tale om en test af robotstøvsugeren iRobot Roomba 980. Læs mere om testen her.

Tomsguide.com 🇺🇸
Tomsguide.com er en international teknologi-webside, der hovedsagelig beskæftiger sig med at foretage tests af forskellige produkter fra den elektroniske verden. Tomsguide.com bringer derfor blandt andet anmeldelser af produkter, guides og læringsvideoer på hjemmesiden. Her har Tomsguide.com testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 650. Læs mere om testen her.

Toptenreviews.com 🇺🇸
Toptenreviews.com er en international portal, der har til formål at teste diverse elektroniske forbrugerprodukter for at gøre hverdagen lettere for forbrugerne. Toptenreviews.com har eget laboratorium, hvor de tester og afprøver produkterne, hvorefter eksperterne skriver en anmeldelse på baggrund af testresultaterne. Toptenreviews.com har her testet tre forskellige robotstøvsugere: iRobot Roomba 650, iRobot Roomba 980 og Neato Botvac Connected.

Klik her for at læse mere om testen af iRobot Roomba 650, klik her for at læse mere om testen af iRobot Roomba 980, og klik her for at læse mere om testen af Neato Botvac Connected.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en britisk testside, der bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er en enkelt robotstøvsuger, Neato Botvac Connected, blevet gennemtestet, og herefter er en udførlig anmeldelse blevet skrevet. Læs mere om testen her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt iRobot Roomba e5 e5152, som de har givet 3,5 ud af 5 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.

Wired.com 🇺🇸
Wired.com er et amerikansk magasin, der fokuserer på IT, tele, kommunikation, data og teknik. Wired.com udkommer både på tryk og har et online-univers, og hovedfokus ligger på, hvordan den fremadgående teknologi påvirker kultur, økonomi og politik. Wired.com skriver også om emner, der er mere ligetil og deriblandt også tests. Wired.com har nemlig her testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 980. Læs mere om testen her.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Testberichte.de samler tests og forbrugeranmeldelser af forskellige produkter, som de herefter analyserer. Efter dette danner eksperterne deres egen mening, hvorefter det pågældende produkt får en samlet karakter. Her har de testet og anmeldt robotstøvsugeren iRobot Roomba 981, som de har givet en god bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Andre relevante tests:

Forbrugsguiden har også udarbejdet en robotstøvsuger test. I denne artikel medtages testvindende robotstøvsugere fra en række forskellige mærker. Du finder både en gennemgang af iRobot Roomba robotstøvsugere, men også andre kendte mærker som Electrolux og Miele.

Du kan også læse vores gulvrenser test, hvor vi har gennemgået de bedste gulvvaskere på markedet. I denne artikel har vi samlet forskellige testvindende modeller, som alle har været med i anerkendte objektive tests.

Hvis du overvejer om en robotstøvsuger eller en traditionel støvsuger er det bedste valg for dig, så bør du overveje at læse vores støvsuger test også. Denne test gennemgår en lang række traditionelle støvsugere, hvor du får et komplet overblik over eksperternes favoritter.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse