Elevationsseng Guide 2020: Find den bedste elevationsseng til dine behov

8

Med cirka 8 timers søvn hver nat tilbringer du i gennemsnit 227,468 timer i din seng gennem hele livet. Det svarer til, at du samlet set bruger 26 år af dit liv på at sove. At du får nok søvn har en stor betydning for din livskvalitet. Derfor er det også vigtigt at du sørger for at få en god og dyb nattesøvn og det kræver en god seng og de rigtige forhold at sove under.

Forbrugsguiden.dk kigger i denne guide nærmere på elevationssenge. Dette er en sengetype som rigtig mange vælger, fordi den rummer mange smarte funktioner. De fleste oplever således, at de får en bedre nattesøvn, når de skifter over til en elevationsseng.

Vi ser nærmere på en række elevationssenge, hvor du får rigtig god kvalitet for pengene. Vi giver dig også en guide til, hvad du skal være opmærksom på når du køber ny elevationsseng og kommer ind på, hvordan du får den bedste nattesøvn, samt hvad søvn gør af gode ting for din krop.

Vi har gjort alt hvad vi kan, for at vise dig nogle af de bedste elevationssenge på markedet i denne guide, som samtidig er på tilbud hos forhandleren. Det er ikke alle sengene der er nedsat, men du vil finde nogle rigtig fornuftige tilbud i blandt sengene i denne guide. Eksempelvis kan du på nogle af modellerne spare op til 57%.

Denne elevationsseng guide indeholder:
🔸 Hvad du skal overveje, når du køber en ny elevationsseng
🔸 Gennemgang af hvordan en elevationsseng virker
🔸 Gennemgang af en række elevationssenge
🔸 Søvn guide: Hvorfor er din søvn så vigtigt?
🔸 Gode råd til en bedre nattesøvn


Hvad er vigtigt når jeg køber ny elevationsseng?  

Når du skal købe en ny elevationsseng, er det vigtigt at du er opmærksom på en række forskellige ting:

Vælg en god og stabil motor fra en kendt producent:
Det er blandt andet vigtigt at du sørger for, at sengen indeholder en god og stabil motor med en motor fra en velkendt producent.

Danske Linak og tyske Okin, er to af de motorer, som er kendt for deres høje kvalitet og stabilitet. Disse motorer er generelt kendetegnet ved at de er støjsvage og og meget pålidelige.

Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med en god motor, da de billige “Kina-motorer” kan have en tendens til lettere at gå i stykker, samt ofte har et meget højere støjniveau.

Elevationsbunden
En anden fordel er, hvis sengebunden indeholder en madrasbremse, der sikrer, at madrassen ikke glider ud af position. Ved at have madrasbremse, bliver madrassen automatisk holdt i den rigtige position.

En anden ting du skal være opmærksom på i elevationsbunden, er kvaliteten af lamellerne. Samtidig er det vigtigt, at du vælger lameller som er justerbare. Det gør, at du kan finjustere sengen i både hovedgærdet og fodenden.

Valg af fjedre
Der findes en række forskellige fjedre på markedet. Vi anbefaler at du kigger efter en seng med enten posefjedre, pocket fjedre eller multipocket fjedre. De leverer en rigtig god støtte, hvilket er yderst gavnligt for en god nattesøvn.

Hvis du vejer mere end 95 kg. anbefaler vi altid, at du køber en seng med multipocket fjedre, da den indeholder flere fjedre pr. kvadratmeter og dermed bedre kan understøtte sin vægt. Du kan læse en guide til de forskellige madras typer her.


Elevationsseng Guide: Hvilken senge anbefales?

Vi har her valgt at fremhæve en række elevationssenge, som vi kan anbefale på grund af deres høje kvalitet og gode pris. Det er kort sagt senge, som vi anser for at være billige, sammenlignet med deres kvalitet.

Vælger du en af disse elevationssenge, er du sikret en af markedets absolut bedste elevationssenge. Alle de præsenterede senge indeholder kvalitets motorer samt rigtige gode elevationsbunde, hvilket er vigtigt for dig, hvis du skal have en god seng, som du bliver ved med at være glad for i længden. Alle senge er dansk produceret.


Senses Natural – Flot elevationsseng på tilbud – Nedsat med 19.000 kr.

venus_motion_elevationseng

Senses modellen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 55%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 14.999 kr, nedsat fra 33.999 kr. Læs mere her.

Bemærk: Denne virksomhed tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis, og du får det fulde købsbeløb retur. Lige nu følger der en Gratis Gavl med i købet.

De tilbyder rentefri og gebyrfri finansering. Så man betaler kun for sengens beløb.

Med Senses Natural får man en elevationsseng opbygget af naturlige materialer og avancerede teknologier, der tilsammen skaber en seng med en høj liggekomfort.

Liggekomforten øges på grund af sengens elevationskomponenter af høj kvalitet, da man kan justere sengen alt efter ens liggeposition.

Desuden er Senses Natural en seng, der er allergivenlig, så den kan anvendes af alle – også brugere med enten astma eller allergi.

Støttende springmadras med pocketfjedre

Senses Natural er forsynet med en støttende springmadras, der består af både moderne pocketfjedre og speciallavede komfortzoner.

Madrassens pocketfjedre tilpasser sig efter ens kropsbygning, så der opnås en omfattende støtte, når man ligger i sengen.

Samtidigt er der placeret hybridskum rundt om fjedrene, hvilket bidrager til sengens høje komfortniveau.

Hybridskummet er smidigt, elastisk og åndbart, så det sørger for en behagelig temperatur i sengen hele natten.

Elevationskomponenter af høj kvalitet

I og med at Senses Natural er en elevationsseng, er det vigtigt med elevationskomponenter af høj kvalitet.

Senses Natural har en motor fra den danske producent Linak. Linak er anerkendt i hele verdenen for at producere kvalitetsmotorer, der både er støjsvage, effektive og holdbare.

Motoren kan holde i mange år frem i tiden og larmer ikke særlig meget, når man indstiller sengen til den ønskede position. Rundt om sengen kan der findes en træramme på 20 centimeter. Trærammen er lavet af massivt svensk fyrretræ.

Mayan Pulse-topmadras lavet af naturlige materialer

Sengens øverste lag er en Mayan Pulse-topmadras, som er lavet af det naturlige materiale latex. Latexen er produceret ved brug af SonoCore-metoden, så materialets struktur er mere ensartet og jævnt.

Det sikrer, at topmadrassen ikke mindst er ekstra åndbar, men også mere holdbar. Da latex er et åndbart materiale, bidrager det til et komfortabelt sengemiljø. Topmadrassen er derfor især velegnet til brugere, der ofte har det for varmt om natten.

Fordele ved Senses Natural:
🔹 Elevationskomponenter af høj kvalitet
🔹 Moderne pocketfjedre
🔹 Komfortlag af hybridskum
🔹 Latextopmadras udviklet med SonoCore-metode
🔹 Træramme af massivt svensk fyrretræ

Senses Natural elevationsseng findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Senses Natural elevationssenge her.


Ragna Fjäll – Luksus elevationsseng i Nordisk design – Lige nu nedsat med 20.000 kr.

Bemærk: Ragna Fjäll er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 58%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 13.995 kr, nedsat fra 33.995 kr.

Husk: Nordic Dream tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis, og du får det fulde købsbeløb retur.
De tilbyder rentefri og gebyrfri finansering. Så man betaler kun for sengens beløb.

Ragna Fjäll er en danskproduceret elevationsseng, der betegnes som værende i luksusklassen. Her får man en seng, hvor alle detaljer er nøje udvalgt. Derfor er sengen produceret i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter, så man opnår en ergonomisk korrekt støtte, når man ligger i sengen.

Ragna Fjäll er ikke mindst forsynet med en høj liggekomfort, den kommer også i robuste kvalitetsmaterialer, så man får rigtig meget seng for pengene.

Antibakteriel og allergivenlig springmadras med ergonomiske pocketfjedre

Det midterste lag i Ragna Fjäll består af en allergivenlig og antibakteriel springmadras med ergonomiske komfortzoner.

I denne seng er der brugt ergonomiske og danskproducerede pocketfjedre, der former sig efter brugerens kropsvægt på en nænsom måde. Det vil sige, at ens krop får lige nøjagtig den støtte, den har brug for.

Alle pocketfjedre er placeret i små stofposer, der hjælper med at øge fjedrenes fleksibilitet, mens det samtidigt bidrager til fjedrenes evne til at tilpasse sig efter kroppens konturer.

Springmadrassen er ydermere forsynet med Cooltex-skum på 25 millimeter ovenpå fjedrene, der sørger for at opretholde et sundt sovemiljø i sengen. Desuden har Cooltex-skum en afkølende effekt.

180x200-ragna-elevationsseng

Elevationskomponenter af høj kvalitet produceret i Danmark

I og med at Ragna Fjäll er en elevationsseng, er der mulighed for at justere de to ender op og ned. Dette er muligt på grund af sengens elevationskomponenter i form af en robust, holdbar og effektiv elevationsmotor.

Elevationsmotoren er fra danske Linak, der er anerkendt i hele verden for deres lydsvage motorer af høj kvalitet. Den betjenes via en telefon, tablet eller den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Det er desuden muligt at indstille fjernbetjeningen til at huske ens favoritindstillinger samt justere ryg, ben og nakke individuelt.

Ragna Fjäll kommer med en solid sengeramme, der er bygget af massivt svensk fyrretræ. Trærammen har en tykkelse på 20 centimeter, så den udgør et stabilt fundament for hele sengen. Sengen er også forsynet med et LED-lys i bunden, der kan tændes og slukkes alt efter behov.

lameller-til-elevationsseng-min

Naturlig topmadras med en høj kerne af naturlatex

Ved køb af Ragna Fjäll medfølger der en trykaflastende topmadras ved navn Fjäll topmadras, der er lavet af naturlige materialer, som naturligvis også er Oeko-Tex 100 certificeret.

Fjäll topmadrassen er 10 centimeter tyk, og består af  en kvalitets latexkerne samt et betræk lavet af bambus. Latexen yder en nænsom trykaflastning for hele kroppen, hvilket giver de optimale betingelser for en god nattesøvn.

Selve latexkernen er ydermere forsynet med små ventilerende huller, der gør det nemmere for madrassen at ånde. Det hjælper med hurtigt og effektivt at aflede overskydende varme, så man vil opnå et behageligt sovemiljø i sengen.

Madrassen er ligeledes allergivenlig og Oeko-tex certificeret, hvilket sikrer, at den ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.

Desuden er bambusbetrækket meget slidstærkt, blødt og åndbart, hvorfor det også bidrager til sengens naturlige åndbarhed.

Ragna Fjäll elevationsseng findes i følgende størrelser:
80×200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
210×210

Du kan læse mere om de forskellige Ragna Fjäll elevationssenge her.


Vigtigheden af god søvn: Se denne video og lær mere om hvad god søvn betyder for din krop.

https://www.youtube.com/watch?v=D410j1SR6Pw&t=4s

5 gode råd til at falde nemmere i søvn: I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…

https://www.youtube.com/watch?v=-i9w42-9Hbo

https://www.youtube.com/watch?v=CKq7KJLgBH4

Atlas elevationsseng – Dansk produceret budget elevationsseng i god kvalitet

Atlas_elevationsseng

Atlas modellen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 55%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 9.499 kr, nedsat fra 21.999 kr. Læs mere her.

Bemærk: Denne virksomhed tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis, og du får det fulde købsbeløb retur. Lige nu følger der en Gratis Gavl med i købet.

De tilbyder rentefri og gebyrfri finansering. Så man betaler kun for sengens beløb.

Atlas er produceret i Danmark med fokus på funktionalitet og komfort. Derudover kommer Atlas Wood også i et stilrent og elegant design, hvorfor den vil passe ind i de fleste soveværelser.

Elevationssengen sikrer, at forbrugeren opnår en omfattende støtte, da sengen er forsynet med flere tilpasningsmuligheder. Da det er en elevationsseng kan man nemlig både justere fodenden og hovedgærdet, da disse kan hæves og sænkes.

I og med Atlas er forsynet med et par høje træben, så er det nemmere at komme både ind og ud af sengen. Det bidrager desuden til sengens elegante og stilrene design.

Optimal komfort og polstring af polyetherskum

Med elevationssengen Atlas Wood får man en springmadras, der er vendbar.

Den består desuden af 5 komfortzoner, der sørger for en omhyggelig støtte til kroppens forskellige dele.

Udover komfortzonerne, så består springmadrassen også af en kerne med 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Disse fjedre bidrager til sengens høje komfortniveau, da de sørger for at tilpasse sig efter brugerens sovestilling.

Springmadrassens pocketfjedre er yderligere omringet af en polstring af polyetherskum. Polyetherskum er ikke mindst holdbart, men det er også komfortabelt. Derfor er det med til at højne liggekomforten, hvorfor støtten og aflastningen af kroppen er optimal.

atlas_elevationsseng_180x200

Elevationskomponenter af høj kvalitet

Atlas er forsynet med elevationskomponenter af høj kvalitet. Den kommer nemlig med en solid træramme, der har en kernetykkelse på 10 centimeter, hvilket er mere end mange andre modeller.

Derudover er elevationssengen forsynet med en motor fra Linak. Man kan derfor trygt stole på, at motoren er en af de bedste på markedet.

Motoren er yderligere både støjsvag og effektiv, hvorfor den ikke vil forstyrre, selvom man indstiller sengen med en sovende partner ved siden af. Der medfølger en trådløs fjernbetjening, som man kan bruge til at hæve og sænke fodende og hovedgærde.

Ventilerende topmadras med latexkerne

Atlas kommer med en latextopmadras, der er både åndbar og ventilerende. Det betyder, at man ikke vil vågne om natten på grund af sved, fugt eller varme, da topmadrassen hurtigt vil aflede dette.

Fordele ved Atlas:
🔹 Topmadras med latexkerne
🔹 Dansk motor fra Linak
🔹 Træramme med kernetykkelse på 10 centimeter
🔹 5 komfortzoner
🔹 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter

Du kan se alle Atlas Wood sengene her.


Tempur Spring

tempur-elevationsseng

Tempur Spring er en elevationsseng med et stilrent og tidløst design. Elevationssengen passer ind i de fleste soveværelser og giver endda mulighed for, at man selv kan få indflydelse på, hvordan sengen skal se ud.

Ved køb af Tempur Spring elevationsseng kan man nemlig tilkøbe et par ben eller en gavl i forskellige farver og design, hvis man ønsker dette. Sengen kan også findes i flere forskellige farver og kan både fås i kunstlæder og stof. Tempur Spring er ikke blot lavet med fokus på at være en klassisk elevationsseng, men har også fokus på at være en seng med en høj liggekomfort.

Flere tilpasningsmuligheder med Tempur Spring

Med Tempur Spring får man en seng, hvor der er mulighed for, at man selv bestemmer sengens position. Lige meget om man ønsker at sidde op og læse eller at ligge med en hævet fodende, når man sover, så er der mulighed for dette. Man kan nemlig både hæve og sænke hovedgærde og fodende, så man kan indstille sengen præcis, som man ønsker, så det passer til ens soveposition.

Tempur Spring har en plan bund, der er produceret af massivt træ. Sengebunden er desuden opbygget af en bund af pocketfjedre, så der er mulighed for at anvende alle Tempur-madrasserne.

Danskproduceret elevationsseng

Tempur Spring er produceret i Danmark, hvorfor man trygt kan stole på, at alle anvendte materialer er af høj kvalitet.

Alle materialer fremstilles på Tempurs egne fabrikker, hvor de produceres efter deres helt egne høje standarder. På den måde får man en seng, der kan holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at passe godt på den samt vedligeholde den.

Med Tempur Supreme-elevationsmadras

Tempur Spring kommer med en Tempur Supreme-madras, der sørger for en optimal støtte og aflastning uanset liggeposition. Madrassen er velegnet til Tempur Spring, men kan også benyttes til andre former for senge.

Denne madras er forsynet med et vaskbart og aftageligt betræk, hvorfor det kan vaskes i vaskemaskinen. Derudover kommer madrassen med CoolTouch, hvilket sikrer en høj ventilation og åndbarhed.

Sengen er yderligere forsynet med en robust og stærk motor, der kan betjenes via en trådløs fjernbetjening eller via en app. På den måde undgår man ledninger ved siden af sengen.

Fordele ved Tempur Spring:
🔹 Danskproduceret elevationsseng
🔹 Mulighed for at hæve og sænke fodende og hovedgærde
🔹 Kommer med en plan bund opbygget af pocketfjedre
🔹 Kan indstilles med en trådløs fjernbetjening eller via en app

Tempur Spring elevationssengen kan findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Tempur Spring senge her.


Hvad sker der i vores hjerne når vi sover? 🧠 💤 Se videoen og blive klogere

https://www.youtube.com/watch?v=CKq7KJLgBH4


Aura Fjäll – Den ultimative luksus seng – Nedsat fra 43.995 kr. 

elevationsseng-blå-aura

Bemærk: Denne luksus seng er i øjeblikket nedsat med 50%. Fra 43.995 kr. til 21.995 kr. Du kan læse mere om sengen her.

Hos denne forhandler tilbyder de 100 dages risikofri prøveperiode. Så du kan være helt sikker på at du er tilfreds med sengen. Er du ikke tilfreds, henter de sengen og betaler det fulde beløb retur. 

En elevationsseng, der betegnes som luksus i hverdagen, er Aura Fjäll. Dette er ikke mindst fordi, at sengen er fremstillet i samarbejde med fageksperter og fysioterapeuter, men også på grund af sengens tre madraslag og slideback-funktion.

Derudover kommer Aura Fjäll med et ekstra fjedrelag samt en kvalitetsmotor.

Da Aura Fjäll er produceret i Danmark af danske sengehåndværkere, er man ydermere garanteret en seng af høj kvalitet med de bedste materialer på markedet.

Seng med høj liggekomfort

Både Aura Fjälls springmadras og boxmadras er forsynet med 5 komfortzoner, som aflaster de steder på kroppen, hvor man vejer mest.

Man får derfor en personlig tilpasset støtte, der passer optimalt til ens krops behov. Begge madrasser kommer med et fjedrelag, hvilket betyder, at Aura Fjäll er udstyret med et dobbelt fjedrelag.

Det øverste fjedrelag i Aura Fjäll sørger for at forme sig efter kroppens vægt for en nænsom aflastning, hvorimod de 250 mini-pocketfjedre pr. kvadratmeter i det nederste fjedrelag sikrer, at madrassen tilpasser sig nøjagtigt efter kroppens konturer.

Ovenpå pocketfjedrene kan der findes Cooltex-skum, som gør, at fjedrene nemmere kan tilpasse sig efter kroppen, mens det på samme tid også har en åndbar virkning.

Springmadrassen og boxmadrassen er samlet i en solid og stabil boxelevation, hvilket betyder, at de to madrasser ikke vil glide ud til siden. I betrækket kan der desuden findes en antiskrid-funktion, så topmadrassen bliver, hvor den skal.

180x200-Aura-elevation-eleveret-seng

Elevationsbund med kvalitetskomponenter

Elevationsbunden i Aura Fjäll udgøres af det nederste lag, hvor der her kan findes en slideback-funktion. Slideback-funktionen sørger for, at ens ryg opnår en mere korrekt position, der samtidigt er ergonomisk lige meget, hvordan man ligger eller sidder i sengen. Denne funktion tilpasser sig i begge sengens ender.

Endvidere kommer Aura Fjäll med kvalitetsmotorer fra danske Linak. Disse motorer er holdbare, effektive og lydsvage, så de ikke forstyrrer. Motorerne holder også i mange år frem i tiden. De betjenes via en trådløs fjernbetjening eller en app på ens smartphone eller tablet.

I bunden af sengen er der placeret et LED-lys, som også kan aktiveres via fjernbetjeningen. Rundt om sengen er der en træramme af svensk fyrretræ på 10 centimeter.

Topmadras med naturlatexkerne og bambusbetræk

Aura Fjäll er forsynet med tre madraslag, der alle er af høj kvalitet. Derfor kommer topmadrassen med en høj naturlatexkerne, som aflaster alle kroppens trykpunkter på en nænsom måde.

Topmadrassen er allergivenlig og sikrer, at kroppens dele ligger på den helt rigtige måde i sengen.

Selve betrækket på topmadrassen er et bambusbetræk, der er slidstærkt og vaskbart. Bambusbetrækket er meget blødt og forsynet med mange små ventilerende huller, så man er sikret en behagelig temperatur i sengen.

Fordele ved Aura Fjäll:
🔹Topmadras med bambusbetræk og latex
🔹 Dobbelt fjedrelag
🔹Motor fra danske Linak
🔹Slideback-funktion
🔹Specialudviklet komfortzoner

Aura Fjäll elevationsseng findes i følgende størrelser:
90 x 200
180 x 200
210 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Aura Fjäll elevationssenge her.


Dunlopillo Natura

natura dunlopillo

Elevationssengen Dunlopillo Natura er produceret med henblik på at lave en seng, der har et stilrent og elegant design samt yder en omfattende støtte og aflastning.

Med Dunlopillo Natura får man lige præcis dette, da man har mulighed for at indstille sengen til den ønskede position. Dette kan gøres ved at hæve og sænke fodende og hovedgærde, så man har mulighed for både at sove med en hævet fodende eller sidde op med et hævet hovedgærde.

Funktionel seng med kvalitetselevationskomponenter

Dunlopillo Natura er en funktionel elevationsseng, der kommer med flere kvalitetselevationskomponenter. Dette kan blandt andet ses ved, at sengen er forsynet med en massiv og robust træramme i fyrretræ med et slidstærkt 3D-tekstil.

Endvidere kommer sengen med 39 tophængte lameller, hvilket sørger for flere støttepunkter for kroppen samt en omfattende aflastning.

Derudover kommer Dunlopillo Natura også med en kraftfuld og effektiv Okimat-motor, der er forsynet med både et lavt energiforbrug samt en nødstrømsfunktion.

Elevationssengen har yderligere funktionen integreret nakkeløft, der sikrer en omhyggelig siddekomfort, hvis man ønsker at sidde op i sengen. Alle bevægelige dele er desuden lavet af metal, hvorfor elevationen foregår på en rolig og stabil måde.

Der medfølger en trådløs fjernbetjening ved køb af sengen, som man kan bruge til at justere på de to sengeender.

Seng med omfattende støtte

Med Dunlopillo Natura får man en seng med en omfattende støtte. Elevationssengen kommer nemlig med hele 7 komfortzoner, der sørger for, at alle kroppens dele får den støtte, som de har brug for.

De 7 komfortzoner tilpasser støtten afhængig af behov, hvorfor man er sikret en personlig og individuel støtte og aflastning. Derudover kommer Dunlopillo Natura med en naturlatexkerne på 16 centimeter. Dette sikrer en omfattende ventilation og åndbarhed, så soveklimaet altid vil føles behageligt.

Valgfri topmadras

Hvis man vælger at købe sengen Dunlopillo Natura, så kan man vælge mellem 4 topmadrasser. Disse topmadrasser er udstyret med en naturlatexkerne, hvilket bidrager til sengens høje niveau af åndbarhed og ventilation.

Topmadrasserne er ideelle for forbrugere, der har det varmt om natten, da materialet latex afleder fugt, varme og sved hurtigt. Sengen kommer desuden med et aftageligt og vaskbart betræk, der kan vaskes i vaskemaskinen.

Fordele ved Dunlopillo Natura:
🔹 7 komfortzoner
🔹 Vælg mellem 4 topmadrasser med latex
🔹 Madras med naturlatexkerne
🔹 Udstyret med en Okimat-motor
🔹 Forsynet med integreret nakkeløft for forhøjet siddekomfort

Dunlopillo Natura elevationssengen findes i følgende størrelser:
180 x 200 

Du kan læse mere om de forskellige Dunlopillo Natura senge her.Wonderland Harmony – Nedsat hos Ilva.dk

wonderland harmony elevation

Du kan læse mere om sengen her.

Wonderland Harmony er en boksmadras, hvor man får en god komfort og kvalitet til en rimelig pris. Boksmadrassen er forsynet med både en skulderzone samt Wonderlands unikke justerbare fasthed ved hoften. Dette i kombination med sengens fjedersystem sørger for, at man får en seng med en omfattende støtte og aflastning.

Derudover er Wonderland Harmony kantstabil. Det vil sige, at selvom man kommer i nærheden af madrassens kant under søvnen, så slipper man får følelsen af at falde ud af sengen.

Boksmadras med justerbar fasthed og skulderzone

Med Wonderland Harmony får man en seng med flere justerbare muligheder. Sengen kommer nemlig med en justerbar fasthed, hvor man har mulighed for at justere fastheden under hoftepartiet. Her kan man regulere, hvor dybt hoften skal synke i forhold til ens skuldre.

På den måde kan man tilpasse sengen efter ens ønsker og behov. Wonderland Harmony kommer også med en skulderzone, der bevirker, at ens skuldre synker ned i sengen, således at man opnår den rette aflastning af både ryg, nakke og skuldre.

Udstyret med fjedersystemet Comfort-pocket

Wonderland Harmony er forsynet med fjedersystemet Comfort-pocket. Dette fjedersystem har en høj evne til at tilpasse sig efter kroppens konturer, så man opnår en støtte alle de steder, hvor man har mest brug for det. Fjedersystemet er også trykaflastende, hvilket er en fordel, da kroppen herved bliver aflastet på de rette steder.

Sammen med sengens latexpolstring sikrer dette, at man opnår en optimal liggestilling, der giver en aflastning og støtte for hele kroppen. Alle sengens tekstiler er aftagelige og vaskbare, hvorfor man kan vaske disse i vaskemaskinen ved 60 grader.

Madrassen er desuden vendbar, hvorfor man har mulighed for at forlænge sengens levetid ved at vende denne regelmæssigt.

Wonderland-elevation

Ventilerende og åndbar topmadras

Ved køb af Wonderland Harmony medfølger der en topmadras ved navn Premium-topmadrassen. Denne topmadras sørger for at give en afrunding af sengen, der er meget blød.

Madrassen består af fleksibelt materiale, der tilpasser sig efter ens krop, hvilket bidrager til det høje komfortniveau. Dette fleksible materiale er naturlatex, hvorfor topmadrassen både er ventilerende og åndbar. Man vil derfor opleve et behageligt soveklima.

Latex er desuden et materiale, der er velegnet for forbrugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten. Topmadrassens kernetykkelse er på 4 centimeter.

Fordele ved Wonderland Harmony:
🔹 Topmadras med latex
🔹 Udstyret med fjedersystemet Comfort-pocket
🔹 Alle sengens tekstiler er vaskbare
🔹 Justerbar fasthed og skulderzone
🔹 Kommer med latexpolstring

Wonderland Harmony boksmadras findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan se alle Wonderland Harmony sengene her.


Venus-Nova-elevationsseng

Bemærk:Venus Nova er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 56%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 18.998 kr, nedsat fra 41.999 kr.

Husk: Du kan prøve denne seng risikofrit i 100 dages hjemme hos dig selv. Hvis du ikke er tilfreds, tilbyder de at hente den igen og betale alle pengene tilbage.

Venus Nova er en danskproduceret seng, der især kendetegnes ved dens unikke støtte og aflastning. Elevationssengen kommer både med et dobbelt fjedrelag samt tre komfortlag. Disse funktioner medvirker til, at sengen blandt andet betegnes som værende en ’luksusseng’.

I og med Venus Nova er produceret i Danmark, betyder det, at sengen overholder flere forskellige kvalitetskrav. Man er derfor sikret, at alle anvendte materialer er af den højeste og bedste kvalitet.

Elevationsseng med Linak-motor

Venus Nova er forsynet med 7 komfortzoner, der alle bidrager til en unik og personaliseret støtte og aflastning. Komfortzonerne aflaster og støtter kroppen alle de steder, hvor der er brug for det.

I og med kroppens forskellige dele ikke har brug for den samme støtte, er det en fordel med komfortzoner, da disse tilpasser sig præcis efter ens egen krop samt den specifikke kropsdel.

Elevationssengen har desuden et komfortlag fremstillet af hybridskum. Selve hybridskummet omkranser springmadrassens fjedre, hvilket bidrager til en omhyggelig støtte.

Når det kommer til en elevationsseng, så er motoren en af de vigtigste komponenter. Ved køb af Venus Nova får man en seng med en motor fra Linak. En motor fra Linak er kendt for ikke mindst at være slidstærk og holdbar, men også for at være støjsvag og effektiv. På den måde kan man trygt stole på, at motoren er en af de bedste på markedet.

venus-nova-elevationsbund

Nye og forbedrede funktioner

I forhold til den ældre model Venus, så har modellen Venus Nova fået flere opgraderinger. Eksempelvis har 3 komfortlag samt en boxmadras, der er produceret med pocketfjedre.

I og med at der også kan findes pocketfjedre i elevationssengens springmadras, samarbejder alle pocketfjedrene om at omsvøbe hele kroppen, da dette optimerer støtten. Sengen er forsynet med i alt 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter.

Vælg mellem en latex- og memory skum-topmadras

Der er tilmed mulighed for at vælge sin egen topmadras ved køb af Venus Nova. Der kan vælges mellem en topmadras med latex samt en topmadras med memoryskum afhængig af ens behov.

Begge topmadrasser har en kernetykkelse på 60 millimeter, hvilket er mere end gennemsnittet for topmadrasser.
Hvis man har det varmt om natten, så anbefales det, at man vælger latextopmadrassen, hvorimod hvis man har det koldt om natten, så er det en fordel med en topmadras af memoryskum.

Fordele ved Venus Nova:
🔹 Danskproduceret elevationsseng
🔹 7 komfortzoner
🔹 Dobbelt fjedrelag
🔹 Motor fra danske Linak
🔹 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter

Venus Nova elevationsseng findes i følgende størrelser:
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Venus Nova sengene her.


Auping Essential – Prisbelønnet designer seng

Auping Essential elevation

Du kan læse mere om Auping Essential elevationssengen her.

Elevationssengen Auping Essential er lavet i et simpelt og stilrent design med spændende detaljer og et flot udseende. Den kan tilpasses til ens soveværelse, da den kan vælges i flere farver.

Sengen er desuden udstyret med en sengeramme med to springmadrasser og en elevationsbund. Dette er med til at sørge for en optimal støtte og aflastning af hele kroppen.

Prisbelønnet seng

Auping Essential er en prisbelønnet seng, der har vundet flere priser samt er udstyret med forskellige certificeringer.

Sengen har blandt andet vundet en GIO Award, hvilket er et kvalitetsmærke for et godt industrielt design i Holland.

Produktionen er desuden CO2-neutral, så man får en bæredygtig seng. Auping Essential er ydermere produceret med både genanvendte og genanvendelige materialer, hvorfor man både får en bæredygtig og miljøvenlig seng.

Justerbar seng

Med Auping Essential får man en justerbar seng, der er udstyret med to motorer. Disse betjenes med hjælp fra en trådløs fjernbetjening, så man undgår irriterende ledninger ved siden af sengen.

Da sengen er justerbar, er der mulighed for at hæve og sænke sengens to ender, så man opnår en position, der passer bedst til ens foretrukne liggestilling. Der er ydermere mulighed for at betjene sengens elevation med en app på ens mobiltelefon.

auping_essential_seng

Omfattende komfort og støtte

Auping Essential kommer med en Maestro-madras, der er udstyret med en kerne af høje pocketfjedre. Disse pocketfjedre er lavet i en speciel DPPS-udformning, der bidrager til en robust støtte af kroppen.

Endvidere er Auping Essentials pocketfjedre opdelt i fem støttezoner, så alle kroppens dele får en individuel støtte og aflastning. Dette er optimalt, da kroppens dele ikke har brug for præcis den samme støtte. Der er ydermere lagt et komfortlag af Talalay-naturlatex over fjedrene, hvilket er med til at skabe en behagelig ventilering i sengen.

Fordele ved Auping Essential:
🔹 Komfortzoner for en individuel aflastning af kroppens dele
🔹 Komfortlag af Talalay-naturlatex
🔹 To motorer
🔹 Kan betjenes via app eller fjernbetjening
🔹 Pocketfjedre i en speciel DPPS-udformning

Auping Essential elevationsseng findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200

Du kan se alle Auping Essential sengene her.


Sådan virker en elevationsseng

En elevationsseng er en avanceret teknisk konstruktion, der gør det muligt at tilpasse sengen helt præcist til din krop og de behov, du har for at få understøttet kroppen under søvnen.

Elevationssengen er opbygget som en traditionel seng med en tredelt sengebund:

🌀 Et hovedgærde, der kan vippes op og ned, så overkrop, nakke og hoved kan ligge i den vinkel, der giver dig den mest komfortable søvn.

🌀 Et midterstykke omkring lænden, der ikke kan justeres.

🌀 En benende, der kan vippes op og ned, så benene kan lægges i den stilling, som passer bedst til dig

Til at drive de forskellige indstillingsmuligheder anvendes en motor, der dels gør det muligt at justere vinklen på hoved- og benende, og dels gør det muligt at hæve og sænke hele sengebunden. Derudover kan sengebunden være udstyret med forskellige anordninger, der eksempelvis gør det muligt at hæve den øverste del af hovedgærdet lidt ekstra.

Sørg for at motoren er af en ordentlig kvalitet

elevationsseng motorDa motoren er den mest centrale komponent, er det naturligvis vigtigt at vælge en elevationsseng med en motor af høj kvalitet. Den koster naturligvis mere, men sikrer også, at du kan have glæde af sengen i mange år og dermed undgår at skulle skifte motoren en eller flere gange i sengens levetid. Derved undgår du også, at sengen må kasseres, fordi det ikke længere er muligt at få reservedele eller en ny motor af samme type til sengen, hvis motoren først går i stykker efter flere år.

Det kan anbefales at vælge en elevationsseng med en motor fra danske Linak i Sønderjylland, da det er en utrolig driftssikker og lydsvag motor. Kvaliteten understøttes af, at Linak leverer elevationsmotorer til rigtig mange af de elevationssenge, som findes på både danske og udenlandske hospitaler. Her udsættes elevationssenge generelt for meget mere end den seng, du har stående derhjemme. Så når Linak-motoren kan holde til hospitalsbrug, kan den også sagtens holde i mange år i hjemmet.

Hvorfor skal jeg justere højden på hovedgærdet?

Hovedgærdet på sengen kan løftes op eller ned, så din overkrop ligger i den mest komfortable vinkel. Mange elevationssenge kan også rejse hovedgærdet op i en næsten ret vinkel, så du kan sidde op i sengen og eksempelvis læse, spise morgenmad eller se fjernsyn.

Ved at løfte hovedgærdet i en passende vinkel sørger du for, at dit hoved og din overkrop ligger en lille smule højere end resten af kroppen, hvilket hjælper dig til en bedre vejrtrækning i løbet af natten. Ligger du ofte på ryggen og sover, og snorker du også, så kan en elevationsseng og en sovestilling, hvor hovedet hviler højere end din krop, i nogle tilfælde hjælpe betragteligt på dette.

Det er især en fordel for din sengepartner og ligeledes også, hvis du lider af søvnapnø. Her kan drøbel og svælg lukke helt af for lufttilførslen, så du ikke trækker vejret i op til flere minutter ad gangen. Derfor bliver man ofte vækket op til flere gange i løbet af natten, fordi man ikke kan få luft. Det giver en meget dårlig nattesøvn.

Ved at løfte hovedgærdet i den rette vinkel kan du også undgå at få ryg- og nakkeproblemer, hvis du har tendens til at ligge med ryg og nakke i en uheldig vinkel, når du sover på ryggen.

Ligger du mest på siden, kan en tilpas vinkling af hovedgærdet på sengen, hjælpe dig med at holde rygsøjle og nakkehvirvler lige. Her er der tit brug for et lille ekstra svaj i den øverste del af hovedgærdet, så nakkehvirvlerne kan ligge helt lige. Det vil du oftest klare med en ekstra tyk eller flere hovedpuder.

På nogle elevationssenge sidder der en ekstra lille klap under den øverste ende af madrassen. Den kan vippes op manuelt, så du får den helt rigtige vinkel på nakken. Derved slipper du for besværet med flere hovedpuder om natten eller for at have en stor og uformelig hovedpude, der måske er meget tykkere end din sengepartners.

Hvorfor er det smart at justere højden på fodenden?

Tilsvarende kan du justere vinklen på fodenden – både opad og nedad. Det giver først og fremmest mulighed for at finde en god vinkel på fodenden, så du undgår smerter i lænden og knæene af at ligge i sengen.

Men selv en lettere forøgelse af højden på benenden kan også sikre dig mod at vågne om natten, fordi dine ben sover. Det hjælper også at hæve benenden, hvis du har dårligt blodomløb i benene eller lider af gigt eller andre problemer i bevægeapparatet.

Hvad får jeg ud af at justere højden på sengen?

Ligesom motoren i elevationsengen gør det muligt at justere hoved- og benende, gør den det også muligt at hæve og sænke højden på hele sengebunden. Det giver mulighed for, at du kan tilpasse sengens højde over gulvet, så den bliver nemmere at lægge sig i og komme op af.

Her bør du altid gå efter en lidt større højde på sengen, end hvad du selv føler naturligt. Det er altid nemmere at komme ud af en seng, der er højere, end det er at skulle op af en lav seng. Så udnyt tyngdekraften, hvis du har problemer med at komme ud af sengen om morgenen.

Vad vinner jag på att justera höjden på sängenTilsvarende er det også nemmere at sætte dig op i sengen, når du skal i seng, end det er, at skulle ned i en lav seng. Især hvis du har problemer med lænden eller knæene. Derved belastes led og muskulatur meget mindre end hvis du skal bøje dig sammen og sætte dig på en seng, der er lavere end dine bens højde målt fra gulvet og op til knæleddet.

Så generelt er det smartest, altid at indstille højden på sengebunden, så dine ben lige præcis ikke kan nå gulvet, når du sidder på sengen med benene ud over siden.

Få den bedste nattesøvn med en elevationsseng

Fordi elevationssengen kan tilpasse i selve sengebunden og løftes op og ned i højden, får du en meget bedre nattesøvn. Du undgår nemlig en række af de gener, som kan være svære at afværge i en traditionel seng eller en kontinentalseng.

Samtidig får du meget lettere ved at kunne komme i og ud af sengen, ligesom sengen bedre kan anvendes til at nyde f.eks. morgenmaden i en søndag morgen, eller til at sidde at se fjernsyn i om aftenen.

Så lider du af gigt, kredsløbsproblemer, ryg- eller problemer i bevægeapparatet eller vil du bare have en seng med størst muligt fleksibilitet, er det en elevationsseng, du skal vælge.


Derfor er en god nattesøvn så vigtig

Vi bruger rigtig meget tid i vores seng. Faktisk bruger vi omkring 1/3 del af hele vores liv på at sove. Og tid vi bruger på at sove, har en afgørende betydning for vores livskvalitet i den tid, hvor vi er vågne. Får du for lidt søvn eller er kvaliteten af din søvn for dårlig, går det kraftigt ud over vores livskvalitet, koncentrationsevne og generelle humør i hverdagen.

Faktisk skal du kun have sovet dårligt i to nætter, før det får indflydelse på din reaktionsevne. Det kan have katastrofale følger for din kørsel, da det har lige så stor indflydelse på kørslen, som hvis du kørte promillekørsel!

Af andre dårlige effekter ved manglende nattesøvn er ringere indlæringsevne og større risiko for at få Alzheimer, udvikle depressioner og øge af vægten.

Hvor meget søvn har vi brug for?

Forskere fra University of Pennsylvania og Washington State University foretog søvneksperiment, som måske kan komme os nærmere et svar.

I forsøget deltog 48 raske kvinder og mænd, som alle sov mellem syv og otte timer hver nat til hverdag.

Forskerne ønskede at ændre mængden af søvn de fik hver nat, hen over en periode, for at se om der ville være ændringer i deres adfærd.

Derfor opdelte forskerne deltagerne i forskellige grupper, som de næste 14 dage skulle ændre deres søvnmønster:

Gruppe 1: Fik fire timers søvn per nat
Gruppe 2: Fik seks timers søvn per nat
Gruppe 3: Fik otte timers søvn per nat

De personer som fik lov at sove otte timer per nat, viste i undersøgelsen ingen tegn på forringelse af deres koncentrationsevner, kognitive evner eller motoriske evner. Deres kroppe forsatte med at fungere optimalt hen over hele forsøget.

Som at have været vågne i 48 timer i træk:

Anderledes stod det til for de to andre forsøgsgrupper, der begge var påvirket af at få mindre søvn end de plejede. Eksempelvis var 25 % af de forsøgspersoner, der kun sov seks timer per nat, ved at falde i søvn på tilfældige tidspunkter i løbet af dagen. De havde altså svært ved at holde sig vågne, og det selvom de faktisk kun fik mellem 1 og 2 timers mindre søvn end de plejer.

Endnu mere opsigtsvækkende var det, at forskerne fandt frem til, at efter 14 dage havde forsøgspersonerne som sov seks timer per nat, samme ydeevne i hverdagen som hvis de havde været vågne 48 timer i træk.

søvnForsøget viste altså, at hvis du sover seks timer per nat i en længere periode (14 dage i dette tilfælde), så begynder din krop at yde mindre, både fysisk og mentalt

Gruppen der sov 4 timer per nat, viste allerede stærke tegn på både psykisk og fysisk udmattelse allerede efter første dage, og de havde alle meget svært ved at holde sig vågne i løbet af dagen. De viste alle stærke tegn på både fysisk og psykisk udmattelse allerede efter første dag, og deres kognitive og motoriske evner forblev stærkt svækket henover hele perioden. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Du kan også sove for meget:

Men du kan også sove for meget. Sover du som voksen 9 timer eller mere hver nat, kan du opleve nogle af de samme negative effekter i hverdagen, som hvis du sover for lidt. Samtidig er du lige så udsat for at udvikle Alzheimers og Parkinsons, få depressioner og vægtforøgelse, som hvis du sov 6 timer og derunder hver nat.

Deraf kan det konkluderes, at du skal sørge for at få mellem 7 til 8 timers søvn hver nat, hvis du skal være sikker på, at du ikke får uheldige bivirkninger af din søvn.


Derfor livsvigtigt for vores hjerner at sove:

hjerne-søvnVidenskab.dk skrev tilbage i 2014 en spændende artikel, hvor de kiggende nærmere på, hvorfor at søvn er så vigtigt for os. De tog udgangspunkt i hjerneforskeren Jeffrey Iliffs TED-talk, hvor han forklarer vigtigheden af søvn.

Han forklarer, at især vores hjerner er dybt afhængige af at få nok søvn. Dette skyldes at der er en afgørende forskel på vores hjerne, sammenlignet med alle andre organer i kroppen.

Vores organers opgave er at holde os i live, hvilket gøres ved at skaffe næring til dens celler.
Det kan de fleste organer gøre gennem det lymfatiske system. Det er et netværk af blodårer, som sender affaldsstofferne fra organerne og ud i blodårerne, så de kan komme ud af kroppen.

Men vores hjerne er ikke forbundet til det lymfatiske system, da vores hjerne er beskyttet af et kompakt kranie, hvor der ikke er plads nok til det ekstra sæt blodårer, som det lymfatiske system er.

Men i stedet for det lymfatiske system, bruger hjernen søvn til at fjerne affaldsstoffer.
Hjernen “rengør” sig selv ved hjælp af cerebrospinalvæske, som fungerer ved at glide ind i hjernen langs vores blodårer, hvor den suger affaldsstofferne ud af hjernecellerne. Derved transporteres de ud af hjernen og ud i vores blodbaner. Samtidig har cerebrospinalvæsken også en anden vigtig funktion, den tilfører nemlig også livsvigtig næring til vores hjerneceller.

Det er kaliumkoncentrationen, der får os til at sove:

kaliumDenne udrensning sker kun, når vi sover. Det skyldes, at vores hjerneceller skrumper en lille smule, så snart vi falder i søvn. Derved bliver der plads til, at væsken kan trænge ind i hjernen. Her spiller kaliumkoncentrationen i hjernen en vigtig rolle.
Det er nemlig den, der bestemme, hvornår vi falder i søvn og som får hjernecellerne til at krympe.

Er kaliumkoncentrationen høj, er vi vågne. Men så snart kaliumkoncentrationen falder til et bestemt niveau, falder vi i søvn. Det påviste den danske hjerneprofessor Maiken Nedergaard for et par år siden ved hjælp af et studie på mus.

Her sprøjtede hun en væske med lav kaliumkoncentration ind i et lille hulrum, som musene har under lillehjernen. Så snart hun gjorde det, faldt musene i søvn. Sprøjtede hun tilsvarende en væske ind med høj koncentration af kalium, fik det musene til at vågne på stedet.

Det samme gælder for den menneskelige hjerne. Så når du begynder at blive søvnig, betyder det, at kaliumkoncentrationen i hjernevæsken er ved at nærme sig det koncentrationsniveau, hvor du falder i søvn.

Hvad er det for stoffer, der renses ud under søvnen?

soevnI en anden artikel forklarer Videnskab.dk, hvordan forskere fra Boston Universitet har fundet frem til et af de vigtige giftstoffer, som hjernen nedbryder i løbet af natten, når vi sover. Dette hedder adenosin, og er et stof som samler sig i vores hjerne i løbet af dagen. Det er med til at få os til at føle os trætte.

Når du sover, sænkes niveauet af adenosin, fordi cerebrospinalvæsken hjælper med at rense det ud af hjernen. Det er med til at få dig til at føle dig frisk og klar til en ny dag, når du vågner efter en god nats søvn.

Søvn er vigtigt for hukommelsen og indlæringen:

En anden vigtig gevinst ved en god nat søvn er, at hjernen får mulighed for at bearbejde og lagre dagens oplevelser og indtryk i langtidshukommelsen. Samtidig uddrages og lagres den læring, oplevelserne har givet dig. Nyere dansk forskning af Maiken Nedergaard påviser også, at vi samtidig sorterer unødig og ligegyldig information fra, så det ikke fylder op i vores langtidshukommelse.

Det skyldes et studie af mus, der blev udført af forskere ved New York University. Her målte de på musenes hjerner, både når de lærte noget nyt om dagen og når de sov om natten. Så snart musen nåede til den såkaldte REM-søvn, der er opkaldt efter de hurtige øjenbevægelser (Rapid Eye Movements), der kan observeres under dette søvnstadie, lyste de samme centre i hjernen om, som var aktive, når musene lærte noget nyt om dagen.

Vækkede forskerne i stedet musene, hver gang de var ved at gå i REM-søvn, blev de pågældende centre ikke aktivere. De mus der ikke fik deres REM-søvn havde væsentlig sværere ved at tilegne sig det lærte end de mus, der fik lov til at sove igennem.

Hvad sker der i resten af kroppen?

I resten af kroppen øges den udrenselsesproces, som der også sker i vågen tilstand. Samtidig genopbygges kroppens væv. Derved nedbringes det slid, som dagens aktivitet har givet organer og muskler. Samtidig får kroppens celler et pusterum på grund af det lavere energiniveau. Det anvendes også til at rense ud og bygge op, så hele kroppen er klar til en ny dags udfordringer.

Hvad sker der i resten af kroppenImmunforsvaret styrkes også under søvnen. Således dannes der ekstra meget Interleukin-6. Det er et vigtigt protein, der er med til at bekæmpe infektioner i kroppen og som også menes at spille en vigtig rolle i kroppens bekæmpelse af kræftceller.

Søvnen sørger også for at holde blodkarrene i form, så de nemmere kan udvide sig og trække sig sammen igen, alt efter hvad der er behov for. Sover du for lidt, bliver blodkarrene mere stive. Derved bliver det nemmere for forkalkning og fedt at sætte sig i blodbanerne.

Endelig sænker søvnen niveauet af det såkaldte stresshormon kortisol, der er med til at styre vores appetit. Sover du ikke nok, bliver niveauet ikke sænket nok og du begynder at spise mere. Men sover du omkring 7,7 timer hver nat, viser amerikanske studier, at du får sænket kortisol-niveauet nok til, at du kan holde den slanke linje.


Derfor er din liggeposition vigtig:

dette sker naar vi soverEn anden overraskende opdagelse er, at det ikke er ligegyldigt, hvilke måde vi ligger på i sengen. Det gælder ikke kun for ryggen, nakken og andre dele af kroppen. Det har nemlig også indflydelse på, hvor godt renselsesprocessen i hjernen forløber.

Umiddelbart er det mest sundt for kroppens knogler og især for din ryg og nakke, at sove på ryggen. Til gengæld giver det dig større risiko for at snorke og få problemer med søvnapnø. Søvnapnø skyldes oftest overvægt, men kan også udvikle sig med alderen.

Rent fysisk er årsagen til søvnapnø slappe muskler eller indsnævringer i svælget, men kan også forårsages af en for stor drøbel. Uanset årsagen lukker det af for ilttilførelsen, så du får svært ved at trække vejret og ikke får luft nok til hjernen under søvnen. Derved øges risikoen for Alzheimers, Parkinsons og andre demensformer.

Sover du omvendt på maven, er det godt for fordøjelsen, men ikke specielt heldigt for ryggen og især din nakke. For skal du kunne få vejret, er du tvunget til at ligge med hovedet til en af siderne og det øger risikoen for at få nakkegener af din søvn.

Det er sundest at sove på siden

Både de uheldige følger af at sove på ryggen og på maven, undgår du, hvis du sover på en af siderne. Dog skal du undgå at ligge i fosterstilling, da det belaster ryg og nakke unødigt.

Med en god madras kan du sagtens sove på siden, uden at belaste rygsøjlen og nakken unødigt. Har du valgt den rigtige hårdhed på madrassen og med hjælp fra madrassens komfortzoner, tillader madrassen af de fremstående områder som skulder og hofte synker ned i madrassen, samtidig med at den støtter op om lænden. Derved kommer ryggen til at ligge helt lige og med det rigtige valg af hovedpude, kan denne position også føres videre til nakken.

Årsagen til, at det også er sundt at sove på en af siderne, skyldes ifølge den nyeste forskning på området, at din hjerne og dine muskler bedre kan udskille affaldsstoffer, når du ligger på siden. Det giver dig en større chance for at vågne udhvilet og frisk, samtidig med at du får mindre risiko for at udvikle demenssygdomme som Alzheimers og Parkinsons.

Der er dog lidt forskel på, om du sover på højre eller venstre side. Ligger du således på højre side, er der en øget risiko for, at du oplever halsbrand eller tilbageløb af mavesyre. Det skyldes, at maven kommer til at ligge over indgangen til mavesækken. På venstre side oplever du ikke disse gener, men øger så til gengæld trykket på lever, lunge og mave.


Sov rigtigt og undgå rygproblemer

sov rigtigt
Som sagt er din liggeposition også vigtig for din krops knogler og her især ryggen og nakken. Det stiller nogle særlige krav til selve sengen og madrassen, så den kan understøtte din liggeposition bedst muligt. Sundhedsguiden.dk har udgivet en artikel, hvor de kiggere nærmere på sammenhængen mellem god søvn og det at undgå rygproblemer.

Sundhedsguiden.dk anbefaler, at du bruger flere penge på din seng og især din madras, sammenlignet med hvad du ellers bruger dine penge til. Dette giver god mening, hvis du udregner prisen for en god seng pr. år og den effekt, det har på både din fysiske og din mentale sundhed.

En typisk elevationsseng i topklasse koster fra omkring 20.000 kr, og holder ofte i mindst 20 år. Det vil sige at du kan øge sin søvnkvalitet betragteligt for 1000 kroner om året. Som vi allerede har set, så er god søvn altafgørende for, hvordan du fungerer i hverdagen, og derfor kan det godt undre, at du vælger at spare lige netop på din seng og din madras.

Sengen
Hvis du lider af dårlig ryg, hofte eller knæ, så er det vigtigt at du vælger den rette seng, da den kan have afgørende betydning for dig. Her er det først og fremmest vigtigt at selve sengen er stabil.

Her anbefaler Sundhedsguiden at sengen mindst bør være 90 cm bred, og den mindst skal være 20 cm længere end dig. Hvis du lider af problemer med hofte, knæ eller ryggen, så er det også specielt vigtigt at din seng er høj nok. Det gør den lettere at rede, ligesom det bliver nemmere for dig at komme i og ud af sengen.

Madrassen
Det er en gammel skrøne, at du bør ligge så hårdt som muligt. I stedet anbefaler Sundhedsguiden, at du skal kunne presse en hånd ind under lænden, når du ligger på ryggen på madrassen. Samtidig skal du kunne mærke et jævnt tryk på hele bagsiden af kroppen. Men hvis dine hæle og bagdel synker ned i madrassen, så er det et tegn på, at den er for blød.

Sovestilling
Som vi allerede har fastslået, så er det sundest at sove på siden. Her anbefaler Sundhedsguiden, at du ligger med begge ben bøjede. For ikke at belaste knæene unødigt meget, anbefales det, at du ligger med det ene knæ lidt mere bøjet end det andet, eller ligger med en dyne eller en pude til at adskille knæene.


Få en bedre søvn ved at gøre soveværelset søvnvenligt

indretning af soveværelset

Soveværelset er mere end blot et rum med en seng. Selvfølgelig er sengen vigtig, og hvis man er i tvivl om, hvilken slags seng man skal vælge, kan man med fordel læse Forbrugsguidens artikel om de bedste kontinentalsenge.

Et soveværelse skal helst kun anvendes til at sove i, hvis det er muligt. Det er det rum, som både din hjerne og du selv bør forbinde med søvn og afslapning. Har man problemer med at sove, kan det derfor være en god ide at overveje, om ens soveværelse er søvnvenligt eller blot bidrager til at holde hjernen vågen. Baseret på undersøgelser fra DTU, Vidensråd for Forebyggelse og Politiken ser vi her nærmere på nogle af de faktorer, som man bør lægge mærke til angående soveværelset.

Luftkvalitet 💨

luftkvalitetMan trækker vejret dybt og inderligt, når man sover, og det er ikke ligegyldigt hvilken luftkvalitet, man indånder. Udover at der også er sundhedsmæssige faktorer indblandet, så giver en god luftkvalitet en bedre søvn. Man skal så at sige opretholde et godt indeklima i soveværelset, og det gælder ikke kun, hvis man har allergi.

For at sikre sig en god luftkvalitet, så er det først og fremmest vigtigt at være omhyggelig med sin rengøring og få luftet godt ud. Det er de færreste, der lufter ud i soveværelset hver dag, men faktisk bør man lufte ud hele to gange dagligt – både forår, sommer, efterår og vinter. Det behøver kun være i 5-10 minutter ad gangen, og hvis det er muligt, må man gerne skabe gennemtræk ved at åbne to vinduer. Er det pollensæson (den er højest maj-juni), så bør man ikke lufte ud i dagtimerne, hvor pollentallet er højest – gør det derfor morgen og aften.

Udover udluftning er støvsugningen meget vigtig. Man bør gerne støvsuge et par gange om ugen efter behov og også gerne med vinduerne åbne – her er gennemtræk efter støvsugning en rigtig god måde at få de ophvirvlede støvpartikler ud af soveværelset. Husk også at tørre støv af overflader og paneler, og gør helst dette inden støvsugningen, da man uundgåeligt vil komme til at spilde lidt støv ned på gulvet, og så skal man bare støvsuge endnu en gang. Har man kæledyr med pels, kan det være nødvendigt at støvsuge endnu oftere.

allergiGrunden til, at det er så vigtigt at få bugt med støv, er, at mange mennesker udvikler allergi over for husstøvmider, som lever i støvet. Man skal være opmærksom på, at man derfor også bør ryste puder og dyner udenfor og helst skifte sengetøj hver fjortende dag, for man kan ikke undgå, at husstøvmiderne bosætter sig i sengetøjet. Mange mennesker tænker, at de måske ikke behøver at være så omhyggelige med rengøringen, hvis de ikke lider af allergi, men alle har godt af et godt indeklima – og især i soveværelset hvor man gerne tilbringer en tredjedel af dagen – da et dårligt indeklima meget let kan give irriterende gener som øget træthed, uoplagthed og hovedpine.

For at vise hvor meget luftkvaliteten faktisk betyder for det almene velbefindende, har forskere fra DTU lavet et studie for at se nærmere på, om der findes en sammenhæng mellem søvn og indeklima. Forskerne placerede forskellige forsøgspersoner i henholdsvis soveværelser med god udluftning og soveværelser med dårlig udluftning. Her skulle forsøgspersonerne sove natten over, og næste morgen blev de testet inden for deres logiske evner, samt de skulle udfylde et spørgeskema. Resultaterne af de logiske test blev meget klare, for de viste tydeligt, at de personer, der havde sovet i god luftkvalitet, præsterede meget bedre end de personer, der havde sovet under ringere klimaforhold.

Støj 📢

For at kunne falde i søvn og opretholde en stabil søvn skal krop og hjerne kunne slappe af. Mennesket er meget følsomt over for lyde, hvilket for urmennesket gav god mening, idet det var udsat for mange farer. Nogle mennesker sover også meget let, hvor andre sover utrolig tungt og kan sove fra stort set hvad som helst.

støjHører man til dem, som er følsomme over for lyde, skal der ikke meget til, før man ikke kan sove, og jo mere man bliver irriteret over lyden og støjen, jo mere fokuserer hjernen på den.
Og her skelner hjernen ikke mellem menneskelig støj som samtaler eller larmende trafik. Gennemsnitligt set anbefales det, at støjniveauet ikke overstiger 30 dB om natten, for højere værdier kan forringe søvnkvaliteten. Og 30 dB er ikke ret meget, idet en normal samtale mellem to mennesker har et lydniveau på omkring 60 dB, og derfor kan selv mindre lyde være et problem.

Støjniveauet afhænger i høj graf af, hvor man bor. Bor man inde i de større byer, vil der være trafik og larm døgnet rundt. Her kan også være jernbaner, motorveje eller lufthavne i nærheden. Bor man i nærheden af meget trafikerede veje, kan lydniveauet være på helt op til 75 dB, som er markant mere end de anbefalede 30 dB. I mindre byer og på landet vil der ofte ikke være de store problemer med udefrakommende lyde.

Hvis man oplever, at støj er en af grundene til, at man ikke kan falde i søvn og sove ordentligt, kan man se nærmere på ens vinduer og boligens isolering. En god isolering kan reducere støjen med omkring 7 dB, og især vinduerne kan afhjælpe problemet markant. Vinduer med flere lag glas kan reducere støjen med omkring 10 dB, og endelig kan man få specialdesignede vinduer, som kan reducere støjen med helt op til 25 dB.

Nogle mennesker vælger også en lettere vej til mere støjfri søvn – nemlig ørepropper. Der findes forskellige slags, men ikke alle vil finde dem lige behagelige.

Temperatur 🌡

Det korte råd angående at opretholde en god temperatur i soveværelset lyder: Ikke for varmt og ikke for koldt. Det lyder let, men kan være svært i praksis. En for høj temperatur i soveværelset gør, at man kan have svært ved at falde i søvn, idet varme gør kroppen mere vågen, og falder man i søvn, kan man vågne med nattesved og føle sig svedig og eventuelt have hovedpine. Er temperaturen for lav, vil man også have svært ved at falde i søvn, og hvis man falder i søvn i et for koldt klima, så kan luftvejene og kroppen blive nedkølet, hvilket svækker immunforsvaret, og man vil have lettere ved at blive syg.

Temperaturen indendørs afhænger meget af, hvor man bor rent geografisk. Bor man sydpå, vil temperaturen generelt være højere, hvor den er lavere i de nordiske lande.

Vi tager udgangspunkt i de nordiske lande, hvor vi sjældent oplever meget varme temperaturer. Meteorologerne kalder det en tropenat, når nattetemperaturen ikke kommer under 20 grader, og det er endda kun sjældent, at det sker.

temperatur
Den rigtig nattetemperatur er meget individuel, men generelt bør temperaturen i soveværelset være køligere end resten af hjemmet. Derfor anbefales det at holde soveværelsestemperaturen mellem 18 og 21 grader, hvilket vil passe til de fleste og vil skabe den bedste søvnkvalitet. Nogle vil dog foretrække en lidt lavere temperatur.

Sørg derfor for ikke at skrue for højt op for radiatorerne, når det er vinter, for så bliver soveværelset også opvarmet – man kan eventuel sætte termostaten på et lavere niveau i soveværelset eller holde døren lukket om dagen.

Man kan også regulere temperaturen med påklædning og sengetøj. Om sommeren kan man skifte dynen ud med en lettere variant eller kun sove med et lagen, og man kan eventuelt sove med vinduet åbent, hvis der ikke kommer for meget larm og insekter ind. Om vinteren kan man sove med en tyk dyne eller iføre sig varmere nattøj.

Lys💡

Lys og mørke har en meget større indflydelse på det menneskelige sind og søvnrytme, end vi går og tror. Mennesket er nemlig skabt til at være vågent, når det er lyst, og sove når det er mørkt, og dette stammer helt tilbage fra urmennesket og overlevelsen.

De fleste mennesker følger også denne rytme, idet de står op om morgenen sammen med solen og går i skole eller på arbejde og går i seng om aftenen, når mørket er faldet på. Det føles naturligt, og det er fordi, at kroppen er indstillet til at opretholde denne rytme. Groft set så fortæller lyset hjernen, hvornår den skal sove, og på mange tider af døgnet vil soveværelset ”passe sig selv” med hensyn til lyset.

Dog kan der være problemer både sommer og vinter, for lyset er ikke konstant hele året.
Om vinteren er det mørkt meget af dagen, og det vil ofte være meget mørkt, når det er morgen. Derfor kan mange udvikle en tendens til at have svært ved at komme op om morgenen, og eftersom det er mørkt meget af døgnet, så udvikler mange også en vinterdepression, idet lyset er med til at give kroppen vigtige D-vitaminer. Det, man kan gøre i soveværelset for at skabe en lysere atmosfære, er at anskaffe sig en lysterapi-lampe med opvågningsfunktion. Den simulerer solens rytme, og gradvist lyser den soveværelset op – ligesom solen gør de andre årstider.

Om sommeren er problemet dog omvendt, idet det bliver meget tidligt lyst, og allerede ved 3-tiden om natten begynder det at lysne. Eftersom lyset påvirker hjernen og får den til at tro, at det er dag, så kan det være svært at sove i de lyse måneder. Man kan dog komme problemet relativt let til livs ved at installere meget mørke gardiner i soveværelset – eller rigtige mørklægningsgardiner. Man kan også anvende en sovemaske til øjnene, som holder lyset ude.

Især folk med skifteholdsarbejde er særligt udsatte for at opleve søvnproblemer, da deres døgnrytme konstant skifter rundt.

Computerskærmen 🖥

ComputerskærmenDet er efterhånden blevet en vane for mange mennesker lige at tage computeren med ind i seng og tjekke de sidste nyheder eller mails. Det er en rigtig dårlig ide, idet det kunstige lys fra computeren (også fra telefon eller tablet) kan manipulere hjernen til at tro, at den skal være vågen og dermed påvirke hjernens opfattelse af nat og dag.

Brugen af skærmen i dagligdagen påvirker ikke nattesøvnen, men det gør brugen om aftenen og specielt de sidste par timer, før man skal sove. De moderne skærme har en meget høj koncentration af blåt lys, som har en meget stærk intensitet. Denne intensitet påvirker hjerne og krop og får mængden af stoffet melatonin i kroppen til at falde. Melatonin er kroppens naturlige søvn-stof, men hvis det falder, så øges vågenheden, og hjerterytmen stiger.

Derfor anbefales det at lægge skærmene væk de sidste par timer inden sengetid og lad være med at tage computer eller tablet med i seng. Hvis det er nødvendigt alligevel at anvende dem, så skru ned for lyset på skærmen. Man kan også anskaffe sig software, som kan regulere mængden af lys.


Find den rigtige dyne og hovedpude 💤

En dyne er ikke bare en dyne, og en hovedpude er ikke bare en hovedpude. Når man investerer i sin liggekomfort med en elevationsseng, så ville det være synd ikke også at sørge for at have de bedste dyner og hovedpuder.

Den danske sengeekspert Sengespecialisten skriver, at det er meget vigtigt at vælge dyne og pude med omhu. Baseret på deres råd kommer her en guide til at finde de helt rigtige varianter:

Dynen

Sengespecialisten skriver, at der er mange forhold, man skal lægge mærke til, når man vælger dyne. En god dyne skal holde personen tilpas varm hver nat og have en god pasform og fyld. Fyldet er det første, man skal se efter, for dyner er fyldt med meget forskeligt fyld. Fiberdyner er de billigste, og de er lette at vaske. Herudover er de allergivenlige, idet dun og fjer kan skabe problemer for allergikere. Fiberdyner kan på den negative side være mindre isolerende og åndbare.

dunMan kan også købe dyner med fyld af dun. Dundyner koster mere end fiberdynerne, og det kan være besværligt at vaske dem. Dundynen er en meget let variant, hvilket kan have en positiv indvirkning på søvnen, og så holder den rigtig godt på varmen – derfor er en dundyne særlig god om vinteren.
Der er også forskel på dundyner, for kun få dundyner er fyldt med udelukkende dun – her vil ofte også være en blanding af større og mindre fjer. Man skal også være opmærksom på, at nogle dun er bedre end andre og har en højere kvalitet.

Inden for dyneverdenen er der tale om dynernes bæreevne. Det betyder i praksis, hvor godt de varmer. Dette vurderes på en skala fra 2-16, og en høj bæreevne er lig med en god varme, og at dunene ikke klumper sammen.

dyneEn dyne med høj bæreevne vil være let, luftig og isolerende, og dyner med flere dun end fjer vil altid have en højere bæreevne. Hvis man ønsker en dyne, der er helt i top af skalaen for bæreevne, så skal man investere i en ren edderdunsdyne, men prisen er også herefter. Sengespecialisten anbefaler, at man går efter en dyne, der har en bæreevne på ti eller derover.

Man bør også være opmærksom på noget så lavpraktisk som dynens længde. Tommelfingerregelen lyder, at dynen altid skal være 30 centimeter længere end ens egen højde. Mange standard-dyner er på 200 centimeter i længden og 140 centimeter i bredden, så hvis man er i nærheden af de 180 cm eller højere, så vil en standard-dyne ikke altid være et godt valg. Der findes en del dyner med en længde på 220 centimeter, som man i så fald bør overveje.

Hovedpude

De fleste kender problemerne ved at finde sig til rette på en pude, når man endelig ankommer til hotelværelset efter en lang rejse. Det er netop fordi, at de fleste har brug for en meget bestemt type hovedpude for at sove ordentligt.

hovedpudeSengespecialisten anbefaler, at man bør gå efter en høj pude, hvis man overvejende sover på siden. Det gør, at nakken ikke belastes så meget, og jo mere bredskuldret man er, jo højere pude har man også behov for – derfor vil mænd generelt have brug for højere puder end kvinder.

Sover man mest på ryggen, bør man have en lavere pude. En lav pude giver nemlig mest støtte til nakken, hvis man ligger på ryggen. Man kan derfor lettere slappe af, og rygsøjlen vil blive naturligt udstrakt.

Sover man på maven, skal man også gå efter en lav pude, der ikke har for meget fyld. Det giver en mere behagelig og naturlig komfort for nakken og forhindrer en unaturlig krumning. Dog anbefaler Sengespecialisten ikke, at man sover på maven, for det er ikke anatomisk korrekt og belaster både nakke og ryg.


Søvn og træning 💤💪🏼🏃🏻‍♀️

træn dig til en træt kropDer findes en direkte sammenhæng mellem søvn og træning, og sammenhængen går begge veje. På den ene side er træningen med til at bruge kroppens energi og dermed gøre den naturlig træt, og på den anden side skal der hvile og restitution til efter en omgang motion. En af fordelene ved en elevationsseng, hvis man ofte er fysisk aktiv og træner meget, er at man kan justere sin liggeposition. Dette gør at man kan tilpasse sengen, så man ligger bedste muligt, hvis man eksempelvis har ømme muskler efter træning.

Det er også altid en god at investerer i en dobbeltseng, selvom man bor alene. En dobbeltseng giver plads til at du kan slappe af i hele kroppen og opnå de liggepositioner der passer bedste til en restituerende krop, uden at du vil opleve pladsbegrænsninger i sengen. Det vil typisk kunne blive et problem i en enkeltmandsseng, hvilket kan give disse pladsbegrænsninger.

Forskere har lavet utallige undersøgelser, der alle har meget den samme konklusion, og blandt andet har et hold forskere fra universitetet Stanford lavet en undersøgelse blandt ældre, der klagede over søvnproblemer. Alle disse personer bevægede sig ikke ret meget, og derfor udviklede forskerne træningsprogrammer til den enkelte person, som skulle holde dem moderat aktive mindst en halv time hver dag. Forskerne fulgte de ældre over længere tid, og hurtigt rapporterede de ældre, at deres søvnkvalitet var blevet markant forbedret. Også deres generelle velvære og velbefindende var blevet bedre.

Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor også, at alle voksne får minimum en halv times motion om dagen.

Når man træner meget, er hvile også meget vigtig. Det er den, idet det er under søvnen, at muskelmassen genopbygges efter træningens belastning, og cellerne fornys også. Og det er altså her at en elevationsseng for mange kan være nyttig, så du altid kan justere din liggeposition, så den passer bedste til dine ømme muskler i kroppen. Læg dog også mærke til, at man ikke bør træne eller være meget fysisk aktiv i timerne op til sengetid. Det får kroppen op i gear i stedet for at køre kroppen træt, og derfor vil man få sværere ved at falde i søvn.


Tips til bedre nattesøvn – det skal du gøre, og det skal du undgå inden sengetid

Baseret på information fra Vidensråd for Forebyggelse samt National Geographic giver vi her nogle generelle råd til at få en bedre nattesøvn. Vi kommer ind på, hvad man bør gøre, og hvad man ikke bør gøre umiddelbart inden sengetid.

Dette bør du gøre umiddelbart inden sengetid 👍🏼

Luft ud både morgen og også lige inden sengetid, for så er luften helt frisk.

Yoga eller mindfulness hvis kroppen er i balance og u-afspændt vil den bedre kunne sove – prøv yoga, mindfulness, vejrtrækningsøvelser eller afspændingsteknikker.

Forbered kroppen på søvn forsøg at være rolig og afslappet en halv til en hel time før sengetid. Sluk for elektronikken og find roen. Man kan også sætte sig i rolige omgivelser og læse dagens avis eller en bog, der ikke er alt for spændende. For eksempel kan intense krimier holde en vågen i stedet. 

Mærk efter om du er træt man kan ikke sove, hvis man ikke er træt. Selv om det kan virke frustrerende, hvis man skal op tidligt næste dag, så lad være med at forcere søvnen, for det virker ikke. Læs i stedet i en avis eller en bog men lad mobiltelefonen være. Elektroniske apparater øger kun vågenheden med det blå lys.

Te nogle personer har glæde af at drikke en kop te sent om aftenen. Man kan eventuelt brygge te med beroligende urter. Alene duften af dem vil gøre kroppen mere afslappet.

Lad tankerne hvile man kan ikke sove, hvis tankerne hvirvler rundt inde i hovedet. Skriv alle tanker ned på en blok og lad dem overnatte der.

Et varmt bad et rart og uforstyrret bad (gerne i et badekar) kan få kroppen til at slappe mere af.

Professionel hjælp hvis man har vedvarende og meget forstyrrende søvnproblemer, kan man opsøge læge eller anden professionel hjælp.

Dette bør du ikke gøre inden sengetid ⛔️

Drikke kaffe kroppen bliver meget påvirket af koffein, som stimulerer kroppen og giver den et energi-boost.

Drikke alkohol alkohol kan både sløve kroppen og give den energi, men den kan give en urolig søvn.

Spise mad en tom og larmende mave vil holde dig vågen. Spis en lille smule – for eksempel knækbrød – hvis du er glubende sulten. Ellers så hold indtagelsen af mad nede inden sengetid, for mad giver ny energi til kroppen. Især fedt og sukker holder kroppen vågen.

Motion motion er sundt for kroppen, for en træt krop sover bedre. Men ikke inden sengetid, for fysisk aktivitet får kroppen til at vågne op. Bevæg dig i stedet i løbet af dagen, så kroppen bliver naturligt, fysisk træt og udmattet.

Sovepiller undgå sovepiller så vidt muligt og anvend dem kun, hvis det er strengt nødvendigt. Sovepiller gør søvnen unaturlig og sætter kroppens renselsesprocesser ud af balance. 

Computer eller telefondet kunstige lys fra skærmen påvirker hjernens opfattelse af nat og dag og får koncentrationen af stoffet melatonin i kroppen til at falde. Dermed kommer man til at føle sig mere vågen.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke elevationssenge anbefales?

Vi anbefaler Senses Pulse, Ragna Fjäll, Senses Nova, Tempur Spring, Dunlopillo Natura, Jupiter No. 1, Wonderland Harmony og Auping Essential.

🔹 Hvad er en elevationsseng?

Helt grundlæggende er en elevationsseng, en seng der kan køre op og ned. Sengen er udstyret med en motor, der gør det muligt for dig at indstille sengens hovedgærde og benende, præcis som du ønsker. Når du vælger en elevationsseng, skal du sikre dig, at motoren er af god kvalitet og garanti, da det er den, der er sengens ”hjerte”. Køber du for billigt, kan du risikere, ikke at få det fulde potentiale og levetid ud af din nye seng.

🔸 Hvilken fasthed skal min seng have?

Det er anbefalet, at hvis du vejer under 75 kilo, skal du vælge en seng med medium fasthed. Det sikre, at madrassen giver tilstrækkeligt efter, så du ikke ligger for hårdt. Vejer du mellem 75 – 95 kilo, er den faste madras ofte et bedre valg. Vejer du over 95 kilo, er det også en fast madras, du skal se efter. Men her kan det dog være værd at gå efter en model med ekstra mange fjedre for den bedst mulige støtte.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse