Vinduesvasker test 2019 – Find de bedste vinduesvaskere her

0

I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de bedste vinduesvaskere på markedet. Vi har gennemgået flere eksperters vurderinger af forskellige modeller og herved fundet frem til, hvilke funktioner man bør gå efter og hvilke modeller der er de bedste.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den model, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra forskellige testsites, blandt andet de norske forbrugersites dinside.no og klikk.no samt gør-det-selv-portalen goerdetselv.dk.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne vinduesvasker test indeholder: 
🔸 Et overblik over de bedste vinduesvaskere på markedet
🔸 Tips til en bedre vinduespudsning
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vinduesvasker test – Her er de 4 bedste vinduesvaskere

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de vinduesvaskere, der har klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.


Kärcher WV 2 Plus

Anbefalet hos norske klikk.no
Testvinder hos norske dinside.no
✅ Testvinder hos portalen goerdetselv.dk

Kärcher WV 2 Plus

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere

 

En vinduesvasker, som har opnået meget ros er Kärcher WV 2 Plus. Modellen er blevet testet af både de norske forbrugersites klikk.no og dinside.no samt af gør-det-selv-portalen goerdetselv.dk. Vinduesvaskerne bliver testet på flere områder, blandt andet hvor lette de er at komme i gang med, hvordan de er at arbejde med rent praktisk, hvordan en eventuel medfølgende sprayflaske til vaskemiddel fungerer og hvor lang batteritiden er.

Godt resultat

En god vinduesvasker bør give rene ruder, men selv den bedste model kan ikke gøre arbejdet for dig. En vinduesvasker fungerer ved, at man først sprayer vaskemidlet jævnt ud over vinduet, og med Kärcher WV 2 Plus kan man med fordel anvende den medfølgende sprayflaske. Herefter vrides vaskekluden op i rent vand, og vinduet vaskes. Herefter kommer vinduesvaskeren på prøve, når vandet skal svabes ned og opsamles af vinduesvaskeren. Kärcher WV 2 Plus fungerer her rigtig godt, for sugevnen er helt i top, og alt det vand, der skrabes væk, suges op. Sørg blot for ikke at komme i kontakt med vinduets kantlister, for så slipper vinduesvaskeren grebet.

Ligger godt i hånden

Det er alfa omega, at vinduesvaskeren har et godt greb, som gør, at den kommer til at passe godt ind i håndens anatomi. Kärcher WV 2 Plus roses for grebets udformning, for modellen ligger godt i hånden og gør arbejdet meget lettere og mere handy. Desuden er Kärcher WV 2 Plus en af de lettere modeller. Først føles det måske ikke så vigtigt, om vinduesvaskeren er let eller lidt tungere, men efter et stykke tid, som arbejdet skrider frem, kommer man hurtigt til at mærke forskellen, og her er det en klar fordel med en let model.

Fornuftig batteritid

Man kan anvende Kärcher WV 2 Plus i omkring 25 minutter, før batteriet skal lades op, og det er en god standard for vinduesvaskere. På de 25 minutter kan man nå at gøre omkring 9-10 medium-store vinduer rene, og herefter skal modellen lades op igen. Opladningstiden varierer meget fra model til model, men Kärcher WV 2 Plus roses for den korte opladningstid, der er på 108 minutter. Det kan lyder af meget, men det er op mod en halv time kortere end andre modeller.

Andre fordele ved Kärcher WV 2 Plus er, at den kommer med en medfølgende sprayflaske til vaskemiddel, og så er den let at skille ad og rengøre. Desuden larmer modellen ikke ret meget.

Udvalgte fordele ved Kärcher WV 2 Plus:
🔵 Suger vandet grundigt op
🔵 Sprayflaske til vaskemiddel medfølger
🔵 Ligger godt i hånden
🔵 Let model
🔵 Kort opladningstid til batteri

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du bruger Kärcher WV 2 Plus:

https://www.youtube.com/watch?v=EkQO4wK1-wU

Nilfisk Smart

3 ud af 5 stjerner hos portalen goerdetselv.dk
4 stjerner hos norske dinside.no

Nilfisk Smart

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Nilfisk har med modellen Nilfisk Smart produceret en god og brugervenlig vinduesvasker, som både det norske forbrugersite dinside.no og gør-det-selv-portalen goerdetselv.dk har testet. Fagfolk har vurderet forskellige vinduesvaskere og testet dem på forskellige parametre, hvor især sugeevne, håndterbarhed og batteritid er vigtig. Efter testene vurderer eksperterne, at Nilfisk Smart er en god vinduesvasker, der generelt leverer et godt resultat

Godt vaskeresultat

Nilfisk Smart ser lidt anderledes ud end de andre testede modeller, og man kan hurtigt se, at den både er mindre og lettere end de øvrige. Først bruges den medfølgende sprayflaske til at vaske vinduet, men ved fastgroet snavs som fugleklatter skal der ekstra arbejde til, da de kan være besværlige at fjerne. Herefter anvendes Nilfisk Smart vinduesvaskeren på ruden for at opsamle vand og skidt, og her fungerer modellen rigtig godt.

Fleksibel model

Nilfisk Smart er flere hundrede gram lettere end andre vinduesvaskere med en vægt på 585 gram. Den lave vægt bliver hurtigt en fordel, når man skal strække armen op og ned gentagne gange. Letheden gør også modellen meget fleksibel og smidig og det er let at komme rundt i sværttilgængelige hjørner, ude ved kanterne og på anderledes-konstruerede vinduer. Nilfisk Smart er også en af de modeller, der kan bevæge sig længst ned ad vinduerne, før den slipper grebet ned mod vindueskanten.

Brugbare ekstra-funktioner og udstyr

Nilfisk Smart fungerer i sig selv rigtig godt og små ekstra-funktioner gør arbejdet en smule lettere. Som noget unikt har Nilfisk Smart en medfølgende ophængsklips, så man kan hænge vinduesvaskeren op, når man ikke bruger den. Denne klips kan også sættes fast i bukserne, mens man vasker ruderne. Det er desuden muligt at købe ekstraudstyr som et smallere mundstykke og forlængerskaft, så variationsmulighederne for brug bliver bredere. Batteritiden er på ca. 23 minutter, før det skal oplades.

Udvalgte fordele ved Nilfisk Smart:
🔵 God sugeevne
🔵 Vejer kun 585 gram
🔵 Fleksibel og smidig at arbejde med
🔵 Kommer helt ud i hjørnerne
🔵 Smart ophængsfunktion


Kärcher WV 5 Plus

Anbefalet af tyske Heimwerker Praxis

Kärcher WV 5

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
632,00 Kr. 0,00 Kr. 632,00 Kr. Læs mere

 

Det kendte tyske håndværkermagasin Heimwerker Praxis beskæftiger sig med alt inden for gør-det-selv og håndværkerarbejde. I en test har magasinet vurderet vinduesvasker-modellen Kärcher WV 5 Plus og magasinet er så begejstret for Kärcher WV 5 Plus, at det varmt anbefaler modellen til køb.

God sugeevne

Udover at gøre vinduerne rene er en vinduesvaskers største opgave at suge vand og sæberester op, så man undgår både striber på vinduerne og vandsjaskeri. Kärcher WV 5 Plus er rigtig god til dette formål og alt det snavsede vand efter vasken suges godt op, og vinduerne efterlades rene og uden striber og pletter. Kärcher WV 5 Plus er faktisk en multifunktionel maskine, for den kan anvendes på alle glatte overflader, som eksempelvis spejle, brusekabiner og glasborde.

Lav lyd og lang batteritid

Har man mange vinduer, kan det tage sin tid at få dem alle rene. Derfor er det ønskværdigt med en vinduesvasker, der larmer mindst muligt og som har så lang batteritid som muligt. Kärcher WV 5 Plus kommer her i en ny og forbedret udgave, som har et langt lavere lydniveau end tidligere, og batteritiden er forbedret med 40 procent. Det betyder en batterilevetid på hele 35 minutter, før det er tid til en genopladning. Den indbyggede batteriindikator fortæller undervejs, hvor meget batteri-levetid der er tilbage.

Design og komfort

Kärcher WV 5 Plus har ydermere et flot udseende, og designet er både lavet med omtanke for udseende og forbrugerens bekvemmelighed. Modellen har et godt greb med soft-touch håndtag og en trinløs og justerbar kantkontrol på mundstykket, som sørger for, at resultatet langs kanterne bliver bedre og fri for selv små striber og pletter. For det bedst mulige resultat så husk at holde vinduesvaskeren vinkelret på ruden, for så suger den mest.

Udvalgte fordele ved Kärcher WV 5 Plus:
🔵 Velfungerende sugeevne så striber og pletter undgås
🔵 Kan bruges på alle glatte overflader
🔵 Lydløs model
🔵 Batterilevetid på 35 minutter inden opladning
🔵 Flot model med godt greb

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du bruger Kärcher WV 5 Plus:

https://www.youtube.com/watch?v=SqNszzkixqQ

Electrolux WS71-4CR

Electrolux WS71-4CR

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
349,00 Kr. 0,00 Kr. 349,00 Kr. Læs mere
379,00 Kr. 0,00 Kr. 379,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux WS71-4CR er en alsidig vinduesvasker, der kan bruges til rengøring af flere forskellige overflader. Den kommer nemlig med flere mundstykker, der er tilpasser til de forskellige typer af overflader. Det vil sige, at vinduesvaskeren Electrolux WS71-4CR kan anvendes på alt lige fra glas til spejle eller fliser.

Model med gummiblade og litiumbatterier

Electrolux WS71-4CR sørger for, at alle overflader bliver rengjort på den mest optimale måde. Dette er især takket være modellens gummiblade, der er fremstillet af naturgummi. Det betyder, at det er nemmere at undgå striber i alle retninger på de forskellige overflader. Desuden sikrer gummibladene også, at man ikke vil opleve mange dryp.

Udover naturlige gummiblade, så er Electrolux WS71-4CR udstyret med langtidsvirkende litiumbatterier. Litiumbatterierne sørger for, at man kan rengøre i op til 60 minutter uden afbrydelse. Man kan derfor rengøre en del vinduer, før man igen skal oplade vinduesvaskeren.

Når man skal oplade Electrolux WS71-4CR, så tager det omkring 2 timer, før vinduesvaskeren er opladt fuldt ud. Der kan yderligere findes en LED-opladningsindikator på fronten, der viser, hvornår det er tid til at oplade modellen.

Støjsvag vinduesvasker med antidryp-system

Electrolux WS71-4CR er en støjsvag vinduesvasker med et lydniveau på 60 dB. En normal samtale har også et lydniveau på 60 dB, hvorfor vinduesvaskeren ikke vil støje eller forstyrre meget.

Derudover kommer Electrolux WS71-4CR med et antidryp-system, der kan bruges i alle retninger for at undgå spild. Man har derfor bedre mulighed for at rengøre ruden i alle retninger samt gøre brug af S-bevægelser, præcis ligesom en professionel vinduespudser gør. Man kan derfor rengøre vinduerne eller andre overflader med fuld kontrol uden at dryppe på ruden hele tiden.

Brugervenlig vinduesvasker med soft-håndtag

Med Electrolux WS71-4CR får man en brugervenlig vinduesvasker, der har et design, der gør den nem at anvende. Dette er især på grund af dens lette og balancerede vægtfordeling.

Endvidere kommer Electrolux WS71-4CR med et soft-håndtag, der sikrer et mere komfortabelt greb, når man anvender modellen.

Desuden medfølger der en sprayflaske og klud ved køb af Electrolux WS71-4CR, hvilket gør det nemmere og hurtigere at sæbe vinduerne eller overfladerne til, når man skal i gang med at pudse vinduer.

Udvalgte fordele ved Electrolux WS71-4CR:
🔵 Antidryp-system
🔵 Brugervenlig model med soft-håndtag
🔵 Sprayflaske og klud medfølger
🔵 Gummiblade lavet af naturgummi
🔵 Langtidsvirkende litiumbatterier med kort opladningstid


Tips til en bedre manuel vinduespudsning

Vinduespudsning er en af de opgaver, man ikke kan undgå, hvis man har hus eller lejlighed. Det tager tid, det er krævende, man får ondt i ryggen, og så får man næsten aldrig det skinnende rene resultat, man regnede med.

Herunder har vi samlet nogle brugbare tips til, hvordan man får en bedre, manuel vinduespudsning i hjemmet:

1. Undgå striber

De fleste, der har prøvet kræfter med vinduespudsning, har oplevet det: Arbejdet er klaret til topkarakter, men det øjeblik solen begynder at skinne, så kan man se en masse pletter og striber efter vandet og sæben.

TV2 Livsstil skriver, at udover vand og opvaskemiddel til rengøringen skal man bruge en svamp, viskestykke og skraber. Start med at sæbe vinduet grundigt ind med rengøringsblandingen (tilsæt et par dråber opvaskemiddel til én spand lunkent vand). Er der genstridige pletter som fugleklatter, så skrub ekstra godt på dem. Herefter skal der vaskes efter med rent vand.

Nu er det skraberens tur, og teknik er altafgørende her: Start oppe i et ene hjørne og skrab mod den modsatte side. Vend skraberen 180 grader og skrab i modsat retning. Husk overlap, så alt vand og sæbe fjernes. Fortsæt på samme måde hele vejen ned og helst uden pauser og afslut med at tørre vinduet af med et tørt viskestykke. Man kan også bruge et vaskeskind.

Husk at hvis du pudser dine vinduer i stærkt solskin, så vil vandet hurtigt fordampe. Derfor skal du være ekstra hurtig med både vask og skrab for at undgå striberne.

2. Bor du i lejlighed?

Én ting er at pudse vinduer, hvis man bor i et hus, men bor man i lejlighed, så er opgaven endnu sværere, hvis man ikke kan vende vinduerne. Kan man ikke det, så anbefaler TV2 Livsstil at sørge for at vaske den del af vinduet, der kan nås uden at gå på kompromis med den personlige sikkerhed. Skal man bruge en forlænget arm, så kan man anvende en grydeske med en påsat klud. Er man meget opsat på at få rene vinduer, og bor man på fjerde sal, så kan man købe et sæt med to skuresvampe med magnet. Tricket er så at sætte den ene svamp på ydersiden og den anden på indersiden, og når man bevæger svampen på indersiden, så bevæger svampen på ydersiden sig også.

3. Den hurtige løsning

Skal man af den eller anden grund have klaret en lynpudsning, så sprøjt lidt glasrens på ruden og tør efter med enten et viskestykke eller køkkenrulle. Husk dog at køkkenrullen kan fnulre. Hvis man ikke har glasrens, kan man som nødløsning bare bruge vand og en hårdt-opvredet klud og tørre efter med et viskestykke. Men dette er kun en nødløsning.

4. Fjern klistermærkerne

Især børn kan godt lide at sætte klistermærker på vinduerne, men at fjerne dem igen kan være noget af en svær opgave, som almindelig vinduespudsning ikke kan klare. For at fjerne klistermærker kan man smøre et tykt lag brun sæbe på mærket, betrække det med film og lade det sidde natten over. Herefter kan det skrubbes let af.

5. Det rigtige udstyr – og vand

Bolius.dk skriver, at også kvaliteten af pudsnings-udstyret har en afgørende rolle at spille. En billig skraber eller gulvsvaber kan ikke altid betale sig, så invester gerne i en professionel skraber og en indvasker, mens helt almindelige viskestykker sagtens kan klare tørrearbejdet.

Vandet spiller også en faktor for, hvor rene vinduerne bliver, for almindeligt postevand indeholder kalk, som hurtigt kan sætte sig som striber. Vær særlig opmærksom på dette, hvis du bor i områder med meget kalkholdigt vand. For at komme kalken til livs kan man tilsætte en deciliter husholdningseddike til vandet, for eddiken binder kalken.

6. 3-4 gange årligt

Bolius.dk anbefaler, at man pudser sine vinduer 3-4 gange om året, for jo oftere de pudses, jo kortere tid får snavset lov til at sidde og sætte sig fast. Dermed bliver det lettere at fjerne skidtet næste gang, vinduerne skal pudses. Er der dog mange partikler fra for eksempel brænderøg i luften, kan det være nødvendigt at pudse vinduerne oftere.

Husk også vindueskarme og rammer som bør rengøres et par gange om året med lunkent vand og universalrengøring og eftertørres med en klud.

7. Drop aviserne

Eksperter fra NRK.no Livsstil fortæller, at den gamle metode med at anvende avispapir til vinduespudsning ikke længere anbefales. Før i tiden brugte mange nemlig avispapir, da tryksværten i avisen havde en polerende effekt på ruderne. Nu anvendes der en anden form for tryksværte i aviserne, så tricket har ingen effekt længere.

8. Pas på med salmiak

Der er delte meninger om, hvilken blanding man bør bruge til vinduespudsning. Mange foretrækker kun vand og opvaskemiddel, mens andre anvender salmiak som en del af blandingen. NRK.no Livsstil fraråder dog at bruge salmiak, da salmiak i forbindelse med varmt vand fordamper og ender oppe i ansigtet på personen, der vasker vinduerne.

Salmiak har dog den fordel, at det ikke afsætter pletter og sæberester på ruden. Vil man bruge salmiak, så anvend koldt vand.

9. Eddike

I en tid hvor der er meget fokus på miljøet og et grønt liv, har mange rengøringsmidler været udskældte. Det har fået mange til selv at fremstille egne, naturlige rengøringsmidler. Norske klikk.no har undersøgt nogle af de naturlige midler, og i en test viser det sig, at eddike er godt til rengøring af vinduer. Det eneste, man skal gøre, er at blande lige dele eddike og vand og vaske vinduet med blandingen og tørre efter med en klud. Man kan tilføje et skvæt sæbe, hvis man ønsker.

10. Alternativ til vinduesvaskeren

Overvejer man at investere i en batteridrevet vinduesvasker, men føler man ikke, at man vil få nok valuta for pengene, så kan man som alternativ anskaffe en damprenser, som også er effektiv til at rense vinduer og ruder. En damprenser er multifunktionel, da den også kan bruges til at rengøre gulve, tekstiler, hvidevarer, fuger og sprækker. Desuden er en damprenser et miljøvenligt valg. Læs Forbrugsguidens test af damprensere for at blive klogere på, om en damprenser vil være et bedre alternativ for dig.


Vedligeholdelse af vinduer

At vedligeholde dine vinduer behøver ikke at være særligt krævende, hvis du er klar over lige præcis, hvad du skal gøre. Dine vinduer skal behandles og vedligeholdes et par gange om året, så de holder sig pæne og brugbare i mange år frem i tiden. Hvis du sørger for regelmæssigt at vedligeholde dine vinduer, så vil du i sidste ende opleve, at de kan holde i langt længere tid, end hvad du måske først troede. I dette afsnit kan du finde flere gode råd til, hvordan du på bedst mulig vis vedligeholder dine vinduer.

Sådan vedligeholder du trævinduer udvendigt 
Saadan vedligeholder du traevinduer udvendigt     

Hvis du har trævinduer, så skal de vedligeholdes og plejes en til to gange om året. Det kan typisk ses på overfladen, om de trænger til en kærlig hånd. Det er derfor fordelagtigt, hvis du sørger for at udbedre overfladen, der hvor der er brug for det.

Desuden kan det også være, at du skal male dine vinduer, hvorfor du især skal være opmærksom på fugtindholdet og lufttemperaturen. Hvis du ønsker at male dine trævinduer, så skal du helst vente til, at der ikke længere er noget dug i luften, da overfladen herved bliver pænere. Endvidere skal du huske på, at gøre brug af en overfladebehandling, hvilket kan hjælpe med, at malingen holder i længere tid.

Sådan vedligeholder du vinduer med aluminium udvendigt

Hvis du har vinduer med aluminium, så kræver de ikke meget vedligeholdelse eller pleje udvendigt. Du behøver blot at vaske den udvendige del af vinduet en til to gange om året. Det er dog også en god idé, hvis du husker på at vaske rammer samt andet, der er rundt om vinduet.

Er der nogle ridser eller andre mindre skader på vinduerne, så kan du rent faktisk fjerne disse mindre ridser i selve aluminiummet. Disse ridser kan nemlig fjernes med polermiddel. Hvis det er meget dybe ridser, der går hele vejen igennem overfladen, så er det ikke så nemt at reparere selv med en omgang maling. Det er derfor en fordel blot at lade skaden være, da det i sidste ende vil gøre, at vinduet holder i længere tid.

Sådan plejer du dine vinduer indvendigt

Den indvendige del af dine vinduer kræver stort set ingen pleje eller vedligeholdelse. I hvert fald ikke, når det drejer sig om, hvor længe vinduerne kan holde.

Der vil dog i de fleste tilfælde være behov for, at du vasker og renser dine vinduer indvendigt. Det kan være alt lige fra skidt til røg, fedt eller noget helt andet. Hvis du ønsker at vaske dine vinduer indvendigt, behøver du ikke anvende andet end en til to klude samt en spand fyldt med sæbevand.

Sådan plejer du tætningslisterne

Ligesom den indvendige del af vinduerne, så kræver selve tætningslisterne heller ikke megen vedligeholdelse. De kræver nemlig blot, at du husker på at pleje og rengøre dem efter behov. Det anbefales, at du finder en klud frem samt anvender plejemiddel i silikone, da dette sikrer, at tætningslisterne forbliver bløde. Efter dette behøver du ikke gøre andet, når det kommer til at pleje tætningslisterne.

Sådan smører du beslag på vinduer
vindue aaben ved stoevsugning
Beslagene kræver også kun en smule pleje. Det er dog en god idé at sørge for, at du giver alle de bevægelige beslag et par dråber olie (helst syrefri olie) to gange om året. På den måde bliver beslagene ved med at bevæge sig uden besvær. Hvis beslagene er meget slidte, eller hvis du bor i et område, hvor de er meget udsatte, så kan det være, at du skal udskifte beslagene på et tidspunkt. Det er derfor vigtigt at holde øje med, om de stadig fungerer, som de skal, fra tid til anden.

Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan du bedst muligt vedligeholder dine vinduer, så kan du klikke ind her.

Du kan også finde flere tips til vedligeholdelse af dine vinduer i denne video:

https://www.youtube.com/watch?v=vLmiZ1-5N8Y

Sådan pudser du dine vinduer    

Saadan pudser du dine vinduerDe fleste af os elsker at have rene og nypudsede vinduer, men det er også en opgave, som mange af os ikke bryder os om. Det kan nemlig typisk tage en del tid – afhængig af hvor mange vinduer, du har – samt være besværligt. Desuden ender resultatet altid med ikke at være helt, som du havde håbet på. Selvom du virkelig har gjort dig umage, brugt tid på hele processen og prøvet at pudse vinduerne så godt som muligt, så ender du alligevel med de irriterende striber, der skinner dig lige i øjnene.

Der findes dog flere tips og tricks til, hvordan du selv kan pudse dine vinduer på den helt rigtige måde. I dette afsnit kan du derfor finde gode råd til, hvordan du pudser dine vinduer som en professionel vinduespudser.

Først og fremmest så skal du finde alle de materialer og ting frem, som du skal anvende. Du skal anvende følgende:

– En spand
– Vand med opvaskemiddel og eddike (du kan undvære eddiken)
– En svamp eller en klud
– En skraber
– Et viskestykke eller en gammel trøje eller lignende

Sørg for, at skraberen er god og er udstyret med blødt gummi. Det skal helst være en skraber, hvor du har mulighed for at udskifte gummiet. På den måde har du bedre mulighed for at undgå alle de striber på vinduet, der ikke ønskes. Striberne kan nemlig eksempelvis komme, hvis skraberen har revner i sit gummi.

Derudover skal du også sørge for, at skraberen ikke udtørrer, efter du er færdig med at bruge den. Det vil sige, at du ikke blot skal lægge skraberen til at tørre oven på et varmt element eller andet, da dette kan skade den. Det er en fordel, hvis du altid husker på, at du skal smøre skraberen med olie (eksempelvis planteolie), hvorefter du putter den i en pose efter brug. Herefter skal skraberen blot blive i posen, indtil du skal bruge den igen på et andet tidspunkt.

Du skal også bruge en spand med enten koldt eller en smule lunkent vand. Vandet skal helst ikke være alt for varmt. I vandet skal du putte en smule opvaskemiddel samt eddike. Du kan undvære eddiken, men det giver typisk det bedste resultat.

Det skal du gøre
Når du skal pudse dine vinduer, så kommer det hele, i de fleste tilfælde, an på din teknik. Teknikken er derfor ikke helt ligegyldig. Du skal huske på, at du altid skal gøre det hurtigt, men på en kontrolleret samt omhyggelig måde.

Du skal igennem flere forskellige trin, som du kan se her:

– Start med at sæbe vinduet helt ind med din svamp
– Herefter skal du skrubbe alle de forskellige pletter væk
– Sørg for, at du altid har en spand med helt rent vand ved siden af den anden spand (dette er en fordel, hvis vinduerne er meget beskidte)
– Du skal herefter fjerne alt sæben med det rene vand
– Nu skal du i gang med skraberen

Skraberen skal bruges på følgende måde:

– Først skal du starte oppe i det højre hjørne
– Herefter skal du føre skraberen til den modsatte side
– Sørg for, at du vender skraberen i 180 grader
– Du skal også sørge for, at lave et overlap, når du bevæger dig i den modsatte retning
– Bliv ved med at fortsætte ned af vinduet, indtil du ikke kan komme længere. Dette skal du gøre i et forholdsvist hurtigt tempo
– Slut af med at tørre vinduet med en vaskeklud, et viskestykke eller lignende
– Nu skulle du gerne have et helt rent og fint vindue uden striber!

Her kan du se en video, der forklarer, hvordan du pudser vinduer som en professionel:

https://www.youtube.com/watch?v=RpuXCGI9wPs


Hvad skal jeg gøre, hvis mine vinduer er meget snavsede?

Hvis dine vinduer er meget snavsede, så anbefales det, at du anvender vand, der er en smule varmere end først foreslået ovenfor. Hvis snavset sidder rigtig godt fast på dit vindue, så kan det hjælpe med at få det af med vand, der er en smule varmere. Desuden kan du også tilsætte mere eddike i vandet, hvis der er rigtig meget skidt og snavs. Det kan også være en fordel at anvende en blødere børste i stedet for at anvende en svamp, da en blød børste kan skrubbe lidt bedre.

Vejret kan have en betydning for resultatet

Selvom der er nok ting, som du skal huske på, når det kommer til at pudse vinduer, så skal du også være opmærksom på vejret – især når solen skinner. Vejret kan nemlig have en stor betydning for selve resultatet. Årsagen til dette er, at vandet rent faktisk kan nå at fordampe, inden du tørrer det væk fra vinduet, hvorfor du vil opleve, at alle de irriterende striber kommer. Det skal selvfølgelig være varmt udenfor, før du vil opleve dette.

Så hvis det er en varm sommerdag, når du har planlagt at pudse dine vinduer, så kan du sagtens give dig i kast med det. Du bør dog være opmærksom på, at du skal være en del hurtigere, så du ikke skal kigge på alle de striber på vinduerne hele tiden.

Her kan du se en video med tips til, hvordan du pudser dine vinduer i solskin:

https://www.youtube.com/watch?v=7MFsnEdajaw


Hvordan får jeg klistermærker m.m. af vinduerne?

Hvis der sidder klistermærker, pynt eller anden form for klister på dine vinduer, så skal du ikke være bekymret – du kan nemlig sagtens få det af dine vinduer. Du skal starte med at smøre brun sæbe på ruden (det skal helst være et ret tykt lag). Herefter skal du betrække ruden med film, hvorefter det skal sidde i omkring 24 timer. Når du har gjort dette, skulle du gerne kunne skrubbe alt klistret af uden besvær.

Sådan pudser du dine vinduer hurtigt

Hvis du får besøg om ikke særlig lang tid, eller hvis du bare har udskudt det hele dagen og trænger til at få det overstået, så er der et godt råd til, hvordan du nemt og hurtigt kan pudse dine vinduer. Det eneste, du skal gøre, er, at putte en smule glas-rens på vinduet. Herefter skal du hurtigt tørre det væk med køkkenrulle, en klud eller et viskestykke. Hvis du ikke har noget glas-rens i hjemmet, så kan du også gøre brug af en smule vand samt en klud, der ikke er alt for våd. Dog skal du også her huske på, at du skal tørre efter med enten et viskestykke eller lidt køkkenrulle.


Hvor mange gange om året skal jeg pudse vinduer?

Hvordan faar jeg klistermaerker m.m. af vinduerneHvor ofte du ønsker at pudse dine vinduer kan variere en del. Det kommer nemlig an på en del forskellige faktorer. Der er dog nogle ting, som du skal være opmærksom på, da dette kan hjælpe dig med at finde ud af, om det er tid til at pudse vinduerne igen.

Jo oftere du vasker dine vinduer, jo mindre snavs, fedt og skidt vil der være. Dette betyder, at det er nemmere og hurtigere at vaske vinduet hver gang. På den måde er du også altid sikret, at du kan kigge ud af vinduet, uden at skulle kigge på en masse skidt.

Hvis du bor et sted, hvor der er meget skidt og snavs i luften, så er det i de fleste tilfælde en god idé at pudse vinduer jævnligt. Dette kan være alt lige fra røg til brændeovne, sand fra stranden, salt fra havvandet m.m.

Generelt anbefales det dog, at du pudser dine vinduer cirka hver tredje eller fjerde måned. Desuden anbefales det, at du også husker at vaske alle beslag, karme og hjørner grundigt, inden du går i gang med at pudse selve ruderne.


3 gode råd til at pudse vinduer, hvis du bor i en lejlighed

3 gode raad til at pudse vinduer, hvis du bor i en lejlighedHvis du bor i en lejlighed eller en anden form for etageejendom, så kan det godt virke uoverskueligt samt noget af et problem, hvis dine vinduer trænger til at blive pudset. I hvert fald hvis du ønsker at gøre det selv og ikke har lyst til at bruge penge på en professionel vinduespudser.

Så hvad skal du egentligt gøre, hvis du bor i en lejlighed på 3. sal og dine vinduer trænger? Vi har fundet et par gode råd, der kan hjælpe dig med at få pudset dine vinduer.

1. Sørg for, at du forsigtigt vasker den del af vinduet, som du kan nå uden at klatre for meget. Der er ingen grund til at stresse over, at du ikke kan nå resten af vinduet.

2. Hvis din arm ikke er lang nok til at pudse hele vinduet, så kan du prøve at forlænge din arm ved at bruge diverse redskaber. Det kan være alt lige fra en klud til et køkkenredskab eller noget helt tredje.

3. Du kan investere i et redskab, hvor du har mulighed for at nå steder på ruden, som du ikke kan nå med din arm. Desuden kan du investere i vinduesredskaber med to svampe med magneter. Her sørger du for at sætte den ene fast på selve ydersiden af ruden, mens den anden sidder på indersiden af ruden. På den måde har du mulighed for at vaske på begge sider på samme tid uden besvær.


Vinduesvasker test – Disse kilder har vi gennemgået:

Dinside.notestkilder
Norsk forbrugersite, der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger sitet sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har sitet testet og sammenlignet fire forskellige vinduesvaskere. Læs mere her.

Goerdetselv.dk
Det danske gør-det-selv site beskæftiger sig med alt inden for håndværkerfaget. I denne test har de testet 3 forskellige vinduesvaskere. Der er bl.a. set på vaske- og tørreevner samt vægt og batterilevetid. Læs mere her men bemærk, at det kræver betaling at læse hele artiklen.

Heimwerker Praxis
I dette tyske håndværkermagasin kan man finde ud af alt inden for håndværkerfaget fra trådløse skruetrækkere og plæneklippere til gulve og værktøj. Her har magasinet testet vinduesvaskere. Læs mere her.

Klikk.no
Det norske forbrugersite klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test er der testet vinduesvaskere. Læs mere her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse