Bedste Boxmadras: Find den bedste boksmadras til dine behov

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

De senere år har vi haft større fokus på søvn i samfundet. Jo travlere vores hverdag bliver, desto vigtigere bliver det at tanke fornyet energi op, mens vi sover. Det gør vi blandt andet ved at optimere søvnen. Du kan læse søvn-ekspert Mikael Rasmussen forklaring af, hvorfor søvn er så vigtigt for dit helbred og hvordan du får den bedst mulige nattesøvn.

Boksmadrasser er en meget udbredt og populær sengetype i Danmark. Både fordi en boksmadras generelt er en nem løsning, da den i praksis er en madras med ben på. Det gør den meget lettere at stille op, da du hverken skal bruge sengeramme eller sengebund. Det er en alt i en løsning, som samtidig er nem at flytte rundt på.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Det skal du overveje, før du køber ny boxmadras:

 • Fjedretype og fasthed: Jo flere fjedre din boksmadras har pr. kvadratmeter, jo mere præcist kan den tilpasse sig din krops konturer. Udover fjedretypen har fastheden en stor betydning for liggekomforten – som hovedregel skal den være mere fast, jo mere du vejer.
 • Komfortzoner: En anden parameter, du skal være opmærksom på, er antallet af komfortzoner i boksmadrassen. Det er særlige områder i madrassen, der er tilpasset forskellige steder på kroppen. Vi anbefaler, at du finder en boksmadras med minimum 5 – 7 komfortzoner, der støtter op og tillader at fx hofter og skuldre lettere synker ned i madrassen.
 • Polstring: Rundt om fjedrene i boksmadrassen er der lagt en polstring, der sikrer, at du ikke kan mærke fjedrene gennem betrækket på madrassen. Typisk er polstringen på mellem 4 og 6 centimeter og består enten af et lag af såkaldt memory skum, af latex eller en kombination af begge.
 • Topmadras: Vi anbefaler, at du tilvælger en topmadras oven på din boksmadras. Lige som med polstringen kan du få topmadrasser med en kerne af enten memory-skum eller latex.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Saga Snö – Boxmadras bestseller hos NordicDream

Redaktionens anbefaling

✅ 4,9/5 stjerner på TrustPilot baseret på mere end 1.700+ anmeldelser
✅ 100 dages ombytningsgaranti
✅ Nordic Dream planter 1 træ ved et salg af en seng
saga-fjall product image Bemærk: Saga Snö boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at sengen er nedsat fra 21.995 kr. til 8.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Saga Snö boxmadras her:

Husk: Nordic Dream tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis, og du får det fulde købsbeløb retur.
De tilbyder rentefri finansering.

Saga er en danskproduceret boxmadras, der er lavet i et stilrent og klassisk design.

Udover designet har der været fokus på at skabe en seng med en høj liggekomfort, hvor kroppen bliver aflastet på en ergonomisk korrekt måde.

Derfor består Saga blandt andet af et dobbelt fjedrelag, ergonomiske pocketfjedre, 5 komfortzoner og en trykaflastende latextopmadras.

Boxmadras med dobbelt fjedrelag

Saga boxmadrassen er forsynet med to lag fjedre. Det dobbelte fjedrelag sørger for, at sengens affjedring er forbedret, mens det på samme tid øger sengens overordnede komfortniveau.

Derudover er Saga lavet på en måde, så nakke, skuldre og lænd opnår en særlig tilpasset støtte, da fjedrene tilpasser sig efter kroppens konturer. Det sikrer, at man sover på en ergonomisk korrekt måde.

Det øverste lag fjedre består af 504 pocketfjedre pr. kvadratmeter, mens det nederste lag består af bonellfjedre. Pocketfjedrene er opdelt i 5 komfortzoner, hvor alle fjedre individuelt tilpasser sig efter kroppens mest udsatte dele.

safa_fjall_side

Miljøvenligt skum og solid sengeramme

Udover det dobbelte fjedrelag er Saga ligeledes udstyret med miljøvenligt skum i form af polyetherskum.

Der er nemlig placeret et lag med polyetherskum ovenpå fjedrene, så man ligger behageligt i sengen uden at kunne mærke dem. Samtidigt sørger det også for, at sengens levetid forlænges. Skummet er modstandsdygtigt overfor fugt og godkendt efter Oeko-tex standard 100.

Rundt om sengen kan der findes en solid sengeramme bygget af svensk massivt fyrretræ. Sengerammen har en tykkelse på 8 centimeter, så den udgør et stabilt fundament for hele sengen.

Snö topmadras - ErgoFlex skum med aktiv køling
Topmadrassen Snö måler 8 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som tilpasser sig din krop og give den mulighed for at ånde. På den ene side er madrassen blød og riflet, hvilket giver dig maksimal komfort, når du lægger dig i sengen. På den anden side er madrassen flad, hvilket gør den mere fast og robust.

At denne topmadras hedder Snö er ikke helt tilfældigt. Snö betyder på dansk sne, og er meget velvalgt, da den er temperaturregulerende med aktiv køling i betrækket og en ventilerende kerne i ErgoFlex skum. Da kropstemperaturen er afgørende for, at vi får en god nattesøvn, er Snö en god topmadras til dig der nemt får det varmt.

ErgoFlex-skummet har en åben cellestruktur, som hjælper med at holde madrassen tør og ren. Det ventilerende materiale sørger for, at eventuel fugt fra kroppen bliver afledt i løbet af natten. Snö er en topmadras, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten.
Madrassens betræk er lavet i et vaskbart og Oeko-tex certificeret bambus materiale, da bambus produceres uden brug af sprøjtegifte, kunstgødning eller lignende. Bambus er desuden et godt materiale, da det kan suge op mod 50% mere væske end bomuld, og stadig føles tørt.

 

Konklusion: Derfor anbefaler vi Saga
Nordic Dream scorer 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, hvilket er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter. Der er fokus på komforten i sammenspillet mellem topmadrasser og fjedre i særdeles høj kvalitet.

Som en ekstra bonus får du 100 dages tryghedsgaranti, når du køber seng fra Nordic Dream. Så kan du prøve sengen i vante rammer og blive helt sikker på, det er den rette. Nordic Dream kommer og henter sengen igen, hvis du ikke er tilfreds, hvilket er helt unikt for markedet.

Fordele

 • Topmadras lavet af et naturligt materiale
 • 5 komfortzoner
 • Dobbelt lag af fjedre
 • Træramme lavet af svensk massivt fyrretræ
 • Et lag af polyetherskum ovenpå fjedrene
Ulemper

 • Fås kun i to farver

Saga boxmadras findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Saga Fjäll boxmadrasser her.

Værd at vide om Saga boxmadrasser.

 


Bedre Nætter Venus – boksmadras i høj kvalitet og med 7 komfortzoner

Bedste boxmadras i premiumklassen

✅ 4,7/5 stjerner baseret på mere end 2900 anmeldelser på TrustPilot
✅ Svanemærket og OEKO-TEX certificerede materialer
100 dages prøveperiode og 2-8 hverdages leveringstid

Over 10.000 skandinaver sover hver nat i en Venus, så måske du skal være den næste? Her får du Bedre Nætter Venus Boksmadras med inkluderet topmadras, der hører til en af det kendte danske sengebrands mest eksklusive varianter.

 • 7 komfortzoner, der giver hver kropsdel den optimale støtte
 • Stærk træramme som fundament
 • 100 nætters risikofri prøve

Anmeldelse og analyse

Bedre Nætter Venus Boksmadras er det perfekte valg til dig, der ønsker en boksmadras i luksusklassen og til dig, der ønsker en boksmadras i stedet for den dyrere kontinentalseng med tre madrasser.

Her får du i stedet to madrasser med i købet, nemlig boksmadrassen og topmadrassen. Når du ser modellen, vil du blive betaget af den elegante stil, som Venus tilbyder, og produktet vil være oplagt til dig, der ikke har noget imod, at dine møbler ser lidt godt ud. Du kan vælge mellem flere nuancer, så du kan få den farve, der passer til dit soveværelse.

Stærk ramme og garanti
Som nævnt får du to madrasser, når du investerer i Bedre Nætter Venus Boksmadras. Den mest centrale er selvfølgelig boksmadrassen, der er det nederste lag. Den ligger placeret i en fantastisk stærk træramme, som fungerer som det grundlæggende fundament. Den tykke ramme er fremstillet af solidt svensk fyrretræ for at sikre en lang holdbarhed, og som en bonus får du hele 25 års garanti på fjedre og rammebrud. Det er en rigtig lang garanti i forhold til hos andre forhandlere, som vidner om høj kvalitet og nøje udvalgte materialer.

Komfortgivende boksmadras
Selve boksmadrassen er sengens mest komfortgivende del, og derfor er den opbygget på en måde, hvorved der kan ydes en maksimal støtte til hele kroppen. Her er tale om et indhold af pocketfjedre, der er fleksible og små i deres udformning. Det betyder, at de ”følger med dig”, når du bevæger dig under søvnen, og det gør, at du uanset sovestilling vil få en optimal aflastning.

Disse pocketfjedre er inddelt i såkaldte komfortzoner, som du vil opleve syv af hos Venus. Du kommer til at nyde godt af Bedre Nætters særlige ”bedre zoner”, der er områder, som er specialdesignet til at yde en helt kropsspecifik støtte. Hver af dine legemsdele har nemlig ikke brug for samme grad af aflastning, og derfor arbejder hver zone på sin egen måde. Læg mærke til, at syv komfortzoner ikke er noget, du finder hos alle boksmadrasser på markedet.

For at beskytte fjedrene, levere mere komfort og give et optimalt klima i sengen finder du rundt om fjedrene et særligt lag polstring.

Den anden madras hos Venus er topmadrassen, der både bidrager til klima og komfort. Med syv centimeter i tykkelsen hjælper den til med at trykaflaste din krop i samspil med boksmadrassen, og med en kerne af latex er den åndbar. Latex er ventilerende og naturligt, og som en bonus er det fugtledende. Det betyder, at du får et køligt klima i sengen.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Bedre Nætter Venus Boksmadras
Venus er Bedre Nætters mest solgte seng, så mange forbrugere har allerede haft fornøjelsen af produktet. Faktisk sover over 10.000 skandinaver hver nat på en Venus, så her er tale om en fantastisk bestseller.

Kunderne er derfor generelt meget tilfredse med Bedre Nætter Venus Boksmadras, som de tildeler 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på knap 200 anmeldelser. Køberne fremhæver især, at modellen er flot, stilfuld, lever op til forventningerne og giver en skøn komfort. Dog bliver det enkelte steder nævnt, at boksmadrassen er lidt til den hårde side, og nogle savner en topmadras af skum i stedet for latex.

Brugerne fra Trustpilot er også meget tilfredse med Bedre Nætter som forhandler. Baseret på knap 3000 anmeldelser får virksomheden en gennemsnitlig score på 4,7 ud af 5 stjerner. Det er meget højt i forhold til andre sengeforhandlere og vidner om en bred popularitet.

Trustpilot-anmelderne noterer sig især Bedre Nætters omfangsrige serviceniveau, hvor aspekter som de dygtige medarbejdere, den hurtige levering og den lange prøveperiode bliver fremhævet. I forbindelse med prøveperioden giver Bedre Nætter 100 risikofrie nætter, hvor køberen kan prøvekøre sengen. Er du ikke tilfreds, kan sengen returneres, eller fastheden kan ændres.

Redaktionens vurdering

Hos redaktionen er vi meget begejstrede for Bedre Nætter Venus Boksmadras, som kommer med mange fremhævelsesværdige aspekter.

Disse tæller blandt andet, at du med denne seng får et OEKO-TEX certificeret valg. For dig betyder det, at du bliver helt fri for skadelig kemi.

Derudover er vi meget imponerede over variantens stærke aflastning med de syv komfortzoner samt pocketfjedrene, der giver en fleksibel afstresning af hver kropsdel.

Vi vil også gerne uddele ros til Bedre Nætters høje serviceniveau, der inkluderer 25 års garanti på fjedre og rammebrud – det er din garanti som forbruger for, at du får en holdbar model. Derudover er det en stor bonus i vores optik, at du får en prøveperiode på 100 nætter, så du får god tid til at vurdere, om du har fundet din perfekte sengekammerat.

Vi skal dog bemærke, at her er tale om et valg i den dyrere ende af prisskalaen sammenlignet med andre boksmadrasser, og at for eksempel en kontinentalseng med tre madrasser i stedet for to kan yde en stærkere støtte.

Fordele

 • 7 komfortzoner, der hver især yder en særlig støtte til kroppen
 • Fleksible pocketfjedre, der følger med din krop, når du sover
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Ventilerende topmadras af latex medfølger
Ulemper

 • Kan være lidt til den hårde side
 • Yder ikke lige så høj en komfort som en kontinentalseng med tre madrasser

Bosmadrassen fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 centimeter
 • 90 x 200 centimeter
 • 120 x 200 centimeter
 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter
 • 180 x 210 centimeter

Astrid Fjord – nordisk seng med opbevaring

Bedste boxmadras med opbevaring

✅ Forbrugsguidens anbefaling
✅ 100 dages ombytningsgaranti
Nordic Dream planter 1 træ ved et salg af en seng

Bedste seng med opbevaring | Astrid Fjäll fra NordicDream, test Bemærk: Astrid Fjord sengen med opbevaring er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat med fra 29.793 kr. til 12.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Astrid Fjord sengen med opvaring her:

Husk: Nordic Dream tilbyder at du kan prøve sengen i 100 dage. Hvis du ikke kan lide sengen, kommer de og henter den igen gratis, og du får det fulde købsbeløb retur.
De tilbyder også rentefri finansering.

Boxsengen Astrid fra Nordic Dream gemmer på en praktisk hemmelighed. Den kan løftes i begge sider og har plads til opbevaring under madrasserne, så du kan gemme ekstra sengetøj væk eller opbevare dét, der ikke kan være i dit klædeskab.

Sengen har et meget nordisk udtryk med rene linjer. Du kan vælge mellem to grå farver, så den passer bedst muligt ind i din indretning. Farverne er meget klassiske og tidløse, så de passer ind i de fleste hjem og går ikke af mode.

Danskproduceret seng med syv komfortzoner
Sengen er produceret i Danmark af dygtige, danske håndværkere. Der er brugt naturlige materialer, der er oeko-tex certificerede, så de ikke indeholder skadelig kemi. Den er er opbygget med syv komfortzoner, der giver forskellige støtte, så kroppen får den korrekte støtte alle steder. Det forbedrer din liggeposition i sengen, så du mindsker muskel- og ledsmerter. 

Specielt i området omkring lænd og hofte er det vigtigt med god støtte. Her skal støtten være mere fast, da dette område er tungere end resten af kroppen og skal kunne synke længere ned i underlaget. Derimod skal skuldrene have mere aflastning, så blodcirkulationen ikke hæmmes. Derfor er det en praktisk indretning med de forskellige komfortzoner, da kroppen ikke har samme behov alle steder.

Sengen er opbygget i tre lag, hvor der er opbevaring nederst, en trykaflastende boxmadras med ergonomiske pocketfjedre i midten og en trykaflastende topmadras øverst. 

Fjord topmadras - ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

 

Fordele

 • Opbevaring under begge senge
 • Nordisk design
 • 7 komfortzoner
 • Danskproduceret
Ulemper

 • Høj prisklasse

Konklusion: Derfor anbefaler vi Astrid sengen
Nordic Dream scorer 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, hvilket er højest af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter. Der er fokus på komforten i samspillet mellem topmadrasser og fjedre i særdeles høj kvalitet.

Som en ekstra bonus får du 100 dages tryghedsgaranti, når du køber seng fra Nordic Dream. Så kan du prøve sengen i vante rammer og blive helt sikker på, det er den rette. Nordic Dream kommer og henter sengen igen, hvis du ikke er tilfreds, hvilket er helt unikt for markedet.

Nordic Dream sengen Astrid fås i følgende størrelser:

 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210

Norhland Prestige Luksus Box – Bedste boxmadras hos Sengetid

Bedste boxmadras til prisen

✅ Dansk design
✅ 101 nætters ombytningsgaranti
✅ 25 års garanti

Norhland Prestige Delux Box

Bemærk: Norhland Prestige boxssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 24.995 kr. til 9.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Norhland Prestige Box her:

Husk: Hos Sengetid tilbyder de altid 101 nætters ombytningsret. Hvis du derfor ikke er tilfreds med din nye seng, henter Sengetid den igen fra din adresse, kvit og frit. Og du får selvfølgelig hele købsprisen igen.
Sengetid tilbyder også rentefri afbetaling af din nye seng. 

Boxmadras med fleksible pocketfjedre

Der er gjort meget ud af boxmadrassen, så du kan få kvalitetssøvn med Prestige Delux Box. Madrassen har hele 11 individuelle zoner, med pocketfjedre tilpasset de forskellige områder af kroppen, så du kan få den helt rigtige støtte til din krop. Sengetid giver 25 års garanti på deres pocketfjedre, som desuden er kendt for at have mange gode egenskaber. Fjedrenes høje liggekomfort kan blive ret uundværlige, når først du har mærket forskellen og oplevet den høje liggekomfort i Nohrland Prestige Delux Box sengen.

Når du vælger en dobbeltseng med pocketfjedre, er du fri for at forstyrre din partner, når du vender dig i sengen om natten – og vice versa. Fjedrene er nemlig isoleret i lommer, som reagerer uafhængigt af hinanden. Når du vender dig, påvirkes fjedrene derfor individuelt. De tilpasser sig din kropsvægt, og de mange zoner i madrassen gør, at du vil opleve støtte af de kropsdele, som godt kan blive ømme når du ligger ned i mange timer.

Polstring med åndbar cooltex-skum

Boxmadrassen er polstret med cooltex-skum, som bidrager til et behageligt og sundt soveklima. Skummet absorberer fugt og har en ventilerende funktion. Det styrker sengens modstandsdygtighed og er med til at gøre sengen den meget holdbar.

Madrassen bliver holdt oppe af en stærk sengeramme, som der ligeledes ydes 25 års garanti på.

Helstøbt dansk design

Prestige Delux Box er en nem seng at samle, hvor der ikke kræves noget værktøj. Det er en fordel for mange, når de vælger seng, at samlingen er enkel og nem at gå til.

En anden fordel ved modellen er, at den er skabt af kvalitetsbevidste, danske designere. Intet er overladt til tilfældighederne hvad angår designet, som bliver fremstillet i Danmark i fem stilfulde farver. Skab en helstøbt seng med et skandinavisk udtryk ved at tilføje runde egetræsben efter eget valg.

Du kan også vælge at montere en sengegavl for at gøre siddekomforten optimal. En sengegavl gør sengen ekstra luksuriøs, og den udtrykker overskud i indretningen. Samtidig beskytter den din væg.

Fordele

 • Op til 11-zoners pocketfjedre
 • Polstring med åndbar cooltex-skum
 • Fås i fem stilfulde farver
 • Valgfri runde egetræsben
 • 25 års garanti på fjedre og ramme
Ulemper

 • Sengegavl skal tilkøbes

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Prestige Delux Box
Når du vælger en seng fra Norhland, kan du være sikker på, at designet er gennemtænkt ned til mindste detalje. Prestige Luksus Box er ingen undtagelse, og her er boxmadrassen vægtet højt. Madrassen gør sengen til et ergonomisk valg, da pocketfjedre aflaster de dele af kroppen, som lægger mere pres på madrassen.

Sengen er mere holdbar end de fleste med en solid ramme, pocketfjedre og holdbar polstring med cooltex-skum. Her får du et varigt design, som også har et tidløst ydre. En ekstra god detalje er garantien på 25 år på fjedre og ramme.

Du får og så 101 nætter, hvor du risikofrit kan afprøve sengen og returnere den, hvis du ønsker en anden i stedet for.

Norhland Prestige Delux Box findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210


Freja Nordlys – Dobbelt lag pocketfjedre i højeste kvalitet

Bedste boxmadras med 2-lags lommefjedre

✅ Nordic Dream planter 1 træ ved et salg af en seng
✅ Nordic Dream scorer 4,9 på Trustpilot
✅ Dansk produceret luksus boxmadras med 100 dages risikofri prøve
freja nordlys product image Bemærk: Freja Nordlys boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at sengen er nedsat fra 27.995 kr. til 11.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Freja Nordlys boxmadras her:

Husk: Hos Nordic Dream tilbyder de at du kan prøve sengen risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er fuldt tilfreds, så kommer de og henter den igen, uden beregning. Derefter får du det fulde købsbeløb retur.
Der er mulighed for at købe sengen på afbetaling, uden renter.

Freja er en boxmadras, der er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter. Sengen er lavet i rene nordiske linjer med materialer, der er udvalgt nøje. På den måde er man sikret en optimal og individuel støtte og aflastning af hele kroppen.

Boxmadrassen er produceret i Danmark af danske håndværkere, så man kan være sikker på at få en holdbar seng. Blandt andet består sengen af ergonomiske pocketfjedre, en trykaflastende topmadras med en latexkerne og Airflow skum.

Boxmadras med ergonomiske pocketfjedre

Med Freja får man en boxmadras, der består af et dobbelt lag af danskproducerede og ergonomiske pocketfjedre. Det betyder, at sengen kommer med de optimale betingelser for en god søvn om natten.

Pocketfjedrene sørger for at forme sig efter kroppens konturer og yder en nænsom aflastning lige der, hvor kroppen har mest brug for det.

Mellem pocketfjedrene er der placeret Airflow skum, som er lavet for at gøre fjedrene mere smidige og elastiske. Skummet virker antibakterielt og hjælper desuden med at holde fugt væk fra madrassen.

Solid sengeramme og 5 komfortzoner

Freja er udstyret med en solid sengeramme, der er bygget af massivt svensk fyrretræ. Sengens fundament er derfor både robust og stabilt og har en tykkelse på 14 centimeter.

Endvidere kommer Freja Nordlys med 5 komfortzoner, der støtter ens krop. Disse komfortzoner yder en ekstra god støtte de steder på kroppen, hvor vi vejer mest.

Det vil sige, at fjedrene er mere fast ved mave og hofte, hvor den største del af vægten fra kroppen sidder.

latex-topmadras-nordicdream

Nordlys topmadras - temperaturregulerende og vaskbart betræk
Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte.

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.
Fordele

 • Trykaflastende latextopmadras
 • 5 komfortzoner
 • Ergonomiske og danskproducerede pocketfjedre
 • Dobbelt lag af fjedre
 • Solid sengeramme af svensk fyrretræ
Ulemper

 • Mellemhøj prisklasse

Konklusion: Derfor anbefaler vi Freja
Når vi udvælger de bedste senge, er et af de bedste kvalitetsstempler forbrugernes modtagelse af produktet. Nordic Dream er vurderet til 4,9 stjerner på Trustpilot, hvilket vidner om, at de har nogle af markedet bedste produkter. De er også et populært valg, fordi du får 100 dage til at prøve sengen i dine vante rammer. Er du ikke tilfreds kan du returnere den og så kommer de og afhenter den hjemme hos dig kvit og frit.

Foruden de de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet.

Freja boxmadras findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan læse mere om de forskellige Freja Nordlys boxmadrasser her.

Værd at vide om Freja boxmadrasser.

 


Viva Lux Ergozone Boksmadras – to lag af pocketfjedre og syv komfortzoner

Topkvalitets-valg

Viva Lux Ergozone boxmadras 140x200 cm

.
Viva Lux Ergozone Boksmadras er den bedste boksmadras til dig, der ønsker en kvalitets-seng til en overkommelig pris. Modellen kan anvendes alene eller sammen med for eksempel en springmadras.

Alene eller kombineret

Viva Lux Ergozone Boksmadras vil være et godt valg for dig, der gerne vil have en eksklusiv seng, men som ikke ønsker at betale lige så meget som hos de helt dyre konkurrenter. Hvis du investerer i produktet her, får du faktisk en hel seng, for med i prisen følger også en topmadras. Der ydes 25 års garanti mod ramme- og fjederbrud, og sengen er produceret i Danmark efter danske regler.

Når du har en boksmadras og en topmadras, har du en hel seng. Boksmadrassen udgør fundamentet, og her får du en mindre dobbeltseng/halvanden-mands-seng med målene 140 x 200 centimeter. Her kan der snildt sove to personer, men du kan også anvende den alene, hvis du gerne vil kunne brede dig. Boksmadrassen er én stor madras, som du selv kan vælge fastheden på. Vælg ud fra kropstype og vægt, så du får den støtte, der passer til din krop.

Boksmadrassen kommer med to lag af pocketfjedre, som adskiller sig fra normale fjedre ved at være mindre og mere fleksible. Det betyder for dig, at de lettere vil kunne bevæge sig sammen med dig, når du sover. Og så bliver tilpasningen til din krop mere optimal. Du vil opleve syv forskellige komfortzoner i varianten, der giver en krops-specifik aflastning der, hvor du har mest brug for det for at kunne finde hvile. Det drejer sig blandt andet om ryg, nakke, skuldre og lænd.

Topmadras med i prisen

Viva Lux Ergozone Boksmadras kommer som nævnt også med en topmadras, og den er otte centimeter tyk. Det er en del sammenlignet med konkurrenterne, og du kan enten vælge en af latex eller en af memory-skum.

Latex’en er perfekt til dig, der ofte har det for varmt om natten, og latex har også den fordel, at det er allergivenligt og fugtledende. Smart, hvis du er allergiker eller gerne vil forebygge. Memory-skum er varmere og giver et lunt klima i sengen, og det har den fordel, at du vil opleve den dejlige ”synke ned” følelse, når du lægger dig.

Betrækket på topmadrassen er fremstillet med bambusfibre, som har en fugtledende egenskab, og det sikrer et behageligere klima såvel som en længere holdbarhed. Du kan som endnu en bonus vende madrasserne, og du kan vælge mellem flere farver. Så der vil altid være en, der passer til dine præferencer. Læg mærke til, at du skal købe ben og sengegavl separat, men du vil kunne finde et udvalg, der passer til de øvrige farver. Perfekt, hvis du godt kan lide æstetik.

Derfor anbefaler vi Viva Lux Ergozone Boksmadras

Vi anbefaler Viva Lux Ergozone Boksmadras, fordi den er den bedste boksmadras til dig, der gerne vil have meget for pengene. Du kommer også til at nyde godt af to lag af pocketfjedre, de syv komfortzoner og muligheden for at vælge mellem flere farver og fastheder.

Fordele

 • To lag af pocketfjedre
 • Ergo-zone med syv komfortzoner
 • Kommer i fire moderne farver
 • Kommer i flere fastheder
Ulemper

 • Høj pris

Specifikationer

 • Producent: Viva
 • Type: Boksmadras
 • Består af: Boksmadras og topmadras
 • Farve: Valgfri
 • Komfortzoner: Ja
 • Mål: 140 x 200 centimeter
 • Ben inklusiv: Nej
 • Sengegavl inklusiv: Nej

Dunlopillo Pure Boksmadras – eksklusiv boxmadras med flere komfortzoner

Det mest elegante valg

Dunlopillo Pure Boksmadras

.
Dunlopillo Pure Boksmadras
er den bedste boksmadras til forbrugeren, som ønsker en boksmadras med topmadras.

Boksmadras med topmadras

Dunlopillo Pure Boksmadras er fremstillet af verdenskendte Dunlopillo, som er en af de førende senge- og madrasspecialister på markedet. Så kan du være sikker på en rigtig høj kvalitet, som du derfor også kommer til at betale en højere pris for i sammenligning med konkurrenterne. Produktet har målene 90 x 200 centimeter, som er standard for enkeltsengs-mål. Anskaffer du to enheder, kan du dog let trylle dem om til en større dobbeltseng med målene 180 x 200 centimeter. Læg mærke til, at sengegavl og ben ikke medfølger – dem kan du dog købe separat og i samme serie.

Modellen kommer med flere anvendelsesmuligheder, da du for eksempel kan bruge boksmadrassen som fundamentet i en kontinentalseng eller en elevationsseng. Du kan også vælge at anvende den som en ”hel” seng, da der følger en topmadras med i prisen. De to madrasser kan sagtens udgøre det for en kvalitetsseng alene. Når du ser på boksmadrassen, får du den fordel, at du kan vælge mellem flere fastheder, som er afgørende for, hvordan du ligger i sengen. Du vælger fastheden ud fra vægt og kropstype.

Topmadrassen er en latex-enhed, og en topmadras af latex er perfekt til dig, som ofte har det varmt om natten. Latex’en har en afkølende effekt, som kan lede fugt og sved væk, så du bliver fri for ophobningen af varme. Indvendigt består latex-madrassen af en række små luftbobler, der giver en særlig aflastning og spændstighed. Det er lig med en dejlig komfort.

Latex i top- og boksmadras

Latex er det gennemgående materiale i både top- og boksmadras hos Dunlopillo Pure, og det unikke ved latex er, at det er naturligt, allergivenligt, nedkølende og fugtledende. I boksmadrassen er der en 16 centimeters tyk latexkerne med syv komfortzoner. Hver enkelt zone yder en specifik aflastning af kroppens trykpunkter, og derfor vil du opleve bedre at kunne slappe af i for eksempel nakke, skuldre, ryg og lænd.

Der er yderligere fem centimeters naturlatex i madrassens andet komfortlag, som giver dig en perfekt tilpasning, der former sig efter dine behov. Da latex som nævnt tillige er allergivenligt, vil mikroorganismer som støvmider få svære levebetingelser i din seng, og det medfører en reduceret risiko for allergipåvirkning.

Madrassen er født med eksklusiv fiber-padding på indersiden af betrækket, der giver et virkelig smukt og stilfuldt udtryk. Du kan vælge produktet i flere flotte farver, så du vil altid kunne få den enhed, der passer til dine behov. Boksmadrassen ligger i en 12 centimeters træramme, og der er en 25 års garanti mod fjeder- og rammebrud. Madrassen er som endnu en bonus vendbar.

Derfor anbefaler vi Dunlopillo Pure Boksmadras

Vi anbefaler Dunlopillo Pure Boksmadras til dig, der gerne vil have boksmadras og topmadras i en og samme model. Som en bonus får du en allergivenlig seng med flere komfortzoner og mulighed for selv at vælge fasthed.

Fordele

 • Allergivenlig seng
 • Syv unikke komfortzoner
 • Kommer i flere fastheder
 • Kommer i flere flotte, moderne farver
Ulemper

 • Sengegavl og ben skal købes separat

Specifikationer

 • Producent: Dunlopillo
 • Type: Boksmadras
 • Består af: Boksmadras og topmadras
 • Farve: Valgfri
 • Komfortzoner: Ja
 • Mål: 90 x 200 centimeter
 • Ben inklusiv: Nej
 • Sengegavl inklusiv: Nej

Hästens Marquis – Boxmadras i lækre naturmaterialer

✅ Håndbygget klassiker i høj kvalitet

Hästens Marquis – Håndbygget klassiker i høj kvalitet

Kvalitetsrigt naturmateriale

Hästens Marquis er en minimalistisk boksmadras, som er kendetegnet ved tidløs elegance. Den ternede boksmadras er et produkt af over 160 års værdifuld erfaring med svensk håndværk. Designet er fremstillet i hånden ved hjælp af Hästens anerkendte lag på lag-teknik ved montering af krølhår, uld og bomuld. Betrækket er fremstillet i 100 % jacquardvævet bomuld, som er et blødt og slidstærkt materiale.

De nøje udvalgte naturmaterialer bidrager til fremragende komfort. Samtidig hjælper de til at transportere eventuel fugt væk fra kroppen.

Hästens Marquis boksmadras føres i flere forskellige farver. Producenten har et bredt udvalg af moderigtige farver i tekstilkollektionen, så her er en til enhver smag. Boksmadrassen måler 28 centimeter uden ben. Ben og eventuel sengegavl kan tilkøbes i et selvvalgt design, så udtrykket bliver endnu mere personligt.

Dobbelt fjedresystem for ideel komfort

Komforten er i højsædet med Hästens Marquis boksmadras. Modellen er blandt de mest faste i Hästens serie af boksmadrasser. Den er udstyret med dobbelte fjedre, som er fastspændt.

Fjedresystemet bidrager til optimal støtte af kroppen. Særligt vil du opleve god støtte omkring lænde- og skulderområdet, hvor mange har tendens til at blive øm ved et forkert valg af boksmadras. Samtidig er fjedersystemet udviklet, så partnere ikke vil opleve forstyrrelse fra hinandens bevægelser.

Hästens Marquis vs. markedet

Med Hästens Marquis boksmadras får du valuta for alle pengene. Det ternede design har gennem generationer opnået en ikonisk status, og det er efterhånden blevet et must i ethvert designerhjem. En tidløs klassiker, som aldrig går af mode.

Modellen skiller sig dog ikke alene positivt ud fra mængden på dens design. Hästens Marquis boksmadras er omhyggeligt bygget af kvalitetsrige naturmaterialer og dobbelt fjedersystem, så også komforten er højere end normalt.

Udvalgte specifikationer:
🔹 Produceret i hånden af svenske Hästens
🔹 100 % jacquardvævet bomuldsbetræk
🔹 Fastspændte dobbelte fjedre for høj komfort
🔹 Måler 28 centimeter i højden
🔹 Fås i flere farver

Hästens Marquis findes i følgende størrelser (cm):
90 x 200
140 x 200
180 x 200


Wonderland Medley – Boxmadras med høj liggekomfort

✅ Personligt tilpasset komfort

Personlig tilpasning

Med Wonderland Medley kommer kvalitet og komfort i første række. Boksmadrassen er kendetegnet ved sine unikke kvaliteter, som giver dig de bedste forudsætninger for en god og dyb nattesøvn. 

Boksmadrassen er nøje udviklet til at tilpasse sig kroppens former. Den har blød skulderzone, latex i polstringen og justerbar fasthed omkring hoften. Det bidrager alt sammen til fantastisk liggekomfort. Din ryg, skuldre og nakke bliver støttet og skånet i løbet af natten. 

Derudover har Wonderland Medley et trykaflastende fjedresystem med 6 vindinger kaldet Comfort Pocket. Fjedresystemet består af mange støttepunkter, der former sig nøjagtigt efter din krop og giver høj liggekomfort. Samtidig mindsker fjedresystemet slid og støj fra boksmadrassen. Tekstilmaterialet i selve poserne er blødere og mere elastisk end normalt. 

Vaskbar og vendbar

Wonderland Medley har en vendbar topmadras. Det aftagelige tekstil tåler vaskemaskine, så hygiejnen er i top. Tekstilet kan vaskes ved op til 60 grader. Mærk følelsen af en ren og velduftende seng.  

Modellen er tilgængelig med fire forskellige fastheder afhængigt af individuel præference. Vælg mellem blød, medium, fast og ekstra fast. 

Bemærk, at du modtager to boksmadrasser i størrelsen 90 x 200 centimeter, hvis du vælger den i størrelse 180 x 200 centimeter. Det er dog helt op til dig, om du ønsker to enkeltvise topmadrasser eller en stor topmadras.

Fordele

 • Støtter de rigtige steder
 • Skåner ryg, skuldre og nakke
 • Vaskbar og vendbar
Ulemper

 • Mellemhøj prisklasse

Wonderland Medley vs. markedet

Vil du undgå gener og gøre noget godt for din krop, er Wonderland Medley en investering værd. Boksmadrassen kan endda købes til en rigtig god pris sammenlignet med andre modeller af denne type. Særligt taget i betragtning af at boksmadrassen har en unik evne til at tilpasse sig dine individuelle behov, så du får en rolig og uforstyrret nattesøvn. 

Modellen skåner og støtter især din ryg, nakke og skuldre ved sengetid. Det giver de bedste forudsætninger for, at du vågner frisk og veludhvilet hver morgen. Her får du en boksmadras, du ikke vil skifte ud. 

Udvalgte specifikationer:
🔹 Trykaflastende Comfort Pocket-fjedresystem
🔹 Kantstabil og med skulderzone
🔹 Vaskbar og vendbar
🔹 Tilgængelig i fire fastheder
🔹 Miljøcertificeret

Wonderland Medley findes i følgende størrelser (cm):
90 x 200
140 x 200
180 x 200


Find den bedste boxmadras

Hvad der er den bedste boksmadras for dig, afhænger af en række forskellige parametre. Først og fremmest afhænger liggekomforten på boksmadrassen af fjedretypen. Samtidig bør du også være opmærksom på, at der er en meget stor kvalitetsforskel på de forskellige boksmadrasser.

Her vil du opdage, at nogle af de bedste boksmadrasser oftest produceret her i Danmark. Tilsvarende findes der også et hav af masseproducerede, ofte billige boksmadrasser, der typisk er produceret i Asien eller Østeuropa. De har typisk ikke den samme liggekomfort, ligesom holdbarheden sjældent er lige så god.

Vi anbefaler derfor, at du går efter en dansk produceret madras, så du kan være 100 % sikker på at kvaliteten er i orden, ligesom den er designet til vores kropsbygning herhjemme. Prisforskellen mellem en masseproduceret madras fra Asien eller Østeuropa og så en dansk produceret boksmadras er sjældent særlig stor – og den lille merpris er absolut alle pengene værd.

Vi giver dig her en guide til de ting du bør overveje når du køber ny boksmadras, samt vi giver dig en række bud på gode boksmadrasser hvor vi mener at du får mest kvalitet for pengene.

Det skal du være opmærksom på

Vælg fjedretype og fasthed efter din vægt:
En god boksmadras er typisk opbygget af pocket-fjedre eller multipocket fjedre. Forskellen på de to fjedretyper afhænger helt og aldeles af, hvor mange fjedre pr. kvadratmeter, der anvendes af boksmadrassen. Boksmadrasser med pocketfjedre anvender typiske 250-300 fjedre pr. kvadratmeter, mens multipocketfjedre har 450-500 fjedre eller mere pr. kvadratmeter.fjedre til boksmadras

Hvilken fjedretype du vælger, har stor indflydelse på din liggekomfort. Jo flere fjedre din boksmadras har pr. kvadratmeter, jo mere præcist kan den tilpasse sig din krops konturer og sikre, at boksmadrassen støtter mest muligt den under søvnen.

Udover fjedretypen har også den såkaldte fasthed en stor betydning for liggekomforten. Fastheden fortæller noget om, hvor nemt fjedrene giver efter, når du ligger på dem.

Disse retningslinjer viser dig hvad du skal vælge:

Vejer du under 75 kilo – Så skal du vælge en boksmadras med pocketfjedre og medium fasthed. Derved understøtter boksmadrassen din krop bedst muligt. Samtidig tillader den skuldre og hofter at synke så tilpas ned i madrassen, at din rygsøjle og din nakke ligger lige, uanset om du ligger på siden eller på ryggen.

Vejer du mellem 75 og 95 kilo – Så bør du vælge enten en boksmadras med pocketfjedre og fast/hård fasthed eller en boksmadras med multipocketfjedre og medium fasthed.

Vejer du mere end 95 kiloI så tilfælde bør du altid vælge en boksmadras med multipocket-fjedre og fast fasthed. Den giver din krop den bedste støtte under søvnen.

Hvor mange komfortzoner bør boksmadrassen have?
En anden parameter, du skal være opmærksom på, er antallet af komfortzoner i boksmadrassen. Det er særlige områder i madrassen, der er tilpasset forskellige steder på kroppen.

Zonerne er vigtige, da de er tilpasset din krop, så madrassen giver optimal komfort for både hoved, skuldre, ryg, hofte osv. Vi anbefaler at du finder en boksmadras med 5 – 7 komfortzoner, der henholdsvis støtter op om og tillader at f.eks. hofter og skuldre lettere synker ned i madrassen.

Hvilken polstring skal jeg vælge på min boksmadras:
Rundt om fjedrene i boksmadrassen er der lagt en polstring, der sikrer, at du ikke kan mærke fjedrene gennem betrækket på madrassen. Tykkelsen og typen på polstringen kan have stor betydning for din liggekomfort.

Typisk er polstringen på mellem 4 og 6 centimeter og består enten af et lag af såkaldt memory skum, af latex eller en kombination af begge eller brug af gel.

Boksmadrasser med polstring i memory-skum:
Memory-skum er en slags varmefølsom skumgummi, der tilpasser sig kroppens konturer efter temperaturen. Ved hofter og skuldre synker skumgummiet mere sammen, da vi afgiver mere varme på disse steder, fordi de trykkes mere ned i madrassen. Tilsvarende afgiver vi ikke nær så meget varme til skumgummiet ved lænden og nakken, fordi de oftest ikke rører madrassen eller kun rører den meget lidt. Derfor synker memory-skummet ikke samme der.

Ulempen ved memory-skum er, at det er meget dårligt til at lede varme væk fra kroppen, ligesom det ikke tillader kroppen at ånde. Derfor kommer du meget nemt til at døje med varmen eller svede, hvis du vælger en boksmadras med polstring af memory-skum.

Boksmadrasser med polstring af latex:
Latex er som udgangspunkt et naturmateriale, men kan også fås i syntetiske kvaliteter, der dog sjældent har helt de samme egenskaber som naturligt latex.

Latex tilpasser sig også kroppens former efter hvor meget de enkelte kropsområder presser ned på latexlaget. Men i modsætning til memory-skum tillader latex kroppen at ånde og latexlaget transporterer også varme og fugt effektivt væk fra kroppen.

Derfor får du en mere stabil temperatur i sengen og får aldrig problemer med hverken varme eller sved, når du sover på en boksmadras med en polstring af latex.

Vi anbefaler som udgangspunkt en latex polstring, fordi det tillader din krop af ånde og transporterer fugt og varme væk fra kroppen, mens du sover. Det giver dig et mere sundt miljø at sove i med en nogenlunde stabil og ikke for varm temperatur. Derved mindskes antallet af gange, hvor du bliver ufrivilligt vækket om natten, fordi du enten sveder eller har fået sparket dynen af dig, så du er kommet til at fryse.

Skal jeg bruge topmadras oven på min boksmadras?
Selv om du sagtens kan sove på direkte på din boksmadras uden topmadras, anbefaler vi som udgangspunkt, at du tilvælger en topmadras oven på din boksmadras. Det giver en absolut bedre overordnet komfort og bedre søvnoplevelse, samtidig med at den mindsker sliddet på boksmadrassen.

Du kan således have glæde af boksmadrassen i længere tid og det er væsentligt billigere at skifte din topmadras end hele boksmadrassen. Samtidig giver topmadrassen mulighed for at justere, hvor blød eller hård boksmadrassen er at ligge på. Så vi mener at det absolut er værd at investere i en topmadras, for at få det optimale ud af din seng.topmadras til boksmadrasser

Lige som med polstringen kan du få topmadrasser med en kerne af enten memory-skum eller latex. Her kan du oftest vælge mellem en kerne på mellem 40 og 60 mm.

De to materialer giver de samme fordele og ulemper som i forbindelse med polstringen. Vi anbefaler derfor, at du vælger en topmadras med en kerne af latex og en kernetykkelse, der giver dig den bedste liggekomfort.

Hvilken benhøjde skal jeg vælge på min boksmadras?
På nogle modeller kan du vælge mellem forskellige benhøjder på boksmadrassen. Her anbefaler vi generelt at vælge så høje ben som muligt. Det gør det lettere at komme i og stå ud af sengen, især hvis du har fået problemer med ryggen eller bevægeapparatet. Det kommer oftest med alderen, hvorfor især ældre bør vælge høje ben på boksmadrassen.

Hvilket andet tilbehør bør jeg overveje til min boksmadras?
Til nogle boksmadrasser er det muligt at tilkøbe en sengegavl, der enten kan monteres på boksmadrassen eller på væggen bag boksmadrassen. Det er også muligt at tilkøbe såkaldte gavlpuder, der sidder fast på sengegavlen og gør det mere behageligt at sidde op af sengegavlen.

Forventer du, at du f.eks. også vil se fjernsyn eller sidde og læse i sengen, er det en god ide at tilkøbe en sengegavl til din boksmadras. Samtidig får den boksmadrassen til at fremstå mere som en egentlig seng.

Vigtigheden af god søvn: Se denne video og bliv klogere på din søvn

https://www.youtube.com/watch?v=D410j1SR6Pw


Søvneksperten fortæller: Derfor er en god nattesøvn vigtig for dig og dit helbred

Skal du give dig selv de bedste forudsætninger for at komme godt igennem den kommende dag, skal du sørge for at få en god nattesøvn. Det gavner både dit fysiske og mentale helbred, ligesom det kan forebygge en masse ubehagelige sygdomme.

For at få den bedste nattesøvn, skal du ifølge søvn-ekspert Mikael Rasmussen have styr på en lang række faktorer som:

En god seng som passer til din kropsbygning
Have faste sengetider
Få mellem 7 til 8 timers søvn hver nat
At forberede dig mentalt på at gå til ro
Ligge på den rigtige måde i sengen om natten
Sove stille, mørkt og køligt

Lad os se nærmere på de forskellige parametre, for at finde ud af, hvordan du kan optimere dine chancer for at få en god nattesøvn så meget som muligt.

Sørg for en god seng, der passer til din kropsbygning
Først og fremmest afhænger din nattesøvn af, hvor godt din seng passer til din kropsbygning. Vælger du en seng, der er enten for blød eller for hård, kan du nemlig få problemer med både ryg, nakke og bevægeapparat, ligesom især en for blød seng kan give problemer med blodomløbet.

Her er det vigtigt, at du vælger en madras, der har den rigtige fasthed i forhold til din vægt. Men selv om du har valgt den rigtige fasthed på madrassen, bør du også sikre dig, at den rent faktisk støtter korrekt op omkring din ryg og nakke. Det tjekker du bedst, ved at lægge dig i sengen og have en hjælper med, der kan teste, om du ligger rigtigt.

Ligger du på ryggen, skal det være muligt for hjælperen at få en flad hånd ind under lænden på dig, mens du ligger i sengen. Kan han eller hun ikke det, er madrassen for blød.

Når du ligger på siden, bør rygsøjle og nakke være helt lige, når du ligger med hovedet på puden. Laver ryg og nakke en opadgående bue er madrassen for hård og er buen nedadvendt, er madrassen for blød. Det kan også være komfortzonerne i madrassen der mangler eller er placeret forkert i forhold til din kropslængde.

Sørg for at have faste sengetiderfaste sengetider
En anden vigtig parameter – og måske den vigtigste ifølge Mikael Rasmussen – for en god nattesøvn er, at du sørger for at have så ensartet et søvnmønster som muligt. Det vil sige, at du skal sørge for at gå i seng på nogenlunde samme tid hver aften og stå op på samme tid hver morgen – også i weekenderne.

Derved sover du på den tid af døgnet, som kroppen har vænnet sig til. Det giver dig den største chance for at få en fast søvnrytme, der passer nogenlunde til din krops behov. Brug eventuelt en sundhedsapp på din telefon til at minde dig om sengetiderne og holde styr på dit søvnmønster.

Føler du ikke at du er ordentligt frisk eller oplever du, at du er meget morgensur, kan det betale sig at forsøge at vågne en halv time før eller en halv time senere. Derved tilpasser du din opvågning bedre til din søvnperiode og slipper både for at være uoplagt hele dagen og for at være morgensur.

Få mellem 7 til 8 timers søvn hver nat
Det vigtigste ved de faste sengetider er, at du får nogenlunde samme antal timers søvn hver nat. Her viser den nyeste forskning, at du skal have mellem 7 og 8 timers søvn i gennemsnit hver nat. Både hvis du sover i kortere eller længere tid, kan det give dig komplikationer både i hverdagen og på længere sigt.

Det skyldes, at både kroppen og især hjernen skal have tid til at restituere sig efter den foregående dag. For hjernens vedkommende sker gennem de forskellige søvnfaser, som vi gennemgår hver nat. Her får hjernen bearbejdet og lagret dagens oplevelser i langtidshukommelsen, samt sorteret de detaljer fra, som det ikke er væsentligt at huske på.

Samtidig ”vaskes” hjernes celler rene for affalds- og sporstoffer. Sker dette ikke, risikerer du at udvikle Alzheimers, Parkinsons eller andre demenssygdomme. Renselsesprocessen foregår ved, at hjernecellerne krymper en lille smule, når du falder i søvn, så der bliver plads til, at en særlig rensevæske får mulighed for at fjerne de skadelige stoffer, som har ophobet sig i hjernecellerne gennem dagen.

Det hele styres af mængden af kalium i den væske, der omgiver hjernen. Opdagelsen skyldes den danske hjerneprofessor Maiken Nedergaard, som har foretaget forsøg på mus. Her kunne hun få dem til at falde i søvn eller vågne på kommando, blot ved at mindske eller øge kaliumkoncentrationen i hjernevæsken.

Ligge på den rigtige måde i sengen om natten
Når det kommer til selve renselsesprocessen i hjernen, spiller din sovestilling også en afgørende rolle. Her viser den nyeste forskning fra Stony Brook Universitet, at du skal sove på siden. Her har forskerne fundet ud af det, ved at studere liggepositionens indvirkning på mus og gnaveres indlæringsevne.

De mus som sov på siden, havde nemmere ved at tillære sig og huske nye færdigheder, end de mus som sov på ryggen eller maven. Samtidig kunne forskerne måle en bedre udskillelse af affaldsstoffer fra hjernen, når musene tilbragte natten på siden.

Det stemmer ganske godt overens med alle andre dyr, der i langt de fleste tilfælde sover på siden af sig selv. Derfor mener forskerne, at dyr og mennesker med tiden har optimeret renselsesprocessen i hjernen, så den fungerer bedst, når vi sover på siden.

Sover du på siden, slipper du samtidig af med en lang række andre søvnproblemer som snorken og den særligt farlige søvnapnø. Den oftest opstår, hvis du sover på ryggen. Her lukkes der for luftvejene i svælget, så vi reelt set ikke trækker vejret i op til flere minutter ad gangen. Det sænker ilttilførslen til kroppen og hjernen og derfor øger søvnapnø også risikoen for at udvikle demenssygdomme.

Forbered dig mentalt på at gå til ro
Har du svært ved at falde i søvn om aftenen, anbefaler Mikael Rasmussen især at se nærmere på, hvad du foretager dig i timerne op til du skal gå til ro. Bruger du din computer, iPad eller mobil meget eller ser du fjernsyn, kan det blå lys fra skærmen nemlig forvirre dit indre ur, så kroppen ikke tror, det er tid til at sove.

Derfor anbefaler søvn-eksperten, at du ikke ser på skærme, mindst en time før du skal i seng. Har du en computer, tablet eller mobil der kan ændre farveskema til særlige ”nattefarver” uden den blå nuance, som snyder kroppen, kan det hjælpe at slå denne funktion til.

Giver det ikke det fornødne resultat, bør du helt undlade at bruge skærme og i stedet forberede dig mentalt på at gå til ro, ved at dæmpe belysningen omkring dig og f.eks. sætte dig til at læse en god bog.

Generelt bør du heller ikke indtage store måltider eller drikke meget, før du skal sove. Dels giver du maven mere at arbejde med og dels kan dit indtag af drikke og fødevarer resultere i, at du kommer til at skulle op på toilettet i løbet af natten.

Sov stille, mørkt og køligtsov stille
En anden vigtig detalje, der er med til at sikre dig en god nattesøvn, er ifølge Mikael Rasmussen lyd-, lys- og temperaturniveauet i soveværelset. Sørg for så stille og mørke omgivelser som muligt. Det er ikke en god ide at falde i søvn til fjernsynet og er der for meget støj fra omgivelserne eller for meget lys i soveværelset, bliver det også svært at falde i søvn, ligesom du nemt kan blive vækket flere gange i løbet af natten.

Sørg derfor for, at der er så stille og mørkt i soveværelset. Selv lyset fra en standby-knap på fjernsynet, kan være med til at forstyrre din søvnrytme. Er det rigtigt slemt, bør du anskaffe dig en øjenmaske og eventuelt ørepropper, for at få de mest optimale muligheder for at sove godt.

Sørg også for, at der er køligere i soveværelset end i resten af boligen. En temperatur omkring 16 grader giver de mest optimale muligheder for at få en god nattesøvn. Giver sengen dig problemer med varmen i løbet af natten, bør du investere i en topmadras med kerne af latex. Den tillader kroppen at ånde under søvnen og leder effektivt varme og fugt væk fra kroppen under søvnen.

Følger du alle disse gode råd, giver du din krop de bedste muligheder for at vågne udhvilet og frisk til den kommende dag. Samtidig reducerer du chancerne for en lang række alvorlige sygdomme og undgår langtidsvirkninger af en dårlig seng og liggestilling på ryg, nakke og bevægeapparat.

5 gode råd til at falde nemmere i søvn: I denne video kan lære mere om hvordan du hjælper din krop til at bedre slappe af, så du nemmere falder i søvn…


Når du sover, har kroppen sit eget liv

Alle mennesker har brug for at sove. I helt gamle dage uden huse og lys, var det solen, der bestemte, hvornår mennesket skulle gå til ro og stå op igen. I dag har menneskets søvnmønster ændret sig en del i takt med, at samfund og normer også har ændret sig.

Man er sjældent selv i tvivl om, at søvnen er vigtig for, hvordan man har det, og hvordan dagen derpå forløber – en nat uden søvn eller med urolig søvn kan både gøre en uoplagt, utilpas, træt og fraværende.

Det er ikke kun det individuelle menneske, der har søvnen med i overvejelserne, for efterhånden er der blevet forsket en hel del i søvn og søvnens betydning for mennesket. Vidensråd for Forebyggelse skriver i den forbindelse om, hvad søvn rent faktisk er, og de definerer det at sove ud fra fire adfærdsændringer: nedsatte bevægelser og aktivitet, stereotypisk stilling, nedsat reaktion på ydre stimuli og reversibilitet:

💤 Nedsatte bevægelser og aktivitet: Den første adfærdsændring, som træder i kraft, når man falder i søvn, er, at niveauet for bevægelser og aktivitet falder. En rolig og afslappet hvileposition fremmer dette.

💤 Stereotypisk stilling: Det er nødvendigt med en afslappet hvileposition for at kunne falde i søvn og bevare søvnen, og en behagelig stilling får også musklerne til at slappe af. Det vil ofte sige en flad og støttende madras med tilhørende hovedpude og dyne eller kugledyne. Falder man i søvn i en siddende stilling i for eksempel lænestolen, vil man hurtigt ”tabe hovedet” og vågne igen.

💤 Nedsat reaktion på ydre stimuli: Når man falder i søvn, reagerer man ikke længere på de ydre, omgivelser med mindre de er meget høje. Derfor vil man ofte kunne sove fra lettere larm og hændelser, som man ikke reagerer på. Nogle mennesker kan derfor også sove befærdede steder som i lufthavne, toge og busser.

💤 Reversibilitet: Denne sidste adfærdsændring er meget vigtig, for det er den, der viser, at man ikke er død eller bevidstløs, når man sover. Det er evnen til at vågne op igen og derefter være ved fuld bevidsthed. Det kan for eksempel ske om natten, når vi vågner op for at hente noget at drikke eller gå på toilettet.


Søvnens forskellige stadier

god søvn

Søvn er en ting, der også for forskerne er svær at definere. Derfor er der blevet foretaget adskillige forsøg og undersøgelser for at studere fænomenet nærmere. Det sker ofte ved at sætte elektroder på hovederne af sovende mennesker, som kan måle hjerneaktiviteten under søvnen samt foretage målinger af muskelaktivitet og øjenbevægelser.

Vidensråd for Forebyggelse har studeret sådanne forsøg, og først og fremmest kommer de frem til de forskellige stadier under søvnen. Her er tale om let søvn, lidt dybere søvn, dyb søvn og REM-søvn. REM-søvnen er den søvntilstand, hvor man også kan begynde at drømme – derfor kan man også hurtigt føle, at man ikke har ”haft tid” til at drømme, hvis man ikke har sovet særlig meget.

Forskerne skriver, at når man sover, så sker der forskellige ting i kroppen, og man starter med den lette søvn. En uforstyrret søvn giver adgang til at komme ned i den dybere søvn og derefter også REM-søvnen. En af de ting, som sker i kroppen under søvnen, er, at hjerneaktiviteten falder, men hvis man når REM-søvnen, så stiger den faktisk igen. Her er der nemlig igen fuld gang i tanker, men til gengæld er muskelaktiviteten faldet helt, så man stort set er lammet under denne søvn-fase. Under søvnen falder hjertefrekvens også, og man får et roligere åndedræt.

Søvnstadierne


Hvad sker der i kroppen, hvis man ikke får nok søvn?

for lidt søvn - konsekvenserEn af de vigtigste processer, som sker i kroppen, når man sover, er, at hjernen bliver vasket ren igen for indtryk og ophobninger. Dette sker via salte i hjernen, der fungerer som rengøringsfolk, idet de gør hjernen fri for affaldsstoffer og andre urenheder. Og dette er en meget vigtig proces, som er vital for, at man kan fungere ordentligt og på længere sigt får et godt værn mod alvorlige sygdomme. Jo længere tid man sover, jo grundigere bliver ”rengøringen”, og også derfor er det vigtigt at få de anbefalede otte timers søvn om natten.

Søvnmangel kan have alvorlige konsekvenser

Alle kan komme til at opleve stressede perioder, hvor man ikke får søvn nok. Det er ikke farligt, hvis man af og til oplever problemer med søvnen. Her vil man ofte ”kun” opleve uoplagthed og træthed, men man skal ikke undervurdere søvnens betydning for kroppen. Forskere fra University of Michigan har foretaget en undersøgelse omkring søvn, hvor de fandt ud af, at søvnmangel (også kortvarigt) kan føre til, at hjernen hæmmes, således at vi udfører de daglige gøremål ringere end normalt. Hukommelsen svækkes også, og man kan opleve koncentrationsbesvær og en forringet evne til at foretage logiske handlinger og løse problemer.

Hvis man over længere tid fortsat oplever søvnproblemer, så bør man være opmærksom på at få løst problemet. Der findes nemlig en række alvorlige konsekvenser ved mangel på søvn, som i værste tilfælde kan føre til livsfare. Her er blandt andet tale om hjertesygdomme, forhøjet blodtryk og stressniveau, svækket immunforvar og fedme.

Har man problemer med at sove, så er man langt fra alene: Flere og flere danskere oplever nemlig søvnproblemer, og op mod en halv million danskere – det svarer til cirka hver 11. dansker – har så store problemer med nattesøvnen, at det går udover deres hverdag. 300.000 danskere lider af kroniske søvnproblemer i en sådan grad, at deres livskvalitet er markant forringet. Der er en tendens til, at kvinder generelt har større søvnproblemer end mænd. Ifølge en undersøgelse fra sengevirksomheden Auping er der tre gange så mange kvinder som mænd, der har søvnproblemer.

Pas på med sovepillerne

Danskernes søvnproblemer er faktisk så alvorlige, at mange er begyndt at tage sovemedicin for at få den nødvendige søvn. Videnskab.dk skriver, at mellem seks og otte procent af danskerne tager medicin for at kunne sove – og det tæller også mange børn. Selv om sovemedicin gør, at man kommer søvnproblemerne til livs, så kan de blot skabe andre problemer, for man kan både opleve at blive afhængig af dem, således at man simpelthen ikke kan sove uden medicinen, og så kan man opleve en lang række bivirkninger.

Forskerne anbefaler heller ikke sovemedicin til søvnløsheden, for efterhånden som der bliver forsket mere i søvnmedicin, så finder forskerne frem til flere og flere skræmmende resultater. Britisk Medical Journal har fundet ud af, at stoffet benzodiazepin, som findes i sovemedicin, indgår som en klar faktor i sammenhængen mellem sovemedicin og dødelighed.

Danske forskere, som udtaler sig til Videnskab.dk, fortæller også, at langtidseffekterne af brug af sovemedicin er meget negative og kan øge dødeligheden.

Forskerne anbefaler således, at man holder igen med medicinen og i stedet forsøger sig med andre og mere naturlige tiltag, når det kommer til søvnproblemer. Især hvis man har psykiske problemer, for disse kan forværres ved brugen af sovemedicin.

Dit søvnproblem går ud over samfundet

Oplever man problemer med at sove, har man nok tendens til at tænke, at det blot er ens eget problem og ikke noget, der vedrører andre – og slet ikke arbejdspladsen. Men faktisk er søvnproblemer blandt enkeltindivider så udbredt, at samfundet er begyndt at lide under det. Jyllands Posten skriver, at Sundhedsstyrelsen har foretaget en undersøgelse, der viser, at danskernes søvnproblemer hvert år koster samfundet i omegnen af 17 milliarder kroner og udmunder i knap 4,5 millioner sygedage. Hertil kommer 750 dødfald, som er knyttet hertil og 1,3 millioner lægebesøg.

Jyllands Posten tilføjer derefter, at flere store danske virksomheder er opmærksomme på problemet, og derfor har blandt andet Coloplast og det tidligere Dong Energy valgt at ty til alternative metoder. Coloplast tilbyder foredrag om søvn til medarbejderne, hvor Dong har tilbudt medarbejderne en søvn-anordning – en såkaldt søvn-tracker – som fortæller dem, hvornår de bør gå i seng samt informerer dem om deres søvnbehov.


Sådan kan du få styr på din søvn

Hvis man hører til den store gruppe mennesker, som igen og igen oplever problemer med at falde i søvn samt opretholde en ordentlig søvn, så findes der mange forskellige råd – som alle er naturlige og ikke involverer brugen af sovemedicin. Vi kan alle sammen opleve perioder, hvor vi har svært ved at sove, og derfor kan alle nyde godt af rådene.

Derfor har søvn-ekspert Mikael Rasmussen en række gode råd til at fremme søvnen.

Hold soveværelset mørkt

Det er vigtigt at opretholde et godt indeklima i soveværelse. Eftersom hjernen påvirkes af lys, så er det nødvendigt, at der er mørk i soveværelset – især i sommermånederne, når det bliver meget tidligt lyst. Her kan man med fordel investere i et mørklægningsgardin. Når soveværelset holdes mørkt, så stiger kroppens produktion af det naturlige søvn-stof melatonin, og dermed stabiliseres søvnen også. Hvis man ikke kan få et mørklægningsgardin, så kan man også prøve at sove med en sovemaske for øjnene.

Den rette temperatur

Soveværelsets temperatur påvirker kroppen, og både hvis der er for varmt eller for koldt i soveværelset, kan man have svært ved at falde i søvn og sove ordentligt. Temperaturen bør gerne ligge på mellem 18 og 21 grader og dermed holdes til den kølige side. Dog skal soveværelset ikke køles for langt ned, idet kroppen også kan blive for nedkølet, hvis der er for koldt, og dermed kan immunforsvaret blive svækket.

Hjernen arbejder for meget

Som tidligere nævnt så falder hjerneaktiviteten under søvnen, men det er også nødvendigt med en afslappet hjerne for at kunne falde i søvn. Hvis man er stresset eller har hovedet fyldt med tanker ved sengetid, så kan det være meget svært at falde i søvn. Forskere har påvist, at der løber mere end 90.000 tanker igennem et menneskes hoved hver dag, og derfor kan det være svært blot at slukke for den mentale tankestrøm, når man skal sove.

Mange kan godt lide at opsummere dagen og dagens begivenheder i hovedet, når man endelig har lagt sig på hovedpuden, men ifølge psykologer, så kan det hurtigt blive en dårlig vane. Så fylder man nemlig hovedet med flere tanker, og man kan komme til at drømme langt mere end normalt, og det kan forstyrre den dybe søvn. Den dybe søvn er nemlig meget vigtig for at genopbygge kroppen og rense hjernen, og dermed kan man hurtigt komme ind i en ond cirkel, hvor tanker, søvnløshed og træthed bider hinanden i halen.

Dyrk motionmotion og søvn

Eksperter er også enige om, at motion styrker søvnen. Her kommer man nemlig både af med en masse tanker, og så bruger kroppen en masse energi, så den bliver naturligt træt. Dog bør man ikke dyrke intens motion lige inden sengetid, da kroppen vågner op af det, men man kan med fordel gå en rolig tur og bruge turen til at tænke dagen igennem.

Gør krop og sind roligt

En afslappet krop og et afslappet sind giver en bedre søvn. Derfor er det vigtigt inden sengetid at komme ned i gear og slappe helt af. Det kan gøres på forskellige måder, men hold dig fra fjernsyn, computer og mobiltelefon, hvis kunstige lys kun bidrager til at øge følelsen af vågenhed. Man kan i stedet læse i en god bog eller avisen, eller man kan tage et varmt bad eller dyrke yoga og mindfulness. Det er individuelt, hvad der virker, men alle disse rolige aktiviteter har til formål at få krop og sind til at slappe af.

Tal med venner og familie

Har man mange tanker i løbet af dagen, som tumler rundt inde i ens hoved, så kan det også være en god ide at tale med venner, familie eller kollegaer omkring tankerne. På den måde kommer de ud, og man vil ofte opleve en øget ro af dette.

En lille morfar i løbet af dagen

For de flestes vedkommende foretages søvnen om natten. Det er sådan, søvnrytmen foregår i det moderne samfund, men man skal ikke langt sydpå for at opleve, at der holdes ”siesta” flere timer om dagen – både hos butikker og erhverv. Denne pause bruges på at hvile, inden der skal arbejdes videre og varer gerne omkring tre-fire timer mellem omkring kl. 13-16. I de sydlige lande holdes der nemlig denne siesta, fordi varmen er særlig slem midt på dagen, og derfor sløves kroppen ned.

Denne tradition er noget fremmed for de fleste nordeuropæere, men hvis man har svært ved at sove om natten, så bør man måske adoptere denne sydlandske tradition. Mange gør det allerede, men kalder blot dette for en middagslur.

NASA har nemlig undersøgt middagsluren og effekten heraf ved at teste et antal piloters præstation og årvågenhed med en middagslur på 26 minutter. Konklusionen lyder, at middagsluren gjorde piloterne både mere årvågne og øgede deres præstation markant. De nøjagtige tal lyder, at deres præstationer blev øget med 34 procent og årvågenheden med 54 procent. Også Harvard University har foretaget en undersøgelse omkring middagsluren, og de konkluderer, at en lur på 45 minutter midt på dagen er med til både at forbedre hukommelsen og indlæringen. Der blev også opdaget fysiske goder ved en middagslur, for en lille ”morfar” kan også være med til at reducere stress og hjertestop.

Hvis man er lidt småtræt og har behov for at være ekstra effektiv, så kan man med fordel drikke en kop kaffe og lægge sig ned i 20 minutter. Koffeinen i kaffen tager nemlig 20 minutter om at påvirke kroppen, og dermed får man både en lille lur og derefter et skud naturligt opkvikkende middel.

Hvis man derimod er meget træt og har behov for at indhente lidt af den forsømte nattesøvn, så skal man sove i mindst halvanden time for at kunne genoprette balancen.


Vi har forskellige søvnbehovforskellige behov for søvn

Det generelle råd har i lang tid været, at man bør få de otte timers søvn hver nat. Kroppen er indrettet til at opretholde en fast og rutinepræget cyklus, men der er dog forskel på, hvor meget søvn vi hver især har brug for. Disse rutiner har ændret sig meget over tiden, for urmennesket havde helt andre rutiner. Udover at deres søvncyklus var i takt med solens baner, så sov de langt mindre og havde sjældent en uafbrudt søvn. Om vinteren kunne søvnen dog være noget forlænget, idet der var mørkt i meget længere tid – dette blev radikalt ændret, da elektriciteten kom frem.

I dag står de fleste også op om morgenen for at gå på arbejde eller i skole og går i seng om aftenen, når det er blevet mørkt. Lyset er med til at regulere menneskets søvnrytme, idet lyset er med til at fortælle hjernen, hvornår det er tid til at sove og være vågen – det er også derfor, at det kan være et problem, når man sidder med computerskærmen for længe om aftenen, for det stærke lys påvirker hjernens opfattelse af nat og dag og får koncentrationen af søvn-stoffet melatonin i kroppen til at falde. Dermed kommer man til at føle sig mere vågen.

Gerne mindst syv timer hver nat ⏰

Den amerikanske organisation National Sleep Foundation har lavet en stor undersøgelse for at finde ud af, hvor meget søvn, mennesker egentlig har brug for. Det viste sig at være en smule svært at fastslå blandt voksne mennesker, idet deres søvnbehov er meget individuelle. De amerikanske forskere fandt alligevel frem til, at tommelfingerreglen for voksne mellem 18 og 65 år lyder, at søvnbehovet for denne aldersgruppe bør ligge på minimum syv timer hver nat.

Ofte hører man, at det er usundt at sove for lidt, og det er også rigtigt. National Sleep Foundation skriver, at den nedre smertegrænse for søvn ligger på seks timer hver nat, men man kan også sove for lang tid. Hertil skriver de, at man ikke bør sove mere end ti timer hver nat.

Søvnbehovet ændrer sig med alderen

National Sleep Foundation skriver også, at søvnbehovet ikke er konstant hele livet. Som man bliver ældre og passerer de omkring 65 år, så får man brug for mindre søvn, og her er den nedre smertegrænse i stedet på fem timers søvn om natten. I direkte modsætning til de ældres søvnbehov ligger de nyfødte og babyerne. En nyfødt har behov for omkring 14-17 timers søvn om natten, og med alderen falder dette. Herunder illustrerer vi søvnbehov i forhold til alder:

Soevn-fordelt-paa-alder

💤 Nyfødte har brug for 14-17 timers søvn hver nat

💤 Mindre babyer har brug for 12-15 timers søvn hver nat

💤 Større babyer har brug for 11-14 timers søvn hver nat

💤 Børn i børnehavealderen har brug for 10-13 timers søvn hver nat

💤 Skolebørn til omkring 12 år har brug for 9-11 timers søvn hver nat

💤 Teenagere har brug for 8-10 timers søvn hver nat

💤 Voksne har brug for 7-9 timers søvn hver nat

Forskerne gør opmærksom på, at ovenstående tal er generelle anbefalinger, og af og til ændrer søvnbehovet sig. For eksempel under sygdom eller for menstruerende eller gravide kvinder. Her kan både virus og hormonelle ændringer forårsage udmattelse i kroppen, og derfor bør man i stedet lytte til, hvad kroppen har brug for. Også overgangsalderen og en stresset hverdag kan give et øget søvnbehov.

Man bør være opmærksom på, at de generelle anbefalinger skal fungere som tommelfingerregler. Har man søvnproblemer eller søvnunderskud i perioder, er det ikke farligt, men ved vedvarende problemer bør man søge læge og professionel hjælp.


Andre relevante artikler

Hvis ikke vores artikel har fået dig overbevist om, at det er en boksmadras du skal have, så fat dig mod. Vi har nemlig en masse andre testguides, og du kan tjekke vores guides til dobbeltseng, elevationsseng og kontinentalseng, hvor du finder de bedste modeller indenfor alle kategorierne.

Hvis ikke disse er hvad du leder efter, så foreslået vi at du tager et kig på vores sovesofa guide, hvori vi fremviser de fedeste sovesofaer til gæste- eller teenageværelset.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Tempur Fusion

✅ Enestående designklassiker

Tempur Fusion – Enestående designklassiker


Derfor skal du vælge Tempur Fusion:
🔹 Lamelbund for god sovekomfort
🔹 Pocketfjedre følger kroppens bevægelser
🔹 Slidstærkt og smudsafvisende betræk
🔹 Med trykaflastende topmadras

Stabilitet og støtte

Du vil opleve en følelse af vægtløshed, når du har fundet dig til rette på Tempur Fusion boksmadrassen. Sengebunden har pocketfjedre, som fleksibelt følger enhver bevægelse fra kroppen. 

Modellen er fuldpolstret og har slidstærkt og smudsafvisende betræk. Den består af en solid ramme i kernetræ på 40 millimeter. Kernetræsrammen sørger for god stabilitet og tryghed ved sengetid. Tempur Fusion har en velvalgt lamelbund, som giver ekstra god affjedring. Under sengen sikrer det robuste samlebeslag, at sengebunden står tæt. 

Boksmadrassen fås i to klassiske farvenuancer, som er flotte i enhver boligindretning. Vælg mellem farverne Dark Grey og Light Grey. 

Trykaflastende topmadras 

Boksmadrassen kombineres med en stor Tempur topmadras med støttende og trykaflastende egenskaber. Med den kan du nyde en ren seng, da betrækket er aftageligt og vaskbart ved 60 grader. Betrækket har non slip-funktion, som sørger for, at du ligger trygt og stabilt inden for sengens kanter. 

Det er op til dig, om du ønsker en medium eller fast topmadras. Topper Sensation topmadrassen er medium fast og giver bevægelsesfrihed og støtte. Topper Original er Tempurs mest faste topmadras, som giver maksimal komfort for dig, der foretrækker et mere fast underlag.  

Du kan tilkøbe matchende gavl med slideeffekt, som sørger for, at delene holder kant fra top til bund. Ben i din foretrukne stil kan også tilkøbes. 

Tempur Fusion vs. markedet

Tempur Fusion boksmadrassen opgraderer komforten i sengen. Modellen adskiller sig særligt fra andre modeller ved dens stabile ramme i kernetræ, lamelbund for ekstra god affjedring og trykaflastende topmadras. Du vil ikke være i tvivl om, at der er tale om høj kvalitet, når først du har lagt dig på boksmadrassen og mærker vægtløsheden. 

Med Tempur Fusion boksmadras får du også en mere langtidsholdbar løsning end med tilsvarende modeller. Boksmadrassen er både bygget af holdbare og varige materialer og har et tidløst ydre. Det gør den velegnet både i dag og mange år fremover. Selvom det næppe bliver nødvendigt, ydes der op til fem års garanti på boksmadrassen og 15 års garanti på topmadrassen. 

Udvalgte specifikationer:
🔹 Ramme i solidt kernetræ
🔹 Lamelbund for optimal affjedring
🔹 Trykaflastende topmadras med vaskbart betræk
🔹 Vælg mellem medium og fast
🔹 Fås i farverne Light Grey og Dark Grey

Tempur Fusion findes i følgende størrelser (cm):
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210 


Auping Original

✅ Moderne design med optimal støtte

Auping Original - Moderne design med optimal støtte
.
Derfor skal du vælge Auping Original:
🔹 Klassisk minimalistisk design
🔹 Optimal støtte for høj sovekomfort
🔹 Madras med todelt fasthed til partnere
🔹 Fås i delbar udgave

Høj liggekomfort

Auping Original boksmadras sikrer, at din krop får støtte og stabilitet de helt rigtige steder. Boksmadrassen har en spiralnetbund, som sørger for god ventilation, mens pocketfjedre følger kroppens former og bevægelser og sikrer god liggekomfort. 

Med Auping Original er det slut med topmadrasser, der skrider. Topmadrassen er indbygget i selve modellen, så du er sikker på at ligge godt og korrekt natten igennem. Auping Original boksmadrassen fås med alle Aupings hvide madrasser. 

Delbar eller med delt fasthed

Boksmadrassen kan købes i en delbar udgave. På den måde kan du køre den dobbelte boksmadras fra hinanden i to dele og samle den igen. Det er med til at lette rengøringen og gør det enklere at rede seng. 

Det er også muligt at få leveret en dobbeltmadras med delt fasthed. Det betyder, at partnere kan få hver deres fasthed, da madrassen har to kerner. 

Vælg dit foretrukne tekstil

Den populære producent Auping er kendt for sin tekstilkollektion. Kollektionen består af en bred vifte af tekstiler til enhver smag. Find den til din Auping Original boksmadras, der passer ind i din stil i soveværelset. 

Aupings tekstilkollektion byder på mange forskellige farver og strukturer, som alle er oppe i tiden. Vælg mellem hele 89 forskellige tekstiler og skab den seng, du altid har drømt om.  

Auping Original vs. markedet

Auping Original boksmadrassen har vundet stor popularitet og fundet indpas i mange danske hjem. Det er der flere årsager til. Ikke mindst muligheden for at få den i en delbar udgave. Mange foretrækker også, at topmadrassen er indbygget i modellen, så den ikke skrider. For partnere er det et klart aktiv, at sengen har to kerner, så det er muligt at vælge hver sin fasthed. 

I designet af Auping Original er der tænkt ned i detaljen, og boksmadrassen fås i et hav af forskellige tekstiler. Det er en funktionel, flot og helt igennem unik løsning. 

Udvalgte specifikationer:
🔹 Dobbeltmadras med todelt fasthed
🔹 Spiralnetbund for god ventilation
🔹 Pocketfjedre for god støtte
🔹 Fås i en delbar version
🔹 Vælg mellem flere farver og tekstiler 

Auping Original findes i følgende størrelser (cm):
160 x 200
160 x 210
180 x 200
180 x 210
200 x 200
200 x 210


Krone Signatur Box 

✅ Bedst til prisen hos Sengetid

Krone Signatur Box 180x200cm – Bedst til prisen hos Sengetid

.
Krone Signatur Box 180x200cm er hos
Sengetid på listen over de senge, der er bedst til prisen – og der er ingen tvivl om, at modellen er blandt de ypperste på markedet. Vælger du sengen fra Krone Signatur, får du nemlig et væld af fordele. 

Derfor skal du vælge Krone Signatur Box 180x200cm

🔹 Komplet seng inkl. valgfri topmadras og ben
🔹 Fjedre i to lag øger mærkbart komforten
🔹 Topmadras med blødt og vaskbart betræk

God søvn med senge fra Krone 

Denne seng er produceret af danske Krone, som længe har været karakteriseret ved højkvalitetssenge til konkurrencevenlige priser. 

Når du vælger et produkt fra Krone, er du altid sikker på, at sengen er produceret et sted, hvor kvalitetssikring grundlæggende er forankret i arbejdsprocessen. Nægter du at gå på kvalitetskompromis, er dette sengen for dig.
Avanceret boksmadras

Sengens boksmadras er udstyret med to lag fjedre. Det nederste lag sikrer en god stabilitet, og det øverste er forsynet med i alt fem zoner, som blandt andet giver god støtte til dine skuldre og til dine hofter. Over fjedrene ligger der et lag skum, som er pakket ind i slidstærk tekstil. Sengens vaskbare topmadras fås dertil i både latex og memory skum. Dette gør, at du kan sammensætte din seng efter behov. 

Sengekanten er lavet af en solid træramme, som kan holde til det meste af, hvad du, dine børn og din partner kan finde på. 

Krone Signatur Box 180x200cm vs. markedet

Krone Signatur Box 180x200cm er som udgangspunkt ikke blandt det danske markeds billigste senge. Det kan dog argumenteres, at der ikke kan sættes en pris på god søvn – og er du enig i dette udsagn, går du ikke galt med Krone Signatur. 

Her skal det tilføjes, at sengen alligevel er bandt de ’bedste til prisen’ hos Sengetid. Dette skyldes, at modellen jævnligt er på tilbud, og at du faktisk kan spare hele 60% på sengen, hvis du slår til på det rigtige tidspunkt. 

I modsætning til mange andre senge er Krone Signatur dertil udviklet med et mere end avanceret madrassystem, som både sikrer dig lækker komfort og stabile søvnforhold.

Udvalgte specifikationer

 • Produceret af den danske sengefabrikant Krone 
 • Sengen måler 180 x 200 cm. men findes også i andre størrelser 
 • Tilgængelig i et bredt udvalg af farvekombinationer 
 • Boksmadras med to lag fjedre og topmadras i enten latex eller memory skum

Krone Signatur boxmadras findes i følgende størrelser:

80 × 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210


Krone Box

Krone Box NU 90x210cm – Enkeltseng fra Krone i sublim kvalitet 

.
Leder du efter en god enkeltseng, er denne seng fra Krone et rigtig fint bud. Krone Box NU fremhæves hos Sengetid som én af de bedste sengemodeller, og som de fleste andre af Krones modeller har sengen en lang række fordele. 

Derfor skal du vælge Krone Box NU 90x210cm

🔹 Passer perfekt til mindre soveværelser
🔹 Du vælger selv fasthed, topmadras og bentype
🔹
Sublim komfort med pocketfjedre i det øverste lag 

Vælg selv med Krone

Når du køber Krone, er du sikker på senge i høj kvalitet til priser, der er til at overkomme. Én af grundene til, at Krone længe har markeret sig som én af danskernes foretrukne sengeproducenter, er, at du med Krones produkter selv har mulighed for at sammensætte soveforhold, der passer optimalt til dig. Vælger du for eksempel Krone Box NU 90x210cm, bestemmer du selv sengens fasthed, topmadrassens materiale og benenes type. Uanset om du er let eller tung, til latex eller memory foam, eller tilhænger af tykke eller tynde sengeben, findes den ideelle seng hos Krone. 

Krones karakteristiske madrassystem 

Krones karakteristiske madrassystem består af en boksmadras og en topmadras. Boksmadrassen er udstyret med to lag fjedre, og oven på fjedrene ligger der et skumlag, som er godt pakket ind i kraftfuld og slidstærk tekstil. Dette gør, at du ikke behøver at bekymre dig om jævnlige udskiftninger. 

Topmadrassen er vaskbar og forsynet med fem zoner, som blandt andet sikrer, at dine hofter og skuldre får den mest optimale støtte i løbet af natten. 

Den solide søvn

Krone Box NU har ben, som er lavet af stål, og du vælger selv benenes tykkelse alt efter din vægt. Sammensætter du din Krone-seng rigtigt, kan du være sikker på en holdbarhed, der er helt i top.

Krone Box NU 90x210cm vs. markedet 

Som de fleste andre modeller fra Krone udmærker Krone BOX NU 90x210cm sig ikke direkte ved prisvenlighed. Til gengæld giver Krone hele 15 års garanti på deres produkter, og dette betyder, at du uanset hvad får rigeligt for dine penge. Desuden gør sengens stilrene design, at du kan sammensætte den med hvilken som helst form for boligindretning. 

Udvalgte specifikationer

 • Produceret af den danske sengefabrikant Krone
 • Sengen måler 90x210cm og findes i flere størrelser
 • Flere muligheder for både fasthed, topmadras og ben
 • Boksmadras findes både i latex og memory skum 

Krone boxmadras findes i følgende størrelser:

80 × 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

 


FAQ

Hvilken boksmadras er bedst at købe?
Hvilke boksmadrasser der er de bedste at købe, det afhænger fuldstændig af dine og din krops personlige præferencer og behov. Dog findes der nogle super gode boksmadrasser, som kan være gode lige at tage et kig på. Disse er blandt andet Saga Fjäll, Norhland Prestige Delux Box og Freja Nordlys.
Hvor lang tid holder en boksmadras?
I dag bliver boksmadrasser lavet til gennemsnitligt at kunne holde til at blive brugt som seng i 10-15 år. Dog varierer levetiden en smule alt efter producenten og kvaliteten af madrassen. Dermed kan du med fordel investere lidt flere penge i madrassen, hvis den skal holde mange år.
Hvad er forskellen på boxmadras og kontinentalseng?
En boksmadras er en type seng, der består af en boksramme med en madras ovenpå. Boxrammen har typisk fjedre eller andet støttemateriale indeni, som hjælper med at fordele vægten af den person, der sover på sengen, jævnt. En kontinentalseng har derimod typisk ikke nogen form for boksramme eller støtte materiale indeni. I stedet bruger den en platform til at bære sengen, som typisk er lavet af træ eller metal.
Hvad er en boxmadras?
En boxmadras er en type madras, der er kasseformet og typisk har et fasthedsniveau mellem blød og medium. Boxmadrasser er normalt fremstillet af hukommelsesskum, latex eller en kombination af begge materialer.

 

Beskrivelse af kilder og tests

AEH Corporate Health Experts

AEH Corporate Health Experts, der er en sundhedsorganisation fra Schweiz, testede Nordic Dreams senge i deres facilitet kaldet “The Good Night’s SleepLab”. Dette center anvender forskellige metoder til at teste aspekter af sengen, såsom hygiejne, sengeklima, ergonomi og holdbarhed.

Hygiejnetesten afgør, hvor godt sengesystemet formår at begrænse væksten og spredningen af bakterier, svamp, mider og lugtgener. Testcentret undersøger også hvordan sengen former sig efter den enkeltes krop, samt hvad den idelle luftfugtighed og temperatur er for sengetøjet. 

For at kontrollere langtidsbrug udsættes sengene for situationer med højt tryk samt ustabile ændringer i temperatur og luftfugtighed.

Du kan læse mere omkring testen her.

 

Testfakta.dk

Ved at udføre videnskabelige tests af forskellige produkter og give kunderne feedback om ting som ydeevne, giver Testfakta kunderne mulighed for bedre at vide hvad de køber. På den måde kan køberne spare penge ved ikke at spilde dem på noget, der ikke lever op til deres standarder. Selv om det er i en god sags tjeneste, har Testfakta været under beskydning fra de danske medier for at lade virksomheder sponsorere tester, hvor virksomhedens egne produkter indgik.

Testfakta har udvalgt senge fra forskellige mærker, herunder Bedre Nætter og Dunlopillo, for at lade dem gennemgå en række tests, der vurderer holdbarhed, elasticitet og åndbarhed.

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

 

TrustPilot.com

Online anmeldelser spiller en vigtig rolle for folks købsbeslutninger, og Trustpilot er et af de største websteder for kundeanmeldelser. Med over 200 millioner anmeldelser fortsætter Trustpilot med at vokse og hjælpe folk med at træffe mere velinformerede valg, når de handler online.

Ud fra deres personlige erfaringer har tusindvis af kunder vurderet sengeforhandlere – både dem med fysiske butikker og onlinebutikker. Kunderne har været kritiske over for forhandlernes produkter, serviceydelser, leveringstider, svar på kundehenvendelser og meget mere. Nogle af de vigtigste punkter, de overvejede, var madrassens fasthed, topmadrassens komfort, samt den overordnet produktkvalitet.

Kundernes feedback er afgørende for os, og derfor bruger vi altid feedbacken som en del af vores konklusion.

 

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme