Dobbeltseng Guide 2018 – Find den bedste dobbeltsenge til dine behov

2

I denne artikel gennemgår vi en række af markedets bedste dobbeltsenge. Vi har fokuseret på at gennemgå en række dobbeltsenge, som alle er produceret i Danmark eller Vesteuropa. Dermed har vi med vilje undladt alle de billige masseproduceret senge fra østen, som rigtig mange danske butikker ellers forhandler.

Målet med denne artikel er at vise dig en række dobbeltsenge, som giver den bedste mulige liggekomfort, og dermed en god nattesøvn. Vi har gennemgået senge fra forskellige producenter, og du vil finde dobbeltsenge i mange forskellige prisklasser i denne artikel. Prisniveauet for sengene i denne artikel, ligger i alt fra ca. 4.500 kr. til 80.000 kr. Ved at læse denne guide, vil du blive klogere hvilen type dobbeltseng der passer til dig og dine behov.

Vigtigheden af at finde den rigtige seng er meget stor, da vi typisk bruger 33% af vores liv i sengen, altså ca. 26,5 år for en gennemsnits dansker. Vores søvnkvalitet er stærkt afgørende for kvaliteten af vores vågne timer, derfor skal en købet af en seng være nøje overvejet. Derfor anbefaler vi altid at du sætter noget tid af til grundigt at undersøge, hvilken seng du ønsker at investerer i.

Hvis du køber en kvalitetsseng, holder de ofte i op mod 25 år. Ofte er det ikke meget mere du skal betale for at få en seng i markant bedre kvalitet, sammenlignet med de billige senge på markedet.

Denne dobbeltseng guide indeholder:

🔸 Gennemgang af en række forskellige dobbeltsenge
🔸 Gode råd til valg af ny seng
🔸 Guide: Sådan opnår du en bedre nattesøvn

📖 Artiklen er inddelt således at vi gennemgår tre forskellige typer af dobbeltsenge 📖

1: Elevationssenge
Denne type seng yder individuel støtte til din krop, da du selv kan justere din liggeposition. En elevationsseng er nemlig justerbar, så du eksempelvis kan være hæve og sænke sengen. Mange der lider af af ryg-, lænd-, eller skulderproblemer, vælger denne type seng, da en kan tilpasse sig dine personlige behov, også selvom dine behov skifter i årenes løb. En elevationsseng er ofte det man betegner som den mest luksuriøse sengetype.

2: KontinentalsengeEn kontinentalseng er en sengetype, som er opbygget af flere lag. Typisk består den af tre lag, hvor den nederste del er en boksmadras, der udgør selve bunden på sengen. Derefter kommer et lag med en springmadras, og øverst er der placeret en topmadras, der enten består af en kerne af såkaldt memory foam eller latex. Det er det ekstra madraslag som giver sengen sin karakteristiske højde og attraktive udseende, samt en rigtig god liggekomfort, hvilket har været med til at gøre denne sengetype så populær. 

3: Almindelige BoksmadrasserEn boksmadras er en billigere og mere simpel løsning, end de to ovenstående sengetyper. En boksmadras er normalvis opbygget med en træramme, hvor man blot skal montere ben direkte på senge, og derefter er den kar til brug. Hvad der er den bedste boksmadras for dig, afhænger af en række forskellige parametre. Først og fremmest afhænger liggekomforten på boksmadrassen af fjedretypen. Samtidig bør du også være opmærksom på, at der er en meget stor kvalitetsforskel på de forskellige boksmadrasser. I denne guide viser vi dig nogle af de modeller, som vi mener har en rigtig god liggekomfort.

Bemærk: Vi har forsøgt at finde en række gode dobbeltsenge, som i øjeblikket er på tilbud. Nogle af de rigtige gode modeller er i øjeblikket nedsat med op til 56%.

Hvis du har kommentarer eller forslag til ændringer til denne artikel, så hører vi meget gerne fra dig.


Dobbeltsenge med elevation

Ideel Komfort dobbeltseng med elevation – Lækker kvalitetsseng på tilbud

Med Ideel Komfort får du den nyeste teknologi inden for madrasser og et holistisk, minimalistisk sengedesign, der er nemt at passe ind i ethvert soveværelse uanset stilart. Denne elevations dobbeltseng er kommet på markedet i 2017, og er en seng hvor du absolut får kvalitet for pengene.

7 komfortzoner giver ekstra fordele for ryg og ben

Især madrassen i Ideel Komfort indeholder flere nyskabelser. For det første anvendes der to lag pocketfjedre med hver 220 fjedre pr. kvadratmeter. Det sikrer, at madrassen giver en utrolig præcis og behagelig tilpasning til din kropsbygning, uanset hvordan du får lagt dig i sengen.

Samtidig er antallet af komfortzoner udvidet med to, fra 5 til 7 komfortzoner. De to ekstra zoner sidder henholdsvis lige over og lige under lænden. Det letter overgangen mellem lænd og skuldre og lænd og hofter. Det hjælper dig med at finde en mere komfortabel sovestilling, så du vender dig færre gange i løbet af natten, ligesom det afhjælper problemer med sovende ben. For de to ekstra komfortzoner sikrer et meget bedre blodomløb, uanset på hvilken måde du har lagt dig i sengen.

Stærk og driftssikker motor

Sengen anvender den ekstremt holdbare Linak TD4-motor til elevationsbunden. Det er en dansk produceret motor, der anvendes i mange af de elevationssenge, som anvendes i sundhedsvæsnet. Her skal motoren stå model til meget mere, end du nogensinde får udsat den for hjemme i dit eget soveværelse. Derfor får du også hele 5 års garanti på motoren.

dobbeltseng-ideel-komfort

Minimalistisk sengedesign og 25 års garanti

Selve designet og farvevalget på sengen er holdt helt minimalistisk uden nogle former for designmæssige krumspring. Det gør det nemt at passe sengen ind i netop dit soveværelse, uanset hvilken stilart du kører på den øvrige indretning af sovegemakkerne.

Samtidig fylder Ideel Komfort væsentligt mindre, da den anvender en smallere sengeramme og sengehøjden er justeret ind efter det dobbelte fjedrelag i madrassen.

Producenten yder 25 års garanti mod brud på både sengeramme og fjedre og så har du 30 dages ombytningsret på fastheden af madrasserne.

Ideel Komfort findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se de forskellige modeller i Ideel Komfort serien her.


Senses Lux dobbeltseng med elevation – Dansk produceret kvalitetsseng

Bemærk: Senses Lux modellen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 56%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 13.998 kr, nedsat fra 31.998 kr. De andre størrelser i modellen er også nedsat.

Senses Lux er en elevationsseng i absolut topkvalitet, som igen er dansk produceret i Horsens af Kinnabädden. Alt elektronikken i elevationssenge er lavet af Linak der ligger på Als i Sønderjylland, hvor de har produceret specialmotorer til en lang række forskellige brancher siden 1907.

Med Senses Lux elevationssengen får du en dobbeltseng, hvor der ikke sparet på noget.
Du får en luksus seng på alle ledder og kanter.

Du får en seng hvor alt fra sengestel, til madrasser og motor, er af absolut bedste kvalitet.

Som nævnt er den produceret i Danmark, og senges ramme er lavet af svensk fyrretræ. Motoren er ligeledes dansk produceret og blandt verdens bedste motorer.

Hvis du ønsker en ultimativ luksus seng, så er denne model uden tvivl et rigtig godt valg.

senses lux elevation sengen

Med til denne seng medfølger også en valgfri topmadras, hvor der er mulighed for at vælge mellem en Latex og en Celcius model.
Denne seng er også udstyret med pocket fjedre, som sikrer en sund opdrift for din krop, hvilket gør at din krop kan ligge i en optimal hvileposition hele natten.

Denne model har sat Cooltex-skum rundt om fjedrene, hvilket er ekstra trykaflastende og temperaturregulerende, så du altid holder en behagelig temperatur i sengen.

Cooltex skummet er dansk udviklet hos virksomheden Carpenter, der ligger i Højbjerg nær Aarhus.

Senses Lux findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se de forskellige modeller i Senses serien her.


Ideel Harmoni dobbeltseng med elevation

Ideel Harmoni er endnu en dobbeltseng med elevation, der giver dig rigtig meget kvalitet for pengene, uden at der er gået på kompromis med hverken kvalitet eller design. Sengen er udført i et minimalistisk design, der samtidig er optimeret til at give den bedst mulige søvn.

Smart topmadras med slids

Ideel Harmoni dobbeltsengen består af tre lag: Selve elevationsbunden, en springmadras med 5 komfortzoner og valgbar fasthed, samt en topmadras med 40 mm kerne af enten Celsius-skum eller latex.

En særlig detalje er muligheden for at tilkøbe en topmadras, der kan række over hele sengen. Så undgår I den irriterende revne i midten af sengen – næsten. For den øverst del af topmadrassen har en smart slids, der gør det muligt for jer at indstille jeres hovedgærde individuelt i hver side af sengen. Det er en elegant løsning, der tillader jer at udnytte elevationssengens fordele og samtidig slippe for revnen i midten.

Solid træramme og ekstra høje ben

Ideel Harmoni er en virkelig solid dobbeltseng med en træramme på hele 10 cm hele vejen rundt på elevationsbunden. Det gør sengen ekstra holdbar, og gør at den vil holde i mange år frem.

Samtidig er sengen udstyret med ekstra høje ben på hele 19 cm. Det gør det nemmere at komme både i og ud af sengen igen – og så giver det plads til, at du kan opbevare selv større ting under sengen.

Minimalistisk design gør sengen nem at passe ind

På trods af den kraftige træramme og de ekstra høje ben, er sengen holdt i et totalt minimalistisk design helt fri for hverken udskæringer, mønstre eller sprælske farvevalg. Det kan lyde kedeligt, men gør det ekstra nemt at passe sengen ind i din eksisterende stil i soveværelset.

30 dages ombytningsret og 15 års garanti

Er du så uheldig, at du har fået valgt den forkerte fasthed på din eller din partners madras, kan de ombyttes inden for de første 30 dage mod et gebyr pr. madras, der skal ombyttes.

Derudover giver producenten 15 års garanti mod brud på både fjedre og sengeramme, samt 5 års garanti på elevationsmotorerne i dobbeltsengen.

Ideel Harmoni findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se de forskellige modeller i Ideel Harmoni serien her.


Vigtigheden af god søvn: Se denne video og bliv klogere på din søvn


Venus No.1 dobbeltseng med elevation

Venus No.1 elevationsseng fra Bedre Nætter er en god og gedigen elevationsseng, hvor du får rigtig meget kvalitet for pengene. Sengen er bygget hos Kinnabäddens danske fabrik i Horsens og er et virkelig godt eksempel på den håndværksmæssige kvalitet, som denne producent leverer.

Venus No.1 kan leveres i mange forskellige former for møbelbetræk, der sikrer, at du altid kan finde en Venus No.1 elevationsseng, som passer perfekt til farver og materialevalg i netop dit soveværelse.

Dansk kvalitetsmotor fra Linak

elevationssengen i funktion

En danskbygget elevationsseng er naturligvis også udstyret med en dansk elevationsmotor fra sønderjyske Linak. De har specialiseret sig i netop den form for motorer og er den foretrukne leverandør til f.eks. hospitals- og plejevæsnet.

Elevationsmotoren kan styres ved hjælp af en app til din iPhone, så du slipper for at skulle have en fjernbetjening ved sengen.

Sengebund og madrasser i topkvalitet

Venus_ElevationSengebunden er udstyret med en særlig anti skrid-belægning, der sikrer, at madrasserne bliver liggende, hvor de skal, selv når sengen står i sine yderpositioner. Samtidig er det muligt at løfte hovedgærdet yderligere ved hjælp af den indbyggede nakkeløft-funktion.

Madrassen er udstyret med 250 pocket-fjedre pr. kvadratmeter og er inddelt i 5 separate komfortzoner. Derved kan du nemt opnå en god og optimal liggeposition i sengen, uanset hvordan du sover. Det sikrer dig mod at vågne måske op til flere gange hver nat, fordi dine arme eller ben sover, eller du har fået ondt i lænd eller nakke af at ligge i sengen.

På trods af den forholdsvis lave pris på denne seng, giver producenten hele 25 år garanti på fjedre og sengebund, ligesom der gives fem års garanti på motoren.

Forhandleren giver derudover 30 dages ombytning af madrasserne, hvis man har valgt en forkert fasthed på madrassen. Den kan vælges separat for hver madras i sengen, hvilket sikrer de bedste betingelser for at opnå en optimal liggekomfort, hvis man er to i sengen og begge parter ikke er lige tunge.

Venus elevationsseng findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Venus elevationssenge her.


Senses Nova dobbeltseng med elevation – Til dig der vil have den ultimative luksus

Bemærk: Senses Nova modellen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 52%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 19.998 kr, nedsat fra 41.999 kr. De andre størrelser i modellen er også nedsat.

Senses Nova er en danskproduceret elevationsseng, hvor der er lagt vægt på kvalitet, aflastning og støtte. Denne elevationsseng er i en højere prisklasse i forhold til andre elevationssenge på markedet. Til gengæld har der været fokus på at producere en seng i en høj kvalitet med et dobbelt fjedrelag, en dansk motor fra producenten Linak og hele 7 komfortzoner.

Dobbelt fjedrelag, pocketfjedre og 7 komfortzoner

I gennemsnit er de fleste senge udstyret med omkring 5 komfortzoner, men Senses Nova elevationsseng er i stedet udstyret med hele 7 komfortzoner. Det betyder, at denne model yder en omfattende komfort og støtte, hvor alle kropsdele får lige nøjagtigt den støtte og aflastning, som de har brug for. Ens nakke og lænd har ikke brug for præcis den samme støtte, hvorfor de 7 komfortzoner yder en individualiseret støtte til kroppens forskellige dele. Kroppen bliver derfor aflastet lige der, hvor der er brug for det.

Denne model er fremstillet med et dobbelt fjedrelag, der også er med til at give en omfattende aflastning og støtte. Sengen er udstyret med pocketfjedre, der samarbejder med det dobbelte fjedrelag og de 7 komfortzoner, om at give en optimal støtte. Med Senses Novas hybridpolstring er sengen produceret med endnu en faktor, der lige giver det sidste, når det kommer til en seng med en optimal støtte og liggekomfort.

Elevationsfunktioner med motor fra Linak

Den justerbare seng Senses Nova giver mulighed for at justere og indstille sengen, som man har brug for. Der er rig mulighed for at hæve og sænke både hovedgærdet og fodenden uanset behov. At justere sengen er nemt og ligetil, da der blot skal gøres brug af en fjernbetjening.

På grund af sengens justerbarhed giver denne model mulighed for at anvende sengen til andet end blot at sove i. Afslapningsmulighederne er mange, da man kan indstille sengen med ret ryg, hvis man skal drikke en kop kaffe, læse en bog eller lignende.

Sengen er udstyret med en motor fra den danske producent Linak, der er kendt for at fremstille motorer i høj kvalitet. Derudover er disse motorer også kendt for at være holdbare og slidstærke, hvorfor sengens motor gerne skulle fungere i mange år frem.

senses nova elevationssengen med dyne og hovedpude

Valg af topmadras og tre madraslag

Senses Nova elevationsseng har tre madraslag. Sengen består af en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Sengens boxmadras har pocketfjedre samt motoren. Springmadrassen er placeret direkte over boxmadrassen og er også produceret med pocketfjedre. Begge lags pocketfjedre sikrer, at sengen udgør en ergonomisk liggeposition, der bidrager til en omfattende aflastning og komfort. Sengens hybridskum er placeret omkring fjedrene, hvorfor fleksibilitet og åndbarhed også er en del af denne models komponenter.

Når man investerer i Senses Nova elevationsseng, er der mulighed for at vælge mellem to topmadrasser. Man kan vælge en topmadras med memoryskum eller en topmadras med latex afhængig af ens behov.

Senses Nova findes i følgende størrelser:
180 x 200
180 x 210

Du kan se de forskellige modeller i Senses Nova serien her.


Jensen Ambassadør Dream elevationsseng

Jensen Ambassadør Dream er en justerbar seng, hvor der er mulighed for at indstille sengens hovedgærde og fodende, så man opnår den mest optimale støtte og aflastning af hele kroppen. Alle senge fra Jensen bliver produceret i Norge, hvor Jensen Ambassadør Dream elevationsseng ikke er nogen undtagelse. Det vil sige, at alle anvendte sengematerialer er lavet i høj kvalitet.

Sengen er produceret i et klassisk design, hvor man har mulighed for at vælge lige præcis den farve, størrelse og fasthed, man ønsker. Madrassen er udstyret med et indbygget zonesystem, der sikrer en omfattende aflastning og støtte. Med elevationssengens indbyggede Linon-motorsystem med memory støtte kan man indstille sengen efter ens liggeposition. Det betyder, at man opnår en korrekt støtte af hele kroppen, hvor alle kroppens dele bliver støttet på en optimal måde.

Seng med ventilerende egenskaber og unik liggekomfort

Serien Ambassadør fra Jensen er mere end 20 år gammel, hvorfor det er en serie, der er anerkendt af de danske forbrugere. Denne serie er derfor også en af de mest populære. Dette er den blevet på grund af Jensen Ambassadør Dream sengens unikke liggekomfort, der støtter og aflaster alle de rette steder.

Sengen er udstyret med flere forskellige funktioner såsom et funktionelt system, et trinløst system og en vendbar madras. Det trinløse system kan placeres på sengens ramme eller ben. Derudover er der mulighed for selv at vende madrassen, hvilket man skal huske at gøre engang imellem for at opretholde sengens levetid.

Ved køb af Jensen Ambassadør Dream medfølger der en topmadras med en kerne i Innergetic Latex. Topmadrassen har en kernetykkelse på i alt 5 centimeter samt en åben cellestruktur, der sørger for ventilerende og åndbare egenskaber. Dette er på grund af, at topmadrassen er fremstillet af latex, der er et naturligt fugt- og lufttransporterende materiale.

Betjening af seng via applikation og ekstra funktioner

Jensen Ambassadør Dream er forsynet med diverse ekstra funktioner, der sørger for at bidrage til en omfattende støtte og aflastning. Denne model har en nakkestøttefunktion, der gør, at man kan justere sengen, så ens hoved og nakke er placeret korrekt i forhold til, hvis man vil sidde i sengen.

Det er nemt at betjene sengens elevationskomponenter, da dette kan gøres via en applikation. Man kan derfor blot finde sin mobiltelefon eller tablet frem og justere sengen efter ens ønskede indstillinger. Der er mulighed for at synkronisere to senge på samme tid med den medfølgende fjernbetjening. Hvis der opstår en strømafbrydelse i hjemmet, så vil batteri-backuppet sikre, at sengen sænker sig pr. automatik. Ved standby bruger sengen ikke mere end 0.5 Watt.

jensen-ambassadør-dobbeltseng

Inddelt zonesystem med pocketfjedre

Desuden er Jensen Ambassadør Dream elevationsseng forsynet med et Aloy 2.0 fjedersystem. Dette system består af pocketfjedre, der er med til at støtte og aflaste kroppen. Pocketfjedre bidrager til en omfattende komfort, som kroppen nemt vil kunne mærke, når den synker dybere ned i madrassen under nattesøvnen.

Med sengens zoneinddelte system bliver ingen af kroppens dele forsømt. Det vil sige, at alle dele på kroppen bliver aflastet og støttet på lige præcis den måde, som den specifikke del har brug for. En ekstra funktion er blandt andet, at der er mulighed for at regulere sengens hårdhed ved ens hofte. Det er derfor nemt og hurtigt at justere sengen efter behov.

Vær opmærksom på at der er mulighed for at vælge individuelle fastheder med denne model, hvis man sover sammen med en partner i sengen. Fastheden bestemmes på baggrund af ens vægt. Derudover er der mulighed for at vælge mellem 5 forskellige topmadrasser alt efter ønske og behov. Hvis man vælger en ekstra stor topmadras, så vil man ikke opleve en revne i midten.

Jensen Ambassadør Dream elevationsseng findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Læs mere her.


5 gode råd til at falde nemmere i søvn: I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…


Dobbeltsenge – Kontinental

Vasa Mayan dobbeltseng i kontinental-model – Dansk produceret allergivenlig topmodel

vasa_mayan_kontinentalseng

Bemærk: Vasa Mayan er netop nu på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 56%. Sengen er eksempelvis nedsat i størrelsen 180 x 200 – fra 31.999 kr til 13.999 kr. De andre størrelser i serien er også nedsat i øjeblikket.

Der har det seneste stykke tid været mere fokus på senge, der er allergivenlige. Derfor er allergivenlige senge også blevet mere populære blandt forbrugerne. En seng, der både er populær og allergivenlig er, Vasa Mayan kontinentalseng. Med denne model er der udvalgt de bedste allergivenlige materialer, hvor der samtidig har været fokus på at producere en seng, der kan yde en optimal støtte.

Denne model er blandt andet udstyret med Mayan Green topmadrassen. Topmadrassen er valgt til lige netop denne model, fordi den er lavet af 100 % naturlatex, hvilket betyder, at den er optimal til en allergivenlig seng. Vasa Mayan er derfor et godt bud, hvis man vil investere i en allergivenlig seng eller lider af enten astma eller allergi.

5 komfortzoner og 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter

Materialer af høj kvalitet og vigtige sengefunktioner er altafgørende, når man er på udkig efter en ny seng. Alle de materialer og funktioner, der i samarbejde yder en omfattende støtte til sengen Vasa Mayan, er blevet udvalgt med fokus på høj kvalitet.

Når det kommer til springmadrassens fjedre, så er der anvendt latex mellem disse. Dette sikrer både en god ventilation og åndbarhed. Derudover er sengen udstyret med 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter og 5 komfortzoner.

Uanset om man vil ligge på den ene eller den anden måde, så vil pocketfjedrene og komfortzonerne samarbejde om, at skabe den mest optimale støtte og aflastning, der er behov for. Derudover sikrer komfortzonerne, at kroppens forskellige dele bliver aflastet på en individuel måde, da alle dele ikke har brug for nøjagtigt den samme støtte og aflastning.

Høj seng med tre forskellige madraslag

Kontinentalsengen Vasa Mayan er udstyret med tre forskellige madraslag. Dette sørger for en omfattende aflastning og støtte, da alle tre lag er lavet af materialer af høj kvalitet. Eksempelvis er sengens springmadras udstyret med en latexpolstring på 4 centimeter. Det vil sige, at springmadrassen både er slidstærk og holdbar, hvilket er med til at gøre madrassen endnu mere behagelig og komfortabel.

Sammenlignet med andre kontinentalsenge på markedet, så er Vasa Mayan højere end disse. Dette betyder, at det er en seng, hvor det er nemt både at komme ind og ud af, hvilket kan være en fordel for mange forbrugere.

vasa_sengen

Topmadras af 100 % organisk naturlatex

I og med Vasa Mayan brander sig på at være en allergivenlig seng, så skal topmadrassen selvfølgelig også være dette. Dette er selvfølgelig tilfældet, da sengen er udstyret med Mayan Green topmadrassen. Denne topmadras er produceret af 100 % organisk naturlatex, hvorfor både allergikere og astmatikere kan anvende denne. Derudover er topmadrassen udstyret med et Tencel-sengebetræk med naturlige træfibre, der også er allergivenligt. Topmadrassens kernetykkelse er på 5 centimeter.

Vasa Mayan findes i følgende størrelser:
160 x 200 
180 x 200
180 x 210

Du kan se de forskellige modeller i Vasa Mayan serien her.


Ideel Harmoni Kontinental dobbeltseng

Dobbeltsengen Ideel Harmoni er en flot kontinentalseng holdt i et minimalistisk design og farvevalg, der gør den nem at passe ind i stort set alle soveværelser. I denne model får du virkelig meget seng for pengene.

Vendbare springmadrasser med individuel tilpasning

Springmadrasserne i Ideel Harmoni kontinentalsengen – for der er to, de er blot samlet i et praktisk betræk, der holder madrasserne samlede – er vendbare og kan bestilles med forskellig fasthed i hver side af sengen.

Hver madras er udstyret med 260 pocketfjedre pr. kvadratmeter og har 5 komfortzoner. Disse komfortzoner sikrer, at de mere fremstående partier af kroppen som f.eks. skuldre og hofter kan synke længere ned i madrassen, mens de øvrige dele af madrassen støtter op om hals, lænd og ben. Det giver dig de bedste betingelser for at ligge behageligt i sengen, næsten uanset hvilken liggeposition der er din favorit.

Vender du madrasserne regelmæssigt både over den lange og korte led, fordeler du belastningen af sengens mange fjedre. Det forlænger levetiden af springmadraslaget med mange år, fordi det så ikke er de samme fjedre i madrassen, der bliver belastet mest hele tiden.

Øverst i sengen kan du vælge mellem en topmadras med en 40 mm kerne af latex eller celsius-skum. Vælg det første, hvis du tit synes, du ligger for varmt og det sidste, hvis du tit synes, du ligger og fryser i din seng.

20 års brudgaranti og 30 dages ombytning på fjedrene

Ideel Harmoni er bygget til at holde i mange år. Derfor giver producenten da også 20 års brudgaranti på både sengeramme og madrassernes mange pocketfjedre. Det er en god tryghed at have i baghånden, hvis uheldet en dag skulle være ude.

Du har også mulighed for at få ombyttet en eller begge springmadrasser, hvis din partner eller du skulle have fået valgt den forkerte fasthed. Ombytningen skal blot ske inden for de første 30 dage og koster et gebyr pr. madras, der skal ombyttes.

Ideel Harmoni findes i følgende størrelser:
140 x 200
180 x 200

Du kan se alle Ideel Harmoni modeller her.


Jensen Ambassadør kontinental dobbeltseng

Jensen Ambassadør-sengene kom på markedet i 1996, hvorfor de har været på markedet i mere end 20 år. Disse senge er dog også blevet nogle af de mest populære fra Jensen, hvorfor det er et optimalt valg, hvis man ønsker en seng med fokus på støtte af hele kroppen. Denne model yder en unik støtte og komfort, da den er forsynet med et dobbelt fjedrelag. Sengen er designet med fokus på elegance og kvalitet, hvilket man lægger mærke til allerede ved første øjekast. Alle senge fra Jensen bliver designet og produceret i Norge, hvorfor Jensen Ambassadør kontinentalseng selvfølgelig også er fra Norge.

Kontinentalseng med 3 fjedersystemer og Pocket on Pocket-teknologi

Den unikke og støttende liggekomfort som man finder hos Jensen Ambassadør kontinentalseng kommer især fra teknologien Pocket on Pocket. Desuden har sengen dobbeltmadrasser, der er forsynet med 3 individuelle pocket-fjedersystemer. Disse fjedersystemer er både nye og opgraderede i forhold til gamle systemer. Det betyder, at der har været mere fokus på liggekomforten og aflastningen, hvorfor denne model yder en omfattende støtte for hele kroppen.

I sengens underfjedring kan man finde pocketfjedre, der ikke mindst sørger for stabilitet, men også en komfortabelhed uanset liggeposition. Sengens liggeflader er forsynet med ’stretch’, hvorfor kroppen stille vil synke dybere og dybere ned i madrassen, hvilket sikrr, at den zoneinddelte madras vil aflaste kroppen.

Aloy 2.0 fjedersystem og zoneinddelt seng

Kontinentalsenge er kendt for at være både komfortable og behagelige, hvorfor Jensen Ambassadør kontinentaleng ikke er nogen undtagelse. Denne seng er nemlig udstyret med et zoneinddelt fjedersystem, der sikrer, at alle kroppens dele bliver støttet og aflastet optimalt. Et zoneinddelt fjedersystem er altafgørende for kroppens aflastning, da alle kroppens dele herved bliver aflastet på lige præcis den måde, som den specifikke del har brug for.

Fjedersystemet er både praktisk og fleksibelt, da det vil tilpasse sig uanset liggeposition og bevægelser. Dette unikke fjedersystem er kendt som Aloy 2.0. Det er et opgraderet fjedersystem, der også er forsynet med en blødere skulderzone, hvorfor ens skuldre altid vil blive støttet optimalt samt have ekstra god plads.

Svanemærket model med fugt- og lufttransporterende egenskaber

Jensen Ambassadør kontinentalseng er Svanemærket, hvorfor den har været igennem diverse tests for at opnå dette. Man er derfor sikret en seng, der er lavet i alle de bedste materialer i forhold til miljøvenlighed.

Ved køb af Jensen Ambassadør kontinentalseng vil man ikke ligge og svede hele natten igennem. Denne seng er nemlig fyldt med fugt- og lufttransporterende egenskaber, der sikrer, at sengens soveklima altid vil være behageligt – også selvom man ofte har det for varmt om natten. Dette er på grund af, at sengen er udstyret med en Softline III-topmadras, der har en kernetykkelse på 5 centimeter.

Denne topmadras består af latex, hvilket er et åndbart og ventilerende naturmateriale, der er det optimale valg for forbrugere, der ofte har det varmt om natten. Latex er også et godt materiale til astmatikere og allergikere, da husstøvmider ikke ’bor’ godt i dette materiale. Topmadrassens betræk er aftageligt og kan sagtens vaskes i vaskemaskinen.

Vær opmærksom på at der er mulighed for at vælge forskellige fastheder ved køb af denne model. Dette skal vælges på baggrund af ens vægt. Desuden skal fastheden vælges individuelt for at opnå den mest korrekte støtte og fasthed.

Jensen Ambassadør kontinentalseng findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om sengen her.


Hästens Luxuria kontinental dobbeltseng

hastens_luxuria

Denne dobbeltseng fra Hästens blandt markedets absolut bedste senge. Denne seng koster 76.890 kr. for størrelsen 180 x 200.

Kontinentalsengen Hästens Luxuria er præget af luksus. Selve designet udstråler luksus, men det går igen i sengens materialer. Denne seng ligger i den høje ende af prisskalaen. Dog får man en seng, der yder en omfattende støtte og aflastning, så man kan sove godt om natten uanset liggeposition. Denne model er tilmed også kun produceret af rene naturmaterialer, hvilket er en fordel for dig, der er på udkig efter en naturlig seng.

Hästens Luxuria bliver af mange kaldt for en ’luksusseng’, da sengen er produceret med henblik på at lave en seng, der er fyldt med alle de bedste komponenter. Denne model er produceret af svenske sengespecialister med mere end 160 års erfaring, hvorfor man kan være sikker på, at denne seng er i høj kvalitet.

Seng med naturmaterialer, springmadras og to boxmadrasser

luxuria_hastens_lagSengens nederste lag er en boxmadras. Denne boxmadras er herved også fundamentet for sengens to øverste lag. Dog er Hästens Luxuria ikke kun udstyret med en, men med hele to forskellige boxmadrasser. Disse madrasser samarbejder om at udgøre et støttende fundament til sengen. Der er derfor ingen tvivl om, at sengen ikke mindst er robust, men også stabil, da begge boxmadrasser er fremstillet af slidstærke materialer.

Ved køb af Hästens Luxuria får man en seng, der er produceret af naturmaterialer. Sengens springmadras er fremstillet af blandt andet hør, bomuld og hestehår, hvilket Hästens som regel bruger ved fremstilling af deres senge. Hestehårene sikrer, at husstøvmider har sværere ved at ’bo’ med hårene, hvorfor dette er en seng, der sagtens kan anvendes af astmatikere og allergikere. Naturmaterialerne er både ventilerende og åndbare, hvorfor temperaturen vil være behagelig hele natten.

Faste støtteegenskaber og stilfuldt design

Denne model er en af Hästens mest populære senge på markedet, da den har alle de egenskaber og funktioner, som de fleste forbrugere leder efter. Kendetegnet ved Hästens Luxuria er sengens stilfulde og klassiske design med fokus på detaljerne. Men sengen er mere end blot et flot og stilfuldt design.

Sengen er nemlig også kendt for sine faste støtteegenskaber, der yder en omfattende støtte og aflastning for kroppen. Sengen er håndbygget med slidstærke krølhår og konstrueret med faste støtteegenskaber, der hjælper med at optimere ens nattesøvn. Sengen vil tage imod ens krop lige med det samme og tilpasse sig efter ens vægt, når man lægger sig ned. Den ekstra støtte kommer fra sengens Bonnell-fjedersystem, der har et tykkere tråd mål.

Vælg mellem forskellige topmadrasser

Sengens øverste lag er topmadrassen, hvor der er mulighed for at vælge mellem fire forskellige. Topmadrassernes priser varierer afhængig af modellen, hvorfor man kan vælge en mere prisvenlig model eller en lidt dyrere model. Topmadrasserne er også produceret af naturmaterialer såsom hestehår, krølhår, uld, vat, bomuld og hør. Der er mulighed for at vælge mellem disse fire forskellige topmadrasser fra Hästens: BJ, BV, BJX og BJX Luxury.

Hästens Luxuria findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
140 x 200
140 x 210
180 x 200
180 x 210
210 x 200
210 x 210


Anatomic Pulse Kontinentalseng – dobbeltseng i absolut topklasse

Bemærk: Anatomic Pulse kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Sengen er nedsat med 50%, hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 39.999 kr. til 19.999 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Anatomic-serien er den nye topmodel i Bedre Nætters produktsortiment. Her anvendes udover 7 komfortzoner i springmadraslaget også en helt særlig fjedreteknologi i både springmadras og boxmadraslag, der betyder, at fastheden tilpasses bedre til udformningen af din krop.

Superdifferentieret springmadraslag sikrer bedre nattesøvn

Springmadrassens 7 komfortzoner giver dig ekstra gode muligheder for at få en god nats søvn, ligegyldigt om du holder mest af at ligge på en af siderne eller helt fladt på ryggen. Samtidig mindsker de 7 komfortzoner risikoen for at vågne med ben, der sover, fordi du har fået lagt dig på en måde, så blodomløbet til benene er blevet nedsat.

De to ekstra komfortzoner er indlagt på hver side af lænden og gør derfor overgangen mildere mellem de bløde komfortzoner til skuldre og hofter og den støttede komfortzone til lænden. Samtidig anvendes en helt ny fjedreteknologi, der betyder, at fastheden på madrassens fjedrelag varierer i forhold til, hvilken del af kroppen som madrassen er målrettet imod.

Ekstra høj boxmadraslag

Boxmadrassen i Anatomic Kontinentalseng anvender den samme avancerede fjedretype, som springmadrasserne. Samtidig er madrassen hele 24 cm høj, så sengen får en ekstra god højde at komme både i om aftenen og op af igen om morgenen.

Tilsammen giver de to lag af Anatomic-fjedre en virkelig optimal tilpasning af sengen til din krops anatomi og din liggeposition – uanset hvad den måtte være. Det gør Anatomic Kontinentalseng til en ekstra god investering i din søvn i mange år fremover.

Bygget til at holde i mange år

For Anatomic Kontinentalseng er dansk bygget kvalitetshåndværk, der er skabt til at holde i mange år. Derfor giver producenten også hele 25 års garanti på enhver form for fjedrebrud, samt brud på sengerammen i sengen.

Af samme grund – den lange levetid – gives der også hele 30 dages ombytningsret på fastheden i madrasserne. Så slipper du får at skulle ligge for hårdt eller for blødt i de mange år, som du har sengen.

Anatomic kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210 


Hästens Auroria kontinental dobbeltseng

Hastens_Auroria_kontinentalseng

Med Hästens Auroria får du det überste inde for senge. Måske den mest gennemarbejdet dobbeltseng på markedet. Men for at kunne anskaffe sig denne seng, kræver det også et højt budget. 180 x 200 modellen koster 118.999 kr.

Hästens Auroria er en seng produceret af svenske Hästens. Denne model bliver af mange kaldt for en seng fyldt med luksus, hvilket også afspejles af prisen. Dette er nemlig en kontinentalseng, der er håndlavet af svenske sengespecialister, der har mere end 160 års erfaring med at producere højkvalitetssenge. Modellen Hästens Auroria er lavet af rene naturmaterialer, der ikke mindst sørger for en åndbar og ventilerende seng, men også for en seng, der yder en omfattende aflastning og støtte uanset behov.

Lag på lag af naturmaterialer
Hastens-Auroria-seng
Sengen Hästens Auroria er en flot og elegant dobbeltseng, der vil passe ind i de fleste soveværelser. Det er en seng, der vil ende med at blive centrum i værelset, da dens udseende og design vil fange de flestes blik. Sengen er ydermere lavet af rene naturmaterialer, hvilket både kan ses og mærkes.

Sengens bund er en stabil og robust boxmadras, der kan holde i mange år frem. Derudover er modellen også udstyret med en springmadras med pocketfjedre. Pocketfjedrene sørger for en optimal komfort, støtte og aflastning, hvorfor man vil opnå en god nattesøvn uanset ens bevægelser eller liggeposition. De små pocketfjedre sikrer nemlig, at kroppen bliver aflastet der, hvor der er brug for det.

Springmadrassen er ydermere lavet af både bomuld og hør, der begge er rene naturmaterialer. Derudover er der også anvendt hestehår til fremstillingen af denne seng, hvilket svenske Hästens især er kendte for.

Affjedring, støtte og fasthed


Kontinentalsengen Hästens Auroria er produceret med henblik på at levere en trykaflastning samt støtte til både hofter og overkrop. Når man ligger sig ned i sengen, vil man langsomt synke ned i en blød flade, der bliver støttet af et stabilt og robust fundament. Sengens base er udstyret med 13 centimeter Hästens Bonnell-fjedersystem, der er kombineret med i alt 15 centimeter posefjedre sammen med krølhår, vat, bomuld, uld og hør.

Med sengen Hästens Auroria er der mulighed for at få en seng, der er tilpasset nøjagtigt efter ens behov. Når man vælger at investere i en Auroria fra Hästens, kan man vælge den fasthed, der passer til ens kropsvægt.

Fire forskellige topmadrasser

Når man investerer i sengen Hästens Auroria kan man vælge mellem fire forskellige topmadrasser. Der er rig mulighed for at vælge lige præcis den topmadras, der passer til ens behov eller ens budget. Der er nemlig forskel på topmadrassernes priser, da de er produceret af forskellige materialer. Dog er de alle produceret med naturmaterialer. Der er mulighed for at vælge mellem disse fire forskellige topmadrasser: BV, BJ, BJX, BJX Luxury.

Hästens Auroria findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
140 x 200
140 x 210
180 x 200
180 x 210
210 x 200
210 x 210


Bergen Plus kontinental dobbeltseng

bergen-puls-kontinentalsengen

Bergen Plus kontinentalseng er en populær seng, der er fremstillet som en del af kollektionen Bergen by Bedre Nætter. Sengen er derfor produceret af Bedre Nætter, der har haft fokus på at udvikle senge på baggrund af blandt andet forespørgsler, feedback og andres erfaringer med senge.

Bergen Plus er en efterfølger af den anden kontinentalseng ved navn Bergen, hvorfor denne er forsynet med flere ændringer og justeringer.

Eksempelvis har Bergen Plus kontinentalseng en effektiv og temperaturregulerende topmadras ved navn Temprakon Advance. Udover at være temperaturregulerende, så bidrager topmadrassen også til en effektiv støtte og komfort.

Tre madraslag og dobbelt fjedrelag

Bergen Plus er fremstillet med tre forskellige madraslag. Sengens nederste lag er selve boxmadrassen, der er produceret med et fjedrelag i bunden. Dette er atypisk for boxmadrasser i kontinentalsenge, da disse typisk er udstyret med et komfortlag i skum.

Boxmadrassen er omkranset af et robust fundament i massivt træ af svensk fyrretræ med en tykkelse på hele 8 centimeter, hvilket skaber et holdbart fundament for sengen.

Desuden har Bergen Plus et dobbelt fjedrelag, der sammen bidrager om at yde en effektiv komfort, aflastning og støtte. Rundt om fjedrene kan der findes et latexkomfortlag, hvilket gør sengen både åndbar og ventilerende. Dette sikrer, at soveklimaet altid vil føles behageligt. Desuden er det velegnet til forbrugere, der ofte sveder om natten.

bergen_dobbeltsengen

Springmadras med 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter

Springmadrassen er kendt for at være sengens vigtigste lag, når det drejer sig om kontinentalsenge. Bergen Plus kontinentalseng er forsynet med en springmadras, der består af moderne pocketfjedre, der yder en effektiv støtte.

Typisk har kontinentalsenge omkring 220-250 pocketfjedre pr. kvadratmeter, men med Bergen Plus er dette blevet opgraderet, da denne seng har 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Dette antal af fjedre betyder, at der kan findes en del individuelle støttepunkter i sengen, der tilpasser sig efter kroppens konturer.

Desuden er Bergen Plus kontinentalseng udstyret med 5 komfortzoner, der støtter kroppens forskellige dele, der hvor de har mest brug for det.

Topmadras med 40 millimeter kerne

Ved køb af kontinentalsengen Bergen Plus medfølger der en topmadras ved navn Temprakon Advance. Kernetykkelsen på denne topmadras er 40 millimeter.

Temprakon Advance er, som nævnt tidligere, en temperaturregulerende topmadras, hvorfor den sørger for et behageligt soveklima hele natten, da den tilpasser sig efter kroppens temperatur. Kernen består af skummet Waterlilly, der er en trykudlignende form for skum, hvilket bidrager til en mere individuel og personlig støtte, da skummet vil forme sig efter kroppens konturer.

Waterlillyskum er produceret på en måde, hvor luft frit kan bevæge sig i madrassen, hvorfor varme og fugt hurtigt kan blive afledt. Det er muligt at tage sengens betræk af, så man kan vaske det i vaskemaskinen. Dog kan man ikke tørre betrækket i tørretumbleren.

Bergen Plus findes i følgende størrelser:
180 x 200
180 x 210

Du kan se de forskellige modeller i Bergen Plus serien her.


Venus Luna kontinental dobbeltseng

venus_luna_kontinentalseng

Venus Luna er en kontinentalseng, der er produceret i Danmark. Man kan derfor trygt stole på, at alle materialer, anvendt til fremstillingen af denne seng, er af højeste kvalitet.

Modellen Venus Luna er en opgradering af den populære kontinentalseng Venus, da denne er produceret med et par ændringer. Blandt andet har Venus Luna et forbedret komfortlag samt pocketfjedre i både springmadrassen og boxmadrassen. Disse funktioner samarbejder om at skabe en optimal støtte og aflastning i sengen hele natten.

Desuden har Venus hele 7 komfortzoner samt et komfortlag af åndbart hybridskum, der omkranser pocketfjedrene. Det vil sige, at man altid er sikret en personlig og individuel støtte med Venus Luna, da den tilpasser sig efter kroppens konturer.

Boxmadras med pocketfjedre

I en kontinentalseng er boxmadrassen det nederste lag, hvilket også er tilfældet med Venus Luna. Typisk består boxmadrassen dog af en skumkerne, men med Venus Luna får man en boxmadras, der består af pocketfjedre.

Pocketfjedre tilpasser sig efter ens liggeposition, hvorfor man vil opnå en effektiv aflastning og støtte. Desuden samarbejder disse fjedre med fjedrelaget i springmadrassen, hvorfor man vil opnå en personlig og effektiv aflastning, der ikke kan findes i alle andre traditionelle kontinentalsenge.

venus_luna_kontinental

Springmadras med pocketfjedre og åndbart hybridskum

Springmadrassen er Venus Lunas vigtigste lag, hvorfor der her har været fokus på at optimere denne, så man vil opnå en god nattesøvn hver nat.

Springmadrassen består i dette tilfælde også af pocketfjedre, hvor Venus Luna kontinentalseng består af i alt 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Rundt om disse fjedre kan man finde åndbart hybridskum, der bidrager til et behageligt sengeklima hele natten.

Med Venus Luna kontinentalseng vil man derfor opleve en seng, der yder en nødvendig og optimal støtte med fokus på at bidrage til en behagelig liggekomfort.

Desuden har Venus Luna kontinentalseng hele 7 forskellige komfortzoner, der alle støtter kroppens forskellige dele lige præcis der, hvor de har mest brug for det. Eksempelvis har ens nakke, lænd og hofter ikke brug for den samme støtte, hvilket komfortzonerne sørger for.

Topmadras med 60 millimeter kerne


Når man ligger i en seng, vil man stort set være i kontakt eller hud mod hud med topmadrassen. Derfor er det vigtigt, at man har en topmadras, der bidrager til både komforten og støtten.

Ved køb af Venus Luna kontinentalseng får man en topmadras med en kernetykkelse på 60 millimeter, hvilket er mere end de gennemsnitlige 40 millimeter. Dette sikrer, sammen med sengens andre komponenter, en omhyggelig støtte.

Der er mulighed for at vælge mellem to topmadrasser ved køb af denne model. Man kan vælge en topmadras med henholdsvis en kerne at latex eller en topmadras med en kerne af memoryskum. Begge topmadrasser har en kerne på 60 millimeter.

Venus Luna findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle modeller i Venus Luna serien her.


Dobbeltsenge af boksmadrasser

Ideel Komfort dobbeltseng af boksmadrasser – Luksus til en god pris

Ideel Komfort dobbeltsengen består af to boksmadrasser. Denne model er Danmarks første boksmadras med hele 7 komfortzoner i stedet for de sædvanlige fem. Samtidig er det en af de eneste boksmadrasser på markedet, der sælges med 25 års garanti mod brud på sengeramme eller fjedre.

Lettere at komme i seng og masser af plads til opbevaring

En af fordelene ved Ideel Komfort boksmadrassen er de ekstra høje ben på hele 19 cm i højden. Det gør sengen nem både at komme i og ud af, hvis du døjer med dårlig ryg eller problemer med bevægeapparatet. Samtidig mindsker sengehøjden risikoen for, at du får disse problemer, fordi du ikke skal overbelaste lænd og knæled unødvendigt, når du går i seng eller står op af den igen.

Den øgede højde giver samtidig masser af plads til opbevaring – f.eks. i form af de traditionelle bedrollers i en ekstra høj version. Du kan også udnytte ”frihøjden” på sengen til at gemme dine fitness-maskiner af vejen, hvis du har købt en type, der kan klappes sammen.

7 komfortzoner og 220 pocketfjedre

Ideel Komfort boksmadras anvender 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter og kan fås i både medium og fast fasthed, samt en version med pocketfjedre til dig, som vejer mere end 95 kg.

Samtidig er boksmadrassen udstyret med 2 ekstra komfortzoner på hver side af lændeområdet i madrassen. I forhold til boksmadrasser med kun 5 komfortzoner, giver det en blidere overgang mellem de bløde komfortzoner målrettet skuldre og hofter og den lidt hårdere og mere støttende komfortzone til lænden.

Det betyder, at du nemmere kan komme til at ligge behageligt, uanset hvilken måde du ligger på i sengen. Samtidig mindsker den blidere overgang omkring lænden risikoen for, at du får lukket for blodtilførslen til benene, så du vågner med sovende ben.

Valgfri topmadras med 60 mm kerne

Ideel Komfort boksmadras leveres med valgfri topmadras med en kerne på hele 6 cm.

Du kan vælge mellem en latex-kerne topmadras, som er kølende og åndbar. Den er optimal til personer som har det varmt når de sover.

En anden mulighed er celsius-skumkernen, der er bedre til at holde på din kropsvarme, hvis du fryser om natten.

25 års garanti og 30 dages ombytningsret på fastheden

Ideel Komfort boksmadras er en seng, der er bygget til at holde i rigtig mange år. Den er bygget af danske håndværkere herhjemme. Så måske er det den sidste seng, du får brug for at købe i din levetid.

Sengens lange levetid understreges af, at producenten giver hele 25 års garanti mod brud på både sengeramme og pocketfjedre. Endvidere kan du få ombyttet boksmadrassen inden for de først 30 dage efter modtagelsen, hvis du skulle have fået valgt den forkerte fasthed i en af eller begge sider af sengen.

Ideel Komfort fås i disse størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan læse mere om Ideel Komfort her. 


Senses Lux boxmadras

Bemærk: Senses Lux boxmadras modellen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 56%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 8.998 kr, nedsat fra 19.999 kr. De andre størrelser i modellen er også nedsat.

Boxmadrassen Senses Lux er en danskproduceret seng, der er lavet af danske håndværkere. Med denne seng kan man derfor være sikker på, at der er brugt materialer af høj kvalitet.

Denne seng er fyldt med optimale funktioner og egenskaber, da den er udstyret med hybridpolstring, hele 7 komfortzoner samt en dobbeltfjedret boxmadras, der alle arbejder sammen om at levere en optimal støtte og komfort, der former sig efter kroppens konturer.

7 komfortzoner og 254 pocketfjedre pr. kvadratmeter

Modellen Senses Lux er udstyret med et elastisk hybridskum, der svøber sig omkring fjedrene. Dette sørger for, at sengen er både aflastende, støttende og ikke mindst kølende. Denne model har i alt 7 forskellige komfortzoner, der sørger for at støtte kroppen de steder, hvor der er mest brug for det. Normalt er boxmadrasser udstyret med 5 komfortzoner, men Senses Lux er blevet opgraderet med hele 7 komfortzoner.

Sengen Senses Lux er lavet med 254 pocketfjedre pr. kvadratmeter, der samarbejder med komfortzonerne om at levere den mest optimale og omfattende støtte og aflastning. Derudover er sengen udstyret med en dobbeltfjedret boxmadras samt åndbart hybridskum som polstring, der leder al fugt og varme væk, hvorfor sengens temperatur altid vil være behagelig.

Træramme af massivt svensk fyrretræ

Når man køber en boxmadras, skal man sørge for, at den er udstyret med et robust og stabilt fundament. Dette er ingen undtagelse med Senses Lux, der er produceret med en robust træramme, der er lavet af massivt svensk fyrretræ. Rammen har en kernetykkelse på 14 centimeter, hvorfor den kan holde til det meste.

Hvis der ved et uheld eller ud af det blå, sker noget med sengens træramme, så ydes der en garanti på hele 25 år. Denne garanti gælder både, når det drejer sig om fjedrebrud eller rammebrud.

sensus_lux_boxmadrassen

Vælg mellem to forskellige topmadrasser

Når man køber sengen Senses Lux, så får man en mulighed for at vælge mellem to forskellige topmadrasser. Man kan vælge mellem en topmadras, der består af en latexkerne eller en topmadras ved navn Celcius, der består af en cooltex-kerne. Celcius-topmadrassen er lavet af en kølende kerne med indbyggede gelkugler, der afleder både sved, fugt og varme væk fra sengen. Topmadrasserne har begge en kernetykkelse på 6 centimeter, hvorfor de sørger for, at man altid vil have det behageligt, når man ligger ned i sengen.

Senses Lux findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan se de forskellige modeller i Senses Lux serien her.


Ideel Harmoni dobbeltseng af boksmadrasser

Dobbeltsengen fra Ideel Harmoni giver dig rigtig meget seng for pengene. Til prisen får du en seng i  meget høj kvalitet med ekstra høje ben, der gør det nemt at komme både i og ud af sengen igen. Det giver samtidig en masse opbevaringsplads under sengen, der også kan udnyttes, hvis du har noget sammenklappeligt fitness eller andet udstyr, der skal gemmes væk i hverdagen.

Minimalistisk design og neutralt farvevalg

Ideel Harmoni boksmadras er samtidig en seng, der er nem at passe ind i dit soveværelse. For designet er holdt helt minimalistisk uden særlige designmæssige kendetegn eller sprælske farver. Møbelstoffet er holdt i antracitgrå og med rene linjer i hele designet, kan du nemt finde plads til en denne sengs, uanset stilart og farvevalg i resten af soveværelset.

Møbelstoffet er behageligt at røre ved og nemt at rengøre. Det er et ekstra plus, som er med til at øge værdien af sengen, fordi den er nem at holde. Derfor vil den altid fremstå flot og præsentabel, uanset hvor mange år du har brugt den.

250 pocketfjedre, 5 komfortzoner og individuel fasthed

Ideel Harmoni er en boksmadras med hele 250 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Hver enkelt pocketfjeder er pakket ind individuelt, så de holder længere og knirker mindre. Boksmadrassen fås også i en version til dig, som har rundet en vægt på 95 kilo.

Boksmadrassens 5 komfortzoner støtter op om lænden, nakken og benene og gør det muligt for skuldre og hofte at synke længere ned i madrassen. Det giver dig en mere ret nakke og rygsøjle, når du sover – uanset om du ligger på siden eller på ryggen. Derved mindskes risikoen for, at ryg, nakke eller bevægeapparatet tager skade i de cirka 8 timer, som du opholder dig i sengen hver nat.

20 års garanti mod brud på ramme og fjedre og 30 dages ombytningsret

Det høje kvalitetsniveau på Ideel Harmoni boksmadras understreges af, at producenten giver hele 20 års garanti på brug på fjedre og sengeramme. Sengen er tilmed bygget herhjemme af danske håndværkere, hvilket er et særsyn for senge i samme prisklasse.

Samtidig får du også 30 dages ombytningsret på fastheden i boksmadrasserne i hver side af sengen. Får du valgt forkert, kommer du enten til at ligge for blødt eller for hårdt – og begge dele er ikke godt for hverken nakke, ryg eller bevægeapparatet i det lange løb.

Ombytningen koster dog et mindre gebyr pr. madras, du skal have ombyttet. Men set over tid er det et lille beløb, sammenlignet med de problemer ombytningen afhjælper og den øgede søvnkomfort i sengen.

Ideel Harmoni fås i disse størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan læse mere om Ideel Harmoni her. 


søvnguide
Sådan opnår du den bedste nattesøvn 💤 

En god nats søvn afhænger naturligvis meget af kvaliteten af din seng. Men det er ikke den eneste parameter, du skal tage højde for, hvis du vil optimere din nattesøvn – og det er der en stor chance for, at du vil. For alt for mange danskere sover for lidt eller for dårligt.

Det koster årligt samfundet masser af penge til behandling af de sygdomme, som dårlig nattesøvn er med til at fremme. Således kan dårlig nattesøvn øge risikoen for at:

🔸 få stress

🔸 udvikle hypersomnia, narkolepsi og andre søvnrelaterede sygdomme

🔸 blive overvægtig

🔸 udvikle depressioner

🔸 få nedsat immunforsvar

🔸 få hjerte-kar-sygdomme

🔸 udvikle diabetes (type 2)

🔸 udvikle demens, Alzheimer eller Parkinson

Det gør dårlig søvn til en af de mange tikkende bomber, der ligger under det danske sundhedsvæsen – og flere af faktorerne skubber yderligere til nogle af de folkesygdomme, som kommer til at koste rigtig mange penge at behandle i årene fremover.

Hvad kræver en god nats søvn?

For at sove bedst muligt, skal du for det første forberede dig på at gå i seng. Dernæst skal du sørge for den rigtige indretning af soveværelset. Samtidig spiller det en stor rolle for effekten af din søvn, hvordan du ligger i sengen.

Har du søvnproblemer, er det vigtigt, at du ikke begynder at behandle problemet med sovemedicin. Det kan i værste fald forværre problemet og skaber en række andre problemer for dig. I stedet skal du meget hellere prøve nogle af de anbefalinger, vi kommer med i denne korte guide til bedre søvnkomfort.

Du skal sove minimum 7 timer hver nat ⏰

Mange vælger at skære ned på nattesøvnen for at få en stresset hverdag til at hænge sammen. Det betyder, at en stor del af befolkningen i dag sover under de 7 timer, som er det anbefalede mindstemål for en optimal søvn, ifølge førende søvneksperter.

Sover du gennemsnitlig mellem 7 og 8 timer hver nat, giver du nemlig kroppens celler de bedste muligheder for at restituere sig, ligesom også hjernen får de mest optimale betingelser for at bearbejde dagens oplevelser. Samtidig sorteres unødvendige informationer fra, brugbar viden og erfaringer lagres i langtidshukommelsen, ligesom du får renset hjernecellerne for affaldsstoffer. Det sidste sker ved hjælp af et særligt stof, der frigives i hjernen, når vi falder i søvn.

Til gengæld er der ingen påviselige fordele ved at sove mere end 8 timer hver nat. Faktisk synes det ligefrem som om, at en del af de følgevirkninger for kort nattesøvn har, også gælder, hvis du sover mere end 8 timer hver nat.

Hav faste sengetider

Du fremmer kvaliteten af din nattesøvn ved at have en fast sengetid hver aften og et fast tidspunkt, du står op på. Også I weekenderne. Derved får kroppen en ensartet døgnrytme, som gør det lettere for den at indstille sig på, at den skal sove. Ved at have skiftende sengetider forvirrer du kroppen. Så gå i seng cirka samme tid hver aften og stå op på samme tidspunkt næste morgen.

Forbered hjernen og kroppen på at du skal sove

Faktisk begynder en god nats søvn allerede en halv til en hel time før du går i seng. Her begynder du at geare ned for aktivitetsniveauet, og slukker eller dæmper måske noget af lyset i stuen, for at vende hjernen til, at det er ved at være sengetid. Jo nærmere du kommer sengetid, jo mere bør du skrue ned for belysningen.

Sørg for ikke at spise eller drikke en masse i timerne op til sengetid – især ikke alkohol og opkvikkende drikke som kaffe, energidrikke og andet med et højt sukkerindhold. Det øger kroppens energiniveau, så du får sværere ved at falde i søvn og øger risikoen for, at du bliver nødt til at stå op og gå på toilettet i løbet af natten.

Sluk for computer, tv og andre skærme ⛔️📱

Senest en halv times tid før du går i seng, bør du slukke for din computer, din tablet eller dit tv og undlade at bruge din smartphone mere end højst nødvendigt. Det gælder også i nogen grad, selv om telefonen har en særlig natbelysning, der fjerner nogle af skærmens blå farvenuancer.

For netop de blå farvenuancer i skærmlyset forvirrer hjernen, så den tror, at den skal være vågen. Ved at slå natbelysningen til på mobilen, din tablet eller din computer, fjernes du en stor del af det blå lys. Men den mentale aktivitet ved skærmkiggeriet vil stadig være med til at gøre hjernen mere vågen.

Føler du dig rastløs eller har du brug for noget, at beskæftige dig med i tiden op til du skal i seng, kan du vælge at læse i en bog, lægge et puslespil eller fortage dig noget andet afslappende.

Sørg for, at der er køligt, mørkt og stille i soveværelset

Når du først kommer ind i soveværelset, er det vigtigt, at der er så mørkt og stille som muligt. Så bor du ud til en meget befærdet vej, har støjende naboer eller bliver generet af gade- eller andet lys, bør du overveje at anskaffe dig nogle ørepropper, et godt mørklægningsgardin eller en øjenmaske, du kan sove med om natten.

Samtidig skal du gå efter at fjerne alle former for synlige lyskilder i lokalet, selv standby-lampen fra fjernsynet eller lyset fra din clockradio eller dit vækkeur.

Sørg endvidere for, at temperaturen er lavere i soveværelset end i boligens øvrige rum. Men sænk aldrig temperaturen mere end til lige omkring 16 grader. Kommer temperaturen lavere ned end det, vil kroppen opleve det som om, der er for koldt. Det vil også være med til at vække dig om natten eller holde dig vågen.


Find den rigtige hvileposition og gør din søvn bedre

Illustreret Videnskab skriver, at nattesøvnen har en meget stor indflydelse på, hvordan hverdagen bliver, og hvordan man generelt har det. Undersøgelser viser, a

sove på siden

t faktisk så betyder søvnen meget mere for helbredet, end de fleste går og tror.

Hvorfor er det vigtigt med god søvn?

Illustreret Videnskab skriver, at vi sover for at genoprette den fysiske og psykiske balance. Det er her, at salte skyller hjernen igennem og gør os klar til en ny dag. Hjerneaktiviteten falder og gør kroppen rolig og afslappet, mens vi falder ned i en dyb søvn, som er særlig vigtig for at genskabe balancen i hjernen.

Hjerne og krop får ny styrke, reparerer småskader, udskiller affaldsstoffer og danner nye celler i søvnen, og hvis man ikke får tilstrækkelig med søvn, så kan disse processer ikke finde ordentligt sted. På kort sigt er det ikke farligt, og man kommer blot til at føle sig uoplagt og træt med en reduceret skarphed og koncentrationsevne. Men hvis søvnkvaliteten er dårlig over længere tid, så kan der opstå mere alvorlige og potentielt livstruende problemer. Dårlig søvnkvalitet giver nemlig en øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, forhøjet stressniveau, svækket immunforsvar og fedme. Visse studier viser også, at der er større risiko for at udvikle Alzheimers.

Søvn afhænger af mange faktorer

Netop for at få den bedst mulige nattesøvn, så har ens hvileposition meget stor betydning for kvaliteten af søvnen. Det er svært at give helt generelle råd angående søvn, for alle er forskellige og har individuelle behov og præferencer. Det gælder alle aspekter af søvnen, for nogle sover for eksempel bedst i helt mørke rum, hvor andre godt kan sove fra lys. Nogle bliver også vækket af den mindste lyd, hvor andre ikke lægger mærke til det. Og nogle foretrækker en meget lav soveværelsestemperatur, hvor andre gerne vil have det lidt varmere. Også hvilepositionen er individuel. Den afhænger af forskellige faktorer som kropsbygning, alder og fysiske forhold, men også helt almindelige personlige præferencer.

Men hvis man ikke kan falde i søvn om natten, sover uroligt eller føler sig træt og uoplagt, så kan det være en ide at ændre på sine søvnvaner.


Vælg den rigtige hvileposition

liggepositioner
Der er som nævnt rigtig mange faktorer, der påvirker søvnen. En af de vigtigste er den valgte liggeposition i sengen. Man har først og fremmest brug for en god seng at sove i for at opnå en god søvn. Først da kan kroppen slappe af, og derfor sover man for eksempel dårligt i en stol eller i et fly eller en bus. Der findes mange forskellige typer af senge og madrasser, og læs med fordel Forbrugsguidens artikler om boksmadrasser og springmadrasser for mere information omkring valget af madras.

Udover en madras som passer til ens krop og præferencer, så bør man også kigge nærmere på ens naturlige hvilepositioner, hvis man har svært ved at opretholde en god søvnkvalitet. En forkert liggeposition i sengen kan føre til både hovedpine, ondt i nakken og ondt i ryggen som daglige skavanker, men på længere sigt kan en forkert hvileposition også føre til mere alvorlige problemer.

Der findes grundlæggende fire forskellige liggepositioner i sengen, som hver giver muligheder for forskellige positioner til arme, ben og hoved, og de har indflydelse på søvnkvaliteten. De fire grundlæggende positioner er på ryggen, maven og en af de to sider.

Fordele og ulemper ved at sove på sidensove paaa siden - illustration

Illustreret Videnskab skriver, at det generelt set er sundest for kroppen at sove på siden. Men man har to sider, og hver side byder dog også på muligheder for forskellige problemer.

Når man sover på højre side, så kan man få problemer med halsbrand og tilbageløb af mavesyre. Hvis man ligger på venstre side, så ligger maven under spiserøret, hvilket gør, at man ikke får halsbrand, som man kan på højre side. Til gengæld øges trykket på mave, lunger og lever – visse studier skriver, at chancen for at få mareridt også øges, hvis man sover på venstre side.

Man kan placere sine arme på flere forskellige måder, når man sover på en af siderne: man kan sove med dem ned langs siden eller ud mod siden. Det er bedst at have dem ud mod siden, idet armene kan begynde at sove, hvis de ligger ned langs siden.

At sove på siden er også rigtig godt for støtten til nakke og hoved, og derfor kan man opleve færre spændinger, hvis man sover på siden. Rygsøjlen og nakken holdes nemlig udstrakte, mens man sover, og chancen for at snorke mindskes også.

Illustreret Videnskab skriver, at siden også er den sundeste hvileposition, når det kommer til mere alvorlige problemer. Når man ligger på siden, så øges udskillelsen af affaldsstoffer i både muskler og hjerne nemlig, og søvnen bliver derfor bedre og mere stabil. Herudover mindskes chancen også for at udvikle Alzheimers og Parkinsons. Grunden til, at forskere ved, at der udskilles flere affaldsstoffer, skyldes et forsøg med mus. Musene blev inddelt i tre forskellige grupper, hvor én gruppe sov på ryggen, én gruppe sov på siden og én gruppe sov på maven. Ud fra dette studie kunne forskerne se, at de mus, som sov på siden, udskilte fleste affaldsstoffer. Og det er blevet bekræftet, at det også gælder for mennesker.

Fordele og ulemper ved at sove på ryggensove paa ryggen

En af de gode grunde til at sove på ryggen er den gode støtte til både rygsøljen og nakken – man skal dog huske ikke at ligge for højt med hovedet, for så kommer nakken til at ligge i en unaturlig position. Vægtfordelingen ved at sove på ryggen bliver tillige rigtig god, for her ligger man på en stor del af kroppens flade. Både led, skuldre og hofter skånes også.

Desværre er der også ulemper ved at sove på ryggen, for denne hvileposition gør, at chancen for at snorke forøges. Man kan også udvikle søvnapnø via slappe muskler i svælget eller en forstørret drøbel, som kan lukke af for lufttilførslen. Herved kan vejrtrækningen blive uregelmæssig og uhensigtsmæssig, og den manglende lufttilførsel er usund for både hjerne og krop. Det medfører også, at man ofte vil vågne op flere gange i løbet af natten.

Hvis man sover på ryggen, så er det bedst at sove med armene ned langs siden, som giver den bedste støtte. Man kan også sove med hænderne foldede henover brystet, men undgå helst at sove med hænderne over hovedet. Herved øges trykket nemlig på nakken og skuldrene, som kan føre til smerter og spændinger.

Fordele og ulemper ved at sove på mavensove paa maven

Generelt set anbefales det ikke at sove på maven, selv om denne hvileposition er bedst for fordøjelsen. Men ellers giver hvilepositionen på maven en del gener, for især nakken belastes meget, da man er tvunget til at dreje hovedet til den ene eller anden side. Det er nemlig en unaturlig position for nakken, hvilket kan skabe mange smerter og spændinger. Ryggen får heller ingen støtte, og derfor kan man også opleve rygsmerter efter blot et par timer på maven.

Du kan ændre din liggeposition

National Geographic skriver, at selv om man har udviklet en tendens til at sove på enten ryggen eller maven, så er der måder, hvorpå man kan ændre denne tendens. Eksperterne understreger, at det ikke er farligt at sove hverken på ryggen eller maven engang i mellem, men hvis en af disse er ens foretrukne og naturlige hvileposition, så bør man overveje at ændre vanerne. Hvor det at sove på maven kan give længerevarende problemer med nakken, som kan forplante sig til resten af kroppen, så kan det valg altid at sove på ryggen give mere alvorlige problemer som netop søvnapnø, hvor luftvejenes lukkes. Hvis der udvikles et uheldigt mønster med søvnapnø, så kan det føre til en forhøjet risiko for at udvikle både Alzheimers og Parkinsons.

Man kan ændre sin foretrukne liggeposition på flere måder – igen gør det ikke noget, hvis man sover på ryggen eller maven over kortere perioder. Hovedpræferencen bør dog være på en af siderne, og det kan være svært at ændre på, idet vi under søvnen ikke er klar over, hvordan vi bevæger os.

Man kan dog træne kroppen til at ændre mønster, og faktisk er det kun mindre husmandsråd, der skal til. For det første anbefaler National Geographic, at man kan sy en tennisbold fast i nattrøjen på ryggen, for under søvnen vil kroppen ikke længere vælge at ligge på ryggen, idet denne stilling nu bliver ubekvem.

Man kan også udføre tricket på fronten af nattrøjen for ikke at vende sig om på maven. Man kan også lægge store puder i sin seng, som omkranser kroppen helt. De skal placeres så tæt, at man ikke let kan dreje sig fra siden om på hverken ryg eller mave, og at det bliver mest komfortabelt at ligge på siden. Som en anden bonus ved at fylde sengen med store puder kommer kroppen heller ikke til at vride sig og opleve knæk, som kan give gener den næste dag, og man opnår en god støtte til kroppen.

En høj hovedpude til hvilepositionen på siden

For at undgå at få problemer med nakken, når man lærer at ændre sin hvileposition fra ryg eller mave til side, så skal man også huske at se nærmere på sin hovedpude. Den danske Sengespecialisten anbefaler nemlig, at man vælger en højere hovedpude, når man sover på siden, end hvis man sover på ryg eller mave. Det er nødvendigt, idet nakken så ikke belastes så meget, da der er en højere støtte til hovedet. Læg også mærke til, at mænd ofte har brug for højere hovedpuder end kvinder, idet de har bredere skuldre – og som tommelfingerregel bør man huske, at jo mere bredskuldret man er, så højere bør ens hovedpude være.

Når man sover på enten ryg eller mave, er en fladere hovedpude nemlig bedst, idet en høj hovedpude vil belaste nakken og placere den i en unaturlig position, som kan give gener og skader. Hvis man forsøger at ændre sin hvileposition fra ryg eller mave til siden, gør en høj hovedpude også, at det virker unaturligt og ukomfortabelt at forsøge at finde hvile på både ryg og mave.


Sengen spiller en stor rolle for din søvn 💤

National Geographic skriver, at når man skal finde en god hvileposition og skabe en god søvn, så er sengen en meget vigtig faktor. Udover hovedpuden som nævnt gælder det også madras og dyne. Det kan være svært at finde den mest optimale madras, idet en for blød madras ikke giver støtte nok til ryggen, og man vil synke ned og placere rygsøjlen i en uhensigtsmæssig position. En for hård madras vil heller ikke give optimal støtte til kroppen, idet denne madras ikke vil følge kroppens kurver.

Madras

Det er vigtigt at få en madras, der støtter kroppen og skelettet, så man både kan sove godt og uden afbrydelser og undgå skader og gener. Det er derfor vigtigt med en støttende madras, der omkranser ryggen og sørger for, at rygsøjlen ligger så vandret som muligt. Hvis man ikke gør det, kan nakke og skuldre blive anspændte i løbet af natten, og så risikerer man både, at man vender sig tilbage om på mave eller ryg eller vågner helt op og dermed forstyrrer søvnen.

Type af seng

Når man vælger sin madras, kan man vælge imellem flere forskellige typer. Ofte vil der være tale om enten kontinentalsenge, elevationssenge eller blot springmadrasser. En kontinentalseng er en seng, der består af tre led – en boksmadras, en springmadras og en topmadras, og en elevationseng er en seng med motor, hvor stillingerne kan ændres på. For en uddybning af kontinentalsenge læs da gerne Forbrugsguidens artikel om kontinentalsenge eller Forbrugsguidens artikel om elevationssenge og springmadrasser.

Kort fortalt så er kontinentalsengen populær, idet den giver rigtig god støtte. Her er tale om en boksmadras nederst, som udgør underlaget. Herover placeres springmadrassen og øverst topmadrassen. Det er springmadrassen, som udgør den vigtigste komponent, idet det er den, der udgør den samlede hvilekomfort, og topmadrassens primære funktion er temperaturregulering. Selvfølgelig giver den også komfort og støtte, men fokus er på temperaturen, idet man kan vælge en topmadras i forskelligt materiale: Topmadrasser med en kerne af skumgummi holder på varmen, mens en topmadras med en kerne af latex lader kroppen ånde og føles køligere.

Elevationssengen er smart, idet den har en motor, som kan ændre på liggepositionen – man kan også køre sengen op, således at man kan sidde helt op. Når man kan justere sengebunden, så justerer man også støtten, og dermed kan man tilpasse denne model til den individuelle krop. Når det handler om at sikre en hensigtsmæssig hvileposition, så yder denne type ikke mange muligheder for at blive liggende på siden. Til gengæld kan man hæve hovedgærdet, hvilket kan afhjælpe både snorken og søvnapnø, og man kan tillige afhjælpe problemer med blodomløbet i benene ved at kunne hæve benenden også. Man anvender en springmadras til elevationssengen.

Fælles er dog, at man bør vælge en springmadras, der passer til ens vægt og kropsbygning. Madrasserne er udstyret med et forskelligt antal fjedre og komfort-zoner, som yder støtte til de forskellige områder af kroppen. Man bør så vidt muligt gå efter en springmadras med de såkaldte pocketfjedre, som er meget små fjedre i madrassen. Eftersom de er så små, er der rigtig mange af dem, og en tommelfingeregel er, at jo flere fjedre, jo bedre støtte. Der kan nemlig snildt være op omkring 450 fjedre i en moderne springmadras, og disse mange fjedre gør, at madrassen kan tilpasse sig efter den individuelle krop og kropsform.

Lyv dig ikke slankere

Når man vælger sin madras, så har vægt en afgørende betydning for at få en god hvile. Selv om man føler, at man vejer lidt for meget og ikke ønsker at oplyse om den reelle vægt, så bør man sluge stoltheden og være ærlig omkring sin vægt. Hvis man lyver sig lettere, så vil man nemlig blive anbefalet en madras, der er for blød i forhold til ens reelle vægt, og det kan give problemer med både ryg og lænd. Når man skal ud og købe en dobbeltseng med sin partner, skal man også være opmærksom på dette, for det er sjældent, at begge parter har brug for samme madras – her skal man derfor også tilpasse madrassen i forhold til sin egen vægt og ikke partnerens.

Vælg den rigtige dynevælg den rigtige dyne

Danske Sengespecialisten skriver også, at dynen er en meget vigtig del af en god nats søvn, og der er flere forhold, man skal lægge mærke til. Dynens væsentligste formål et at holde forbrugeren tilpas varm hver nat og have en god pasform – her er fyldet meget vigtigt.

Når man skal ud og købe en ny dyne, bør man derfor se efter, hvilket fyld dynerne har. De billigste dyner er fiberdynerne, og hvor de kan være lette at vaske og være allergivenlige, så kan de også have en tendens til at være både mindre isolerende og åndbare.

Udover fiberdyner findes der et stort udvalg af dyner med dun. De er dyrere end fiberdynerne, og det kan være noget af en opgave at vaske denne type, da de er fyldt med dun. Dundynerne har den fordel, at de er meget lette og holder godt på varmen, og derfor er de specielt gode om vinteren. Der findes også forskellige typer af dundyner, hvor der er forskel på, hvilke dun der anvendes, og kun få steder bruges der udelukkende dun – her suppleres der med fjer.

Angående kvalitet af dundyner taler man om en dynes bæreevne. I praksis betyder det, hvor godt de varmer. Dette vurderes på en skala fra 2-16, og en høj bæreevne er lig med, at dunene ikke klumper sammen samt holder en god varme.

En dyne med høj bæreevne vil være let, luftig og isolerende, og dyner med flere dun end fjer vil altid have en højere bæreevne. Ønsker man en dyne, der er af allerbedste kvalitet og helt i top på skalaen for bæreevne, så skal man gå efter en ren edderdunsdyne – men denne type er også meget dyrere. Sengespecialisten anbefaler, at man går efter en dyne, der har en bæreevne på ti eller derover.

Endelig skriver Sengespecialisten, at man også skal være opmærksom på dynens længde. Tommelfingerreglen lyder, at dynen altid skal være 30 centimeter længere end ens egen højde, og det kan give problemer, hvis man er i nærheden af 180 centimeter eller højere, for mange standard-dyner er på 200 centimeter i længden og 140 centimeter i bredden. I så fald bør man overveje at anskaffe en længere dyne – der findes en del dyner med en længde på 220 centimeter.


Gode huskeråd til en god søvn:

Afslutningsvis har vi opsummeret et par generelle, gode og opsummerende råd til generelt at få en bedre søvn:

💤 Bibehold faste sengetider – også i weekenden. Kroppen er nemlig et vanedyr og ønsker en fast rytme

💤 Få 7-8 timers søvn hver nat – så bliver krop og hjerne mest veludhvilet

💤 Undgå at spise fed mad eller indtage kaffe eller alkohol inden sengetid – den fornyede energi vil holde kroppen vågen

💤 Hold soveværelset mørkt – lyset påvirker kroppen

💤 Sov i rolige omgivelser – selv små lyde kan genere søvnen

💤 Find den rigtige temperatur – gerne mellem 18-21 grader

💤 Godt indeklima – luft ud morgen og aften for bedst muligt indeklima

💤 Drop computeren – det kunstige lys fra skærmen øger vågenheden i kroppen

💤 Dyrk motion – motion i løbet af dagen gør kroppen naturligt træt

💤 Gør kroppen rolig inden sengetid – mindfulness, yoga eller lignende gør krop og sind roligt

💤 Vælg den rigtige madras og hovedpude – madrassen og puden skal yde maksimal støtte til kroppen

💤 Sov på siden – denne hvileposition er bedst for helbredet

💤 Undgå sovepiller – sovepiller kan have uheldige bivirkninger og ødelægger den naturlige rytme


Andre relevante artikler

Mange af de dobbeltsenge som vi har gennemgået i denne artikel er enten elevationssenge, kontinentalsenge eller dobbeltsenge sammensat af boksmadrasser.

Vi har ligeledes udgivet artikler som specifikt omhandler disse tre typer senge. Hvis du ønsker at læse mere om disse sengetyper, så anbefaler vi at du læser vores elevationsseng guide, vores kontinentalseng guide og vores boksmadras guide.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse