Vinduesvasker test – Find de bedste vinduesvaskere her

0

I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de bedste vinduesvaskere på markedet. Vi har gennemgået flere eksperters vurderinger af forskellige modeller og herved fundet frem til, hvilke funktioner man bør gå efter og hvilke modeller der er de bedste.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den model, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra forskellige testsites, blandt andet de norske forbrugersites dinside.no og klikk.no samt gør-det-selv-portalen goerdetselv.dk.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne vinduesvasker test indeholder: 

🔸 Et overblik over de bedste vinduesvaskere på markedet
🔸 Tips til en bedre vinduespudsning
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Kärcher WV 2 Plus

Anbefalet hos norske klikk.no
Testvinder hos norske dinside.no
✅ Testvinder hos portalen goerdetselv.dk

Kärcher WV 2 Plus

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere
685,00 Kr. 0,00 Kr. 685,00 Kr. Læs mere

 

En vinduesvasker, som har opnået meget ros er Kärcher WV 2 Plus. Modellen er blevet testet af både de norske forbrugersites klikk.no og dinside.no samt af gør-det-selv-portalen goerdetselv.dk. Vinduesvaskerne bliver testet på flere områder, blandt andet hvor lette de er at komme i gang med, hvordan de er at arbejde med rent praktisk, hvordan en eventuel medfølgende sprayflaske til vaskemiddel fungerer og hvor lang batteritiden er.

Godt resultat

En god vinduesvasker bør give rene ruder, men selv den bedste model kan ikke gøre arbejdet for dig. En vinduesvasker fungerer ved, at man først sprayer vaskemidlet jævnt ud over vinduet, og med Kärcher WV 2 Plus kan man med fordel anvende den medfølgende sprayflaske. Herefter vrides vaskekluden op i rent vand, og vinduet vaskes. Herefter kommer vinduesvaskeren på prøve, når vandet skal svabes ned og opsamles af vinduesvaskeren. Kärcher WV 2 Plus fungerer her rigtig godt, for sugevnen er helt i top, og alt det vand, der skrabes væk, suges op. Sørg blot for ikke at komme i kontakt med vinduets kantlister, for så slipper vinduesvaskeren grebet.

Ligger godt i hånden

Det er alfa omega, at vinduesvaskeren har et godt greb, som gør, at den kommer til at passe godt ind i håndens anatomi. Kärcher WV 2 Plus roses for grebets udformning, for modellen ligger godt i hånden og gør arbejdet meget lettere og mere handy. Desuden er Kärcher WV 2 Plus en af de lettere modeller. Først føles det måske ikke så vigtigt, om vinduesvaskeren er let eller lidt tungere, men efter et stykke tid, som arbejdet skrider frem, kommer man hurtigt til at mærke forskellen, og her er det en klar fordel med en let model.

Fornuftig batteritid

Man kan anvende Kärcher WV 2 Plus i omkring 25 minutter, før batteriet skal lades op, og det er en god standard for vinduesvaskere. På de 25 minutter kan man nå at gøre omkring 9-10 medium-store vinduer rene, og herefter skal modellen lades op igen. Opladningstiden varierer meget fra model til model, men Kärcher WV 2 Plus roses for den korte opladningstid, der er på 108 minutter. Det kan lyder af meget, men det er op mod en halv time kortere end andre modeller.

Andre fordele ved Kärcher WV 2 Plus er, at den kommer med en medfølgende sprayflaske til vaskemiddel, og så er den let at skille ad og rengøre. Desuden larmer modellen ikke ret meget.

Udvalgte fordele ved Kärcher WV 2 Plus:
🔵 Suger vandet grundigt op
🔵 Sprayflaske til vaskemiddel medfølger
🔵 Ligger godt i hånden
🔵 Let model
🔵 Kort opladningstid til batteri

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du bruger Kärcher WV 2 Plus:

https://www.youtube.com/watch?v=EkQO4wK1-wU

Nilfisk Smart

3 ud af 5 stjerner hos portalen goerdetselv.dk
4 stjerner hos norske dinside.no

Nilfisk Smart

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
199,95 Kr. 0,00 Kr. 199,95 Kr. Læs mere
299,00 Kr. 0,00 Kr. 299,00 Kr. Læs mere

 

Nilfisk har med modellen Nilfisk Smart produceret en god og brugervenlig vinduesvasker, som både det norske forbrugersite dinside.no og gør-det-selv-portalen goerdetselv.dk har testet. Fagfolk har vurderet forskellige vinduesvaskere og testet dem på forskellige parametre, hvor især sugeevne, håndterbarhed og batteritid er vigtig. Efter testene vurderer eksperterne, at Nilfisk Smart er en god vinduesvasker, der generelt leverer et godt resultat

Godt vaskeresultat

Nilfisk Smart ser lidt anderledes ud end de andre testede modeller, og man kan hurtigt se, at den både er mindre og lettere end de øvrige. Først bruges den medfølgende sprayflaske til at vaske vinduet, men ved fastgroet snavs som fugleklatter skal der ekstra arbejde til, da de kan være besværlige at fjerne. Herefter anvendes Nilfisk Smart vinduesvaskeren på ruden for at opsamle vand og skidt, og her fungerer modellen rigtig godt.

Fleksibel model

Nilfisk Smart er flere hundrede gram lettere end andre vinduesvaskere med en vægt på 585 gram. Den lave vægt bliver hurtigt en fordel, når man skal strække armen op og ned gentagne gange. Letheden gør også modellen meget fleksibel og smidig og det er let at komme rundt i sværttilgængelige hjørner, ude ved kanterne og på anderledes-konstruerede vinduer. Nilfisk Smart er også en af de modeller, der kan bevæge sig længst ned ad vinduerne, før den slipper grebet ned mod vindueskanten.

Brugbare ekstra-funktioner og udstyr

Nilfisk Smart fungerer i sig selv rigtig godt og små ekstra-funktioner gør arbejdet en smule lettere. Som noget unikt har Nilfisk Smart en medfølgende ophængsklips, så man kan hænge vinduesvaskeren op, når man ikke bruger den. Denne klips kan også sættes fast i bukserne, mens man vasker ruderne. Det er desuden muligt at købe ekstraudstyr som et smallere mundstykke og forlængerskaft, så variationsmulighederne for brug bliver bredere. Batteritiden er på ca. 23 minutter, før det skal oplades.

Udvalgte fordele ved Nilfisk Smart:
🔵 God sugeevne
🔵 Vejer kun 585 gram
🔵 Fleksibel og smidig at arbejde med
🔵 Kommer helt ud i hjørnerne
🔵 Smart ophængsfunktion


Kärcher WV 5 Plus

Anbefalet af tyske Heimwerker Praxis

Kärcher WV 5

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Det kendte tyske håndværkermagasin Heimwerker Praxis beskæftiger sig med alt inden for gør-det-selv og håndværkerarbejde. I en test har magasinet vurderet vinduesvasker-modellen Kärcher WV 5 Plus og magasinet er så begejstret for Kärcher WV 5 Plus, at det varmt anbefaler modellen til køb.

God sugeevne

Udover at gøre vinduerne rene er en vinduesvaskers største opgave at suge vand og sæberester op, så man undgår både striber på vinduerne og vandsjaskeri. Kärcher WV 5 Plus er rigtig god til dette formål og alt det snavsede vand efter vasken suges godt op, og vinduerne efterlades rene og uden striber og pletter. Kärcher WV 5 Plus er faktisk en multifunktionel maskine, for den kan anvendes på alle glatte overflader, som eksempelvis spejle, brusekabiner og glasborde.

Lav lyd og lang batteritid

Har man mange vinduer, kan det tage sin tid at få dem alle rene. Derfor er det ønskværdigt med en vinduesvasker, der larmer mindst muligt og som har så lang batteritid som muligt. Kärcher WV 5 Plus kommer her i en ny og forbedret udgave, som har et langt lavere lydniveau end tidligere, og batteritiden er forbedret med 40 procent. Det betyder en batterilevetid på hele 35 minutter, før det er tid til en genopladning. Den indbyggede batteriindikator fortæller undervejs, hvor meget batteri-levetid der er tilbage.

Design og komfort

Kärcher WV 5 Plus har ydermere et flot udseende, og designet er både lavet med omtanke for udseende og forbrugerens bekvemmelighed. Modellen har et godt greb med soft-touch håndtag og en trinløs og justerbar kantkontrol på mundstykket, som sørger for, at resultatet langs kanterne bliver bedre og fri for selv små striber og pletter. For det bedst mulige resultat så husk at holde vinduesvaskeren vinkelret på ruden, for så suger den mest.

Udvalgte fordele ved Kärcher WV 5 Plus:
🔵 Velfungerende sugeevne så striber og pletter undgås
🔵 Kan bruges på alle glatte overflader
🔵 Lydløs model
🔵 Batterilevetid på 35 minutter inden opladning
🔵 Flot model med godt greb

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du bruger Kärcher WV 5 Plus:

https://www.youtube.com/watch?v=SqNszzkixqQ

Tips til en bedre manuel vinduespudsning

Vinduespudsning er en af de opgaver, man ikke kan undgå, hvis man har hus eller lejlighed. Det tager tid, det er krævende, man får ondt i ryggen, og så får man næsten aldrig det skinnende rene resultat, man regnede med.

Herunder har vi samlet nogle brugbare tips til, hvordan man får en bedre, manuel vinduespudsning i hjemmet:

1. Undgå striber

De fleste, der har prøvet kræfter med vinduespudsning, har oplevet det: Arbejdet er klaret til topkarakter, men det øjeblik solen begynder at skinne, så kan man se en masse pletter og striber efter vandet og sæben.

TV2 Livsstil skriver, at udover vand og opvaskemiddel til rengøringen skal man bruge en svamp, viskestykke og skraber. Start med at sæbe vinduet grundigt ind med rengøringsblandingen (tilsæt et par dråber opvaskemiddel til én spand lunkent vand). Er der genstridige pletter som fugleklatter, så skrub ekstra godt på dem. Herefter skal der vaskes efter med rent vand.

Nu er det skraberens tur, og teknik er altafgørende her: Start oppe i et ene hjørne og skrab mod den modsatte side. Vend skraberen 180 grader og skrab i modsat retning. Husk overlap, så alt vand og sæbe fjernes. Fortsæt på samme måde hele vejen ned og helst uden pauser og afslut med at tørre vinduet af med et tørt viskestykke. Man kan også bruge et vaskeskind.

Husk at hvis du pudser dine vinduer i stærkt solskin, så vil vandet hurtigt fordampe. Derfor skal du være ekstra hurtig med både vask og skrab for at undgå striberne.

2. Bor du i lejlighed?

Én ting er at pudse vinduer, hvis man bor i et hus, men bor man i lejlighed, så er opgaven endnu sværere, hvis man ikke kan vende vinduerne. Kan man ikke det, så anbefaler TV2 Livsstil at sørge for at vaske den del af vinduet, der kan nås uden at gå på kompromis med den personlige sikkerhed. Skal man bruge en forlænget arm, så kan man anvende en grydeske med en påsat klud. Er man meget opsat på at få rene vinduer, og bor man på fjerde sal, så kan man købe et sæt med to skuresvampe med magnet. Tricket er så at sætte den ene svamp på ydersiden og den anden på indersiden, og når man bevæger svampen på indersiden, så bevæger svampen på ydersiden sig også.

3. Den hurtige løsning

Skal man af den eller anden grund have klaret en lynpudsning, så sprøjt lidt glasrens på ruden og tør efter med enten et viskestykke eller køkkenrulle. Husk dog at køkkenrullen kan fnulre. Hvis man ikke har glasrens, kan man som nødløsning bare bruge vand og en hårdt-opvredet klud og tørre efter med et viskestykke. Men dette er kun en nødløsning.

4. Fjern klistermærkerne

Især børn kan godt lide at sætte klistermærker på vinduerne, men at fjerne dem igen kan være noget af en svær opgave, som almindelig vinduespudsning ikke kan klare. For at fjerne klistermærker kan man smøre et tykt lag brun sæbe på mærket, betrække det med film og lade det sidde natten over. Herefter kan det skrubbes let af.

5. Det rigtige udstyr – og vand

Bolius.dk skriver, at også kvaliteten af pudsnings-udstyret har en afgørende rolle at spille. En billig skraber eller gulvsvaber kan ikke altid betale sig, så invester gerne i en professionel skraber og en indvasker, mens helt almindelige viskestykker sagtens kan klare tørrearbejdet.

Vandet spiller også en faktor for, hvor rene vinduerne bliver, for almindeligt postevand indeholder kalk, som hurtigt kan sætte sig som striber. Vær særlig opmærksom på dette, hvis du bor i områder med meget kalkholdigt vand. For at komme kalken til livs kan man tilsætte en deciliter husholdningseddike til vandet, for eddiken binder kalken.

6. 3-4 gange årligt

Bolius.dk anbefaler, at man pudser sine vinduer 3-4 gange om året, for jo oftere de pudses, jo kortere tid får snavset lov til at sidde og sætte sig fast. Dermed bliver det lettere at fjerne skidtet næste gang, vinduerne skal pudses. Er der dog mange partikler fra for eksempel brænderøg i luften, kan det være nødvendigt at pudse vinduerne oftere.

Husk også vindueskarme og rammer som bør rengøres et par gange om året med lunkent vand og universalrengøring og eftertørres med en klud.

7. Drop aviserne

Eksperter fra NRK.no Livsstil fortæller, at den gamle metode med at anvende avispapir til vinduespudsning ikke længere anbefales. Før i tiden brugte mange nemlig avispapir, da tryksværten i avisen havde en polerende effekt på ruderne. Nu anvendes der en anden form for tryksværte i aviserne, så tricket har ingen effekt længere.

8. Pas på med salmiak

Der er delte meninger om, hvilken blanding man bør bruge til vinduespudsning. Mange foretrækker kun vand og opvaskemiddel, mens andre anvender salmiak som en del af blandingen. NRK.no Livsstil fraråder dog at bruge salmiak, da salmiak i forbindelse med varmt vand fordamper og ender oppe i ansigtet på personen, der vasker vinduerne.

Salmiak har dog den fordel, at det ikke afsætter pletter og sæberester på ruden. Vil man bruge salmiak, så anvend koldt vand.

9. Eddike

I en tid hvor der er meget fokus på miljøet og et grønt liv, har mange rengøringsmidler været udskældte. Det har fået mange til selv at fremstille egne, naturlige rengøringsmidler. Norske klikk.no har undersøgt nogle af de naturlige midler, og i en test viser det sig, at eddike er godt til rengøring af vinduer. Det eneste, man skal gøre, er at blande lige dele eddike og vand og vaske vinduet med blandingen og tørre efter med en klud. Man kan tilføje et skvæt sæbe, hvis man ønsker.

10. Alternativ til vinduesvaskeren

Overvejer man at investere i en batteridrevet vinduesvasker, men føler man ikke, at man vil få nok valuta for pengene, så kan man som alternativ anskaffe en damprenser, som også er effektiv til at rense vinduer og ruder. En damprenser er multifunktionel, da den også kan bruges til at rengøre gulve, tekstiler, hvidevarer, fuger og sprækker. Desuden er en damprenser et miljøvenligt valg. Læs Forbrugsguidens test af damprensere for at blive klogere på, om en damprenser vil være et bedre alternativ for dig.


Vinduesvasker test – Disse kilder har vi gennemgået:

Dinside.notestkilder
Norsk forbrugersite, der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger sitet sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har sitet testet og sammenlignet fire forskellige vinduesvaskere. Læs mere her.

Goerdetselv.dk
Det danske gør-det-selv site beskæftiger sig med alt inden for håndværkerfaget. I denne test har de testet 3 forskellige vinduesvaskere. Der er bl.a. set på vaske- og tørreevner samt vægt og batterilevetid. Læs mere her men bemærk, at det kræver betaling at læse hele artiklen.

Heimwerker Praxis
I dette tyske håndværkermagasin kan man finde ud af alt inden for håndværkerfaget fra trådløse skruetrækkere og plæneklippere til gulve og værktøj. Her har magasinet testet vinduesvaskere. Læs mere her.

Klikk.no
Det norske forbrugersite klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test er der testet vinduesvaskere. Læs mere her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse