Klimaanlæg test-oversigt – her er de bedste klimaanlæg ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne Klimaanlæg test gennemgår vi flere mobile og vægmonterede klimaanlæg, som har klaret sig bedst i test. Vi har taget et kig på både eksperttests samt brugeranmeldelser for at finde frem til de bedste modeller på markedet.

Vi har brugt en lang række ekspertkilder såsom Råd & Rön, Chip.de, M3.se, Norges Forbrugerråd, Which.co.uk og Testberichte.de. Efter at have gennemgået de forskellige klimaanlæg, finder du generel information og vejledninger om klimaanlæg.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne Klimaanlæg test indeholder:
🔸 Gennemgang af mobile klimaanlæg
🔸 Gennemgang af vægmonterede klimaanlæg 
🔸 Købsguide: Hvilken type klimaanlæg skal jeg vælge?
🔸 Klimaanlæg og privatøkonomi
🔸 Kan jeg få nogle tilskud og fradrag i forbindelse med anskaffelsen af et klimaanlæg?
🔸 Vedligeholdelse af klimaanlæg
🔸 Hvordan er klimaanlæggene blevet testet?
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.


Mobile klimaanlæg


Whirlpool PACW29COL


Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Anbefalet af det tyske testmagasin Chip.de
Whirlpool PACW29COL

.
Råd & Rön og Chip.de har testet og anmeldt Whirlpool PACW29COL. Ekspertkilderne er alle glade for dette klimaanlæg, som de henholdsvis kåret som testvinder og gav en anbefaling. Eksperterne finder både fordele og ulemper ved klimaanlægget, men er generelt begejstrede for modellen.

Fremragende klimaanlæg, ifølge eksperterne

De tyske eksperter fra testmagasinet Chip.de skriver, at Whirlpool PACW29COL er et fremragende klimaanlæg, som især er god i rum med en størrelse på mellem 30 m2 og 50 m2. De fremhæver, at klimaanlægget kommer med ”flere effektive funktioner”, hvorfor modellen er god at have i hjemmet.

Eksperterne forklarer, at Whirlpool PACW29COL eksempelvis er forsynet med både en automatisk temperaturstyring, en blæserfunktion samt en luftfiltrering, hvilket de er helt vilde med. Herved mener de, at ”man er sikret en model i høj kvalitet”.

Endvidere hæfter eksperterne sig ved, at klimaanlægget kan fås ”til en rimelig pris” samt, at ”den giver en god værdi for pengene”. Til gengæld nævner de også, at det sommetider er ”en smule svært at betjene denne model”. De fremhæver ydermere, at ”den kan støje en del”.

Innovativt klimaanlæg

Whirlpool PACW29COL er et praktisk klimaanlæg, der er velegnet i hjemmet på en varm dag, hvis man har brug for kulde. 

Modellen er forsynet med flere smarte funktioner såsom en Silent Mode-indstilling. Takket være denne indstilling vil modellen arbejde med en lavere blæserhastighed, hvor lydniveauet maksimum er på 48 dB. Helt generelt er det maksimale lydniveau på 52 dB, mens en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Derudover er Whirlpool PACW29COL udstyret med en 6th Sense-teknologi. Denne innovative teknologi vil konstant oversøge omgivelsestemperaturerne, så luften bliver nedkølet alt efter dette.

I og med at Whirlpool PACW29COL har en kølekapacitet på 9000 BTU, er den god til brug i rum, som har en størrelse på cirka 20 til 30 m2.

Energibesparende klimaanlæg

Med Whirlpool PACW29COL får man et energibesparende klimaanlæg med energimærkningen D. Herved er man sikret en model, der ikke forbruger meget el på et år, hvilket både er en fordel for miljøet samt for pengepungen.

Betjeningen af klimaanlægget foregår med hjælp fra en fjernbetjening. Med fjernbetjeningen kan man nemt og hurtigt vælge de ønskede indstillinger. Klimaanlægget har ydermere et HEPA-filter, som sørger for at fjerne op til 99,9 % af støvpartikler.

Sidst men ikke mindst er Whirlpool PACW29COL en relativ kompakt model, så det er muligt at rykke rundt på den alt efter ønske og behov.

Specifikationer ved Whirlpool PACW29COL:
🔴 Type: Mobilt klimaanlæg
🔴 Køleeffekt: 2,8 kW
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 30 m2
🔴 Lydniveau: 52 dB

Mål og vægt ved Whirlpool PACW29COL:
Højde: 74,4 cm.
Dybde: 40 cm.
Bredde: 44,8 cm.
Vægt: 34 kg.


Electrolux EXP26U338CW

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Anbefalet af det svenske tech-magasin M3.se
Electrolux EXP26U338CW
.

Svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt svenske M3.se har testet og anmeldt Electrolux EXP26U338CW. De ekspertkilder er begejstrede for dette klimaanlæg, som de henholdsvis har kåret som topscorer samt givet en anbefaling.

Energivenligt klimaanlæg, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra det svenske tech-magasin M3.se er Electrolux EXP26U338CW et mobilt klimaanlæg, der ”leverer køling, mens det samtidigt bruger minimalt med energi”. Eksperterne ser dette som et stort plus, hvis man ønsker et klimaanlæg i hjemmet.

De svenske eksperter fremhæver ydermere, at Electrolux EXP26U338CW har en indbygget affugter og kommer med flere smarte funktioner såsom fire driftsindstillinger m.m. 

Dog er de mindre glade for klimaanlæggets udseende, da de mener, at det ligner ”en moderne affaldsspand”.

Flere praktiske funktioner

Med Electrolux EXP26U338CW får man et praktisk klimaanlæg, der er forsynet med både fire driftsindstillinger og en indbygget affugter.

Takket være de fire driftsindstillinger kan man selv indstille modellen til enten Auto, Køl, Affugt eller Blæs. Det er ydermere muligt at indstille blæseren til enten Automatisk, Høj, Lav eller Mellem alt efter, hvor meget luft man ønsker i rummet.

Selve affugteren på Electrolux EXP26U338CW er velegnet til at skabe et renere og sundere indeklima i hjemmet. Klimaanlægget er god til rum på op til 40 m2 og har et lydniveau på maksimum 64 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Nem betjening

Electrolux EXP26U338CW er et klimaanlæg, der er nemt at betjene. Betjeningen foregår nemlig enten med hjælp fra den trådløse fjernbetjening eller på selve LCD-displayet, der kan findes på enheden.

Derudover er Electrolux EXP26U338CW udstyret med en udskudt start-funktion. Denne funktion kan forprogrammeres i op til 24 timer i forvejen. Det er derfor muligt at indstille enheden i god tid, hvis man ønsker det.

Klimaanlæggets energimærkning er D, hvorfor den er forholdsvis energivenlig. Med dette energimærke forbruger enheden ikke meget strøm på et år.

Specifikationer ved Electrolux EXP26U338CW:
🔴 Type: Mobilt klimaanlæg
🔴 Køleeffekt: 2,6 kW
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 40 m2
🔴 Lydniveau: 64 dB

Mål og vægt ved Electrolux EXP26U338CW:
Højde: 71 cm.
Dybde: 38,5 cm.
Bredde: 47,6 cm.
Vægt: 31 kg.


Whirlpool PACW212CO


Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Whirlpool PACW212CO
.

Whirlpool PACW212CO er blevet testet og anmeldt af Råd & Rön. De svenske eksperter er glade for dette klimaanlæg, som de har kåret som topscorer i deres store tests. 

Brugervenligt klimaanlæg

Whirlpool PACW212CO er et brugervenligt klimaanlæg, der er nemt at betjene. Ved køb af klimaanlægget medfølger der nemlig en trådløs fjernbetjening, der bruges til at indstille modellens forskellige funktioner.

Derudover er Whirlpool PACW212CO udstyret med en Silent Mode-indstilling. Det gør, at enheden opererer med en lavere blæserhastighed, hvor lydniveauet i disse tilfælde maksimalt vil være på 48 dB. 

Det maksimale lydniveau for Whirlpool PACW212CO er på 52 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, så den støjer ikke meget under brug.

Klimaanlæg med hjul

Whirlpool PACW212CO er et mobilt klimaanlæg, man nemt kan rykke rundt på alt efter ønske og behov. 

Klimaanlægget har et moderne og kompakt design samt små hjul, så det kan uden problemer flyttes rundt i ens hjem og stå i de forskellige rum.

Dette klimaanlæg fungerer ydermere bedst i rum med en størrelse på mellem 20 m2 og 30 m2 på grund af kølekapaciteten på 12.000 BTU.

Innovativ teknologi og HEPA-filter

Med Whirlpool PACW212CO får man et klimaanlæg med den innovative 6th Sense-teknologi. Denne teknologi overvåger det specifikke rums temperatur, hvorefter selve luften bliver kølet ned efter dette. Hvis enheden bliver indstillet til en bestemt temperatur, holdes den pr. automatik på dette.

Endvidere har Whirlpool PACW212CO et HEPA-filter, som fjerner helt op til 99,9 % af støvpartikler, så man er sikret et bedre indeklima. Samtidigt er klimaanlægget placeret i energiklasse D, så det er forholdsvis energieffektivt.

Specifikationer ved Whirlpool PACW212CO:
🔴 Type: Mobilt klimaanlæg
🔴 Køleeffekt: 2,8 kW
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 30 m2
🔴 Lydniveau: 52 dB

Mål og vægt ved Whirlpool PACW212CO:
Højde: 74,4 cm.
Dybde: 40 cm.
Bredde: 44,8 cm.
Vægt: 36 kg.


Delonghi PAC N90 ECO Silent

Kåret som ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
Delonghi PAC N90 ECO Silent
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
.

DeLonghi PAC N90 ECO Silent er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Which.co.uk, Råd & Rön samt Testberichte.de. Alle eksperter er begejstrede for klimaanlægget, som de har givet mange rosende ord med på vejen.

Køler fantastisk til en god pris, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra det tyske testmagasin Testberichte.de er DeLonghi PAC N90 ECO Silent et godt klimaanlæg, der ”køler fantastisk”. 

De forklarer, at enheden ”har et meget moderat støjniveau ved det laveste blæserniveau”. Derfor mener de, at det er ideelt at have modellen derhjemme, da den også kan ”købes til en god pris” i forhold til andre modeller.

Eksperterne fremhæver ydermere, at DeLonghi PAC N90 ECO Silent ”er nem at betjene”. Dog er den ”for støjende til at placere i soveværelset om natten”.

Energivenligt klimaanlæg med timer-funktion

DeLonghi PAC N90 ECO Silent er et energivenligt klimaanlæg placeret i energiklasse D, hvorfor det ikke forbruger meget energi på et år. Enheden er velegnet til rum på op til 34 m2, og så er lydniveauet på 64 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Derudover kommer DeLonghi PAC N90 ECO Silent med en timer-funktion, hvor man kan forprogrammere anlægget i op til 24 timer i forvejen. Herved kan man eksempelvis indstille enheden til at gå i gang inden, at man kommer hjem.

Det er ydermere også muligt at anvende klimaanlæggets affugtningsfunktion. Denne funktion er god til at skabe et renere indeklima.

Brugervenligt klimaanlæg

Med DeLonghi PAC N90 ECO Silent får man et brugervenligt klimaanlæg, der betjenes med hjælp fra touch-knapper på selve enheden. Yderligere er det muligt at betjene modellen via den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Sidst men ikke mindst kommer DeLonghi PAC N90 ECO Silent med en Eco Plus-funktion, som pr. automatik regulerer strømindstillingen. Eco Plus-funktionen styrer de forskellige effektniveauer alt efter den indstillede temperatur, hvilket gør, at man ender med en optimering af strømforbruget.

Specifikationer ved DeLonghi PAC N90 ECO Silent:
🔴 Type: Klimaanlæg
🔴 Køleeffekt: 2,5 kW
🔴 Energiklasse: D
🔴 Kapacitet: 34 m2 
🔴 Lydniveau: 64 dB

Mål og vægt ved DeLonghi PAC N90 ECO Silent:
Højde: 75 cm.
Dybde: 39,5 cm.
Bredde: 44,9 cm.
Vægt: 30 kg.

Vægmonterede klimaanlæg


Mitsubishi LN35 Hero

Støjsvagt og energivenligt klimaanlæg
Mitsubishi LN35 Hero
.

Mitsubishi LN35 Hero er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Vi har dog stadig valgt at fremhæve klimaanlægget i denne artikel, da det er en støjsvag og energivenlig model, som både kan bruges til nedkøling og opvarmning.

Nedkøling og opvarmning efter behov

Med Mitsubishi LN35 Hero får man et klimaanlæg, der både kan bruges til opvarmning og nedkøling alt efter behov. Det betyder, at enheden derfor kan bruges hele året uden problemer, hvis man ønsker det.

Mitsubishi LN35 Hero er placeret i energiklasse A, hvorfor den er yderst energieffektiv. Hertil er det en lydsvag model, da dens lydniveau er på 19 dB indenfor og 49 dB udenfor. En normal samtale har til sammenligning et lydniveau på 60 dB.

Hvis man ønsker at gøre brug af klimaanlægget om natten, er der desuden mulighed for det. Mitsubishi LN35 Hero har nemlig en Nat-tilstand, der gør, at den støjer endnu mindre om natten.

Kan betjenes via mobil eller tablet

Mitsubishi LN35 Hero er et smart klimaanlæg, der er udstyret med Wi-Fi samt en app. Det gør, at man kan fjernstyre modellen direkte fra ens mobil eller tablet, hvis man har lyst til det. Dog kan den også betjenes via knapperne på selve enheden.

Derudover har Mitsubishi LN35 Hero en indbygget scanner samt en I-see sensor. I-see sensoren sørger for at registrere, hvor man er henne i rummet. Derefter dirigerer den luften hen til en, så man opnår den optimale effekt. Hvis man går ud af det specifikke rum, vil enheden slukke helt automatisk.

Praktisk klimaanlæg

Mitsubishi LN35 Hero kommer med en lang række af praktiske funktioner i form af et Plasma Quad Filter, et ugeur samt en frostsikring.

Mens ugeuret sørger for, at man kan indstille flere temperaturer eller indstille hvilke dage, den skal arbejde alt efter ønske og behov, sikrer frostsikringen, at man kan indstille modellen på +10 grader for frostsikring.

Sidst men ikke mindst renser Plasma Quad Filter luften indenfor, så den er fri for alt lige fra vira til bakterier og støvpartikler.

Specifikationer ved Mitsubishi LN35 Hero:
🔴 Type: Klimaanlæg (varmepumpe og aircondition) 
🔴 Køleeffekt: 3,5 kW 
🔴 Energiklasse: A 
🔴 Lydniveau: 19 dB indenfor og 49 dB udenfor

Mål og vægt ved Mitsubishi LN35 Hero:
Højde (indedel): 30,7 cm.  
Dybde (indedel): 23,3 cm.  
Bredde (indedel): 89 cm.  
Vægt (indedel): 15,5 kg. 
Højde (udedel): 55 cm. 
Dybde (udedel): 28,5 cm. 
Bredde (udedel): 80 cm. 
Vægt (udedel): 36 kg.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Mitsubishi Kirigamine FH50

Testvinder hos det norske Forbrukerrådet
 
Mitsubishi Kirigamine FH50

Mitsubishi Kirigamine FH50 er blevet testet og anmeldt af det norske Forbrukerrådet, som har kåret klimaanlægget som testvinder af deres store test. Selvom Mitsubishi Kirigamine FH50 betegnes som værende en varmepumpe, kan den også bruges som en aircondition.

Energivenligt klimaanlæg

Med Mitsubishi Kirigamine FH50 får man et energivenligt klimaanlæg, der rent faktisk er en luft til luft-varmepumpe. Denne enhed er placeret i energiklasse A ved brug til nedkøling, hvorfor den er meget energieffektiv. Energimærkningen er i stedet B, hvis enheden bruges til opvarmning.

Derudover har Mitsubishi Kirigamine FH50 et lydniveau på 20 dB indenfor og 54 dB udenfor. Uanset om man er udenfor eller indenfor, vil dette klimaanlæg ikke forstyrre eller støje særlig meget. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Smarte funktioner

Mitsubishi Kirigamine FH50 er et klimaanlæg, der er udstyret med flere avancerede og smarte funktioner. Eksempelvis kommer enheden med en Hyper Heating-funktion. Denne funktion sørger for, at ens hjem konstant bliver opvarmet uanset, om temperaturen udenfor er på -15 grader.

Endvidere har Mitsubishi Kirigamine FH50 et Plasma Quad Filter, som sikrer, at luften i hjemmet bliver renset effektivt for støvpartikler og anden snavs. Dette er især en fordel, hvis man lider af astma eller allergi.

Takket være funktionen Double Flap er det ydermere muligt at dirigere luften alt efter, hvor man ønsker den.

Klimaanlæg med Human Sensor

Mitsubishi Kirigamine FH50 er forsynet med en Human Sensor, som giver brugeren fuld kontrol over enhedens funktioner. Desuden tilpasser enheden sig efter ens præferencer, så luften bliver ført direkte hen til der, hvor man er.

Er der både mennesker og kæledyr i ens hjem, kan enheden ydermere skelne mellem dette. Hvis man ønsker det, er det ligeledes muligt at regulere på temperaturen, når man ikke er derhjemme.

Specifikationer ved Mitsubishi Kirigamine FH50:
🔴 Type: Klimaanlæg (luft til luft-varmepumpe)
🔴 Køleeffekt: 5 kW
🔴 Energiklasse – varme: B
🔴 Energiklasse – køl: A
🔴 Lydniveau – inde: 20 dB
🔴 Lydniveau – ude: 54 dB

Mål og vægt ved Mitsubishi Kirigamine FH50:
 Højde (indedel): 30,5 cm. 
 Dybde (indedel): 23,4 cm. 
 Bredde (indedel): 92,5 cm. 
 Vægt (indedel): 13,5 kg. 
 Højde (udedel): 55 cm. 
 Dybde (udedel): 28,5 cm. 
 Bredde (udedel): 88 cm. 
 Vægt (udedel): 55 kg.


Mitsubishi Electric FH25

God anmeldelse hos det norske Forbrukerrådet
 
Mitsubishi Electric FH25

Mitsubishi Electric FH25 er blevet testet og anmeldt af det norske Forbrukerrådet, som har givet klimaanlægget en god anmeldelse. De har taget et kig på modellens funktioner, hvorefter de har fundet frem til dens fordele og ulemper.

Klimaanlæg med smarte funktioner

Mitsubishi Electric FH25 er et klimaanlæg, og nærmere betegnet en luft til luft-varmepumpe, der er forsynet med en Human Sensor. Denne sensor sørger for at måle, hvor man er henne, så luften ikke bliver blæst direkte i ens hoved. Det er dog muligt at indstille modellen til at blæse luften derhen, hvor man ønsker.

Derudover kommer klimaanlægget med et filter, som renser luften fra snavs, støv og bakterier. Herved er denne model velegnet til brug i et hjem med astmatikere eller allergikere. Desuden har Mitsubishi Electric FH25 en I-save-funktion, der gør det muligt at indstille enheden til en temperatur, som konstant er på 10 grader.

Energieffektivt klimaanlæg med dobbeltdelte vinger

Med Mitsubishi Electric FH25 får man et energieffektivt klimaanlæg, der ikke forbruger meget energi på et år. Enheden er placeret i energiklasse B, hvis den bruges til opvarmning, mens dens energimærkning er på A, når den bruges til nedkøling.

Mitsubishi Electric FH25 er ydermere udstyret med dobbeltdelte vinger, som sikrer en effektiv spredning af luften. Dette er praktisk, hvis man eksempelvis placerer enheden ved en trappe, da luften herved bliver spredt på en bedre måde.

Støjsvagt klimaanlæg med nem betjening

Mitsubishi Electric FH25 er et støjsvagt klimaanlæg med et lydniveau på 20 dB indenfor og 46 dB udenfor. Uanset om man befinder sig indenfor eller udenfor, vil den derfor ikke forstyrre meget. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Endvidere er det nemt at betjene Mitsubishi Electric FH25. Man kan indstille modellens funktioner via enten en mobiltelefon eller en tablet, hvis man ønsker det. Yderligere er det muligt at gøre brug af den integrerede timer, hvor man kan programmere, hvornår enheden skal starte og stoppe.

Specifikationer ved Mitsubishi Electric FH25:
🔴 Type: Klimaanlæg (luft til luft-varmepumpe)
🔴 Køleeffekt: 2,5 kW
🔴 Energiklasse – varme: B
🔴 Energiklasse – køl: A
🔴 Lydniveau – inde: 20 dB
🔴 Lydniveau – ude: 46 dB

Mål og vægt ved Mitsubishi Electric FH25:
 Højde (indedel): 30,5 cm.
 Dybde (indedel): 23,4 cm.
 Bredde (indedel): 92,5 cm.
 Vægt (indedel): 13,5 kg.
 Højde (udedel): 55 cm.
 Dybde (udedel): 28,5 cm.
 Bredde (udedel): 80 cm.
 Vægt (udedel): 37 kg.


Panasonic CZ25TKE

4.5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Bauhaus.se
Panasonic CZ25TKE

Panasonic CZ25TKE er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos forbrugerne. Forbrugerne hos den svenske forhandler Bauhaus.se har nemlig givet enheden 4,5 ud af 5 stjerner. De finder både fordele og ulemper ved klimaanlægget, men er generelt yderst begejstrede for modellen.

Man bør dog være opmærksom på, at dette klimaanlæg rent faktisk er en luft til luft-varmepumpe, men den kan både bruges til opvarmning og nedkøling.

Funktionelt klimaanlæg, ifølge brugerne

Ifølge brugerne hos den svenske forhandler Bauhaus.se er Panasonic CZ25TKE et ”funktionelt klimaanlæg”, som er velegnet til brug i ”både mindre huse eller, hvis man har et sommerhus”.

Eksempelvis skriver en bruger hos Bauhaus.se, at Panasonic CZ25TKE er forsynet med en ”optimal varmeeffekt” og et ”lavt lydniveau”, hvorfor den er ”behagelig at have i sit hjem”. Andre brugere nævner også dette og forklarer ydermere, at Panasonic CZ25TKE ”er et godt køb”.

Selvom brugerne generelt er glade for Panasonic CZ25TKE, finder de også et par ulemper. De skriver blandt andet, at de er kede af, at modellen ved køb ikke kommer med slanger.

Effektivt klimaanlæg

Med Panasonic CZ25TKE får man et effektivt klimaanlæg med en optimal ydeevne, der giver en luftgennemstrømning på 10 % mere, når den er i en automatisk ventilatorindstilling i forhold til andre sammenlignelige modeller.

Derudover er Panasonic CZ25TKE placeret i energiklasse C, hvis modellen bruges til opvarmning, mens energimærkningen er B til nedkøling. Uanset om man bruger enheden til det ene eller det andet, er den forholdsvis energieffektiv.

Betjening af klimaanlægget via mobilen

Panasonic CZ25TKE er nem at betjene, da det er muligt at fjernstyre enheden via ens mobiltelefon. Her kan man eksempelvis skrue op og ned for temperaturen eller vælge, hvornår den skal starte og slutte.

Selve lydniveauet er forholdsvis lavt, da det er på 21 dB indenfor og 46 dB udenfor. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor man ikke vil blive forstyrret af enheden, når den er i brug.

Specifikationer ved Panasonic CZ25TKE:
🔴 Type: Klimaanlæg (luft til luft-varmepumpe)
🔴 Køleeffekt: 2,5 kW
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiklasse – køl: B
🔴 Lydniveau – inde: 21 dB
🔴 Lydniveau – ude: 46 dB

Mål og vægt ved Panasonic CZ25TKE:
 Højde (indedel): 29 cm.
 Dybde (indedel): 19,9 cm.
 Bredde (indedel): 85 cm.
 Vægt (indedel): 8 kg.
 Højde (udedel): 62,2 cm.
 Dybde (udedel): 29,9 cm.
 Bredde (udedel): 82,4 cm.
 Vægt (udedel): 36 kg.


Købsguide: Hvilken type klimaanlæg skal jeg vælge?

Hvis du er på udkig efter et klimaanlæg, kan det være, at du er i tvivl om, hvad du skal overveje samt, hvad du skal kigge efter. Et klimaanlæg kan være en vigtig enhed for mange mennesker, hvorfor det er essentielt, at du vælger den helt rigtige model allerede fra starten af. 

Der findes flere forskellige typer af klimaanlæg på markedet, hvorfor det kan være svært at overskue, hvad du helt præcist skal holde øje med. Her i denne købsguide finder du gode råd til køb af et klimaanlæg baseret på artikler fra Which.co.uk

Valg af klimaanlæg
Som vi kort har nævnt, findes der flere forskellige typer af klimaanlæg på markedet. Du skal derfor overveje hvilken type, der passer bedst til dine ønsker og behov. Her kan du lære mere om dine valgmuligheder.

Fastmonteret klimaanlæg
Et fastmonteret klimaanlæg er en enhed, der hele tiden sørger for, at dit hjem bliver nedkølet. Det er det bedste valg for dig, der konstant har brug for kølig luft. Enheden kan placeres flere steder i dit hjem. Dog er det en god idé, at den bliver placeret i et af de rum, du mest er i.

Typisk kommer et fastmonteret klimaanlæg med en fjernbetjening, så du kan betjene enheden uden at stå helt op af den. Det er sommetider også muligt at betjene enheden via din smartphone eller din tablet.

Mobile klimaanlæg
En anden mulighed er et mobilt klimaanlæg, som er det samme som et bærbart klimaanlæg eller et transportabelt klimaanlæg. Her får du en enhed, som du kan flytte rundt på i hele dit hjem alt efter dine ønsker og behov. Hvis du har brug for et apparat, som du nemt kan rykke fra rum til rum, er dette den rette model for dig.

Dette er nemlig ikke en mulighed, hvis du vælger et fastmonteret klimaanlæg. Så hvis du har brug for klimaanlægget i de fleste rum i dit hjem, skal du vælge denne løsning.


Hvad skal jeg ellers se efter ved køb af et klimaanlæg?

Når du har besluttet dig for, om du vil købe et fastmonteret eller et mobilt klimaanlæg, er der også andre faktorer, du bør se efter samt overveje. Det hjælper dig med at vælge den model, som er mest optimal til dine behov.

Klimaanlæggets kapacitet
Først og fremmest er det en god idé at overveje klimaanlæggets kapacitet. Mens nogle ønsker, at det blot er soveværelset, der skal være køligt, har andre behov for, at kapaciteten er noget større, så enheden kan placeres i et loftsrum eller lignende. Der er stor forskel på kapaciteten på de forskellige anlæg, hvorfor du altid bør tjekke dette inden køb.

Klimaanlæggets energimærkning
En anden ting, du bør se efter, er klimaanlæggets energimærkning. Et klimaanlæg kan ende med at blive meget dyrt, hvis du ender med en model, der forbruger meget energi. Vælger du en enhed med energimærkningen D eller højere, er du sikret, at den ikke bruger en masse strøm.

Klimaanlæggets støjniveau
Mange tror, at klimaanlæg støjer rigtig meget. Og det kan de også sagtens. Dog er det ikke alle modeller, som vil forstyrre hele hjemmet. 

For at undgå dette skal du tage et kig på klimaanlæggets støjniveau. Her kan du få en fornemmelse for, hvor meget den specifikke model larmer. Lydniveauet angives i decibel, og du bør have in mente, at en normal samtale har et lydniveau på omkring 60 dB.

Klimaanlæggets funktioner
Mens nogle klimaanlæg er forsynet med en lang række af funktioner, er der andre modeller, som ikke er udstyret med særlig mange. Derfor skal du finde ud af, om du ønsker, at dit klimaanlæg skal have nogle helt specifikke funktioner eller ej. 

Disse funktioner kan eksempelvis være en fjernbetjening, en timer-funktion, en affugtningsfunktion m.m. 

Når du ved hvilke funktioner, du ønsker, bliver det en del nemmere for dig at vælge den rigtige model. Samtidigt hjælper det dig med at indskrænke din søgning, da du herved kun ender med at kigge på de enheder, som rent faktisk er forsynet med de funktioner, du ønsker.

Klimaanlæg og privatøkonomi 
Et klimaanlæg kan være en rigtig god investering for mange mennesker, da det kan ende med, at du sparer en del penge med tiden. Ønsker du at vide mere om, hvordan et klimaanlæg kan reducere din elregning, så kig med videre her. Her får du mere information om klimaanlæg og privatøkonomi baseret på en artikel fra Bolius.dk.

I artiklen fra Bolius.dk står der, at du rent faktisk kan spare helt op til 20.000 kroner på din elregning, hvis du vælger at få et klimaanlæg i dit hjem. Dette er baseret på, at du allerede har et oliefyr. De forklarer, at selvom der er omkostninger forbundet ved at installere et klimaanlæg, så er det en god investering.

Derudover står der, at du også kan være med til at hjælpe miljøet, hvis du vælger et klimaanlæg til dit hjem. Hvis du eksempelvis investerer i en luft til vand-varmepumpe eller en jordvarmepumpe, vil du udnytte en naturlig energikilde og bruge den til at få enten kulde eller varme. Et klimaanlæg anvender stadig el, men udledningen af CO2 bliver reduceret med helt op til 50 % sammenlignet med et oliefyr.

Er du interesseret i at lære mere om, hvorvidt du har mulighed for at reducere din elregning ved at få et klimaanlæg, kan du tage et kig på denne beregner fra Sparenergi.dk. Her skal du angive nogle forskellige oplysninger, hvorefter du vil få et svar på, om det vil være en god idé at skifte til et klimaanlæg eller ej, når det kommer til din privatøkonomi.


Kan jeg få nogle tilskud og fradrag i forbindelse med anskaffelsen af et klimaanlæg?

Går du og overvejer at købe et klimaanlæg til dit hjem, er det en fordel, at du ved noget om tilskud og håndværkerfradrag i forbindelse med anskaffelsen. Her kan du få et overblik over både fradrag og tilskud, når det kommer til klimaanlæg. Vi forklarer også, hvordan du finder den rette montør til at installere dit klimaanlæg for dig.

Tilskud og håndværkerfradrag til et klimaanlæg

Vælger du at energirenovere dit hjem, findes der forskellige former for fradrag og tilskud. Samtidigt er det muligt at få hjælp og rådgivning i forbindelse med dette, hvis du ønsker det. I øjeblikket har du mulighed for at få hjælp fra to tilskudsordninger, som er gældende i hele Danmark.

Hvis du ønsker at skifte til en mere miljø- eller energivenlig energikilde i dit hus, vil det være en fordel at søge disse tilskudsordninger. Du kan få tilskud til både udskiftning af energikilden, renovering samt rådgivning og vejledninger fra flere energiselskaber. 

Stort set alle tiltag, når der er tale om energiforbedringer, får en eller anden form for økonomisk støtte. Dog vil du kunne se, at nogle forskellige tiltag ikke er omfattet af de to tilskudsordninger.

Derudover findes der noget, som vi kalder for et håndværkerfradrag. Håndværkerfradraget kan bruges til at trække fagfolkenes løn fra i skat, når det drejer sig om klimatiltag og energiforbedringer samt renoveringer. Dette fradrag gør sig gældende for både sommerhuse, ejerboliger og lejeboliger. Læs mere om håndværkerfradraget hos Skat.dk her.

Nogle gange kan der også sagtens være andre tiltag og tilskud, du har mulighed for at søge. Derfor vil det være en god idé, at du tager kontakt til din kommune eller til dit energiselskab, så du kan lære mere om dine muligheder.

Vælger du at gå i gang med projektet, er det essentielt, at du søger inden projektets start. Gør du ikke det, vil du ikke længere kunne få hverken et tilskud eller rådgivning. Samtidigt er det vigtigt, at du ved, at du både kan gøre brug af håndværkerfradraget og tilskuddet fra energiselskabet ved det samme projekt.

Sådan søger du om tilskud

Hvis du gerne vil søge om et tilskud, kan dette klares på flere forskellige måder. En af metoderne er, at du tager kontakt til et energiselskab, du selv vælger. Dog kan du sagtens kontakte flere energiselskaber samtidigt, så du kan se, hvordan de enkelte selskaber kan hjælpe dig. Måske er mulighederne bedre hos et selskab end hos et andet.

En anden metode er, at du henvender dig til forskellige montører for at finde ud af, om de har nogle konkrete aftaler med et energiselskab. Er dette tilfælde, kan du sagtens anvende den montørs aftale, som skal installere klimaanlægget for dig. Du kan læse mere om de forskellige fradrag og tilskudsordninger her hos Sparenergi.dk.


Hvordan finder jeg en montør til installation af mit klimaanlæg?

Hvis du eksempelvis har investeret i en luft til luft-varmepumpe, må du gerne selv gå i gang med at montere den. Dog må du ikke selv montere andre former for klimaanlæg og varmepumper i dit hjem. Derfor anbefales det, at du i stedet tager kontakt til en erfaren montør, der kan hjælpe dig med projektet.

Hvis du har købt en luft til vand-varmepumpe eller en jordvarmepumpe, er det nemlig et krav, at du skal hyre en montør til opgaven. 

Det er vigtigt, at du vælger en VE-godkendt virksomhed. Sådan en virksomhed har nemlig efteruddannet deres medarbejdere, så du er sikker på, at det hele bliver gjort på den korrekte måde. Det vil sige, at VE-godkendte virksomheder har dokumentation på, at de har de rette kompetencer til opgaven. Du kan finde listen over de VE-godkendte virksomheder her.

Vedligeholdelse af klimaanlæg 

Hvis du har et klimaanlæg derhjemme eller i dit sommerhus, er det vigtigt, at du sørger for at vedligeholde det. Det sikrer nemlig, at klimaanlægget forbliver effektivt, så det kan arbejde på den mest optimale måde. Her kan du læse mere om, hvordan du vedligeholder dit klimaanlæg baseret på gode råd fra Newair.com, Sparenergi.dk og Energy.gov.

Sådan vedligeholder du dit klimaanlæg

Er der et klimaanlæg i dit hjem, er det essentielt, at du ved, hvordan du skal vedligeholde enheden på den korrekte måde. Dette sikrer ikke kun, at enheden kan arbejde effektivt, men også at den kan holde i længere tid i forhold til, hvis du ikke vedligeholder den.

En af de ting, du altid skal sørge for, er, at rense filtrene i enheden. Filtrene sikrer nemlig, at alle støvpartikler og snavs m.m. bliver fjernet fra luften, så den holdes frisk og ren. Gør du ikke det, vil luften, som bliver sendt ud i dit hjem, ikke være ren. Det betyder altså, at kvaliteten af luften kommer an på, hvorvidt du renser disse filtre eller ej. Derfor skal de både tjekkes og renses jævnligt.

Helt generelt anbefales det, at du renser filtrene en enkelt gang hver tredje måned. Hvis filtrene er yderst beskidte, eller hvis du har en kat eller en hund, bør du rense dem flere gange om måneden. Du kan altid tjekke filtrene for at finde ud af, hvorvidt de trænger til en rens eller ej.

Husk det årlige eftersyn af dit klimaanlæg

Når du har et klimaanlæg, er det et krav fra myndighederne, at en fagmand kommer hjem til dig og laver et eftersyn. Dette eftersyn skal ske hvert år, hvis dit klimaanlæg er forsynet med mere end 1 kilo kølemiddel. De fleste klimaanlæg indeholder dette, hvorfor du bør tjekke, om det også er tilfældet for dit klimaanlæg. Herved er du forberedt på, om det er et krav med det årlige eftersyn eller ej.

Ligegyldigt hvad er det altid en fordel, at du får en professionel ud og kigge på dit klimaanlæg hvert eneste år. Det gør, at du kan være sikker på, at klimaanlægget arbejder, som det skal. Hvis dit klimaanlæg eksempelvis ikke er monteret korrekt, eller hvis det er utæt, vil det ikke kunne give den samme ydeevne, som hvis det var monteret helt korrekt. Det er vigtigt, at du finder ud af disse ting, så du ikke går rundt og tror, at alt er, som det skal være.

Når du får en fagmand hjem til dig for at efterse dit klimaanlæg, vil alle dele blive afprøvet og undersøgt. Samtidigt kan det være, at fagmanden renser klimaanlægget indvendigt, hvis det er nødvendigt.


Læs også om:
De bedste affugtere ifølge eksperter og tests

De bedste airconditionanlæg i test


Gennemgang af testkilder

Chip.de 🇩🇪
Chip.de er et tysk testmagasin, der beskæftiger sig med tests og anmeldelser af en lang række af forbrugerprodukter hovedsageligt inden for de to kategorier elektronik og teknologi. I denne omgang har de testet Whirlpool PACW29COL, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrukerrådet 🇳🇴
Det norske Forbrukerrådet har et mål om at give forbrugerne fyldestgørende information om det norske forbrugerliv. Det gør de blandt andet ved at anmelde og teste forskellige forbrugerprodukter såsom klimaanlæg. I denne omgang har de testet og anmeldt Mitsubishi Kirigamine FH50 og Mitsubishi Electric FH25. Du kan finde de to anmeldelser her.

M3.se 🇸🇪
M3.se er et svensk tech-magasin, der leverer information om gadgets og teknologi. Det gør de ved at skrive alt lige fra guides til nyheder, artikler og tests af forskellige produkter. Her har de testet og anmeldt Electrolux EXP26U338CW, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med alt, hvad der omhandler svenskernes forbrugerliv. Det gør de blandt andet ved at skrive guides, brugbare artikler m.m. Udover dette tester og anmelder de en lang række af forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige klimaanlæg heriblandt Whirlpool PACW29COL, Electrolux EXP26U338CW, Whirlpool PACW212CO og Delonghi PAC N90 ECO Silent.

Ønsker du at læse anmeldelserne af klimaanlæggene, kan du klikke ind her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testenes specifikke resultater kræver et abonnement. Hvis du kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan du købe adgang til testene enkeltvis.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Testberichte.de leverer anmeldelser af forbrugerprodukter, som de laver ud fra tests fra andre ekspertkilder og forbrugere. Herefter videregiver de bedømmelsen af det specifikke produkt til forbrugerne. I denne omgang har de testet Delonghi PAC N90 ECO Silent, som de har givet en god bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin, der har et mål om at hjælpe forbrugerne med at vælge de bedste produkter på markedet. Det gør de blandt andet ved at teste og anmelde en bred vifte af forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Delonghi PAC N90 ECO Silent, som de har kåret til et ”Best Buy”. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Denne Klimaanlæg test er baseret på anmeldelser fra både ekspertkilder og forbrugere. Da der ikke findes officielle eksperttests af alle klimaanlæg, har vi ydermere valgt at inddrage brugeranmeldelser fra forhandlere. På den måde får man et overblik over, hvad der er forbrugernes favoritter, og hvad de mener om de forskellige modeller i forhold til deres fordele og ulemper.

Vi har anvendt forhandlere såsom Bauhaus.se. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne af de forskellige klimaanlæg, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, der er taget med i denne artikel.

Du kan læse brugeranmeldelserne af Panasonic CZ25TKE hos Bauhaus.se her.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme