Aircondition test-oversigt: Her er de bedste airconditionanlæg i test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne Aircondition test-oversigt gennemgår vi de klimaanlæg, der har klaret sig bedst i test. Vi har både undersøgt forskellige eksperttests samt brugeranmeldelser hos diverse forhandlere for at finde frem til de bedste modeller på markedet. Vi gennemgår både mobile klimaanlæg og vægmonterede klimaanlæg.

Efter gennemgangen af de forskellige modeller, finder du en guide med information om, hvad du skal overveje ved køb af et nyt klimaanlæg. Herefter finder du information om, hvorvidt du har brug for et klimaanlæg eller ej.

Til sidst giver vi et overblik over, hvordan et airconditionanlæg virker, hvordan en varmepumpe er god for privatøkonomien, tilskud og fradrag ved installation af en varmepumpe, samt hvordan du vedligeholder et airconditionanlæg/en varmepumpe.

Hvis du ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne aircondition test-guide indeholder:
🔸 Gennemgang af mobile klimaanlæg
🔸 Gennemgang af vægmonterede klimaanlæg
🔸 Købsguide: Hvilken type aircondition skal jeg vælge?
🔸 Har jeg brug for aircondition?
🔸 Hvordan virker et airconditionanlæg?
🔸 En varmepumpe kan være god for privatøkonomien
🔸 Tilskud og fradrag ved installation af varmepumpe
🔸 Sådan vedligeholder du dit airconditionanlæg/din varmepumpe
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Hvad skal du overveje, når du køber en aircondition?

Strømforbrug
En aircondition eller klimaanlæg bruger mellem 3.000 og 4.000 watt, mens en aircondition, som forsynes med udeluft via et vindue, bruger mellem 500 og 1.400 watt. British Thermal Units (BTU) fortæller dig, hvor meget strøm et klimaanlæg bruger, og jo højere BTU-værdien er, jo mere strøm bruger klimaanlægget.

F.eks. bruger et klimaanlæg på 24.000 BTU ca. 2.000 watt, mens et klimaanlæg på 36.000 BTU bruger 3.000 watt. Du bør naturligvis overveje, hvilket rum dit nye klimaanlæg skal køle, da en airconditioner med for lav effekt, vil have svært ved at køle et stort rum. Som tommelfingerregel gælder det, at et lille rum (ca. 25 kvadratmeter) har brug for en airconditioner på ca. 3 kW (altså 3.000 watt), mens et større rum (40-50 kvadratmeter) har brug for en på mindst 6 kW (6.000 watt). 

Støjniveau
De fleste klimaanlæg vil lave støj, der ligger mellem 19 dB og 53 dB. Som regel ligger et godt støjniveau for en aircondition på under 40 dB, da det ikke påvirker vores søvn og helbed. Er støjniveauet over 55 dB vil for de fleste personer give søvnforstyrrelser og meget irritation.

Nogle klimaanlæg skaber dog 55 dB, når de kører med fuld effekt, men har et acceptabelt støjniveau ved lavere effekt. Nogle airconditions er udstyret med en “stille funktion”, som gør dem mere støjsvage. 

Yderligere funktioner
Nogle klimaanlæg har ekstra indstillinger, som f.eks. en justerbar termostat og en timer. Det betyder, at du kan styre temperaturen, samt hvornår klimaanlægget tændes og slukkes. Andre klimaanlæg har en ventilator-funktion, hvilket betyder, at du kan bruge dem som ren ventilator, hvis du ønsker en brise. Nogle klimaanlæg er også udstyret med Wi-Fi-teknologi, så du kan styre apparatet fra en app på din telefon. Endelig kan nogle klimaanlæg også opvarme dit rum, hvilket gør dem velegnede til brug hele året rundt.

Pris
Et topklasse klimaanlæg koster omkring 7.000 kr. mens de billigste modeller koster omkring 1.500 kr. Større og effektive klimaanlæg vil typisk være dyrere end mindre klimaanlæg. Endelig vil klimaanlæg, der har ekstra funktioner som f.eks. luftfiltrering eller fjernbetjening, også typisk være dyrere. 

Kunde- og ekspertanmeldelser
Kundeanmeldelser kan være nyttige til at finde eventuelle problemer med et klimaanlæg. De kan også give dig en idé om, hvor let en bestemt model er at bruge og vedligeholde. Ekspertanmeldelser kan give værdifulde oplysninger om forskellige klimaanlægs energieffektivitet.

De kan også give indsigt i, hvor godt en enhed køler, og hvor let den er at installere. Hvis du leder efter en model med specifikke funktioner, så kan ekspertanmeldelser hjælpe dig med at finde frem til de modeller, der har den pågældende funktion. Vi har inkluderet kunde- og ekspertanmeldelser i vores guide for at hjælpe dig med at træffe det bedste valg til dine behov.

arrow-more

Transportabel aircondition

Transportabel aircondition er en mobil aircondition enhed, som kan flyttes rundt i et rum eller et hus og kan anvendes til at køle et specifikt område.

Transportable aircondition enheder fungerer ved at trække varm luft fra rummet ind i enheden, hvor den bliver afkølet og derefter blæst tilbage ud i rummet. Disse enheder kræver normalt en udendørs udluftningsslange, der skal føres ud af et vindue eller en dør for at slippe af med den varme luft.

Aircondition test oversigt – her er de bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de bedste airconditionanlæg på markedet. Vi hos Forbrugsguiden har analyseret eksperttest samt brugeranmeldelser fra både ind og udland, og giver dig her et overblik over de bedst bedømte modeller.

Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over, hvor de forskellige modeller er blevet bedømt, og hvordan de har klaret sig.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Mobile klimaanlæg

Mobile klimaanlæg er mobile løsninger, hvilket betyder, at de kan flyttes rundt og transporteres fra rum til rum, hvis der er brug for det. De kræver typisk ingen installation og kan blot tilsluttes til et strømstik, hvorefter de er klar til at nedkøle det specifikke lokale.


Whirlpool PACW29COL – Bedst i test aircondition

Høj værdi for pengene

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Anbefalet af det tyske testmagasin Chip.de
Whirlpool PACW29COL

.
Whirlpool PACW29COL er blevet testet og anmeldt af forskellige ekspertkilder, hvilket bl.a. inkluderer Råd & Rön og Chip.de. Eksperterne er begejstrede for denne aircondition, som de henholdsvis har kåret som en af testvinderne i deres store tests samt givet en anbefaling.

God aircondition til en fornuftig pris, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra det tyske testmagasin Chip.de er Whirlpool PACW29COL en aircondition, som er særligt velegnet til rum mellem 30 m2 og 50 m2. De mener, at den er ”rigtig god” og kommer med et hav af ”effektive funktioner”.

Eksempelvis skriver eksperterne, at modellen kommer med alt lige fra ”en automatisk temperaturstyring til luftfiltrering samt en blæserfunktion”. Dette er med til at sikre, at ”man får et produkt i høj kvalitet”. Eksperterne fremhæver ydermere, at Whirlpool PACW29COL kan købes til en ”fornuftig pris i forhold til, hvad man får for pengene”. Dog mener de, at den kan være en ”smule vanskelig at betjene” samt, at ”den støjer forholdsvis meget, hvorfor den ikke er ideel at bruge om natten”.

Aircondition med innovativ teknologi

Med Whirlpool PACW29COL får man en aircondition, der hjælper med at køle hjemmet ned på en varm sommerdag. Modellen kommer med en særlig Silent Mode-indstilling, hvor den arbejder ved en lav blæserhastighed, så den er forholdsvis stille i brug med et lydniveau på op til 48 dB. Det maksimale lydniveau er på 52 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Derudover kommer Whirlpool PACW29COL med en 6th Sense-teknologi, der overvåger enhedens omgivelsestemperatur, hvorefter den køler luften efter dette. Desuden holder maskinen automatisk det ønskede niveau. Denne aircondition har ydermere en kølekapacitet på 9000 BTU. Det vil sige, at den er velegnet til områder på omkring 20 til 30 m2.

Energivenlig aircondition med fjernbetjening

Whirlpool PACW29COL er en energivenlig aircondition, der er placeret i energiklasse D. Det sikrer, at modellen ikke forbruger meget energi på et år. Ved betjening af Whirlpool PACW29COL kan man gøre brug af en fjernbetjening. Denne fjernbetjening lader en nemt indstille modellen, så man kan vælge de funktioner, man ønsker.

Endvidere er denne enhed forholdsvis kompakt, hvorfor den er nem at flytte rundt på, hvis der er brug for det. Sidst men ikke mindst kommer Whirlpool PACW29COL med et HEPA-filter, der fjerner op til 99,9 % af støvpartikler. Dette er især en fordel for allergikere, da man er sikret en ren luft.

Fordele

 • 6th Sense-teknologi
 • Velegnet til rum på 20-50 m2
 • Kompakt
 • HEPA-filter fjerner op til 99,9 % af støvpartikler
Ulemper

 • Kan være lidt svær at betjene
 • Støjer forholdsvist meget

Specifikationer ved Whirlpool PACW29COL:
🔴 Type: Aircondition
🔴 Køleeffekt: 2,8 kW
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 30 m2
🔴 Lydniveau: 52 dB

Mål og vægt ved Whirlpool PACW29COL:
Højde: 74,4 cm.
Dybde: 40 cm.
Bredde: 44,8 cm.
Vægt: 34 kg.


Nedis COOL117CWT Luftkøler Aircondition – til dig, der ønsker renere luft i hjemmet

Glimrende valg til prisen

Nedis COOL117CWT Luftkøler Aircondition vil være det bedste valg til dig, der gerne vil have en mere behagelig luft i hjemmet, som ikke irriterer hals og øjne.

Modellen er særligt energieffektiv i forhold til de øvrige konkurrenter på markedet, og den fordelagtige ioniseringsfunktion sørger for at skabe en ekstra ren luft i din bolig.

 • Ionisering skaber ekstra ren luft
 • Energieffektiv
 • Sender ikke tør luft ud, som irriterer

Det skal du vide, før du køber Nedis COOL117CWT Luftkøler Aircondition

Let at transportere
Modellen er udformet med store, robuste hjul, som gør den ekstra nem at transportere for dig. Du kan nøjes med at skubbe den hen til de rum, du gerne vil have nedkølet.

Inklusiv ionisering og timerindstilling
Du får også en række gode funktioner med på varianten. Den kommer blandt andet med en favorabel ioniseringsfunktion, som renser luften mere effektivt. Du kan også indstille en timer, så apparatet slukker automatisk på et tidspunkt, du selv vælger.

Med et effektivt energiforbrug
En stor fordel ved Nedis COOL117CWT Luftkøler Aircondition er det meget lave energiforbrug, som ligger en del under konkurrenternes. Det betyder for dig, at du kan spare et større beløb på din årlige strømregning.

Fordele

 • Automatisk luftfordeling
 • Uden ekstern slange
 • Med to indbyggede is-pakker for en bedre køleevne
 • Justerbar hastighed
 • Let at flytte
Ulemper

 • Mindre god til fugtige miljøer

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden har givet apparatet en kåring som ”Bedst til prisen”, fordi du får en yderst energibesparende luftkøler med mange brugbare funktioner til en rigtig god pris. Vi rekommanderer særligt den automatiske luftfordeling, som sørger for en rigtig god og jævn luftfordeling i de rum, du placerer den i.

Vi vil fremhæve hastigheden, som er justerbar, så du selv kan indstille styrken på ventilationen præcis, som du ønsker den. De stabile hjul gør det også meget nemt at flytte produktet fra rum til rum. Vi synes godt om de to indbyggede is-pakker, som sørger for en rigtig effektiv nedkøling. Det er også et stort plus, at der ikke følger en udsugningsslange med – så skal du ikke til at bore huller i væggen. Det er dog værd at bemærke, at enheden ikke præsterer så godt i fugtige omgivelser.

Specifikationer
Type: Luftkøler
Mærke: Nedis
Effekt: 80 watt
Rumstørrelseskapacitet: 300 m3
Støjniveau: 55 decibel


Whirlpool PACW212CO – populær hos forbrugerne

Premiumvalg

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

 

 

Whirlpool PACW212CO

.
Whirlpool PACW212CO er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De svenske eksperter er begejstrede for denne aircondition, som de har kåret som topscorer. Modellen har fået en høj score, da eksperterne er imponerede over alt lige fra dens brugervenlighed til ydeevne, design m.m.

Støjsvag aircondition med Silent Mode-indstilling

Whirlpool PACW212CO er en aircondition, der hjælper med at køle hjemmet ned, når der er brug for det. Når modellen er i gang, foregår dette lydsvagt takket være indstillingen Silent Mode. Her opererer den ved en lavere blæserhastighed, så dens lydniveau maksimalt kommer op på 48 dB.

Det maksimale lydniveau for denne aircondition er desuden på blot 52 dB. Man er derfor sikret en støjsvag enhed, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på omkring 60 dB. Betjeningen af Whirlpool PACW212CO foregår med hjælp fra en brugervenlig fjernbetjening. Med fjernbetjeningen kan man styre enheden alt efter ønske og behov.

Nem at flytte rundt på

Med Whirlpool PACW212CO får man en aircondition, der er nem at flytte rundt på, hvis man ønsker dette. Modellen er nemlig forsynet med små hjul, så den nemt kan rykkes fra rum til rum i hele hjemmet. Derudover er Whirlpool PACW212CO fremstillet i et forholdsvis kompakt design, hvilket bidrager til dens fleksibilitet. Selve designet er moderne og enkelt, så den vil ikke forstyrre hele indretningen. Whirlpool PACW212CO er desuden velegnet til områder på mellem 20 m2 og 30 m2, da dens kølekapacitet er på 12.000 BTU.

Med 6th Sense-teknologi

Whirlpool PACW212CO er udstyret med teknologien 6th Sense, der overvåger rummets temperatur, hvorefter den køler luften efter dette. Har man set enheden på et bestemt niveau, vil den automatisk holdes på dette. Endvidere kommer Whirlpool PACW212CO med et HEPA-filter, der fjerner op til 99,9 % af støvpartikler. Dette er en fordel for allergikere, da luften herved holdes frisk og ren på alle tidspunkter. Sidst men ikke mindst er denne aircondition placeret i energiklasse D, hvorfor den ikke forbruger meget strøm på et år.

Fordele

 • Brugervenlig
 • HEPA-filter
 • 6th Sense-teknologi
 • Kan nemt flyttes
Ulemper

 • Larmer lidt

Specifikationer ved Whirlpool PACW212CO:
🔴 Type: Aircondition
🔴 Køleeffekt: 2,8 kW
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 30 m2
🔴 Lydniveau: 52 dB

Mål og vægt ved Whirlpool PACW212CO:
Højde: 74,4 cm.
Dybde: 40 cm.
Bredde: 44,8 cm.
Vægt: 36 kg.


Nordic Home Culture AC-510 – hurtigt kølende aircondition

Anbefalet af det svenske magasin M3.se

Nordic Home Culture AC-510

Nordic Home Culture AC-510 er blevet testet og anmeldt af det svenske magasin M3.se, der har givet klimaanlægget en anbefaling. Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens gode funktioner og hurtige nedkøling. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med lydniveauet, da de mener, at der findes modeller, som ikke støjer lige så meget.

God aircondition med udmærkede funktioner, ifølge eksperterne 

Ifølge eksperterne fra M3.se er Nordic Home Culture AC-510 en ”god aircondition”, der hurtigt køler rummet ned. Eksempelvis forklarer de, at airconditionanlægget ”køler rum ned på ganske kort tid”, så man hurtigt vil opnå et lokale med en behagelig temperatur.

Eksperterne fra M3.se hæfter sig desuden ved, at det er nemt at flytte rundt på Nordic Home Culture AC-510. Det betyder, at man sagtens kan flytte anlægget fra rum til rum, hvis man ikke ønsker at have det konstant i det samme rum. Selvom eksperterne generelt er begejstrede for Nordic Home Culture AC-510, nævner de lydniveauet som værende en mindre ulempe. De forklarer ydermere, at ventilationsslangen er forholdsvis stor.

Aircondition med flere praktiske egenskaber 

Med Nordic Home Culture AC-510 får man et klimaanlæg, der kan bruges til rum på op til 24 m2. Maskinens lydniveau er på 65 dB, hvorfor man skal være opmærksom på, at den støjer mere end andre sammenlignelige modeller. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Udover at være forsynet med en luftkølingsfunktion og en ventilatorstilling kommer Nordic Home Culture AC-510 ligeledes med en affugtningsfunktion. Affugtningsfunktionen gør det muligt at anvende modellen som en form for affugter. Det gør, at man ikke behøver bekymre sig om en høj luftfugtighed i det specifikke rum.

Nordic Home Culture AC-510 kommer ydermere med en timer-funktion. Med timer-funktionen kan man vælge, hvornår man ønsker, at maskinen skal starte, og hvornår den skal stoppe. Dette kan forprogrammeres, så man kan få maskinen til at starte på et specifikt tidspunkt.

Energivenlig aircondition med nem installation 

Nordic Home Culture AC-510 er en forholdsvis energivenlig aircondition, der er placeret i energiklasse D. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen.

Det er nemt at installere maskinen, da den kan sættes i nærheden af et vindue, hvorefter varmluftrøret placeres gennem et vindue. Vanddræningshullet skal ydermere tilsluttes til en separat beholder.

Nordic Home Culture AC-510 er ligeledes simpel at betjene takket være det intuitive kontrolpanel med en digital termostat. Den kommer desuden med en fjernbetjening, så man ikke behøver at stå ved siden af den, hvis man ønsker at tænde, slukke eller skrue op og ned for temperaturen.

Fordele

 • Intuitivt kontrolpanel
 • Digital termostat
 • Fjernbetjent
 • Køler hurtigt
 • Timer-funktion
Ulemper

 • Larmer mere end andre modeller

Specifikationer ved Nordic Home Culture AC-510:
🔴 Type: Aircondition
🔴 Køleeffekt: 2,06 kW
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 24 m2
🔴 Lydniveau: 65 dB

Mål og vægt ved Nordic Home Culture AC-510:
Højde: 67 cm.
Dybde: 31 cm.
Bredde: 31 cm.
Vægt: 19 kg.


Nedis 7000 BTU – transportabel aircondition

1 i kategorien Aircondition Indeklima på Pricerunner.dk
4/5 stjerner fra brugeranmeldelser på Webhallen.com

Nedis 7000 BTU

Nedis 7000 BTU er en populær airconditioner blandt forbrugerne. Den har både høstet talrige gode anmeldelser til sig, samt en førsteplads i kategorien Aircondition Indeklima på Pricerunner.dk. Det er en bærbar airconditioner, hvilket gør den yderst brugbar, da du kan flytte den til lige præcis det rum, du gerne vil køle ned, og ikke behøver at installere den permanent noget sted.

Effektiv airconditioner til en budgetvenlig pris

På Webhallen.dk har flere kunder anmeldt Nedis 7000 BTU og givet den en flot rating på 4/5 stjerner. Brugerne er særligt begejstrede for, at det er en meget budgetvenlig airconditioner. De mener især, at den har mange gode funktioner taget prisen i betragtning.

Nogle af disse funktioner er eksempelvis:

🌀 24 timers timer, der automatisk slukker airconditioneren efter et bestemt tidsinterval
🌀 Kontrolpanel med touch og LED skærm, der er nemt at betjene
🌀 Selvfordampende system, der øger kølingsegenskaberne og gør den mere energieffektiv

Den får ligeledes ros for at køle hurtigt og effektivt, så man ikke skal have den til at stå og køre i flere dage, for at køle et rum ordenligt ned.

Nedis 7000 BTU dækker arealer på 8 til 12 m2, så den egner sig godt til mindre rum og kontorer.

Nedis 7000 BTU vs. markedet

Et generelt problem ved airconditionere er, at de har en tendens til at larme. Det kan være meget generende, hvis man f.eks. gerne vil have kølet sit soveværelse ned om natten. Nedis 7000 BTU er udviklet til at være stort set lydløs, så du kan sagtens have den tændt om natten uden at blive vækket af den.

Samtidig hæver den smarte sleep mode funktion gradvist temperaturen, så dit soveværelse kan være dejlig køligt om natten, men være tilbage på en normal temperatur, når du står op om morgenen. Det er en funktion, der giver en høj grad af komfort.

Fordele

 • Bærbar og transportabel
 • 24 timers timer
 • Kontrolpanel med touch og LED skærm
 • Selvfordampende system
Ulemper

 • Larmer lidt
 • Bedst til mindre rum

Derfor anbefaler vi Nedis 7000 BTU

Når du køber Nedis 7000 BTU, får du ikke kun en funktionel og transportabel airconditioner. Den har nemlig en indbygget blæser og affugtningsfunktion, hvilket øger brugsmulighederne markant.

Der medfølger en fjernbetjening, som gør det nemt at indstille temperatur eller timer, uden at skulle rejse sig.

En af fordelene ved Nedis 7000 BTU er klart den budgetvenlige pris. Selvfølgelig er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til airconditionere, men du får absolut et godt produkt for pengene.

Specifikationer ved Nedis 7000 BTU
🔴 Type: Aircondition
🔴 Køleeffekt: 7000 BTU
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 8 til 12 m2
🔴 Lydniveau: 65 dB

Mål og vægt ved Nedis 7000 BTU
Højde: 73 cm
Dybde: 32 cm
Bredde: 37 cm
Vægt: 23 kg


Kondicionierius Tristar Air Conditioner AC-5477 – mini aircondition

4 i kategorien Aircontion Indeklima på Pricerunner.dk
8,1/10 stjerner fra brugerne på coolblue.nl
4,5/5 stjerner fra brugerne på tristar.eu

Kondicionierius Tristar Air Conditioner AC-5477

Kondicionierius Tristar Air Conditioner AC-5477 er en airconditioner, der har fået meget anerkendelse blandt køberne.

På Pricerunner har den fået en flot fjerdeplads i kategorien Aircondition Indeklima, og på siderne coolblue.nl og tristar.eu scorer den også topratings. Dette er bestemt velfortjent, for det er en airconditioner i særdeles god kvalitet.

Effektiv nedkøling, hvor du har brug for det

Noget af det de tilfredse kunder især roser denne airconditioner for, er hvor nemt, man kan transportere den fra rum til rum. Samtidig køler den enormt hurtigt og effektivt. På tristar.eu skriver en tilfreds køber bl.a. at vedkommende bruger den til at køle flere rum i sit hus. Når ét rum er kølet ned, flytter de blot airconditioneren til det næste rum.

På den måde kan man f.eks. bruge den til at afkøle sin stue om dagen, og til at skabe en behagelig sovetemperatur i soveværelset om natten. Kondicionierius Tristar Air Conditioner AC-5477 er meget nem at bruge, og der medfølger en fjernbetjening, så du kan indstille den på afstand. Airconditioneren har en lille og kompakt størrelse, hvilket dels gør det nemt at flytte den rundt i dit hjem, og dels gør det nemt at finde plads til den, uden den fylder generende meget. På trods af den kompakte størrelse har denne airconditioner en rigtig høj kølekapacitet, og kan faktisk køle rum på helt op til 60 m3.

Kondicionierius Tristar Air Conditioner AC-5477 vs. markedet

Kondicionierius Tristar Air Conditioner AC-5477 udmærker sig i forhold til mange andre airconditionere på markedet på flere områder. En væsentlig ting at nævne, er f.eks. den smarte affugter, der følger med. Med den kan du bruge airconditioneren til at tørre luften i et rum, så du ikke generes af fugtig og ubehagelig luft. En anden bonus er, at tør luftigt bliver hurtigere afkølet, så du vil hurtigere kunne opnå en behagelig, kølig temperatur i rummet.

Fordele

 • Fjernbetjening og digital timer
 • Mobil og nem at flytte rundt
 • Fjernbetjent
 • Høj kølekapacitet
 • Affugter
Ulemper

 • Larmer lidt

Derfor anbefaler vi Kondicionierius Tristar Air Conditioner AC-5477

Denne airconditioner er prisvenlig, men kommer alligevel med en række smarte funktioner. Bl.a.:

🌀 Fjernbetjening og digital timer
🌀 Mobil og nem at flytte rundt
🌀 Lavt energiforbrug
🌀 To blæserhastigheder og en affugter

Den er nem at betjene, og kan tages i brug med det samme. Derudover har Kondicionierius Tristar Air Conditioner AC-5477 et lavt energiforbrug og er mærket med energiklasse D. Denne airconditioner er altså et mere energivenligt alternativ til mange andre airconditionere på markedet.

Specifikationer ved Kondicionierius Tristar Air Conditioner AC-5477
🔴 Type: Aircondition
🔴 Køleeffekt: 7000 BTU
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 20 m2
🔴 Lydniveau: 65 dB

Mål og vægt ved Kondicionierius Tristar Air Conditioner AC-5477
Højde: 87,8 cm
Dybde: 37,3 cm
Bredde: 31,8 cm
Vægt: 18 kg


Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW – god aircondition til soveværelse

5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk
4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Whiteaway.com

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling

.
Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Airconditionanlægget er nemlig blevet anmeldt af forbrugere hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com.

Her er brugerne så vilde med modellen, at den har fået henholdsvis 5 ud af 5 stjerner og 4,7 ud af 5 stjerner. Brugerne er især begejstrede for, at Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling er nem at betjene, effektiv og støjsvag.

Til gengæld er flere brugere mindre vilde med, at Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling er en smule stor og tung at flytte rundt på.

Brugervenlig, effektiv og støjsvag aircondition, ifølge brugerne 

Ifølge brugerne hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com er Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling en brugervenlig aircondition, der er nem at betjene. Eksempelvis forklarer en bruger, at den har en ”enkel og nem betjening”, mens den på samme tid er ”pæn og æstetisk at have stående derhjemme”.

Flere brugere hæfter sig desuden ved, at Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling er ”støjsvag og effektiv”. De mener nemlig ikke, at den larmer særlig meget under brug, hvorfor man sagtens kan have den i soveværelset. Man kan ligeledes indstille maskinen til den ønskede temperatur, hvorefter den automatisk klarer dette. Forbrugerne er derfor enige om, at det er en model, hvor ”funktionerne lever op til prisen”.

Til gengæld mener de, at man skal være opmærksom på, at den for nogle kan være en smule tung at flytte rundt på.

Velegnet til større rum 

Med Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling får man en aircondition med en kapacitet på op til 40 m2. Maskinen kan derfor bruges til nedkøling af selv de større rum. Lydniveauet er på 64 dB, hvor en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Det transportable airconditionanlæg er forsynet med en effektiv kølefunktion, der bruger forholdsvis lidt energi. Derfor er modellen også placeret i energiklasse D, hvilket er en fordel for både ens pengepung og for miljøet.

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling kan bruges på flere forskellige driftsfunktioner såsom Auto, Køl, Blæs og Affugt. Blæseren kan ligeledes indstilles til Automatisk, Høj, Lav eller Mellem afhængig af, hvor meget luft der skal blæses ud i rummet. Affugtningsfunktionen fungerer som en form for affugter og hjælper med at skabe et bedre indeklima i hjemmet.

Model med udskudt start-funktion 

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling gør brug af R290-gas, der er en mere bæredygtig form for gas, der reducerer det globale opvarmningspotentiale med op til 99,8 procent i sammenligning med tidligere brugte gasser.

Derudover kommer Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling med en udskudt start-funktion, der kan forprogrammeres i op til 24 timer i forvejen. Man kan derfor indstille anlægget til at starte, inden man kommer hjem, hvis der er brug for det.

Ved køb af Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling foregår betjeningen enten via den medfølgende trådløse fjernbetjening eller på modellens LCD-display.

Fordele

 •  Nem at betjene
 • Effektiv køling
 • Affugtningsfunktion
 • Bruger bæredygtigt R290-gas
 • Udskudt start
Ulemper

 • Lidt tung og stor at flytte rundt på

Specifikationer ved Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling:
🔴 Type: Aircondition
🔴 Køleeffekt: 2,6 kW
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 40 m2
🔴 Lydniveau: 64 dB

Mål og vægt ved Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling:
Højde: 71 cm.
Dybde: 38,5 cm.
Bredde: 47,6 cm.
Vægt: 31 kg.


DeLonghi PAC N90 ECO SILENT

4.5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk
4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Whiteaway.com

DeLonghi PAC N90 ECO SILENT

.
DeLonghi PAC N90 ECO SILENT er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld populær hos brugerne. Forbrugerne har nemlig testet og anmeldt det mobile klimaanlæg hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com, hvor det har fået henholdsvis 4,5 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner.

Dette har brugerne valgt, da de mener, at modellen er effektiv og forsynet med en simpel betjening. Til gengæld er brugerne mindre vilde med airconditionanlæggets lydniveau.

Brugerne: Effektivt airconditionanlæg med simpel betjening 

Ifølge brugerne hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com er DeLonghi PAC N90 ECO SILENT et ”effektivt airconditionanlæg”, der ”hjælper med at holde temperaturen på et fornuftigt niveau”. En bruger skriver ydermere, at ”når det er varmt, er modellen så dejlig, så man kan sove koldt”.

Flere brugere forklarer ligeledes, at DeLonghi PAC N90 ECO SILENT er udstyret med en ”simpel betjening”, så det er nemt at finde ud af, hvad man skal trykke på. Dog mener de, at ”man skal være opmærksom på, at den larmer nok til, at den helst ikke skal tændes om natten”.

Lydsvag airconditionanlæg med timer-funktion 

Med DeLonghi PAC N90 ECO SILENT får man en model, der har en kapacitet på op til 34 m2. Den kan derfor anvendes i forholdsvis store rum. Derudover er airconditionanlægget forholdsvist lydsvagt, da lydniveauet maksimalt når op på omkring 64 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Der er mulighed for at gøre brug af maskinens praktiske timer-funktion. Her kan man indstille og planlægge start- og stoptidspunkterne i op til 24 timer i forvejen. Man kan derfor sikre sig, at man kommer hjem til et nedkølet hjem efter arbejde eller skole i de varme sommermåneder.

DeLonghi PAC N90 ECO SILENT er ydermere energivenlig, da den er placeret i energiklasse D. Det betyder, at maskinen ikke forbruger meget energi på et år. Man kan også gøre brug af airconditionanlæggets affugtningsfunktion, der hjælper med at skabe et bedre indeklima i hjemmet.

Klimaanlæg med Eco-funktion og touch-knapper 

DeLonghi PAC N90 ECO SILENT er en god løsning, når det kommer til klimaanlæg. Den anvendte gas er nemlig mere miljøvenlig sammenlignet med andre modeller.

Endvidere er DeLonghi PAC N90 ECO SILENT udstyret med en Eco Plus-funktion, der automatisk styrer strømindstillingen. Den regulerer forskellige effektniveauer ud fra den forudindstillede temperatur, så man opnår en optimering af ens strømforbrug.

Ved betjening af DeLonghi PAC N90 ECO SILENT kan man gøre brug af de bløde touch-knapper. På disse finder man alle maskinens funktioner. Der medfølger også en trådløs fjernbetjening ved køb.

Fordele

 • Brugervenlig betjening
 • Kapacitet på op til 34 m2
 • Praktisk timer-funktion
 • Affugtningsfunktion
 • Eco Plus-funktion
Ulemper

 • Larmer lidt

Specifikationer ved DeLonghi PAC N90 ECO SILENT:
🔴 Type: Aircondition
🔴 Køleeffekt: 2,5 kW
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 34 m2
🔴 Lydniveau: 64 dB

Mål og vægt ved DeLonghi PAC N90 ECO SILENT:
Højde: 75 cm.
Dybde: 39,5 cm.
Bredde: 44,9 cm.
Vægt: 30 kg.

Her kan du se en præsentationsvideo af DeLonghi’s mobile aircondition serie, hvor i DeLonghi PAC N90 ECO SILENT indgår. Videoen er produceret af DeLonghi:


Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling

3.6 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Electrolux.dk

Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling

.
Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld populær hos forbrugerne. Hos Electrolux.dk har airconditionanlægget nemlig fået 3,6 ud af 5 stjerner.

Her skriver forbrugerne, at de er begejstrede for modellen, da den afkøler et rum hurtigt og effektivt samt er fremstillet i et stilfuldt design. Til gengæld nævner brugerne, at den kan larme forholdsvis meget, hvis man er følsom overfor lyde.

Brugerne: Aircondition, der afkøler et rum hurtigt og effektivt 

Ifølge forbrugerne hos producenten Electrolux.dk er Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling en god aircondition, der ”fungerer virkelig godt”. Eksempelvis skriver en bruger, at ”den hurtigt og effektivt afkøler forholdsvis store rum”, hvorfor ”den er en redning, når det er varmt udenfor”.

Dette er en anden bruger enig i og forklarer, at Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling er ”lavet i et stilfuldt design”, der ikke forstyrrer resten af indretningen i hjemmet. Brugeren mener derfor, at den kan placeres overalt i hjemmet uden problemer, da man ligeledes ”nemt kan flytte rundt på den”.

Selvom brugerne generelt er begejstrede for Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling, nævner de, at man skal være opmærksom på, at den kan støje en del – især hvis man har placeret den i soveværelset.

Velegnet til de store rum 

Med Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling får man et airconditionanlæg, der er velegnet til de helt store rum. Modellens kapacitet er nemlig på hele 50 m2, hvorfor den kan nedkøle store rum uden problemer.

Derudover kommer Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling med både en affugtningsfunktion og en timer-funktion. Mens affugtningsfunktionen er med til at skabe et bedre indeklima, giver timer-funktionen mulighed for, at man kan forprogrammere den i op til 24 timer i forvejen. Modellen kommer ligeledes med en auto-funktion og en sleep-funktion.

Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling betjenes med hjælp fra den medfølgende trådløse fjernbetjening eller direkte på LCD-displayet med touch-knapper. Her kan blæseren blandt andet indstilles til Automatisk, Høj, Lav og Mellem.

Energivenlig aircondition med bæredygtig gas 

Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling er en energivenlig aircondition, der sørger for en effektiv køling ved brug af mindst mulig energi. Derfor er modellen også placeret i energiklasse C, hvilket er en fordel for pengepungen og miljøet.

Airconditionanlægget er ydermere forsynet med en mere bæredygtig gasart, der reducerer det globale opvarmningspotentiale med 99,8 %. Dette betyder, at man får et mere miljøvenligt og bæredygtigt klimaanlæg.

Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling kommer desuden med et lydniveau på 64 dB, hvilket er gennemsnitligt for en aircondition. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Fordele

 • Afkøler et rum hurtigt og effektivt
 • Stilfuldt design
 • Nem at flytte
 • Kapacitet på op til 50 m2
 • Bruger bæredygtigt gas
Ulemper

 • Larmer lidt

Specifikationer ved Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling:
🔴 Type: Aircondition
🔴 Køleeffekt: 3,5 kW
🔴 Energiklasse: C
🔴 Kapacitet: 50 m2
🔴 Lydniveau: 64 dB

Mål og vægt ved Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW cooling:
Højde: 79,6 cm.
Dybde: 42 cm.
Bredde: 49,3 cm.
Vægt: 34 kg.


Vægmonterede klimaanlæg 

Vægmonterede klimaanlæg er modeller, der er placeret direkte på væggen. De er fastmonterede, hvorfor de ikke kan flyttes rundt på fra rum til rum, men bliver i de samme lokale.


Mitsubishi LN35 Hero

Giver både varme og kulde efter behov

Mitsubishi LN35 Hero

.
Mitsubishi LN35 Hero er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Dog har vi alligevel taget denne model med i vores artikel, da det er en effektiv aircondition og varmepumpe, som både kan levere varme og kulde i hjemmet.

Varme og kulde efter behov

Mitsubishi LN35 Hero er en varmepumpe og aircondition, der giver både varme og kulde i ens hjem alt efter ønske og behov. Man kan derfor bruge enheden hele året rundt uanset, om det er sommer eller vinter.

Modellen er placeret i energiklasse A, så den forbruger ikke meget el på et år. Dertil er det en yderst støjsvag aircondition med et lydniveau på 49 dB udenfor og 19 dB indenfor. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Om natten går Mitsubishi LN35 Hero ydermere over på Night-mode, hvorfor den støjer endnu mindre om natten. Det sikrer, at man kan bruge den døgnet rundt uden problemer.

Med indbygget Wi-Fi

Mitsubishi LN35 Hero er udstyret med indbygget Wi-Fi og har en gratis app, som kan downloades til ens tablet eller smartphone. Takket være den indbyggede Wi-Fi kan Mitsubishi LN35 Hero betjenes direkte fra ens smartphone eller tablet, hvis man ønsker dette.

Derudover kommer Mitsubishi LN35 Hero med en indbygget scanner i delen, der er placeret indenfor.

Dette er en I-see sensor, som registrerer hvorhenne i rummet, man befinder sig. Herefter tilretter den luftstrømmen, så man opnår den optimale kulde eller varme nøjagtig, hvor man er. Hvis man flytter sig, vil luftstrømmen altid følge med. Forlader man rummet, vil enheden pr. automatik slukke.

Flere praktiske funktioner

Med Mitsubishi LN35 Hero får man en aircondition og varmepumpe, som har flere praktiske funktioner i form af en frostsikring, et ugeur samt et Plasma Quad Filter.

Mens frostsikringen sørger for, at det er muligt at stille enheden på +10 grader for frostsikring, sikrer Plasma Quad Filter, at luften indendørs bliver renset for både allergier, bakterier og virus.

Sidst men ikke mindst giver ugeuret mulighed for, at man kan indstille forskellige temperaturer eller bestemme hvilke dage, den skal køre alt efter, hvad der er behov for og passer ind i ens skema.

Fordele

 • Energieffektiv
 • Til opvarmning og nedkøling
 • Indbygget Wi-Fi og app
 • Støjsvag
 • I-see sensor
Ulemper

 • Lidt stor og tung indedel

Specifikationer ved Mitsubishi LN35 Hero:
🔴 Type: Aircondition og varmepumpe
🔴 Køleeffekt: 3,5 kW
🔴 Energiklasse: A
🔴 Lydniveau: 19 dB indenfor og 49 dB udenfor

Mål og vægt ved Mitsubishi LN35 Hero:
Højde: 30,7 cm. indenfor og 55 cm. udenfor
Dybde: 23,3 cm. indenfor og 28,5 cm. udenfor
Bredde: 89 cm. indenfor og 80 cm. udenfor
Vægt: 15,5 kg. indenfor og 36 kg. udenfor


Hvad er en mobil aircondition?

Mobil aircondition er en bærbar enhed, der kan bruges til at køle et rum eller en bil, ved at generere kølig luft ved hjælp af et kølemiddel og en kompressor.

Købsguide: Hvilken type aircondition skal jeg vælge? 

klimaanlæg

Airconditionanlæg er et vigtigt apparat i mange husstande – især når det er varmt udenfor.

Disse anlæg tjener nemlig et vigtigt formål: afkøling af lufttemperaturen i dit hjem til et passende niveau. Der er mange forskellige typer airconditionanlæg derude, der alle har forskellige funktioner.

Der er derfor et par spørgsmål, som du skal stille dig selv, før du køber et airconditionanlæg. Disse omfatter blandt andet, hvilken type, der er bedst til mit hjem? Har jeg virkelig brug for et klimaanlæg, eller kan jeg klare mig uden? Hvor mange penge vil et klimaanlæg koste mig? Hvor stor kapacitet skal anlægget havet?

Alle disse spørgsmål vil blive besvaret i denne vejledning for at give dig den bedste mulighed for at finde lige præcis det airconditionanlæg, som du får mest gavn af. Vi starter dog med at tage et kig på de forskellige klimaanlæg på markedet, hvorefter vi kommer til den mere specifikke købsguide.

Forskellige typer klimaanlæg 

Der er mange forskellige typer klimaanlæg, så det er en fordel at vælge den, der passer bedst til dine behov. Uanset om du ønsker et airconditionanlæg af høj kvalitet eller bare har brug for en mindre model, der får dig igennem de varme dage, kan du her læse mere om, hvad dine muligheder er.

Fastmonteret klimaanlæg
Panasonic CZ25TKEMed en fastmonteret aircondition får du en maskine, der sørger for konstant afkøling i hjemmet. Det er et godt valg for dig, der ofte ønsker at gøre brug af den kolde luft. Du kan placere modellen de fleste steder, men sørg for, at du monterer den i det rum, hvor der er mest brug for det.

De fleste fastmonterede anlæg kommer med en medfølgende fjernbetjening, så man har mulighed for at betjene anlægget uden at stå lige ved siden af det. Med nogle anlæg er der endda mulighed for fjernstyring via en smartphone eller tablet.

Mobile klimaanlæg
Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW coolingMed en mobil aircondition får du et transportabelt anlæg, som du kan rykke rundt på. Hvis du ønsker at flytte maskinen fra rum til rum, er dette et oplagt valg for dig.

Det vil i hvert fald være en god idé for dig, der ønsker afkøling af mange rum og derfor ikke ønsker et fastmonteret anlæg. Du kan nemlig rykke rundt på anlægget sammen med dig, når du går fra det ene rum til det andet i løbet af hele dagen.

Skal jeg vælge det ene eller det andet? 

Om du skal vælge det ene eller det andet anlæg, kommer an på dine ønsker og behov. Der er nemlig ingen af de to klimaanlæg, der er decideret bedre end det andet. Begge typer har hver deres unikke fordele, såvel som de også har ulemper.

Det er værd at overveje, hvilke ulemper du kan leve med og hvilke ulemper, du ikke kan leve med. Det anbefales, at du vælger et klimaanlæg på baggrund af, hvad du ønsker og har brug for i dit hjem – og ikke baseret på, hvad du får at vide er det bedste. Når du har valgt, hvilket klimaanlæg du ønsker, skal du ligeledes overveje følgende faktorer:

1. Hvor stor kapacitet skal anlægget have?
Nogle mennesker kan lide at holde deres garager eller loftsrum nedkølede til opbevaringsformål, mens andre mennesker blot ønsker, at deres soveværelse er køligt.

Hvad er aircondition til soveværelse? 

Aircondition til soveværelset er en type klimaanlæg, som specifikt er designet til at køle og regulere luftfugtigheden i soveværelset, for at gøre det mere behageligt at sove i varme sommernætter.

Det er vigtigt, at du finder ud af, hvad du har brug for, inden du vælger en model, da du derfor skal kigge nøje på klimaanlæggets kapacitet. Der er nemlig stor forskel på de forskellige modellers kapaciteter, hvorfor det er noget, du skal være opmærksom på.

2. Placering af dit hjem og det omgivende miljø
En anden vigtig faktor, som du skal overveje, er placeringen af ​​dit hjem og det miljø, som du er omgivet af.

Bliver huset konstant forsynet med sol fra alle retninger, eller bor du i et hjem med høje træer rundt om, der beskytter dig mod varmen? Du skal tage disse ting i betragtning, når du planlægger at få et airconditionanlæg.

3. Finansielle omkostninger
prisDu skal også overveje de økonomiske konsekvenser af at få et airconditionanlæg. Større anlæg kræver mere strøm for at køre, og varmere klimaer kræver, at vekselstrømsenheden er tændt i en længere periode.

Det klimaanlæg, du køber, kan koste en del hver måned, hvis du ikke er forsigtig, så vær sikker på, hvad du får, og undersøg dine muligheder grundigt, før du fortsætter med et større køb. Det er nemlig vigtigt at vide, hvor meget et specifikt klimaanlæg vil ende med at koste dig.

4. Hvor meget larmer modellen? 
Klimaanlæg er kendt for at producere meget støj og til tider gøre det svært at sove. Hvis du er på udkig efter et støjsvagt klimaanlæg, skal du kigge efter den støj, som hver enhed producerer. Dette skrives i decibel.

Jo lavere decibel lydniveauet er på, jo mindre vil enheden støje. Vær opmærksom på, at en normal samtale har et lydniveau på 60 dB. Dette er en god guideline for dig, der går meget op i, at dine apparater i hjemmet ikke larmer meget.

5. Hvilke former for ekstra funktioner har du brug for?
Nogle klimaanlæg kommer med forskellige funktioner, hvorfor du skal finde ud af, hvad du har brug for. Her kan du finde en liste over funktioner, som nogle klimaanlæg har:

💠 Fjernbetjening – giver dig mulighed for at kontrollere temperaturen uden at stå ved siden af anlægget.

💠 Timer – klimaanlægget slukker og starter af sig selv på et bestemt tidspunkt. På den måde kan du også forprogrammere enheden til at starte, når du ikke er hjemme, så hjemmet er behageligt og køligt til, du kommer hjem.

💠 Affugtningsfunktion – sænker luftens fugtighedsniveau for et mere behageligt hjem og et bedre indeklima.

💠 Opvarmning og nedkøling – denne type kan både bruges som opvarmning og til nedkøling for at give dig komfort i hjemmet året rundt.

Der findes mange flere funktioner, så det er en fordel at holde øje med disse og finde ud af, hvad der er en prioritet for dig. 

6. Energieffektivitet
energimærkeKlimaanlæg vurderes på deres energieffektivitet med en energimærkning. Her er det bedst, at anlægget er placeret i energiklasse D eller derover. På den måde er du nemlig sikret en model, der ikke forbruger meget energi på et år.

7. Skal jeg vælge en varmepumpe eller aircondition?
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en varmepumpe eller en aircondition til dit hjem, er der rent faktisk mulighed for at finde varmepumper med indbygget aircondition.

På den måde slår du to fluer med et smæk, da du får et anlæg, der både kan bruges til afkøling og opvarmning af dit hjem. Det er derfor værd at overveje, om du skal finde en enhed, der kan begge ting på samme tid, så du får præcis, hvad du har brug for.

Du har mulighed for at vælge mellem tre forskellige varmepumper såsom: Jordvarmepumper, luft til vand varmepumper og luft til luft varmepumper.

Jordvarmepumper: Her bliver varmen fra jordens øverste lag udnyttet. Varmen ledes direkte hen til jordvarmepumpen via en væskefyldt slange, der er nedgravet i jorden. Man skal dog have en tilladelse fra kommunen, før man kan få en jordvarmepumpe derhjemme.

Luft til vand varmepumper: Med en luft til vand varmepumpe bliver den varme luft, som allerede er at finde i et rum eller udenfor, anvendt til at producere mere varme. Den fungerer stort set på samme måde som en jordvarmepumpe. Den største forskel er, at denne type varmepumpe udvinder varme fra luften i stedet for jorden. Denne type varmepumpe kan både bruges som opvarmning samt til afkøling af hjemmet.

Luft til luft varmepumpe: Varmen fra luften udefra bliver udnyttet med en luft til luft varmepumpe. Det betyder, at luftens varme fjernes og herefter bliver ført direkte ind i dit hjem. Her kan der findes mange modeller, som både kan bruges til afkøling og opvarmning af hjemmet.

Ønsker du at finde flere gode råd til køb af aircondition, kan du tage et kig på denne artikel fra Which.co.uk eller denne artikel fra Which.co.uk.


Har jeg brug for aircondition?

har jeg brug for en airconditionI Norden kan det sommetider blive ret varmt om sommeren. Selvom det ikke er hvert år, så sker det, at vi når op på tårnhøje temperaturer – i hvert fald højere end hvad vi er vant til.

Hvis du allerede har en forholdsvis høj elregning hver måned, er det ikke sikkert, at du er interesseret i at tilføje et ekstra apparat, der forbruger energi, i dit hjem. En aircondition bruger nemlig el, så det er noget, du vil kunne se på din elregning. Derfor er det vigtigt, at du grundigt overvejer, om du overhovedet har brug for aircondition.

Er det et ønske eller et behov?
Ja, måske vil du gerne føle dig godt tilpas. Men skal du have aircondition for at overleve? For nogle mennesker er en aircondition en nødvendighed for at kontrollere fugtigheden i deres hjem og skabe et acceptabelt miljø. Ældre har eksempelvis nemmere ved at få det alt for varmt, og personer med astma kan opleve, at køligere luft hjælper med vejrtrækningen.

Det er vigtigt at bemærke, at en dårlig vedligeholdt enhed faktisk kan forværre visse sundhedsmæssige forhold. Skimmelsvamp, snavs og støv kan opbygges i kølesystemer og forårsage mere skade end gavn. Hvis du beslutter, at aircondition er noget, du ikke kan leve uden, skal du sørge for, at kølesystemerne serviceres og rengøres ofte.

Omkostningerne ved afkøling
En anden ting, du skal overveje i forhold til, om du har brug for aircondition i dit hjem, er omkostningerne. For mange er den ekstra regning en byrde. Det er måske ikke værd at bruge penge på dette, især hvis der kan skabes en behagelig temperatur i hjemmet uden et klimaanlæg.

Nogle mennesker foretrækker faktisk mere naturlige metoder til afkøling af deres hjem, da aircondition kan føles kunstigt koldt.

Hold hjemmet køligt på egen hånd
Du behøver bestemt ikke at købe en aircondition for at hjælpe med at holde dit hjem køligt eller bruge den hele tiden, hvis du allerede har et anlæg i dit hjem. Mange mennesker er i stand til i høj grad at reducere antallet af timer, de gør brug af deres kølesystemer ved at følge nogle enkle metoder. Andre kan helt eliminere aircondition i mange måneder. Metoder, der fungerer godt er:

🌀 Åbning af vinduer på kølige nætter, når luftfugtigheden er lavere udenfor end inde. Før solen står op den næste dag (eller kort efter), skal du lukke dem igen.

🌀 Brug mørklægningsgardiner på alle vinduer i løbet af dagen. Hvis du synes, at disse er dyre, kan du prøve dyner eller tykke tæpper, som du muligvis allerede har derhjemme.

🌀 Sørg for, at der cirkulerer luft i hele hjemmet med ventilatorer. Du kan både købe en loftsventilator, en gulvventilator, en bordventilator m.m.

🌀 Brug ikke apparater, der “opvarmer” dit hjem. Prøv at grille udenfor eller gør brug af en crockpot i stedet for at bruge ovnen. Sæt en tørresnor op udenfor til tørring af dit tøj i stedet for at tørre med en tørretumbler.

Der er mange alternativer til at opnå et køligt hjem, hvis du ikke ønsker en aircondition. Dertil er et godt alternativ en varmepumpe, hvor nogle modeller både kan bruges til afkøling og opvarmning. 

Ønsker du at finde flere gode metoder til at holde dit hjem køligt på simple måder, kan du læse denne artikel fra Which.co.uk.


Hvordan virker et airconditionanlæg?

DeLonghi PAC N90 ECO SILENTEt klimaanlæg kan ændre luftens temperatur, fugtighed eller generelle kvalitet. Mere specifikt gør et klimaanlæg dit hjem køligere ved at trække varmen ud af huset og derefter erstatte luften inde i dit hjem med en køligere luft.

Sådan fungerer et airconditionanlæg

Et airconditionanlæg fungerer på samme måde som eksempelvis et køleskab. Køleskabet køler dog kun et begrænset omfang, mens et klimaanlæg har mulighed for at afkøle et stort rum eller et helt hjem.

Sådan et anlæg arbejder ved, at fordampe en væske, hvorefter den opsuger varmen fra sine omgivelser. Her dirigeres kølemiddel ind i et fordampningssystem, hvor trykket er lavt. Det lave tryk sørger for, at kølemidlet fordamper til en gas, hvorefter anlæggets ribber bliver afkølet. Ribbernes overflade er stor og kan derfor sænke temperaturen på den luft, der bliver sendt videre ud i et rum.

Det betyder altså, at det vigtigste i aircondition er selve kølemidlet, der under lavt tryk bliver omdannet til gas. Her afgiver processen kulde, der sendes indenfor, mens den varme luft bliver udenfor.

Når det kommer til en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, så fungerer de stort set på samme måde. En jordvarmepumpe er dog en smule anderledes, da den benytter sig af jorden som opvarmningskilde, mens de andre typer varmepumper benytter sig af luften som opvarmnings- og nedkølingskilde.

Hvad er mini aircondition?

Mini aircondition er en lille, portable aircondition-enhed, der kan bruges til at køle et lille rum eller et specifikt område i en bygning.

Er du interesseret i at læse mere om, hvordan aircondition eller varmepumper fungerer, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Klima-center.dk, denne artikel fra Scienceabc.com eller denne artikel fra Which.co.uk. Hvis ikke det var en aircondition du var ude efter, så kan du læse vores affugter test-guide her.


En varmepumpe kan være god for privatøkonomien 

besparelseEn varmepumpe fungerer ikke kun som en løsning til varme eller kulde i dit hjem. Det er også en mulighed, der rent faktisk kan ende med at spare dig en masse penge med tiden. Hvis du er interesseret i at finde ud af, hvordan en varmepumpe kan sænke din elregning derhjemme, skal du læse med videre her. Afsnittet er baseret på informationer fra en artikel lavet af Bolius.dk.

Bolius.dk skriver i deres artikel, at du har mulighed for at spare op til 20.000 kroner på din elregning, hvis du sørger for at skifte til en varmepumpe derhjemme – i hvert fald hvis du allerede har et oliefyr som varmekilde. De forklarer, at der naturligvis er omkostninger, når det kommer til at skifte fra den ene løsning til den anden, men i sidste ende kan det betale sig, da varmeregningen bliver reduceret markant.

Der forklares ydermere, at der er mulighed for at forbedre miljøet ved at skifte til en varmepumpe. Med eksempelvis en luft til vand varmepumpe eller en jordvarmepumpe bliver naturlig energi udnyttet til kulde og varme. Selvom disse apparater stadig gør brug af el, reduceres udledningen af CO2 stadig med op til 50 procent til forskel fra eksempelvis et oliefyr.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvorvidt du kan spare penge på din varmeregning ved at skifte til en varmepumpe, kan du hurtigt finde ud af dette. Du kan nemlig gøre brug af en beregner hos Sparenergi.dk, hvor du blot skal indtaste et par oplysninger. Herefter får du svar på, om det vil være godt for din privatøkonomi at finde en anden varmeløsning til dit hjem.


Tilskud og fradrag ved installation af varmepumpe

Tilskud og fradrag ved installation af varmepumpe

Hvis du er på udkig efter en varmepumpe, er det altid en god idé, at du kender til de forskellige regler inden for fradrag, tilskud og installation. Derfor kan du her læse mere om, hvorvidt du kan gøre brug af forskellige tilskud og fradrag, når du skal installere en varmepumpe derhjemme.

Når du går i gang med at energirenovere dit hjem, kan du gøre brug af flere forskellige fradrag og tilskud. Du kan i dag finde to tilskudsordninger i hele landet, som du kan søge, hvis du udskifter din nuværende varmeløsning til en mere miljøvenlig kilde.

Til at starte med kan du søge om tilskud til udskiftning af din varmeløsning, energirenovering eller rådgivning, hvis du har brug for det. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle tiltag, som har mulighed for at få økonomisk støtte i form af tilskud. Du kan også få rådgivning af forskellige energiselskaber.

Det kan desuden være en fordel at ringe til dit energiselskab (samt andre energiselskaber) og din kommune for at høre, om de har nogle bestemte tilskudsordninger, du kan få gavn af. Du skal huske, at tilskuddet skal søges, inden du går i gang med installationen af din varmepumpe.

Udover de forskellige tilskudsordninger kan du også gøre brug af dit håndværkerfradrag. Her har du mulighed for at trække arbejdsmandens løn fra i skat. Det gælder for både lejeboliger, sommerhuse og ejerboliger. Fradraget er i 2021 på 12.500 kroner pr. person, mens det var på 12.200 kroner pr. person i 2019. Det ændrer sig typisk fra år til år, så det er værd at gå ind og tjekke. Husk at gemme dokumentationen fra det udførte arbejde og at indberette det til Skat.

Har du brug for mere information om fradrag og tilskud, kan du klikke ind her og finde flere oplysninger på Sparenergi.dk.

Hvem skal installere min varmepumpe?
Der er rent faktisk mulighed for, at du selv installerer din varmepumpe. Dette gælder kun, hvis du har købt en luft til luft varmepumpe. Du må nemlig ikke selv montere de andre typer. Vi anbefaler, at uanset, om du har købt den ene eller den anden varmepumpe, er det fordelagtigt at få hjælp fra en fagmand, der ved, hvordan det skal gøres.

Hvis du i stedet har købt en jordvarmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, er det et krav, at du hyrer en professionel installatør. Det anbefales, at du vælger at hyre en VE-godkendt virksomhed. Find listen over de godkendte virksomheder her.


Sådan vedligeholder du dit airconditionanlæg/din varmepumpe 

Et airconditionanlæg og en varmepumpe skal passes og plejes, så de arbejder optimalt. Læs med videre her og find ud af, hvordan du vedligeholder dit airconditionanlæg eller din varmepumpe baseret på gode råd fra Sparenergi.dk og Lennox.com.

Vedligehold din aircondition og varmepumpe

efterse varmepumpeHar du fået en varmepumpe baseret på luft eller en aircondition i dit hjem, er det vigtigt, at du sørger for at finde ud af, hvordan den skal vedligeholdes. Dette sikrer ikke mindst en forlænget levetid, men gør også, at dens ydeevne ikke forværres.

Du skal altid sikre, at filtrene i anlægget holdes rene. Det er nemlig disse filtre, der filtrerer støvpartikler og anden snavs ud af luften, før luften bliver sendt ud i dit hjem. Hvorfor er det så vigtigt at disse filtre holdes rene? Det er det, da luftens kvalitet afhænger af, hvor rene filtrene er. Det er derfor vigtigt, at du tjekker disse regelmæssigt.

Det siges, at du generelt skal rense filtrene hver tredje måned. Hvis der er meget snavset i dit hjem, eller hvis du har dyr, er det en fordel at rense dem ofte i form af hver anden eller hver tredje uge. Du kan tjekke, om filtrene er beskidte ved at åbne lågen på fronten, hvorefter du tydeligt kan se, om de trænger til en rensning.

Få et eftersyn hvert år 

Det er et krav fra myndighederne, at du skal have lavet et årligt eftersyn af din aircondition eller din varmepumpe, hvis anlægget indeholder mere end 1 kilo kølemiddel. Dette gør de fleste effektive varmepumper og airconditionanlæg på markedet. Du kan altid tjekke det selv, da det vil stå på en label på selve enheden.

Uanset hvad er det altid en god idé, at du får tjekket din varmepumpe eller aircondition hvert år af en professionel fagmand. På den måde er du sikret et anlæg, der yder sit optimale. En aircondition eller en varmepumpe, der er utæt eller monteret forkert, kan ikke arbejde optimalt, hvorfor de rent faktisk ikke er til nogen gavn. Det er vigtigt at få opdaget sådan nogle ting, inden der er gået alt for lang tid.

Når en fagmand kommer og eftersyn din aircondition eller varmepumpe, bliver alle de forskellige dele og funktioner tjekket og afprøvet. Hvis der er brug for det, vil fagmanden også rense anlæggets indedel.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Mitsubishi Kirigamine FH50

Testvinder hos det norske Forbrukerrådet

Mitsubishi Kirigamine FH50

Det norske Forbrukerrådet har testet og anmeldt Mitsubishi Kirigamine FH50, som de har kåret som testvinder. Mitsubishi Kirigamine FH50 er en varmepumpe, der også kan bruges til nedkøling og aircondition.

Støjsvag og energivenlig

Mitsubishi Kirigamine FH50 er en luft til luft varmepumpe, der er støjsvag samt forsynet med et lavt energiforbrug. Dens lydniveau er nemlig på blot 20 dB fra indedelen og på 54 dB fra udedelen. Man bliver derfor ikke forstyrret ved brug, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Derudover er Mitsubishi Kirigamine FH50 placeret i energiklasse A, hvis man gør brug af modellen til nedkøling. Hvis den skal bruges som opvarmning, er den placeret i energiklasse B. Den er derfor forholdsvis energivenlig lige meget, om den bruges til nedkøling eller opvarmning.

Hyper Heating og Plasma Quadfilter 

Med Mitsubishi Kirigamine FH50 får man en model, der er forsynet med avancerede teknikker. Den kommer blandt andet med en Hyper Heating-funktion, der sørger for, at hjemmet konstant opvarmes selv på temperaturer ned til minus 15 grader.

Mitsubishi Kirigamine FH50 kommer ydermere med et Plasma Quadfilter. Dette filter sikrer, at luften renses effektivt for alverdens støv og skidt, hvilket især er til gavn for astmatikere og allergikere.

Der er ligeledes mulighed for at dirigere den opvarmede eller nedkølede luft på den måde, man ønsker takket være systemet Double Flap. Det betyder, at luften kan føres til hele hjemmet selv, hvis der er flere etager.

Med Human Sensor, der skelner mellem mennesker og dyr 

Mitsubishi Kirigamine FH50 er udstyret med en Human Sensor. Sensoren sørger for, at man har fuld kontrol over de forskellige funktioner. Den tilpasser sig desuden efter ens behov, så varmen eller kulden bliver ført direkte hen til brugerne.

Hvis der er både mennesker og dyr i huset, kan den sagtens skelne mellem dette. Man har ydermere mulighed for at fjernstyre modellens temperatur enten op eller ned, når man ikke er hjemme, hvis der er brug for det.

Specifikationer ved Mitsubishi Kirigamine FH50:
🔴 Energiklasse: B (A++ på den gamle energimærkning)
🔴 Energiklasse – køl: A
🔴 Energiforbrug (årligt) – varme: 2006 kWh/år
🔴 Energiforbrug (årligt) – køling: 244 kWh/år
🔴 Køleeffekt: 5 kW
🔴 Varmeeffekt: 6 kW
🔴 Lydniveau – inde: 20 dB
🔴 Lydniveau – ude: 54 dB

Mål og vægt for Mitsubishi Kirigamine FH50:
 Højde på indedel: 30,5 cm.
Bredde på indedel: 92,5 cm.
Dybde på indedel: 23,4 cm.
Vægt på indedel: 13,5 kg.
Højde på udedel: 55 cm.
Bredde på udedel: 88 cm.
Dybde på udedel: 28,5 cm.
Vægt på udedel: 55 kg.


Panasonic CZ25TKE

4.5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Bauhaus.se

Panasonic CZ25TKEPanasonic CZ25TKE er ikke medtaget i nogle eksperttests, men er til gengæld en model, der har fået gode anmeldelser fra forbrugerne. Den har nemlig fået 4,5 ud af 5 stjerner hos den svenske forhandler Bauhaus.se.

Brugerne forklarer, at de er glade for Panasonic CZ25TKE på grund af dens funktionalitet og effektive ydeevne. Selvom de generelt er glade for modellen, er de kede af, at der ikke medfølger slanger ved køb.

Brugervenlig og støjsvag luft til luft varmepumpe, ifølge brugerne 

Ifølge brugerne hos den svenske forhandler Bauhaus.se er Panasonic CZ25TKE en luft til luft varmepumpe, der er både ”god og funktionel”. De forklarer, at den især er velegnet til huse med en mindre størrelse samt fritidshuse og sommerhuse.

Desuden skriver en anden bruger, at Panasonic CZ25TKE kommer med en ”høj ydeevne og et lavt lydniveau”. Flere brugere hæfter sig ligeledes ved disse faktorer og mener derfor, at Panasonic CZ25TKE generelt er ”et godt køb”.

Der findes ikke mange minusser ved modellen andet end manglen på slanger, der ikke medfølger ved køb.

Effektiv ydeevne og lavt energiforbrug 

Panasonic CZ25TKE er en varmepumpe, der er forsynet med en effektiv ydeevne. Den har nemlig 10 % mere luftgennemstrømning i automatisk ventilatorindstilling til forskel fra andre modeller på markedet. Fordi den kommer med mere luft, er det hurtigt både at opvarme eller nedkøle det specifikke lokale.

Derudover er Panasonic CZ25TKE placeret i energiklasse C for opvarmning, hvorfor varmepumpen ikke forbruger meget energi på et år. Hvis modellen bruges til nedkøling, er den rent faktisk endnu mere energivenlig, da den her er placeret i energiklasse A.

Kan betjenes når som helst og hvor som helst 

Med Panasonic CZ25TKE er der mulighed for at betjene modellen når som helst og hvor som helst. Det betyder, at man kan fjernstyre varmepumpen, så man kan indstille dens temperaturer, tænde eller slukke den, når man ikke er hjemme.

Man har mulighed for at betjene Panasonic CZ25TKE via ens smartphone eller tablet, hvorfor man altid kan komme hjem til en optimal temperatur på både de varmere og koldere dage.

Når det kommer til lydniveauet, er Panasonic CZ25TKE forholdsvis støjsvag. Dens lydniveau er på 21 dB fra indedelen samt på 46 dB fra udedelen. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Fordele

 • Effektive ydeevne
 • Støjsvag
 • 10 % mere luftgennemstrømning
 • Energiklasse C
 • Betjening via smartphone eller tablet
Ulemper

 • Slanger skal tilkøbes

Specifikationer ved Panasonic CZ25TKE:
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiklasse – køl: B
🔴 Energiforbrug (årligt) – varme: 956 kWh/år
🔴 Energiforbrug (årligt) – køling: 133 kWh/år
🔴 Køleeffekt: 2,5 kW
🔴 Varmeeffekt: 3,4 kW
🔴 Lydniveau – inde: 21 dB
🔴 Lydniveau – ude: 46 dB

Mål og vægt for Panasonic CZ25TKE:
 Højde på indedel: 29 cm.
Bredde på indedel: 85 cm.
Dybde på indedel: 19,9 cm.
Vægt på indedel: 8 kg.
Højde på udedel: 62,2 cm.
Bredde på udedel: 82,4 cm.
Dybde på udedel: 29,9 cm.
Vægt på udedel: 36 kg.

Her kan du se en præsentationsvideo af Panasonic CZ25TKE. Videoen er produceret af danske Novasolar:


Mitsubishi Electric FH25

God anmeldelse hos det norske Forbrukerrådet

Mitsubishi Electric FH25

 

Mitsubishi Electric FH25 er blevet testet og anmeldt af det norske Forbrukerrådet, der er begejstrede for denne model. De har nemlig givet luft til luft varmepumpen en god anmeldelse.

Maskinen er velegnet til Nordens klima og kommer med en effektiv ydeevne, der sørger for, at effektiviteten ikke påvirkes af de store temperaturforskelle.

Skelner mellem mennesker og dyr 

Med Mitsubishi Electric FH25 får man en varmepumpe, der kan skelne mellem mennesker og dyr takket være dens Human Sensor. Sensoren sørger for at måle, hvor brugerne er henne, hvorefter luften indstilles direkte efter dette. Man kan herved sikre sig, at luften bliver ført enten væk eller imod en efter ønske og behov.

Endvidere kommer maskinen med et filter, der renser luften for skidt og støv. På den måde er den med til at skabe et bedre indeklima i hjemmet.

Kan bruges til opvarmning og nedkøling 

Mitsubishi Electric FH25 er en alsidig model, der både kan bruges til opvarmning og nedkøling. Det betyder, at man kan bruge den hele året rundt, hvis dette ønskes.

Desuden kommer Mitsubishi Electric FH25 med dobbeltdelte vinger, der sikrer, at luften spredes på den mest optimale måde. På den måde vil den kolde eller varme luft blive spredt i hele hjemmet så godt som muligt, hvilket er en fordel.

Brugervenlig og energibesparende model 

Mitsubishi Electric FH25 er en brugervenlig maskine, som man har mulighed for at betjene, selv når man ikke er hjemmet. Det kræver dog, at man køber udstyr, der gør, at man har mulighed for det. Til gengæld kan man allerede fra starten af forprogrammere modellen til at starte og slukke på bestemte tidspunkter med hjælp fra timeren.

Modellen er ydermere forholdsvis støjsvag og energivenlig, da dens lydniveau er på 20 dB fra indedelen og et lydniveau på 46 dB fra udedelen. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Derudover er Mitsubishi Electric FH25 placeret i energiklasse B for opvarmning, mens den er placeret i energiklasse A for nedkøling.

Fordele

 • God til det nordiske klima
 • Human Sensor
 • Filter renser luften
 • Dobbeltdelte vinger spreder luften optimalt
 • Timer-funktion
Ulemper

 • Lidt lavere køleeffekt end andre
 • Ekstraudstyr til betjening uden for hjemmet skal tilkøbes

Specifikationer ved Mitsubishi Electric FH25:
🔴 Energiklasse: B
🔴 Energiklasse – køl: A
🔴 Energiforbrug (årligt) – varme: 819 kWh/år
🔴 Energiforbrug (årligt) – køling: 96 kWh/år
🔴 Køleeffekt: 2,5 kW
🔴 Varmeeffekt: 3,2 kW
🔴 Lydniveau – inde: 20 dB
🔴 Lydniveau – ude: 46 dB

Mål og vægt for Mitsubishi Electric FH25:
 Højde på indedel: 30,5 cm.
Bredde på indedel: 92,5 cm.
Dybde på indedel: 23,4 cm.
Vægt på indedel: 13,5 kg.
Højde på udedel: 55 cm.
Bredde på udedel: 80 cm.
Dybde på udedel: 28,5 cm.
Vægt på udedel: 37 kg.


Inventor mobil aircindition 100448 – Bedste mobile aircon

2 i kategorien Aircondition Indeklima på Pricerunner.dk
Rating på 4,3/5 stjerner med mere end 500+ anmeldelser på Amazon.com

Inventor mobil aircindition 100448

 

Inventor mobil arcondition 100448 er meget populær blandt brugerne. Den har bl.a. fået en andenplads i kategorien Aircondition Indeklima på Pricerunner.dk, hvor flere tilfredse kunder har anmeldt den.

På Amazon.com har den fået over 500 brugeranmeldelser, der tilsammen har givet den en flot rating på 4,3/5 stjerner.

Der er også tale om en rigtig smart airconditioner, der både er transportabel, og har en stor kølekapacitet.

Kompakt og transportabel airconditioner

Inventor mobil arcondition 100448 er relativt kompakt i størrelsen. Det gør det nemt at flytte den rundt alt efter hvilket rum, du ønsker at afkøle.

Den er også udstyret med et smart håndtag og hjul, hvilket gør den nem at transportere rundt i dit hjem.

På Amazon.com fremhæver de tilfredse kunder især airconditionerens evne til effektivt at køle et rum ned. Til gengæld er der også flere, der skriver, at den er meget larmende. Det er et problem, der generelt kan være med airconditionere, og det er tilsyneladende ikke blevet løst ved Inventor mobil aircondition 100448. Én kunde er dog ret begejstret for den lyd, airconditioneren laver. Vedkommende sammenligner lyden med hvid støj og skriver, at den har en beroligende effekt og ligefrem hjælper på vedkommendes nattesøvn. Andre brugere skriver, at de ikke synes airconditioneren larmer særlig meget, så det kommer nok an på smag og behag.

Inventor mobil aircondition 100448 vs. markedet

Denne airconditioner har flere smarte funktioner, der adskiller den fra andre airconditionere i samme prisklasse. En af de funktioner, der giver den største følelse af luksus og komfort, er sleep timeren. Med sleep timeren kan du vælge et tidspunkt, airconditioneren automatisk skal justere temperaturen til en behagelig sovetemperatur. Dette optimerer din nattesøvn, hvilket du vil kunne mærke på dit energiniveau og dit generelle overskud.

Derfor er Inventor mobil aircondition 100448 et godt køb

Det er ikke en airconditioner i en af de højeste prisklasser, men alligevel er det en airconditioner i særdeles høj kvalitet.

Til prisen får man nemlig en række smarte funktioner, f.eks.:

🌀 Fjernbetjening med LED skærm, så du kan indstille airconditioneren fra sofaen eller sengen, selv når det er mørkt
🌀 Sleep mode, der giver dig behagelige soveforhold
🌀 Kompakt størrelse

En anden ting, der gør, at man kan investere i denne airconditioner med god ro i maven, er at den bruger den naturlige afkøler R290, som er op til 690 gange mere miljøvenlig end andre gasser. Denne airconditioner er altså et grønnere valg til den klimabevidste køber.

Specifikationer ved Inventor mobil aircondition 100448
🔴 Type: Airconditioner
🔴 Køleeffekt: 9000 BTU
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 10 m2
🔴 Lydniveau: 47 dB

Mål og vægt ved Inventor mobil aircondition 100448
Højde: 70,3 cm
Dybde: 35,5 cm
Bredde: 34,3 cm
Vægt: 25,3 kg


LG Nordic Libero Plus 9

Kan bruges til både opvarmning og nedkøling

LG Nordic Libero Plus 9

.
LG Nordic Libero Plus 9 er ikke medtaget i nogle eksperttests, men er til gengæld en model, der både kan bruges til opvarmning og nedkøling i hjemmet. Dette er en fordel for forbrugere, der ønsker en varmepumpe, som er effektiv i både de varmere og koldere måneder.

Energibesparende og lydsvag varmepumpe 

LG Nordic Libero Plus 9 kan betegnes som værende en energibesparende og støjsvag varmepumpe. Den er nemlig placeret i energiklasse B, når den bruges til opvarmning. Hvis varmepumpen i stedet anvendes til nedkøling, er den også energibesparende, da energiklassen her er C.

Udover at være energibesparende er LG Nordic Libero Plus 9 også lydsvag. Dens lydniveau er nemlig på 19 dB fra indedelen og 57 dB fra udedelen. Man vil derfor ikke opleve mange støjgener med denne model.

Velegnet til både opvarmning og nedkøling 

Med LG Nordic Libero Plus 9 får man en varmepumpe, der er lavet til at blive brugt til både opvarmning og nedkøling.

Det vil sige, at maskinen både kan bruges til opvarmning, hvor den maksimale temperatur er på 30 grader samt til nedkøling, hvor minimumstemperaturen er på 16 grader. Man er derfor sikret et hjem, der både kan være varmt og køligt afhængig af tid på året.

Forsynet med aircondition 

LG Nordic Libero Plus 9 er en fleksibel varmepumpe med mange muligheder. Den kan nemlig bruges et hav af forskellige steder, hvorfor den ikke kun fungerer i ens hjem, men også i en restaurant, butik eller lignende.

Som der kort er nævnt i ovenstående afsnit er LG Nordic Libero Plus 9 velegnet til brug som aircondition. Hvis man ønsker nedkøling i de varme måneder, er der god mulighed for at gøre brug af denne model. Den kan nemlig sprede kold luft i hele boligen uden problemer, hvis man har brug for det.

Specifikationer ved LG Nordic Libero Plus 9:
🔴 Energiklasse: B
🔴 Energiklasse – køl: C
🔴 Energiforbrug (årligt) – varme: 1120 kWh/år
🔴 Energiforbrug (årligt) – køling: 135 kWh/år
🔴 Køleeffekt: 2,5 kW
🔴 Varmeeffekt: 2,8 kW
🔴 Lydniveau – inde: 19 dB
🔴 Lydniveau – ude: 57 dB

Mål og vægt for LG Nordic Libero Plus 9: 
Højde på indedel: 28,5 cm.
Bredde på indedel: 88,5 cm.
Dybde på indedel: 21 cm.
Vægt på indedel: 10 kg.
Højde på udedel: 54,5 cm.
Bredde på udedel: 77 cm.
Dybde på udedel: 28,8 cm.
Vægt på udedel: 32,3 kg.


FAQ

Hvilken aircondition er den bedste at købe?

Hvilken slags aircondition der er bedst at købe, afhænger helt og aldeles af, hvad dine behov er. Et bud på en rigtig god aircondition er dog Whirlpool PACW29COL, som er lavet med nyt, innovativ teknologi. Dertil fås den til en overkommelig pris, hvilke selvfølgelig altid er en bonus.

Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en aircondition?

Når du skal købe en aircondition, så er der en række ting, som er gode lige at være opmærksom på. Blandt andet bør du overveje, hvor stor det areal, som du gerne vil nedkøle, er, sådan at du er sikker på at få en aircondition, som er er stærk nok.

Hvordan virker aircondition?

En aircondition fjerner varme fra de rum, som er placeret i, hvormed den kan køle et rum betydeligt ned, hvilket er smart på varme dage. Dertil så kan den også fjerne fugt fra luften, hvormed du kan opnå en meget behageligere luftfugtighed i de rum, som maskinen er placeret i.

Hvor meget koster det at installere en aircondition?

Det kan godt være en dyr affære at installere aircondition i et helt hus. Derfor kan det være smart at købe en eller flere mobile airconditions, da du dermed kan placere disse i de rum, som du rent faktisk opholder dig i. De mobile airconditions skal ikke installeres.


Gennemgang af testkilder 

Forbrukerrådet 🇳🇴
Det norske Forbrukerrådet er en forbrugerorganisation fra 1953. Organisationens mål er at give forbrugerne information om forbrugerliv og forbrugerprodukter. Derfor anmelder og tester de produkter såsom airconditionanlæg og varmepumper. I denne omgang har de testet de to varmepumper Mitsubishi Kirigamine FH50 og Mitsubishi Electric FH25. Begge modeller har fået gode anmeldelser. Du kan tage et kig på de to anmeldelser her. 
M3.se 🇸🇪
Det svenske magasin M3.se skriver om emner inden for gadgets og teknologi. De leverer alt lige fra guides til nyheder, artikler og tests af forskellige forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt Nordic Home Culture AC-510, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.
Chip.de 🇩🇪
Chip.de er et tysk onlinemagasin, der tester og anmelder en lang række af forskellige forbrugerprodukter primært inden for de to kategorier elektronik og teknologi. I denne omgang har de testet Whirlpool PACW29COL, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her. 
Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med det svenske forbrugerliv. Det gør de blandt andet ved at udføre tests af forskellige produkter, der anvendes af forbrugerne i dagligdagen. I denne test har Råd & Rön anmeldt forskellige airconditions i alle prisklasser samt fra forskellige mærker heriblandt Whirlpool PACW29COL og Whirlpool PACW212CO.

Du kan læse hele testen her. Du bør dog være opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver et abonnement. Det er dog også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme