Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Panasonic varmepumpe: Guide til valg af den rigtige varmepumpe til dit hjem

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Hvis du er sommerhusejer, så kender du nok den kedelige fornemmelse, når du skal pakke huset sammen for vinteren. Det kan også være, du bekymrer dig om dine ting og gerne vil frostsikre dine rum.

Vi har fundet otte luft-til-luft varmepumper, der kan holde temperaturen i dit sommerhus eller helårshjem på et perfekt niveau hele året rundt. Hvad end du skal bruge varmepumpen til at nedkøle stuen om sommeren eller opvarme soveværelset i de kolde måneder, så kan vi hjælpe dig med at tage et informeret valg. Selvom vi har udvalgt Panasonic varmepumper luft til luft,  findes der også Panasonic varmepumper luft til vand.

På listen finder du vores favorit, det budgetvenlige valg, premiumvalget og varmepumper, der giver dig god værdi for pengene.

Panasonic varmepumpe luft til luft VZ9SKE

Vores favorit

Panasonic VZ9SKE

.
VZ9SKE varmepumpen er vores favorit fra Panasonic. Vi er fan af varmepumpen, fordi den er et særdeles miljøvenligt valg. Den har den højeste energimærkning, så du sparer på elregningen. Derudover bruger den kølemidlet R32, der er den mest miljøvenlige kølevæske, du kan få.

Varmepumpen er et oplagt valg til boliger i et klima som det, vi har i Norden, der stiller høje krav til varmesystemet.

Med denne varmepumpe får du en maskine, der har en kraftig luftstrøm og et revolutionerende lagringsteknik. Den udnytter og lagrer varmen fra kompressoren, så du får en mere behagelig, jævn og effektiv opvarmning året rundt. Selv når enheden skal afrimes, behøver du ikke slukke for varmen. Den lagrede spilvarme kan afgive varme, så du ikke behøver slukke indendørsenheden, mens udendørsenheden skal afrimes.

Den er testet i temperaturer ned til -35 grader, så derfor kan du være sikker på, at du kan holde varmen selv i det koldeste vintre. Selvom du i nogle klimaer skal have varmepumpen tændt meget af vinteren, er det ikke noget, du bliver forstyrret af. Det er meget stille maskine, der ikke generer dine ører.

Fordele

 • Energimærke A+++
 • Bruger miljøvenligt kølervæske
 • Effektiv
 • Har Nanoe™ luftrensning
 • Kan styres med app
Ulemper

 • Høj prisklasse

Udvalgte specifikationer:

Energiklasse A+++
 Ydelse: 3,60 kW
SCOP (Sæsonbetonet præstationskoefficient): 6,20
SEER (Sæsonmæssig energieffektivitetsforhold): 10,50
Støjniveau udenfor: 64 dB
Kan køle ned til 8 °C


Panasonic varmepumpe luft til luft CZ25WKE

Det budgetvenlige valg

Panasonic CZ25WKE

.
Med denne varmepumpe får du en god enhed, der ikke springer budgettet. Hvis du er sommerhusejer, er den et særdeles oplagt valg, fordi den har gode ekstrafunktioner.

Den har en speciel funktion, der sørger for, at dit sommerhus, skur, garage eller anneks forbliver 100 % frostfrit. Selv i temperaturer ned til -25 grader, kan du efterlade dine ting med ro i maven.

Varmepumpen fra Panasonic er god til både at afkøle og opvarme dine rum. Derfor får du lækre, lune rum i de kolde måneder og dejligt kølige rum om sommeren, da den har en sæsontilpasset varme- og køledrift, ligesom de bedste klimaanlæg på markedet. Du kan du tænde for den via internettet eller en SMS, så sommerhuset har den rigtige temperatur, når du ankommer.

Du har mulighed for at styre tænd/sluk-funktionen, tilstanden, temperaturen m.m. på denne måde. De store tilpasningsmuligheder sikrer, at du får det helt rigtige indeklima til dig og din familie.

Fordele

 • Speciel funktion der kan holde skur, garage eller anneks 100 % frostfri
 • Kan styres via internettet eller SMS
 • Indbygget støvsamlingsfilter
 • Bruger R32 kølervæske
Ulemper

 • Energiklasse A+

Udvalgte specifikationer:

Energiklasse A+
 SCOP (Sæsonbetonet præstationskoefficient): 4,3
SEER (Sæsonmæssig energieffektivitetsforhold): 6,6
 Dækker et område på 20-80 kvm


Panasonic varmepumpe luft til luft VZ12SKE

Premiumvalg

Panasonic VZ12SKE

.
Modellen VZ12SKE er udviklet med tanke på krævende klimaer, der har store udsving i temperaturer og derfor ikke kan bruge hvilken som helst varmepumpe. Den er testet til at fungere optimalt i temperaturer ned til -35 grader, så selv de koldeste, skandinaviske vintre ikke kan hamle op med den. Den dækker et område på op til 180 kvm, så den kan snildt bruges til det gennemsnitlige hjem.

Varmepumpen har Heatcharge. Det er en kraftig luftstrøm, som gør, at du hurtigt opnår den korrekte temperatur. Teknologien sørger også for at lagre overskydende varme fra kompressoren, så intet går til spilde. På den måde får du en jævn og behagelig varme hele året rundt.

En anden fordel ved denne varmepumpe er, at den har Econavi-teknologi. Derfor er den udstyret med sollyssensorer, der registrerer rummets miljø og tilpasser driften efter det, så den ikke bruger unødvendig energi.

Du kan styre enheden med en app. Den er kompatibel med Verisures system til intelligente hjem, så du kan styre varmepumpen på afstand og koble den til andre smart-hjem funktioner. Det giver dig en enorm frihed, at du ikke behøver være i nærheden af enheden, når du skal skrue på indstillingerne.

Fordele

 • Energiklasse A+++
 • Dækker cirka 180 m2
 • Bruger R32 kølervæske
 • Virker sammen med Verisures app
 • Drypper ikke når den afrimer
Ulemper

 • Høj pris

Udvalgte specifikationer:

Energiklasse A+++
Ydelse: 4,20 kW
SCOP (Sæsonbetonet præstationskoefficient): 5,90
 SEER (Sæsonmæssig energieffektivitetsforhold): 10
Støjniveau udenfor: 65 dB
Kan køle ned til 8 °C

Læs også vores guide til de bedste airconditionanlæg her.


Panasonic varmepumpe luft til luft HZ25WKE – stor værdi for pengene

Panasonic HZ25WKE

.
Denne model er én af Panasonics flagskibe indenfor varmepumper. I udviklingen har de lagt stort vægt på at bringe energiomkostningerne ned, så vi bedre kan passe på planeten. Derfor bruger den også de mest miljøvenlige kølemiddel, du kan få. Udover at passe på miljøet, så er kølemidlet R32 også med til at forlænge enhedens levetid.

For at sørge for at holde energiforbruget nede, har varmepumpen sollyssensorer, der måler miljøet i rummet og tilpasser driften derefter, så du ikke selv behøver at stille på den hele tiden.

Med denne varmepumpe får du en høj SCOP-værdi. Det betyder, at den omdanner 5 kW varme af 1 kW strøm, hvor el-varmekilder omdanner 1 til 1. Derfor er den en energieffektiv varmekilde.

Hvis du er overfølsom overfor støv, så er denne model også et godt valg for dig. Den har et støvopsamlingsfilter, der samler støv, så du kan få en rent og sundt indeklima, selv når du ikke har haft støvsugeren fremme i et stykke tid.

Fordele

 • Energiklasse A+++
 • Gode testresultater for ydeevne og køletid
 • Støjsvag indendørs
 • Kan styres med app
Ulemper

 • Lidt larmende udenfor

Udvalgte specifikationer:

Energiklasse A+++
Ydelse: 3 kW
SCOP (Sæsonbetonet præstationskoefficient): 5,20
 SEER (Sæsonmæssig energieffektivitetsforhold): 7,8
Støjniveau udenfor: 61 dB
 Kan køle ned til 8 °C

Læs også vores guide til de bedste ventilatorer her.


Panasonic varmepumpe luft til luft NZ50VKE – god til det nordiske klima hele året rundt

Panasonic NZ50VKE

.
Denne varmepumpe fra Panasonic er testet under hårde forhold, så du er sikker på, den kan klare det kolde nordiske klima uden at bukke under. Den har en høj ydeevne, så du får effektiv opvarmning og nedkøling. Det giver en jævn og balanceret temperatur hele året rundt.

Varmepumpen er ikke kun god, når du er til stede i huset. Den har en grundvarmefunktion, der gør at pumpen kan holde en temperatur på 8-15 grader ved en minimalt energiforbrug. Derfor er den oplagt til at have stående i sommerhuset eller i garagen, så rummet bliver frostsikret selv i de hårdeste vintre.

Det smarte ved sommerhusfunktionen er også, at du kan styre varmepumpen via din telefon, så du kan tænde eller slukke for varmen efter behov, så sommerhuset har den rigtige temperatur, når du kommer frem. Den kan også kobles på et smart-system som Google Assistant og Amazon Alexa, så du kan stemmestyre den.

Fordele

 • Energimærke A++
 • Indbygget Wi-Fi
 • Sommerhus-funktion
 • Meget støjsvag
Ulemper

 • Mellemhøj pris

Udvalgte specifikationer:

Energiklasse A++
Ydelse: 4,4-5 kW
SCOP (Sæsonbetonet præstationskoefficient): 4,7
SEER (Sæsonmæssig energieffektivitetsforhold): 7,5
Støjniveau udenfor: 60-63 dB


Panasonicvarmepumpe luft til luft NZ25VKE – til dig, der vil spare plads

Panasonic NZ25VKE

.
NZ25VKE varmepumpen er en kompakt varmepumpe, der er god til dig, der ikke ønsker et stort monstrum, der fylder en hel masse. Den har et enkelt og elegant design, der falder fint ind i hvide vægge, så den ikke ses så tydeligt.

Varmepumpen er testet til de nordiske vejrforhold. Det betyder, at du roligt kan bruge den i selv den koldeste vinter uden at bekymre dig om overophedning eller nedbrud.

I forhold til det kolde klima har varmepumpen endnu en fordel. Den har en sommerhus-funktion, der lader den være tændt hele året rundt og holde temperatuen mellem 8-15 grader med et minimalt energiforbrug. På den måde kan du holde sommerhuset, garagen eller skuret frostfrit hele året rundt.

Den kan styres via den indbyggede Wi-Fi funktion. Du kan kontrollere temperaturen med en app på din telefon, så sommerhuset kan have den rette temperatur, når du kommer frem. Du kan også koble den sammen med dit Smart Home system via Google Assistant eller Amazon Alexa, så du kan stemmestyre varmepumpen.

Fordele

 • Indbygget Wi-Fi
 • Bruger R32 kølervæske
 • Meget stille
 • Sommerhus-funktion
Ulemper

 • Ikke den højeste SCOP på listen
 • Energiklasse A++

Udvalgte specifikationer:

Energiklasse A++
Ydelse: 6,3 kW
SCOP (Sæsonbetonet præstationskoefficient): 4,6
SEER (Sæsonmæssig energieffektivitetsforhold): 7,5
Støjniveau udenfor: 42 dB

Læs også vores guide til de bedste tårnventilatorer her.


Panasonic HZ35WKE – en prisvenlig og kraftfuld maskine

Panasonic HZ35WKE

.
Luft-til-luft varmepumpen fra Panasonic er en god model til at udskifte ældre eller dyrere varmekilder. Til en budgetvenlig pris får du en varmepumpe, der kan dække et område på cirka 140-195 kvm. Så det er en kraftfuld maskine, der kan dække store huse eller lokaler.

Den er et oplagt valg i vores klima, da den kan opretholde et behageligt indeklima selv ved hårde frostgrader. Den kan også indstilles til at holde en konstant temperatur på 8-15 grader, så du kan holde dine rum frostfrie og ikke bekymre dig om frostskader, når du ikke har varmepumpen tændt.

Varmpumpen er også god til allergikere, da den har Nanoe X-teknologi. Derfor sørger den for at fjerne lugt og hæmmer bakterier, pollen, virus og støv fra at hvirvle rundt i rummet. Den køler med det miljøvenlige kølemiddel R32, der sparer på energien og passer på miljøet.

Du kan indstille temperaturen fra afstand med din telefon via det indbyggede Wi-Fi modul, så du kan tænde for varmen – eller kulden – på afstand, så du ikke skal fryse eller svede, når du kommer hjem.

Fordele

 • Energimærke A+++
 • Indbygget Wi-Fi
 • Bruger R32 kølervæske
Ulemper

 • Energiklasse A++ når den køler

Udvalgte specifikationer:

Energiklasse A++
Ydelse: 7,83 kW
SCOP (Sæsonbetonet præstationskoefficient): 5,1
SEER (Sæsonmæssig energieffektivitetsforhold): 7,6
Støjniveau udenfor: 44-50 dB


Panasonic CU-Z25UFEA-1 – til allergikeren 

Panasonic CU-Z25UFEA-1

.
Denne model er til dig, der gerne vil købe inde- og udedelen af dit klimaanlæg hver for sig. Her får du den del, der skal sidde udenfor. Varmepumpen er udviklet med fokus på at give dig store energibesparelser uden at gå på kompromis med ydeevnen.

Den er driftstestet under barske forhold for at være sikker på, den virker optimalt i det kolde nord hos os. Den giver dig et behageligt indeklima året rundt, fordi den både kan køle og opvarme dine rum.

Den har Nanoe X-teknologi, der udnytter hydroxylradikaler, der hæmmer forurenende stoffer, virus og bakterier for at give dig en renere luft, så rummet er mere behageligt at være i.

Varmepumpen fra Panasonic kan styres via Panasonics app, der hedder Panasonic Comfort Cloud. Det giver dig friheden til at indstille varmepumpen til den korrekte temperatur, hvor end du er.

Fordele

 • Støjsvag
 • Bruger kølervæske R32
Ulemper

 • Energimærke A++
 • Udedel og indedel skal købes separat

Udvalgte specifikationer:

Energiklasse A++
SCOP (Sæsonbetonet præstationskoefficient): 4,7
SEER (Sæsonmæssig energieffektivitetsforhold): 8,1
Støjniveau udenfor: 54-61 dB


Sådan vælger du den rette Panasonic varmepumpe

Kig på energistyrelsens liste

Energistyrelsen har en liste over energimærkede varmepumper, der er blevet testet af et uafhængigt laboratorium. Varmepumperne på listen lever op til produktkravene for miljøvenligt design. Så hvis du vælger en enhed fra deres liste, er du sikker på at få en miljøvenlig varmepumpe.

Gå efter et højt SCOP-tal

De fleste salgsannoncer for varmepumper har et SCOP-tal angivet. Tallet viser, hvor energieffektiv varmepumpen er over et helt år og tager højde for temperaturudsving. Jo højere SCOP-tallet er, jo bedre er varmepumpen til at producere varme. For luft til luft-varmepumper er det optimalt med en SCOP over 6.

Vælg en varmepumpe til dit klima

Varmepumperne er ofte udviklet med en specifikt klima i tankerne. Nogle er bedst til varme klimaer, mens andre nemt klarer den hårde, nordiske vinter.

Vælg en varmepumpe med behovsstyring

Hvis en varmepumpe har behovsstyring, tilpasser den sin kapacitet efter dit forbrug.

Få den installeret af en autoriseret installatør

Hvis du skal holde på garantien, skal du lade være med at installere varmepumpen selv. Få i stedet en VE-godkendt installatør til at sætte den til. Den autoriserede installatør har de nødvendige redskaber til at dimensionere dit anlæg rigtigt, så du får den bedste ydeevne og effekt.

Hvor skal pumpen placeres?

En varmepumpe kan dække cirka 30-50 procent af husets varmebehov alt efter husets indretning og hvor du placerer varmepumpen. Installatøren kan hjælpe dig med at vælge den bedste placering, men der er nogle overvejelser, der er gode  at have i tankerne.

 • Placér varmepumpens indendørsdel centralt i entreen eller stuen, så den kan nå ud til så mange rum som muligt.
 • Hold dørene i huset åbne, så luften nemmere kan cirkulere rundt. Luften mister et par graders varme for hvert rum, den skal nå ud til, så placér den nær de rum, der skal holdes varmest.
 • Indendørsdelen bør placeres højt på væggen i et stort og åbent rum.
 • Placér indendørs og udendørsdelen tæt på hinanden for at få den bedste energibesparelse.
 • Du sparer energi ved at placere udendørsdelen et sted, hvor den også får lidt sol om vinteren, da den udnytter varme fra solen.
 • Enheden afrimer automatisk om vinteren. Når den gør det, kan der dannes lidt is under udendørsdelen, som derfor gerne skal placeres mindst 30 centimeter over jorden. Hvis du har udendørsdelen et solrigt sted, bliver afrimningen reduceret lidt.

 

Læs mere her: Bolius, Panasonic Nordic


Energiforbedringer & fradrag

Tilskud til energiforbedringer

Energistyrelsen giver tilskud til en række boligforbedringer, der sparer energi. På den måde kan du nemmere gøre din helårsbolig mere klimavenlig ved at skifte til en varmepumpe.

Hvem kan få tilskud til varmepumpe?
Hvis du bor i en bolig, hvor du ikke kan få fjernvarme, kan du få tilskud til at installere en varmepumpe.

Din bolig skal være en helårsbolig og kan både være et hus eller en etageejendom. Du kan ikke få tilskud til dit sommerhus.

Hvor meget kan du få i tilskud?
Tilskuddet til energiforbedringer er et fast beløb afhængigt af størrelse og type af energiforbedringen. Det afhænger for eksempel af, hvor mange m2 væg du efterisolerer. Tilskudsbeløbet er skattefrit.

Hvordan søger du om tilskud?

 1. Første skridt er at gå ind på Energistyrelsens hjemmeside og se om du kan få tilskud.
 2. For at du kan søge om tilskud til varmepumpe, skal din bolig have et energimærke. Så hvis du ikke allerede har det, skal du have udarbejdet et for at søge tilskuddet. Det skal være lavet efter 1. oktober 2012 og du må ikke have lavet ændringer i bygningen siden energimærkningen.
 3. Du søger om tilskud til energiforbedringer online.
 4. Når du har fået svar på, om du er berettiget til tilskud, skal du anmode om udbetalingen af tilskuddet og efter cirka 2 uger har du pengene på din NemKonto.
 5. Du skal gennemføre projektet inden 2 år.

Der er en fast pulje til tilskud hvert år, der fordeles efter først-til-mølle princippet. Så hvis du får afslag, kan det være, du er nødt til at vente med at søge igen til næste pulje udbydes.

Håndværkerfradrag

Via din skatteopgørelse kan du søge om håndværkerfradrag for arbejdslønnen til installationen af varmepumpen. Du kan dog ikke både få tilskud fra bygningspuljen, der er beskrevet ovenfor, og samtidig få håndværkerfradrag.

Hvor meget kan jeg få i håndværkerfradrag?

Hvis du skal lave energiforbedringer i din bolig, kan du i 2021 få 25.000 kr årligt pr. person over 18 år i håndværkerfradrag. Håndværkerfradragets skatteværdi er cirka 26 %.

Du får håndværkerfradrag for arbejdslønnen, men ikke materialerne.

Hvordan får jeg håndværkerfradrag?

Du får håndværkerfradrag ved at skrive det på din årsopgørelse hos SKAT, hvis arbejdet er udført sidste år, eller på forskudsopgørelsen, hvis du får det lavet i indeværende år.

Sørg for at betale for arbejdet elektronisk med dankort, MobilePay eller netbank, så du har den rette dokumentation.

Læs mere her: Spar Energi, SKAT, Håndværkerfradrag


Vedligeholdelse af varmepumper

Hvis du har en luft-til-luft varmepumpe, er det vigtigt at holde den ved lige, så den ikke bruger for meget i strøm. Noget af vedligeholdet kan du selv klare, mens en autoriseret montør tager sig af resten.

Hvad kan du selv gøre?

Rengøring

Varmepumper behøver heldigvis ikke så meget vedligeholdelse, men de skal gøres rent jævnligt for at fungere optimalt.

I den del af varmepumpen, der sidder indenfor, sidder der en række filtre, som luften passerer igennem, før den bliver varmet op. Disse filtre skal altid være rene. Tjek filtrene regelmæssigt for at se, om de er rene eller om de skal have en tur.

Det er forskelligt, hvor ofte de skal gøres rene. Har du kæledyr eller brændeovn skal de gøres rent oftere og i nogle tilfælde to gange om ugen. I andre hjem kan det være nok at gøre dem rene hver 2.-4. uge.

Filtrene kan ofte vaskes i opvaskemaskinen og ellers kan du støvsuge dem eller vaske dem under bruseren. I indedelen af varmepumpen er der også rækker af tynde lameller af metal. De bliver varme og det er dem, der opvarmer luften, når den passerer. De kan gøres rent med en støvsuger og skal typisk rengøres én gang om måneden. Sørg også for at tjekke lamellerne på udedelen, så der ikke sidder snavs eller blade på dem.

Det skal du tjekke:

 • Hold øje med elforbruget. Tjek varmepumpens elmåler og elpatronens timetæller og notér dig om elforbruget passer med forventningerne i forhold til for eksempel meget koldt vejr.
 • Når varmepumpen kører er det typisk ikke nødvendigt at stille på styringen. Hvis du lader enheden være, så du risikerer du ikke at lave om på nogle indstillinger, så varmepumpens drift er ineffektiv.
 • Tjek fremløbstemperaturen. Den skal helst være så lav som muligt, uden at det bliver koldt i huset. Hvis du har skruet op for varmen i særligt kolde perioder, er det vigtigt at skrue ned igen, når kulden er passeret, så elforbruget ikke bliver for højt. Nogle anlæg har legionella-funktion, der selv sørger for at stille på temperaturen.
 • Reagér på unormale forhold. Begynder din varmepumpe at larme, starte og stoppe oftere eller holder den op med at varme, skal den tjekkes efter. Tjek om anlæg, slanger eller rør lækker, rimer eller danner kondens. Hvis det er tilfældet, skal du tilkalde en installatør, der kan udbedre problemet.


Hvad skal montøren gøre?

Bor du i et helårshus, skal varmepumpen gerne serviceres af en autoriseret montør én gang om året. Det er et krav fra myndighederne, hvis din enhed indeholder over et kilo kølemiddel.

Ved eftersynet vil montøren:

 • Efterse og rense indedelen. Hvis lamellerne er beskidte, bliver de vasket. I de fleste tilfælde kan det gøres, mens enheden sidder på væggen, men er de meget beskidte kan det være nødvendigt at tage enheden ned og skille den ad.
 • Efterse og rense udedelen og tjekke, at den kører optimalt.
 • Tjekke kølemidlet og efterfylde det.
 • Tjekke indedelens blæser for om den er slidt eller defekt og derfor støjer meget.


Lad montøren tjekke forholdene efter
Det er en god idé at få montøren til at tjekke, hvordan varmepumpen afrimer. I nogle varmepumper er der installeret et elektrisk varmekabel, der automatisk slår til ved 2 grader og bruger strøm døgnet rundt om vinteren. Det er ikke altid nødvendigt i det danske klima, så det kan være en dyr unødvendighed for dig.

Omvendt kan udedelen ikke tåle at sneen sætter sig på lameller og filtre. Så hvis den er monteret et sted, hvor sneen rammer den, skal du gerne have monteret en skjuler udenpå.

Montøren vil også tjekke, at varmepumpen er monteret det mest optimale sted i dit hjem. Lad altid en autoriseret montør flytte din enhed, da der er kølemiddel i rørene, der ikke skal slippe ud – både for miljøets skyld, men også for din varmepumpes skyld.

Læs mere her: IdéNyt, Spar Energi


FAQ

🤩Hvilken Panasonic varmepumpe er bedst?
Vores favorit varmepumpe er Panasonic VZ9SKE. Den er et godt valg, fordi den har energimærke A+++ og bruger miljøvenligt kølervæske. Den er en effektiv varmepumpe, der også renser luften. For at gøre det ekstra nemt for dig, kan du styre den via en app.
🤔Hvad koster en Panasonic varmepumpe?
Du kan få varmepumper fra Panasonic i forskellige prisklasser fra omkring 6000-20.000 kr. Prisen afhænger af energimærkning, støjniveau, effektivitet og ekstrafunktioner. Derfor er det dine behov og ønsker, der i sidste ende fastsætter prisen.
🧐Hvordan installerer man en varmepumpe?
Varmepumpen skal installeres af en autoriseret montør. Installatøren sætter en indedel og en udedel op og kobler de to enheder sammen med rør, kabler og drænslange gennem muren. Det tager typisk en halv til en hel dag. Du skal selv sørge for at have etableret en 230V stikkontakt med jordbeskyttelse max én meter fra den ene af delene.
😎Kan en varmepumpe køre hele tiden?
Du kan sagtens have varmepumpen tændt hele tiden. Nogle nyere modeller fås med en akkumuleringstank, der sørger for at holde vandet i tanken varmt, så du kan undgå at varmepumpen tænder og slukker konstant. Nogle har også en funktion, der kan holde temperaturen på 8-15 grader ved lavt energiforbrug, så du kan frostsikre dine rum.

 

Denne side er anmeldt af: Nansen S. Simonsen Rating 5/5

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme