Varmepumpe guide: De bedste varmepumper ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne guide gennemgår vi de bedst anmeldte og mest populære varmepumper, der har klaret sig godt i forskellige eksperttests samt har fået gode anmeldelser af forbrugere. Dog skal du være opmærksom på, at der i denne artikel både kan findes testede og ikke testede produkter, da der ikke er officielle eksperttests af alle varmepumper.

Efter gennemgangen af de bedste varmepumper, finder du information om valg af den rigtige varmepumpe, hvor meget du kan spare med en varmepumpe samt information om varmepumper til et sommerhus.

Herefter gennemgår vi, hvad der er værd at vide i forhold til, hvilke love og regler der gælder for varmepumper samt alt om installation, tilskud og håndværkerfradrag. Til sidst finder du en guide til, hvordan du vedligeholder en varmepumpe.

Denne artikel er ikke gået i dybden med én af de nye nye og ret populære muligheder – nemlig varmepumpe på abonnement: Du kan læse mere om det her

Hvis du ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Klik her og få 4 gratis tilbud


Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Luft til luft varmepumper

Luft til luft varmepumper anvendes især i sommerhuse og almindelige parcelhuse, da det er en effektiv og energibesparende energiform. Disse varmepumper er populære på grund af deres store besparelser og nemme installering. En luft til luft varmepumpe udvinder varmen fra luften udendørs og sender den varme luft tilbage ind i huset.


Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel – Bedste luft til vand varmepumpe

Bedste varmepumpe i test

Testvinder hos den danske energistyrelse Sparenergi.dk

Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel

.
Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel er blevet testet og anmeldt af den danske energistyrelse Sparenergi.dk. Eksperterne er glade for modellen, som de har kåret som testvinder af deres test af forskellige varmepumper.

Energivenlig varmepumpe til lave temperaturer 

Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel er en energivenlig varmepumpe, der er placeret i energiklasse A+++ både for opvarmning og nedkøling. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Derudover er Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel velegnet til de lavere temperaturer samt opvarmning af brugsvand. Den kan nemlig fremstille en fremløbstemperatur på helt op til 55 grader ved minus 25 grader samt op til 65 grader, når temperaturen er minus 10 grader udenfor.

Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel giver desuden forbrugeren fem gange så meget for pengene, da den henover en fyringssæson gennemsnitligt yder cirka 5 kWh for hver 1 kWh, som den forbruger.

Med frekvensstyret regulering

Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel er en luft til vand varmepumpe, der kommer med en frekvensstyret regulering. Dette er med til at sørge for en ordentlig varmeøkonomi, da man har mulighed for at regulere ydelsen op og ned efter egne ønsker og varmebehov.

Udover at være forsynet med en frekvensstyret regulering er Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel også en fleksibel varmepumpe. Den er egnet til både gulvvarme og radiatorer, da varmepumpen kan underafkøle kølemidlet, inden det når hen til varmepumpen og fordamper.

Det er desuden værd at bemærke, at Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel kan bruges i de fleste hjem og er velegnet til både opvarmning i de koldere måneder og nedkøling i de varmere måneder.

Nem installation og lavt lydniveau 

Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel er forsynet med et forholdsvist lavt lydniveau på 55 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke vil forstyrre meget under brug.

Det er ligeledes nemt at installere Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel, da varmepumpen kommer med en simpel plug-and-play-installation.

Fordele

 • Kan producere varme helt ned til -24 grader C
 • Energiklasse A+++
 • Opvarmer effektivt brugsvand på trods af lave udendørs temperaturer
Ulemper

 • Indendørs og udendørs delene skal købes separat

Specifikationer ved Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel:
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Lydniveau – ude: 55 dB

Mål og vægt for Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel:
Højde på udedel: 116,5 cm.
Bredde på udedel: 128 cm.
Dybde på udedel: 61,2 cm.
Vægt på udedel: 183 kg.

Her kan du se en video om støjniveauet på Metrotherm Metroair I 20 kW. Videoen er produceret af Metro therm:


Luft til vand varmepumper

En luft til vand varmepumpe genbruger varmen i udeluften som opvarmning til ens hjem og brugsvand. Denne varmekilde er både en miljøvenlig og besparende varmeløsning.Metrotherm Metroair I 8kW Udedel – bedste luft til vand varmepumpe a++

Bedste varmepumpe til prisen

Topscorer hos den danske energistyrelse Sparenergi.dk

Metrotherm Metroair I 8kW Udedel

 

Metrotherm Metroair I 8kW Udedel kommer med en frekvensstyret kompressor. Dette sørger for en optimal varmeøkonomi, da der er mulighed for at ændre på varmepumpens opvarmning alt efter behov. Den frekvensstyrede regulering tilpasser sig derfor efter husets behov.

Energieffektiv luft til vand varmepumpe velegnet til lave temperaturer 

Med Metrotherm Metroair I 8kW Udedel får man en energivenlig varmepumpe, der er placeret i energiklasse A++. Det betyder, at modellen ikke forbruger meget energi på et år. Varmepumpen er nemlig udviklet med henblik på at optimere energieffektiviteten.

Udover at være energivenlig er Metrotherm Metroair I 8kW Udedel velegnet til de lave temperaturer.

Den er effektiv ved opvarmning af brugsvandet og hjemmet ved lave udetemperaturer. Ved minus 25 grader kan modellen fremstille fremløbstemperaturer på op til 55 grader, mens den ved minus 10 grader kan producere en fremløbstemperatur på op til 65 grader.

Fleksibel varmepumpe 

Metrotherm Metroair I 8kW Udedel er ikke mindst energieffektiv, den er også fleksibel. Varmepumpen kan tilsluttes varmeanlæg og brugsvandsbeholdere og kan ligeledes hjælpe med at nedkøle huset i de varmere måneder. Den er desuden optimal til både ældre boliger og nybyggeri.

Metrotherm Metroair I 8kW Udedel er en lydsvag varmepumpe, der har et lydniveau på blot 53 dB. Den forstyrrer derfor ikke meget ved brug, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Det er ligeledes nemt og hurtigt at komme i gang med at bruge Metrotherm Metroair I 8kW Udedel, da installationen er simpel. Varmepumpen er nemlig forsynet med en plug-and-play-installation.

Hvad siger eksperterne om Metrotherm Metroair I 8kW Udedel?

Den danske energistyrelse Sparenergi.dk har testet og anmeldt Metrotherm Metroair I 8kW Udedel. Eksperterne er begejstrede for varmepumpen, som de har kåret som topscorer i deres test af flere forskellige modeller.

Fordele

 • Er velegnet til både nye og ældre konstruktioner
 • Er energivenlig og velegnet til lave temperaturer
 • Opvarmer effektivt brugsvand selv ved lave udendørs temperaturer
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Specifikationer ved Metrotherm Metroair I 8kW Udedel:
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Lydniveau – ude: 53 dB

Mål og vægt for Metrotherm Metroair I 8kW Udedel:
Højde på udedel: 107 cm.
Bredde på udedel: 113 cm.
Dybde på udedel: 61 cm.
Vægt på udedel: 150 kg.

Her kan du se en video om valg af placering af Metrotherm Metroair varmepumpen. Videoen er produceret af Metro therm: 


Jordvarmepumper 

Med en jordvarmepumpe bliver den solenergi, der oplagres i det øverste jordlag, udnyttet. Den energi, der oplagres, bliver udnyttet af en slange med væske, der er placeret nede i jorden. Varmepumpen omdanner herefter energien i jorden, så man kan bruge den til opvarmning af ens hjem og brugsvand.


Metrotherm Metroair I 16kW Udedel – testvindende varmepumpe a+++ 

Bedste varmepumpe i energiklasse A+++

Testvinder hos den danske energistyrelse Sparenergi.dk

Metrotherm Metroair I 16kW Udedel

.
Metrotherm Metroair I 16kW Udedel er en fleksibel varmepumpe, der kan bruges i både eksisterende bygninger og boliger eller i helt nye huse. Man kan derfor investere i denne model uanset, hvordan man bor. Udover at opvarme hjemmet, når det er koldt udenfor, kan Metrotherm Metroair I 16kW Udedel ydermere anvendes til nedkøling. Dette er en fordel, når det er varmt udenfor, og man ønsker ekstra kulde indenfor.

Effektiv opvarmning af huse og brugsvand 

Med Metrotherm Metroair I 16kW Udedel får man en varmepumpe, der effektivt opvarmer huse og brugsvand, når temperaturen er lav udenfor.

Varmepumpen kan producere en fremløbstemperatur på op til hele 55 grader, når temperaturen er helt nede på cirka minus 25 grader udenfor. Hvis temperaturen udenfor er på omkring minus 10 grader, er der mulighed for at fremløbstemperaturen kommer op på hele 65 grader.

Man får derfor en luft til vand varmepumpe, der sørger for at holde hjemmet og vandet varmt hele året rundt.

Energivenlig og støjsvag varmepumpe 

Ved køb af Metrotherm Metroair I 16kW Udedel får man en energivenlig varmepumpe. Den er nemlig placeret i energiklasse A+++. Når den bruges til nedkøling, forbruger den ligeledes ikke meget energi, da den også her er placeret i energiklasse A+++.

Derudover støjer Metrotherm Metroair I 16kW Udedel ikke meget, da varmepumpens lydniveau er på blot 55 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Sidst men ikke mindst kommer Metrotherm Metroair I 16kW Udedel med en frekvensstyret kompressor. Dette sikrer en optimal varmeøkonomi, da ydelsen kan justeres afhængig af ens behov for varme.

Det er desuden nemt at installere varmepumpen, da den er forsynet med en plug-and-play-installation.

Fordele

 • Velegnet til både nye og ældre konstruktioner
 • Energivenlig og velegnet til lave temperaturer
 • Opvarmer effektivt brugsvand selv ved lave udendørs temperaturer
 • Energiklasse A+++
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Specifikationer ved Metrotherm Metroair I 16kW Udedel:
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Lydniveau – ude: 55 dB

Mål og vægt for Metrotherm Metroair I 16kW Udedel:
Højde på udedel: 116,5 cm.
Bredde på udedel: 128 cm.
Dybde på udedel: 61,2 cm.
Vægt på udedel: 183 kg.

Her kan du se en video om Dennis Jeppesen, der skiftede fra fjernvarme til en Metrotherm Metroair I 16kW. Videoen er produceret af Metro therm: 


Valg af varmepumpe

Vælg den rigtige type varmepumpe

Der findes flere almindelige varmepumper på markedet, men du skal være opmærksom på, at de ikke alle sammen kan præcis det samme. Du skal derfor sørge for, at du vælger den rigtige varmepumpe ud fra dit behov.

Desuden skal du ikke blot vælge varmepumpe ud fra dit behov, men samtidigt være opmærksom på din varmeform og dit varmeforbrug. Her kan du læse mere om de mest almindelige varmepumper baseret på artikler fra Bolius.dk og Sparenergi.dk:

Hvilke varmepumper kan jeg vælge imellem? 

Du kan vælge imellem de tre varmepumper: Jordvarme, Luft til vand og Luft til luft. Disse tre varmepumper er alle forskellige og arbejder på hver deres måde.

Jordvarmepumpe:
JordvarmepumpeMed en jordvarmepumpe bliver varmen fra jordens øverste lag udnyttet. Denne varme ledes hen til jordvarmepumpen med hjælp fra en væskefyldt slange, der er gravet omkring en meter ned i jorden.

Selvom der ikke er mange graders temperaturforskel i slangen før og efter, at den har været i jorden, er det stadig en effektiv varmekilde. Den er rent faktisk så effektiv, at en jordvarmepumpe sagtens kan fungere som den eneste opvarmningsmetode i et hjem. Der er mulighed for at anvende en jordvarmepumpe både som opvarmning i rummene i din bolig, til brugsvand samt gulvvarme m.m.

Du skal være opmærksom på, at det er en prismæssigt dyrere løsning i forhold til de andre former for varmepumper. Dette er på grund af, at du skal etablere slangen nede i jorden. Det er dog også muligt at anvende en sø i stedet for jord, hvis dette ønskes. En anden ting, som du skal være opmærksom på, er, at det kræver en tilladelse fra din kommune, hvis du ønsker at etablere jordvarme ved din bolig.

Luft til vand varmepumpe:
Luft til vand varmepumpeHvis du ikke ønsker at nedgrave jordslanger ved din bopæl, er der mulighed for i stedet at vælge en luft til vand varmepumpe. Denne varmepumpe sørger for at anvende den varme luft, der allerede befinder sig i et rum eller udenfor for at producere mere varme.

Rent faktisk fungerer en luft til vand varmepumpe stort set på samme måde som en jordvarmepumpe. Forskellen er blot, at luft til vand varmepumper udvinder varmen fra luften og ikke jorden. 

Luft til luft varmepumpe:
Luft til luft varmepumpeMed en luft til luft varmepumpe bliver varmen fra udeluften udnyttet. Det vil sige, at varmen rent faktisk ”fjernes” fra udeluften og herefter bliver cirkuleret rundt inde i dit hjem.

Der er mulighed for at gøre brug af en luft til luft varmepumpe hele året rundt, og denne type er især populær til brug i sommerhuse, når det kommer til opvarmning. Der er dog også mulighed for at finde modeller, der kan anvendes til nedkøling ligesom en form for aircondition.

Luft til luft varmepumper kan sagtens anvendes i kombination med et udsugningsanlæg med en varmeveksler. Dette hjælper nemlig med at undgå for store varmetab, hvilket er en fordel for ens energiforbrug.


Så meget kan du spare med en varmepumpe 

spar pengeEn varmepumpe er ikke kun god som opvarmningskilde til din bolig og dit brugsvand, den er rent faktisk også besparende. Du har nemlig mulighed for at spare en del penge med hjælp fra en varmepumpe. Læs med videre her og find ud af, hvor meget du kan spare med en varmepumpe baseret på en artikel fra Bolius.dk.

Ifølge artiklen fra Bolius.dk kan du spare helt op til 20.000 kroner på din varmeregning hvert år, hvis du skifter dit oliefyr ud med en varmepumpe i form af en jordvarmepumpe eller en luft til vand varmepumpe. Selvom du skal betale en del for at udskifte dit oliefyr med en varmepumpe, viser Energitjenestens beregninger stadig, at du kan spare en del penge.

Udover at spare penge på at få en varmepumpe, har du ligeledes mulighed for at forbedre miljøet omkring dig. En jordvarmepumpe og en luft til vand varmepumpe er kilder, der nemlig sørger for at udnytte vedvarende og naturlig energi. Dog forbruger varmepumperne stadig el, hvorfor reduktionen af CO2 vil være på cirka 50 procent sammenlignet med et oliefyr.

Sådan finder du ud af, om du kan spare penge

Vil du gerne finde ud af, om du kan spare penge ved at få en varmepumpe i stedet for et oliefyr?

Hos Sparenergi.dk finder du en beregner, der hjælper dig med at finde ud af, om du kan spare penge ved at skifte til en ny type varme. Det kræver intet andet end din adresse, din nuværende varmekilde, boligens størrelse og dit estimerede varmeforbrug. Herefter kan du få et overblik over, hvilke varmekilder der er på markedet, samt hvor meget du kan spare ved at få en af disse.


Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

varmepumpe sommerhus

Er du på udkig efter den optimale varmekilde til dit sommerhus? Her kan du med fordel vælge en luft til luft varmepumpe, der er gået hen og blevet en populær varmeløsning til sommerhuse.

En luft til luft varmepumpe, som opvarmningskilde i et sommerhus, er en varmepumpe, der også kan bruges i almindelige boliger. Den ligner meget et airconditionanlæg og hiver varmen fra luften udenfor ind i huset.

Men hvorfor er en luft til luft varmepumpe en oplagt løsning for sommerhuset? Det er den, da det er en forholdsvis billig løsning, da denne varmepumpe ikke er særlig dyr sammenlignet med andre typer. Desuden kan varmepumpen sagtens anvendes i sommerhuse, hvor der ikke er trukket varmerør, eller hvor der ikke er radiatorer, hvilket altid er en fordel.

Sådan vælger du den rette luft til luft varmepumpe til dit sommerhus 

At vælge den rette luft til luft varmepumpe til dit sommerhus kan virke uoverskueligt og tidskrævende. Her finder du gode råd til, hvad du skal være opmærksom på og overveje, inden du investerer i en varmepumpe til sommerhuset.

Vælg en model, der er godkendt
godkendtDet er vigtigt, at du sørger for at vælge en godkendt varmepumpe. Det vil sige, at varmepumpen skal være godkendt af Sparenergi.dk. Dette sikrer, at varmepumpen fungerer optimalt i det nordiske klima.

Fungerer optimalt i koldere temperaturer
Endnu en ting, du skal sikre dig, er, at din valgte varmepumpe fungerer optimalt i koldere temperaturer. Det bliver ofte ret koldt om vinteren, hvorfor det er nødvendigt med en varmepumpe, der opvarmer sommerhuset i selv de kolde måneder.

Vær opmærksom på varmepumpens effektivitet
Du skal ydermere tage et kig på varmepumpens effektivitet, inden du investerer i en bestemt model. Her skal du tage et kig på SCOP-faktoren, hvor du kan se, hvad varmepumpens gennemsnitlige effektivitet på et år er.

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe?

energimærkeEn luft til luft varmepumpe har en energimærkning helt ligesom din vaskemaskine, tørretumbler eller dit køleskab. Den bedste energimærkning er energiklasse D, hvorfor det anbefales, at du vælger en varmepumpe i denne energiklasse eller derover.

Hvor meget støjer varmepumpen?
Det er ligeledes vigtigt at være opmærksom på, hvor meget varmepumpen støjer – især den del, der befinder sig inde i selve huset. Her skal lydniveauet naturligvis være så lavt som muligt, da der ikke er nogen, der ønsker konstant at blive forstyrret af en varmepumpe.

Kan varmepumpen også bruges til nedkøling?
I dag kan du finde varmepumper, som også kan bruges til nedkøling – altså som en form for aircondition. Dette er en fordel for dig, der ønsker en model, som både kan fungere som opvarmning af dit sommerhus i de kolde måneder samt til nedkøling i de varme måneder.

Hvordan bliver luften sendt ud af varmepumpen?
De bedste varmepumper sørger for, at den opvarmede luft bliver sendt ned mod gulvet. Dette sikrer nemlig, at varmen bliver udnyttet på den mest optimale måde, end hvis den eksempelvis sendes opad.

Kan varmepumpen fjernstyres?
varmepumpe fjernbetjeningHvis du ønsker en varmepumpe i dit sommerhus, er det en fordel med en luft til luft varmepumpe, der kan fjernstyres. På den måde kan du nemlig tænde for varmepumpen på forhånd, inden du overhovedet ankommer i sommerhuset. Hvis der ikke er mulighed for at fjernstyre den valgte model, er det vigtigt, at den i sådan et tilfælde, kan forprogrammeres.

Hvis du sørger for at overveje disse faktorer inden køb, får du nemmere ved at vælge den rigtige luft til luft varmepumpe til dit sommerhus. Find flere gode råd samt fordele og ulemper ved luft til luft varmepumper i denne artikel fra Bolius.dk.

Må jeg selv montere en luft til luft varmepumpe i mit sommerhus? 

Hvis du har købt en varmepumpe, og nu skal have den installeret, må du rent faktisk selv gerne gøre det. Dog anbefales det, at du får hjælp af en professionel fagmand, der har styr på, hvordan en varmepumpe skal installeres.

Desuden kan du også med hjælp fra en fagmand få styr på, hvor stor den skal være. Dette afhænger nemlig af størrelsen på sommerhuset, hvor ofte sommerhuset bruges m.m. Når du skal finde frem til, hvem der skal hjælpe dig med at installere din varmepumpe, anbefales det af Energistyrelsen, at du gør brug af en VE-godkendt virksomhed. Dette kan du læse mere om hos Sparenergi.dk.


Hvilke love og regler gælder for varmepumper? 

lovgivningEr du på udkig efter en varmepumpe, eller har du lige investeret i en ny varmepumpe? Så kan det være, at du er forvirret omkring, hvilke love og regler, der gælder for varmepumper i dag.

I dette afsnit kan du læse mere om, hvor du kan finde mere om de love og regler, der gælder for de forskellige typer af varmepumper på markedet.

Når det kommer til luftbaserede varmepumper, kan du sagtens opsætte og installere disse uden en tilladelse fra din kommune.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du ønsker en jordvarmepumpe, skal du søge om tilladelse fra din kommune inden opsætning. Hvis du har hyret en montør til at hjælpe dig med opsætning, kan han/hun typisk hjælpe dig med at lave en ansøgning.

Vælger du en jordvarmepumpe, er det vigtigt, at den overholder kravene i Miljøministeriets bekendtgørelse. Du kan finde Bekendtgørelse om Jordvarmeanlæg her. Ved opsætning af en varmepumpe, skal du desuden sikre dig, at den overholder kravene om effekt, hvilket du kan læse mere om i Bygningsreglementet.

Du skal ydermere være opmærksom på, at et jordvarmeanlæg minimum skal kontrolleres en gang årligt af en fagmand. Du skal opbevare resultat i cirka fem år og skal kunne vise det til din kommune, hvis du bliver bedt om det.

Hvis du på et tidspunkt udskifter din varmeløsning fra en kilde til en anden, skal du give besked til BBR. Dette gælder for alle bopæle uanset, hvilken løsning du har valgt.

Hvis du ønsker at læse mere om love og regler for varmepumper, kan du tage et kig på denne artikel fra Bolius.dk.

Vad är en värmepump?

Värmepumpar är en teknisk anordning som används flitigt landet över i främst villor. Den dras nytta av för att värma upp hus genom att överföra värme från ett kallare område till en annan plats för att höja temperaturen.

Det finns ett flertal olika sorters värmepumpar att välja mellan, och några exempel är bergvärme- och jordvärmepump, luft-vattenvärmepump, luft-luftvärmepump samt frånluftsvärmepump. Vilken av modellerna som passar i ditt hus beror bland annat på din energiförbrukning, hur stort området är som ska värmas upp samt hur mycket du är villig att betala.

Hur fungerar en värmepump?

Solenergi går att hitta i både vattnet, marken och luften. Det som värmepumpen gör är att ta denna värme för att på så vis värma upp ett visst område. En värmepump består bland annat av en förångare, en kondensor, en kompressor samt en så kallad expansionsventil. Inom rör som dessa delar är kopplade till finner du ett köldmedium som värmepumpen drar nytta av på ett smidigt sätt tack vare att det inte kräver någon vidare värme för att kondenseras och förångas.

En värmepump gör susen för dig som har planer på att värma upp ditt hus eller ditt varmvatten. En stor fördel med dessa maskiner är just att de är en förnybar energikälla, och med en lång rad olika värmepumpar att välja mellan har du möjligheten att lägga vantarna på en modell som blir passande för just din boendesituation. Rådfråga gärna en expert för att ta reda på vad som blir lämpligt för dig.


Alt om installation, tilskud og håndværkerfradrag

Alt om installation, tilskud og håndværkerfradrag

Ønsker du en varmepumpe er det altid en fordel at vide mere om installation, tilskud og håndværkerfradrag. I dette afsnit kan du få en oversigt over disse tre faktorer samt finde ud af, hvor du kan finde frem til flere informationer.

Til at starte med gennemgår vi de forskellige tilskudsordninger og håndværkerfradrag, hvorefter vi til sidst giver dig et overblik over installationen af din varmepumpe.

Tilskud og håndværkerfradrag
Når du energirenoverer dit hus, er der flere muligheder i form af tilskud og fradrag. Du kan ligeledes få rådgivning, hvis du har brug for det.

Lige nu kan du rent faktisk få hjælp af to forskellige tilskudsordninger, der dækker hele landet. Disse kan være en fordel, da du har mulighed for at søge dem, hvis du vil skifte til en mere energi- og miljøvenlig varmekilde i dit hus.

håndværkerfradragFørst og fremmest kan du få tilskud til renovering, udskiftning af din varmekilde eller rådgivning fra energiselskaber. De fleste former for tiltag, der har noget at gøre med energiforbedringer, får en vis form for økonomisk støtte. Der er dog nogle tiltag, der ikke omfattes af tilskudsordningerne.

Den anden mulighed er håndværkerfradraget. Dette kan du bruge til at trække fagmandens løn fra i skat, når det kommer til klimatiltag og energiforbedringer og/eller renoveringer. Håndværkerfradraget er både gældende for ejerboliger, lejeboliger og sommerhuse.

Når det kommer til energirenovering, er fradraget 12.500 kroner pr. år i 2021 for en person. Dette ændrer sig fra år til år, hvorfor beløbet ikke er det samme. I 2019 har beløbet været på 12.200 kroner om året pr. person. Hvis I er flere voksne i husstanden, er fradraget naturligvis større. Husk at gemme dokumentationen for det udførte arbejde samt at indberette arbejdet til Skat.

Sommetider kan der også være andre former for tiltag og tilskud, som du kan søge. Det er derfor en fordel, hvis du henvender dig til din kommune eller dit energiselskab for at høre mere om, hvad de kan hjælpe dig med. Du skal blot huske at søge om tilskud, inden du starter dit projekt. Det er nemlig for sent at få rådgivning eller et tilskud, hvis du søger efter, du allerede er gået i gang. Du kan desuden gøre brug af tilskuddet fra energiselskaberne og håndværkerfradraget ved den samme opgave.

Hvordan søger jeg om tilskud?
Hvis du ønsker at søge om tilskud, kan du gøre det på flere måder. Du kan selv tage kontakt til et energiselskab efter eget valg. Det kan være en god idé at kontakte mere end et enkelt selskab for at lære mere om dine muligheder og deres tilskudsordninger.

Du kan altid prøve at spørge forskellige montører for at se, om de har nogle aftaler med et eller flere energiselskaber. Hvis dette er tilfældet, kan du gøre brug af den montørs aftale, som du vælger skal hjælpe dig med at opsætte din varmepumpe for dig.

Læs mere om de forskellige tilskudsordninger og fradrag hos Sparenergi.dk.

Installation af din varmepumpe
Hvis du har lyst, eller ønsker at spare penge, kan du selv installere din varmepumpe. Dette gælder for indedelen og for udedelen, som du kan sætte op på et vægbeslag eller et gulvstativ. (Du skal dog være opmærksom på, at det kun er gældende for luft til luft varmepumper.) 

Det anbefales, at du altid får en montør og en fagmand til at udføre opsætningen, monteringen og installationen af din luft til luft varmepumpe, hvis du er blot en smule i tvivl om, hvordan det skal gøres.

Hvis du, derimod, skal have installeret en jordvarmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, skal du have fat i en godkendt og autoriseret montør. Energistyrelsen anbefaler, at du vælger en VE-godkendt virksomhed. Her kan du finde listen over alle godkendte installatører. Når du hyrer en installatør eller montør til at foretage arbejdet for dig, kan du gøre brug af denne standardkontrakt.


Vedligeholdelse af varmepumpen

Vedligeholdelse af varmepumpen

Når først din varmepumpe er installeret, kræver det, at du selv passer, tjekker og vedligeholder den.

Hvis dit varmeanlæg indeholder over 1 kilo kølemiddel, skal den tjekkes af en autoriseret installatør minimum en gang om året. Der er dog også andre opgaver, som du selv kan klare løbende. Få svar på her, hvad du selv kan klare, og hvad der skal klares af en erfaren montør. Dette afsnit er baseret på gode råd fra en artikel fra Idenyt.dk og en artikel fra Sparenergi.dk.

Sådan vedligeholder du selv din varmepumpe

Som nævnt er der nogle opgaver, du selv kan foretage, når det kommer til at vedligeholde din varmepumpe. Dette skal klares regelmæssigt, da det mindsker sandsynligheden for, at du oplever problemer med din varmepumpe. Fordelen ved en varmepumpe er til gengæld også, at de ikke kræver megen vedligeholdelse.

Sørg for at rense indedelens filtre
I de fleste varmepumper er der placeret filtre i indedelen. Her passerer luften igennem, før den opvarmes. Det er derfor vigtigt, at disse filtre altid er helt rene. Det varierer, hvor ofte du skal rense disse filtre, da det kommer an på flere forskellige faktorer.

Hvis du eksempelvis har husdyr, en brændeovn eller børn, skal filtrene renses oftere (cirka et par gange om ugen), end hvis du hverken har børn, dyr eller en brændeovn (her skal filtrene typisk renses en gang hver anden uge).

Når du skal vaske filtrene, er det meget effektivt at putte dem direkte i opvaskemaskinen. Du kan også vælge at støvsuge dem eller putte dem i et brusebad eller et karbad. Du skal derfor sikre dig, at filtrene jævnligt bliver renset – og det er heldigvis en nem opgave, da du helt selv kan klare det.

Få tjekket din varmepumpe af en autoriseret montør

efterse varmepumpeEn varmepumpe, der benyttes til opvarmning af et hus, skal have et eftersyn minimum en gang om året. Dette eftersyn skal klares af en autoriseret montør. Ved eftersynet skal montøren bl.a.:

1. Efterse og rense indedelen. Hvis lamellerne er snavsede, skal de renses.

2. Rense og efterse udedelen.

3. Tjekke kølemidlet og eventuelt efterfylde det (dette gælder typisk kun for varmepumper, der ikke er monteret på den korrekte måde).

4. Tjek af varmepumpens ydelse. På den måde kan montøren hurtigt finde ud af, om varmepumpen arbejder optimalt.

5. Få montøren til at undersøge, om varmepumpens motor til indedelens blæser er nedslidt eller ødelagt. Dette er især fordelagtigt, hvis du oplever, at varmepumpen er begyndt at støje meget.

Hvad koster det at få et eftersyn af min varmepumpe?

Prisen på et eftersyn kan variere fra virksomhed til virksomhed. Dog er prisen typisk på omkring 1000 kroner inkl. moms, når du får foretaget dit første eftersyn. Hvis der er foretaget ekstra former for ydelser under tjekket, bliver det naturligvis dyrere. Hvis du får den samme montør til at komme år efter år for at foretage eftersynet, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre at få en billigere pris.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Forbrukerrådet 🇳🇴

Forbrukerrådet i Norge er en norsk forbrugerorganisation, der blev oprettet tilbage i 1953. Målet for organisationen er at øge forbrugernes indflydelse i samfundet samt give forbrugerne gode råd til valg af produkter i hjemmet. Derfor anmelder og tester Forbrukerrådet også forskellige produkter heriblandt varmepumper. Her har de testet og anmeldt de to varmepumper Mitsubishi Kirigamine FH50 og Mitsubishi Electric FH25, der begge har fået gode anmeldelser. Du kan tage et kig på de to anmeldelser her.

Sparenergi.dk 🇩🇰

Hos den danske energistyrelse Sparenergi.dk kan der findes artikler, information og gode råd om alt lige fra elforbrug til varmeforbrug og energiløsninger i hjemmet og på arbejdspladsen. Sparenergi.dk tester og anmelder også produkter såsom varmepumper. I denne omgang har de anmeldt de fem varmepumper Metrotherm Metroair I 16kW Udedel, Metrotherm Metroair I 20 kW Udedel, Bosch Compress 7000i AW 17 kW Udedel, Metrotherm Metroair I 8kW Udedel og Bosch Compress 7001i LWMF 12. Læs anmeldelserne af de forskellige varmepumper her.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐

Denne varmepumpe test er baseret på både ekspertanmeldelser og anmeldelser fra forbrugerne. Vær opmærksom på, at der også er nogle produkter, der ikke findes nogle anmeldelser af.

Hos en af varmepumperne har vi gjort brug af en forhandler, hvor forbrugerne har anmeldt og testet modellen. Denne side er Bauhaus.se, der forhandler et hav af forskellige produkter. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne af varmepumpen, kan der nedenfor findes links til de brugeranmeldelser, der er taget med i denne artikel.


Læs også om: 

De bedste affugtere ifølge eksperterne

De bedste aircondition i test


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Andersen Electric Apollo 12000

Andersen Electric Apollo 12000
Apollo 12000 fra Andersen Electric er en intelligent varmepumpe af høj kvalitet. Den kan både opvarme og afkøle store rum, og den gør det helt støjsvagt og energieffektivt.

Multifunktionel løsning

Apollo 12000 er en alsidig varmepumpe til brug i hjemmet eller sommerhuset. Den kan både anvendes til primært og supplerende brug.  

Varmepumpen består af en indendørs og en udendørs del. Udedelen er særligt udviklet til vores nordiske klima på helt ned til -25°C. For at undgå frostskade har varmepumpen antifrost-funktion. Varmepumpen kommer også med affugtnings- og autofunktion. Integreret i modellen er HD-filtre, som renser luften for uønskede støvpartikler. 

Apollo 12000 er den mellemste størrelse af Apollo-seriens luft-luft-varmepumpe. Den kan opvarme et rum på op til 85 m2, og på varme dage kan du få glæde af dens afkølingsfunktion. Apollo 12000 har miljøvenligt R32-kølemiddel.

Fjernstyring via app

Varmepumpen kan kontrolleres via en fjernbetjening med LCD-display. Der er også mulighed for at fjernstyre den via en app, hvis du tilkøber WiFi-modul. Via appen kan du kontrollere varmepumpen, uanset hvor du befinder dig i verden, hvis bare du har Wi-Fi-adgang. 

Appen er brugervenlig og gratis at hente. Den er kompatibel med iPhone og Android.

Energieffektivt og støjsvagt design

Det danske brand Andersen Electric sætter en dyd i energibesparende produkter. Apollo 12000 er ingen undtagelse. Denne model er en energirigtig løsning med integreret inverter-teknologi og energimærkning C og B for køl. Den har en god SCOP- og SEER-værdi på 4,1 og 7,0.

Komfort er også en kerneværdi hos Andersen Electric, og komforten er udtalt ved denne varmepumpe. Både hvad angår dens funktionalitet og lydniveau. Indedelens lydniveau er på blot 41 decibel, og det er favorabelt for en varmepumpe.

Fordele

 • Klarer temperaturer ned til -25 grader C
 • Har affugtning og autofunktion
 • Styring via fjernbetjening eller app
 • Antifreeze-funktion
 • Energibesparende, lavt støjniveau
Ulemper

 • Er ikke velegnet til meget store hjem

Andersen Electric Apollo 12000 vs. markedet

Med Apollo 12000 fra Andersen Electric får du en alsidig varmepumpe, der kan varme, køle og affugte uden at støje. Varmepumpen har både en inde- og udedel, og den kan fjernstyres fra hele verden. Dens alsidighed har været med til at gøre Apollo 12000 mere populær blandt forbrugere end lignende produkter. Hos Frishop.dk er den en bestseller, og det skyldes uden tvivl dens høje værdi for pengene. 

Modellen er den billigste i denne oversigt.

Specifikationer ved Andersen Electric Apollo 12000:
🔴 Energiklasse – varme: A+
🔴 Energiklasse – køl: A++
🔴 Køleeffekt: 3,5 kW
🔴 Varmeeffekt: 4,2 kW
🔴 Lydniveau – inde: 41 dB
🔴 Lydniveau – ude: 56 dB

Mål og vægt for Andersen Electric Apollo 12000:
Højde på indedel: 28,5 cm
Bredde på indedel: 80,5 cm
Dybde af indedel: 19,4 cm
Vægt af indedel: 9,1 kg
Højde på udedel: 55 cm
Bredde på udedel: 85,5 cm
Dybde af udedel: 28,5 cm
Vægt af udedel: 22,8 kg


VAILLANT flexoCOMPACT VWF 82/4 Indedel

Komplet varmeløsning til boligen

VAILLANT flexoCOMPACT VWF 82:4 Indedel
Med VAILLANT flexoCOMPACT VWF 82/4 Indedel får man en varmepumpe, hvor man har mulighed for at udnytte jordens energi til opvarmning af ens bolig og brugsvand. Varmepumpen kan tilpasses til de fleste behov for produktion af varmt vand og opvarmning.

Komplet varmeløsning til bolig og brugsvand

Derudover er VAILLANT flexoCOMPACT VWF 82/4 Indedel fremstillet på en måde, så den passer ind overalt og samtidigt er klar til udvidelse. Den er forholdsvis fleksibel og kan bruges i stort set alle bygninger. Installation og montering af varmepumpen kan derfor stort set ske, hvor man ønsker det.

Varmepumpens lydniveau er yderligere på blot 45 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Energivenlig varmepumpe med stor integreret varmtvandsbeholder 

VAILLANT flexoCOMPACT VWF 82/4 Indedel er forsynet med en integreret varmtvandsbeholder med en kapacitet på 171 liter. Varmtvandsbeholderen kan bruges med en energikilde 8 kW unit.

Det er ligeledes en energibesparende jordvarmepumpe, der er placeret i energiklasse A. Det betyder, at den ikke forbruger meget energi på et år, hvilket både er en fordel for pengepungen og miljøet.

Stilrent design 

VAILLANT flexoCOMPACT VWF 82/4 Indedel er produceret i et stilrent design, der vil passe ind i de fleste hjem. I og med at varmepumpen skal placeres indenfor, er det altid en fordel med et design, der ikke forstyrrer indretningen i hjemmet for meget. Varmepumpen optager desuden ikke meget plads, og der er mulighed for at åbne lågen både i venstre eller højre side.

Hvis man har behov for det, giver VAILLANT flexoCOMPACT VWF 82/4 Indedel ydermere mulighed for en online styring via enten tablet eller smartphone. Man skal blot downloade en gratis app på sin enhed, og herefter kan man betjene varmepumpen på denne måde.

Fordele

 • Har indbygger varmtvandsbeholder
 • Kan blive inddelt i to dele, hvilket gør den nem at transportere og samle igen
 • Passer ind alle steder og er klar til udvidelse
 • Ligger i energiklasse A++
Ulemper

 • Forbruger lidt mere energi end andre lignende modeller

Specifikationer ved VAILLANT flexoCOMPACT VWF 82/4 Indedel:
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Lydniveau – ude: 45 dB
🔴 Varmtvandsbeholder: 171 liter

Mål og vægt for VAILLANT flexoCOMPACT VWF 82/4 Indedel:
Højde: 177 cm.
Bredde: 59,5 cm.
Dybde: 65 cm.
Vægt: 227 kg.

Her kan du se en præsentationsvideo af VAILLANT flexoCOMPACT. Videoen er produceret af VaillantDanmark: 


Bosch Compress 7000i AW 17 kW Udedel

 

Bosch Compress 7000i AW 17 kW Udedel

.
Bosch Compress 7000i AW 17 kW Udedel er blevet testet og anmeldt af den danske energistyrelse Sparenergi.dk. Eksperterne er begejstrede for varmepumpen, som de har kåret som topscorer i deres test af varmepumper.

Energieffektiv og alsidig varmepumpe 

Bosch Compress 7000i AW 17 kW Udedel er en luft til vand varmepumpe, der sørger for en energieffektiv varmeløsning til hjemmet. Denne varmepumpe anvender luftens termiske egenskaber til at opvarme ens hjem.

Varmepumpen er desuden placeret i energiklasse B, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Derudover er Bosch Compress 7000i AW 17 kW Udedel en alsidig model, der både kan bruges i nybyggeri og ældre huse. Den kan derfor bruges som opvarmning uanset, hvad man bor i.

Nem betjening 

Med Bosch Compress 7000i AW 17 kW Udedel får man en varmepumpe, der er nem at betjene. Her skal man ikke sørge for at fylde brænde eller olie i for at få varme i hjemmet. Man skal blot trykke på en enkelt knap for at starte varmepumpen, hvorefter man kan se frem til en opvarmet bolig.

Man kan desuden selv vælge, om man ønsker, at varmepumpen skal bruges til opvarmning eller nedkøling, da den kan benyttes til begge dele. Dette er en fordel i de varmere sommermåneder samt i de koldere vintermåneder.

Da der ikke skal fyldes noget brændbart i varmepumpen, slipper man desuden for udledning af skadelige stoffer og bakterier.

Tilpasser sig efter den enkeltes behov 

Ved køb af Bosch Compress 7000i AW 17 kW Udedel får man en varmepumpe, der tilpasser sig efter den enkeltes behov. Dette sparer ikke mindst på elforbruget, men optimerer også varmepumpens SCOP-værdi. Der er derfor mulighed for at regulere på varmepumpens opvarmning eller nedkøling, hvis dette ønskes.

Endvidere er Bosch Compress 7000i AW 17 kW Udedel udstyret med en innovativ teknologi, der gør, at varmepumpen arbejder meget lydløst i alle former for vejr. Varmepumpens ventilator er nemlig placeret over jorden, så det ikke har nogen betydning, hvis det eksempelvis sner eller regner en del.

Lydniveauet er desuden på 55 dB, hvorfor den ikke forstyrrer hele hjemmet, da den ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Fordele

 • Styres ved hjælp af appen
 • Ligger i energiklasse A+++
 • Er en af de mest effektive modeller på markedet
Ulemper

 • Har et højere støjniveau end lignende modeller

Specifikationer ved Bosch Compress 7000i AW 17 kW Udedel:
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Energiklasse – køl: A
🔴 Lydniveau – ude: 55 dB

Mål og vægt for Bosch Compress 7000i AW 17 kW Udedel:
Højde på indedel: 70 cm.
Bredde på indedel: 48,5 cm.
Dybde på indedel: 38,6 cm.
Vægt på indedel: 35 kg.
Højde på udedel: 168 cm.
Bredde på udedel: 120 cm.
Dybde på udedel: 58 cm.
Vægt på udedel: 132 kg.

Her kan du se en præsentationsvideo af Bosch Compress 7000i AW 17 kW. Videoen er produceret af Bosch: 


Bosch Compress 7001i LWMF 12

 

Bosch Compress 7001i LWMF 12

Bosch Compress 7001i LWMF 12 er blevet testet og anmeldt af den danske energistyrelse Sparenergi.dk. Her er varmepumpen kåret som testvinder, da den er forsynet med flere gode funktioner.

Stor og energibesparende jordvarmepumpe 

Bosch Compress 7001i LWMF 12 er en energivenlig jordvarmepumpe, der sørger for at ens varmebehov tilpasses pumpens varmeafgivelse. Den er isoleret effektivt, hvilket reducerer tab af varme og herved sikrer en større energibesparelse. Energimærkningen er på A, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover er Bosch Compress 7001i LWMF 12 en stor varmepumpe med en integreret 180-liters syrefast rustfri varmtvandsbeholder. Selv ved kolde temperaturer arbejder modellen optimalt. Varmepumpen kommer desuden med behovsstyring, hvor den trinløst tilpasser sin ydelse til varmebehovet i boligen. Dette øger ikke mindst energieffektiviteten, men også selve varmepumpens levetid.

Med touchskærm på fronten 

Bosch Compress 7001i LWMF 12 er fremstillet i et stilrent og tidløst design med en touchskærm på fronten. Her har man mulighed for at justere temperaturen samt varmepumpens andre funktioner. Det er også på skærmen, at man kan få et overblik over modellens data og status.

Endvidere er man med Bosch Compress 7001i LWMF 12 sikret rent vand på grund af den rustfri beholder samt anti-legionella-programmet. Der er ydermere mulighed for at anvende modellen sammen med flere andre opvarmningssystemer af både ældre og nyere dato.

Lydsvag model med app 

Ved køb af Bosch Compress 7001i LWMF 12 får man en varmepumpe, der er forholdsvis lydsvag. Dens lydniveau er nemlig på blot 41 dB, hvorfor den ikke larmer meget ved brug. Dette er blandt andet muligt på grund af varmepumpens isolerede kølekreds-/boks. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch Compress 7001i LWMF 12 med nyere teknologi, der ikke findes hos alle jordvarmepumper på markedet. Man har nemlig mulighed for at downloade en app på ens smartphone til betjening af varmepumpen.

Fordele

 • Har integreret 180 liters varmtvandsbeholder
 • Ligger i energiklasse A+++
 • Varmepumpeenheden er delelig
 • Har et stort touch display på 12 cm
Ulemper

 • Har et højere støjniveau end lignende modeller

Specifikationer ved Bosch Compress 7001i LWMF 12:
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Lydniveau – ude: 41 dB
🔴 Årligt energiforbrug: 5606 kWh

Mål og vægt for Bosch Compress 7001i LWMF 12:
Højde: 178 cm.
Bredde: 60 cm.
Dybde: 61 cm.
Vægt: 235 kg.

Her kan du se en præsentationsvideo af Bosch Compress 7001i LWMF 12. Videoen er produceret af Bosch: 


Daikin Siesta C35-R

Daikin C35-R

Siesta C35-R fra Daikin er et premium-valg af en varmepumpe. Her er kvalitet og komfort i højsædet, og du får en miljøvenlig og moderne løsning.

Minimal miljøpåvirkning

Siesta C35-R luft-luft-varmepumpe fra Daikin kan opvarme store områder på op til 160 m2. Både lodrette og vandrette luftstrømme fra varmepumpen sørger for varme i alle hjørner.

Varmepumpen er udviklet med en enestående teknologi, som består af en sensor, der kan registrere din fysiske tilstedeværelse. Når du opholder dig tæt på varmepumpen, vil den sørge for at blæse den kølige eller varme luft væk fra dig, så den ikke rammer dig direkte. Samtidig vil den helt automatisk skifte til en mere energibesparende tilstand. Omvendt sparer den på energien, når du ikke opholder dig i dens nærhed.

Siesta C35-R kommer med det miljøvenlige kølemiddel R32. Den har den højst mulige energiklasse på A for både varme og køl, og dens SCOP-værdi er på 5,1. Her får du altså på mange måder et produkt med en minimal miljøpåvirkning.

Behagelig atmosfære

Daikin har fokus på maksimal komfort i deres design af varmepumper, og det vil du også opleve med modellen her. Flash Streamer-teknologi sørger for at rense luften for skadelige partikler såsom vira og skimmel. Den fjerner ubehagelige lugte i rummet.

Varmepumpens støjsvage design er også med til at forbedre atmosfæren i rummet. Siesta C35-R er udviklet til at støje mindst muligt og har et inde-lydniveau på bare 39 decibel. Du vil nemt kunne føre en samtale og sove igennem om natten uden at føle dig forstyrret af denne varmepumpe.

Derfor bør du vælge Daikin Siesta C35-R
🌀 Populær blandt forbrugere
🌀 Lavt energiforbrug
🌀 Meget støjsvag
🌀 Flash Streamer renser luften
🌀 Sensor registrerer din tilstedeværelse

Daikin Siesta C35-R vs. markedet

Daikin Siesta C35-R er et anerkendt produkt blandt forbrugere. Den er blandt de bedst sælgende varmepumper hos Frishop.dk. Daikin har her benyttet spændende teknologi, som er unik for en varmepumpe som denne, og som gør den exceptionelt miljøvenlig og effektiv. Her kan vi blandt andet fremhæve sensoren til registrering af din tilstedeværelse i rummet.

Varmepumpen fra Daikin er også en af de første luft-luft-varmepumper med R32-kølemidlet. Det er kendt for at være mere skånsomt for miljøet end andre kølemidler på markedet.

Fordele

 • Ligger i den højeste energiklasse A+++ og har en SCOP-værdi på 5,1
 • Sensoren kan opfange dig, når du er tæt på
 • Spreder luftstrømmen både vertikalt og horisontalt
 • Har ”Flash Streamer” som renser luften for skadelige partikler
 • Har miljøvenligt kølemiddel R32
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Specifikationer ved Daikin Siesta C35-R:
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiklasse – køl: A
🔴 Samlet energiforbrug – varme: 0,99 kW
🔴 Samlet energiforbrug – køling: 0,83 kW
🔴 Køleeffekt: 4 kW
🔴 Varmeeffekt: 5,2 kW
🔴 Lydniveau – inde: 39 dB
🔴 Lydniveau – ude: 49 dB

Mål og vægt for Daikin Siesta C35-R:
 Højde på indedel: 29,4 cm
 Bredde på indedel: 81,1 cm
Dybde af indedel: 27,2 cm
Vægt af indedel: 10 kg
Højde på udedel: 55 cm
Bredde på udedel: 76,5 cm
Dybde af udedel: 28,5 cm
Vægt af udedel: 32 kg


LG Nordic Libero Plus 9

 

LG Nordic Libero Plus 9

 

LG Nordic Libero Plus 9 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Dog har vi stadig taget denne varmepumpe med i artiklen, da det er en effektiv og populær model.

Støjsvag og energivenlig varmepumpe 

Med LG Nordic Libero Plus 9 får man en forholdsvis energivenlig varmepumpe, der er placeret i energiklasse B. Når varmepumpen bruges til nedkøling, er den ligeledes energivenlig, da den her er placeret i energiklasse C.

Derudover får man en støjsvag varmepumpe med LG Nordic Libero Plus 9. Lydniveauet er på blot 19 dB fra indedelen og på 57 dB fra udedelen. Det betyder, at man ikke vil blive forstyrret inde i hjemmet ved brug af varmepumpen.

Velegnet til det nordiske klima 

LG Nordic Libero Plus 9 er fremstillet til at fungere i et nordisk klima med store temperaturforskelle. Modellen kan derfor både anvendes til opvarmning med en maksimal temperatur på 30 grader samt til nedkøling med en minimumstemperatur på 16 grader.

I og med at LG Nordic Libero Plus 9 er bygget til at fungere ved store temperaturforskelle, betyder det, at modellen kommer med en ekstra isoleret udedel samt en behovsstyret afrimning. Dette gør, at varmepumpen kan fungere uden problemer helt ned til minus 25 grader.

Alsidig varmepumpe med aircondition 

LG Nordic Libero Plus 9 er en alsidig varmepumpe, der kan anvendes et hav af steder. Den kan både bruges i ens private hjem, i et sommerhus, på et hotel, i en restaurant eller i et butikslokale. Det betyder, at man kan bruge den lige der, hvor man ønsker.

Udover at være med til at opvarme hjemmet ved koldere temperaturer, er der ligeledes mulighed for at benytte LG Nordic Libero Plus 9 til aircondition. Dette er en fordel, hvis man har brug for nedkøling indenfor i de varmere sommermåneder.

Specifikationer ved LG Nordic Libero Plus 9:
🔴 Energiklasse: B
🔴 Energiklasse – køl: C
🔴 Energiforbrug (årligt) – varme: 1120 kWh/år
🔴 Energiforbrug (årligt) – køling: 135 kWh/år
🔴 Køleeffekt: 2,5 kW
🔴 Varmeeffekt: 2,8 kW
🔴 Lydniveau – inde: 19 dB
🔴 Lydniveau – ude: 57 dB

Mål og vægt for LG Nordic Libero Plus 9:
Højde på indedel: 28,5 cm.
Bredde på indedel: 88,5 cm.
Dybde på indedel: 21 cm.
Vægt på indedel: 10 kg.
Højde på udedel: 54,5 cm.
Bredde på udedel: 77 cm.
Dybde på udedel: 28,8 cm.
Vægt på udedel: 32,3 kg.


Mitsubishi Kirigamine FH50 

Mitsubishi Kirigamine FH50

 

.Mitsubishi Kirigamine FH50 er blevet testet og anmeldt af det norske Forbrukerrådet. Eksperterne er begejstrede for denne varmepumpe, som de har kåret som testvinder. Varmepumpen er velegnet til et nordisk klima, hvor der er mulighed for større temperaturforskelle i de forskellige årstider.

Det betyder, at ens indeklima holdes godt og varmt på selv de koldere dage. Desuden kommer Mitsubishi Kirigamine FH50 med en I-save-funktion for en konstant temperatur på 10 grader.

Varmepumpe med lavt energiforbrug og lydniveau

Med Mitsubishi Kirigamine FH50 får man en luft til luft varmepumpe med et lavt energiforbrug.

Varmepumpen er nemlig placeret i den gode ende af energiskalaen, nemlig B. Hvis man ønsker at bruge modellen til nedkøling, er forbruget også lavt. Her er varmepumpen placeret i energiklasse A.

Derudover er Mitsubishi Kirigamine FH50 udstyret med et lavt lydniveau på 20 dB fra indedelen og 54 dB fra udedelen. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Varmepumpe med Hyper Heating og Plasma Quadfilter 

Mitsubishi Kirigamine FH50 er forsynet med en avanceret teknologi, der justerer effekten afhængig af husets behov for varme. Med Hyper Heating-varmeteknikken fortsætter varmepumpen med at opvarme huset, hvis udetemperaturen går under helt ned til minus 15 grader.

Udover varmepumpens avancerede varmeteknologi kommer Mitsubishi Kirigamine FH50 også med et Plasma Quadfilter, der effektivt renser luften i hjemmet for støv og partikler. Luftstrømmen kan desuden dirigeres via Double Flap-systemet efter ønske.

Sidst men ikke mindst kan hjemmets stueetage og øverste etage opvarmes på samme tid, hvis der er brug for det takket være Double Flap-systemet.

Med praktisk sensor 

Mitsubishi Kirigamine FH50 kommer med en Human Sensor, der giver forbrugeren kontrol over varmepumpens forskellige funktioner. Sensoren tilpasser sig efter brugeren og sørger for, at varmen bliver ført direkte hen til en, hvis der er brug for det.

Sensoren er ydermere følsom nok til at skelne mellem mennesker og dyr. Hvis der ikke befinder sig nogen mennesker i rummet, er der mulighed for at indstille Mitsubishi Kirigamine FH50 til at hæve og sænke temperaturen et par grader. Dette er ikke mindst godt for indeklimaet, men også for energibesparelsen.

Specifikationer ved Mitsubishi Kirigamine FH50:
🔴 Energiklasse: B
🔴 Energiklasse – køl: A
🔴 Energiforbrug (årligt) – varme: 2006 kWh/år
🔴 Energiforbrug (årligt) – køling: 244 kWh/år
🔴 Køleeffekt: 5 kW
🔴 Varmeeffekt: 6 kW
🔴 Lydniveau – inde: 20 dB
🔴 Lydniveau – ude: 54 dB

Mål og vægt for Mitsubishi Kirigamine FH50:
Højde på indedel: 30,5 cm.
Bredde på indedel: 92,5 cm.
Dybde på indedel: 23,4 cm.
Vægt på indedel: 13,5 kg.
Højde på udedel: 55 cm.
Bredde på udedel: 88 cm.
Dybde på udedel: 28,5 cm.
Vægt på udedel: 55 kg.


Panasonic CZ25TKE

 

Panasonic CZ25TKE

.

 

Panasonic CZ25TKE er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær varmepumpe hos forbrugerne. Forbrugerne har nemlig givet modellen 4,5 ud af 5 stjerner hos forhandleren Bauhaus.se.

Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at Panasonic CZ25TKE er en god og funktionel varmepumpe. Til gengæld er brugerne mindre vilde med, at modellen ikke bliver leveret med nogle slanger.

God og funktionel varmepumpe med lavt støjniveau, ifølge brugerne 

Ifølge brugerne hos forhandleren Bauhaus.se er Panasonic CZ25TKE en ”god og funktionel varmepumpe”, der især er god til mindre huse eller sommerhuse.

En bruger forklarer eksempelvis, at Panasonic CZ25TKE er forsynet med en ”optimal varmeeffekt og et lavt støjniveau”. Dette er flere brugere enige i og beskriver derfor modellen som værende ”et godt køb for dem, der har brug for en luft til luft varmepumpe”.

Ingen af brugerne finder mange ulemper ved Panasonic CZ25TKE. Der nævnes blot, at det er ærgerligt, at der ikke medfølger nogen slanger ved køb af modellen.

Velegnet til et fritidshus eller sommerhus 

Med Panasonic CZ25TKE får man en effektiv varmepumpe med en høj ydeevne. Modellen har nemlig 10 % mere luftgennemstrømning i automatisk ventilatorindstilling sammenlignet med mange andre modeller.

På grund af den øgede mængde af luft er der mulighed for hurtigt, at få den temperatur man ønsker i huset.

Derudover er Panasonic CZ25TKE velegnet til et fritidshus eller sommerhus. Dette er blandt andet fordi, at varmepumpen kommer med en 8- og 10-graders-funktion, der gør, at man konstant kan holde huset på en behagelig temperatur.

Varmepumpen er forholdsvis energivenlig og er placeret i energiklasse C. Hvis den bruges til nedkøling, er den placeret i energiklasse B.

Mulighed for fjernstyring 

Hvis man ønsker det, er der mulighed for at få fjernstyring til sin Panasonic CZ25TKE varmepumpe. Med fjernstyring kan man indstille varmepumpen til at starte og slutte, når der er brug for det – også selvom man ikke er i huset.

Dette kan gøres med hjælp fra ens mobiltelefon, hvor man blandt andet kan skrue op og ned for varmen, hvis man ønsker det. På den måde er huset altid klart, når man ankommer, hvilket især er optimalt i et sommerhus.

Endvidere er Panasonic CZ25TKE forholdsvis støjsvag med et lydniveau på 21 dB fra indedelen og et lydniveau på 46 dB fra udedelen. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Fordele

 • R32 kølemiddel
 • Har hytte-funktion
 • Har automatisk afrimning af den indre og din ydre del
 • Har indbygget timer i fjernbetjeningen
 • Styres ved hjælp af den trådløse fjernbetjening
Ulemper

 • Er støjende, når den er sat på de højere indstillinger

Specifikationer ved Panasonic CZ25TKE:
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiklasse – køl: B
🔴 Energiforbrug (årligt) – varme: 956 kWh/år
🔴 Energiforbrug (årligt) – køling: 133 kWh/år
🔴 Køleeffekt: 2,5 kW
🔴 Varmeeffekt: 3,4 kW
🔴 Lydniveau – inde: 21 dB
🔴 Lydniveau – ude: 46 dB

Mål og vægt for Panasonic CZ25TKE:
Højde på indedel: 29 cm.
Bredde på indedel: 85 cm.
Dybde på indedel: 19,9 cm.
Vægt på indedel: 8 kg.
Højde på udedel: 62,2 cm.
Bredde på udedel: 82,4 cm.
Dybde på udedel: 29,9 cm.
Vægt på udedel: 36 kg.

Her kan du se en præsentationsvideo af Panasonic CZ25TKE. Videoen er produceret af danske Novasolar:


Mitsubishi Electric FH25

 

Mitsubishi Electric FH25

 

Det norske Forbrukerrådet har testet og anmeldt Mitsubishi Electric FH25, som de er begejstrede for. Her har varmepumpen nemlig fået en god anmeldelse af eksperterne.

Mitsubishi Electric FH25 er en specialudviklet luft til luft varmepumpe, der er velegnet til de skandinaviske temperaturer.

Dette er varmepumpen på grund af dens kompressor med en høj ydeevne, der sikrer, at varmepumpens effektivitet ikke bliver påvirket af det kolde klima. Desuden har udedelen en varmeenhed, der sørger for, at varmepumpen fortsætter med at arbejde, selv hvis det er meget koldt udenfor.

Varmepumpe med Human Sensor

Mitsubishi Electric FH25 har en indedel, der kommer med en Human Sensor. Denne sensor måler, hvorhenne i rummet brugerne befinder sig, så man ikke får luft direkte i hovedet. Den kan dog også indstilles til at blæse luften der, hvor man er, hvis man ønsker det.

Derudover er indedelen forsynet med et filter, der sikrer, at luftens renses for bakterier og snavs. Dette er ikke mindst en fordel for allergikere, men det er også med til at sikre et bedre indeklima.

Varmepumpen har desuden en I-save-funktion, så der er mulighed for at indstille modellen til en konstant temperatur på 10 grader.

Varmepumpe til brug som aircondition 

Udover at benytte Mitsubishi Electric FH25 til varm luft, kan den også bruges som aircondition. Varmepumpen er nemlig lavet til nedkøling, som kan anvendes, når det er varmt udenfor og indenfor.

Endvidere kommer Mitsubishi Electric FH25 med dobbeltdelte vinger, der sørger for en god spredning af enten den kolde eller varme luft. Dette er især en fordel, hvis varmepumpen placeres ved en trappe, da luften herved spredes mere optimalt.

Nem betjening 

Ved køb af Mitsubishi Electric FH25 får man en varmepumpe, der er nem at betjene. Man kan blandt andet tilkøbe tilbehør, så man kan fjernstyre varmepumpen ved brug af en tablet eller en mobiltelefon.

Der er mulighed for at planlægge, hvordan varmepumpen skal bruges takket være den integrerede timer. Hvis man ønsker, at den skal starte og stoppe på et bestemt tidspunkt, kan dette forprogrammeres, hvilket er optimalt i eksempelvis et sommerhus.

Ved brug af Mitsubishi Electric FH25 bliver man desuden ikke forstyrret. Den har nemlig et lavt lydniveau på 20 dB fra indedelen og et lydniveau på 46 dB fra udedelen.

Sidst men ikke mindst er Mitsubishi Electric FH25 energivenlig, da den er placeret i energiklasse B. Når varmepumpen anvendes til nedkøling, har den ligeledes et lavt energiforbrug, da energiklassen her er A.

Specifikationer ved Mitsubishi Electric FH25:
🔴 Energiklasse: B
🔴 Energiklasse – køl: A
🔴 Energiforbrug (årligt) – varme: 819 kWh/år
🔴 Energiforbrug (årligt) – køling: 96 kWh/år
🔴 Køleeffekt: 2,5 kW
🔴 Varmeeffekt: 3,2 kW
🔴 Lydniveau – inde: 20 dB
🔴 Lydniveau – ude: 46 dB

Mål og vægt for Mitsubishi Electric FH25: 
Højde på indedel: 30,5 cm.
Bredde på indedel: 92,5 cm.
Dybde på indedel: 23,4 cm.
Vægt på indedel: 13,5 kg.
Højde på udedel: 55 cm.
Bredde på udedel: 80 cm.
Dybde på udedel: 28,5 cm.
Vægt på udedel: 37 kg.


FAQ

Hvor mange timer pr. dag bør en varmpumpe være tændt?
Hvor mange timer pr. dag en varmepumpe bør være tændt, afhænger af den enkelte models evne til at køle ned, såvel som temperaturen og luftfugtigheden i rummet. Dog bør en luftpumpe køre i 10 – 15 minutter, førend den slukker og holder en pause, hvorefter den selv tænder op igen.
Forbruger varmepumper meget strøm?
Varmepumper kræver strøm for at køre, men sammenlignet med mange andre maskiner, så er det en relativ lav mængde strøm. En moderne varmepumpe kan produceret tre til fire gange så meget energi i varme, som den forbruger i strøm, hvormed du altså får en del varme for dine penge.
Hvad er fordelene ved at have en varmepumpe?
Der er en hel del fordele ved at have en varmepumpe. For eksempel er varmepumper meget sikrere at bruge end varmekilder, som er drevet af forbrænding. Dertil er varmepumper også billigere at drive end varmekilder, som kører på olie eller gas, hvilket også er en rigtig god fordel.
Kan en varmepumpe varme et helt hus?
Én enkelt varmepumpe kan formentlig ikke opvarme hele dit hus, medmindre du bor i et mindre hjem, da de generelt er beregnet til enkle rum. Derfor kan det være nødvendigt at placere en varmepumpe i forskellige rum. Dog kan du få et varmepumpesystem, som kan opvarme hele dit hus.


 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme