Dobbeltseng Guide 2020 – Find den bedste dobbeltsenge til dine behov

2

I denne artikel gennemgår vi en række af markedets bedste dobbeltsenge. Vi har fokuseret på at gennemgå en række dobbeltsenge, som alle er produceret i Danmark eller Vesteuropa. Dermed har vi med vilje undladt alle de billige masseproduceret senge fra østen, som rigtig mange danske butikker ellers forhandler.

Målet med denne artikel er at vise dig en række dobbeltsenge, som giver den bedste mulige liggekomfort, og dermed en god nattesøvn. Vi har gennemgået senge fra forskellige producenter, og du vil finde dobbeltsenge i mange forskellige prisklasser i denne artikel.

Prisniveauet for sengene i denne artikel, ligger i alt fra ca. 4.500 kr. til 80.000 kr. Ved at læse denne guide, vil du blive klogere hvilen type dobbeltseng der passer til dig og dine behov.

Vigtigheden af at finde den rigtige seng er meget stor, da vi typisk bruger 33% af vores liv i sengen, altså ca. 26,5 år for en gennemsnits dansker. Vores søvnkvalitet er stærkt afgørende for kvaliteten af vores vågne timer, derfor skal en købet af en seng være nøje overvejet. Derfor anbefaler vi altid at du sætter noget tid af til grundigt at undersøge, hvilken seng du ønsker at investerer i.

Hvis du køber en kvalitetsseng, holder de ofte i op mod 25 år. Ofte er det ikke meget mere du skal betale for at få en seng i markant bedre kvalitet, sammenlignet med de billige senge på markedet.

Denne dobbeltseng guide indeholder:

🔸 Gennemgang af en række forskellige dobbeltsenge
🔸 Gode råd til valg af ny seng
🔸 Guide: Sådan opnår du en bedre nattesøvn

📖 Artiklen er inddelt således at vi gennemgår tre forskellige typer af dobbeltsenge 📖

1: Elevationssenge
Denne type seng yder individuel støtte til din krop, da du selv kan justere din liggeposition. En elevationsseng er nemlig justerbar, så du eksempelvis kan være hæve og sænke sengen. Mange der lider af af ryg-, lænd-, eller skulderproblemer, vælger denne type seng, da en kan tilpasse sig dine personlige behov, også selvom dine behov skifter i årenes løb. En elevationsseng er ofte det man betegner som den mest luksuriøse sengetype.

2: KontinentalsengeEn kontinentalseng er en sengetype, som er opbygget af flere lag. Typisk består den af tre lag, hvor den nederste del er en boksmadras, der udgør selve bunden på sengen. Derefter kommer et lag med en springmadras, og øverst er der placeret en topmadras, der enten består af en kerne af såkaldt memory foam eller latex. Det er det ekstra madraslag som giver sengen sin karakteristiske højde og attraktive udseende, samt en rigtig god liggekomfort, hvilket har været med til at gøre denne sengetype så populær. 

3: Almindelige BoksmadrasserEn boksmadras er en billigere og mere simpel løsning, end de to ovenstående sengetyper. En boksmadras er normalvis opbygget med en træramme, hvor man blot skal montere ben direkte på senge, og derefter er den kar til brug. Hvad der er den bedste boksmadras for dig, afhænger af en række forskellige parametre. Først og fremmest afhænger liggekomforten på boksmadrassen af fjedretypen. Samtidig bør du også være opmærksom på, at der er en meget stor kvalitetsforskel på de forskellige boksmadrasser. I denne guide viser vi dig nogle af de modeller, som vi mener har en rigtig god liggekomfort.

Bemærk: Vi har forsøgt at finde en række gode dobbeltsenge, som i øjeblikket er på tilbud. Nogle af de rigtige gode modeller er i øjeblikket nedsat med op til 56%.

Hvis du har kommentarer eller forslag til ændringer til denne artikel, så hører vi meget gerne fra dig.


Dobbeltsenge med elevation

Venus Pulse elevation

venus pulse elevationsseng

Læs mere om Venus Pulse her.

Bemærk: Venus Pulse er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 55%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 14.999 kr, nedsat fra 33.999 kr.

Elevationssengen Venus Pulse giver mulighed for, at man kan tilpasse og indstille sengens efter ens individuelle behov. Dette er muligt, da sengen er forsynet med elevationskomponenter, der gør, at fodende og hovedgærde kan hæves og sænkes. Sengen er derfor velegnet til forbrugere, der ønsker en seng med mulighed for at tilpasse den efter kroppens konturer samt ens liggeposition.

7 komfortzoner, pocketfjedre og hybridskum

Med Venus Pulse får man ikke blot en seng med tilpasningsmuligheder, da den også er forsynet med flere støttende og aflastende egenskaber. Den kommer nemlig både med pocketfjedre, 7 komfortzoner samt hybridskum. Mens pocketfjedrene bidrager til en personlig tilpasset støtte, sikrer komfortzonerne, at hele kroppen får den støtte, der er brug for. Hybridskummet er desuden med til at sikre en mere åndbar effekt.

Seng med tilpasningsmuligheder

Da Venus Pulse er en elevationsseng, kommer den med flere forskellige tilpasningsmuligheder. Disse tilpasningsmuligheder er mulige på grund af sengens elevationskomponenter, der alle er af høj kvalitet. Eksempelvis kommer Venus Pulse med en dansk motor fra Linak, der producerer støjsvage og effektive motorer. Motoren er ydermere holdbar, hvorfor den kan holde i mange år.

Selve elevationsrammen er produceret af svensk massivt fyrretræ og har en kernetykkelse på 20 centimeter. Man kan indstille sengen via telefon eller tablet med en app. Der er desuden mulighed for at tænde et behageligt lys under sengen, hvis man har brug for det.

venus pulse elevationsseng i soveværelse

Åndbar topmadras lavet af naturmateriale

Venus Pulse er udstyret med en åndbar topmadras, der er lavet af naturmaterialet latex. Latex er kendt for at være et åndbart og ventilerende materiale, der er optimalt til at aflede fugt, sved og varme. Det er ligeledes med til at sikre et mere komfortabelt sengemiljø hele natten igennem.

Fordele ved Venus Pulse:
🔹 Støjsvag og effektiv motor
🔹 7 komfortzoner
🔹 Moderne pocketfjedre
🔹 20 centimeters træramme
🔹 Åndbar topmadras

Venus Pulse elevationsseng findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Venus Pulse sengene her.


Venus Nova elevationsseng

Venus-Nova-elevationsseng

Læs mere om Venus Nova her.

Bemærk: Venus Nova er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 52%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 19.998 kr, nedsat fra 41.998 kr.

Den danskproducerede elevationsseng Venus Nova er en seng, der er kendt for at yde en tilpasset aflastning og støtte. Denne model er nemlig forsynet med et dobbelt fjedrelag, der bidrager til en omfattende støtte. Denne seng er kendt for at være i ’luksusklassen’. Dette er blandt andet på grund af det dobbelte fjedrelag, der sørger for et ekstra lag med fjedre sammenlignet med andre modeller på markedet.

Når en seng bliver produceret i Danmark, så skal den overholde en række kvalitetskrav. I og med denne seng er danskproduceret er man sikret, at sengen overholder alle disse krav, hvorfor alle materialer er af højeste kvalitet.

Model med tre forskellige komfortlag

Venus Nova elevationsseng er en opgradering i forhold til Venus elevationsseng. Derfor har denne model fået en smule ekstra, der bidrager til en forbedret støtte og aflastning. Denne model er inddelt i tre madrasser, hvorfor der også er hele tre komfortlag. I stedet for at producere endnu en boxmadras med skum, er Venus Nova elevationssengs boxmadras blevet produceret med pocketfjedre. Dette sørger for en ekstra fjedring, der skaber en individualiseret og unik støtte, hvorfor det altid bliver tilpasset efter ens bevægelser og liggeposition.

Der er også mulighed for at finde flere pocketfjedre i sengens springmadras. Det dobbelte fjedrelag samarbejder om at svøbe sig rundt om kroppens konturer, hvorfor støtten altid vil være optimal. Sengen er forsynet med i alt 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter og hele 7 komfortzoner.

Danskproduceret motor fra Linak og 7 komfortzoner

I sengens boxmadras vil man kunne finde motoren. Denne motor er både holdbar, støjsvag og effektiv, da den er fra mærket Linak. Linak er en kendt dansk mærke, der laver nogle af de bedste motorer til elevationssenge på markedet. Hvis man investerer i en elevationsseng, ved man, at motoren er af højeste kvalitet, hvis den er lavet af Linak.

Derudover er Venus Nova elevationsseng udstyret med 7 komfortzoner. De støtter kroppen de steder, hvor der er mest brug for det. Derudover bliver kroppens dele støttet på en forskellig måde, da kroppen ikke har brug for samme støtte alle steder.

Sengen har også et komfortlag lavet af hybridskum. Hybridskummet omsvøber sig omkring springmadrassens pocketfjedre. Dette bidrager til en omfattende støtte, da kroppens trykpunkter herved vil aflastes. Vær opmærksom på at der er mulighed for både at hæve og sænke sengens hovedgærde og fodende, da det er en justerbar seng.

venus-nova-elevationsbund

Topmadras med memoryskum eller latex

Ved valg af en topmadras skal man vælge den madras, der passer bedst til ens behov og ønsker. En latextopmadras er eksempelvis god til forbrugere, der får det varmt om natten, hvorimod en topmadras med memoryskum er god til forbrugere, der ofte får det lidt køligere om natten.

Derudover er topmadrassen med til at øge både støtte og aflastning, hvorfor det er et vigtigt lag. Ved køb af Venus Nova elevationsseng kan man vælge mellem disse to topmadrasser, der begge vil komme med en kernetykkelse på 6 centimeter. Dette er mere end de ofte gængse 4 centimeter.

Venus Nova elevationsseng findes i følgende størrelser: 
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Venus Nova sengene her.


Vigtigheden af god søvn: Se denne video og bliv klogere på din søvn

https://www.youtube.com/watch?v=D410j1SR6Pw

Dunlopillo Natura

natura dunlopillo

Elevationssengen Dunlopillo Natura er en seng med et stilrent design samt et højt komfortniveau. Man får derfor en seng, hvor der har været fokus på en optimal støtte og aflastning uanset sovestilling.

Med Dunlopillo Natura har man nemlig også mulighed for at indstille på både sengens fodende og hovedgærde, da det er en elevationsseng. Det betyder, at man kan hæve og sænke begge sengens ender på baggrund af ens egne ønsker og behov. 

Slidstærk elevationsseng med Okimat-motor

Dunlopillo Natura kan betegnes som værende en slidstærk elevationsseng, da den er forsynet med en massiv fyrretræsramme med slidstærkt 3D-tekstil. Disse kan fås i hele 3 forskellige farver. Elevationsbunden kommer desuden med 39 lameller, der alle bidrager til en optimal liggekomfort, da de sikrer flere støttepunkter.

Med Dunlopillo Natura får man yderligere en seng, der kommer med en Okimat-motor. Denne motor er forsynet med et lavt strømforbrug samt en nødstrømsfunktion.

Derudover er motoren også både effektiv og støjsvag, så man ikke forstyrrer hele hjemmet, når man indstiller på sengen. Man kan indstille sengen med hjælp fra den trådløse fjernbetjening, hvorfor man både kan ligge i selve sengen eller stå ved siden af, når man hæver og sænker både hovedgærde og fodende.

Dunlopillo natura box
Seng med 7 komfortzoner og naturlatexkerne

Elevationssengen Dunlopillo Natura er forsynet med en naturlatexkerne på hele 16 centimeter samt 7 forskellige komfortzoner.

De 7 komfortzoner sørger for, at kroppens dele bliver aflastet og støttet på en tilpasset og individuel måde, hvilket sikrer en optimal liggekomfort.

Madrassen består desuden af en naturlatexkerne, der er med til at højne åndbarheden og ventilationen i sengen. Hvis man ikke vejer det samme som ens partner, så er der yderligere mulighed for at vælge mellem flere forskellige fastheder afhængig af ens vægt.

Topmadras med kerne af naturlatex

Hvis man investerer i Dunlopillo Natura, så får man muligheden for at vælge en topmadras, der passer bedst til ens behov og præferencer. Man kan nemlig vælge mellem i alt 4 topmadrasser.

Disse 4 topmadrasser er alle udstyret med en kerne af naturlatex, hvorfor de ikke mindst er åndbare, men også ventilerende. Hvis man ofte sveder om natten, så er disse topmadrasser en fordel. Sengen kommer desuden med et vaskbart betræk, der tåler at blive vasket i vaskemaskinen.

Fordele ved Dunlopillo Natura:
🔹 Vælg mellem 4 latextopmadrasser
🔹 7 komfortzoner
🔹 Madras med naturlatexkerne
🔹 Udstyret med støjsvag og effektiv Okimat-motor
🔹 Mulighed for at hæve og sænke fodende og hovedgærde

Dunlopillo Natura elevationssengen findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Dunlopillo Natura senge her.


Physio

physio elevationsseng

Læs mere om Physio her.

Bemærk: Physio er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 44%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 29.999 kr, nedsat fra 53.999 kr.

Physio er fremstillet i samarbejde med ortopædiske specialister og fysioterapeuter, hvor fokus har været på at designe en ergonomisk korrekt elevationsseng. Med Physio er der derfor mulighed for at opnå en tilpasset og personlig støtte, da man kan justere både fodende og hovedgærde op og ned.

Det vil sige, at man vil opleve en høj liggekomfort uanset liggeposition, da sengen kommer med disse tilpasningsmuligheder. Desuden kan man indstille sengen alt efter, om man skal sove eller sidde i sengen og læse en bog eller se TV.

Omfattende støtte med Anatomic Pocketfjedre og 7 komfortzoner

Physio er forsynet med unikke og patenterede Anatomic Pocketfjedre, der bliver kaldt for en revolutionerende fjedreteknologi. Pocketfjedrene bidrager til sengens høje komfortniveau, da sengen tilmed består af hele 500 Anatomic Pocketfjedre pr. kvadratmeter.

Endvidere kommer sengen med henholdsvis to centimeter med latex og to centimeter Flofum skum, der omkranser disse fjedre. Både latex og Flofum skum højner sengens liggekomfort, da materialerne både er ventilerende og trykaflastende.

Udover 500 Anatomic Pocketfjedre pr. kvadratmeter, så består sengen også af 7 komfortzoner. Komfortzonerne er delt op på en måde, så de bedst muligt aflaster de forskellige kropsdele. Det betyder, at man opnår en støtte, der er tilpasset optimalt til kroppens forskellige dele.

Seng med tilpasningsmuligheder

Elevationssengen Physio kommer med flere tilpasningsmuligheder, hvilket er en fordel for forbrugeren, da man herved har mulighed for at indstille sengen, som man ønsker samt har brug for. Dette er muligt, da man både kan hæve og sænke sengens fodende og hovedgærde, så ens krop bliver aflastet på den mest optimale måde.

Sengen kommer yderligere med en trådløs fjernbetjening, så man undgår ledninger ved siden af sengen. Med den trådløse fjernbetjening har man både mulighed for at justere sengens to ender, når man ligger i sengen, eller når man står ved siden af den.

Åndbar og ventilerende latextopmadras med gelperler

En topmadras er sengens øverste lag, som man ligger tættest på. Derfor skal topmadrassen også være af høj kvalitet, da den bidrager til sengens støtte og aflastning. Med elevationssengen Physio kommer der en åndbar og ventilerende topmadras med en latexkerne.

Udover latexkernen, så er topmadrassen også forsynet med indbyggede gelperler, så sengen både er åndbar og kølig hele natten. Dette er en fordel, hvis man ofte har det for varmt om natten. Topmadrassen er forsynet med en kernetykkelse på 5 centimeter, hvilket er mere end de normale 4 centimeter.

Fordele ved Physio:
🔹 Åndbar topmadras med latexkerne og indbyggede gelperler
🔹 7 komfortzoner
🔹 500 Anatomic Pocketfjedre pr. kvadratmeter
🔹 Flere tilpasningsmuligheder
🔹 To centimeter med latex og to centimeter med Flofum skum rundt om fjedrene

Physio elevationssengen findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200 
180 x 210 

Du kan læse mere om de forskellige Physio senge her.


5 gode råd til at falde nemmere i søvn: I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…

https://www.youtube.com/watch?v=-i9w42-9Hbo&feature=youtu.be

Norland Eksklusiv 

norland-luksus-seng

Elevationssengen Norland Eksklusiv er en danskproduceret seng, hvorfor man kan være sikker på, at der er anvendt alle de bedste materialer.

Elevationssengen betegnes som værende en elegant og luksuriøs seng blandt andet på grund af, at den er bygget på en boksmadras med to lag fjedre.

Desuden har der været fokus på at designe en seng med fleksible og funktionelle detaljer. Dette kan ses på sengens slideback-funktion, der gør, at hele sengen glider tilbage, når ryggen bliver kørt op. På den måde forbliver natbordet og fjernsynet i den samme afstand – også selvom man gør brug af elevationskomponenterne.

Seng med dobbeltfjedret boksmadras og cooltex-polstring

Med Norland Eksklusiv får man en seng, der kommer med en dobbeltfjedret boksmadras. Det betyder, at boksmadrassen består af to lag pocketfjedre, der har 5 indbyggede komfortzoner. Komfortzonerne bidrager til en optimal liggekomfort samt støtte, da de sørger for, at aflaste kroppens forskellige dele på den måde, som de har brug for. Sengen er forsynet med i alt 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter.

Derudover kommer madrassen med en cooltex-polstring på 25 millimeter. Denne polstring beskyttes af et tekstil, der er både blødt og komfortabelt. Endvidere kommer sengen med en stabil og robust træramme med en kernetykkelse på 13 centimeter. Alle disse komponenter tilsammen sørger for en omhyggelig støtte og aflastning af hele kroppen.

Effektiv og støjsvag motor fra Linak
Norland Eksklusiv er forsynet med nogle af de bedste elevationskomponenter på markedet. Dette kan ses ved, at sengen kommer med en motor fra danske Linak.

Disse motorer er kendt for at være både holdbare, støjsvage og effektive. Derudover kommer motoren med lys i bunden, en zero standby-funktion samt den nævnte slideback-funktion, der sørger for en forbedret liggekomfort.

Man har derfor mulighed for at hæve og sænke både fodende og hovedgærde præcis, som man har lyst til afhængig af, om man skal sove eller læse en bog i sengen. Der medfølger desuden en trådløs fjernbetjening, så man kan enten ligge i sengen eller stå ved siden af den ved indstilling.

Norland.luksus_eksklusiv

Valgfri topmadras med kernetykkelse på 8 centimeter

Ved køb af Norland Eksklusiv har man mulighed for at vælge mellem 2 forskellige topmadrasser. Man kan enten vælge en topmadras med en kerne af latex eller en topmadras med Wonderpur. Begge topmadrasser har en kernetykkelse på 8 centimeter.

Mens latex er velegnet til forbrugere, der ofte har det for varmt om natten, så er Wonderpur optimalt til forbrugere, der har det køligt. Man kan derfor vælge den topmadras, der passer bedst til ens behov og ønsker.

Fordele ved Norland Eksklusiv:
🔹 Valgfri topmadras med kernetykkelse på 8 centimeter
🔹 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter
🔹 Dansk motor fra Linak
🔹 Slideback-funktion
🔹 5 komfortzoner

Norland Eksklusiv elevationsseng findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om Norland Eksklusiv elevationsseng her.


Dobbeltsenge – Kontinental

Venus Pulse kontinental

venus-pulse-kontinentalseng

Bemærk: Venus Pulse modellen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 56%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 10.999 kr, nedsat fra 24.999 kr. De andre størrelser i denne model er også på tilbud. Læs mere her.

Den danskproducerede kontinentalseng Venus Pulse er fremstillet af danske håndværkere, der har haft fokus på at anvende de bedste materialer til sengen. Det er derfor en seng, der kan holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at passe godt på den.

Udover at være en holdbar seng, er Venus Pulse ydermere en seng med fokus på liggekomforten med dens komfortzoner, pocketfjedre og hybridskum.

Seng med komfortzoner og pocketfjedre

Venus Pulse har fokus på en optimal liggekomfort, hvilket kan ses ved sengens forskellige egenskaber. Den kommer nemlig både med moderne pocketfjedre samt komfortzoner, der sammen bidrager til en mere omhyggelig og omfattende støtte og aflastning.

Sengen kommer desuden med i alt 7 komfortzoner, hvilket er mere end de gennemsnitlige 5 komfortzoner, som kontinentalsenge typisk er forsynet med. Man får derfor en seng med en opgraderet støtte. Derudover omkranser hybridskum pocketfjedrene, hvilket sørger for en åndbar effekt.

Stabil træramme

Med Venus Pulse får man en boxmadras, der fungerer som sengens fundament. Det er derfor en fordel med en boxmadras, der er både holdbar og robust. Dette får man med Venus Pulse, da denne træramme er fremstillet af svensk massivt fyrretræ, der er stabilt og robust. Boxmadrassen kommer ydermere med pocketfjedre, der sammen med de andre lag er med til at yde en mere omfattende støtte og aflastning.

Venus Pulse kontinentalseng - tværsnit

Topmadras lavet af latex

Venus Pulse er udstyret med en Pulse Latex topmadras, der er udviklet med metoden SonoCore. Denne metode gør, at egenskaberne ved en latexmadras bliver optimeret, hvilket er optimalt for brugeren.

Derudover sørger latex for, at der bliver afledt fugt, sved og varme, hvilket er en fordel for brugere, der har det varmt om natten. Topmadrassen er ydermere forsynet med et Tencelbetræk af træfibre, der hjælper med at skabe en åndbar effekt.

Fordele ved Venus Pulse:
🔹 Topmadras der afleder fugt, sved og varme
🔹 7 komfortzoner
🔹 Moderne pocketfjedre
🔹 Polstring af hybridskum
🔹 Træramme af svensk fyrretræ

Venus Pulse kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle Venus Pulse sengene her.

Hvad sker der i vores hjerne når vi sover? 🧠 💤 Se videoen og blive klogere

https://www.youtube.com/watch?v=CKq7KJLgBH4

Venus Luna kontinental dobbeltseng

venus_luna_kontinentalseng

Bemærk: Venus Luna kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Sengen er nedsat med 56%, hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 22.999 kr. til 9.999 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Venus Luna er en kontinentalseng, der er produceret i Danmark. Man kan derfor trygt stole på, at alle materialer, anvendt til fremstillingen af denne seng, er af højeste kvalitet.

Modellen Venus Luna er en opgradering af den populære kontinentalseng Venus, da denne er produceret med et par ændringer. Blandt andet har Venus Luna et forbedret komfortlag samt pocketfjedre i både springmadrassen og boxmadrassen. Disse funktioner samarbejder om at skabe en optimal støtte og aflastning i sengen hele natten.

Desuden har Venus hele 7 komfortzoner samt et komfortlag af åndbart hybridskum, der omkranser pocketfjedrene. Det vil sige, at man altid er sikret en personlig og individuel støtte med Venus Luna, da den tilpasser sig efter kroppens konturer.

Boxmadras med pocketfjedre

I en kontinentalseng er boxmadrassen det nederste lag, hvilket også er tilfældet med Venus Luna. Typisk består boxmadrassen dog af en skumkerne, men med Venus Luna får man en boxmadras, der består af pocketfjedre.

Pocketfjedre tilpasser sig efter ens liggeposition, hvorfor man vil opnå en effektiv aflastning og støtte. Desuden samarbejder disse fjedre med fjedrelaget i springmadrassen, hvorfor man vil opnå en personlig og effektiv aflastning, der ikke kan findes i alle andre traditionelle kontinentalsenge.

venus_

Springmadras med pocketfjedre og åndbart hybridskum

Springmadrassen er Venus Lunas vigtigste lag, hvorfor der her har været fokus på at optimere denne, så man vil opnå en god nattesøvn hver nat.

Springmadrassen består i dette tilfælde også af pocketfjedre, hvor Venus Luna kontinentalseng består af i alt 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Rundt om disse fjedre kan man finde åndbart hybridskum, der bidrager til et behageligt sengeklima hele natten.

Med Venus Luna kontinentalseng vil man derfor opleve en seng, der yder en nødvendig og optimal støtte med fokus på at bidrage til en behagelig liggekomfort.

Desuden har Venus Luna kontinentalseng hele 7 forskellige komfortzoner, der alle støtter kroppens forskellige dele lige præcis der, hvor de har mest brug for det. Eksempelvis har ens nakke, lænd og hofter ikke brug for den samme støtte, hvilket komfortzonerne sørger for.

Topmadras med 60 millimeter kerne

Når man ligger i en seng, vil man stort set være i kontakt eller hud mod hud med topmadrassen. Derfor er det vigtigt, at man har en topmadras, der bidrager til både komforten og støtten.

Ved køb af Venus Luna kontinentalseng får man en topmadras med en kernetykkelse på 60 millimeter, hvilket er mere end de gennemsnitlige 40 millimeter. Dette sikrer, sammen med sengens andre komponenter, en omhyggelig støtte.

Der er mulighed for at vælge mellem to topmadrasser ved køb af denne model. Man kan vælge en topmadras med henholdsvis en kerne at latex eller en topmadras med en kerne af memoryskum. Begge topmadrasser har en kerne på 60 millimeter.

Venus Luna findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle modeller i Venus Luna serien her.


Tempur Spring

tempur-spring

Kontinentalsengen Tempur Spring kan betegnes som værende en kvalitetsseng, da den er fremstillet med fokus på en optimal liggekomfort, der passer til den enkelte forbrugers præferencer og behov.

Sengen er produceret i Danmark af danske håndværkere, hvorfor man kan være sikker på, at alle komponenter er af høj kvalitet. Derudover sørger kvalitetsmaterialerne også for, at sengen kan holde i mange år frem i tiden, så længe man vedligeholder den på den mest optimale måde.

Bund opbygget af fjedre og massivt træ

Tempur Spring er forsynet med en plan bund, der er produceret af massivt og holdbart træ. Desuden består sengens bund af fjedre, der alle er med til at bidrage til sengens omhyggelige støtte og aflastning. Det betyder, at forbrugeren vil opleve et højt komfortniveau uanset sovestilling.

Både rammen og bunden kommer med en 3 års garanti, så man kan få disse udskiftet, hvis der er noget, der går i stykker eller skal optimeres. Der er yderligere mulighed for at vælge mellem de forskellige Tempur-madrasser, da denne model komplimenterer alle de forskellige madrasser.

Flere tilpasningsmuligheder efter behov og ønske

Hvis man investerer i kontinentalsengen Tempur Spring, så får man mulighed for at tilpasse sengen afhængig af ønsker og behov. Man har nemlig mulighed for at købe sengen i flere farver eller i kunstlæder. Der er også mulighed for at tilkøbe 15 centimeter ben eller en gavl, hvis dette ønskes. Man behøver derfor ikke gå på kompromis med sengens design, da dette kan tilpasses efter ens soveværelses indretning.

Mulighed for at vælge mellem flere Tempur-madrasser

Ved køb af Tempur Spring får man desuden mulighed for at vælge mellem flere Tempur-madrasser. Disse madrasser kommer med en forskellig følelse samt fra forskellige kollektioner.

Man kan vælge mellem den helt originale madras med en fast følelse, en Cloud-madras med en blød følelse, en Sensation-madras med en fjedrende følelse eller en Hybrid-madras, der består af en traditionel fjedremadras.

Man kan også vælge en justerbar base, hvis man ønsker flere tilpasningsmuligheder, da sengen herved kan justeres efter soveposition samt den ønskede sovestilling.

Fordele ved Tempur Spring:
🔹 Mulighed for flere tilpasningsmuligheder
🔹 Bunden er opbygget af fjedre
🔹 Danskproduceret kontinentalseng
🔹 Holdbar seng med bund af massivt træ
🔹 Kan købe sengen i flere forskellige farver

Tempur Spring kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Tempur Spring senge her.


Physio

Physio kontinentalseng

Bemærk: Physio kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Sengen er nedsat med 50%, hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 39.999 kr. til 19.999 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Physio er en luksuskontinentalseng, der er produceret med fokus på ergonomi. Det betyder, at sengen yder en ergonomisk korrekt støtte, hvilket er sikret, da sengen er fremstillet sammen med fysioterapeuter og ortopædiske eksperter. Man kan derfor være sikker på, at sengen er forsynet med en optimal liggekomfort, da sengen yder en omfattende støtte.

Seng med omhyggelig støtte og aflastning

Physio er forsynet med flere kvalitetskomponenter, der alle samarbejder om en optimal støtte og aflastning. Sengen kommer blandt andet med 500 Anatomic Pocketfjedre pr. kvadratmeter samt 7 komfortzoner. De 500 Anatomic Pocketfjedre pr. kvadratmeter sørger for, at hele kroppen opnår en omhyggelig støtte.

Desuden er pocketfjedrene opdelt i 7 komfortzoner, der sikrer en individuel og tilpasset støtte. De forskellige kropsdele har nemlig ikke brug for præcis den samme støtte, hvilket komfortzonerne sørger for, at de ikke får. I stedet for kropsdelene en støtte, der er tilpasset efter behov.

Funktionelle og støttende madrasser

Kontinentalsengen Physio består af flere lag, der alle samarbejder om sengens liggekomfort. Denne model er dog produceret på en anderledes måde i forhold til andre kontinentalsenge, da den kommer med en boksmadras med fjedre i stedet for skum. Dette er en fordel for forbrugeren, da boksmadrassen herved yder en mere omhyggelig støtte.

Derudover kommer sengens springmadras med både latex og Flofum skum, der sørger for en ventilerende og trykaflastende effekt. Sengen har yderligere en træramme på 14 centimeter, hvilket sikrer, at sengens fundament er både stabilt og robust.

Physio kontinentalseng tværsnit

Kølende og aflastende latextopmadras

Med Physio får man en topmadras med en kerne af latex. Det vil sige, at topmadrassen har en kølende effekt, da den både er åndbar og ventilerende. På den måde både sved, fugt og varme afledt hurtigt gennem hele natten, hvorfor topmadrassen er optimal for forbrugere, der sveder meget, når de sover.

Topmadrassen kommer yderligere med indbyggede gelperler, der bidrager til sengens kølende og åndbare egenskab. Topmadrassens kernetykkelse er på i alt 5 centimeter, hvilket er mere end de gennemsnitlige 4 centimeter.

Fordele ved Physio:
🔹 500 Anatomic Pocketfjedre pr. kvadratmeter
🔹 7 komfortzoner
🔹 Produceret i samarbejde med ortopædiske eksperter og fysioterapeuter
🔹 Latextopmadras med ventilerende og kølende effekt
🔹 Boksmadras forsynet med fjedre i stedet for skum

Physio kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210 

Du kan læse mere om de forskellige Physio senge her.


Dunlopillo Harmoni

Dunlopillo-Harmoni-seng-kontinental

Bemærk: Dunlopillo Balance er i øjeblikket nedsat med 35% hos forhandleren. Størrelsen 180 x 200 koster er nedsat fra 35.797 kr. til 22.998 kr. – Du kan læse mere her.

Dunlopillo Harmoni er en kontinentalseng, der er fremstillet med fokus på at skabe en seng med et elegant design samt en optimal liggekomfort. Dette kan ses ved, at kontinentalsengen kommer med et stilrent design samt slidstærkt møbelstof, der kan findes i flere farver. Man har derfor mulighed for at vælge den farve, man bedst kan lide.

Ved køb af Dunlopillo Harmoni får man desuden en seng, der kommer uden en revne i midten. På den måde skal man ikke døje med en irriterende revne, hvis man sover sammen med en partner.

Seng med vendbar madras og to individuelle latexkerner

Dunlopillo Harmoni består af tre forskellige lag. Disse lag er fremstillet af materialer af høj kvalitet samt med egenskaber, der bidrager til sengens høje komfortniveau. Sengen er desuden opbygget på en plan bund samt med en vendbar madras.

Den vendbare madras er forsynet med to individuelle latexkerner, der gør, at man konstant vil opleve et åndbart og temperaturregulerende soveklima. Derudover er der mulighed for at vælge mellem flere forskellige fastheder, så hver side af sengen kan tilpasses individuelt efter brugerens vægt.

Udstyret med en naturlatexkerne samt 7 komfortzoner

Ved køb af Dunlopillo Harmoni vil man få en seng, der er forsynet med en optimal støtte og aflastning. Dette er blandt andet på grund, at sengens lag er opbygget af naturlatex samt med 7 komfortzoner.

Da sengen kommer med 7 komfortzoner, så bliver støtten og aflastningen tilpasset præcis til forbrugerens forskellige kropsdele, så de opnår den mest korrekte og optimale støtte.

Desuden kommer sengens midterste madras med en vendbar naturlatexkerne på 18 centimeter, hvilket sammen med komfortzonerne bidrager til sengens liggekomfort.

Seng med flere tilpasningsmuligheder

Dunlopillo Harmoni kommer med en tuftet topmadras, hvorfor topmadrassen altid vil ligge stabilt på sengen. Ved køb af sengen har man tilmed mulighed for at vælge mellem flere forskellige betræk, da man kan vælge mellem Dunlopillos Cool betræk samt Harmonietop.

Disse betræk sikrer en øget ventilation og kølende effekt. Selve betrækket er vaskbart og aftageligt og tåler at blive vasket i vaskemaskinen.

Fordele ved Dunlopillo Harmoni:
🔹 Flere tilpasningsmuligheder
🔹 7 komfortzoner
🔹 Forsynet med to individuelle latexkerner
🔹 Kommer uden en revne i midten
🔹 Vælg mellem flere forskellige fastheder

Dunlopillo Harmoni kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan læse mere om de forskellige Dunlopillo Harmoni senge her.


Vasa dobbeltseng i kontinental-model – Dansk produceret allergivenlig topmodel

Vasa kontinentalseng

Bemærk: Vasa kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Sengen er nedsat med 53%, hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 31.999 kr. til 14.999 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Der har det seneste stykke tid været mere fokus på senge, der er allergivenlige. Derfor er allergivenlige senge også blevet mere populære blandt forbrugerne.

En seng, der både er populær og allergivenlig er, Vasa kontinentalseng. Med denne model er der udvalgt de bedste allergivenlige materialer, hvor der samtidig har været fokus på at producere en seng, der kan yde en optimal støtte.

Denne model er blandt andet udstyret med Mayan Green topmadrassen. Topmadrassen er valgt til lige netop denne model, fordi den er lavet af 100 % naturlatex, hvilket betyder, at den er optimal til en allergivenlig seng. Vasa Mayan er derfor et godt bud, hvis man vil investere i en allergivenlig seng eller lider af enten astma eller allergi.

5 komfortzoner og 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter

Materialer af høj kvalitet og vigtige sengefunktioner er altafgørende, når man er på udkig efter en ny seng. Alle de materialer og funktioner, der i samarbejde yder en omfattende støtte til sengen Vasa Mayan, er blevet udvalgt med fokus på høj kvalitet.

Når det kommer til springmadrassens fjedre, så er der anvendt latex mellem disse. Dette sikrer både en god ventilation og åndbarhed. Derudover er sengen udstyret med 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter og 5 komfortzoner.

Uanset om man vil ligge på den ene eller den anden måde, så vil pocketfjedrene og komfortzonerne samarbejde om, at skabe den mest optimale støtte og aflastning, der er behov for. Derudover sikrer komfortzonerne, at kroppens forskellige dele bliver aflastet på en individuel måde, da alle dele ikke har brug for nøjagtigt den samme støtte og aflastning.

Høj seng med tre forskellige madraslag

Kontinentalsengen Vasa er udstyret med tre forskellige madraslag. Dette sørger for en omfattende aflastning og støtte, da alle tre lag er lavet af materialer af høj kvalitet. Eksempelvis er sengens springmadras udstyret med en latexpolstring på 4 centimeter. Det vil sige, at springmadrassen både er slidstærk og holdbar, hvilket er med til at gøre madrassen endnu mere behagelig og komfortabel.

Sammenlignet med andre kontinentalsenge på markedet, så er Vasa højere end disse. Dette betyder, at det er en seng, hvor det er nemt både at komme ind og ud af, hvilket kan være en fordel for mange forbrugere.

Vasa kontinentalseng i soveværelse
Topmadras af 100 % organisk naturlatex

I og med Vasa brander sig på at være en allergivenlig seng, så skal topmadrassen selvfølgelig også være dette. Dette er selvfølgelig tilfældet, da sengen er udstyret med Mayan Green topmadrassen. Denne topmadras er produceret af 100 % organisk naturlatex, hvorfor både allergikere og astmatikere kan anvende denne.

Derudover er topmadrassen udstyret med et Tencel-sengebetræk med naturlige træfibre, der også er allergivenligt. Topmadrassens kernetykkelse er på 5 centimeter.

Vasa findes i følgende størrelser:
160 x 200 
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle størrelserne her.


Norland Dreamline

Norland Dreamline

Norland Dreamline er en danskproduceret kontinentalseng, der betegnes som værende en topmodel. Sengen kommer nemlig med både fire komfortlag, en boksmadras med et dobbeltlag pocketfjedre samt en springmadras med et intelligent fjedersystem.

Man kan derfor være sikker på, at man med denne seng opnår en god komfort samt en optimal støtte og aflastning uanset liggeposition.

Seng med 3 lag og omfattende komfortniveau

Med Norland Dreamline får man en høj og robust kontinentalseng, der er opbygget i 3 lag. I sengebunden kan der findes en boksmadras med et dobbeltlag pocketfjedre, der bliver omkranset af en ramme af svensk fyrretræ.

Ovenpå boksmadrassen er der en springmadras med 504 smartpocketfjedre pr. kvadratmeter, der er belagt med 40 millimeter latex. Dette sikrer ikke mindst for en omhyggelig komfort, men også en optimal åndbarhed samt ventilation. Sengens smartpocketfjedre er intelligente posefjedre, hvor de øverste 5 centimeter er bygget til, at man synker direkte ned i madrassen, hvor kroppen har mest brug for det.

På den måde vil man konstant ligge helt lige med rygsøjlen samt opnå en individuel støtte og aflastning af kroppens forskellige dele.

Åndbar seng med latexpolstring

Norland Dreamline er ikke blot en komfortabel seng med en optimal støtte, det er nemlig også en åndbar seng. Sengen er åndbar, da den er forsynet med en latexpolstring på 40 millimeter. Da latex er et ventilerende stof, søger sengen for, at man opnår en konstant ventilation og åndbarhed. På den måde bliver sved, fugt og varme afledt hurtigt, så sengeklimaet altid er behageligt.

Ventilerende og åndbar latextopmadras

Ved køb af Norland Dreamline medfølger der en topmadras med kernetykkelse på 10 centimeter. Topmadrassen bliver kaldt for Norland Cloud topmadras, der er produceret i latex. Latex er et åndbart, ventilerende og allergivenligt materiale, hvorfor topmadrassen er egnet til forbrugere, der ofte har det for varmt om natten. Desuden er latex et trykaflastende materiale, hvorfor kroppen får den helt optimale støtte og aflastning.

Madrassen kommer både med en sommerside samt en vinterside. Mens sommersiden har fyld af bambusuld, der egner sig til at frigive varmen, så kommer vintersiden med fyld af fåreuld, der holder på varmen. På den måde kan man efter behov og årstid justere på madrassen, så man opnår et behageligt soveklima.

Fordele ved Norland Dreamline:
🔹 Vælg mellem latextopmadras eller topmadras med Wonderpur
🔹 Produceret i Danmark
🔹 5 komfortzoner
🔹 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter
🔹 Kommer med cooltex-skum på 12 millimeter

Norland Dreamline kontinentalseng findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse mere om Norland Dreamline senge her.


Dobbeltsenge af boksmadrasser


Venus Dobbeltseng af boksmadrasser

boksmadras - venus

Venus dobbeltsengen er ligesom Jupiter modellen, produceret i Danmark. Det er Kinnabädden i Horsens der står bag produktionen af denne seng.

Med mere end 60 års erfaring i sengeproduktion og en god sans for Skandinaviske kvalitetsstandarder, er du garanteret en rigtig god seng som ikke er meget dyrere end de masseproduceret senge fra østen som man kan købe mange steder i Danmark til stort set samme pris.

Med Venus dobbeltsengen får du en absolut første klasses seng

Man kan spørge sig selv, hvordan det kan være muligt at købe en dansk produceret seng i topkvalitet til nærmest samme pris som en billig seng fra østen. – Svaret skal man finde i den fortjeneste forhandleren holder sig på sengen. Mange butikker køber senge billigt ind i østen og sælger dem forholdsvis dyrt herhjemme.

Her får du altså en seng som overholder de bedste produktionsstandarter, produceret i Danmark, men som stadig holder et prisleje der kan matche konkurrenternes.

Selvom Venus og Jupiter sengene minder meget om hinanden, er der stadig forskel på dem:

Venus sengen er udstyret med cooltex skum i områderne omkring fjedrene, hvilket giver en bedre støtte til kroppen og giver sengen en længere levetid.

Sengerammen er stærkere og mere modstandsdygtig.

Venus findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Se alle Venus modeller her. 


Senses Lux boxmadras

senses lux boksmadras

Boxmadrassen Senses Lux er en danskproduceret seng, der er lavet af danske håndværkere. Med denne seng kan man derfor være sikker på, at der er brugt materialer af høj kvalitet.

Denne seng er fyldt med optimale funktioner og egenskaber, da den er udstyret med hybridpolstring, hele 7 komfortzoner samt en dobbeltfjedret boxmadras, der alle arbejder sammen om at levere en optimal støtte og komfort, der former sig efter kroppens konturer.

7 komfortzoner og 254 pocketfjedre pr. kvadratmeter

Modellen Senses Lux er udstyret med et elastisk hybridskum, der svøber sig omkring fjedrene. Dette sørger for, at sengen er både aflastende, støttende og ikke mindst kølende. Denne model har i alt 7 forskellige komfortzoner, der sørger for at støtte kroppen de steder, hvor der er mest brug for det. Normalt er boxmadrasser udstyret med 5 komfortzoner, men Senses Lux er blevet opgraderet med hele 7 komfortzoner.

Sengen Senses Lux er lavet med 254 pocketfjedre pr. kvadratmeter, der samarbejder med komfortzonerne om at levere den mest optimale og omfattende støtte og aflastning. Derudover er sengen udstyret med en dobbeltfjedret boxmadras samt åndbart hybridskum som polstring, der leder al fugt og varme væk, hvorfor sengens temperatur altid vil være behagelig.

Træramme af massivt svensk fyrretræ

Når man køber en boxmadras, skal man sørge for, at den er udstyret med et robust og stabilt fundament. Dette er ingen undtagelse med Senses Lux, der er produceret med en robust træramme, der er lavet af massivt svensk fyrretræ. Rammen har en kernetykkelse på 14 centimeter, hvorfor den kan holde til det meste.

Hvis der ved et uheld eller ud af det blå, sker noget med sengens træramme, så ydes der en garanti på hele 25 år. Denne garanti gælder både, når det drejer sig om fjedrebrud eller rammebrud.

Vælg mellem to forskellige topmadrasser

Når man køber sengen Senses Lux, så får man en mulighed for at vælge mellem to forskellige topmadrasser. Man kan vælge mellem en topmadras, der består af en latexkerne eller en topmadras ved navn Celcius, der består af en cooltex-kerne.

Celcius-topmadrassen er lavet af en kølende kerne med indbyggede gelkugler, der afleder både sved, fugt og varme væk fra sengen. Topmadrasserne har begge en kernetykkelse på 6 centimeter, hvorfor de sørger for, at man altid vil have det behageligt, når man ligger ned i sengen.

Senses Lux findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan se de forskellige modeller i Senses Lux serien her.


søvnguide
Sådan opnår du den bedste nattesøvn 💤 

En god nats søvn afhænger naturligvis meget af kvaliteten af din seng. Men det er ikke den eneste parameter, du skal tage højde for, hvis du vil optimere din nattesøvn – og det er der en stor chance for, at du vil. For alt for mange danskere sover for lidt eller for dårligt.

Det koster årligt samfundet masser af penge til behandling af de sygdomme, som dårlig nattesøvn er med til at fremme. Således kan dårlig nattesøvn øge risikoen for at:

🔸 få stress

🔸 udvikle hypersomnia, narkolepsi og andre søvnrelaterede sygdomme

🔸 blive overvægtig

🔸 udvikle depressioner

🔸 få nedsat immunforsvar

🔸 få hjerte-kar-sygdomme

🔸 udvikle diabetes (type 2)

🔸 udvikle demens, Alzheimer eller Parkinson

Det gør dårlig søvn til en af de mange tikkende bomber, der ligger under det danske sundhedsvæsen – og flere af faktorerne skubber yderligere til nogle af de folkesygdomme, som kommer til at koste rigtig mange penge at behandle i årene fremover.

Hvad kræver en god nats søvn?

For at sove bedst muligt, skal du for det første forberede dig på at gå i seng. Dernæst skal du sørge for den rigtige indretning af soveværelset. Samtidig spiller det en stor rolle for effekten af din søvn, hvordan du ligger i sengen.

Har du søvnproblemer, er det vigtigt, at du ikke begynder at behandle problemet med sovemedicin. Det kan i værste fald forværre problemet og skaber en række andre problemer for dig. I stedet skal du meget hellere prøve nogle af de anbefalinger, vi kommer med i denne korte guide til bedre søvnkomfort.

Du skal sove minimum 7 timer hver nat ⏰

Mange vælger at skære ned på nattesøvnen for at få en stresset hverdag til at hænge sammen. Det betyder, at en stor del af befolkningen i dag sover under de 7 timer, som er det anbefalede mindstemål for en optimal søvn, ifølge førende søvneksperter.

Sover du gennemsnitlig mellem 7 og 8 timer hver nat, giver du nemlig kroppens celler de bedste muligheder for at restituere sig, ligesom også hjernen får de mest optimale betingelser for at bearbejde dagens oplevelser. Samtidig sorteres unødvendige informationer fra, brugbar viden og erfaringer lagres i langtidshukommelsen, ligesom du får renset hjernecellerne for affaldsstoffer. Det sidste sker ved hjælp af et særligt stof, der frigives i hjernen, når vi falder i søvn.

Til gengæld er der ingen påviselige fordele ved at sove mere end 8 timer hver nat. Faktisk synes det ligefrem som om, at en del af de følgevirkninger for kort nattesøvn har, også gælder, hvis du sover mere end 8 timer hver nat.

Hav faste sengetider

Du fremmer kvaliteten af din nattesøvn ved at have en fast sengetid hver aften og et fast tidspunkt, du står op på. Også I weekenderne. Derved får kroppen en ensartet døgnrytme, som gør det lettere for den at indstille sig på, at den skal sove. Ved at have skiftende sengetider forvirrer du kroppen. Så gå i seng cirka samme tid hver aften og stå op på samme tidspunkt næste morgen.

Forbered hjernen og kroppen på at du skal sove

Faktisk begynder en god nats søvn allerede en halv til en hel time før du går i seng. Her begynder du at geare ned for aktivitetsniveauet, og slukker eller dæmper måske noget af lyset i stuen, for at vende hjernen til, at det er ved at være sengetid. Jo nærmere du kommer sengetid, jo mere bør du skrue ned for belysningen.

Sørg for ikke at spise eller drikke en masse i timerne op til sengetid – især ikke alkohol og opkvikkende drikke som kaffe, energidrikke og andet med et højt sukkerindhold. Det øger kroppens energiniveau, så du får sværere ved at falde i søvn og øger risikoen for, at du bliver nødt til at stå op og gå på toilettet i løbet af natten.

Sluk for computer, tv og andre skærme ⛔️📱

Senest en halv times tid før du går i seng, bør du slukke for din computer, din tablet eller dit tv og undlade at bruge din smartphone mere end højst nødvendigt. Det gælder også i nogen grad, selv om telefonen har en særlig natbelysning, der fjerner nogle af skærmens blå farvenuancer.

For netop de blå farvenuancer i skærmlyset forvirrer hjernen, så den tror, at den skal være vågen. Ved at slå natbelysningen til på mobilen, din tablet eller din computer, fjernes du en stor del af det blå lys. Men den mentale aktivitet ved skærmkiggeriet vil stadig være med til at gøre hjernen mere vågen.

Føler du dig rastløs eller har du brug for noget, at beskæftige dig med i tiden op til du skal i seng, kan du vælge at læse i en bog, lægge et puslespil eller fortage dig noget andet afslappende.

Sørg for, at der er køligt, mørkt og stille i soveværelset

Når du først kommer ind i soveværelset, er det vigtigt, at der er så mørkt og stille som muligt. Så bor du ud til en meget befærdet vej, har støjende naboer eller bliver generet af gade- eller andet lys, bør du overveje at anskaffe dig nogle ørepropper, et godt mørklægningsgardin eller en øjenmaske, du kan sove med om natten.

Samtidig skal du gå efter at fjerne alle former for synlige lyskilder i lokalet, selv standby-lampen fra fjernsynet eller lyset fra din clockradio eller dit vækkeur.

Sørg endvidere for, at temperaturen er lavere i soveværelset end i boligens øvrige rum. Men sænk aldrig temperaturen mere end til lige omkring 16 grader. Kommer temperaturen lavere ned end det, vil kroppen opleve det som om, der er for koldt. Det vil også være med til at vække dig om natten eller holde dig vågen.


Find den rigtige hvileposition og gør din søvn bedre

Illustreret Videnskab skriver, at nattesøvnen har en meget stor indflydelse på, hvordan hverdagen bliver, og hvordan man generelt har det. Undersøgelser viser, a

sove på siden

t faktisk så betyder søvnen meget mere for helbredet, end de fleste går og tror.

Hvorfor er det vigtigt med god søvn?

Illustreret Videnskab skriver, at vi sover for at genoprette den fysiske og psykiske balance. Det er her, at salte skyller hjernen igennem og gør os klar til en ny dag. Hjerneaktiviteten falder og gør kroppen rolig og afslappet, mens vi falder ned i en dyb søvn, som er særlig vigtig for at genskabe balancen i hjernen.

Hjerne og krop får ny styrke, reparerer småskader, udskiller affaldsstoffer og danner nye celler i søvnen, og hvis man ikke får tilstrækkelig med søvn, så kan disse processer ikke finde ordentligt sted. På kort sigt er det ikke farligt, og man kommer blot til at føle sig uoplagt og træt med en reduceret skarphed og koncentrationsevne. Men hvis søvnkvaliteten er dårlig over længere tid, så kan der opstå mere alvorlige og potentielt livstruende problemer. Dårlig søvnkvalitet giver nemlig en øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, forhøjet stressniveau, svækket immunforsvar og fedme. Visse studier viser også, at der er større risiko for at udvikle Alzheimers.

Søvn afhænger af mange faktorer

Netop for at få den bedst mulige nattesøvn, så har ens hvileposition meget stor betydning for kvaliteten af søvnen. Det er svært at give helt generelle råd angående søvn, for alle er forskellige og har individuelle behov og præferencer. Det gælder alle aspekter af søvnen, for nogle sover for eksempel bedst i helt mørke rum, hvor andre godt kan sove fra lys. Nogle bliver også vækket af den mindste lyd, hvor andre ikke lægger mærke til det. Og nogle foretrækker en meget lav soveværelsestemperatur, hvor andre gerne vil have det lidt varmere. Også hvilepositionen er individuel. Den afhænger af forskellige faktorer som kropsbygning, alder og fysiske forhold, men også helt almindelige personlige præferencer.

Men hvis man ikke kan falde i søvn om natten, sover uroligt eller føler sig træt og uoplagt, så kan det være en ide at ændre på sine søvnvaner.


Vælg den rigtige hvileposition

liggepositioner
Der er som nævnt rigtig mange faktorer, der påvirker søvnen. En af de vigtigste er den valgte liggeposition i sengen. Man har først og fremmest brug for en god seng at sove i for at opnå en god søvn. Først da kan kroppen slappe af, og derfor sover man for eksempel dårligt i en stol eller i et fly eller en bus. Der findes mange forskellige typer af senge og madrasser, og læs med fordel Forbrugsguidens artikler om boksmadrasser og springmadrasser for mere information omkring valget af madras.

Udover en madras som passer til ens krop og præferencer, så bør man også kigge nærmere på ens naturlige hvilepositioner, hvis man har svært ved at opretholde en god søvnkvalitet. En forkert liggeposition i sengen kan føre til både hovedpine, ondt i nakken og ondt i ryggen som daglige skavanker, men på længere sigt kan en forkert hvileposition også føre til mere alvorlige problemer.

Der findes grundlæggende fire forskellige liggepositioner i sengen, som hver giver muligheder for forskellige positioner til arme, ben og hoved, og de har indflydelse på søvnkvaliteten. De fire grundlæggende positioner er på ryggen, maven og en af de to sider.

Fordele og ulemper ved at sove på siden

Illustreret Videnskab skriver, at det generelt set er sundest for kroppen at sove på siden. Men man har to sider, og hver side byder dog også på muligheder for forskellige problemer.

Når man sover på højre side, så kan man få problemer med halsbrand og tilbageløb af mavesyre. Hvis man ligger på venstre side, så ligger maven under spiserøret, hvilket gør, at man ikke får halsbrand, som man kan på højre side. Til gengæld øges trykket på mave, lunger og lever – visse studier skriver, at chancen for at få mareridt også øges, hvis man sover på venstre side.

Man kan placere sine arme på flere forskellige måder, når man sover på en af siderne: man kan sove med dem ned langs siden eller ud mod siden. Det er bedst at have dem ud mod siden, idet armene kan begynde at sove, hvis de ligger ned langs siden.

At sove på siden er også rigtig godt for støtten til nakke og hoved, og derfor kan man opleve færre spændinger, hvis man sover på siden. Rygsøjlen og nakken holdes nemlig udstrakte, mens man sover, og chancen for at snorke mindskes også.

Illustreret Videnskab skriver, at siden også er den sundeste hvileposition, når det kommer til mere alvorlige problemer. Når man ligger på siden, så øges udskillelsen af affaldsstoffer i både muskler og hjerne nemlig, og søvnen bliver derfor bedre og mere stabil. Herudover mindskes chancen også for at udvikle Alzheimers og Parkinsons. Grunden til, at forskere ved, at der udskilles flere affaldsstoffer, skyldes et forsøg med mus. Musene blev inddelt i tre forskellige grupper, hvor én gruppe sov på ryggen, én gruppe sov på siden og én gruppe sov på maven. Ud fra dette studie kunne forskerne se, at de mus, som sov på siden, udskilte fleste affaldsstoffer. Og det er blevet bekræftet, at det også gælder for mennesker.

Fordele og ulemper ved at sove på ryggen

En af de gode grunde til at sove på ryggen er den gode støtte til både rygsøljen og nakken – man skal dog huske ikke at ligge for højt med hovedet, for så kommer nakken til at ligge i en unaturlig position. Vægtfordelingen ved at sove på ryggen bliver tillige rigtig god, for her ligger man på en stor del af kroppens flade. Både led, skuldre og hofter skånes også.

Desværre er der også ulemper ved at sove på ryggen, for denne hvileposition gør, at chancen for at snorke forøges. Man kan også udvikle søvnapnø via slappe muskler i svælget eller en forstørret drøbel, som kan lukke af for lufttilførslen. Herved kan vejrtrækningen blive uregelmæssig og uhensigtsmæssig, og den manglende lufttilførsel er usund for både hjerne og krop. Det medfører også, at man ofte vil vågne op flere gange i løbet af natten.

Hvis man sover på ryggen, så er det bedst at sove med armene ned langs siden, som giver den bedste støtte. Man kan også sove med hænderne foldede henover brystet, men undgå helst at sove med hænderne over hovedet. Herved øges trykket nemlig på nakken og skuldrene, som kan føre til smerter og spændinger.

Fordele og ulemper ved at sove på maven

Generelt set anbefales det ikke at sove på maven, selv om denne hvileposition er bedst for fordøjelsen. Men ellers giver hvilepositionen på maven en del gener, for især nakken belastes meget, da man er tvunget til at dreje hovedet til den ene eller anden side. Det er nemlig en unaturlig position for nakken, hvilket kan skabe mange smerter og spændinger. Ryggen får heller ingen støtte, og derfor kan man også opleve rygsmerter efter blot et par timer på maven.

Du kan ændre din liggeposition

National Geographic skriver, at selv om man har udviklet en tendens til at sove på enten ryggen eller maven, så er der måder, hvorpå man kan ændre denne tendens. Eksperterne understreger, at det ikke er farligt at sove hverken på ryggen eller maven engang i mellem, men hvis en af disse er ens foretrukne og naturlige hvileposition, så bør man overveje at ændre vanerne. Hvor det at sove på maven kan give længerevarende problemer med nakken, som kan forplante sig til resten af kroppen, så kan det valg altid at sove på ryggen give mere alvorlige problemer som netop søvnapnø, hvor luftvejenes lukkes. Hvis der udvikles et uheldigt mønster med søvnapnø, så kan det føre til en forhøjet risiko for at udvikle både Alzheimers og Parkinsons.

Man kan ændre sin foretrukne liggeposition på flere måder – igen gør det ikke noget, hvis man sover på ryggen eller maven over kortere perioder. Hovedpræferencen bør dog være på en af siderne, og det kan være svært at ændre på, idet vi under søvnen ikke er klar over, hvordan vi bevæger os.

Man kan dog træne kroppen til at ændre mønster, og faktisk er det kun mindre husmandsråd, der skal til. For det første anbefaler National Geographic, at man kan sy en tennisbold fast i nattrøjen på ryggen, for under søvnen vil kroppen ikke længere vælge at ligge på ryggen, idet denne stilling nu bliver ubekvem.

Man kan også udføre tricket på fronten af nattrøjen for ikke at vende sig om på maven. Man kan også lægge store puder i sin seng, som omkranser kroppen helt. De skal placeres så tæt, at man ikke let kan dreje sig fra siden om på hverken ryg eller mave, og at det bliver mest komfortabelt at ligge på siden. Som en anden bonus ved at fylde sengen med store puder kommer kroppen heller ikke til at vride sig og opleve knæk, som kan give gener den næste dag, og man opnår en god støtte til kroppen.

En høj hovedpude til hvilepositionen på siden

For at undgå at få problemer med nakken, når man lærer at ændre sin hvileposition fra ryg eller mave til side, så skal man også huske at se nærmere på sin hovedpude. Den danske Sengespecialisten anbefaler nemlig, at man vælger en højere hovedpude, når man sover på siden, end hvis man sover på ryg eller mave. Det er nødvendigt, idet nakken så ikke belastes så meget, da der er en højere støtte til hovedet. Læg også mærke til, at mænd ofte har brug for højere hovedpuder end kvinder, idet de har bredere skuldre – og som tommelfingerregel bør man huske, at jo mere bredskuldret man er, så højere bør ens hovedpude være.

Når man sover på enten ryg eller mave, er en fladere hovedpude nemlig bedst, idet en høj hovedpude vil belaste nakken og placere den i en unaturlig position, som kan give gener og skader. Hvis man forsøger at ændre sin hvileposition fra ryg eller mave til siden, gør en høj hovedpude også, at det virker unaturligt og ukomfortabelt at forsøge at finde hvile på både ryg og mave.


Sengen spiller en stor rolle for din søvn 💤

National Geographic skriver, at når man skal finde en god hvileposition og skabe en god søvn, så er sengen en meget vigtig faktor. Udover hovedpuden som nævnt gælder det også madras og dyne. Det kan være svært at finde den mest optimale madras, idet en for blød madras ikke giver støtte nok til ryggen, og man vil synke ned og placere rygsøjlen i en uhensigtsmæssig position. En for hård madras vil heller ikke give optimal støtte til kroppen, idet denne madras ikke vil følge kroppens kurver.

Madras

Det er vigtigt at få en madras, der støtter kroppen og skelettet, så man både kan sove godt og uden afbrydelser og undgå skader og gener. Det er derfor vigtigt med en støttende madras, der omkranser ryggen og sørger for, at rygsøjlen ligger så vandret som muligt. Hvis man ikke gør det, kan nakke og skuldre blive anspændte i løbet af natten, og så risikerer man både, at man vender sig tilbage om på mave eller ryg eller vågner helt op og dermed forstyrrer søvnen.

Type af seng

Når man vælger sin madras, kan man vælge imellem flere forskellige typer. Ofte vil der være tale om enten kontinentalsenge, elevationssenge eller blot springmadrasser. En kontinentalseng er en seng, der består af tre led – en boksmadras, en springmadras og en topmadras, og en elevationseng er en seng med motor, hvor stillingerne kan ændres på. For en uddybning af kontinentalsenge læs da gerne Forbrugsguidens artikel om kontinentalsenge eller Forbrugsguidens artikel om elevationssenge og springmadrasser.

Kort fortalt så er kontinentalsengen populær, idet den giver rigtig god støtte. Her er tale om en boksmadras nederst, som udgør underlaget. Herover placeres springmadrassen og øverst topmadrassen. Det er springmadrassen, som udgør den vigtigste komponent, idet det er den, der udgør den samlede hvilekomfort, og topmadrassens primære funktion er temperaturregulering. Selvfølgelig giver den også komfort og støtte, men fokus er på temperaturen, idet man kan vælge en topmadras i forskelligt materiale: Topmadrasser med en kerne af skumgummi holder på varmen, mens en topmadras med en kerne af latex lader kroppen ånde og føles køligere.

Elevationssengen er smart, idet den har en motor, som kan ændre på liggepositionen – man kan også køre sengen op, således at man kan sidde helt op. Når man kan justere sengebunden, så justerer man også støtten, og dermed kan man tilpasse denne model til den individuelle krop. Når det handler om at sikre en hensigtsmæssig hvileposition, så yder denne type ikke mange muligheder for at blive liggende på siden. Til gengæld kan man hæve hovedgærdet, hvilket kan afhjælpe både snorken og søvnapnø, og man kan tillige afhjælpe problemer med blodomløbet i benene ved at kunne hæve benenden også. Man anvender en springmadras til elevationssengen.

Fælles er dog, at man bør vælge en springmadras, der passer til ens vægt og kropsbygning. Madrasserne er udstyret med et forskelligt antal fjedre og komfort-zoner, som yder støtte til de forskellige områder af kroppen. Man bør så vidt muligt gå efter en springmadras med de såkaldte pocketfjedre, som er meget små fjedre i madrassen. Eftersom de er så små, er der rigtig mange af dem, og en tommelfingeregel er, at jo flere fjedre, jo bedre støtte. Der kan nemlig snildt være op omkring 450 fjedre i en moderne springmadras, og disse mange fjedre gør, at madrassen kan tilpasse sig efter den individuelle krop og kropsform.

Lyv dig ikke slankere

Når man vælger sin madras, så har vægt en afgørende betydning for at få en god hvile. Selv om man føler, at man vejer lidt for meget og ikke ønsker at oplyse om den reelle vægt, så bør man sluge stoltheden og være ærlig omkring sin vægt. Hvis man lyver sig lettere, så vil man nemlig blive anbefalet en madras, der er for blød i forhold til ens reelle vægt, og det kan give problemer med både ryg og lænd. Når man skal ud og købe en dobbeltseng med sin partner, skal man også være opmærksom på dette, for det er sjældent, at begge parter har brug for samme madras – her skal man derfor også tilpasse madrassen i forhold til sin egen vægt og ikke partnerens.

Vælg den rigtige dynevælg den rigtige dyne

Danske Sengespecialisten skriver også, at dynen er en meget vigtig del af en god nats søvn, og der er flere forhold, man skal lægge mærke til. Dynens væsentligste formål et at holde forbrugeren tilpas varm hver nat og have en god pasform – her er fyldet meget vigtigt.

Når man skal ud og købe en ny dyne, bør man derfor se efter, hvilket fyld dynerne har. De billigste dyner er fiberdynerne, og hvor de kan være lette at vaske og være allergivenlige, så kan de også have en tendens til at være både mindre isolerende og åndbare.

Udover fiberdyner findes der et stort udvalg af dyner med dun. De er dyrere end fiberdynerne, og det kan være noget af en opgave at vaske denne type, da de er fyldt med dun. Dundynerne har den fordel, at de er meget lette og holder godt på varmen, og derfor er de specielt gode om vinteren. Der findes også forskellige typer af dundyner, hvor der er forskel på, hvilke dun der anvendes, og kun få steder bruges der udelukkende dun – her suppleres der med fjer.

Angående kvalitet af dundyner taler man om en dynes bæreevne. I praksis betyder det, hvor godt de varmer. Dette vurderes på en skala fra 2-16, og en høj bæreevne er lig med, at dunene ikke klumper sammen samt holder en god varme.

En dyne med høj bæreevne vil være let, luftig og isolerende, og dyner med flere dun end fjer vil altid have en højere bæreevne. Ønsker man en dyne, der er af allerbedste kvalitet og helt i top på skalaen for bæreevne, så skal man gå efter en ren edderdunsdyne – men denne type er også meget dyrere. Sengespecialisten anbefaler, at man går efter en dyne, der har en bæreevne på ti eller derover.

Endelig skriver Sengespecialisten, at man også skal være opmærksom på dynens længde. Tommelfingerreglen lyder, at dynen altid skal være 30 centimeter længere end ens egen højde, og det kan give problemer, hvis man er i nærheden af 180 centimeter eller højere, for mange standard-dyner er på 200 centimeter i længden og 140 centimeter i bredden. I så fald bør man overveje at anskaffe en længere dyne – der findes en del dyner med en længde på 220 centimeter.


Gode huskeråd til en god søvn:

Afslutningsvis har vi opsummeret et par generelle, gode og opsummerende råd til generelt at få en bedre søvn:

💤 Bibehold faste sengetider – også i weekenden. Kroppen er nemlig et vanedyr og ønsker en fast rytme

💤 Få 7-8 timers søvn hver nat – så bliver krop og hjerne mest veludhvilet

💤 Undgå at spise fed mad eller indtage kaffe eller alkohol inden sengetid – den fornyede energi vil holde kroppen vågen

💤 Hold soveværelset mørkt – lyset påvirker kroppen

💤 Sov i rolige omgivelser – selv små lyde kan genere søvnen

💤 Find den rigtige temperatur – gerne mellem 18-21 grader

💤 Godt indeklima – luft ud morgen og aften for bedst muligt indeklima

💤 Drop computeren – det kunstige lys fra skærmen øger vågenheden i kroppen

💤 Dyrk motion – motion i løbet af dagen gør kroppen naturligt træt

💤 Gør kroppen rolig inden sengetid – mindfulness, yoga eller lignende gør krop og sind roligt

💤 Vælg den rigtige madras og hovedpude – madrassen og puden skal yde maksimal støtte til kroppen

💤 Sov på siden – denne hvileposition er bedst for helbredet

💤 Undgå sovepiller – sovepiller kan have uheldige bivirkninger og ødelægger den naturlige rytme


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke dobbeltsenge anbefales?

Vi anbefaler blandt andet Venus Pulse elevation, Venus Nova elevationsseng, Dunlopillo Natura, Norland Eksklusiv, Venus Pulse kontinental, Venus Luna kontinental dobbeltseng, Senses Lux boxmadras og mange flere.

💪 Hvilken fasthed skal min dobbeltseng have?

Det er anbefalet, at hvis du vejer under 75 kilo, skal du vælge en seng med medium fasthed. Det sikre, at madrassen giver tilstrækkeligt efter, så du ikke ligger for hårdt. Vejer du mellem 75 – 95 kilo, er den faste madras ofte et bedre valg. Vejer du over 95 kilo, er det også en fast madras, du skal se efter. Men her kan det dog være værd at gå efter en model med ekstra mange fjedre for den bedst mulige støtte.

💤 Hvor mange timers søvn er optimalt?

Det er anbefalet, at voksne får mellem 7-9 timers søvn hver nat. Selvom man ikke umildbart kan se det, arbejder hjernen imens vi sover. Gennem hele natten gennemgår kroppen den samme søvncyklus 4 til 5 gange. Hver cyklus varer 90 – 120 minutter og består af 4 søvnstadier, der alle er vitale for vores gøren i de vågne timer.


Andre relevante artikler

Mange af de dobbeltsenge som vi har gennemgået i denne artikel er enten elevationssenge, kontinentalsenge eller dobbeltsenge sammensat af boksmadrasser.

Vi har ligeledes udgivet artikler som specifikt omhandler disse tre typer senge. Hvis du ønsker at læse mere om disse sengetyper, så anbefaler vi at du læser vores elevationsseng guide, vores kontinentalseng guide og vores boksmadras guide.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse