Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Dobbeltseng Guide: De bedste dobbeltsenge til dig og din nattesøvn

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

2

Indhold

Har du brug for lidt mere plads at sove på, eller trænger I til en opgradering i soveværelset? Du leder garanteret også efter upåklagelig liggekomfort og en god nattesøvn i hverdagen.

Ifølge søvn-ekspert Mikael Rasmussen, er det vigtigt at finde den rigtige madras og herefter kan du så optimere din søvn på andre områder. Du kan læse hans guide til, hvordan du får en bedre nattesøvn, længere nede i artiklen.

I denne guide gennemgår vi en række af markedets bedste dobbeltsenge, hvor samtlige modeller er produceret i Danmark eller Vesteuropa med fokus på kvalitet.

Vi har udvalgt senge fra forskellige producenter, og du vil finde modeller i mange forskellige prisklasser – prisniveauet spænder fra 4.500 kroner og op til 80.000 kroner, så alle pengepunge kan være med. Du vil også falde over flere størrelser, hvor 180×200 cm er det mest populære valg. Det giver rigeligt med plads, hvis I er to, der skal sove i sengen.

En seng er en stor investering, og derfor anbefaler vi, at du undersøger dine valgmuligheder grundigt.

Vi hjælper dig med det fulde overblik i denne guide, så du kan nærme dig sengen, der møder dine personlige præferencer i forhold til både kvalitet, design, funktioner og pris.

Denne guide indeholder:

🔸 Gennemgang af en række forskellige dobbeltsenge
🔸 Gode råd til valg af ny seng
🔸 Søvn-ekspertens guide: Sådan opnår du en bedre nattesøvn

Hvilke typer dobbeltsenge kan du finde?

  • Elevationssenge
   Denne type seng yder individuel støtte til din krop, fordi du har mulighed for at justere din liggeposition – du kan både hæve og sænke din elevationsseng. Mange der lider af af ryg- eller skulderproblemer vælger denne type seng, så sengen altid kan tilpasses, også selvom dine behov ændre sig. En elevationsseng er ofte dét, man betegner som den mest luksuriøse sengetype. Se vores anbefaling på en elevationsseng
  • Kontinentalsenge
   En kontinentalseng er en sengetype, som er opbygget af flere lag. Typisk består den af tre lag, hvor den nederste del er en boxmadras, der udgør selve bunden på sengen. Ovenpå ligger et lag med en springmadras, og øverst er der placeret en topmadras, der enten har en kerne fremstillet af memory skum eller latex. Det er de ekstra madraslag, der giver sengen sin karakteristiske højde og sit attraktive udseende samt en rigtig god liggekomfort. Det er alt sammen ting, der gør denne sengetype populær. Se vores anbefaling på en kontinentalseng
  • Almindelige boxmadrasser
   En boxmadras er en billigere og mere simpel løsning, end de to ovenstående sengetyper. En boxmadras er normalvis opbygget med en træramme, hvor man blot skal montere ben direkte på senge, og derefter er den kar til brug. Den bedste boxmadras for dig afhænger af en række forskellige parametre. Først og fremmest afhænger liggekomforten på boxmadrassen af fjedretypen. Samtidig bør du også være opmærksom på, at der er en meget stor kvalitetsforskel på de forskellige boxmadrasser. I denne guide viser vi dig nogle af de modeller, som vi mener har en høj standard. Se vores anbefaling på en boxmadras

Sådan vurderer og udvælger vi sengene

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens faglige, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi hos Forbrugsguiden vurderer sengene på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantierservice og omdømme
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • Eventuelle officielle tests af senge

Ovenstående er målt op mod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

4 gode grunde til at købe seng online
  1
 • Kvalitet og komfort. Når du prøver en seng kortvarigt i en butik, får du ingen fornemmelse af sengens kvalitet eller komfort og mange kommer hjem med en forkert seng, der er alt for blød. På nettet kan du vælge ud fra din vægt og sovestilling, så du får den helt rigtige seng til din krop.
 • 2
 • Garanti. Populære forhandlere som Sengetid, Nordic Dream og BedreNætter tilbyder en tryghedsgaranti, hvor du kan prøve sengen i omkring 100 dage hjemme hos dig selv. Hvis du ikke er tilfreds, ombytter og afhenter nogle forhandlere sengen igen uden beregning.
 • 3
 • Besparelser og tilbud. Du opnår markante besparelser, når du køber din seng online. Hvis du køber seng i en butik, betaler du ikke kun for selve sengen, men også butikkens husleje og sælgerens løn. Når du køber online, springer du mellemleddet over og finder ofte gode tilbud, som butikkerne ikke kan matche.
 • 4
 • Levering. Få leveret og installeret sengen direkte i dit hjem. Vi anbefaler onlineforhandlere, som ikke bare sender sengen til døren, men pakker den ud, samler den og stiller den ind i soveværelset for dig.

Snefrid Älv – nordisk kontinentalseng i høj kvalitet

Bedste dobbeltseng til prisen

✅ Forbrugsguidens anbefaling
✅ Nordic Dream er vurderet til 4,9 på Trustpilot
✅ Udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter.
✅ 100 dages tryghedsgaranti
Snefrid Älv 180x200
Bemærk: Snefrid Älv kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 24.995 kr. til 10.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Snefrid Älv kontinentalsengen her:

Husk: Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter og gebyrer.

Med Snefrid får du en kontinentalseng, der er forsynet med en ergonomisk korrekt støtte for hele kroppen. Den er udviklet i Danmark i samarbejde med fageksperter, og du kan derfor være sikker på, at sengen giver dig de optimale betingelser for en god søvn om natten.

Sengens tre madraslag samarbejder om at give en omfattende støtte med hjælp fra komponenter såsom en latex topmadras, ergonomiske pocketfjedre og et dobbelt lag af fjedre.

Tre madraslag med en høj liggekomfort

Ved køb af Snefrid kommer sengen med tre madraslag, der alle arbejder sammen om en høj liggekomfort. Alle lag kommer nemlig med hver deres støttende og aflastende komponenter.

Eksempelvis er springmadrassen i Snefrid forsynet med trykaflastende og ergonomiske pocketfjedre, der aflaster trykpunkterne på kroppen samt former sig efter kroppens konturer.

Disse fjedre er pakket ind i stofposer, så fjedrenes elasticitet øges for en nemmere omslutning af kroppen.

Ovenpå fjedrene er der lagt et lag af Airflow skum for at bidrage til liggekomforten, og samtidig har det en åndbar og kølende effekt.

Kontinentalseng med et dobbelt lag af fjedre

Det nederste lag i Snefrid er en boxmadras, der er opbygget af pocketfjedre.

Det vil sige, at sengen er forsynet med et dobbelt lag af fjedre, da de er at finde i både boxmadrassen og springmadrassen. De zoneinddelte pocketfjedre tilpasser sig personligt til brugerens kropsbygning uanset liggeposition.

Samtidig finder du også Airflow skum rundt om fjedrene. Sengens fundament udgøres af en sengeramme, der er lavet af massivt svensk fyrretræ. Sengerammen har en tykkelse på 14 centimeter.

Älv topmadras - god støtte til en fornuftig pris
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Konklusion: Derfor anbefaler vi Snefrid
Når vi vurderer sengene, er det meget vigtigt for os, at de får gode bedømmelser af forbrugerne. På Trustpilot scorer Nordic Dream hele 4,9, hvilket er sengebranchens højeste rating. Kundernes flotte modtagelse af NordicDreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

Derudover kan du afprøve sengen i 100 dage kvit og frit og bytte den, hvis den ikke er som ønsket. Så kommer de og henter sengen igen uden beregning, hvilket også er ret unikt for markedet.

Fordele

 • Velegnet til astmatikere og allergikere
 • Dobbelt lag af fjedre
 • To lag med Airflow skum
 • Produceret i Danmark
Ulemper

 • Sengegavl skal tilkøbes

Snefrid kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Snefrid kontinentalsenge her.

Læs også om forhandleren Nordic Dream her. 


Norhland Prestige Luksus Superior – Bedste dobbeltseng hos Sengetid

✅ Dansk design og håndværk
✅ 101 dages tryghedsgaranti
✅ 25 års garanti

Norhland Prestige Superior

Bemærk: Norhland Prestige Delux Superior kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 29.995 kr. til 10.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Norhland Prestige Superior kontinentalsengen:

Husk: Sengetid tilbyder en risikofri prøveperiode på 101 dage. Det betyder, at de tager sengen retur kvit og frit, hvis du ikke er fuldt tilfreds – og du får selvfølgelig både hele købsbeløbet retur samt sengen afhentet gratis
Psst… Der er også mulighed for at købe sengen på afbetaling, rente- og gebyrfrit.

Norhland Prestige Delux Superior er dansk design og håndværk hele vejen igennem. Det betyder, at sengen ikke kun er designet, men også håndbygget i Danmark af dygtige, danske håndværkere.

Det er en flot og elegant model, hvor du selv kan tilpasse mange af detaljerne, så din seng kan få et personligt præg og kan tilpasses perfekt til din indretning. Derudover tilbyder den ekstra god komfort og støtte til kroppen hele natten.

Lækkert design med mange muligheder

Norhland har, med deres Prestige Delux Superior, skabt en kontinentalseng i et helt strømlinet og gennemført stilrent design. Sengen måler i højden 64 cm inklusiv ben, og fremstår meget enkel og minimalistisk – perfekt til den nordiske indretningsstil.

Hvis du ønsker at have medbestemmer over din kommende sengs farve og look, så er Norhland Prestige Delux Superior et oplagt valg. Du kan nemlig få sengen i hele 5 forskellige farver, så det er op til sig, om betrækket skal være sort, mørkegrå, lysegrå, sandfarvet eller blåt.

Udover farven kan du også vælge mellem to forskellige slags gavle og to slags ben i naturligt egetræ. 

God komfort hele natten igennem

Det er ikke kun på farven, Norhland Prestige Delux Superior er et godt valg. Sengen er også meget komfortabel med hele 3 komfortlag. Der er derfor god trykaflastning, så din krop ligger så behageligt og afslappet som muligt, mens du sover.

Sengen kommer med en topmadras i et valgfrit materiale. Du kan nemlig vælge mellem en topmadras i latex eller i Wonderpur, som er en form for memory skum. Hvis du er typen der har det varmt om natten, er latex et godt valg for dig, da det er en velventilerende madras. Latex giver desuden god støtte og virker trykaflastende, da den sikrer at du ikke synker for langt ned i madrassen.

Hvis du derimod er typen der har det lidt koldt om natten, kan vi anbefale en topmadras i wonderpur. Du synker ned i memory skummet, som derfor vil svøbe sig om dig som en dyne. Samtidig vil materialet sikre dig god støtte og support alle de rigtige steder.

Begge topmadrasser er betrukket med et naturligt og Oeko Tex-certificeret bambusbetræk. 

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Prestige Delux Superior

Skal du bruge en seng, der ikke kun er komfortabel at sove i, men som også designmæssigt er elegant og gennemført, så er Norhland Prestige Superior et rigtig godt valg. 

Hvis du vælger modellen Norhland Prestige Delux Superior er, så kommer den med en ekstra fordel. Du kan teste og sove i sengen i op til 101 nætter og få den ombyttet, hvis den ikke lever op til dine forventninger. Det giver god tid til at afprøve modellen og se, om det er den rigtige til dig.

Oveni den ekstra lange prøveperiode får du 25 års garanti. Du kan derfor trygt sove i din nye Norhland Prestige Delux Superior, uden at bekymre dig om din seng går i stykker.

Fordele

 • Flot strømlinet design med gavl og ben
 • Designet og produceret i Danmark
 • 3 komfortlag
 • Topmadras i Wonderpur eller Delux Latex
 • 25 års garanti
Ulemper

 • Kuvertlagen medfølger ikke

Norhland Prestige Superior findes i følgende størrelser:
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm

Du kan læse mere om de forskellige Norhland Prestige Delux Superior her.


Aura Älv – boxelevationsseng med dobbelt fjedrelag

Bedste dobbeltseng med elevation

✅ Nordic Dream er vurderet til 4,9 på Trustpilot
✅ 100 dages tryghedsgaranti
✅ 25 års garanti
Aura Nordlys Bemærk: Aura Älv elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 44.495 kr. til 18.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Aura Älv elevationssengen her:

Husk: NordicDream tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis, og du får det fulde købsbeløb retur.
De tilbyder rentefri og gebyrfri finansering. Så man betaler kun for sengens beløb.

Aura er en box-elevationsseng, der betegnes som værende den ultimative luksus inden for elevationssenge. Sengen er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og kommer med tre madraslag samt en slideback-funktion.

Box-elevatiossengen har blandt andet et ekstra fjedrelag, sammenlignet med almindelige elevationssenge. Det sikrer en ekstra god støtte til hele kroppen.

Dobbelt fjedrelag og specialudviklet komfortzoner til aflastning af hele kroppen

I springmadrassen og boxmadrassen hos Aura er der placeret moderne pocketfjedre med specialudviklede komfortzoner, der yder en omfattende støtte til hele kroppen.

Mens det øverste fjedrelag former sig efter din kropsvægt og yder en nænsom aflastning ved kroppens mest udsatte steder, består det nederste fjedrelag af 250 mini-pocketfjedre pr. kvadratmeter. Mini-pocketfjedrne sørger for, at madrassen tilpasser sig din kropsbygning, så hele kroppen får komplet støtte.

Ovenpå fjedrene er der placeret et lag af Airflow skum for at øge fjedrenes elasticitet, og det bidrager samtidig med en kølende effekt i sengen. Skumlaget gør også, at du ikke kan mærke fjedrene i sengen.

De to madrasser er samlet i en solid elevationsramme, der er lavet i kraftigt træ. Det sikrer at madrasserne aldrig kan skride ud til siderne. når du sover på dem. Der er desuden indvævet en antiskrid-funktion i betrækket, så topmadrassen også holder sig på plads.

Slideback-funktion og danskproducerede motorer

Aura Älv 180 x 200 2

I Aura udgør elevationsbunden den nederste del af sengen og dermed sengens fundament.

Elevationsbunden indeholder blandt andet en slideback-funktion, der gør, at ryggen opnår en korrekt ergonomisk position, uanset hvordan man er placeret i sengen. Denne funktion tilpasser sig både i hoved- og fodenden.

Derudover er Aura udstyret med stærke og effektive elevationsmotorer, der på samme tid er lydsvage. Du justerer motorerne via den medfølgende, trådløse fjernbetjening.

Der er desuden mulighed for at justere ryg, ben og nakke individuelt samt gemme dine favoritpositioner. Under sengen er der også placeret et LED-lys, så du kan navigere i mørket, hvis du skal op om natten.

Aura kommer også med en 10 centimeter træramme bygget af svensk, massivt fyrretræ.

Älv topmadras - god støtte til en fornuftig pris
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.
Fordele

 • Åndbar topmadras
 • Elevationskomponenter af høj kvalitet
 • Ergonomiske pocketfjedre
 • 5 komfortzoner
 • Træramme lavet af svensk fyrretræ
Ulemper

 • Høj prisklasse

Aura elevationsseng findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Aura elevationssenge her.

 

Læs vores store oversigt over markedets bedste senge her.


Husk: Sengetid tilbyder en risikofri prøveperiode på 101 dage. Det betyder, at de tager sengen retur kvit og frit, hvis du ikke er fuldt tilfreds – og du får selvfølgelig både hele købsbeløbet retur samt sengen afhentet gratis
Psst… Der er også mulighed for at købe sengen på afbetaling, rente- og gebyrfrit.

Drømmer du om at sove sødt, så er Norhland Signatur Elevation sengen for dig. Det er en skøn, dansk designet elevationsseng fremstillet af danske håndværkere i topkvalitets materialer.

Norhland Signatur Elevation er en af de nyere modeller på markedet, og du kan få den flotte seng i tre forskellige farver. Det er derfor ikke bare et fantastisk sted at tilbringe natten, men den er også flot at have stående i soveværelset. Tilkøb den matchende gavl og få et smukt møbel, der funktionelt er helt i top.

Inklusiv de 19 cm lange ben måler sengen i alt 56 cm i højden. Du kan vælge mellem to forskellige slags ben enten i naturfarvet eller sort egetræ, så de passer til dit valg af farve og til din indretning i soveværelset.

Lig perfekt med elevation

Elevationssengen Norhland Signatur Elevation er udstyret med en effektiv og støjsvag motor fra den danske producent Linak. Du vil derfor opleve en trinløs og lydsvag justering, når du ønsker at skifte position i sengen. Sengen er delt, så du kan justere hver side individuelt. Dermed vækker du ikke din sovemakker med hverken støj eller bevægelser.

Motoren er integreret og sikrer, at du kan komme til at ligge i den helt perfekte liggeposition. Du kontrollerer liggepositionerne med den medfølgende fjernbetjening eller den smarte app, du kan hente ned til din smartphone eller tablet.

Linak er kendte for deres gode motorer, og giver dig hele 5 års garanti på motoren i elevationssengen.

Lækker topmadras med to sider

Sengen kommer med en praktisk topmadras med henholdsvis en vinter- og en sommerside. Vintersiden er lavet til at holde dig varm, mens sommersiden leder varmen væk fra dig, mens du sover. På den måde får du altid en stabil sovetemperatur hele året rundt, så du sover bedst muligt.

Du kan vælge mellem en topmadras i Wonderpur, en slags memoryskum eller i latex alt efter hvilken type, du foretrækker. Latex er ideelt til dig, der generelt har det varmt når du sover, mens wonderpur modsat er godt til dig, der har det koldt om natten, da du synker meget ned i memoryskummet.

Madrassen er betrukket med et åndbart og Oeko Tex-certificeret bambusstof, der sikrer, at sveden bliver transporteret væk fra din krop under søvnen. Bambus er velegnet til allergikere eller astmatikere.

Norhland Signatur Elevation vs. markedet

Drømmer du om at ligge godt hele natten igennem, så bør du overveje at købe en elevationsseng. Denne Norhland Signatur Elevation er et fremragende valg, der både er fremstillet i de bedste materialer og er udstyret med en dansk produceret motor.

Du får en ekstra god komfort med denne seng sammenlignet med andre modeller i denne oversigt. Særligt ældre eller mennesker med rygsmerter eller lignende kan have glæde af muligheden for elevation, men alle kan nyde de mange muligheder for at indstille sengen perfekt.

Derudover er sengen udstyret med to gode madrasser og en valgfri topmadras, der giver din krop en behagelig støtte, så kroppen trykaflastes og kan restituere bedst muligt.

Fordele

 • Elevationsseng til parret
 • Fremstillet i Danmark
 • 5 komfortzoner
 • Valgfri topmadras med bambusbetræk
 • Velegnet til astmatikere og allergikere
Ulemper

 • Trods flotte anmeldelser på Trustpilot scores lavere end konkurrenter

Norhland Signatur Elevation findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210


Hästens Maranga – Dobbelt kontinentalseng med fast madras 

Hästens Maranga 

Når det kommer til de allerbedste senge på markedet, så er Hästens senge meget anerkendte. Deres senge er altid letgenkendelige på deres blå- og hvidternede betræk, der kendetegner mærket. Derfor hører denne seng også til i en oversigt over de allerbedste senge på markedet.

Denne seng fra Hästens er en af deres allernyeste modeller Maranga, der er en dobbeltkontinentalseng på 180 x 200 cm. Sengen er betrukket med det klassiske Hästens betræk i 100 % jacquardvævet bomuld, og betrækket gemmer på en ekstra fasthed og uovertruffen komfort.

Høj kvalitet hele vejen igennem

Kvaliteten er til at regne med, når du vælger en Hästens. Hele sengen er bygget i hånden af dygtige håndværkere, og der er brugt de bedste naturmaterialer, der kan findes til sengen Maranga. Materialerne er udvalgt nøje med øje for funktionalitet og holdbarhed, så du får en både smuk, men også solid seng der kan sikre en ekstra god komfort under søvnen mange år i streg.

Du tilkøber selv ben, så kontinentalsengen løftes fra gulvet og gør den lige til at springe i. Uden ben måler sengen 40 cm i højden. Foruden ben kan du ligeledes tilkøbe en matchede gavl til sengen.

Unikt fjedersystem og ekstra fasthed

Denne seng er oplagt til dig, der elsker en god fast madras. Sengen er lavet med Hästens helt særligt udviklede fjedersystem med ekstra fasthed, der støtter godt og tilpasser sig hurtigt. En hård madras er god til dig, der døjer med rygproblemer, og hvis du bare sover bedre på en fast seng.

Som afslutning på værket er topmadrassen. Med til denne kontinentalseng fra Hästens følger en BJX Luxury topmadras. Den støtter omkring kroppen, når du hviler og sover, så du ligger blødt på den faste madras.

Topmadrassen er lavet med flere individuelle lag i blandt andet bomuld, uld og mohair af højeste kvalitet. Dette giver en ekstra god søvnkomfort, hvor sveden ledes væk, og temperaturen reguleres behageligt hele natten igennem. Med åndbare og naturlige materialer får du en topmadras i en fantastisk kvalitet.

Hästens Maranga vs. markedet

Er du på udkig efter en seng fra et anerkendt mærke, så er Hästens ikke til at komme udenom. Maranga er en god kontinentalseng med ekstra fasthed i madrassen. Den adskiller sig derfor fra andre modeller i oversigten med en højere fasthed til alle vægtklasser.

Elsker du en blød madras, du synker ned i, så skal du gå udenom denne model. Holder du derimod af en god støtte i en fast madras, så er Maranga helt oplagt.

Hästens hører under de allerdyreste mærker indenfor senge, så du skal se din seng som en investering i din nattesøvn. Nå du bruger mere end en tredjedel af dit liv i sengen, så kan det være helt oplagt at spendere lidt ekstra på en god seng. Hästens er dog i den hel dyre ende af skalaen.

Fordele

 •  Dobbelt kontinentalseng
 • Topkvalitet
 • Ekstra fast madras
 • Med BJX Luxury topmadras
 • Fra anerkendte Hästens
Ulemper

 • Høj pris

Hästens Maranga findes i følgende størrelser:
90 x 200 cm
140 x 200 cm
180 x 200 cm

Du kan læse mere om Hästens Maranga her.

Læs også vores guide til markedets bedste elevationssenge lige her.


Hvad sker der i vores hjerne når vi sover? 🧠 💤
– Se videoen og blive klogere


Vigtigheden af god søvn
– 
Se denne video og bliv klogere på din søvn


5 gode råd til at falde nemmere i søvn:
I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…


søvnguide
Ekspertens guide: Sådan opnår du den bedste nattesøvn 💤 

En god nats søvn afhænger naturligvis meget af kvaliteten af din seng. Men det er ikke den eneste parameter, du skal tage højde for, hvis du vil optimere din nattesøvn – og det er der en stor chance for, at du vil. For alt for mange danskere sover for lidt eller for dårligt ifølge søvnekspert Mikael Rasmussen.

Det koster årligt samfundet masser af penge til behandling af de sygdomme, som dårlig nattesøvn er med til at fremme. Således kan dårlig nattesøvn øge risikoen for at:

🔸 få stress

🔸 udvikle hypersomnia, narkolepsi og andre søvnrelaterede sygdomme

🔸 blive overvægtig

🔸 udvikle depressioner

🔸 få nedsat immunforsvar

🔸 få hjerte-kar-sygdomme

🔸 udvikle diabetes (type 2)

🔸 udvikle demens, Alzheimer eller Parkinson

Det gør dårlig søvn til en af de mange tikkende bomber, der ligger under det danske sundhedsvæsen – og flere af faktorerne skubber yderligere til nogle af de folkesygdomme, som kommer til at koste rigtig mange penge at behandle i årene fremover.

Hvad kræver en god nats søvn?

For at sove bedst muligt, skal du ifølge søvn-eksperten Mikael Rasmussen for det første forberede dig på at gå i seng. Dernæst skal du sørge for den rigtige indretning af soveværelset. Samtidig spiller det en stor rolle for effekten af din søvn, hvordan du ligger i sengen.

Har du søvnproblemer, er det vigtigt, at du ikke begynder at behandle problemet med sovemedicin. Det kan i værste fald forværre problemet og skaber en række andre problemer for dig. I stedet skal du meget hellere prøve nogle af de anbefalinger, vi kommer med i denne korte guide til bedre søvnkomfort.

Du skal sove minimum 7 timer hver nat ⏰

Mange vælger at skære ned på nattesøvnen for at få en stresset hverdag til at hænge sammen. Det betyder, at en stor del af befolkningen i dag sover under de 7 timer, som er det anbefalede mindstemål for en optimal søvn, ifølge førende søvneksperter.

Sover du gennemsnitlig mellem 7 og 8 timer hver nat, giver du nemlig kroppens celler de bedste muligheder for at restituere sig, ligesom også hjernen får de mest optimale betingelser for at bearbejde dagens oplevelser. Samtidig sorteres unødvendige informationer fra, brugbar viden og erfaringer lagres i langtidshukommelsen, ligesom du får renset hjernecellerne for affaldsstoffer. Det sidste sker ved hjælp af et særligt stof, der frigives i hjernen, når vi falder i søvn.

Til gengæld er der ingen påviselige fordele ved at sove mere end 8 timer hver nat. Faktisk synes det ligefrem som om, at en del af de følgevirkninger for kort nattesøvn har, også gælder, hvis du sover mere end 8 timer hver nat.

Hav faste sengetider

Søvn-eksperten anbefaler først og fremmest, at du holder dit søvnmønster regulært. Du fremmer kvaliteten af din nattesøvn ved at have en fast sengetid hver aften og et fast tidspunkt, du står op på. Også I weekenderne. Derved får kroppen en ensartet døgnrytme, som gør det lettere for den at indstille sig på, at den skal sove. Ved at have skiftende sengetider forvirrer du kroppen. Så gå i seng cirka samme tid hver aften og stå op på samme tidspunkt næste morgen.

Forbered hjernen og kroppen på at du skal sove

Faktisk begynder en god nats søvn allerede en halv til en hel time før du går i seng, fortæller Mikael Rasmussen. Her begynder du at geare ned for aktivitetsniveauet, og slukker eller dæmper måske noget af lyset i stuen, for at vende hjernen til, at det er ved at være sengetid. Jo nærmere du kommer sengetid, jo mere bør du skrue ned for belysningen.

Sørg for ikke at spise eller drikke en masse i timerne op til sengetid – især ikke alkohol og opkvikkende drikke som kaffe, energidrikke og andet med et højt sukkerindhold. Det øger kroppens energiniveau, så du får sværere ved at falde i søvn og øger risikoen for, at du bliver nødt til at stå op og gå på toilettet i løbet af natten.

Sluk for computer, tv og andre skærme ⛔️📱

Senest en halv times tid før du går i seng, bør du slukke for din computer, din tablet eller dit tv og undlade at bruge din smartphone mere end højst nødvendigt. Det gælder også i nogen grad, selv om telefonen har en særlig natbelysning, der fjerner nogle af skærmens blå farvenuancer.

For netop de blå farvenuancer i skærmlyset forvirrer hjernen, så den tror, at den skal være vågen. Ved at slå natbelysningen til på mobilen, din tablet eller din computer, fjernes du en stor del af det blå lys. Men den mentale aktivitet ved skærmkiggeriet vil stadig være med til at gøre hjernen mere vågen.

Føler du dig rastløs eller har du brug for noget, at beskæftige dig med i tiden op til du skal i seng, kan du vælge at læse i en bog, lægge et puslespil eller fortage dig noget andet afslappende.

Sørg for, at der er køligt, mørkt og stille i soveværelset

Når du først kommer ind i soveværelset, er det ifølge søvneksperten vigtigt, at der er så mørkt og stille som muligt. Så bor du ud til en meget befærdet vej, har støjende naboer eller bliver generet af gade- eller andet lys, bør du overveje at anskaffe dig nogle ørepropper, et godt mørklægningsgardin eller en øjenmaske, du kan sove med om natten.

Samtidig skal du gå efter at fjerne alle former for synlige lyskilder i lokalet, selv standby-lampen fra fjernsynet eller lyset fra din clockradio eller dit vækkeur. Søvneksperten anbefaler, at du kun bruger dit soveværelse til at sove, så du sender klare signaler til hjernen om, at det er sengetid, når du går ind i rummet.

Sørg endvidere for, at temperaturen er lavere i soveværelset end i boligens øvrige rum. Men sænk aldrig temperaturen mere end til lige omkring 16 grader. Kommer temperaturen lavere ned end det, vil kroppen opleve det som om, der er for koldt. Det vil også være med til at vække dig om natten eller holde dig vågen.


Find den rigtige hvileposition og gør din søvn bedre

Illustreret Videnskab skriver, at nattesøvnen har en meget stor indflydelse på, hvordan hverdagen bliver, og hvordan man generelt har det. Undersøgelser viser, a

sove på siden

t faktisk så betyder søvnen meget mere for helbredet, end de fleste går og tror.

Hvorfor er det vigtigt med god søvn?

Illustreret Videnskab skriver, at vi sover for at genoprette den fysiske og psykiske balance. Det er her, at salte skyller hjernen igennem og gør os klar til en ny dag. Hjerneaktiviteten falder og gør kroppen rolig og afslappet, mens vi falder ned i en dyb søvn, som er særlig vigtig for at genskabe balancen i hjernen.

Hjerne og krop får ny styrke, reparerer småskader, udskiller affaldsstoffer og danner nye celler i søvnen, og hvis man ikke får tilstrækkelig med søvn, så kan disse processer ikke finde ordentligt sted. På kort sigt er det ikke farligt, og man kommer blot til at føle sig uoplagt og træt med en reduceret skarphed og koncentrationsevne. Men hvis søvnkvaliteten er dårlig over længere tid, så kan der opstå mere alvorlige og potentielt livstruende problemer. Dårlig søvnkvalitet giver nemlig en øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, forhøjet stressniveau, svækket immunforsvar og fedme. Visse studier viser også, at der er større risiko for at udvikle Alzheimers.

Søvn afhænger af mange faktorer

Netop for at få den bedst mulige nattesøvn, så har ens hvileposition meget stor betydning for kvaliteten af søvnen. Det er svært at give helt generelle råd angående søvn, for alle er forskellige og har individuelle behov og præferencer. Det gælder alle aspekter af søvnen, for nogle sover for eksempel bedst i helt mørke rum, hvor andre godt kan sove fra lys. Nogle bliver også vækket af den mindste lyd, hvor andre ikke lægger mærke til det. Og nogle foretrækker en meget lav soveværelsestemperatur, hvor andre gerne vil have det lidt varmere. Også hvilepositionen er individuel. Den afhænger af forskellige faktorer som kropsbygning, alder og fysiske forhold, men også helt almindelige personlige præferencer.

Men hvis man ikke kan falde i søvn om natten, sover uroligt eller føler sig træt og uoplagt, så kan det være en ide at ændre på sine søvnvaner.


Vælg den rigtige hvileposition

liggepositioner
Der er som nævnt rigtig mange faktorer, der påvirker søvnen. En af de vigtigste er den valgte liggeposition i sengen. Man har først og fremmest brug for en god seng at sove i for at opnå en god søvn. Først da kan kroppen slappe af, og derfor sover man for eksempel dårligt i en stol eller i et fly eller en bus. Der findes mange forskellige typer af senge og madrasser, og læs med fordel Forbrugsguidens artikler om boksmadrasser og springmadrasser for mere information omkring valget af madras.

Udover en madras som passer til ens krop og præferencer, så bør man også kigge nærmere på ens naturlige hvilepositioner, hvis man har svært ved at opretholde en god søvnkvalitet. En forkert liggeposition i sengen kan føre til både hovedpine, ondt i nakken og ondt i ryggen som daglige skavanker, men på længere sigt kan en forkert hvileposition også føre til mere alvorlige problemer.

Der findes grundlæggende fire forskellige liggepositioner i sengen, som hver giver muligheder for forskellige positioner til arme, ben og hoved, og de har indflydelse på søvnkvaliteten. De fire grundlæggende positioner er på ryggen, maven og en af de to sider.

Fordele og ulemper ved at sove på siden

Illustreret Videnskab skriver, at det generelt set er sundest for kroppen at sove på siden. Men man har to sider, og hver side byder dog også på muligheder for forskellige problemer.

Når man sover på højre side, så kan man få problemer med halsbrand og tilbageløb af mavesyre. Hvis man ligger på venstre side, så ligger maven under spiserøret, hvilket gør, at man ikke får halsbrand, som man kan på højre side. Til gengæld øges trykket på mave, lunger og lever – visse studier skriver, at chancen for at få mareridt også øges, hvis man sover på venstre side. Søvn-ekspert Mikael Rasmussen fortæller, at forhold til det glymfatiske system, som vasker hjernen ren hver nat, er det ifølge forskerne en fordel at ligge på højre side. Det er også cirka 70 % af os, der foretrækker.

Man kan placere sine arme på flere forskellige måder, når man sover på en af siderne: man kan sove med dem ned langs siden eller ud mod siden. Det er bedst at have dem ud mod siden, idet armene kan begynde at sove, hvis de ligger ned langs siden.

At sove på siden er også rigtig godt for støtten til nakke og hoved, og derfor kan man opleve færre spændinger, hvis man sover på siden. Rygsøjlen og nakken holdes nemlig udstrakte, mens man sover, og chancen for at snorke mindskes også.

Illustreret Videnskab skriver, at siden også er den sundeste hvileposition, når det kommer til mere alvorlige problemer. Når man ligger på siden, så øges udskillelsen af affaldsstoffer i både muskler og hjerne nemlig, og søvnen bliver derfor bedre og mere stabil. Herudover mindskes chancen også for at udvikle Alzheimers og Parkinsons. Grunden til, at forskere ved, at der udskilles flere affaldsstoffer, skyldes et forsøg med mus. Musene blev inddelt i tre forskellige grupper, hvor én gruppe sov på ryggen, én gruppe sov på siden og én gruppe sov på maven. Ud fra dette studie kunne forskerne se, at de mus, som sov på siden, udskilte fleste affaldsstoffer. Og det er blevet bekræftet, at det også gælder for mennesker.

Fordele og ulemper ved at sove på ryggen

En af de gode grunde til at sove på ryggen er den gode støtte til både rygsøljen og nakken – man skal dog huske ikke at ligge for højt med hovedet, for så kommer nakken til at ligge i en unaturlig position. Vægtfordelingen ved at sove på ryggen bliver tillige rigtig god, for her ligger man på en stor del af kroppens flade. Både led, skuldre og hofter skånes også.

Desværre er der også ulemper ved at sove på ryggen, for denne hvileposition gør, at chancen for at snorke forøges. Man kan også udvikle søvnapnø via slappe muskler i svælget eller en forstørret drøbel, som kan lukke af for lufttilførslen. Herved kan vejrtrækningen blive uregelmæssig og uhensigtsmæssig, og den manglende lufttilførsel er usund for både hjerne og krop. Det medfører også, at man ofte vil vågne op flere gange i løbet af natten.

Hvis man sover på ryggen, så er det bedst at sove med armene ned langs siden, som giver den bedste støtte. Man kan også sove med hænderne foldede henover brystet, men undgå helst at sove med hænderne over hovedet. Herved øges trykket nemlig på nakken og skuldrene, som kan føre til smerter og spændinger.

Fordele og ulemper ved at sove på maven

Generelt set anbefales det ikke at sove på maven, selv om denne hvileposition er bedst for fordøjelsen. Men ellers giver hvilepositionen på maven en del gener, for især nakken belastes meget, da man er tvunget til at dreje hovedet til den ene eller anden side. Det er nemlig en unaturlig position for nakken, hvilket kan skabe mange smerter og spændinger. Ryggen får heller ingen støtte, og derfor kan man også opleve rygsmerter efter blot et par timer på maven.

Du kan ændre din liggeposition

National Geographic skriver, at selv om man har udviklet en tendens til at sove på enten ryggen eller maven, så er der måder, hvorpå man kan ændre denne tendens. Eksperterne understreger, at det ikke er farligt at sove hverken på ryggen eller maven engang i mellem, men hvis en af disse er ens foretrukne og naturlige hvileposition, så bør man overveje at ændre vanerne. Hvor det at sove på maven kan give længerevarende problemer med nakken, som kan forplante sig til resten af kroppen, så kan det valg altid at sove på ryggen give mere alvorlige problemer som netop søvnapnø, hvor luftvejenes lukkes. Hvis der udvikles et uheldigt mønster med søvnapnø, så kan det føre til en forhøjet risiko for at udvikle både Alzheimers og Parkinsons.

Man kan ændre sin foretrukne liggeposition på flere måder – igen gør det ikke noget, hvis man sover på ryggen eller maven over kortere perioder. Hovedpræferencen bør dog være på en af siderne, og det kan være svært at ændre på, idet vi under søvnen ikke er klar over, hvordan vi bevæger os.

Man kan dog træne kroppen til at ændre mønster, og faktisk er det kun mindre husmandsråd, der skal til. For det første anbefaler National Geographic, at man kan sy en tennisbold fast i nattrøjen på ryggen, for under søvnen vil kroppen ikke længere vælge at ligge på ryggen, idet denne stilling nu bliver ubekvem.

Man kan også udføre tricket på fronten af nattrøjen for ikke at vende sig om på maven. Man kan også lægge store puder i sin seng, som omkranser kroppen helt. De skal placeres så tæt, at man ikke let kan dreje sig fra siden om på hverken ryg eller mave, og at det bliver mest komfortabelt at ligge på siden. Som en anden bonus ved at fylde sengen med store puder kommer kroppen heller ikke til at vride sig og opleve knæk, som kan give gener den næste dag, og man opnår en god støtte til kroppen.

En høj hovedpude til hvilepositionen på siden

For at undgå at få problemer med nakken, når man lærer at ændre sin hvileposition fra ryg eller mave til side, så skal man også huske at se nærmere på sin hovedpude. Den danske Sengespecialisten anbefaler nemlig, at man vælger en højere hovedpude, når man sover på siden, end hvis man sover på ryg eller mave. Det er nødvendigt, idet nakken så ikke belastes så meget, da der er en højere støtte til hovedet. Læg også mærke til, at mænd ofte har brug for højere hovedpuder end kvinder, idet de har bredere skuldre – og som tommelfingerregel bør man huske, at jo mere bredskuldret man er, så højere bør ens hovedpude være.

Når man sover på enten ryg eller mave, er en fladere hovedpude nemlig bedst, idet en høj hovedpude vil belaste nakken og placere den i en unaturlig position, som kan give gener og skader. Hvis man forsøger at ændre sin hvileposition fra ryg eller mave til siden, gør en høj hovedpude også, at det virker unaturligt og ukomfortabelt at forsøge at finde hvile på både ryg og mave.


Sengen spiller en stor rolle for din søvn 💤

National Geographic skriver, at når man skal finde en god hvileposition og skabe en god søvn, så er sengen en meget vigtig faktor. Udover hovedpuden som nævnt gælder det også madras og dyne. Det kan være svært at finde den mest optimale madras, idet en for blød madras ikke giver støtte nok til ryggen, og man vil synke ned og placere rygsøjlen i en uhensigtsmæssig position. En for hård madras vil heller ikke give optimal støtte til kroppen, idet denne madras ikke vil følge kroppens kurver.

Madras

Det er vigtigt at få en madras, der støtter kroppen og skelettet, så man både kan sove godt og uden afbrydelser og undgå skader og gener. Det er derfor vigtigt med en støttende madras, der omkranser ryggen og sørger for, at rygsøjlen ligger så vandret som muligt. Hvis man ikke gør det, kan nakke og skuldre blive anspændte i løbet af natten, og så risikerer man både, at man vender sig tilbage om på mave eller ryg eller vågner helt op og dermed forstyrrer søvnen.

Sengetype

Når man vælger sin madras, kan man vælge imellem flere forskellige typer. Ofte vil der være tale om enten kontinentalsenge, elevationssenge eller blot springmadrasser. En kontinentalseng er en seng, der består af tre led – en boksmadras, en springmadras og en topmadras, og en elevationseng er en seng med motor, hvor stillingerne kan ændres på. For en uddybning af kontinentalsenge læs da gerne Forbrugsguidens artikel om kontinentalsenge eller Forbrugsguidens artikel om elevationssenge og springmadrasser.

Kort fortalt så er kontinentalsengen populær, idet den giver rigtig god støtte. Her er tale om en boksmadras nederst, som udgør underlaget. Herover placeres springmadrassen og øverst topmadrassen. Det er springmadrassen, som udgør den vigtigste komponent, idet det er den, der udgør den samlede hvilekomfort, og topmadrassens primære funktion er temperaturregulering. Selvfølgelig giver den også komfort og støtte, men fokus er på temperaturen, idet man kan vælge en topmadras i forskelligt materiale: Topmadrasser med en kerne af skumgummi holder på varmen, mens en topmadras med en kerne af latex lader kroppen ånde og føles køligere.

Elevationssengen er smart, idet den har en motor, som kan ændre på liggepositionen – man kan også køre sengen op, således at man kan sidde helt op. Når man kan justere sengebunden, så justerer man også støtten, og dermed kan man tilpasse denne model til den individuelle krop. Når det handler om at sikre en hensigtsmæssig hvileposition, så yder denne type ikke mange muligheder for at blive liggende på siden. Til gengæld kan man hæve hovedgærdet, hvilket kan afhjælpe både snorken og søvnapnø, og man kan tillige afhjælpe problemer med blodomløbet i benene ved at kunne hæve benenden også. Man anvender en springmadras til elevationssengen.

Fælles er dog, at man bør vælge en springmadras, der passer til ens vægt og kropsbygning. Madrasserne er udstyret med et forskelligt antal fjedre og komfort-zoner, som yder støtte til de forskellige områder af kroppen. Man bør så vidt muligt gå efter en springmadras med de såkaldte pocketfjedre, som er meget små fjedre i madrassen. Eftersom de er så små, er der rigtig mange af dem, og en tommelfingeregel er, at jo flere fjedre, jo bedre støtte. Der kan nemlig snildt være op omkring 450 fjedre i en moderne springmadras, og disse mange fjedre gør, at madrassen kan tilpasse sig efter den individuelle krop og kropsform.

Lyv dig ikke slankere

Når man vælger sin madras, så har vægt en afgørende betydning for at få en god hvile. Selv om man føler, at man vejer lidt for meget og ikke ønsker at oplyse om den reelle vægt, så bør man sluge stoltheden og være ærlig omkring sin vægt. Hvis man lyver sig lettere, så vil man nemlig blive anbefalet en madras, der er for blød i forhold til ens reelle vægt, og det kan give problemer med både ryg og lænd. Når man skal ud og købe en dobbeltseng med sin partner, skal man også være opmærksom på dette, for det er sjældent, at begge parter har brug for samme madras – her skal man derfor også tilpasse madrassen i forhold til sin egen vægt og ikke partnerens.

Vælg den rigtige dynevælg den rigtige dyne

Danske Sengespecialisten skriver også, at dynen er en meget vigtig del af en god nats søvn, og der er flere forhold, man skal lægge mærke til. Dynens væsentligste formål et at holde forbrugeren tilpas varm hver nat og have en god pasform – her er fyldet meget vigtigt.

Når man skal ud og købe en ny dyne, bør man derfor se efter, hvilket fyld dynerne har. De billigste dyner er fiberdynerne, og hvor de kan være lette at vaske og være allergivenlige, så kan de også have en tendens til at være både mindre isolerende og åndbare.

Udover fiberdyner findes der et stort udvalg af dyner med dun. De er dyrere end fiberdynerne, og det kan være noget af en opgave at vaske denne type, da de er fyldt med dun. Dundynerne har den fordel, at de er meget lette og holder godt på varmen, og derfor er de specielt gode om vinteren. Der findes også forskellige typer af dundyner, hvor der er forskel på, hvilke dun der anvendes, og kun få steder bruges der udelukkende dun – her suppleres der med fjer.

Angående kvalitet af dundyner taler man om en dynes bæreevne. I praksis betyder det, hvor godt de varmer. Dette vurderes på en skala fra 2-16, og en høj bæreevne er lig med, at dunene ikke klumper sammen samt holder en god varme.

En dyne med høj bæreevne vil være let, luftig og isolerende, og dyner med flere dun end fjer vil altid have en højere bæreevne. Ønsker man en dyne, der er af allerbedste kvalitet og helt i top på skalaen for bæreevne, så skal man gå efter en ren edderdunsdyne – men denne type er også meget dyrere. Sengespecialisten anbefaler, at man går efter en dyne, der har en bæreevne på ti eller derover.

Endelig skriver Sengespecialisten, at man også skal være opmærksom på dynens længde. Tommelfingerreglen lyder, at dynen altid skal være 30 centimeter længere end ens egen højde, og det kan give problemer, hvis man er i nærheden af 180 centimeter eller højere, for mange standard-dyner er på 200 centimeter i længden og 140 centimeter i bredden. I så fald bør man overveje at anskaffe en længere dyne – der findes en del dyner med en længde på 220 centimeter.


Gode huskeråd til en god søvn:

Afslutningsvis har vi opsummeret et par generelle, gode og opsummerende råd til generelt at få en bedre søvn:

💤 Bibehold faste sengetider – også i weekenden. Kroppen er nemlig et vanedyr og ønsker en fast rytme

💤 Få 7-8 timers søvn hver nat – så bliver krop og hjerne mest veludhvilet

💤 Undgå at spise fed mad eller indtage kaffe eller alkohol inden sengetid – den fornyede energi vil holde kroppen vågen

💤 Hold soveværelset mørkt – lyset påvirker kroppen

💤 Sov i rolige omgivelser – selv små lyde kan genere søvnen

💤 Find den rigtige temperatur – gerne mellem 18-21 grader

💤 Godt indeklima – luft ud morgen og aften for bedst muligt indeklima

💤 Drop computeren – det kunstige lys fra skærmen øger vågenheden i kroppen

💤 Dyrk motion – motion i løbet af dagen gør kroppen naturligt træt

💤 Gør kroppen rolig inden sengetid – mindfulness, yoga eller lignende gør krop og sind roligt

💤 Vælg den rigtige madras og hovedpude – madrassen og puden skal yde maksimal støtte til kroppen

💤 Sov på siden – denne hvileposition er bedst for helbredet

💤 Undgå sovepiller – sovepiller kan have uheldige bivirkninger og ødelægger den naturlige rytme


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Norland Eksklusiv 

norland-luksus-seng

Elevationssengen Norland Eksklusiv er en danskproduceret seng, hvorfor man kan være sikker på, at der er anvendt alle de bedste materialer.

Elevationssengen betegnes som værende en elegant og luksuriøs seng blandt andet på grund af, at den er bygget på en boksmadras med to lag fjedre.

Desuden har der været fokus på at designe en seng med fleksible og funktionelle detaljer. Dette kan ses på sengens slideback-funktion, der gør, at hele sengen glider tilbage, når ryggen bliver kørt op. På den måde forbliver natbordet og fjernsynet i den samme afstand – også selvom man gør brug af elevationskomponenterne.

Seng med dobbeltfjedret boksmadras og Airflow -polstring

Med Norland Eksklusiv får man en seng, der kommer med en dobbeltfjedret boksmadras. Det betyder, at boksmadrassen består af to lag pocketfjedre, der har 5 indbyggede komfortzoner. Komfortzonerne bidrager til en optimal liggekomfort samt støtte, da de sørger for, at aflaste kroppens forskellige dele på den måde, som de har brug for. Sengen er forsynet med i alt 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter.

Derudover kommer madrassen med en Airflow-polstring på 25 millimeter. Denne polstring beskyttes af et tekstil, der er både blødt og komfortabelt. Endvidere kommer sengen med en stabil og robust træramme med en kernetykkelse på 13 centimeter. Alle disse komponenter tilsammen sørger for en omhyggelig støtte og aflastning af hele kroppen.

Effektiv og støjsvag motor fra Linak

Norland Eksklusiv er forsynet med nogle af de bedste elevationskomponenter på markedet. Dette kan ses ved, at sengen kommer med en motor fra danske Linak.

Disse motorer er kendt for at være både holdbare, støjsvage og effektive. Derudover kommer motoren med lys i bunden, en zero standby-funktion samt den nævnte slideback-funktion, der sørger for en forbedret liggekomfort.

Man har derfor mulighed for at hæve og sænke både fodende og hovedgærde præcis, som man har lyst til afhængig af, om man skal sove eller læse en bog i sengen. Der medfølger desuden en trådløs fjernbetjening, så man kan enten ligge i sengen eller stå ved siden af den ved indstilling.

Norland.luksus_eksklusiv

Valgfri topmadras med kernetykkelse på 8 centimeter

Ved køb af Norland Eksklusiv har man mulighed for at vælge mellem 2 forskellige topmadrasser. Man kan enten vælge en topmadras med en kerne af latex eller en topmadras med Wonderpur. Begge topmadrasser har en kernetykkelse på 8 centimeter.

Mens latex er velegnet til forbrugere, der ofte har det for varmt om natten, så er Wonderpur optimalt til forbrugere, der har det køligt. Man kan derfor vælge den topmadras, der passer bedst til ens behov og ønsker.

Fordele ved Norland Eksklusiv:
🔹 Valgfri topmadras med kernetykkelse på 8 centimeter
🔹 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter
🔹 Dansk motor fra Linak
🔹 Slideback-funktion
🔹 5 komfortzoner


Norland Dreamline

Norland Dreamline

Norland Dreamline er en danskproduceret kontinentalseng, der betegnes som værende en topmodel. Sengen kommer nemlig med både fire komfortlag, en boksmadras med et dobbeltlag pocketfjedre samt en springmadras med et intelligent fjedersystem.

Man kan derfor være sikker på, at man med denne seng opnår en god komfort samt en optimal støtte og aflastning uanset liggeposition.

Seng med 3 lag og omfattende komfortniveau

Med Norland Dreamline får man en høj og robust kontinentalseng, der er opbygget i 3 lag. I sengebunden kan der findes en boksmadras med et dobbeltlag pocketfjedre, der bliver omkranset af en ramme af svensk fyrretræ.

Ovenpå boksmadrassen er der en springmadras med 504 smartpocketfjedre pr. kvadratmeter, der er belagt med 40 millimeter latex. Dette sikrer ikke mindst for en omhyggelig komfort, men også en optimal åndbarhed samt ventilation. Sengens smartpocketfjedre er intelligente posefjedre, hvor de øverste 5 centimeter er bygget til, at man synker direkte ned i madrassen, hvor kroppen har mest brug for det.

På den måde vil man konstant ligge helt lige med rygsøjlen samt opnå en individuel støtte og aflastning af kroppens forskellige dele.

Åndbar seng med latexpolstring

Norland Dreamline er ikke blot en komfortabel seng med en optimal støtte, det er nemlig også en åndbar seng. Sengen er åndbar, da den er forsynet med en latexpolstring på 40 millimeter. Da latex er et ventilerende stof, søger sengen for, at man opnår en konstant ventilation og åndbarhed. På den måde bliver sved, fugt og varme afledt hurtigt, så sengeklimaet altid er behageligt.

Ventilerende og åndbar latextopmadras

Ved køb af Norland Dreamline medfølger der en topmadras med kernetykkelse på 10 centimeter. Topmadrassen bliver kaldt for Norland Cloud topmadras, der er produceret i latex. Latex er et åndbart, ventilerende og allergivenligt materiale, hvorfor topmadrassen er egnet til forbrugere, der ofte har det for varmt om natten. Desuden er latex et trykaflastende materiale, hvorfor kroppen får den helt optimale støtte og aflastning.

Madrassen kommer både med en sommerside samt en vinterside. Mens sommersiden har fyld af bambusuld, der egner sig til at frigive varmen, så kommer vintersiden med fyld af fåreuld, der holder på varmen. På den måde kan man efter behov og årstid justere på madrassen, så man opnår et behageligt soveklima.

Fordele ved Norland Dreamline:
🔹 Vælg mellem latextopmadras eller topmadras med Wonderpur
🔹 Produceret i Danmark
🔹 5 komfortzoner
🔹 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter
🔹 Kommer med Airflow skum på 12 millimeter


Dunlopillo Natura 

natura dunlopillo

Elevationssengen Dunlopillo Natura er en seng med et stilrent design samt et højt komfortniveau. Man får derfor en seng, hvor der har været fokus på en optimal støtte og aflastning uanset sovestilling.

Med Dunlopillo Natura har man nemlig også mulighed for at indstille på både sengens fodende og hovedgærde, da det er en elevationsseng. Det betyder, at man kan hæve og sænke begge sengens ender på baggrund af ens egne ønsker og behov.

Slidstærk elevationsseng med Okimat-motor

Dunlopillo Natura kan betegnes som værende en slidstærk elevationsseng, da den er forsynet med en massiv fyrretræsramme med slidstærkt 3D-tekstil. Disse kan fås i hele 3 forskellige farver. Elevationsbunden kommer desuden med 39 lameller, der alle bidrager til en optimal liggekomfort, da de sikrer flere støttepunkter.

Med Dunlopillo Natura får man yderligere en seng, der kommer med en Okimat-motor. Denne motor er forsynet med et lavt strømforbrug samt en nødstrømsfunktion.

Derudover er motoren også både effektiv og støjsvag, så man ikke forstyrrer hele hjemmet, når man indstiller på sengen. Man kan indstille sengen med hjælp fra den trådløse fjernbetjening, hvorfor man både kan ligge i selve sengen eller stå ved siden af, når man hæver og sænker både hovedgærde og fodende.

Dunlopillo natura box
Seng med 7 komfortzoner og naturlatexkerne

Elevationssengen Dunlopillo Natura er forsynet med en naturlatexkerne på hele 16 centimeter samt 7 forskellige komfortzoner.

De 7 komfortzoner sørger for, at kroppens dele bliver aflastet og støttet på en tilpasset og individuel måde, hvilket sikrer en optimal liggekomfort.

Madrassen består desuden af en naturlatexkerne, der er med til at højne åndbarheden og ventilationen i sengen. Hvis man ikke vejer det samme som ens partner, så er der yderligere mulighed for at vælge mellem flere forskellige fastheder afhængig af ens vægt.

Topmadras med kerne af naturlatex

Hvis man investerer i Dunlopillo Natura, så får man muligheden for at vælge en topmadras, der passer bedst til ens behov og præferencer. Man kan nemlig vælge mellem i alt 4 topmadrasser.

Disse 4 topmadrasser er alle udstyret med en kerne af naturlatex, hvorfor de ikke mindst er åndbare, men også ventilerende. Hvis man ofte sveder om natten, så er disse topmadrasser en fordel. Sengen kommer desuden med et vaskbart betræk, der tåler at blive vasket i vaskemaskinen.

Fordele ved Dunlopillo Natura:
🔹 Vælg mellem 4 latextopmadrasser
🔹 7 komfortzoner
🔹 Madras med naturlatexkerne
🔹 Udstyret med støjsvag og effektiv Okimat-motor
🔹 Mulighed for at hæve og sænke fodende og hovedgærde

Dunlopillo Natura elevationssengen findes i følgende størrelser:
180 x 200


Wonderland Forte Kontinental 

Wonderland Forte Kontinental 

 

Din nattesøvn er afgørende for, om du har det godt både mentalt og fysisk. Med Wonderland Forte Kontinental er du et skridt tættere på en bedre nattesøvn for din egen skyld. Du bruger nemlig en tredjedel af dit liv i sengen, så hvorfor ikke gøre det så behageligt som muligt?

Wonderland Forte Kontinental er en lækker kontinentalseng, der er fremstillet til at give god komfort hele natten igennem. Det er en klassisk kontinentalseng, der gemmer på mage fine detaljer.

Ekstra god komfort

Sengen Wonderland Forte Kontinental er udstyret med Pocket Comfort, der er et særligt fjedermadrasindlæg. Fjedrene er hærdede ekstra og har fem vindinger, der giver en trykaflastende fjedring med øget følsomhed.

Poserne, som fjedrene er integreret i, er fremstillet i et meget blødt og elastisk tekstil, der giver fjedrene plads til at tilpasse sig din krop og yde støtte, hvor de skal.

Du opnår derfor en ekstra god komfort med den særlige Pocket Comfort, der udnytter fjedrene i madrassen bedst muligt. Du vil opleve en mere stabil trykaflastning, der giver kroppen lov til at slappe af og restituere, mens du hviler eller sover.

Mange flotte farver at vælge mellem

Sengen fås i 10 forskellige nuancer, så den kan passe til din indretning. Du kan tilkøbe både ben og gavl til denne seng, hvilket giver mange muligheder for at skabe det helt rigtige look i soveværelset.

Når du køber denne seng, så kan du få den i flere størrelser. Vælger du dobbeltsengen på 180 x 200 cm, så er det to stk. 90 x 200 cm-senge med et fælles betræk. Du kan bestille en samlet dobbeltmadras, men så er der ingen ombytning i tilfælde af, at sengen ikke faldt i din smag alligevel.

Wonderland Forte Kontinental vs. markedet

Der er særligt fire ting, der gør denne seng anderledes end tilsvarende modeller i samme prisklasse:

 • Skulderzone: Din krop er tungest omkring midten, og derfor skal madrassen, du sover på, også være lavet med forskellige zoner for at støtte dig bedst muligt gennem natten. Madrassen i Wonderland Forte Kontinental er med en særlig skulderzone, der støtter nakke og skuldre bedst muligt. 
 • Kantstabil: Sengens kant er fast, og du kan derfor sidde på den uden at synke helt ned i madrassen. Det gør ind- og udstigning af sengen lettere, og du kan sidde komfortabelt oprejst på kanten.
 • Vaskbar: For den lettest mulige rengøring og vedligeholdelse kan hele sengen vaskes. Du kan derfor nemt komme skidt og snavs til livs, hvilket er særligt fordelagtigt, hvis du er allergiker.
 • Vendbar: Selve madrassen i sengen kan vendes, hvilket giver mulighed for at give liggesiden en pause med jævne mellemrum. Dette holder madrassen spændstig.

Du kan derfor nemt vurdere, om disse unikke produktdetaljer gør Wonderland Forte Kontinental til det bedste valg for dig.

Wonderland Forte Kontinental er ikke den dyreste seng på markedet, så den er til at komme til for almindelige danskere.

Fordele ved Wonderland Forte Kontinental:
🔹 Dobbelt kontinentalseng
🔹 Pocket Comfort-fjederindlæg
🔹 Kantstabil og behagelig at sidde i
🔹 Med særlig skulderzone
🔹 Let vedligeholdelse

Wonderland Forte Kontinental findes i følgende størrelser:
180 x 200 cm

Du kan læse mere om Wonderland Forte Kontinental her.


Tempur Fusion Adjustable 

Tempur Fusion Adjustable 

 

Enkel og strømlinet fremstår Tempur Fusion Adjustable, der er en lækker elevationsseng fra det kendte mærke. Udvendigt er sengen polstret med et robust betræk, der kan fås i enten lysegrå eller mørkegrå. Indvendigt gemmer den flotte seng på mange fine funktioner, der gør den til et godt valg, hvis du er på jagt efter den bedste seng på markedet.

Særligt elevationsfunktionen gør denne model til et særdeles eftertragtet valg blandt de udvalgte modeller i denne oversigt.

Elevationsseng med motor fra Linak

Elevationssengen fra Tempur har en integreret motor fra den danske producent Linak. Linak laver meget robuste, trinløse og støjsvage motorer til blandt andet elevationssenge, og du kan regne med topkvalitet.

Sengen er dobbelt og todelt, så du kan ligge behageligt sammen med din partner i din foretrukne soveposition. Med fjernbetjeningen kan du justere indstillingerne helt støjfrit, så du ikke vækker din partner om natten, når du skal skifte stilling.

Udover den fikse medfølgende fjernbetjening kan du også downloade en smart app til sengen, der gør det muligt at styre den fra din smartphone eller tablet. Der sker derfor ikke noget ved, at fjernbetjeningen bliver væk i dynerne, fordi sengen kan justeres på flere måder.

Vælg selv topmadras

Selve sengen er bygget med lamelbunde og madras med pocketfjedre. Pocketfjedre former sig efter din krop og trykaflaster, så du ligger så komfortabelt som muligt, når du sover eller hviler. Med ekstra stærke metalben både i hoved- og benenden står sengen stabilt og sikkert på gulvet. Det kan være en fordel, hvis du eller din partner vejer mere end gennemsnittet, så der ikke er tvivl om, hvorvidt sengen kan bære vægten.

Med til sengen følger en topmadras, hvor du kan vælge mellem enten:

 • Topper Sensation
 • Topper Original

Topper Sensation er medium fast, og den giver derfor god komfort til dig, der godt vil synke lidt ned i madrassen, mens Topper Original er en fast topmadras.

Begge topmadrasser kommer med et aftageligt betræk, der kan vaskes ved 60 grader i vaskemaskinen for en nem vedligeholdelse.

Tempur Fusion Adjustable vs. markedet

Modellen Fusion Adjustable fra Tempur udmærker sig i forhold til andre modeller i denne oversigt med den smarte elevationsfunktion. 

Elevation er ikke kun behageligt for ældre og mennesker med smerter, men de kan også sikre den helt almindelige dansker en ekstra god søvn. Du kan nemlig indstille sengen, så den bedst støtter din krops soveposition.

Tempurs Fusion Adjustable står stabilt og sikkert på sine solide metalben, og den smarte elevationsfunktion sikrer dig optimal komfort.

Fordele ved Tempur Fusion Adjustable:
🔹 Elevationsseng til parret
🔹 Med lamelbunde og pocketfjedre
🔹 Motor fra danske Linak
🔹 Ekstra stærke metalben
🔹 Flot design

Tempur Fusion Adjustable findes i følgende størrelser:
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Du kan læse mere om Tempur Fusion Adjustable her.

 

 

 


FAQ

Hvor stor er en dobbeltseng?
En dobbeltseng er typisk i størrelserne 140×200 cm, 160×200 cm og 180×200 cm. Dobbeltsenge er gode til par, fordi der er plads nok til, at hver person kan sove komfortabelt uden at føle sig trangt. Derudover kan en dobbeltseng nemt passe ind i de fleste soveværelser uden at optage for meget plads.
Hvilke dobbeltsenge er de bedste at købe?
Hvilken dobbeltseng, der er den bedste at købe, afhænger fuldstændig af dig og din krops personlige præferencer og behov. Dog findes der en række bud på gode dobbeltsenge, som du måske bør tage et nærmere kig på såsom Snefrid Älv, Norhland Prestige Luksus Superior og Aura Älv.
Hvad er forskellen på en ‘full’ seng og en dobbeltseng?
Der er ingen forskel på en ’full’ seng og en dobbeltseng. Termen ‘full bed’ kan du nogle gange støde på, hvis du kigger på senge på engelske sider, hvormed det kan være forvirrende, hvad forskellen egentlig er på en dobbeltseng og en ‘full’ seng. Dog er der ingen forskel.
Kan børn sove i en dobbeltseng?
Ja, større børn kan godt sove på en dobbeltseng, hvorimod mindre børn anbefales at sove i mindre senge. Det her generelt at gøre med barnets vægt, da det har en indflydelse på den type af madras, som de bør sove på. Derfor anbefales dobbeltseng til børn over otte år.


 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme