Sovesofa Guide 2019 – Find de bedste sovesofaer her

0

I denne artikel gennemgår vi en række sovesofaer i forskellige størrelser og prisklasser.
I guiden kigger vi nærmere på en række lækre danskproduceret sovesofaer, og sammenligner dem med hvad du ellers kan få for samme pris.

Hvis du er på jagt efter et godt sovesofa tilbud, så tag et kig på de forskellige modeller vi har listet.

Denne sovesofa guide indeholder:

🔸 Gennemgang af en række gode sovesofaer
🔸 Gode råd når du skal købe ny sovesofa
🔸 Guide til bedre søvn


Recast Sovesofa – Dansk produceret kvalitets sovesofa til 2 personer

Bemærk: Recast sovesofaen er i øjeblikket på tilbud.

Her får du en 2 personers sovesofa i absolut højeste kvalitet, som samtidig kan fås for en overkommelig pris.
Dette er en stilren sovesofa som passer ind i de fleste danske hjem.

Også denne model er fra danske Innovation Living, som siden 1971 har produceret møbler i Danmark.
Sovesofaen er utrolig behagelig at sidde i og kan sagtens bruges som sofa i stuen, da både kvalitet og design gør at den er på niveau med selv meget dyrere designer sofaer.

Den er samtidig meget yderst behagelig at sove på, når den foldes ud som sovesofa. Dette skyldes at man også her har valgt at udstyre sovesofaen med pocket-fjedre, hvilket også er den type fjedre som de dyre luksus senge på markedet er udstyret med.

Pocket-fjederen er en fjeder der er svejset individuelt ind i en pose af nålefilt. Dette gør at alle fjedre arbejder individuelt og sikrer en optimal støtte til kroppen. Fjedrene er  samtidig inddelt i  forskellige komfortzoner, så kroppen får præcis den støtte den har brug for, alt efter hvilken position du ligger i.

recast sovesofa

Sådan ser sovesofaen ud når den er udfoldet.

En anden fordel er at denne sovesofa har et smart opbevaringsrum under madrassen, som giver mulighed for at opbevare diverse ting i den. Dette kan især være en stor fordel, hvis du bor i en lille lejlighed hvor alt ekstra plads er værdsat.

Sovesofaen kan foldes ud som en dobbeltseng og måler i 140×200, hvilket giver perfekt plads til 2 personer.

Du får altså en 2 personers sovesofa i højeste kvalitet, som samtidig fås til en rigtig god pris.

Fordele Recast sovesofaen:
🔵
Dansk produceret sovesofa
🔵 Stilrent og tidsløst design som passer til de fleste hjem
🔵 Nem at folde ud
🔵 Den har et opbevaringsrum under madrassen
🔵 Udstyret med pocket-fjedre, der giver fantastisk komfort

Du kan læse meget mere om Recast sovesofaen ved at klikke her.

Zeal Sovesofa – Stilrent og minimalistisk – Made in Denmark

Denne sovesofa er perfekt til dig, som ønsker en sovesofa som både kan bruges som almindelig sofa i stuen, og samtidig have muligheden for at lave den om til sovesofa.

Sofaen har et tidsløst og minimalistisk design, som gør at den passer godt ind i de fleste stuer. Zeal fylder mindre end en almindelig sofa, og er ideel hvis du ikke ønsker at sovesofaen skal fylde meget. Du kan altså både dække dit sofa og dit senge behov.

zeal sovesofa fra danske innovation

Udfoldet og klar til at sove på.

Sofaen har en længde på 70 x 200 cm, og er dermed et rigtig godt valg, hvis du ønsker en sovesofa til en person.

En af de store fordele ved Zeal sovesofaen er er udstyret med pocket-fjerdre, hvilket giver en høj komfort og en behagelig søvn.
Den type pocket-fjedre denne sovesofa er samme type som man finder i de dyre senge til + 10.000 kr.

Fordelen ved at have pocket-fjedre er at den de tilpasser sig din krops vægt og liggeposition, hvilket giver en komfortabel nattesøvn.

Langt de fleste sovesofaer på markedet er udstyret med skum-fjedre, hvilket langt fra giver samme behagelige søvn som pocket-fjedrene.

Produceret i Danmark
Noget af det unikke ved Zeal sovesofaen er at den både er dansk designet, men også håndlavet i Danmark. – Normalt når du køber en sovesofa i dette prisleje, vil du får en masseproduceret sovesofa fra Asien. – Men her får du altså en dansk produceret sovesofa, produceret hos virksomheden Innovation Living, der siden 1971 har produceret møbler i Danmark. – Virksomheden har flere gange har vundet international hæder og anerkendelse for sine produktioner.
Du er altså her sikker på en sovesofa som lever op til højeste kvalitetsstandard på markedet, og samtidig får du den til en overkommelig pris.

Designet er gennemtænkt, og ikke nok med at den er elegant og klassisk, men den er samtidig også nem og praktisk at folde ud, så du får optimal udnyttelse af din plads.

Du kan læse meget mere om Zeal sovesofaen ved at klikke her.


 


Ghia Sovesofa – Elegant dansk designet sovesofa

 Hvis du er på udkig efter en enkel og stilren sovesofa, så kunne Ghia måske være den rette løsning. Den har et skarpt og minimalistik design, som passer godt til mange danske hjem.

Sofaen kan nemt gøres til sovesofa, da den har fleksibel regulering af armlæn, der gør at du på ingen tid kan slå armlænene ned og dermed bruge den som sovesofa.

Den findes med 5 forskellige betræk.

Du kan se alle de forskellige betræk ved at klikke her.


Clubber Sovesofa – Dansk produceret sovesofa med chaiselong

clubber sovesofa

Hvis du er på udkig efter en sovesofa med chaiselong til en fornuftig pris, som samtidig er behageligt at både sidde i og sove i, så er denne model et rigtig godt bud.

Sovesofaen er produceret af den prisvindende danske møbelproducent Innovation Living. Madrassen er håndsyet i Danmark, hvilket sikrer dig at du får møbel i højeste kvalitet, der vil holde i mange år frem.
Der er virkelig stor forskel på denne sovesofa, hvis du sammenligner den med de sovesofaer du kan få mange steder, som er masseproduceret i Asien. Og selvom den er håndsyer i Danmark, fås den stadig til en ganske overkommelig pris, som du ellers ikke finder dansk produceret designermøbler til.

clubber billede af sovesofaen

Den passer perfekt som 2-personers sofa, og der kan den er også bred nok til at 2 personer kan sove på den, da den måler 115 x 210 cm.

Den har et tidsløst design og er en stilren sovesofa i rå krom. Du har mulighed for også at tilkøbe armlæn i valnøddetræ, hvilket gør den endnu mere elegant.

Fordele Clubber sovesofaen:
🔵 Dansk produceret håndsyet madras med kvalitets pocket-fjedre.
🔵 Har Chaiselong
🔵 Mulighed for tilkøbe flotte armlæn i valnøddetræ
🔵 Passer perfekt til gæsteværelset eller stuen

Du kan læse mere om Clubber sovesofaen her.


Dublexo – Håndsynet sovesofa med splitback system

Med denne sovesofa fra danske Innovation Living, får du virkelig en top kvalitets sofa, som både er fantastisk sidde i og samtidig rigtig god at sove i. Dette skyldes at den er udstyret med pocket-fjedre, som er samme type fjedre som bruges i de dyre kontinentalsenge.

De fleste sovesofaer der sælges i Danmark er masseproduceret i Asien og indeholder blot en skumkerne. – Her skiller sovesofaerne fra Innovation Living sig markant ud. Som nævnt er de både håndsyet i Danmark og indeholder det pocket-fjedre, som tilpasser sig din krops liggeposition og giver den støtte din krop har brug for til at opnå en fantastisk søvn.

Du får en sofa som du virkelig kan brede dig i, og samtidig kan den lynhurtigt laves om til en lille dobbeltseng. Den måler 115 x 210 cm.

Sofaen kan sagtens bruges som almindelig sofa, hvis du ønsker at have en sofa der nemt kan lave om til sovesofa på kort tid. Det unikke splitback system, gør at den klar som sovesofa på få sekunder.

Her kan du virkelig forvente en sovesofa i topkvalitet. I sig selv er det unikt at den er håndsyet i Danmark, hvilket stort set ingen andre sovesofaer i dette prisleje er. Så ikke nok med at du får en sovesofa til en overkommelig pris, du får også markedets absolut bedste kvalitet.

Fordele ved Dublexo sovesofaen:
🔵 Elegant tidsløst design- Håndsyet i Danmark
🔵 Udstyret med pocket-fjedre som støtter kroppen optimalt
🔵 Meget høj kvalitet til prisen

Du kan læse meget mere om sovesofaen ved at klikke her.


Supremax Deluxe Excess Lounger

Supremax sovesofaen er til dig der ønsker det bedste af det bedste. – Her får du et multifunktionelt kvalitetsmøbel der både er produceret og designet her i Danmark.

Sofaen har en bredde på 155 centimeter, hvilket gør at den egner både egner sig som sofa i stuen og som dobbeltseng.

Denne model er håndsyet i Danmark og produceret af den prisvindende virksomhed Innovation Living, og du er her sikker på at få en madras i højeste kvalitet som vil holde i rigtig mange år frem.

De fjedre som er installeret i madrassen hedder excess pocket-fjedre. Dette er en opgradering af almindelige pocket-fjedre, og giver en fantastisk søvn som ikke kan sammenlignes med andre sovesofaer på markedet.

Den måler 155 x 200, hvilket gør at der er rigeligt plads hvis den skal bruges som dobbeltseng. Hos Bedrenætter.dk kalder de denne sovesofa for “deres absolutte topmodel“.

Fordele Supremax Excess Lounger sovesofaen:
🔵 Måler 155 x 200 hvilket giver god plads både som dobbeltseng og som sofa
🔵 Håndsynet i Danmark
🔵 Unikke excess pocket-fjedre, som giver markedet mest komfortable sovesofa
🔵 Tidsløst klassisk design

Du kan læse meget mere om Supremax sovesofaen ved at klikke her.


Puzzle Wood Sovesofa – Dansk sovesofa i smart design

Går du efter stilrene og funktionelle møbler i et karakteristisk, enkelt design, er Puzzle Wood sovesofa lige sagen. Med sit åbne ryglæn og valgfri farve og tekstilvalg, får du en både opsigtsvækkende og alligevel neutral sofa, ingen vil mistænke for at kunne blive til en helt lille dobbeltseng med et par enkelte snuptag.

Transformationen er let at foretage, fordi ryglæn og sæde på sofaen passer sammen som to puslespilsbrikker. Derved lukkes hullet i ryglænet, så sofaen bliver til en stor, plan flade, hvor alt hvad du skal gøre, bare er at komme et stræklagen på og så redde op.

Som hentet ud af 1950’ernepuzzle_sofa_wood

Designmæssigt er Puzzle Wood sovesofa som hentet ud af 1950’ernes populære møbeldesign. Det er ikke til at se, at den ikke skulle være designet af Børge Mogensen, Hans Wegner eller en af de andre store danske designikoner fra den tid.

Samtidig er sovesofaen funktionel, fordi der er masser af opbevaringsplads i den til dyner, puder og lagen. Det gør sofaen ideel som seng i børne- eller teenagerværelset, da den netop kan fungere som både seng om natten og sofa om dagen.

Fordele Puzzle Wood sovesofaen:
🔵 Let konvertering med puslespils-system
🔵 Behagelig liggekomfort med madras med pocket-fjedre
🔵 Fås i mange forskellige farve- og tekstilkombinationer

Du kan læse meget mere om Puzzle Wood sovesofaen her.


Debonair Sovesofa – Minimalistisk sovesofa i klassisk dansk design

Debonair sovesofa ligner med sit minimalistiske design også en møbelklassiker fra dansk møbeldesigns guldalder. Designet er skarpt og funktionelt, hvilket gør sovesofaen helt tidløs. Den passer lige så godt ind i gamle som nye møbler og til unge som ældre.

Der er kælet for detaljerne. Madrassen er håndsyet, fås i to forskellige farver og er udstyret med moderne pocket-fjedre, der giver en behagelig liggekomfort, uden at sofaen bliver for blød at sidde i. Du kan også vælge mellem en række specialtekstiler, hvis du ønsker at tilpasse sofaen yderligere til dine eksisterende møbler.

Størrelsesmæssigt bliver sengen til en halvandenmands- eller lille dobbeltseng, når den er slået ud. Med en bredde på 130 cm er der plads nok til, at to personer kan overnatte på sovesofaen en enkelt nat eller to, ligesom den bliver til en dejlig bred seng, hvis du eller dine børn skal ligge alene i den.

Dyne, puder og lagen kan opbevares i bunden af sovesofaen. Det gør den til den perfekte løsning til børneværelset eller det lille gæsteværelse, der også skal bruges til andre ting, når I ikke har gæster.

Fordele ved Debonair sovesofaen:
🔵 Minimalistisk, klassisk og tidløst design
🔵 Anvender pocket-fjedre som en rigtig seng
🔵 Fås i to farver med mulighed for forskellige specialtekstiler

Læs meget mere om Debonair sovesofaen her.


Cubed 140 Deluxe – Rummelig halvandenmandsseng forklædt som sofa

Cubed-navnet er ganske velvalgt til denne sofa. Det kubistiske design giver sofaen en meget stor rummelighed og et særdeles robust udseende. Det signalerer soliditet og styrke.

Rummeligheden giver masser af plads til dyner, puder og lagen, ligesom der også er rigelig med plads til at opbevare andre ting i basen på denne sovesofa. Den er udstyret med behagelige Bonell-fjedre, der giver dig nøjagtig samme sovekomfort som en rigtig seng. Er du ikke tilfreds med liggekomforten, er der 30 dages fuld returret.

Slået ud bliver sovesofaen til en halvandenmandsseng på 140 cm i bredden – eller en rigtig behagelig seng til en enkelt person. Her er masser af plads til at bredde sig – også hvis I er to.

cubed_140_deluxe_sovesofaSofaen fås i fire forskellige kombinationer af farver og tekstil, samt i en række specialfarver. Det gør det nemt at få sofaen til at passe ind, uanset om du selv skal bruge den i din lille lejlighed, den skal stå i børne- eller teenageværelset eller den skal bruges som gæsteseng.

Fordele Cubed 140 Deluxe:
🔵 Halvandenmandsseng i fuld bredde
🔵 Bonell-fjedre giver bedre sovekomfort
🔵 Masser af opbevaringsplads

Læs meget mere om Cubed Deluxe sovesofaen her.


Splitback Frej Sovesofa – En moderne og stilfuld møbelklassiker

Splitback Frej giver med sine flotte armlæn i træ et look som en dansk møbelklassiker fra 1950’erne og byder på en farvepalet, der tæller 7 standardfarver med stor divergens. Det gør den let at passe ind både i stuen, drenge- eller pigeværelset eller som gæsteseng i et af husets værelser. Er det ikke nok, kan du vælge mellem en masse forskellige specialtekstiler eller farver mod en noget længere leveringstid og et tillæg i prisen.

Splitback Frej gemmer på en behagelig enkeltmandsseng eller meget lille dobbeltseng med en samlet bredde på 115 cm, når den er slået ud. Madrassen anvender pocket-fjedre ligesom en rigtig seng og giver derfor helt samme liggekomfort som denne. Ryglænet kan lægges ned i to sektioner. Derved kan det også fungere som en form for chaiselong, hvis du kun lægger ryglænet ned i den ene side.splitback_frej_liggepostion

Som en ekstra smart design-detalje, kan du tilkøbe stolen Eik. Den kan ligesom Frej lægges ned, så den kan indgå som en chaiselong-del til sovesofaen. Det giver virkelig mange forskellige kombinationsmuligheder, ligesom du med flere Eik-stole og Frej-sovesofaen kan skabe en virkelig stor dobbeltseng.

Fordele ved Splitback Frej sovesofaen:
🔵
115 cm bred seng med pocketfejdre
🔵 Fås i 7 standardfarver og mange specialfarver og -tekstiler
🔵 Kan kombineres med Eik-stolen på et utal af måder

Du kan læse meget mere om Splitback Frej sovesofaen ved at klikke her.


Idun Sovesofa – Sovesofa med fokus på æstetik og funktionalitet

Med Idun får du en virkelig flot sofa i et stilrent og æstetisk design, der ikke lige umiddelbart afslører, at her er tale om en sovesofa i luksusklassen. Madrassen er nemlig udstyret med pocket-fjedre af samme type, som du finder i de fleste moderne senge.

Slået ud bliver sengen på 140 cm, hvilket er rigelig plads til, at der kan overnatte to personer på sofaen og en enkelt person kan ligge helt majestætisk i sengen. Det gør den ideel til den lille lejlighed, hvor forældrene er henvist til at sove i stuen, til teenageværelse hvor kæresten også overnatter eller til brug i husets gæsteværelse.

idun_sovesofa_i_funktionSofaen kan fås i to forskellige standardstoffer og -farver, samt i 28 forskellige kombinationer af specialstoffer og farver. Sidstnævnte koster ekstra og forlænger leveringstiden med op til 14 uger.

Fordele ved Idun sovesofaen:
🔵 Halvandenmandsseng på 140 cm med
🔵 pocketfjedre
🔵 Fås i flere farve- og stofkombinationer
🔵 30 dages fuld returret

Læs mere om Idun sovesofaen ved at klikke her.


Long Horn Sovesofa – Robust sovesofa med Excess Pocket-fjedre

Long Horn sovesofaen virker lige så robust som det amerikanske Long Horn-kvæg, den er opkaldt efter. Sofaen er stor og meget kubistisk i sit design og slået ud, giver den hele 140 cm at brede sig på. Rigeligt til 2 personer og virkelig luksuriøst til en enkelt.

Det som adskiller Long Horn sovesofaen fra andre sovesofaer i den lidt dyrere prisklasse, er brugen af de såkaldte Excess Pocket-fjedre. Det er luksusudgaven af de almindelige pocket-fjedre, som du kender fra moderne senge. Det gør Long Horn mindst lige så behagelig at overnatte i, som var det en ”rigtig” seng.

Til Long Horn sovesofaen kan du også købe en eller flere stole. De kan lige som sovesofaen lægges ned, så stolen kan bruges som chaiselong til sofaen. Du kan også bruge to eller flere Long Horn stole til at skabe en virkelig stor dobbeltseng. Stolen kan bestilles sammen med sofaen, så du kan få dem i samme farve.

long_horn_soveklar_sovesofaBåde stol og sofa fås i en række forskellige standardfarver og -tekstiler, ligesom der kan tilkøbes specialtekstiler og -farver mod betaling af merpris. Ønsker du en af specialudgiverne, forlænges leveringstiden med 10 til 14 uger.

Fordele ved Longhorn sovesofaen:
🔵 Halvandenmandsseng på 140 cm
🔵 Ekstra luksuriøse Excess Pocket-fjerdre
🔵 Kan kombineres med Long Horn-stol

Læs meget mere om Long Horn sovesofaen ved at klikke her.


Trym Sovesofa – Elegant sovesofa i enkelt og ligetil design

Sovesofaen Trym er næsten helt minimalistisk i sit enkle design. En bund med en vange med to ben i hver ende af sofaen og et sænket ryglæn med to store puder og ingen armlæn. Det bliver ikke mere enkelt og ligetil.

Designet gør samtidig udfoldningen af sovesofaen til en let øvelse, der ikke indebærer tunge løft. For ryglæn og sæde er adskilt, så det er let for selv et barn at slå sovesofaen ud. Fjern puderne, vip sædet op og slå benene ud. Vip derefter ryglænet op på plads. Så har du en sovesofa i fuld halvandenmandssengs bredde på 140 cm.

Selve madrassen er udstyret med pocket-fjedre, hvilket gør det til en noget mere behagelig oplevelse at overnatte på en Trym sovesofa end en af de mere traditionelle former for sovesofaer, der står i mange danske hjem. Pocket-fjedrene er nemlig helt de samme, som dem der bruges i moderne madrasser til senge. Så du ligger lige så godt på denne sovesofa som i en almindelig seng.Trym Sovesofa liggeklar

Trym sovesofa sælges med 30 dages fri returret og gratis levering. Qua sit stilrene design er den nem at passe ind overalt, uanset om den skal stå i stuen, i børneværelset eller gemmes væk på et gæsteværelse. Det sidste er næsten synd.

Fordele ved Trym sovesofaen:
🔵 Enkelt design gør det nemt af passe den ind overalt
🔵 Let at folde ud uden tunge løft
🔵 140 cm bred med pocket-fjedre i madrassen

Læs meget mere om Trym sovesofaen her.


Noir Sovestol – En anderledes løsning på en god nattesøvn

Noir er i sandhed en anderledes og meget funktionel stol med en række forskellige muligheder. En af den er, at du kan sove i den. Eller rettere folde stolens sæde og ryglæn ud, lægge den på gulvet og bruge den som madras. Tilsvarende kan du bruge stolens hynder og pude som henholdsvis dyne og hovedpude. Tilsæt selv stræklagen og sengebetræk, og du har en nem og praktisk enkeltmandsseng på nul komma fem.

Men stolen gemmer på flere overraskelser, der dog kræver nogle tilkøb. Således kan du tilkøbe en eller to bordplader, der kan sættes på spidsen af hvert armlæn eller på siderne af ryglænet. Bordpladerne kan også fås med indbygget trådløs mobiloplader. Tilsvarende kan du også tilkøbe en eller flere lamper til stolen, der kan sættes på ryglænet eller armlænet efter behov. Lamperne minder om gammeldags arkitektlamper, der stilmæssigt passer perfekt til stolen.

Stolen er den perfekte løsning til børne- eller teenageværelset eller til kollegielejligheden, hvor netop sengen oftest optager alt for mange af de forholdsvis få kvadratmeter, det unge menneske har noir-sovestol-liggeklartil sin rådighed. Stolen kan også sagtens bruges som gæsteseng eller til dig, der bor småt og spartansk.

Eneste ulempe ved sovestolen er kvaliteten af madrassen. Her er tale om en madras med en kerne af polyesterskum, hvilket ikke giver samme luksuriøse liggekomfort som en madras med pocket-fjedre.

Fordele ved Noir:
🔵 Stol med mange forskellige funktioner og udvidelsesmuligheder
🔵 Kan foldes ud og bruges som enkeltmandsseng
🔵 Perfekt løsning til kollegieværelset eller den lille singlelejlighed

Læs meget mere om Noir sovestolen ved at klikke her.


Neat 120 sovesofa

Med Neat 120 sovesofa er her tale om en lidt atypisk sovesofa, der som sofa er designet til, at forbrugeren kan sidde lige op med lige ryglæn og lige kanter. Denne model ligner nemlig langt fra de gængse sovesofaer, som man husker dem fra børneværelset.

Enkelt design med stil

Neat 120 sovesofa er meget enkel i designet, og udseendet holdes meget stilfuldt og neutralt. Her er også tale om en model med en god pris, og Neat 120 sovesofa kan anvendes af flere typer af forbrugere. Sovesofaen er nemlig pæn nok til at udgøre det for sofaen i en lille lejlighed, men den kan også bruges til ungdomsværelset for en sofistikeret note – eller måske til gæsteværelset.

Dansk mærke

Neat 120 sovesofa kommer fra det danske Innovation, som fra den fysiske placering i Randers har mange års erfaring inden for produktionen af sofaer. Der har således været fokus på den rene og minimalistiske skandinaviske stil med denne model. Neat 120 sovesofa ligner da heller ikke de klassiske sovesofaer, idet man slet ikke kan se, at denne model er en sovesofa, når den anvendes som almindelig sofa.

Nyt liv til sovesofaen

Ofte har sovesofaer et lidt dårligt ry, idet mange anser dem for at være hverken eller. Det vil sige hverken en god sofa eller en god seng. Neat 120 sovesofa har taget denne udfordring op, og derfor er modellen bygget op af kvalitetsmaterialer. Madrassen er nemlig en moderne skummadras, som giver en rigtig god komfort til både den siddende og den liggende. Madrassen er ni centimeter tyk, hvilket giver et godt fundament, og så er madrassen håndsyet i Danmark.

Neat 120 sovesofa kan anvendes som en lille dobbeltseng og har en siddehøjde på 46 centimeter.

Neat 120 sovesofa fås desuden i forskellige tekstiler, således at man kan få netop det udseende / den farve, man foretrækker.Neat 120 udfoldet

Fordele ved Neat 120:
🔵 Fin pris
🔵 Moderne sovesofa
🔵 Flot design
🔵 Fra dansk fabrikant
🔵 Ni centimeter tyk skummadras

Læs mere om modellen her.


Splitback Styletto sovesofa

Splitback Styletto sovesofa hører til de lidt længere sovesofaer med en længde på 234 centimeter (inklusiv armlæn), hvilket betyder, at man både kan sidde flere i sofaen og sove mere end en i denne model.

Her er også tale om en sovesofa, som har en fornuftig pris.

Flot design

Med Splitback Styletto sovesofa er her tale om en kombineret seng/sofa, som slet ikke ligner en klassisk sovesofa. Der har fra producentens side været fokus på at levere en sovesofa, som går fri af sovesofaernes ellers lidt dårlige omtale, og derfor kombineres kvalitet med design i Splitback Styletto sovesofa.

Som sofa ligner den netop også en moderne sofa, som vil passe ind i et hjem, hvor der er fokus på design. Splitback Styletto sovesofa kommer fra det danske mærke Innovation, som har hovedsæde i Randers, og derfor har der været særlig fokus på det stilfulde og enkle design, som man kender fra den nordiske stil.

Fleksibel model

Splitback Styletto sovesofa er således en sovesofa, som er meget alsidig. Udover at kunne være et møbel i stuen, så vil denne model også være fordelagtig til værelset eller den lille lejlighed, hvor der ønskes en flot sofa. Sofaens fleksibilitet ses på flere områder, for her er netop tale om en ”splitback” model, som derfor er let at designe om fra sofa til seng, og så kan man indstille ryglænet på flere måder efter egne ønsker.

splitback-styletto-sovesofaGod affjedring

Splitback Styletto sovesofa er fremstillet af rigtig god kvalitet, som muliggør, at man både kan sidde og ligge godt. Derfor har madrassen en god tykkelse, og så er den udstyret med pocketfjedre. Pocketfjedre er mindre fjedre, som hver især udgør et fundament for støtte til kroppen. De former sig efter kroppen og giver støtte, hvor der er behov for det. Derfor er man sikret en god nats søvn på Splitback Styletto sovesofa.

Splitback Styletto sovesofa fås desuden i forskellige tekstiler, hvilket betyder, at man altid vil kunne få denne model, som man ønsker.

Fordele ved Splitback Styletto sovesofa:
🔵 Lang sovesofa til god pris
🔵 Moderne udtryk og stilfuldt design
🔵 Fra den danske producent Innovation
🔵 Splitback model
🔵 God affjedring i madras med pocketfjedre

Du kan finde mere information og Splitback Styletto her.


Osvald sovesofa

Osvald sovesofa er en danskproduceret sovesofa fra mærket Innovation. Dette sikrer både en god kvalitet og et design, som er tro mod den skandinaviske stil, som ligger mod det rene og minimalistiske. Osvald sovesofa har også en fin pris, som dog ikke ligger helt mod den billige ende.

Minimalistisk design

Hvor flere sovesofaer i dag er ved at gå væk fra det traditionelle sovesofa-udseende, så minder Osvald sovesofa faktisk stadig en del om den klassiske sovesofa. Her er dog tale om en kraftig opgradering, således at denne sovesofa kan tilbyde en høj kvalitet og flot design. Her er tale om en tidløs sovesofa, som med sit meget enkle udseende kan passe ind i ethvert rum, hvad enten man ønsker at placere modellen i stuen eller ungdomsværelset.

Kan anvendes som dobbeltseng

Osvald sovesofa er designet uden armlæn, hvilket yderligere bidrager til et enkelt udseende. Det gør også, at denne model er let at designe om fra at være en sofa til en seng. Som seng er her tale om en bred model, som sagtens kan bruges som en dobbeltseng. Dette gør også modellen ideel til gæsteværelset. Osvald sovesofa er fabrikeret med osvald-storageomhu af de danske sengeeksperter, og det inkluderer også en håndsyet madras.

Madras med pocketfjedre

Kvalitet er nøgleordet for Osvald sovesofa, og madrassen er fremstillet for at kunne give en god støtte – både når modellen anvendes som sofa og seng. Hvis man ønsker at benytte modellen som seng, så vil man opleve en god støtte til ryggen, idet Osvald sovesofas madras er udstyret med en masse små såkaldte pocketfjedre. Disse pocketfjedre er meget små fjedre, som hver især går ind og støtter kroppen individuelt, hvilket giver en mere komfortabel søvn.

Der er mulighed for valg mellem flere special-stoffer på Osvald sovesofa, således at man kan få netop den tekstur eller den farve, man ønsker.

Fordele ved Osvald sovesofa:
🔵 Danskproduceret sovesofa
🔵 Klassisk sovesofa med opgradering
🔵 Flot og enkelt design
🔵 Let at slå ud til dobbeltseng
🔵 Pocketfjedre i madras for bedre liggekomfort

Få mere information om Osvald modellen her.


Fluxe Sovesofa – Dansk produceret stol og sofa én

Denne sovesofa er perfekt til dig, der ønsker en sovesofa som du kan gemme væk i en stol. Den er ideel hvis du eksempelvis har en mindre lejlighed, eller blot ønsker at den fylder mindst muligt.

Som vist på billedet fungerer den som en stol, som kan slåes ud og laves om til en sovesofa. Stolen er yderst behagelig at sidde i, og man sover samtidigt ganske udmærket på sovesofaen.

Den er dansk produceret af Innovation, og fremstår i et stilrent og minimalistisk design.
Når sovesofaen er slået ud, hedder målene 70×200 cm. Det betyder at den passer til en enkelt person.

fluxe sovesofaHvis du er på udkig efter et møbel som du både kan bruge som stol, eksempelvis i din stue og som du samtidig kan lave om til seng når du får gæster, så er Fluxe sovesofaen det perfekte valg.
Samtidig holder den en ganske fin pris, som de fleste kan være med på.

Fordele ved Fluxe sovesofaen:
🔵
Kan både bruges som stol og seng
🔵 Dansk produceret
🔵 Minimalistisk design

Du kan læse mere om Fluxe sovesofaen ved at klikke her.


Gode råd når du skal købe ny sovesofa 💡

Først og fremmest er det vigtigt at du gør op med dig selv, hvad du er ude efter? – Ønsker du at købe en så billig som muligt, eller er du på udkig efter en sovesofa i høj kvalitet?

Det er muligt at erhverve sig sovesofaer til en meget billig pris, hvis du tager eksempelvis i Biva, Jysk eller Ikea. – Samtidig skal du også være klar over at kvaliteten er derefter.
De sovesofaer vi har fundet frem til i denne artikel er alle dansk produceret, og lever op til den bedst mulige kvalitet. I stedet for at sovesofaerne indeholder skum, så indeholder de sovesofaer du kan læse om her i stedet pocket-fjedre, hvilket gør en verden til forskel når det gælder god og behagelig søvn.

Fjedre er vigtige for søvnen:

Som nævnt, så er indholdet i sovesofaen vigtigt for din søvn. Det er alt afgørende for hvor behagelig den er at sidde og sove i.

De fleste sovesofaer der sælges i Danmark, indeholder skum og er produceret i Asien. – Vi synes at det er en skam at købe en sådan sovesofa, da man i virkeligheden kan få en meget bedre sovesofa til næsten samme pris som de billige.

Når du vælger en sovesofa med pocket-fjedre, så får du en sovesofa der indeholder den samme typer fjedre som mange af de senge der koster 10.000 – 20.000 kr. – Fjedrene gør at den bliver meget bedre at både sidde og sove i. – Vi anbefaler helt klart, at du ikke vælger en sovesofa der blot indeholder skum, da du simplethen aldrig kommer til at sove rigtig behageligt i sådan en.
Derfor er vores klare råd at du investerer en smule mere, og i stedet anskaffer dig en sovesofa med pocket-fjedre, da det bestem er alle pengene værd.

Pocket-fjerdrene former sig efter din krop, og aflaster kroppens trykpunkter. Dette giver en mere afslappet søvn, og gør at du føler dig mere udhvilet når du vågner efter en nats søvn.

Hvor er den produceret: 🇩🇰

Du får hvad du betaler for. – Den sætning har man ofte hørt, og det er bestemt også relevant når det handler om køb af sovesofaer. – Mange møbler og sovesofaer er masseproduceret i Østeuropa eller Asien, og det afspejler sig i kvaliteten.

En af de store fordele ved de ovennævnte sovesofaer fra danske Innovation Living er at de er håndsyret og produceret i Danmark, og det afspeljler sig virkelig i kvaliteten.
Så selvom du måske betaler 20 – 30 % mere for en sådan dansk produceret sovesofa, så får du altså også en sovesofaer som er i langt bedre kvalitet og holder i rigtig mange år frem, sammenlignet med de billige modeller.

Indretning med en sovesofa:

Der findes mange måder du kan bruge sovesofaen på. Den kan både passe ind som almindeligt møbel i stuen, eller på gæsteværelset. Politiken har blandt skrevet en lille artikler omkring hvordan du kan indrette dig, hvis pladsen er trang. Du kan læse artiklen her.

Men det vigtigt at huske på, at der er kæmpe forskel kvaliteten af sovesofaer og med en sovesofa i den rigtige kvalitet, er det bestemt muligt at finde en som både kan bruges som almindelig sofa og som en ganske udmærket seng.

Du kan se en oversigt over danske Innovation Livings sovesofaer ved at klikke her.


Så vigtig er god søvn 💤💤

Alle har prøvet en nat eller to med dårlig søvn, og alle kan nikke genkendende til, at man dagen efter føler sig træt, uoplagt og irritabel. Søvnen er faktisk meget vigtigt for kroppen, og i dette afsnit vil vi gennemgå, hvorfor søvn er så vigtigt, og hvordan man får den mest optimale søvn.

1: Derfor er søvn vigtigt for krop og hjerne

Som tommelfingerregel kan man sige, at når man sover, så restituerer kroppen og hjernen, og disse processer er vigtige for, om man kan blive ved med at fungere ordentligt. Illustreret Videnskab skriver, at dårlig nattesøvn påvirker krop og hjerne meget hurtigt, og at dårlig søvn på længere sigt kan blive et decideret problem, som kan udgøre sundhedsrisici. Søvnen spiller nemlig en hovedrolle, når det kommer til immunforsvarets styrke i kroppen, som hjælper os med at holde stand mod sygdomme. 

Søvnen er en meget kompleks proces, og når man falder i søvn, så starter hjernen med at bearbejde dagens indtryk og lagrer dem – det gør også, at de irrelevante informationer sorteres fra, og de vigtige (for eksempel ny læring) opbevares til fremtidig brug.

Hjernen skylles igennem af saltesoevn-i-hjernen

Der foregår også en meget vigtig renselsesproces i hjernen under søvnen, og det foregår ved, at forskellige salte skyller hjernen igennem for at genoplade den. Her bliver alle kemiske og hormonelle affaldsstoffer samt ophobninger renset ud, og derefter er man klar til en ny dag med nye indtryk og aktiviteter, som hjernen så næste nat igen renser systemet for.

Hjerneforskere har fundet ud af, at denne proces er meget vigtig for helbredet, for hvis hjernen ikke bliver ordentligt renset, så kan ophobningen af affaldsstoffer være med til at forøge risikoen for at udvikle Alzheimers. Og dette kan ske, hvis man ikke får tilstrækkelig med sammenhængende søvn. I andre forsøg omkring søvn og depression har forskere fundet ud af, at der er en sammenhæng mellem de to, for hvis saltene i hjernen ikke får tid til at rense ordenligt ud i depressionsfremmende stoffer, så lagres de også og kan føre til depression.

Hjernens arbejde under søvnen omfatter også reparationer af småskader og fornyelse af celler samt udjævning af eventuelle ubalancer, som er vigtigt for at opretholde en velfungerende krop.

2: Dårlig søvn kan udgøre en sundhedsrisiko

Ud over muligheden for at udvikle Alzheimers, så kædes dårlig søvn sammen med flere andre forskellige alvorlige og mindre alvorlige sygdomme og tilstande. Både Illustreret Videnskab og Vidensråd for Forebyggelse har skrevet om dette, og forskning viser, at dårlig søvnkvalitet over længere tid kan føre til alvorlige og potentielt livstruende problemer, såsom en øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, fedme, diabetes og depression samt forhøjet blodtryk og stressniveau.

På kortere sig kan søvnmangel også skabe gener og problemer i dagligdagen. Det er ikke decideret farligt på det korte sigt, men Illustreret Videnskab skriver, at allerede efter et par dage med dårlig søvn sløves kroppen så meget ned, at man får en dårligere indlæringsevne og bliver mindre effektiv.

Forskere har i denne forbindelse lavet et forsøg med mus, som også kan overføres til mennesker angående søvn og hukommelse: Forsøget viste, at de områder i hjernen, som bliver aktiveret, når man lærer noget nyt, bliver genaktiveret under den dybe søvn. Forskerne vækkede musene, inden de nåede ned til den dybe søvn, og dermed blev disse hjerneområder ikke aktiveret igen – dette førte til, at musene havde sværere ved at huske, hvad de havde lært forrige dag.

Du kan her se en video fra Ted.com, der dybdegående fortæller om vigtigheden af din søvn:

https://www.youtube.com/watch?v=gedoSfZvBgE

3: Sådan får du det mest optimale soveklima

Vidensråd og National Geographic har fundet frem til, at der er forskellige faktorer, som påvirker søvnen rigtig meget. Her er der blandt andet tale om tre fremtrædende faktorer: Lys, lyd og temperatur.

Hold soveværelset mørkt

Lys har gennemgående altid været en vigtig faktor i menneskets døgnrytme, for som tommelfingerregel skal man sove, når det er mørkt og vågne op, når det bliver lyst. Lyset har nemlig en stor påvirkning på kroppen og er med til at fortælle kroppen, om det er sengetid eller tid til at være vågen. Kroppen associerer dermed mørke med søvn og lys med at være vågen.

Derfor bør man være opmærksom på at holde sit soveværelse mørkt – det kan især være en udfordring om sommeren, når det bliver tidligt lyst – her kan et mørklægningsgardin eller en sovemaske være en god ide. Vær især også opmærksom på, at kunstigt lys fra computeren, telefon og fjernsyn påvirker kroppen, og lyset manipulerer kroppen til at tro, at det er dag.

Det kunstige lys sætter nemlig nogle processer i gang i kroppen, hvor det får mængden af stoffet melatonin i kroppen til at falde. Melatonin er kroppens naturlige søvn-stof, og hvis det falder, så øges vågenheden, og hjerterytmen stiger. Derfor bør man droppe skærmene et par timer inden sengetid.

Undgå støj

Støj er en anden faktor, som påvirker søvnen. Nogle mennesker kan sove fra alt, hvor andre vågner ved den mindste lyd. Det anbefales, at man ikke sover et sted, hvor lydniveauet overstiger 30 dB. Hvis man bor inde i større byer eller ved trafikerede veje, så kan støj udefra være en svær gene, og derfor bør man kigge nærmere på isoleringen af ens hjem. Man kan blandt andet få specialisolerende vinduer, som kan afhjælpe problemet. Som en lettere løsning kan man også sove med ørepropper.

18-21 grader i soveværelset

Den tredje faktor er temperatur. Temperaturen har en stor påvirkning på kroppen, og derfor bør man som tommelfingerregel sove i et soveværelse med en temperatur mellem 18 og 21 grader. Sover man i et for koldt klima, kan kroppen blive nedkølet, hvilket kan svække immunforsvaret, og hvis man sover i et for varmt rum, så kan man opleve store problemer med at sove. Det er fordi, den ydre temperatur har en stor påvirkning på kroppen, og hvis det er varmt, så tror kroppen, at det stadig er dag og ikke sengetid.

Med årstidernes skift kan det være svært at opretholde den rigtige temperatur. Derfor kan man regulere varmen og kulden med tøj og dyner – om sommeren kan man sove med et lagen og tyndere nattøj og eventuelt holde et vindue åbent, hvor man om vinteren kan iføre sig tykkere nattøj og sove med en tykkere dyne.

Man bør også være opmærksom på selve klimaet i luften i soveværelset – derfor bør man gerne lufte ud et par gange om dagen, hvilket også er fordelagtigt, hvis man ønsker at forebygge husstøvmideallergi.

4: Din hvileposition påvirker dit helbred

Der findes mange faktorer, som påvirker nattesøvnen, og det tæller også, hvordan man hviler i sengen. Når det kommer til hvilepositioner i sengen, så findes der grundlæggende fire: ryggen, maven, højre side og venstre side.

En forkert hvileposition kan føre til både dagligdagsgener som hovedpine, ondt i nakken og ondt i ryggen, men på længere sigt kan en forkert hvileposition også føre til alvorligere problemer. I det følgende gennemgår vi hver af de mulige hvilepositioner og ser på fordele og ulemper.

Den sunde hvileposition på sidenligge på siden og sove

Forskerne er mere eller mindre enige om, at hvilepositionen på en af siderne er den sundeste – den er ligefrem sundhedsfremmende på flere måder. På det mest lavpraktiske område giver hvilepositionen på siden en god støtte til både nakke og hoved, og derfor kan man opleve færre spændinger, hvis man sover på siden. Denne position sikrer også, at rygsøjlen og nakken holdes udstrakte. Vær opmærksom på, at man har brug for en lidt højere hovedpude for den bedst mulige støtte, når man sover på siden.

Man bør også sove på siden af mere sundhedsfremmende grunde, for når man sover på siden, så får hjernen de mest optimale muligheder for at rense ud. Today.com skriver blandt andet, at eksperter og forskere har fundet frem til, at når man sover på siden, så får hjernen de bedste vilkår for at kunne eliminere specifikke peptider, som på længere sigt kan være med til at nedbryde hjernen og eventuelt resultere i Alzheimers.

Bt.dk skriver i en lignende artikel, at ifølge en amerikansk undersøgelse fra University of New York viser scanninger, at når man sover på siden, så udskiller hjernen flest affaldsstoffer.

At sove på ryggen har både fordele og ulemper

Der er både argumenter for og imod at sove på ryggen. Den store fordel er, at kroppen får en rigtig god støtte, når man indtager denne hvileposition – der gives både god støtte til rygsølje og nakke, men man bør dog huske at vælge en lavere pude, som sikrer, at nakken ikke kommer til at ligge i en unaturlig position, som kan give spændinger og hovedpiner. Også led, skuldre og hofter skånes, når man sover på ryggen.

Desværre findes der nogle lidt alvorlige ulemper ved at sove på ryggen, idet chancen for at begynde at snorke og udvikle søvnapnø forøges. Søvnapnø giver lukning af luftveje via slappe muskler i svælget eller en forstørret drøbel, og lider man i forvejen af søvnapnø, bør man især undgå at sove på ryggen.

Søvnapnøen kan nemlig blive et problem, når man ligger på ryggen, idet vejrtrækningen kan blive uregelmæssig og uhensigtsmæssig, og den manglende lufttilførsel er usund for både hjerne og krop – man kan faktisk risikere, at man helt holder op med at trække vejret et stykke tid. Dette kan ifølge National Geographic føre til en forhøjet risiko for at udvikle både Alzheimers og Parkinsons.

Hvilepositionen på maven giver problemer med nakken

Den sidste hvileposition er maven. Dette er den mindst hensigtsmæssige hvileposition, selv om denne position er god for fordøjelsen. At sove på maven kan dog give en del gener, for især nakken belastes meget, da man er tvunget til at dreje hovedet til den ene eller anden side for at kunne trække vejret og få luft. Dette udgør en unaturlig position for nakken, som kan skabe mange smerter og spændinger. Ryggen får heller ingen støtte, hvis man sover på maven, og det kan også give rygsmerter.

5: Gode råd til en bedre søvn💡

Her har vi samlet nogle gode råd, som kan give en bedre søvn.

💤 Otte timer hver nat: Det er individuelt, hvor meget man bør sove, men det anbefales at få omkring de otte timer hver nat som voksen.

💤 Faste sengetider: Kroppen har bedst af en fast rytme. Gå derfor i seng og stå op på samme tid hver dag – også i weekenden.

💤 Sov i mørke: Kroppen sover bedst, når det er mørkt. Hold derfor soveværelset så mørkt som muligt og behold den naturlige døgnrytme.

💤 Pas på computerskærmens kunstige lys: Kunstigt lys fra for eksempel computerskærme manipulerer med hjernen og får den til at tro, at den skal være vågen. Det kunstige lys får også mængden af stoffet melatonin (kroppens naturlige søvnstof) i kroppen til at falde.

💤 Sov hverken for koldt eller varmt – gerne omkring 18-21 grader.

💤 Luft ud: Et godt indeklima i soveværelset er vigtigt og forebygger allergi – luft derfor ud morgen og aften.

💤 Sov på siden: Hvilepositionen på siden er både bedst for helbredet og kroppen.

💤 Sengen: Madras og sengetype er også vigtige. Man bør have en madras, som hverken er for blød eller for hård, og som passer til ens vægt. Man bør også overveje, hvilken type seng, man ønsker. Læs med fordel også Forbrugsguidens artikler om elevationssenge og kontinentalsenge, som er nogle af de mest populære valg, hvis man ønsker et alternativ til sovesofaen.

💤 Dyne og pude: Der findes mange forskellige dyner af forskellige materialer. De isolerer alle forskelligt. Puder kommer også i forskellige fastheder og tykkelser.

💤 Dyrk motion: Man bliver naturligt træt af motion, men dyrk ikke motion umiddelbart inden sengetid, idet kroppen vågner op lige efter motion.

💤 Undgå fed mad og kaffe inden sengetid: Mad og kaffe giver også kroppen ny energi, som kan holde kroppen vågen. Det gælder også alkohol. Der findes desuden meget koffein i kaffe, som virker opkvikkende på kroppen.

💤 Glem sovepillerne: Sovepiller ødelægger den naturlige rytme og kan have uheldige bivirkninger.

💤 Få ro i sindet: Hvis man er stresset, så kan man ikke sove. Har man problemer med stress og øget vågenhed, så kan man dyrke yoga, mindfulness eller lignende inden sengetid.

💤 Gør kroppen klar til søvn: En spilvågen krop kan ikke falde i søvn. Foretag noget roligt inden sengetid: Læs avisen eller en bog eller tag et varmt bad, som også har en beroligende effekt.

Her kan du se en TED Talk med Jeff Iliff, hvor han fortæller om hvad en god søvn betyder for din krop:

https://www.youtube.com/watch?v=MJK-dMlATmM
{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse