Vinduesvasker test-oversigt: De bedste vinduesvaskere i test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de bedste vinduesvaskere på markedet. Vi har gennemgået flere eksperters vurderinger af forskellige modeller og herved fundet frem til, hvilke funktioner man bør gå efter og hvilke modeller der er de bedste.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den model, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra forskellige testsites, blandt andet de norske forbrugersites dinside.no og klikk.no samt gør-det-selv-portalen goerdetselv.dk.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne vinduesvasker test-oversigt indeholder: 
🔸 Et overblik over de bedste vinduesvaskere på markedet
🔸 Tips til en bedre vinduespudsning
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vinduesvasker test-oversigt: Her er de bedste vinduesvaskere

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de vinduesvaskere, der har klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.


Bosch GlassVac Solo – vinduesvasker med masser af tilbehør

Forbrugsguidens Anbefaling

Testvinder hos det norske dagblad Dinside.no 
90 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute 
4,5 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de 
4 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com
Bosch GlassVac Solo

Bosch GlassVac Solo har været med i tests hos 4 forskellige ekspertkilder, der inkluderer det norske dagblad Dinside.no og det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute samt de 2 testmagasiner Testberichte.de og Trustedreviews.com.

I testene er modellen blevet vurderet på forskellige parametre såsom rengøringsevner, funktioner, brugervenlighed og anvendelighed. Eksperterne er generelt enige om, at her er tale om en rigtig god vinduesvasker, og derfor modtager den høje scorer over hele linjen.

Kompakt vasker med gummibelægning

Bosch GlassVac Solo vil passe godt til den forbruger, der ønsker en vinduesvasker med et stort hoved, som kan overkomme meget ad gangen. Modellen kommer med en smart gummibelægning, der både giver en jævn bevægelse samt et hurtigere resultat.

Designet er kompakt, således at apparatet både kan anvendes på steder med meget og lidt plads. Det kompakte design giver også en lettere håndtering. Produktet er ideelt til alle typer af overflader som for eksempel vinduer, spejle, brusekabiner og fliser, og især køkken og badeværelse vil nyde godt af effekten.

Denne model er nemlig designet til at vaske ovenstående overflader helt rene uden at efterlade synlige spor og mærker, men der findes også andre måder at anvende produktet på: Denne maskine er således også i stand til at opsuge forskellige former for spildte væsker.

Apparatet kører hertil på batteri, hvorved man slipper for en besværlig ledning. Driftstiden ligger på 30 minutter per opladning, hvorefter det tager lidt over 2 timer at lade batteriet fuldt op igen. De 30 minutters driftstid svarer til omkring 105 m2, hvilket rækker til 35 vinduer afhængig af størrelse og form. Vandtanken har en kapacitet på 100 milliliter, hvilket er meget godt.

Effektiv og nem i brug, ifølge eksperterne

Bosch GlassVac Solo er blevet testet af det britiske testmagasin Good Housekeeping Institute, som giver den en meget høj score på 90 ud af 100 point. Eksperterne nævner, at modellen kommer med rigtig meget brugbart tilbehør, herunder rengøringshoveder i 2 størrelser samt 2 mikrofiber-klude. Dertil er den let og ligetil at bruge såvel som effektiv. Produktet roses desuden for sit flotte design samt sin evne til at rengøre fliser, glas og spejle i en enkelt bevægelse.

Eksperterne er imponerede over den generelle præstation, idet den opfanger 98 % af overskydende vand og efterlader de rengjorte overflader skinnende og uden tydelige striber. Dog kommer den til en høj pris, så den vil ikke passe til forbrugeren med et stramt budget. Derudover er den en smule larmende i brug.

Kompakt og godt design, ifølge eksperterne

Bosch GlassVac Solo er ligeledes blevet bedømt af testmagasinerne Testberichte.de og Trustedreviews.com. Testberichte.de hæfter sig især ved, at den er meget let at bruge, og at den renser vinduer, glasoverflader og brusekabiner effektivt uden at efterlade striber.

Et andet positivt aspekt er, at der kun skal bruges meget lidt vand fra sprayflasken, uden at kvaliteten af rengøringen forringes. Yderligere er modellen godt designet og kommer i en kompakt størrelse. Det gør den ideel til mindre anvendelsesområder. Som en bonus er dysen i sprayflasken justerbar. Trustedreviews.com er ligeledes glade for det kompakte design, og eksperterne herfra tilføjer, at det store udvalg af medfølgende tilbehør gør apparatet meget alsidigt og effektivt på stort set alle overflader. De er også positivt overraskede over, hvor hurtigt modellen arbejder.

På den negative side mener de dog, at vandtanken er noget besværlig at tømme, idet den ikke er aftagelig.

Specifikationer ved Bosch GlassVac Solo
🔴 Type: Vinduesvasker
🔴 Mærke: Bosch
🔴 Vandtank, kapacitet: 100 milliliter
🔴 Arbejdsareal: Op til 105 m2 per tank
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Arbejdstid per opladning: Op til 30 minutter
🔴 Opladningstid: 130 minutter
🔴 Højde: 22,2 centimeter
🔴 Bredde: 16,3 centimeter
🔴 Længde: 9,6 centimeter
🔴 Vægt: 0,7 kilo

Udvalgte fordele ved Bosch GlassVac Solo
Ledningsfri
Stort arbejdsområde
Effektiv på alle overflader
Meget medfølgende tilbehør
Kompakt design

Her kan du se en præsentationsvideo af Bosch GlassVac Solo. Videoen er produceret af Bosch:


Leifheit Dry & Clean – Støjsvag vinduesvasker

Bedst til prisen

87 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute 
God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
Leifheit Dry & Clean 

Leifheit Dry & Clean har været inkluderet i 2 forskellige tests, som er foretaget af det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute og det tyske testmagasin Testberichte.de. Modellen er vurderet på parametre som ydeevne, brugervenlighed og design, og begge hold eksperter er begejstrede for produktet, hvilket resulterer i en god bedømmelse og en meget høj score.

Let håndtering

Leifheit Dry & Clean vil passe godt til den forbruger, der ønsker at kunne vaske vinduerne i hjemmet uden de store problemer og besvær. Modellen er nemlig ledningsfri og kører på batteri, og derfor slipper man for en lang ledning, der er i vejen, når man arbejder. Arbejdstiden for en fuld opladning er på 35 minutter, og på den tid kan man cirka vaske 30 vinduer afhængig af størrelse. For at øge batterilevetiden og forlænge den mulige arbejdstid kommer maskinen med en smart Stand By-funktion, der sætter styrken ned på halv kraft, når vaskeren ikke er i kontakt med en overflade.

Vandtanken har dertil en kapacitet på 100 milliliter, som kan dække et arbejdsområde på op til 100 m2. For at holde vinduesvaskeren så ren som muligt kan man også fjerne bagstykket af vandtanken og derefter rengøre den manuelt – så er man sikker på at slippe for skidt og mug.

Til hele huset

Leifheit Dry & Clean kan dog mere end blot vaske vinduer – den kan også anvendes til øvrige glatte overflader såsom spejle, fliser og brusekabiner. Hertil kommer, at den også kan suge spildt væske op. Den har en 360 graders brugsflade, hvilket betyder, at den kan drejes på hovedet og anvendes i den omvendte retning også – det øger fleksibiliteten markant.

Denne model kommer med muligheden for at fungere med forskelligt tilbehør, hvilket øger alsidigheden. Den er udstyret med Leifheits særlige klik-system, som gør det let at fjerne og påsætte nyt tilbehør. Dermed kan man også sætte seriens vinduestørrer på og få tørre vinduer efter vasken.

Imponerende ydeevne, ifølge eksperterne

Leifheit Dry & Clean er blandt andet blevet testet af det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, som har bedømt produktet ud fra 4 forskellige aspekter: Brugervenlighed, design, ydeevne og instruktioner. Ydeevnen scorer højest med 4,5 ud af 5 mulige point, mens de øvrige 3 parametre modtager 4 ud af 5 point.

Eksperterne er især imponerede over modellens evne til at rengøre vinduer, spejle, fliser og brusekabiner samt til at fjerne overskydende vand.

Herudover roses det genopladelige batteri og den lange batterilevetid. Eksperterne er ligeledes glade for den smarte auto-sluk-funktion, som automatisk afbryder apparatet efter 2 minutters inaktivitet, hvilket også er med til at spare batteriet. Det nævnes desuden, at der kan suges op til 100 milliliter væske, uden at det skaber problemer, hvilket især er godt ved uforudsete uheld. Yderligere er modellen let at anvende og meget støjsvag i brug, hvilket fremhæves som en klar bonus. Eksperterne nævner dog også et par minusser – blandt andet at det er svært at sætte vandtanken ordentligt fast.

Specifikationer ved Leifheit Dry & Clean
🔴 Type: Vinduesvasker
🔴 Mærke: Leifheit
🔴 Vandtank, kapacitet: 100 milliliter
🔴 Arbejdsareal: Op til 100 m2 per tank
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Arbejdstid per opladning: Op til 35 minutter
🔴 Højde: 34 centimeter
🔴 Bredde: 28 centimeter
🔴 Længde: 24,5 centimeter
🔴 Vægt: 0,7 kilo

Udvalgte fordele ved Leifheit Dry & Clean
God til at fjerne overskydende vand
Støjsvag
Lang batterilevetid
Auto-sluk
Høj ydeevne

Her kan du se en præsentationsvideo af Leifheit Dry & Clean. Videoen er produceret af Leifheit:


Kärcher WV 6 Plus – Vinduesvasker med høj kapacitet

Bedste premium valg

God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
Kärcher WV 6 Plus 

Kärcher WV 6 Plus er blevet testet det tyske testmagasin Testberichte.de. Eksperterne herfra har anmeldt modellen ud fra forskellige parametre, som ligger til grund for den endelige bedømmelse. Testberichte.de vurderer, at her er tale om en rigtig god vinduesvasker i høj kvalitet.

Høj kapacitet i tank og batteri

Kärcher WV 6 Plus hører til de lidt større vinduesvaskere på markedet, og denne kommer med en vandtank, der har en kapacitet på 150 milliliter, hvilket er rigtig meget. Til sammenligning kan flere af konkurrenterne kun rumme to tredjedele af dette. I alt svarer denne kapacitet til et arbejdsareal på op til 300 m2 per tank – det vil sige omkring 100 vinduer afhængig af størrelse. Dette store arbejdsareal er muligt på grund af en effektiv vandbesparelsesfunktion samt en effektiv vask.

Hertil er dette produkt uden ledning, men anvender i stedet et genopladeligt batteri til vasken. Det betyder, at man får en lettere vask uden en generende ledning, og så har modellen den fordel, at køretiden per batteriopladning er meget lang – den ligger nemlig på op til 100 minutter. Det er meget i forhold til flere af de øvrige vinduesvaskere. En fuld opladning tager omkring 3 timer. En indikator for batteri indikerer desuden, når batteriet er ved at være tømt.

Skabt til mange formål

Kärcher WV 6 Plus er derudover skabt til at højne effektiviteten ved at være udstyret med et ekstra langt blad. Selve udformningen af modellen og designet betyder, at det er let at komme til selv svært tilgængelige steder som for eksempel i hjørner, kroge, lofter og gulve. Man kan let anvende apparatet til at udføre lange loft-til-gulv bevægelser.

Desuden skal det nævnes, at selv om produktet kaldes en vinduesvasker, så kan den også tjene andre vaskeformål – for eksempel er den meget ideel til især køkkenet og badeværelset, da den også kan gøre spejle, fliser og brusekabiner rene. Disse rengøres med fokus på den mindste detalje og efterlader overfladerne uden stænk, mærker og striber. Derudover ligger den godt i hånden, og man vil ikke opleve gener selv efter lang tids arbejde.

Lang batterilevetid, ifølge eksperterne

Kärcher WV 6 Plus er blevet testet af tyske Testberichte.de. De fremhæver, at modellen kommer i et elegant design og er skabt i meget høj kvalitet. Herudover er den effektiv til at rengøre alle typer af glatte overflader i hjemmet. Dette inkluderer især fliser i køkkenet og badeværelset, spejle, vinduer og vandtætte møbeloverflader. Eksperterne er også imponerede over batterilevetiden, der er på hele 100 minutter – det gør produktet ideelt til lang tids brug og til særligt krævende opgaver. Som en ekstra bonus kan man fjerne spildevandstanken med kun den ene hånd, uden at der opstår direkte kontakt med huden.

Specifikationer ved Kärcher WV 6 Plus
🔴 Type: Vinduesvasker
🔴 Mærke: Kärcher
🔴 Vandtank, kapacitet: 150 milliliter
🔴 Arbejdsareal: Op til 300 m2 per tank
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Arbejdstid per opladning: Op til 100 minutter
🔴 Opladningstid: 170 minutter
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 28 centimeter
🔴 Længde: 12,6 centimeter
🔴 Vægt: 0,8 kilo

Udvalgte fordele ved Kärcher WV 6 Plus
Vandtank med høj kapacitet
Meget stort arbejdsareal
Ekstra langt blad
Lang batterilevetid
Aftagelig vandtank


Kärcher WV5 Premium – bedste vinduesvasker uden striber og dryp

Kärcher WV5 Premium

Introduktion

Kärcher WV5 Premium er en batteridreven vinduesvasker, der sikrer flotte vinduer med en dryp- og stribefri vask hver gang. Den håndholdte vasker er perfekt til hjemmet og er ret let, så du får ikke ondt i armen af den.

Kärcher WV5 Premium har fået en næsten perfekt score på 96/100 hos Goodhousekeeping.com og er nummer 10 på listen over vinduesvaskere på Mirror.co.uk. Men tro ikke kun på de professionelle anmeldere: På Amazon er Kärcher WV5 Premium blevet anmeldt over 3500 gange og formår stadig at have en score på 4,5 ud af 5.

Der er ikke tale om den største vinduesvasker, og den lille maskine er håndholdt. Derfor er den ikke ideel til huse med rigtig mange vinduer, men burde fint kunne klare et helt almindeligt middelklassehjem. Den er let at bruge og kan derfor også være fin, hvis familiens teenager skal hjælpe til. Det er også muligt at bruge Kärcher WV5 Premium på andre glatte overflader, fx i brusekabinen.

Kärcher WV5 Premium vs. markedet

Kärcher WV5 Premium har en skrubbebredde på 28 cm og en driftsautonomi på 35 minutter, hvilket er mere end rigeligt til at få ordnet vinduer på et almindeligt hus, især efter lidt rutine er sat ind.

Tanken har en kapacitet på 0,1 liter, og det kan derfor godt kræves at hælde lidt mere på, hvis der er mange større vinduer. Med Kärcher WV5 Premium medfølger to gummiskraber-indstik på henholdsvis 280 mm og 170 mm, plus 20 ml glasrengøringskoncentrat, en batterioplader og en sprayflaske med et mikrofiberviskestykke. Så er du godt klædt på til at ordne vinduerne. Kärcher WV5 Premium bruger genopladelige batterier, og det tager 185 minutter at lade helt op.

Fordele
🔴Rengør op til vindueskanten
🔴To forskellige brede sugedysser
🔴Coveret er vaskbart
🔴Behagelig at holde

Ulemper
🔵Basalt tilbehør er ret dyr

Yderligere detaljer
Vægt: 0,7 kg


Kärcher WV 2 Plus

Anbefalet hos norske klikk.no
Testvinder hos norske dinside.no
✅ Testvinder hos portalen goerdetselv.dk

Kärcher WV 2 Plus

.
En vinduesvasker, som har opnået meget ros er Kärcher WV 2 Plus. Modellen er blevet testet af både de norske forbrugersites klikk.no og dinside.no samt af gør-det-selv-portalen goerdetselv.dk. Vinduesvaskerne bliver testet på flere områder, blandt andet hvor lette de er at komme i gang med, hvordan de er at arbejde med rent praktisk, hvordan en eventuel medfølgende sprayflaske til vaskemiddel fungerer og hvor lang batteritiden er.

Godt resultat

En god vinduesvasker bør give rene ruder, men selv den bedste model kan ikke gøre arbejdet for dig. En vinduesvasker fungerer ved, at man først sprayer vaskemidlet jævnt ud over vinduet, og med Kärcher WV 2 Plus kan man med fordel anvende den medfølgende sprayflaske. Herefter vrides vaskekluden op i rent vand, og vinduet vaskes. Herefter kommer vinduesvaskeren på prøve, når vandet skal svabes ned og opsamles af vinduesvaskeren. Kärcher WV 2 Plus fungerer her rigtig godt, for sugevnen er helt i top, og alt det vand, der skrabes væk, suges op. Sørg blot for ikke at komme i kontakt med vinduets kantlister, for så slipper vinduesvaskeren grebet.

Ligger godt i hånden

Det er alfa omega, at vinduesvaskeren har et godt greb, som gør, at den kommer til at passe godt ind i håndens anatomi. Kärcher WV 2 Plus roses for grebets udformning, for modellen ligger godt i hånden og gør arbejdet meget lettere og mere handy. Desuden er Kärcher WV 2 Plus en af de lettere modeller. Først føles det måske ikke så vigtigt, om vinduesvaskeren er let eller lidt tungere, men efter et stykke tid, som arbejdet skrider frem, kommer man hurtigt til at mærke forskellen, og her er det en klar fordel med en let model.

Fornuftig batteritid

Man kan anvende Kärcher WV 2 Plus i omkring 25 minutter, før batteriet skal lades op, og det er en god standard for vinduesvaskere. På de 25 minutter kan man nå at gøre omkring 9-10 medium-store vinduer rene, og herefter skal modellen lades op igen. Opladningstiden varierer meget fra model til model, men Kärcher WV 2 Plus roses for den korte opladningstid, der er på 108 minutter. Det kan lyder af meget, men det er op mod en halv time kortere end andre modeller.

Andre fordele ved Kärcher WV 2 Plus er, at den kommer med en medfølgende sprayflaske til vaskemiddel, og så er den let at skille ad og rengøre. Desuden larmer modellen ikke ret meget.

Udvalgte fordele ved Kärcher WV 2 Plus:
Suger vandet grundigt op
Sprayflaske til vaskemiddel medfølger
Ligger godt i hånden
Let model
Kort opladningstid til batteri


Kärcher WV1 Plus

4,5 ud af 5 stjerner på anmeldelser hos target.com
4,6 ud af 5 stjerner med over 3000 globale anmeldelser på amazon.co.uk
73 ud af 100 point af det britiske magasin Good Housekeeping Institute
3 ud af 5 stjerner på Coop.dk

Kärcher WV1 Plus

Det her er rengøringsgrejet, du ikke vidste, du have brug for. Denne vinduesvasker er anbefalet af både eksperter og forbrugere, hvor den med sine 4,6 stjerner på amazon.co.uk og 3 stjerner på Coop.dk er en sand favorit.

target.com beskriver en af forbrugerne, at rengøring nu føles som en leg med den: “I live in N.Y.C. and have a balcony with 2 large windows and 2 sliding glass doors on a busy street. The windows get filthy! This appliance makes cleaning a breeze.

Det er også hos eksperterne, at denne vinduesvaske bliver rost, hvor Goodhousekeeping.com giver den 73 point for dens lette håndtering og funktionalitet.

Maksimal rengøring på ingen tid

Kärcher har lavet en exceptionel rengøringsassistent, og det er ikke nogen overraskelse, at den er populær både hos brugerne og eksperterne, fordi den sørger for, at dine vinduer bliver pletfrie. Den klarer rengøringen hurtigt og nemt, da den har en maks opladningstid på 100 minutter og en samlet brugstid på 25 minutter. Derudover er den også ledningsfri, og du har derfor optimal bevægelighed og fleksibilitet, når du gør rent og skal ind i de små kroge. 

Kärcher WV1 Plus vs. markedet

I forhold til andre vinduesvaskere på markedet er denne vinduesvasker let at have med at gøre, dog vurderer eksperterne, at den sommetider kan have svært ved at klare store, beskidte områder, som har siddet på ruden i noget tid. På den anden side efterlader den dine moderat beskidte ruder helt spejlblanke, og den har en utrolig fleksibel anvendelse.

Udvalgte specifikationer om Kärcher WV1 Plus
🔴 Type: Vinduesvasker
🔴 Mærke: Krächer
🔴 Vandtank, kapacitet: 100 ml.
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Arbejdstid pr. opladning: 25 min.
🔴 Opladningstid: 100 min.
🔴 Højde: 27,5 cm.
🔴 Bredde: 13 cm.
🔴 Dybde: 25 cm.
🔴 Vægt: 500 g.

Udvalgte fordele ved Kärcher WV1 Plus
Letvægtsvasker
Kort opladningstid
Kan klare vaskeriet af vinduer hurtigt
Effektiv
God pris
Ledningsfri


Kärcher WV 5 Plus

Anbefalet af tyske Heimwerker Praxis

Kärcher WV 5

Det kendte tyske håndværkermagasin Heimwerker Praxis beskæftiger sig med alt inden for gør-det-selv og håndværkerarbejde. I en test har magasinet vurderet vinduesvasker-modellen Kärcher WV 5 Plus og magasinet er så begejstret for Kärcher WV 5 Plus, at det varmt anbefaler modellen til køb.

God sugeevne

Udover at gøre vinduerne rene er en vinduesvaskers største opgave at suge vand og sæberester op, så man undgår både striber på vinduerne og vandsjaskeri. Kärcher WV 5 Plus er rigtig god til dette formål og alt det snavsede vand efter vasken suges godt op, og vinduerne efterlades rene og uden striber og pletter. Kärcher WV 5 Plus er faktisk en multifunktionel maskine, for den kan anvendes på alle glatte overflader, som eksempelvis spejle, brusekabiner og glasborde.

Lav lyd og lang batteritid

Har man mange vinduer, kan det tage sin tid at få dem alle rene. Derfor er det ønskværdigt med en vinduesvasker, der larmer mindst muligt og som har så lang batteritid som muligt. Kärcher WV 5 Plus kommer her i en ny og forbedret udgave, som har et langt lavere lydniveau end tidligere, og batteritiden er forbedret med 40 procent. Det betyder en batterilevetid på hele 35 minutter, før det er tid til en genopladning. Den indbyggede batteriindikator fortæller undervejs, hvor meget batteri-levetid der er tilbage.

Design og komfort

Kärcher WV 5 Plus har ydermere et flot udseende, og designet er både lavet med omtanke for udseende og forbrugerens bekvemmelighed. Modellen har et godt greb med soft-touch håndtag og en trinløs og justerbar kantkontrol på mundstykket, som sørger for, at resultatet langs kanterne bliver bedre og fri for selv små striber og pletter. For det bedst mulige resultat så husk at holde vinduesvaskeren vinkelret på ruden, for så suger den mest.

Udvalgte fordele ved Kärcher WV 5 Plus:
Velfungerende sugeevne så striber og pletter undgås
Kan bruges på alle glatte overflader
Lydløs model
Batterilevetid på 35 minutter inden opladning
Flot model med godt greb

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du bruger Kärcher WV 5 Plus:


Vileda Windomatic Power

Anbefalet af det britiske magasin expertreviews.co.uk
4 ud af 5 stjerner med 500+ anmeldelser på pricerunner.dk
91 ud af 100 point af det britiske magasin Good Housekeeping Institute
4,4 ud af 5 stjerner med over 1000 globale anmeldelser på amazon.co.uk

Vileda Windomatic Power

Denne vinduesvasker er blevet vurderet til at være exceptionel god med sin turbofunktion og fleksible bevægelighed. Det er hele 2 magasiner, hvor eksperter på expertreviews.co.uk har vurderet den som den anden bedste i deres test og varmt anbefaler denne, mens goodhousekeeping.com giver den en overordnet score på 91.

Det er ikke kun eksperterne, der er vilde med denne effektive vakuum vinduesvasker, idet den har fået 4 stjerner på pricerunner.dk og 4,4 på amazon.co.uk. På Amazon er brugerne især betaget af dens lette håndtering og smarte funktioner: “It’s very light and the reservoir that collects the water takes a while to fill which is good. The unit is all one piece too so there’s no need to remove or add parts. Would recommend!

Et fleksibelt stykke værktøj

Vileda Windomatic Power er en vakuum vinduesvasker, der sørger for ikke at efterlade nogle vandplamager eller vandstænk på dine ruder eller fliser. Den er ukompliceret, da den kun har et slags skraberhoved og to effektniveauer.

Det, der går igen både hos forbrugerne og hos eksperterne ved denne vinduesvasker, er dens utrolig fleksible håndtering. Forbrugerne er imponeret over, hvor let den er at bruge i små hjørner, hvor det ellers er svært at komme til. Det samme har eksperterne i testmagasinerne også erfaret. Det er derfor ikke nogen tilfældighed, at denne effektive vinduesvasker har fået så gode resultater og god omtale.

Vileda Windomatic Power vs. markedet

I forhold til andre vinduesvaskere på markedet, er denne utrolig effektiv til svære områder af skidt, samt er den også simpel og fleksibel at have med at gøre. Dette er det ultimative værktøj til dig, der bare vil have knastørre vinduer eller ruder og vil have en ukompliceret oplevelse.

Udvalgte specifikationer om Vileda Windomatic Power
🔴 Type: Vinduesvasker
🔴 Mærke: Vileda
🔴 Vandtank, kapacitet: 100 ml.
🔴 Arbejdsareal pr. tank: 102 m2
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Arbejdstid pr. opladning: 40 min.
🔴 Opladningstid: 3,5 timer
🔴 Højde: 33 cm.
🔴 Bredde: 27 cm.
🔴 Dybde: 12 cm.
🔴 Vægt: 640 g.

Udvalgte fordele ved Vileda Windomatic Power
 Fleksibel
Vandtank er nem at tage af og tømme
Den kan holde 40 minutter på en tank
Kan bruges på hårde områder med vand, hvor der fx er kalk
2 effektniveauer


Tips til en bedre manuel vinduespudsning

Vinduespudsning er en af de opgaver, man ikke kan undgå, hvis man har hus eller lejlighed. Det tager tid, det er krævende, man får ondt i ryggen, og så får man næsten aldrig det skinnende rene resultat, man regnede med.

Herunder har vi samlet nogle brugbare tips til, hvordan man får en bedre, manuel vinduespudsning i hjemmet:

1. Undgå striber

De fleste, der har prøvet kræfter med vinduespudsning, har oplevet det: Arbejdet er klaret til topkarakter, men det øjeblik solen begynder at skinne, så kan man se en masse pletter og striber efter vandet og sæben.

TV2 Livsstil skriver, at udover vand og opvaskemiddel til rengøringen skal man bruge en svamp, viskestykke og skraber. Start med at sæbe vinduet grundigt ind med rengøringsblandingen (tilsæt et par dråber opvaskemiddel til én spand lunkent vand). Er der genstridige pletter som fugleklatter, så skrub ekstra godt på dem. Herefter skal der vaskes efter med rent vand.

Nu er det skraberens tur, og teknik er altafgørende her: Start oppe i et ene hjørne og skrab mod den modsatte side. Vend skraberen 180 grader og skrab i modsat retning. Husk overlap, så alt vand og sæbe fjernes. Fortsæt på samme måde hele vejen ned og helst uden pauser og afslut med at tørre vinduet af med et tørt viskestykke. Man kan også bruge et vaskeskind.

Husk at hvis du pudser dine vinduer i stærkt solskin, så vil vandet hurtigt fordampe. Derfor skal du være ekstra hurtig med både vask og skrab for at undgå striberne.

2. Bor du i lejlighed?

Én ting er at pudse vinduer, hvis man bor i et hus, men bor man i lejlighed, så er opgaven endnu sværere, hvis man ikke kan vende vinduerne. Kan man ikke det, så anbefaler TV2 Livsstil at sørge for at vaske den del af vinduet, der kan nås uden at gå på kompromis med den personlige sikkerhed. Skal man bruge en forlænget arm, så kan man anvende en grydeske med en påsat klud. Er man meget opsat på at få rene vinduer, og bor man på fjerde sal, så kan man købe et sæt med to skuresvampe med magnet. Tricket er så at sætte den ene svamp på ydersiden og den anden på indersiden, og når man bevæger svampen på indersiden, så bevæger svampen på ydersiden sig også.

3. Den hurtige løsning

Skal man af den eller anden grund have klaret en lynpudsning, så sprøjt lidt glasrens på ruden og tør efter med enten et viskestykke eller køkkenrulle. Husk dog at køkkenrullen kan fnulre. Hvis man ikke har glasrens, kan man som nødløsning bare bruge vand og en hårdt-opvredet klud og tørre efter med et viskestykke. Men dette er kun en nødløsning.

4. Fjern klistermærkerne

Især børn kan godt lide at sætte klistermærker på vinduerne, men at fjerne dem igen kan være noget af en svær opgave, som almindelig vinduespudsning ikke kan klare. For at fjerne klistermærker kan man smøre et tykt lag brun sæbe på mærket, betrække det med film og lade det sidde natten over. Herefter kan det skrubbes let af.

5. Det rigtige udstyr – og vand

Bolius.dk skriver, at også kvaliteten af pudsnings-udstyret har en afgørende rolle at spille. En billig skraber eller gulvsvaber kan ikke altid betale sig, så invester gerne i en professionel skraber og en indvasker, mens helt almindelige viskestykker sagtens kan klare tørrearbejdet.

Vandet spiller også en faktor for, hvor rene vinduerne bliver, for almindeligt postevand indeholder kalk, som hurtigt kan sætte sig som striber. Vær særlig opmærksom på dette, hvis du bor i områder med meget kalkholdigt vand. For at komme kalken til livs kan man tilsætte en deciliter husholdningseddike til vandet, for eddiken binder kalken.

6. 3-4 gange årligt

Bolius.dk anbefaler, at man pudser sine vinduer 3-4 gange om året, for jo oftere de pudses, jo kortere tid får snavset lov til at sidde og sætte sig fast. Dermed bliver det lettere at fjerne skidtet næste gang, vinduerne skal pudses. Er der dog mange partikler fra for eksempel brænderøg i luften, kan det være nødvendigt at pudse vinduerne oftere.

Husk også vindueskarme og rammer som bør rengøres et par gange om året med lunkent vand og universalrengøring og eftertørres med en klud.

7. Drop aviserne

Eksperter fra NRK.no Livsstil fortæller, at den gamle metode med at anvende avispapir til vinduespudsning ikke længere anbefales. Før i tiden brugte mange nemlig avispapir, da tryksværten i avisen havde en polerende effekt på ruderne. Nu anvendes der en anden form for tryksværte i aviserne, så tricket har ingen effekt længere.

8. Pas på med salmiak

Der er delte meninger om, hvilken blanding man bør bruge til vinduespudsning. Mange foretrækker kun vand og opvaskemiddel, mens andre anvender salmiak som en del af blandingen. NRK.no Livsstil fraråder dog at bruge salmiak, da salmiak i forbindelse med varmt vand fordamper og ender oppe i ansigtet på personen, der vasker vinduerne.

Salmiak har dog den fordel, at det ikke afsætter pletter og sæberester på ruden. Vil man bruge salmiak, så anvend koldt vand.

9. Eddike

I en tid hvor der er meget fokus på miljøet og et grønt liv, har mange rengøringsmidler været udskældte. Det har fået mange til selv at fremstille egne, naturlige rengøringsmidler. Norske klikk.no har undersøgt nogle af de naturlige midler, og i en test viser det sig, at eddike er godt til rengøring af vinduer. Det eneste, man skal gøre, er at blande lige dele eddike og vand og vaske vinduet med blandingen og tørre efter med en klud. Man kan tilføje et skvæt sæbe, hvis man ønsker.

10. Alternativ til vinduesvaskeren

Overvejer man at investere i en batteridrevet vinduesvasker, men føler man ikke, at man vil få nok valuta for pengene, så kan man som alternativ anskaffe en damprenser, som også er effektiv til at rense vinduer og ruder. En damprenser er multifunktionel, da den også kan bruges til at rengøre gulve, tekstiler, hvidevarer, fuger og sprækker. Desuden er en damprenser et miljøvenligt valg. Læs Forbrugsguidens test af damprensere for at blive klogere på, om en damprenser vil være et bedre alternativ for dig.


Vedligeholdelse af vinduer

At vedligeholde dine vinduer behøver ikke at være særligt krævende, hvis du er klar over lige præcis, hvad du skal gøre. Dine vinduer skal behandles og vedligeholdes et par gange om året, så de holder sig pæne og brugbare i mange år frem i tiden. Hvis du sørger for regelmæssigt at vedligeholde dine vinduer, så vil du i sidste ende opleve, at de kan holde i langt længere tid, end hvad du måske først troede. I dette afsnit kan du finde flere gode råd til, hvordan du på bedst mulig vis vedligeholder dine vinduer.

Sådan vedligeholder du trævinduer udvendigt 
Saadan vedligeholder du traevinduer udvendigt     

Hvis du har trævinduer, så skal de vedligeholdes og plejes en til to gange om året. Det kan typisk ses på overfladen, om de trænger til en kærlig hånd. Det er derfor fordelagtigt, hvis du sørger for at udbedre overfladen, der hvor der er brug for det.

Desuden kan det også være, at du skal male dine vinduer, hvorfor du især skal være opmærksom på fugtindholdet og lufttemperaturen. Hvis du ønsker at male dine trævinduer, så skal du helst vente til, at der ikke længere er noget dug i luften, da overfladen herved bliver pænere. Endvidere skal du huske på, at gøre brug af en overfladebehandling, hvilket kan hjælpe med, at malingen holder i længere tid.

Sådan vedligeholder du vinduer med aluminium udvendigt

Hvis du har vinduer med aluminium, så kræver de ikke meget vedligeholdelse eller pleje udvendigt. Du behøver blot at vaske den udvendige del af vinduet en til to gange om året. Det er dog også en god idé, hvis du husker på at vaske rammer samt andet, der er rundt om vinduet.

Er der nogle ridser eller andre mindre skader på vinduerne, så kan du rent faktisk fjerne disse mindre ridser i selve aluminiummet. Disse ridser kan nemlig fjernes med polermiddel. Hvis det er meget dybe ridser, der går hele vejen igennem overfladen, så er det ikke så nemt at reparere selv med en omgang maling. Det er derfor en fordel blot at lade skaden være, da det i sidste ende vil gøre, at vinduet holder i længere tid.

Sådan plejer du dine vinduer indvendigt

Den indvendige del af dine vinduer kræver stort set ingen pleje eller vedligeholdelse. I hvert fald ikke, når det drejer sig om, hvor længe vinduerne kan holde.

Der vil dog i de fleste tilfælde være behov for, at du vasker og renser dine vinduer indvendigt. Det kan være alt lige fra skidt til røg, fedt eller noget helt andet. Hvis du ønsker at vaske dine vinduer indvendigt, behøver du ikke anvende andet end en til to klude samt en spand fyldt med sæbevand.

Sådan plejer du tætningslisterne

Ligesom den indvendige del af vinduerne, så kræver selve tætningslisterne heller ikke megen vedligeholdelse. De kræver nemlig blot, at du husker på at pleje og rengøre dem efter behov. Det anbefales, at du finder en klud frem samt anvender plejemiddel i silikone, da dette sikrer, at tætningslisterne forbliver bløde. Efter dette behøver du ikke gøre andet, når det kommer til at pleje tætningslisterne.

Sådan smører du beslag på vinduer
vindue aaben ved stoevsugning
Beslagene kræver også kun en smule pleje. Det er dog en god idé at sørge for, at du giver alle de bevægelige beslag et par dråber olie (helst syrefri olie) to gange om året. På den måde bliver beslagene ved med at bevæge sig uden besvær. Hvis beslagene er meget slidte, eller hvis du bor i et område, hvor de er meget udsatte, så kan det være, at du skal udskifte beslagene på et tidspunkt. Det er derfor vigtigt at holde øje med, om de stadig fungerer, som de skal, fra tid til anden.

Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan du bedst muligt vedligeholder dine vinduer, så kan du klikke ind her.

Du kan også finde flere tips til vedligeholdelse af dine vinduer i denne video:


Sådan pudser du dine vinduer    

Saadan pudser du dine vinduerDe fleste af os elsker at have rene og nypudsede vinduer, men det er også en opgave, som mange af os ikke bryder os om. Det kan nemlig typisk tage en del tid – afhængig af hvor mange vinduer, du har – samt være besværligt. Desuden ender resultatet altid med ikke at være helt, som du havde håbet på. Selvom du virkelig har gjort dig umage, brugt tid på hele processen og prøvet at pudse vinduerne så godt som muligt, så ender du alligevel med de irriterende striber, der skinner dig lige i øjnene.

Der findes dog flere tips og tricks til, hvordan du selv kan pudse dine vinduer på den helt rigtige måde. I dette afsnit kan du derfor finde gode råd til, hvordan du pudser dine vinduer som en professionel vinduespudser.

Først og fremmest så skal du finde alle de materialer og ting frem, som du skal anvende. Du skal anvende følgende:

– En spand
– Vand med opvaskemiddel og eddike (du kan undvære eddiken)
– En svamp eller en klud
– En skraber
– Et viskestykke eller en gammel trøje eller lignende

Sørg for, at skraberen er god og er udstyret med blødt gummi. Det skal helst være en skraber, hvor du har mulighed for at udskifte gummiet. På den måde har du bedre mulighed for at undgå alle de striber på vinduet, der ikke ønskes. Striberne kan nemlig eksempelvis komme, hvis skraberen har revner i sit gummi.

Derudover skal du også sørge for, at skraberen ikke udtørrer, efter du er færdig med at bruge den. Det vil sige, at du ikke blot skal lægge skraberen til at tørre oven på et varmt element eller andet, da dette kan skade den. Det er en fordel, hvis du altid husker på, at du skal smøre skraberen med olie (eksempelvis planteolie), hvorefter du putter den i en pose efter brug. Herefter skal skraberen blot blive i posen, indtil du skal bruge den igen på et andet tidspunkt.

Du skal også bruge en spand med enten koldt eller en smule lunkent vand. Vandet skal helst ikke være alt for varmt. I vandet skal du putte en smule opvaskemiddel samt eddike. Du kan undvære eddiken, men det giver typisk det bedste resultat.

Det skal du gøre
Når du skal pudse dine vinduer, så kommer det hele, i de fleste tilfælde, an på din teknik. Teknikken er derfor ikke helt ligegyldig. Du skal huske på, at du altid skal gøre det hurtigt, men på en kontrolleret samt omhyggelig måde.

Du skal igennem flere forskellige trin, som du kan se her:

– Start med at sæbe vinduet helt ind med din svamp
– Herefter skal du skrubbe alle de forskellige pletter væk
– Sørg for, at du altid har en spand med helt rent vand ved siden af den anden spand (dette er en fordel, hvis vinduerne er meget beskidte)
– Du skal herefter fjerne alt sæben med det rene vand
– Nu skal du i gang med skraberen

Skraberen skal bruges på følgende måde:

– Først skal du starte oppe i det højre hjørne
– Herefter skal du føre skraberen til den modsatte side
– Sørg for, at du vender skraberen i 180 grader
– Du skal også sørge for, at lave et overlap, når du bevæger dig i den modsatte retning
– Bliv ved med at fortsætte ned af vinduet, indtil du ikke kan komme længere. Dette skal du gøre i et forholdsvist hurtigt tempo
– Slut af med at tørre vinduet med en vaskeklud, et viskestykke eller lignende
– Nu skulle du gerne have et helt rent og fint vindue uden striber!

Her kan du se en video, der forklarer, hvordan du pudser vinduer som en professionel:


Hvad skal jeg gøre, hvis mine vinduer er meget snavsede?

Hvis dine vinduer er meget snavsede, så anbefales det, at du anvender vand, der er en smule varmere end først foreslået ovenfor. Hvis snavset sidder rigtig godt fast på dit vindue, så kan det hjælpe med at få det af med vand, der er en smule varmere. Desuden kan du også tilsætte mere eddike i vandet, hvis der er rigtig meget skidt og snavs. Det kan også være en fordel at anvende en blødere børste i stedet for at anvende en svamp, da en blød børste kan skrubbe lidt bedre.

Vejret kan have en betydning for resultatet

Selvom der er nok ting, som du skal huske på, når det kommer til at pudse vinduer, så skal du også være opmærksom på vejret – især når solen skinner. Vejret kan nemlig have en stor betydning for selve resultatet. Årsagen til dette er, at vandet rent faktisk kan nå at fordampe, inden du tørrer det væk fra vinduet, hvorfor du vil opleve, at alle de irriterende striber kommer. Det skal selvfølgelig være varmt udenfor, før du vil opleve dette.

Så hvis det er en varm sommerdag, når du har planlagt at pudse dine vinduer, så kan du sagtens give dig i kast med det. Du bør dog være opmærksom på, at du skal være en del hurtigere, så du ikke skal kigge på alle de striber på vinduerne hele tiden.

Her kan du se en video med tips til, hvordan du pudser dine vinduer i solskin:

 

Hvordan får jeg klistermærker m.m. af vinduerne?

Hvis der sidder klistermærker, pynt eller anden form for klister på dine vinduer, så skal du ikke være bekymret – du kan nemlig sagtens få det af dine vinduer. Du skal starte med at smøre brun sæbe på ruden (det skal helst være et ret tykt lag). Herefter skal du betrække ruden med film, hvorefter det skal sidde i omkring 24 timer. Når du har gjort dette, skulle du gerne kunne skrubbe alt klistret af uden besvær.

Sådan pudser du dine vinduer hurtigt

Hvis du får besøg om ikke særlig lang tid, eller hvis du bare har udskudt det hele dagen og trænger til at få det overstået, så er der et godt råd til, hvordan du nemt og hurtigt kan pudse dine vinduer. Det eneste, du skal gøre, er, at putte en smule glas-rens på vinduet. Herefter skal du hurtigt tørre det væk med køkkenrulle, en klud eller et viskestykke. Hvis du ikke har noget glas-rens i hjemmet, så kan du også gøre brug af en smule vand samt en klud, der ikke er alt for våd. Dog skal du også her huske på, at du skal tørre efter med enten et viskestykke eller lidt køkkenrulle.


Hvor mange gange om året skal jeg pudse vinduer?

Hvordan faar jeg klistermaerker m.m. af vinduerneHvor ofte du ønsker at pudse dine vinduer kan variere en del. Det kommer nemlig an på en del forskellige faktorer. Der er dog nogle ting, som du skal være opmærksom på, da dette kan hjælpe dig med at finde ud af, om det er tid til at pudse vinduerne igen.

Jo oftere du vasker dine vinduer, jo mindre snavs, fedt og skidt vil der være. Dette betyder, at det er nemmere og hurtigere at vaske vinduet hver gang. På den måde er du også altid sikret, at du kan kigge ud af vinduet, uden at skulle kigge på en masse skidt.

Hvis du bor et sted, hvor der er meget skidt og snavs i luften, så er det i de fleste tilfælde en god idé at pudse vinduer jævnligt. Dette kan være alt lige fra røg til brændeovne, sand fra stranden, salt fra havvandet m.m.

Generelt anbefales det dog, at du pudser dine vinduer cirka hver tredje eller fjerde måned. Desuden anbefales det, at du også husker at vaske alle beslag, karme og hjørner grundigt, inden du går i gang med at pudse selve ruderne.


3 gode råd til at pudse vinduer, hvis du bor i en lejlighed

3 gode raad til at pudse vinduer, hvis du bor i en lejlighedHvis du bor i en lejlighed eller en anden form for etageejendom, så kan det godt virke uoverskueligt samt noget af et problem, hvis dine vinduer trænger til at blive pudset. I hvert fald hvis du ønsker at gøre det selv og ikke har lyst til at bruge penge på en professionel vinduespudser.

Så hvad skal du egentligt gøre, hvis du bor i en lejlighed på 3. sal og dine vinduer trænger? Vi har fundet et par gode råd, der kan hjælpe dig med at få pudset dine vinduer.

1. Sørg for, at du forsigtigt vasker den del af vinduet, som du kan nå uden at klatre for meget. Der er ingen grund til at stresse over, at du ikke kan nå resten af vinduet.

2. Hvis din arm ikke er lang nok til at pudse hele vinduet, så kan du prøve at forlænge din arm ved at bruge diverse redskaber. Det kan være alt lige fra en klud til et køkkenredskab eller noget helt tredje.

3. Du kan investere i et redskab, hvor du har mulighed for at nå steder på ruden, som du ikke kan nå med din arm. Desuden kan du investere i vinduesredskaber med to svampe med magneter. Her sørger du for at sætte den ene fast på selve ydersiden af ruden, mens den anden sidder på indersiden af ruden. På den måde har du mulighed for at vaske på begge sider på samme tid uden besvær.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Nilfisk Smart Window Vacuum 

 

Nilfisk Smart Window Vacuum

Dette er en vinduesskraber, der er populær både på lokal og globalt plan, hvor den har fået høje pointscoringer fra anmeldelserne, der er blevet lavet af forbrugerne på amazon.co.uk, hvor en skriver sådan her om skrabere: “Excellent product for the price. Easy to use and quick to empty. It clears the condensation from morning windows and dries tiles after showers.”

Det er derfor ikke nogen overraskelse, at den også er landet oppe blandt de populære vinduesskrabere på pricerunner.dk.

En effektiv og let rengøring til en god pris

Dette er en vinduesvasker, der både er til den kyndige vinduesvasker, men den er især også egnet til en nybegynder, da den er utrolig let at anvende, og du behøver ikke have noget kendskab til rengøring af vinduer. Det klarer Nilfisk Smart Window Vacuum nemt for dig.

Vakuumeffekten på denne vinduesvasker er også en exceptionel funktion ved dette værktøj, da vandet bliver suget op samtidig med, at du skraber vinduerne.

Dette er en brugervenlig vakuum vinduesvasker, da den både er super let i vægt, og så kan den endda betjenes med bare en hånd. Du kan derfor nemt komme ind til de hjørner, der er ekstra svære at komme ind til, og så er rengøringen klaret på ingen tid.

Denne vinduesvasker har to mundstykker der følger med, hvilket gør, at du kan skifte mellem den type af overflade, som du skal have rengjort helt uden problemer. 

Nilfisk Smart Window Vacuum vs. markedet

I forhold til andre vinduesvaskere på markedet er denne en dejlig let og venlig en af slagsen. Du finder hurtigt ud af dens brugsanvisning, og hermed er du straks i gang med rengøringen. 

Udvalgte specifikationer om Nilfisk Smart Window Vacuum
🔴 Type: Vinduesvasker med 2 mundstykker
🔴 Mærke: Nilfisk
🔴 Vandtank, kapacitet: 100 ml.
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Arbejdstid pr. opladning: 30 min.
🔴 Opladningstid: 150 min.
🔴 Bredde på mundstykke: 28 cm.
🔴 Ekstra mundstykke: 17 cm.
🔴 Vægt: 585 g.

Udvalgte fordele ved Nilfisk Smart Window Vacuum
Brugervenlig
Godt produkt til prisen
Kan komme ind i små hjørner
2 mundstykker medfølger
Utrolig letvægtsvasker  


FAQ

Hvilke vinduesvaskere er de bedste?
Der er den del gode vinduesvaskere på markedet, men nogle af de bedste modeller er blandt andre Bosch GlassVac Solo, Leifheit Dry & Clean og Kärcher WV 6 Plus. De modeller har fået nogle gode anmeldelser i en række tests, hvor de bliver rost for deres gode og praktiske egenskaber.
Hvordan vælger jeg en vinduesvasker?
Når du skal vælge en vinduesvasker, så bør du afprøve, hvilken model der ligger bedst i dine hænder. Det er vigtigt, at vinduesvaskeren er behagelig at arbejde med, og at den desuden ikke bliver for tung at holde i længden, da det kan besværliggøre rengøringen.
Kan jeg bruge en vinduesvasker både udenfor og indenfor?
Du kan som udgangspunkt godt bruge din vinduesvasker både udenfor og indenfor, men det er ikke alle modeller, som egner sig lige godt til at blive brugt indenfor. Derfor er det en god ide at tjekke, om den enkelte model anbefales til indendørsbrug, inden du køber en vinduesvasker.
Hvorfor ser mine vinduer aldrig rene ud?
Hvis dine vinduer aldrig ser rene ud – selv efter du lige har rengjort dem – så kan det skyldes, at dine vinduer er blevet utætte. Med tiden vil forseglingerne mellem vinduets forskellige lag blive utætte, hvilket lukker skidt og snavs ind, som du ikke kan fjerne med almindelig rengøring.


Beskrivelse af kilder og tests

Dinside.no 🇳🇴

testkilderNorsk forbrugersite, der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger sitet sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har sitet testet og sammenlignet fire forskellige vinduesvaskere. Læs mere her.

Dinside.no har også foretaget en anden test af forskellige vinduesvaskere, som inkluderer Bosch GlassVac Solo. Du kan læse hele testen på hjemmesiden.

Goerdetselv.dk 🇩🇰

Det danske gør-det-selv site beskæftiger sig med alt inden for håndværkerfaget. I denne test har de testet 3 forskellige vinduesvaskere. Der er bl.a. set på vaske- og tørreevner samt vægt og batterilevetid. Læs mere her men bemærk, at det kræver betaling at læse hele artiklen.

Heimwerker Praxis 🇩🇪

I dette tyske håndværkermagasin kan man finde ud af alt inden for håndværkerfaget fra trådløse skruetrækkere og plæneklippere til gulve og værktøj. Her har magasinet testet vinduesvaskere. Læs mere her.

Klikk.no 🇳🇴

Det norske forbrugersite klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test er der testet vinduesvaskere. Læs mere her.

Good Housekeeping Institute / Goodhousekeeping.com 🇬🇧

Det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com har her foretaget tests af 2 vinduesvaskere:

Ønsker du at læse hele testen af Bosch GlassVac Solo, kan den læses på dette link.

Ønsker du at læse hele testen af Leifheit Dry & Clean, kan den læses på dette link.

Goodhousekeeping.com har kigget på Kärcher WV5 Premium tilbage i 2016 og gav den en næsten perfekt score. Den overskuelige anmeldelse giver dig facts uden fyld, så du helt neutralt kan danne dig dit eget indtryk. Goodhousekeeping.com har kigget på brugervenlighed, design, instruktioner og performance, samt en række andre ting.

Anmeldelsen er udgivet den: 21. august 2016
Du kan se anmeldelsen her

Testberichte.de 🇩🇪

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der har som formål at samle resultater fra forskellige, tyske test- og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Her har magasinet foretaget tests af 3 forskellige vinduesvaskere:

Ønsker du at læse hele testen af Bosch GlassVac Solo, kan du klikke her.

Ønsker du at læse hele testen af Leifheit Dry & Clean, kan du klikke her.

Ønsker du at læse hele testen af Kärcher WV 6 Plus, kan du klikke her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er et internationalt testmagasin, der foretager en række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har eksperterne testet modellen Bosch GlassVac Solo. Testen kan læses i sin helhed hos Trustedreviews.com.

Mirror.co.uk

Mirror.co.uk er onlineudgaven af magasinet The Mirror, der er ét af Storbritanniens mest betroede brands. Nyhedssiden har eksisteret siden 1903 og har bragt alt fra artikler og billeder fra verdens vigtigste begivenheder til produktanmeldelser af forskellige husholdningsprodukter.

Mirror har lavet en liste over de bedste håndholdte støvsugere i 2021, og Kärcher WV5 Premium er kommet med som nummer 10. Det er imponerende, da maskinen er beregnet til vinduer og glatte overflader, men dens ydeevne har allivel fået den landet på listen. Du kan hurtigt læse de korte opsummeringer på listen, eller du kan klikke ind og læse mere om de individuelle produkter.

Listen er opdateret den: 4. januar 2021
Du kan se listen her

Amazon

Verdens allerstørste handelsplads, Amazon, har eksisteret i over 20 år. Salgssiden fører alle mulige brands, og millioner af købere efterlader hver dag anmeldelser og spørgsmål på de forskellige produkter. 

Hos Amazon har forbrugerne anmeldt og bedømt Kärcher WV5 Premium, der får 4,5 stjerner ud af 5 mulige. Anmeldelserne bliver løbende opdateret, som forbrugerne køber og anmelder produktet.

Du kan se anmeldelserne her


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke det du søgte i denne artikel, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre relevante tests, du måske vil finde interessante.

Et godt alternativ til en vinduesvasker er en damprenser. På grund af dampens høje temperatur, løsnes skidt og snavs effektivt, samt op til 99.99% af bakterierne på overfladen der rengøres, dræbes.

Måske er du også på udkig efter en ny effektiv gulvvasker? I så fald kan du her læse vores generelle gulvvasker og gulvrenser tests, der begge giver dig et overblik over markedets bedst bedømte modeller.

Ønsker du helt at slippe for gulvvasken, kan du passende overveje at anskaffe dig en robotgulvvasker. I denne test finder du en oversigt over eksperternes favoritter, samt nyttig viden om emnet.

I forlængelse af robotgulvvasker artiklen, fremhæver vi her vores robotstøvsuger test. Ligeså robotgulvvaskeren, klarer robotstøvsugeren selv opgaven med at holde gulvet pænt og rent.

Er der er bestemt mærke, der fanger dine øjne, kan du passende læse vores producent-specifikke robotstøvsuger tests. Her finder du vores Miele Scout RX1 test, vores iRobot Roomba test, vores Neato robotstøvsuger test, vores Neato Botvac Connected test, vores iRobot Roomba i7+ test eller vores iRobot Roomba 980 test, der alle indeholder testvindende robotstøvsugere.

Slutteligt vil vi her fremhæve vores artikler med fokus på det gode indeklima. De fleste mennesker kender til de gængse regler om jævnlig rengøring og udluftning, for at vedligeholde et godt indeklima. Der findes dog situationer, hvor dette ikke står til.

Lider du af allergi eller astma, kan det fx være en god idé at investere i en luftrenser. Luftrensere fungerer ved at filtrere urenheder så som pollen, cigaretrøg, støvmider, kemikalier, pels allergener osv. ud af luften, og tilfører derefter den rene luft tilbage ud i rummet.

Er dit indeklima for tørt, kan dette også være ubehageligt at opholde sig i. Et for tørt indeklima kan blandt andet give gener så som tørre øjne, åndedrætsbesvær og irriterede slimhinder. Er dette tilfældet, kan løsningen være at anskaffe sig en god luftfugter.

Er problemet derimod et for fugtigt indeklima, kan løsningen være en affugter. Affugtere fungerer ved at kondensere noget af fugten i luften, og derved skabe et bedre indeklima.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme