Sovesofa Guide: Vores bud på de bedste sovesofaer til dit hjem

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Ifølge søvn-ekspert Mikael Rasmussen skal vi gerne sove omkring 7,5 time hver nat for at få den nødvendige, vigtige søvn. Han har fortalt os lidt om, hvordan man får det bedste ud af timerne på langs, men udover forskellige indretningstips, så spiller sengen en stor rolle for søvnkvaliteten.

En sovesofa er det perfekte møbel til mindre værelser eller det lille hjem. Hvis der ikke er så meget plads, er det oplagt at have sofa og seng i ét, så pladsen ikke er fuldstændig ubrugt i dagtimerne.

Det er også funktionelt, hvis du skal have overnattende gæster, uden at du skal fumle med madrasser og drømmesenge, som skal frem fra skabet eller kælderen.

Der findes mange forskellige sovesofaer, som kommer i form af både lænestole, eller topersoners sofaer, der kan transformeres til en enkelt- eller halvandenmandsseng. Du kan også vælge at købe en lidt større sofa, som du kan slå ud til en dobbeltseng.

Vi giver dig en oversigt over nogle af de sovesofaer, som efter vores vurdering er de bedste på markedet. Du bliver klogere på modellernes fordele og ulemper samt design, kvalitet og pris.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen “test” af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Hvad bør man overveje, når man køber en sovesofa?

Størrelse
Udover at du selvfølgelig skal sikre dig, at sovesofaen er behagelig at både sidde og sove i, så skal du også være sikker på, at du køber en sovesofa, der passer til det rum, den skal stå i. En god idé er derfor at starte med at måle op – og husk her både at måle størrelsen op, hvor sovesofaen er slået ud og ind.

Vær opmærksom på at sovesofaen skal bruge lidt ekstra plads, når den skal slås ind og ud, så hav det i tankerne, når du ser på størrelsen. En standard sovesofa er ca. 140×200 cm, hvilket kan sammenlignes med en almindelig halvandenmandsseng. Sovesofaer på 140×200 cm kan være en god måde at tilføje ekstra sengepladser til hjemmet, uden at det tager for meget plads. Sovesofaer på 140×200 cm er også store nok til, at to personer kan sove på den komfortabelt.

Materiale
Sovesofaens holdbarhed, udseende, og komfort afgøres primært af de materialer, sovesofaen er fremstillet i. En sovesofa i læder vil have et andet look og holde længere end en sovesofa i bomuld. Læderet kan dog være mindre komfortabelt og kan koste mere end andre materialer. Det er især vigtigt at vælge et robust stof, der kan tåle, at man spilder og pletter – især hvis du har hund eller små børn.

Bomuld er et naturligt, blødt og åndbart stof, der fungerer godt til sovesofaer, det er  dog ikke så holdbart som andre tekstiler og bliver hurtigere  slidt. Fløjl er et andet materiale, som kan give din sovesofa et mere elegant look, det skal dog oftere rengøres og kan være lidt dyrere. Du kan også vælge polyester, som er et syntetisk stof, der er nemt at passe, men som af og til føles stift og måske ikke er så behageligt som f.eks. bomuld eller fløjl.

Design
Hvis du er til det traditionelle look, så findes der masser af sovesofaer med klassiske rammer i træ, der vil passe ind i de fleste hjems indretning. Foretrækker du et mere retro look, så findes der også modeller med metalramme og farverigt betræk.

Hvis du foretrækker et mere minimalistisk design, findes der mange elegante og moderne modeller i forskellige afdæmpede farver. Uanset hvad du har i tankerne, så er det altid en god idé at se de forskellige modeller igennem, og så finde den, du føler mest for.

Pris
Sovesofaer har en tendens til at være dyrere end den gennemsnitlige sofa, og det skyldes flere forskellige ting. For det første skal sovesofaer være designet til at være mere holdbare, da de skal kunne modstå mere slid end normale sofaer. For det andet, så har sovesofaer indbyggede mekanismer, som øger prisen.

Sidst men ikke mindst, så må sovasofaer også konstrueres mere kompakt end almindelige sofaer, hvilket også kan medvirke til en højere pris. Prisen påvirkes selvfølgelig også af materiale, størrelse og design. En sovesofa i læder koster mere end en i bomuld, og de store modeller koster ligeledes mere end de mindre.

arrow-more

I denne oversigt får du:
🔸 En gennemgang af en række gode sovesofaer
🔸 Gode råd til køb af ny sovesofa
🔸 Hvorfor er søvn så vigtigt?
🔸 Ekspertens guide til bedre søvn

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Moma Grain – klassisk sovesofa med opbevaring

Smart sovesofa i klassisk design

 

Med sit mix af klassisk komfort og moderne design, så er denne model fra Moma Grain den oplagte sovesofa til ethvert hjem. Sovesofaen har indbygget opbevaring, hvilket giver mulighed for praktisk opbevaring af tæpper, dyner og puder. Sofaens rene linjer og enkle silhuet giver et sofistikeret udtryk til ethvert rum, mens det plyssede stofbetræk tilføjer et strejf af luksus.

Sovesofaen fra Moma Grain er polstret i et grain-tekstil, der både er slidstærkt og blødt at røre ved. Grain-tekstilet er også let at vedligeholde, hvilket betyder at du ikke skal bekymre dig om fedtfingre eller pletter. Sovesofaen er fremstillet i en unik konstruktion, hvor den indvendige ramme er omgivet af blød, komfortabel polstring, som har et støttende lag memoryskum. Denne kombination af materialer giver en super god komfort og støtte til kroppen. Sovesofaen måler 140×200 cm, hvilket gør den oplagt til et gæsteværelse eller en lille studielejlighed.

Denne sovesofa har fire forskellige farvemuligheder, så du kan vælge den, du synes, der passer bedst til din personlighed og dit hjem. De dybere nuancer som Antracit kan give rummet en smule raffinement, mens beige giver rummet mere varme. Rust skaber en hyggelig atmosfære med sin jordfarve, der gør den oplagt til dem, der kan lide en hyggelig og naturlig indretning. Hvis du leder efter noget, der kan give lidt ekstra liv, så er Grøn måske farven, du leder efter. Den bringer en friskhed ind i rummet uden at være for overvældende.

Fordele

 • Ergonomisk design
 • Trykaflastende støtte
 • Indbygget opbevaring
 • 100 nætters risikofri prøveperiode
Ulemper

 • Topmadras skal købes separat

Specifikationer
Størrelse: 140×200 cm
Stof: 100 % polyester
Puder: 2 stk.
FSC-certificeret træ: Ja
Opbevaring: Ja
Garanti: 2 års reklamationsret
Farver: Beige, Antracit, Rust, Grøn


Frode Sovesofa – dobbelt sovesofa med opbevaring

Minimalistisk sovesofa i nordisk design

✅ Smart sovesofa med integreret opbevaring
✅ 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot

 

Frode Sovesofa

 

.
Frode Sovesofa er en smart og forholdsvis kompakt model, der måler H63 x B200 x D105 cm. Du kan også få modellen med armlæn, som giver 15 cm ekstra i længden. Frode er en alsidig model, som du kan finde plads til i både stuen, gæsteværelset og sommerhuset. 

Kompakt sovesofa med plads til 2 overnattende gæster
Når du slår sovesofaen ud, trækker du selve ryglænet ned, så sofaen bliver plan. Liggemålet bliver 140 x 200 cm, hvilket svarer til en helt almindelig halvandenmandsseng. Følelsen af komfort er også svarende til en almindelig seng, fordi Frode er fremstillet med en integreret springmadras. Springmadrassen er fyldt med pocketfjedre, der giver god støtte og trykaflastning. Vælger du Frode, kan du med fordel tilkøbe en god topmadras. Topmadrassen vil kamuflere overgangen mellem ryglænet og siddefladen, når sengen er slået ud. Det giver en plan og ekstra komfortabel overflade. Topmadrassen forlænger også holdbarheden og højne hygiejnen, fordi møbelstoffet er beskyttet mod fugt fra sovende kroppe.

Enkelt design med ekstra opbevaringsplads
Frode er designet med afrundede og bløde hjørner, og sovesofaen står på enkle lyse træben. Peter Weiss står bag udtrykket, og han er kendt for sit tidløse og moderne design, du også ser med Frode Sovesofa. Det enkle og minimalistiske design kan fås med blåt eller gråt møbelstof. Møbelstoffet er kraftigt og Oeko-Tex certificeret, så du kan føle dig tryk med materialerne.

Hvis pladsen i forvejen er begrænset, er Frode designet med ekstra opbevaringsplads. I bunden af sovesofaen kan du derfor opbevare sengelinned og dyner til gæsterne. Det sparer plads i skabe og skuffer, og dine gæster kan selv redde op til natten.

Fordele

 • Elegant nordisk design
 • Rigtig springmadras med pocketfjedre
 • Ekstra opbevaringsplads
Ulemper

 • Uden armlæn

Konklusion: Derfor anbefaler vi Frode sovesofa

Frode hører til i oversigten over de bedste sovesofaer på markedet. Den kompakte model er designet, så den passer til den nordiske indretningsstil. Med møbelstof i flere valgfrie nuancer og elegante ben i lyst træ, kan du finde en udgave, der passer til dit hjem.

Den bedste test af et produkt er kundens egen tests af produktet i den virkelige verden, som netop afspejles bedst i Trustpilot.

NordicDream scorer hele 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, og det er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af NordicDreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

Desuden har NordicDream en prøveperiode på 100 dage, så du kan teste sengen af. Er du ikke tilfreds kan den afhentes, uden betaling.

Frode giver også en højnet komfort i forhold til mange andre modeller på markedet. Madrassen er lig en rigtig seng, så dine gæster får en god nattesøvn, når de overnatter. Til sammenligning er de fleste sovesofaer i dag lavet med en skummadras. Det gør Frode til et godt valg, hvis din sovesofa ofte skal bruges af besøgende i hjemmet.

Specifikationer
Indbygget springmadras med pocketfjedre
Plads til opbevaring
Oeko-tex-certificeret
140 x 200 cm
5 års garanti


Classi Bouclé – luksuriøs og økologisk sovesofa

Luksuriøs sovesofa i gode materialer

 

Sovesofaen fra Classi Bouclé er et luksuriøst møbel, der giver liv til ethvert opholdsrum. Det er et bemærkelsesværdigt møbel i økologisk design og luksuriøse materialer. Da den kan laves om til en seng, er dette møbel oplagt til ethvert værelse. Denne sovesofa er ikke blot et fancy møbel, men også en smart investering. Med et par enkle justeringer, så kan omdannes denne luksuriøse sovesofa til en seng, hvilket gør den til en smart investering, hvis du har overnattende gæster.

Det bløde, luksuriøse boucléstof og det stilrene design gør, at denne sovesofa er en fin kombination af design og komfortabel funktionalitet. Stoffets tekstur og udseende giver et iøjnefaldende design, der giver ekstra varme og hygge i rummet. Kombinationen af disse elegante designelementer og sovesofaens rubusthed giver dette møbel et look, der passer ind i alle moderne hjem. Sovesofaens madras indeholder to ekstra lag pocket-fjedre og et tykt lag skum for ekstra god komfort.

Denne sovesofa kommer i forskellige farver, som hver især kan give dit hus en særpræget stemning. Beige er en alsidig nuance, som passer til ethvert rum, da den er neutral og supplerer de fleste indretninger. Hvid er ren, sprød og giver ethvert rum en følelse af lethed, mens Rust tilføjer masser af varme. Den Brune farve giver rummet en følelse af stabilitet og jordforbindelse. Om du er på udkig efter en ny sovesofa til dit soveværelse, gæsteværelset eller stuen, så kan denne model fra Classi Bouclé sikkert opfylde dine ønsker.

Fordele

 • To lag pocketfjedre
 • 100 nætters risikofri prøveperiode
 • Eksklusivt design
 • Trykaflastende støtte
Ulemper

 • Topmadras skal tilkøbes

Specifikationer
Størrelse: 140×200 cm
Materiale: 93% polyester, 6% akryl, 1% bomuld
Puder: 2 stk.
FSC-certificeret træ: Ja
Med opbevaringsplads: Nej
Garanti: 2 års reklamationsret
Farver: Beige, Hvid, Rust, Brun


Idun Sovesofa – smart sovesofa i god kvalitet

Minimalistisk sovesofa i premium materialer

✅ Sovesofa med fokus på æstetik og funktionalitet
✅ 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot

idun_sovesofa

.
Med Idun får du en virkelig flot sovesofa i et stilrent og æstetisk design, der ikke lige umiddelbart afslører, at her er tale om en sovesofa i luksusklassen. Madrassen er nemlig udstyret med pocket-fjedre af samme type, som du finder i de fleste moderne senge.

Slået ud bliver sengen på 140 cm, hvilket er rigelig plads til, at der kan overnatte to personer på sofaen og en enkelt person kan ligge helt majestætisk i sengen. Det gør den ideel til den lille lejlighed, hvor forældrene er henvist til at sove i stuen, til teenageværelse hvor kæresten også overnatter eller til brug i husets gæsteværelse.

Sofaen kan fås i to forskellige standardstoffer og -farver, samt i 28 forskellige kombinationer af specialstoffer og farver. Sidstnævnte koster ekstra og forlænger leveringstiden med op til 14 uger.

Fordele

 •  Halvandenmandsseng på 140 cm med
 • Pocketfjedre
 • Fås i flere farve- og stofkombinationer
 • 30 dages fuld returret
Ulemper

 • Høj prisklasse

Konklusion: Derfor anbefaler vi Idun sovesofa

Den bedste test af et produkt er kundens egen tests af produktet i den virkelige verden, som netop afspejles bedst i Trustpilot.
NordicDream scorer hele 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, og det er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af NordicDreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

NordicDream tilbyder en prøveperiode på 100 dage, så du kan teste sengen. Er du ikke tilfreds kan den afhentes, uden betaling. Derudover er der 25 års brudgaranti på fjedre og ramme, og en top komfort af kvalitetsmaterialer.

Specifikationer
Springmadras med ekstra skumindlæg
140 x 200 cm
Oeko-tex certificeret
5 års garanti
Opbevaringsrum under sofaen


Mimer Sovesofa – lækker sovesofa med opbevaring

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot
✅ 100 dages prøveperiode med gratis afhentning

Mimer Sovesofa

.
Vil du gerne byder dine gæster på en god soveplads, så er Mimer et smart valg. Sovesofaen er multifunktionel og kan justeres på flere måder. Du kan justere både ryglæn og hovedende, så du og dine gæster ligger behageligt uanset behov.

Blød og komfortabel med soft spring fjedre
Mimer Sovesofa er bygget op omkring en madras med soft spring fjedre. Det giver en god komfortfølelse, der føles som om, du og dine gæster ligger i en helt almindelig seng. Rigtig mange sovesofaer er designet med en skummadras. Skummadrassen giver ikke samme komfortfølelse eller ventilation, som en rigtig madras gør. Mimer er et godt valg, hvis du ønsker de bedste forudsætninger for en god søvn. Sovesofaen er justerbar på flere måder. Ryglænet har 2 forskellige indstillinger, så du enten kan sidde ret op, slænge dig eller ligge det helt ned. Når ryglænet er lagt ned, og sengen slået ud, kan du hæve hovedenden. Hovedenden af sovesofaen har i alt 4 forskellige niveauer alt efter, om du eller dine overnattende gæster skal ligge plant eller læse en god bog.

Ekstra opbevaringsplads
Sovesofaens dimensioner er H92 x B237 x D100 cm. Siddehøjden er 48 cm, hvilket er behageligt, både når du sætter dig og skal rejse dig fra sofaen igen. Når dine gæster skal redde op til natten, er det nemt. Ryglænet kan slås ned, så sædet og ryglænet i forlængelse bliver en plan madras på 140 x 200 cm. Der er derfor fin plads til, at du kan have 1 til 2 gæster på besøg for natten. Du kan bruge det smarte opbevaringsmagasin i bunden af sovesofaen til at gemme dyner, puder og sengetøj væk. Alt er derfor lige ved hånden, når dine besøgende skal overnatte.

Fordele

 • Skandinavisk look designet af Peter Weiss
 • Komfortabel soft spring madras
 • Smart opbevaringsmagasin i bunden
 • Kan justeres på flere måder
Ulemper

 • Mellemhøj prisklasse

Konklusion: Derfor anbefaler vi Mimer Sovesofa

Mimer Sovesofa fra Innovation Living er et elegant og tidsløst møbel. Peter Weiss har skabt en model, der både tager sig flot ud, er multifunktionelt og komfortabelt.

Den bedste test af et produkt er kundens egen tests af produktet i den virkelige verden, som netop afspejles bedst i Trustpilot.
NordicDream scorer hele 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, og det er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af NordicDreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

NordicDream tilbyder en prøveperiode på 100 dage, så du kan teste sengen. Er du ikke tilfreds kan den afhentes, uden betaling. Madrassen med soft springfjedre er lige så behagelig som en almindelig seng. Blandt sovesofaer kan du derfor med fordel vælge Mimer, hvis du ønsker en god kvalitet og komfort.

Specifikationer
Pocket spring
140 x 200 cm
To elevationsmuligheder
Tre farver


Dublexo Splitback Frej Sovesofa – dobbelt sovesofa

Udvalgt af Forbrugsguiden

Dublexo Splitback Frej

.
Dublexo Splitback Frej Sovesofa er et multifunktionelt møbel, der både kan bruges som sofa i hverdagen og ekstra soveplads til dine gæster. Modellen er designet af Peter Weiss, og den har et strømlinet og enkelt udtryk.

Indvendigt gemmer Dublexo Splitback Frej Sovesofa også på god komfort med en ægte springmadras med pocketfjedre.

Halvandenmandsseng med ekstra længde
Har du høje venner og familiemedlemmer, kan Dublexo Splitback Frej Sovesofa være det rigtige valg. Modellen måler udslået 115 x 210 cm. Der er derfor ekstra 10 cm i længden, hvis du sammenligner med en helt almindelig standardseng. Bredden på Dublexo Splitback Frej Sovesofa er dog kun 115 cm, hvilket svarer til en lille halvandenmandsseng. Du har derfor plads til 1 til 2 overnattende gæster, hvis du investerer i Dublexo Splitback Frej Sovesofa. Ønsker du ekstra plads, kan du tilkøbe loungestolen fra samme serie. Den kan sættes i forlængelse af sofaen, så du får en chaiselong.

Splitback-funktion og justerbare ryglæn
Når du skal slå din Dublexo Splitback Frej Sovesofa ud, så er det nemt og enkelt. Ryglænet splittes i 2 og kan indstilles i flere forskellige niveauer. Nå du skal bruge Dublexo Splitback Frej Sovesofa som soveplads, ligger du begge ryglæn ned. Skal du bare sidde og slappe af i din sovesofa, kan du justere ryglænene individuelt, så du kan sidde mere ret op og ned, eller slænge dig. Komfortfølelsen af sovesofaens madras er rigtig god, fordi den indeholder pocketfjedre. Pocketfjedre giver en behagelig støtte, så kroppen hviler optimalt under søvnen. Oveni sikrer springmadrassen med pocketfjedre, at madrassen ventileres ordentligt. Ventilationen fører fugt og varme væk fra kroppen, så den kan slappe bedre af.

Fordele

 • Flot og tidsløst design
 • Med splitback-funktion og justerbart ryglæn
 • Indbygget springmadras med pocketfjedre
 • 210 cm i længden
Ulemper

 • Kun 115 cm bred

Derfor anbefaler vi Dublexo Splitback Frej Sovesofa

Dublexo Splitback Frej Sovesofa er en relativt stor sovesofa, der fylder mere slået sammen, end andre modeller i oversigten. Du skal derfor være sikker på, at du har plads til de 232 cm, som modellen fra Innovation Living måler i bredden.

Har du pladsen, så er Dublexo Splitback Frej Sovesofa et godt valg blandt oversigtens modeller. Med en rigtig springmadras med pocketfjedre er komfortfølelsen i top sammenlignet med mange andre sovesofaer på markedet. De fleste sovesofaer produceres med en skummadras, der ikke giver samme gode komfort og åndbarhed, som springmadrassen i Dublexo Splitback Frej Sovesofa giver.

Specifikationer
Springmadras med ekstra skumindlæg
Oeko-tex certificeret
115 x 210 cm
To-delt ryg og splitback funktion
Indbygget topmadras


Trym Sovesofa – Praktisk og enkel løsning til overnattende gæster

Udvalgt af Forbrugsguiden

 

Trym Sovesofa

.
Minimalistisk og let er Trym Sovesofa fra Innovation Living. Sovesofaen er designet af Peter Weiss, der er kendt for multifunktionelt, tidsløst og moderne design.

God størrelse sofa til hverdagen
Som almindelig sofa er Trym god til den lidt større husholdning. Den praktiske sovesofa måler H80 x B200 x D93, når den ikke er foldet ud. Det giver plads til, at der kan sidde 3 til 4 personer i sofaen til hverdag. Trym kan let blive det natulige samlingspunkt for hele husstanden, hvis den står i opholdsrum.

Hvis du skal bruge ekstra sovepladser, kan sovesofaen nemt forvandles til en plan seng på 140 x 200 cm. Du løfter selve sædet på sofaen op og slår 2 ekstra støtteben ud. Herefter kan selve sengen trækkes ud, så sædet og ryglæn bliver en plan liggeflade.

Vil du gøre det ekstra behageligt for dig selv og gæster at sove på Trym, kan du med fordel tilkøbe en topmadras. Topmadrassen vil give en mere plan flade, så overnattende gæster ikke kan mærke overgangen fra sæde til ryglæn, når sengen er slået ud.

Pocketfjedre i madrassen sikrer komfort
Når du selv eller dine gæster sover på Trym Sovesofa, så er der god komfortfølelse. Madrasserne er helt almindelige springmadrasser, som du også finder i de fleste senge. Trym føles derfor som en seng. Springmadrassen er fyldt med pocketfjedre, der giver den rigtige støtte. Fjedrene tilpasser sig kroppens vægt og konturer, så kroppen kan ligge afslappet og behageligt med den rette ergonomiske trykaflastning. Når du skal bruge ekstra dyner og puder til gæster, så er det nemt med Trym. Der er et indbygget opbevaringsrum i bunden af sovesofaen, hvor du kan gemme sengetøjet væk.

Fordele

 • God størrelse med siddepladser til 3 til 4 personer
 • Nem at slå ud til 140 x 200 cm
 • Springmadras med indbyggede pocketfjedre
 • Opbevaringsrum
Ulemper

 • Høj prisklasse

Derfor anbefaler vi Trym Sovesofa

Trym fra Innovation Living er en praktisk løsning til dig, der ønsker en stor sofa i hverdagen med ekstra sovepladser integreret. Til hverdag kan husstanden bruge sofaen i opholdsrummet, eller hvor du har plads til den relativt store sovesofa.

Modellen Trym er meget let at slå ud, så du får plads til overnattende gæster på de 140 x 200 cm. Det er en fordel, hvis du ofte har gæster, der skal blive at sove. Opbevaringsrummet i bunden af sovesofaen er en praktisk detalje, der gør sovesofaen ekstra funktionel.

Specifikationer
Rigtig springmadras
140 x 200 cm
Opbevaringsplads
Samme model som Idun, men uden armlæn


Sigmund Daybed 

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Et praktisk alternativ til sovesofaen

 

 

Sigmund Daybed

.
Når du skal bruge ekstra sovepladser, så er sovesofaen ofte det oplagte valg. Der findes dog også andre smarte møbler, der kan sikre gæsterne en overnatning. Med Sigmund Daybed får du et elegant og moderne møbel, der nemt transformeres til en hel dobbeltseng til dine besøgende.

Daybed med integrerede sovepladser

I dag ser vi flere og flere danskere være interesserede i daybeds. En daybed indbyder til afslapning og ro, hvor du har brug for en behagelig sidde- og slængeplads. Sigmund er designet, så den fungerer som daybed, når den er ikke er slået ud. Peter Weiss står bag de rene linjer, der giver Sigmund et minimalistisk og skandinavisk udtryk.

Med til Sigmund får du 2 skrå puder, der fungerer som behagelige armlæn eller hovedpuder, når du vil sidde eller ligge på din daybed Sigmund. Puderne indbyder med deres geometriske former også både store og små legebørn til kreative udfoldelser og lege. Når sengen er slået ud, kan puderne bruges som hovedpuder.

Komfort i høj kvalitet
Sigmund består af 2 separate madrasser, der hver især måler 80 x 200 cm. Der er derfor 2 sovepladser i den fikse daybed, når den er slået ud. Lægger du madrasserne ved siden af hinanden, bliver det til en hel dobbeltseng på 160 x 200 cm. Du kan samle sengen med en topmadras, der både øger komfortfølelsen, eliminerer overgangen mellem madrasserne og beskytter selve møbelstoffet, som Sigmund er betrukket med. Madrasserne er springmadrasser med pocketfjedre indvendigt. De giver derfor en god komfortfølelse, der svarer til en helt almindelig gæsteseng.

Fordele

 • Anderledes soveplads
 • Kan slås ud til en dobbeltseng
 • Med pocketfjedre for optimeret komfortfølelse
Ulemper

 • Intet fast ryglæn

Derfor anbefaler vi Sigmund Daybed

Den smarte daybed Sigmund er en løsning til dig, der ikke ønsker en traditionel sovesofa. Hvor de fleste sovesofaer er designet, så de fungerer som sofa i hverdagen, så indbyder en daybed til anderledes brug. Møblet passer derfor også til andre rum, hvor det ikke er oplagt med en klassisk sovesofa.

Sigmund er en ganske særlig daybed, der ligger i feltet mellem daybed og soveplads. Den kan nemlig slås ud til en dobbeltseng, hvilket giver ekstra god plads til dine overnattende gæster. Sengen kan også deles, så du kan have 2 gæster, der ikke vil sove sammen, til at overnatte. Du får derfor ekstra mange funktioner ud af din Sigmund Daybed, hvis du vælger den til fremfor en almindelig sovesofa.

Specifikationer
2 separate madrasser på 80 x 200 cm
Springmadrasser med pocketfjedre indvendigt
160 x 200 cm
Skrå puder kan bruges som armlæn eller hovedpuder
Kan nemt flyttes


Dublexo Splitback Eik Sovesofa – Smart model uden armlæn

Udvalgt af Forbrugsguiden

Dublexo Splitback Eik Sovesofa

.
Har du allerede fået øjnene op for Innovation Livings Dublexo Splitback Frej Sovesofa? Så kan du også få samme strømlinede design uden armlæn, hvis du vælger Dublexo Splitback Eik.
Designmæssigt er Frej og Eik lig hinanden, men armlænet gør en forskel for både udtryk, komfort og ikke mindst den plads, som modellen kræver i hjemmet.

Justerbare ryglæn for funktionalitet
Dublexo Splitback Eik Sovesofa kan bruges på flere forskellige måder, så møblet er multifunktionelt. I hverdagen kan du bruge den behagelige sovesofa som almindelig sofa. Siddekomforten er høj, og det behagelige ryglæn yder en god støtte.

Hvis du vil sidde ekstra behageligt, kan de 2 ryglæn separat indstilles til 3 forskellige positioner: ret op og ned, lænet let tilbage og helt plan. Du får derfor mulighed for både at bruge sovesofaen som samtalesofa, til at slænge dig afslappet i og ligge ned. Når sovesofaen skal bruges som seng, slår du blot begge ryglæn ned, så liggefladen er plan.

Behagelig komfortfølelse med pocketfjedre
Inviterer du gæster til at overnatte, så er det en fornøjelse af kunne tilbyde dem komfortfølelsen i Dublexo Splitback Eik Sovesofa. Sovesofaen er nemlig fremstillet med en ægte springmadras med pocketfjedre. Pocketfjedre er gode, fordi de giver en ergonomisk støtte tilpasset kroppens konturer og vægt. Komforten af Dublexo Splitback Eik Sovesofa er derfor tilsvarende en helt almindelig seng.

Vil dine gæster gerne kunne ligge ekstra behageligt, så har de mulighed for at indstille hovedenden, når liggefladen er plan. Der er i alt 4 forskellige niveauer, som hovedenden kan indstilles til. Vil du højne komfortfølelsen yderligere og sikre længere holdbarhed af din Dublexo Splitback Eik Sovesofa, kan du tilkøbe en topmadras.

Fordele

 • Multifunktionelt og elegant møbel
 • Justerbare ryglæn og hovedende
 • God springmadras med pocketfjedre
Ulemper

 • Topmadras skal tilkøbes

Derfor anbefaler vi Dublexo Splitback Eik Sovesofa

Dublexo Splitback Eik Sovesofa er for dig, der ønsker et multifunktionelt møbel med integreret soveplads. Modellen er uden armlæn, hvilket gør den let at indrette med, fordi den fylder mindre end søsteren Dublexo Splitback Frej. Faktisk får du hele 22 cm foræret, hvis du vælger modellen uden armlæn.

Komfort er afgørende, hvis dine gæster skal sove behageligt. Derfor er Dublexo Splitback Eik Sovesofa udviklet med pocketfjedre, hvilket er særligt godt, når det kommer til sovesofaer. De fleste sovesofaer er fremstillet med en skummadras, hvorfor komforten ikke er så god som med en springmadras.

Forkæl dine gæster med god komfortfølelse og justerbar hovedende med Dublexo Splitback Eik Sovesofa.

Specifikationer
Split-ryglæn
115 x 210 cm
Flere positioner til ryglæn og hovedende
Springmadras med fjedre


Osvald sovesofa

Udvalgt af Forbrugsguiden

osvald-sovesofa

Hvor flere sovesofaer i dag er ved at gå væk fra det traditionelle sovesofa-udseende, så minder Osvald sovesofa faktisk stadig en del om den klassiske sovesofa. Her er dog tale om en kraftig opgradering, således at denne sovesofa kan tilbyde en høj kvalitet og flot design. Her er tale om en tidløs sovesofa, som med sit meget enkle udseende kan passe ind i ethvert rum, hvad enten man ønsker at placere modellen i stuen eller ungdomsværelset.

Kan anvendes som dobbeltseng
Osvald sovesofa er designet uden armlæn, hvilket yderligere bidrager til et enkelt udseende. Det gør også, at denne model er let at designe om fra at være en sofa til en seng. Som seng er her tale om en bred model, som sagtens kan bruges som en dobbeltseng. Dette gør også modellen ideel til gæsteværelset. Osvald sovesofa er fabrikeret med omhu af de danske sengeeksperter, og det inkluderer også en håndsyet madras.

Madras med pocketfjedre
Kvalitet er nøgleordet for Osvald sovesofa, og madrassen er fremstillet for at kunne give en god støtte – både når modellen anvendes som sofa og seng. Hvis man ønsker at benytte modellen som seng, så vil man opleve en god støtte til ryggen, idet Osvald sovesofas madras er udstyret med en masse små såkaldte pocketfjedre. Disse pocketfjedre er meget små fjedre, som hver især går ind og støtter kroppen individuelt, hvilket giver en mere komfortabel søvn.

Der er mulighed for valg mellem flere special-stoffer på Osvald sovesofa, således at man kan få netop den tekstur eller den farve, man ønsker.

Fordele ved Osvald sovesofa
Danskproduceret sovesofa
Klassisk sovesofa med opgradering
Flot og enkelt design
Let at slå ud til dobbeltseng
Pocketfjedre i madras for bedre liggekomfort


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Innovation Living Sly sovesofa – stilren seng med opbevaringsmagasin

Innovation Living Sly sovesofa er et alsidigt møbel, der kan bruges daybed, enkeltmandsseng og halvandenmandsseng. Den har et rent, minimalistisk udtryk, der passer godt ind i de fleste hjem. Derudover er der fokus på komforten, så dine gæster får en god nats søvn. 

Det skal du vide, før du køber Innovation Living Sly Sovesofa

Sovesofaen fra Innovation Living er en behagelig udgave af en klassisk sovesofa. Den har øget komfort, fordi den har pocketfjedre i både sæde og ryglæn, så der ikke er en side, der er dårligere at ligge i end den anden. 

I udslået tilstand måler sovesofaen 140 x 200 cm, men hvis der kun er én person, der skal sove på den, kan du nøjes med at fjerne puderne. Så er den 80 x 200 cm bred. Når du skal slå sengen uden, er det nemt at trække sædet ud og vippe ryglænet ned. Sovesofaen har ingen armlæn, så den kan også bruges som daybed. Det betyder også, at der ikke er nogle ubehagelige kanter at ligge på.

Madrassen er polstret og har en kerne af posefjedre og koldskum. Betrækket og udseendet på sovesofaen bidrager til en stilrent, minimalistisk look, som passer ind i de fleste hjem. Du kan vælge mellem fire farver på betrækket, mens sengen står solidt på en sort stålramme. 

Fordele

 • Har praktisk opbevaringsmagasin
 • Pocketfjedre i sæde og ryglæn
 • Nem at skifte fra sofa til dobbeltseng
Ulemper

 • Den ene side af den udslåede seng er lidt mindre end den ande

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Innovation Living Sly sovesofa til dig, der vil have et multifunktionelt møbel, som dine gæster kan overnatte på. Fordi det både kan bruges som daybed, enkeltmandsseng og halvandenmandsseng, er det et alsidig møbel til gæsteværelset eller stuen. 

Forhandleren giver dig fri kantstenslevering, rentefri finansiering og prismatch, hvilket vi mener er god service. På Trustpilot får forhandleren 3,6 stjerner og her fremhæver forbrugerne også den gode service.

Specifikationer
 140 x 200 cm udslået
 Kan bruges som enkeltmandsseng 80 x 200 cm
 Opbevaringsmagasin under sengen


Rimini Sovesofa – 2 personers sovesofa

Rimini Sovesofa

.Rimini er en både enkel og stilren sovesofa. Det betyder, at den passer godt ind i ethvert hjem. I sofatilstand er der plads til to siddende personer i den. I udslået tilstand kan der sagtens sove to personer i den, men har du brug for god plads, bør man nøjes med at sove selv.

Ved bestilling er det muligt at vælge betræk i tre forskellige farver. Derfor kan du selvfølgelig også få sofaen i en farve, der ikke blot falder i din smag, men også passer til din indretning. Uanset hvilken farve, der vælges, er du garanteret, at det er slidstærkt og i høj kvalitet.

Betrækkets materiale er bestående af en kombination af 85,5% PES Og 14,5 % PP. Kombinationen af de to materialer er medvirkende til, at betrækket får en Martindale på 25.000. Derfor er slidstyrke selvfølgelig i orden på den populære Rimini-sovesofa.

Sovesofaen er nem at folde ud, da den kan udfoldes i én enkelt bevægelse. Det betyder, at det er muligt at forvandle den fra sofa til seng med én hånd. Når du har foldet den ud, kan man sove på en 14 cm fjedermadras, der yder samme komfort, som en almindelig seng.

Når den er foldet ud, måler den 198 x 140 x 45 cm. Det betyder, at du får god plads til at sove på, når du sover på denne sovesofa. Den er derfor ideel for dig, der er på udkig efter en sofa, der kan bruges i en lille lejlighed, på et gæsteværelse eller deslige.

Sofaen er forsynet med ryg- og sædehynder. Derfor er det ikke nødvendigt at fjerne dem, når du folder sofaen ud som seng.

Fordele

 •  Bryster sig af en rigtig høj kvalitet
 • Yder samme komfort som en seng
 • Kan foldes ud med én hånd
 • Måler 140 cm i bredden i udfoldet tilstand
 • Har et moderne og stilrent udseende
Ulemper

 • Fyld af PU- og koldskum

Specifikationer
210 x 140 cm
14 cm fjedermadras
Faste ryg- og sædehynder
Betræk: 100 % PES
Fyld af PU- og koldskum


Rimini Sovesofa med chaiselong

Rimini Sovesofa med chaiselongDenne sovesofa er et glimrende bevis på, at en sovesofa ikke nødvendigvis behøver at være et kedeligt møbel. Faktisk får du her en sofa, som du sagtens kan bruge som det primære møbel i din stue. Det vidner om, hvor stilren og elegant en sofa, det er.

Et af de aspekter, der særligt får denne variant af Rimini-sovesofaen til at skille sig ud fra mængden er, at den er udstyret med en chaiselong. Det får den nemlig til at ligne en hvilken som helst anden sofa, hvorfor man end ikke vil kunne se, at der er tale om en sovesofa.

Det er endda muligt at få sofaen i hele fem forskellige farver. Derfor er du garanteret, at der også er en farve, der falder i din smag. Ligeledes er du sikker på, at der også vil være en af de fem farver, der passer ind i den eksisterende indretning i lokalet, hvor sofaen skal placeres.

Ved bestilling af sovesofaen vælger du selv, om den skal være højre- eller venstrevendt. Når den er foldet ud, har den en størrelse, der er svarende til en trekvartseng. Den måler nemlig hele 198 x 140 x 45 cm, når den er foldet ud. Derfor er der god plads at sove på.

En anden fordel ved Rimini-sovesofaen er, at du kan folde den ud med én hånd. Du vil derfor ikke opleve, at det er noget, du skal stå og bøvle med før sengetid. Det hele foregår nemlig i én glidende bevægelse, når du skal omdanne fra sofa til seng.

Fordele:
Er udstyret med en komfortabel fjedermadras
Foldes ud i en glidende bevægelse, der kan udføres med én hånd
Giver brugeren god plads at sove på
Både kvalitet og slidstyrke er helt i top
Kan bruges som primær sofa i din stue


Puzzle Cubic Sovesofa

puzzle-wood-sovesofa

Går du efter stilrene og funktionelle møbler i et karakteristisk, enkelt design, er Puzzle Cubic sovesofa lige sagen. Med sit åbne ryglæn og valgfri farve og tekstilvalg, får du en både opsigtsvækkende og alligevel neutral sofa, ingen vil mistænke for at kunne blive til en helt lille dobbeltseng med et par enkelte snuptag.

Transformationen er let at foretage, fordi ryglæn og sæde på sofaen passer sammen som to puslespilsbrikker. Derved lukkes hullet i ryglænet, så sofaen bliver til en stor, plan flade, hvor alt hvad du skal gøre, bare er at komme et stræklagen på og så redde op.

Som hentet ud af 1950’erne

Designmæssigt er Puzzle Cubic sovesofa som hentet ud af 1950’ernes populære møbeldesign. Det er ikke til at se, at den ikke skulle være designet af Børge Mogensen, Hans Wegner eller en af de andre store danske designikoner fra den tid.

Samtidig er sovesofaen funktionel, fordi der er masser af opbevaringsplads i den til dyner, puder og lagen. Det gør sofaen ideel som seng i børne- eller teenagerværelset, da den netop kan fungere som både seng om natten og sofa om dagen.

Fordele Puzzle Cubic sovesofaen:
Let konvertering med puslespils-system
Behagelig liggekomfort med madras med pocket-fjedre
Fås i mange forskellige farve- og tekstilkombinationer


Debonair Sovesofa

debonair sovesofaen

Debonair sovesofa ligner med sit minimalistiske design også en møbelklassiker fra dansk møbeldesigns guldalder. Designet er skarpt og funktionelt, hvilket gør sovesofaen helt tidløs. Den passer lige så godt ind i gamle som nye møbler og til unge som ældre.

Der er kælet for detaljerne. Madrassen er håndsyet, fås i to forskellige farver og er udstyret med moderne pocket-fjedre, der giver en behagelig liggekomfort, uden at sofaen bliver for blød at sidde i. Du kan også vælge mellem en række specialtekstiler, hvis du ønsker at tilpasse sofaen yderligere til dine eksisterende møbler.

Størrelsesmæssigt bliver sengen til en halvandenmands- eller lille dobbeltseng, når den er slået ud. Med en bredde på 130 cm er der plads nok til, at to personer kan overnatte på sovesofaen en enkelt nat eller to, ligesom den bliver til en dejlig bred seng, hvis du eller dine børn skal ligge alene i den.

Dyne, puder og lagen kan opbevares i bunden af sovesofaen. Det gør den til den perfekte løsning til børneværelset eller det lille gæsteværelse, der også skal bruges til andre ting, når I ikke har gæster.

Fordele ved Debonair sovesofaen:
Minimalistisk, klassisk og tidløst design
Anvender pocket-fjedre som en rigtig seng
Fås i to farver med mulighed for forskellige specialtekstiler


Noir Sovestol

noir-sovestol

Noir er i sandhed en anderledes og meget funktionel stol med en række forskellige muligheder. En af den er, at du kan sove i den. Eller rettere folde stolens sæde og ryglæn ud, lægge den på gulvet og bruge den som madras. Tilsvarende kan du bruge stolens hynder og pude som henholdsvis dyne og hovedpude. Tilsæt selv stræklagen og sengebetræk, og du har en nem og praktisk enkeltmandsseng på nul komma fem.

Men stolen gemmer på flere overraskelser, der dog kræver nogle tilkøb. Således kan du tilkøbe en eller to bordplader, der kan sættes på spidsen af hvert armlæn eller på siderne af ryglænet. Bordpladerne kan også fås med indbygget trådløs mobiloplader. Tilsvarende kan du også tilkøbe en eller flere lamper til stolen, der kan sættes på ryglænet eller armlænet efter behov. Lamperne minder om gammeldags arkitektlamper, der stilmæssigt passer perfekt til stolen.

Stolen er den perfekte løsning til børne- eller teenageværelset eller til kollegielejligheden, hvor netop sengen oftest optager alt for mange af de forholdsvis få kvadratmeter, det unge menneske har til sin rådighed. Stolen kan også sagtens bruges som gæsteseng eller til dig, der bor småt og spartansk.

Eneste ulempe ved sovestolen er kvaliteten af madrassen. Her er tale om en madras med en kerne af polyesterskum, hvilket ikke giver samme luksuriøse liggekomfort som en madras med pocket-fjedre.

Fordele ved Noir:
Stol med mange forskellige funktioner og udvidelsesmuligheder
Kan foldes ud og bruges som enkeltmandsseng
Perfekt løsning til kollegieværelset eller den lille singlelejlighed


Splitback Styletto sovesofa

splitback-sofa-arms-styletto

Splitback Styletto sovesofa hører til de lidt længere sovesofaer med en længde på 234 centimeter (inklusiv armlæn), hvilket betyder, at man både kan sidde flere i sofaen og sove mere end en i denne model.

Her er også tale om en sovesofa, som har en fornuftig pris.

Flot design
Med Splitback Styletto sovesofa er her tale om en kombineret seng/sofa, som slet ikke ligner en klassisk sovesofa. Der har fra producentens side været fokus på at levere en sovesofa, som går fri af sovesofaernes ellers lidt dårlige omtale, og derfor kombineres kvalitet med design i Splitback Styletto sovesofa.

Som sofa ligner den netop også en moderne sofa, som vil passe ind i et hjem, hvor der er fokus på design. Splitback Styletto sovesofa kommer fra det danske mærke Innovation, som har hovedsæde i Randers, og derfor har der været særlig fokus på det stilfulde og enkle design, som man kender fra den nordiske stil.

Fleksibel model
Splitback Styletto sovesofa er således en sovesofa, som er meget alsidig. Udover at kunne være et møbel i stuen, så vil denne model også være fordelagtig til værelset eller den lille lejlighed, hvor der ønskes en flot sofa. Sofaens fleksibilitet ses på flere områder, for her er netop tale om en ”splitback” model, som derfor er let at designe om fra sofa til seng, og så kan man indstille ryglænet på flere måder efter egne ønsker.

splitback-styletto-sovesofaGod affjedring
Splitback Styletto sovesofa er fremstillet af rigtig god kvalitet, som muliggør, at man både kan sidde og ligge godt. Derfor har madrassen en god tykkelse, og så er den udstyret med pocketfjedre. Pocketfjedre er mindre fjedre, som hver især udgør et fundament for støtte til kroppen. De former sig efter kroppen og giver støtte, hvor der er behov for det. Derfor er man sikret en god nats søvn på Splitback Styletto sovesofa.

Splitback Styletto sovesofa fås desuden i forskellige tekstiler, hvilket betyder, at man altid vil kunne få denne model, som man ønsker.

Fordele ved Splitback Styletto sovesofa:
Lang sovesofa til god pris
Moderne udtryk og stilfuldt design
Fra den danske producent Innovation
Splitback model
God affjedring i madras med pocketfjedre


Clubber Sovesofa

clubber sovesofa

Hvis du er på udkig efter en sovesofa med chaiselong til en fornuftig pris, som samtidig er behageligt at både sidde i og sove i, så er denne model et rigtig godt bud. Sovesofaen er produceret af den prisvindende danske møbelproducent Innovation Living. Madrassen er håndsyet i Danmark, hvilket sikrer dig at du får møbel i højeste kvalitet, der vil holde i mange år frem.
Der er virkelig stor forskel på denne sovesofa, hvis du sammenligner den med de sovesofaer du kan få mange steder, som er masseproduceret i Asien.

Og selvom den er håndsyer i Danmark, fås den stadig til en ganske overkommelig pris, som du ellers ikke finder dansk produceret designermøbler til. Den passer perfekt som 2-personers sofa, og der kan den er også bred nok til at 2 personer kan sove på den, da den måler 115 x 210 cm. Den har et tidsløst design og er en stilren sovesofa i rå krom. Du har mulighed for også at tilkøbe armlæn i valnøddetræ, hvilket gør den endnu mere elegant.

Fordele Clubber sovesofaen:
Dansk produceret håndsyet madras med kvalitets pocket-fjedre.
Har Chaiselong
Mulighed for tilkøbe flotte armlæn i valnøddetræ
Passer perfekt til gæsteværelset eller stuen


Neat 120 sovesofa

Neat 120 sovesofa

Med Neat 120 sovesofa er her tale om en lidt atypisk sovesofa, der som sofa er designet til, at forbrugeren kan sidde lige op med lige ryglæn og lige kanter. Denne model ligner nemlig langt fra de gængse sovesofaer, som man husker dem fra børneværelset.

Enkelt design med stil
Neat 120 sovesofa er meget enkel i designet, og udseendet holdes meget stilfuldt og neutralt. Her er også tale om en model med en god pris, og Neat 120 sovesofa kan anvendes af flere typer af forbrugere. Sovesofaen er nemlig pæn nok til at udgøre det for sofaen i en lille lejlighed, men den kan også bruges til ungdomsværelset for en sofistikeret note – eller måske til gæsteværelset.

Dansk mærke
Neat 120 sovesofa kommer fra det danske Innovation, som fra den fysiske placering i Randers har mange års erfaring inden for produktionen af sofaer. Der har således været fokus på den rene og minimalistiske skandinaviske stil med denne model. Neat 120 sovesofa ligner da heller ikke de klassiske sovesofaer, idet man slet ikke kan se, at denne model er en sovesofa, når den anvendes som almindelig sofa.

Nyt liv til sovesofaenNeat 120 udfoldet
Ofte har sovesofaer et lidt dårligt ry, idet mange anser dem for at være hverken eller. Det vil sige hverken en god sofa eller en god seng. Neat 120 sovesofa har taget denne udfordring op, og derfor er modellen bygget op af kvalitetsmaterialer. Madrassen er nemlig en moderne skummadras, som giver en rigtig god komfort til både den siddende og den liggende. Madrassen er ni centimeter tyk, hvilket giver et godt fundament, og så er madrassen håndsyet i Danmark.

Neat 120 sovesofa kan anvendes som en lille dobbeltseng og har en siddehøjde på 46 centimeter. Neat 120 sovesofa fås desuden i forskellige tekstiler, således at man kan få netop det udseende / den farve, man foretrækker.

Fordele ved Neat 120
Fin pris
Moderne sovesofa
Flot design
Fra dansk fabrikant
Ni centimeter tyk skummadras


Fluxe Sovesofa

fluve sovesofa som stol

Denne sovesofa er perfekt til dig, der ønsker en sovesofa som du kan gemme væk i en stol. Den er ideel hvis du eksempelvis har en mindre lejlighed, eller blot ønsker at den fylder mindst muligt.

Som vist på billedet fungerer den som en stol, som kan slåes ud og laves om til en sovesofa. Stolen er yderst behagelig at sidde i, og man sover samtidigt ganske udmærket på sovesofaen.

Den er dansk produceret af Innovation, og fremstår i et stilrent og minimalistisk design.
Når sovesofaen er slået ud, hedder målene 70×200 cm. Det betyder at den passer til en enkelt person.

Hvis du er på udkig efter et møbel som du både kan bruge som stol, eksempelvis i din stue og som du samtidig kan lave om til seng når du får gæster, så er Fluxe sovesofaen det perfekte valg.
Samtidig holder den en ganske fin pris, som de fleste kan være med på.

Fordele ved Fluxe sovesofaen:
Kan både bruges som stol og seng
Dansk produceret
Minimalistisk design


Gode råd når du skal købe ny sovesofa 💡

Først og fremmest er det vigtigt at du gør op med dig selv, hvad du er ude efter? – Ønsker du at købe en så billig som muligt, eller er du på udkig efter en sovesofa i høj kvalitet?

Det er muligt at erhverve sig sovesofaer til en meget billig pris, hvis du tager eksempelvis i Biva, Jysk eller Ikea. – Samtidig skal du også være klar over at kvaliteten er derefter.
De sovesofaer vi har fundet frem til i denne artikel er alle dansk produceret, og lever op til den bedst mulige kvalitet. I stedet for at sovesofaerne indeholder skum, så indeholder de sovesofaer du kan læse om her i stedet pocket-fjedre, hvilket gør en verden til forskel når det gælder god og behagelig søvn.

Fjedre er vigtige for søvnen:

Som nævnt, så er indholdet i sovesofaen vigtigt for din søvn. Det er alt afgørende for hvor behagelig den er at sidde og sove i.

De fleste sovesofaer der sælges i Danmark, indeholder skum og er produceret i Asien. – Vi synes at det er en skam at købe en sådan sovesofa, da man i virkeligheden kan få en meget bedre sovesofa til næsten samme pris som de billige.

Når du vælger en sovesofa med pocket-fjedre, så får du en sovesofa der indeholder den samme typer fjedre som mange af de senge der koster 10.000 – 20.000 kr. – Fjedrene gør at den bliver meget bedre at både sidde og sove i. – Vi anbefaler helt klart, at du ikke vælger en sovesofa der blot indeholder skum, da du simplethen aldrig kommer til at sove rigtig behageligt i sådan en.
Derfor er vores klare råd at du investerer en smule mere, og i stedet anskaffer dig en sovesofa med pocket-fjedre, da det bestem er alle pengene værd.

Pocket-fjerdrene former sig efter din krop, og aflaster kroppens trykpunkter. Dette giver en mere afslappet søvn, og gør at du føler dig mere udhvilet når du vågner efter en nats søvn.

Hvor er den produceret: 🇩🇰

Du får hvad du betaler for. – Den sætning har man ofte hørt, og det er bestemt også relevant når det handler om køb af sovesofaer. – Mange møbler og sovesofaer er masseproduceret i Østeuropa eller Asien, og det afspejler sig i kvaliteten.

En af de store fordele ved de ovennævnte sovesofaer fra danske Innovation Living er at de er håndsyret og produceret i Danmark, og det afspeljler sig virkelig i kvaliteten.
Så selvom du måske betaler 20 – 30 % mere for en sådan dansk produceret sovesofa, så får du altså også en sovesofaer som er i langt bedre kvalitet og holder i rigtig mange år frem, sammenlignet med de billige modeller.

Indretning med en sovesofa:

Der findes mange måder du kan bruge sovesofaen på. Den kan både passe ind som almindeligt møbel i stuen, eller på gæsteværelset. Politiken har blandt skrevet en lille artikler omkring hvordan du kan indrette dig, hvis pladsen er trang. Du kan læse artiklen her.

Men det vigtigt at huske på, at der er kæmpe forskel kvaliteten af sovesofaer og med en sovesofa i den rigtige kvalitet, er det bestemt muligt at finde en som både kan bruges som almindelig sofa og som en ganske udmærket seng.

Sovesofaen er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dream’s Frode Sovesofa til 6.495,00 kr. ved at følge dette link.


Eksperten fortæller: Så vigtig er god søvn 💤💤

Alle har prøvet en nat eller to med dårlig søvn, og alle kan nikke genkendende til, at man dagen efter føler sig træt, uoplagt og irritabel. Søvnen er faktisk meget vigtigt for kroppen, og i dette afsnit vil vi gennemgå, hvorfor søvn er så vigtigt, og hvordan søvn-ekspert Mikael Rasmussen anbefaler, at du får den mest optimale søvn.

Derfor er søvn vigtigt for krop og hjerne

Når man sover, så restituerer kroppen og hjernen, og disse processer er vigtige for, om man kan blive ved med at fungere ordentligt. Illustreret Videnskab skriver, at dårlig nattesøvn påvirker krop og hjerne meget hurtigt, og at dårlig søvn på længere sigt kan blive et decideret problem, som kan udgøre sundhedsrisici. Søvnen spiller nemlig en hovedrolle, når det kommer til immunforsvarets styrke i kroppen, som hjælper os med at holde stand mod sygdomme. 

Søvnen er en meget kompleks proces, og når man falder i søvn, så starter hjernen med at bearbejde dagens indtryk og lagrer dem – det gør også, at de irrelevante informationer sorteres fra, og de vigtige (for eksempel ny læring) opbevares til fremtidig brug.

Hjernen skylles igennem af saltesoevn-i-hjernen

Der foregår også en meget vigtig renselsesproces i hjernen under søvnen, fortæller Mikael Rasmussen. Det foregår ved, at forskellige salte skyller hjernen igennem for at genoplade den. Her bliver alle kemiske og hormonelle affaldsstoffer samt ophobninger renset ud, og derefter er man klar til en ny dag med nye indtryk og aktiviteter, som hjernen så næste nat igen renser systemet for.

Hjerneforskere har fundet ud af, at denne proces er meget vigtig for helbredet, for hvis hjernen ikke bliver ordentligt renset, så kan ophobningen af affaldsstoffer være med til at forøge risikoen for at udvikle Alzheimers. Og dette kan ske, hvis man ikke får tilstrækkelig med sammenhængende søvn. I andre forsøg omkring søvn og depression har forskere fundet ud af, at der er en sammenhæng mellem de to, for hvis saltene i hjernen ikke får tid til at rense ordenligt ud i depressionsfremmende stoffer, så lagres de også og kan føre til depression.

Hjernens arbejde under søvnen omfatter også reparationer af småskader og fornyelse af celler samt udjævning af eventuelle ubalancer, som er vigtigt for at opretholde en velfungerende krop.

Dårlig søvn kan udgøre en sundhedsrisiko

Ud over muligheden for at udvikle Alzheimers, så kædes dårlig søvn sammen med flere andre forskellige alvorlige og mindre alvorlige sygdomme og tilstande. Både Illustreret Videnskab og Vidensråd for Forebyggelse har skrevet om dette, og forskning viser, at dårlig søvnkvalitet over længere tid kan føre til alvorlige og potentielt livstruende problemer, såsom en øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, fedme, diabetes og depression samt forhøjet blodtryk og stressniveau.

På kortere sig kan søvnmangel også skabe gener og problemer i dagligdagen. Det er ikke decideret farligt på det korte sigt, men Illustreret Videnskab skriver, at allerede efter et par dage med dårlig søvn sløves kroppen så meget ned, at man får en dårligere indlæringsevne og bliver mindre effektiv.

Forskere har i denne forbindelse lavet et forsøg med mus, som også kan overføres til mennesker angående søvn og hukommelse: Forsøget viste, at de områder i hjernen, som bliver aktiveret, når man lærer noget nyt, bliver genaktiveret under den dybe søvn. Forskerne vækkede musene, inden de nåede ned til den dybe søvn, og dermed blev disse hjerneområder ikke aktiveret igen – dette førte til, at musene havde sværere ved at huske, hvad de havde lært forrige dag.

Du kan her se en video fra Ted.com, der dybdegående fortæller om vigtigheden af din søvn:

Sådan får du det mest optimale soveklima

Vidensråd og National Geographic har fundet frem til, at der er forskellige faktorer, som påvirker søvnen rigtig meget. Her er der blandt andet tale om tre fremtrædende faktorer: Lys, lyd og temperatur.

Hold soveværelset mørkt

Lys har gennemgående altid været en vigtig faktor i menneskets døgnrytme, for som tommelfingerregel skal man sove, når det er mørkt og vågne op, når det bliver lyst. Lyset har nemlig en stor påvirkning på kroppen og er med til at fortælle kroppen, om det er sengetid eller tid til at være vågen. Kroppen associerer dermed mørke med søvn og lys med at være vågen.

Derfor bør man ifølge Mikael Rasmussen være opmærksom på at holde sit soveværelse mørkt – det kan især være en udfordring om sommeren, når det bliver tidligt lyst – her kan et mørklægningsgardin eller en sovemaske være en god ide. Vær især også opmærksom på, at kunstigt lys fra computeren, telefon og fjernsyn påvirker kroppen, og lyset manipulerer kroppen til at tro, at det er dag.

Det kunstige lys sætter nemlig nogle processer i gang i kroppen, hvor det får mængden af stoffet melatonin i kroppen til at falde. Melatonin er kroppens naturlige søvn-stof, og hvis det falder, så øges vågenheden, og hjerterytmen stiger. Derfor bør man droppe skærmene et par timer inden sengetid.

Undgå støj

Støj er en anden faktor, som påvirker søvnen. Nogle mennesker kan sove fra alt, hvor andre vågner ved den mindste lyd. Det anbefales, at man ikke sover et sted, hvor lydniveauet overstiger 30 dB. Hvis man bor inde i større byer eller ved trafikerede veje, så kan støj udefra være en svær gene, og derfor bør man kigge nærmere på isoleringen af ens hjem. Man kan blandt andet få specialisolerende vinduer, som kan afhjælpe problemet. Som en lettere løsning kan man også sove med ørepropper.

18-21 grader i soveværelset

Den tredje faktor er temperatur. Temperaturen har en stor påvirkning på kroppen, og derfor bør man som tommelfingerregel sove i et soveværelse med en temperatur mellem 18 og 21 grader. Sover man i et for koldt klima, kan kroppen blive nedkølet, hvilket kan svække immunforsvaret, og hvis man sover i et for varmt rum, så kan man opleve store problemer med at sove. Det er fordi, den ydre temperatur har en stor påvirkning på kroppen, og hvis det er varmt, så tror kroppen, at det stadig er dag og ikke sengetid, fortæller Rasmussen.

Med årstidernes skift kan det være svært at opretholde den rigtige temperatur. Derfor kan man regulere varmen og kulden med tøj og dyner – om sommeren kan man sove med et lagen og tyndere nattøj og eventuelt holde et vindue åbent, hvor man om vinteren kan iføre sig tykkere nattøj og sove med en tykkere dyne.

Man bør også være opmærksom på selve klimaet i luften i soveværelset – derfor bør man gerne lufte ud et par gange om dagen, hvilket også er fordelagtigt, hvis man ønsker at forebygge husstøvmideallergi.

Din hvileposition påvirker dit helbred

Der findes mange faktorer, som påvirker nattesøvnen, og det tæller også, hvordan man hviler i sengen. Når det kommer til hvilepositioner i sengen, så findes der grundlæggende fire: ryggen, maven, højre side og venstre side.

En forkert hvileposition kan føre til både dagligdagsgener som hovedpine, ondt i nakken og ondt i ryggen, men på længere sigt kan en forkert hvileposition også føre til alvorligere problemer. I det følgende gennemgår vi hver af de mulige hvilepositioner og ser på fordele og ulemper.

Den sunde hvileposition på siden

Forskerne er mere eller mindre enige om, at hvilepositionen på en af siderne er den sundeste – den er ligefrem sundhedsfremmende på flere måder. På det mest lavpraktiske område giver hvilepositionen på siden en god støtte til både nakke og hoved, og derfor kan man opleve færre spændinger, hvis man sover på siden. Denne position sikrer også, at rygsøjlen og nakken holdes udstrakte. Vær opmærksom på, at man har brug for en lidt højere hovedpude for den bedst mulige støtte, når man sover på siden.

Man bør også sove på siden af mere sundhedsfremmende grunde, for når man sover på siden, så får hjernen de mest optimale muligheder for at rense ud. Today.com skriver blandt andet, at eksperter og forskere har fundet frem til, at når man sover på siden, så får hjernen de bedste vilkår for at kunne eliminere specifikke peptider, som på længere sigt kan være med til at nedbryde hjernen og eventuelt resultere i Alzheimers.

Bt.dk skriver i en lignende artikel, at ifølge en amerikansk undersøgelse fra University of New York viser scanninger, at når man sover på siden, så udskiller hjernen flest affaldsstoffer.

At sove på ryggen har både fordele og ulemper

Der er både argumenter for og imod at sove på ryggen. Den store fordel er, at kroppen får en rigtig god støtte, når man indtager denne hvileposition – der gives både god støtte til rygsølje og nakke, men man bør dog huske at vælge en lavere pude, som sikrer, at nakken ikke kommer til at ligge i en unaturlig position, som kan give spændinger og hovedpiner. Også led, skuldre og hofter skånes, når man sover på ryggen.

Desværre findes der nogle lidt alvorlige ulemper ved at sove på ryggen, idet chancen for at begynde at snorke og udvikle søvnapnø forøges. Søvnapnø giver lukning af luftveje via slappe muskler i svælget eller en forstørret drøbel, og lider man i forvejen af søvnapnø, bør man især undgå at sove på ryggen.

Søvnapnøen kan nemlig blive et problem, når man ligger på ryggen, idet vejrtrækningen kan blive uregelmæssig og uhensigtsmæssig, og den manglende lufttilførsel er usund for både hjerne og krop – man kan faktisk risikere, at man helt holder op med at trække vejret et stykke tid. Dette kan ifølge National Geographic føre til en forhøjet risiko for at udvikle både Alzheimers og Parkinsons.

Hvilepositionen på maven giver problemer med nakken

Den sidste hvileposition er maven. Dette er den mindst hensigtsmæssige hvileposition, selv om denne position er god for fordøjelsen. At sove på maven kan dog give en del gener, for især nakken belastes meget, da man er tvunget til at dreje hovedet til den ene eller anden side for at kunne trække vejret og få luft. Dette udgør en unaturlig position for nakken, som kan skabe mange smerter og spændinger. Ryggen får heller ingen støtte, hvis man sover på maven, og det kan også give rygsmerter.

Ekspertens gode råd til en bedre søvn💡

Her har vi samlet nogle af søvn-ekspert Mikael Rasmussens gode råd, som kan give en bedre søvn.

💤 Otte timer hver nat: Det er individuelt, hvor meget man bør sove, men det anbefales at få omkring de 7,5-8 timer hver nat som voksen.

💤 Faste sengetider: Kroppen har bedst af en fast rytme. Gå derfor i seng og stå op på samme tid hver dag – også i weekenden.

💤 Sov i mørke: Kroppen sover bedst, når det er mørkt. Hold derfor soveværelset så mørkt som muligt og behold den naturlige døgnrytme.

💤 Pas på computerskærmens kunstige lys: Kunstigt lys fra for eksempel computerskærme manipulerer med hjernen og får den til at tro, at den skal være vågen. Det kunstige lys får også mængden af stoffet melatonin (kroppens naturlige søvnstof) i kroppen til at falde.

💤 Sov hverken for koldt eller varmt – gerne omkring 18-21 grader.

💤 Luft ud: Et godt indeklima i soveværelset er vigtigt og forebygger allergi – luft derfor ud morgen og aften.

💤 Sov på siden: Hvilepositionen på siden er både bedst for helbredet og kroppen.

💤 Sengen: Madras og sengetype er også vigtige. Man bør have en madras, som hverken er for blød eller for hård, og som passer til ens vægt. Man bør også overveje, hvilken type seng, man ønsker. Læs med fordel også Forbrugsguidens artikler om elevationssenge og kontinentalsenge, som er nogle af de mest populære valg, hvis man ønsker et alternativ til sovesofaen.

💤 Dyne og pude: Der findes mange forskellige dyner af forskellige materialer. De isolerer alle forskelligt. Puder kommer også i forskellige fastheder og tykkelser.

💤 Dyrk motion: Man bliver naturligt træt af motion, men dyrk ikke motion umiddelbart inden sengetid, idet kroppen vågner op lige efter motion.

💤 Undgå fed mad og kaffe inden sengetid: Mad og kaffe giver også kroppen ny energi, som kan holde kroppen vågen. Det gælder også alkohol. Der findes desuden meget koffein i kaffe, som virker opkvikkende på kroppen.

💤 Glem sovepillerne: Sovepiller ødelægger den naturlige rytme og kan have uheldige bivirkninger.

💤 Få ro i sindet: Hvis man er stresset, så kan man ikke sove. Har man problemer med stress og øget vågenhed, så kan man dyrke yoga, mindfulness eller lignende inden sengetid.

💤 Gør kroppen klar til søvn: En spilvågen krop kan ikke falde i søvn. Foretag noget roligt inden sengetid: Læs avisen eller en bog eller tag et varmt bad, som også har en beroligende effekt.

Her kan du se en TED Talk med Jeff Iliff, hvor han fortæller om hvad en god søvn betyder for din krop:


7 hurtige om sovesofaer 

Hvad er en god sovesofa?

En god sovesofa er først og fremmest behagelig at sidde i til hverdag, men også komfortabel nok til at sove på for natten. Det kan godt betale sig at vælge en sovesofa med fjedre i madrassen, hvis du selv eller dine besøgende ofte skal overnatte på sovesofaen. En sovesofa med skummadras vil nemlig ikke yde samme gode støtte, som en rigtig madras med fjedre vil.

Sovesofaer med opbevaring – Er de lige så gode som dem uden?

Om en sovesofa med opbevaring er bedre end sovesofaer uden, er helt op til dig og dine behov. Har du i forvejen begrænset med plads i hjemmet og skal bruge en sovesofa for at spare plads, kan det være rigtig fint med indbygget opbevaring i sovesofaen. Her kan du gemme de ekstra dyner, kugledyner, puder og sengetøj, som dine gæster skal bruge for natten, når de er på besøg.

Fordele ved en sovesofa med chaiselong

Mange danskere vælger en sofa med chaiselong, og flere modeller med chaiselong fungerer også som ekstra soveplads. Fordelen ved en sovesofa med chaiselong er, at du har ekstra plads at brede dig på i sofaen til hverdag, hvor du kan få benene op. Når gæster skal overnatte, er sovesofaer med chaiselong ofte større i liggefladen, og de fylder også mere slået sammen, fordi chaiselongen kræver ekstra plads.

Sovesofa 140×200

I Danmark bliver der solgt flest sovesofaer med målene 140×200 cm. Det svarer til en halvandenmandsseng, hvor der er god plads til en enkelt person, men også snildt kan ligge et par. Sovesofaer på 140×200 cm er populære, fordi de er en god mellemløsning, men du kan selvfølgelig både få dem større og mindre alt efter dine behov. 

Sovesofa med springmadras

Du kan få mange forskellige sovesofaer på markedet, men en ting, du med fordel kan vælge, er en sovesofa med springmadras fremfor en model med fyld af skum. Springmadrassen vil få sovesofaen til at føles mere som en rigtig seng, hvor kroppen får støtte, men også bedre kan ånde. En sovesofa med springmadras er ofte dyrere, men det kan betale sig at investere i god sovekomfort.

Billig sovesofa – er det noget værd?

En billig sovesofa kan fint være pengene værd, men det afhænger af dine ønsker og behov. Kvalitet og pris følges ofte ad, og vil du tilbyde dine gæster en behagelig soveplads, kan det godt betale sig at give lidt ekstra for god komfort. I de billigere sovesofaer er fyldet ofte skum, mens en dyrere sovesofa ofte har en rigtig springmadras, der giver bedre støtte og åndbarhed for natten.

Sovesofa eller daybed?

I de seneste år er der kommet flere og flere daybeds på markedet. En daybed er til forskel fra en sovesofa ikke udstyret med ryglæn og armlæn, som en rigtig sofa er, men er derimod mere en ekstra plads at slænge sig på både nat og dag. Det kan være en elegant løsning, hvis du både mangler siddepladser og sovepladser, men ikke vil have en decideret sovesofa stående i hjemmet.


Andre relevante artikler

Hvis du er på udkig efter en “rigtig” og meget bedre seng en end sovesofa, har vi heldigvis også gode bud på disse. Du kan tjekke vores dobbeltseng testguide, boxmadras testguide og elevationsseng testguide for at finde den helt rigtige seng til dine behov.

Derudover kan du tjekke vores artikel om kontinentalsenge og sovesofaer, for at komme rundt om alle de forskellige senge du kan anskaffe dig.


FAQ

🧐 Hvad er en god sovesofa?

En god sovesofa er først og fremmest behagelig at sidde i til hverdag, men også komfortabel nok til at sove på for natten. Det kan godt betale sig at vælge en sovesofa med fjedre i madrassen, hvis du selv eller dine besøgende ofte skal overnatte på sovesofaen. En sovesofa med skummadras vil nemlig ikke yde samme gode støtte, som en rigtig madras med fjedre vil.

🤩 Sovesofaer med opbevaring - Er de lige så gode som dem uden?

Om en sovesofa med opbevaring er bedre end sovesofaer uden, er helt op til dig og dine behov. Har du i forvejen begrænset med plads i hjemmet og skal bruge en sovesofa for at spare plads, kan det være rigtig fint med indbygget opbevaring i sovesofaen. Her kan du gemme de ekstra dyner, puder og sengetøj, som dine gæster skal bruge for natten, når de er på besøg.

🤔 Fordele ved en sovesofa med chaiselong

Mange danskere vælger en sofa med chaiselong, og flere modeller med chaiselong fungerer også som ekstra soveplads. Fordelen ved en sovesofa med chaiselong er, at du har ekstra plads at brede dig på i sofaen til hverdag, hvor du kan få benene op. Når gæster skal overnatte, er sovesofaer med chaiselong ofte større i liggefladen, og de fylder også mere slået sammen, fordi chaiselongen kræver ekstra plads.

😎 Sovesofa 140x200

I Danmark bliver der solgt flest sovesofaer med målene 140x200 cm. Det svarer til en halvandenmandsseng, hvor der er god plads til en enkelt person, men også snildt kan ligge et par. Sovesofaer på 140x200 cm er populære, fordi de er en god mellemløsning, men du kan selvfølgelig både få dem større og mindre alt efter dine behov.

😏 Sovesofa med springmadras

Du kan få mange forskellige sovesofaer på markedet, men en ting, du med fordel kan vælge, er en sovesofa med springmadras fremfor en model med fyld af skum. Springmadrassen vil få sovesofaen til at føles mere som en rigtig seng, hvor kroppen får støtte, men også bedre kan ånde. En sovesofa med springmadras er ofte dyrere, men det kan betale sig at investere i god sovekomfort.

🙃 Billig sovesofa - er det noget værd?

En billig sovesofa kan fint være pengene værd, men det afhænger af dine ønsker og behov. Kvalitet og pris følges ofte ad, og vil du tilbyde dine gæster en behagelig soveplads, kan det godt betale sig at give lidt ekstra for god komfort. I de billigere sovesofaer er fyldet ofte skum, mens en dyrere sovesofa ofte har en rigtig springmadras, der giver bedre støtte og åndbarhed for natten.

😊 Sovesofa eller daybed?

I de seneste år er der kommet flere og flere daybeds på markedet. En daybed er til forskel fra en sovesofa ikke udstyret med ryglæn og armlæn, som en rigtig sofa er, men er derimod mere en ekstra plads at slænge sig på både nat og dag. Det kan være en elegant løsning, hvis du både mangler siddepladser og sovepladser, men ikke vil have en decideret sovesofa stående i hjemmet.

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme