Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Tårnventilator test-oversigt: Vores analyse af 4 fremtrædende tårnventilatorer

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Tårnventilator test-oversigt: Vores analyse af 4 fremtrædende tårnventilatorer

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Sommer perioden kan gøre det ulideligt at være indenfor om sommeren, og det kan være svært at holde temperaturen lav i hjemmet. En tårnventilator er produktet som kan løse problemet ved både at køle luften samt at øge luftcirkulationen.

Men hvilken tårnventilator er den bedste på markedet? og hvilken en model får du mest for pengene ved? Det har vi valgt at undersøge ved at finde frem til de bedste varianter ifølge eksperterne og forbrugerne.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af Tårnventilatorer, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag

Tidligere ændringer:

12. februar 2024

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste tårnventilatorer i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte tårnventilatorer

Honeywell Turbo Force Tower Fan - to tårnventilatorer i én og 6 hastigheder

Forbrugsguidens anbefaling

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Honeywell Turbo Force Tower Fan:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • To ventilatorer i én
 • God luftcirkulation
 • Fornuftig pris for et højkvalitets-produkt
 • Mange indstillinger

Ulemper

 • Ikke helt så stillegående som angivet

Honeywell Turbo Force Tower Fan vil være den bedste tårnventilator til dig, der vægter alsidighed og luftcirkulation højest.

Modellen hører både til eksperternes og forbrugernes favoritter. I en tårnventilator test hos business-magasinet Businessinsider.com bliver produktet udnævnt til testvinder, mens køberne på Amazon.com tildeler den 4,4 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Businessinsider.com mener, at her er tale om den bedste tårnventilator blandt 5 testede varianter. De skriver, at det er særligt smart med den ekstra indbyggede vifte i toppen, som du kan dreje op og ned i en 90 graders vinkel. Det sikrer en ideel luftcirkulation, som når ud i alle hjørner af rummet. Eksperterne noterer også, at du her får rigtig høj kvalitet til en forholdsvist lav pris, og de opsummerer deres oplevelse med ordene: ”The wall of air the unit produces is formidable, easily felt more than 40-feet away. This fan works well in keeping air moving in a room and is powerful enough for use on a patio or deck, too”.

Brugerne på Amazon er også begejstrede, og de fremhæver især, hvor kraftfuld den er, og at den er fremragende til at opretholde en kølig temperatur. Den er tillige både støjsvag og meget nem at samle. Én bruger skriver: ”The size is perfect. Quiet. Good cooling design. Liked it so well that I bought 3 more”.

Anmeldelse: Produktanalyse af Honeywell Turbo Force Tower Fan

Specifikationer

 • Effekt: 58 W
 • Støjniveau: 50 dB
 • Rumstørrelse: ?
 • Dimensioner: 26 x 26 x 81 cm
 • Antal hastigheder: 6
 • Vægt: 5 kg
 • Timer

To ventilatorer i én med turbo

Honeywell Turbo Force Tower Fan vil være et godt valg, hvis du gerne vil have et alsidigt apparat, der kan give dig en markant afkøling i hjemmet. Her er tale om oscillerende bevægelser fra viften, så læg mærke til at der ikke sker en decideret nedkøling af hjemmet som hos et klimaanlæg, men at luften blot kommer til at få en køligere følelse.

De oscillerende bevægelser betyder, at viften opererer fra side til side og giver et bredere resultat end ellers. Ideelt, hvis du gerne vil have luftcirkulation i hele rummet.

Tårnventilator køl leverer en bedre luftcirkulation via de oscillerende bevægelser i forhold til de stationære, og der vil komme et bedre og sundere flow i luftens bevægelser, så den ikke står så meget stille.

Du får et 2 i 1-produkt med turbo, som ud over at have fart på bevægelserne giver dig hele to vifter, der hver især kan blive styret selvstændigt. Der er 6 hastigheder at vælge imellem, så både halvlumre dage og steghede dage kan blive neutraliseret indendørs med modellen. Som en bonus finder du i tillæg 15 komfort-indstillinger. Det er sjældent at se to vifter med selvstændigt styre på samme apparat, så i forhold til konkurrenterne er det et klart plus.

Fornuftig pris

Honeywell Turbo Force Tower Fan kommer med en lang række fordele, der ikke mindst tæller prisen. Prisen ligger klart mod den lave ende, så du vil opleve at få virkelig meget for pengene. Honeywell er ligeledes en efterhånden godt anerkendt fabrikant af ventilatorer, så du er garanteret stærk kvalitet.

Designet er flot og elegant i en neutral sort farve, og detaljerne er markante, men dog simple. Med en højde på 81 centimeter er det en gulvventilator, som passer fint med en placering på gulvet, hvor der er god plads foran. Vægten ligger på 5 kilo, og selv om den er høj og tynd, er den skabt til ikke så let at vælte. Derfor er sikkerheden høj.

En anden fordel er støjniveauet. Selv om den måske ikke er helt så stillegående som angivet, får du stadig et fint lydniveau, der ikke stjæler for meget fokus – smart, hvis du vil have den kørende om natten, hvor du har brug for ro til at sove.

Alt i alt er Honeywell Turbo Force Tower Fan den bedste tårnventilator til den prisbevidste forbruger, der leder efter moderne teknologi, masser af muligheder for nedkøling og høj alsidighed.

Mere om Honeywell Turbo Force Tower Fan

Specifikationer

 • Effekt: 58 W
 • Støjniveau: 50 dB
 • Rumstørrelse: ?
 • Dimensioner: 26 x 26 x 81 cm
 • Antal hastigheder: 6
 • Vægt: 5 kg
 • Timer

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dyson Cool Tårnventilator AM07 - klassens førende gulvventilator i sublimt design

Bedste Premium valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Dyson Cool Tårnventilator AM07:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Fantastisk præstation
 • Let at samle
 • Lav vægt
 • Medfølgende fjernbetjening

Ulemper

 • Ikke prisvenlig
 • Ingen smart-funktioner

Dyson Cool Tårnventilator AM07 er den måske bedste tårnventilator til den forbruger, som sværger til Dyson og ikke har noget imod at betale en højere pris for topkvalitet. Her er tale om klassens førende valg.

Modellen er et af de mest populære valg, når det gælder eksperternes vurderinger. Den har været med i tre forskellige eksperttests, og det inkluderer en tårnventilator test hos henholdsvis teknologimagasinet Techradar.com, testmagasinet Toptenreviews.com og gadgetmagasinet Bustedwallet.com. Her er der blevet set nærmere på aspekter som ventilations-præstation, stabilitet, sikkerhed, design, pris, funktioner og brugervenlighed, og den scorer særdeles høj hos alle tre paneler.

Techradar.com er meget imponerede over selve luftcirkulationen, som de mener er yderst effektiv. Det er en stor fordel, at der følger en fjernbetjening med, samt at apparatet har en lav vægt og er meget nemt at samle. Eksperterne mener, at den generelt præsterer glimrende, og at du her vil få et sandt luksusprodukt. Derfor ligger prisen også i den noget dyre ende, men alt i alt lyder konklusionen: ”The Dyson Cool is an excellent gadget that fulfils its purpose and out-performs rival products”.

Toptenreviews.com er tillige meget positive i deres tårnventilator test. De mener, at det unikke og innovative design samt den kraftfulde luftcirkulation til sammen gør modellen til en af de allerbedste på markedet. Som et stort plus er der tænkt rigtig meget over sikkerheden, da den er designet helt uden blade, og så er den oven i købet meget let at rengøre. Eksperterne mener, at den er alle pengene værd, og at den er svær at slå, når det kommer til effektivitet og kvalitet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Dyson Cool Tårnventilator AM07

Specifikationer

 • Effekt: 56 W
 • Støjniveau: 64 dB
 • Dimensioner: 19 x 23 x 100 cm
 • Antal hastigheder: 10
 • Vægt: 2,9 kg
 • Timer
 • Fjernbetjening

Et arkitektonisk vidunder med fantastisk præstation

Det første, du vil lægge mærke til ved Dyson Cool Tårnventilator AM07, er designet. Du vil opleve et ligefremt smukt apparat, der emmer af stil og klasse. Modellen er høj og slank med 100 centimeter i højden og kun 19 i bredden, og med de lyse farver i sølvtoner fremstår den majestætisk og elegant. Nederst finder du soklen, som ikke fylder ret meget, og ovenpå er den ellipseformede cirkulations-pumpe, der er fremstillet af så slanke materialer, at du knap lægger mærke til den.

Vægten er på kun 2,85 kilo, men du behøver ikke frygte for sikkerheden. Den er en gulvventilator til placering på gulvet, og den står stabilt fast der, hvor du har placeret den.

Maskinen opererer uden blade, men i stedet med den revolutionerende Air Multiplikator-teknologi, der giver dig en jævn og uafbrudt luftstrøm. Du får en kølig luftstrøm, der takket være de oscillerende bevægelser giver et tårnventilator køl ud til alle hjørner af rummet. Da den ikke har blade, er sikkerheden endnu højere, for så kan hverken små pilfingre eller kæledyrene komme til skade.

Læg mærke til at her ikke er tale om et klimaanlæg, der decideret sænker temperaturen. I stedet får du en forbedret luftstrøm, der giver dig en køligere fornemmelse.

Med timer og medfølgende fjernbetjening

Dyson Cool Tårnventilator AM07 kommer med en række gode fordele, og det inkluderer især de mange indstillinger og funktioner, som du ikke får på alle de øvrige konkurrerende modeller. Det tæller for eksempel en smart timer, du kan indstille efter behov – for eksempel hvis du gerne vil have den til at arbejde, når du skal sove, men ikke hele natten. Du kan sætte timeren fra 15 minutter til 9 timer.

Du får også en medfølgende fjernbetjening, så du kan betjene varianten fra sofaen. Fjernbetjeningen giver dig 10 indstillinger for luftstrøm, og så er den designet efter de samme stilfulde principper som selve enheden.

Støjniveauet er skabt til at være lavt – så lavt at du sagtens kan sove fra det – og det er i høj grad også lykkedes for Dyson. Modellen har fået det eftertragtede Quiet Mark-stempel, der kun bliver tildelt produkter, der er stillegående i brug.

Med de mange funktioner, det flotte design, den gode luftcirkulation og høje kvalitet ligger prisen naturligvis heller ikke i den lave ende. Den er høj sammenlignet med flere af konkurrenterne, men til gengæld får du også en af markedslederne i klassen.

Alt i alt er Dyson Cool Tårnventilator AM07 en særdeles flot tårnventilator, der godt nok ligger til den dyre side, men til gengæld for du topmoderne kvalitet og masser af funktioner og indstillinger.

Mere om Dyson Cool Tårnventilator AM07

Specifikationer

 • Effekt: 56 W
 • Støjniveau: 64 dB
 • Dimensioner: 19 x 23 x 100 cm
 • Antal hastigheder: 10
 • Vægt: 2,9 kg
 • Timer
 • Fjernbetjening

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Honeywell HO 5500 RE - kraftfuld gulvventilator med bred oscillation

Bedst til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Honeywell HO 5500 RE:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Stor oscillations-vinkel
 • Aluminiums-konstruktion for øget styrke og stabilitet
 • Indbygget timer, så den automatisk slukker når du ønsker det
 • Smart fjernbetjening som gør du trådløst kan justere funktionerne

Ulemper

 • Støjniveau på 52dB

Honeywell HO 5500 RE vil være den bedste tårnventilator til dig, som leder efter en høj kraft i dit valg.

Modellen er både en ekspert- og brugerfavorit, da den scorer 4 ud af 5 stjerner i en tårnventilator test hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk samt får 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser på Amazon.co.uk.

Expertreviews.co.uk kalder modellen for en af de mest kraftfulde ventilatorer, de nogensinde har set. Evnen til at køle et rum ned er imponerende, og så er den tillige let at montere og meget brugervenlig. Højden får også roser med på vejen, da den betyder, at du ikke kun vil opleve luftcirkulation omkring fødderne. På den negative side er den ikke helt støjsvag, men eksperterne opsummerer: ”It’s powerful, pretty discreet for something so large and ticks the majority of the boxes of what you should look for in a tower fan”.

Brugerne på Amazon har også meget positivt at sige. De roser især den oscillerende effekt samt muligheden for tre forskellige indstillinger, og så præsterer den generelt rigtig godt. Én bruger skriver: ”Very good fan, especially for this price. It looks stylish and cools very well”, mens en anden konkluderer: “I was so impressed with this fan that I bought a second one for the bedroom”.

Anmeldelse: Produktanalyse af Honeywell HO 5500 RE

Specifikationer

 • Effekt: 38 W
 • Støjniveau: 52 - 60 dB
 • Dimensioner: 30,5 x 30,5 x 103,5 cm
 • Antal hastigheder: 3
 • Vægt: 5,2 kg
 • Timer
 • Fjernbetjening

Kraftig luftcirkulation med stor oscillations-vinkel

Honeywell HO 5500 RE vil være det perfekte valg, hvis du ønsker en tårnventilator, der virkelig kan sætte gang i luftstrømmen. I forhold til flere andre af Honeywells produkter samt konkurrenterne kan den virkelig sætte turbo på med en luftstrøm på 2400 ku m/t. Det er omtrent tre gange så meget som Honeywells lillebror.

Og vi skal lige nævne, at prisen ikke er specielt meget højere, så her vil du få fantastisk meget for pengene.

Varianten opererer via oscillerende bevægelser, og det betyder, at viften bevæger sig fra side til side. Det er smart, da et større areal bliver påvirket. Selve vinklen er tillige øget i forhold til konkurrenterne, så et endnu bredere område kan blive berørt. Smart, hvis du har en stor stue.

Læg mærke til at maskinen ikke er et klimaanlæg, der nedsænker temperaturen, men i stedet giver den et tårnventilator køl med brise, der giver følelsen af et køligere klima.

Let betjening samt øget styrke og stabilitet

Honeywell HO 5500 RE er et meget brugervenligt valg, som du kan betjene på flere måder. Du kan enten styre den direkte på kroppen eller via den medfølgende infrarøde fjernbetjening. Smart, når du ikke orker at rejse dig fra sofaen. Selve kontrolpanelet på kroppen har en LED-belysning samt en høj grad af overskuelighed.

Du finder tre forskellige indstillinger for lufttilførsel – normal, naturlig brise og nattetilstand. Nattetilstanden giver en roligere og mildere cirkulation af luft, der er tilsvarende mere stillegående. Det vil gøre det lettere for dig at falde i søvn uden støjgener.

Hvis du ikke vil have modellen kørende hele natten, kan du benytte dig af timeren, du kan indstille på forhånd. Du kan indstille den op til 4 timer.

Designet er pænt og i klassisk Honeywell-stil, da den er en gulvventilator på 104 centimeter, der kommer i en diskret sort farve med markante, men dog alligevel neutrale detaljer. Sikkerheden er i top, da viften er lukket inde, og konstruktionen er stabil i robust aluminium.

Alt i alt er Honeywell HO 5500 RE en særdeles kraftfuld model, som vil være den bedste tårnventilator til dig, der leder efter kraft og saft, gode funktioner og en overkommelig pris.

Mere om Honeywell HO 5500 RE

Specifikationer

 • Effekt: 38 W
 • Støjniveau: 52 - 60 dB
 • Dimensioner: 30,5 x 30,5 x 103,5 cm
 • Antal hastigheder: 3
 • Vægt: 5,2 kg
 • Timer
 • Fjernbetjening

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Domo DO8126 - prisvenlig tårnventilator med elektronisk kontrol

Bedste Budget Valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Domo DO8126:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Elektronisk kontrol med LED-display
 • 3 indstillinger
 • Indbygget timer så den slukker når du ønsker det
 • Fjernbetjening medfølger, så funktionerne nemt kan styres

Ulemper

 • Lidt højt støjniveau

Domo DO8126 vil være den måske bedste tårnventilator til den forbruger, der vægter pris og udmærket kvalitet højest.

Modellen hører både til eksperternes og brugernes favoritter. Den får en god anmeldelse i det tyske testmagasin Testberichte.de og scorer 3,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser på Amazon.co.uk.

I deres tårnventilator test roser Testberichte.de først og fremmest det smukke design, som er en fryd for øjet. Eksperterne mener også, at her er tale om et ekstraordinært produkt, som har en imponerende kraftig luftcirkulation, der kan nå rundt i selv meget store rum. Det er tillige fordelagtigt med de tre indstillinger for styrke, og så fungerer den generelt upåklageligt, ifølge eksperterne, så du behøver ikke at bekymre dig om driftsproblemer. Endelig er det et plus, at apparatet har et moderat strømforbrug.

Anmeldelse: Produktanalyse af Domo DO8126

Specifikationer

 • Effekt: 45 W
 • Støjniveau: 49 dB
 • Dimensioner: 25 x 25 x 77,7 cm
 • Antal hastigheder: 3
 • Vægt: 2,8 kg
 • Timer
 • Fjernbetjening

Særdeles fremragende pris

Domo DO8126 vil være perfekt, hvis du gerne vil have en velfungerende gulvventilator i tårn-format, der ikke koster alverden. Prisen er den måske største fordel, og alle forbrugere uanset budget vil kunne være med her. Tilgængeligheden vil derfor være høj.

Eftersom prisen er i den klart lave ende sammenlignet med konkurrencen på markedet, er der nogle elementer, du kommer til at gå på kompromis med.

Smag og behag er selvfølgelig forskellig, men det lidt klodsede design er måske ikke det mest moderne. Men med sine ”kun” 77 centimeter i højden og 24,5 centimeter i bredden fylder den ikke alverden, og derfor er den lettere at skjule. Den leverer en udmærket luftcirkulation med oscillerende bevægelser, så du vil stadig få et apparat med en roterende vifte fra side til side. Det giver en bedre luftspredning i rummet.

Læg dog mærke til at produktet ikke er et klimaanlæg, og det sænker ikke temperaturen direkte. I stedet får du en kølende brise, der giver illusionen af et køligere klima.

Elektronisk kontrol og 3 indstillinger

Til trods for prisen giver Domo DO8126 dig alt det, du behøver. Det inkluderer for eksempel 3 indstillinger, der giver dig muligheden for at få en stærkere eller svagere luftcirkulation. Den svagere indstilling er perfekt, når du skal sove.

En anden moderne funktion, enheden har, er en timer. Du kan sætte timeren på op til 7,5 timer, og så arbejder apparatet kun i den tidsperiode. En smart metode til at spare på elregningen.

Du får ligeledes en elektronisk kontrol med LED-belysning på selve kroppen, og så medfølger der en fjernbetjening. Det er en fordel, når du ikke lige orker at komme op fra sofaen. Selve betjeningen er meget let, og overskueligheden er høj, da der kun er få indstillinger, du behøver at koncentrere dig om.

Alt i alt er Domo DO8126 det prisvenlige valg, hvor du får moderne kvalitet og muligheder til en lavere pris end ellers. Smart, hvis du er på budget.

Mere om Domo DO8126

Specifikationer

 • Effekt: 45 W
 • Støjniveau: 49 dB
 • Dimensioner: 25 x 25 x 77,7 cm
 • Antal hastigheder: 3
 • Vægt: 2,8 kg
 • Timer
 • Fjernbetjening

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

8 ting du skal overveje, før du køber tårnventilatorer

 • Type

  Har du brug for en regulær tårnventilator? Eller skal du i højere grad overveje en bord-version eller et klimaanlæg? Tårnventilatoren har den fordel, at den giver en god luftcirkulation uden hverken at koste alverden eller tære stærkt på elregningen.

 • Oscillation

  Har din bedste tårnventilator oscillerende bevægelser, der kører fra side til side?

 • Hastighed/indstillinger

  Kan du selv indstille, hvor meget luft du ønsker tilført?

 • Funktioner

  Er der en tilhørende fjernbetjening? Og hvad med en timer?

 • Sikkerhed

  Hvor let er det at komme til skade?

 • Design

  Hvordan ser din gulvventilator ud? Du kommer til at se en del på den, så hvis du går op i æstetik, kan det være en god ide at vælge en, der ligger til den elegante side.

 • Støj

  Er den stillegående, eller larmer den?

 • Pris

  Hvor stort er dit budget? Prisen hænger gerne sammen med type, mærke, design, funktioner og teknologi, så du får ofte, hvad du betaler for

arrow-more

Test og anmeldelser af tårnventilatorer anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Businessinsider.com

Businessinsider.com er amerikansk nyhedsmagasin med fokus på forretningsliv, teknologi, finans, medier, markeder og strategier. Magasinet foretager af og til tests af produkter, der falder inden for kategorierne, og her gælder det en tårnventilator test, hvor modellen Honeywell Turbo Force Tower Fan er inkluderet. Honeywell Turbo Force Tower Fan klarer sig så godt, at den bliver udnævnt til testvinder. Bedømmelsesgrundlaget er parametrene præstation, brugervenlighed, design, teknologi, funktioner, sikkerhed og anvendelighed.

Testen blev udført: Juni 2020

Du kan se testen her: Businessinsider.com

Bustedwallet.com

Bustedwallet.com er en international webside med fokus på gadgets, teknologi, underholdning, køretøjer, stil og rejser. Eksperterne guider læserne igennem forbrugerjunglen og leverer artikler, features, nyheder, trends, tips, guides og tests. Her har Bustedwallet.com udført en tårnventilator test af modellen Dyson Cool Tårnventilator AM07, som får høj ros. Der er blevet bedømt ud fra kriterier som ventilations-præstation, brugervenlighed, funktioner, teknologi, pris og design.

Testen blev udført: Ikke oplyst

Du kan se testen her: Bustedwallet.com

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk test- og forbrugermagasin, der afprøver og vurderer forskellige forbrugerprodukter til hus, hjem og på farten. Her gælder det en tårnventilator test af modellen Honeywell HO 5500 RE, som er blevet bedømt ud fra aspekter som kvalitet, funktioner, brugervenlighed, pris, sikkerhed og design. Honeywell HO 5500 RE er populær hos eksperterne og får 4 ud af 5 stjerner.

Testene blev udført: Juni 2016

Du kan se testen her: Expertreviews.co.uk

Techradar.com

Techradar.com er et internationalt teknologimagasin med en række regionale afdelinger. Magasinet har fokus på at bringe nyheder, trends, artikler, features, råd, vejledning, guides og tests til læserne for at gøre dem klogere på teknologiens verden. Her gælder det to tests af forskellige tårnventilatorer, hvor eksperterne har bedømt ud fra parametre som overordnet kvalitet, pris, design, sikkerhed, brugervenlighed, funktioner og anvendelighed.

Testen af Dyson Cool Tårnventilator AM07 blev udført: Ikke oplyst

Du kan se testen her: Techradar.com

Testen af Dyson Hot and Cool AM09 Ventilator/Varmeblæser blev udført: November 2019

Du kan se testen her: Techradar.com

Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der samler forskellige tests fra tyske ekspertkilder. Her gælder det en tårnventilator test af modellen Domo DO8126. Domo’en klarer sig virkelig godt i testen, der er baseret på parametre som ventilator-egenskaber, brugervenlighed, design, pris og funktioner.

Testen blev udført: Juni 2020

Du kan se testen her: Testberichte.de

Theguardian.com

Theguardian.com er en af de største britiske aviser, der dagligt bringer læserne nyheder fra ind- og udland, sport, kultur, debat, finans, underholdning, livsstil og forbrugerliv med mere. I forbindelse med forbrugerliv tester eksperterne af og til diverse forbrugerprodukter, og her drejer det sig om en tårnventilator test af modellen Dyson Hot and Cool AM09 Ventilator/Varmeblæser. Den bliver bedømt på parametre som præstation, funktioner, pris, sikkerhed, design, brugervenlighed og anvendelighed og får en flot score.

Testen blev udført: April 2015

Du kan se testen her: Theguardian.com

Toptenreviews.com

Toptenreviews.com er et amerikansk testmagasin, der har fokus på tests af forskellige elektroniske forbrugerprodukter. Det inkluderer alt fra telefoner til computere, software og køkkenprodukter. Her gælder det en tårnventilator test af modellen Dyson Cool Tårnventilator AM07, som høster høj ros med 8,33 ud af 10 stjerner. Eksperterne har bedømt ud fra kriterier som ventilations-evner, brugervenlighed, teknologi, funktioner, sikkerhed og design.

Testen blev udført: Ikke oplyst

Du kan se testen her: Toptenreviews.com

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er et britisk testmagasin med fokus på dybdegående laboratorieundersøgelser af forskellige forbrugerprodukter. Eksperterne bestræber sig på altid at levere en helt og holdent objektiv undersøgelse, så læserne med ro i sindet kan vide, om de skal investere i produktet eller ej. Her drejer det sig om en tårnventilator test af modellen Dyson Hot and Cool AM09 Ventilator/Varmeblæser, hvor eksperterne har set nærmere på parametre som præstation, brugervenlighed, håndtering, design og funktioner. Trustedreviews.com tildeler 4 ud af 5 stjerner.

Testen blev udført: Ikke oplyst

Du kan se testen her: Trustedreviews.com

Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores tårnventilator test artikel set nærmere på de 6 af de bedste produkter på markedet, ifølge eksperternes tests.

Er du interesseret i at kontrollere og forbedre hjemmets indendørsklima, så vil du måske finde flere af vores artikler relevante – vi har skrevet en lang række test-artikler og guides af andre ventilations-apparater.

Det gælder for eksempel vores klimaanlæg test-artikel, der handler om generelle klimaanlæg til hjemmet. Du bliver præsenteret for eksperternes favoritter samt får al den viden og information, du har brug for, for at du kan blive klogere på området.

Du kan også læse om vores guide om varmepumper, som er med til at holde dit hjem på den rigtige temperatur året rundt. Det kan være med til at frostsikre dit hjem, sommerhus eller andet, hvis du skal være væk i en uge eller mere.

I samme ombæring kan du også tage et kig på vores aircondition test-artikel, der har et smallere fokus på aircondition-maskiner. Der er noget for enhver smag og pengepung, så her vil du kunne finde anlæg til alle typer af behov. Er du mere til enheder, der producerer varme, kan du finde eksperternes favoritter inden for varmeblæser-feltet i vores varmeblæser test-artikel.

Er du i stedet på udkig efter produkter, der tilbyder en mere omfattende varme/kulde-tilførsel af hjemmet og kan fungere som hjemmets primære varmekilde, kan du konsultere vores varmepumpe test-artikel.

Når du ser på produkter inden for feltet her, vil du ikke kunne undgå at støde på mærket Dyson. Dyson er kendt for deres revolutionerende teknologi inden for først støvsugning og nu tillige andre apparater til hjemmet. Det gælder selvfølgelig også for ventilation, så i den forbindelse har vi skrevet en Dyson Ventilator artikel. Her vil du være sikker på at få høj kvalitet og den mest moderne teknologi.

Synes du dit hjem virker meget fugtigt, så kan du med fordel tjekke vores affugter guide ud.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af Honeywell Turbo Force Tower Fan blev fundet: April 2021

Du kan se, hvad brugerne mener her: Amazon.com

Anmeldelserne af Honeywell HO 5500 RE blev fundet: April 2021

Du kan se, hvad brugerne mener her: Amazon.co.uk 

Anmeldelserne af Domo DO8126 blev fundet: April 2021

Du kan se, hvad brugerne mener her: Amazon.co.uk 

Anmeldelserne af Clatronic Tower Fan T-Flow 3546 blev fundet: April 2021

Du kan se, hvad brugerne mener her: Amazon.co.uk 

FAQ

Hvilke tårnventilatorer er bedst i test?
Der er mange gode valg på markedet, og i vores tårnventilator test artikel har vi gennemgået 6 af de bedste. De hører alle til blandt eksperternes favoritter, men i særdeleshed udmærker Honeywell Turbo Force Tower Fan, Dyson Cool Tårnventilator AM07 og Dyson Hot and Cool AM09 Ventilator/Varmeblæser sig hos eksperterne.
Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger en tårnventilator?
Før du køber en ventilator, bør du undersøge nogle specifikke forhold. Du finder den bedste tårnventilator, hvis du overvejer type, størrelse, støj, design, sikkerhed, pris, indstillinger, funktioner og teknologier. Nogle af forholdene kan være svære selv at finde ud af, så her kan du med fordel læse eksperternes kommentarer. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.
Kan en ventilator forbedre klimaet?
En tårnventilator fungerer ved, at den blæser den eksisterende luft rundt, så du føler klimaet mere behageligt. Den forbedrer klimaet ved at komme den stillestående luft til livs og afhjælper varmekvaler for dig. Den renser dog ikke luften eller sænker temperaturen aktivt, som et regulært klimaanlæg gør.

Købsguide: Vælg den rigtige tårnventilator

En ventilator kan hjælpe dig i hjemmet, når varmen er blevet uudholdelig. Ventilatoren blæser luften rundt, så du oplever, at klimaet får en køligere følelse.

Overvejer du at anskaffe en tårnventilator for at nedkøle hjemmet, er der nogle forhold, du bør have in mente, før du køber. Her guider vi til de mest væsentlige.

Type

Elektriske ventilatorer falder typisk ind i to kategorier: Bord-ventilatorer og tårnventilatorer. Bord-varianterne er, som navnet antyder, mindre modeller, du placerer på bordet og giver luft til den person, der sidder i nærheden. Perfekt til kontoret.

En tårnventilator skal du placere på gulvet, og den vil typisk fylde lidt mere. Til gengæld leverer den også mere luft til et større areal – for eksempel til hele stuen. De har fået deres navn, da de er udformet som mindre tårne. Højden ligger gerne mellem 75 og 100 centimeter.

Det er typen her, vi har beskæftiget os med i artiklen.

Læg mærke til at en tårnventilator køl eller med varme fungerer ved, at den blæser luften rundt, så der bliver bedre luftcirkulation i hjemmet. Derfor vil du føle, at klimaet bliver køligere, men det er kun de færreste ventilatorer, der faktisk sænker temperaturen. Ønsker du decideret nedsænkning af temperaturen, skal du investere i et rigtigt klimaanlæg.

Pris

Prisen varierer utrolig meget, og det er dit valg, om du ønsker en dyr eller en billig. Du får gerne, hvad du betaler for, men eksperterne understreger, at en billig maskine sagtens kan være velfungerende. Her kan du med fordel læse eksperternes vurderinger – du kan finde links til dem nederst i artiklen.

Priserne varierer ofte mellem et par hundrede kroner til flere tusinde. Du vil ofte betale for mærke, design, funktioner og alsidighed.

Oscillation

Det er en klar fordel at vælge et produkt, der kommer med oscillerende bevægelser. Det betyder, at luftstrømmen kører fra side til side og tilfører cirkulation til hele rummet. Alternativt vil apparatet kun kunne sprøjte luft ligeud.

Hastighed/indstillinger

Vælg gerne en model, der kommer med flere hastigheder eller indstillinger for lufttilførsel. Så vil du både være godt tjent på steghede såvel som blot lidt for lune dage.

Fjernbetjening

En fjernbetjening er en supersmart tilføjelse, så du ikke behøver at rejse dig op, når du vil have ændret på indstillingerne.

Timer

En timer betyder, at du selv kan indstille enheden til, hvornår den skal arbejde, og hvornår den skal slukke. Det er især smart, hvis du ønsker at lade den køre om natten.

Støj

Nogle modeller larmer mere end andre. Bliver du let irriteret over støjgener, kan du vælge et af de mere stillegående produkter. Det kan også være en fordel, hvis den skal køre, når du skal sove.

Sikkerhed

Sikkerhed er et vigtigt aspekt, for med fritstående blade kan du selv, børn eller kæledyr komme til skade, hvis der opstår kontakt. Nogle modeller er blad-fri, og mange af dem med blade er sikret mod berøring.

Design

Går du op i stil og æstetik, kan det være en fordel at vælge en elegant enhed, for du kommer til at se en del på den. En tårnventilator fylder en del, selv om den er slank, for du kan godt regne med op til 100 centimeter i højden.

Du kan læse mere hos Sylvane.com.

Sådan forbedrer du dit indeklima

Et sundt indeklima er alfa og omega for et godt helbred, og du kan gøre rigtig meget selv.

Eksperterne forklarer, at især i vintermånederne og det tidligere forår, kan der opstå et ringe indeklima. Det er gerne fordi, at det er koldt udenfor, og så ønsker beboerne ikke at lukke vinduerne op på grund af kulden. Det er forståeligt, men desværre skaber det problemer for indeklimaet.

Når der ikke kommer frisk luft ind i hjemmet, eller der ikke er en ventilering af luften, så står den stille. Det betyder, at mikroorganismer ikke bliver ”sat udenfor døren”, men i stedet får de lov at boltre sig og udvikle sig i det lune indeklima. Når det sker, bliver chancerne for at udvikle luftvejssygdomme, allergi og astma større. Der bliver muligt, da indåndingen af mikroorganismernes ekskrementer skader os indvendigt. Ud over mikroorganismer får dyrehår og svampesporer også lov til at blive indenfor, og de kan tillige give os allergi. Mikroorganismer har det bedst i støv samt i fugtige og varme omgivelser.

Du vil ofte slet ikke lægge mærke til dine små ubudne gæster, for de lugter ikke, og ofte kan du heller ikke se dem.

Hvis du ønsker at komme dem til livs, kan du gøre følgende:

 • Rengøring: Et rent hjem er et sundere hjem, og grundig rengøring kan komme det værste til livs. Sørg for at støvsuge mindst én gang om ugen – flere hvis du har pelsede kæledyr. Vælg gerne en støvsuger, der kommer med et HEPA-filter. Husk at tæpper samler mere støv end hårde gulve.
 • Sengetøj: Mikroorganismer elsker klimaet i sengen, for her er der både varmt og fugtigvarmt efter en nats søvn. Skift sengetøj hver fjortende dag og vask det på minimum 60 grader. Så er du sikker på, at de små kryb dør.
 • Udluftning: Selv om det er vinter og koldt, bør du bide tænderne sammen og lufte ud hver dag. Bare et kvarters tid og gerne med gennemtræk.
 • Fugt: Husk især udluftning de steder, hvor der er mest fugtigt. Det vil sige badeværelset, køkkenet og om morgenen i soveværelset.
 • Planter: Pas på med for mange grønne planter. Ja, flere af dem skaber ilt, men til gengæld er der en stor chance for, at der begynder at vokse svamp og mug i den fugtige jord.
 • Luftrenser: Har du budgettet, kan du investere i en luftrenser. Det kan være en avanceret en, der fjerner skadende partikler eller måske en ventilator, der giver cirkulation i luften. Overvej også en affugter de steder, hvor der hurtigt kan opstå fugt – for eksempel i kælderen.

Læs mere om sundhed og indeklima hos eksperterne fra Harvard.

Hvordan virker en tårnventilator?

En tårnventilator fungerer ved, at den blæser luft ud, som får klimaet i rummet til at virke køligere. Smart på de varmeste sommerdage.

Tårnventilatoren er et søjleformet produkt, der udseendemæssigt minder om et tårn – deraf navnet. Det er højt og slankt og skabt til at levere luftcirkulation til hele rummet i et gulvventilator design. Modellen skal derfor stå på gulvet.

Luftcirkulationen bliver gjort med såkaldte ”oscillerende” bevægelser – bevægelser, der kører fra side til side. Med oscillation får et større areal glæde af luftcirkulationen, og på den måde kan den skabe et mere ventileret klima i rummet. Det kan for eksempel være stuen, kontoret eller soveværelset.

Nogle modeller har blade, der skaber viftebevægelserne, hvor andre kommer med blad-fri-teknologier, der blæser luften ud fra selve kroppen. Det øger sikkerheden, men dog er de fleste blade gemt væk bag et gitter. Bladene bevæger luften op og ned, og det giver en mere målrettet ventilering i forhold til de klassiske vifter, der i stedet opererer med et horisontalt mønster. Du vil gerne få flere indstillinger at vælge imellem, så du kan få en kraftig såvel som mild lufttilførsel i rummet. Mange enheder kommer tillige med muligheden for en natte-tilstand, hvor støj og flow er mildere.

En tårnventilator køl vil ofte kun kunne skabe luftcirkulation og hjælpe på varme dage, mens udvalgte produkter også kan skabe varme.

De fleste varianter har en timer, så du selv kan bestemme, hvornår den skal arbejde. Smart, hvis du gerne vil have luftcirkulation, når du skal sove, men ikke hele natten.

Læg mærke til at en tårnventilator ikke er det samme som et normalt klimaanlæg. Et klimaanlæg kan gå ind og aktivt sænke temperaturen med aircondition, mens du med ventilatoren får blæsende lufttilførsel i stedet. Det giver følelsen af et køligere klima uden nødvendigvis at sænke varmegraderne. Et decideret klimaanlæg er ofte en del dyrere, og så bruger det også meget mere energi. Derfor vil en tårnventilator være et godt og mere prisevenligt alternativ.

Du kan læse mere om, hvordan en tårnventilator fungerer hos Learnmetrics.com.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme