Dobbeltseng Guide 2018 – Find de bedste dobbeltsenge

2

I denne artikel gennemgår vi en række af markedets bedste dobbeltsenge. Vi har fokuseret på at gennemgå en række dobbeltsenge, som alle er produceret i Danmark eller Vesteuropa. Dermed har vi med vilje undladt alle de billige masseproduceret senge fra østen, som rigtig mange danske butikker ellers forhandler.

Målet med denne artikel er at vise dig en række dobbeltsenge, som giver den bedste mulige liggekomfort, og dermed en god nattesøvn. Vi har gennemgået senge fra forskellige producenter, og du vil finde dobbeltsenge i mange forskellige prisklasser i denne artikel. Prisniveauet for sengene i denne artikel, ligger i alt fra ca. 4.500 kr. til 80.000 kr. Ved at læse denne guide, vil du blive klogere hvilen type dobbeltseng der passer til dig og dine behov.

Vigtigheden af at finde den rigtige seng er meget stor, da vi typisk bruger 33% af vores liv i sengen, altså ca. 26,5 år for en gennemsnits dansker. Vores søvnkvalitet er stærkt afgørende for kvaliteten af vores vågne timer, derfor skal en købet af en seng være nøje overvejet. Derfor anbefaler vi altid at du sætter noget tid af til grundigt at undersøge, hvilken seng du ønsker at investerer i.

Hvis du køber en kvalitetsseng, holder de ofte i op mod 25 år. Ofte er det ikke meget mere du skal betale for at få en seng i markant bedre kvalitet, sammenlignet med de billige senge på markedet.

Denne dobbeltseng guide indeholder:

🔸 Gennemgang af en række forskellige dobbeltsenge
🔸 Gode råd til valg af ny seng
🔸 Guide: Sådan opnår du en bedre nattesøvn

📖 Artiklen er inddelt således at vi gennemgår tre forskellige typer af dobbeltsenge 📖

1: Elevationssenge
Denne type seng yder individuel støtte til din krop, da du selv kan justere din liggeposition. En elevationsseng er nemlig justerbar, så du eksempelvis kan være hæve og sænke sengen. Mange der lider af af ryg-, lænd-, eller skulderproblemer, vælger denne type seng, da en kan tilpasse sig dine personlige behov, også selvom dine behov skifter i årenes løb. En elevationsseng er ofte det man betegner som den mest luksuriøse sengetype.

2: KontinentalsengeEn kontinentalseng er en sengetype, som er opbygget af flere lag. Typisk består den af tre lag, hvor den nederste del er en boksmadras, der udgør selve bunden på sengen. Derefter kommer et lag med en springmadras, og øverst er der placeret en topmadras, der enten består af en kerne af såkaldt memory foam eller latex. Det er det ekstra madraslag som giver sengen sin karakteristiske højde og attraktive udseende, samt en rigtig god liggekomfort, hvilket har været med til at gøre denne sengetype så populær. 

3: Almindelige BoksmadrasserEn boksmadras er en billigere og mere simpel løsning, end de to ovenstående sengetyper. En boksmadras er normalvis opbygget med en træramme, hvor man blot skal montere ben direkte på senge, og derefter er den kar til brug. Hvad der er den bedste boksmadras for dig, afhænger af en række forskellige parametre. Først og fremmest afhænger liggekomforten på boksmadrassen af fjedretypen. Samtidig bør du også være opmærksom på, at der er en meget stor kvalitetsforskel på de forskellige boksmadrasser. I denne guide viser vi dig nogle af de modeller, som vi mener har en rigtig god liggekomfort.

Bemærk: Vi har forsøgt at finde en række gode dobbeltsenge, som i øjeblikket er på tilbud. Nogle af de rigtige gode modeller er i øjeblikket nedsat med op til 56%.

Hvis du har kommentarer eller forslag til ændringer til denne artikel, så hører vi meget gerne fra dig.


Dobbeltsenge – Elevation

Venus No.1 dobbeltseng med elevation

Bemærk: Venus modellen er netop nu på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 56%. Sengen er eksempelvis nedsat i størrelsen 180 x 200 – fra 31.999 kr til 13.999 kr. De andre størrelser i serien er også nedsat i øjeblikket.

Venus No.1 elevationsseng fra Bedre Nætter er en god og gedigen elevationsseng, hvor du får rigtig meget kvalitet for pengene. Sengen er bygget hos Kinnabäddens danske fabrik i Horsens og er et virkelig godt eksempel på den håndværksmæssige kvalitet, som denne producent leverer.

Venus No.1 kan leveres i mange forskellige former for møbelbetræk, der sikrer, at du altid kan finde en Venus No.1 elevationsseng, som passer perfekt til farver og materialevalg i netop dit soveværelse.

Dansk kvalitetsmotor fra Linak

elevationssengen i funktion

En danskbygget elevationsseng er naturligvis også udstyret med en dansk elevationsmotor fra sønderjyske Linak. De har specialiseret sig i netop den form for motorer og er den foretrukne leverandør til f.eks. hospitals- og plejevæsnet.

Elevationsmotoren kan styres ved hjælp af en app til din iPhone, så du slipper for at skulle have en fjernbetjening ved sengen.

Sengebund og madrasser i topkvalitet

Venus_ElevationSengebunden er udstyret med en særlig anti skrid-belægning, der sikrer, at madrasserne bliver liggende, hvor de skal, selv når sengen står i sine yderpositioner. Samtidig er det muligt at løfte hovedgærdet yderligere ved hjælp af den indbyggede nakkeløft-funktion.

Madrassen er udstyret med 250 pocket-fjedre pr. kvadratmeter og er inddelt i 5 separate komfortzoner. Derved kan du nemt opnå en god og optimal liggeposition i sengen, uanset hvordan du sover. Det sikrer dig mod at vågne måske op til flere gange hver nat, fordi dine arme eller ben sover, eller du har fået ondt i lænd eller nakke af at ligge i sengen.

På trods af den forholdsvis lave pris på denne seng, giver producenten hele 25 år garanti på fjedre og sengebund, ligesom der gives fem års garanti på motoren.

Forhandleren giver derudover 30 dages ombytning af madrasserne, hvis man har valgt en forkert fasthed på madrassen. Den kan vælges separat for hver madras i sengen, hvilket sikrer de bedste betingelser for at opnå en optimal liggekomfort, hvis man er to i sengen og begge parter ikke er lige tunge.

Venus elevationsseng findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Venus elevationssenge her.


Venus Nova elevationsseng

Bemærk: Venus Nova elevationssengen er i øjeblikket nedsat hos modellen er netop forhandleren, hvor den er nedsat med 52%. Eksempelvis er størrelsen 180 x 200 nedsat fra fra 42.299 kr til 19.999 kr. De andre størrelser i serien er også nedsat i øjeblikket.

Den danskproducerede elevationsseng Venus Nova er en seng, der er kendt for at yde en tilpasset aflastning og støtte. Denne model er nemlig forsynet med et dobbelt fjedrelag, der bidrager til en omfattende støtte. Denne seng er kendt for at være i ’luksusklassen’. Dette er blandt andet på grund af det dobbelte fjedrelag, der sørger for et ekstra lag med fjedre sammenlignet med andre modeller på markedet.

Når en seng bliver produceret i Danmark, så skal den overholde en række kvalitetskrav. I og med denne seng er danskproduceret er man sikret, at sengen overholder alle disse krav, hvorfor alle materialer er af højeste kvalitet.

Model med tre forskellige komfortlag

Venus Nova elevationsseng er en opgradering i forhold til Venus elevationsseng. Derfor har denne model fået en smule ekstra, der bidrager til en forbedret støtte og aflastning. Denne model er inddelt i tre madrasser, hvorfor der også er hele tre komfortlag. I stedet for at producere endnu en boxmadras med skum, er Venus Nova elevationssengs boxmadras blevet produceret med pocketfjedre. Dette sørger for en ekstra fjedring, der skaber en individualiseret og unik støtte, hvorfor det altid bliver tilpasset efter ens bevægelser og liggeposition.

Der er også mulighed for at finde flere pocketfjedre i sengens springmadras. Det dobbelte fjedrelag samarbejder om at svøbe sig rundt om kroppens konturer, hvorfor støtten altid vil være optimal. Sengen er forsynet med i alt 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter og hele 7 komfortzoner.

Danskproduceret motor fra Linak og 7 komfortzoner

I sengens boxmadras vil man kunne finde motoren. Denne motor er både holdbar, støjsvag og effektiv, da den er fra mærket Linak. Linak er en kendt dansk mærke, der laver nogle af de bedste motorer til elevationssenge på markedet. Hvis man investerer i en elevationsseng, ved man, at motoren er af højeste kvalitet, hvis den er lavet af Linak.

Derudover er Venus Nova elevationsseng udstyret med 7 komfortzoner. De støtter kroppen de steder, hvor der er mest brug for det. Derudover bliver kroppens dele støttet på en forskellig måde, da kroppen ikke har brug for samme støtte alle steder.

Sengen har også et komfortlag lavet af hybridskum. Hybridskummet omsvøber sig omkring springmadrassens pocketfjedre. Dette bidrager til en omfattende støtte, da kroppens trykpunkter herved vil aflastes. Vær opmærksom på at der er mulighed for både at hæve og sænke sengens hovedgærde og fodende, da det er en justerbar seng.

Topmadras med memoryskum eller latex

dobbeltsengen venus nova

Ved valg af en topmadras skal man vælge den madras, der passer bedst til ens behov og ønsker. En latextopmadras er eksempelvis god til forbrugere, der får det varmt om natten, hvorimod en topmadras med memoryskum er god til forbrugere, der ofte får det lidt køligere om natten.

Derudover er topmadrassen med til at øge både støtte og aflastning, hvorfor det er et vigtigt lag. Ved køb af Venus Nova elevationsseng kan man vælge mellem disse to topmadrasser, der begge vil komme med en kernetykkelse på 6 centimeter. Dette er mere end de ofte gængse 4 centimeter.

Venus Nova elevationsseng findes i følgende størrelser:
180 x 200
180 x 210


Jensen Ambassadør Dream elevationsseng

Bemærk: Denne Jensen seng er i øjeblikket nedsat fra 35.998 kr. til 26.998 kr. – Altså en rabat på 9.000 kr. på størrelsen.

Jensen Ambassadør Dream er en justerbar seng, hvor der er mulighed for at indstille sengens hovedgærde og fodende, så man opnår den mest optimale støtte og aflastning af hele kroppen. Alle senge fra Jensen bliver produceret i Norge, hvor Jensen Ambassadør Dream elevationsseng ikke er nogen undtagelse. Det vil sige, at alle anvendte sengematerialer er lavet i høj kvalitet.

Sengen er produceret i et klassisk design, hvor man har mulighed for at vælge lige præcis den farve, størrelse og fasthed, man ønsker. Madrassen er udstyret med et indbygget zonesystem, der sikrer en omfattende aflastning og støtte. Med elevationssengens indbyggede Linon-motorsystem med memory støtte kan man indstille sengen efter ens liggeposition. Det betyder, at man opnår en korrekt støtte af hele kroppen, hvor alle kroppens dele bliver støttet på en optimal måde.

Seng med ventilerende egenskaber og unik liggekomfort

Serien Ambassadør fra Jensen er mere end 20 år gammel, hvorfor det er en serie, der er anerkendt af de danske forbrugere. Denne serie er derfor også en af de mest populære. Dette er den blevet på grund af Jensen Ambassadør Dream sengens unikke liggekomfort, der støtter og aflaster alle de rette steder.

Sengen er udstyret med flere forskellige funktioner såsom et funktionelt system, et trinløst system og en vendbar madras. Det trinløse system kan placeres på sengens ramme eller ben. Derudover er der mulighed for selv at vende madrassen, hvilket man skal huske at gøre engang imellem for at opretholde sengens levetid.

Ved køb af Jensen Ambassadør Dream medfølger der en topmadras med en kerne i Innergetic Latex. Topmadrassen har en kernetykkelse på i alt 5 centimeter samt en åben cellestruktur, der sørger for ventilerende og åndbare egenskaber. Dette er på grund af, at topmadrassen er fremstillet af latex, der er et naturligt fugt- og lufttransporterende materiale.

Betjening af seng via applikation og ekstra funktioner

Jensen Ambassadør Dream er forsynet med diverse ekstra funktioner, der sørger for at bidrage til en omfattende støtte og aflastning. Denne model har en nakkestøttefunktion, der gør, at man kan justere sengen, så ens hoved og nakke er placeret korrekt i forhold til, hvis man vil sidde i sengen.

Det er nemt at betjene sengens elevationskomponenter, da dette kan gøres via en applikation. Man kan derfor blot finde sin mobiltelefon eller tablet frem og justere sengen efter ens ønskede indstillinger. Der er mulighed for at synkronisere to senge på samme tid med den medfølgende fjernbetjening. Hvis der opstår en strømafbrydelse i hjemmet, så vil batteri-backuppet sikre, at sengen sænker sig pr. automatik. Ved standby bruger sengen ikke mere end 0.5 Watt.

jensen-ambassadør-dobbeltseng

Inddelt zonesystem med pocketfjedre

Desuden er Jensen Ambassadør Dream elevationsseng forsynet med et Aloy 2.0 fjedersystem. Dette system består af pocketfjedre, der er med til at støtte og aflaste kroppen. Pocketfjedre bidrager til en omfattende komfort, som kroppen nemt vil kunne mærke, når den synker dybere ned i madrassen under nattesøvnen.

Med sengens zoneinddelte system bliver ingen af kroppens dele forsømt. Det vil sige, at alle dele på kroppen bliver aflastet og støttet på lige præcis den måde, som den specifikke del har brug for. En ekstra funktion er blandt andet, at der er mulighed for at regulere sengens hårdhed ved ens hofte. Det er derfor nemt og hurtigt at justere sengen efter behov.

Vær opmærksom på at der er mulighed for at vælge individuelle fastheder med denne model, hvis man sover sammen med en partner i sengen. Fastheden bestemmes på baggrund af ens vægt. Derudover er der mulighed for at vælge mellem 5 forskellige topmadrasser alt efter ønske og behov. Hvis man vælger en ekstra stor topmadras, så vil man ikke opleve en revne i midten.

Jensen Ambassadør Dream elevationsseng findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Læs mere her.


Vigtigheden af god søvn: Se denne video og bliv klogere på din søvn

https://www.youtube.com/watch?v=D410j1SR6Pw

Jupiter elevationsseng

Bemærk: Jupiter modellen er netop nu på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 54%. Sengen er eksempelvis nedsat i størrelsen 180 x 200 – fra 21.999 kr til 9.999 kr. De andre størrelser i serien er også nedsat i øjeblikket.

Jupiter elevationsseng er produceret i Danmark og er en justerbar seng. Det vil sige, at der er mulighed for at indstille sengen, så den passer præcis til ens behov og ønsker. Dette er en af de billigere modeller, men selvom du ikke får helt samme liggekomfort som i de lidt dyrere modeller, så er sengen stadig ganske gode, når man tager prisen i betragtning. Det er også derfor at vi har valgt at medtage den her i artiklen.

Med denne model er der en springmadras forsynet med en kerne af moderne pocketfjedre omgivet af polyetherskum. Denne form for skum er både holdbar og komfortabel, hvorfor det bidrager til en behagelig seng uanset liggeposition. Med en danskproduceret seng kan man trygt stole på, at alle anvendte materialer er af højeste kvalitet, hvilket selvfølgelig også gælder for denne model.

5 komfortzoner og 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter

Der er mulighed for at justere Jupiter elevationsseng efter behov. Det betyder, at man både kan hæve og sænke fodende og hovedgærde. Der er mulighed for at styre disse elevationskomponenter med hjælp fra en trådløs fjernbetjening. Denne fjernbetjening larmer ikke, hvorfor man lydløst og hurtigt kan indstille sengen til den ønskede position.

Jupiter elevationsseng er inddelt i 5 forskellige komfortzoner, der tager hensyn til en specifik del af kroppen. Det vil sige, at disse komfortzoner støtter og aflaster forskellige dele af kroppen på forskellige måder, da ingen del har brug for den præcis samme støtte. Derudover bidrager springmadrassens fjedre til en omfattende støtte, da disse former sig efter ens vægt og svøber sig om kroppens konturer. Denne model har i alt 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter, der bidrager til aflastning og støtte af ens krop.

Danskproduceret motor fra Linak

Med elevationssenge er det vigtigt at investere i en seng, der er forsynet med en kvalitetsmotor. Dette kan man være sikker på, hvis man køber en elevationsseng med en motor fra mærket Linak. Linak er et dansk mærke, der producerer motorer. Disse motorer er kendt for at være både effektive, holdbare og lydsvage, hvorfor de egner sig til elevationssenge.

Jupiter elevationsseng er selvfølgelig udstyret med en danskproduceret motor fra Linak, hvorfor denne seng kan holde i mange år frem, hvis man sørger for at passe godt på den. Derudover har denne model en træramme med en kernetykkelse på 12 centimeter, der skaber et godt fundament. Trærammen er fremstillet af massivt svensk fyrretræ.

Topmadras i latex med ventilerende effekter

Ved køb af Jupiter elevationsseng får man også en topmadras. Topmadrassen er sengens øverste lag. Det er dog et vigtigt lag, da topmadrassen ikke mindst bidrager til støtten af kroppen, men også fordi, at det er det lag, som man ligger tættest på om natten.

Topmadrassen til Jupiter elevationsseng er en topmadras fremstillet af latex. Latex er et naturmateriale, og er derfor fyldt med ventilerende effekter. Det betyder, at forbrugere der ofte får det for varmt om natten, kan få stor glæde af en topmadras i latex. Da latex både er åndbart og ventilerende, vil soveklimaet også altid være behageligt.

Jupiter elevationsseng findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Læs mere om Jupiter sengene her.


Senses Lux kontinental dobbeltseng

Senses Lux er for dig der vil have en kontinentalseng i absolut højeste kvalitet. Som alle de andre dobbeltsenge i denne artikel, så Senses Lux produceret i Horsens af den danske virksomhed, Kinnabädden.

Her er tale om en absolut luksus dobbeltseng som tilpasser sig dig og dine behov, lige fra liggeposition til komfort og temperatur.

Sengen består også her af en top kvalitets boxmadras der yder den nødvendige grundstøtte for din krop, hele natten igennem. Derefter følger en springmadras. –  Springmadrassen i Senes Lux er udstyret med Cooltex-skum rundt om fjedrene, som er både temperaturregulerende og trykaflastende. Fjedrene sikrer en opdrift i madrassen, som giver en sund liggeposition for kroppen.

Kombinationen af opdriften i madrassen, med topmadrassens blødhed giver den optimale støtte for hele kroppen og sikrer at du sover i en lige position.

Når du køber denne seng, kan du vælge mellem to forskellige topmadrasser:

Du kan vælge mellem en latex topmadras og en Celcius topmadras. Den mest solgte i Danmark er latex topmadrassen.

En latex topmadras er elastisk og støtter hele kroppen når du sover. Den virker ved at tilpasse sig din liggeposition, så din krops trykpunkter bliver holdt oppe, så du ligger i en lige position hele natten. Latex madrassen passer godt til alle vægtklasser.

Alternativet er en Celcius topmadras, som er udstyret med Memory Foam. Denne type skum virker ved at forme sig efter din kropstemperatur, hvilket gør at du synker ned i madrassen. Det føles rigtig behageligt og giver nærmest følelsen af at svæve på en sky.
Din krops trykpunkter synker ned i madrassen og aflaster dermed disse områder, så du din krop kan ligge helt afslappet i løbet af natten. Det er dog værd at bemærke at denne type topmadras udnytter din kropsvarme, hvilket gør at den kan blive ret varm. Så hvis du har problemer med at du sveder om natten, så vil en latex topmadras være det bedste valg.

Du kan vælge mellem to forskellige fastheder. Hvis du vejer under 75 kg, så bør du vælge “Medium fasthed”. Vejer du over 75 kg. så vil en “Fast fasthed” være det bedste valg.

Som standard har denne seng pocket-fjedre, hvilket er perfekt hvis du vejer under 95 kg. Hvis du vejer over 95 kg, så er der også mulighed for at opdaterer sengens fjedre til multi-pocket fjedre, som vil understøtte din kropsvægt mest optimalt.

Senses Lux findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse meget mere om Senses Lux dobbeltsengen her.


5 gode råd til at falde nemmere i søvn: I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…


Venus Mayan Green dobbeltseng med elevation

Venus Mayan Green er en dobbeltseng med individuelle elevationsbunde i hver side. Denne seng udmærker sig især ved at være meget allergivenlig og har en mere grøn og økologisk profil end mange andre senge på markedet.

Elevationsbunden kan styres ved hjælp af en app til din iPhone og du undgår derfor at skulle finde plads til en fjernbetjening på natbordet. Sengen er desuden betrukket med eksklusivt møbelstof, der er nemt at rengøre. Sengen fås i mange forskellige farve-, mønster- og stofvarianter, så det er nemt at finde en Venus Mayan Green dobbeltseng, der passer præcist til dit soveværelses indretning.

Helt igennem økologisk topmadras af natur-latex

Det, som gør sengen særdeles allergivenlig, er den særlige latex-topmadras. Den er produceret af 100 % økologisk Mayan Green latex med et betræk af økologiske materialer. Det gør latex-madrassen fuldstændig økologisk.

Samtidig sker produktionen udelukkende med brug af bæredygtige materialer, hvorfor sengens Mayan Green latex topmadras er den eneste latex-madras på markedet, som er udstyret med et Rainforest Alliance certifikat. Det er en non-profit organisation, som certificerer alle former for produktion, der sikrer biodiversitet og bæredygtige levevilkår for de bønder og arbejdere, der indgår som leverandører eller arbejdere i produktionsprocessen.

Ombytning af fasthed på springmadrasserne

Springmadrasserne i dobbeltsengen er udstyret med 250 pocket-fjedre pr. kvadratmeter og er opdelt i 5 komfort-zoner. Derved er du sikret den mest optimale liggekomfort i sengen, fordi madrassen kan tilpasse sig meget præcist til din krops forløb, ligegyldigt om du ligger på maven, ryggen eller siden, når du sover.

Når du skal vælge springmadrasserne i sengen, er det vigtigt, at du vælger den type fasthed, som passer til din vægt. Her kan det ikke betale sig at lyve om vægten. Gør du det, kommer du nemt til at ligge for blødt.

Man kan desuden vælge individuel fasthed på madrasserne i begge sider. Så er man to i sengen med stor vægtforskel, så kan begge parter komme til at ligge på en madras med den rigtige fasthed. Samtidig kan sengen fås i en særlig +95 kg-version.

Skulle du komme til at vælge forkert fasthed på madrassen, tilbyder forhandleren at ombytte madrassen inden for de første 30 dage mod et mindre gebyr.

5 års garanti på motoren og 25 års garanti på sengen

Det særligt kritiske element ved enhver elevationsseng er motorens kvalitet. Her giver producenten 5 års garanti på motoren. Det betyder, at du er bedre stillet end den normale 2 års reklamationsret, der normalt tilbydes på alle former for køb.

Den høje kvalitet i valget af sengens materialer betyder samtidig, at der gives hele 25 års garanti på både fjedre og sengebund. Det er den længste garantiperiode, der gives på en seng solgt på det danske marked.

Venus elevationsseng findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se udvalget af de forskellige Venus elevationssenge her.


Dobbeltsenge – Kontinental

Venus kontinentalseng

Bemærk: Venus modellen er netop nu på tilbud hos forhandleren, hvor den er nedsat med 56%. Sengen er eksempelvis nedsat i størrelsen 180 x 200 – fra 31.999 kr til 13.999 kr. De andre størrelser i serien er også nedsat i øjeblikket.

Med denne dobbeltseng er der lagt vægt på en seng, der skal yde en omfattende støtte og komfort. Samarbejdet mellem sengens 7 komfortzoner og moderne pocketfjedre sikrer, at alle kroppens dele vil blive støttet og aflastet på en forskellig måde. Hver del af kroppen har brug for en individuel støtte, hvilket de 7 komfortzoner sørger for.

Derudover er denne kontinentalseng produceret i Danmark, hvorfor man kan være sikker på, at sengen overholder alle skrappe kvalitetskrav, samt at den er fremstillet med de bedste sengematerialer.

Model med fokus på individuel støtte og komfort

kontinentalsengen venus

På grund af Venus kontinentalsengs kombination af komfortzoner og moderne pocketfjedre, er det en seng, hvor der har været øje for en individuel støtte og komfort. Normalt er kontinentalsenge udstyret med 5 komfortzoner, men denne model er blevet opgraderet med hele 7 komfortzoner.

Derudover er de moderne pocketfjedre omsvøbet af et elastisk hybridskum. Dette skum giver både aflastning og støtte, men det sørger også for, at sengen altid vil føles behagelig på grund af ventilationen og åndbarheden. Hybridskum er kendt for at være ventilerende, hvorfor det bidrager til et behageligt soveklima.

Med sengens 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter er der sikret en omfattende aflastning og støtte, så der er mulighed for at ligge præcis på den måde, som man har lyst til. Uanset ens bevægelser og liggeposition, så vil sengen støtte alle kroppens konturer.

Boxmadras og springmadras

venus_luna_kontinental

Kontinentalsenge består normalt af tre forskellige lag, hvorfor Venus kontinentalseng selvfølgelig også er opbygget af tre madraslag. Disse lag består af en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Denne models boxmadras bidrager til den omfattende støtte, da denne er sengens platform.

Derudover er den omgivet af en træramme med en 14 centimeter kernetykkelse. Trærammen sikrer, at sengen både er stabil og holdbar, hvorfor den har en lang levetid, hvis man passer godt på den.

Med Venus kontinentalseng får man en springmadras, hvori sengens pocketfjedre er indbygget. Springmadrassen har i alt to forskellige madraskerner, der bliver samlet i et betræk. Fastheden kan derfor justeres individuelt, hvis man sover sammen med en partner, hvor man ikke har brug for den samme fasthed.

Vælg mellem en latex- eller en Celcius topmadras

Der er mulighed for at vælge mellem to forskellige topmadrasser, hvis man investerer i en Venus kontinentalseng. Topmadrassen er et vigtigt lag, da dette madraslag bidrager til støtten, men også fordi, at det er laget, der er tættest mod huden. Man kan vælge mellem en Latex Lux Topmadras eller en Celcius Lux Topmadras. Man kan derfor vælge den topmadras, der passer til ens behov og ønsker.

Hvis man ofte har det for varmt om natten, vil det mest optimale valg være en latextopmadras. Begge topmadrasser er udstyret med en kernetykkelse på i alt 6 centimeter.               

Venus kontinentalseng findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle Venus sengene her. 


Vasa Mayan dobbeltseng i kontinental-model

Der har det seneste stykke tid været mere fokus på senge, der er allergivenlige. Derfor er allergivenlige senge også blevet mere populære blandt forbrugerne. En seng, der både er populær og allergivenlig er, Vasa Mayan kontinentalseng. Med denne model er der udvalgt de bedste allergivenlige materialer, hvor der samtidig har været fokus på at producere en seng, der kan yde en optimal støtte.

Denne model er blandt andet udstyret med Mayan Green topmadrassen. Topmadrassen er valgt til lige netop denne model, fordi den er lavet af 100 % naturlatex, hvilket betyder, at den er optimal til en allergivenlig seng. Vasa Mayan er derfor et godt bud, hvis man vil investere i en allergivenlig seng eller lider af enten astma eller allergi.

5 komfortzoner og 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter

Materialer af høj kvalitet og vigtige sengefunktioner er altafgørende, når man er på udkig efter en ny seng. Alle de materialer og funktioner, der i samarbejde yder en omfattende støtte til sengen Vasa Mayan, er blevet udvalgt med fokus på høj kvalitet.

Når det kommer til springmadrassens fjedre, så er der anvendt latex mellem disse. Dette sikrer både en god ventilation og åndbarhed. Derudover er sengen udstyret med 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter og 5 komfortzoner.

Uanset om man vil ligge på den ene eller den anden måde, så vil pocketfjedrene og komfortzonerne samarbejde om, at skabe den mest optimale støtte og aflastning, der er behov for. Derudover sikrer komfortzonerne, at kroppens forskellige dele bliver aflastet på en individuel måde, da alle dele ikke har brug for nøjagtigt den samme støtte og aflastning.

Høj seng med tre forskellige madraslag

Kontinentalsengen Vasa Mayan er udstyret med tre forskellige madraslag. Dette sørger for en omfattende aflastning og støtte, da alle tre lag er lavet af materialer af høj kvalitet. Eksempelvis er sengens springmadras udstyret med en latexpolstring på 4 centimeter. Det vil sige, at springmadrassen både er slidstærk og holdbar, hvilket er med til at gøre madrassen endnu mere behagelig og komfortabel.

Sammenlignet med andre kontinentalsenge på markedet, så er Vasa Mayan højere end disse. Dette betyder, at det er en seng, hvor det er nemt både at komme ind og ud af, hvilket kan være en fordel for mange forbrugere.

Topmadras af 100 % organisk naturlatex

I og med Vasa Mayan brander sig på at være en allergivenlig seng, så skal topmadrassen selvfølgelig også være dette. Dette er selvfølgelig tilfældet, da sengen er udstyret med Mayan Green topmadrassen. Denne topmadras er produceret af 100 % organisk naturlatex, hvorfor både allergikere og astmatikere kan anvende denne. Derudover er topmadrassen udstyret med et Tencel-sengebetræk med naturlige træfibre, der også er allergivenligt. Topmadrassens kernetykkelse er på 5 centimeter.

Vasa Mayan findes i følgende størrelser:
160 x 200 
180 x 200
180 x 210

Du kan se de forskellige modeller i Vasa Mayan serien her.


Bergen kontinentalseng

Bemærk: Denne model er i øjeblikket nedsat hos forhandleren. Eksempelvis er 180 x 200 modellen nedsat med 56% fra 31.999 kr. til 13.999 kr. Alle størrelser i modellen er nedsat.

Denne dobbeltseng yder en bekvem og komfortabel støtte og aflastning, da den støtter alle de steder, hvor kroppen har brug for støtte. Med denne seng får man et komfortlag med en ekstra tykkelse, hvorfor fjedrene bliver udnyttet optimalt. Derudover kommer komfortlaget også med latex, hvorfor man er sikret en god åndbarhed og ventilation hele natten lang.

Pocketfjedre og komfortzoner

Denne seng er opdelt i tre forskellige madraslag, der alle bidrager til hver deres form for støtte og aflastning. I disse madraslag er der forskellige egenskaber, der samarbejder om at yde en optimal støtte uanset liggeposition og bevægelser. Sengen er forsynet med 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter, hvilket er mere end gennemsnittet for de fleste kontinentalsenge. Det betyder, at støtten vil være optimal, da disse pocketfjedre sørger for at tilpasse sig efter ens krops konturer.

I sengens springmadras er der eksempelvis også to forskellige madraskerner samlet i et betræk, hvorfor man kan vælge en individuel fasthed, hvis man sover to i sengen og ikke har brug for den samme fasthed. Vær opmærksom på at fastheden skal vælges på baggrund af ens vægt.

I sengens komfortlag finder man også latex, der er et åndbart og ventilerende materiale. Derfor bliver varme, sved og fugt afledt nemt og hurtigt, hvilket betyder, at soveklimaet altid vil være behageligt. Med sengens 5 komfortzoner er man sikret en individualiseret støtte til kroppens dele, da alle kroppens dele ikke har brug for præcis den samme støtte.

Et solidt og robust fundament

bergen_dobbeltseng

Det er altid vigtigt med et solidt og robust fundament, når det kommer til kontinentalsenge. Dette får man med Bergen kontinentalseng, da boxmadrassen både er robust og solid. Derudover er boxmadrassen omgivet af en massiv svensk fyrretræsramme, der sørger for at skabe et godt fundament. Det betyder, at sengen har en lang levetid, hvis man passer godt på den.

Trærammens kernetykkelse er på i alt 8 centimeter. Boxmadrassen er også udstyret med en kerne lavet af komfortskum, hvorfor den vil tilpasse sig efter ens vægt. Komfortskummet er derfor med til at yde en omfattende støtte, der sørger for at skabe en platform for de øverste madrasser, når det kommer til støtte og aflastning.

Topmadras til både allergikere og astmatikere

En topmadras er et af de vigtigste lag, da dette lag ligger øverst på sengen. Med dette lag ligger man nærmest hud mod hud, hvorfor man skal sørge for, at investere i en topmadras, der tilpasser sig efter ens behov og præferencer.

Med Bergen kontinentalseng får man en topmadras, der er allergivenlig. Det betyder, at denne topmadras kan bruges af både astmatikere og allergikere. Topmadrassen bliver kaldt for Mayan Green og er en af de eneste topmadrasser i Danmark, der er produceret af 100 % ren naturlatex. Da topmadrassen indeholder latex betyder det, at den er med til at bidrage til et behageligt klima i sengen. Latex er nemlig både åndbart og ventilerende.

Bergen kontinentalseng findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Bergen sengene her. 


Jensen Ambassadør kontinental dobbeltseng

Jensen Ambassadør-sengene kom på markedet i 1996, hvorfor de har været på markedet i mere end 20 år. Disse senge er dog også blevet nogle af de mest populære fra Jensen, hvorfor det er et optimalt valg, hvis man ønsker en seng med fokus på støtte af hele kroppen. Denne model yder en unik støtte og komfort, da den er forsynet med et dobbelt fjedrelag. Sengen er designet med fokus på elegance og kvalitet, hvilket man lægger mærke til allerede ved første øjekast. Alle senge fra Jensen bliver designet og produceret i Norge, hvorfor Jensen Ambassadør kontinentalseng selvfølgelig også er fra Norge.

Kontinentalseng med 3 fjedersystemer og Pocket on Pocket-teknologi

Den unikke og støttende liggekomfort som man finder hos Jensen Ambassadør kontinentalseng kommer især fra teknologien Pocket on Pocket. Desuden har sengen dobbeltmadrasser, der er forsynet med 3 individuelle pocket-fjedersystemer. Disse fjedersystemer er både nye og opgraderede i forhold til gamle systemer. Det betyder, at der har været mere fokus på liggekomforten og aflastningen, hvorfor denne model yder en omfattende støtte for hele kroppen.

I sengens underfjedring kan man finde pocketfjedre, der ikke mindst sørger for stabilitet, men også en komfortabelhed uanset liggeposition. Sengens liggeflader er forsynet med ’stretch’, hvorfor kroppen stille vil synke dybere og dybere ned i madrassen, hvilket sikrr, at den zoneinddelte madras vil aflaste kroppen.

Aloy 2.0 fjedersystem og zoneinddelt seng

Kontinentalsenge er kendt for at være både komfortable og behagelige, hvorfor Jensen Ambassadør kontinentaleng ikke er nogen undtagelse. Denne seng er nemlig udstyret med et zoneinddelt fjedersystem, der sikrer, at alle kroppens dele bliver støttet og aflastet optimalt. Et zoneinddelt fjedersystem er altafgørende for kroppens aflastning, da alle kroppens dele herved bliver aflastet på lige præcis den måde, som den specifikke del har brug for.

Fjedersystemet er både praktisk og fleksibelt, da det vil tilpasse sig uanset liggeposition og bevægelser. Dette unikke fjedersystem er kendt som Aloy 2.0. Det er et opgraderet fjedersystem, der også er forsynet med en blødere skulderzone, hvorfor ens skuldre altid vil blive støttet optimalt samt have ekstra god plads.

Svanemærket model med fugt- og lufttransporterende egenskaber

Jensen Ambassadør kontinentalseng er Svanemærket, hvorfor den har været igennem diverse tests for at opnå dette. Man er derfor sikret en seng, der er lavet i alle de bedste materialer i forhold til miljøvenlighed.

Ved køb af Jensen Ambassadør kontinentalseng vil man ikke ligge og svede hele natten igennem. Denne seng er nemlig fyldt med fugt- og lufttransporterende egenskaber, der sikrer, at sengens soveklima altid vil være behageligt – også selvom man ofte har det for varmt om natten. Dette er på grund af, at sengen er udstyret med en Softline III-topmadras, der har en kernetykkelse på 5 centimeter.

Denne topmadras består af latex, hvilket er et åndbart og ventilerende naturmateriale, der er det optimale valg for forbrugere, der ofte har det varmt om natten. Latex er også et godt materiale til astmatikere og allergikere, da husstøvmider ikke ’bor’ godt i dette materiale. Topmadrassens betræk er aftageligt og kan sagtens vaskes i vaskemaskinen.

Vær opmærksom på at der er mulighed for at vælge forskellige fastheder ved køb af denne model. Dette skal vælges på baggrund af ens vægt. Desuden skal fastheden vælges individuelt for at opnå den mest korrekte støtte og fasthed.

Jensen Ambassadør kontinentalseng findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om sengen her.


Hästens Luxuria kontinental dobbeltseng

hastens_luxuria

Denne dobbeltseng fra Hästens blandt markedets absolut bedste senge. Denne seng koster 76.890 kr. for størrelsen 180 x 200.

Kontinentalsengen Hästens Luxuria er præget af luksus. Selve designet udstråler luksus, men det går igen i sengens materialer. Denne seng ligger i den høje ende af prisskalaen. Dog får man en seng, der yder en omfattende støtte og aflastning, så man kan sove godt om natten uanset liggeposition. Denne model er tilmed også kun produceret af rene naturmaterialer, hvilket er en fordel for dig, der er på udkig efter en naturlig seng.

Hästens Luxuria bliver af mange kaldt for en ’luksusseng’, da sengen er produceret med henblik på at lave en seng, der er fyldt med alle de bedste komponenter. Denne model er produceret af svenske sengespecialister med mere end 160 års erfaring, hvorfor man kan være sikker på, at denne seng er i høj kvalitet.

Seng med naturmaterialer, springmadras og to boxmadrasser

luxuria_hastens_lagSengens nederste lag er en boxmadras. Denne boxmadras er herved også fundamentet for sengens to øverste lag. Dog er Hästens Luxuria ikke kun udstyret med en, men med hele to forskellige boxmadrasser. Disse madrasser samarbejder om at udgøre et støttende fundament til sengen. Der er derfor ingen tvivl om, at sengen ikke mindst er robust, men også stabil, da begge boxmadrasser er fremstillet af slidstærke materialer.

Ved køb af Hästens Luxuria får man en seng, der er produceret af naturmaterialer. Sengens springmadras er fremstillet af blandt andet hør, bomuld og hestehår, hvilket Hästens som regel bruger ved fremstilling af deres senge. Hestehårene sikrer, at husstøvmider har sværere ved at ’bo’ med hårene, hvorfor dette er en seng, der sagtens kan anvendes af astmatikere og allergikere. Naturmaterialerne er både ventilerende og åndbare, hvorfor temperaturen vil være behagelig hele natten.

Faste støtteegenskaber og stilfuldt design

Denne model er en af Hästens mest populære senge på markedet, da den har alle de egenskaber og funktioner, som de fleste forbrugere leder efter. Kendetegnet ved Hästens Luxuria er sengens stilfulde og klassiske design med fokus på detaljerne. Men sengen er mere end blot et flot og stilfuldt design.

Sengen er nemlig også kendt for sine faste støtteegenskaber, der yder en omfattende støtte og aflastning for kroppen. Sengen er håndbygget med slidstærke krølhår og konstrueret med faste støtteegenskaber, der hjælper med at optimere ens nattesøvn. Sengen vil tage imod ens krop lige med det samme og tilpasse sig efter ens vægt, når man lægger sig ned. Den ekstra støtte kommer fra sengens Bonnell-fjedersystem, der har et tykkere tråd mål.

Vælg mellem forskellige topmadrasser

Sengens øverste lag er topmadrassen, hvor der er mulighed for at vælge mellem fire forskellige. Topmadrassernes priser varierer afhængig af modellen, hvorfor man kan vælge en mere prisvenlig model eller en lidt dyrere model. Topmadrasserne er også produceret af naturmaterialer såsom hestehår, krølhår, uld, vat, bomuld og hør. Der er mulighed for at vælge mellem disse fire forskellige topmadrasser fra Hästens: BJ, BV, BJX og BJX Luxury.

Hästens Luxuria findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
140 x 200
140 x 210
180 x 200
180 x 210
210 x 200
210 x 210


Anatomic Kontinentalseng – dobbeltseng i absolut topklasse

Anatomic-serien er den nye topmodel i Bedre Nætters produktsortiment. Her anvendes udover 7 komfortzoner i springmadraslaget også en helt særlig fjedreteknologi i både springmadras og boxmadraslag, der betyder, at fastheden tilpasses bedre til udformningen af din krop.

Superdifferentieret springmadraslag sikrer bedre nattesøvn

Springmadrassens 7 komfortzoner giver dig ekstra gode muligheder for at få en god nats søvn, ligegyldigt om du holder mest af at ligge på en af siderne eller helt fladt på ryggen. Samtidig mindsker de 7 komfortzoner risikoen for at vågne med ben, der sover, fordi du har fået lagt dig på en måde, så blodomløbet til benene er blevet nedsat.

De to ekstra komfortzoner er indlagt på hver side af lænden og gør derfor overgangen mildere mellem de bløde komfortzoner til skuldre og hofter og den støttede komfortzone til lænden. Samtidig anvendes en helt ny fjedreteknologi, der betyder, at fastheden på madrassens fjedrelag varierer i forhold til, hvilken del af kroppen som madrassen er målrettet imod.

Ekstra høj boxmadraslag

Boxmadrassen i Anatomic Kontinentalseng anvender den samme avancerede fjedretype, som springmadrasserne. Samtidig er madrassen hele 24 cm høj, så sengen får en ekstra god højde at komme både i om aftenen og op af igen om morgenen.

Tilsammen giver de to lag af Anatomic-fjedre en virkelig optimal tilpasning af sengen til din krops anatomi og din liggeposition – uanset hvad den måtte være. Det gør Anatomic Kontinentalseng til en ekstra god investering i din søvn i mange år fremover.

Bygget til at holde i mange år

For Anatomic Kontinentalseng er dansk bygget kvalitetshåndværk, der er skabt til at holde i mange år. Derfor giver producenten også hele 25 års garanti på enhver form for fjedrebrud, samt brud på sengerammen i sengen.

Af samme grund – den lange levetid – gives der også hele 30 dages ombytningsret på fastheden i madrasserne. Så slipper du får at skulle ligge for hårdt eller for blødt i de mange år, som du har sengen.

Anatomic kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210 

Du kan se alle Ideel Anatomic modeller her.


Hästens Auroria kontinental dobbeltseng

Hastens_Auroria_kontinentalseng

Med Hästens Auroria får du det überste inde for senge. Måske den mest gennemarbejdet dobbeltseng på markedet. Men for at kunne anskaffe sig denne seng, kræver det også et højt budget. 180 x 200 modellen koster 118.999 kr.

Hästens Auroria er en seng produceret af svenske Hästens. Denne model bliver af mange kaldt for en seng fyldt med luksus, hvilket også afspejles af prisen. Dette er nemlig en kontinentalseng, der er håndlavet af svenske sengespecialister, der har mere end 160 års erfaring med at producere højkvalitetssenge. Modellen Hästens Auroria er lavet af rene naturmaterialer, der ikke mindst sørger for en åndbar og ventilerende seng, men også for en seng, der yder en omfattende aflastning og støtte uanset behov.

Lag på lag af naturmaterialer
Hastens-Auroria-seng
Sengen Hästens Auroria er en flot og elegant dobbeltseng, der vil passe ind i de fleste soveværelser. Det er en seng, der vil ende med at blive centrum i værelset, da dens udseende og design vil fange de flestes blik. Sengen er ydermere lavet af rene naturmaterialer, hvilket både kan ses og mærkes.

Sengens bund er en stabil og robust boxmadras, der kan holde i mange år frem. Derudover er modellen også udstyret med en springmadras med pocketfjedre. Pocketfjedrene sørger for en optimal komfort, støtte og aflastning, hvorfor man vil opnå en god nattesøvn uanset ens bevægelser eller liggeposition. De små pocketfjedre sikrer nemlig, at kroppen bliver aflastet der, hvor der er brug for det.

Springmadrassen er ydermere lavet af både bomuld og hør, der begge er rene naturmaterialer. Derudover er der også anvendt hestehår til fremstillingen af denne seng, hvilket svenske Hästens især er kendte for.

Affjedring, støtte og fasthed


Kontinentalsengen Hästens Auroria er produceret med henblik på at levere en trykaflastning samt støtte til både hofter og overkrop. Når man ligger sig ned i sengen, vil man langsomt synke ned i en blød flade, der bliver støttet af et stabilt og robust fundament. Sengens base er udstyret med 13 centimeter Hästens Bonnell-fjedersystem, der er kombineret med i alt 15 centimeter posefjedre sammen med krølhår, vat, bomuld, uld og hør.

Med sengen Hästens Auroria er der mulighed for at få en seng, der er tilpasset nøjagtigt efter ens behov. Når man vælger at investere i en Auroria fra Hästens, kan man vælge den fasthed, der passer til ens kropsvægt.

Fire forskellige topmadrasser

Når man investerer i sengen Hästens Auroria kan man vælge mellem fire forskellige topmadrasser. Der er rig mulighed for at vælge lige præcis den topmadras, der passer til ens behov eller ens budget. Der er nemlig forskel på topmadrassernes priser, da de er produceret af forskellige materialer. Dog er de alle produceret med naturmaterialer. Der er mulighed for at vælge mellem disse fire forskellige topmadrasser: BV, BJ, BJX, BJX Luxury.

Hästens Auroria findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
140 x 200
140 x 210
180 x 200
180 x 210
210 x 200
210 x 210


Dobbeltsenge af boksmadrasser

Jupiter dobbeltseng 

Den første seng på listen hedder Jupiter og er en forholdsvis billig dobbeltseng, som er perfekt for dig der er på udkig efter en god dobbeltseng, men har et lavt budget.

Det er værd at bemærke at trods denne af denne sengs billige pris, så er denne produceret i Danmark.

Du får her en seng som ligger i ca. samme prisleje som de billige senge der er masseproduceret i østen.

Denne seng er produceret i Horsens af Kinnabädden, som oprindeligt er en svensk sengevirksomhed, men som har flyttet deres produktion til Danmark.

Kinnabädden har produceret kvalitetssenge siden 1947 og har dermed mere end 60 års erfaring.

De har produceret deres Jupiter model i to forskellige udgaver. Jupiter 1 som er udstyret med pocket-fjedre. Denne model passer til dig der vejer under 95 kg.

Hvis din vægt er over 95 kg. så bør du i stedet købe Jupiter 2 med multipocket-fjedre, da den vil give den bedre støtte til din krop.

Denne model består af en boxmadras i en solid træramme. Madrassen har hele 5 komfortzoner, som virker ved at yde individuel støtte til din krops trykpunkter, hvilket typisk er steder for som skuldre, hofte og nakke.

Komfortzonerne hjælper din krop med at ligge optimalt og hjælper samtidig med at holde din ryg ret når du sover, hvilket gør at du får en god sammenhængende søvn.

Med til sengen medfølger også en valgfri topmadras. Du kan vælge mellem en Latex og en Celcius topmadras.

latex_topmadras

Latex Topmadras

Vælger du en Latex topmadras, så får du en topmadras der giver en jævn modstand over hele madrassen. Den virker ved at den yde største støtte i de områder hvor du vejer mest, altså din krops trykpunkter. Dette gør at din krop aflastes på de steder hvor den har mest brug for det.

Latex topmadrassen er den de fleste vælger.

Alternativet er en Celcius topmadras, som består af Memory Foam. Denne type topmadras virker ved at forme sig efter din krop og din kropstemperatur, hvilket gør at du “synker ned” i madrassen. Dette kan føles rigtig dejligt, med nærmeste følelsen af at du ligger på en sky.

Du skal dog være opmærksom på at denne model bruger din kropsvarme, så den har også tendens til at blive lidt varm, sammenlignet med en latex topmadras.
Så hvis du normalt har det varmt om natten, bør du vælge en latex topmadras.

Jupiter No. 1 findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Se alle Jupiter modellerne her.


Venus Dobbeltseng

Bemærk: Venus boksmadrassen er i øjeblikket nedsat hos forhandleren. Eksempelvis kan du får størrelsen 180 x 200 til 8.990 kr. – nedsat fra 19.999 kr.

Venus dobbeltsengen er ligesom Jupiter modellen, produceret i Danmark. Det er Kinnabädden i Horsens der står bag produktionen af denne seng.

Med mere end 60 års erfaring i sengeproduktion og en god sans for Skandinaviske kvalitetsstandarder, er du garanteret en rigtig god seng som ikke er meget dyrere end de masseproduceret senge fra østen som man kan købe mange steder i Danmark til stort set samme pris.

Med Venus dobbeltsengen får du en absolut første klasses seng.

Man kan spørge sig selv, hvordan det kan være muligt at købe en dansk produceret seng i topkvalitet til nærmest samme pris som en billig seng fra østen. – Svaret skal man finde i den fortjeneste forhandleren holder sig på sengen. Mange butikker køber senge billigt ind i østen og sælger dem forholdsvis dyrt herhjemme.

Her får du altså en seng som overholder de bedste produktionsstandarter, produceret i Danmark, men som stadig holder et prisleje der kan matche konkurrenternes.

Selvom Venus og Jupiter sengene minder meget om hinanden, er der stadig forskel på dem:

Venus sengen er udstyret med cooltex skum i områderne omkring fjedrene, hvilket giver en bedre støtte til kroppen og giver sengen en længere levetid.

Sengerammen er stærkere og mere modstandsdygtig.

Venus findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Se alle Venus modeller her. 


søvnguide
Sådan opnår du den bedste nattesøvn 💤 

En god nats søvn afhænger naturligvis meget af kvaliteten af din seng. Men det er ikke den eneste parameter, du skal tage højde for, hvis du vil optimere din nattesøvn – og det er der en stor chance for, at du vil. For alt for mange danskere sover for lidt eller for dårligt.

Det koster årligt samfundet masser af penge til behandling af de sygdomme, som dårlig nattesøvn er med til at fremme. Således kan dårlig nattesøvn øge risikoen for at:

🔸 få stress

🔸 udvikle hypersomnia, narkolepsi og andre søvnrelaterede sygdomme

🔸 blive overvægtig

🔸 udvikle depressioner

🔸 få nedsat immunforsvar

🔸 få hjerte-kar-sygdomme

🔸 udvikle diabetes (type 2)

🔸 udvikle demens, Alzheimer eller Parkinson

Det gør dårlig søvn til en af de mange tikkende bomber, der ligger under det danske sundhedsvæsen – og flere af faktorerne skubber yderligere til nogle af de folkesygdomme, som kommer til at koste rigtig mange penge at behandle i årene fremover.

Hvad kræver en god nats søvn?

For at sove bedst muligt, skal du for det første forberede dig på at gå i seng. Dernæst skal du sørge for den rigtige indretning af soveværelset. Samtidig spiller det en stor rolle for effekten af din søvn, hvordan du ligger i sengen.

Har du søvnproblemer, er det vigtigt, at du ikke begynder at behandle problemet med sovemedicin. Det kan i værste fald forværre problemet og skaber en række andre problemer for dig. I stedet skal du meget hellere prøve nogle af de anbefalinger, vi kommer med i denne korte guide til bedre søvnkomfort.

Du skal sove minimum 7 timer hver nat ⏰

Mange vælger at skære ned på nattesøvnen for at få en stresset hverdag til at hænge sammen. Det betyder, at en stor del af befolkningen i dag sover under de 7 timer, som er det anbefalede mindstemål for en optimal søvn, ifølge førende søvneksperter.

Sover du gennemsnitlig mellem 7 og 8 timer hver nat, giver du nemlig kroppens celler de bedste muligheder for at restituere sig, ligesom også hjernen får de mest optimale betingelser for at bearbejde dagens oplevelser. Samtidig sorteres unødvendige informationer fra, brugbar viden og erfaringer lagres i langtidshukommelsen, ligesom du får renset hjernecellerne for affaldsstoffer. Det sidste sker ved hjælp af et særligt stof, der frigives i hjernen, når vi falder i søvn.

Til gengæld er der ingen påviselige fordele ved at sove mere end 8 timer hver nat. Faktisk synes det ligefrem som om, at en del af de følgevirkninger for kort nattesøvn har, også gælder, hvis du sover mere end 8 timer hver nat.

Hav faste sengetider

Du fremmer kvaliteten af din nattesøvn ved at have en fast sengetid hver aften og et fast tidspunkt, du står op på. Også I weekenderne. Derved får kroppen en ensartet døgnrytme, som gør det lettere for den at indstille sig på, at den skal sove. Ved at have skiftende sengetider forvirrer du kroppen. Så gå i seng cirka samme tid hver aften og stå op på samme tidspunkt næste morgen.

Forbered hjernen og kroppen på at du skal sove

Faktisk begynder en god nats søvn allerede en halv til en hel time før du går i seng. Her begynder du at geare ned for aktivitetsniveauet, og slukker eller dæmper måske noget af lyset i stuen, for at vende hjernen til, at det er ved at være sengetid. Jo nærmere du kommer sengetid, jo mere bør du skrue ned for belysningen.

Sørg for ikke at spise eller drikke en masse i timerne op til sengetid – især ikke alkohol og opkvikkende drikke som kaffe, energidrikke og andet med et højt sukkerindhold. Det øger kroppens energiniveau, så du får sværere ved at falde i søvn og øger risikoen for, at du bliver nødt til at stå op og gå på toilettet i løbet af natten.

Sluk for computer, tv og andre skærme ⛔️📱

Senest en halv times tid før du går i seng, bør du slukke for din computer, din tablet eller dit tv og undlade at bruge din smartphone mere end højst nødvendigt. Det gælder også i nogen grad, selv om telefonen har en særlig natbelysning, der fjerner nogle af skærmens blå farvenuancer.

For netop de blå farvenuancer i skærmlyset forvirrer hjernen, så den tror, at den skal være vågen. Ved at slå natbelysningen til på mobilen, din tablet eller din computer, fjernes du en stor del af det blå lys. Men den mentale aktivitet ved skærmkiggeriet vil stadig være med til at gøre hjernen mere vågen.

Føler du dig rastløs eller har du brug for noget, at beskæftige dig med i tiden op til du skal i seng, kan du vælge at læse i en bog, lægge et puslespil eller fortage dig noget andet afslappende.

Sørg for, at der er køligt, mørkt og stille i soveværelset

Når du først kommer ind i soveværelset, er det vigtigt, at der er så mørkt og stille som muligt. Så bor du ud til en meget befærdet vej, har støjende naboer eller bliver generet af gade- eller andet lys, bør du overveje at anskaffe dig nogle ørepropper, et godt mørklægningsgardin eller en øjenmaske, du kan sove med om natten.

Samtidig skal du gå efter at fjerne alle former for synlige lyskilder i lokalet, selv standby-lampen fra fjernsynet eller lyset fra din clockradio eller dit vækkeur.

Sørg endvidere for, at temperaturen er lavere i soveværelset end i boligens øvrige rum. Men sænk aldrig temperaturen mere end til lige omkring 16 grader. Kommer temperaturen lavere ned end det, vil kroppen opleve det som om, der er for koldt. Det vil også være med til at vække dig om natten eller holde dig vågen.


Find den rigtige hvileposition og gør din søvn bedre

Illustreret Videnskab skriver, at nattesøvnen har en meget stor indflydelse på, hvordan hverdagen bliver, og hvordan man generelt har det. Undersøgelser viser, a

sove på siden

t faktisk så betyder søvnen meget mere for helbredet, end de fleste går og tror.

Hvorfor er det vigtigt med god søvn?

Illustreret Videnskab skriver, at vi sover for at genoprette den fysiske og psykiske balance. Det er her, at salte skyller hjernen igennem og gør os klar til en ny dag. Hjerneaktiviteten falder og gør kroppen rolig og afslappet, mens vi falder ned i en dyb søvn, som er særlig vigtig for at genskabe balancen i hjernen.

Hjerne og krop får ny styrke, reparerer småskader, udskiller affaldsstoffer og danner nye celler i søvnen, og hvis man ikke får tilstrækkelig med søvn, så kan disse processer ikke finde ordentligt sted. På kort sigt er det ikke farligt, og man kommer blot til at føle sig uoplagt og træt med en reduceret skarphed og koncentrationsevne. Men hvis søvnkvaliteten er dårlig over længere tid, så kan der opstå mere alvorlige og potentielt livstruende problemer. Dårlig søvnkvalitet giver nemlig en øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, forhøjet stressniveau, svækket immunforsvar og fedme. Visse studier viser også, at der er større risiko for at udvikle Alzheimers.

Søvn afhænger af mange faktorer

Netop for at få den bedst mulige nattesøvn, så har ens hvileposition meget stor betydning for kvaliteten af søvnen. Det er svært at give helt generelle råd angående søvn, for alle er forskellige og har individuelle behov og præferencer. Det gælder alle aspekter af søvnen, for nogle sover for eksempel bedst i helt mørke rum, hvor andre godt kan sove fra lys. Nogle bliver også vækket af den mindste lyd, hvor andre ikke lægger mærke til det. Og nogle foretrækker en meget lav soveværelsestemperatur, hvor andre gerne vil have det lidt varmere. Også hvilepositionen er individuel. Den afhænger af forskellige faktorer som kropsbygning, alder og fysiske forhold, men også helt almindelige personlige præferencer.

Men hvis man ikke kan falde i søvn om natten, sover uroligt eller føler sig træt og uoplagt, så kan det være en ide at ændre på sine søvnvaner.


Vælg den rigtige hvileposition

liggepositioner
Der er som nævnt rigtig mange faktorer, der påvirker søvnen. En af de vigtigste er den valgte liggeposition i sengen. Man har først og fremmest brug for en god seng at sove i for at opnå en god søvn. Først da kan kroppen slappe af, og derfor sover man for eksempel dårligt i en stol eller i et fly eller en bus. Der findes mange forskellige typer af senge og madrasser, og læs med fordel Forbrugsguidens artikler om boksmadrasser og springmadrasser for mere information omkring valget af madras.

Udover en madras som passer til ens krop og præferencer, så bør man også kigge nærmere på ens naturlige hvilepositioner, hvis man har svært ved at opretholde en god søvnkvalitet. En forkert liggeposition i sengen kan føre til både hovedpine, ondt i nakken og ondt i ryggen som daglige skavanker, men på længere sigt kan en forkert hvileposition også føre til mere alvorlige problemer.

Der findes grundlæggende fire forskellige liggepositioner i sengen, som hver giver muligheder for forskellige positioner til arme, ben og hoved, og de har indflydelse på søvnkvaliteten. De fire grundlæggende positioner er på ryggen, maven og en af de to sider.

Fordele og ulemper ved at sove på sidensove på siden - illustration

Illustreret Videnskab skriver, at det generelt set er sundest for kroppen at sove på siden. Men man har to sider, og hver side byder dog også på muligheder for forskellige problemer.

Når man sover på højre side, så kan man få problemer med halsbrand og tilbageløb af mavesyre. Hvis man ligger på venstre side, så ligger maven under spiserøret, hvilket gør, at man ikke får halsbrand, som man kan på højre side. Til gengæld øges trykket på mave, lunger og lever – visse studier skriver, at chancen for at få mareridt også øges, hvis man sover på venstre side.

Man kan placere sine arme på flere forskellige måder, når man sover på en af siderne: man kan sove med dem ned langs siden eller ud mod siden. Det er bedst at have dem ud mod siden, idet armene kan begynde at sove, hvis de ligger ned langs siden.

At sove på siden er også rigtig godt for støtten til nakke og hoved, og derfor kan man opleve færre spændinger, hvis man sover på siden. Rygsøjlen og nakken holdes nemlig udstrakte, mens man sover, og chancen for at snorke mindskes også.

Illustreret Videnskab skriver, at siden også er den sundeste hvileposition, når det kommer til mere alvorlige problemer. Når man ligger på siden, så øges udskillelsen af affaldsstoffer i både muskler og hjerne nemlig, og søvnen bliver derfor bedre og mere stabil. Herudover mindskes chancen også for at udvikle Alzheimers og Parkinsons. Grunden til, at forskere ved, at der udskilles flere affaldsstoffer, skyldes et forsøg med mus. Musene blev inddelt i tre forskellige grupper, hvor én gruppe sov på ryggen, én gruppe sov på siden og én gruppe sov på maven. Ud fra dette studie kunne forskerne se, at de mus, som sov på siden, udskilte fleste affaldsstoffer. Og det er blevet bekræftet, at det også gælder for mennesker.

Fordele og ulemper ved at sove på ryggensove på ryggen

En af de gode grunde til at sove på ryggen er den gode støtte til både rygsøljen og nakken – man skal dog huske ikke at ligge for højt med hovedet, for så kommer nakken til at ligge i en unaturlig position. Vægtfordelingen ved at sove på ryggen bliver tillige rigtig god, for her ligger man på en stor del af kroppens flade. Både led, skuldre og hofter skånes også.

Desværre er der også ulemper ved at sove på ryggen, for denne hvileposition gør, at chancen for at snorke forøges. Man kan også udvikle søvnapnø via slappe muskler i svælget eller en forstørret drøbel, som kan lukke af for lufttilførslen. Herved kan vejrtrækningen blive uregelmæssig og uhensigtsmæssig, og den manglende lufttilførsel er usund for både hjerne og krop. Det medfører også, at man ofte vil vågne op flere gange i løbet af natten.

Hvis man sover på ryggen, så er det bedst at sove med armene ned langs siden, som giver den bedste støtte. Man kan også sove med hænderne foldede henover brystet, men undgå helst at sove med hænderne over hovedet. Herved øges trykket nemlig på nakken og skuldrene, som kan føre til smerter og spændinger.

Fordele og ulemper ved at sove på mavensove på maven

Generelt set anbefales det ikke at sove på maven, selv om denne hvileposition er bedst for fordøjelsen. Men ellers giver hvilepositionen på maven en del gener, for især nakken belastes meget, da man er tvunget til at dreje hovedet til den ene eller anden side. Det er nemlig en unaturlig position for nakken, hvilket kan skabe mange smerter og spændinger. Ryggen får heller ingen støtte, og derfor kan man også opleve rygsmerter efter blot et par timer på maven.

Du kan ændre din liggeposition

National Geographic skriver, at selv om man har udviklet en tendens til at sove på enten ryggen eller maven, så er der måder, hvorpå man kan ændre denne tendens. Eksperterne understreger, at det ikke er farligt at sove hverken på ryggen eller maven engang i mellem, men hvis en af disse er ens foretrukne og naturlige hvileposition, så bør man overveje at ændre vanerne. Hvor det at sove på maven kan give længerevarende problemer med nakken, som kan forplante sig til resten af kroppen, så kan det valg altid at sove på ryggen give mere alvorlige problemer som netop søvnapnø, hvor luftvejenes lukkes. Hvis der udvikles et uheldigt mønster med søvnapnø, så kan det føre til en forhøjet risiko for at udvikle både Alzheimers og Parkinsons.

Man kan ændre sin foretrukne liggeposition på flere måder – igen gør det ikke noget, hvis man sover på ryggen eller maven over kortere perioder. Hovedpræferencen bør dog være på en af siderne, og det kan være svært at ændre på, idet vi under søvnen ikke er klar over, hvordan vi bevæger os.

Man kan dog træne kroppen til at ændre mønster, og faktisk er det kun mindre husmandsråd, der skal til. For det første anbefaler National Geographic, at man kan sy en tennisbold fast i nattrøjen på ryggen, for under søvnen vil kroppen ikke længere vælge at ligge på ryggen, idet denne stilling nu bliver ubekvem.

Man kan også udføre tricket på fronten af nattrøjen for ikke at vende sig om på maven. Man kan også lægge store puder i sin seng, som omkranser kroppen helt. De skal placeres så tæt, at man ikke let kan dreje sig fra siden om på hverken ryg eller mave, og at det bliver mest komfortabelt at ligge på siden. Som en anden bonus ved at fylde sengen med store puder kommer kroppen heller ikke til at vride sig og opleve knæk, som kan give gener den næste dag, og man opnår en god støtte til kroppen.

En høj hovedpude til hvilepositionen på sidengode råd til bedre søvn

For at undgå at få problemer med nakken, når man lærer at ændre sin hvileposition fra ryg eller mave til side, så skal man også huske at se nærmere på sin hovedpude. Den danske Sengespecialisten anbefaler nemlig, at man vælger en højere hovedpude, når man sover på siden, end hvis man sover på ryg eller mave. Det er nødvendigt, idet nakken så ikke belastes så meget, da der er en højere støtte til hovedet. Læg også mærke til, at mænd ofte har brug for højere hovedpuder end kvinder, idet de har bredere skuldre – og som tommelfingerregel bør man huske, at jo mere bredskuldret man er, så højere bør ens hovedpude være.

Når man sover på enten ryg eller mave, er en fladere hovedpude nemlig bedst, idet en høj hovedpude vil belaste nakken og placere den i en unaturlig position, som kan give gener og skader. Hvis man forsøger at ændre sin hvileposition fra ryg eller mave til siden, gør en høj hovedpude også, at det virker unaturligt og ukomfortabelt at forsøge at finde hvile på både ryg og mave.


Sengen spiller en stor rolle for din søvn 💤

National Geographic skriver, at når man skal finde en god hvileposition og skabe en god søvn, så er sengen en meget vigtig faktor. Udover hovedpuden som nævnt gælder det også madras og dyne. Det kan være svært at finde den mest optimale madras, idet en for blød madras ikke giver støtte nok til ryggen, og man vil synke ned og placere rygsøjlen i en uhensigtsmæssig position. En for hård madras vil heller ikke give optimal støtte til kroppen, idet denne madras ikke vil følge kroppens kurver.

Madras

Det er vigtigt at få en madras, der støtter kroppen og skelettet, så man både kan sove godt og uden afbrydelser og undgå skader og gener. Det er derfor vigtigt med en støttende madras, der omkranser ryggen og sørger for, at rygsøjlen ligger så vandret som muligt. Hvis man ikke gør det, kan nakke og skuldre blive anspændte i løbet af natten, og så risikerer man både, at man vender sig tilbage om på mave eller ryg eller vågner helt op og dermed forstyrrer søvnen.

Type af seng

Når man vælger sin madras, kan man vælge imellem flere forskellige typer. Ofte vil der være tale om enten kontinentalsenge, elevationssenge eller blot springmadrasser. En kontinentalseng er en seng, der består af tre led – en boksmadras, en springmadras og en topmadras, og en elevationseng er en seng med motor, hvor stillingerne kan ændres på. For en uddybning af kontinentalsenge læs da gerne Forbrugsguidens artikel om kontinentalsenge eller Forbrugsguidens artikel om elevationssenge og springmadrasser.

Kort fortalt så er kontinentalsengen populær, idet den giver rigtig god støtte. Her er tale om en boksmadras nederst, som udgør underlaget. Herover placeres springmadrassen og øverst topmadrassen. Det er springmadrassen, som udgør den vigtigste komponent, idet det er den, der udgør den samlede hvilekomfort, og topmadrassens primære funktion er temperaturregulering. Selvfølgelig giver den også komfort og støtte, men fokus er på temperaturen, idet man kan vælge en topmadras i forskelligt materiale: Topmadrasser med en kerne af skumgummi holder på varmen, mens en topmadras med en kerne af latex lader kroppen ånde og føles køligere.

Elevationssengen er smart, idet den har en motor, som kan ændre på liggepositionen – man kan også køre sengen op, således at man kan sidde helt op. Når man kan justere sengebunden, så justerer man også støtten, og dermed kan man tilpasse denne model til den individuelle krop. Når det handler om at sikre en hensigtsmæssig hvileposition, så yder denne type ikke mange muligheder for at blive liggende på siden. Til gengæld kan man hæve hovedgærdet, hvilket kan afhjælpe både snorken og søvnapnø, og man kan tillige afhjælpe problemer med blodomløbet i benene ved at kunne hæve benenden også. Man anvender en springmadras til elevationssengen.

Fælles er dog, at man bør vælge en springmadras, der passer til ens vægt og kropsbygning. Madrasserne er udstyret med et forskelligt antal fjedre og komfort-zoner, som yder støtte til de forskellige områder af kroppen. Man bør så vidt muligt gå efter en springmadras med de såkaldte pocketfjedre, som er meget små fjedre i madrassen. Eftersom de er så små, er der rigtig mange af dem, og en tommelfingeregel er, at jo flere fjedre, jo bedre støtte. Der kan nemlig snildt være op omkring 450 fjedre i en moderne springmadras, og disse mange fjedre gør, at madrassen kan tilpasse sig efter den individuelle krop og kropsform.

Lyv dig ikke slankere

Når man vælger sin madras, så har vægt en afgørende betydning for at få en god hvile. Selv om man føler, at man vejer lidt for meget og ikke ønsker at oplyse om den reelle vægt, så bør man sluge stoltheden og være ærlig omkring sin vægt. Hvis man lyver sig lettere, så vil man nemlig blive anbefalet en madras, der er for blød i forhold til ens reelle vægt, og det kan give problemer med både ryg og lænd. Når man skal ud og købe en dobbeltseng med sin partner, skal man også være opmærksom på dette, for det er sjældent, at begge parter har brug for samme madras – her skal man derfor også tilpasse madrassen i forhold til sin egen vægt og ikke partnerens.

Vælg den rigtige dynevælg den rigtige dyne

Danske Sengespecialisten skriver også, at dynen er en meget vigtig del af en god nats søvn, og der er flere forhold, man skal lægge mærke til. Dynens væsentligste formål et at holde forbrugeren tilpas varm hver nat og have en god pasform – her er fyldet meget vigtigt.

Når man skal ud og købe en ny dyne, bør man derfor se efter, hvilket fyld dynerne har. De billigste dyner er fiberdynerne, og hvor de kan være lette at vaske og være allergivenlige, så kan de også have en tendens til at være både mindre isolerende og åndbare.

Udover fiberdyner findes der et stort udvalg af dyner med dun. De er dyrere end fiberdynerne, og det kan være noget af en opgave at vaske denne type, da de er fyldt med dun. Dundynerne har den fordel, at de er meget lette og holder godt på varmen, og derfor er de specielt gode om vinteren. Der findes også forskellige typer af dundyner, hvor der er forskel på, hvilke dun der anvendes, og kun få steder bruges der udelukkende dun – her suppleres der med fjer.

Angående kvalitet af dundyner taler man om en dynes bæreevne. I praksis betyder det, hvor godt de varmer. Dette vurderes på en skala fra 2-16, og en høj bæreevne er lig med, at dunene ikke klumper sammen samt holder en god varme.

En dyne med høj bæreevne vil være let, luftig og isolerende, og dyner med flere dun end fjer vil altid have en højere bæreevne. Ønsker man en dyne, der er af allerbedste kvalitet og helt i top på skalaen for bæreevne, så skal man gå efter en ren edderdunsdyne – men denne type er også meget dyrere. Sengespecialisten anbefaler, at man går efter en dyne, der har en bæreevne på ti eller derover.

Endelig skriver Sengespecialisten, at man også skal være opmærksom på dynens længde. Tommelfingerreglen lyder, at dynen altid skal være 30 centimeter længere end ens egen højde, og det kan give problemer, hvis man er i nærheden af 180 centimeter eller højere, for mange standard-dyner er på 200 centimeter i længden og 140 centimeter i bredden. I så fald bør man overveje at anskaffe en længere dyne – der findes en del dyner med en længde på 220 centimeter.


Gode huskeråd til en god søvn:

Afslutningsvis har vi opsummeret et par generelle, gode og opsummerende råd til generelt at få en bedre søvn:

💤 Bibehold faste sengetider – også i weekenden. Kroppen er nemlig et vanedyr og ønsker en fast rytme

💤 Få 7-8 timers søvn hver nat – så bliver krop og hjerne mest veludhvilet

💤 Undgå at spise fed mad eller indtage kaffe eller alkohol inden sengetid – den fornyede energi vil holde kroppen vågen

💤 Hold soveværelset mørkt – lyset påvirker kroppen

💤 Sov i rolige omgivelser – selv små lyde kan genere søvnen

💤 Find den rigtige temperatur – gerne mellem 18-21 grader

💤 Godt indeklima – luft ud morgen og aften for bedst muligt indeklima

💤 Drop computeren – det kunstige lys fra skærmen øger vågenheden i kroppen

💤 Dyrk motion – motion i løbet af dagen gør kroppen naturligt træt

💤 Gør kroppen rolig inden sengetid – mindfulness, yoga eller lignende gør krop og sind roligt

💤 Vælg den rigtige madras og hovedpude – madrassen og puden skal yde maksimal støtte til kroppen

💤 Sov på siden – denne hvileposition er bedst for helbredet

💤 Undgå sovepiller – sovepiller kan have uheldige bivirkninger og ødelægger den naturlige rytme


Andre relevante artikler

Mange af de dobbeltsenge som vi har gennemgået i denne artikel er enten elevationssenge, kontinentalsenge eller dobbeltsenge sammensat af boksmadrasser.

Vi har ligeledes udgivet artikler som specifikt omhandler disse tre typer senge. Hvis du ønsker at læse mere om disse sengetyper, så anbefaler vi at du læser vores elevationsseng guide, vores kontinentalseng guide og vores boksmadras guide.