Bedste Elevationsseng: De bedste elevationssenge til dig og din krop

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne guide kigger Forbrugsguiden.dk nærmere på markedets elevationssenge. En sengetype, som rigtig mange vælger, fordi den rummer mange smarte funktioner og kan hjælpe kroppen, hvis den har ondt eller er øm. De fleste oplever, at de får en bedre nattesøvn, når de skifter til en elevationsseng.

Vores research-team har fundet frem til en række elevationssenge, hvor du får rigtig god kvalitet for pengene. Vi har også gjort os umage mbæredged at grave tilbud frem fra populære forhandlere, så du kan gøre et rigtig godt køb, når du klikker din nye seng hjem – herunder:

Længere nede kan du også læse søvn-eksperten Mikael Rasmussens gode råd til, hvordan du går til kamp mod søvnløshed samt en god forklaring af, hvorfor det er så vigtigt at sove.

Hvad bør man overveje, når man køber en elevationsseng?

Størrelse
Elevationssenge findes fra 80×200 til 210×210 cm. Den rigtige størrelse afhænger af hvor meget plads du har til rådighed, kroppens størrelse, og hvor meget plads du ønsker i sengen. En god tommelfingerregel er at vælge en elevationsseng, der passer til din egen højde + 20 cm. Sover man alene, så burde en bredde på 80 cm være tilstrækkelig, mens to voksne bør vælge en bredde på 160 eller 180 cm. Har du et rummeligt soveværelse eller er du eller din sengepartner 190 cm eller højere, anbefaler vi naturligvis at kigge efter en seng på 210 cm i længden. Husk at disse regler blot er retningslinjer, og at dit valg selvfølgelig skal passe til dine personlige præferencer.

Madras
For at opnå den ønskede komfort og søvnkvalitet, er det naturligvis vigtigt at finde en god madras, som også er fleksibel, da det påvirker de anvendelige positioner i sengen. Der findes overraskende mange forskellige madrasser på markedet, og de mest populære til elevationssenge er bl.a. madrasser med memory skum, latex og hybridmadrasser. Madrasser i memory skum er et godt valg til elevationssenge, fordi de er meget fleksible og reagerer godt på belastning ved at forme sig efter kroppen.

De er også meget holdbare, hvilket gør det til en god investering. Latex er et glimrende alternativ for dem, der ønsker en naturlig madras, som er allergivenlig. Den tilpasser sig tilmed kroppens form og lindrer spændinger. Hvis du ønsker latexmadrassens blødhed med skummadrassens støtte, er en hybridmadras et glimrende valg. Hybridmadrassens robuste opbygning, kombineret med de responsive kurver, giver god trykaflastning. Vi anbefaler, at du finder en forhandler som tilbyder gratis ombytning af madras, og så finder en madras med to forskellige fastheder på hver side af sengen. På den måde kan du afprøve, hvad der er bedst for dig.

Egenskaber
Selv om den primære fordel ved en elevationsseng er at forbedre søvnen, ved at give dig mulighed for at justere din soveposition, så har hver elevationsseng deres egne funktioner, der kan vise sig at være lige så vigtige. F.eks. giver funktioner som programmerbare hukommelsespositioner dig mulighed for nemt at gemme din yndlingsposition. Nogle elevationssenge kan styres med en app eller fjernbetjening, og de kan også være udstyret med bluetooth, så du kan betjene din seng ved hjælp af en downloadet app til din smartphone eller tablet. For at gøre fjernbetjeningen lettere at se i svagt lys er natbelysning en anden funktion, der kan inkluderes. Hver enkel funktion kan være med til at give dig en bedre oplevelse og øget komfort.

Pris
De dyrere elevationssenge af høj kvalitet koster omkring 50.000 kr. De kommer ofte med EOKO-TEX certificeret og allergivenlig madras, talrige funktioner, og en kraftig men støjsvag motor. Det er også muligt at finde billigere alternativer i god kvalitet, omend de ofte vil være mindre i størrelse og have færre funktioner. De findes til omkring 10.000-15.000 kr.
Forruger- og ekspertanmeldelser : Når du undersøger markedet, så anbefaler vi, at du kigger på leverandøren eller forhandlerens Trustpilot før du køber. Deres vurderinger afslører noget om produktets kvalitet, kundeoplevelsen og forhandlerens service. Du kan også kigge på ekspertanmeldelser for at få en mere teknisk gennemgang af et produkts specifikationer.

arrow-more


4 gode grunde til at købe seng online
1 Kvalitet og komfort
Når du prøver en seng kortvarigt i en butik, får du ingen fornemmelse af sengens kvalitet eller komfort og mange kommer hjem med en forkert seng, der er alt for blød. På nettet kan du vælge ud fra din vægt og sovestilling, så du får den helt rigtige seng til din krop.
2 Garanti
Populære forhandlere som Sengetid og Nordic Dream tilbyder en tryghedsgaranti, hvor du kan prøve sengen i omkring 100 dage hjemme hos dig selv. Hvis du ikke er tilfreds, ombytter og afhenter nogle forhandlere sengen igen uden beregning.
3 Besparelser og tilbud
Du opnår markante besparelser, når du køber din seng online. Hvis du køber seng i en butik, betaler du ikke kun for selve sengen, men også butikkens husleje og sælgerens løn. Når du køber online, springer du mellemleddet over og finder ofte gode tilbud, som butikkerne ikke kan matche.
Find de bedste tilbud her:
- Hos Nordic Dream
- Hos Sengetid
4 Levering
Få leveret og installeret sengen direkte i dit hjem. Vi anbefaler onlineforhandlere, som ikke bare sender sengen til døren, men pakker den ud, samler den og stiller den ind i soveværelset for dig.
Dette er tilfældet ved flere forhandlere som b.la. Nordic dream, Sengetid og mange flere. Læs mere om det i guiden herunder.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


I denne guide bliver du klogere på:  

Hvad du skal overveje, før du køber en ny elevationsseng
Gennemgang af, hvordan en elevationsseng virker
Gennemgang af en række elevationssenge
Søvneksperten fortæller: Derfor er din søvn vigtig
Ekspertens gode råd til en bedre nattesøvn


Bedre Nætter Venus Zen Elevationsseng – høj komfort og Svanemærket topmadras

Forbrugsguiden Anbefaler

✅ 4,7/5 stjerner baseret på mere end 2900 anmeldelser på Trustpilot
Svanemærket og OEKO-TEX certificerede produkter
✅ 100 dages prøveperiode og 2-8 hverdages leveringstid
Bemærk: Venus elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 31.999 kr. til 15.999,00kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Venus elevationssengen er den topsælgende seng hos Bedre Nætter som er en af landets største online sengeforhandlere. Sengen er lavet i lidt bedre materialer end deres billige serie, og er derfor et godt valg til dem som ønsker lidt ekstra komfort.

 • 7 komfortzoner og justerbar madras fasthed
 • Svanemærket og allergivenlig topmadras
 • 25 års garanti på fjedre- og rammebrud og 100 nætters risikofri prøve

Anmeldelse og analyse af Venus Elevationsseng

Lydsvag elevationsmotor og åndbar springmadras

Venus er Bedre Nætters mest solgte seng siden 2014, og må derfor efterhånden anses for at være gennemtestet for fejl og mangler. Elevationssengen er traditionelt bygget i 3 dele med en bund, en springmadras og en topmadras.

Bunden adskiller sig ved at være bygget i en 20cm tyk træramme og ved at have Linak som er et af verdens første elevationsmotor virksomheder, til at stå for den lydløse elevationsmotor. En klar fordel her er, at motoren kan styres med en app. Det er meget få af konkurrenterne i samme prisklasse som har samme funktion. Sengen har dog ikke lys i bunden af sengen som andre senge i prisklassen har.

Springmadrassen lever op til de almindelige standarder i branchen med 7 komfortzoner, 25mm polstring og elastisk design for at kunne holde til brug af elevation. Venus Mayan adskiller sig fra konkurrenterne ved det åndbare mint som omkranser fjedrene som er med til at styrke komforten. Materialerne er derudover OEKO-TEX certificeret og derfor testet fri for skadelige stoffer.

Venus Mayan adskiller sig virkelig fra konkurrenterne på topmadrassen. Deres topmadras er produceret i 7 cm tyk latex, som både er allergivenligt, bæredygtigt og Svanemærket. Bedre Nætter har truffet et bæredygtigt valg, hvilket gør at de udvinder deres latex 100% fra gummitræet Hevea Brasiliensis, og derfor passer bedre på naturen. Topmadrassen er produceret ved hjælp af SonoCore-metoden som gør den stærkere, smidigere og mere åndbar end andre standard latex topmadrasser.

En ulempe ved Bedre Nætter er, at de kun udbyder en latex topmadras, hvor du hos flere af konkurrenterne kan vælge mellem en latex- og en skummadras.

Når man sammenligner med andre elevationssenge i samme prisklasse, så er Venus Mayan god til prisen. Du får en elevationsseng som har de funktioner man bør forvente som f.eks. 7 komfortzoner, OEKO-tex certificerede materialer og en lydløs elevationsmotor. Sengen adskiller sig fra de andre elevationssenge ved at have en Svanemærket topmadras i høj kvalitet på grund af SonoCore-metoden, og ved at have mulighed for at styre elevationsmotoren ved hjælp af en app.

Hvad siger forbrugerne om Bedre Nætter Venus Elevationssengen?

Forhandleren Bedre Nætter er bedømt til 4,7/5 stjerner baseret på mere end 2940 anmeldelser på Trustpilot. Vi har derfor at gøre med et sengebrand som er vellidt og gennemtestet. Flere nævner at de tidligere har haft søvnproblemer, og at de sover bedre efter de er skiftet til en seng fra Bedre Nætter, samt at kundeservicen altid er i orden.

Enkelte nævner dog også der til tider kan have forsinkede leveringstider og enkelte har oplevet at topmadrassen har sat sig.

Venus elevationssengen er individuelt vurderet til 4,5/5 stjerner. De tidligere kunder nævner at de er glade for hårdheden på sengen og at de glade for topmadrassen. Enkelte andre kunder oplevede problemer med en defekt ledning til sengen ved modtagelse, men det blev hurtigt løst af kundeservice. Andre følte at de måske gerne ville have topmadrassen en lille smule tykkere.

Forbrugsguidens vurdering

Vores indtryk af Venus elevationssengen er positivt. Du får en elevationsseng som har de funktioner man kan forvente af en elevationsseng i dette prisleje, plus lidt mere til.

Vi er særligt begejstrede for deres lydløse elevationsmotor og 7 komfortzoner som forbrugerne har taget godt imod. Den Svanemærkede og allergivenlige topmadras er vi ligeledes imponeret af, og det virker det til at størstedelen af alle tidligere kunder også er. Enkelte ønsker at den godt måtte være lidt tykkere, men det virker til den passer godt til størstedelen af kunderne.

Det eneste vi kunne mangle var at man kunne vælge mellem en latex og skummadras som man kan ved nogen af de andre konkurrenter.

Med Venus Elevationsseng får du det man kan forvente plus mere til, og derfor anbefaler vi den. Du får meget for pengene, og vi er ikke i tvivl om at det er et godt valg.

Fordele

 • Sengen er individuelt vurderet til 4,5/5 stjerner
 • Bedre Nætters mest solgte sengeserie siden 2014, så gennemtestet for fejl og mangler
 • Svanemærket, allergivenlig og OEKO-TEX certificeret topmadras
 • 7 komfortzoner, 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud, samt 5 års garanti på motoren
Ulemper

 • Enkelte ønsker at topmadrassen gerne måtte være lidt tykkere
 • Ikke muligt at vælge mellem en latex- og skummadras

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Bedre Nætter Venus elevationssenge her.


Nordic Dream Ragna – danskproduceret elevationsseng

Elevationsseng – Bedst i test

✅ 4,9/5 stjerner baseret på mere end 1.450 anmeldelser på Trustpilot
25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
✅ Højest vurderet i test af schweiziske Good Night’s Institute

✅ Produceret i Danmark
Ragna Fjord - 180x200 Bemærk: Ragna Fjäll elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat med fra 34.995 kr. til 15.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Ragna Fjäll elevationssengen her:

Husk: Nordic Dream tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis og du får det fulde købsbeløb retur. De tilbyder derudover rentefri finansiering.

Elevationssengen Ragna fra danske Nordic Dream er en luksusmodel til dig, der ønsker lidt ekstra af din seng.

Ragna elevationssengen er udstyret med en solid elevationsbund, gode madrasser med ekstra høje fjedre og 7 komfortzoner. Det betyder, at du kan kontrollere din liggeposition med den indbyggede elevationsmotor, men også ligge godt og komfortabelt hele natten lang.

Derfor skal du vælge Nordic Dream Ragna elevationsseng

Lækker luksus elevationsseng
Udviklet og designet i Danmark
Med ekstra høje fjedre og 7 komfortzoner
Støjfri elevationsmotor med fjernbetjening

Udviklet af danske eksperter

Ragna elevationsseng er udviklet af nogle af de førende danske eksperter indenfor senge, søvn og ergonomisk komfort på markedet. Sengen er skabt med en elevationsbund i hårdført fyrretræ med integreret motor.

Motoren er meget lydsvag, så du ikke generer andre sovende i rummet, når du skifter position midt nat. Det er en fordel, hvis I er et par, der skal dele en seng med elevation.

Når du skal styre hoved- og fodenden af sengen, så bruger du den medfølgende fjernbetjening. 

Sov dejligt med komfortzoner og ekstra høje fjedre

Indvendigt i Ragna elevationssengen finder du ekstra høje pocketfjedre i 2 lag. Det er et kendetegn for mange af Nordic Dreams senge, at du finder fjedre, der er 2 cm højere end traditionelle sengefjedre. Det giver en bedre fleksibilitet, når du vender dig eller sover på siden.

Fjedrene er fordelt efter, hvor kraftige de er, så du får støtte i de områder, hvor kroppen er tungest. Det er blevet til i alt 7 komfortzoner, der er særligt udviklede til at ergonomisk støtte kroppen under hvile og søvn. Din krop får derfor støtte særligt omkring hofter og lænd, hvor du ofte vil synke mest ned i madrassen.

Ragna elevationssengen er en luksus elevationsseng, der ikke kun kan justeres, men også hjælper dig til at ligge rigtigt. Den indbyggede elevation er nøje designet, så den støtter din nakke, ryg og ben korrekt, når du skifter position. Derfor får du en unik tilpasning, så du opnår en ergonomisk og behagelig komfort – noget du ikke finder i andre af oversigtens modeller.

Fjäll topmadras - betræk i naturmateriale med god ventilation
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

 

Hvad siger forbrugerne og eksperterne om Ragna Älv?

Nordic Dream har på baggrund af mere end 1.450 anmeldelser fået 4,9/5 stjerner på Trustpilot. Forbrugerne fremhæver sengenes kvalitet og vurderer, at en lignende seng i en fysisk butik ville koste markant mere. Deres kundeservice bliver også rost for altid at være behjælpelig og for effektivt at finde løsninger på de problemer, der opstår. Hvad angår ulemper nævner nogle, at topmadrassen har tendens til at glide en smule, når man bruger elevationsfunktionen. Andre skriver også, at der har været problemer med fragtfirmaet, men at det dog ikke har været i sådan en grad, at kundeservice ikke har kunne hjælpe. Derudover har sengen fået topkarakter i en test foretaget af det schweiziske søvnlaboratorie, Good Night’s Institute, hvor produkterne blev testet og analyseret i kriterierne ergonomi, hygiejne, sengeklima og holdbarhed.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Ragna elevationssengen

Hvis du vælger en model fra Nordic Dream, har sengen tryghedsgaranti. Det betyder, at du får mulighed for at afprøve din seng i 100 dage kvit og frit i dine vante rammer.  Så kan du blive helt sikker på, at Ragna elevationssengen skal være din seng mange år ud i fremtiden, og hvis det ikke er den rette, kommer Nordic Dream og henter den igen hos dig uden det koster dig noget, så du kan bytte den til den rigtige model for dig.

Når vi vurderer sengen, er forbrugernes mening en vigtig faktor. Nordic Dream scorer 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, og det er højst af alle i hele sengebranchen. Det er kundernes bekræftelse af, at Nordic Dreams senge er blandt markedets absolut bedste. Foruden de de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet.

Foruden komfort er design også en del af overvejelsen, når du skal købe seng, og her synes vi at Nordic Dream har ramt plet med det stilrene, skandinaviske udtryk, som vi tror, vil passe godt ind i de flestes indretning.

Fordele

 • Nordic Dream tilbyder 100 dages returret og 25 års garanti
 • 7 komfortzoner som giver god støtte og ergonomi hele natten
 • Mulighed for flere typer topmadras
 • 4,9/5 stjerner på Trustpilot baseret på mere end 1450 anmeldelser
Ulemper 

 • Enkelte oplever problemer med fragtfirmaet, men kunderne nævner også at Nordic Dream er hurtige til at løse problemerne
 • Topmadrassen har en tendens til at glide

Ragna elevationssengen findes i følgende størrelser:
80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Ragna elevationssenge her.

Læs også om forhandleren Nordic Dream her.

Her kan du se en videopræsentation af Ragna elevationssengen. Videoen er produceret af danske Nordic Dream: 


Norhland Prestige Delux Elevation – klassisk elevationsseng i solidt håndværk

Bedste premiumvalg

✅ 4,6/5 stjerner baseret på mere end 470 anmeldelser på Trustpilot
Dansk design & håndværk
✅ 101 nætters ombytningsgaranti på fastheden og kernen
✅ 25 års garanti

Bemærk: Norhland Prestige Delux Elevation er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at størrelsen 180x200 cm er nedsat fra 36.995 kr. til 14.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Der er tænkt komfort ind i alle elementer af elevationssengen fra Norhland. Sengen har et solidt, moderne og holdbart design, som er skabt af danske håndværkere. Du kan forvente en klassisk opbygning med en bund af 42 lameller med justerbare lameller og 2 automatiske nakkevip.

Sengen har en praktisk højde på 68 cm, inklusiv 19 cm ben. Sengen er designet i nordisk stil og kommer i fem forskellige farver, så du kun vælge den farve, som passer bedst ind i dit soveværelse. Vælg selv, om ben i egetræ eller metal passer bedst ind i dit soveværelse.

Elevationsseng med fem komfortzoner
Elevationssengen har en stærk 21 cm ramme i træ med 42 lameller, som skaber en god bund.

Sengen kommer med en 18 cm springmadras som findes med medium, fast eller ekstra fast hårdhed, alt efter hvad du foretrækker. Madrassen er opbygget med pocketfjedre i op til 11 komfortzoner, som regulerer sig efter din kropsvægt og dine bevægelser, så din ryg og dine led bliver aflastet korrekt.

Springmadrassen, som er polstret med 25 mm Cooltex-skum, har en fugtabsorberende og kølende effekt. Det bidrager til den høje komfort elevationssengen tilbyder dig. Skummet i madrasser er betrukket med et tykt og slidstærkt stof, som sikrer at du har en flot og funktionel seng i mange år.

Der tilbydes 5 års garanti på den indbyggede elevationsmotor. Den er skabt af de bedste på markedet – danske Linak har udviklet en støjsvag elevationsmotor med et minimalt strømforbrug. Da motoren desuden er trådløs, kan du betjene elevationsfunktionerne via den medfølgende fjernbetjening eller den tilhørende app.

Udover de 5 års garanti på motoren, tilbydes der også en produktgaranti på hele 25 år, på sengens træramme og fjedre. Det er en indikation på den lækre kvalitet og den lange levetid.

Delux topmadras med åndbart bambus-betræk
Til Norhland Prestige elevationssengen medfølger en 10 cm topmadras i enten wonderpur eller latex-skum, alt efter din personlige præference. Topmadrassen er betrukket med et tekstil i bambus, som beskytter skummaterialet og samtidigt er meget ventilerende.

Om du skal vælge wonderpur eller latex-skum kommer meget an på hvilke forhold du helst selv vil sove under. Latex-skum regulerer varme og fugt, så du kan have en optimal og behagelig temperatur om natten – Også selvom du normalt sveder meget. Materialet mindsker samtidig trykket på skuldre, nakke og hofte.

Wonderpur er et tæt skummateriale, som følger og støtter din kropsform. Du synker mere ned i en topmadras af wonderpur skum og bliver derfor nærmest omgivet af madrassen. Af denne grund, er det er godt valg af materiale til dig, der har det køligt om natten.

Hvad siger forbrugerne om Norhland Prestige Delux Elevation?
Sengetid har opnået 4,5/5 stjerner på Trustpilot med 500 anmeldelser, hvilket skyldes deres kundeservice og kvalitetsprodukter. Forbrugerne er begejstret over kvaliteten af Norhland Prestige Delux Elevation, som de finder behagelig. Flere nævner også, at sengen er en god investering, der giver bedre søvn. En af de negative aspekter ved sengen er, at der ikke medfølger en sengegavl i prisen og at den skal tilkøbes ved siden af.

Norhland Prestige Elevation elevationssengen vs. markedet
Norhland Prestige Elevation elevationssengen er en elevationsseng i klassisk forstand, mens sengens materialer spiller sammen på en måde, der adskiller den positivt fra andre modeller. Der er harmoni i materialevalget, som sikrer dig en solid seng med god ventilation og høj komfort.

Med Norhland Prestige Elevation elevationssengen får du en af de mere lydsvage og strømbesparende elevationssenge på markedet med en fordelagtig garanti på 25 år.
Fordele

 • 25 års produktgaranti som sikrer en god seng mange års frem
 • Pocketfjedre der individuelt tilpasser sig din krop
 • Strømbesparende motor med 5 års garanti
 • Kan betjenes med trådløs fjernbetjening eller app
Ulemper

 • Sengegavl er ikke inkluderet, men kan tilkøbes til en skarp tilbudspris

Stockholm Elevationsseng – med Linak motor og justerbare lameller

Bedste justerbare valg til nakken

25 års garanti mod brud på ramme og fjeder
TD4 Advanced motor fra den danske producent LINAK
✅ 42 fleksible elevationslameller og 7 unikke komfortzoner

Sengens 42 fleksible elevationslameller og 7 unikke komfortzoner gør det nemt at tilpasse sengen til dine behov. Elevationssengen er ideel til dem, der ønsker at tilpasse sig ønskede niveauer af hårdhed eller blødhed.

Anmeldelse og analyse af Stockholm Elevation

Linak motor
TD4 Advanced motoren fra den danske producent LINAK er en pålidelig og støjsvag elevationsmotor, som er af høj kvalitet og velegnet til elevationssenge.

Sengen leveres med fem års garanti på motor og fjernbetjening, hvilket betyder, at du trygt kan investere i en elevationsseng, som vil holde dig i mange år. Sengen er desuden udstyret med et LED-lys, der gør det nemt at se, hvad du laver, hvis du står op i løbet af natten.

Eksklusiv topmadras
Elevationssengen har en 60 mm topmadras, som er fremstillet af materialer af høj kvalitet, der giver komfort og bidrager til en bedre søvnoplevelse. Du kan vælge mellem en split topmadras eller to enkelte topmadrasser, hvor begge dele giver hver person mulighed for at justere sin side af sengen efter egne behov.

Betrækket på topmadrassen er lavet af åndbart materiale, som holder dig kølig hele natten, og det kan vaskes i en vaskemaskine, hvilket gør det er nemt at holde rent.

25 års garanti
Sengen er designet med 7 forskellige komfortzoner, som hver især kan justeres efter dine specifikke behov. Uanset om du har brug for ekstra støtte til din ryg eller dine ben kan sengen indstilles efter dine behov. Derudover har sengen også en 25 års garanti mod brud på ramme og fjedre, hvilket er en vigtig egenskab, da det sikrer, at sengen vil holde i mange år fremover.

Hvad siger forbrugerne om Stockholm Elevation?

Forbrugerne har givet Sengefabrikken 4,6/5 stjerner på Trustpilot og roser deres varer, hvor sengegavlen er værdsat for at være i høj kvalitet. Forbrugerne er glade for sengens bløde materiale og flere mener, at sengen har givet dem en bedre søvn. De fleste forbrugere virker til at være glade for deres køb hos Sengefabrikken og anbefaler firmaet til andre. Enkelte forbrugere klager dog over leveringstiden, da de synes leveringen tog længere tid end forventet.

Fordele

 • 5 års garanti på motor og fjernbetjening
 • 7 unikke komfortzoner
 • Neck First-funktion
 • Valgfri luksus topmadras
 • Indbygget anti-slip
Ulemper

 • Sengegavl medfølger ikke

Redaktiones vurdering

Sengen er velegnet til personer, som leder efter en elevationsseng med indbygget anti-slip og en neck-first funktion, hvor anti-slip-funktionen er nyttig, hvis du har tendens til at bevæge dig meget i din søvn eller har kæledyr, som hopper op på sengen. Den eneste ulempe er, at der ikke følger et sengegavl med sengen, men samlet set er vores vurdering, at Stockholm Elevation er det bedste for din nakke grundet elevationssengens evne til at være justerbar og vippe på forskellige måder.

Specifikationer: 

 • Størrelse: 180×200 cm
 • Højde: 64 cm
 • Materiale: Massiv svensk fyrretræ
 • Komfortzoner: 7
 • Polstring: 25 mm polyfoam
 • Lameller: 42 stk.

Aura Fjord – boxelevationsseng med dobbelt fjedrelag

Forbrugernes favorit

✅ 4,9/5 stjerner på Trustpilot
✅ Den ultimative luksus elevationsseng
Bestseller hos NordicDream
✅ Tryghedsgaranti i 100 dage

Husk: Hvis du køber en seng hos NordicDream, har du mulighed for at prøve den i 100 dage helt risikofrit. Hvis du ikke er tilfreds med din nye seng i prøveperioden, kommer Nordic Dream og henter den uden beregning. Du får det fulde købsbeløb retur.

Vil du gerne ligge perfekt hver eneste nat? Hvis du først har haft en seng med elevation, er det svært at undvære den igen. Med Aura Bokselevationsseng får du en lækker, danskproduceret elevationsseng, der giver en god komfort og har mange smarte funktioner.

Optimal støtte hele natten igennem

Hos Nordic Dream samarbejder de med eksperter og fysioterapeuter for at skabe det bedste produkt. Aura Bokselevationsseng er udviklet til at aflaste kroppen på bedste vis. Det sikrer optimal restitution, så du vågner frisk og veludhvilet hver eneste morgen.

Sengen består af 3 forskellige lag, der er udviklet af førende sengeeksperter, så sengen tilbyder den absolut bedste liggekomfort. Med et dobbelt lag af ergonomiske pocketfjedre, er der god aflastning i madrassen. Derudover er springmadrassen udstyret med hele 7 individuelle komfortlag.

Optimal aflastning med 7 komfortzoner

Vi bruger en tredjedel af livet på at sove, og derfor skal din seng også kunne levere den bedste mulighed for optimal søvn og restitution. Alle senge fra Nordic Dream er udstyret med hele 7 komfortzoner. De 7 komfortzoner er udviklet, så de støtter bestemte områder, når du ligger i din seng. Du vil derfor opleve et mere fast område omkring særligt nakken, lænden og hofterne. Her har kroppen brug for ekstra trykaflastning, så den hviler ergonomisk korrekt på madrassen.

Aura sengen er også udstyret med den særlige slideback-funktion. Slideback er helt nyt inden for elevations senge, og det er lavet med henblik på at yde den allerbedste støtte til din lænd, ryg og nakke. Sengen former sig automatisk alt efter, hvordan du indstiller den, så din rygsøjle aflastes på bedste vis.

Elevationsmotor i topkvalitet

Elevationssenge er fantastiske at sove i, fordi du nemt og enkelt kan regulere din liggeposition. Lige meget om du sover, læser i sengen eller hviler dig, kan du indstille sengen, så du ligger bedst muligt.

Aura sengen har en effektiv elevationsmotor. Producenten af motoren er kendt for produktionen af kvalitetsmotorer til elevationssenge. Motoren sørger for, at du gnidningsfrit kan indstille sengen både i hoved- og fodende via den medfølgende trådløse fjernbetjening. Du behøver derfor ikke engang rejse dig fra sengen, når du skal skifte position.

Der er 5 års garanti på motoren, hvis du skulle opleve problemer med elevationsfunktionen i senge fra NordicDream.

Fjord topmadras - ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Hvad siger forbrugerne om Nordic Dream Aura Elevationssengen?

Nordic Dream er en af de bedst bedømte sengeforhandlere i Danmark. Forbrugerne har vurderet dem til 4,9/5 stjerner baseret på mere end 1450 anmeldelser på Trustpilot. De har under 1% negative anmeldelser og har formår at besvare dem på under 2 dage. Kunderne fremhæver deres gode service ved retursager og generelle vejledning ved køb af ny seng. Ombytningen af topmadrassen sker uden problemer og leveringen er fleksibel. Enkelte nævner også at deres rygsmerte er blevet betydelig mindre efter skiftet til sengen.

Af ulemper nævner enkelte kunder at der tidligere har været ekstra lang ventetid på sengene. Få nævner også at de gerne så at samlebeslaget medfulgte i stedet for det skal tilkøbes.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Aura sengen fra NordicDream
I forhold til de andre modeller i denne oversigt, springer Aura sengen i øjnene med det lækre, nordiske design, de 7 trykaflastende komfortzoner og den særlige slideback-funktion. Du får en kvalitetsseng, der er produceret i Danmark og lavet i solide og holdbare materialer, som snildt kan udleve garantien.

Du får hele 25 års garanti på både fjedre- og rammebrud, hvis du vælger en elevationsseng fra danske NordicDream. Oveni er der 5 års garanti på elevationsmotoren fra Linak. Som en ekstra bonus kan du prøve sengen i 100 dage risikofrit og hvis du ikke er tilfreds, kommer NordicDream og henter sengen igen uden det koster dig noget. Som forbruger er du derfor godt dækket ind, hvis du går med en seng fra Nordic Dream.

NordicDream er bedømt til 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, og det er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af NordicDreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter. Foruden de de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet.

Fordele

 • Dansk produceret og 25 års garanti
 • Dobbeltlag af ergonomiske pocketfjedre for høj komfort
 • 7 individuelle komfortzoner
 • Lydløs elevationsmotor fra danske Linak
 • 4,9/5 stjerner baseret på mere end 1450 anmeldelser på Trustpilot
Ulemper 

 • Samlebeslag medfølger ikke, men kan tilkøbes
 • Til tider forlænget leveringstid

Aura elevationssengen findes i følgende størrelser:
90 x 200 cm
90 x 210 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Aura elevationssenge her.

Her kan du se en videopræsentation af Aura elevationsseng. Videoen er produceret af danske Nordic Dream: 


Norhland Signatur Luksus Elevation – eksklusiv seng med 5 komfortzoner

Godt valg til dig som ønsker en støjsvag motor

✅ 4,6/5 stjerner baseret på mere end 470 anmeldelser på Trustpilot
Dansk håndværk og 15 års garanti
✅ 101 nætters ombytningsgaranti på fastheden og kernen
✅ Meget støjsvag motor
Bemærk: Norhland Signatur Luksus Elevation er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at størrelsen 180x200 cm er nedsat fra 24.995 kr. til 11.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Elevationssengen er bygget af dygtige håndværkere i nordiske kvalitetsmaterialer, så du får en seng i rigtig god kvalitet.
Sengen kommer i et stilrent dansk design og er produceret i Danmark under ordentlige forhold og med stor fokus på rendyrkede nordiske materialer i høj kvalitet, så du får den absolut bedste seng, der holder i mange år.

Bygget med fem komfortzoner
Inde i den vendbare springmadras er der fleksible pocketfjedre, der er belagt med et lag ventilerende skum, indkapslet i et lag tykt og slidstærkt tekstil. Fjedrene er inddelt i fem komfortzoner, og har forskellig fasthed alt efter, hvilken del af kroppen, de skal støtte op om. På den måde ligger du mest optimalt og behageligt hele natten.

Madrassen fås i tre forskellige fastheder: medium, fast og ekstra fast. Det er vigtigt at vælge den rigtige fasthed, hvis du skal have den rette støtte. Jo tungere du er, desto fastere skal din madras være.

Elevationssengen fås i alle standardstørrelser. Du eleverer madrassen ved hjælp af en trådløs fjernbetjening. Du skal ikke bekymre dig om at vække din sovepartner, hvis du skal justere din sovestilling, da den trådløse OKIMAT motor er yderst støjsvag. Motoren kommer desuden med 5 års fuld garanti.

Sengen fås i tre afdæmpede farver, der passer godt ind i alle hjem, men ekstra godt i den nordiske indretningsstil. Det er et stilrent design, der ikke går af mode, så du kan have din seng i rigtig mange år.

Luksus topmadras i latex eller wonderpur
Til denne lækre Signatur Luksus Elevation får du en holdbar kvalitets topmadras. Topmadrassen kan fås med latex eller wonderpur, så du kan vælge den topmadraskerne der passer bedst til dit behov.
Latex har en trykaflastende egenskab, som resulterer i en behagelig liggeposition, hvor dine led bliver støttet. Materialet er også åndbart, og regulerer derfor både fugt og varme. Hvis du normalt sveder mens du sover, kan en topmadras i latex derfor være et godt valg for dig, da du kan opnå en mere behagelig kropstemperatur.

Wonderpur støtter også din krop, men på en helt anden måde. Skummaterialet former sig mere efter din krop, og madrassen kan gøre det nemmere at holde varmen om natten, da den opvarmes mere af din kropsvarme. Du synker mere ned i wonderpur end i latex, og topmadrassen er et godt bud til dig, der har det koldt i nattetimerne

Hvad siger forbrugerne og eksperterne om Norhland Signatur Luksus Elevation?
Sengetid scorer 4,5/5 stjerner baseret på mere end 504 anmeldelser på Trustpilot, og de har besvaret 100% af alle negative anmeldelser. Det ligger i god tråd med forbrugerne fremhæver deres gode support og rådgivning til køb af ny seng. En kunde havde modtaget en topmadras med skjolder, og fik den ombyttet hurtigt uden problemer. Kunderne fremhæver sengen udseende, samt liggekomforten på topmadrassen og springmadrassen og vil gerne anbefale sengen til deres venner.
Af ulemper nævner enkelte problemer med madraskernen og at den kan være høj i kanten, hvor man så synker ned i midten. Sengetid er dog generelt hurtigere til at løse problemet, hvilket også afspejles i deres TrustPilot.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Signatur Luksus Elevation
Sengetid scorer 4,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket for os bekræfter en høj kundetilfredshed. Det viser også, at Sengetids produkter er højt vurderet i forhold til markedet. Norhland Signatur Luksus Elevation har en støjsvag motor og en trådløs fjernbetjening. Generelt set, har du flere tilpasningsmuligheder både på design og komfort, og det er positivt i vores øjne. En anden ting, der også trækker op i vores samlede vurdering er, at selvom der er udvalgt solide materialer, får du stadig 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud, så du er helt sikret.

 

Fordele

 • 25 års produktgaranti som sikrer en god seng mange i mange år
 • Pocketfjedre der individuelt tilpasser sig din krop
 • Strømbesparende motor med 5 års garanti
 • 5 komfortzoner
 • Kan betjenes med trådløs fjernbetjening 
Ulemper

 • Sengegavl er ikke inkluderet, men kan tilkøbes til en skarp tilbudspris
 • Enkelte føler madraskernen kan være lidt for høj i kanten

 


Viva Lux Ergozone – elevationsseng med let styring af motor

Godt valg til dig som ønsker et trådløst elevationssystem

✅ Produceret og designet i Danmark
Allergivenlig og OEKO-TEX certificerede materialer
15 års garanti   

Viva Lux Ergozone Elevationsseng

.
Viva Lux Ergozone Elevationsseng er den bedste elevationsseng til dig, der ønsker høj kvalitet og masser af moderne features og teknologi.

Moderne og nem styring via app eller fjernbetjening

Viva Lux Ergozone Elevationsseng vil være det perfekte valg, hvis du har et større budget og ikke skeler så meget til prisen. Omkostningerne ligger klart i den høje ende sammenlignet med konkurrenterne, men til gengæld får du masser af moderne features og høj luksus for investeringspengene. Læg mærke til, at modellen kommer i dobbeltsengsmål på 180 x 200 centimeter, så den vil fylde en del i soveværelset.

Du får en meget stærk motor fra den danske producent Linak, som er en af de førende på markedet. Du kan derfor være sikker på en lang levetid, så du får det maksimale ud af indkøbet. Der er endda to motorer fra Linak på varianten, så du vil kunne ændre på sengekonstruktionen, som du ønsker. Der er 25 års garanti mod fjederbrud og fem års garanti på motorerne.

Der smarte ved en elevationsseng er, at du som nævnt kan ændre på positionerne, så du for eksempel kan sidde op og læse. Du kan også vælge at hæve eller sænke benende eller hovedgærde efter behov, så du blandt andet kan få et bedre blodomløb. Du styrer motorikken via den smarte fjernbetjening, som er trådløs. Så slipper du for irriterende ledninger. Enheden er dog så moderne, at du faktisk også kan styre motorerne via telefonen, hvis du henter den tilhørende app. Smart, enkelt og nymodens.

Fokus på komfort

Selvom en elevationsseng mest er kendt for muligheden for at ændre på positionerne via motoren, har Viva Lux Ergozone Elevationsseng tillige fokus på komforten – endda i høj grad. Du får en ”hel” seng, som du kender det fra kontinentalsengen, hvor der både er boksmadras, springmadras og topmadras, men her vil du tillige blive begunstiget med moderne lys under sengen. Perfekt, hvis du skal op om natten. Det eneste, du så behøver for at få en komplet seng, er sengegavl og ben, som du kan tilkøbe.

Alle tre madrasser arbejder sammen om at give dig den bedste komfort og aflastning, og du får endda muligheden for selv at vælge fasthed. Fastheden afgøres ud fra kropstype og vægt, og er I to, der sover i sengen, kan I vælge hver jeres fasthed, hvis der er behov. I får dog begge den høje komfort via ét stort lag pocketfjedre, der former sig efter jeres kroppe og trykpunkter. Fjedrene er inddelt i såkaldte komfortzoner, som hver især yder en specifik støtte til ét område af kroppen. Der er i alt syv komfortzoner, der blandt andet tæller zoner til lænd, skuldre og hofter.

Øverst finder du topmadrassen, der er skabt i det naturlige materiale latex. Latex har den fordel, at det giver et køligt klima i sengen, så du slipper for at svede, og så er latex antibakterielt. Derfor får du også en høj hygiejne i sengen, hvor støvmider og andre mikroorganismer ikke trives. Hvis du foretrækker det, kan du også vælge en topmadras af memory-skum, som giver et varmere klima og husker din krops trykpunkter. Begge topmadrasser er otte centimeter tykke, hvilket er meget sammenlignet med konkurrenterne. Betrækket på topmadrassen er aftageligt og kan vaskes ved 60 grader. Materialet er med bambusfibre, som har den egenskab, at de kan lede fugt og sved væk fra kroppen.

Derfor anbefaler vi Viva Lux Ergozone Elevationsseng

Vi anbefaler Viva Lux Ergozone Elevationsseng, fordi den er den bedste elevationsseng til dig, der gerne vil have luksus i sengen angående komfort såvel som trykaflastning og moderne teknologi. Du kommer også til at nyde godt af de syv special-zoner, det smarte lys under sengen og de stærke motorer fra Linak.

Fordele

 • Syv komfortzoner
 • Lys under sengen
 • To motorer fra Linak
 • Motoren styres via en trådløs fjernbetjening eller en app på telefonen
 • Et lag med pocketfjedre
Ulemper

 • Høj pris
 • Sengegavl og ben skal købes separat

Specifikationer

 • Producent: Viva
 • Type: Elevationsseng
 • Består af: Boksmadras, springmadras og topmadras
 • Farve: Valgfri
 • Komfortzoner: Ja
 • Mål: 180 x 200 centimeter
 • Ben inklusiv: Nej
 • Sengegavl inklusiv: Nej

Dunlopillo Pure Boksmadras – eksklusiv boksmadras med sublim komfort

Bedste Kvalitetsvalg

✅ 4,8 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot
60 dages ombytningsret
Fugtledende topmadras

Dunlopillo Pure Boksmadras

.
Dunlopillo Pure Boksmadras
vil være den bedste boksmadras til den forbruger, som ønsker et solidt fundament til sengen med en høj komfort.

Som fundament eller hel seng

Dunlopillo Pure Boksmadras er skabt af verdenskendte Dunlopillo, som er en af de førende senge-, madras- og pudespecialister på markedet. Derfor kan du være sikker på særdeles høj kvalitet, som du også kommer til at betale en relativt høj pris for, når vi sammenligner med konkurrenterne. Modellen måler 90 x 200 centimeter, som er standard enkeltsengs-mål, men anskaffer du to af slagsen, kan du let trylle den om til en dobbeltseng. Læg dog mærke til, at ben og sengegavl ikke medfølger – men dem kan du købe separat.

Produktet kommer med mange anvendelsesmuligheder: Du kan for eksempel bruge boksmadrassen som fundamentet i enten kontinentalsengen eller elevationssengen, eller du kan anvende den som en ”hel” seng. Der medfølger en topmadras, og de to madrasser kan sagtens udgøre det for en kvalitetsseng. Du vælger selv fastheden på boksmadrassen efter kropstype og vægt, og topmadrassen er en latex-variant.

En topmadras af latex er ideel til dig, der ofte sveder om natten. Latex’en har en kølende effekt, som kan lede sved og fugt væk, og indvendigt består madrassen af en række små luftbobler, som giver en særlig spændstighed og aflastning. Derfor kommer du også til at ligge godt.

Latex i begge madrasser

Latex er det gennemgående materiale i begge madrasser hos Dunlopillo Pure Boksmadras, og det unikke ved latex er, at det både er naturligt, kølende, allergivenligt og fugtledende. I boksmadrassen får du en 16 centimeters tyk latexkerne med i alt syv komfortzoner. Hver zone yder en specifik trykaflastning af kroppens trykpunkter, og derfor vil du bedre kunne slappe af i for eksempel nakke, skuldre, lænd og ryg.

Med yderligere fem centimeter naturlatex i endnu et komfortlag får du en perfekt tilpasning, som altid former sig efter dine behov, og da latex er allergivenligt, vil mikroorganismer som støvmider foretrække et andet sted at bo. Perfekt, hvis du er allergiker eller bare gerne vil forebygge. 

Madrassen er betrukket med eksklusiv fiber-padding, som giver et virkelig flot og stilfuldt udtryk. Du kan vælge modellen i flere moderne farver, så du vil altid kunne få den variant, der passer til dine præferencer. Boksmadrassen er placeret i en 12 centimeters træramme, og der er en 25 års garanti mod ramme- og fjederbrud. Madrassen er vendbar.

Derfor anbefaler vi Dunlopillo Pure Boksmadras

Vi anbefaler Dunlopillo Pure Boksmadras til dig, der gerne vil have et luksusvalg, som kan anvendes alene eller sammen med andre madrasser. Du bliver også begunstiget med naturlige og allergivenlige materialer, flere komfortzoner og mange muligheder for individuelle valg.

Fordele

 • Skabt af naturlige og allergivenlige materialer
 • Syv komfortzoner
 • Kommer med forskellige fastheder
 • Kommer i forskellige farver
Ulemper

 • Sengegavl og ben skal købes separat

Specifikationer

 • Producent: Dunlopillo
 • Type: Boksmadras
 • Består af: Boksmadras og topmadras
 • Farve: Valgfri
 • Komfortzoner: Ja
 • Mål: 90 x 200 centimeter
 • Ben inklusiv: Nej
 • Sengegavl inklusiv: Nej

Søvn-eksperten fortæller: Derfor er søvn så vigtigt 😴

Ifølge søvnekspert Mikael Rasmussen er søvn er en anabolsk opbyggende tilstand, hvor kroppen restituerer og genopbygger, så kroppen og hjernen kan fungere optimalt. Mens vi sover, bliver der lukket af for sanseinput, så hjernen kan bearbejde og smide ubrugelig viden ud, så den er klar til en ny dags input.

Gliacellerne i hjernen skrumper op til 20 %, siger Rasmussen. Det giver plads til at den væske, der er i hjernen kan skylle 7 gram giftigt protein ud af hjernen. Søvneksperterne mener, at det er en meget vigtigt proces for at undgå neurodegenrative sygdomme som Parkinson’s, Alzheimer’s, demens og lignende sygdomme. Disse sygdomme ses som en slags plak på hjernen, hvis renseprogrammet ikke fungerer ordentligt.

Det er også i søvnen, at kroppen restituerer. Den frigiver væksthormon, hvilket er meget vigtigt for børn i voksealderen, da de her skal bruge meget af hormonet. Derudover får dit immunforsvar et offline boost, mens du sover. Hvis du får for lidt søvn, har du færre antistoffer i blodet, som gør det sværere at stå imod sygdom.

Ifølge Rasmussen sker der ikke noget ved at have søvnproblemer i kortere perioder. Det nævner han, er noget der sker for os alle. Der hvor problemet opstår, er hvis du har søvnproblemer tre dage om ugen i mere end tre måneder. Her mener forskerne, at konsekvenserne er en række livsstilssygdomme som diabetes, fedme, forhøjet blodtryk, visse kræftformer, foruden de tidligere nævnte sygdomme. Derfor er det vigtigt at prioritere søvnen i en travl, postmoderne tid, fortæller Rasmussen.


Gode råd til at falde nemmere i søvn 💤

Vi har spurgt søvneksperten Mikael Rasmussen om hans gode råd til at bekæmpe søvnløsheden. Han råd er:

 1. Hold døgnrytmen regelmæssig. Ifølge Rasmussen er det vigtigste råd for at falde nemt i søvn at din søvnrytme er regelmæssig. Hvis du står op på samme tid hver dag, vil du vænne kroppen til at blive træt om aftenen, og så vil det blive nemmere at falde i søvn, når dit hoved rammer puden.
 2. Hold mobiltelefonen ude af soveværelset. Du skal gerne undgå at bruge din telefon lige inden du skal sove. Læg din telefon eller tablet væk en time inden sengetid. Brug også gerne et blåt lys filter. Det skåner øjnene og begrænser også det blå lys, der fortæller din krop, at du skal være vågen.
 3. Lad hjernen geare ned. Hvis du ser tv, læser en god bog, er det sværere at falde i søvn. Sådanne aktiviteter holder hjernen i gang, så det er sværere at falde i søvn. Derfor skal du gerne bruges en times tid i et mørkt rum, hvor du for eksempel kan vende dagens gang med din partner, meditere eller noget andet, der nedsætter din hjerneaktivitet.
 4. Hold dit soveværelse mørkt og koldt. Dit soveværelse skal helst være helt mørklagt, når du skal sove, så der ikke er forstyrrende lys. Derudover skal temperaturen i dit soveværelse være koldere end de andre rum. Når du bliver træt falder din kropstemperatur, så hvis du går ind i et koldt rum, sender du signaler til kroppen om, at den skal være træt.

– I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…

https://youtu.be/-i9w42-9Hbo


Hvad er en elevationsseng?

En elevationsseng er en type seng, hvor hoved- og fodenden kan hæves og sænkes elektrisk for at give brugeren mere komfort og støtte.

Sådan virker en elevationsseng

En elevationsseng er en avanceret teknisk konstruktion, der gør det muligt at tilpasse sengen helt præcist til din krop og de behov, du har for at få understøttet kroppen under søvnen.

Elevationssengen er opbygget som en traditionel seng med en tredelt sengebund:

Et hovedgærde, der kan vippes op og ned, så overkrop, nakke og hoved kan ligge i den vinkel, der giver dig den mest komfortable søvn.

Et midterstykke omkring lænden, der ikke kan justeres.

En fodende, der kan vippes op og ned, så benene kan lægges i den stilling, som passer bedst til dig

Til at drive de forskellige indstillingsmuligheder anvendes en motor, der dels gør det muligt at justere vinklen på hoved- og fodende, og dels gør det muligt at hæve og sænke hele sengebunden. Derudover kan sengebunden være udstyret med forskellige anordninger, der eksempelvis gør det muligt at hæve den øverste del af hovedgærdet lidt ekstra.

Sørg for at motoren er af en ordentlig kvalitet

elevationsseng motorDa motoren er den mest centrale komponent, er det naturligvis vigtigt at vælge en elevationsseng med en motor af høj kvalitet. Den koster naturligvis mere, men sikrer også, at du kan have glæde af sengen i mange år og dermed undgår at skulle skifte motoren en eller flere gange i sengens levetid. Derved undgår du også, at sengen må kasseres, fordi det ikke længere er muligt at få reservedele eller en ny motor af samme type til sengen, hvis motoren først går i stykker efter flere år.

Det kan anbefales at vælge en elevationsseng med en motor fra danske Linak i Sønderjylland, da det er en utrolig driftssikker og lydsvag motor. Kvaliteten understøttes af, at Linak leverer elevationsmotorer til rigtig mange af de elevations senge, som findes på både danske og udenlandske hospitaler. Her udsættes elevationssenge generelt for meget mere end den seng, du har stående derhjemme. Så når Linak-motoren kan holde til hospitalsbrug, kan den også sagtens holde i mange år i hjemmet.

Hvorfor skal jeg justere højden på hovedgærdet?

Hovedgærdet på sengen kan løftes op eller ned, så din overkrop ligger i den mest komfortable vinkel. Mange elevationssenge kan også rejse hovedgærdet op i en næsten ret vinkel, så du kan sidde op i sengen og eksempelvis læse, spise morgenmad eller se fjernsyn.

Ved at løfte hovedgærdet i en passende vinkel sørger du for, at dit hoved og din overkrop ligger en lille smule højere end resten af kroppen, hvilket hjælper dig til en bedre vejrtrækning i løbet af natten. Ligger du ofte på ryggen og sover, og snorker du også, så kan en elevationsseng og en sovestilling, hvor hovedet hviler højere end din krop, i nogle tilfælde hjælpe betragteligt på dette.

Det er især en fordel for din sengepartner og ligeledes også, hvis du lider af søvnapnø. Her kan drøbel og svælg lukke helt af for lufttilførslen, så du ikke trækker vejret i op til flere minutter ad gangen. Derfor bliver man ofte vækket op til flere gange i løbet af natten, fordi man ikke kan få luft. Det giver en meget dårlig nattesøvn.

Ved at løfte hovedgærdet i den rette vinkel kan du også undgå at få ryg- og nakkeproblemer, hvis du har tendens til at ligge med ryg og nakke i en uheldig vinkel, når du sover på ryggen.

Ligger du mest på siden, kan en tilpas vinkling af hovedgærdet på sengen, hjælpe dig med at holde rygsøjle og nakkehvirvler lige. Her er der tit brug for et lille ekstra svaj i den øverste del af hovedgærdet, så nakkehvirvlerne kan ligge helt lige. Det vil du ofte klare med en ekstra tyk eller flere hovedpuder.

På nogle elevationssenge sidder der en ekstra lille klap under den øverste ende af madrassen. Den kan vippes op manuelt, så du får den helt rigtige vinkel på nakken. Derved slipper du for besværet med flere hovedpuder om natten eller for at have en stor og uformelig hovedpude, der måske er meget tykkere end din sengepartners.

Hvorfor er det smart at justere højden på fodenden?

Tilsvarende kan du justere vinklen på fodenden – både opad og nedad. Det giver først og fremmest mulighed for at finde en god vinkel på fodenden, så du undgår smerter i lænden og knæene af at ligge i sengen.

Men selv en lettere forøgelse af højden på fodenden kan også sikre dig mod at vågne om natten, fordi dine ben sover. Det hjælper også at hæve fodenden, hvis du har dårligt blodomløb i benene eller lider af gigt eller andre problemer i bevægeapparatet.

Hvad får jeg ud af at justere højden på sengen?

Ligesom motoren i elevationsengen gør det muligt at justere hoved- og fodenden, gør den det også muligt at hæve og sænke højden på hele sengebunden. Det giver mulighed for, at du kan tilpasse sengens højde over gulvet, så den bliver nemmere at lægge sig i og komme op af.

Her bør du altid gå efter en lidt større højde på sengen, end hvad du selv føler naturligt. Det er altid nemmere at komme ud af en seng, der er højere, end det er at skulle op af en lav seng. Så udnyt tyngdekraften, hvis du har problemer med at komme ud af sengen om morgenen.

Vad vinner jag på att justera höjden på sängenTilsvarende er det også nemmere at sætte dig op i sengen, når du skal i seng, end det er, at skulle ned i en lav seng. Især hvis du har problemer med lænden eller knæene. Derved belastes led og muskulatur meget mindre end hvis du skal bøje dig sammen og sætte dig på en seng, der er lavere end dine bens højde målt fra gulvet og op til knæleddet.

Så generelt er det smart, altid at indstille højden på sengebunden, så dine ben lige præcis ikke kan nå gulvet, når du sidder på sengen med benene ud over siden.

Få den bedste nattesøvn med en elevationsseng

Fordi elevations sengen kan tilpasse i selve sengebunden og løftes op og ned i højden, får du en meget bedre nattesøvn. Du undgår nemlig en række af de gener, som kan være svære at afværge i en traditionel seng eller en kontinentalseng.

Samtidig får du meget lettere ved at kunne komme i og ud af sengen, ligesom sengen bedre kan anvendes til at nyde f.eks. morgenmaden i en søndag morgen, eller til at sidde at se fjernsyn i om aftenen.

Så lider du af gigt, kredsløbsproblemer, ryg- eller problemer i bevægeapparatet eller vil du bare have en seng med størst muligt fleksibilitet, er det en elevationsseng, du skal vælge.


Derfor er en god nattesøvn så vigtig

Vi bruger rigtig meget tid i vores seng. Faktisk bruger vi omkring 1/3 del af hele vores liv på at sove. Og tid vi bruger på at sove, har en afgørende betydning for vores livskvalitet i den tid, hvor vi er vågne. Får du for lidt søvn eller er kvaliteten af din søvn for dårlig, går det kraftigt ud over vores livskvalitet, koncentrationsevne og generelle humør i hverdagen.

Faktisk skal du kun have sovet dårligt i to nætter, før det får indflydelse på din reaktionsevne. Det kan have katastrofale følger for din kørsel, da det har lige så stor indflydelse på kørslen, som hvis du kørte promillekørsel!

Af andre dårlige effekter ved manglende nattesøvn er ringere indlæringsevne og større risiko for at få Alzheimer, udvikle depressioner og øge af vægten.

Hvor meget søvn har vi brug for?

Forskere fra University of Pennsylvania og Washington State University foretog et søvneksperiment, som måske kan komme os nærmere et svar.

I forsøget deltog 48 raske kvinder og mænd, som alle sov mellem syv og otte timer hver nat til hverdag.

Forskerne ønskede at ændre mængden af søvn de fik hver nat hen over en periode, for at se om der ville være ændringer i deres adfærd.

Derfor opdelte forskerne deltagerne i forskellige grupper, som i 14 dage skulle ændre deres søvnmønster:

Gruppe 1: Fik fire timers søvn per nat
Gruppe 2: Fik seks timers søvn per nat
Gruppe 3: Fik otte timers søvn per nat

De personer, som fik lov at sove otte timer per nat, viste i undersøgelsen ingen tegn på forringelse af deres koncentrationsevner, kognitive evner eller motoriske evner. Deres kroppe forsatte med at fungere optimalt hen over hele forsøget.

Som at have været vågne i 48 timer i træk

Det stod anderledes til for de to andre forsøgsgrupper, der begge var påvirket af at få mindre søvn end de plejede. Eksempelvis var 25 % af de forsøgspersoner, der kun sov seks timer per nat, ved at falde i søvn på tilfældige tidspunkter i løbet af dagen. De havde altså svært ved at holde sig vågne, selvom de faktisk kun fik mellem 1 og 2 timers mindre søvn, end de plejer.

Endnu mere opsigtsvækkende var det, at forskerne fandt frem til, at efter 14 dage havde forsøgspersonerne som sov seks timer per nat, samme ydeevne i hverdagen som hvis de havde været vågne 48 timer i træk.

søvnForsøget viste altså, at hvis du sover seks timer per nat i en længere periode (14 dage i dette tilfælde), så begynder din krop at yde mindre, både fysisk og mentalt

Gruppen der sov 4 timer per nat, viste allerede stærke tegn på både psykisk og fysisk udmattelse allerede efter første dage, og de havde alle meget svært ved at holde sig vågne i løbet af dagen. De viste alle stærke tegn på både fysisk og psykisk udmattelse allerede efter første dag, og deres kognitive og motoriske evner forblev stærkt svækket henover hele perioden. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Du kan også sove for meget

Men du kan også sove for meget. Sover du som voksen 9 timer eller mere hver nat, kan du opleve nogle af de samme negative effekter i hverdagen, som hvis du sover for lidt. Samtidig er du lige så udsat for at udvikle Alzheimers og Parkinsons, få depressioner og vægtforøgelse, som hvis du sover 6 timer og derunder.

Deraf kan det konkluderes, at du skal sørge for at få mellem 7 til 8 timers søvn hver nat, hvis du skal være sikker på, at du ikke får uheldige bivirkninger af din søvn.


Derfor er det livsvigtigt for vores hjerner at sove

hjerne-søvnVidenskab.dk skrev tilbage i 2014 en spændende artikel, hvor de kiggende nærmere på, hvorfor at søvn er så vigtigt for os. De tog udgangspunkt i hjerneforskeren Jeffrey Iliffs TED-talk, hvor han forklarer vigtigheden af søvn.

Han forklarer, at især vores hjerner er dybt afhængige af at få nok søvn. Dette skyldes at der er en afgørende forskel på vores hjerne, sammenlignet med alle andre organer i kroppen.

Vores organers opgave er at holde os i live, hvilket gøres ved at skaffe næring til dens celler.
Det kan de fleste organer gøre gennem det lymfatiske system. Det er et netværk af blodårer, som sender affaldsstofferne fra organerne og ud i blodårerne, så de kan komme ud af kroppen.

Men vores hjerne er ikke forbundet til det lymfatiske system, da vores hjerne er beskyttet af et kompakt kranie, hvor der ikke er plads nok til det ekstra sæt blodårer, som det lymfatiske system er.

Men i stedet for det lymfatiske system, bruger hjernen søvn til at fjerne affaldsstoffer.
Hjernen “rengør” sig selv ved hjælp af cerebrospinalvæske, som fungerer ved at glide ind i hjernen langs vores blodårer, hvor den suger affaldsstofferne ud af hjernecellerne. Derved transporteres de ud af hjernen og ud i vores blodbaner. Samtidig har cerebrospinalvæsken også en anden vigtig funktion, den tilfører nemlig også livsvigtig næring til vores hjerneceller.

Det er kaliumkoncentrationen, der får os til at sove

kaliumDenne udrensning sker kun, når vi sover. Det skyldes, at vores hjerneceller skrumper en lille smule, så snart vi falder i søvn. Derved bliver der plads til, at væsken kan trænge ind i hjernen. Her spiller kaliumkoncentrationen i hjernen en vigtig rolle.
Det er nemlig den, der bestemme, hvornår vi falder i søvn og som får hjernecellerne til at krympe.

Er kaliumkoncentrationen høj, er vi vågne. Men så snart kaliumkoncentrationen falder til et bestemt niveau, falder vi i søvn. Det påviste den danske hjerneprofessor Maiken Nedergaard for et par år siden ved hjælp af et studie på mus.

Her sprøjtede hun en væske med lav kaliumkoncentration ind i et lille hulrum, som musene har under lillehjernen. Så snart hun gjorde det, faldt musene i søvn. Sprøjtede hun tilsvarende en væske ind med høj koncentration af kalium, fik det musene til at vågne på stedet.

Det samme gælder for den menneskelige hjerne. Så når du begynder at blive søvnig, betyder det, at kaliumkoncentrationen i hjernevæsken er ved at nærme sig det koncentrationsniveau, hvor du falder i søvn.

Hvad er det for stoffer, der renses ud under søvnen?

soevnI en anden artikel forklarer Videnskab.dk, hvordan forskere fra Boston Universitet har fundet frem til et af de vigtige giftstoffer, som hjernen nedbryder i løbet af natten, når vi sover. Dette hedder adenosin, og er et stof som samler sig i vores hjerne i løbet af dagen. Det er med til at få os til at føle os trætte.

Når du sover, sænkes niveauet af adenosin, fordi cerebrospinalvæsken hjælper med at rense det ud af hjernen. Det er med til at få dig til at føle dig frisk og klar til en ny dag, når du vågner efter en god nats søvn.

Søvn er vigtigt for hukommelsen og indlæringen:

En anden vigtig gevinst ved en god nattesøvn er, at hjernen får mulighed for at bearbejde og lagre dagens oplevelser og indtryk i langtidshukommelsen. Samtidig uddrages og lagres den læring, oplevelserne har givet dig. Nyere dansk forskning af Maiken Nedergaard påviser også, at vi samtidig sorterer unødig og ligegyldig information fra, så det ikke fylder op i vores langtidshukommelse.

Det skyldes et studie af mus, der blev udført af forskere ved New York University. Her målte de på musenes hjerner, både når de lærte noget nyt om dagen og når de sov om natten. Så snart musen nåede til den såkaldte REM-søvn, der er opkaldt efter de hurtige øjenbevægelser (Rapid Eye Movements), der kan observeres under dette søvnstadie, lyste de samme centre i hjernen om, som var aktive, når musene lærte noget nyt om dagen.

Vækkede forskerne i stedet musene, hver gang de var ved at gå i REM-søvn, blev de pågældende centre ikke aktivere. De mus der ikke fik deres REM-søvn havde væsentlig sværere ved at tilegne sig det lærte end de mus, der fik lov til at sove igennem.

Hvad sker der i resten af kroppen?

I resten af kroppen øges den udrenselsesproces, der også sker i vågen tilstand. Samtidig genopbygges kroppens væv. Derved nedbringes det slid, som dagens aktivitet har givet organer og muskler. Samtidig får kroppens celler et pusterum på grund af det lavere energiniveau. Det anvendes også til at rense ud og bygge op, så hele kroppen er klar til en ny dags udfordringer.

Hvad sker der i resten af kroppenImmunforsvaret styrkes også under søvnen. Således dannes der ekstra meget Interleukin-6. Det er et vigtigt protein, der er med til at bekæmpe infektioner i kroppen og som også menes at spille en vigtig rolle i kroppens bekæmpelse af kræftceller.

Søvnen sørger også for at holde blodkarrene i form, så de nemmere kan udvide sig og trække sig sammen igen, alt efter hvad der er behov for. Sover du for lidt, bliver blodkarrene mere stive. Derved bliver det nemmere for forkalkning og fedt at sætte sig i blodbanerne.

Endelig sænker søvnen niveauet af det såkaldte stresshormon kortisol, der er med til at styre vores appetit. Sover du ikke nok, bliver niveauet ikke sænket nok og du begynder at spise mere. Men sover du omkring 7,7 timer hver nat, viser amerikanske studier, at du får sænket kortisol-niveauet nok til, at du kan holde den slanke linje.


Derfor er din liggeposition vigtig

dette sker naar vi soverEn anden overraskende opdagelse er, at det ikke er ligegyldigt, hvilke måde vi ligger på i sengen. Det gælder ikke kun for ryggen, nakken og andre dele af kroppen. Det har nemlig også indflydelse på, hvor godt renselsesprocessen i hjernen forløber.

Umiddelbart er det mest sundt for kroppens knogler og især for din ryg og nakke, at sove på ryggen. Til gengæld giver det dig større risiko for at snorke og få problemer med søvnapnø. Søvnapnø skyldes ofte overvægt, men kan også udvikle sig med alderen.

Rent fysisk er årsagen til søvnapnø slappe muskler eller indsnævringer i svælget, men kan også forårsages af en for stor drøbel. Uanset årsagen lukker det af for ilttilførelsen, så du får svært ved at trække vejret og ikke får luft nok til hjernen under søvnen. Derved øges risikoen for Alzheimers, Parkinsons og andre demensformer.

Sover du omvendt på maven, er det godt for fordøjelsen, men ikke specielt heldigt for ryggen og især din nakke. For skal du kunne få vejret, er du tvunget til at ligge med hovedet til en af siderne og det øger risikoen for at få nakkegener af din søvn.

Det er sundest at sove på siden

Både de uheldige følger af at sove på ryggen og på maven, undgår du, hvis du sover på en af siderne. Dog skal du undgå at ligge i fosterstilling, da det belaster ryg og nakke unødigt.

Med en god madras kan du sagtens sove på siden, uden at belaste rygsøjlen og nakken unødigt. Har du valgt den rigtige hårdhed på madrassen og med hjælp fra madrassens komfortzoner, tillader madrassen af de fremstående områder som skulder og hofte synker ned i madrassen, samtidig med at den støtter op om lænden. Derved kommer ryggen til at ligge helt lige og med det rigtige valg af hovedpude, kan denne position også føres videre til nakken.

Årsagen til, at det også er sundt at sove på en af siderne, skyldes ifølge den nyeste forskning på området, at din hjerne og dine muskler bedre kan udskille affaldsstoffer, når du ligger på siden. Det giver dig en større chance for at vågne udhvilet og frisk, samtidig med at du får mindre risiko for at udvikle demenssygdomme som Alzheimers og Parkinsons.

Der er dog lidt forskel på, om du sover på højre eller venstre side. Ligger du således på højre side, er der en øget risiko for, at du oplever halsbrand eller tilbageløb af mavesyre. Det skyldes, at maven kommer til at ligge over indgangen til mavesækken. På venstre side oplever du ikke disse gener, men øger så til gengæld trykket på lever, lunge og mave.


Sov rigtigt og undgå rygproblemer

sov rigtigt
Som sagt er din liggeposition også vigtig for din krops knogler og her især ryggen og nakken. Det stiller nogle særlige krav til selve sengen og madrassen, så den kan understøtte din liggeposition bedst muligt. Sundhedsguiden.dk har udgivet en artikel, hvor de kiggere nærmere på sammenhængen mellem god søvn og det at undgå rygproblemer.

Sundhedsguiden.dk anbefaler, at du bruger flere penge på din seng og især din madras, sammenlignet med hvad du ellers bruger dine penge til. Dette giver god mening, hvis du udregner prisen for en god seng pr. år og den effekt, det har på både din fysiske og din mentale sundhed.

En typisk elevationsseng i topklasse koster fra omkring 20.000 kr, og holder ofte i mindst 20 år. Det vil sige at du kan øge sin søvnkvalitet betragteligt for 1000 kroner om året. Som vi allerede har set, så er god søvn altafgørende for, hvordan du fungerer i hverdagen, og derfor kan det godt undre, at du vælger at spare lige netop på din seng og din madras.

Sengen
Hvis du lider af dårlig ryg, hofte eller knæ, så er det vigtigt at du vælger den rette seng, da den kan have afgørende betydning for dig. Her er det først og fremmest vigtigt at selve sengen er stabil.

Her anbefaler Sundhedsguiden at sengen mindst bør være 90 cm bred, og den mindst skal være 20 cm længere end dig. Hvis du lider af problemer med hofte, knæ eller ryggen, så er det også specielt vigtigt at din seng er høj nok. Det gør den lettere at rede, ligesom det bliver nemmere for dig at komme i og ud af sengen.

Madrassen
Det er en gammel skrøne, at du bør ligge så hårdt som muligt. I stedet anbefaler Sundhedsguiden, at du skal kunne presse en hånd ind under lænden, når du ligger på ryggen på madrassen. Samtidig skal du kunne mærke et jævnt tryk på hele bagsiden af kroppen. Men hvis dine hæle og bagdel synker ned i madrassen, så er det et tegn på, at den er for blød.

Sovestilling
Som vi allerede har fastslået, så er det sundest at sove på siden. Her anbefaler Sundhedsguiden, at du ligger med begge ben bøjede. For ikke at belaste knæene unødigt meget, anbefales det, at du ligger med det ene knæ lidt mere bøjet end det andet, eller ligger med en dyne eller en pude til at adskille knæene.


Få en bedre søvn ved at gøre soveværelset søvnvenligt

Norhland Dreamline Komfort

Soveværelset er mere end blot et rum med en seng. Selvfølgelig er sengen vigtig, og hvis man er i tvivl om, hvilken slags seng man skal vælge, kan man med fordel læse Forbrugsguidens artikel om de bedste kontinentalsenge.

Et soveværelse skal helst kun anvendes til at sove i, hvis det er muligt. Det er det rum, som både din hjerne og du selv bør forbinde med søvn og afslapning. Har man problemer med at sove, kan det derfor være en god ide at overveje, om ens soveværelse er søvnvenligt eller blot bidrager til at holde hjernen vågen. Baseret på undersøgelser fra DTU, Vidensråd for Forebyggelse og Politiken ser vi her nærmere på nogle af de faktorer, som man bør lægge mærke til angående soveværelset.

Luftkvalitet 💨

luftkvalitetMan trækker vejret dybt og inderligt, når man sover, og det er ikke ligegyldigt hvilken luftkvalitet, man indånder. Udover at der også er sundhedsmæssige faktorer indblandet, så giver en god luftkvalitet en bedre søvn. Man skal så at sige opretholde et godt indeklima i soveværelset, og det gælder ikke kun, hvis man har allergi.

For at sikre sig en god luftkvalitet, så er det først og fremmest vigtigt at være omhyggelig med sin rengøring og få luftet godt ud. Det er de færreste, der lufter ud i soveværelset hver dag, men faktisk bør man lufte ud hele to gange dagligt – både forår, sommer, efterår og vinter. Det behøver kun være i 5-10 minutter ad gangen, og hvis det er muligt, må man gerne skabe gennemtræk ved at åbne to vinduer. Er det pollensæson (den er højest maj-juni), så bør man ikke lufte ud i dagtimerne, hvor pollentallet er højest – gør det derfor morgen og aften.

Udover udluftning er støvsugningen meget vigtig. Man bør gerne støvsuge et par gange om ugen efter behov og også gerne med vinduerne åbne – her er gennemtræk efter støvsugning en rigtig god måde at få de ophvirvlede støvpartikler ud af soveværelset. Husk også at tørre støv af overflader og paneler, og gør helst dette inden støvsugningen, da man uundgåeligt vil komme til at spilde lidt støv ned på gulvet, og så skal man bare støvsuge endnu en gang. Har man kæledyr med pels, kan det være nødvendigt at støvsuge endnu oftere.

allergiGrunden til, at det er så vigtigt at få bugt med støv, er, at mange mennesker udvikler allergi over for husstøvmider, som lever i støvet. Man skal være opmærksom på, at man derfor også bør ryste puder og dyner udenfor og helst skifte sengetøj hver fjortende dag, for man kan ikke undgå, at husstøvmiderne bosætter sig i sengetøjet. Mange mennesker tænker, at de måske ikke behøver at være så omhyggelige med rengøringen, hvis de ikke lider af allergi, men alle har godt af et godt indeklima – og især i soveværelset hvor man gerne tilbringer en tredjedel af dagen – da et dårligt indeklima meget let kan give irriterende gener som øget træthed, uoplagthed og hovedpine.

For at vise hvor meget luftkvaliteten faktisk betyder for det almene velbefindende, har forskere fra DTU lavet et studie for at se nærmere på, om der findes en sammenhæng mellem søvn og indeklima. Forskerne placerede forskellige forsøgspersoner i henholdsvis soveværelser med god udluftning og soveværelser med dårlig udluftning. Her skulle forsøgspersonerne sove natten over, og næste morgen blev de testet inden for deres logiske evner, samt de skulle udfylde et spørgeskema. Resultaterne af de logiske tests blev meget klare, for de viste tydeligt, at de personer, der havde sovet i god luftkvalitet, præsterede meget bedre end de personer, der havde sovet under ringere klimaforhold.

Støj 📢

For at kunne falde i søvn og opretholde en stabil søvn skal krop og hjerne kunne slappe af. Mennesket er meget følsomt over for lyde, hvilket for urmennesket gav god mening, idet det var udsat for mange farer. Nogle mennesker sover også meget let, hvor andre sover utrolig tungt og kan sove fra stort set hvad som helst.

støjHører man til dem, som er følsomme over for lyde, skal der ikke meget til, før man ikke kan sove, og jo mere man bliver irriteret over lyden og støjen, jo mere fokuserer hjernen på den.
Og her skelner hjernen ikke mellem menneskelig støj som samtaler eller larmende trafik. Gennemsnitligt set anbefales det, at støjniveauet ikke overstiger 30 dB om natten, for højere værdier kan forringe søvnkvaliteten. Og 30 dB er ikke ret meget, idet en normal samtale mellem to mennesker har et lydniveau på omkring 60 dB, og derfor kan selv mindre lyde være et problem.

Støjniveauet afhænger i høj graf af, hvor man bor. Bor man inde i de større byer, vil der være trafik og larm døgnet rundt. Her kan også være jernbaner, motorveje eller lufthavne i nærheden. Bor man i nærheden af meget trafikerede veje, kan lydniveauet være på helt op til 75 dB, som er markant mere end de anbefalede 30 dB. I mindre byer og på landet vil der ofte ikke være de store problemer med udefrakommende lyde.

Hvis man oplever, at støj er en af grundene til, at man ikke kan falde i søvn og sove ordentligt, kan man se nærmere på ens vinduer og boligens isolering. En god isolering kan reducere støjen med omkring 7 dB, og især vinduerne kan afhjælpe problemet markant. Vinduer med flere lag glas kan reducere støjen med omkring 10 dB, og endelig kan man få specialdesignede vinduer, som kan reducere støjen med helt op til 25 dB.

Nogle mennesker vælger også en lettere vej til mere støjfri søvn – nemlig ørepropper. Der findes forskellige slags, men ikke alle vil finde dem lige behagelige.

Temperatur 🌡

Det korte råd angående at opretholde en god temperatur i soveværelset lyder: Ikke for varmt og ikke for koldt. Det lyder let, men kan være svært i praksis. En for høj temperatur i soveværelset gør, at man kan have svært ved at falde i søvn, idet varme gør kroppen mere vågen, og falder man i søvn, kan man vågne med nattesved og føle sig svedig og eventuelt have hovedpine. Er temperaturen for lav, vil man også have svært ved at falde i søvn, og hvis man falder i søvn i et for koldt klima, så kan luftvejene og kroppen blive nedkølet, hvilket svækker immunforsvaret, og man vil have lettere ved at blive syg.

Temperaturen indendørs afhænger meget af, hvor man bor rent geografisk. Bor man sydpå, vil temperaturen generelt være højere, hvor den er lavere i de nordiske lande.

Vi tager udgangspunkt i de nordiske lande, hvor vi sjældent oplever meget varme temperaturer. Meteorologerne kalder det en tropenat, når nattetemperaturen ikke kommer under 20 grader, og det er endda kun sjældent, at det sker.

temperatur
Den rigtig nattetemperatur er meget individuel, men generelt bør temperaturen i soveværelset være køligere end resten af hjemmet. Derfor anbefales det at holde soveværelsestemperaturen mellem 18 og 21 grader, hvilket vil passe til de fleste og vil skabe den bedste søvnkvalitet. Nogle vil dog foretrække en lidt lavere temperatur.

Sørg derfor for ikke at skrue for højt op for radiatorerne, når det er vinter, for så bliver soveværelset også opvarmet – man kan eventuel sætte termostaten på et lavere niveau i soveværelset eller holde døren lukket om dagen.

Man kan også regulere temperaturen med påklædning og sengetøj. Om sommeren kan man skifte dynen ud med en lettere variant eller kun sove med et lagen, og man kan eventuelt sove med vinduet åbent, hvis der ikke kommer for meget larm og insekter ind. Om vinteren kan man sove med en tyk dyne, en kugledyne eller iføre sig varmere nattøj.

Lys💡

Lys og mørke har en meget større indflydelse på det menneskelige sind og søvnrytme, end vi går og tror. Mennesket er nemlig skabt til at være vågent, når det er lyst, og sove når det er mørkt, og dette stammer helt tilbage fra urmennesket og overlevelsen.

De fleste mennesker følger også denne rytme, idet de står op om morgenen sammen med solen og går i skole eller på arbejde og går i seng om aftenen, når mørket er faldet på. Det føles naturligt, og det er fordi, at kroppen er indstillet til at opretholde denne rytme. Groft set så fortæller lyset hjernen, hvornår den skal sove, og på mange tider af døgnet vil soveværelset ”passe sig selv” med hensyn til lyset.

Dog kan der være problemer både sommer og vinter, for lyset er ikke konstant hele året.
Om vinteren er det mørkt meget af dagen, og det vil ofte være meget mørkt, når det er morgen. Derfor kan mange udvikle en tendens til at have svært ved at komme op om morgenen, og eftersom det er mørkt meget af døgnet, så udvikler mange også en vinterdepression, idet lyset er med til at give kroppen vigtige D-vitaminer. Det, man kan gøre i soveværelset for at skabe en lysere atmosfære, er at anskaffe sig en lysterapi-lampe med opvågningsfunktion. Den simulerer solens rytme, og gradvist lyser den soveværelset op – ligesom solen gør de andre årstider.

Om sommeren er problemet dog omvendt, idet det bliver meget tidligt lyst, og allerede ved 3-tiden om natten begynder det at lysne. Eftersom lyset påvirker hjernen og får den til at tro, at det er dag, så kan det være svært at sove i de lyse måneder. Man kan dog komme problemet relativt let til livs, mener søvn-ekspert Mikael Rasmussen. Han foreslår, at du installerer meget mørke gardiner i soveværelset – eller rigtige mørklægningsgardiner. Man kan også anvende en sovemaske til øjnene, som holder lyset ude.

Især folk med skifteholdsarbejde er særligt udsatte for at opleve søvnproblemer, da deres døgnrytme konstant skifter rundt.

Computerskærmen 🖥

ComputerskærmenDet er efterhånden blevet en vane for mange mennesker lige at tage computeren med ind i seng og tjekke de sidste nyheder eller mails. Det er en rigtig dårlig ide, idet det kunstige lys fra computeren (også fra telefon eller tablet) kan manipulere hjernen til at tro, at den skal være vågen og dermed påvirke hjernens opfattelse af nat og dag.

Brugen af skærmen i dagligdagen påvirker ikke nattesøvnen, men det gør brugen om aftenen og specielt de sidste par timer, før man skal sove. De moderne skærme har en meget høj koncentration af blåt lys, som har en meget stærk intensitet. Denne intensitet påvirker hjerne og krop og får mængden af stoffet melatonin i kroppen til at falde. Melatonin er kroppens naturlige søvn-stof, men hvis det falder, så øges vågenheden, og hjerterytmen stiger.

Derfor anbefales det at lægge skærmene væk de sidste par timer inden sengetid og lad være med at tage computer eller tablet med i seng. Hvis det er nødvendigt alligevel at anvende dem, så skru ned for lyset på skærmen. Man kan også anskaffe sig software, som kan regulere mængden af lys.

Udover lyset fra enheden, nævner søvn-ekspert Mikael Rasmussen også, at når vi skal forholde os til medier, nyheder eller et spil på vores telefon, holder vi neuronerne i hjernen i gang. Når hjerneaktiviteten kører på højt niveau, er det sværere at falde i søvn. Derfor anbefaler han, at man gearer hjernen ned omkring en times tid inden sengetid – og efterlader elektroniske apparater uden for soveværelset.


Find den rigtige dyne og hovedpude 💤

En dyne er ikke bare en dyne, og en hovedpude er ikke bare en hovedpude. Når man investerer i sin liggekomfort med en elevationsseng, så ville det være synd ikke også at sørge for at have de bedste dyner og hovedpuder.

Den danske sengeekspert Sengespecialisten skriver, at det er meget vigtigt at vælge dyne og pude med omhu. Baseret på deres råd kommer her en guide til at finde de helt rigtige varianter:

Dynen

Sengespecialisten skriver, at der er mange forhold, man skal lægge mærke til, når man vælger dyne. En god dyne skal holde personen tilpas varm hver nat og have en god pasform og fyld. Fyldet er det første, man skal se efter, for dyner er fyldt med meget forskeligt fyld. Fiberdyner er de billigste, og de er lette at vaske. Herudover er de allergivenlige, idet dun og fjer kan skabe problemer for allergikere. Fiberdyner kan på den negative side være mindre isolerende og åndbare.

dunMan kan også købe dyner med fyld af dun. Dundyner koster mere end fiberdynerne, og det kan være besværligt at vaske dem. Dundynen er en meget let variant, hvilket kan have en positiv indvirkning på søvnen, og så holder den rigtig godt på varmen – derfor er en dundyne særlig god om vinteren.
Der er også forskel på dundyner, for kun få dundyner er fyldt med udelukkende dun – her vil ofte også være en blanding af større og mindre fjer. Man skal også være opmærksom på, at nogle dun er bedre end andre og har en højere kvalitet.

Inden for dyneverdenen er der tale om dynernes bæreevne. Det betyder i praksis, hvor godt de varmer. Dette vurderes på en skala fra 2-16, og en høj bæreevne er lig med en god varme, og at dunene ikke klumper sammen.

dyneEn dyne med høj bæreevne vil være let, luftig og isolerende, og dyner med flere dun end fjer vil altid have en højere bæreevne. Hvis man ønsker en dyne, der er helt i top af skalaen for bæreevne, så skal man investere i en ren edderdunsdyne, men prisen er også herefter. Sengespecialisten anbefaler, at man går efter en dyne, der har en bæreevne på ti eller derover.

Man bør også være opmærksom på noget så lavpraktisk som dynens længde. Tommelfingerregelen lyder, at dynen altid skal være 30 centimeter længere end ens egen højde. Mange standard-dyner er på 200 centimeter i længden og 140 centimeter i bredden, så hvis man er i nærheden af de 180 cm eller højere, så vil en standard-dyne ikke altid være et godt valg. Der findes en del dyner med en længde på 220 centimeter, som man i så fald bør overveje.

Hovedpude

De fleste kender problemerne ved at finde sig til rette på en pude, når man endelig ankommer til hotelværelset efter en lang rejse. Det er netop fordi, at de fleste har brug for en meget bestemt type hovedpude for at sove ordentligt.

hovedpudeSengespecialisten anbefaler, at man bør gå efter en høj pude, hvis man overvejende sover på siden. Det gør, at nakken ikke belastes så meget, og jo mere bredskuldret man er, jo højere pude har man også behov for – derfor vil mænd generelt have brug for højere puder end kvinder.

Sover man mest på ryggen, bør man have en lavere pude. En lav pude giver nemlig mest støtte til nakken, hvis man ligger på ryggen. Man kan derfor lettere slappe af, og rygsøjlen vil blive naturligt udstrakt.

Sover man på maven, skal man også gå efter en lav pude, der ikke har for meget fyld. Det giver en mere behagelig og naturlig komfort for nakken og forhindrer en unaturlig krumning. Dog anbefaler Sengespecialisten ikke, at man sover på maven, for det er ikke anatomisk korrekt og belaster både nakke og ryg.


Søvn og træning 💤💪🏼🏃🏻‍♀️

træn dig til en træt kropDer findes en direkte sammenhæng mellem søvn og træning, og sammenhængen går begge veje. På den ene side er træningen med til at bruge kroppens energi og dermed gøre den naturlig træt, og på den anden side skal der hvile og restitution til efter en omgang motion. En af fordelene ved en elevationsseng, hvis man ofte er fysisk aktiv og træner meget, er at man kan justere sin liggeposition. Dette gør at man kan tilpasse sengen, så man ligger bedste muligt, hvis man eksempelvis har ømme muskler efter træning.

Det er også altid en god at investerer i en dobbeltseng, selvom man bor alene. En dobbeltseng giver plads til at du kan slappe af i hele kroppen og opnå de liggepositioner der passer bedste til en restituerende krop, uden at du vil opleve pladsbegrænsninger i sengen. Det vil typisk kunne blive et problem i en enkeltmandsseng, hvilket kan give disse pladsbegrænsninger.

Forskere har lavet utallige undersøgelser, der alle har meget den samme konklusion, og blandt andet har et hold forskere fra universitetet Stanford lavet en undersøgelse blandt ældre, der klagede over søvnproblemer. Alle disse personer bevægede sig ikke ret meget, og derfor udviklede forskerne træningsprogrammer til den enkelte person, som skulle holde dem moderat aktive mindst en halv time hver dag. Forskerne fulgte de ældre over længere tid, og hurtigt rapporterede de ældre, at deres søvnkvalitet var blevet markant forbedret. Også deres generelle velvære og velbefindende var blevet bedre.

Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor også, at alle voksne får minimum en halv times motion om dagen.

Når man træner meget, er hvile også meget vigtig. Det er den, idet det er under søvnen, at muskelmassen genopbygges efter træningens belastning, og cellerne fornys også. Og det er altså her at en elevationsseng for mange kan være nyttig, så du altid kan justere din liggeposition, så den passer bedste til dine ømme muskler i kroppen. Læg dog også mærke til, at man ikke bør træne eller være meget fysisk aktiv i timerne op til sengetid. Det får kroppen op i gear i stedet for at køre kroppen træt, og derfor vil man få sværere ved at falde i søvn.


Tips til bedre nattesøvn – det skal du gøre, og det skal du undgå inden sengetid

Baseret på information fra Vidensråd for Forebyggelse samt National Geographic giver vi her nogle generelle råd til at få en bedre nattesøvn. Vi kommer ind på, hvad man bør gøre, og hvad man ikke bør gøre umiddelbart inden sengetid.

Dette bør du gøre umiddelbart inden sengetid 👍🏼

 • Luft ud både morgen og også lige inden sengetid, for så er luften helt frisk.
 • Yoga eller mindfulnesshvis kroppen er i balance og u-afspændt vil den bedre kunne sove – prøv yoga, mindfulness, vejrtrækningsøvelser eller afspændingsteknikker.
 • Forbered kroppen på søvn forsøg at være rolig og afslappet en halv til en hel time før sengetid. Sluk for elektronikken og find roen. Man kan også sætte sig i rolige omgivelser og læse dagens avis eller en bog, der ikke er alt for spændende.
 • Mærk efter om du er træt man kan ikke sove, hvis man ikke er træt. Selv om det kan virke frustrerende, hvis man skal op tidligt næste dag, så lad være med at forcere søvnen, for det virker ikke. Læs i stedet i en avis eller en bog men lad mobiltelefonen være. Elektroniske apparater øger kun vågenheden med det blå lys.
 • Te nogle personer har glæde af at drikke en kop te sent om aftenen. Man kan eventuelt brygge te med beroligende urter. Alene duften af dem vil gøre kroppen mere afslappet.
 • Lad tankerne hvile man kan ikke sove, hvis tankerne hvirvler rundt inde i hovedet. Skriv alle tanker ned på en blok og lad dem overnatte der.
 • Et varmt bad et rart og uforstyrret bad (gerne i et badekar) kan få kroppen til at slappe mere af.
 • Professionel hjælp hvis man har vedvarende og meget forstyrrende søvnproblemer, kan man opsøge læge eller anden professionel hjælp.

Dette bør du ikke gøre inden sengetid ⛔️

 • Drikke kaffe kroppen bliver meget påvirket af koffein, som giver den et energi-boost.
 • Drikke alkohol alkohol kan både sløve kroppen og give den energi, men den kan give en urolig søvn.
 • Spise mad en tom og larmende mave vil holde dig vågen. Spis en lille smule – for eksempel knækbrød, hvis du er glubende sulten. Ellers så hold indtagelsen af mad nede inden sengetid, for mad giver ny energi til kroppen. Især fedt og sukker holder kroppen vågen.
 • Motion motion er sundt for kroppen, for en træt krop sover bedre. Men ikke inden sengetid, for fysisk aktivitet får kroppen til at vågne op. Bevæg dig i stedet i løbet af dagen, så kroppen bliver naturligt, fysisk træt og udmattet.
 • Sovepiller undgå sovepiller og anvend dem kun, hvis det er strengt nødvendigt. Sovepiller gør søvnen unaturlig og sætter kroppens renselsesprocesser ud af balance.
 • Computer eller telefondet kunstige lys fra skærmen påvirker hjernens opfattelse af nat og dag og får koncentrationen af stoffet melatonin i kroppen til at falde. Dermed kommer man til at føle sig mere vågen.

9 hurtige om elevationssenge

Hvad koster en elevationsseng?

Du kan få elevationssenge i mange forskellige prisklasser, men de er som regel dyrere end senge uden indbygget elevation, fordi de har ekstra funktioner. Som hovedregel vil du kunne finde elevationssenge i prislejet 20.000 til 50.000 kroner alt efter mærke, type, størrelse osv.

Du kan dog spare mange penge, hvis du holder øje med tilbud på elevationssenge, hvor du får samme kvalitet til en billigere pris.

Er elevationssenge gode?

Ja, elevationssenge er gode. Ikke kun fordi de er behagelige at ligge i, men de giver dig ekstra mange muligheder for at komme til at sidde og ligge helt rigtigt. Holder du af at sidde i sengen og læse en god bog, har brug for at kunne hæve fodenden om natten eller svært ved selv at komme ud af sengen, kan elevation være et ekstra godt valg.

Hvilken type madras til elevationsseng?

En elevationsseng består ofte af 3 lag: en bund med indbygget elevation, en springmadras og øverst en topmadras. Springmadrassen skal kunne følge elevationsbunden, så den former sig efter dine ønsker, når du vil hæve eller sænke fod- og hovedenden. En boksmadras vil eksempelvis slet ikke fungere, da bunden er fast og derfor ikke kan give sig med sengens konturer. Husk også en passende topmadras som øverste lag til din elevationsseng.

Hvad er en god elevationsseng?

En god elevationsseng har først og fremmest en solid konstruktion og gode madrasser, der sikrer kroppen god støtte for natten. Elevationssengens indbyggede motor skal også være pålidelig og kraftfuld, men den må endelig ikke larme. Larmer elevationsmotoren kan det være forstyrrende for ikke kun din egen, men også en evt. partners søvn.

En god elevationsseng er stabil, behagelig at ligge i og kan uden larm justeres efter dine ønsker.

Kan man bruge en springmadras til en elevationsseng?

Ja, nogle elevationssenge består af en elevationsbund med en springmadras, mens andre har en elevationsbund med indbygget madras, der kan bruges med en ekstra springmadras ovenpå. Springmadrasser har ikke en fast bund, så de kan følge bundens konturer. Derfor anbefales det, hvis du skal bruge en madras med din elevationsseng. Det er dog vigtigt, du får en madras med den rigtige fasthed til din kropsvægt.

Hvor høj er en elevationsseng?

Elevationssenge er ofte høje, fordi de både har en indbygget elevationsmotor i bunden, men også fordi de ofte består af 3 lag madrasser. De ekstra lag madrasser giver en god komfort, så din krop får en ergonomisk trykaflastning og kan slappe af.

Som udgangspunkt er elevationssenge omkring 60 cm i højden, men det kan variere fra model til model, men også alt efter hvilke ben du vælger.

Hvordan virker en elevationsseng?

En elevationsseng har en indbygget motor, der kan kontrollere elevationsbunden. Elevationsbunden er opdelt i led, der kan bevæge sig, så hoved- og fodenden kan justeres op og ned. Ofte får du en trådløs fjernbetjening med til din elevationsseng, så du kan styre hele sengen med et enkelt tryk på en knap. Flere modeller i dag kommer også med en app, så du kan styre sengen fra din smartphone eller tablet.

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af elevationsseng?

Uanset hvilken seng du skal købe, så skal du være opmærksom på størrelse, kvalitet og fasthed af madrasserne. Størrelse og kvalitet er op til dine behov – og pengepung. Fastheden af madrassen skal passe til din kropsvægt, så du får den rette støtte.

I forhold til elevationssenge er det også vigtigt, at du er opmærksom på selve elevationsbunden og den indbyggede motor er af høj kvalitet.

Kan man skifte madras på en elevationsseng?

Ja, mange elevationssenge har en elevationsbund, hvor du selv kan tilføje din egen madras. Det er dog vigtigt, at madrassen er lavet til elevationssenge, så den kan følge konturerne af bunden og give dig den ønskede sidde- eller liggestilling i sengen. Når du vælger springmadras til elevationssenge, så husk at få den fasthed, der passer til din kropsbygning og vægt. Sørg også for at få fat i en god topmadras.


Andre relevante artikler

Hvis du ikke alligevel er helt hooked på en elevationsseng, så kan du tage et kig på vores boxmadras guide eller dobbeltseng guide, hvori vi gennemgår de fedeste og bedste modeller indenfor disse to kategorier. Det kan også være det er en kontinentalseng du går og drømmer om, og det har vi selvfølgelig også en test-guide til.


Kilder

AEH Corporate Health Experts

AEH, en stor sundhedsorganisation med base i Schweiz, tester senge fra Nordic Dream i sit laboratorium Good Night’s SleepLab. Disse tests undersøger aspekter som sengeklima, hygiejne og ergonomi for at sikre produktets holdbarhed.

Det grundlæggende mål med hygiejneundersøgelsen er at evaluere, hvor godt sengesystemet forhindrer bakterievækst og stopper spredningen af mider, lugt og svamp. For mere autentisk at simulere virkelige forhold og måle den langsigtede ydeevne har AEH overvejet forskellige eksterne faktorer, såsom drastiske ændringer i luftfugtighed og temperatur. Undersøgelserne tager også hensyn til komfortniveauet og undersøger, om sengen tilpasser sig den enkeltes krop.

Du kan læse mere omkring testen her.

 

Testfakta.dk

Testfakta er en virksomhed, der udfører videnskabelige eksperimenter på produkter for at give kunderne pålidelige oplysninger. Det gør det muligt for dig at træffe mere velinformerede beslutninger og du undgår derved at købe noget, som ikke er op til din standard. Testfakta er dog for nylig blevet beskyldt for at tage imod sponsorpenge fra virksomheder til gengæld for positive anmeldelser.

Testfakta har undersøgt holdbarheden, elasticiteten og åndbarheden af senge fra forskellige sengeforhandlere som Bedre Nætter og Dunlopillo for at sikre dig en behagelig nattesøvn.

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

 

TrustPilot.com

Trustpilot er et af de mest, hvis ikke det største anmeldelsessite. Med over 200 millioner anmeldelser fra nyttige brugere er det ikke underligt, at Trustpilot fortsætter med at vokse dag for dag.

Når kunderne ønsker at købe en seng, vil de ofte konsultere både fysiske og online forhandlere. Anmeldelser spiller en vigtig rolle i beslutningsprocessen, da forbrugerne baserer deres beslutninger på leveringstid, produktkvalitet, service og svar på kundehenvendelser. Under produktkvalitet er det typisk sengens komfortniveau og madrassens fasthed, som kunderne lægger stor vægt på.

Ud over vores egen produktundersøgelse tager vi altid kundeanmeldelser i betragtning for at få et værdifuldt andet perspektiv.

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser. 

 


Tempur Spring Bokselevationsseng

✅ Trådløs styring af elevationen
Madras som aktivt tilpasser sig efter dine bevægelser
Vaskbart betræk

tempur-elevationsseng

Tempur Spring er en elevationsseng med et stilrent og tidløst design. Elevationssengen passer ind i de fleste soveværelser og giver endda mulighed for, at man selv kan få indflydelse på, hvordan sengen skal se ud.

Ved køb af Tempur Spring elevationsseng kan man nemlig tilkøbe et par ben eller en gavl i forskellige farver og design, hvis man ønsker dette. Sengen kan også findes i flere forskellige farver og kan både fås i kunstlæder og stof. Tempur Spring er ikke blot lavet med fokus på at være en klassisk elevationsseng, men har også fokus på at være en seng med en høj liggekomfort.

Flere tilpasningsmuligheder med Tempur Spring
Med Tempur Spring får man en seng, hvor der er mulighed for, at man selv bestemmer sengens position. Lige meget om man ønsker at sidde op og læse eller at ligge med en hævet fodende, når man sover, så er der mulighed for dette. Man kan nemlig både hæve og sænke hovedgærde og fodende, så man kan indstille sengen præcis, som man ønsker, så det passer til ens soveposition.

Tempur Spring har en plan bund, der er produceret af massivt træ. Sengebunden er desuden opbygget af en bund af pocketfjedre, så der er mulighed for at anvende alle Tempur-madrasserne.

Danskproduceret elevationsseng
Tempur Spring er produceret i Danmark, hvorfor man trygt kan stole på, at alle anvendte materialer er af høj kvalitet.

Alle materialer fremstilles på Tempurs egne fabrikker, hvor de produceres efter deres helt egne høje standarder. På den måde får man en seng, der kan holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at passe godt på den samt vedligeholde den.

Med Tempur Supreme-elevationsmadras
Tempur Spring kommer med en Tempur Supreme-madras, der sørger for en optimal støtte og aflastning uanset liggeposition. Madrassen er velegnet til Tempur Spring, men kan også benyttes til andre former for senge.

Denne madras er forsynet med et vaskbart og aftageligt betræk, hvorfor det kan vaskes i vaskemaskinen. Derudover kommer madrassen med CoolTouch, hvilket sikrer en høj ventilation og åndbarhed.

Sengen er yderligere forsynet med en robust og stærk motor, der kan betjenes via en trådløs fjernbetjening eller via en app. På den måde undgår man ledninger ved siden af sengen.

 

Fordele

 • Danskproduceret elevationsseng
 • Mulighed for at hæve og sænke fodende og hovedgærde
 • Kommer med en plan bund opbygget af pocketfjedre
 • Kan indstilles med en trådløs fjernbetjening eller via en app
Ulemper

 • Sammenlignet med andre anmeldte produkter i artiklen, fås dette produkt kun i én størrelse
 • Gavl medfølger ikke

Tempur Spring elevationssengen kan findes i følgende størrelser:
180 x 200 cm


Bedworld Bruxelles elevationsseng – dansk design

Godt valg til parret

✅ 7 komfortzoner som giver høj komfort
Mulighed for 2 forskellige fasthedder i madrassen
Indbygget cooling som afleder varmen fra kroppen

Bedworld Bruxelles

Den danske virksomhed Bedworld står bag elevations sengen Bruxelles. På papiret er det den billigste i sortimentet, men det skorter bestemt ikke på kvalitetselementer. Hele grundtanken bag Bedworld er at præsentere dig for den absolut bedste kvalitet, så du kan få en ”nattesøvn af en anden verden” uanset prislejet.

Med gratis levering, 100 nætters prøvetid og 15 års garanti på rammen, 5 år for motoren, giver Bedworld dig gode vilkår, når du køber en elevationsseng som Bruxelles. Grundtanken hos Bedworld er, at det skal føles godt – lige fra du betaler i kassen, til du lægger dig på madrassen. 

Behagelig madras med pocketfjedre og 5 komfortzoner

Den høje kvalitet på Bruxelles afspejles bl.a. i madrassens 5 komfortzoner og valget af pocketfjedre, der hjælper med at fordele kropsvægten over et bredt område. Eftersom pocketfjedrene én og én er syet ind i små poser, er der mulighed for at danne de 5 unikke komfortzoner. Det resulterer i en optimal støtte for ryggen; ét væsentligt element når du skal vælge seng. 

Ramme og topmadras i kvalitetsmaterialer

Af andre kvalitetsmaterialer kan nævnes den 11 cm holdbare elevationsramme, der danner et godt fundament. Samtidig er motoren af en høj kvalitet, så du kan bruge elevationsdelen uden problemer. Det er praktisk, når du lige skal nå lidt længere i krimiplottet inden sengetid, eller når weekenden byder på hyggestunder med yndlingsserien og en skål chips i sengen.

Er du typen, der har det varmt om natten? Bruxelles har en topmadras med en 40 mm kerne i et åndbart latex. Med det åndbare latex får du en smart køleeffekt, og derfor bliver det også langt nemmere at indhente en masse værdifuld søvn. Latex-materialet har desuden allergivenlige egenskaber, når det kommer til husstøvmider, som mange ikke kan tåle.

Alle de tekstiler, der er anvendt til Bruxelles, er i øvrigt Øko-Tex-certificeret.     

Bruxelles vs markedet

Bedworld er en nyere dansk virksomhed, men har allerede udmærket sig med kvalitetsprodukter. Bruxelles er en yderst prisvenlig elevationsseng, hvor du får meget for pengene – og der er tale om et dansk design på alle leder og kanter.

De dansk producerede senge er kendt for at opretholde en høj kvalitet, og det er naturligvis noget, der er værd at tage med i overvejelserne, når du skal ud at investere i en ny seng.    

Fordele

 • 5 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • Øko-Tex-certificerede tekstiler
Ulemper

 • Uden anti-skrid-underlag
 • Lidt lavere seng (36 cm høj uden ben)

Bruxelles elevationssengen findes i følgende størrelser:
80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

 


Bedworld Copenhagen Royal elevationsseng

Godt valg for allergikere

✅ Produceret og designet i Danmark
Allergivenlig og OEKO-TEX certificerede materialer
15 års garanti   

Bedworld Copenhagen Royal

Kursen er sat mod København. Med elevationssengen Copenhagen rykker vi et niveau op i forhold til f.eks. Bedworlds anden model, Bruxelles. Det ses både på prisen og antallet af komfortzoner. Essensen for designet er den høje danske kvalitet og en komfort, der bygger på allergivenlige og åndbare materialevalg. 

Oplev den ultimative støtte – 7 komfortzoner

Når du lægger dig på madrassen, vil du opleve, at trykket bliver fordelt på optimal vis. Det er her, at de 7 komfortzoner kommer ind i billedet. Ved at trykket bliver jævnt fordelt over et større område, vil madrassen også i højere grad kunne tilpasse sig din ryg.

Det giver straks en luksusvibe og den tryghed, der er vigtig, når du vælger din nye seng. Niveauet af luksus bliver understreget af pocketfjedre pakket i små, individuelle poser. Det virker åndbart og kølende, så du kan glæde dig til en bedre søvnoplevelse. 

Når du lukker dine øjne i Copenhagen…

Din krop vil som noget af det første mærke blødheden fra en 40 mm tyk topmadras, ligeledes i et åndbart latexmateriale. Samtidig er alle materialer Oeko-Tex-certificerede, så de er allergivenlige. Det gør sengen perfekt til dig, der døjer med allergier i hverdagen.
Du bliver præsenteret for solide materialer over hele linjen – lige fra elevationssengens motor til rammen, der danner et godt fundament og leveres med 15 års garanti. Bemærk, at der ”kun” er 5 års garanti på motoren. 

Copenhagen vs markedet

En elevationsseng som Copenhagen er dobbelt så dyr som modellen Bruxelles. På mange punkter ligner de to senge hinanden. Dog er elevationsrammen ekstra bred, polstringen bedre, og sengen er højere, så den giver dig den hotelseng-vibe, som mange kunder efterspørger.

Det er væsentligt at notere, at du med Copenhagen Opera får 7 komfortzoner i stedet for 5 og dermed en bedre støtte. Sengen kommer som ekstra detalje med et anti-skrid-underlag. Der er kort sagt skruet lidt op for alle finesserne med Copenhagen fra Bedworld.

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • Øko-Tex-certificerede tekstiler
 • Med anti-skrid-underlag
 • God højde på 44 cm
Ulemper

 • Noget dyrere seng – grundet ekstra luksus

Copenhagen elevationssengen findes i følgende størrelser:
80 x 200 cm
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Se vores store guide til markedets bedste senge her.


Wonderland Sonate 522 

✅ En elevationsseng af høj kvalitet
✅ Elevationssengen er både vask- og vendbar
✅ Madrassen har en bestemt skulderzone, der sikrer dig optimal komfort

Wonderland Sonate 522

Se priser og tilbud på Wonderland Sonate 522 her:.

Derfor anbefaler vi Wonderland Sonate 522 

Med Wonderland Sonate 522 er du sikret maksimal komfort og en god nattesøvn. Dette skyldes, at det er en seng af meget høj kvalitet, der har en madras med et lag af Pocket-Exclusive-fjedre. Disse fjedre er med til at gøre, at madrassen tilpasser sig efter lige netop din krop, når du ligger i sengen. På denne måde kan du ende ud med at få en langt bedre nattesøvn, eftersom du ligger komfortabelt hele natten i en seng, der er god for din krop. Elevationsbunden er samtidig udstyret med en zonepocket madras, der ligeledes er med til at sikre din krop den optimale komfort. 

Wonderland Sonate 522 adskiller sig fra andre senge, eftersom sengen har fire funktioner, som du højst sandsynligt vil sætte pris på. Sengen har først og fremmest en vendbar madras, hvilket betyder, at du nemt kan gøre madrassen ren eller blot den vende den, hvis du skulle få lyst til at have en anden side pegende opad. Madrassen er derudover nem at vaske, og dette er en klar fordel, hvis du er meget opmærksom på hygiejne og rengøring i soveværelset. Elevationssengen har også stabile kanter, så du og din partner begge kan fylde meget i begge ender af madrassen og samtidig ligge behageligt. Slutteligt har sengen en skulderzone, hvilket sikrer dig, at dine skuldre også ligger på den rette måde, når du for eksempel ønsker at ligge og læse i sengen. Du kan altså være sikker på, at din krop ligger på den rette måde, og du vil derved muligvis også opleve, at du føler dig veludhvilet, når du vågner om morgenen. 

Mere om Wonderland Sonate 522 Elevationsseng

Hvis du vælger at købe Wonderland Sonate 522 Elevationssengen, vil der følge en trådløs fjernbetjening med, således du kan justere elevationssengen, når du allerede ligger i den. Der følger derudover også en madrasbremse med, når du køber sengen. 

Elevationssengen har traditionelle sengerammer, og det er muligt at købe både sengeben- og gavl og med til sengen. Du har derudover mulighed for at tilpasse sengen, så den passer til lige netop det look, du ønsker. Det er nemlig muligt at vælge mellem 10 forskellige farver, og du kan derudover også vælge mellem forskellige størrelser. På denne måde kan du vælge lige netop dét, der passer til dit soveværelse. 

Specifikationer
Elevationsseng af høj kvalitet
Vask- og vendbar madras
Madrassen er udstyret med en skulderzone
Zonepocket madras
Kantstabil elevationsseng

Wonderland Sonate 522 Elevationsseng findes i følgende størrelser:
90×200 cm
120×200 cm
180×200 cm

Wonderland Sonate 522 Elevationsseng vs. markedet 

Wonderland Sonate 522 Elevationssengen adskiller sig fra andre på markedet, eftersom madrassen har unikke funktioner, som der ikke ses ved alle elevationssenge. Dette er blandt anden den vask- og vendbare madras, samt skulderzonen, der er med til at sikre dig den optimale støtte og komfort.


Krone Deluxe Elevation

✅ Populær hos sengetid.dk
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos malawigruppen.dk

Krone Deluxe Elevation 180X200

Derfor anbefaler vi Krone Deluxe Elevation

4,5 ud af 5 stjerner er meget imponerende, men det er det, Krone Deluxe Elevation har opnået! Denne danskproducerede elevationsseng er en enkeltseng på 90 x 200 cm, der kan kombineres, så den skaber en dobbeltseng, hvor hver side er lige komfortabel for hver partner.

Med denne elevationsseng kan du få den bedste søvn, uanset om du har en partner eller ej. I modsætningen til mange andre elevationssenge er dette nemlig ikke en dobbeltseng, men én, du kan have til eget brug, single eller ej.

En elevationsseng som denne skåner din ryg, idet du kan indstille den til den position, der føles bedst for dig. Uanset om du sidder og læser, scroller gennem Facebook eller ser TV, så er det godt at have den rette siddestilling, også i sengen. Puder som rygstøtte kan skade din ryg, da de ikke nødvendigvis har den rette fasthed og bliver flade med tiden. En elevationsseng kan du indstille, så du får et komfortabelt ryglæn.

Mere om Krone Deluxe Elevation

Krone Deluxe Elevation har en LINAK-motor med 5 års garanti, så du kan indstille din seng efter behov. Sengen selv har hele 20 års garanti, men med de 5 komfortzoner er det ikke sandsynligt, du får behov for at returnere den.

Sengen har en totalhøjde på 68 centimeter – det inkluderer ben på 19 cm (der kan fås i flere størrelser), en ramme på 21 cm (inklusiv lameller), en madras på 18 cm og en topmadras på 10 cm. Madrassen er en springmadras, så du får så megen komfort som mulig, og med 5 zoners pocket- eller multipocketfjedre vil du opleve en bedre ryg såvel som en bedre søvn.

Sengens topmadras er på 10 centimeter og har en kerne af enten latex eller wonderpur, alt efter hvad du vælger, i et ventilerende bamboo 3D betræk, som du kan tage af og vaske. De midterste af de 28 lameller er justerbare, så din ryg og lænd kan få ekstra støtte, når du ligger på ryggen.

Hele sengen og det tilhørende LED lys betjenes med en trådløs fjernbetjening fra LINAK. Du kan også styre sengen ved hjælp af app, så du kan få sengen til at indstille sig selv og være klar, inden du overhovedet kommer ind på soveværelset. Efter lange aftener kan det være rart, at sengen står, som du ønsker det, så snart du har børstet tænder og slukket lyset.

Med Krone Deluxe Elevation får du en god nats søvn.

Specifikationer
Farve: Sort
Størrelse: 90 x 200 cm
Valgfri ben
5 komfortzoner
Valgfri Krone Topmadras med vaskbart betræk


Hästens Elevationsseng & BJX Luxury topmadras

✅ Den førende elevationsseng fra mærket Hästens
✅ Produceret med åndbare materialer fra naturen, såsom bomuld, uld og hør
✅ BJX Luxury topmadrassen er en topmadras af højeste kvalitet

Hästens Elevationsseng & BJX Luxury topmadras

Derfor anbefaler vi denne

Denne elevationsseng fra Hästens er et oplagt valg for dig, der hverken ønsker at gå på kompromis med din søvnkomfort eller det æstetiske udtryk. I denne elevationsseng bliver begge ting nemlig kombineret, således det er muligt for dig både at have en smuk seng stående i soveværelset, samtidig med at du kan sove komfortabelt på en topmadras af højeste kvalitet om natten. 

Denne seng er Hästens førende elevationsseng, og dette skyldes i høj grad, at den er produceret med gode naturmaterialer. Materialer som uld, hør, krølhår og bomuld er både med til at sikre, at du kan ligge komfortabelt, men også at din krop kan ånde i løbet af natten. På denne måde kan du ende med at få en behagelig nat, eftersom din krop kan slappe af og ånde gennem materialerne. Disse naturmaterialer er samtidig også med til at sikre, at du kan bevæge dig godt i sengen, samt at der er mindre statisk elektricitet.
Sengen har fjedresystemer, der er med til at sørge for, at din krop får den nødvendige støtte i sengen, og dette kan især være en fordel for dig, der er plaget af smerter i kroppen. Du kan i sidste ende sikre dig, at du får den bedst mulige nattesøvn med denne elevationsseng. 

Mere om Hästens Elevationsseng & BJX Luxury topmadras

Elevationssengen er derudover udstyret med en BJX Luxury topmadras, og denne topmadras er med til at give dig noget for pengene. BJX Luxury topmadrassen er på samme måde som sengen også af naturmaterialerne bomuld, mohair, uld og krølhår. Du er således igen sikret, at topmadrassen er åndbar og at du derfor kan sove med en behagelig temperatur i kroppen gennem hele natten.

Du kan derudover vælge mellem flere forskellige farver og størrelser, således du kan finde lige netop den seng, der passer til dit soveværelse. Sengebenene er inklusiv i prisen, og du kan vælge at købe en sengegavl med. Du får ligeledes en trådløs fjernbetjening med i prisen, og du vil højst sandsynligt sætte pris på den trådløse funktion.

Specifikationer
Et smukt design, der vil pynte i dit soveværelse
Sengen er produceret i åndbare naturmaterialer – blandt andet bomuld og uld.
En topmadras af højeste kvalitet
De åndbare naturmaterialer sikrer, at din krop har en behagelig temperatur
Mulighed for at vælge forskellige farver og størrelser
Trådløs fjernbetjening 

Hästens Elevationsseng & BJX Luxury topmadras vs. markedet 

Hästens Elevationsseng & BJX Luxury topmadras er den førende elevationsseng fra mærket Hästen. Det er en elevationsseng, der befinder sig i den dyrere prisklasse, men dette afspejles i høj grad i kvaliteten. Både elevationssengen og topmadrassen er i topkvalitet, hvilket især skyldes de åndbare naturmaterialer, som sengen er produceret med.


Dunlopillo Natura

natura dunlopillo

Elevationssengen Dunlopillo Natura er produceret med henblik på at lave en seng, der har et stilrent og elegant design samt yder en omfattende støtte og aflastning.

Med Dunlopillo Natura får man lige præcis dette, da man har mulighed for at indstille sengen til den ønskede position. Dette kan gøres ved at hæve og sænke fodende og hovedgærde, så man har mulighed for både at sove med en hævet fodende eller sidde op med et hævet hovedgærde.

Funktionel seng med kvalitetselevationskomponenter

Dunlopillo Natura er en funktionel elevationsseng, der kommer med flere kvalitetselevationskomponenter. Dette kan blandt andet ses ved, at sengen er forsynet med en massiv og robust træramme i fyrretræ med et slidstærkt 3D-tekstil.

Endvidere kommer sengen med 39 tophængte lameller, hvilket sørger for flere støttepunkter for kroppen samt en omfattende aflastning.

Derudover kommer Dunlopillo Natura også med en kraftfuld og effektiv Okimat-motor, der er forsynet med både et lavt energiforbrug samt en nødstrømsfunktion.

Elevationssengen har yderligere funktionen integreret nakkeløft, der sikrer en omhyggelig siddekomfort, hvis man ønsker at sidde op i sengen. Alle bevægelige dele er desuden lavet af metal, hvorfor elevationen foregår på en rolig og stabil måde.

Der medfølger en trådløs fjernbetjening ved køb af sengen, som man kan bruge til at justere på de to sengeender.

Seng med omfattende støtte

Med Dunlopillo Natura får man en seng med en omfattende støtte. Elevationssengen kommer nemlig med hele 7 komfortzoner, der sørger for, at alle kroppens dele får den støtte, som de har brug for.

De 7 komfortzoner tilpasser støtten afhængig af behov, hvorfor man er sikret en personlig og individuel støtte og aflastning. Derudover kommer Dunlopillo Natura med en naturlatexkerne på 16 centimeter. Dette sikrer en omfattende ventilation og åndbarhed, så soveklimaet altid vil føles behageligt.

Valgfri topmadras

Hvis man vælger at købe sengen Dunlopillo Natura, så kan man vælge mellem 4 topmadrasser. Disse topmadrasser er udstyret med en naturlatexkerne, hvilket bidrager til sengens høje niveau af åndbarhed og ventilation.

Topmadrasserne er ideelle for forbrugere, der har det varmt om natten, da materialet latex afleder fugt, varme og sved hurtigt. Sengen kommer desuden med et aftageligt og vaskbart betræk, der kan vaskes i vaskemaskinen.

Fordele ved Dunlopillo Natura:

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Vælg mellem 4 topmadrasser med latex
 • Madras med naturlatexkerne
 • Udstyret med en Okimat-motor
 • Forsynet med integreret nakkeløft for forhøjet siddekomfort

 

FAQ

Hvad koster en elevationsseng?
Du kan få elevationssenge i mange forskellige prisklasser, men de er som regel dyrere end senge uden indbygget elevation, fordi de har ekstra funktioner. Som hovedregel vil du kunne finde elevationssenge i prislejet 20.000 til 50.000 kroner alt efter mærke, type, størrelse osv. Du kan dog spare mange penge, hvis du holder øje med tilbud på elevationssenge, hvor du får samme kvalitet til en billigere pris.
Er elevationssenge gode?
Ja, elevationssenge er gode. Ikke kun fordi de er behagelige at ligge i, men de giver dig ekstra mange muligheder for at komme til at sidde og ligge helt rigtigt. Holder du af at sidde i sengen og læse en god bog, har brug for at kunne hæve fodenden om natten eller svært ved selv at komme ud af sengen, kan elevation være et ekstra godt valg.
Hvilken type madras til elevationsseng?
En elevationsseng består ofte af 3 lag: en bund med indbygget elevation, en springmadras og øverst en topmadras. Springmadrassen skal kunne følge elevationsbunden, så den former sig efter dine ønsker, når du vil hæve eller sænke fod- og hovedenden. En boksmadras vil eksempelvis slet ikke fungere, da bunden er fast og derfor ikke kan give sig med sengens konturer. Husk også en passende topmadras som øverste lag til din elevationsseng.
Hvad er en god elevationsseng?

En god elevationsseng har først og fremmest en solid konstruktion og gode madrasser, der sikrer kroppen god støtte for natten. Elevationssengens indbyggede motor skal også være pålidelig og kraftfuld, men den må endelig ikke larme. Larmer elevationsmotoren kan det være forstyrrende for ikke kun din egen, men også en evt. partners søvn. En god elevationsseng er stabil, behagelig at ligge i og kan uden larm justeres efter dine ønsker.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme